Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Rivertongåten

Jørn Lier Horst Kagge 2015

 


De tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Egon har tidligere løst flere gåter sammen. Nå har de funnet en mystisk trekasse i skogen, men før de rakk å se hva det var, kom det to skumle menn og hentet den. Nå har de fulgt sporene til Doktorgården.

 

KAPITTEL 8
Doktorgården

 

Doktorgården lå litt bortgjemt til, med skog på alle kanter. Veien fram var smal og humpete. Tomten rundt hadde sikkert vært velstelt og fin en gang, men nå var det meste grodd igjen. Den gangen doktor Riverton hadde holdt til her, måtte det ha vært et flott landsted med utsikt mot havet. Nå kunne de bare skimte vannet mellom trærne.

Snøen hadde begynte å legge seg på bakken, men de kunne se spor etter en bil.
«Det har vært noen her», kommenterte Leo.
«Men det ser ikke ut som om det er noen her nå», mente Une.
Hovedhuset var i to etasjer med kjeller. Det var bygd med mørke tømmerstokker og hadde grønne vinduslemmer. En bred tretrapp førte opp til en veranda som gikk langs yttersiden av hele første etasje. Snøen løsnet fra sålene på skoene deres da de gikk opp, og la igjen hvite spor bortover plankene.

Cecilia gikk fram til et av de flekkete vinduene. Hun satte hendene mot glasset, la ansiktet inntil og myste inn. Det hang en stor lysekrone med nedbrente stearinlys i taket over et langbord med ti stoler på hver side. På veggene hang gamle malerier, og i enden av rommet var det en diger peis.
«Jøss!» utbrøt Leo. «En kan jo brenne opp et helt furutre i den peisen.»
«Tenk at han spikret igjen alle dører og vinduer fra innsiden og sperret seg selv inne», sa Une og strøk hånden langs karmene til den store inngangsdøra.
Leo forsøkte dørhåndtaket. Den var låst.
«Vi må prøve å komme oss inn», sa han og gikk ned fra verandaen igjen.
Cecilia fulgte etter. Under verandaen var det noen smale kjellervinduer. Et av dem var halvåpent. Egon krøp innunder. De andre fulgte etter og kravlet seg fram over råttent høstløv.

Une løftet opp vinduet. Leo fant fram mobiltelefonen sin, tente lommelykten og lyste inn. Lyset avdekket et stort rom med tykke murvegger og en dør i den andre enden. Bortsett fra noen støvete kasser som lignet på den de hadde sett inne i skogen kvelden før, var rommet tomt.

Leo var den første som klatret inn. Han akte seg over vinduskarmen og ned i rommet. Cecilia fulgte etter og tok imot Egon før Une også kom inn gjennom vinduet.
«Det er kaldere her inne enn ute», sa Cecilia. Det sto frostrøyk ut av munnen hennes da hun snakket.
«Kulden har satt seg i veggene», nikket Leo og gikk over til en av kassene.
Han snudde seg brått mot dem.
«Dere! Den er merket på samme måte. Det står Riverton på den.»
Idet han hadde sagt det, sluttet telefonen å lyse.
«Søren», sa han. «Tomt batteri.»

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 54-64.

747 anmeldelser av “Rivertongåten

 1. beste boka ever.leser nå som juryklasse som skal finne bøkene som skal være med i neste år. leser nå hodeskallegåten av samme serie.den tipper jeg kommer videre. der er det mere om doktorgården

 2. Boka er skikkelig bra..den må bare videre..den er mye bedre enn beina på nakken, super bitchene, London greia å disco satan!

 3. Boka var veldig bra:) Den kunne hatt litt mer krim jeg bare elsker krim, men den var veldig bra!

 4. Boka var spennende og gjør at jeg har lyst til å kjøpe den, å møte Jørn Lier Horst

 5. RIVERTON GÅTEN
  Denne boka handler om tre venner og en hund som fant en boks i en skog og følger sporene helt til et doktorhus. De går inn og tar på ting og lager spor etter seg, noe som ikke er lurt. Så finner de masse riverton kasser som den de så i skogen bare at de er i andre former. De gikk inn i et til rom og fant den kassa som de så i skogen, de åpnet kassen og der lå det pistoler og maskin gevær og finlandshetter. De hører en bil utenfor og de tror det er de som eier pistolen og maskin geværene.
  De tre vennene het Une, Leo og Cecilie og hunden Egon. De har løst flere mysterier før denne, men ingen som dette mysteriet. Folkene trodde at Une var en gutt, fordi hun ser ut som en gutt. Moren til Cecilie var dum, fordi hun spurte alltid om hvor hun eller han var, og hun røpte hvor de var for ranerne.
  Denne sjangeren er en krim, fordi det er et mysterie som må løses så fort som mulig. Forfatteren heter Jørn Lier Horst. Sjangeren syntes jeg passer til denne boka.
  Jeg syntes denne boka var kjempe bra, for jeg forstod alt og det var lett og bli dratt inn i det. Den var veldig spennende og ting kom helt uventet. Alle i klassen likte boka. Une satt seg ned på kne og kikket. «Bra, Egon!», jublet hun og trakk fram en kasse som hadde stått gjemt inne med veggen. De kjente den igjen, alle sammen. Det var kassa fra skogen.
  Boka var super og alle de som liker å lese krim burde lese denne boka.
  Skrevet av: Johanne, Sigrid, Tuva og Trym.

 6. Jeg likte denne boken veldig godt og det var fine og mange beskrivelser. Jeg likte veldig godt at spenningen bygde seg oppover som gjorde det veldig spennende.

 7. Boka er veldig spennende, og jeg syntes folk bør lese den. Håper det går bra til slutt da.

 8. Jeg synes boka var veldig spennende fordi de bryter seg inne i et gammelt hus med knuste vinduer. Det er tre barn, de heter Cecilia Leon og Une. De har en hund som heter Egon. Inne i huset finner de en eske, oppi der ligger det pistoler og sånn. så de tror at det skal skje et ran. Dette virker som en spennende og bra bok, og jeg får veldig lyst til å lese mer.

 9. Jeg syntes denne boka var bra fordi den var spennende og den hadde mange gode beskrivelser om hva de hørte og hva de så. Det var også lett å leve seg inn i handlingen.

 10. Boka var veldig bra forde at de fire går til doktor gården og går inn i huset og der finer de våpen og finlanshetter. Du bør lese boka.

 11. Boka handler om Cecilia, Leo og Une. De finner en mystisk kiste i skogen. Så kommer det to menn som henter den, som de følger etter. Det viser seg at de som hentet kisten skal rane en bank. Jeg synes denne boka var spennende. den var også bra skrevet

 12. Jeg syntes boka var veldeig bra og spennende. Jeg har lest alle bøkende i CLUE serien og syntes at denne boka er en av de beste i serien. Det jeg liker med boka er at den er så spennende fra start til slutt. Jeg er egentlig ikke såglad i å lese, men denne boka gjør at det blir gøy og spennende å lese:)

 13. boka ble byget opp på en spendene måte som fikk meg til å få lyst til og lese resten.

 14. Rivertongåten var en spennende, mystisk og jeg gled på en måte inn i boka. Denne boka vil jeg kalle en krimbok.

 15. Jeg synnes boka var veldig fin og kul jeg leste den flere ganger og har lyst til å lese hele boka boka passer bra til sjangen sin den var så bra forsiden var veldig spennende også hvis jeg skulle hatt funnet den på hylla i biblioteket så skulle jeg lest den jeg elsket boka og anbefalern videre☺☺☺?❤

 16. Jeg likte Rivertongåten best fordi den er spennende og man vil lese mer, jeg likte spesielt da de så at bilen kom kjørende inn i oppkjørselen og de to mennene kom ut av bilen, da ble det spennende fordi de tre barna og hunden var i huset, jeg trodde mennene kom til å se barna men heldigvis skjedde det ikke!

 17. Utdraget handler om tre barn (Leo, Cecilia og Une) og hunden til Une (Egon). De leter etter en kiste som de så i skogen, men før de får undersøkt og sett hva som er inni kommer to mystiske menn og henter den. Så følger de sporet til Doktor gården en gård som ligger litt bortgjemt, med skog på alle kanter og en smal humpete vei som fører inn til et helt igjengrodd gårdstun. Jørn Lier Hors er yndlings forfatteren min og jeg har lest alle «CLUE» bøkene jeg anbefaler alle å lese de.

 18. Utdraget handler om tre barn (Leo, Cecilia og Une) og hunden til Une (Egon). De leter etter en kiste som de så i skogen, men før de får undersøkt og sett hva som er inni kommer to mystiske menn og henter den. Så følger de sporet til Doktor gården en gård som ligger litt bortgjemt, med skog på alle kanter og en smal humpete vei som fører inn til et helt igjengrodd gårdstun. Jørn Lier Hors er yndlings forfatteren min og jeg har lest alle «CLUE» bøkene jeg anbefaler alle å lese de.

 19. Jeg likte den fordi jeg leser ofte krimbøker og synes generelt at de er spennende og jeg kan bare si det samme om denne.

 20. Eg likte boka fordi den var spendane og lett å forstå men den var litt skummel

 21. Elevene mente utdraget var spennende fordi det var noe som skjedde hele tiden. Det var spennende, bra og kjekt med krim. Veldig bra utdrag, det var skummelt og spennende. Noen mente at den ikke var spennende fordi den handlet om det samme hele tiden. Noen likte den ikke, fordi de ikke skjønte den.

 22. Klassen satt som tente lys og lyttet under hele utdraget. Denne var svært spennende og også læreren kunne godt tenke seg å lese boka selv…

 23. Det er en kasse med våpen som låt en skog.
  Cecilia,Une,Leo og Egon var der.
  Men to menn kom og hentet den.
  Boka er veldig bra fordi forfatteren beskriver stedet og personene.
  Forfatteren forklarer godt at doktorgården er gammel.
  Han forklarer at det lukter mugg der og at stedet er gjengrodd.
  Og han forklarer hva doktor Riverton gjør når han sperrer seg inne.
  Jeg koste meg når jeg leste boka.
  I hver fjerde bok kommer svaret på et spørsmål som er de tre bøkene før.
  Nå er den mystiske kutterskatten.
  Jeg anbefaler denne boka.
  Denne boka er super på alle måter.
  Og den er ikke for skummel men spennende.
  Det er vanskelig å legge fra seg boka boka har mer å by på.
  Denne delen er bra men hvis du vil vite mye mer.
  Så les boka!?

 24. Den er spennende og har mye krim i seg, ja derfor anbefaler jeg denne boka til de som liker masse krim.
  Det er mange bøker og alle handler om de samme barna .

  Jeg vil anbefale den fordi den er godt beskrevet og blir alltid mystisk etter hvert det tar alltid lang tid før de får fanga skurkene, og de fleste har mange skjulesteder,
  Da blir de mye å tenke på og mange steder du prøver å huske???????????????????omg

 25. Den er spennende og har mye krim i seg, ja derfor anbefaler jeg denne boka til de som liker masse krim.
  Det er mange bøker og alle handler om de samme barna .

  Jeg vil anbefale den fordi den er godt beskrevet og blir alltid mystisk etter hvert det tar alltid lang tid før de får fanga skurkene, og de fleste har mange skjulesteder,
  Da blir de mye å tenke på og mange steder du prøver å huske???????????????????

 26. Jeg syntes at den boken var kjempe bra på grunn av at den er ekstrem spennende
  Siden det som skjer det er bare bra, men jeg skulle ønsket at jeg kunne høre litt til siden jeg vet så vitt om den men den er super,

 27. Boka veldig bra fordi den er spennende og morsom det som er kult med den er at det er maskingevær og pistoler og at de to mennene forsøker å rane en bank det er veldig kult men også det med når de hører bildørene lukker seg og da sier Cecilia til de andre at vi skal hjemme oss men så sier Leo til dem at vi skal ta kassene bort til vinduet og klarte ut av vinduet jeg fikk lese boka mere den høres ganske kul ut så jeg vil låne dem døden er SUPER!!!!!!!!!!!!!!!????????

 28. Eg syns at boka var spenande og gøy. Eg leste heile boka. Eg gleder meg til den neste boka. Min favorittdel i utdraget var da dei var i doktorgarden og fann maskingevere. Eg håper eg kan lese resten av serien.

 29. Rivertongåten er en spennende bok som handler om de tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Egon som løser mysterier.
  Jeg liker denne boken kjempegodt fordi den er spennende og morsom.
  Forfatteren beskriver både hvordan personene og miljøet er. Jeg liker også at forfatteren sier noe om hva personene tenker og føler. Det er noen ord i boken som er litt vanskelige å forstå men det gjør at jeg lærer noe av den. I denne boka skjer det mye man ikke forventer og det er det som gjør boka så spennende.
  Denne boka har mye å by på så hvis du liker spennende bøker bør du lese denne.
  SUPER!

 30. jeg synes at boken rivertongåten er veldig spennende og kul.

  Det er Celine,Leo,une,og hunden Egon de løser flere gåter sammen.
  De fant en kasse ,det sto rivertongåten på kassen så åpnet de kassen,
  Celin,Leo,une, og hunden Egon fant maskingevær og pistol og finnlandshetter og votter og wokytoky.

  Jeg annbefaler deg til å lese boken rivertongåten.
  Jeg gir terningkast :6

 31. Jeg likte dette utdragetveldig gått fordi den var så spennende. Jeg tror krim er sjangeren for meg fordi ja den var så bra skrevet og beskrevet at selv om det ikke er noen bilder så for jeg et sånt bilde i hodet av alt som skjer. Det virker som om Leo,Une,Cecilia og hunden Egon har løst andre saker også. Det virker som om de er veldig gode venner.
  Jeg blir sånn at man heier på de snille og da blir jeg nesten nervøs på dens vegne, og det fikk meg til og lure på hva som er oppi de kassene. Man vil bare se hva de to mystiske mennene har gjort og kommer til og gjøre med de pistolene og alt det der. Jeg begynner også og lure på hvem doktor Riverton er og hva han gjorde. Jeg får veldig lyst til og lese boka. Og jeg vil virkelig annbefale andre og lese denne boka. Så alt i alt en super bok!!!!

 32. Jeg synes boken er spennende fordi den er en type bok jeg liker.
  Boken er med mye spenning fordi jeg kom inn i fortellingen veldig fort.
  Jeg fikk mer og mer lyst til og lese boken .
  Jeg har veldig lyst til og kjøpe boken ,
  Vis jeg får boken skal selvfølgelig de andre som liker boka kan låne den.
  Jeg har de andre bøkene fra den serien men ikke den .
  Håper denne boken kommer på biblioteket vårt.?
  Boken er litt skummel men veldig bra skrevet.

 33. En fantastisk bok den overrasker alle som leser den! Den er veldig bra 10/10 jeg elsker den.

 34. Boka var super fordi den var spennende og morsom. Det er en bok jeg kommer til å lese videre på. Det var en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg likte at den ga mening og at de gikk inn i et forlatt hus og så kommer det en bil og de finner en mystisk kasse. Så jeg syntes at boka var helt SUPER!!!!!

 35. Det er spennende å se eller høre hva som skjer videre fordi hvert skritt de går bringer dem nærmere til å løse gåten.

 36. Jeg syns Rivertongåten passer til alle som liker spenning og krim. Rivertongåten er en av de type bøkene jeg vil ha. Jørn Lier Horst er god på å forklare hvordan personene i boka ser ut og hvordan alt annet ser ut. Det er også noe jeg liker ved boka. Rivertongåten er den bokasom er lett å lese og lett å forstå. Jeg likte den veldig mye og vil gjerne lese hele boka. Jeg har hørt om Jørn Lier Horst og om Clue-serien. Clue-serien har flere bøker som er like gode som Rivertongåten. Derfor syns jeg den er Super.

 37. Jeg synes at boka er spennende og at han som har laget boka beskriver personene godt.
  Boka handler om at det er tre barn og en hund som finner et skjulested der det er noen som har giværere og pistoler.

  Jeg vil anbefale at folk leser den.
  Min mening er at Rivertongåten er super og at man ville ha lest den vis man hadde begynt.

 38. Denne boken er spennende og inntresang det som er bra er at det skjer mye.
  Det jeg likte best med boken var den delen når de dro til det forlatte huse/låve og når de skulle begynne og gå for så at det kom noen.
  Vis du liker spennende bøker burde du lese hele (clue) serien for der skjer det mye og jeg synes boken er super bra.
  Jeg vil gjerne lese videre.??

 39. Den var superspenndende og det er kult at det er tre barn fordi da blir det ikke så ensomt med bare to folk. Jeg synes denne er spennende og har lyst til og lese mer .
  Så min stemme er SUPER.

 40. Det er spennende å se eller lese hva som skjer fordi hvert skritt de går for dem nærmere til å løse gåten.
  Det er bra beskrevet i boken og veldig bra forklart av hvordan de føler seg for eksempel.

 41. Boka var spennende helt fra starten. Gode beskrivelser i boka. Flere vil lese hele boka.

 42. Vi i 6a på Torvastad skole synes denne boka var veldig bra. Fordi det var spenning hele tida og det var så enkelt og føle seg inn i det og se bilder. Vi synes det var skikkelig spennende når de fant maskingeværene i de kassene og når de ikke klarte å komme seg ut av huset, når bilen kom. Så vi i 6a synes denne boka var kjempekjekk og vi har lyst til og lese hele.

 43. Eg synst boka var veldig bra fordi eg likte det med kassa der det stod riverton.
  Eg låner boka no, så eg synst den var SUPER BRA. Veldig flink forfatteren og god til å detaliere.
  Eg har lest andre bøke som forfatteren har skrivd.

 44. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende, men det kunne vært litt mer action.

 45. Jeg synes at boka var sånn passe bra, fordi den manglet action. Men ellers var den spennende.

 46. Jeg synes utdraget var supergøy! Det var kjempespennende, og det var bra når de gikk rundt i huset.

 47. jeg har ikke lest hele utdraget men det er veldig positive kommentarer om denne boka.
  den falt veldig i smak i vår klasse!!!!

 48. jeg har ikke lest hele utdraget men det er veldig positive kommentarer om denne boka.
  den falt veldig i smak i vår klasse

 49. Den var super, har lyst til å lese boka. Den var veldig spennande, Vi har ein VINNAR 🙂

 50. Den var veldig bra og veldig spenene og jeg vill se filmen. jeg elsker boka hipp hura

 51. Den var veldig bra og veldig spenene og jeg vill se filmen. 🙂 :):)

 52. Teksten handler om Leo, Cecilia, Une og hunden Egon. De går opp til Doktoregården, går inn, finner en kiste med våpen, tyvene kommer og barne må gjemme seg. NEGATIVT: Det var en dårlig slutt. den slutta lissom så brått. Det var irriterende at teksten slutta. POSITIVT: Spennende når de slemmingene kom, når de fant kista. Denne boka annbefales for folk som liker spenning og krim og for de som ikke er så lettskremte. Vi synes utdraget burde være en av bokslukerprisens superfinalistene.

 53. Superspennende! Gode beskrivelser som gjør at vi lett kommer inn i teksten. Vi får lyst til å lese mer med at teksten holder spenningen oppe. Flere i klassen har også lest andre bøker i denne serien og forteller at det er det de liker med disse bøkene.

 54. Jeg syntes denne boken hørtes spennende ut, og jeg syntes Jørn Lier Horst er en god forfatter. jeg tenker at det er en del unge som har lyst til og lese denne boken, og den har i følge meg god mulighet til å vinne bokslukerprisen. Boken er spennende, bra skrvet, overraskende og ikke minnst bra. det er bare noen av grunnene til at jeg syntes denne boken har en bra sansje til og vinne. jeg kan si mye mer enn det jeg har sagt men har ikke tid, og jeg håper at denne anmeldelsen får andre unge til og ville lese og stemme denne boken fram til fanalen og aller helst vinne.
  Ida

 55. Den desidert mest populære boka. Samtlige likte denne. Den var spennende, mystisk og lett å forstå var noen av tilbakemeldingene fra elevene. Det var lett å leve seg inni fortellingene var det mange som sa.

 56. Malin: Jeg synes bokeserien var grei, men den ligner altfor mye den eldre serien «Fem». I fem er det fire barn som løser mysterier med en hund, og i clue er det tre barn som løser mysterier med en hund. Jeg synes karakterene i clue er litt kjedelige.

  Helene: jeg synes boken var spennende.

  Rebecka: Jeg har lest hele CLUE-serien helt fra begynnelsen og elsker denne serien, den har ikke stygt språkbruk og er veldig gøy. Nå holder jeg på med å lese «Hodeskallegåten«.

 57. RIVERTONGÅTEN

  Denne teksten handler om tre barn som heter Cecilia, Leo, Une og en hund som heter Egon og de kaller gruppen sin for CLUE.
  De oppdager at det ser ut som om noen skal begå et ran fordi de har masse våpen og klær til det.
  Denne bokens sjanger er krim.
  Jeg leste litt av den første boken, men jeg synes ikke denne serien passa for meg.

  Denne teksten var ganske lett å leve seg inn i forhold til de andre tekstene synes jeg.
  I denne teksten var personene og hunden ganske modige og kule.
  Jeg synes ikke akkurat denne boken tar opp et så spesielt emne.
  Denne teksten slutter ikke så brått, men jeg synes kanskje det hadde vært litt gøy å få lese mer av teksten.
  Jeg synes også at teksten starter ganske brått.
  Det overrasket meg ganske når Egon fant den kista med våpenet og raneklærne.

  Det beste ved teksten er vel når de går inn i huset og utforsker.
  Styrken til denne teksten er at de barna tør så mye og da blir det mere spenning.
  Jeg synes at andre burde lese denne boken hvis de liker sånne bøker, men jeg synes dessverre denne boken ikke burde være superfinalist i bokslukerprisen.

 58. Teksten var super.

  Det som gjordet teksten god var at det var så mye spenning.

  Jeg synes andre bør lese boka fordi det var så mye spenning i den .

  Den var spennende, den var sykt utrolig bra og den var en av de beste bøkene jeg noen gang har lest.

  De vikstikste personene : Hunden Egon,Leo,Cecilia og Une.

  Sjangeren er KRIM. Den minner meg ikke om noe annent.

  Jeg likte teksten var slutt etter 2 minutter i hodet mitt.

  jeg anbefaler denne boken så mye at jeg skal kjøpe den selv.’

  Jeg levde meg inn i tekten.

  Den ble liksom bare bedere og bedere.

  Jeg misliker di 2 folka som kommer på slutten.

  texten slutter for brått det liker jeg ikke så godt.

  Styrken til texten er alt jeg elsket boka.

  Alle jeg kjenner bør lese den.

 59. RIVERTONGÅTEN

  Boken handlet om tre venner som het Cecilia, Leo, Une og hunden hennes Egon. De kommer ofte borti mysterier, og nå har de funnet en mystisk kasse med en navnelapp det står Riverton på. Den ligger i skogen som ligger like utafor pensjonatet der Cecilia og Leo bor. Rett før de skal åpne den henter to skumle menn den. Så drar de til doktorgården, der er det mange flere kasser med en merkelapp der det står Riverton på. Inne i et rom er det en bag og en annen kasse, men den står det ikke Riverton på. Leo åpner den og ser et maskingevær, en AK3! Une finner en pistol, og Leo finner finlandshetter. Det er noen som har tenkt til å begå et ran!

  Handlingen var lett å leve seg inn i siden den var så godt skrevet, og man fikk svar på alt man lurte på. Teksten var også spennende hele tiden, det likte jeg, men den var mest spennende når mennene kom tilbake. Det var i hvert fall spennende når Leo veltet kassen med skudd. Egon, hunden syntes jeg virket liten, morsom og leken. Jeg likte at teksten var godt forklart og veldig godt skrevet hele tiden. Leo virket som en kul, tøff og smart gutt, mens jentene virket litt mer redde og sånt. Det hadde vært kult å ha vært med i like mange mysterier som dem. Teksten var litt vanskelig å legge fra seg, men heldigvis for meg så har jeg hele boka. Den var ikke vanskelig å lese og jeg skulle ønske at den var litt lenger.

  Tekstens styrke var at den var spennende hele tiden. Jeg anbefaler denne boken til både gutter og jenter i alderen 8-12 år. Jeg synes boken fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen.

 60. RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om Cecilia, Leo og Une som liker og løse mysterier.

  De kommer til et hus, men det er noe rart med huset.

  Sjangeren til boken er KRIM.

  Jeg synes at teksten var ganske spendene og litt skummel.

  Jeg synes at teksten er lett å leve seg innn i, fordi det er spendene og jeg liker mysterier.

  Teksten starter ganske brått på, men det går fint fordi de forklarer alt ganske bra.

  Jeg synes at personene virker hyggelige.

  Det beste med teksten er at det skjer ting hele tiden og det er morsomt.

  Jeg synes at andre burde lese den. jeg synes at boken bør være med i superfinalen.

 61. Rivertongåten
  1.
  Teksten handler om tre barn som heter Leo, Une og Celine. De finner en mystisk kiste i skogen, men to menn kommer og henter den, så de får ikke sett på den.
  Dette er en krimbok.
  2.
  Teksten får meg til å ville lese mer fordi det ble spennende og skummelt.
  Når de er i skogen, finner de et hus. Det var huset til doktor Riverton. De kikker inn, og da ser de en stue med noen kasser og en stor peis som det ser ut som man kunne brenne opp en hel furu i. De går inn i huset, og der finner de mange kasser og et rom med to senger. Og en kasse de finner på det rommet, er den de så i skogen. I kassen ligger det to maskingevær, mange skudd, to pistoler, finlandshetter og hansker. Så kommer mennene tilbake…
  Det endte ikke som forventet, og jeg fikk lyst til å lese mer.
  3.
  Jeg synes boken passer for de som liker krimbøker, og jeg synes den passer for lesere fra 9 år til ca. 13 år.

 62. RIVERTONGÅTEN.

  Teksten handler om tre barn og en hund som drar til doktorgården. De undersøker huset og finner en kiste med to svarte finnladshetter, to svarte hansker, to maskingevær og to pistoler.

  De tre barna heter Cecilia, Leo og Une.

  Når barna ser på tingene i den svarte kofferten ser de at det kommer en bil kjørende, og to menn kommer ut av bilen.

  Dette foregår på doktorgården.

  Det er en krim bok, den minner meg om en serie som heter kaldt blod.

  Jeg syntes teksten var god fordi den var spennende.

  Teksten var også bra fordi det var krim.

  Teksten hadde også litt action.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi den er så åpen.

  Teksten starter rett inn i handlingen, den bygger seg gradvis opp til et høydepunkt.

  Det overrasker meg at de finner maskingevær og pistoler.

  Cecilia, Una og Leo er modige som ikke bare løper ut av huset når de finner maskingeværene og pistolene.

  Jeg lurer på om de mennene kommer ti å se barna når de gjemmer seg inni huset.

  Teksten sluttet som forventet, jeg får lyst til å lese mer.

  Teksten var vansklig å legge fra seg, den er lett å lese fordi teksten er så åpen.

  Det beste med teksten er at den er så spennenede, dens styrke er at den er lett å leve seg inn i.

  Tekstens svakhet er at den ikke passer for alle, det irriterer meg at man ikke får vite om mennene ser de barna som gjemmer seg der inne.

  Ja andre bør lese den.

  Boken fortjener å være superfinalist på bokslukerprisen.

 63. Rivertongåten.

  Jeg syntes boken var spennende fordi den var mystisk om rar/spennende samtidig.

  De tre vennene Cecilia, Leo og Une de er veldig mystiske personer.

  Han som skrev boken var flink til og beskrive ting. Det syntes jeg er veldig bra.

  Jeg hadde lest resten av serien men jeg syntes denne boken var best fordi

  den det var anderledes enn de andre.

  Jeg har lest menge krim bøker men jeg syntes Rivertongåten var best.

 64. Besvarelse

  Rivertongåten

  Teksten handler om tre venner og en hund som liker å løse gåter, så når de finner en mystisk

  kasse i skogen er de nøtt til å finne ut mer om den.

  Boken er i sjangeren krim jeg har ikke lest så mange av den sjangeren før men

  jeg syntes den var veldig spennende.

  Teksten var veldig lett å leve seg inn i fordi den var så godt forklart.

  Teksten startet rett inn i handlingen men det gjør ingen ting fordi

  jeg syntes jo som sakt den var så godt forklart.

  Jeg syntes at den ikke var så veldig spennende først men den bygde seg gradvis opp.

  Jeg syntes de tre vennene var modige fordi de turte å gå inn i det gamle og skumle huset.

  Teksten sluttet egentlig litt som jeg forventet.

  Teksten var ganske vanskelig å legge far seg fordi den var så spennende.

  Det beste med teksten var at den var så spennende.

  Jeg synes barn som liker spennende bøker virkelig bør lese den.

  Jeg synes den burde være en super finalist.

 65. Jeg synes boken var spennende og den hadde litt krim.jeg likte personene spesielt leon fordi han var på en måte ledern og han var ganske smart.Boken hadde mye spenning spesielt da de gikk inn i huset for og lete etter riverton boksen å de fant ut at mennene pønsket på et ran.Så kommer mennene inn og de må komme seg fort ut så finner leon ut at hvis de rømmer så vil de finne fotsporene i snøen.Jeg anbefaler denne boken til de andre.Den burde være en superfinalist.

 66. RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om 1gutt, 2jenter og en hund. De prøver å løse gåter. Denne boken er krim, denne boken minner meg ikke om noen film eller bok jeg har lest før. Denne boken er helt ny for meg, men den er bra.

  Denne boken er bra fordi den er en hal gåte og det likte jeg. Denne boken er veldig lett og leve seg inn i fordi den er så godt beskrevet. Denne teksten starter rett inn i handlingen, denne teksten bygger seg gradvis opp over som jeg spesielt liker. Det som overrasket meg var nok når de fant geværet og pistolen. Jeg likte alle personene men ikke de som kom inn i huset helt på slutten, fordi de som kom helt på slutten tror jeg at skulle rane en bank. Men Leo, Una og Cecilia er de snille og da bare liker jeg den. Jeg synes at boken tar opp et viktig emne (rane en bank). Den har ikke noe spesielt og si til andre 6.klassinger. Teksten sluttet brått og uventet men jeg får lyst til å lese mer. Teksten var faktisk vanskelig og legge fra meg. Denne teksten var lett og lese fordi den beskrev så mye så jeg skjønte alt sammen.

  Det beste ved teksten var nok at den er så lukket. Det som irriterte meg var nok at de to mennene kom til det huset. Andre burde lese denne boken. Denne boken bør være superfinalist i bokslukerprisen.

 67. RIVERTONGÅTEN

  Rivertongåtn handler om une, Leo, Cecilia og hunden Egon.

  de drar på evetyr og løser gåter son innerholder gevær og mord.

  Nå har de drat til doktorgården og finner kasser som den de fant i skogen tideligere.

  Sjengeren er krim og det er krim i boken og de andre bøkene i serien.

  Jeg synes at boken er bra fordi den er skummel og har mye «vold» i seg og det skjer altid noe som er spennende.

  Boken var litt kjedelig på starten men så bygde den seg opp til en speningstopp så jeg ville bare lese mer.

  det skjer altin noe vi ikke forstår på sarten men så blit den bedere.

  Da de fant geværene ble jeg veldig spent på om de kom til å ha med seg geværene.

  Jeg liker at de er så nysjerige som tør å gjøre andre tennåringer ikke ville gjort.

  Slutten er bråt da Leo plutselig sier at de må være der til skurkene hadde drat så de måtte overnatte.

  Få andre son ikke har lest serien så kan det være litt vanskelig å forstå hva den handler om.

  Det beste med boken er alt de gjør bokens svakhet er at de må bli i huset lenge.

  Boken bør være superfinalist og andre bør lese boken og CLUE serien.

 68. RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om to jenter og en gutt og en hund som mange ganger har løst mysterier. De har funnet en kasse ute i skogen, men før de fikk se mer nøye på den kom det to menn og hentet den. Boken er en krimbok og jeg har sett mange flmer og tv-serier som også er krim.

  Handlinger er lett å leve seg inn i siden det alltid er noe som skjer og det var så spennende. Den startet ganske rett inn i handlingen, men også med beskrivelse. Den bygget seg gradvis opp og utviklet seg mot et høydepunkt. Jeg liker de tre vennene siden de tørr å gå inn i litt mørke skoger og et forlatt hus og jeg misliker de to mennene som har gevær og pistoler osv. Teksten sluttet veldig brått, men jeg får veldig lyst til å lese mer så den var vanskelig å legge fra seg. Den var lett å lese og jeg likte den godt.

  Det beste med teksten er av det var så mye spenning og at det var med litt sånne skumle menn og gevær og pistoler og sånt. Jeg syntes andre bør lese den, men jeg er ikke helt sikker på om jeg vil at den skal bli superfinalist.

 69. Rivertongåten

  Den handler om tre venner.
  Denne boken er en krim bok.
  Jeg likerdenne boken fordi den er litt skummel og krim aktig.
  Jeg har litt lyst til å lese vidre.
  Tekstens styrke er at den er krimmete.
  Jeg syns ikke andre kanskje bør lese den.

 70. RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om Cecilia,Leo og Une. De fant en mystisk kasse i skogen men før de rakk og hente den kom to menn som tok med kassen. Så de prøver og få tak i den kassen i et hus mellom skogen. Det stedet heter Doktorgården som doktor Riverton hadde bodd i. I Doktorgården fant de mange kasser men ingen var lik som den de så i skogen for en dag siden. De gikk inn i en lukket dør i huset og de fant mange ting som f.rks. cola og en pizzaeske så noen må bo her tenkte de. De gikk videre og da fant de den esken de så etter.Oppi esken var det klær, men ikke helt vanlige klær det var finnlandshetter som man bruker til ran. Det var også hansker,walkietalkier,jernstang og et maskingevær. Nå fant Cecilia, Leo og Une ut av at de som planlegger ranet har dette som skjulested.

  Dette er sjangeren krim, jeg har lest noen av de andre bøkene i serien til Jørn Lier Horst.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi stedet,personene,tankene og tingene er veldig godt beskrevet og men får vite veldig mye om hva som skjer.

  Teksten starter rett inn i handling fordi det begynte med en gang på å være spennende.

  Den griper tak i meg med en gang fordi det er så spennende.

  Jeg synes personene er tøffe som tørr å gå inn i det huset alene uten voksne.

  Jeg synes teksten var vanskelig å legge fra seg fordi den var så vannskelig.

  Det beste ved teksten var at den var så spennende at jeg bare har lyst til å lese mer og mer av boken.

  Jeg synes teksten ikke hadde noen svakeheter.

  Jeg synes andre bør lese den fordi den var så veldig spennende

  Jeg synes denne bør være med i superfinalen.

 71. BOKANMELDELSE

  RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om 3 venner som har en hund og pleier og løse gåter sammen.

  Men en dag så de en mystisk kasse ute i skogen og hadde lyst til å åpne den men før de rakk det kom det 2 menn som tok med seg kassen og dro.

  Dette er en krim bok.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi de forklarte den så bra og da klarte jeg å lage bilder i hodet mitt. På starten av teksten var den ganske bra siden de forklarte ganske mye allerede da.

  Jeg synes personene er litt tøffe og jeg blir på en måte litt glad i den hunden.

  Slutten på denne teksten var ganske åpen men jeg har veldig lyst til å lese videre på denne boken. Teksten var ganske vanskelig å legge fra seg siden jeg har lyst til å vite hva som skjer videre. Den var ganske lett å lese siden de brukte ord som vi forstår. Det beste ved hele denne boken er midten av boken siden det er der det er meste spennende. Andre som ikke har lest denne boken bør lese den hvis de liker krim bøker. Jeg synes denne boken bør være en av superfinalistene på bokslukerprisen.

 72. Det handler om tre venner og Hunden Egon som finner en tre kasse ned i en kjeller mitt i skogen. Det er en bag inni trekassa. De finner finlands hetter og AG-3. Jeg syntes den var spennende med kjelleren og når de åpner bagen. Jeg syntes det var den beste boka i bokslukerprisen. Det beste med teksten var bagen. Jeg syntes andre burde lese den fordi den var ganske spennende synes jeg. Jeg syntes denne boka burde komma på superfinalist på bokslukerprisen.

 73. Jeg synes at boka var veldig bra og både jeg og Mamma sa Å når de fant maskingeværene.

 74. Jeg synes ikke boken var så veldig bra i begynnelsen men etterhvert ble det spennende. Jeg synes det ble spennende på slutten så jeg lurer på hvordan det går videre. Først skjønte jeg ikke at Egon var en hund men etterhvert skjønte jeg det.

 75. det var en spennende bok og det var kult at det var med maskingevær og pistoler og at de skulle aldri ha dratt dit og de skulle ha gått til politiet med en gang og jeg lurer på om de klarer og stikke av fra de to ranerne og dra til politiet og anmelde de to ranerne og om de tar en av pistolene med seg hjem og så lurer jeg på om de løser flere gåter og jeg håper at de blir like spennende som Rivertongåten da blir jeg helt sikkert den første til å lese den.

 76. Dette var det beste utdraget fra boksluker boka det var ganske spennende og det ble
  mye mer spennende når ranerne kom hjem og de skulle flykte fra kjelleren.
  Jeg lurer på hvordan det går med de.

 77. Jeg synes at denne boka var passe bra. Jeg ville ha visst enda mer om hovedpersonen og hunden. Det er ikke en bok for meg.

 78. Dette er klassens desiderte favoritt. Hele 17 av 22 elever ville plassere boken på Super. Ingen annen bok har fått så høy oppslutning hos elevene våre. Veldig mange av elevene sa rett ut at dette var den beste boka til nå. Noen av elevene har lest alle bøkene i serien, og flere av dem kan tenke seg å lese hele boka og til og med hele serien. De mener utdraget har spenning hele tiden, og en fin nerve. Det som falt spesielt i god smak var opplevelsen ungene hadde i huset. Når de kom til huset, og gikk inn. Det at de fant våpen, og nervøsiteten som oppsto når det kom en bil inn på tunet foran huset.

  Boka var superspennende, og veldig mange gleder seg allerede til å lese den høyt i klassen.

 79. Bokutdraget var SUPER!! Jeg synes hele bokutdraget var bra det var ingenting som var kjedelig som er bra for meg fordi jeg liker at det er masse spenning. Jeg synes det var bra når de gikk inn i vinduet som var åpent på doktorgården. Det var spennende og litt skummelt når de gikk opp trappa og når Leo, Une og Cecilia gikk på det rommet der de fant våpnene og hanskene, pistolene og finlandshettene. Dette var et bra bokutdrag for meg fordi jeg liker krim og bøker som er spennende.
  Jeg har lest hele boka og jeg synes Rivertongåten er den er best av alle bøkene jeg har lest i Clue serien.

  Jeg anbefaler å lese Clue serien hvis du liker spenning og krim.:)
  Hilsen Vilde:)

 80. Hei jeg likte veldig godt dette utdraget fordi det var utrolig spennende og litt skummelt samtidig og jeg likte sjangeren utrolig godt. Det jeg likte best av hele utdraget var når de var nede i kjelleren og de fant kassa med våpen og finlandshetter og hansker. Jeg har ikke lest så mange bøker av Jørn Lier Horst, men jeg har veldig lyst til og lese bøker av han. Og jeg kunne godt ha tenkt meg til å lese hele boka. Og hvis det finnes en film av den så har jeg lyst til å se den på kino. Jeg synes at det var kult at Cecilia, Leo, Une og hunden Egon drar til gamle hus og vil utforske synes jeg er kult. Og jeg har ikke noe negativt som jeg setter boka på SUPER.
  Mange i klassen min har lest hele Clue serien og skryter masse av den og anbefaler den.
  Hilsen Inger

 81. Jeg synes helle utdraget var spennende. På slutten synes jeg den vart veldig spennende for da kom de som bodde i huse med alle våpnene i. Jeg syntes det var mye krim med i utdraget. Jeg hadde lyst til å lese helle boken. Jeg lurer på hvem folkene som bodde i huse var og va de skulle gjøre med våpnene det er derfor jeg har lyst til å lese hele boken.

 82. Jeg synes rivertongåten var det beste utdraget i hele bokslukerprisenboka:-) jeg kunne godt tenkt meg å lese hele boka og hele CLUE-serien. Jeg synes den var veldig spennende fordi jeg liker å lese krim bøker og spennende bøker.jeg synesden var veldig spennende når de gikk inn i huset og fant den kassen med geværer og finlanshettene og når at de folkene kom og de måtte kjappe seg ut av huset men når de kom ut så tenkte de at de ikke kunne gå der alikavell fordi da hadde de folkene sett at det hadde vært noen der ? så den var super??

 83. Jeg synes at boka var veldig bra for at den var spennende hele tiden. Og jeg syntes at det var mest spennende når dem fant våpen og finlandshetter. Så syntes jeg at det er spennende med krim. Så syntes jeg det var spennende når dem fant kassene.

 84. Denne boken var veldig bra fordi den alltid var spennende. Og jeg likte da de fant våpen i kasen. Jeg har lest noen av Clue båkene. Jeg liker Jørn lier horst sine bøker. Gleder meg til det kommer nye bøker ut. jeg har kåret en vinnere og det er rivertongåten 🙂

 85. Jeg synes boka var bra. Jeg synes det ble Veldig bra nor det gikk i det gamle huset
  jeg synes det ble skummel. Jeg har lyst til og lese helle boka.

 86. BOKUTDRAGET VAR DET BESTE I HELE BOKSLUKERPRISEN!!!!!!!!!!!!
  Jeg syns at boken var veldig spennende og bra:-)
  Jeg skal garantert lese hele boken:-)
  Jeg syns at det var veldig spennende når de var på rommet og de hørte at bilen kom og når de fant kassene.
  Det ble litt skummelt når de fant våpnene i kassen.
  Forfatteren er veldig flink til og skrive om spenning og krim.

 87. Boka var super bra?. Jeg liker spenning og krim. Dette er den beste boka i bokslukerprisen. Jeg har lest??? noen av bøkene i CLUE, og jeg anbefaler og lese alle bøkene. Jeg likte gått da de fan ting i eskene. Jeg vil gjerne lese hele boka.???

 88. For det første æ e fra Ørland. Og det er verdens bæste plass. Men no ska vi begyn me hovedsaken. Boken var drit bra. Æ har læst den to ganga å den e like bra. Æ har læst bok 1 2 3 4 5 6 og 7 i clue serien. Æ ælske serien clue.?????✅

 89. Jeg syntes at boka var helt super. Jeg likte hele tiden boken, jeg likte da dem fant den boksen og da dem gikk inni huset. Når dem fant kister i kjelleren var spenningen helt på topp. Da dem gikk ovenfra kjelleren og fant kisten og nedi da dem først fant klær men etter på våpen og finlandshette. Da dem hørte bilen og måte springe ned igjen og ut. Og da han ene sa at dem kunne ikke gå ut og måte være igjen. jeg syntes at forfatteren har gjort en super jobb. Jeg skall bare si at boken var bedre en super.

 90. Hei, dette er mitt yndlings utdrag i Bokslukerprisen!
  Den er spenningsfullt og det liker jeg:-)
  Jeg synes det var spennende når de sjekket den kassen som det var finlandshetter, våpen og hansker i!
  Det var også veldig spennende når de mennene kom!
  Jørn Lier Horst er en veldig bra forfatter og jeg liker bøkene hans veldig godt!
  Clue serien er veldig bra og mange på trinnet har lest hele serien!
  Jeg har ikke noe negativt med denne boka derfor setter jeg denne boka på «Super!»
  Jeg vil lese hele boka for at den er spennende hele veien og det er både skummelt og gøy!

 91. boka var veldig spennende og litt skummel bra skrevet. gode ting overraskende. likte den.

 92. Jeg likte boken veldig godt forde forfatteren har skrevet boka på en måte så jeg føler at jeg blir dratt inn i boka og er med Leo, Cecilia, Egon og Une. jeg har også lest noen av de andre bøkene til Jørn Lier Horst og de var like gode som Rivertongåten.

 93. Superbra bok!! Denne boka har eg venta på og eg var ikkje skuffa eit sekund! Eg likte boka fordi att den var gøy å lese og veldig spennande. Eg skulle likevel ha fått vete kvifor den var i krimsjangeren.
  Denne boka er litt annerledes enn det eg pleier og lese. Men eg elska den likevel. Eg pleier og lese fantasy men eg liker krim òg.
  Eg har lest litt av ein av Hardy guttene og det var første gong eg leste krim. Etter eg leste dette trur eg at eg skall begynne og lese litt meir krim no(:
  Eg synest denne er den verdige vinnar av bokslukerprisen.

  Med venleg helsing Håkon

 94. Denne boken er veldig bra. Jeg elsker serien om Clue!!!!!!!! Vi har en vinner!!!!!!

 95. Eg synest boka var veldig spennende..Men det kunne vore litt meir detalja om kven som kom med bilen og korleis dei såg ut.Ellers var boka spennende og eg følte mens eg lytta til boka at det var krim. Dinna boka er den beste so langt synest eg: To tomler opp

 96. Dette boka er ei veldig bra bokka!! Boka er veldig spenende

 97. Vurdering: SUPER !!!!!
  Meninger: Den beste boka ever!! Har ALT !!! lett å forstå. Godt skrevet. Skummel Mere logisk enn de andre bøkene vi har lest i prosjektet: Godt at de ikke bare løp i skogen på slutten!!!

 98. * Kjempebra
  * Spennande
  * Interessant
  * Super-duper
  * Fekk lyst til å lese meir.

 99. Cecilia,Leo,Une og hunden Egon har funnet en mystisk kasse i skogen. Det som overasket meg var at kjellervinduet var åpent sånn at de kunne komme seg inn i huset. Teksten sluttet brått og spennende.

  56

  ,

 100. Super bok?Jeg likte handlingen og den var veldig spennende å lese????
  Jeg anbefaler den til alle lesere? Elsket boka

 101. Cecilia, Leo, Une og Egon så noe lyse i skogen fra fyrtårnet. Cecilia, Leo, Une og Egon gikk ned til skogen. De hadde med lommelykt. De lyser med lommelykten gjennom skogen, helt til de ser noe som skinner. De ser flere reflekser innover i skogen. På refleksene står det Statens veivesen. Innerst i skogen fant de en kasse, som det sto Riverton på lokket. De har funnet en av statens veivesenbil på Doktorgården. De så et åpent vindu under terrassen. De går inn i huset.
  Jeg likte boken fordi det var en spennende krim.
  Jeg synes boken passer for barn over 7år eller 7år.
  Jeg synes boken passer for både gutter og jenter.
  Jeg synes boken var veldig bra.
  Jeg anbefaler boken.
  Jeg gir den ***** stjerner/jeg gir den 5 stjerner/super.
  Jeg synes Jørn Lier Horst er en flink forfatter!

 102. Den var bra jeg likte boka godt. Den var spennene og fin og lese. Jeg liket den veldig godt.. Den var kul. Det gjorde inntrykk på meg at de finner et gevær. Boka blir ekstra fin for folk i stavern, fordi alt skjer i Stavern. Jeg følte meg som om jeg var med i boka . Definitivt den beste boka. Ambefaler den sterkt.
  Amefaler de andre bøkene også.

 103. Jeg synes det er kult at de tør å gå inn i huset til Riverton for han sperret seg selv inne kanskje han er der enda. Jeg likte godt hovedpersonen. Hun er veldig nysgjerrig. Boka var veldig spennende jeg fikk lyst til å lese mer!!!

 104. Boka var SUPER bra. jeg fikk lyst til å lese mer. jeg likte godt den delen da de fant tingene som var oppi kassa. Om ikke så lenge skal jeg få boka. jeg har 5 andre bøker av JØRN LIER HORST. Og mamma har hele voksenserien. Når jeg har begynt å lese CLUE serien, har jeg bare lyst til å sitte hele dagen å lese. Det er så spennende. Jeg har lest SALAMANDERGÅTEN og MALTESERGÅTEN. Alle bøkene er kjempe spennende, spesielt MALTESERGÅTEN. jeg anbefaler virkelig alle bøkene hans. Bøkene er for alle som liker Krim. PS: Jeg møtte JØRN LIER HORST på Meny i Stavern forrige helg. Han bor jo i Stavern.

 105. Boka var spennende. Den var ikke morsom. Jeg synes den var den beste boka. Den var både lett og vanskelig å lese. Jeg liker sjangeren (krim). Jeg fikk lyst til å lese videre. Jeg anbefaler boka til andre. Jeg tror mennene er ranere og har tenkt til å begå mord på noen.

 106. Jeg likte boka veldig godt. Jeg synes at CLUE serien er spennende. Jeg har lest Salamandergåten og Maltesergåten. De var spennende. Jeg gleder meg til å lese hele serien. Fikk lyst til å lese hele boka.

 107. Jeg syntes boka var super og litt spennende. Jeg syntes de burde lage en film. jeg anbefaler andre og lese bøkene hans. den er litt skummel men også litt morsom .
  jeg håper at han lager flere bøker snart.

 108. Rivertongåten er en krim bok. Denne boka handler om en mystisk trekasse i skogen. Det beste ved boken er mystiske ting som skjer. Barna var tøffe som turte å gå i det gamle huset hvor Riverton bodde.slutten var mest spennende fordi barna ikke kunne etterlate seg spor etter seg. Jeg fikk lyst til å lese boka.

 109. Vi likte boka veldig godt. Det er fleire i klassen som har lest andre bøker også av Jørn Lier Horst og dei liker bøkene godt. Boka var spennande og mystisk.

 110. Ganske kul jeg synes at forftteren klarer å få fram kul efekt, og den slutten er også ganske kul.

 111. Even: En av de beste bøkene jeg har lest.
  Kim: Den var supergod
  Kyrre: Den var spennende
  Tobias: Den var bra fordi de fant våpen. Jeg har lyst å finne ut hva som skjer når de skal dra fra huset. Spennende om de får tatt de som skal gjøre et ran.
  Alle vil lese videre.

 112. denne boka var ganske bra. likte godt at de fant sånne finlandshetter og andre greier. har lest noen andre bøker av denne serien, syns alle er ganske bra.=)

 113. Spennende med våpen. Mye beskrivelser. Spennende skrevet. Interesant. Flertallet syntes boka var veldig bra, men noen syntes den var dårlig.

 114. De tre vennene Cecilia, Leo, Une og hunden Egon finner en kasse i skogen. Men før de rekker å åpne den blir den hentet av to menn som de følger etter til Doktorgården.
  Denne teksten startet med en veldig bra beskrivelse.
  Det som overrasket meg i denne teksten var innholdet i kassen.
  Jeg synes ikke vi fikk vite så mye om hovedpersonene fordi alt vi visste var navnene deres og at de var venner, men man blir veldig glade i dem da.

  Teksten slutter brått og uventet.

  Det beste ved teksten er at den er akkurat passe spennende, gøy og skummel.
  Svakheten med teksten var at du ikke fikk høre så mye om Dr Riverton, eksempel da en av vennene sa tenk at han spikret seg selv inne .
  Jeg vil anbefale alle å lese denne teksten.

 115. Den var gøy og spennende. Siden det var krim ble den enda bedre. Teksten er super. Jeg anbefaler denne teksten

 116. Jeg synes den hvar veldig interessang.
  Den hadde mye detaljer, og det er bra.
  Den forklarte ganske mye så uansett om jeg starta i kapittel 8 så hvet jeg hva som skjer.
  Jeg gir en 5 utav 0-6!!

 117. Dette var en spennende bok. Vi fikk med oss mye av innholdet i utdraget, og er spente på hvordan boka ender. Vi leser faktisk hele boka i klassen!

 118. Ej synast den var spennande og den var litt kul men det som er dumt er at ej ikkje kan lese resten av rivertongåten. Også likte ej det med den kassa.

 119. Cecilia, Leo, Une og hunden Leo har løst gåter sammen, nå finner de en kiste i skogen.Når de skal åpne den kommer to menn og tar kista. Hvis du liker krim er dette noe for deg. Den er lett og lese og jeg engasjerer meg i teksten!

 120. Leo, Une,Cecilia og Egon ha funnet en mystisk kasse i skogen sm står Riverton på. Før de rakk å se hva det var i den, tok to skumle menn den med seg.Den var lett å leve seg inni fordi når noen finner noe mystisk vil jo man finne ut hva det er. Teksten begynte med en beskrivelse. Det som overasker meg er at de tørr og gå inni huset. Jeg ble glad i dem fordi de virket hyggelige og modige. Teksten sluttet brått. Teksten var lett å lese fordi det var få vanskelige ord. Det beste med teksten er når de gikk inni huset. Svakheten med teksten var innledningen. Den fortjener sefølgelig å være superfinalist

 121. Rivertongåten anmeldelse:
  Det er en krimfortelling. det handler om 3 barn og 1 hund, de kaller seg for CLUE. De har funne en mystisk trekasse/kiste i skogen. Den slutter spennende og mystisk (typisk krimfortelling) 🙂

 122. Jeg synes utdraget var kjempegøy, men litt vanskelig å leve seg inn i. Vi får ikke vite så mye om hovedpersonene, men vi får mye om historien. Jeg synes det sluttet veldig brott på. Men den var veldig gøy og spennende. Det jeg likte best med teksten var at den var så spennende med alt det som var oppi kisten, fordi det var jo gjever og finlandshetter og hansker???

 123. Det er en krim historie. De tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Egon har tidligere løst flere gåter sammen. Den er lett og leve seg inn i fordi det er en gåte de skal løse sammen. Det beste er at de er så nysgjerrige og det som er dumt er at det er noen vanskelige ord i teksten. Jeg synes den er en verdig superfinalist fordi den er spennende.

 124. Une,Cecillia,Leo og hunden Egon har funnet en mystisk kasse i skogen som står Riverton på. Men før de rakk å se hva det vari den, tok to skumle menn den med seg. Handlinge var lett å leve seg inn i fordi at når noen finnernoe mystisk vil men jo prøve å finne ut hva det var. Teksten begynte med en beskrivelse. Det som overasket var at de tørrde og gå

  inni huset. jeg ble glad i personene de virket hyggelige og modige. Jeg synes at teksten sluttet brått. Teksten var lett og lese fordi at den var veldig spendene og få vanskelige ord.Det beste med teksten da de gikk inni huset. Det som var svakheten med teksten var innledningen. Andre bør lese den. Den bør være super finalist

 125. Cecilia,Leo og Une og hunden Egon har funnet en trekasse.Mye spenning. Våpen i trekassen. glad i hovedpersonene fordi jeg har forestilt meg de.Veldig spennende på slutten. Lett og lese siden den er så gøy. slutten er det beste med teksten.

 126. Jeg syntes den var spennende og lett å lese. jeg vil lese hele boka. og den bør bli superfinallist.

 127. Une , Leo , Cecilia og Egon finner en mystisk kiste i skogen merket med RIVERTON !!!!!
  Dette var en gøy å spennende bok .
  Jeg vil vite hva som skjer videre i teksten.
  jeg synes den burde bli en superfinalist , siden den var veldig gøy å spennende!!!!!!!!!!

 128. De fire hoved personene utforsker doktorgården og der skjer det noen mystiske ting.
  Denne boken er spendende og lett å komme inn i.Den er gripende og lett å forstå.
  Den hadde en litt uventet slutt men den var gøy.

 129. 6.klasse på Thune skole synes handlingen er lett å leve seg inn i fordi vi får fine bilder i hodet når vi leser , nesten som å se på en film. Vi synes barna er modige som tør å gå inn i huset som virker skummelt,også at de tør å lete i kassene når de skjønner at de tilhører noen.De var veldig smarte som tok seg tid til å legge alt på plass og ikke løp vekk fra huset og satte spor,men det er rart de turte å vente til karene dro vekk. Vi syntes boka var super,og alle fikk lyst til å lese hele boka. Vi har lånt den på biblioteket.

 130. Den var veldig lett å lese. Den er veldig spennende. Jeg anbefaler andre å lese den. Den burde bli en av de fem bøkene som blir valgt. Jeg vil lese hele boken og resten av serien.

 131. DE tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Ego fan en kiste i skogen og så kom det to menn, og tok kisten fra skogen inn til doktor rivertons doktor gård.Handlingen var lett og leve seg inni få den var spennende og gøy i begynelsen. det overrasket meg at det lå ranings kler og sån i kisten men det som overrasket meg mest var at det lå et AG3 våpen.Den var lett og lese får man levde seg inni teksten ganske fort.

 132. Me syns utdraget var supert. Utdraget heldt godt på spenninga, og me vart veldig nysgjerrige på kva som ville skje vidare. Me vart overraska over at det låg pistolar, masker, gevær og walkie talkie i kista. Me trudde det var eit daudt mennekse i kista. Det var ekstra skummelt mot slutten, då dei tre menna kom. Boka var krim, og det likte me godt!

 133. Alle i 5. og 6. klasse likte boka kjempe godt og vil gjerne lese den vidare! Det var ei bra krimbok. Den var spennande og vi lurer på kva som skjer vidare. Lurer på om Cecilia, Leo, Une og Egon kjem seg vekk. Mange likte godt korleis forteljaren las. Vi gir 10/10 poeng! 🙂

 134. Noen likte ikke at de tok kassen de fant. Andre likte det.
  Spennende bok, når de fant kassen. Likte at de åpnet den.
  Fikk lyst å lese mer.

 135. Spennende. Bra at fortellerstemmen er varierende, og at den viser innlevelse. Fortellingen burde ha kommet raskere i gang, da dette kunne ha fenget leserne mer.

 136. Jeg synes boka var spenende, det var noe som kjede helle tiden, og det var lett å forstå hvor de var. Men jeg synes at de burde fortalt vem riverton var. Jeg vile gjerne være med i clue for de gjorde mye kult sammen. Jeg synes boka skule vine bokslukerprisen.

 137. Utdraget var spennende, men kunne vært enda mer spennende. Ellers liker vi clue-bøkene kjempegodt!

 138. Forsiden var god. Den vekket nysgjerrigheten vår slik at vi ville lese hele boken.
  Spennende med humoristiske innslag som for eksempel da Leo sa: Hva tror dere er oppi? Penger? Har ikke peiling, bare få av lokket!
  Passe mye beskrivelser slik at handlingen gikk fremover allikevel. Noen steder var det allikevel litt mye beskrivelser slik at det ble litt stillestående. Det hadde vært bedre om disse var spredt litt mer utover. Derfor ble det Veldig bra og ikke Super.
  Godt skrevet fordi det skjedde noe spennende hele tiden, F.eks når de gikk ned i kjelleren, lurte vi på hva som var i kjelleren.

 139. Denne synes vi var spennende. Vi har lyst til å lese hele boka.

 140. Dette synes vi var en helt super bok 🙂 Den første, og kanskje eneste som har fått super.:)

 141. Eg syntes boka var spennande og mystisk. Det var veldig spennande med alle dei boksene som sto Riverton på. Det var litt skummelt da ein statens vegvesen bil kom, og dei fann ut at det var dei mennene som henta boksen i skogen som kom. Boka var veldig bra spesielt siden forfatteren laga mange vansker for barna, foreksempel då dei ikkje kunnne gå fordi da såg mennene fotavtrykket deira. Det gjorde det litt meir spennende med ein hund. :-)Og det var litt skummelt når dei gjekk inn i det gamle huset og fann det knuste biletet. 🙁 Boka er SUPER 🙂 🙂

 142. Denne boka var veldig gøy, eg har lese boka før. Men eg syntes den var veldig bra at dei tok det utdraget. Boka blei veldig bra forklart og blei lese med innleving. Eg syntes det var veldig gøy bok, det var spesielt gøy når dei kom til det huset og fann AG3 og mykje som blir brukt til ran. Og når veivesene kom , vart det veldig spennande. Eg gjev den ein SUPER!!!!:)

 143. Klassen var veldig enig, 17 av 24 elever gav terningkast 6, 5 stk gav terningkast 5. 20 stykker ville anbefale boken videre. Et stort flertall av klassen sier positive ting om forsiden av boken.

  Sagt om boken:
  Oliwia: boken passer til sjangeren krim, men kunne også passet under sjangeren grøsser. Det var mange bra beskrivelser i boken, og boken gjorde meg skikkelig glad i å lese. Vil lese videre.
  Lovis: Likte godt da bilen kom, ble litt stresset og ville lese fortere
  Håkon: Boken var veldig bra og spennende, passet perfekt til sjangeren.
  Kristian: Jeg elsket boken, den beste boken jeg har lest. Ingenting var negativt med boken. Elsket at det var et mysterium.
  Dina: Jeg synes at boken var spennende, men at spenningen kom først på slutten av utdraget.
  Maren Karoline: Litt dumt at det ikke var så mye om den hunden, den ble litt glemt…
  Antonea: Gode beskrivelser i boken.
  Kasandra: Jeg vil kjøpe boken for den var så god.
  Mathea: Jeg har lyst til å lese videre fordi jeg fikk en del spørsmål.
  Lukas: Jeg synes denne boken var både spennende og skummel. Skulle ønske jeg kunne rose denne forfatteteren direkte.
  Lovis: Det var lett å komme inn i boken, lett å forstå hvem som var hvem.
  Dina: Forsiden var bra, den gav meg mange tanker om hva boken ville handle om.
  Lovis: Det var ingen vanskelige ord i boken, (som i mange av de andre utdragene vi har lest), og det gjorde det lettere å lese

 144. boka var veldig spennande og det skjedde noko spennande heile tida og eg anbefaler den boka for andre

 145. Noen kommentarer:
  – Spennende. Kjempelyst til å lese boka. Lurer på om de kommer seg ut?
  – Veldig spennende. Forfatteren har beskrevet veldig bra.
  – Veldig spennende. Veldig lyst til å lese boka.
  – Spennende. Vil lese boka.
  – Det var spennende nesten helt fra starten. Utdraget var ikke så bra at jeg MÅ lese boka, men jeg har litt lyst.
  – Veldig spennende. Lurer på om de kommer seg vekk. Kanskje lyst til å lese boka.

 146. En spennende og velskrevet bok – en «page turner» 🙂 Gode skildringer – skapte bilder i hodet på de fleste elevene. Lettlest med varierte skrivemåter. Så å si hele klassen uttrykte ønske om å lese boken; noen få er alt i gang. «Dommen» lød: SUPER!

 147. den var super spendende så jeg sir super bra jeg synes det fordig jeg liker spendende bøper………

 148. den er super dårlig åskjederlig hater den vil aldrid lese den i gjen!!!

 149. Her var det helt jevnt mellom veldig bra og superbra, men så forandret noen mening og bestemte seg for at utdraget var superbra og da fikk den flest stemmer. Boka var superbra fordi: den var skikkelig spennende når de gikk inn i huset og fant de forskjellige tingene og når folkene fra Statens vegvesen kom.

 150. De fleste syntes at utdraget «Rivertongåten» var bra. De syntes at teksten var spennende og gøy å lese. Det skjedde noe hele tiden og forfatteren gjør det spennende hele tiden. Mange fikk lyst til å lese videre.

 151. Denne boka var veldig kjekk forfatteren fikk til å bygge opp spenningen veldig bra.Jeg likte veldig bra når de var i det gamle huset og fant geværene og finlandshettene.Da menene kom ble jeg litt redd for Leo, Cecilia og hunden Egon men heldig vis så fant ikke mennene barna og at barna fik seg vekk.

 152. Super bok. Spennende og mye som skjedde. Hele klassen likte utdraget og kunne tenke seg å lese resten av boka.

 153. jeg syntes at dette utdraget var veldig veldig SPENNENDE!!!!!!! og det var veldig bra det beste utdraget jeg har lest det er SUPERT!!!!! det var spennende når de fant AG3ene og finnlandshettene og når de mennene kom og denne boken har jeg lys og LESE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 154. Jeg elsket denne boka fordi den klarte å suge meg inn fortellingen/boka. Den kan overbevise hvert eneste barn i hele Norge. Jeg synes den har alt en bok trenger.jeg synes at det ble spennende på slutten når folka kommer inn i huset og de må vente til de drar. Jeg klarte ikke motstå det utdraget. Jeg må bare lese boka.

 155. Jeg likte boka super godt.Den er veldig spennene.Denne boka vil jeg gjerne lese fordi forfatteren bygde på spenninga.Det var så spennene når de gikk i det gamle huset å fant pistoler å alt det andre. Å jeg vil så vite hva som skjer om de klarer å seg vekk uten at at veivesenet ser dem. Jeg elsker krim og spenning :):)Dette var veldig bra skrevet av forfatteren synes jeg:)Jeg elsket denne boka sykt godt :)Den var scary å gøy jeg har nesten ikke ord:)

 156. Boka var spennende . jeg liker ikke så ofte krimbøker men denne var annerledes enn de fleste andre krimbøkene jeg har sett i iallefall.

 157. Jeg synes boka bygde mye spenning i setningene og den hadde mye krim i seg og det gjorde sånn at jeg fikk lyst til og lese den.

 158. Her har vi vinneren.
  Forfatteren klarte å bygge opp spenningen hele tiden.
  Den var VELDIG BRA SKREVET!
  Jeg vil lese hele boken.

 159. Dette var ei spennande bok. Den fortel mykje om kva som kanskje kjem til å skje. Derfor har me lyst til å lesa resten av boka.

 160. Jeg synes det var så bra hvordan forfatteren hadde bygget opp spenningen jeg har innmari lyst å lese den den var så bra at jeg hoppet opp av stolen når jeg leste den jeg vil ha boka selv å bare springe vekk med deg for alltid bra skrevet og den var overraskende hvordan de fant maskingevær i deg boksen på rommet i huset og når de to mennene kom med statens veivesen så utrolig bra bok! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 161. Jeg synes boken var super.Boken var veldig spendende veldig kul bok og jeg har lyst til å lese den.

 162. jeg synes boka var veldig bra jeg likte den veldig godt xD han holdt på spenningen jeg tror at de skal rane en bank eller butikk eller ungene går til Politie å sier det men polite sier de må ha bevis.:D

 163. Bra bok med mye innlevelse forfatteren er utrolig god til å beskrive situasjonen og rommene eller plassen de er på veldig bra og spennende bok og forfatteren er god til å bygge opp spenningenJeg stemmer «veldig bra»

 164. jeg synes boka var veldig bra jeg likte den veldig godt xD han holdt på spenningen jeg tror at de skal rane en bank eller butikk eller ungene går til Politie å sier det men polite sier de må ha bevis

 165. jeg synes det var så bra hvordan forfatteren hadde bygget opp spendingen jeg har innmari lyst å lese den den var så bra at jeg hopte opp av stolen når jeg leste den jeg vil ha boka selv å bare springe vekk med deg for altid bra skrevet og den var overfaskende hvordan de fant maskingæver i deg boksen på rommet i huset og når de to mennene kom med statens veivesen så utrolig bra bok! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 166. jeg synes den var veldig spennende jeg har veldig lyst til og lese hele boken:)

 167. Boka var superbra. Bra skrevet mykje action og spenning. Vi digga boka

 168. Vi likte utdraget veldig godt. Det var skummelt hele tida. Huset var beskrevet detaljert, så vi nesten synes vi var der. Det var spennende å følge barna gjennom huset. Det var morsomt at det var Egon, hunden, som satte dem på sporet av kassa under senga, og han signaliserte at noen kom. Det var ganske spennende om hunden kom til å bjeffe når de mennene var inne i huset. Une holdt for snuten hans. Tenk om de kommer til å bli oppdaget! Vi kommer til å lese hele denne boka!

 169. Boka var morosam og skummel. Den var spennande.
  Det skjedde noko heile tida.
  Det var skummelt då dei blei tatt til gissel.
  Personane var godt skildra. Vi klarte også å sjå for oss korleis det såg ut på pensjonatet.
  Det var også spennande når dei var i Doktorgården.

 170. Mange likte boka fordi den var spanande og litt skummel, og måten dei to verkemidla vart blanda på. Dei og hadde lyst til å lese heile. Loved it! Nokre følte at boka ikkje hadde deira favorittsjanger, så dei kunne ikkje tenka seg å lesa meir, men kunne skjønne at mange likte boka.

 171. RIVERTONGÅTEN
  Boken handler om tre barn og en hund som har løst mange mysterier. Barna heter Une, Leo og Cicilie. Hunden deres heter Egon. En dag finner de en kasse i skoen hvor det står Riverton, men to menn tar med seg kassen vekk. Barna følger etter mennene til en kirkegård. Kirken er helt ødelagt, men de klarer å komme seg inn. De finner esken i kirken. I esken finner de utstyr til å kunne rane. Barna vet ikke hvordan de skal komme seg ut uten å bli oppdaget av mennene.
  Sjangeren er krim.
  Jeg liker teksten fordi den er spennende, man får lyst til å lese videre.
  Et eksempel fra boken: «Vi må komme oss ut», hvisket Leo og gikk mot vinduet.
  Jeg vil anbefale boken til alle barn fra 10 år og oppover fordi den er passe lett å lese og spennende.

 172. Jeg synes denne boka var bra, spennene, og morsom. Fordi de fikk meg til å føle at jeg var der. Når jeg var der var jeg redd, spent og jeg hadde det morsomt i mens jeg var redd. Det var som om jeg var en av personene. Denne for forfatteren fikk boka til å gjøre denne levene

 173. Jeg synes forfatteren beskrev godt hvordan det så ut i huset. Jeg lurte på når de skulle møte på de skumle mennene. Det var veldig spennende når de fant et maskingevær, pistol, finlandshetter og hansker i kassa. Spennende var det også nå de møtte snike seg ut igjen. Det var vanskelig å forstå hvilken alder Cecilia, Leo og Une hadde. Hvis vi i klassa blir jury, gleder jeg meg til å lese hele boka.

 174. den var veldig gøy og jeg syns det var den gøyeste boka ever jeg vil gjerne lese hele boka jeg syns den var super

  • boka var veldig spennende og litt skummel og den var den gøyeste boka til nå har lyst til å lese hele boka .bra skrevet og boka hadde gode beskrivelser. den var overraskende.likte at det var en krimbok.den var super

 175. BOKANMELDELSE RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om de tre vennene Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. De hadde funnet en kasse i skogen som de ville undersøke. Da de skulle bort å se på den, kom det to skumle menn og hentet den. De fulgte sporene etter dem og kom til et hus. Huset var gammelt og het Doktorgården.
  De gikk inn i huset fra et åpent vindu i kjelleren. I kjelleren var det mange esker og oppe var det en stor peis. De visste at det bodde noen der, siden det sto en svart bag og det var krøllete ulltepper i sengene.
  Egon fant esken fra skogen under senga. De tok fram esken og så oppi. Der lå det to finlandshetter, som man bruker til ran. Det lå også walkietalkier , og to gevær, to pistoler og en svart veske med skudd inni. Så hørte dem en bli som kom og ut kom de mennene de så å skulle inn i huset, de pakket sammen å kom seg ut samme vei de kom inn.

  Boken er en KRIM fortelling.

  Jeg syntes teksten var bra fordi det var spennende når de gikk inni huset og fant kassen under sengen inne i huset.

  Jeg vil anbefale boka fordi den var spennende, litt skummel og det skjedde mye.

  Boka passer for barn fra 9 og oppover.

 176. RIVERTONGÅTEN

  Teksten handler om de tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Egon. De fant en mystisk trekasse i skogen, men før de rakk å se hva det var, kom det to skumle menn og hentet den.
  Sjanger: Krim
  Jeg likte teksten fordi den var veldig spennende og mystisk.
  Når Cecilie sa : «Noen må ha vært her» fikk meg til å fryse.
  Jeg vil anbefale boka fordi den var spennende og litt mystisk.
  Jeg vil anbefale boka til barn mellom 11-14 fordi boka kan bli kjedelig for de som er mindre.

 177. Eg synest den var spannande og litt skummel.
  Ein god krim.
  Eg likte spesielt godt då dei for inn i huset å fant dissa tinga.
  Jørn Lier Horst er ein god forfattar.

 178. Teksten handler om 3 venner og 1 hund som heter Cecilia,Leo,Une og Egon.
  De bryter seg inn i doktorgården til Dr. Riverton for å finne en mystisk trekasse de så i skogen.
  De trodde ingen bodde der, men etterhvert fant de ut at det bodde 2 menn der som et sjulested.
  De tre vennene tror at de to mennene planlegger et ran fordi i den mystiske trekassen fant de 2
  gevær, 2 pistoler, 2 finlandshetter og klær.

  Sjangeren er krim, og den er veldig spennende.

  Jeg synes teksten er veldig bra fordi det er mange spennende handlinger, spesielt da de åpnet trekassen og da de fant ut det bodde noen der. Her er noen av de mest spennende handlingene:

  «Det bor noen her» hvisket Cecilia og oppdaget en liten, svart bag som stakk ut under den ene senga.» Og «Hva tror dere er i kassa?» spurte Leo som om han ville gjøre det ekstra spennede.

  Jeg vil anbefale teksten fordi den er veldig spennende når de er inne i doktorgården. Jeg anbefaler boka til barn mellom 9 og 13 år.

 179. Boka var veldig bra og spennande, litt passe småskummel. Beskrivelsane av korleis det såg ut i det gamle forlatte huset var veldig bra. Det var nesten som om eg var der sjølv. Boka var slik at eg fekk lyst til å lese resten av boka for å finne ut korleis det gjekk. Det var nesten som om eg såg ein spennande film inni tankane mine.

 180. Jeg synes at krim er veldig bra fordi krim får meg til å få gåsehud på armene.
  Rivertongåten handler om tre unger, Cecilie, Une og Leo, hunden Egon og to ranere som gjemmer seg i Doktorgården.
  Jeg synes at forfatteren kunne skrevet litt mer om de tre ungene.
  Jeg synes boken bygger seg gradvis opp mer og mer opp og er veldig spennendet da Une Leo og Cecilie går inn i Doktorgården.
  Det er uventet at de to mennene later som de er vegarbeidere og ikke politi eller noe annet litt mer vanlig. Det er kult da de finner marskingeværene.
  Det er spennende da de to fyrene kommer til bak og Une Leo og Cecilie må få ryddet opp i en fei og ha alt på plass før mennene kommer inn i huset. Jeg lurer veldi fælt på hvor lenge de må vente under trammen. De kan jo ikke gå fram for da ser ranerene at det har vært noen der som det står i boka. Jeg synes alle som liker krim bør lese denne boka. Jeg har akkurat lest hele boka men jeg har lyst til og lese boka på nytt etter og ha lest utdraget. Jeg synes at Jørn Lier Horst burde skrive flere bøker. Jeg synes noen av bøkene burde kommet på film det hadde vært kult. Forfatter, Jørn Lier Horst. Tittel, Rivertongåten. Sjanger, krim. Av Mari ??

 181. Teksten handler om tre venner som heter Cecilia, Leo og Une, og hunden Egon. De har funnet en mystisk trekasse i skogen, men de rakk ikke å se hva det var før det kom to menn å tok den. De fulgte sporene til doktorgården dit mennene gikk.

  Sjanger: krim.

  Jeg likte teksten fordi den var spennende også synes jeg det skjedde litt mye på en gang og da får jeg litt utfordring med å følge med, det liker jeg. Feks blir det spennende når det står:«Midt på peishylla var det en liten fordypning i muren hvor det sto en hodeskalle som var hogget ut av stein.»

  Jeg vil anbefale boka fordi den var spennende og litt skummel. Jeg synes at boken passer for 9-12 åringer. Vil du vite hva som skjer og hva som er i trekassen bør du lese boken!

 182. Rivertongåten var bra og spennende jeg forestilte meg hvordan det så ut i doktorgården og levde meg inn i boka og hvordan den var skrevet. Vil anbefale denne boka til folk som liker litt skumle/spennende bøker ps: den er VELDIG spennende og man vil ikke slutte og lese.

 183. Jeg liker ikke krim bøker men jeg synes ikke at det bœr ikke påvirke andre sine meninger men jeg synes at boken hvar bra uanset boken hvar flott. Jeg håper at 6.trinn i kolbu skole blir jurin

 184. Eg synteset det var ei god bok,fordi den var spennande og litt skummel kanskje.Eg vil gjerne lese heile boka for å vite kva som vil skje med dei.Eg likte godt då dei høyrde bilen som kom. Eg trur kanskje at dei mennene kan vere Tyva? Men på slutten tenkte eg at kanskje om eg hadde vore dei, ville eg prøvt å springe. Men det var ei kjempe bra bok.

 185. Eg synest at boka var bra, fordi det var skummelt når dei gjekk inn i huset og når dei nesten blei tatt!

 186. Rivertongåten av Jørn Lier Horst
  1)Teksten handler om de tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Egon. De liker veldig godt mysterier. En dag finner de en kiste i skogen, det var ikke så lett å se den før vi så noen skumle menn som kom og hentet den før noen av oss rakk å si et pip. De tror at Doktorgården kan være det første sporet.
  2) Sjanger: Krim
  3) Jeg likte teksten veldig godt fordi først blir det spennende så var det egentlig ingenting som skjedde, og sånn fortsatte det. Veldig bra.
  4) Jeg likte godt da Leo sa, «Historien stemmer» fordi at da begynner du og lure på hva slags historie?
  5) Jeg anbefaler boka hvis du liker spenning, mysterier, forklaringer og løsninger.
  6) Jeg anbefaler boka fra alder 7 år og oppover.

 187. Rivertongåten av Jørn Lier Horst
  1)Teksten handler om de tre vennene Cecilia, Leo og Une og hunden Egon. De liker veldig godt mysterier. En dag finner de en kiste i skogen, det var ikke så lett å se den før vi så noen skumle menn som kom og hentet den før noen av oss rakk å si et pip. De tror at Doktorgården kan være det første sporet.
  2) Sjanger: Krim
  3) Jeg likte teksten veldig godt fordi først blir det spennende så var det egentlig ingenting som skjedde, og sånn fortsatte det. Veldig bra
  4) Jeg likte godt da Leo sa, «Historien stemmer» fordi at da begynner du og lure på hva slags historie?
  5) Jeg anbefaler boka hvis du liker spenning, mysterier, forklaringer og løsninger.
  6) Jeg anbefaler boka fra alder 7 år og oppover

 188. RIVERTONGÅTEN

  Rivertongåten er en bok som handler om Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. De er en vennegjeng som liker å løse mysterier. De gjør det oftest uten politiet involvert, men de sier i fra når de har forbryterne fanget.

  De har nettopp kommet til Doktorgården. Doktorgården er et herskapelig gammelt hus. Doktor Riverton eide huset. Rundt er det over grodd av planter. Det er snø på bakken og det var tydelige spor av en bil som hadde vært her.
  De går bort til huset og finner en vei inn. De havner nede i kjelleren. Det er mørkt og kaldt. Rommet er av murvegger, i rommet er det fult av kasser, det står Riverton på kassene. De går ut døren. De havner i en korridor, på begge kanter er det flere dører. I motsatt ende var det en trapp. Etter at de har surret litt rundt går de opp trappen. De kommer opp i et stort rom med en mega peis. De fant kjøkkenet, der lå det en pizzaeske og to colaflasker. Egon fikk ferten av noe og løp til en dør. De går til Egon og Leo åpner døren til rommet. Inne i rommet er det to senger. Egon fant en kiste under den ene senga. Une dro fram kista og så åpnet de den. Inne i kista var det noen blad og klær som de rev til side. Under lå det to finlandshetter, to hansker. I en plastpose lå det to walkietalkier, så fant de to maskingevær, Leo sa det var en AG7. De fant skudd og to pistoler nederst. Plutselig hørte de en bil som var på vei mot huset. De skyndte seg med å legge alt til bake i kisten, men Leo rottet ut skuddene. De rakk og pakke sammen akkurat før de kom. De løp ned i kjelleren og så kom de fram til at de måtte bli til de har dratt.
  ”Det kommer en bil!” utbrøt hun og rettet seg opp slik at hun kunne se ut. Den mørkegule bilen fra Statens vegvesen kom humpende bortover til huset. ”Fort!” ropte Leo. Han grep begge geværene for å legge den til bake i kassa, men i hastverket slo han til væska med alle patronene. Den veltet, og alle patronene trillet utover gulvet.”. Når jeg leste det ble jeg veldig stresset og fortvilet.

  Sjangeren er krim.

  Jeg likte boka godt fordi den handler om krim og den er stressende( jeg liker bøker som gjør deg så stresset at man nesten ikke orker å lese).

  Jeg vi anbefale boka fordi den er lett å forstå og leve seg inn i boka.

  Jeg synes boken passer til alle som liker å føle stresset av at noen nesten blir oppdaget av forbryterne. Du bør også like krim og mysterier.

 189. Utdraget var spennende fordi spenningen bygde seg opp for hver setning. Har lest hele boka og hele serien, kjempebra bøker. Høydepunktet var da Cecilia ,Leo, Une og hundens Egon fant maskingeværene og finlanshetene og pistolene det var spennende. Jeg ble overasket da menene kom og tokk maskingeværene og finlanshetene. Kjempe bra skrevet alle handlingene. Boka var kjempe vanskelig og legge fra seg. Jeg syns alle skal lese serien Clue 🙂

 190. Cecilia, Leo og Une og hunden Egon løser mange gåter sammen. Handlingen foregår på Doktorgården. Den er godt beskrevet og derfor er det lett å leve seg inn i handlingen. Det blir spennende når de tre vennene utforsker gården. Mens de er der kommer det to menn. Da må de stikke av. Dette er en krimbok som virker spennende og underholdende.
  Jeg synes andre bør lese denne fordi den er lett å leve seg inn i. Jeg synes denne boka bør være en av superfinalistene.

 191. Eg synes den var litt kjedelig,
  men det er fordi eg eigentlig
  ikkje likar krim. Det var litt uventa
  at Leo, Une og Cecilia fant gevær og pistolar i ein av kistane

 192. Eg syntes boka var bra, det var kanskje litt lite som skjedde i starten.
  Men boka var super bra! Det var veldig gøy på slutten.
  Det var litt skummelt når dei var inne i huset men ellers veldig bra!.

 193. Eg synest at Doktorgården var mystisk.
  Eg synest også at det var mystisk at tyvane visste kor kassa var.
  Eg synest at boka var veldig spanande.
  Eg synest at den var veldig bra.

  Frå Marcus Werkland. 😀

 194. Hei<3 Denne boken var super bra. Det var skummelt når dei var i huset og når desse mannene kom så måtte de springe i kjelleren. Så var det veldig skummelt når de hadde en lommelykt så skinte den rett på ansiktet til ein mann. Denne boken var kjempe bra. Tror den og kampen mot superbitchene er de beste bøkene hitt til . hilsen ingrid fra hasund skule.<3

 195. Rivertorngåten
  Teksten handler om de tre barna Leo, Une, Cecilia, og hunden Egon. De finner en kiste i skogen, men så kommer det to menn og henter kisten. Så fulgte de sporene til Doktorgården. Der finner de kisten som de fant i skogen med våpen og utstyr til et ran.

  Sjangeren er krim.

  Jeg likte teksten fordi den var spennende og hadde både action og mysterier.

  «Plutselig hørte de en bil» Det synes jeg var en spennende setning.

  Jeg vil anbefale teksten for barn over 10 år fordi den kan være litt skummel.

 196. Jeg synes det er godt skrevet for de gjør det så spenndene. Det er spenndene fordi de tror huset er forlatt men det er noen der, og så går de inn. De hadde funet en kase i skogen og det var overaskende at de fant den at i huset, men det som var mest overaskend og spendene var det som var oppi. Tenk at de ikke dro fra huset når de folka kom. Hva skjer vidre? Jeg vil lese hele boka. Jeg synes den var super.

 197. Den var veldig bra fordi den var så spennande da dei folka kom til huset då måtte dei gjøyme alt som låg oppi kassa også måtte dei krype ut av huset

 198. Eg synest boka var veldig bra fordi den var skummel og spennande.
  Å boka var ekstra kjekk fordi eg likar krim bøker 🙂
  Eg synest det var spennande når dei skulle åpne kassa å sjå kva som var oppi.
  Eg synest også det var spennande når dei måtte rømme fra dei to mannane som kom uttafor.
  Eg kunna tanket meg å lese heile boka 🙂

 199. Det var gøy da dei for inn i det skummle huset og eg har lyst å lese resten. Eg vil kjøpe denne boka og lese den ferdig.<3<3.

 200. boka var veldig spennande og etter kvart når eg leste blei eg meir og meir spent på kva som skulle komme . . . . . . . . . . eg likte veldig godt slutten , eg fekk lyst til å lese meir . den var ganske skummel også. . . . . . . . . 🙂 🙂 🙂 🙂

 201. Boken handler om tre barn og en hund som har løst mange mysterier. Barna heter Leo Une og Cecilia hunden heter Egon.
  En dag finer barna en kasse i skogen, men to menn tar kassen vekk. Barna følger etter mennene til et forlat hus. Når de skal begyne å lete så finner de ut at det bor noen i det forlatte huset. Tilslutt finner de kassen og åpner den. Der er det to svarte luer og hansker, to maskingevær, to gevær og to pistoler. Da de skal ut så kommer mennene tilbake så hvordan skal de komme seg ut.

  Sjangeren er krim.

  Jeg liker teksten fordi du klarer nesten ikke å slutte å lese teksten, for du må vite hva som skjer. » Vi må komme oss ut men hvordan? »

  Jeg vil anbefale teksten for alle fordi det er ikke noe sælig skumelt.

 202. Eg synest at boka var bra,
  fordi den var litt spennande,
  men eg vil egentlig vite resten,
  av boka fordi den var spennande.

 203. Eg synest at boka var veldig bra fordi eg likte når dei gjekk inn i huset og når dei fant pistolen og maskingeværet.

 204. Jeg likte boka veldig godt den var litt skummel å veldig spennende og gøy har veldig lyst til å lese hele boka☺️☺️

 205. den var veldig bra. Den var spennande når dei fire vennene gjekk inn i huset og leita etter kassa dei fant i skogen. Det var også spennande når dei fant kassa dei hadde leita etter. Og der var pistoler og finlandshetter og hansker,maskingevær og dei fant ei veske med
  skudd i og når dei to mennene kom var det VELDIG SPENNANDE!!!!!!!!!!!!!!!!den var kjempe bra

 206. UTROLIG SPENNENDE!
  Gode beskrivelser og kjekk handling. Vi har veldig lyst til å høre mer. Det er ikke vanskelig å høre at dette er krim.

 207. boka var veldig bra.den var veldig bra fordi den var spennande og den begynte litt kjedelig og så blei den meir og meir spennande og den var spennande når dei to Mannane kom inn så var det spennande fordi dei kunne ikkje fare sa Leo. Og når dei fire vennene gjekk inn i huset som dei to mennene

 208. Eg liker den både med ut sene på fram sida.
  og i teksten eg vil gjerne lese heile boka vist
  der var ein film ville eg se den.

 209. den er super fordi det var spenande , skumel , der det var spenade var dä dei to mannane kom. dä det var skumelt var dä starten var til di gjekk i huse

 210. Eg syntest boka var bra fordi den var spennades og kule ting skjedde 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😛

 211. Den var veldig bra!!!Det synest eg fordi den var veldig spennande!!!
  Det var spennande da dei såg kista under senga!!
  Den var litt skummel når dei to mannane kom!!
  Hadde eg våre der haddeeg skytt dei to mannane 🙂

 212. Boka Var Ganske Bra massse spening og kul.Den fekk meg litt til å hoppe den va litt crazy og Weard

 213. Dette utdraget falt skikkelig i smak hos sjette klasse her på Våk. De syntes det var veldig bra ( 4 stk.) og 17 stk. syntes det var super bra. Klassen elsker krim og spenningsbøker.

 214. Marte synes utdraget var dårlig fordi det var alt for lite spenning og derfor var utdraget kjedelig.
  Men Benjamin syntes at utdraget var supert fordi jeg trodde det skule bli ran.
  Helene syntes at utdraget var supert fordi utdraget var spennende når mennene kom tilbake, og jeg hadde lyst å lese boken så snart som mulig.
  Amalie syntes utdraget var supert fordi det var spennende når mennene kom og jeg lurte veldig på hvem de var og hva de skulle gjøre. Jeg ville lese mer så fort så mulig.
  Mvh Marte,Benjamin,Helene og Amalie

 215. jeg synes boka var bra

  Boka handler om tre venner Cecilie, Leo, Une og hunden Egon som løser flere mysterier sammen.
  Det var kjekt å lese når de gikk i den gamle, skumle huset . De fant mange spennende ting. Det var også spennende når to menner kom i en bil og ville gå inn.

 216. det var en bra bok. den hade mange detaljer.

  Boka handler om tre venner Cecilie, Leo, Une og hunden Egon som løser flere mysterier sammen.
  Det var kjekt å lese når de gikk i den gamle, skumle huset . De fant mange spennende ting. Det var også spennende når to menner kom i en bil og ville gå inn. Forfatteren beskrev veldig mye. Boka var bra skrevet

 217. Marte synes utdraget av Rivertongåten var dårlig fordi det var altfor lite spenning og derfor var utdraget var kjedelig.
  Men Benjamin syntes at utdraget var supert fordi jeg trodde at det skule bli ran.
  Helene syntes at utdraget var supert fordi utdraget var spennende når mennene kom tilbaket

 218. Ganske spennende fordi vi viste ikke hva mennene kommer til å gjøre med geværer. Hvorfor er det kassene til doktoren? Hva er greia med huset?

 219. Vi syns at boken var super og den var veldig spennende! Forfatteren er smart siden han har satt sammen navnene til hovedpersonene til ordet CLUE, noe som betyr ledetråd på engelsk. Det er mange gode beskrivelser og man kan virkelig forestille seg det i hodet. Det er morsomt å lese krim-bøker fordi at man kan prøve å løse mysteriet på egenhånd. Vi lurer på hvorfor det er sjakkbrikker på forsiden.

 220. Det var et spennende utdrag. Det var særlig spennende da mennene kom tilbake til huset, og da de fant ut hva som var i kista. Vi kan tenke oss å finne ut hva som skjer videre i boka.

 221. Vi syns boka er super! Det var kule namn på hovudpersonane. Det var spennande med våpen og masker. Det var spennande med den kista, og dei to skumle fyrane. Vi lurer på om vennane kjem seg ut før fyrane kjem inn, kanskje dei må overnatte der eller blir dei tatt på fersken?

 222. Eg synst at boka var super. Den var super fordi utdraget av boka var spennande heile tida. Eg likte på slutten av utdraget då Leo sa: Vent vi må vente til dei to mennene har gått. Dei kan sjå spora i snøen viss vi går no. Det likte eg veldig godt fordi den setninga gjorde at det vart veldig spennande. Derfor har eg lyst til og lese heile boka og få vete kva som skjer vidare.
  Det som også var spennande var at akkurat då dei såg at det stod Riverton på alle kassene gjekk mobilen tom for batteri. Hunden Egon hadde funne ei kasse oppe på loftet. Oppi kassa var det AG3, finnlandshetter og nokre pistolar, det synst eg var kult fordi det er spennande med litt gevær i bøkene. Etterpå kom mennene og dei måtte komme seg ut, men dei kunne ikkje gå heim før mennene har gått.

 223. Flertallet mener dette er den beste boka så langt.
  Det var spennende når de lurte seg inn i huset.
  Det var en som synes det var litt kjedelig.


 224. Eg syns boka var spennande fordi den var super spennande. Eg likte da dei fann geværet AG3 og finnlandshetta. Elles likte eg og då dessa to mennene kom. Denne boka er bra fordi den var super og var veldig spennande så eg fikk frysningar. Eg vil denne boka skal vinne.
  Det var bra dei ikkje blei ferska for elles kunne dei kanskje bli skote i hovudet. Kven veit? Eg stemte super på boka fordi eg likte når dei fann ut ting og fann skumle ting.
  Denne boka får super frå meg.

 225. Eg synest den var super fordi den var veldig spennande, vertfall på slutten. Eg likte den veldig godt fordi det var krim og det synest eg er spennande. Eg synest det vart spennande når dei to mennene kom, slik at dei måtte gøyme seg i kjellaren. Og når dei fann denna kassa med gevær og masse andre ting i. Viss eg hadde vore ein av dei hadde eg vore redd.
  Eg får veldig lyst til å lese resten av boka fordi den var veldig spennande.

 226. Eg syns at boka var super fordi boka var spennandeheile tida for de skjede noko som eg hadde lyst til å veite heile. Og når eg fekk vite det, var det noko nytt som var spenande. Det likte eg veldig godt.
  Eg syns de var kult at dei hadde med seg hund. Det var bra at dei bryte seg inn, for då vart eg oppslukt av boka. Det var skikkeleg kult når dei fann dei to AG3 og pistolane i den kassa og at dei trudde at dei skule rane ein bank. Det var kult når dei som budde der kom syns eg.
  Eg anbefaler denne boka.☻☺

 227. Jeg tror at boka er veldi spenende og bra. Det beste var når de var i huset til rivertån. Jeg også likte når Egon fant hullet og gikk ini. Jeg tror at denne boka skal bli en av de fem som går vidre. : )

 228. Klassen er litt delt i hva de mener om boka. Vi har flest stemmer på passe bra og super. Noen mener at Den var litt kjedelig og død, og at den manglet en god spenningstopp. Mens de som stemte på super mener at den var veldig spennende og mystisk. Boka hadde gode beskrivelser. Vi liker at han tar inn politisaker og vi er alle enige om at den tok seg opp mot slutten hvor spenningstoppen ble veldig tydelig.

 229. Jeg likte handlingen, man vil bare vite mer. Kristian
  Jeg likte teksten fordi det var masse spenning. Vitalij
  Det var veldig spennende, fordi jeg fikk følelsen av at jeg var med i boken. Kaia
  Jeg likte teksten fordi det var spennende og med mange gode beskrivelser. Jennie
  Jeg likte teksten fordi jeg ble dratt inn i den, og jeg vil gjerne vite hvorfor det er sjakkbrikker på forsiden. Alexander
  Jeg likte teksten fordi det var gode beskrivelser, jeg følte jeg var i historien. Ada
  Jeg likte teksten fordi det var spennende, samtidig som det var realistisk. Jens
  Jeg likte teksten fordi det var spennende og litt skummelt. Oscar
  Jeg likte teksten fordi det var spennende og forståelig. Celine
  Jeg likte teksten fordi det var spennende og det var godt beskrevet, slik at jeg følte jeg stod rett ved siden av og så på. Emma
  Jeg likte ikke teksten fordi jeg føler jeg har lest noe lignende før. Nikolai
  Jeg likte teksten fordi jeg synes det var mystisk og spennende. Olav
  Jeg likte teksten fordi det var masse spenning og masse beskrivelser. Jakob
  Jeg likte teksten fordi det var spennende, og jeg fikk en følelse av at jeg var med i teksten. Ole
  Jeg likte teksten fordi det var spennende og den var lett å leve seg inn i. Ola
  Jeg likte teksten fordi den var så spennende at jeg følte at jeg var der. Julius
  Jeg likte teksten fordi det var action i den og det var en bra tekst. Jonas
  Jeg likte teksten fordi det var spennende og jeg levde meg inn i den. Adrian

 230. Hele klassen synes utdraget var super-spennende! Alle vil lese boka eller høre den på lydbok.

 231. den var spenndene og kul jeg har lyst til å lese den:) det blir bedre! jeg har lest den, de t blir enda mer spennende, hårreisende=o.SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!
  🙂 🙂 🙂 :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!

 232. Den er veldig bra, spenning og gøy. Jeg vil gjerne lese mer fordi jeg elsker denne boken. Det er en av de bøkene jeg liker. Den er beskrevet på en veldig bra og spennende måte Og jeg vil høre den på lydbok <3

 233. Dette er vinneren. En super bok. Rivertongåten er den beste boken jeg har lest. Vil se filmen. LOVE Rivertongåten. Den var bra fordi det var spennende med maskingevær og finlandshetter.

 234. Superbra! Mye spenning, likte slutten. Ble litt overasket over at det var en ag3 surret inn i et handkle og pistoler og finlandshetter! Jeg kunne godt ha lest hele boka. 🙂 liker Bjørn Lie Host

 235. Boka var veldig bra. Den var veldig spennende da de gikk i det gamle huset. Jeg fikk veldig lyst og lese mer.
  Ikke noe negativt.

 236. Jeg syntes at utdraget var spennende fordi jeg lurer hvordan de skulle komme seg ut under trappa . Jeg syntes at boka var veldig bra fordi den var spennende , morsom. Jeg likte hvordan forfatteren beskrivde de. jeg syntes at utdraget kunne vært litt lengere. sjangeren er drama .

 237. Jeg likte den bra fordi jeg elsker krim, boken var lett å lese og boken var veldig spennende og slutten slutta veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese boka. ʕ•ᴥ•ʔ

 238. Jeg synes boka var spennende så fikk jeg lyst til å lese hele boka. Jeg synes ikke den var så skummel,men forsiden så skummel ut. Det jeg likte best var spenningen og forsiden. Det som jeg likte best i handlingen var når de hørte det kom en bil og de var utenfor huset, og en eske med patroner falt i gulvet og de trilla under senga.

 239. Jeg likte den bra fordi jeg elsker krim, boken var lett å lese og boken var veldig spennende og slutten slutta veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese boka.

 240. Jeg syntes at Rivertongåten var veldig bra og spennende. Det som var mest spennende, var da de som bodde der kom hjem, og da ble de nesten sett. Tekstutdraget ble mer og mer spennende for vært minutt. Jeg har veldig lyst til å lese resten av boka!

 241. Jeg synes at Rivertongåten var super. Den har krim og spenning og det er akkurat den type sjangeren jeg liker. Det er ekstra spennende når Cecilia, Leo, Une og Egon går inn i doktorgården og må skyndte seg ut når vegvesen-bilen kommer.

 242. Boka Rivertongåten var veldig veldig spennende og litt skummel. Det var spennende når veivesende kom til doktorgården. Spenningen bygget seg gradvis opp, det var veldig spennende når de skulle åpne eskene, og så fant de patronene i en eske og to maskingevær og finlandshettene, hanskene og pistolene. Personene i boken heter Cecilia, Leo, Une og Egon = CLUE

 243. Rivertongåten
  Jeg syntes den var både spennende og litt kjedelig, men det er fordi jeg liker drama bedre enn krim.
  Jeg anbefaler boka får de som liker krim og spenning.
  Det er en bra bok men ikke den beste jeg har lest hittil fra bokslukerprisen,
  Men ellers en bra bok.
  🙂

 244. Jeg synes tekstutdraget fra Rivertongåten av forfatteren Jørn Lier Horst var bra. Jeg likte godt CLUE som betydde leder tråd.Det jeg likte best med tekstutdraget var at de måtte hjemme seg for tyvene i det skummle huset.

 245. Rivertongåten var veldig, veldig spennende! Jeg har så lyst til å lese hele boka. Jeg har lest de andre i serien, og jeg syns de var veldig bra, så det tror jeg denne er også! Jeg lurer på om de blir oppdaget av de mennene som kom? Kommer de seg ut? Får de meldt fra til politiet? Finner de ut hvem de mennene er? Det er mange spørsmål som gjør at jeg vil lese boka.

 246. Jeg syntes Rivertongåten er ganske spennene fordi dem ser en kiste i skogen og dem ser noen som tar kisten å går. Dem går etter sporende og dem finner et hus men mer skal jeg ikke røpe du finner det ut vis du leser boken.( ͡° ͜ʖ ͡°)

 247. Jeg synes at Rivertongåten var veldig SPENNENDE og DRAMATISK. Når de gikk inn i det gamle huset, var det spennende når de fant MASKINGEVÆRA. Det som ødela litt var at det var litt for overdramatisk med TO maskingevær, for det kunne heller ha vært et maskingevær og en «agent-pistol». Denne burde få veldig bra eller super når vi stemmer på den. jeg likte boka fordi den var spennende.ʕ•ᴥ•ʔ. («.)

 248. Rivertongåten

  Rivertongåten var en spennende og kul bok.
  Den handler om tre venner og en hund som løser mysterier.
  I dette tekstutdraget handler det om en kiste som vennene så i skogen. De så noen menn hente kisten og de sporet kisten til et tomt og ødelagt hus. De finner kisten under en seng og åpner den. I kista ligger det finlandshetter, svarte hansker, to AG3er, to pistoler og masse patroner. De ser at det kommer en bil, de prøver å komme seg ut av huset, men de kommer på at fotsporene vil synes i snøen.

  Jeg synes det var en veldig bra bok jeg fikk lyst til å lese hele boka. Teksten startet rett på og det liker jeg. Den sa veldig hva alle gjorde på en gang og det var også bra.

 249. Vi synes denne boka var bra, men denne kunne vært enda skumlere siden det er en krim.

 250. Rivertongåten anmeldelse.
  Cecilia Leo Une Egon=CLUE
  Rivertongåten av Jørn Lier Horst er veldig bra på grunn av det er lett og forestille seg bilder og video om hvor de er og hva de gjør, så det er rett og slett let og leve seg inn i. den er også veldig spennende og det var vertfall veldig spennende når de fant to AG3 og to pistol og to finnlandshetter. Boken passer faktisk for alle aldersgrupper og er lett og lese selv og den passer like godt om du er liten eller stor.ʕ•ᴥ•ʔ

 251. Riverton gåten.
  Jeg syntes boka rivertongåten er KJEMPE bra☺️ Jeg har lest alle bøkene i clue serien, og de er yndlings bøkene mine. Når jeg først har begynt å lese bøkene til Jørn Lier Horst klarer jeg ikke å legge dem fra meg. Jeg anbefaler alle til å lese bøkene hans, jeg er ganske sikker på det blir dine nye favoritt bøker. Jeg håper denne boka vinner boksukerprisen❤️

 252. Jeg likte teksten (Rivertongåten) godt fordi det er krim og det handler om å løse mysterier og det liker jeg veldig godt.

  Jeg likte godt når de utforsket huset fordi da ble det ekstra spennende. Det som er bra er at forfatteren har beskrevet ting med son passe detaljer. Jeg tror aldri at jeg hadde tørt å gå inn i et hus som det.

  Det er ikke mange barne krim bøker som får meg til å bli så oppslukt som serien av Jørn Lier Horst.

  Jeg har lest boken, men hvis jeg ikke hadde lest den ville jeg gjort det med en gang. PS anbefaler den!

 253. Jeg syntes rivertongåten er veldig pennende, spesielt på grunn av sjanngeren «Krim» som er min favoritt. Jeg syntes denne boken var en av de beste jeg har lest noen gang. Denne anbefaler jeg til alle vennene min som også liker
  » krim.» Og slutten på utdraget er super spennende, at det slutter med at de må hjemme seg for mennene fra skogen. Jeg håper det går bra med CLUE ( Cecilia, Leo, Une og hunden Egon ) til slutt. Jeg skal definnetift lese resten av boka snart.

 254. Jeg likte boka fordi det var gode ord og beskrivelser. Det var spennende da de var i huset. Jeg var hele tiden redd for at noen skulle komme inn i huset.
  På slutten kom det jo to menn inn, da ble det hvertfall spennende. Jeg fikk lyst til å lese mer.

 255. Handler om tre barn og en hund som finner en mystisk tre kasse i skogen. Og det fikk meg til og ville lese mere.
  Plutselig kom to menn og hentet kassen,barna fulgte etter fot sporene til et hun. Jeg hadde aldri gjort det.
  De gikk igjennom et vindu og bortover huset.
  De gikk til et rom der de så den samme tre kassen,de tittet inni.
  Der var det: klær,hansker,Finlandske hetter,plast pose med walkietalkie ,jern rør,to gevær og to pistoler.
  Da fikk jeg en ekkel følelse som om jeg var i boken.
  De hørte etter vært at en bil kom.
  De jemte alt inn i boksen igjen og hørte at to bildører ble lokket,
  Da fikk jeg lyst til og lese resten av hele boken.
  Og de kunne ikke gå ut får da hadde mennene kjønt at noen hadde vært der.
  De satt fast i kjelleren og ventet…………….
  Jeg gir boken terning kast 5 ?Liker boken og annbefaler at andre burde lese den .

 256. Boken handler om at Une, Cecilie, Leo og Egon de har funnet en kasse med en lapp hvor det står:Riverton, men før de rakk å ta den kom noen mystiske menn å hentet den. Huset der Riverton bodde er forfalt, når de gikk inn var det som om noen hadde vært der rett før dem……
  Sjangeren til denne teksten er krim. Teksten var lett å lese fordi det var ikke så mye man måtte huske av navn og steder.Det er en bok du kan lese i senga imens du sovner. Det er lett og leve seg inn i handlingen. Det er skrevet på en måte hvor det var lett og lese men ikke kjedelig. Det overrasket meg at det var så lite navn og steder man måtte huske, jeg har lest den første og den andre boka så jeg hvet litt hvordan det var. Det jeg liker med CLUE at de ikke lar seg stoppe av frykt.
  Jeg får veldig lyst og lese boka(skal kjøpe den i helga).

  Jeg anbefaler den for barn/ungdom mellom 8-12 år?.

 257. RIVERTONGÅTEN.
  Teksten handler om 3 personer som heter: Leo,Cecilia og Une og hunden Egon som er veldig nysgjerrig.
  De ser i doktorgården som er en skummel og mystisk plass der det kan skje hva som helst.
  De vil så vite hva huset skjuler og hva som er i den mystiske boksen.
  Sjangeren er Krim.
  Jeg likte teksten fordi alle var på nærheten av døden hele tiden og det ble aldri noe kjedelig og du måtte bare lese videre hele tiden.
  Det var mange bra setninger fra boka f.eks: «En kan jo brenne opp et helt furutre i den peisen.»
  Jeg vil anbefale denne boken fordi den er veldig spennende hele tiden og selvom du ikke er glad i å lese så vil du lese denne og vil ikke angre.
  Jeg vil anbefale denne boken til begge kjønn og voksne fordi både voksne og barn liker krim!

 258. Rivertongåten

  Cecilia, Leo og Une og hunden Egon har fulgt noen spor til Doktorgården. De hadde klart å komme seg inn i hovedhuset. Huset var veldig ustelt. De fant et rom med to senger. Under den ene sengen var det en kasse de hadde sett før. Det var kassen fra skogen! I kassa var det finlandshetter, hansker og walkietalkier. Dette begynte å bli mistenkelig. Cecilia fant en AG3. Et maskingevær de brukte i militæret! I kassen var det også en veske som det var skudd i. Så fant de to gjenstander til. Det var to pistoler. De forsto at noen hadde tenkt å begå et ran. Langt i det fjerne kunne de høre en bil. Den var på vei hit. De la alt på plass. Bilen kom nærmere. Snart kunne de høre to bildører som smalt igjen. Da de skulle gå ut gjennom vinduet som var åpent, forstod de at mennene ville se spor etter dem og forstå at det hadde vært noen der. De bestemte seg for å vente til de hadde gått.

  Boka «Rivertongåten» har sjangeren krim. Jeg likte teksten fordi det er veldig spennende nesten hele tiden. Eksempel: «Egon satte snuta i gulvet og gikk ut i gangen, som om han fulgte et usynlig spor. Det ledet fram til en lukket dør. De fulgte etter ham.» Jeg vil anbefale boka fordi den er veldig spennende. Jeg synes boka passer for aldersgruppen ti år og oppover.

 259. Teksten handler om disse tre barna: Cesilie, Leo, Une og hunden Egon, som drar til skogen og finner en eske som det står ”Riverton” på. Den hører til en mann som bodde i nærheten og som het Doktor Riverton. De tre barna finner huset hans og sjekker og finner mange kasser som inneholder våpen og ting tyver bruker som det også står Riverton på. Det kommer to menn fra Veivesenet inn i huset og mer må du lese fra boken.
  Denne teksten er sjangeren Krim. Her er et sitat fra teksten: ”Hva i all verden gjorde en av disse kassene i skogen?” Jeg likte teksten fordi den var veldig spennende.
  Jeg vil anbefale denne boka for de som liker krim fordi den er veldig spennende og den passer og for dem som ikke er så veldig glad i krim.

 260. Rivertongåten Av Bjørn Lier Horst

  Sjangeren er krim.
  Jeg likte teksten godt fordi det var mye spennende som skjedde og den fikk meg til å ville lese hele boka.
  Jeg likte at han hadde funnet på så fine navn på steder og personer.
  Jeg vil anbefale teksten fordi den var spennende og han hadde skrevet superbra.
  Jeg synes boka passer for både jenter og gutter fra 10 år og oppover.

 261. Den var gøy og er den beste boken hittil synes jeg. Den har en god start og en god midtdeli boken og god slutt, og jeg vil gjerne kjøpe boken om jeg får tid og selvfølgelig i verste fall låne den av en venn eller på biblioteket. Den var litt skummel og veeeeeldig spennende. håper at denne vinner bokslukerprisen. Håper at Jørn Lier Horst fortsetter med gode barnekrim bøker i maaaange maaaaange maaaaaaaange år til.

  Hilsen Johannespå 10 år fra st. Franciskus skole Arendal.

 262. Rivertongåten

  Cecilia, Leo, Une og hunden Egon var i skogen. Der fant de en trekasse med en lapp der det sto ”Riverton”. Så kom to menn og hentet kassa. Barna fulgte sporene til Doktorgården og der fant de, under verandaen, et åpent kjellervindu. De snek seg inn i huset gjennom kjellervinduet og der fant de flere av den kassen de fant i skogen.

  I et rom i nedre etasjen var det masse rot. Da de gikk opp i andre etasjen så de et langbord, over bordet hang den en lysekrone. Det var en peis i rommet. Ute på kjøkkenet var det to tomme colabokser og en tom pizzaeske. Da skjønte barna at det hadde vært noen der. Inne på soverommet, under senga, lå kassen som de hadde sett ute i skogen. Inne i kassen fant de ranutstyr.

  Mens de så på innholdet hørte de en bil, det var en bil med merkene til Statens vegvesen. De måtte komme seg ut! Fort pakket de sammen tingene og løp gjennom stua, ned trappa og inn i kjellerrommet med alle kassene. De krabbet ut gjennom kjellervinduet, men snøen lå meterhøyt så de gjemte seg under verandaen i håp om at folka skulle dra.

  Jeg likte denne teksten veldig godt fordi den var spennende når barna løser mysterier uten at noen vet det. For eksempel synes jeg det var spennende når det stod: ”Vi må prøve å komme oss inn i huset.”

  Jeg vil anbefale denne boka til de som liker å lese krim. Jeg synes både gutter og jenter kan lese denne teksten.

 263. Rivertongåten

  Cecilie, Leo, Une og hunden Egon har klart og komme over enda et mysterium. Og denne gangen handler det om en spesiell eske som det står Riverton på. Men de er ikke de eneste som leter etter den esken, det er også to tyver som har fått tak i esken. Barna har fulgt sporene etter tyvene og endt opp på Doktorgården. De har klatret inn gjennom et vindu under verandaen og har endt opp i en kjeller. De begynner og utforske rom. Det er mange kasser som det står Riverton på. Barna går opp i annen etasje der de finner tomme colabokser og en tom pizzaeske.

  Sjangeren til denne teksten er krim.

  Jeg likte teksten fordi den hadde spennende innhold og fordi den er skrevet på den måten at du kommer med i historien. For eksempel da de kommer inn og ser at det har vært noen å spist pizza, da kan leseren få litt høy puls.

  Denne boka kan passe for hvem som helst fra
  3. til ca. 10. klasse.

 264. Rivertongåten

  Skrevet av Jørn Lier Horst

  Teksten handler om tre barn og en hund som heter Egon.
  De tre barna heter Cecilia, Leo og Une.
  Barna har funnet en kasse i skogen som det står Riverton på.
  Plutselig hører de en bil som kommer. To menn kommer ut av bilen. De går innover i skogen og til kassa. Cecilia, Leo, Une og Egon løper under et grantre og gjemmer seg. Mennene tar med seg kassa og kjører av gåre med den.
  Neste dag går Barna til Doktorgården der Doktor Riverton bodde fordi de tenkte det var en sammenheng mellom Doktor Riverton og kassa.
  Der fant de kassa igjen og så hva som var oppi.

  Teksten er en krim tekst.

  Jeg likte teksten godt fordi det skjedde så mye spennende.
  <>
  Jeg anbefaler denne teksten fordi den er veldig spennende og man får lyst til å lese hele teksten.

  Boka passer for 12-13 år gamle barn.

 265. Jeg likte boken veldi godt fordi den var godt illustrert og det var veldig godt forklart.

  Boka handlet om tre barn og en hund finner en trekasse i skogen og to men kommer og henter kassen før barna får sett inni den. De følger etter sporene til mennene som hentet kassen og ender opp med å stå utafor et gammelt hus som er ganske ødelagt. De kommer seg ikke inn hoved døra og må bruke et vindu under terrassen for å komme seg inn. De ser igjennom hele huset for å finne kassen og når de kommer i det siste rommet finner de to senger en ovn og en bag. Hunden snuser under den ene sengs og finner kassen, i kassen ligger det en AG3, pistoler, finlandshetter og hansker. Plutselig varsler hunden ifra om at noen nærmer seg huset, det er mennene. De forter seg ned i kjelleren igjen og krabber igjennom vinduet igjen, men før de kommer seg ut av verandaen kommer en av barna på at de kan ikke gå ut for da finner mennene ut at noen har vært inne i huset!

  Jeg syntes man burde prøve og lese boka den er superkul! LYKKE TIL??????

 266. Tre barn ser en kasse de går i et hus og finner finnlandshette,hansker,gevær,maskingevær,ag3 og pistol så kommer det to menn de må ut de tar eskene og lager en trapp

  jeg synes teksten var super for det var veldig spennende og mystisk

  andre busde lese den

  det beste med teksten var da de to mennene kom

  boka fortjener definitivt finalepris

 267. RIVERTON GÅTEN av Jørn Lier Horst

  Teksten handler om Cecilia, Leo og Une og hunden Egon. De finner en mystisk trekasse
  i skogen. De rekker ikke finne ut hva som er i kassen før to skumle menn henter den.

  Jeg syntes boken er spennende fordi den gjør meg litt redd, jeg ser lett for meg hva som
  skjer. Det som gjør det skummelt er at det er kveld, de er i skogen og de går inn i et gammelt bortgjemt hus. Boken er veldig godt skrevet fordi forfatteren beskriver den skumle stemningen bra, som gjør at boken er vanskelig å legge fra seg. Personene i boken virker tøffe og modige siden de tørr å gå inn i det tomme skumle huset. Teksten slutter brått og jeg lurer veldig på hva som skjer videre. Jeg er spent på om de blir oppdaget av de skumle mennene. Dette er en spennende krim bok som bør leses. Den er spennende hele tiden. Denne boken fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 268. Boka handler om 3 barn og en hund. Som løser mysterier sammen. De tre barnas navn er: Leo,Une,Cesilia og en hun som heter Egon. Jeg må ikke røpe alt om boka, så jeg kan begynne med at de er inne i et hus. Der de stadig finner spor etter at det har vært folk der. på kjøkkenet er det en tomm pizza eske og to brus. og når de går på soverommet er en eske under sena. Leo åpner den de ser.

  Jeg likte boka fordi den er spennende, og at den alltid har noe nytt som skjer. Det er mye krim og jeg elsker krim. Jeg liker sånne bøker som har litt hastverk. I seg forda blir leser jeg boka i en eneste slurk, for det kjennes ut til at jeg er der og at det kiler i kroppen min. Jeg stemmer veldig bra fordig det er et par andre ting der som kunne kunne gjort boka enda bedre. Men likevel jeg likte boka

 269. Rivertongåten
  Det handler om tre barn og en hund.
  De heter Cecilia, Leo og Une. Hunden heter Egon.
  Det handler om at de drar ut i skogen, der ser de en kiste.
  Det kommer to menn og tar kisten før de rekker og komme frem.
  De følger etter sporene til de to mennene.
  De kommer til doktorgården. Der klatrer de inn et vindu.

  Sjangeren er: Krim.

  Jeg likte teksten fordi jeg liker krim og boken var veldig spennende.

  Eksempel fra boka:
  «Tenk att han spikret igjen alle dører og vinduer fra innsiden og sperret seg selv inne».

  Jeg vil anbefale boka fordi den var veldig spennende.

 270. Rivertongåten:
  Det handlet om tre venner med en hund som finner et gammelt hus inni skogen. De gikk inn i huset igjennom vinduet. Det var fyllt med kasser på rommet der de kom inn. På alle kassene stod det Riverton. De tre vennene lette etter kassa fra skogen i mange av rommene. De fant til slutt kassa i et rom i enden av en gang. De tenkte litt på om de faktisk var tøffe nok til å åpne kasse. Til slutt åpnet de den. De fant aviser på toppen og Finnlandshetter, hansker, walkie talkie, to gevær og to pistoler. De tror at mennene kanskje skulle rane banken i byen. Det kom plutselig en bil. De puttet alt tilbake i kassa og løp tilbake til vinduet. Bilen stoppet. De stablet opp kasser til en trapp og gikk ut. Men hvis de gikk så kom mennene til og se sporene i snøen så de måtte vente til mennene hadde dratt.

  Jeg syntes boka var super spennende.
  Fordi jeg liker bøker med krim.
  Jeg gir den terningkast 6.
  Dette er bare min mening.

  Hilsen Pernille 6.trinn.

 271. Den var kjempe bra den må bare vinne:) jeg har lest noen andre bøker i den serien men ingen var like gode som den her. Det var dumt at utdraget sluttet så brått men også litt spennende jeg trur det er litt av grunnene til at man får lyst til og lese mer. Forfatteren valgte veldig bra navn de passa.

 272. Boken var super jeg lurer på hva som skjedd på slutten når det var to mener som kom. Men jeg syntes at det var artig når de mennene kom.☺

 273. baka var veldig spenene jeg personlig elsker bøkene i clue serien.

  boken handler om Cecilia, Leo ,Une og hunden Egon som finer en kase i skogen som er merket riverton dette leder dem til doktor gåren der inne finner den ramma kasan bare noen har ta av lokket inni finer de ranerutstyr.

  jeg stemte super bra.
  jeg anbefaler boka.
  boka burde få bokslukeprisen.

 274. Rivertongåten handler om 3 barn og en hund som finner en trekasse i skogen men før de fikk åpnet den kommer to skumle menn og tar den med seg. Barna følger sporene til mennene og kommer til Riverton´s Doktorgård den er bortgjemt i skogen. det snør men man kan se bilspor. 2 etasjer og en kjeller er det gården består av. barna måtte krype inn gjennom et åpent vindu kjelleren for alle andre vinduer og dører er lukket. i rommet de kom inn i var det mange trekasser med samme merke som den de fant i sogen men ingen av dem hadde samme størrelse og fasong. de går gjennom huset og kommer til et kjøkken hvor noen nettopp har spist, og et soverom hvor noen nettopp har sovet. under den ene senga finner de kassen de så i skogen. inni kassa lå det pistoler, finlandshetter, maskingevær, hansker, walkietalkier, og n veske med patroner. de hører en bil utenfor pakker alt tilbake og løper til der de komm fra. de ser en vegvesenbil og ut av den kommer det to vegvesen karer de var tyver. barna kunne ikke dra fra gården ennå da ville mennene se fotsporene dems.

  jeg synes teksten var bra fordi den var lett og forstå og den var bra skrevet.

  jeg anbefaler boka for folk som liker spenning action og gode bøker:-)

  det beste med teksen synes jeg er avslutningen når de skal legge tilbake tingene fra tekassa og utover.

  jeg synes boka fortjener finaleplass:)

 275. De er den beste boka i hele verden for di de er spennande ???????????????????????????????????????????????????????????trenger ?……….SUPEr?Happy halowin❣

 276. Teksten handler om 3 venner og de heter Cecilia, Leo og Une og de finner mange kasser som står Riverton på. Kassene inneholder hansker, våpen og finlandshetter……
  «Han grep begge geværene for å legge dem tilbake i kassa, men i hastverket slo han til veska med patronene.»
  Teksten som er skrevet er krim.
  Jeg likte teksten fordi den var spennende, og den passer for meg.
  Jeg vil anbefale boka fordi jeg liker krimbøker.
  Hilsen Mikael 11 år.

 277. Rivertongåten

  Boken handler om noen venner som heter Une, Leo, Cecilia og hunden Egon. De er på en måte spioner fordi de løser gåter sammen. Det skjer mye når de er i Doktorgården. De finner flere kasser der det står ”riverton”, samt to maskingevær.

  Når jeg leste teksten fikk den meg til å tenke på hva jeg hadde gjort hvis jeg var en av dem.

  Sjanger: krim

  Jeg likte teksten fordi det var spennende da de fant ut at det bodde noen i Doktorgården, og da de fant maskingeværene.

  Her er et utdrag fra teksten: ”Noen må ha vært her”
  ”På kjøkkenbordet sto det en tom pizzaeske og to tomme colaflasker.”

  Jeg anbefaler Rivertongåten fordi det er så spennende når bilen kommer til Doktorgården og vennene må kjappe seg ut av et vindu.

  Jeg mener boka passer for alle over 8 år på grunn av språket og innholdet i den.

 278. tre barn ser en kasse de går i et hus og finner Finnlands hetter hansker gevær maskingevær ag3 og pistoler så kommer det to menn de må ut de tar eskene og lagde en trapp.

  den var veldig bra jeg anbefaler og lese den vis dere liker spenning

  jeg synes at alle burde lese den
  det beste med teksten var da mennene kom og de måtte ut
  denne boka fortjener finalepris

 279. kjempebra, lyst til å lese mere. superbra og superspennende bok – bra, men kunne vært bedre. dårlig, men litt spennende. hørtes Nice ut, vil lese mere. kjedelig, likte ikke boka. likte navnet Riverton, super bok og jeg vil lese mere. likte boka, men oppleseren var litt kjedelig. spennende og gøy, vil lese mere

 280. Elevene i 6A ble engasjerte og dratt inn i historien. De syntes den var spennende med gode beskrivelser, likte at det var mysterier og at det skjedde mye. Det er veldig mange som liker sjangeren og fikk lyst til å lese boka videre.

 281. Boka handler om tre barn og en hund som finner en mystisk trekasse i skogen. Plutselig kom to skumle menn og hentet trekassen. Barna fulgte etter sporene…

  Jeg syns boka var veldig bra men noen ganger var det spennende, andre ganger litt kjedelig.

  Jeg skal prøve og lese hele boka og syns dere også burde prøve!
  Det beste med teksten var at man vet aldri om de to mennene skal komme inn, så det er litt son at man må lese videre liksom, for og vite hva som skjer.
  Jeg syns den egentlig ikke burde få finaleprisen siden jeg syns at det var noen flere bøker som var ganske mye bedre.

 282. RIVERTONGÅTEN.
  Jeg syntes at boka var veldig bra fordi den hadde gode beskrivelser og den var lett og forstå. Først da jeg så boka ville jeg ikke lese den fordi jeg syntes at den så for skummel ut siden den var krim, og jeg er ikke noe særlig glad i krim bøker. Når jeg prøvde å lese utdraget av boka syntes jeg at den var spenndene og kul, og jeg hadde lyst til å lese mer av den. Jeg synes at boka hadde en bra handling og at teksten var lett å forstå. Boka handlet om at det var tre venner som så noen menn i skogen med en mystisk boks. De gikk videre inn i skogen og så et gammelt hus. De gikk inn i huset og der var det skikkelig rotete. De gikk videre inn i rommet til de kom til en dør som var lukket! De gikk inn i rommet og i det rommet var det faktisk varmt og ryddig! Så det måtte ha vært noen her! Og det bor noen der. Så ser de en liten bag under senga, de tar den opp og ser oppi og der ligger det klær og våpen. Så hører de at en bil kommer, og det er de to mennene med den mystiske boksen, de som bor der. De rydder opp i alt, men så kommer noen borti noe og alt triller ut. Noe havna til og med under senga! De rakk heldigvis å gjemme alt igjen, også løp de ut og prøvde å rømme, men de gjorde ikke det allikavel. Grunnen til det er at det var snø ute, og hvis de gikk ut så ville mennene se at de hadde vært der pågrunn av fotsporene. De gikk heller å gjemte seg i et annet rom og de måtte vente der helt til mennene hadde gått.

 283. De vil kjønne at det har vært der fordi: Leo lagde en strek i alt støvet på hodeskallen.?????????????☺️??????????????????????????????????????????????????????????????????????‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍??‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍??‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍???????????

 284. Pappaen min jobber i statens vegvesen xD
  Boka var super kul og litt skummel… Jeg har gledet meg til denne boka 😉

 285. Denne boka var veldig spennende og jeg har veldig lyst å lese den fordi den var så spennende på slutten. Jeg følte at den var bra fordi de fant våpene å finnlandshetter. Og denne boka passer for de som liker krim.

 286. Denne boka er som passe bra Den er veldig spennende på slutten. Jeg ville ha lest denne boka.

 287. Det var eit spennande utdrag. Me lure på kva som kjem til å skje? Litt skummel. Dei som har lese boka likte den godt! Fleire har lyst å lese den.

 288. Utdraget handler om Leo, Une og Cecilia og hunden Egon som går inn i det gamle huset til avdøde doktor Riverton. Der finner de flere kasser med klær og bøker. Brått får de øye på en kasse under en seng. Innholdet i den er pistoler, gevær (AG3), finlandshetter og hansker. Plutselig begynner Egon å knurre fordi de hører lyden av en bil! To menn kommer mot huset, og de må komme seg raskt ut!
  Vi syntes utdraget var bra fordi spenningen holdt seg gjennom hele. Det er godt skildret, og vi klarte å leve oss inn i historien. Det var ikke for mange mennesker å forholde seg til, og det gjorde det enklere å forstå. Da vi stemte i klassen, var det veldig likt mellom «veldig bra» og «supert»! Vi vil definitivt lese hele boka 🙂
  – Lunden skole, 6.2, «Lesepolitiet».

 289. Dette er en krimbok som handler om vennene Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. De finner en trekasse i skogen, men før de rekker å åpne den kommer to skumle menn og tar den. De følger sporene og ender opp ved huset der doktor Riverton bodde før. Alle dører og vinduer er spikret igjen, men de finner et åpent vindu under verandaen og klatrer inn. Det er kasser over alt men esken fra skogen er ikke der. De går inn på et soverom og der er esken. Når de åpner den finner de finlandshetter, maskingevær og pistoler. Da hører de plutselig at det kommer en bil.

  Jeg synes boka var kjempebra. Den var spennende og hadde mange overraskelser. Hvis du er interessert i å lese mysterier bør du sjekke ut denne boka. Boka fortjener å få Bokslukerprisen.

 290. Jeg syntes boka var spennende fordi de ikke brydde seg når det var bil spor på parkeringen inn til det huset de skulle gå inn i. Og når de fant den veska med våpen.

 291. Den handlet om at det var tre venner som fant et hus i skogen. De gikk inn i huset og fant en kasse med to maskingevær, som man brukte i militæret. Det kom to mørkegule biler som det var to menn i. Jeg syntes den var kjempebra, fordi den var spennende. Boka tok meg inn i det som om det skulle vært en ekte handling. Jeg kunne sett meg for hvordan det var. Det beste med teksten var at de fant kassa med gevær. Det som irriterte meg var at den slutta når det begynte å bli spennende. Boka anbefales fra 10-14 år. Jeg gir den terningkast 6.

 292. Jeg synes utdraget var den spennende utdraget jeg noen sinne har lest, for det skjedde alltid noe som var både spennende og kult, men det var veldig mye krim, og jeg liker sånne bøker.

 293. Jeg syntes den var super fordi det er krim og jeg elsker krim. den var også spennende fordi forfatteren er god til og skrive. så jeg syntes altså at Jørn Lier Horst er en veldig flink forfatter.

 294. det handla om.Tre barn og en hund. De er ute i skogen og ser en trekasse. to menn kommer og tar den. De tre barna fulgte etter dem og kom til et hus.

  va jeg synes bra fordi jeg liker spenende ting

 295. Boken handler om tre venner som liker å løse mysterier. Cecilia,Une,Leo og hunden Egon finner en trekasse i skogen. Men det kommer to skumle menn og tar den med seg. Cecilia og de andre følger etter og kommer til Doktor gården
  De kryper gjennom et vindu og går til et soverom i doktor huset. det har vist vært noen der inne nylig selom det ikke har vørt noen der på mange år. i soverommet finner de esken fra skogen. De åpner esken og finner to findlanshetter. to geværer og to pistoler.

  Jeg liker boka veldig godt fordi den er spennende og detaljert slik at jeg kan få bilder inni hodet.

  Jeg synes boka passer fra 9-13 år

 296. Sammendrag:
  Cecilia,Leo,Une og hunden Egon fant en kasse i skogen. Det var to skumle menn som tok den. De fant den igjen i en stor tre villa. I villaen var det mye rot. I kassa fant de aviser,walkcietalkier, finlandshetter,et maskingevær som kunne skyte ti skudd i sekundet og pistoler. Kassa lå under en seng i et rom med to senger. De to mennene kom og de måtte gjemme seg ute men de kunne ikke dra for da ville mennene finne spor i snøen.

  Jeg synes boka er veldig spennende og underholdene. Jeg liker denne boka fordi jeg liker mysterier og spenning. Det er bra forklart. Spenningen øker og jeg liker veldig at det er i et forlatt hus. Denne boka er fin for de som liker spenning og mysterier. Det er en veldig bra bok og jeg vil lese mere av den.

 297. Rivertongåten-Jørn Lier Horst
  Sjanger: Krim
  Teksten handler om vennene Cecilia, Leo, og Une og hunden Egon som har løst noen mysterier sammen før. Nå har de funnet en kiste som noen svartkledde menn tok med seg til doktorgården. De fulgte etter dem og gikk inn. Med en gang de kom inn følte de at de ikke skulle gjort det.
  Jeg likte teksten fordi det er en spennende krimbok og jeg elsker sjangeren. Et eksempel som viser det er: «Egon satte snuta i gulvet og gikk ut i gangen, som om han fulgte et usynlig spor. Det ledet han til en lukket dør. De gikk etter ham.»
  Jeg vil anbefale boka for alle fra 7 år og oppover, fordi boka kanskje er litt skummel for de minste. Men om det er noen av de mindre som ikke blir så lett skremt, vil jeg også anbefale boka for dem.

 298. Jeg synes boka var spenende for de fant en kasse under senga i huset. I kassa lå det finlandshetter og masingevær og noe til. Jeg vil gjerne lese hele boka :-).

 299. Jeg synes boka var spenende for de fant en kasse i skogen og de fant den samme i huset. Under senga fant de den samme kassa å i den var det finlandshetter og masingevær og noe til. Jeg vil gjerne lese hele boka :-).

 300. Eg synest boka var kjempe spendene og gir terning kast 5 eg har lust til å lese videre ???

 301. BOKANMELELSE RIVERTONGÅTEN
  Leo, Une , Cesilia og Egon fant en kasse ute i skogen. På kassen stod det Riverton . Une visste at det var en doctor som het det. Han hadde spikret seg inne i huset. Det var noen som hadde tatt kassen før Leo , Une og Cesilia før de fikk sjekket den.

  Sjangeren er krim

  Jeg likte godt at forfatteren hadde skrevet slik at man kan se for seg det som skjer inne i hodet.

  <>

  Jeg vil anbefale boka fordi den er spennende og passer for gutter og jenter, alle bøkene er kjempe bra.

  Boka passer til begge kjønn fordi det er skummelt, spennende og gøy på samme tid.

 302. Denne boka var veldig spendende fordi det er en krimbok, og det liker jeg.
  Jeg synes boka var kul når Egon fant kista under senga i det gamle huset.
  Det var pistoler og andre våpen oppi kista, og det gjør boka skummel.

 303. RIVERTONGÅTEN

  Det handler om tre barn og en hund som heter Egon.
  Barna heter Cecilia, Leo og Une.
  De har sett en kasse som det står Riverton på.
  De ser bil- spor i bakken.
  Så kommer det også to skumle menn og tar med seg kassen.

  Sjanger: KRIM.

  Jeg liker teksten fordi den er skrevet veldig bra.
  «Et sted i andre enden av huset hørte de det knake i treverket når de to store mennene beveger seg rundt»
  Jeg vil anbefale boka fordi den var veldig spennende og fordi jeg liker krim bøker.

  Boka passer til barn fra 9-13 år.

  Skrevet av:
  Marie M.M

 304. Jeg synes boka er helt super. jeg elsker omslaget.Det passer bra med boka. Det er spennende når de finner kista i skogen å at de kommer to menn og tar den med seg. jeg elsker å lese bøkene hans de er veldig spennende og krimaktig bøker jeg liker. jeg syne Une Cecilia Leo og hunden Egon er super kule!!!!! som tør og løse mysterier og sånt. Jeg elsker denne serien har les alle bøkene tror jeg. Rivertongåten er den beste boka i serien synes jeg da. Jørn Lier Horst du er en meget god forfatter synes jeg!!!!!! håper det kommer flere spennende bøker hilsen Martin fra Kolbu skole.

 305. Boken er skrevet av Jørn Lier Horst og er en krim bok.

  Boken handler om Celina, Leo, Une og hunnen Egon, som har tidligere har løst flere gåter sammen. En dag er Celina, Leo, Une og hunnen Egon ute i skogen. Der ser de en mystisk trekasse, men før de rekker å se hva det er, kommer to menn og tar den. De følger sporene som leder dem til Doktorgården. Under hovedinngangen på Doktorgården er det et kjellervindu som er halvåpent. De klatrer inn. Der går de gjennom mange rom, og finner ulike ekser, men ingen er slik de så i skogen. På kjøkkenet finner de en tom pizzaeske og to tomme brus. Det må ha væte noen her tenker barna.

  Under sengen i huset finner de en eske, med gamle aviser, finnlandshetter, hansker, wakitaki, maskingevær og pistoler. De hører en bil komme kjørende, og to menn kommer ut. Barna når seg ikke ut av huset og må vente til mennene drar.

  Hva som skjer videre blir spennende, vil mennene oppdage at barna har vært inne i huset og finner de ut hva tingene i kassa har vært bruk til?

  Jeg synes boken høres spennende ut og boken har gode beskrivelser. Forfatteren er flink til å beskrive situasjonene og de ulike rollene.

 306. Jeg synes boka var super fordi det ble bare mer og mer spennende utover utdraget. Jeg synes det var gøy da vegvesenet kom og de måtte fortener med å rydde opp alt sammen og stabla kasser oppå. Hverandre og gjorde det til en liten trapp og fikk lyst til å lese hele boka . Boka var super og god beskrivelse av alt ??

 307. Jeg synes boka var super fordi godbeskrivelse av alt likte boka fordi den ble bare mer og mer spendende utover utdraget jeg synes det var gøy når vegvesenet kom for da måtte de forte seg med å pakke ned alt sammen og måtte stable opp kasser oppå verande og gjorde det til en liten trapp og lå under verandaen til de reiste og fikk lyst til å lese hele bok ? Super bok?

 308. Jeg synes boka hadde veldig mye bra detalier og gode beskrivelser som gjorde den ekstra spennende. Det var ikke så mye detalier om personene men om handlingene.
  Det var spennende på sluten da de to mennene kom til huset,jeg lurer på om de to mennene bode der å fått jobb i vegvesenet. Etter å ha lest dette utdraget så har jeg lært hvor morsome gåtebøker kan være. Jeg synes boka var spennende og litt skummel men det godet den bare bedre. Jeg tror denne boka vinner hele Bokslukerprisen etter min mening.

 309. boka ble bare mer og mer spenndene når mennene kom for og ta ungene-. jeg vil lese mer

 310. SUPER!!! WOW!
  En ekstremt spennende bok. Jeg har lyst til å lese ferdig hele boka!
  Jeg fikk frysninger da jeg lese boka. Jeg lurer på hvem de to skurkene er.
  Jeg er lamslått.
  Håper folk stemmer super!!!!

 311. Boka var spennende fordi de fant maskingevær, pistoler, walkietalkie, finlandshetter og hansker I en eske. Plutselig komm en bil, ut av bilen komm to menn. De løp ned I kjelleren og fant noen kasser og lagde en trapp opp til vinduet, når de skulle til og gå ut fant de ut at de ikke kunne gå ut fordi da ville mennene se fotsporene dems, de måtte vente til mennene hadde gått. ??

 312. denne boka hørtes ganske spennande ut eg veit ikkje heilt om eg vill lese den eller ei.
  🙂 / 🙁

 313. Jeg syntes at boken var spennende, fordi at den var beskrevet bra og det var lette ord som ble brukt og skjønne. Jeg likte boken fordi den var så bra beskrevet at jeg fikk en film i hodet av den, men det var ikke for mye beskrevet. Den var ikke så lik andre bøker og det er bra vis den er det så blir det ikke gøy, men jeg likte boken fordi det var sånn type bok jeg liker og den var veldig spennende og gøy. Jeg hadde ikke turt å gå inn i det huset. Men en ting var at… glem det det var ingenting som var dårlig med den.:)

 314. Boka handler om Cecilie, Leo, Une og hunden Egon som føler etter noen fører og kommer til doktorgården. Der finner de esken som de fant i skogen tidligere og de ser at noen skal begå et ran.

  Jeg syntes boka var spennende fordi når jeg leste den så fikk jeg bilder i hodet om hvor de var og hvem de var.
  Jeg syntes den også var litt spesiell fordi de hadde med seg en hund men jaja.
  Forfatteren kunne kanskje hatt med seg litt mer om hvordan doktorgården så ut.

  Jeg stemte «Super» fordi 1. Den var spennende 2. Det var krim i den 3. Den var så bra at jeg fikk lyst til og lese mer.
  Jeg anbefaler boka og vil gjerne kjøpe den.

 315. Boka var veldig spennende? det var spennende når de to mennene kom!! Vi har veldig lyst til å lese mere av boka???

 316. Boka heter Rivertongåten. Det er en krim bok. De tre vennene Cecilia, Une og Leo + hunden Egon, har løst mange gåter/mysterier sammen. Nå har de funnet en trekasse ute i skogen, men før de fikk se hva som var oppi så kom det to store skumle menn og hentet den. Jeg likte boka og jeg synes at forfatteren har tenkt alt det skumle. Det eneste negative med boka er at alt skjedde litt for fort. Jeg synes boka passer til alderen 8-14 år. Jeg gir terning kast 6 og synes boka skal komme i SUPER FINALEN!

 317. boka var veldig spennende og det var som og være en politimann. det er som dere sier masse detektiv ting bra utdrag, framside og overskrift og jeg gir denne boka en sekser.

  Fakta:
  Jørn Lier Horst er en politimann og skriver hvordan det er å være en politimann i vårdagene.

 318. Jeg synes boka var veldig kjedelig og det var egentlig ikke noe krim i det men det sto at det var krim!!

 319. innledning:
  det handler om fire barn de heter Cecilia, Leo, Une og hunden egon=CLUE
  Cecilia, Leo, Une og hunden Egon de finner en kiste i skogen men to men tokk kisten før de fikk se hva som var oppi. De fant spor som førte dem til Doctor gården. De fant et åpent vindu som de klatret inn det var menge kasser der det hade merke riverton. Det var klær bøker oppi kistene de gikk opp. de gikk inn til kjøkkenet der sto det to brus bokser og en tom pizza boks. Så en lukket dør de opnet den.de så en sort bag under senga. Men Egon var opptatt med den andre senga. Der lå den kista de hadde sett i skogen. De opnet kassa og der var det hansker, pistoler, maskingevær det var alle tingene man trengte til et innbrud. De hørte at en bil kom de la tingene tilbake. Og skulle komme seg ut. Men hvis de gikk ut hadde de sett at noen hadde vært der.

  Hva jeg stemte:
  Jeg stemte supert fordi bok var VELDIG spennende.
  Ja jeg ville ha anbefalt denne bok til mange.

  Boksluke finalen:
  Ja jeg synnes at denne boken skal komme i finalen i bokslukerprisen

 320. boken er spenende og bra skrift.den er lit skumel.den kune ikke vert bedere!
  br bok!

 321. Boka handlet om: Det var vinter. Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. De følte etter to menn som tok en kasse fra skogen. Der kom de til et hus som Doktor Riverton hadde eid en gang. Når de var inne kom de til et rom som det var to senger og noe mer. Egon (hunden) hadde snuset under sengen og fant kassa fra skogen. Oppi kassa var det tyve ting. De hørte en bil som kom, men de kunne ikke gå.

  Jeg synes boka var kjempe spennene og synes at boka bør bli nominert til bokslukerprisen.
  Jeg anbefaler boka for alle barn fra 10-14 år.

 322. Jeg synes den var veldig spennende, jeg får lyst til å lese videre❤

 323. Boka handlet om Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.
  De drar til et gammelt hus.
  De finner mange kasser som det står «Riverton» på.

  Det jeg likte best ved utdraget var at det kom noen menner og at de ikke kunne dra, det skapte spenning i utdraget.

  Jeg skal stemme veldig bra fordi det var ganske spennende

  Jeg anbefaler boka for de som synes at det er greit å lese uten bilder, og for de som liker krim.
  Jeg synes at boka bør vinne ‘bokslukerprisen’

 324. Det er tre venner som har funnet en trekasse i skogen. Også kommer det to skumle menn og tar med seg esken. De følger etter dem til et hus. De finner et vindu de krabber igjennom. De finner esken under en seng. Alle skjønner den igjen. De opnar esken og ser hva som er oppi. Det er maskingevær, pistoler, hanske, finlandshetter, klær og wallkitakier. Egon er hunden. Egon begynner og knurrre. Cecilia hører etter. De er her. Den mørkegule bilen har stanset foran huset. De tre vennene krabber igjennom vinduet igjen. Og venter under verandaen.

  Jeg ble dratt inn i teksten. Det er gode beskrivelser om hva som skjer. Den er veldig bra og jeg vil gjerne lese hele boka. . Vil anbefale andre og lese den.

 325. Boka handlet om Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.
  De drar til et gammelt hus.
  De finner mange kasser som det står «Riverton» på.

  Det jeg likte best ved utdraget var at det kom noen menner og at de ikke kunne dra, det skapte spenning i utdraget.

  Jeg anbefaler boka for de som synes at det er greit å lese uten bilder, og for de som liker krim.
  Jeg synes at boka bør vinne ‘bokslukerprisen’

 326. Jeg synnes at boka var spennende fordi den hadde alt en god bok trenger. Den hadde både snille og slemme personer. Det hadde spennende og morsome øyeblikk. Jeg tror ikke jeg ville lest boka siden jeg er ikke så glad i akkurat såne bøker, men jeg anbefaler den for andre.

 327. Boka handler om fire unger som jakter på sannheten. Jeg likte boka fordi den var spennende men nå skal jeg si hvorfor den var spennende. Den var spennende fordi det var masse action synes jeg det kom to menn og tok en kasse og når de åpnet kassa var det våpen der.

 328. Boka var ganske bra fordi den var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer.

 329. Den var veldi gøy jeg har veldi lyst på den boken????????????

 330. Denne boka var veldig spennende. Vi synes det ble både spennende og litt skummelt da gjengen gikk inn i huset. Vi ble veldig overrasket over hva de fant i den siste kista.
  Vi er nysgjerrige på hva disse ransklærne og våpen skal brukes til, og om gjengen kommer seg ut.
  Vi tror folka fra Vegvesenet er ranere.
  De fleste i klassen vil lese denne boka, og begynne med å lese Clueserien.

 331. Av alle bøkene som har vært lest inn, så har kanskje denne boka den beste oppleseren. Han er troverdig og har god innlevelse som passer til denne spennende boken.

 332. Denne boka var super! Klassen vurderer utdraget som det aller beste. Boka var spennende, med mange detaljerte beskrivelser underveis. Forfatteren har vært flink til å skape spenning med bruk av mye adjektiv. Vi kunne få følelsen av hvordan det så ut på Doktorgården. Vi vil lese hele boka!!!

 333. Fortelleren fortalte bra og det gjorde det spennende.
  Boka virker spenndende fordi det var gode beskrivelser.
  Den var superbra fordi det skjer mye og det er en spennende bok!
  Boka var super fordi det var spennende når de gikk inn i huset, men det ble enda mer spennende når mennene kom inn.

 334. Boka var spennende, og det var ganske skummelt da ungene var inne i huset. Spennende da de fikk se hva som var i kassen. Mange har lyst til å lese hele boka, mange av elevene har lest flere av denne serien.

 335. 18:36 Før jeg leser: ingressen fikk meg til å finne ut hvem som er den slemme. 18:40 Mens jeg leser. Når jeg hørte hvordan huset så ut fikk jeg veldig lyst til at Leo, Une, Cecilie og Egon skulle undersøke huset. Når jeg hørte at doktoren spikret igjen døren og ble i huset ble jeg helt sjokkert. Jeg fikk frysninger da de beskrevet bildet av mannen. Jeg orket nesten ikke å høre på resten av boken når de nevnte skallen med ei Stein i hodet. Det var værre å høre at Leo tok på skallen. Når de så hva som hvar i kista begynte jeg å tenke, finlandshette og hansker, finlandshette og hansker, finlandshette og hansker, walkietalkie! MASKINGEVÆR OG PISTOL!!!!!!!!!!!!!!!!?????. Og jeg begynte å frike ut når en bil kom. Jeg kunne ikke tro at de måtte bli og vente

 336. Jeg synes at forfatteren av boka har fått til spenningen i boka det er veldig bra. Jeg likte den delen der de var inne i huset og fant de geværene og Finlandshettene i de kassene.selv om den høres veldig spennendene ut synes jeg at den ikke er super,men veldig bra. Bra bok?

 337. Dette utdraget var supert. Jeg vil gjerne lese mer av boka. Synd at den stoppet der ☺️?. Den handlet jo om de tre vennene og Egon, altså hunden. Den kalles jo Egom fordi de mener at han er litt ego.?? Veldig spennende med de eskene som det var masse rare klær og gevær og sånt i og det var bra det var krim!?? En veldig bra bok???. Den burde komme videre!!!❣?????✍?✍?

 338. Boka handler om tre barn som heter Cecilia, Leo og Une. De har løst mange gåter. I Skogen har de funnet en mystisk trekasse . akkurat da de skulle se hva det var oppi kom det to skumle men å tokk kassen med seg.
  – Jeg likte boka fordi: den var veldig spennende.
  – Jeg anbefaler boka for de som liker skumle og spennende bøker.

 339. jeg synes at boka var super! Det var gode beskrivelser av handlingene og godt skrevet. Den var veldig spennende. Jeg har lest denne boka før og den var kjempebra! det er en av den beste boka jeg har lest noen gang!

 340. Jeg synes det var spennende når de to mennene kom og Cecilia, Une, Leo og hunden Egon fortsatt var i huset. Og jeg synes det var spennende når de fant alle de tingene. Og så vil jeg vite om det er de to mennene som kanskje kommer til å begå et ran. Jeg lurer også på om de kommer til å finne ut at det er noen i huset.

 341. Jeg synes denne boken er kjempebra pga. den er veldig spennende. Jeg synes forfatteren har skrevet på en veldig bra måte og har fått med mange fine detaljer som gjorde at jeg be skikkelig revet med i boken. Jeg synes det var spennende når de gikk inn i huset og det ble enda mer spennende inne i huset. Jeg likte når de fant kisten under sengen og oppdaget at det lå våpen der og fant ut at de skulle gjøre et ran. Jeg har lest mange bøker i serien og nå gleder jeg meg til å lese denne boken også.

 342. denne boken er helt super spennende! jeg lurer innmari på hvordan den slutter, fikk lyst til å lese den med en gang!!

 343. veldig spennende!$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$4

 344. Boken var ganske spenene og eg har lest boken 2 ganger og eg har lust til og se filmen

 345. Denne boka var bra skrivet ,og rommene i fortellingen var veldig bra beskrevet.
  Jeg likte det med maskin geværene og pistolen som lå gjemt i kassen, sammen med krutt.
  Jeg likte også at de lagde trappen, og at Leo fant ut at de ikke kunne bruke den pga sporene som skulle skjules. Utdraget var veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese boka om Rivertongåten.

 346. Boka handler om 3 barn og en hund som finner en mystisk trekasse i skogen, merket med Riverton… Da de skal gå nærmere for å se på den, kommer det to skumle men og henter den.

  Jeg likte boka veldig mye, fordi den var spennende og skummel. Jeg likte best det øyeblikket da de fant maskingeværene, for da skjedde det veldig mye etter det. Og det skjedde noe nesten hele tiden så jeg ikke kjedet meg.
  Søsteren min har den boka og jeg nektet å lese den før, men nå skal jeg lese den med en gang???

  Jeg valgte SUPER fordi denne boka var veldig bra.
  Jeg vil ha den med til finalen av http://www.bokslukerprisen.no???????????

 347. Denne boka syntes jeg hvar veldig bra og veldig spennendene, jeg vil gjerne lese boka videre ?????????????????????? jeger veldig enig med at det er krim ????

 348. Sykt sykt sykt bra bra bok. Jeg liker måten han skriver på!!! Håper å få lese mer Og det var kjempe spennende! 🙂

 349. Bra bok litt skummel men spennende!!! Jeg vil gjerne lese mer men jeg tror ikke jeg tør. Veldig kult og bra skrevet! 🙂

 350. -Jeg likte boken (Utdraget), fordi den var veldig detaljert, også liker jeg krimserier.
  -Jeg likte at forfatteren gjorde et eller annet for å få det veldig spennende.

  -Jeg likte ikke at det var «Statens Vegvesen» som kom.

  -Jeg vurder boka Ganske bra.
  -Jeg stemmer denne boka til finaleplass i Bokslukerprisen 2015

 351. den var bra terning kast 600000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 352. Boka var spennende og skummel. man for lyst til å lese hele boka. Forfatteren beskrev huset bra med mange fine/gode detaljer. Jeg anbefaler å lese hele serien.

 353. Morsomt at det re clue som I Cecilia Leo une of Egon fordi clue betry Jo ledetråd på engelsk

  Jeg likte boka godt fordi det var spennende at de fant pistoler og gevær jeg har veldig lyst til og finne ut hvem mennene er jeg likte veldig godt da Egon (hunden) bjeffet da bilen kom bra at de hadde så flink hund som Egon hvis ikke ville det godt galt. Jeg synes det var smart tenkt av Leo og ikke gå ut og vente på at mennene hadde dratt hvis ikke ville dem blitt ferska.

  Jeg gir boka terningskast 5 ?jeg synes den var bra og spennende jeg har allerede lest salamandergåten som er en annen bok fra serien

 354. Jeg stemte veldig bra fordi den var spennende når de fant gevær i kista og mennene kom til huset gode ikke kunne komme ut.

 355. Boka var veldig spennende og levde opp til sjangeren.Det som hadde hvert bedere var om tyvene hadde fanget dem og de hadde kommet løs og varslet politiet

 356. Vi synes den er dårleg fordi vi ikkje likar krim. Vi saknar meir humor.

 357. Jeg synes at denne boka var veldig bra!
  Den vare av veldig spennende og litt skummel.
  Jeg opplevde denne boka som spennende og jeg har veldig lyst å lese mer av denne boka. Kine
  Jeg opplevde teksten ganske dårlig fordi det var en krim bok og jeg hater krim!
  jeg anbefaler ikke denne dårlige boken for folk som ikke liker krim! hilsen:hayat:)
  Jeg synes boka var litt spennende og mystisk. Men det var litt kjedelig og… Så jeg synes den var egentlig passe bra. – Amanda
  Jeg synes dette utdraget var litt kjedelig..Men en helt ok bok . Boken er sikkert mer artig en utdraget ! love uuu all fra mæ Marie
  Den va bra;) –lisa–
  Jeg synes boka var spennende fordi den ikke var kjedelig. Jeg har lest boka førog vet hva den handler om. Jeg har lest hele serien og den eier. Dette er skrevet av Andreas
  Jeg synes boka var veldig veldig bra fordi det skjedde spennende ting.Jeg har lest hele serien før så jeg skjønte spenningen. Jean
  jeg synes at boka var spennende. Jeg anbefaler boka til de som liker krim. jeg liker boka:) Emma
  Jeg synes at boka kunne ha vært litt skummel, det var ganske kjedelig siden de bare gikk rundt i huset:-) Sofie
  Denne boka var spennende og bra. Jeg anbefaler den hvis du liker mord og mysterier. Det er sikkert den beste boka i bokslukerprisen! -Håkon
  Boka var veldig spennende og bra med mye som skjedde,hvis du liker krim så anbefaler jeg denne boka.:-)Eirik

 358. Bra bok 😀 En av de beste. Spennende når mennene kommer. Får lyst til å lese resten 🙂

 359. Vi synes utdraget var veldig bra,men ikke alle var enig.

  Ida: Utdraget var dritt kjedelig pga: det var ikke spenning i det hele tatt, det er idiotisk.
  Ingrid: jeg synes utdraget var litt kjedelig det var ikke nok spenning,utdraget var bra nok.
  Marie: synes utdraget var bra fordi jeg liker spenning og skumle bøker men det skulle ha vært mer spenning,men uansett håper jeg får lese hele boka!!

 360. Vi synes at utdraget var spennende da: de åpnet kisten, og når de skulle komme seg ut.
  Vi likte at leseren hadde god innlevelse.

  Veslemøy: Jeg synes at utdraget var veldig bra pga. leseren hadde god innlevelse. Og jeg likte den delen der de åpnet kista og så hva som var i den.

  Michelle: Jeg synes at utdraget var utrolig spennende pga. at når de kom inn i huset var det mange kasser som det sto Riverton på. Og leseren hadde god innlevelse.
  Så jeg hadde veldig lyst til å lese hele boken. 🙂

  Kristian: Jeg synes utdraget var utrolig spennende og ekte. Tror det kan skje på ekte, vil lese boken. Sykt bra. 🙂

  Hilsen Michelle, Veslemøy og Kristian:-)

 361. Hanne og Emma synes utdraget ikke var så bra. Fordi den hadde ikke en eneste spennende del. Den boka var under kategorien kjedelig og ikke krim.
  Silje og Frida syntes utdraget var spennende og kjempebra. det va mye spenning i den, spesielt på slutten. Vi likte utdraget veldig godt. Noen synes at utdraget var litt vanskelig og forstå. Men ellers var det bra:-)
  hilsen Frida, Silje, Emma og Hanne!

 362. Vi synes at utdraget var spennende da: de åpnet kisten, og når de skulle komme seg ut.
  Vi likte at leseren hadde god innlevelse.

  Veslemøy: Jeg synes at utdraget var veldig bra pga. leseren hadde god innlevelse. Og jeg likte den delen der de åpnet kista og så hva som var i den.

  Michelle: Jeg synes at utdraget var utrolig spennende pga. at når de kom inn i huset var det mange kasser som det sto Riverton på. Og leseren hadde god innlevelse.
  Så jeg hadde veldig lyst til å lese hele boken. 🙂

  Kristian: Jeg synes utdraget var utrolig spennende og ekte. Tror det kan skje på ekte, vil lese boken. Sykt bra. 🙂

  Hilsen Michelle, Veslemøy og Kristian:-)

  vi e nordlendinga

 363. Vi syntes utdraget til Rivetongåten var veldig bra fordi den var spennende og vi liker slike bøker som har litt krim og spenning i seg. Nå har vi veldig lyst til å lese hele boka. Thommas synes det kunne være litt mere spenning og skrekk i utdraget. Men ellers helt SUPER !
  Hilsen Martine, Katrine, Vegard og Thommas.

 364. Boka var super-Emma
  Boka var super og betre enn eg trudde-Gabrielle
  Boka var super. Framsida så kjedeleg ut, men eg likte den godt-Hedda
  Eg har lese heile serien ,det er bra krim-Mikael
  Boka var passe bra-Sivert
  Boka var super og spennande- Thea
  Boka var veldig bra- Håvard
  Boka var sånn cirka dårleg-Sara
  Boka var passe bra, litt sånn kjedeleg-Ole Jin
  Eg likte ikkje boka-Kaia-Elise
  Boka var super, eg har høyrt nesten heile serien-Simon
  Boka var superduper-Michael
  Boka var veldig bra, men den kunne vore meir skummel-Sophie
  Boka var megasuperduperbra, eg vil lese resten-Kamilla
  Eg synest boka var veldig bra-Malin
  Boka var super-Hanna
  Eg synest boka var sånn passe bra, men eg har lyst å høyre resten-Amalie
  Eg synest boka var kjedeleg-Ola

 365. Den var veldig spennende. Vi fikk lyst til å være med! Fler i klassen har lyst til å lese hele boka:)

 366. Vi i 6. klasse ved Mykje skole synes boka er spennende fordi det er noen som skal rane en bank, kanskje til og med med en pistol. Det var action og lett for leseren å leve seg inn i historien, også fordi han skriver så detaljert. Fordi forfatteren er tidligere kriminaletterforsker, vet han hvordan han kan gjøre boka spennende og mystisk.
  Mange av elevene har veldig lyst til å lese hele boka!

 367. Denne boka var veldig spennende. Alle i klassen likte boka og syns den var bra. Forfatteren har veldig bra skildringer som økte spenningen. Forfatter klarer å legge inn veldig spennende elementer, og det var veldig gøy med de våpnene som de fant. Hunden lukter ser frem til det de finner, og det likte vi godt.

 368. Jeg synes Riverton gåten var veldig spennende. Jeg ble fanget i fortellingen, det var så gode beskrivelser. Jeg liker krim og bøker som er realistiske. Det er alltid enkle ting som jeg liker med bøker og i dette utdraget var det kassene det sto Riverton på, jeg skjønte ikke hvorfor det var så mange esker der hva skulle liksom dem der. Jag synes at spenningen økte når dem fant esken fra skogen, det ble bare helt BANG. Jeg lurte virkelig på hvem mennene var, og hva tingene i esken hvar til. Jeg har lest mye av Forfatteren og er spent på hva som skjer videre.?????

 369. Denne boken var gøy fordi krim er interessant for folk på min alder.
  Eg liker at dei mist patroner i bakken for da blir det spennene om dei blir tatt eller ikkje.
  Det var bra at det var snø for da blir det litt vanskelig for hovudpersonane.
  Eg vil gjerne lese meir av disse bøkene.

 370. Boka var super fordi jeg elsker krim bøker men dette var den beste krim boken jeg har lest.

 371. Denne boka var kul og spennende.Den var kul, fordi det var pistoler og den var spennende fordi det kunne være at de skulle rane banken.

 372. Jeg liker egentlig ikke denne sjangeren, men denne boken var veldig spennende! jeg krysset av på veldig bra.

 373. den var så spennene og jeg vil gjerne lese mer av denne boka : ) : ) : )

 374. Jeg synes at den var veldig spennende.
  Jeg vil gjerne lese hele boken.
  Det kunne vert et lengre utdrag.

 375. jeg syntes denne boken var superbra fordi jeg elsker krim men denne boken var den beste krim boken jeg noen gang har lest. Jeg har veldig lust til å lese hele etter bare utdraget.

 376. jeg syntes denne boka er kjempebra jeg hadde lest de seks første kapitelene så utdraget begynte ganske rart på kapitel åtte. jeg skal lese ferdig kapitel syv når jeg kommer hjem etter det skal jeg lese kapitlene som var med i utdraget og selvfølgelig resten av kapitlene. denne boka var kjempe bra jeg elsker krim og Jørn Lier Horst er kjempe flink til å skrive.

 377. jeg syntes boka var spennende og jeg liker egentlig ikke sånne bøker men denne var super.

 378. Jeg synes dette utdraget var veldig spennende og jeg kunne tenkt meg og lese hele boka

 379. Eg synest boka var spennande men eg skulle ønske at det var litt meir som skjedde og at vi fekk vite kva som skjedde til slutt er litt usikker på om eg vill lese meir eg pleier og lese donald om kvelden men har eg begynnt og lese ei ordentleg bok .

  Det var ikkje den beste boka eg hadde lest men eg likte den.

 380. Jeg synes boka var veldig spennende og bra. Jeg liker veldig godt krim. Jeg fikk lyst til å lese hele boka. Et av de beste utdragene jeg har lest! Jeg krysset av på super.

 381. Dette er verdens beste bok jeg har lest jeg vil gjerne lese resten av boka hvis jeg får sjansen. jeg anbefale denne boka til andre 6. klasse elever.

 382. Super bok, den var veldig bra skrevet og får lyst til og lese hele boken.

 383. Synest boken var super!
  Elsker krim, har lest Salamande gåten av CLUE serien. Har veldigt lyst på heile serien.
  Likte veldigt godt den delen når dei fant den kassen, og når dei måtte komme seg fortest mulig ut a huset.

 384. Denne boka likte jeg veldig bra, fordi jeg liker krim, og når det er spennende så lever jeg meg virkelig inn i boka.

 385. Jeg syntes boken var veldig bra. Vanlig vis liker jeg ikke sånne bøker, men denne var et unntak. Jeg gir den terningkast 6.

 386. denne boka var ikke akkurat så spendende, men den var grei nok

 387. Den er litt gøy og litt spennende, eg synest den er bra selv om det ikke er helt min type bok.
  Eg synest det var litt spennende da di var i huset og de to mennene kom.
  vil gjerne lese litt mer.

 388. jeg syntest at boka var gøy . Det var veldi masse spening . Jeg kunne godt tenkt meg å lese resten av boka.

 389. denne boken var helt grei syns eg det var ikke heilt min type bok men eg er siker på at mange andre kommer til og like denne boken

 390. Litt rar i starten Eg liker det litt Spesielt Når Dei fant Pistolene….
  Eg Trur Dei Skulle ha tatt med Kassen Hem Og så ringe Til Politiet
  Ikke så God KrimBok
  Ikke min Type KrimBok 😛 Men ellers Bra Jobbet 😀

 391. Spennende med alle våpnene. Fint at de fant ut at det var et ran. Når de sjekket kista kom ranerne hjem. Mange har lest flere bøker i serien.

  6.klasse Øyslebø skole

 392. Det var en del i klassen som ikke likte boka så vi kom fram til at den var passe bra klassen synes det var for lite spenning

 393. Det var en del i kassen som ikke likte boka så vi kom fram til at den var passe bra klassen synes det var for lite spenning

 394. hei deilig bok bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bbbbbbbbbbbbbbooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkk??????????

 395. Det var spennende til slutt når de mennene kom. Bra skrevet likte boka kunne vert bedre vis den ble litt skumlere :):):):):). 5+

 396. Dette var en spennende bok fordi:
  De fant våpen i kisten
  De gjorde et innbrudd

 397. den var full av krim. den var kul. men den var passe bra. jeg likte boka takkkkkkkkkkk for meg

 398. den var spennende og var krim.kanskje den hadde vært bedre om jeg hadde lest hele takkkkkkkkkkkkkk

 399. Den var gøy og spenndenes siden de var speningstoper og den er så sek at jeg håler på å lese den nå .?

 400. Jeg liker denne boka fordi den er veldig spennende.Jeg synes at det utdraget sluttet veldig bra fordi det sluttet på en veldig spennende plass?

 401. Denne boka var ekstremt kul i vertfall utraget håper noen stemmer på denne ?

 402. Jeg likte boka veldig godt, for når jeg leste boka følte jeg at jeg ble dratt med inn i boka. Jeg syntes det var veldig spennende når de var inne i huset og fant finlandshetter og AG3 og AG3 skudd.

 403. Den var veldig gøy og spennende fordi jeg likte da de åpnet kista.

 404. Jeg synes boken var god fordi den var spennende, og fordi han laget boka med innlevelse. Jeg vil beskrive boken som veldig god, tommel opp til deg.

 405. Boka var spennende og vi fikk lyst til å lese mer. Teksten hadde mange gode miljøskildringer, men kunne hatt enda flere personbeskrivelser. Vi anbefaler denne teksten. Den var super! 🙂

 406. Dette syns vi var spennende. Nesten hele klassen fikk lyst til å lese mer av boka. Flink forfatter:)

 407. Jeg syntes at denne boka var veldig tiltrekkende.
  Etter min mening så var denne boka best av alle bøkene i bokslukerprisen.
  Rivertongåten, eller serien Clue er nå min favorittserie i bøker.
  Jørn Lier Horst har fått meg til å være mer interessert i bøker.?? Rivertongåten bør vinne!!!

 408. Jeg likte veldig godt denne boken fordi den var full av spenning og jeg har lest alle bøkene i serien som har kommt ut og synes at Riverton gåten er den beste og den mest spennene og jeg anbefaler denne boken til alle andre

 409. Grunnen til at denne boka burde vinne: Det var en god bok som det var lett å leve seg inn i. Jeg likte den fordi den var spennende og den fikk meg til å ville lese mer og mer. Forfatteren gjorde en god jobb med beskrivelser.

 410. Vi i 6. klasse på Liljevatnet skule likte denne boken, de fleste har lyst til å lese hele boken. Vi synes den var not to bad, kjedelig begynnelse men gøy på slutten, gøy, lyst å lese, den er spennende og god, super, kjempe spennende krim. Dette er vår foreløpige favoritt.

 411. 13 av 17 meinte dett utdraget var supert! Det var spenning i skildringa. Småskummelt medan ein heile tida venta på «kjem det nokon snart?». Overskrifta var fengande og lydklippet var skummelt. Plutseleg stansa det og me las høgt vidare sjølv – etter eit par minutt plutseleg var det tilbake og me stokk.

 412. Denne boka var krim og det liker jeg veldig, veldig godt. Den er en bok som er virkelig anbefalt og lese. Denne boka minner meg ikke om noen andre bøker jeg har lest og det er veldig gøy og lese noen andre sjangere og bøker også.

  Jeg mener at denne boken er den beste boken i år. Det var spennende og det liker jeg veldig godt og jeg liker også gamle hus og forfølgelse. Denne boka har noen feil som: når de klatrer ut av vinduet under verandaen står jo kassene i kjelleren igjen nede i kjelleren og det kan jo de kriminelle som bor i huset se. Jeg levde meg inn i historien for jeg så for meg bilder inne i hodet mitt, det var også P.G.A. at jeg ble litt redd, overasket og lettet.

 413. Dei aller fleste syns at dette var spanande. Dei blei overraska då det var våpen i kassen og lurte på kva som kom te å skje vidare.
  Seks av åtte ynskja å lesa vidare i boka, resten syns at boka «mangla noko».

 414. jeg synes bokutdraget var veldig bra fordi det var veldig beskrivende og hadde skummel oppbygging. jeg skulle ønske vi fikk vite slutten på fortellingen fordi det var spennende. jeg satt lenge om natta og tenkte på hva som skjedde videre.

 415. N!K0 Den Var Skummel Fordi:

  -Det Var Et Gammelt Mørkt Hus
  -Noen Som Kanskje Hadde Dødd

  Jeg Vil Virkelig Lese Mer Av Denne Boken! 🙂

 416. Elevene syntes at boken var spennende, spesielt med eskene/kassene og deres innhold, og det som lå inne i rommet til han som hadde bodd der før. Vi får veldig lyst til å lese boka, den blir nok neste høytlesningsbok.

 417. Eg synst utdraget var sppenande for dei fant tingene i kista.

 418. Jeg syntes boka var kjempebra!
  Jeg liker veldig godt krim.
  Boka hadde en veldig god handling, beskrivelsene ga veldig mye leselyst.
  Da kunne du liksom forestille deg rommene, og hva som lå i boksen.
  Når mennene kom ble det veldig bra, spesielt når boksen med skudd veltet og Skuddene falt ut på gulvet.
  Jeg syntes de kunne beskrevet hvordan Cecilia, Leo og Une hadde det inne i seg.

 419. Det var spennende at de fant boksene, men har lest bedre. Jeg lurer på hva som skjer når mennene kommer inn i huset. Men det er ikke min type bok. Men de hadde gode beskrivelser, jeg lurer på hva som er i boksen.

 420. Rivertongåten I begynnelsen var han spennande og han berre forsetta og bli spennande. Litt av det spennande var om trekassa og om bilsporene son at dei skjønte at nokon hadde ver der, og med AG3 som er ein pistol eller eit gevær. Det er ein god serie og spennande!!!!!!! Eg har kanskje lyst til å lese heile boka!!!!!!

 421. Rivertongåten er en super spennende bok, og skrevet utrolig bra! Jeg synes boken var spennende, og når man leser litt av den, har man kjempe lyst til og lese den. Jeg synes boken passer til alle! Anbefaler den veldig!

 422. Boken var veldig spennende.
  Boken var godt skrevet og vi fikk lyst til å lese hele boken.

 423. beste boka ever så spennende den er skumel og kul jeg likte gåt når de fant 2 ag-3

 424. Denne boken var veldig spennende og mystisk jeg liker at barna tar politi ting i egne hender og etterforsker. Jeg gjetter at de havner i trøbbel.

 425. Dette var et supert utdrag?? jeg leser de andre bøkene hans også og de er kjempe spennende. Du er en super forfatter. Fortsett å skrive barnebøker, du er supergod. Du kommer til å vinne????

 426. Jeg syntes at boka var lit bra og lit kjedelig fordi jeg skjønte ikke boka helt.

 427. Jeg synes at den var litt morsom, men jeg liker ikke krim den var også litt spennende 🙂

 428. boka var veldig bra fordi de gikk inn i huset. Fikk lyst til å lese hele boka gleder meg til Jørn Lier Horst kommer på besøk -_-.

 429. Boken var bra fordi det var bra skrevet og den var skummel 😀

 430. jeg synes boka var ganske bra for at det var med pistoler og maskin pistoler# 😀

 431. jeg synse at boken var bra:) men den ble enda bedre nor de fant kista B)

 432. Jeg synes at boken er veldig spennende bok det er et av mine favoritter. Det er fordig at da dem gikk i det mystiske huset fand dem en boks som innerholdt våpen og klær.
  Tideligere fant dem en hodeskalle. Jeg gir den terningkast 6. 🙂

 433. Jeg synes at boka var bra fordi jeg synes den var spenende og skumel jeg fikk lyst til og lese helle boka.

 434. jeg syns boka var spennende og bra fordi det kjede mye og det var spennende med kisten. 😀

 435. boken var spenende jeg synes det var kult at di gikk in i huset og fant pistoler
  og de var modige jeg vill lese mer (^_^)

 436. Gøy med åpning av koffert og når bilen kom. Liker spenning. Lkte alt. En elev hadde lest nesten hele boka.

 437. Boka var bra og spennende, perfekt bok for meg og sikkert andre som liker litt spenning!

 438. Denne boka likte veldig mange av elevene. Ord som gøy, spennende, skummel, mystisk, super og veldig bra gikk igjen hos elevene. Dette var ei bok de fleste kunne tenke seg å lese.

 439. Jeg likte boka fordi den hadde masse spenning og den var litt skummel!
  Å hvis jeg hadde skrevet boka hadde jeg ikke skrevet noen ting annerledes! Den var veldig godt skrevet fordi jeg levde meg så godt inni boka. Jeg fikk masse bilder i hodet mitt når jeg leste den og det gjorde så jeg har lyst til å lese enda mer! Denne boka er helt SUPER og helt klart noe jeg vil anbefale til andre å lese om de liker spennende bøker.

 440. Denne boken var helt super!
  Jeg skulle ønske at det var litt lengre utdrag siden den var så bra.
  Den holdt spenningen hele veien, og man ble på en måte ikke lei.
  Det var mange fine detaljer. Og jeg fikk mange kule bilder i hodet av å lese utdraget.
  Jeg så for meg hvordan det så ut i huset og sånt.
  Jeg har allerede lest salamandergåten og den var kjempebra:)
  Jeg syntes at det var morsomt at vegvesenet
  Kom og at de måtte skynte seg ut.
  Hilsen Hedda, som er veldig glad i å lese spennende bøker:)

 441. Jeg likte denne boka super godt m
  Fordi det var både krim og litt humor i den.
  Og det var bare helt super duper spennene. ❤️

 442. Den var veldig bra hvis jeg hadde boken hadde jeg lest ferdig boken den var veldig bra det var veldig kult at det var med våpen ?????

 443. Boka var bra den var spennende,den kunne bare hatt litt mindre utdrag.?Jeg likte best da mennene kom?Jeg vil gjerne lese hele boka?

 444. Jeg syntes at boka var veldig kul og litt morsom og veldig spennende fordi de hadde sett en eske i skogen som det sto {RIVERTON} på og så kom det to skumle menn og tok den med seg til et lite sjule-sted.
  Da jeg leste boken så begynte jeg å tro at de to skumle mennene var noen tyver og sånn fordi i det rommet de kom inn i var det flere esker som det sto {RIVERTON} på.
  Jeg har lyst til å lese hele boken fordi jeg liker forfatteren og jeg har lest nesten 2 bøker av han og vi har noen andre bøker av han og jeg syntes han er veldig flink til å skrive bøker!?☺️?☺️?☺️?☺️????????????????????????

 445. Jeg syntes boka var litt vanskelig og forstå, De bare helt plutselig så en kasse og hvordan fant de ut at den kassa var ved huset der.??????????????????????????????????????????????

 446. Wow! Sier jeg bare, dette var en bra bok! Den så dpennende ut, den hørtes spennende ut og den var spennende. Dette var en av de beste bøkende så langt.
  Denne boka hadde en så god start og en så bra slutt! Dette var et veldig bra utrag!!!!!???

 447. Boka var kjedelig det kjedde ikke noe spennende.
  Ikke min type bok??✌?????????????

 448. Den var veldig spennende og kul jeg kunne tenkt meg og lese den?Sub sweatyimp på youtube

 449. Boken var passe spennende fordi den var bra skrevet og det var lett og se for seg bildene i hodet. Det var litt spennende at det var noen ranere som hadde gjemt pistoler og finnlandshetter hansker ig andre ranerting.

 450. Dette er en av de sjangerene jeg liker best.
  Man kunne se for seg bildene og leve seg inn i historien. Boka var veldig spennende.??????????????????????????(elsker emoji)

 451. Jeg syntes boka var veldig spennende, fordi jeg kunne se for meg bildene og jeg liker litt og lese sånne typer bøker. jg syntes ikke denne boka har vært den beste, men den var veldig bra???☺️????????????????????????????????????????????????????????????????⛺️⛺️?????? (ja jeg liker emoji?)

 452. Jeg syns at boka er veldig spennende og kul fordi at boka er veldig spennende helt fra start til slutt.
  Jeg har også lest flere av bøkene til Jørn Lier Horst denne boken har jeg veldig lyst til og lese ferdig og de siste bøkene i serien CLUE.
  Jeg syns at navnet CLUE er veldig oppfinnsomt funnet på for det første er det forbokstaven til Cecilie, Leo, Une og Egon.
  Men det som er best med navnet er at det har faktisk en mening på Engelsk.
  Fordi at jeg tror det betyr ledetråd eller noe lignende.
  Jeg vil gjerne lese boka men jeg syns at utdraget var utrolig bra, og det passer for folk på en alder av 10-14 år.
  Jeg annbefaler den boken til alle som leser denne anmeldelsen og alle andre??

 453. Spennande og litt skummel. Vi såg for oss korleis det såg ut i huset. Skodespelaren var flink å lese. Følte at vi var ein av dei i boka. Vi lurer på kven doktoren var?

 454. Jeg liker egentlig ikke krim bøker, den var litt spennende!!!! =) :») «:)

 455. Boka var veldig bra og spennande, og passar innanfor krimsjangeren. Den var og morosam og skummel. Nokre synest at utdraget kunne ha vore lenger. Andre synest at boka var litt for voldsom. Mange vil lese den, og anbefalar andre å lese den!

 456. Eg synest denne boka var super bra. fordi den var spennende og høre på. Skriv flere bøker!!! Det var spennende jeg vil lese denne boka! Det som var dårleg var at det kunne vert mer spennendevist du kunne gjort det mere skummelt.

 457. Denne boka var veldig bra!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D eg har lyst til å lese resten.

 458. Denne boka var spennade og skummel.
  Alle i klassen min likte den!:D:D Håper denne boka vinn:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

 459. Håper denna boka vinn!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

 460. Denne boka var skummel og spennande. Eg har lyst til å lese resten! Alle i klassen likte den!:D

 461. Boka var spennende, det var kult når de fant maskingevær. Når ranerne kom inn i huset var det spesielt spennende.

 462. Jeg synes at boka var veldig spennende med alle de våpene og maskene som di fant i esken??????????

 463. Jeg synes den var veldig bra
  Jeg synes de beskrev boka veldig bra
  Tommel opp fra meg

 464. Jeg elsket utdraget det var veldig spennende og jeg vil gjerne lese utraget.
  Synes det var mest spennende når de fant kassen? Og håper Denne Boka får flest stemmer?

 465. Jeg synes boka var gøy og spennende og jeg levde meg inn i boka. Jeg vil gjerne at boka skal komme ut på lydbok og jeg vil også la boka bli film . Jeg synes forfatteren skal skrive flere bøker.

 466. Det var veldig spennende med mye dramatikk. Jeg ønsker at den kommer på lydbok og kommer på biblioteket. Den er fortjent til å komme i boksluker prisen. Innholdet var veldig spennende . Den var den beste boken jeg har lest noen sinne og jeg vil kjøpe den.

 467. Jeg synes at jeg levde meg inn i boka akkurat min type bok.
  Jeg syntes forfatteren skulle fortjent å få bokslukerprisen pågrunn av den gode skrivemåten.

  Jeg vil gjerne at boka skal bli film.
  Jeg likte hunden veldig godt.

  vær så snill og lag flere bøker.

 468. Dette er den BESTE boka i bokslukerprisen så langt! Og boka er den mest spennende! jeg vil gjerne ha hele boka! 🙂 Jeg så meg for at jeg var inni boka og at hytta var gammel og ødelagt.

 469. Hei bokslukerprisen.
  Når vi leste denne boken så forestilte jeg men huset inni og uten på.
  Det føltes ut som jeg var en av de personene.
  Jeg ønsker og lese resten av Rivertongåten.
  Jeg ønsker meg denne boken i bursdags gave den 28. oktober.
  Jeg syntes at Jørn Lier Horst gjør en bra jobb med denne boken.
  Jeg gir denne boken veldig bra. Fordi den var super men ikke sånn jeg trodde den skulle være. Jeg trodde den skulle være veldig skummel, men det var den ikke. men gir den veldig bra. Denne boken burde komme på film. 🙂

 470. Den var den BESTE boken jeg hadde lest. Jeg har lyst til å lese 4000 ganger etter jeg har lest den 5000000 ganger. Jeg gleder meg til jeg får boka PS verdens beste!!!

 471. Den var super, men den begynte litt rart siden jeg ikke hadde hørt hva som hadde skjedd før. Men når de kom til det huset begynte det å bli spennene, siden de gikk inn i huset og oppover trappene og inn på et rom. Men når de gikk inn på rommet så det en kasse. Oppi den kassa de fant var det en pistol og noen maskin gevær etter vært bjeffet hunden og plutselig kom det noen men . Når det kom noen så mistet de selvfølgelig noe på gulvet så det måtte forte seg. Det var litt spennene at det hadde det travelt når de kom ned igjen til kjelleren så de at det var for høyt til vinduet så de måtte lage en trapp av kasser jeg levde meg inn i den super super super kjempe mega bra må kjøpe den. det burde du å. Må gå (: (: (: (: (:

 472. Dete var herlig jag hadde boka fra før met er favorit boka mi har lest den 7 ganger har tellinga ?

 473. jeg synstest at denne boken var bra men noen ganer var det litt kjedelig men den var godt skrevet.

 474. Boken var skikkelig spennende når de fant den kassen og når de tok opp fra kassen, og når mennene kom i bilen og de måtte lage trapp av kasser.

 475. Jeg synes denne boken var super fordi den var spennende og jeg liker krim.

 476. jeg synes denne boken er super fordi boken var spennene og jeg liker spennene bøker

 477. veldig bra bok. liker krim eller etterforskning. ikke minst spenning 🙂

 478. jeg synes boken var veldig bra og veldig spennene!!!!

  har lyst til å leser hele boken

 479. jeg synes denne boken var kjempe kjedelig den var ikke spennene i det helle tat jeg holde på og kjede meg ihell

 480. personlig liker jeg ikke godt krim så denne vil jeg si er passe bra.

 481. jeg synes denne boken var super og spennende!!!

  jeg har veldig lyst til å kjøpe den!!<3

 482. Denne boka synnest eg var spennande og den var etter min smak.Eg vil at boka skal vinne bokslurkerprisen fordi den er SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 483. .Denne boka passer for mange .Det var bra at dei gjekk inn så dei fant spor.og det var spenande bok . bra bok. 🙂 🙂

 484. Denne boka synest eg var spennande! Det var ei bra bok som passar for dei fleste. Det var bra dei torde å gå inn, så dei fann alle spora i kassane. Håper dei kommer seg ut så dei får gitt alle dei spora til politiet! Dette er min favorittbok i bokkslukerprisen, så eg håper den vinner! 🙂

 485. Boka var sykt bra gleder meg til å lese videre gir terningkast 6. En av de beste bøkene hit til.

 486. Rivertongåten

  Jeg likte Rivertongåten begrunn av at den var kjekk å lese. Og jeg synes det er kjekt å lese krim, jeg synes også at den ikke var så skummel. Så jeg ber om du som skal lese boka har det gøy

 487. Jeg likte Rivertongåten fordi den var veldig spennene. Jeg anbefaler denne boka. Den er veldig god og jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg. Jeg likte godt den dele når Cecilia, Leo, Une, Egon gikk inn i huset å fant ut hva som var inni huset. jeg følte at Leo var lederen.

 488. vill lese mer YEAHH!!!! Denne var bedre en Superbitchene etter min mening har lest mange bøker av jørn lier horst salamandergåten og litt mere den var bra liker litt krim!
  DU VINNER JØRN LIER HORST!!!!! 😀 😀 OMGGGG den var god OMG Du vinner Jørn heia heia jørn du vinner

 489. jeg synes teksten var veldig gøy fordi den startet bra. Den ble bare bedre og bedre. Forfatteren har beskrevet plassen det skjedde på det var litt scary men den var spendenne. jeg anbefaler å lese den selv.

 490. Rivertongåten

  Jeg syns boke var spenende, det var helt detaljert og det skremte meg faktisk litt. Hele klassen min syns at boken var super. jeg følte at jeg var i historien. Etter hvert kapitell blir det veldig spendene så det var nesten umulig å legge fra meg boken. Når jeg var ferdig med boken var jeg litt lei meg, jeg vil lese mer!!! Sjangeret er krim, så vis du liker krim anbefaler jeg denne boka.

 491. Jeg syntes at teksten var spennenes fordi Cecilia, Leo, Une og hunden Egon er i et hus og mens de enda er der kommer to menn til huset. Jeg syntes at boka var bra fordi når du leser boka er det enkelt og leve seg inn i fordi forfatteren har beskrevet stedene bra

 492. denne boka var en bra bok med en bra forteller morsom tekst sellom jeg er mest fan av grøsserere, Men min venn Anker er en veldig stor fan av Jørn Lier Horst DENNE BOKA VAR BRA NOK Skrevet av en morson skummel flink sporty GUTT 🙂

  • Jeg synes boka var kul fordi det var tre barn som fant to finnlandshetter og to par med hansker.
   Der var også to maskingevær og to pistoler.

 493. Boka handler om tre venner Cecilie, Leo, Une og hunden Egon som løser flere mysterier sammen.
  Det var kjekt å lese når de gikk i den gamle, skumle huset . De fant mange spennende ting. Det var også spennende når to menner kom i en bil og ville gå inn. Forfatteren beskrev veldig mye. Boka var bra skrevet.

  De som liker spennende, krim, skumle bøker er det en bok for de.

 494. Jeg likte boken siden den var spennende og skummel de hadde detaljert mye i boka og på plassen de var på jeg ELSKET den boka 🙂

  • Rivertongåten

   Rivertongåten er en skummel og spendene bok. jeg liker teksten fordi jeg liker spendene bøker og jeg anbefaler alle som ikke har lest boka til å lese den. jeg syntes boka stoppet brått fordi vi vet ikke hva som skjer videre.

  • Jeg syns at teksten var veldig bra. Jeg syns det var veldig gøy å lese. teksten var god for forfatteren beskrev alt veldig bra. Jeg har veldig lyst til å lese boka. Andre bør lese boka for den var veldig gøy og litt scary. dette er en krimbok.

  • Cecilia, Leo og Une var hovedpersoner i lag med hunden Egon. Jeg likte boka fordi den var veldig spennende. Boka var kjekk fordi det kjedde noe hele tiden. Det hørtes ut som det var Leo som var den modigste, men de andre var også modige.

 495. Utdraget hadde mange spenningstopper. Teksten hadde gode beskrivelser og holdt på spenningen. Vi fikk lyst til å lese videre. Det var kult å lese om at de fant våpnene.

 496. Jeg synes boka var SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg synes boka var veldig spennende.
  Jeg ønsker også å lese hele boka ikke bare utdraget.
  Jeg gleder meg til og lese hele utdraget.
  Så snart jeg får tak i boka!!!!! 🙂 😉

 497. Dette var spennende! Vi holer på å lese boka høyt i klassen nå.

 498. dene historien er veldig bra, clue karakterene er tøfe smarte og rar på en kul måte

 499. Den er spennende. Virker ikke så skummel som den ser ut.
  Vi skjønte tittelen på boka, og den var spennende!
  Den skiller seg ut fra de andre i Boksluker´n! Mange i klassen liker krimbøker.
  Boka bygde seg fint opp.

 500. kampen mot superbitchene er en morsom, litt spennende når det er mye krangling. Hovedpersonen er Anne-Bea som har albinisme som er en sykdom.
  Jeg syntes at boken er morsom og rar fordi at det er mye banning og at læreren ikke bryr seg om det som skjer.
  Jeg anbefaler den fordi den er morsommere enn mange andre bøker. Og rar
  Jeg anbefaler den.
  Den passer både for jenter og gutter.:)

 501. jeg elsket boka og hele serien din e kjempe bra og du må fortsette og skrive:)

 502. Dette var ei bok som alle i klassen likte. Gode skildringa. Spenning, krim og at det er mykje så skjer. Veldig spannande og kjekke bok!

 503. Jeg synes boken var veldig spennende
  Boken var litt skummel og.
  Jeg likte da de var inne i huset også når mobilen var tom får strøm
  (Jeg hadde klikket)
  Men det var den gøyeste boken jeg har lest i bokslukerprisen.
  De hadde med seg en mysterie hund og det var 2 jenter og 1 gutt , men hun ene var litt redd.

 504. Den var spennende fordi de gikk inn i ett gammelt hus som en gammel mann hadde stengt seg inne i. Og jeg lurte på hvorfor de gjorde det. Og jeg lurer på hvorfor han låste seg sjøl inne. Den var veldig mystisk og litt skummel. JEG SYNER DETTE ER VINNEREN!!!!!

 505. Jeg synes dette var en veldig spennende bok. Det var veldig skummelt når de fant AG3-en, geværet og pistolen. Og da sa jo Une at det var skudd i AG3-en. Dette var virkelig min smak. Det føltes som om at jeg faktisk var med i boken, så spennende var det. I starten synes jeg at det var veldig mystisk, også ble det bare mer og mer skummelt.

 506. Den var gøy og spennende jeg likte alt.Jeg hadde lest begynnelsen, jeg har veldig lyst til å lese resten av boken.
  Jeg håper dere liker boken akkurat som jeg.

 507. Jeg synes boken var bra og veldig spennende.
  Jeg synes når de skulle til doktorgården var det veldig spennende.

 508. Jeg likte boken veldig godt fordi jeg ELSKER krim.
  Det var veldig gøy da de gikk inn i huset.
  Jeg hadde en følelse på at de var kriminelle siden det var krim.
  Det var spennende da de fant mange våpen i kassen de fant i skogen.

 509. Den var spennende fordi den var litt mystisk. Jeg synes den var mystisk fordi det bodde noen i det «FORLATTE» huset og at de fant ransaker i den boksen som var i skogen men så er den i huset.
  Den var super, men den var litt kjedelig i starten, den begynte rett og slett litt brått på, men jeg har selv om lyst til og lese mer.

 510. Jeg synes at forfatteren viste at det var krim og ikke spening eller grøsser.Jeg likte boka fordi jeg synes at den var spennende.Forfatteren gjorde at jeg ville lese videre.Jeg lurer på hvem de to mennene var,og om de opdager Cecilia,Leo,Une og Egon komer seg ut.Jeg synes at boken var veidig bra.

 511. Jeg synes den var gøy !!!

  Jeg synes det var gøy med det skumle huset som noen bodde i .
  De fant jo walkietalkiene, geværer og finnlanshetter eller luer soom folk sier .
  CLUE betyr : Cecilia ,Leo ,Une og Egon til de som ikke viste det .
  Det var gøy med kjelleren , mennene og at de skulle vente på at de dro .
  men tenk om når en av mennene kommer ned , da kan jo de bli avslørt.
  Hunden Egon begynte jo å knurre og de kunne jo ha løp vekk men da blir de avslørt .
  De kunne ha løpt å ringt politiet med en gang og da blir de avslørt 🙂
  /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

 512. Jeg elsket denne boka og den var veldig gøy og jeg har veldig lyst til og lese mer

 513. Denne var litt tirst fordi jenta hadde en litt CRAZY mor som skulle begynne og jobbe på skolen hennes da begynner hun og tenke på og flykte/rømme

 514. Dette er en av de beste bøkene i verden, jeg elsker krim. Jeg liker clue karakterene og det er artige bøker.

 515. En veldig spennende bok som mange i klassen kan tenke seg å lese. Boka hadde mange gode beskrivelser, så det var lett å se for seg miljøet handlingen foregikk. Denne boka synes vi var mest spennende av alle bokutdragene.

 516. EG SYNS AT BOKA VAR SUPERDUPER SPENNANDE OG EG ELSKA DEN 🙂 Den var ikkje bare spennande men litt skummel og ! Den boka trur eg er den beste boka eg har lest nokon sinne på bokslukerprisen ! Håper ditta hjalp 🙂 eg kan gjerne skrive meir 😉

 517. veldig interesang bok jeg får lyst til å lese hele boken etter oppsumeringen til de 7 første kapittlene. de barna høres ikke så veldig smarte ut men de samarbeider veldig bra .
  jeg elsket dene boken og jeg hvil lese den.

 518. Jeg likte boka fordi den var spennende og masse krim. Jeg gleder meg til å lese resten av boka

 519. jeg har boka den var så spennende at jeg brukte bare en dag på og lese den.
  jeg anbefaler boka for dere som ikke har lest boka.jeg liker at boka er i krim .den er veldig bra skrevet

 520. jeg har boka den var så spennende at jeg brukte bare en dag på og lese den.
  jeg anbefaler boka for dere som ikke har lest boka.

 521. Jeg synes boken var bra fordi det er en krim bok, og det liker jeg. Den var spennende og noen ganger litt skummel, men jeg anbefaler denne boken for barn og ungdom.

 522. Bokanmeldelse
  Rivertongåten er en av de nyeste i Jørn Lier Horsts clue-serie. Den er plukket ut til bokslukerprisen og kan bli superfinalist.
  Tidligere har Jørn Lier Horst skrevet:
  *Salamandergåten
  *Maltesergåten
  *Undervannsgåten
  *Gravrøgåten
  *Libertygåten
  *Esmeraldgåten
  *Rivertongåten
  *og den nyeste Hodeskallgåten.

  I denne boken er Cecilia, Leo, Une og Egon hovedpersonene. Alt starter med at Cecilia ikke får sove og står oppe i fyrtårnet. Plutselig mens fyrlyset seiler over skogen ser hun noe blinke i skogen, hun vekker Leo og Une. Også når fyrlyset igjen glinser over skogen ser alle tre at det blinker. Cecilia, Leo og Une løper ned får og sjekke selv om det er natt. Når de kommer ned i skogen ser de at det er en refleks. Leo skrur på lommelykta og skummer gjennom skogen og plutselig ser han noe annet som blinker. De tre vennene følger en haug med reflekser og til slutt får Cecilia øye på noe under treet, det er en kasse. ‘’ Riverton’’ leser Cecilia. ‘’Riverton’’ spør Leo. ‘’ Som i gale doktor Riverton som bodde i Rivertonhuset’’ sier Une.

  Og det er starten på Rivertongåten. Denne spennende krimboka er en av mine favorittbøker. Den er veldig godt skrevet og har en innledning som gjør at du ikke klarer å legge fra deg boka. Denne boka er vel gjennomført, så hvis du er en fan av krim passer denne boka for deg.

  Jeg synes at denne boken fortjener å bli en superfinalist.

 523. Rivertongåten . Teksten handler om Cecilia , Une ,Leo, og hunden Egon. De finner maskingevær. De tror det skal brukes til et ran. Sjangeren er krim. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi den var så spennende. Personene er modige fordi de går inn i et merkeligt hus .og finner farlige ting . Det er lett å leve seg inn i tekst fordi teksten bygger seg opp . Andre bør lese teksten fordi den var spenndene. Rivertongåten fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen fordi den var god og spenndene.

 524. Rivertongåten handler om Leo, Cecilia, Une og hunden Egon. De pleier å knekke gåter. Sjangeren er krim. Hanligen er lett å leve seg inn i fordi det er spennedepersonene
  er Leo, Une, Cecilia det er lett å leve seg inn i teksten fordi sjangeren er krim andre bør lese teksten fordi det er den beste boken i bokslukerprisenriverton gåten fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen fordi den er spenndene og morsom.

 525. Rivertongåten handler om 3 barn og hunden deres som finner et mystisk hus. Når de kommer inn finner de en boks full av pistoler og farlige saker som de tror brukes til å rane. Denne spennende boken er i krim sjangeren. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi den forteller hvordan huset så ut, hvordan det var ute , og hva som var inni boksen. Teksten bygget seg opp, og ble mer og mer spennende, og jeg ble overrasket over at en bil kom. Teksten sluttet spennende og man for lyst til å lese mer fordi du vil vite om barna får rømme. Teksten var vanskelig å legge i fra seg fordi det skjedde alltid noe og den var spennende. Tekstens styrke var at den var vanskelig å legge i fra seg, den var spennende, og det skjedde alltid noe. Andre bør lese Rivertongåten fordi den var skikkelig spennende. Jeg synes boken var den beste som jeg leste så langt i bokslukerprisen, og burde være superfinalist.

 526. teksten handler om tre venner sjangeren er krim handlingen er lett å leve seg inn i fordi den er veldig enkel personene er celina une leo og hunden egon andre bør lese teksten fordi den er gøy riverton gåten fortjerner å superfinalist fordi den er veldig god

 527. 1 Teksten handler om 3 unger som bryter seg inn i doktorgården.
  Shangeren er krim.
  2 Handlingen er lett a leve seg inn i fordi det skjedde så mye.Personene var modige fordi de gikk inn i et skummelt hus.Det var lett å leve seg inn i teksten fordi det var spennende.
  3 Andre bør lese teksten fordi de beskriver ting og den var spennende.Rivertongåten fortjener å være i superfinalist i bokslukerprisen,fordi det var mye spennende og litt skummel.

 528. 1. Det er tre barn som går inn i et hus og de finner ei skiste med vopen og filanshetter de tror at de som bor dær raner og det kommer en bil.sjangere er krim.
  2. ja, det er den. personene er tre barn og to menn.Forde den er så spenennde og gøy.3. Ja forde den var så spennende. ja, det fortjener den forde den var så spennede.

 529. Teksten handler om at 3 unger bryter seg inn i et gammelt hus og de finner den mystiske båksen fra skogen.Sjangeret i boka er Krim.Ja,det minner meg om andre bøker jeg har lest.Teksten starter rett inn i handlingen.Jeg syntes personene er modige fordi at de bryter seg inn i et gammelt hus og det er skummelt.Teksten slutter veldig brått at jeg ville lese enda mer.Ja,jeg har lyst til å lese mer av denne boka fordi det var spenndene å lese.Ja,andre bør lese denne boka fordi at boka var gøy og spenndene.Ja,jeg syntes boken fortjener å være superfantastisk på Bokslukerprisen.

 530. Teksten handler om Cecilia,Leo,Une og Egon som finner en boks med et ganske så farligt innhold.Sjangeren er krim.

  Handlingen er lett og leve seg inn i fordi de beskriver detaljer og andre ting godt.
  Personene er veldig modige og litt klønete,men det kommer to store menn så er litt mer på en ondere tanke.Det er lett og lese teksten fordi det er ingen vanskelige ord.

  Andre bør lese teksten fordi det er en veldig enkel tekst og det er flere bøker av de.
  Denne bør bli en super finalist fordi den er lett og lese og veldig spennende

 531. Teksten handler om Cecilia,Une,Leo og Egon som finner en boks som det står Riverton på.Sjangeren er krim.Handlingen er lett og leve seg inn i fordi det blir spennende i de 2 første sidene.Jeg synes Cecilia,Une,Egon og Leo er tøffe som tørr og gå inn i et mørkt hus.Teksten var litt vanskeli og legge fra seg fordi den var så spennende.Jeg synes andre bør lese den fordi det er ei god bok.Jeg synes boka fortjener en super finalist i bokslukerprisen fordi den var spennende og skummel.

 532. Teksten handler om at Cecilia, Leo, Une og hunden Egon har funnet en eske i skogen men så har den forsvunnet. De har fulgt spor til Doktorgården. Sjangeren er krim.

  Handlingen var veldig lett å leve seg inn i fordi den var så sennende og det var som om jeg var med på det. Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi den var så utrolig spennende. Den var veldig lett lese fordi jeg forsto alt.
  Alle andre bør lese boken fordi den er veldig gøy. Boken fortjener selvfølgelig å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 533. Teksten handler om Cecilie, Leo , Une og hunden Egon de finner en kasse i skogen men så kommer det to menn og de følger etter. Sjangeren er krim. Handlingen er lett og leve seg inn i fordi forfatteren beskriver godt hvordan tingene ser ut og er. Den starter rett inn i handlingen og det overrasker meg at de nesten blir ferska. Jeg føler at Leo er lederen i gruppa. Slutten slutter brått fordi vi får ikke vite hva som skjer med dem. Ja, teksten var vanskelig å legge fra seg fordi den var så spenndene. Ja andre bør prøve å lese den fordi den er gøy.

 534. Det var en spennende bok jeg syntes den var bra. Jeg har lyst til og lese den.

 535. Jeg synes boken var spennende fordi det var en krimbok, jeg vil låne denne boka på bibloteket.

 536. Bra.
  Jeg synes boka var spennende.
  Jeg fikk lyst og lese den.
  Men det skulle vært mere action.
  #yolo:)

 537. Jeg likte boka veldig godt fordi den var godt skrevet og at den forklarte omgivelsene og situasjonen.

 538. Boka var bra, likte den veldig mye. Og den var veldig spennende

 539. Boka handler om Leo,Une,Cecilia og Egon ( han er en hund). Det som skjer er at de har vært i skogen, der de har funnet en kiste og de skal til å lese hva det står på den. Men de får ikke tid fordi det kommer 2 menn og henter kisten. Sjangeren på boka er krim. Ja den minner om andre bøker jeg har lest eller filmer jeg har sett.

  Ja, handlingen er lett å leve seg inni fordi at det er så spennende og måten den er skrevet på. Ja, teksten var vanskelig å legge fra seg fordi at den var gøy. Teksten sluttet brått og uventet. Ja jeg fikk lyst til å lese mer.

  Ja andre bør lese den fordi den var skikkelig gøy og spennende. Ja jeg synes at boka fortjener å være på superfinalist på bokslukerprisen.

 540. Boka hadde bra beskrivelser. Den var spennende fordi jeg lurte på va som var oppi kassa. jeg syntes det var rart at det var klær oppi kassene. lurer på om de bli ferska eller kommer seg vek. va har de tengt til å stjele. bare elsker denne boka og krim.

 541. Rivertongåten – Bokmelding
  EG LIKAR BOKA FORDI DEN ER SPENNENDE
  OG EG ELSKER KRIM- OG MYSTERIEBØKER.

  EG SYNEST AT BOKA VAR VELDIG BRA, MEN
  NÅR EG KOM TIL KAPITTEL 12 SYNEST EG AT
  DET BEGYNTE Å BLI LITT SKUMMELT FORDI AT
  NOKRE PERSONAR BLIR TRUA MED PISTOL AV
  TO RANARAR.

  NÅR EG LES TEKSTEN, LEVER EG MEG INN I DEN.
  EG FØLER MEG SOM EIN KRIM-ETTERFORSKER NÅR
  EG LES TEKSTEN.

  TEKSTEN VAR FANTASTISK OG EG RÅDAR ALLE SOM LIKER KRIM- OG MYSTERIEBØKER TIL Å LESE BOKA!

 542. denne boken var drit bra. det beste er krim bøker jaja det var alt kommer flere anmeldelser. av 6 klasse.

 543. Boka er veldig spennendebog jeg likte da de gikk inn i huset det var litt skummelt.

 544. Kapitelene er skummle kassen va spennedene huset var skiklig skummelt jeg tror de finner ut av det som skall skje. Leo var smart lyse kronen høres gammelt ut .

 545. Den var litt skummel, kule navn og spennende overskrift .Den er til og dø av .Kul kasse det huset var veldig skummelt .dra og kjøp anbefaler jeg

 546. ELSKER ELSKER hele og alle bøkene hans ååååååååååååååååååå gleder meg til deg kommer flere HER har vi en vinner
  🙂

 547. Robin 6 Klasse Dette var en kjempe spennende•Den var bra Jeg annbefaler disse Bøkene jeg har aldri likt og les men når jeg leste denne ble jeg dilla på og lese denne annbefaler jeg

 548. verdens beste bok det er alt jeg har og si jeg er helt måløs. JEg har lest hele boken og har hele serien <3 clue

 549. boka er super☺ kule navn☺ litt skummel men også spennende har lyst til og høre mere om den og har også veldig lyst til og se filmen♥ bra lest, jeg forstår mye av filmen☻ kul☺ bra overskrift den passer til boken☺ har lest boken på skolen og jeg har også lest flere bøker av Jørn lier horst de er kjempe bra☺ gleder meg til det kommer flere bøker☺ hilsen gina på Skogn barne og ondomskole☺

 550. Boka var veldig spennende og litt skummel. Bra skrevet. Boka hadde gode beskrivelser. Den var overraskende. Likte at det var en krimbok.
  (elevkommentarer)

BONUSSPOR:

Jørn Lier Horst, som har skrevet Rivertongåten, har egen hjemmeside. Her kan du blant annet lese om Clue-serien. Klikk her.

På Ubok kan du lese et intervju med Jørn Lier Horst. Klikk her.

Delta også i konkurransen om å lage en forside til Rivertongåten her.

Likte du utdraget fra Rivertongåten? Liker du detektiv-serier? Da vil du kanskje like disse seriene:

 • Bjørn Sortland: London-mysteriet (Serie: Kunstdetektivene)
 • Magnhild Bruheim: Motorsykkelmysteriet (Serie: Stian og Stine)
 • Lauren Child: Se meg inn i øynene (Serien om Ruby Redfort)
 • Andrew P. Krogvold: Nicolays hemmelighet (Serie: Casinettogjengen)

Til toppen