Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017

Historien om Alvis er ikke en sann historie, og Alvis er ikke en virkelig person. Det er heller ikke de store guttene som utnytter ham. Eller stefaren hans, Duncan, som jobber på museum og er opptatt av munker. Lydighetsprøven er en tenkt fortelling om et barn som har det vanskelig. Og når Alvis og moren flytter inn sammen med Duncan går det fra vondt til verre. 

Det var en som ropte på meg fra veien. Alvis, Alvis!

Det var Marcus, broren til Max. Han visste hva jeg het.

Ja?

Jeg gikk bort til ham. Han satt på sykkelen sin. To andre gutter var sammen med ham. De hadde også sykler.

Hei, Alvis, sa Marcus.

Hei, Marcus.

Hva holder du på med, Alvis?

Ikke noe.

Vil du være med oss, Alvis?

Jeg så på de to andre guttene. Begge hadde avisvesker på syklene sine.

Være med dere?

Ja, bare være litt med oss. Være kamerat med oss? Gidder du det?

Ja.

Kult, Alvis. Stilig. Skal vi stikke bort til butikken?

De andre guttene nikket. Jeg nikket også.

Ja, vi stikker til butikken, sa jeg.

De skulle til å sykle.

Du kan sitte på med meg, Alvis, sa Marcus. Hopp opp.

 

Jeg satt på bagasjebrettet og holdt meg fast i Marcus. Alle tre syklet fort. Borte i veien passerte vi Jonas og mora hans. Hun leide ham. Jeg satt på med Marcus.

Skal vi ha is? spurte en av guttene.

Klart vi skal ha is, sa Marcus. Vi fikk jo lønn i dag.

Ja, sa den andre gutten.

De gikk inn i butikken. Jeg ble stående utenfor. De så visst ikke at jeg ikke gikk inn. De hadde fått lønn i dag. Lønn for å gå med aviser. Jeg gikk ikke med aviser. Jeg fikk ikke lønn. Jonas og mora gikk også inn i butikken. Mora sa hei til meg. Så kom Marcus og de andre ut.

Jeg kjøpte en is til deg også, Alvis. Du liker vel is?

Ja, jeg liker is, sa jeg.

 

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

1 170 anmeldelser av “Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn

 1. Dette utdrage var veldig bra, det får meg til og lege boken og finne ut mer om forfatteren. Denne boken får en 5-er av meg, fordi det var nor som kunne har blitt gjort anneledeser.:)

 2. Spennende bok, dette var en bok som var god og som jeg ikke ville legge fra meg🤗🤗. Men det er noen ting jeg kunne forandret på. Terningkast:4

 3. Jeg synes synd på Alvis😕Kunne tenke meg og låne boka, jeg lurer på hva som kommer til og skje🤗 Dette utdraget får en 6 av meg

  • jeg syntes denne boka ikke var så bra men også litt spennende jeg syntes ikke det var så gøy når han stjal øl og gir det til ungdommer

   Og at den kunne være merr spennende jeg gir denne terning kast 2

 4. jeg synes den var spennene og lese den og det med at Alvis det mest spenns stjal øl var det mest spennene i utdraget. her stemte tittelen med utdraget. men det funka ikke å stjele øl i butikken de så han på overvåkniksvideoen at han stjal øl å ble tatt av politiet og moren blir sur. men an burde sagt at det var Marcus som fikk han å stjele, men ellers en bra bok. trennigskast 5 og en halv

 5. Bra! Forfatteren skriver supre bøker og er god til å beskrive følelser! Jeg elsket boka!😇😍😍😍😍😍

 6. jeg synes boka var kjempe kul jeg likte aller mest slutten for den var en spenndene del og jeg håper alle vil lese den.

 7. jeg synes at boka var spennende fordig det kjer mye kult i boka og det er drama jeg vet ikkke hvordan man for så bra ideer.

 8. Veldig spennende bok. Jeg synes litt synd på Alvis da, jeg håper de tre andre blir tatt. Jeg gir den terningkast 5.

 9. Dette r en bra bok(: MEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Den r og kul(((((((((((::::

 10. Jeg synes boken var bra håper politiet får tatt de tre andre Alvis fortjener ikke å bli straffet, jeg håper virkelig at han sier sannheten.

 11. Jeg syntes denne boken var helt OK. Den passet meg ikke så veldig mye og har ikke sånn kjempe lyst til å lese denne boken. Kunne kanskje tatt med litt mere følelser. Denne boken gir jeg en 3-er.

 12. Den var bra, men det var litt annerledes, kul og bra og det ligner ikke på drama men kanskje på Spenning! Kanskje det kunne vært sånn at Vi fikk vita alle navnene på guttene og jeg vil gjerne finne ut hvordan festen blir, og hva Marcus og de andre må gjøre når politiet finner ut hvorfor Alvis stjal øl, Terning kast 5(:

 13. Den var bra, Jeg lurer på om hva Marcus og de andre må gjøre når politiet finner ut hvorfor Alvis stjal øl, Terning kast 5(:

 14. Veldig god bok. Vil gjerne lese mer av denne boken. Stakkar Alvis da.
  Håper de tre andre blir finnet.
  Terningkast 9,4 ut av 10.

 15. Eg synes boka var lærerik og tok opp eit viktig tema.
  Eg synes dei gutane var litt stygge.
  Det var idiotisk av Alvis å stele øl.

 16. Denne boka var kjekk og lese. Eg anbefaler denne boka for de som er over 9 år.
  Denne boka var den rarraste boka noensinne.

 17. Eg syns det her utdraget var meget bra og veldig spennande. Utdraget var realistisk med god historie men han KUNNE ha sagt nei til di større guttene. Eg har veldig lyst til å lese hele boka. 9/10

 18. Jeg synes boken var veldig spennende, den fikk meg til å ville lese mer.
  Boken fikk meg til å like og lese og det trodde jeg aldri jeg ville si.
  Jeg gir den terningkast 6.

 19. Jeg syntes at boka ikke var så god, fordi det var stjeling og de fleste foreldre prøver å lære barna og ikke stjele. Men jeg skjønte ikke hele historien så. Jeg gir den terningkast 4!

 20. Jeg synes at boka var veldig spennende og gøy, fordi at Alvis stjal øl til de eldre guttene. Og at Alvis så butikkmannen komme til huset hans og da Alvis løp ut og gjemte seg i putekassen.

 21. Dette utdraget var bra, det fikk meg til å få lyst til å lese mer. Jeg klarte ikke slutte å lese. Det var veldig spennende slutt. Det at Duncan skulle vise have lydighet er, gjør at jeg nå har lyst til å lese hele boken.

 22. Jeg likte boken veldig godt, fordi den var spennende og det var kult da politiet kom👮🏻. Det var spennede at Alvis gjemte seg i en putekasse og at han tisset på seg. Det var bra at politiet skremte vekk de ungene som plaget Alvis.
  Jeg synes den var super.

 23. jeg elsker denne boka.. ønsker å få den boka men jeg finner den aldri.
  Det er så dårlig gjort hva Alvis gjorde. Han vil komme inn i gjengen. Tror Marcus vil få han i problemer eller bråk.

 24. Nora og Oda skrevet denne anmeldelsen.
  8 i klassen syntes var boka var super, mens 7 syntes den var veldig bra. Vi syntes boka var bra fordi at den hadde veldig mye drama og spenning. Det var ekkelt når han tissa i plastkassa, fordi blandingen av tiss og plast lukter ikke godt. Han ble latt i stikken. Vi fikk innblikk i Alvis sin moral, fordi han sa ting med følelser. Vi syntes navnet på boka passet veldig godt til teksten, fordi den er mørk og grå, og Alvin er trist. Marcus var slem og tvang Alvin til å stjele øl fra butikken og ga han skylda.
  Vi ville gi boka terningkast 5

 25. Jeg synes at dette utdraget var » super!» Fordi det som skjedde her var et godt eksempel på hva man ikke skal gjøre! Man skal ikke tvinge yngre barn for og gå til butikken og stjele eller kjøpe øl/snus eller røyk og sånt. Denne boken var kjempe spennende og gøy og lese! Men det var litt ekkelt når han Alvis snakka om det med tiss. Men jeg fikk så lyst til og lese videre på denne boken!

 26. Jeg likte denne boken fordi den var spennende men det var også ikke bra fordi Alvis stjeler øl til andre og springer vekk og foreldre prøver å få unger til å ikke stjele men de vil kansje gjøre det etter de hadde hørt denne boka. Men den var også god fordi han pisset på seg når han var i putekassen og personen som Eide den ble veldig sur og sint. Og Duncan ville lære Alvis å lye og jeg er enig i ham.jeg gjør terningkast 4!!!!!

 27. denne boka var spennende. Gutten Alvis stjal øl til noen gutter for og bli kompis med guttene. Jeg likte boka fordi den var spennende. terning kast 5

 28. denne boken var litt teit. jeg skjønner ikke hvorfor de stjal øl. Markus var veldig grådig, han var jo ca: 13 år. dette er en bok for barn som liker slemme folk. de barna\tenåringen. stjal jo øl. det er teit at folk skriver om øl og STJELING og at folk stjeler ØL!!! denne boken passer for barn som er 8-11 år. denne boken vill jeg ikke anbefale for barn som er yngre\ eldre en det jeg skrev. denne boken passer for gutter. de snakker jo om piss ( tiss ) jeg gir terningkast:

  3.

  • Jeg syntes at denne boka var dårlig,rar og rar… Alvis var dum som stjal det ølet for Markus. BARE FORDI HAN HADDE FÅTT EN BITTELITEN IS SÅ STJELER HAN ØL FOR DEN »KOMPISEN» HANS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? Jeg likte ikke denne boka. Jeg syntes denne boka passer mest til gutter, og til alder: 8-11.Jeg anbefaler denne boka til.. INGEN!! neida… Men jeg anbefaler ikke denne boka til noen.. Jeg gir terningkast 3.

 29. Den er ganske dårlig syntes eg. Den mangler innlevelse. Den går sånn : Hvor bor de? Vet ikke.
  Det er jo sinnsykt tørt. Den får 2 av meg.☹️

 30. Jeg syns den var spennende og helt super. Det er en bok for 10-99 åringer. Jeg har sååååååååå lyst å lese HELE boka!!

 31. Jeg håper jeg for lest denne boken, fordi den hørtes veldig spennende. På grunn av det med når han skal inn i butikken å kjøpe øl til de store guttene. Jeg tenker at de liksom later som om at de vil være venner med Alvis. Jeg synes at det er dumt at de på en måte tvinger an til å gjøre ting som en egentlig ikke har så lyst til.

 32. Jeg synes det var veldig bra fordi, den var spennde på en annen måte enn skummel måte.(vis dere skjønner.) Det som var spenndende var at han måtte gå inn i butikken for å kjøpe øl og da var det spenndene for man viste ikke hva som skulle skje.

 33. Jeg synes at Alvis ikke hade det så bra fordi han nesten ikke hade venner. Markus var en sleming fordi han sa at vis du vil være venen min må du in og stjele øl. Markus var snill når han kjøpte is. Mora til Alvis var veldig sur fordi Alvis stjal øl.Dønken var veldig sur fordi Alvis stjal øl.

 34. jeg likte den også på grunn av att han tissa i kassa. det var trist att han ble tvunget til å ta øl.

 35. jeg syntes at de guttene ikke er noe Alvis skal bry seg om fordi de kan f.eks gi dårlig innflytelse på han.
  Vis de sier at Alvis skal ta øl så er ikke du noe venner.
  Alvis fortjener mye bedre venner, å ikke folk som ber han om å kjøpe øl.
  Alvis bør kanskje si i fra til moren sin, men kanskje spørre om noen kan passe på han en liten stun sånn at de vet at de ikke kommer til å plage Alvis å ikke skal prøve seg på han.

 36. Jeg synes at utdraget var fin fordi kanskje andre barn opplever sånne ting og når de leser dette utdraget blir de kanskje glad fordi de ikke er de eneste barna som har opplevd det. Jeg synes at dette utdraget var ganske spennende.

  Terningkast : 8/10

 37. Alvis er hoved personen i boka. Marcus og 2 andre roper på han og spurte om han ville henge med dem?

  de tok han med til butikken og kjøpte is, og Alvis ventet utenfor butikken mens Marcus og de to andre kjøpte is. Marcus viste ikke at Alvis ventet ut.
  de kjøpte is til Alvis uansett.
  Guttene spurte om han kunne kjøpe noen øl pakker? han sa nei flere ganger m,en de brukte at de kjøpte is til Alvis og nå må han gjøre noe for dem. og han gjorde det til slutt ble han fanget av politie.

  jeg gir denne boka terningkast 5

 38. Jeg synes at utdraget var fin og spennende fordi kanskje barn har opplevd sånne ting og når de leser dette utdraget blir de kanskje glad at de ikke er de eneste barna som har opplevd det.

  Terningkast : 8/10

 39. Dette var en kjempe gøy bok den var morsom kul og bra jeg likte spesielt slutten men resten av boken var også veldig kul det var kult når de fikk han til og kjøpe øl det der var gruppepress as det var Utrolig at han gikk med på det bare fordi de ga han is de burde iallfall gitt han penger sykt Morsomt ette var en så gøyal bok at jeg gir denne |6:SUPER

 40. Denne boken handler om at en gutt som heter Alfi som er med noen store gutterr som får han til og stjele øl. Han løper fra butikksjefen og gjemmer seg i en kasse, der finner politiet han og han får trøbbel hjemme. I tilleg så har den nye kjæresten til moren flyttet in og det blir en fæl krangel. Jeg anbefaler dennne for barn mellom 10 og 13 år og jeg syntes utdraget jeg hørte var bra.

 41. Jeg synes boken var ganske kul. Jeg synes at Marcus var veldig slem mot Alvis. Jeg synes synd på Alvis. Jeg synes boka passer for barn mellom 10-15 år. Jeg gir terningkast 🎲5. Jeg anbefaler boka.

 42. Jeg syntes den var passe bra fordi boken var veldig rar. Jeg trodde ikke boken skule være slik. Jeggir terningkast 5.

 43. Jeg syns det var ei bra bok. Jeg syns det var ei bra bok fordi det var spenning og ja det var alt. Jeg gir den terning kast 🎲🎲🎲🎲🎲

 44. Elevene synes det ble altfor mange korte setninger. Dette gjorde dem mer ukonsentrerte enn fokuserte.

 45. jeg likte boka fordi at jeg liker triste bøker med litt spenning i. men jeg synes de skulle hatt ett litt lenger utdrag fordi at jeg liksom ikke helt kom inn i boka. jeg vil gjerne lese hele boka sånn at jeg får litt mer med meg. jeg gir den 🎲5

 46. Jeg likte teksten og den var bra skrevet.
  Men jeg syntes utdraget var litt langt

  Terningkast🎲 5

 47. Jeg synes boka virket spennende. Jeg fikk lyst å lese resten av boka. Jeg synes synd på Alvis. Han hadde dårlige kamerater.

 48. Dette var en veldig bra bok synes jeg. Den hadde drama, lett humor og alt som trengs i en bok. Og den handlet om noe ganske alvorlig. Den får terningkast 5🎲 av meg. Bra bok, anbefales.

 49. Jeg synes at boka var sån passe bra og jeg synes at den passer fra 8-13-år.
  Jeg gir terning kast 3 for det er ikke bra og stjele øl.

 50. Vi likte denne boken pga: De tvinge også han til å stjele øl. Den delen var den beste og da han tisset i kassen , da fikk helle klassen latterkrampe. Denne boken var veldig morsom. Vi likte ikke at vennene var slemme og lurte Alvis .Klassen ville veldig vite hva som skjedde videre når Duncan skulle visse han hva lydighet var og hva som skjedde med vennen. 🙂 😀

 51. den var veldig super og jeg elsket historien 🙂 og de en veldig spenenes historie 😀
  10/10 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 B) BD

 52. Jeg syntes boken var super
  fordi den var veldig spennende.
  Jeg fikk lyst til å lese resten av boken.

 53. Æ gir boka super!
  Den va drit bra!
  Den va morsom!
  Æ e itj så glad i temaet «Drama» Men denn hær boka elska æ! 😉

 54. Hallo! Det kan jo ikke ende sånn her da! Denne boka var kjempe spennende! Jeg må låne boka her! Forfatteren har laget det store gjennombruddet for meg. Så takk til forfatteren som har skrevet denne boka og jeg er så glad for at den var i bokslukerprisboka.

 55. Jeg syntes boken var dårlig fordi jeg skjønte ingen ting for det skjede så mye på en gang så jeg skjønte ingen ting. Det var også vanskelig å leve seg inn i det.

  • Jeg synes boka var bra men jeg likte ikke de Marcus og de guttene. Men jeg synes boka var spennende Tommel opp

 56. Jeg likte dette utdraget fordi: Det fikk meg til å tenke på hva som er rett og galt.
  Alvis ville jo ikke stjele men han gjorde det for og ikke miste vennene hans, det var jo de som ville ha det ikke Alvis.
  Jeg vil gi utdraget en sekser og forfatteren har gjort en bra jobb.

 57. En tenkt fortelling om et barn

  Jeg likte boken supergodt fordi den har veldig mye spenning og den er skrevet med mange gode beskrivelser som gjør at det er lett å innleve seg inn i boka. Den er også veldig bra fordi det er ikke alle barn som har det så lett. Og i denne boken kan du se hvordan det er for alvis, som ikke har det så bra.

 58. Jeg likte ikke boken, fordi det var ikke noe spenning.
  Forsiden var elendig det var ikke noen farger
  Det kunne være litt mer informasjon om folkene i teksten.
  Boken var flink til å utvide øyeblikket. Jeg kom rett inni boken med en gang.

 59. Den var veldig spenende, jeg fikk lyst til å lese mer, den dro meg liksom videre. Den var veldig bra. Jeg gir 🎲 6/6

 60. Jeg syntes boken var spenende fordi når alvis skulle hente øl, og når han måtte løpe fra alle. Men det var dumt at han gjorde det kompisen sa man skal jo ikke gjøre det noen andre sier for og vere med dem. Det er jo og stjele. Men boka syntes jeg var bra:)

 61. Jeg likte denne boka lit.
  Fordi Jeg den var bra.

  Fordi den var litt dårlig

  Fordi den var trist

  Fordi den var spennende

 62. Jeg likte utdraget fordi: Det var spennende og gøy. Fordi det var mye gøy i utdraget, og spennende. Jeg syntes det er bra at forfatteren har gjort boka gøy ogsåvidere. Jeg likte at Alvis fikk nye venner og ble kjent med de. Når Alvis ble spurt om han kunne stjele øl ifra butikken tenkte jeg at det er jo ikke greit. Og da fikk Alvis skylden når det var Marcus som sa at det var han. Det er ikke greit. Men han valgte jo og gjøre det selv da, så det er ikke så synd på han.

 63. Jeg likte boken fordi den var spennende og morsom. Det var spennende når Alvis gikk in i butikken og stjal øl. Spesielt da Alvis var i putekassa, i hvertfal da di fant han der.
  Det hvar også morsomt da butikkmannen kom til huset til Alvis. Jeg synger at det hvar domt at Marcus og de andre fikk Alvis til å stjele øl for dem. Boken var veldi bra og spennende jeg gleder meg til og lese mere!

 64. Boka var super, heile klassen fekk lyst til å lese vidare. Og den var spennande! 🙂
  Klasse 6b

 65. – Utifrå coveret og namnet, så såg ikkje boka så gøy ut. Den såg veldig keisam ut.
  – Den gav ikkje så mykje meining.
  – Eg syns ikkje den var så gøy eigentleg, men den var litt gøy for det er noko som kan skje i røynda.
  – Det var veldig teit at han stal øl.
  – Det var rart at berre var ei historie og at det blei påpeika at den ikkje var «ekte».
  – Det står jo at det ikkje er ei sann historie, men det kunne vore det. Det høyres ut som det faktisk kunne skjedd.
  – Eg syns det var litt teit at han berre stakk ut vindauget og tissa i ei kasse og sånn.
  – Boka var bra fordi han trudde at han kunne stole på dei og vere vener, og han får is og alt, men så var det berre for at han skulle stele øl for dei.
  – Eg likte denne boka veldig godt. Den var bra fordi det var på ein måte noko som kunne ha skjedd. Eg følte på følelsen av å bli pinleggjort og utnytta – som igjen då kunne skjedd. Eg syns det var litt keisam slutt med at han berre gjekk heim og i dusjen, men heile handlinga med at han måtte gøyme seg for politiet var bra. Eg syns det var meir spenning enn drama. Eg syns coveret var litt keisamt, men eg kunne sjå at dette var ei litt trist bok.
  – Boka var heilt passe.
  – Eg syns boka var veldig bra. Eg klarte å følgje med i den, men coveret var keisamt. Det var veldig spanande, og slikt skjer jo i verda.
  – Boka hadde innhald, eg syns eigentleg den var veldig bra. Men ein må aldri bli med nokre myykje eldre gutar i røynda. Dumt viss denne boka oppfordrar til at noko slikt kan skje i røynda. Eigentleg hadde ingen lyst å gjere det.

 66. Jeg synes boken er veldig bra fordi den var spennende og jeg lurer på hvordan det skal gå med Alvis. Det er en dramabok og dramaet er bra, boken handler om en gutt som nesten ikke har venner og prøver å få seg venner men han møtte noen gutter som var eldre en han og de utnyttet han til å kjøpe øll til dem og det er en liten forklaring på at man må være selvsikker på hvem man snakker med og vite hvem det er du er venn med. Den er også morsom og når han ligger i putekassen og tisser i den og så sovner han i en kasse med tiss, det er litt ekelt men veldig morsomt men i slutten av utdraget hvor han nesten bare sier hvet ikke? Det er morsomt! Jeg synes også at utdraget kunne ha vert litt lengere fordi jeg lurer så veldig mye på hva Duncen skal gjøre med Alvis.

 67. Ollis
  Det er sent i Mai, Hovedpersonen er Ollis og Gro.
  Det skjedde i skogen

  Da de kom var det en bom i skogen, men først var det et stopp skilt som de trodde det sto sopp. De merket at de gjorde noe ulevelig da de kom inn i skogen var det en postkasse.

  Jeg likte ikke utdraget. Fordi det var liksom ikke noe som skjedde. Jeg vil ikke anbefale denne boken fordi den er kjedelig.
  terning kast 5

 68. Jeg syntes det var veldig rart at et barn skal kjøpe øl til et barn. Men jeg fikk veldig lyst til og lese hele boken. De som var med er venner. De heter Alvis, Marcus og Jonas. Handlingen skjer på butikken terningkast 5

 69. Boka handler om en gutt som heter Alvis som en dag møter Marcus og vennene hans. Marcus kjøper en is til Alvis og mener at Alvis må gjøre noe i gjengjeld. Marcus sier til Alvis at han skal gå inn i butikken å ta øl oppi posen som Marcus gir til Alvis. Det får Alvis i mye trøbbel.

  Jeg likte boka sånn passe. Syntes ikke den var kjempe spennende men den var morsom. Ville lest hele boka. Likte spesielt når Alvis rømmer hjemmefra og politiet leter etter han. Gir boka en 4.

 70. den er bra fordi Alvis kjøpte øl og rømte gjeme
  fra detvar lit i butiken og hjeme terningkast 6

 71. Det handlet om Alvis, Marcus og Duncan. Det som skjer er at Marcus får Alvis til stjele øl, så løper han å gjemmer seg i en pute kiste, så tisser han på seg. Det skjer ved butikken og hjemme hos Alvis. Jeg vil lese den. anbefaler for 9-14år. Terningkast 6

 72. Bokanmeldelse

  Alvis er ikke et ekte barn dette er en tenkt fortelling, heller ikke stefaren hans Duncan og moren hans. Handlingen skjer litt overalt. De som er med er Alvis, moren, stefaren Duncan og Marcus og gjengen.

  Når Alvis går langs veien hører han en stemme som roper på han, det er en av de eldre, Marcus. Marcus er storebroren til Max. Marcus spør om han vil ha is, sånn som kompiser gjør, etter hvert blir Alvis og Marcus kompiser og Marcus vil ha øl. Alvis blir nødt til å stjele og vaktmannen følger etter han. Han klarer seg gjennom en diskusjon med moren sin men han må gjemme seg, men så blir han funnet.

  Jeg vil anbefale denne boka for de som er rundt 7-13år fordi den er spennende og liksom litt mystisk på en måte.
  Jeg vill ikke si at Marcus utnytter Alvis som det står i innledningen men det kommer kanskje etter hvert (altså at det ikke står i utdraget). Jeg vil gi den terningkast 5.

 73. Jeg syntes boka var veldig gøy. jeg syntes det var morsomt da Alvis tisset i putekassen. Jeg syntes det var slemt av Marcus og vennene hans å få Alvis til å stjele fra butikken. jeg lurer på hva Duncon mente med at han skulle lære Alvis å lyde.

 74. lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllll

 75. eg likte denne boka den var veldig bra og eg kuna ha tenkt å lese den terningkast 4

 76. Boka var veldig bra fordi han Alvis stjal øl fra butikken og fikk på ein måte straff for det. Terningkast 5

 77. Eg syns at boka var veldig bra.Boka var morsom. eg villa lest resten av boka. terningkast 4

 78. den var veldi bra for at han som kjøpte is til alvis sa at alvismåte ta ein øl i butiken vis ikkje var dei ikkje venner og på sluten pissa alvis i ei kase eg gjir den 1000000000000 av 6

 79. Eg syntes synd på Alvis siden stefaren has og vennane has var so slemme og teite. Eg syntes boka var spennande. Eg syntes boka var super. Eg vil låne dinne boka.

 80. Klassen hadde ikke så høye forventninger til denne boka med tanke på en kjedelig forside. De synes at fortellingen er spennende, at den er godt skrevet og at det var en spennende slutt. Hva mener egentlig stefaren? Mange av elevene har lyst å lese videre i boka.

 81. Jeg synes ikke boka var akkurat min type. Jeg tror at han gutten burde aldri hatt stjelt øl, jeg håper virkelig at dem får vite at det var dem andre guttan som sa at han skulle gjøre det.

 82. Dinna boka va lit dum fordi han Alvis stjal øl og rømmte heime fra. Boka va spennande og morosam

 83. TITTEL:EN TENKT FORTELLING OM ET BARN. Boka handler om Alvis , mammaen til Alvis , Duncan ( stefaren til Alvis ) og Marcus broren til Max . Det skjer i en by.
  Jeg synes boka var artig fordi det handler om hva som skjer når du stjeler fra en butikk.
  Jeg synes også at boka var litt trist fordi Avis bare fikk være i lage Marcus og de to andre vennene til Marcus for å stele øl,bare fordi Marcus kjøpte is til Alvis .Jeg synes ikke der er sånn venner/kamerater burde være mot vær andre , spesielt folk som liksom du bare er i lage fordi den skal stjele noe for deg , det er bare slemt og frekt.
  Jeg vil anbefale dette utdraget (en tenkt fortelling om et barn) til alle de som liker å lære om det som skjer i den ekte verdenen eller de som liker sjangeren drama.

 84. Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn

  Jeg likte boken fordi den lærer oss på en måte om at vi ikke skal stjele. De var veldig teit av Marucus og gjengen at de bare brukte Alvis for og få øl. Jeg syntes Alvis burde sagt sannheten om at han ble lurt til og gjøre det.
  🎲6

 85. 6🎲
  Jeg elsket utdraget! Det fikk meg virkelig til å lure på hva som skjer etterpå. Jeg får lyst til å lese mer og utdraget er satt på et veldig bra sted i boka. Jeg forestilte meg alt. Jeg ble litt irritert over at Alvis gikk med på å stjele selvom and kanskje ikke visste helt hva han gjorde. Jeg likte heller ikke hvordan han ikke sa hvem som lurte han inn i det og hva de heter osv. Jeg tror ikke han vet helt hva han har gjort, men han likte vel å være venner med de eldre guttene. Det gjør det bare verre med å lyge. Utdraget var veldig godt beskrevet og jeg likte innholdet veldig godt. Jeg vil garantert anbefale denne videre!

 86. En tenkt fortelling om et barn

  Jeg ble irritert over Marcus og de andre guttene. Fordi de tvingte Alvis å gå in i butikken for å stjele øl. Og han ble nesten avslørt, men han klarte å rømme. Jeg syns synd på Alvis og fikk skylden. Jeg likte å høre på Geir Morstad når han leste. gir terning kast 5.

 87. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN.

  Jeg syntes boken var litt vanskelig og forstå fordi alt skjedde så fort.

  Guttene var ikke så snille med han. Boken var ikke min still.

  🎲2

 88. De fleste i klassen synes utraget var spennende, men de likte ikke at det handet om alkohol. Mange synes den siste setningen var litt skummel.

 89. Alle 11 elevane i klassen gav denne boka «SUPER» anmeldelse. Boka var spanande, til dømes då han gøymte seg i putekassen, og då han var på butikken og kjøpte øl. Den var trist fordi Alvis blei syndebukk og fekk heile skulda åleine. Han ville jo berre vere ein god ven!
  Både gutane og jentene er heilt einige om att klassen no har funne ei ny høgtlesebok.
  Terningkast 6 pluss!

 90. Nokon likte den. Det var noko av det mest spennande dei hadde lest. Bra jobba!
  Den var bra. Den var spennande og litt morosam, men litt rar på grunn av dei korte setningane.

  Nokon synest den var litt kjedeleg i starten, men vart betre. Spennande på slutten!

  Andre synest den var dårleg for der var fleire ord som dei ikkje forstod.

 91. Fikk lyst til å lese videre, lese hele boken. Utdraget var spennende! Boken passer for barn fra 9 år og oppover. Spennende å høre om Alvis som ble utnyttet av eldre barn/ungdom. Det var lærerikt og siste del av utdraget ga mange tanker om hva som skjer videre.

  Vi gir det stemmen: veldig bra

 92. Den var lit spendene og gøy forgrun av at han stjel øl og pisa på seg boka var gøy og ekel en blandig.

 93. Passe bra. Siden han stjal øl i butikken også løp han. Det hvar lit gøy når han pissa på seg.

 94. Den var br amen kanskje litt drøy tenk vis barn faktisk stjeler øl eller bare stjele kjeks

 95. Denne boka var ganske morsom. Det var kanskje litt dumt at gutte stjal ØL fra butikken. Det jeg syntes var morsomt var: da han lå oppi kassen og bare lå der, han så ofte: VET IKKE😂 Men likte boka. Terningkast………………5

 96. Jeg syns den ikke var noe særlig. Alvis stjal jo øl fra butikken til noen større gutter som han ikke kjenner så godt også lyver han for mora si. Men det var litt morsomt når Alvis tenkte og trodde at noen sa: Alvis Alvis piss piss går under jorda og noe sånt.

 97. Jeg kunne lest denne boka siden den så gøy ut og lese, men den var litt rar siden den handlet litt om ØL. Men den var også spenende siden man viste aldri hva som skulle hende.

 98. Jeg syntes at det var litt rart at en liten gutt stjal øl for noen eldre folk, men jeg syntes at den var litt morsom, Fordi han tissa på seg i en putekasse til noen andre folk …………..!

 99. Jeg syntes den var bra fordi de sa mye morsom og de sa at han har pisset i putekassen eller noe sånt. Men den var bra.

 100. Jeg synes boka var veldig spennende å at det ikke bare var drama.
  Å jeg likte godt at Alvis ble tatt for å stjele, fordi det er ikke greit at man stjeler. Men jeg synes at han burde sakt navnene til de guttene som sa at han skulle stjele. Jeg synes også at han Duncan var skummel. Hilsen meg😎

 101. Boken var dramatisk og litt morsom.
  Det var morsomt at Alvis gjemte seg i putekassa og måtte så på do at han pissa på seg.

 102. Jeg likte boka fordi den var spennende. Samtidig synes jeg det er skremmende at dette/liknende episoder kan skje i virkeligheten .Grunnen til at jeg vil lese videre er at jeg lurer på hvordan det går med Alvin . jeg gir boka terningkast 5

 103. Jeg syntes den var bra, men det var litt gjentakende hva som ble sagt som eks. hei Alvis, vil du være med oss Alvis, kult Alvis. Handlingen var spennende i seg selv. Det var ikke så mye «mellomrom» i setningene fordi det ble litt sånn: Vi skulle ha middag. Så spiste vi middag…
  Jeg gir terningkast 4.

 104. Utdraget fra boka «En tenkt fortelling om et barn» er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om en gutt som heter Alvis som blir bett om og gjøre noe dumt, det er noen eldre gutter som ber han om og stjele fra en butikk
  og gi det til dem. Alt går veldig dårlig og Alvis flykter han gjemmer seg i noe litt uvanlig. Politiet finner han og følger han hjem. En alvorlig prat blir tatt hjemme og man får ikke høre mer av utdraget.
  Jeg likte ikke boka fordi jeg synes det ble kjedelig. Jeg likte rett og slett ikke fortelinge.
  Selv synes jeg at boka ikke passer til merke drama men mer til spening.
  Jeg tenker boka passer for alle fra 10 til 14 år.
  Jeg gir terningkast 1.

 105. Boka heter: «En trengt fotelling om et barn». Forfatteren heter Bjørn Ingvaldsen. Denne boken handler om: Alvis som har fått noen venner. Vennene kjøper en is til Alvis. Til gjengjeld må han gå inn i butikken og stjele øl. Han vil ikke, men han gjør det likevel. Han tar en pakke og går ut. En mann stopper han og spør hva Alvis har i posen. Han sier: ingenting. Så løper han hjem.

  Hjemme har de middag og så banker det på døra. Det er han! Alvis løper så fort han kan ut verandaen. Han har ikke sko, men det stopper ikke han. Han finner en putekasse og legger seg i den. Han tenker på litt av hvert. Han blir funnet av ei politijente .

  Jeg likte boka fordi det var litt spenning og litt drama. Og det var spenning da han sprang ut på terassen for å slippe unna og det var spenning da han ble funnet. Og det var drama da alle guttene var utfor butikken og fikk Alvis til og stjele øl.

  Denne boka anbefaler jeg for barn i alderen 10-14 år. Fordi den handler om stjeling av øl og foreldrene ikke er verdens beste foreldre.
  Jeg gir denne boka terning kast 6, så pass gått likte jeg den.

 106. Boka heter Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn. Den handler om Alvis, en gutt som bor med moren og stefaren, Duncan. Alvis blir «kompis» med Max sin storebror, Marcus. Vi vet ikke hvem Max er,men jeg gjetter det er noen på skolen. Uansett, Marcus og vennene hans drar Alvis med på butikk. De kjøper is til seg og til Alvis. I gjengjeld, vil de at Alvis skal stjele øl til dem. Alvis blir tatt, og mannen som så han, kommer hjem til dem. Alvis finner ut hvem som banker på døra,og løper ut til han finner en putekasse. Alvis må da selvfølgelig tisse, og tisser i buksa. Han sovnet. Og plutselig kommer en politidame og følger han hjem. Alvis blir spurt av moren hvem det var som ville ha øl og hvor de bodde og massevis av spørsmål som Alvis ikke kan svare på. Han sier: vet ikke, vet ikke, vet ikke. Duncan mener at moren ikke har lært Alvis å være lydig, og skal gi Alvis, en lydighetsprøve. Klassen likte boka, og det gjorde jeg også. Den er ikke en spenningsbok eller humorbok, men den var bra. Den er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Jeg gir den terningkast6️⃣🎲

 107. Utdraget av boka heter: En Tenkt Fortelling Om Et Barn .lydighetsprøven.✏️
  Forfatteren heter: Bjørn Ingvaldsen👩‍💼📝.
  Boken handlerom en gutt som heter Alvis som nettopp har flyttet til et nytt sted og har ingen venner🙍‍♂️. Det handler også om noen eldre gutter som får Alvis til og gjøre noe dumt.
  Jeg likte utdragen av boka fordi jeg synes det var spennende når det plutselig kommer noen eldre gutter og ville være med Alvis da begynte jeg og lure litt,men jeg synes den var litt trist også.😭
  Denne boken var i sjangeren drama.
  Jeg andbefaller boken får aldersgruppen 10-14år
  Jeg gir terningkast 6 🎲.

 108. Utdraget fra boka «En tenkt fortelling om et barn» er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om Alvis som blir «venner» med noen nye gutter. Jeg er ganske sikker på at de guttene er eldre enn Alvis, selv om det ikke står i teksten. Alvis og de andre guttene drar til butikken å kjøper is. Etter det sier en av guttene at han skal gå inn på butikken å stjele noe til dem. De sier at han skal stjele øl. Alvis vil ikke gjøre det, men han gjør det likevel….
  Jeg synes boka var bra, men drama er ikke helt min smak. Jeg liker humor og spenning. Jeg synes rett og slett at denne boka var litt kjedelig.
  Jeg anbefaler boka for 10-14 åringer.
  Jeg anbefaler boka til folk som liker drama og litt triste ting.
  Jeg gir boka terning kast 2

 109. Denne boka heter «En tenkt fortelling om et barn». Den er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Den handler om Alvis som stjeler øl fordi,noen eldre gutter sier at han skal gjøre det👎🏻. Han blir oppdaget, stikker av og gjemmer seg, men blir tatt til slutt.😫
  Jeg likte boken fordi, den var litt spennende og jeg liker drama bøker😃. Jeg ville anbefalt denne boka for 10-åringer og oppover.
  Jeg gir en terning kast 4.😄

 110. Denne boka heter «Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn». Forfatter heter Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om en gutt som het Alvis som har flyttet til et annet sted. Han fikk venner. De kjøpte is og de sa at han måtte hente øl han bli oppdaget. Han sprang og gjemte seg i en putekasse. Han blir der lenge så må han tisse. Han tisser seg ut.
  Jeg likte utdrage jeg her terningkast 5. Jeg angefaler boka for 10 til 13.😃😃😃

 111. Denne boken heter «Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn» og er skrevet av Bjørn Ingvaldsen.
  Boken handler om en gutt som heter Alvis og møter noen større gutter.
  De store guttene spør om Alvis blir med på butikken og Alvis blir med.
  De kjøper is til han og til de selv.
  Etterpå spør en av de store guttene om en tjeneste en som er ganske så dum.
  Jeg likte boken fordi jeg det skjedde mye drama og spenning og det liker jeg.
  Jeg anbefaler denne boken for 10-14 år.
  Ternings kast 6🎲.

 112. Boka «Lydighetsprøven.En tenkt fortelling om et barn» er skrevet av Bjørn Ingvaldsen.
  Den handler om Alvis og moren som har flyttet fra et sted til et annet. Moren hadde møtt en mann som het Duncan. En dag er Alvis ute og leker i hagen det kommer noe gutter og lurer på om han vil bli venn med dem. Han sier ja og så drar de til butikken der spiser de is. Så får de han til og gjøre noe dumt.
  Jeg likte utdraget fordi det var litt spendende og fordi jeg lurer på hva som blir og skje med Alvis.
  Det er en drama bok.
  Jeg anbefaler dennne boka for de som liker drama.
  Aldersgruppe 10-13 år.
  Terningkast: 6.

 113. Boka heter «Lydighetsprøven. En tenkt fortelling om et barn». Forfatteren heter Bjørn Ingvaldsen. Dette utdraget handler om en gutt som heter Alvis. Han har nettopp flyttet. Han får noen eldre kompiser som egentlig vil at Alvis skal gjøre noe dumt. Jeg likte utdraget fordi den var interessant. Denne boka er drama, men jeg merket også spenning.
  Jeg anbefaler denne boka for barn i alderen 10-15 år.
  Jeg gir terningkast 6.

 114. Boka heter «En tenkt fortelling om et barn». Og forfatteren heter Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om Alvis som har stjålet øl for eldre folk. Men han blir funnet av politiet. Jeg syns boka var kjempe spennende, fordi jeg liker sånne typer dramabøker. Jeg har veldig, veldig lyst til og lese hele boka. Jeg anbefaler boka for de som kanskje er 9-14. Det er nesten som en spennings bok. Den for terningskast 6 hos meg. Det er verdens beste bok.👍🏻👍🏻

 115. Boka heter «En tenkt fortelling om et barn». Forfatteren heter Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om et barn som har ingen venner og prøver og få noen venner, men plutselig kommer tre gutter utfor huset og spør om de skal bli kompiser. De drar til en butikk og kjøper is. De sier at han skal stjele øl, men det gikk ikke rette veien. Han visste ikke at det var kamera i butikken og når han skal gå ut kommer det en mann og spør hva han har i posen. Da sier han bare jeg vet ikke og springer. Han spinger hjem og gjemmer seg i en putebox.Han tisser seg ut og han blir tatt fordi en mann ser fotsporene. Faren blir kjempesint.
  Jeg likte boka fordi jeg liker at han prøver og få seg venner men han får det ikke til.
  Boka er drama.
  Anbefaler boka for alder 11 til 14.
  Jeg gir ternings kast 6.

 116. Boken jeg nettop leste het lydighetsprøven,en tenkt fortelling om et barn.

  Den handler om en gutt som har flyttet til et nytt sted og det er han ikke fornøyd med,han blir tvinget til å gjøre forferdelige ting og da blir alt bare mye værre.

  Jeg synes denne boken var bra fordi den viser hva som skjer vis man er sammen med noen som man ikke kjenner så godt, uten noen man kjenner.

  Jeg synes denne boken var anderledes fordi den handlet om mobbing og det er det ikke mange bøker som gjør.

  Jeg synes denne boken var litt trist fordi han ble tvinget til å gjøre forferdelige ting.

  Jeg vil andbefale denne boken til folk som liker drama.

  Jeg synes forfatteren har gjort en utrolig jobb med å lage boken.

  Jeg gir den terning kast 100000000/6laughlaugh

 117. Tittel: En tenkt fortelling om et barn

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Boka handler om en gutt som heter Alvis som ikke har det så bra, han møter noen gutter som spør om han vil være venn med dem. Da drar de til buttiken og de kjøper is til Alvis og presser han til å stjele Øl til de store gutta

  jeg likte boka for at den var VELDIG Spennende og morsom, jeg ville ha anbefalt denne boka for de som er 3 år og over. Jeg gir den terning kast 6 av 6.

 118. Den var litt spennende fordi Alvis stjal øl fordi han ble presset av broren til vennen hans. Etter hvert ble han oppdaget også gikk han og gjemte seg i en putekasse. Og tisset der, fordi han måtte på do. Jeg gir den terningkast 4/6

 119. Jeg synes at den var passe fordi jeg likte ikke karakteren var lit rar men de var veldig bra bok Forfatteren Brukte veldige morsommere or jeg gir terningkast 3

 120. trist fordi han måttestjele øl fra butikken så ble han tatt. ternigkast 1-6: 1

 121. Jeg skjønte ikke helt boka.Men det var ikke snilt av markus å bare sykle fra han.Men han skulle ikke ha stjålet ølle.terningkast 4

 122. jeg synes at det var veldig snilt at de spanderte en is på han,men det var veldig slemt at de sa at han skulle hente en øl. det var skummelt at han bled tad av manen som jobbet der men det var litt bra at han klarte og gjeme seg man det var veldig bra bok skulle ønske at det var litt mer info om det som skjede. de guttene lurte han. det var veldig slemt av de å gjøre sånne ting mot han.det var morsomt at han tisset i putekassen.jeg likte ikke boka så godt men jeg gir den en 4 og bra

 123. Utdraget fra boka «En tenkt fortelling om et barn» er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om en gutt som heter Alvis som blir bett om og gjøre noe dumt, det er noen eldre gutter som ber han om og stjele fra en butikk
  og gi det til dem. Alt går veldig dårlig og Alvis flykter han gjemmer seg i noe litt uvanlig. Politiet finner han og følger han hjem. En alvorlig prat blir tatt hjemme og man får ikke høre mer av utdraget.
  Jeg likte ikke boka fordi jeg synes det ble kjedelig. Jeg likte rett og slett ikke fortelingen.
  Selv synes jeg at boka ikke passer til merke drama men mer til spenning.
  Jeg tenker boka passer for alle fra 10 til 14 år.
  Jeg gir terningkast 1.

 124. Jeg likte boka fordi den var bra. Den viser at du ikke kan stole på alle. Det er en viktig bok fordi den handler om et barn som ikke har det bra

 125. Jeg syntes det var en viktig tekst fordi det finnes kansje noen som har det like ille som Alvis

 126. jeg har lest utraget fra lydighetsprøven
  jeg likte teksten sånn passe fordi starten var litt kjedelig.
  jeg synes det er en viktig tekst fordi det er noen barn som opplever det samme som Alvis.

 127. Jeg synes at bokas oppstart var bra og fikk boka i gang om hva det handlet om med en gang.

  Jeg likte Boken fordi den var veldig spennende og dramatisk.

  Det gjorde inntrykk på meg at de større guttene ba en mindreårig om å stjele øl.

  Jeg ble irritert over at vi ikke fikk høre hva Duncan skulle si til Alvis, fordi det var så
  spennende.

  Jeg ble sint da Alvis gikk inn og stjal øllet fordi de sa at han måtte stjele øllet fordi de kjøpte is til han, men Alvis ba dem ikke om å kjøpe is til han.

  Jeg skulle ønske at det skjedde litt mer når han lå i den boksen. f.eks at noen hadde bert bort boksen eller noe sånt.

 128. jeg likte ikke at Alvis stjal øl og slapp unna med det. da er det lett for andre å å prøve det samme forde de tror de ikke blir straffet.
  jeg ble iritert i starten for han sa: Alvis i slutten av hver setning til Alvis det begynte å virke som et kalle navn til Alvis >:(
  jeg likte da moren til Alvis tokk de på alvor.
  jeg hatet at Alvis bare sa: vet ikke, vet ikke, vet ikke…
  det var ekkelt da hen tisset på seg :-/

  terning kast 2,5 kunne blitt bedre :-/

 129. Vi syns at utdraget av » En tenkt historie om et barn», Lydighetsprøven var super bra. Det var spennende. Vi syns synd i Alvis, selv om vi vet at han ikke finnes. Mange av oss vil lese hele boka. 🙂 Vi lurer på om hva lydighetsprøven går ut på, vil Duncan slå Alvis?
  Terningkast 6

 130. boken var veldig bra, den var godt skrevet å jeg likte godt temaet, det var et bra valg av tema, fordi det kan vise hvordan sånne folk føler seg. jeg likte litt når Alvis gjemte seg i den boksen, da følte nok lei seg, og angret, jeg gir boka terningkast 5, veldig bra 🙂

 131. Jeg synes denne teksten var veldig bra, fordi den var spennende og artig å lese. Jeg kunne godt tenkt meg å lese resten av denne boka.
  Jeg gir terningkast 5🙂

 132. Tittel : Lydighetsprøven.

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen.

  Sjanger : Drama.

  Denne boka syntes eg er ei fin bok og beviser at man ikkje kan stjele.
  Eg syntes at boka passer best for folk i alder 8-13 ,men det er ikkje opp til meg og bestemme.
  Syntes den delen der Alvis ligger i putekassa og når han blir funnet er en dårleg del for dei yngste på grunn av det fyren kaller Alvis og det Alvis tenker når han ligger der 🙂
  Sjølve boka har eg lyst til og lese. den får en 4 av meg 🙂

 133. Boken var spennende, jeg likte godt da alvis sa «vet ikke» til nesten alt. Jeg likte ikke at duncan kastet noe i gulvet og ropte til mammaen til alvis! Jeg ble overrasket at alvis tisset i putekassa. Jeg ble irritert over marcus og de to andre guttene som ba alvis stjele øl😤😡Jeg syntes boken var ganske bra😁Slutten var ganske overraskende😊😘😍🎲🎲Terning kast 4🎲🎲🎲🎲

 134. Jeg synes at boken var skrevet på en irriterende og unarturlig måte når det gjelder dialogen som gjorde at boken føltes veldig feil og rar å lese.
  Konseptet er både trist og alvorligt og derfor synes jeg det var extra dumt at følelsene ikke ble utrykket nok. Som gjorde at Alvis som hovedperson føltes helt tom ut.
  Så veldig dårlig skrevet. Men…det var morsomt og trist å lese boken og konseptet er unikt. Det er sikkert en god bok som mange folk elsker men ikke så mye på meg.

  Poengsum 3 Bra

 135. Det handler om en gutt som blir presset av noen store gutter til å stjele øl i butikken.
  Etterpå blir han funnet av politiet.

  Min mening
  Jeg synes at boken var spennende og bra , men jeg synes at forfatteren skulle tatt med flere følelser til Alvis, moren og de andre.
  Jeg gir terningkast : 4 😊😊😊

 136. Jeg syns den var bra, men jeg syns det var mange ting som var unødvendig å si.
  Jeg ville gjerne likt å få hørt hva som skjedde på festen og på klubben og hva som skjedde når Marcus og de andre guttene fikk vite hva som hadde skjedd.

 137. Jeg synes boken var bra fordi boken var spendene.
  Jeg kunne godt ha tenkt meg å lese boken.
  Jeg gir boken en terning kast 3.

 138. Jeg syns at handlingen i boka var spennende, men forfatteren burde fått frem flere følelser. Boka var skrevet med veldig korte setninger, og det fikk det til å virke som om hovedpersonen var stresset hele tiden.
  Terningkast: fire 🙂

 139. boken handler om en gutt som heter alvis og marcus broren til en som heter max. han var sammen med to andre gutter. de guttene utnytter bare Alvis. Det var spennende da de guttene ropte på han Alvis, jeg trodde de skulle gjøre noe enda mer dumt en det de gjorde. jeg likte denne boken og denne boken anbefales av meg. terning kast 5

 140. Det var en bra bok, men litt nervepirrende. Jeg synes det var dumt at Alvis bled presset/lurt til og stjele øl.Jeg fikk veldig lyst til og lese videre.Bra skrevet. Jeg synes det var litt ekkelt når han tisset i putekassa. Jeg synes at forfatteren burde fått Alvis`s følelser litt bedre fram. Jeg gir terningkast 4.

  • Teksten handler om Alvis som en dag ble venn med Marcus og to andre gutter.
   Same dag syklet de ned til butikken og kjøpte is. Marcus var litt slu og ba Alvis gå
   og hente øl.

   Den er let og leve seg inn i .Man kan forestille seg va som kjer .Den var så godt skreve at det var enkelt å leve seg inn i. Den starter med vennskap. Den starter med beskrivelse.
   Den bygger seg gradvis hos med. Det var mest spennende i butikken. Det overasker meg at Alvis ikke fortalte sannheten til moren og Duncan. boken passer til 9 og oppover.
   Boken er passe bra.

 141. en tenk fortelling om et barn er en lit innlevende bok. Fra begynelsen til slutt ville jeg lese mer av boken. Boken handler om Marcus og Alvis. Marcus spør Alvis om han vil være med han og to andre gutter. Jeg begynte til og med å sikle når de snakket om is. Så boken var absolutt en tommelopp fra meg.

 142. Teksten handler om en gutt som heter Alvis som er med noen gutter som bruker han til og stjele øl.

  Jeg synes synd på Alvis jeg vil gjerne lese resten,det var en bra bok jeg klarte og se for meg va som skjedde. jeg synes det var gøy da han stjal og når han gjømte seg. de andre guttene brukte bare Alvis til og stjele. 9/10

 143. En tenk fortelling om et barn handler om Alvis. Han har akkurat flyttet , og får seg noen nye venner. Vennene kjøper is. Den ene gutten Markus kjøper en is til Alvis , og ber han gå i butikken og hente litt øl. Det sier Alvis nei til , men han vil jo ikke miste sine nye venner. Han blir tatt og han løper bort fra butikkmannen. Han drar hjem, men så kommer butikkmannen fra butikken. Alvis løper ut til en pute
  kasse. Politiet kommer og han drar hjem.

  Jeg synes boka var dramatisk og spennende fordig at han stjal øl fra butikken, og butikkmannen fant det ut. Det var litt morsomt da han tisset i putekassa. Jeg synes det var dumt at Alvis tok øl og han burde ikke ha gjort det fordig og stjele er galt. Barna som sa stygge kallenavn til Alvis burde heller ha støttet han. Jeg håper en tenk fortelling om et barn blir superfinalist og håper den vinner.boka var super. Jeg vil gjerne lese hele boka. Terningskast 6 . Tuva
  Tuva

 144. Boken handler om Alvis som flytter inn med moren hos en mann og Alvis drar ut i gaten og finner noen og leke med.
  Jeg syntes boken var spennende for eksempel da Alvis var på butikken og stjal øl var spennende og jeg anbefaler dere og lese denne boken.

 145. Anmeldelse til Lydighetsprøven En tenkt fortelling om et barn
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Lydighetsprøven handler om en gutt som heter Alvis. Det er ikke en sann historie.
  En dag spør noen gutter om han vil bli med på butikken. Han blir med og den ene gutten kjøper is til han, så tvinger de han til og stjele øl. Når han kommer hjem gjemmer han seg. Men mange leter etter han.

  Jeg syntes det var en veldig bra bok, fordi den var spennende og jeg liker spenning.
  Begynnelsen var litt kjedelig. Men etter vært ble det veldig bra. Jeg syntes at det var dumt at han stjal øl. Men boka var også litt morsomt, fordi han tisset på seg. Jeg levde meg inn i boka og jeg savnet og få vite mer. Jeg syntes litt synd på Alvis fordi han hadde det ikke så veldig bra. Boka var veldig godt skrevet, og jeg kunne tenkt meg og lese hele boken. Boken grep tak i meg veldig fort.
  Jeg gir den terningkast 6.

 146. Denne teksten handler om en gutt som heter Alvis og han blir godt med en gjeng. Marcus sier han skal stjele øl der begynner spenninga

  Jeg synes denne boka var både spennende og moro, den beste moro delen var da Alvis tisset i boksa da han gjømte seg i kassa til naboen. Denne boka var absolutt noe for meg. Denne boka har ingen stygge ord så yngre barn kan lese denne, men ordet øl kommer inn i teksten. Jeg vil gi terningkast fem.

  Hilsen Tiril

 147. Tittel: En Tenkt Fortelling om Et Barn

  Jeg synts boka var kjempeunderholdne. Den er full av spenning, Humor og drama
  Jeg synts det var spennende når han stjal øl og når butikkmannen fulgte han.
  Den beste teksten i boka var når han mannen sa at han var en drittunge fordi han tissa i putekassa

  Jeg anbefaler deg å lese boka.

 148. Denne teksten handler om en gutt som heter Alvis. Når Alvis og moren flytter inn med Duncan, altså stefaren til Alvis, blir det vanskelig.

  Jeg synes denne boken var mer spennende enn dramatisk. jeg likte denne boken fordi jeg liker spennende bøker. Den mest spennende delen va da de store guttene sa at Alvis måtte stjele øl. Jeg likte godt da han tissa i putekassen. Den flaueste delen var da alle så han hadde tisset seg ut. Jeg gir denne boken terning kast 5.

  Hilsen Elina.

 149. Utdrag: En tenkt fortelling om et barn Forfatter: Bjørn ingvaldsen Sjanger: Drama

  En tenkt fortelling om et barn som heter Alvis som blir venner med noen større gutter.
  De dro på butikken og kjøpte is til Alvis. De fikk han til å stjele øl fra butikken. En mann som jobbet på butikken kom hjem til han og Alvis løp til en annen sin hage og lå oppi en tom putekasse. politiet kom og fant han. De tok han hjem.

  Det var et fint utdrag, men jeg syntes det ikke var bra at han stjal øl fra butikken.
  jeg levde meg mer og mer inn i teksten jo lengere jeg kom.
  Spenningen kom når butikkmannen kom til huset hans.
  Når Alvis sa at han ikke løy tenkte jeg at det ikke var det beste valget og gjøre.
  jeg gir teksten en terningkast 5. 🙂

 150. En tenkt fortelling av et barn
  Alvis ble lurt av broren til Max.
  Han fikk Alvis til og ta øl til dem.
  Da fikk Alvis problemer.
  Jeg likte godt at forfatteren beskrev så nøye fordi jeg levde meg godt inn i boka.
  Jeg syns det kunne vært litt mer direkte når folk snakket.

  sel snes jeg den var passe bra.
  denne boken passer alle.

 151. En tenkt fortelling om et barn er en bok som handler om at Marcus og to andre hadde fått lønn og Marcus kjøpte en is til Alvis for at Alvis skulle stjele øl til han. Jeg syntes boka var bra. Jeg likte godt da politiet fant Alvis og jeg likte at Alvis fikk sin straff. Boka var veldig morsom og underholdene og jeg anbefaler boken for 6-7 klassinger. Fikk veldig lyst til å lese hele boka. Jeg anbefaler den.

 152. Denne boka handler om en gutt som heter Alvis han er ikke en virkelig gutt. Han flytter sammen med moren til stefaren Duncan det blir problemer. Alvis går ut og skal leke men han hører en gutt som roper Alvis, det er Max, de lurer på om de skal ned på butikken. de lurer han med å stjele øl og butikken mannen kommer etter han han prøver og gjemme seg han finer en puttekasse han venter men han pisser seg ut i puttekassa, plutselig finer de han og politiet er der han får litt kjeft av moren og litt Duncan. Duncan sier at han skal vissa va lydighet. boka var spennende og litt morsom sjangeren er drama og artig nor han pisset og spennende nor politiet kom.

 153. Tittel:Lydighetsprøven en tenkt fortelling om et barn
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama
  Boka handler om en gutt som heter Alvis som nettopp har flyttet til et nytt sted med moren sin. Noen eldre gutter prøver å utnytte han med å stjele øl til dem fra butikken.

  Jeg synes at boka var spennende og dramatisk fordi det ble spennende når de skulle utnytte han, men av og til litt vanskelig å forstå hva de mente med teksten, for eksempel i ingressen. Der sto det at det ikke er en sann historie og at personene ikke var levende også videre. Og det var litt forvirrende. Ellers var det veldig bra. Teksten var også morsom noen ganger for eksempel når han tissa i putekassen. Derfor synes jeg teksten var bra.

  • Jeg synes forfatteren har dårlig ordbruk . Det er ikke noe som markerer når det er noen som snakker . Jeg blir litt irritert når det kommer en lang setning som beskriver mye også kommer det en kort versjon av den samme setningen hele tiden . Boken var ganske spennende . Den viser hvor lett man kan utnytte andre av at det ikke bare går utover deg
   selv men også den du utnytter forfatteren kommer med et tydelig budskap på bare dette lille utdraget . Terningkast 4

 154. Det var en sjanger av drama og humor så jeg synes det var gøy.
  Jeg synes det var bra at forfatteren la inn at man ikke skal stjele øl.
  Jeg gir boka terningkast 5

 155. jeg synes boka var veldig trist men det viser også litt sannhet for det er mange folk som gjør sånn mot folk som er mindre en seg. og at han på en måte ikke har noe valg med å gjøre sånne ting. Boka gjorde meg egentlig ganske trist så jeg hadde nok ikke lånt boka. Av meg så får boka terningkast 3 .

 156. Jeg synes at denne boken var veldig spennene og jeg likte veldig godt slutten på boken å jeg vill gjerne få vite hva som skjer videre i boka ellers så gir jeg den terning kast 4.

 157. Jeg synes boka var veldig spennende fordi det handler om et barn som blir presset til å gjøre noe han egentlig ikke vil. Hvis jeg hadde vært Alvis hadde jeg sagt i fra til foreldrene mine om hva som hadde skjedd så de kunne ta en prat med foreldrene til barna som hadde presset han til å gjøre det. Fordi Markus gir en is til Alvis betyr det ikke at Alvis må gi han noe tilbake ihvertfall ikke noe som er ulovlig. Jeg gir boka terningkast 6 fordi jeg synes den var veldig spennende så jeg har lyst til å lese resten av boka.

 158. Etter jeg leste boka begynte jeg og tenke. Hva skjedde med Alvis? Hva skjedde med de andre guttene? Men uansett, Alvis blir nesten tvunget til og kjøpe øll. Hva hadde kjedd med Alvis om han ikke kjøpte øll? Uansett, jeg gir boka terningkast 3.

 159. Vi synes boka var både spennende og litt trist. Litt skremmende også. Litt rart at alt skjedde så fort og fikk det ikke helt med oss. Vi tror boka prøvde å forklare oss noe som at det ikke er greit å lyve og stjele, og at men ikke skal kjøpe seg et vennskap. Forfatteren fikk oss til å ville lese mer og få vite mer om hva som skjer. Vi vil gi boka terningkast 5 for drama. Og en 6-er for å ha lyst til å lese mer av den. Sammenlagt var det en spennende bok!!!

 160. Jeg synes den var spenene. Og at det kan hende med noen.Jeg synes den var veldig spenene. barn til 7-12.

 161. Jeg synes boken var spennende og bra. Den var bra fordi den viser at folk faktisk har det vanskelig hjemme og ute i livet. Det er en ting som vi kan jobbe med. Som i dette tilfellet er det en gutt som gjør alt for å få venner, men det kan gå for langt og de bruker deg til å gjøre dumme ting. Ellers veldig spennende med bra forklaringer! Jeg likte godt at de viser hva som vil skje om du blir utsatt for å gjøre dumme ting. Sånn at folk ikke vil være med på det. Jeg synes faren Duncan virker som en litt gal mann. Håper jeg får lese resten en gang! Terningkast:7

 162. Jeg synes at denne boken var veldig spennene og jeg likte veldig godt slutten på boken. men jeg ville gjerne få vite resten av boken ellers så gir jeg den terning kast 4.

 163. Jeg synes at boken var spennende fordi den sluttet så brått på og jeg for lyst til å lese resten av boken.Hvis jeg skulle endre på noe ville jeg finne ut litt mer om Alvis og de andre i boka.Jeg gir boka terningkast 5 fordi boken viser at man ikke skal gjøre som andre sier når man vet at det er galt.Gleder meg til å lese resten av boka:-)

 164. Jeg synes boka var bra, men dårlig skrevet. De hadde ikke utfyllende setninger, det ble bare ord. Det var dumt at Alvis ikke turde å si ifra til moren sin om at de hadde sakt at han skulle hente øl til dem. Men det ble vel bra til slutt.
  Jeg gir terningkast 3.

 165. Jeg synes boken var spennende og bra. Den var bra fordi den viser at folk faktisk har det vanskelig hjemme og ute i livet. Det er en ting som vi kan jobbe med. Som i dette tilfellet er det en gutt som gjør alt for å få venner, men det kan gå for langt og de bruker deg til å gjøre dumme ting. Ellers veldig spennende med bra forklaringer! Jeg likte godt at de viser hva som vil skje om du blir utsatt for å gjøre dumme ting. Sånn at folk ikke vil være med på det. Jeg synes faren Duncan virker som en litt gal mann. Håper jeg får lese resten en gang! Terningkast: 5

 166. Jeg synes utdraget var veldig bra jeg vil gjerne lese boka.
  Selv om dette ikke er sant tror jeg det er noen barn i verden som har blitt utnytta og tvunget av større som Alvis ble i denne fortellingen.
  Jeg synes forfatteren var veldig flink til og ta med detaljer og forklare hva som skjer.
  Jeg gir dette utdraget terningkast 6.

 167. Jeg synet boka var Det er veldig spennende og litt morsom, med barna som fant på kalle navnet.
  vil gjerne ha denne boken! Men jeg synet at det var mye til å bli spent av, på så korte sider.

  Det er litt trist at sant kan skje med flere barn i Norge. At noen blir presset til å gjøre
  dette, eller noe som tvinge til å gjøre noe som man ikke vil gjøre.

  Jeg gir terning kast 4/3, men hadde jeg lest hele boka ville jeg kanskje gitt et bedre eller være terning kast.

 168. Jeg syns denne boken var sterk. Den ga meg et ut trykk som var sterkt. Jeg syns denne boken hadde følelser,utpressing og foreldresvikt.Jeg har så lyst til å lese resten av denne boken. Terningkast 5.

 169. jeg synes boken var veldig veldig spenene . Jeg synes det er dumt at han blir tvunget til å ta øl fra butikken. jeg synes det var litt ekkelt at han tissa i den puteboksen .jeg synes det var trist at han måte oppleve det han har opplevd og må kjenne på den følelsen . Jeg gir terningkast 5

 170. Jeg synes boken var spenene og litt trist men det minne meg at og gjøre ting for venner er ikke alltid så lurt. Hvis jeg var han så hadde jeg gjort det men jeg hadde vært redd og når jeg var hjemme så ville jeg sagt sannheten og ville at mamma og pappa skulle si i fra eller snake med dem som tvinga meg. Jeg synes at det er ekkel at noen tvinger meg til å gjøre det men jeg hadde tenkt på hva de hadde gjort og sagt. Det er vanskelig å stå i mot av vennene dine eller bare en venn som du liker eller er glad i. Jeg synes at beskrivelsen var bra og jeg gir terning kast 4.

 171. Det jeg syns var dårlig var at Alvis hadde på en måte blitt tvunget til å stjele øl til noen andre ungdommer, og jeg synes det var rart at Alvis måtte stjele øl, hvorfor ikke ungdommen som ville ha øl. Jeg synes ungdommen var ganske dum å sa at siden han hadde kjøpt is så skulle Alvis kjøpe øl til han selv. Det jeg syns var bra var at Alvis fikk seg gode venner helt til han ungdommen sa at han skulle stjele øl. Jeg likte at forfatteren hadde tatt med sånne småting som er viktige. Jeg følte at jeg levde meg inni i boka fordi det var så spennende. Men det var dumt at ungdommene bare syklet fra Alvis når han løp ut av butikken å hadde lakt øllen i sykkelen til ungdommen.

 172. Jeg synes den var bra, men litt kjedelig, kunne godt ha hatt litt beskrivelser av Alvis, jeg liker å se for meg hvordan personene ser ut. Terningkast: 4

 173. Jeg synes ganske synd på Alvis som følte et så stort press av de guttene. Det Alvis gjorde var galt men når man har tre store gutter bak seg så er det ikke så lett å si nei. Jeg skulle ønske de brukte mer ord og setninger. Skulle ønske Alvis ikke løp fra problemene sine men tilstått og kanskje fått mindre problemer. Hvis de guttene hadde kjøpt is kunne de ha kjøpt øl selv. Men det kan hende at de guttene ikke var gamle nok så de brukte Alvis til å stjele det. Terningkast 5.

 174. Boken Lydighetsprøven: Et tenkt fortelling om et barn¨ handler om at Alvis dro ut i lamme Marcus og kompisene hans, da dro de til butikken å kjøpte is, da de kjøpte is satt de seg på en liten murvegg å spiste isen, da kom det noen jenter som Marcus og kompisene hans kjente, da sa en av kompisene til jentene: Kommer dere på festen? Da sa en av jentene: Så klart! Litt etter på sa Marcus til Alvis: Kan dra inn i butikken å kjøpe lit øl til meg, fordi jeg kjøpte is til deg? Alvis ville egentlig ikke gjøre det, men han ble ^presset^ på måte til å gjøre, da dro han inn i butikken å skulle stjele øllet, så ble han tatt av politiet.

  Jeg synes boken var ganske bra fordi: den var realistisk, bra og spennende! Den var realistisk fordi: Vis jeg hadde stjålet fra en butikk hadde jeg blitt tatt av politiet uansett om jeg er EKSTREMT smart hadde jeg blitt tatt. Jeg synes at den var bra og spennende fordi: Jeg synes at det er spennende når du ser på at noen blir jaget av politiet fordi jeg har litt lyst å bli politi når jeg blir voksen. Men jeg synes boken var ganske bra for mine meninger i alle fall, Jeg liker også boken fordi den har en kul forside :p | Jeg ble skuffet over at han gikk i agnet til Marcus og kompisene hans, de ville jo at han skulle stjele øllet fordi han ville ikke bli kontaktet av politiet.

  Men jeg vil anbefale boka til alle som liker drama eller spenning, uansett hvem du er eller hvor du bor BØR du lese denne boken! ‘
  Vis jeg måtte stjele noe hadde det vært denne boken ;D
  Terning kast: 6

 175. Jeg syntes denne boka var spennende i starten men litt uti boka ble den veeeeeeeeldig dårlig👎👎 terningkast 2️⃣

 176. Jeg syntes den var meget bra, fordi det var mye som kjede og mye fart. Det var dårlig gjort av de guttene å lure Alvis til å kjøpe øl. Men alt ordnet seg til slutt. terningkast 5.

 177. Denne boka var litt kjedelig. Det skjedde ikke så mye, men det var helt ok.
  Terningskast 3

 178. Dette var en veldig spennende bok jeg fikk veldig lyst til å lese mer fordi den handler om en gutt som ikke har det helt bra terningkast 5

 179. Jeg synes at boka var veldig spennende men at markus ikke skal vere en sånn kamerat og at Alvis ikke burde hentet det. Så jeg gir en 5

 180. Jeg syntes at den var ganske spennende og at den hadde ganske mye handling derfor gir jeg den terningkast 4

 181. jeg synes boka var ganske bra. jeg hadde lyst til og lese resten.
  det var dumt det med Alvis.
  gir boka terningkast 5

 182. Den var kjedelig! Det er ikke let og se hva som er prat og ikke for de det ikke er snakketegn.

  Terningkast = 2

 183. Jeg syntes fortellingen var unnerholdene men det var ikke så veldig bra tema på teksten
  «En gutt som stjal øl og ble tatt for det og tisset på seg i en pute kasse»😂

 184. jeg synes boka virker spennende, jeg har lyst til å lese hele boka.

  terningkast 🙂 6:)

 185. Jeg syntes at boka var veldig bra. Men samtidig litt trist fordi Alvis hadde det litt vanskelig. Så jeg gir den terningkast 5 🙂

 186. jeg likte utdraget veldig godt. Jeg har veldig lyst til og lese den ferdig. Jeg syntes at boka var veldig spennende. Jeg ville anbefalt denne boka til de som liker og lese spennende/tøffe bøker. Jeg gir denne boka terningkast 6 ;-D

 187. Jeg likte utdraget fordi det var mye drama. Jeg syns synd på Alvis fordi han på en måte blir mobba. Jeg syns også synd på han fordi han Duncan hørtes ikke så snill ut. Jeg tror Alvis har det litt vanskelig. Jeg har lyst til og lese resten av boka.
  Jeg gir boka terningkast: 6

 188. Jeg syntes den var spenndene og jeg lurer på hvordan det kommer til å hende til slutt. Det var egentlig ganske trist det som skjedde med Alvis. Den får meg til å lese ferdig boka, og se hvordan det vil hende til slutt. Jeg håper selvsagt at det kommer til å hende bra med han. Jeg vil gi denne en 6.

 189. Jeg synes boka var bra. Jeg likte utrage fordi det var mye drama. Jeg vil gjerne lese boka. Det føles ekte når jeg leser det fordi at jeg føler at jeg får sug i magen og vondt når han har det. Til nå er det beste utdraget jeg har lest. Jeg vil lese mer fra den forfatteren.Fra meg får den en 6-er.

 190. Jeg syntes at boka var bra.jeg syntes synd på alvis fordi guttene tvinget han om å stjele øl fra butikken.jeg syntes guttene var snille med han i starten.guttene ga alvis en is og spurte om han vil være med i jengen.jeg har lyst til å lese hele boka.jeg gir boka terning kast 4

 191. Jeg likte utdraget fra boka en tenk fortelling om et barn. Jeg likte boka veldig godt og syntes at boka var veldig spennende og jeg vil vite hva som skjer etter det! jeg tenker og låne boka på biblioteket

  jeg tenker at «vennene» til Alvis ikke er ordentlig venner men bare er venner med han for og ha gratis øl

  Jeg gir denne boka en terning kast 8.

 192. Jeg synes utdraget viste frem mye viktig, som foreksempel at det finnes folk som blir utnyttet på denne måten. Når du gjør noe sånt så får du nok dårlig samvittighet. Heldigvis er det som oftest ganske enkelt å oppdage når noen utnytter deg.

 193. jeg synes at utdraget var veldig bra. Den handler om en gutt som heter Alvis. Det er en veldig bra bok fordi at det er mange barn som har det sånn at de blir mobba og må gjøre ting de ikke vill. og så blir man så redd og vill ikke si det til voksene eller noen adre. Og det skjer jo på samme måte med Alvis for han må kjøpe øll til vennen hans oo stjele det. jeg gir dene boka terning kast 6 jeg synes den er super.

 194. Jeg likte bok ganske godt,men syns den var litt tøff og du kunne høre at faren var veldig nøye med lydighet. Det han blir utsatt for er jo press og at det er tøft at du ikke kunne si det til noen selv ikke foreldrene dine. Måten Markus sier Alvis på får meg til å tenke at han er snill men han er egentlig ikke det. Jeg synes denne boka var så bra at jeg gir den terning kast 6.

 195. Jeg likte boka fordi jeg synes den var veldig spennende. Jeg synes syn på Alvis fordi han ble brukt til å stjele. Hvis han ikke stjal ville han bli banket opp. Jeg likte stemmen til mannen som leste utdraget. Han hadde den perfekte stemmen. Jeg har veldig lyst å lese resten av boka. Når utdraget slutta så tenkte jeg: ÅÅÅÅÅ jeg vil lese mer! Jeg synes utdraget var veldig bra og jeg har veldig lyst til å lese boka nå. Jeg gir den terning kast 5.

 196. Boka sin forside fikk meg ikke til og tenke at dette er en bok jeg vil like. Men jeg begynte og like det etter jeg startet å lese. Nå vil jeg mer en gjerne lese resten av boka. Jeg synes forfatter skrev utrolig bra, og greide og å få leseren med. Jeg likte godt måten han skrev Marcus og de andre bøllenes replikker, lesern kjønner fort at de ikke er så greie som de later som. Jeg gir boka en 6-er.

 197. Jeg syntes at denne boka/utdraget var veldig bra og jeg likte skikkelig godt at han som leste boka/utdraget hadde en myk og rolig stemme. Og at han ikke skifta stemme for den perssonen han leste som. Jeg syntes synd på Alvis da fordi at han ble jo «mobbet». Og jeg vil skikkelig høre eller lese hele boken fordi den slutta skikkelig spennende. Jeg gjir denne boken en sol klar🌞 6er 🖤💕❣

 198. boken var veldig bra og alvis gjorde en feil ved og stjele øl men han ble preset til og gjøre det så jeg skjønner hvorfor han gjorde det. Jeg gleder meg til og lese hele boken.

 199. Jeg syntes utdraget viste en hendelse som kunne ha skjedd på ordentlig. Forfatteren har gjort en skikkelig bra jobb med å beskrive følelsene. Jeg likte boken veldig godt, og jeg har lyst til og vite hvordan det ender. Jeg gir boka en 5-er.

 200. Slemme gutter! fysj og fysj. Ingen liker store slemme gutter! ett spørsmål liker de store guttene øl? Og Hvorfor øl? Jeg synes boka var bra, fordi jeg får på måte et lite sug i magen. Jeg skulle ønske at jeg fikk vite hva som er med faren hans. Bra bok jeg liker navnet Alvis. jeg gir boka en 5-er

 201. jeg syntes at dette utdraget var veldig bra. jeg likte utdraget så god fordig det var en spennende slutt og hvordan forfatteren skrev og selve historien om alvis, Og at det ble spennende veldig fort i starten, jeg har veldig lyst til og lese fortsettelsen på boka. og jeg gir denne boka terningkast 6!💢

 202. Jeg syntes dette utdraget var helt greit. Jeg likte ikke utdraget så godt fordi jeg syntes det ikke er så spennende. Jeg foretrekker spenning fantasy og humor derfor var ikke dette helt meg. Jeg gir boka terningkast tre!

 203. jeg syntes boka var bra. jeg har velsig lyst til og lese boka videre. og jeg syndes at Alvis fikk mye press av Markus og de andre guttene som var med han. det var veldig rart at Markus bare var runt 15-10 og ba Alvis var 10-14 og spurte Alvis om å ta øl fra en butik det var rart jeg gir terning kast 5. (-:

 204. Jeg syntes utdraget var bra. Men dette utdraget var ikke akkurat for meg. Alvis er en gutt som ikke har det letteste livet. Han har en stefar som heter Duncan, og han er ikke akkurat den beste stefaren. Duncan jobber på et museum og er svært interessert i munker. Alvis møter Marcus, han er broren til Max. Marcus og noen andre gutter sykler bort til en butikk med Alvis. Der blir han tvunget til å stjele ølbokser. Det er rart å tenke at dette skjer i virkeligheten også. Hvis jeg skulle gitt denne boken terningkast, hadde dette vært en ren firer.

 205. Jeg syntes synd på Alvis fordi de andre tvinger han til og gjøre ting han ikke vil.og han
  Og han er litt irriterende.
  Jeg gir boka terningkast 4.

 206. Jeg syntes dette var det beste utraget. jeg blir så sur på han derre «kompisen» hans! Markus bare later som at han er kopisen til Alvis, fordi han skal stjele øl… Jeg merket helt fra starten at Markus pønska på noe. Det er et eller annet som får meg til og å gåsehud da jeg hører utraget. I tillegg til at han blir trua, så kjønner jeg også at han har det litt vanskelig hjemme. På slutten da Alvis kom hjem, og mammaen spurte hva det var, svarte han ikke. Også skriker han stefaren «HAR DU IKKE LÆRT UNGEN Å LYDE, JEG SKAL VISE DEG HVA LYDIGHET ER JEG» også steller han seg midt på gulvet. Også stopper det, SELFØLGELIG. Så jeg har tenkt til og kjøpe denne boka. jeg lever meg veldig mye inn da jeg hører denne boka. Jeg likte denne boka veldig godt, så jeg gir den en soleklar 6-er.

 207. jeg synes boka var bra for den var spenene.
  den handlet om en gutt som har flytta og så fikk han seg noen kompiser som var eldre en hann som fikk han til å stjele øl så hadde butikken filmet det og han ble tatt av butikksjefen.
  Boka får terningkast 4.
  Boka passer for barn mellom 10-12 år.

 208. Lydighetsprøven
  Bjørn Ingvaldsen

  Alvis har flyttet med moren til stefaren hans. Det er ikke alltid like lett å være Alvis, særlig ikke når politiet plutselig er etter han og stefaren blir rasende.

  Jeg synes det var veldig moro når butikkmannen kommer til huset deres og spør etter Alvis. Men Alvis allerede er dratt . Jeg synes det var veldig dumt at de utnyttet han, da er man ingen god venn. Jeg får lyst til å lese videre i boken for å vite hva som skjer videre og hva som kanskje har skjedd før. Terningkast 5 fordi jeg synes den kunne vært litt mer beskrevet.

 209. jeg like boka godt siden Alvis var så morsom men det som ikke var bra ar at de utnyttet han. Det var artig da Alvis løp ut døra i bare sokkelesten. men det var speilet da butikkmannen kom men da var Alvis dratt ut.
  men det var litt eklet da han tisset i boksen der putene brukte å ligge.
  Jeg gir den terning kast 6

 210. Lydighetsprøven
  Forfatter:Bjørn Ingvaldsen

  I boka møter vi Alvis som bor med mammaen og stefaren sin. Alvis har ingen venner, men en dag kom de store guttene forbi huset til Alvis å ropte på han. De spurte også om han ville være med på butikken for å kjøpe is. De hadde sykler og Alvis fikk sitte på bagasjebrettet til Marcus som var en av de store guttene. De syklet ned til butikken og kjøpte is. Alvis hadde ikke penger med, men Marcus kjøpte en is til han. Etter de hadde spist opp isen så Marcus at Alvis måtte hente noe i butikken. Da spurte Alvis hva han skulle hente, de sa at han skulle hente øl. Det ville ikke Alvis, men Marcus sa at siden han hadde kjøpt is til Alvis så skulle Alvis hente øl til dem. Alvis gjorde som de ba om og gikk inn i butikken rett mot øl-hylla. Han viste hvor det hva var det var rett ved siden av brusen. Alvis så at det var to damer som satt i kassen, men det var ingen ved øl-hylla. Når han hadde tatt masse øl gikk han mot døra, men der sto den en mann kledd i butikklær. Han sa at han hadde sett Alvis når han tok ølen. Da visste ikke Alvis hva han skulle gjøre, men han sprang ut døra.

  JEG GIR BOKA TERNINGKAST 6!!!

 211. jeg synes det var passe bra fordi den var litt ekkel spesielt da det ble snakk om øl.

  terningkast 3
  sigurd 6kl

 212. Denne boken var veldig gøy.
  Veldig underholdende og spennende.
  Men ekkelt at han lo i putekassa og tisset.
  Denne boken får terningkast 4.
  Jeg anbefaler denne for de fra 7 år å oppover.

 213. Boka handler om en gutt som het Alvis og som stjeler øl for noen gutter. Jeg synes boka var spennende og veldig bra. Jeg synes boka var ekstra spennende når han stjal øl. Jeg har lyst til å lese hele boka. Jeg gir den terningkast 5. 🙂

 214. Dette var en spennende bok. Skummelt der han lå i putekassen og så ble lokket åpnet og der stod politiet. Lurer veldig på hva som skjer videre med Alvis, Hva kommer Duncan til å gjøre?

 215. Jeg syns boka var passe bra fordi han stjal øl og tisset i en putekasse. terningkast: 2

 216. Jeg syntes den hørtes litt trist ut, men samtidig litt kjedelig…
  Det burde være litt mere liv, og litt mere poeng til hva som egt var vitsen.
  Den var litt rar, og nesten bare depperimerende.
  Jeg syntes den kunne ha litt mer, liv i boka, og den hadde ikke så mye av det, så jeg syntes at den var litt kjedelig.
  Jeg gir den Terningkast 🎲: 3 🙂

 217. Boka var ganske gøy, nesten så jeg ikke ville legge den fra meg.
  Det var mest spennende når de sa at han skulle inn for å stjele øl, og løp ut igjen.
  Kunne tenkt meg å låne boka 😜 Terningkast 4 🙂

  12

 218. jeg synes den var litt bra fordi at jeg levde meg litt inn i det men det var litt skumelt nor han Alvis skulle få svi

 219. Eg synes denne boka var veldig bra. Eg synes den var morosam. Eg synes ikkje den passar som drama, eg synes denne burde ha vore humor.

 220. Det var en veldig trist bok med bra historie eg hadde ikkje vert så interisert i det selv da men det er nok ei fin bok for folk som liker drama. Boka passet til drama og eg gir den terningast 4

 221. Eg synes boken er bra fordi den beskriver kva som skjer i teksten.
  Boken passer til drama sjangeret.

 222. jeg syns Marcus var snill når han kjøpte is til Alvis, men han var slem når dei brukte Alvis ti og kjøpe øl. Også når Duncan sa at han skulle vise hva lydig er

 223. denne boken var veldig interesant men det eg likte mest var da de stjal fordi det minner om meg da eg var litt mindre angrer på det men uannsett det er ikkje ok og gjere noke sånt men når det skjem te øl så blir eg litt sint faktisk men boken var litt kul

 224. boka heter en tenkt fortelling.Dette var en bok som var veldig spennende. som jeg ikke klarte å lege fra meg. terningkastet jeg gir denne boka er en..6 hvorfor jeg ga den en 6er er på grund av at den var bare så spenene bra start og avslutning

 225. Jeg synes at det er dum at Alvis stjele tin fra butikken begrynnen av Marcus . Biken kunne hver mer tydliger en den var nå Den har startet på en bra plass sån at boken blei mer spennende.

 226. Boka handler om at Alvis blir utnyttet av noen større gutter.
  Jeg likte godt da han stjal ølet fordi da ble boka kjempegøy og lese.
  Jeg ble overrasket over at Alvis stjal ølet fordi det er ikke lov til og stjele.
  Jeg synes boka var super fordi jeg levde meg inn i boka.
  Slutten var bra, men jeg hadde lyst til at det skulle være mer tekst.
  Jeg gir den terningkast 5 fordi dette utdraget var det beste jeg har lest i hele mitt liv.

 227. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis havner opp i en vanskelig sitvasjon. Han må stjele øl til noen store gutter fordi de kjøpte is til han. Jeg likte godt da han løp vekk fra butikkmannen fordi da ble det spennende. Jeg likte ikke da avsnittet, ferdig fordi jeg fikk så lyst til å lese mer. Jeg ble overrasket over at da vi hørte avsnittet var alle helt stille. Det betyr at alle likte avsnittet. Jeg ble irritert over at det var veldig mye gjentagelse av setningen -vet ikke. Jeg syntes at den boka anbefales for barn mellom 9-13 år Jeg gir terningskast 5 fordi det var en bok man lever seg inn i.

 228. Boka handler om en gutt som har flyttet.
  Jeg likte godt da han måtte løpe fra butikk mannen.
  Jeg likte ikke da Alvis stjal øl til Marcus.
  Jeg ble overrasket over at Alvis stjal øl bare for vennskap og man kan ikke kjøpe vennskap.
  Jeg syns at boka var veldig, veldig spennende.
  Slutten var spennende fordi politiet kom.
  Jeg gir terningkast 5

 229. Boka handler om Alvis som blir utnyttet av noen gutter. Han må stjele når han egentlig ikke vil stjele. Jeg likte godt da Marcus kjøpte en is til Alvis fordi det var snilt gjort. Jeg likte ikke da de sa at han måtte stjele øl bare fordi han sa de var venner. Jeg ble overrasket over at de utnyttet han fordi det var slemt. Jeg synes at det er dårlig gjort å si til andre at de skal gjøre ting som ikke er greit og som de ikke vil. Slutten var bra, men jeg skulle ønske det var mer tekst. Jeg gir terningkast 4 fordi den var gøy og jeg levde meg inn i boka.

 230. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis blir utnyttet av noen eldre gutter.
  Jeg likte godt hvordan boken begynte fordi det hørtes ut som en ekte samtale.
  Jeg likte ikke at forfatteren brukte lite detaljer som f.eks mannen med butikklærne. En barnebok burde ha litt mer detaljer.
  Jeg ble overrasket at Duncan ble så sinna. Han burde roe seg litt, i vertfall hvis barnet er kjærestens.
  Jeg ble irritert at noen ting ikke ga mening som f.eks at Alvis løp fortere enn butikkmannen, fordi på ekte så ville nok mannen tatt Alvis igjen.
  Slutten var god og jeg fikk lyst til å lese mer av boka fordi den var godt skrevet.
  Jeg syntes at utdraget av boka var god og gir terningkast 4 fordi boka var veldig god!

 231. Boka handler om en gutt som heter Alvis og han ble tvunget til å stjele ølflasker.
  Jeg likte godt da Marcus spurte Alvis om og bli kamerater.
  Jeg likte ikke da Marcus utnyttet Alvis.
  Jeg ble overrasket over at Alvin sa JA til og stjele.
  Jeg ble irritert over at Marcus sa at for og bli kamerat måtte Alvis STJELE!?
  Jeg synes at BURDE si nei.
  Slutten var rar fordi moren sa ingenting.
  Jeg gir terningkast 3 fordi teksten var litt kjedelig men den var spennende også.
  🙂 = / = O : – D

 232. Boka handler om en gutt som heter Alvis, Alvis er heldigvis ikke en ekte gutt. Alvis prøver og få noen venner, så skjer det noe veldig galt! Jeg likte godt da jeg trodde at Alvis hadde fått noen venner. Jeg likte ikke da Alvis stjal øl. fordi han ville det egentlig ikke, men han gjorde det ellers så tror at ungdommene hadde slåt han eller noe.(tror jeg).
  Jeg ble overrasket over da Marcus spurte om Alvis ville stjele øl for han fordi jeg trodde at Marcus var en snill og kul gutt. Jeg syntes at boken var både spennende og trist.(syntes jeg). Fordi han stjal øl og oppførte seg rart så, så derfor fikk han så mye kjeft. Slutten var dramatisk spesielt da Duncen sa til mammaen til Alvis, HAR DU IKKE LÆRT BARNET DITT LYDIGHET? SÅNN ER DET MANN GJØR DET!

  Jeg gir terningkast 4 fordi boken var bra, men ikke på en morsom måte, men en veldig alvorlig måte. Det var veldig bra tenkt av forfatteren av boken.

 233. Boka handler om en gutt som heter Alvis som fikk seg noen venner. Guttene ville at Alvis skulle kjøpe øl til de.

  Jeg likte godt at det var litt humoristisk når han gikk inn i putekassa.

  Jeg likte ikke da han hele tiden sa: `vet ikke`.

  Jeg ble irritert over at han gjorde det guttene ba om at han skulle stjele øl fra butikken.

  Jeg synes at boken ikke var så gøy fordi han sa nesten hele tiden: ` vet ikke `.

  Jeg gir terning kast: 2 fordi det er ikke en bok jeg vill lese.

 234. Hei, i dag skal jeg fortelle litt om en bok som heter EN TENKT FORTELLING OM ET BARN (LYDIGHETSPRØVEN).Denne boken handler litt om en gutt som heter Alvis og han stjeler øl. Jeg likte godt da han tisset på seg i pute kassa fordi det var morsomt. Jeg likte ikke at Marcus og gjengen brukte Alvis til og stjele øl. Jeg ble overasket over at Duncan ikke var så slem fordi det høres sånn ut i ingressen. Jeg ble irritert over at Alvis ikke svarte ordentlig på spørsmålene til moren. Jeg syntes boken var bra fordi jeg levde meg inn i den. Slutten var spennende fordi jeg vil hvite hva som skjer med Alvis. Jeg gir den terningkast 4 fordi jeg levde meg inn i boken/utdraget 🙂

 235. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis bor sammen med moren sin og kjæresten til moren. Alvis blir utpressa av noen eldre gutter til å stjele øl. Jeg likte godt da Alvis svarte ja på et av spørsmålene fordi det var litt irriterende når han bare svarte vet ikke. Jeg likte ikke da Alvis tissa på seg fordi det var litt rart. Jeg ble overraska over at Alvis tissa på seg fordi han kunne ha holdt seg. Jeg ble irritert over at Alvis faktisk prøvde å stjele øl fordi han bare kunne ha sagt til guttene at han ikke var kompisen deres lenger eller så kunne han ha løpt. Jeg syntes at boka var bra fordi den var spennende. Slutten var veldig spennende fordi det skjedde så mye og jeg fik lyst til å lese mer. Jeg gir boka terningkast 4 fordi den var spennende.

 236. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Han blir utnytta av noen eldre gutter. Jeg likte godt at politidamen var så hyggelig fordi han var lei seg og trengte hjelp og hun hjalp han. Jeg likte ikke at Alvis ble utpresset til og kjøpe øl når han ikke hadde lyst til det fordi det ikke var hyggelig. Jeg ble overrasket over at Marcus var slem fordi jeg trodde han var snill. Jeg ble irritert over at Duncan heiv noe i bakken. Jeg syns at boka var veldig bra fordi den var alvorlig og viste hvordan noen barn kan ha det. Slutten var irriterende fordi du ikke vet hva han mente med «Jeg skal vise ham lydighet». Jeg gir terningkast 5 fordi den var veldig spennende og jeg fikk veldig lyst til og lese mer.

 237. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis bor sammen med moren sin og kjæresten til moren. Alvis blir utpressa av noen eldre gutter til å stjele øl. Jeg likte godt da Alvis svarte ja på et av spørsmålene fordi det var litt irriterende når han bare svarte vet ikke. Jeg likte ikke da Alvis tissa på seg fordi det var litt rart. Jeg ble overraska over at Alvis tissa på seg fordi han kunne ha holdt seg. Jeg ble irritert over at Alvis faktisk prøvde å stjele øl fordi han bare kunne ha sagt til guttene at han ikke var kompisen deres lenger eller så kunne han ha løpt. Jeg syntes at boka var bra fordi den var spennende. Slutten var veldig spennende fordi det skjedde så mye og jeg fik lyst til å lese mer. Jeg gir boka terningkast 4 fordi den var spennende.

 238. Boka handler om en gutt som heter Alvis som ble utnyttet av noen eldre gutter.
  Jeg likte godt at det skjedde så mye fordi jeg levde meg så inn i det.
  Jeg likte ikke at de sa så mye Alvis fordi de egentlig bare kunne si han.
  Det var overraskende at han tisset på seg fordi det er pinlig.
  Det var irriterende at han tok ølet fordi det er galt.
  Jeg synes boka var bra fordi jeg levde meg så inn i det.
  Slutten var litt dårlig fordi han bare sa vet ikke.
  Jeg gir boka terningkast 4 fordi jeg levde meg så inn i det.

 239. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Han er ikke en virkelig person. Det er ikke en sann historie. Det er heller ikke de store guttene. heller ikke stefaren hans Duncan, han jobber på museum og er opptatt av munker. Det er noen gutter som utnyttet Alvis til å stjele. Jeg likte godt da Alvis tissa i putekassa, fordi det var litt rart og morsomt. Jeg likte ikke da Alvis stjal øl til Marcus, fordi det er ikke lov til å stjele. Jeg ble overrasket over at Alvis turte å stjele øl. Jeg ble irritert over at Alvis tisset inne i putekassa og ikke utenfor. Jeg synes at boken var spennende fordi Alvis stjal øl. Slutten var dramatisk fordi politiet kom og mammaen ble sur. Jeg gir terningkast 5 fordi den var spennende da Alvis stjal. 

 240. Boka handler om Alvis som tror han har fått kompiser men, han blir egentlig utnyttet
  av Marcus til og stjele øl fra butikken. Jeg likte godt at politidamen var vennlig. Jeg likte ikke fargen på boka og tittelen fordi den virket veldig kjedelig ,men boka var veldig bra. Jeg ble overrasket over at Alvis stjal øl fra butikken. Jeg ble irritert over at Marcus utnyttet Alvis til og stjele øl fra butikken fordi Marcus virket for liten til og drikke øl. Jeg syntes at det var litt morsom at Alvis tisset i putekassa. Slutten var veldig spennende
  fordi Duncan ville lære Alvis og lyde. Terningkast 5.

 241. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Jeg likte godt da han tissa i en putekasse, fordi det var morsomt at han ikke greide og holde seg. Jeg likte ikke da guttene sa at han skulle stjele øl. Jeg ble overrasket over at han turte å rømme fra politiet fordi det hadde ikke jeg turt. Jeg ble irritert over at han sa hele tiden vet ikke. Jeg synes at boka var spenene fordi han turte å stjele øl og han turte så mye. Slutten var interessant fordi han Duncan sa Jeg skal vise ham hva lydighet er. Jeg gir terningkast 4 fordi den var spennende og jeg vil lese mer.

 242. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis ble utnytta noen store gutter de satt at han måte stjele øl fra butikken.

  Jeg likte godt da Alvis møtte Marcus fordi da kunne han være sammen med de store guttene.

  Jeg likte ikke da Alvis stjal ølflasker fordi han ikke burde ikke stjele fra andre butikker.

  Jeg ble overrasket over at han tissa på seg da han lå i putekassa.

  Jeg ble irritert over at utdraget slutts der år de begynte å bli spennenende.

  Jeg synes at boka var fin fordi den handlet om en spennende og trist.

  Slutten var spennenende og jeg vil lesse mer.

  jeg gir terningkast 5 fordi jeg synes boka var spennende og lit trist og jeg ville ha lest mer om va som kjedde

 243. Boka handlet om en gutt som het Alvis denne gutten ble utnyttet av noen store gutter.
  Jeg likte godt at de tokk med en litt alvorlig og ordentlig bok.
  jeg likte ikke så godt at forfatteren forklarte så mye om personene og situasjonen.
  Jeg ble overasket over at de store guttene spurte Alvis om han kunne stjele øl til de.
  Jeg ble irritert over at forfatteren brukte dialog.
  Jeg synes at boka var dorlig fordi den ikke var noe morsom eller spennende.
  slutten var bra fordi da var den litt spennende og jeg hadde lyst og lese mer.
  jeg gir boka terningkast 2

 244. Eg syntes boka var bra og den hadde eit alvorlig tema men eg syntes det er bra at nokon bøker har det. Boka var bra beskreven og den hadde masse fint innhald. Eg ville gjit boka terningkast 4.

 245. eg syntes boka var veldeli kjedelig fordi det skjedde ingentin den får terningkast 0

 246. Den var veldig bra bok,det var gruppepress, det var domt det han gjorde. Det var spenning og humor. Terningkast nr.6👍🏻👍🏻

 247. Eg synes utdraget var litt bra fordi den hadde eit alvorlig tema. Den ble litt spennende når han tok øl og politiet kom. Kunne kanskje lest den. Eg gir den terningkast 3-4 fordi den var litt spennende.

  • jeg synes denne boken dårlig fordi det er ikke mitt boktema å de så ordene så mange ganger eks Alvis teringkast 2

 248. jeg syn denne boken var dårlig fordi dette er ikke mitt boktema å de sa ordene som eks Alvis

 249. Jeg gir boka terningkast 4. Jeg synes det var ganske mye humor og spenning. Alvis blir utsatt for gruppepress fra sine kamerater.

 250. Utdraget var helt ok, men den passet meg ikke helt og jeg har ikke sånn kjempe lyst til å leste denne boken. Kunne kanskje tatt litt mere spenning å sånt. Jeg gir terningkast 3.

 251. En helt grei bok, litt morsom og inholdsrik. Boka tar opp et viktig tema»IKKE STJEL»!!! Jeg gir terningkast 4. Jeg har veldig lyst til å lese resten av boken!

 252. Boka såg veldig kjedelig ut men den var gildare enn det eg trudde. Terningkast 4.

 253. jeg syntes det var spennende og rart fordi han pisset i en pute kasse, jeg synes boka var tommel opp og grei jeg gir den en terningkast 6

 254. Når jeg så forsiden av boka så skjønte jeg at boken var litt trist. Jeg syntes det var en spennende bok fordi den hadde litt spenning og litt drama og litt homor og det meste. Boken så spennende ut og jeg ville gjerne lest boken videre. Det var veldig mye bra i den boken men det var noen dårlige ting der også. Jeg følte liksom at vi kom litt rett i det så det var en litt brå start får meg.
  Terningkast:5,5😂

 255. Den viser litt at store gutter kan vere dårlige, men jeg hade lyst til og si til Alvis igjenom hele tingen med at de store guttene ‘’brukte han’’ ALVIS LØP det hadde jeg hjort i den situationen

 256. De som var hovedpersoner var Alvis og Marcus. Jeg synes boka var spennende. Marcus tvang Alvis til og stjele øl enda han akkurat hadde kjøpt en is til Marcus. Alvis vart tatt på kamera. Så butikkmannen kom hjem til Alvis. Alvis løp ut i sokkene og gjemmte seg i en pappeske. Det var puter oppe i pappesken. Alvis vart så redd for og få kjeft så han tisset på seg i pappesken.

 257. Klassen synes som helhet at denne boka var veldig bra. De synes at handlingen var aktuell, at det kunne skjedd hvor som helst. De ble overrasket over at de store ungdommene fikk en som var mindre til å stjele øl for seg. De likte ikke at Alvis ble lurt. De synes den den var lett å lese og de likte at den var full av action. Den ene handlingen dro den andre. De ble overrasket over at mannen i butikken visste hvor han bodde. Det var spennende da han gjemte seg i putekassa. De synes dette var et viktig tema, den var veldig spennende og flere av dem ville lese resten av boka.

 258. den var kjempe spennnende jeg vil lese mye mer beste boka hittil

  terningkast 6 😉

 259. Klassen oppsummerer utdraget som spennende og de hadde lyst til å lese hele boka. Ønsket seg noen bilder i utdraget. Gode forklaringer. Gode beskrivelser som gjorde det lett å danne egne bilder i hodet.

 260. Jeg synes utdraget var veldig godt. Men jeg syntes ikke det var greit da Marcus lurte Alvis til å stjele øl og stakk av uten han. Jeg synes også at Alvis burde si hvem han stjal øl til.
  terningkast: 5

 261. Jeg synes boken var super, den var spennende. Men jeg synes ting var litt dårlig beskrevet, så jeg fikk ikke til og se det i hodet mitt. Tingene i denne boken bør bli tatt på alvor, for det som er i denne boken skjer med noen barn. Men boken var veldig spennende og jeg vil kanskje låne den. Terningkast 5.

 262. EN TENKT FORTELLING OM ET BARN

  Jeg likte denne boken fordi den var spennende men det var også ikke bra fordi Alvis stjal øl til andre og sprang vekk. Foreldre prøver å få Alvis til å ikke stjele men de vil kanskje gjøre det etter de hadde hørt denne boka. Men den var også god fordi han pisset på seg når han var i putekassen og personen som Eide den ble veldig sur og sint. Og Duncan ville lære Alvis å lye og jeg er enig med ham.jeg gir terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲🎲😃😊😂

 263. Jeg synes boken var bra, men handlingen var viktig og må bli tatt på alvor. Det var litt dårlig beskrivelse noen steder. Det var dumt av Markus å be en uskyldig liten gutt til å stjele øl. Boken var sånn passe spennende, med det var litt ekkelt når Alvis urinerte i puteboksen. Denne boken må bli tatt på alvor fordi dette skjer i virkeligheten.
  Terningkast: 4

 264. Jeg ble overrasket over at Alvis stjal øl fra butikken fordi han hørte ut som en grei gutt. Jeg synes boka var veldig god. Jeg ville lest hele boken for boken hørtes kjekt ut å lese. Jeg likte ikke at Marcus trua Alvis med å stjele øl. Terningkast: 5

 265. Før vi leste utdraget fra boken trodde jeg den var kjedelig på grunn av den grå forsiden, men det viste seg at dette var den mest spennende og alvorligste boken jeg har lest eller hørt. Jeg gir denne boken terning kast 6 😀

 266. Jeg synes boken var bra, men litt mye replikker. De var veldig gode på beskrivelser, men kunne hatt med noen bilder. Jeg gir denne boken terningkast 4.

 267. Denne boken hadde en viktig handling. Men jeg synes ikke forfatteren gjorde en særlig god jobb med å få frem det viktige. Det var alt for mye «snakking». I stede for å ha så mye «snakking», så kunne forfatteren skrevet mer om hva han tenkte inni seg, og følelsene til Alvis. De ble rett å slett litt kjedelig å lese. Derfor gir jeg boken terningkast: 3

 268. Jeg likte boka sånn passe bra. Det var litt mye replikker og forfatteren kunne ha hatt litt flere beskrivelser om de forskjellige personene. Jeg synes det var frekt av Marcus å bli kamerat med Alvis bare for å stjele øl som det er høyere aldersgrense på enn det hørtest ut som de var. Det var en gøy bok, men ikke den beste hit til. Jeg gir boka en sjanse! Jeg gir terningkast = 3

 269. Hvis du leser dette synes jeg at boka var ganske bra men veldig alvorlig. Jeg likte boka fordi det forteller hva som hender med barn hver dag. Boken hørte klart til drama kategorien. Det gjorde inntrykk på meg da Markus sa til Alvis at han skulle stjele øl fordi Markus kjøpte is til Alvis og Alvis stjelte øl. Terningkast 4.

 270. Jeg synes det var en spenende utdrag det fikk meg til og ville lese mer. Jeg syntes det var litt dramatisk. Den boka burde bli tatt på alvor. Jeg likte ikke da Marcus ba alvis hente øl.

 271. Hei du/dere som leser dette her. Jeg syntes ikke ikke denne boken var så bra så derfor gir jeg en 3 fordi jeg ikke er så glad i drama. Men jeg kunne godt ha lest den. Jeg ble nesten kvalmen når Marcus overtalte Alvis til å hente øl. Etter du har lest hele utdraget vil du lese mer fordi Duncan truet Alvis. Du bør lese den hvis du liker kategorien Drama og spenning.

 272. Denne boka var veldig spennende fordi han Alvis gjorde masse rart, som for eksempel han hentet øl, og han pisset i buksa. Jeg lurer på hva som skjer etter Alvis hadde kommet til ste faren sin. Håper det skjer noe spennende.Jeg gir terning kast 5 (:

 273. Jeg synes at boka er seriøs fordi den inneholder ting son skjer med ekte barn. Jeg fikk veldig lyst å lese boka selv fordi den var spennende og seriøs og litt morsom. Selv om boka er grå så bør du lese den. Jeg anbefaler boka til alle selv om boka ser kjedelig ut, selv om bestevennene dine sier at den er KJEMPEkjedelig så bør du lese den. Terningkast: 6.

 274. Jeg synes at Marcus va frekk da han sa at han måtte stjele øl og hvis jeg var Alvis ville jeg si nei og gå. Jeg syne det va morsomt at Alvis tisset på seg, men jeg synes også synd på han og jeg ble sur da han sa ja til å stjele ØL og at han ikke sa til mammen at det var Marcus og de andre. Jeg gir tarningkast 5.

 275. Jeg synes at boka er seriøs fordi den inneholder ting son skjer med ekte barn. Jeg fikk veldig lyst å lese boka selv fordi den var spennende og seriøs og litt morsom. Selv om boka er grå så bør du lese den. Jeg anbefaler boka til alle selv om boka ser kjedelig ut, selv om bestevennene dine sier at den er KJEMPEkjedelig så bør du lese den. Terningkast: 6.

 276. Jeg synes boka var kjempebra og jeg har lyst å låne den. Jeg syntes det var dumt å stjele øl fra butikken. Jeg syns at boka var spennende. Det var morsomt når han tisset i putekassen. Jeg har lyst å lese hva Marcus gjør med med ølboksene, eller se om han blir tatt av politiet. Jeg har lyst og se hva som skjer med Alvis.

 277. Jeg synes at Alvis ikke fortjener å bli behandlet slik. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka, fordi ingen kan bli behandlet slik som han ble i denne boka.
  Jeg vil gi boka en terningkast:4

 278. Jeg synes boka var veldig bra, men innholdet var litt trist. Denne boka må bli tatt på alvor fordi dette skjer i virkeligheten. Det var litt dumt at Alvis stjal øl. Det var også litt ekkelt at han tisset i puteboksen. Jeg synes boka var veldig spennende og har lyst å lese videre.
  Terningskast:6

 279. Jeg synes at boken var litt gøy, men det var veldig dumt når Marcus truet Alvis med å stjele øl til han. I begynnelsen syntes jeg Marcus og vennene hans var snille som lot Alvis henge med dem og at Marcus kjøpte en is til Alvis. Men sånne ting kan også skje med ekte personer så jeg synes at vi også må ta dette på alvor. Jeg fikk litt lyst til å lese videre på denne boken. Men jeg synes at forfatteren burde skrive litt mindre replikker. Men boken var gøy og jeg gir terningkast 4.

 280. Jeg synes boka var litt spennende fordi det var Alvis som stjelte og var tøff å ikke sa noe om guttene.
  Terningkast 4.

 281. Dette utdraget var trist den var egentlig veldig bra men det var for mye som var trist jeg ville ikke hat lyst til å være Alvis det hadde vært fælt helt forferdelig men boken var bra.
  =-)

 282. Jeg synes denne boken var veldig spennende👻😳
  Jeg liker sånne bøker som dette her veldig godt😊
  Derfor gir jeg boken terningkast 6👌🤙👍
  Bare dumt at utdragene er så korte☹😒

 283. Jeg syntes boka var bra. Alvis er en liten gutt. Han treffer Marcus og to andre gutter som sier at dem skal kjøpe is og spør om Alvis vil bli med. Men da dem kommer til butikken hører at han må stjele øl.
  Jeg gir denne boka terning kast 6.

 284. hei Gerlinde her jeg sines den boka var artig fordi det var artig og lese det og høre på at en ana barn leste eller en lerar jeg er gla i dere som lager bok og jeg er veldig gla i deg eller ho eller han som har laga den boka 🙂men jeg er også gla i alle som bor i hele Norge!💖jeg liker og lese for alltid hilsen Gerlinde gla i dere!💖💖

 285. Denne boka var kjempe spennende fordi jeg lurer på om hva som skjer når Duncan sier han skal lære Alvis lydighet.
  Terningkast 5🙃 🌈 🔥

 286. den var passe bra fordi den kan lær unger og stjele eller stjele øl som ikke E bra for deg
  (terning kast 3)

 287. Dette var en bra bok. At Alis torr og stjele øl. Dangcen skule finne Alis.🙂 🙂 🙂

 288. Jeg synes denne boka var spennende og mystisk. Denne boka var så spennende at jeg kunne ikke vente til neste side!!! Jeg synes at det var ikke nødvendig å stjele øl fra butikken.
  Alvis ville sikkert tøffe seg. Hvis Alvis ikke tisset på seg kunne denne boka være super.
  Terningkast: 5

 289. Hei. Jeg syns dette var en ganske spennende bok og arti bok for det skjedde mye på kort tid og det liker jeg. jeg syns det er ganske arti med kriminelle bøker 🕵🏿🔫
  Jeg vil gi denne boken terningkast 5🎲

 290. Hei jeg synes at boka var veldig dårlig fordi at jeg liker ikke dramaer.
  Jeg synes synd på han Alvis når han ble tvunget til å stjele øl til Marcus selv om han fikk is.
  Jeg gir terning kast 1.

 291. Jeg synes syn på Alvis . Men jeg tror at Alvis ville vert en god venn. Boka var veldig morsom.

 292. Boka var bra. Og litt spennende .Jeg ble irritert når jeg leste at de store guttene skulle ha Alvis til og stjele øl.
  Sluttene på boka sluttet med at Duncan skulle lære Alvis og være lydig jeg lurer på hvordan han skulle gjøre det?

 293. Jeg syntes boka var veldig bra! Boka var spennende og har mye humor i seg. Jeg ga stemme: SUPER!

 294. Det begynnte å bli ganske spennende da Alvis stjal to kasser med øl å da mannen som hadde sett på det overvåknings kameraet hadde tatt opp da Alvis stjal øl og mannen kom etter Alvis😋😋 Også da han stakk av var også spennende. Da han lå seg oppi en pute kasse å tisset var det morsomt!!😂😂 Denne boken var ganske morsom så jeg gir den super bra😉😉

 295. Jeg elsket boka! Jeg vil Såååååå gjerne lese den!!!!! Den var veldig trist. Jeg fikktårer i øynene! 😨😰! Jeg ble bare helt 😳😧😭😡😱 Når jeg leste den! Jeg syntes den var trist, kul, lettlest og fin! Jeg gir den terning kast 6! Hvis jeg kunne hadde jeg gitt den 100!!!!!!! I LOVE IT!!!, ❤️💛💚💙💜🤗😁😅

 296. Jeg synes boka var bra. Jeg synes den var spennende. og jeg synes de beskrev følelser veldig bra. jeg gir den 4. 🙂

 297. jeg synes boka er veldig bra det er kanskje en av de beste jeg har lest på boksluker prisen til nå den har bra innhold og i denne skjønte jeg faktisk hvem alle sammen var. jeg likte veldig godt at den var ganske basert på virkeligheten selv om detter om om et tenkt barn. jeg synes at alt jeg har lest i dette lille utdraget føles veldig ekte ut!!! jeg gir denne boka terningkast 6 !!!!!

 298. Synes dem var litt spennende. Men litt ekkelt. Kunne vært mer skumlere. Ok bok litt lyst til å lese den. Synes 50%/50%. Hvorfor er det ingen illustrert forside?

 299. Det var et veldig bra utdrag av boken, og veldig bra sjanger👍 jeg får kjempe lyst til å låne den på biblioteket.

  Terningkast: 6

 300. Klassen synes den var super. Vi synes den var trist, spennende og mye drama. Vi Håper at Alvis får andre kammerater. De skriver og forklarer på en unik måte,slik at vi synes den var spennende. Vi har lyst å lese boka. Den var lett å leve seg inn i. Den viser hvordan barn kan hadet i dag. Heldigvis er ikke boka ekte!

 301. Jeg synes at denne boka var den beste av alle utdragene💛💛
  Jeg gir den terningkast 5💗💓

 302. Det var en åpen og spennende avslutning. Synes at sjangeren var mer spenning enn drama.

 303. Utdrag var veldig spennende, jeg vil gjerne lese mer av boken.
  Vi advarer at mange er slemme mot den lille gutten.

 304. jeg synes at boka var morsom.
  Det er bra å skrive sånne bøker fordi det lærer oss om mobbing.
  Jeg liker sånne bøker som denne fordi den er bra.
  Jeg tror at mange liker denne boka.

 305. Den var litt morsomt fordi han tissa i putekassa. Det var rart at politiet visste hvor Alvin bodde. Den var litt kjedelig fordi han stjal øl. Politifolkene var flinke med de som ertet Alvin etter at han tissa. Terningkast 3,5555.

 306. Lydighetsprøven er bra bok,fordi forfatteren har brukt mange forskjellige knep for å få folk til å ville lese mer.Den var veldig spennende fordi det skjedde så mye. Jeg hadde veldig små forhåpninger før vi leste boka ,jeg trodde ikke at den var så bra! Jeg ble overasket at han stjal ølet å ga det til guttene. Terningkast 6!!!

 307. Jeg synes boka var bra, fordi det kunne ha skjedd i virkeligheten. Det var litt rart att han tisset på seg. Jeg synes det var dumt att han hørte på guttene og stjal øl. Jeg gir boka terningkast 6 fordi boka advarer deg om att du ikke burde gjøre som han gjorde. BRA bok.

 308. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og morsom. Jeg ble overrasket over at han stjal øl selv om han følte seg presset av gutta. Jeg fikk litt lyst til å lese boka.
  Terningkast 6

 309. Jeg synes boka var bra og morsom fordi han stjal øl.
  Jeg fikk veldig lyst til og lese hele boka.
  Det var også litt synd at han måtte stjele øl til de andre gutta han var med.

 310. Jeg syntes at boka var spennende og bra og jeg fikk lyst til å lese boka:)
  Og så syntes jeg at guttene var snille mot Alvis i starten men så fikk de han til å stjele øl det syntes jeg var dårlig gjort av guttene og få han til å stjele. Men den var jo bra og litt drama. Jeg vil nok anbefale boka til andre:) Jeg gir terningkast 6

 311. Boka var veldig bra fordi den var veldig spennende.
  Det var veldig dumt av Alvis stjal øl. Boka var veldig spennende
  Det var en bra bok fordi det kan skje med en virkelig menneske.
  Det var en morsom bok. Det var litt gøy at han tisset på seg.
  Jeg vil lese denne boka. Terningkast 6

 312. Denne boka er sykt kule det er mykje spenning og drama så eg forstår det er ein drama bok.

  Terningkast 6

 313. Boka var bra . boka var litt rar . Duncan var et kult navn . De var slemme for og tvinge han til og kjøpe øl . det var frekt

 314. Jeg likte boka fordi den var spennende(-: det var litt ekkelt når han tisset, fordi han lå i tisset. Men den var morsom og spennende.

 315. Boka handler om en gutt som heter Alis som blir utnyttet av noen større gutter.De store guttene vill gjerne ha øl til en klubb/fest tror jeg.Og Alis blir tatt og rømmer. Han gjemer seg i en pute kasse og er kald og redd så han tisset på seg.

  Jeg syntes boka var veldig god fordi jeg likte alt drama i boka.Det var ingenting jeg ikke likte.Jeg ble ganske overasket over at Alis ikke kunne stå i mot i å stjele øl for å få noen venner.Jeg ble irritert over at noen kan være så slemme mot yngre!Jeg likte boka veldig godt og jeg vill gjerne lese boka.Jeg vill gi boka en 10/10.Og Jeg anbefaler boka til alle i verden.

 316. Den var morsom fordi han tissa på seg. Den var spennende da de fant han i eska og at det var med politi, og det med foreldrene. Det var morsomt fordi han stjal øl. På slutten var det også gøy fordi Duncan skulle vise Alvis litt lydighet.

 317. Jeg synes boka var veldig bra. Den inneholdte spenning og litt morsom også.
  Jeg fikk lyst til å lese mer og mer:) Håper at det kommer flere bøker som denne her.:)
  Terning- kast 5 og en halv.

 318. Tittel: en tenkt fortelling ,lydighets prøven
  Forfatter : Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: drama
  Terningkast: 5

  Utdraget handler om en gutt som heter Alvis. Han har stjålet noe fra en butikk og han løper for livet hjem. Når han kommer hjem så skal han spise . Så kommer mannen fra butikken og banker på så løper Alvis . Og når ham blir funnet blir han funnet i en pute kasse og der har han gjort noe ekkelt.

  Min mening om boka : Jeg synes boka var veldig bra men den var også litt ekkel på slutten. Jeg har fortsatt lyst til og lese den men det som var litt dårlig var at jeg tror at Duncan bruker vold og det bør det ikke være i barne bøker . Alvis hører også som en hyggelig men lett lurt kar . Jeg synes denne boka passer til barn fra 9- 15 . Jeg anbefaler og lese den .

 319. Lydighetsprøven
  Skrevet av: Bjørn Ingvaldsen

  Utdraget handler om en gutt som heter Alvis, han er veldig lett lurt. Men en dag ropte en person på Alvis det var Marcus broren til Max. Han ville at Alvis skulle bli med ham for å henge sammen. Alvis sa ja og da hoppet Alvis opp på sykkelen til Marcus og så kjørte de av sted. De kjørte til en butikk, Marcus gikk inn og kjøpte is. Han hadde også kjøpt is til Alvis. Så overtalte Marcus Alvis til å stjele litt øl. På starten sa Alvis nei men så overbeviste Marcus at han skal gjøre det. Til slutt løpte han fra politiet!

  Jeg syntes at utdraget var super fordi den hadde masse spenning. Jeg syntes at når han ble jaget av politiet var det mest spenning. Jeg er veldig glad over at det ikke er en sann historie! Denne boken er veldig bra og jeg syntes at den burde bli superfinalist!

  Jeg anbefaler den for folk som liker dramatiske bøker og litt spennene!
  Jeg gir den terning kast 6🎲

 320. Lydighets Prøve Et Tenkt Historie Om Et Barn Anmeldelse

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Terningkast: 6

  Denne historien handler om en gutt som heter Alvis som var lettlurt og Hadde ikke så mange venner. De som han lekte mest med var barn som var yngre enn han. En dag var han ute og en gutt som heter Marcus kom og sa at han skulle være med dem. De fikk is og hadde det gøy men etter det når de var ferdig med is så sa Markus ta litt øl i denne posen fordi Marcus kjøpte is til han. Marcus og vennene sine var eldre enn Alvis. Butikkmannen så han.

  Jeg synes at boken er super bra fordi det var morsom, rar og spennende. Alle må lese denne boken. Boken passer for 8-12 år.

 321. Bok: En tenk fortelling om et barn, lydighets prøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Terningkast: 6

  Denne boken er helt fantastisk. Det er en hoved karakter som heter Alvis, han er 12 år, han liker og leke med mindre barn og han er veldig lettlurt. Boken er så spennene fordi 3 større gutter lurte han, først så kjøpte de is for Alvis, og så etter de hadde spist isen spurte en av de større guttene, men du Alvis nå er vi venner kan du stikke in i butikken og kjøpe noen ølbokser for oss? Alvis gikk in i butikken og tok en boks med 6 ølbokser oppi, så gikk han forbi, men ved døren sto det en man i butikk klær, så bare løpte Alvis. Veldig mye interessant spenning og drama. Boken innholdet ganske mye tekst, men ingen bilder. Boken er bra fordi den får deg til og være spent om hva som skal skje snart. Den er litt intense og litt voldelig. Jeg har hørt ferdig lydboka 4 ganger nå det er hvor mye jeg elsker den. Når jeg ble ferdig med og høre på lydboken var jeg så spent om hva som skulle skje. Så nå skal jeg kjøpe den boken på butikken.

 322. En tenkt fortelling om et barn er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Boken handler om en liten som heter Alvis gutt som ikke hadde det så bra.

  Alvis var desperat til å få venner og når de store guttene kom og spurte om de skulle være venner så sa Alvis selvfølgelig ja. Guttene kjøpte is til han i en helt vanlig butikk, og så spurte dem om Alvis kunne stjele øl i butikken. Han ville ikke svare ja men han gjorde det likevel, butikk sjefen så han på kamera men Alvis bare stakk. Når han kom hjem så spiste han middag med mammaen hans og stefaren Duncan. Så kom butikkmannen hjem til Alvis, Alvis løp til en boks og gjemte seg der. Når de fant ham spurte de hvorfor han gjorde det, han svarte ingen ting så sa Duncan » nå skal jeg lære han hva lydighet er» så sluttet utdraget.

  Jeg synes den er veldig spennene, og trist fordi Alvis egentlig er uskyldig. Dette er den beste boka jeg har lest så langt i Bokslukerprisen. Jeg anbefaler boken for de som liker bøker som sårer hjerte ditt. Jeg gir den terning kast 5.

 323. Lydighets Prøven: En tenkt fortelling om et barn
  Av: Bjørn Ingvaldsen

  Boken handler om en gutt som heter Alvis. Han har vanskeligheter og prøver og få venner. Stefaren er opptatt av munker og jobber museum, og heter Duncan. Moren var alenemor til de flyttet inn hos Duncan. Alvis blir lurt av noen eldre gutter som har fått lønn og kjøpt is til han til og stjele øl til dem. Han går inn, stjeler ølet, løper hjem, spiser og så gjemmer seg i en putekasse og pisser på seg. Han blir funnet av politiet og fulgt hjem. Stefaren ble sur og sa,
  ´Jeg skal vise ham hva lydighet er.`

  Jeg syntes boken er spennende og morsom fordi han er lettlurt og stjeler 3 six packs med øl, og blir lurt av tre eldre gutter og har en slem stefar.
  Jeg syntes at boken er bra og jeg gir den 🎲 7

 324. Bokslukerprisen
  Boka lydighetsprøven, en tenkt fortelling om et barn, er en veldig spennende bok. Boka er skrevet av Bjørn Ingvaldsen og dens sjanger er drama.

  Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis og mammaen hans har flyttet inn med Duncan som er stefaren til Alvis. Duncan er ikke så veldig snill og Alvis har litt problemer med å få seg venner. I utdraget fikk han seg noen falske venner som er litt eldre enn han. De brukte ham til å stjele øl fra butikken og Alvis kom i mye trøbbel. På slutten av utdraget sier Duncan «har du ikke lært ungen å lyde? Jeg skal vise han lydighet!» Og det var litt skummelt.

  Jeg synes utdraget er det beste jeg har lest hittil i Bokslukerprisen. Den var veldig spennende fordi den handlet om noe litt annerledes. Det er en historie som er ganske skummel, men det er en historie som kunne skjedd på ekte. Jeg har veldig lyst til å få tak i boka å lese resten fordi den var helt utrolig spennende. Jeg anbefaler veldig å lese denne boka.

 325. Jeg synes denne boken var veldig gøy og spennende og jeg har fortsatt på boken og den er den kjekkeste boken jeg har lest så jeg vil annbefale denne boken.
  Jeg gir den terninkast 6.

 326. Jeg synes at dette utdraget var veldig bra. Jeg likte denne historien veldig godt. Fordi det var den var spennende og gøy. Dette utdraget får terningkast 6 av meg.

 327. Boka hadde et viktig tema men jeg synes ikke forfatteren klarte å vise det. Det var litt forvirrene når du ikke leste boka fra starten av, men jeg synes boka var grei.
  Terningkast 3

 328. Bok: En tenkt fortelling om et barn, lydighets prøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Terningkast: 6

  Denne historien er om en gutt som heter Alvis som ikke har det så bra hjemme. Alvis leker med barn som er yngre en han og han har ikke mange venner. En dag når han er ute alene så roper en av de store guttene som heter Marcus på Alvis. Marcus spør om han kan komme til dem. Marcus kjøpte en is til Alvin og seg selv og så spør Marcus Alvin. Nå som jeg har kjøpt deg is kan du gjøre en tjeneste til meg. Alvin nikker. Marcus sa at Alvin måtte dra inn i butikken å stjele 6 øl og så løpe ut av butikken. Alvin sa nei først, men etter litt sa han ja. Han dro inn i butikken og stjal dem. Senere kom det politi inn huset og Alvin hoppet ut av vinduet og stakk til en lekeplass. Han gjemte seg der og ble litt våt. Så fanget politi han og når han kom hjem så var moren og stefaren utrolig sinte. Så gjør Duncan (stefaren)…

  Jeg syntes boka var en kjempegod bok. Den er ikke ekte, men jeg levde meg inn i boka med en gang. Det var så intenst og jeg ville ikke stoppe å lese. Når utdraget var ferdig ble jeg så sur fordi jeg vil lese resten så mye. Jeg syns boka passer for barn fra 9-14. Den var utrolig bra og nå skal jeg kjøpe hele boka. Det er ikke så masse å si om denne boka enn den var en stor suksess. Jeg syns du burde lese den og den burde vinne Bokslukerprisen prisen!

 329. En tenkt fortelling om et barn
  Lydighets prøven

  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Jeg synes boka var super. Det var en spennende historie og den var bra laget. Fordi den viser hva du ikke skal gjøre. Du ser hva som skjer hvis du er dum og lettlurt nok til og stjele øl til noen andre unger som er eldre enn deg.

  (Denne boken er ikke ekte karakterene i boken, det som skjer i boken skjer heller ikke)Boken handler om en 12 åring som heter Alvis. Han har akkurat flyttet til et nytt hus og han har en stefar som heter Duncan som hater. Ettersom han akkurat har flyttet så har han ingen venner på sin alder bare unger som er mindre enn han. Når Marcus storebroren til Max som Alvis leker med kommer så sier han vil du være med på butikken. Da sier Alvis ja. Marcus og de andre to kameratene hans hadde gitt ut papir til folk så de hadde akkurat fått penger. Når de var på vei til butikken så spurte en av kameratene «vi skal ta is ikke sant?». Alle sa ja. De gikk inni butikken mens Alvis sto utenfor og ventet. Marcus sa at Alvis måtte stjele noen øl. Han gikk inni butikken latet som at han tok brus men så tok han en seks øl bokser istedenfor. Så gikk han ut med posen med øl. Butikkdamene var opptatte med kunder. Men en mann kom og hadde sett at han hadde tatt øl på butikk kameraet. Han løp, mannen kom ikke etter han dro hjem. Mannen kom på døra snakket med moren. Da løp han ut i noen andre sitt hus og gjemte seg i en boks. Han tisset oppi. Politiet kom så dro de hjem. Stefaren ble veldig sur og slo Alvis.

  Den beste delen var da han stjal øl. Jeg synes også det var morsomt da han tisset oppi boksen. Det var også litt morsomt da stefaren slo han. Det var ikke noe kjedelig i boken.

  Terningkast: 6

 330. Jeg synnes boka var veldig god fordi forfateren skriver om et viktig tema men jeg synnes at forfateren kunne vist det litt bedre.

 331. Jeg syntes boken var passe bra. De store guttene var veldig slemme mot Alvis.
  Fordi de de fikk han til å stjele masse øl.

 332. Jeg syntes boka var gøy og litt trist fordi de utpresset ham med å kjøpe alkohol………………..

 333. Jeg syns den var veldig bra. Jeg syns De store guttene var frekke med Alvis.
  Alvis måtte jo stjele øl. Marcus lot han jo hente øl til han

 334. Jeg synes det var en veldig merklig bok men gøy. Men kansje litt drøyt og jeg synes det var litt lite innformarsjon i starten! Eller var den bra. Terning kast 5!

 335. Det var en spennende bok, jeg har veldig lyst til å lese mer om den og finne ut hva som skjer👍 jeg sier super bra😄

 336. Jeg likte boken fordi den var spenndene. Jeg leser boken på skolen nå. Jeg synes likte veldig godt når Duncan kom hjem til han. Jeg gir den en 6.

 337. jeg synes synd på alvis fordi han vet ikke hva han gjore det er selmt av de idiotene å behandle alvis sånn

 338. Jeg synes boka var litt tris.
  Og jeg synes ay de ikke burde true han med det.
  Han burde si det til til moreb hans.
  han burde ikke løpe hjemme fra men forklare alt til dem.
  jeg synes veldig synn på han.
  jeg gir den terning kast 6.

 339. Jeg synes boka var litt trist.
  Og at de truet han da ble jeg litt sjokka.
  Jeg synes veldig synnd på han når han var inni den kassen.
  Det hadde vært veldig trist hvis det hadde vært ekte.
  Det er en veldig bra bok.
  jeg gir den terningkast 6

 340. jeg synetes boka var bra. den var litt morsom. Men den var også seriøs.
  jeg gir den terningkast 4

 341. Det handlet om en gutt som ikke var virkelig som het Alvis. Det var en historie om barn som hadde det vanskelig. Han ble bedt om å hente noen bokser øl. boka var ikke den ette for meg. jeg gir den terningkast 2

 342. det handler så langdt skal de på disko en skal hente øl til han andre de har nettopp spist is det er et rart navn alvis jeg viste hvor ølet var det ved siden av brusen.jeg ville ikke ha lånt denne boken men hva andre synes bryr ikke meg jeg gir den 3 av 6

 343. Dene boka likte jeg og jeg anbefaler boka imellom en alder ca 7 til 13 års alderen. Og gir boka 5, Og vil gjerne lese boka i klasserommet.

 344. Den handler om en gutt som heter Alvis.
  Jeg synes teksten ikke er så spennende, men den er litt morsomt også.
  Jeg synes den ikke er så bra så jeg gir den terningkast 3.

 345. Boken handlet om en gutt som stjal øl . Det var ikke helt min type
  bok, men den er sånn passe bra. Gutten heter Alvis.
  Jeg gir denne boken terningkast 4.

 346. Det var litt rart at han bare plutselig sa vil du være med oss. Men jeg skjønte at det motet være noe. Men så måtte han hendte øl. det var veldig dårlig hjort av guttene. Han skulle ikke ha stjålet uansett.

 347. Tittel:Lydighetsprøven

  Jeg synes boken var kjedelig. Jeg syntes den var litt for mye om ungdom. Jeg synes synd på Alvis for de hun ble mobbet. Den kunne vært mer spennende synes jeg og forsiden var litt kjedelig og trist. Terning kast 2/6
  – dette syntes jeg.

 348. jeg syntes at boka var bra og jeg gleder meg til og lese resten av boka. Det var veldig spennende bok og det var litt spennende når Alvis skulle komme seg ut av butikken. Jeg syntes at Marcus kunne ha gjort det selv i stede for at Alvis skulle hente/stjele Øl for Marcus.

 349. Jeg syntes at at boken var helt ok. fordi det var snille og spurte om han ville være med, Men det var slemt at de sa at han skulle stjele øl. Og at han løy om at ha hadde stjelt til mammaen hans. Og det var domt at han gjømte seg oppi en kasse og tisset oppi den når den ikke en gang er hanes.

 350. jeg fikk ganske lyst til og lese resten av boka, men i starten skjønte jeg ikke helt hva den handlet om, men jeg synes det kunne vert bedre beskrivelser om hvor de var

 351. jeg synes boka var bra jeg likte hovedrolen bra fortellerstemme og det handler om og si nei noen ganger eller kan det skje sånn

 352. Jeg synes denne boken var ganske spennende fordi deg handlet om en gutt som heter Alvis som stjeler øl fra en butikk. Den var og li dramatisk og så jeg gir denne boken en 4.

 353. Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og mye drama Alvis var veldig teit da han hørte på den andre rare store fyren men også litt synd på alvis fordi han fikk så mye kjeft fra mammaen og de andre folkene

 354. Jeg synes det er ganske slemt av Marcus og kompisene å kjøpe is til Alvis også si at han må STJELE masse øl til de!!! Det var også ganske slemt av moren og de andre å gi Alvis all skylden!!! Denne boka var ganske merkelig, men også veldig bra. Slutten av boka får meg til å ville lese mer!!! Jeg kommer kanskje til å lese denne senere.
  Dette utdraget får 5/6 stjerner.<3 🙂

 355. jeg synes boka var veldig bra fordi det var masse hanling og det var bra de ble venner men jeg tror han ble brukt. Jeg har veldig lyst til å lese denne boken. Jeg gir boka 6/6

 356. Eg synest at denne boka var ganske bra fordi den viser noko som faktisk kan skje i virkelig heiten. Men allikavel gir eg ho terningkast 2.

 357. Den var ganske spennende, men også litt kjedelig. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese boka. Det er ikke fordi jeg ikke likte boka. Det er bare det at jeg liker andre typer bøker. Det jeg likte best med utdraget var at de hadde fått med seg ganske mye man skjønner at det skal handle om Alvis og at han gjorde noe som ikke var lov. Det jeg ikke likte med boka var det ikke var så mange adjektiv i utdraget.

  JEG GIR BOKA TERNINGKAST 4

 358. Alvis ble tatt, det var synd😤 Og stjal en øl. En drama i høy grad. Jeg gir den 4️⃣

 359. Jeg synes at det var dumt av de eldre guttene å få Alvis til å stjele øl for dem. Denne boken var ikke helt min type, jeg ville ha tenkt en stund før jeg hadde valgt å lese den.

  Og denne boken hadde fått kanskje flere lesere hvis den hadd en kulere og mer spennende forside.

  så jeg har kommet frem til at jeg gir denne boken terningkast 2/6

 360. Forfatteren var veldig flink til å krydre teksten. Jeg synes utdraget var veldig spennende og vil gjerne lese hele boken. Jeg synes at Alvis burde ha sagt noe til foreldrene om hva han gjorde fordi da kunne de ordne opp i det litt bedre enn at han ikke sier noe til dem.

 361. Jeg synes boka var veldig bra. Men det var litt ekkelt da de snakket om tiss. Dramaet var bra, og den minnet meg om Pitbull-Terje. Karakterene er spennende, og alt virker veldig ekte. Terningkast 5

 362. jeg synes boka var bra fordi det var så mye som skjedde. men litt skummel. men alt
  i alt vil jeg gi terning kast 5

 363. Eg syntes boka var litt kjedelig fordi det skjedde ikkje noko spesielt som eg likte. Eg likte den ikkje fordi det ikkje var heilt min type bok heller. Eg vil ikkje lese resten av boka.

  🎲= 1 eller 2

 364. Denne anmeldelsen var bra fordi den var spennende. Forfatteren hadde forklart veldig bra og krydret teksten med veldig mange adjektiv. Slutten på anmeldelsen var spennende. Jeg likte anmeldelsen og har skikkelig lyst til å lese hele boken. Jeg synes boken var så bra at jeg gir den terningkast 5 av 6.

 365. Jeg likte denne boka litt, den kunne vært litt bedre. Jeg likte at den var morsom og rar. Det var litt rart og ekkelt at Alvis tissa i buksa, men ellers var boka bra. Jeg gir denne boka 4/6.

 366. Jeg synes boka var bra.
  Den handlet om en gutt som het Alvis. Han vart med noen gutter som tvang han til å stjele Øl i butikken. Alvis ble ferska å gjemte seg i en putekasse.

  Jeg synes boka var bra, så jeg vi gi den terningkast 5/6

 367. 🐾Eg synest at boka var bra fordi at eg liker fortellinger men eg har høyrt bedre.
  Om katter er mykje bedre 🐾
  🐈 🐈 🐈

 368. Boken var veldig bra den var alvorlig litt morsom.
  Det var feil av Marcus å tvinge Alvis til å stjele øl.
  Men ellers var boken veldig bra.
  Jeg gir boken terningkast 4.

 369. Denne boken var ganske trist fordi at Alvis vart utnyttet av Marcus og vennene hans. Det var veldig slemt av Marcus og lure Alvis til å tro at de var venner og få han til å stjele øl i butikken. Denne boken passer til folk som liker drama og spenning. Jeg anbefaler denne boken til barn mellom 8-13 år. Jeg gir boken terning kast 3+.

 370. Det var en historie som føltes veldig ekte og den var interessant. Det er ikke greit herse med en liten unge og få han til og kjøpe øl da har man gått for langt. Da sier du bare», nei det vill jeg ikke».Jeg anbefaler boka til alle som liker bøker som føles ekte.Terningkast 5

 371. Boken var veldig bra. Den handler om Alvis som har det vanskelig når han og moren flytter inn til Duncan. Jeg vil anbefale denne boken for de som liker bøker om tenåringslivet og de som er mellom 10 og 15. Terningskast 5.

 372. jeg syntes denne boka ikke var så bra men også litt spennende jeg syntes ikke det var så kult når han stjal øl og gir det til ungdommer.Og at den kunne være merr spennende jeg gir denne terning kast 2

 373. Denne boken handler om en gutt som heter Alvis. Han er sammen noen større gutter han blir spurt om å bli med til butikken. Alvis blir med. En av guttene tilbyr han is alvis takker ja, men så blir Alvis bedt om å stjele øl til han gutten som kjøpte is til han. Alvis gjør det og løper ut av butikken bak han står en butikk mann. Denne boken passer for 4 og oppover fordi den har litt sånn øl og stjeling. Denne boken har et godt budskap fordi boken er litt hvis du stjeler er alvorlige konsekvenser. Jeg vil gi denne boken terningkast 4 kanskje jeg leser denne boken senere

 374. Det handler om en gutt som prøver og få seg venner. For at han skal bli en del av gjengen så må an stjele for dem. Denne boken er en veldig bra bok som jeg godt kunne lest selv. Jeg gir denne boken 5/5.

 375. Den var litt trist. Det handler om en gutt som bare ville få seg venner, men han må stjele for noen eldre gutter.

 376. Når man ser på framsiden av boka, ser den ganske kjedelig ut. Jeg synes at framsiden burde sett litt finere ut fordi da er det flere som vil lese boka. Jeg synes boka var ganske merkelig, men på samme tid ganske bra. Slutten av utdraget gjør at jeg får lyst til å lese mer. Jeg gir den terningkast 4.

 377. eg synest boka var morsom og spennende. Det var ei bok eg fekk lyst og lese den.
  eg gjir den terningkast 3.

 378. Klassen synes utdraget var veldig bra. De synes ikke det var så mange dramatiske skildringer, men det var mye spenning. Det var veldig spennende da Alvis skulle stjele øl og da han lå gjemt i putekassa. Språket var lett å lese. Forsiden ble oppfattet som både kjedelig og spennende. Kjedelig fordi det ikke var noen tegninger eller bilder på forsiden. Spennende fordi man lurer på hva som kommer til å skje siden forsiden er helt grå. Boka passer for gutter og jenter i alderen 9-15 år. Terningkast 5.

 379. veldig spennende!! Men jeg følte han ble litt trua nor de sa han møtte stjele øl. jeg gir den en terning kast 4 (:

 380. Det var gøy da Alvis tissa på seg.
  Det var morsomt og spennende.
  Duncan var litt slem det var gøy.
  Han blir sikkert mobba på skolen siden han trodde.
  Jeg følte Duncan truet han litt…
  jeg gir terningkast 6
  De store vennene hans bruker han på en måte med å stjele øll…
  Det var bra han fikk is.

 381. Jeg synes at boka var gøy!!! Alvis burde sagt at han ikke vil stjele øl.
  Det var litt morsomt og domt da Alvis tisset på seg.
  jeg gir den terningkast 4 🙂

 382. Jeg syntes boken var gøy å lese å så va den litt morsom.
  jeg syntes det var domt at jeg ikke kunne lese mere siden det ble så spennende på slutten.så jeg gir terning kast 6 🙂

 383. Hei. Jeg syntes boken var gøy og spennende. Det var litt dumt når Alvis stjal øl i butikken.
  Og når gan kom hjem så kom en i butikklær og snakket med moren så løp Alvis til en terrasse og gjømte seg i en putekasse. Jeg gir den terningkast: 6 🙂

 384. Denne boken var veldig bra, men jeg synes det burde vært mer drama. Jeg gir den terning kast 5. (;

 385. Jeg ble ikke dratt med inn i boken. Dermed likte jeg den ikke. Lite innlevelse og ikke min steal. Terningkast 1

 386. jeg synes boken var kjedelig fordi Alvis kunne har tenkt at å ta øll fra butikken er å stjele, sånn jeg kjønner at han ikke har så mye venner. Men vil han komme til ungdomsfengsel med de vennene eller få kanskje nye venner ute fra ungdomsfengselet 😉 😉 🙂 (TERNINGKAST) (3)

 387. Boken var bra. Men boken mangler innlevelse. Det var teit at Alvis ikke sa nei til å stjele øllet. Boken var litt kjedelig . Derfor gir jeg Terningkast (2)

 388. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Han ble venner med noen eldre gutter som kjøpte en is til han og bredde han om og stjele øl til dem. Han har nettopp flyttet til stefaren sin som heter Duncan og er opptatt av munker. Og jeg synes at det var en dramatisk bok.

  Hadde jeg hatt hele boka hadde jeg ikke hat lyst til og legge den ifra meg fordi boka slutter med at Duncan sier: Jeg skal vise han lydighet. Og det var den setningen som gjorde at jeg fik lyst til og lese boka. Det var ei spennende bok med drama hele vegen. Fordi når han stjal øl ble han stoppet av en mann i butikken.

  Det beste med teksten er når han stjeler øl. Jeg gir boka terningkast 6.

 389. Boka handler om Alvis som flytter in med stefaren og moren. Alvis blir lurt til og ta øl fra butikken av noen store gutter. Jeg vi si at boka er en dramabok.

  Jeg synes boken var trist siden de store guttene fikk han til og gjøre noe så galt. Jeg synes Alvis tok helt feil valg. Jeg synes det av trist at utrage sluttet så brått. Det var enkelt og komme inn i teksten.
  Jeg likte ikke at det virket som stefaren ble så sur. Jeg synes boken tar opp et viktig emne. Boken var spennende. Det overrasker meg at folk kan være så slemme mot mindre. Jeg synes tekste er lett og lese for det er store bokstaver og ikke fullt så mye tekst på hver side.

  Jeg likte ikke at Alvis faktiske gikk inn for og stjele øl. Jeg gir terningkast 6.

 390. Denne boka handler om Alvis, som blir utnyttet av noen eldre barn. De eldre barna kjøper is til Alvis og så spør om han kan gå inn i butikken og stjele noen bokser øl. Alvis sier jo nei i begynnelsen men ombestemmer seg siden de hadde kjøpt is til han, så følte han nok at han skylde de det. Dette er en drama bok. Jeg syntes den var veldig spennende og litt morsom i slutten av denne teksten om boka. Etter utrykket av boka ser det ut som Alvis ikke har noen venner og hvis han har så er det ikke mange. Det føltes som om han akkurat har flyttet.

  Jeg syntes teksten var veldig spennende fordi de gjør ting i boken som er ulovlig i deres alder. Jeg syntes boka var lett å leve seg inn i fordi det er mye detaljer. Jeg syntes det var lett å leve seg inn i boken fordi det er mye detaljer og den er godt skrevet. Jeg syntes boka tar opp et veldig viktig emne. At du bør vente og bli bedre kjent med noen før dere blir venner og at du ikke skal utnytte folk. Også at du ikke skal drikke øl eller noe annet med alkohol hvis du er under 18. Jeg syntes boka var litt vanskelig å legge fra seg. Boka sluttet ikke så brått, men jeg forventet litt at den skulle slutte sånn den gjorde. Jeg fikk lyst til å lese hele boka. Jeg syntes teksten var lett å lese fordi det ikke er noen vanskelige ord i teksten. Jeg likte spesielt når planen til Alvis om å stjele øl for Marcus som var en av de som utnyttet han ikke gikk som planlagt. Da fikk jeg veldig lyst til å vite hva som ville skje.

  Jeg syntes at det beste med teksten var at Alvis sin plan ikke går etter planen og at han blir jaget av en person som jobbe i butikken og så at han stjal øl. Jeg gir den terningkast 4.

 391. Boka handler om Alvis som blir tvinga til og stjele øl. Alvis blir ferska og må rømme. Når han kommer hjem kommer butikkmannen hjem til ham og snakker med foreldrene, så Alvis må gå gjennom bakdøra for og rømme. Det skjer på butikken, og hjemme hos Alvis. Sjanger er drama og litt spenning.

  Jeg syns det er lett og leve seg inn siden det var veldig spennende. Jeg likte ikke Marcus siden han tvinga Alvis til og stjele øl. Det er ikke så viktig for en sjetteklassing siden de drikker ikke øl. Boka slutta litt som jeg trodde den kom til og slutte. Men jeg ville ha lest mer. Den var litt vanskelig og legge fra seg siden den var veldig spennende. Den er lett og lese. Fordi det var ikke vanskelige ord i teksten. Boka tar opp et viktig emne. Boka starter rett inn i handlingen.

  Det beste med teksten er at han ble tatt så han mistet ølet. Det dårligste med teksten er at han tisset jeg syns det var litt unyttig og skrive. Jeg gir terningkast 5.

 392. En Tenkt Fortelling Om Et Barn

  Boken handler om en gutt som heter Alvin og 3 større gutter. De andre guttene vil ha øl. Det som skjer i boken er at gutten kjøper is til Alvis fordi de har lyst på øl. Alvis tar øl fordi de større gutten kjøpte is til han.

  Jeg synes boken var spennende. Fordi Alvis tok øl og stakk av. Det spesielt spennende da han løpte ut med våte sokker. Jeg synes det var lett å leve seg inn i det på grunn av at jeg forstår teksten veldig godt. Jeg synes Alvis er veldig grei og veldig snill gutt. Jeg gir terning kast 6 fordi den er veldig spennende.

 393. Boken handler om Alvis. Marcus, Duncan og to gutter påvirke Alvis til å stjele øl. Jeg synes det var spenene når butikkmannen var etter Alvis. Jeg likte boken for det var spendene. Terning kast 6.

 394. Denne boka handler om Alvis som blir lurt av vennene sine. Vennene hans er Marcus og to andre gutter. De kjøpte is til han fordi de vil han skal kjøpe øl. De viktigste personene er Alvis of Marcus fordi de er de du får navne på. Stefaren hans får vi navne på men han er ikke så mye medi historien. Dette skjer på natten da ham rømte fra huset. Jeg vil si at det er drama som sjanger fordi på slutten så blir Duncan så sint og hiver noe i gulvet.

  Jeg synes boka hva bra fordi det var veldig mye spenning i teksten. Det kan være lett og leve seg inn i teksten fordi det er veldig mye uvanlig som ølet og politi damen som tar Alvis og pisser i puteboksen men ellers er det lett og leve seg inn i. I slutten føler jeg at jeg vil lese videre fordi det blir veldig spennende fordi jeg vet ikke hva Duncan hev i gulvet og det blir spennende å finne ut hva det var. Teksten er litt lett og lese fordi det er ikke så mange vanskelige ord. Jeg synes at teksten startet bra fordi Marcus og de to andre vennene spurte om han vill være med dem men det enden dårlig med ølet.

  Jeg synes at det dårligste var da de bare gikk fra han som måtte løpe fra mannen. Jeg ville gi den en terningkast 4.

 395. Det handler om han Alvis som skal stjele øl i en butikk fordi noen gutter sa at han burde gjøre det etter de kjøpte is til ham. De viktigste personene i denne boka er vel Alvis, Marcus, Jonas og mora til Alvis.

  Jeg synes teksten var spennende men også kjedelig, fordi det på en måte ikke skjedde så mye. Det var bare Alvis som stjal litt øl. Jeg levde meg ikke inn i ting fordi alt skjedde så fort, det var altfor få detaljer i teksten. Den var lett å lese, fordi det var en altfor kort og udetaljert tekst. Jeg får egentlig lyst og lese litt mer før jeg dømmer mer, fordi den var litt spennene.

  Det beste med teksten var at han ble ferska for å stjele.
  Jeg vil gi denne teksten et terningkast på 4 av 6.

 396. Boka handler om Alvis han bor med mora og stefaren . Alvin fikk en is av noe store gutter , og guttene lurte han til og ta noen øl i butikken til dem. Jeg synes boka var spennende fordi han stjal øl, det er ikke lov. Jeg tenkte at han blir tatt av politiet. Jeg har lyst til og høre mer fordi de var spennene. Terning kast 6

 397. Boka handler om at Marcus og vennene utnytter Alvis, et eksempel Marcus kjøpte en is til Alvis også etterpå sa Marcus, Alvis kan du ikke gå og ta lit øl til oss. De later som de er snille med han men de bare utnytter Alvis sånn Alvis kommer I trøbbel.

  De viktigste personene I boka synes jeg er Alvis, Marcus og vennene. Marcus kjøper en is til Alvis sånn de kan si, Alvis kan ikke du gå inn og ta/stjele øl til oss siden vi kjøpte is til dere. Alt starter utenfor butikken. Jeg syns boka var veldig spennende fordi boka sluttet så spennende.

  Jeg syns teksten var veldig kul og spennende. Jeg synes det var dritt frekt av Marcus og lure Alvis til og stjele øl. Det var lett og leve seg inn I boka fordi boka hadde den sjangeren jeg liker. Jeg levde meg så lett inn I boka fordi den var godt skrevet. Teksten startet veldig brått på og det overrasket meg at de fant Alvis I pute kassen. Jeg synes synd på Alvis.

  Jeg gir boka terningkast 5

 398. Jeg syntes boken var bra.
  Fordi at det var dumt at Marcus tvingte Alvis til å stjele øl.
  Jeg synes Duncan var ganske streng og rar.
  Jeg gir den terningkast 3

 399. Boka handler om Alvis blir venn med en som heter Markus og to gutter. han sjeler øl for de. Han gjemmer seg I en kasse politiet finner han.

  Jeg likte boka fordi det var spennende jeg ønskt jeg kunne høre resten av boka. Boka var kjekk. Terningkast 6

 400. Det var en veldig bra bok og jeg synes synd på Alvis fordi han mote stjele øl fra butikken.
  jeg følte han ble lit truet av Markus og de store gutene.
  Og Alvis fikk is av de store gutene.
  Alvis følte seg veldig kul.
  Og han gjømte seg i n pute kase på en sur menn sin putekassa.
  Jeg gir det terningkast.

 401. Boka handler om Alvis som blir utnytta av 3 større gutter, de kjøper is til han, som gjengjeld må han kjøpe øl til Markus og kompisene hans. Butikk sjefen ser han på overvåknings kamera når han skal kjøpe øl. Så springer butikk sjefen etter han. Og at det er en mann som finner han og så kommer politiet. De viktigste personene i fortellingen er Alvis Marcus Duncan og butikk mannen.
  Det som kjer i fortellingen er at han blir utnytta til å kjøpe øl til Marcus og ed to andre. Og viss han ikke gjør det er de ikke kompiser lengre. Det hele starter jo med at de skal til butikken. Og så er det når han skal spise middag. Og oppi en putekasse til han som bodde der. Sjanger i denne fortellingen er drama.

  Jeg synes at teksten var litt kjedelig siden de snakker så mye. Jeg synes at det er enkelt å leve seg inn i fortellingen siden den har ikke vanskelige ord og alt skjer ikke så fort. Jeg synes at det sluttet veldig bra at han klarte å slutte akkurat når det ble spennende. Og at jeg får lyst til å lese mer. Det viktigste i denne fortellingen var når han ble utnytta til å kjøpe øl. Terning kaste jeg gir til denne boka er 5 siden det var bite litt kjedelig i begynnelsen så begynte det å bli litt mer spennende i slutten av kapittel 1.

 402. En tenkt fortelling om et barn.

  Boka handler om en gutt som hetter Alvis og er veldig ensom. Han møter noen gutter som utnytter han. Jeg syntes boka var litt trist og det var mye drama i boka.

  Jeg syntes teksten var sjekk å høre pga det var mye drama. Jeg likte ikke at vi ikke kan lese hele boka fordi det var så spennene at eg vil høre hele. Jeg syntes at boka tar med at det ikke er viktig å utnytte folk. Det dårligste med teksten er at boka lærer kanskje små unger å å stjele. Vis jeg skal gi utdraget terningkast blir det 5 av 6.

 403. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis stjal øl han Alvis ble utnytta. Det skjer I en butikk. Han bor med mora og ste faren sin. Boka var spenene og den var lit morsom.han hadde det ikke bra i slutten. Det skjer hjemme også Markus og de andre gutta var grei med ham for de kjøpte is til ham men han tok feil valg for han stjal og det var feil valg og gjøre han følte seg lit lei seg siden ste faren ble sint.

  Jeg synes teksten var lit spenene men handlingen til de eldre gutta var ikke så bra. Handlingen er lett og leve seg inni for det er spennene. Det var ikke så enkel og lege fra seg boka
  For boka var bra. Boka var let og lese for den var spenene. Jeg gir boka terning kast 3. Kleppeskolene.no

 404. Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen
  boken handler om Alvis som blir utnyttet av noen eldre gutter. han blir tvunget til å stjele øl. og mye annet drama. jeg synes teksten var veldig trist. jeg ble litt sint også. jeg tror hoved temaet er å vise hvordan noen barn har det. jeg anbefaler den for 10-100 år. terningkast 5

 405. syntes boka var ekkel fordi Alvis tissa i putekassa, og stjal øl. Boka var ikke bra fordi den er ekkel!

 406. Jeg likte boka veldig bra jeg synes det var veldig ekkelt nor han pissa oppi putekassa

 407. Jeg synes Alvis var litt ekkel og barnslig. Jeg mener at han ikke burde ha hørt på de store gutta og stjålet øl. Men boka er ganske spennende. Selv om jeg ikke liker Alvis, liker jeg boka. Jeg gir den en terningkast 5.

 408. Lydighetsprøven en tengt fortelling om et barn
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Utgivelsesår: 2017
  Den handler om en gutt som ikke har det noe bra. Og når han flytter inn hos stefaren går det fra vont til verre. Gutten heter Alvis. Alvis blir utnyttet av noen eldre gutter. Og når det ringer på går moren og ser hvem det er. Når Alvis ser hvem det er så rømmer han hjemmefra. Han løper ganske langt til han finner en putekiste. Så legger han seg oppi og venter.
  Sjangeren er Drama.
  Jeg synes boka var spennende også. Her er en sitat fra boken som gjør den spennende. <>
  Jeg tror de store guttene utnytter Alvis så de ikke får kjeft selv. Jeg synes synd på Alvis fordi han har et dårlig liv og at han må leve med en streng stefar.
  Jeg anbefaler denne boka. Jeg synes boka passer best for barn mellom 10-15 år. Jeg gir boka terningkast 4

 409. En fin bok. Jeg liker denne boka på grunn av det er noe som kunne skjedd. Forfatteren fanger oss i fortelingen med ordene. Det er en fin bok med en god forfatter terning kast 6.

 410. boka handler om en ikke virkelig gutt som heter Alvis og hans ikke virkelige verden. jeg synes boka var rar fordi stefaren var opptatt av munker og ekkel når han pissa oppi puttekasa jeg synes boka var passe bra

 411. Denne boka handler om en gutt som heter Alvis. Han bor med sin mamma og sin stefar, Duncan. En dag vil noen store gutter henge med Alvis. De drar til butikken og Alvis må stjele for å bli venner med dem. Han tar sjansen og gjør det. De løper fra han, så Alvis løper hjem. De skal spise middag men, det ringer på døra og det er butikkmannen. Alvis løper ut og gjemmer seg. Politiet finner han ettervert bak en boks. De tar han med hjem og Duncan blir så sur på Alvis at han kaster noe i bakken.

  Hva jeg synes om boka:

  Jeg synes denne boka var trist og spenndene. Det som var spenndene var at Alvis stjal og det som var trist var at Alvis fikk kjeft fra Duncan. Jeg tror at temaet handler om følelser.
  Denne boka gjorde sånn at jeg følte meg trist og man må ikke alltid bli venner med alle. Boka var bra og spenndene på slutten.
  Jeg synes boka passer best for 11-14 åringer. Jeg anbefaler boka.

 412. JeG SyNeS denne boka var dårlig og det var ekkelt at han tisset på seg. Jeg likte ikke detaljer over det i tillegg er dunken veldig slem denne boka lagde det vanskelig for alvis og jeg LIKTE IKKE DENNE BOKA

 413. Et tenkt fortelling om et barn.

  Av: Bjørn Ingvaldsen

  Boka handler om Alvis som ikke har det bra. Alvis har ingen venner.
  Og har akkurat flyttet sammen med moren inn til stefaren sin Duncan
  En dag da han går på veien møter han noen større gutter som får Alvis til og tro at de er venner. De større guttene bruker deretter Alvis til og stjele øl til dem.
  Alvis får deretter all skylden og havner i trøbbel.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes at teksten er dramatisk fordi Alvis blir utnyttet av de større guttene.
  Og at han ikke har noen og si ifra til.
  Og at han rømmer hjemmefra og prøver og gjemme seg.
  Jeg synes også særlig at det var dramatisk da stefaren Duncan sa » Jeg skal vise ham hva lydighet er.»

  Jeg syntes at boka var veldig spennende, men også litt trist.
  Teksten får meg også til å tenke på at det ikke er alle barn som har det så bra som de fleste tror.

  Jeg synes at boka passer best for 9-12 år.

 414. Jeg synes at boka ikke var så bra. Den manglet mer spenning og det var dumt at de store guttene tvang Alvis til å stjele øl fra butikken selv om han ikke ville det selv. Jeg gir boka terningkast 2.

 415. Jeg syntest at dene boken hadde mase «DRAMA», og Jeg likte best at han Alvis stjal ØL fra butikken med vennene sine. Altid som Altid «WEED» og «SNUS» og «SIGARETER» ville had vert bedere.., Hva gjorde marcus å dem?🚬🚬🚬

 416. Navn: Lydighetsprøven. En tengt fortelling om et barn.
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen.

  Lydighetsprøven er en spennende og litt trist bok. Jeg liker forsiden godt fordi den ser spennende ut og passer bra til teksten.

  Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis har en mor og en stefar som heter Duncan. Duncan jobber på museum og er opptatt av munker. En dag hører Alvis noen som roper på han. Det er Marcus på sykkelen sin. Han var sammen med to andre gutter. Han spørr om de skan bli kompiser. Alvis syner det høres kult ut. De sykler til butikken, Alvis sitter bak på sykkelen til Markus. De store guttene går inn på butikken for å kjøpe is. De kjøpte is til Alvis også. Eterhvert ber de Alvis om å gå inn på butikken å stjele øl. Det gjør Alvis, men blir oppdaget av en butikkmann. Alvis løp hjemover. da han kommer hjem spør moren hvor han har hvert. ute svatre han. Alvis sitter ved middagsbordet da det plutselig ringer på. Det er butikkmannen. Alvis løper ut av verandadøren og gjemmer seg i en putekasse. Politiet finner han etter en stund. Nå skulle Duncan vise hva lydigher er.

  Jeg anbefaler denne boka for gutter og jenter fra 9 til 15 år.

 417. Jeg syntes boka var veldig interessant at Alvis stjal øl og stakk ifra. Stefaren Duncan spesiell for at han liker Monker og skjempe slem. Jeg vil at duncan skal dra.

 418. Jeg likte boken jeg synes de var bra👍 men litt dårlig👎 men de var gødt😳 så ja og .😒 weed

 419. Jeg synes synd på Alvis😕Kunne tenke meg å låne boka, jeg lurer på hva som kommer til og skje videre 🤗 treningkast:6

 420. Jeg likte utdraget passe godt fordi dem snakket mye om en ting så ikke var så viktig, men jeg synes at den delen der Alvis skulle stjele øl var litt spennende fordi butikk sjefen begynte å springe etter han.Så jeg lurer på vordan boken slutter.

 421. Denne boka var så realistisk at jeg måtte minne meg på at den ikke var sann. Alvis burde ikke stjålet ølet, men da hadde ikke boka vært så bra. jeg gir terningkast 6.

 422. Bra! Forfatteren skriver supre bøker og er god til å beskrive følelser! Jeg elsket boka!😇😍😍😍😍😍 Denne boken handler om at en gutt som heter Alfi som er med noen store gutterr som får han til og stjele øl. Han løper fra butikksjefen og gjemmer seg i en kasse, der finner politiet han og han får trøbbel hjemme. I tilleg så har den nye kjæresten til moren flyttet in og det blir en fæl krangel. Jeg anbefaler dennne for barn mellom 10 og 13 år og jeg syntes utdraget jeg hørte Jeg synes boken var ganske kul. Jeg synes at Marcus var veldig slem mot Alvis. Jeg synes synd på Alvis. Jeg synes boka passer for barn mellom 10-15 år. Jeg gir terningkast 🎲5. Jeg anbefaler boka Den var ganske spennende, men også litt kjedelig. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese boka. Det er ikke fordi jeg ikke likte boka. Det er bare det at jeg liker andre typer bøker. Det jeg likte best med utdraget var at de hadde fått med seg ganske mye man skjønner at det skal handle om Alvis og at han gjorde noe som ikke var lov. Det jeg ikke likte med boka var det ikke var så mange adjektiv i utdraget.ni Jeg ble overrasket over at Alvis stjal øl fra butikken fordi han hørte ut som en grei gutt. Jeg synes boka var veldig god. Jeg ville lest hele boken for boken hørtes kjekt ut å lese. Jeg likte ikke at Marcus trua Alvis med å stjele øl. Terningkast: 5 Hei, i dag skal jeg fortelle litt om en bok som heter EN TENKT FORTELLING OM ET BARN (LYDIGHETSPRØVEN).Denne boken handler litt om en gutt som heter Alvis og han stjeler øl. Jeg likte godt da han tisset på seg i pute kassa fordi det var morsomt. Jeg likte ikke at Marcus og gjengen brukte Alvis til og stjele øl. Jeg ble overasket over at Duncan ikke var så slem fordi det høres sånn ut i ingressen. Jeg ble irritert over at Alvis ikke svarte ordentlig på spørsmålene til moren. Jeg syntes boken var bra fordi jeg levde meg inn i den. Slutten var spennende fordi jeg vil hvite hva som skjer med Alvis. Jeg gir den terningkast 4 fordi jeg levde meg inn i boken/utdraget 🙂 Boka handler om en gutt som heter Alvis. Alvis bor sammen med moren sin og kjæresten til moren. Alvis blir utpressa av noen eldre gutter til å stjele øl. Jeg likte godt da Alvis svarte ja på et av spørsmålene fordi det var litt irriterende når han bare svarte vet ikke. Jeg likte ikke da Alvis tissa på seg fordi det var litt rart. Jeg ble overraska over at Alvis tissa på seg fordi han kunne ha holdt seg. Jeg ble irritert over at Alvis faktisk prøvde å stjele øl fordi han bare kunne ha sagt til guttene at han ikke var kompisen deres lenger eller så kunne han ha løpt. Jeg syntes at boka var bra fordi den var spennende. Slutten var veldig spennende fordi det skjedde så mye og jeg fik lyst til å lese mer. Jeg gir boka terningkast 4 fordi den var spennende. Boka handler om en gutt som heter Alvis. Jeg likte godt da han tissa i en putekasse, fordi det var morsomt at han ikke greide og holde seg. Jeg likte ikke da guttene sa at han skulle stjele øl. Jeg ble overrasket over at han turte å rømme fra politiet fordi det hadde ikke jeg turt. Jeg ble irritert over at han sa hele tiden vet ikke. Jeg synes at boka var spenene fordi han turte å stjele øl og han turte så mye. Slutten var interessant fordi han Duncan sa Jeg skal vise ham hva lydighet er. Jeg gir terningkast 4 fordi den var spennende og jeg vil lese mer.

 423. jeg likte denne boken fordi den er spendende og har masse interesange hendelser jeg likte godt at boken er godt beskrevet som får meg til å lese bokn selv. 10 av 10 helt fantastisk!!!

 424. Passe bra, fordi den ikkje heilt traff elevane i 6. klasse. Mange lurer på kva som vil skje vidare.

 425. Jeg elska boka den var veldi kul.Mine beste partene i boka det var alt! en ting til den som lagde boka det var lage merr bilde og litt mer morsome plasser

 426. Jeg syntes at boka er spennende, og humoristik. Jeg likte når Alvis kjøpte øl🍺. Den boka er flott skreve av forfatter. Forfatter er en bra forfatter, håper det kommer ut nye boka av deg.👍👍👍

 427. Boka var bra men ikke helt min type men var veldi spenende men ikke så bra bok da
  ☺☻♥

 428. Jeg synes dette utdraget var bra og spennende, mye drama og det liker jeg. utdraget handlet om en gutt som heter Alvis som skulle flytte til stefaren sin sammen med moren. allting gikk fra og være dårlig til verre. Jeg synes at Martin og de andre guttene var skikkelig slemme mot Alvis. Jeg synes ikke at man skal utnytte de som er mindre en seg selv. jeg syntes litt synd på Alvis når han gikk hjem til huse sitt sammen med politidammen og at det var noen som sto og ropte noenting med Alvis og Piss. jeg synes at mammaen hans var litt slem mot han, men stefaren var helt grusom.
  jeg fikk lyst til og lese hele boka. jeg gir dette utdraget terningkast 5. det de kunne gjort bedre var at mora hans kunne være litt slem for da hadde det blitt mye mere drama og vi som leser kanskje kunne blitt litt mere dratt med.

 429. Hei, jeg syntes boka var veldig bra. Den handler om en gutt som heter Alvis. Det er noen store gutter som utnytter Alvis. Med at de ( bestikket han med en is ) så han skulle hente noen øl til dem. Det er ikke greit. Det ender med at en politi dame finner ham i en putekasse. Han er helt gjennom våt av tiss. Ellers så er boka super bra. Jeg vil bare lese mer. Neste gang jeg er på biblioteket så skal jeg prøve og finne den. men jeg må gi et terningkast så det blir……………………5 men jeg syntes boka sier litt om hvordan vi ikke skal være.

 430. Denne boka var dååårlig og den handlet om piss og sånt

  eww boka var dårlig tersningkast 3

  Dette utdrage var veldig bra, det får meg til og lege boken og finne ut mer om forfatteren. Denne boken får en 5-er av meg, fordi det var nor som kunne har blitt gjort anneledeser.:)

  Eg synes at det var slemt gjort av marcus og seie at Alvis skulle stjele øl i butikken.

  TERNINGKAST 3

 431. Boka handler om en gutt som heter Alvis som ikke har det bra hjemme. Han har en mor og en stefar som heter Duncan som ikke er så snill. En dag sier noen store gutter at de er kompiser med han vis han stjeler øl på butikken. Når han gjør det får han konsekvenser med politiet og butikkmannen. Når de spiser middag ringer det på døra, og Alvis skjønner med en gang hvem det er. Han løper bak et hus og gjemmer seg i en putekasse. Etter det ble Duncan sint på Alvis og skulle vis han hva lydighet er.

  Jeg synes boka var bra og litt trist, fordi han liksom blir misbrukt av noen gutter. Det var også veldig spennende når det ringte på døra og når butikkmannen så han på kamera i butikken. Det var lett og forstå boka og bokas handling. Forfatteren beskrev ting veldig bra. Man blir dratt inn i boka. Av bare å se på forsida kan man skjønne litt av hva boka handler om. Altså litt trist et litt grått og kjedelig liv! Det er kjipt å tenke på at andre barn også kan ha det sånn. Og jeg håper Duncan er snill mot Alvis. Jeg gir terningkast 5. Jeg anbefaler boka til andre.

 432. Boka handler om Alvis. Alvis hører navnet sitt og ser seg om kring, han ser tre store gutter med en sykkel hver.» Blir du med til butikken?» spør den ene. «Være med dere?» spurte jeg. «Ja, bare være litt med oss. Være kamerat med oss? Gidder du det?» Spurte ham. «Ja» svarte jeg. «Kult Alvis, skal vi dra til butikken da» sa han. De to andre nikket, jeg gjorde også det. «Du kan sitte på bagasjebrettet mitt» sa han. Jeg gjorde det og alle begynte å sykle. Sykle fort. Vi var framme og de tre guttene gikk inn. De sa de hadde fått lønn av å selle aviser. Jeg hadde ikke fått lønn og jeg hadde ikke selet noe aviser. De kom ut med en is hver og han ene hadde en til meg og. Etter alle hadde spist is spurte han ene om jeg kunne gjøre en tjeneste for ham. «Ja» svarte jeg. Jeg måtte stjele øl sa ham. Og når Alvis og moren flytter inn sammen med Duncen, går det fra vondt til verre.

  Jeg synes boka var trist og spennende. Trist fordi det kan være at noen har det sånn og spennende fordi jeg fikk lyst til å vite hva som skjer med ham. Teksten slutter brutalt.

  Her er et sitat fra teksten: Duncan kastet noe i gulvet» Jeg skal vise ham hva lydighet er» sa ham.

  Jeg anbefaler denne boken. Jeg gir den terningkast 5.

 433. Tittel: Lydighetsprøven – en tenkt fortelling om et barn
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Boka handler om Alvis som ikke har det så bra som får de mye vere når han blir utnyttet av noen eldre gutter. Han får det verre en verst når han og moren flytter inn til stefaren til Alvis Duncan han jobber på museum og er opptatt av munker.

  Dette er en dramatisk og trist tekst fordi at han blir utnyttet av eldre gutter og har et dårlig liv, men boka er også litt spennende fra han blir oppdaget i butikken å løper hjem. Boka fikk meg til å føle meg trist på hans vegne. jeg tror hovedtemaet var at han ble utnyttet av andre. Denne boka er et godt eksempel på hvor trist og vont barn og voksne kan føle seg når andre ikke er noe snill med deg og at man ikke skal stjele noe fra butikker, venner, familie eller noen villt fremmende. Det er heller ikke greit å få andre til å gjøre noe du vet er slemt eller får deg opp i trøbbel. Vist noe lignende skjer så kan du bli plaget av det resten av livet. Vist det skjer med deg så kan det hende du begynner så si til deg selv at du er en idiot osv…

  Denne boka passer best til de fra 8-15 år

  Jeg anbefaler denne boka for andre.
  Terning kast 5

 434. Tittel: Lydighetsprøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Utgivelselsesår: 2017
  Boka handler om Alvis. Han er trist. Han har det ikke noe bra. Når du ikke har noen å snakke med kan selv det beste bli verst. Alvis blir utnyttet av noen eldre gutter. Moren til Alvis prøver ikke å forstå hvorfor han gjorde det han gjorde.

  Jeg synes denne boka er bra. Den er veldig trist, og den gjør meg litt sinna. men jeg blir ikke sinna på Alvis da. Dette er en tenkt historie, altså dette er ikke sant. men det er fortsatt barn som kan ha det som dette. Jeg anbefaler denne boka for 7 år og opp. terningkast 5

 435. Den handler om et barn(Alvis) som blir utnyttet av store gutter til å stjele øl fra butikken. Det siste vi får høre: Jeg skal vise ham hva lydighet er, som faren sier.
  Jeg synes den var spennende og trist og litt tung å lese. Hvis du er sånn at du lett blir rørt av triste fortellinger så anbefaler jeg å ikke lese den.

 436. forfatteren av boka er Bjørn Ingvaldsen og sjangerener «drama». Jeg likte «en tenkt fortelling om et barn» fordi den var ganske spennende og den hadde gode beskrivelser. Jeg levde meg godt inn i boken, selv om det ikke var bilder. Den handler om Alvis som er på vei hjem fra skolen og så roper Marcus, som er broren til Max på Alvis. de drar til butikken og kjøper is så spør Marcus om Alvis kan gjøre han en tjeneste å kjøpe øl til Marcus og kompisene. Tror du Alvis svarer ja?

  jeg anbefaler denne boken til de som er 9 og oppover. Jeg gir boken terningkast 6/6

 437. Tittel: Lydighetsprøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Forlag: Gyldendal
  Utgivelsesår: 2017
  Jeg synes boka passer best for: 10-14 åringer

  Hva handler boka om:
  Boka er om Alvis og her skal du få høre litt om hans liv. Alvis er på vei hjem, så hører han noen si <> Det var Marcus broren til Max. Boka er litt trist for Alvis har det ikke bra hjemme eller når han henger med Marcus og noen andre gutter.

  Sangeren er: Drama¨

  Alvis, Marcus og de andre drar ned til butikken, Marcus spanderer en i på Alvis. De setter seg på en murvegg, så sier Marcus <> Han tvang nesten Alvis til å gjøre det, men Alvis gikk inn i butikken for Marcus hadde sagt at nå var de kompiser. Alvis tok to sekspakninger med øl. Kassadamene var for opptatt med kundene; så Alvis hadde åpen bane ut. Alvis begynte så smått å gå mot utgangen. Uheldig vis for Alvis kom en butikkmann bort til Alvis og spurte hva Alvis hadde i posen, men det ville ikke Alvis si. Han begynte å løpe mot utgangen. Mannen løp ikke etter Alvis, han slang posen oppi sykkel kurven til Marcus. Da de hadde rundet et hjørne kom butikkmannen løpende, han ba Alvis om å stoppe; men Alvis bare løper. Det blir bare verre og verre. Duncan, stefaren til Alvis går amokk og etter det blir det ganske ille.

  Hva synes jeg om boka:
  Boka er trist, men bra. Den får meg til å tenke på barn som har det sånn. Det er dumt å utnytte andre på den måten, men det er også dumt å si ja til å gjøre det. Alvis vil få store konsekvenser for dette. Marcus og de andre kan ikke være over atten og hva skulle de med alt det ølet? Hvis du er en mobber, så burde du lese denne for da kan du vite hvordan det er å bli mobbet. For det er ikke noe godt å bli mobbet. Det håper jeg de fleste forstår.

 438. Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama
  «Lydighetsprøven» er en bok om Alvis og de store gutta som Alvis blir venner med.
  Selv om de store gutta er greie med Alvis bruker de Alvis til og gjøre ting som ikke er så bra.
  Det som gjorde at jeg valgte boka var at når de overdriver med historien blir det enkelt og forstå og enkelt og leve seg inn i situasjonen til Alvis. Når Alvis blir venner med de store gutta og de kjøper is til ham føler han at han må gjøre noe tilbake selv om han vet at det er galt det de sier at han skal gjøre. Jeg syntes synd på Alvis fordi han ikke har noen gode venner. Jeg syntes «Lydighetsprøven» var bra fordi det var mye bra beskrivelser, mye forskjellige følelser og den var morsom. Jeg ville ikke lagt fra meg boka før jeg var ferdig med denne boka.
  Jeg gir den en sterk femmer og ville nominert den til superfinalen.

 439. Jeg likte boken veldig godt, fordi boken hadde spenning og masse ekstra.
  Jeg levde meg inn i boken,
  Jeg synes den var fantastisk!👌

 440. Jeg syntes at det var en ganske bra bok.
  Det var et større innblikk av boken og det likte jeg!
  Derfor gir jeg terning kast (5)

 441. den handla om en gutt som stjelte øl for de store gutta. butikkmannen jagde han så alvis gjemte seg. moren ble lei seg. jeg synes det var trist siden det er andre barn som har det san. slutten var litt dårlig siden setningene var så korte. hvis jeg var han ville jeg ikke gjort det samme

 442. Jeg likte den ikke på grunn av det var litt kjedelig framside fordi det var ingen tegninger og det var bare to farger. og den var røff. Og på grunn av jeg syntes synd på Alvis.
  Terningkast 3

 443. Den boka var veldig gøy🔥Men jeg syns det var litt dramatisk da.Men forfattern hadde overdrivet veldig bra og har bra følser.Det var gøy i boka men det hadde vært trist vist det var på virkeliheten⚡️Fikk lyst å lese boka for å finna ut mer.Terningkast:5+❤️❤️

 444. Den handlet om en gutt som heter Alvin. Han blir <> med noen gutter. De drar sammen til en butikk. En av guttene betaler is for Alvin.
  Etter alle har spist is sier gutten Gå inn å ta noen øl. Alvin gjør det og snart blir han forfulgt av butikkmannen. Snart kommer politie også.

  Jeg syns boken var trist og veldig spennende.
  Jeg ble litt overrasket av de guttene som er med Alvin gjør. Første del av boken hørtes veldig lykkelig. Jeg fikk lyst til og lese enda mer.
  Jeg syns den passer for barn i alderen 11-13 år.

  Ternings kast 6.

 445. Tittel: Lydighetsprøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

  Handlig:
  Det handler om en gutt, som heter Alvis. Han ble bedt om å kjøpe øl for en gutt. Han kjøpte øl, men ble filmet på video- kamera og stoppet av en butikk mann. Han løp forbi, og slang ølflaskene oppi sykkelen til gutten. Han løp hjem, men da kom butikkmannen etter han og pratet med mammaen til Alvis……Og sånn forstetter historien videre.

  Mine Meninger:
  Jeg synes at boka var veldig kjedelig, fordi den hadde veldig korte og uforstålige setninger. Jeg synes boka ikke var noe for meg. Boka passer for gutter og jenter i alderen 8-10 år.
  Terningkast 2.

 446. det handler om en gutt som heter Alvis som stjeler øl til en venn så blir han kriminell jeg gir den terningkast 4

 447. jeg syntes boka var litt ekkelt siden han stjal øl og det er ikke lov og stjele øl denne boka for en 3-4 av meg siden det er ikke greit og stjele øl

 448. Hei, boka en tenk fortelling om et barn boken syns jeg var veldig bra bare av at jeg har lest 2-3 kapitler. Boka syns jeg kanskje ikke passer helt for de minste barna litt mindre barn kan oppfatte ting litt annerledes. Jeg mener at det kunne tatt litt lengere tid før de fantn Alvis. ellers er jeg gira på å lese mere. beklager at det tok litt tid at denne andmellensen kom ut men vi leste ikke boka på skolen før i dag.

 449. jeg syntes boken var bra men spesiel og merkelig. jeg kan godt tenke meg og lese boken en gang. jeg gir den en 5-er

 450. jeg syntes utdraget var morsom og spennende. slutten var brå og det gjorde at jeg fikk enda mere lyst til og lese boka jeg gir den terningkast 5 🙂

 451. jeg syntes boka var spennende siden Alvis stjal øl og butikkmannen oppdaget han og sa det ifra til moren til Alvis at Alvis hadde stjolet 6 bokser med øl ( jeg gir boka ternings kast 4)

 452. Jeg syntes boken var en av de tre beste bøkene hit til. Den var spennende, Morsom, og jeg anbefaler den til de fra 4-7. Jeg har veldig lyst til å lese hele boken, gleder meg til å lese den. Jeg gir boken terningkast:6

  Håper boken er like bra som utdraget

 453. Jeg syntes at boken er helt super! Det er en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg har kjempelyst til å lese resten av boka. Jeg anbefaler denne boka for 10 – 15 år. Jeg gir boka terningkast: 100! Gleder meg til å lese resten av bokslukerprisen. 🙂

 454. Boka var veldig spennende og skummel i hvert fall på slutten da dunken sa jeg skal vise han lydighet er, jeg ble litt redd og nysgjerrig på og lese mer, jeg gir den terningkast kast 5!

 455. Lydighetsprøven
  Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger: Drama

  Alvis er en artig barn, men Marcus er veldig slem fordi han tar over Alvis sin hode.
  Denne boka minner meg litt om «Et Hundeliv».

  Jeg likte teksten fordi den er spennende og ganske morsom.
  Jeg syntes at boka var veldig morsom i hvert fall når Alvis tisset i boksen.
  Det er litt rart å tenke på at ingen ting var ekte, men at du likevel kan leve deg inn i boken.
  Starten er litt kjedelig, men det blir mye mer spennende etter hvert. Jeg syntes at Duncan er litt for streng på Alvis. Denne boka for meg til og lese mer av boka.
  Denne boka er også veldig lett å lese fordi den har ikke så mye banne ord.

  Jeg likte Lydighetsprøven fordi den er passe lang og er veldig artig beste med teksten er når politiet finner Alvis.

  Alle burde lese den.
  Denne boka fortjener til å bli i superfinalist på Bokslukerprisen!

  Jeg gir den terning kast 6!

 456. Lydighetsprøven
  Av Bjørn Ingvaldsen
  Sjanger drama

  Denne boka handler om Alvis som må stjele øl fra butikken av noen større gutter. Han går inn. Når han skal ut blir han tatt så han må bare legge ølene opp i kurva til en av de stor guttene og springe. Når han kommer hjem har butikk mannen har fulgt etter han hjem. Så han springer ut bak døra og gjemmer seg i en andres putekasse.

  Boka er bra fordi den er morsom og litt rar. Det som var litt rart var at Alvis måte kjøpe øl. Jeg vil lese denne boka når jeg får tid. Hvis jeg skulle bestemt hadde jeg valgt denne til Bokslukerprisen.
  Jeg gir denne boka terningkast 5.

 457. Lydighetsprøven
  Boka handler om Alvis som bor sammen med moren sin og stefaren Duncan. Duncan snakker bare om museet han jobber på og de veldig `interessante` munkene han jobber med. Alvis er alt i alt en veldig stille person, han sier ikke mye og holder seg for seg selv, men da Markus og vennene hans støter på Alvis går det ikke bra.
  Jeg likte det