Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017

Historien om Alvis er ikke en sann historie, og Alvis er ikke en virkelig person. Det er heller ikke de store guttene som utnytter ham. Eller stefaren hans, Duncan, som jobber på museum og er opptatt av munker. Lydighetsprøven er en tenkt fortelling om et barn som har det vanskelig. Og når Alvis og moren flytter inn sammen med Duncan går det fra vondt til verre. 

Det var en som ropte på meg fra veien. Alvis, Alvis!

Det var Marcus, broren til Max. Han visste hva jeg het.

Ja?

Jeg gikk bort til ham. Han satt på sykkelen sin. To andre gutter var sammen med ham. De hadde også sykler.

Hei, Alvis, sa Marcus.

Hei, Marcus.

Hva holder du på med, Alvis?

Ikke noe.

Vil du være med oss, Alvis?

Jeg så på de to andre guttene. Begge hadde avisvesker på syklene sine.

Være med dere?

Ja, bare være litt med oss. Være kamerat med oss? Gidder du det?

Ja.

Kult, Alvis. Stilig. Skal vi stikke bort til butikken?

De andre guttene nikket. Jeg nikket også.

Ja, vi stikker til butikken, sa jeg.

De skulle til å sykle.

Du kan sitte på med meg, Alvis, sa Marcus. Hopp opp.

 

Jeg satt på bagasjebrettet og holdt meg fast i Marcus. Alle tre syklet fort. Borte i veien passerte vi Jonas og mora hans. Hun leide ham. Jeg satt på med Marcus.

Skal vi ha is? spurte en av guttene.

Klart vi skal ha is, sa Marcus. Vi fikk jo lønn i dag.

Ja, sa den andre gutten.

De gikk inn i butikken. Jeg ble stående utenfor. De så visst ikke at jeg ikke gikk inn. De hadde fått lønn i dag. Lønn for å gå med aviser. Jeg gikk ikke med aviser. Jeg fikk ikke lønn. Jonas og mora gikk også inn i butikken. Mora sa hei til meg. Så kom Marcus og de andre ut.

Jeg kjøpte en is til deg også, Alvis. Du liker vel is?

Ja, jeg liker is, sa jeg.

 

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 170 anmeldelser av “Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn

 1. Jeg synes den var veldig bra. Fordi den var veldig spenene.

 2. lolloolololloolololollolololololololollolololololololololololololloololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololollolololololololololololololololololololololol hihhihihihihihihihihhihihihihihihihhihihiihihihihihihihihihihhihihihhihihihihihihih #king

 3. Det var en fin bok, men dumt at Alvin rollen ikke sa noe… de som er yngre tror kansje det er best å ikke si sannheten,men bare si ja, nei eller vet ikke, Alvin rollen burde ha sakt sannheten og vist de mindre som hører på denne lyd boka at man må si sannheten!👍🏼

 4. Den er veldig bra men jeg vil høre mer jeg Jir den en 6 😂😂😂😂😂😂😂😂😂og den var super og jeg skjønnet alt hahahahahahahahahahahahahahhaha veldig gøy bokkkkk

 5. Dette var en spennende og litt trist bok som noen sikkert kan skjenne seg igjen i. Det var en bra bok.

 6. Læreren leste boken høyt for oss, alt innhold var rett og slett trist. Helt tragisk. Et barn skal ikke få oppleve sånt! Og slutten av boken..nei..huff..bare NEI!!!

 7. Jeg likte ikke utdraget så godt, men jeg kunne godt ha lest litt mer.
  Jeg gir terningkast 1️⃣🎲

 8. Har lest hele denne boka….. Stakkars Alvis….. Jeg ble så lei meg når jeg leste denne, særlig på slutten når [SPOILER]. Men dette er et tema det er viktig og ta opp! Håper denne boka vinner!

 9. Forfatter: Bjørn ingvaldsen.
  ville skje etter at politiet hadde funnet han. Jeg ble veldig overrasket over at boka ble så spennende og trist at boka blir min favorittbok. Men jeg synes at det var veldig trist at marcus som er mye eldre enn han kjøper is for Alvis for at han skal hente øl til han.
  Jeg lurer på hva som skjedde med de andre som overtalte han til å stjele øl. Jeg begynte å forstå at de andre guttene var eldre da det kom folk bort til Marcus og spurte om Alvis var lillebroren sin. Men det hadde vært bra om han fortalte hvem som va
  r hans forrige far. Jeg syntes at moren til Alvis hadde rett til å tro på butikk mannen som kom bort til huset hennes. Det var veldig bra at butikk mannen at han fulgte etter Alvis bort til hjemme hans og fortalte det, mange bryr seg ikke og bare går bort fra det for å ikke bli blandet inn i politikk. Jeg likte ikke duncan idet hele tatt. jeg gir boka terningkast 6 og jeg anbefaler boka 11-13
  sjanger: Drama.

 10. Forlag: Gylendal
  Jeg har lest boken «Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn». NB! denne boken er ikke en sann historie!
  :Boken handler om en gutt som heter Alviss. Alviss og moren hans bor hos stefaren til Alviss, Duncan. Duncan jobber på et museum. En dag gjør Alviss noe galt , han stjeler nemlig øl fra butikken for Marus og gjengen hans. På den samme kvelden han stjeler øl, banker det på døren, det var en mann som jobber på butikken. Han spør om at han kan snakke med moren til Alviss. Plutselig rømmer Alviss hjemmefra. Dagen etter finner politiet han. Han var våt, fordi han tisset på seg.
  Jeg syntes at boken er bra, fordi den forteller om livet til et barn som har det vanskelig. Jeg gir den terningkast 6.

 11. Navn: Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama
  Jeg syns boken var veldig bra og spennende og
  jeg fikk veldig lyst til å lese den . jeg syns den var super så jeg
  gir den terningkast 6.

 12. Hei vi er 6.kl fra spydbergskolen og vi har lest boken En tenkt fortelling om et barn.

  Forfatter: Bjørn invaldsen.

  Hva vi syntes om boken. Vi syntes boken var super siden den hadde morsomme sider og dramatiske sider. Vi syntes også at boka var super siden Bjørn invaldsen hadde fått med mye bra innhold.

  Dette var 6.klasses mening om boken En tenkt fortelling om et barn.

 13. Trinnets snitt: Veldig bra! Boken skapte iver og leseglede. Elevene ønsket å lese hele boken.

 14. Klassen mener følgende: Dette bokutdraget var veldig bra fordi den startet veldig spennende. Handlingen var veldig fengende, men boken var også ekkel. Den var bra fordi man lærer at man kanskje ikke skal stole på folk man ikke kjenner.

 15. Boka var veldig bra. Vi likte at det var korte setninger, og at den var lett å forstå. Den var veldig bra, med en god innledning. Dette er en bok som vi kan lese videre.

 16. Boka var bra og spennende, fordi handlingen kunne ha skjedd med hvem som helst. Vi kunne på en måte vært en av de guttene.

 17. Jeg likte boka sånn passe! Den var gøy/trist men ikke så mye. Jeg forventet noe bedre men…jaja. Gir den en 4 er. Anbefaler boka vis du ikke har noe annet å lese;)

 18. den kunne vært litt bedre fortalt med flere adjektiv. Jeg synes det var en bra historia da. Det viser at man ikke skal gruppepresse og stjele uansett hva. det var litt ekkelt at han tisset. Du kunne ha skrevet med litt mer innlevelse og ha vist følelsene til gutten du skrev om.

  Kanskje du kunne prøvd å bytte synspunkt i fortellingen, sånn at man får vite litt hvordan de som tvinger han til å kjøpe øll tenker også.

  jeg gir denne terningkast 3.

  Synes at det var bra at du ikke bare skrev om en gutt som hadde et vanlig liv. Men en som ble mobbet, tvunget osv.

  Fortsett å skriv bøker! 😉

 19. jeg syntes boken er veldig bra fordi forfatteren beskriver ting veldig godt og tar med de minste detaljene og man lærer at man ikke skal stjele og jeg har veldig lyst til å lese hele boken jeg har tenkt til å låne boken på bibloteket.

 20. Jeg synes at denne boken er veldig bra, det er fordi det er en veldig tøff fortelleng, som noen barn kan skjenne seg igjen i. Jeg elsker hvordan forfatterern tar opp en så viktig handling, og sammtidig skriver det om sånn at vi barn forstår det.Først når jeg så på overskriften tenkt jeg bare: dette kommer til å bli kjedeligt. Men der tok jeg vel feil!:) Denne boken får meg til å få lyst på boka.

 21. jeg syns den vær spennende fordi han stullet OL og moren viste det ikke men du fant det ut til slutt .

 22. jeg likte lydighetsprøven fordi den var morsom at han gutten ble dicha og at han tissa på seg.

 23. boka var døds spennende! skulle ønske jeg hadde boka foran meg nå! jeg ville anbefalt denne!

 24. Spenning burde det vært. Ikke drama men den var litt rar og irritende, veldig rart at Alvis går inn i butikken og stjeler øl det er jo søren meg ikke greit Alvis er jo ikke 18 en gang burde sagt nei men går å stjeler.

  • Jeg syntes denne boka var bra, Jeg likte at den hadde nøye detaljer . På starten så var det litt vannskelig og forstå ting. Jeg liker veldig godt spenning bøker så denne boka passer godt får de som liker spenningbøker 🙂

 25. Jeg synes at boka var en av de beste bøkene på boksluker prisen fordi den var spennene men også litt trist fordi ste faren slo Alvis og mammaen bare så på.

 26. Jeg synes at boka var en av de beste bøkene på boksluker prisen fordi den var spennene men også litt trist fordi ste faren slo Alvis og mammaen bare så på

 27. denne boken var veldig kjedelig og trist fordi det er mange som faktisk har det sånn og hadde det ikke vert i den virkelige verden hadde det vert en fantasi bok som jeg syntes er mye bedre så jeg vet at ingen har vondt.

 28. Jeg synes at boka var en av de beste bøkene på boksluker prisen fordi den var spennene men også litt trist fordi ste faren slo Alvis

 29. jeg syns at boka var spennene og trist fordi ste pappaen var slem mot Alvis. og spennene fordi det kjede masse.
  DET VAR DEN BESTE BOKA.

 30. Boken var veldig ærlig og det likte jeg veldig godt, men det er veldig trist at det skjer i virkeligheten med barn og unge. Det med at Duncan hadde sinna problemer trengte ikke å gå utover Alvis, fordi han ville ikke flyttevmen han ville aldri ha vært slem eller en hærper. Å bli presset til ting man ikke vil er en alvorlig sitvasjon. Men boken er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Jeg gir en soleklar terningkast 6!

 31. Jeg synes at det var trist og rart fordi han er dum og teit.
  Luna husker ingen ting av boka.

 32. det er en veldig bra bok fordi der er jo noen som har det sånn. det var en trist men fin bok jeg gir den terning kast 5/6

 33. jeg syns at denne boken er bra. vist en i min klasse blir slått, er det vanskelig at jeg får vite det. mange barn har det sånn som Alvis, det er ikke greit.
  terningkast;;; 6

 34. Jeg likte boken, men jeg kunne ha hørt litt mer på slutten! Litt mer detaljer, men jeg likte boken. Terningkast: 5

 35. Jeg syntes boka var bra og veldig spennende. Jeg fikk lyst til å lese videre.
  Jeg gir boka terningkast 6

 36. Jeg synes denne boken var super! Denne boken var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boken. Denne boken passer for både jenter og gutter fra 10-13 år.
  Terningkast: 6 av 6.

 37. Denne boka var spennene det var mange detaljer. Og masse drama det var spennene da politiet fant ham og tok med ham hjem jeg lurer på hva som skjer videre. Jeg liker bøker som dette. Når jeg leste denne fikk jeg lyst til og lese hele. Denne forfatteren har tatt seg god tid til og ta med masse detaljer. Hvis jeg var alvis hadde jeg vært redd når noen større hadde ropt til meg og spurt og henge sammen. Jeg gir denne boka en 6er. Men det var litt korte setninger

 38. Denne boken var egentlig litt kjedelig, den var ikke så sjukt bra skrevet…👳🏻 Det var bare korte replikker. Jeg likte ikke at han duden(Alvis) ble med de gutta. Jeg likte at Alvis tisset i den rare puteboksen. Husk og abbonere til denne kanalen https://m.youtube.com/channel/UCkk3F-KfiBkT1vDCUqtRuA Den er veldig kul og redigerer ganske bra. vær så snill og trykk på Abonner

 39. Veeeeeeeeeeeeeel. Den var litt rar. Men Jeg gokjenner den. Var litt kjedelig. Kunne kjedd noe spennene. Gir den terningkast 4

 40. Denne boka var spennene det var mange detaljer. Og masse drama det var spennene da politiet fant ham og tok med ham hjem jeg lurer på hva som skjer videre. Jeg liker bøker som dette. Når jeg leste denne fikk jeg lyst til og lese hele. Denne forfatteren har tatt seg god tid til og ta med masse detaljer. Hvis jeg var alvis hadde jeg vært redd når noen større hadde ropt til meg og spurt og henge sammen. Jeg gir denne boka en 6er.

 41. En tenkt fortelling om et barn
  drama
  vi liker denne boka godt på grunn av at den viser barn at de ikke skal stjele øl eller noe slags helst på butikken.
  vi gir denne boka terningkast 5. 😉
  Gabriel og Ronja

 42. En tenkt fortelling om et barn
  drama
  vi liker denne boka godt på grunn av at den viser barn at de ikke skal stjele øl eller noe slags helst på butikken.
  vi gir denne boka terningkast 5. 😉

 43. Det var en gøy men også litt spennende bok, som forteller oss om hva som kan skje om du stjeler. Den forteller oss også at det er viktig å følge regler selv om vi blir tvunget.

  Terningkast 6

 44. Jeg tror denne boken er veldig interessant og veldig morsomt å lese denne boken er bra for alle aldre. Jeg liker virkelig denne boken, det er ikke vanskelig å forstå heller .

 45. Jeg tror denne boken er veldig interessant og veldig morsomt å lese denne boken er bra for alle aldre. Jeg liker virkelig denne boken, det er ikke vanskelig å forstå heller.

 46. Jeg tror denne boken er veldig interessant og veldig morsomt å lese denne boken er bra for alle aldre. Jeg liker virkelig denne boken, det er ikke vanskelig å forstå heller.

 47. Likte boka fordi den var spennande og litt trist. Boka var trist fordi han blei tvunget til å stjele øl. Var spennande når han måtte stikke av for å ikkje bli tatt for stjeling.

 48. Boka var bra. Dei store gutane var ikkje særleg snnille og greie. Det er lett å forstå at Alvis vart redd og flykta. Vi vil gjerne høyre resten av boka
  Terningkast 5

 49. Jeg synes denne boka er veldig bra fordi det kunne være en ekte hendelse. Jeg likte at han spurte » kan du kjøpe øl bokser». Så jeg gir denne boka en 6. ( Terningkast: 6 ).

 50. Jeg likte denne boken fordi den er spennende, den var veldig inntresangt på en god måte,
  jeg ville gitt den terningkast 6,den er beskrevet med veldig mange detaljer og den er litt morsom.

 51. Jeg likte denne boken fordi den er spennende, den var veldig inntresang på en god måte,
  jeg ville gitt den terningkast 6,den er beskrevet med veldig mange detalier og den er litt morsom.

 52. Jeg syns denne boken er kjempe gøy og spennende. Det er en veldig god bok og jeg fikk veldig lyst til å lese videre på boken. Jeg syns mange burde lese denne boken fordi boken forteller oss at det er galt å gjøre alt hva kameratene dine sier og at det er galt å stjele. Jeg gir denne boken terningkast 6.

 53. Veldig spennande. Tar opp eit viktig tema. Eg synest at boka var litt uforståeleg men det er vel meininga.

  • Dette var greier! Jeg tenkte på at han skulle ta fram spanskrøret men det ble for voldelig så jeg tok beltespenne i stedet. Men dette blir sikkert en god lekse for de som stjeler og hva som kan skje, (hvis ikke man er proff) og en lærepenge om at øl ikke er bra. (Burn er bedre) Jeg synes dette er en bra bok og lurer på hva som egt skjedde med stakkars Alvis!
   )-,: Jeg og Mati (kallenavn) fra Berger skole på Nesodden synes dette var en bra bok som henviser at man ikke skal stjele (no.2 hvis man ikke er proff) !!!
   MVH: Katti (Katja) og Mati (Matilde) fra VERDEN (MED STORE BOKSTAVER!!), Europa, Norge, Akershus, Nesodden og til slutt Hellvik! 😀 Thanks fore meeeeeee!!

 54. Eg synes at et tenkt fortelling om et barn er en bok for meg.
  Eg synes at den boka var en skumel bok og en interisang bok.det som eg husker i boka nor eg leste var tis,øl,politiet.
  Eg jær en sekser men eg synes at framsida var lit skjedelig.

 55. Boken var super.

  Fordi den hadde litt spenning og var litt morsomme spiselt når Alvis tissa i sand kassa.

  Men det var slemt av Marcus å tvinga Alvis til å stjele øl og Dunch oppførte seg slemt mot Alvis.

  Eg anbefaler dere til å lese heile boka.

  Eg gjer den 6 terning kast ❤️

 56. lydighet prøven
  Ein tenkt fortelling om eit barn.

  Boken var super.
  Eg likte boka fordi den var gøy & morsom.
  Eg liker veldig godt nor den har spenning i seg.
  Vis du skal lese den bør du glede deg.
  Denne handler om ein gutt som heter alvis so ble spurt om å vere med på butikken med ein stor gutt som heter Martin. Martin kjøper is til Martin og så truer Martin han til å gå å stjele ØL.
  Denne boka passer for som vet va ØL & stjeling er.
  Eg gjer denne boken terning kast 6 💟

 57. Ein tenkt fortteling om eit barn

  Ein tenkt fortteling om eit barn handler om alvis som
  Hadde fått nokon nye venner. Dei var eldre enn han.
  Dei var ikkje gode venner dei fekk han til å stjele øl.
  Etter han hadde stjelt øl fant mora ut ka som hadde hent
  Han hørte dei snakka om det så hann løpp. Eg synes den var
  Bra eg jer den terning kast 6.

 58. Den handler om et barn som stjal øl fra

  butikken. Det var en gutt som het Ollis.

  Sjangre er Drama men jeg syns den var spennende fordi. Han løp inn i en putekasse der men ingen fant han men etter på så fant de han. Han løpte og stjal øl fra butikken han var bare kanskje 12 år.

  Kanskje aldersgrense burde være 7 år.

  Fordi vis den er mindre kan en barn lære seg og stjele.

  Denne boka trenger ikke en superfinalist.

 59. Super bok!!!!
  veldig kjedelig forside. jeg synes Alvis er veldig dum når han stjeler øl og gjemmer seg i putekassen og sovner og tisser. en av de beste utdragene jeg har lest. den hadde sikkert vært litt bedre vist Alvis hadde sagt alt selv som han sa.

 60. Denne boken er super bra etter jeg hadde lest boken fikk jeg lyst til å lese mer om den jeg for min del gir den en 6-er.

 61. Denne boken var veldig bra men dere burde forandre på forsiden og litt sånn fordi den ser veldigt kjedelig ut når du bare ser den sånn putt islefal noen tårer på framm siden.

  Jeg gor denne boken super/veldig bra.👍

 62. Den er om en gutt som kom gåande alene. Han møte noken store gutar,dei skule kjøpe is. Då sa den eine guten at Alvis skule stjele øl fra butikken. Terning kast 3.
  Eg liker ikkje bøker som handler om å stjele der for vill eg ikkje lese mer om boka.

 63. Navn på boka:lydighets prøven
  Forfatter: Bjørn Ingvardsen

  Det handler om ein gutt som heiter Alvis.
  Det var nokon store gutter som kom på sykkel og spurte om han ville vere med til butikken.
  Det ville han.
  Dei store gutane hadde fått lønning i dag.
  Så dei kjøpte is.
  Så sa han som heiter Marcus: siden eg kjøpte is til deg så kan du gjøre ein tjeneste for meg. Du skal ta denne posen og gå inn i butikken og legge noen øl-bokser inni den og løpe ut igjen.
  Alvis gikk inn i butikken og bort til kjøleskapet.

  Eg fikk veldig lyst til og lese resten av boka.
  Boka hørtes bra og spennende ut.
  Eg gir den terningkast nr 5.

 64. Tittel på bok lydighets prøven
  Forfatter Bjørn Ingvardsen

  Boka handler om ein gut som møtte nokre store gutar. Dei hade tjent pengar.
  Dei skulle kjøpe is. Så sa den ene guten at Alvis skulle stjele øl fra butikken.
  Eg likte ikkje boka Ford dei stjal. Terningkast 3.

 65. Navn: Lydighetsprøven
  Forfatter:
  Sjanger: Drama

  Boka handler om ein gut som heiter Alvis. Alvis er ikkje normal, han høyrer på nesten alle og er enkelt overbevist. Han møter nokre gutar. Det var 3 av dei og ein av de heitte Marcus. Han kjøpte ein is til Alvis for å lure han til å hente øl for dei. Alvis endte opp med trøbbel og rømte frå huset sitt. Det eg ikkje synest var så bra med boka var at det var så mange setningar og mange av dei var så korte. Men ellers er boka bra og spennendes. Den fikk meg til å ville lese meir. Veldig bra bok 😉

  Terningkast: 6
  Anbefalt for 10+ År

 66. Det er veldig spennende at ein liten gutt stjeler og rømer hjemme fra og politiet komer eg synst det er litt rart at noen kompiser lurer han og så sier han det ikkje til moren sin eg gir terning kast 🎲 6😏😏😎😎

 67. Boka var underholdende og bra. Litt skummelt at det faktisk er barn som har det sånn ute. Terningkast: 5

 68. jeg syntes den var suuuper bra!
  boken kom inn i hode mitt også kom det nesten som en film i hode mitt.
  jeg gir den terning kast 6!
  (:

 69. Jeg syntes den var spennende. Litt «rar» på slutten, men ellers helt grei. Det er litt skremmende at noen barn har det slik, så det er bra at vi blir oppmerksomme på det. Terningkast: 5

 70. Eg synes at boken var ganske bra den var ikkje så spennende men eg har lyst til og lese mer om kva som kjer med han. Det er ein gut som heter Alvis også kommer noen guter den ene heter Marcus og spør om dei skal bli venner. Alvis svarer ja og so sier han ene guten at skal vi ikkje gå på butikken da svarer dei andre ja. Da dei kommer på butikken so sier dei skal vi ikke kjøpe is. Dei store gutane går inn mens Alvis venter ute fordi han hadde ikkje noko penger. Men Marcus kjøper en i s til han så kommer det noen jenter og da spør Marcus jentene om de skal på fest og dei svarer ja. Marcus spør Alvis om han kan stikke inn og hente noe øl til dei men Alvis svarer nei men so sier Marcus at dem er venner og Alvis gjør det men før han får gått ut kommer det et persjonal og sier va har du i posen og da begynner Alvis å springe han putter posen oppi sykkel korga til Marcus og dei begynner å sykle mens han må springe. Eg gjir boka terningkast 6 den er litt lererik og eg fikk lyst til og leise meir.

 71. Boken Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen er bra og lese. Den er spennenes fordi at Alvis skal stjele noko han ikkje ein gong for lov og kjøpe fordi han ikkje er gamal nok. Det er derfor eg synest at den er spennende. Men det var litt rart at Alvis gjekk ut uten sko og så trokket han i ein sølepytt. Men det var litt rart at han tisset seg ut. Eg ville ikkje ha lest fortsettelsen hviss eg hade sjansen. Eg gir den ein 3.

 72. Boka handler om Alvis.
  Han er ute så kommer noen som er eldre en han og spår om han blir med på butikken.
  Marcus kjøper ein is til Elvis.
  Men så truer de med at han må kjøpe øl til dei.
  Men så opdager ein mann det.
  Da må de bare springe.

  Eg syntes at boka var spennende og bra skrivd
  Fint utdrag.
  Sjanger:Drama
  Terningskast:6

 73. Boka handler om Alvis.
  Han er ute så kommer noen som er eldre en han og spår om han blir med på butikken.
  Marcus kjøper ein is til Elvis.
  Men så truer de med at han må kjøpe øl til dei.

  Sjanger:Drama
  Terningskast:6

 74. Lydightsprøven
  Skrevet av Bjørn Ingvaldsen.
  boka handler om Alvis som er blitt utnyttet av vennene sine, dei lurte han til og stjele.
  Eg syntest boka var dårlig, fordi den hadde eit lite interresant tema.
  Eg synst boka passer for unger rundt 10 år.
  Eg gir den den eit terningkast 2.

 75. Jeg synes at denne boken var veldig realistisk og kan være akkurat det som har skjedd mednoen barn jeg synes forfatteren har skrevet den veldig bra

 76. Jeg syns det var en veldig interessant og god bok. Jeg ville anbefalt den til andre og jeg liker hvordan det er noe som kan skje på ekte.

 77. Jeg likte udraget veldig godt. Det var veldig realistisk og viste hva som skjer med mange barn i verden. Det er viktig at folk får vite hvordan det er og være Alvis. Jeg syntes at the var bra at forfatteren valgte og skrive om dette fordi det er noe alle må ta seriøst, og en bok er god måte og uttrykke det på. Jeg gir utdraget terningkast 6.

 78. Jeg tror den boka er perfect for ban til 10-17 år gammel. Den boka er så spennende at jeg bestilt boka fordi jeg vil lese mer, jeg bare må lese mer. Hvor jeg går, eller når jeg kan leser jeg denne boka.

 79. Super bok . Den var bra, men og litt rar synes jeg . Den var også veldig spennende for meg og sikkert for andre, men den manglet anførselstegn og da var det vanskelig å forstå når de snakket. Ellers er allt bra synes jeg. Det var en bra historie og et bra utdrag og jeg får lyst til å lese mer av dine bøker. De er sikkert greie de og. Jeg ville heller ikke lagt den ifra meg visst jeg kom litt lenger inn i boken. Terningkast : 5/6.

 80. dette utraget er kjempe bra. Jeg hadde lyst til og lese mer og vil veldig gjerne låne boka. forsiden på boken er veldig kjedelig skulle gjerne hatt lit mer farger,: ) jeg synes synd på Alvis : / . Jeg vill ha litt mer beskrivelser og boken manglet replikk strek.jeg sytes slutten var veldig spennende og det var spennene at han stjal øl men også velig domt : /

  mvh anny irene
  Jeg skall gi terningkast 6.
  men ellers super bra bok, og jeg syntes forfatteren skriver med innlevelse, det liker jeg når forfattre gjør. : )

 81. dette utraget er kjempe bra. Jeg hadde lyst til og lese mer og vil veldig gjerne låne boka. forsiden på boken er veldig kjedelig skulle gjerne hatt lit mer farger,: ) jeg synes synd på Alvis : / . Jeg vill ha litt mer beskrivelser og boken manglet replikk strek.jeg sytes slutten var veldig spennende og det var spennene at han stjal øl men også velig domt : /
  Jeg skall gi terningkast 6.
  men ellers super bra bok, og jeg syntes forfatteren skriver med innlevelse, det liker jeg når forfattre gjør. : )

 82. Jeg syntes denne boken var en gøy bok med veldig god humor. Denne boken fikk meg til og le og inspirerte meg veldig. dette utdraget jeg har lest er et veldig gøy utdrag fra denne boken. Det jeg syntes var dårlig med denne er at Alvis må stjele øl fra en butikk. . jeg anbefaler denne boken til de som liker humor og litt tøys. Denne boken er lett og lese for barn som liker og lese. TAKK!

 83. Dette var en bok som begeistret klassen. Den fikk veldig bra som bedømmelse. Det var bare positive ord om utdraget. Dette blir en bok med lang venteliste hos vårt bibliotek.

 84. Jeg synes den var egentlig veldig bra, bare at jeg fikk veldig dårlig følelse når jeg leste ordet øl.. Ja.. unntatt det synes jeg den var veldig bra fordi det føles ut som man er inn i boka!

 85. jeg likte dette utdraget fordi det var spennende og litt morsom.
  jeg har lyst til lese hele boken fordi den sluttet veldig spennene og jeg vil se hva som skjer. Den var veldig underholdene.

 86. Jeg likte dette utraget fordi det var spennende, og litt trist på en god måte. Jeg får lyst til å lese resten av boken fordi den sluttet veldig spennende. Og innholdet var veldig inntresant.

 87. morsom spendenejeg synes den for terning kast 6 🙂 jeg gir den smile fjes og at det var lit spennende med at han måte hente øl og løpe forbi kasa og at han løp ini søplekasa og tisa og at polti fant ham og at butik manen kom hjem til alvis

  MORSOM

 88. den boka var morsom og at det var morsomt når han lå oppi den kassa fordi at han pissa oppi der også var han mannen helt gal. DEN VAR MORSOM OG VELDIG SPENNENE

 89. Jeg synes den var ganske så bra men hvorfor skal den ha øl i seg? Det skal være en barnebok.
  Jeg gir den terningkast 4 den passer får barn til 8-14.
  🙂 XD 🙂 DX

 90. Ein tenkt fortelling om eit barn

  Teksten handler om ein gutt som heiter Alvis, han fekk nokon «venner» dei var ikkje akkurat så snille mot han. Han hadde det ikkje så bra, egentlig ganske dårleg. Dei «vennene» tror eg ville vær med han eller lurte han siden dei ville ikkje komme i trøbbel så dei lurte Alvis til og stele øl.

  Eg synstest at at boken var kjekk, morosam og spennende. Den var kjekk siden det var så mye drama i boken. Den var morosam siden det var løye når han tisset på seg. Den var spennende siden politiet kom og siden han stjal øl.

  Eg gjer den terningkast: 6

 91. Den var veldig morsomt og den var veldig rar og man kan ikke stjele . Terning kast 6 🙂
  :):):):):):):):):):):):)XDXDXDXD

 92. Jeg tenker at fortellingen er utrolig dum fordi man bør ikke misbruke mindre folk til å gjøre ulovlige ting. De bør hvertfall ikke stjele øl. Det er synd på Alvis for han blir lurt av den gutten som er eldre. Han kommer også i trøbbel med politiet, butikken og stefaren.
  Jeg anbefaler boken til vennen min Henrik.

 93. jeg syns det var et god bok og det var morsomt og interessant. Det kan gjøre mye bedre.

 94. Denne boken er min favorit av hele boken. Fordi den er intressant, morsomt og veldig relistisk.

 95. Det er bok som representerer noe som kan skje på ekte som gjøre den veldig realistisk
  og det er noe barn trenger å vite om, så etter det synes jeg at det var en fantastisk bok men litt deprimerende.

 96. Boken er jammen meg flott! Jeg synes at boken har mye interessant i seg. Jeg mener det er mange foreldre der ute i verden som fort kan bli sinte og har temperament. Det er sikkert også mange ungdommer som kjøper øl når de ikke for lov det er jo ikke greit så det er bra og ta det opp!

 97. Jeg syns det var bra skrevet og en interessang bok, jeg likte at det var om noe som kan foregå på ekte. Jeg hadde anbefalt denne boken.

 98. Jeg synes veldig synd på Alvis fordi at å bli mobbet eller lurt av eldre gutter er ikke morsomt. Jeg synes denne historien er litt realistisk og synd. Det som jeg likte var at en gutt forteller om seg selv i hele historien er det gutten som forteller andres repliker foreksempel han sa at blah blaeh blaeh……….. når en person fortelller om seg sel så kjøner de som leser at han prøver og besxrive følelsene og historien er om han sin

 99. jeg synest at det var frekt mot Alvis. jeg tror «vennene» bare brukte han til å stjele øl. jeg synest mannen som eide putekassa oppførte seg på feil måte da de fant Alvis.

 100. Litt rart skrevet (små setninger)
  Siste setning fra utdraget gjorde det spennende og noen fikk lyst til å lese videre.
  Morsom enkelte ganger

 101. Utdraget var kjempebra! Alle synast det var veldig morosamt. Den var like super som Toro tomatsuppe!

 102. Me gir terningkast 1million. Den var kjempebra 👏🏻👏🏻❤️

 103. Dette utdraget er veldig bra jeg liker å lese i bøker der det skjer noe. Jeg vil gi boka terningkast 5, fordi det var ikke helt perfekt for meg men den var veldig bra. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boka. Det kjede mye som jeg likte og jeg tror Alvis ikke var så trygg på seg selv og at det var derfor han tok ølet.

 104. jeg synes at den var kjekk. den var spennende fordi at han gikk å kjøpte øl. jeg gir terningkast 6.

 105. jeg synes den var bra men jeg har ingen bra forklaring på det men den var veldig bra

 106. Jeg synes boka var ganske trist fordi de store guttene lurer Alvis til å stjele øl, selv når Alvis er mindre enn dem. å lure barn er ikke bra 🙁 Dette er et ganske seriøst tema. så jeg mener at man ikke skal gjøre ting som føles feil. Jeg gir denne boka terningkast 5

 107. Jeg syntes at boken fortjener ternekast 4 det var mye spenning og jeg syntes synd på Alvis i slutten. Jeg fikk lyst til å lese resten av boken når stefaren skulle gjøre noe mot ham…

 108. Jeg synes boka var litt rar for når han måtte stjele for noen større gutter og når han kom hjem ville han ikke innrømme at han hadde gjort det men boka var spennende. Hvis jeg skulle anbefalt boka ville jeg gjort det til de som liker spenning og litt drama og humor.den var litt morsomt når han gjemte seg i en plastikk boks.

 109. jeg syntes at denne boken var bra men jeg likte ikke når de lurte han for og kjøpe øl
  men det var også litt spennende

 110. Boka handler om en gutt som heter Alvin. Det er noen store gutter som utnytter han. De kjøper is til han og etter det sier de at han skal stjele øl.

  Jeg synes boka var litt trist fordi han ikke turte å stå imot.

  Jeg gir en terningkast 4 fordi den også var litt spennende og jeg fikk lyst til å lese mer.

 111. jrg likte ikke boka. Den traff meg ikke. Den var forsåvedt litt spennende men jeg ble irritert over at Alvis ikke sier ifra og gjør noe med de eldre guttene. Det var også litt dårlig forklart fordi jeg viste ikke i starten at de gutte var eldre enn Alvis, jeg trodde det var noen klassekamerater. Hvem er så dum og stjeler øl liksom. Jeg ble også irritert over at moren ikke sa noe til Duncan når han kjefta på Alvis. Spesielt når det var stefaren. Alvis kunne odt ha fortalt moren om hva som skjedde i stedet for å tisse på seg.
  Jeg gir den terningkast 1

 112. Bok: En tenk fortelling om et barn.
  Denne teksten handler om et barn som heter Alvis. Alvis blir utnytta av 3 andre gutten den ene gutten heter Marcus og de 2 ande står det ikke navn på.
  Jeg føler at denne sjangeren er spennene, litt krim, og skummelt. Jeg pleier og se film og lese bøker med spennene sjanger og krim.
  Jeg følte at denne boken hadde bra beskrivelser men det to andre guttene fikk jeg ikke vite navnet på. Jeg mener at denne boken er spennene og lese for bar mellom 9-12. jeg følte inni meg at jeg klarte og leve meg lett inn, jeg kjente den kriblingen i magen nor han bare løp hjemme fra. Jeg syntes at teksten kom brått på men etter hvert så klarte jeg og leve meg inn i den.
  Marcus som er broren til Max syntes jeg var veldig slem mot Alvis for han utnytta han til og stjele, og Alvis gjorde det, det syntes jeg han ikke burde gjøre. Denne boken tar opp det viktigste i teksten.
  Teksten slutter med at di finner Alvis til slutt i en annen sin hage, helt full av tiss. Men han fikk litt kjeft men ikke så mye det var bra.
  Det beste med teksten, er at de fant han og alt gikk bra til slutt.

 113. Utdraget handler om en gutt som heter Alvis. Alvis bor sammen med mammaen sin og stefaren hans Duncan. En dag blir han spurt om han vil henge med noen større gutter. Han sier ja. De sykler til butikken for å kjøpe is. Så spør de større guttene om han kan gå inn å ta øl fra butikken.

  Det er lett å leve seg inn i teksten fordi det kunne ha vært en sann historie. Boka starter litt kjedelig så blir det bare mer og mer spennende. Jeg synes at de større guttene er slemme fordi de tvinger Alvis til å ta øl fra butikken. Boka tar opp et viktig emne det at vi ikke skal tvinge folk til å gjøre ting for oss. Teksten var så spennende at det var litt vanskelig å legge fra seg boka. Utdraget sluttet som jeg forventet og jeg får lyst til å lese hele boken.

  Det beste med utraget var at det kunne ha vært en sann historie og at den var spennende. Svakheten er at det var litt lite som skjedde på begynnelsen men utenom det var den helt super. Jeg anbefaler boken for andre og den fortjener å være superfinalist på bokslukerprisen. Jeg gir Lydighetsprøven terningkast 6.

 114. jeg syntes at utdraget var kjempe bra. jeg syntes den var kjempe spennende. jeg syntes at det var spennende når duncan sa » jeg skal vise deg hva lydighet er». jeg syntes at det er bra at en barnebok handler om noe som det her. denne boken her er definitiv en boka jeg vill forsette og lese på. jeg anbefaler denne for barn, ungdommer som liker sterke og trise bøker. jeg gir dette utdraget 5 🙂

 115. Denne boken sansen jeg var en av de beste jeg synes det var sikkelig morsomt da han stjelte øll og når han hjemte seg det er så typisk at han ble brukt og tenk at det faktisk er noen som har det sonn.
  Terningkast 6️⃣

 116. Jeg synes boka var veldig bra og spennende og fikk veldig lyst til å lese den. Jeg gir terningkast 5

 117. Jeg syntes boka var veldig bra fordi det er sånn det noen steder. Jeg gir den 🎲5. Boka passer får 10-14 år.

 118. Boka var sååååååå bra!!!! Jeg elsker den💕👍 det var en veldig fin 😍Jeg gir terning kast 6!😉❤️

 119. Jeg likte denne boken fordi den var spennende og morsom spesielt da Alvis tisset på seg.

  9.5

 120. Bokanmeldelse – Lydighetsprøven

  Denne boken handler om Alvis. Alvis er en 11 år gammel gutt som bor med moren sin og stefaren, Duncan. En dag blir han overtalt til å stjele øl i butikken for noen eldre gutter. Dessverre for Alvis oppdager en butikkansatt han. Butikkmannen kommer hjem til Alvis for å fortelle foreldrene hans hva han har gjort. Da bestemmer Alvis seg for å rømme. Det Alvis ikke vet, er at det verste er ikke at politiet leter etter han.

  Lydighetsprøven er en dramabok. Den minner litt om andre dramabøker som Ukjent fare og Svikta, fordi den handler om konflikter mellom mennesker og fordi noen er på flukt.

  Jeg synes teksten var bra fordi jeg fikk lyst til å lese mer. Den var spennende og jeg levde meg skikkelig inn i boka. Boken ble ekstra spennende da Alvis skulle stjele øl.

  Jeg synes det var kult at han var like gammel som meg. Det gjorde at jeg kjente igjen konfliktene han sto ovenfor og at jeg heiet litt ekstra på Alvis, selv om jeg synes det var gøy med dramaet han hadde i livet sitt. Jeg skjønner at Duncan er en type som Alvis frykter og jeg lurer på hvorfor det er sånn.

  Boka tar opp et viktig tema. For det første så opplever unge folk krysspress. Foreldre har forventninger til deg og det samme har andre barn og eldre ungdom.

  For det andre opplever Alvis vold hjemme og det er viktig at man tar opp temaer som er vanskelig og kanskje det kan hjelpe barn som opplever det samme.

  Det beste med boka er at den er realistisk og at dette kan skje med deg eller noen du kjenner. Denne kan være til hjelp for personer som har opplevd liknende selv. Vi vil anbefale denne boka til barn i alderen 10- 13 år.

 121. Bok: En tenkt fortelling om et barn Lydighetprøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Forlag: Gyldendal

  Det var trist og spennende fordi ungdommer kom il Alivis for å være venner. Alvis måtte stjele øl for å bli venner/kamerater og at de kjøpte is til han da må han gi noe tilbake!
  Han kunne løpe hjem og si ifra eller gå inn i butikken å si a noen ungdommer sier at jeg må stjele øl! Så…… han løp hjem og gikk inn i rommet og moren spurte om hvor han har vær om han var med noe så kom de enn butikkman og han spurte om noen hadde stjålet øl så hørte Alvis det også løpte han til naboen og fant en eske og han gikk inni den…. så kom enn man og så fotsporet så gikk han til moren og fikk veldig veldig mye kjeft! Jeg anbefaler at boken er for 11-18 år. Jeg gir den terning kast 10 fordi den var spennende og litt trist/drama når de skjer, så jeg skal finne ut mer om boken og skal lese den! Den var Super! Hilsen: William Le

 122. Fofatter: Bjørn Invaldsen
  Sjanger: Drama

  Jeg likte da Alvis rømte fra butikkmannen og gjemte seg og at hen tissa. Og da politidama og han som bodde i huset fant Alvis i putekassa. Da Alvis måtte stjele ølet da ble jeg sint og litt lei meg, og da det egentlig ikke var hans feil. Men på slutten så ble det spennende da Duncan sa «Jeg skal vise deg lydighet». Da skalv jeg og redd. Jeg vil fortsette å lese denne boka fordi jeg synes den var bra. Jeg synes at andre skal lese denne boka. Jeg gir den terningkast 6 den var super duper bra.

 123. En tenkt fortelling om et barn.
  jeg syntes at boka var spennende og jeg kunne tenkt at dette kunne ha skjedd i virkeligheten. For å være ærlig ble jeg litt redd på slutten. Jeg vet ikke om Duncan prøvde å være så frekk? Moren var like redd som Alvis: Alvis hørtes litt rart ut som et alvenavn. Jeg syntes at i starten at Markus kansje bare prøvde å være grei men så kjønte jeg at han var kjempe lur. Jeg vet at han nesten alle barn liker is så det var lett å hypnotisere Alvis med den Jeg syntesv at forfatteren og de som har jobbet med boka burde si hvor gamle de andre guttene var og hva de het. Alvis burde ikke ha stjele det ølet men han var veldig pysete og redd. Det var veldig ekkelt og ubehagelig når han beskrivec så bra og nøye når han tisset i boksen . Jeg ville ha annbefalt denne boka fo barn med det samme problemet. Jeg kunne tenkt en egen bra fortsettelse. Jeg annbefaler denne boka for barn fra 11-12 år. Jeg gir den terningkast 6. TUSEN TAKK TIL FORFATTEREN Bjøn Ingvaldsen!!!!!!!.

 124. LYDIGHETSPRØVEN
  en tenkt fortelling om et barn

  forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  sjanger: Drama
  bok: Lydighetsprøven

  Historien om Alvis er ikke en sann historie, og Alvis er ikke en sann person. Det er heller ikke de store guttene som utnytter ham. Eller stefaren hans, Duncan som jobber på museum og er opptatt av munker. Lydighetsprøven er en tenkt fortelling om et barn som har det vanskelig. Og når Alvis og moren flytter inn hos Duncan går det fra vondt til verre. Sjangeren er drama, en passende sjanger til boka. Jeg har verken hørt eller lest om boka før nå. Forfatteren er også helt ukjent for meg.

  Jeg likte boka. Spesielt når Alvis tissa på seg, det var morsomt. Personene var også kule spesielt han mannen som eide huset der Alvis tissa. Han var litt frekk da. Jeg klarte lett å leve meg inn i teksten. Det var sikkert fordi det var så godt beskrevet. Jeg synes historien klarte å utvikle seg så det ble en bra bok.

  Det beste med boka var kanskje når Duncan så
  Det var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Det som irriterte meg var at Alvis ikke klarte å stå opp for seg selv. Svakheten var kanskje at man ble så spent på slutten at man ble litt irritert. Jeg ville anbefalt denne boka videre og gir den terningkast 5. Boka burde være en bokslukerfinalist.

 125. Jeg syntes synd på Alvis fordi Marcus og vennene kjøpte is til han og lurte han til å kjøpe øl ,jeg ville aldri ha vert med noen som er sånn mot meg

 126. Jeg likte Lydighetsprøven fordi jeg synes den er bra,spennende og morsom.Det jeg ikke likte så mye var når Alvis ble truet på en måte, til å stjele øl fra kiosken.Det jeg også ikke likte så godt var når butikk mannen kom til huset til Alvis. Da de spiste middag og da Alvis rømte å hjemte seg i puteboksen å tisset , jeg likte ikke den delen fordi de hadde forklarte tydelig.Men jeg synes at Ducan ikke skal være så streng mot Alvis når han bare er stefaren.Jeg synes barn fra 9-13år burde lese den terningkast 6.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjangel: Drama
  liten kommentar: Den er super bra stemmer for super finalist i bokslukeprisen.

 127. Lydighetsprøven
  forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Boken handler om Alvis han fikk en vanskelig dag.
  Alvis er på vei hjem, og han ser Marcus (store broren til Max). Marcus sa : Hei, Alvis.
  Alvis sier tilbake : Hei, Marcus .
  Marcus sier : Alvis, kan du komme hit litt.
  Alvis vet ikke hva han skal si tilbake så han nikker.
  Alvis må uansett gå den veien, så han går til Marcus og de. Marcus sier : vi fik lønn i dag vil du bli med.
  Alvis sier tilbake : ja det vil jeg.
  En av guttene sier hva skal vi kjøpe?
  Den andre gutten sier : Kanskje vi kan kjøpe iskrem.
  Marcus sier : ok la oss sykle til kiosken.
  de sykler til kiosken og Alvis hopper oppå sykkelen til Marcus sin sykkel.
  De syklet til kiosken, de stoppet syklene og gikk inn og kjøpte is.
  Etter hvert spurte Marcus : liker du iskremen?
  Alvis sier tilbake: ja.
  Marcus spør : Kan du gjøre meg en tjeneste?
  Alvis spør : Hva da?
  Marcus spør : kan du hente en boks med øl?
  Alvis sier…
  resten må du lese eller høre på.
  Denne boken er en bra bok.
  Synes den er super bra, og den får terning kast 6. En av de beste utdraget jeg har hørt og les. Den passer for 9-12 år gammel.

 128. tittel: EN tenkt fortelling om et barn
  forfatter: Bjørn ingvaldsen
  sjanger: drama

  Alvis og moren flytter inn sammen med Duncan(stefaren). En tenkt fortelling om et barn handler om en gutt som heter Alvis. Han henger med noen med noen eldre gutter som heter marcus og to andre gutter(de er eldre),og de tvinger han til å sjele øl. Når han kommer hjem er det en var det en mann, han var fra butikken, han løper ut. jeg syntes Alvis bare skulle si nei. jeg syntes det er en boksluke vinner. jeg gir den terningkast 6

 129. Alvis har ingen venner og er ensom. Når Marcus og kameratene kjøper is til han blir han lurt til å stjele øl som en tjeneste tilbake, han blir oppdaget og havner i knipe. sjangeren er drama som jeg syntes passer fordi det skjer så mye. jeg likte historien fordi den virket som om det kunne skjedd i virkeligheten. jeg syntes handlingen utvikler seg og blir mer og mer spennende. det var en veldig trist historie, men den var bra fortalt man kunne skjønne hvordan Alvis følte seg. teksten forteller om å føle seg ensom og at det er lett å bli lurt. det som irriterte meg var at han ikke fortalte hva som hadde skjedd og hvordan mammaen og stefaren reagerte på det som skjedde og ikke prøvde å forstå .
  jeg anbefaler denne og syntes det burde være en superfinalist. : )

 130. En tenkt fortelling om et barn.
  Denne historien var ikke sann, men det var egentlig bra siden Alvis gjorde noe dumt. Alvis ville jo bare ha en kompis, men da de dro til butikken fikk han en is for å spise. Det var frekt da Markus utnyttet Alvis. Markus sa at Alvis skulle stjele øl. Alvis ble så klart fersket og rømte. Når moren hans fant det ut og Duncan. Duncan var veldig slem på slutten og jeg vil veldig gjerne lese resten av boka. Den var fin og spennende. Den får da terning kast 6.

 131. jeg synes dette var en veldig fin bok
  som fikk frem flere viktige poeng.
  Jeg har veldig lyst til og lese resten av denne morsome
  boken

  jeg gir boken terning kast 5
  og ambefaler boken til alderen 10-12

 132. Denne boka likte vi veldig godt! Her er det spenning fra en tenkt hverdag. Moralen er at vi ikke skal stjele og ikke la folk utnytte deg. Forfatteren skriver virkelighetsnært og vi tror at dette kan skje i virkeligheten selv om dette er en tenkt historie. Klassen gir terningkast 6! Den aller BESTE boka så langt!

 133. jeg synes boka er veldig morsom når han tissa på seg. å når han ble funnet av politiet.
  beste boka jeg har lest. ølet høres gått ut men Hvorfor skule de ha øl?

 134. Den var driiiiiiiit kjedelig noe av det verste jeg har hørt. Terningkast:0,1

 135. Utdraget handler om Alvis som er ca.11 år. Han har ikke så mange venner. Men en dag kommer det fire gutter å spør om han vil være med til butikken. Alvis har ikke med seg pennger, så han ene gutten kjøper en is til han. Når de har spist opp isen, spør han ene om en tjeneste……….. Sjanger: Drama. Vi synes den er veldig trist, men veldig bra fordi den har et viktig tema i seg. Alvis virker som en ensom og redd gutt, men veldig snill inni seg. Duncan Virker som en voldsom mann, men snill i hjerte og hjernen. Mammaen til alvis virker som en snill og overbeskyttenede mor. Anbefaler dette utdraget til barn som liker triste bøker. Og for de mellom 9-15 år

 136. Elevene synes dette var et spennende og litt «creepy» utdrag. Noen synes det var litt dumt at han stjal øl til de store guttene, for de mente at man vet at man ikke skal stjele. Men de aller fleste hadde forståelse for at Alvis følte seg presset og kanskje også litt smigret av at de ville bli hans venner…..
  Det var flere spenningstopper her og den siste, der hvor Duncan kaster noe i gulvet, trigger nok flere til å lese hele boka. De vil vite hvordan det går til slutt.

 137. Utdraget «Lydighetsprøven» var en spennende tekst med viktige temaer. Det som gjorde den litt kjedelig å lese var de korte setningene. Samtidig beskriver forfatteren teksten på en god måte. Klassen synes at det er en bra bok.

 138. Stathelle Barneskole Mia. Vi hadde forskjellige meninger om denne boka. Noen syntes den var kjempebra og at de virkelig levde seg inn i den. Mens andre mente den var veldig dårlig og noen mente den var passe bra.

 139. kult den var kul når hun stjal øl fra butikken.
  og når hun løp fra mannen som sa stopp

 140. boka var veldig bra spenning kunne det ha vert lit mer av ,ellers var boka veldig bra.

 141. Denne boka var passe bra for denne boka var veldig barnslig så jeg tar passe bra

 142. Boka var bra fordi:
  – den tar opp et viktig tema.
  – et tema som må bli tatt opp og behandles med respekt.
  – den var spennende.
  – man lærte noe av boka. Ikke gjør noe andre sier når du ikke egentlig vil det.

  Majoriteten av klassen kunne tenke seg å lese hele boka.

 143. Lydighetsprøven
  Lydighetsprøven handler om en gutt på 11 år som heter Alvis. Han liker helst å leke med gutter som er litt yngre en han. Men en dag var det noen store gutter på som ropte: «Alvis Alvis!» Alvis kjente den gutten. Det var broren til Max og vennene hans som ropte. De spurte om han ville bli med til butikken og spise is. Da Alvis ventet utenfor butikken kjøpte Max en is til Alvis og spurte om han ville ha. Alvis svarte ja. De satt oppå en vegg og spiste is imens de bablet. Men så spurte Max om han kunne stjele øl for dem! Alvis sa først nei, men etter at de truet han om og ikke være venn med han så sa Alvis ja. Han visste hvor ølen var så han smatt in i butikken og tok ølen i en pose og løp forbi de som jobbet der. Han tok ølen i kurven på sykkelen til Max og løp! Jeg syntes utdraget var spennende fordi det var en ny måte og skrive en historie på. Da de pratet med hverandre var dialogene korte fordi de var sett gjennom Alvis øyne. Alvis virker ensom og er ganske desperat på å få venner. Han virker åpenbart mer barnslig enn jevnaldrende og sliter med sengevæting. Dette utnytter de andre og mobber han. Sel ikke hjemme har Alvis det godt. Dunken, stefaren, virker brutal og blir ganske fort sur. Dette kommer fram i slutten av utdraget. Jeg likte boken veldig godt og anbefaler boken for barn fra alderen 8+. Denne boken kan få mobbere til å slutte og mobbe!

 144. Jeg synes boken var veldig spennende og hadde mye drama. Jeg synes han forklarte passe mye om hva som kjedde ikke får mye og ikke får lite, det likte jeg veldig. Det var trist sår Alvis måtte stjele, men heldigvis så er det bare en bok. Denne boken er veldig brå skrevet. Jeg liker sånne bøker som dette. Dette er en bok jeg har veldig lyst til å lese ferdig. Så derfor får denne boken en veldig sterk terningkast 5 🎲🎲🎲🎲🎲

 145. Utdraget handler om Alvis som tror han får noen nye kompiser. Men i virkeligheten så utnytter de han og får han til å stjele øl fra en butikk. Mammaen hans har flyttet sammen med Duncan som er skikkelig aggressiv. Dette var et trist, men også spennende utdrag. Det er ikke min type bok, men den var bra. Jeg vil anbefale denne for barn fra 10 år og oppover. Sjangeren er drama.

 146. Jeg synes denne boka var veldig bra. Sjangeren er drama.
  Boka handler om Alvis, han blir ofte lurt og mobbet. Noen ganger fordi han tisser på seg. Det er trist. Dumt at noen andre gutter får han til å stjele i butikken. Fin bok å lese som jeg likte godt.
  Terningkast 6 fra meg. Anbefales!

 147. Jeg syntes boken var spennende👍Men det var dumt at han måtte stjele for at de skulle bli kompise😕Det var ganske enkelt når han rissa i putekassa😶Jeg syntes det var dumt at vi ikke fikk vite hvem Duncan var❤️❤️❤️❤️

 148. Jeg synes boka var litt sederlig og litt rar så jeg synes det ikke var så bra så jeg gir boke 4/6

 149. Bok: Lydighetsprøven en tenkt fortelling om et barn
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Boka handler om en gutt som heter Alvis. Broren til vennen hans (Marcus) spør om de kan være venner. Markcus kjøper is til Alvis, og etter det tvinger Marcus og noen venner av ham Alvis til å stjele øl. Alvis sier først nei, men så sier han ja etterpå.

  Jeg synes Marcus og de andre guttene var veldig slemme mot Alvis. Jeg synes Alvis bare skulle sagt nei og gå sin vei eller gå inn i Butikken og gi beskjed til noen som jobbet der. Jeg får lyst til å lese resten av boka og anbefale at andre også gjør det for det er lærdom i den. Jeg gir terningkast: 5

 150. Elsket denne boka. Det er den beste boka jeg har lest. Spenning,drama,følelser ALT var bra. terningkast:6 JEG SKAL LÅNE DENNE BOKEN!!!!!!!!!!!!!!!!

 151. Jeg synes boks var bra.Det er domt at han Stjelte øl. Det som er 4 til 6 synes jeg ikke borde lese denne men jeg synes den var bra .dene boka lærer at man ikke skal stjelte noe .terningkast 4

 152. Lydighetsprøven handler om en gutt som heter Alvis. Han møter på 3 litt eldre barn. En av dem heter Marcus kjent som broren til en som heter Max. De virker snille men etter vært prøver de og få Alvis til og stjele øl fra butikken til dem. En man som jobber der ser han og føller etter ham. Alvis finner en putekasse han kan gjemme seg i men han tisser på seg i kassen så sovner han. En man fant han og ringte politie de vekket ham og tok han med hjem til dit han bodde. Moren blir sur og spør han om hvem som fikk han til å gjøre det. Han sier at han ikke vet og moren blir sur. Kjæresten til moren spør om hun har lært Alvis Lydighet og vis ikke skulle han gjøre det med en gang.

  Jeg synes boka var trist fordi Alvis ikke hadde det så bra der han bodde. Trist er dessverre ikke min sjanger. Jeg vil lese boka da. Jeg synes utdraget sluttet for brått og derfor vil jeg lese mer. Jeg gir utdraget terningkast 4. Utdraget var passe bra.

 153. Lydighetsprøven er skrevet av Bjørn Ingvaldsen.
  Boken handler om en gutt som heter Alvis. Han har det ikke så bra fordi
  noen store gutter utnytter han og hjemme går det ikke så bra heller.
  Jeg synes anmeldelsen var spennende og trist. Jeg trodde boken handlet om en ekte gutt men jeg ble veldig lettet over att historien er ikke ekte. Etter jeg hadde lest anmeldelsen fikk jeg lyst til å lese boken. Terningkast 6

 154. Jeg synes at boka var bra,fordi den var spennende,fordi Alvis stjeler øl. Så jeg vil gjerne lese hele boka. Jeg gir terningskast 5.

 155. Jeg syntes boken var litt trist fordi Alvis ble utnyttet av noen eldre gutter. Jeg likte ikke utdraget så godt fordi den ikke var så morsom men mer alvorlig. Jeg gir utdraget terningkast 2.

 156. Jeg syntes det var dumt at guttene sa at han måtte stjele øl. Hvis jeg var Alvis ville jeg ikke ha stjelet øl fra butikken. Jeg syntes det var dumt at faren ble så sur på slutten. Jeg syntes utdraget var bra. Terningkast 5

 157. Jeg synes boka var morsom fordi det var politi og at Alvis stjal øl, men det er ikke lurt og stjele fordi da kan foreldrene dine få politiet på døra med de som jobber i butikken eller de som bor i det huset. Hvis jeg var Alvis ville jeg ikke stjålet øl og ikke hørt på de store guttene og ikke gått inn i hagen og hvis jeg måtte tisse så hadde jeg heller løpt ut i skogen. Boka var så bra at jeg vil lese hele boka og gir denne boka terningkast 6. Jeg anbefaler denne boka for 9 til 12 år fordi det er stjeling i boka og ikke si til de små at de skal stjele noe.

 158. Jeg likte boka. Den var spennende og kul. Jeg vil lese resten av boka. Jeg gir terningkast 6 av 6

 159. Jeg syntes boken var veldig bra. Det var ganske spennende på slutten. Jeg syntes det er synn på alvis.

 160. Jeg syntes denne boka var super bra fordi det var drama i den og at han skulle stjele øl. Jeg syntes boka fortjener en 6er fordi det er helt klart min sjanger.

 161. jeg likte dette utdraget av boken forde det var spendene og jeg fikk lyst til å lese vidre, terningkast 5

 162. Boka heter Lydigetsprøven. Og skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Teksten handler om en gutt som henter Alvis og tre store gutter. Som selger aviser. De har fått lønn. Og drar for å kjøpe is fra butikken og spør Alvis som han vil være med dem. Alvis svarer ja. Der kjøper de is og Marcus kjøper også is til Alvis. De spiser isen etter at de er ferdig spør Marcus og venne Alvis om han kan gjøre noe for dem. Alvis sier ja,hva da? De svarer»kan du gå inn å stjele en bakke øl . Du må jo det vi har kjøpt is til deg sier de. Alvis må svare ja så han gjør det…..
  Boka er en drama bok, men jeg syns at den er mer spennende.
  Jeg syns boka var veldig bra pga fordi jeg er veldig glad i å lese sånn bøker, og den handler om følser og det syns jeg er veldig bra.
  Det som kunne vært bedre er at de kunne ha Knskje bett han om å kjøpe noe annet enn øl.
  Jeg anbefaler boka for de som er 8-13 år.
  Jeg syns at boka var veldig bra 👍🏻

 163. Jeg syntes boka var veldig spennende. Det var dumt at Alvis blir utnytta sånn . Det var dumt at han tokk ølen . Den var veldig lett å leve seg inn i , å jeg fikk lyst til å lese mer .

  Jeg gir boka terningkast 5 av 6

 164. Jeg syntes han gjorde dårlige valg, som og gå i en butikk og stjele øl og løpe i fra en som jobber i butikken jeg gir den terningkast 3.

 165. I starten trodde jeg at Markus var snill, men når han sa at Alvis måtte stjele øl å gi di til Markus og vennene hans. Jeg ble irritert da Alvis stjal fra butikken fordi det er galt å stjele. Slutten var litt spennende når Duncan reiste seg opp. Jeg gir den terningkast 5.

 166. Jeg likte ikke denne boka, fordi det var litt rart at Alvis fikk en is for å stjele øl. Alvis burde ikke ha stjolet øl’et, det er dumt å stjele. Terningkast 3.

 167. Jeg syntes at boka var dårlig fordi det ikke var nok spenning. Det var slemt av de store gutta å utnytte Alvis. Hadde jeg vært Alvis ville jeg ikke kjøpt øl. Jeg gir boka terningkast
  3🎲🎲🎲

 168. Boken var veldig trist fordi Alvis hadde mye press. Jeg ble irritert over at Marius og de andre lurte Alvis til å stjele øl til dem. Jeg synes Alvis burde løpt inn i butiken å spurt noen om hva han skule gjøre. Sjangeren er Drama, terningkast 3

 169. Jeg synes at det var dumt at de eldre guttene tvang hand til og stjele øl .boka var spenene og lese terningkast 6.

 170. Jeg syntes boka hørtes veldig kjedelig ut men boken kan fortelle deg litt om hvordan det er å ikke bli behandlet bra. Det var litt pinlig at Alvis tisset i putekassen sel om det6 ikke var med vilje. Jeg syntes ikke Alvis burde hørt på de større guttene. De kjøpte is til han fordi da mente de han han måtte gjøre tilbake. Jeg gir boka terningkast 3.

 171. Tittel: En tenkt fortelling om et barn
  Forfatter: Bjørn Ingvardsen
  Sjangre: Drama

  Boka var spennene.
  Det var en bra fortelling.
  Gøy bok.
  Vil finne ut mer om forfatteren.
  Jeg vil lese den videre.
  Ternigkast 🎲🎲🎲🎲🎲🎲

 172. Jeg syntes boka var bra ikke super bra men bra forsi det var litt slåssing og spenning,

 173. denne boken syns jeg var bra fordi den hadde et viktig budskap( Aldri kjøp øl før du er 18 år

 174. Anmeldelse En Tenkt fortelling om et barn

  Historien om Alvis er grusom. De store guttene som utnytter han, Duncan som er stefaren hans, han jobber på museum. Alvis, Duncan og moren har flyttet. Alvis har veldig mye drama i livet sitt. Det minner meg om en film jeg så.

  Jeg likte veldig godt alle beskrivelsene. Jeg begynte og få frysninger. Denne boka er spennende men det jeg ikke likte var at han stjal øl. Når han gjorde det visste jeg at det kommer til å skje noe galt og jeg hadde rett. Det er ikke bra å stjele fordi det ener med at det skjer noe galt. Man må ikke høre på vennene sine hvis de sier at du må gjøre noe galt. Det er du som bestemmer dine egne valg. Jeg åpnet terrassedøra og løp ut. Det var det Alvis gjorde. Det er ikke bra fordi man kan ikke bare løpe fra problemene sine det blir bare verre. Når han løp tenkte jeg løp tilbake ellers blir det verre. Teksten starter rett i handlingen det likte jeg. Jeg likte ikke de tre guttene fordi de lagde problemer for Alvis. Det sluttet skikkelig brått mad at Duncan kastet noe i gulvet, jeg har lyst til og vite mer og mer. Det er lett å leve seg inn i teksten på grunn av den er så spennende. Jeg ble mange ganger overrasket.

  Det som skjedde med Alvis kan skje med alle og det var spennende. Denne teksten passer til alle. Dere vil like den det vet jeg. Jeg syns den fortjener og bli superfinalist. Jeg gir den terningkast 5.

 175. En tenkt fortelling om et barn

  Denne teksten handler om Alvis og hvordan de større guttene mobber han. Alvis blir utnyttet til å stjele ølflasker fra butikken til de store guttene. Når Alvis gjør dette har han ingen anelse om at han blir overvåket, noe som fører til trøbbel. Boka er basert på drama.

  Jeg synes at boka var veldig overraskende fordi: Magnus forventet at Alvis skulle stjele et par bokser øl for han, fordi han hadde spandert en is. Dessuten var det han som valgte å spandere en is på Alvis. Boka griper ikke tak i deg med en gang, men bygger seg gradvis opp. Jeg synes boka er litt ekkel fordi Alvis tisser i putekassa på en fremmed mann sin terrasse.

  Boka tar opp et viktig emne, nemlig mobbing. Jeg beundrer ikke Alvis fordi han var veldig dårlig selvtillit. Men hvis han hadde hatt god selvtillit hadde han turt å si at det er galt å stjele til Magnus.

  Jeg synes boka passer til litt eldre barn. Fks. 6.klasse til 8.klasse, eller barn og ungdom mellom 10 og 14 år. Jeg synes boka burde bli superfinalist på Bokslukerprisen. Jeg gir boka terningkast 5.

 176. Denne teksten handler om en gutt som heter Alvis. Alvis og moren skal flytte, og når de flytter møter Alvis noen større gutter og Alvis prøver å tøffe seg. Til slutt sier de større gutta at han må stjele noen øl, og han gjør det. Alvis hadde ingen anelse om at han ble overvåket så han løp og butikkmannen kom løpende etter.

  Jeg synes at teksten var veldig spennende fordi man visste ikke helt hva som kom til å skje. Teksten var også litt ekkel på slutten når han lå i kista. Handlingen er lett å leve seg inn i, og det var gode beskrivelser. Teksten starter spennende og sånn fortsetter det. Alvis virket som en morsom person som var lett å lure. Det overrasket meg at han faktisk tok masse øl, men han visste jo ikke at han kom til å bli tatt. Det var veldig spennende når butikkmannen ringte på døra og snakket med moren. Teksten viser at det er viktig å ikke stjele.

  Det beste med teksten var egentlig at den var veldig spennende. Det var dumt at teksten var så åpen, for jeg er ikke så glad i åpne slutter. Det som irriterte meg var at den var litt ekkel på slutten, men jeg synes at andre bør lese den for det. Terningkast 4!

 177. En tenkt fortelling om et barn
  Lagd av: Sofia

  Denne boken handler om en gutt som heter Alvin som jeg tror var litt alene. Han hadde en stefar som het Duncan og en mor. En dag ropte Marcus til Alvin og spurte om han ville henge med han og noen venner. Dette er nok en drama bok.

  Jeg syntes denne boka var spesiell fordi den handlet om et barn som jeg syntes var litt dum som takket ja får og stjele øl til større gutter. Jeg syntes utdraget kunne vært litt lenger så man forsto at bokas innhold og bokas tittel passet sammen. Jeg misliker teksten fordi den var litt upassende får et barn på 7-8 år. Kan du ikke stjele noen bokser øl er derfor jeg ikke likte boka. Teksten startet nesten rett inn i handlingen sånn at man ventet ikke alt for lenge før alt dramaet skjedde.

  Hvis jeg hadde vært forfatteren hadde ikke jeg vært alt får stolt fordi omslaget er helt sort da ser ikke boka så spennende ut, for det andre den var litt upassende får barn, den hadde passet best får ungdommer. Men boka tok opp et viktig emne det å stjele.

  oppsumering:
  Tekstens svakhet var at jeg ikke fikk bilder inn i hodet. Jeg syntes andre kan lese den fordi den var litt spennende noen steder i teksten. Jeg syntes ikke boka fortjener å være super finalist på bokslukerprisen. Jeg gir denne boka terningkast 4.

 178. En tenkt fortelling om et barn
  Lagd av: Sofia

  Denne boken handler om en gutt som heter Alvin som jeg tror var litt alene. Han hadde en stefar som het Duncan og en mor. En dag ropte Marcus til Alvin og spurte om han ville henge med han og noen venner. Dette er nok en drama bok.

  Jeg syntes denne boka var spesiell fordi den handlet om et barn som jeg syntes var litt dum som takket ja får og stjele øl til større gutter. Jeg syntes utdraget kunne vært litt lenger så man forsto at bokas innhold og bokas tittel passet sammen. Jeg misliker teksten fordi den var litt upassende får et barn på 7-8 år. Kan du ikke stjele noen bokser øl er derfor jeg ikke likte boka. Teksten startet nesten rett inn i handlingen sånn at man ventet ikke alt for lenge før alt dramaet skjedde.

  Hvis jeg hadde vært forfatteren hadde ikke jeg vært alt får stolt fordi omslaget er helt sort da ser ikke boka så spennende ut, for det andre den var litt upassende får barn, den hadde passet best får ungdommer. Men boka tok opp et viktig emne det å stjele.

  Tekstens svakhet var at jeg ikke fikk bilder inn i hodet. Jeg syntes andre kan lese den fordi den var litt spennende noen steder i teksten. Jeg syntes ikke boka fortjener å være super finalist på bokslukerprisen. Jeg gir denne boka terningkast 4.

 179. Bokslukerprisen
  En tenkt fortelling CHIARA RUOTOLO 6c

  Teksten handler om en gutt som heter Alvis, som skal flytte med moren til stefar og han har det litt vanskelig. Han møter noen store gutter som sier at han skulle stjele øl. Det er en veldig spennende bok og jeg har lyst til å lese mer.
  Jeg synes boken var spennende også når Alvis stjeler, hvordan han gikk bort fra mannen i butikken som så at han stjal. Jeg synes boken var god fordi det var mye aksjon, og du vil lese den mer og mer, også når Alvis var hjem også banket mannen på døra og da møtte Alvis gå ut uten sko på grunn av han hadde sko foran døra. Teksten startet at Alvis var med vennene sine også møtte han noen store gutter som sier at han skulle stjele øl. Det var noen som overasket meg og det var de store guttene som sa at Alvis skulle stjele. Jeg ble glad da Alvis sa rett før at han sa hvorfor det eller hva sa han NEI
  Teksten svakhet var at Alvis stjal øl. Jeg synes at de som liker spennende bøker burde lese den. Slutten synes jeg var bra at politi fant Alvis også at Alvis var igjen hjem.

 180. Denne boka er ikke basert på en sann historie. Boka handler om en liten gutt som heter Alvis (som heller ikke er ekte) som blir utnytta av noen barn og som ikke har det bra. Duncan kjæresten il moren han er veldig opptatt av munker, har nettopp flytta inn og det gjør at det går fra vont til verre for Alvis.
  Forfatteren heter Bjørn Ingvaldsen og har også skrevet for eksempel: ingentings ekspress, stolpesko, sangen om Lucy, ledighetprøven og far din. Jeg syns at denne boka sende en beskjed og har en mening om at ikke alle har har det bra. Den begrunner og så dette godt. Alvis blir i teksten lurt av noen eldre gutter og de får han til å stjele øl. Dette er en drama bok og det skjønner man når man leser. Boka hadde gode beskrivelser kanskje litt for gode beskrivelser. Den hadde litt spenning i seg og man får lyst til å lese mer spesielt etter at i enenn av det ene kapitelet sto det: jeg skal vise ham hva lydighet er, sa han.
  Denne boka mener jeg at passer best for 5.-10.klassinger. Og at den handler litt om øl er den ikke for mindre.
  Jeg vil gi terningkast 5 fordi den hadde et bud og litt humor og spenning.

 181. En tenkt fortelling om et barn
  Lagd av: Sofia

  Denne boken handler om en gutt som heter Alvin som jeg tror var litt alene. Han hadde en stefar som het Duncan og en mor. En dag ropte Marcus til Alvin og spurte om han ville henge med han og noen venner. Dette er nok en drama bok.

  Jeg syntes denne boka var spesiell fordi den handlet om et barn som jeg syntes var litt dum som takket ja får og stjele øl til større gutter. Jeg syntes utdraget kunne vært litt lenger så man forsto at bokas innhold og bokas tittel passet sammen. Jeg misliker teksten fordi den var litt upassende får et barn på 7-8 år. Kan du ikke stjele noen bokser øl er derfor jeg ikke likte boka. Teksten startet nesten rett inn i handlingen sånn at man ventet ikke alt for lenge før alt dramaet skjedde.

  Hvis jeg hadde vært forfatteren hadde ikke jeg vært alt får stolt fordi omslaget er helt sort da ser ikke boka så spennende ut, for det andre den var litt upassende får barn, den hadde passet best får ungdommer. Men boka tok opp et viktig emne det å stjele.

  Tekstens svakhet var at jeg ikke fikk bilder inn i hodet. Jeg syntes andre kan lese den fordi den var litt spennende noen steder i teksten. Jeg syntes ikke boka fortjener å være super finalist på bokslukerprisen. Jeg gir denne boka terningkast fire.

 182. Denne teksten handler om Alvis og mammaen hans, Duncan og Marcus. Denne teksten foregår hos Alvis sitt hjem og nabolaget hans. Jeg synes den var litt spennende og jeg liker sjangeren Drama.

  Hoveddel
  Jeg likte denne boken fordi den var realistisk. Den hadde veldig gode beskrivelser og var spennende fordi kjoskmannen kom etter han og at Duncan og skulle straffe Alvis. Men guttene som utnyttet han var slemme og bare brydde om seg selv. Teksten var veldig lett og leve seg inn i fordi jeg tenker at dette kunne ha skjedd med noen. Teksten startet med at Marcus later som at han er venn med Alvis og er snill med han menn egentlig bare utnytter han. Personene er veldig spennende fordi de har på en måte hver sin personlighet. Teksten slutter med at Duncan skulle straffe Alvis. Jeg ønsker at jeg hadde hele boken.

  Avslutning
  Det beste med boken var at den var at den var realistisk og spennende. Jeg synes denne boken kan passe for små og store barn for små kan lære seg og ikke stjele. Det som irriterte meg var det var for lite action. Jeg synes denne boka fortjener terning kast 5

 183. En Tenkt Fortelling Om Et Barn

  Et tenkt fortelling om et barn handler om en gutt som hetter Alvis. Alvis har et litt vrient liv. Han bor med moren. Og når stefaren Duncan flytter inn blir det mye mye verre.

  Jeg synes boken var både morsom og litt dramatisk.

  Teksten starter rolig, lett og forstå. Men så blir jeg litt forvirra av at alle guttene begynner å rope til Alvis. Men så begynner jeg å forstå mer. Så boka er litt vanskelig å leve seg inn i men det bygger seg opp etter vert. jeg likte også at boken tok opp et viktig emne: at du aldri skal gjøre ting andre tvinger deg til uten at du er enig. Så jeg tror barn kan lære mye av denne boka. Slutten av boka var kanskje litt trist, fordi alle gjorde narr av Alvis fordi han tissa på seg.

  Det beste ved teksten var at Alvis faktisk gikk inn i butikken fordi det gjorde teksten mye mer spennene. Men jeg hadde ikke valgt denne boka vis jeg gikk forbi den på et bibliotek. Fordi det er ikke en type bok jeg liker å lese. Terningkast 3.

 184. Bokandmeldelse, lydighetsprøven: 
   
  Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn. Alvis, Marcus, Duncan – stefar og moren. Alvis blir utnyttet av Marcus og noen eldre gutter til å stjele øll i en butikk. Boka er stort sett basert på drama. 
   
  Min opplevelse og vurdering: 
  Jeg synes at boka var overraskende. Først spanderer Marcus en is på Alvis og sier at de er kompiser, og i neste øyeblikk utnytter Marcus Alvis og får han til å stjele, lyve, ødelegge og gjøre dumme ting. Noen ganger i boka var det også litt ekkelt fordi Alvis tisset på seg i en pute kasse.  
   
  Det virker som om alle hadde noe imot Alvis fordi alle måtte si eller gjøre noe slemt mot han. Alvis hadde lite selvtillit, og hvis jeg var han ville jeg ha sagt at det faktisk var noen gutter som utnyttet han for å gjøre ting for seg.  
   
  Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi man lurer alltid på hva Alvis vil gjøre, og hvilke valg han vil ta, om han sier sandheten eller ikke. Boken tar opp et viktig emne fordi den viser hvordan mobbing kan foregå. 
   
  Slutten slutter brått og uventet fordi stefaren Duncan sier: «Har du ikke lært ungen å lyde? Jeg skal vise han hva lydighet er jeg». Man lurer på hva Duncan mener med det og får lyst til å lese mer og finne ut hva Duncan gjør og mener.  
   
  Oppsummering: 
  Det beste ved boka er at den tar opp noe viktig. Deler i denne boka kan faktisk ha skjedd med andre personer i virkeligheten. Boka viser at det er viktig å si ifra, viktig å snakke med en voksen du stoler på og si sandheten. Jeg synes at andre burde lese boka fordi man kan lære noe av boka. Lydighetsprøven fortjener å bli superfinalist i bokslukerprisen!  
   

 185. Boka var Kjempebra! Jeg likte ikke så godt da Alvis stjal øl for liksom kameratene hans. Også likete jeg ikke heller når Liksom kameratene presset han til og stjele øl, men det var det som gjordet at boka ble spennenende og bra. Utdraget var ganske bra men litt leit og høre. Det som er så bra med boka er at den er Spennende, Morsom og Trist. Jeg synes det var Morsomt da Alvis tissa på seg i putekassa. Og da mannen ble sinna. Jeg synes det er litt trist at livet til Alvis var så dårlig.
  Jeg synes boka hadde noen detaljer som de kunne ha bytta på ellers var boka Perfekt. Jeg gir Boka
  Anbefaler denne boka fra barn 9 til 12 år.
  Terningkast 6. Anbefaler denne boka fra barn 9 til 12 år.

 186. Jeg synes boka var god og spennende det var kult når
  Marcus sa at Alvis skulle hente øl ut av butikken men når
  Alvis hadde gjort det bare dro Marcus sånn at Alvis fikk skylda
  Jeg synes at andre burde lese boka.
  Og jeg gir boka terningkast 4.

 187. Jeg likte boken godt fordi den var veldig spennende.
  Jeg synes det var spennende da han gikk oppi puteboksen og pissa der.
  Og gjorde meg nysgjerrig etter da Duncan sa «jeg skal vise han hva lydighet er».
  Jeg gir boken terning kast 6 fordi den var veldig kul.

 188. Jeg synes at utdraget var ganske bra. Den fikk meg til og ville låne boka. Jeg håper at det kommer en film om boka.

  Jeg vil gjerne vite hva som skjer med Alvis. Jeg syns ikke at tittelen passer til utdraget med det finner jeg sikkert ut hvis jeg leser boka.

  Jeg synes at teksten var litt rart skrevet fordi det var litte tekst på ene siden om mye tekst på andre siden.

  Men jeg likte spesielt godt at kan tisset i putekassa. Det var også morsomt at han ble snakka til av mannen. Men jeg syns ikke at teksten var nødvendig alle gangene.

  Jeg likte boka kjempegodt. Terningkast 6.

 189. Jeg synes at En tenkt fortelling om et barn var bra. Fordi de fortalte om va konsekvensen av å stjele. jeg synes at teksten ble veldig og når de sa, va han tenkte på. Jeg synes andre burde prøve denne boka fordi den er spennende og har viktig fakta om va du ikke må gjøre. Jeg vil hvert fal lese resten av boka. Jeg gir den terning kast 6.

 190. Jeg opplevde at Alvis ikke hadde noe valg når han stjal øl.

  Jeg synes at boka var god fordi boka var spennende.
  Det mest spennende om boka var at Alvis løp når butikkmannen kom på døra til Alvis.

  Du bør kanskje lese boka hvis du liker litt spennende bøker.

 191. Vi synes at utraget var ganske bra og fikk oss til å ville lese boka.
  Slutten var veldig spennende og derfor fikk vi lyst til å vite hva som skjer videre.

  Vi synes ikke at tittelen passer så bra til teksten, men det finner vi sikkert ut
  vis vi leser boka.

  Teksten var litt rart skrevet fordi det var lite tekst på en side og mye tekst på en annen side.
  Men ellers var utraget bra

  Og vi gir terningkast 4
  Anbefaler boken for de som liker spenning! 

 192. ANMELDELSE
  Jeg syntes ikke boka var så bra siden man lærer folk å stjele
  Men den var litt koselig jeg kunne gjerne lest hele
  Boka så jeg gir den en 3

 193. Jeg likte boka `En tenkt fortelling om et barn`.
  Jeg syntes at det var litt dumt gjort av Alvis og gjøre noe galt.
  Jeg syntes det var best om Alvis tilstå enn å holde det hemmelig.
  Jeg likte boka fordi den var så åpen på slutten.
  Jeg syntes at boka var bra, spennende, drama.
  Jeg anbefaler å lese den.
  Jeg gir terningkast 4.

 194. Det jeg synes om boken er spennende og gøy. Fordi først så trodde jeg at Marcus var en snill kompis, men så sier han at Alvis må gå inn i butikken for stjele øl, eller så er ikke vi kompiser lenger sa Marcus til Alvis, så derfor gikk Alvis inn for å kjøpe øl. Fordi Alvis ville ikke miste Marcus som en kompis.
  Jeg vil gjerne lese videre i boken. Jeg gir denne boken 4 terningkast.

 195. Det jeg utraget om boka er at den var ganske bra å fikk meg til å ville lese den og det var veldig mye spennende der.
  Jeg syntes ikke at tittelen passet så veldig bra til teksten men jeg finner nok ut om jeg leser boka. Teksten var rar fordi det var mye tekst på en side å på en a di andre sidene var det lit lite men boka får terning kast 3. 😀

 196. Jeg syns boka var litt trist og lærerik fordi: Det er faktisk noen barn som har det sånn. Og da kan jeg lære hvordan jeg kan være en god venn vis det skjer med noen jeg kjenner. Den var spennene fordi den slutten veldig brått på. Og jeg likte at forfatteren ikke hadde bilder fordi da kan man tenke seg hvordan Alvis og alle de andre skal se ut, man skaper på en måte en figur i hodet. Og forfatteren har vert veldig nøye med hvordan ting er rundt, og det er Alvis som tenker og da kan man se hvordan det er fra han sitt perspektiv. Det var overaskende, jeg trodde et øyeblikk at de guttene var vennene hans men jeg skiftet mening da de sa at Alvis skulle gå inn å stjele øl. Boka er spennene, overaskende og trist derfor gir jeg terning kast 6.

 197. Jeg synes et tenkt barn boka er bra fordi den er lett å forsete å lese. Boka handler om ett barn som er med kammeratene sine å kjøper is. Men han ene vil at Alvis skal kjøpe øl. Alvis hører på kompisen sin å går til øl delen. Han blir Tatt av han som jobber der. Alvis løper vekk. Alvis drar hjem og spiser middag.
  Han som jobber i butikken kommer til Alvis. Alvis løper vekk å gjemmer seg. Boks var veldig bra. Jeg gir denne boka en terning kast 5. Boka var ganske bra. Jeg har lyst til å forsete.

 198. Jeg syntes teksten var bra fordi de beskriver bra hvor han gjemte seg, hvor han løp og hvordan han ble funnet.
  Jeg anbefaler boka fordi den den var spennende og sluttet veldig bra.
  Jeg likte at forfatteren var veldig nøye med ting rundt og at vi fikk høre hva Alvis tenkte.
  Forfatteren har forklart godt hva som skjedde.
  Jeg syntes at det var bra at boka var uten bilder for da kunne man se for seg hvordan det var og hvordan ting så ut.

 199. Jeg følte at jeg ble sur fordi Alvis ble utnyttet av Marcus og at han var så feig og stakk fra Alvis.
  Teksten var ganske bra fordi Alvis tissa på seg og det var veldig morsomt.
  Dere bør lese boka fordi den er veldig spennende og har gode beskrivelser
  Jeg gir boka terning kast 5.

 200. Denne boken virker spennende.
  Jeg likte godt da butikkmannen kom in døra å Alvis måtte rømme. Det jeg ikke
  likte var att boken manglet humor. Jeg anbefaler boken for de so liker action og
  spenning. Jeg gir boken terningkast 4.

 201. Jeg opplevde teksten at den var spennende og kul
  Når han tissa i kassa var den gøy.
  Teksten var bra for det var godt forklart
  Jeg syns folk burde lese boka
  Terningkast 4

 202. Jeg synes utdraget var spennende. Den var godt skrevet og gir meg lyst til å lese mer. Jeg anbefaler denne boka til de som liker å lese om folk i knipe. Jeg gir boka terningkast 6.

 203. Jeg syntes at en tenkt fortelling om et barn var bra frodig Alvis gjemte seg i en kasse og gjorde alt for å bli med i gjengen til Marcus men jeg syntes at boka passer for de som er over 9 så derfor gir jeg den terningkast 5 😀

 204. Jeg syntes boka var veldig spennende, fordi den inneholdt mange ting som skjedde samtidig! Jeg likte ganske godt da Alvis skulle stjele øl for de store kameratene sine som var litt eldre enn han. Jeg likte også da han skulle gjemme seg i den plast kassa og da damen og mannen åpnet kassa og så at det var en gutt som lå der. Når han kom hjem igjen snakket ingen til hverandre, helt til moren stilte han noen spørsmål og han svarte vet ikke eller ja. Den delen var også ganske god. Jeg har ikke lest boka, men utkastet gjør at jeg får lyst til det. Jeg anbefaler å lese utkastet og kanskje boka til de som ikke har lest det enda. Jeg gir boka terningkast 6.

 205. Jeg syntes boka var passe bra fordi jeg syntes ikke det var bra at de guttene sa at Alvis skulle hente øll også fikk han skylden for det, jeg syntes Alvis ikke burde ha løpt av gårde men fortalt alt sammen og at guttene måtte få straff.
  Og jeg syntes boka var passe bra, men jeg likte ikke den så veldig godt, og Alvis burde ikke ha løpt i noen andres hage og tissa på seg i kassa!! Jeg gir boka Terningkast: 4!!!!

 206. Jeg likte at boka var spende.
  Jeg synes at det er en bra bok.
  Boken er bra fordi det er ganske alvorlig.
  For at større gutter lurer de som er mindre/frekt.
  Å lure mindre folk er veldig slemt.
  Og at de store lurer Alvis til å stjele øl der
  Var spenene.
  Og at nor han gir ølle til store guttene
  Stikker dem fram det synes jeg var slemt

 207. jeg synes at boken var trist og spennende. Jeg synes at det var lit trist fordi det er noen barn som har det sånt eller at de folkene eller ungdommene som vil ha øl vil ikke gå kjøl så de vil at noen andre skal gjøre det for dem . Og jeg synes at det ble spennende når han mannen fra butikken begynte å gå og springe etter dem. Når jeg så forsiden på boken så trodde jeg at den var veldig kjedelig men den var ikke det. Det var lit slemt at de ville ikke bli egentlig venn med han, men de ville bare at han skulle hente øl til dem.

 208. Jeg syntes at boka var helt OK. Jeg syntes at det var dumt av de eldre guttene å bruke Alvis til å stjele øl. Jeg synes syn på Alvis. Det som jeg likte var at forfatteren tok med alt stresset inn i boka. Jeg gir terningkast 4.

 209. boken var veldig bra spennende,den handlet om situasjon som er veldig sannsynlig for at det kan skje.Boken var veldig spennende med alle de korte setningene.Boken beskrev veldig hvordan Alvis var og hvor mye han gjør for å få venner det er veldig trist.

 210. Jeg likte boka veldig godt. Men det er ganske trist at mange barn har det slik som Alvis.
  Men forsiden synes jeg var alt for kjedelig. Den hadde jo ikke trengt masse farger, men hadde likt en liten illustrasjon av Alvis, eller noe hvert fall.
  Men utdraget var bra og jeg lurer veldig masse på hva som skjer videre så jeg gir boka terningkast 4.

 211. Jeg likte den godt. Den minte meg om Percy Jackson. Jeg gir den terning kast 5.

 212. jeg synes boka var veldig spenennde, men jeg likte ikke så godt det med øl det var ganske rart. og forsiden var veldig kjedelig, den var mørk og trist. men boka var spennende og jeg har lyst til og lese videre og se hva Duncan gjør.

 213. Den var gøy spennene og fikk lyst og lese mer jeg likte at den var så detaljert så jeg viste hva som skjedde og skjønte alt. Dette var en av de beste bøkene jeg har lest og jeg liker egentlig ikke bøker så det er et bra tegn jeg gir den.

  Terningskast: 🎲6

 214. Tittel: Lydighetsprøve En Tenkt Fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvar losen
  Sjanger: Drama

  Boka lydighetsprøve handler om at Alvis blir Alvis han tenkte sikkert oi de kan navne mitt. Alvis sa ja? Alvis gikk til de alle hadde sykkel de spurte om han ville være med til butikken. Han satt bak på sykkelen til Marcus Så kom de til butikk Marcus og gutta kjøpte is Marcus kjøpte is til Alvis også
  De gikk ut av butikken så spiste de også snakka de om at Alvis er flink til og klatre på tau for og stjele øl.

  Jeg syntes at boka var bra jeg ville ha gitt terning kast 6 .

 215. Jeg synes at boken var helt grei. Det var litt mye ord om og om igjen. Jeg synes at boken var litt utydelig. Men det at setningen var så korte gjorde at det ble stressende, og det ble spennende.
  Jeg vil gi den 3/6

 216. Boka var veldig spennende spesilet når noen åpnet lokke jeg gir den terningkast 5

 217. Jeg synes boka var veldig morsom å lese fordi den var veldig gøy og jeg fikk veldig lyst til å lese denne med en gang. Det var veldig morsomt da han gjemte seg for politiet og tisset på seg.
  Jeg gir denne terningkast 6

 218. Lydighetsprøven

  En tenkt fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  En tenkt fortelling om et barn handler om en gutt som heter Alvis. Alvis har ikke så mange venner. En dag vil noen gutter være kameraten hans og kjøper is til Alvis, men det ser ut som om de svikter Alvis. Fordi da Alvis kom ut var ikke kameratene der. Kameratene sa at Alvis skulle stjele øl. Les boka for å se hva som skjer videre.

  Jeg synes boka var spennende og gøy fordi boka har gode tekster og setninger. Boka er også lett å forstå. Man må tenke litt på at det er galt og stjele.

  Jeg synes at boka passer til 9 og oppover.
  Jeg gir boka terningkast 6.

  -Jeg anbefaler boken til alle fordi jeg syns at alle fortjener å lese en så god bok. Jeg gir terningkast 5 fordi det var lett å leve seg in i boken. Boken er super og forfatteren har gjort en god jobb med å skrive den. Boken er fantastisk!

 219. Jeg syns boka var veldig spennende. Og så lurer jeg på hva Duncan skal gjøre med Alvis.
  Jeg vil gi denne boken terningkast 6.

 220. Boka var spennende men det ble litt vanskelig å henge med, men det var spennende og trist å høre om hvordan Alvis hadde det. Jeg vil gi boka terningkast 4.

 221. Jeg synes utdraget av denne boka var bra. Det handlet om Alvis og når han hadde det vanskelig. Forfatteren synes jeg har gitt en god jobb med og fortelle hvordan han hat det. Jeg synes ikke den var så veldig spennene men den var litt spennene. Jeg antar så fall at det har vært spenne før eller etter. Jeg lurer på hva som skjer, men jeg tror ikke jeg kommer til og lese videre verken på skolen eller hjemme. Jeg gir terningkast 3 1/2.

 222. Boken var bra og spenene jeg retirerer meg over at dere sulter boken så spenene men jeg anbefaler boken på det høyeste.

 223. Jeg synes de burde ha med hvor gamle Alvin, Marcus og vennene hans var.
  Og hvorfor måtte de absolutt stjele øl det er en barne bok så godteri eller noe annet sånn hadde kanskje passet bedre. Men jeg synes det var gøy bok så jeg fikk lyst til lese hele.
  Jeg vil gi den terning kast 5

 224. Jeg syns boka var litt kjedelig og litt spennenes den er kjedelig for det er slike historier har jeg hørt før fra en annen bok men alle er ikke helt like men den er spennenes for jeg vil vite hva som skjer videre så jeg gir terningkast 4

 225. Jeg likte boka og jeg likte det den var basert på.
  Jeg synes det var drama.
  Jeg ville lest boka om jeg var deg.

 226. Den var ganske bra men jeg likte ikke så godt at han måtte stjele og det han måtte stjele var øl og at vennene bare brukte ham for å få øl men jeg likte at han rømte og all spenningen og det var veldig bra så jeg gir terning kast 5

 227. jeg synes boken var bra, jeg likte ikke så godt at de sa neste det samme orde som en anen sa f,eks kult sa han kult sa han andre kult sa den tredje men det var en bok som viser hvordan noen har det

 228. Jeg synes denne boka var spennende, spesielt på slutten. Jeg lurer på hva som skjer videre med Alvis, og er litt spent på hva Duncan gjør. Jeg mener og at det er viktig og ta opp sånne ting i for eksempel bøker.

 229. EN TENKT FORTELING OM ET BARN

  LYDIGHETSPROVEN

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Sjanger: Drama

  Boka handler om en gutt som heter Alvis og han ble lurt av noen eldre gutter til å gå i butikken og hente noen øl bokser og løpe forbi kassene. Først så sa Alvis nei men da begynte Marcus å si. -Du er jo kameraten min.- Kamerater er greie med hverandre, er de ikke? Jeg kjøpte nettopp is til deg. Og det gjorde sånn at Alvis følte at han måtte gjøre noe tilbake og i tillegg sa Markus.- Du kan ikke nekte å gjøre det, vel? Da Alvis løp fra mannen i butikklær puttet posen oppi sykkelveska til Marcus, syklet de bare fra han og det syns jeg ikke var særlig snilt.

  Boken var veldig god og særlig der Alvis var på flukt fra politiet det var veldig spennende og den delen der han tissa på seg, det var morsomt og da eieren av huset kom og sa. –du er mindre begavet. – Pisse oppi putekassa. –Den stinker. Nor Duncan/stefaren til Alvis kastet noe i gulvet og sa. –Har du ikke lært ungen å lyde? –Jeg skal vise han hva lydighet er. Da ble jeg veldig spent og fikk med en gang lyst til å lese ferdig boken.

  -Jeg anbefaler boken til alle fordi jeg syns at alle fortjener å lese en så god bok. Jeg gir terningkast 5 fordi det var lett å leve seg in i boken. Boken er super og forfatteren har gjort en god jobb med å skrive den. Boken er fantastisk!

 230. Boka var veldig spennende spesielt når noen åpnet lokket jeg gir den terninkast 5.

 231. Jeg syns boken var veldig bra men den var helder ikke så gøy men veldig spennende og det er det jeg liker med boken jeg vil gi den terningkast 4.

 232. Jeg har veldig mange tanker om denne boka om hva som kanskje kommer til å skje, men jeg er også veldig nysgjerrig på boka. Jeg lurer veldig på hva som skal skje! 😉 Jeg kjennet på en klump i magen når jeg hørte på boka, hvordan kan noen gjøre noe så dumt! >:( Jeg kjente også at jeg ble veldig sint på de store guttene. Jeg tenker at Alvis er kanskje 8 eller 9 år, fordi han var ikke så moden i hodet. Og guttene er kanskje 14 eller 15 år?? Boka er trist , Alvis har det sikkert vanskelig hjemme. Han har jo sikkert fått seg en ste far. Da jeg hørte boka suste det mange tanker i hode, om hvordan noen kan ha det sånn :(. Jeg vet at dette ikke er en ekte fortelling, det er bare noen som har funnet opp alt. Men det er jo mange barn som har det sånn i verden. ;( Boka var litt rar med de korte setningene…. :0 Jeg anbefaler og lese boka for de mellom 8-12 år. Når jeg kommer hjem SKAL jeg lese boka!! 😀 Jeg syntes boka er dårlig og bra fordi det er litt dårlig å lese om øl, det kan bli litt dårlig men du må jo også lære noe om boka! Litt skeptisk men kanskje terningkast: 5 😉

 233. Boka var helt ok, men det dårlige er:
  1. Tidenes kjedeligste forside når jeg så forsiden ville jeg ikke akkurat lest den.
  2. De snakke så utrolig mye om Øl og stjeling.
  Den var ikke dårlig men den var ikke bra heller. Terning kast (3)

 234. Jeg syntes boken var bra men og ikke så bra, det jeg likte ikke med boken var når Alvis måtte stjele øl. Men det var veldig spennende da en mann fra butikken kom hos han!

  Jeg ville ha gitt terningkast 5!

 235. den var spennende men litt dumt med alt det med fest og stjele øl, men jeg håper det går bra med alvis stakkar

 236. Jeg synes boken var bra og spennende men de brukte navnet Alvis litt for mye, og de repeterte setningene om og om igjen. Men boken var veldig bra og forfatteren sluttet med at han fikk kjeft av stefaren så jeg fikk lyst til lese mer! Jeg vil anbefale denne boken til andre! TERNINGSKAST: 5!!!

 237. Jeg synes boken var bra, men de brukte navnet Alvis alt for mye.
  De brukte kanskje litt for korte setninger. Men uten om det var boken bra!

  Terningkast 4

 238. Jeg synes denne boken eller forfatteren var flink til å forklare hvem som snakket og hvem som gjorde hva. Men at de snakket om øl og stjeling var litt for mye det skal jo være en barnebok også i tillegg var den litt voldsom.
  🎲 2

 239. Jeg synes denne boken var litt trist og litt spennende når han skulle ta øl fra butikken uten å betale. Det var veldig frekt at Marcus og de to andre bare brukte han som en venn sån at de kunne få øl å at han får kjeften. Jeg gir denne boken en 6

 240. Jeg synes denne boken var bra men på en måte litt for voksen fordi de snakket myte om øl og mye sånt. Så jeg gir den terningkast 4

 241. Jeg synes at boken var spennende og dramatisk. Men det var lite forklaringer og for korte setninger. Og jeg synes boken var litt for drøy! Den burde egentlig hatt mer spenning. Men det var deler som var sykt spennende og gjorde at jeg ville lese hele boken.
  😅😆 😅

 242. Jeg likte denne boka veldig godt godt fordi den var ganske spennende men det var litt korte setninger.Jeg gir denne boka terningkast 5!:)

 243. Jeg syntes den var bra og dårlig. Fordi det var litt irriterene med så korte setninger men det ble veldig spennende til slutt. Jeg ville lest hele boken vis det var hele boken fordi den var bra. Stå på videre og jeg gir denne boken en terningkast 4.

 244. Jeg synes denne boka var bra men hadde korte setninger. Jeg gir denne terning kast 4

 245. Jeg vet ikke helt sikkert hva jeg synes om boka den var jo kjekk og jeg får lyst å lese videre i boka men det var så korte setninger men det var triste handlinger og jeg liker helst morsomme bøker da.. 🙂 Så jeg gir den terningkast 4 😉

 246. Boka var helt grei, men det var ganske korte setninger, men det var jo en del av spenningen. Terningkast 4.

 247. Boken var full av spenning og mye skjedde og de var flinke å forklare hva personene følte så terningkast 6.

 248. Jeg syns at boka var passe bra bra fordi det var med mye forskellig men den var ikke så spendende heller fordi det var sån ja nei ja. Og terningkast 3🎲

 249. Emilie hadde gjentatte drømmer får Lucia. En natt så hun en jente på taket som hvisket, og neste dag sto den samme jenta Emilie så bak henne i kjelleren på skolen.
  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi;
  Den var spennende, og lett å lese. Starten var inntresang og hørte til resten av teksten. Slutten var også inntresang men sluttet SÅ spennende. Hvem var den mystiske jenta???

  Du bør lese boka hvis du liker krim. Man før ett godt inntrykk av denne boken og det er vanskelig å legge den i fra seg.
  Terningkast 6⚅

 250. Jeg syntes boka var grei. Det var ikke akkurat den rette boka for meg. Jeg gir terningkast 3

 251. Lydighetsprøven. (Drama)

  Denne boken handler om en gutt som heter Alvis. han har det egentlig ikke så bra, så når han flytter inn sammen med moren og Duncan, blir ting bare verre.
  Noen eldre gutter får han til å stjele øl. Det er ikke akkurat veldig snilt, og når han kommer ut igjen, begynner guttene å sykle så Alvis må løpe etter siden han ikke hadde sykkel der.
  Når han kommer hjem, så kommer politiet på døren, det ser Alvis og løper ut uten sko. han løper inn i noen andres hage, og gjemmer seg i en putekasse. Da mannen finner han, blir han ikke super sur for at han er der, men fordi han har pisset oppi kassen.

  Jeg syntes vel egentlig at denne boka var mer en spenning-tekst enn en dramatekst for å være helt ærlig. Jeg elsker både drama og spenning og har lest det mye, og derfor vil jeg si at ihvertfall utdraget var men en spenning-tekst enn en dramatekst. Grunnen til at jeg mener dette, er fordi når han for eksempel stjeler alkohol eller gjemmer seg i hagen til noen andre, er det mer spenning. Det er jo drama her også som da guttene får Alvis til å stjele alkohol, men for meg virker denne teksten mer ut som en spenning-tekst enn en dramatekst. Både spenning og drama er noen ganger lett å leve seg inn i, det er denne også. jeg føler meg ihvertfall veldig spent og vil vite mer når det er drama eller spenning. og det er nok lett på grunn av handlingen kunne faktisk ha skjedd i det virkelige liv.
  Boka har på en måte den skrivingen som gjør at spenningen bygger seg opp. Det er jo ikke så veldig spennende i starten, men det bygger seg opp.

  Alvis er en person som man kanskje blir litt glad i, fordi han virker som en koselig gutt. jeg kan leve meg så inn i det at jeg føler at jeg er Alvis, men når det kommer til de andre guttene, så er det ikke sånn. jeg misliker vel egentlig de guttene litt, men det må det jo alltid være i en god tekst!

  Jeg vil si at denne boken/utdraget tar opp et viktig emne,som jeg skrev om litt tidligere i denne anmeldelsen. Emne handler om for eksempel ikke kjøpe alkohol som mindreårig. Jeg anbefaler ikke å verken stjele noe eller kjøpe alkohol som mindreårig.

  Denne boken var vanskelig å legge fra seg og slutten var veldig spennende som gjør at den er vanskelig å legge fra seg. å ikke kunne legge fra seg en bok, er vel veldig viktig for at du vil lese resten av boka. Boka er ikke så vanskelig å lese heller og det er veldig fint. jeg leser egentlig fortere enn det som er snitt og for de som kanskje er under snittet vil kanskje syntes at denne boka er litt vanskelig å lese. derfor er det kanskje en liten utfordring, men det er egentlig bare bra. da får de utfordret seg litt mer, og da blir de flinkere på å lese.

  Jeg mener at denne boka er veldig fin og har et viktig poeng, selv om det er litt skjult. Poenget er vel noe som alle burde kunne, og er en av styrkene til teksten.

  Burde andre lese denne: ja!
  Poeng fra 1-10: 10.
  Burde boken være en superfinalist: ja!

 252. Navn på boka: Lydighetsprøven
  Forfatter:Bjørn Ingvaldsen
  Boka handler om en gutt som heter Alvis og han er hovedpersonen i boka. Marcus og 2 andre roper på han og spurte om han ville henge med dem?
  De tok han med til butikken og kjøpte is, og Alvis ventet utenfor butikken mens Marcus og de to andre kjøpte is. Marcus viste ikke at Alvis ventet ut.
  De kjøpte is til Alvis uansett.
  Guttene spurte om han kunne kjøpe noen øl pakker? Han sa nei flere ganger men de brukte at de kjøpte is til Alvis og nå må han gjøre noe for dem. og han gjorde det til slutt ble han fanget av politiet.
  jeg synes denne boka var morsom og jeg får lyst til å lese hele boken.
  Jeg gir denne boka terningkast 5.

 253. det handler om en gutt som heter Alvis og moren som flytter sammen med stefaren til Alvis. Det står tre gutter med sykler å roper Alvis Alvis Alvis. Guttene spør Alvis om de skal bli kompiser det vil Alvis. De drar på butikken da kjøper de is. Da spiser is spør Markus (en av de tre gutta) om Alvis kan stjele øl for han. Alvis gjør det. Da kommer en av de som jobber I butikken og spør hva har du i posen. Vi så på kamraene at du stjal øl. Da løp Alvis med gutta eller de sykla. Da Alvis kom hjem ringte det på døra da gikk Alvis ut varanda døra når han så det var butikk mannen. han løp til en putekasse. Han måtte skikkelig tisse. Så han tissa i kassa.

  jeg syntes boka var kjedelig fordi jeg liker ikke sane bøker.
  terningkast 2/6

 254. Det var en spennende bok om den gutten jeg gir den terning kast 🎲🎲🎲🎲🎲

 255. Jeg synes boka var dårlig, men dat var ikke noe snillt at de gjorde sånn at han stjal. Jeg fikk ikke lyst til å lese mer av denne boka, det var ikke min sjanger. Jeg gir terningkast 4.

 256. Jeg synes boka En Tenkt Fortelling Om Et Barn var veldig bra, Fordi det var mye spenning og action i den. Jeg synes boka var veldig min sjanger. Jeg gir boka terningkast 6.

 257. Jeg syntes boka var hekt okay. Den var ganske kjedelig i starten, men så ble den mer og mer spennende etter hvert. Boka kunne vært mye bedre så den får terningkast 3 av meg.

 258. Denne boken er litt skummel høres det ut som.
  Har litt lyst til å lese den.
  Terningkast 5

 259. dette var en litt sjedelig bok for meg.
  jeg liker ikke å godt sånne bøker men noen er bra.
  dette var ikke ensånn en.
  terningkast 2

 260. jeg syns boken var bra fordi den handler om å stjele og gir det til andre derfor gir jeg boka terning kast 5

 261. Jeg syntes boka var litt bra. Det var domt at marcus sa at han måtte hente øl😔

 262. Jeg synes at boka var kjempebra,
  fordi det var spennende.
  Jeg fikk lyst til å lese hele boken.
  Det var lett å leve seg inn i boken.
  Jeg likte godt da Alvis gikk inn i butikken
  for å stjele øl, fordi da var det spennende.
  Jeg synes det var dumt at man
  ikke fikk vite hele boken.
  Hvis jeg var Alvis hadde jeg ikke gjemt
  meg i putekassen til noen andre.
  Jeg hadde heller ikke stjålet ølen.
  Jeg hadde sagt i fra til en voksen hvis
  noen hadde truet meg med å stjele øl.
  Jeg ble litt overrasket over
  at Alvis faktisk stjal ølen.
  Boken burde ha et litt annerledes forside.
  Boken passer for 6-13åringer.
  Boken var overraskende bra,
  derfor gir jeg terningkast 6+.

 263. «Lydighetsprøven» handler om gutten Alvis som ikke har det så bra. Han og moren hans har flyttet sammen med stefaren hans Duncan som jobber på et museum og er opptatt av munker.
  I utdraget blir Alvis presset til å stjele øl fra butikken av noen større gutter. Han blir dessverre oppdaget, og han løper så fort han kan hjem.
  Etter hvert banker en mann fra butikken på døra, og Alvis blir redd. Han løper ut, gjennom en lekeplass, og til slutt setter han seg inni en putekasse på en veranda.
  Om kvelden finner politiet ham, og moren og Duncan er veldig sinte på ham.
  Sjangeren er drama.
  Jeg synes de store guttene var veldig slemme mot Alvis. Jeg synes synd på Alvis fordi han ikke har så mange venner der han bor nå, men han er også litt dum og pysete fordi han ikke sa nei til å stjele øl, og så turte han ikke å si hva som hadde skjedd til moren og stefaren hans.
  Det jeg likte med teksten var at den var ganske spennende, men jeg liker ikke når hovedpersonen havner i trøbbel.
  Jeg synes ikke det var så lett å leve seg inn i teksten, og jeg har ikke så lyst til å lese hele boka.
  Jeg gir den terningkast 3.

 264. Boka handlet om Alvis, Marcus og to andre gutter. Alvis flytta inn til Duncan med mammaen sin fordi de to er sammen. En dag når Alvis gikk hjem ropte noen på han, Det var Marcus broren til Max. De tre guttene ville at Alvis skulle stjele øl, han hadde ikke lyst men de tvang han. Alvis hadde ikke mange venner derfor vil han bli venn med Marcus og de to andre guttene. De guttene smigret han med is. Alvis ble tatt av en mann som jobbet på butikken, når Alvis løp hjem kom han mannen ettervert. Alvis måtte løpe og gjemme seg hos en fremmede mann men han mnnen merka han ikke det er bra! Les boka for og se hva som skjer!

  Jeg synes boka var gøy, spennende og morsom fordi boka hadde gode setninger de var lette og forstå. Det er lett og leve seg inn i boka. Jeg vil gjerne finne denne boka på vårt bibliotek.

  Jeg synes boka passer til 9år og oppever 🙂

  Jeg gir boka sefølgelig en terningkast 6!!

 265. boka en tenkt forteling om et barn handler om et barn som heter Alvis. Alvis var ute så måte han tre gutter. Han ene spurte om Alvis hvile ha is ja svarte Alvis. så kom de ut med is til Alvi så spurte en av guttene om Alvis kunne gå om stjele litt øl. Alvis gikk in i butikken en mann fulgte etter han. Alvis løp hjem. så ringte det en mann på døra det var mannen i butikken. Alvis løp ut på varandan og løp ut på plenen. Alvis hjemte seg i en putekasse. Han måtte på do, så tisset han på seg. etter en stund oppna en mann og en kvinne. de førte Alvis hjem. Jeg synes boka var passe bra. Jeg gir den terningkast 3.

 266. Lydighetsprøven

  En tenkt fortelling om et barn
  .
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  En tenkt fortelling om et barn handler om en gutt som heter Alvis. Alvis har ikke så mange venner. En dag vil noen gutter være kameraten hans og kjøper is til Alvis, men det ser ut som om de svikter Alvis. Fordi da Alvis kom ut var ikke kameratene der. Kameratene sa at Alvis skulle stjele øl. Les boka for å se hva som skjer videre

  Jeg synes boka var spennende og gøy fordi boka har gode tekster og setninger. Boka er også lett å forstå. Man må tenke litt på at det er galt og stjele.

  Jeg synes at boka passer til 9 og oppover.
  Jeg gir boka terningkast 6.

 267. Jeg likte dette utdraget best av alle! Den var veldig morsom, spennende hele pakka. Terning kast 6. Jeg anbefaler den for barn til 9 -12 år.

 268. Jeg syntes boken var litt dårlig fordi den var litt kjedelig. Boken handler om at Alvis må stjele øl fra butikken fordi Marcus sa at han skulle det, hvis jeg skulle gi denne boken terningkast ville jeg gitt en 3 fordi den var litt bra og litt dårlig.👍🏻

 269. Tittel-Lydighetsprøven
  En tenkt fortelling om et barn.
  Forfatter-Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger-Drama
  Boka handler om en gutt som heter Alvis. Han ble en gang bet med av noen større gutter til å finne på noe, så syklet de til butikken for å kjøpe is. Plutselig ble han bet om å stjele øl.
  Jeg synes boka var spennende og morsom litt som jeg liker, men ikke så mye drama som jeg hadde forventet. Jeg ble overrasket over slutten, jeg hadde ikke lyst til å legge fra meg boka. Denne boka kunne jeg godt lest ferdig.
  Jeg anbefaler boka for begge kjønn mellom 8-12 år.
  Terningkast 6!!!

 270. Boka hadde litt drama i seg. Alvis måtte stjele øl for Jonas hans fordi han kjøpte is for Jonas han stjal det peip ute når han stjal øl det var en mann som sto ute og lute på hva som var i posen han sa du kan ikke så løp han nå som mannen lurte på hva det var så sa mannen kom tilbake så løp han og etter på når han var hjemme lurte moren til Alvis hvor han hadde hvert han sa jeg har hvert med Jonas og vennene mine. nå banket det på døren og det var han mannen som ropte på han utenfor butikken. han lø ut og gjemte seg han sov og hørte att noen hadde ropet Alvis piss fordi han hadde gjort det men det var bare han som drev og tenke etterpå kom en politi dame og sa er det deg som er Alvis han svarte ja det er meg damen sa foreldrene dine lurer på hvor du er. Politi damen gikk til bilen med Alvis der sto det 2 andre menn ene sa vi følger han hjem de fulgte han hjem.Nå roper moren til Alvis hvem ga du det til han sa vet ikke moren sa var det noen store gutter han sa vet ikke oki sier moren. boken var veldig spennende og den var veldig gøy og lese den var den beste boken jeg har lest på bokslukerprisen.no
  TERNING KAST 6

 271. Boka hadde litt drama i seg. Alvis måtte stjele øl for Jonas hans fordi han kjøpte is for Jonas han stjal det peip ute når han stjal øl det var en mann som sto ute og lute på hva som var i posen han sa du kan ikke så løp han nå som mannen lurte på hva det var så sa mannen kom tilbake så løp han og etter på når han var hjemme lurte moren til Alvis hvor han hadde hvert han sa jeg har hvert med Jonas og vennene mine. nå banket det på døren og det var han mannen som ropte på han utenfor butikken. han lø ut og gjemte seg han sov og hørte att noen hadde ropet Alvis piss fordi han hadde gjort det men det var bare han som drev og tenke etterpå kom en politi dame og sa er det deg som er Alvis han svarte ja det er meg damen sa foreldrene dine lurer på hvor du er. Politi damen gikk til bilen med Alvis der sto det 2 andre menn ene sa vi følger han hjem de fulgte han hjem.Nå roper moren til Alvis hvem ga du det til han sa vet ikke moren sa var det noen store gutter han sa vet ikke oki sier moren. boken var veldig spennende og den var veldig gøy og lese den var den beste boken jeg har lest på bokslukerprisen.no terning kast 6

 272. Jeg synes boka var veldig bra super faktisk jeg anbefaler bona for barn og ungdom alder kanskje 9-12 år. Jeg gir denne boka terningkast 6👍👍

 273. Jeg syntes boka var helt rå den var morsom når han gutten ble så red at han tisset i pute kassa jeg gir terning kast 6️⃣

 274. Jeg syntes boken var kjempe gøy, og jeg vil lese resten av denne boken, jeg anbefaler denne boken til de som er 6-13 år. Jeg gir dennne boken terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲🎲

 275. Det var en super bok👍 Og jeg kunne lest den boka om og om igjen, forfatteren burde vær stolt over seg selv😄

 276. Denne boka var super bra. Likte den kjempe kjempe kjempe… mye!!!!
  Denne boka passer fra 10 til 13 år de mindre kommer ikke til å kjønne så mye. Terning kast er……. 6

 277. Tittel: En tenkt fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Denne boka handler om en gutt som heter Alvis.
  Alvis skulle ut en tur, så traff han Marcus. Marcus ville at Alvis skulle gå inn i butikken å stjele.
  Var det egentlig så lurt at Alvis stjal fra butikken.
  Vet han egentlig hva han har rotet seg opp i.

  Jeg syns at boka var spennende og bra, fordi når han stjal fra butikken , ble det bare mer spennende og jeg visste ikke hav som skulle stå på den neste siden. Jeg fikk lyst til å lese hele boka.

  Jeg anbefaler denne boka for både gutter og jenter mellom 9-14 år. Jeg gir denne boka en sterk 5

 278. Tittel: En tenkt fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørg Ingvaldsen.
  Sjanger: Drama.

  Denne boka handler om en gutt som heter Alvis.
  Alvis skulle bare ut en tur så traff han Marcus.
  Marcus ville at Alvis skulle stjele fra butikken.

  Jeg syns at denne boken var spennene og bra fordi når han stjal fra butikken ble det enda spennenes fordi jeg visste ikke hva som stod på neste side.
  Jeg har lyst og lese resten av boken.

  Jeg anbefaler boken for gutter og jenter mellom 8-14 år. Jeg gir denne en sterk 5er til denne boken.
  Var det egentlig så lurt at Alvis stjal fra butikken.
  Vet han egentlig hva han har rotet seg opp i.

 279. Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn.

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Boka handler om en tenkt foteling om et barn med navn Alvis som skule stjele øl til Markus og vennene hans, Alvis ble ferska og løp hjem så kom butikk mannen med da ble Alvis så redd at han løp igjen og pissa oppi en kasse også kommer politiet og tar med Alvis hjem. Og helt uventet tar Duncan noe opp fra en pose.

  Jeg elsket måten boka var skrevet og tingene forfatteren tenkte på for å gjøre denne boka så bra. Jeg syntes ikke boka burde være Drama det burde heller være spenning jeg håper jeg kan lese denne boka ferdig da kan du vede på at jeg leser den ferdig:)
  Jeg syntes boka var veldig bra jeg følte meg akkurat som Alvis.

  Jeg anbefaler denne boka til barn over 8-14 år pssst Dere burde lese den boka 😉

  Terning kast 6 😉

 280. Det var noen jeg ikke likte når han stjal øl og gir det til ungdommene jeg gir deg 4 terningkast

 281. Jeg syntes den hadde blitt litt gøyere vis den ikke hadde stoppet akkurat når det ble spendene. Boka var litt rar fordi han ene spurte Alvis om han kunne kjøpe noen øl til dem. Jeg syntes synd på Alvis. Men jeg kunne tengt meg og få lest hele boka. Derfor gir jeg 🎲4

 282. Jeg synes denne boka var trist. Det handlet om en gutt som ble uttnyttet av noen større gutter. De sa at han skulle hente øl. Når han kom hjem så han butikk mannen. Som hadde sett at han hadde tatt øl. Så han løpe og gjemte seg i en kase. Det var ekkelt når han tissa i plastkassa. Jeg gir terningkast 4🎲

 283. Det er en sånn bok jeg ville lest igjenn men den er sånn blanding av trist og mobbing fordi Alvin var jo bare en sånn liten gutt for dem og de sier han må hente øl ikke hente og stjele øl! Men det er en bra bok👍 Jeg gir den en 🎲5

 284. Jeg synes denne boka var trist. Det handlet om en gutt som ble uttnyttet av noen større gutter. De sa at han skulle hente øl. Når han kom hjem så han butikk mannen. Som hadde sett at han hadde tatt øl. Så han løpe og gjemte seg i en kase. Det var ekkelt når han tissa i plastkassa, fordi blandingen av tiss og plast lukter ikke godt. Jeg gir terningkast 4🎲

 285. Jeg likte boken fordi jeg syns den var sende (men litt tragisk) den var en god skrevet bok, jeg likte Alvis best fordi han var så snill, den er en grei bok som jeg syns alle burde lese. Jeg gir boka terning kast 5 🎲

 286. Den var veldig bra men den var litt ekkel for guttene ville ha øl. Først trodde jeg at Marcus og guttene var på Alvis sin alder, så jeg begynte å lure hvorfor de ville ha øl, men så fant jeg det ut når mammaen spurte om det var større gutter tror jeg ellers så var det før men samme det. Jeg gir den terningkast 5.

 287. Jeg syntes den var passe bra fordi 1. Det var ingen bilder 2. Det var en kjedelig forside 👎.
  Var ikke den beste boken ever men jeg vet ikke noe mer jeg kan si om denne boka så….
  🎲 4 😞

 288. Jeg syntes boken var trist fordi at Alvis måtte gå og kjøpe noe det var voksne bare kunne drikke og at han løp vekk og gjemte seg, men boken var veldig spennende og kjekk og lese(🎲5)

 289. Denne boken var veldig god fordi den ble beskrevet så godt.
  Det var veldig mye handling synes jeg.
  Forfatteren har gjort en veldig god jobb med denne boken fordi det var så lett og lese den.
  Jeg gir den 🎲4

 290. Jeg syntes boka var OK men spennene. Spennene på grun av at den handlet om en gutt som stjal for han var får snill, gutten het Alvis. Alvis ble utnyttet av Max og vennene hans. Terning kast🎲3

 291. Jeg likte den jeg likte navnet jeg syntes synd på alvis jeg syntes den var spennende
  Men jeg likte ikke at det ikke gikk og stjele øl terningskast 4

 292. Jeg synst boka var veldig gøy og lese, og den var spennende. Den var spennende fordi Alvis på en måte forandret seg selv, med og rane fra butikken og gjeme seg fra politiet. Og den var gøy og lese siden den boka bar så spennende. Men framsiden og tittelen forklarte ingen ting om boka, fordi det hørtes ut som den skulle var skummel eller trist.
  🎲5

 293. Jeg syntes boken var spennende og masse drama akkurat hva jeg liker, det med de nye vennene som bare brukte han til og stjele var veldig spennende jeg fikk veldig lyst å lese resten. Det var masse gøy inni. Det var bra innhold i utdraget. Men ganske kjedelig Cover som ikke passet. Kunne fått bedre cover synes jeg. Og skjønner ikke hvorfor det var fælt å flytte inn med Duncan han virket ansvarlig.

 294. Jeg synes boka var ok fordi jeg synes boka var spennene og lett å lese. Men de kunne hatt forklart boka bedre. Jeg har ikke peiling på hvor mange år karakterene i boka er og hvor mange år må man vær får å drikke øl? Jeg gir den treningkast 3.

 295. Jeg skjønte ikke så mye av boka men den var helt ok og jeg likte ikke så veldig de delene med tiss/ piss og at Alvis stjal øl bokser. Jeg synes boka passer for alderen 8+ og jeg gir boka terningkast 3

 296. den boka var veldig forvirrende om at handlet om at han Alvis stjal øl og tissa på seg

  terningkast 3

 297. Jeg mener boka var spennende. Men forfatteren burde skrivet mer på ett sted. Jeg mener eksempel når han kom ut av badet. Hva mamma og Duncan så og så. Han burde for klart mer. Sånn burde han ikke ha gjort: Jeg gikk i rommet og tok på klær også gikk jeg til rommet. Men sånn: Jeg kom ut av badet. Det føltes ut som om det tok en evighet til rommet. Det var kalt på vei bort. Jeg fikk komme bort til rommet selv om det var rett ved siden av badet. Jeg gikk bort til rommet og der var de, klærne. Når jeg hadde fått på meg klærne gikk jeg med tunge skritt ned trappene. Jeg følte meg trøtt. OGS… Sånn burde han ha skrivd. Man kan ta en evighet på å skrive mne gjør sånn at leseren har lyst til å lese.

 298. Jeg likte dette utdrage fordi den var lærerik. Den var litt alvorlig. Man lærer jo å ikke tvinge små barn til å stjele. Eller får den som blir tvunget konsekvenser eller problemer. Jeg likte best den delen da han tisset på seg. jeg anbefaler denne boka til mindre åringer og de som liksom tvinger og mobber andre. Jeg gir den terning kast 5 fordi den var veldig lærerik.

 299. Vi synes boka fortalte oss noe om kan skje i virkeligheten, og at vi må lære å si nei. Ekte venner ber ikke om at vi skal stjele. Superfin og spennende bok.

 300. Utraget var veldig bra, og veldig spennende. Jeg kun godt tenkt meg og lese den videre.
  Veldig bra. Det var veldig spennende når Alvis gikk inn i butikken og at han ble sett av butikkmannen stoppet han. Og det var vertfall når butikkmannen kom og ringte på døra til Alvis og han gjemte seg i en putekasse.

 301. Vi syns utdraget var veldig bra. Temaet er bra og det er viktig at det blir tatt opp. Spenning var det og da politiet kom. Vi ønsker å lese hele boka.

 302. Utraget var veldig bra, og veldig spennende. Jeg kun godt tenkt meg og lese den videre.
  Veldig bra👍

 303. Bokandmelelse
  Det var en so ropte på meg fra andre siden av veien. Alvis ,Alvis, Alvis!!! Det var markus. De spørte om jeg ville være med på butiken. Markus kjøpte is til meg. Så sa han at siden han hadde kjøpt is til meg så måtte jeg stjele øl til han. Jeg gikk in tok øl og la det i en pose så gikk jeg ut . Det sto en mann der han sa vi har kamraer ved ØL hylla jeg løp jeg løp hjem. Mamma spørte hva jeg hadde gjort jeg sa inngen ting. Jeg gikkk in på romet . Så banket det noen på døra mamma opnet. Det var mannen fra butiken. Jeg gikk ut a varada døra. Jeg ble bløt på sokkene. Jeg gjete meg i en pute kasse. Jeg måtte på do så tisset jeg. det var en som åpnet kassen det var en mann. Han lyste på meg med en lykt. Det kom e n poleti dame. Det må være du som er Alvis. Hun følgte meg hjem. Mamma spørte hva jeg hadde gjørte vet ikke sa jeg. Dunking kastet noe i bakken har du ikke lært ungen å lyde sa han jeg skal vis han hva lydighet er.

  Jeg synets boka var spenende og det var mye forklaringer.det virker so alvis ikke har det så let.Man fikk vite hvordan alivis følte det. Jeg syntes det var dumt at Alivis ikke hadde venner så han måtte stjele øl. Det var en fin fortelling og man fikk lyst til å lese mer. Det var litt rart at han tisset i en putte kasse. Jeg vil gi boka terning kast 5.

  Disse adjektivene ville jeg forklart boka med.
  Spennede
  Trist
  Dumt
  morsom

 304. Bokanmeldelse Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn
  Det var en som ropte på meg fra veien. Alvis, Alvis!
  Det var Marcus, broren til Max. Han viste hva jeg het. Ja? Jeg gikk bort til ham. Han satt på sykkelen sin. Han kjøpte en is til meg. Etterpå sa han at jeg måtte stjele ol

  Jeg likte boka veldig godt. Hele klassen satt og lo litt etter episoden med putekassa, men det er jo noen barn som har det son og da er det viktig at barn som ikke har det bra og vil være med de store barna ikke de på hans alder. Jeg vet at det er en falsk historie, men syntes synd på Alvis.

  Jeg ville beskrive denne boka med disse adjektivene
  Morsom
  Virkelig
  Kul
  Super
  God
  Terningkast: 6

 305. Spennende fikk lyst til og lese mer av den litt trist men som sakt veldig spennede.

 306. Jeg likte boka den var morsom, spennende og overraskende fordi det var Morsomt da han pisset på seg i kassa men fortsatt klart og sove.Overraskende at Duncan skulle vise han hva lydighet er. så over alt liker jeg boka.

 307. Den var helt super, likte at han tissa i pute kassa.
  Derp🤙🏼🎅🏽. Jeg gir den terningkast OVER 9000!

 308. Jeg synes at boka var spande og jeg vil anbefale den for andre
  Den var drit bra💩👍🏾

 309. Jeg syns boka var spennende fordi jeg likte da de spurte om Alvis kunne stjele øl fra butikken. Jeg gir boka terning-kast 5.

 310. Eren er kul, boka var veldig bra
  Hvorfor tissa han på seg
  Hvorfor stjal han øl
  Hvorfor var han ikke kul

 311. Jeg synes dette utdraget var veldig spennende . Jeg likte spesielt den delen hvor de eldre guttene tvang Alvis til å stjele. Og at vakta hadde sett han på kameraet, sånn at han ble tatt. Jeg synes alt var godt beskrevet så det ble lett å leve seg inn i utdraget. Jeg synes det var veldig vanskelig å legge fra meg boka, jeg fikk bare lyst til å lese mer og mer. Jeg gir utdraget terningkast 5.

 312. Morsom og det var en bok jeg hadde lyst til og lese mer av. Men det kunne skjedd litt mer en bare intervjuet. Men det er jo bare et utdra

 313. Jeg likte boka fordi den var spennende og da fikk jeg lyst til å lese videre.
  Jeg har lyst til å lese hele boka.
  Jeg gir boka terningkast 5.

 314. Jeg syntes den var super. Fordi jeg så for meg boka og den var super spennende. Den var enda morsommere når den slutter brått. Jeg syntes denne var super.

 315. Jeg syntes boka var veldig bra, og det er en viktig handling. Jeg ville lest videre i boka fordi den var veldig spennende og bra. Det var morsomt at han tisset på seg og sånt. Det var enkelt og skjønne teksten. Jeg gir den terningkast 5.

 316. Jeg likte utdraget fordi det var spennende å lese. Og jeg ble skikkelig innlevd i det som skjedde.

  Terning kas: 4,5

  • Et spennende og litt dumt utdrag men det var spennende og jeg ville lese mer.

 317. Jeg synes boken var veldig bra. Det var litt syn på Alvis. Jeg synes denne teksten var spennende den burde ha vert lenger. Terningskast 5🙂🙂

 318. Jeg syntes denne boka var bra fordi man lærte mye om at man må si nei ogsånt og den var interresant men den var også litt dårlig fordi det var så mye som var beskrevet så det ble litt kjedelig. Jeg syntes denne boka passer for barn fra 10-16 år gammel fordi det var mye prat om stjeling og øl. Så da gir jeg terningkast 4 fordi den var bra og lese men det var også alt for mye som var beskrevet.

 319. Jeg syntes at boken var litt kjedelig og spennende.
  Jeg fikk litt lyst til og lese hele boken.
  Jeg gir boken terningkast 4.

 320. Boken handler om en gut som het Alvis boken var spennene og lit bra jeg gir den terningkast 4-5

 321. Det var synd at de store guttene brukte Alvis for å stjele.
  Jeg syns boka var litt trist men også litt morsom.
  Jeg syns også boka var rar derfor gir jeg boka terningkast 2 av 5.

 322. denne boka var veldig bra jeg syntes den var morsom og jeg kunne tenkt at det ble lagd flere sånne men at det var dumt når Alvis og Marcus skulle ha øl
  det var litt rart og jeg kunne ikke tenke og drikke øl jeg gir denne boka 4/6 i terningkast

 323. jeg syns boka var veldig spennende. jeg syns også det var litt morsomt når han pissa oppi putekassa xD. jeg ville anbefalt denne boka til vennene mine, jeg likte den veldig godt. jeg gir terningkast 5

 324. Jeg syntes denne boken var litt kjedelig. Denn var ikke noe spennedne og var kjedelig skrevet. Jeg anbefaler denne boken til 10-13 år. Jeg gir denne boken terningkast
  🎲🎲🎲

 325. Hva er i posen? Kan jeg se? Nei! Vi så du tok øl fra hylla på kameraet.
  Jeg syntes denne boken var ganske bra denne vil jeg lese.
  Jeg gir denne boken terningskast6 dette er den beste bokanmeldelsen jeg har lest!!!

 326. Boka handler Alvis som blir utnyttet med å kjøpe øl på en butikk å blir tatt for det, En butikk ansatt ser han på vidio kamera å møtter opp ved guttenes hjem. Alvis prøver å rømme å tusser på seg på verandaen.

  Jeg synes boka var helt grei men også veldig kjedelig, jeg synes at det var lit mange bakruns folk med å at det gjorde det lit vanskelig å følge med.

  Jeg synes ikke slutten var noe veldig bra heller.

  Jeg gir boka 3/6 i tereiningskast🎲

 327. jeg syntes at boka var fin jeg vil lese resten av boka også jeg gir den terning kast 3
  men den var litt trist men den var fortsatt bra

 328. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN: jeg syntes den var bra den var spennende. Har litt lyst til å lese resten av den. Forfatteren er: Bjørn Ingvaldsen. Terningkast 4 =o

 329. Da jeg leste denne boken syntes jeg at den var trist , siden de gutta ville bruke Alvis og at de skulle tvinge ham til å stjele øl.
  Og det var veldig trist å høre at han skulle få kjeft , det jeg ikke likte var når han skulle tisse det syntes jeg ikke var noe gøy å høre på .
  Så derfor gir jeg terningkast 6.

 330. Jeg syntes boka var ganske bra.
  Boka handler om Alvis som blir utnytta av tre gutter.
  De får han til og stjele øl.
  Jeg gir boka 🎲🎲🎲🎲🎲

 331. Boken handler om en gutt som heter alvis å har det litt vanskelig også møter han på en på tre gutter.
  En av dem heter marcus.
  Marcus ville være kameraten til Alvis så da sa Alvis ja. Marcus spurte om Alvis hadde lyst til å bli med i butikken da sa Alvis ja igjen og dro å kjøpte is. Så sa marcus: kan du gå å kjøpe øl så sa Alvin nei men marcus sa nei det går fint du bare tar dem løper forbi kassa.
  Jeg syntes boken var bra og spennende jeg syntes synd på Alvis. Jeg ville gitt boka 5/10

 332. Lydighetsprøven en tenkt fortelling om et bare er en bok som handler om en som heter Alvis. Det var tre personer som lurte han til å stjele øl det var å han gjøre det fordi han ville bli kameraten til Marcus han var red til å si nei så han bare gikk inn i butikken tok øl i en pose å løp så fort han kunne hjem.

  Jeg synes at handlingen er let å leve seg inn i fordi den er beskrevet godt. Teksten bygger seg opp fra at Marcus ropte på Alvis. Å de kjente hverandre ikke så godt til at de ble kamerater det overasker meg at Marcus var lit slem og smart. Da han kjøpte is til Alvis med sine penger bare fordi at Alvis skulle stjele øl til de fordi han sa jo at «jeg kjøpte nettopp is til deg nå ber jeg deg hente lit øl til meg» Det var rart å dumt av Alvis å si ja til å gjøre det. Hvis det var meg hadde jeg sakt nei til å stjele bare for å bli venn med noen fordi en venn som ber andre stjele er ikke en god venn. Men jeg synes fortsatt teksten er godt beskrevet å den er gøy å lese så jeg anbefaler andre sjetteklassinger å lese den. Den har mye drama jeg synes helt til sist var det veldig spennende da faren sa ……

  Det jeg synes var det beste ved teksten var helt til sist å da han hjemmet seg .Og den var let å lese

 333. Dårlig fordi Alvis stjeler øl til de store gutta. Og Alvis får ikke noen flere venner. Alvis blir lurt.

 334. Fortellingen er trist fordi Alvis prøver og få venner av og stjele for de store gutta. Terningkast 3

 335. Boken var spennende men ikke sånn at jeg vil vite mer. Hadde jeg vert Alvis hadde jeg flyktet fra Duncan. Kan ikke tenke meg hvordan det er å ha sånne dårlige venner og en gretten stefar.
  Terningkast 3

 336. Det handlet om Alvis og familien hans. En dag var en som het Marcus og venna hans der.
  De spurte om han ville bli med til butikken. Alvis sa ja. Da kjøpte de is for løna dems og Marcus kjøpte til Alvis også. Da spurte Marcus om Alvis kunne løpe inn å rappe noen øl
  bokser i gjenjeld for isen. Alvis sa ja. Da han løp ut kom en man fra butikken ut å sa at han ikke kunne ta øl. Da løp Alvis å ga ølen Marcus og de bare sykla vekk fra Alvis.
  mannen sluttet å løpe etter han men når han komm hjem spiste de middag og så banka det på døra. Det var butikkmannen som var der. Alvis løp ut bakdøra uten sko og la seg
  i en plastikk ting. Han tissa der. Så etter en stund kom en polti dame og fant han.
  da de kom hjem var mora sint og sa ikke noe. Han tok en dusj. Så spurte mora hvorfor han tok øl så sa han vet ikke. Da trua en annen i huste han fordi han ikke sa sannheten.
  Den var ganske bra fordi den forklarte ganske mye. 8/10.

 337. Boka handler om en gutt som heter Alvis som er på vei hjem da tre gutter stanser han å spør om de skulle være kamerater. Men guttene utnyttet han bare. Når de skulle på butikken løp guttene inn men ikke Alvis han hadde ikke penger. En av de andre guttene som het Marcus kjøpte en is til han. Når de hadde spist opp isen sa Marcus at Alvis skal inn i butikken og hente øl til han. Alvis løpte inn og hentet øl når han hadde hentet ølen skulle han bort til kassa og løpe forbi. En mann som jobbet der stanset han å spurte om hva han hadde i posen. Han svarte vet ikke da mannen sa vi så deg på kameraet Løp Alvis det forteste han kunne ut og ga ølen til guttene de syklet og han løp. Han løp hjem og når han kom hjem spurte moren hvor han hadde vært og hvem han var med. Han sa bare at han hadde vært ute med noen gutter. De begynte å spise middag da det banket på. De åpnet døren og alle gikk ut i gangen men når Alvis så hvem det var begynte han bare å løpe han løp ut uten sko han løp bort til et hus å gjemte seg i en putekasse. Han måtte tisse men det bare glapp ut. Tiss i putekassen. Alvis begynte å sove litt men han våknet når en dame åpnet putekassen å lyste på han med en lommelykt hun sa jeg tenker dette er gutten dere leter etter. Hun tok han med men når de gikk bortover kommenterer eieren av huset at Alvis hadde tisset i kassen.

  Jeg synes boka var kjempe bra fordi jeg levde meg inn i boken jeg skjønte hvordan han hadde det. Vis jeg kunne valgt ville jeg gitt 🎲5

 338. Jeg synes denne boka hvar kjedelig. Forde at det er ikke sånne bøker jeg pleier å lese. Jeg anbefaler denne boka til 10-13år. Jeg synes det hvar domt at han stjal øl. Jeg gir den terningkast 🎲🎲

 339. Jeg syntes boka «lydighetensprøve» ikke var så gøy. Det er ikke sånne bøker jeg pleier og lese. Jeg anbefaler denne boka til de som er 9-12år. På en skala fra 1-10 gir jeg den 4-10 poeng.

 340. Alvis er hoved personen i boka. Marcus og 2 andre roper på han og spurte om han ville henge med dem?
  De tok han med til butikken og kjøpte is, og Alvis ventet utenfor butikken mens Marcus og de to andre kjøpte is. Marcus viste ikke at Alvis ventet ut.
  De kjøpte is til Alvis uansett.
  Guttene spurte om han kunne kjøpe noen øl pakker? Han sa nei flere ganger m,en de brukte at de kjøpte is til Alvis og nå må han gjøre noe for dem. Og han gjorde det til slutt ble han fanget av politiet.
  Jeg synes at boka var spennende og dramatisk fordi det ble spennende når de skulle utnytte han, men av og til litt vanskelig å forstå hva de mente med teksten, for eksempel i ingressen. Der sto det at det ikke er en sann historie og at personene ikke var levende også videre. Og det var litt forvirrende. Ellers var det veldig bra. Teksten var også morsom noen ganger for eksempel når han tissa i putekassen. Derfor synes jeg teksten var bra.

 341. Boka handla om at Alvis møtte noen gutter som var elder en Han selv. Det elder guttene spurte om og bli kompiser da starte Alvis ja. De elder guttene kjøpte en is til Alvis da blue Alvis gla. Men så spurte de elder guttene om Alvis Kunne kjøpe 6 øl bokser Alvis tenkte da guttene sa det er bare og gå inn I butikken og ta pose så løper du gjennom butikk Kassa Alvis gjore det så løp han ut så butikken men så kom det en Mann etter Alvis ståpa ikke og løpe.

  Jeg synths boka var spennende og veldig bra derfor gir jeg Deanne boka terming kast 6

 342. boka handler om et barn som har det vanskelig. Noen gutter spurte om Alvis ville være kameratene dems litt. De tenkte at de kunne dra på butikken for å kjøpe is. Guttene spurte Alvis om han kunne gå inn på butikken å stjele øl. Og de sier at når du får is av meg må du gjøre noe for meg og da må du kjøpe øl til meg. Jeg syntes at denne boka var litt trist fordi de guttene tvunget han til å stjele. Jeg gir denne boka 3. Jeg ville anbefalte boka for 9-12 år.

 343. Jeg synes ikke boken var så spesielt bra. Og vi fikk ikke noen forklaring på hvorfor han skulle kjøpe øl😑 Jeg synes boken var litt spennende når han skulle stjele øl.
  Så jeg gir den terningkast 2🎲🎲

 344. Denne boka handler om en gutt som heter Alvis og møtte på Marcus og to andre gutter. De spurte Alvis om han ville leke med dem han svarte ja, da spurte Marcus og de ville dra på butikken alle sa ja. Alvis hadde ikke med penger og sto uttafor å venta. Marcus kjøpte is til Alvis, de satt og spiste isen. Da spurte Marcus om Alvis kunne gå på butikken og hente øl til dem. Alvis sa nei også sa han ja, han gikk inn og ingen så på at han tokk øl
  han gikk til kassen og der møtte han på en mann som spurte hva han hadde i posen han sa ingenting så sa mannen at han så at Alvis tokk øl fordi de hadde kamera. Denne boka var spennende morsom og fin. Jeg kunne gjerne ha lest resten av hele boka hvis jeg kunne. Jeg gir denne boka terningkast 4🎲🎲🎲

 345. Det handler om at en gutt som heter alvis han skulle dra hjem men så var det en gutt han heter Marcus det var to andre ved Marcus og kompisene de spørte han om han hvile finne på noe Alvis sa ja også sa Marcus om han ville være med på butikken
  Alle sa ja de skulle kjøpe is de kjøpte is de hadde fått løn for å selge aviser Marcus kjøpte samme is til Alvis de sat på benken
  Rett ve butikken etter alle hadde spist is så sa Marcus kan du gjøre meg en tjeneste hva da sa Alvis hente litt øl til oss.
  Jeg syntes denne boka var bra fordi det var mye spennende.
  Jeg gir terningskast 6

 346. Jeg synes at boka var veldig spennende og jeg har lyst til å lese resten av boka.
  Jeg synes at det var dumt det Alvis gjorde.
  Jeg gir boka en 5’er.

 347. Jeg syntes at den var litt rar og trist fordi det var noen som sa at han skulle stjele øl.
  Jeg syntes det var dumt at han gjorde som de sa.

 348. Den var spennende samtidig litt seriøs og dramatisk.
  Jeg hadde ikke stjålet øl hvis jeg var Alvis.
  Jeg likte ikke når Marcus plutselig hadde lyst at Alvis skulle stjele øl. TIL «LIKSOM KOMPISEN» HANS. smarting.
  Jeg likte heller ikke at Duncan er så SUR heletiden.
  Alvis burde ikke stjelt øl bare på grunn av EN IS. is er godt, jeg dømmer han ikke så mye. MEN jeg dømmer han også for å stjele.
  Jeg gir boken terning kast 4.

 349. jeg synes synd på Alvis.
  jeg syntes boka var fin .
  men lit kjedelig .
  jeg anbefaler boka til de som er 9/12.
  jeg gir den en 4/6

 350. Det handler om at det var en gutt som stjal øl i en butikk.
  Han ga ølen til noen andre gutter.
  Boka er veldig spennende.
  Terning kast 6🎲

 351. slutten var spennende og veldig bra!
  Jeg synes Alis var dum som stjelte øl bare for og være kamerat med Jonas og Marcus

 352. Jeg synes boka var litt kjedelig, og dårlig beskrevet. Forfatteren brukte de samme ordene om og om igjen, og når høydepunktet kom gjorde han ikke noe mer ut av det. Dessuten kunne de skrevet hvem som sier de forskjellige dialogene, og skrevet litt mer om følelsene til Alvis. Men ellers syntes jeg boken var god, selve historien var fin. Jeg gir den terningkast 3.

 353. jeg syntes at det var dumt at Alvis hentet øl Marcus ville bare ha øl han ville ikke vere venn med henne jeg syntes boken var bra og jeg skulle gjerne ha lest hele boken

 354. En tenkt fortelling om et barn
  Teksten handler om en gutt. Jeg vet ikke helt vor gammel han er men hans navn er Alvis. Alvis har ikke så mange venner men etter vært får han noen nye kompiser, han får egentlig ikke lov til og være venn med dem. Sjangeren er drama men jeg synes det er mer spenning.

  Jeg synes handlingen i boka var vanskelig og lett og forstå fordi man fikk ikke vite vor gammel han og komrisene var og vis de ikke var så gamle da hadde det vært litt rart at de dro på butikken får å kjøpe øl, men vis jeg hadde fått lest hele boka hadde jeg sikkert fått vite vor gammel Alvis er.

  Jeg synes boka hadde mer spenning en drama fordi Alvis tokk øl uten og betale og en butikk mann kom løpende etter han og forfulgte Alvis til der han bodde. Alvis løp til en annens mann hage og gjemte seg oppi hans putekasse og sov der til det ble mørkt.

  Boka hadde også mye humor og jeg ville anbefalt dere og lese boka men jeg ville ikke valgt boka til superfinalist på bokslukerprisen.no
  Jeg vil gi boka stjerne kast: 4

 355. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN

  Denne teksten handler om et barn som heter Alvis. Han får møte noen kompiser med sykler han ene het Marcus og var med to venner. Etter vært sykla alle sammen til en butikk. Etter vært spurte de om han kunne stjele litt øl fra butikken og det alt endte opp med Alvis som får juling!

  Jeg synes teksten hadde masse drama og spenning. Det minner meg om en julefilm der hvor en grådig gammel mann får møtt 3 spøkelser som gir han juling. Denne teksten hadde passet bra for 7 og 6 trinn men ikke for 1 trinn syns jeg da. Selv om jeg går i 6 trinn betyr det ikke at jeg må elske den boka. Denne boka heter » en tenkt fortelling om et barn » men når man leser den får man en følelse over at alt er ekte men det er det ikke.

  Det var også mye humor og hvis du er interessert i å lese kan du gått kjøpe boka eller låne den på biblioteket men det jeg syntes var aller best med boka var begynnelsen men jeg vet ikke hvorfor.

 356. En tenkt fortelling om et barn

  Skrevet av Julie Lynne Rygg, Bestumskole 6c

  Teksten handler om en gutt som heter Alvis. Alvis blir utnyttet for å stjele øl i butikken, dette skjer i butikken, hjemme hos Alvis og i andres hager. Jeg mener at det er dårlig gjort av Marcus og vennene hans og utnytte Alvis på den måten, men Alvis burde jo vite at det ikke er greit å stjele fra en butikk.

  Jeg syntes at man kan lett leve seg inn i denne teksten fordi den virket veldig ekte, det føltes som om det hadde skjedd på ekte. Teksten starter nesten helt inn i handlingen, den griper tak i meg med en gang. Handlingen får ett høydepunkt nesten hver tiende sekund den tar alt det spennende med en gang. Det er litt overaskende at Marcus spanderer is på Alvis og kaller han kamerat også bare utnytte han for a stjele. Boken tar opp et viktig emne ved at det ikke er lurt å stjele, Teksten var litt vanskelig å legge fra seg fordi den hadde så mye spenning. Den er lett å lese fordi den har så mange begrunnelser og svar.

  Det beste ved teksten var at de fant Alvis etter han hadde forsvunnet. Jeg syntes at de som liker drama burde lese denne boken fordi det var mye drama. Jeg syntes at denne boken burde være superfinalist på bokslukerprisen.no fordi den var bra, spennende og gode begrunnelser og gitt rett inn i handlingen hele tiden. Jeg likte godt denne boken fordi den hadde så gode beskrivelser. Jeg savner å høre mer hva som skjedde etterpå.

 357. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN(ANMELDELSE)

  Teksten handler om en gutt som heter Alvis. Han møter noen større gutter enn han og han prøver å tøffe seg for dem, så han stjal noen øl til dem fra butikken, selv om han ikke hadde lyst.

  Boken er spennende og morsom samtidig, fordi man ikke visste hva som kom til å skje med Alvis etter at han stjal øl. Men man blir litt overasket over at han er så ung å stjeler øl. Og den er bra fordi den minner deg på at da skal du ikke stjele for det er dårlig og det er et viktig emne. Boka slutter på en veldig morsom og spennende måte etter at Alvis løp fra politiet og gjemmte seg for dem. Og man vil bare lese mer og mer jo mer spennende det blir.

  Det som irreterte meg litt var at på slutten da ble den litt ekkel da, men jeg syns andre burde lese den også, så de også kan lære noe , men den burde være en superfinalist på Bokslukerprisen.no også.

 358. En tenkt fortelling om et barn

  Teksten handler om en gut som heter Alvis som blir utnyttet til å stjele øll. Det er en Drama bok.

  Inn hold

  Jeg synes at boken er lit rar fordi det skjer litt fort alt sammen. Jeg synes at de større guttene var slemme som Alvis til å stjele øll. Jeg skulle ønske at det var en litt større grunn til at Alvis faktisk bled på med å stjele øll.

  Bok

  Men boken tok meg fort med in i handlingen. Jeg så for meg alt i teksten også. Jeg får lyst til å lesr mer av teksten i hvert fal da ste faren til alvis sier at han skal lære Alvis sannhet. Det viser lit at man ikke bare skal høre på andre hvis de bare gir deg en is. Boken er ikke alt fir vanskelig å lese av det jeg har lert forde det ikke er så mye tekst på hver side.

  Fenalist

  Jeg synes ikke at den fortjener en plas som super fenalist i boksluker prisen.

  Ternings kast

  Jeg gir boken ternings kast 5

 359. En tenkt fortelling om et barn
  Teksten handler om en gutt som heter Alvis. Han møter noen gutter som gir han is, for å gjøre det godt igjen sa de at han skulle gå in i butikken å stjele øl.

  Jeg syntes spennende fordi det var mye action. For eksempel Alvis måtte stjele øl fra butikken, og komme seg ut fra butikkmannen stopper Alvis. Alvis prøver å løpe til de andre guttene.
  Teksten starter med at Markus og broren til Max spør om Alvis vil være med dem på vei hjem fra skolen. Jeg syntes teksten bygger seg gradvis opp. Det var litt overraskende at Alvis stjal øl fra butikken. Boken tar opp et viktig emne fordi man ikke skal stjele selv om noen andre spør om det.

  Teksten sluttet som forventet. Jeg får lyst til å lese denne boken fordi den var spennende. Tekstens svakhet var at Alvis stjal øl. Det som irriterte meg var at guttene sa at han skulle stjele øl. Jeg syntes andre burde lese denne boken fordi den er veldig spennende. Jeg syntes boken fortjener å være superfinalist på bokslukerprisen.

 360. «Lydighetsprøven, en tenkt fortelling om et barn» handler om gutten Alvis. Han har en stefar som heter Duncan. Tre gutter lurer han til å stjele øl fra en butikk! Det foregår hjemme hos Alvis og rundt om kring i gatene der. Sjangeren på boken er drama.

  Jeg synes teksten er litt merkelig fordi han blir lurt til å stjele øl og sånt. Når man leser kan det være vanskelig å legge fra seg teksten fordi man lurer på hva som skjer videre. Teksten bygger seg gradvis opp og når du har lest litt er det ganske spennende.
  Det overrasket meg da den ene gutten/kompisen sa han skulle stjele øl fra butikken. Jeg lurer på hvordan Alvis har det og hva han føler. Det som irriterte meg var at Alvis ikke sa sannheten til foreldrene sine. Jeg har litt lyst til å vite hva som skjer videre og hva stefaren sier om det som Alvis har gjort.

  Om du liker boken eller ikke handler litt om hva slaks smak du har. Jeg annbefaler boken til de på alder 10-13 år fordi boken er ikke helt for mindre barn. Jeg er ikke sikker på om denne boken vinner bokslukerprisen.no fordi boken kunne vært bedre.

 361. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN

  Denne boken er en drama og spenningsbok. Det skjeer mye dramatisk som gjør boken veldig spennende! Denne boken handler om en gutt som heter Alvis. Alvis har nettopp flyttet sammen med moren sin til Duncan, stefaren. Han har ingen venner, så han prøver så godt han kan å skaffe noen. Plutselig er det noen eldre gutter som kjører forbi. De spør Alvis om han vil være med, men da vet ikke Alvis hvilke problemer han står ovenfor!

  Denne boken er en bok man lever seg godt inn i, fordi det er en bok som kan føles som virkeligheten! Det skjer nye overraskende ting med boken nesten hele tiden, og det er mye spenning. Det er en veldig overraskende og spennende slutt, som gjør at man vil lese mer og mer. Alvis er hovedrollen i boken. Han er en gutt som er veldig usikker på seg selv, og han rømmer fra problemene sine. Boken sin svakhet er at den kanskje kan bli litt vanskelig å forstå, fordi det skjer så mye hele tiden, og det gjør at det kan bli litt vanskelig å holde følge.

  Det beste med denne boken er at det er så mye spenning, og at det skjer så mye overraskende. Noe annet positivt ved boken er at det er et veldig viktig emne, og man lever seg veldig inn i boken. Jeg tror at tekstens svakhet er at den kan bli litt komplisert, og litt vanskelig å forstå. Jeg syntes at andre burde lese denne boken hvis de liker en bok med mye drama og spenning, der man lever seg godt inn!

 362. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN
  Det var en spendene bok fordi jeg undres om han ville bli tatt.
  Jeg får lyst til og lese mer, hva skjer med Alvis? Hvordan reagerer Ducan?
  Han stjal øl til så unge gutter hva skjer med dem? Er ikke de litt for unge til øl?
  Når en ansatt i butikken kommer og spør hvor er tyven? løper han vekk og gjemmer seg i en kasse der han gjemmer seg og tisser, hva skjer med eieren av kassen?
  Politiet fant han jo til slutt, og kommer hjem med ham hva skjer da?
  Bjørn ingvaldsen har virkelig fått til en bra spenning bok.
  Denne vil jeg anbefale barn i 7-12 alderen. jeg gjir den terning kast 4.Det var min tanke om boken.

 363. EN TENKT FORTELING OM ET BARN

  TERNIGKAST 4

  Det starter med at Marcus roper Alvin. Og Marcus spør om han vil henge så drar di til butikken så kjøper Marcus is til Alvin. Men så sier Markus til Alvin siden jeg kjøpte is til deg må du gå inn og hente en øl til meg.

  Jeg synes teksten var upassende fordi det handlet om stjeling og rusmidler. Den passer ikke for barn og det er ikke noe jeg hadde valgt sel og lese. Det er ikke bra for barn og høre om rus midler fordi de kan tro at det er bra. Jeg likte den også ikke fordi den var så kjedelig i starten og jeg skjønte ikke slutten og Marcus er en dust og Alvin må stå opp for det han mener

  Tekstens eneste styrke er at den har et viktig emne men jeg synes ikke at den bør vinne bokslukerprisen

 364. En tenkt fortelling om et barn:
  Teksten handler om en gutt som heter Alvis. Han kommer i en del trøbbel og en vanskelig situasjon.

  Jeg synes teksten var spennende og underholdene men, også litt forutsigbar jeg viste liksom ikke hva som skulle skje før det skjedde. Men det var det som gjorde den så spennende …

  Jeg synes det var litt dumt at Alvis tokk øl fra butikken, men det var litt bra også fordi han kom jo i en del trøbbel etter det han hadde gjort … kanskje forfatteren har prøvd å få fram en moral. (Hvis du stjeler får det konsekvenser.)

  Alt i alt er boken veldig bra og passer for barn fra 9 til 12. Etter jeg har lest det utdraget har jeg lyst til å lese resten av boka! Jeg gir boka terningkast 5!

  Eira 6C
  Bestum Skole

 365. Bok: En tenkt fortelling om et barn – Lydighets prøven
  Skrevet av: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Lydighets prøven handler om Alvis, som er en gutt som har det veldig vanskelig. Han bor sammen med moren og stefaren Duncan som jobber på museet og er interessert i munker På begynnelsen av utdraget kommer Marcus (som er broren til Max) og noen andre gutter med avis kurv og sykler. De drar til butikken og kjøper is. Marcus lurer Alvis til og stjele øl, og får Alvis i masse trøbbel. Jeg synes ikke det var det mest spennende utdraget. Det var litt forvirrende og litt kjedelig. Jeg gir det terningkast 2 1/2.

 366. Tittel: en tenkt fortelling lydighets prøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: drama
  Terningkast: 6

  Jeg likte denne boka for den var spennene og morsom.

  Alvis er en ganske stor gutt han er tolv år og det handler om at han får en venn som het Markus. Markus var ikke så hyggelig han prøvde å lure Alvis fordi ham var lett lurt. Så Markus spurte Alvis om han hadde lyst på is Alvis likte is så ham sa ja. Etter de hadde kjøpt is gikk de ut og sa at Alvis måtte hente øl til dem så det gjorde ham og mannen fulgte etter ham til ham gikk til en parkerings plass ham så at ingen fulgte ham, så Alvis gikk hjem og der spiste de etter middagen gikk Alvis opp på rommet sitt og slappe av til ham hørte noen nede ikke moren sinn ikke pappaen sin det var mannen fra butikken han løp ut på tarasen ned trappen til gresset og in i skogen også kom han inn i naboens hus og han så en boks som han la seg i, men ham måtte veldig på do. Han viste at ham ikke kunne gå hjem så ham bare tissa på seg.

  Jeg syns at boka var kul jeg likte delen ved ham tissa på seg og han tenkte at en dame ropte Alvis tissa i graven jeg synes at boka var morsom og spennene. Jeg synes at Dunken var slemmest.

 367. Bok: En tenkt fortelling om et barn – Lydighets prøven
  Skrevet av: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Lydighetsprøven handler om Alvis, som er en gutt som har det veldig vanskelig. Han bor sammen med moren og stefaren Duncan som jobber på museet og er interessert i munker. På begynnelsen av utdraget kommer Marcus (som er broren til Max) og noen andre gutter med aviskurv og sykler. De drar til butikken og kjøper is. Marcus lurer Alvis til og stjele øl, og får Alvis i masse trøbbel. Jeg synes ikke det var det mest spennende utdraget av de jeg har lest så langt. Det ga ikke helt mening, og var litt kjedelig. Jeg gir det terningkast 2 1/2.

 368. Lydhetsprøven

  Jeg synes denne boken var litt dårlig fordi det var ikke så mye drama og jeg synes den var litt rar.
  Jeg synes teksten blir dårlig fordi den er litt kjedelig men kanskje hvis jeg leser hele boka kanskje den ikke hadde vært så veldig kjedelig. Så jeg opplevde en rar bok men litt morsom også. Uansett om jeg ikke likte boka så mye synes jeg dere burde lese den fordi den var litt morsom. Jeg synes det var dårlig gjort av Marcus og si til Alvis at han skulle stjele. Men jeg synes Alvis kunne stått opp for seg selv da Marcus spurte om han kunne hente drikke til han. Den slemmeste personen i boka synes jeg er stefaren til Alvis Duncan. Han kjefta på Alvis kjempemye. Neste gang vil jeg at boka skal ha litt mer action og på slutten vil jeg at den skal være litt mindre rar. Jeg gir denne boken en 4 ut av 10.

 369. Lydighets hets prøven.

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Sjanger: Drama

  Boka heter «En tenkt fortelling om et barn» .Det handler om et barn som heter Alvin. Han har ikke noen venner på hans alder, så når Marcus spør om han vil henge så vil jo han det, men noe dumt skjedde.

  Alvin satt bak på sykkelen til Marcus mens de kjørte ned til kiosken. Marcus og alle vennene gikk inn for å kjøpe is. Når han kom ut hadde dem også kjøpt is til Alvin. Når de var ferdige med isen spørte Marcus kan du hente noe til meg. Alvin sa hva da? Bare litt øl. Så klart ikke sa Alvin. Bare litt. Da blir vi kompiser. Greit da. Alvin gikk å henta litt øl i en pose og prøvde å gå ut. Alvin ble stoppa av en man men han bare løp. Når han kom hjem hadde han gjømt ølen. Plutselig når dem spiste ringte det på døra. Det var mannen fra butikken. Alvin løp ut baksiden igjennom mange sine hager og in i en tom ute boks. På morningen så vekket politie Alvin og tok med ham hjem. Duncan som er ste faren til Alvin sa:Jeg skal lære deg lydighet.

  Jeg synes bokan var super bra. Den var både spenndene og ekkel på samma tid. Jeg synes at det var den beste boka hittil i bokslukeprisen. Jeg anbefaler deg å lese den. Jeg gir 🎲 6

 370. Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Navn: En tenkt fortelling om et barn

  I denne boka er det en gutt som heter Alvis og er 12 år, han har en mor som har fått seg en ny kjæreste men han er ikke så snill. Alvis er veldig lettlurt og han er desperat etter venner. Endelig har han fått noen venner men så får Marcus han til og stjele en ølpakke hvis han skal være venn med dem. Han sjal og løp ut til dem og så gjemte han seg i en putekasse og pisset i den men så blir han tatt stefaren. Han blir sint og så når utdraget slutter så sier han’ JEG SKAL VISE DEG LYDIGHET’. Og så slutter utdraget.

  Jeg synes boka var kjempebra fordi den hadde humor i seg og den var bra skrevet. Min favorittdel var når han pisset i pute boksen fordi det var så morsomt når han sa at han måtte tisse skikkelig så bare gjorde han det. Dette er mitt favoritt utdrag ut av alle vi har lest til nå.

  Jeg anbefaler denne boka til folk som liker bøker som har masse humor. Vis jeg kunne ha boka hadde jeg lest den og jeg gir denne boka terning kast 6.

 371. Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Bokens navn: En tenkt fortelling om et barn (lydighetsprøven)
  Hovedkarakterer: Alvis, Marcus, Duncan, og Mor

  Denne historien er ikke en sann historie, men lignende har sikker skjedd før. I tillegg til det er ikke Alvis en virkelig person. De store guttene utnytter Alvis, men de er heller ikke ekte karakterer. Stefaren til Alvis er opptatt av munker og jobber på museet. Denne boka handler om et tenkt barn som har det vanskelig hjemme, og når moren til Alvis skal flytte inn sammen med stefaren Duncan, går alt sammen fra vondt til enda verre.

  Jeg synes at denne boka er en soper bok fordi den inkluderer humor, drama, ord som blir lite brukt (som gjør at den killer seg ut fra alle de andre bøkene), i tillegg til at den alt dette er den masse annet fint også…

  Jeg anbefaler denne boka for alder 4-15-åringer, fordi den kan være morsom for de eldre, og lærerik for de yngre. I tillegg synes jeg at denne boka er veldig fin om du nettopp har blitt mor eller far og ikke finner noen bøker å lese for barna sinne.

  Jeg gir denne boka en sekser i terningkast… eller 6+ egentlig da!!!

  Anmeldelse skrevet av: Amelia Justine i Gamle Fredrikstad

 372. Lydighetsprøven

  Forfatter:Bjørn Ingvaldsen

  Sjanger:Drama

  Boka handler om en gutt som heter Alvis. Han har ingen venner på hans alder, og derfor leker han med de mindre barna. En dag spør en eldre gutt som heter Marcus om Alvis vil være med til butikken med han og kompisene. Marcus kjøper en is til Alvis. Etter de har spist isen forteller Marcus at Alvis må gå inn i butikken å stjele øl. Alvis gjør som Marcus sier og går inn i butikken. Når han kommer ut av butikken tar Marcus ølen og sykler avgårde. Når han kommer hjem ringer det på døra. En mann fra butikken står der. Alvis løper til naboen og gjemmer seg i putekassa hans. Alvis må sånn på do at han tisser i putekassa. Mannen som bor i huset ringer til politiet og sier at gutten de leter etter er i putekassa hans. Moren og stefaren til Alvis er veldig sinte. Stefaren Duncan spesielt.

  Jeg syntes boka var veldig spennende og litt morsom. Jeg ble litt overrasket over slutten og hadde lyst til å lese mer.

  Boka passer for de som er fra 10-16 år. Boka er litt voldelig og passe for de som er eldre. Jeg gir den 🎲 5.

  Av: Ulrikke

 373. Bokanmeldelse

  Boka heter «Lydighets prøven en tenkt fortelling om et barn» og er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Det er en dramabok.

  Det er ikke en sann historie. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis og moren hans har akkurat flytta inn til stefaren hans, Duncan som er veldig opptatt av munker. Men alt er ikke helt bra når de flytter inn sammen. En dag spør Marcus om Alvis vil være med han og to andre gutter. De drar til butikken og kjøper is. Etter det spør Marcus Alvis om han kan gå inn i butikken og ta litt øl. Alvis sa nei først men Marcus lurte han på en måte så da gikk Alvis inn i butikken. Han hadde fått en pose han skulle putte ølpakker i. Når han går ut blir han stoppa av butikksjefen som hadde sett på overvåknings kameraer at han hadde tatt øl. Alvis nekta for det og løp ut av butikken. Han ga posen til Marcus og gutta og stakk av. Han gjemte seg og senere ut på kvelden fant politiet han.

  Jeg syns at boka var bra fordi den var spennende, morsom og den hadde mye drama i seg. Jeg likte den delen når han stakk av og lagde unnskyldninger. Jeg syns ikke at utdraget var så bra helt i slutten fordi jeg har veldig lyst til å finne ut hva som skjer videre med han når Duncan skal vise Alvis hva lydighet er.

  Jeg anbefaler boka for de som liker drama. Jeg likte boka godt og gir den terningkast 5.

 374. Lydighetsprøven. En tenkt fortelling av et barn

  Denne boken er skrevet av: Bjørn Ingvaldsen

  Boken handler om en gutt som heter Alvis. Alvis flytter inn med moren til den nye stefaren hans og det går fra vondt til være for han. Han går hjem fra skolen og så roper en gutt bak i fra. En av dem kjøper is til han, det var Marcus. Da sier Marcus at de er kompiser nå og at de må gjøre snille ting for hverandre. Marcus sier at Alvis skal hente øl til han. Alvis henta ølet til Marcus og de andre guttene. Da ser butikkmannen han og løper etter han. Alvis gir ølet til Marcus og guttene, og så stikker de fra Alvis. Alvis løper hjem men butikk mannen finner huset hans og han løper og gjemmer seg. Han pisser på seg i gjemmestedet og politiet finner han. Når han kommer hjem så er alle sinna og han hører at folk roper Alvis Piss ute. Når han kommer hjem så begynner moren hans og spør ham og han svarer ikke. Duncan sier at han skal lære hva er lydighet her!

  Det var her utdraget sluttet . Jeg syns boken var veldig spennende og med litt drama. Boken høres ikke så bra i begynnelsen men den drar deg inn etter vært og da er du i en verden og føler nesten hva som skjer ( unntatt piss delen ).

  Denne boken passer for 8-12! Jeg gir denne boka terning Kast 6/6

 375. En tenkt historie om et barn

  Forfatteren heter Bjørn Ingvaldsen. Historien handler om en som heter Alvis, Alvis har ikke veldig mange venner etter at han flyttet fra leiligheten og in i et hus med moren, stefaren og søsteren sin. Han kom til å snakke til noen eldre gutter som tvang ham til å stjele øl for dem, og de for ham til å ta al kjeften for dem.

  Jeg synes ar denne boken var den beste boken vi hadde lest så langt, fordi det var mye drama akkurat som som de sa. Jeg synes at denne bokens alders grense burde være ni år på grunn av at en gutt stjeler og blir tatt for det. Det jeg mener med det er et at andre barn burde ikke bli frista av det og stjele selv. Jeg synes også at hvis det er barn som eldre en tretten år burde de ikke bli fristet til å gjøre det samme som de eldre guttene i boken. Men denne boken var helt top og jeg gir den fem stjerner, fordi jeg synes at den var veldig spennende og kunne ikke blir bedre. Dette er min mening andre kan ha andre meninger om boken.

  Over helle denne anmeldelsen synes jeg at denne boken var perfekt, og jeg kunne ikke vert mer glad for å ha lest den. Men som jeg sa så kan andre ha andre meninger en det jeg har.

 376. Bokanmeldelse om
  Lydihetsprøven

  Informasjon:
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Tittel: En tenkt fortelling om et barn: Lydihetsprøven
  Sjanger: Drama

  Denne boken handler om en gutt som er 11 år som heter Alvis. Han har det ikke så bra. Han bor sammen med moren hans, men nå skal stefaren hans Duncan flytte in med dem. Og som det ikke var nokk som det var, ble det enda verre.

  Jeg synes at denne boken var veldig bra. Jeg synes det fordi selv om det er oppdiktet så er den veldig realistisk også og fordi den er ganske seriøs i forhold til de andre. Jeg gir denne boken terningkast 4 1/2

 377. jeg synes boka var spennene fordi du viste liksom ikke hva som skjedde etter at alvis hadde stjålet ølet. jeg synes at alvis skule ha sakt at det var de store guttene som sa at han skule stjele ølet. jeg gir terningkast 5

 378. Jeg synes boka var trist og spennende fordi jeg elsker triste bøker, og jeg vil vite hva som skjer videre i boken. Jeg likte ikke de guttene som tvinget han til å stjele øl! Og at de ga han is bare sånn at han måtte gjøre noe tilbake! Og når jeg leste denne boken tenkte jeg: tenk om jeg var i denne situasjonen. Det hadde ikke vært så morsomt..får å si det sånn. Men selvom denne boka gjorde meg litt sur så vil jeg lese videre siden den sluttet så brått. Og jeg lurer på hva som skjer..kommer barnevernet?..Blir moren og Duncan skilt? Det vil jeg gjerne vite! Jeg gir denne boken terningkast 8!

 379. Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn.
  Jeg synes at boka var bra, og spennende, men også trist
  Den var litt rar, og det handlet litt masse om piss
  men boka var bra siden den er fortellende den forteller oss at det faktisk er barn i denne verden som faktisk har det sånn at de blir utnyttet til å stjele eller gjøre noe de ikke vil. Den var ganske spennende fordi han ble sett da han skulle stjele øl og han sprang bort fra en butikkmann som skulle sikkert ringe politiet men jeg lurer på hvorfor alarmen ikke gikk? da han tok noe som ikke hadde blitt skannet det var noe forfatteren skulle skrevet om. men boka var trist fordi man forstår jo ikke hvordan det er for de personene fordi det har aldri hendt med oss. vil gjerne lese resten av boka. Terningkast 4!

 380. Jeg syns boka var bra, jeg likte ikke at de større guttene fikk Alvis til å »hente» øl til dem, det var trist:( Jeg syns ikke man skal lure mindre til å hente øl, det er bare slemt. Jeg ble sjokket når butikkmannen var hos Alvis og ville snakke med moren. Jeg har lyst å lese boka får å vite hva som skjer. terningkast 4

 381. jeg synes det var trist at Alvis ikke hadde det bra og at de store guttene brukte han til å få seg øl. jeg likte ikke at foreldrene til Alvis ikke forstod at han ikke hadde det bra. jeg kunne godt tenkt meg til å lese hele boka jeg tar terningkast 4,5

 382. Jeg likte boka fordi:
  det var alltid noe som skjedde…

  Jeg likte ikke boka fordi: den var veldig trist og jeg synes Alvis var litt dum som gikk inn i butikken for å «hentet» øl, men vi vet jo ikke hva denne Duncan gjorde.
  terningkast: 2

 383. Jeg likte ikke boken fordi den handlet om tyveri og den slaks.
  Boken var både spenende og trist.
  Jeg likte boken lit fordi den fikk meg til og ville lese resten.
  Boken var ikke i min stil.

 384. Boka handler om Alvis ble lurt til å stjele øl av noen eldre gutter når,han kom hjem kom butikk manen da løp Alvis og hjemte seg. Han begynte å tisse så sovnet han. Han ble veket av et politi . Boka var spennende nesten helle tiden. Forfatteren var veldig flink til å beskrive boka. Jeg vil i denne boka 4 og en halv

 385. slutten var veldig bra og fikk meg til å ville litt kjøpe den men selve innholdet var ikke veldig bra. boken var bra beskrevet men tittelen passet ikke helt.

 386. jeg syns det var morsomt at han prøvde og stjele øl, siden han faila. boka får 6-10 siden den var morsom.

 387. det var mye som kunne vært veldig anneledes. men jeg syntes det var vanskelig og legge teksten fra pc bort. den var også morsom. jeg gir den 6-10

 388. Tittel: Lydighetsprøven En Tenkt Fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvar losen.
  Sjanger: Drama.

  Boka lydighetsprøven handler om Alvis ble lurt av noen fake kompiser. De ropte på Alvis alle guttene hadde sykkel unntatt Alvis de spurte Alvis om han ville bli med til butikken Marcus spurte om Alvis ville sitte bak på sykkelen så gikk alle til butikken å kjøpte is og Marcus kjøpte is til Alvis.

  Jeg synes at det var bra bok fordi den var spennende. Jeg vil gi den terning kast 6.

 389. Den var trist men veldig bra,jeg syntes dette var det beste utdraget i bokslukerprisen

 390. denne var veldig bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! den får en 6-er btw

 391. Jeg elsket boka fordi den var så spennende, den er veldig lett og leve seg inn i boka sånn som jeg gjorde. Den ble bare mer og mer spennende jo mer jeg leste. Jeg anbefaler boka fra alder åtte til tolv år. Jeg gir boka terning kast seks.

 392. Tittel: Lydighetsprøven en tenkt fortelling om en barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen.
  Sjanger: drama.
  Boka handler om en gutt som heter Alvis og to gutter som er Støre en han.
  Først so kjøpte de en is til Alvis.
  Og etter på sa de til Alvis at Han skulle stjele øl fra butikken.
  Og han sa at han skal stjele for de.
  Men når han gjør det så kamera Set han.
  Så kom det et mann etter han fordi han har Set alt.
  Og det gutta gikk bare vekk fra han.
  Også møtte Alvis løpe vek hjem.

  Min mening om boka: jeg syntes boka var gøy.
  Men det var ikke så veldig mye drama i det. Det var mer spenning i det.
  Boka passer til noen som liker spenene bøker.
  Jeg gir terning kast 5.

 393. Lydighets prøven

  Tittel: En tenkt fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen.
  Sjanger: drama.

  Boka handler om en gutt som heter Alvis. En dag ropte noen på han, det var en større gutt som heter Marcus og to andre. De hadde sykler alle tre, de syklet til butikken og de kjøpte is. Plutselig sa Marcus: kan du gjøre meg et tjeneste? – Hva da? sa Alvis. – Hente noe inni butikken. – Hva da? sa Alvis, bare noen bokser øl. – Nei det kan jeg ikke sa Alvis. Noen minutter senere sa han okay da, så fikk han en pose av Marcus. Han sa: fyll denne så løper du bare forbi kassene. Det blir mer og mer spennende.

  Jeg synes at boka var veldig spennende, spesielt når Alvis løp forbi kassene og hadde blitt sett på kamera. Det var heller ikke veldig mye drama, men mer spenning. Boka passer for barn som liker spenning. Jeg gir boka terningkast 6.

 394. SINSYKT BRA BOK! Å fy søren det her var bra! Når de sa at Alvis måtte stjele øl, så kjente jeg at jeg måtte lese videre. De som laget denne boken har gjort en bra jobb, når det gjelder drama og spenning, bra jobbet, du har gjort en bra jobb.

  Terningkast🎲 6 lett.

 395. Boken var spennende og jeg hadde litt lyst å lese mer å finne ut hva som skjedde. Men det var noen ting som kunne vært litt annerledes. Jeg vil gi boken terningkast 4.

 396. Hei, denne boken var ganske spennende fordi Marcus sa til Alvis at han måtte «hente» noen øl bokser fra butikken fordi han hadde Spandert en is til Alis, men det var jo egentlig å stjele. Jeg synes synd på Alvis fordi han kunne jo ikke si nei fordi hvis han hadde sagt nei ville de ikke vært kamerater lengre, og etterpå gjore han faktisk det. MEN når han kom ut av butikken var de ikke der, det var trist. 🙁

  Jeg gir denne boken terningkast 5!

 397. Jeg synnes at boka var dårlig dette er ikke en bok for barn de snakker om lyving, stjeling og ØL liksom e det någe for barn. terningkast (2)

 398. jeg synes boken var helt grei, de burde uttrykke mer følelse .
  Boken var spennende men også litt kjedelig.

 399. Jeg likte boken veldig godt siden han gjorde noe dumt og at butikk mannen ble så sur.
  Jeg likte godt slutten. for de jeg lurte på hva som kom til å skje med han.

 400. Hei,
  Jeg likte boken ganske godt og jeg synes alle burde lese boka. Jeg anbefaler denne boka for både jenter og gutter far 8 – 12 år. Det som var litt kjedelig var at det de svarte det samme nesten hele tiden. Men det var veldig kjekt å få en følelse for å lese mer og mer.

  Denne boka var Bra
  Jeg gir ternekast: 4

 401. Boka var super for man fikk medfølelse for Alvis. Man kan kjenne igjen at Alvis ikke har så bra inni seg og prøver å skaffe seg nye venner.

 402. Jeg synes boken var spennende og trist! Hvorfor kunne ikke Alvis bare si at det var Marcus som sa at han skulle stjele øl! Passer for barn mellom 8 og 13 år. jeg gir terningskast: 6!!

 403. Vi i 6D synes at utdraget var spennende. Det var spennende da han stjal øl, og han som jobbet i butikken kom hjem til Alvis. Det var morsomt da Alvis lå og gjemte seg i putekassa, og han tissa på seg. Den handler om noe som kanskje ikke skjer så ofte i virkeligheten, og den er derfor litt vanskelig å sette seg inn i.

  Vi anbefaler den til barn mellom 8-11år. Vi gir utdraget terningkast 5.

 404. Jeg syntes at boken var veldig bra. Boka var om Alvis som ble lurt av noen ‘Kompiser’ til og stjele øl. Så drar han og gjemmer seg. Man hører jo mye om at folk stjeler øl og sånne ting men nå fikk vi høre det fra perspektivet til den som ble lurt. Jeg likte også at utdraget sluttet ganske brått så jeg fikk veldig lyst til og lese mer av boka.

 405. Bokanmeldelse

  Veldig bra for det var bra:P
  Ville at det skule være bedre for side<3

 406. bokslukerprisen

  jeg syns boken var veldig bra fordi noen får Alvis til og hente øl og han gjør det. også var det noe i boken som gjør at jeg vil lese resten men jeg vet ikke va det er. og utklippet var veldig bra.

 407. jeg synes boken var veldig bra for de han tok en øl boks og pisa i en pute kasse og ble lurt av en som het markus.

 408. den boka var kjedelig får at det ike var gøy vet du om noen som heter emilia norhe

 409. denne boka er helt fantastisk det er supert at han skriver om et så viktig tema

 410. Andreas (Brånås skole) oktober 22 2017 11:29 pm sier: dette var bra men jeg likte ikke at de store guttene utnyttet Alvis. Det var mye bra i boka og mye humor der. Jeg gir den terningkast 5.

 411. Dette var en bok som engasjerte alle elevene i klassen. Selv om det ikke var mange detaljerte skildringer i utdraget, så klarte forfatteren å få elevene til å kjenne seg igjen i miljøet, og de levde seg inn i handlingen. Mange kunne tenke seg å låne boka for å finne ut hvordan det går videre med Alvis.
  Mange av elevene synes ikke forsiden passet til boka. De endret ikke synet på det selv om vi snakket om at en «grå og kjedelig» forside kunne være et virkemiddel for å få frem handlingen.
  Grunnen til det er at de mener det er synd at mange (de fleste) går forbi denne gode boka når de ser den i butikken eller på biblioteket.
  Førsteinntrykket er viktig ved valg av bok!

  Passer for begge kjønn i aldergruppen 10-13 år.
  Terningkast 6

 412. Den var veldig bra fordi den var spennende. Den handlet om tyveri og utpressing. Det var litt morsomt at han tissa i putekassa.
  På avstemningen i klassen var det delte meninger, fra dårlig til super.

 413. Den var kjempebra! Først så tenkte jeg hvordan dette ville gå, og i det neste hvorfor det der skjedde og så avsluttet utdraget bra med at Duncan sier at han skal vise Alvis hva lydihet er…!

 414. jeg synes at boka var gøy men litt kjedelig jeg gir terning kast 6 såå les denne boken ☺😊😀😁😂😃😄😅😆😬😠😕😑😐😯😉😈😇😡😢😴😮😣😤😥😦😧

 415. En tenkt fortelling om et barn er en veldig… veldig… veldig bra bok syntes jeg. første gangen da jeg leste utdraget syntes jeg at det var en litt teit bok, men etter at jeg hadde lest den 3 ganger begynte jeg å få litt lyst til å lese hele boka. når jeg kom til den delen da Alvis skulle stjele øl kjente jeg at jeg fikk litt vondt i magen av spenning. jeg syntes det var litt ekkelt da Alvis tisset i putekassa men jeg er fremdeles spent på hva som skjer videre med Alvis. Også før jeg leste utdraget så jeg nøye på coveret, jeg la merke til at alle andre cover er veldig fargerike og fine i mens dette var bare grått med litt tekst på. Det coveret gjør at man tenker at boka er enten skummel eller trist, men hvis du leser boka så ser du at den ikke er skummel og ikke trist. jeg har veldig… veldig… veldig… veldig lyst til å lese hele boka. Jeg anbefaler den til deg hvis du liker sånne typer bøker. jeg anbefaler den til alderen 9+ Jeg tenker at jeg gir terningkast…hm…jeg må tenke meg litt om… hm… 5!!!!!! ^_^

 416. Coveret så ikke så morsomt ut. Men det passer til boka. Jeg likte da alt var bra. Da de spiste is og sånn. Men da de sa at han skulle hente øl, da ble det litt ubehagelig å lese. Det var bra at han sa nei men han sa ja etter på fordi han ville ha kamerater. Og jeg skjønner ikke hvorfor han løp og løy. Jeg tror det er noen som er enige med meg at det var litt ekkelt da han tisset oppi kassen. Boken passer for 9-12 år. Terningkast 5,5.

 417. jeg likte veldig godt denne boken den var spennende.
  jeg likte ikke han Duncan. han var ikke snill.
  jeg likte at det var spennende.
  jeg ble overasket når han sa ja til og stjele
  jeg vil lese helle boka terningkast 6 av 6.
  jeg anbefaler fra 9 til 13 år
  jeg tror man kan lære av boken og IKKE stjele og få noen til og få deg til og gjøre det. OG tenke hvis noen gjør noe sånt med deg og sier du må hente øl eller andre ting til meg uten å få med penger så kan man ikke gjøre det fordi det er ikke lov. Så kanskje man vet det litt mer da.

 418. Jeg likte boka veldig godt. Den handler om noe viktig. Det er ikke lov og stjele. Jeg tror at Alvis ikke har så mange venner, så det er derfor han stjal øl til de store for at de skulle fortsette og være venn med han, vis jeg hadde vært i en sånn situasjon hadde jeg sagt «nei, det er ikke lov og stjele» hvis det er noen som stjeler og ikke vet hva som kan skje, så burde de lese denne boka. Jeg har veldig lyst og lese hele boka. Jeg syntes at coveret skilte seg ut fra de andre bøkene vi har i bokslukeprisen. Man visste liksom ikke hva den handlet om. Jeg anbefaler denne boka for 9-13 år. Jeg gir terning kast 6 ;D

 419. Jeg syntes boka var fin men litt trist at Duncan slo Alvis.
  Jeg syntes det var litt morsomt at Alvis pissa i putekassa.
  Jeg anbefaler boka for andre på min alder.
  Terningkast 5.

 420. Eg likte ikkje boka så godt fordi den var lit meir guttete og voksen. Boka passer best for 5 og opp over (gutter). Terningkast 3.

 421. Boka var ekel. Boka var lit morsom. Eg vil lese boka vidare. Boka kunne vert bedre. Boka paser til 7-10 klasse. Eg gjer boka terningkast 3

 422. Eg syns boka var kjekk og spennande. Den passer for barn fra 6. Til 8. Eg gjer boka terningkast 5.

 423. Eg likte boka fordi han var kjekk og boka passer til 6- 8 klasse og eg gjer tarninkast 5

 424. Eg synest boka var veldig morsom og gøy fordi dei sa vet ikkje mange ganger og boka er eit forbilde på at andre ongdommer ikkje skal gjøre det eg synest boka passer for dei mellom 9-12

 425. Det var ei spennande bok, men det var nokon voksen ting i den.
  Den var barnesleg når dei snakka om tiss og slik.
  Eg gjer boka terningkast 5.
  Eg synest boka passer til unger i 6.kl til videregående.

 426. Lydighetsprøven er en bra bok syntes jeg. den er spennende og anbefales for 9-12 år. den handler om øl-stjeling-luring og sist men ikke minst tissing. jeg selv har veldig lyst til å lese den. lydighetsprøven handler om Elvis en gutt som har det dårlig og Duncan som gjør alt enda verre.

 427. Jeg likte boka for den var morsom da han tissa i kassa. Men det var litt ekkelt å. jeg syns synd på Alvis da Duncan slo han jeg gir terning kast 5. boka burde være anbefalt for 10-15 år.

 428. Veldig rørende bok med et alvorlig tema. Eg vil lese meir. Terrningkast seks.

 429. Klassens meining (gepard): Me var veldig einige om denne boka. Alle stemte på anten veldig bra eller super fordi den tar opp eit viktig og alvorleg tema og me kan læra mykje av denne boka.

 430. Denne boka likte vi! Elevene var veldig begeistret over at han tisset i putekassa. De syns det var spennende når han stjal øl, og brukte ordet dramatisk om situasjonen der han ble spurt av mora si om hva han hadde gjort. Klassen anbefaler boka, og syns den var veldig bra!

 431. Nøkkelord

  Alvis, Marcus, Duncan, Stjele, Øl, Butikkmann, Løpe, Dusje, Hjem, Terrassen, Kasse, Tisse, Politi, Kjeft.

  Samandrag

  Lydighetsprøven handler om ein gutt som heter Alvis som var på vei hjem så var det ein gutt som heter Marcus som ropte på han, som var broren ein som het Max, Marcus ville bare være kamerat med Alvis men egentlig ville han bare få Alvis til og stjele øl til seg sjøl så han fikk te slutt Alvis til og gjøre det men når han skulle gå såg ein butikkmann han og han sprang vekk ga ølen til Marcus og stakk hjem så gjekk han og gjorde lekser så var det middag og så ringte det på døren det var butikkmannen Alvis sprang forsiktig ut terrassedøra og gjennom hagen og hekken og så løp han inn i nokon andre sin hage og la seg oppi ein kasse så måtte han tisse det bare kom og så til slutt sovnet han og nokon fant han det var mannen som eide huset og hagen sammen med ein politidame politidamen fulgte Alvis hjem der han gjekk i dusjen først og så lurte moren på kva han hadde gjort og til slutt fekk stefaren duncan nok og ville vise Alvis lydighet.

 432. Jeg ble irritert over at broren til Max fikk Alvis til å stjele. Jeg ble overrasket over at mannen som eide putekassa sa sonne ting til Alvis , han er jo bare et barn. Jeg synes boken var veldig bra og tror at vi kan lære noe av den. Slutten var spennende og jeg får lyst til å lese mer.

 433. Jeg Synnes ikke at boken her var så veldig bra men den var litt morsom fordi……..Nei den var egentlig ikke noe morsom
  2/6

 434. Boka handler om en gutt, Alvis, som ikke har det så bra, hverken på skolen eller hjemme.
  Jeg synes boka virker trist fordi at han blir utnyttet så lett. Det er fordi når noen sier at de er venner så ønsker han å få venner så mye at han gjør det de sier at han skal gjøre. Hjemme har han en stefar som ikke virker hyggelig. Han virker sint når han kaster tingen i gulvet og skal vise Alvis hva lydighet er.

 435. Eg likte boka fordi ho var spennande og eg liker drama bøker veldig godt. Eg vil lese heile boka , fordi eg vil vite hvordan den slutter , eg vil anbefale boka til dei som liker drama bøker. Eg vil gi denne boka terningkast fire og eg vil sette den på passe bra eller dårleg.

 436. Eg synstest utdraget var litt forvirrende og rar. Det kunne vêr litt meir beskrevne. Eller var det ein super bok, som var gøy og lese. Eg ville kanskje ikkje lese boka for den passer for litt eldre eller folk som leser bøker ofte.
  🎲 3,5

 437. Lydighetsprøven
  Boken handlet om en gutt som ikke har noen venner. Så kommer noen store gutter bort til Alvis (gutten). De spør om de skal bli venner. Alvis er så glad får å endelig få en venn at han helt glemmer alt om alder. En av guttene som heter Marcus («lederen» av guttegjengen på 4 nå) sa: «Blir du med på butikken Alvis?» Han må jo si ja. Alvis hopper bakpå sykkelen til Marcus. Marcus kjøpte is, han kjøpte til Alvis også. Etter de hadde spist opp isen, spurte Marcus: «kan du gjøre meg en tjeneste?» «hva da?» svarer Alvis. «kan du gå inn i butikken å fylle denne posen med øl» Alvis føler seg nødt til å gjøre det og går inn i butikken.

  Denne boken er en klar favoritt av de som har vært med i bokslukerkunkuransen og jeg gleder meg til å se de neste bøkene som blir med. Jeg synes dette prosjektet har vært kjempegøy ,spesielt denne boken. Personlig er jeg en lesehest og tilbringer nesten hele sommerferien slukt inn i en bok. Denne boken vil jeg gjerne lese.

  Boken er kjempebra med litt humor og en håndfull spenning. Jeg gir Lydighetsprøven en 6 fordi det er min type bok og jeg ville bare at den skulle fortsette. Heldigvis for meg sa læreren min Ingrid at hun skulle lese denne høyt får hele klassen men jeg kan ikke vente så jeg skal spørre mamma om å låne/kjøpe boken.

 438. Lydighetsprøven
  Boka handler om en gutt som heter Alvis. En dag kommer noen eldre gutter og spør om Alvis vil være med. De kjøper is til han, men så spør de han om han kan gå inn og hente noen ølbokser til dem.
  Alvis er en gutt som ikke tenker før han har gjort det. Jeg synes synd på folk som blir lurt sånn som Alvis blir. Han har det heller ikke det godt hjemme hos moren og den hissige stefaren. Alvis er en gutt som trenger mye omsorg og varme, men det får han bare hos moren sin. Jeg er bekymret for han. Jeg gir terningkast 5.

 439. LYDIGHETSPRØVEN

  Lydighetsprøven handler om en 12 år gammel gutt som er ganske liten og svak innvendig, og det blir ikke bedre den dagen tre større gutter spør om han vil være med i butikken.
  «Jeg kjøpte en is til deg», sier Marcus i det de setter seg på en benk. Når de nesten var ferdige, kom det to jenter og spurte om de skulle komme på festen. De tre store guttene sa ja. « Alvis!» Roper Marcus. «Siden du fikk is av oss, kan ikke du gå og stjele øl? Hvis ikke, er vi ikke vennene dine lenger». Alvis går inn i butikken. Han vet hvor ølet står.
  Jeg syntes denne boken er veldig bra, og jeg har ikke lest noe lignende. Jeg gir denne boken terningkast 5

 440. Lydighetsprøven
  Boka handler om en gutt som heter Alvis. Han er 12 år og bor med stefaren og moren. Jeg syns han virker barnslig lar seg lett påvirke av eldre gutter. En dag møtte han en gutt som heter Marcus. Han spurte Alvis om han ville bli med til butikken. Da svarte han ja. Da de kom inn, ga Marcus han en is. Etter han hadde spist isen, spurte han om Alvis kunne hente øl til han.

  Jeg syns at boka var bra fordi den handler om noe man ikke skal og derfor er den lærerik. Jeg gir boka terningkast 5

 441. Anmeldelse lydighetsprøven

  Lydighetsprøven var en god bok som kan anbefales til alle. Boken handler om en gutt som blir utnyttet av eldre gutter. Han virker veldig naiv og blir lett påvirket av andre. Hjemmeforholdet er ikke så bra det heller. Han har en stefar som heller ikke er så hyggelig og på slutten av utdraget virker det nesten som om han vil banke opp stesønnen sin for det han har gjort.
  Han gjør nok mange dumme ting, men moren er så og si nesten alltid med han når han har gjort noe dumt og prøver ikke å gni det inn.
  Jeg gir denne boken terningkast 5 fordi bare de beste bøkene får 6

 442. Lydihetsprøven

  Boken handler om at det er noen store gutter som utnytter ham. Det de gjør er å være hyggelige mot ham og kjøper is til ham, men så se de at kan du hente noen bokser øl til oss i butikken. Da truer de store gutta om de ikke skall være vennen hans, og da gjør han det.
  Jeg syntes boken var bra fordi den hadde fin tekst og jeg liker sånne typer bøker som kan skje i virkeligheten. Boken har korte setninger og er lett å lese.
  Jeg får inntrykk av at Alvis er en beskjeden liten gutt som bare leker bed mindre barn som er like barnslig og naiv som han er.
  Moren til Alvis flytter inn oss den nye kjæresten sin som virker gal, opptatt av seg selv, gretten, streng og lite hyggelig. Det blir også bruk av vold fra denne stefaren.
  Jeg syntes også sjangeren passer til boken, spesielt slutten på utraget syntes jeg var dramafull. Det som skjer i denne boken er veldig galt fordi de store guttene bruker en liten svak gutt som er yngre og mindre i hode en andre gutter på hans alder.
  Jeg kikte denne boken og gir den terningkast 5.

 443. En tenkt fortelling om et barn
  Lydighetsprøven
  Bokanmeldelse:
  Lydighetsprøven handler om Alvis som blir invitert av Marcus og to andre gutter til å gå til butikken. Marcus kjøper en ekstra is til Alvis men, Marcus vil ha tilbake en tjeneste. Han spør Alvis til å stjele øl fra butikken. Alvis sier nei flere ganger men til slutt sier han ja.
  Jeg likte boken fordi den var veldig realistisk og noen kan kjenne seg igjen i denne boken. Boken var veldig dramafull og spennende og sjangeren drama passer 100% til denne boken.
  Det er korte setninger som er veldig lett å lese som jeg synes er veldig kult! Jeg har lest bøker der de overdriver for mye så jeg synes det var veldig fint med en forandring.
  Jeg får veldig lyst til å lese resten av boken og når vi får den på biblioteket skal jeg låne den med en gang!
  Jeg gir boken terning kast 6 på grunn av hvor dramafull og spennende boken var! Jeg har aldri lest noe sånt og jeg håper at flere folk lager sånne bøker som denne! <3

 444. Lydighetsprøven handler om en gutt som er litt ensom og forlatt med ikke så mange venner. Han hørte en stemme Alvis her borte han snudde seg og så på gutten.» Markus hva gjør du her» spør Alvis. Markus er storebroren til Max. Markus spør om Alvis vil våre med å leke. Markus og gjengen er noen år eldre en Alvis og selvfølgelig litt smartere i hodet.
  De sykler bort til en butikk og kjøper is. Etter de er ferdig med å spise isen spør Markus Alvis. «Alvis vil du gjøre en tjeneste for oss» «Hva da» «Hente noen bokser øl inni butikken» Først sier han nei, men så overtaler de ham. Han går inn i butikken og rett til ølen, han tar noen øl og legger det oppi posen han hadde fått av Markus og går ute igjen rett før han går ut døra møter han på en butikkmann. Butikkmannen spør om å få se hva han har i posen. «Nei svarer Alvis» og løper. Sett det på sykkelen sier Markus så drar vi vekk herifra.
  Boka hadde ikke noe banning og det synes jeg var litt bra og litt dårlig. Jeg synes boka var spennende og jeg liker spenning veldig godt. Selv om det egentlig var drama som var sjangeren gir jeg boken terningkast 5.

  Bokanmeldelse av Ellef Oldevik Herstad

 445. LYDIGHETSPRØVEN
  Boken handler om Alvis som er 12 år. Han har ingen venner. Men en dag blir han spurt om han ville være venn med noen eldreårige. De kjøpte is til han men så spurte de han om han kunne gå inn å stjele øl til dem fra butikken. Han sa først nei, men så sa han ja fordi han ikke torde å si noe annent.
  Jeg likte boken veldig, veldig godt fordi den var så realistisk. Det samme som skjedde i boken kunne likeså gjerne skjedd i virkeligheten. Jeg syntes boka var en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg har veldig lyst til å lese hele boken en gang. Jeg syntes boken fortjener å bli en superfinalist. Terningkast 5,5

 446. Lydighetsprøven
  Utdraget fra Lydighetsprøven handler om Alvis som er tolv år gammel litt naiv gutt som blir dratt med på en meget alvorlig ting av noen større gutter ledet av Marcus. Guttene spør Alvis om han vil bli med til butikken og Alvis blir selvfølgelig dratt med. De store guttene kjøper is til Alvis. Så sier Marcus at han må kjøpe øl til dem fordi de skal på fest. Da sier Alvis nei, men da sier Marcus at de ikke kan være venner så da gjør Alvis det. Det begynner å pipe når han går ut og Alvis setter bæreposen med øl på sykkelstyret, men gutta sykler og Alvis løper og like bak er en som jobber på butikken.

  Jeg likte utdraget veldig godt fordi det virket veldig realistisk og jeg ble skikkelig revet med av Alvis og måten han oppførte seg mot de store guttene. Alt i alt likte jeg boken meget godt og gir den terningkast 5.

 447. Utdraget om Lydighetsprøven handler om Alvis som er tolv år. Han blir brukt av noen gutter som er større enn han selv til å stjele øl. Alvis vet egentlig at han ikke burde gjøre det, men siden de store guttene sier at de er venner og at de krever noe tilbake for at de kjøpte is til han.
  Jeg synes denne boka er veldig bra fordi det er noe som kanskje kunne skjedd i virkeligheten, og det er veldig synd på Alvis.
  Alvis er en ganske stille gutt som gjør det folk ber han om å gjøre, spesielt når de store guttene spør, fordi hvis han ikke gjør det så er de ikke venner lenger.
  Jeg vil gi denne boka terningkast 5 fordi den var veldig spennende og jeg har veldig lyst til å lese hele boka.

 448. LYDIGHETSPRØVEN
  Boken handler om Alvis, som ikke blir så godt likt blant klassekameratene og leker mest med de yngre barna. En dag spør Marcus, en av de større guttene, om han vil være kompisen hans. Alvis blir sjeleglad bare han hører noen rope navnet hans og blir med til butikken. Marcus kjøper is til Alvis, og de prater sammen helt til Marcus spør Alvis om han kan gå inn i butikken og hente øl i posen han hadde med, løpe forbi kassene og gi den til han. Alvis virker først usikker, men er redd for at de ikke skal være kompiser mer.

  Boken er godt skrevet og en god roman med hendelser som kan skje akkurat nå. Denne boken får en til å tenke over at dette kunne vært meg. Denne boken passer for folk i alle aldre som liker drama og spenning.
  Jeg gir boken terningkast 5.

 449. LYDIGHETSPRØVEN
  Boka handler om en tolv år gammel gutt som heter Alvis. Alvis er blitt lurt av noen store gutter til å kjøpe øl. Butikkmannen så Alvis og politiet kom hjem til Alvis og han fikk kjeft av stefaren Duncan. Personen alvis er en naiv gutt som er liten for alderen. Han her ingen venner så han tar de vennene han kan få.
  Boka var morsom og den var realistisk. Jeg gir den terningkast 5

 450. Lydighetsprøven

  Boka handler om Alvis. Han er litt ensom og henger med de som er litt mindre for det er der han passer best. På mange måter virker han mye yngre for alderen enn det han er .Når Alvis tar en tur ut, hører han en stemme som sier: « Alvis». Det var Marcus og han var med to venner. De dro til butikken og kjøpte is og da de kom ut av butikken, spurte Marcus om en tjeneste.

  Tjenesten var å gå inn i butikken og stjele øl.
  Jeg syntes at når noen spør om å gå inn for å stjele ditt eller datt, da må du ikke si ja. Hvis du er for ung og de som skal ha det er for unge, bør du holde deg unna. Jeg tror moralen i denne boka er å ikke henge med ¨fremmede¨ ungdom og ikke stjele. Denne boka er lett å kjenne seg igjen i. Jeg kjenner meg igjen i noe og det er å møte på folk som prøver å lure deg.

  Boka er bygd opp av små setninger og korte replikker. Jeg gir ros til denne forfatteren for å skrive sånn at det høres ut som Alvis leser fra dagboken sin eller forteller en historie.
  Det likte jeg. Nå har det kommet til terningkastet og denne
  Boka får terningkast
  5

 451. Lydighetsprøven

  Lydighetsprøven er om Alvis som er 12 år og bor med moren sin og leker med yngre og har ingen venner på sin egen alder. De flytter inn hos kjæresten til moren Duncan som er streng og er veldig opptatt av munker. En gang støtter Alvis på storebroren til Jonas, Marcus og vennene hans, de er 16 år. Marcus spør om Alvis vil være med på butikken og kjøpe is. Det får Alvis veldig lyst til. Han nikker. Marcus sier veldig mye navnet til Alvis sånn at Alvis føler seg mer og mer sammen med dem. Når de har kjøpt is og spist den opp, spør Marcus om han kan gjøre en tjeneste for ham. Han spør om Alvis vil stjele øl til Marcus.
  Jeg syntes det var et veldig spennende og dramatisk utdrag som er veldig realistisk og som faktisk kan skje på ekte. Jeg tror flere som har lest denne boka har kjent seg igjen i det de leser. Selv om det ikke har skjedd noe sånt med meg, syntes jeg fortsatt at det er et veldig sterkt utdrag.
  Jeg gir utdraget terningkast 5. Den var veldig bra og er på topp 5 av mine bøker. Jeg syntes denne boka burde vert en superfinalist.

 452. Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen denne boka handler om Alvis . Alvis roper Marcus over veien han lurer om han vil være med å sykle en plass. Alvis hopper på sykkelen så sykler de. Noen av vennene til Marcus er også med han ene vennen sier vi kan jo kjøpe is så sier Marcus det er jo ingen som ikke spiser is . De har kommet fram til butikken og kjøpt seg is plutselig sier Marcus fordi jeg kjøpte is til deg kan du hente øl til meg i butikken . Alvis sier jeg kan ikke stjele Marcus så sier han det er dritenkelt så sier Alvis okay da. Marcus tar en pose fra lomma si den her skal du putte nedi ølen så går Alvis inn i butikken. Han tar ølet i posen så går han gjennom kassen han ser vennene hans gjennom døra så stopper sikkerhetsvakten. Alvis han spør om hva han har i posen Alvis sier ingenting så løper han.

  Jeg synes boka er bra.
  Terningkast: 5

 453. Forfatter: Bjørn Ingvalsen
  Sjanger: Drama
  Tittel: lydighetsprøven

  Denne boken var veldig morsom og jeg anbefaler denne boken til alle som er over 7 år.
  Boken var super men det var mer humor enn drama så det var akkurat ikke så veldig trist. Men det vet ikke jeg noe om for jeg har ikke lest hele boken.

  Jeg likte når de dro og kjøpte is. Da ble han tvunget til og stjele øl. Han ble tatt på kamera og nå han skulle ut ble han stoppet av noen som jobbet der og mannen spurte hva han hadde i posen og Alvis svarte ingenting og mannen sa vi så at du tok øl vi har kamera i øl og brusavdelingen. Og Alvis løp til guttene og dro hjem. Det ble middag og det ringte på døren,mammaen og Duncan åpnet døra og det var han som jobbet på butikken som sto i døra Alvis løp og gjemte seg i en putekasse og politiet kom og fant han. han ble fulgt hjem og ble spurt hvorfor gjorde du det?. Og til slutt skulle han få en lydighetsprøve. Det var ikke bra.

 454. Lydighetsprøven
  sjanger: Drama
  av Bjørn Ingvaldsen.

  Denne boken starter med at noen store gutter kommer bort til Alvis, det er broren til Max, Marcus og noen venner av han. De tar han med på butikken å kjøper is til han med de pengene de har tjent, å nå sier Marcus at Alvis skal «stjele» noen bokser øl. Marcus sier at siden de kjøpte en is til han, så skulle ha «stjele» noen bokser øl til dem, det er vel sånn venner gjør eller? Han går inn i butikken å går raskt til der ølet to. Han tar noen bokser oppi en pose han har fått av Marcus, og stikker! Alvis ser at guttene står utenfor klar med sykkelen, han springer men blir stoppet av en vakt, når han snur seg igjen ser han ikke guttene lengere!!!

  Jeg syntes boken er veldig bra, detter er en fin barn bok som alle kan lese!
  Jeg gir den en sterk 5’er!!