Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Maretorn

Tone Almhjell Gyldendal 2016

Niklas bor på Sommerhjell i Piledalen sammen med bestemoren, Alma. Moren er død, og bestevennen Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. Men det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Helst vil han ut før jaktlaget, og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.

 

Kapittel 2

 

Natten var slett ikke svart.

En gang utpå senvåren lekket mørket ned fra himmelen og samlet seg i trærne isteden. Det hvite våningshuset, den røde låven og det vesle huset i morellhagen hadde forandret farge og lyste spøkelsesblå rundt tunet. Almetreet strakte blekkgreiner over gresset.

Niklas ventet. Han bekymret seg ikke for onkel Anders, for han hadde gått og lagt seg tidlig, selv til ham å være. Men det lyste gult i gresset under bestemor Almas vindu, og Niklas satt stille i vinduskarmen til lysflekken forsvant. Jegerne hadde kanskje funnet sauene allerede. Han håpet det. I motsetning til jaktlaget visste Niklas hvor Edith og lammene hadde vært på vei. Han måtte forsikre seg om at de var trygge.

Luften var kjølig da han smatt under strømgjerdet bak huset. Man skulle tro at det var dette gjerdet som skilte gård og utmark på Sommerhjell, men Niklas visste bedre. Grensen gikk ikke der.

Den gikk gjennom Jamresteinen.

Skogene rundt Sommerhjell var full av kampesteiner som hadde falt ned fra Smørtind. Noen var svære som knauser, andre sto oppreist som bautasteiner. Av og til, i tussmørket, så det ut som de skar grimaser når noen gikk forbi.

Niklas pleide å klatre på knausene og pirke grimasebautaene på nesen. Men det var en stein han aldri rørte. Et lite stykke oppover stien, nærme nok til at Niklas kunne se den fra soverommet sitt, sto den to meter høye Jamresteinen. Den hadde et smalt hull i midten, og når vinden blåste gjennom sprekken, hørtes det ut som jamring.

Piledalingene hadde alle slags forklaringer på hvorfor steinen ulte. De fleste mente den gråt for de døde, og for dem som skulle dø.

«Det er alle, det,» hadde Lin bemerket, og det stemte jo. Men Niklas holdt seg likevel til den andre siden av stien når han gikk forbi. Lin hadde spurt hvorfor en gang, men han hadde ikke fortalt henne sannheten. Han ville ikke lokke til seg marerittet, så han hadde diktet opp en annen grunn der og da.

«Her,» hadde han sagt, og holdt fingeren så nær steinen han orket, «… går grensen.»

«Hva for en grense?» hadde Lin spurt.

«Mellom gården og skogen. Mellom vår verden og deres. Den går rett gjennom dette trollhjertet.»

«Aha! Dette er et forsteinet troll,» sa Lin da, for hun var flink med sånne ord.

«Gjort til stein av solen,» hadde Niklas svart. «Akkurat som de andre grimasesteinene. Men det var ikke solen som drepte det. Ser du hullet? Det er sånn trollbane virker. Den smelter seg gjennom kroppen deres. Ett perfekt treff, og de er døde.»

Niklas klappet seg på skjortelommen idet han passerte steinen, slik han alltid gjorde. Selv om de ikke dro på trolljakt lenger, gikk han aldri inn i skogen uten eikenøtter.

Ut fra kursen til Edith å dømme, hadde hun tenkt seg til ett av de to gode beitestedene langs Smørtindstien. Det første var Gammelenga, et skrånende gressjorde som lå et par kilometer oppi lia. Men da Niklas kom dit, var ingen sauer å se. Han fant to perlehauger med sauemøkk der stien slynget seg videre opp i skogen.

Da var det bare ett sted igjen å lete.

Sørgedyp.

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2017/2018. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 145 anmeldelser av “Maretorn

 1. Jeg likte boka fordi den var spennende. Den var godt beskrevet sånn sirka på slutten. Den var forvirrende på starten. Jeg likte også det vesener med grønne øyner.

 2. Jeg gir denne boka terning kast 4 fordi den kunne ha litt mer fantasi og kunne vært litt mer skummel. Denne boka passer for 5-9 åringer. 🙁 <3 ####

 3. Litt kjedeleg, men ganske gode skildringar av udyret.
  Litt spennande på slutten då han sat ute på greina.
  Terningkast 3

 4. Denne boka var så serr as den var helt omg lol deg boka as #spisgrøteveryday det er helt omg as !

 5. Den lydboka var veldig, veldig interessant og spennende men det var altfor mange ting og personer som var der. Det var litt vanskelig å lese. Jeg gir terningkast 4.🙂🙂🙂

 6. Jeg synes den var dårlig fordi jeg forstod ikke hva de mente. Terningkast 2

 7. Jeg synes der var en eeeelendig bok! Jeg skjønte nesten ingenting av innholde! Jeg gir den terningkast 2 🙁

 8. Jeg synes at boka var veldig bra og litt spennende og jeg fikk lyst til å lese hele boken etter jeg hadde lest utdraget fordi det var kjekt og så fikk jeg lyst til å finne ut hvordan boken ender. Jeg gir den terningkast 6.

 9. Jeg synes Maretorn var en kjempekjekk og spennende bok. Jeg vil gjerne lese hele boka. Jeg gir den terningkast 6

 10. Det jeg synes om boka er at den var veldig kjekk fordi den var en fantasy bok. Den var kjekk å lese fordi du ble slukt av boka når du leste den. Jeg synes at det var veldig spennende når han satt oppi treet og kikket ned på jegerne. Jeg gir den terningkast 6.

 11. 1. Skriv en anmeldelse av boka.
  Den var dårlig dårlig og enda mer dårlig/ELENDIG
  Fordi jeg skjønte ingen ting!! Og jeg skjønner ikke hvorfor denne boka er med i bokslukerprisen det skal jo liksom være gode bøker der.
  Terningkast: 1

 12. Jeg synes boka var dårlig. Jeg synes det var litt rart når de først var på en sti også plutselig var de oppi et tre.

 13. Jeg synes boka var dårlig fordi jeg skjønte ikke så mye av den. Jeg gir den
  terning kast 1..

 14. Jeg syntes det var en dårlig bok. Det var alt for mye som skjedde på en gang så jeg skjønte ingen ting.

 15. Jeg synes boka var dårlig fordi jeg skjønte ikke så mye av den. Jeg gir den
  terning kast 1.

 16. Utdraget var litt langt, og det tok litt tid før ein kom til det som var spanande – action! Utdraget kunne vore kortare.

 17. denne boken likte jeg sånn passe. Den var litt spennende, men selv om synes jeg den var kjedelig.

 18. Elevene sa de likte boken fordi den var spennende og litt skummel. Veldig irriterte når utdraget var slutt! Ville gjerne høre resten av boken.

 19. Maretorn.
  av Tone Almhjell
  Denne boken var spennende. Det var rart at gaupen snakket. Han hadde vis slippet ut noen sauer, som han ble redd for at et monster skulle ta dem. Når han gikk ut løp han for det var noen som fulgte etter han. så etter vært løp han og gjemte seg kom det to jegere for bi. over han satt det en gaupe. han sa ikke i fra til jegere. Så gikk han vekk fra treet sier gaupen takk. Denne boken var helt grei. Jeg liker en annen bok som hun har skrevet, vindeltorn. Maretorn for terning kast 5

 20. Boka handler om gutten Niklas som bor hos bestemoren sin. Bestevennen hans Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en natt slipper han løs Geiten Edith og lammene.
  Han drar får å lete etter dem i skogen, men blir jaget av et slags stort dyr han ikke vet hva er. Han klatrer opp i et tre, og han ser ikke dyret igjen. Så kommer piledalingene Molyk, Fru Ottem og Jeger. De har funnet Edith og lammene, og er sinte på Niklas. Plutselig ser Niklas at det er en gaupe i treet. Piledalingene går vekk, gaupa går ned fra treet, og sier tusen takk til Niklas.
  Sjangeren er fantasy.
  Fantasy er den sjangeren jeg liker best, og jeg likte Maretorn veldig godt. Jeg har også hørt om boka Vindeltorn, av samme forfatter.
  Jeg synes boka var spennende, og jeg vil gjerne lese videre på boka.
  Jeg gir den terningkast 6.

 21. Jeg syntes at boken var ikke bra fordi den var altfor detaljert og sånne bøker liker jeg ikke.
  Jeg gir den terningkast:0 🙁

 22. maretorn var en litt kul bok men jeg likte ikke starten det var ikke spennende på starten men jeg begynte å like boken da det dyret løp etter gutten og når han møte gaupen som kunne snakke

 23. Jeg syntes at boka var veldig dårlig fordi den var veldig dårlig. Jeg gir boka terning kast 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0–0-0–0-0-0-0-0-

 24. Forfatter Tone Almhjell
  Forlag Gyldendal
  Bok Maretorn
  Terningkast 6
  Jeg syntes boka var dødsbra, jeg likte spesielt da udyret som var trollet jaktet på Niklas og han begynte å snakke med gaupa, da de ble litt bedre kjent kalte Niklas gaupa for Tyst. Tyst kunne begynne å snakke da hun drakk fra den vannkilden som var magisk og da bestemoren Alma og onklen Anders ble syke å begynte å gråte. Jeg likte også den delen da han drepte trollene og spurvekongen og han gjorde dem alle til stein og da han var foran den steinen sa han at han ville ha all magi bort fra sommerhjell bort. Tone har kommet på skolen vår før på en greie som heter Barnbaderibøker å hun leste også litt av boka.

 25. Navn : Maretorn
  forfatter : Tone Almhjell

  boken er bra og det er noe som gjør det veldig bra. det som gjør det veldig bra er at det har et bra historie. Men jeg liker ikke utdraget og historien, jeg ble forvirret og jeg forsto ikke noe med hva som skjer og det er det jeg ikke liker med boken, men det som gjør det bra er detaljene,så jeg gir den terningkast 4

 26. Navn: Maretorn.
  Forfatter:Tone Almhjell.
  jeg syns boken var passe bra og jeg syns det som var spennende var
  når Niklas gikk til skogen for å lete etter de to sauene men plutselig ser han
  en gaupe og den sier tuuuuusssseeeen taaaakkkk

 27. Jeg synes dette var en bra bok
  jeg likte alle beskrivelsene dine og jeg håper du kommer til og skrive en ny bok
  og du lærte meg mange ny ord. jeg anbefaler denne boken til alder 10-11

  jeg gir boken terning kast 5

  takk til forfatter Tone Almhjell

 28. boka handlet om Niklas som mistet sauene og skulle ut å finne dem da blir han jaget av et monster. han gjemmer seg i et tre og møter en gaupe som snakker! det var en bra fantasy bok, bra fortalt og en spennende handling. jeg anbefaler den for barn mellom 8-12 år jeg gir den terningkast 5 og syntes det burde være en superfinalist.

 29. i det øyeblikket da gaupen og Niklas så på hverandre ble det plutselig veldig spennende å lese, ellers var den passe bra.

 30. DENNE BOKA handler om Niklas. Niklas er stortsett en helt vanlig gutt, men etter at Lin flytta og moren døde så begynner Niklas og bli mer og mer rampete. Boka er passene for gutter og jenter mellom 9 og oppover. vi gir boka terningkast 5

 31. Hei, vi er 6.kl fra Spydebergskolen og vi har lest boken Maretorn.

  Forfatter: Tone Almhjell

  Vi syns at boken var passe bra fordi den var litt morsom, spennende og litt rar. Noen syns boka var litt vanskelig å lese så dette trakk litt ned. Den hadde noen vanskelige ord.

  Det her var vår mening om boken Maretorn. Hilsen 6.kl Spydebergskolen

 32. Klassen mener følgende: Den var fantasifull. Teksten kunne av og til være litt vanskelig å forstå, og det kunne være vanskelig å henge med på fortellingen. Det handler om en gutt som er redd for en stein som visstnok er full av ånder.

 33. Dette var en bok som var fantasifull. Den var litt forvirrende, men samtidig litt spennende. Det var spennende med gaupa. Noen likte boka godt, men noen synes det var kjedelig.

 34. Boka var litt spennende fordi den var fantasi, men noen syns den var litt vanskelig å forstå.
  Terningkast: 4

 35. Hei jeg er Celine fra åsen skole klasse 6a boka var veldig bra og veldig spennende og jeg vil gi 3 tomler opp og terning kast 6 veldig bra bok får lyst til å lese mer. 🙂 🙂 🙂

 36. maretor var super jeg liker den veldig bra og vil lese helle du er en fantastisk forfatter

 37. jeg synes boka var vanskelig å lese og få med meg innholdet. boka kunne godt vært litt mer detaljert

 38. det er en god bok men pite lit skumel men det var med trol som kan veremorsome og rare.Boka er også spendene og kul

 39. jeg synes boken var kjedelig og spenene fordi Niklas går ut og leter etter noen sauer.

 40. Boken var egentlig ikke så bra men det var litt spennende en liten del av boken. jeg gi den terningkast 4.

 41. maretorn er en gøy,morsom og mystisk bok. jeg får bare lyst til å lese hele boka på en dag jeg syntes hvertfal at det var en bra bok så jeg gir den terning kast 6/6.

 42. Jeg syns at det var gøy å HØRE og de var spennende. Jeg vet ikke hvorfor.
  Luna syns at det var gøy å høreog de var spennende. Luna vet ikke hvorfor. AKKURAT SOM MEG!

 43. boken er fin og skummel på en gang. det er bra. at det handler om bare 1 – 2 ting på en gang er litt lite, noe som burde endres. ellers var boken bra. det med moren likte jeg best. at det er litt mystisk og sånne ting.
  terningkast;;; 4

 44. Bok anmeldelse Maretorn av Tone Almhjell
  Maretorn handler om en gutt med navn Niklas som ofte finner på tull. En dag slepper han ut lammene til folkene i bygda mens der er et beist ute i skogen. Så han går inn i skogen for å finne dem da møter han på beiste og begynner å løpe fra det. Han løper over en bro dyre hadde grønne øyne Niklas klatret opp i et tre gaupen følger etter. Jegerne står rett under kvisten. Etter at de har dradd så åpner gaupa munnen sin og sier: tussssen takk.
  Boken var spennende og det var fantasy
  Illustratøren er Siri Pettersen
  Boka har 342 sider
  Forlaget er gyldendal
  Jeg likte godt da gaupa snakket
  Jeg synes boka passer for de som liker fantasy og spenning. Jeg gir den 8 av 10

 45. MARETORN ER EN GOD BOK OG DEN ER VELDIG LETT Å LEVE SEG IN I. JEG SYNTES DET VAR VELDIG MORSOMT OG MYE ACTION I BOKEN.

  Boken er godt beskrevet og handler om troll og monstre og en gutt som vill vite hva eller hvem som jakter på han.
  Alt i alt gir jeg boken terningkast:5
  Boken er ikke den største med bare 342 sider.
  Og er skrevet av Tone Almhjell.
  Norsk.

 46. Maretorn
   
  Maretorn Handler om en gutt som heter Niklas. Han bor på et sted som heter Sommerhjel som er i Piledalen. Moren til Niklas er død, bestevennen Lin har flyttet. Han bor med Bestemoren Alma. Niklas er veldig rampete og kunne aldri tenke seg å skade et dyr. En kveld slipper han fri bjelle sauen Edith og de andre lammene til naboen. Det er et rovdyr løs og Niklas går ut i skogen på natten.
   Forfatteren er Tone Almhjel. Boka har 342 sider. Boka er utgitt i 2017. Forfatteren er født 16.august 1973. Hun har skrevet en bok før Maretorn som heter Vindeltorn. Original tittelen til Maretorn er Thorn ghost. Stedene i boka godt beskrevet. Jeg synes at boka passer for 8-12 år. Jeg anbefaler boka til dem som liker spenning og Fantasy. Jeg gir boka terning kast 5.  
   

 47. Jeg likte ikke så veldig godt boken. Jeg synes det var litt vanskelig og følge med. Terningkast: 2

 48. Jeg synes boka var dårlig. Jeg fikk ikke lyst til å lese mer av boka. Den var veldig kjedelig.
  Terningkast: 1 av 6

 49. Ca. halvparten av klassen kunne tenke seg å lese hele boka.

  Noen synes boka var helt super, fordi den var skummel!
  Noen synes boka var litt rar, for den ga ikke så mye mening.

 50. Jeg syntes at denne boka var den beste av alle bokslukerprisbøkene. Den hadde min favoritt sjanger og den levde opp til forventningene. Lese boka nå men ikke helt ferdig. Du har vært hos oss på besøk med boka Vindeltorn. Terningkast 6

 51. Jeg syntes at denne boka var den beste av alle bokslukerprisbøkene. Den hadde min favoritt sjanger og den levde opp til forventningene. Lese boka nå men ikke helt ferdig. Du har vært hos oss på besøk med boka Vindeltorn.

 52. Da jeg leste la jeg merke til at dyret som jaget Niklas ikke var så smidig.
  Jeg syntes at Niklas burde spurt gaupa om flere ting.
  Jeg likte godt da gaupa sa tusen takk.
  Jeg ble irritert over at et av lammene døde.
  Det gjorde inntrykk på meg at jegerne ville drepe Niklas.
  Hvis jeg var Niklas ville jeg finne ut hvilket dyr som jaget meg.
  Jeg ble overrasket over at gaupa snakket.
  Slutten var spennende og dramatisk.

 53. Klassen var ganske einige om at boka var kjedelig og kunne ikkje tenkt seg å lese heile boka

 54. Boka var kjempekjedelig fordi det var ingen mening i den.
  men vis jeg kunne nynorsk hadde den sikkert vært litt morsommere

 55. Åhhhhhh denne boken likte jeg kjempegodt!!!!! den var spennende og litt trist på samme måte. Kunne virkelig tenkt meg og lese hele boka. gir den terningkast 6!!!!

 56. Dette er virkelig min bok! DEnne var super gøy. Det var spennene når de dærre på jaktlage kom! Og spesielt når gøupa sa tusentakk! Denne fikk jeg virkelig lyst til og lese! Jeg gir den terningkast 10! Eler 100, eller 1000, eller 10 000! Men så mye har ikke en terning. Men vis den hadde hatt 10 000, hadde jeg tatt terningkast 10 000 da!

 57. Jeg synes boka var veldig spennende. Bok var ekstra spennende da Niklas så gaupa i treet. Jeg fikk lyst til å lese hele Maretorn boka. Jeg ville anbefale andre å lese denne boka, og gir denne boka terningkast 6 🙂

 58. Jeg syntes at det ikke ga så mye mening og den var ganske kjedelig, jeg ville ikke ha lest hele boken.

 59. Jeg synes at boka var ganske spennende, men også litt vanskelig og forstå og litt forvirrende. det kan hende at jeg hadde skjønt litt mer hvis jeg hadde lest hele boka.
  Jeg gir boka terningkast 4.

 60. Jeg synes at boka var ganske spennende, men også litt vanskelig og forstå.
  Jeg gir boka terningkast 4.

 61. MARETORN 

  Fakta om boka 
  Forfatter: Tone Almhjell 
  Original tittel: Maretorn 
  Forlag: Gyldendal 
  Utgitt år: 2016 
  Sidetall: 342
  Tidligere bok i serien: Vindeltorn

  Det handler om Niklas. Niklas får jeg inntrykk av at han er en rampete, modig og snill gutt. Det foregår i en skog, skogen har grimase bautaer / grimase steiner og et tjern som heter sorgdyp og en hel masse trær i skogen. Niklas har sluppet løs mange sauer han drar uti skogen for og forsikre seg om at sauene er trygge. Plutselig blir han jaget av noe Niklas tror det er en bjørn, men er det egentlig en bjørn?

  Innledninga Boka er ekstremt spennende. Boka har en forside som får meg til og ha lyst og lese boka.
  Men innledninga av boka er ikke en så original, det er veldig mye likt med andre fantasi bøker det er litt dumt for da forutser jeg hva som er skjer. Jeg skjønte egentlig ikke hvorfor gaupa sa tusen takk det gir absolutt ikke mening. Men ellers var boka super fantastisk.
  Jeg vil anbefale boka fordi den er spennende. Boka passer for gutter og jenter som liker fantasi. 
  Jeg gir terningkast 6

 62. MARETORN 
  Fakta om boka 
  Forfatter: Tone Almhjell 
  Original tittel: Maretorn 
  Forlag: Gyldendal 
  Utgitt år: 2016 
  Sidetall: 342

  Det handler om Niklas. Niklas får jeg inntrykk av at han er en rampete, modig og snill gutt. Det foregår i en skog, skogen har grimase bautaer / grimase steiner og et tjern som heter sorgdyp og en hel masse trær. Niklas har sluppet løs mange sauer han drar uti skogen for og forsikre seg om at sauene er trygge. Plutselig blir han jaget av noe Niklas tror det er en bjørn, men er det egentlig en bjørn?

  Innledninga Boka er ekstremt spennende. Boka har en forside som får meg til og ha lyst og lese boka.
  Men innledninga av boka er ikke en så original, det er veldig mye likt med andre fantasi bøker det er litt dumt for da forutser jeg hva som er skjer. Jeg skjønte egentlig ikke hvorfor gaupa sa tusen takk det gir ikke mening. Men ellers var boka super.
  Jeg vil anbefale boka fordi den er spennende. Boka passer for gutter og jenter som liker fantasi. 
  Jeg gir terningkast 6

 63. helt FANTASTISK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! den er så fin og trist og kul og spennnende helt fantastisk,nydelig vet ikke hva jeg skal si !!!!

  terningkast 10000000000000000000000000000000000000 (:

 64. Vi syntes dette var en super bok og den var veldig spennende og morsom fordi da gutten løp og jegerne som snakket om gutten og det var morsomt og overaskende da dyret gutten ble jaget av var en gaupe og da gaupen sa tusen takk. Terning kast 5

 65. Vi syntes dette var en super bok og den var veldig spennende og morsom fordi da gutten løp og jegerne som snakket om gutten og det var morsomt og overaskende da dyret gutten ble jaget av var en gaupe og da gaupen sa tusen takk.

 66. Tittel Maritorn forfatter Tone Almhjell.
  Boka handler om at det er ein gut som heiter Nikolas han bor med bestemor Alma. Dei bor i sommerhell.
  Moren er død og bestevenen Lin hade flyttet. Då begynte Nikolas med rampestreker.
  Han hadde slept Ein sau ut av gjerdet, den rømte.
  Han trakka aldri på den eine stenen fordi den ulte. Ingen viste kvifor steinen ulte.
  Bestemoren sa du må ikkje fare ned dit til vatnet, det er farleg.

  Eg likte boka fordi det fin og spennande fik lyst til å lese boka
  Terningkast 5.

 67. Navn på boka: Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell

  Det handler om ein gutt som heiter Niklas. Han bor sammen med bestemoren sin Alma fordi moren er død.
  De bor på sommerhjell i pilealen.
  Bestevennen til Niklas heter Lin,men hun har flyttet.
  Niklas gjør mange rampestreker og slipper ut sauene til naboen.
  Men så om kvelden begynner han og tenke på sauene og at de sprang oppover Skogen
  Der er det mange rovdyr.
  Han går for og lete etter dem men da må han opp til Sorgedyp.
  Niklas er redd for og gå opp dit fordi bestemoren har sagt at nedi vannet der er det eit vesen som kan dra deg ned til seg og ha deg i ett bur av sorg og anger.

  Eg syntes boka hørtes spennende ut.
  Eg fikk veldig lyst til og lese resten av boka.
  Eg gir den terningkast nr 6

 68. Denne boka var veldig spennene men eg lurte på kvifor da jegarane kom så klatret han ikkje ned treet han var oppi for jegarane vile ikkje skyte han men eg gir den terning kast 🎲 6😏😏😎😎

 69. Forfatter: Tone Almhjell
  Skjanger: fantasy
  Terningkast: 3/6

  Eg gjer den ein 3 fordi det handlet mest om ein gutt ingen andre.
  Boka handlet om ein gutt som heiter Niklas han har ei marerit. Om at eit uhyre er ute i skogen. Men så møter Niklas ein gaupe som kan snake. Dan dan daaaaaa.

  Slut.

 70. Maretorn. Det var ein spennende bok eg likte den svært got og fikk lyst til å lese mer.
  Boka handler om en gut som heter Niklas og vennina hans Lin hadde flyttet og moren hans er død so han driver med mange rampe streker. Han hadde slupppet ut sauene til en fyr og nå gjekk han for å lete etter dei. Han gjekk under gjerde og innover i skogen han ble plutselig begynt å jakte på eit stort beist med grønne Øyne eg trodde det er eit troll men det får vi ikkje vite i tekseten så det blei spennende. Men det store beiste jagde Niklas gjennom hele skogen men det dreiv å krasjet i ting hele tiden. Til slutt blei Niklas jaget opp i eit tre og der satt han. Plutselig kom det noen jegerer og sa mange ting det hørte Niklas og klatra langt ut på greina han satt på for å høre bedre men så la han merke at det satt ein gaupe på greina hans han og. Gaupa klatra ned når jegerane var borte og da sa den tusen takk. Eg gjer terning kast 6 fordi den var ganske spennende.

 71. Marithorn
  Hovedpersonen er Niklas, Niklas har mistet moren sin og sin bestevenn (som Flyttet vekk).
  Boka handler om Niklas som har slippet ut sauene på ein spøk, men så fikk dei høyre at det hadde komme eit udyr oppi høgget, så han hadde fått panik, Og gikk inn i skogen for og finne dei. Det er også sagt at det finnes Troll og Nøkker i område.

  Eg syntest boka var OK+ fordi den var spennende og det skjedde nokka heile tida.
  Eg syntest boka passar for ungar fra 9-12.
  Eg gir boka eit terning kast 5.

 72. Eg syntes boka var spennende eg likte best når han sprang fra monstere.
  Monstere hadde grønne øyne og var kjempe stor.
  Egn hadde lyst å lese meir tå boka for den var spennende og den var bra laget.
  Men eg forsto egentlig ikkje boka so mykje så den var litt kjedelig også da.

  Terningkast = 4
  Sjanger= spennendes
  For alder = 10-12

 73. Boka handler om Nicklas.

  Han slipper ut Edith og lammene til naboen.
  Dagen etter tidleg på morgonen gikk han ut for å leite etter sauene igjen.
  Han prøvde og komme før jegerne.
  Det var ein farleg vei opp til der sauene bruker å være.
  Der er det eit vatn som noen sier er skummelt.

  Eg syntes at boka var spennende men litt dårleg speningstopp.
  Boka passer for 10-11 år
  Eg gir terningskast 4

 74. Navn: Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell
  Sjanger: Fantasy

  Boka handler om ein gut som heiter Niklas og som gjer mange rampestreker.
  Han møter eit uhyret og når han kom tilbake til landsbyen så hadde det skjedd noko med dyra. Alle skulda på Niklas. Det brae med boka er at det skjer så mykje spennande, men det blir ofte dratt litt ut synest eg. Slutten fikk meg til å ville lese mer, men det føltes som at historien gikk så treigt mens eg leste den. Ellers er det ein ganske bra bok med mykje spenning og som dei fleste folk ville sikkert ha likt.

  Terningkast: 4
  Anbefalt for alder: 11+

 75. Boken Maretorn av Tone Almhjell er vanskelig og forstå. Eg las den to ganger men eg forsto ikkje handlinga helt. Men eg forsto litt av den.

  Eg syns at den var litt spenende da han Niklas prøvde og springe vekk far uhyret.

  Eg gir den ternningkast 1🎲

 76. Boka heiter: Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell

  Eg kjønte ikkje så mye av boka så det er lit vanskelig og forklare om den. Men det er ein gutt som heiter Niklas han var i skogen om kvelden og det var mørkt. Da såg han ein gaupe som hopet rundt til eit tre.

  Lit uforståelig
  Terningkast: 1🎲

 77. Anbefales virkelig, har lest hele boka og den er super!!!
  Gir terning kast 10.
  P.S Jeg anbefaler å lese boka Vindeltorn førs.

 78. Anbefales virkelig, har lest hele boka og den er super!!!
  Gir terning kast 6.

  P.S anbefaler å lese første boka Vindeltorn først.

 79. Niklas bor på Sommerhjell med bestemoren sin, moren er dø. Bestevennen Linn har flyttet. Å finne på rampestreker er noe Niklas liker. Han slapp løs bjellesauen Edit og alle lammene til naboen.

  Maretorn er en Fantasy bok med mye spenning!

  Jeg syns boka er spennende og fantasifull! Særlig da Niklas satt i det treet med den gaupa!

  Denne boka vil jeg anbefale for 9-13 år. Terningkast: 6. Boka bør bli superfinalist i bokslukerprisen!

 80. Eg syntes boka virka ganske bra 😉 eg liker fantasi bøker Så eg vil gje boka terningkast 5
  Eg har lyst å lese boka

 81. Eg synest at utdraget var kjedeleg, men kanskje viss eg leg heile boka så forstår eg meir.

 82. Eg liker dene boka for den er spennene og inntresangt
  aldersgrupe 6-13
  ‘terning kast 5

 83. Boka har kule beskrivelser som «øynene lyste opp som lommelykter» og det var en annerledes fantasi. Den var bra fordi jeg klarte å leve meg bittelitt inn i handlingen. Teksten var for mange veldig vanskelig å lese, vi skulle ønske språket var litt mer morderne og mer forståelig. Vår anmeldelse ender på: Dårlig.

 84. Dette var et utdrag som virkelig fanget flest elever i klassen. Det var mange som ønsket å låne den i etterkant av lesingen.
  Det mystiske og fantastiske appellerer til 12-åringene.

 85. Maratorn
  Tone Almhjell
  Det handler om ein gut som heiter Niklas. Mora er død, så han bur med bestemors på
  Sommarhjell. Han får mareritt, og får mareritt.
  Eg synest boka var forvirrande i starten, men eg forsto meire etterkvart.
  Den er anbefalt for barn fra 10 år og oppover.
  Terningskast:3

 86. Klassen var veldig delt i denne boken. Noen likte den kjempebra, den var en spennende handlig og de ville få muligheten til å høre mer. Spennende med jakten. Andre syntes den ikke var noe spennende, og syntes det var rart at en gaupe kunne snakke. Litt vanskelig å følge med i historien, men noen antydet at siden gaupa kunne snakke var det kanskje moren som «gikk igjen» Mye engasjement!

 87. Jeg syntes at denne boka var kjempe spennende. Jeg har veldig lyst til å lese mere av den. Jeg gir den terningkast 6 🙂

 88. Boka var veldig spennende. Jeg likte den boken best av alle til nå. Jeg ville lest boka videre. Den var også litt skummelt. Han er også en liten rampeunge. Men han var litt snill da. Han ville jo hente sauene. Og det var jo bra at de fant nesten alle sauene. Jeg gir ternings kast 6!

 89. Jeg synes den ikke hade en rød trå og jeg sjønte ikke noe engenli så jeg ville gji terning kast 2

 90. Den var veldig spendene men den var litt dårlig men jeg likte den veldig godt💖
  jeg er egentlig ikke så glad i bøker💖 terning kast 🎲🎲🎲🎲🎲

 91. Fy søren denne boka er en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg syntes den gaupa var syk skremmende den passe til sjangeren. Terningkast 6 skikkelig bra 👍

 92. Jeg elsker denne boka. Den var spennende, underholdende og super god. Denne boka bare MÅ jeg ha. Terningkast: 6

 93. Fy søren!! Dette var en bra bok!! Jeg elsket hvordan den ble mer å mer spennende!! Det var sykt spennende og jeg likte boken virkelig(: fra meg et terningkast 5 og 1/2 (:

 94. jeg syntes den var litt dårlig, jeg kom ikke inn i boken jeg skjønte ingenting og plutselig var hovedpersonen et sted
  jeg gir terning kast 2

 95. Jeg syntes boka ikke ga mening og det var ikke den beste boka akkurat så jeg vi Anbefale den for de som liker å lese mye men nå har ikke jeg hørt hele boka da så jeg gir den terninkast ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️3. Men den passa til fantasi da👨🏿‍💻🙅🏿‍♂️🧟‍♂️👍🏻👀

 96. Jeg syntes boka var dårlig. Jeg syntes den var litt vanskelig å forstå. Jeg skjønte ikke helt poenget. Terningkast: 2

 97. Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og jeg visste aldri hva Niklas kunne gjøre😁👍 Jeg fikk lyst til å lese mer og gir dette utdraget en 4ér🤗😋

 98. Jeg synes boken var spennende men den var ganske kjedelig også. Fordi jeg liker ikke sånne type bøker. Terningkast 3

 99. Den var helt passe fordi den var ganske spennende men den kunne vært mer realistisk selv om det var en fantasy-bok

 100. Jeg synes den var veldig bra fordi den var veldig spennende og jeg likte at dyret kunne prate. Det var noen ting jeg ikke skjønte så jeg gir den en 5 i terningkast. 😀

 101. Jeg synes boken var bra men den var litt forvirrende👻
  Terningkast: 5😎🤓

 102. Jeg har lest hele boken, ikke bare utdraget. Det var bok 1 i serien som fikk meg til å lese denne, bok en (Vindeltorn) var <3FANTASTISK<3 og jeg kunne ikke vente med å lese bok 2! Håper det kommer en 3. bok i serien<3

  Tone Almhjell skriver fantastisk bra! jeg ville gitt utdraget terningkast 5, bare fordi jeg synes de andre delene av boken var bedre.
  Boken ville fått terningkast 6 av meg! (Det ville Vindeltorn også fått)
  Boken er fantastisk og en av de beste jeg har lest!!! En av grunnene til at jeg likte den var at det var så lett å leve seg inn i handlingen, og handlingen var veldig bra!
  Jeg synes boken er skrevet på en bra måte og Tone har ikke for mye detaljer men heller ikke for lite! Jeg kan egentlig ikke begrunne det så godt med den er super!

  Jeg elsket boken rett og slett! Synes bøkene i denne serien (Vindeltorn og Maretorn) virkelig kan måle seg med Rohald Dahl og J. K. Rowlings Harry Potter! Den er som sagt fantastisk super mega bra!

  Jeg elsket den av hele mitt hjerte!!!

 103. jeg synes den var bra, morsom, og spennene det var morsomt i marerittet

  DEN VAR MORSOM

 104. Niklas bor på Sommerhjell i Piledalen sammen med bestemoren, Alma. Moren er død, og bestevennen Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. Men det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Helst vil han ut før jaktlaget, og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.
  Natten var slett ikke svart.

  En gang utpå senvåren lekket mørket ned fra himmelen og samlet seg i trærne isteden. Det hvite våningshuset, den røde låven og det vesle huset i morellhagen hadde forandret farge og lyste spøkelsesblå rundt tunet. Almetreet strakte blekkgreiner over gresset.
  Niklas ventet. Han bekymret seg ikke for onkel Anders, for han hadde gått og lagt seg tidlig, selv til ham å være. Men det lyste gult i gresset under bestemor Almas vindu, og Niklas satt stille i vinduskarmen til lysflekken forsvant. Jegerne hadde kanskje funnet sauene allerede. Han håpet det. I motsetning til jaktlaget visste Niklas hvor Edith og lammene hadde vært på vei. Han måtte forsikre seg om at de var trygge.
  Jeg synes at boka var super bra og jeg liker veldig godt fantasy-bøker. Den passer for de som liker fantasy-bøker. Les denne boka den var kjempe bra!

 105. Jeg digga boken når tråla dukka opp og det var gøy når marerittet ble virkelig.

  DEN VAR MORSOM

 106. Klassen synast den var bra fordi det var litt mystikk men at den var litt trist då mora var død. Score: 3 av 5 mulige poeng

 107. jeg syntes boka fikk terningkast 6 fordi boka var spenende kul og morsom og jeg likte den delen på slutten da gaupa sa tuuusssen takk

 108. Niklas Sommerhjell bor på en gård i Piledalen. Det skjer mystiske ting rundt i skogen, sau som blir spist, snakkende gauper og Udyr som er på jakt etter Niklas. Alt dette har det noe og si til morens siste setning «Hold han unna meg, jeg er farlig, Jeg er en maretorn.» Jeg gir boka Terningkast: 6

 109. jeg synes denne boka var kjedelig til og være fantasybok så var det ikke særlig bra fantasy for meg ga den ikke så mye mening kanskje vis det var bilder ville det være litt mer spennende og lese og mer fantasy så jeg gir denne boka terningkast 1

 110. Nok en gang stor variasjon mht hva elevene syntes om en bok. Denne sjangeren er nok veldig populær og mange kunne tenke seg å lese hele boka. De syntes den var spennende og litt uvanlig. Språklig sett var det nok endel som ikke fikk tak i alt, men det ble nok ikke overskygget av det spennende «plottet». Derfor var det er flertall som ga boken terningkast 5 og 6.

 111. Stathelle Barneskole, Synne Marie: Syntes boka var veldig bra, de fleste ville lese boka videre. Alle syntes boka var spennende og passe skummel. De fleste levde seg inn i boka, men noen ganger falt vi ut. Noen syntes forsiden ikke passet til teksten. Noen få syntes udyret var skummelt. Alle mener at tittelen ikke passet til teksten.

 112. Vurderinga for klassen samla sett var «passa bra/bra». Det som var bra med boka var at den var fantasifull spanande . Det var fint at den handler om vennskap. Nokre av elevane meinte det blei for mykje fantasti, slik at handlinga blei unaturlig. . Det elevane ikkje likte .
  Terningkast 3

 113. Jeg gir terningkast4🎲. Det var ikke så gøy men alt mulig rare ting kjede. Den var passe bra. Den var passe bra fordi jeg ble litt forvirrede. Fordi først sa de at Lin hadde flyttet. Så plutselig var hun med igjen. Og jeg syntes at det var litt creepy når gaupen sa «Tuuusssen takk.» Det var alt.

 114. Jeg syntes boka var litt bra fordi den fikk meg til og se for meg mange bilder i hodet.
  Den var spennende når Niklas slapp ut sauene.
  Boka var lett og lese.
  Jeg gir 🎲4

 115. Den var kjek og spennende.
  Jeg likte når sauene sa Tuuuusen taaak!
  Jeg gir den terningkast 6 og den var SUPER!

 116. Denne boka er veldig spendenes, jeg syns den er en bra bok til å lese på skolen. Jeg anbefaler denne boka til alle de som kan lese. Jeg likte boka fordi det er bare sånne bøker som jeg liker best. Jeg gir denne boka terning kast 🎲 6

 117. Jeg likte boka, fordi den var spennende. Men det var vanskelig og forstå sammenhandligen om boka. Jeg likte boka også fordi det var en fantasy bok.
  3🎲

 118. Jeg synes denne boka var veldig intresang siden det handler om en gutt som har mistet bestevennen fordi hun flytta, den er spennende siden han slapp ut bjelle sauen ut i marka også fikk han vite at det var et rovdyr der så han måtte skynde seg og finne sauen før det var forsent! Dette er en bra bok👍 Jeg gir en 🎲4

 119. Jeg syntes boka var bra fordi jeg fikk så mange bilder inn i hodet mitt.
  Jeg syntes den var lett og lese.
  Jeg syntes denne boken var spennende fordi det skjedde så mye i den.
  Jeg gir 🎲4

 120. Eg syns den var OK men eg syns det var spenne når marerittene ble ekta.
  Eg gir den terningkast 3. 🎲

 121. Fortellingen var spendene fordi den kom noe etter han et beist eller noe. Den var trist fordi moren hans var død. Men han bodde hos bestemoren så han bodde jo med noen han kjennte. Jeg gir den 🎲

 122. Jeg kjønte ikke det med det at noen skulle dø. Steinene med trollene det var spennende. Hun bestemora var litt rart og det med skrekk historier kjønte jeg ikke. Og det med at noe lå i vannet. Og det var spenndene når han var i skogen. jeg gir den terningkast 4.🙂

 123. DEN VAR OK FORDI DET VAR EN BOK JEG HADDE LEST FØR OG JEG LIKER IKKE Å LESE DEM OM IGJEN. 🎲 3

 124. Jeg synes at boka var trist for at vinina hadde flyttet fra maretorn og jeg aynes den var skummel med det monsteret som var nede i vannet og han kunne ta deg ned i et fengsel for alltid så jeg glir den terningkast 5🎲

 125. Jeg likte den ikke jeg likte ikke at han ikke ble spist av gaupe eller tigeren. Og at sauende ble spist og den kunnet vært mye mer spennende.
  Jeg gir terniskast 🎲🎲

 126. Jeg syntes boken var spennende fordi det var et udyr med grønne øyne som sprang etter han, men viste seg og være en gaupe som på slutten sa tusen takk med hes og slurvete stemme. Jeg syntes testen var litt lang og lese, men det var spennende imens. Jeg gir den (🎲5).

 127. Jeg synes boka var gøy å lese og litt spennene fordi han møtte på rovdyret men boken var litt vanskelig å lese og jeg skjønte ikke boka helt… kunne hatt tatt med litt flere detaljer… jeg gir den terningkast 4

 128. Jeg synes den er veldig spennene og jeg for lyst å lese den på grund av dyre som sa tuuusssen takk.
  Jeg gir den terningkast 5

 129. Jeg synes den er spennende for vi vet ikke helt hvem monstere er og vi er ikke helt sikre på hvorfor den gaupen kunne snakke. Jeg gir den terningkast 6 for alt som var i boken var bra.

 130. Jeg syns boken Mareton var helt ok den var ikke helt min type bok, den var litt rotete i teksten. For den handlet om en gutt som het Niklas som hadde sluppet ut sauene, så dro han ut for å finne dem. Så ser han et slags monster og klatrer opp i et tre så er det en gaupe der. Jeg syns det skjedde så mye på en gang så jeg gir terningkast 2

 131. Jeg synes boken ikke var så bra det var mange ting som ikke hadde noe med historien som steinen med grimaser. Den var litt kjedelig. Den handler om en gutt som slapp sauene ut av gjerdet for ingen grunn. Jeg gir terning kast 2

 132. Boken Maretorn handler om Niklas som har sluppet ut sauene til naboen og drar ut mitt på natten for å finne dem, et slags monster som løper etter han. Niklas klatrer opp i et tre og gjemmer seg, men plutselig så føler han at noen ser på han. han finner ut at det sitter en gaupe rett over han, han klatrer lengre ut på greinen, gaupen klatrer ned fra treet og sier tusen takk til Niklas.

  Jeg syntes ikke boken var så bra fordi det var ganske mange vanskelige ord som gjorde at jeg ikke forstod så mye av teksten, og så er jeg ikke så veldig glad i fantasi bøker. Boken hadde med mye som var veldig unødvendig syntes jeg.

  Jeg gir boken terningkast: 2

 133. Niklas slapp ut lammene og suen til naboen så drar han ut for å fine dem men isteden for å fine dem blir han jaget av et monster. Han kom seg opp i et tre men det var en gaupe der. Jeg likte denne boken godt fordi det ble speende med en gang. Men jeg likte ikke da han slapp ut suene. Jeg anbefaler denne boken 10-12 år og for de som liker Fantasy og spenning. Jeg gir terningkast 5

 134. Jeg synes teksten var ganske dårlig på grunn av at den var ganske forvirende. Han møtte et monster i buskene så klatret han opp i et tre så la han merke til at det var en gaupe over han som kråp gaupen ned så sa den tusen takk.

 135. Det var en gutt som måtte ut å gjete sauene fordi de forsvant på mystisk vis. Etterpå så møter han et kjempestort monster som jakter på han. Jeg syntes den var spennende og det var litt lite mening.

 136. Det var en gutt som heter Niklas og han slapp ut sauene på beite og det var et monster i nærheten som han var redd for. Boken var litt vanskelig og forstå og ikke helt min smak. Jeg synes at det var bra at gaupa sa tusen takk, og det dårlige var at det var så masse så skjedde på samme tid og at han Niklas skulle ha slippet ut sauene neste dag. Terningkast 3

 137. boken var bra men jeg ville har lest resten av boken. den er bra terningkast 3.

 138. Maretorn handler om Niklas som bor i Piledalen sammen med bestemoren siden moren er død. Han slipper ut bjellesauen Edith og lammene til naboen en kveld. Han drar ut siden et rovdyr er løs og Niklas møter på det.
  Jeg synes utdraget var litt forvirrende og vanskelig å lese, men det var spennende.
  Jeg ville ikke lest boka siden den var veldig vanskelig og ikke helt min type bok.
  Jeg gir den terningkast 2.

 139. Boken var vanskelig og lese og det var vanskelig å forstå alt som skjedde. Den var litt spennende og den handlet om en gutt som slapp ut naboene sin bjellesau og lammene så drar han ut på natten for å lete etter dem så skjedde det mye mer.

 140. Det var gode beskrivelser
  Historien var realistisk og morsom
  Det var morsomt at gaupa snakket
  Det var et fantastisk godt utdrag.

 141. Jeg synes det er domt at mamman er dø og at han sniker seg ut . Jeg synes boka var lit bra men det er ikke men type bok .jeg synes det var allt for mye informasjon og jeg klarte ikke og leve meg inn i boka.terning kast 3

 142. Jeg synes boka var spennende fordi det kom et udyr etter han. Men jeg likte ikke boka så bra, fordi han satt i en båt og at han var alene. Jeg synes ikke boka var noe for meg. Jeg gir boka en 2.

 143. Jeg likte ikke boka. Den var kjedelig å lese. Jeg syntes det var kjedelig at dem snakket om det samme heletiden. jeg gir terningkast 2 av 6

 144. Da jeg leste boken, la jeg merke til at moren hans var død og at bestevennen hadde flyttet. Jeg synes boka var spennende innimellom. Jeg likte godt da Niklas måtte gjemme seg i treet, fordi da var det spennende. Hvis jeg var Niklas hadde jeg ikke sluppet fri sauene. Jeg ble overrasket over at udyret var en gaupe. Slutten var irriterende, fordi man ikke fikk vite hele slutten. Jeg gir terningkast 4.

 145. Maretorn er skrevet av Tone Almhjell.
  Boken handler om Nikklas som bor sammen bestemoren sin Alma.
  Livet er ikke enkelt for Nikklas.
  Moren hans er død og bestevennen hans har flyttet 🚛.
  Jeg synes utdraget er spennende og jeg gir terningkast: 6
  ❤️

 146. Dette er en fantasibok som handler om en gutt som heter Niklas. Han elsker rampestreker og en gang gikk det kanskje litt for langt. Han slapp fri sauene til naboen. Niklas hadde hørt om et udyr som gikk i skogen. Han måtte gjøre noe. En natt sniker han seg ut for å finne sauene. Han møter på et vesen som følger etter han. Til slutt kom han seg opp i et tre. Han hørte plutselig noen stemmer. Det var naboen sammen med noen andre, Niklas klarte å høre at dem snakket om sauene. Og at alle hadde klart seg utenom en. Plutselig sitter det et vesen til i treet sammen med han. Et gaupelignende vesen.
  Jeg syntes boken hørtes spennende ut og har veldig lyst til å lese resten. Jeg vil gi boken terningkast 5-6. Boken passer til alderen 8-13 år.

 147. Tittel: Maretorn
  Hovedperson: Niklas

  Jeg har lest Maretorn av Tone Almhjell. Boken handler om en gutt som heter Niklas som har mistet moren sin og bor med sin bestemor.
  Anmeldelsen min: Jeg synes det trist at Niklas hadde mistet moren sin men det er ikke akkurat en god grunn til å gjøre rampestreker. Jeg lurer på om den gaupen som satt ved siden av Niklas i treet var det udyret som løp etter Niklas? Jeg ble irritert da jeg hørte at satt fri Edith. Jeg anbefaler denne boken for de som er fra 10 til 13 år. Jeg gir den terningkast 4.

  Skrevet av Daniel

 148. Jeg synes boka var kjedelig fordi det var nesten ikke noe som skjedde i boka. Det var liksom om de ikke hadde noe og gjøre fordi de snakket bare. Det som var litt kult var at Niklas lå ved siden av en gaupe og at gaupa sa tusen takk. Jeg skulle ønske at det var mere action. Jeg velger å gi denne boka terningkast 2.

 149. jeg synes boka var kjedelig fordi det var nesten ikke noe som skjedde i boka. det var liksom om de ikke hadde noe og gjøre fordi de snakket bare. det som var litt kult var at Niklas lå ved siden av en gaupe og at gaupa sa tusen takk.

 150. Jeg syntes den var kjederlig fordi det ikke er min type sjanger og jeg syntes hovedpersonen var litt rar og kjederlig jeg gir denne boka terningkast 3-4

 151. Likte boka sånn passe. Den var veldig spennende og kul, men den fikk ikke ut det lille extra som lydihetsprøven hadde. Jeg syn den var lit rar. Terningkast 4. Den hadde mye men ikke det lille extra.

 152. Jeg synes boken var passe bra. Den var også spennende. Jeg likte den sånn passe. Jeg likte ikke helt at en av personene sa at han skulle ta knekken på ungen. Den passer får barn mellom 10 år – til og med 15. Jeg anbefaler den hvis du liker spenning og litt drama. Men jeg synes det var veldig mange vanskelige or der. Så derfor gir jeg denne boken terningkast 4 🎲🎲🎲🎲

 153. Maretorn handler om en gutt som heter Niklas. Han slipper ut noen sauer, men det er et rovdyr ute. Derfor drar Niklas ut på natten for å se at det går bra med dem. Han finner ikke sauene, men han ser et udyr. Da løper han opp i et tre. Derifra får han øye på noen jegere som snakker om sauene Niklas slap ut. De snakker mest om et dødt lam. Uten at Niklas merker det kommer det en gaupe opp i treet ved siden av ham. Niklas sier ingenting til jegerne fordi gaupa synes synd på lammet. Når jegerne går sin vei klatrer gaupa ned. Utdraget slutter med at gaupa sier «Tuussen takk» før den forsvinner inn i mørket.
  Jeg likte boka fordi den var spennende. Jeg får lyst til å lese den, og anbefaler andre og også gjøre det. Terningkast:5

 154. Boken var spennende men jeg liker ikke Niklas fordi han slipper ut sauene.
  Det er kult at rovdyret er en Gaupe.
  Fordi Jeg liker gauper.
  terningkast 3.

 155. Jeg likte boken veldig godt. Det var spennende når det store beiste jagde Niklas. Jeg lurer veldig på hva som skjer i resten av boken. Terningkast 6

 156. Jeg synes boka var bra fordi det var my fantasy å den var spennende. Jeg ble overraska over at et udyr jaget Niklas. Jeg ble irritert over at Niklas gjorde rampe streker fordi det synes naboene ikke var greit. Hvis jeg var forfatter ville jeg ikke ha kaldt ting etter meg selv. Jeg ble overraska over at udyret sa <> Slutten var morsom. Jeg gir boka terningkast 5 å jeg anbefaler boka fra sju og oppover.

 157. Jeg syntes boka var grei, men det var ikke så mye spenning i den. Jeg syntes det var litt rart at gaupen snakket, fordi dyr kan ikke snakke, men det fotsatt litt spennende. Jeg syntes det var mye fantasi i boka, det er bra. Hvis moren til Niklas er dø, hva med faren? Boka var fortsatt grei da. Terningkast 3.

 158. Jeg syntes boka var spennende fordi det var ikke så mye spenning. Men det var litt spennende når det kom et dyr etter han. Jeg syntes ikke boken burde vært fantasi sjanger. Kanskje fantasien ikke var i utraget men hvis du leste resten av boka. kanskje gaupen var et menneske som har blitt forvandlet til en gaupe siden at den kunne snakke. Jeg gir boka terningkast 4. 😀 😀 😀

 159. Jeg syntes boken var vanskelig å lese. Jeg kjønnte ikke hvor de var og inhold. Jeg gir terning kast 3

 160. Jeg synes boka Maretorn bra.
  Den var bra og kreativ.
  Det er en trist bok.
  Hovedpersonen heter Niklas.
  Å Niklas bor på Sommerhjell.
  Boka er en fantasi bok.
  Det skjønner man om man leser boka.
  Jeg anbefaler boka for folk som liker fantasi og spenning.
  Så jeg gir boka terningkast 4

 161. Da jeg leste la jeg merke til at det var veldig mystisk og spennende fra starten av.
  Jeg syntes at dette er et bra utdrag, men jeg ble irritert over at alt kjedde så fort.
  Det var vanskelig og få med seg alt.
  Jeg likte godt da gaupen sa tuuusssen takk og det passet veldig bra og slutte utdraget med det.
  Terningkast 3

 162. Bok: Maretorn av Tone Almhjell.

  Utdraget handler om en gutt som heter Niklas. Han bor på Sommerhjell i Piledalen sammen med bestemoren. Niklas finner ofte på rampestreker og en dag slipper han ut bjellesauene Edith og lammene til naboen. Men det er et rovdyr løs. Niklas sniker seg ut sent på kvelden for og finne sauene før rovdyret tar dem. Plutselig kommer et udyr og jager Niklas. Niklas klarer og riste udyret av seg ved og klatre opp i et stort tre. Der oppe hører Niklas jaktlaget snakke om at den ene sauen er dø. Plutselig når jaktlaget har gått sitter en gaupe bak Niklas. Gaupa klatrer ned og ser opp på Niklas, da sier gaupa, Tuuusssen takk.

  Jeg synes utdraget var for kort. Utdraget er min sjanger men jeg vet ikke om jeg likte denne så godt. Boka passer nok for barn mellom 9 og 14. Jeg gir utdraget Maretorn terningkast 4. Jeg fikk litt lyst til og lese boka men den var ikke bra nok spør du meg.

 163. Boken var veldig spennende, og når jeg så på forsiden skjønte jeg at det er en fantasybok. Jeg synes at det er trist at moren til Niklas var dø. Jeg synes boken ikke helt ga mening fordi jeg ikke er så vandt til fantasybøker. Boken passer til barn fra 10-16 år. Sjangeren er fantasy, terningkast 4

 164. Jeg synes boka var spennende, men det var noen vanskelige ord i teksten. Jeg greide ikke å leve meg inn i boka. Jeg synes denne type sjangeren er min type.
  Jeg gir terningkast 5.

 165. jeg synes at dette utdraget var ganske kjedelig og jeg ble liksom ikke dratt med i boka. jeg likte slutten når jeg leste den for andre gang, men første gang skjønte jeg ingenting.
  jeg fikk ikke lyst til og lese hele boka. jeg gir dette utdraget terningkast 2-3.

 166. Synes utdraget var dårlig fordi den var kjedelig. Den var spennende fordi gaupen følget etter han. Utdraget var veldig bra fordi den hadde spenning når det mystiske dyret jaget ham. Bra skrevet. Bra detaljert.

 167. Det er tydelig at dette er en fantasi bok og det er bra og den var ganske spendende da udyre jagde Niklas ned fjellet og det med steinene og lammene og gaupa var også ganske bra og når gaupa snakket til Niklats. Så jeg syns at forfateren har jort en god jobb med den siden den er en fantasi bok så har forfateren jort en god jobb.

 168. Jeg synes boka var bra fordi den var spennende når han hadde noe etter seg. Jeg likte litt da han kom seg unna og gjemte seg i et tre. Slutten var bra fordi gaupen snakket.

 169. Jeg likte ikke boka. Den var kjedelig å lese. Jeg syntes det var kjedelig at dem snakket om det samme heletiden. Jeg gir terningkast 2 av 6.

 170. Maretorn hva ganske spennende fordi. sauene stakk av til skogen, Niklas fulte etter . Helt til han ble jaget av et udyr han lurte på om det var en bjørn hva ellers. Når han kom til et eiketree klatret han opp. Helt til det kom jegerne. Han opp daget at det hva noen som satt ilag med han det var en gaupe , Niklas todde det var en hunn. Gaupe kom ned og opnet munnen og sa tusen takk

 171. Jeg syntes det var spennende når det var gult gress.
  Men det var litt vanskelige ord.
  og skjønte ikke så mange ord .
  TERNINGKAST 3

 172. Litt for mye fantasi synes noen. Synes ikke fantasien var så veldig morsom. Noen synes den var super også.

 173. Boka handler om Niklas som bor på sommerhjell i Piledalen sammen med bestemor, Alma. Jeg syntes at boka var spenende. Jeg vil ambefale boka til alle.

 174. Boken handler om Niklas som bor på sommerhjell med bestemoren sin.
  Jeg synes boken hadde litt spenning
  fordi han ble jaget av en gaupe.

 175. Boken handler om Niklas som bor på Sommerhjell i Piledalen sammen med bestemor Alma.Jeg synes boken er litt spennende fordi han blir jaget av et monster.Jeg vil ikke anbefale boken.

 176. Boka handler om Niklas. Og at han er en skøyer og ramper mye. Jeg syntes boka ikke var min type, men det var spenning. Jeg anbefaler boka for de som liker det nifst. Terningkast. 3

 177. Den handler om Niklas som bor på sommerhjell i Pildalen.

  Den var kjedelig fordi det ikke var noe action. terning kast 3

 178. Jeg syntes den var gøy. jeg leste hele boken etter jeg hadde lest utdraget fra boka.

 179. Jeg likte boken veldig, men det var gøy når tråla dukka opp og det var gøy når marerittet ble virkelig.

 180. Jeg likte ikke boken den var veldig kjedelig den kunne vert mye bedre den hadde ingen spening

 181. Tittel:Maretorn
  Forfatter:Tone Almhjell

  Boka handler om en gutt som heter Niklas. Niklas er rampete. Og en dag slipper han ut noen sauer uten lov. Da må Niklas ut å lete. Han går opp på et fjell der han tror de kan være. Han går ned til et tjern og plutselig ser han et dyr med 2 grønne øyne. Niklas løper med fjellet men det han tror er en bjørn bak seg. Niklas prøver å ta alle snarveiene han kommer på ,men dyret er rett bak han. Tilslutt havner han i et tre. og kan se jaktlaget rett under seg ,men han ser også en gaupe ved siden av han. Niklas blir redd og venter til gaupen går ned. Da gaupen er nede på bakken sier den med en lav stemme «Tusen takk».

  Jeg synes boken av og lit var litt vanskelig å forstå. Men den var også veldig spennende. Jeg er glad i sjangeren fanfasy. Jeg synes forsiden til denne boken passer bra til boka og ser spennende ut. Jeg anbefaler denne boka for gutter og jenter fra 9 til 14 år.

 182. Jeg synes boka var veldig bra. Det var veldig bra beskrivelser, jeg så alt så bar for meg.
  Den var veldig spennende. Jeg har lyst å lese hele boken for å finne ut hva det monster va
  og ka som gjorde gaupa spesiell. Jeg har veldig lyst å lese resten av boken.
  Terningkast 5

 183. Jeg synes boka var bra. Den var veldig spennende og jeg klarte å skjønne hvordan Niklas hadde det. Jeg skjønte hvordan det meste så ut. Men det var litt forvirrende.
  Har lyst til å lese mer!
  Terningkast: 4

 184. Jeg synes boka var ganske bra men jeg synes også at boka hadde litt rar tekst. Og det var litt rare ord å sånn, kunne kanskje brukt litt andre ord for å forklare. Jeg gir den terningkast 4

 185. Jeg skulle gjerne lest hele boken får å finne ut hva som skjer med gaupen. Jeg likte boken. Jeg gir den terningkast 5.

 186. Jag synes at boka var veldig spennende. Jeg synes boka var veldig bra. Den dro meg liksom med og jeg synes at det var kjekt å høre på. Jeg vil gi terningkast 6.

 187. Maretorn
  Maretorn var en spennende og litt skummel bok den er spennende siden man får høre om alt om vennskapet hannes med Lin og om flukten fra udyret og om gaupen det er bare en spennende bok jeg vil gjerne lese denne boka men jeg har en annen bok jeg leser. Jeg skal definitivt lese denne boken når jeg er ferdig med den jeg leser nå.
  Terningkast 100000000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!1

 188. jeg synes boka var bra den var mystisk og spennene og interessant. Den gjord at du følte at du var der og så alt som skjede.

 189. boka var spennende jeg liker ikke så godt fantasy men jeg fikk lyst til å lese mere
  terningkast 4

 190. Jeg likte boka superbra.
  Boka var bra fordi den var spenende og kul.
  Slala fra 1 til 10 er 10.
  Terningkast 6.
  Boka var mue bedre en den forige Vindeltorn.

 191. jeg synes det var en bra bok den var mystisk og spennene og interessant. Den gjord at du følte at du var der og så alt som skjede.

 192. Jeg syns boka hørtes artig ut(Jeg fikk ikke lest boka). terningkast4,tror jeg.

 193. Boken var kjempe bra den innhold alt det jeg liker jeg elsker Dyr,fantasi og spenning.
  Denne boken for meg til å tenke om hvordan denne boken er den var den beste som jeg har lest til nå.Jeg gir denne boken en 5.

 194. Jeg synes at boken var litt kjedelig.Det var litt for mye fantasy inni denne boken. Boken kunne hvert bedre og startet på en mye bedre plass en den starta nå. Den var litt spennende på starten men etter på ble den mer og mer kjedeligere.

 195. Boken var ikke så gøy men den var veldig spennende men den var forvirrende men også spennende. jeg vil gi den terningkast 3.

 196. jeg likte boka veldig godt og forfatteren fik meg til å ha lyst til å lese resten av boka så jeg gir den terningkast 5

 197. Jeg synes boken var veldig spennene. Det jeg likte med boken var at når udyret jaget Niklas så hva det ikke en bjørn eller noe sånt det var noe som ingen viste hva hva. De beskriver ganske godt om hva som skjer og hvor han løper og alt det andre, og jeg synes det var og ganske kult at gaupen kunne snakke og som jeg tror og hjemmet seg får udyret. Men det jeg ikke likte så veldig godt med boken var at de brukte litt vanskelige ord noen steder. Men ellers så likte jeg boken veldig godt og jeg ville likt og lest den videre. Jeg gir terningkast 5.

 198. Boka var spennene. Jeg synes boka var gøy men jeg synes det var litt vanskelig og få med seg hva alle sier og hvem som er hvem. Jeg tror jeg vil gi terningkast 4, fordi den var gøy og spennene men alt skjedde litt for fort.

 199. Jeg likte ikke boken så godt siden det gikk litt sjapt og skjønte ikke helt hva så skjedde da

  Terningskast: 🎲4

 200. jeg synes at boken var bra den var spennende og den får oss til å tenke.
  Jeg ble litt forvirret over hvem som var hvem når boken nevnte alle navnene. Jeg vil hvite hva som spiste opp sauene og hvorfor gaupen sa tusen takk.

 201. jeg likte boken fordi den hadde mye spenning til alt som skjedde. Jeg likte også at dyrene var mystiske og at du fikk ikke vite hva monstere er da fikk jeg lyst til og lese boken for å finne det ut. Så jeg gir boken terning kast 5.

 202. Jeg syns denne boka var bra og spennenes jeg likte måten den begynnte på og sluttet jeg gir terningkast 4

 203. jeg likte ikke utdraget fordi det var kjedelig og jeg klarte ikke å leve meg inn i det. jeg gir utdraget terning kast 3

 204. Det var en helt okei bok. Det som var bra med den er at, den er veldig kreativ, og du kunne se at de som skrev denne boken jobbet veldig hardt med den. Det dårlige med den er at det var litt var litt vanskelig og følge med på… eller er dent bare meg?

  Terningkast 🎲3

 205. Jeg syntes boken hadde veldig gode fantasy den var og spennende, det var litt vanskelig å forstå i begynnelsen men jeg skjønte etter vert. Jeg ville ha lånt denne boken!

 206. den var veldig spennende men det var litt rart at den gaupa bare sa tusen takk, men det er jo en fantasi bok

 207. Jeg likte denne boka veldig godt den er veldig spennende. Hun er veldig flink til å gjøre det spennende og gøy å lese. Det er lett å leve seg inn å liksom føle at du er der. Jeg får veldig lyst til å lese resten og finne ut hvordan det går med dem. Boka gir jeg terningkast 6 fordi den er veldig bra.

 208. Dette er en veldig fin fantasi bok, det er også en veldig fin innlevelse i boken. Jeg kan se for meg hvordan det er der, en veldig fin bok. Men det jeg syntes var litt dumt at på begynnelsen er det vanskelig å følge med, det er så mange plasser å huske. Men det blir bedre når vi har kommet litt lengre i boka. Jeg fikk veldig lyst til å lese boka, det siste vi hørte var tussen takk. 😉 Jeg gir boka terningkast: 5 🙂

 209. Denne boken høres spennende og kjekk ut spesielt på slutten av utdraget. Den slutten gjorde at jeg har lyst å lese resten.

  🎲 6

 210. Denne boken var veldig gøy og spennende og morsomt når Niklas gjorde så mange rampestreker. Jeg gir denne boken terningkast 5

 211. Hei, denne boken er den BESTE til nå! Den var ganske spennende og gøy siden jeg tenkte hele tiden at det dyret som jaktet på Niklas var en tiger eller et kattedyr.
  Og når jeg fikk vite at det var en gaupe i det samme treet som Niklas var i tenkte jeg at det er det søteste jeg noen sinne har hørt i en bok.
  Denne boken er min favoritt bok nå 🙂 Jeg skal lese hele boken 🙂
  jeg gir denne boken terning kast 6 (600)

 212. jeg likte boka veldig godt, jeg liker spenningen i boka og jeg fikk lyst til å lese videre

 213. Jeg synes boken var veldig bra, spennende og fantasifull. Jeg synes at det var spennende at ikke fortalte hvilket dyr det var som jaget Niklas, og etterpå så satt en gaupe i sammen med Niklas men den luktet ikke og var ikke like stor som det andre beistet og på slutten sa den tusen takk!! Det gjorde slik at fikk veldig lyst til å lese mer! Jeg vil anbefale denne boken til andre. Terningskast: 6

 214. Jeg likte denne boka veldig godt, en ting jeg likte var at på slutten ble den veldig spennende i hvert fall når gaupa sa «Tusssssen Takk» når jeg forestilte meg det så ble det litt skummelt. Jeg tipper at fantasy er favoritt sjangeren min, sikkert derfor jeg likte denne boka så godt som jeg gjorde.
  Terningkast Seks

 215. Jeg likte denne boka godt men jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg gir boka terningkast 4!!!!:)

 216. Jeg synes den var bra fordi de forklarte så godt hva han gjorde når han løpte fra udyret.
  Og jeg likte veldig godt slutten jeg fikk lyst til å lese mer.

 217. Jeg likte denne boka veldig godt, den var veldig bra skrevet og jeg liker veldig godt fantasi bøker. Jeg fikk lyst å lese hele fortelling å se hva som skjer. <3 Jeg gir denne boka terning kast 6! 🙂

 218. Jeg likte denne boka godt men jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg gir denne boka terningkast 4!!!!:)

 219. jeg synes boken var veldig bra men det var litt jeg ikke kjønte men den var bra og jeg har lyst til å lese hele boka

 220. Denne boka var bra det var mye spenning.
  Det gjorde at jeg ville lese mer terningkast (5)

 221. Boka var sinnsykt spennende men det var veldig mange navn å holde styr på. Terningkast 5. Jeg syntes også at den første boka i serien var bra.

 222. Boka var bra i begynnelsen for da hang jeg med,men etterpå skjønte jeg nesten ingenting så beklager men terningkast 2

 223. Hei,
  Den første ting jeg vil si er at jeg skjønte ingenting. Jeg elsker fantasi men denne boka var veldig rar og annerledes. Jeg anbefaler denne boka til jenter over 12 år.
  Denne boka var passe bra!
  Jeg gir denne boka terne-kast: 2

 224. Jeg synes denne boken var veldig spennende og bra. Det var en del i boken så jeg ikke skjønte helt. Det beste med boken var at gutten i boken hadde mitt navn Niklas.

 225. Jeg synes denne boka var spennende og bra og jeg har lyst til å lese mer. Jeg gir denne terning kast 5

 226. Ingen av oss har lest hele boka, men etter å ha lest utdraget syntes vi den var kul. Vi fikk ikke lyst til å lese hele boka etter å ha lest utdraget.
  Vi gir den terningkast 4 og anbefaler den får 7-11.

 227. Vi syntes innholdet var spennende, men det var litt vanskelig å skjønne handlingen. Fordi det var på nynorsk eller noe sånt.
  Vi gir dette utdraget terningkast 3.

 228. Dette utdraget var bra, men litt langt. Vi likte at det startet helt vanlig og så ble det fult av fantasy og mareritt! Det var mest spennede da han skjente et kaldt stikk i magen og da det ikke fantes noe faligere enn et skadet dyr. Han ville aldri rekke fram til broren før udyret nådde ham igjen. Vi gir utdraget teringkast: 6, fordi utraget handler om fantasy og forskjellige dyr, og udyr. Fortsett sånn!

  Vi syntes utdraget passer for 9-13 år, fordi mindreårige hadde blitt lettere skremt og fått mareritt, selvom utdraget handler om mareritt.

 229. Vi synes boka ikke var så bra, Tone kunne gjerne forklart litt mer om personene. det var litt rart at gaupen kunne snakke. Vi synes innholdet var litt kjedelig.

  Vi gir boka en 2

 230. Dette utdraget var bra, men litt langt. Vi likte at det startet helt vanlig og så ble det fult av fantasy og mareritt! Det var mest spennede da han skjente et kaldt stikk i magen og da det ikke fantes noe faligere enn et skadet dyr. Han ville aldri rekke fram til broren før udyret nådde ham igjen. Vi gir utdraget teringkast: 6, fordi utraget handler om fantasy og forskjellige dyr, og udyr.

  Vi syntes utdraget passer for 9-13 år, fordi mindreårige hadde blitt lettere skremt og fått mareritt, selvom utdraget handler om mareritt.

 231. Denne boka var spenndene, men man skjønte ikke alltid hva som skjedde. Det var noen ganger vanskelig å forstå hvem som var hvem. Vi tror at det blir bedre når man kommer inn i boka. Vi gir den terningkast 4 fordi den van spenndene, men den var litt vanskelig. Vi likte spesielt da han ble jaget av et dyr og klatret opp i treet. Slutten var veldig bra. Vi annbefaler boka til barn mellom 7-14 år. 🙂

 232. Vi synes at utraget var spennende, men den var litt skummel. Boka var veldig bra å lese, men det var noen få ord som var litt vanskelig å lese. Vi vill anbefale denne boka til de som liker spenning og krim. Vi gir denne boka terningkast 4. Vi anbefaler denne boka til 9-12 år gammel.

 233. Vi synes utdraget var litt kjedelig og den var litt forvirrende i begynnelsen. Den var også litt spennende da Niklas måtte løpe fordi et udyr jaktet på han. Det var veldig spennende da Niklas gikk ut i skogen om natten og hadde håp om å finne sauene og at udyret ikke er der. Det var mest spennende når marerittet ble virkelig. Anbefaler boka videre: 8+

  Terningkast: 4

 234. Vi synes utdraget var kjedelig. Det hadde ingen spenning.Vi har lest Fantasy-bøker som er bedre. Vi likte da Niklas møtte Udyret. vi gir den terningkast 3.

 235. Utdraget var kjedelig fordi de hoppa rett inn i handlingen. Forfatteren kunne forklart mere om personene i boka. Vi syntes det var vanskelige ord fra utraget og forfattern kunne ha enklere ord. Vi gir den terningskast 2.

 236. HVA I HULESTE DET VAR SIKELI CREEPY HÆREGUD, men også ganske kul jeg gir det 4 og 1 halv terninkast

 237. Mange syntes boka var kjedelig fordi det var vanskelig å forstå handlingen og mangla humor. Teksten klarte ikke å skape spenning. Altfor mange vanskelige ord og navn.
  Noen syntes at boka var bra og har lyst til å lese hele boka.

 238. den var sånn passe bra, jeg synes den var litt rotete og jeg fikk ikke med meg så mye:(
  terningkast: 2

 239. Jeg syntes den var bra, men det var litt kjedelig når all spenninga var ferdig. jeg likte boka fordi det var gøy med litt spenning. jeg syntes boka var bra.

  Terningkast: 4

 240. Det handler om en gutt som het Niklas og han leter etter onkel Anders som leter etter sauene hans, da blir Niklas bekymret, da blir han jaget av et beist. Jeg likte utraget fordi det var spennende og fantasi fullt, det var spennende fordi når han stopper å jage han uansett om det treffer steiner eller tre. Det var også litt trist fordi den ene sauen døde av en gaupe som syntes synd på sauen. Utraget er også litt komisk fordi det handler om sauer og når gaupen satt bak Niklas å studerte. Jeg vil ambefale denne boka til alle!!!!!! TERNING KAST 4!!!!!!!!

 241. Jeg syntes at boka var passe bra . Men jeg syntes også at det var litt vanskelig og komme in i boka når den begynte på kapitel 2 så jeg skjønte jeg nesten alt sammen. Jeg syntes litt synd på han fordi moren var død og han bodde hos bestemoren. Terningkast 4 fordi den var passe bra bok. Jeg anbefaler boken fra 8-12 år.

 242. jeg synes den boka var suuuuper bra ,det var spennende det handler om en gutt som skulle gå ute i mørket. men mormoren sa til han ikke gå ut for hun var redd gutten skulle bil jagd av rovdyr.

 243. Jeg syntes at historien var dårlig jeg skjønte ikke alle orene som sto i teksten
  teksten var dårlig fordi den gir ingen mening og den var ganske kjedelig…
  terningkast 1/6 🙁

 244. Jeg synes boka hadde noen vanskelige ord.
  Men den var likevel lit spennende.
  Jeg synes boka forklarte bra, det gjorde det lettere å forstå.
  Jeg gir boka 4/10

  :)Takk for at du leste min mening.

 245. jeg syntes at historien var dårlig…. jeg skjønte ikke alle ordene som sto i historien…
  historien var dårlig fordi den ga ingen mening til meg…
  så i mine øyne er historien dårlig…… terningkast 1/6 🙁

 246. dette var en kul bok men det var også kult med troll. jeg synes denne boka får 6/10 boka var også spennende. 🙂

 247. jeg syns at boka var ok men det var ikke favoritten min. fantasy liker jeg ikke særlig så hvis jeg skal gi terningkast ville jeg gitt 2 av 10

 248. dette var en kul bok men det var også kult med troll. jeg synes denne boka får 6/10 boka var også spennende. takk 🙂

 249. jeg syntes boka var bra. den var godt besskrevet på noen steder i slutten. den var forvirrende på starten men jeg kom meg fram på slutten. boka passet fantasy. terning kast 8 kani youssefi 😀

 250. jeg synes boka var bra. Men litt kjedelig. det var bedre bok en alle de boka jeg har lest i bokslukerprisen.6 av 10

 251. jeg vill lese vidre fordi den var fengende. Historien var så spennende at jeg ville vite hvordan den sluttet.

 252. jeg fikk lyst til å lese denne boka fordi jeg vil vite hva som skjer videre.Jeg lurer på om gaupa takket for å at han slapp løs sauene.

 253. Jeg synes den var bra. Men den kunne ha mer spenning men alt i alt gir jeg den 🎲🎲🎲🎲🎲 fem.

 254. Jeg syns boka var bra for at boka hadde bra historie, jeg likte at boka hadde troller og hva jeg likte ikke var at boka va vanskelig å lese. Terning kast 7/10

 255. Jeg synes at boka var spennende. Jeg synes at det var spennende at han dro til den sjøen som tydeligvis var farlig og at han klarte å snike seg unna jegerne ved å klatre opp i et tre.
  Jeg tror at Niklas ble jagd av et Troll.

 256. jeg synes den var litt spennende, med det kunne være litt mere fantasy.
  gir den 🎲🎲🎲🎲

 257. Jeg likte den fordi det var spennende da det udyret kom og jaget Niklas, og det var rart da gaupa sa tusen takk på slutten men det er jo en fantasy bok da.

 258. Denne boken likte jeg ikke så godt.
  Grunnen til at jeg ikke likte den er fordi jeg synes det blir litt for mye fantasy
  Jeg er ikke så glad i fantasy.
  Men den passer for folk som elsker fantasy.

 259. Den var super fordi den avsluttet så bra, men på starten av utdraget var det ikke så mye som skjedde. Jeg gir den terningkast 5!

 260. Jeg likte ikke boken så bra, fordi: Liker ikke fantasy, den underholdet med ikke og den var ikke min smak på bok. Gir den terningkast 3. Tror et stort troll fulgte etter Niklas.

 261. Jeg synes boken var ganske dårlig for det var litt lite aksjon og jeg liker ikke Fantast-Sjangeren.
  Men det som var bra med boken er at Niklas blir jaget av jegerne og at han.
  Det var litt lite fantasy og det var en fantasy setningen som jeg så det var at han bodde i sommerfjell med mormoren Alma

 262. jeg synes boka hadde lite drama
  jeg synes boka hadde lite stemning
  boka hadde lite fantasy
  men litt gøy

 263. boka var veldig veldig veldig veldig veldig og veldig dårlig fordi jeg hater fantasy og den var ganske kjedelig.

 264. Jeg syntes den var litt kjedelig og litt spennende, men det var litt rart at en gaupe kunne snakke og at Linn bare plutselig ble borte, men jeg tenker at kanskje ho var gaupa siden det er fantasi? Jeg får litt lyst til å lese boka. Jeg gir boka: Veldig bra.
  Jeg anbefaler å lese boka

 265. Boka var veldig bra. Vi synes den var mystisk og spennende. Mange fikk lyst til å lese hele boka. Terningkast 5.

 266. Jeg har egentlig ingen stor mening om boka den var son OK hvis du skjønner. Den hadde lit av enkelte gode og dårlige elementer vis du skjønner. Den var ganske grei.
  Terning kast 2,7/3.

 267. Jeg syntes boka var spennende og lit skummel men at en gaupe kunne snakke det var rart
  jeg gir den terningkast 5

 268. Jeg syntes den var litt kjedelig og litt spennende, men det var litt rart at en gaupe kunne snakke og at Linn bare plutselig ble borte, men jeg tenker at kanskje ho var gaupa siden det er fantasi? Jeg får litt lyst til å lese boka. Jeg gir boka: Veldig bra.

  • Jeg syntes den var litt kjedelig og litt spennende, men det var litt rart at en gaupe kunne snakke og at Linn bare plutselig ble borte, men jeg tenker at kanskje ho var gaupa siden det er fantasi? Forfatteren har gjort en veldig bra jobb! jeg gir boka: Veldig bra!

 269. Jeg synes boka er super fantastisk og spennende jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det men når jeg begynte å lese så var det morsomt og da begynte det å bli spennende og når jeg skulle ta en pause for å lese så klarte jeg ikke ta pause for å lese! så jeg begynte å lese til og med når jeg var i senga og måtte legge meg. så det er derfor jeg likte boka maretorn. Tone Almhjell du har gjort en god jobb håper du har det fint i livet ditt! jeg gir denne boka SUPER FANTASIKSK denne boka er best. alle forfattere har gjort en god jobb men jeg likte boka maretorn best det er en bok til jeg likte i bokslukerprisen og det er svart senker natten den er også super og fantastisk men nå snakker jeg om maretorn jeg sier at jeg gir den…
  SUPER FANTASTISK

  og de som ikke liker boka betyr det at de ikke har lest godt!!!

 270. jeg syntes den var litt kjedelig og litt spenende, men det var litt rart at en gaupe kunne snakke og at Linn bare plutselig ble borte, men jeg tenker at kansje ho var gaupa siden det er fantasi? jeg gir boka terningkast 3.

 271. jeg syntes boka ikke var så bra fordi jeg ikke liker fantasi bøker og det var litt rart at han skulle finne sauer og grønne vesen gir terning kast 2

 272. boken var litt spenende . jeg syntes det var morsomt da gaupen snakka .
  jeg personlig syntes boken var bra, men alle har forselige meninger . jeg tror ikke jeg hadde lest den friverllig for jeg liker bedre drama og romantik bøker. men ambefaler apsolut boken. men ikke helt mim stil.

 273. jeg syntes at boka var spennende og lit skummel men at en gaupe kan snakke det var spesielt jeg gir den terning kast 5

 274. Jeg synes boka er super fantastisk og spennende jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det men når jeg begynte å lese så var det morsomt og da begynte det å bli spennende og når jeg skulle ta en pause for å lese så klarte jeg ikke ta pause for å lese! så jeg begynte å lese til og med når jeg var i senga og måtte legge meg. så det er derfor jeg likte boka maretorn. Tone Almhjell du har gjort en god jobb håper du har det fint i livet ditt! jeg gir denne boka SUPER FANTASIKSK denne boka er best. alle forfattere har gjort en god jobb men jeg likte boka maretorn best det er en bok til jeg likte i bokslukerprisen og det er svart senker natten den er også super og fantastisk men nå snakker jeg om maretorn jeg sier at jeg gir den…
  SUPER FANTASTISK

 275. jeg likte boka fordi det var spennende og fantasy. Det mangler bare lit humor. Jeg likte at beiste begynte og løpe etter han fordi da var det mye spenning. Jeg ville likt og lese resten av boka for og finne ut av hva som skjer med Niklas. Jeg gir den terning kast 5 fordi den manglet humor men hadde spenning og fanasy.

 276. jeg syntes boka ikke var så bra fordi jeg liker ikke fantasi bøker og litt rart at han skulle fange sauer og grønne vesen jeg gir terning kast 3

 277. jeg syntes denne boka var pittelitt bra men mest kjedelig.. jeg gir denne boka terningkast 3… Men boka var litt kjedelig fordi det er ikke helt min type bok heller.. det eneste jeg syntes var bra var at du ble på en måte litt dratt inn i boka.

 278. Jeg syntes ikke boka var så bra, den er litt kjedelig.. Denne boka er egentlig ikke min type bok jeg gir boka terning kast 4

 279. den var kjedelig. Det var ikke helt min smak. Den kunne vært litt mer spennende syns jeg! Så vil gi den terning kast 3

 280. Jeg syndes boken var vanskelig og lese og jeg følte jeg ikke ble dratt helt inn i boken.
  Jeg liker bøker som er mer virkelige og sånt.
  jeg gir boken 3-6

 281. Eg likte boka , fordi den var spennande , men eg trudde den var litt bedre . Eg likte den fordi at eg liker spennings bøker , eg har lyst til å lese heile boka . Eg vil sette mitt kryss på dårlig , passe bra eller veldig bra.

 282. Eg syntes boka var kjempebra, og eg vill gjerne lese resten. Eg syntes den var spennande og ikkje nokre særlig skummel.
  🎲=6

 283. Det var vanskelig å forstå hele sammenhengen ut fra utdraget.
  Språket var vanskelig, mange fremmedord.
  Spennende at de hadde utfyllende beskrivelser av det som skjedde.
  Føltes usammenhengende, ting skjedde plutselig og gjorde det vanskelig å holde tråden.
  Historien gikk veldig langsomt fremover.
  Likte at det var litt mystisk, gaupa snakket, eikenøttene osv.
  Jakten var intens og spennende.

 284. Boka får en sekser fra meg for den er en fin balanse mellom fantasi og virkelighet.
  Men jeg liker ikke så godt fantasi.

 285. Denne boka syns jeg var spenne fordi den var godt beskrevet
  den var lit skumle men spennene jeg gir den terningkast🎲 5.

 286. E syns at boka va ganske bra har løst tell og les heile boka. Jeg gir terning kast 5.

 287. Jeg synes at dene boken er ganske bra jeg vil lese hele boken med en gang jeg hørte utrage. Det er den beste boken jeg har lest trur jeg terningkast 6 av 6

 288. Boken var spennede, men litt vansklig og forstå:/ Men det jeg forsto var veldig spennende👍Det var veldig bra at hun fikk gaupa til og prate🐆Det gjorde boka litt mere spennende😦Jeg ville gjerne endret på noen små ting, men boken var «Super».
  Jeg gir den 🎖🎖🎖🎖🎖🎖 medaljer👍

 289. Jeg syns at boken var spennende!
  Den var godt beskrevet og virket veldig skummel og mystisk.
  Jeg fikk lyst til og lese denne boka!!
  Jeg gir terningkast 5️⃣,5️⃣ siden den var morsom og jeg vill lese hele boka❤️

 290. Jeg syns boken var veldig bra forde det var mye mye beskriveser.
  Den var spennenede jeg gir boken ternig kast 6

 291. Denne boken var kjempespennede og bra! Jeg fikk lyst og lese denne boken etter jeg hadde hørt utdraget. Jeg gir terningkast 6/6

 292. Jeg synes boka var spennende og bra skrevet! Denne boken var bra beskrevet. Jeg gir terningkast 6/6

 293. jeg syntes at boka var spannede fordi det skjedde så mye. men den var også vanskeleg å lese fordi det skjedde så mye.

 294. Eg syntest den var litt kjedelig i starten men den blei spennande til slutt fordi trolla og monstera dukka opp. Terningkast 5

 295. Eg likte poka fordi han var kjekk og det var gode fantasy og eg synst boka passer til 5 9 klasse og eg gjer tarninkast 5.

 296. eg synest at den var bra men i starten var det lit kjedeleg fordi
  det er fordi de var inngen drama i starten. eg synest at de var bra fordi at trollet dukka opp den var spenande.

 297. Eg likte boka fordi den var spanande. Eg kunne tenke meg å lese resten av boka. Eg synes boka passer for barn fra 4 – 7 klase. Terningkast 5.

 298. Boka var vanskeleg å lese og forstå fordi det skjedde veldig masse . Den var veldig lang og det var ikkje noko spennande .Framsida såg kjedlegg ut og eg fek ikkje så lyst til og lesa heile boka .

 299. Eg syns den var dorleg fordi den var kjedeleg og eg fekk ikkje med meg kva som skedde

 300. Eg synes boka var bra fordi det var mykje spenning. Eg synes dei burde forklart meir kor alle stedene var fordi det var litt forvirrende. Eg gir boka terningkast 3.

 301. Eg syns boka var kjekk og spennande. Boka passer for 5.-8. Eg gjer boka terningkast 4+.

 302. Eg gir boka terningkast 5. Eg likte boka fordi det var spenning i den. Det var spennande når det dyret dukka opp. Denne boka var bra!

 303. jeg synes boken var ganske bra fordi den var litt spennende men den var litt kjedelig av og til ellers var den bra.

 304. Den var bra fordi den var fantasifull, men den var litt for mye overtroisk og ting som ikke er fysisk mulig. Det var ingen spennende handling. Det var ikke så gøy med de steinene.
  Vi gir boka terningkast 3

 305. Eg syntes utraget var vanskleg og lesa. Eg fekk ikkje med meg så masse.

 306. Eg synest boka var kjekk fordi det var så mystiskt i den boka og eg liker mystiske ting
  Eg synest boka passer fra dei til 5-8

 307. jeg syntes at boka var litt bra men kunne vært litt mer spennende terningkast2.

 308. Eg synes at boka var sjedeleg. Fordi eg liker ikkje fantasy. Men boka kunne verre bedre.
  Boka paser til 5 klasse. Terningkast 4

 309. Den var lit kjedeleg og den var lit vanskeleg å forstå fordi det sto så mange rare ord.

 310. Eg syns boka er bra fordi den spennande å lese. den var litt skummel men det var bra fordi då fekk eg lyst til å lese meir.

 311. Boka var spennande og kul og eg vil lesa meir av den med ein einaste gong.
  Det var kult gaupa kunne snakke og skildringa var perfekt.
  Eg synest boka passer til unger fra 6-10 klasse.
  Eg gjer boka terningkast 6

 312. bra men kunne blitt skive på ein enklare måte-
  men ellers va den BRA.
  mvh Alexander holte

 313. Eg synest at boka var vanskeleg og lese og eg skjønte ikkje så mykje.

 314. Den var morosam, gøyal, spendenne og litt skummel.
  Den var ikke så veldig morosam i midten og på slutten.

 315. jeg likte at han diktet opp fortellinger og historier. jeg ble overasket over at han var redd for en stein og ikke ville klatre opp på den

 316. Jeg syntes boka var skummel fordi det var et monster som jagde Niklas eller noe sånt.

 317. Jeg synes denne boka var bra og morsom fordi bjellesauen het Edith🤣
  Den var litt vanskelig å lese, men jeg klarte det til slutt😁
  Terning kast:4

 318. Boka var litt kjedelig og masse vanskelige ord. Det skulle vert meir spenning. Terrningkast 2.

 319. Maretorn

  Niklas blei heilt sjokka og redd! Gaupa kunne snakke!
  «HÆ? Kan du snakke?» spurte Niklas.
  «ja sjølvsagt» svarte gaupa. Vil du være med meg heim?» spurte Niklas .
  Ja sa gaupa. Niklas sa vi må skunde oss før jegerane tar deg!»
  Korleis vil jegerane ta meg? spurte gaupa» Niklas sa for di vil drepe deg! «Å nei» sa gaupa eg vil ikkje døy « Eg skal beskytta deg sa Niklas men akkurat nor Niklas snudde seg så såg han jegerane komme i mot han og gaupa « løp sa Niklas og di løp Niklas løp og løp til slutt var alt bare en drøm 

  Eg syntes boka var helt grei.
  Syntes boka var verken god eller dårlig .
  For den har mye fantasi i boka .

 320. jeg syntes utdraget var spennende og bra. jeg syntes det var mange ord som jeg ikke skjønte som våningshuset, blekkgreiner, almetreet og jamresteinen. jeg syntes spenningen steg da han så et lys og da han fant ut at det var ett farlig dyr etter han og da han så at det var ett dødt dyr i vannet. høydepunktet var når det dyret var etter han. terningkast 4 av 6

 321. jeg syns det var lit kjedelig på starten av utdraget fordi det var veldig mye beskrivelser. jeg syns det var veldig spennende når han ble jaget av et dyr. jeg syns det var rart når gaupa sa tusen takk

 322. Jeg syntes boka var grei. Det var ikke en bok for meg. Men det var litt kult med troll. Derfor gir jeg denne boka terningkast 3

 323. Boka handler om Niklas. Moren hans var død. Han fant på mange rampestreker, og en dag slapp han ut sauene til naboene hans. Han velger å gå ut i skogen får å lete etter sauene.

  Boka var veldig spennende syntes jeg. Jeg fikk lyst til å lese hele boka. Den var godt bygd opp og det var mange tydelige detaljer. Boka passer får barn mellom 10 og 15 år.

  Jeg vil gi boka terningkast 5 eller 6 fordi jeg elsket den.

 324. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi jeg forsto ikke helt hvem alle personene var.
  Jeg synes også den var litt kjedelig fordi den var litt lite detaljert:-(.
  JEG GIR DENNE BOKA TERNING KAST 4 🙂

 325. Jeg klarte ikke å leve meg inn i boka, så jeg skjønte egentlig ikke så mye … det var så mange rare og vanskelige navn!jeg gir terning kast 2…😬

 326. Jeg syntes at utdraget var veldig spennende fordi det skjedde noe hele tiden som var gøy. Jeg ble overrasket over at gaupa snkket men det gjør sån at jeg får veldig lyst til å lese boka selv. Fra utdraget så ville jeg anbefalt boka for 6-12 år. Jeg gir boka terning kast 6🎲.

 327. Jeg likte ikke boka, fordi det ikke ga noen mening. Det var ingen ordentlig spenning og jeg synes det var veldig rart at forfatteren valgte at gaupa skule si tusen takk. Det var gode beskrivelser da. Så jeg gir boka terningkast 2

 328. Jeg synes utdraget var ganske spennende, men noen ganger gikk det litt fort så jeg fikk ikke helt med meg hva som kjedde.

 329. Jeg likte ikke at Niklas tok så mange sansjer når han viste at det ikke var lurt.
  Jeg synes boka var passe bra.

 330. Eg likte boka men den var litt rotete og det var mange ord eg ikkje forstod.
  Bra bok. Terningkast 5/6 pga litt rotete

 331. Jeg syntes boka var spennende og bra Jeg levde meg in i boka Jeg anbefaler boka terning kast 6/6

 332. jeg synes den var bra. jeg synes det ikke burde vert så mange rare ord. jeg vill lese boken og gir terning kast 6/6

 333. Maretorn
  Boka handler om Niklas som er tolv år gammel, han bor i Sommerhjell og bestevennen hans Lin har flyttet. Han føler seg ensom, og en natt slipper han bjellesauen Edith og lammene hennes ut av grinda deres, men det er et rovdyr på frifot, og Niklas drar ut med en gang for å finne dem.
  Alt i alt elsker jeg denne boka. Jeg har lest den, og den blir mye bedre og mer spennende etter hvert. Beskrivelsene er fantastiske, og man kan virkelig leve seg inn i handlingen. Jeg anbefaler å lese bok en (Vindeltorn) før man leser Maretorn, fordi da kan man forstå litt mer av handlingen lenger inn i boka. Jeg syntes denne boka fortjener å vinne, fordi forfatteren har virkelig satt seg inn i teksten, og igjen beskrivelsene er helt fantastiske.
  Jeg gir denne boka terningkast 6, fordi den fortjener å vinne Bokslukerprisen.

 334. Denne boka høres sykt spennende ut å DENNE boka vil eg lese!!!!!!
  Kreativt tenkt av Tone Almhjell. (Hvordan klatre du å komme på alt det der?)
  Eg likte at det var «fantasy» i boka for da gjør det liksom ingenting hva du skriver om.
  Eg syntes det ikkje var noe dumt med boka, den var liksom berre bra.
  Når Niklas blir jaga av det monsteret fekk eg veldig, veldig, VELDIG lyst til å lese den og ivertfall når den gaupa begynte å snakke, DA fikk eg lyst til å lese den.
  Terningkast: 60 000000000000000000000000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(-;

 335. Eg synest det var gøy at det var med ein Gaupe. Og at på slutten sa Gaupen tuuusssen takk. Eg synest boka var super. Og eg har veldig lyst til å lese heile boka sjølv.

 336. Terningkast 5. Jeg synes den var bra, for den hadde dyr i boka og eg likte godt det som sto at: men han kom aldri til og skade eit dyr. Det gjorde den bra for det virker ut som at han er glad i dyr. Jeg tror at den passer får folk som liker dyr og fantasi. Den var bra og likte at det var fantasi i boka. Kunne ha lest den, men skulle ønske at den hadde litt mer spenning. Ellers veldig bra.

 337. den var spennende og dårlig fordi den kunne vert bedre men det var litt spennende. De var litt spennende fordi det var eit udyr der.

 338. Den var veldig spennende! Jeg fikk lyst til å lese resten av boka! Jeg gir den terningkast 5🎲🎲🎲🎲🎲

 339. Eg synast boka er spennande men litt kjedelig.
  Det var litt spennande når Niklas møtte ein gaupe og eg trur det er den som snakka.
  Eg gir boka terningkast: 3 av 6 fordi eg synast boka var kjedelig og det kunne vert litt meire om kva som skjedde med bjellesauen Edith og lamma.

 340. Jeg synes den var veldig bra. Den var veldig bra fordi den hadde spenning, kreativitet, historie og masse anna bra. Og det var mitt på natta som han selv sa » Jeg bekymrer meg ikke for onkel Anders, for han hadde gått og lagt seg tidlig, selv til han og vere»og det gjør det ekstra spennende. Og jeg fikk lyst til å lese resten av den.

 341. eg gir boka terningkast 0. eg likte ikke boka i det hele tat den er for mye fantasi og bare kjedelig, eg ambefaler ikke dene boka til noen!!!

 342. Denne boka var litt kjedelig. Den var litt spennende av og til men nor alt kommer til alt får den berre en 3/6 av meg. Og det var litt urealistisk. monsteret altså

 343. Jeg likte boka ganske godt for den var spennede Og gøy Og det var fantasy i den og det var grøss Eg gir ternings kast 5🎲

 344. Jeg synes boka var helt passe.
  jeg liker ikke fantasybøker, Men forfatteren var veldig flink.

  Jeg gir terningkast 2🎲

 345. Jeg likte den på grunn av udyret løpte etter Niklas og den krasjet i steiner og trær. og på grunn av i slutten sa gaupen tuusen takk. det syntes jeg var morsomt. jeg gir den terningkast 3

 346. Jeg syns boka var spennende og jeg likte hvordan hun skrev fortellingen. Terninkast:5

 347. eg synast at den var veldig spenandes fordi niklas blir jaga av ett monster, den er også litt trist fordi moren hans døde, men videre var den gøy å lese (fantasi bøker). Terningkast: 5

 348. den var dålig fordi den var veldig kjedelig og det var mange vansklige ord. Eg hadde ikkje lyst til å lese den boka

 349. Det er 13 elever i klassen som har lest tekstutdraget. Samtlige syns det var dårlig. Elevene syns det skjedde for lite, var kjedelig og ikke noe spennende i det hele tatt.

 350. Denne boka er i sjangeren fantasy. Boka handler om en gutt som heter Niklas som bor i Sommerhjell. En dag slipper han ut lammene sine, men det er et udyr i skogen. Da han en dag går ut for å sjekke om lammene er der, da han blir jaget av et sint udyr og jegere. Jeg syntes boka var spennende da han ble jaget av udyret i skogen og da jegerne jakter på udyret som igjen da jakter på Niklas. Dette var en bra bok, kanskje litt vanskelig å få med seg alt, men spennende og morsom. Det jeg likte best med boka var udyret og at gaupa kunne snakke… Jeg anbefaler boka for barn mellom 8-14! Terningkast 5

 351. Tittel: Maretorn
  Forfatter: Tone Almhjell
  Utgivelsesår: 2016
  Boka handler om en gutt som heter Niklas. Han lot sauene slippe ut så nå må han lete etter dem. På veien møter han et monster som han må løpe fra.
  Ikke nok med det han møter også en snakkende gaupe.

  Jeg synes at denne boka var spennende og passer best for 9-14 år.
  Jeg anbefaler denne boka!
  Terningkast: 4

 352. Jeg syntes boka var veldig bra, fordi:
  Jeg liker når det veldig mye tekst og ingen bilder jeg liker å forestille meg hvordan bildene er. Det var mye fantasy og spenning.
  Jeg liker også at det er mange sider. Jeg likte gaupa (elsker kattedyr) fordi den pratet og kom nærme (ikke vanlig). Jeg anbefaler boken til folk som liker å lese.
  Boka var veldig bra og passer for barn over 9. Jeg håper at andre folk gir den en sjanse.
  Til nå er det min favoritt, men tror Svart Senker Natten Seg også blir veldig bra.
  Ikke legg til side boka bare fordi det er mye tekst.
  Terningkast 5. 😀

 353. Jeg synes at boka var spennende og lit skummel men den var likevel gøy å lese .
  jeg gir den 6 av 6 terning kast og den var Super og bra.
  Naboan ble sina på Niklas fårat han stial sauan.

 354. Jeg syntes at boka var veldig bra fordi:
  Det var mye spenning og det liker jeg veldig godt. Det var spennende når gaupa kom og sakket til han og at den kom så nær (jeg liker kattedyr). Boka passer for de som liker å lese mye sånn fra 9 år og opp. Det var mye tekst det liker jeg godt. Jeg liker at det ikke er noen bilder, jeg liker å forestille meg hvordan det/den ser ut. terningkast 5!!! 😀

 355. Jeg likte boken fordi jeg synes boken va spenene. jeg synes boka var spenene fordi han sneik seg ut mitt på natta for å finne lammene. Jeg gir boka terningkast fem.

 356. Jeg liker ikke denne boka fordi den var kjedelig og gammeldags, men de fleste bøkene fra i år var jo dårlige så den er jo ok

 357. Jeg synes at boka var bra fordi:
  Det var mye spenning og det var mye fantasy og sånne bøker liker jeg å lese. Det er mye tekst å det liker jeg. Jeg mener det er en bra bok for de son liker å lese bøker med mye tekst. Mye tekst er bra men det kunne være bilder til de små fra 8 og oppover men ikke for mye bilder kanskje 1-10 er nok med bilder da. Jeg vil anbefale boka.
  Terningkast 4!!!!!!!! 😀 XD

 358. Jeg likte ikke boka! Fordi jeg syntes at utdraget gir ingen infomation, den gir bare hvem er hovedperson. Jeg personal like ikke boka. den var ikke så spennende. Fordi jeg like ikke sanne boka

 359. Boka var litt kjedelig og skjønte ikke det meste av boka. Jeg liker ikke så mye eventyr bøker.
  Og jeg har ikke lyst til å lese boka. Terningkast 1. og 1-10 er for meg 4!Men det var også trist at ikke sauen til naboen ble funnet…

 360. Jeg likte utdraget fordi det var spennende og litt uvanlig. Dette utdraget var også veldig bra beskrevet og har en ganske uvanlig type historie til den som gjør denne historien unik. 8/10 godt jobbet!

 361. jeg syntes den var litt bra fordi den var spennende.den var spennende når trollet jaget niklas opp i et tre og at gaupa sa tusen takk til han.terning kast 2.

 362. Jeg syntes Maretorn var litt kjedelig for det var ikke så spennende eller gøy. Det var veldig rart når gaupa snakke. Jeg skjønte ikke når gaupa snakka. TERNINGKAST 3

 363. Jeg likte ikke boka fordi jeg forstå men jeg synes de var litt bra 😔😔😔😔😔😔😔👍👍

 364. Jeg likte boka for den var spennende når gaupa snakket og når Niklas lettet eter sauene jeg gir den terning kast 5.

 365. DENE BOKEN masse fantasi og den var skumel men IKJE FOR MEI!🎩😖😖 1 – 10 = 7! Det var en gøy oplevelse😎. » [lennart bart larsen] 😆😆 sa at han diga boken, så jeg sier det same! BART😆😆😆

 366. Jeg likte boka veldig godt fordi det var spennende når gaupa begynte og snakke til Niklas.
  Det var veldig spennende når det trollet eller nå enn det var jaktet på Niklas.
  Jeg gir boka terningkast 6.

 367. Jeg synes at denne boka er kjempebra fordi den hadde mye spenning og jeg fikk bare lyst til å lese mer og mer. Det var kult at Niklas møtte på en gaupe, det var jo litt rart at det hele startet med at han var veldig rampete. Nå har jeg veldig lyst til å lese hele boka. jeg gir boka terningkast 6

 368. jehg synes boken var litt kul og kjedelig fordi jeg liker annen type fantasi som er spennende skummel og goy og lese det er det

 369. Jeg synes boka var litt spennende for han skulle gå å lete etter sauene.. Men det var ikke sauene han fant det var et vesen. Han så et vesen med grønne øyner. Og ti slutt så han en gaupe men gaper har ikke grønne øyner. jeg gir boka terning kast 5

 370. Boka var kjedelig fordi det var ingen intresange setninger som for også ikkje morsom heller. Jeg synes boka var veldi veldi gammal

 371. jeg likte boka fordi den var spennende bok også den var litt vanskelig å lese men den var bra bok hjeg tanker å låne boka fordi jeg vill vitte hva skal skje jeg gir boka :5

 372. Hanna, Lånke Skole:
  Niklas blir jaget av monster i Piledalen.
  Niklas gjemmer seg oppe i et tre.
  forfatter av boka: Tone Almhjell.
  sjanger: Fantasy.
  jeg syntes boka var litt morsom, men også spennende.
  jeg syntes det var litt vanskelig og forstå, fordi det var mange vanskelige ord.
  syntes slutten var ganske spennende når gaupa sier Tuuusen takk!
  Handlingen er passe lett og leve seg inn i.
  Boka starter med miljøbeskrivelse.
  jeg syntes det var vanskelig og vite hvordan personene i boka ser ut,
  f.e.k.s kanskje Niklas har rosa hår, eller svart.
  jeg vil ikke lese mer av boka.
  Styrken til teksten: spenning.
  svakheten: starten var litt kjedelig.
  anbefales til aldersgrense: 9-13 år.
  syntes ikke boka skal bli superfinalist.

 373. Utdraget var bra i starten, men ble litt kjedelig etterhvert, fordi det var mer spenning i begynnelsen. Mye var veldig bra beskrevet, så vi kunne se «bilder» i hodet hvordan ting så ut. Noen har lyst å lese hele boka.

 374. Maretorn
  forfatter: Tone Almhjell
  utgivelsesår: 2016

  Boka handler om en gutt som heter Niklas. Niklas er en gutt på ca.11år. Han ligger å sover plutselig våkner han midt på natta. Han hører vinden ule. Nå tenker han at kanskje sauene ikke har det bra han går ut får å sjekke. Sauene er ikke på den første eller den andre plassen. Da er det bare et sted de kan være Sørgedyp. På vei opp møter han et udyr med glødene øyne. Jeg løp! Men udyret halte innpå. Jeg tok en skarp sving til venstre, men udyret var ikke likesmidig og braste inn i træra. Den fikk opp farten kjapt og halte innpå. Nå kom vi til en slette. Det var ingen ting som kunne sanke farten. Jeg løp bort til en busk og kastet meg under den. Udyret røsket opp røtter og greiner. Udyret meg presset bakover. Jeg klatret opp i et tre. Udyret så ikke hvor jeg gikk og stakk av. Plutselig sto jegerne under meg. De sa at de hadde hørt et hyl. Plutselig satt en gaupe foran meg. Jegerne gikk. Gaupa hoppet ned og sa <>.

  Sjangeren er Fantasy

  Her er et sitat: » Udyret gryntet og begynte å røske busker opp av bakken, med røtter og alt. Niklas rygget innover i buskaset. Han klemte seg lengere og lengere inn til han trillet ut mellom to knortete einerstammer og så opp i et flettverk av høye greiner».
  Jeg synes synd på Niklas fordi moren er dø, og at bestevennen Lin har flyttet.

  Jeg synes boka var bra så jeg anbefaler denne boka.
  Jeg synes boka passer best for barn mellom 9-13 år.
  terningkast:4

 375. Maretorn: Jeg syntes den var litt kjedelig i begynnelsen men den ble gøyere etter hvert.
  Forfatteren var god til å beskrive hva som skjedde i slutten.
  Jeg syntes det ble gøy når gaupa begynte å snakke.
  Terningkast:4

  Terningkast:3

 376. Boka var litt kjedelig, for den var ikke morsom, for alt var så alvorlig, MEN det var litt kult med en snakkende gaupe, også var det litt trist at mora var død.
  2 av 10 terning kast.
  jeg er kul.

 377. jeg likte boka for de de var en gaupe å den var spennende
  så jeg gir boka trning kast 5

 378. Maretorn: Jeg likte boka fordi det ble spennende da Niklas (hovedpersonen) ble jaget av gaupa for da ville jeg lese mer om hva som kom til skje. Den var litt kjedelig i begynnelsen, men den ble gøy etter hvert.
  Terningkast: 4
  Jeg anbefaler boka til de som liker å lese fantasi og med mye tekst.

 379. Jeg likte boka fordi den var spennende og veldig gøy.
  Den var veldig gøy når trollet eller hva enn det var kom å skulle ta Niklas.
  og det var veldig gøy når gaupa begynte å snakke.
  Jeg syntes boka var så gøy at jeg gir den og forfatteren terningkast 6

 380. Jeg gir boka terningkast 6 fordi den var ganske spennende når monstere med de grønne øynene kom etter Niklas og når han klatret opp i treet og en gaupe var i det samme treet og snakket.
  jeg syntes boka var gøy.

 381. Jeg synes boka var spennende, for det var mye som skjedde.
  Boka var litt skummel.
  Det var spennende når han skulle leite etter sauene, men så fant han øye på et vesen med grønne øyne. Jeg gir boka terningkast 5.

 382. Jeg synes boken er veldig spennende når han blir jaget. Det var kult at en gaupe kunne snakke. Veldig bra bok. Den handler om en gutt som heter Niklas. Han bor på sommerfjell i piledalen. Han bor med bestemoren fordi moren hans er død. Jeg synes denne boka passer best for 9-13 år. Jeg synes dette var en kjempebra bok og all spenningen fikk meg lyst til å lese enda mere av den.

 383. Jeg likte boka fordi den var skummel og det var masse fantasi.
  Jeg likte ikke at forfatteren ikke beskrivde personene
  Terningkast 4

 384. Denne boken var spennende med mye fantasi.
  Jeg likte når Niklas satt i treet og når han fant ut at det var en gaupe i treet sammen med han. Sørgedyp hørtes ut som et skummelt med også et spennende sted. Maretorn passer for 5klassinger+++
  Jeg gir boka terningkast 4.

 385. Jeg likte boken for den var skummel og masse fantasy. Jeg synes forfatteren ikke har vært flink til å beskrive personene i boka. itilleg var det masse fantasy. Det likte jeg. Jeg likte fantasyen og spenningen. Terning kast 4.

 386. Jeg syns Maretorn var en morsom og spennende bok. Den var full av fantasi og var veldig gøy og lese. Den er lett å lese. (Terningkast) 5

 387. jeg syntes boka var gøy og spennende, fordi de forklarte det så bra men hadde ikke blitt favoritt boka mi liksom 🙂

 388. Dette var en spennende bok. masse fantasi og det liker jeg:-)
  Jeg likte da gaupa sa TUUUUSSSEEN TAKK.
  Dette var en kul og spennende bok, og sørgedyp hørtes skikkelig skummelt ut. Kanskje jeg leser hele boken en gang 😉
  Jeg gir maretorn terningkast 5. jeg synes boka passer for 4 klasse +++

 389. 🎲🎲🎲Jeg likte boken for den var skummel og masse fantasy. Jeg synes forfatteren ikke har vært flink til å beskrive personene i boka. itilleg var det masse fantasy. Det likte jeg. Jeg likte fantasyen og spenningen. Terning kast 4.

 390. Boka var veldig spennende og rar. Det er lett og høre at det er fantasy .
  Boka passer til de som liker spenning. Terning kast 4

 391. jeg synes boken var gøy og spennene og godt forklart med stedene og sånn. jeg synes det var god fantasi i boka,og jeg synes det var skummelt og bare høre at ett monster løpte etter han. jeg kunne ha lest boka vist den ikke var så sjukk, fordi jeg er ikke veldig fan av sjukke bøker. jeg gir terningkast 5.

 392. Elevene synes utdraget av Maretorn var supert. De liker å lese bøker som handler om fantasi og spenning. Det var veldig mange gode skildringer av personer, miljø og spenning. Dette gjør at de får gode bilder i hodene sine mens de leser. Et eksempel er hvordan gaupa så ut: «Han så på de lange værhårene og den hvite hakepelsen, på den elegante, prikkete ryggen og den svarte dusken som stakk opp fra det høyre øret hennes». De fant også flere gode sammenligninger: Poter så store som tefat og øyne som var runde og store som en lommelykt. De mener forsiden passer godt til det de leste. Den sorte fargen sammen med mørkeblått gir inntrykk av at det er mystiske eller spennende. Navnet på boka synes de ikke var bra. Navnet sier ikke noe om hva boka handler om. Boka passer for gutter og jenter i alderen 10-15 år.
  Terningkast 5.

 393. Det Var En Sykt God Bok Får De Niklas Lirket Seg Lengre Ut På Greinen Det Var Bra.
  Så Jeg Veder 0 til 10 Svar 9 😀

 394. Jeg synes boken var spennende. Jeg synes det litt skummer men mest kul. Terningskast 5🙂🙂🙂🙂

 395. SYnes boka var spennende, men jeg fikk ikke noe info om hvordan Niclas så ut. Det vil jeg egentlig ha, vet ikke om det er noen grunn men samma det. Ternings kast(ut i fra smmendrage) 4

 396. Jeg gir boks 3 i terning kast det var litt rart med den trallq og sauene men boka var spennende

 397. Den var ganske spennende og jeg har ganske lyst til å lese hele boka. Jeg gir den terningkast 5,5 (klarte ikke å bestemme meg for 5 eller 6).

 398. Boka maretorn handler om en gutt som heter Niklas. Han bode hos mormoren sin. Mamman hans er død. En kveld gjorde han en rampestrek han slapp ut en sau og noen lam. Niklas hadde hørt at det var et rovdyr i skogen der sauene var så han løp ut. Han gikk forbi noen stegner som heter jamresteinen. Plutselig så han to grønne øyne. Niklas løp så fort han klarte beistet var rett bak han. Så hjømte Niklas seg under noen greiner fra et tre. Det ble helt stile, da så han øynene stire på han. Han fortet seg og klatre opp i et tre til trekronen. Han hørte noen puste. Etter en liten stund så han det beistet satt i treet ved siden av han. En gaupe. Noen jegere kom fram og snakket lavt. Niklas tenkte og klatre ned før han kom til å bli angrepet igjen. Men da hoppet gaupa ned av treet og på stien og forsvant. Jeg synes denne bok var veldig spennende og det var veldig kult at et beist jgrt han og at en gaupe satt med han i treet. Jeg gir den terningkast 6.

 399. Jeg syntes boka «Maretorn» var veldig bra. Det er litt annerledes bøker enn det jeg pleier og lese men denne likte jeg allikevel . Jeg er egentlig ganske kresen på bøker men denne likte jeg veldig godt. Det var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til og lese enda mer av denne boka. Jeg anbefaler denne veldig til de som liker fantasy og litt spenning og 9-13år. På en skala fra 1-10 gir jeg den 8-10 poeng.
  ANBEFALES VELDIG!!!

 400. jeg syntes denne boken ikke var så veldig bra fordi når det handler om troll så er det noen ganger de overdriver jeg syntes de overdrivde litt i denne boken.
  jeg gir denne boken terningskast 2

 401. Denne boken var ikke helt min type fordi jeg liker sånn bøker med humor og mye spenning. Denne boken passer for alle tror jeg. Alt i alt gir jeg denne boken terningkast 3

 402. det handler om en gutt som heter Niklas han bor med bestemoren sin fordi moren hans er død og bestevenninen hans hadde flytta. Niklas var rampete. En dag slapp han ut sauene hos naboen. Da forsto han at det var rovdyr ute dro han for å hente dem på natta. Han finner dem ikke så han leter I sørgedyp han hadde hørt en skrekk historie der I fra fra bestemoren. Når han har gått der kommer et stort beist med lysende grønne øyne og jager han. Han setter seg I et tre plutselig ser han en gaupe ved siden av han de sitter der en sund før gaupen går ned. Gaupen sier med hes og rar stemme «takk»

  jeg syntes boka var spennende jeg fikk lyst til å lese resten av boka.
  terningkast 5/6

 403. Jeg elsker sånne som disse bøkerne de er super gøye. Jeg gir terningkast 6
  Du er sykt flink til og skrive bøker ❤️❤️❤️💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

 404. Navn på boken: Maretorn
  Forfatter:Tone Almhjell
  Boken handlet om at en gutt som het Niklas som leter etter Onkel Anders som leter etter sauene hans, da blir Niklas bekymret, da drar Niklas å leter etter dem, Så blir han jaget av et beist.

  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og fantasi fullt, Det var spennende fordi når han blir jaget av et beist som ikke stopper å jage han uansett om det treffer steiner eller
  tre, det var også litt trist fordi den ene sauen døde av en gaupe som syntes synd i sauen. Utdraget er også lit komisk fordi det handle om sauer og når gaupen satt bak Niklas å studerte

  Jeg vil anbefale boka til alle jeg ser. Terning kast: 4

 405. Det var spennende da han ble jaget av Det bestemt. Jeg ble overrasket da gaupen snakket. 👍

 406. Teksten startet litt kjedelig men ble bare mer spennende des leger du kom. Det var litt vanskelig og skjønne sammenhengen. Denne boken anbefales til de soner 10 år og oppover. Jeg gir denne boken 3/5

 407. Jeg synes den var helt grei. Det var mest spennende på slutten, men deler av boken var litt kjedelig. Den var litt innviklet noen ganger, men ellers bra.
  Terningkast: 4

 408. Boken er kjempespennende. Jeg har lest den før. Den handler om Niklas. Niklas har mistet moren sin og får veldig ofte mareritt om det. Etter hvert blir marerittene verre og Niklas vil undersøke skogen. I tillegg dukker det opp en gaupe og plutselig kan den snakke. Men hvilken hemmelighet skjuler seg bak morens siste ord: Jeg er en maretorn?

 409. Jeg syntes at boken var ganske kjedelig fordi jeg tror det er veldig mye tekst i denne boken.
  Jeg skjønte ikke helt handlingen i denne boken.
  Jeg syntes ikke noe om denne boken jeg gir denne boken en terningkast 2.

 410. Historien var spennende fordi det var en svart natt og spennende når han så gaupa.
  Det var også spennende når jegerne så på noe .
  Jeg sytes boka er for 9 eller 10 åringer fordi det er litt skummelt med svart natt og en gaupe som snakker.

 411. Jeg synes at den var helt grei. Det var mest spennende på slutten, men den var litt kjedelig også. Handlingen var litte granne innviklet noen ganger, men ellers bra.
  Terningkast: 4

 412. Denne boken syntes jeg var spennende . Jeg syntes at det var spennende at det var med et udyr i fortellingen. Og jeg likte alle navnene de hadde diktet opp på forskjellige steder. Jeg anbefaler denne boken til barn som liker fantasi, spenning og skumle
  bøker. Jeg anbefaler denne boken til barn Mellom 9-14 år. Jeg gir denne boken 3+.

 413. Boka handlet om Niklas som hadde sluppet ut Edith, en bjellesau. Så han må ut på en farefull reise for å finne lammene han slapp ut. Jeg synes boka var veldig spennende. Terningkast 5

 414. Jeg syntes denne boka var kjempe bra og jeg elsker fantasy bøker. Jeg får bare lyst til å lese mer . Det var ekstra kult når Gaupen sa tusen takk.
  Jeg synts denne boka passer for barn fra 10-15 år gammel fordi den sikkert kan være litt skummel. Derfor gir jeg terningkast 6🎲

 415. Den var bra fordi den var spennende og den var lett å forstå. Det var også gode beskrivelser og gøy å lese.

 416. Jeg synes at boken var spennende men litt tungt skrevet! Jeg gir den terningkast 3.

 417. Jeg synes utdraget hadde alt for mange vendinger som gjør at man glemmer det man leser. Det kan være vanskelig å forstå alt, man må lese utdraget veldig nøye for å forstå innholdet. Det skjedde for mye på en gang og det kunne godt blitt bedre beskrevet.

 418. Jeg synes boka var ok. Jeg likte fantasien i boka og at den var spennende. Boka kunne vært bitte litt mer realistisk, men det var relativt bra.
  terningkast:4

 419. Boken var ganske bra jeg likte den og jeg kunne ha lest hele boken den var spennene
  Jeg gir den terningkast 5

 420. Boka handler om at Nikolas som slap løs Sauene til naboen å må finne dem. Plutselig blir han jaget av et rart dyr. Jeg syntes boka var litt sjedelig. Jeg syntes også at boken var spennende noen ganger jeg vill gi denne boka terningkast 2-3

 421. boka handler om at en gutt som heter Niklas som bor med bestemor sin. Moren hans er død. Og bestevennen hans Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker. En kveld slipper han ut lammene og sauene. Men så kommer han på at det er et rovdyr ute i skogen. Og han må redde sauen og lammet. Niklas finner spor etter sauene og lammene i gresset.
  Jeg syntes at boka var forvirrende og litt kjedelig fordi jeg følte at jeg ikke kunne leve meg inn i boka. Jeg vil gi denne boka terningkast 3.

 422. Jeg synes boka var helt grei.

  Jeg synes at boka var litt kjedelig i starten men det ble bedre etter hvert.
  Det skjer veldig mye i starten som det blir vanskelig å følge med.

  Jeg vi gi Maretorn terningkast 3.

 423. Jeg likte ikke denne boken så veldig god.Jeg fikk ikke med meg alt i handlingen.Jeg gir denne boken terningkast 2/6.

 424. boka handler om at en gutt som heter Niklas som bor med bestemor sin. Moren hans er død. Niklas finner på rampestreker.Bestevennen til Niklas lin har flyttet. Jeg syntes boka var litt spennende fordi han var ikke så redd for å gå i skogen alene men han var litt redd. Jeg vil anbefale denne boka for 9-12 år. Og jeg gir denne boka terning kast 4.

 425. Jeg syntes ikke denne boken var så spennende jeg fikk ikke med meg så mye av handlingen . Jeg gir denne boken terningkast 2.

 426. Eg synstest boka var kjempe bra. Den var spennande heile tida. Det var ekstra spennande når han blei jaga av eit skapning. Ein anna ting som var spennande var når gaupa sa tusen takk til han. Eg gir boka ein stor terning kast 6

 427. Jeg synes boka var bra og spennende men den kunne ha vært morsommere. Jeg gir den terningkast 5.

 428. jeg synes det var gøy og spennende med det skumle store beiste. jeg fikk lyst til å lese mer fordi jeg sitter igjen med mange spørsmål

 429. Niklas bor alene med bestemoren sin moren hans har død å beste venne har flyttet.
  Niklas snek seg ut på natten og slapp ut noen sauer og lam. Plutselig så kom han på at det var et rov dyr ute å at han måte finne de. Niklas ser etter sauene men finner bare et merke de har lagt.
  Niklas var på vei opp fjelle, på vei møtte han et udyr som han var sikker på var en bjørn men var ikke sikker. Plutselig oppdaget han at dyre var borte men han så at det hadde grønne øyne han kom fort på at dyre ikke var redd eller skadet men at det var på jakt etter han. Niklas klatret opp i eg eike tre å høre å så jegerne som også var på jakt etter sauene.

  Jeg synes boka var lit forvirrende og lit kjedelig jeg synes at det var veldig detaljert og bra skrevet. Jeg synes at det kom veldig mye informasjon på en gang på slutten.

  Jeg gir boka 2/6🎲

 430. Jeg synes boken var litt kjedelig i starten men etter vert når han ble jaget av det mystiske beistet ble det litt mer spennende
  Jeg gir boken terningkast 2😬🎲🎲

 431. Boken var veldig spennende fordi det skjedde veldig mye spennende ting på den korte innledningen, men det var litt for mange ord som jeg ikke forstod. Derfor gir jeg boken terning-kast 4.

 432. Dette var et bra utdrag. Det hadde en spennende slutt. Jeg likte ikke at utdraget var så kort, for jeg fikk lyst til å lese mer. Men det var noe i starten av utdraget som var litt vanskelig å forstå, jeg følte kanskje den var litt rotete. Og så savnet jeg at det var litt humor i teksten, selv om ikke all tekst trenger humor, gjør det ofte teksten bedre.

 433. Jeg synes den var spennende fordi den handler om ville dyr og det var spennende at han var ute sent på natten. Det ble litt mye informasjon og detaljer i teksten.

 434. Jeg synes dette utdraget var litt kjedelig.

  Og jeg tror at denne boken kan være bra og fin for mange andre.

  Og jeg liker heller bøker som hei det er meg, gutta i trehuset fakta bøker om dyr og kjendiser.

  Så jeg har kommet frem til at jeg gir dette utdraget en terningkast……. 4.

 435. Jeg synes den er litt kjedelig.
  Jeg liker bedre bøker om jente drama.
  Men jeg tror absolutt at denne boka kan passe for andre men ikke for meg.
  isteden for udyr som jakter på en gutt liker jeg slemme jenter som snakker stygt.

 436. Jeg synes boken var spennende fordi forfatteren var kjempeflink med å skrive det som skjedde.

 437. boka var passe bra men den slukte ikke oss vi gjir boka ternigkast 1reesrs.

 438. jeg synes boken var veldig spennende og jeg vill lese hele boka etter og ha lest hva som skjedde

 439. denne boken likte jeg.
  den var litt vanskelig å forstå men det går bra.
  dette er en bok jeg vil lese.
  terningkast 5

 440. Jeg synes den var bra fordi den hadde av og til noen ekstra skummel og spennende scener.

 441. Jeg synes det var et spennende utdrag, men jeg synes også at det var mange vanskelige ord. Jeg synes det var spesielt spennende når han så gruppa bak seg i treet. Jeg synes forfatteren har beskrevet ting veldig bra.
  Jeg gir utdraget terningkast 4.

 442. Jeg syntes utdraget var litt forvirrende og det skjedde veldig mye hele tiden. Og fantasy bøker er ikke helt min greie. Men jeg syntes den virket spennende og kul for det.

 443. Jeg synes utdraget var veldig bra, fordi den var veldig bra skrevet og var veldig spennende, men det var veldig mange ting som jeg ikke kjønte ved handlingene. Jeg likte den veldig godt, fordi jeg er glad i bøker med fantasi og spenning. Starten synes jeg ikke var så veldig spennende, men det ble mye mer spennende etter at jeg hadde lest litt lenger i utdraget, så derfor gir jeg utdraget terningkast 5. Og jeg plasserer utdraget på veldig bra.

 444. Jeg synes boken var ganske paslig.i og med at jeg er 11.Ville kanskje anbefalt den for 6-8åringer litt kjedelig i lengden men super bok.jeg gir den 4️⃣

 445. Jeg like ikke boken fordi jeg er ikke så glad i fantasy bøker og det var veldig mange rare og vanskelige ord. Jeg gir boken ternings kast 2av 6💖💗

 446. Jeg synes denne boka er spennende. Teksten er bra beskrevet men, det skjer veldig mye så man henger ikke helt med. Jeg synes boka er bra så jeg har lyst til å lese den selv og jeg anbefaler boka. Jeg gir den terningkast 4

 447. MARATON: Boken handler om en gutt som heter Niklas. Han har en mor som er død og bestevennen Lin har flyttet. Niklas gjør rampestreker nå har han slippet ut sauene til naboen. Boken var litt spnnende og rar. Jeg gir den 4/6

 448. Niklas bor på sommerhjell i piledalen sammen med bestemoren, Alma. Moren er død ,bestevennen Lin har flyttet. Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauen Edith og lammene til naboen. men det er et rovdyr løs, og Niklas drar ut i skogen på natten. Helst vil han ut før jaktlaget, og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.

  Jeg syntes boka var super. Den skilte seg ut fra de andre bøkene. Den var veldig spennende. Boka var spesiell fordi i de fleste bøker blir man tatt/fanget eller klart å komme seg unna. Men i denne fortellingen så kom han verken unna eller tatt/fanget. Det var litt rart at gaupa snakket, men det var lit spennende at gaupa kunne snakke. Jeg anbefaler boka og mener at den passer til barn fra 8-13. Boka passer til både gutter og jenter. Det kan hende at andre mener noe annet, men det er opp til dem hva de syntes. Jeg gir bok terningkast:6

 449. Jeg synes sen var kjedelig å ikke morsom eller spennende eller så mye fantasi som jeg trodde

 450. Dene boken
  Var bra forde det var min sjanger boken kunne ha vært lit mer spenende men ellers bra👍

 451. Boka var ganske bra. Jeg syntes hun kunne gjort noe bedre med ord valge, men jeg forstod den like vel. Boka var litt kjedelig, men en bra fantasy så jeg gir den terningkast 4 og plasserer den på bra😉

 452. Jeg synes boka hadde litt mange rare ord som jeg forsto men som kunne være lett å ikke forstå.
  Jeg syns boka var litt spennende pågrunn av monsteret

 453. Boka var en bra fantasy, jeg ble dratt inni fortellingen fort. Jeg likte den fordi den var spendene, men den var litt kjedelig, derfor gjij jeg terningkast fire, og plaserer den på «bra»
  Jenny 11 år

 454. Jeg forsto egentlig ikke noe jeg vil ikke anbefale denne boken fordi det var så mye som skjedde og det var vanskelig å henge med

 455. Jeg synes denne boken passet veldig bra til fantasy, fordi det var med en gaupe som kunne snakke. Det handlet også om en gutt som heter Niklas. Når jeg leste denne fikk jeg lyst til å lese resten av boken. Terning kast 4.

 456. Denne boken handler om en gutt som heter Niklas. Det var veldig spennende at Niklas ble jaget av et digert udyr med lysene øyne. Jeg synes den var veldig spennende og bra.
  Jeg gir den terningkast 5.

 457. jeg synes boka var bra fordi den var skummel men samtidig artig.jeg synes boka forklarte veldig masse som skjedde i boka jeg gir terning kast 6

 458. jeg syntes boka var helt grei fordi jeg skjønte ikke helt hva som skjedde og hvor de var og sånn. boka var litt spennende også siden han måtte finne sauene.

 459. Denne boka handler om en gutt som heter Niklas. Niklas blir jaget året udyr. Det udyret viser seg å være en gaupe. Den er litt spennende men også litt kjedelig. Jeg gir den terningkast 4

 460. Jeg har nettop lest ferdig denne boken tidligere så jeg vet hele handlingen men jeg synnes ikke denne boken er ryddig så jeg skjønte ikke så mye av det som skjedde men det var deler jeg skjønte så jeg gir denne boken terningkast 3

 461. Det handlet om Nikolas som bodde på sommerjell i piledalen. Moren hans var dø.
  Han bodde sammen med bestemora Alma of bestevennen Lin hadde flyttet.
  Nikolas var rampete. Han slapp ut sauene til naboen. Jeg skjønte ikke starten.
  Men han dro på tur opp en sti for å finne sauene. Han kjekka ett sted først.
  Der var de ikke han måtte kjekke i sørgedyp bestemora hadde fortalt skumle historier
  om sørgedyp. Han begynte og gå opp så kom en sterk vind og Nikolas gikk av stien og langs fjellhyllen. Det var en rar lukt som han trodde var en død hjort.
  Men så så han ett lys så var det to det øyne. Han løp vekk men dyret løp etter.
  de løp langt han tok mange svinger for å ungå dyret men det funka ikke. Han vill komme til en bro. Han gikk under en eierkratt. dyret stoppet og lukta. Han rygga inn i buskasset
  ogklemte seg ned til to trær. Så kom han seg oppi et tre jeg kjønte ikke hvordan. Så så han jegera som snakka om rampestrekenehans. Han merka at han var ikke alenei treet.
  Det var en gaupe der. Nikolas var helt stille og jegerne gikk vekk og fortsatte å snakke.
  da de var borte sklei gaupa ned å hveste Tusen Takk. Den var veldig Creepy hvertfal på slutten med den gaupa. Den var ganske bra synes jeg men det var litt vanskelig å forstå noen av delene. 9/10

 462. Jeg likte denne boka veldig godt. jeg vil gjerne lese mer av den. jeg likte veldig godt at han ble jaget av et vesen han ikke viste hva var. og at jegerne kom og at han gjemte seg i treet men så kom en svær gaupe.
  Jeg gir denne boken terningkast seks.👏🏻👏🏻👏🏻👍

 463. Jeg syntes boken var helt grei. Jeg syntes boken var litt vanskelig og forstå på starten men så begynte jeg og kjønne. Boken handler om at Niklas så to lys men det var ikke to ly set var to øyne og dyret løp etter han. Niklas trodde det var bjørn. Niklas måtte hjemme seg så han krabber unnder en busk, Niklas kunne ikke se udyret men han kunne lukte det. Men plutselig så han ikke udyre det var plutselig borte. Hvis jeg skulle gi denne boken terningkast ville jeg gitt en 3!👍🏻

 464. Boka var veldig bra. Det var masse spenning. Jeg har hørt Vindeltorn før og den var kjempebra. først trodde jeg de voksne leita etter sauene sine, men de leita etter et troll med grønne øyne

 465. Jeg gir boka terningkast 5, fordi jeg skjønte ikke handlingen godt nok. Men ellers så var det mye som skjedde. å den var spennende.

 466. jeg synes boka var spennende og lit skummel.
  jeg anbefaler boka til de som er 9/13
  jeg gir denne boka 5/6
  jeg vi gjerne lese resten av boka

 467. de drev og hoppet på stener men det var en sten han ikke ville hoppe på den stenen hadde en sprekk når det bleste så laget sprekken en lyd som raslet. de jaktet på troll
  jeg gir denne boken 3/5

 468. Den var riktig spennende og fantasifull. Denne gutten var litt slem, men hadde det vanskelig.

 469. Den er lit bra. Det er noe som er bra .Den var lit spennende men ikke så mye. Jeg skjønte ikke hel meningen med teksten. Den var kult når bjørnene hadde grønne øyne. Det var spennende når det var noe sammen med han oppe i treet.

 470. spennende men jeg liker ikke å lese sondre bøker.
  Jeg gir denne boka terningkast 4

 471. Jeg synes boka var spennende, med noen vanskelige ord her og der. Den er skrevet av Tone Almhjell, og handler om Niklas, som drar ut på leting etter noen sauer som er blitt borte. Han blir jaget av et udyr, og mot slutten møter han en snakkende gaupe. Boken bygger seg opp på en god måte, og jeg liker hvordan forfatteren har fått med dialoger som ikke egentlig finner sted på det tidspunktet. Jeg anbefaler boka videre, og gir den terningkast 6.

 472. Jeg syntes synd på Niklas pga moren var dø. jeg syntes boka var bra ok kul.

 473. den var ikke så bra men den var ok det var trist at moren døde men det var bare ikke min type.kuna ha litt mere inlevelse:\

 474. Boken var litt kjedelig ikke helt min type bok. Den var litt skummel og rar. Det var litt rart at voksne ville skyte et barn.

 475. det handler om at noen skal hoppe på en stein og det var en stein han hoppet på det var en sprekk i den stenen når det blåste så laget sprekken i stenen slamre lyd.de jakter på troll denne boken passer fra 7-11 år. fordi den er skummel og trist jeg gir denne boka 3/5

 476. det handler om at noen skal hoppe på en stein og det var en stein han hoppet på det var en sprekk i den stenen når det blåste så laget sprekken i stenen slamre lyd.de jakter på troll denne boken passer fra 9-12 år. fordi den er litt skummel og litt trist jeg gir denne boka 4/5

 477. Jeg likte boka ganske godt den var bra,og passer bra for mennesker som liker fantasi og spenene ting. Den kler ganske godt for de som er 10-14 år. Jeg likte da gaupa gikk opp til Niklas. TERNING KAST 5.

 478. Utraget er ikke det beste jeg har lest jeg har lest hele boka jeg gir terning kast 3. Det var litt spennende jeg visste alt som kjede fordi jeg har lest boka.

 479. jeg syntes boka var bra men ikke den type bøker jeg liker, jeg vart ikke helt forelsket i boka så jeg gir den terningkast 3

 480. Moren er død. boka hadde en veldig spesiell start. han dro ut midt på natten for å redde sauene. Gutten het Niklas. Niklas bor på sommerhjell. Han gikk aldri inn i skogen uten nøtter. terning kast 4

 481. Jeg likte at det var mye detaljer og at det var grenser. Jeg likte ikke starten så godt. Jeg likte godt når han ble jaget. Jeg likte godt denne boka. Jeg gir boka terningkast 5.
  Jeg vil lese denne boka. Jeg anbefaler denne boka for 10-13. Jeg likte at gaupa pratet med Niklas.

 482. Boka handler om en gutt som heter Niklas som har mistet bestevennen som har flyttet og moren er død. Han bor hos bestemoren sin han er litt av en rampegutt han pleier å passe på sauer men det er et rovdyr som er fritt i skogen. Bestemoren har fortalt en skrekk historie om sorgedyp. Han hadde ikke funnet sauene så han skulle skjekke i sorgedyp. Han dro til sorgedyp der var det dårlig lukt og han gikk oppå steiner han så et lys som så veldig sulten ut etterpå var det to øyne. Han løp det forteste han greide udyret løp etter han. Den hylte han tenkte at det måtte være en skadet bjørn men han var ikke sikker han kastet seg ned i en elv det gjorde udyret men det stoppet han løp opp til ett tre da han så ned var det ingen udyr men det var ingen der han sklei litt ned. Han hørte et skrik. Det ble en diskusjon mellom jegerne han satt og hørte på dem da de gikk bort til elven og han hørte hva de sa men han skjønte at det satt en gaupe vedsiden av han. De så på hverandre en stund da gaupen hoppet ned sa den tusen takk med en hes og slur stemme.

  Jeg synes boka var spenende fordi når han satt i treet sammen med gaupa så levde jeg meg inn i boka. Men den var litt kjedelig i starten fordi jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Vis jeg kunne valgt ville jeg gitt 🎲 3

 483. Jeg likte boka veldig mye, den var spennende. Jeg likte når gaupa var der i treet med Niklas. Jeg synes synd på Niklas siden moren døde og beste vennen flytta. Jeg ville ambefalt andre å lese denne mellom 9-12. Terning kast 5.

 484. Denne boken passer for 9-12 år. Fordi den er litt skummel og trist. Selv likte jeg boken veldig godt. Jeg gir terning kast 4.

 485. Det kan være en fantasi bok jeg synes at den kanskje ikke min sjanger bok men den var morsom jeg kan anbefale den til 5,6 og 7 trinn. 🎲 3,5

 486. Boka handlet om Niklas som bodde på sommerhjell i piledalen.
  Moren var død, og hun bodde med bestemora.
  Niklas elsker og lage rampestreker så han slapp Bjellesauen Edith og lammene til naboen ut. Da løp dem inn i skogen. Men jegerne var ute også så han måtte prøve og få dem inn igjen. Kanskje dem allerede hadde finnet sauene. Men rovdyret var også ute i skogen…

  Jeg syntes boka var kul og spennende.
  terningskast 6/10

 487. Jeg likte denne boken det var helt min stil.
  Denne boken anbefales for 10-13 åringer.
  Jeg gir boka terningkast 5.
  Jeg ville lest resten av boka.
  Jeg likte at gaupa snakket til Niklas.

 488. Boka handler om en gutt som bor hos bestemoren fordi mora er død. En dag så slipper han ut sau og så kommer han på at det ikke er trygtda går han ut og prøver og lete etter sauen. Og da møter han noen som løper etter han så da klatret han opp i et tre for og hjemme seg.

  jeg gir denne boka terning kast 3 siden den var ikke så spenndene.

 489. Det handler om at det var en gutt som ble jaget av et vesen han måtte klatre opp i et tre.
  Boka var veldig spennende.
  Terning kast 6🎲

 490. Niklas bor på sommerhjelp i piledalen sammen med bestemoren, Alma.
  Moren er død og bestevennen lin har flyttet.
  Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauer Edith og lammene til naboen.
  Men det er et rovdyr løs og Niklas drar ut i skogen på natten.
  Helst vil han ut før jaktlaget og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.
  Jeg synes denne boka var litt kjedelig fordi morsomt i boka.
  Jeg gir terningskast 3.

 491. Jeg syntes den var spennende. Jeg har veldig lyst og lese hele boka. Det føltes ut som det var meg som ble jagd når dyret løp etter Niklas. Jeg syntes Fantasy passa bra som sjanger. Jeg ble litt sånn overasket når gaupen snakka. Jeg har veldig lyst og høre resten av det gaupa sier vis den sier noe mer.

  Jeg anbefaler denne boka for de som er: 10-13 og til de som liker Fantasi bøker.

  Jeg gir terning kast: 5,5

 492. Niklas bor på sommerhjelp i piledalen sammen med bestemoren, Alma.
  Moren er død og bestevennen lin har flyttet.
  Niklas finner på rampestreker, og en kveld slipper han ut bjellesauer Edith og lammene til naboen.
  Men det er et rovdyr løs og Niklas drar ut i skogen på natten.
  Helst vil han ut før jaktlaget og i hvert fall før rovdyret oppdager lammene.
  Jeg synes denne boka var litt kjedelig fordi morsomt i boka.
  Jeg gir terningskast 2.

 493. Jeg syntes boka var bra jeg likte hvordan den var skrevet jeg gir den terning kast 4️⃣

 494. Jeg synes denne boka hvar bra så langt. Jeg fikk lyst til å lese denne boka. Jeg likte når det hvar sånne skumle lyder inni teksten. Jeg synes den passer til9-13. Den får terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲😄😄😄👍🏻

 495. jeg synes det var spennende da han ble jagd gjennom skogen.
  jeg ble overasket da gaupen sa… tusen takk.
  terningkast 5.
  6-100000000000000000000000000000000 år

 496. Denne boka handler om en gutt som er hos bestemoren sin fordi moren er død han gikk ut i skogen og der så han to øyne som stirra på han, så han løp udyret løp etter han. Det er ganske mye mer men jeg likte boka godt jeg anbefaler den for barn 9—12 år jeg gir denne boka terningskast 5🎲🎲🎲

 497. Jeg syntes den var veldig spennende, fordi det var så veldig utfyllende tekst og det var masse skumle lyder og sånt. Jeg syntes det var en bra anmeldelse

 498. Jeg syntes den var veldig spennende, fordi det var så veldig utfyllende tekst og det var masse skumle lyder og sånt. Jeg syntes det var en bra anmeldelse.

 499. Den var skjempebra. Jeg ble ikke så frista til og lese boka men den forsiden, det var litt lite farge og sont. MEN det var et kult navn. Og det var veldig spennende og jeg skal helt klart skjøpe boka. Men jeg fikk ikke med meg alt. Jeg gir boka terningkast 🎲 4. For det bar en veldig spennende bok.

 500. Jeg syntes boka var kjempebra!!!!:) Den er kjempe spennende fordi det er som et mareritt som blir til virkelighet. Den starter veldig bra fordi du først tror at det skal handler om en vanlig gutt som må finne noen sauer, men så møter han et udyr som jakter på han. og så på slutten så møter han en gaupe som snakker, det kom så overraskende på meg at jeg holdt på å miste boka. Jeg anbefaler denne boka for 10-14 år gamle barn, men hvis du ikke liker fantasi skapninger eller fantasy bøker, ikke les denne boka!

 501. Boken handler om en gutt som heter Niklas som bor på sommerhjell i piledalen sammen med beste moren,alma. Moren er død.
  Det som skjedde var at en som hadde sluppet ut ut sauene og lammene og så skulle han ut for å finne de før rovdyra kommer.

  Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig og den var dårlig.
  Jeg ville gitt boka 2/10.

 502. Hei. Jeg likte ikke denne boken så godt, for att jeg ikke liker sånne natur å dyre bøker!!!
  jeg ville ikke lest denne boken.
  jeg gir denne boken terningkast 1🎲

 503. Den boka maretorn var bra synes jeg. Men den var lit gøy og lit kjedelig .Så jeg gir denne boka terning kast 6 🎲🎲🎲🎲🎲🎲.🕵🏿🔫

 504. den var spennende og jeg skjønte den heller ikke så masse.
  det jeg ikke forsto var at Niklas var en plass og plutselig en annen plass
  (terning kast 5) ¯\_(ಠ_ಠ)_/¯

 505. Jeg syntes boken var helt grei. Jeg syntes boken var litt vanskelig og forstå på starten men så begynte jeg og kjønne. Boken handler om at Niklas så to lys men det var ikke to ly set var to øyne og dyret løp etter han. Niklas trodde det var bjørn. Niklas måtte hjemme seg så han krabber unnder en busk, Niklas kunne ikke se udyret men han kunne lukte det. Men plutselig så han ikke udyre det var plutselig borte. Hvis jeg skulle gi denne boken terningkast ville jeg gitt en 3!👍🏻