Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Snøsøsteren

Maja Lunde Kagge Illustratør: Lisa Aisato 2019

 

Kapittel 1

 

Nå skal jeg fortelle deg om Hedvig. Om hvordan hun ble min beste venn, og hvordan jeg mistet henne. Og om søsteren min Juni, som allerede var borte, men likevel er hos meg ennå.

Første gang jeg så Hedvig, stod hun med nesa klemt mot vinduet i svømmehallen. Nesa var altså det første jeg så. Og veldig mange fregner, for dem var nesa full av. Hun stod på utsiden, alene, og kikket inn. Det snødde ned på henne, snøen la seg på lua og på det røde håret som stakk ut under den, og på den tjukke ullkåpa hun hadde på seg, som forresten også var rød, like knall som en nissedrakt.

Jeg hadde svømt en god stund. Jeg svømte ofte på den tiden, nesten hver eneste dag. Frem og tilbake i bassenget. Mer under enn over vann, bare opp med hodet for annethvert tak for å puste inn, og så ut under vann. Det var en fin rytme i det, syntes jeg. Opp, puste inn, nytt tak, under, puste ut, nytt tak. Mens jeg svømte, trengte jeg ikke å tenke på noe annet, bare på pustingen og svømmetakene og vannet. Dessuten var jeg blitt ganske flink etter hvert. For når du svømmer hver eneste dag, er det ikke til å komme bort fra at du klarer å svømme fortere og fortere etter som tiden går. Noen få tiendedeler raskere hver gang jeg prøvde.

Egentlig hadde jeg bare begynt på svømming fordi John gjorde det. Han var min beste kamerat, og ingen av oss likte fotball, så da ble det svømming. Han var der den ettermiddagen da Hedvig dukket opp, forresten.

Han hadde kommet en stund etter meg. Jeg husker at han stod på kanten av bassenget og hutret. Han så på vannet, som om han grudde seg til å hoppe uti. Jeg svømte bort til ham, heiste meg opp og ble stående ved siden av ham.

«Hei», sa John.

«Hei», sa jeg.

«Er det kaldt?» sa John.

«Litt», sa jeg. «Omtrent som det pleier.»

«Ok», sa John.

«Det er kaldere ute», sa jeg.

«Ja», sa John. «Det snør.»

«Ja», sa jeg.

«Men det snødde mer i går», sa John.

«Ja», sa jeg. «Det gjorde kanskje det.»

«Ja», sa John.

«Ja», sa jeg.

Og så sa vi ikke mer. Jeg så hvordan vannet dryppet av meg og ned på de blå gulvflisene. Drypp, drypp, drypp. Jeg måtte si noe, tenkte jeg. John frøs nok skikkelig, for nå la han armene rundt seg selv, nesten som om han ga seg selv en klem. Han ble så fort kald, og det var ikke rart, for han var bare en tynn, liten pinne. Den laveste i klassen, sammen med meg. Det var også noe vi hadde felles.

Nå tror du kanskje at John og jeg bare var venner fordi vi var lave og dårlige i fotball, og at vi ikke hadde noe å snakke om. Men vi pleide å ha veldig mye å snakke om. Før. Vi pleide faktisk å prate fra det øyeblikket vi traff hverandre på vei til skolen om morgenen, til vi måtte gå hver til vårt når det var leggetid. Jeg trengte aldri å tenke på hva jeg skulle si, når jeg var sammen med John. Det var akku­rat som om han var en knapp som fikk ordene til å strømme ut av meg. Lange setninger, som ikke stoppet, annet enn for at han skulle få tid til å la det strømme ut minst like mange ord tilbake. Og latter. For John og jeg pleide å le utrolig mye. Sånn hikste­latter som fikk oss til å rulle
rundt på gulvet og riste. Trillelatter, pleide mamma å kalle det. Hun sa at det var den fineste lyden som fantes, at det hørtes ut som om det trillet runde, hvite perler ut av oss.

Men det var altså før. Etter i sommer lo vi ikke sammen lenger. Og hver gang jeg traff John, måtte jeg lete i hodet for å finne på noe å si. Det var stort sett bare korte setninger som kom. De handlet ofte om været. Jeg hadde aldri snakket så mye om været som det siste halve året. Og jeg som trodde været bare var noe de voksne pratet om.

John syntes visst ikke han kunne stå der lenger og fryse. Jeg kunne vel heller ikke stå der lenger og dryppe, så vi hoppet uti begge to.

Jeg fortsatte å kråle frem og tilbake, frem og tilbake. Ved siden av meg så jeg John svømme, men han holdt ikke følge med meg. Jeg var blitt raskere enn ham disse siste månedene, for jeg svømte mye oftere enn ham.

Opp, puste inn, nytt tak, under, puste ut, nytt tak.

Men plutselig ble det umulig å konsentrere seg. Jeg oppdaget nemlig at badevaktene hadde pyntet til jul i bua si. De hadde hengt fargede lys rundt hele vinduet mot bassenget.

Jul, ja. Det var snart julaften. Den beste dagen i året …

Det er jo ganske vanlig å synes at julaften er den beste dagen i året, men jeg har ekstra gode grunner til det. Jeg har nemlig bursdag på julaften. Det er derfor jeg heter Julian. Og i år ble jeg elleve. Det var egentlig en veldig god grunn til å glede seg. Men jeg gledet meg ikke i det hele tatt. Jeg var rett og slett ganske bekymret for hvordan julen kom til å bli.

Jeg er sikker på at du har bestemte meninger om hvordan julen skal være. Om hvor du skal være, og hva som skal henge på juletreet, og hvordan det skal lukte, og hvem du skal være sammen med. Og så vil du sikkert gjerne at det skal være nokså likt hvert eneste år. Sånn hadde jeg det også. Og sånn som dette pleide julen å være hjemme hos oss:

Mamma og pappa pleide å pynte treet på lille jul­aften etter at jeg og søstrene mine hadde lagt oss. Og når jeg våknet julaften morgen, var jeg alltid litt redd for at de ikke skulle ha rukket å bli ferdige. Jeg pleide å åpne døren til rommet mitt så stille jeg kunne, og liste meg over gulvplankene i gangen oppe, bort til trappen som går ned til første etasje. Der pleide jeg å stanse for å sjekke om jeg kunne høre noe. Det var julelyder jeg lyttet etter: englespillet som plingplonget på peishylla, knitringen fra veden som brant i peisen, og musikken som mamma alltid pleide å spille, et guttekor som sang Glade jul eller Deilig er jorden. De guttene sang så fint at jeg alltid begynte å skjelve litt, der jeg stod og lyttet.

Når jeg var sikker på at julelydene var på plass, listet jeg meg videre ned trappen. Så gikk jeg bort til døren inn til stua, og der måtte jeg stanse igjen. Denne gangen var det for å snuse. Det skulle nemlig lukte jul også. Jul, hjemme hos oss, lukter en blanding av granbar fra juletreet, og kongerøkelse fra røkelsesstativet, og pepperkaker og klementiner og kanel og kakao, som forresten er det aller beste jeg vet. Når jeg hadde sjekket at det luktet ordentlig jul, tok jeg endelig sjansen på å åpne døren til stua.

Først måtte jeg bare stå helt stille og blunke litt, for man kunne nesten ikke se stua for bare pynt, og alt var så fint og varmt og vakkert og gyllent at jeg nesten ikke fikk puste. Men så var mamma og pappa der, og begge klemte meg og sa gratulerer med dagen og god jul, kjære julegutten vår, og kom, så skal du få kakao og frokost her sammen med oss. Og ved det dekkede frokostbordet, som var helt overfylt av mat, satt søstrene mine og smilte. Vi sa god jul til hverandre alle tre: lille Augusta, som er født i august, jeg, Julian, den midterste av oss, som er født på julaften, og Juni, den eldste, som du kan gjette når er født.

… Juni, søsteren min. Hver eneste jul hadde hun vært der på julaften. Men i år ble plassen hennes ved bordet tom. Juni var nemlig død. Død og begravet på kirkegården. Og derfor var det kanskje ikke så rart at jeg lurte på hvordan julen skulle bli, den ettermiddagen da jeg svømte frem og tilbake i svømmehallen.

Jeg prøvde å tenke på svømmingen igjen. Opp, puste inn, nytt tak, under, puste ut, nytt tak. Men så pustet jeg plutselig feil, fikk vann i vrangen. Det stakk både i nesa og halsen. Jeg svømte inn på grunna, reiste meg og hostet. Og det var mens jeg stod der i vannet og hostet, at jeg oppdaget Hedvig. Hun stod ute i snøen og kikket inn. Hun presset den fregnete nesa mot vinduet så den ble helt hvit. Plutselig la hun merke til at jeg stirret på henne, for hun skvatt litt vekk fra vinduet og så forbauset på meg. Jeg kikket meg rundt, ingen andre hadde visst sett henne. John svømte frem og tilbake uten å se på annet enn vannet. Men jeg så jenta, og hun så meg. Og nå løftet hun hånden og vinket.

Jeg løftet min egen hånd og vinket tilbake. Og da smilte hun det bredeste smilet jeg hadde sett på veldig, veldig lenge.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

825 anmeldelser av “Snøsøsteren

  • Den boka har jeg hjemme. Så til jul skal jeg lese den.😁😃🤩 Jippi.🤟😸😺🤩😊😆🦋🦄🐱🦊🕊🐈

 1. denne boka er så trist han blir venner med noen som ikke finnes. og søsteren er død blir så trist på Julian sine vegne. Men uansett så må man gi slipp på noe i livet. Men det er ikke alltid like lett.

 2. Bra bok tror det er en jule bok men jeg syntes den var bara og trist terning kast 4

 3. Jeg har lest denne boken før , og synes den er KJEMPEFIN men også VELDIG TRIST 🙂 Det var trist at Juni døde.Terningskast 10 og den passer fra 6 og oppover 👌

 4. Boken var litt sån i midten på meg. Det var spennende men den var VELDIG treeeeeeeeeeeeeeig fordi jeg likte den bare på slutten. Terningskast 5

 5. Jeg liker denne boka veldig godt. Jeg har lest den selv hjemme og den er veldig god. Jeg synes at det var litt trist med det at Juni var død. Den er litt julebok, men den er bra. Da får jeg litt julestemning. Men det er jo veldig trist og ikke feire jul med søsteren sin. Og den fungerer veldig bar som julekalender. Da kan jeg lese et kapittel hver dag. 💗

 6. Ganske treg, fikk vite ganske mye, litt for mye ellers ok, terningkast 2

 7. Jeg leste Snøsøsteren i fjor hver dag i desember. Det er en julebok og den er veldig koselig 😉😍 Det handler om en gutt som har en død søster. Senere finner han en litt mystisk jente som heter Hedvig som bor i et gammelt hus. Jeg anbefaler å lese den for barn mellom 7 til 14 år jeg gir den en 6😊😊 jeg anbefaler å lese denne boka😉

 8. jeg synes at denne boken er veldig gøy og samtidig ganske spenede fordi at eg liker bøker som er spennede bøker de er veldig kule det var min amelendse

 9. jeg synes syn på dem begge det er en slutt på et godt vennskap og en slutt på en Finn julaften til dårlig julaften og bra bursdag til dårlig bursdag

 10. den er litt kjedelig i starten men siden jeg har lest helle boken så anbefaler jeg den 4av6

 11. Boken er bra. Jeg har den hjemme og har lest mye av den, den blir bedre og bedre etter vært og veldig spennende 🙂

 12. En veldig spennende og dramatisk bok, forfatteren vet hvordan man skriver bra.
  Gleder meg til å lese videre!!!

 13. Denne boka kjente jeg meg veldig godt igjen i. Onkelen min døde rett før jul, så alle var ganske spente på hvordan julen skulle bli, akkurat som i denne boka. Det gikk an å kjenne seg igjen, det er sånne bøker jeg liker aller best. Terningkast 6!!

 14. Jeg synes boka er kjempe bra fordi det er innlevelse i boka det skjer noe nesten hele tiden og den er rørene

 15. Denne boka var trist men også veldig kjekk. Denne fikk jeg lyst til og lese mer av. Jeg vil gi denne Terning kast 6.

 16. jeg elsker denne boken men jeg synes at den er litt treg på starten. Men jeg har den hjemme og jeg leste hele og slutten var så bra.

 17. Jeg har lest boken før og syntes den var veldig bra.
  Utrdraget var litt kjedelig, men jeg fikk lyst til å lese mer🎆
  Boken var godt skrevet, og veldig morsom og trist.

 18. Det var en bok som var litt kjedelig og litt spennende
  Denne boken passer fra 3 klasse og oppover
  Men liker bøker med litt mer action

  5/10

 19. Denne boken er super bra og veldig spennende. Den er perfekt til en kopp kakao på en kald vinterkveld. Detaljene er veldig bra. Jeg ville bare lese kapittel for kapittel. Denne boka er både dramatisk, trist og spennende. Denne boka passer for alle. Jeg vil gi denne boka terningkast seks.

 20. Jeg synes denne var spennende. den gir meg julefølelse og det liker jeg. den er koselig og veldig fin bok. hvis jeg måtte veldge fra 1-10 hadde jeg valgt 10den er så koselig😀😁

 21. Jeg synes at boka var bra, den fikk meg faktisk til og gråte. boka var veldig god fordi at det var masse adjektiv og det var ikke alt for et å lese. jeg synes at den passer fra alderen 8-12 Terning kast 6

 22. Jeg synes at boka var bra, den fikk meg faktisk til og gråte. boka var veldig god fordi at det var masse adjektiv og det var ikke alt for et å lese. Men det er også en bok du kan bli lest for av foreldre. jeg synes at den passer fra alderen 8-12 Terning kast 6.

 23. Jeg synes boken var bra og jeg fikk lyst til å lese resten av boken, jeg anbefaler boken terningkast 5/6.

 24. Denne boka her er veldig bra👍.Litt trist.Den boka her er veldig koselig å lese når det er juleaften 👍😇🥳🥰🎅💕 . Har ikke lest helle men skal det👍👍

 25. Jeg likte denne boken fordi den var gøy og litt trist med at Julian myset søsteren Juni
  Men jeg ambefaler denne mellom 7 og 14.😊

 26. Denne boka anbefales til alle. Den er trist, men er på en måte litt glad. Hvis du leser denne får du nok tårevåte øyne. Anbefales

 27. Jeg synes at boka var veldig bra men litt trist men den anbefales😊terningskast 6

 28. Syns den var bra men var ganske trist jeg anbefaler den mellom 9 og 12 år

 29. Jeg synes den var veldig bra☺️Og trist😭den anbefales 100%😁

 30. Kjekkeste julebok noensinne.
  Men man bør lese boka i jul.
  Jeg har boken den er så gøy.
  Kjøp den nå!!!!
  I LOVE THIS BOOK❤️

 31. Kjekkeste julebok noensinne.
  Men man bør lese boka i jul.
  Jeg har boken den er så gøy.
  Kjøp den nå!!!!

  Ser dere en fyr som heter ADNAN må dere ikke tro på han💀

  I LOVE THIS BOOK❤️

 32. jeg ikke likte boken så mye fordi han bare tenktet i svømmehalleṇ̣ om hva har skjert med hannes vennen

 33. jeg syntes den var dårlig får det var ingen ting som skjedde i boka å den handla ikke om noe spenene den var kjedelig

 34. Denne boka var kjedelig det var ingen spenning ingenting skjedde alle bøkene var dårlige

 35. denne boka er litt kjedelig for de det var ikke så mye som skjedde som jeg
  trodde som det skulle skje jeg anbefaler denne boka ifra 6-10 år gammel

 36. jeg elsker denne boken og jeg anbefaler den for alle 🙂 10 av 10
  men den er også trist <3 😉

 37. Denne boka var veldig gøy. jeg synes at denne boka er en familiebok.
  Anbefaler denne:)

 38. den er veldig trist men og gøy det triste er når ho jente for sviner og han so det. men det er gøy når de hadde gøy i snøen.

 39. Denne boken var bittelitte kjedelig, fordi at det er egentlig ikke noe særlig spennende innhold, men det som gjorde det vært å lese, var at det var mye følelser som de fleste forfatterne ikke greier å beskrive på samme måte. Boken er trist, og jeg kjente på en måte hva de mente, Julian er ikke den eneste som har mistet noen han er glad i.

 40. Snø-søsteren er en veldig spennende bok . Jeg anbefaler alle å lese den. Terningkast 6\6.
  a

 41. Snø-søsteren er en veldig spennende bok . Jeg anbefaler alle å lese den. Terningkast 6\6.

 42. Vi leste denne boken til jul i fjor i klassen som en liten julekalender. Den var veldig spennende og gøy. Jeg gir den terningkast: 6/6

 43. Jeg syntes Snøsøsteren var spennende, gøy og trist. Den handlet om en gutt som het Julian og en jente som het Hedvig. Jeg gir terningkast 6av6

 44. Jeg synes boka er veldig gøy, og spennende. Den er litt trist men den er fortsatt veldig gøy. Jeg synes det er en bok for hele familien.

  jeg gir boka terningkast: 6 av 6:)

 45. Denne boka har eg faktisk lest før. Eg mamma og systra mi las et kapittel for kvar dag i advent sida det var 24 kapittel. Det er ei kjempe bra, fin og trist bok på ein gong.
  Det er ei av dei beste bøkene eg har lese. Anbefalar den til alle som julekalender i år❤.

 46. leste denne i fjor, super bra bok! mye detaljer, spenning og lett leste ord. fine bilder og kjempe bra «historie/fortelling» 🙂 terning karakter 10! <3

  (følg meg på tiktok)

 47. Hei jeg syntes boka var gøy å spenene på mange måter,
  bildene var veldig kule men det var litt sånn dårlig tv akti.
  Jeg personlig har ikke akkurat blitt så fan av den boka men for de som liker den tror jeg den er bra.

 48. DEN VAR DRIIIIIT BRA! TRIST DA 🙁 Men også anbefaler jeg den til 7-8 åringer og den får terningkast 10 🙂 Jeg liker hva den handler om men limer ikke så godt når noen dør :/ LIKER IKKE DA JUNI DØR >:C Men ellers bra 😉

 49. Jeg likte boka men den var veldig trist. Bildene var veldig finne og jeg gir terningkast :5

  Susanne 6c

 50. Denne boka får meg lett i julestemning, selv om det er midt på høsten.

  BARA BRA

 51. Hei jeg syntes denne boka var kjempe bra fordi jeg liker betydnings fulle bøker jeg syntes den er trist fordi jeg syntes døden er grusomt og jeg syntes det er trist fordi det minnes om at de som er døde vil alltid være der jeg gir denne boka ternings kast 6+

 52. Jeg syntes den var veldig gøy fordi: juli møtte en ny venn som hette Hedvig de var veldig gode venner men jeg syntes at det var trist at Hedvig var egentlig død.Men ho har en bror som er ca 60 som jeg trodde var slem men han var snill og ga et fin jule kort. Jeg gir terning kast 6.

 53. Den var bra.Jeg har lest hele boken bortsett fra begynnelsen på den forrige skolen min. Jeg likte boka med hvordan den sluttet å at Julian fikk en gledelig jul likevel.

  Jeg syntes det var veldig morsomt da Julian oppdaga at den gamle mannen var broren til Hedvig og at hedvig bare var en slags spøkelse.

 54. denne boka har jeg gjemme og til julaften kommer jeg til og lese den:) jippi den er sikert kjempe bra tror jeg da

 55. Jeg likte boken godt, men har lest den før men jeg kunne sikkert lest den en gang til.

 56. Dårlig x 999999999999999999999999
  Jeg anbefaler denne for folk uten hjerner

 57. Jeg synes dette utdraget var fullt av følelser og veldig kreativt. Jeg gleder meg til å lese hele boka i desember.

 58. Jeg likte den ikke så godt siden det var ikke humor.Det va heller ikkke spennene.Så terningkast 2.anbefalt gutter og jenter 9-13 år.

 59. Jeg likte utdraget veldig godt fordi det er en koselig historie. Og det er litt spennende og trist. Jeg syns den passer for alle. Og jeg liker at du kan lese et kapittel hver dag til det er jul.

 60. Jeg syns den var ganske spennende og vil lese boka.
  Jeg anbefaler denne boka for 9 og opp over

 61. Jeg synes at den hadde litt kjedelig innhold i alle fall i det utdraget,
  jeg vet at den forfatteren kan skrive bedre

 62. Jeg syntes boken var gøy og spennende .
  Det var bra at det var enkelt og lage et bilde i hodet.

 63. Jeg synes det var en bra bok. Den høres spennende ut og vil gjerne vite mer. Jeg vil gi terningkast 6, fordi jeg synes det høres ut som en bok jeg har lyst til og lese.

 64. jeg synes den var litt trist fordi søsteren hanes var dø
  og den var gøy og jeg får julestemning når jeg hører på den.
  og den var veldig bra.

 65. Jeg synes at den var veldig gøy og koselig og ganske trist at juni var død og jeg håper det går bra videre i boka

 66. Har lest hele boka! Og den er veldig bra, men den er litt trist så hvis man ikke liker det så anbefaler jeg ikke denne boka, men jeg personlig liker denne boka veldig godt og anbelfalers!

 67. Dette utdraget handler om Julian, som har bursdag på Julaften. Før så var han veldig mye med John. Men nå snakker de ikke så mye. Julian går å svømmer, da han gikk ut av bassenget ser han en jente som heter Hedvig. Jeg har lest boka. Jeg likte utdraget men jeg likte boka enda mere.

 68. Denne boka er veldig bra. Den er trist og den har veldig julestemning. Og jeg elsker jul.

 69. Boken var koselig, man kunne på en måte kjenne følelsen de beskrev.
  Den var veldig bra skrevet.

 70. Jeg er ikke så glad i disse type bøker.
  Jeg liker litt mer drama og fantasy.
  Jeg gir terningkast 3.

 71. Jeg synes den var bra. Og jeg syntes den var bra siden den handlet om vennskap.
  Terningkast 4,5

 72. jeg likte at den handlet om vennskap.
  jeg likte ikke at den hadde så lite spenning skulle ønske at det skjedde mere.

 73. den var veldig bra og det begynte og bli spennende når jenta sto i vinduet. og jeg følte meg veldig inn i boka. terningkast 5 <3

 74. Jeg syntes at boken var spendene og kul men den hadde vært bedre hvis det hadde skjedd lit mer.

 75. Den er en av favorittene mine. Den var veldig spennende og litt trist men den var bra! Terningkast 5 :)))

 76. den var bra fordi den handlet om mye og fordi den var spennenende, jeg får lyst til og lese resten eller lit mer dessuten skal jeg lese den på julaften. jippi den er sikkert bra og spenende dessuten handdler det om en søster og en bror.

 77. Boka heter Snøsøsteren og er skrevet av Maja Lunde, og illustrert av Lisa Aisato. Sjangeren er vennskap.
  Boka handler om en gutt, han har/hadde en beste kamerat, John. De begge holdt på med svømming på en vinters dag, når gutten så ut. Han så at det snødde, men noen minutter senere så han ei jente som sto ved vinduet og hun vinket, gutten vinket tilbake. Han så hvis John hadde sett henne, men han svømte enda. Han så tilbake og hun var ikke der.
  Jeg likte denne boka, jeg vill lese resten av denne boka. Mange bøker er spennenes, og denne er en av dem. Jeg anbefaler denne boka til 4.klasse-7.klasse.

 78. Denne boka handler om en gutt og Hedvig. Hedvig er egentlig et spøkelse, men det vet ikke gutten. Jeg opplevde denne teksten spennende og med veldig god julestemning. Teksten var veldig god med temaet vennskap. Du burde lese denne boka hvis du vil komme i julestemning,

 79. Det handler om en gutt som møter en jente som var ett spøkelse og det viste ikke han,men han fant det ut til slutt. Og når han var hjemme hos henne så han en mann i vinduet.Jeg opplevde teksten som veldig morsom og kul og med litt drama.Teksten er bra fordi den er spennende og jeg liker det. Du burde lese boka fordi det er en fin jule bok.

 80. Det handler om en gutt som ser en jente som ikke lever. Storesøsteren døde fordi hun ikke ville spise. Boka er spennende. Jeg anbefaler denne boka for alle. Den er bra. Jeg gir den 5.

 81. ☠ (╥﹏╥) Ƭ͕̳͇̦͇ͪ̏̈R̠̩̀̚Î̬̫ͭ̐̔͐S͉̮̄ͮͦ͒̏͆Ƭ͇̫͈͉͊ͮ̂ (╥﹏╥) ☠

  Dette handler om en gutt som mistet store søsteren sin fordi hun ikke ville spise eller drikke.
  Etter hun døde møtte gutten en jente som egentlig er dø.
  Den er litt sånn trist men også koselig å høre på.
  Teksten er fin fordi den er koselig.
  Andre burde lese denne fordi de kommer til og syntes denne er koselig.
  ✔ (◦’ںˉ◦) ᴋ̦̣̐ᴏ̰͖͇̑̔s̹̯̩ͫ̅ͥᴇ̘̟̣͍̈́́̏ʟ͇͓͙͖̔ͪ̔ɪ̠̭ͤɢ̬ͩ̌̅ (◦’ںˉ◦) ✔

  ♫ \(‾▿‾\) 𝕃͉͕̊̔͒𝔼͙͐͊𝕊̘͖͇̽̒̀ ̙̜̳͓̓̽𝔻̮̫̟̉ͯ𝔼̣͚̔̽͛ℕ̫̻̼̋̈́ℕ̱̱̐ͮͮ̂𝔼̟͇̣̱̍̎ͯͤ ̥̪͗̈𝔹̘̪̀ͧ𝕆͍͇͔̩̐ͮͅ𝕂̺̯̹͔̭ͬͭͫ𝔸̻͖̽̇ͥ̋ͣ (/‾▿‾)/ ♫

  ● ♬♪♫ 𝕁̻̦̫ͩͣ𝕖̹ͬ̐̀ͥͣ́̅𝕘̬̖͎̤̘̂̆ ̠̬͍̗̹𝕘̬͕̮͒̓̃𝕚̰̫͓̫̱ͩͅ𝕣̣͐͒ ̼͍͕ͨ̏͛̿𝕕̱̺̳̀͋̊̔̈𝕖̫̹̰͈̥̦̉̏𝕟̦̜͕͒͌ ̞̙ͯ𝕥̣͔͈ͣͫ̿͂𝕖͉͛ͪ̔𝕣͎͓͙̯͒͆̄̓𝕟̳͚̲͈𝕚̤̗̟͒ͧ͒̍ͅ𝕟̖̪ͪ𝕘̭̭̞̤͍ ͍͖̭̩̒́́𝕜̮̊̀͑̏ͬ𝕒̈́̈̍̈́𝕤̠͒̾𝕥̭͈̆ ̮̭̊𝟞̠̉̈́ ヾ(*・。・)ノ ♬♪♫ ●

 82. Den handler om en gutt som finner en jente mens han er i svømmehallen. Det er noe rart med den jenta.
  Den var spennene.
  Den hadde mange beskrivelser. Jeg annbefaler denne boka
  Det var masse innhold.

 83. Boka handla om en jente som ble venn med en som het Hedvig. de ble venner, men det viste seg at huset var hjemsøkt. Jeg syns at teksten var litt dårlig. Den var litt spennende.
  jeg anbefaler boka til hver klasse fordi den passer til alle.

 84. Boka handler om en gutt som heter Julian han var født i jula. han mistet store søstera juni.
  Hun døde. Jeg likte ikke boka så godt, men hvis dere liker vennskap er det en bok dere bør lese.

 85. Hervik er en mystisk jente som har blitt venn med meg.
  Jeg syns det var en trist men moro historie.
  Teksten er dårlig med aksen.
  Den er bra for folk som liker historier.

 86. Den var spennende og helt fantastisk. Hvis jeg skulle gitt den et terningkast, så hadde det blitt 6. Jeg tenkt å låne den 👌💗😀

 87. Det handler om at Julian finner jentå hedvig, de blir kjempe gode venner! De har de Kjempe kjekt i samen. Men så finner Julian ut av at det er noe som ikkje stemmar….

  Eg likte boka litt fordi: Eg elsker spennende bøker!

  Terningkast: 6.

 88. boka handler om en gutt som heter julian. Han får en kjempe god venn som heter hedvik, som viser seg at hun egentlig er…………
  eg likte boka fordi den var både litt trist og spennende!
  terningkast:6

 89. Jeg synes denne boken var gøy samtidig som den var trist.Denne boka handlet om sorg og vennskap og Julian på 11 år som får seg en venn som egentlig ikke finnes.Jeg synes det var veldig koselig å lese denne i jula selv om den var trist.Anbefales til alle! Terningkast 6.

 90. Boka handler om en gutt som heter Junlian og han gledt seg ikke til jul på grunn av at søsteren hans døde for jul, og hun var den som var veldig glad hele julen.
  jeg likte boka ganske godt men jeg har lest den før.
  Jeg gir den terningkast 5.

 91. 1.boka handler om en gutt som heter julian og ham gledet seg ikke til jul fordi søsteren hans døde
  2.jeg synes denne boka var litt kjedelig
  3.eg gir terningkast 3 utav 6

 92. Denne boka var veldig bra! Eg trur ho jenta som står inntil vinduet er søstera til Julian. Boka høyrast veldig bra og interessan ut og veldig koselig. Jeg gir denne boka terningkast 6, Denne boka passer til 6+.

 93. Utdraget handlar om ein gut som har bursdag på julaften. Han elskar å svømme. Eg elsker utrdaget, har boka heime så skal lese eit kapittel kvar dag til jul. Terningkast 6.

 94. Forfattar Maja Lunde
  Eg synest at utdraget var veldig bra fordi det var veldig bra illustrasjon og forklart kven og kor dei var.
  Eg synest og den fortjenar topp 5 i bokslukerprisen fordi den kan minne deg om jula men den viser og at han er trist fordi han mista søstra si.
  Den passar til 9 år og oppover.
  Eg gjer den TERNINGKAST 6

 95. Boken handler om at en gutt som heter Julian.
  Han har mistet storesøsteren sin.
  Så er det den ene gangen han går på svømming at han står det ei jente.
  Han får møtte denne jenta og de blir venner.
  Men det er noe mystisk med jenta…..

  Boka handler om Julian og Hedvig.

  Jeg likte boka den var trist og spennende.

  Terningkast 5

 96. Boka handler om: Det er en gutt som heter Julian som har mistet søsteren sin. Han går ofte på svømming med kompisen, john. Men etter sommer ferien har han ikke snakt så mye med john… Han gleder seg og gruer seg til julaften\bursdagen hans, fordi søsteren, Juni er borte. En ettermiddag er han og svømmer og i vinduet står ei jente. Hun heter Hedvig. Julian løfter hånda og vinker lenge.
  Hvem hadler boka om? Boka handler om Julian og en usynelig søster.
  Jeg likte boka siden den er veldig fin men litt trist.
  Jeg gir boka terningkast: 5.

 97. Boka handler om en gutt som heter Julian. Han hadde en søster som het Juni som døde. Livet hans har forandret seg etter det. Han er redd det ikke blir jul. Men så møter han en mystisk jente…
  Jeg synes det er en fin bok men også ganske trist.
  Terningkast 5.

 98. Jeg elsker denne boken 😍jeg har lest den før og den er kjempe bra.veldig trist men super bok

 99. Snøsøsteren handlar om at JUlian som er født på julaften og Jhon vennen til Julian svømmer så står det ein jente utanfor glaset, og det var Hedvig som eg ikkje veit noko meir om. Juni søstra til julian er død, skulle ønska og vite korleis og koffor ho døde. Boka var litt spenande og litt trist. Eg har ikkje lest boka. Eg syntest det er 50/50 om den blir superfinalist. Terningkast 5. Eg likte boka. Anbefalt 7+.

 100. Utdraget handlar om at Julian elsker å svømme og at han er født på julafta så derfor heiter han Julian. Han har ein venn som heiter John. Han har ei søster som Augusta og ein storesøster som heiter Juni. Men denne jula var Juni død.

  Eg synest boka var bra men ikkje sånn super menn bra nok. Eg gir den en 7/10. Men den var bra.

 101. 1.boka handler om.
  vennskap.
  Humor.
  drama.
  Og seriøs.
  2.en jente og en gutt
  3.jeg synes den var ok
  4.terningkast .2. av 6

 102. Boka handlet om at det var en gutt som het julian. Han het julian fordi han hadde bursdag på jul. Han har to søstre: Augusta og juni. Juni døde, derfor var alle leie seg. Dette var den første julen uten Juni.
  Jeg likte boka fordi den hadde drama og den var spennende og trist.
  Jeg gir den terningkast 8/10

 103. Jeg synes boken er ok fordi den er litt trist og kjedelig. Dem sier ja og ja altid. Men god ting om boken var at jeg har lyst å lese hele boken og at jeg vil finne ut om Hedvig. Men jeg vet ikke mye Norsk. Hvis jeg hadde hvet mye norsk kan jeg hadde likte den bedre.

 104. Jeg tenker boka var ok men de var tinger jeg likte og ikke likte:
  Jeg likte ikke: at de ikke likte fotball
  Jeg likte: de spiser frokost og drikker kakao hver julaften

 105. den har mange detalier og mange lange setninger, og hvis jeg var bedre på Norsk da kunne jeg ha boka mer.

 106. jeg syns boka er bra fordi den er spennende, den er også veldig bra fordi den gjør sånn at du spør spørmål. Den er bra fordi den beskriver ting nøye. Noen ting jeg ikke liker er at den er litt for mystisk og litt lite handling og mer snakking og tenking. Jeg syns den er for kort og er ikke min stil. Jeg liker mer drama og krim.

  • Boka var ganske bra men John og Julian likte ikke fotball så jeg liker ikke dem, men boka var fortsatt bra. Den var trist siden søsteren døde men boka var veldig detaljert og spennende.

 107. jeg syntes at den høres veldig spennende ut. jeg skal få boken og lese den. Siden Tale anbefaler den 10/10 så skal jeg lese den

 108. jeg synes at Snøsøsteren var litt bra men litt dårlig også fordig den var så skjedelig

 109. Boka handler om Julian som blir venner med Hedvig. Julian har også mistet søsteren hans.
  De blir venner og gjør mye sammen. Men til slutt viser det seg at Hedvig egentlig ikke finnes. Historien handler mest om Julian,Hedvig og søsteren som er død,Juni. Jeg likte boka fordi den var koselig og søt men litt trist i slutten.

 110. Boka handler om Julian som blir venner med Hedvig. Julian har også mistet søsteren hans.
  De blir venner og gjør mye sammen. Men til slutt viser det seg at Hedvig egentlig ikke finnes. Historien handler mest om Julian,Hedvig og søsteren som er død,Juni. Jeg likte boka fordi den var koselig og søt men litt trist i slutten.terningskast 5.

 111. Den er veldig koselig jul og kakao med perkake til frokost nam nam.Hilsen yosef

 112. Jeg synes denne boka ikke var så interessant, fordi det var trist at søsteren døde. En annen ting var at jeg personlig synes teksten gikk for lenge. Endelig fordi de ikke likte fotball

 113. Snøsøstrene er en bra bok og lese rundt Jule tida
  Jeg likte boka veldig godt jeg håpper å fine boka på biblioteket

 114. Jeg likte Boka fordi samtalen var morsom og det var overrasking når han sa at søstren var død. (:

 115. Boken handler om Julian som heter julian fordi han har bursdag på julaften.
  han er i svømmehallen og møter bestevennen John, men de snakker ikke mye sammen. Det har de ikke gjort siden sommerferien
  han ser en jente som klemmer nesa inntil ruta, han lurer veldig på hva jenta driver med.
  Jeg likte boken super godt fordi den er spennende å trist å koselig!
  Terningkast: 6/6.

 116. Jeg synes boken var «super» fordi den var lett å forstå og den var min stil. Den var morsom og trist på en gang.

 117. Jeg har lest denne boken før.Jeg syntes denne boken er en av de beste jeg har lest den handler om en jente som heter hedvig som blir venn em en gutt som heter julian og så syntes julian at det er noe rart me hedvig også er søsteren juni død. Også mye mer men det hadde tatt litt lang tid og skriva alt.

  Jeg gir boka ternigkast 6.

 118. Jeg har lest boka på skolen. Den er ganske trist. Den er og veldig gøy. Men mest tris på slutten.

 119. den var litt morsom med nesen klemmet inn i vinduet i svømme hallen, vi har hatt den boka i klasserommet, jeg gir den bra.

 120. Boken er fin. Den er også veldig spennende, jeg har boken hjemme å leser ett kapittel hver dag i desember. Hver dag i desember klarer jeg nesten ikke å la vær å lese ett til kapittel. Boken er veldig trist i slutten. Jeg gir boken terningkast: 6. Jeg anbefaler den til andre.

 121. Denne boken handlet om en gutt ( Julian ) som hadde en søster (Juni) som er død. Julian tror han ikke får en vanlig bursdag, for familien er veldig lei seg. Hans beste venn ( Jhon ) liker å svømme. Nå har Julian også begynnt å svømme, og han begynner å bli veldig flink. Når han er i svømmehallen ser han en jente på hans som vinker til ham gjennom vinduet. Han vinker tilbake. Jeg synes det er en fin bok. Den handler om vennskap, og jeg liker å lese sånne bøker.

  Jeg gir den terningkast 6 av 6.

 122. Boka var bra og eg har lyst til å lese vidare eg gjer terningkast 8 det var trist at juni døde

 123. Denne boken handler om Julian. Han liker å svømme. Han har en bestevenn som heter john, så møter han en jente som heter Hedvig. De blir kjempe gode venner. Den er veldig trist i slutten men veldig gøy. Jeg synes denne boken er kjempe bra og jeg anbefaler den til alle. Den er bra fordi den er spennende og du får lyst til å lese mer og mer. Jeg gir denne boken terningkast 6.

 124. I historien er Julian i svømmehallen. I vinduet står det en jente som har klemt nesen inntil. Bestevennen til julian står på kanten av bassenget å hutrer. Julian lurer på hvordan det kommer til å bli på julaften fordi søsteren hans er død. Jenta i vinduet blir bestevennen hans. Boka handler om en gutt som heter Julian. Jeg likte ikke boka fordi det var ingen spenning i den. Jeg gir boka terningkast 1.

 125. Eg synest dette var ein kjedelig bok liksom kor er Action og alt det denne boka 1-10 men folk kan like denne boka.
  Denne boka skal ikkje bli superfinalist Marco ut.

 126. Utdraget handler om Julian som er i svømmehallen med vennen sin John og han ser ein jente utanfor svømmehallen. Eg leste boka i fjor kvar dag til jul og den var kjempe bra.
  Terningskast: 6 Aldersgrense: 5+

 127. Utdraget var kjedeleg og eg likte den ikkje. Den hadde kanskje vert litt fin i juletida. Eg syns at boka ikkje var spennande. Eg syns at boka er for alle aldere og eg gir den terningkast 2.

 128. Denne boka er veldig bra. Jeg anbefaler den til alle, den er trist spennede og dramatisk. Terning kast 5 av 6.

 129. Jeg likte snøsøsteren veldig godt fordi den var spennende, interessant, gøy og fordi den handlet om jul/vinter som er favoritt høytiden/årstiden min. Jeg anbefaler denne boken for 7-11 år og jeg gir han terningkast 6 eller 5.

 130. Utdraget handlar om ein gut som ser ein jente og dei blir bestevenner.
  Utdraget var litt kjedelig. 5/10

 131. Trist
  Bra
  Spennende, vil vite mer.
  Frustrerende, hva har skjedd med søsteren?
  Vil lese mer, nysgjerrig
  Den mystiske jenta virket grei.

 132. Boka handler om en som heter john.
  Og en jente som heter hedvig.
  John har ikke venner så møter han hevig.
  Å de blir gode venner.
  Men John blir litt usikker på Hedvig.

 133. Boka handler om en som heter john.
  Og en jente som heter hedvig.
  John har ikke venner så møter han hevig.
  Å de blir gode venner.
  Terningkast 5
  Jeg likte boka godt fordi den var veldig fin
  Men John blir litt usikker på Hedvig.

 134. jeg har lest den før. Boken er som en karusell det går opp og ned for Julian. Han finer en grunn til å feire jul men han mister alle venene hans og mister alt. Helt til han fant søsteren hans og Hedvig men mister dem for alltid. DENE BOKEN ER SÅ TRIST OG BRAD

 135. Den var super jeg liker bursdager det var artig at det var i julaften 🎅🏻🎅🏻🎅🏻🎅🏻🎅🏻

 136. Vi har lest boken og den er veldig tris UwU. Men forresten. Smilet til hedvig er dummy thicc

 137. Veldig koselig bok som er den perfekte adventskalender, når jeg hører denne boka får jeg lyst til å sette meg i sofaen i pysjen med dynen min og lese denne sammen med min søster.Tegningene er så pene att jeg blir helt varm.

 138. Denne boken er en perfekt advent bok☺️ Å jeg elsker JULA fordi JULA er koselig sååååå denne boka er veldig veldig veldig veldig koselig☺️🥰😘🌲

 139. I fjord leste alle i klassen i boka, jeg tror all liker den. Boken er så fin og jeg elsker alt ved den <3 Den er trist når du kommer litt in i boka. Den er spennende… Den er så mye bra!

 140. Denne boken er en perfekt advent bok☺️ Å jeg elsker JULA fordi JULA er koselig sååååå denne boka er veldig veldig veldig veldig koselig☺️🥰🌲

 141. Jeg synes det er en fin bok. Jeg har hørt boka. Så jeg tregte ikke å lese. en veldig fin bok.
  👍👍👍

 142. I boka møter me Julian og Hedvig. Boka er eigentleg ein julekalender. Boka handlar om Julian som likar å symja. Storesøstera hans er død. Då han var I symjehallen, såg han ei jente som han blei venn med.

  Eg synest boka er supergod. Det skjedde mykje heile tida.
  Plutseleg dukka det opp ein mann utføre huset til Hedvig, og i neste augeblikk var han vekke. Dette var rart og nifst. Eg veit kven mannen er, men vil ikkje røpa det slik at dei som vil lesa boka må venta i spenning.
  Eg synest også at det var spennande med den mannen. Hedvig oppførte seg litt mystisk når den mannen kom. Kven var ho eigentleg ? Var ho den ho sa at ho var? Eg likte dette veldig godt.
  Forfattaren prøver å fortelja meg at det er lurt å snakka om ting som er vondt i familien.
  Eg synest at det var bra forfattaren ville ha med illustrasjoner og
  teikningar i boka. Desse teikningane hadde mykje liv i seg og virka veldig ekte. Dette gjorde boka mykje meir spennande.
  Eg synest at det var trist at Juni, systera til Julian, var død. Ho var så grei og eg hadde ønska å bli kjent med henne. Julian må ha hatt det veldig trist heime sidan dei ikkje snakka om Juni. Det verka som dei var redde for følelsar. Eg trur det er lurt å snakka om det som er vondt også.
  Eg vart overraska over at Hedvig ikkje kunne symja. Dei fleste på hennar alder har lært seg det.
  I fjor las me denne boka høgt som julekalender i heimen min. Det var veldig gildt, og eg veit at fleire andre i klassen min gjorde det same.

  Boka fortener ein plass i Superfinalen.

 143. Eg likte denne boken veldig godt.❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Han var lit trist men veldig bra.😭😭😘😘

 144. boka er fin så synes jeg. hva trur du skriv ned hær dere må ikke men dere kan⍢

 145. boka er fin så synes jeg. hva trur du skriv ned hær dere må ikke men dere kan:)

 146. Jeg har lest boka og jeg syntes den er utrolig fin! Men også spennende og trist. Jeg fikk tårer i øynene på slutten. Boken passer til alle aldere fordi alle må ha muligheten til å få lov til å lese en så bra og rørende bok.

 147. snøsøsteren er en julefortelling og har 24 kapitler så man kan lese hver dag før julaften. Boka handler om en gutt som har mistet søsteren sin og det er veldig trist og han ler ikke lengre. Han tror jula er avlyst.
  En dag han er på svømming ser han en jente i vinduet. Det er Hedvig og de smiler og vinker til hverandre.
  Jeg har lyst til at mamma skal lese boka til meg fordi jeg liker å bli lest for og fordi jeg boka virker litt trist med søsteren som er død. Terningkast 4

 148. Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi det var ikke mye som skjedde og jeg også det var trist fordi søstera var død.

 149. Jeg synes denne boken var veldig fin, men den var også ganske trist ❤
  jeg vil ambefale denne boken for alle 👍
  terningkast 5👍

 150. Jeg syntes boka var trist men også litt fin. Jeg syntes boka kunne vært litt mer lystig.

 151. Denne boka var litt trist men kjempe bra. anbefaler den til alle aldere. den er kjempe fin å lese til jul. den gjorde min familie og klassen min

 152. Jeg likte boken. Jeg syntes den var spennende og jeg vil lese mer av den. Jeg vil anbefale boken til fra 8-11 år

 153. It’s a cool book tho I wish the john and Julian were talking a little more and that they didn’t say “ja” so much while talking but other than that its a good book ;-;

 154. Det var en fin bok, men jeg lurer på hva som skjedde med Hedvig. Jeg har ikke mye å si om boka, men ville ha gitt den en 5 av 6…yah

 155. Jeg syns boka var litt kjedelig på starten, men etter hvert ble den bedre. Jeg syns illustrasjonene var fine,men det hadde kanskje vert litt bedre uten dem. Jeg syns den var litt trist også fordi det stakk i hjerte mitt når jeg fikk hvite at søsteren hadde død. Jeg gir boka terningkast 4 og jeg vil kanskje lese hele boka.

 156. Jeg syntes boka var kjempe bra det er fin tekst jeg skjønte nesten alt den hadde litt rare illustrasjoner med forsatt veldig bra. Jeg anbefaler boka til 6 klasse og oppover.

 157. Boka var helt fantastisk. Jeg ville ikke legge den fra meg og jeg hadde lyst til og lese hele boka. Den var spennende og trist og jeg ville lese helle boka for den var så bra.

 158. Denne boka her var veldig kjedelig for meg. Det var ikke noe aksjon eller noe kult.

 159. Bra bok men skule ha lest hele for å sjøne lit mer.å det skule beskrevet drapet 🧠

 160. Jeg syns den var GOT skrevet og GOT illustrert skule funnet ut vorfor hun døde

 161. Synes selv det virket som en god bok som er godt illustrert (kan kanskje være at Lisa Aisato er favoritt illustratøren min). Ikke noe jeg likte spesielt godt men ett fortsatt godt utdrag. Kunne sagt litt om hvordan Juni døde. Fikk heller ikke så mye «vennskap» igjennom teksten. Kunne også skrevet litt mer om Julian. 4 fra meg.

 162. Jeg syntes at boken er veldig bra, fordi at den er veldig godt skrevet og den er godt illustrert, jeg fikk veldig julestemning at utdraget. Klassen min ga den en 5er men jeg gir den en 4er jeg anbefaler at du leser den hvis du vil ha julestemning .

 163. Jeg likte ikke boken for at den ikke passer til meg. Men det var veldig bra skrevet og tegnet . Jeg ville anbefalt til de som liker slike bøker. Denne boken gir jeg terningkast 3.
  👍 det var dumt at vi ikke for høre hvordan snøsøsteren dør

 164. Jeg synes boken var bra fordi bildene var veldig godt tegnet.
  Den handlet om Julian som hadde en storesøster som nettopp hadde dødd og om hvordan Julian har det etter på.
  Jeg anbefaler boken for de som er 6år og oppover.
  Jeg gir terningkast 5👍

 165. Den var bra
  for at den var veldig bra skrevet.
  Jeg gir den terningkast 5. Den passer for folk som liker vennskap og humor.
  Den
  handler om 2 personer som var venner og var i lag hele tiden
  Det var trist at hunden dør.De møttes i svømmehallen å så hoppet di i lag fra 10 meteren
  Den passer for 6-10-åringene

 166. Jeg har lest boken hjemme i fjor. Jeg sier Bare at jeg syntes slutten var litt trist. Men boken var kjempe bra skrevet og illustrert bildene var så bra og så fine. boken passer for alle jeg gir 9 av 10. Denne boken er så trist han blir venn med noen som ikke finnes og søsteren er død blir så trist på Julian sine vegner. Men uansett må man gi slipp på noen i livet. Men det er ikke like lett vær gang. Det er en julebok og den passer veldig bra som en julekalender jeg leste et kapittel vær dag. Det er veldig koselig å lese den med familie.

 167. Boken handler om Julian og søsteren hans som het Juni som døde. Jeg syntes boken var bra skrevet og tegningene var godt tegnet. Jeg anbefaler boken for de som er 8-12 år. Jeg lurer på hva som skjer videre og hvordan Juni døde. Jeg har veldig lyst til og lese hele boken. Jeg gir boken terningkast 4 av 6

 168. Denne boka var bra fordi den var spennende med hvordan julen blir. terning kast 3.boka passer for for barn fra 6-12 år

 169. Det var en bra bok. Men det er litt rart at Hedvig så på at Julian svømte. Litt trist.

 170. Juni, søsteren min. Hver eneste jul hadde hun vært der på julaften. Men i år ble plassen hennes ved bordet tom. Juni var nemlig død. Død og begravet på kirkegården. Og derfor var det kanskje ikke så rart at jeg lurte på hvordan julen skulle bli, den ettermiddagen da jeg svømte frem og tilbake i svømmehallen.

 171. Boken var ganske bra! Men den var veldig trist og. Jeg liker sånn tyoe bøker, håper at de blir flere sånne bøker

 172. Jeg ELSKER boka den er bare så trist og morsom😢😆❤
  Den har masse masse julestevning i!!!!
  Og det er så kult at det er en kalender til jul!!

 173. Jeg likte dette utdraget kjempe godt ,jeg likte den så godt at jeg kjøpte den. Jeg skal bruke den som jule kalender i 2019. Den var kjemmpe gøy

 174. Elevene syntes boka var ganske bra, men ikke helt topp. Det var noen bra bilder som gjorde at man forstod litt mer. Bra med mye tekst. Men den var trist (lenger ut i boka). Det var mye gjentakelser i samtalene. Gode beskrivelser av folk og omgivelser. Kul julebok.
  Klassen gir fire av fem stjerner.

 175. Denne boka er kul, jeg har lest den hjemme!
  Trist bok, men den er kjempe kul

  TERNINGSKAST: 6

 176. denne boken er bra, men jeg har lest den før så jeg vet hvordan det ender

 177. Heii 😂Jeg likte denne boken sykt mye. Den var trist men veldig gøy💞Jeg fikk virkelig veldig mye jule stemning av den boken:-):-):-)

 178. Jeg elsker boka!
  Bra bok!
  Jeg får masse julestevning i meg.
  Jeg leser boka hjemme

 179. Jeg syns denne boka er veldig god, den forteller hvordan Julian mista søsteren sin også vennen sin ,men at hun lærte han å være glad igjen, og hvordan han prøvde og muntre opp foreldrene sine igjen men de ikke ville høre i starten. Jeg gir denne boka terningskast 6. Jeg anbefaler boka til alderen 9-12år.

 180. DEN VAR GANSKE FIN men det mangler noe jeg klarer ikke å si det men den var bra elers så jeg sier den var super😁😂😍😍😍😍🥰😘🤑😱🥴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴 jeg går i 6 kl.

 181. veldig bra bok den handlet om meg og om hvordan julen min blir😊😊😎😎

 182. Jeg synes boka var bra, jeg har den hjemme og har lest hele. Jeg synes ikke det skjedde så mye før litt ute i boka. Først da begynte den og bli spennende. Men selve historien var nydelig og veldig bra, men egner seg best i jule tiden. Det var veldig skummelt med mannen i Hagen til Hedvig. Slutten er veldig trist når jeg leste den begynte jeg å gråte. Jeg anbefaler den 8/10.

 183. Snøsøsteren er en veldig fin bok å jeg vil lese mere og mere, den er spennende og det blir litt trist i den men veldig fin fordet. Alt gir så mye mening i denne historien, det er så intresangt og noen ganger veldig detaljert for eksempel da Julian svømte eller da Hedvig sto i vindu ved svømme hallen. Det er fint at det er detaljert for da ser jeg det for meg i perspektiv. Men alt i alt var det en fin bok.

 184. Denne boken tok min oppmerksomhet, fordi den var trist men glad og bra på likt. Det som skjedde i boken var at Julian hadde mistet søsteren sin, og det var ekstra vanskelig fordi det var snart jul. Jul var Julian sin bursdag og den dagen hadde endret seg etter han mistet søsteren sin. Denne boken passer godt får 6 – 7 klasse. Jeg gir den 6/6/super!

 185. Jeg syns denne boka var koselig, selvom den var litt trist sikkert.😁😭
  Jeg elsker jo jul (er allerede ferdig med julegavene) så denne boka blir perfekt å lese i Jula❤️
  Boken er lang og sikkert spennende, men jeg har ikke lest den, da. Det er litt dumt at Noen spoilet den da🎃
  Denne boka syns jeg passer for alle aldere. Tenk å sitte og drikke kakao imens man leser den boka!!🤩🐴❤️
  Jeg gir den 10❤️😜

 186. Jeg likte den boken fordi jeg syntes den passer til jul og den er ikke så kjedelig .

 187. boka handler kort om en gutt som het julian. Han hadde en venn som het jonn de pleide å svømme ilag, julian hadde bursdag på julaften derfor heter han julian men denne julaften var ikke som de andre for søsteren hannes var død hun het juli for hun hadde bursdag i juni. jeg likte boka got for det handler om noe som har skjedd med mange og jeg ambefaler boka for mange.

 188. denne boken var ikke så veldig bra fordi hen var ikke så spennene som jeg hadde trodd
  den handler om en gutt som heter Julian og bestevennen hans John. de var i lag i bassenget og svømte. til slutt kom en liten jente som heter Hedvig

 189. Denne boken handler om Julian og Hedvig og gode stunder. denne boken er fantastisk
  det føles bare bra å lese den.
  jeg elsker denne boken kan ikke få sakt det nok.
  Den er bare bra!!!
  anbefaler den på det sterkeste
  10/10😊

 190. Denne boka handler om Julian og John. De er bestevenner. Julian er i bassenget og svømmer han er der nesten hver dag. Han konsentrere seg om svømmingen og arm takene. opp puste inn, nytt tak, under, puste ut nytt tak. Julian synes det er en veldig fin rytme. litt etterpå kommer John bestevennen til Julian de står der og snakker.
  Jeg synes boka er veldig bra men har lest den før så den er ikke så overraskende.

 191. denne boken var ikke så veldig bra fordi hen var ikke så spennene som jeg hadde trodd
  den handler om en gutt som heter Julian og bestevennen hans John. de var i lag i bassenget og svømte. til slutt kom en liten jente som heter Hedvig.❤❤

 192. utdraget handler om en gutt som heter Julian, han går på svømming en dag står det en jente som heter Hedvig uten for bassenget og ser inn på Julian, det er snart jul og Julian har fødselsdag på julaften, han gleder seg, men ikke like mye som i fjord, for han vet ikke hvordan julen blir uten søsteren Juni som er død. jeg likte utdraget, det var kjempebra. Og boken passer for alle.

 193. jeg syntes den var morsom for at dialogen mellom Julian og John den var veldig morsom. jeg synes den var veldig bra å jeg anbefaler å lese hele boka.

 194. Boka handler om en gutt som het julian og en het juni.Julian har et kamerat som het John.
  Julen kommer snart og Julian har bursdag i julaften.
  Jeg synes st den utdraget var bra.

 195. Jeg syntes den var bra, den var litt trist med at søsteren var død. Man kan bruke den som en julekalender

 196. Jeg syntes boka var bra fordi den handler om litt jul og da får jeg Julestemning🐑

 197. Jeg syntes boka var bra fordi den handler om litt jul🐑

 198. Den her boken er greit men ikke spennende og veldig kjedelig og ikke så interessant som de andre bokene.

 199. Jeg syns boka var veldig bra men jeg har lest den før. Jeg ville bare at fortellingen skulle fortsette fordi jeg syns den er så bra. Den er ganske trist men mest fin.
  10 av 10 👌🤩

 200. Denne er en 99 av 100 men den er også litt trist da men utenat så er den bra.👌🏻👍🏻😺

 201. Jeg har lest den på Sander. Den er fin å litt trist og jeg syntes den er trist for hun får ikke feire jul med søstera si. Elsker boka for den er fin og den er snill.

 202. Jeg syntes at boken var bra🤩 Den var spennende og litt trist at han ikke kunne feire jul med søsteren sin.

 203. Jeg syntes at boken var litt kul, og litt spennende.
  Den var også litt trist.
  terningkast:3️⃣

 204. Boken er skikkelig koselig og fin og sprer skikkelig jule stevning har tegnt og låne boken på biblioteket og lese et kapittel til jul men den er også litt trist fordi juni er død

 205. Jeg syns den var bra og litt trist når jeg leste det om Juni.😊😭
  Jeg syns forfatteren har et veldig fint navn, nemlig Maja.😂

 206. Boka ga meg julestemming. Nå har jeg ikke lest hele boka, men mange burde lese denne

 207. Jeg syns det er morsom 😍❤️👍🙂💕
  jeg liker [ svømmer🏊‍♀️Det er god.

 208. Jeg synes at boka er bra. Jeg liker når bøker både kan være triste og hyggelige.

 209. Boka var bra. Ikke min type bok men jeg anbefaler den til de som liker og lese☺️😝📚

 210. Denne boka er bra men den er litt sån kjedelig men den er bra så den får terningkast 4

 211. Denne boka var som Tottenham i Premier League denne sesongen, altså sykt dårlig.
  Terningskast:3

 212. det var spendene og kult litt trist om juni da har lest boka menn veldig lyst å lese den igen

 213. Jeg syntes at den var veldig bra og jeg har jo lest den før så jeg vet hva som skjer og det er jo at de blir bestevenner og sånn. Men jeg synets at de burde vært litt mer sammen Julian og John altså. Men ellers så syntes jeg at den passer for alle aldre. Og jeg gir terningkast 6

 214. Dette er min yndlings bok den er kjempefin men jeg syns det var lit dumt at den var på bokslukerprisen jeg har nemlig boka selv 🙂

 215. den var vvvvvvvvvveeeeeeeeeeeellllllllllddddddddiiiiiiiigggggggggggg braaaaaaaaaaaaaa.
  terningkast 6

 216. den handler om vennskap. det er litt mange døde jenter i boka men det går bra. eg syntes den passer for alle. ternigkast 5

 217. Eg syntest at utdraget i boka ikke var så spennende men eg har lest boka og den blir mykje bedre etter kvart når du kjem deg lengre i boka. (: Det er ei veldig fin jule bok og vi las et kapittel kvar dag fram til jul (som ein julekalender).

 218. Jeg syntes boka var bra 😂fordi den er spennende😱 og lit trist😞. Det var trist at søsteren hans døde.😞😩😢😭

 219. Jeg likte boka, den var litt spennende😲 og litt trist😭, Den var trist😭 fordi søsteren Juni døde💀, lurer😕 på hvorfor. Ihvertfall likte😁 jeg boka og har lyst til å lese📖 den.

 220. Jeg syntes at boka var bra 😊fordi den var spennende 😱og lit trist😭. det var trist at søsteren hans var dø.😞😩😢😭

 221. Den var bra men den var også rar for Julian har bursdag på julaften terning kast 4 og anbefaler og lese den alders alle

 222. jeg syntes utdraget fra Snøsøsteren var veldig fin og litt spenndende om hva som kom til å skje. den var også bitte litt trist at Juni var død

 223. jeg syntes utdraget fra Snøsøsteren var veldig fin og litt spenndende om hva som kom til å skje. den var også bitte litt trist at Juni var død. gir den terningkast 5

 224. Sjangeren på boka er vennskap. Teksten handler om at Julian mistet vennen sin og at søstre hans døde. I teksten får vi høre om Julian, mora, faren, John, Hedvig, Juni og Augusta. Handlingen skjer i svømmehallen. Jeg synes boka var bra, men hadde likt om det var mer spenning. jeg likte at det var bilder. Det var lett å leve seg inn i personene og historien. Det var ikke så vanskelig å legge fra seg, men kunne godt ha lest hele boka. Utdraget startet og sluttet ganske uforventet. utdraget passer til folk som liker vennskap og kanskje drama. Jeg vil gi denne boka vurderinger: bra. terningkast 4.

 225. Den er veldig spennende, terning kast 6.😺

 226. Helt super bok. ❤❤❤Har den hjemme å leste den i fjor. Gleder meg til å lese den igjen. terningkast 6 av 6 . Anbefales på det sterkeste. Men den er også veldig trist med det bra at de viser at tingkan faktisk skje. ps superrrrrrrrrrrrr bok😍😍

 227. Den var bra. den var koselig, jeg fikk julestemning og jul er den beste dagen i året!!!!!!1

 228. Jeg sytes boka var spennende og jeg vil høre videre før det var spørsmål jeg ikke fikk svar på. Terning kast 8/10

 229. Jeg synes boka var bra og koselig jeg har lest litt over hele boka før👍🏻👌🏻

 230. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi jeg har lest boka før mange ganger!👍🏼

 231. Jeg syntes at boka var litt kjedelig fordi det skjedde ikke så masse. Terningkast 2 og en halv.

 232. Har boka hjemme også har jeg lest den, bra bok, men første kapittel er litt kjedelig 😐 7/10

 233. Denne boken var kjedelig fordi det var ikke noe morsomt som skjedde.Det var bare noen på svømmingen som pratet hele tiden.«Denne boken var dårlig»Sa jeg.
  «Ja»Sa John.

 234. Jeg synes boka var veldig bra. Dette var jo bare første kapittel, så det skjedde kanskje ikke så mye. Men jeg kunne godt tenke meg å lese hele boka. Fra meg får denne boka 9/10.❤️👌

 235. Eg synes den var speedene og bra! Det minner meg jul, gaver, juletre og godteri 🥰🌸💖

 236. Eg har lest den før og den e litt kjedelig men den var litt bra og utdraget var veldig kjedelig de skjedde ingenting og jeg liker ikke slutten på hele boka.

 237. Den var dårlig for nesten ingen ting skjede.🥔🦄🥔🦄🥔

 238. Boka var bra, men jeg synes den var lit kjedelig og ikke noe spesielt spennende. Vist jeg leser hele boka kanskje den er lit bedre og mer spennende. Vem vet?

 239. Den var litt kjedelig fordi mesteparten var de bare i en svømmehall men den fikk meg i julestemning🎅🏻🦌🎁. Det var trist at søsteren var død🌹.

 240. 6.trinn seier: » Flotte skildringar i boka. Eg ser føre meg hendingane lett. Trist, eg har lese heile boka. Utdraget får meg til å ville lese vidare. Eg forstod handlinga god, fordi det ikkje var så mange personar. Spennande med bursdag på julafta. Lett å følge med på handlinga, sidan boka er lett å lese. Ikkje vanskelege eller lange ord. Handla om vennskap og slike bøker likar eg. Var kjedeleg, fordi eg likar best krim. Likar ikkje bøker med kjensler i.»

 241. veldig bare, Men trist fordi Hedvig sto alene ute i snøen. Og trista pga han har mistet Juni og Hedvig

 242. Jeg syntes boka er bra, men også litt kjedelig. Teksten var jo fin og bildene var også kjempefine. Men jeg følte også at det nesten ikke skjedde noen ting. boka passer for alle aldere og jeg gir den terningkast 2.

 243. Jeg synes det er en veldig koselig bok. Man får veldig god julestemning av å lese den.
  jeg synes boka passer får alle. Jeg gir den terningkast 6.

 244. Jeg synes utdraget var kjempebra. jeg fikk skikkelig julestemning av og lese den. Jeg har lest hele boken og det er min favoritt bok. Jeg mener at denne boka passer til alle aldre.
  jeg vil gi boken terningkast 6.

 245. jeg likte ikke boka den var veldig kjedelig og dårlig ikke ta denne boka anbefaler jeg;)
  dårligste bok i hele verden

 246. Jeg synes utdraget var kjempebra. jeg fikk skikkelig julestemning av og lese den. Jeg har lest hele boken og det er min favoritt bok. Jeg mener at denne boka passer til alle aldre.
  jeg vil gi boken terningkast 6+.

 247. Jeg leste Snøsøsteren i fjor hver dag i desember. Det er en julebok og den er veldig koselig 😉😍 Det handler om en gutt som har en død søster. Senere finner han en litt mystisk jente som heter Hedvig som bor i et gammelt hus. Jeg anbefaler å lese den for barn mellom 7 til 14 år jeg gir den en 6😊😊 jeg anbefaler å lese denne boka😉

 248. Jeg leste Snøsøsteren i fjor hver dag i desember. Det er en julebok og den er veldig koselig 😉😍 Det handler om en gutt som har en død søster. Senere finner han en litt mystisk jente som heter Hedvig som bor i et gammelt hus. Jeg anbefaler å lese den!! jeg gir den en 6😊😊 jeg anbefaler å lese denne boka😉

 249. Denne boken var veldig kjekk og spennende. Denne boka passer for alle som kan lese eller kan bli lest til. terningkast 5.

 250. Bra og litt trist siden juni er død.😢
  Liker at det handler om jul og svømming.🎄🎁☃🏊

 251. I dette utdraget er det en gutt som liker å svømme og er i svømmehallen med vennen sin, men når han er der er det en jente som sitter i vinduet og ser på han. Men da merker han at badevaktene har pyntet til jul og det minner han om at det er snart jul, han tenker på hvordan det var før, alt skjedde hvordan det var å feire jul før hvorda mamma og pappa pyntet når han og søstrene sov. Hvordan det luktet og hvordan det såg ut, hvordan meg Julian født på Julaften, Augusta født i August, og Juni født i Juni. Men nå er Juni død og ingen ting er det samme.

  Jeg tro at han og Hedvig kommer til å bli gode venner også blir det et rart mysterium som de kommer til å prøve å løse men så skjer det noe rart og de blir forvirret og prøver å sei det til foreldrene deres men de hører ikke på dem. Så kommer det en man som de minste og blir dis venn og det var visst ingen mysterium.

  Jeg liker egentlig ikke sånne her type bøker fordi den hørtes ikke så gøy for ka uttaket sa. Jeg gir denne boken terningkast 4 og anbefaler den til folk som liker julebøker

 252. Forfatter: Maja lunde
  illustrert av: Lisa Aisato
  sjanger: vennskap

  Denne boken handler om en gutt som er ute og svømme hver dag, i jula, en dag ser han en jente med rødt hår, som presser nesen opp mot vinduet.
  neste dag er det julaften Julian (hovedperson) har bursdag på julaften så han gleder seg ekstra mye. Hvert år pleier forladerne til Julian og August (søsteren til Julian) pyntet opp, om kvelden etter at barna har lagt seg. Når Julian våkner lister han seg ned i stua for at være helt sikker på at foreldrene har husket det, det har de, så han går lengre inn i stua, da mamma ser han roper hun gratulerer med dagen til ham. Men da han kommer ned r det noe som mangler….

 253. Denne boken høres veldig spennende å lese. Men jeg syntes at det var litt får lite tekst får å fårstå. Men alt i alt så var den veldig spennende.💖😁

 254. Jeg synes at det var trist når det ble skrevet at søsteren var død. Jeg har veldig lyst til å lese hele boken.

 255. Snøsøsteren handlar om Julian og Hedvig. Julian har ein venn som heiter John.
  Dei er i svømmehallen da Julian ser Hedvig stå utanfor vindauget og ser inn.
  Julian tenker på jula og korleis det skal gå. Fordi det er første jula etter søstera hans døde. Eg følte at eg var inne i svømmehallen og eg såg det veldig bra for meg inne i hovudet mitt. Eg fekk ordentleg julestemning.
  Eg likte boka fordi ho beskreiv veldig bra og eg følte at eg var inne i boka.
  Eg syntest denne boka er veldig bra, og dette er ei slik bok eg likar å lese.
  Eg anbefaler å lese denne boka viss du skal lese den til jul.

 256. Snøsøsteren
  Teksten handlar om familien og venner og kor viktig det er å behalde dei på
  grunn av at du veit ikkje når dei ikkje finns lenger. Eg anbefaler denne boka på grunn av at den handlar om vennskap og at du aldri skal sørgje for mykje over nokon som ikkje finst lenger fordi dei er ein betre stad og vil at du skal vere glad…. Sjølv om dei ikkje er der lenger vil dei alltid vere i ditt hjerte…
  Eg likte boka veldig mykje fordi det var veldig godt skrive. Og eg likte spesielt når John og
  Julian er i symjehallen, det var morosamt. Håper eg kan lese heile boka snart! Eg blei sugd inn i forteljinga. Elskar boka, håper verkeleg eg kan lese ho ein dag.
  Mi favorittbok no til. Den treng faktisk vennskap boksluker figuren!
  Terningkast 6 frå meg. Forsett og skriv bøker!

 257. Snøsøsteren
  Teksten handlar om ein gut som fortel om Hedvig og John som svømmer i symjehallen og om når han fortel at søstera hans hadde død .Han fortel om korleis dei feira jul heime hjå dei. Denne sjangeren trur eg er vennskap, fordi dei snakker om at dei er venner. Eg meiner at det skulle stått meir om korleis søstera døde og kva ho døde av, og kor dei bur og kva slags familie det er, om denne familien er ein snill familie eller ein slem familie eller litt sånn begge deler mot gjester og dei i familien. Eg har eit til spørsmål: Eg lurer på kvifor utdraget er så kort, utraget var gøy, men eg meiner at utdraget skulle vore lengre. Eg lurer på kva søstera døde av fordi det kan hende at dei som les utraget ikkje har lest boka og då er det veldig dumt for dei som ikkje har lest boka og lurer på kva som skjedde med søstera hans. Eg lurer på kor dei bur kva gate dei bur i og husnummeret deira fordi det ikkje står i utdraget, men er ikkje sikker på om det står i boka fordi eg ikkje har lest den, men har lyst til det.
  Eg lurer på om familien hans er snill eller slem fordi at nokre familiar er slemme mot gjestene sine både i bøker og på ekte i virkeligheten. Eg syns utdraget skulle vore
  lengre fordi dei ikkje får plass til alt det burde ha i teksten.
  Det er lett å leve seg inn i teksten, syns eg, fordi den er lett å forstå både når du
  les den og når du hører på, det var det fordi eg levde meg lett inn i teksten fordi den er ganske lett å forstå og eg levde meg lett inn i utdraget fordi eg forstod
  personene veldig godt. Teksten starta rett inn i handlinga, og eg syns den byggjer seg gradvis opp, ja det overraska meg at søstera var død. Eg syns personane høres veldig snille ut, og eg misliker ingen ting i teksten. Eg syns teksten slutta som eg forventa, ja eg for lyst til og lese meir av boka. Eg syns det var veldig vanskeleg å slutte og lese utdraget, den var veldig lett og lese fordi den hadde ord man kunne forstå og dei
  brukte ikkje nokon rare ord ein ikkje forstod. Det beste med teksten var at teksten var gøy og lese. Det som irriterer meg er at teksten er så kort. Eg anbefaler denne boka for guter og jenter fra 8-13 år og denne boka var veldig spennande, fordi du får litt julestemning før jul, men og når det er jul, då er ho enda mer spennande å lese.
  Eg syns at denne boka burde verte superfinalist og vinne Bokslukarprisen 2019-2020.

  • Den var kjempe god og jeg er ganske sikker på at jeg kan komme til å lese den en gang i fremtiden og kanskje til og med i juletida.

 258. Jeg fikk egentlig ikke så lyst til og lese resten, jeg syns den var veldig godt skrevet men jeg følte ikke at jeg likte den så godt, beklager til alle som likte den

 259. Jeg var syk så jeg leste ikke boken og den er sikkert veldig kjedelig..
  Så jeg vet ikke hva jeg skal krive🥵

 260. Jeg syntes ikke boken var så bra fordi den var kjedeig, men den var også litt okey. Jeg kunne ikke lest mer, men jeg syntes boken passer bedere til jul. Jeg annbefaler ikke

 261. Boka heter snøsøsterene av Maja Lunde og illustrert av Lisa Aisato. Jeg syntes at den var litt kjedelig fordi det var veldig lite action og det var ikke noe spesielt som skjedde.

  Den handlet om Hedvig og søstera hennes. Jeg syntes at denne boka er bra for folk mellom 3-37 år.

 262. Jeg syns at Snøsøsteren egentlig er veldig bra, det er bare at handlingen ikke er så spennende. Jeg liker bøker som har veldig mye action, Men denne boka er bra beskrivd.
  boka er egentlig veldig bra derfor gir jeg den terningskast 5

 263. Boka handler om en gutt som heter Julian og han har bursdag på julaften. Det er en jente som heter Hedvig og ser inn i svømmehallen, selv om hun ikke vet hvem Julian er så er det et forhold mellom hun og Julian.
  Boka er veldig dårlig så ikke les den. Ingenting skjer i den boka unntatt at Juni dør.

 264. Snøsøsteren handler om en gutt som heter Julian, som blir elleve. Julians familie (lillesøster, mamma og pappa) skal feire jul, men det er veldig trist, fordi Julians storesøster Juni er død.

  En dag når han svømmer i svømmehallen ser han Hedvig, de vinker til hverandre og blir bestevenner. (Julians venn er ikke så gøy å leke med lenger).

  Jeg har lest boka som adventskalender og den. Var veldig fin, fordi den var både trist, fin og koselig på en og samme tid.

  Jeg anbefaler boka, fordi den er SÅ BRA og alle burde lese den! Det er også veldig fine illustrasjoner i denne boka.

  Dette kan være favorittboka mi gjennom alle bokslukerene.

  Denne boka FORTJENER å være superfinalist i bokslukerprisen!!!

 265. Snøsøsterern
  Nå skal jeg fortelle deg om Hedvig. Om hvordan hun ble min beste venn og hvordan jeg mistet henne.

  Første gang jeg så Hedvig, stod hun med klemt mot vinduet.

  Jeg likte ikke denne boka fordi den var for klein jeg gir 1 av 6 stjerner fordi det var ikke noe action

 266. Snøsøsteren

  Boka handler om en jente som heter Hedvig som er forelsket i en som heter Julian. Julian har burstag i svømmehallen. Hedvig ser inn i svømmehallen, selv om hun ikke vet hvem Julian er, men selv om de ikke kjenner hverandre er det ett forhold mellom dem.

  Jeg gir boka terningkast 1.
  Jeg anbefaler boka for folk som er 7-10 år

 267. Jeg syntes denne boka var veldig bra og spennende fordi forfatteren hadde beskrevet boken bra.

 268. Jeg likte utdraget fordi det var trist og fint på samme tid. Boka får deg også til begynne å tenke. Som for eksempel hvem er egentlig Hedvig, hva skjedde med Juni og hvordan kommer julen til å bli? Jeg vil gjerne lese hele boka. Terningkast 5

 269. Boken var trist fordi søstera var død å kunne ikke komme til julebordet.😱😭🤬🤪🤩

 270. Jeg syns at boken var ganske bra, men litt trist. Det jeg syntes var bra er at den var veldig overraskende. Illustrasjonene var ok, fordi jeg liker mere litt tegneserie tegninger. Jeg gir boka en 4 av 6.

 271. Jeg syntes boka var bra fordi den beskriver vennskap. Jeg har lest boka før. Denne boka er en veldig fin jule bok. Jeg gir denne boka terning kast 6 fordi boka var veldig bra.

 272. Jeg syns boka var bra fordi nesten hvert øyeblikk ble beskrevet. Jeg har lest boka, og dette er absolutt ikke den beste delen av boka. Hvis jeg bare skal tenke på utdraget var den ikke så bra. Jeg vil anbefale boka for de som er fra 8-11. Terningkast 4.

 273. Det er en bra bok. Jeg har lest boken allerede og det var en kjempe bra slutt. Det var veldig uforventet slutt også. Det var ikke åpent. Boken er ganske trist bok også. Boken startet kjempe trist på starten også ble den bedre og bedre.
  Jeg gir boken et terningskast 3. Vis jeg ikke hadde lest boken fra før.

 274. Jeg syntes boka var dårlig fordi det ikke var no spenning.
  Jeg gir boka terning kast 2️⃣

 275. Jeg syns boka var veldig dårlig fordi det var for lite action å ting som skjedde
  Terning kast 2

 276. Boka handler om en gutt som heter Julian som forteller om hvordan han møtte vennen sin Hedvig.

  Jeg liker boka fordi den er veldig fin og koselig. Sjangeren er vennskap å det er kanskje en av grunnene til at jeg liker boka. Den er også veldig lett å lese.

  Jeg anbefaler boka for personer som er 0-100 år, fordi den passer for ca alle aldere.

 277. Boka Snøsøsteren handler om en jente som heter hedvig som var Snøsøsterens beste venn.
  Hun har også en søster som heter Juni.
  Den er skrevet av Maja Lunde og sjangeren er venskap

  Jeg synes den er bra når det er jul fordi det er en slags julebok.
  Hvis du liker å lese mye anbefaler jeg boka , men hvis du ikke liker å lese lite ambefaler jeg den ikke.
  Jeg gir denne boka terning kast 4.

 278. Boken var fin men jeg likte ikke at det var så mye jul, men ellers var den fin

 279. Jeg syntes boka var litt. Kjedelig fordi jeg visste hva som skulle skje😒. Jeg har lest noe av den men jeg har lyst til lese resten🥰. Det er en bra bok jeg anbefaler denne boka til barn fra 8-12.👍 Jeg gir denne boka terningkast 5.✅👌

 280. Boken er skrevet av Maja Lunde den handler om en jeg person som blir venn med en person som heter Hedvig. Boken har sjangeren vennskap.

  Jeg syntes at boken anbefales for barn mellom 5 – 15 som har mye leselys. Jeg gir boken en 5 av 6 fordi den var hyggelig og koselig.

  Den er en bra bok for folk som liker og lese

 281. Boka er kjempe bra, fordi det handler om jul og mye god forklaring. Det er en veldig fin adventsbok. jeg blir veldig glad av og lese glad og triste bøker. Jeg ambefaler og lese boka.
  Jeg gir terning kast 6️⃣

 282. Jeg likte denne boka kjemme godt!
  Den var mega fin og koselig!

  Fordi den var godt skrevet og den hadde et koselig tema, men den hadde litt alvor like vel

 283. Julian var i svømmehallen med John og når han svømmte pustet han inn vann så han måtte opp på land for å puset. Før han pustet inn van hadde han tenkt på hvordan julen kom til å bli fordi Juni søsteren hans var død. Når han måtte opp for å puste så han Hedvig i vinduet med nesa klemt mot vinduet så den ble helt hvit.

  Jeg syntes boken var litt spennende. Det skjer mye i det lille avsnitte og man får gode beskrivelser av alt så dette er en bok jeg tror menge hadde likt. Jeg fikk lyst til å lese resten av boken, men jeg har den desverre ikke.

  Jeg anbefaler boken for alle aldere og spesielt de i alderen 8-14. Boken hadde passet perfekt for de som er glad i bøker om venskap og litt triste bøker, men den passer for alle.👍

 284. Snøsøsteren av Maja Lunde
  Det som skjer i boka er at en gutt som heter Julian og vennen hans Hedvig. Om hvordan de først møttes og hva som skjer videre med dem.

  Jeg liker denne boka fordi den er fin og god og lese i, den er jo egentlig for jul, men den er fortsatt veldig fin. Den er fin for høtlesning og hvis du bare vil kose deg litt. Det er egentlig litt blanding av sjanger litt koselig og litt sørgelig fordi søsteren til Julian som heter Juli som døde det var trist. Den passer egentlig for alle som vil bli lest for eller vil lese.

  Jeg anbefaler denne boka veldig fordi den er fin og koselig, den også fin å få høre på lydbok. Jeg gir den terningkast 6

 285. Snø søstrene.

  Denne teksten handlet om Julian som hadde mistet storesøstera si og fik en ny ven

  Jeg har lest denne boka så jeg visste alt fra før , men den er fin får , når jeg leste den tenkte jeg at det var ret og ha en død søster men nå et år senere vet jeg at det der nesten vanlig og oppleve at noen mister en søster eler en bror i barne live alder

  Denne boka er det viktig at man får seg med fra 1-100000 år den får ternings kast 6
  😊😢❤️🦋😁

 286. Denne boka kjente jeg meg veldig godt igjen i. Onkelen min døde rett før jul, så alle var ganske spente på hvordan julen skulle bli, akkurat som i denne boka. Det gikk an å kjenne seg igjen, det er sånne bøker jeg liker aller best. Terningkast 6!!

 287. Snøsøsteren. Av Maja Lunde.

  Teksten handler om en gutt som heter Julian som forteller om bestevennen hans, om hvordan han møtte hun og hvordan han mistet hun. Det er en vennskapsbok.

  Jeg synes at det var en bra bok fordi den fortalte hvordan han hadde det og om de personene han kjenner og hvorfor han heter Julian og at søstera hans er død. Denne boka er lett og leve seg inn i selvom den handler om mange ting på en gang. Teksten starter med en handling hvor han forteller om Hedvig.

  Jeg synes at Hedvig virker morsom og søt. Hun har oransje krøller og masse fregner. Jeg får lyst til å lese mere for å vite hva som skjer videre med Julian og Hedvig.

  Det beste ved teksten er at den forteller så mange ting som noen kan ha opplevd. Jeg anbefaler deg å lese denne boka i advent eller romjula. Jeg gir denne boka terningkast 5.

 288. Det var ingenting som var i hele fortellingen, det var svømme fram og tilbake samme sted som noen klarte og bruke fem sider på!!! Terningkast to👴

 289. Denne boken handler om Julian som har bursdag på julaften.
  Han liker å svømme og er i svømmehallen nesten hele tiden.
  En gang ser han en jente som stirret inn i vinduet rett på ham.
  Denne boken handler om vennskap.

  Slutten er brå.
  Jeg syns denne teksten har en rar handling.
  Jeg synes at denne boken er lett å legge fra seg.
  Denne boken tar opp et viktig emne ved at det er trist å miste storesøsteren.

  Styrken med denne teksten er at den har med at man trenger venner.
  Svakhete med denne teksten er at den er kjedelig, har en dårlig handling og er dårlig beskrivet. Hvis man liker noe rolig så kan du lese denne boken.
  Jeg synes ikke at denne boken skal være superfinalist.

 290. Snøsøsteren.
  Teksten handler om en jente som skal fortelle om Venninnen sin Hedvig om hvordan de ble venner og om hvordan de ble uvenner.

  Boken er lett å leve seg inn i og det er ganske lett når man skal lytte til den. Teksten starter rolig. Jeg syns at personene er litt sjenerte og det gjør at boken ikke blir så bra. Boken tar ikke opp et viktig emne synes jeg. Teksten slutter med at hun fortalte hvordan hun svømmer.

  Jeg syns at denne boken ikke fortjener bokslukerfinalist greier. Jeg gir boken en 5/6.

 291. Liker hele boken men utdraget er litt kjedelig. Hele boken terningkast : 5 utdraget terningkast : 2

 292. Snøsøsteren er en veldig fin og koselig bok. jeg leste denne boka i fjor jul og er en av mine favoritter. ambefaler 100000000000 av 1000000000000

 293. Denne boken var fantastisk. Jeg elsket den, jeg skal anbefale denne til alle jeg kjenner.

 294. dette var en kjempebra bok jeg kommer til og lese denne i desember jeg anbefaler at dere gjør det også

 295. denne boka er helt super jeg har lyst å ha den som julekalender i år! vennskap er nøkkelen.

 296. Denne boka var veldig bra, men jeg er ikke så glad i jul, men jeg likte den veldig godt

 297. Denne boken er kjempebra bok har lest hele boken anbefales å lese i julen for det er 24 kapptitler da kan men lese et kapittel ver dag. Den er også litt trist. 10/10. Denne boken skal jeg si at alle vennene mine og familie skal lese. VERDENS ALLER BESTE BOK. <3<3 🙂

 298. 1: den handler om en gutt som heter Julian som ikke gleder seg til jul fordi søstre hans døde.
  2: den passer for meg (O_O)
  3: den er bra fordi Julian er JESUS

 299. 1: den handler om en gutt som heter Julian som ikke gleder seg til jul fordi søstre hans døde.
  2: den passer for meg .
  3: den er bra fordi Julian er .

 300. denne boka er så trist han blir venner med noen som ikke finnes. og søsteren er død blir så trist på Julian sine vegne. Men uansett så må man gi slipp på noe i livet. Men det er ikke alltid like lett. terningkasten min e 5😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

 301. Eg syntes boken var veldig bra og koseleg.
  Den passer for alle.
  Eg gir den terningkast 5,5.
  Den handlar om vennsakp og jul.👌👌👌👌👌😊😊😊😊😜😜🎄🎊🎍🎀🎁🎂🎂

 302. Boka handlar om en gut med navn Julian og om en jente med navn Hedvig.
  Denne boka passer for 6 trinn og 7 trinn. Spesielt for de som liker vennskap og jul.
  Eg synes denne boka var veldig bra fordi denne hadde vennskap og fordi den handler om jul.

 303. 1: Boken handlar om ein gut som heiter Julian og er født på julaften men han gleder seg ikkje fordi at søsteren hans døde.
  2: Dei som liker bøker om vener og litt sårg.
  3: Eg synes at denne boka er passe bra, fordi eg likar ikkje så veldig såne bøker som handlar om vener eg like heller spenende bøker og morsome bøker.

 304. 1: Boka handler om ein gutt som heiter julian. Og ein jente som heiter hedvig.
  2: Boka passar for de som likar vennskap og julebøker.
  3: Min meining om boka er at boka er perfekt for jule tiden. Veldig koseleg.

 305. boka handler om sorg,vennskap,forandring og jul. Ein veldig fin julebok for alle, den realiserer ting som virkelig skjer eg for eksempel er kjempelei meg fordi bestevennen min har flyttet og denne boka realiserer sorgen veldig bra . Terningkast 10 den var super👌👍✌😁😍💕

 306. Boka handlar om julian han elsker julen fordi han har bursdag då men dette året gleder han seg ikkje fordi søsteren hans juni er død.😢Julian møter ein ny venn i svømmehallen som heiter hedvig.😀👍
  Boka passar for alle syntes eg😁😁😁
  min mening med boka er at den var fin et likte veldig godt bildene og så var teksten her bra.😀😀😀👍👍👍

 307. 1: Boka handlar om Julian og Hedvig som blir gode venner. julian liker ikkje å feire jul fordi søsteren hans har død. (dette er skule oppgaver altså)
  2:Boka trur eg passer for de aller fleste.
  3: Boka var fantastisk (eller utdraget då) eg har lyst til å lese meir om boka, tegningene gjør det nesten alt for ekte! Boka var SUUUUUUUUUPER!!!

 308. 1:boka handlar om juliand og d3n døde søsteren som sklir gjennom isen<3
  2:denne boka kan bli lest av 3klasngr
  3:denne boka er litt kjedelig men den blir anbefales av yngre folk😊

 309. 1: kva handlar boka om? Om en gutt som heter Julian og har en sostre son heter Juni som døde og Julian var ikke glad på jul
  2: kven passar boka for? hele varden
  3: kva er din meining om boka? det var lit trist men bra ;-;

 310. Julian- hedvik-Søstrene-forelderne
  2 klase
  den var veldig bra for di at han fekk ein fin jul og burstag

 311. Boken handler om Julian, Augusta og Juni når det er jul
  Boken passer for alle spesielt for dei som liker bøker om vennskap.
  Eg synes ikkje boken er noe serli bra for den var ikkje spennende nok. ‘_’

 312. Hedvig er en veldig snill og søt jente og John er en veldig rar venn. Jeg syntes det er en veldig trist bok men den er veldig bra fordi den bringer julen til bake og er veldig spennende👌💖🎁 Jeg syntes den passer får 4-8 klassinger som liker å lese mye!!!!

 313. 1.boka handlar om John og hans hans venn

  2.Boka passar for folk som liker vennskapittel bokar

  3.Min meining om boka er at det var bra fordi det var vennskap

 314. veldig bare, Men trist fordi Hedvig sto alene ute i snøen. Og trista pga han har mistet Juni og Hedvig.

 315. denne boka har jeg lest før og det er faktisk favoritten min, så jeg ble veldig glad for at den ble med i bokslukerprisen! jeg anbefaler å lese den,den er super fin! 💖😋😊

 316. boken snøsøsteren var: bra fordi den handlet om vennskap. jeg likte dette utdraget ganske godt, jeg vil gjerne lese hele boken:)

 317. Jeg synes boka er gøy! Det er gøy å lese boka i desember. Et kapittel vær dag i desember til jul. For julestemning av boka:) Jeg ville anbefale denne boka siden den har spenning i seg, synes i vært fall jeg.

 318. Dette utdraget fra snøsøsteren var bra fordi den handlet om vennskap. Jeg vil gjerne lese hele boka siden den var spennende og gøy.

 319. boka er passe bra og jeg vil at du skal stå på videre<3
  terningkast 4.

 320. Jeg synets den var passe bra fordi jeg har lest den før og jeg liker egentlig ikke og lese Snøsøteren

 321. Jeg likte ikke boka.
  Den var litt uvant.
  Den var litt rar og trist siden søstera er dø,
  den passer for 1-4 klasse og jeg gir den terningkast 3

 322. Utdraget handler om Julian, som har bursdag på juleaften. Kameraten John, og søstrene til Julian.
  Lille Augusta, som har bursdag i August, og Juni , som har bursdag i Juni, men Juni er død. Hvordan kommer julen til å bli for Julian og Augusta nå?

  Jeg syntes det var litt kjedelig, fordi det ble snakket mest om noen bestemte ting.
  Utdraget slutter med at Julian er i svømmehallen, puster feil, og må opp av vannet og hoste. Sp får han øye på Hedvig.
  Jeg syntes den passet for 10-12 år. Og jeg syntes den var passe bra.

 323. Jeg syns det var spennende, kult og lett å lese. terning kast 5 så veldig bra og anbefalt for 1 til 8 klassinger.

 324. Boka handlet om to gutter som hadde vokst fra hverandre og den ene gutten klarer ikke ikke å holde fokus når han svømmer.
  Jeg syns at boka var ganske bra. jeg syns det var litt trist at Juni som var søsteren til Julian var død. Utdraget passer for de som liker litt vennskaps bøker og litt koselige bøker. Boka var litt lett å leve seg inn i. Jeg syns boka var bra.

 325. jeg syntes boka var gøy og trist men forsatt gøy:) 👌jeg vil lese resten av boken fordi den er så gøy.jeg syntes boken passer for alle. jeg ville gitt den terning kast 5🎲

 326. Jeg syntes boken var passe bra den var litt kjedelig. Jeg ville ha anbefalt denne til 6-9 år.
  Den får terningkast 3/6

 327. Superfin den er super superfin eg her hørt historien eller hørt om de.
  Snø søs.
  Det er litt masse tekst då.
  Eg vil ha lit mer bilde.

 328. Dere burde begynne på Mykje skole. Det er super gøy der det er Gull timer der altså 1 time kan du velge 1 venn og tegne eller gå ut………. det er mange ting du kan gjør.
  + boken er grei litt mye tekst men vill ha mer bilde eg er enig med Silvia…🤗🤗🤗😶😶😶😶😶😶😶 Seier ikke hva eg egentlig heter foresten 😶😶😶🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐

 329. Fin bok passer for alle aldere. Er koselig og lese når det er jul🏊‍♂️🎁🍊☃️❄️.
  Terningkast 🎲 3

 330. Jeg trodde den var kjedelig frem til jeg fikk høre om den søstera hans😯 jeg skulle ønske han kunne forklart mere om hun og hvorfor hun døde?😶

 331. Eg likte utdraget veldig godt. Eg har lest heile boka før og det var mykje meir spennande i resten av boka. Eg synest det var feil plass og ta utdrag frå.
  Terningkast 5

 332. Den var veldig bra fordi det var gode tegninger og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg ambefaler denne.

 333. Jeg syntes det var en veldig bra bok, den var bra for det var litt om vennskap og litt om andre ting. Jeg anbefaler den til 8-13.

 334. den er super!!!!! 10/10 og den kunne ha lit mer kapiteler

 335. Jeg synes den var veldig bra på grunn av at det bare va artig å høre på denne boka🐶🐶🥵🥵

 336. Jeg like boken veldig bra! Jeg vil lese hele boken og jeg vil anbefale boken for 8-12 år. Morsom bok!🧡 gode detaljer og spennende innhold!🧡

 337. Jeg synes boka hvar bra fordi den hadde mye beskrivelse og masse bra innhold

 338. Jeg syns boka virket kjempe bra fordi den var koselig, jeg fikk litt julestemning og den var litt trist haha. Tittelen passet til teksten og omslaget passet også. Boka var enkel å lese. Denne boken er en kjempe fin jule bok. Jeg tenker at denne boka passer for alle. Jeg anbefaler denne til alle fordi den var en fin bok for å komme i julestemning. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boka. Alt i alt var dette en kjempe fin bok😁

 339. Den var veldig bra. Men jeg synes det var litt lite spenning i boka 👍🏻

 340. Jeg likte denne boka veldig godt. Det var veldig koselig å lese og lett å forstå. Jeg fikk også veldig julestemning. Jeg anbefaler denne boka veldig for 6-14 år! Terningkast 6!

 341. Jeg syntes denne boka var super fordi jeg fikk ordentlig jule stevning og jeg elsker jul. Jeg skulle ønske at vi fikk høre mer!!! Jeg anbefaler denne boka fra 6-14.

 342. Jeg synes denne boken ikke er noe bra, fordi den har ikke noe spenning. Har lest boka før. Jeg gir 1 av 10

 343. Eg tykkjer at den boka her var veldig bra, berre den stemninga den gjer, og så blei den litt trist når dei sei at søstera var dau. Men den eine dialogen var heilt forferdeleg, det stod berre sa, han sa noke, han sa noke, han sa noke, han sa noke; dei kunne no ha lagt inn lit meir, for eksempel spurte eller svarte. Men eg tilråder denne boka til alle.

 344. Jeg syntes at denne boken var helt super❤️Fordi den var veldig spennende, og litt trist💙når boken var ferdig ble jeg litt skuffet, fordi jeg ville høre hele boken😂jeg anbefaler denne boken til egentlig alle sammen, fordi den var sånn at man fikk litt julefølelse! Å det liker alle å ha!😂men den var også litt trist men det går helt fint!!!

 345. Jeg synes boken var super fordi den var så spennende og at det va jule tema,
  jeg kunne gjerne høre resten av boka, jeg anbefaler boken fra 8-15

 346. Jeg har alltid hatt lyst til å lese denne boken, den var super. Jeg fikk veldig lyst til å høre resten. Når man lytter til lydboken så føler man så mye forskjellig. Man får også litt julestemning. Den er trist men, man får en god følelse inni seg av å høre på den. Denne boken anbefaler jeg til alle aldersgrupper.

 347. Den var veldig dårlig likte ikke denne boka👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼0/10👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼Denne boke er til 1klasse😂

 348. Jeg syntes boken var veldig bra, men jeg hadde syntes at boken var super hvis det var min type bok.

 349. Jeg synes boken var kjempe bra👍✌️😎jeg fikk skikkelig jule stemning jeg synes den var 10 av 9💜❤️🖤🧡💛💚💙💜❤️🖤🧡💛💚💙💜❤️🖤🧡💛💚💙💜❤️🖤🧡💛💚💙💜❤️🖤🧡💛💚💙

 350. Jeg syntes at boken er super og koselig, men og litt trist.Terningkast 8 av 10.

 351. Jeg syns den var passe bra fordi d var lite som skjedde men det kunne ha vert mer kapitler

 352. Jeg elsket denne boken. Det er jul og det får meg i jule stemning. Jeg ambefaler denne boken for alle.

 353. dette er en fin og bra bok den handler om en gutt som heter Julian og han har mistet store søsteren sin der for gleder han seg ikke så mye til jul lenger.
  alt dette tenker han mens han svømmer med vennen sin John.
  han tenker for mye derfor får han vann i munnen og må opp på land det er da han ser en jente i vinduet hun ser skremt ut men så vinker de til hverandre og da får hun verdens største smil.

 354. Hei! Snøsøsteren er den fineste bok jeg har lest hele livet.Jeg er den jenta i klassen som er ganske tøff og aldri gråter.Det gjorde jeg nå.Jeg har lest hele boka 2 ganger og leser den igjen.Første gang jeg leste boka var det i norsktimen.Øynene mine gikk ikke fra boken.Det verste var at jeg begynte å gråte i timen.Men jeg klarte ikke og slutte.Læreren min Rune så at jeg gråt.Vanlig vis pleier han og skjefte på oss vis vi ikke følte med.Men denne gangen lot han meg være. Den rørte hjerte mitt virkerlig. Du skrev ikke bare fint men når jeg leste i slutten av boka virket det som om jeg var Julian fordi når han fikk en klump i halsen fikk jeg det også.Jeg elsker denne boken og leser den om og om igjen .Maia Lunde, tusen takk for at du skrev denne boka, den er helt nydelig.

 355. denne boka er så trist han blir venner med noen som ikke finnes. og søsteren er død blir så trist på Julian sine vegne. Men uansett så må man gi slipp på noe i livet. Men det er ikke alltid like lett.
  Jeg leste Snøsøsteren i fjor hver dag i desember. Det er en julebok og den er veldig koselig 😉😍 Det handler om en gutt som har en død søster. Senere finner han en litt mystisk jente som heter Hedvig som bor i et gammelt hus. Jeg anbefaler å lese den for barn mellom 7 til 14 år jeg gir den en 6😊😊 jeg anbefaler å lese denne boka😉

 356. Jeg har bare lest dette utdraget, men jeg likte det veldig godt. Historien ble skrevet på en måte som var enkel å forstå. Ulemper med historien er at man ikke får vite om hvordan Juni døde (fra utdraget), og at man ikke får vite at hovedkarakteren heter Julian før 10 og en halv strofe etter innledningen. Men boka er fortsatt like bra, og jeg anbefaler den fortsatt like mye. Terningkast 6.

 357. Eg synest teksten var veldig bra, og at det er ein veldig god julekalender. Har lest boka før. Boka var spennande og litt trist.
  Terningkast: 5 🎲🏆

 358. Jeg synes boka er bra fordi den har mye beskrivelse .
  Men jeg har lest den før, og jeg liker den ikke så godt.
  Og bildene er lit rare..
  «bra»

 359. Vi leste denne boka som høytlesingsbok før jul i fjor. Den var super pga. av at Hedvig og Julian blir så gode venner. Det er spennende allerede fra første kapittel, og en litt overraskende slutt. Det skjer noe hele tiden som gjør meg som leser glad, og det er ikke lange samtaler og hendelser før det skjer noe nytt og overraskende. Det vekker leseren i meg. Fine illustrasjoner. Det kommer en mann som vi som lesere er litt usikker på hvem er. Det virker som Hedvig og Julian har noe felles som har skjedd dem i livet, og hva med denne mannen?

 360. Boka var spennande og kjekk. Det var kanskje litt lite opplevelse. Terningkast:5/6 s🙂

 361. snø søsteren er så trist men den er veldig fin og den er anbefalt for alle:)

 362. snø søsteren er så trist men den er veldig bra alle burde se snø-søstrene.

 363. jeg synes boka er den beste boka. fordi den er spennende, den var trist, men den var også veldig fin. det er trist at Julian har mistet søsteren sin.

 364. jeg leste heile boken og jeg syns at den er spennende. jeg syns at boken er super fordi på selve utdraget syns jeg at den er fin og lese.

 365. jeg synes at boka er super. fordi den er trist, spennende og det er veldig fine illustrasjoner.

 366. Jeg synes emnet er veldig bra, det har gode illustrasjoner og jeg syntes det var veldig bra, selv om det er litt vanskelig å forstå👌👌😎

 367. En kul bok som er ganske spennende, men det kunne vært mer spennende. f eks. Dere kunne sakt hvordan hun døde og kanskje hvordan julen ble.

 368. ganske kul, men litt kjedelig. håper fortsatt å få den i julegave da.

 369. veldig spennende, håper på at den kommer i butikkene i jul (det gjør den sikkert) og kommer kanskje til å lese den hvis jeg får den. Det bildet hvor Hedvig ser inn er bittelitt skummelt. Bare tenk deg at det er noen som følger med hvor du går og hva du gjør.

  • det jeg ikke skjønner er at forskjellige farget perler har forskjellige lyder.

 370. Jeg syntes at utdraget Snøsøsteren var bra. Det var veldig fine bilder men mye tekst. Og det var en veldig fin bok også. Bildene passet også veldig bra med teksten. Jeg syntes også at det var litt kult at han het Julian fordi han ble født på julaften. Jeg gir det en terningkast 4 fordi det var et bra utdrag men for mye tekst på hver side for meg, ellers var det veldig bra.

 371. Jeg syntes at utdraget Snøsøsteren var bra. Det var en veldig fin bok også. Bildene passet bra med teksten. Jeg syntes også det var litt kult at han het Julian fordi han ble født på julaften. Jeg gir terningkast 4 fordi det var et bra utdrag men litt for mye tekst for meg. Ellers var det veldig bra.

 372. Jeg syns denne boka er litt trist fordi søsteren til hovedpersonen er død. Jeg likte ikke boka fordi jeg liker ikke bøker som handler om jul.

 373. Dette utdraget handlet om at en jente mistet sin bestevenn som het Hedvig og mistet søsteren sin Juni men bor hos henne ennå jenta elsket å svømme med bestekameraten hennes.Det var dårlig at vi ikke fikk høre hovedpersonens navn.Jeg synes at dette utdraget er passe bra fordi det var ikke så mye spennende som skjedde men man vil høre om hva som skjedde med vennen til jenta og søsteren til jenta.

 374. Jeg synes at denne boken var litt trist å lese men også så søtt jeg synes syn på Hedvig hun som hadde så bra venner jeg synes at denne boken burde alle lese denne boken er for alle synes jeg tipp topp tommel opp!

 375. utdraget var bra! Men også litt kjedelig (bare litt) Men veldig spennende. Fine Bilder og veldig fine farger. Den var koselig og lese! anbefaler alle til og lese denne boka! Terning kast 5/4. Veldig bra! 😀

 376. Jeg likte ikke at den handlet om hedig med engang teksten startet og likte ikke bokeb så bra

 377. Teksten handler om Julian, Hedvig og John. Teksten foregår hjemme hos Julian og i svømmehallen. Julian forteller oss om hvordan han ble bestevenn med Hedvig. Jeg synes boka var kul fordi jeg likte innholdet godt. Jeg synes det var lett å leve seg inn i historien og personene. Utdraget slutter med at Julian og Hedvig vinker til hverandre. Jeg synes teksten var vanskelig å legge fra meg. Jeg synes utdraget passer for barn mellom 9-11 år. Terningkast 5.

 378. Utdraget var trist og det hørtes ut som om Julian var litt ensom. Jeg visste med en gang hva han mente da han sa at søstra hans var borte. Utdraget var også litt kjedelig fordi hna fortalte det mest om hva som skjedde i fortiden. Det er gøyere å lese det som skjer akkurat da. Jeg lurer på når og hvordan søsteren Juni døde…

 379. Teksten var litt trist fordi Julian sin søster og bestevennen han er død. Og det ser ut som om Julian er litt ensom og trist. Men ellers veldig bra bok

 380. Jeg likte ikke utdraget. Det var litt kjedelig. Men også trist fordi hun mistet søsteren sin. Jeg har ikke så lyst å lese mer av den. Den har veldig fine bilder. Terning kast 3. Passe bra!

 381. Jeg syns at utdraget var ganske fin utdrag og at det var trist å høre at søstra til julian var dø. det var litt morsom at lillesøstra ble født i August og hun heter Augusta og at broren ble født i julaften og han heter julian og storesøstra ble født i juni og hun heter juni. men boken var også bra .

 382. Litt rart og kjedelig, andre synes det var litt morsomt med replikkene. Vi har bestemt oss for å lese boka i adventstiden. Vi er spente på hvordan filmen vil bli. Fint at det kommer adventsbøker.

 383. Det handler om en gutt som heter Julian.
  Det er snart jul, men Julian vet ikke om denne julen blir noe bra fordi søsteren hans Juni er død. ( Julian ar bursdag på julaften.)
  Han og venne hans John går på svæmming, da ser han en jente som heter Hedvig……………………jeg synes boken var bra , den var fin men litt trist også. Fordi Hedvig egentlig ogdå er død.
  Den passer fra 7-og oppåver.
  Terningskast 8/10, den var bra!

  ( har lest den før)

 384. Eg synest boka var ikkje så spennanda fordi det skjedde ikkje så masse i utdraget.Men eg blei litt lei meg da eg fant ut att søstera til Julian var død.

 385. Eg synst at utdraget var veldig bra!
  Eg likte at det var litt spenning, litt julestemning og litt vennskap.
  Eg vil låne denne boka på biblioteket fordi den var bra. Håper den er på biblioteket.
  Viss dei ikkje har den på biblioteket så skal eg kjøpe den!

 386. Eg synest boka var veldig bra fordi det var veldig godt skrevet og eg likte det.
  Eg synest forfatteren Maja Lunde var godt til å skrive boka og det var veldig bra lllustrert. Eg gir boka ein 7/10.

 387. Eg synest utdraget var ganske gøy,men det var ganske trist at systra Juni var død. Eg synest at vennskap er et bra tema så derfor likte eg utdraget ekstra godt. Eg synst Julian var en snill person. Og han var tøff som hadde vært gjennom noko slikt.Eg gjer boka terningkast 10/10 og eg ambefaler denne boka for alderen 7-10 år.

 388. Boka har mange viktige personer,men de to viktigste er nok Julian og Hedvig. Den er så koselig med vennskap i jul. Jeg elsker boka og alt er så godt forklart og jeg elsker jul . Det og få fram en viktig sak er jo viktig,men den er så godt pakket inn som en julegave. Det er jo ekstra viktig og ha noe og glede seg til i julen og å sitte i sofaen få med hele familien og lese en koselig julefortelling som er så godt skrevet . Denne burde være med som superfinalist i bokslukereprisen.

 389. Eg synest utdraget var ganske gøy,men det var ganske trist at systra Juni var død. Eg synest at vennskap er et bra tema så derfor likte eg utdraget ekstra godt. Eg synst Julian var en snill person. Og han var tøff som hadde vært gjennom noko slikt.Eg gjer boka terningkast 10/10 og eg ambefaler denne boka for alderen 7-10 år.

 390. Snøsøstrene

  Eg synes den ikkje var så spennande men eg likte at den handler om jula. Eg likar meir krim. Eg gjer den terningkast 3/6.

 391. Boka var bra. Eg likte boka og skal kanskje lese resten.Maja Lunde er forfateren. Terningkast 5,5 av 10
  Boka var spenande. Boka var litt trist fordi systa var død.
  Boka hadde eit godt tema.

 392. Eg syns den er fin å lese 1st desember for da du ferdig den 24th desember vis du leser et og et kapittel den er litt trist eg likte ikkje så masse terningkast 4\6

 393. Hei😁 Jeg synes utdraget var ganske bra😎 Det skjedde masse og jeg liker ganske godt jul, og det var litt jul i denne✌🎈 Jeg gir den terningkast 5/6 🕶👌😁

 394. Eg likte ikkje boka fordi den var kjedelig. Eg liker ikkje triste kjedelige bøker. Eg har ikkje lyst og lese den ferdig. 3/10

 395. Jeg synes den var helt passe den var bra.✔👌😒😒
  Terningkast 4😜

 396. Den var ganske bra siden det handla om jul. Jeg vil lese mer av boka.😃😃🤣🤣🤣😁😁
  jeg vil gi boka terningkast 5-6.😀😀

 397. Jeg likte dette utdraget. Jeg elsket den.

  Siden jeg har lest boken viste jeg at jeg likte teksten, tegningene, språket og forsiden på boken.
  Jeg gir den 10 av 10 og 5 av 5.

  Terningkast: 6
  Passer for barn fra 7 til 15 år. Den er koselig å lese.

 398. er litt skummle at det er en jente på vindu å jeg tror at det er jui men det er veldig kjeldig

  terningkast:1

 399. den var bra men lit rar. Den var kul men jeg likker bare ikke det at det er at det er død i den, jeg syns ikke at det passer at det er død i akkurat den boka terningkast 4-6

 400. Jeg elsker denne boken, På denne skolen så leste vi den her i jul i fjor så jeg vet hva som skjer. Jeg liker hvordan den er skrevet og jeg liker handlingen😊⁚)

 401. snøsøsteren eg likte då ho jenta snakka om veret heile tida til jhon. fordi det er meir voksene som snakker om været. eg synest at boka var trist og spenande. fordi det triste var at søstra til ho var død og den var spenande fordi det handler om jul og glede, men dette er ein bok eg har lyst til å lese videre på

 402. Eg synest boka var spennende da boka handla om snø og jul.men eg synest den var litt teit fordi det var så masse sorg.

 403. Eg synest bok var spende fordi det var mysje som kjede i boka. Og den var litt trist fordi systra var dø. Eg fikk julestemnig og. Fordi dei snakka mysje om jula. Det var litt morsomt og. Fordi barna var oppkalt etter månen dei var født i.

 404. Eg har lest om Julian og John som er gode venner og er i svømmehallen i lag.
  Julian er nervøs for korleis jula blir for systra er død.
  Ein dag i svømmehallen ser han ei jente som kikar inn vindauget.

 405. DEN VAR BRA TERNINGKAST 4😎😎😎😛😛😁😁😁😑😑🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🎅🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴🤴

 406. Den var ganske bra fordi den handela om jul og det liker jeg.
  Ternigkast 4

 407. jeg syntes snøsøsteren er veldig spennende. Jeg syntes den var spennende fordi det handla om vennskap og det skjedde ganske mye utover boken

 408. Eg syns boka var bra, eg fekk ikkje så lyst til å lese boka.
  Men eg likte den veldig godt.
  Eg syns den er ein bra julebok.
  Eg har veldig lyst å lese den på julafta.
  Eg syns det var kult at Augusta var født i august og at Julian var født på julaften og Juni som er født i juni.
  Eg syns og at boka var litt trist men den var og veldig fin.

 409. jeg har lest hele boka før å jeg syntes den er veldig bra terning kast 6-6

 410. Eg synest boka var veldig bra og eg fekk lyst til å lese resten av boka.
  Det er litt kult at boka er eit eventyr og ein julekalender.
  Det var og litt kult at barna heiter Augusta og var født i august,Julian som var født i jula og ei som heiter Juni som var født i juni.
  Boka var spennende, morsom og litt trist.
  Men eg synest i utdraget fekk vi ikkje sjå masse om ho jenta.
  Eg gjer boka terningkast 5.

 411. Eg synst boka var helt grei. Det er ganske viktig tema og litt trist. Det var litt morsomt at dei var oppkalt etter månen dei var fødd i. Men eg blei ikkje så fanga av boka. Men eg har ikkje lest heile då. Eg føler Julian tenkte på masse.
  Han er sikkert veldig lei seg fordi Juni var død. Terning kast 3/6.

 412. Utdraget var skikkeleg bra skrevet. Men veldig trist. Utdraget for fram kjempe mange viktige ting om vennskap, som skjer i kvardagen. så det var supert skrevet.

 413. boka var super. jeg har lest hele boka før og den var veldig bra. jeg gir boka9/10

 414. Eg synest at utdraget fra boka var veldig godt skrevet.Men den var litt trist at søstra Juni var død. Utdraget får fram kjempe masse vennskap som skjer i kvardagen. Boka var var veldig bra skreve.Så eg gir dinna boka veldig bra.

 415. Jeg liker boka veldig godt. Vi leste boka på skolen i fjord, men jeg fikk ikke lest hele. Derfor skal jeg lese resten hjemme fordi vi fikk den til jul i fjord. jeg lurer på om hvordan jula til Julian og familien hans blir. Jeg håper den blir bra. Fordi han har jo bursdag på julaften. Jeg gir boka terningkast 10/10.

 416. Jeg skal skrive bokanmeldelse om Snøsøsteren

  Snøsøsteren er en bok som handler om Hedvig, Julian, John. De er de viktigste personene i boka og de eneste i utdraget som faktisk vises. Handlingene foregår inne og ute av svømmehallen. Det aller viktigste i utdraget synes jeg er hvordan John og Julian`s samtale har forandret seg siden søsteren Juni døde. Sjangeren er vennskap. I utdraget får du lære om triste ting som kan forandre alt spesielt vennskap. Jeg mener at det meste av boka var bra og ble bedre lenger inn i utdraget. Fordi Julian har gått gjennom en del av tøffe situasjoner med familien og venner. Som at søsteren døde og at han og John bare snakker korte ord. Jeg mener at utdraget fortalte mye og viste hvordan ting kan skje i virkeligheten. Og at ikke alle alltid er smilende glade fra øye til øret men at ting går galt noen ganger også. Så jeg synes boka var SUPER

 417. boka handla om Julian som har mysta systra si. han har bursdag på julafta .han har ein bestevenn som heiter John😂👍 Dei går på symjing ilag ingen av dei likar fotball og dei er ikkje gode i fotball heller. Julian fokuserer på symje taka. Så ser han Hedvig som klemmer fjeset sitt mot et vindu.😆🤔🤔😜😙🤩🍕🍕🍕🌭🌭🤹‍♀️🤹‍♀️👃👂

 418. Eg likte litt boka, men det er ikkje så masse spenning. Eg liker best bøker om spenning. Det var litt rart da han sto med nasa var klemt inn i vindauge, det var litt morsomt. Eg har litt lyst til å lese resten av boka.

 419. Snøsøsteren er en bok som handler om at søsteren til julian dør og at han er i svømmehallen med John og ser Hedvig utenfor. Jeg likte boka og jeg tror mesteparten av folk gjorde det fordi det var lett å leve seg inn i. Du tenker liksom så mye når du leser den eller etter på. Jeg har lyst lese videre.

 420. Jeg synes snøsøsteren var trist, fordi Julian har mistet søsteren Juni og at John og Julian ikke er like mye venner som før, men når Hedvig kommer føler jeg at hun blir lyset til Julian. Har veldig lyst til og lese denne i Desember.

 421. Eg likte ikkje boka fordi den handla om vennskap.
  Dette med vennskap er eit tema som eg ikkje lika.
  Boka var kjedelig å lese fordi derfor det handla om alt fra symjing og jul. Eg syns jula er kjedelig for då har ikkje noko å gjøre på jula.

 422. Jeg syntes snøsøsteren var Var trist, fordi Julian har mistet søsteren sin Juni. Og at John og Julian ikke er like mye venner som før, men når Hedvig kommer føler jeg at hun blir lyset til Julian. Har veldig lyst til og lese denne i Desember.

 423. Jeg syntes snøsøsteren var Var trist, fordi Julian har mistet søsteren sin Juni. Og at John og Julian ikke er like mye venner som før, men når Hedvig kommer føler jeg at hun blir lyset til Julian. Har veldig lyst til og lese denne i Desember. Hei

 424. Læreren min leste hele og den er supert, jeg ELSKER den, det er supert fordi jeg vet hva skjer i slutten, en av de beste bokene jeg har lest.

 425. Jeg synes boka var Super og spennene jag vil lese boka om og om igjen
  Terning kast 7/6✋🏼👍🏼

 426. Boken er super. Nå har jeg kjøpt den og jeg har en julekalender til. Terningkast 10/10. Jeg gleder meg til og lese mer. Og den passer sikkelig til meg. Jeg leste den på skolen hver dag som en julekalender. Og den var bes jeg liker bildene spesielt de gir en fin rolle.👍🥳

 427. Denne boken var super god jule bok, jeg liker ikke jule bok men denne er bra, Jeg er muslim👌😂🤑🤨 UwU OwO DwD -w- 🤙

 428. Jeg synes den spennende og skikkelig bra ! Jeg elsker den den er super ,jeg får skikkelig julestevning , og den er morsom🥰🥳😇

 429. Jeg syntes boka er super bra!♥️ Fordi det er mye spenning i den og det er rett og slett en helt super bok!! Hvis jeg skulle valgt mellom 0-10 så hadde jeg valgt 100!! Jeg anbefaler denne boken for ALLE!!!!!😍♥️ Det er den beste vinter boken jeg har lest!!!!☺️😊😘

 430. ❤️ Jeg synes boka er veldig fin ❤️og trist 😢 dere som ikke har lest denne boka jeg anbefaler den!!! Den boka er veldig bra. Jeg synes det var trist at juni døde😔 Jeg har lyst til å lese mer selv om jeg har lest den📒

 431. Eg synast at denne boka var SUPER!! Terningkast 6 definitivt!! Eg har veldig lyst til å låne boka, og lesa den til jul. Anbefalt sterkt!!

 432. Eg synest den var veldig bra. Eg fikk lyst til å lese boka. Ambefaler den vis nokon har lest den.

 433. Det var veldig trist at Juni var død. Men heldigvis hadde han ei til søster. Hedvig virker morsom.

 434. Denne boken er SUPER!! Eg har sååå lyst å låne den. 🙂 Eg stemte på super, det burde alle dere også.

 435. Vi likte denne boken fordi: vi syntes den var veldig spenene, litt trist, de var veldig flinke til og beskrive tingene i boka, den var veldig koselig og bildene i boka viste handlingen veldig godt.

  Boken handler om en gutt som heter Julian som elsker og svømme. En dag ser han en jente i vinduet som heter Hedvig. Han hadde en venn før som het John, de pleide og svømme sammen hver dag. Men nå hadde de bare snakket om været på skolen og i svømmehallen.

  Når han var i villa kvisten med Hedvig (altså villa kvisten er et hus) så så han en man som hele tiden låste seg ut og inn av huset. Etter vært så ble han venn med Henrik. (Altså den gamle mannen) Og dem drakk saft og snakket om Hedvig og hva som hadde skjedd med villa kvisten. Og Henrik sa at han måtte holde seg langt unna huset.

 436. Eg synest at denne boken var ganske fin men litt trist fordi søsteren Juni døde, når det handla og litt om svømming så tenkte eg at Juni drukna i ein veldig sterk støm. Eg synest denne boka var heilt SUPER! Terningkast 6 synest eg. 😀

 437. Den var heilt super! utdraget var ikkje så bra dei burde heller ha tatt slutten i boka for den er best! Hedvig ser så skummel ut der ho står i vinduet.

 438. Vi i 6 klasse syntes denne boka var veldig kjekk. Passe lange stykker, passer fint som julekalenderbok. Fine bilder. Vi tenker å bruke denne i adventstiden også.

 439. Den var super siden den var super.den kunne ikke vært noe bedre siden den var super👍🏻👌🏆🎖🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🏆🏆🏆

 440. Jeg likte det at det var en svømmehall og at det handlet litt om svømming.
  Og at det første han så av Hedvig var nesen hennes.

 441. Jeg likte boka men jeg leste hele boka i fjor så den er mer spennende men de vi leste nå er litt kjedelig oj jeg stemte SUPER og jeg håper den vinner

 442. Det var super jeg har lest den før jeg elsker den så mye drama og trist og bra😀 terning kast 6 av 6

 443. Jeg syns den boken var super,og jeg har lest den før så jeg hviste at den var kjempe fin.
  Så jeg vil gjerne lese boken en gang til.