Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier

Gaute Heivoll Vigmostad & Bjørke Illustratør: John Kenn Mortensen 2018

Rotten Estragon forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelsesagent Glambek og smakte på pengene hans. 

KAPITTEL 3
Besøk av presten

Allerede neste dag så jeg hvordan alt foregikk. Tidlig om morgenen banket det på døra, og Glambek kom trippende over golvet for å åpne. Ute på trappa sto en tjukk, liten mann med fyldig hårkrans rundt den blanke issen. Det var Einfeldt, presten i byen. Glambek lyste opp straks han så ham.

– Kom inn, kom inn, Einfeldt! Gamle venn!

Glambek holdt døra på vid gap mens han trådte til side, som om det var en konge eller en  keiser han slapp inn.

– Jeg kommer med triste nyheter, begynte Einfeldt.

– Triste nyheter, ja, et dødsfall, formoder jeg? svarte Glambek forventningsfullt.

– Et av mine gamle sognebarn, sa Einfeldt.

– Ja visst, ja visst, svarte Glambek. – Fryktelig trist. Men slik skjer, slikt skjer. Døden er også en del av livet.

– Så sant, Glambek, svarte Einfeldt. – Du kan få sagt det.

– Si meg, begynte Glambek i en annen tone.

– Er det mann eller kvinne? Tykk eller smal? Kort eller lang?

– En stakkars, gammel enke nede på fattighuset, svarte Einfeldt.

– Fattighuset, ja, svarte Glambek litt skuffet.

– Da skal jeg kanskje hente henne der? Jeg antar at hun ikke kommer gående hit selv?

Glambek brast ut i en uhyggelig, knirkende latter, men Einfeldt lot ikke til å ha oppfattet spøken hans. Han bare sto som før med ansiktet i sørgmodige folder og ventet på å fortsette.

– Begravelsen skal være i all enkelhet, sa han.

– Ja visst, ja visst, svarte Glambek mens han rotet i lommene sine. – Bare et øyeblikk, min kjære Einfeldt. La meg notere.

Glambek forsvant ned i kjelleren og kom straks tilbake med en svart protokoll.

– La meg se, mumlet han og fuktet blyantspissen med tungen. – I all enkelhet, ja. I all enkelhet. En enkel kiste også, formoder jeg?

– Og ingen blomster ved graven, fortsatte Einfeldt.

– Ingen blomster ved graven, gjentok Glambek mens han skriblet i protokollen.

– Salmene plukker du ut selv.

– Salmene plukker jeg ut selv, noterte Glambek.

– Enkelt og verdig, sa Einfeldt.

– Ja visst. Ja visst, svarte Glambek. – Enkelt og verdig. Enkelt og verdig. Det sier de alle sammen, mumlet han stille.

– Det tror jeg var alt, avsluttet Einfeldt.

Da lo Glambek enda en gang.

– Riktig alt var det vel ikke?

Einfeldt stirret uforstående på ham.

– Var det ikke?

– Det er vel noe som gjenstår, min kjære Einfeldt?

Glambek slo protokollen igjen med et smell, og da gikk det opp et lys for presten.

– Ja, selvsagt! utbrøt Einfeldt. – Selvsagt! Hvordan kunne jeg glemme det!

Han tok fram en velfylt lommebok og la noen sedler i hånda til Glambek.

– Halvparten nå. Og den andre halvparten når kisten er vel i jorden, sa han.

– Som alltid, smilte Glambek. – Som alltid.

Da presten var gått, ble Glambek stående og telle gjennom sedlene, deretter pillet han seg lenge og omstendelig i nesa, gumlet i seg det han fant, før han forsvant ned i kjelleren.

Jeg fulgte etter i en gang som var gravd ut i den bløte kalken i kjellermuren. Mellom to mursteiner så jeg Glambek svinse omkring og småsnakke som om det lå levende mennesker i kistene. Han var oppstemt og lystig på en utkrøpen, ekkel måte. Han mumlet og sang mens han skjøv og kistene fram og tilbake, til han hadde funnet den rette. Deretter bar han kista ut og fikk den opp på vogna i bakgården. Så dro han av gårde og virket fullkommen lykkelig.

Da han var reist, pilte jeg opp gjennom muren og inn i kjøkkengolvet, og åpnet skrinet forsiktig. Den himmelske duften av sedlene slo straks opp og fikk det nesten til å svimle for meg. Jeg tok sedlene som Glambek hadde strøket, presset dem mot ansiktet og lot duften fylle meg. Femtikroneseddelen luktet kanel. Hundrekronen minnet meg om de søte, varme bringebærene i hagen utenfor klosterkirken på Sorø. Jeg ble ør og lykkelig av alle de sterke, forlokkende duftene. En hel himmelsk verden åpnet seg der under golvet hos Glambek. Jeg snuste og sugde lenge på småmynter. Så tok jeg en femkroneseddel. Lenge holdt jeg den den opp foran meg. Så lukket jeg øynene og tok en forsiktig bit, helt nede i hjørnet. Den var seig og velsmakende som en karamell. Den smeltet straks på tunga, og den fyldige ettersmaken vokste i munnen. Jeg tok enda en ørliten bit i det andre hjørnet, og snart hadde jeg gnagd meg innover alle fire hjørner. Jeg satt som fortryllet. Å spise sedler kunne ikke måle seg med å snuse inn lukten av dem. Det kunne ikke måle seg med å slikke på dem. Å få dem i munnen, tygge seddelmassen og svelge alt sammen langsomt – det kunne ikke måle seg med noe annet. Jeg åt meg halvveis gjennom seddelen mens jeg drømte meg helt bort. Jeg tenkte på alt som er vakkert i verden. Alt som er skjønt og herlig og fredfylt. Til slutt hadde jeg spist alt sammen. Det var bare noen smuler igjen som jeg nennsomt slikket i meg fra bartene. Så lukket jeg skrinet og la alt på plass. Etterpå sovnet jeg mett og lykkelig inni veggen og drømte så vidunderlig.

KAPITTEL 4
Glambek går berserk

Jeg våknet av et smell. Jeg trodde det var en av de skrekkelige rottefellene som hadde klappet sammen, at stålkjeften hadde klippet meg i to mens jeg sov, men så skjønte jeg at det var Glambek.

– Hvem! skrek han et sted over meg. – Hvem! Hvem! Hvem!

Jeg pilte i en viss fart opp gjennom veggen, og klemte meg mot en sprekk i panelet. Han var grå som aske der han sto bøyd over skrinet. Han talte gjennom pengene mens han snerret forvirret for seg
selv, så reiste han seg brått.

– Hvor! skrek han. – Hvor! Hvor! Hvor!

Han forsvant ut på kjøkkenet og kom tilbake med treklubba. Så satte han seg på kne og ga seg til å hamre og banke i golvet. Han smalt klubba så hardt at golvbord løsnet og bilder falt ned fra veggene. Slik drev han på som om han hadde tenkt å slå i stykker hele huset. Men til sist besinnet han seg. I stedet forsvant han ned i kjelleren og kom tilbake med neven full av de lange, svarte naglene som han brukte til å spikre fast lokket på kistene.

– Nå skal dere få! freste han. – Forbannede krapyl!

Han krøp som en skygge langs veggene. Stanset og lyttet. Satte naglen med spissen mot veggen. Lyttet igjen, og så drev han naglen tvers gjennom plankene med et eneste slag.

De sylkvasse naglene slo inn med voldsom kraft like i nærheten. Jeg satt urørlig, svelget og ba stille om å slippe å bli spiddet. Til slutt hadde han ikke flere nagler igjen, og var så utkjørt at han sank ned på en stol og satt der lenge med treklubba i fanget og pustet som et dyr. Så plutselig løftet han hodet og stirret mot veggen der jeg satt urørlig. Det føltes som han hadde fått øye på noe. At han hørte hjertet mitt. At det var meg han så.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 112 anmeldelser av “Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier

   • hva jeg synes om boka er at den er dårlig, det er litt skummelt var Gamblek ved det siste bilde historien boka er litt rar med hva som kjer synes jeg vis det var mer spennende, så jeg synes boka er dærlig. Jeg gir terning kast 2.

 1. Jeg synes boka var bra skrevet og når man hører på den fra lydfilen så er den litt morsom. Jeg tror noen synes boka var kjedelig men jeg synes den var bra og alle har sinn mening om boka.

 2. Jeg syntes boken var spennende fordi den er lettlest. Boken har fine bilder og var passe lang, det var lette ord og forstå. Boken var bra og jeg anbefaler den for jenter og guter alder 8 – 11 år

 3. Noen syns den var litt kjedelig. Lite spenning og action. Det var lite kildringer. Handlingen var litt kjedelig. Noen syns den var litt gameldags. Noen syns det var fint med bilder i boka 🙂

 4. Jeg synes denne boka var morsom på en rar måte. Men det kuleste med boka var de grotesk-stygge tegningene av personene !
  Boka har korte kapitler som gjør det lett å lese, og har en overraskende slutt

 5. Boka var godt skrevet, slik at man lever seg inn i fortellingen. Det var godt beskrevet hva rotta luktet og hvordan pengene smakte. Boka hadde bra beskrivelser, for eksempel at manne ble beskrevet med kun en setning. Den var morsom fordi bildene var veldig bra tegnet, bra detaljert og de passet bra til teksten.

 6. Jeg syntes den var litt gøy og litt kjedelig for jeg ikke forstod helt hva den handlet om.
  Den kunne være litt mer spenende.
  Jeg syntes den skal få terning kast 3

 7. Den var ekkel og dårlig jeg synes at den ikke burde vært for barn. Den vår ikke så bra. jeg vil ikke anmelde denne for noen. terningkast 1

 8. Klovnen
  Er en drapsmann
  Han har drept mangen
  Han har alle menneskene i en kistet
  Han har en sjokk mann til hjelper
  Han har en nese som en heks han er stygg
  Han stresser mye han slever på nesen han ser litt sint ut.

 9. Noen synes boka var kjedelig, mens andre likte boka godt. Alle mente bildene var rare, og det var også rare navn i historien.

  • jeg synes boka ikke var såå bra, fordi jeg synes den mangla litt innhold.
   jeg anbefaler denne boka til 7-10
   terningkast midt på 3.

 10. Vi synes forsiden er litt «creepy». Synes utdraget er spennende. Skummel, men gøyal. Noen synes det kunne vært mer farger på bildene, men andre synes det skapte en spennende effekt. Noen kunne også tenkt seg flere bilder. Vi synes denne boka er bra +. Vi er splittet om vi synes denne er bedre enn mumiene våkner, fra forrige uke.

 11. Den var litt ekkel og rar syntes jeg. Det var dessverre ikke helt min type bok.
  Den var kanskje litt spennende på slutten fordi.

 12. jeg synes boken var bra litt skummel men bra jeg tror denne boken kan passe til 12-14 åringer det er min mening så jeg gir denne boken en tommel opp

 13. Boka var helt grei. Ikke akkurat noe jeg vil lese mer av. En litt spesiel bok. Er ikke akkurat den jeg håper vinner.

  • Det var ikke noe spenning i denne lydboka [med andre or kjedelig.] Terningkast: 3

 14. Boka var litt merkelig, og ekkelt, det med…. nesa il Glambek. og rart det å spise sedler. jeg tror at det er en bra bok, men litt rar.

 15. Boka var litt for voldelig så jeg anbefaler den for 8 og oppover.
  Men boka var veldig bra og det var bra handling.
  Så jeg gir boka terningkast 5

 16. Jeg synes denne boka var kjedelig. Jeg skjønte nesten ingenting!!! Jeg gir denne boka en 1-er 🙁

 17. Den virket spennende og litt ekkel, fordi han spiste sedler…
  Men den boka kunne jeg godt ha lest. Jeg gir den terningkast 4.

 18. Tittel:Rottefangeren fra sorø

  Forfatter:Gaute Heivoll

  Illustratør:John Kenn Mortensen

  Forlag:Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår:2018

  Jeg synes boka passer best for:8-10 år

  Hva boka handler om:Rotten Estragon som forteller hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelsesagent Glambek og smakte på pengene hans.

  Hva jeg synes om boka:Jeg synes den var passe, det var ikke så mye action. Jeg liker action. Jeg skjønte ikke så mye om boken.

  Anmeldt av:Martin amar

 19. jeg syntes boka var lit kjedelig og lit bra, jeg vil liksom ikke lese igjenom hele boka.Men jeg gjir boka 4.

 20. jeg syntes boka var lit kjedelig og lit bra, jeg vil liksom ikke lese igjenom hele boka.Men jeg gjir boka 4.hyvr

 21. Bokanmeldelse

  Tittel: Råttefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John kenn mortensen

  At noen av pengene han Forlag: vigmostad & bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 8-13 år

  Hva boka handler om: Rotten Estragon hadde flyttet inn til
  Glambek . Der satt han og koste seg med pengene hans, Men en dag oppdaget Glambek at noen av pengene hans manglet…

  Hva jeg synes om boka: Boka var spennende og intressant.

  Skrevet av: Marikken

 22. Det var passe bra til meg, men jeg vil ikke lese dette boka. Tengningen var ekelt og rart. Og det var litt kjeddelig.

 23. Bokanmeldelse

  Tittel: Rottefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 6-8

  Hva boka handler om: En rotte som heter Estragon som bor i et hus til en begravelsesagent. Mannen som bor i huset får penger av presten fordi ha skal begrave en kvinne som bor i fattigblokka. Estragon spiser opp sedlene til mannen og han blir sur og slår i gulvet mens han leter etter den som har spist sedlene.

  Hva jeg synes om boka: Jeg synes at boka var dårlig, fordi at det skjedde liksom ikke så mye, og når han letet etter rotta så synes jeg at det kunne vært mye mer spenning enn det det var. Også gir det ikke mening at en rotte spiser penger.

  Anmeldt av: Nemi

 24. Boka handler om en mann som driver med begravelses byrå. Han har rotter i kjelleren som spiser pengene han tjener. Jeg synes boka var kjedelig for den var ikke noe for meg.

 25. Hei! Denne boken var gøy men også litt kjedelig. Jeg syntes boken var bra fordi den var ikke helt min stil men den var litt gøy. Boken passer for 8-12 år og den får terning kast 4 fra meg:)

 26. KJEDELIG……Den var veldig kjedelig, klarte nesten ikke og følge med. Litt bara fantasi har jo denne som har «funnet opp» denne boken……Terningkast 2….. :/

 27. det var spennene på slutten men var kjedelig i begynnelsen.Den var litt vanskelig å skjønne hvem de snakket om,spesielt på salutten å hvem er jeg i boka.(altså der det sto jeg i teksten ikke meg AM.)

 28. Bokanmeldelse

  Tittel: Rottefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 5-9

  Hva boka handler om: Boka handler om han som flytter inn til begravelsesagent Glambek, og smakte på pengene hans…

  Hva jeg synes om boka: Jeg synes at boka var litt kjedelig, de kunne ha sagt litt mere sånn at jeg har lyst til og kjøpe boka. Ellers så var den veldig bra.

  Anmeldt av: Maja

 29. Boka handler om rotta Estragon som bor i huset hos begravelsesagent Glambek. Når Estragon spiser opp pengene til Glambek, går Glambek helt amok.

  Boka virker litt rar, og jeg har ikke så veldig lyst til å lese hele boka.

 30. Tittel: Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier

  Forfatter: Gaute heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag:Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår:2018

  Jeg synes boka passer best for: jeg synes boka passer best for 6-13

  Hva boka handler om:Boka handler om han som flytter inn til begravelsesagent Glambek, og smakte på pengene hans…

  Hva jeg synes om boka:Boka handler om han som flytter inn til begravelsesagent Glambek, og smakte på pengene hans…

  Anmeldt av:Emil dahl

 31. Bokanmeldelse
  Tittel: Rottefangeren fra sorø

  Forfatter:Gaute Heivoll

  Illustratør:Vigmostad & Bjørke

  Forlag:Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår:2018

  Jeg synes boka passer best for: 7-11

  Hva boka handler om: I denne boka får du høre om begravelsesagent Glambek og rotten Estragon som lar seg til og smake få pengene til Glambek….

  Hva jeg synes om boka: Jeg synes selv at boka var ganske bra og med god fantasi. Den forteller ganske detaljert og får en egen spenning ved bildene.

  Anmeldt av: Line

 32. Det var en veldig bra bok! Jeg liker at det er spenning😜 jeg må lese denne boka! Terning kast 5❤️

 33. Vi likte boka fordi den var litt annerledes enn andre bøker. Den var både spennende, morsom og ikke helt som vi trodde den skulle være. Vi likte bildene også.

 34. Bra bok, jeg likte spesielt bra at skriver så mye detaljer og jeg likker spenningen.
  7 av 10.

 35. Jeg synes den var bra å litt morsom men boka kunne vert lettere å følle med hva som skjedde men jeg elsket bildene

 36. Den var spennende og lettlest. Bildene basser bra til teksten. Det var masse detaljer og den var morsom. Den var kjedelig på starten og spennende på slutten. Bildene passer ikke til de som er under 6 år. Jeg synes den er sånn passe. Jeg anbefaler den til andre fra 7-11 år. Den var litt rar. Man skjønner ikke at han var en rotte før på slutten. Terningkast 3 av 6

 37. Denne boka var veldig bra man lever seg i den. Jeg likte den veldig godt de forteller mye om hvordan personene i boka ser ut. Og det veldig mye innhold også, jeg anbefaler den for både gutter og jenter. Og til de som er 6 til 11 år. Jeg gir den terningkast 6. men den er litt skummel så jeg anbefaler den ikke for de som er under 6 år men ellers så er den en bra bok.

 38. Jeg syntes den var grei og litt teit. Det er litt teit at han spiser penger men det er bra at de tar med følelser og sanser. Jeg kunne ha lest ferdig boka men den var litt kjedelig. Det som gjorde den kjedelig var nok starten, men den ble bedre etter hvert. Jeg vil ikke anbefale boka hvis du har en annen bok. Anbefalt alder 7-11 år. Terningkast 3!

 39. Hovedpersonen heter Glambek.
  Jeg synes Glambek er veldig rar.
  Jeg synes boken høres veldig bra ut.
  Jeg synes boken høres bra ut og vil gjerne lese hele boken. Jeg gir boken terningkast 3.

 40. Dette utdraget var ganske spennende og litt morsomt.
  Noe jeg likte var at det var sterke karakterer, f.eks Rottefangeren virket som en ganske ekkel type. Det virket litt som et eventyr, noe jeg likte veldig godt.
  Det ble litt små skummelt og jeg fikk veldig lyst til å lese mer.
  Anbefales for jenter og gutter fra alderen 8-11.
  Terningkast 4. 😁 🐀

 41. Denne boken var ok men ikke bra nok.
  Denne boken passer til 6-7år.
  det var lit morsomt da han sa Hvem Hvem Hvem og Hvor Hvor Hvor.
  Jeg gir den terningkast 6. 🙂

 42. Jeg synes boken var litt kjedelig og dårlig.
  Fordi:
  Manglet humor.
  Ikke fult så spennende for meg.
  Jeg liker bøker som er litt barnslig og morsom feks Tom Gates, En pingles dagbok, Kaptein Supertruse og Anton og andre………
  Så det blir terningkast 2.

 43. Bokanmeldelse

  Tittel: Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 6 år og oppover! Boka var SUUPER! Elsket den!

  Hva boka handler om: Begravelsesagent Glambek får besøk av presten, og skal ordne begravelse for en jente som har dødd. Han får litt penger først så etter begravelsen. Rotta Estragon smaker på en 5dollars-seddel, og Glambek ble skikkelig sur!

  Hva jeg synes om boka: SUUUUUUUUPER BRA!

  Anmeldt av: Eirill F.S.

 44. DEN VAR SYKT BARNSLIG OG SYKT DÅRLIG FORDI DET HANDLET OM AT EN ROTTE SPISTE OPP PENGER.

 45. Boka var spennende men samtidig kjedelig. Ville gitt den en 3er. Anbefaler den til 6-12, gutter og jenter.

 46. Jeg synes boka virket bra, den var spennende og litt ekkel, dette er en bok jeg ville ha lest. Jeg gir terningkast 4.

 47. Jeg synes boka var rar og ekkel det er derfor jeg ikke ville ha lest boka.Fra 6 til 1 gir jeg boka 2. Så jeg ville ikke ha lest boka.

 48. Dette er en eventyr bok og jeg er ikke så glad i det. Boka var RAR men jeg likte ikke denne boka så bra🙂gir den terning kast 3

 49. Den var kjedelig jeg håper jeg aldri leser den igjen
  Han mannen som hadd en lang nese med mye snør
  🤮🤮 jeg spyde nesten gir den ternings kast 1.
  Dårlig,dårli🤮🤮🤮🤮🤮🤮😩😫

 50. Boka var ganske bra fordi den var enkel å forstå, men den var litt rar også, unntatt det var den ganske bra.

 51. jeg synes den var lit rar
  den var kanskje ikke noe til meg
  terningkast 4
  jeg synes den ikke var noe realistisk

 52. Tittel:Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier

  Forfatter :Gaute Heivoll

  Illustratør:Vigmostad & Bjørke

  Forlag: John Kenn Mortensen
  Utgivelsesår:

  Jeg synes boka passer best for: 8-12

  Hva boka handler om: en rote flyter ind til en begravelses mann som ikke liker råter.

  Hva jeg synes om boka: den var veldig morsom og spennende.

  Anmeldt av:Johanna

 53. Jeg synes Ikke at denne boka var så morsom…
  Den er nok ikke noe for meg.
  Jeg synes den var kjedelig og litt urealistisk.
  Det er nok ikke en bok jeg ville lest hele av😢

 54. Jeg syntes denne boka var litt kjedelig .
  Så det er nok ikke en bok for meg. 🙂

 55. Jeg liker ikke danne boka fordi jeg synes denne boka er kjedelig men litt skummelt😧👎🏻

 56. Tittel: Rottefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vigmostad og Bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: Barn I alderen 8-12

  Hva boka handler om: Boka handler om en rotte som heter Estragon som bor I huset til en begravelsesagent som heter Glambek og spiser pengene hans. Da blir Glambek gal og prøver og finne rotta.

  Hva jeg synes om boka: Boka var veldig bra og jeg synes den var sånn passe spennende. Jeg gir boka terningkast 4. Den var ikke den va den beste boka jeg har lest men den var ganske bra skrevet.

  Anmeldt av: Askild Skjermo Fredheim

 57. Den var veldig bra og anbefales for barn over 7 år og oppover den anbefales og lese😀😀😀

 58. Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier
  Forfattar: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Kapittel 3

  Rotta Estragon bur i huset til begravelsesagent Glambek.

  Glambek har fått beskjed om å ordne til ein begravelse frå presten Einfeldt.
  Presten kom med melding om at det var ei gammal dame på fattighuset som var død.
  Glambek reiste til fattighuset, og da reiste Estragon og smakte på pengane til Glambek. Rotta åt opp ein fem krones seddel.

  VIKTIGE PERSONAR: Estragon, Einfeldt, Glambek

  TING SKJER: I huset til Glambek

  Boka er lett å leve seg inn i. Det er så spennende at du berre dett rett inn i ho. Måten det er skrive på, og dei rare personane, gjer boka spennande.

  Boka startar med ei skildring og byggjer spenninga gradvis opp. Teksten byggjer opp spenninga med mystiske personar og plassar.

  Det er mykje som overraska meg. Personane var rare og mystiske. Teksten sluttar brått og uventa.

  EG HAR LYST Å LESE MEIR! 🙂

  Tomine
  6. klasse, Tangen skule

 59. Denne boken tror jeg ikke er noe for meg fordi den var litt kjedelig og urealistisk jeg har ikke lyst til å lese denne boka

 60. Jeg synes at boka var litt kul og litt kjedelig. Dessverre den passer ikke meg.
  Gir den ternigkast 1.

 61. Denne boken handler om rotten Estragon som flytter inn hos begravelsesagenten Glambek. Jeg synes den ikke var så interessant og at den er litt drøy for min aldersgruppe. Anbefaler den ikke.

 62. Jeg synes boka er spennende og litt skummel da den handler om døden. Fint med litt bilder i boka. Jeg ønsker å lese hele boka og jeg tror den blir spennende.

 63. Denne boken handler om rotten Estragon som flytter inn hos begravelsesagenten Glambek. Jeg synes ikke den var særlig interessant og litt drøy for min aldersgruppe. Anbefaler den ikke. Terningkast 1.

   • boken er fin men litt kjedelig fordi man faller ut av teksten. Boken har mange beskrivelser og morsomme beskrivelser, men bildene er litt kjedelige. terningkast 3

 64. Klassa vår var delt i synet på boka. Dei fleste elevane lika boka veldig godt, medan andre meinte at det var litt mykje gjentakingar og lite spenning. Det var lett å bli litt forvirra ved berre å høyre lydutdraget.

 65. deen var litt spennande eg vil vite meir om den for eg syntest den var litt artig og rar det er derfor den var spennandes

 66. Eg synest boka var kjempe bra eg synest den var so bra at eg kunne ha leste heile boka:)
  Men det som var litt trist var at eg ikkje kunne lese heileboka:(
  Vist eg kunna ha gjit den boka eit ternings kast so villa eg ha gjit 5 av 6:)

 67. Eg synst ikkje var so bra pga den va litt ekkel det va litt masse detalja. So eg vil ikkje lese resten av boka.

 68. Eg syntest at det var ei både trist og morosam bok. Det var trist at ho gammle dama døyde, og at ho ikkje fikk ein ordentlig begravelse, foreksempel at dei sa den skulle vere enkel og at det ikkje skulle vere blomster med grave idet minste. Men det rare og spesielle teikninger. Og eg likte både teikningen og sjølve boka. Eg fikk veldig lyst til og lese heile boka. Og det var absolutt det beste utdrage fra ei bok i bokslukerprisen, og eg syntest og håpar at akurat denne boka vinner. Og eg trur neppe eg kjem til og skifte meining.

 69. Jeg synes boka er dårlig. Det skjedde liksom ingen ting. Jeg synes det er alt for mange vanskelige ord. Derfor ville jeg gitt den 1 av 6.

 70. Jeg synes boka virker veldig spennende og morsom. De siste setningene får meg til å ha lyst til å lese hele boka! Forfatteren får veldig ut at den er veldig spennende på en spesiell måte.

 71. Denne boka har en litt spesiell fortellervinkel syntes vi. Det er rotta som forteller, og noen av elevene fikk ikke det helt med seg. Vi syntes at Glambek var morsom fordi han var rar, slem og ekkel, men flere i klassa syntes at det skjedde for lite i dette utdraget, og det ble litt kjedelig.

 72. Jeg har aldri hørt om Gaute Heivoll eller boka men jeg syns at den var veldig spennende og morsom. Boka handler om begravelses agent Glambek/Rottefangeren og Rotta Estragon. Jeg liker at rotta Estragon spiste pengene til Glambek han fortjente det. Jeg har lyst til å lese mer jeg lurer på om Estragon blir drept med slegga til Glambek. Selv om Estragon er en rotte syns jeg at mann skal behandle dyr med respekt.

 73. utdraget handlet om rottefangeren fra Sorø og en rotteman. Han med den laaaange nesa var rar jeg spøy litt i munnen min når jeg så han. Også var det den presten han var helt ok. Jeg likte at den var lit creepy men veldig spennene på samme tid men den var litt kjedelig. Jeg ville kanskje lest videre.

 74. Eg synest boka var kjedeleg. Eg synest ikkje det skjedde så mykje, og eg forstod ikkje heilt kva som skjedde. Eg vil ikkje lese videre. Den var ikkje min type bok.

 75. dette utdraget handler om en rotte fanger fra Sorø.
  denne boken var spennende fordi den var morsom med gode beskrivelser.
  jeg får litt lyst til å lese men alt i alt den var bra.👍👍

 76. Boka handler om hva som skjedde da rotten Estragon flyttet inn hos rottefangeren/begravelsesagent glambekk og spiste pengene hans. Utraget var veldig spennende fordi forfatteren hadde vært utrolig flink til detaljene i setningene og ikke minst illustratøren som hadde så detaljerte illustrasjoner. Jeg klarte nesten ikke å legge fra meg boka derfor liker jeg boka så godt og får så lyst til å fortsette å lese boka.

 77. Dene boken handler om en rottefanger fra sorø og en rotte som spiser penger dene historien er så ekkel at spye dit er de som kommer til å spy mik drop.

 78. Utdraget handller om rotten Estragon.
  Jeg synes boken var litt bra fordig det var ikke helt meg, men jeg likte kapttel 4 når han gikk berserk og når rotta spiste pengene til glambek. det var en god bskrivelse av den døde gamle damen på fattihuset.Jeg er litt usikker på om jeg vill lese boken.

 79. Dette er et eventyr som handler om en rotte som forteller om da han han spiste opp pengene til Glambekk. Jeg synes at utraget var gøy. Jeg har lyst til å høre mer av boka.

 80. Dette er et eventyr som handler om en rotte som forteller om da han han spiste opp pengene til Glambekk. Jeg synes at utraget var gøy fordi det var morsomt. Jeg har lyst til å høre mer av boka.

 81. Det handlet om en rotte som spiste penger til begravelsesagent. Det var kjedelig. Boken var ikke så bra fordi den var ikke interessant. Jeg likte ikke plottet. Og hele utdraget. Andre bør la være. På grunn av grunnene ovenfor.

 82. Jeg synes at det var en ikke så bra bok fordi den handler om dette:Rotten Estragon forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelsesagent Glambek og smakte på pengene hans.🤞🤣😜✔👀😎

 83. det handler om en rotte og en som lager kister. rotta spiser og lukter penger. jeg likte ikke boka . jeg trodde den skulle være mye morsom men det var den ikke.jeg syntes den ikke burde bli en av de topp 5.

 84. Vi leser Rottefangeren fra Sorø Estragons historier. Jeg liker veldig godt book. Sjangerlogo er eventyr det er veldig god sjangerlogo.de handler om ghost og nese til ghost er veldig lang. Det boka skal blir superfinalist fordi de er nok spennende og jeg veldig-

 85. Boka handlet om ei rotte som heter Estragon og han forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til en begravelse agens som heter Glambek. Så smakte han på pengene hans og det var ganske morsomt fra der. Jeg syntes at boka var kjedelig om morsom samtidig. Men det var ok. Jeg gir boka en 3/5 for om noen andre burde lese den.

 86. 1 det handler om en Rotten Estragon forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelses agent Glambek og smakte på pengene hans.
  2 Glambek=er ett navn
  begravelses agent= en grav eler en agent.
  3 Og hele utdraget, Andre bør la være. På grunn av grunnene ovenfor.
  4 den var ikke go fordi nesten alle dør.
  5 mannen ter fele for muser

 87. Jeg synes at dette utdraget var både skummelt, spennende og morsomt!!:) Det var spennende fordi rotta spiste masse av pengene. Det var litt skummelt fordi rotta holdt på å dø, og det var morsomt fordi han mannen var ganske rar og ekkel. Jeg anbefaler boka og vil lese hele boka.

 88. Jeg synes den var ganske bra, men jeg skjønte ikke helt den handlingen og hva det helt handlet om.

 89. Boka var ganske rar men litt morsom også. Jeg skjønte den ikke helt men lurer uansett på hva som skjer videre.

 90. Denne boka var veldig bra.Og det var veldig bra handling.
  Jeg anbefaler denne boka for barn over 7 år.
  jeg gir den terning kast 4 og en halv.

 91. Rottefangeren fra Sorø estragons historie handler om en mann som heter Glambek og en prest som heter Einfeld, en dag kom Einfeld hjem til Glambek og sa at det hadde hvert et dødsfall. Denne boken har en sjanger logo som er EVENTYR det er spenende (: Jeg anbefaler og lese hele boka.

 92. Boka var veldig fylt med ondskap+ bare det å spørre om penger før han hadde gjort noe er litt spesielt, men elders var boka Helt super

 93. Den var veldig morsom fordi at musa spiste sedlene til Glambek. Så at jeg vil lese boken. Håper den vinner.

 94. Jeg synes at utdraget var rar og ekkel. Den var rar fordi illustrajonene var veldig rare. Og jeg synes den var ekkel fordi Glambek var veldig stygg og fordi det hadde vært ekkelt fordi hvis Glambek hadde truffet Estragon med en av naglene hans.

 95. jeg synes boka var helt super og bra og spennenes jeg synes spesielt når mannen spikret inn i veggen og at det var morsomt da musa spiste seddelen til Glambek.

 96. jeg syntes det var spennende at noen hadde dødd og jeg ville høre mer.Det var kult når han spiste på en seddel,og det var morsomt når han sa hvem hvem hvem så jeg likte boka veldig godt….

 97. Jeg synes at denne boka var bra fordi jeg synes den var spennende. jeg synes hele boka var spennende. Men jeg synes bildene var litt skumle jeg vil anbefale denne boka til 2.klasse og oppover.

 98. Jeg syntes at boken var litt ekkel. Den var ekkel fordi bildene var om en rar råtte som spiste penger. Jeg syntes den er best for 9-15. Så den var ganske dårlig. OG den var rar fordi den var hos en begravelses agent. Og jeg skjønte ikke hva boken handlet om. Jeg vet ikke hvem som er hvem. Og boken var vanskelig å lese.

 99. Jeg synes boka var bra. Fordi tegningene var fine og litt skumle. Men den var ikke så spennende.

 100. Jeg synes at utdraget ikke var så bra fordi det ikke hadde så mye spenning i fortellingen men det var litt gøy at rotta spiste en seddel:)

 101. Jeg syns boka var litt dårlig på grunn av at boka var litt forvirrende hvis man ikke følte med et sekund på litt av lydboka så skjønte jeg ikke hva som kjede.

 102. Jeg synes boka var ganske rar og litt morsom.
  Fordi at musa spiser penger og den var morsom fordi presten kom

 103. Jeg synes boka var grei, fordi det var litt morsomt da Glambek ble sinna og at en rotte kan spise pengesedler.

 104. Jeg synes at den var bra og dårlig Fordi jeg er ikke så glad i eventyr men det var gøy da roten spiste sedler

 105. jeg syns det var bra fordi bildene var rare det var også morsomt fordi han mannen pelte seg i nesa.

 106. Jjeg syns boka var bra fordi den var morsomt når rotta kunne snakke og den var spenene og den var morsomt når rotta spiste pengene til begravelses agent Glambek.

 107. Jeg synes boken var spennende og bra, fordi den hadde passe med drama. jeg vil anbefale den for 5-9 år

 108. Simen. hva jeg syns om boken……. Boken var kjempe bra og spennende det var kult når roten Estragon spiste opp alle pengene og bildene var kule jeg synes de har lagd veldig mye tid og lage en bok som denne. De har vært kjempe flinke med og tegne og skrive Jeg har veldig lyst og lese resten av denne boken. Den var veldig gøy.

 109. Boka var bra fordi man kan leve seg inn i den og den har mange bilder som gjør sånn at man ser for at det skjer inne i hodet. Den var også veldig spennende. jeg anbefaler boka og vil lese mer for den skjer mye hele tiden. Og jeg liker eventyr.Boka kan være skummel for noen som ikke liker sånne bøker men det gjør jeg. Det var også litt rart at rotta spiste penge sedler men der bare morsomt. Det er mye fantasi i den og det liker jeg. Jeg anbefaler boka for barn over 7.

 110. Jeg synes boka var veldig morsom, pga. Estragon! Jeg mener, åssen kan han være i en vegg? Jeg anbefaler den veldig. Den passer fra barn i alderen 7-12. Digger den!!! XD

 111. Jeg synes at denne boka var veldig dårlig, fordi jeg likte den ikke i det hele tatt. Det er fordi denne boka er ikke noe for meg.

 112. Boka var ikke så kul.
  Det eneste jeg likte med boka var at bildene var morsome.
  Denne boka var ikke i min type.

 113. boka var litt dårlig fordi det ikke var så spennene.
  denne boka er ikke noe for meg.
  men den var ikke så verst👌👌👍👍

 114. boka var passe bra,bildene var mosomme men boka var ikke for meg i det hele tatt.
  men boka er for noen som synes slike bøker er morsomme

 115. Denne boka var passe bra det er ikke den beste boka jeg har lest men den er ikke den verste boka jeg har lest.

 116. Jeg syntes boka var passe bra fordi nesten alt var grått og kjedelig. Det jeg likte var at det var bilder i boka. Jeg likte ikke boka så mye fordi den så litt gammeldags ut og ikke noe for meg, men bra jobba med boka.

 117. Jeg syns boken var spennende, morsom og litt forvirende med å lese den. Denne boken var ikke så for meg. Jeg liker bøker som er skumle.
  Jeg anbefaler den til gutter og jenter fra 9-12.
  Jeg gir den terning 4.👍👌

 118. jeg likte ikke boken så godt fordi den er litt kjedelig fordi jeg liker bøker som er litt mer ekte fordi man kan ikke spise penger👌👌👌👌👏👏🐱‍👤🐱‍👤

 119. jeg syns den var passe bra fordi jeg liker bøker som er mer spennende men den var litt morsom. Den er ikke helt for meg. men den passer nok sikker får noen andre, jeg gir den terningkast 4👍

 120. Boka var litt spennende men det er ikke en bok som jeg vil lese. Den passer for barn på 7 til 12 år syntes jeg. Jeg synes den var litt rar og litt gammel daks.

 121. den handler om to menn som prater om et dødsfall.
  den er skummel .
  den var dorlig for min smak.
  de burde lese den fordi alle liker forseldige ting og alle har forseldig smak på bøker

 122. Jeg synes dette utdraget var ekkelt men jeg likte at den hadde mye detaljer. Hvis denne boka hadde vært litt mindre ekkel kunne jeg kansje likt den.

 123. denne boka var den beste altso den beste neste jeg synest at boka bare var søt den handler om dyr og roter

 124. Anmeldelse til Rottefangeren fra Sorø
  Den handler om to menn som prater om et dødsfall Den er skummel Den er dorlig for min smak for jeg liker ikke skumle bøker De burde lese den fordi alle like forseldige ting og ar forseldig smak på bøker

 125. Utraget fra boka handler om rotten Estragon som nyrlig har flyttet inn i et hus. Estragon liker å spionere på eieren av huset som heter: Glambek. En dag ringte presten på og lurte på om Glambek kunne hjelpe han med en begravelse. De snakket litt, så fikk Glambek lønna si og presten gikk. Glambek gikk ned i kjelleren og snakket med kistene som om de var ekte levende mennesker. Estragon gikk opp igjen og spiste penger! Glambek blir sur da han finner ut at noen har tatt pengene hans. Han banker i spikrer inn i veggen for å skremme de små dyrene som har gjort det.

  Jeg syntes det er både og. Det positive er at det hadde veldig detaljert beskrivelse, det hadde bilder og var spennende mot slutten. Det negative er at Jeg likte ikke så godt handlinga fordi det ikke er min stil, jeg liker ikke bildene så mye (de var ekle) og så brukte de vansklige ord.

  jeg syntes IKKE andre burde lese denne boka fordi; handligen var både rar og lite spennende, de hadde heller ikke noe hoved punkt som jeg kunne se.

 126. Utdraget handlet om en rotte som så på en person som het Glambek. En dag kom det en person som het Einfeldt. Glambek ønsket Einfeldt hjertilg velkommen. Jeg synes utdraget var skikkelig rart fordi det var om ei rotte som fortalte historien. Boka er ikke vondt eller godt fordi den er heller rar. Boka var rar fordi det er rart med rotta som forteller. Mennsker burde ikke lese boka fordi den er rar. ♥☻☺

 127. De fleste elevene i 5. klasse syntes boka virket spennende, engasjerende , litt skummel og ville veldig gjerne at boka skulle kjøpes inn til biblioteket 🙂 De syntes det var morsomt med en rotte som spiste penger og var ivrige på å få vite hva som skulle skje videre. Et par stykker syntes boka virket kjedelig med lite spenning.

 128. Veldig bra bok. Litt skummel tekst og morosame bilder. Eg synast ho var spennade og veldig bra skreven. Anbefales for barn frå 8-12 år. Terningkast 6

 129. Jeg synes boka var egenntlig rar, men på en god måte. Boka er bra:D Det er tydeigvis enn rotte som forteller her:D Den handler litt om en snodig mann som heter Glambek. Det banket på døre tidig på morgenen, og det var en prest som kom inn, og de snakket om hvem som hadde dødd, for noen hadde jo det..Presten heter Einfeldt, og han beskrev hvodan han ville begravelsen skulle være osv. Etter Einfeldt hadde betalt Glambek, og dratt, tellte han pengene, og lette tydeligvis etter mat i nesa.. Som han foret seg med…Rotta spiste pengene, Glambek ble riv ruske gal og hamret slik at bildene datt ned osv.. D var d jeg husket!

 130. ESTRAGONS HISTORIER, ROTTEFANGEREN FRA SORØ

  Eg synes boka var dårlig fordi eg liker ikkje bøker med svart-kvitt bilde og at eg blei ikkje opptatt av det som skjedde i boka. Eg synes det var ekkelt at han pilla seg i nasa og åt det.
  Eg vil ikkje lese resten av boka. Boka får terningkast 1.

 131. Tittel: Estragons historier

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Boka handler om: Glambek som lager kister. Det er ein person som har dødd. Han skal lage ei kiste til den personen som dødde. Han får halvparten av pengane no og resten når kista er nede i jorda. Det er ei rotte som er i huset hans og den et litt av pengane til Glambek.

  Eg synest boka var: Passe bra fordi den var ganske ekkel. Og eg liker ikkje ekle ting.

  Eg synest boka passer for:5-8 År

  Terningkast: 2

 132. Rottefangeren fra Sorø. Estragons historie

  Eg synst at boka ikkje var så interessant for meg. Den var litt ekkel.

 133. Rottefangeren fra Sorø. Estagons historier

  Jeg synes at denne boka var litt dårlig fordi den var ikke min stil.

 134. Estragons Historier
  Rottefangeren fra sorø
  Boka var litt ekkel, veldig rar og ganske morsom. Eg lurer litt på kven den rotta som var på framsida.Eg syntes det var veldig rart at han blei så sint, det er da ikkje så masse med ein femkronerseddel.
  Det var veldig ekkelt at Estragon SPISTE den femkronerseddelen som Glambek, mannen som spiser buser hadde tatt på.Det var litt morsomt på slutten, då Glambek bomma på Estragons

 135. Tittel:Estragons historier

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustrert av: John Kenn Mortensen

  Dette handler boka om: Glambek lagar kister. Han får beskjed at det er ein person som er død. Han skal lage ei kiste til personen som døde.Han spør om personen er tjukk eller tynn. Det er ein person som er fattig.Då blei han litt skuffa.

  Eg synest boka var passe bra fordi boka var ikkje heilt min interesse. Men bilda var morsomme, spennende og ekle.

  Terningkast 2

 136. Rottefangeren fra Sorø

  Eg synest at boka var dårlig fordi det var litt ekkelt når han pirka seg opp i nasa og han hadde spiss nase. Derfor likte ikkje eg boka. TERNING KAST: 4

 137. Jeg syntes at den var passe fordi det hvar vanskelig å følge med. Jeg gir den terningkast 🥈

 138. Jeg syntes fortelling var helt ok men jeg ville ikke lånt den på biblioteket eller kjøpt den.
  Jeg anbefaler boka for folk fra alderen 8-10.
  Jeg gir boka terningkast 4.👌🏻❤️

 139. Jeg syntes boka var helt OK for den var litt forvirrende fordi vi ikke fikk vite hvem som var de forskjellige personene.
  Jeg gir denne boka terningkast 2
  Jeg anbefaler denne boka for 7-11

 140. Jeg syntes boka var grei, men den var litt forvirrende fordi man fikk ikke vite hvem som var de forskjellige personene.
  Jeg gir denne Boka terningkast: 2
  Å jeg vil anbefale denne boka for 7-10

 141. Det var litt forvirrende på starten men selve teksten hadde litt humor og spenning. Det var litt trist når noen hadde dødd.

 142. Jeg likte boka sånn passe fordi den var spennende og morsom. Fordi de brukte adjektiv veldig mye i teksten. Så jeg gir terningkast 4/6

 143. eg likte ikkje boka fordi den var liksom ikkje fargerik og det er kjedelig og derfor synest eg boka var veldig dårlig.

 144. jeg synest at det var en spesiell bok.
  den var bra men det var litt vanskelig og forstå hva den handlet om.

 145. den var kjedelig, eg kjønte ikkje kva den handla om. det var veldig morsome bilder.ver litt mer tydelig.den må ha meir farge.ver mer morsomare i teksen.den var litt ekel. takk for meg
  husk meg

 146. Eg syns boka var litt gøy men og litt kjedelig. Likte veldig godt rotta Estragon fordi den var morsom:) Eg likte boka fordi den ikkje er som andre bøker:) Eg gir boka terningkast 4/6
  anbefales:)

 147. jeg likte ikkje boka så godt for den var ikkje så spendene. Jeg likte den søte rotta men ellers ikkje så mykje mere. JEg har ikkje lyst og se mere fordi det ver ikkje helt min type…
  Inimellom litt morsom . terninkast 3/6

 148. Rotten Estragon forteller hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til en begravelsesagent med navn Glambek og smakte på alle pengene hans.

  Sjangeren er eventyr. Forfatteren er Gaute Heivoll. Illustratøren er John Kenn Mortensen.

  Jeg levde meg inn i boken veldig fort og likte beskrivelse av handling og utseende. Jeg la merke til at begravelsesagenten oppførte seg litt merkelig. Jeg likte ikke bildene i boken noe særlig fordi de var bare svarthvitt. Boken går fint under sjangeren “eventyr”.

  Boken har bilder og er lettlest, men kan bli kjedelig vis du ikke liker eventyr. Denne passer for 10 og oppover. Terningkast: 3. Boken fortjener ikke superfinalist.

 149. Handlingen handler om roter.

  Boken har sjangeren eventyr.
  Jeg likte boka lit gir boka ternings kast 4.
  Anbefaler boka til folk mellom 8-10.

 150. den boka er ikke så veldig bra for kroppen. kroppen er laget av ost.
  rotta er en osteter. så hade.

 151. Jeg synes boka var veldig bra.
  Fordi den var veldig spennene.
  Den handler om at en mann som kommer og sier en jeg kjenner gått er død og han går å henter kisten og får masse penger etterpå spiser han på pengene.
  Jeg tror sjangeren er morsom.
  Jeg anbefaler denne til 9 – 15 år.
  Jeg gir denne terningkast 5 av 6.
  Jeg synes denne boken burde vinne.

 152. Boken handler om Einfeldt og Glambek Glambek er begravelsesagent og Einfedt er presten i byen. Og den som forteller om handlingen i boken er en rotte som bor hos Glambek, rotta spiser penger, han elsker penger, men det gjør også Glambek.
  Jeg likte boka fordi den dro meg med inn i handlingen.
  Sjangeren er eventyr.
  Boka fikk meg til og ville lese resten av boka.
  Jeg vil anbefale denne boka for 8-12 år, fordi den er morsom og spennene.
  Jeg ville gitt denne boka terningkast 5.
  Håper denne boka blir superfinalist.

 153. Jeg synes boka var veldig bra.
  Fordi den var veldig spennene.
  Den handler om at en mann som kommer og sier en jeg kjenner gått er død og han går å henter kisten og får masse penger etterpå spiser han på pengene.
  Jeg tror sjangeren er morsom.
  Jeg anbefaler denne til 9 – 15 år.
  Jeg gir denne terningkast 5 av 6.
  Jeg synes denne boken burde vinne😀

 154. Boken handler om en rotte som bor hos en begravelse agent. Rotten spiser noen ting som begravelse agenten
  likker skikelikt godt.
  Jeg synes boken var bra fordi den var morsom og litt spennende. Og fordiforfateren drøyer ikke tiden sån så forfatterere ofte gjør. Jeg vil ambefale denne boken til melom 7 og 12 år. Jeg gir boken terningkast 4.

 155. Boka handler om en rotte som forteller hvordan det er og være en rotte der han bor.

  Jeg synes boka var bra fordi den var spennende og jeg fikk lyst til og lese resten av boka.
  Jeg trodde jeg ikke ville like den men jeg tok feil. Den var morsom fordi den hadde god humor i seg.

  Jeg vil anbefale boka for barn fra: 8-12 år.

 156. Den var bra fordi den var litt rar og morsom go det var en kliff henger.
  Jeg vil anbefale boka til 11 – 50 år.

 157. Estragons boka

  Jeg vill si at boka har sin fantasi, spesielt når de blander inn en rotte som spiser penger.
  Jeg synes at boka var bra fordi de blandet humor, fantasi og spenning.
  Jeg vill veldig gjerne at denne boka vinner bokslukerprisen.
  Jeg vill anbefale denne boka for 7- 12.

 158. Boka handler om en rotte som forteller om en begravelses agent som har masse penger.

  Jeg synest boka var bra fordi at den var litt mystisk, og det var morsomt når rotta spiste pengene

  Jeg anbefaler denne boka til alle aldere

 159. Estragons historier

  Det handler om en rotte som heter Estragons som er en begravelse agent.

  Sjangeren er Eventyr/Fantasi

  Boken er bra fordi, Boken har mye spenning og den er morsom
  Jeg vil lese mer.

  Jeg anbefaler boken til 8-10
  Jeg synest at boken kan bli
  SUPERFINALIST

 160. Denne fortellingen blir fortalt av en rotte. Det er en mann som har en jobb som begravelsesagent.

  Jeg synes denne boka er veldig bra og jeg har lyst til å lese mer. Jeg fortalte ikke så mye om boka fordi den er så spennende så jeg vill ikke røpe så mye. Jeg vill ikke at denne skal vinne, men jeg synes den er bra.

  Jeg anbefaller denne boken til de som er 4-10 år

 161. Denne teksten handler om rotten Estragon, mannen Glambek som bor i huset og han er begravesesagent, vi hører også om presten Einfeldt. Estragon forteller hva som skjer og er veldig glad i og spise pengene til Glambek. Denne boka var ikke dårlig og ikke super heller, men jeg synes den var bra fordi den var morsom og den var godt beskrevet. Jeg anbefaler denne boka til 8-11 år.

 162. Rotten Estragon forteller om hvordan det gikk da han da han flyttet in i huset til begravelsesagent.

  Jeg syntes at boka var veldig bra fordi den var spennende, morsom og lett å leve seg in i.
  Sjangeren er eventyr.

  Jeg syntes denne boka burde vinne bokslukerprisen.
  Jeg anbefaler denne boka for de som er 6-13år

 163. Det handler om en begravelses agent som er veldig glad i penger. Men så kommer det en rotte som spiser pengene. Denne fortellingen blir også fortalt av den rotta.

  Det var morsomt når begravelses agenten gjentok alt de andre sa, fordi han gjentok seg selv etter det også. Det var litt ekkelt at han brukte negler som spikere, fordi jeg synest det er ekkelt når negler er så lange som en spiker. Neglene var svarte også, og det er ganske ekkelt. Det var det som gjorde den litt gøy, fordi ingen bruker negler som spikere.

  Jeg anbefaler boka for gutter og jenter i alderen 8 – 11 år.

 164. Teksten handler om rotter og begravelse Agent som skal gjøre jobben sin når det kommer nye dødsfall så er han den rotta så skal gjøre jobben sin.
  Denne boka er eventyr bok, for rotter kan ikke snakke og de kan ikke være agenter.

  Denne boka var bra fordi den hadde mye tekst i kaptielene og at jeg forstod hva de snakket om.
  Jeg levde meg inn i boka når de begynner og snakke om dødsfall så blir det litt mer spennende.

  Denne boka anbefaler jeg 7-12 år
  Jeg synes denne boka burde ikke vinne bokslukerprisen
  Jeg gir denne boka terningkast 7-10

 165. Det handler om en rotte som liker og spise penger! Han bor i huset til en grisk man som har masse penger. Han er grav agent og klikker når han får vite at pengene hans begynner og forsvinne.

  Jeg synes teksten var bra fordi jeg ble litt revet inn i teksten men også på grunn av at den er morsom. Jeg levde meg inn i teksten fordi de forklarte bra og det var spennende. Han griske mannen er morsom fordi han han er veldig grisk og når noen personer med mye penger kommer på besøk så blir han skikkelig rar.

  Det beste med teksten er at den er godt forklart. Det iriterte meg at han sa de samme ordene mange ganger etter verandre fordi det ble litt mye. Jeg anbefaler denne boka fra 7 til 10 år. Denne boka fortjener ikke og være superfinalist.

 166. Teksten handler om en man som er begravelsesagent å elsker nor folk dør for da får han penger når han skal begrave en person. Han er så glad i pengene sine så når presten kommer håper han at det har blitt et dødsfall.

  Jeg likte ikke teksten fordi en man som er begravelsesagent elsker at folk dør for da får han masse penger. Han har en rar later å elsker pengene hans han er jo helt sprø.

  Jeg likte den ikke å begravelsesagenten er helt dom og lit slem. Jeg likte ikke denne boka fordi den hadde lite spenning for meg. Jeg anbefaler denne for de som er 7-10 år.

 167. Boka handler om en prest og noen andre, og ein fattig dame. Og litt død hvis jeg husker rett.

  Denne boka var absolutt den dårligste her til, men ikke så ille dermed er ville jeg gitt denne passe bra. ikke en anbefaling til noen over 4 år. Men hvis du liker barne eventyr kan dette være noe for deg. Jeg er ikke særlig glad i det. Alle har sine meninger og dette er min. Terning kast 2

 168. Denne boka har en rotte som forteller. Men og fortelle er ikke det eneste han gjør, han spiser også penger. Penger til en begravelsesagent.

  Jeg liker godt når forfatteren beskriver latteren til begravelsesagenten, det blir liksom litt morsommere da. Det er en av tingene jeg liker med boka. Men boka er også litt forvirrende syns jeg, alt skjer liksom så fort. Boka er også lett og lese, på grunn av alle bildene og at det er godt mellomrom.

  Denne boka er en passe bra bok, fordi det er med både humor og gode tegninger. Jeg anbefaler ikke denne boka til de som liker best bøker uten bilder. Boka passer bra til 7-12 åringer.

 169. Teksten handler om rotte som bor hos en begravelsesagent. En ganske så ekkel begravelsesagent, som elsker penger! Men det gjør
  dessverre rotta også, og den elsker spesielt å spise dem….

  Denne boka er i sjangeren Eventyr/fantasy. Jeg synes utdraget var veldig bra! Det jeg likte ved det var at det var veldig morsomt og det var veldig fine bilder, noe som gjør at den blir litt kjekkere å lese. Først da jeg bare så forsiden på boka, syntes jeg den så kjedelig ut. Men når du begynner å lese litt i den blir den bare bedre og bedre. I starten syntes jeg det var litt vanskelig og henge med. På grunn av alle navnene og sånt. Men den ble mye morsommere etter hvert!

  Denne boka anbefaler jeg for de som er 8-11 år.
  Den fortjener å bli superfinalist!

 170. Jeg anmelder boka ESTRAGONS HISTORIER, rottefangeren fra SORØ.
  Jeg syntes at boka var veldig bra fordi den hadde fine illustrasjoner og bra historie, boka passer best for 6-10 åringer.

 171. Estragons historier

  Jeg synes denne boken var kjempe bra selv om jeg har lest boken fra før, boken er i sjangeren eventyr/fantasi. Jeg har aldri sett eller lest en bok eller en film som er lignende, den var litt annerledes og det liker jeg. Jeg synes boken var bra fordi den var annerledes og spennende.
  Jeg synes boken var litt dårlig fordi det gikk sakte i hendelsen og noen rare navn som 6 klassinger ikke hadde forstått. Handlingen var veldig lett og leve seg inn i etter min mening og boken grep godt tak i meg. Jeg synes Estragon høres ut som en kjekk og morsom rotte.

  Jeg synes andre bør lese denne boken i alderen 9-11.
  Jeg synes denne boken bør bli superfinalist

 172. Boken handler om en prest som kommer på besøk til en man som heter Glam Blek
  , så får han penger av og gjøre noe ( jeg fårstod ikke helt hva som skjedde hahah)
  så var det en mus som spiste alle pengene, så ble Glam Blek sint og prøvde og fange rotten haha XD . Jeg synes ikke utdraget var så bra, den var lit skjedelig, og boken hadde ikke så mye spenning i seg. Jeg fårstod ikke boken så godt :/ .
  Dett var mest spenning på slutten av utdragen syns jeg;) , det var ikke min bok type ;D.

 173. jeg anmelder boken estragons historier rottefangeren fra sorø.
  boken handlet om en begravelses agent og estragon jeg synes boka var bra men jeg skjønte ikke hvorfor han spiste penger og jeg ville ha litt flere illustasjoner
  jeg likte boka jeg synes boka passer fra aldre 8 til 12 år

 174. jeg likte ikke dette fordi jeg hater eventyr. boken handler om en fyr som heter Glambek og han har en veldig lang nese han har også en venn som heter rotten estragon og han har rottetryne

 175. jeg synes at boka var litt kjedelig og det var ingen spennende bilder. Jeg synes at det kunne ha vært farge på bildene ellers var den bra. boken er skrevet av: Gaute Heivoll

 176. Jeg synes boken var bra siden det ikke var så spennene.
  Og det var litt vanskelig og forstå boken.
  Boken kan passe for 8-10 år

 177. Boken heter rottefangeren fra sorø
  Det var en bra bok. Den var spennende og gøy
  Den passer for barn mellom 10-12 år.
  Det var brae illustrasjoner.
  Jeg likte at musen spiste penger

 178. boken heter: Estragons historier rottefangeren fra sorø.
  Av:Gaute heivoll.
  Den handlet om en rotte, og en mann. mannen begravet folk i begravelser. Det var litt kjedelig! Rotten spiste penger? Det var litt rart! og det skjedde ingenting spennende…..

 179. Denne boka handler om rotten estragon, mannen glambekk og presten einfeldt.

  Jeg likte ikke denne boka fordi den ikke var intresang om spennende. Jeg vil ikke lese resten av boka. Jeg vil annbefale denne for 6-9 år og jeg gir den terningkast 2

 180. Jeg anmelder boka ROTTEFANGEREN FRA SORØ.
  Boka hndler om en rotte som spiser pengene til Glambek.
  Jeg synes boka var bra,men den kunne vært bedre om det var farge på tegningene.

 181. Boka handler om rotta Estragon som flytter inn i huset til begravelsesagent Glambek og spiste på pengene hans.
  Boka er i sjangeren eventyr.

  Boka var vedig annerledes en de andre bøkene jeg har lest men det er derfor jeg liker den. Jeg syns den også er bra fordi den har gode beskrivelser og det gjør den spennende. Boka kan være litt forvirrende av og til men jeg levde meg inn i boka for det om. Jeg hadde forsatt og lest boka men kansje ikke hele for jeg tror jeg hadde blitt lei.

  Jeg anbefaler denne boka til 4. til 7. klassinger som liker mysterier og eventyr. Jeg syns ikke denne boka burde vinne bokslukerprisen 2018.

 182. Jeg syns den var litt rar men den var også litt morsom👍Jeg vil annbefale denne boka fra 8 til 11 år.

 183. Boken var rar men godte skrevet og litt fortryllende.
  Den kan være litt skummel.
  Jeg gir den terningskast 4.

 184. Boken var bra men litt vanskelig og forstå synes jeg.
  Og det var litt ekkelt at han spiste penger.

 185. Jeg synes boka var litt uforståerlig.
  Og vanskelig å følge med på.
  1 av 6 stjerner

 186. Tittel:Rotte fangeren fra Sorø
  Forfatter:Gaute Heivoll
  Forlag:Vigmostad og Bjørke
  Utgivelsesår:2018
  Sammendrag:Det var to rotter. Han ene heter Einfeldt og han andre heter Glambek. Einfeldt kom på besøk til Glambek og hadde det ikke så bra…
  Hav synger jeg om boken:Vi syntes boken bare passe bra FORDI det var litt lite spenning. Vi anbefaler den ikke fordi den passer ikke helt til oss.
  Aldersgruppe:9-12

 187. den var ok det var veldig ekle bilder med at han hadde masse snørr i nesen når han gikk opp trappen den var litt forvirrende med a alt skjedde på en gang åog litt annet ting var også litt rart å merkelig men boka var passe bra litt spenende og den var bra

 188. Den var veldig morosam!
  kult tonefall.
  Denne boka anbefaler eg for jenter og gutter!!!!

 189. jeg mener at dette er en sånn type bok som man for frysning opp over ryggen. jeg tror at det var nok en liten mus som hadde vert og spist pengene hans. og at han var en veldig slem an med det at han fryder seg over at en person har gått bort. jeg mener at man ale burde verre trist over et døts fal eler i det minste ikke verre glad eler juble man kan jo se ut som man syns det er lit trist at en person har gott bort

 190. Jeg synes at denne boken var morsom og den fikk meg til å få lyst til å lese boka.

 191. Det er en rotte som forteller historien. Det er en mann som heter glambek. Glambek får besøk av en prest. Presten heter Einfeldt. Det er en dame som er død det er derfor presten er der. Jeg likte historien.

 192. Jeg synes boka var rar🤪 den hadde ikke menig selv om jeg fortod boka så likte jeg den ikke, den får terningkast 1👻

 193. Den var veldig spennende og litt rar men jeg likte at presten kom inn og de pratet.😎😎

 194. Veldig bra bok. Jeg fikk veldig lyst til å lese videre. Litt av en grøsser.

 195. Rotten Estragon, begravelsesagent Glambek og presten Einfeldt er hovedpersonene i boken. Det handler om en rotte som har flyttet inn i huset til Glambek. Rotten spiser pengene til Glambek.

  Jeg synes boken var veldig gøy. Det var litt humor i den. Det er litt rart at det er en rotte som er hovedperson, men det gjør boken litt spesiell, på en positiv måte.

 196. Samanlagt blei det mest stemmer på «Bra».

  Språket var morsomt. Spennende bok. Men den var også litt ekkel og rar, pga pilling i nasen, åt sedlar og døden. Likte illustrasjonane.

 197. Rottefangaren fra sorø. Estragons historier

  Det er ein humor bok og ein eventyr bok. Eg synest det var ein morosam på ein rar måte og den var veldig god. Handlinga er lett og leve seg inn i, personene var annleis og rare på ein morosam måte. Utdraget handlar om eit eventyr fordi det er blandet inn dyr som har menneske egenskaper og litt rotter eg syntes den ikkje tar opp noko vi kan lære av eller noko viktig synes eg men ellers var den bra. Rotten Einfeldt forteller korleis det gikk når han flyttet inn i huset til begravelsesagent Glambek. Boka var lett og lese, og eg har lyst til og lese heile boka.
  😊😊🙈

 198. – Boka var rar
  – Spennande og han som las, las fort.
  – Han var dårleg
  – Spennande, kjekk
  – den var rar og dårleg
  – Bra
  – Sær
  – Bra
  – Det som var litt irriterande var at eg skjønte ikkje alltid kven som snakka, men han var bra
  – Passe bra
  – Okei.

 199. Jeg synes boka var litt forvirrende, Men også en bra bok. Synes at det var kult med litt rare illustrasjoner. Jeg synes at det er kult at boka er skrevet i perspektivet til en rotte. En veldig spennende historie jeg kunne tenkt meg å lese. 6/10 synes jeg.

 200. Jeg synes denne boken hørtes veldig morsom ut. Men bildene var ganske skumle! Dette er en bra bok for folk som liker humor og spenning!!! Denne boken handler om en begravelse. Og en rotte som skulle smake på penger. Samtidig som den var gøy var det også ganske vanskelig å forstå hva som skjedde.

  Jeg gir dette utdraget 3 av 5 stjerner!

 201. Jeg synes boken var veldig morsom.
  Hovedperson: Estragon
  Forfatter: Gaute Heivoll lllstrert av John Kenn Mortensen
  Boken handler om Estragon som flytter inn i huset til begravelsesagent Glambek, .
  Glambek er en merkelig man som piller seg i nesen foran folk

 202. likte boken sann passe den var ellers bra og jeg kunne tengt og lese hele boka:) (:

 203. Eg synest boka var bra fordi det handlet om to voksene.
  Boka passer bra for dei som er mellom 7-10 År

 204. jeg synes boken var dårlig. og jeg anbefaler å ikke lese denne boken.

 205. Rotten estragon er en rotte som bor i veggene til begraveksesagenten glambek, glambek jobber som begravelsesagent som er en som planlegger hele begravelsen for deg. Han er veldig grådig og liker og få bra lønn. Jeg syntes ikke boken ikke var så god forde den var ikke så spennene og set skjedde ikke så mye. Boken passer for folk fra 7-10 år. Og jeg gir boken terningkast 1

 206. Tittel estragons historie
  Forfatter Gaute Heivold
  Forlag Vigmostad og Bjørke
  Utgivelsesår 2018
  hva syns jeg om boka.jeg syns utdraget av boken var bra fordi den hadde indhold og den var morsom, men den var ikke den beste jeg har lest.
  Ambefaler fordi,jeg ambefaler denne boka fordi den var innholdsrik og hadde litt triste nyheter i blant.
  Aldersgruppe,jeg ambefaler denne boken til 8-10 år.

 207. Den var litt morsom fordi glambek vart litt skuffet når han hørte at det var en fattig enke.jo fattiere jo mindre penger.boken var spennende på slutten da han kikket inn i et hull.

 208. Jeg synes at den var morsom å gøy men det var ikke noen farger med å hvorfor spiste han penger🤔

  • Jeg syntest at boka var veldig skummel. JEG MÅ LESE HELE BOKA JEG BARE MÅÅ

   ok tilbake til der eg var, eg syntest at den var veldig kul og ekkel (på en bra måte) Jeg likte da Glambek gikk helt crazy.

   ●‿● (• ε •) ᵔᴥᵔ

 209. Eg likte ikkje boka så godt fordi eg skjønte den ikkje heilt og følte ikkje alt hang saman. Kunne det ha vore litt meir spanande i teksten. Terningkast: 2

 210. Eg synest boka var bra fordi han var spenande og morosam.
  Det eg likte med boka er at det skjedde noko heile tiden
  Boka passar for dei som er 6-13

 211. Boka passer for barn fra 7 – 10 år
  Boka adde fine bilder og var lett og lese.
  Eg syntes boka var morsom.

 212. Eg synest boka passer for barn mellom 8-12.
  boka handler om ein begravelsesagent som har rotter og når han kjem heim så er pengene hans eten opp, dei pengane han hadde fått for å lage ein begravelse.
  Eg synest denne boka var litt kjedelig.

 213. Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier handler om en råte som spiser sedler.
  Denne boka passer til alle.
  Kva eg syntes om boka eg syntes boka var bra og spenande

 214. Eg synstest boka var litt kjedelig og boka passer for 7 til 10.
  Eg skjønte ikkje boka heilt.

 215. Eg syntest boka passar for dei som er 8-10 år.
  Eg syntes den var kjedelig.
  boka var litt spennande men eg ville ikkje lest boka.

 216. denne boka passer best til 8-10. Eg syntest at boka var forvirrande når det nerma seg slutten å den var litt kjedeleg i tillegg.

 217. denne boka passer for dei som er 6 til 10 år.
  denne boka var bra fordi dei sa mykje om kavr det var og hadde masse detaljer.
  musa var redd men det stoppet ikkje han 🙂

 218. Boka passar til dei som er: 7 og oppover.
  Eg likte boka fordi den var spennande.
  Boka handla om ein mann som selgte gravkister til folk.

 219. Boka anbefaler eg at dei som er 8+ kan lese denne boka.
  Boka handlar om Glambek og Einfeldt. Glambek kommer heim til Einfeltd og spurte om han kunne gi ei enkel begravelse til ein død person. Einfeldt noterte alt det Glambek sa om begravelsen. Etter alt sov Einfelt, men han våknet av ein lyd.
  Boka var gøy men litt kjedelig 🙂.

 220. Eg syntes utdraget var litt morsomt, litt spennende og den var lettlest.
  Utdraget hadde mange bilder noen forstod eg ikkje med utdraget var passe lang og det var lette ord å forstå.
  Eg syntes at utdraget var litt forvirrende mot slutten og litt kjedelig.
  Boka passer for 9-13 år gutter og jenter.

 221. Jeg syntest at boka var veldig skummel. JEG MÅ LESE HELE BOKA JEG BARE MÅÅ

  ok tilbake til der eg var, eg syntest at den var veldig kul og ekkel (på en bra måte) Jeg likte da Glambek gikk helt crazy.

  ●‿● (• ε •) ᵔᴥᵔ

 222. Jeg synes den var litt kjedelig men det er jo eventyr da, jeg liker ikke så veldig mange eventyr.Men den var bra da, men boken er ikke for meg.

 223. den var kjedelig det var litt lite spenning i boka jeg kunne ikke lest den i gjen

 224. Spennende og litt ekkel bok. Vi vil gjerne lese boken videre.
  Terningkast : 4

 225. Den var morsom og veldig spennende (Agathe)
  Han som leste opp gjorde det på en morsom måte. Tror flere fikk lyst å lese hele boka. Hilsen klasse 5C

 226. var veldig bra skulle ønsket eg kunne lese heile boken her eg syns det var humor og masse skjedde samtidig

 227. Tittel Rottefangeren fra Sorø.
  Forfatter Gaute Heivoll.
  Illustratør John Kenn Mortensen.
  Utgivelsesår 2018
  Sjanger Eventyr.
  Boka handler om en mann som heter Glambek han jobber som begravelsesagent som har fått en oppgave om å begrave noen. Han får mye penger får det men han har en rotte i hus som spiser pengene. Etterhvert når Glambek finner det ut blir han rassende og hammrer i veggene.

 228. Tittel Rottefangeren fra Sorø.
  Forfatter Gaute Heivoll.
  Illustratør John Kenn Mortensen.
  Utgivelsesår 2018
  Sjanger Eventyr.
  Jeg syntes boka passer best for 7-11 fordi den kan være litt skummel. Jeg likte boka sånn passe fordi jeg syntes det er lite spenning
  Boka handler om en mann som heter Glambek han jobber som begravelsesagent som har fått en oppgave om å begrave noen. Han får mye penger får det men han har en rotte i hus som spiser pengene. Etterhvert når Glambek finner det ut blir han rassende og hammrer i veggene.

 229. Jeg syntes denne boken høres veldig bra ut og jeg anbefaler denne boken du bør lese den jeg gir boken terningkast 6

 230. Tittel: Rottefangeren fra Sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Forlag: Vigmostad & Bjørke
  Utgivelsesår:2018
  Sjanger:Eventyr

  Jeg syntest boka passer best for 8-9 år fordi de passer best for 8-9 åringer

  Boken handler om en mann som heter Glambek. Han var en begravelsesagent. det ringte på døren, Glambek kom trippende over gulvet for og se hvem det var. Der sto det en tjukk liten mann med navn Einfeldt. det var presten i byen. Glambek ble glad når Einfeldt kom. Einfeldt sa at noen hadde dødd, Glambek skulle finne kiste, og da spurte han om det var gutt eller jente osv. Han kom så tilbake med en svart protokoll. Rotten Estragon spiste pengene til Glambek. Til slutt hadde han spist opp alt og han sovnet. Han drømte vidunderlig. Glambek kom inn og banket negler i veggen. Så så han rotten Estragon . og Estragon løp inni et hull i veggen. Glambek stakk øyet i en sprek og så på Estragon.

  jeg synes boken var kjedelig, fordi det skjedde så lite..:)

 231. tittel: Rottefangeren fra sorø.
  forfatter: Gaute Heivoll.
  Forlag:Vigmostad og Bjørke

  Det handler om denne rotta som heter Estragon, og en begravelses agent.Han begravelses agenten får vite at en person er død. Da blir han glad, og tar imot pengene som presten har med. Men estragon spiser litt av pengene. Da blir agenten sur og prøver å drepe han.

  Jeg likte boka. Litt kjedelig men kan lese den.

  Anbefales for folk mellom 9-15

  jeg liker vann

 232. Tittel:Rottefangeren fra sorø.
  Forfatter:Gaute Heivoll.
  Illustratør:Jonn Kenn Mortensen.
  Forlag:Vigmostad og Bjørke.
  Utgivelsesår:2018.
  Sjanger:Eventyr.
  Jeg synes boka passer best for 10+ fordi den kan være litt nifs.
  Boka handler om en rotte som heter Estragon og en gravlegger som heter Glambek.
  En dag får Glambek besøk av Einfeldt som er prest. Einfeldt forteller at en stakkars, gammel enke nede på fattighuset var død plutselig begynte Glambek og le og Einfeldt gikk ikke med på latteren.

  • Litt kjedelig og litt gøy utdrag.
   Jeg ville ikke lese hele boken jeg gir den 4 terning karst

 233. Tittel: Rottefangeren fra sorø Estragons historier
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Boka var ganske merkelig men den ble litt mer spennende mot slutten.
  Jeg ville ha anbefalt boka til de som liker litt mer merkelige bøker.

 234. Det var veldig kul dialekt og ikkje minst den mystiske stemmen!
  Dennne boka hadde VELDIG kule bileter. Denne boka anbefaler eg for både gutter og jenter, fordi den var liksom ikkje teit for gutter og den var heller ikkje teit for jenter!
  Eg gir den terning – kast…………………………………….6!
  VELDIG VELDIG VELDIG VELDIG KUL!!!!!!!!!!

  (eg er veldig glad i og skrive, det var derfor det blei så langdt)

 235. Tittel: Estragons Historier
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør:John Kenn Mortensen
  Utgivelsesår:2018
  Sjanger:Eventyr
  Jeg synes boka passer best for barn fordi den ikke er skummel
  Boka handler om:At Einfelt kommer på døra og at en av sognebarna hans er død.
  Og at rotta Nam tar over huset.
  Jeg synes boka var kjedelig fordi den var kjedelig

 236. Tittel:Rottefangeren fra Sorø.
  Forfatter :Gaute Heivoll.
  Illustratør :John Kenn Mortensen.
  Utgivelsesår: 2018
  type: Eventyr.
  Boken handler on Rotten Estragon, som forteller om da han flyttet in i huset til begravelsesagenten Glamblek.
  En dag kom presten og var lei seg. Det var han alltid når noen døde.
  Glamblek tok fram en lapp og noterte hva presten trengte.
  Glamblek fortalte en svart vits om den døde damen.
  Presten sa han var ferdig, men Glambek ville ha pengene og det fikk han.
  Glamblek lå pengene i et skrin.
  Rotta luktet pengene han åpnet skrine, rotta tenkte sikkert dette lukter godt.
  Han spiste halvparten av alle pengene rotta legger seg med vegen og slapper av, men
  han hører Glamblek sint, så «@&&= sint.
  Han slår mange spikre mot rottens musehull.
  Så skjer det noe.
  Jeg syntes boka er SUPER.
  den passer til barn på ni og ti år.

 237. Tittel: Rottegnageren fra Sorø
  Forfatter:

  Illustratør:
  Forlag:

  Utgivelsesår:
  Sjanger: Eventyr

  Jeg synes boka passer best for: 7 år+ fordi barn som er yngre reagerer kanskje på at personer dør.

  Boka handler om: En mann kalt Glambek er på jobb i et likhus. Da kommer presten å sier at noe trist har skjedd. En gammel enke har dødd på fattighuset. Glambek får penger for å begrave henne. De planlegger hvordan det skal være. Så går presten for å hente henne. Glambek er glad for pengene. Da kom en rotte. Lukten av pengene var så god. De luktet kanel. Rotta tok en liten bit. Så ble hele seddelen borte. Da Glambek kom sprang rotta in i veggen. Glambek merket at den ene seddelen var borte. Han begynte å rope høyt. Til slutt stoppet han. Rotta var redd. Han ble nesten spiddet av en spiker som plutselig stakk in i veggen rett hvor han var. Rottas hjerte dunket fortere da flere spikere kom i nærheten hvor han var. Til slutt var Glambek tom. Hjerte til rotta var det eneste som lagde lyd. Rotta følte at Glambek kunne høre hjerte hans. Han følte at han ble sett.

  Jeg synes boka er kjedelig fordi de snakker veldig masse.

  Anmeldt av Erica

 238. den er dritt supert supert supert. SUPERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  SUPER SUPER BRA

 239. Tittel: Rottefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Sjanger: Eventyr

  Jeg synes boka passer best for 8 år og oppover fordi Glambek gjør ekle ting.

  Boka handler om at rotten Estragon forteller om at han spiste pengene til Glambek. Einfeldt, som var presten i byen, hadde dratt til Glambek fordi et av sognebarna hans hadde dødd, derfor måtte han skaffe henne en begravelse. Einfeldt betalte halvparten først, og han skulle betale den andre halvparten etter kisten var ferdig. Glambek telte pengene, og pillet seg i nesa. Estragon hadde klart å ta pengene, og spiste dem. Han dro inn gjennom et hull i veggen, og sovnet. Når Glambek oppdaget at pengene var borte, begynte han å drive nagler gjennom veggen.

  Jeg synes boka var ekkel fordi Glambek var ekkel.

  Anmeldt av 5ofus

 240. Jeg synes boken var litt kjedelig fordi den var litt vanskelig å følge med på. Den har fine tegninger.
  Den passer for 9-12 år, men kanskje den må ha litt forklaring underveis mens man leser

 241. BOKANMELDELSE
  Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier

  Boken handler om en rotte som heter Estragon. Som forteller hvordan det er og flytte inn.

  Jeg synes det var en passe gøy bok. Med mange adjektiv.
  Jeg likte ikke boka fordi det var lite spenning og lite som skjedde.

  Jeg gir boken terningkast 5

 242. Tittel: Rotte fangeren fra Sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Forlag: Vigmostad og Bjørke

  Utgivelsesår: 2018
  Sjanger: Eventyr

  Jeg synes boka passer best for: 7 år+ fordi det handler om døden og ting some ikke passer for mindre barn.

  Boka handler om: En mann kalt Glambek er på jobb å skal begrave folk. Presten kommer for å si at en dame på fattighuset er død. Glambek får penger og de planlegger hvordan begravelsen skal være. Så drar presten for å hente henne. Så drar Glambek bort og legger pengene på et sted der alle ser dem. En rotte kommer og spiser en hel seddel. Glambek merker det og hyler. Han hamrer nagler in i veggen og treffer nesten rotta. Da han ikke har flere nagler igjen stopper han og ser mot rotta. Rottas hjerte hamrer fort og rotta føler at Glambek ser ham.

  Boka var kjedelig fordi de snakker for masse
  Anmeldt av Erica

 243. Tittel : Rottefangeren fra Sorø.
  Forfatter : Gaute Heivoll
  Forlag : Vigmostad & Bjørke
  Utgitt : 2018
  Sammendrag : Boken handler om en gjerrig begravelses agent og en rotte som har flyttet inn i huset. Rotta synes penger er godt så han spiste en femtikroneseddel. Rotta synes at seddelen lukter som kanel.

  Jeg synes at boka bare var middels bra fordi den var lite spennende. Lite handling.

  Aldersgruppe : 8-12

 244. Tittel: Rottefangeren fra Sorø.

  Forfatter: Gaute Heivoll.

  Illustratør: Jonn Kenn Mortensen.

  Forlag: Vigmostad og Bjørke.

  Utgivelsesår: 2018.

  Sjanger: Eventyr

  Boka handler om rotten Estragon som har flyttet inn hos Glambek, som jobber med å begrave folk. En dag kommer presten i byen inn. Han kommer med triste nyheter om et dødtsfall. Han vil at begravelsen skal være i all enkelhet. Så får han betalt og legger pengene i et skrin. Estragon spiser pengene og sovner. Neste dag banker Glambek i veggen der Estrasgon ligger å sover, så gir han opp, men ser Estrgon gjennom en sprekk i veggen. Mer får vi ikke vite.

  Jeg synes boka var passe bra fordi jeg liker ikke så veldig denne typen bøker.

 245. jeg synes den var dårlig. fortellingen handler om en rotte som spiser penger hos en begravelseagent

 246. Tittel:

  Forfatter:

  Illustratør:

  Forlag:

  Utgivelsesås:

  Sjanger:

  Jeg synes at boka passer for 7 og oppover fordi ellers kan det være vanskeligt og forstå.

  Boka handler om en måtte som heter Estragon. Estragon er fortelleren og forteller om et møte mellom en som lager kister en tykk mann.
  Mannen heter Glambek og Glambek kommer med en sørgelig beskjed. Etter møte får han som lager kister halve av pengene, resten får han når han kisten er levert. Han legger pengene i en skuffe. Det er nå Estragon kommer og tenker på alt vidunderlig. Han spiste opp pengene fordi rotta, Estragon tydeligvis elsker penger. Så ser kiste lageren at pengene er borte og så ser han et hull veggen. «Her må det ha vert en rotte tenker kiste lageren. Han tror at det er rotta Estragon som har spist halve pengesummen hans.

 247. Tittel: Rottefangeren fra Sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Forlag: Vigmostad & Bjørke
  Utgivelsesår: 2018
  Sjanger: Eventyr
  Jeg synes boka passer best for 10 til 14 siden jeg tror ikke folk under vil forstå ordene de bruker.
  Boka handler om at en prest kommer på Glambek sin dør han sir at noen har dødd. Presten vil ha en kiste. Presten betaler Glambek og stikker. Glambek legger sedlene i et skrin og går og henter kista. Da kommer det en rotte og spiser alle pengene.
  Jeg synes boka var passe bra eller bra ternigkast 4/6

 248. Jeg synes utdrage var litt kjedelig. Fordi det var veldig lite senning. Men bortsett fra det var det godt skrevet. Aldersgroppe 9-12år

 249. Tittel:Rottefangeren fra Sorø Estagons historier.

  Forfatter:Gaute Heivoll.

  Illustratør:John Kenn Mortensen.

  Forlag:Vigmostad og Børke.

  Utgivelsesås:2018

  Sjanger:Eventyr

  Jeg synes at boka passer for 7 og oppover fordi ellers kan det være vanskeligt og forstå.

  Boka handler om en måtte som heter Estragon. Estragon er fortelleren og forteller om et møte mellom en som lager kister en tykk mann.
  Mannen heter Glambek og Glambek kommer med en sørgelig beskjed. Etter møte får han som lager kister halve av pengene, resten får han når han kisten er levert. Han legger pengene i en skuffe. Det er nå Estragon kommer og tenker på alt vidunderlig. Han spiste opp pengene fordi rotta, Estragon tydeligvis elsker penger. Så ser kiste lageren at pengene er borte og så ser han et hull veggen. «Her må det ha vert en rotte tenker kiste lageren. Han tror at det er rotta Estragon som har spist halve pengesummen hans.

  Jeg synes boka var kjedelig.Den var også vanskelig og følge med på. Men de hadde heldigvis en Illustratør. Den var dårlig, det synes jeg.

 250. Jeg synes boka var bra fordi den hadde ikke så mye spenning. Men den var godt skrevet. Og jeg kunne tenkte meg og lese hele boka. Jeg gir den en 4

 251. Eg synes var litt bra men eg likte den ikkje helt.Det var litt vanskeleg og følge med kven som er kven. Eg gir den ein 4/10

 252. Eg synt at boka var skummel, og løyen. Det var litt vanskeleg å følge med på.

 253. Eg syns boka var passe bra den var litt kjedelig men det gikk bra.
  Eg syns det var kult at det var gråe og kvite teikninger i stedet for masse fargar.
  Eg syns den var litt morsom når Glambek smakte på pengene. Denne boka ver kul.

 254. Rottefangeren fra sorø
  Utdraget handlar om at Estragon åt pengane. Då blir Glambek sint og prøver å fange Estragon. Då gøymde rotta seg. Glambek kjem og ser på Estragon inne i veggen.

  Utdraget var veldig bra, slutten var best.
  Utdraget var rart fordi at Estragon åt pengene.
  Utdraget var rart fordi Glambek var ekkel.

  Utdraget bør ikkje lesast fordi boka var litt ekkel han pirka seg i nasa.
  Terningkast:3

 255. Anmelding
  Utdraget handlar om at det var ei enke som hadde dødd.Begravelsesagenten skulle gi ei kiste, og då fikk han peng. Rotta åt opp pengane.

  Eg synest utdraget ikkje var så veldig bra, fordi det var så masse snakking og fortelling.
  Slutten vart spennande då han spikra inni veggen.
  Eg synest det vart morsomt då Einfeldt kom inn døra.

  Eg synest utdraget var dårlig, men for folk som liker masse forteljing og eventyr kan boka vere bra.
  Terningkast 2

 256. Rottefangeren fra Sorø

  Boka handlar om ei rotte som et opp pengene til ein mann. Mannen heiter Glambek og rotta heiter Estragon.

  Eg synes utdraget var dårlig fordi eg forsto det ikkje, og fordi det ikkje var morsomt.

  Terningkast 3

 257. Bokslukarprisen bok 6

  Utdraget handla om ei rotte som fortel om Glambek.

  Eg syns det var dårleg fordi musa åt opp pengane.
  Og fordi han tjukke mannen er rar.
  Glambek er også rar.

  Terningkast 2.

 258. Denne boka var kjedeleg og ekkel. Det var ekle illustrasjonar og ei ekkel forteljing.

 259. 😒Boken var lit morsom men veldig kjedelig og ikke spennende. Den hadde ikke noe om rotter men rare kjuke folk som ser rare ut. 🧟‍♂️👎👎
  Jeg syntes at boka burde ikke vinne fordi lite interessant men at den hadde
  bilder var ihvertfall bra så vi kunne se hvordan det ser ut i verden.👌🐧
  🎲 Terning Kast 1.5🎲

 260. Dette utdraget handlet om en mus som nettopp hadde flyttet inn i et nytt hus der det bodde en begravelsesagnet som het Glambek. en dag fikk Glambek et tilbud om å få begrave noen presten kjente. Han ble betalt halvparten der og da og resten etter at jobben var gjort. Glambek gikk ned i kjelleren etter at presten var gått og la sedlene der. etter at Glambek hadde gått og lagt seg kom musa og smakte på en fremkroneseddel… Neste morgen våknet Glambek opp helt forferdelig sint fordi han hadde oppdaget at pengene hans var borte, men da, plutselig så han musa løpende forbi i en sprekk i veggen…

  Jeg synes at denne boka var litt rar fordi jeg skjønte egentlig ikke hele historien…

  Det som gjør teksten rar er at jeg-personen er ei mus og at forfatteren har brukt eventyrspråket, men selv om det er i et eventyr er det fortsatt en rar måte å snakke på… synes jeg.

  Jeg kan anbefale denne boken til barn som liker eventyr og litt rare historier… Denne boken var litt uforståelig så jeg gir den terningkast 4😒

 261. boka handler om en mann som bor i en kirke plass. jeg synes boka var litt dårlig fordi det var ikke akuratt min type bok. jeg gir den 2 av 6

 262. Boken handler om en rotta, Estragon, som spiser pengene til Glambek som han tjener av å tilpasse kistene til folk. Boka er artig,ekkel, men jeg skjønte ikke hvem som er hvem.Jeg gir boka 4 av 6

 263. Boken handler om en rotte fanger. Det banker på døra. det kommer en slags rotte. han sier: jeg har triste nyheter å rotte fangeren: å la meg gjette ett nytt døds fall ikke sant
  Rotten: ja
  jeg gir boken 7-10 boken passer for barn fra 7 til 9 år

 264. boken var ok jeg gir den 3 av 6.
  boken handler om en person som kom inn i huset og spurte om kompisen om en enkel begravelse

 265. Boken var veldig bra jeg gir den 4 av 6
  hovedpersjonene er Glambek og Einfelt.
  boken handlet om at Grambek hva hjemme og Einfelt kom på besøk
  Noen døde…
  Jeg har lyst på boken

 266. Utdraget handler om rotten estragon forteller om hvordan det var å flyttet inn i begravelseshuset hans . og han smakte på pengene hans. jeg syntes boken var son passe. Fordi den var litt kjedelig det var ikke så spennende. Jeg liker bøker som det er masse spennende sener i. denne boken passer for 8år-12år.

 267. innledning
  -Teksten handler om en rotte som har flyttet inn hos en begravelsesagent uten at begravelsesagenten vet om det. Begravelsesagenten heter Glambek, rotta heter Estragon. Estragon er jeg personen. Det som skjer er at Estragon har funnet pengene til Glambek …
  -Boka er en fantasibok/eventyrbok
  Jeg synes boka er terningkast 4
  Jeg anbefaler boka for 7år og oppover

  Din opplevelse og vurdering
  -Når Glambek piller seg i nesen og spiser det ble jeg nesten litt kvalm
  -Teksten starter på en måte mitt i men på en måte ikke (vanskelig å forklare)
  -Jeg likte ikke Glambek for han var ekkel og rar
  -Boka handler egentlig om rike folk som er kresne på pengene sine

  Avslutning med oppsummering
  -Det beste med teksten var at den sluttet brått sånn at man vil lese mer
  -Svakheten til teksten var at ikke alt ble forklart ordentlig
  -Jeg synes andre burde lese den for den var spesiell, folk som liker bøker som handler om dyr burde lese den
  -Jeg synes ikke boka fortjener og bli superfinalist i bokslukerprisen for den er litt for kjedelig

 268. Teksten handler om Rotta Estragon og Glamberk. Glamberk er begravelse agent og tjener penger. Rotta estragon spiser opp pengene hans og han blir irritert. Udraget er ikke så lett å leve seg inn i fordi det er så rar,ekkel. Jeg liker teksten fordi jeg liker måten forfatteren skrev boka. Teksten slutter ganske brått,Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Teksten var vanskelig å legge i fra seg pga man skjønte ikke helt hva som skjedde. Det jeg likte best med teksten er når Glambek er så ekkel. Det irriterte meg at teksten sluttet så brått. Jeg syns barn og unge mellom 9-13 år bør lese den.
  Jeg syns ikke denne boken fortjener å være superfinalist. Takk for meg.

 269. Eg synest boka var passe bra fordi det ikkje skjedde noko spennande i teksten. Eg vil anbefale denne boka til dei som liker eventyr

 270. innledning
  -Teksten handler om en rotte som har flyttet inn hos en begravelsesagent uten at begravelsesagenten vet om det. Begravelsesagenten heter Glambek, rotta heter Estragon. Estragon er jeg personen. Det som skjer er at Estragon har funnet pengene til Glambek …
  -Boka er en fantasibok/eventyrbok
  Jeg synes boka er terningkast 4
  Jeg anbefaler boka for 7år og oppover

  Din opplevelse og vurdering
  -Når Glambek piller seg i nesen og spiser det ble jeg nesten litt kvalm
  -Teksten starter på en måte mitt i men på en måte ikke (vanskelig å forklare)
  -Jeg likte ikke Glambek for han var ekkel og rar
  -Boka handler egentlig om rike folk som er kresne på pengene sine

  Avslutning med oppsummering
  -Det beste med teksten var at den sluttet brått sånn at man vil lese mer
  -Svakheten til teksten var at ikke alt ble forklart ordentlig
  -Jeg synes andre burde lese den for den var spesiell, folk som liker bøker som handler om dyr burde lese den
  -Jeg synes ikke boka fortjener og bli superfinalist i bokslukerprisen for den er litt for kjedelig.

 271. Boka heter rottefangeren fra sorø .
  Boka er laget av Gaute Heivoll og illustrert av John Kenn Mortersen .
  Utraget handler om en som heter Glambek og han er en begravelse agent.
  Jeg likte utraget fordi det var spennende og har en åpen slutt.
  Så jeg vil lese hele boken.

 272. Vi i klassen syntes boka var bra, fordi den var litt spennende. Det var gøy da rotta spiste pengene, og da Glambekk satte nagler i veggen.

 273. Jeg synes at utdraget var merkelig. En mann som spiser penger?
  Jeg tror jeg ikke kommer til å lese denne boken.

 274. jeg synes at boken var super det var veldig gøy når Glambek spiste en buse. Jeg synes at det var litt ekkelt at Glambek hadde masse begravelseskister i kjelleren sin. Jeg synes at Glambek så litt skummel ut

 275. Jeg synes at utdraget var gøy.
  Boken er sjangeren Fantasi.
  Boken handler om en rotte som har flyttet inn i huset til begravelsesagent Glambek.
  Rotten må smake på pengene til Glambek .Det skjer mye rart i utdraget.

 276. Jeg syntes at boken var kjempe gøy og jeg fikk lyst og lese den. Den hørtes kjempe morsom ut.

 277. Jeg synes boken var bra fordi den er skummel og morsom. Jeg ambefaler boken for 9-11 år

 278. Jeg syntes at boken var morsom, men boken er nok for de i en yngre aldersgruppe. Boken handler om en man som heter Glambek og som skal gjøre klar en begravelse, han får også penger for det (halvparten før og halv parten etter.)Det var fine illustrasjoner i boken. Jeg gir boken terningkast 3.

 279. Boken Estragons historier var vanskelig å forstå. Jeg skjønte nesten ingentig. Boken var veldig rar og merkelig. Jeg vil gi boken terning kast 1. Bokenhanler om en rottefanger. Boken hadde fine tegninger å det likte jeg🐀🐀🐀

 280. Jeg synes boken var litt morsom og litt rar. det var også ekle bilder i boken.
  det jeg synes var det creepyste bilde er det siste bilde med øye!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 281. Tittel:Rottefangeren fra Sorø.
  Forfatter:Gaute Heivoll.
  Illustratør:John kenn Mortensen.
  Forlag:Vigmotad & Bjørke.
  Utgivelsesår:2018
  Sjanger:Eventyr.
  Jeg synes boka passer best for 8-12 år fordi som er lit mindre synes boka er kanskje litt skummel eller ikke forstår den og de som er større synes kanskje at den er barnslig.
  Hva boka handler om: Boka den handler omen rottefanger fra Sorø og at en prest banker på døra og mer
  Jeg synes boka var lit sånn nitrist

  • Rotten estrongen flyttet til begravelsesagent. Det var en gammel man som hadde en begravelse. Rotten estongen spiste pengene hans. Rotten estrongen syntes at hundrelappen minnet om bringebær.

 282. Den var morsomt fordi når det begynte var det kjedelig så ble det gøy i midten av utdraget.Men var litt kjedelig .

 283. Jeg synes at den var gøy fordi den hadde mangen gøye ord i seg som fikk meg til å le. Den var litt kjedelig fordi den ikke hadde mange farger i seg.Den var også litt spennene fordi han begynte og spise penger. Også var den litt rar også på grunn av tegningene.

 284. Tittel: Rotte fangeren fra sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Forlag: Vigmostad og Bjørke
  Utgivelsesår: 2018
  Sammendrag: (Rotten Estragon forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelsesagent Glambek og smakte på pengene hans.) Det handler om en rotte, en begravelses mann og presten. Plutselig kom presten på besøk. En skikkelig raring han Estragon, som faktisk spiste pengene til Glambek.
  Hva synes jeg om boka: Boka var godt skrevet, men det var lite spenning i utdraget.
  (Boka var bra)
  Anbefaler fordi: Boka var bra, og jeg likte måten boka var skrevet på.
  Aldersgruppe: 8 – 11

 285. Jeg syntes boken var veldig morsom,rar og veldig gøy.Det handlet om en mann som spiste
  penger og at han prøvde og gjemme seg for han som eide pengene.

 286. Tittel Estragons historie.
  Undertittel Rottefangeren fra sorø.
  Forlag Vigmostad og Bjørke.
  Ilustratør John Kenn Mortensen.
  Utgivelsesår 2018.
  Sjanger Eventyr.
  Utdrag det handlet om en begravelsesagent og en prest. Begravelsesagenten het Glambek, og presten het Einfeldt. Einfeld kom med triste nyheter til Glambek,et sognebarn hadde død. Einfelt fant framm en kiste, Einfelt fikk halde summen før og etter, han la pengene i et lite skrin , men så kom estragon å spiste litt av pengene.
  ambefalt Jeg ambefsaler denne bokerfor den hadde mye innhold.
  Aldersgruppe 9-13år.

 287. Jeg syntes boka var spennende og interessant fordi det var kult at jeg var en rotte i veggen hans. Jeg gir boka terning kast 5+.

 288. Tittel Rottefangeren fra sorø
  Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg liker eventyr bøker.
  anbefales får 9-14

 289. Bokanmeldelse
  Rottefangeren fra Sorø
  Estragons historier
  Det handlet om en mann som var begravelsesagent som het Glambek. Han har kistene til de døde i kjelleren. Når noen dør, får han penger av presten. Rotten Estragon elsker og spise penger. Jeg synes at fortellingen var morsom og spennende. Jeg anbefaler boken til andre.
  Huzeyfe 10 år

 290. Den handler om en mann som kommer til EM som eier et begravelsesbyrå. Den mannen viste om en dame som hadde død, da gikk han som eide begravelsesbyrå og hentet henne. Så fikk han penger av han andre mannen og la det i en boks, da kom det en rotte og spiste litt på noen hundrelapper når han ikke var her, da han kom tilbake så han det. Han ble kjempesint så han slo spikeren der han trodde rotta var.

 291. Jeg syntes boka var passe bra fordi den var passe bra å lese og Glambek var rar

 292. lllustrert av:John Kenn Mortensen.

  Jeg syntes at boken var gøy og den var litt spenende og litt dårlig.
  Jeg ambefaler alder:12-13

 293. Jeg synes at boka var ok den var ikke den beste boken men ok du kan prøve å lese den.

 294. Boken var litt spenendes og god men den var veldig gøy nor Einfelt spiste dollerene
  og ja

  • Han spiste ikke doller han spiste kroner hva mente du med og ja.
   dü mener rart

 295. Jeg syntes den var veldig bra og jeg syntes det var litt mye drama, men jeg vil lese hele boka.

 296. Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Utgivelsesår: 2018

  Hvem passer boka til: jeg synes boka passet til folk som liker grøssere og eventyr. Jeg synes boka passet til 8-10 år.

  Forlag: Vigmostad & Bjørke

  Hva handler boka om: boka handler om en rottefanger fra solør.

  Hva jeg synes om boka: Boka var ikke noe for meg men jeg vil anbefale deg å lese denne boka vis du liker eventyr. Jeg gir boka en 3/6

 297. Tittel: Estargons historier

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortens

  Forlag: Vlgmostad Bjørke

  Utgivelseår: 2018

  Passer for: 9-13

  Hva handler boka om:
  Boka handler om en rotte som flytter in i et hus. Rotta heter Estragons.

  Hva jeg synes om boka:
  Jeg synes boka var bra fordi den var spennende og jeg liker spennende bøker. OK dan var litt skummel og jeg liker skumle bøker.

 298. Jeg synes at boka var bra og litt spennene. Boka handler om en rotte som heter Estrageon. Han flytter til en hus.

 299. det er en man som heter glambek og en anen som heter Einfelden en dag komm Einfeld og sa han hadde triste nyheter. En av Einfeldt sine signebarn hadde død.Glambek noterte alt Einfred ville ha med på begravelsen også. Etter det da dro Glamek for og finne en kiste og alt han trengte.

 300. Tittel:Rottefangeren fra sorø

  Forfatter:Gaute Heivoll

  Illustratør:John Kenn Mortensen

  Forlag:Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår:2018

  Jeg synes boken var bra men det var litt rart at en rotte skulle spise penger og at Glambek var rar.
  Jeg synes det var gøy og lese boken og at det ikke var noen som døde.
  Bra gjort med å lage boken.

  Jeg anbefaler boken for 2-5 klasse.

 301. Eg likte ikkje boka fordi den var ikkje min type bok. Eg liker best morosame bøker.
  Terningkast 2

 302. Tittel: estragons historier

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vlgmostad Bjørke

  Jeg synes boka passer best får 10-12 år

  Boka handler om en rotte som forteller om hvordan det var å flytte in i huset til begravelsesagent Glambekk.

  Jeg synes boka var spennende fordi den hadde mange bilder.

 303. Jeg synes boken var bra men det var vanskelig og følge med på hvem
  som var hvem.
  Jeg gir den terning kast 3.

 304. Tittel:Rottefangeren fra Sorø
  Forfatter:Gaute Heivoll
  Illustratør:John Kenn Mortensen
  Forlag:Vigmotad & Bjørke
  Utgivelsesår:2018
  Sjanger:Eventyr
  Jeg synes boken er passe bra. synes ikke denne skal bli super finalist.
  Boka handler om presten som kommer til Glambek for å fortelle at noen er død.
  Passer for 9-12 terningkast 3 av 6

 305. Tittel: Råttefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John kenn mortensen

  At noen av pengene han Forlag: vigmostad & bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 8-13 år

  Denne boken handler om en rar mann som heter Glambek og en mus som spiser penger også kommer presten og forteller dårlige nyheter til Glambek denne boken var litt rar så jeg gir den terningkast 5.

 306. Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier. Denne boken her var veldig kul og spennene. Jeg likte best da Einfeldt kom med triste nyheter om at det var en gamel fattig mann som hadde død.

 307. Eg syntest at boka var dårleg fordi eg ikkje forstod boka heilt. Eg syntest at det var rart at rotta åt pengar.Eg syntest at boka kunne vert meir spennande. Eg gir boka terningkast 2.

 308. JEG SYNES BOKA VAR SPENNENDE. JEG LIKTE ALT MED OSTEN OG MUSA OG DE MENNESKENE OGSÅ, VILLE GJERNE LEST MER…, JEG ANBEFALER BOKA TIL 8 TIL 12ÅR. (VELDIG BRA) HÅPER ANDRE LIKTE DEN OGSÅ.

 309. Tittel : Rottefangeren fra sorø

  Forfatter : Gaute Heivoll

  Sjanger : Eventyr

  Illustratør : John Kenn Mortensen

  Forlag : Vigmostad & Bjørke

  Boken handler om Glambek, presten Einfeldt,og en rotte og den rotten smaker på penger og når han gjør det blir rottefangeren sint…

  Jeg synes boken var veldig bra fordi den var litt så spennende.

 310. Eg synes boka ikke var så bra og den var rar. Den var litt morosam når
  musa tok pengane, men det er ikke sånne her bøker eg liker. Eg ville ikke lest boka igjen
  Terningkast 2

 311. Tittel: Estragons historier rottefangeren fra sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vigmostad Bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 8-12 år

  Hva handler boka om: Det handler om en rotte som mor hos en mann. Den rotta spiser pengene til den mannen.

  Hva synes du om boka: Jeg synes boka var morsom fordi den rotta spiste jo pengene til mannen. Jeg synes den også var bra.

 312. Jeg synes boka passer for barn i alderen 6+. Jeg synes boka var kjempedårlig og kjedelig , på grunn av at det ikke var spennende. Boka handlet om en mus som spiste opp pengene til en mann som het Glambek.

 313. Tittel: Rottefangeren fra sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Forlag: Vigmostad & Bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for: 8-10 år

  Terningkast: 5

  Hovedpersoner: Estragon

  Sjanger: Eventyr

  Denne boken handler om en rotte som flytter inn i et hus,denne rotten heter Estragon og en begravelses planlegger som heter Glambek.
  I denne boken skal en som heter Einfeldt ha en begravelse,foresten Einfeldt er en prest.

  Jeg syntes boken var bra fordi den hadde masse spending i seg.

 314. Boka var litt kjedeleg for eg forstd ikkje helt kva den handla om. Den kunne vert litt bedre, men eg kunne lese den vist den var litt morsomere. Terningkast: 3

 315. Tittel: Rottefangeren fra Sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Forlag: Vigmostad & Bjørke
  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka passer best for alle

  Boka handler om en rottefanger som kommer fra Sorø. Og en dag kommer det en person som banker på døra det var en person som heter Einfeldt han var en rottefanger assa han fanget rotter. Jeg synes boka var egt ganske rar fordi det var en rotte som fortalte historien.

 316. Tittel: Råttefangeren fra Sorø

  Forfatter: Gaute Heivoll

  Illustratør: John kenn mortensen

  At noen av pengene han Forlag: vigmostad & bjørke

  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes at boka var ok den var ikke den beste boken men ok du kan prøve å lese den.

 317. Tittel: rottefangeren fra Sorø Estragons historier
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Forlag: Eideforlag
  Utgivelsesår: 2018
  Jeg synes boka passer best for 8-12 år.
  Boka handler om Ritten Estragon som forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn til en begravelsesagent som het Glambek. Det kom en liten mann som var presten i byen han kom med en dårlig nyhet han famle sognebarn hadde død. Det var en gammel enke nede på eldrehjemmet.

 318. Tittel: Rottefangeren fra Sorø.
  Illustratør: John Kenn Mortensen .
  Sjanger: Eventyr .
  Utgivelsesår:2018

  Boken handler om en rotte som gjør noen ting som han kanskje ikke burde gjort.

  Fortteller stemmen er råtten som forteller om hva som skjedde når han gjorde noe han kanskje ikke burde gjort.

  De som er med i boken er Glambek som er en gravagent, Presten Einfeld som kommer for å få ting til en enkel begravelse og rotten Estragon som bor hos Glambek.

  Boken er spenne og ikke lik andre bøker jeg har lest .

  Boken basser kanskje ikke så godt for deg som ikke liker så godt å lese eventyr .

  Hvis du er superglad i faktabøker men ikke i fantasi anbefaler jeg ikke boken, jeg likte boken veldig godt og jeg syntes boken passer best for 9 til 12 år.

 319. Jeg syns den var dårlig, fordi det er kjedelig med historier der de prøver og få det skummelt.

 320. lllustrert av:John Kenn Mortensen.
  Boken var gøy og litt kjedelig men den var og bra den var bra og dårlig så det var ikke kjempe god men boken var gøy og kjedelig.
  Jeg ambefaler alder:12-13

 321. Jeg syns at boken var veldig gøy fordi den hadde mening og den hadde veldig god og den hadde eventyrlig tekst.😎😊😁😉👍👍👍

 322. Boken handler om en man som heter Glanbek og han selger kister så kommer venen til Glambek ,og Glambek tror at at det var han som spiste pengene hans men det var egentli vat det musen som hade spist til glambek.

  jeg synes at den var bra men det var lit vansklie ord

  jeg synes at den var

 323. Eg syns boka var rar. Fordi han pilla seg i nasen og at rotta spiser pengene hans. Kvifor kunne ikkje rotta vere ein kjendis? For eksempel » Rotta the ratty». Terningskast 2

 324. Jeg syns boken var dårlig for personene er bare rare og jeg syns det er lit trist at han jobber med å selger kister.

 325. Jeg synes boken var veldig trist og litt creepy fordi boken hadde en person som var død, det var litt creepy fordi det var et øye som stakk ut av et hull i veggen.

 326. Jeg synets at denne lille fortellingen av boken var gøy og spendene. Jeg synets det var rart og litt ekkelt når han piller seg i nesen. Jeg lurer på hvorfor han spiste penger. Jeg synets bildene var super kule og lit skumle.

 327. Jeg synes denne lille fortellingen var gøy og spennende når det var spennende det var
  når han kikket gjennom vegen.

 328. Jeg synes at den var boken var kjedelig fordi det var ingen spenning i boken.

 329. Jeg syntes den var passe bra. jeg syntes den var 7 av 10. Jeg syntes og den var gøy og litt ekkelt og lit morsom. Og jeg har lyst å lese hele for jeg leste ikke hele. Og det var lit ekkelt med det øye som stakk gjennom vegen. bildene var kule.

 330. Jeg synes at boken var dårlig fordi det var ingen spenning og det var ikke morsom.og det er ekkelt når han spiste pengene og snurret.

 331. Boka var ekstremt dårlig fordi det handla berre om ei rotte som et pengar, og han mannen går helt berserk. Gir terningkast 0.

 332. Jeg syntes at dette utdraget var kjedelig, rar på en dårlig måte og ikke noe eg vil lese mer av.
  Jeg gir dette utdraget 2/10.

 333. Bildene var veldig bra men boken var ikke så bra.
  Jeg vil ikke anbefale boken.

 334. dårlig Den var som en karusell,og den var mye helt på bunn…Men ta ut hele historien og ikke kutt den når det spennende akkurat hadde begynt,om det hadde vært videre kunne det vært at jeg ga den bra.Men den var ikke skummel som den så ut som på bildene de var faktisk ekle men boken var kjedeliggggggggggggggggggggg!

 335. Den handler om Estragons og Glanberkk ble sint på råta fordi han spiste på pengene og jeg synes boka var spennde gøy jeg gir trenin kast 4-5

 336. Jeg syntes utdraget fra boken var dårlig. Jeg syntes det var litt rart og lese det. Hvis det var mer detaljer hadde det vært bedre å forstå hva som skjedde. Hvis jeg en gang skule lese hele boken tror jeg den hadde vært bedre.

 337. Jeg syntes boken var spennende. Jeg syntes bildene var morsom. Jeg vil gjerne lese hele boken. Jeg anbefaler denne boken for mange andre.

 338. Boka var helt grei. Jeg ble litt forvirra med navnene og sånt. Jeg syns den var ganske kjedelig. Jeg skulle ønske det var litt meir morsom og spennende bok. Jeg gir terningkast 2.

 339. Eg synest at boka var lit morosam og rar. 🙂
  Boka handlar om ein mann som hater rotter. 🙂

 340. Eg synst boka var litt kjedeleg og samtidig litt morosam.Det var rart at han smakte på penger, men det var vist da fantasien kom.

 341. boka var ekel og frekk,noko eg syns var alt for mykkje fantasi. terning kast 2

 342. Hei eg likte ikkje boka så veldig godt! Den var ikkje min stil! Jeg følte at den var litt kjedeleg!
  Jeg liker bedre Drama, spenning og dyre bøker bedre! Spesielt noko som handla om katter. Jeg vill gi boka terning kast 2! For den var litt kjedeleg og det kjedde så lite!
  :3

 343. ingen andre i klassen min likte den særlig, bortsett fra meg. men det er ein del eg ikkje forstår, når han et pengar. kansje forfattaren har ete den frukten som gjer alt søtt fordi det gir ikkje meining at PAPIRsedlar skal følest som karamell og smake kanel, bortsett fra det, var det bra, så eg gir den ein 5. Eg likte den. og ja, det finst ei frukt som får alt du et etter at du har ete den til å smake søtt.

 344. boka var litt ekkel fordi det var masse døde folk og mus. den var iok men ikkje noko for meg

 345. eg likte boka bra fordi eg likar sånne typar bøker og og litt spenning og eg gir den terningkast 4

 346. Eg synst boka var bra og løyen,men mangla litt action. Eg vil gi boka terningkast 4

 347. Den er helt passe den er litt rar synes jeg men egentlig ikke så spennedne

 348. Jeg synes utdraget var veldig forvirrende og den passer for mindreåringer,jeg synes utdraget var dårlig.

 349. jeg anbefaler ikke denne boka fordi jeg synes den var kjedelig og jeg mener at det ikke skjedde så mye.

 350. Jeg synes den var ganske spennende og bitte bitte litt kjedelig, men det var ikke mye.

 351. -rart at rottefangaren var glad for at ei dame døde
  -veldig spesiell på sin heilt eigen måte
  -likte når Glambek prøvde å fange rotta
  -bra bok, fordi teikninga av Glambek var bra
  -var ikkje så spennande som ein skulle tru ut frå tittelen
  -syns det var morsomt at rotta likte så godt å gnafse i seg pengane
  -bra utdrag, Glambek var skremmande
  -bra skrive utdrag med morsomme/rare illustrasjonar og mange detaljar
  -fortalte ikkje så mykje om livet til rotta
  -den siste illustrasjonen var bra!!
  -utdraget stoppa akkurat då det vart spennande..

 352. Elevane tykjer at dette var ei rar historie som dei forstår lite av. Likevel likar dei fortljinga fordi det er litt spennande, spesielt når Glambek prøver å spidde rotta. Litt rart at pengar smakar så godt, og at han er så oppatt av pengane sine. Litt av ein fyr!

 353. jeg likte veldig godt at det var en rotte som fortalte og at boken var en (jeg) bok

 354. LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 355. Boken er litt annerledes. Det er et dyr som er hovedperson. Temaet er døden, men boken er ikke trist. Teksten gir oss et lite innblikk i livet i gamle dager, med fattighuset. Forfatteren bruker noen litt vanskelige ord. Teksten var sånn midt på treet lett å lese. Det kunne vært enda mer beskrivelse av hovedpersonenen. Boken har en litt uhyggelig stemning.

 356. min anmeldelse er at boka var veldig morsom og spenndene
  det er kedelig at vi ikke får høre resten av boka.

 357. Utdraget var noe forvirrende. Litt vanskelig å skjønne hvem jeg personen var. Syntes det var litt ekle bilder og tekst som omhandlet dryppende nese 🙂

 358. Helt ok men jeg er ikke så gla i eventyrsangeren, men boken var bra så…3/5.

 359. Den var bra fordi den var spennende. Det var litt vanskelig å forstå hvem som var hvem, men vi i klassen likte boken uansett.

 360. Vi syntes at boken var veldig bra fordi den var både spennende og litt morsom. Vi syntes den var litt vanskelig å forstå men vi likte den uansett. Det var også veldig godt beskrevet da rotta luktet på pengene fordi det var litt som Onkel Skrue og pengebingen hans.

 361. Jeg syntes boken var spennende da mannen spikret nagler inn i vegen mot den seddelspisende råtten men jeg gir den terningkast 6 uansett

 362. Vi synes boken var bra fordi det var morsomt at rotten spiste pengene til Glambek.
  Det var også spennende fordi Glambek slo nagler mot rotten.

 363. Jeg likte boken fordi den var litt spennende. Kunne hatt litt bedre og lengre innhold. Jeg synes boken passer fra 7-11. Boken får terningkast 5. som sakt trenger den lengre innhold og den må være litt lettere og forstå. For eks.:hvem som var Glambek og Einfeldt. Ellers likte jeg boken godt.

 364. Vi syntes boka var bra, fordi den var litt rar.

 365. Jeg synes Boka var veldig Bra på grunn av at den var spennende og litt morsom.

 366. Jeg synes boken » Rottefangeren fra Sorø » var bra fordi, det var gøy når Glambek sa » Hvem hvem hvem » og » Hvor hvor hvor » 🙂
  Spennende var den også.

  Boken kunne ha vært bedre hvis navnen er litt lettere å huske eller man beskriver på begynnelsen hvem som er hvem 🙂

  Da hadde jeg likt boken veldig godt

 367. Jeg synes boka var fin men den var litt kjedelig i begynnelsen og jeg forsto ikke så mye som skjedde.Men synes det var veldig bra at boka beskrev åsen de så ut og hva de gjorde og bevegelsen de gjorde.Så terninkast 2

 368. Tittel: Rottefangeren fra sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen

  Boka handler om: Rotten estragon forteller litt om hvordan det var da han flyten in hos begravelsesagenten Glamblek og smakte lit på de gode pengene hans.

  Jeg synes boka var: passe bra

  Fordi den var litt kjedelig og tegningene var litt creepy.

  Jeg synes boka passer for: 9 år og oppover

  Fordi den er litt vanskelig og forså og litt tung lest for mindre barn.

  Terningkast: 3

 369. Boka handler om: Rotten Estragon som bor hos begravelsesagent Glambek og når Glambek skal ordne en begravelse for sognebarnet til presten Einfheldt.

 370. Jeg synes ikke boka var så bra! Den var veldig forvirrende! Egentlig tror jeg mest det var leseren fordi han leste så utrolig fort! Så jeg greide ikke å følge med! Jeg gir den terningkast: 2

 371. Jeg syns at glambek ikke brydde seg om at noen dør han ville sikkert bare ha penger! Følelsene var : trist , redd , sint og glad

 372. jeg er veldig overasket over at det/den hadde spist opp pengene til Glambek.

  jeg her lyst til og lese litt til i boka.

 373. Den var litt spenende.

  Den var litt skumel det var også nok tekst. Terningkast: 3

 374. Vi har lest utdraget «Rottefangeren fra Sorø». Det handlet om en rotte som flyttet inn til en rik begravelsesagent. Han gjorde noe som han kanskje ikke burde gjort…

  Vi likte utdraget fordi det var veldig spennende på slutten, og forfatteren har gjort en bra jobb ved å fortelle hvordan personligheten til de forskjellige karakterene.
  Men vi syntes det var litt ekkel forklaring noen ganger. Sjangeren til boka er eventyr. Vi syntes at den rike begravelsesagenten var veldig gjerrig og irriterende. Og bildene passa godt til teksten. Vi likte den også fordi den hadde Cliff-hangers.

  Det beste med boka var at den var ganske spennende og hadde Cliff-hangers, det dårligste med den var at den var litt ekkel noen ganger og at den hadde noen vanskelige ord. Vi anbefaler boka for 7 år og oppover. Terningkast: 5. Den er kanskje en superfinalist.

  Hilsen Tora og Martine

 375. 😍😍😍❤️❤️❤️👍👍👍😄😄😄😃😃😃🤩🤩🤩🤩😍😍❤️😍❤️❤️🤩🤩🤩❤️🤩❤️😍🤩❤️🤩❤️😍😍😍❤️❤️🤩😍😍❤️❤️😍🤩❤️❤️🤩😍❤️🤩😍😍❤️🤩❤️😍😍❤️❤️❤️🤩😍🤩😍❤️🤩😍❤️❤️😍😍😍🤩😍😍❤️❤️🤩bra bra bra bra bra.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😍❤️😄👍😍❤️😄👍😍❤️👍👍❤️😍❤️😄😄👍❤️❤️❤️👍😍😍😄👍🤩🤩❤️😍❤️😍👍👍👍👍😄❤️😄❤️😍🤩🤩😍❤️❤️😄👍😄😄🤩😄👍😄❤️👍🤩😄😍❤️❤️👍❤️❤️❤️✔️

 376. Boka var bra, den var ikke helt min stil, men jeg vil ikke si den var kjedelig. Jeg ville ikke lest den hvis jeg bare så forsiden, der syntes jeg illustratøren kunne vært mer kreativ. Forsiden får terningkast to, den var bra tegnet hvis du ser på detaljene, men den kunne vært mye bedre. Alt i alt får den terningkast 4. Passer for de som syntes den høres spennende ut 🙂

 377. Jeg synes at rottefangeren var en fin bok med masse spenning å masse annet

 378. Det var veldig vanskelig å henge med i begynelsen fordi han leste så fort. Men jeg syntes boka var bra skrevet og jeg likte tegningene.

 379. jeg likte boka fordi det var lit morsomt

  når han mannen snakket rart 🙁

 380. Jeg likte ikke boken så godt, fordi den var litt kjedelig i starten, og også litt ekkel.
  Den var mer spennende på slutten, så jeg gir utdraget terningkast 3. Jeg har lyst til å lese mer av boka.

 381. Jeg synes boka var bra, boka var spennende og morsom. Boka passer bra for barn mellom 8-10 år.
  Hvis jeg skulle velge et tall mellom 1-10, ville jeg ha velget talle 6.
  Jeg ville gitt boka terning kast 4.

 382. Rottefangeren fra Sorø Estragons historier

  Tittel:Rottefangeren fra Sorø Estragons historier
  Forfatter:Gaute Heivoll
  Illustratør:John Kenn Mortensen
  Sjanger:Eventyr

  Boken handler om en rotte som heter Estragon. Han har flyttet inn i huset til begravelsesagenten Glambek. Og en dag smaker Estragon på pengene hans. Estragon liker dem så godt at han spiser alle sammen. Og da blir Glambek veldig sint!

  Jeg likte ikke boka fordi den var ikke spenndende elller morsom og det skjedde nesten ingen ting.

  Jeg anbefaler ikke boka til andre fordi boken var kjedelig og passet ikke for meg.

  Terningkast: 1

 383. Jeg syntes boka var veldig morsom når Einfeldt snakket til Glambek dor det var så gøy når han sa alle de rare svarene. Jeg syn den var veldig morsom men hang ikke helt med på hvor ting skjedde og noen ganer skjønte jeg ikke hva han drev med.

  Jeg anbefaler denne boka for barn fra 7-13

 384. Rottefangeren fra Sorø
  Tittel: Rottefangeren fra Sorø
  Forfatter: Gaute Heivoll
  Illustratør: John Kenn Mortensen
  Sjanger: Eventyr

  Boken handler om rotten Estragon som flytter inn i huset til begravelsesagenten Glambek.

  Handlingen foregår i huset til Glambek.

  Estragon elsker pengene til Glambek og pleier og spise litt av vært hjørne på pengeseddelen. Men en gang tenker ikke Estragon seg om å drømmer seg vekk. Og på 1, 2,3 er pengen borte. Estragon spiste den opp. Og hva skjer videre med Estragon?

  Jeg likte ikke boken så godt siden det skjedde litt lite i boken. Men jeg har hørt at HELE boken er bra så kanskje jeg prøver den.

  Jeg anbefaler ikke «kapittele» til folk som liker at det skjer mye hele tiden.

  Terningkast:3

 385. Jeg likte den ikke fordi den var ikke så bra den var litt uforståelig så jeg vil gi terning kast for gøy 3/6

 386. denne var SIKKELIG BRA etter min mening. Det jeg syntes var FUNNY var at han klikka HELT når han vokent av den musefangeren eller hva enn det var

 387. Boken var bra etter og ha lyttet på den. Men det jeg ikke skjønte helt var liksom den jeg personen, men ellers så var de kapitlene ganske bra, jeg kunne selv tenke meg å lese hele boken. boken kunne kanskje fylle inn litt mer spenning og som var rundt dem. Tegningene var ganske bra og jeg skjønner den tanken forfatteren legger seg inn i. Boken burde ikke ikke bruker orene død fordi folk med liten familie reagerer på det og bynner og tenke litt til bake hva som har skjedd med dem så heller bruk noe annet som start. men ellers bra bok forsett med arbeide. (-:

 388. Rotte fangeren fra sorø
  Jeg synte boka var spennende men litt 10 åringer.
  Jeg gir boka terning kast 3/6
  Øyet på slutte var litt skummelt.

 389. jeg synes boka var bra. og litt rar og ikke en sånn bok som var for meg. jeg ville gitt terning kast 4

 390. Rotte fangeren fra sorø
  Jeg synte boka var spennende men litt 10 åringer.
  Jeg gir boka terning kast 3/6
  Øyet på slutte var litt skummelt.

 391. Boken var litt kjedelig men litt rart fordi han rotta spiste sedlene til Glambek.

 392. den var morsom og kul jeg synses den trenger terningkast 6 alle som leser denne må bare elske den PS:MÅ IKKE ALTSÅ:) 🙂

 393. Den var veldig underholdene og spennende. Ville gjerne let boka om igjen flere ganger! terningkast: 6 🙂 🙂

 394. Jeg synes uttdrage var litt forvirrende. Jeg gir den terningkast 1. Fordi den var kjedelig.
  Jeg anbefaler den til de under 9 år😄

 395. den var kul. men Glambek kunne skrike litt lavere, jeg fikk nesten vondt i øre. kunne ønske Glambek ikke ble så sinna. men boka var litt gøy

 396. Den var litt morsom men kjedlig ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ ᵔᴥᵔ

 397. Jeg syntes boka var litt morsom ,veldig rar og litt kjedelig. Jeg gir boka terningkast 2.

 398. Jeg likte godt da Glambek bare løp ned og ropte hvor,hvor,hvor hvem,hvem,hvem. Jeg synes også at det var litt kjedelig fordi di snakka bare om at de skulle ha en begravelse

 399. Jeg syns boka var morsom fordi Glambek ble veldig sur når rotta kom. Han var som et monster! Det handla om en person som het Glambek som lagde begravelses kister. Så kom det en prest som sa at en person at en person var død. Glambek skal lage en begravelse og får penger. Han gjemmer de under teppet så kommer rotta og spiser de. Han klikker?

 400. Jeg synes boka var veldig bra fordi det var morsomt å litt enkelt på samme tid.
  Jeg anbefaler den for både gutter og jenter fra 9-12 terningkast 5

 401. Jeg synes ikke boka var så bra, men den var ikke forferdelig så jeg synes den hvar sånn passe.😐

 402. Boka var veldig bra fordi det var spennen og det folklate veldig mye og jeg har veldig hjerne lys til å å lese resten av boka

 403. Den var lit rar hvem siter hveggen hvem er det.den er for 7/ 11 år. Man kan ha mindre rare navn i boka. Jeg likte ikke han som hamra i vegen. Jeg syns det var lit rar overskrift fordi den handler ikke om noen roter. Jeg syns den var helt grei men den trenger mer spening.😊🐾🌹🌈🧀

 404. Jeg synes boka var litt kjedelig og litt bra fordi det var ikke så mye som skjedde. Det var bare en rotte som smakte på penger.🐭💵 Jeg synes at boka passer for 1 klasse og oppover. Jeg gir den terningkast 2.

 405. Denne boka var kjempebra!!! Jeg elsket den. Hadde jeg hatt en terning ville jeg gitt den terningkast 6 så bra var den. Den vil jeg lese!!!!!!!!

 406. Jeg syns boka var litt spennende, men ikke så veldig morsom. Jeg har ikke lyst til å lese denne boka.

 407. Tittelen på boka «Rottefangeren fra Sorø». Bokas forfatter er Gaute Heivoll. Jeg synes boka var passe bra men den hadde litt rare bilder. Det var merkelig at presten kom og hentet den døde enken på fattighuset. Personene i boka hadde litt rare navn synes jeg. Jeg gir boka terningskast 3.

 408. Dene boka var faktisk veldig spennene og morsom lurer veldig på hva som sker vidre jeg hade anbefalt den 8—12 år eller 11 år og gir den terning kast4 ikke helt min type bok men jeg syns den er morsom det var egenklig derfor jeg syns den var bra ikke den beste boka men ja ja

 409. den var ok ikke så spennende men den var ok så jeg ville ikke ha lest denne boka men kanskje du hvil ☺jeg anbefaler ikke dene boka

 410. Dina (Rød skole Onsøy) Boka var dritbra! Jeg skal seriøst se om jeg finner den på biblioteket!! Jeg gleder meg til å lese resten<3 Forfatteren er skriver sykt bra bøker, og jeg gir den terning kast 6 (selvfølgelig). Gleder meg! Jeg tror at det kommer til å bli min favoritt bok altså!<333

 411. Boka var litt kjedelig fordi den ikke var så spennende. Boka var spennende på slutten fordi mannen kiket i sprekken. Jeg likte ikke boka så mye. boka burde vart lengere syntes jeg. Boka var bra men ikke min stil. Terning kast 3.

 412. Jeg synes boka er litt trist fordi den handler om døden. Jeg likte også bildene fordi de fortalte på en måte eventyret. Terningkast 5. Passer for seks til femten.

 413. Jeg trodde den skulle være spennende, men så handlet det bare om en rotte i veggen som spiste penger.😑

 414. Jeg syntes dette hørtes kult ut. Jeg har lyst til at vi skal få boka hjemme eller på biblioteket som er på skolen. Jeg gir boka en 6 i terningskast.😀😀😀😀😀😀😀😀!!!!

 415. Jeg syntes det var litt rart at ham spiste penger . Um …….. og jeg ville lest hele boka og anbefaler å lese boka terningkast 6

 416. jeg syntes den boka var veldig gøy og jeg fikk lyst til og lese boka selv jeg fant ikke ut hvor man finner boka men du finner den sikkert på et bibilliotek 🎇🎆🎇

 417. jeg syntes boka var litt ekkel og jeg likte litt denne boka terning kast 3

 418. jeg syntes boka var litt ekkel og jeg likte ikke så veldig denne boka. Jeg anbefaler ikke denne boka terning kast 2

 419. Jeg synes den var litt morsom men jeg forstår den ikke helt. Jeg synes den passer for 5-9 trinn. Terningkast 3. 😀📖

 420. Jeg syns at boka var spenende fordi det var så mange spøsmål jeg ville stille til presten og begravelseagenten og rotta som satt i trappen å følte med. jeg fikk lyst til å lese videre på boka, og jeg håper at forfatern lager flere sånne bøker.

 421. jeg klarte ikke å lese utdraget fordi det var for mange vanskelige ord. jeg synes alder 12+. jeg gir terningkast 1.

 422. Estragons historier

  Jeg sytes denne boken er kjedelig. Jeg klarte ikke og leve meg inni boka og jeg syntes det var mange vanskelige ord. Jeg anbefaler denne boken for 13 år og oppover

 423. SJANGER: Eventyr
  Jeg syns den var ganske bra, men jeg gir den bare en 2/6. Den kunne vært bedre enn den er fordi det var ganske mange vanskelige ord og den var barnslig. Den passer for 13 og oppover. Jeg kunne lest resten hvis jeg fant resten.

 424. boka er bra fordi:
  handlingen er veldig lett og leve seg inn i.
  Jeg syntes at personene var morsomme
  denne boken er veldig vanskelig og legge fra seg men den er lett og lese
  andre bør lese denne boken og den bør være med i finalen til bokslukerprisen

 425. Sjangeren er eventyr og den handler om Rotten Estragon forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelsesagent Glumbek. Han smakte pengene hans. Jeg synes at boka passer for eldre siden det er mange vanskelige ord og den hadde passet for alderen 13-14 år.

 426. Jeg syntes boken var kjedelig på starten men når han begynte og spise pengene begynte det og bli morsomt men det ble lit skummelt på slutten når han så gjennom sprekken.

 427. sjanger.eventyr Jeg synes den var litt kjedelig, den var ikke så spennende. Jeg syns den passer til litt eldre for det var så mange vanskelige ord i teksten. Den handler om at estragon forteller om hvordan det gikk da han flyttet inn i huset til begravelse agent Glambek og smakte på pengene hans.

 428. Det er helt sikkert en fin bok, men er en bok for eldre så jeg forsto ikke hele boken. Det var kjedelig når jeg ikke forsto

 429. Estragons historier:
  Denne boka var ikke noe for meg, men jeg er kresen på bøker.
  Det fristet meg ikke å lese mere. Andbefales 12\13+

 430. Estragons Historier
  Jeg syntes den var lit kompelisert.
  Den var rar og den er ikke min type bok.
  Og jeg skjønte ikke helt.

 431. Hva var bra=Boka er bra og fortellinga var litt bra, også at mannen lo når han sa(da skal jeg kanskje hente henne der?, jeg antar at hun ikke kommer gående hit selv?).
  Hva var dårlig= han lo og han var litt frekk.
  jeg antar at denne boka er for 8-12 år

 432. Jeg synes det var en rar bok og er ikke så spennende men jeg er sikkert at det er noen som liker denne bok. Jeg synes den boka her passer til noen eldre en meg fordi det har mye vanskelig ord som er sikkert vanskelig for noen yngere enn meg.

 433. Jeg syntes utdraget fra estragon historien var veldig spendende men også litt kjedelig og jeg tror at den har sånn passe humor den passer sikkert for cirka 13/14 år tenker jeg.

 434. Jeg synes boka var kjedelig men det tror jeg bare var fordi det var mange ord som jeg ikke skjønte og så synes jeg teksten var litt rar. Boka passer for 12 år og oppover. Jeg ville gitt den terningkast 2.

 435. Rotefangeren fra sorø
  Sjangeren er eventyr

  Nå skal jeg fortelle litt om hva utdraget handlet om. Utdraget handlet litt om at Einfeldt banket på døra til Glambek og han fortalte at det hadde skjedd et dødsfall og at han trengte en kiste.

  Jeg syntes utdraget var litt kjedelig og den fristes ikke å lese mer av, syntes jeg.

  Jeg syntes boka var litt uforståelig og mange vanskelige ord.

 436. Jeg synes boka er lit skummel men det var også mange vanskeligere ord.
  Jeg synes også boka kunne ha passa for 13-eller mer.

 437. Jeg syntes boken passer til barn fra 13 og oppover.
  Boken handler om en mann som heter Glambek han får besøk av Einfelt og han var presten i byen å han ville ha en kiste.

 438. Jeg synes at denne boka var kul. Men sønnte ikke helt at det var musa som var Estragon helt i sarten. Jeg gir den terning kast 4. Jeg likte at forfatteren beskrev ogsen Estragon spise pengene. Jeg synes at boka er fint ilustert. Jeg anbefaler denne boken.

 439. jeg synnes boka ikke var så spennendemen lit morsom og var også litt intresang på slutten

 440. Jeg likte dette utdraget fordi det var gripende når rotta spiste pengene. Det ble en liten cliffhanger på slutten når Glambek så rotta. Jeg var syk de to første dagen men skjønte likevel hva som skjedde.

 441. Jeg har lest utraget Rottefangeren fra Sorø. Den handler om at en rotte som heter Estragon som akkurat har flyttet inn til en mistenksom begravelsesagent…

  Jeg syns utraget var litt trist fordi det handlet litt om død, men jeg syns den også var spennende fordi begravelsesagenten som heter Glambek virker litt mistenksom fordi han er litt grådig. Jeg likte også at det var cliff-hangers.

  Det beste var når Estragon spiste opp pengene til Glambek. Det dårligste var når det var litt ekkle ord i teksten som for eksempel seddelmassen. Jeg likte som sagt at de hadde cliff-hangers. Jeg gir terningkast 5. Den bør bli en superfinalist.

 442. vi likte boka fordi den var mystisk men den var litt rett fram. vi ble litt skuffa fordi den ikke handlet om en rotte fanger

 443. Estragons Historier rotte fangeren fra sør

  Det handler om en rotte fanger heter Glambek. som ville fange en rote som heter Estragon fordi Estragon hadde spist pengene Glampek hadde fot fra en prest som ville kjøpe en gravkiste.

  Forfatter, Gaute Heivoll
  Ilustrasjon, John Kenn mortensen

  det som skjer er at Glambek blir sur på Estragon fordi Estragon spiste pengene til Glambek.

  det skjer i butikken til Glambek.

  Boka var lit s pendende lit morsom lit ekel lit av alt egentlig. Boka var bra lit vansklige ord men bra.Jeg gir terningkast 5 .

  boka bør kome til super finale .
  Hilsen Emil August Longva

 444. Jeg har lest boka Rottefangeren fra søro, som er skrevet av Gaute heivoll og illustrert av Jhon kenn Mortensen. Boka handler om en mann som heter Glambek og han er en begravelses anent. Han blir glad når han hører at en enke er død fordi han tjener penger. En dag blir pengene spist opp av en rotte og da blir pengene spist opp av en rotte og da ble Glambek sinna og prøvde å drepe rotta. Sjangeren på denne boka er eventyr.
  Jeg synes denne boka var ganske bra fordi de fortalte litt om hvordan Glambek fikk pengene og at du musa spiste pengene. Det jeg tror skjer videre er at musa blir til et menneske og så skal han late som at han flytter inn i Glambek sitt hus men egentlig så er han rotta. Så når han får penger så kommer rotta til å spise det opp.
  Denne boka var ganske bra derfor gir jeg den terning kast4!

 445. Hei! Jeg synes det var litt rare navn fordi de ikke blir brukt så ofte.
  Jeg synes Glambek høres litt ond ut fordihan har en knirkende latter.
  Du burde ha litt farger på tegningene fordi det gjør folk mere livlige.
  Jeg ville gjerne lese hele boka fordi det er nok tekst og bilder.
  Den er også litt trist fordi noen dør.
  det er litt rart å spise sedler men ellers bra.
  jeg gir terningkast 5. (smilefjes)

 446. Rottefangeren
  Jeg syntes at boka vor morsom fordi at rotta spiste lappen til glambek jeg gir utdraget 5/10.

 447. Jeg syntes boka var en bra bok fordi den var morsom, mystisk og spennende.
  Den var litt kjedelig fordi man fikk ikke høre så mye om jeg-personen.
  Jeg syntes den burde ha litt mer humor.
  Den var mystisk fordi man ikke viste hvem som var jeg-personen på starten.
  Hva skjedde egentlig med rotta?????

 448. Boka heter rottefangeren fra sorø og forfatteren heter Gaute Heivoll. John Kenn Mortensen har illustrert boka.
  Jeg synes at bildene var morsome, og boka var spennende å lese.
  Jeg synes rotta var den morsomste karakteren,da han luktet og spiste