Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Luridiumstyven

Bobbie Peers Aschehoug 2015

 

For åtte år siden var William involvert i en ulykke, og bestefaren hans forsvant på mystisk vis etter å ha fortalt at familien var i livsfare. Siden den gang har de holdt seg skjult, men nå har William løst Umuligheten – verdens vanskeligste kode – og har derfor havnet i medienes søkelys. Da er freden forbi.

 

kapittel 7

William lå oppå dyna med klærne på. Han kikket opp i taket. Klokka var halv fire, og han var fremdeles lys våken. Han visste at han ikke kom til å få sove. Det var for mange tanker som stormet rundt i hodet hans. Han tenkte på det mamma hadde sagt om ulykken og om hvordan han hadde holdt på å dø. Hvordan hadde han overlevd? Hadde bestefars forsvinning noe med det å gjøre? William skulle så innmari ønske at bestefar var her. Men det var han ikke. Han fikk vondt i magen hver gang han tenkte på det som hadde skjedd på museet. Nå visste hele verden hvem som hadde løst Umuligheten. Det var hans skyld at de var på rømmen igjen.

William hørte at mamma og pappa romsterte nede i stua. De pakket sammen det mest nødvendige. De skulle kjøre så snart det ble lyst.

William satte seg opp i senga og så seg omkring i det mørke rommet. Var det blitt kaldere her inne? Han reiste seg og gikk mot vinduet, men stoppet da han tråkket på noe hardt. Han kikket ned og fikk øye på noe som lå på gulvet foran ham. Han satte seg ned på huk. Det var en bille. Den lå på ryggen med de små beina i været. William pirket forsiktig borti den med fingeren. Den reagerte ikke. Han plukket den opp og la den i hånda.

Så gikk han bort til skrivebordet og la billen forsiktig på bordflaten. Han åpnet en av skuffene og tok opp et forstørrelsesglass. Ble sittende og stirre fremfor seg. Dette var ingen vanlig bille. Den var laget av ørsmå metallbiter som ble holdt sammen med mikroskopiske skruer. Det var en mekanisk bille! Og noe av det vakreste og mest avanserte han hadde sett.

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 43-51.

1 341 anmeldelser av “Luridiumstyven

 1. Jeg syns utdrage var så spennende å lese fordi den var skummelt og bra

 2. Jeg synes boka var kjempebra, men jeg lurer på en ting; hva var den billen for noe? Hvis det er noen som vet hva billen var, svar meg!!!!!!!! 🙂

 3. beste av den alle! for meg da. helt supert utdrag. håper boka er like bra.

 4. Den var litt spennene.
  Terningkast 4
  Fikk lyst til å lese hele boka!
  🙂

 5. Jeg synes boken Luridiumstyven er en god bok. Jeg har lest den selv og husker den helt utenat selv om det er ett og et halvt år siden. Bobbie Peers skriver beskrivende. Jeg har også lest William Wenton 2 og lurer på når 3ern kommer

 6. jeg syntes bok var morsom, spennende og litt rar på en god måte. Jeg gir boka terningkast 6

 7. denne boka er den beste boka jeg har lest.jeg synes den er bra fordi den er spennende.jeg håper denne boka vinner bokslukeprisen. den er kul fordi hovedpersonen heter William. og men real life venn heter også William. det blir så spennende når den gåten blir løst

 8. Den er spennende og morsom. Det er også kult at det er mange nye teknologiske ting der.

 9. Denne boken er drit bra for de at han klarte og løse umuligheten det var kult

 10. Jeg synes boken var veldig bra, jeg synes terningkast 6 super bok har kjøpt den hjemme også så jeg har tenkt til og lese den Utrolig bra bok.

 11. Super bra bok. håper den vinner . Jeg synes det er spennende at han skal løse en gåte eller knekke en kode. Forfatteren klarer å holde leserne på pinebenken og vi MÅÅÅÅÅÅ høre mer.

 12. Jeg likte denne boken veldig! Har lest den fra før av men den er like spennene som fra første gang jeg leste den jeg elsker sånne bøker å håper denne boken skal vinne! Det er litt vanskelig å velge pga det er så mange bra bøker. Synes dere skal lese denne boken 100 % ! Den har masse gøy i seg og er veldig VELDIG spennene. Å drit i å si at denne boka er dårlig får jeg er ingen boknerd som bruker all tida mi på bøker men elsker denne boka 🙂

  Stem på denne boka på «super»! 😀

 13. den er morsom jeg liker ikke å lese bøker men jeg syns den er god.
  den er så spenende men det er bra bok.

 14. jeg syntes boka var helt fantastisk bra, jeg gir den en terningkast : 6, men hvis det hadde vert flere sider på den terningen så hadde jeg jit denne boka en 100 den er så bra.

 15. Jeg synnes boka var super.Jeg liker sånne bøker som slutter spennende.Denne boka er den beste boka som vi har lest på skolen. Jeg synes boka var kjempe spennende.Og det avsnittet gjorde at jeg leste boka selv.?✏️❤️

 16. Jeg liker veldig godt boka fordi det er så mye som skjer, så det går aldri tom for spenning.?

  Jeg likte veldig godt boka, men den var sånn 20% bitte litt skummel.?

  Jeg ble veldig glad når jeg fikk denne boka i bursdagsgave fordi jeg hadde lyst til å lese boka, men jeg vet ikke hvor den er fordi den er pakket ned.?

  Jeg gleder meg til å lese boka. Jeg likte veldig godt det at billen oppførte seg som en slags hund fordi jeg ELSKER hunder.?

  Jeg syntes at utdraget var supert, men jeg likte HundeUlve boka mer.??

 17. Boka Luridiumstyven handler om en gutt på 10 år som heter William. Han er en veldig flink kodeknekker, akkurat som sin bestefar. Bestefaren til William forsvant for åtte år siden, han er tatt får å ha stjålet luridium. I boka prøver William å finne bestefaren sin.

  Jeg synes boka er veldig bra og spennende fordi William leter etter bestefaren sin på skumle steder. Det var veldig lett å leve seg inn i handlingen, fordi forfatteren beskriver alt veldig nøye. Jeg likte personene i boka veldig godt. Blant annet møter vi en gammel dame som plutselig forandrer seg på magisk vis. Jeg synes det var veldig vanskelig å legge fra meg boka fordi det var så spennende.

  Det beste med denne boka er at den er så spennende og lett å lese. Du burde absolutt lese den! Jeg synes at boka fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen!

 18. Boka var veldig bra og spennende. Fordi den var så mystisk da skyggen kom jeg lurer på hva det var?
  Da jeg leste la jeg merke til at William frøs så masse så William hadde flaks med å komme seg vekk fra skyggene eller hva den nå er så ja. Jeg vil lese denne boken fordi den var mystisk og spennende. Slutten var ganske skremmende. Men da Skyggen kom så var det enda skumlere. Jeg hvis jeg var der ville jeg ta på meg jakken,skoa og våtten og stikke av for livet.

 19. I vår klassse synes vi at boka var spennende
  Den ble valgt som en veldig bra bok

 20. Boka var bra og spennende, og vi levde oss inn i historien.Men av og til litt vanskelig å forstå «kodegreiene»fordi vi måtte konsentrere oss mye. Terningkast 5

 21. Jeg likte godt da billen reddet han. Slutten var veldig spennende. Jeg ville gjerne høst/lest hele boka.

 22. Spennende bok men jeg lånte ikke den,eller jeg lånte den kanskje likevel.
  den var ganske morsom.

 23. Veldig bra utdrag, klart beste ut av alle utdragene i boka. Spennende som det står den skal være. Gleder meg til å lese hele.

 24. Veldig bra utdrag, klart beste ut av alle utragene i boka. Spennende som det står den skal være. Gleder meg til å lese hele.

 25. Luridiumstyven av Bobbie Peers

  William og familien har holdt seg skjult i 8 år, helt siden bestefaren forsvant på mystisk vis. Noen var tydeligvis etter familien.
  En dag ble de oppdaget på det hemmelige stedet, noen hadde sneket seg inn i huset. William fikk beskjed om å løpe og komme seg i sikkerhet. Han løp, og løp og fant seg ett gjemmested i en nedlagt garasje MEN plutselig var de skumle personene der med våpen. Det siste William så var en blå stråle som traff lastebilen som han satt bak……….!

  En veldig spennende bok som bare må leses! 🙂

 26. Jeg likte dette utdraget veldig godt, det var spennende litt skummelt og veldig bra. Dette er helt min type sjanger og dette var suverent. Jeg tror billen ble til det store beistet fordi når billen gikk ut kom beistet. Det jeg likte aller best med utdraget var at det skjedde så mye på en gang og at jeg ble sittende igjen med mange spørsmål. Det gjorde inntrykk på meg at han var helt rolig når han så billen, jeg ville bare fått den ut. Om jeg hadde vært William hadde jeg ikke visst hva jeg skulle gjøre, jeg hadde fått panikk og blitt veldig redd. Jeg ble irritert over at det ikke fortsatte, for jeg ville vite mer og hva som skjer med William. Slutten var veldig spennende og litt overraskende fordi det var to menn og ikke bare en og at de siktet på William.

 27. Luridiumstyven er en bok jeg anbefaler til alle som liker spenning. Hovedpersonen heter William og det er noen som er ute etter han. Jeg likte godt da han måtte rømme fra huset sitt en mørk og kald vinterkveld. En mystisk bille dukker opp. Kan det hende at billa skulle advare han?

 28. Jeg synes denne boka var bra.
  Jeg likte veldig godt at stemningen var spennende hele tiden.
  Men boka sluttet litt brått.
  Jeg skulle ønske at vi fikk vite litt mer om personene i boka.
  Det var litt vanskelig og få forstå hva som skjedde
  Jeg har lyst til å lese denne boka.

 29. jeg syntes boka er ganske spennende.
  boka virker ganske bra fordi den forklarer ganske bra hva som skjer.
  slutten var ganske brå i utdraget.

 30. Utdraget var spennende.
  Jeg fikk lyst til å lese boken.
  Det fikk meg til å lure på hva som skjedde i de kapittlene før.
  Jeg fikk lyst til å kjøpe boken.
  Jeg anbefaler den til andre på min alder.

 31. jeg syntes boka var bra fordi det var en spenndings bok og jeg elsker spennende bøker.
  jeg likte boka fordi den startet ikke kjedelig.
  slutten var bra fordi den sluttet med at alt ble svart og da lurer jeg på hva som skjer videre. boka var noe for seg selv den lingnet ikke på alle andre bøker.
  bok tittelen var litt rar fordi jeg viste hva Luridumstyven betydde.
  vis jeg kunne gitt terning kast ville jeg gitt 6.

 32. Denne boka var veldig spennende og bra. Veldig mye ting som gjorde at jeg ble mer inntrisert av å lese mer av boka.

 33. Jeg synes det var spennende da foreldrene til William sa at han måtte komme seg ut av huset med en eneste gang. Det gjorde inntrykk på meg da William så den skyggen i kjelleren sin. Slutten var litt for brå….sluttet bare helt plutselig. Jeg likte godt da William hørte de store,høylytte skrittene opp trappa. Da jeg leste boka,la jeg merke til at boken var spennende og handlet om krim.

 34. william er 40 prosent metall og jeg har lest boke to gangga at jeg måtte bare følje med at jeg ikkje mister et eneste ord
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :):) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 35. Da jeg leste la jeg merke til at billa ikke var en vanlig bille.
  Jeg likte godt da han følgte etter billa

 36. jeg likte veldig godt luridiumstyven fordi jeg liker spenning og det var mange gode adjektiv som beskrev teksten
  jeg anbefaler og lese den.

 37. den var spennende jeg vil høre helle boken. da William hoppet ut av vinduet ble alt så spennende. Terning kast 6

 38. Denne boka var veldig bra☺️ Jeg likte boka fordi det var både grøss og spenning i en det var supert?? Jeg har veldig lyst til å lese resten av boka.
  Terningkast 6??????

 39. Boka var kjempe spennende. Den var super bra. Slutten fikk meg til og ville lese enda mer. Jeg likte boka fordi den var spennende og fordi jeg hadde lyst til og lese mer om det som skjedde i museet og om umulighets greia og om William og om alt egentlig. Jeg ble overrasket da de ropte William du må komme deg ut. Terningskast 6.

 40. Jeg tenker at denne boka er perfekt for de som liker å lese og som gjør det ofte.
  Dette er en spenningsbok med mange uventede og spennende deler!
  Jeg personlig elsker dette utdraget og fikk veldig lyst til å lese mer.
  Jeg ville gitt boken terningkast 5 🙂

 41. jeg likte boka fordi han hadde løst den umulige koden.
  jeg ville lese denne boka fordi den ser så bra ut.
  jeg syntes det var rart at det ikke var en vanlig bille det var en mekanisk bille.
  det jeg syntes det var gøy da billen vill leke med William.
  det var skummelt da moren og faren ropte veldig høyt.
  slutten var bra fordi det var mange ord som ble brukt.

 42. Elevene likte denne. Den var spennende og de fikk lyst til å lese mer.

 43. Teksten grip meg med ein gong. Vanskeleg å legge frå seg, mange greie ord. William er modig. Kult med metallbille. Spennande historie. Minner meg om Pax-bøkene.

 44. Bra utdrag, den var spennende for det var mange overraskende momenter. Det var veldig mye som skjedde. Vi ønsker å anbefale denne boka til andre.

 45. Jeg synes at kapitlet var spennende.
  Terningkast 6
  Jeg har lyst til å lese mer av boka
  Jeg anbefale til 8+

 46. Super bra? håper denne vinner ❤️alle i klassen min elsket den og tok super på den??
  Terning kast 1 000 000?

 47. Jeg syntes at boka var veldig spenende
  jeg likte godt da det kom noen å tok faren å mora ble tad

 48. Denne boken var den beste av alle synes jeg ! Bobbie pers har litt av en fantasi. Jeg har nå beggynt å lese luridumstyven hjemme.jeg synes alt var spennende å dette er nå blitt min nye ynglingsbok !slutten var brå og spennende og jeg ble fristet av å vite resten…..

 49. Jeg syntes denne boken var spennende og gøy fordi det var mye spennende som skjedde. Boken ble ikke kjedelig og det syntes jeg er bra, og at boken hadde noe spennende å snakke om nesten hele tiden syntes jeg er veldig bra. Jeg likte også at det var noen ting vi ikke visste om som f.eks. Hvorfor er William og familien hans i fare? Hvorfor forsvant Bestefaren til William? det jeg også likte var at når vi ikke vet mye i begynnelsen, og når spørsmålene er så mystiske så får vi lyst til å lese mer og mer og prøve å finne ut hva som skjer/ hva som har skjedd. Boken syntes jeg er SUPER og gleder meg til å lese videre.

 50. Boka var veldig bra den hadde veldig høy spenning og var ganske bra Terning kast 6

 51. jeg likte boka fordi den hadde bra action og mye spenning

  det jeg ikke likte med boka var at det var litt for mye spenning og overdrivelse.

 52. din bok er ikke så kul og den hadde får mange fantasi og jeg liker ikke sonne bokker den var ikke så dolig men jeg likte ikke denne boken.

 53. jeg suynes at det var spennene å lese det.jeg likte godt da william løp fordi det noen som varbak han.jeg syns at slutten var spnnene.

 54. Hva skjer videre?
  Jeg vil vite forsettelsen på grunn av den er så morsomt.
  Det var så morsomt da Lea kom med en datababy.
  Likevel er boka andre plass, for meg.

 55. boka di var ikke så kul og du hadde får mange fantasi og jeg liker ikke sonne bøker

 56. jeg syntes at denne boka var veldig spennende,fordi at da william ikke fikk sove så så han en robot bille og han lekte litt med billen,men plutselig så forsvant billen også ropte foreldrene til william at han skulle løpe,så hoppet william ut av vinduet og løp det forteste han kunne.

 57. Jeg følte at jeg var inni boka fordi den begynnte veldig normalt som en fortelling og fortsatte som etr eventyr, det føltes liksom så ekte.
  Jeg ble også veldig skremt da faren til William ropte <> fordi jeg følte at jeg var William.
  Jeg ble faktisk lei meg da boka ble ferdig fordi jeg ville lese mer og fordi endelig fant jeg en faktisk en bok med spenning og fantacy som er de to favorittene mine å lese om. Super bok! Jeg elsket den!♥

 58. Hei! Det jeg synes om boka er at den er bra. Den er veldig spennende, og man føler seg liksom inni boka. Jeg kunne ha godt lest mer!

 59. det var veldig spennende. stakars William som oplever dette.
  og det var også litt trist for meg. jeg elsket denne boke. håper jeg kan lese mer .

 60. jeg synes den var veldig bra og jeg likte da faren og moren sa løp william.jeg elsket denne boka her. Ternig kast 6

 61. jeg synnes boka var bra men jeg synnes også at boka var litt rar.det Jeg menner med rart er at jeg synnes boka beggynte på en rar måte.Jeg synnes boka var litt bra og litt dålig.

 62. lø bok likte ikke den pga. alt for mye fantasi forfatter nå må du sjerpe deg ufffa meg

 63. Jeg syntes boken vatr veldig spennende.Jeg likte den delen da moren og faren til William skrekkk og ropte «WILLIAM!KOM DEG UT AVHUSET!LØP!LØP!». Det ble spennende da moren og faren til William snakket sammen om at William skulle til Engeland.

 64. jeg synes boka var spennenende,jeg likte den delenhan gikk ned trappen og hørte mamma og pappa snakket og de skrek løp william løp.

 65. jeg synes den her boka var bra fordi den var spennednde. og jeg likte den dellen da han hoppet ut av viduet og løp. det fikk på en måtte adrenalinet mitt til og gå fortere fordi den var så spennnde. så den var veldig spennende og god bok!

 66. denne boka var sjempe spennende. det var sjempe gøy å lese den. jeg følte mye spenning inne i meg.håper jeg får sjansen til å lese den en gang.
  jeg syntes den delen med at han hoppet ut av vinduet var mest spennende (slutten også).

 67. jeg likte boka fordi den, var en spenndene bok og den var grei for sånn alder.

  jeg likte ikke så mye boka fordi, sjønte ikke så mye av de sa min menning.

 68. Jeg syntes boka var ganske spennende, men også veldig forvirrende. Denne boka hadde litt for mye action. Men alt i alt gir jeg boka 4/10

 69. jeg synes at boka var veldig spennende. Jeg ble litt irritert over at vi ikke fikk mer informasjon om bestefaren og ulykken. Jeg vil lese boka ferdig. Slutten var ganske bra, det er den som gjør sånn at jeg vil lese boken ferdig. Jeg vil vite hva den skyggen var. Synes at denne boka burde vinne!

 70. Jeg likte ikke boka ikke så mye.Jeg vil vite hva som skjer videre. Den boka var en spennings bok.Jeg vil vite hva den svarte tingen var. Jeg likte den delen der hvor hele huset begynte å rase sammen.

 71. denne boken er utrolig spennende. jeg ble litt redd da faren til william ville sende han til england. jeg har lyst til å lese resten av boken,forfatteren har hvert veldig flink så jeg håper at forfatteren lager flere bøker.

 72. Boken var veldig spennende, og det at plutselig så skjedde det noe, likte jeg.

 73. Hva skjer videre, for det er så spennende.
  Av alle bøkene så liker jeg den mest.
  Denne boka er så mystisk at jeg vil vite hvor boka er så jeg kan lese videre!

 74. jeg likte boka for den var så spennende, men jeg likte ikke helt slutten får den var mer som så pultseli blir det svart og slutt liksom det er rart så ja

 75. Boken var bra og spennende, og det at plutselig så skjedde det noe, likte jeg.

 76. Me syns boka var spanande! Me likte godt korleis kapittelet slutta. Ein kan kjenne på spenninga.

 77. Boka handler om William som har løst umuligheten, en kode, dette gir ham en stor haug med problemer. Plutselig en kveld skjer det mange rare ting og William må rømme. Det som er så bra med boka er at den er skikkelig spennende og det skjer mange ting veldig ofte. Jeg liker boken fordi den er skrevet godt og det er mange bra detaljer som får meg til å forstå hvordan ting ser ut. Når jeg leser er det som om alt dette skjer i virkeligheten, fordi forfatteren har forklart alt så godt og skrevet veldig bra.
  TERNINGSKAST: 6

 78. Denne boken er en kjempebra og spennende.
  Boka handler om en gutt som heter William som for et monster i stua og foreldrene roper at han må dra imens de oppholder monsteret.
  han løper så fort han kan og han tørr ikke å se bak.
  Plutselig ser han en låve og løper inn i den for å gjemme seg.
  Han hører noen stemmer og lyder, og så blir alt svart.

 79. Jeg likte godt da taket ble borte og når det kom inn to skikkelser i hallen.
  Det var litt rart at det var en metallbille på rommet hans og at den stakk.
  Jeg synes at boken var super fordi den er kjempespennende.
  Det var spennende når faren ropte til William fra stuen.
  William synes sikkert det var litt skummelt når jernbjelken falt rett ned på frontruta til førerhuset.

 80. Jeg lo godt da billen løp etter blyanten.
  Det var skummelt når det kom to skikkelser.
  Det gjorde inntrykk på meg da moren og faren ropte at han måtte løpe.
  Jeg vil finne ut hva som skjer videre.
  Terningkast 6.

 81. Jeg synnes det var en skummel historie.
  Det var rart at en rotte kom å advarte han.
  Jeg synntes det var slemt av foreldrene at de sa at de ville ha det gamle livet sitt tilbake.
  Hvorfor skule noen forfølge han? Super bra bok! stemmen «super» fra meg 😀

 82. Jeg synes at utdraget var veldig spennende.
  Jeg synes det var veldig synd at vi ikke fikk høre hele boken.
  Jeg ble sjokkert over at William lekte med robotbillen.
  Jeg ble overrasket da pappaen skrek høyt.
  Jeg synes boka var super.

 83. Jeg synes du bør lese denne boka fordi: Når du kommer til kapittel 7, begynner det å bli litt spennende, når William går ned trappa og hører at det blir helt stille i stua, men plutselig roper faren: «William, kom deg ut av huset….løp, løp!» I det William kommer seg ut av huset var det en slags eksplosjon rett bak ham. Det var også spennende når gjemmer han seg i en bil og og det plutselig kommer noen før han besvimer.

 84. Jeg synes utdraget var interessant og mystisk.
  Altså en veldig bra bok, synes jeg ivertfall.
  Det gjorde inntrykk på meg at den lille robot billen ville leke.
  Jeg lurer veldig på hva som skjedde med foreldrene hans og hvorfor noen/noe ville ta dem.

 85. Jeg syntes at boka var veldig spennende på slutten.
  Jeg syntes at det var veldig morsomt da billen kom inn i rommet.
  Det var litt skummelt på slutten da de to personene kom mot William.
  Jeg syntes boka var veldig bra.
  Det var veldig spennende og litt skummelt da skyggen fulgte etter William.

 86. LURIDIUMTYVEN
  For åtte år siden var William med i en ulykke, og bestefaren hans forsvant på mystisk vis etter å ha fortalt at familien var i livsfare. Siden den dag har de holdt seg i skjul.
  Nå som William har løst umuligheten – verdens vanskeligste kode har han blitt berømt og freden er over.
  Boka starter rett inn i handlingen, og det er en spennende bok. Den er veldig bra skrevet fordi du lever deg inn i fortellingen.

 87. BOKANMELDELSE

  Tittel: Luridiumstyven

  Forfatter: Bobbie Peers

  Anmeldt av: Marte

  Utraget handler om William. Handlingen foregår i huset hans og på en åker. William og familien har skjult seg i 8 år etter at bestefaren til William fortalte at de var i livsfare og forsvant på mystisk vis, men nå har William løst verdens vanskeligste kode og William må nå flykte. Boken er en spenningsbok.

  Jeg likte utdraget fordi det var enkelt å leve seg inn i boka, fordi forfatteren beskrev alt som skjedde veldig godt så jeg kunne se for meg alt som skjedde og hvordan alt så ut.

  Eks.

  Han hørte et vindu som knuste og noe tungt som landet i hagen. Så eksploderte hagegjerdet bak han.

  Teksten startet ikke veldig brått og jeg greide å leve med inn i boka med en gang. Jeg syntes boken var så spennende at det var vanskelig å legge fra seg boka, fordi alt ble så spennende. Det var spesielt spennende at William løp og løp og ante ikke hvor han skulle, han visste bare at han måtte fortsette å løpe. Jeg greide ikke å stoppe å lese fordi jeg måtte vite hvordan det endte. Så når utdraget stoppet så fikk jeg veldig lyst til å lese mer. Det jeg likte aller best ved boka var når William ble jaget av en stor ting som han ikke visste hva var.

  Jeg anbefaler denne boken til dere som liker masse spenning. Bokens styrke syntes jeg var at boken var så spennende. Og jeg syntes virkelig at denne boken fortjener å bli superfinalist.

 88. ANMELDELSE

  Forfatter: Bobbie Peers

  Tekst: Luridiumstyven

  Anmeldt av: Othilie Hellum

  Utdraget handlet om en gutt som heter William. Han er god på å løse koder. Det er noen som er på jakt etter han og familien. De må gjemme seg så ingen kan finne dem. Det var åtte år siden William var involvert i en ulykke. Samme tid forsvant bestefaren hans på mystisk vis. Men han sa noe før han forsvant. De var i livsfare og måtte holde seg skjult. Det har familien gjort siden den gang. En dag ser William en bille. Ikke en vanlig bille, men en mekanisk bille. Han fulgte etter billen helt til han så en skygge.

  Sjangeren til boka er spenning. Jeg likte boka veldig godt. Når jeg hadde lest utdraget ferdig satt jeg igjen med mange spørsmål. Som hvem som var ute etter William, hva de ville med han, hva som hadde skjedd med bestefaren… Jeg liker egentlig dagbok-sjanger best, men denne boka fikk jeg et godt inntrykk av og vil gjerne låne boka så jeg kan lese hele. Jeg ble slukt inn og det føltes ut som om jeg var William selv. Jeg levde meg veldig godt inn! Jeg syntes det var spennende hele tiden og det var ikke et sekund en gang hvor jeg synes det ikke var like spennende. Det jeg syntes var mest spennende var når skyggen kom og faren hans ropte at han måtte løpe, fordi da lurte jeg veldig på hvem eller hva som han måtte løpe og gjemme seg for. Noe mer jeg liker er at jeg ikke må lese 50 sider for å finne ut om jeg liker boka, jeg finner det ut ganske kjapt! Nå har jeg bare lest litt men jeg tror dette blir en av de bøkene jeg liker best. Jeg likte spesielt godt når William fulgte etter billen, får det var som at billen prøvde å advare ham.

  Forfatteren har gjort en god jobb, fordi han greier og få spenning og drama i teksten. Jeg syntes egentlig ikke at det er noen svakheter i teksten, det eneste er at jeg bare må vite hva som skjer videre. Jeg synes boka fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen. Dette er en bok jeg anbefaler for både gutter

  og jenter. Hvis det hadde gått an å gi boka mer en terningkast seks så hadde jeg gitt mer. Jeg anbefaler boka fra 9-14 år.

 89. Bilde

  Tittel på boka: Luridiumstyven

  Forfatter: Bobbie Peers

  Skrevet av: Ola Nessheim

  Boka handler om en gutt som heter William. William er en smart og klok gutt. Han bor med moren og faren i et hus i Norge. Men nå er noe etter han, fordi William har klart å løse umuligheten, verdens vanskeligste kode. Men vil han bli tatt, eller vil han komme seg unna?

  Sjangeren er spenning

  Handlingen var lett å leve seg inn i fordi det var så gode beskrivelser om stedene og personene så det var ikke vanskelig å leve seg inn i det hele tatt. Måten William kom seg unna på og moren og faren skrek, skapte et skikkelig drama i handlingen.

  Man må bygge seg gradvis opp i boka fordi nesten all informasjonen kommer etter hvert. Det som overrasket meg var at plutselig begynte foreldrene å skrike og be han om å løpe.

  Jeg syntes William var kul fordi han var selvstendig og klok. Foreldrene han virket veldig stresset og bekymra over William.

  Det boken tok opp som fikk deg til å forstå mer av handlingen var at du fikk vite at William hadde løst umuligheten.

  Teksten sluttet veldig brått på fordi jeg var mitt inni handlingen også plutselig skjedde det noe uforventet som gjorde at jeg bare ville lese mer.

  Teksten var veldig vanskelig å legge fra seg fordi de gode beskrivelsene og handlingen gjorde sånn at det var umulig å legge den fra seg.

  Handlingen var lett å lese fordi det var ikke altfor mange vanskelige ord og det var lett å forstå hva forfatteren mente med handlingen.

  Teksten sin styrke er at det var veldig enkelt å leve seg inn fordi handlingen er så klokt skrevet og fantasifullt, og jeg syntes at forfatteren har gjort en veldig god jobb med Luridiumstyven.

  Svakheten til teksten er at du ikke får vite så mye om foreldrene til William.

  Denne boka anbefales på det sterkeste for 8 år og opp til 14.

 90. ANMELDELSE

  Tittel: Luridiumstyven

  Forfatter: Bobbie Peers

  Anmeldt av: Nikolai André Johnsen Nygård

  William Wenten og moren og faren hans flyttet til Norge for åtte år siden og det var åtte år siden bestefaren Tobias Wenten forsvant på mystisk vis og åtte år siden han fikk dekknavnet William Olsen. Handlingen foregår litt i Norge men mest i England.

  William har akkurat løst umuligheten verdens vanskeligste kode og det har han fått altfor stor oppmerksomhet og nå blir William jaktet på av Abraham.

  Luridiumstyven er en spenningsbok.

  Jeg synes boka var lett og leve seg in i fordi det var veldig lett og se for seg bilder og var veldig spennende.

  Jeg synes boken var veldig spennende fordi man visste aldri hva som ville skje så det ble veldig lett og leve seg inn.

  Boken bygger seg gradvis oppover.

  Boken ble mer og mer spennende og det kommer av og til veldig overaskende ting.

  Jeg ser opp til William fordi han er veldig smart og han gir ikke opp med og finne bestefaren sin Tobias Wenten.

  William gir ikke opp selv om det er hardt og oppnå det han ønsker seg.

  Utraget slutter uventet men boka slutter som forventet.

  Teksten var veldig vanskelig og legge fra seg og jeg gleder meg til den neste boken kommer ut.

 91. ANMELDELSE

  Forfatter: Bobbie Peers
  Tittel: Luridiums tyven
  Anmeldt av: Julie Strømfors

  Teksten handler om en gutt som heter William, for 8 år siden forsvant bestefaren hans og helt siden det har de måtte gjemme seg. Men William har en spesiell evne for han klarte å løse umuligheten. Så nå måtte de rømme igjen. Men plutselig blir de angrepet av noe stort. Men litt før det ser William en liten bille som er laget av metal den plukket opp en blyant og ville at William skulle kaste, den han kastet den uheldigvis ut i gangen billen tok blyanten og hoppet mot trappa og William løp etter. Men så hørte han at moren og faren snakket sammen men plutselig roper faren WILLIAM LØP!
  Sjangeren er spenning.

  Jeg synes at boka var veldig bra fordi jeg synes det var spennende og litt morsom fordi noen ganger sa de noe morsomt eller gjorde noe morsomt. Spesielt likte jeg når billen ville leke med blyanten.

  Det var spennende fordi jeg følte at jeg ble med i boka og fordi at jeg følte at de ble bare mer og mer spennende for hver setning. Jeg likte den lille billen best fordi det var som om den advarte William. Jeg ønsker at utdraget kunne hvert litt lenger for det var vanskelig å legge fra meg boka. Jeg synes den er lett og lese fordi størrelsen på ordene var ikke så små og jeg synes det alltid er morsomt å komme til et nyt kapittel og i den boka er kapitelene veldig korte. Jeg likte boka så mye at jeg vil lese den igjen. Jeg anbefaler boka for de som er 7 år og oppover.

  Jeg anbefaler den for alle som er 7 år og oppover. Jeg synes at boken fortjener å være superfinalist på boksluker prisen. Ingenting irriterte meg. Favoritten delen min er når William må rømme fra den tingen som jaget ham.

 92. 19 av 27 elever i klassen likte boka. Dette fordi at den var spennende og at det var litt action.
  Noen likte den ikke på grunn av at det var litt forvirrende å forstå hva som skjedde i handlingen. Det var også alt for mye dramatikk.

 93. Jeg synes boka er morsom, spennende og litt skummel. Når pappaen til Willam ropte på han, skvatt jeg litt. Det var litt skummelt og veldig spennende. Jeg likte godt at William stoppet når pappaen hans ropte på han, det ble litt dramatisk. Jeg likte boka veldig godt.

 94. Den er veldig bra . Men ikke helt fordi at den har ikke så mye bilder og visst det er bare tekst skjønner jeg ikke det helt. Men jeg likte litt da.

 95. den boka er veldig bra.
  det er veldig mye drama i boka og det liker jeg.
  det er veldig mye spennende ord eller ting i boka.
  navne:William passer veldig bra i boka.
  så når jeg leser den boka så føler jeg meg inni boka og dramae som skjer der i boka, den boka er en av mine favoritt bøker og ferdig.

 96. Jeg synes boka er morsom, spennende og litt skummel. Når pappaen til William ropte på han, skvatt jeg litt. Det var litt skummelt og veldig spennende. Jeg likte godt at William stoppet, når pappaen hans ropte på han, det ble litt dramatisk. Slutten var bra. Jeg likte boka veldig godt.

 97. -jeg synes boka hadde mange spenninger og det alt skjedde i mørket.
  – Det var litt morsom da han hoppet ut av vinduet.
  -Boka var bra og jeg likte den.

 98. Jeg tenker at den er passe bra.Den var spennene.Det var morsomt da William lekte med den lille roboten. Det var bra at han løste koden. Det var falig.

 99. jeg suns den er bra og spennende og bra tekster i den. OG den handlet om det den skulle handle om. OG det var morsom å høre om den boka.

 100. -jeg synes boka hadde mange spenninger og det alt skjedde i mørket.
  -Det var litt morsom da han hoppa ut av vinduet.
  -Boka var bra.

 101. jeg syns den var spennende og den var veldig bra og at jeg likte den veldig man ikke helt da fordig den var ikke så spennende som en annen jeg liker mye bedre og den andre jeg liker er mer spennende for meg

 102. Den er veldig bra synes jeg . Tekstutdraget er fantastisk . Jeg burde lese resten av boka og denne tekst er veldig spennende

 103. Jeg syntes egentlig bare denne boka var kjedelig. Det var gøy da han måtte hoppe ut av vinduet da.

 104. Slutten var veldig spennende på grunn av alt ble svart rundt omkring. Jeg lurer på hvem som er tyven. Denne spenningen er veldig bra.

 105. Jeg syntes at boka var spenende. Slutten var bra. Jeg likte godt da William måtte hoppe ut av vinduet og løpe gjenom snøen.

 106. Hei!
  Jeg likte godt da han fant billen og begynte å leke med billen.
  Men jeg likte ikke når han tråkket i billen.
  Boken var spennende fordi da han løp og fant billen, og at det snødde så mey at taket ble revet ned!
  Jeg synes boka var veldig bra!

 107. jeg synes teksten var lit bra,
  og litt skummel. det handler om en gutt som heter william.
  boken heter luridiumstyven når jeg leste den s¨syns jeg at
  den var skummel. det var spenninger i boka.

 108. jeg likte at billen løpp etter blyanten william kastet og ga den til bake til william .
  jeg synes den boken burde anbefales.

 109. jeg syns boka var spennende, morsom og trist. men for alt annet syns jeg boka var bra. jeg gir den 4 stjener. jeg gleder meg til å lese hele serien.

 110. Boka vært ikke det fint jeg vett ikke hvorfor men jeg likte ikke det.Det vær kjedelig
  Men ja det vært litt spennende da men ikke så mye =))

 111. Denne boka hadde mange mysterier og litt vold for meg,men boka hadde vært bedre med litt illustrasjon.
  Da hadde den vært mer åpen for meg.

 112. Jeg likte utdraget veldig godt fordi det var mye spenning i den. Jeg er veldig irritert over den mannen som frøvd å ta William.

 113. Jeg likte spenningen i boka, fordi han hoppa ut av vinduet og løp. Den var også morsomt når William lekte med en bille.

  Boka var super!

 114. Boken handler om en gutt som heter William. Han mistet bestefaren sin for åtte år siden. Han blir jaget ut i skogen av en stor skygge. William kom til en nedlagt fabrikk og da så han to skikkelser.

  Jeg synes at boka er veldig bra og at forfatteren har vært flink til å få fram de små detaljene. Jeg har faktisk lest hele boka, og jeg synes at de som liker spenning burde lese den. Terningkast: 6??????

 115. Jeg synes boken var spennede!!!!
  Og har fått veldig lyst til å lese den.
  Det er mange spennede deler.
  Jeg lurer på hva som skjedde med bestefaren som bare forsvant og hvorfor familien var i livsfare. Jeg likte den delen her ( WILLIAM! KOM DEG UT AV HUSET! LØP!LØP)
  Hva skjedde da liksom?
  Og jernbillen bar veldig kul om litt merkelig hvorfor kom den?
  Jeg har masse spørsmål jeg bare må få svar på om boka.
  Og på forsiden av boken er det bilde av et monster bak william og han holder en kule.
  Det er litt rart ikkesant??????
  Uansett terning kast 5??

 116. Jeg synes denne boka hadde en bra spenning og forfatteren har vært kjempe god, med denne boka. At William er en gutt som liker og knekke koder og har mistet bestefaren for åtte år siden og han vil finne mer ut om det!
  Jeg har lest hele boka hvis noen er hekta på denne boka så les den. Terningkast 6? Ps: Det kommer også en film om denne boka i 2017 og har kommet en nummer 2 av denne boka.

 117. Jeg syntes denne boken hørtes veldig kul ut. Den viser litt i det om et hemmelig liv og hadde en kul slutt. Forfatteren har skrivd veldig bra og fikk med mye spenning . Det jeg hørte syntes jeg hadde fine spennings kurver gjennom hele avsnitt med jernkloen var litt skummelt og det når han skrev(så ble alt mørkt) det var ekstra bra skrevet. Jeg gir boka terning kast ?6 og et stort smil.

 118. Hei jeg synes boka var veldig spennende. Boka levde seg ut.sjangere passet meg.
  Det jeg synes var mest spennende var da den kjempe roboten kom det var veldig morsomt?Og den lille billa. Alt var bra med denne boken bortsett fra at vi ikke fikk så mye info om foreldrene. Jeg gir denne boka ternings kast(6) hilsen meg?

 119. Luridiumstyven av Bobbie Peers
  Luridiumstyven er den beste boken jeg har lest til nå. Og kanskje en av de beste bøkene jeg kommer til å lese. Gutten William har knekt umulighetskoden og er i livsfare. Han finne en bille som viser seg å være mekanisk, som prøver å advare ham om noe som kommer.

  Teksten er lett å lese selv om noen ord kan være kompliserte. Det er lett å få en sammenheng og flyt. Boken har mange spenningstopper selv om det jeg har lest bare er et kort utdrag av boken. Jeg elsker mange ting med boken men først og fremst har den spenningstopper som nesten ikke ser ut til å ta slutt. Alle detaljene som beskriver stedene og hva som skjert og det er noe på slutten som gjør at jeg bare VET at jeg vil lese hele boken.
  Jeg gleder meg til nest bok Kryptalportalen kommer for den skal jeg også lese!!!

 120. Hei Denne boka var superspennende fordi det var masse spennende og fantasifulle hendelser!! Å jeg syntes at Bobbie peers virkelig har vært dyktig og fantasifull når han har skrevet den!! Luridiumstyven får ihvertfall terningkast 6 fra meg!!

 121. Denne boken handler om en gutt som het William. Han finner en metallbille som prøver å få William ut av huset men det forstår han ikke så han William begynner å leke med billen. I det samme øyeblikket skjedde det noe i huset og foreldrene skrek William hele tiden og sa løp. William løp alt han hadde og han visste at det var noe bak han. Men det var noe som fikk tak i han og alt ble svart. Denne boken var kjempespennende fordi at den hadde en spennende avslutning i slutten av kapittelet og dette fikk meg til å lese den.

 122. Luridiumstyven

  Teksten handlar om ein gutt som heiter William Wenton. Han og familien har holdt seg sjult men når William først løyser umuligheten då begynner ting å skje. Bobbie Peers er ein veldig flink forfattar.

  Eg likte boka fordi den var spennende, gøy og litt mystisk. Slutten var veldig spennande fordi han holdt på og bli kvalt.Eg har lese heile boka, og etter å ha lese 5-10 sider, blei eg berre heilt slukt opp av boka.Eg gleder meg til krypportalen den nr.2 om William Wenton kommer ut.

  Eg anbefaler veldig denne boka. Uansett om du liker og lese eller ikkje.Så er eg ganske sikker at du kommer til og like boka.

  Malene, Sagvåg Skule MM

 123. KJEMPE BRA BOK, har lest hele boken på solsengen I Spania. Den er såååååååååååååååå spennende . Jeg kan ikke avsløre alt, men det er kanskje den beste boken jeg har lest hittil. Du som leser dette ( jeg ambefalter denne boken på fullt!!!) TERNINGKAST :6
  dette er ikke den mest spennende delen I boken!!!!!! ???

 124. Klassen synes det var ei super bok fordi den greide å holde det spennende hele veien. Mange er glade i sjangeren og de synes bokutdraget var spennende og gøy. Enkelte elever er ikke så glade i spenningsbøker og likte derfor heller ikke utdraget.

 125. Jeg synes boka var veldig spennende fordi:
  Han løp og løp for og redde seg selv, og det var spennende når han var i lastebilen.

 126. jeg syntest denne boka var veldig bra. Den hadde mye spenning og action i seg jeg ble helt opptatt av boka og tenkte ikke på noe………………………3……………………….
  …..

 127. Denne boken handler om William som har rotet seg opp i en knipe. moren og faren til William satt i stuen og snaket om et innstitut i England de skule sene han til. Også skjede det som ikke skulle skje far ropte løp William løp! da William hørte det sprang han til vinduet og hoppet ut………..

  jeg synes denne boken var spennene og action fullt. helt perfekt for de som liker gruble spenning og action.

 128. Emil ka. jeg syntes dene boka var spennende og hadde mye action. jeg likte boka veldig godt jeg ble helt opptatt av boka og jeg vil lese hele boka.

 129. jeg syntest boka var veldig spennende og det var mye action. jeg ble helt opptatt av boka jag likte den veldig godt.

 130. Luridiumstyven
  Boken handler om en gut som heter William. Han har ein bestefar som forsvann på mystisk vis, så tråkket han på noe hardt. Det var ei bille……
  Forfattaren heter «Bobbie Peers. Og det er en spenningsbok.
  Eg synest boka var spanande, og det var passe skrift, og det var ei bok eg likte veldig godt 🙂
  Eg syntes handlinga er veldig lett og leve inn i.
  Eg syntes boka var super fordi eg fekk litt frysningar inni meg når eg leste den, og eg måtte bare lese meir. Eg likte den veldig godt 🙂
  Eg likte personane veldig godt.
  Eg veit ikkje om en 6 klassing kan lære noko av boken.
  Eg blei veldig irritert på slutten når det siste dei sa var «så ble det helt svart».
  Teksten var veldig vanskeleg og legge frå seg.
  Eg synes boka var passe lett og lese fordi det var ikkje så vanskelege ord.
  Det beste med teksten er at den er så spennande og passe skrift for meg:)
  Eg syntes andre burde lese den.
  Eg synest verkeleg boka fortjener og vere superfinalist:):):):):)

 131. Jeg synes at udraget er veldig spennende og denne boka var ganske bra, og boka var festlig og kul.
  Jeg ble overaska på slutten.
  Jeg vil gi terningkast 6.

 132. boka virket veldig spennende. bare av det lille utrage fikk jeg veldig lyst til og lese mer.jeg elsker krim bøker og den var perfekt!. selvom starten gikk ganske rett på men det gjorde bare at det ikke ble kjederlig.

 133. Jeg elsket denne boka, Fordi det var så spennede!!! Jeg likte best det med da foreldrene ropte til han om at han måtte forte seg ut.

 134. Jeg elsket denne boka, Fordi det var så spennede!!! Jeg likte best det med da foreldrene ropte til han om at han måtte forte seg ut. Det er den beste boka jeg har lest.

 135. Vi har lyst til å lese heile boka. Ho var spennande og vi lika ho godt.
  Av oss fekk ho berre terningkast fem og seks.

 136. jeg elsker denne spennings boka og kunne tenkt meg å lese den (Sondre)

 137. Luridiums Tyven

  1
  Teksten handler om at William var involvert i en ulykke,og at bestefaren hans forsvant på mystisk vis etter å ha fortalt at familien var i livsfare.

  Dei som er med er William og bestefaren og mamma og pappa

  Teksten typen er spenning

  2
  Teksten er ikkje så lett og leva seg inn i siden det er så mye som skjer.

  Teksten starta med og fortelle litt om boka og va som kommer til og skje i boka.

  Høgdepunkte i teksten var S.9

  Det som overaska meg var at teksten slutta.

  Personane var helt greie folk.

  Boka har ikkje noe viktig emne for meg.

  Boka slutta overaskande.

  Eg får lyst til og lesa meir om boka.

  Teksten er lett og lesa for det er lette ord.

  Det beste med teksten var at den starta.

  Det verste med deksten var at den slutta.

  Andre bør lesa teksten.

  Boka burde ikkje vinna bokslukarprisen.

 138. Luridiumstyven

  Teksten handler om William han er ein 12 år gammal gutt som måtte rømme frå England og nå bur han i Norge. Det handlar om William som har løst verdas vanskeligaste kode og nå er alle etter han .Bestefaren forsvant sporløst for 8 år sidan
  Dette er spenning

  Handlinga er lett å leve seg inn i fordi boka er spanande
  Teksten startar i midten som dette ,William lå oppå dyna med klærne på.
  Høgdepunkted er når alt blir svart for William.
  William overasker meg i teksten .
  Eg synes personane er skumle.
  Eg synes at boka ikkje tar opp et viktig emne.
  Teksten sluttar med at alt blir svart for Willian.Teksten sluttar brått
  Eg får lyst å lesa meir av boka fordi den er spanande
  Teksten er lett og lesa fordi det er mykje rom

  Det beste med teksten er når alt blir svart for William.
  Det verste med teksten at han er litt kjedelig.
  Andre bør lesa teksten fordi han er spanande.
  Ja han skal vera superfinalist i Bokslukarprisen 2017

 139. Bokmelding
  Teksten handler om ein gutt som heiter William, For åtte år siden var William involvert i ein ulykke, og beste faren hans forsvant på mystisk vis etter å ha fortalt at familien var i livsfare. Siden den gang har de holdt seg skjult, men nå har William løst umuligheten- verdens vanskeligste kode- og derfor havnet i medienes søkelys. Da er freden forbi. Teksten er spenning
  Teksten var lett å leve seg inn i.Fordi at alt var så levende.Teksten starter sånt at William våknet lå oppå dyna med klærne på. Han kikket opp i taket. Klokka var halv fireog han var fremdeles lys våken.
  Nei Nei Nei , hvisket William og atte etter. Billen stanset øverst i trappen og la fra seg blyanten.
  William lente seg tilbake i setet igjen. Plutselig var det som en bombe gikk av rett over ham.
  Høgdepunkte var nok at alt ble svart for William.
  Det overasker meg at alt ble svart for William.
  Eg synets at personene i familien er rare.
  Eg synest at denne boka ikkje tok opp noe viktig.
  Eg synets at slutten var uventa: Det siste han så, var en blå stråle som traff lastebilen. Så ble alt svart.
  Eg får ikkje lyst å lese meir av boka.
  Eg synest atteksten var lett å lese fordi dei forklarer hva som skjer.

  Det beste med teksten er at det er lett å lese. Det verste med teksten er at det handler om fleire gevær.
  Ja, andre bør lese teksten.
  Eg synest at boka bør vera superfinalsi i bok sluker prisen.

 140. Eg synest den er super fordi eg liker sonne typer bøker og den er spennande, eg vil lese heile boko.?

 141. Super bok han var spennende og mystisk klassen holder på å lese hele boka nå terningkast100000000000000000??????

 142. Jeg syns luridiums tyven er den beste boka ever. Vi har lest hele boka i klassen . Dener i sjangeren spenning. Wiliam er en tøff gutt. han var hjemme og lå oppå dyna med klerene på. Så ble de angrepet av noe, En skygge?
  Beste far har forsvunet. JEG SYNS LURIDIUMS TYVER BURDE VINNE PRISEN.
  Fordi boka inne holder hummor og spenning.

 143. Boka handler om en gutt dom heter William,han har en far som er lam. William sitter på rommet sitt hjemme, han får øye på en bille på rommet. Mamma og pappa roper ; LØP WILLIAM LØP!!!! William hopper ut vinduet og løper i den tykke snøen, han finner en hall, inne i hallen står det en lastebil. William hører noen som visker, akkurat i det han skal se va det var…..det var for sent han så to skygger i døra, ene såg ut som han hadde et gevær, alt han ser er et blått lys som treffer lastebilen med et smell, så blir alt svart: Jeg likte boka fordi, de var noe som skjedde hele tiden, ei gammel dame som kunne splitte seg i to personer – det var litt rart også. Lett og leve seg inn fordi den begynner midt i handlingen. Jeg ble opptatt av hva som skjer vidre med en gang jeg begynte og lese. Jeg annbefaler boka til andre.

 144. Den var veldig spennende og bra. Den var spennende fordi det var mye overraskelser og William måtte løse mange mysterier og han er veldig smart.

 145. Den var super bra bok fordi William prøvde og fine en mysterier ham måtte uanset fine de jeg syntes at william er veldig smart.

 146. Den var super bra bok fordi William prøvde og fine en mysterier ham måtte fine

 147. Vi synes utdraget var spennende, fordi det var mye action. Den starter rett i spenningstoppen. Det er bra, fordi den er vanskelig å legge fra seg. Den var også litt skummel, men ikke for mye skummel. Det var lett å forstå teksten og leve seg inn i handlingen. Terningkast 6

 148. Jeg syns boka var veldig bra 😀 Jeg har lyst til å lese boken med en gang. 😉

 149. Likte boken veldig godt. Den var spennende og mystisk samtidig. Likte veldig godt hvordan William er og at han ikke blir akseptert gjør alt så gøy! Kjempebra bok!

 150. Boka er helt sinnsykt bra les den alle sammen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! terningkast 7 av 6

 151. Jeg syns Luridiumstyven var en veldig spennende bok og jeg fikk lyst til og lese boka med en gang 😉
  Terningkast: 6

 152. Den boka var super. Den var også veldig spennende.Det er den beste boka jeg har lest.

 153. jeg elsker denne boka den er så bra og så spennende se den:)
  jeg anbefaler å le

 154. Forfatter:Boobie Peers
  Den beste boke jeg noen gang har lest.
  Jeg elsker den og har lest den andre boka kryptal prtalen,når jeg først begynner klarer jeg ikke stoppe og lese den ,den er fantastisk!!!!!!!!!!
  Jeg anbefaler den for barn i 10-13 års alderen og gir terninkast 10\10

 155. Denne boka var super eg likte den kjempegodt. Denne boka er den besteboka ever. Eg elsker spenning og krim og alt sånn som var i denne boka. Denne boka er ein av dei beste bøkene eg har hørt om som er sånt som denne boka er. det er ein av dei beste bøkene eg har lese.

  Terningkast: 6??????????

 156. Luridiums tyven.
  Denne boka handlar om william.
  Boka handlar om ein gut som har funet ut ein stor hemlegheit.
  Eg synest at denne boka var spanande.Etter mi meining var den litt for unarturleg. Boka er veldig god fordi den er godt skrevet og dette er ei bok eg ynskjer å lesa.
  Terningkast 5

 157. Dette skjer i boka Luridiumstyven. William er ein gutt som var i ei ulykke for åtte år siden, når bestefaren hans forsvant. No har han dekk navn og må ikkje få får mykje oppmerksomhet. Det kjem ei mekanisk billa som advarer William om at han er i fare. Boka var god og spennande.
  Den hadde bra innhold og eg fekk lyst å lesa meir.
  Eg klarte å sjå for meg alt sammen.
  Terningkast 5.

 158. Denne boka heiter Luridiums tyven. Det handler om ein gutt som heiter William som er på rommet sitt. Det kjem ein elektrisk billa og advarer han mot ein robot som skal ta han. Eg likte denne boka kjempe godt den var spennande og kjekk. Boka hadde gode detaljar då fekk eg bilder i hovudet om korleis det var. TERNING KAST 6

 159. Denne boka heiter luridiumstyven.Hovudpersonen er William.William har vert med i ei ulykke for nokon år sida.Bestefaren hans har vært sporløs forsvunnet siden den gang.William og foreldrene gjemmer seg i eit hus eg veit ikkje kvifor.

  Eg synest ikkje denne boka var så bra.Det skjedde for mykje heile tida.Når han satt på senga og det kom ein robot billa gav det ingen meining.

  Eg gir boka terning kast 3

 160. Boka Luridiumstyven handlar om William .Bestefaren til William forsvant for 8 år sidan og han lurer fælt på kvar det blei av bestefaren. Men ein dag kjem det ei metallbille på rommet som prøver og advare han. Eg syntest ikkje forfattaren brukte så mange vanskelege ord så det var lett å forstå teksten. Eg syntest at utdraget var spennande.Eg fekk veldig lyst til å lese vidare.

 161. Luridiumstyven handlar om ein gut som William. Ein dag finn han ei metallbille på rommet sitt. Den dagen blir huset deira øydelagd og foreldra jagar han ut. Korleis går det med William? Eg gjer 4 fordi boka verkar spanande.

 162. LurdiumsTyven
  *Dette er ei type spennings bok.
  *Dei som er med er: Ei Mekaniske bille, William bestefar og instituttet.
  *Det handler om at William vert innvolvert i en ulykke og bestefaren hans forsvant på mystisk vis etter å ha fortalt at familien var i livsfare, Og at William skal komme seg til England men vert forfulgt etter instituttet.
  *Eg synest at det er lett å leva seg inn i handlinga fordi emnene og måten den er skreva på.
  *Teksten starta fra starten ‘’William lå oppå dyna med klærne på.’’
  *Høgdepunkten er når instituttet kommer til William og prøver å fange han.
  *Det som overraskar meg er at billå er mekaniske og speller som ein hund.
  *Eg synest at personane er kjekke jallefall William.
  *Boka har noe å si til meg fordi hun har et Spennende emne.
  *Slutten slutta Bråt »Så ble alt svart».
  *Eg har veldig lyst å lesa meir av boka.
  *Det beste med teksten er når billå spelar som ein hund.
  *Og det verste med teksten er at han blir forfulgt av Instituttet.
  *Ander bør lesa boka!
  *Eg synest at boka skal superfinalist på Bokslukerprisen!

 163. til å hver to kapitler var den ganske spennende jeg har ganske lust på boka.

 164. LURIDIUMSTYVEN
  TEKSTEN HANDLER OM:
  En gutt som heter William og hans pappa og mamma og en stor robot. William hadde løyst umuligheten verdens vanskelegaste kode! Det var hans skyld at de var på rømmen igjen! Det er ein spenningsbok.
  Eg kunde leve meg lett inn i teksten,
  for boka er lett lest.
  Høgdepunkt i teksten er at William blir jaga av
  En robot.
  At William var på rømen utan og ha jort noe galt.
  Personane er greie utan om roboten.
  Teksten sluta uventa.
  Eg får lyst til og lesa teksten.
  Lett og lese , norsk godt skreve
  Eg syns denne boka skal koma på 2. plass i bokslukerprisen

 165. Teksten handlar om ein gut som heitar William og han er heilt spesiell. Dem som er med er mora til William og far til William som sitter i rullestol. Det som skjer er at han merkar at han finn eit lite dyr som er laga av små metallbiter og den advarer han om at foreldrene snakker om at han er i livsfare og det er han. Plutselig hører han eit pang og då må han springe og det klarer han men han blir oppdaga. Han er inni ein gammal lastebil som han ligger heilt stille i. Denne teksten er ein spennings tekst.
  Handlinga er nokså lett og leve seg inn i men den er litt vanskeleg og sidan det er så mykje tekst og så godt forklart og det er lett og leve seg inn utan bilete og. Difor eg levde meg så godt inn i teksten er fordi dei forklarte så godt kva William gjorde eller følte.
  Eit døme om starten om luridiums tyven: for åtte år sidan var William involvert i ei ulykke, og bestefaren hans forsvann på mystisk vis etter å ha fortalt famillien at dei var i livsfare. Sidan den gongen har dei holdt seg skjult, men nå har William løst umuligheten-verdens vanskeligeste kode- og har derfor havna i medias søkelys. Da er ferden forbi.
  Det som er høgdepunktet i teksten er når William blir oppdaga inni den lastebilen.
  Det som overasker meg i teksten er då William oppdager den lille metall dyret.
  Det eg synes om personane i teksten er at dei er litt rare og at foreldre skulle passa meir på guten.
  Boka tar opp eit viktig tema for meg ja. Difor er egentligt William eit heilt vanleg barn men egentligt eit uvanleg barn.
  Her er eit døme om den brå slutten: DET SISTE HAN SÅ VAR EN BLÅ STRÅLE SOM TRAF LASTEBILEN. SÅ BLE ALT SVART.
  Ja eg får lyst til og lese meir av boka .
  Ja teksten var lett og lese sidan den forklarer så godt og det er ikkje så vanskelige setningar og ord. Men det vanskeligste var å lese titelen.

 166. LURIDIUMSTYVEN
  SPENNING

  Det handlar om at William er lys våken når klokka er 03:30! William trakka på en bille. Billa ville leike. Den oppførte seg som ein hund. Billa ville at William skulle kome ut på gangen. Når William sto i gangen høyrte han at mamma og pappa snakka saman. Mens han stod der høyrte han mamma og pappa skreik for full hals at han måtte kome seg ut av huset! William stod heilt stille. Så styrta han mot vindauget hoppa ut og landet i den mjuke snøen. Han løp alt han kunne. William kom til eit gammalt industriområde. Han knuste vindauget på ein lastebil og hoppa inn. Det siste han såg var ei blå stråle som traff lastebilen. Så blei alt svart.
  Eg levde meg inn i handlinga fordi eg såg tankane i hovudet mitt. Teksten startar med at William ligg i senga og at han trakka på ei bille. Teksten startar på kapittel 7. Det som var mest spennande var da det kom en skygge mot William. Det som overraskar meg er at ei bille kan vere som ein leikete hund! Eg synes at William var den kulaste av alle personane fordi de to skikkelsane var litt slemme og mammaen og pappaen fekk vi vite lite om. Eit emne i teksten er at til og med ei bille kan redde deg! Teksten slutta med: Det siste han så var, ei blå stråle som traff lastebilen. Så blei alt svart. Eg fekk lyst til å lese meir av boka fordi de to siste setningane var så spennande. Teksten er lett å lese fordi setningane er passe store.
  Det beste med teksten var da det kom ein skygge mot William og da han var inne i det gamle industriområde. Det verste med teksten var da de to skikkelsane bar på noko som likna på gevær. Eg anbefaler boka for andre. Eg gir boka terningkast 5! Boka BØR være superfinalist i bokslukarprisen etter mi meining.

 167. Luridiumstyven
  Boka handlar om William som nettopp har stått opp, så hører han faren rope
  «kom deg ut av huset! Løp! Løp!» han blir forfulgt av ein litt stor ting.
  Denne boka er ei spenningsbok.
  Handlinga er lett å leva seg inn i på grunn av den er så spennanes.
  Teksten startar med: William lå på dyna med klærne på. Han kikket opp i taket.
  Klokka var halv fire. Han var fremdeles lys våken. Teksten er omtrent midt i boka(kapittel7)
  Høgdepungtet i teksten er at William blir forfulgt av ein stor ting.
  Det som overasker meg i teksten er at faren plutselig roper at William må komme seg ut.
  Det eg synest om William er at han er modig.
  Eg synest ikkje at boka tar opp eit viktig emne for sjette trinn.
  Eg synest at teksten sluttar veldig brått. Døme: William skrek og klamret seg fast i rattet. Det siste han så, var ein blå stråle som traff lastebilen. Så ble alt svart.
  Eg får veldig lyst til å lesa heile boka.
  Teksten er lett å lesa fordi den er så spennenes.
  Det beste med teksten er spenningen.
  Det verste med teksten er at det er så spennenes at man vil aldri stoppe å lese.
  Det er mange andre som bør lesa denne teksten.
  Eg synest at boka skal vere superfinalist i Bokslukerprisen.

 168. Luridiumstyven
  Teksten handler om at mora og faren snakker om at William må flytte. William, faren, mora og to med gevær er med. Det kjem ein skygge til huset. Og William må rømme til ein gammel fabrikk. Teksten er spenning.

  Teksten er lett og leva seg inn i fordi dei forteller kva som har hendt før. William lå oppå dyna med klærne på. Og han kikket opp i taket. Utdraget er fra midten. Det beste og mest spenndane var når skyggen kom til huset. Det som overrasker meg var at det kom ei klo og tok lastebilen. Eg synest at personene var perfekte.
  Teksten slutter forventa. Plutselig kom ein stor jernklo ned i panseret, grep tak og rykket lastebilen opp i lufta med voldsom kraft. William skrek og klamret seg til rattet. Det siste han så, var en blå stråle som traff lastebilen.
  Så ble alt svart. Ja eg får lyst til og lesa heile boka. Teksten er lett og lesa sida det er ikkje så mange vanskelige ord.

  Det bste med teksten er at det kommer ein mann inn i huset.
  Det verste me teksten var at det slutta. Andre bør lesa denne boka sidan den var spenndane. Eg synest virkelig at denne boka skal vera finalist i bokslukerprisen.

 169. Luridiumstyven av Bobbie Peers
  Boken handler om en som heter William og som finner en metallbille på romet sitt. Samme dag blir han jagd ut av huset sitt av foreldrene sine fordi noen kommer og raserer huset deres. Tilslutt finner han en bil, men noen finner han.

  Dette er en speningsbok og det elsker jeg.
  Jeg lever meg veldig inn i boka fordi det er masse små detaljer som gjør boka ekstra bra.
  Og dette er noe for seg selv

  Boka starter rett inn i speningtoppen som er veldig spenende.
  Personene blir ikke så veldig bra forklart men for meg var ikke det det viktigste. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka, og det var en utfordring å legge den fra seg.

  Jeg elseket boka den var superduper bra.
  Viss jeg skulle gitt terningkast ville det ha vært 7.
  jeg anbefaler denne boka spesielt til de som liker spening.

 170. Mine tanker er at den var sikkelig spendene og kul, jeg syns den var helt perfekt, veldig bra historie fordi at en sånn historie kommer alle til og like ?. Den fikk meg til å få sommerfugler i magen. Jeg ville hatt den i mine top 5 bokliste. Når jeg drar til biblioteket skal jeg låne den med en gang.

 171. Jeg syns boka var veldig spennende, morsom og bra. Den var veldig bra for jeg syns at det skjedde ting hele tiden. Det hadde også vert veldig kult og se denne boka på film. Den ble veldig bra fordi de forklarte alt som sto der veldig bra.. Den handla om en gutt som heter William som finner en metall bille. Metalbilla prøvde og advare William om noe. Før han fant ut hva det var var det for seint. plutselig blir han jakta på av en svær robot. hvis dere vil finne ut hva mer som skjer må dere lese boka selv. 😉 B) :):(

 172. Liridiums-tyven
  av Bobbie Peers

  Liridiums-tyven er en veldig spenndene bok. Boken handler om William som har levd med dekknavn hele livet. Når han var liten var han i en ulykke der han holdt på og død. Faren ble lam og måtte bruke rullestol resten av livet . I denne ulykken forsvant også bestefaren. Så løser han koden!
  Denne boken er super spenndene jeg lever meg veldig inn i den. Den er alt jeg vil ha i en bok. Spenndene, mystisk og den er på en måte fantasi og det er liksom i en annen verden. Når jeg leser den kan jeg ikke legge den fra meg midt i et kapittel. TERNINGKAST: 6

 173. boken hanlet om en gtt som heter Wiliam han fant en metallbille som han lekte med så gikk metallbillen ned så plutselig ropte pappaen LØP WILIAM LØP!! LØP!! så hoppet Wiliam ut av vindet og løp han hørte noe hak seg så økte han farten så var han i hagen til naboen resten for du lese selv. jeg synes at denne boken var spennende og litt bare litt skummel. Jeg levde meg veldig inn i boken fordi alle detaljene og på grunn av den var spenende. Jeg anbefaler dene boken for de som liker spenning. 🙂
  TERNING KAST: 5
  STEM PÅ LURIDIMS TYVEN

 174. Boken handler om: William våkner. Når han tråkker ned i gulvet så tråkker han på en metallbille. Metallbillen begynner og hoppe rundt og oppfører seg som en hund. Da han går ned trappa skjer det noe..

  Jeg syntes denne boka var spennende.. Og får meg til og få lyst til og lese mer, og prøve nye sjangere. En kjempe bra bok, med god innflytelse. Jeg følte meg liksom som William. Og at hans puls steg. Jeg levde meg inn i boka. Jeg ble redd selv
  og hadde lyst til og lukke boka men det gikk liksom ikke, den var så spennende.

  Men det er ikke akkurat en bok jeg ville anbefalt til en syv åring.. Men like vell, var den super! Med ordet super mener jeg at det var en bok jeg tror ganske mange som er glade i å lese ville blitt hekta på. Altså jeg sier ikke at man MÅ bli hekta men at jeg tror ganske mange blir det. Nå som jeg har lest nesten alle innslagene som er med i bokslukerprisen så tror jeg at jeg ville valgt denne boka som den mest spennende, og skumle boka. Men kanskje ikke den meste dramatiske boka.

  Men jeg må være ærlig.. Den var litt utydelig på slutten. Med bilen og hullet i taket. Og hva som skjedde med William, og hva moren og faren snakket om. Og hvorfor William våknet klokka 5.

  Kjempe bra bok uansett, skulle ønske det var en serie! Sikker på at den vinner. Men alle bøkene er like bra! Sikker på at noen her klarer og skrive like bra uansett alder!

  -Isabelle

 175. luridiumstyven av bobbie peers
  Teksten handler om William, som har løst umiligheten verdens vanskeligste kode! teksten starter når William er hjemme. den minner meg om Gudene fra olympos! dette er fordi det står veldig mye av det samme. Boka er super duper bra, noe av det som gjør den så bra er at den har så mange små detaljer og veldig mange beskrivelser! Boka går rett inn i spenningen. for eksemper: William snudde seg og sprang bortover gangen. Han styrtet inn på rommet og lukket døra etter seg. Hele huset ristet.
  Så hørte han tunge skritt i trappen. Det knakte og dunket idet skrittene nærmet seg. De stoppet like utenfor døra. Jeg gir 6 stjerner.

 176. Luridiumstyven av Bobbie Peers

  Luridiumstyven handler om William. William og familien hans lever i skjul i norge. William elsker koder og en dag skal han til umulighetsutstilingen med skolen det er verdens vanskeligste kode. han får ikke låv og prøve bare se. men så skjer det han løser umuligheten! En kveld hører han foreldrene hans romstere nede i stua de pakker for de skal flytte. Så hører han farens stemme. LØP WILLIAM LØP!!!
  Denne boken er i sjangeren spening.

  Jeg synes boken er super bra, men jeg synes de kunne tat et utdrag som var litt mer morsom og spenende. jeg synes det er bra at den ikke bare er spenende men også morsom. Bobbie Peers synes jeg at er en veldig god forfatter fordi han finner opp så mye morsomt og lager gode setninger, han er også veldig oppfinsom og det synes jeg er bra. Så jeg gir boken terningkast seks.

 177. luridiumstyven:
  Den handler om williem han fant en robot dile på soveromet.Å eter at den var forsvunet ned popte faren at han skule løpe også løphan ut i naten. han løp til han kom til et jore derfra gik til han kom til en slaks hal i et jørnr sto en gamel lastebil uten jul så han knuste vinduet og klatret in. han ade vont i hle kropen. Så kom to men å det kom en eksplson han ble heist op goså bled allt svart

  jag syns den var lit rar og jeg forsto ikke så mye men den var veldi, veldi spendene og kanse lit skumel

  jeg tror det er noe mange vil like og jeg gir terning 5 🙂

 178. Jeg syntes boka var veldig spennde og jeg ville vite ting de ikke hadde forklart meg og finne ut mer ved og lese mer, men ble litt skuffet da jeg aldri fikk vite det.
  Forfatteren var veldig flink til å bygge opp spenningen.
  Det virket som om alt hang i en tynn tråd og i en liten stund var var det helt rolig også plutselig BOOM!! Så skjedde ting brått. Det virket som om det var var noen pauser midt i spenningen hvor jeg rakk å tenke over hva som hadde skjedd, selv jeg ikke skjønte stort..
  Alt til alt var boka spendene og jeg vil gjærne lese mer av den for å skjønne hva umulighetsutsillingen egentlig er og hva som skjer med familien dems.

  Jeg gir boka terningkast 5!

 179. Den var veldig spennende, og jeg fikk lyst til og lese mer!
  Terningkast 6! 🙂

 180. Jeg syntes dette utdraget av boka var utrolig bra og alt som skjedde med William var veldig spennende.Jeg gir den terning kast 6. Og jeg vil definitivt lese boka.??6️⃣

 181. Husk: denne boken var ok,William synes jeg var ensom i denne boken. Husk: Ruben er en fisk. Vebjørn out.

 182. jeg synes boken var veldig bra,jeg synes boken var veldig bra skrevet,det tok ikke så lang tid før man var inni historien,beste boken jeg har lest siden jeg var 7,jeg synes boken fortjener en 6er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 183. Boka var spennende denne ville jeg lese derfor gir jeg terningkast 6

 184. Jeg synes boka var spennene og morsom. Jeg synes at boka var spennene for, det kom noen inn i huset til William. Foreldrene hans skreik til han at han måtte gå på rommet sitt, for det kom noen inn. De som kom inn skulle ta William, William løp opp trappene, han gikk ut av vinduet før de kom å skulle ta han. Han løpte og løpte langt bort, så de ikke tok han. Han begynte å tenke på hva som har skjedd med foreldrene hans. Han visste ikke hva han skulle, han var så redd. Terning kast 6 av 6

 185. Boka var veldig spennende og jeg vil lese den. Jeg lurer på hva som skjer og om hvordan den slutter. Jeg skjønte nesten med en gang hva som skjedde. Terning kast 6!!!

 186. Boka var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka. Jeg vil vite hvorfor den billen kom, hvorfor den mannen fulgte etter gutten osv. Det er mye spenning i den, og det liker jeg. Dette er absolutt en bok jeg ville lest.
  Terning kast 6!

 187. Boka var bra og den er spennende. Innholdet er kult og det er spennende fordi at det handla om at William ble involvert i en ulykke og bestefaren til William er borte. Det var spennende. Jeg gir boka Terningkast ? 6.

 188. Jeg synes den var kjempe spennende og super og når jeg hadde lest avsnittet fikk jeg lyst til å lese hele boken. Jeg tror flere i klassa synes denne boken super for det var krangling om å få lese hele boken i klassa.Når jeg leste ferdig boken ville jeg lese hele boken. Når boken sluttet ville jeg lese boken siden den sluttet kjempe bra. Terning kast 5.

 189. Jeg synes den var spennende og når jeg hadde lest avsnittet fikk jeg lyst til å lese hele boka. Jeg tror flere i klassa hadde lyst til å lese hele boka for det ble krangling i klassa om hvem som fikk lese boka først. Jeg kjenner meg ikke igjen i boka , men siden jeg ikke kjenner meg igjen blir det spennende. Terning kast 5.

 190. Jeg selv synes denne boka er veldig bra. Forfatteren har gjort en god jobb med og gjøre boka spennende fra start til slutt. Selv så driver vi og leser boka under matpausen. Boka var spennende fordi det skjedde så mye på en gang. Det var mye jeg fikk lyst og vite etter jeg leste den. Jeg gir boka terningkast 6.

 191. Denne boka var super bra og spennende, denne boken har jeg sagt ifra til mamma om at jeg ønsker meg. Det var mye som skjedde på en gang og jeg klarte ikke å stoppe å lese den. Vi driver å leser den i 6.klasse på Reinsvoll skole, så jeg hører ikke etter så jeg får lest den selv. Nå har Luridiumstyven 2 snart kommet ut og den vil jeg gjerne lese også! Denne boken får 10/10!! Hilsen Patrick på Reinsvoll Skole.

 192. Denne boka var veldig spennende, jeg likte den veldig godt fordi jeg liker sånne bøker.?

 193. Jeg synes dette utdraget var veldig spennende og skummelt. Synes det var litt dumt at det stoppet så brått. Jeg har lyst til å lese hele boka.

 194. Hovedpersonen er William. Han bor med foreldrene sine. Han er en liten gutt som måtte flykte fordi han klarte verdens vanskeligste gåte. Spenningen starter da det kommer en robotbille. Boken er lett å lese fordi forfatteren har brukt lette ord og det er ikke så mange personen å holde styr på. Det er en spenningsbok som er fin for de som liker mase spenning det er også litt fantasi. For meg ble det litt mye på en gang. Men hendelsen var bra. Jeg anbefaler deg og lese den. Så ser du fort om den i er noe for deg. Jeg syns boken peser For de i 4-7 trinn.

 195. Teksten handler om en gutt som heter William. Bestefaren til William forsvant plutselig får åtte år siden og William har aldri sett han siden. Det siste bestefaren sa til familien var: «dere er i livsfare». Siden den gang har de holdt seg i skjul, men nå har William løst «umuligheten»- verdens vanskeligste kode og han har derfor havnet i medienes søkelys. William fikk ikke sove den natta etter, Han tenkte på både «umuligheten» som han hadde greid å løse og bestefaren som hadde forsvunnet. Det kom en bille til syne. billen drev og så på William. William gikk nærmere billen og så at den var lagd av metall og skruer. Billen oppførte seg rart, det var ikke noen normal bille for å si det sånn… Det var mye rart som skjedde men tilslutt blir alt plutselig SORT!
  Jeg syns denne boka er spennende og har mye bra fantasi i seg fordi mye skjedde ganske fort og det var «action» som jeg likte godt og jeg anbefaler å lese denne boka for folk/barn som er rundt 9-13 år som liker spenning etterfulgt av fantasi.
  PS: jeg har lest hele denne boka og jeg syns den var veldig bra og spennende!

 196. Teksten handler om en gutt som heter William. For 8 år siden mistet han bestefaren sin og det siste bestefaren sier til familien er at de er i livsfare.
  En natt for ikke William sove.Det kommer en mekanisk bille uforventet inn på rommet hans som det virker som prøver å advare han mot noe som jager han ut av huset og vekk.
  Sjangeren er spenning med litt fantasi innblandet.

  Jeg mener at boken er bygd opp på en bra måte som gjorde at boka var lett å lese. Jeg syntes at boka var lett å leve seg inn i fordi det var gode forklaringer og sammenligninger. Et eksempel på dette er når det blir beskrevet at William ikke kan føle føttene sine.

  Kort sagt jeg syntes boka var innmari bra. Det beste med boka syntes jeg var oppbygningen

 197. Luridiumstyven handler om at bestefaren til William sier til familien at de er i livsfare. William fant en robot bille i romme sitt og billen gikk til gangen. Moren og faren sier løp, løp William blir forfulgt. Jeg fikk den følelsen at jeg ikke ville lege fra meg boka. Jeg levde meg inn i boka. Boka var spennene fordi når William ble forfulgt. Jeg syntes at forfatteren hadde bra beskrivelser for eksempel der han ikke følte bena sine. Jeg hadde anbefalt denne boka får de som liker spenning.

 198. Teksten handler om en gutt som heter William. Bestefaren hans sa til familien at de var i livsfare og forsvant for åtte år siden, og nå har William knukket verdens vanskeligste kode, og siden det har familien måttet holde seg skjult. Sjangeren er spenning, men det er en del fantasy i den. Jeg syntes det var litt rart at foreldrene til William bare lot ham løpe uten å hjelpe ham, det virket veldig usannsynlig og rart. Slutten var veldig sjokkerende, og jeg fikk lyst til å lese mer av den. Starten var mystisk og nesten til og med litt trist, på en måte, siden William hadde fått det så dårlig etter å ha løst Umuligheten. Ting skjedde litt plutselig, men det gjorde det bare veldig spennende, siden det fortsatt var med detaljer. Språket gjorde det lett å lese, men det var et kult, bra spenningsbok-språk i det for det. Jeg vil anbefale denne til alle på 10/11 år og opp, spesielt hvis du liker spenning. Jeg likte veldig godt utdraget. Boken fortjener å bli superfinalist eller til og med vinne prisen.

 199. Teksten «Luridiums- tyven» handler om en gutt som heter William. Williams hadde en bestefar som forsvant sporløst for åtte år siden, hans siste ord var at familien er i livsfare. Siden da har familien vært på rømmen. Nesten hele livet sitt ble forandret når han klarete umuligheten. En dag måtte William rømme.
  Sjangeren er spenning og litt fantasi

  Boken er lett å leve seg inn i fordi boken er overraskende, spennene å lese og at hovedpersonen er en gutt på min alder. Den eneste tingen som irriterer meg er at det ikke er så mange beskrivelser. Teksten har et fint språk for de unge. Jeg liker William fordi han tenker som oss, at han er smart og motvillig. Det jeg liker men teksten er at den går fort frem og ikke har noen små ord som står i veien.

  Hvis du liker spenning og at boken går fort da burde du lese den boken. Jeg anbefaler alle dere å lese boken.

 200. Teksten handler om en gutt som heter William. For åtte år siden hadde bestefaren forsvunnet på mystisk vis etter å ha sagt at familien var i fare. En kveld fikk William ikke sove. William fant en rar mekanisk bille på rommet sitt som prøvde å vise at han var i fare. Han måtte flykte. det var snø, så han frøs på beina. det var noen etter han.

  Dette er en bok i spenning.
  jeg syns boka var spennende fordi William ble forfulgt av noen.

 201. Teksten handler om en gutt som heter William og bestefaren som forsvinner på mystisk vis. En dag sa bestefaren at de var i livsfare og etter det så forsvant han. Om kvelden kom en mekanisk bille inn på rommet hans og han tråkket på den ikke med vilje han tok en blyant og mistet den og så henta billen den. Etter på gikk billen og William følte etter.

  Det som er fint med teksten er at den passer til alle over 7år. Jeg synes det var en bra tekst i forhold til meg. Boken er lett og lese seg inni fordi det er en spennings bok og nesten litt drama og fantasy bok. Jeg levde meg inni teksten fordi den er skrevet på en spesiell måte. Teksten slutter brått og brutalt og så skjer det ikke mer det irriterer meg litte gran men ellers greit. 🙂

 202. Teksten handler om en gutt som heter Wiliam som har løst en stor gåte. En natt skjer det mystiske ting i huset der dem bor i og det skjer mystiske ting om natta.
  Sjangeren er spenning men også litt fantasy noen ganger.
  Jeg likte at det var lett å leve seg inn i teksten fordi det handlet om en gutt som var på min alder,da ble det ganske eneklt å forstå teksten. Denne boken anbefaller jeg til alle som liker spenning. Jeg likte veldig godt denne boken fordi favoritt sangeren min er spenning så denne boken likte jeg veldig godt. Det beste jeg syns med teksten må være når Mammaen og Pappaen ropte på Wiliam å sa at han måtte løpe ut. Teksten styrke var at det var veldig spennende. Dersom man er opptatt av spenning er dette en super bok for deg!

 203. Denne teksten handler om at familien til William er på rømmen og at en natt kommer det et stor skygge som løper etter William. Denne boken er en spenningsbok. Jeg selv synes at denne boken er en spennende bok for 6 klassinger fordi han er like gammel som oss og da er det mye enklere og forstå hvilken handling han står i. Når jeg leser teksten sluker jeg meg inn i boken fordi den er så skummel. Jeg selv er så glad i denne typen bok fordi at jeg lever meg inn i teksten og syntes det er så spennende at jeg bare vil lese og lese men aldri stoppe. Jeg syntes at denne boken fortjener og være superfinalist på Bokslukeprisen.

 204. Teksten handler om en gutt som heter William. Familien er på rømmen fordi noen følger etter dem. William er en dag på rommet sitt og får ikke sove, han tenker på bestefaren som forsvant på mystisk vis og det siste han sa var <>. Etter han ikke har fått sove så går han ut av sengen og mot vinduet, men han tråkket på noe hardt og det viser seg at det var en mekanisk bille som lå opp ned midt på gulvet hans. Den vil leke men til slutt går den da ser han foreldrene snakke. Plutselig roper de og William må løpe…
  Sjangeren er spenning og drama.
  Jeg syns at historien er veldig spennene og dramatisert. Jeg anbefaler den for folk som liker spenning. Teksten er lett og lese.

 205. Teksten handler om en gutt som heter William. Det kommer en robot-bille inn på rommet hans og ville leke med han. William hadde hørt fra bestefaren, rett før han døde at familien var i livsfare. Etter at han hadde lekt med billen førte den han ut til trappa. Plutselig kom det mange folk som stormet inn i huset hans, og han hoppet ut av vinduet og løp bortover gaten. boken er spennene. Jeg likte når han løp bortover gaten fordi dert var veldig spennene.

 206. Teksten handler om William som ikke får sove så finner han en mekanisk bille på rommet. De begynte å kaste blyant helt til trilte under døren og billen fulgte etter, men kom ikke til bake. Når William skulle prøve å få billen inn igjen på rommet gikk den ned helt til foreldrene ropte at han måtte komme seg vek.
  Sjangeren er spenning.
  Jeg synes denne boken er veldig spennende og rar fordi det var en mekanisk bille som var på rommet til William og at han måtte løpe og komme seg vekk.
  Jeg anbefaler denne teksten.

  • Teksten handler om en gutt som heter William. Det kommer en robot-bille inn på rommet hans og ville leke med han. William hadde hørt fra bestefaren, rett før han mystisk forsvant at familien var i livsfare. Etter at han hadde lekt med billen førte den han ut til trappa. Plutselig kom det mange folk som stormet inn i huset hans, og han hoppet ut av vinduet og løp bortover gaten. boken er spennene. Jeg likte når han løp bortover gaten fordi dert var veldig spennene.

 207. Jeg begynte å like boken når den robotbillen kom inn på rommet til William fordi da ble jeg veldig nysgjerrig på hvorfor og hva kommer den til å gjøre.
  Jeg likte boken fordi det var spennende for eksempel når moren og faren ropte at han måtte løpe ut av huset. Jeg vil anbefale boken til de som liker spennende og ikke alt for vanskelige bøker.

 208. Teksten handler om en gutt som heter William. En natt sitter William lys våken så kikker han ned der ser han mekanisk bille han tar opp en blyant å begynner å kaste med billen, Så bommer han å billen løper ut i gangen etter blyanten. Den vil ikke komme inn igjen å går ned trappa, den stopper utafor en kjellerdør . Han vet han ikke får lov til å gå ned i kjelleren, men så hører William at pappaen og mammaen roper at han må løpe ut. Sjangeren er spenning. Jeg anbefaler boka den er spennende fordi den har gode beskrivelser og man lever seg nesten inn figuren William.

 209. Teksten handler om en gutt som heter William. Når William var liten var han i en bil ulykke etter det har bestefaren har bestefaren hans vert borte .Han har klart å løse umuligheten. Nå er familien i stor fare.
  Sjangeren er spenning.
  Jeg synes boken var stemningsrik. Jeg synes også at den var også trist. Med en gang jeg leste denne teksten levde jeg meg inn i det med en gang i fordi han som hadde skrevet denne boken hadde brukt et godt språk. Boken startet med en gang med gode beskrivelser. Kapitlene Dro meg rett inn i boken. Jeg synes foreldrene var litt søte og slemme på en måte.
  Jeg anbefaler alle sammen å lese denne boken fordi den er så spennende og trist!
  Lutten stoppet veldig brått så jeg ble veldig irritert

 210. Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. En natt får han ikke sove. Han tenkte på hva bestefaren hadde sagt. At de var i livsfare. Det ble kaldere inne på rommet. Han skulle gå til vinduet, men da tråkket han på en mekanisk bille som ville leke.
  Sjangeren er spenning.
  Jeg synes handlingen var lett å leve seg inn i fordi, jeg likte den veldig godt og man ble veldig engasjert.
  Det beste ved teksten var når foreldrene til William roper «LØP WILLIAM LØP» da greide jeg bare ikke å legge fra meg boka. Veldig spennende og overaskende.
  Jeg vil anbefale alle og lese den.

 211. Luridiumstyven handler om William. William er en gutt som elsker og er veldig god på alt som har med koder. Han bor i et hus i Norge som er fullt av bestefarens bøker. En dag kommer Umuligheten verdens vanskeligste kode til Norge og William klarer ikke holde seg unna selv om familien har ligget i skjul siden bestefaren forsvant etter å ha sagt at de var i fare. Luridiumstyven er lett å leve seg inn i fordi William er omtrent på samme alder som oss og fordi teksten er skrevet med et godt og variert språk. Noe av det beste er når William tråkker på en liten bille som viser seg å være en liten robot! Rett etterpå roper foreldrene at han må løpe og han hopper ut gjennom soveromsvinduet med noe stort etter seg.

 212. Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Han bor med moren og faren sin i et hus. For åtte år siden var William i en ulykke og bestefaren forsvant. Bestefaren sa at de var i fare, og da startet det helet. William satt på rommet sitt og plutselig kom en mekanisk bille og da startet spenninga. Teksten sluttet med at det ble helt svart for han. Jeg synes det var en spennende tekst og har lyst og lese mer. Jeg levde meg inn i teksten og jeg anbefaler Luridiumstyven til alle barn over åtte år. Jeg likte Luridiumstyven fordi det var spenning og den var litt morsom også. Jeg likte ekstra godt da Faren ropte» Løp William løp». Jeg gir Luridiumstyven en tommel opp og anbefaler den.

 213. Teksten handler om en gutt som heter William. Bestefaren hans er borte etter William var involvert i en ulykke. William får en mekanisk bille inn på rommet og spenningen begynner. Dette er innenfor sjangeren spenning. Jeg mener denne boken er en flott bok å lese for sjetteklassinger, det er lett å leve seg inn i teksten fordi det er med litt replikker og det er lett å se for seg at man selv er William. Boken hadde ganske enkelt språk så det er ikke så vanskelig å forstå. Jeg synes det var ekstra spennende og jeg levde meg veldig inn i teksten da foreldrene til William sa «LØP LØP, KOM DEG UT AV HUSET WILLIAM!» og når det kom en mekanisk bille. Jeg synes tekstens styrke var at den var lett å leve seg inn i og at det var skrevet så det var enkelt å forstå.

 214. Teksten handler om en gutt som heter William. William gjemmer seg etter at bestefaren sa at familien var i fare. Etter det forsvant han. En natt han for ikke sove, kommer en mekanisk bille inn på rommet sitt. Plutselig sier foreldrene at han må løpe. Det er da spenningen begynner. Sjangeren er spenning.
  Det var lett å leve seg inn i synes jeg fordi jeg forestilte meg som William og at det var jeg som løpte. Jeg synes at denne boken var veldig overraskende og jeg ville helt klart anbefale den.

 215. Luridiumstyven handler om en gutt som heter William og bestefaren hans som forsvant. Rett før han ble borte sa han at familien var i fare. En dag kommer det en mekanisk bille inn gjennom vinduet og inn på rommet hans. Dette er starten å noe veldig spennende. Boken Luridiumstyven er en bok som er full av spenning og action. Det kjer mye hele tiden som gjør at du blir dratt inn i boken. Teksten med mystiske koder som gjør at du lett blir interessert i og lese og vite mer. Jeg ble veldig dratt inn i boken det øyeblikket foreldrene til William roper «William LØP! LØP!» da kjenner jeg med en gang at jeg føler at jeg er i situasjonen selv. Jeg ble irritert over at det var en veldig bra tekst men den var litt urealistisk noen steder. Dette er absolutt en bok jeg likte veldig godt og anbefaler alle!

 216. Boken handler om en gutt som heter William. Han har greid å løse verdens vanskeligste kode. Sjangeren er spenning. Jeg synes teksten er fantastisk fordi det er skrevet på en fantastisk språk. For eksempel: William landet tungt i den kalde snøen. De personene jeg liker ganske godt er William moren til William, og de jeg ikke liker er herr hamburger.

 217. Luridiums tyven handler om en gutt som var i en ulykke. Rett etter ulykken forsvant bestefaren og sa at familien var i fare. Plutselig kom det en mekanisk bille inn på rommet, der startet spenningen.
  Jeg synes at boken er veldig overaskende fordi det plutselig skjer noe veldig spennende. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi det handler om en gutt på omtrent samme alder som meg. Sjangeren er spenning. Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi det var ikke så lange setninger. Det beste med teksten var slutten fordi da var det mest spennende. Jeg anmelder boken

 218. Luridiums Tyven handler om en gutt som heter Wlliam. Bestefaren til William stakk av og sa at familien var i fare. En natt får ikke han sove og står opp. Han tråkker på en mekanisk bille.
  Sjangeren er Spenning
  Jeg synes boka er spenningsrik bok som tar deg med til en helt annen verden. Teksten var også litt trist. Bestefaren hadde stukket av og nå er han igjen helt alene. Jeg synes boken er helt grei å lese, den har noen avsnitt men mye tekst, men jeg synes det er helt perfekt. Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi slutten var veldig brå. Det beste med boka er spenningen og boka tar deg med til en annen verden. Jeg anbefaler denne boka vis du liker litt triste og spennende bøker.

 219. luridums tyven. den var kjempe kjedelig og fikk ikke meg med i teksten. Det var den værste boka EEVVEER!!! Skulle ønske jeg ikke hadde lest den den sitter klistra inni hue mitt som en bakt potet.
  Sjangeren er=spenning/Lame.
  TAKK FOR MEG HÅPER DU LIKTE INNLEDNINGEN MIN!!!

  NB: (IKKE LES DEN!!!)

 220. Dette er en bra spenningsbok som handler om William som har mistet bestefaren sin, sist gang han så han sa han at familien var i fare. Deretter gjemte de seg. Den kvelden fant gutten en mekanisk bille. Det ble en dramatisk natt hvor det skjedde mange skumle, rare og overaskende ting. Jeg synes boka var veldig bra fordi det skjedde ting nesten hele tiden og det dukket opp problemer de måtte finne ut av så den var ikke så kjedelig. Jeg fikk også veldig lyst til å lese videre på grunn av at det var mye de skulle finne ut av som for eksempel hvem som jaktet på ham, hvem som hadde lagd og sendt den mekaniske billen til rommet hans også videre. Jeg synes de burde beskrive litt mer hvordan ting så ut og hvordan det føltes, men ellers synes jeg alt var bra. Jeg greide å leve meg litt mere inn i teksten siden hovedpersonen var i min alder og boka var tilpassende denne alderen. Boken er for 8-13 alderen og er full av spenning og action for barn og ungdom. Denne setningen får meg til å føle at slutten stoppa veldig brått og fikk lyst til å lese videre <> Jeg likte denne boken veldig godt og vurderer å kjøpe den. Det mest spennende med teksten var når han lå i bilen, var is kall, redd også kom det noe jeg ikke forventet at skulle skje panseret og gutten ante ikke hva som skjedde. Jeg anbefaler å lese denne boka.

 221. Teksten handler om en gutt som heter William. Han og familien må gjemme seg. William hadde løst umuligheten. Bestefaren til William var blitt borte. Han finner en bille på rommet sitt, men det er ikke en vanlig bille men den er mekanisk.
  Sjangeren er spenning.

  Jeg synes at teksten var veldig spennende. Et eksempel på det er at William hopper ut av vinduet og begynner å løpe og bak ham eksploderer gjerdet. Hvis jeg var William ville jeg vært veldig redd. Teksten var lett og leve seg inn i fordi den er godt skrevet.
  Jeg anbefaler boka for 9-13 år.

 222. Boka handler om en gutt og hans familie. For åtte år siden var William i en ulykke. Bestefaren hadde akkurat sakt at familien han var i livsfare og så forsvant han. Familien ble bekymret å begynte å gjemme seg. Det er to personer som leter etter William. En kveld ble William jaget ut av huset sitt mitt på natta.
  Sjanger er spenning.
  Jeg synes teksten var bra og spennende. Jeg lurer på om det går bra men William til slutt og at de finner bestefaren. Boka hadde bra stoff å lett å forstå. Vis jeg hadde vært William hadde jeg vært ganske redd. Jeg levde meg så inn at det var litt for spennende, jeg har virkelig lyst til å lese hele boka nå. Noen ganger tenker jeg på hvorfor bestefaren sa at familien var i livsfare. Jeg vil anbefale denne boka vis du er mellom 8-14 og vis man liker spenning og litt skumle ting. Handlingen var lett å forstå. Det som irriterte meg litt var at det stoppet så brått, det stoppet liksom med at alt William så var svart. Men det som gjorde at den var bra var at det var mye beskrivelser og mye spenning i boka.

 223. Teksten handler om en gutt som heter William. Han hadde en bestefar som ble borte før han ble borte sa han noe til familien din er i stor fare. Det var en bille som kom inn i rommet. Billen var laget av metall. Billen fant en blyant det drev å lekte litt med den. William og foreldrene hans gjemte seg. det jeg likte mest det var nor William hoppet ut av vinduet. det som jeg syns var mislikte var når hagen til William eksploderte fordi han skulle til å gjemme seg. Foreldrene til William sa LØP WILLIAM LØP !!!!!. Det syns jeg var spennende.
  Jeg syns teksten var spennende og litt trist fordi William måtte jo løpe så fant William en lastebil. jeg mislikte at det var to menn som følte etter ham. Når William skulle gjemme seg i laste bilen så eksploderte den, Det jeg likte når William hoppet ut av vinduet når hagen eksploderte. jeg burde anbefale og lese teksten fordi den er kjempe bra, spennende og overraskende. Jeg syns at boken fortjener en superfinalist på bokslukerprisen.

 224. Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Det er rart at bestefaren forsvant. Familien til William har gjemt seg fordi bestefaren hadde sagt at de var i livsfare. Den lille billen som kom inn på romme hans som var laget av metall.
  Boka virker spennendene, men det jeg synes er dumt er at jeg vet ikke hvor William og familien hans gjemmer seg.liker spennende litt krim i seg, mens luridiumstyven er en bok som er litt mer fantasy. Jeg ser ikke helt for meg hva de to skikkelsene er men det er sikkert litt av spenninga. William virker som en normal gutt med en normal familie.
  ordet luridiumstyven vet jeg egentlig ikke hva betyr. Luridiumstyven virker som en bok fra 7-13år. Det er det jeg mener. selve boken kan jo leses i alle aldersgrupper. Boken må være superfinalist på bokslukerprisen.Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Det er rart at bestefaren forsvant. Familien til William har gjemt seg fordi bestefaren hadde sagt at de var i livsfare. Den lille billen som kom inn på romme hans som var laget av metall.
  Boka virker spennendene, men det jeg synes er dumt er at jeg vet ikke hvor William og familien hans gjemmer seg.liker spennende litt krim i seg, mens luridiumstyven er en bok som er litt mer fantasy. Jeg ser ikke helt for meg hva de to skikkelsene er men det er sikkert litt av spenninga. William virker som en normal gutt med en normal familie.
  ordet luridiumstyven vet jeg egentlig ikke hva betyr. Luridiumstyven virker som en bok fra 7-13år. Det er det jeg mener. selve boken kan jo leses i alle aldersgrupper. Boken må være superfinalist på bokslukerprisen.

 225. Boka handler om en gutt som heter William og hans familie en dag forsvant bestefaren. Boken er en spennene bok der det skjer veldig mye. I boken må de finne hvor bestefar er. For åtte år siden var William i en ulykke og bestefaren hadde sagt at de var i livsfare.
  Sjangeren er spenning.
  Det jeg synes om boka er at det var en så spennende bok.
  Det jeg synes var mest spennende var det når bestefaren bare
  forsvant og hele familien var i livsfare. Noen ganger lurer jeg på hvorfor bestefaren sa at de er i livsfare. Jeg synes synd på William fordi at han vet ikke hvor bestefaren er og hele familien har problemer. Hvis jeg hadde vært William hadde jeg vært veldig redd. Boken er så spennende at man vil bare fortsette å lese hva som skjer. Det som irriterte meg er at de skrev ikke så mye hva som skjedde i museumet.
  Jeg synes andre burde lese boka fordi den var lett å leve seg inn i, og når, man leser boka vil man bare lese mer.

 226. Boka handler om William som må gjemme seg og bestefaren som har forsvunnet.
  Han møter en mekanisk bille på rommet sitt og han må rømme hjemmefra for å beskytte seg. Noen er etter han og han lurer på hvor foreldrene er etter at noen invalderte huset. Sjangeren er spenning. Denne boka minner meg om noen av kaldt blod bøkene. Jeg synes ikke boka var så veldig bra fordi jeg synes jeg ikke helt klarte å forstå hva som skjedde fordi jeg synes de ikke hadde beskrevet så godt. Jeg synes fortsatt at boken var spennende fordi det skjedde noe litt skummelt og underlig hele tid- en. Her er et sitat fra boken<>. jeg synes ikke boken var lett å leve seg inn i fordi jeg synes den ikke var så godt beskrevet , men det er min oppfatning av teksten. Det kan jo være at andre klarer å leve seg inn i den. jeg likte også da de avsluttet med å si at alt gikk i svart, det fikk meg til å ville lese mer av boka. Teksten startet på en måte rett inn i en handling og det er nok derfor jeg ikke helt klarte og hende med, det er ivertfall en av grunnene. Teksten griper meg ikke med en gang og det tar litt tid før jeg forstår den. Det som overasket meg var at billen var av metall. Teksten sin styrke er at det skjer noe hele tiden. Tekstens svakhet er at man ikke helt klarte å henge med i det man leste. Jeg synes at ikke folk ikke burde lese den fordi det kanskje blir litt vanskelig og leve seg inn i boka. Jeg synes ikke boka er en superfinalist i bokslukerprisen.

 227. Utdraget handler om en gutt som heter William og en bestefar som har forsvunnet. William og familien hans er i livsfare. Handlingen foregår i et hus og en hall. Sjangeren til denne boka er Spenning. Jeg syns teksten er veldig bra og spennende. Jeg har et sitat fra teksten som jeg syns var veldig spennende «LØP!! LØP!!! William LØP!!!!». Jeg levde meg gått inn i teksten boka var lissom Sykelig spennende med at faren og moren sa LØP LØP og sånn det syns jeg var veldig spennende. Utdraget startet med en handling med at William lå oppå dyna og at en bille kom inn. Hvis jeg var William hadde jeg vert livredd for billen kanskje den kan skyte skruer eller noe sånt.

 228. Boka handler om en gutt som heter William. Han har mistet bestefaren sin. Det siste bestefaren sa før han forsvant var at familien var i livs fare. Familien til William viste ikke hva de skulle gjøre. Det er to personer som er ute etter og ta William. Hvis jeg var William hvile jeg vert veldig redd. Dette synes jeg var en veldig spennene bok samtidig som jeg ikke klarte helt og leve meg inn i boka. Jeg hvil anbefale denne boka for barn som er rundt 8-12 og liker spennings bøker.

 229. Denne teksten handler om en gutt som heter William. Han har en bestefar som forsvant så sa han til familien dere er i stor fare. William og familien gjemmer seg fortsatt og de er redde siden de er i stor fare. William møter en mekanisk bille den vil kaste blyant men William kaster for hardt og blyanten går ut i gangen William går ut i gangen der hører han moren og faren snakke plutselig ser han en mørk skygge og faren skriker LØP WILLIAM LØP! William løp og hoppet ut vinduet.
  Jeg syntes det her var en bra og kul tekst fordi det var action, spenning og overraskelser. Handlingen er lett og leve seg inn i og det er veldig vanskelig og legge fra seg teksten. Hvis jeg var William ville jeg løpt når jeg så en mekanisk bille . Det jeg syntes var mest sendende da foreldrene ropte LØP WILLIAM LØP! og William hoppet ut gjennom vinduet . Jeg vil anbefale og lese denne boka vis du liker action og overraskelser.

 230. Denne teksten var veldig spennende, som faktisk er helt perfekt for meg fant jeg ut. Jeg synes alt var nok beskrevet bortsett fra hvor hendelsene var. Hadde jeg vært William hadde jeg vært iskald på føttene, han går jo tross alt barbeint i snøen! Jeg skjønte ikke helt hvordan hagen bare plutselig eksploderer akkurat når William hopper ut av vinduet til hagen. Jeg ble irritert over at William gikk ned trappa og fulgte de skumle stemmene. Men ellers var det her en sykt spennende tekst og jeg annbefaler den til alle som liker spenning og krim. Takk for meg! 🙂

 231. Teksten handler om en gutt som heter William. For åtte år siden ble bestefaren hans borte i en ulykke. rett før han forsvant sa han: «familien din er livsfare» En natt ser William en bille. Billen er mekanisk og vil leke. Det ble starten på en dramatisk natt.
  Sjangeren er spenning.
  Jeg syns det var mange overraskelser som for eksempel at at det landet en stor jern klo på pansere til lastebilen. Det skjedde hele tiden noe. Det gjorde at det ble mye action og spenning. Hvis jeg var William hadde jeg vært livredd for egentlig alt. Det overrasket meg at han ble jaget av to skumle skygger, at han ikke begynte å gråte eller skrike eller noe som helst. Han virket som en veldig tøff person som løp rundt i sokkelesten midt på natta. Boka var lett å komme inn i fordi den hadde gode og spennende setninger. Noen jeg irriterer meg over er at William bare tar vare på billen. jeg fikk lyst til å lese hele boka. Jeg syns det kanskje ikke var så mye beskrivelser som gjorde boka litt vanskelig å komme inn i. Jeg kunne ønske vi fikk vite litt mer om foreldrene og kanskje andre personer som er nær William. Jeg syns boka fortjener å komme i film. Da hadde vært ifall jeg sett den. Jeg likte at det ikke var så mange lange samtaler. Fordi det skjer ofte i mine egne fortellinger, noe jeg mener ikke er like gøy. Siden det ikke var så mange samtaler fikk boka mer tid til å gi ut spennende saker. Som for eksempel at hagen bli bomba og at to skygger jager han. Jeg syns boka var overtroisk og fantasi. Men i tillegg syns jeg det virket realistisk og ekte. Verdenen hans virket skummel og interessant på samme tid.
  Jeg anbefaler denne boka til barn 9-13 år. Boken fortjener å bli superfinalist i bokslukerprisen

 232. William ligger i senga, han tråkker på en mekanisk bille. Jeg lurer på hva den billen kunne komme av. Som barn var William i et bil krasj med faren, i bil krasjet ble faren lam og William ble døende skadet, men William ble magisk helbredet. bestefaren forsvant på magisk vis, men bestefaren sa før han forsvant (dere er i livs fare).

  Jeg levde meg inn i boka, fordi jeg kjente meg igjen i følelsene til William. jeg syns det var veldig lett og leve seg inn i teksten, fordi han er veldig lik meg og hvordan jeg er. Hvis jeg var William ville jeg løpt bort til naboen og ringt politiet. Det var veldig veldig vanskelig og legge fra seg boka når jeg hadde først begynt. jeg har lest hele boka selv så jeg syns det er en av de beste bøkene jeg har lest, fordi jeg kunne lett leve meg inn i teksten, jeg kunne lett ta en time når jeg leste. Det jeg syns var veldig bra var at man ble mer og mer nysgjerrig desto mer du hadde lest.

 233. Boken handler om William som har mistet bestefaren sin i en ulykke. Rett før han forsvant sa han: «Familien min er i fare». Familien har gjemt seg. William ligger våken en natt da det skjer noe spesielt. Bokens sjanger er spenning. Boken er lett og leve seg inn i fordi den bygger seg gradvis opp og det skjer noe nesten hele tiden. Jeg er ikke så stor fan av spenningsbøker men den levde jeg meg skikkelig inn i. Måten følelsene er beskrevet på gjør at jeg føler meg som William. Hvis du først er inni boken er det vanskelig og komme seg ut. Min favorittlinje er «LØP WILLIAM KOM DEG UT AV HUSET»
  Måten det er skrevet på gjør at du bare vil lese en side til og en til og en til.
  I boken tenker du » nei ikke gjør det William».
  Det er ingen steder det er lite spenning fordi det alltid kommer nye spørsmål,derfor kan man ikke finne et bra sted og stoppe. Tekstens styrke er at det alltid skjer noe.
  Tekstens svakhet er at hvis du faller ut av teksten er det vanskelig og komme inn igjen.
  Handlingen er veldig fantasifull, men man risikerer og få mareritt etter man har lest boken. Denne boken passer for alle som liker spenning. Denne boken bør uten tvil bli superfinalist i bokslukerprisen.

 234. Høres ut som en ganske spennende bok. Fordi det skjer noe hele tiden. Det gjør at man vill finne ut hva som skjer. Det er også litt morsomt med den billen som hopper rundt. Ville gjerne vist litt mer om William. Det blir en firer fra meg.

 235. Helt OK. Det var ikke helt min bok, fordi det var krim. Men det hadde jo vært gøy å lese boka. Terningkast 4.

 236. Jeg synes den var bra fordi den var spennende,
  men den ga ikke så mye mening.

 237. jeg syntes den var bra for den var spendene og ble mer å mer spenende for ver side

 238. Boken var litt dårlig men litt spennende, jeg synes den var morsom bare noen få ganger. men den var mest dårlig. terningkast 2

 239. Jeg syntes boka var bra og spennende men også litt rar. jeg gir terning kast 5

 240. Jeg synes boka var veldig spennene, det var trist når han måtte forlate foreldrene 🙁 men jeg skjønte ikke helt hvorfor han ble jaget, men jeg får sikket vite det. Skulle ønske jeg kunne vite om han døde eller ikke. Har veldig lyst til å lese boka. Terning kast 5,5

 241. Jeg syntes boka van veldig morsom og spennende, jeg anbefaler denne boka til alle som liker spennings bøker. Terning kast 5!

 242. Jeg likte boka veldig fordi den var spennende og morsom. terningkast 6 <3

 243. Jeg likte boka ganske bra og vil anbefale den for spennings glade men jeg skjønte ikke helt hva som skjedde.

 244. Mange av oss syntes utdraget var spennende, og hadde gode beskrivelser.Noen ønsker nå å lese hele boken, mens andre syns utdraget kunne hatt med mer action.

  Fra 6.trinn i Skogbygda

 245. dette utdraget var ganske spennende, kult og action fult jeg likte det

 246. Jeg syntes den var spennende! Det var derfor den var så bra. Terningkast 5

 247. Denne boken synes jeg er var veldig bra. Det er fordi den har et høyt spenningsnivå og har passe lange kapitler og sider. Denne boken anbefales til alle over 9år. ?

 248. jeg elsker denne boka håper den vinner jeg har lest den før da:-) ternings kast 6.

 249. Jeg likte utdraget forde det var veldig spennende.
  Det var spennende forde det hadde bra detaljer.

 250. Det var veldig bra bok fordi det var mye spenning så jeg kjøpte boka

 251. jeg ELSKER ! denne boken jeg har lest den på skolen og denn er så bra at jeg vil lese den i gjen

 252. God bok jeg stemte på den når vi stemte på Ark`s barnebokpris. Den var både skummel og spennende.

 253. Boka er veldig spennende. Bobbie Peers har skrevet sånn at du ikke har lyst å legge fra deg boka. Jeg gir boka Terning kast 6.

 254. Jeg bar lest boken også og jeg synes den Er den beste boken jeg noen gang har lest rett og slett den Er super God

 255. Boka handler om en gutt som heter William som er veldig god til å knekke koder. Det virker som om noen er ute etter å ta han.

  Jeg synes boka er spennende, morsom og litt skummel. Boka passer for barn 9 år og oppover. Hvis du leter etter en bok å lese vil jeg anbefale deg å lese denne.

 256. jeg synes utdraget bar veldig spennende.
  det var både uventet og spennende at pappaen til Wiliam begynte å rope at han måtte løpe.og at mammaen til Wiliam begynte å hyle.
  og jeg likte også utdraget fordi det føltes så ekte.

 257. Jeg likte veldig godt denne boka fordi jeg syntes det var et veldig kult,morsom og spennende
  jeg liker veldig godt måten Bobbie Peers skriver på.
  når jeg lesete det fikk lyst jeg til og bare lese mer og mer
  jeg skulle ønske utdraget var litt lenger for vi får ikke vite så mye.

  når jeg leste utdraget fikk jeg en kribbling i magen fordi jeg syntes den var spennende og morsomt samtidig
  terningkast: 5
  jeg ambefaller dere og også lese boka kryptal-potalen som er etterfølgeren til luridiumstyven
  boken er en spennings
  bok, og jeg likte den veldig godt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 258. Jeg syntes denne boken var kjempe bra . Har kjøpt boken?Jeg liker bøker med spenning. Terningkast 6????????

 259. jeg syntes det var en bra bok fordi det var mye action i den.det var spennende på slutten da alt ble svart.

 260. jeg syntes det var en bra bok fordi det hente mye og actioni det. det var litt dårlig på starten.

 261. Det var spennende og litt skummelt . Det handlet om en gutt som het William. Jeg syntes det var spennende fordi det handlet om kode knirking og blå laserstråle og et monster jeg gir boken 6 milliarder Poeng.

 262. Jeg likte denne boken fordi jeg liker sjangeren og jeg synes det er spennende. Jeg liker at handlingen skjer plutselig. Jeg likte begynnelsen og slutten av boken mest. Jeg kan se for meg alle handlingene.

 263. Jeg syntes at dette utdraget var bra fordi den var spennende og interessant

 264. Dette er en super intresang bok med masse mysterier og usvarte spørsmål. Det var en glede og lese. Kjempe spennende.

 265. jeg syntes at utdraget var bra fordi det var spennende og interessant

 266. den var litt kjedelig fordi jeg følte at man måtte vente før det skjdde noe.

 267. Boken var spenning men jeg liker den. Men jeg ønsker lit mer spenning.

 268. Denne boken syntes jeg var super bra fordi det er mye som skjer og det er masse spenning. Dagen etter på lånte jeg boken med en gang!! Den er veldig bra ?Håper du vinner!! Du lager super brae bøker og syntes spesielt denne boken er veldig bra ??

 269. Jeg likte det veldig godt fordi det var sååå… mye spenning,jeg syntes den mest spennende delen i utdraget var slutten fordi den endtecopp at det siste William så var en blå stråle som traff lastebilen.Så ble alt svart!Jeg likte også at de forklarte godt med gode detaljer som gjore det enklere å forstå,for jo mer detaljer jo mer kan jeg forstå.Jeg gir denne boken 4 og en halv stjerne!

 270. Denne boken virket veldig spennende og jeg har veldig lyst til og lese resten av denne boken.

 271. Jeg liker denne boken fordi den er spennende.
  Jeg synes den er veldig bra.

 272. Denne boka er veldig bra fordi debne rspennende og jeg liker spennende bøker. Jeg må dessvære bli tvinget til og gjøre det er igjen så fuck det hade.

 273. Boka var veldig bra og spennende og jeg har lest hele boka før og jeg gir den terningkast 5/6

 274. Den beste boka som noen gang har skrevet den er super og bør vinne!

 275. Jeg syntes denne boka var veldig bra og jeg SKAL LESE DENNE BOKA!!!
  Da den lastebilen fløy høyt opp og alt ble svart det likte jeg veldig godt.

 276. Jeg syntes denne boka var kjekk å lese ,den var også spennende. Den var en virkelig opplevelse å lese denne boka. Den er en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg ønsker virkelig at forfatteren forsetter med denne serien til jeg dør. Håper at forfatteren vinner denne bokprisen. Elsker denne boka. Jeg gleder med virkelig til jeg får lese hele boka.

 277. Det var veldig spennenende bok likte veldig godt hvordan forfatteren skreiv. Han skreiv på en veldig spennende måte synes jeg . Jeg har lest litt av boka før men har veldig lyst til å lese hele . Det er en av mine favoritt bøker den beste. Var spesiell kjekt da moren og faren sa løp. Det var supert!!!!!

 278. Denne boka var veldig bra. jeg likte veldig godt da William hoppet ut av vinduet og når det kom en mystisk bille in på rommet hans.
  Da han løp in på rommet sitt og lukket døra spurtet han mot vinduet og døra ble knust i biter og hoppet ut vinduet og rett i den kalle snøen.
  Denne forfatteren er veldig god til og skrive bøker

 279. Godt skrevet. Boka ble bare bedre og bedre og det var veldig mye som skjedde . Den var veldig spennende. Håper denne boka vinner bokslukerprisen.

 280. jeg syntes at boken var veldig spennende.
  jeg likte da bila var med.
  jeg likte at forfatteren klarte å gjøre boken spennende , derfor vil jeg lese hele boken!!!!!!!!!

 281. Denne boken var veldig godt skrevet. Boka ble bare bedre og bedre, elsker den! Jeg har lyst til å lese resten av boka. Jeg lever meg virkelig inn i denne boken. Helt supert!

 282. Vi synes «Luridiumstyven» var veldig bra. Vi har lest begge bøkene om William Wenton.
  Bobbie Peers skriver veldig bra. Det var spennende da foreldrene til William ropte: «LØP WILLIAM LØP!» Vi lurte på hva den blå stråla som traff bilen var. Denne boken var utrolig bra, kjekk og spennende.
  Terningkast 6!!!!!!!!!!!!!
  Ingenting med boka var kjedelig!!!

 283. Jeg syntes boka er veldig bra for jeg elsker spenning.
  Jeg leser om spenning hver dag det er gøy jeg kunne tenkt meg og lese flere av dine bøker.
  Det er veldig spennende det du fant på om roboten som kom, det var også veldig spennende nor faren ropte LØP LØP !!!

  JEG ELSKER DENNE BOKEN.

 284. jeg synes denne bokken er veldig bra jeg synes det var spenene da han fløy i lastebilen.
  terningkast 6

 285. Boka var kjempekjekk! Jeg liker veldig godt spenning. Det var veldig bra begynnelse og det var veldig mystisk da vi ikke fikk vite så mye om bestefaren og han sitt liv. Jeg fikk veldig lyst å lese videre når alt plutselig ble svart. Jeg ville virkelig anbefalt denne boka!! Forfatteren var også veldig flink å beskrive personene, det gjorde det enda mer spennende;)

 286. DEn var kjedelig og var ikkje så spennende, eg kunne tengt meg ein spennende vri sån plutselig

 287. jeg elsker sjangeren spenning
  jeg liker at det var et monster med

 288. Den var bra men den var litt kjedelig. Jeg syntes at de skulle ha litt mer spenning noen steder i utdraget. Men den var så spennende at jeg har lånt boka på biblioteket og holer på og lese boka. jeg syntes at den var super og jeg liker sjangertrekket krim

 289. Den var spennende men ikke helt min type bok. Det er en sånn bok som bare står på hylla, uten og bli lest! Og om jeg hadde lest den, hadde jeg bare lest den en gang, og det er ikke bra.

 290. Jasmin 04.10.2016
  Boken handler om en gutt på ca.11-13 år som heter William. William bor i Norge med
  moren og faren sin. Bestefaren til William er sporløst forsvunnet og ingen vet hvor han er.
  Sjanger: spenning.
  Jeg syns boken er spennende og det er nesten litt unaturlige ting som skjer i boken. Jeg syns forfatteren har vært veldig flink til å skrive, fordi man lever seg inn i historien og man forestiller seg alt som skjer 🙂

 291. Tirsdag 4/10 2016 Hei jeg er en jente fra stokmarknes. Luridiumstyven var en kjempe spennende bok! Jeg vil gjerne lese den, og hva var det som skjedde? hvem var skyggen? Og hva snakket foreldrene om i stuen. Men spørsmålet mitt er hva betyr Luridium, alt jeg fikk vite om det er at det er et type metall. terningkast: 6

 292. Jeg personlig likte denne boka veldig godt, den var spennende og litt skummel, men det gjør ikke noe fordi jeg ELSKER spennende bøker. Nesten alle i min klasse ville lese denne boka etter å ha lest utdraget og det vil jeg og. Terningkast 5. Hilsen Eline.

  • Det var spennende fordi det alltid var noe nytt som skjedde, og dette er bare litt fra den vanlige boka.
   Jeg ønsker meg virkelig denne boken!!!!!
   Terning kast 6. Hilsen Vilde 🙂

 293. Jeg syns boka var veldig spennende fordi William ble jaget av skyggen og jeg måtte lese boka fordi den var så spennende.

 294. Jeg synes at Luridiums tyven bør vinne fordi den hørtes spennende ut og jeg fikk lyst til og lese videre. Jeg liker fantasi og spenning.

 295. jeg synes at dene boken burde vinne fordi den var spenende og kul jeg vill ha flere av dem.

  Det er en blanding av fantasi kjerlighet og spening.:-)

  JEG VILL LESE MER :):):)

 296. Klassen ga utdraget/boken 4,5 av 5 mulige poeng. Supert!

 297. Marcus Gunnarsen: Svar: Ikkje noe interessant for meg, den passer for gutter på 6år……….

  Terningkast #-6

 298. Denne boka var ikkje interessant. Det er ingen tvil om at dette ikkje er sant! Ikkje var det humor i den. Eg syntes handlinga var vanskelig og forstå.

 299. Jeg likte godt da den billen kom for og advare William. Jeg syns boken var spennende fordi det regnet metall og bølgeblikk rundt lastebilen. DEN VAR SUPER!!!!!!! Amalie Fredriksen.

 300. Jeg likte veldig godt at forfatteren har klart å lage en bok som var så spennende.
  jeg ble overasket da faren til William ropte: WILLIAM! KOM DEG UT AV HUSET! LØP! LØP!Rebekka Hofsødegård

 301. Jeg syntes det ble skummelt da William hørte høye knake lyder fra trappa.
  Jeg likte spesielt da foreldrene hadde forsvunnet.
  jeg har lyst å lese videre på boka. Mvh Adrian Mossige Hansen.

 302. Jeg syntes at «Luridiumstyven» var veldig kjekk og spennende. Det var veldig spennende da foreldrene til William ropte: Løp, William, løp! Da vi kom til slutten fikk jeg lyst til å lese hele boka. Jeg likte veldig godt hvordan forfatteren skrev. Rebekka Furre

 303. Denne boka heiter Luridiumstyven. Hovudpersonen William. Dette er ei spenningsbok!Familien til William og gutten selv er på flukt. Bestefaren til William forsvinn og rett før seier bestefaren » DERE ER I LIVSFARE!»

  Eg likte boka veldig godt fordi forfattaren hadde med mange adjektiv og skildringar.
  E.K.S : William satte seg opp i senga og så seg omkring i det mørke rommet.
  Det var ekstra spennande når faren ropte LØP LØP LØP.

  Eg synst at det beste med boka var når forfattaren senka ned farten på teksten.
  Meininga mi er at andre børde lesa denne boka.

  Denne boka er nok ein soleklar vinnar i superfinalen, ( men eg har ikkje lest nokon andre enda)

 304. Dette er ei spenningsbok. William var på eit museum og han har løyst Umuligheten.
  William,mora,faren og bestefaren var på eit museum og William har løyst Umuligheten.

  Eg likte at William tråkka på ei bille, og så viste det seg at det ikkje var ei vanleg bille, men ei mekanisk bille. Eg undra meg på kva den billa kunne gjera med William. Eg likte ekstra godt at foreldra ropte SPRING,SPRING og William galsprang inn på rommet sitt og lukka døra. Der vart han ståande å lytta. Her var spenninga på topp!

  Det beste ved teksten var at den var spennande. Eg anbefaler boka for andre. Eg synst boka fortjener å koma til superfinalen..

 305. Den er bra. Jeg likte den fordi den var spennende. Og den hadde ikke bare ting som finnes. Men du kunne ha fått vite mer. Og det ble spennende i slutten.?

 306. Jeg synes denne boken var dårlig siden den var litt skummel og kjedelig å lese

 307. den var spennende. jeg tenkte det var noet stort når en sver robot reiv opp taket. terningskast 4

 308. Den boken er den beste boken hittil synes eg. Han var så spennene at eg må lese resten!!!!!!

 309. den var veldig gøy og spennende terningkast 500000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!

 310. Jeg syntes at den boka er veldig spennende fordi jeg lurer på hva som skjer videre med William.Hvem tok foreldrene til William? Jeg hadde lest videre.Den var spennende fordi jeg lurte på hvor er William? Hva skjer med han? Er foreldrene tatt av den roboten på bilde? William er hovedpersonen i boka.Foreldrene hans er borte og han vet ikke hvor han er. Jeg syntes boka er spennende fordi jeg liker spennende bøker med eventyr og godt bilde foran.

 311. jeg synes Luridiumstyven er så ba at jeg hørte hele lydboka på to dager. jeg elsker boka fordi jeg synes forfatteren har skapt så mye spennende i boka. jeg liker også at det er mer enn et hyde punkt.

 312. det startet med at en gutt som het William var i en bil ulykke han brakk ryggen og holte på å dø men bestefaren jorde noe med han? han skulle til et museum med skolen og de skulle der verdens vanskeligste kube var William gikk til skolen der venta en stor buss når alle hadde kommet kjørte de. når de var halvveis sa det pang den ene hjule hadde punktert William ville jo ikke gå glipp av den vanskelige kuba når de hadde få på reserve jule hedde det gått 3 timer William skjønte at de ikke rakk å se den vanskelige kuba når de kom fram var det siste gruppa som var inne William snek seg inn læreren så det og løp etter verdens smarteste mann var der å prøvde den men tiden gikk og gikk og ble ute mannen som var der spurte om det var noen andre som ville akkurat da kom læreren og ropte William og pekte på hann da sa dommeren hvorfor ikke og spurte William om han ville William sa ja og gikk opp på senen plutselig så han mange bokstaver og tall og når det var borte hadde han løst den hvordan?

  jeg syntes den var veldig bra fordi den var veldig spennende. ikke noe dårlig
  jeg gir den en 7 i terning kast.

 313. Denne boka er kjempe bra og veldig spennende fordi det er så bra beskrivelser og det er så bra funnet på med roboter.
  Jeg ble glad da William fant den mekaniske billen fordi da var gøy og lese om og det er en bok jeg gjerne ville lest videre. Jeg syntes William var modig, men han bure ha snakket lit mer med foreldrene sine.
  Jeg syntes andre bør lese den siden den er en god bok som ikke var veldig grei og lese.

 314. luridiums tyven er en bok som handler om en gutt som heter willam og en gang da hans bestefar sa at det er livsfarlig og da forsvant han mystisk vis og etter det har de holdt skjult og en dag så ropte hans far LØP! og han ropte igjen da løp willam inn i et skap og ble stille han hørte ingenting han gikk ut og rev vinduet og hoppet ut i mørket og så kom en skygge monster og følgte han. det jeg synest er gøy med boken er at den er spenede og gøy og det er fult av mørk het

 315. Det handler om en som heter William. Han er glad i å forske. Når han skal se ut av vinduet får han tråkket på en bille han løfter foten tar billen opp å ser at det ikke er en vanlig bille men en metallbille. William tar den med til pulten og tar opp forstørrelsesglasset og han ser den ligge på ryggen med beina i været har snur den. William går etter hvert ut av rommet han hører pappa rope: WILLIAM DRA LØP,LØP ALLT DU KAN! William ser en skygge på veggen han er livredd han løper tilbake til rommet og hopper ut av vinduet han mister metallbillen men han løper fortsatt etter hvert når han er helt dekket med snø og er kjempesliten! stopper han og ser en lastebil uten hjul han prøver døra men den er låst han ser seg rundt og ser en skiftenøkkel på bakken han knuser ruta og krabber inn når han ser ut i mørket i noen sekunder ser han noe men det er bare snø han lente seg tilbake i setet men så tok noen i døra igjen så ser William at det er en mann med et gevær som sikter mot han og så en jernklo som er på panseret og kjører den rett fram. William skriker og etter det er alt svart.

  Boka er en så bra bok en bok av Bobbie peers.

  Forfatteren gjør boka velig spennende jeg lever meg virkelig inn i den

  noe er skremmende og spennende og helt fantastisk.

  Jeg ambefaler denne boka fra 10-13 år kanskje?

 316. Boken handler om en gutt som heter William. Han og familien har vært i fare. Og har holdt seg i sjul i åtte år. Men nå har William løst et kryssord som ingen i verden har klart. kryssordet heter umuligheten. Og nå er de i fare igjen på grunn av William.

  Boken er veldig gøy og spennende. Det forteller litt om hvordan William er og koden han prøver å finne ut av, selv om de er i fare. Denne boken bør du lese. Den anbefales til alle. : )

 317. Luridiumstyven.
  Boka var KJEMPE spennende den handlet om en gutt som het William. En dag så han en mekanisk bille. Først så lekte han hund med den. Men så fant han ut at det var en «advarsel» om at noen var ute etter han. Det var en så spennende bok. TERNINGKAST 6!!! 🙂

 318. Jeg syntes boka var bra. Det var spennende og lese når den startet så brått. Jeg syntes metallbillen var spennende og det var gøy når han måtte hoppe ut vinduet. Boka var morsom og veldig spennende. Det var mest spennende da han måtte løpe ute i kulden, og han satt seg inn i en traktor eller noe sånt i en garasje. Og når det sprengte. Jeg likte best når faren ropte løp.

  Jeg syntes boka var veldig bra og det er en av de bedre bøkene jeg har lest. Jeg gir boka en 6er. Anbefaler boka til alle som liker spenning. Boka var veldig bra og den passer for alle.

 319. Jeg synes boka er kjempe bra. Vi har lest den før i klasserommet å da syntes jeg den var veldig spennende? Jeg har lyst til å lese den en gang til siden den var så spennenende og bra. Jeg likte å lese den??

 320. Jeg likte boka veldig godt men, Vi har allerede lest den. Den delen jeg likte best var når William løste Umuligheten fordi jeg liker rubiks cuber til vanlig . Hadde jeg rangsjert boka i terning kast hadde vært 4 av 6 anbefaler denne boka hvis du liker spenning.

 321. Den handler om en gutt.
  William lå i senga klokka var halv 4 på natta. Plutselig var det noe som krøp på teppet. William gikk for å se hva det var. Det var en liten bille, men det var ikke en vanlig bille. De som var med var William, bestefaren,moren og faren. Det er en spenning bok. Jeg syns at boka var gøy og spennende fordi jeg er glad i spennende og gøye bøker. Det foregår på rommet til William og i en hule. Jeg likte personene.

 322. Dette er en bok som passer fra 11 til 13 år. Denne boka har lit humor og mye krim. Boka handler om en gutt som bor i et hus med foreldrene. bestefaren forsvant for mange år siden. Men en dag kommer det en som vil ha William. Da noen henter ham og tar ham med til inistutet. Og der finner han ut at de kjente bestefaren hans. hva vill skje nå…….

 323. det som kjer er at det starter med en for så vidt normal gutt. det kommer noen eller noe og tar foreldrene han løper. Han er veldig smart med koder og han blir sent in på noe som heter instituttet. plutselig kommer den til bake for et eler annet. Jeg syntes boka var spennene og lit skummel. Fordi det kjer nesten alltid noe. Terning kast 5.

 324. Boka starta litt kjedelig, men etter hvert så ble den mye bedre. Terning kast fra 1-10 er 4

 325. William har alltid lurt på hvorfor familien hans har dekknavn. Og hvorfor bestefar forsvant sporløst får 8 år siden. Men det er først når han løser Umuligheten, Verdens vanskeligste kode, at han er i fare. Og at det haster og at han finner bestefar……Denne boka er for barn og voksne som leter etter noe bra og lese. Jeg har lest hele boka selv…. Jeg anbefaler denne til ALLE!!! Jeg kan ikke forklare hvor god den er….. Den er bare helt fantastisk. =) Luridiumstyven må dere bare lese!! LES!!… Terning kast Seks!=)

 326. Spenning og koder er gøy, ikke sant? William Wenton er en kodeknekker. Men når han har løst umuligheten skjønner han at han er i trøbbel. Jeg synes teksten var utrolig gøy, den var helt perfekt for min type sjanger og bygde seg oppover og oppover. William var i en bilulykke med bestefaren sin når han var liten, det var så vidt han overlevde. Jeg anbefaler denne boka på det høyeste!! Boka går under kategorien: spenning. Hvis du lurer på hva luridium er må du lese boka. Jeg gir denne terningkast 6!!! Soleklart den beste boka jeg har lest.

 327. Denne boka er ikke bare gøy, den er helt super. Når jeg leser den føler jeg at jeg blir dratt inn i det, jeg føler at jeg er selveste kodeknekkeren, William Wenton. Denne gutten er kanskje på vår alder? Du lurer kanskje på hva Luridium er eller, den store metall saken på forsiden. Les boka da vel, hva venter du på. Jeg elsket den. Mitt terningkast er 6.

 328. luridiumstyven
  av: Bobbie Peers

  hvis du liker spenning er denne boka jackpoten. Den handler om William Wenton han elsker å knekke koder for 8 år siden ble faren skadet i en bilulykke siden da blir det vanskelig for dem de flytter til Norge bestefaren er borte på mystisk vis. bli med William på en skjebnesvanger flukt overlever han eller ikke. det får du vite hvis du leser boka.

  jeg anbefaler denne boka for begge kjønn 10 år og oppover. med alle de små detaljene kan man leve seg skikkelig inn i boka terning kast 6. jeg elsker spenning og jeg elsket boka . du føler at du er der men usynlig. les boke skikkelig anbefalt.

  mvh storm

 329. Vist du liker spenning fantasi så er dette boken for deg. Det går litt tregt i starten men det bygger seg opp til slutt dør jeg nesten av spenning. Luridiumstyven handler om en gutt som heter William Wenten. Han måtte flukte fra England når han var 4 år men de viste ikke hva de fluktet fra. De gikk i dekking i en skjult adresse. e fikk også nyt etter navn som var Olsen. Jeg synes Luridiumstyven er en veldig bra bok den er nesten for spennene for meg gøy å bare en veldig bra bok.

 330. Luridiumstyven er en bok som handler om William Wenton, hans eventyr og roboter. William bor i Norge, er tolv år og elsker å prøve å knekke koder akkurat som bestefaren sin Tobias. Umulighetsutstillingen har kommet til byen hans. Der blir William dratt opp på scenen for å prøve å løse verdens vanskelige kode, kalt umuligheten. Hvordan det går videre finner du ut hvis du leser boka. Luridiumstyven er en veldig spennende og bra bok. Jeg likte boka godt fordi det var både humor, spenning og en del koder i seg. Boka kan man ikke kjenne seg igjen i i virkeligheten hele tiden, men man kan kjenne seg igjen til tider. Denne boka anbefales på det sterkeste for alle som liker en blanding av humor og spenning. Det har kommet ut en bok to i serien om William Wenton. Jeg gir denne boka terningkast 6, fordi det er en bra bok skrevet av en god norsk forfatter.Tekstens svakhet er nok at til tider kan det være litt mye stunder der ikke skjer så mye. Etter at jeg har lest denne boken kan det være at du blir inspirert til å bygge roboter eller noe som er mekanisk. Når du leste teksten var det som om at jeg ikke ville legge fra meg boka. Boka er en Bok du kan kose deg meg i flere dager. Jeg syns denne boken bør være superfinalist i bokslukerprisen 2016.

 331. Den var veldig bra. jeg lurte på hva som skulle skje med han og hva monsteret/maskinen skulle med han.

 332. Den var veldig bra fordi jeg lurte på hva som skulle skje med han og hva monsteret/maskinen skulle med han.

 333. Jeg syntes at den var veldig spennende. Det er brukt mange adjektiv så det er lett å se for seg hva som skjer.

 334. Eg likte boka fordi den var bra skrevet og eg kom fort inn i historia. Eg har lest boka før men eg har fortsatt lyst til å lese boka ein gong til 🙂 Eg synest at forfattaren har skrevet slik at det er lett å forstå boka. Den var også spennende fordi det skjedde nye ting ganske ofte. Den var så spennende at den av og til nesten blei litt skummel.

 335. Den var spenende i forrhold til de andre utdragene synes jeg så jeg synes den var super

 336. Jeg syntes de var veldig bra fordi den er super spennende og godt skrevet!
  Terningskast 6
  (har lest den fra før av)

 337. Jeg syntes boka var litt spennende og at men var mystisk. Men jeg syntes det var litt rar spenning og at noe manglet. ?

 338. Denne boka er en super bok for barn i 6.trinn og oppover. Den kan bli litt skummel men er veldig spennenende. Jeg ga boka bra, men nå ville jeg gitt boka Veldig bra!!!! Dette er en av de bedre bøkene jeg har lest!!

 339. Jeg synes den boken var kjempe spennende fordi den var veldig mystisk på mange måter.

 340. Jeg synes boka var veldig bra og spennende. Det var litt overtroisk det med den billen men ellers var alt bra.

 341. Jeg synes at utdraget var veldig spennende fordi skyggen bare dukket opp. Også likte jeg den lille metallbillen. Det var mest spennende da faren til William skrek -LØP WILLIAM LØP!

 342. Boka er helt FANTASTISKSPENNENDEMORSOMUTROLIG!!!!!!!
  Har lest boka, elsker den.
  Håper den vinner:-)
  Lykke til!

 343. Den var skremene og skumel og morsom, jeg skvat da jeg fik høre at det kom en kran som løftet laste bilen som Vilam sat i og det var skumelt da det kom to fyrer inn i bygget med en pistol. Terningkast 6.

 344. Jeg synes den er spennende for jeg lurer på hva som angrep dem i Norge. jeg lurer på hva den lille robotbilla gjorde på rommet til William. Billa spratt rundt på golvet og plutselig spratt ned trappa. William hørte faren si at de måtte sende han til England. Det begynte å bli skikkelig spennende og jeg ville lese boka.
  Terningkast 7.

 345. Jeg synes boka var veldig bra og veldig spennende. Det var spennende da han ble jagd av noe vi ikke vet hva var. Jeg vil lese hele boka=) Jeg gir boka terningkast 6!

 346. Den var spennende, fordi vi ikke visste hva som fulgte etter han. Jeg syntes det var bra innhold. Slutten var veldig bra og spennende og jeg likte hva som skjedde. Jeg kunne ha lest mye mer av den=). jeg gir boka en 6!

 347. jeg synes at den var veldig spennedene. derfor den var spennedene var for William tråkket på noe hardt også var det en bille. jeg ble overrasket da han oppet ut av vinduet. Jeg synes boka var super og at jeg ville ha lest boken. Terningkast: 6. 😉

 348. Jeg synes at dette var et veldig spennende utdrag. Dette er sånne typer bøker jeg liker. Det er veldig fint at William er på vår alder.

 349. Jeg syntes Lurdiums tyven er en helt fantastisk nydelig og utrolig kul bok.Jeg har allerede lest boka 8 ganger og jeg vil bare lese den mer.Mamma måtte dra boka ut av hendene mine jeg måtte bare lese videre hver gang hun kom. Den er spennene fra første side.Dette kaller jeg verdens beste bok.

 350. Luridiumstyven Bobbie Peers.
  Teksten handler om en gutt som heter William.
  William er oppslukt av koder.
  En dag ser han en bille på rommet sitt, men ikke en helt vanlig bille.
  Billen Advarer William at noe skal skje.
  Han lytter til det faren og moren sier, helt til noe raserer huset deres.
  Faren begynner og brøle at William skal komme seg ut.
  Skikkelsen er ute etter William.
  William hopper ut vinduet og spurter unna så for som han kan.
  Men skikkelsen finner han.
  dette her en en bra spenningsbok.
  jeg syntes boken var en av de beste bøkene jeg har lest.
  jeg har lyst til og lese hele boken.
  jeg gir denne boka terningkast 6.
  jeg anbefaler og lese denne boken.

 351. jeg synes den var bra,men det kunne vært litt mer futt.Den handler om en gutt som heter william en dag ser han en bil,men så er det som har funnet han ,det er en bok for seg selv for når jeg leser holder jeg nesten på å falle av stolen jeg annbefaler at å lese den

 352. Boka er spennende og går rett på sak og det liker jeg. Jeg liker at bøker går rett på sak siden jeg går lett lei av bøker vis det tar for lang tid til det blir spennende eller noe skjer. Når jeg leste det utdraget fra boken fikk jeg lyst til å gå å låne boken med en gang, men vennen min gjorde det. Det var vanskelig å legge boka fra deg og du hadde veldig mange tanker etter du var ferdig med å lese utdraget. En av tankene mine når jeg var ferdig med å lese var hvordan det ville gå med William. Hvis jeg skal gi den terningkast er det SÅ MYE SOM DET GÅR AN Å GI! Når William fant den billen på rommet viste jeg noe ville skje. Rett etter ble huse rasert og William måtte flykte. Jeg synes at det var det bra avsnitt og veldig bra for å få folk til å lese boken. Det funket på meg. Når jeg leste satt jeg på tuppen av stolen. Det er akkurat typen bok som jeg liker og det kommer kanskje til å bli favoritt boken min når jeg har lest den.:) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 353. Jeg synes boka var veldig bra ,spesielt når faren og moren ropte -LØP WILLIAM, LØP. Jeg ble helt oppslukt av boka så jeg måtte låne den på biblioteket.
  Jeg elseket boka den var superduper bra. Jeg anbefaler denne boka spesielt til de som liker spenning. Kort sagt jeg elsket boka. 🙂 🙂 🙂

 354. det handler om en gutt som heter William, han er en veldig god kodeknekker. William har nå knekt ummuligheten-verdens vanskliste kode. William bor sammen med moren og faren sin. William er nå i trøbbel.

  Jeg lever meg veldig mye inni boken. Den er den beste boken hittil. Den er mye bedre enn dere tror.

  Boka starter rett inn i spendingen, da får den andre mer lyst til å lese den.

  Alt det jeg fikk lese var helt fantatisk. Jeg har ikke lest boken før, men etterat jeg leste utdraget har jeg lyst å låne den. Den er velldig spennende bok jeg anbefaler den til alle som ser denne anmeldesen.’

  jeg gir terningkast 8, hvis det hadde vært mulig. Selv om en bok som har ca. 270 sider er den veldig lett å lese ferdig hvis du er intressert i den.

  Den er en veldig bra bok, takk for at dere valgte denne boken i bokslukerprisen:-)

 355. De kappitlene som står i avsnittet handler om William, som har løst umuligheten, som du kort sagt må være flink til å kode for å løse. William finner en jernbille i huset sitt, som vil leke, og den prøver å hå ned til 1. etasje, men akkurat i det den nesten er nede, roper foreldrene at han må komme seg vekk. Han løper og løper, helt til han finner en bil. Men noen har funnet ham.

  Det lille avsnittet jeg leste, var kjempespennende! Jeg likte veldig godt at det gikk fort før det skjedde noe. Jeg har lest hele boken nå, og jeg kan ikke si dere at det tok kort tid.

  Jeg tror dere valgte et bra avsnitt, og jeg kan vedde på at det bvar mange som ville lese den etter bare å ha lest to kappitler! Her har Bobbie Pers gjort en bra jobb, iallefall i følge meg.

  Jeg likte spesielt da den jernbillen kom, fordi jeg begynte å lure på hvorfor, og det er akuratt slik en spenningsbok burde være!

  Hvis det hadde gått an, terningkast 8, men det gjør det dessverre ikke. Selv om en bok på ca. 270 sider burde få en terning med flere sider. Kjempebra bok. Har anbefalt til mange! (;

 356. Jeg synes at bok var bra, den har spenning hele tiden. Jeg har allerede lest den og den var helt UMULIG å ta fra seg jeg leste i spisinga, gym timen… Den anbefales for 10-99 år alle over ti som liker sppening elsker denne boka tror jeg. TERNING KAST 6 🙂

 357. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og jeg liker veldig mye skumle og spenningsbøker så jeg synes boka passer for meg veldig bra beste boka jeg har lest.
  Boka var helt umulig å ta fra seg jeg ble helt oppslukt. Terningkast .6. 🙂 🙂 🙂 🙂

 358. Boka handet om en gutt som het Wililiam og han ble invlvert i en ulykke med besterfaren han forsvant og familien var i livsfare.
  Jeg synes utdraget var veldig spenende g jeg likte denne boka spesielt godt.

  Jeg trodde boka handlet om familien og en gutt/jente.
  Men det var vist litt riktig.
  Terningkast 5

 359. Denne boken handler om en gutt som heter william.
  Og jeg vil lese hele boka.
  Og jeg synes den var veldig bra og veldig spennede jeg ville gi ternekast 6.
  Og jeg anbefaler denne boka til alle sammen.

 360. Luridiumstyven var en spennende bok som var spennende bok som var kul fordi det var mye action.

 361. Denne boka synes jeg var spennende og jeg vil vite mer om fortsettelsen. Forfatteren har vært flink til å ha spenningskurven på topp ca hele tiden. veldig bra bok!!

 362. 6b liker boka veldig godt! Den er spennende og kjekk og vi leser den i klassen.

 363. jeg sytes den var spennene og veldig bra. Og handlet om et udødelig insekt terningkast 4.

 364. Jeg likte boka supert. Jeg likte boka fordi det var action i boka. Jeg likte boka også fordi. Det var snø, mørkt og kaldt ute. Gutten og familien ble nesten drept. Gutten som var hovedpersonen måtte løpe ut av et vindu

 365. Jeg likte boka supert. Jeg likte boka fordi det var action i boka. Jeg likte boka også fordi. Det var snø, mørkt og kaldt ute.☠️??? Terningkast 5+

 366. Jeg synes boka var passe bra. Jeg likte boka på grunn av jeg synes den var spennende.

 367. Dette var en kjedelig bok som jeg ikke skjønte noen ting av. Jeg synes den var vanskelig å lese. Dette var en bok jeg ikke vil lese igjen og anbefales ikke av meg..

 368. Jeg synes denne boken var dårlig, fordi jeg skjønte ingenting av den. Jeg fikk ikke lyst til å lese resten av den.

 369. Denne var bra men ikke så veldig spennende syns jeg men litt spennende var den

 370. teksten var veldig spennende og boka var ganske grei, det var litt vanskelig og få med seg alt men jeg tror eg fikk det meste med meg.

 371. Jeg synes denne boken var best for den var spenningsful og jeg vil lese den videre.??

 372. Dette var ei veldig spennande bok. Nokon av elevane fekk veldig lyst til å lese resten av boka når dei las slutten på utdraget. Me anbefaler boka for alle som likar spennande bøker.

 373. Luridiumstyven: Jeg likte godt at det var mystisk. Bestefaren forsvant. Overrasket over at William klarte å løse verdens vanskeligste kode.

 374. Jeg synes denne boken var ok.Den var litt kjedelig.Jeg kunne tenkt en bedre slutt.Det kunne vært flere personer med.

 375. Dette utdraget falt i smak hos alle elevene. De syntes dette var spennende og litt skummelt. De sier at boka er kjempe bra og at de vil lese mer.

 376. Eg synest den var spennande og artig den kunne vert litt lenger men det var bra gjort. Eg synst den var bra fordi eg liker skumle bøker. Eg vil altså anbefale boka til andre. Han som laga boka er veldig kreativ og smart.

 377. Vi opplevde teksten som veldig bra. Det var en levende tekst.
  Vi anbefaler denne boka som er veldig bra. Det er ein bra natta historier og bra å lese boka for barn. Det er bra fantasi å gode setninger å det er litt skummelt. Den er veldig
  spennende.

 378. William har løyst Umuligheten, plutseleg finner han ein bille av metall.Dette er ei spenningsbok.

  Eg likte spenninga i boka. Då faren ropte LØP, blei det alvor.
  Eg forstod handlinga godt.William var tøff som heldt ut då den roboten kom.Eg berre måtte få med meg slutten!
  Boka har ingenting med fakta å gjera men har masse spenning i seg!

  Det beste med teksten var då faren ropte William løp. Dei som likar spenning bør lesa ho. Eg synest boka bør komma i superfinalen og rett og slett vinna.

 379. Den var spennende, men rar, fordi bakken forsvant og fordi gjerdet eksploderte.

  Vi syntes det var spennende fordi det var et monster bak han, og at ting sprengtes.

  Boka var spennende fordi i krim så skjer det mye, og forfatteren hadde skrevet bra setninger.

 380. den var veldig bra fordi den starter rett på spenning jeg liker den

 381. Det var en spennende bok det skjedde noe hele tiden.Men jeg skjønte ikke hva umuligheten var.Det var litt kult at det var en mekanisk bille. Jegvil lese mer av denne boka

 382. jeg synes den er bra fordi den er spennende og litt skummelt så jeg vil gjerne lese den boken

 383. Jeg syntes at den var veldig spennende og skummel. .Jeg gleder meg til å få høre slutten.

 384. jeg syntes boken var bra fordi:
  Den var spennende. Ting kom ganske plutselig på. Det likte jeg.

 385. Jeg syntes den var veldig bra fordi jeg liker når ting er spendene og litt skummel. Den passer for både jenter og gutter fra 10-12 års alderen. Jeg lurer på hva som kommer til å skje videre med William så tror jeg skal kjøpe/låne!!

 386. Vi synes det var en veldig bra bok. Den var spennende og litt skummel også inneholdt den ting som vi aldri hadde hørt om. Det gjorde den interessant. Slutten overrasket og vi fikk lyst til å lese mere.

 387. jeg likte boka litt fordi: Den var litt kjedelig, men litt spennende.

 388. denne boka var kjedelig,den var ikke så spennende som jeg trodde
  forsto ikke så mye…som sto…bare litt spennende

 389. den var helt suveren jeg har veldig lyst og lese resten av denne boken fordi den var litt sån skrek og morsom og spennende. 🙂

 390. Jeg likte Luridiumstyven fordi jeg synes den var spennende. Jeg likte spessielt godt da William måtte rømme fra sitt eget hus.Jeg synes boken var litt kjedelig i starten,men mot slutten ble den bare mer og mer spennende:)

  terningkast: 5

 391. Jeg likte Luridiumstyven fordi den var morsom når billen kom inn på rommet til William og hentet blyanten og hoppet ut i gangen og ned trappen.
  kunne gjerne lest hele denne boken ferdig 🙂 🙂
  Jeg gir den terningkast: 5

 392. jeg har lyst til å lese resten av boka fordi den var morsom å spenende 🙂
  .

 393. luridiumstyven var en veldig bra bok.jeg fikk lyst til og lese hele boken igjen og igjen

 394. Jeg likte Luridiumstyven fordi den var spennene,og artig.
  Jeg gir denne boka terningkast: 5

 395. Dette utdraget gjorde at jeg fikk lyst til å leseboka sånn at jeg kan vite hvem som jaget han og sånn

 396. Det var en syyyyyykt spennende bok/det ene kapittelet, og det som gjorde den bra var at den var skummel. Jeg blir å låne boken får å lese resten, og det burde alle andre også! Terningkast : 5.

 397. Jeg likte luridiumstyven fordi den hva spennende da William måtte løpe også hva det morsomt da den lille billen kom. Det var morsomt da den lille billen hoppet opp og ned på gulvet foran William og da den hentet blyanten, men likte da den hadde advart William selv om han ikke hviste det med en gang.
  Vil gjerne lese hele boken 🙂

 398. Jeg syntes luridiumstyven var passe bra ,men jeg skjønte ikke alt,litt ulogisk.
  terningkast:4

 399. Denna boke er passe bra fordi den er var ikke så gøy å lese men jeg liker spenning.

 400. Jeg synes denne boken var passe bra siden det var litt skummelt når det var en svart skygge etter han

 401. Boka for terningkast 5 altså bra fordi jeg synes boka var litt kjedelig med alt som skjedde om at han ble jaget av skummle folk.

 402. MINE TANKER OG NOTATER
  Jeg likte denne boken veldig godt fordi den var veldig spennende.
  Jeg vil gjerne lese hele boken, det jeg syntes var mest spennende var når han måtte rømme fra sitt eget hus.
  Terningskast:6

 403. Denne boka er veldig spennende . Jeg har lest boka før å jeg var veldig fornøyd med den.Det jeg syntes er mest spennende er når william må rømme fra huset sitt.
  Terningkast: 6

 404. KLassa var einige om at boka var super! Spennande og litt skummel 🙂

 405. Eg syns at den var veldig kjekt fordi det var sånn mye spenning i seg, så det var veldig gåy å lese om. Egentlig så har eg aldri lest den boka før så det var veldig bra at eg fekk lovt til å lese den. Terningkast: en sterke 5

 406. Jeg synes den er rå bra lurer sånn på hva som skjer. Den er litt skremmende da jeg hørte den ble det så spennende. Jeg gir terningkast 6

 407. Vi elsket denne boka, det var mye action og alt skjedde så fort.
  Vi vil gi den karakter 10/10.

 408. Superspennede.
  Artig å se hva som skjedde.
  Er ganske sikker på at det har noe med fremtiden å gjøre.

 409. Spennende bok. Veldig bra.
  Jeg lurer på om den har noe med fremtiden å gjøre.

 410. ANMELDELSE FRA BOKSLUKERPRISEN!

  Tittel: Luridiumstyven

  Forfatter: Bobbie Peers

  Anmeldt av: Alva Johansson

  Sjanger: Spenning

  Boken handler om en gutt som heter William, han bor sammen med moren og faren sin. Bestefaren til William forsvant for noen år siden men ingen vet hva som har skjedd med han eller hvor han er. William får ikke sove så han går til skrivebordet sitt men på vei dit så tråkket han på noe det var en bille.

  Jeg synes boken var veldig spennende, fordi det var lett og leve seg inn i og forfatteren klarte å gjøre boken veldig spennende. Det var også spennende når William gjemte seg inni lastebilen og når noen sprengte taket på den. Det var også spennende når skyggen kom og jeg tror at det var billen som var en liten spion for den skapningen. Jeg synes dette utdraget ble bygget gradvis opp med mer og mer detaljer, men jeg klarte å leve meg inn i handlingen veldig fort. Det som overasket meg i handlingen var at det plutselig kom noe som kom inn på rommet hans og fulgte etter han. Jeg ble litt irritert på William når han ikke gikk til en av naboene og sa ifra. Fordi hvis jeg hadde vært William så ville jeg ha sagt ifra til naboene så kunne de kanskje ordne opp i det.

  Jeg har lyst til å lese hele boken, fordi jeg synes det sluttet ganske brått og veldig spennende. Jeg synes utdraget var veldig vanskelig å legge fra seg, og jeg tenkte ikke at dette utdraget skulle være så spennende. Denne teksten var ganske lett og lese for meg men det var mye tekst.

  Det jeg mener om utdraget er at det var et fantastisk utdrag fordi jeg elsker krim og spennende bøker. Jeg anbefaler boken får 9 år og oppover, fordi deg hadde veldig mye spenning i seg og det var litt krim i den. Jeg synes at dette utdraget har vert det beste hittil, og denne boken fortjener å bli superfinalist i bokslukerprisen.

 411. Fantastisk bok!!!!!! Har lest heile frå før. Bra skildringar, og veldig spanande.
  Eg anbefaler boka til alle mellom 8 og 73 år 🙂 🙂 🙂 Bobbie Peers; I love you <3

 412. Jeg synes boka var bra fordi det var spenene. Det var veldig få detaljer lagt til i boka det var det som gjorde boka bra. Jeg anbefaler barn som liker spenene bøker å lese denne boka.

 413. Jeg liker spenningen i boka, det er en av favoritt bøkene mine.
  Jeg ga denne boka SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 414. den var super fordig jeg liker spenndene bøker veldig gått så denne ambefaler jeg andre å lese.

 415. Boka er kjempe bra fordi eg kom meg inn i figurane og boka var den mest spennande boka i har lest i mit liv

 416. EG EEEEELSKER KRIM OG SPENNING:):):):):):):)… OG MAMMAN MIN ELSKER ROMANA OG DET E KJEMPE KJEDELEG OG VIST ME SKAL VERE MED NESTE ÅR HÅPER EG DET MARG OG BEIN BØKER FOR DEI ER BBBBBBBBEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSTTTTTTTTTT

 417. BOKANNMELDELSE OM BOKA LURIDIUMSTYVEN
  Teksten handler om om en gutt som heter William Wenton, han er verdens beste kode knekker men han vet det det ikke ennå. De viktigste personene er William og bestefaren. Det er en spennings bok som er super bra. Boken minner meg om Percy Jakson.

  Luridiumstyven er en bok som er lett å leve seg inn i , fordi forfatteren har skrevet på en så god måte at det blir både morsomt og spennende å lese. Teksten bygger seg gradvis opp i mer spenning. Jeg ble veldig overasket da det kom en blå stråle som traff William. Jeg synes personene passer bra til teksten. Teksten sluttet helt som forventet fordi i sånne spenning bøke er det ofte et kapitte slutter med at alt blir svart. Teksten var veldig vanskelig å legge fra seg, for den var utrolig spennenende og morsom. Det er sånne bøker jeg elsker å lese.

  Det beste med teksten er at du lever deg så inn i den. Det var faktisk ingenting som iriterte meg den var fantastisk. Andre bør lese den er lett å lese og veldig spennende. Jeg synes boka fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen. :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):

 418. jeg synes at denne Boka var spennende å lese, har lyst til å lese hele boka fordi
  jeg vil vite hva som skjer videre

 419. Jeg syntes boken var spenene fordi foreldrene til William forsvant og at han ble jaget av roboten. Boken er fantasi og jeg lurer på hvordan slutten er og det beste jeg syntes var når det var helt svart etter at bilen ble kastet opp i luften.

 420. Jeg syntes dette var en veldig bra bok! Har veldig lyst til og lese hele (:

 421. UTROLIG BRA!!! spennende bok som er litt blanding av sci-fi og sannsynelighet.

 422. Denne boka var veldig spennende, lett å leve seg inn i. Denne boka vil vi gjerne lese videre i for å få vite hva som skjer med William og foreldrene hans.
  Hilsen 6 klasse.

 423. Boken er spennende og med mye action. Man føler seg som en del av boken når man leser den. Den er gøy og overaskende. Den er bygget opp slik at den blir så fengene at man ikke vil legge den fra seg. Det kan bli litt mye teknologi for noen.

 424. Mariell:
  jeg likte boka fordi den var spennende og morsom.
  jeg synes denne boka var spennende fordi at det var et mysterium og veldig spennende.
  dette er en av de beste bøkerne jeg har lest.

 425. Jeg synes at denne er en av de mest spennende bøkene jeg har lest. Man ble tatt helt inn i boka. Min mening om denne boka er at den har mange adjektiv og forfattern klarer og beskrive boka slik at jeg fikk lyst til å lese denne boka. Jeg synes at denne boka skal få terningkast 6 og den passer til barn fra 9-12 år.

 426. Boka var spenende men man vet jo at en bille ikke er sånn. Og at monstere ikke fines?. Terningkast 4?.

 427. Jeg synes boka er bra fordi forfatteren har brukt mye adjektiv og fordi jeg liker spenningsbøker.

 428. Jeg synes at den er veldig bra fordi forfatteren er god til å beskriv og jeg liker spenningsbøker.

 429. Jeg synes boken er super bra fordi det skjer alltid noe jeg gir terningkast 6

 430. jeg syntes at sammendraget var veldig bra fordi. Det er mye spenning og at ting kommer helt ut av det blå helt uforventet liker også at det er alltid noe som skjer

 431. Det var skikkelig spennende bok og litt skummel det var sånn bombe, gevær og alt sånne ting i boka

 432. Jeg synes utdraget var spennende, men ikke helt mi stil, men jeg kunne godt ha est den. All beskrivelsen gjorde alt veldig spennende og oppslukende.

  Terningkast : 6

 433. Alt var kjempebra fordi forfatteren gjør det så spennende med lyder. Det skjer noe hele tiden så man kan si at det er en ganske inntens bok. Det som er irriterende er at den ståpper akkurat når noe skal til og skje.Når jeg leser får jeg en følelse av at jeg er William.

 434. Jeg syntes den var morsom. Kunne ønske det var litt mer spennende.??

 435. Boka handler om en gutt som har klart og løse verdens vanskeligste kode og har rømt fra familien sin.

 436. Jeg synes den var spennende da mor og far roper at han skal komme seg ut av huset, og da han finner billen. Da billen går ut i gangen og William føller etter

 437. Jeg synes den var spennende da mor og far roper at han skal komme seg ut av huset, å da han finner billen. Og da billen går ut i gangen og William føller etter

 438. Eg synest boka var veldig bra fordi den var veldig spennande, gøy og det skjedde så mykje. Den hadde ein spennande og litt skremmande slutt. eg fekk lyst til å lese heile boka.

 439. det handler om William som løser umuligheten, verdens vanskeligste gåte som ingen har løst, men da må William flytte for da var noen etter ham, jeg elsker denne boka, jeg har gått igjennom den flere ganger, og når foreldrene roper til William «LØP» så fikk jeg frysninger igjen hele meg, og jeg har prøvd å anbefale andre om å lese den, for den er superspennende og man får bare lyst til å lese mer og mer!!!!

 440. Klassen likte boka kjempegodt! Vi vurderte den til SUPER. Den var sykt spennende og kan gjerne anbefales til andre som liker spenningsbøker.

 441. Anora
  Jeg likte Luridiumstyven fordi den var veldig spennende .Den var spesielt spennende på slutten. Jeg likte ikke at utdraget var så kort..

 442. Anora
  Jeg likte Luridiumstyven fordi den var veldig spennende .Den var spesielt spennende på slutten. Jeg likte ikke at utdraget var så kort.

 443. Kajsa
  Jeg likte Luridiumstyven fordi den var spenningsfull og mystisk. Det er litt spennende at vi ikke vet noe om hvem personen med geværet er. Denne boken må jeg bare lese mer av!

 444. Charlotte
  Jeg likte Luridiumstyven fordi den var spennende og skummel , denne boka er helt fantastisk jeg må bare lese den boka. William er så redd tror jeg fordi det er noen som følger etter ham og holder er gevær mott ham, det er skummelt jeg håper det går bra med William og familien hans.

 445. Josefine
  jeg likte boken for alt var veldig detjaliert og den var spennende sammtidi var den litt skummel det var vertfall en god bok

 446. Kaja

  Jeg likte Luridiumstyven fordi jeg syntes den var veldig spennende og slutten spesielt. den var også veldig bra, bra skrevet.

 447. Thea

  Jeg likte Luridiums tyven fordi det var spennende når William måtte løpe når han hadde noe etter seg . Det var også spennende på slutten når lastebilen William satt i ble slengt opp i lufta og når det ble et blått lys også svart.Etter at jeg har lest dette avsnittet må jeg lese hele boka.

 448. jeg likte ikke luridiumstyven fordi den var rar og kjedelig.

 449. Linus LIKTE ikke denne boken for den var RAR og kjedelig:-(

 450. Jeg synes boka var kjempe bra elsker boka. Jeg anbefaler denne boka hvis du liker spenning. Så jeg gir den terning kast 5.

 451. Jeg synes at boka var spennende og skummel jeg vil gjerne lese hele.

 452. jeg synes boka var dårlig fordi den var rar og umerkelig. Jeg anbefaler dere å ikke lese denne boka.

 453. jeg synes boka var bra. jeg synes den var bra fordi det var noen som følgte etter William.

 454. jeg synes denne boka er super fordi jeg har lest boka før å da elsket jeg den

 455. Jeg syntes boka var super fordi den var spenene og jeg har lest nesten hele boka så jeg anbefaler denne boken.

 456. boka var spennande,men trist,og eg kunne gjerne ha lest ut heile boka.eg gleder meg til å låne boka.Eg ville gitt den terninng kast 4

 457. Jeg elsker Luridiumstyven. Den er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Og jeg synes denne boken er veldig spennende og litt skummel, men det er bare bra.?Jeg har lest denne boken før. Denne anbefaler jeg for de som liker og lese veldig spennende og litt skumle bøker.

 458. Jeg har lest den fire ganger for den var så spennende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Håper det kommer en treer ut snart!?

 459. Veldig god bok. For dere som ikke vet det er det en toer også! Les den!!!!!

 460. Denne boken var veldig spennende og skummel. Vi anbefaler den. 🙂

 461. Denne boka var ganske interessang. At bestefaren hans forsvant magisk vis gjorde boka mye bedre!

 462. Jeg synes at boka var spennende. Fordi det var sånn mystiske ting som skjedde. Den kule billen i boken var morsom. Fordi billen oppførte seg som en hund. Den sluttet med noe spennende i hvert kapittel.

 463. Jeg synes at boka var spennende. Fordi det var sånn mystiske ting som skjedde. Den kule billen i boken var morsom. Fordi billen oppførte seg som en hund.

 464. Jeg syntes det var gøy nå billen kom fordi den bare hoppet og hoppet og det var veldig morsomt.

 465. Den var spennene fordi hvert kapittel sluttet med noe spennende.

 466. Jeg synes boken var bra, men ikke veldig bra. Handlingen i boken interesserte meg ikke så mye.

 467. jeg synes boka er veldig bra fordi det var masse spenning.
  Den begynte med spenning.Boka er super bra.

 468. Boka var spennende og sluttet alltid med noe spennende og jeg gir den 6 terningkast. Jeg ville bare lese mer hele tiden.

 469. Jeg synes boken var veldig bra fordi det var hele tiden noe som skjedde, det var vanskelig å legge fra seg boken.

 470. jeg syns boka var bar fordi hvert eneste kapittel sluttet med spenning.

 471. Jeg synes at boka var veldig gøy å lese. Det synes jeg fordi det skjedde mer og mer spennende hele tiden. Jeg anbefaler boken for de som elsker spenning.

 472. Jeg syntes at boken var veldig spennende. Jeg likte at den startet rett på spennende handling.

 473. Jeg syntes boka var SUPER det er så mye som skjer HELE tiden det er SÅ spenene.

 474. jeg syntes boken var veldig spennende og jeg ville bare lese mer. Hvert eneste kapittel sluttet med noe spennende så jeg ville bare lese flere kapittel.

 475. Luridiumstyven er en veldig bra bok, det er spenning nesten hele tiden. Og det er en bok som du ikke har lyst til å slutte å lese, det syntes jeg er veldig veldig bra.

 476. det jeg syns om boka: det var spennende fra topp av og jeg liker spennende fra begynnelsen til slutten jeg synes boka var kjempebra

 477. jeg synes boken var veldig god fordi vert kapittel slutter når det er veldig spennende og det gjør boken veldig god.

 478. Bokanmeldelse
  Jeg likte den ikke fordi den var ulogisk.
  Å ikke så spennende.
  Det jeg likte litt var slutten fordi han kanskje blir drept.

 479. super den er veldig kul. Jeg gir terningkast: ——-6666666
  to tomler & en tå

 480. Vi syns denne boka var kjempe bra fordi den var så spennende og bra.?

  Terningkast: 6

 481. jeg likte ikke luridiumstyven fordi den var kjedelig,lite forståelsesfull og ulogisk.

 482. Jeg syns dette utdraget var veldig bra , jeg syns det var veldig spennende når det var noen etter William. Jeg gleder meg veldig til å lese ferdig boken??
  Terning kast 6??

 483. Jeg likte boka veldig bra jeg elsket den. Vi trenger flere bøker som denne hær. Terningkast 6/6

 484. Luridiumstyven er en nervepirrende bok. Kapittel 7 er spennende hele veien, og særlig slutten når alt blir svart for hovedpersonen.
  Vi får vite litt om hva som har skjedd, for eksempel ulykken og bestefars forsvinning.
  Historien har flere skumle karakterer som gjør oss nysgjerrige på fortsettelsen.
  Omgivelsene og områdene med et jorde og et nedlagt industriområde skaper en spennende og litt skummel stemning.
  Vi lurer på hva som har skjedd med bestefar. Og hva er egentlig luridium?
  Det er disse spørsmålene som får oss til å ville lese videre. Vi vil vite hva som har skjedd.

  Vi mener at boka passer å lese for barn i alderen 9-12 år.

 485. Vi syns denne boka var kjempe bra. Denne boka vil vi lese. Den var så bra.

  Terningkast: 6

 486. Denne boka er kjempebra fordi det var mye spenning i den og det gjorde at man fikk lyst til å lese mer. Terningkast: 5. Hilsen Mira og Louise 🙂

 487. best bok av alle klarer ikke stoppe å lese den er veldig spennende gleder meg bok2
  terning kast6

 488. Det er den beste boken jeg har lest fordi det er spenning og det er et mysterium hvem som er etter han. Jeg likte det dyret som sa fra at noen var etter han.

 489. Vi synes boka var spennende og super bra fordi det var mye action. Det var mye som var åpent som vi ikke kunne vite hva som skulle skje videre! Som gjorde at vi ville lese mer av boken.

 490. Vi synes boka er spennene og super bra. Fordi det var skyting og action. Og det var en bra slutt. Så vi fikk lyst til å lese mer.

 491. Vi syntes den var bra fordi den fikk oss til å ville lese mer. Den hadde bra med action og den var spennende. Da han løp fra fyren kom vi skikkelig med i boka. Vi håper det kommer flere brae bøker.

 492. Vi likte veldig godt spenninga i boka, spesielt da William vart jaga av den mystiske skikkelsen! og da far skreik, «løp William»! og da han gøymde seg i ein bil, og taket falt ned på han. Alt i alt veldig spennande!

 493. Det var en spennende start! Men jeg har lyst og få vite mer om han døde eller ble skadet. Den var ganske bra!!

 494. Vi stemte Veldig bra. Det var tett mellom Super og Veldig bra når vi stemte. Bare to stemmer i forskjell.
  Vi syntes at den var kjempespennende, og alle ville lese hele boka!

 495. ANMELDELSE-LURIDIUMSTYVEN

  Forfatter: Bobbie Peers
  Sjanger: Spenning
  Anmeldt av: Josefine Gonsholt-Nilsen

  Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Han er verdens beste kodeknekker! Han har akkurat løst verdens vanskeligste kode, og noen eller noe er etter han.

  Teksten starter rolig ved at William ligger på senga, det starter fremdeles litt spennende. Jeg ble fort revet med, noe som jeg ikke pleier. Når moren og faren skriker står det med uthevet skrift og det vekker meg. Boken er skrevet på en måte som gjør at den er lett å leve seg inn i. Boken er skrevet godt og forfatteren får fram hver eneste detalj som f.eks. «Den var laget av ørsmå metallbiter som ble holdt sammen med mikroskopiske skruer. Det var en mekanisk bille! Og noe av det vakreste og mest avanserte han hadde sett». Teksten sluttet på en spenningstopp, noe som gjør at jeg får lyst til å lese hele boken. Jeg blir redd for at det skal skje noe med William, men jeg vet egentlig at som oftest går det bra. Spenningen øker gjennom hele teksten, det gjør at jeg blir mer og mer tiltrukket av teksten.

  Jeg vil anbefale denne boka til både barn og ungdom, fordi det er en spennende og gripende tekst. Jeg gir denne teksten terningkast 5.

 496. Anmeldelse-luridiumstyven
  Forfatter: Bobby Peers
  Sjanger: Spenning
  Andmeldt av: Emil Esjeholm Arnesen

  Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Han er verdens beste kodeknekker! Han har akkurat løst verdens vanskligste kode, og noen eller noe er ute etter han. Han og foreldrene må rømme. Fra før har vi fått vite at bestefaren er forsvunnet under mystiske omstendigheter.

  Teksten starter med at William finner en mekanisk bille på rommet sitt. Det er uvanlig og jeg ble nysgjerrig på å finne ut mer om den. På å finne ut mer om den. Jeg fikk mange spørsmål som jeg ønsket å finne svar på, som f.eks. Hvor kom billen fra? Var den kommet for å advare William? Jeg ble overasket da foreldrene til William sa LØP! Fordi jeg viste nesten ingen ting om boka fra før. Boken hadde ingen bilder men det gjør ikke noe fordi jeg synes det er gøy å fantasere bilder inni hode. Teksten sluttet på en spennende og brutal måte. Det gjorde at jeg hadde veldig lyst til å lese resten.

  Det beste med teksten var at man ikke fikk hvite hva eller hvem som skal ta han. Jeg synes boken ikke hadde noen svakheter. Jeg anbefaler boken på det sterkeste for barn i alle kjønn fra 9-13 år. Jeg synes boken burde være superfinalist i bokslukerprisen 2016. 🙂

 497. jeg syntes boka høres spenendeut og jeg har kjanse lyst til og lese den selv.

 498. Boka var skikkelig bra! Den minnet meg om Harry Potter! Det er en perfekt bok for 6. klassinger!

 499. Andmeldelse:Luridiumstyven
  Forfatter: Bobbie Peers
  Sjanger: Spenning og Action
  Anmeldt av: Hussein Al-Rubaye

  Luridiumstyven handler om en gutt som heter William, det starter i det mørke rommet hans, han hørte foreldrene da de snakket høyt, og han tenker på bestefaren som forsvant 8 år siden og fortalte at var i livsfare

  Det var lett å leve i boken, jeg fikk masse bilder i hode fordi teksten var bra skrevet. Det skjedde masse Action i boken og jeg liker Action, Da faren sa at han skulle løpe, tenke jeg hvorfor skal han løpe og det er en bra ting fordi det gjør oss spendt, og når han ikke beskrevet personene godt da gjore det meg spendt. Jeg ble veldig spendt om det lille roboten skulle hjelpe han eller ikke. Det var bra at når noen skrek så var det skrevet med store bokstaver.

  Jeg likte boken veldig fordi det er masse Action og spenning og jeg opplevde masse i hodet mitt og jeg anbefaler den for 8-13 og jeg gir den terning kast 6.

 500. jeg synes at denne boka var kul og spennende. den har boken er garantert en favoritt

 501. jeg synes at lurdiums tyven var en veldig spennende og intresang bok og jeg er ganske siker på at jeg skal lese den.

 502. Dette er en spennde bok alle som liker sci-fi, robotikk, og mysterium burde lese. Dette er en av mine favorittbøker ever, og og den er kjempespennende! Man blir helt oppslukt av handlingene, og selve beskrivelsen er jo super! Godt jobba Bobbie Peers!
  Dette er helt klart en bestselger. anmeldelsen er SUPER!

  boken er spennende og det var skikkelig vanskelig å legge den fra meg. Jeg fikk hele boka i presang, og den var utlest dagen etter 😀 dette er ikke en spesielt vanskelig bok, noe for noen som trener på lesing, og noe for en klasse å lese i spisingen, eller noe for foreldre å lese for barrna om kvelden. jeg blir aldri lei av å lese den, og jeg gjør det om og om igjen. Jeg håper det kommer en 2er!

 503. Jeg syns boka var spennende, men den var ikke akkurat noe for meg. Boken er nok fin for folk som liker skikkelig spenning!

 504. Min bokanmelder
  Jeg synes boka VAR VELDIG spennene mest på grunn av det var så mye som skjedde
  Å litt skremmende. jeg synes det mes spennende når han sitter inne i lastebilen og jernkloen tar et grep på på lastebilen blir kastet i lufta med fult kraft! Det er min bokanmelesen

 505. Jeg synns det var et litt kjedelig. Jeg synns ikke det var så mye spenning. Jeg fikk ikke noe serlig håp for han. Det var ikke en god bok for meg. Fordi jeg ikke kjente meg igjen i det forfatteren hadde skrevet. Det hørtes litt merut som tull enn virkelighet. Ganske kjedelig.

 506. Den var veldig spennende. og veldig interessant. Jeg ville gjerne ha lånt denne boka. Hvis jeg var deg, ville jeg anbefalt deg denne boka. Den inneholder masse spenning.

 507. Jeg synes at boka var veldig spennende. Jeg likte boka fordi det var mye spenning og jeg ble revet med i boka.

 508. Jeg synes at utdraget var vekldig kul og godt skrevet. Jeg likte at dere tok med roboten og mettalbillen i utdraget

 509. denne boken var rar og super bra kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllll

 510. Boka var veldig spennende og jeg likte den veldig godt. Jeg likte det godt når han gjemte seg i en lastebil, fordi jeg elsker fantasy-bøker. Terningkast 6!
  – Bo

 511. en spennende, fengende, lettlest og passet bra for sjette trinn, gjorde så elevene klarte å leve seg inn i boka. En god femmer!

 512. Den var spennende og bra. Fordi man vet ikke hvem som kidnappet han og hvor foreldrene hans ble av eller hvor bestefaren er og hvorfor han forsvannt.

 513. jeg synes boken var døds bra fordi den var så spennende og det skjedde noe hele tiden jeg har til og med bestemt meg for og lese hele boken.

 514. jeg synes den var super fordi det var veldig spennende og man blir slukt inn i historien

 515. Boka var veldig spennende og jeg har lyst til å lese hele en gang. Jeg likte godt da han gjemte seg i lastebilen, fordi jeg elsker fantasy-bøker.
  – Bo Stephansen

 516. Denne boken var bra. den var spennende men samtidig viste jeg ikke hva som skjedde.
  jeg har litt lyst til å skjønne hva som skedde plutselig var det en bille der HEREGID!

 517. Jeg likte dette utdrage fordi det var spesielt spendene når det stoppet brått. Burde lese hele boken.

 518. Terning kast 4 Den er bra men skremmende og skummel men spenndene den var lett å forstå

 519. jeg syntes boken var veldig spennende fordi plutselig roper forelden at han må ut. og en diger robot følger etter han

 520. Jeg syntes boka var bra fordi den virket spennende og jeg gleder meg til og lese hele boken. Jeg gleder meg til og finne ut hva som skjer med William og foreldrene. Og hva er luridium?

 521. Jeg synes «Luridiumstyven» var veldig bra, fordi den var spennende, og jeg likte språket som forfateren Bobbie Peers brukte. Siden jeg har lest boken vet jeg hva som skjer men jeg vil si at selv dette lille her jeg letste var helt magisk. Jeg anbefaler denne boken sterkt til de som ikke har lest hele boken.

 522. jeg syntes at boken var veldig spennende. Jeg elsker sånne bøker som er skikkelig spennende og kule.

 523. Den var veldig bra fordi det var mye spenning. Men det var noe jeg ikke likte fordi vi fikk ikke hvite helt hva som skjedde når faren og moren ropte løp william.

 524. den var veldig bra fordi den var spennende jeg kunne ha satt den på super men slutten ødela litt.

 525. Utrolig, utdraget er supert! Vedder på at boken er like bra! 🙂 av Gerik
  Terningkast 6

 526. Utrolig, utdraget er supert! Vedder på at boken er like bra! 🙂 av Gerik

 527. Jeg syns at den boka var dårlig og kjedelig Fordi at det var ikke mye til å lese og hele starten var kjedelig men bare slutten var litt bare litt spenende Jeg var Overasket fordi det var en jernebil (Jeg husker ikke hvordan skrives det) i denne boka

 528. Denne boka var veldig spannende, hadde gode forklaringer og veldig kul.
  Eg likte boka veldig godt. Anbefaler denne boka til akkurat
  deg som liker pennedes bøker.
  terningkast: 6

 529. Anmeldelse

  Tittel: Luridiumstyven
  Forfatter: Bobbie Peers
  Anmeldt av: Miriam

  Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Han er verdens beste kodeknekker. Han har akkurat løst verdens vanskeligste kode, og noe er etter han. Han og foreldrene må rømme. Bestefaren er forsvunnet. Sjangeren er spenning.

  Jeg likte denne boken veldig godt fordi den var veldig lett å leve seg inn i, fordi det var veldig gode beskrivelser. Det som overrasket meg var når foreldrene begynte å rope om at han måtte løpe, da var teksten skrevet i store bokstaver som gjorde det mer spennende. Teksten sluttet brått så man bare fikk lyst til å lese mer. Jeg syntes at William var veldig modig, fordi han opplevde så mye som var veldig skummelt, som da han måtte rømme fra de to skikkelsene som var etter han. Det var vanskelig å legge fra seg boka fordi det var spennende hele tiden.

  Jeg likte boka fordi den var lett å leve seg inn i det som skjedde. Jeg anbefaler denne boka til gutter og jenter på alderen 8-15. Bokas styrke var at den var spennende hele tiden. Jeg syntes boka fortjener å være superfinalist i Bokslukerprisen.

 530. Bokanmeldelse

  Forfatter: Bobbie Peers
  Tittel: Luridiumstyven
  Sjanger: Spenning
  Anmeldt av: Kristian Hafstad Berg

  Luridiumstyven handler om en gutt som heter William. Han er verdens beste kodeknekker! Han har akkurat løst verdens vanskeligste kode, Umuligheten, og noen eller noe er ute etter han. Han og foreldrene må rømme. Fra før har vi fått vite at bestefaren er forsvunnet under mystiske omstendigheter.

  Teksten starter med at William finner en mekanisk bille på rommet sitt. Det er uvanlig og jeg ble nysgjerrig på å finne ut mer om den. Jeg fikk mange spørsmål som jeg ønsket å finne svar på som f.eks. Hvor kom billen fra? Var den kommet for å advare William?

  Handlingen var lett å leve seg inn i fordi teksten og personene er godt beskrevet og William virker som en gutt på min alder. Man må bygge seg gradvis opp i teksten fordi man får vite mer og mer etter hvert.

  Jeg ble glad i William fordi han var kul og klok og litt annerledes. Jeg syntes også litt synd på han, fordi han ble jaget ut av sitt eget hus. Boken ga meg en tanke, hvorfor ble han jaget ut av sitt eget hus? Og hva var det som jaget han?

  Teksten var ganske vanskelig å legge fra seg fordi man ble ganske godt kjent med William og teksten var veldig godt beskrevet.

  Jeg synes boken var god fordi teksten og personene er godt beskrevet. Tekstens styrke er at vi får vite mye om William og teksten bygget seg gradvis til spenningstopper.
  Tekstens svakhet er at vi ikke vite så mye om foreldrene til William.

  Jeg syns at alle burde lese denne boken på det sterkeste. Denne må bli superfinalist i Bokslukerprisen 2016.

 531. LURIDUMS_TYVEN
  Boka handler om William som har løst verdens vanskeligste kode. Han våkner hjemme og ser en metallbille. Så måtte han rømme fra huset og foreldrene sine fordi det var noen som var ute etter han. Når han rømmer så knuser han vinduet og hopper ut i den dype snøen. Han løper bortover gata. William løper inn i en gymsal. Der finner han en lastebil og gjemmer seg i den. Plutselig krasjer en bil inn i lastebilen så glassruta knuser. Klassen vår likte boka veldig godt! De levde seg veldig godt inn i boka. Noen synes boka var litt krim også! Klassen synes boka var veldig spennende!
  Forfatteren heter Bobby Peech.

 532. Dobbel Daten
  av Robert Ness Dette er en morsom bok med mange slang ord.
  Den handler om at to jenter flytter inn i nabohuset.Tobias og Bendik får et nytt fokus å spionere på de to jentene.Jeg synes boka var okay. TERNINGKAST 3

 533. luridiums tyven syntes jeg var kjempe spennende. Men jeg ble litt irritert når boka var slutt! Terningkast 6! forfatteren hadde utviddet øyeblikket. jeg ville lese mer av boka. Den var spennende og morsom

 534. Den var skikkelig spennende jeg ble overasket over at den ikke var så skummel som jeg trodde det var. jeg fikk lyst til å lese den MER OG MER:)

 535. Luridiumstyven
  Dette er en kjempe spennende bok som har mange gode beskrivelser. Boken handler om en gutt som heter Wiliam. Han har en familie som for ett år siden ble fortalt av bestefaren at de var i livs fare…

 536. Jeg ble overrasket over den mekaniske-billen. Jeg likte godt de gode beskrivelsene i boka! Dette er en bra bok , jeg fikk lyst til og lese mer!

 537. Luridiums Tyven
  av Bobbie Peers Dette er en veldig spennende bok.Jeglikte hvordan forfatteren bygde opp spenningen og beskrev hvordan det hvar.Utraget hadde en bra slutt som for leseren til å ville lese mer. TERNINGKAST 5

 538. Det var veldig spennende. Den boken gjorde at jeg ville lese mer.
  Slutten var spennende

 539. Luridiums tyven er en bok med sjanger,spenning. Det var mange gode beskrivelser. Hovedpersonen hetr William. Jeg ble hele tiden overraska fordi boka brukte mange fantasy personer. Det var også derfor jeg likte boka.

 540. Da jeg leste la jeg merke til at han utvidte øyeblikket og hadde gode beskrivelser. slutten var spennende og jeg likte boken1

 541. Den var superbra.
  Jeg følte at jeg var med i boken. Da jeg leste la jeg merke til at han hadde utviddet øyeblikket. Jeg ble irritert over at utdraget sluttet så brått. Utdraget gjorde sånn at jeg fikk lyst til og lese mer.
  Anbefales

 542. Veldig spennende og teknisk. Litt morsom og en av de beste bøkene jeg har lest.

 543. Jeg synes at boken var veldig spennende og kul jeg skjønte ikke helt hva det var.

 544. jeg synes denne boka er kjempe kul og spenende. Jeg har veldig lyst til og lese denne boka. Jeg synes denne boka er spenende fordi jeg liker fantasi og barn/voksene med krefter.

 545. Denne boka var veldig spenndende. jeg likte veldig gått når den skyggen kom bortover gangen og han løp inn på rommet og hoppet ut vinduet. jeg fikk bokstavlig talt frysninger inni meg. Jeg liket bøker hvor man kan tenke litt selv og leve seg inn i det og jeg syntes denne forfattern klarte dette veldig bra. vis du leser denne om kvelden kunne du drømt deg et helt liv med disse problemene de hadde.
  jeg anbefaller denne boka til alle som liker bøker med litt fantasi

 546. Denne boka var litt spennende… Jeg anbefaler denne til folk som liker spenning og den var veldig kul. Terning kast 5

 547. dette var en veldig bra bok. den hadde en spenningstopp og jeg følte at jeg var William. Jeg har lest boka og jeg vil ikke røpe noe men dere må bare lese boka:) jeg mener at dette er er en bok som jeg gir terningkast 6
  jeg anbefaler denne boka for alle som liker spenning.

 548. Jeg syntes denne boka er ganske spessisel pga William tror han har ett vanelig liv utenom at bestefaren forsvinner da. Så plutselig ser han en bille, og 3 minutter etterpå hopper han ut av vinduet fordi en gigantisk robot og to menn forfølger ham! I begynnelsen da jeg skulle lese denne boka, tenkte jeg «ahh, her er den typiske Percy Jackson boka, som alle forfatterne prøver og etterligne, for og bli like stor. Men hælledusten, det her er ikke «prøver og lage noe like bra som percy Jackson» det er like bra som Percy Jackson. eller, den er litt dårligere da, men hvilken bok er bedre en Percy Jackson? nettopp, ingen…. tilbake på selve boka, syntes den er utrolig god, William, kjeniet som er hundre ganger smartere enn ett kjeni som er 100 ganger smartere enn folk som er veldig smarte. Og hvor er han dærre bestefaren, blitt usynelig, har funnet sitt livs nye kjærlighet og flyktet? neppe, det har skjedd noe mer mystisk med han dærre bestefaren, og jeg tror clue ligger i den utrolig interresange boken, «luridumstyven»

 549. Super bra, flotte beskrivelser. Jeg ble slukt inn i boka. Det var som om jeg var den gutten. Spenningen bygde seg oppover. Jeg ambefaler den får de som liker og lese, for barn over 10 år. En tommel opp for boka. Husk at når du går i bokhandelen er det første du skal gjøre og finne den flotte overskriften LURIDIUMSTYVEN! 🙂

 550. Boken var helt fantastisk det var veldig spennende og forfateren har utvidet øyeblikket.

 551. Super bra, flotte beskrivelser. Jeg ble slukt inn i boka. Det var som om jeg var den gutten. Spenningen gygde seg oppover. Jeg ambefaler den får de som liker og lese, for barn over 10 år. En tommel opp for boka. Husk at når du går i bokhandelen er det første du skal gjøre og finne den flotte overskriften LURIDIUMSTYVEN! 🙂

 552. Da jeg leste la jeg merke til at Bobbie Peers brukte gode beskrivelser.

  jeg ambefaler denne boken fra de som er 9-12.
  terningkast 5.

 553. jeg synes at det var kult med eksplosjoner. Da jeg leste la jeg merke til at forfateren utvidet øyeblike.

  jeg anbefaler boka til 9-12 år
  terningskast 5

 554. Det var en super duper bra bok, terningkast 10.
  det var veldig gode beskrivelser! 🙂
  Boken passer til alderen 10-13 år.
  det var en god inledning, og det jeg likte best med boken
  var når forfatteren bygget opp spenningen, da fikk jeg bare
  lyst til å lese mer.

 555. Boka var kjempe kjekk å spentene jeg kan låve folk som liker spaning at de åkså kommer til å like boka . Den var kjekk å spendene for du fikk vite measse om hoven parsonen(wiliam) å da føles det ut såm at det blir sant !! SKAL LESE DEN I GJEN JEG ????

 556. Denne boka er skremmende og spennene. Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning.

  Jeg følte at jeg levde meg inn i boka.

 557. Det var en helt super bok! Så gøy, spennende og kreativt 😀 Det er den beste boka jeg har lest! Anbefaler den til ALLE I HELE VERDEN:) Det er så mye som skjer og alt er spennende.

 558. Denne boken var helt fantastisk! Forfatteren hadde utvidet øyeblikkene veldig bra!
  Jeg anbefaler denne boken sterkt! 😀

  Den dro meg liksom inn, jeg følte at jeg så alle tingene og jeg elsket det!

 559. Forfatteren har gjort det veldig bra. Han har gjort det så bra! Han har gjort boken så spennende. Jeg tørster etter å få vite mer om boka! Jeg vil låne boka med en gang jeg får muligheten.

 560. boka var gøy og morsom. jeg vil låne boka. teningast 6

 561. det var veldig spendene, morsomt og skumelt så ja det var gøy. jeg gir den 5 i terningkast

 562. jeg syntes at det var spennende, selv om jeg har lest den før. det har vært mer spennende seneer enn denne, men jaja

 563. Luridiumstyven

  Boka heiter Luridiumstyven. Forfattaren er Bobbie Peers. Det er e spenningsbok. Denne boka handla om ein gutt som heiter William. Familien hans har vert i skjul. Han var på rommet sitt og så såg han ei billa og så høyrte han at mora ropte: «William løp løp». Og han satte i gang og løpe. Og han hoppa ut vindauget.

  Det var lett og leve seg inn boka. Da var ein spennende bok. Eg vil lese den igjen. Slutten var mest spennende. Forfattaren er veldig flink. Det beste med teksten er når da blei heilt svart. Denne boka var veldig gøy og spennende. Den var lett å leve seg inni. Eg synest denne boka skal få ein 6.

 564. Jeg synes denne boken var veldig spennende og litt skummel denne boken var kjempe bra❤️??

 565. Luridiumstyven, jeg synes at det lille utdraget var veldig bra, personene var ikke så veldig godt beskrevet, men bra uansett. Den passer veldig godt til folk som liker spenning. For meg var det kanskje litt vel spennende (jeg fikk ikke med meg alt, pga det skjedde noe hele tiden) men jeg er vel ikke akkurat personen som liker mest spenning.. Jeg anbefaler å lese den! Terningskast: 4,5 (: