Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Maretorn

Tone Almhjell Gyldendal 2016

Niklas bor på Sommerhjell i Piledalen sammen med bestemoren, Alma. Moren er død, og bestevennen Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. Men det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Helst vil han ut før jaktlaget, og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.

 

Kapittel 2

 

Natten var slett ikke svart.

En gang utpå senvåren lekket mørket ned fra himmelen og samlet seg i trærne isteden. Det hvite våningshuset, den røde låven og det vesle huset i morellhagen hadde forandret farge og lyste spøkelsesblå rundt tunet. Almetreet strakte blekkgreiner over gresset.

Niklas ventet. Han bekymret seg ikke for onkel Anders, for han hadde gått og lagt seg tidlig, selv til ham å være. Men det lyste gult i gresset under bestemor Almas vindu, og Niklas satt stille i vinduskarmen til lysflekken forsvant. Jegerne hadde kanskje funnet sauene allerede. Han håpet det. I motsetning til jaktlaget visste Niklas hvor Edith og lammene hadde vært på vei. Han måtte forsikre seg om at de var trygge.

Luften var kjølig da han smatt under strømgjerdet bak huset. Man skulle tro at det var dette gjerdet som skilte gård og utmark på Sommerhjell, men Niklas visste bedre. Grensen gikk ikke der.

Den gikk gjennom Jamresteinen.

Skogene rundt Sommerhjell var full av kampesteiner som hadde falt ned fra Smørtind. Noen var svære som knauser, andre sto oppreist som bautasteiner. Av og til, i tussmørket, så det ut som de skar grimaser når noen gikk forbi.

Niklas pleide å klatre på knausene og pirke grimasebautaene på nesen. Men det var en stein han aldri rørte. Et lite stykke oppover stien, nærme nok til at Niklas kunne se den fra soverommet sitt, sto den to meter høye Jamresteinen. Den hadde et smalt hull i midten, og når vinden blåste gjennom sprekken, hørtes det ut som jamring.

Piledalingene hadde alle slags forklaringer på hvorfor steinen ulte. De fleste mente den gråt for de døde, og for dem som skulle dø.

«Det er alle, det,» hadde Lin bemerket, og det stemte jo. Men Niklas holdt seg likevel til den andre siden av stien når han gikk forbi. Lin hadde spurt hvorfor en gang, men han hadde ikke fortalt henne sannheten. Han ville ikke lokke til seg marerittet, så han hadde diktet opp en annen grunn der og da.

«Her,» hadde han sagt, og holdt fingeren så nær steinen han orket, «… går grensen.»

«Hva for en grense?» hadde Lin spurt.

«Mellom gården og skogen. Mellom vår verden og deres. Den går rett gjennom dette trollhjertet.»

«Aha! Dette er et forsteinet troll,» sa Lin da, for hun var flink med sånne ord.

«Gjort til stein av solen,» hadde Niklas svart. «Akkurat som de andre grimasesteinene. Men det var ikke solen som drepte det. Ser du hullet? Det er sånn trollbane virker. Den smelter seg gjennom kroppen deres. Ett perfekt treff, og de er døde.»

Niklas klappet seg på skjortelommen idet han passerte steinen, slik han alltid gjorde. Selv om de ikke dro på trolljakt lenger, gikk han aldri inn i skogen uten eikenøtter.

Ut fra kursen til Edith å dømme, hadde hun tenkt seg til ett av de to gode beitestedene langs Smørtindstien. Det første var Gammelenga, et skrånende gressjorde som lå et par kilometer oppi lia. Men da Niklas kom dit, var ingen sauer å se. Han fant to perlehauger med sauemøkk der stien slynget seg videre opp i skogen.

Da var det bare ett sted igjen å lete.

Sørgedyp.

Niklas skottet mot den snødekte fjelltoppen til Smørtind langt der oppe. For å komme til de frodige fjelldalene bakenfor, måtte man opp et vinglete dyretråkk forbi det gamle steinskredet. Ville dyr gikk der hele tiden, men buskapen i Piledalen våget seg sjelden den veien om de ikke var nødt. Der dyretråkket begynte, på en bred, gresskledd fjellhylle rett over tregrensen, lå det svarte tjernet Sørgedyp.

I hele Piledalen var Sørgedyp det stedet Niklas hadde minst lyst til å ferdes nattestid. For i vannet der levde det et mørkt vesen som ville dra ham ned til seg. I alle fall ifølge bestemor Alma. «Hold deg unna Sørgedyp, gutten min,» sa hun rett som det var. «Det tjernet har makt til å fryse lemmene dine til is og stilne pusten i brystet på deg. Det vil tynge deg ned med alle feil du noensinne har gjort. Det vil trekke deg til bunns og sperre deg inne i et bur av sorg og anger.»

Dessverre brydde verken sauer eller rovdyr seg stort om sånne skrekkhistorier.

Niklas krummet nakken og fortsatte videre oppover stien som førte fra skrent til skrent gjennom stadig mer glissen skog. På den siste store avsatsen før Sørgedyp ble han møtt av et vindkast som fikk bregnene til å skjelve.

Han stoppet og rynket på nesen. En råtten eim lå i luften. Han forlot stien og tok seg frem til kanten av fjellhyllen, hvor Sommerungen kastet seg utfor. Lukten kom nok bare fra en død hjort, men han måtte se etter. Hvis skrotten lå i vannet, kunne den forgifte hele vannforsyningen til Sommerhjell.

På toppen av fossen lå det flate steiner over bekken, som en nedslitt tanngard. For to hundre år siden, før storskredet rev fjeset av Smørtind, var det her man krysset over. Men ingen brukte dette vadestedet lenger, og den gamle stien var skjult under røtter og kvist.

Niklas gikk ut på den første steinen. Sommerungen fylte luften med dis der den strømmet forbi og styrtet ned fjellsiden. Han så ikke noen hjort, men han hørte en merkelig rumling som var så dyp at han knapt kunne skille den fra fossebruset. Han kjente det også. Det ristet under føttene på ham så han fikk gåsehud på armene.

Et ul skar gjennom disen. Niklas stivnet til. Så fremmed det lød! Skarpt som et reveskrik, men så grovt at det måtte komme fra en mye større strupe enn som så. På den andre bredden, bak noen smekre rognetrær, dukket det opp et lys. Det var rundt og stort som en lommelykt, men det kastet ingen stråle. Det så … sultent ut.

Det knaste i småkvist. Rognetrærne knirket og ga etter, og plutselig var det ikke ett lys, men to.

Øyne.

Niklas Sommerhjell var ikke noen feiging, men han var ingen tosk heller.

Han snudde seg og løp.

 

Kapittel 3

 

Udyret løp raskere enn ham.

Niklas tok alle snarveiene han kunne. Hver gang stien gjorde en krapp vending, slengte han seg rundt en stamme eller grein. Vesenet som kom etter ham, var ikke like smidig. Det braste inn i trær og smalt inn i steiner. Likevel tok det innpå.

På Gammelenga gikk stien i en slak bue, og der var det ingen store steiner eller trær som kunne sakke farten til udyret. Niklas måtte gjøre noe drastisk, ellers ville det ta ham igjen.

Han skjenet ut til høyre i det lårhøye gresset. Brennesler pisket mot hendene hans der han hoppet over renner i bakken. Vinden vislet rundt ham og bar med seg mer råtten stank. Bjørnen – det måtte være en bjørn, for Niklas kom ikke på noen andre dyr på den størrelsen – var sikkert syk eller skadet. Han kjente et kaldt stikk i magen. Det fantes ikke noe farligere enn et skadet dyr.

Udyret ga fra seg det samme uhyggelige, forvridde hylet som før, og nå var det veldig nært. Niklas skulle gjerne sett seg over skulderen, men han kunne ikke ta sjansen. Prustingen nærmet seg for hvert steg. Han måtte finne et gjemmested.

De var nesten kommet til det sørvestre hjørnet av Gammelenga, hvor stien krysset Sommerungen over Eikebro. Han ville aldri rekke frem til broen før udyret nådde ham igjen. Igjen hev han seg til høyre, ned i bekkefaret, og kavet seg over vannet. På den andre bredden kastet han seg ned på magen og kravlet innunder et einerkratt. Tørre barnåler knaste under knær og albuer.

Udyret stampet ut i bekken og stoppet. Niklas kunne ikke se det, men han kunne både lukte og høre det. Beistet snøftet og hveste og snuste langs buskaset.

Det luktet visst ham også.

Varm, stinkende ånde oste inn under einerbusken. Øynene kom til syne gjennom greinene, blekgrønne måneskiver delt i splinter av kvistene. Udyret gryntet og begynte å røske busker opp av bakken, med røtter og alt.

Niklas rygget innover i buskaset. Han klemte seg lenger og lenger inn til han trillet ut mellom to knortete einerstammer og så opp i et flettverk av høye greiner.

Eiketreet!

Han snublet over stien og kløv opp den tykke stammen til han kom til trekronen. Først da turte han å se ned. Midt i buskaset var det nå en stripe med bar jord som nådde nesten til toppen av bekkefaret. På den andre siden av Sommerungen lå det en haug av opprøsket einer. Men han så ikke noen svær skikkelse, og heller ingen grønne øyne. Udyret var forsvunnet.

Niklas prøvde å roe pusten. Dette ga ikke mening. Et skadet dyr som følte seg truet, ville gå til angrep. Det kunne til og med finne på å jage etter ham om det var redd nok. Men dette vesenet virket verken redd eller plaget av smerte. Det jaktet på ham. Og bjørner hadde ikke grønne øyne som lyste i mørket.

Hendene hans skalv så han knapt klarte å holde seg fast, så han skled et stykke ned langs stammen og satte seg der tre greiner føyde seg sammen til et slags sete. Tronen, som Lin kalte det. Niklas hadde sittet der hundrevis av ganger, for eiketreet var hovedkvarteret deres i trolljakten.

Eiketrær vokste sjelden så langt nord, og det var bare tre av dem i hele Piledalen. Men eikenøtter til trollbane var ikke den eneste grunnen til at de hadde valgt dette treet. Det strakte greinene sine både over bekken og langt utfor kanten på avsatsen hvor eika sto. Derfra hadde man den beste utsikten over Sommerhjell som det gikk an å få.

Vinden skiftet retning, og lavmælte stemmer blåste over bekken fra Gammelenga. Niklas klatret et stykke opp igjen så han kunne se bedre. Det var jaktlaget som kom i full fart langs stien. Lommelyktene deres sveipet over gresset. «Jeg kunne banne på at jeg hørte et skrik,» sa en stemme. Molyk.

«Er du sikker på at det ikke bare er den yngste Sommerhjell som er på ferde?» sa en annen stemme. Fru Ottem. «Han lusker ofte rundt i disse traktene.»

«Hvis det er ham, så skal han få smake denne.» Molyk klappet hagla. «Han har jammen gjort seg fortjent til det i natt.»

Fru Ottem gryntet. «Det var jo trist med moren hans, men det er på tide vi slutter å dulle med ham.»

«Det er bare rampestreker.» Jeger nummer tre stilte seg ved siden av de andre på broen. Niklas kjente igjen stemmen til en av Fale-brødrene.

«Si det til kona di, du,» sa fru Ottem. «Det er hennes plommesyltetøy som stadig vekk forsvinner.»

«Å, vi kan ikke vite sikkert at det er ham,» sa Fale. «Vi oppbevarer syltetøyet bak lås og slå, og Niklas er bare guttungen. Jeg tviler på at …»

«Si det til sauene mine,» avbrøt Molyk. «Du så jo Edith, helt fra seg av skrekk, og lammene også. Det var bare flaks at vi fikk tak i dem før de ramlet ned fra fjellstien.»

Oppe i treet lente Niklas pannen mot stammen. Piledalingene skjønte ingenting. Han fylte gjerne støvlene deres med møkk når de fortjente det, men han kom aldri til å skade et dyr. Han var så lettet over at sauene hadde klart seg at det kriblet i hele kroppen. Men så la Molyk til «Og hva med den siste stakkaren? Eller var det også bare en rampestrek, kanskje?»

Kriblingen ble til grøss. Hva hadde skjedd med den siste stakkaren?

Men det fikk han ikke vite, for isteden satte Fale i et rop. Han lente seg over rekkverket og lyste oppover bekkefaret med lommelykten. Jegerne skyndte seg ned til vannet og ut av synsfeltet til Niklas. Han hørte at de diskuterte de opprøskede buskene og om det kunne ha noe med udyret å gjøre. Så ble alle plutselig stille.

Niklas strakte hals, men han så ingenting. Da jegerne begynte å prate igjen, var stemmene deres hissig hvisking. Han ålte seg ut på en grein som hang over bekken for å høre hva de sa.

«Jeg sier jo at det må være fordreid,» sa fru Ottem.

«Nei,» sa Molyk. «Det er skarpt som bare det. Det er bare for stort til å være sant.»

Hva var det de så på? Niklas måtte komme seg enda nærmere, men greinen var nokså spinkel og ga etter hver gang han rørte på seg. Han kastet et blikk bak seg for å vurdere hvor langt ut han kunne krype, og dermed glemte han jegerne og oppdagelsen og alt sammen.

Det var noen i treet sammen med ham.

Noen som satt sammenkrøpet og studerte ham med skrå øyne innrammet i svart og hvitt.

En gaupe.

Et langt øyeblikk stirret de på hverandre, gutt og katt. Imens strevde jegerne seg opp av bekkefaret, rett under greinen til Niklas. Alt han trengte å gjøre var å gi seg til kjenne, og så ville de ha både ham og gaupa på kloss hold.

Men Molyk tok ordet før han rakk å si noe. «Hvis jeg får fatt i dette beistet, skal det sannelig få svi for lammet mitt.»

Gaupa snudde seg vekk og så utover dalen. Den hadde poter så store som tefat. Selv et hanndyr på den størrelsen ville regnes som diger, men Niklas var sikker på at dette var en hunn. Han så på de lange værhårene og den hvite hakepelsen, på den elegante, prikkete ryggen og den svarte dusken som stakk opp fra det høyre øret hennes. Det venstre øret var delt langs midten og hang slapt ned. En stygg, gammel skade som hadde kappet av dusken på tuppen.

Dette kunne umulig være det samme vesenet som hadde jaget ham ned fra fjellet. Hun var kanskje diger, men Niklas kunne ikke se for seg at gaupa braste inn i steiner og trær. Ikke stinket hun heller. Og selv om han ikke riktig visste hvorfor, hadde Niklas på følelsen at hun syntes synd på lammet.

Derfor sa han ingenting, men lå stiv og tyst til jegerne forsvant videre nedover stien.

Da de var langt nok unna til at bruset fra Sommerungen druknet stemmene deres, lirket Niklas seg lenger ut på greinen. Den knirket under ham. Hvis den knakk, risikerte han vel å brekke nakken, men han måtte sørge for så stor avstand som mulig mellom seg og gaupa. En ting var sikkert: Hun måtte klatre ned først. Niklas kunne ikke ta sjansen på å bli angrepet ovenfra.

Han trengte ikke vente lenge. Gaupa gled fra grein til grein og ned på stien uten å røre verken kvist eller løv. Før hun ble svelget av natteskogen, snudde hun seg og så opp på Niklas.

Hun åpnet munnen, og en stemme kom ut. Den var slurete og hes, men tydelig nok til at Niklas nesten falt ned fra treet.

«Tuuusssen takk.»

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 143 anmeldelser av “Maretorn

 1. Jeg digga boken når tråla dukka opp og det var gøy når marerittet ble virkelig.

 2. Jeg gir 🎲🎲🎲for det var spennene.
  Det jeg synes er bra var at han skule leite etter sauene, men når han skule leite så han noe et vesen med grøne øyner da Trudde han først at det var en bjørn. Jeg syne det var vanskelig å lese. Jeg synes at det baser til sjangeren

 3. Maretorn
  Jeg syns at boka var vanskelig å lese. Jeg skjønte ikke hvor de var og fikk ikke med meg innholdet. Jeg syns at det passet litt til fantasy. Jeg gir terning kast 😕😕😕.

 4. 5🎲
  Jeg likte boka fordi den var spennende. Den var godt beskrevet noen steder i slutten. Den var forvirrende i begynnelsen, men jeg begynte å forstå litt senere. Boka traff sjangeren litt, men den minnet meg litt om en skrekk bok. Jeg måtte lese noen setninger om igjen, fordi det var forvirrende. Øynene til «monsteret» minnet meg om slangen i Harry Potter. Jeg anbefaler boka videre.

 5. Maratorn
  Boken passet ganske godt til fantasy, siden En gaupe som snakket. rampestreker og sånt som Niklas gjorde minnet meg mer om humor og ikke fantasy.. Den var vanskelig skrevet, og det var noen ting jeg ikke forsto. Jeg ville heller hatt utdraget mer i begynnelsen og ikke i midten eller noe. Jeg kunne lest mer om boken fordi den var spennende og jeg vil mer om hva som skjer. Jeg likte da han sa han ikke gikk inn i skogen uten eikenøtter på seg, og klappet seg på lommen.
  🎲 4

 6. Det var vanskeleg å få samanheng i handlinga. Orda var ikkje så lette å forstå. Alle stadnamna måtte me få hjelp til å forstå. Når me fekk jobba ein del med teksten gjekk det lettare. Etter å ha høyrt lydspor gjekk det betre. No skal me høyre heile boka i leseveka, og mange har meldt seg på bokcafe med»Maretorn».

 7. MARATON.
  Niklas bor på Sommerhell med bestemoren sin fordi moren er død.
  Han finner på mye ramp og han har sluppet fri lammene til naboene.
  Resten var ikke så bra.
  Fordi den var dårlig beskrevet.
  Det var vanskelig og forstå det.🤖😤

 8. Jeg kjønte ikke det med det at noen skulle dø. Steinene med trollene det var spennende. Hun bestemora var litt rart og det med skrekk historier kjønte jeg ikke. Og det med at noe lå i vannet. Og det var spenndene når han var i skogen. jeg gir den terningkast 3.

 9. 5. og 6. kl ved Dalsbygda skole synes dette utdraget var spennende, da han ble jaget og da han satt sammen med gaupa i treet. Spennende og morsomt da han møtte udyret på fjellet. Elevene synes forfatteren beskrev personene og figurene godt. Gjennomsnitt terningkast 3.

 10. Dette er en av de beste bøkene eg noen gang har lest håper Tone Almhjell lager en oppfølger

 11. Såååå synd att moren er dø men hvorfor satte han ut sauen, 🙈 scary att det lyste «spøkelse» under vindue da han skulle finne sauen…. jeg bare😱 og at det bare hvar en stein han ikke kødda med liksom scary att steine ulte når noen skulle dø eller hvar dø syykt kreatift av hann å finne opp grimaser og kreatift att det hvar liksom 2 hverdner………..begynte å bli litt redd noen ganger 🙄……..jeg måpa da han skulle gå til sørge dyp å da bestemoren forklarte om det fikk jeg liksom frysninger…….Terningkast 6 elsker fantasy og denne er suuuuuuper😅😅😄😁

 12. Jeg syntes boka var dårlig fordi den var litt kjedelig.Jeg anbefaler boka for gutter og jenter.Jeg syntes den passer for barn mellom 6-10-Jeg gir den terning kast 3

 13. Jeg likte boken ganske godt og den lignet på Percy Jackson serien med den spenningen det var i boken. Jeg gir boken terningkast 6️⃣

 14. Eg synest at boka var ganske så kjekk og lese. Fordi det ikkje var drama humor det var fantasy
  Og det liker eg med noen bøker. Eg liker litt spenning i bøker.

 15. Eg likte denne boka kjempe godt.
  Eg synes boka får ein 6er fra alle egentlig.
  Ikkje noko og sei på det.

 16. Jeg gir denne boka terningkast 2 forde den ikke var noe helt for meg. Jeg anbefaler denne for jenter og gutter mellom 8 og 9

 17. Jeg syns at denne boka veldig spennende! Jeg likte boka fordi det var mørkt og spennende, og at gaupa kunne snakke. Jeg vil ANBEFALE denne boka, for gutter og jenter. Den passer for barn fra 6-13. Terningkast 5.

 18. jeg synes boka var kjedelig. det var for kjedelig klarte nesten ikke å følge med.
  jeg vil ikke anbefales boka til noen.
  aldersgruppe 8-12.
  denne boka passer for både gutter og jenter.
  terningkast 2

 19. jeg likte ikke denne boken. Fordi den var KJEMPE KJEDELIG, jeg synes det var litt for mye rart i denne fortellingen. jeg anbefaler ikke noen å lese denne boken, aldersgruppe 8-15
  både gutter og jenter. jeg gir den terningkast 2

 20. Jeg syntes boka var veldig dårlig, fordi jeg kjønte ikke innholdet i utraget. Jeg syntes at boka var for de mellom 10-15. jeg gir den et terningkast 2.

 21. Jeg synes at boka var ganske bra fordi den var spennende.Det var dumt at den sluttet så bråt🙁Jeg kønte ikke helt hvorfor den gaupen sa tusen takk. Jeg vil ambefale denne boka til andre😉Denne boka ambefaler jeg til 7-13 år. Og jeg synes denne boka passer til både gutter og jenter. Jeg gir terningkast 5

 22. jeg syntes den var spenende og mystisk. jeg anbefaler denne boken til andre. Års gruppe syntes jeg er 10-14. terningkast: 5.

 23. Boka var super bra, den var spennende og jeg fikk lyst til å lese videre.
  Jeg likte den fordi den var på en måte fordi den var usann.
  Jeg vil anbefale denne boka.
  jeg synes boka passet best for ti til elleve år.
  Boka passet best for gutter.
  terningkast 6.

 24. boka var mega bra og jeg anbefaler denne boka til jenter og gutter.
  jeg likte boka fordi den dro meg in i teksten.
  jeg gir terningkast 5 den paset til barn fra 5-13

 25. Jeg synes boka var bra. Jeg skjønte ikke det med dyret/monsteret helt. Jeg syntes det var rart det med at gaupa var oppi treet. jeg synes boka passer for 9-11. den får terningkast 4 av meg. Den passer for gutter og jenter.

 26. Jeg synes boka var bra fordi den var spennende og kul og jeg likte boka veldig. Jeg anbefaler boka. Jeg syntes den passer for gutter.Den passer for folk mellom 6-13 år. Det eneste som var kjipt var at jeg ble litt forvirret i starten. Jeg får fryktelig lyst til å lese/høre på boken.

 27. denne boken var kul. jeg vill anbefale den til jenter og gutter. jeg likte boken fordi marerittet ble virkelig. jeg gir terningkast 4.

 28. Jeg liker denne boken fordi den var spendende og bra.
  Jeg vil anbefale denne boken til andre.
  Denne boken kan passe for 8-13 åringer.
  Denne boken passer får gutter og jenter.
  Terningkast 5.

 29. Jeg syntes boka var super. Den skilte seg ut fra de andre bøkene. Den var veldig spennende. Boka var spesiell fordi i de fleste bøker blir man tatt/fanget eller klart å komme seg unna. Men i denne fortellingen så kom han verken unna eller tatt/fanget. Det var litt rart at gaupa snakket, men det var lit spennende at gaupa kunne snakke. Jeg anbefaler boka og mener at den passer til barn fra 8-13. Boka passer til både gutter og jenter. Det kan hende at andre mener noe annet, men det er opp til dem hva de syntes. Jeg gir bok terningkast:6

 30. Denne boka høres kjempe bra ut. Det var bra beskrivelse av personen og dyret. Jeg fikk kjempe lyst til å lese denne boka. Denne er for barn fra 5 til 15 år. Jeg likte denne boka, den hørtes bra ut. Hovedpersonen var rampete. Den ga meg en rar følelse som jeg ikke har kjekt før. Jeg gir den et super sterkt 🎲 5

 31. Jeg syns dette var en helt ok bok. Den var litt bra fordi den handlet om en gutt som var ute i villmarka. Alder 10-14
  🎲3

 32. Jeg syntes denne boka var kjedelig jeg Holte nesten på å sovne. Jeg syntes den passer for jenter og gutter.jeg anbefaler den ikke helt det var noe i den som var litt spennende også. Terning kast 🎲 2

 33. jeg syns boka var spenene jeg vil gjerne lese boka ferdig jeg syns at det var lit skummelt i starten vilken alder jeg syns boka passer til er 9-12 tening kast 6

 34. Jeg gir boka terningkast 6 fordi den var veldig bra. Boka er skrevet på en bra måte som fikk meg til å forstå det som forfatteren ville si. Boka er spennende og passer veldig godt for de som liker dyr (gauper) veldig godt. Fint at gaupa kan snakke til hovedpersonen Niklas. Niklas er en ensom og litt rampete gutt som leter etter sauene han hadde sluppet ut. Å det er mens han leter etter sauene at han møter gaupa og monsteret. Boka passer for gutter og jenter i alderen 7-12.

 35. Jeg syns denne boken var bra fordi den var spennende og skummel alder 10-12 år anbefaler den veldig terningskast 5

 36. jeg er helt mål løss den var så bra at jeg ikke har ord for å beskrive denne boka. Alt jeg kan si er fantastisk og utrolig bra jeg vil gi den terningkast: 60000 Den var super bra helt utrolig og fantastisk.

 37. Jeg likte boka fordi den er spennende og kul.
  Jeg anbefaler denne boka til alle.
  Denne boka passer for gutter mellom 10-16

 38. Denne var grei. jeg syns den ikke var noe spennende. denne kunne passet for 5 åringer.
  jeg vil ikke anbefale denne. terningkast . *

 39. Jeg likte boka veldig godt fordi den var spenene og kul . Jeg likte også boka fordi det var et troll som forfulkte niklas i skogen.

  Jeg gir boka terningkast 5, helst for barn mellom 8-12.

 40. Det hørtes ut som en bra bok. Ikke akkurat min type da. Den passer sikkert for alder 6 og oppover. Boka er for jenter og gutter og terningskast 2✋️😒

 41. Jeg syns boka var veldig bra! Denne anbefales til folk på alle aldre. Den hadde all spenningen som de andre bøkene ikke har.

  terningkast: 6

 42. Jeg syntes boka var super. Den var spennende og morsom. Jeg har allerede lest hele boka to ganger. Like gøy som Enere Vindeltorn. LES DEN! Terningkast 6!

 43. Klassen likte og syntes utdraget av denne boka var spennende ytre sett, men på tross av at flere leste det to ganger opplevde de å ikke forstå de ulike handlingssekvensene, fordi de kom så «tett».

 44. jeg synes den var litt kul men den burde ha vært mer kulere som bildet fordi da man ser bildet på boken tror man at den er kul men den er ikke kul.

 45. jeg synes at historien var kjedelig den burde ha vært mer kulere som at det kom en zombie ut som spiste folk og de andre som ble bitt av en zombie ble også en zombie.

 46. Boken heter Maretorn.
  boken er skrevet av Tone Almhjel.
  nikklas bor sommerhjell. sammen med moren Alma.

  moren døde, bestevennen har flyttet.

  Nå finner Nikklas på rampe streker.

  denne boken gir jeg 2.

 47. jeg synes at historien var kjedelig den burde ha vært mer kulere som at det kom en zombie ut som spiste folk og de andre som ble bitt av en zombie ble også en zombie.
  Fordi at det kan hende at barn liker sånne bøker med zombier som 11 åringer. Jeg synes at boken var litt spennende.

 48. Jeg synes at utdraget var spennende fordi det handler om fantasy og at det handler om naturen. Jeg elsker naturen det er derfor jeg liker utdraget.

  Terningkast : 6/10

 49. Jeg synes at utdraget var spennende fordi det handler om fantasy og at det handler om naturen. Jeg elsker naturen det er derfor jeg liker utdraget. Utdraget er ganske spennende og heftig.

  Terningkast : 6/10

 50. Denne boken var så spennende at jeg kunne se bilder i hodet mitt. jeg likte godt da de snakket om sørgedyp .Jeg har veldig lyst til og lese resten av boken .Jeg likte hvordan de beskrev grensen mellom skogen og gåren .Jeg ville hatt litt mer verb men det var alt. jeg gir den terningkast 5!!.

 51. Jeg syntes boka var bra siden boka var spennende og morsom. Denne boka passer på en aldersgruppa mellom 8 til 9 år gamle barn jeg gir boka terningkast 4.

 52. Jeg syntes boka var kjempe bra.
  Jeg vill veldig gjerne lese den,
  den passer for 8-15 år.
  Passer både for gutter og jenter.
  Terningkast 5:)

 53. jeg syntes var dårlig fordi den var veldig kjedelig fordi forklarer så mye om den steinen. Aldersgruppe 5-9. Terningkast 1.

 54. Jeg syntes denne boka var kjedelig.
  Jeg klarte nesten ikke å følge med.
  Jeg anbefaler ikke denne boka til noen.
  Terningkast 1

 55. jeg syntes att dene boka var lit under streken av min smak. og den burde vere mest for gutter og jenter. aldersgrense er 6 år. terning kast 2…

 56. Jeg syntes boka er en perfekt bok til meg!!! Fordi jeg liker Fantasy. Utdraget fikk meg til å få lyst til å lese helle boka. Vi i klassen hører maretorn på lydbok under spising og andre fag vi ligger litt foran med. Denne boka vil jeg anbefale til alle barn som liker fantasy!!!!!!!

 57. Elsket boka så mye at jeg har begjynt og lese den. Beste boka nesten noen sinne barre Harry Potter er bedre. Terning kast 6.

 58. jeg syns boka de er en inspirasjon. jeg fikk veldig mye inspirasjon til og lage en egen bok og den er kjempe spenene og veldig bra .

 59. Jeg synes boka er perfekt bok for meg. Fantasy er det jeg liker beste av alle sjangerne. Jeg har lest hele boka og læreren vår har lest vindeltorn for oss oså. Nå hører vi på lydboken som vi fikk av forfatteren når hun kom på besøk. Jeg var faktisk den første i klassen som leste boken. Og jeg synes den burde vinne!!! Det er favoritt boka mi nå! håper det kommer en til bok.

 60. Jeg synes boka var spennene og skummel i det samme. Jeg vil gjerne lese mer av boka. Jeg synes boka passer for 1-7 og jeg gir terningkast 4 .

 61. Rakel og Thea skrev anmeldelsen.
  Noen i klassen synes at boka var litt dårlig, fordi at det var lite spenning for å være en spenningsbok. De fleste synes at den var bra fordi at den var merkelig, spennende og morsom. Vi synes det var dumt at de ville skyte gaupa. Vi gir den terningkast 4

 62. Boken var kjempe spennende Når marerittet ble ordentlig. Jeg likte denne boka fordi den spennende, kul, morsom og lærerik og jeg har vanligvis ikke så store forventninger til fantasi bøker.

 63. det var veldig mye fantasi i den og den var ganske bra for å være en bok det burde være en film om den.
  Den var ganske spennende.

 64. Jeg syntes at boken var spennende. og man kunne på en måte kjenne hva som skjedde.
  men jeg syntes at det samme skjedde om igjen i teksten som gjorde slik at det ble forvirrende å lese teksten.

 65. – Den var vanskeleg å forstå
  – Den gav ikkje så mykje meining, vanskeleg å forstå kva som skjedde i boka
  – Det var ikkje så mykje action i boka
  – Det var litt som om det var ein draum, det gjekk nesten ikkje an å forstå
  – Eg skjønte eigentleg ingenting. Den var veldig lang. Eg las utan å eigentleg få med meg kva eg las
  – Det var mange ting som skjedde samtidig, eg skjønte ikkje boka. Det var så mykje som skjedde, og veldig mange forskjellige personar.
  – Eg likar ikkje fantasy, det er litt rart at eit stort skummelt dyr jaga han frå skogen.
  – Eg syns det var litt for mange namn å starte med. For mykje å setje seg inn i i byrjinga. Når eg ikkje likar bøker, så les eg utan at eg forstå. Då er det ikkje på gøy, men fordi eg må. Eg brukar å like fantasy, fordi det er enkelt å sjå føre seg kva som skjer, men denne var for vanskeleg å sjå føre seg. Det var så mykje rart som skjedde. Det var så random det som skjedde. Plutseleg blei nokon drept, og plutseleg satt dei i eit vindauge.
  – Det gav ikkje så mykje meining. Det er kanskje lettare å forstå dersom ein les heile boka.
  – Eg skjønar ikkje tittelen, Maretorn – kva var det? Kvifor heiter den det? Det såg veldig roleg ut på biletet, men så var det mykje dreping og sånn.
  – Det var litt lite fantasy, det var litt for urealistisk. Det var ikkje sånn at det kunne vore eit eige land, det kunne vore eit mareritt. Boka kunne nok vore bra, men det var ikkje det beste utdraget. Framsida gjorde at eg forventa noko anna.
  – Det er vanskeleg å hugse kva boka eigentleg handla om, ingen krok å henge det på.
  – Eg syns at alt var litt rart, det var så mykje som skjedde og det var nesten litt skummelt.
  – Den hadde liksom ikkje skikkeleg innhald.

 66. Det var spennende å høre på denne boka, fordi jeg lurte på hvorfor han ikke turte å røre jamresteinen.

 67. Denne boken er dårlig fordi: jeg synes at boken var ikke spennende fordi jeg vet ikke men den er dårlig

 68. Jeg likte boken fordi den var litt skummel, morsom og kul på samme måte.
  Jeg ble litt forvirra i starten men så skjønte jeg ltt om hva som skulle skje, osv.

 69. Jeg synes boken var passe bra, dårlig fordi jeg skjønte nesten ingenting av boka.
  Men jeg synes den var litt bra fordi den var litt spennende.
  Jeg synes også at boken hadde gode forklaringer.

 70. Jeg likte boka litt, men jeg synes de kunne gitt litt mere info om hva som skjedde. Synes utdraget hadde en spennende slutt og jeg ønsker å få høre mer av boka(:
  Terningkast: 4

 71. Jeg synes det var en ganske spennende bok. Jeg likte slutten når gaupen bare plutselig snakket. Bra bok!

 72. Jeg synes boka var dårlig fordi det var litt dålig beskrevet og jeg skjønnte nesten ingen ting i starten, men jeg kom litt inn i det etter hvert. Jeg syntes ikke fantasy er min type bok.

 73. Boka var bra fordi den var ganske spennende men det var litt rart at gaupa kunne snakke.

 74. Den var ikke så gøy for jeg sjønte ikke helt meningen med boka. Men ellers var den bra terning kast 3

 75. Det var en heilt ok bok for meg. Ikke heit min type bok men jeg syntes det var bra detaljer og beskrivelser.

 76. Veldig spennende og gøy å høre og lese den.
  Jeg synes det gikk litt for sakte jeg følte at de stoppet tiden og snakket mye om hver detalje
  Vil kanskje ha lest den
  (DaveStar på youtube subscribe)

 77. Jeg synes boka var god fordi den er spenene og lit nifs. Anbefaler denne boka til alle.

 78. jeg synes den var god og spenende også liker jeg fantasy jeg gir den terningkast 5

 79. Jeg syns boka var litt spennende. Boka passer til fantasi.Jeg gir terningkast 4 fordi den var litt skummel.

 80. Jeg syntes boken var rar kjedelig. Utdraget stoppet brått opp. Boken passer ikke for meg men kanskje for ande. Jeg likte ikke boken og gir den terningkast 2.

 81. Hei!
  Jeg synes boka var ok ,men ikke min still. Jeg for trekker en anen sjanger. Boka var spennende ,men igjen ikke min still.
  Frida

 82. Jeg synes at denne boken virker spennende og jeg kunne godt tenke meg å lest hele. I starten av utdraget var det ikke så mye som skjedde, det var litt mye prating. På slutten ble det mer og mer action. Det var tøft at gutten satt ansikt til ansikt med gaupa i treet.

 83. Jeg synes boken var kjedelig fordi jeg kjente meg ikke igjen i denne fortellingen. Boka var litt spennende av og til.

 84. Jeg liker boken fordi jeg liker denne type bøker.
  Boken var spennene og hadde en bra slutt.

 85. Jeg synes boka er veldig morsom og jeg synes det var gøy når mareritet ble virkelig og trollene kom.

 86. Jeg liker denne type bøker.
  Jeg syntes at boken var spennene og hadde en bra slutt.

 87. Boka var spennende spesielt med trolla eg gjer an terningkast 6️⃣🤗
  Håper at det blir ein etterfølger!!!!
  # loveit😘😍

 88. Denne boka var bra fordi det var handling og spennende jeg ville hatt lest denne boka

 89. Jeg ble litt forvirret i begynnelsen, men det ble mer og mer spennende etter hvert. Jeg syns det var bra, men ikke helt min type. Jeg ville gitt terningkast 4,5 og får dessverre ikke lyst til å lese resten. D:

 90. han var kjedelig. det handlet kun om en gutt så klatret i et tre og møtte en gaupe som kunne snakke som het niklas. terningkast 1

 91. det var dritt vanskelig å forstå boken. han gidde ingen mening og var kjedelig så gir boken terningkast 1

 92. Jeg syns boka var bra fordi den var spennende og det var en god forklaring av gaupa, men det er ikke den beste boka jeg har lest for og si det sånn. Jeg vil gi boka 🎲 3.

 93. Jeg synes boken var litt spennende og også litt morsom i starten.
  Jeg liker ikke så godt sjangeren fantasi derfor var det litt vanskelig å forstå
  teksten )-:
  Jeg synes egentlig ikke at boka var så bra, og gir den terningkast 3😄

 94. jeg synes det var en dårlig bok. den handlet bare om en gutt som først ble jaget så klatret han opp i et tre så møtte den en gaupe. Urealistisk. terningkast 2

 95. Eg syns de va ei bra bok fordi det va masse speninng og fantasi og eg gir den terningkas🎲🎲🎲🎲.

 96. litt kjedelig bokhttps://www.google.no/search?q=emoji&tbm=isch&imgil=_XPKIx5DSzZjJM%253A%253BP-ork0iDUaAMWM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Ftwitter.com%25252Fgetemoji&source=iu&pf=m&fir=_XPKIx5DSzZjJM%253A%252CP-ork0iDUaAMWM%252C_&usg=__jX00rPGiMg9Edzu3PApek1Rm7Dc%3D

 97. boka var sånn passe, jeg skjønnte den ikke helt, men den var jo litt spenndene også da så jeg gir den 🎲4. sel om den var litt rar så vil jeg gjerne lese hele boka!😊

 98. Utdraget blir spennende fordi det blir litt skummelt og morsomt når Niklas blir jaget

 99. jeg syns at boken var noen ganger gøy, og noen ganger litt kjedelig.
  Jeg skjønte ikke hvorfor gaupen sa tuuussssen takk!
  jeg syns at det var veldig spennende når Niklas satt i treet med gaupa, og når noe jaget han.
  jeg ble veldig overrasket over at moren var død, og at vennen til Niklas har flyttet.

 100. denne boken var veldig rar. Det var litt for for mye overtro. Jeg liker ikke fantasy så veldig godt. Jeg fikk ikke lyst til å lese resten av boken.

 101. jeg forstår ikke hvorfor gaupen sier tusen takk!
  det var spennende når Niklas satt i treet med gaupen, og når han ble jaget av noe.
  jeg ble overrasket over at moren er død, og at vennen til Niklas flyttet.

 102. Vi synes boka var dårlig fordi utdraget var forvirrende, og det var for mange ord som var for vanskelige.

 103. Jeg syntes det var litt spennende fordi han må jo ut i skogen alene, for å finne de lammene.Også må han prøve å løpe fra det udyret bak han som han tror er en bjørn.Jeg skjønte en del av den teksten men så var det noe jeg ikke skjønte.Så jeg gir terningkast 4.

 104. Jeg syntes det var litt spennende fordi han må jo ut i skogen alene, for å finne de lammene.Også må han prøve å løpe fra det udyret bak han som han tror er en bjørn.Jeg skjønte en del av den teksten.Så jeg gir terningkast 4.

 105. Karakter:Dårlig
  Den var kjedelig
  Det er ikke min sjanger
  Det skjedde ingenting spennende

 106. Denne var ikke så bra.
  Jeg liker at dyr snakker.
  Saue jakting er ikke særlig bra
  Jeg elsker karbonader

 107. jeg likte ikke boka.
  den var ikke spennende
  jeg synes den var basert på en kjedelig/dum ting.
  dårlig

 108. dårlig
  den var kjedelig
  DÅRLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 109. HEI!!!
  Æ gir den hær boka dårlig
  Den va kjedelig
  Æ like itj «Fantasy»
  Så kjedelig att æ næsten itj klart å følg me!
  Det eneste som va helt greit va slutten med gaupa.

  Lag helst en bedre bok!

 110. Elevene likte bok utdraget samlet sett. Det var litt variert på tilbakemeldingene. Noen likte ikke boka fordi det ikke var en sjanger de likte, og andre elsket boka fordi det var sjangeren de liker aller best. Til sammen ble klassen enig i å gi den bra. Noen ønsker å vite hva som skjer videre, og andre har lest førsteboka Videltorn allerede og har satt seg på venteliste. Alle synes det er gode beskrivelser og spenningsoppbygging.

 111. Det vasr spendende men. Skulle ønske at vi fikk vite va som jaget ham jeg tror det var et troll eller so kan det være bigfoot eller en stor elg

 112. Jeg syntes boken var veldig kul fordi det var en snakkende gaupe men også trist siden lammet døde.

 113. Boken var bra fordi : den var spendene fordi han gutten var i tret og de andre pratet om han og plutselig kom det en gaupe så den var spendene og litt morsom.

 114. Jeg likte ikke boka den ga ingen mening med den gaupa som snakket og de dumme jegerene.

 115. Jeg skjønte ikke boken helt. Men det hvar gøy når han ble jaget. Jeg tror det hvar nøkken han ble jaget av.

 116. Jeg syntes at boka var ganske rar. Det var også ganske rart det han sa til hun jenta med grensen, og at hun trodde på det. Men det var jo litt morsomt at han satt i et tre med en gaupe uten å merke det og at gaupa sa «tusen takk». Men han gutten var jo siden så smidig siden han lurte seg unna et troll/vesen/skapning. Jeg gir boka terning kast tre🎲

 117. Jeg ble litt overrasket over at gaupa satt i treet sammen med mannen.
  Jeg likte ikke at man ikke viste hvem monsteret var.
  Jeg likte godt da mannen ble jaget.
  Jeg synes boka var spenende.
  Slutten var litt morsom men sammtidig spennende.

 118. Jeg syntes boka var litt rar for han satt oppe i treet sammen med en gaupe, og gaupa sa tusen takk. Skjønte ikke helt hvorfor gaupa sa tusen takk., men det var litt gøy at vesenet Løp inn i trær og steiner. Skulle ønske at det sto hva vesenet var. Kunne kanskje lest den😀

 119. Boka var spennende. Beistet hørtes merkelig ut, og det var litt rart at GUPA sa tusen takk. Skjønte ikke helt hvorfor gaupa sa det. Hørtes litt rart ut at gutten ikke merket GAUPA i treet får han så bak seg. Skulle ønske at det var beskrivelse av beiset. TERNINGAST…………………………………………….4/5

 120. boka var gøy fordi den var spenndene og jeg elsker sånne boker. jeg andbefaler denne boka og gir terning kast 4

 121. jeg synes utdraget var veldig spennende sånn at jeg fikk lyst til å lese mer.
  det er veldig spennende at noe løp etter Niklas og han viste ikke hva det var.
  jeg får lyst til å lese hele boka.
  jeg ble overrasket da vi fikk se pumaen.
  Jeg gir den terning kast 6

 122. jeg synes boka var ganske bra fordi, det var veldig spennende og gøy å lese. det som ikke var like bra var at det var litt vanskelig å forstå hvor de var og hva som var en tanke og hva som var ekte. jeg synes boka fortjener terningkast 5 fordi den var sånn passe bra

 123. Jeg synes utraget fra boken var skikkelig spennende! Men litt rar også, fordi gaupa sa tusen takk liksom. Boken passer fra 7 år og oppover. Jeg gir den terningkast 5! 😀

 124. Det jeg ikke likte med boken var at det gikk litt vel fort i handlingen. Plutselig skjedde noe, og en setning senere skjedde noe helt annet osv.. Det jeg likte best var at det var mye spenning fordi det var et ukjent dyr som jaktet på Niklas gjennom skogen! Hovedpersonen synes jeg var veldig modig, fordi han turte å sitte på en gren mens det satt en gaupe der også. Jeg vil anbefale denne boken fordi den er veldig spennende og litt skummel. Boka passer til barn fra 7 år og oppover! Terningkast 5 🙂

 125. Det jeg likte med utdraget var spenningen i historien. Det er spennende med mørket, lydene og forfølgelsen gjennom busker og kratt. Niklas høres ut som en som bryter regler, for å bli sett. Jegerne er ganske snille, som hjelper folk som har mistet dyrene sine.
  Jeg anbefaler boken til andre, fordi den er spennende, og gir terningkast 4.

 126. jeg synes boka var kjedelig og var mer gamle myter en fanta si «god ide ikke bruk fantasien i en fantasi tekst». Ja som sakt ikke min type bok men noen i verden liker kanskje det.

 127. Jeg likte at det handlet om et udyr, fordi jeg synes sånt er spennende. Jeg synes Niklas var veldig modig og tøff, fordi han ikke friket ut av å bli jaget av et udyr og sitte i samme tre som en gaupe. Jeg vil anbefale boka til andre, fordi den var veldig spennende, gøy og kul.

 128. Boka var spennende og jeg har veldig lyst til å lese hele. Niklas hadde en kul personlighet som passet bra inn i boka. Godt jobba Tone Almhjell

 129. Jeg likte boka fordi den var spennende og gøy. Jeg likte ikke at vi ikke fikk vite hva som jaget Niklas. Den var spennende når Niklas ble jaget. Det var løye at gaupen snakket til ham. Jeg synes Niklas var modig og smart. Jeg vil anbefale boka fordi den var gøy, morsom og spennende! Teksten var lett å lese.

 130. Jeg synes boka ikke var så bra, fordi det var litt uforståelig innhold og de starter boka på en rar og litt unødvendig måte. Den starter annerledes enn de andre utdragene jeg har lest til nå. De kunne ha latt oss finne ut litt mer, og de kunne forklart ting bedre. Vi fikk aldri vite hvordan gutten og de andre personene så ut.
  Jeg likte ikke denne boka så godt, men jeg anbefaler boka til de som liker spenning og skrekk.

 131. Jeg likte boka fordi den var spennende. Jeg likte at Niklas (hovedpersonen) måtte løpe fra et udyr fordi det gjorde fortellingen mer interessant, og fikk meg til å ville lese mer for å finne ut hva som kom til å skje. Jeg synes at Niklas er en veldig modig gutt. Jeg vil virkelig anbefale boka til andre, fordi den var spennende, skummel og interessant.

 132. Boka var spennende,men boka er ikke for meg gjir terning kast 3.
  Vil gjerne anbefale disse bøkene til de som liker å lese spennende bøker.

 133. Klassen synes som helhet at boka var litt kjedelig i starten, men at den ble mer spennende etter hvert. De synes det var veldig spennende at han ble jaget av et vesen. Man ble engasjert av å lese om jakten, den drev utdraget fremover. De ble overrasket over at Niklas ble tatt igjen av et udyr selv om han tok snarveier. De ble sittende å vente på at dette udyret skulle ta med seg Niklas til et annet sted, men det skjedde aldri. De ble nysgjerrige på hvordan monsteret så ut. Det var ikke så lett å forstå hva jegerne snakket om. De ble overrasket over at det plutselig var ei gaupe i treet. Slutten var brå og dramatisk, de fikk lyst til å lese mer.

 134. Denne boka var det heilt klart delte meiningar om.
  Nokre tykte ho var kjempedårleg medan nokre av oss lika ho kjempegodt.
  Kanskje var vi litt uheldig med det utdraget vi fekk her?

 135. Niklas bor på sommerhjell i piledalen sammen med bestemoren, Alma. Moren er død ,bestevennen Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. men det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Helst vil han ut før jaktlaget, og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.

  denne boken var fantasifull fordi han slapp ut en sau som het Edith og tre lam!

  denne boken var spesiel fordi han satt sammen med en gaupe å den angrep ikke!

  denne boken var spenende fordi han sprang fra en ting og vi fikk ikke vite hva det var!

  oppsumering: det som var best med boken var når han satt i treet sammen med gaupen, fordi det var spenende.

  andre bør selfølgelig lese den, jeg synes den var super i likhet med de andre bøkene jeg har lest.

 136. Det handlet om at en gutt som het Niklas som leter etter Onkel Anders som leter etter sauene hans, da blir Niklas bekymret, da drar Niklas å leter etter dem, Så blir han jaget av et beist.

  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og fantasi fullt, Det var spennende fordi når han blir jaget av et beist som ikke stopper å jage han uansett om det treffer steiner eller
  tre, det var også litt trist fordi den ene sauen døde av en gaupe som syntes synd i sauen. Utdraget er også lit komisk fordi det handle om sauer og når gaupen satt bak Niklas å studerte

  Jeg vil anbefale boka til alle jeg ser. Terning kast: 4

 137. jeg synes boka var bra men nor jeg kom lengre og lengre in så ble det intresankt
  og da var det gøy.
  jeg skule ønske at jeg kunne lese boka men vi har den ikke
  og jeg gleder meg til da vi for boka
  jeg synes at det var spendene men udyre
  og jeg vil lese mere av forfaterens bøker

 138. Boka var litt spennande men den var ikkje den beste. Eg ville ikkje lest heile boka.Terningkast 1

 139. jeg synes sånne bøker er gøye. Jeg har lest bok en og den var veldig bra. Det jeg synes gjør boken gøy er at det er fantasy. boken har jo med spening og. Jeg synes Linn er snill hun er glad i dyr og. Nikklas er snill og glad i dyr han og som Linn. jeg vil anbefal den til andre fordi den er gøy!!!!!! terning kast 5/6

 140. jeg likte at boken var spenende og hadde mange beskrivelser. Jeg likte ikke at boken sluttet fortsat når den var spennende fordi jeg ville lest videre:) Jeg vil gi ternings kast 4 eller 5 siden den var veldig bra:))))))

 141. Jeg synes at Maretorn var veldig bra fordi den var spenende.Den varlit skummelt men det var bare bra fordi det gjor bare at boken ble ennå bedere.

 142. Jeg synes at Maretorn var veldig bra fordi den var spenende.Den varlit skummelt men det var bare bra fordi det gjor bare at boken ble ennå bedere.Jeg kunne godt ha lest resen. rett og slett helt super.

 143. MARETORN
  Boka handler om en gutt som heter Niklas.
  Han møter på et udyr som drar etter han.
  Niklas vil ikke fortelle Lin sannheten.
  I stedet dikter han opp en anen historie.
  Det udyret viste seg å være en gaupe, OSV.

  Boka var spennende fordi det var litt skummelt spennende.
  Boka var veldig bra, når jeg leste boka fikk jeg lyst til å lese hele boka.
  Boka var litt skummel, men det var bare bra!!

  Jeg vil anbefale denne boka for de som liker spenning!
  Å gir den terningkast 10 vis det går ann!!

  Til forfatteren: Denne boka var SUPER du burde skrive flere slike bøker!!!!!

 144. Jeg likte boka spesielt fordi handlingen er fantasi og jakten mellom dyrene og menneskene var spennende. Hovedpersonen virket interessant fordi det kan se ut som han har en egen evne til å kommunisere med dyr. Jeg anbefaler boka for Gutter og Jenter som liker fantasi.

 145. Jeg synes boka høres morsom ut bare av det jeg leste nå så tror jeg at den er morsom, spennende og skummel.Jeg likte at Niklas var tøff som turte å gå ut midt ute på natten. Det hadde aldri jeg gjort uten en voksen. Jeg likte ikke at gaupen sto og stirret Niklas midt i øynene og at han kunne falt ned og brukket nakken. Jeg anbefaler denne boka fordi jeg kom veldig fort inn i historien og jeg gir den terningkast 6.

 146. Jeg likte ikke boka fordi jeg fi ikke så mye med meg. Jeg likte boka fordi den hadde en gaupe med i historien. Jeg likte Nikklas fordi han var kul og rampete. Jeg ville ikke anbefale boka fordi alt gikk så rakt. Terning kast 4

 147. Jeg synes denne teksten var sånn passe bra.
  Det var ikke så spennende og ikke helt mitt tema. Jeg ville ikke lest resten av denne boka.
  JEG GIR TERNINGKAST 2😀

 148. Jeg synes at denne boken var sån passe bra.
  Jeg synes at boken ikke var så spennende.
  Det er ikke helt min smak.
  Jeg ville ikke lest resten av boken.
  JEG GIR BOKEN TERNINGKAST 2📓✏️📝

 149. Jeg likte hvor mye fantasi det var i denne boka. Jeg syns hovedpersonen er veldig rampete. Jeg vil anbefale boka til andre fordi det var veldig spennende. Jeg gir denne boka en terningkast 🎲5

 150. Slutten var veldig spennende (for jeg liker gauper veldig godt)men hvordan snakket gaupen? Jeg har veldig lyst til å lese videre😘😜Terningkast 5😍😘😋😜

 151. Jeg likte boka fordi den var spennende
  Jeg ble overrasket at gaupen sa tuuusssen takk
  Jeg likte ikke udyret
  😍😘😋😜

 152. det var dumt at han slap dyrene ut det var litt skummel.men litt for morsom og veldig fantasi full. jeg likte ikke boka og den var litt kjedelig,men jeg gir den en 3 og bra

 153. Jeg syntes boka var bra og spennende. Jeg vil lese resten av boken 😄 Jeg gir boken terningkast 3 👍

 154. Boka var litt kjedelig i starten men når han ble jaget av monsteret så var det begynt og bli spennende. Jeg gir den terningkast 4.

 155. Ble bra på slutten for han snakket med gaupe og gjemte seg oppi et stort tre.

 156. Jeg synes boka var veldig livlig og det var veldig mye spenning i den. Jeg likte denne boka veldig mye fordi den var morsom, livlig og spennende. Og til den som ikke har lest denne boka jeg anbefaler denne boka.💕❤️👌👍

 157. I min mening er boken mye mindre spennende enn «ukjent fare» eller «svart senker natten seg»

 158. Den var bra nok, men jeg likte den ikke så godt. Ble litt forvirret i boka men jeg forsto ikke hvorfor gaupa snakket. Jeg gir en 4/10

 159. Det var gøy at Niklas Hold på med rampe streker.
  Den var Bra.
  Jeg ville gjerne lest videre.

 160. Jeg liker boka veldig godt den er veldig spennende og fortryllende.
  Jeg gir den terningkast 6. 😁

 161. jeg syntes boka ikke var så bra og jeg forsto nesten ingen ting og jeg gir den terningkast 2.

 162. WOW!! Det var en skikkelig bra bok. Jeg har kjempe lyst til å låne den. Jeg gir den terningkast 6.

 163. Den var bra men jeg likte den ikke så godt jeg sier den var passe ra jeg gir den terning kast 4 😃

 164. Jeg syntest boka var spenende fordi: den hadde masse beskrivelser som gjorde den ganske spennende. Men jeg syntest også at det var litt vanskelig og komme ind i boka når den begynte på kappitel 2 så jeg kjønte ikke alt sammen. jeg kjønte heller ikke hvem alle var og det gjorde det vanskeligere å forstå teksten. jeg syntest hovedpersonen (Niklas) var rampete, men han prøve å ordne opp etter feilene sine. Jeg vil anbefale denne boken til de som liker litt spenning og fantasy.

 165. Det skjedde liksom så mye samtidig, men i slutten var det mer spennende💛 Terning kast 4😘

 166. Denne boka synes vi ikke var noe bra fordi vi fikk ikke noe eventyr/fantasy følelese.

  abonner på Lord Falcon på yt

 167. Anmeldelse til: Maretorn.
  Forfatter: Tone Almhjell
  Sjanger: Fantasi

  Boka handler om en gutt som bor hos bestemoren fordi mora er død.
  En dag så slipper han ut en sau og så kommer han på at det ikke er trygt.
  Så han går og leter etter sauen, og da møter han noe som springer etter han.
  Han klatrer opp i et tre for å gjemme seg, men så sitter det plutselig en gaupe ved siden av han.

  Min mening om boken er at den var ganske bra.
  Den var kul og spennende på samme tid. Jeg levde meg godt inn i boken.
  Det var spennende da en mystisk ting begynte og løp etter hovedpersonen.
  Heldigvis gikk det bra. Det var morsomt på slutten da gaupa sa tusen takk. I starten syntes jeg at boken var litt kjedelig, men det ble mer og mer spennende.
  Jeg syntes litt synd på han fordi moren var død og han bodde hos bestemoren.
  Og det var bra at han gikk for og hente sauen etter at han hadde sluppet den fri.
  Jeg gir boka terningkast 4, fordi den var bra, men ikke super.

 168. Dette er min mening om boka:
  Jeg likte ikke boka, fordi jeg synes den var litt kjedelig siden jeg kunne ikke fårstå teksten helt og hvor det kjer hvor spenningtoppen er hen.
  Jeg synes personene var ikke så beskrivet så jeg hviste ikke hvem de var .
  Jeg ville anbefale boka for de som liker fantasier.
  Tergningkat 3

 169. Det jeg likte godt men denn boka var at den var spenende. Jeg synes at Niklas vae en veldig rampete gutt og at det ikke var snilt at han slapp ut sauene til Molyk. Jeg vil anbefale denne eboka fordi jeg synes den var gøy.

 170. Maretorn var veldig spennende spesielt når han så et dyr med grønne øyne jeg likte hvordan det ble fortalt. Og da han satt i treet og plutselig at han så Gaupa jeg hadde kjøpt boka

 171. Jeg likte at det var gode beskrivelser, slik at teksten ble mer ekte / levende. Niklas er en gutt som ofte er rampete mot andre folk. Han liker godt å være ute i naturen. Han ble jagd av et stort og skummelt dyr, han klatret opp i et tre og der traff han en gaupe. Jeg synes dette var en spennende bok, fordi det var så skumle beskrivelser. Jeg tenkte historien var ekte. Jeg anbefaler denne boken til de som liker skumle bøker med gode beskrivelser. Jeg gir terningkast 5.

 172. Det jeg likte med boka var at den hadde gode beskrivelser og innholdet var spennende. Hoved personen Niklas er rar med sine rampestreker, kanskje han gjør det, fordi er det fordi moren er død og bestevennen har flyttet. Jeg vil anbefale denne boka til andre fordi det er en fantasy bok, jeg liker veldig godt fantasy bøker og den er kjekk å lese.

 173. Jeg synes boka var litt rar, men den var også litt spennende. Jeg synes det var spennende når Niklas løp med dyret løpende etter seg. Hva ville skje hvis dyret hadde nådd han igjen. Det var litt rart at en gaupe kunne snakke. Jeg synes Niklas var snill fordi han gikk ut for å lete etter sauene sine. Jeg synes boka var litt fantasifull. Jeg vil anbefale denne boka til noen som liker spenning og fantasi.

 174. Jeg likte boka fordi den var mystisk og rar. Jeg synes at det var rart at gaupa snakka. Jeg synes at Niklas var modig, smart og flink, fordi han klarte å løpe fra den bjørneaktige skikkelsen. Jeg vil anbefale boka til andre fordi den er spennende og rar. Jeg gir boken terningkast 5.

 175. jeg synes synd på niklas fordi moren hans er død, så han må bo hos bestemoren hans. den var litt skummel og litt kul på sammtidig , han gjorde mange kule rampestreker.

  • jeg liker boka fordi den er skummel og morsom. Den passer til 9 år og oppover.
   Den er passe bra. Den var mest koselig i setningen: Gaupa snude seg vek og så utover
   dalen.

 176. Jeg syntes boken var fin. Boken var kul og spennende fordi gaupen kunne snakke og det var ikke noe kjedelig. Jeg vil anbefale boken for de som liker fantasi og spenning. Jeg gir den terningkast 4 :):):):)

 177. Jeg likte boka fordi det handler om troll og udyr. Dette synes jeg er spennende.
  Jeg synes Nikolas var tøff, men også feig. Han var tøff fordi han gikk ute i skogen alene når det var mørkt. Han var feig når han begynte å løpe da han så to øyne i skogen.
  Jeg vil anbefale boka til de som liker spenning og action.
  Jeg vil gi terning kast 3

 178. Jeg syntes boka var veldig bra fordi det var mye spenning i boka og fordi det var et eventyr. Jeg anbefaler boka til de som liker eventyr og spenning. Jeg gir boka terningkast 5

 179. Sitater fra 6. klasse ved Lavangen skole:
  «Veldig bra»
  «Jeg ble med inn i historien på en måte»
  «Jeg synes det var skikkelig gode beskrivelser»
  «Boka var veldig spennende fordi det hendte så mye»
  «Jeg synes det var fantastisk å høre på»
  «Jeg synes den var passe bra»
  «Jeg fikk veldig lyst å lese boka»

 180. Mange av oss synes at dette var den beste boka hittil. Boka var spennende. Vi fikk oppleve en helt annen verden. Det var artig at gaupa kunne snakke!

 181. MARETONE:Niklas er på sommerhell i piledalen og slipper ut bjellesauen og lamene til naboen.

  Han bor med onkel, Anders og bestemor, Alma.Boka var spenndendene på grunn av at Niklas må finne sauen å lamene til naboen . før villdyrene finner sauen og lammene.

  boka var artig på grunn av at plutseli var det en gaupe som sto ved siden av Niklas.

  Jeg kan anbefale denne boka til de som liker fantasy, som meg , ternning kast 5.

 182. MARETONE : handler om en gutt som het Niklas , Niklas bor med bestemoren ,Alma , moren til gutten er dø.

  Boken handler om en gutt som blir jaktet av et mystisk dyr han prøver å springe fra den store mystisk dyr.

  Jeg synes at boka var spennende men jeg likte ikke boka jeg kan anbefale til de som liker fantasi men jeg gir den terning kast 3

 183. Tittel: Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell
  Hoved person: Niklas

  Denne boka var litt spennene og du så for deg alt som du leste , den var fin og dette er noe jeg ville ha lest. Fordi denne boka er noe som man kan se alt for seg og det liker jeg. Jeg ville ha gitt denne boka en femmer , fordi når du begynte og lese måtte du lese mer , jeg likte denne setningen «Men det var en stein han aldri rørte….» og jeg ville ha tilpasset denne for 8-12 åringer. Så jeg synes rett og slett denne boka var super.

  Det var min, anmeldelse Hilsen: Olea

 184. Jeg syntes boka var bra. Men litt rar også.
  Jeg gir den terningkast 5…

 185. Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell
  Sjanger: Fantasy

  Maretorn handler om en gutt som heter Niklas.En gang slipper han ut sauene.Men så oppdager dem at det er et rovdyr løs.

  Niklas drar før å finne sauene. når de kommer langt opp kommer de til et vann noen hadde fortalt at det levde et monster. monstret tar deg ned til et sørgefengsel om du går i vannet .

  Jeg synes boken var spennende.

  Terningkast: fire

 186. jeg likte denne boka fordi den var spennene og jeg liker spennene bøker. boka var litt vanskelig å forstå men jeg har ikke lest hele så jeg tror det er derfor. jeg synes boka fortjene en sterk 5 jeg vil anbefale denne boka til andre for den var gøy og spennene

 187. Jeg likte boken fordi jeg syns boken var spennende og ikke så mye eventyraktig .Jeg likte godt da Niklas gikk opp til det svarte tjernet sørgevik for det var det stedet hvor Niklas hadde minst lyst til og dra om natten. Der bodde det et vesen som var ute etter og dra han ned under vann. Jeg gir boken terningkast 3.

 188. jeg syntes at boka hadde noen ord jeg ikke skjønte hva betydde. jeg skjønte heller ikke så veldig mye av boka. jeg ble ikke helt inspirert av den. terningkast 3

 189. Jeg syntes denne boken var bra fordi den var ganske spennende, og veldig god sammenheng. Terningkast 5

 190. Jeg synes at boka var bra og har lyst til å lese mer.
  Den var spennende og morsom.
  Terningkast 4

 191. Dette utdraget var sinnssykt spennende og bra, fordi man alltid ville vite hva som kom til å hende i neste sekund. Anbefales videre!!!!! 🙂

 192. Denne boka høres veldig bra ut. Den var bra med spenning.
  Jeg likte slutten da beistet så «takk for hjelpen».
  Terningkast 4

 193. Denne boka høres veldig bra ut. Den var bra med spenning.
  Jeg likte slutten da beistet så «takk for hjelpen».
  Terningkast 4
  Ta det kuli selv.

 194. Jeg synes at dette utdraget var spennende, jeg har lest forrige boka i serien Vindeltorn og det var skikkelig spennende og ganske skummel! Jeg kunne godt ha lest boka!

 195. Jeg syntes at denne boken var bra. Den var spennende og jeg følte at man klarte å leve seg inn i det som skjedde! Kunne absolutt lest denne boken!

 196. Denne boka handlar om Niklas Sommerhjell og den snakkande gaupa Tyst, som oppdagar at det finst troll som han berre trudde var ein leik.

  Eg likar boka fordi ho er veldig spannande.
  Denne boka får av meg terningkast 6.

 197. Handling

  Boka handla om at ein gutt som heite Niklas han bur saman med bestemor sin
  i Piledalen.
  Han har funne på rampestrek og han har slept ut bjelle sauen og lama til naboen.
  Og det var rovdyr i skogen.

  Mi meining
  Eg gir terning kast 6 fordi den har passelige setninga og den var spennende og interessante.

 198. Maretorn

  Handling:

  Det handlar om ein gut som gjer rampestreker. Ein kveld slipper han ut sauene til naboen. Og så blei han jaga av eit mystisk dyr

  Mi meining:

  Eg likar han fordi: han er spennande og passe bra.

 199. Den var veldig bra fordi den var gøy og morosam. Den var spennande og fantasifull, noko som gjorde den artig å lese. Den var litt mystisk, og spennande å lese. Kjempespennande!

  Ein synest ikkje utdraget gav meining då det var ei gaupe som snakka og det var snakk om trolljakt.

 200. Jeg syntes denne boka var bra jeg har ganske lyst til å lese den fordi den var spennende. Jeg gir den terningkast 4.

 201. Jeg syntes boka hadde litt mange vanskelige ord som jeg ikke skjønte. Den var litt spennende men også litt barnslig for min alder. Dette er ikke en bok jeg kunne lest. Jeg syntes den var dårlig og jeg gir den terningkast 2.😖😅😶

 202. Jeg synes at boken var dårlig. Den varvannskelig å lese. Den var også skummel.Jeg gir terningkast 2.

 203. jeg syntes denne boken var dårlig fordi den handlet bare om en gutt som fant et slags monster eller no og så tror han at han så monsteret som var en puma eller no

 204. Jeg synes boka var dårlig og kjedelig og jeg synes det var barnslig at gaupa begynte og snakke. Jeg gir boka terningkast 1️⃣

 205. Jeg synes boken var passe bra. Den var litt spennende, men den hadde veldig mange vanskelige ord og da skjønnte jeg ikke alt. Jeg gir den terningkast 2. Den var ikke helt min stil.

 206. Jeg syntes at boka var litt kjedelig. Det var noen litt vanskelige ord. Den burde hatt noen bilder. Jeg gir boka terningkast 3.✌️💕

 207. Denne bok var litt spennende men også kjedelig fordi det var så mange vanskelige ord og sånn, men hvis det hadde vært litt bilder så kunne jeg kanskje forstått litt mere.jeg gir denne boka passe bra

 208. Den var kjedelig og det var mange ord som jeg ikke skjønte den var lang OK kjedelig
  😒😴😴

 209. Jeg syntes den var veldig dårlig fordi det var ganske mange vanskelige ord for barn.
  Jeg gir den en 2️⃣2️⃣2️⃣2️⃣2️⃣2️⃣

 210. Jeg likte denne boken fordi den var spennende. jeg ville lest den men dessverre har jeg ikke tid. dette er en bok som har godt innhold og god handling.

 211. Jeg syntes ikke boken var så spendene. Det var noen vanskelige ord. Jeg ville ikke lest hele boken. Jeg gir den terningkast 2

 212. Jegsynes at boken var bra.
  Den var spenen.
  Den got skrivetmet et utfullende språk.
  Jeg gir koken ternigkast 5

 213. Jeg hatet boken den var sååå kjedelig ternekast 1👎🏿👎🏿👎🏿👎👎👎👎👎🏿👎🏿👎🏿

 214. Jeg synes at boken var bra.
  Den var spenen.
  Den got skrivetmet et utfullende språk.
  Jeg gir koken ternigkast 5

 215. Jeg syntes boken var sånn passe bra, den var litt spennende men jeg skjønte ikke helt boken, terningskast 3

 216. Den var ikke så veldig bra, den var egentlig litt kjedelig. Niklas satt så mye på en grein.
  Terningkast=2

 217. Jeg synes denne boka er kjedelig, fordi det skjer ingen ting. Jeg hadde ikke lest videre i boken. Jeg gir terningkast 1.

 218. Boken MareTorn er en fantasy bok men jeg syntes at den er veldig spennende på en måte
  jeg liker veldig godt. Men på slutten synes jeg det var mest spennende fordi en gaupe sa : Tuuusssen takk.

 219. Litt kjedelig på starten, men ble mer spennende etter hvert. Boka inneholdt mange vanskelige ord som vi ikke skjønte. Den var spennende på slutten, da Niklas ble jaget av et monster.

 220. Mange syntes boka var passe bra, men mange likte den også ganske godt. Noen syntes denne boka var spennende.

 221. Eg likte boka fordi den var gøy og spanande fordi det var dyr med. Eg synes den passar til fantasy sjangeren. Eg likte ikkje at han fallt i brenneneslar. Eg vil anbefale boka for alle.

 222. Jeg likte det monsteret som fulgte etter han fordi eg tenke litt sånn Askeladden i dovregubbens hall og det monsteret i kjernet. Jeg likte ideen med gaupen at ho var redd for lammene og at Niklas måtte vere veke i fra gaupa. Jeg likte ikkje at jegerene snakka stygge ting om Niklas. den passer sjangeren fantasy og drama siden det var litt rampestreker i den og. jeg vil ikkje lese heile boka fordi jeg synest den ikkje passa for meg. jeg gjir den tarning kast 4,5 av 6 jeg vil anbefale denne boka for 8 år og oppover.

 223. Eg syntest denne boken passet til sjangeret fantasy.
  Eg likte ikkje jegerene i boken fordi de truet han med og skyte han med ein rifle.
  Eg anbefaler boken for folk mellom 5-15.

 224. Eg likte att det var fantesy forde eg har mye fantasy i min verden det eg gøy.
  eg vil anbefale denne boken.

  eg likte att det var ett monster i den.
  passer sjanger spendene
  eg likte att det var litt sånn action

  gir terningkast 6/6

 225. Eg synes det passar til sjangeren for det var ganske eventyr aktig med magiske monstre og sånt eg likte ikkje boka men greier ikkje sette fingeren på ka det er eg ikkje liker. Anbefaler boka for folk som liker eventyr.

 226. veldig bra bok. Den er mer spennende enn Vindeltorn. Niklas er sønnen til maretornen Erika Sommerhjell. Erika var en vindeltorn, men hun kom ikke til Søndre derfor ble hun en maretorn. Niklas kommer til søndre, men han er ikke en Vilndeltorn, han kom med en død nøkkel. Jeg gir den terningkast: 6

 227. Klassen synes stort sett boka var dårlig fordi den bruker for lang tid å komme inn i historien. Mange vanskelige ord og vanskelig å skjønne hvor forfatteren skal med historien.

 228. Den hadde passe mye i seg, og kunne ha hatt med mer i det lille utdraget. Det var ikke så mye fantasy, burde hatt med flere sjangertrekk.

 229. Hei, jeg heter Astrid og skal fortelle litt om en bok som heter MARETORN! Den handler om en gutt som heter Niklas og han er en rampegutt! Han slipper ut noen sauer så nå blir han jaktet på av noe eller noen. Jeg likte godt da gaupen snakket fordi det var spennende! Jeg likte ikke så godt at det var så mange vanskelige ord. Jeg syntes at boken var bra fordi den hadde spenning. Jeg gir boken terningkast 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 230. Boka handler om en gutt som het Niklas som jorde en rampestrek og slapp ut sauene.

  Jeg likte godt da gutten hjalp gaupen.

  Jeg likte ikke at jegerne jaktet på Niklas.

  Jeg ble overrasket over at gaupen kunne snakke.

  Jeg ble irritert over at jegerne prøvde å fine Niklas.

  Jeg synes t boka var fin fordi den hadde mye fantasi og spenning.

  jeg gir terningkast 4 fordi jeg synes den var morsom , spennende og hadde mye fantasi.

 231. Boka handler om en gutt som heter Niklas , mammaen hans er død. Jeg likte godt da Niklas slapp ut sauene. Jeg likte ikke godt da jegene ville jakte på Niklas. Jeg ble irritert over da Niklas var rampete. Jeg syntes boka var kjedelig fordi jeg ikke forsto noe. Slutten var kjedelig fordi den ikke ga mening. Jeg gir terningkast 1 fordi jeg ikke forsto noe.

 232. Boka handler om en gutt som bor hos bestemoren på Sommerhjell i Piledalen.
  Jeg likte godt at boka var spennende.
  Jeg likte ikke at jegerne var på jakt etter Niklas.
  Jeg ble overrasket over veldig mange rare ord som for eksempel tanngard.
  Jeg syns at boka var så spennende at jeg levde meg inn i boka.
  Slutten gjorde meg nysgjerrig fordi gaupa forsvant.
  Jeg gir terningkast 5

 233. Boka handler om Niklas som slipper ut sauene til naboen, så går Niklas ut for å finne sauene. Men når han leter blir han jaget av et stort udyr. Så klatrer Niklas opp i et tre og møter ei gaupe. Jeg likte godt da Niklas ble jaget av udyret og ble nesten spist opp. Jeg likte ikke at det var så mange vanskelige ord , for eksempel grimasebautaene, tussmørket, blekkgreiner. Jeg ble overrasket over at gaupen sa tuuusssen takk til Niklas fordi en gaupe kan ikke snakke. Jeg syntes det burde være mindre vanskelige ord eller en ord forklaring bak i boka. Slutten var spennende fordi gaupen snakket til Niklas . Jeg gir boka terning kast tre fordi det var en bra bok , men mye vanskelige ord.

 234. Boka handler om en gutt som heter Niklas. Han må gå opp i fjellet for og lete etter sauene han slapp ut. Jeg likte da Niklas løp vekk fra udyret fordi da ble det endelig spennene. Jeg likte ikke da Niklas gikk opp på fjellet fordi da skjedde det ingenting. Jeg ble ikke overrasket over at gaupen kan snakke fordi det er jo en fantasibok. Jeg ble irritert over at forfatteren fant på så mange tulleord som ingen i hele verden skjønner. Jeg syntes boka passer for 10-13 som er flinke til å lese. Slutten var like rar som resten av boken. Jeg gir terningkast 4 fordi den var veldig rar og sånn passe spennende.

 235. Boka handler om Niklas, en gutt som bor med bestemora og onkelen i Piledalen.
  Moren til Niklas er død men heldigvis så får han bo med bestemoren og onkelen.
  Vis ikke det var dårligt nok, så flytta bestevennen Linn vekk.
  Jeg likte godt da gaupa satt på grenen, fordi det var litt spennende.
  Jeg ble overrasket at gaupa sa:» Tuuusen takk», fordi det er litt uvanlig.
  Jeg syntes det var litt vanskelig å skjønne noen av orda, som f.eks grimasebauta.
  Jeg fikk lyst til å lese videre etter slutten, fordi det var så spennende.
  Jeg syntes boka var super og gir den terningkast 5. 🙂

 236. Boka handler om en gutt som heter Niklas. Han hadde sluppet ut en sau. Han gjorde mange rampestreker. Jeg likte godt da han fortalte om den steinen som ulte fordi det var spennende. Jeg ble overrasket over at han gjorde så mange rampestreker, og at gaupa kunne snakke. Jeg synes at utdraget var spennende fordi gaupa kunne snakke og jeg vil gjerne lese mer. Slutten var interessant, fordi man ikke får vite hvordan det går med gaupa. Jeg gir terningkast 5.

 237. Boka handler om en gutt som heter Niklas som bor med bestemoren og gjør mye rampestreker .Men en dag skulle han gjøre noe stort, han slapp sauene ut , men han var redd for at de skulle bli spist av rovdyret.
  Jeg likte da gaupen snakka fordi det var ikke forventet.
  Jeg ble overrasket over at han gikk ut på greinen fordi han kunne ha falt ned å brukket armer og bein .
  Jeg synes boka var super.
  Jeg gir boka terningkast 5 fordi det skjedde så mye , den passer fra 10 og oppover.

 238. Boka handlet om en gutt som het Niklas. Niklas sin mor var død og bestevennen Lin hadde flyttet.
  Jeg likte at monsteret kom og angrep. Niklas fordi det var veldig spennende og farlig.
  Jeg likte ikke da Lin flyttet fordi det var litt trist for Niklas.
  Jeg ble overasket over at monsteret hadde gule øyne fordi de fleste monstre har røde.
  Jeg synes at det var veldig mange rare ord.
  Jeg synes slutten var bra fordi da begynte gaupen å snakke.
  Jeg gir boka terningkast 4 og den er for 10 og 13 åringer.

 239. Boka handler om en gutt som heter Niklas han bor hos bestemoren sin fordi moren har død.
  Jeg likte godt da han så at en gaupe satt i treet fordi jeg tror han ble litt forskrekka.
  Jeg likte ikke da gaupa begynte å snakke fordi det var rart.
  Jeg ble overrasket over at han ikke gikk ned eller prøvde å få den til å gå ned.
  Jeg ble irritert over at det var så mange vanskelig ord som vadestedet.
  jeg synes at boken var litt dårlig fordi det var så mange vanskelige ord og jeg skjønte ikke alt.
  Slutten var litt rar fordi gaupa sa «Tuuusen takk».
  Jeg gir boka terningkast 2.

 240. Boka handler om en gutt som heter Niklas. Han bor sammen med bestemora si fordi moren hans er død. Niklas liker å gjøre rampestreker, men en gang gjorde han noe som gikk litt for langt. Jeg likte godt da Niklas snakka med gaupa fordi det var kult. Jeg likte ikke da Molyk sa at den yngste sauen hadde dødd fordi det var trist. Jeg ble overraska over at Molyk het Molyk fordi det er et litt uvanlig navn. Jeg ble irritert over at det var så mange steder fordi jeg ble litt forvirra. Jeg synes at boka var ganske bra men det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde av og til fordi det var så mange forskjellige steder. Slutten var ganske spennende fordi gaupa snakka til Niklas. Jeg gir boka terningkast 3 fordi den var litt spennende men vanskelig å forstå.

 241. Boka handler om en gutt som heter Niklas, som bor hos bestemora fordi moren hans er død. Jeg likte godt da gaupen begynte og snakke fordi det var kult at den begynte og snakke fordi de pleier ikke og snakke. Jeg likte ikke at det var så vanskelig skrevet fordi det var forvirrende. Jeg ble overrasket over at Molyk het Molyk fordi det var et veldig uvanlig navn. Jeg syns det var irriterende at de var på så mange steder på en gang fordi det var forvirrende. Jeg synes at boka var helt grei. Slutten var irriterende fordi den akkurat ble spennende. Jeg gir boka terningkast 2 fordi jeg ikke likte den.

 242. Boka handler om en gutt som heter Niklas som slapp ut noen sauer som han må fange igjen. Det høres ikke så spennende ut, men det er på natta og han møter mange skumle dyr.
  Jeg likte godt da Niklas møtte den snakkende gaupa. Jeg syntes at boka var helt fantastisk fordi den var så spennende. Boken var også litt rar.(Syntes jeg), men boka var rar på en spennende måte. Boka var særlig spennende da han gjemte seg for de guttene som gjorde narr av Niklas.

  Jeg gir boka terningkast 5 fordi boka var veldig spennende og jeg liker Fantasy bøker!

  Hvis du leser dette Tone Almhjell. Så liker jeg maretorn og jeg syntes at du burde lage flere sånne bøker!

  Hilsen Aleksander.

 243. Boka handler om en gutt som heter Niklas og han gjorde en stor rampestrek….. Han slapp ……. ut …… SEUENE.
  Jeg likte godt da gaupa sa Tusen Takk!
  Jeg overasket over at gaupen kunne snakke.
  Jeg ble irritert over at Niklas slapp ut sauene.
  Slutten var rar.
  Jeg gir terningkast 4 fordi boka var VELDIG spennende men noen ord var ikke så forståelig…….
  : / 🙂 🙂 : ) ; D : l : 3

 244. Boka handler om en gutt som heter Niklas. Moren er død og bestevennen Lin har flyttet. Han slapp ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. Det var et rovdyr løst i skogen men det viste ikke Niklas. Jeg likte godt da Niklas slapp ut sauene fordi han var omtenksom. Etter at han hadde sluppet ut sauene så han to gule lys. Da drar Niklas ut i skogen for å lete etter sauene før rovdyret får øyet på de. Jeg likte ikke da han hadde sluppet ut sauene og så var det et rovdyr ute i skogen. Jeg ble irritert over at det var så mange vanskelige og rare ord fordi jeg ikke skjønte noen ting. Jeg synes at boka var kjedelig fordi jeg synes at den ikke ga noen mening. Jeg gir terningkast 2 fordi jeg ikke forstod noen ting i boka.

 245. Boka handler om Niklas som bor på Sommerhjell i Piledalen sammen med bestemoren sin. Han finner på mange rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. Det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Jeg synes at boka var vanskelig å forstå.
  Slutten var litt rar fordi gaupa snakket, og det pleier ikke gauper å gjøre.
  Jeg gir terningkast 2 fordi den hadde litt vanskelige ord og var litt kjedelig.

 246. Vi syntes boka var super fordi den var spennende og fikk leseren til å tenke. Vi skulle gjerne lest hele boka. Og var det gaupen som hadde jaget Niklas? Terningkast 6 av 6

 247. Jeg synes den var litt kjedelig…
  Det var trist at moren var dø😭
  Passer for 6 til 10 år😆 Var egentlig ikke noe for 11 og eldre😜
  Gir terningkast 2🎲 😶

 248. Bra bok begybte å lure da det var en gaupe eller en hund som sto ved gytten jeg syntes boka er bra forset å skriv sonne bøker du.

 249. Eg synes boka var super og har veldig lyst til å lese resten. Eg opplevde teksten som om at eg så på film for eg kunne se det for meg. Den var super og dere bør lese den fordi den handla om ein gut som tuller og om rare skapninger. Eg trur eg gir den terningkast 6🎲🎲🎲🎲🎲🎲

 250. Jeg synes boka var veldig bra. Jeg synes det utdraget var litt langt, men det skjønner jeg. Fordi jeg har sett men ikke lest hele boka men når jeg så den så så den littegranne tjukk ut og da vil det ta litt lang tid å lese den. Kanskje man da blir så lei over boka at man slutter å lese den. Jeg synes det også var veldig mange vanskelige ord. Forfatteren må da tenke at vi er barn som leser og ikke voksne. Det var noen ord som jeg nesten aldri forsto. Jeg likte hvordan den handlet om. Om alt egentlig. Gaupa, udyret, jaktlaget og resten. Det jeg ikke forsto på starten var at på slutten sa enten gaupa ELLER Niklas Tusen takk. Ja ja, det er en bra bok og jeg vil anbefale å lese den. Den passer for 10-13 år.👋😜

 251. Jeg er ikke så glad i fantasy så likte den ikke så godt🙃 Men den var jo litt spennende da spesielt det med gaupa men var kjempe vanskelig å lese syntes jeg👍🏼 Gir terningskast: 4️⃣

 252. Jeg synes boken var litt kjedelig men det var noen gang litt spenning. Det var spennende på slutten men jeg kunne ønske litt mere spenning før. Det var en helt ok bok. Det stod at det var fantasy og det var det følte jeg. Terningkast: 3;)

 253. Jeg synes utdraget var litt dårlig fordi sjangeren ikke var min type og det var vanskelig og leve seg inn i og jeg vile ha gitt den terningkast 1

 254. boka var bra eg oplevde teksten som eg var med i boka . boka var bra fordi den var spen ende og eg anbefaler den til andre

 255. jeg synest boka var bra
  jeg opplevde teksten som spennende og jeg såg liksom eit bilde i hode mitt om hvordan det var og såg ut.
  jeg synest teksten var bra fordi den var spennende.
  jeg vil anbefale boka til andre fordi det var en bra bok

 256. eg likte boka fordi den var spendenes og den var godt beskrevet noen steder i slutten. den var forvirrende i begynelsen men forsto mer etter vert

 257. Andreas (Brånås skole) oktober 23, 8:46pm sier: jeg syns den ikke var så skummel. Men den var altfor mye basert på gamle folkehistorier. Men det var mye spenning jeg gir den terningkast 5.

 258. Kjempebra. Det skulle være skummelt, og det var det. Jeg får nesten lyst til å lese hele boka. Det var veldig mange ord som jeg ikke forsto, men det er ikke forfatterens feil. Terningkast 6

 259. Boken handler om Niklas som bor på Sommerhjell. En dag slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. Han finner ut at et rovdyr er løs og dra ut midt på natten for å sjekke at lammene har det bra og ikke har blitt drept. Jeg likte utdraget fordi det var så spennende at jeg skulle ønske at det var lengere. Derfor vil jeg veldig gjerne lese hele boken.

 260. Jeg syntes det var skummelt hvertfall da det ristet i bakken jeg synes at det var spendene også jeg kunne gjerne tenke meg til å lese hele boken. Jeg gir boken terningkast 4.

 261. Denne boka synest eg er super fordi det er veldig spennende å lese og det er min smak. Dette var ei super bok så eg gir terningkast 6.

 262. jeg syntes den var veldig bra fordi det var veldig spennende når gaupa sa tusen takk, jeg ville gitt den terning kast 5.

 263. jeg synes utdraget var litt spennene og litt kjedelig. jeg kunne nok lest boka fordi det var skrevet på en måte jeg skjønte det nok spennene på min får meg. men noen ganger er det litt får mye spennene og da blir det kjedelig og da sprenger det får meg. terningkast 4 takk for meg veldig hyggelig om noen leser dette.

 264. Jeg synes ikke boka var bra for det var lite action og spenning. Har ikke kunne tenkt meg å lese boka .

 265. Maretorn
  5🎲
  Jeg synes boka var bra, og den var ganske spennende. Det var litt vanskelig å se for seg landskapet, synes jeg, men ellers var det godt skrevet. Jeg likte da han fikk øye på gaupen bak seg, og det var spennende da monsteret forfulgte ham. Jeg vil anbefale den for barn fra 8 til 12 år.

 266. Maretorn er en veldig bra bok. Den har masse spenning og jeg elsket den delen når gaupa snakker.
  Jeg har lest boken før men nå som den er I Bokslukerprisen har jeg lyst til å lese den på nytt. Den bør vinne Bokslukerprisen. Den får 5+ av meg!😘

 267. Den var super.Den var super for de guten ble jaget han så en gøupe og den kune snakke. Gøupa var gansge kul det var guten å . Heldig vis fant jegerne søuene men den ene var dø

 268. Jeg synes fortellingen var spendenne, men det var noen ganger det kunne være kjedelig.
  Jeg synes det gjerne kunne vært mere spenning. Kanskje litt mer skummelt. Det kunne gjort det litt skumlere når det dyre kom etter han. Jeg synes det var kult når gaupen pratet til han. Jeg anbefaler denne boken for barn til 9-12.

 269. jeg likte den jeg tenkte vordan monstre var de var kult når gaupe kom
  det var trist når saven døde jeg sier den er 5

 270. Jeg synes at den var pase bra for de det var ikke så spenene fordi da han flyktet fra monstre det var ikke så spenene. Den fortellingen virket ikke så spenning ful så jeg vil ikke akerat sjøpe den boka i butikken

 271. Jeg synes at den var helt grei fordi den handler jo bare litt om en gaupe.
  Jeg kjønner jo gått at gauper er farlige men det burde skje noe spennende, i vertfall noe med at gaupen nesten holt på å drepe han men så kjønne gaupen at foreksempel gaupen egentlig er snill.
  Dessuten dere har mange bøker og plustlig kommer dere opp med denne dere burde ta noen som passet litt sammen sånn at det ble litt og litt svakere på en måte sånn at den fortellingen ikke akkurat være der den er på nå for jeg synes at det ikke funker.

 272. Hei, jeg heter Jonas Petter Håkon Martin Edavardsen og jeg skal skrive en anmeldning om maretorn. Jeg syns maretorn er en litt skjedelig bok, ikke fordi den er så lang, fordi den så skjedelig. Jeg gir maretorn terningkast 2.

 273. Jeg synes den er pase bra for de den var ikke så spenene så jeg vil ikke akerat sjøpe den i butikken .

 274. Boka var morsom og spennende.
  Jegerne var litt vel gerne.
  Selv om niclas ut sauene så prøvde han og gjøre det godt igjen.
  Jeg syns det var rart at gaupa kan snakke.
  Jeg hadde falt ned hvis et så slu dyr plutselig hadde falt ned.
  Jeg syns det var morsomt at gaupa kan snakke😂
  Jeg gir boka terningkast 5.
  Boka passer for barn fra 9-12.

 275. Jeg likte boka fordi den var spennene og fordi det var mye fare og mysterier.
  Da Niklas snakket om et vesen som var på bunden av vannet på Sørgedypp som ville dra han ned i vannet og fange han i et bur og da tenkte jeg på Nøkken det var bestemoren hans som fortalte om vesenet på Sørgedyppet hun sa også at han måtte holde seg unna Sørgedypp, men det stoppet ikke Niklas for han måtte redde lammene.
  Jeg håper at det vil gård bra med lammene og jeg ville gjerne vite va som skjer med råvdyret. Jeg håper at Niklas kommer trygt hjem med lammene og bjellesauen. Jeg ville veldig gjerne lese boka Maretorn så jeg vil gi boka Maretorn terningkast 5!!!!!!!!!👍

  • Jet syntes denne boka var VELDIG spennende! Jeg har UTROLIG lyst til å lese denne boka📖! Jeg vil lese den fordi jeg vil vite hvem gaupa egentlig er!! Jeg er egt ikke så glad i å lese bøker, men denne boka fikk meg lyst til å lese mer! Boka er også bra fordi de har en an mine favoritt sjangere «Fantasy»💛 Anbefaler denne boka for de som ELSKER å lese! Terningkast🎲: 6💛

 276. Jeg synes det var en ganske god bok så jeg ble veldig overasket på boken. Jeg liker egentlig og lese krim men denne boken var veldig spennende. Jeg likte den veldig godt❤️🤤 Den var veldig spennende🐴Terningkast: 6❤️Har lyst til å lese boken.

 277. Den var spennende bok. Jeg vil lese boka!!😎
  Jeg gir terning kast 5!,😂😂🇳🇴🙃👻

 278. Jeg syntes at boken var veldig bra jeg vil lese hele.
  Den var spennende den hadde mange beskrivelser om hva som skjedde.
  Gaupen var kul.

 279. Jeg synes boka var spennende. Jeg vil gjerne lese helle boka.
  Jeg gir boka terning kast 6.
  Denne boka er veldig bra.

 280. Jeg syntes denne boka var veldig spennende! Jeg har UTROLIG lyst å lese boka!📖 Jeg vil lese den fordi jeg vil vite hvem er egentlig gaupa? Boka var en på en måte en blanding av fantasy og virkelighet. Anbefaler denne boka for de som ELSKER å lese! Jeg er ikke så glade å lese men denne får meg til å vil lese mer! Jeg liker den også fordi boka har en av mine favoritt sjangere «Fantasy» Terningkast🎲: 6💛

 281. Boken er veldig bra, jeg har lest hele maretorn og jeg elsker den💙 Jeg har også lest vindeltorn – Love it💕Boken har en blanding av fantasy og virkelighet👍🏻 Landskapet er veldig bra forklart og jeg kan se for meg hele verdenen ut fra ordene🤔🙃
  Terningkast 6❣️

 282. Jeg likte historien jeg sys at det var spenenes jeg gir den tening kast 6 dene boka vil jeg lese

 283. Boken er spendene jeg kunne ha lest den📚Jeg gir terning kast 5🎲🎲🎲🎲🎲✔️🇳🇴

 284. Den hvar spenende. Men rar for det er ikke realistisk at en kat/gaupe kan snake derfor gir jeg den en 3🤔🤔🤔

 285. 🍁Jeg syntes den var ganske bra for det var spendende da uhyret plutselig forsvant og nor at gaupa satt i treet og sa «tuuusen takk» jeg kunne lest hele boken terningkast🎲: 4🍁

 286. Jeg synes boka var passe bra. Det var vanskelig å følge med men det kan være at jeg bare er trøtt. Men det jeg fikk med meg var veldig bra. Jeg er ingen fantasy person. Jeg er en som liker grøsser. Boka får terningkast 5.🙂

 287. Boken var kjempebra og spennende. Bra beskrevet. Beste boka så langt!!! Terningkast 5

 288. Jeg synes at den er veldig bra fordi at han beskriver veldig bra tingene som skjer.
  Jeg har lyst til og lese denne.
  Terningkast 5

 289. Jeg synes boka var virkelig spennende og jeg må høre resten men det var noen ganger jeg var litt firvirret så 5/6

 290. Jeg synes at den er veldig bra fordi at han beskriver veldig bra.
  Jeg har lyst til lese denne boka.
  Terningkast 5

 291. Jeg synes boken var spennende og dem beskrev når han løp bort fra beistet. Jeg synes det var gøy at det var et dyr som pratet.

 292. Jeg synes boka var passe bra. Jeg kunne godt lest ferdig boka. Men jeg synes den var litt vanskelig å skjønne hva boken handlet om i starten. Jeg likte at det var litt krim/spenning i boken. Men jeg synes sjangeren passet med fantasy. Jeg synes også det var gode beskrivelser.
  Jeg gir det terningskast:
  🎲4

 293. Jeg synes den var bra, men litt kjedelig til tider. Jeg er ikke så glad i fantasy, men denne likte jeg!
  Terningkast 4

 294. Klassen syns at utdraget var spennende, hadde gode beskrivelser som gir oss indre bilder i hodet. De ønsket seg flere bilder i teksten og hadde lyst til å lese mer. Det var enkelt språk, men vi trengte noen forklaringer på hva noen ord og uttrykk betydde.

 295. Jeg synes denne boka ikke var så gøy.
  Jeg tenker at det burde være mye mer spenning.
  Jeg ville tatt spenning, morsom og koselig.
  Jeg gir terning kast 1.

 296. Jeg synes boken var super kjedelig. Jeg liker ikke så godt fantasy. Jeg likte ikke boken fordi det skjedde ingenting spennende. Jeg gir boken terningskast 1

 297. Denne boken var garangtert en fantasy bok. Men jeg synes ikke boken passet for meg. Jeg forstår om noen andre likte den, men jeg synes rett og slett at boken ble kjedelig. Jeg synes ikke at det skjedde noe som var spesielt gøy. Så hvis du lurer om du burde lese boka, så svarer jeg at det kommer ann på. Det kommer ann på om du har samme «bok-smak» som meg, eller ikke. Derfor gir jeg terningkast: 2

 298. Jeg synes utdraget av boka Maretorn var kjempe spennende for jeg elsker fantasybøker. Jeg synes at det var kult at Tone Almhjell beskreiv hva Niklas tenkte og sa. Men det var trist at Niklas hadde mistet foreldrene sine.

 299. Jeg synes at boka ikke var så bra, fordi jeg er ikke så glad i fantasi sjanger.
  Jeg gir boka en terningkast 1.
  Jeg syntes det ikke skjedde noe spendenne i boka.

 300. Jeg synes at boka var ikke så gøy fordi det var litt vanskelig og se seg for hvordan den er.
  Det var ikke noe spesielt som skjedde i denne boka. Jeg kunne kanskje lest boka og jeg liker ikke så mye fantasi. Jeg vil gi terningkast 3,5.

 301. Jeg ble litt irritert med at vi fikk ikke vite hvem som jagte Niklas. Jeg synes at boka var spennende. Jeg liker fantasy bøker. Jeg synes det var litt leit at Niklas mistet moren og faren sin. Jeg gir terningkast: 6

 302. Jeg synes at utdraget var sånn passe bra, men det var lite beskrivelser så jeg kunne ikke se det for meg i hodet. Men det var en veldig spesiell, siden jeg har ikke lest noe lignende. Det var for eksempel spesielt at en gaupe kunne snakke. Men som sagt er det for lite beskrivelser. Terningkast: 2

 303. Jeg synes at utdraget var bra. Utdraget fikk meg til å få lyst til å lese den. Utdraget var spennende og veldig bra. Jeg gir den en 6. Jeg ville ha lest boken. <3

 304. Jeg synes utdraget var spennenede. Men de kune ha skrevet boken sånn at barn forstår den bedre. Jeg vil anbefale og lese hele boken. Jeg leser boken nå fordi jeg synes det var et bra utdrag. Fantasi er favoritt sjangeren min og dette er en god fantasibok. Jeg gir den terningkast 6.

 305. Jeg synes boka var bra men litt dårlig. Det er ikke akurat den sjangeren som er favoritten min men den var spennende. Jeg synes utsiden på boken var kul terningskaste blir 3.

 306. Jeg synes boka ikke var så gøy fordi det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde.
  Jeg likte godt da det skjedde noe bak Niklas fordi det skjer noe spenndene..
  Jeg likte godt da gaupen var med i boka fordi det er ikke alle bok som har gaupe med!
  Da jeg leste la jeg merke til at bestevnnen til Niklas sksal flytte fordi det er ikke noe gøy når man skal flytte fra sin bestevenn!

 307. Jeg synes at boka var spennende fordi det var en gaupe og et beist. Alle bør lese boken. Fantasy er bra for en som liker drager som meg!:) terningkast 5…

 308. Jeg synes boken var kjekk og spennende. Det var fordi det var så bra stedsbeskrivelser.
  Dette er en bok av høy kvalitet for folk som liker å leve seg inn i historien. Når gaupet snakket i slutten av utdraget får du lyst til å lese mer. Derfor gir jeg terningkast 6. Dette er den boken jeg skal lese nå.

 309. Det var veldig mye som var bra. Det var litt for mye av hvor han var og jeg fikk ikke med meg hvor han var. Den kunne hatt litt mindre av det samme stedet, men ellers var den veldig bra.

  Terningskast 4

 310. Jeg synes ikke boka var så veldig mye å skryte av. Det er ikke akkurat den sjangeren som er min favoritt. Men for å være helt ærlig så var den litt spennende også. Jeg synes boka hadde litt for lite beskrivelser om personene som det handlet mest om. Jeg synes det var vanskelig å leve seg inn i handlingen. Da jeg så på forsiden virket den spennende, men det var den ikke! Jeg synes forsiden ikke passet så bra til handlingen. Terningkast: 2

 311. Jeg synes at boken var veldig gøy. Det var veldig spennende, og jeg vil gjerne lese denne boken. Jeg ble overrasket på sluten når gaupen sa «tusen takk», men den var veldig gøy.
  Jeg gir terningkast 6.

 312. Jeg synes boken var litt kjedelig. Grunnen er at jeg Ikke liker så godt fantasy.
  Den er sikkert veldig fin til de som liker fantasy.
  For meg var utdraget litt langt og sluttet veldig brått.

 313. boka heter maretorn og er skrivet av tone almjhell. niklas finner på mange rampestreker.
  niklas bor på sommerhjell i piledalen. han bor med bestemoren alma moren er død, men nå drar niklas ut og blir jaget av et rovdyr og må løpe så fort som han klarer. dette er en fantasi bok. jeg synes denne boken er dårlig.

 314. Dette var et kjedelig utrag ,men på samme tid var det spennene.Jeg synes at Niklas er dum og må slutte å gjøte sånne rampestreker.Jeg syntes boka hadde for mang beskrvelser.Jeg synes at det var skumelt at geupen sa <>

 315. Jeg synes utdraget var bra. Det var veldig spennende når udyret kom etter Niklas og når han satt ved siden av gaupa i treet. Jeg synes det var veldig rart når gaupa begynte og snakke! Jeg fikk lyst til å lese resten av boka, men det var lit vanskelig og lese

 316. Jeg likte utraget men på samme tid likte jeg det ikke jeg syntes slutten var litt skummel og litt rar forde gaupen sa <> Jeg gir dette utrage terningkast 4av 6.

 317. Har lest boken. Anbefales på det sterkeste! Hvis du likte utdraget burde du lese hele boka! Du burde også lese eneren; Vindeltorn!

 318. Det var en lang og fin fortelling jeg syntes at det var en fin fortelling jeg gir den terningkast 🎲🎲🎲🎲

 319. Jeg synes at den er bra men ikke bok for meg jeg gir terning kast 3.oktober 24.2017 kl15:17

 320. Jeg synest the er bra fordi dette er en spennende bok. Jeg lyst å fine ut hva som skjer etter på. I denne boka er det masse or som ikke jeg vet.

 321. Jeg synes boka var bra fordi den hadde god innlevelse. jeg gir den ternningkast 5,5/6

 322. Meg syntes at boka Vår bra fordi at den Karen et stort inntrykk på meg. Til meg ville den ha fått terning kast 3. Jeg valgte terningskast kast 3 fordi det ikke er helt min type bok. Men for deg som liker fantasy bøker så ville jeg ha anbefalt den

 323. Jeg syns det var et bra utdrag fordi jeg liker så type tekster og her har lyst til å lese resten av boka.
  Jeg gir terning kast 4+

 324. Eg syntes at boka var bra fordi det var liksom mareritt som blei til virkelighet, men det var jo synd at moren til Niklas døyde da. Eg skjøner egentlig ikkje kvifor han slapp ut sauene. Det var egentlig veldig dumt av han syntes eg. Eg syntes at teksten var bra skrevet fordi dei har gode beskrivelser av kva som skjer. Eg anbefaler boka for andre fordi det er spennende og kategorien er fantasy.

 325. Jeg likte boka veldig godt den var spennende.😨😵😍 Jeg er ikke så glad i fantasy men denne boka likte jeg!😘 Jeg lurer på hvordan den slutter😆😳

 326. Denne boka var veldig spennende. Det var ekstra spennende når Niklas ble jaget rundt i skogen av udyret, for da trodde jeg at Niklas skulle prøve å hoppe opp i et tre, og at udyret skulle stå under og ta tak i foten og bite. Men heldigvis skjedde ikke det! Nå skal jeg lese resten av boka!

 327. Jeg syntes utrage var ganske kjedelig. Fantasy er ikke helt min greie, så det ble litt kjedelig for meg. Men jeg syntes det var spennende når monsterene jaget Niklas. Jeg syntes det var ganske rart at gaupen plutselig snakket til Niklas for gauper kan ikke snakke. Takk og god helg

 328. jeg syntes at boka var bra den var også veldig spennene og veldig fantasifull
  jeg gir terning kast 4

 329. Bra Bok!

  Denne boka er ganske bra men jeg ville bare ha gitt den 5/6 fordi boka ikke hadde så mye fantasy! Denne boka fallt i god smak i meg men jeg har lest bedre bøker.
  Jeg anbefaler boka for de som liker Fantasy, grøsser og spenning.

 330. Jeg synes at boken burde hatt mer spenning. Jeg forstod ikke så mye av handlingen. Jeg gir den terning kast 3. Jeg syntes boken er fra 9 til 12 år.

 331. Jeg likte slutten fordi den var spennende og fordi gaupen snakket på slutten. Jeg gir terningskast 4. Det var litt forvirrende i starten av teksten.

 332. jeg synes boka var sånn passe bra, jeg har lest hele boka så jeg visste hva som skjedde eler skjer i den. når jeg leste den så syntes jeg at det ikke var noe som interesserte meg så mye, for jeg liker kanskje noen sånne fantasi bøker som: Harry Potter, ringenes herre OSV…. men denne var kanskje ikke like positiv reaksjon som eksemplene. den er ikke dårlig heler den har godt innhold får barn/folk som liker fantasi bøker som denne her. jeg ville ha anbefalt denne boka får 10- 13 åringer, jeg vil gi denne boka terningkast: mellom 3-4 🙂

 333. eg synest boka var kul og spennende på samme tid. Eg vil lese denne boka og eg gjir den terningkast 4.

 334. Klassen syntes boka var bra, men språket tungt og vanskelig å forstå. Det ble vanskelig å forstå og dermed syntes noen at den var kjedelig, og at den kanskje hadde vært bedre som film. Boka ble spennende i kap.3. Noen fikk lyst til å lese boka, og boka VindelTorn. Vi likte at den var mystisk.

 335. Denne boka har jeg hjemme takk for at du fant opp denne boka denne er bedre en super

 336. Jeg synes teksten var veldig kjedelig, og det sto veldig mye så jeg fikk ikke med meg alt som skjedde. Som f.eks. Mår jaktlaget kom skønte jeg ingen ting av hva de sa.
  Terningkast: 🎲 3

 337. Boka var spennende, jeg vet ikke helt hva som var mest spennende men det var mye som skjedde. (-: (-:

 338. Maretorn er en veldig bra bok . Jeg fikk lyst til å lese hela boka . Boka var veldig spennende. Jeg gir boka terning kast seks .

 339. Boka (Maretorn) handler om en gutt som heter Niklas. Han er en litt redd og litt rampete. En dag slipper han ut Edit og lammene hennes. Sauene stikker av og Niklas følger etter dem inn i skogen. Han håper å finne sauene før jaktlaget finner dem. Han overlytter jaktlaget å hører at de sier at de har funnet sauene men et av lammene har falt og blitt skadet.

  Jeg syntes boka var veldig god fordi jeg liker ganske mange fantasy bøker. Jeg likte at det var bygde opp veldig mye spenning og at den var litt trist. Jeg syntes gauper er kule så jeg ville gjerne hørt mere om Tyst. Jeg vil gi boka terngingkast: 5 og en halv fordi den kunne bli litt bedere på å forklare noen litt vanskelige ord.

 340. Den boken var bra. Denne boken ville jeg gitt terning kast 6.Den var spennende
  og Edit var et kult navn på en sau og det var kult at det var med et gammelt sagn

 341. Jeg syntes at boka var bra og fantasifull. Men det var lit dumt at Niklas slapp ut Bjellesauen og lammene. Men den var bra for det da. Og så var det bra at gaupa sa tusen takk til Niklas siden han ikke hadde sagt noe til jegerne. Jeg vil anbefale denne boka til andre.:)
  Jeg gir terningkast 6.:):):):)

 342. MARETORN jeg fikk lyst til og lese hele boka.
  Denne boka er en bok som er lett og leve seg inn i på grunn av all den spenningen som er i boka.
  De som leser dette jeg anbefaler deg til og lese utdraget er boka.
  Jeg likte boka på grunn av spenningen og at det ikke var noe humor.

  Jeg gir boka terningkast 6

 343. Boka handlet om en gutt som het Niklas. Han var litt redd og modig.
  Det var overaskene at det satt en gaupe i treet og det var overaskene at den kan snakke.
  Det var ganske spennende at Nikas ble jaget av et dyr eller var det et dyr.
  Det var litt vanskelig språk det var litt dårlig. men det var en bok mann kan leve seg inn i . Jeg likte hvordan forfatteren skrev boka.
  Terningkast 5

 344. Jeg syns denne boka var veldig spennende. Niklas var en modig gutt. De jakt folkene var ikke så hyggelige syns jeg. Det var litt kult at gaupa kunne snakke men også litt rart:jeg fikk lyst til å lese mer. Terningkast 5

 345. boka var morsom og litt skummel.
  det var fordi det var et udyr.
  den var morsom fordi jaktlaget sa mye tull.
  jeg fikk lyst til å lese hele boka selv.
  jeg anbefaler å lese den.

 346. Boka var bra fordi det var en snakkende gaupe. Synes det var litterane dumt at vi ikke fikk vite hva som jaktet på ham. Jeg har lyst på hele boka! Terningkast 5,5 .

 347. Boka var bra fordi det var en snakkende gaupe. Synes det var litterane dumt at vi ikke fikk vite hva som jaktet på ham. Jeg har lyst på hele boka! Terningkast 5,5 ..

 348. Boka var spennende og bra fordi det var litt rart jeg har lyst til å lese bojka, terningkast 90.

 349. Jeg synes boke var passe bra😕
  Jeg ble veldig skuffa, denne boken var ikke min stil.
  Eg ikke syykt dårlig men ville ikke lest videre📚
  Den er okai men velger og sette den på passe bra👌🏼
  Jeg like troll though så…😂

 350. Jeg syntes utdraget var sån passe bra, fordi det ikke var så veldig spendene. Jeg likte godt når han snek seg ut. Jeg syntes andre bøker har vert bedre. Jeg fikk lit lyst til å lese videre på boken. Terningkast 4.

 351. Eg opplevde at teksten var en av dei beste på boksluker prisen. det eg syntes gjorde boka bar var at den på ein måte var mystisk og den hadde mange hemmelegheiter. Eg syntes andre burde lese boka fordi den var spennene den hadde snakkende dyr og fordi du kan lære at ting kan ha konsikvensar.

 352. Skuffende fantasy bok😕

  Niklas er hovedpersonen, moren hans er død og han bor på sommerhjel i pildalen. Bestevennen hans Lin er flyttet og han er alene med bestemoren. Han elsker å finne på rampestreker og en dag slipper han ut sauen til naboen hans🐑

  Jeg gir boken terning kast 3🎲
  Levde ikke opp til mine forventinger😩
  Men det ble gitt litt bonus siden jeg liker troll, aha
  Men jeg tror mesteparten av grunnen til at boka ikke var så bra i mine øyen er fordi jeg er ikke så fan av fantasy🙊men om jeg hadde vært det hadde jeg nok likt den bedre👌🏼

 353. En super bok om fantasi

  Det som skjedde hva at en gutt som hadde slept ut sauene og lammene og så skule han ut for og finne de i gjen før rovdyra kommer men når han skulle gå til bake tenkte han at han kunne gå og lete i sørgetyp men der hadde han ikke lov og gå fordi der hvar det et monster som kunne fryse deg til is og mose hele kjelettet ditt og når han komm til sørkedyp så han et skummelt monster som sprang etter han han var veldig redd.

  Min mening om boken er at det hvar ganske vanskeligge ord men den hva veldig kjekk jeg annbefaler denne boken for 7-8 klasse for det hval litt vanskeligge ord men jeg ville gitt denne boken terningskast 6😨😊

 354. Overskrift: Niklas en fantasi gutt.

  Hva skjedde:
  Niklas bodde hos bestemoren. Og de hadde på en måte en gård. De bodde i en plass som het sommerhjell i Pildalen.

  Vurdering:
  Syntes det var vanskelige ord. Den likte ikke jeg. Og syntes den ikke var noe fantasiakti for meg.

  Min mening:
  1. Synes ikke boken var spennende.
  2. Han var ikke det jeg håpet på.
  3. Likte ikke fantasien de brukte.

 355. Ikke så bra fantasy bok.
  Det handler om Niklas, en dag skulle han se etter noe veldig spesielt (et troll). Hvordan det gikk må du finne ut selv med å lese boken.

  Jeg syntes boken var kjedelig fordi det var ikke den type boken jeg liker og jeg liker ikke fantasy siden jeg vet at ingen ting av det er sant og da blir det bare kjedelig. Jeg gir den terningkast 2 av 6

 356. Kjekk fantasi bok
  Han sko se itte monsteret
  Boka var gøy å lese jeg vil lese hele boka
  Jeg gir den veldig bra

 357. Passe bra fantasy bok om troll
  Av Jonas

  Det som skjedde var at Niklas han var rampete og slapp ut sauene til familien etterpå så gikk han ut og letet når han hadde komt en stund så kom det en skapning some er en lingnede bjørn og han springer og springer etterpå så har han mistet han tok alle snarveiene men han har enda ikke funnet sauene

  Boka var litt kjedelig det skjedde ikke så mye siden når han gjekk så var det kjedelig og lese det var ganske mang vanskelige ord i boka som trollbane

  Jeg syntes boka var passe bra syntes den ikke var god den var kjedelig siden det ikke skjedde Noge og pluss min sjanger er ikke akkurat fantasy så fra 1-6 så gir jeg den. 3 eller 2

 358. Kjekk fantisybok
  Bokken handlet om en gutt som slapp låss alle sauene og pråver og finne dem og noe som prøver og ta ham og må røme fra dem.
  vurdering: vanskelig og lese ordene kunne ha hatt mer humor og ikke skrevet om stedene han var på
  Jeg synes den var passe bra

 359. Overskrift: En spennende fantasy bok med vanskelige ord.
  Hva skjedde: Niklas bor på «Sommerhjel» sammen med bestemoren sin.
  Et lite stykke utenfor er det en stor skummel skog med et rovdyr. Niklas rømmer fra huset på natten, og møter på skikkelsen i skogen. Hva skal han gjøre nå?

  Boken var ganske tung å lese, men den hadde mange nye ord. Jeg likte det for da utvidet jeg ordforrådet mitt.

  Jeg gir boken bra. Jeg ga utdraget «bra» fordi det var litt for mange stedsplasser som du måtte huske på. Men ellers så er dette et ganske bra utdrag.

 360. Kjekk fantasybok

  I boka måtte Niklas finne sauene, løpe fra en «farlige vesen» og klatre opp et tre i denne boka.
  Boka hadde mange vanskelige ord og bygget opp sakte og skikkelig.
  Boka var veldig spennende.

 361. En kjedelige fantasybok.

  Boken handlet om en gutt som bodde med bestemoren sin Alma. Moren hans døde da han var yngre får noen år si. En natt slap han ut sauene så skulle onkelen og jegerene lete etter sauene men han følte at han trengte å bli sikker på at sauene er trygge. Så den natten gikk han ut får å lete etter sauene men da han var borte med sørgedypet (en slags innsjø som bestemoren alma hadde forbudt han å gå i nærheten av) men der kom det plutselig et kjempe svært dyr og gutten snudde seg å sprang.

  Jeg synest at boken hadde litnlite spenning i seg og at forfatteren kunne skrevet han på en bedre måte fordi språket var litt vanskelig.

  Dette utdraget likte jeg ikke så jeg gir den terning kast 2,5

 362. Jeg liker denne boken veldig godt.👍
  Synes denne boken var veldig spennende.🙃
  Det var veldig spennende når rovdyret fulgte etter han.😖😲
  Derfor gir jeg denne boken terningkast 6.💯
  Bare dumt at utdragene slutter midt i spenningen.😑

 363. Jeg elsket dette utdraget det er sånne bøker jeg liker å lese. jeg tror at hele boken er veldig bra. Og slutten var så spennende. Jeg elsker bøker med dyr. Vi skrev om hva vi trodde den handlet om å jeg gjettet kanskje rett jeg gjettet at Maretorn handlet om gutten i båten og en gaupe som egentlig ikke var et dyr.

 364. Boka her var litt skummelt med jamre steinen som lager lyd. Men jeg syntes også var litt artig. Jeg syntes Niklas er litt modig, og det med eikenøttene at dem skyt rett gjennom jamre steinen. Terning kast 8 🙂

 365. Hei, alle sammen. Den boka her var artig å lese i, og det var artig hvordan dere har laget den boka. Hun som har laget den boka, er bra i å lage bøker. Hun som har laget den boka her må bare fort sett med å lage bøker. Jeg liker å lese. For i hele mitt liv er jeg glad i klassen min, skolen min og alle andre i hele Norge og Nederland er jeg også er glad i klassen min for alltid 💖💖Hilsen Gerlinde glad i dere 💖😎😘😚😛😝🤔😜🤗😇😋

 366. Jeg likte boka godt fordi jeg liker sone type bøker godt.Jeg tror at det hadde vært skummelt å være Niklas da han så gaupen. Slutten var så spennende at jeg har lyst til å lese hele boka.

 367. Hei, jeg synes at dette utdraget var litt spennende fordi at han Niklas ble jaget av et stort monster som løp fort , var veldig sterk og det stinket veldig av monsteret.
  Når Niklas klatret opp i eike-treet var det en gaupe som satt under han og Niklas trodde at gaupa var en hunn.
  Jegerne som lete etter sauene Niklas slapp ut var rett under eike-treet ,men han ble ikke oppdaget.
  Jeg gir terning kast 4.

 368. Jeg syntes at denne boken var kjempe spennende i hvert fall når den gaupa sa «tuuuusen takk».🐆🔎
  Terning kast 6🎲🎲

 369. Jeg syntes boken var helt grei. Jeg syntes boken var litt vanskelig og forstå på starten men så begynte jeg og kjønne. Boken handler om at Niklas så to lys men det var ikke to ly set var to øyne og dyret løp etter han. Niklas trodde det var bjørn. Niklas måtte hjemme seg så han krabber unnder en busk, Niklas kunne ikke se udyret men han kunne lukte det. Men plutselig så han ikke udyre det var plutselig borte. Hvis jeg skulle gi denne boken terningkast ville jeg gitt en 3!👍🏻

 370. den var spennende og jeg skjønte den heller ikke så masse.
  det jeg ikke forsto var at Niklas var en plass og plutselig en annen plass
  (terning kast 5) ¯\_(ಠ_ಠ)_/¯

 371. Den boka maretorn var bra synes jeg. Men den var lit gøy og lit kjedelig .Så jeg gir denne boka terning kast 6 🎲🎲🎲🎲🎲🎲.🕵🏿🔫

 372. Hei. Jeg likte ikke denne boken så godt, for att jeg ikke liker sånne natur å dyre bøker!!!
  jeg ville ikke lest denne boken.
  jeg gir denne boken terningkast 1🎲

 373. Boken handler om en gutt som heter Niklas som bor på sommerhjell i piledalen sammen med beste moren,alma. Moren er død.
  Det som skjedde var at en som hadde sluppet ut ut sauene og lammene og så skulle han ut for å finne de før rovdyra kommer.

  Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig og den var dårlig.
  Jeg ville gitt boka 2/10.

 374. Jeg syntes boka var kjempebra!!!!:) Den er kjempe spennende fordi det er som et mareritt som blir til virkelighet. Den starter veldig bra fordi du først tror at det skal handler om en vanlig gutt som må finne noen sauer, men så møter han et udyr som jakter på han. og så på slutten så møter han en gaupe som snakker, det kom så overraskende på meg at jeg holdt på å miste boka. Jeg anbefaler denne boka for 10-14 år gamle barn, men hvis du ikke liker fantasi skapninger eller fantasy bøker, ikke les denne boka!

 375. Den var skjempebra. Jeg ble ikke så frista til og lese boka men den forsiden, det var litt lite farge og sont. MEN det var et kult navn. Og det var veldig spennende og jeg skal helt klart skjøpe boka. Men jeg fikk ikke med meg alt. Jeg gir boka terningkast 🎲 4. For det bar en veldig spennende bok.

 376. Jeg syntes den var veldig spennende, fordi det var så veldig utfyllende tekst og det var masse skumle lyder og sånt. Jeg syntes det var en bra anmeldelse.

 377. Jeg syntes den var veldig spennende, fordi det var så veldig utfyllende tekst og det var masse skumle lyder og sånt. Jeg syntes det var en bra anmeldelse

 378. Denne boka handler om en gutt som er hos bestemoren sin fordi moren er død han gikk ut i skogen og der så han to øyne som stirra på han, så han løp udyret løp etter han. Det er ganske mye mer men jeg likte boka godt jeg anbefaler den for barn 9—12 år jeg gir denne boka terningskast 5🎲🎲🎲

 379. jeg synes det var spennende da han ble jagd gjennom skogen.
  jeg ble overasket da gaupen sa… tusen takk.
  terningkast 5.
  6-100000000000000000000000000000000 år

 380. Jeg synes denne boka hvar bra så langt. Jeg fikk lyst til å lese denne boka. Jeg likte når det hvar sånne skumle lyder inni teksten. Jeg synes den passer til9-13. Den får terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲😄😄😄👍🏻

 381. Jeg syntes boka var bra jeg likte hvordan den var skrevet jeg gir den terning kast 4️⃣

 382. Niklas bor på sommerhjelp i piledalen sammen med bestemoren, Alma.
  Moren er død og bestevennen lin har flyttet.
  Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauer Edith og lammene til naboen.
  Men det er et rovdyr løs og Niklas drar ut i skogen på natten.
  Helst vil han ut før jaktlaget og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.
  Jeg synes denne boka var litt kjedelig fordi morsomt i boka.
  Jeg gir terningskast 2.

 383. Jeg syntes den var spennende. Jeg har veldig lyst og lese hele boka. Det føltes ut som det var meg som ble jagd når dyret løp etter Niklas. Jeg syntes Fantasy passa bra som sjanger. Jeg ble litt sånn overasket når gaupen snakka. Jeg har veldig lyst og høre resten av det gaupa sier vis den sier noe mer.

  Jeg anbefaler denne boka for de som er: 10-13 og til de som liker Fantasi bøker.

  Jeg gir terning kast: 5,5

 384. Niklas bor på sommerhjelp i piledalen sammen med bestemoren, Alma.
  Moren er død og bestevennen lin har flyttet.
  Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauer Edith og lammene til naboen.
  Men det er et rovdyr løs og Niklas drar ut i skogen på natten.
  Helst vil han ut før jaktlaget og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.
  Jeg synes denne boka var litt kjedelig fordi morsomt i boka.
  Jeg gir terningskast 3.

 385. Det handler om at det var en gutt som ble jaget av et vesen han måtte klatre opp i et tre.
  Boka var veldig spennende.
  Terning kast 6🎲

 386. Boka handler om en gutt som bor hos bestemoren fordi mora er død. En dag så slipper han ut sau og så kommer han på at det ikke er trygtda går han ut og prøver og lete etter sauen. Og da møter han noen som løper etter han så da klatret han opp i et tre for og hjemme seg.

  jeg gir denne boka terning kast 3 siden den var ikke så spenndene.

 387. Jeg likte denne boken det var helt min stil.
  Denne boken anbefales for 10-13 åringer.
  Jeg gir boka terningkast 5.
  Jeg ville lest resten av boka.
  Jeg likte at gaupa snakket til Niklas.

 388. Boka handlet om Niklas som bodde på sommerhjell i piledalen.
  Moren var død, og hun bodde med bestemora.
  Niklas elsker og lage rampestreker så han slapp Bjellesauen Edith og lammene til naboen ut. Da løp dem inn i skogen. Men jegerne var ute også så han måtte prøve og få dem inn igjen. Kanskje dem allerede hadde finnet sauene. Men rovdyret var også ute i skogen…

  Jeg syntes boka var kul og spennende.
  terningskast 6/10

 389. Det kan være en fantasi bok jeg synes at den kanskje ikke min sjanger bok men den var morsom jeg kan anbefale den til 5,6 og 7 trinn. 🎲 3,5

 390. Denne boken passer for 9-12 år. Fordi den er litt skummel og trist. Selv likte jeg boken veldig godt. Jeg gir terning kast 4.

 391. Jeg likte boka veldig mye, den var spennende. Jeg likte når gaupa var der i treet med Niklas. Jeg synes synd på Niklas siden moren døde og beste vennen flytta. Jeg ville ambefalt andre å lese denne mellom 9-12. Terning kast 5.

 392. Boka handler om en gutt som heter Niklas som har mistet bestevennen som har flyttet og moren er død. Han bor hos bestemoren sin han er litt av en rampegutt han pleier å passe på sauer men det er et rovdyr som er fritt i skogen. Bestemoren har fortalt en skrekk historie om sorgedyp. Han hadde ikke funnet sauene så han skulle skjekke i sorgedyp. Han dro til sorgedyp der var det dårlig lukt og han gikk oppå steiner han så et lys som så veldig sulten ut etterpå var det to øyne. Han løp det forteste han greide udyret løp etter han. Den hylte han tenkte at det måtte være en skadet bjørn men han var ikke sikker han kastet seg ned i en elv det gjorde udyret men det stoppet han løp opp til ett tre da han så ned var det ingen udyr men det var ingen der han sklei litt ned. Han hørte et skrik. Det ble en diskusjon mellom jegerne han satt og hørte på dem da de gikk bort til elven og han hørte hva de sa men han skjønte at det satt en gaupe vedsiden av han. De så på hverandre en stund da gaupen hoppet ned sa den tusen takk med en hes og slur stemme.

  Jeg synes boka var spenende fordi når han satt i treet sammen med gaupa så levde jeg meg inn i boka. Men den var litt kjedelig i starten fordi jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Vis jeg kunne valgt ville jeg gitt 🎲 3

 393. Jeg likte at det var mye detaljer og at det var grenser. Jeg likte ikke starten så godt. Jeg likte godt når han ble jaget. Jeg likte godt denne boka. Jeg gir boka terningkast 5.
  Jeg vil lese denne boka. Jeg anbefaler denne boka for 10-13. Jeg likte at gaupa pratet med Niklas.

 394. Moren er død. boka hadde en veldig spesiell start. han dro ut midt på natten for å redde sauene. Gutten het Niklas. Niklas bor på sommerhjell. Han gikk aldri inn i skogen uten nøtter. terning kast 4

 395. jeg syntes boka var bra men ikke den type bøker jeg liker, jeg vart ikke helt forelsket i boka så jeg gir den terningkast 3

 396. Utraget er ikke det beste jeg har lest jeg har lest hele boka jeg gir terning kast 3. Det var litt spennende jeg visste alt som kjede fordi jeg har lest boka.

 397. Jeg likte boka ganske godt den var bra,og passer bra for mennesker som liker fantasi og spenene ting. Den kler ganske godt for de som er 10-14 år. Jeg likte da gaupa gikk opp til Niklas. TERNING KAST 5.

 398. det handler om at noen skal hoppe på en stein og det var en stein han hoppet på det var en sprekk i den stenen når det blåste så laget sprekken i stenen slamre lyd.de jakter på troll denne boken passer fra 9-12 år. fordi den er litt skummel og litt trist jeg gir denne boka 4/5

 399. det handler om at noen skal hoppe på en stein og det var en stein han hoppet på det var en sprekk i den stenen når det blåste så laget sprekken i stenen slamre lyd.de jakter på troll denne boken passer fra 7-11 år. fordi den er skummel og trist jeg gir denne boka 3/5

 400. Boken var litt kjedelig ikke helt min type bok. Den var litt skummel og rar. Det var litt rart at voksne ville skyte et barn.

 401. den var ikke så bra men den var ok det var trist at moren døde men det var bare ikke min type.kuna ha litt mere inlevelse:\

 402. Jeg syntes synd på Niklas pga moren var dø. jeg syntes boka var bra ok kul.

 403. Jeg synes boka var spennende, med noen vanskelige ord her og der. Den er skrevet av Tone Almhjell, og handler om Niklas, som drar ut på leting etter noen sauer som er blitt borte. Han blir jaget av et udyr, og mot slutten møter han en snakkende gaupe. Boken bygger seg opp på en god måte, og jeg liker hvordan forfatteren har fått med dialoger som ikke egentlig finner sted på det tidspunktet. Jeg anbefaler boka videre, og gir den terningkast 6.

 404. spennende men jeg liker ikke å lese sondre bøker.
  Jeg gir denne boka terningkast 4

 405. Den er lit bra. Det er noe som er bra .Den var lit spennende men ikke så mye. Jeg skjønte ikke hel meningen med teksten. Den var kult når bjørnene hadde grønne øyne. Det var spennende når det var noe sammen med han oppe i treet.

 406. Den var riktig spennende og fantasifull. Denne gutten var litt slem, men hadde det vanskelig.

 407. de drev og hoppet på stener men det var en sten han ikke ville hoppe på den stenen hadde en sprekk når det bleste så laget sprekken en lyd som raslet. de jaktet på troll
  jeg gir denne boken 3/5

 408. jeg synes boka var spennende og lit skummel.
  jeg anbefaler boka til de som er 9/13
  jeg gir denne boka 5/6
  jeg vi gjerne lese resten av boka

 409. Jeg gir boka terningkast 5, fordi jeg skjønte ikke handlingen godt nok. Men ellers så var det mye som skjedde. å den var spennende.

 410. Boka var veldig bra. Det var masse spenning. Jeg har hørt Vindeltorn før og den var kjempebra. først trodde jeg de voksne leita etter sauene sine, men de leita etter et troll med grønne øyne

 411. Jeg syntes boken var helt grei. Jeg syntes boken var litt vanskelig og forstå på starten men så begynte jeg og kjønne. Boken handler om at Niklas så to lys men det var ikke to ly set var to øyne og dyret løp etter han. Niklas trodde det var bjørn. Niklas måtte hjemme seg så han krabber unnder en busk, Niklas kunne ikke se udyret men han kunne lukte det. Men plutselig så han ikke udyre det var plutselig borte. Hvis jeg skulle gi denne boken terningkast ville jeg gitt en 3!👍🏻

 412. Jeg likte denne boka veldig godt. jeg vil gjerne lese mer av den. jeg likte veldig godt at han ble jaget av et vesen han ikke viste hva var. og at jegerne kom og at han gjemte seg i treet men så kom en svær gaupe.
  Jeg gir denne boken terningkast seks.👏🏻👏🏻👏🏻👍

 413. Det handlet om Nikolas som bodde på sommerjell i piledalen. Moren hans var dø.
  Han bodde sammen med bestemora Alma of bestevennen Lin hadde flyttet.
  Nikolas var rampete. Han slapp ut sauene til naboen. Jeg skjønte ikke starten.
  Men han dro på tur opp en sti for å finne sauene. Han kjekka ett sted først.
  Der var de ikke han måtte kjekke i sørgedyp bestemora hadde fortalt skumle historier
  om sørgedyp. Han begynte og gå opp så kom en sterk vind og Nikolas gikk av stien og langs fjellhyllen. Det var en rar lukt som han trodde var en død hjort.
  Men så så han ett lys så var det to det øyne. Han løp vekk men dyret løp etter.
  de løp langt han tok mange svinger for å ungå dyret men det funka ikke. Han vill komme til en bro. Han gikk under en eierkratt. dyret stoppet og lukta. Han rygga inn i buskasset
  ogklemte seg ned til to trær. Så kom han seg oppi et tre jeg kjønte ikke hvordan. Så så han jegera som snakka om rampestrekenehans. Han merka at han var ikke alenei treet.
  Det var en gaupe der. Nikolas var helt stille og jegerne gikk vekk og fortsatte å snakke.
  da de var borte sklei gaupa ned å hveste Tusen Takk. Den var veldig Creepy hvertfal på slutten med den gaupa. Den var ganske bra synes jeg men det var litt vanskelig å forstå noen av delene. 9/10

 414. Jeg har nettop lest ferdig denne boken tidligere så jeg vet hele handlingen men jeg synnes ikke denne boken er ryddig så jeg skjønte ikke så mye av det som skjedde men det var deler jeg skjønte så jeg gir denne boken terningkast 3

 415. Denne boka handler om en gutt som heter Niklas. Niklas blir jaget året udyr. Det udyret viser seg å være en gaupe. Den er litt spennende men også litt kjedelig. Jeg gir den terningkast 4

 416. jeg syntes boka var helt grei fordi jeg skjønte ikke helt hva som skjedde og hvor de var og sånn. boka var litt spennende også siden han måtte finne sauene.

 417. jeg synes boka var bra fordi den var skummel men samtidig artig.jeg synes boka forklarte veldig masse som skjedde i boka jeg gir terning kast 6

 418. Denne boken handler om en gutt som heter Niklas. Det var veldig spennende at Niklas ble jaget av et digert udyr med lysene øyne. Jeg synes den var veldig spennende og bra.
  Jeg gir den terningkast 5.

 419. Jeg synes denne boken passet veldig bra til fantasy, fordi det var med en gaupe som kunne snakke. Det handlet også om en gutt som heter Niklas. Når jeg leste denne fikk jeg lyst til å lese resten av boken. Terning kast 4.

 420. Jeg forsto egentlig ikke noe jeg vil ikke anbefale denne boken fordi det var så mye som skjedde og det var vanskelig å henge med

 421. Boka var en bra fantasy, jeg ble dratt inni fortellingen fort. Jeg likte den fordi den var spendene, men den var litt kjedelig, derfor gjij jeg terningkast fire, og plaserer den på «bra»
  Jenny 11 år

 422. Jeg synes boka hadde litt mange rare ord som jeg forsto men som kunne være lett å ikke forstå.
  Jeg syns boka var litt spennende pågrunn av monsteret

 423. Boka var ganske bra. Jeg syntes hun kunne gjort noe bedre med ord valge, men jeg forstod den like vel. Boka var litt kjedelig, men en bra fantasy så jeg gir den terningkast 4 og plasserer den på bra😉

 424. Dene boken
  Var bra forde det var min sjanger boken kunne ha vært lit mer spenende men ellers bra👍

 425. Jeg synes sen var kjedelig å ikke morsom eller spennende eller så mye fantasi som jeg trodde

 426. Niklas bor på sommerhjell i piledalen sammen med bestemoren, Alma. Moren er død ,bestevennen Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. men det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Helst vil han ut før jaktlaget, og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.

  Jeg syntes boka var super. Den skilte seg ut fra de andre bøkene. Den var veldig spennende. Boka var spesiell fordi i de fleste bøker blir man tatt/fanget eller klart å komme seg unna. Men i denne fortellingen så kom han verken unna eller tatt/fanget. Det var litt rart at gaupa snakket, men det var lit spennende at gaupa kunne snakke. Jeg anbefaler boka og mener at den passer til barn fra 8-13. Boka passer til både gutter og jenter. Det kan hende at andre mener noe annet, men det er opp til dem hva de syntes. Jeg gir bok terningkast:6

 427. MARATON: Boken handler om en gutt som heter Niklas. Han har en mor som er død og bestevennen Lin har flyttet. Niklas gjør rampestreker nå har han slippet ut sauene til naboen. Boken var litt spnnende og rar. Jeg gir den 4/6

 428. Jeg synes denne boka er spennende. Teksten er bra beskrevet men, det skjer veldig mye så man henger ikke helt med. Jeg synes boka er bra så jeg har lyst til å lese den selv og jeg anbefaler boka. Jeg gir den terningkast 4

 429. Jeg like ikke boken fordi jeg er ikke så glad i fantasy bøker og det var veldig mange rare og vanskelige ord. Jeg gir boken ternings kast 2av 6💖💗

 430. Jeg synes boken var ganske paslig.i og med at jeg er 11.Ville kanskje anbefalt den for 6-8åringer litt kjedelig i lengden men super bok.jeg gir den 4️⃣

 431. Jeg synes utdraget var veldig bra, fordi den var veldig bra skrevet og var veldig spennende, men det var veldig mange ting som jeg ikke kjønte ved handlingene. Jeg likte den veldig godt, fordi jeg er glad i bøker med fantasi og spenning. Starten synes jeg ikke var så veldig spennende, men det ble mye mer spennende etter at jeg hadde lest litt lenger i utdraget, så derfor gir jeg utdraget terningkast 5. Og jeg plasserer utdraget på veldig bra.

 432. Jeg syntes utdraget var litt forvirrende og det skjedde veldig mye hele tiden. Og fantasy bøker er ikke helt min greie. Men jeg syntes den virket spennende og kul for det.

 433. Jeg synes det var et spennende utdrag, men jeg synes også at det var mange vanskelige ord. Jeg synes det var spesielt spennende når han så gruppa bak seg i treet. Jeg synes forfatteren har beskrevet ting veldig bra.
  Jeg gir utdraget terningkast 4.

 434. Jeg synes den var bra fordi den hadde av og til noen ekstra skummel og spennende scener.

 435. denne boken likte jeg.
  den var litt vanskelig å forstå men det går bra.
  dette er en bok jeg vil lese.
  terningkast 5

 436. jeg synes boken var veldig spennende og jeg vill lese hele boka etter og ha lest hva som skjedde

 437. boka var passe bra men den slukte ikke oss vi gjir boka ternigkast 1reesrs.

 438. Jeg synes boken var spennende fordi forfatteren var kjempeflink med å skrive det som skjedde.

 439. Jeg synes den er litt kjedelig.
  Jeg liker bedre bøker om jente drama.
  Men jeg tror absolutt at denne boka kan passe for andre men ikke for meg.
  isteden for udyr som jakter på en gutt liker jeg slemme jenter som snakker stygt.

 440. Jeg synes dette utdraget var litt kjedelig.

  Og jeg tror at denne boken kan være bra og fin for mange andre.

  Og jeg liker heller bøker som hei det er meg, gutta i trehuset fakta bøker om dyr og kjendiser.

  Så jeg har kommet frem til at jeg gir dette utdraget en terningkast……. 4.

 441. Jeg synes den var spennende fordi den handler om ville dyr og det var spennende at han var ute sent på natten. Det ble litt mye informasjon og detaljer i teksten.

 442. Dette var et bra utdrag. Det hadde en spennende slutt. Jeg likte ikke at utdraget var så kort, for jeg fikk lyst til å lese mer. Men det var noe i starten av utdraget som var litt vanskelig å forstå, jeg følte kanskje den var litt rotete. Og så savnet jeg at det var litt humor i teksten, selv om ikke all tekst trenger humor, gjør det ofte teksten bedre.

 443. Boken var veldig spennende fordi det skjedde veldig mye spennende ting på den korte innledningen, men det var litt for mange ord som jeg ikke forstod. Derfor gir jeg boken terning-kast 4.

 444. Jeg synes boken var litt kjedelig i starten men etter vert når han ble jaget av det mystiske beistet ble det litt mer spennende
  Jeg gir boken terningkast 2😬🎲🎲

 445. Niklas bor alene med bestemoren sin moren hans har død å beste venne har flyttet.
  Niklas snek seg ut på natten og slapp ut noen sauer og lam. Plutselig så kom han på at det var et rov dyr ute å at han måte finne de. Niklas ser etter sauene men finner bare et merke de har lagt.
  Niklas var på vei opp fjelle, på vei møtte han et udyr som han var sikker på var en bjørn men var ikke sikker. Plutselig oppdaget han at dyre var borte men han så at det hadde grønne øyne han kom fort på at dyre ikke var redd eller skadet men at det var på jakt etter han. Niklas klatret opp i eg eike tre å høre å så jegerne som også var på jakt etter sauene.

  Jeg synes boka var lit forvirrende og lit kjedelig jeg synes at det var veldig detaljert og bra skrevet. Jeg synes at det kom veldig mye informasjon på en gang på slutten.

  Jeg gir boka 2/6🎲

 446. jeg synes det var gøy og spennende med det skumle store beiste. jeg fikk lyst til å lese mer fordi jeg sitter igjen med mange spørsmål

 447. Jeg synes boka var bra og spennende men den kunne ha vært morsommere. Jeg gir den terningkast 5.

 448. Eg synstest boka var kjempe bra. Den var spennande heile tida. Det var ekstra spennande når han blei jaga av eit skapning. Ein anna ting som var spennande var når gaupa sa tusen takk til han. Eg gir boka ein stor terning kast 6

 449. Jeg syntes ikke denne boken var så spennende jeg fikk ikke med meg så mye av handlingen . Jeg gir denne boken terningkast 2.

 450. boka handler om at en gutt som heter Niklas som bor med bestemor sin. Moren hans er død. Niklas finner på rampestreker.Bestevennen til Niklas lin har flyttet. Jeg syntes boka var litt spennende fordi han var ikke så redd for å gå i skogen alene men han var litt redd. Jeg vil anbefale denne boka for 9-12 år. Og jeg gir denne boka terning kast 4.

 451. Jeg likte ikke denne boken så veldig god.Jeg fikk ikke med meg alt i handlingen.Jeg gir denne boken terningkast 2/6.

 452. Jeg synes boka var helt grei.

  Jeg synes at boka var litt kjedelig i starten men det ble bedre etter hvert.
  Det skjer veldig mye i starten som det blir vanskelig å følge med.

  Jeg vi gi Maretorn terningkast 3.

 453. boka handler om at en gutt som heter Niklas som bor med bestemor sin. Moren hans er død. Og bestevennen hans Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker. En kveld slipper han ut lammene og sauene. Men så kommer han på at det er et rovdyr ute i skogen. Og han må redde sauen og lammet. Niklas finner spor etter sauene og lammene i gresset.
  Jeg syntes at boka var forvirrende og litt kjedelig fordi jeg følte at jeg ikke kunne leve meg inn i boka. Jeg vil gi denne boka terningkast 3.

 454. Boka handler om at Nikolas som slap løs Sauene til naboen å må finne dem. Plutselig blir han jaget av et rart dyr. Jeg syntes boka var litt sjedelig. Jeg syntes også at boken var spennende noen ganger jeg vill gi denne boka terningkast 2-3

 455. Boken var ganske bra jeg likte den og jeg kunne ha lest hele boken den var spennene
  Jeg gir den terningkast 5

 456. Jeg synes boka var ok. Jeg likte fantasien i boka og at den var spennende. Boka kunne vært bitte litt mer realistisk, men det var relativt bra.
  terningkast:4

 457. Jeg synes utdraget hadde alt for mange vendinger som gjør at man glemmer det man leser. Det kan være vanskelig å forstå alt, man må lese utdraget veldig nøye for å forstå innholdet. Det skjedde for mye på en gang og det kunne godt blitt bedre beskrevet.

 458. Jeg synes at boken var spennende men litt tungt skrevet! Jeg gir den terningkast 3.

 459. Den var bra fordi den var spennende og den var lett å forstå. Det var også gode beskrivelser og gøy å lese.

 460. Jeg syntes denne boka var kjempe bra og jeg elsker fantasy bøker. Jeg får bare lyst til å lese mer . Det var ekstra kult når Gaupen sa tusen takk.
  Jeg synts denne boka passer for barn fra 10-15 år gammel fordi den sikkert kan være litt skummel. Derfor gir jeg terningkast 6🎲

 461. Boka handlet om Niklas som hadde sluppet ut Edith, en bjellesau. Så han må ut på en farefull reise for å finne lammene han slapp ut. Jeg synes boka var veldig spennende. Terningkast 5

 462. Denne boken syntes jeg var spennende . Jeg syntes at det var spennende at det var med et udyr i fortellingen. Og jeg likte alle navnene de hadde diktet opp på forskjellige steder. Jeg anbefaler denne boken til barn som liker fantasi, spenning og skumle
  bøker. Jeg anbefaler denne boken til barn Mellom 9-14 år. Jeg gir denne boken 3+.

 463. Jeg synes at den var helt grei. Det var mest spennende på slutten, men den var litt kjedelig også. Handlingen var litte granne innviklet noen ganger, men ellers bra.
  Terningkast: 4

 464. Historien var spennende fordi det var en svart natt og spennende når han så gaupa.
  Det var også spennende når jegerne så på noe .
  Jeg sytes boka er for 9 eller 10 åringer fordi det er litt skummelt med svart natt og en gaupe som snakker.

 465. Jeg syntes at boken var ganske kjedelig fordi jeg tror det er veldig mye tekst i denne boken.
  Jeg skjønte ikke helt handlingen i denne boken.
  Jeg syntes ikke noe om denne boken jeg gir denne boken en terningkast 2.

 466. Boken er kjempespennende. Jeg har lest den før. Den handler om Niklas. Niklas har mistet moren sin og får veldig ofte mareritt om det. Etter hvert blir marerittene verre og Niklas vil undersøke skogen. I tillegg dukker det opp en gaupe og plutselig kan den snakke. Men hvilken hemmelighet skjuler seg bak morens siste ord: Jeg er en maretorn?

 467. Jeg synes den var helt grei. Det var mest spennende på slutten, men deler av boken var litt kjedelig. Den var litt innviklet noen ganger, men ellers bra.
  Terningkast: 4

 468. Teksten startet litt kjedelig men ble bare mer spennende des leger du kom. Det var litt vanskelig og skjønne sammenhengen. Denne boken anbefales til de soner 10 år og oppover. Jeg gir denne boken 3/5

 469. Det var spennende da han ble jaget av Det bestemt. Jeg ble overrasket da gaupen snakket. 👍

 470. Navn på boken: Maretorn
  Forfatter:Tone Almhjell
  Boken handlet om at en gutt som het Niklas som leter etter Onkel Anders som leter etter sauene hans, da blir Niklas bekymret, da drar Niklas å leter etter dem, Så blir han jaget av et beist.

  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og fantasi fullt, Det var spennende fordi når han blir jaget av et beist som ikke stopper å jage han uansett om det treffer steiner eller
  tre, det var også litt trist fordi den ene sauen døde av en gaupe som syntes synd i sauen. Utdraget er også lit komisk fordi det handle om sauer og når gaupen satt bak Niklas å studerte

  Jeg vil anbefale boka til alle jeg ser. Terning kast: 4

 471. Jeg elsker sånne som disse bøkerne de er super gøye. Jeg gir terningkast 6
  Du er sykt flink til og skrive bøker ❤️❤️❤️💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

 472. det handler om en gutt som heter Niklas han bor med bestemoren sin fordi moren hans er død og bestevenninen hans hadde flytta. Niklas var rampete. En dag slapp han ut sauene hos naboen. Da forsto han at det var rovdyr ute dro han for å hente dem på natta. Han finner dem ikke så han leter I sørgedyp han hadde hørt en skrekk historie der I fra fra bestemoren. Når han har gått der kommer et stort beist med lysende grønne øyne og jager han. Han setter seg I et tre plutselig ser han en gaupe ved siden av han de sitter der en sund før gaupen går ned. Gaupen sier med hes og rar stemme «takk»

  jeg syntes boka var spennende jeg fikk lyst til å lese resten av boka.
  terningkast 5/6

 473. Denne boken var ikke helt min type fordi jeg liker sånn bøker med humor og mye spenning. Denne boken passer for alle tror jeg. Alt i alt gir jeg denne boken terningkast 3

 474. jeg syntes denne boken ikke var så veldig bra fordi når det handler om troll så er det noen ganger de overdriver jeg syntes de overdrivde litt i denne boken.
  jeg gir denne boken terningskast 2

 475. Jeg syntes boka «Maretorn» var veldig bra. Det er litt annerledes bøker enn det jeg pleier og lese men denne likte jeg allikevel . Jeg er egentlig ganske kresen på bøker men denne likte jeg veldig godt. Det var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til og lese enda mer av denne boka. Jeg anbefaler denne veldig til de som liker fantasy og litt spenning og 9-13år. På en skala fra 1-10 gir jeg den 8-10 poeng.
  ANBEFALES VELDIG!!!

 476. Boka maretorn handler om en gutt som heter Niklas. Han bode hos mormoren sin. Mamman hans er død. En kveld gjorde han en rampestrek han slapp ut en sau og noen lam. Niklas hadde hørt at det var et rovdyr i skogen der sauene var så han løp ut. Han gikk forbi noen stegner som heter jamresteinen. Plutselig så han to grønne øyne. Niklas løp så fort han klarte beistet var rett bak han. Så hjømte Niklas seg under noen greiner fra et tre. Det ble helt stile, da så han øynene stire på han. Han fortet seg og klatre opp i et tre til trekronen. Han hørte noen puste. Etter en liten stund så han det beistet satt i treet ved siden av han. En gaupe. Noen jegere kom fram og snakket lavt. Niklas tenkte og klatre ned før han kom til å bli angrepet igjen. Men da hoppet gaupa ned av treet og på stien og forsvant. Jeg synes denne bok var veldig spennende og det var veldig kult at et beist jgrt han og at en gaupe satt med han i treet. Jeg gir den terningkast 6.

 477. Den var ganske spennende og jeg har ganske lyst til å lese hele boka. Jeg gir den terningkast 5,5 (klarte ikke å bestemme meg for 5 eller 6).

 478. Jeg gir boks 3 i terning kast det var litt rart med den trallq og sauene men boka var spennende

 479. SYnes boka var spennende, men jeg fikk ikke noe info om hvordan Niclas så ut. Det vil jeg egentlig ha, vet ikke om det er noen grunn men samma det. Ternings kast(ut i fra smmendrage) 4

 480. Jeg synes boken var spennende. Jeg synes det litt skummer men mest kul. Terningskast 5🙂🙂🙂🙂

 481. Det Var En Sykt God Bok Får De Niklas Lirket Seg Lengre Ut På Greinen Det Var Bra.
  Så Jeg Veder 0 til 10 Svar 9 😀

 482. Elevene synes utdraget av Maretorn var supert. De liker å lese bøker som handler om fantasi og spenning. Det var veldig mange gode skildringer av personer, miljø og spenning. Dette gjør at de får gode bilder i hodene sine mens de leser. Et eksempel er hvordan gaupa så ut: «Han så på de lange værhårene og den hvite hakepelsen, på den elegante, prikkete ryggen og den svarte dusken som stakk opp fra det høyre øret hennes». De fant også flere gode sammenligninger: Poter så store som tefat og øyne som var runde og store som en lommelykt. De mener forsiden passer godt til det de leste. Den sorte fargen sammen med mørkeblått gir inntrykk av at det er mystiske eller spennende. Navnet på boka synes de ikke var bra. Navnet sier ikke noe om hva boka handler om. Boka passer for gutter og jenter i alderen 10-15 år.
  Terningkast 5.

 483. jeg synes boken var gøy og spennene og godt forklart med stedene og sånn. jeg synes det var god fantasi i boka,og jeg synes det var skummelt og bare høre at ett monster løpte etter han. jeg kunne ha lest boka vist den ikke var så sjukk, fordi jeg er ikke veldig fan av sjukke bøker. jeg gir terningkast 5.

 484. Boka var veldig spennende og rar. Det er lett og høre at det er fantasy .
  Boka passer til de som liker spenning. Terning kast 4

 485. 🎲🎲🎲Jeg likte boken for den var skummel og masse fantasy. Jeg synes forfatteren ikke har vært flink til å beskrive personene i boka. itilleg var det masse fantasy. Det likte jeg. Jeg likte fantasyen og spenningen. Terning kast 4.

 486. Dette var en spennende bok. masse fantasi og det liker jeg:-)
  Jeg likte da gaupa sa TUUUUSSSEEN TAKK.
  Dette var en kul og spennende bok, og sørgedyp hørtes skikkelig skummelt ut. Kanskje jeg leser hele boken en gang 😉
  Jeg gir maretorn terningkast 5. jeg synes boka passer for 4 klasse +++

 487. jeg syntes boka var gøy og spennende, fordi de forklarte det så bra men hadde ikke blitt favoritt boka mi liksom 🙂

 488. Jeg syns Maretorn var en morsom og spennende bok. Den var full av fantasi og var veldig gøy og lese. Den er lett å lese. (Terningkast) 5

 489. Jeg likte boken for den var skummel og masse fantasy. Jeg synes forfatteren ikke har vært flink til å beskrive personene i boka. itilleg var det masse fantasy. Det likte jeg. Jeg likte fantasyen og spenningen. Terning kast 4.

 490. Denne boken var spennende med mye fantasi.
  Jeg likte når Niklas satt i treet og når han fant ut at det var en gaupe i treet sammen med han. Sørgedyp hørtes ut som et skummelt med også et spennende sted. Maretorn passer for 5klassinger+++
  Jeg gir boka terningkast 4.

 491. Jeg likte boka fordi den var skummel og det var masse fantasi.
  Jeg likte ikke at forfatteren ikke beskrivde personene
  Terningkast 4

 492. Jeg synes boken er veldig spennende når han blir jaget. Det var kult at en gaupe kunne snakke. Veldig bra bok. Den handler om en gutt som heter Niklas. Han bor på sommerfjell i piledalen. Han bor med bestemoren fordi moren hans er død. Jeg synes denne boka passer best for 9-13 år. Jeg synes dette var en kjempebra bok og all spenningen fikk meg lyst til å lese enda mere av den.

 493. Jeg synes boka var spennende, for det var mye som skjedde.
  Boka var litt skummel.
  Det var spennende når han skulle leite etter sauene, men så fant han øye på et vesen med grønne øyne. Jeg gir boka terningkast 5.

 494. Jeg gir boka terningkast 6 fordi den var ganske spennende når monstere med de grønne øynene kom etter Niklas og når han klatret opp i treet og en gaupe var i det samme treet og snakket.
  jeg syntes boka var gøy.

 495. Jeg likte boka fordi den var spennende og veldig gøy.
  Den var veldig gøy når trollet eller hva enn det var kom å skulle ta Niklas.
  og det var veldig gøy når gaupa begynte å snakke.
  Jeg syntes boka var så gøy at jeg gir den og forfatteren terningkast 6

 496. Maretorn: Jeg likte boka fordi det ble spennende da Niklas (hovedpersonen) ble jaget av gaupa for da ville jeg lese mer om hva som kom til skje. Den var litt kjedelig i begynnelsen, men den ble gøy etter hvert.
  Terningkast: 4
  Jeg anbefaler boka til de som liker å lese fantasi og med mye tekst.

 497. jeg likte boka for de de var en gaupe å den var spennende
  så jeg gir boka trning kast 5

 498. Boka var litt kjedelig, for den var ikke morsom, for alt var så alvorlig, MEN det var litt kult med en snakkende gaupe, også var det litt trist at mora var død.
  2 av 10 terning kast.
  jeg er kul.

 499. Maretorn: Jeg syntes den var litt kjedelig i begynnelsen men den ble gøyere etter hvert.
  Forfatteren var god til å beskrive hva som skjedde i slutten.
  Jeg syntes det ble gøy når gaupa begynte å snakke.
  Terningkast:4

  Terningkast:3

 500. Maretorn
  forfatter: Tone Almhjell
  utgivelsesår: 2016

  Boka handler om en gutt som heter Niklas. Niklas er en gutt på ca.11år. Han ligger å sover plutselig våkner han midt på natta. Han hører vinden ule. Nå tenker han at kanskje sauene ikke har det bra han går ut får å sjekke. Sauene er ikke på den første eller den andre plassen. Da er det bare et sted de kan være Sørgedyp. På vei opp møter han et udyr med glødene øyne. Jeg løp! Men udyret halte innpå. Jeg tok en skarp sving til venstre, men udyret var ikke likesmidig og braste inn i træra. Den fikk opp farten kjapt og halte innpå. Nå kom vi til en slette. Det var ingen ting som kunne sanke farten. Jeg løp bort til en busk og kastet meg under den. Udyret røsket opp røtter og greiner. Udyret meg presset bakover. Jeg klatret opp i et tre. Udyret så ikke hvor jeg gikk og stakk av. Plutselig sto jegerne under meg. De sa at de hadde hørt et hyl. Plutselig satt en gaupe foran meg. Jegerne gikk. Gaupa hoppet ned og sa <>.

  Sjangeren er Fantasy

  Her er et sitat: » Udyret gryntet og begynte å røske busker opp av bakken, med røtter og alt. Niklas rygget innover i buskaset. Han klemte seg lengere og lengere inn til han trillet ut mellom to knortete einerstammer og så opp i et flettverk av høye greiner».
  Jeg synes synd på Niklas fordi moren er dø, og at bestevennen Lin har flyttet.

  Jeg synes boka var bra så jeg anbefaler denne boka.
  Jeg synes boka passer best for barn mellom 9-13 år.
  terningkast:4

 501. Utdraget var bra i starten, men ble litt kjedelig etterhvert, fordi det var mer spenning i begynnelsen. Mye var veldig bra beskrevet, så vi kunne se «bilder» i hodet hvordan ting så ut. Noen har lyst å lese hele boka.

 502. Hanna, Lånke Skole:
  Niklas blir jaget av monster i Piledalen.
  Niklas gjemmer seg oppe i et tre.
  forfatter av boka: Tone Almhjell.
  sjanger: Fantasy.
  jeg syntes boka var litt morsom, men også spennende.
  jeg syntes det var litt vanskelig og forstå, fordi det var mange vanskelige ord.
  syntes slutten var ganske spennende når gaupa sier Tuuusen takk!
  Handlingen er passe lett og leve seg inn i.
  Boka starter med miljøbeskrivelse.
  jeg syntes det var vanskelig og vite hvordan personene i boka ser ut,
  f.e.k.s kanskje Niklas har rosa hår, eller svart.
  jeg vil ikke lese mer av boka.
  Styrken til teksten: spenning.
  svakheten: starten var litt kjedelig.
  anbefales til aldersgrense: 9-13 år.
  syntes ikke boka skal bli superfinalist.

 503. jeg likte boka fordi den var spennende bok også den var litt vanskelig å lese men den var bra bok hjeg tanker å låne boka fordi jeg vill vitte hva skal skje jeg gir boka :5

 504. Boka var kjedelig fordi det var ingen intresange setninger som for også ikkje morsom heller. Jeg synes boka var veldi veldi gammal

 505. Jeg synes boka var litt spennende for han skulle gå å lete etter sauene.. Men det var ikke sauene han fant det var et vesen. Han så et vesen med grønne øyner. Og ti slutt så han en gaupe men gaper har ikke grønne øyner. jeg gir boka terning kast 5

 506. jehg synes boken var litt kul og kjedelig fordi jeg liker annen type fantasi som er spennende skummel og goy og lese det er det

 507. Jeg synes at denne boka er kjempebra fordi den hadde mye spenning og jeg fikk bare lyst til å lese mer og mer. Det var kult at Niklas møtte på en gaupe, det var jo litt rart at det hele startet med at han var veldig rampete. Nå har jeg veldig lyst til å lese hele boka. jeg gir boka terningkast 6

 508. Jeg likte boka veldig godt fordi det var spennende når gaupa begynte og snakke til Niklas.
  Det var veldig spennende når det trollet eller nå enn det var jaktet på Niklas.
  Jeg gir boka terningkast 6.

 509. DENE BOKEN masse fantasi og den var skumel men IKJE FOR MEI!🎩😖😖 1 – 10 = 7! Det var en gøy oplevelse😎. » [lennart bart larsen] 😆😆 sa at han diga boken, så jeg sier det same! BART😆😆😆

 510. Jeg likte boka for den var spennende når gaupa snakket og når Niklas lettet eter sauene jeg gir den terning kast 5.

 511. Jeg likte ikke boka fordi jeg forstå men jeg synes de var litt bra 😔😔😔😔😔😔😔👍👍

 512. Jeg syntes Maretorn var litt kjedelig for det var ikke så spennende eller gøy. Det var veldig rart når gaupa snakke. Jeg skjønte ikke når gaupa snakka. TERNINGKAST 3

 513. jeg syntes den var litt bra fordi den var spennende.den var spennende når trollet jaget niklas opp i et tre og at gaupa sa tusen takk til han.terning kast 2.

 514. Jeg likte utdraget fordi det var spennende og litt uvanlig. Dette utdraget var også veldig bra beskrevet og har en ganske uvanlig type historie til den som gjør denne historien unik. 8/10 godt jobbet!

 515. Boka var litt kjedelig og skjønte ikke det meste av boka. Jeg liker ikke så mye eventyr bøker.
  Og jeg har ikke lyst til å lese boka. Terningkast 1. og 1-10 er for meg 4!Men det var også trist at ikke sauen til naboen ble funnet…

 516. Jeg likte ikke boka! Fordi jeg syntes at utdraget gir ingen infomation, den gir bare hvem er hovedperson. Jeg personal like ikke boka. den var ikke så spennende. Fordi jeg like ikke sanne boka

 517. Jeg synes at boka var bra fordi:
  Det var mye spenning og det var mye fantasy og sånne bøker liker jeg å lese. Det er mye tekst å det liker jeg. Jeg mener det er en bra bok for de son liker å lese bøker med mye tekst. Mye tekst er bra men det kunne være bilder til de små fra 8 og oppover men ikke for mye bilder kanskje 1-10 er nok med bilder da. Jeg vil anbefale boka.
  Terningkast 4!!!!!!!! 😀 XD

 518. Jeg liker ikke denne boka fordi den var kjedelig og gammeldags, men de fleste bøkene fra i år var jo dårlige så den er jo ok

 519. Jeg likte boken fordi jeg synes boken va spenene. jeg synes boka var spenene fordi han sneik seg ut mitt på natta for å finne lammene. Jeg gir boka terningkast fem.

 520. Jeg syntes at boka var veldig bra fordi:
  Det var mye spenning og det liker jeg veldig godt. Det var spennende når gaupa kom og sakket til han og at den kom så nær (jeg liker kattedyr). Boka passer for de som liker å lese mye sånn fra 9 år og opp. Det var mye tekst det liker jeg godt. Jeg liker at det ikke er noen bilder, jeg liker å forestille meg hvordan det/den ser ut. terningkast 5!!! 😀

 521. Jeg synes at boka var spennende og lit skummel men den var likevel gøy å lese .
  jeg gir den 6 av 6 terning kast og den var Super og bra.
  Naboan ble sina på Niklas fårat han stial sauan.

 522. Jeg syntes boka var veldig bra, fordi:
  Jeg liker når det veldig mye tekst og ingen bilder jeg liker å forestille meg hvordan bildene er. Det var mye fantasy og spenning.
  Jeg liker også at det er mange sider. Jeg likte gaupa (elsker kattedyr) fordi den pratet og kom nærme (ikke vanlig). Jeg anbefaler boken til folk som liker å lese.
  Boka var veldig bra og passer for barn over 9. Jeg håper at andre folk gir den en sjanse.
  Til nå er det min favoritt, men tror Svart Senker Natten Seg også blir veldig bra.
  Ikke legg til side boka bare fordi det er mye tekst.
  Terningkast 5. 😀

 523. Tittel: Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell
  Utgivelsesår: 2016
  Boka handler om en gutt som heter Niklas. Han lot sauene slippe ut så nå må han lete etter dem. På veien møter han et monster som han må løpe fra.
  Ikke nok med det han møter også en snakkende gaupe.

  Jeg synes at denne boka var spennende og passer best for 9-14 år.
  Jeg anbefaler denne boka!
  Terningkast: 4

 524. Denne boka er i sjangeren fantasy. Boka handler om en gutt som heter Niklas som bor i Sommerhjell. En dag slipper han ut lammene sine, men det er et udyr i skogen. Da han en dag går ut for å sjekke om lammene er der, da han blir jaget av et sint udyr og jegere. Jeg syntes boka var spennende da han ble jaget av udyret i skogen og da jegerne jakter på udyret som igjen da jakter på Niklas. Dette var en bra bok, kanskje litt vanskelig å få med seg alt, men spennende og morsom. Det jeg likte best med boka var udyret og at gaupa kunne snakke… Jeg anbefaler boka for barn mellom 8-14! Terningkast 5

 525. Det er 13 elever i klassen som har lest tekstutdraget. Samtlige syns det var dårlig. Elevene syns det skjedde for lite, var kjedelig og ikke noe spennende i det hele tatt.

 526. den var dålig fordi den var veldig kjedelig og det var mange vansklige ord. Eg hadde ikkje lyst til å lese den boka

 527. eg synast at den var veldig spenandes fordi niklas blir jaga av ett monster, den er også litt trist fordi moren hans døde, men videre var den gøy å lese (fantasi bøker). Terningkast: 5

 528. Jeg syns boka var spennende og jeg likte hvordan hun skrev fortellingen. Terninkast:5

 529. Jeg likte den på grunn av udyret løpte etter Niklas og den krasjet i steiner og trær. og på grunn av i slutten sa gaupen tuusen takk. det syntes jeg var morsomt. jeg gir den terningkast 3

 530. Jeg synes boka var helt passe.
  jeg liker ikke fantasybøker, Men forfatteren var veldig flink.

  Jeg gir terningkast 2🎲

 531. Jeg likte boka ganske godt for den var spennede Og gøy Og det var fantasy i den og det var grøss Eg gir ternings kast 5🎲

 532. Denne boka var litt kjedelig. Den var litt spennende av og til men nor alt kommer til alt får den berre en 3/6 av meg. Og det var litt urealistisk. monsteret altså

 533. eg gir boka terningkast 0. eg likte ikke boka i det hele tat den er for mye fantasi og bare kjedelig, eg ambefaler ikke dene boka til noen!!!

 534. Jeg synes den var veldig bra. Den var veldig bra fordi den hadde spenning, kreativitet, historie og masse anna bra. Og det var mitt på natta som han selv sa » Jeg bekymrer meg ikke for onkel Anders, for han hadde gått og lagt seg tidlig, selv til han og vere»og det gjør det ekstra spennende. Og jeg fikk lyst til å lese resten av den.

 535. Eg synast boka er spennande men litt kjedelig.
  Det var litt spennande når Niklas møtte ein gaupe og eg t