Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Svart senker natten seg

Aleksander Kirkwood Brown Omnipax 2016

Natten før Luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Hva er det egentlig som skjer?

1.

Øyne i mørket

6. desember. 6 dager til Lussi Langnatt.

Jeg har en merkelig drøm som ofte går igjen. I drømmen svever jeg opp og ut av meg selv. Jeg kan se ned på kroppen min, der jeg ligger i sengen og sover.

Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd.

Så glir jeg ut gjennom veggen. Til et annet sted.

Jeg vet ikke hvor dette andre stedet er. Men det er mørkt. Og tåkete. Og ingenting vokser der. Ikke noe gress, ingen blomster, ingen trær. Bare jordgrunn, samme hvilken vei jeg snur meg.

Det er litt ekkelt der. Samtidig er det en skikkelig deilig følelse bare å sveve rundt over bakken, som en fugl.

Og så er det mennesker der. Nei, ikke mennesker. Skygger. Omriss. Noen ganger hvisker de til meg, men jeg hører aldri hva de sier. Så forsvinner de i tåken igjen.

I natt har jeg denne drømmen. Men noe er annerledes denne gangen. Jeg vet ikke hva det er, men jeg føler det.

Emilie.

Jeg snur meg, overrasket over å høre navnet mitt.

En av skyggene kommer mot meg.

Emilie, sier stemmen igjen.

Det er en damestemme. Den er svak, knapt mer enn en hvisking. Som en døende pust.

Hjertet mitt dunker fortere og fortere idet skikkelsen kommer nærmere. Jeg har aldri sett en av dem på nært hold før.

Plutselig griper skikkelsen tak i meg. Det gjør vondt! Hvordan kan den gripe meg? Kroppen min ligger i sengen hjemme.

Jeg er redd, vil vekk herfra, men skikkelsen vil ikke slippe taket …
Jeg setter meg opp i sengen med et rykk. Hjertet hamrer fremdeles i brystet mitt.

Bare et mareritt. Bare et mareritt, sier jeg til meg selv.

Jeg hutrer og slår armene om meg, kjenner jeg får gåsehud. Det er iskaldt i rommet. Sjekker mobilen. 00:04. Da jeg skrur på leselyset, stivner jeg til.

Det er merker på begge armene mine, like over albuen. Røde merker, som etter hender. Røde merker der hvor jeg ble holdt, i drømmen min. Hvordan er det mulig?

Dunk. Dunk. Dunk.

Vinduet står og slår mot vinduskarmen. Gardinene blafrer i den iskalde desemberbrisen. Jeg må ha glemt å lukke vinduet ordentlig, pleier alltid å lufte litt før jeg legger meg.

Jeg sparker av meg dynen, gisper idet de bare føttene mine tråkker ned på det kjølige gulvet og jeg tripper bort til vinduet.

Ute er det overskyet. Stjernene blinker matt, det er så vidt man kan se dem. Hagen er dekket med et tynt, hullete teppe av snø, som lyser blålig i det svake månelyset. Fruktbuskene strekker seg liksom bedende opp av snøen – frels oss fra denne kulden.

Så hører jeg det igjen.

Emilie.

Med ett skimter jeg en bevegelse i øyekroken. Det sitter noe på taket over inngangspartiet. Noe med lysende øyne og langt, blafrende hår. En radmager, ynkelig skikkelse.

Jeg blunker, og på den brøkdelen av et sekund som øynene mine er igjen, har skikkelsen forsvunnet.

Hva var det jeg nettopp så?

 

2.
Jenta i speilet

7. desember. 5 dager til Lussi Langnatt.

Da jeg våkner neste morgen, virker det som skjedde i natt fjernt og uvirkelig. Jeg har fortsatt merkene på armen, men de kan ha kommet i gymtimen. Og så jeg virkelig noe der utenfor vinduet, eller var det bare en del av drømmen som hang igjen?

«God morgen, vesle solstråle,» kvitrer Mamma over kaffen sin, da jeg tasser ut på kjøkkenet.

I tilfelle du ikke skjønte det, så var det ment sarkastisk. Jeg er ikke noen morgenperson.

Jeg grynter et slags svar.

Jenny sitter og taster på mobilen sin mens hun nynner høyt med til radioen, hvor et boyband synger inderlig om udødelig kjærlighet.

Jenny er fire år yngre enn meg. Hun har et søtt ansikt rammet inn av bølgete, blondt hår, og kommer helt sikkert til å bli jaget av alle guttene så snart de begynner å interessere seg for andre ting enn fotball og dataspill.

I motsetning til meg. Det er vel ingenting direkte galt med utseendet mitt. Men det er ingenting direkte riktig heller. Jeg er blek, ørene mine står litt for mye ut, og så snart jeg får bitte litt sol på meg, spretter det frem fregner overalt. De eneste gangene jeg blir jaget av gutter, er når vi spiller basket i gymmen og ballen på et vis havner hos meg.

Nå begynner Mamma å nynne også. Hvordan endte jeg opp i en familie med bare A-mennesker? Det må være en slags grusom feil.

Det er bare meg, Mamma og Jenny. Pappa bor i Australia, vi ser ham én gang i året. Han er nesten som en fremmed.

Jeg slenger et par skiver ned i brødristeren, men da jeg trykker ned knappen, går lyset, og radioen kutter ut.

«Er det ingenting i dette huset som fungerer?» stønner jeg.

«Det er bare sikringen som gikk,» sier Mamma. «Radioen, brødristeren og oppvaskmaskinen kan ikke stå på samtidig, det vet du jo.»

Jeg gidder ikke å vente på at Mamma får på strømmen igjen, så jeg går for frokostblanding i stedet. Jeg lar blikket gli rundt i rommet mens jeg spiser, klarer fortsatt ikke å tenke på dette som «hjemme».

Veggene på kjøkkenet er brune med oransje blomster. Seriøst den styggeste tapeten jeg noensinne har sett. Det er barndomshjemmet til Mamma. Vi flyttet hit for noen måneder siden, da formen til Bestefar ble dårligere og dårligere. Han drev og falt hele tiden. Nå bor han på et pleiehjem. Det ble for slitsomt for Mamma å ta seg av både ham og oss.

Jeg skjønner godt at Mamma ikke har lyst til å gi opp barndomshjemmet sitt. Men jeg hadde virkelig ikke lyst til å flytte. Jeg savner det gamle huset vårt. Savner vennene mine.

«For et dritthus,» mumler jeg.

Jenny kikker opp fra mobilen, virker oppriktig overrasket over å se meg. Hun er helt i sin egen verden når hun sitter med mobilen sin.

«Jeg liker det, jeg,» sier hun muntert.

Selvsagt gjør hun det. Jenny er født med solskinn i hjertet, som Bestefar pleier å si. Selv ble jeg født med en uværssky over hodet mitt.

Taklyset kommer på. Oppvaskmaskinen og radioen durer til liv igjen.

«… den 10 år gamle gutten ble meldt savnet i dag morges,» sier nyhetsleseren på radioen. «Ifølge politiet forsvant han fra soverommet sitt i løpet av natten …»

«Æsj, nyheter,» sier Jenny og skrur av radioen.

Kjipe og triste ting har ikke noen plass i hennes
verden.

 

*

Klumpen i halsen er der som vanlig da vi runder hjørnet, og den stygge murbygningen av en skole åpenbarer seg. Det ser ut som en gammel fabrikk. Skuldrene mine spenner seg da jeg ser utover alle de fremmede fjesene på skoleplassen.

Jenny får øye på noen klassevenninner og vinker til dem.

«Ser deg senere, lille krapyl,» sier jeg.

«Ha det, Emilie,» roper hun over skulderen, mens hun løper bort til vennene sine.

Hun har allerede fått seg flere venner på den nye skolen vår. Noe som er ekstra irriterende, siden jeg selv ikke har blitt kjent med noen ennå.

Det tar lang tid før jeg tør å slippe folk innpå meg. Selv om Jenny er yngre enn meg, er hun mye tryggere på seg selv. Hun har til og med blitt valgt ut til å være Lucia i Santa Lucia-toget på fredag.

Jeg går raskt over skolegården, forbi alle elevene som står i små grupper og prater og ler. Det føles som om alle ser på meg. Er det meg de ler av? Jeg prøver å se travel ut, som om jeg er på vei et sted. Kanskje de tror jeg skal møte noen.

Jeg går inn i skolebygningen og ned trappen til jentedoen. Låser meg inne på et av avlukkene og setter meg på lokket. Puster ut og kjenner at det slipper litt tak i skuldrene.

Det er kanskje litt stakkarslig å gjemme seg inne på do hver morgen, men jeg orker bare ikke å stå der alene i skolegården og se ensom ut.

Da det ringer inn, trekker jeg ned, selv om jeg ikke har vært på do. Etterpå vasker jeg hendene. Bare sånn for syns skyld. Jeg sukker tungt da jeg ser meg selv i speilet. Det flokete håret mitt ser ut som et garnnøste som har blitt angrepet av en katt. I tillegg ser jeg trøtt og blek ut, enda blekere enn vanlig.

Jeg plasker litt vann i ansiktet, for å prøve å bli mer våken. Idet jeg gnir vannet ut av øynene, hører jeg en stemme som hvisker meg i øret:

Hun kommer.

Da jeg hever hodet og ser i speilet, hikster jeg etter luft og må ta meg hardt sammen for ikke å skrike. Rett bak meg står det en jente. Hun er litt høyere enn meg, kledd i en lang, hvit drakt. En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 219 anmeldelser av “Svart senker natten seg

 1. Den var veldig bra på slutten fordi beskrivelsen var utrulig.

  Jeg syntes den var skummel og veldig bra. 🎲 5.👻🎃

 2. Svart senker Natter seg
  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og skummelt . Det jeg ikke skjønner er hvorfor jentea på coveret til boken er der, det er jo ikke st. Lucia det handler om. Jeg trodde og håpet når jeg så bildet at det var st.lucia som gikk rundt og myrdet folk. det er jo Jenny som for rollen som st.lucia, men er det ikke Emilie og skyggene det handler om. Jeg ble overasket når nyhetene kom på og snakket om gutten som forsvant på sitt eget rom om natten. Det var sikkert det damen ville med Emilie, med tanken på at hun fikk røde merker av damen som tok henne i første drømmen. Dette var ganske ekkelt og er kanskje et frampek på noe enda mer skummelt som skal skje.
  Jeg syntes det er for typisk med jenter med langt svart hår, lang hvit kjole og bandasje. Det er liksom der alle ekle og skummle jenter ser ut i filmer nå. Her burde forfatteren være mer kreativ

  Jeg gir 🎲 5

  • VIL BARE ADVARE DEG SIDEN DETTE KAN SPOILE LITT AV BOKA

   Hei ville bare si at jenta har svart hår og ein blodig bandasje over augene siden ho er Lucia, og augene hennes blei stukket ut.

 3. Jeg gir 🎲🎲🎲🎲for det var veldig gøy for forfatteren klarte å få meg til å ville lese mer. Og at hun drømte at hun ble token ut av kroppen av en skugge, når hun nor hun våkner har hun røde prikker på armene. Det jeg ikke skjønte var på coveret på boka er det bilde av sanalusia det hanler ikke om henne 😉
  Like vel likte jeg alt på slutten
  Jeg anbefaler denne boka til 6/100
  😃😊😂

 4. 6🎲
  Jeg liker boken, den er så spennende. De klarer å holde oppe spenningen med å forklare og gi detaljer. Det er så godt forklart at at jeg kan se for meg ting som vil skje, både fordi jeg kjenner til sjangeren via skrekkfilm, men også fordi forfatteren gir frampek. Jeg tror at stemmene som sa «Emilie» og «hun kommer» var der får å advare henne, ikke ta henne. Jeg anbefaler boka.

 5. Svart senker natten seg

  Jeg syns at boka var skummel og spennende. Det var skummelt da en jente var bak Emilie i jentegarderoben. Det var spennende når Emilie drømte at hun svevde så hørte hun navnet sitt to ganger. Jenten som var bak Emilie minnet meg om en annen som hadde hvit kjole, svart hår som dekket fjeset hennes og som var hadde barbeint, sånt skummelt jeg har sett på YouTube, derfor var det jeg leste ekkelt og bra skummelt! Derfor likte jeg å lese dette! Jeg gir terning kast 😱😱😱😲😲😲! Jeg anbefaler boka 8-12 år

 6. Jeg likte ikke teksten i starten, fordi det var nesten ingen ting om St.Lucia. jeg trodde det var hun som skulle være hoved personen og at Lucia skulle myrde folk med lussekatter. 🤐🎃😤😧
  Slutten var veldig skummel, skikkelig bra, håper andre vil lese den. 🎲 5

 7. En super bok jeg ville lese boka med en gang. Den er super spennene.

  • Hvorfor likte du ikke boka?
   Jeg skriver ikke dette for og være slem, bare fordi jeg lurte.

 8. Jeg synes at boka virker VELDIG spennende jeg liker ganske godt sånne skrekkbøker da men jeg får fort mareritt så jeg tror ikke jeg skal lese den på senga akkurat.

  • Boka er kjempe spennende fordi det handler om ei jente som drømmer om skygger som er rundt henne og den ene skyggen visker Emilie. Noen ganger er hun på skolen og i hode og hjemme det handler om Emilie. Terning kast 4. 6-13 år

 9. Det handler om at det er en jente som skal legge seg, å etter at hun har sovnet drømmer om at hun er et annet sted, et sted hun pleier å drømme ofte om, men dennegangen er det noe annerledes. Hun kan fly, hun syntes det er kult at hun kan fly, men alt er mørkt, og hun ser svarte skikkelser. En av skikkelsene roper navnet hennes og kommer mot henne. Ingen av skikkelsene har kommet så nær henne før, skikkelsen griper tak i henne, det gjør vondt. Hun våkner opp av marerittet å ser noe skikkelig skummelt, hun har mørkerøde merker på huden! Akkurat der skikkelsen grep henne, hvordan kan dette ha skjedd!?

  Min mening: Den er veldig spennende, på grunn av måten den er er skrevet på. Den får deg til å ville å lese mer, fordi det ender med et mysterium, og det elsker de fleste, det syntes i hvertfall jeg. Denne boka passer for barn over 8/9+ fordi den høres litt forvirrende ut og komplisert ut på en bra måte. Alle i A og B hadde lyst til å lese hele boka. Jeg vil gi denne boka et terningskast 6.

 10. Den var utrolig bra. Jeg opphengt i handlingen med en gang. Den er en veldig bra bok med bra beskrivelse veldig bra beskrevet handling. Slutten fikk meg lyst til å låne/kjøpe denne boka. Og det at hun hadde merker på låra der hun ble holdt i drømmen. terningkast 6.

 11. Denne boka er spennende fordi den handler om at en drøm er virkelig. Den er skummel fordi en jente i en drøm ropte på Emilie og holdte hun hardt i skullderene det følte hardt ut. Når hun våkner så har hun merkene som hun fikk i drømmen. Hun våknet så ropte en stemme på hun ute i vinduet. Hun kjekket vinduet hun so to vite øyner i taket så plutselig så forsvant stemmen. Hun lukket vinduet så la hun seg neste dag så var hun på skolen hun ville ikke være alene så hun gikk inn i doen hun vasket fjeset så hørte hun en viske lyd i øre. Så så hun på speilet det var en jente som sa hun kommer. hun snudde seg og så en jente med hvit lang drakt og litt høyere en Emelie og hadde en bandasje rundt øye og det var blod på

  Jeg gir terning kast 5 fordi jeg kunne ikke lese hele boka håper det neste gang.

 12. SkUmEl !!!!!!!!!

  ueeeeee……. det var en gøy bok det gjore at jeg hadde lyst å høre videre!!!1

 13. jeg likte boka men det var litt skummelt da hun trodde hun drømte. Jeg hadde blitt livredd det var også skummelt i slutte da det var en jente i hvite klær bak hun med en bandasje med blod over øye til jenta jeg ville lest videre og jeg gir den terningkast 8.

 14. denne boka gir jeg terningkast 5-6 jeg likte veldig godt at det var litt spennende tekst også ble det veldig spennende i slutten og i starten jeg likte denne boka veldig godt:) 😉

 15. det var et supert utdrag, jeg elsker grøssere og denne er en av favorittene mine, jeg gir den terningkast 5, det var litt lite info her også, jeg vil for eks: vite alder, navn på skole o.s.v!! det var spennende på slutten og underveis, må prøve å finne den på bibloteket og lese resten!!!

 16. Denne boka var den beste boka hittil. Den var bedre enn det andre bøkene og jeg synes at alle sammen skal lese denne boka. I denne boka så kom veldig inn i teksten.
  Jeg gir denne boka Ternekast 6

 17. Syntes at den var litt ekkel fordi, jeg fikk masse gåsehud og takk til klassen min som faktisk gjodre det spenndene

 18. Tittel:Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger:Grøsser

  Det handler om en jente som heter Emilie. Hun bor i bestefarens gamle hus. Det var 6.dager til Lucia dagen.
  En natt da hun sov så drømmte hun om at det var en person som som klorte henne, slik at hun fikk klore merker på armen.
  Hun våknet av den skumle drømmen, og måtte lukke vinduet. Når hun så ut, så hun en dame som satt over inngangspartiet på huset. Hun ble redd. Morgenen etter hørte hun på radioen at en gutt hadde blitt meldt savnet i dag morges. Den dagen da hun kom til skolen gikk hun raskt over skolegården, slik at det skulle se ut som hun hadde det travelt. Hun hadde ikke noen venner enda, fordi hun nettopp hadde begynt. Hun gikk ned på jentedoen slik hun pleide hver dag, og sprutet litt vann i anskitet, i håp om at hun ville våkne litt mer.

  Det jeg synes om boka:

  Jeg synes ikke at boka var veldig spennende,fordi den var dårlig til å forklare hva som skjedde.

  Jeg vil gi boka terningkast 3.

 19. Den var spennende. Det var ingenting i teksten som dere ikke skulle ha hatt med likte denne boka best av alle de jeg har lest leste den når jeg var hjemme alenen og det var ganske mørkt ute jeg gjemte meg under dyna mi. det var skikkelig gøy. tening kast 6.

 20. den er litt skumel men jeg like sangeren grøss jeg får gåse hud og det liker jeg. Jeg like boka ganske jeg leste utdraget og nå leser jeg helle boke jeg anbefaler den ternig kast 4.724

 21. Jeg synes boken er veldig spendene, fordi at det virker som om det er en sann fortelling. Til vanlig liker jeg ikke å lese sånne grøsse bøker men jeg likte veldig godt »Svart senker natten seg»! Jeg likte den delen der hun forteller om drømmene sine, og jeg hater den delen der de slemme jentene dytter Emilie inn i bøttekottet.

 22. Jeg likte boken.Den var veldig bra.den var veldig spennende,men den kunne ha vært bedre. jeg gir terningkast 5.

 23. Jeg synes denne boken var veldig spennende!!
  Etter at jeg leste utdraget lånte jeg boken på biblioteket.
  Den var ikke vanskelig å lese.
  Beskrivelsen av personene var veldig bra.
  Og beskrivelsen av av område var også veldig spennende.
  Når jeg leste fikk jeg bilder i hodet mitt.
  Jeg synes boka var skummel og på slutten av boka så var det litt trist.
  Jeg synes forsiden på boka så skummel ut.
  Jeg synes det var kult at en drøm faktisk kunne være levende i boka.
  Jeg liker å lese grøss og dette er en av de beste bøkene jeg har lest.
  Jeg synes det var kult at bestefaren til Emilie visste hva som skjedde.
  Og at Emilie fikk venner til slutt.
  Dette var en skikkelig bra bok.

 24. den er ganske bra det var noe jeg skule forandret vis jeg kunne men ellers gir jeg den 4.
  veldig bra

 25. DEN VAR SÅÅÅÅÅÅÅÅ SKUMMEL!!!!!!! JEG FIKK MARERITT MED EN GANG NESTE NATT!!!!:-(

 26. Elsket boka!!!!👍👍👍👍👍🤗. Denne boka skulle jeg ha lånt!!!!! Det var spennende på slutten😱😱😱😱
  Terningkast:6

 27. Den var litt skummel men artig så håper virkelig det kommer en fortsettelse2 p denne boka

 28. Jeg syns denne boka var skummel! Jeg fikk mareritt. Jeg syns ikke grøss skal være med på bokslukerprisen. Men den var godt beskrevet

 29. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Personer:
  Emilie Moren
  Jenny
  Skikkelsen

  Sted og tid:
  December
  Før santa lucia
  Hjemme og på skolen

  Emilie har et mareritt
  om en skikkelse. Hun våkner mitt på natta hun er redd.
  En gutt blir borte mitt på natta.

  Jeg liker at det er spennende.
  Jeg synes at skikkelsen er litt skummel.
  Det var kult når hun så en skikkelse mitt på natta ute så blunket hun og den ble borte.
  Jeg synes det var rart at Emilie fortsatt hadde merker i armene der hun ble holdt av skikkelsen.
  Jeg vil anbefale denne boka til barn mellom 9 og 13
  Jeg gir terningkast 6 fordi det var spennende og bra skrevet.

 30. Forfatter:Aleksander Kirkwood Brown
  Personer:Emilie Jenny Mamma
  Sted og tid:for lucia i norge
  Hvis jeg fikk skifte navn på boken skulle den hete:
  Dagen for dagen
  Dagen før lucia er den skumleste dagen i året. Mange barn på skolen forsvinner og jeg begynner og få rare drømmer
  Jeg liker ikke at det sluter akkurat der. Men jeg synes boka var bra
  Jeg vil anbefale denne boka til 5-7 klasse. Jeg gir terningkast 4 fordi den var ikke dårlig, men helt grei

 31. Handling

  Utdraget hanler om en jente som har det samme marerittet ofte. Hun hadde en dag drømt at den var litt annerledes. Hun drømte at hun svevet opp og ut av deg selv, og hun så seg selv ligge å sove.
  Hun hadde ofte hørt stemmer fra tåken litt borten for men hunn hadde alldri hørt hva de hadde sagt. Emilie.
  Hun snur seg overasket over å hører navnet sitt.
  En av skyggene kommer bort til henne, den sier igjen Emilie, det er en dame stemme. Stemmen er som en døende pust. Hjerte hennes dunker fortere og fortere idet sikkelsen kommer nermere. Hun har alldri sett en av de så nerme. PLUTSELIG griper den tak i armen hennes.
  Det gjorde vondt.

  Mine meninger:

  *Jeg syntes boken/utdraget var veldig spennende, jeg levde meg inn i historien og jeg så for meg bilder av hva som skjedde.
  *Det var et veldig godt utdrag og jeg fikk lyst til å lese hele boken for å se hva som skjer videre.

  Treningkast 6 fordi den har alt jeg ser etter i en bok.

  Jeg vil anbefale denne boken til 10, 11 og 12 åringer.

 32. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser

  Det handler om en jente som heter Emilie og som bor i bestefarens gamle hus. Huset er gammelt og Emilie liker det ikke i motsetning til søsteren hennes Jenny. Det var 6 dager igjen til Lusia Dagen. En natt da hun sov var det noen som klorte henne på armen. Da hun våknet var vinduet åpent. Da hun skulle gå og lokke det så hun en dame i mørke, men da hun blunka var hun borte. Neste morgen hørte hun på radioen av at det var en gutt som var meldt savnet i løpet av natten. Da hun kom til skolen var hun helt alene, hun løp ned på doen og gråt. Dette gjorde hun hver dag! etter at hun hadde grått plasket hun litt vann i ansiktet da hun hørte og så en dame i speilet.

  Min mening:
  Jeg synes boka var veldig fin og spennende! Jeg likte godt at det brukte Lusia i boka og vinteren! Jeg likte også at de beskrev tankene og personene godt! Jeg anbefaler denne boka for gutter og jenter i alderen 8-12 år!Jeg gir terning kast 6, fordi dette var den sjangeren jeg likte veldig godt!

 33. Jeg er ikke så stort fan av skummel bøker, men jeg syns at denne bok er så spennende! Hvordan teksten ga meg detaljer og et bra oversikt om hva som skjer. Mitt favoritt del var i drømmen når den jente holdt Emilie og når hun var våken var det som at det var ikke bare et drøm, men det var ekte! Jeg elsker hvordan forfatteren ga meg å tenke om så mange tingen på slutten, når hun jente var bakk Emilie var så spennende og hvor mange spørsmålet jeg har! Tegningkast: 🎲6!

 34. Vi synes svart senker natten seg var kjempe spennende. Vi fikk veldig lyst til å lese hele boken. Boken handler om en jente som ser en annen jente i et speil, og d er like før lucia dagen. Dette er en bok som vi anbefaler til dere som liker grøssere. vi likte hele boka. Men den mangler litt logikk i selve historien. Som sagt så anbefales boken. Terningkast 5

 35. Bokanmeldelse «Svart senker natten seg»
  Forfatter: Aleksander kirkwood Brown

  Fem adjektiv som beskriver utdraget:
  Skummel, grøsser, rar, spesiell og forklarende.

  Personer: Emilie, hovedperson, Jenny, lillesøster og mammaen

  Sted og tid: 6.desember seks dager til Lussi Langnatt

  Hvis jeg fikk skifte navn på boken skulle den hete: Den farlige jenta eller Den skumle Desember natten.

  Handlingsreferat: Det er en jente som heter Emilie. Det er snart Lucia og søsera til Emilie har blitt Lucia. En natt Skjer det noe rart og veldig skummelt det er noe som aldri har skjedd før, elever forsvinner på skolen og det er noen som lurer rundt.

  Min mening: Jeg likte boka fordi den var spennende, jeg ble veldig redd da så det var litt vondt. Det jeg ikke likte var at det var så skummelt jeg ville ikke ha mareritt av boka akkurat.

  Jeg vil anbefale denne boka til 7-8 trinn jenter
  Jeg gir terningkast 3 fordi den var bra, men litt for skummel.

  • Denne boka var noe jeg fikk lyst til å lese videre. Veldig morsom, spennende og skummel. Jeg synes denne boka fortjener en 5!😜

 36. Jeg synes at dette utdraget var «super!». Fordi jeg elsker skumle bøker! Det var sikkelig skummelt når hun sto opp og så at hun hadde røde merker på armen hennes, og når den stemmen sa » Emilie «. Dette utdraget var kjempe bra og spennende og lese! Når den slutten kom der det sto » blod » så fikk jeg så lyst til og lese hele boken! Flott bok.

 37. jeg synes boka var bra. jeg ble skremt på slutten av boka når
  den jenta kom med vit kjole og bandasje rundt øye.

 38. Jeg synes boka var mye bedre enn de andre bøkene vi har lest… Den var spennende og litt skummel og overaskende bra. treningkast: 5

 39. Boka var en fantastisk grøsser, men jeg fikk gåsehud til sist på grunn hvis du prøver å forestiller deg det i virkeligheten. Hvorfor måtte den stoppe når det spenndene tingen kom:(.
  Jeg anbefaller det at du burde lese helle boka. Jeg gir terningkast 6 skummelt.

  men for det som er 5 eller6 år ikke less den dere synses den er skummel i vont mentX_XX_XX_

 40. Jeg likte boka veldig gott. Boka var medium skummel men boka var også spennene.
  Jeg vurderer vurderer denne boka.

 41. Jeg syntes boka var sykt spennende fordi det dukket opp mange sikkelser bak Emilie.
  Og unormale ting hender på skolen

 42. jeg synes den var kjempe kul fordi den var morsom og skummel så jeg synes den burde vinne den er veldig veldig bra

 43. Jeg syntes boka var veldig spennende fordi det var jo veldig mye spenning i den. Jeg ble overrasket over at jenta hadde kommet seg inn på doen. Slutten var sykt spennende.
  Jeg har lyst til å lese mer av boka.

 44. Jeg synes denne boken dro meg med og fikk meg nesten til å skjelve.
  Den var super spennende, jeg likte denne boken. Terningkast 6(: (: (:
  ÅÅÅÅÅ, jeg bare må høre resten, den var kjempe gøy (: (: (: (: (: (: (-:

 45. Boka var veldig bra, men var ikke så skummel. Nesten alle i klassen valgte super men jeg valgte veldig bra men, det var mitt i mellom. Jeg elsker grøsserbøker så jeg ga boka terningkast fem. Jeg elsker og lese bøker så jeg er glad for at denne boka kom i Bok slukerprisen. TAKK FOR MEG!

 46. her er min annmeldese
  Jeg likte denne boken. Jeg syntes at den var spennende og vill egentlig gjerne lese hele
  Jeg syntes at hun/han burde vinne

 47. Alle elevene var veldig enige om at dette var en veldig spennende bok. Denne vil de gjerne lese.

 48. Eg syntes dette utdraget var veldig spennande og skummelt. Han som skreiv boka gjorde det sånn at det føltes så ekte og at me var der😱

 49. Jeg syntes det var en spennende slutt og jeg har lyst til å lese boka! Jeg syntes fofatteren har beskrevet handlingene godt så når Emilie ble redd ble jeg redd!

 50. Jeg likte utdraget veldig godt og skulle ønske jeg fikk lese mer!
  Sjanger: Spenning og Drama
  Anbefaler den for jenter i alderen 10-13 år

  Jeg gir boka 🎲6️⃣

 51. Jeg syntes boken var skummel creepy og jeg ville ha lest boka.Boken er altfor klisje😅

 52. Jeg synes boken var kjempe bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  fordi de forklarte tingene som skjede så godt.
  Den var så spennende at jeg fikk gåsehud
  Jeg gir den terning kast 6.

 53. den er passe bra ikke så gøy synes jeg. på grunn av det er ikke min type bok. de andre bøkene vi har lest i bokslukerbrisen er mer min favoritt.

 54. Oooooh! Denne boka var spennende, dette var godt gjort av forfatteren. Jeg synes Spennings toppen var helt på slutten da hun så en jente med hvit kjole med blod i speilet.

 55. Isabell og Helena skrev anmeldelsen.
  Det var en populær bok, nesten alle i klassen synstest boken var super. Alle vil lese resten av boken. Boken er spennende fordi det var en litt skummel bok. Emilie så en skikkelse i speilet, når Emile våknet så hun at hun hadde merker på armene etter drømmen, men vi vet ikke om det var en drøm eller virkelig. De hørte på radioen at en 10år gammel gutt var savnet så skrudde Jenny av radioen så fikk vi ikke høre mer av gutten. Når Jenny og Emilie gikk til skolen, sprang Emilie til jentedoen med en gang og låste døren og satte seg på do lokket. Når hun var ferdig, vasket hun hendene og ansiktet. I det hun drar hendene over ansiktet, ser hun en jente med bånd med blod på, rundt øynene. Dette var noe av det vi synstest var mest spennende. Vi gir boken terningkast 6.

  • Jeg syntes denne boken var den beste av alle bøkene jeg hadde lest. Den boken var fullt av spenning og grøsser jeg kunne lest boken selv vis noen hadde spurt om å for eksempel yndlings aktiviteten min.

 56. Denne boka handler om Emilie. Emile bor sammen med moren og søsteren sin. Faren hennes bor i Australia og bestefaren på pleiehjem, de har overtatt huset hans. Det nærmer seg Santa Lucia og den «perfekte» lillesøsteren til Emilie har blitt plukket ut til å være Santa Lucia. Emilie har noen ekle og skumle mareritt. Hun opplever noen ekle ting hjemme og på skolen også… Når hun sto i speilet på skolen sto det plutselig en jente bed bandasje rundt øynene og det var blod på den. Svart senker natten seg er en bok for 9-12år. Terningkast: 5,5

 57. Denne boka handler om Emilie som har flyttet til det gamle barndomshjemmet til mammaen sin. Hun bor med mammaen og søstera si. Om natten drømmer hun at sinnet hennes flyr opp av sengen hennes og hun ser ned på seg selv. Så glir hun gjennom veggen til et annet sted, hvor hun svever over bakken og ser ned på tåka og alle skyggene som er der nede. Plutselig sier noen navnet hennes og kommer mot henne det hørtes ut som en damestemme. Og så griper hun tak i armene hennes, og Emilie vil setter seg opp i sengen og tenker «Bare et mareritt». Så ser hun på armene sine at det er noen røde merker på armene. Hun går bort til vinduet og lukker det så hører hun det. «Emilie» sier stemmen, så ser hun bort på taket over inngangspartiet. Der sitter det en skikkelse med lysende øyne, og langt blafrende hår. Når hun blunker forsvinner skikkelsen. Dagen etter skal hun på skolen. Hun har ikke fått noen venner, så hun går bare ned på do og venter til det ringer. Når det ringer går hun ut å ser seg selv i speilet. Hun ser trøtt og blek ut, hun tar litt vann i ansiktet og når hun snur seg, står det PLUTSELIG en jente bak henne. Med en hvit lang drakt og har en stram bandasje rundt øynene med blod på.

  Jeg syntes boka er veldig spennende, og litt skummel fordi man vet aldri hva som kommer til å skje.
  Jeg anbefaler denne boka fra 9-12 år.
  Terningkast 5,5

 58. – Eg syns den var veldig bra, og eg likte korleis dei laga boka. Den var ikkje akkurat så skummel, men den var veldig gøy.
  – Eg syns den var spanande, og det var morosamt at tapeten på kjøkenet var brun med oransje blomar – og at ho sa det var den styggaste tapeten ho hadde sett
  – Eg skjønte ikkje heilt kva som var så skummelt. Alle folk i skrekkbøker er så hjelpelause, dei berre springer rundt og blir drept. Dei kan ikkje gjere noko.
  – Eg syns det var litt keisamt at vi ikkje fekk vite kva som skjedde vidare.
  – Eg syns denne var veldig gøy. Eg klarte å følgje med i den, den var veldig spanande.
  – Eg trudde at den skulle vere meir skrekk og meir skummel når vi ser på coveret – men når vi les den, så er den veldig gøy.
  – Eg syns boka var veldig bra, for eg klarte å forestille meg kva som skjedde. Eg klarte å setje meg i hennar situasjon. Boka var skrive på ein veldig forståeleg og bra måte. Det skjedde litt sakte, så vi klarte å ta inn alt – og det var framleis spanande i kvar setning.
  – Eg syns det var god oppdeling i avsnitt, for det var ei scene per avsnitt.
  – Veldig bra slutt, eg fekk lyst å lese vidare. Det var eit godt utdrag.
  – Eg syns den var skummel, men det syns eg var veldig gøy også. Eg likar å bli skremt innimellom.
  – Eg likte denne boka veldig godt, eg syns denne burde vinne fordi den var veldig spanande. Ein av dei beste eg har lese.
  – Eg likte korleis den slutta, for då fekk vi meir lyst til å lese boka.

 59. Elevene synes at utdraget var veldig spennende, og flertallet i klassen vil lytte eller lese boka nå. Det som var mest spennende var at ungen ble borte, og drømmen til Emilie. Det var veldig spennende når stemmen hviska i øret hennes. Litt gøy når nyhetene slo seg på radioen, og lillesøstra sa «æsj». Gjennomsnitt terningkast: 5.

 60. Emilie og Jenny har flyttet og Emilie får noen skumle drømmer.
  Og de har flyttet i barndoms hjemmet til moren. Faren bor i Australia så de ser han en
  gang i året. Jenny er fire år yngre en Emilie. Emilie hadde ikke fått seg nye venner men det hadde Jenny. Og så følte Emilie at alle ledde av henne i skolegården så henne løp inn på do å ble der til det ringte. Når det ringte hørte Emilie en stemme som sa Hun kommer. Når Emilie lente seg opp fra vasken så henne en jente som hadde bandasje med blod på foran øynene. Jeg anbefaler å lese denne boka

 61. Boka er skrevet av Alexander Kirkwood Brown han er halvt norsk og halvt skotsk. Jeg likte boka fordi det var spennende og skummelt jeg liker ganske godt skrekk bøker fordi det er morsomt å lese og skummelt samtidig.

 62. Den er spennende fordi at de barna på skolen forsvinner. Men når hun sover så tror hun at hun er i et mareritt. Men så ville ikke moren ta fortapt på barndoms hjemme sitt men når hun kommer på skolen så sier at hun er bleikere men så står det en jente med bandasje.

  Jeg sytets at boka var spennende fordi at det skjedde så mye men det var bra og jeg fikk lyst og lese denne boka så den får terningkast 6

 63. Jeg syntes boka hørtes kjempe skummel ut.
  Og Emilie har den samme drømmen hver dag.
  Når hun skulle sove så hørte hun noen sa Emilie og det var kjempe skummelt.
  Det meste skjedde hjemme og på skolen. Og på skolen har Emilie en søster og henne heter Jenny. Jeg har lyst til å vite mer om denne boken.

 64. En jente som heter Emilie ligger i sengen sin å drømmer, inne på rommet hennes. Hun drømmer at hun svever ut gjennom veggen og ut i en verden som er tåkete og uten trær. Menneskene som var der var ikke virkelige men bare skygger. Hun tror det er et mareritt. Jeg liker den fordi den har spenning og virker litt overnaturlig. Boka passer for 11-14år. Jeg gir terning kast 5.

 65. Boken handler om en jente som heter Emile. Det er 6 dager igjen til Lussi langnatt, og barn begynner å forsvinne. Men det er ikke bare det som er rart, fordi Emilie har en skummel drøm som hun har drømt flere ganger, og når hun våknet opp hadde hun røde merker på armen. Dagen etterpå når hun har dratt på skolen skjer det noe veldig mystisk og skummelt på jentedoen…

  Jeg ELSKET boka fordi jeg synes at skumle bøker er morsomme å lese. Jeg likte også at utdraget slutta veldig spennende, det gjorde sånn at jeg fikk lyst til å lese hele boka.

  Boken passer for 10-14 åringer. Helt klart terningkast 6!

 66. Jeg synes at boka var ok, fordi det skjer ikke så mye men det er litt spennende.
  Handlingen skjer på skolen og hjemme. De som er med er hovedpersonen, moren, pappaen og Jenny.
  Det som skjer er at hovedpersonen har et mareritt som blir ekte, I marerittet så blir personen angrepet av et spøkelse.
  Jeg gir denne boka terningkast 4. Denne boka passer til 9-13 åringer.

 67. Jeg synes boka var litt spennende og litt skummel samtidig. Det var skummelt da sjelen hennes kom ut av kroppen og så seg selv. Da hun kom til et tåkete sted så hun skygger og de hvisket til henne men hun skjønte ikke hva de sa. Alt skjedde i drømmen hennes. Andre gangen så hadde hun samme drøm, men da var det en skygge hvisket navnet hennes altså Emelie. Denne gangen så skyggen kom veldig nær henne og gripe tak på armen hennes. Da hun våknet så hun røde merker på armen akkurat på samme sted i drømmen hennes. Hun var ganske overrasket. Neste dag da hun våknet var moren og lille søstera hennes på kjøkkenet de spiste frokost. Hun hørte at det var et barn som var forsvunnet i soverommet på radioen mens de spiser frokost. Så gikk hun til skolen, og gjemte hun seg inne på do siden hun vil ikke være alene og se ensom ut. Da klokken ringte inn sto hun var foran speilet og skulle vaske hendene men det var plutselig en jenta med langt hvit drakt bandasje på øynene med blod hun hørte også en stemme som hvisker Hun kommer. Jeg synes boka var spennende og den passer til de som elsker skrekkhistorie.

 68. Jeg elsker denne boka, den er så spennende og jeg vil høre mere, jeg lever meg virkelig inn i boka og elsker denne boka.

 69. Jeg syntes at boken var veldig spennende og skummel. Jeg fikk lyst til å lese mer. Emilie er hovedpersonen i boken. Jeg synes litt synd på henne fordi hun ikke har noen venner og fordi hun ikke ville flytte. Hun bor sammen med mammaen og en søster som heter Jenny. Faren bor i Australia, Emilie ser han bare en gang i året.

 70. Boken var spendene men skummel og jeg levde meg inn i handlingen.
  Det var veldig bra beskrevet og øynene var en skummel del.
  det samme var slutten. Jeg har lyst og lese resten av boken og jeg gir den terningkast 5.

  Jeg ambefaler boken ;-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 71. Jeg syntes denne boka var spennende😀Lissom jeg levde meg sykt mye inn i boka, det var EKSTRA spennende da det kom ei jente bak hun i speilet med en lang hvit drakt\kjole og ett stramt bond rundt øynene som var dekket av blod! Denne boka vil jeg virkelig lese hele av fordi denne er virkelig spennende og jeg elsker grøsser bøker og spennende bøker.Idag er det faktis 6 dager til bursdagen min😀Vel videre om boka: Boka handler om ei jente som heter Emilie!!!! Hadet takk for denne håper du blue glad

 72. Emilie, moren og Jenny er en vanlig familie bortsett fra at faren bor i Australia. Handlingen skjer hos Emilie og på skolen.

  Boka syntes jeg var helt okei, den var veldig spennende men jeg syntes den var litt overdramatisk. Overdramatisk på den måten at man setter seg på do og låser døra pga at man er sjenert og heller ikke har noen venner.

  Emilie har rare drømmer om spøkelser som føles helt ekte ut som kan klype henne i armen sånn at hun får merker selv om at det er en drøm.

  Jeg vil anbefale denne boka hvis du liker spenning, og for de som er rundt 10år, en 3’er etter min mening.

 73. Boka handler om en jente som heter Emilie som har flyttet til morens gamle barndomshjem.
  Der bor hun sammen med lillesøsteren Jenny og moren hennes. En natt får Emilie et ekkelt og skummelt mareritt om en jente som griper henne i armene og hvisker «Emilie» i øret hennes. Når Emilie er på skolen og vasker hendene hennes på jente doen hører hun noen hviske i øret hennes «Hun kommer». Når Emilie ser opp ser hun en jente i speilet med blod på en bandasje rundt øynene hennes.

  Jeg likte boka. Den var mystisk og spennende og det får meg til å ville lese mer. Fra meg får denne boka terningkast 5,5.

 74. Jeg liker den litt men en del av den liker jeg ikke. Den delen jeg ikke liker er at hun forteller en jente som er høyere enn henne og har lang hvit drakt og bandasje fult av blod. Den delen jeg liker er at hun forteller om drømmene sine og det er litt spennende. Det skjer i skolen og litt hjemme. De som er med i boka er Jenny , Emilie og Mamma. Det som egentlig skjer er at hører merkelig lyder når hun er hjemme og når hun er på skolen i jentedoen. Hun får noen merkelig drømmer og når hun våkner er de sanne.

 75. Den er bra fordi jeg liker skumle bøker og fordi jeg liker spennene bøker .
  Handlingen i boka skjer hjemme i rommet til Emilie og litt i skolen også.
  Denne boka handler om mamma, Jenny, pappa og Emilie.
  Det handler om at Emilie får noen rar mareriter om seg selv. Det er det jeg liker og vet om boka.
  Denne boka passer til 10-14 år.

  • Boka er kjempe spennende fordi det handler om ei jente som drømmer om skygger som er rundt henne og den ene skyggen visker Emilie. Noen ganger er hun på skolen og i hode og hjemme det handler om Emilie. Terning kast 4. 6-13 år

 76. Boken handler om en jente som heter Emilie.
  Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Emilie har en skummel drøm som hun har drømt flere ganger. Når hun våknet opp fra senga fikk hun røde merker på armen. Dagen etter da hun gikk til skolen skjer det noe veldig mystisk og noe skummelt på jentedoen..

  Jeg likte boka fordi det skjer mystiske ting og det er spennende bok. Jeg liker sånne bøker som er skumle og morsomme. Boken passer for 10-14 år. Terningkast 5!

 77. Boka handler om at snart er det luciadagen. Emilie hadde hatt noen merkelige drømmer i det siste. Drømmene handlet om at hun kunne sveve. Når hun fløy i rommet kunne hun se kroppen sin. Når hun gikk gjennom veggen var alt tåkete. Hun kunne se mange skygger. En natt ropte en av de: -Emilie. Skyggene hadde aldri kommet på nær avstand men det gjorde en av de nå. Skyggen hadde tatt henne i hånden å ville ikke slippe taket. Senere en dag gikk hun på skolen hun var sjalu på lillesøstera hennes fordi Jenny hadde det lett får å få seg venner. Senere gikk Emilie på do hun vasket henda å så på speilet det var en jente bak henne. Hun prøvde å ikke skrike jenta hadde vite klær å bandasje på øynene å bandasjen var med blod .

  Jeg likte boka fordi den var spennene. Jeg likte boka også fordi den var skummel å jeg liker veldig mye skumle bøker. Den var veldig kul. Jeg likte slutten når Emilie så hu jenta bak seg. Det meste skjer hos Emilie å litt på skolen. Hovedpersonene i boka er Emilie Jenny og litt moren. Boka passer til 10-12år

 78. Emilie hørte stemmer når hun sov. Dette skjer mange ganger og Emilie blir redd. Det skjer litt i skolen og hjemme. Emilie ble redd når en annen tok på skulden i drømmen. Jeg syns boka var så spennende fordi Emilie hadde rare drømmer . 11-13 terningkast 5

 79. Jeg synes det var en god og spennende bok fordi det var så mye som skjedde og at Emilies drømte ting som skjedde. Det var litt trist at det var så mange som ble borte og at faren til Emilie var borte og de så han en gang i året. Jeg likte slutten fordi den var spennene og litt skummel og du får lyst til å høre hele boka på NLB.

 80. Vi syntes boken var super bra fordi det var gode skildringer, det skjedde noe hele tiden, så det ble ikke kjedelig å lese. Det var masse spenning og slutten var veldig god. Vi hadde håpet på at utdraget var litt lengre og vi hadde fått vite hvorfor jenten oppsøkte Emilie. I vår klasse (6a) syntes vi svart senker natten seg var den beste boken.

  Vi gir boken terningkast 6.

 81. jeg syntes denne boka var spennende og skummel jeg anbefaler den fordi som liker grøss. Passer for jenter og gutter. Jeg anbefaler denne boka fordi jeg liker spenning og krim og grøss. Passer for 10-14. jeg gir terningkast 5.

 82. Jeg syntes den var lit dårlig fordi den dro deg ikke in i boka anbefaler ikke for jenter og gutter 7 13 år terning kast 3

 83. Jeg synes boka var veldig bra. Jeg hadde anbefalt denne til andre. Denne boka har jeg lyst til å lese denne passer til gutter og jenter den får terningkast 5.

 84. jeg ELSKET denne boka! Jeg ble kjempe sint når den bare sluttet, jeg ville høre mer. Jeg liker sånne type bøker som er litt skumle og mistenksomme. Jeg vil anbefale alle å lese denne. Passer for barn mellom 10-16 , gutter og jenter. Terningkast 6+

 85. Den var ganske kjedelig. denne kan ambefales for 8-9 år. jeg gir den tesningkast 1.

 86. Denne boka var var helt grei., fordi den var litt spennende. Jeg vil anbefale denne boka for barn mellom 8 og 12 år.

  Terningkast 3.

 87. jeg gir denne boken terningkast 3 fordi jeg liker teksten og måten de velger å slutte utdraget på er ganske spennende. jeg anbefaler denne boka for gutter og jenter mellom 10 og 11 år

 88. jeg syns boka var super super bra og jeg vil lese mere av den den var veldig veldig spendenne og den passer for gutter og jenter og jeg syns boka passer til 10-13 og terningkast 6

 89. Denne boka var bra.
  Jeg fikk lyst til å lese den videre.
  Anbefaler for 10 og oppover.
  Både gutter og jenter kan lese den.
  Terningkast: 5

 90. Boka var bra men det var litt dårlig med spenning, fikk lyst til å lese videre.
  Boka passer for 9-12 år.
  Boka passer best for alle.
  Terningkast 4.
  Jeg vil anbefale boka.

 91. denne boken var litt skummel. jeg likte ikke at de beskriver en jente som har et mareritt, men på en anen side ikke har det! jeg vill anbefale denne boken til barn som er 9-15 år. jeg ville ikke lest den. Jeg syntes denne boken passer like bra for jenter som for gutter. jeg gir terningkast: 3

 92. Dette var en veldig spennene bok! Jeg ble så gira/spent da jeg så at jeg kan låne boka på biblioteket i Lier!! Jeg bare må låne den!
  Denne boken Anbefales med hele hjerte!
  Jeg anbefaler boken for de mellom 8-14
  Terningkast 6!!

 93. Jeg synes denne boka var spennende. Jeg synes den var litt kjedelig i starten,fordi de gjorde nesten ingen ting bortsett fra starten og slutten. Jeg vil ambefale denne boka til de som lier grøss og spenning. Denne boka passer for barn mellom 11 og 13 år. Den var spennende på slutten fordi den sluttet så bråt. jeg gir denne terningkast 5

 94. Jeg likte ikke denne boka, jeg liker ikke grøssere!
  Det var ganske ekkelt og skummelt at hun hadde merker på hånda når hun våknet.
  Den passer for jenter og gutter
  Alder11-12 år
  🎲1

 95. Jeg liker boka fordi den er spennende:
  jeg anbefaler denne boka.
  alder 10-16 og til gutter
  gir terningkast 4.

 96. jeg syns boka var spennene og kul.
  jeg ambefaler denne boka for 10-16 år
  terningkast 4

 97. Denne boken var veldig bra.
  Jeg liker denne boken fordi den var spennende å lit skummel men jeg liker skumle ting.
  Jeg vil anbefale denne boken til alle jeg kjenner.
  Boka passer for 8-15.
  Denne boken passer for 8-15 år.
  Jeg gir terningkast 6. 😃😃😃😃😃😃😄😀😁

 98. jeg syntes denne boka var spenene. den var litt skummel også. jeg fikk lyst til å lese denne boken fordi den hørtes spenene og jeg liker spenene ting.
  denne kan jeg anbefale til de som liker krim.
  den er for jenter og gutter
  8-12 år
  jeg gir en sterk 4 på boken.

 99. Jeg likte denne boka fordi den var både litt skummel og spennende.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker grøssere. Jeg syns den passer til jenter og gutter 10-15 år gamle. Terningkast:5

 100. Jeg liker boka fordi den var litt kul. Jeg anbefaler boka fordi den var spennende.Denne boka passer for gutter og jenter. Jeg anbefaler den til de mellom 8-13 år. Terningkast 4🎲

 101. Jeg likte boka fordi den var spenende og mystisk. Jeg anbefaler denne boka til gutter og jenter. Aldersgrense: 10-15 år. Jeg gir terningkast: 6:-)

 102. jeg syntes boka var bra siden den var så spennde.jeg anbefaler den for gutter og jenter.barn til9-10 jeg gir den terningkast 6.

 103. Jeg gir boka/utdraget terningkast 4, fordi jeg liker grøssere. Boka er spennende og beroligene på samme tid. Boka kunne godt vært mer skummel.
  Den kan anbefales for barn i alderen 6-9 år.

 104. denne boka var spennende.
  beskrivelsene var bra.
  jeg liker krim så jeg tror denne boka passer til meg .
  jeg vil lese mer av denne boka jeg ble lissom dratt rett in i boka.
  aldersgruppe:10-14.
  terningkast 6.
  passer best får: gutter og jenter
  denne boka anbefales!!!!!!!!

 105. Denne boka likte jeg veldig godt! Jeg har lyst til å lese resten av boka!
  Den var utrolig spennende med åndene som snakker med hovedpersonen Emilie,
  men den var også ganske skummel.
  Jeg anbefaler denne boka til gutter og jenter fra 9 til14 år.
  Terningkast………….6!

 106. Jeg syntes boka var bra fordi den var spennene og bra. jeg anbefaler boka på mitt sterkeste .Denne boka er passer bra for jenter og gutter mellom 8 og 9 år terningkast 5.

 107. Jeg syntes boka var super bra. Jeg fikk veldig, veldig lyst til å lese hele boka! Det jeg likte med boka var at det var spenning og litt skummelt. Jeg anbefaler deg å lese den hvis du liker krim, spenning og litt skumle ting. Boka passer kanskje for gutter og jenter, men det kan virke som en jentebok. Jeg syntes gutter kan lese jentebøker og at jenter kan lese guttebøker. Boka passer for de som over 10 år og oppover. Lucia er en veldig spesiell person, så jeg likte at de skrev om henne. Jeg er ganske enig med Emilie at veggene på kjøkkenet var ganske stygge. Hvis jeg skulle hatt et kjøkken skulle det ikke se sånn ut!!! Jeg gir boka terningkast……………….6

 108. denne boka anbefaler jeg til jenter mellom 11-13år jeg liker denne boken fordi den er spennende og jeg elsker den jeg gir terningkast 6

 109. jeg syntes boka var super fordi den var veldig spennene, fordi det kjede så mye på en gang. Jeg synes aldersgruppen er 6-15. gutter og jenter kan lese denne boka. Terning kast 6. Jeg ambefaler virkelig denne boka

 110. jeg syntes att denne boka var spennende fordi jeg liker grøss og krim. Passer for 9-14 år. den passer for jenter og gutter. terningkast 6

 111. jeg synes boka Hvar ganske kjedelig og ikke så skummel jeg gir den ternings kast (2)

 112. Boka er sikkert bra har lyst til og lese den. Den var spennende og jeg liker spenning! Boka passer for jenter og gutter og alder fra 7 og oppover. Terningskast 5

 113. Jeg synes denne boken er kjempe bra. Denne boken var bra fordi det er grøsser og jeg liker grøssere og de forklarte ganske nøye om hva som skjedde. Denne boken passer for både jenter og gutter fra 11-13år. terning kast 6 jeg anbefaler denne boken til andre

 114. Jeg syns at «svart senker natten seg» er en bra og spennende bok, jeg liker hvordan det er litt av et mysterium. Jeg liker veldig godt skumle historier så dette er en bok jeg hadde anbefalt.

 115. Synes denne boken var skikkelig spennende. Jeg likte hvordan hun forklarte drømmene sine og beskrivde jenta på slutten. Jeg synes forfatteren var veldig flink til å få boken til å bli spennende. Jeg vil veldig gjerne lese mer👌🏼👌🏼
  Terningkast: 6😄😄😄😄

 116. Jeg syntes boka var veldig spennende helt på starten, men så ble den kjedeligere i midten, men på slutten ble den mye mer spennende.
  Terningskast: 5

 117. Den boka er super bra jeg for såååååå lyst til å lese hele boka. Terningkast 5 eller 6👌🏻😍

 118. denne boka var litt skummel ,fordi det var en skremmende historie. alders grense 10. jenter og gutter.
  terniong kast 6,

 119. Klassen i helhet mener at utdraget var godt skrevet, det var lett å lese. Klassen fikk lyst å lese videre i boka.Historien var spennende. Passer for barn fra 10 til 14 år. Det kunne ha vært kjekt med flere utdrag i grøssersjangeren. Klassen synes at utdraget var veldig bra.

 120. Svart senker natten seg
  Teksten handler om en jente som heter Emilie. De har nettopp flyttet inn i morens barndomshjem og Emilie liker det ikke. Hun har en drøm som gjentas hver eneste natt. I drømmen svever hun ut av sin egen kropp og kommer til et annet sted. Der er det ånder som mumler, men hun skjønner ikke hva sier. En dag våkner hun med røde merker på armene.
  Jeg synes utdraget var spennende fordi det skjer mye, og at det er uka før Luciadagen som de kaller Lussi- langnatt. Det er veldig lett og leve seg inn i boka fordi det skjer noe hele tiden. Her er et sitat som beskriver at det er en spennende grøsser:<> Jeg tror nok jeg kommer til å låne boken på biblioteket etter at jeg leste dette utdraget. Jeg anbefaler boka for barn og ungdom mellom 11-14 år.

 121. Laget av Olivia
  Om utdraget av svart senker natten seg.

  Natten før santa lucia dagen er kjent for og være den mørkeste og farligtse natten i året, og drømmene til Emilie har begynt og forandre seg. Søsteren til Emilie har allerede fått venner, men ikke Emilie. På skoledagen når hun kommer inn i skolegården står alle og ler.Hva ler de av? Ler de av meg? Sier Emilie.
  Emilie er blek og har lite selvtillit. Hun har nettopp flyttet og nå bor hun med mamma og lillesøsteren som er hele 4 år yngre enn henne. Her er et sitat som beskriver grøssen i boken:
  (i drømmen) Plutselig griper skikkelsen tak i meg, det gjør vondt) Boken er en grøsser skrevet av: Aleksander Kirkwood Brown. Jeg liker den fordi den handler om en jente som har rare drømmer. Jenta er upopulær og har en far som bor i italia. Jeg gir den terningkast 6. Boken passer for de som er mellom 9-13 ca.

 122. Svart senker natten seg
  Teksten handler om en jente som heter Emilie som har en drøm noen dager før luciadagen. Og den drømmen går om igjen. Drømmen handler om at hun svever gjennom veggene til et annet sted. Det er bare tåkete der, ingenting vokser. Det er alltid noen som hvisker til henne. Men når hun ser seg bak igjen er det ingen ting der, hun ser at det er en skygge i tåken men når hun går nærmere den går den bare bakover. Familien til Emilie flyttet for noen dager siden siden bestefaren hennes begynte å bli dårligere og dårligere. Og moren kan ikke gi fra seg der hun vokste opp fra. Faren bor i australia, og de møter faren sin en gang i året. Alt det skjer hjemme i det meste. Det er veldig lett å vil lese mer i denne boken, du vil så kjapt vite hva som har skjedd. Denne boken kommer rett inn til spenningen. Jeg synes denne boken var veldig spennende, gøy og litt skummel fordi ting skjer med ho men ho vet ikke det. “En skygge kommer mot meg, Emile sier den igjen.” ho blir helt stiv. Jeg liker boken siden det er veldig lett å komme inn på denne. Den kommer rett til spenninga, altså du må ikke lese veldig lenge til alt skal skje. Jeg anbefaler ikke til de som er redde for skumle ting. Men jeg anbefaler til de som liker skumle ting eller som synes spenning er gøy. Man kan leve inne i teksten fort siden det er ikke veldig mye skrift på hver side. Jeg vil anbefale til de som er 10+. Begynnelsen når du leser er det så spennende, det forteller hva som har skjedd og hvorfor. Men Mellom boka da skjer alt det innledningen. På slutten kommer alt spenninga ut igjen.

 123. Laget av Olivia
  Om utdraget av svart senker natten seg.

  Natten før santa lucia dagen er kjent for og være den mørkeste og farligtse natten i året, og drømmene til Emilie har begynt og forandre seg. Søsteren til Emilie har allerede fått venner, men ikke Emilie. På skoledagen når hun kommer inn i skolegården står alle og ler.Hva ler de av? Ler de av meg? Sier Emilie.
  Emilie er blek og har lite selvtillit. Hun har nettopp flyttet og nå bor hun med mamma og lillesøsteren som er hele 4 år yngre enn henne. Her er et sitat som beskriver grøssen i boken:
  (i drømmen) Plutselig griper skikkelsen tak i meg, det gjør vondt) Boken er en grøsser skrevet av: Aleksander Kirkwood Brown. Jeg liker den fordi den handler om en jente som har rare drømmer. Jenta er upopulær og har en far som bor i italia. Jeg gir den terningkast 6. Boken passer for de som er mellom 9-13 ca.

 124. Teksten handler om en jente som heter Emilie. Det var natten før Lucia-dagen og Emilie hadde mareritt. Emilie har akkurat flyttet inn i hennes farmors sitt slitte gamle hus. Emilie bor med moren sin og Jenny (lillesøster), faren bor i Australia. Handlingen foregår på skole og i huset. Emilie har ingen venner på skolen men Jenny har mange venner. Hver gang Emilie er på skolen, så går hun ned til jentedoen og er der helt til det ringer inn. Hun gikk ut av doen også så en en skygge bak seg.
  Jeg likte godt hvordan det sluttet, jeg levde meg godt inn i det. Det var som om jeg var karakteren i boken. Hvis du noen gang får muligheten til å lese boken, så bare les den! Jeg anbefaler mest til 5-9 trinn, for hvem som helst kan leve seg inn i boka. Sjangeren til boka er grøsser.
  Jeg gir den terningkast ⚅. Sitat: Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd.

 125. Om utdraget av Svart senker natten seg.
  Anmeldt av Nathalie fra Slettheia skole.

  Svart senker natten seg handler om en jente som heter Emelie. Hun bor i barndoms hjemme til Mora si. Hun liker ikke huset sitt. Når hun går på skolen føler ho seg ganske ensom. Hun går på do. Hun ser seg i speilet og hører en stemme hviske. Hun kommer hvisker noen. Emelie ser bak seg i speilet. Handlingen foregår mest på skolen. Sjangeren er grøsser.
  Jeg synes den var kjempe spennende men trengte litt mer informasjon på begynnelsen.
  Her er et sitat: Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd. Sjangeren er grøsser det kan jeg se med en gang på teksten og hvordan den er skrevet. Den er passe lett og lese fordi det ikke er like lett og lese seg inn i boka på begynnelsen. Denne boka anbefales for 5-7 klasse. “Man kan lære og være takknemlig for at du ikke får stygge drømmer.” Sier mye om hva boka handler om. “Terningkast 5.

 126. Svart senker natten seg.

  Boken handler om natten før Lucia-dagen. Lucia dagen er kjent som mørkeste farligste dag. Drømmene til Emilie blir verre og verre. Ho hørte en stemme i en av drømmene, den sa Emilie. Stemmen hørtes ut som en død gammel dame sin pust. En skygge tok tak i armen hennes. Da hun våknet var ho rød akkurat der ho ble tatt i armen. Ho syntes det var merkelig.

  HVA JEG SYNTES OM BOKEN:
  Jeg synes boken ikke var så spennende fordi det forklarer ikke hvordan ting skjer. Jeg synes denne boken passer til 4-7 trinn. Jeg synes boken var litt rar siden at elevene i skolen bare forsvinner. Jeg anbefaler boken fordi den var veldig lett og lese og litt skummelt. Jeg likte ikke helt boken siden jeg synes det var litt rar. Og den forklarer for lite hvordan ting skjer. Det jeg ønsker med boken er at den forklarer mer. Sitat: I drømmen svever jeg opp og ut av meg selv. Jeg gir terningkast 4.

  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown.

 127. Jeg synes boka er kjempebra. Boka er spennende og ganske skummel. Jeg elsker alle de gode detaljene i boka. Det var spennende fordi Emilie drømte merkelige drømmer, og hun våknet med merker på armen. Søsteren får fort venner men Emilie gjemmer seg på doen, det er da hun ser en spøkelsesjente bak seg.

 128. Hovedperson er Emilie som ikke trives på skolen. Dette er en grøsser bok. Denne boka er litt for skummel når det gjelder for barn. Jeg synes boka er veldig bra.jeg syns det er litt for ekkelt med at henne ble grepet i armen, og slutten var ekkel og skummel.

 129. «Svart senker natten seg» Hovedperson: Emilie. I denne boka forteller Emilie om at hun har veldig rare drømmer som går igjen. I den ene drømmen er det noen som klemmer på armene hennes, og når hun våkner har hun røde merker på armene. Det skjer mye merkelige ting på skolen. Jeg syntes boka var veldig god fordi det var spenning og skummelt. Jeg likte at drømmen hennes var veldig godt forklart. Jeg likte også slutten veldig godt. Jenta på slutten minnet meg om «Samara» Jenta fra «The Ring» Jeg gir 🎲 6.

 130. Hovedpersonen er Emilie men moren og lillesøstera hennes Jenny er også med. Sjangeren er grøsser💀. Jeg syns utdraget fra boken er veldig bra forklart, og jeg synes det var spennende og skummelt. Drømmen til Emilie var litt ekkel. Fordi da hun drømte at en person tok tak i armene hennes, så fikk hun røde merker etter det «på ordentlig». Jeg anbefaler å lese denne boken hvis du liker en litt skummel bok👍🏼👻

 131. Hoved personen i denne boka er Emilie.
  Emilie er en jente som ikke har så mange venner og pleier å gjemme seg på toalettet på skolen.
  Nå er det bare noen dager før Luciadagen og barna på skolen hennes har begynt å forsvinne.
  Denne teksten er grøsser.
  Jeg synes den boka er skummel og spennende.
  Jeg Anbefaler den for deg.

 132. Hovedpersonen er Emilie. Emilie har ikke så mange venner på den nye skolen. På morgenen pleier hun å gjemme seg på doen på skolen. Denne teksten er i sjangeren «grøsser»
  Jeg syntes denne boka er spennende! Det er mye spenning i denne boka, hvertfall når Emilie er på doen. Jeg anbefaler den for barn mellom 9-12 år. Jeg gir boka terning kast 6️⃣

 133. Svart senker natten seg

  Jeg likte boka fordi den var spennene og når folk forsvant var litt son skummelt.
  Jeg likte ikke at Jenny var som en solstråle fordi ingen er perfekte uansett hva.
  Jeg ble overrasket over at Emilie hadde den samme drømmen hver natt.
  Jeg jeg ble irritert over at Jenny var helt perfekt og var yndlingen i familien.
  Slutten var skummel og du får lyst til og lese mer av den.
  Boka var god fordi alle forsvant og det er noen som roper forsiktig på henne men hvem?

 134. Hovedpersonen er Emilie og hun har ikke så mange venner så hun pleier og gjemme seg på doen på skolen. Denne teksten er sjangeren » grøsser.
  Jeg syntes boker er spennende, og det er mye spennende som skjer i boka. Jeg anbefaler denne boka 10-13 år. Jeg gir boka terning kast 6️⃣

 135. Tittel er Svart senker natten seg
  Forfatter Aleksander Kirkwood Brown
  Boka handler om at en jente Emilie som har hatt det samme maririttet men denne kvelden var det anderledes også griper en hånden hennes det føles helt ekte!
  Jeg syntes Boka var bra fordi den var spennende og litt grøsser.
  Boka passer får 4 og opp og hver.

 136. Jeg syns det var en bra bok siden den var litt skummel og gøy. Jeg gir den terning kast 🎲🎲🎲🎲

 137. Hovedpersonen er en jente som heter Emilie.
  Emilie er en jente som ikke har så mange venner på skolen.
  Hun pleier å gjemme seg på toalettet.
  Det var seks dager før luciadagen.
  Hun hadde en rar drøm om at en skygge kom å tok hun i armene, og når henne våknet hadde hun røde merker på armene.
  B Hun så hun hadde glemt å lukke igjen vinduet denne natten. Det var fler bevis om at drømmen var sann, som at en gutt hadde forsvunnet den samme natten.

  Jeg syntes denne boka var spennende og at man fikk en sånn skummel og kriblene følse i magen. Det var ganske overaskende at det var fler bevis på at den drømmen hun hadde var sann. Jeg ambefaler dere å lese den! Jeg gir den terningkast 6️⃣

 138. Jeg likte ikke boka i det hele tatt. Jeg liker ikke skrekkbøker. Den handler om en jente som drømmer at hun kommer et sted der det ikke er noen ting som vokser. Ikke gress en gang. Så kommer det en skygge og tar henne hardt i hånda over albuen så hun våkner. Så ser hun på armene at hun har røde merker etter der hånda var og hun har blåmerker. Jeg gir boka terningkast 1

 139. Eg syntes boka var gøy,spennande og litt skummel. Eg er veldig glad i spennande bøker så er syntes denne boka paste bra til meg
  Terningkast 6

 140. Eg synest boka var gøy og spennene.
  Eg kunne godt lest resten.eg gjer han terningkast
  5

 141. WOOOOOOW!!!!!!!!!!! DEN ER SÅÅÅ SPENNDENE!! Jeg liker skummelheten gåsehuden som kryper på kroppen min. det. Det jeg liker best er at spenningen starter med en eneste gang men i andre bøker tar det over 100 år før spenningen starter men ikke her starter det på et blunk. Det er en perfekt sjanger grøss. Det må være skikkelig skummelt å være Emilie som møter en jente i speilet som har bandasje stramt rundt øynene med blod og dette skjer på skolen!! Det er så skummelt at man ikke tør mer men man klarer jo ikke å stoppe. Ganske mange sier at man trenger bilder i en bok men i denne boken beskriver det så godt at man ikke trenger det. Det er jo veldig rart at en gutt ble forsvunnet mitt på natta. Og Emilie drømmer rare drømmer, hun svever over et sted og noen griper taket i henne!!

 142. Den boka likte eg skikkeleg, eg liker same skumle bøker. Har lyst til å lese heile boka!!!!!

  Terning kast6🎲🎲

 143. eg likte ikke boka fordi de var ikke min sjanger og det var ikke spennende.

 144. ef synest boka var veldig bra! e vil lese denne boka!! jeg synest den passer til meg og eg trur det er mange andre som synest det og!
  terningskast 6!!!

 145. Den var veldig skummel og ikke helt min smak.Jeg tissa nesten i buksa da jeg leste denne boka.Men den var helt ok. terningkast: 3

 146. Jeg syns boka var veldig bra fordi jeg liker skumle bøker og jeg har veldig lyst til og lese hele boka en gang. Jeg syns at dette var den beste boka i bokslukerprisen. Forfatteren hadde skrevet boka detaljert så jeg levde meg på en måte inn i den. Jeg vil gi boka 🎲5!

 147. Denne boka var super. Den var spennande ,interessant og mykje meir. Denne boka vil eg lese. TERNINGKAST 6

 148. Eg syntes grøssere e kjempebra. Eg syntes boka var skummel/spennande. Eg syntes boka var super. Eg har lyst til å låne dinne boka.

 149. eg synst at bokka eigde den var bedre en ale andre bøkker eg gir den 9999999999\9
  #super 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :)=) =) =) =) =) =) =) =) =) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 =) 🙂 =) 🙂 =) 🙂 🙂 🙂 =) =)

 150. eg vil lese haile boka lalalalalaallalalalalalalalalalalalalalalalalalallaal fordi den eigde og den var den beste boka eg noken gong har lest så eg gir den terningkast 9999999999999999999999999999999999999991234

 151. jeg likte boka kjempegodt fordi at den var skumell! jeg har veeeeldig lyst til og lese hele boka! dette er helt klart den beste boka i bokslukerprisen!! jeg gir den terningskast 6 🙂

 152. Jeg har lest boka og kommer Definetift til og lese flere bøker av Aleksander !!Elsker den UTROLIG bra beskrivelser og det er så spennde fortsett og skrive flere grøssere !!😺Terningkast 6 ambefaler til allle som liker gode grøssere og lese hele boka😉

 153. Eg likte denna boka kjempe godt og eg har veldig lyst til å lese meir fordi den var så spennande. Eg har lyst til å vite kven ho med bandasje av blod var. Eg gir den terningkast 5.
  Aurora

 154. Den var veldig spennende når hun i hvit nattkjolesto bak Emilie. Det er artig og lese det. Jeg fikk lyst til å lese mer og mer. Jeg gir boka 6. Fordi den var utrolig spennende,forfatteren gjorde en god jobb. Supert!

 155. Jeg syntes at boka var litt skummel men veldig spennende og morsom. Jeg liker sånne bøker som er litt skumle og spennende. Den var litt skumme lfordi den handlet om sånne skikkelser og skremmende ting. Jeg vil gi denne boka terninkast seks.

 156. Boken handler om en jente som heter Emilie.
  Hun har hatt en skummel drøm flere ganger. Når hun våkner ser hun en person oppe på taket.
  Emilie hører ofte at noen hvisker til henne. Nede i kjelleren på skolen ser hun er jente bak henne i speilet.
  Jeg likte boken veldig godt fordi, det var godt forklart. Jeg er veldig glad i grøssere.
  Jeg levde meg inn i boken. Den var litt ekkel, men veldig spennende.
  Visst jeg var Emilie hadde jeg nok blitt redd.
  Det beste med teksten er at den er veldig detaljert, og ting skjer fort.
  Jeg anbefaler denne boken.
  Jeg syntes derfor denne boken fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.
  Terningkast 5.

 157. jeg syntes den var veldig bra fordi den var spennende og jeg har lyst til å se hva som kommer til skje videre.Det jeg liker med den er at den også har veldig mange detalier så du kan virkelig få med deg alt som skjer.

 158. jeg syntes boka var bra fordi den var spennende og jeg vill vite hva som skjer videre

 159. jeg likte boka så mye. Den er verdens beste bok og jeg har så lyst til å lese resten.

 160. Jeg skal låne denne boken/kjøpe den var kjempe spennede får lyst til og vite mer og jeg er en person som ikke liker så godt grøssere men jeg får lyst til pg lese mer selvom

 161. 13 av 14 av elevane vurderte dette bokutsnittet som «Superbra», medan ein tykte den var «passe bra». Boka var spanande. til dømes då ho høyrte stemma som kviskra namnet hennar, og då ho såg jenta i spegelen. Klassen synest det var spanande å lese grøssar, og kjenne «håra reise seg på armane». Forfattaren klarte å få oss nysgjerrige, og klassen ynskjer å lese heile boka

 162. Denne boken heter Svart senker natten seg og er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown
  . Denne boken handler om en jente som heter Emilie,og en dag er det en ekkel hendelse på doen på skolen . Sjangeren til denneboken er grøsser.Jeg syner at denne boken er veldig bra fordi utdraget sier mye og den er spennende.Jeg synes at slutten var spesielt bra fordi den blir spennende.Det er ikke noe svakt med denne teksten. Jeg vil anbefale denne boken for barn fra 11-13 år.Jeg synes at denne teksten er vbeldig bra.

 163. Boken handler om ei jente som heter Emilie. Hun er på skole doen og ser ei jente som er skummel. Dette er en bok jeg får grøss av. jeg synes boken er bra fordi den er lett å leve seg inn i, den er spennende og skummel,det var godt forklart. Teksten startet ikke så brått, men slutter veldig brått og uventet.jeg har skikkelig lyst til å lese hele boken.
  Jeg synes andre skal lese denne boken. Jeg synes også denne boken burde være superfinalist i bokslukerprisen .

 164. Boka heter svart senker natten seg og er skrevet av Aleksander kirkwood borwn.
  Teksten handler om en jente som heter Emilie. Henne for alltid dårlige drøm, og en dag drømmer henne og våkner og ser på vinduet og set en jente som har papir på øyenene og er full blod på den.
  Bokas sjanger er grøsser om en jente som drømmer skumle ting.
  Jeg syns teksten er spenndene fordi den er skummel når henne ser skummel drøm. Den er bra fordi den som har skrevet den har skrevet bra tekst!
  Det jeg syns er bra med teksten er at henne ser skummel drøm.
  Det jeg syns er dårlig er at teksten er kort.
  Jeg anbefaler 6-15 år bør lese den!
  Jeg syns den er super!! (:

 165. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: grøsser

  Boken handler om Emilie, søsteren og moren. De har nettop flyttet til det gamle barndomshjemmet til moren.Søsteren er søt og populær og er valgt til lusia, men Emilie har ikke fått noen venner enda, og sliter litt med det. Faren jobber i Australia og ser dem ca. en gang i året.

  Det er 6. desember
  Emilie har et mareritt hun har hatt mange ganger før, men i natt er det litt annerledes. Sjelen har dratt fra kroppen og er nå på en jordslette med andre skygger/sikkelser. Den ene tar tak i henne. Emilie våkner med et rykk, midt på natta. Hun ser en skikkelse over inngangs partiet.
  Det er 7. desember
  Om morgnen er Emilie litt frustrert over det gamle huset di har flyttet til. På skolen går hun inn på do for å ikke se så alene ut. Når det ringer inn ser hun seg i speilet og bak hun står en jente med bandasje runt øjene, den er full av blod.

  Jeg likte boka fordi jeg kjenner meg litt i igjenn i den. Det er en spennende, skummel, trist, morsom og gripende bok.Denne boken basser for barn fra 10-15år. Jeg gir den terningkast 5 fordi den er spennende og lett å leve seg inn i.

 166. Boka heter «Svart senker natten seg» og er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown. Teksten handler om at en jente som heter Emilie drømte om at en person tok Emilie på armen. Når Emilie våknet hadde hun røde merker akkurat der personen i drømmen hadde tatt. Når hun var på skolen neste dag skulle Emilie på do. Når hun gikk inn tok hun vann i ansiktet så hørte hun en stemme som sa «Hun kommer». Da Emilie så opp så hun en jente med bandasje med blod over øynene og hvit lang kjole. Det er en grøsser bok. Teksten var bra men veldig skummel. Det beste med teksten er at man lurer på hva som skjer videre. Det var ingenting som var dårlig med teksten. Jeg vil anbefale boka for barn som liker litt skumle bøker og er 11 og mer. Boka var veldig bra.

 167. Svart senker natten seg
  Aleksander Kirkwood Brown
  Jeg syns boka var spennende fordi det var skummelt da hun hørte mange stemmer i drømmen sin og at det sto en jente bak henne med bind for øynene med blod på.
  Den anbefales for de som liker spennende, skumle og grøss bøker.
  Det beste med teksten var at den var spennende og skummel.
  Jeg syns den var veldig bra.
  Jeg gir den terning kast 5.

 168. Svart senker natten seg
  Aleksander kirkwood Brown
  Jeg syntes den var spenndene fordi det var en jente som sto bak henne.
  Det beste ved teksten var at den var spenndene og litt skummel.
  Jeg syntes boka bør anbefales for barn som liker spenndene og grøss bøker og teksten var bra.Jeg gir den terningkast 5.

 169. Det var spennende når folk begynte og forsvinne dagen før Lussi langnatt.

 170. Jeg syntes boka var SUPER fordi den var spennende. Og hadde mye detaljer. Jeg fikk til og med frysninger når jeg leste at det var meldt en savnet gutt på radioen.

 171. Bokanmeldelse av SVART SENKER NATTEN SEG. 
  Boka heter svart senker natten seg og er laget av Aleksander Kirkwood Brown. Den handler om Emilie som har rare drømmer, etter min oppfatning burde hun holdt seg hjemme. Det er en grøssbok. Det er en fin bok som jeg gjerne vil lese. Det jeg likte med boken var at det var er jeg fortelling. Derfor likte jeg teksten. Det som var dumt var det at det var lit skummelt. Jeg vil anbefale den for 11-17 år. Den er bra. 

 172. Bokandmeldelse til Svart senker natten seg.

  Boka heter Svart senker natten seg. Boka er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.

  Det er en grøsse bok og en spendingsbok.

  Teksten handler om : En jente som heter Emilie. Emilie har den samme drømmen hver natt. Drømmen er at Emilie flyr over senga men kroppen liger igjen i senga. Denne natta var drømmen annerledes. I drømmen flyr henne som vanlig men henne hører en dame stemme som hvisker Emilie. Og damen griper i armen til Emilie. Henne bråvåkner og ser at hun har merker på armene. Det er 6-7 dager til Lussi langnatt. Henne og lillesøsteren Jenny går på skolen. Emilie går inn på doen p morgene. Henne ser i speilet det er en jente med lang hvit kjole den enta har ett band rundt hode med blod.

  Jeg synes teksten var kjempe bra. jeg elsker grøsse bøker. Og teksten var bra skrevet. Den var enkel å leve seg inni.

  Det jeg synes var best ved teksten er : Alt!! Jeg synes alt var bra. Best når ho var på doen og så jenta.

  Det jeg synes hva svakest er at: Jeg ikke får vite åssen det går.

  Jeg andbefaler den for de som liker grøss. 5.klasse og oppover.

  Jeg syns teksten var veldig bra.

 173. jeg syntes boka var bra men jeg syntes den var litt overdrevvet men jeg likte godt da hun sa : Jeg vil ikke flytte for et dritt hus

 174. Teksten handler om drømmen til Emilie. Hun begynner å få fæle mareritt. Det er natten før Luciadagen. Denne boka er en grøss bok. Jeg synes denne boka er veldig bra, fordi den var skummel men samtidig bra. Den var veldig lett å leve seg inn i. De forklarte godt i boka og da var det lettere å leve seg inn i den. F.E.K.S: hun er litt høyere enn meg, kledd i en hvit drakt. Teksten starter rolig så blir det mer og mer skummelt. Når jeg leste overskriften på boken tenkte jeg: dette tror jeg blir litt skummelt. Teksten slutter brått. Jeg får lyst til å lese mer. Det beste ved teksten var at det sto en jente bak Emilie. Jeg synes andre burde lese den. Jeg synes denne teksten burde vinne Bokslukerprisen.

 175. Jeg syns at den var pase bra.Den var ekstremt skummel😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱 forde det var en jente som sto bak hene me blodig bandasje.Jeg liker ikke skumle bøker.Men skumle filmer er en anenting.Jeg gir terninkast fire

 176. Den var helt utrolig god. Jeg har sinnsykt lyst å lese videre og finne ut hva som skjer.
  Den var veldig skummel med den jenta med en bandasje over øynene!😱😱 Den får 6+ av meg!!!!!!!!!😘

 177. Hei, jeg heter Jonas å jeg skal skrive en anmeneldse om en bok som jeg ikke kan navnet på. Denne Boken som jeg ikke kan navnet på var veldig spennnende og morsom. Jen syns det var en SUPER BOK. Jeg anbefaler dennne boken. Jeg gir den terningkast 6.

 178. Jeg synes den var super siden på slutten var det en bra beskrivelse. Jeg synes også det var spennende fordi hun fikk hånd merker på skulderen. Jeg synes det var bra at det var spenning og så rolig så spennende igjen. 🎃🎃👻

 179. Jeg synes den var super siden på slutten var det en bra beskrivelse. Jeg synes også det var spennende fordi hun fikk hånd merker på skulderen. Jeg synes det var bra at det var spenning og så rolig så spennende igjen. 🎃

 180. Jeg mååå ha denne boken! Dette har vært den beste boken av alle bøken som har vært. Det var skikkelig spennden og skummelt. F.eks når hun hadde det mareritte om at noe grep fast i henne, så var hun rød på armene dagen etter😱. Jeg har kjempe lyst til å vite hva som skjer vidre med hun skummel jenta i speilet. Med bandasje rundt ansiktet som har fått blod på seg🔪😵.

 181. Jeg synes den var super.
  Den var både spennende i starten og på slutten.
  Jeg synes det var ganske bra jobba med å sette alt sammen så kult.
  Det var for eksempel ganske spennende og jeg gleder meg til å lese boken.
  Det var litt sånn skremmende.
  Jeg er kjempeglad i skumle bøker å den var kjempebra.👍👍
  Jeg synes det var veldig bra funnet på med lusia for det er ikke mange som har skrivet om lusia og det var veldig bra jobba👏👏
  Jeg gir terningskast 6.

 182. Den var bra fordi den var spenende og på slutten. Men det var domt at faren var Østralia og de kunne bare se verandre engang i året. Det som var best var at den var spennende. Det som var spennende var at hun sto på jentedoen og så kom hu ekkle jenta. Syn at bestefaren var på sykehjem .

 183. Boken var kjempebra fordi i starten var det spennende når hun fikk merker av at hun i drømmen holt henne. Det at hun var så skeptisk til seg selv var litt, men bare litt morsomt og at huset var så stykt var morsomt det også. I slutten da hun kom til skolen og bare latet som om hun hadde det travelt istedet for å stå der og se ensom ut og på badet, men så kommer den stemmen igjen og sier ( hun kommer), det var skummelt. Det at hun som kom også kanskje lignet på santa lusia men at bandasjen var dekket med blod var ekkelt og spennende for jeg lurer på hvordan eller hvor hun fikk det blodet.

 184. Svart senker natten seg
  Boka er morsom og spennende.
  Jeg lurer veldig på hvem som roper på Emilie.
  Jeg tror hun som ropte Emilie tok gutten på 10 år.
  Jeg likte boka fordi den var veldig spennende.
  Boka er veldig bra👍
  Svart senker natten seg er det beste utdraget.
  Jeg gir boka terningkast 6

 185. Hei.Jeg synes at den boken var super bra å jeg skal i alle fal lese hele doka den var sjempe bra men vis jeg kan så skal jeg gji en til alle som vil ha den veldig bra bok 👍👍 og den var skumel🎃

 186. Den var veldig veldig veldig bra og veldig veldig skummel. Jeg kommer til lese hele bok snart.

 187. Jeg syntes boka var veldig spennende, den var syyykt bra. Jeg fikk kjempe lyst til og lese den. Jeg gir den Terningkast 6🎲👍👍👍

 188. Jeg synes at boka hvar spennende ,selvom grøssere er vanlig vis noe jeg vil unga så hvar denne boka godt skrevet,godt lese materiale og hvis du vil lese en grøsser er denne anbefalt🎲 6

 189. Jeg syntes boka var veldig spennende, med en gang jeg så forsiden viste jeg at den var bra. Jeg syntes den var enkel og lese. Jeg gir den terningkast 6. Den var vedig spennende på slutten. Jeg ville definitivt lest videre i boka.

 190. Den var drit bra. Jeg likte da Emilie ble visket inn i øre. Utdraget var veldig bra 😊😊

 191. Jeg syntes den var super bra og veldig spennende. Jeg kunne godt tenkt meg og lese den videre! Super

 192. *Jeg syntes boke var veldig bra,skummel og grøsete.
  *Dama/Manen som leste den på lydbok var veldig flink til å lese henne levde seg virkelig i boka
  *Jeg fikk så lyst til å lese boke bare gjett hva jeg skal låne neste gang jeg drar til bibloteke
  *Jeg syntes forsiden var veldig grøsete og skumelt jeg fikk lyst til å lese boka utifra forsiden

 193. Jeg syns at boka var spennende fordi det var skummelt, det som var skummelt i boka var da jenta i speile hadde på seg hvit lang drakt og hadde en bandasje knyttet over øynene og at skikkelsen sa emile og at jenta i speile kommer.

 194. Jeg syntes slutten av utdraget var spendene fordi Hun sa bandasje dekket av blod .

  Utdraget så veldig skummel ut og tittelen var veldig skummel som svart senker natten seg og alle fargene som svart og grå .

 195. Jeg synes boka var spenene.
  Jeg syntes utdraget på slutten var spennende fordi det var en jente som kom når henne var på do når henne skule vaske henden så kom det en jente ret bak henne med vit kjole og et bon rundt hode men jeg vil håre den igjen bare hele boka vis dere har en lydbok

 196. Slutten var skummel fordi det var en jente som hadde en lang hvit drakt og en bandasje på hodet som hadde blod på! Jeg gir 10/10

 197. Slutten var skummel fordi det var en skummel jente som hadde en lang hvit drakt og en bandarse med blod på seg. Jeg synes det var skummelt da hun fikk røde merker etter at hun hadde drømmte siden hun fikk røde merker i drømmen også.

 198. Den boka syntes jeg var SUPER fordi den var spennende og litt skummel. Det er en bok jeg ville ha valgt.

 199. Jeg synes at den hvar veldig bra eller super fordi det hvar grøsser og på slutten hvar det skummelt fordi det hvar en jente med hvit kjole og bandasje på pannen og blod. Og vi synes at Emilie hadde det trist på skolen og ingen hvar vennen hennes på skolen. Og hjemme hattet hun huset fordi når hun skrudde på brød maskinen skrudde strømen seg av. Men hun likte det andre huset og hun hadde mange venner på den andre skolen. En dag hadde hun en skummel drømm om noen som hvisket til henne og etter drømmen hadde hun rødt på hånda.🍕🍕🍕🌈🌈🌈#🤔🤔🤔PIZZA.

 200. Jeg syntes slutten av utdraget var spendene fordi Hun sa bandasje dekket av blod .

  Utdraget så veldig skummel ut og tittelen var veldig skummel som svart senker natten seg og alle fargene som svart og grå .

 201. Den boka er bra fordi det var spennende fordi det var spennende på slutten fordi det var jente med bandasje og blod på , og at det var skummelt da hun fikk røde marker etter drømmen, jeg fikk veldig lyst til å lese hele boken . jeg syntes den boka er ikke i det hele tatt dårlig den er veldig bra fordi den har masse spenning og noen ganger skummelt.Jeg syntes at forsiden til utdraget passet ikke helt.

 202. Boka var litt skummel i starten Fordi hun fikk de røde merkene på seg da hun våknet opp av drømmen. Boka var spennende fordi på slutten så hun en jente med hvit kjole og en bandasje fullt med blod

 203. Jeg syntes boka var spennende fordi den handlet om grøss og jeg liker grøss.
  Forsiden passet til boka fordi boka handlet om santa lusia og på forsiden var det bilde av lusia.

 204. Boka var super bra fordi den var skummel og spenene og jeg ville lese Mer av boka.
  Jeg likte at fosiden pasa til boka og at forsiden var lit skummel.
  Men en ting som var dårlig var at det var for lite skreming og at det var lit rart at lillesøsteren til Emilie chata mest.
  Så jeg gir boka terning kast 5/super

 205. Boka var super på grunn av at forsiden passa til boka, og at den var med grøss.Jeg likte det kom forskjellige hviske stemmer, og derfor var boka spennende. Det var også morsomt at Jenny chata mere enn Emilie.

 206. Jeg synes boka var skikkelig bra👍🏻👏🏻 og jeg vil lese resten av boka📖, forsiden og tittelen passet veldig bra til boka og det var spennende fordi det handlet om grøss og for meg er grøss spennende.
  Men lille søtra Jenny burde vært storesøstra, og det var morsomt😂 når Jenny sa æsj nyheter.

 207. Forsiden passa til sjangeren.
  Burde være mere grøss i utdraget men likte det,
  men det er bra det var grøss i boka syntes jeg.
  Lillesøsteren Jenny burde vært storesøsteren
  Jeg syntes det var kult og spennende når skyggen sa Emilie.
  Så en liten stund etter kom den frem.

  Syntes boka skal få VELDIG BRA

 208. Jeg syntes boka var super fordi tittelen passet til boka, Og at sjangeren grøsser paseet til boka. Jeg synes boka var morsom fordi lillesøsteren Jenny chata mer enn storesøster Emilie. Sjangeren passa også bra til boka.

 209. Boken handler om at Emilie har noen helt fantastiske drømmer. Denne gangen handler om at Emilie har en ny drøm. Hun hører en dame stemme, skikkelsen tar tak i Emilie og drar henne. Det gjorde vondt syntes Emilie, hun våkner brått og ser noen røde merker på armen hennes fra drømmen. Jeg syntes boken var bra og veldig skummel hvis jeg skulle gi denne boken treningast ville jeg gitt en 6!!👍🏻

 210. Den handla om en jente som het Emilie og hun har en lillesøster som heter Jenny.

  Utraget var veldig bra full av spenning og det var morsomt jeg har veldig lyst til og låne hele boka.

  jeg syntes boka passer som en haloweenforteling og jeg ambefaler og lese den.

 211. Matas (Skole: Volden Skole) jeg syntes: boka var grøssende første gang jeg leste slutten og innledningen. Denne boka bor vinne konkuransen. Lykke til bok for å vinne.
  PS: Den skumlekste delen var da jenta sto bak Emilie og at jenta sitt bond var dekket av blod. Boka for terningkast 6. 🙂

 212. Natten før Luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Hva er det egentlig som skjer? Jeg synes at boka var veldig bra. Den passer for de som liker skumle og spennende bøker.

 213. syntes boka var veldig bra. Jeg fikk veldig lyst til og lese hele boka. jeg gir det terningkast 5.

 214. Jeg synes at boken var veldig bra og slutten gjorde at jeg hadde lyst til og lese resten av boka også. Jeg lurer veldig på hvordan den ender, og om Emilie får noen venner. Jeg synes at den er spennende og derfor gir jeg den terningkast 5.

 215. Jeg synes den var kjempe bra. Den var spennende og skummel. Det er en av de beste bøkene jeg har lest. Den var SUUUUUUPER.❤️

 216. Jeg syntes den var kjempe spennende! Jeg elsket den! Og jeg heter Emilie! Og hovedpersonen heter Emilie så det var litt morsomt! Terningkast 6🎲

 217. Boka var kjempe bra. Jeg fikk gode hud av hvor bra boka var. Den var veldig spennende. Jeg må bare lese slutten. Denne boka passer får både jenter og gutter mellom 10 – 15 år
  Terning kast 6

 218. Boka heter svart senker natten seg og forfatteren er Aleksander Kirkwood Brown. Boka handler om Emilie som har flyttet. På det sted skjer det skumle og farlige ting… Sjangeren er GRØSS. Jeg synes boka var spenene og skummel. JEG ELSKET DET!!!! Det beste med boka var da hun så i speilet og en jente sto der med en blodig bandasje… det verste med boka er at det bare noen ganger var litt for mange detaljer.. Jeg anbefaler boka for de fra 9år og eldre! Jeg synes den var veldig bra

 219. Jeg syntes denne boken var veldig gøy, og skummel jeg likte boks veldig godt, og hvis jeg finner den på biblioteke vil jeg låne den. Jeg gir denne terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲

 220. Boka heter svart senker natten seg og forfatteren er Aleksander Kirkwood Brown. Boka handler om Emilie som har flyttet. På det sted skjer det skumle og farlige ting… Sjangeren er GRØSS. Jeg synes boka var spenene og skummel. JEG ELSKET DET!!!! Det beste med boka var da hun så i speilet og en jente sto der med en blodig bandasje… det verste med boka er at det bare noen ganger var litt for mange detaljer.. Jeg anbefaler boka for de fra 9år og eldre! Jeg synes den var veldig bra!!

 221. WOW! Denne boka er S-U-P-E-R😲😲😲😲😲😲😲 det er den beste boken jeg har lest på lenge av 1-10 % så sier jeg 100 000 000 denne er spennende, kul og gir meg gåsehud.
  Forfatteren burde være super stolt.

 222. Boka heter svart senker natten seg og forfatteren er Aleksander Kirkwood Brown. Boka handler om Emilie som har flyttet. På det sted skjer det skumle og farlige ting… Sjangeren er GRØSS. Jeg synes boka var spenene og skummel. JEG ELSKET DET!!!! Det beste med boka var da hun så i speilet og en jente sto der med en veldig blodig bandasje… det verste med boka er at det bare noen ganger var litt for mange detaljer.. Jeg anbefaler boka for de fra 9år og eldre! Jeg synes den var veldig bra!!

 223. Jeg synes boka er kjempe bra helt super jeg anbefaler boka nå inni granskeven jeg vil definitivt lese hele boka terningkast 6❤️❤️❤️ Jeg tenker at boka passer til alderen 8-14 år. Jeg elsker den❤️❤️

 224. Odin (Skole: Teksten handler om en jenter som har mareritt og plutselig blir det til virkelighet. Handeligenfåregr i huset og på skolenboken er en grøsse bok. Jeg syns det var skummelt fordi tenk at det var deg som var den jenta. Teksten bygger seg opp. Teksten slutter ganske brått. De som liker skumle bøker er dette boken for deg. Jeg syns lille søstera til Emilie var litt bortskjemt. Teksten var lett å lese fordi det var ikke så mange vanskelige ord.) sier:

  Teksten handler om en jenter som har mareritt og plutselig blir det til virkelighet. Handeligenfåregr i huset og på skolenboken er en grøsse bok. Jeg syns det var skummelt fordi tenk at det var deg som var den jenta. Teksten bygger seg opp. Teksten slutter ganske brått. De som liker skumle bøker er dette boken for deg. Jeg syns lille søstera til Emilie var litt bortskjemt. Teksten var lett å lese fordi det var ikke så mange vanskelige ord.

 225. Natten før Lucia-dagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Boken er sjangeren grøss. Jeg elsket boka fordi jeg elsker grøss. Jeg likte da Emilie så seg selv i speilet også sto den skumle jenta bak henne. Jeg levde meg lett inn i boka fordi måten den var skrevet på var meget bra. Teksten starter i en handling. Den griper tak i deg i fra starten. Jeg misliker Emilie fordi hun tenker at hun er stygg. Teksten slutter veldig brått. Jeg forventet at set kom til å skje noe. Jeg fikk lyst til å lese fordi den var så spennende og den hadde passelig skriftstørrelse. Jeg anbefaler andre å lese den. Boka fortjener å vinne bokslukerprisen 2017. Seks stjerner fra meg.

 226. svart senker natten seg
  boka heter svart senker seg & er lagd av Aleksander kirkewood Brown.
  det er grøsser.
  jeg synes boka var bra fordi at det er mye spenning, og det er lett og leve seg inn i teksten.
  men deg er ganske skummelt. det som var mest skummel var når hun var på do fordi når hun vasket seg på hendene så sa en stemme hun kommer, og etter det så hun opp i speilet også var det en jente bak henne.
  det som var kult var at det var grøsser.
  det var ingenting som var dårlig.
  passer for 10+.
  den var super.

 227. Emilie hadde gjentatte drømmer.En dag så hun en jente på taket og neste dag sto hun bak Emilie.
  Jeg klarte og leve meg inn i teksten fordi den var spennende,lett å lese og ting kom brått på.Starten var intresang og den hørte sammen med resten av teksten.
  Hvis du liker krim burde du lese denne fordi man får godt inntrykk av boken.Jeg likte at plutselig sto en jente bak henne fordi det kom uventet.

 228. Emilie er flyttet til en ny plass med moren og søsteren Jenny. Det er snart Lucia natt. Det er 7.desember. Hun har mange skumle drømmer å hun trur det er virkelighet. Det begynner å skje merkelige ting med henne.
  Jeg synes teksten er bra fordi det er en skummel grøsser. Jeg likte at det var noen på terrassen å i andre øyeblikket ikke. Jeg vil anbefale andre denne boka.
  Jeg synes boka er super. Jeg ville lese videre.

 229. SVART SENKER NATTEN SEG
  boken er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.
  Boken handler om en jente som heter Emilie. Hun har hatt de samme drømmene flere ganger. Men en dag får hun den samme drømmen men da, skjer det noe annet en det som har skjedd før. på skolen neste dag hører hun en stemme som står bak henne. Den jenta som står bak henne har på seg en hvit kjole og har en blodig bandasje foran øynene. Utdraget var VELDIG BRA!

 230. Jeg synes boken er veldig bra fordi den er spennende og veldig bra. Jeg likte godt da det satt en på taket midt på natta og jeg er på vei til og lese hele boken og den er veldig bra og jeg anbefaler denne boken til alle som liker spennende bøker som denne. Jeg gir den terningkast 6 fordi boken var veldig bra og spennende.

  TERNINGKAST 6 👍👍👍👍

 231. Den var kjempe bra dette er den beste boka som var der. Dette er en bok som jeg anbefaler jeg gir den terningkast 6 fordi jeg likte alt med boka. Jeg har lest hele boka. Jeg syntes Lussi var litt skummel og jeg syntes det var kult at Emilie fikk lys ut av hendene. Jeg likte at forfatteren valgte at søsteren til Emilie var det siste offeret.

 232. Boka heter svart senker natten seg . Boka er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown boka handler om Emilie som sover og har marerit. Henne drømmer om en stemme. Boka er i grøsser sjangelen. jeg synes teksten er super fordi jeg liker bøker som er spennende.jeg anbefaler boka for de som lier spenning og 10-15

 233. Jeg likte denne boka mer en de andre bare fordi jeg elsker grøss bøker og den var også litt skummel

 234. Sjangeren på boka er grøsser
  Jeg synes boka var super spennende fordi barn forsvinner.
  Jeg fikk lyst til å lese hele boka med en gang. Den var lett å leve seg inn i fordi den er så spennende. Spenningstoppen (det beste) er da jenta står bak henne.
  Jeg anbefaler boken for 4-7 klassinger.
  Jeg synes boka var SUPER! Terningkast 6

 235. Boka handler om en jente som heter Emilie. Hun drømmer at hun flyr opp av senga fordi hun har en dårlig drøm. Og dage før luciadagen begynner barn og forsvinne.
  Det er en grøsserbok. Jeg likte utdraget fordi jeg liker krim bøker. og at barn begynte og forsvinne dagen før luciadagen.

  Jeg likte ikke at pappaen bor så langt unna fordi han kommer bare en gang på besøk hvert år.

  jeg fikk lyst til og lese videre fordi det høres spennende ut.

  Det beste var at barn begynte og forsvinne dagen før luciadagen.

  Jeg synes at andre burde lese den.

  Jeg synes ikke at den burde vinne, men den var bra.

 236. Boka handler om en jente som het Emilie hun hadde veldig skumle drømmer. Drømmene startet et par dager før Lucia dagen.. Det begynner å skje rare ting rundt henne. Den var veldig spennende. Drømmene virket så ekte så jeg levte meg veldig inn i den. Jeg anbefaler denne på det sterkeste fordi den var skikkelig spennende. Terningkast 7!!

 237. Boka heter «Svart senker natten seg» og er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.
  Boka handler om en jente som heter Emilie og moren hennes som Emilie kaller «Mamma» .Noen ganger sier en stemme «Emilie» svakt når hun er alene eller når hun sover. Boka har sjangeren GRØSS. Jeg synes at boka var veldig bra å lese fordi den var skummel å jeg liker skumle bøker, og jeg kunne leve meg inn i. Derfor synes jeg at boka er bra å lese. Det er best på slutten av boka fordi da kommer en jente i speilet som er ser skummel ut. Det var ingenting som irriterte meg. jeg anbefaler boka fra barn til 10- 14. Boka er SUPER å lese

 238. Svart senker natten seg er en unik og skummel bok. Jeg synes boka var kul fordi den var så djevelsk skummel, jeg fikk nesten bakover-sveis. Det skumleste er på slutten av utdraget når Emilie ser den creepye jenta i speilet. Jeg levde meg godt inni boka fordi jeg liker grøsser bøker. Jeg synes også at man får god til til å leve seg inn i den, og jeg synes den sluttet brått. Denne teksten er veldig enkel å lese men du burde bruke god tid så du for levd deg inn. Og i følge meg bør denne vinne bokslukerprisen 2017!!!!!!!

 239. Boka heter »Svart senker natten seg» ok er skrevet av Aleksander K. Brown.
  Teksten handler om en jente som får det samme marerittet vær natt, når hun våkner denne gangen hadde hun røde merker over begge albuene. Da hun går for a lukke vinduet dukker en skikkelse opp, når hun blunker blir den borte. Denne skikkelsen dukker opp på skolen også, men denne gangen med en bandasje som dekker øynene den er også dekket med blod.

  Sjangeren er grøsser.
  Jeg syntes teksten var kjempe bra. Den var spennende og lett å leve seg inn i. Noen av setningene var vanskelig å lese, men leste de på nytt og da forsto jeg.. Skulle ønske det var hele boka for den var så bra og spennende.

  Den beste var at den var bra forklart når skikkelsen dukket opp.

  Jeg anbefaler boka til barn mellom 10-14 år.
  Teksten var SUPER!!!!

 240. Annelise av svart senker naten seg
  boka heter svart senker naten seg og er skrevet av Aleksander Kirk Wood Brown.
  boka handler om en jente som heter Emilie det er snart lusil angnatte og drømmene hennes forandrer seg og en dag i desember så so hun en jente med båndsagameda med blod .boka er grøsse .boka er bra for den er skummel.det som er dårlig for den er skumel. jeg anbefaler boka 11-13 boka er pase bra

 241. Jeg syns teksten var kjempe spennende og litt skummel. Den var lett å leve seg inn i og lett å lese. Den var lett å leve seg inn i fordi jeg klarte å se for meg handlingen og fikk meg meg alt som skjedde. Den var lett å lese fordi det sto på bokmål og at replikkene var lette å skjønne.

 242. Teksten handler om Emilie og søsteren Jenny som er ny på plassen der de bor. Emilie opplever skumle og merkelige ting. På natten har hun et mareritt og når hun våknet gikk hun for å lukke vinduet og da så hun en skikkelse. Dette skjedde et par dager før Lussi Langnatt.

  Jeg syntes boka var spennende og skummel fordi jeg ble livredd av jenta i speilet.

  Jeg anbefaler denne boka til de som liker grøss. P.S. Husk å ikke tisse i buksa.

 243. Boka heter Svart senker natten seg og er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown. Teksten handler om en jente som heter Emilie. Hun har et mareritt hver natt. I marerittet flyr hun ut av kroppen sin og flyr et helt annet sted. Emilie hadde glemt å lukke vinduet og måtte gå og lukke det, men ute var det noen som ropte Emilie. Emilie visste ikke om det var på ekte eller bare i marerittet. Boka er en grøsser. Jeg synes boka er veldig spennende, ihvertfall på slutten da en jente står bak henne med blod på armen. Jeg fikk lyst til å lese mer. Boka grep meg med en gang fordi den var så spennende. Jeg syns boka var lett å lese og det er bra. Jeg syns egentlig ikke at den var noe skummel selv om det var en grøsser. Det som var best med teksten var at den grep meg med en gang. Det som var dårligst med teksten var ingenting. Jeg anbefaler den for 10-15 år. Jeg syns teksten er super.

 244. jeg synes boken er veldig bra fordi det er en veldig spennende og litt skummel bok man får lyst til å lese videre på
  jeg anbefaler den for 9+

 245. Jeg syntes denne teksten var veldig spennende fordi at Emma våknet med merker på den ene armen og når ho så seg i speilet å så noen bak seg.

 246. jeg synes den var kjempebra og litt skuelt jeg har lyst til å lese videre jeg gir den terningkast 5

 247. jeg synes den var kjempebra og litt skuelt jeg har lyst til å lese videre jeg gir den terningkast 5 jeg liker speninng

 248. Emilie hadde gjentatte drømmer får Lucia. En natt så hun en jente på taket som hvisket, og neste dag sto den samme jenta Emilie så bak henne i kjelleren på skolen.
  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi;
  Den var spennende, og lett og lese. Starten var inntresang og hørte til resten av teksten. Slutten var også inntresang men sluttet SÅ spennende. Hvem var den mystiske jenta???

  Du bør lese denne boken hvis du liker krim og grøss fordi; Man får ett godt inntrykk av boken og den er vanskelig å legge fra seg.
  Terningkast 6⚅

 249. Den boka her var kjempe bra. Den er spennendene, skummel og litt morsom. Jeg anbefaler denne boka til 5-7 klasse og til de som leser marg og bein fra Arne Svingen.
  Terningkast 5 og en halv:)

 250. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var veldig spennende og var morsom å lese når jeg leste denne boka ble jeg dratt in i boka. Det var mest spennende på slutten av boka.
  Jeg fikk med en en gang lyst til å lese resten av boka.
  Jeg gir den terningkast 🎲6

 251. Jeg elsket denne boke, den var veldig spennende og skummel. Jeg anbefaler ikke denne boken for 7 og mindre for den var litt skummel. Jeg elsker den og jeg kommer til og anbefale denne boken for 8 og oppover. Denne boken får en 9/10🎲🎲

 252. Denne boka var så bra!!! Den slutta skikkelig bra også!! Jeg har så lyst til og lese resten!!!!!! Jeg gir terning kast 6👌👌👌👌😍😍😍❤️!!!!!!!!!

 253. Synes utdraget var veldig spennende, spesielt på slutten når Emilie så noen bak seg i speilet.
  Jeg er veldig glad i grøssere, men jeg burde ikke lese den når jeg er alene hjemme.😂

 254. Jeg syns boka var super fordi den var veldig spennende når hun ser seg i speilet å ser den henta. Gir den terningkast 6 fordi den er super. Syns boka passer for barn fra 10-13/14.

 255. OMG beste bok av alle disse bøkene!!!👍😍
  Den var spennene og gøy💞
  Jeg gir terning kast 💜6💜

 256. Jeg synes at denne boka var veldig bra og fikk lyst til å lese den💕💕
  Jeg gir den terning kast 6🎲🎲

 257. jeg likte boka det var en av de beste jeg har lest i mitt liv. det var veldig spennene å lese. det var mest spenning på slutten hun hadde blod i øya dte var ikke et øye blik da det ikke var smenning

 258. Når det står at denne boka er basert på grøsser så skriver de rett. Jeg syntes boka var bra og spennende.👍👍👍

 259. alexsander kirkwood browne teksten handler om natten før lucia dagen var tilg kjent som årets mørkeste dag og farligste dag det er grøsser boka var good fordi jeg liker grøsse bøkerer en av dem beste bøkene som jeg vet omdet som var beste med teksten var at den var skummel ingenting var irterte mrg jeg synse 5 klasse til 8 klasse børe lese den den var super

 260. Boken handler om Emilie som har en merkelig drømm. Hovedperson er Emilie. Det skjer hjemme i sengen. Jeg likte boka bra men den kunne vert mer spenende. Boka startet litt brått synes jeg. Sluttet brått. Ellers var boka bra👍🏻

 261. Boken handler om at en familie hadde flytet, det var natten før luciadagen, hun hadde et marerit om natten, hun ser ut vinduet, hun ser noen lysene øyne på taket da.
  Hun vokner neste morgen og hun skal til skolen det var selveste luciadagen. Da hun kom til skolen gikk hun raskt over skolegårn mens andre står i grupper og prater. Skoleklokken ringthe inn, jeg gikk på do vasket hendene og tokk vann i ansikte, jeg ser i speile bakk meg står en jente litt høyere en meg med hvit kjole og et stramt bandarse over øyne med blod på.
  Jeg synes andre burde lese boken👍👍👍

 262. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Personer:
  Emilie Moren
  Jenny
  Skikkelsen

  Sted og tid:
  Desember
  Før santa Lucia i Norge
  Hjemme og på skolen

  Emilie har et mareritt
  om en skikkelse. Hun våkner mitt på natta hun er redd.
  En gutt blir borte mitt på natta.

  Jeg liker at det er spennende.
  Jeg synes at skikkelsen er litt skummel.
  Det var kult når hun så en skikkelse mitt på natta ute så blunket hun og den ble borte.
  Jeg synes det var rart at Emilie fortsatt hadde merker i armene der hun ble holdt av skikkelsen.
  Jeg vil anbefale denne boka til barn mellom 9 og 13
  Jeg gir terningkast 6 fordi det var spennende og bra skrevet

 263. Likte ikke da det var fremmede fjes i skolegården.

  Synes den var bra.

  Jeg synes det skulle vært mer spennende.

  Dette her foregikk hjemme og på skolen.

 264. Denne boka e den gøyeste og mest spennende boka eg har lest😈🎃Det nærmer seg Halloween og sånn den slutta var syyyyyyykt spennende👻😵👹💀🖤

 265. Emilie har flyttet til en plass og der har hun skumle mareritt. i tillegg har hun ingen venner.
  Og hun begynner og merker mystiske ting. Denne boka her er en grøsser. Jeg syntes at boka var super.
  Så jeg syntes at du burde lese boka.
  Men jeg likte ekstra godt at sikringen gikk fordi det ble mer spennende da. Og det ble ekstra skummelt når dama i hvit drakt kom.
  Boka bør være superfinalist på Bokslukerprisen.no Terningkast 6

 266. Utdraget handlet om en jente om het Emilie. Hun har hatt noen skumle drømmer. Og det begynner å skje mystiske ting rundt henne. I slutten av utdraget skjedde det noe merkelig. Da hun var på do før skolen begynte, det stod en jente med kledd i hvitt og bind foran øynene men det var blod rundt øyne til henne. Jeg likte utdraget fordi det var spennende. Terningkast: 6

 267. Teksten handler om en jente som heter Emilie. Og hun har skumle marerit. I en drøm så flyr hun opp av seg selv som ligger i senga, fordi hun har en dårlig drøm. Dagen før forsvinner barn fra skolen.

  Det er en grøsser bok.

  1. Jeg likte at barn begynte og forsvinne og fordi det er en krim bok.
  2.jeg likte ikke at pappaen bare kom hjem en gang i året.
  3.sluten var litt rar fordi det stoppet så brått.

  Det er lett og leve seg inn på grunn av handlingen og måten det er skrevet på.
  Det starter med at natten før luciadagen som tidligere var kjent som årets mørketse og farligste natt. Og at det forsvant mer og mer barn fra skolen.
  spenningen har et høyde punkt med når hun våkner om natten.
  Det er ikke noe spesielt overaskende i utdraget.
  Personene er litt spesiele.
  Det er ikke noen spesiele emner i dette utdraget.
  Det er spennende og lese teksten og jeg kunne tenkt meg og lese hele boka.
  Det slutter ganske brått og ganske spennende. Det er lett og lese utdraget fordi det er ikke noen vansklige ord i utdraget.
  Det beste er når hun våkner om natten.
  jeg synes andre bør lese utdraget, men det er ikke det beste utdaget.

 268. Svart senker natten seg handler om en jente som heter Emilie. Hun har ingen venner.
  Jeg syns at historia var kjedelig fordi man visste bare hva Emilie tenkte og det var nesten ingen handling. På slutten var det en jente i speilet på doen, som hadde blod på seg. Mange syns kanskje det var spennende med den blodige jenta.Men jeg syns den blodige jenta var ekkel.
  Dette er bare et utdrag av boka.
  Hvis du liker å lese om andre sine tanker burde du lese denne boka. Jeg syns den ble litt spennende.
  Jeg syns at Emilie burde ha sagt ifra til mora si om de skumle drømmene.
  Jeg syns denne boka burde vinne bokslukerprisen 2017.

 269. Emil Kristensen på YouTube heter jeg Eller Kratt link til en video i kanalen min:https://youtu.be/vLZ3dx688Js (Skole: Storsteinnes skole) sier:

  Teksten handler om uka før Lucia-dagen. Den viktigste personen er Emilie. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi det er gode detaljer, den er skrevet på en måte sånn at du får lyst til å lese men. Det minner meg på en bok vi leste i fjerde klasse. Teksten starter med at de beskriver hvordan drømmen hennes er, den kommer gradvis opp og på slutten kom det noe jeg ikke forventet. Personene er litt forskjellige fordi Emilie er gretten og lillesøsteren er veldig positiv. Jeg syntes ikke boken hadde noen moral teksten var litt uventet å jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg hadde ikke lyst til å stoppe å lese jeg syntes, den var lett å lese fordi det var ikke for mye detaljer heller ikke for lite. Det beste ved teksten var at den var godt detaljert og slutten gjør som man får lyst til å lese mer. Ingenting irriterte meg egentlig, jeg vil anbefale boka til de over 7 år. Ja jeg syntes at denne boken fortjener å være superfinalist. Hvis du lurte så er dette:https://youtu.be/vLZ3dx688Js linken til en av videoene i kanalen min Eller Kratt

 270. Teksten handler om ei jente som heter Emilie, ho hadde en rar drøm om ho Santa Lucia.

  Jeg synes det var en god bok og jeg vil gjerne lese den ferdig, også likte jeg at den var spennende og at den var litt skummel.

  Teksten starter med at hun hadde en merkelig drøm og våknet og skulle lukke et vindu, det var der skikkelsen hun så.

  Det overasket meg at når hun var og drakk vann så hørte hun at noen sa Emilie da var skikkelsen bak henne.

  Jeg synes at Emilie var modig og Lucia var litt ekkel og skummel, Fordi hun hadde blod ned over øynene.

  Jeg likte ikke mora til Emilie, fordi hun var så sur, når hun stod opp.

  Boken tar opp ho Santa Lucia.

  Teksten var lett og lese, fordi den hadde mange mellom rom.

  Det beste med teksten er at den kom med spenninga med en gang, og at den ikke sluttet kjedelig.

  Jeg anbefaler andre 6. Klassinger og lese den!

  Jeg synes boken var en SUPERFINALIST på bokslukerprisen!

 271. Jeg synes denne boka var best😜 Fordi den var spenede og den hadde mange overaskilser i seg 😱Jeg synes den passer for 9 og oppover . Jeg har list til og lese hele boka

 272. jeg likte boka fordi den var spennendene men litt overdrevet .
  Jeg likte godt da Jenny sa: Aaarghg jeg vil ikke flytte for et dritt hus.
  Den var gøy fordi Jenny kalte huset dritt hus.
  Det var skummelt da hun gikk inn på doen å så den blodige jenta i speilet .
  Men også litt spenndene . Den var litt kjedelig fordi man fikk på en måte hvite alt som skjedde før det skjedde men det ødela ikke boka for meg.
  Jeg syntes andre burde lese den fordi den var spennendene å den kan bli veldig populær bok som selger braJeg fikk lyst å lese videre jeg personelig gir den terningkast 6

 273. Den handler om en jente som heter Emilie som har en lillesøster som heter Jenny som er mye finere enn henne Emilie hadde mareritt 6 dager før lussi langnatt hun drar til skolen og ser fremmede folk så løper hun inn på skoledoen og tar vann i ansiktet så ser hun seg i speilet og bak henne er det en skikkelse. Boke var bra terningkast 6

 274. Den var litt kjedelig på starten men etter vært ble det bedre
  Den beskrev veldig mye så var den spenndene
  XDXDXDXDXDXDXDXDXXDXDXDXDXDXDDXDXDXDXDXXDXDXDDXDXDXDDXDXDXDXDXDXDDX

 275. Karakter:Bra
  Historien var bra
  Starten var litt treig
  Og dette var ingen grøsser det var ikke dødsskummelt sånn jeg håpet det skulle bli!

 276. å boken var bra 5/10
  den boken var ganske bra :c
  men den var ikke skumle i de hele tatt 🙁
  men Æ syns at boken var ikke so hvest!!!! ;P

 277. Hei

  Æ gir denn her boka «PASSE BRA»
  Æ syns ikke det hær va en grøsser. Den va jo ikke skummel unntatt de 10 siste sekundene.
  Det finns sikkert mer spennende dela i historien men isåfall villa æ hatt en mer spennende del…
  Men æ likt att forfatteren fortalte kordan ting rundt så ut og følelsene til folk.
  Om det skal være en grøsser må den være mer spennende!
  Takk for meg!

 278. Den var helt grei i starten, men gjorde den spennende og veldig bra på slutten.! Jeg får liksom lyst til og lese mer💕

  • hhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllloooooooooooooooooooooooooooooooooo

 279. Svart senker Natter seg av Aleksander Kirkwood Brown
  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og skummelt . Det jeg ikke skjønner er hvorfor jenta på coveret til boken er der, det er jo ikke St. Lucia det handler om. Jeg trodde og håpet når jeg så bildet at det var St.lucia som gikk rundt og myrdet folk. det er jo Jenny som for rollen som St.lucia, men er det ikke Emilie og skyggene det handler om. Jeg ble overasket når nyhetene kom på og snakket om gutten som forsvant på sitt eget rom om natten. Det var sikkert det damen ville med Emilie, med tanken på at hun fikk røde merker av damen som tok henne i første drømmen. Dette var ganske ekkelt og er kanskje et frampek på noe enda mer skummelt som skal skje.
  Jeg syntes det er for typisk med jenter med langt svart hår, lang hvit kjole og bandasje. Det er liksom der alle ekle og skumle jenter ser ut i filmer nå. Her burde forfatteren være mer kreativ

  Jeg gir 🎲 5

 280. Jeg synes den var veldig bra men og så skummel. Jeg synes den passer best til 10 og oppover. Jeg gir den terning kast 🎲🎲🎲🎲. Forde den var lit for skummel 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 281. Boken handler Emilie jeg synes boken ikke var skummel men den var bra.
  Derfor gir jeg den terningkast 4-5🎲🎲🎲🎲🎲

 282. Jeg likte boka den var spennende men på slutten da den skumle jenta kommer blir man litt overrasket å vil høre hva som skjer videre selv om egentlig ikke har lyst.
  Jeg gir denne boka terning kast 4

 283. Jeg gir boka 5-10 siden jeg likte boka ganske mye siden Emilie svevde og hørte navne sit to ganger.

 284. Jeg syntes boka var litt dårlig. Den var litt kjedelig for meg . Derfor gir jeg boka terningkast 3.

 285. Jeg gir boka 3
  Jeg syntes boka var OK.
  Boka handler om en jente med en rar drøm.
  Og når hun våkner er hun rød på armene.

 286. Det er bare et mareritt det er bare ett mareritt.
  Jeg synte denne boken var litt dårlig fordi jeg ikke levde meg inn i den.
  Jeg gir denne boken terningskast 3

 287. Jeg syntes boken var kjempe bra fordi: den var spenende og jeg får bare lyst til og lese mere. Den var litt morsom også.

 288. Boka er ganske spennende, jeg har lest halve boka ca. Likte at den jenta/ dama er på taket om natta. Jeg likte den. Terningkast……………….5💩😂

 289. Jeg syntes boka var veldig spendense og gøy. Det var ganske rart at hun dama med blod på seg akkurat kom in på doen, og skulle snakke med hun😂 Jeg likte boka, jeg har lyst til å lese den. Den var veldig god, lurer på om det finnes en film.

 290. Jeg syntes boka var bra. Kunne tenkt å lese resten, den var spennende😜😜 men jeg ville ikke løpt rundt fra bibliotek til bibliotek for å lese den, men det var litt spennende. Og de forklarte godt hvordan de så ut…….. terningkast 4

 291. Den var skjedelig fordi jeg skønte ingen ting den forklarte ingen ting. Jeg ønsker at boke var lit spenende lit kummel og lit humor da hade jeg likt den ville ikke lesten selv men tror andre liker den bedere 😎

 292. Jeg syntes boka var spenndene. Jeg ville ha lest denne boka siden den var gøy, spennedene og mystisk.😱

 293. Jeg synes den var kjempebra og det er min stil jeg liker at spenningen er så humpete.
  Og jeg synes det var lit krim også. Derfor gir jeg boka 5,9/6

 294. En jente som heter Emilie som har flyttet til moren barndomshjem hun har ikke venner og hører rare ting

 295. Dette var en skremmende bok.
  Det er litt vanskelig og skjønne denne boken hvis du ikke vet så mye om santa lusia.
  Men dette var en bra bok tross alt.
  Jeg gir den 4,5

 296. Jeg synes at boka var spennende og litt skummel på slutten.og det var veldig mye dekorasjoner i boka jeg anbefaler boka til barn fra 8 til 13 🎲5

 297. Jeg synes boka var skummel og kul. I boka synstest jeg det var mye spenning og mye skummel. Jeg kunne gått ha lest den. Jeg synes at skrekk bøker er kjempe kule. 👍👍👍
  Jeg vil gjerne skjekke forfatteren. Han/hun var veldig flink. Jeg vill si at boka var super👍.

  Jeg gir boka en 🎲🎲🎲🎲🎲/5 er.

 298. Jeg syntes den var ganske spennende, og litt lærerik. Jeg anbefaler boken til folk som liker litt skumle bøker. Alder: 9-13 terningkast 7-10

 299. Boka handler om natten før Lucia dagen. Den dagen var tildeling kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen. Og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Jeg syntes boka var spennende fordi den var bra skrevet og jeg likte den. Jeg gir terning kast 4.👍

 300. Denne boka handler om at det er barn som forsvinner i det siste å det kommer mange nyheter om det så hører Emilie hører mange stemmer som sier ting. Hun har også en drøm om at hun er ute av kroppen sin å hun Ser seg selv hun skulle på skolen og hørte på radioen der var det en gutt som forsvunnet i løpet av natta fra senga hans hun gikk inn i skolegården hun satt på doen når hun skulle ut så hun i speilet, Emilie vasket øynene sine etterpå så hun en jente i en hvit kjole med blod på. Denne boka var veldig spennende og jeg gir den terningskast 6🎲🎲🎲 siden jeg liker grøssebøker.

 301. Jeg syns den er veldig spennende/litt creepy jeg likte at forfatteren forklarer nøye hva som skjer jeg likte boken ærlig talt er ikke jeg en så stor fan av krim jeg ville anbefalt denne til vennene mine som liker krim jeg gir terningkast 4🎲🎲🎲

 302. Jeg syntes at det var VELDIG spennende og grøssende på samme tid. Det var litt skummelt når Emilie så noe på taket og når hun hørte noen som hvisket «Emilie» selv om hun ikke sov. Jeg «skvatt» inne i meg da jenta sto bak henne i speilet. Det var ganske skummelt men jeg vil lese mer. Alt var grøssende og spennende så det passa med at det var det som sto.
  Jeg gir terningkast 6. (: (= (-:
  Den var HELT SUPER!!

 303. Den var veldig spennende😍😍 jeg satt og gleda meg til resten av historien når jeg hørte på det var veldig bra😂😂👏🏼👏🏼 Terningkast 6++

 304. Boka handler om en jente som heter Emilie som drømmer at sjelen hennes flyr ut av kroppen sin. I drømmen drømmer hun at det er skygger som svever rundt en av skyggene sier navnet hennes flere ganger skyggen griper tak i henne hardt sånn at hun får vondt. Hun våknet da så hun røde merker på armene sine. Hun så at vinduet sto åpent og slamret mot veggen gikk for å lukke igjen da hun kom til vinduet hørte hun noen si navnet hennes. Hun så oppe på taket der satt en av skyggene som sa navnet hennes. Hun blunket det ene sekundet hun blunket var skyggen borte. Når hun våknet hadde hun fortsatt merker på armen men hun tenkte at det var fra gymmen. Hun tenkte på skyggen men hun tenkte at det var en del av drømmen. Når hun er nede sitter lillesøsteren å hører på radioen da kommer det på radioen at en gutt har forsvunnet men lillesøsteren skrudde av. Når Emilie er på vei til skolen bare løper hun inn på skolen og låser seg inne på doen. Når hun skylder øynene hører hun noen si : hun kommer. Emilie snur seg og der står en jente som er litt høyere enn henne med bandasje foran øynene dekket av blod!

  Jeg synes boka var super for jeg levde meg inn i boka. Vis jeg kunne valgt ville jeg gitt 🎲6

 305. Jeg syntes boka var ganske bra jeg likte da hun ble tatt og fikk et blåmerke jeg likte også starten av boka

 306. Elsket boka.
  Det er den skummeste boka jeg har lest.
  Det var bra at hoved persjonen het Emilie og det er en bestevennen min.
  Den var veldig skummelt på slutten jeg esket det.
  Du må lese den .
  Den får 6/6 av meg.

 307. Jeg syntes at utdraget var veldig bra! Jeg syntes den var spennende og litt skummel.

 308. Jeg syntes boken var spennende og litt skummel.
  Jeg har lyst til og lese resten av boken👍 Slutten på utdraget var mest skummelt. Ihvertfall når det sto en jente bak henne med en bandasje over øynene dekket med blod.😱Det var spennende da Emilie hadde fått de røde merkene på hendene sine akkurat der hvor skikkelsen hadde holdt fast i henne i drømmen.👻 Jeg lurer veldig på hvordan fortsettelsen er.🤔Jeg gir boka terningkast fem🖐❤

 309. Boken var veldig spennende og bra. Den var litt skummel på slutten når det står en jente bak henne med blod på en bandasje over øynene. Den hadde veldig bra beskrivelser.
  Jeg gir boken terningkast 6!!

 310. Jeg syntes denne utdraget var kjempe bra, jeg likte det skikkelig. Jeg syntes det var spennene at drømmen/marerittet ble ekte. Jeg skal absolutt lese boka snart. Det var veldig bra at forfatteren beskrev ting så godt og brukte mange detaljer. Hvordan dette utdraget er skrevet på gjør det ekstra så spennene. Jeg likte godt de stemmene bak Emilie. Terning kast 6!

 311. Jeg synes at boka var skummel. Emilie høres ut som en jente som har det litt vanskelig. Jeg liker skumle og spennende bøker. Jeg har veldig lyst til å lese den. Jeg gir boka terningkast: 5/6

 312. bra bok 10/10 det var en spendene bok om skrekk likte den takk for å kunne lese denne boka sånn at jeg kunne vite om jeg skulle kjøpe den eller ikke bra bok 10/10

 313. jeg syntes hun damen som sa emli var skummel. han gutten på radion var også litt skummel. drømmene var skummle. jeg vil gjerne lese boka. jeg gir denne boka terning kast 5,9. og anbefaler den for barn mellom 7-12

 314. Jeg likte boka veldig godt. Den var veldig skummel. Jeg har veldig veldig lyst til og lese boken selv. Jeg gir boka en sterk femmer. Ambefalt for de som liker og lese eller liker skummle bøker.😖

 315. Jeg synes boken var veldig spennende. Den var godt beskrevet, og alle personene var forskjellige. Den handler om Emilie, som har noen merkelige drømmer. Det er den samme som går igjen og igjen. I en av dem tar en skikkelse hardt på Emilie, og da hun våkner, har hun røde merker på armen. Den var litt skummel, men ikke så veldig, så den burde kanskje være i sjangeren spenning. Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boken. Gir den terningkast 6.

 316. Jeg synes boka var veldig kul og ganske skummel. Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka etter dette. Jeg tror dette er en av de utdragene som burde vinne. Når jeg leste slutten fikk jeg lyst til å lese boka fordi jeg lurte på hva som skjedde med Emilie. Men jeg synes at det burde handle litt mer om Santa Lucia siden bildet på boka var henne og den heter svart senker natten seg.
  Jeg likte boka veldig godt og gir den en 5er.

 317. Dette er et utdrag fra en bok som jeg har ventet på. Boka var bra jer stor fan av grøsser bøkene,og denne er kanskje den basested hittil. Hvil gi den en 8/10

 318. Jeg syntes den var kjempe spennende og litt skummel.
  Jeg har lyst til og lese hele boken.
  Jeg gir boken terning kast 6.

 319. Jeg syntes at denne boken var veldig kul og skummel med at hunn så noen øyner på taket og de røde merkene på hendene. Men det var ekstra skummelt når hun ser bak seg og det står en jente der med blodig bandasje over øynene. Jeg gjir denne boken en 6 er 😃

 320. Jeg synes det var skummelt at hun ble tatt på armene i drømmen fordi hun hadde merker på armen når hun våknet.
  jeg syntes at det var ekkelt at det sto en jente bak henne i speilet fordi hun hadde bandasjerte øyne og var blodig.
  Den var bittelitt morsom.

 321. Boken handler om det var en jente som het Emilie hun hadde drømt skumle drømmer.
  Hun hørte det var noen som sa navnet hennes bak seg.
  Hun snudde seg og så en som hadde bandasje foran øynene som var dekket av blod.
  Boken er veldig spennende.
  Terning kast 6🎲

 322. Boka svart senker natten seg begyner om at Emilie drømer at hun svever. Så flyr hun ut av veggen og kommer til et ukjent sted så så hun noen som hvisket lavt Emilie. Kikelsen kom nermere så grep den ta i armene til Emilie og slap ikke taket. Da hun våknet gikk hun gikk ut til frokost og så dro hun på skolen hun gikk gjenom skolegården og gikk inn på jentedoen. Så ventet hun til det ringte så trakk hun ned sel om hun ikke hadde vært på do og vasket hendene. Hun tok litt vann i ansiktet så hørte hun en steme: hun kommer. Da hun hevet hodet så hun en jente litt høyere og kled i en lang hvit drakt og en bandasje stramet hatt rundt øynene dekket i blod. Jeg synes denne boka var VELDIG spennende og skummel jeg gir denne boka terningkast 6.

 323. Jeg likte dette utdraget veldig godt. det var skummelt, mystisk og spennende. Boka fikk meg til og tenke, hvordan fikk hun de merkene? og hva med gutten som forsvant? var det skikkelsen Emilie så som kidnappet gutten? og er den jenta du får vite om på slutten skikkelsen\ skyggen. coveret på boka forvirret meg litt, fordi det er jo Jenny som skal være Lucia i Lucia-toget. etter og ha lest utdraget har jeg fått utrolig lyst til å lese hele boka. Jeg gir den en soleklar 6.

 324. Jeg synes boka var veldig spennende og var skrevet på en bra måte. Jeg gir den terningkast 6 og plasserer den på super, fordi den var skrevet veldig bra, også var det mange beskrivelser, så jeg kunne se for meg hvordan det ville sett ut. Jeg ble veldig fort dratt inn i handlingen og det synes jeg er veldig bra. Jeg synes boka var litt skummel. Derfor anbefaler jeg boka til 9 år og eldre.

 325. jeg syntes utdraget var bra og jeg får lyst til og lese boka. jeg likte boka fordi jeg liker skrekkbøker. jeg syntes boka var bra fordi det var spennende hele tiden og det var gøy og lese. jeg gir terningkast 5. 🙂

 326. jeg syntes at boken var litt skummel fordi barna bare forsvant. jeg har lyst til å lese boka den var spennende. slutten var ganske skummel jeg likte ikke at hun fikk røde finger merker på skulderen. jeg gir boka terningkast 5

 327. Jeg syntes at boken var veldig bra fordi den var spenedene og litt skumel på slutten når hun så en jente som hadde bandarse rundt øyene med blod på jeg gir den terningkast 6

 328. Veldig bra bok, jeg gir terningkast 4. Jeg likte da Emilie drømte fordi den gjorde boken spennende. Det jeg ikke likte var slutten som ikke var så skummel og den fikk meg ikke til å lese resten av boken.

 329. Natten før Luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Hva er det egentlig som skjer?
  Jeg har en merkelig drøm som ofte går igjen. I drømmen svever jeg opp og ut av meg selv. Jeg kan se ned på kroppen min, der jeg ligger i sengen og sover.
  Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd.
  Så glir jeg ut gjennom veggen. Til et annet sted.
  Jeg vet ikke hvor dette andre stedet er. Men det er mørkt. Og tåkete. Og ingenting vokser der. Ikke noe gress, ingen blomster, ingen trær. Bare jordgrunn, samme hvilken vei jeg snur meg.
  Det er litt ekkelt der. Samtidig er det en skikkelig deilig følelse bare å sveve rundt over bakken, som en fugl.
  Jeg synes boka var bra siden det var mye spennende.
  Jeg gir boka terningskast 5.

 330. Det handler om at det er en jente som skal legge seg, å etter at hun har sovnet drømmer om at hun er et annet sted, et sted hun pleier å drømme ofte om, men dennegangen er det noe annerledes. Hun kan fly, hun syntes det er kult at hun kan fly, men alt er mørkt, og hun ser svarte skikkelser. En av skikkelsene roper navnet hennes og kommer mot henne. Ingen av skikkelsene har kommet så nær henne før, skikkelsen griper tak i henne, det gjør vondt. Hun våkner opp av marerittet å ser noe skikkelig skummelt, hun har mørkerøde merker på huden!

  Jeg synes boka er veldig spennende, ihvertfall på slutten da en jente står bak henne med blod på armen. Jeg fikk lyst til å lese mer. Boka grep meg med en gang fordi den var så spennende. Jeg syns boka var lett å lese og det er bra. Jeg syns egentlig ikke at den var noe skummel selv om det var en grøsser. Det som var best med teksten var at den grep meg med en gang. Det som var dårligst med teksten var ingenting. Den var super.

 331. i starten trodde syntes jeg ikke boka var skummel men i slutten hvar det skummelt jeg har også tenkt til og lese hele boka.jeg gir boka terningkast 5/5

 332. Jeg syntes boka var skummel og interessant.Ikke helt min type bok.Kunne ønske de hadde mer humor enn skrekk.Fine beskrivelser.

 333. Jeg synes denne boken var inntresannt skummel. Skulle ønske den hadde litt mer realisme. Følte at den bare var skummel ikke noe realisme. Jeg likte at det var mange spørreord og innledningen var veldig bra 👍🏻

 334. Eg synest boka var veldig interessant med einang eg så den. Og då eg leste den var den mykje meir spennande enn eg hadde for venta meg! Og litt skummel akureatt som eg ville at den skulle være! Eg gir den terning kast 6. Og ja, eg vil DEFINITIV lese heile boka, videre!

 335. Jeg syns om denne boka var ikke noe spenndene. Fordi jeg er ikke en type som liker sjanger: Grøsser og jeg er en humor type.

 336. Bokanmeldelse
  Sjanger grøsser
  Jeg kjente meg i boka for di jeg er ikke en morgen fugl på hverdager.
  Forfatter.Aleksader kirkwood Brown.
  Hvem er med i boka.En jente som heter Emilie og hennes lille søster Jenny
  Fortellingen. Emilie bor i en familie hun mener er verdens familie.Hun bor på mammas gamle barne hjem.Hun hører alltid en lyd i øret sitt.Når hun er på jentedoen ser hun en jente med bandasje på det ene øye hennes.

  Boka synes jeg er bra fordi den har en spennende begynnelse som bare fortsetter videre i boken
  Jeg likte best slutten men den skada jenta.

  Boken mener jeg bør anbefales til alle best for barn fra 10-13 år å sefølgelig superfinalist
  6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣

 337. Jeg liker boka fordi den er spennende og skummel. Den var skummel fordi drømmen hennes gjorde det skummelt. Skulle ønske at den hadde humor. Jeg likte boka veldig fordi den har en spennende innledning. Den var spennende fordi det var en jente med hvit kjole og bandasje med blod over øyet. Det ble virkelig👍

 338. Klassen synes som helhet at boka var super! De synes den var veldig spennende. De ble overrasket over at jenta satt på taket midt på natta, og at det var litt skummelt da hun våknet med røde merker på albuen. De ble overrasket over jenta på doen bak Emilie. De synes det var morsomt at jenta var så ulik resten av familien. De synes det var trist at hun hadde flyttet og savnet vennene sine slik. De merket at hjertet hamret da de leste den, så den var fengende fra start til slutt. Den var gripende, lett å leve seg inn i og vanskelig å legge fra seg. De ble veldig nysgjerrig på hvordan det gikk videre, og flere i klassen valgte å lese hele boka etterpå.

 339. Den var veldig spennende og det er slike bøker jeg liker å lese. Fikk lyst til å lese resten.

 340. Skulle ønske det var mer informasjon og mer detaljert. Begynnelsen var kjedelig. Litt lite dramatisk, kunne skremt oss mer.

 341. eg elsket den. den var kul………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 342. Eg likar grøssar fordi de er litt skummel. eg anbefaler denne boka til den som likar grøsser. Denne boka var veldig spennades og eg likte den veldig. Eg trur hun dør💀👻

  eg gir den terningkast🎲🎲🎲🎲🎲🎲

 343. veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig dårlig terningkast 2 fordi var ikkje nok spenning for meg sjangeren passa ikkje.

 344. Ok denne boka var bra men nokon små feil er og der. for eksempel jente med hvit lang kjole og svar hår. Eg har hørt den soppas mange ganger at det er nesten ikke skummelt. Også så du veldig godt når det kom noko skummelt. For eksempel når hun går ned på jente doen da bare skriker det at noko kommer til og skje. Men alt i alt ein 6 av meg. M est på grunn av at eg holt fokus og var hele tiden med i det som kommer til og skje. Så ein super bok.

 345. Det handler om Emilie som drømmer et mareritt om noen som griper henne i armen i full av kraft, det gjør så vondt, sier hun. Vondere, nesten som det er i virkeligheten.
  Hun våkner og ser på armene sine. De er helt røde. Hun hører dunk.
  Hun ser at vinduet er åpen, kanskje hun glømte og lukke den.
  Hun går og lukker den, hun ser ut på taket. Der sitter det en person.

  Terningskast 8/10
  Boka var litt skummel og spennende.

 346. Eg synes den var veldig bra får den hadde spenning. Og den var veldig skummel det var litt bra men man kan bli ganske redd synes eg. Likte godt da den skumle damen i drømmen til Emilie sa: Emilie. Det får den til og lure på kva som skjer, det samme er når det er så masse spenning hele tiden det gjør den veldig bra. Vis eg skal gi den terningkast gir eg den 5.

 347. Eg synes at boka høres skummel ut og det er bra.
  Kjente at det fryste nedover ryggen når eg hørte det med jentedoen og armene.
  Boka er ein grøsser så den er ikkje for skummel.
  Terningkast: 6666666666666666666666666666666!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 348. Eg syntes at den var bra fordi den fikk oss til å ville følgje med fra starten. Og fordi den var spennende fra starten fordi den starta med «Eg har en merkeleg drøm som ofte går igjen. I drømmen svever eg opp og ut av meg sjølv. Eg kan se ned på kroppen min der eg ligger i sengen og sover.» det er masse grøss og det er bra.
  Eg annbefaler den til folk som liker grøsser og fantasy. Eg synes den var veldig bra.

 349. Boken handler om at en jente som heter Emilie. Hun hadde et mareritt om en jente som er skummel.
  Hun har en store søster som hun syntes er iritterende hun heter Jenny.
  I skolegården gikk hun ned på jente doen der satt hun til det ringte. Så vasket hun seg i ansiktet så hørte hun: hun kommer.
  Jeg syntes boken var super bra😱 jeg ville gitt boken 11/10

 350. Boka handler om Emili. Der hun bor har det begynt å forsvinne barn fra rimene sine på natta. På natta våkner hun av en drøm og har merker på armen etter drømmen hun ser at vindue står oppe men når hun ser ut ser hun en jente hun blinker og så er hun borete. Neste dag skal hun til skolen før hun går hører hun på radioen at enda et barn har forsvunnet. Når hun er på skolen går hun på jente doen fordi hun syntes det er ekkelt å stå alene i skolegården når det ringer går hun og ser seg i speile. Hun ser blek ut,og tar vann i ansiktet så ser hun en jente som står bakk henne hun er litt høyere og foran øynene har dun en bandasje full av blod. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg har lyst til å vite mer jeg vill i denne boka terningskast 5

 351. Mange mener kanskje at den var skummel men det syntes ikke jeg jeg syntes boka var litt bedre som en fortelling om santa lusia men den var litt spennende så jeg anbefaler. Denne boka fra åtte år til 12 år jeg gir boka terningkast 4🎲🎲🎲🎲

 352. Jeg syntes boken var spendene og skummel, denne teksten ambefales til de som er 7-13 veldig kul slutt. Terningskast 5😃😃😃😃😃😃😃😃

 353. Eg likte boka. Den var spennande og morsom og høre på når det var ein jente som sto bak Emilie. Det var gøy og høre på den når det er halloween. Ternings kast 5 av 6

 354. Eg synest boka var bra og skummel terning kast 5. Den var veldig veldig bra fordi jeg likte at det var på jentedoen og ikke guttedoen der dama sto. Men det som var litt dumt var at det var det samme gamle dame med kvit kjole og svart hår noe annet hadde vert bra. kasper 🙂

 355. Eg syntes boka var spennande når det kom ein jente i speile på jentedoen ho hadde mørkt langt hår og hvit kjole med bind foran øyene. Og dei skyggene som kom når ho sov. Og at skyggene som sa Emilie.Og når ho hørte på nyhetene at det var ein gutt som hadde forsvunet på skola. eg trur ho jenta dør fordi det har forsvunet ganske mange på den skola. eg vile gitt terning kasst 6. Verdens beste bok.

 356. Eg likte boka fordi den var spennende og skummel. Når eg så coveret på boka trodde eg det handla om Santa Lucia. Eg syns fortsatt at boka var bra og eg tror at det sikkert er noen som kan kjenne seg igjen i sånne situasjoner. Eg gir den terningkast 4.

 357. Boka var veldig spennende eg hadde veldig lyst til og lese boka. titelen passer bra til boka.
  Eg hadde veldig lyst til å lese boka når eg hørte det på slutten da tenkte eg at eg må lese den boka. Eg gleder meg til å lese den. Først tenkte eg at den kommer eg ikkje til å ha lyst til å lese. Men når det begynte hørtes det bere mer og mer gøyere ut. Den var litt skumel men også spennende. Forfateren gjorde ein kjempe god jobb med denne boka. Den passer veldig godt for di som liker skumle bøker. Den boka kommer til å selge bra tror eg. Eg syns litt synd på emilie fordi ho hadde ikkje noen venner. Eg vill gi boka terningkast 6 <3

 358. Jeg syntes boka svart senker natten seg av Alexander kirkwood brown var spendene og morsom. Jeg fikk litt frysninger da noen kom inn vinduet og holdt på armen til Emilie. Kjenner at ho ikke ville flytte fra de gamle vennene hennes jeg har flytta menge ganger og kjenner hvordan ho har det. Jeg anbefaler boken for folk som liker spenning og krim og grøsser. Jeg er nyskjerig på hva som skjer videre i boka håper dere andre også likte boka.😝😝

 359. Svart Senker Natten Seg av Aleksander Kirkwood Brown
  Boka svart senker natten seg er en grøsser.Den handler om en jente som heter Emilie.
  Det er vinter og bare noen få dager igjen til Lucia-dagen. Noen av elevene på skolen har forsvunnet.Når Emilie kommer på skolen pleier hun og låse seg inn på do. En dag når hun kommer dit får hun seg en skikkelig overaskelse, det står en ekkel (død) jente bak henne. Boka er som sagt en grøsser også var den veldig spennende. Jeg likte boka godt og jeg vil anbefale den til alle tøffinger.😜😜😜

 360. Jeg syns utraget var spennende for det var skummelt, og jeg liker sånne bøker. Jeg anbefaler boka for de som er 9-13 kanskje. Så får den terningskast 6 😜😜😜😜😜

 361. jeg liker ikke grøsse bøker så godt. den var skummel og ikke noe særlig bra.

  terning kast 2 bra

 362. Svart senker natten seg er skrevet av Alexander Kirkwood Brown. Sjangeren er grøsser. Boka handler om en jente med navn Emilie. Hun har en drøm om og om igjen. Plutselig en dag får hun en merkelig drøm hun ser en skygge som griper hun i armen. Neste dag ser hun på armene sine og de er røde der hun ble holdt. Når hun drar til skolen går hun rett til jentedoen og venter til det ringer inn. Når det har ringt inn skylder hun ansiktet. Når hun har tørka ansiktet er det en jente bak henn hun er litt høyere en Emilie hun har på seg en lang hvit kjole dekket av blod og bandasje foran øyenene. Boka var bra og jeg vil lese resten.

 363. Boka var veldig spennende den beste boka jeg har lest. Den hadde veldig mye spenning den var veldig lang men den var veldig gøy og lese. Jeg likte best den delen når hun jenta var i den møre drømmen når det ikke var noen trær noe gress eller noe som helst når det bare var veldig mye tåke over alt. Også likte jeg veldig godt når noen drev å rope på en jente. 🎲6❤️😍👍👌

 364. Det handler om Emilie som har drømmer om at hun går ut av sjelen sin og blir dratt til en annen verden, i den verden er det bare en jordgrunn og masse skygger der en av skyggene tar henne hart i armen, da våkner Emilie. Hun går bort til speilet hun ser at hun har røde hånd merker. Hun går bort til vinduet som står å slår hun ser ut av vinduet på taket ser hun noen/noe med lysende øyer. Når hun går på skolen neste dag står det grupper ute i skolegården og ler, Emilie tror det er av henne så hun løper inn på do når hu har vært der en stund går hun ut går til vasken med speil hun ser ned i vasken og tar vann i fjeset hun ser opp i speilet der står det en jente bak henne med hvit lang nattkjole med en bandasje hart rund øynene hennes og med blod. Hun sier»Hun kommer»

  Jeg syntes boka var fantastisk fordi jeg liker sonne bøker.
  Jeg fikk skikkelig lyst til å lese videre.
  Terningkast 6/6❤️

 365. Hoved personen er en jente som heter Emilie. Emilie er en jente som ikke har så mange venner på skolen sin. Emilie pleier og hjemme seg inne på do. Hun drømte en rar drøm at en skygge tok henne i armen.

  Boka var spennene og kul og den var veldig bra derfor gir jeg denne boka terning kast 6.

 366. Jeg syntes boka var veldig bra. Den startet rett på noe skummelt og holdt det lenge. Den var godt beskrivd men noen plasser var skrive måten litt rar. Boka var veldig bra så jeg vil gi den terningkast 4 eller 5.

 367. Den boka der den så veldig spennende ut, men dessverre for meg takker jeg ikke skrekk!

 368. Jeg syntes denne boka var den beste boka jeg har lest av alle bøkene på bokslukerprisen. Spesielt fordi jeg elsker grøsser . Det var veldig gøy å lese det lille kapitlene selvom det var lite og jeg får så lyst til å lese mer. 👍🏻
  Denne boka var bra og lese fordi den beskrev ting bra og den var bra skrevet.
  Jeg anbefaler denne boka får barn, ungdommer/tenåringer i alderen 10 -16 år fordi den var litt skummel og barn under den alderen kan få mareritt.
  Jeg syntes denne boka fortjener terning kast 6🎲 fordi den hadde alt spesielt det lille ekstra. Slutt

 369. Jeg syntes boka var ganske bra. Den var veldig spennende jeg fikk litt lyst til og lese mere av den. På en skala fra 1-10 gir jeg den 8-10 poeng.

 370. Den var spennende og ganske bra beskrevet. Det skjedde ganske mye skummelt i huset dems. Jeg likte den ikke så veldig bra fordi det ikke var en bok som passer for meg.

 371. DEN VAR SKIKKELIG SKUMMEL JEG FIKK LIKSOM 100 MARERITT FRA DEN!!!!!! NÅ ER JEG REDD

 372. Jeg likte boka fordi den var spennende og kul. Boka var spennende fordi var litt skummel
  så jeg gir boka terningkast 4

 373. Nå har jeg lest litt av boka svart senker natten seg av Aleksander Kirkwood Brown. Boka handler om en jente som heter Emilie som drømmer den samme drømmen nesten hele tide. Men ene natten var det noen som grep armene hennes i drømmen og når henne våknet hadde hun råde håndformete merker på armene. Bok var bra. Jeg anbefaler boka.

 374. jeg synes boka var spenende fordi hun tenkte på den jenta som var santa lucia (tror jeg). Jeg likte også boka fordi den hade en liten dash med skummelhet i seg. Jeg synes at utdraget var litt kort, men boka høres veldig spennende ut. Derfor gir jeg boka terningkast 6.

 375. Veldig kul bok. Jeg fikk veldig lyst til og lese den selv.😈 jeg fikk litt halloween stemning.
  Terningkast seks selvfølgelig. 👻👻

 376. Jeg synes at utdraget var veldig spennende. Jeg liker godt grøssere og jeg får lyst til å lese hele boka. Den var ganske lettlest, ikke så veldig utfordrende. I følge meg er dette det beste utdraget i hele bokslukerboka! Jeg gir den terningkast 6

 377. Svart senker natten seg er skrevet av forfatteren Aleksander Kirkwood Brown. Jeg synes boken var ganske bra og litt skummel. Den handlet om jenta Emilie som har rare drømmer og har flyttet til barndomshjemmet til moren. Folk fra skolen forsvinner og det nærmer seg Santa Lucia. Søsteren er Lucia i toget. Hun går på toalettet og når hun vasker hendene kommer en jente med blodig bandasje rundt øynene og sier «hun kommer». Sjangeren er grøsser og jeg vil anbefale boken fordi den er veldig spennende.

 378. Jeg syntes at boken var veldig bra. Historien ble fortalt på en måte slik at man blir føler at man blir dratt in den.
  Jeg gir terningkast: 5

 379. Jeg synes den var spennende fordi barna plutselig forsvant!
  Terningkast 4+

 380. Jeg synes boka høres ut som en skrekkfilm. Jeg får ikke lyst til å lese den fordi jeg kommer til å få mareritt!
  Jeg vil gi den terningkast: 5

  Jeg gir den 5 fordi det var god innlevelse i utdraget og bra skrevet!

 381. Boken handler om en jente som heter Emilie. Familien har flyttet og hun og søsteren har startet på en ny skole. Emilie har veldig ofte mareritt . Det skjer merkelige ting på skolen som hun ikke vet. Hun begynner å tro at marerittene er ekte eller at hun bare ser syner. Jeg syntes boken var veldig bra. Den var veldig spennende. Jeg likte spesielt godt da Emilie snudde seg å så en jente som hadde på seg en lang hvit drakt og en bandasje knyttet stramt over øynene. Bandasjen var dekket av blod.
  Jeg gir boken terning kast 6 fordi jeg syntes den var veldig bra og spennende. Den var så spennende at jeg skulle ønske utdraget var lengere. Nå fikk jeg veldig lyst til å lese hele boken.

 382. Boka var spennende, men det var ikke så skummelt.
  Vi burde få lest mer av det skumle.
  Jeg gir boka terningkast 3.

 383. Jeg synes at den er litt skummel og spennene jeg trodde på navne at det skulle være skummlere derfor gir jeg den terningkast 🎲🎲🎲🎲

 384. Jeg synes boken er spennende og skummel!!!!!!!!!! Jeg anbefaler boken for barn mellom 8-12 år!!!!!!!!!!!!! JEG GIR DEN TERNINGKAST 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  🙂 🙂 🙂

 385. Jeg ble egentlig ikke så veldig inspirert av denne teksten, men jeg synes forfatteren hadde skrevet den bra og han har tenkt fint. Det hadde gått greit å lese resten av denne boka, men jeg har ikke så veldig lyst til å lese den. Han kunne ha hatt med litt mere om følelsene deres.
  Jeg gir terningkast 3 Bra

 386. Den var spennende og bra fordi det var en spennende fortelling. Det var lett å leve seg inn i boken. Den gjorde at jeg vil tenke om å lese boken. Terningskast 4

 387. Jeg syntes boka var ganske bra, Jeg likte drømmene som ble litt virkelige på en måte. Det var spennende at hun jenta med blod plutselig sto der.

  Terningkast:5

 388. utraget var spennende fordi den hadde altid noe sennende. Jeg likte got når hun fortalte drømmene hennes. Det jeg ikke skjønte var at på covere så man santalusia, så det var litt rart at det ikke handlet om henne.
  Terninskast 5.
  forfatteren klarte å få meg in i boken.
  bra bok.

 389. jeg likte boka men den var litt skummel men den var fortsatt litt spennene jeg har lyst til å lese resten av boka.
  det var bra beskrevet men starten var litt dålig men etter vert ble den bare bedre og bedre. jeg gir boka terning kast 5

 390. Jeg syns at boka var ok den var ganske lik alle andre grøsere og jeg fikk ikke lyst til og lese mer. Jeg fikk heller ikk gåsehud og ble ikke skremt i det hele tatt så jeg gir den terningkast 2.

 391. Jeg synes at utdraget var veldig spennende fordi jeg er veldig glad i skumle bøker. Utdraget var bra skrevet så jeg ble revet inn i boka med en gang. Dette er en bok jeg gjerne vil lese.
  Terningkast:6

 392. Jeg synes utdraget var godt beskrevet, og det var enkelt å få med seg innholdet. Utdraget var spennende hele veien, og det var gøy å lese. Jeg fikk lyst til å lese hele boka.
  Terningkast: 5

 393. Jeg syntes boken var veldig bra. Man ble revet in i boken veldig raskt og jeg får lyst til å lese den. Jeg gir den terning kast 6.

 394. 🎲5
  Veldig bra
  Jeg synes dette utdraget var spennende, på en mystisk måte. Det var et godt trekk å introdusere denne mystiske jenta i hvitt, for så å trekke henne inn neste dag, enda skumlere. Denne skulle jeg gjerne ha lest resten av!

 395. Kaland skole.
  navn: Celina
  1-11-2017
  Denne boken var litt skummel, den fikk meg til å føle det de skrev med en gang jeg hørte stemmene.
  Sjangere passet veldig godt for denne boken.
  jeg gir terningkast 5.

 396. Jeg synes dette var den beste boka av alle disse utdragene så langt, og jeg synes den var veldig bra. Den var veldig spennende!

 397. Jeg syntes dette var det beste av alle utdragene. Den var veldig bra og spennende!

  Terningkast 5

 398. anmeldelse:
  Dette utdraget er veldig bra og er ganske skremmende, på en bra måte da!
  Terningkast:4 fordi det kunne kanskje vert litt mer skremmende. Og grøssere er ikke akkurat min greie hehe.
  Dette er min anmeldelse litt kort kanskje fordi jeg har ikke noe mer å si.

  Takk for meg.

 399. jeg syntes boka var ganske bra den var litt kjedelig men jeg gir terningkast 4
  jeg skulle gjerne lest resten av boka men jeg forstår ikke vor for den heter svart senker natten seg men man må sikkert komme lenger in i boka
  og jeg syntes forfateren er veldig oppfinsom

 400. Veldig spennende og godt skrevet av forfatteren. Jeg likte godt da hun svevde ut av kroppen sin (i drømmen). Jeg likte ikke at hun var så alene og ensom. Jeg ble overrasket da Jenny ble valgt til Lusia selv om de ikke hadde vert på det nye stedet så lenge. jeg ble litt irritert da skikkelsen tok tak i henne. Jeg syntes denne boken er for 8 og oppover. Slutten var spennende og skummel. Jeg gir terning kast 5 (veldig bra) Jeg anbefaler denne boken til de som liker litt skumle men også litt fantasifulle bøker.

 401. boken var spennende, det var bra skrevet. Det var veldig spenndene når hun la seg og drømte, og når hun svevde ut av kroppen sin i drømmen. Jeg likte ikke så godt når hun ble tatt hardt i armen Jeg kunne godt ha tenkt meg å lese hele boken.Jeg gir boken terning kast 5. Jeg anbefaler denne boken.

 402. Jeg synes at utdraget var veldig bra fordi det var spennende og lese og jeg fikk lyst til og lese resten av boka derfor gir jeg det terningkast 6️⃣

 403. Jeg synes boka var veldig bra fordi det var veldig spennende og skummel jeg fikk veldig lyst til å lese den boka videre. Jeg gir terningkast 6

 404. Jeg synes at utdraget var veldig bra fordi det var spennende og lese og jeg fikk lyst til og lese resten av boka derfor gir jeg det terningkast 6️⃣
  Jeg mener at denne boka passer for barn fra 9 til 13

 405. Den er såååå bra. Og morsom kan anbefales den var bra når vi hørte på lydboka.

 406. SVART SENKER NATTEN SEG

  Emilie gruer seg til Lucia-dagen. Barn forsvinner og drømmene hennes forandrer seg til mareritt. Hun begynner å se og høre ting.

  Svart senker natten seg er en grøsser. Den minner lit om en film jeg har sett, den heter SAW, bare at den filmen er mye verre.

  Jeg liker en god skrekk-historie. Denne her var spennende, men ikke så skummel bare litt i slutten. Men jeg følte at jeg måtte lese mer. Jeg anbefaler fra 10 år og oppover. Jeg likte det som skjedde i slutten. Jeg likte boken fordi jeg levde meg inn i den og var hel besatt av å finne ut hvordan det endte. Den kunne gjerne ha fortsatt litt lenger så jeg får vite hva som skjer videre. Teksten startet interessant så gikk den ned litt, men i slutten kom den seg opp igjen.

  Om personene synes jeg at Emilie høres kul og snill ut. Jeg synes at den personen som kom i slutten kunne vært litt skumlere. Når jeg leser boka får den meg til å tenke på hva som kan skje i slutten. Teksten slutter litt brått og jeg skulle ønske at jeg fikk vite mer om slutten. Teksten var lett å lese for den hadde ikke vanskelige ord i seg. Det var en spennende tekst og jeg ble overasket i slutten. Denne boka anbefaler jeg til alle 6.klassinger.

  Det beste med teksten er at den er spennende, styrken er at den er full av overraskelser. Jeg synes ikke at teksten har noen svakheter, men det irriterte meg litt at den sluttet så brått, så nå lurer jeg på hva som skjedde videre.

 407. Svart senker natten seg
  Jeg synes den er super spennende for jeg elsker grøssere! Og jeg har allerede lånet boka og det er jeg glad for. Det er veldig spennende alle de gangene Emilie blir tatt av Lussi, og jeg mistenker egentlig litt om bestefaren til Emilie er Lussi… har ikke kommet så langt i boka da men jeg synes den var spennende allerede i starten. Jeg håper Nora fortsatt vil være venn med Emilie hvis Thea kommer tilbake.

 408. Boken er ikke noe for meg og jeg liker ikke grøsser. Den var skummel og ekkel fordi hun drømte om at noen hadde laget merker på hånda til Emilie og fordi det var skummelt å høre at barn forsvant.

 409. Bra. Jeg syntes den var litt spennende på grunn av at marerittet ble virkelig. (Hun hadde klore merker på armen) Og at den dama var litt skummel på grunn av at hun hadde røde øyne og at hun ble borte når Emilie blunket.

 410. den er super, fantastisk, elsker den, jeg elsker grøss. det var spennende at Emilie ble så skremt, jeg ble også skremt så det var jo gøy å bli litt skremt, også iallefall etter haloween! å at de andre ikke skjønte noe som helst! bortsett fra Nora som hjalp henne til å lokke fram lussia!!! så jeg håper sååååå mye at svart senker natten seg vinner bokslukerprisen! <3<3<3

 411. Boka handler om ei jente som heter Emilie som har drømmer som har drømmer som bare blir merkeligere å merkeligere.

  Utdraget var spennende fordi Emilie har merkelig drømmer .

  Utdraget var artig fordi det handler om at Emilie har forklart liver sitt på en morsom/ litt rar måte.

  Utdraget var super fordi den bare var artig å lese.

  Jeg vil anbefale denne boka til de som liker sjangeren grøsser eller de som liker å lese skumle bøker.

  Nå vil jeg bare lese hele boka, jeg gir utdraget terningkast 6

 412. Jeg syntes denne boken var spennende, men den var litt skummel. Jeg er egentlig ikke så glad i skrekkbøker men denne boken var veldig spennende og veldig godt skrevet. Jeg gir denne boken terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲

 413. Jeg kunne godt tenke meg å lese resten av denne boka. Det virket som at Emilie var en litt negativ ten-åring. Jeg likte at det var mange beskrivelser og følelser med i utdraget. Det var veldig spennende på slutten, og det gjorde at jeg hadde veldig lyst til å lese mer.
  Terningkast: 5 😃

 414. Jeg synes boken var veldig spennende og skummel.
  Jeg ELSKET at det idetmiste var noe skummelt, og gir frysninger.
  Det jeg gjorde var å faktisk kjøpe boken.
  Det var den siste i butikken å det synes jeg at jeg var ganske heldig med.
  Jeg har begynt å lese videre å den blir mer å mer spennende for hvært ord.
  Denne boken synes jeg burde få BOKSLUKERPRISEN!!!
  MED EN GANG!!!!!!!!!!!!!!!LOVE IT!!!!

 415. Jeg syns den var litt kjedelig og at ikke fikk meg til å grøsse. Så langt jeg fikk lest var den kjedelig, men hvis jeg hadde lest hele boka så hadde jeg kanskje syns at den var bedere. Jeg gir den terningkast 2

 416. BOKA :Handler om en jente som drømmer om rare ting. Hun bor med søstra og moren men faren bor i Australia. Hun hadde flyttet fra der hun bodde.Emilie er en jente som jeg tror at hun er usikker med familien.Når jeg leste utranger SVART SENKER NATTEN SEG, ble jeg veldig redd i vertfall når jenta i speile kom så jeg alt for meg. jeg likte boka den fikk meg til å tenke jeg vet ikke hva det var. Men uansett ELSKET, ELSKET boken,Jeg synes at Emilie var en merkelig jente.

  Jeg anbefaler til de som liker utrage GRØSSER jeg likte bare ikke boka jeg elsket det ternningkast 6

 417. jeg syntes at den var spennende og litt skummelt. det var skummelt da den dame stemmen ropte på Emilie. boken handlet om at det var 7 dage igjen til Luciadagen. boken var veldig bra og litt skummel. anbefales av meg og gir den terning kast 5

 418. jeg synes denne boka var spennende og bitte bitte litt skummel. boka handler om en jente som heter Emilie. Hun har en drøm som går inni mellom. Den er sånn at hun går ut av kroppen sin og ser seg selv sove. Også går hun ut av hus veggen og havner et sted hun ikke vet hvor er. Så hører hun en stemme si «Emilie» og snur seg å ser en skikkelse som griper henne. Når hun skrur på nattlyset så ser hun at hun har merker etter at skikkelsen i drømmen hadde grepet henne. Hun så ut vinduet og så en skikkelse på taket at inngangspartiet som hadde lysende øyne. Hun blinket også var skikkelsen borte. når hun kom ned for og gjøre seg klar til skolen så sa moren god morgen sol stråle, men moren vet godt at hun er b-menneske.

 419. Boka handler om jeg person som forteller om vonde drømmer å en av dem handlet om at hun fløy over senga men blir tatt tak i å dratt, hun hører en stemme som parter til henne å en lyd utenfor vindue men tenker at det bare er at henne glemte å luke vindue. Henne våkner av mammen hennes som prater til henne. Vidre utover dagen når henne gjemmer seg på do pågrunn av at henne ikke har noen venner. Når klokka ringer inn rar henne ned på doen å vasker henna bak henne hører henne en stemme som sier hun kommer hun snurr seg å ser en jente i hvit kjole dekket i hvit bandasje over øyene med blod på.

  Jeg synes boka var lit skummel å at det er veldig spennende på lese om det. Jeg klarte ikke slutte å lese i hvert fall på slutten. Jeg syntes boka var den beste boka som har vært her, jeg tror faktisk denne er den beste grøsser boka jeg har lest.

  Jeg anbefaler boka fra 10-13 år
  Å gir den 6/6 i terningskastene kast🎲

 420. Denne boken handler om en jente som drømmer om skumle drømmer som blir ekte.Og hun hører lyder some roper på henne.

  Jeg synes denne boka var veldig bra og skummel ingen feil alt var
  Veldig
  Bra
  TERNINGKAST 6

 421. Forfatterren er Alexsander Kirkwood Brown.Boka heter Svart senker natten seg.Navnet til dem i boka er Emilie og Lucia og den var spendende syntes jeg synres den ikke var så skummel.Men jeg lurer på hva hvorfor hun vasker hun hendenne men ikke har vært på do.

 422. jeg syntes boka var ikke den skumleste boka jeg hare lest men den var bra. Gir den terningkast 6

 423. Jeg elsket boka! og Jeg elsker at den var litt skummel!
  Jeg ville gjerne lest hele boka!
  Den er den beste boka jeg har lest til nå!

 424. jeg synest at det ikke skjedde så mye i utragen men jeg fikk lyst å lese videre for spenningen var helt på topp på slutten så ville lest videre🍕😁😱🐱‍👓

 425. Jeg synes boka var veldig bra jeg liker å lese vis det er skumle spennende bøker😇
  jeg vil kjøpe boka med en gang jeg ser den 🤗det er det beste utraget jeg noen gang har lest for man forstår så fort en det andre å utraget startet på en fin plass å så det var lett å forstå håper boka vinner

 426. Jeg syntes boka var super og veldig spennende greide og holde spenningen oppe. Jeg skjønte hva den handlet om veldigfort og den var godt forklart, ville lest videre.

 427. Jeg synset det utraget ikke var så morsomt for at det skjedde ikke så mye men jeg så på slutten at det var SYKT spennende.
  🐱‍👓👌

 428. Veldig Bra. Var ganske mye grøss. Jeg likte drømmen hennes at hun kunne se kroppen hennes og at når hun våknet hadde hun merkene på hånden hennes, som var i drømmen. Jeg vil gjerne lese hele boka. 🙂
  👍👍😁

 429. jeg synes boken er helt ok jeg liker egentlig ikke å lese man sier bare å ser på noen doter blek eller pikslersomen dud fant på for lenge siden jeg har ikke noe imot å lese men det er ikke det beste jeg vet boka var helt ok jeg kunne kanskje ha tenkt meg og lese boka: TERNING KAST 4 🤔🙄👍

 430. Den var veldig bra, jeg har eg. Ikke ord for hvor bra den er, jeg vil kjøpe boken uten tvil. Det var litt kult at hun hørte en stemme som sa at hun kommer, det var creepy og . En veldig bra jobb til Aleksander Kirkwood Brown, du har den beste boken i bokslukerprisen. En applaus til deg. Jeg håper du fortsetter med å skrive slike bøker elsker spenning og grøssere. Denne boken er helt rå. Lykke til med flere bøker.

 431. Vi synes denne boka var veldig bra med god beskrivelse som gjorde det lett å leve seg inn i. Dette var den boka som klassen syntes var best av alle utdragene i Bokslukerprisen!!

 432. jeg likte denne boken ganske godt, fikk veldig lyst til og lese denne boken!! fordi den var lang og de fikk med det som var spennende det likte jeg. jeg anbefaler denne boken til 11-13 år. Jeg likte hvordan de forklarte: Da jeg hever hodet og ser i speilet, hikster jeg etter luft og må ta meg hardt sammen for ikke og skrike.

 433. Den var veldig veldig veldig veldig bra skrevet den var lit skummel men et går bra jeg likte boka forde slom jeg ofte ikke liker skrekk historier så går det bra den får terningkast 6 ok
  det er bra hade.

 434. jeg syntes boka var spennende og litt skummel .
  jeg syntes boka var spennende på slutten da hun så jenta bak seg i speile med bandarsen med blod på.
  jeg gir boka terningkast 6 .
  og jeg anbefaler boka for 8-12 åringer

 435. Jeg synes at boka var super. Jeg kunne hørt mer av boka. Men jeg hang ikke med hele tiden. Det jeg husker fra boken er at Emilie hadde mareritt om en dame som hvisket og kløp henne i armen og når hun våknet var det klore merker på armen. Hun hadde en hvit kjole og damen hvisket til henne…. Terning kast 5 og tre kvarte..

 436. jeg synes boken er veldig bra og jeg
  gir den terning kast 6. den passer veldig bra til folk som liker Skrek bøker.

 437. jeg syntes boka var super,spennende og morsom klarte nesten ikke og holde spenningen oppe. skjønte hva den handlet om veldig fort ville lest resten av boka gir terningkast 6

 438. jeg synes den var super og veldig spendene og littskumelt jeg gir terning kast 6 .
  den var den beste boka jeg har lest

 439. jeg syntes boka var spennende og litt skummel .
  jeg syntes boka var spennende på slutten da hun så jenta bak seg i speile med bandarsen med blod på.
  jeg gir boka terningkast 6 .
  jeg anbefaler boken for 8-12 åringer

 440. boka Hvar litt skummel og trist men den Hvar bra har lyst til å lese den hvis den kommer på biblioteket. gir den terning kast

 441. Jeg syntes boka var bra, Jeg levde meg virkelig inn i boka!! Denne boka var veldig spennene. At ho våknet opp å var rød på armen og da ho gikk på jentedoen å så ser Emilie no i speilet, Denne bok er virkelig bra!!! Vil såå lese hele boka.

 442. Jeg Esket denne boken jeg sendte vel anmeldelse om Maretorn hvor mye jeg likte den og det samme med denne boken jeg elsker denne boken pluss Maretorn men jeg tror jeg liker denne bedre enn maretorn bare litt mer enn maretorn liker jeg denne boken for eksempel Maretorn har 99.9 av hundre likte jeg Maretorn og 100 prosent liker jeg Svart senker natten seg og det er umulig å si at noen hater denne boken og forfatteren har gjort en god jobb og jeg skal si takk til Aleksander Kirkwood Brown han er verdens beste FORFATTER! så takk til forfatteren.

  JEG SYNES BOKA ER…
  FANTASTISK

 443. jeg syntes denne boka er veldig spennende, har veldig lyst til og lese denne boka nå. Jeg elsker og se på skumle filmer og sånn så denne boka er akkurat noe for meg. denne boka har mange spenningstopper og sånn så det gjør denne boka så utrolig bra. Mange synte kanskje denne boka er skummel men det syntes ikke jeg, så denne boka gir jeg terninkast 6!!

 444. Litt ekkel bok, men skal si den var spennende og skummel. Kunne gjerne tenke meg å vite resten av boken. Jeg gir boken super fordi den var veldig spennende. Spennings stoppen for meg er: da hun er på skolen inne på jente doen å ser plutselig Santa Lucia men et blodig bånd over øynene som jeg fant ut via historier av at en mann elsket øynene til Santa Lucia, men så fikk hann fikk han øynene i stedet. Jeg syntes det var veldig spennende og bra, denne boken føltes helt spesiell og annerledes en andre jeg har lest. Så den er fantastisk! Forfatteren Aleksander Kirkwood Brown har gjort en fantastisk jobb men denne grøsseren. Hadde vært fint om han skriver flere grøssere.

 445. den var skikkelig bra! Elsker at den var spennende. likte den delen når ho våkna med de røde merkene på armene. likte egentlig alt med boka. den var skummel, men ikke redd skummel. Vil lese hele boka. syns den var super og vil gi den terning kast 6!!!

 446. boka Hvar litt skummel og trist men den Hvar bra har lyst til å lese den hvis den kommer på biblioteket. gir den terning kast 6/6

 447. jeg er sånn att jeg elsker grøssere. jeg likte boken kjempe mye jeg har så lyst til og låne den. det var så
  spennende og litt skmmelt da den stemmen sa navnet hennes. for meg så var denne boken en solid 6. når jeg leser boka føltes det ut som att jeg var der.
  jeg ambefaler boka 100%. forfatteren fikk meg til og ville lese mer.
  det er litt skummelt att barn på skolen bare forsvant ut av ingenting.
  og jeg vil finne ut hva som kjer videre.
  igjen 6…….nei1000000 i terningkast!!!!!
  jeg gleder meg til og lese den.
  og jeg sier att boka var suuuuper!!!!!!

 448. jeg likte boka fordi jeg ble revet med i boka. Jeg likte at forfatteren beskrev alt så bra. Jeg syntes den var veldig spennende. Jeg likte da hun ble dratt ut av kroppen sin til et fremmed sted med masse skygger. Da hun våknet var det mye spenning fordi hun hadde merker der skyggen hadde kløpet henne

 449. Boka skapte mykje fantasi hjå lesarane. Det var på grensa til å vera litt for spanande.
  Det var skummelt at dama i speilet hadde blod på seg og bind framofor augene.

 450. Boka handler om en jente som heter Emilie som har flyttet.Og hun har ikke så mange venner.En natt har Emilie et mareritt.Senere skjer tingene som skjedde i marerittet.
  Sjangeren er grøsser.

  Boka var spennende fordi Emilie ser en skapning på hustaket,og senere ser hun en jente bak seg i speilet.Og det er mange stemmer som hvisker til henne.
  Boka var underholdene for meg fordi jeg liker skumle/spennende bøker.

  Boka var også litt kjedelig fordi de pratet mye om ting som ikke var intressange eller underholdene.

  Jeg synes boka var ganske bra men jeg kunne ikke ha tengt å lese hele.

  Jeg synes boka passer til de som er 8-11 år.

  Forfatteren av boka heter Aleksander Kirkwood Brown.

 451. Svart senker natten seg av Aleksander redwood brown. Sjanger: grøsser.
  Denne handler om en jente som heter Emilie. Hun har et veldig skummelt liv.
  Hun har en skummel drøm og ser en jente dekket av blod bak seg.
  Jeg synes boka var veldig spennende.
  Jeg har gjerne lyst til å lese videre av denne boka og anbefalt denne boka.

 452. Hei, bokslukerprisen! Jeg synes at «Svart senker natten seg» var en skikkelig bra bok!
  Den var spennende og jeg fikk lyst til og lese resten av denne boken. Jeg er den typen som liker spennende ting også! Jeg gir denne boka SUPER!

 453. Synes utdraget var bra, litt skummelt og spennende, skjedde noe hele tiden. Det var mest dramatisk enn skummelt. Likte den jenteskikkelsen med blod rundt øynene. Nesten alle i klassen vil lese denne boka 🙂

 454. Jeg syntes boka var bra fordi jeg liker grøssere. Og den var skummel, men på en bra måte. Første gang jeg leste den fikk jeg gåsehud på slutten, og jeg fikk lyst til å lese mer med en gang. Jeg syntes slutten var litt dum fordi jeg vil vite hvem jenta med blodbandasjen er. Boka anbefaler jeg for barn fra 10- 14 år.
  Jeg gir boka terningkast 6.

 455. Boka var kul litt skummel men ganske morsom fordi jeg liker veldig godt grøssere så da likte jeg veldig godt denne også så jeg gjir den poengsum 10.

 456. Jeg likte utdraget fordi det var spennende, grøssene og skummelt. Jeg trodde og håpet når jeg så bildet at det var st. Lucia som gikk rundt og myrdet folk eller noe sånt, men det er jo Jenny som for rollen som st. Lucia. Og er det ikke Emilie og skyggen det handler om. Jeg ble overasket når nyhetene kom på og snakket om gutten som forsvant på sitt eget rom om natten. Det var sikkert det damen ville med Emilie, med tanken på at hun fikk røde merker av damen som tok henne i den første drømmen. Dette var ganske ekkelt og er kanskje et tegn på noe enda mer skummelt.

  Terningkast 6 🙂 <3

 457. Jeg synes boka er super bra! Jeg likte veldig godt det med drømmen og jenta i speilet. Den er spendene på en skummel måte. Jeg anbefaler denne boka. Kunne ønske utdraget varte lengere!

 458. Eg syntes boken er veldig bra fordi eg liker sånne bøker som er litt skumle men den burde være litt meir løyen. Eg liker og denne boken fordi den er spennande. Eg gir terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲5

 459. Eg likte boka fordi den var spenene og den var kul og eg synte den var skummel nor eg hørte at de var ei jente bak henne med stram bandasje rundt augene og at den hadde blod på seg😖

 460. Jeg gir terningkast 5 fordi den var spennende og jeg likte slutten fordi det var utrolig beskrivelse av alt, men jeg gidde ikke den terningkast 6 fordi det var litt for mye spenning fra starten. 🙂

 461. Jeg synes at denne boka virket veldig spennende. Den har en bra spenningskurve og alt som trenges

 462. Boka handler om en jente som heter Emilie og spøkelser prøver og ta Emilie.
  Jeg likte godt da Emilie ikke var sååååååååååååååååååååååååå redd.
  Jeg likte ikke godt at Emilie plagde storesøsteren sin Jenny. Jeg ble overrasket over at spøkelsene prøvde og ta Emilie og andre folk. Jeg ble irritert over at Emilie plaget Jenny.
  Jeg syntes at boken var spennende. Slutten var bra fordi det var en jente i speilet med masse blod rett foran Emilie. Jeg gir terningkast 4 fordi den var skummel og spennende

 463. Boka handler om Emilie som drømmer om natten før luciadagen, kjent som den mørkeste og farligste natten. Drømmene til Emilie har begynt å forandre på seg. Barna på skolen forsvinner, hva er det egentlig som skjer?

  Jeg likte godt da en jente kom inn med blod og hvit kjole, da begynte det å bli skummelt.
  jeg likte ikke da det slutta, for da begynte det å bli skummelt.
  jeg synes boka var bra fordi jeg liker grøss.
  Slutten var skummel, men det var litt dumt at det var slutt da det begynte å bli skummelt. Jeg gir boka terningkast 3 fordi jeg synes boka var bra.

 464. Boka handler om en jente som heter Emilie.
  Hun har rare og skumle drømmer om natten.
  Emilie bor med moren og søsteren sin.
  Moren bestemte at de måtte flytte til barndomshjemmet hennes fordi bestefaren hadde flyttet til gamlehjem. Derfor måtte hun bytte skole.
  Hun har ikke fått noen nye venner, så hun er ensom.
  Men en dag skjer noe……
  Jeg likte godt de skumle drømmene hun hadde, fordi jeg elsker skumle ting!
  Jeg ble overrasket over at Emilie ikke sa i fra til noen om de skumle drømmene, fordi det syntes jeg at hun burde gjøre.
  Jeg likte ikke at det så lenge mellom hver gang det skjedde skumle ting.
  Jeg syntes også at forfatteren burde hatt litt mer spenning i boken.
  Slutten var spennende, og jeg fikk lyst til å lese mer.
  Jeg gir terningkast 4, fordi jeg likte boken, men det kunne vært litt mer spenning i den. 🙂

 465. Boka handler om en jente som heter Emilie, det er noen skygger som tusker til henne i drømmer og i virkeligheten , Emile har en mamma, en søster som er litt yngre og en pappa som bor i Australia og familien til Emilie kommer noen ganger på besøk. jeg likte godt da skyggene tusket til Emilie. Jeg ble overrasket over at Emilie låste seg inne på jentedoen på skolen os så seg i speilet fordi jeg tror det ikke er så normalt og gjøre det, jeg syntes det var litt rart. Jeg ble irritert over at da det endelig ble spennende så sluttet de og lese, jeg og sikkert noen andre syntes at det er veldig irriterende at det skjer. Jeg syntes boken er helt grei. Helt i slutten var boken spennende. Jeg gir boken terningkast 4 fordi boken var grei.

 466. Boka handler om Emilie som drømmer om at hun kommer til et spesielt sted så blir hun tatt veldig hardt i armen. Litt etter drar hun på skolen og låser seg inne på jentedoen så ser hun en jente i speilet. Jeg likte godt at den var så spennende fordi jeg levde meg inn i boken. Jeg likte ikke at det var så klassiske grøsser med tåke og skygger ingenting som vokser og en jente med hvite klær og blod. Jeg ble overrasket over at Emilie glemte og lukke vinduet siden det er så kaldt. Jeg ble irritert over at Emilie satt på do selv om hun ikke måtte fordi hvis noen andre skulle på do kunne de ikke gå på do. Slutten var spennende fordi det var en skummel jente i speilet. Jeg gir boka terning kast 4 fordi det var en spennende bok fordi det var en gutt som forsvant og hun drømte rare drømmer og det skjedde uforklarlige ting med Emilie.

 467. Boka handler om en jente som heter Emilia. Hun får noen rare drømmer før Santa Lucia og hun ser mange skygger. Den 7 desember ser hun en jente på jentedoen med masse blod på seg.
  Jeg likte at det var så spennende fordi jeg levde meg så inn i det.
  Jeg likte ikke at boka var så typisk skrekkhistorie fordi det er så mange som har det samme.
  Jeg ble overrasket over at hun så ut av vinduet fordi det virka så skummelt .
  Jeg ble irritert over at hun spylte ned når hun egentlig ikke trengte det fordi hun bruker alt for mye vann.
  Boka var sånn passe bra fordi den var så spennende , men den var så typisk.
  Jeg gir terningkast 3 fordi den var sånn passe bra.

 468. Boka handler om en jente som heter Emilie. Emilie begynte på ny skole, og hun var ensom. Emilie har også en lillesøster og en mor og en far. Faren bodde i Australia.
  Jeg synes at boka var veldig spennende.
  Slutten var veldig spennende fordi det kom en jente som var litt høyere en Emilie, og hun var kledd i en lang hvit drakt og hadde en bandasje knyttet rundt øyene. Bandasjen var dekket av blod.
  Jeg gir terningkast 4 fordi boka var veldig spennende, Denne personen som har skrevet denne boka har gjort en veldig god jobb.

 469. Boka handler om en jente som heter Emilie. En natt hører Emilie en stemme som hvisker `Emilie ` Det var noen dager til Santa Lucia. På morgenen spiser Emilie frokost med sin 4 år gamle lillesøsteren og sin Mamma. Så drar Emilie og lillesøsteren til skolen. Emilie sin lillesøster fant sine nye venner men Emilie ville ikke stå alene så hun gikk inn på do. Skoleklokken ringte, Emilie vasker hendene sine så hører hun en grøsser stemme igjen som sier ` Hun kommer `Emilie snur seg og ser en jente som er litt høyere enn Emilie, langt hår, hvit kjole og blod!

  Jeg likte godt at det var bra forklaring og at jeg levde meg inn i boken.

  Jeg likte ikke at boken gjorde sånn at jeg ble redd fordi jeg vet at jeg får ikke sove i natt:/

  Jeg ble overrasket over at de brukte sangen til Santa Lucia fordi man kjenner jo Santa Lucia som en helt.

  Slutten var skummel og litt interessant.

  Jeg gir terningkast 5!

 470. Boka handler om en jente som heter Emilie og hun har ikke så mange venner på skolen. Jeg likte godt da de hviska » Emilie» fordi det var spennende å høre på og jeg liker når man blir skremt. Jeg ble overrasket over at hun hadde sånne drømmer og fikk merke på armen etter at hun våkna. Jeg synes at boka var spennende fordi jeg liker sånne skumle bøker. Slutten var skummel, spennende spesiell når ho kikka opp fra speilet og så en jente med bandasje knyttet stramt foran øynene og jeg vil lese mer. Jeg gir terningkast 5 fordi den var skummel og liker skumle bøker. Jeg skal lese mer.!!!

 471. Boka handler om en jente som heter Emilie. Hun har en søster som heter Jenny. Emilie hadde en drøm hvor det var en person som tok henne i armen og neste dag var det merker på ekte. Emilie hadde vært på do på skolen og da hun sto foran speilet står det en jente bak henne. Jeg likte godt da hun så seg i speilet siden det var en jente der fordi det var spennende. Jeg likte ikke da strømmen gikk. Jeg ble overrasket over at det var merker på armen fra drømmen. Jeg ble irritert over at Emilie ikke snudde seg rundt når hun var ved speilet fordi jeg ville vite om det faktisk sto noen der. Jeg synes at den var ganske spennende. Slutten var litt rar fordi det sto en jente med en lang hvit drakt og en bandasje som var dekket med blod. Jeg gir terningkast 3 fordi den var ganske spennende.

 472. Boka handler om en jente som heter Emilie. Emilie har en mor som er A menneske, søsteren Jenny er fire år mindre enn Emilie og hun er mye penere og mye gladere en Emilie. Jenny er også et A menneske. Emilie har en far som bor i Australia de ser han bare en gang i året. Emilie er den eneste som er b menneske i familien. Når Emilie sover drømmer hun ofte den samme drømmen men denne gangen er drømmen litt annerledes en skygge kommer og tar tak i armene hennes. Når Emilie våkner har hun røde merker på armene merkene ligner på hender. Jeg likte godt da Emilie så seg i speile og så den jenta i hvit kjole og hvitt pannebånd med blod på fordi da ble det litt skummelt. Jeg likte ikke at det ikke var så mye skummelt i boken men det kommer vel videre i boken. Jeg ble overrasket over at Emilie hadde røde håndmerker da hun våknet.
  Jeg ble irritert over at skikkelsen forsvant fordi det kunne blitt litt mer spennende. Jeg syntes at boken burde forklart skikkelsen i taket mer. Slutten var litt trist at jenta ikke hadde noen venner når lillesøsteren Jenny hadde mange. Jeg gir terningkast 4 fordi det var en grøsser som jeg hadde lyst til og lese.

 473. Jeg syntes boka var super fordi det var skummelt og morsomt og det var rart at søstrene var så forskjellige på både utseende og personligheten og jeg lurer på hvorfor hun hadde fått de røde merkene fra og hva som skjer videre. Jeg gir terningkast 6/6 og har veldig lyst til å lese boka. Nathalie

 474. Boka handler om en jente som heter Emilie. Jeg tror boka handler mest om Santa Lucia. Boka heter «Svart senker natten seg».
  Jeg likte godt at boka var spennende fordi det var en 10 år gammel gutt som forsvant fra soverommet sitt og at det var en jente som sto på taket klokka 00:04!!!!!!!!!!!!! D:
  Jeg ble overasket over at hun ikke hadde noen venner.
  Slutten var SKUMMEL! D: D: D: D:
  Jeg gir terningkast 3 fordi boka var skummel og veldig spennende!!!
  😀 😀 D: 🙁 :- ) : ) : ( 🙁 :0

 475. Boka handler om en jente som heter Emilie.

  Jeg likte godt da Emilie drømte om at de var en skygge som sa Emilie.

  Jeg likte ikke at den stoppa akkurat da det begynte å bli litt spennende.

  Jeg ble overrasket over at de var en jente bak henne når henne så i speilet.

  Jeg synes at boka var spennende og jeg vil lese mer.

  Slutten var spennende,og jeg lurer på hva som skjedde med Emilie videre.

  jeg gir terning 4 fordi jeg synes at den var litt skummel og spennende.

 476. Boka handler om en jente som heter Emilie. Hun hadde en rekke mareritt før Santa Lucia.
  Jeg likte godt at boka var en grøsser fordi det er gøy og lese den.
  Jeg likte ikke at skikkelsen tok Emilie så hardt i armen fordi hun fikk røde merker.
  Jeg ble overasket over at det var et lik bak henne fordi det hadde jeg aldri gjettet.
  Jeg synes at boka var skummel og spennende derfor gir jeg boka terning kast 4.
  Slutten var bra fordi det var da den var mest spennende.

 477. Jeg synes denne boken var super fordi den var spennende og skummel med tanke på effekter og spenning som stiger og stiger fra seng-episoden. Jeg synes det er bra at hun uttrykker seg med «skikkelser» og «hvisking».
  Andreas.

 478. Boka handler om en jente som heter Emilie. Hun er et b-menneske og bor sammen med moren sin og lillesøstera si Jenny. Emilie har nettopp flytta til barndomshjemmet til moren. Emilie har hatt et skummelt mareritt om en dame som hvisker til henne. Jeg likte godt da Jenny skrudde av radioen og sa «æsj, nyheter», fordi det var morsomt. Jeg likte ikke da Emilie snakka om veggene på kjøkkenet fordi det hørtes veldig stygt ut. Jeg ble overraska over at faren til Emilie bodde i Australia fordi det er veldig langt unna. Det var irriterende at utdraget slutta, fordi det var ganske spennende. Jeg synes at boka var ganske bra, men den kunne ha vært litt mer skummel. Jeg synes den var litt barnslig skummel, men det er jo ikke så rart fordi det er en barnebok. Slutten var ganske spennende fordi jenta dukka opp, men det kunne ha vært enda litt mer skummelt. Jeg gir boka terningkast 3,5 fordi den var spennende men ikke så veldig skummel.

 479. boka handler om en jente som heter Emilie som bor sammen med søsteren og moren sin, de bor i barndomshjemmet til moren .
  Jeg likte godt da hun drømte fordi det var spennende når hun hørte navne sitt.
  Jeg likte ikke da hun så hun jenta på taket fordi det var litt skremende.
  jeg ble overrasket over at hun ikke skrek når hun så den jenta.

 480. Boka handler om en jente som heter Emilie. Det var bare en uke igjen til Luciadagen og samtidig begynner barna på skolen å forsvinne.
  Jeg likte godt da skyggen hvisket «Emilie» fordi da ble det mer spenene når skyggen kom.
  Jeg likte ikke da en jente med bandasje over øynene som var dekket av blod kom fordi kanskje Emilie ble litt redd.
  Jeg ble overrasket over at skyggen kom to ganger til Emilie og ikke noen andre.
  Jeg synes at boka var bra fordi den var litt spenene og gøy fordi det handlet om skygger.
  Slutten var veldig bra fordi jenten med en blodig bandasje over øynene var i speilet.
  Jeg gir boka terningkast 4 fordi boka var veldig bra men jeg vil helst ikke lese boka.

 481. Boken var veldig bra fordi den hadde mye spenning og noen ganger ble jeg litt redd. jeg har veldig lyst til å låne boken. På slutten ble det kjempe spennende, jeg må bare lese boken. Det var veldig detaljert men jeg kunne gjerne vite litt hvorfor faren bodde i Australia og litt mer om Emilie. Jeg kunne ønske at utdraget var litt lengere.
  Terningkast 5

 482. Denne boken var ganske bra.
  Den var spennende og litt skummel.
  Den var ikke helt min type bok.
  Jeg gir boken terningkast 3/6.

 483. Denne boken var spennende og skummel men ikke min type bok.
  Jeg tror at andre vil like denne boken fordi den var litt bra.
  Men som sagt ikke min type bok.
  Jeg vil gi denne boka terningkast 4/6

  z

 484. eg synest boka var spennande og gøy ,men den var ikkje så skummel syntes eg. Eg har lest heile boka og denne delen var den som var minst spennande. Terningkast 4.

 485. jeg opplever teksten som om det er en film for jeg klarer og se bildene i hode mitt. jeg synest teksten var bra for alt var så bra forklart.jeg synest andre burde lese boka fordi den var spennende

 486. eg syntes utdraget var litt spenene men litt kjedelikt.
  tekstutdraget er dra fordi det slutta spenende.
  andre burde lese den fordi den var spenende.

 487. eg opplevde at teksten var veldig bra og den var spennene. det som gjorde den bra var at den var som gøy-skummel så på en måte blir man litt red men det er bare gøy. eg syntes andre burde lese den fordi den har en god beskriving og den forklarer kordan det er og være utand for.

 488. boken er en sykt bar bok med både krim detaljer og litt komik. Da boken plutselig stoppet så ville jeg bare lese videre jeg gir den en 5 av 6

 489. Eg synes at tekstutdraget var ganske bra og litt spennende. Eg har ganske lyst til å lese boka selv. Den var bra fordi den var spennende og slutten var sånn at du nesten bare må lese videre. Utdraget var bra forklart. Du bør lese den fordi den var ganske bra og viss du liker sånne type bøker så trur eg du liker den. Eg gir den terningkast 5.

 490. Jeg synes Svart senker natten var ganske bra.

  Jeg likte den fordi den var ganske spennende og skummel det er ikke helt min type bok.
  Derfor vil jeg gi svart senker natten seg tenningkast 4/6.

 491. Tittel: Svart senker natten seg

  jeg syntes boka var ok, kanskje ikke helt min type bok men den var spennende, skummel & veldig bra.
  Jeg anbefaler denne. Boka kunne jeg godt lest selv.
  Terning kast 5/6

 492. Jeg synes denne boken var veldig gøy og spennende fordi det var skrekk og spennende. Og alle de stemmene hun hørte og den personen som satt på taket og at hun drømte de samme drømmene hele tiden.

  Jeg gir denne boken terningkast 4 siden den var sånn passe bra.

 493. Jeg synes boka var veldig bra, fordi den var spennende og skummel. Jeg liker veldig godt grøsserbøker og bøker der det er fantasi og action, så dette var en bok for meg. Jeg gir boka terningkast 5, og anbefaler boka for barn mellom 9 og 14 år.

 494. Jeg synes boka var veldig barna fordi den var spennende og skummel. Jeg liker veldig godt grøsserbøker og bøker med action og fantasi, så denne boka var noe for meg. Jeg gir boka terningkast 5, og anbefaler boka for barn mellom 9 og 14 år.

 495. Eg likte den veldig mykje. Eg har dritlyst til å låne den på biblioteket.
  LOVE IT❤️💕💕❤️

 496. Boka var super eg likte veldi ore katt🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾
  Eg har veldi lyst å lese boka 🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈.