Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Med beina på nakken

Arne Svingen Gyldendal 2015


Eirik liker ikke at faren hans kaller ham Johnny. Nå har faren dratt ham med til Berlin, der han må sitte i rullestolen sin og vente i en nedslitt leilighet mens faren leter etter penger, mat og jobb. Alt i et desperat forsøk på en ny start.

– Pappa?
Jeg roper ikke høyt. Men jeg er sikker på at jeg burde hørt den tunge pusten til pappa hvis han sov.
– Pappa?
Jeg får tak i rullestolen og balanserer meg ned i setet. Pappa er ikke på rommet sitt. Det skvulper i blæra, men dørstokken er fortsatt for høy, og det er veldig vanskelig å komme seg fra gangen og opp på doen med bare hendene. I stedet ruller jeg ut på kjøkkenet. Det står en tom flaske på benken. Jeg når den akkurat og trekker ned underbuksa. Det kommer ikke en dråpe utenfor. Orange forteller etiketten. Jeg klemmer flaska under den ene armen og ruller stolen mot vasken. Brus, juice og melk, jeg har balansert drikke i armhulen flere ganger. Men på dette kjøkkenet er det et søkk i gulvet. Flaska smetter ut av armgrepet, og innholdet flyter ut over meg. Huden min er vanntett, men det sildrer urin ned i setet og over underbuksa. Da jeg endelig kommer meg bort til vasken, er det nesten ingenting igjen i juiceflaska. Jeg
ser etter en klut eller noe papir jeg kan tørke med, men det er mye dette kjøkkenet mangler.

– Johnny!
Det er stemmen til pappa. Han kommer inn på kjøkkenet med en pose i hånda og stanser idet han får se meg.
– Har du miga på deg?
Jeg skjønner at det ser veldig sånn ut. Uansett rekker jeg ikke å forklare hvordan det henger sammen før pappa bærer meg inn på badet og dusjer meg i kaldtvann mens jeg sitter på gulvet. Jeg burde sikkert hatt såpe og sjampo, men jeg føler meg ganske ren og veldig kald mens jeg tørker meg med den skitne T-skjorta etterpå.

På kjøkkenbordet ligger det en pakke truser, en hammer og noen skrutrekkere. Pappa har også kjøpt tre T-skjorter med Harley-Davidson-merket på. En gang sa pappa at han skulle skaffe seg en motorsykkel med egen sidevogn til meg. Vi kunne dra hvor vi ville, og jeg skulle få vind i ansiktet hele tiden. Jeg tror til og med han kjøpte en hjelm til meg. Hvis noen sier til pappa at han ikke får lov til å kjøre, får han bare mer
lyst, og nå har vi Harley-Davidson-T-skjorter. Det er en bra start.

Pappas plastpose er helt tom nå. Har man lite penger, må man prioritere. Akkurat nå kom truser og T-skjorter foran såpe og frokost. Og håndklær og dopapir. Og vaskemiddel og klut. Jeg er sikker på at pappa har en liste der alle disse tingene står. Han stikker til meg en Snickers, så det med manglende frokost er ikke helt sant.

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 25-35.

496 anmeldelser av “Med beina på nakken

 1. Det var spennende fordi det var realistisk og dramatisk. Og jeg får sympati for Eirik/Johnny. Jeg likte delen hvor de stjal fra butikken.

 2. Arne Svingen er en språklig mester. Han inspirerer barn og unge til å lese, han skriver med et blomstrende språk og bøkene hans gir leseren noe å bryne seg på. Dette er bøker for de kresne, mine 6.klassinger elsker bøkene hans og jeg fryder meg over å få lese dem høyt!

 3. Det jeg skrev tidligere var egentlig ment til ormeegget, men jeg har lest hele beina på nakken og den er veldig bra.

 4. Jeg har lest hele boka fordi utdraget var bra. Hele boka er enda bedre. Det var noen som hadde skrevet at de lurte på hvorfor den het ormeegget. Hvis man leser hele boka får man svaret på det.

 5. Jeg likte veldig godt denne boka fordi den var spennende og hadde mange beskrivelser

 6. Jeg likte denne boken den var spennene hele tiden og forfatteren brukte mange beskrivelser, jeg får lyst til og lese hele boka. Det var mest spennene når pappaen til johnny kom inn med masse sår i ansikte.

 7. Jeg likte denne boken den var spennene hele tiden og forfatteren brukte mange beskrivelser, jeg får lyst til og lese hele boka. Det var mest spennene når pappaen til johnny kom inn med masse sår i ansikite.

 8. Her var det mye spennende vi ble servert. Mange ble nysgjerrige på historien og lurer på hvordan det vil gå med Eirik.

 9. Denne var veldig gøy, og spennande. Det blei veldig gøy på slutten. Eg har veldig lyst å lese vidare. Ein skala frå 1- 10: 10! Eg vil annbefale denne boka for dei som liker spenning og krimm.

 10. Det var mye spennende i boka. Når faren tar med gutten for å stjele i butikken, når naboungene ser inn vinduet og når gutten ikke får vite hvor faren har vært. Det er trist at de har så dårlig råd at gutten må tørke seg med den skitne t-skjorta. Mange fikk lyst til å lese resten av boka. Godt skrevet.

 11. Boka var spennende fordi det skjedde noe hele tida. Vi forsto ikke helt hvorfor de ulike tingene skjedde med Eirik og derfor ville vi lese videre for å finne det ut. Boka handlet om litt uvanlige ting som at faren fikk Eirik til å være med på å stjele. Vi blir trukket inn i fortellingen å derfor har vi lyst til å lese hele boka.

 12. Jeg synes den var spennende, morsom og bra. Jeg vil lese hele boka! 🙂 🙂

 13. veldig bra og spennende. Jeg får lyst til å lese hele boka. Jeg skjønner innholdet, og forstår hans situasjon.

 14. jeg syntes den var spennende og morsom og bra og jeg vil lese hele boka 🙂 🙂 🙂 😉 <3

 15. jeg synes den er veldig bra fordi den er spennene, bra og mye action. Har veldig lyst til å lese hele boka. Tommel opp.
  Andreas

 16. Dette var en bok som fenget. Vi får lyst til å vite mer. Den hadde gode beskrivelser og var veldig spennende. Vi likte ikke situasjonen med stjelingen, da vi tenker at dette kan være med på å påvirke andre negativt. Vi syntes synd på hovedpersonen, og fikk mange spørsmål for hvorfor han var i en slik situasjon. God avslutning.

 17. Boka Med beina på nakken handler om en gutt som heter Eirik. Han sitter i rullestol og har det ikke så bra. Han drar sammen med faren til Berlin for å få en ny start. Sjangeren i boka er DRAMA.

  Vi mener at boka er veldig spennende og har handlinger og beskrivelser som er lette og forstå.
  Vi synes den delen da faren stjeler og putter ting under t-skjorta til Eirik var spennende fordi det var overraskende at faren får Eirik med på å stjele.
  Det var spennende på slutten når Eirik skulle legge seg og faren kom hjem med sår, høyre øre var rødt og leppa var sprukket.
  Vi mislikte boka da de brukte stygt språkbruk.

  Eirik: Eirik er en gutt som er ganske rolig. Han tenker smart. Han har vanskeligheter for å få seg venner.

  Pappa: Han er en pappa som er glad i sønnen sin. Faren har dårlig med penger.Han er en syv sover. Vi synes han er brutal. Han virker tøff.

  Vi synes at boka er lik det som kan skje i virkeligheten.
  Boka slutter VELDIG spennende og det var en uventet slutt.
  Vi har lyst til å lese hele boka. Vi fikk også lyst til å lese mer om hva som skjedde med faren. Teksten var lett å lese.

  Det beste var at det var mye gode beskrivelse og mye spenning.
  Faren oppførsel irriterte oss. Ja andre bør lese den! Nei, denne boka synes vi ikke bør være superfinalist, men det var en bra bok.

 18. Boken starter med at Eirik og faren har flyttet til Berlin og skal prøve å få en ny start. Men det går tydeligvis dårlig og faren får Eirik med seg for å stjele. Det syntes jeg var litt dumt fordi man starter liksom litt for brått, og jeg syntes ikke at jeg fikk kjenne Eirik og faren så mye. Men jeg syntes boken var ganske bra og jeg gir den 7/10.

 19. Jeg syntes at denne boken var kjempe spennende jeg fikk veldig lyst til å lese den, fordi at den var godt beskrevet og var lit skummel-spennende og det liker jeg. Jeg har veldig lyst til å lese hele boken. Det var veldig skummelt og spennende da faren kom hjem med sår og rødt øye, fordi det ble så bra beskrevet men det ble ikke for mye beskrevet. Jeg anbefaler å lese denne boken og anbefaler den for de som er 10-13 år. Jeg fikk liksom en film i hodet om hvordan det var for Eirik (Jhonny).

 20. jeg syntes at boken var gøy og spennende og den hadde veldig gode beskrivelser. Det var dumt at vi ikke fikk lese hele boken fordi den var så gøy!!!!! 😉

 21. Jeg likte boken veldig godt fordi forfatteren har beskrevet veldig godt huset, stedet de er på og faren. Det jeg ikke likte så veldig godt var at faren kom hjem med masse sår i fjeset fordi jonnhy fortjener ikke å ha en sånn pappa

 22. Vurdering: SUPER
  litt for mange detaljer Litt ekkelt (tissing) trist positivt med mange rare uttrykk dramatisk trist, men veldig lærerikt!!

 23. Jeg ble engarsjert i boka og jeg syntes synd på den gutten som ble tatt med på og stjele av pappaen sin.Jeg liker egentlig ikke sjangeren men denne boka var utrolig bra jeg anbefaler og lese den det er en veldig kul bok.

 24. this book is a «must reader»
  this is maybe the best of all time and wilt chamberlain scored 100 points VS the Boston celtics!

 25. Dårlig
  1 mangler humor
  2 lit trist for du vet
  3mangler humor

 26. Vi likte godt at pappaen hadde skadet seg, og at han kalte Eirik for Johnny.
  Det gjorde inntrykk på oss at Eirik satt i rullestol.

 27. Jeg syntes boken var passe bra. Jeg har lest flere av bøkene til Arne Svingen som jeg har syntes vært MYE bedre. Det var bra at han fortalte mange detaljer, og var bedre på noen punkter enn andre. Utgangspunktet var bra : en gutt som sitter i rullestol og har en far som har problemer økonomisk, at Eirik sitter i rullestol gjør situasjonen verre og mer spennende, men utdraget traff ikke meg helt. Det kan hende at selve boka i alt er bedre en bare utdraget, noe jeg også tror. Derfor vil jeg lese hele boka allikevel! Kanskje den er bedre enn jeg tror?

 28. Boka var bra og spennenede.
  Likte godt da han var alene hjemme.
  Å jeg likte godt når han var i butikken.
  synnes det var dumt at de stoppa akkurat når det var mest spennende.
  Jeg gir boka terningkast 5.

 29. jeg syns boken var super! Forfatteren beskriver godt hvordan han har det. Jeg vil anbefale boken for alle som liker drama og spenning. Jeg gir boken 6 av 6

 30. den var bra og spennenede.
  Likte godt da han var alene hjemme.
  Å jeg likte godt når han var i butikken.
  synnes det var dumt at de stoppa akkurat når det var mest spennende.
  jeg gir boka terningkast 5.

 31. jeg syns boken var super! Han beskriver godt hvordan han har det. Jeg vil anbefale boken for alle som liker drama ogspenning. Jeg gir boken 6 av 6

 32. kjempe bra bok!
  Den har en stor innlevelse sånt man føler at man er der. håper det kommer en film.
  Det er liksom uforklarlig god. Men jeg kan si såpas at dette er en vinner!!!!!
  Historien virker ekte!

 33. jeg synes denne boken var bra fordi den handlet om en handicappet gutt som hadde en far som var tyv.Den var spennende fordi han måtte stjele varer.Jeg vil lese hele boka!
  Jeg gir denne boken 5 av 6

 34. Jeg synes at Med Beina På Nakken er en Super bok. Beste delen var når gutten og pappa sin stjal fra butikken. Det var osåg veldig spennende når pappa var banket opp når han kom tilbake.

 35. likte den, men litt kjedelig. Spennende fordi det var en tyv, trist med erik som satt i rullestol. faren var dum. kjedelig. spennende, men litt kjedelig. dårlig og liter spenning. boka var ok, men litt kjedelig

 36. Dette var en spennende bok. Liker måten forfatteren skriver på.

 37. Vi synes denne boka var veldig bra, og har lyst å lese hele boka 🙂

 38. Jeg likte den fordi den var veldig spennende og jeg klarte ikke å ta den vekk jeg lyver ikke jeg leser dEn nå

 39. Noen av oss synes boka var spennende og noen kjedelig.
  Vi synes synd på gutten og litt på pappaen også. De har det sikkert ikke så lett.

 40. BOKMELDING
  Med beina på nakken

  Innleing
  Boka handla om Erik og faren hans.
  Dei har flytta til Berlin.
  Erik er den som sitter i rullestolen.
  Boka har sjangeren drama.

  Oplevelser og vurdering
  Eg tykte boka var litt kjedelege for at mannen snakka så lavt.
  Boka er lett å lese seg inn i.
  Boka var sånn passe bra fordi han var litt kjedelege.
  Boka slutta forventa for meg.

  Avslutning og oppsummering
  Det beste med boka var slutten.
  Svakheten var at han mannen snakka så lavt.
  Det irriterande var at han snakka lavt.
  Ja, andre kan lese denne og den passer til dei som er 9 – 12 år.
  Nei, eg syns at boka skal ikkje vere medlem i superfinalen.

 41. Den var spennende. Det var spennende å høre om hovedpersonens triste liv. Vi får veldig lyst til å lese videre, slik at vi får vite hvordan det går videre. Hvilke hemmelige heter skjuler faren.
  Jeg kommer til og stemme bra! men tittelen passer ikke til utdraget.

 42. Jeg synes utdraget var supert det var veldig spennende og likte at faren til Eirik var så dyster. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boken. hilsen Christoffer.

  Haakon: Jeg syntes utdraget var bra fordi det var noen ganger veldig spennende. Men jeg syntes også ganske synd på Eirik fordi de har ikke så mye penger, må stjele fra butikker, på faren fordi han har skadet seg så mye og på Eirik fordi han kaller Eirik for Johnny. Jeg syntes også at forfatteren kunne beskrevet litt mer for eksempel hvordan huset så ut og hvordan det var i bakhagen. Jeg likte ikke boka så godt fordi faren banna. Jeg syntes utdraget var bra.

 43. Dina: den var spesiell og spennende fordi jeg ikke skjønte hvor faren hadde vært, jeg ble veldig nysgjerrig på å lese resten, men mest av alt så var den bra fordi den bare var det. og jeg har ikke en ordentlig forklaring.
  Gunhild: den var rar. Jeg syntes den var litt ekkel, fordi jeg liker ikke sår, jeg hadde ikke likt viss faren min kom hjem med sår. Jeg lurer på hvordan det går med faren. Det er teit at de stjeler.

 44. Tuva: Litt av en far han Eirik hadde som stjeler og havner i slåsskamper. Jeg syns dette utdraget var litt på siste side. Kult, morsomt og litt rart at faren til Eirik kaller han Jonny. Det er teit at noen foreldre lærer barna sine å stjele.

  Julie: jeg syntes boka var veldig spennende.
  jeg likte veldig godt at det var veldig bra beskrivelser.
  jeg syntes synd på Eirik fordi an har den pappaen sin.
  jeg vil veldig gjerne lese hele boka. 🙂 🙂 🙂 🙂 :).

 45. boka var bra.
  Tittelen passa ikke helt til utdraget.
  Utdraget var litt trist.
  vi syns synd på han som satt i rullestol
  vi syntes at teksten var satt opp på en fin måte.
  det var veldig dumt av pappaen å stjele,
  Fordi man skal ikke lære barn å stjele.

 46. Andreas: Jeg synes det var en spennende og trist. Jeg likte ikke første side/s.75 Når han sa: Jeg når den akkurat o.s.v.

  Martinius: Utdraget var veldig bra fordi alt var så spennende og det ga meg en anspent følelse. Jeg syntes også at faren var så ekstremt mystisk. Min anbefaling var SUPERRRRR!!!!!!!!!!! =-) =-) =-)

 47. jeg begynte å kjede meg litt det skjedde lite.
  Hilsen Johan camilo.

 48. Jeg synes utdraget var trist. Jeg likte ikke godt utdraget. Jeg fikk ikke lyst til å lese hele boka.

 49. Elias:
  jeg synes at utdraget er litt trist fordi det høres ut som at han bare vill komme nærmere faren sin men faren hans vill ikke. men jeg synes også at han beskriver ganske bra sånn som når han sa at hjertet hans slår ganske fort.
  Synnøve:
  jeg synes utdraget var litt kjedelig på starten men så ble det gøyere på slutten. men jeg synes de burde fortelle mer om pappaen. jeg synes det var litt skummelt at pappaen hadde to store sår, buler ut på steder det ikke pleier og høyre øye er rødt. Og leppa er sprukket. jeg synes pappaen burde si litt mer jeg synes litt synd på Erik. jeg synes det var litt skummelt at faren stjal mat og ting han trengte. jeg får lyst til å lese hele boka

 50. Jeg likte godt da han lensa i flaska og så fikk han den over seg.
  Jeg likte ikke da de tok alt det såpa og sånt for det er stjeling.
  Jeg synes at slutten var dårlig og bra.
  Dårlig fordi han ble slått ned og skadet og bra fordi han gutten begynte og legge seg.
  Av Bent.

  Det var bra beskrivelser.
  Det var litt teit når pappaen bannet, selv om det bare var noen ganger.
  Jeg begynte å lure på hvorfor pappaen hadde så mange sår i ansiktet og hvorfor han ikke ville snakke om det.
  Jeg har litt lyst til å lese resten, men ikke så veldig.
  Av Tobias.

  Av Tobias og Bent!!

 51. jeg synes at den var trist, spennene og rar.
  den var trist fordi han satt i en rullestol.
  den var spennene fordi jeg lurte på hva som kommer til å skje med faren hans, han kom jo hjem med skader. jeg ville gitt boka en åtter. jeg har lyst til å se hva som kommer til å skje videre i boka. jeg vil lese hele boka. jeg synes at forfatteren skulle beskrevet litt mer om personene. HILSEN OSS!!!

 52. Det var spennende fordi jeg lurte på hvordan de skulle klare seg. Fordi Eirik\Johnny satt i rullestol. Det var spennende da hun kassadama skulle ringe vaktene men så gikk de. Jeg syns boka hadde bra og mye beskrivelse. Jeg syns det var spennende da pappaen hadde sår i ansiktet. Utdraget var kult. Det så ut som utdraget hadde mer action i seg. Men jeg har lyst til å lese resten.

 53. jeg syntes at boka ikke er så bra jeg er ikke så glad i drama og jeg syntes at utdraget ikke er så spennende så syntes jeg det var gøy på side 78og79

 54. jeg syntes ikke utraget var så veldig bra fordi noen av setningene var litt rare.

 55. Vår vurdering ble Bra 10 stemmer, med 7 stemmer over det og 7 stemmer under det.
  Egne elevanmeldelser.

 56. Jeg fikk ikke lyst til å lese hele boka fordi jeg synes ikke det skjedde så mye spennende.

 57. Jeg syntes at dette utdraget var veldig spennende og den ble bare mer og mer spennende for hver ting som skjedde. Utdraget ble fra et lite ? til et stort ? . Og da fikk jeg mer og mer lyst til å lese hele boka. Helt fra at gutten satt i rullestol til at faren kom hjem og var banket opp, vet forfatteren virkelig hvordan man bygger opp spenningen. Jeg likte utdraget fordi det ble skrevet om mange blandede følelser. Den var til og med veldig ulik mange andre bøker.Den var intens komisk, farefull og mye annet. Alle disse metaforene gjorde boka ekstra spesiell. Jeg lurte litt på hvor moren var i bildet, men det gjorde den ikke mindre spennende. Tusen takk

 58. jeg synes boka var utrolig intens og spennende jeg elsker måten boka er skrevet boka var full av innlevelse og jeg levde meg inn i boka og tenk hvor forferdelig det må være å sitte i rullestol og ikke gjøre noen ting ikke en gang gå på do alene det gikk fra et lite spørsmåltegn til et stort spørsmåltegn jeg lurer veldig på hvorfor faren har så mange store sår i fjeset den absolutt beste boka til nå jeg stemmer super

 59. Boka var morsom og litt spennende mot slutten. Det var artige ting som skjedde med hovedpersonen. Vi lurer litt på hva som skjer videre.

 60. Det handler om ein pappa og ein gut og faren skal skaffe pengar og få jobb i Berlin.
  det var ein gut som heit Eirik og faren kalla han Jonny.
  sjanglar var Drama.
  Eg tykte boka var bre fordi det var spenning i boka .
  Boka var let å leve seg inn i.
  Boka var spennene, for det var lit for di det faren var i slåsskamp.
  Eg får veldig lyst til å lese mer.
  Det beste med boka var når barna lekte og sog guten.
  Svakheten er at guten sit i rullestol.
  Ja andre bør lese den.
  Den passer til på vår alder.
  Ja den bør vere med i super finalen.

 61. BOKMELDING
  Med beina på nakken

  1) Boka handler om: en gutt og faren hans, som reiser til Berlin, og de er fattige fordi faren ikke har jobb. Og faren stjeler i butikker og gutten må være med.
  2) Gutten heter Erik, og han sitter i rullestol han vet ikke hva faren gjør på kveld. Og han har noe på gang sier faren. Han leter etter penger, mat og jobb
  3) Boken er drama
  4) Det var en rar bok, fordi boka het «Med beina på nakken»

 62. Boka handlar om at faren slåst for pengar.
  Det handlar mest om faren og sonen som har hemmelegheiter for kvarandre.
  Det er ei dramabok.
  Eg syntes den var kul, sidan sonen prøvde og finne ut kva jobb faren har.
  Den var lett å leve seg inn i.
  Eg syntes den var spennande og skummel, fordi faren hadde ein hemmelig jobb.
  Slutten var uventa.
  Eg fekk lyst til og lese meir.
  Det beste med teksten var at faren hadde ein hemmelegheit.
  Eg syntes at den ikkje hadde nokon svakhet.
  Den passer for dei som liker drama.
  Den burde vere med i superfinalen. 
  🙂

 63. Bokmelding
  Boka handlar om ein gut i rullestol og faren hans og dei bur i ein falle ferdig leilegheit og faren hans prøver å få jobb.
  Guten i rullestolen og faren han er dei viktikas personene.
  Sjangeren er drama.
  Det var spenane om dei blir tatt av skjelling litt tirst for dei hadde så dårlig rå.
  Litt sånn passe.
  Spenane og litt trist
  Brått og uventa.
  At den begynte bra.
  Det bli litt kjedelig inne mellom.
  Ja eg vil at andre skal lese den.
  Eg trur den passer til folk som liker drama.
  Ja , det synes eg.

 64. Eirik og faren er fattige og bur i en dårlig leilighet. Eirik går i rullestol og er lamma i beine.

  Sjangeren er Drama.

  Eg synes boka var passe bra fordi sønnen var lamma i beine.

  Slutten var uventa.

  Det beste med teksten er at de ville ha en motorsykkel.
  Svakheten til teksten er at sønnan hadde miga på seg og det irriterte meg.

  Boka passer 7-9 åringar

 65. Bokmelding
  Boka handler om to personer som stjel for dei er så fattige.
  Dei viktigaste personane er Erik og faren.
  Boka tilhøyrer sjangeren drama.
  Eg synes boka var super fordi den er trist og spennande
  Boka ver litt vanskeleg å leve seg inn i.
  Boka var trist og spennande fordi dei er så fattige og dei stjel og når faren kom heim skada i ansiktet.
  Boka var uventet i sluten
  Eg får lyst til å lese meir
  Det beste med boka var at det er så spennande
  Det eg ikkje likte med den var at det stod litt vanskelege ord i teksten
  Andre bør lese denne bok og eg synest boka passer for barn
  Eg synest boka skal kome i superfinalist på boklslukarprisen.

 66. Med beina på nakken

  Boka handler om en Far og en Sønn som er fattige.
  Sønnen bruker rullestol.
  Faren prøver å finne seg jobb.
  Dei viktigaste personane som er med i boka er Guten og Faren.
  Sjangeren til boka passar bra, sjangeren er drama.
  Eg synes boka var litt spennande og trist fordi dei stelte i butikken, dei var så fattige og faren måtte krige.

 67. Bokmelding
  Boken handler om Eirik og hans far som har flyttet til Berlin, en dag stjal de fra butikken, det gikk bra. En kveld gikk hans far ut og kom hjem med blå merker.
  De to viktigste personene er Eirik og hans far.
  Boken tilhører sjangeren Drama.

  Jeg synes boken var spennende, fordi en kveld gikk faren hans ut og havna i slåsskamp, boken var også litt trist, fordi de var fattige og faren hans stjal fra butikken.
  Boken var ikke vanskelig å leve seg inn i.
  Boken var spennende, fordi en kveld gikk faren hans ut og havna i slåss kamp.
  Slutten var uventa og jeg for lyst til å lese han.

  Det beste med teksten var at den var spennende og uventa.
  Svakheten med teksten er at det var litt lite beskrivelse,
  Det var ikke noe som irriterte meg i boken.
  Andre bør lese han, fordi den var spennende, kul, trist og litt skummel.
  Den passer 7-10 år og for dem som liker å lese bøker.
  Den burde være super finalist i bokslukerprisen.

 68. BOKANMELDING
  Boka handlar om ein gut og ein far som ikkje har så menge pengar og må derfor stele. Dei viktigaste personane som er med er guten og faren. Boka tilhøyrar sjangeren «Drama».
  Eg synest boka var passe bra fordi det var ekkelt når han mista urinen på seg. Men det var litt gøy at varen var sur fordi det hjelpte litt på spenninga. Boka gjekk ann og leve seg inn i men det var ikkje så lett fordi denne boka var ikkje heilt passende for meg.
  Boka var litt spenndanes men meir irriterande og ekkel. Eg syntes det var spenndanes då dei måtte stele og fordi faren var så sur og når faren kom inn i rommet etter at han kanskje har vore i slåsskamp. Boka var irriterande fordi det var liksom mest om ein gut som sit på rommet. Eg syntes det var ekkelt når han mista urinen.
  Det slutta midt mellom forventa og brått og uventa. Eg kunne ha lest meir men dette er ikkje min favoritt. Det beste med teksten var at det var litt spenndanes når dei stal. Svakheten til teksten var at guten liksom bare satt på rommet sitt eller var i leiligheten heile veien.
  Det spørs om andre vil lese den, spørs hvilke bøker Dei liker å lese. Eg trur denne boka passer for barn mellom 9 og 12 år. Eg synest ikkje at denne boka skal få være med i superfinalen fordi denne boka var ikkje heilt meg. Men boka kunne kanskje hoppa opp til stemma bra vis det ikkje hadde våre med det der med urinen. Boka burde ha vore litt meir spenndanes, eg har lest bere bøker enn dette.
  Detter det eg tykkjer om boka «med beina på nakken».

 69. Bokmelding

  Boka handlar om ein far og ein gutt.
  Gutten sitter i rullestol, og han må bruke flaske for å gå på do, for den er lit høgt oppe.
  Dei viktigaste personane som er med er faren og gutten.
  Boka tilhører sjangeren DRAMA.
  Boka var lett og leve seg inn i.
  Eg synest at boka var spennande i starten og slutten.
  Når teksten slutta så synest eg at den slutta lit bråt.
  Eg får lyst til å lese vidare.
  Det beste med teksten var at den var lit spennande, og at når faren kom hjem trur eg at han har våre i ein slåss kamp.
  Det som iriterte meg var at når faren kom hjem, så trur eg at han har våre i ein slåss kamp.
  Andre bør lese den, og den kan passe for mange.
  Ja, den burde vera med i superfinalist på bokslukerprisen.
  Eg ville ha git boka stemme veldikt bra eller supert.

 70. Bokmelding
  Boka handlar om Eirik og faren som flytter til ein nedslite leilegheit i Berlin for å tene pengar.
  Hovudpersonane er Eirik som sitter i rullestol og faren som prøver å tene pengar.
  Boka tilhøyrar sjangeren drama.
  Eg likte boka fordi den var spennande og at faren prøver å skaffe jobb og kjem heim med masse sår.
  Boka var veldig lett å leve seg inn i.
  Boka var veldig spennande fordi dei stel frå butikken og at faren går ut om kvelden og kjem heim med mange sår.
  Teksten sluttar med spenning og eg får lyst til å lese vidare.
  Det beste med teksten er at det mykje spenning.
  Eg liker ikkje at teksten slutter med spenning fordi da vil du bare lese eit til.
  Eg synes andre bør lese den og den passer for folk som liker spenning.
  Eg synes boka bør vere superfinalist.

 71. BOKMELDING
  MED BEINA PÅ NAKKEN

  Boka «Med beina på nakken» handlar om ein far som vil gjøre det beste for sonen sin. Dei har lite pengar, og er nødt til å stele. Faren har visst også blitt nødt til å slåss for pengar.

  Eg har skjønt at faren og sonen Eirik/Johnny (han sitter i rullestoll) har hovud rolla.

  Denne boka har sjangeren drama. Dei meiner altså familie drama.

  Eg syntes boka er sånn midt i mellom dårleg og passe bra, grunnen til det er at eg rett og slett ikkje er så veldig glad i sjangeren familie drama, men den var fremdeles litt kjekk.

  Det var litt vanskelig å leve seg inni heilt i begynnelsen, men etter kvart blei det lettare.

  Boka kunne vore litt meir spennande, for meg var alt som forventa.

  Slutten kunne vore mindre forventa som for eksempel at faren hadde gått inn eit vindaug til badet.

  Eg ville ikkje lest meir av den boka.
  Eg syntes det var godt samhald mellom far og son.

  Eg syntes heile utdraget var som forventa, at det irriterte meg.

  For og være ærleg så syntes eg ikkje at andre bør lese boka, for den var ikkje særleg kjekk.

  Eg syntes ikkje denne boka bør være ein superfinalist i boksluker prisen.

 72. Bokmelding
  Boka handlar om ein gutt som sitter i rullestol, og så bur han i Berlin i lag med faren hans.
  Eirik og faren er dei viktigaste personane i boka.
  Boka tilhører sjangeren drama.
  Eg syns boka var spennande fordi i slutten kom faren heim og då var han skada i fjeset.
  Boka var kanskje litt lett å leve seg inn i.
  Boka var spennande og trist fordi dei var så fattige og spennande fordi dei stjeler og i slutten når faren kom heim var han skada.
  Slutten enda brått og uventa.
  Ja, eg får lyst til og lese meir.
  Det beste med boka var slutten.
  Svakheten med boka var at dei var fattige og begynnelsen når han måtte på do, for det fekk meg og til å måtte gå litt på do.
  Ja, andre burde lese den og eg syns denne boka fortjener å vere med i superfinalist i bokslukerprisen.

 73. Bokmeldinga for : Med beina på nakken.
  Boka handlar om ein gut og far hans. I slutten, når faren kjem heim, såg det ut som om han hadde slåst med nokon. Guten heiter Eirik, men faren kallar han Johnny. Faren kalles for pappa. Boka er ein drama bok.

  Eg tykkjer at boka er passe bra. Fordi at den vart litt kjedeleg og at faren stjal nokre ting, og betalte ein eller to ting. Faren ville jo gjere alt for at sønnen skulle få det godt. Det syns eg også bra. Derfor gjer eg stemma passe bra.
  Boka vart ikkje så lett å leve seg inni. Man må jo tenke oss at vi er på den plassen kor dei er. Og korleis guten tenkte og far hans tenkte. Boka vart litt spennande. Det vart også litt trist at guten ikkje kunne gå og at far hans stjal. Det vart litt som forventa fordi :
  Far til sønnen sa at han skulle ut å gjere noko, og kom tilbake, og da verka det som om han var sur. Faren er ganske feig fordi han ikkje klarer å seie til sønnen kva han gjorde.

  Det beste med teksten var at faren ville gjort alt for at sønnen skulle ha det bra. Boka er ei bok som eg tykkjer kunne vert litt meir spennande i forhold til bilete og begynnelsen. Svakheten var at faren ikkje ville fortelle kva han gjorde. Eg tykkjer at alle kan lese denne boka, for den vart litt spennande. Eg tykkjer at denne boka ikkje skal være med som superfinalist i bokslukarprisen. For det er nokon andre som vart meir spennande enn denne boka her.
  Det er det eg syns om boka : med beina på nakken

 74. Bok melding
  Boka handler om ein gut som sitt i ein rullestol og faren prøver og få pengar.
  Guten heitar Eirik og faren heitar Jhonny, dei er kun to i familien.
  Dei flytta til Berlin for å få eit betre liv, dei har nesten ingenting pengar for dei er fattige.
  Denne boka tilhører «drama».
  Eg tykte boka var spenndane og eg vil gjerne lese meir.
  Denne boka var lett og leve seg inn i, den handler litt om korleis folk har det i virkeligheten.
  Boka var perfekt for meg, bitte litt små skummelt men det er jo det som gjer boka bra.
  Den slutta forventa, men den var kjekk for det.
  Det beste med teksten er at det handla om familien og at de er fattige men alt var jo bra da.
  Folk bør lese den, vartfall vist de liker litt skumle og spenndane bøker. Denne boka passer for folk frå 10 til 13 år.
  Denne boka bør vere i superfinalist.

 75. Bokmelding
  Boka handlar om en gut i rullestol og en mann.
  Eirik og pappa er dei viktigaste personane.
  Boka til høyrar sjangeren drama.

  Boka var litt kjedeleg fordi det kjede ingenting spennande.
  Det var vanskeleg å leve inn i boka.
  Boka var ikkje særleg trist, skummel, spennande, eller koselig den hadde liksom lit lite handling.
  Teksta slutta forventa , men eg får litt lyst til å lese vidare fordi kven sloss han med da?
  Det beste var at faren kom heim skada.
  Det er en bok som er gøy for nokon kjedeleg for andre.
  Den har ikkje særleg en svakhet.
  Den passar for barn frå 9 til 12.
  Eg synest den bør være superfinalist.

 76. Denne boka handlar om ein gut (Eirik) og faren.

  Eirik er ein gut på 11 år og sitter i rullestol. Faren er kriminell. Han stjeler, sloss for pengar og mykje meir.

  Denne boka har sjangeren drama som handlar om familie eller teater.
  Eg syntes denne boka var bra. Fordi den var spennande ,trist og litt skummel.
  Tre ting eg liker ganske bra.
  Denne boka var lett og leve seg inn i, og eg fikk lyst til og lese meir.
  Det beste med teksten var då Eirik og faren stjal frå butikken og heldt på og bli ferska.
  Det som irriterte meg var at denne boka var litt ekkel.
  Eg syntes denne boka er bra og bør lesast av mange.
  Denne boka fortjener og være med i superfinalen

 77. Det var ganske lite drama her men boka var ganske så spennandes.
  Var ikkje akkurat kva eg hadde forventa meg. Men likte boka ganske godt

 78. Den var veldig bra skrevet av forfatteren: Arne Svingen.
  Jeg har så lyst til å lese mer og finne mer ut om bøkene hans.
  Den beste boka jeg har lest til nå.
  Jeg likte absolutt alt han hadde skrevet.

 79. Klassen synes at boken høres spennende ut. Det skjedde veldig mye som de ønsker å vite mer om. Liker at det er mange detaljer i teksten.
  Hilsen Marie i 6.- Mars

 80. Boken handler om Eirik som sitter i rullestol og har en fattig far. De har dratt til Berlin for å få en ny start. Med beina på nakken er en dramabok skrevet av Arne Svingen.

  Dette er en spennende tekst. Jeg skjønner fort at Eirik og faren ikke har det så lett. Eirik sitter i rullestol og er avhengig av hjelp., og faren har ikke jobb og heller ikke penger. Eirik snakker om ting i leiligheten som de mangler, klut, papir, såpe og sjampo. Det er ting jeg forventer at vi har hjemme. teksten er lett å leve seg inn i, fordi jeg synes synd på Eirik. Temaet i boken er viktig fordi alle har ikke like mange penger og har ikke råd til alt.

  Teksten starter rett inn i handlingen og griper meg med en gang. jeg skjønner at Eirik er alene og trenger hjelp av pappaen sin. Siden faren gjør ting som ikke er greit, var ikke slutten uventet. Jeg blir veldig nysgjerrig på hva som skjer videre og hvordan det går med begge to.

  Jeg synes dette er en bra tekst, og jeg har lyst til å lese hele boken. Teksten beskriver veldig godt hvordan Eirik har det. Andre bør lese denne boken fordi man bør tenke over at alle ikke er like heldige.
  Jeg synes denne boken fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 81. Den var gøy. Den var spennende. Det var gøy at han pissa i flaska og at flaska veltet i fanget hans. Det var spennende at de stjal. Jeg trodde at butikkdama skulle oppdage de.

 82. Det var spennende, Det var greit språkbruk. Lurer på hva som har skjedd med pappaen.
  Jeg likte ikke at pappaen stjal og la det i genseren til gutten. Den passer til 5-7 klasse.
  Men den var ikke så morsom.

 83. 1:Spennende at faren tok med ungen til Berlin.

  2:Spennende/Morsomt at de stjeler mat fra Butikken.

  3:Morsomt at han pissa i flaska med etiketten «Orange«

  4:Litt rart at faren kom tilbake med sår i ansiktet.

  5:Rart at kassadama ville se under jakka til gutten.

  Passer for?: Jeg synes boka passer for Barn og Ungdom. Alder: 9-13

 84. Det var en bra bok, men den var lit rar. ikke den beste boka jeg har lest. det var rart at det var drama bok. det var kult at mannen ble banket opp

 85. Det var fint språk bruk. og den var ganske spennende og morsom. Den passa for 5 til 7 .klasse. Det var litt rart for de stjal i butikken. Jeg hadde trodd at det skulle blitt oppdaget. Det var litt ekkelt da faren ble slått da Johnny ikke hadde sovnet.

 86. Erling: den var bra. Eirik (Johnny) var rar. faren var kul. jeg vil lese boka. Banning er ikke bra!!!!
  Ørjan: den var litt bra. det er ikke bra å stjele!! boken passer til 5-7 klasse. det var litt banning. jeg vil lese boka.

 87. Jeg syntes boka var spennende og morsom. Det er morsomt at faren hans kaller ham Johnny. Det var spennende da faren kom hjem med masse sår i ansiktet og når han hørte det var noen utenfor. Jeg trodde de skulle bli oppdaget når de stjal fra supermarkedet. Jeg syntes boka passer for de mellom 10-14 år. Jeg har lyst til å lese boka.

 88. Jeg likte boka kunne ha lest den. Den boka passer for alderen 10 til 13 år. det var gøy at han faren tok ting fra butikken i genseren til gutten o han sa at han fikk vondt av barberblad. De hadde sånne barnevennlig ord. Og jeg synes litt synd på gutten at han sitter i rullestol.

 89. 1:Spennende at faren tok med ungen til Berlin.

  2:Spennende/Morsomt at de stjeler mat fra Butikken.

  3:Morsomt at han pissa i flaska med etiketten «Orange«

  4:Litt rart at faren kom tilbake med sår i ansiktet.

  5:Rart at kassadama ville se under jakka til gutten.

  Passer for?: Jeg synes boka passer for Barn og Ungdom. Alder: 9-13

 90. Jeg synes at boka var spennende. Boka synes jeg er for ungdom på grunn av språket og av at de drev å stjal og sånn. Jeg synes at boka ikke var så bra, men det er sikkert mange andre folk som synes det. Boka passer best til gutter. Men jeg vil gjerne lese resten.

 91. Jeg syns at det er litt stygt med banning i boka.
  Jeg vil lese boka.
  Jeg syns boka var spennende: fordi pappaen skadet seg og lurer på hva som skjer.
  Det var nok litt kjedelig å sitte i rullestol.
  Jeg har vært i Berlin.

 92. Veldig spennende! Man hører i teksten at de er litt fattige. Derfor må de stjele mat på butikken. Passer for ungdom. Burde ikke stått under drama

 93. Med beina på nakken

  Boken handler om en gutt som sitter i rullestol og faren hans, sjangeren til boken er drama.

  boken minner om et parr filmer jeg har sett som handler om livet til barn og hvor vanskelig det egentlig kan være.

  Teksten var godt beskrevet, men kunne fått fram flere følelser.

  jeg synes at teksten var ganske kjedelig og det var en rar handlig.

  Det var ikke lett å leve seg inn i teksten fordi det har ikke skjed meg.

  Teksten kommer ganske brått in i en vanskelig fortellig og derfor er det ikke lett å forstå hva som skjer.

  Det overasker meg at faren ikke er noe omsårgsfull.

  Jeg synes at personene er merkelige, men samtidig morsome fordi de har rare personligheter.

  Jeg får ikke så lyst til å lese mer fordi jeg synes at teksten er ganske kjedelig.

  Jeg synes at teksten rett og slett var dårlig og kjedelig.

  Siden jeg synes at teksten ikke var noe bra kann jeg ikke anbefalle denne. Boken fortjener ikke å være med i superfinalen.

 94. Med Bena På Nakken

  1. Teksten handler om en lam gutt og faren hans. For og overleve må de stjele, og de bor i Belgia og sjangeren er drama.
  2. Handlingen er ikke så lett og leve seg inn i fordi de er i Belgia, de stjeler og de har ikke så mange penger
  3. Tekstens svakhet er at den ikke er så morsom.

 95. Teksten handler om en lam gutt som heter Eirik og pappaen hans som nesten ikke har noen penger. En dag drar de til butikken og stjel blandt annet: kluter, vaskemidler, barberhøvler…. Samme dag drar pappaen ut og kommer ikke før sent, når han kommer er ansiktet hovent og han har to store sår og leppen har sprukket men han sier ikke hva som har kjedd. Det er snakk om sjangeren drama. Nei den minner meg ikke om en annen bok jeg har lest eller film jeg har sett.

  Nei, den er ikke så veldig så veldig lett å leve seg inn i før slutten så……..

  Teksten sluttet virkelig ikke som forventet.

  Jeg får litt lyst til å lese mer når det lissom slutter med at faren er banka opp…..

  Neeei det var ikke så veldig vanskelig å legge den fra seg.

  Ja den er egentlig lett å lese.

  Ja den griper mest tak imeg på slutten.

  Det best med teksten er nok at er nok at pappaen ti Eirik er litt bad-ass.

  Tekstens svakhat er nok at Eirik sitter i rullestol, tdet som irriterte meg var at Eirik sitter i rullestol for det hadde vært litt mer spenning om han ikke gjordet det.

  Ja andre burde kanskje lese den men det kommer ann på hva de liker.

  Den fortjener båpde å være og å ikke være superfinalist….. Jeg sier nei jeg.

 96. BOKANMELDELSE: Med beina på nakken
  Funksjoner

  Tittel
  BOKANMELDELSE: Med beina på nakken

  Besvarelse

  MED BEINA PÅ NAKKEN

  Boken handler om en far og en sønn som flytter til berlin selvom de nesten ikke har noen penger.

  En dag går de på butikken men siden de nesten ikke har noen penger stappet bar faren mange ting inni genseren til Eirik

  også går de bare ut av butikken uten å betale.

  sjangeren på boken er drama.

  Det er ganske lett å leve seg inn i fordi den var ganske lett å lese.

  Teksten starter ganske inn i handlingen først syntes jeg at den ikke var så spennende men den

  ble mer og mer spennende jo mer jeg leste.

  Teksten sluttet ganske uventet men det var fordi den var så overraskende men det gjør bare at jeg vil lese den mer.

  Teksten var ganske lett å lese fordi den hadde på en måte blitt skrevet lett.

  Det beste med teksten var at den var spennende.

  Jeg synes de burde bli med i super finalen.

  Filer

  Boken handler om en far og en sønn som flytter til berlin selvom de nesten ikke har noen penger.

  En dag går de på butikken men siden de nesten ikke har noen penger stappet bar faren mange ting inni genseren til Eirik

  også går de bare ut av butikken uten å betale.

  sjangeren på boken er drama.

  Det er ganske lett å leve seg inn i fordi den var ganske lett å lese.

  Teksten starter ganske inn i handlingen først syntes jeg at den ikke var så spennende men den

  ble mer og mer spennende jo mer jeg leste.

  Teksten sluttet ganske uventet men det var fordi den var så overraskende men det gjør bare at jeg vil lese den mer.

  Teksten var ganske lett å lese fordi den hadde på en måte blitt skrevet lett.

  Det beste med teksten var at den var spennende.

  Jeg synes de burde bli med i super finalen.

 97. Bjørn Hermans lekse uke 42 2015

  med beina på nakken

  1.

  Teksten handler om en gutt som sitter i rullestol og som har en far som kaller han for Johnny selv om han heter Eirik.

  Dette er en Dramabok.

  2.

  Teksten får meg til å ville lese mer fordi det ble veldig spennende.

  Faren og Eirik gikk i butikken. Eirik fikk en stor genser som de brukte til å smugle saker ut av butikken og tilbake til leiligheten , men de ble ikke tatt. I slutten av teksten kommer faren hjem og hadde to store sår, huden bulte ut på steder der det ikke pleide, høyre øye var rødt og leppa hadde sprukket.

  3.

  Jeg ynes boken passer for de som liker dramabøker, og jeg synes den passer for lesere fra 9 år til ca. 17 år.

 98. MED BEINA PÅ NAKKEN.

  Teksten handler om en gutt som sitter i rullestol. Han og faren har startet et nytt liv i Berlin uten så mye penger, mat eller drikke. Hovedpersonen er Eirik, de bor i Berlin. Det er en drama bok.

  Jeg synes teksten var passe bra fordi den var spennende, men det var ikke noe action. Jeg synes teksten var dårlig fordi den ikke var morsom.

  Handligen er lett og leve seg inn i pga teksten var så åpen. Teksten starter rett inn i handlingen. Den bygger seg gradvis opp til et høydepunkt.

  Jeg misliker faren til Eirik fordi han stjeler og fordi han holder på en hemmelighet. Jeg tror teksten prøver og si at det er lurt å ha penger hvis man skal bo i et annet land.

  Teksten sluttet brått. Teksten var ikke vanskelig å legge fra seg, boken er lett å lese.

  Det beste med teksten er at den er spennende. Tekstens styrke er at den er så åpen.

  Tekstens svakhet er at det ikke er noe action. Det irriterer meg at faren til Eirik er en tyv. Andre bør lese den. Jeg syns ikke at teksten fortjener å være superfinalist på bokslukerprisen

 99. MED BEINA PÅ NAKKEN

  Denne boken handler om Eirik (som blir kalt Johnny av faren)
  og han sitter i rullestol og faren fikk han med til Berlin der de har en nedslitt leilighet og de har verken penger, mat eller jobb så alt i alt så har de nesten ikke et liv.
  Sjangeren til denne boken er drama og jeg har ikke akkurat hørt om noe som dette før, det jo bra det da.
  Jeg har heller ikke hørt så mye om forfatteren Arne Svingen

  Jeg er ikke veldig fan av drama bøker og derfor levde jeg meg ikke inn i den så lett.
  Siden dette bare er et utdrag så starter den jo mitt i teksten.
  Blant annet når faren kom hjem ble jeg ganske overrasket over det som hadde skjedd.
  Jeg synes ikke noen i dette utdraget var rare, men jeg synes Eirik var tøff og ikke brydde seg om han satt i rullestol.
  Teksten slutter så brått at det var ganske irriterende, det var egentlig bare helt på slutten at jeg ville lese mer.
  Jeg synes teksten var ganske lett å lese fordi stort sett alle tekster er lette å lese synes jeg.

  Det beste med teksten må vel være da ikke blir tatt for tyveri.
  Det irriterte meg når faren ikke fortalte noe da han kom hjem.
  Jeg synes at andre burde lese den hvis de liker sånne bøker.
  Dessverre synes jeg at denne boka ikke burde være superfinalist i Bokslukerprisen.

  • MED BEINA PÅ NAKKEN

   Denne boken handler om Eirik (som blir kalt Johnny av faren)
   og han sitter i rullestol og faren fikk han med til Berlin der de har en nedslitt leilighet og de har verken penger, mat eller jobb så alt i alt så har de nesten ikke et liv.
   Sjangeren til denne boken er drama og jeg har ikke akkurat hørt om noe som dette før, det jo bra det da.
   Jeg har heller ikke hørt så mye om forfatteren Arne Svingen

   Jeg er ikke veldig fan av drama bøker og derfor levde jeg meg ikke inn i den så lett.
   Siden dette bare er et utdrag så starter den jo mitt i teksten.
   Blant annet når faren kom hjem ble jeg ganske overrasket over det som hadde skjedd.
   Jeg synes ikke noen i dette utdraget var rare, men jeg synes Eirik var tøff og ikke brydde seg om han satt i rullestol.
   Teksten slutter så brått at det var ganske irriterende, det var egentlig bare helt på slutten at jeg ville lese mer.
   Jeg synes teksten var ganske lett å lese fordi stort sett alle tekster er lette å lese synes jeg.

   Det beste med teksten må vel være da ikke blir tatt for tyveri.
   Det irriterte meg når faren ikke fortalte noe da han kom hjem.
   Jeg synes at andre burde lese den hvis de liker sånne bøker.
   Dessverre synes jeg at denne boka ikke burde være superfinalist i Bokslukerprisen.

 100. MED BEINA PÅ NAKKEN

  Med beina på nakken er en bok son handler om Eirik og faren hans.
  Eirik sitter i rullestol og må bli kjørt rundt, og Eirik må passe på seg selv fordi faren prøver å finne en jobb.
  Boken var vanskelig å forstå på starten, men den ble bare mer og mer spennende på slutten da faren hadde sår og arr i fjeset.
  Sjangeren er drama og det jeg skjønte av boken inneholdt ikke så mye drama i forhold til det jeg leste.

  Jeg syntes at boken var god og dårlig på samme måte for beskrivelser var det ikke og den var kun spennende på slutten.
  Teksten starter rett inni handlingen og jeg forsto egentlig ingenting.
  For å si det sånn bygde den seg opp til et høydepunkt på slutten.
  Slutten er uventet fordi hvorfor kom faren hjem med sår og arr i fjeset?
  Kanskje han hadde vært i en slåsskamp.
  Det vår vanskelig å legge fra seg boken på slutten, for hvorfor satt ikke Eirik seg i rullestolen og trillet til faren når han kom hjem?

  Det som irriterer meg er at Eirik ikke er modig.
  Han er redd for nesten alt.
  Den fortjener å være superfinalist i Bokslukerprisen 2015 men ikke å vinne.
  Andre bør lese den men jeg sier ikke at de må like den med de kan lese den.

 101. Med bena på nakken
  Faren har dratt han med til Berlin. Taksten handler om faren Eirik. Taksten handler om at faren drar til Berlin og sliter med og får jobb penger og mat. så derfor må Eirik vente i en nedslit leilighet men faren prøver desperat og få penger mat og jobb. Boken er en drama bok.
  Jeg syntes at boken ikke var så lett og leve seg in i fordi den kom så masse nytt hele tiden. For eksempel: jeg roper ikke høyt. Men jeg er sikker på at jeg burde hørt den tunge pusten til pappa hvis han sov. –pappa? Jeg får tak i rullestolen og balanserer meg ned i setet. Først så forsto jeg ikke hva teksten handlet om men så bygde den seg oppover. Teksten griper ikke tak i meg med en gang men litt på slutten. Jeg trodde boken skule slutte annerledes. Jeg liker ingen av personene så godt fordi de karakterene ikke er noe spennende og det kunne faktisk hvert litt mer drama. Jeg fikk ikke lyst til og lese mer. Teksten slutter brått. Teksten var litt vanskelig og legge fra seg fordi jeg hadde lyst til og hvite hva som skjer videre. Men jeg likte den ikke så godt.
  Jeg syntes at boken ikke hadde så mye drama den var ikke så morsom og den var ikke spennende. Jeg syntes at andre ikke burde lese den. Jeg syntes ikke at boken burde være med i superfinalen.
  Frida

 102. Denne teksten handleg om en gutt og pappan has og det som sjer er at pappan tokk han med en gang til butikken og pappan bynte og

  stjele litt alt dette sjede på senteret og hos pappan og gutten.

  Sjangeren på boken er drama jeg har ikke set eller lest noe lingnede som denne boken den er ganske bra.

  Jeg likte den lit og likker den ikke det jeg likte med den er at den var morsom på starten og i miten men på sluten var den ikke så intresang og gøyal.

  Jeg synes den var veldi engkelt og leve seg inn i hvordig det var så mye gøy som sjede men ikke helle tiden den dellen jeg likte var når han vokna om morgen og måte så veldig på do og det var en flasken ikke så langt fra han.

  Den var veldig godt skrevet synes jeg men jeg vet ikke med andre sjetteklassinger.Teksten starte med at de sier det som har sjed i boken den grep meg ikke før den starten på ekte og de ikke bare sa det som hade sjed først.Spenningen var ikke der med en gang men den vokste vekdig fort høyde punkten med helle historine er når

  han ble med pappan med på sentre,

  det var ingen ting som var overasskende i denne historien.

  Jeg liker bare gutten i historien frdig han el anderledes men jeg ser ikke opp til han men jeg liker han.

  Den sier ikke så mange viktige ting synes jeg til andre sjetteklssiner vis du vil lese den boken versegod.

  Den gir meg ikke noe og tenke på det er ikke så mye viktig synes jeg men jeg vet ikke hva andre sjetteklassinger synes.

  Det jeg ikke likte med historien var slutten fordi den slutten veldig brått og jeg liker ikke det når jeg liker teksten jeg vil lese helle boken vis jeg finner den.

  Jeg klarte ike og legge fra meg teksten den var så bra og morsom den var bra og morsom fordi jeg koste meg og jeg sat veldig og leste.

  Den er veldig lett og lese fordi når men har det gøy så er det lett og lese.

  Det beste ved teksten er på starten etter de har sakt det som her sjed når gutten må på do det var laterlig.

  Tekstens svakhet var på slutten når pappan sa jeg skal være borte i kvell tror jeg jeg er ikke helt siker på hva han sa.

  Det som jore meg irritert var at den sluttet brått det jore meg veldig irritert.

  Andre sjetteklassinger og andre barn burde lese den den er finn,bra og morsom.

  Jeg synes den skal være en av superfinalisten på bokslukerprisen.

  Hilsen Elnathumbs upsmilethumbs upsmile

 103. Med beina på nakken

  Teksten handler om en gutt some heter Eirik, men faren hans kaller ham Johnny og det liker ikke Eirik. Eirik og faren hans har dratt til Berlin. Der må han sitte i rullestolen sin og vente i en nedslitt leilighet mens faren leter etter penger, mat og jobb.
  Sjangeren på boken er drama og den minner meg ikke om noen bøker jeg har lest eller en film jeg har sett.
  Boken er lett å leve seg inn i fordi den er fengende.
  Boken starter med en beskrivelse og spenningen bygger seg gradvis opp.
  Jeg liker Eirik fordi han hører på hva faren sier.
  Boken tar opp et viktigt emne og det er at man ikke skal stjele.
  Teksten slutter som forventet og jeg får lyst til å lese mer.
  Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi den var så intressant.
  Teksten er lett å lese fordi det er ikke noen vanskelige ord i teksten.
  Andre bør lese den.
  Jeg synes at boken fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 104. MED BEINA PÅ NAKKEN

  Teksten handler om en gutt og faren hans som er veldig fattige. De er i Berlin og faren tar med seg sønner får å stjele no barberhøvel og barberskum. En anen gang drar bare faren ut en kveld og kommer hjem med to store sår i ansiktet, et rødt øye og sprukne lepper. Teksten er en dramabok og jeg har ikke lest eller sett no særlig drama bok/film.

  Handlingen er ganske lett å leve seg inn i siden det skjer alltid noe hele tiden. Jeg syntes at teksten startet rett inn i handlingen og den grep tak i meg med en gang. Handlingen bygger seg gradvis opp mot en spenningstopp og det liker jeg godt. Jeg misliker litt faren siden han stjeler, men jeg skjønner at det er hardt å ha lite penger. Teksten sluttet veldig brått syntes jeg siden han kom hjem med mange skader, men jeg får lyst til å lese mer. Siden den hadde så mye drama og at det alltid skjedde noe så var den veldig vanskelig å legge fra seg og den var heldigvis lett å lese.

  Det beste ved teksten er at det alltid skjer noe og jeg syntes virkelig at andre bør lese den! Jeg syntes også at den burde bli superfinalisten!

 105. Med beina på nakken
  Teksten handler om en gutt som sitter på rullestol.
  Dette her er drama sjanger.
  Jeg syntes at den var bra fordi den var skrevet morsom og den var litt morsom.
  Handlingen var enkel å leve seg inn i fordi den var ikke komplisert.
  Jeg har veldig lyst til å lese vidre.
  Det beste ved teskten er at den er godt skrevet.
  Alle bør lese den.

 106. Med beina på nakken

  Teksten er i sjangeren drama og handler om en gutt som heter Eirik, han må bruke rullestol. Han og faren hans har dratt til Berlin i Tyskland, der de bor i en nedslitt leilighet. Eirik liker ikke at faren hans kaller han Johnny. Faren til Eirik ønsker seg veldig en motorsykkel. Han har kjøpt seg harley davidson t-skjorter og underbukser, det kommer før såpe og frokost, håndklær og dopapir. De drar for å kjøpe noen varer, men egentlig så stjeler de det meste. Alt de betaler for er en kjekspakke. Når Eirik legger seg til å sove den natten drar faren bort, og kommer tilbake med masse sår og blåmerker på seg.

  Jeg syntes teksten var bra fordi den var lett å leve seg inn i, og den har en slutt som gjør at jeg får lyst til å lese mer. Når Eirik sølte tiss på seg, sa faren ”har du miga på deg?” det syntes jeg var litt rart ord, men jeg forsto at miga betydde tissa. Så dro de på supermarkedet, der stjelte masse ting, det hørtes også ut som de hadde gjort det før siden faren til Eirik sa bare ”hør her, vi må for all del ikke bli ferska. Det er det aller viktigste. Du klarer å late som ikkeno?” Da forsto Eirik det med en gang. Det litt rart og morsomt å lese om en far som stjeler og lærer opp sønnen sin til å stjele. Det er også rart at han kjøper ting til seg selv, istedenfor mat. Det var litt spennende å lese om de ble tatt for stjelingen. Faren til Erik drar ut på kvelden, og kommer hjem full av blåmerker og sår. Jeg blir nysgjerrig på hvor han har vært, hva han har gjort og hvem som har slått han. Det var en gripende og morsom tekst om Eirik og faren.

  Det beste med teksten var at den var morsom og lettlest. Jeg anbefaler denne boken til andre barn i alderen 10-12 år. Jeg syntes at denne boken fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen.

 107. MED BEINA PÅ NAKKEN

  BOKANMELDELSE

  1. Denne boken handler om en gutt som heter Eirik som ikke liker at faren sin kaller han Johnny.

  Og de skal til Berlin.

  2. Denne handlingen er ikke så lett å leve seg inn i fordi jeg skjønner ikke hvordan han har det. Teksten starter ganske bra siden de forteller hva personene heter. Jeg synes at personene er kule. Slutten var ganske bra og jeg får litt lyst til å lese mer av.

  3. Det som var det beste ved teksten var starten. Folk som ikke har let denne boken bør lese denne boken. Jeg synes at denne boken bør være en av superfinalistene i Bokslukerprisen

 108. Bokanmeldelse. med beina på bakken

  Teksten handler om en gutt som heter Eirik,men faren hans kaller han Johnny.

  Nå er de i Berlin og Eirik må vente i rullestolen sin i en nedslitt leilighet på at faren må skaffe penger,mat og en jobb.

  Når Eirik spiser en slags frokost som består av en snickers sier faren at må ut å ordne noe, Eirik spør om han kan bli med, å det fikk han.

  Eirik ser en stor svart genser som han tror faren har kjøpt til seg selv men han tar den over på hodet til Eirik i steden for.

  Faren til Eirik spør om han greier å late som ikkeno`. Eirik blir usikker på hva han spør om.

  De drar til butikken og Eirik får en kurv på fanget. faren til Eirik legger en kjekspakke oppi kurven, men når de kommer til toalettsakene tar faren til Eirik barberhøvler og såpe ned i genseren til Eirik.

  Litt ut på dagen sa faren til Eirik at han skulle noe på kvelden men Eirik måtte bare sove.Når han er borte hører han lyder og ser skygger.

  Nå kom faren til Eirik hjem og han har rødt øye og et rift på leppen.

  Sjangeren er drama. Boken minner meg ikke om noen andre bøker jeg harlest men jeg har lest andre drama bøker før.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi personene og stedene er godt .

  Teksten starter rett på handlingen synes jeg. Jeg synes også at den bygger seg gradvis opp med drama fordi det skjer mer og mer.

  Jeg synes personene er litt rare for meg fordi jeg synes de ikke burde stjele og lyve for hverandre.

  Jeg liker ikke personene så godt fordi sånne personer liker ikke jeg.

  Jeg synes boken tar opp noe men ikke så veldig viktig.

  Jeg synes teksten sluttet som forventet fordi forfatteren hadde beskrevet dette godt.

  Jeg får lyst til å lese videre fordi dette ble mer og mer drama og spennende.

  Teksten var ikke så veldig lett å legge fra seg fordi jeg synes dette var spennende.

  Denne boken var lett å lese fordi tingene og personene var godt beskrevet og det var ingen vansklige ord.

  Jeg synes det beste med teksten var at det ble bare mer og mer spennene og mer ogmer drama.

  Tekstens svakhet var at det begynte veldig kjedelig men det bygget seg opp veldig fort å bra.

  Jeg synes andre bør lese den fordi den ble til slutt ganske spennende og det ble mye drama som jeg liker.

  Jeg synes boken ikke bør være med i superfinalen men denne boken var bedre enn jeg trodde.

 109. Tobias: Den var bra for det var veldig spennende fordi de stjelte ting. Har lyst å finne ut om de blir oppdaget.
  Kyrre og Kim: Den var spennende. Vil lese hele boka.
  Even: Den var spennende . Jeg vil vite hva som skjer med faren.

 110. Jeg syntes den hvar litt merkelig og kjekk jeg har litt lyst og lese hele men den var liksom ikke heilt meg men jeg syntes een var BRA??

 111. Den var kjempe spennende fordi når han gikk ut helt alene med bare et pledd på seg og når faren kom inn skadet og når hun kassa som kastet et blikk på han, og når de stjelet!!!! super bok!!!! og har lyst og lese videre!!

  • denne teksten var ganske bra og den var kul men den kunne kansje hetet noen aent eller men den var ganske kul go sånt og denne boka hade opplevelser og den bedkriver nyaktig hvordan de hadde det og hva som kjedde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&==============????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!###################

 112. Denne boka vart godt likt av dei fleste. Ho var veldig spennande, og vi vil gjerne lese meir.

 113. Kommentarer fra klassen:
  -Det var på en måte en enkel tekst å skjønne.
  – den var trist samtidig veldig spennende.
  – Altfor trist
  -Kjedelig
  -Hvorfor heter det beina på Nakken?
  – Superb!!

 114. Dette er en kjempe spennende og rar bok for faren var mistenkelig og rar og han stjal også.

 115. Boken var veldig bra, den var spennende. Det var en bok jeg kunne ha lest. Fordi den var spennende og bra skrevet. Jeg synes det var veldig bra beskrivelser. Skulle gjerne vite hva som hadde skjedd faren til Eirik . Han virket litt kriminell, og det synes jeg var litt kult. Jeg syntes det ble spennende når Eirik så de svarte skyggene Skulle ønske jeg kunne lest hele boken.

 116. Kjempe bra bok. Det er litt i det uvanlige når det handler om en som er i rullestol. Det gidde meg leselyst, fordi det høres ut som en spennende bok da. Denne boka er også fint skrevet, som Harley Davidson. Beste bok jeg har lest ever. Gleder meg til å lese den, jeg vil gjerne låne den eller kjøpe denne bra boka 😀

 117. arne svingen med beina på nakken var den beste og spennende boka jeg har lest til nå . Erik i rullestolen syntes jeg litt synd på han som liksom er fattig og har en far som stjeler fordi de ikke har råd. og faren til erik hadde sår og skade på ansiktet det ville jeg vite svar på hva som skjedde med han. jeg har hørt om arne svingen før og jeg synes bøkene hans er ganske kule. hilsen karina c bore skole.

 118. Jeg digga boka super duper dippa. Den var kul Erik var LOL, faren var liksom kriminell. jeg levde meg inn i dette. jeg dippa ikke den natta. men jeg hadde dip på chipsen. Jeg digga det. den var så dippa as. liksom. jeg dippa denne boka.

 119. Boka var bra, men slutten var best. Jeg synes det fordi da ble det mye mere spennende. Og litt skummelt. De forklarte alt veldig godt. Det mest spennende var da faren kom hjem med rødt øye og alt der!!!!!?????????????????‍?‍?‍???‍?‍?‍??????‍?‍?‍?????????????‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍????????????????????????????????‍❤️‍?‍??‍❤️‍?‍????yo hade lol

 120. Eg synest boka var bra. Den hadde ein bra start og ein spesielt god slutt. Eg synest at det kunne vert litt meir spenning, fordi det kom bare i slutten. Eg kunne anbefalt denne boka for unger fra 10-12 år:)

 121. jeg synes boka var SUPER BRA jeg synes dette var den beste boka i boslukerprisen.

 122. Eg synes boka var spennande og gøy. Ho er lett å forstå og lett å lesa! Eg held på med boka no og det er vanskeleg å leggja ho vekk!!! Anbefalar alle å lese boka!

 123. Hei!
  Jeg synes utdraget var litt rart og spennende.
  Jeg synes litt synd på han som satt i rullestol som ikke greide å komme seg bort til doen.
  Den var bra!

 124. jeg synes at boken var spennende og det ble aldri kjedelig den forklarte også veldig godt at alt ikke var bra og sånn, jeg likte boken veldig godt.

 125. Teksten handler om en gutt som heter Eirik. Eirik sitter i rullestol. Eirik bor alene med faren sin. Pappaen til Eirik har lite penger. I huset mangler det mye. Pappaen til Eirik stjeler matvarer på butikken og gambler på casino og vedder på hest. Eirik har ingen venner, han er mye alene og redd for å møte folk. En dag ser han en gutt og en jente som sparker fotball, men han tørr ikke å spørre om å få være med. Eirik ønsker at huset skal bli bedre, men pappaen får mer og mer problemer. Handlingen foregår for det meste inne i leiligheten til Eirik og faren hans.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes teksten er litt trist og litt spennende. En blir nysgjerrig på hvordan det skal gå med Eirik, samtidig som det er trist at pappaen til Eirik har et dårlig liv.

  Her er et sitat som beskriver spenningen i boken: «I ansiktet hadde han to store sår. Huden buler ut på steder den ikke pleier. Høyre øye er rødt. Leppa er sprukket.»

  Det er lett å leve seg inn i handlingen på grunn av måten teksten er skrevet på. Også det at gutten er omtrent like gammel som meg, gjør det lettere å følge med. Det at Eirik satt i rullestol og ikke hadde venner, var overraskende i teksten. Det jeg liker med Eirik er at han er fornuftig og støtter faren sin. Det jeg misliker med faren, er at han spiller så mange spill og gambler bort pengene til familien, samt at han stjeler. Teksten slutter på en brutal måte. Jeg får lyst til å lese mer. Teksten er lett å lese fordi det er mange kapitler og avsnitt. Den er samtidig skrevet for barn.

  Jeg vil anbefale denne boken til andre, fordi den handler om temaet familie og man kan forstå at andre ikke er like heldig som en selv. Man kan lære seg å være takknemlig for at man ikke sitter i rullestol og ikke er fattig.

 126. Denne boken likte de fleste elevene godt. Den var spennende, de lurte fælt på hva som hadde skjedd med faren. Mange syntes også den var trist. De syntes synd på Eirik, både fordi han satt i rullestol og fordi faren hans var så rar.

 127. Boka handler om at Eirik som sitt i rullestol bor i en slitt, gammel leilighet med faren sin. Dei må gjere alt for å klare seg. Til og med steling. Eg syntes at boka høyrtes veldig spennande ut då dei stjal på butikken, og når faren kjem heim med sår i andletet. Eg har lyst til å fortsetja med boka, men då håper eg at den fortsett med å vera like spennande, Men og kanskje noke litt dramatisk siden den er innen drama sjangeren. Men boka var lett å leve seg inn i den og veldig detaljert og spennande

 128. Elevane ved Sandsøy skule har forskjellige meiningar om dei likte boka eller ikkje. Nokon synes den var ekkel og litt rar. Nokon synes den var bra. Nokon ville lese den vidare, andre ikkje.

 129. Spennende. Litt treg start, men tok seg opp etter hvert. Tekstens handlingsforløp var uforventa. Boken tar opp en viktig problematikk, da den tar opp dagsaktuelle temaer.

 130. Klasse 6C synes at denne boken var spennende og mystisk. Boken er også litt trist. Boken hørtes spennende ut på slutten, vi vil gjerne vite hva som skjer videre. Boken var litt rar, men samtidig spennende.

 131. Noen av oss mente at boka var litt bra fordi faren kom hjem med sår i ansiktet, og han ville ikke fortelle hva som hadde skjedd. Noen av oss mente boka beskrev og fortalte for lite. Det gjorde oss litt nysgjerrige, men det ble også litt kjedelig av dette. Noen av oss ble litt stressa av boka fordi det skjedde så mye på en gang. Noen av oss reagerte på at gutten måtte stjele for pappaen sin, det var dårlig gjort av faren. Vi lurer på hvorfor vi ikke får vite noe om hvorfor gutten sitter i rullestol?

 132. Vi syns utdraget var passe bra fordi
  – Utdraget er bra skrevet, men de burde valgt et annet utdrag fra boken som var mer spennende fordi dette utdraget ble litt kjedelig slik at en fikk ikke så særlig lyst å lese mer.
  – Det var litt ekkelt å lese om urin og slikt.
  – Noe var vanskelig å forstå.
  – Det var få person- og stedsbeskrivelser, men vi klarte å se personer og steder for oss allikevel og det var bra.
  – Vi savnet å vite noe om hva som hadde skjedd før: hvordan ble Eirik lam…etc.

 133. Dette utdraget fikk toppscore; 10 mente veldig bra, 13 gikk for super! Teksten var fengende, lett å komme inn i og følge, mente flere. Fin blanding av handlingsreferat med god skildring og direkte og indirekte tale. Mange fikk lyst til å lese hele boken.

 134. Skal rett til biblioteket og låne denne boka for den var utrolig spennende. Jeg sa inni meg hva skjer nå flere ganger. Jeg vil vite hva som har skjedd med pappaen og om de som var ute kommer til å gjøre noe. Og om pappaen kommer til å stjele mer. Klarer nesten ikke vente med å lese hele boka

 135. Jeg syntes denne boka har vert den beste boka hit til i bokslukerprisen.
  Jeg har lest bare utslaget, men selv om skjønte hva boka handler om.
  Jeg syntes den var bra skrevet og jeg tror at boka var godt jobbet med.
  Jeg likte at vi fikk høre om litt drama og spenning.
  Og jeg håper det kommer en etterfølger av boka.
  Jeg likte godt i utraget at de stjal på butikken og når papparn kom inn på slutten med sår i ansiktet.
  Det gjorde sån at jeg fikk lyst til og lese boka, og da håper jeg at de andre skolene som er med på boksluker prisen har stemmt noe bra på denne boken.

 136. 6a på Rommetveit skule har blanda kjensle når det gjeld dette utdraget. Me synes utdraget var spanande , men samtidig tragisk. I utdraget les me om Eirik som sit i rullestol. Han har ein far som stel og ikkje er så snill. Me får sympati for Eirik og ønsker å lesa boka for å finne ut meir om kvifor han sit i rullestol og kvifor han måtte reise til Berlin med faren. Kva har skjedd med mora? Arne Svingen skriv godt og får oss til å leva oss inn i forteljinga.

 137. Jeg synes boken var veldig bra. Jeg synes den var spennende, fordi det skjedde ting hele tiden

 138. Boka var bra.
  Det skjedde litt lite på starten, men på slutten var den spennende!
  Jeg fikk lyst til å lese videre!
  ????????????????????????

 139. Boken var veldig bra;)
  Jeg har innmari lyst til å lese videre..
  Det var veldig spennende på slutten, men det var alika vell noe som manglet til super:)

 140. Jeg elsket boken! Men den var også litt ekkel, med at Eirik/Johnny tisset i en flaske. Jeg syns den var mystisk også, med at faren kom hjem med fjeset fullt av sår og blod :0 Jeg følte at jenten og gutten som spilte fotball utenfor vinduet har noe med fortellingen å gjør… Kanskje ikke, men jeg følte det sånn! Jeg ble ganske skuffet over at faren stjal, og at han ikke passer på Eirik så godt (Og han har ingen jobb) Men det er masse drama i den og jeg skjønner hvorfor den har fått Annmeldelesen «Drama» 🙂 Jeg er også en stor fan av Arne Svingen! Jeg sier bare: Super bok Arne! 😀

 141. Jeg synes det var en veldig bra og spennende bok. Jeg fikk lyst til å lese mer? ?

 142. Super spennende!!!! Får kjempelyst til å lese videre? Har så lyst til å vite hva som skjer?? Ida Grav skole

 143. Vi likte boka fordi det var bra språk. Vi likte at det var «jeg-perspektiv». Vi syntes det var spennende da faren kom hjem med store sår i ansiktet. Vi likte at de var så fattige at faren måtte stjele. Det var spennende. Vi likte også tittelen som dro oss rett inn i teksten!

 144. I vår klasse synes vi litt forskjellig:
  SUPER fordi jeg liker å lese om ting om som ikke er så fint.
  SUPER fordi Arne Svingen skriver utrolig godt, da blir det spennende og jeg vil lese mer.
  VELDIG BRA fordi det er gode beskrivelser, og det er spennende å høre hvordan Eirik har det.
  BRA fordi det er gode beskrivelser, men jeg liker ikke helt den typen bøker.

 145. 19 av 22 kunne tenke seg å lese hele boken
  Uttalelser fra klassen:
  -Den passet skikkelig under sjangeren drama!
  – Litt annerledes enn alle andre bøker, og det at det var litt ulovlige ting gjorde den spennende.
  -Fint at det var gutten selv som fortalte.
  – Jeg likte skikkelig godt både tittelen og forsiden fordi den fikk deg til å tenke litt hva boken skulle handle om. Flere er enige i det i klassen.
  – Slutten fikk meg virkelig til å lure: var faren sint? Hva hadde skjedd? Og hvorfor det hadde skjedd?
  -Gode beskrivelser
  -Jeg ble spent på hva som egentlig skjedde med faren.
  – Litt dumt at de stjal, men ellers var boken litt morsom.
  – Det var første gangen jeg ble redd når jeg har lest en bok.
  – Det var litt skummelt at de som lekte ute i hagen så på han.
  – Første gang jeg har likt en bok så veldig mye!
  – Godt skrevet for jeg fikk mange bilder i hodet mitt når jeg leste.

 146. Ulike tilbakemeldinger fra klassen:
  Marte: Jeg likte omslaget, og ble nysgjerrig på å lese boka, men jeg forandret mening etter å ha lest utdraget. Det skjedde litt for lite.
  Fredrik Andrè: Forfatteren har vært flink til å få meg nysgjerrig, men jeg ble litt uvel av utdragets innledning.
  Sandra: Det var et spennende utdrag, men det holdt med å lese det. Jeg kommer ikke til å lese boka.
  Tim: Litt lite action, men allikevel et bra utdrag. Klarte ikke å legge fra meg utdraget – fikk sympati for karakterene i boka. Kan absolutt tenke meg å lese boka.
  Kaja Helene: Skjønte ikke helt hvorfor utdraget fikk drama som sjanger. Jeg ville heller brukt sjangeren spennende.
  Marthe: Jeg synes starten av utdraget var kjedelig, det tok lang tid før det skjedde noe.
  Emma: Et spennende utdrag – synes det var litt «krimaktig».
  7 av 21 kunne tenkt seg og lest hele boka

 147. 6. trinns vurdering:
  Spennende, som tar seg opp mot slutten. Hva skjedde med faren? Det kunne vi tenke oss å finne ut!
  Gode beskrivelser som gjør at en får lyst til å lese hele boka. En alvorlig stemning som gjør boka litt skummel. Litt kjedelig i starten, men bedre mot slutten. Litt forskjellige meninger i klassen om boka er noe vi ville lest.

  Vi endte på en gjennomsnittsvurdering på «veldig bra».

 148. Det var ei spennande bok fordi far til guten var litt kriminell og gal. Språket var lett å forstå og slutten på utdraget var spennande. Me har lyst til å lesa resten av boka.

 149. boka var spennende.faren var litt spesiel for de han stjelte. sønnen Erik var i rulle stol. Denne historien var lett og komme inn i og gir et tips hvis du liker drama bør du sjekke.
  Jeg har veldig lyst lyst til og lese resten av boka.

 150. Eg synest boka var gøy og spennande. Eg har lånt boka på biblioteket for å veta korleis det går med Eirik. – Vanja:-)

 151. Dette var for de fleste et veldig bra utdrag, hvor mange har lyst til å lese mer. Faren var blodig, og flere ønsker å vite hvorfor. Kategorien på boka stemte bra, den gir oss drama. Noen synes synd på gutten og faren, andre lurer litt på hvor mora er oppi dette. Faren gjør mye rart, og tisseepisoden blir trekt fram som både rar og morsom.

 152. Vi syntes at utdraget var BRA. Den var ikke så spennende, men en blanding av gøy og trist å lese. Det var spennende å lese om hvordan en som sitter i rullestol har det. Det at de ikke hadde penger og manglet mange viktige ting, var trist å lese. Men vi likte utdraget:)

 153. Boka var spennende, og vi fikk lyst til å lese hele boka.Alle syntes det må være vanskelig/skummelt å ha en pappa som tydeligvis er kriminell. Det må være vanskelig å være barn når barnet er den som må være voksen. Flertallet syntes boka fortjener supert. Vi er glade for at vi ikke har foreldre som ikke er til å stole på. Det var lett å lage seg bilder i hodet når vi leste. 5 av 9 mener den bør bli med som superfinalist.

 154. Vi synes boka var litt spennende. Den får pluss av oss for mange metaforer. Boka hadde gode detaljer og var mystisk.

 155. Denne boka var spennande og veldig bra! Eg har lyst til å lese denne boka. Den var litt morosam og!!!:-) Eg likte boka. Eg vil at boka skal vinne!! 😀

 156. Eg synest bok var bra fordi det var bra lese og spennande. Eg forsto kva den handla om på starten, men eg skjønte det etter kvart. Eg ville ha lest boka ferdig fordi eg har lyst og vite kva som har skjedd med med faren til Eirik. Eg syest denne bok bør vinne 🙂

 157. Hei eg syenst at denne boka var spennene serleg når faren kom heim og var banka opp.
  Veldig kul bok! Eg vill lese videre på boka. Eg syens at denne boka skal vinne!

 158. Boka var bra fordi det var spennende å følge med på korleis faren skaffa pengar.
  Guten hadde det vanskeleg. Vi er spente på slutten.
  Kvifor er Eirik hamna i rullestol?
  Kva har skjedd med mora?
  Kven er Steinar og Ingrid?

 159. Denne boka var bra og spennande! Eg har lyst til å lese resten!!:D
  Det var mange som likte den og som syntest den var spennende og morsom. Kunne kanskje vert litt mer morsom og litt mer innhold kanskje. Det var var en bra bok ellers!!:D

 160. eg synestat denne bokav var spenende og på en måte veldig trist
  men har lyst til å lese 🙂 🙂 🙂

 161. De fleste i 6b synes boka er spennende, og vil gjerne lese mer!

 162. Det ble mer og mer spennende utover i utdraget. Det var både rart og spennende at pappaen stjal varer, og det var overraskende at han stjal barbersaker siden de ikke hadde noe i kjøleskapet. Vi syntes litt synd på Eirik som måtte være med på å stjele selv om han ikke hadde lyst, og han var veldig redd da han skulle forbi kassadama.Han var skikkelig tøff sjøl om han satt i rullestol og ingen skal tru at han er noe dårligere for det. Han viser at han er sjølstendig når han klarer å komme opp i senga uten hjelp.
  Vi hører ingen ting om noen mamma og vi lurer på hvorfor.
  Da faren kom hjem på slutten av utdraget, var han veldig godt beskrevet. Boka var både trist og spennende og noen av oss elever vil låne boka for å finne ut hva som hender videre.

 163. Vi synes boka var super. Det var jevnt mellom «veldig bra» og «super». Men flertallet ente på «super». Forfatteren skriver veldig bra. Det er spennede. Han bruker mye adjektiv. Mange ønsker å lese hele boka. Dette er en av klassens favoritter så langt.

 164. eg likte boka veldig, fordi han var spennande og gøy å lese, eg likte faren veldig. annbefaler boka for alle som liker drama. eg lurer kvifor faren hadde blod på ansiktet.

  eg liker hvordan Arne Svingen hadde mykje detaljer og hvordan han skrev boka. veldig lyst å lese heile boka

 165. Eg likte boka veldig godt. Fordi ho var spannande og for det faren stjal noko og tok det under genseren til Eirik. Det er ikkje vaneleg at foreldre stjel. Og når dei kom heim så sa faren at han måtte gå ut og da lurte eg på kva han skulle gjere. Og koffor han kom heim med blo i ansiktet. Eg trur han har våre i slåsskamp men eg vett ikkje.

  Eg syntes forfatteren hadde fått med mykje detaljer og hadde skrevet boka godt. Eg har lyst til og lesa vidare. Eg liker best fantasy men eg likte denne boka godt for det om.

 166. Eg synest boka: med beina på nakken va passe bra den var spenande. Det var dramatisk at faren kom inn med blod på seg. Og det var fint ordbruk og Arne Svingen var god til å skrive. Eg synet dere burde lest boka.

 167. Eg likte boka veldig godt. Fordi ho var spannande og for det faren stjal noko og tok det under genseren til Eirik. Det er ikkje vaneleg at foreldre stjel. Og når dei kom heim så sa faren at han måtte gå ut og da lurte eg på kva han skulle gjere. Og koffor han kom heim med blo i ansiktet. Eg trur han har våre i slåsskamp men eg vett ikkje.

  Eg syntes forfatteren hadde fått med mykje detaljer og hadde skrevet boka godt. Eg har lyst til og lesa vidare. Eg liker best fantasy men eg likte denne boka gogt for det om.

 168. EG synes boka var veldig bra, fordi du såg kva som kom til og skje for det liker eg med bøker for da virker dei mer spanande

 169. Eg synst boka var bra fordi at: det kjedde mykje kul og spennane. og det var løye nor faren kalde Eirik for Jonnhy. Og nor dei stjal i butikken. Eg synst boka var bra.

 170. Eg likte boka fordi det var spanande og gøy og lese. Det var litt kjedeleg i begynnelsen då dei var på butikken, men det blei meir og meir spanande etter kvart då det nerma seg slutten. Eg fekk lyst til å lese heile boka fordi eg fekk lyst til å vite korleis det gjekk og korleis det går med Eirik og faren. Sjangaren er drama og det er ein av mine beste sjangarar.

 171. eg likte boka godt fordi den hadde bra drama og samtidig var ho litt mystisk. eg likte godt korleis han fortalte det på fordi då blei det på ein måte litt vanskelig og forstå men samtidig blei det ganske bra. eg har tenkt til og lese boka slik at eg får vite kva som skjer videre med eirik. eg likte korleis dei snakka fordi det gjorde det meir spennande og lese om.

 172. Eg likte boka fordi eg leste heile boka etterpå, og Eirik måtte alltid vere heime mens faren var ute. Boka var gøy og lese fordi eg liker bøker som Arne Svingen har laget. Kanskje kunne faren og Eirik bli litt bedre beskrevet, for eg skjønte aldri kva som hadde skjedd med dei, og kvifor dei reiste nedover Europa. Eg liker ganske bra drama så eg ble veldig glad når eg fikk se kva for ein bok vi skulle lese:)

 173. eg syntes boka var litt kjedelig i begynelsen, men den ble mye bedre i slutten f.eks da faren kom heim med blod i ansikte. Det var veldig morsamt da han måtte på do i begynelsen.

 174. Eg synts at boka var super fordi han var spennande, var krimaktig og av og til morsamm. f.eks at han gjorde frå seg i ein flaske. eg vil gjerne lese resten av boka, og fint ordbruk ikkje noko banning

 175. Eg likte boka veldig godt, fordi den var spanande, eg syntes at faren hadde ein kul plan. Og eg har lyst til og lese resten av boka 🙂

 176. Jeg likte boka «med beina på nakken»
  Fordi
  Handlingen var veldig bra pågrunn av forfatteren var så flink til å skrive om denne Eirik/Johnny gutten følte og hvordan livet hans var.

  Litt om forfatteren:
  Forfatteren heter Arne svingen.
  Han er født 10.07.1967
  Arne svingen debuterte sin første bok i 1999 den het «Handlingens mann som fikk gode kritikker og ble oversatt til tysk»
  Fakta om boka:
  Det er en dramabok
  Det handler om en gutt og faren hans .
  Eirik merker at faren stjeler.
  Eirik sitter i rullestol.

  Konklusjon:
  Boka jeg nettopp leste vil jeg gjerne anbefale til de som 11-13 år

  Innledning:
  I det siste tenker jeg på om hva som har skjedd med faren.
  Jeg har aldri lest en bok Som er så full av overraskelser.

  Påstander:
  Boka er lett å lese og underholdene.
  Boka er annerledes fordi det er en ny type drama for meg.

  DETTE VAR EN FLOTT BOK:))) JEG ANBEFALER DEN FOR ALLE!!!!!!!

 177. Eirik og faren hans bor i en nedslitt leilighet i berlin uten penger.Eirik og faren må stjele fra butikkene for å få det de trenger. faren skal ut for å fikse en ting, sener kommer han tilbake med masse blod i fjeset……hva har skjedd!

  jeg syntes boka var sykt spennede fordi man levde seg så fort inn i den og plutselig fikk man ikke vite mer.

 178. Jeg sons at boka var litt ekelt fordi det var masse rare ting.Og jeg liktet boka vordi jeg tror at den ar shempe spene. Og jeg ogso hoper at Henrik kan fikse baina hans

 179. Jeg sons at boka var litt ekelt fordi det var masse rare ting.Og jeg liktet boka vordi jeg tror at den ar shempe spene

 180. Jeg likte utdraget godt for det er spennende på slutten. Får lys til å lese resten av boken

 181. med beina på nakken handler om Eirik of faren hans som reiser til Berlin for og starte på nytt. Eirik bruker rullestol og har det sikkert litt vanskelig. de har litt lite penger så faren til Eirik får han til og stjele. i slutten av den delen vi har fått lese kommer faren hjem med sår i ansiktet. den delen er veldig spennende og gjør at man vil lese mer. den er spennende fordig Eirik er alene hjemme å redd og når faren kommer hjem så er man litt usikker på om det er han.

  Jeg synes boken er veldig bra og spennende den har litt av alt drama, krim, morsom osv… jeg kunne gjerne tenkt meg og lese denne boka selv fordig det er sånne bøker jeg liker:)

 182. Med beina på nakken er en spennene opplevelsefylt bok. Den drar deg lett med i handlingen. Jeg får veldig lyst til å lese resten av boka. Den er annerledes og handlingen er realistisk. Boka inneholder gode setninger som sluker deg med. Jeg synes boken passet bra for meg, og jeg anbefaler folk å lese den. Skulle ønske jeg hadde resten av boka. Super finalist verdig! Jeg er 184!!!

 183. Med beina på nakken er skrevet av Arne Svingen. Den handler om at Eirik og faren hans drar til Berlin. Der må faren skaffe seg jobb, penger og mat. For Eirik er det en ny start på et nytt liv. Jeg syntes den var spennende med god innlevelse. Det føles ut som om jeg er med i boken. Det var veldig mye Drama i den, jeg syntes de som liker Drama burde lese den.

 184. Boka var bra, men slutten var best fordi da ble det mye mer spennende:-) 😀 Hadde, nå må jeg gå og drikke kakao!

 185. Jeg likte boken ganske godt, fordi jeg liker drama. Den handler om Erik og faren hans og hva de finner på med hverandre. Erik sitter i rullestol og liker ganske godt motorsykler. Det gjør faren hans også, og de finner på mye rart sammen. Den var litt ekkelt is starten (jeg skal ikke skrive så mange detaljer om akkurat det) , men så ble den mye mer spennende. Jeg tror at hvis du leser denne boken så vil du like den. Grunnen til at jeg tror det er fordi den har på måte alt. Det er drama, litt action og mye mer!
  Jeg anbefaler den! Kos deg 😀

 186. Bokanmeldelse

  av Lotte Aune

  MED BEINA PÅ NAKKEN av Arne Svingen.

  Boka handler om Eirik og faren hans som skal starte et nytt liv i Berlin. Eirik sitter i rullestol og er mye hjemme alene fordi faren ikke vil ta ham med ut. En dag kommer faren hjem med mange sår i ansiktet…

  Boka er spennende. Den passer for barn fra 9 til 11 år som liker aktion og spenning. Jeg synes jeg ble litt dårlig kjent med personene i boka og fikk dårlig forklaring på hvorfor de flyttet til Berlin.

  Det skjer mye i boka. Den hadde vært lettere å forstå hvis forfatteren hadde forklart sammenhengene litt bedre.

  Jeg synes likevel alt i alt at boka er veldig bra. På en skala fra 1 til 10 vil jeg gi den 8.

 187. Jeg synes boka fortalte ganske mye om Eirik og faren hans,
  men boka var ikke så veldig spennende. Grunnen til det var
  at boka kommer liksom ikke i gang med handlingen.

 188. Jeg synes boken var litt kjedelig fordi jeg ville vite hvordan folkene så ut

 189. IKKE FOR Å VÆRE SLEM! Jeg har nettopp lest Med beina på nakken. Med beina på nakken, vil jeg gjerne anbefale for ingen (Siden boken er dårlig). JEG HAR ALDRI lest en bok som er sånn som denne. for tida leser jeg en bok som er 999999999999999999999999999999 ganger bedre. Jeg syntes at boka er D Å R L I G! I det siste syntes jeg at det var morsomt å lese bøker, MEN NEIDA DENNE VAR DÅRLIG! Det er sjelden man finner så dårlige bøker som denne! Jeg har lyst til anbefale en bok som heter: en pingels dagbok. Forfatteren skriver ikke så bra, men jeg klarer bare ikke å få kjemi med denne boken. Personene i boken er bare litt rare på hver sine måter. HUSK DETTE ER IKKE EN HATK OMENTAR!!!!!!!!

 190. Jeg elsker boken fordi det er så mye spenning i den, og jeg blir litt skremt av faren siden han har masse sår i fjeset og han vil ikke komme inn til Johnny. Jeg liker ikke boka fordi at det er messe banne ord og han tusser på seg og sånt.

 191. Med beina på nakken ……
  Denne boken handler om en gutt som heter EIRIK. Han og faren har flyttet til Berlin for å få en ny start. Økonomien deres er ikke helt på topp. Faren holder på med noe på kveldene. Noe Eirik ikke vet hva er. Han skjuler noe … Denne boken er en DRAMA-bok. Denne boken minner meg ikke om noen annen bok jeg har lest, eller en annen film jeg har sett. Fordi denne boken er så spennende og bra. Jeg har lest mange andre spennende bøker men denne skiller seg ut .Den var rett og slett så bra =) . Jeg likte denne boken skikkelig godt fordi den var helt unik på en måte. Det er ingen annen bok ( som jeg vet om ) som er lik denne . Jeg likte godt da de stjal fra butikken. Fordi jeg liker litt sånne gangster-bøker =D. Jeg likte de settningene der det sto – I ansiktet var det 2 store sår. Huden buler ut på steder de ikke pleier. Høyre øye er rødt. Leppa er sprukket …-
  Jeg syntes det var lett og leve seg inn i teksten fordi boken var så bra skrevet. Forfatteren hadde skrevet det bra. Teksten syntes jeg startet med mye beskrivelse. Den griper tak i meg med en gang. Pappaen syntes jeg var kul og snill. Han var kul fordi han stjal fra butikken. Og snill fordi han hjelper sønnen sin så mye når han er lam og ikke får til alt selv =) . jeg syntes denne boken tar opp emnet om og være fattig og hvordan deres hverdag er. Slutten i utdraget syntes jeg slutter bra. Fordi den slutter litt brått sånn at alle får lyst til og finne ut hva som skjer videre med faren. På en måte var teksten vanskelig og legge fra seg, men ikke så mye. Fordi jeg fikk bare lyst og løpe bort på biblioteket. Ja, jeg syntes den var lett og lese. Fordi den var så bra skrevet.
  Det beste ved teksten var da det ble så spennende i slutten da faren kom hjem. Dens styrke er all spenningen. Det var ingenting som irriterte meg. Den var så bra. Ja jeg synes virkelig at andre bør lese den.

 192. Jeg syntes at boka var bra for at jeg syntes at det var en spendene bok,
  Fordi at det var mye detaljer og det var kult at faren stjelte,
  Det var synd at faren ble skada og det var kult at det slutta når det var spendene?????⚽️⚽️?⚽️?????????????????????????????????????????????????????????????⚽️⚽️⚽️???????????

 193. Med beina på nakken av Arne Svingen falt i klassens smak. de syntes utdraget var spennende, lett å lese og det var fint at de kom raskt inn i handlingen.

 194. Eirik eller Johnny er med faren til Berlin. De er i en gammel ned slitt leilighet mens faren leter etter penger mat og jobb. Jeg synes boken er spennende fordi de stjeler ting. Jeg synes synd på Eirik fordi han blir dratt med faren og han sitter i rullestol.

 195. Boka er veldig bra. Den handler om Johnny. Johnny sitter i rullestol. Og faren og han har dratt til Berlin. Jeg synes denne boka har vært best til nå. Denne boka er bra fordi faren til Johnny tar med seg han til butikken og så stjeler dem barber utstyr. Han er kul på grunn av at han sitter i rullestol. Og fordi faren hans hadde vært i slås kamp. Jeg syns denne boka bør vinne:)

 196. Boka handler om en gutt og faren som flytter til Berlin.Faren må stjele for å overleve. Faren ser noen barn som titter inn vinduet .Gutten gjemmer seg……

  Jeg syntes at boka var bra fordi den var spennene.
  Jeg håper at boka kommer på biblioteket på skolen.
  Jeg syntes at denne boka burde få en bra tredjeplass.

 197. Denne boken er spennende. den handler om en fattig far og sønnen, som sitter i rullestol. Boken er annerledes, men jeg synes den er annerledes på en bra måte. Jeg har veldig lyst til å lese resten av boka. Den er spennende. Jeg synes boka bor bli superfinalist.

 198. Med beina på nakken er en bok om er gutt med en ikke så snill far. Faren stjeler og er slem. Jeg syntes det er trist. Sønnen er i rullestol. Og det passer ikke med en slem far.

  Jeg anbefaler boka fordi den er spennende.
  🙂
  boka er både for jenter og gutter.

 199. Jeg syntes denne boka var bra, fordi at den var spennende og at forfatteren viste at selv de som sitter i rullestol, kan oppleve et samme som de som ikke sitter i rullestol….
  Det jeg ikke likte var at alt skjedde med en gang, og at det var noen ord man ikke forsto.

  Jeg syntes denne boka var litt slem fordi en far trenger ikke å lære barne sitt å stjele,og at den er anbefalt for 10 og oppover….
  Derfor bør denne boka ikke vinne bokslukerprisen syntes jeg…

 200. Med beina på nakken er en bok om er gutt med en ikke så snill far. Faren stjeler og er slem. Jeg syntes det er trist. Sønnen er i rullestol. Og det passer ikke med en slem far.

  Jeg anbefaler boka fordi den er spennende.

  boka er både for jenter og gutter.

 201. Vi synes boka var spennende. Den var godt bygget opp mot slutten og vi er veldig nysgjerrige på hva som har skjedd med faren. Vi er også nysgjerrige på hva som har skjedd med denne familien tidligere. Forfatteren er utrolig god med beskrivelser.Vi er litt usikre på om vi syns at tittelen passet til utdraget, men vi håper at den passer bedre når man leser hele boka. Vi føler at den både er litt morsom og at den er litt trist.

 202. Jeg syns boka var bra, men var litt mye som skjedde. Jeg har veldig lyst til å lese boka.
  Jeg ville gitt boka veldig bra på anmeldelser.
  jeg likte at han satt i rullestol, fordi de fleste bøker har ikke det, og det gjør boka mer spennende. Men alt til alt syns jeg boka var bra.

 203. Vi synes boka var spennende, og dramatisk. Vi fikk veldig lyst til å lese videre og finne ut hvordan det går. Det var en tragisk historie.

 204. Fikk lyst til å lese mer fordi utdraget var spennende. Et godt utdrag, virker som en veldig bra bok.

  • Den handler om drama.
   Den handler om en gutt sammen med faren sin og de drar til Berlin.
   Faren prøver og få jobb. Gutten er lam i bena.
   Jeg syntes boka burde vinne fordi boka var super.
   Boka passer til 9år og oppover.

 205. Noen synes det var litt vanskelig å skjønne utdraget.
  Noen synes det var litt spennende og morsom.
  Noen synes det var litt barnslig og dum humor.

 206. Boka var bra fordi det var en blanding av spenning og action. Det var også en kul bakgrunnshistorie.

 207. den var veldig gøy og mye som skjedde, spennende bok, vil lese den!

 208. Det var mye som skjedde, jeg fikk lyst til å lese boken, det var bra at det var noen i rullestol og at de har hatt med det.

 209. jeg synes boka var veldig spennende og vil gjerne lese mer. Den var litt rar i starten men jeg skjønte handlingen mer etter hvert som fortellingen fortsatte. Det var noen små elementer som gjorde teksten litt mer spennende enn visst de ikke hadde vært der. Den var spennende og var skrevet på en sånn måte at det er lett for barn og skjønne handlingen i fortellingen.

 210. Teksten var litt rar i starten, men den ble bedre. Da jeg kom lengere inn i utdraget ble den veldig spennende, og slutten var best.

 211. Teksten var bra.Litt rar i begynnelsen, men spennende i slutten. Jo lenger i teksten jeg kom, jo mer fikk jeg lyst til å lese videre.

 212. Det var svært jevnt da vi skulle stemme og vi ende opp på veldig bra! Forfatteren er utrolig god på beskrivelser. Boka var spennende og vi lurer veldig på hva som skjer. Noen av oss syns det var flere spenningstopper. Det er bra! Vi lo også flere ganger, så boka var ganske morsom.

 213. Utdraget var ikke så bra fordi jeg ikke liker å lese drama bøker. Utdraget manglet spenning og det var lite handling i teksten.

 214. Det beste med utdraget var slutten. Den var spennende og vi vil vite hvordan det gikk med faren til Eirik. Vi vil lese boka!

 215. Jeg synes boka var litt kjedelig på starten men den ble mye bedre utover i boka.Boken var artig og min type bok skulle gjerne lese hele boka.

 216. Jeg synes boka var veldig dårlig, Det var en av de verste bøkene jeg hadde lest i mitt liv.
  hilsen Mustarsmann ps smoke free every day

 217. Denne boka syntes jeg var spennende og litt dramatisk sånn som den skulle. Jeg likte at faren var tyv og det syntes jeg var spennende. Jeg syntes denne boka var super! Jeg likte og at utdraget sluttet med en spennende del. Det gjorde at jeg ville lese mere av denne boka 🙂 Denne boka anbefales! 🙂

 218. Elevene syntes utdraget var veldig bra. Vi havnet på super på dette utdraget. De syntes det var spennende og dramatisk. Det var en trist stemning i boken.

 219. Jeg likte denne boken godt. Jeg likte at «Johnny» eller Eirik og pappaen hans levde litt på fattig-grensa. Jeg likte at boka ikke var for «jentene» eller for «guttete»- passer perfekt for meg. Boka var veldig variert en «opp og ned» bok. I tilleg til en spennende og skremmende slutt, med faren som kansje ikke har havnet i det beste miljøet. Og har fått seg en smell. Eirik er tøffere en folk flest tror. Han sitter i rullestol, har ingen mamma. Og pappaen har ikke god råd.
  Super bok, Arne Svingen!

 220. Bra bok mye spenning elsket den har lyst til å vinne for og få en fin opplevelse ve å lese boka bra jobba Arne svingen

 221. Jeg syntes den var veldig trist!
  Arne Svingen er en god forfatter, Men denne type boka likte jeg ikke!
  Jeg skjønte ikke helt det med pizzaen, hadde han stjålet den?

 222. Bra detaljer. Vil gjerne vite navnet på faren. Litt vanskelige ord. Spennende. Bra til å være drama.

 223. Klassa synes at utdraget var veldig spennande, og vil veldig gjerne finne ut kva som skjer vidare. Vi lurer kva faren til Eirik har rota seg bort i, og kven dei flyktar frå.

 224. Denne teksten var veldig bra fordi den var bra skrevet. Veldig gode beskrivelser.
  Jeg likte ikke at faren til Eirik ikke fortalte noe til han.
  Jeg likte ikke at faren til Eirik stjal.
  Jeg likte godt da Eirik prøvde å sove, mens noen spilte fotball. Det var godt språk i boken. En irriterende slutt.
  Jeg synes utdraget var spennende fordi den overrasket mange ganger.
  Jeg ble overrasket over at faren brukte alle pengene på Casino, hvis de virkelig trengte pengene.
  Jeg synes det var ganske trist da faren kom hjem skadet.
  Veldig gode beskrivelser av hvordan Eirik hadde det da han var redd (bankende hjerte).

  Vi har virkelig lyst å lese resten av boken!

 225. 6.klasse på Straumen skule syns at utdraget var spennande og vil gjerne vite meir.
  Me likte utdraget. Nokon har begynt å lese boka og andre vil lese den no etter dei høyrde utdraget! Det var detaljer i utdraget. Det likte me.

 226. Noen synes boka var skikkelig bra, men klassen endte opp på passe bra samlet. Bokutdraget var spennende. For noen elever var dette ikke helt deres smak, boka var litt trist.

 227. Jeg synes boka var spennende fordi man ikke fikk vite så mye til å begynne med, som
  gjorde at jeg ville lese videre.
  Jeg synes denne boka passer for alle mellom 9- 99
  Hvis du liker drama må du LESE » med beina på nakken» og hvis du ikke liker boka så må du også LESE den NÅ!!!?

 228. Jeg synes at tekstutdraget for denne uka var litt rar på begynnelsen men utover i teksten ble det bra og spennende fordi pappaen hadde en hemlighet for gutten sin.

 229. Jeg synes den var bra, men kansje ikke akkurat min stil. Så jeg hadde ikke fått lyst til og lese resten av boka hvis jeg kunne valgt selv. Jeg tenkte det kom til å bli litt spennende når jeg fikk høre at han var tyv, men det det ble ikke så spennende like vel syntes jeg.

 230. Jeg synes at denne boken var gøy fordi, den var morsom og spennende.
  Jeg liker sonne DRAMA bøker så jeg annbefaler denne boken til de som liker
  DRAMA bøker!!!!!!!!!!

 231. Denne boka var veldig bra syns jeg fordi jeg syntes jeg kan leve meg inn i historien å at han forklarer veldig bra. At de skal få en ny start er veldig bra føler jeg fordi. Å jeg får lyst til å vite hva kasse dama sa fordi faren bare svarte Nein og jeg har lyst til å vite hva som skjedde med faren etter at han hadde vært ute. Jeg tror at han har stjelt å har blitt ferska eller butikk dama sendte noen menn etter han fordi han stjal.

 232. Jeg syns boka var spennende, og jeg likte boka veldig godt. Den var lett å lese, men på starten var den litt rar. Denne boken fikk jeg lyst til å lese!

 233. Jeg syntes boka er spennende når pappa`n går inn i butikken og stjeler, men ellers er den ikke den beste boken hittil, sorry(-:

 234. Jeg synes at det er kjempe spennende bok, jeg har lyst til å lese videre. ??

 235. Jeg synes at boka var litt rar og dårlig grunnhistorie, men den var litt morsom og fin.
  Den handler om en gutt som heter Eirik som blir kalt Johnny og det liker han ikke. De har nettopp flyttet til Berlin og faren tar med Eirik på handletur. Det viser seg at faren stjeler med seg litt ekstra! Denne boken burde iværtfalll få bra når vi stemmer ???

  • Denne boka fenget de fleste i klassen. Opplesningen var god. (Alle har ikke vært det.) Vi kom raskt inn i historien, selv om den var litt spesiell. Mange ville lese boka for å få vite hvordan det går. Karakterspennet ble alt fra dårlig(noen få) til super.

 236. Jeg syntes boka var bra.
  Boka viker veldig spennende, og jeg er lurer på hva som skjer videre.
  Jeg syntes starten var litt treig, og kjedelig.
  Tekstutdraget var ikke like spennende som jeg trodde.
  Det kunne vært litt mer fart og spenning.
  Boka passerer ikke helt etter min smak, så jeg tror ikke jeg kommer til å lese den.

 237. boken er lit skumel og trist men jeg syns det er let og sjønne men den er ikke så bra syns jeg.ʕ•ᴥ•ʔ

 238. Jeg syntes at boka brukte litt lang tid på å komme i gang. Jeg syntes at boka var litt spennende fordi jeg lurer på hvor faren til Eirik var . Jeg syntes at boka var litt vanskelig å lese å litt vanskelig å forstå . Sjangren er drama. Jeg syntes synd på hovedpersonen fordi dem har lite penger og han sitter i rullestol .

 239. Jeg synes den var bitte litt spennende når de var i butikken og faren skulle stjele barberings tingene, men ellers var den ikke noe serlig spennende.

 240. jeg synes dt er bra fordi den høres veldig spennede ut og jeg år lyst til å lese boka

 241. Jeg synes at boken er ganske kjedelig fordi at de stjeler og at gutten ikke for vite hva som kjer.

 242. Jeg syntes boka var passe bra. Boka var egentlig ikke noe spennende, og de brukte alt for lang tid til å komme i gang. På slutten var det litt spennende men ellers, så syntes jeg ikke at det var en veldig bra bok.

 243. Jeg synes starten var litt kjedelig fordi jeg ikke levde meg ordentlig inn i teksten, men mot slutten ble den mere spennende og jeg fikk lyst til og lese den. Det som var bra med teksten er at den har noen steder jeg blir oppslukt av boka og ikke kan konsentrere meg om noe annet.

 244. Jeg synes starten var lit morsom men de var litt vanskelig å lese og jeg syns danne boka er litt sedelig men starten var morsom og grei så derfor synes denne boka er bra. 🙂

 245. Den var bra men den var litt ekkel i starten, så begynte den å bygge seg gradvis opp. Den var veldig spennende på slutten.

 246. Boka var veldig, veldig bra-Sara
  Boka var bra:-)Hedda
  Boka var superduper-Gabrielle 🙂
  Boka var super-Kaia-Elise
  Den var veldig veldig superbra-Michael
  Eg fekk lyst å lese resten-Oliver
  Boka var veldig bra, eg har lyst å lese resten-Hanna:-)
  Boka var super, eg vil lese resten- Ole Jin :-))
  Eg syns boka var kjempebra-Malin
  Eg syns boka var bra, men litt uforsåeleg. Eg forstår sikkert meir om eg les heile-Sophie
  Boka var megasuperduperbra-Håvard
  Eg synest boka var ganske bra-Ola 🙂

  • boka var bra men jeg synes den hadde litt lite spenning og han som leste boka leste bra.

 247. Flertallet i klassen synes at boka var super! Vi likte spesielt godt slutten, det blir spennende å finne ut hva som har skjedd med pappaen til Eirik. Forfatteren har gode beskrivelser og god flyt i fortellingen.

 248. jeg syns den var spennende forde når de skulle stjele fra en buttik og så kom hun dama om «kan jeg få se under den genseren❤ ❤ ❤

 249. Boka handlar om ein gut og faren som flyttar til Berlin. Guten sit i rullestol og faren leitar etter jobb. Vi trur guten kjeder seg og synest det er skummelt å sitje aleine i ei nedslitt leiligheit.
  Vi har leita og funne setningar i utdraget som vi synest var med å gjere boka spennande og god.
  Sofie – mine setningar er: «Vi må for all del ikke bli ferska.» Setninga er spennande for dei seier at dei er redde for å bli tatt, men vi veit ikkje for kva. 
  «Dama i kassa kaster et blikk på meg som brenner.» Eg trur guten trur kassadama skjønnar at noko er gale. Brennande blikk er slike blikk vi bruker når vi er sure på nokon, for eksempel.
  «Det var det jeg sa. Alt kom til å gå så jævla glatt.» Faren seier det fordi det går så lett å stele.
  Eg synest eigentleg at det er dumt at vaksne bannar framfor barn.
  «Hva er det som har skjedd pappa?» Eg lurer på kva som har skjedd med faren når han kjem heim skada. Eg har lyst å lese meir og finne ut kva som har skjedd.
  Olai – mine setningar er: «Ser du etter jobb?»
  «Jeg har noe på gang.» Eg trur ikkje det er ein vanleg jobb faren leitar etter. Kanskje han stel meir og sel det og får pengar på den måten.
  « Pappa blir stående i mørket ute i gangen.» Han står det kanskje fordi det er noko han ikkje vil vise.
  Isak – mine setningar er: «Jeg ser ikke engang tykk ut etter at han har stappet inn et par kluter og noe vaskemiddel.» Eg trur guten synest det er ekkelt å vere med på tyveri. Dårleg at faren bukar guten når han stel.
  «Etter at pappa har gått, ruller jeg bort til døra og vrir om smekklåsen mens jeg senker håndtaket.» Eg trur han synest det er skummelt å vere aleine i leiligheta og må låse døra.
  «Jeg sitter ganske lenge i den dype lenestolen og leser etter pappa er gått.» Det er spennande fordi han sit djupt i ein stol ganske lenge, dette betyr kanskje at det skjer noko snart!
  Renate – mine setningar er: «Plutselig hører jeg ivrige stemmer.» Setninga gjer meg nysgjerrig på kven det er sine stemmer.
  «Kjempeskyggene forsvinner fra vinduet, og stemmene blir svakere.» Eg synest setninga gjer det ekstra spennande.
  «Da jeg endelig hører en nøkkel bli stukket i låsen, har jeg ingen anelse om hva klokka er.» Guten håper vel på at det er faren, men ein kan ikkje vite:-)

 250. Denne boka var kjempekul og spennande, men det eg synest var dårleg med denne boka var at pappaen ikkje sa ifra at han hadde vore i slåskamp. Eg synest at denne boka sakl vinne bokslukerprisen. KOMMIEN MED BEINA PÅ NAKKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Terningkast 10 av 10 . SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 ¤_¤

 251. Denne boka var kjempekul og spennande. Eg likte den veldig godt og eg synest at denne boka skal vinne bokslukerprisen. Ternningkast 10 av 10. SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!! Denne boka var den beste!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

 252. Dnne boka er spennande, morosam og kul. Dette er den beste boka i hele verden 🙂 det er er den beste boka eg har lest. Den var spennande for når faren kom heim er det blo i fjeset hans. Eg synnes den boka er bra skrive og lese. Boka passar for alle. 1 000 000 av 100 poeng!! SUPER!!!!! 🙂 håper denne boka vinner. 🙂 #DLEG

 253. Denne boka var veldig bra og spennande. Eg fekk medfølelse med guten i boka. Eg trur at faren i boka er glad i sønnen sin men han var kanskje litt lei av sønnen og. Eg syns denne boka burde vinne bokslukerprisen. Denne boka er veldig bra 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 254. Denne boka synast eg var spennande fordi faren kom heim med sår, som om han har fått juling. Eg lurer på kvifor faren ikkje ville seie kva som var hende. Boka får TERNINGKAST 6. 🙂

 255. Denne boken falt ikke i smak hos denne klassen. De har ikke lyst til å lese hele. Kommentarer fra elevene er; kjedelig og rar, dårlig, ekkel, for masse med detaljer, bra men kjedelig, vil ha mer spenning. En elev synes den var gøy og rar.

 256. Boka var spennende fordi faren var spesiell. Lurer på hva som skjedde med ansiktet til pappa. Den var også litt morsom pga. at faren var litt morsom. Gutten må klare seg mye selv, det er litt trist. Interessant å høre hvordan det er å være avhengig av rullestol og hvordan han hadde blitt skadet. Godt skrevet. Litt spesielt at far er på denne måten, og trist at faren tar gutten med når han strever slik med livet sitt. Fint at noen skriver en slik bok, for mange har det slik.

 257. Utdraget handlet om en gutt som sitter i rullestol og faren hans. De drar til butikken for å stjele ulike ting, og det viser at de er fattige. Faren kommer plutselig hjem med sår i ansiktet, men nekter å si hva som har skjedd.
  Vi synes utdraget var passe bra fordi det skjedde for lite. Vi skulle ønske vi fikk vite mer om hva som hadde skjedd med faren. Flere syntes utdraget var bra fordi det var spennende å vite noe om familien.
  Noen har lyst til å lese hele boka!
  – Lunden skole, «Kule kidz leser» og «Lesepolitiet»

 258. Jeg ville gjerne hvite mer om hva som har skjedd Med faren.

  Og jeg kunne godt ha lest mye lengere. En bare det lille der ????????????

 259. Boka var litt kjedelig i starten, den kom i gang litt tregt, litt rar og trist men ganske spennende i slutten

 260. Den var lett å lese seg inni.
  Og den var en bra bok.
  Men en litt spennende slutt
  sunnest jeg.

 261. Boka virker herlig, elsker Arne Svingen. Får lyst til å lese videre.

 262. Eg syns med beina på nakken var gøy og spennande. Det var ein litt dårlig pappa fordi i utdraget hørtes det ut som om han aldri vaska huset sia det stinka sånn. Han stjal og då var han eit dårleg forbilde for sønnen Jonni, men det var det som gjorde att boka var gøy og spennande. Det var og veldig god tekst å lese, eg trur eg skal lese heile boka.

 263. Boka var KJEMPE BRA!??
  Fordi eg likte setningane og innholdet. Og eg likte Eirik!

 264. Bra bok! Er spenende og får meg til å ville lese videre.
  Kunne vært litt mere spendende når faren var borte.
  Men ellers var den veldig bra.
  Hadde satt en super på den der:)

 265. Den beskriver en del det gjør at jeg vil lese boka. Det negative med boka var at det var lit banne ord. det positive var at de beskrev akkurat pase. forfateren heter Arne Svingen.
  boken var spenndene og morsom å lese et utrag av den. Den passer for de som kan lese og passer ca. for meg. det er spennende og lese dene BOKA.

 266. det handler om en gutt som hater Erik og faren hans. Erik stier i rullestol. og faren har dratt han med til barlind. og der skal de starte på nytt. faren til Erik prøver og få seg en jobb. Bokken er skrivet av en forfatter som hetet Arne Svingen. Sangeren er drama. og det er spenene. jeg hvile anbefalt denne boken for alle som liker drama og spenning.

 267. Boka var spennande og litt kjedleg, Fordi i beynelsen var litt rar og ekkel men so vart den spennande.

 268. Boka var morsom fordi alt tisset rann ned i rullestolen. Det var dumt at faren stjal.

 269. Boka var kjedelig i begynnelsen men ble kjekkere etter vært.
  Denne boka var ikke noe for meg.

 270. Vi syntes det var en spennende bok, vi får veldig lyst til å lese fortsettelsen.

 271. jeg synes denne boka er veldig fin for hovedpersonen er handicapet og det er min bror også og jeg synes synd på han. og jeg vil stemme bra på denne boka.
  PS: Synes denne boka burde ha en annen tittel.

 272. Det var spennende å lese. Jeg hadde ikke lyst til å stoppe å lese. Jeg likte veldig godt starten på historien. Jeg likte når det kom skum ut av munnen på gutten, detvar spennende og jeg likte slutten på historien.

 273. Boken handler om en gutt som heter Erik og som sitter I rullestol. Han bor sammen med pappaen sin som har lite penger. En dag gikk de til butikken og stjal såpe, kluter, dopapir og barbersaker. Erik liker ikke at faren kaller han Jonny og nå har faren dradt han med til Berlin. En kveld gikk faren ut og Erik matte være igjen alene hjemme. Den kvelden fikk han ikke sove. Da pappaen kom hjem så Erik at faren hadde fått sår I ansiktet og et blatt øye. Erik spør hva som er skjedd, men faren vil ikke svare på det. Erik lurer på hvorfor faren er så hemmelighetsfull.

  Vi likte boken fordi den var spennende og bra skrevet. Teksten var ryddig og det var mye drama. Vi mener at boken passer for bade gutter og jenter I aldermen 9-14 år.

 274. Jeg syntes boken Var bra fordi faren var litt spesiell.Nesten alle i klassen ville lese den:)

 275. Jeg likte boka den hadde spenning i seg.Men jeg vil veldig gjerne vite mer om hva som skjer?

 276. Jeg syntes at boka var morsom fordi jeg liker å lese om drama!!
  Jeg syntes også at det var litt trist fordi han satt i en rullestol og sånn, jeg syntes også at det var frekt å stjele ting i butikken!!
  Jeg syntes også at boka var litt spennende fordi faren kom hjem og hadde slått seg, så jeg lurte på hva som hadde skjedd med han, men det sa han ikke noe om!!
  Jeg har veldig lyst til å lese hele boken fordi dette utdraget var veldig morsomt og spennende!!?

 277. Det var stor enighet i klassen om at boka var veldig bra. Det var mange som fikk lyst til å lese boka.

 278. Jeg har lest hele boka og synes den var veldig bra.Jeg anbefaler andre denne boka, den er spennende og morsom. Eirik hovedpersonen krasjer med faren og moren.Moren dør i bil ulykken man for vite mer etter vært i boka. De reiser til Berlin og mye mye mer. En fantastikk bok jeg likte den godt

 279. Jeg har lest hele boka og jeg syntes den er veldig bra fordi den var veldig spennende og trist fordi de var fattig og måtte rømme i tilleg til at moren var død. Og de reiste rundt i Berlin og Eirik for seg venner. jeg anbefaler denne boka

 280. Spenning heile tida, bra tema, held på spenninga. Får inntrykk av korleis det er å sitja i rullestol og klara seg med lite pengar.

 281. Eg likte boka? Boka var spendane. Eg tror at Eirik og faren ikkje bode i Berlin og faren flyttet dær for dei var fattige og han trengte ein jobb. Lurer på om han mannen som skolle ver faren ikkje var faren, derfor likte eg boka??

 282. Den var spennande når han stjal, men det var eit banne-ord eg ikkje likte.

 283. jeg synes boka er super, den er veldig spennende ok min favoritt forfatter er arne svingen

 284. I starten var det litt treig men så midt i boka og på slutten var den veldig spennende. Denne anbefaler jeg veldig til andre??

  • Den var trist og spenane for Eirik satt i rullestol og faren sa ikkje sandheten til Eirik og faren kalde han for Johnny når han ikkje heiter det.

 285. Boka var spennende fordi det var mye handling og drama og den var morsom fordi Erik sølte urin(blæh)?

 286. Eg synest at boka var dårlig på grund av det var ikkje så mykje spending i boka.

 287. Klasse 6A i Svolvær, liker drama, godt skrevet, lett og forstå, har lyst å vite mer om hva som skjedde med dem.

 288. Dette utdraget var supert! De aller fleste syntes boka var spennende, og den beste hittil. Mange er nysgjerrige på hva som skjer videre, og har lyst til å lese hele boka.

 289. Den var bra og litt kjedelig. Synes de burdet ha mer drama i den.
  ????????????????????????????????
  Høres bra som overskrift.
  ??✌???✌???✌???✌???✌???✌???✌???✌???✌???✌???✌?????✌???✌???✌???✌???
  Omg for alltid.
  ????????????????????????????????
  Hadet bra!!
  ????????????????????????????????

 290. Jeg syntes at det var en veldig bra bok fordi den var både spennene og morsom på samme tid. Noe av det jeg likte aller best var da de var i butikken og de stal ting.
  Jeg likte at det var så spennene at jeg ikke kunne vente med å komme til neste side?

 291. ?Jeg syntes ikke denne boken var så bra fordi det skjedde ikke så mye spennende, men det var litt morsomt når de stjal i butikken og når pappaen kom hjem på kvelden og var skadet?. Jeg liker ikke stjeling, men i denne boken gjorde det, det litt mere spennende?

 292. Denne boka hørtes ikke noe spennende ut og jeg fikk ikke så lyst til og lese den, men når jeg fikk lest en stund fikk jeg mer og mer lyst til og lese videre. Den hadde en god slutt som gjørde at jeg ville lese resten av boka. Denne boka var: bra!

 293. jeg syntes boka var spennenende, fordi vi ikke viste hva faren skulle og hvorfor han hadde masse sår. Jeg syntes boka var rar, fordi hva var poenget med den gutten og jenta?hvorfor hvar de i Berlin. Men den den var bra???☺️???

 294. Klassen vår var noe delt. Noen syntes boken var spennende og kunne gjerne hørt hvordan det gikk med «Johnny» og faren.

  Fortelleren gjorden en meget god jobb med å leve seg inn i fortellingen. Snakket tydelig og entusiastisk.

  De som ikke likte boken så mye, mente det hadde vært fordelaktig å få vite mere om hovedpersonene slik at vi kunne bli bedre kjent med de og fått vite hvorfor de var der de var.

 295. Jeg syntes boka var litt rar, fordi jeg skjønte ikke helt påenget. Foreksempel hvem var jenta og gutten? Hva skjedde med gutten og jenta? Hvorfor ble det stille og hvorfor slutta de og trikse når «Jonny» så dem? Men ellers så var boka spennende.

 296. I boka «Med beina på nakken» av den norske forfatteren Arne Svingen møter vi Eirik, som er tatt med av pappaen sin til Berlin. Eirik sitter i rullestol. Eirik og pappaen bor i en liten, stygg leilighet som de leier. De har lite mat og lite klær. Pappaen får med seg sønnen på supermarkedet, og legger dagligvarer inne i genseren til Eirik. Eirik er mye alene i leiligheten. En kveld kommer pappaen veldig sent hjem, og han har store skader i ansiktet…..

  Boka er skrevet i sjangeren drama.Den går litt tregt fremover i handlingen . Det er først på slutten at den bygger opp spenning. Da blir leseren nysgjerrig på nye personer som dukker opp, og på hva som har skjedd med pappaen . Vi synes synd på Eirik fordi han sitter i rullestol og er innesperret. Og vi synes det er fælt at pappaen får han til å stjele. Vi mener at han har dårlig innflytelse på sønnen.
  Utdraget slutter på et høydepunkt når pappaen kommer hjem med store skader i ansiktet.
  Vi mener at boka er spennende nok til å anbefale til andre.

 297. Jeg syns baka var bra men jeg skule ønske at boka var lit lengere jeg lurte på hva som kjede med pappan hans har han jobb eler ikke.

 298. Boka var bra, men det var dorlig at faren stjelte foran barnet sit. Eller var boka veldig bra. Jeg hadde vafal ikke stjelt foran barnet mit vis jeg hadde hat et barn. ???

 299. Synes boken var bra fordi jeg levde meg inn i den. Kunne tenke meg ogsen han hadde det! Og veldig lett og forstå. SPOILER ALERT!!!!! Jeg ble overasket over att faren ble skadet. Og den er velidig veldig spennede. Rater denne 5/5

 300. Boka var passe bra, og jeg fikk lyst til å finne ut hva som skjedde faren til Eirik, og hvorfor Eirik sitter i rullestol. Så det var litt dumt at de ikke sa hvotfor Eirik sitter i rullrstol. Jeg så for meg bildene så det syntes jeg var bra.

 301. Den var bra. Litt rar. Ganske spennende, spesielt på slutten. Litt morsom.

 302. Jeg synes boken var passe bra. Det som jeg synes var kjedelig var at speningen kom ikke før siste side av utraget. Hvis det hadde gått litt mer opp og ned ville boken vært bedre? Jeg er ikke så glad i sånn type bøker, jeg liker bøker som er litt mer drama.

 303. Ganske artig innledning. Det ble spennende på slutten da faren kom hjem. Derfor syntes jeg utdraget var bra. -Tobias.
  Jeg syntes boka var litt kjedelig i starten, men så ble den mer spennende etter hvert. Jeg synes utdraget var veldig bra. -Mathias
  Jeg synes boka var veldig spennende. Jeg tror dette kan bli en av superfinalistene. -Petter
  Det var kjedelig i starten, men det ble spennende da Eirik oppdaget de to barna i bakgården. også likte jeg at Victor Frankenstein var med på en måte. Det er fordi jeg heter Viktor. 🙂
  Jeg er enig i at det var en litt kjedelig start. Men det ble veldig spennende på slutten da faren kom hjem med sår i ansiktet. Jeg syntes utdraget var veldig bra. -William
  Kjedelig i starten, men jeg syntes den ble mer og mer spennende etter hvert som vi leste. Jeg vil gi den karakteren Super. -Julian
  Jeg syntes den var kjedelig. Jeg forsto ikke helt problemet med at han måtte gjemme varer under klærne. Jeg vil gi utdraget karakteren Dårlig. -Maja
  Spennende fortelling. Det var som å være der. Setningene bare dro meg inn i fortellingen. Jeg ble redd når han ble redd, jeg ble nervøs når han ble nervøs osv. Bra materiale og temaet fenget meg. Jeg vil virkelig lese den. jeg tror dette kan bli en av superfinalistene. -Johanne

 304. Jeg syntes den var trist fordi på slutten så hadde faren vært i slåss kamp et sted og gutten var alene med folk som så inn i vinduet.

 305. Veldig spennende bok den var litt rar hva sede med pappaen og forfor stjal pappaen. Jeg vil lese helle boka selv.

 306. Spennende i slutten av utdraget. Liker måten den er skrivd på. Det er action, tyv og slåsskamp, og det er spennende. Noen syns det er rart når pappaen stjelte noe. Noen syns det stodlitt rare ting i utdraget.
  6.klasse Øyslebø skole

 307. Kristoffer sier:
  Jeg synes denne boka var gøy på grunn av at det var spennende og jeg vil lese resten.

  Philip sier:
  Jeg synes boka var bra fordi det handlet om en far og sønn som var fattig, og ikke hadde det like bra som andre.

  Magnus sier:
  Dette er en av de beste bøkene jeg har lest WOW.

  Freja sier:
  Jeg synes boka var grei, men jeg likte ikke at faren var tyv.

  Hanna sier:
  Jeg syntes boka var spennende, det var morsomt da han mista flaska med urin på seg selv. Pappan virket ikke så hyggelig fordi han stjal og reiste ut på kvelden.

  Marcus sier:
  Jeg likte godt da han kom inn døra. Jeg likte ikke at han hadde et råttent rom.

 308. BOOOORING
  I starten i alle fall det var alt for mye forklaring og sånnt med masse visning.
  Men resten var i alle fall litt bedre jeg vet ikke helt om det er min stil men jeg ble litt revet med i teksten.
  Det ekle var jo at han duden i rullestol driver og ja… tisser på seg.?☺???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????❤????????????????✊✌✋?☝????????????????⌚

 309. Veldig bra. Vi ble enig om at boka er veldig spennende og morsom. Det var spennende når pappaen tørte å stjele. Det var litt mange høydepunkter.

 310. Johanne skriver:
  Denne boka var veldig trist, men jeg liker triste bøker. Jeg liker ideen at det er så trist i starten, så det er sikkert et eventyr om hvordan de klarer å overleve. Så ender det sikkert greit, fordi det er en barnebok.

  Eline skriver:
  Jeg synes det var en veldig spennende bok, og jeg likte at den lille gutten satt i rullestol. Det veldig gøy å høre på. Jeg vil høre mer.

 311. Scott skriver:
  Det var veldig spennende og uforventet. Du vet aldri liksom helt hva som skjer.

  Heidi skriver:
  Jeg likte denne boka fordi den var spennende og gøy. Jeg vil lese hele boka.Den var passende til vår alder.

  Amalie skriver:
  Boka var spennende fordi jeg begynte å lure på hva faren gjorde ut på natten.Jeg begynte å lure veldig på hvoefor faren var så skadet da han kom hjem på kvelden. Boka var bra.

 312. Boka fikk karakteren «Super». Dette likte elevene å lese og vil gjerne låne boka på biblioteket. Altså superbra.

 313. Elevane meinte at boka ij\kkje var dårleg, men at det ikkje var deira type bok.

 314. Kjempe bra jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 315. Vår klasse likte boka fordi den var spennende og den var bra skrevet. Vi likte at gutten satt i rullestol, det var spennende. Vi syntes sjangeren var mer grøsser. Den var også litt trist. Faren driter i sønnen og det er litt rart. Noen i klassen syntes den var kjedelig. Vi ga boka veldig bra! Skrevet av Niklas , Stian og Rejwan i 6A.

 316. Vi syns boka var bra. Det var spennende da faren kom skada hjem fra byen. Trist at Eirik ikke har det bra, at han må «passe» på faren sin. Flere som har lyst til å lese boka.

 317. hører på den i høstferien,gleder mej til vi skal høre den på skulen, ej veit ka ej skal svare (=

 318. Halve klassen meinte bokutdraget var supert. ellers fordelte resten seg på passe bra og bra. Ein elev har allereie kjøpt boka for å lese den i haustferien. Elevane er veldig nysgjerrig på kvifor dei vil ha ny start og kva faren eigentleg driv på med. Spennande og trist på same tid.

 319. Jeg likte denne boken og gåt. Den var veldig spendene da faren hadde kjøpt en stor jakke til gutten som han skulle bruke til å stjele med. Det var var litt skummelt da hun damensa få se under jakken din

 320. Jeg syntes at denne teksten var veldig spennende. Det at du ikke fikk vite hva som skjedde med faren til Eirik var veldig bra, for det fikk deg til å ville lese boka videre.
  Den beskrev veldig bra at Eirik og faren hans ikke hadde det så bra, slik som at de måtte stjele helt normale ting som såpe, kluter osv.
  Har lyst til å lese mer 😀

 321. Den var veldig dramatisk og spennende. Jeg lurer på hva som kommer til og skje videre. Den var veldig bra. Lurer på hva som skjedde med faren. Bra frambilde. Bra navn på boken. Jeg følte hva kommer til og skje? Jeg likte veldig bra boken for at den var dramatisk og spennende.

 322. Jeg likte utdraget fordi det var spennende❗️
  Jeg har lyst til og lese boka❗️
  Spesielt spennende når de stjelte❗️
  Jeg lurer litt på hvorfor faren var skadet❓
  Jeg håper de fleste sier at den var super bra for det vil jeg❗️
  Jeg tror denne boka kanskje vinner bokslukerprisen.
  Jeg synes boka var mer krim enn drama.???

 323. Jeg synes at det var lett å leve seg inn i teksten når de beskrev så veldig bra !
  Jeg fikk lyst til å les boka . Tommel opp folkens!

 324. Jeg synes det var lett å leve seg inn i teksten siden de beskrev veldig godt i teksten.
  Jeg fikk veldig lyst til å lese boka

 325. Jeg synes boka var gøy når Eirik og faren skulle til Berlin og skal få en ny start, så jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka

 326. Vi syns boka var super fordi det var mykje drama og spenning i den. Vi SKAL lese heile boka! Det gleda vi oss til 🙂 Han som las boka kunne lest den med meir innleving.

 327. Jeg syns denne boka var bra, men jeg likte ikke når pappaen bannet

 328. Eg syns at dinna boka var KJEMPEKJEKK ! Eg GB fekk virkelig eit bilde av alt som skjedde 🙂 handlingane skulle vert litt meir spennande på nokon stadar , men ellers er dinna boka TIPP TOPP TOMMEL OPP. 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉

 329. Det var litt ekkelt noe.den var spennende . skyggene hørte skumle ut.jeg har litt lyst til å lese boka men ikke så mye.jeg vil si at denne boka var passe bra.

 330. Bra bok
  Den er veldig spennende og jeg lurer veldig på hva faren gjør⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 331. veldig bra,
  det var litt spennende bok.
  Eirik liker ikke at faren hans kaller han Johnny.

 332. Jeg syntes at forfatteren burde kommet fortere igang med spenningen. Å forklare hvorfor Erik sitter i rullestol og han burde holde seg til det han allerede har begynt å forklare.
  Jeg syntes at forfatteren har en god innledning, slik at man har lyst til å lese mer. Forfatteren bygger opp spenningen ved at faren ikke forteller hva han holder på med.

 333. Spennende, vi vil lese resten. Lurer veldig på hva faren har gjort.

 334. Eg synes den var litt kjedeleg men litt dramatisk på slutten for var faren skade eller noko eg vil berre litt lese boka for eg blei ikkje heilt overbevist den var bare passe bra synes eg.

 335. Boken var veldig spennende, jeg likte misteria med faren til Johnny!! (-:
  Jeg må lese hele boken!

 336. Eg synes at boka var spennende og veldig dramatisk men det var noe ved boka som eg ikkje likte og vil ikkje lese resten av boka

 337. Ridabu 6b: Den var spennende. Det var spennende å høre om hovedpersonens triste liv. Vi får veldig lyst til å lese videre, slik at vi får vite hvordan det går videre. Hvilke hemmeligheter skuler faren.

 338. Jeg syntes boka var midt i mellom dårlig og passe bra, fordi den var ikke noe spennende (bare på slutten) Så den var veldig kjedelig.. ? Jeg syntes synd på gutten.

 339. Kjepe bra bok jeg vil lese mer, jeg synes det er gøy med sånne bøker. Det er ingenting jeg vil pirke på engang.

 340. Eg syns boka var kjek og eg lurer på kva som har kjed med faren og eg tror at boka har ein kjanse til og vinne, men den er ikkje stor.

 341. Vi synes at boka er bra og spennende, men tittelen passet ikke helt til utdraget.
  Spennende, for vi ble dratt inn i boka.
  Vil lese ferdig boka.
  Andre skjønte tittelen «Beina på nakken» fordi kanskje faren hadde mye å tenke på, og måtte rømme fra noe?

 342. Dette her var verdens rareste bok om en som sitter i rullestol å jeg hater boka fordi den ikke hadde noe mening

 343. Jeg synes at den er super kul. Jeg leser boka på skolen min, så jeg kan lese hele.
  Den er også spennende. Jeg synes boka er spennende fordi Erik (også kjent som Jonny) er så kul. Det er trist at han må alltid må kjøre en rullestol. Pappaen til Erik er bokser for å tjene penger til at de skal få nok mat,klær og drikke. Og jeg lurer litt på hvorfor pappaen til Erik valgte det stinkende huset hvor en mann døde, merkelige greier. Hilsen gutt på andebu skole.

 344. Elsker den boka<3 Jeg har lest mange bøker av den forfatteren, Og de er helt Super<3 Den den et terningkast 6<3 🙂

 345. Jeg likte boka men jeg synes synd på gutten. Fordi pappaen snakker så uhyggelig! Å fordi han sitter i rullestol.
  Men jeg gleder meg til å få lest hele boka.
  Hilsen bahar 🙂 😀 :=)

 346. Jeg syntes utdraget var bra fordi, den måten spenningen bygde seg opp på og hvordan det passet inn i ulike steder i utdraget. Hilsen Alexander

 347. Jeg syntes at boka var veldig morsom, alle kallenavnene var artige. Men jeg syntes det var litt mye banning. Hilsen Kevin

 348. Jeg synes boka var veldig spennende. Jeg synes boka var så spennende at jeg lånte den på biblioteket dagen etter at jeg hadde lest utdraget. Hilsen Eivind.

 349. Jeg synes at det var spennende å lese det lille utdraget. Det var litt trist når jeg leste at de var fattige og hadde lite penger. Det var også litt nifst når faren kom hjem med masse sår og blod i ansiktet. Jeg likte boka veldig mye og jeg vil gjerne lese hele boka. Jonida

 350. Jim-Runar: Jeg ville gjerne ha lest mere av dette utdraget. Det var ikke så mye banning, noe jeg ikke likte med de tidligere bøkene. Det var nok drama, noe jeg liker. Og den hadde nok av det jeg liker. Kunne jeg rengert boka hadde jeg gitt den 9/10! 🙂

 351. En god og spennende slutt. Man merker at slutten på utdraget er laget for å få folk til å lese videre, men subjektivt sett ville jeg gjerne ha hatt litt mer om Eiriks hindringer på grunn av rullestolen. Ellers syntes jeg dette er et godt utdrag, kanskje ikke det beste, men jeg tror den har en sjanse som superfinalist. Noah Andersen 6c

 352. Det var et ganske spennende utdrag. Det var litt likt andre bøker, tok for lang tid før det ble spennende. Starten var litt unødvendig. Slutten var spennende, og det gjorde at mange ville lese boka.

 353. det var en veldig spennendne og fortelleren hadde god innlevelse, har virkelig lyst til å få høre fortsettelsen 🙂

 354. Eirik liker ikke at faren hans kaller ham Johnny. Nå har faren dratt ham med til Berlin, der han må sitte i rullestolen sin og vente i en nedslitt leilighet mens faren leter etter penger, mat og jobb. Alt i et desperat forsøk på en ny start.

  – Pappa?
  Jeg roper ikke høyt. Men jeg er sikker på at jeg burde hørt den tunge pusten til pappa hvis han sov.
  – Pappa?
  Jeg får tak i rullestolen og balanserer meg ned i setet. Pappa er ikke på rommet sitt. Det skvulper i blæra, men dørstokken er fortsatt for høy, og det er veldig vanskelig å komme seg fra gangen og opp på doen med bare hendene. I stedet ruller jeg ut på kjøkkenet. Det står en tom flaske på benken. Jeg når den akkurat og trekker ned underbuksa. Det kommer ikke en dråpe utenfor. Orange forteller etiketten. Jeg klemmer flaska under den ene armen og ruller stolen mot vasken. Brus, juice og melk, jeg har balansert drikke i armhulen flere ganger. Men på dette kjøkkenet er det et søkk i gulvet. Flaska smetter ut av armgrepet, og innholdet flyter ut over meg. Huden min er vanntett, men det sildrer urin ned i setet og over underbuksa. Da jeg endelig kommer meg bort til vasken, er det nesten ingenting igjen i juiceflaska. Jeg
  ser etter en klut eller noe papir jeg kan tørke med, men det er mye dette kjøkkenet mangler.

  – Johnny!
  Det er stemmen til pappa. Han kommer inn på kjøkkenet med en pose i hånda og stanser idet han får se meg.
  – Har du miga på deg?
  Jeg skjønner at det ser veldig sånn ut. Uansett rekker jeg ikke å forklare hvordan det henger sammen før pappa bærer meg inn på badet og dusjer meg i kaldtvann mens jeg sitter på gulvet. Jeg burde sikkert hatt såpe og sjampo, men jeg føler meg ganske ren og veldig kald mens jeg tørker meg med den skitne T-skjorta etterpå.

  På kjøkkenbordet ligger det en pakke truser, en hammer og noen skrutrekkere. Pappa har også kjøpt tre T-skjorter med Harley-Davidson-merket på. En gang sa pappa at han skulle skaffe seg en motorsykkel med egen sidevogn til meg. Vi kunne dra hvor vi ville, og jeg skulle få vind i ansiktet hele tiden. Jeg tror til og med han kjøpte en hjelm til meg. Hvis noen sier til pappa at han ikke får lov til å kjøre, får han bare mer
  lyst, og nå har vi Harley-Davidson-T-skjorter. Det er en bra start.

  Pappas plastpose er helt tom nå. Har man lite penger, må man prioritere. Akkurat nå kom truser og T-skjorter foran såpe og frokost. Og håndklær og dopapir. Og vaskemiddel og klut. Jeg er sikker på at pappa har en liste der alle disse tingene står. Han stikker til meg en Snickers, så det med manglende frokost er ikke helt sant.

  Jeg sitter på en vanlig stol ute på kjøkkenet og tygger sjokolade mens pappa spyler rullestolen i dusjen. Etterpå får han fjernet den høye dørstokken uten å banne.
  – Jeg må ordne noen greier, sier pappa og tar på seg jakka.
  – Jeg vil være med.
  Pappa har et veldig smalt blikk når han ser på meg. Noen ganger lurer jeg på om øynene hans i det hele tatt er åpne. Pappa hater folk som maser. Det er kanskje derfor blikket hans blir ekstra smalt nå.
  – Du har rett. Det passer fint å ha deg med.
  Dyre ting er ikke nødvendigvis billige selv om de er på tilbud. Men når billige ting er på tilbud, blir det sjelden veldig dyrt. Pappa har kjøpt seg en stor, svart genser. I hvert fall trodde jeg den var til ham, men idet vi triller vekk fra boden der han kjøpte den, trær han den over hodet mitt. Det ser ut som jeg har altfor korte armer.
  – Hør her, begynner pappa. – Vi må for all del ikke bli ferska. Det er det aller viktigste. Du klarer å late som ikkeno’?

 355. NEGATIVT : Forfatteren burde kommet fortere igang med spenningen. Forfatteren burde begynne med å forklare hvorfor Erik sitter i rullestol. Forfatteren burde holde seg til det han allerede har begynt å forklare.

  POSSETIVT: Forfatteren er flink til å skildre. Forfatteren har en god innledning, slik at man har lyst til å lese mer. Forfatteren bygger opp spenningen ved at faren ikke forteller hva han holder på med.

  TERNINGSKAST: Isabelle: 3
  TERNINGSKAST: Filippa: 2

 356. – Trist – synes synd i hovedpersonene.
  – Mystisk og spennende – boka ga lyst til å lese mer.
  – Kjedelig, ikke spennede eller morsom.
  – Litt morsom.
  – Gode beskrivelser.

 357. De har flyttet til Berlin i fra Norge. Nå har pappaen ganske lite penger og har ikke nokk penger til å kjøpe en skikkelig leilighet. det mangler mye inni denn leiligheten. Pappaen har ikke nokk penger til å kjøpe nokk mat så de spiser kjeks å sjokolade. Pappaen gå inn på et kontor jeg kan se hester på en skjerm.

  sjangeren er darama. Og leiligheten minner meg om en film jeg har sett. Og det var også noen som hadde lite penger i den filmen.

  Jeg synes boka ikke var så lett å leve seg inni fordi at det skjedde så my på kort tid.

  Boka skarter rett inni fortellingen. Det som overasker ,meg en når pappaen ikke er hjemme når Eirik roper på han. Jeg synes at noen var litt dumme pga at pappaen ikke ville si hva som skjedde med han.

  jeg synes at boka kunne hatt litt mere spenning.

  teksten slutter veldig brått og uventet. ja jeg får litt lust til å lese mere

 358. Teksten handler om at faren til Eirik og erik flytter til berlin ifra norge for og starte et nytt liv.Og det blir mest trøbbel da de skal gjøre forskjellige ting.Sjangeren på boka er drama. Min mening om boka er at den var litt spennende fordi det skjedde så mye på en gang.og at det ble spennende bare jeg så på overskriften.Teksten var også spennende fordi handlingen var spennende lenge.Når jeg begynte og lese ble det mer spennende for hver side jeg leste fordi Eirik satt i rullestol mens faren gjorde mange forskjellige ting når de var i byen.Teksten kan påvirke andre som sitter i rullestol fordi de kjenner seg sikker igjen i den sammenhengen.Teksten slutter litt uventet og brått.Den er sånn passe vanskelig og lese. Den passer for 6 klasse.Det beste med teksten er at den er så spennende fordi de fleste elever liker det.Jeg synes at andre elever bør prøve seg

 359. Teksten handler om at Eirik og pappaen skal lage en helt ny start.Pappaen til Eirik kaller ham Johnny,det liker ikke Eirik.Faren tar med Eirik får å stjele fordi Eirik sitter i rullestol.En kveld går pappaen ut og sier at Eirik bare kan legge seg Eirik låser døra når han går,han ser en gutt og en jente.De kommer opp til vinduet.

  Det står at det er en drama bok men fra det vi fikk lese var det mer en krim bok syntes jeg fordi de stjal og fordi faren ble banket opp,men dette er jo ikke hele boka så resten av boka kan jo vær drama.
  Jeg syntes at boka var spennende i slutten fordi faren ville ikke vise seg så først trodde jeg det var en annen mann,men da faren viste seg fikk vi jo høre at pappaen var skadet da ville jeg lese mer derfor tok jeg boka og skal lese den.
  Jeg syntes og at det var spennede når han var alene hjemme fordi han hørte stemmer og da han så de kom de helt til vinduet.
  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi det de beskriver godt hva som har skjedd.
  Og de forklarte hvem Eirik var og hvem faren var men i ormeegget var det mange navn på kort tid.
  Teksten hadde en god og rolig begynnelse så vi fikk vite hvem Eirik og faren var.Når de gikk i butikken begynnte den spennende handlingen og etter hvert kom faren og det ble mer spennende og teksten tok tak i deg.
  Andre bør lese boke fordi den var veldig god og de bør prøve å høre den bare for å se om det ver noe for de.
  Denne fortjener å være en av superfinalistene,fordi den er akkurat slike bøker jeg liker

 360. Teksten handler om at Eirik og faren hans flyttter til Berlin for å få en ny start. Sjangeren er drama. Handligen var veldig lett og leve seg inn i for det var akkurat som om jeg var Eirik. Jeg syntes at faren virket kul i begynnelsen men så når de stjeler ble han litt mindre kul. Teksen slutter litt uventtet fordi jeg trodde at faren skulle forklare hvorfor han hadde mange sår i siktet. Teksten var litt vanskelig og legge fra seg fordi jeg har kjempe lyst til og lese enda mer. Det beste med teksten er at faren forlatter Eirik hjemme alene midt på kvelden og da han for øye på gutten og jenta. Alle andre bør lese boka fordi den var så utrolig sennende. Jeg syntes atboken fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 361. Teksten handler om att Eirik og faren reiser til Berlin og skal få en ny start. Sjangeren er drama. Handlingen var lett og leve seg inn i fordi de beskrev tingene veldigt godt.
  Og den starter med en begrunnelse,jeg blir overrasket over at faren får Erik til å være med å stjele. Jeg fikk følelsen at gutten og jenta utenfor vinduet har en sammen heng melllom tingene som har hendt. Slutten slutter brått fordi vi får ikke vite hva som hadde skjedd med faren. Ja,teksten var litt vanskleig å legge fra seg jeg ville lest mer. Den var lett og lese fordi jeg forsto hva de mente. Jeg likte best slutten fordi da hørtest det ut som han hadde blitt banket. Ja andre bør lese den fordi det var spenndenes fordi Eirik/Jonny stjal med faren. Ja jeg synest den burde være super finalist på bokslukerprisen.

  • Jeg syntes boken hadde opplevelse og den beskrive nøyaktig hvordan de hadde det og hva som kjede. Jeg syntes boken skal få veldig bra for det var drama og innlegg. Jeg anbefaler den for alle som liker drama og de som ikke liker drama. Jeg har tenkt til og lese hele boken av bena på nakken for det var opplevesom.

BONUSSPOR:

Arne Svingen, som har skrevet Med beina på nakken, har egen hjemmeside. Der kan du lese om han og om bøkene hans. Klikk her.

Likte du utdraget fra Med beina på nakken? Da vil du kanskje like disse bøkene:

 • Arne Svingen: Sangen om en brukket nese
 • Arne Svingen: Revolvergutten
 • Mikael Engström: Isdragen
 • Endre Lund Eriksen: Pitbull-terje går amok
 • Endre Lund Eriksen: Den sommeren pappa ble homo
 • 50 cent: Playground
 • Med beina på nakken foregår i Berlin. Sjekk hva du vet om denne byen ved å ta Berlin-quizen her.
Til toppen