Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Svart senker natten seg

Aleksander Kirkwood Brown Omnipax 2016

Natten før Luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Hva er det egentlig som skjer?

1.

Øyne i mørket

6. desember. 6 dager til Lussi Langnatt.

Jeg har en merkelig drøm som ofte går igjen. I drømmen svever jeg opp og ut av meg selv. Jeg kan se ned på kroppen min, der jeg ligger i sengen og sover.

Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd.

Så glir jeg ut gjennom veggen. Til et annet sted.

Jeg vet ikke hvor dette andre stedet er. Men det er mørkt. Og tåkete. Og ingenting vokser der. Ikke noe gress, ingen blomster, ingen trær. Bare jordgrunn, samme hvilken vei jeg snur meg.

Det er litt ekkelt der. Samtidig er det en skikkelig deilig følelse bare å sveve rundt over bakken, som en fugl.

Og så er det mennesker der. Nei, ikke mennesker. Skygger. Omriss. Noen ganger hvisker de til meg, men jeg hører aldri hva de sier. Så forsvinner de i tåken igjen.

I natt har jeg denne drømmen. Men noe er annerledes denne gangen. Jeg vet ikke hva det er, men jeg føler det.

Emilie.

Jeg snur meg, overrasket over å høre navnet mitt.

En av skyggene kommer mot meg.

Emilie, sier stemmen igjen.

Det er en damestemme. Den er svak, knapt mer enn en hvisking. Som en døende pust.

Hjertet mitt dunker fortere og fortere idet skikkelsen kommer nærmere. Jeg har aldri sett en av dem på nært hold før.

Plutselig griper skikkelsen tak i meg. Det gjør vondt! Hvordan kan den gripe meg? Kroppen min ligger i sengen hjemme.

Jeg er redd, vil vekk herfra, men skikkelsen vil ikke slippe taket …
Jeg setter meg opp i sengen med et rykk. Hjertet hamrer fremdeles i brystet mitt.

Bare et mareritt. Bare et mareritt, sier jeg til meg selv.

Jeg hutrer og slår armene om meg, kjenner jeg får gåsehud. Det er iskaldt i rommet. Sjekker mobilen. 00:04. Da jeg skrur på leselyset, stivner jeg til.

Det er merker på begge armene mine, like over albuen. Røde merker, som etter hender. Røde merker der hvor jeg ble holdt, i drømmen min. Hvordan er det mulig?

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2017/2018. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 219 anmeldelser av “Svart senker natten seg

 1. Spennande, godt skrive, godt lest, gode personskildringar, fekk godt fram stemninga, gode miljøskildringar.
  Fekk lyst til å høyre meir/lese boka
  Terningkast 6

 2. Svart senker natten seg… er skikkelig spenndene jeg lånte den på biblioteket men den var tatt av så mange barn så jeg venter fortsatt😝 denne boka er så kul. Når det var Lucia-dagen så drømte jeg om denne boka. Den er helt spesiel for meg! Fordi den er så fantastisk✨

 3. Denne boka har eg lyst til å kjøpe for den er så spennende og morsom og litt skumle . Og eg gir den terningkast 6. 8 hvis det fantsest på en terning.😍❤️😂🇳🇴

 4. Jeg likte utdraget veldig godt fordi det var spennene og skummelt. Det var også bare beskrivelser. Jeg vil gi en 🎲5

 5. Jeg likte utdraget veldig godt! Jeg likte handlingen og har veldig lyst til å lese boka. Jeg syntes at det er veldig typisk at det er en skummel jente med lang, hvit kjole, blodige bandasjer og svart hår, så jeg syntes at det var ganske ukreativt av forfatteren. Men ellers likte jeg utdraget og har veldig lyst til å lese boka!

 6. Denne boka synes jeg er veldig spennende og litt skummel, men den er jo så bra liksom eg vil lese hele denne boka.

 7. Den beste og mest spennende boka jeg har lest. For en grøsser 😀 Den var kjekk men samtidig litt skummel. Og med alle stemme hun hørte gjorde at jeg ville lese videre.

 8. Jeg synnes boka var KJEMPEBRA!!😚 den er så bra fordi den er så spennende🤩🤣 jeg gir den treningkast 1-6 blir det 🎲🎲🎲🎲🎲🎲 6!!!❤️

 9. Jeg syntes at boka var super💘 fordi den var så spennende. Og jeg elsker spennende bøker. Så denne boka var super for meg💖💘💖💞💕

 10. Jeg synes boka var helt ok. Den hadde en del spenning og det er bra. Jeg liker også sånne skrekk aktig bøker. Derfor gir jeg den terningkast 4 :):):):)

 11. Jeg synes at boka var spennende og litt skummel🙀
  Å derfor synes jeg at boka er bra😃
  Ternigkast 6 👍

 12. Jeg synes boken var helt fantastisk jeg gir den tærningkast🎲 6🏅🏆🥇
  Jeg heier på deg

 13. Jeg syns boka var bra og veldig spennene og det som skjedde med han gutten som blei funnet død som blei tatt ut av senga si når han sov var jo det jenta i boka blei gjort med. NESTEN! Terningkast 6 6️⃣

 14. Veldig bra bok den var spennene og det at en gutt blei tatt ut av senga på natta, det var jo det som skjedde med jenta i boka. NESTEN!!

 15. Jeg synes at boka er sånn passe bra.
  Jeg har litt lyst til å lese resten av boka fordi jeg vil vite hvem hun jenta på slutten er.
  Jeg gir boka terningkast 4.

 16. Skummel, men spennende, sier elevene i klassen. Litt vanskelig å forstå teksten, måtte ha en del hjelp fra de voksne.

 17. Det var et veldig spennende utdrag. Jeg fikk lyst til å lese boka. Sjangeren er grøss, men det kunne like gjerne vært spenning. Jeg vil anbefale denne boka, terningkast 5.

 18. Boka var ganske skummel spesielt på slutten. Men det er ikke en bok som gir meg mye å skrive om. Og jeg skjønte med en gang jeg leste tittelen at boken handlet om santa lucia eller basert rundt det. Jeg gir den terningkast 4.

 19. Bok: Svart senker natten seg av Aleksander Kirkwood Brown

  Jeg synes utdraget var veldig spennende fordi jeg fikk litt gåse hud når Emilie så den skikkelsen. Utdraget var kanskje litt dårlig fordi det skjedde ikke så mye. Jeg gir utdraget terningkast 4. Boka passer kanskje for barn mellom 9 til 15 år.

 20. jeg synes at boka var spennende fordi den hadde mye spenning.
  Når jeg så boka så trodde jeg den var skummel.
  jeg skulle ønske at jeg fikk høre hva som skjedde mer om den jenta til slutt.
  jeg fikk lyst til å lese mer av den boken.
  Så jeg gir den terningkast 5.

 21. Jeg synes boka Svart senker natten seg var litt bra.
  Den var bra å kreativ.
  Hovedpersonen heter Emilie.
  Å søsteren til Emilie heter Jenny.
  Jenny er en som bare sitter på telefonen.
  Bokas sjanger er grøss.
  Jeg anbefaler boka for 5-7 trinn å får dem som liker grøsse.
  Jeg gir boka terningkast 4, fordi det er ikke helt sjangeren min.

 22. Jeg syntes boka var bra fordi den var skummel.
  Hvis jeg hadde hatt den drømmen ville jeg blit kjempe redd. Boka passer til barn imellom 8-15 år. Jeg gir boka terningkast 5😱😱😱😱😱

 23. Når jeg leste boken, la jeg merke til at Emilie hadde den samme drømmen gang på gang. Jeg synes boken var spennende. Jeg likte godt da Emilie drømte at noen tok på armen hennes, fordi da var det spennende. Slutten var spennende. Jeg gir terningkast 4.

 24. Likte boka veldig mye skrekk syns jeg er spennende. Og skummelt. Syns den er litt som lydighetsprøven siden den har en jente som blir sett ned på. Men lydighetsprøven er mye mer trist mens denne fokuserer på skrekk. Synes denne boka passer for 9-13. Terningkast 5. Ikke mindre ikke mer.

 25. Jeg synes boka var bra fordi at den er spennende.den var også min smak så jeg gir boka terningskast 5

 26. jeg syntes boka bra selvom det ikke er min type sjanger, jeg syntes at den hadde noen rare og litt vanskelige ord i seg som skikkelse og omriss jeg gir boka terningkast 4

 27. Jeg synes boka var passe spennende. Det var ikke helt min sjanger. Jeg trodde boka var mye skummlere, fordi forsiden av boka så står det =Svart senker natten seg=.Jeg gir terningkast 5.

 28. Jeg synes boka var litt bra fordi det Emilie drømmer om at hun svever ut av kroppen sin og flyr igjennom veggen og ser mange skikkelser. Det som er litt rart er at hun låser seg inne på jentedoen og når hun ser seg i speilet ser hun skikkelsen igjen.

 29. Boka handler om Emilie, og det er bare noen dager til lussi langnatt og barna på begynner å forsvinne. Hun, lillesøsteren Jenny og mammaen har nettop flyttet til morens barndomshjemm.
  Jeg likte ikke utdraget fordi det tok så lang tid før det ble noe spennende. Sjangeren er grøsser, men jeg synes ikke det passer til utdraget. Jeg liker at det er Emilie som snakker og ikke en forteller. Jeg ønsker forfatteren hadde skrevet mer om hvordan skolen var. Jeg synes den passer for barn fra 9 til 12 år.
  Terningkast: 4

 30. Jeg synes boka ikke hade nok gross å spenning. Jeg likte godt da jenfredet sa noe til Emilie. Jeg ble irritert over at en sikkelse kom til skolen. Det gjorde inntrykk på meg at Emilie beskrev seg selv som blek. Hvis jeg var forfatteren ville jeg ha skrevet mer om hva Emilie og familien hennes gjorde. Jeg ble overrasket over at drømmen til Emilie gikk om igjen hver gang for det er lit rart. Slutten var eller slutten sluttet rart med at Emilie så en persjon med lysende øyne på do. Der for gir jeg boka terningkast 😐😐

 31. Jeg synes det var litt rart at noe grep armen i drømmen hennes. Hun fikk merker nær hun våknet. Boka var veldig spennende og det var skummelt at noen sto bak Emilie. Noen visket (hun kummer) i øret hennes. Boka var veldig kreativ. Jeg vill lese resten. Terningkast 6

 32. Jeg synten det var spennende og litt skummelt når det var en jente bak Emilie. Jeg fikk veldig lyst til å lese denne boka. TERNINGKAST 6.

 33. Jeg synes boken var den beste på bokslukerprisen.🍒Den var litt skummel med den var superbra .😀Jeg gir den terningkast 6 .🎲🎲🎉🎉Du er den beste til og skrive bøker. Jeg er nøtt til å lese hele boken .🎉🎉🎁❤️❤️🍒

 34. Jeg synes boka var spennende fordi jeg synes drømmen hennes var ganske kul. Men på slutten synes jeg at det ikke var nok spenning. Jeg fikk litt lyst til å lese resten av boka, boka passer til barn fra 9-15 år. Det er en bok for Lucia. Boka er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown. Sjangeren er grøsser terningkast 4.

 35. Jeg syntes utraget var spennende. Boken passer kanskje fra 9 til 13 år. Sjangeren er grøsser. Jeg fikk lyst til å lese resten av boken. Terningkast 5

 36. Jeg synes boka var spennene.men jeg synes ikke forsiden passa for forsiden ser ikke skumel ut .jeg synes boka var bra .den var spennene på første men etter vert klarte jeg ikke og leve meg in i boka helt .jeg gir terningkast 5

 37. Boka var super, fordi den handlet om rampestreker. Den var spennende da han måtte gjemme seg for dyret og de menneskene. . Gode beskrivelse som gjør at man lever seg inn i boka. Terningkast 6.

 38. Jeg syntes at denne boken var skikkelig spennende og bra og jeg som ikke pleier å like skrekk bøker/Grøssere, så denne boken får 7/10 av meg

 39. Jeg har lest hele boken og jeg syns at den er veldig bra og den er også ganske interisang også siden at det er med så mange forskelige karakterer.

 40. Boka var litt spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Det som skjedde i boka var veldig urealistisk, men den gjør ikke noe så lenge teksten gir meing. Og det gjør den her.

 41. Jeg likte ikke boka. Den var kjedelig . fordi dem snakket om det samme om og om igjen . Jeg gir terningkast 2 av 6.

 42. Den var bra for de det var en spennene slut og at det var en mystisk drøm terning kast 3.

 43. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Hovedperson: Emilie
  Sjanger: Grøsser
  Bok: Svart senker natten seg
  Forlag: Omnipax
  Laget i 2016! nåtid: 2017 Onsdag

  1. Øyne I Mørket
  Det er ei jente som heter «-«…. vet ikke???, og hun hadde flyttet til et farlig sted (eller no<3
  Hun har en merkelig drøm som ofte går igjen, igjen og igjen…(osv) Den drømen svever jeg opp og ut av meg sier hun og daber:-) LOL! Der hun er er det mørkt og tåkete, det vokser ingen gress, ingen blomster, ingen trær eller ku og samme når jeg snur meg!!! Yaa
  Plutselig en av skyggene kommer mot meg! (Deeznuts… er samme som peanutter).
  Den snakker WUT!!! det er en dame stemme, den sier EMILIE EMILE skrt skrt:-(
  Den er svak, knapt mer enn hvisking. som en døende pust! duhn duhn duuuuuuuuhn!!!
  Hjerten smasher fortere og fortere…"21 you stup it":-|plutselig griper skikkelsen tak i meg, det gjør vondt! (Hvordan kan den gripe meg)??? sikkert en usunlig spøkelse? få se….
  Hun går til sengen, og hun sier at det er bare et marrerit enkelig ikke!
  Det er iskaldt i rommet! Hun skjekker mobilen kl 00.04, da hun skru på leselyset stivner jeg til. Det er merker på hendene mine, like over albuen. Røde merker, som etter hender.
  How it is POSSIBLE??? Plutselig hører hun DUNK DUNK DUNK!!! Vinduet står og slår mot
  vinduskarmen. Som øynene mine er igjen, har skikkelsen forsvunnet. Hva var jeg nettop så…? Kwazzawazzakwaquiqwalaquaza#?`zzabolaza: det er et lengste navn i verden!!!

  2. Jenta I Speilet
  Da hun hadde våkna neste morgen, virker det som skjedde i natt fjernet og uvirkelig. den 10år gamle gutten ble meldt savnet dag morges, sier nyhetslesern på radioen og bæder. (OLLØH) Ifølge politiet forsvant han fra soverommet sitt i løpet av natten! noen sek, min, dager eller noe senere…. da jeg hever hodet og ser i speilet, hikster jeg etter luft og må ta meg hardt sammen for ikke å skrike. Rett bak meg står det ei jente. hun er litt høyere enn meg, kledd i en lang, hvit drakt. Et bandasje et knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod! Duhn Duhn Duuuuuuh! Jeg likte veldig mye boken og den er den beste boken av bokslukprisen og den var super fordi det var spennende og skummel ut! Jeg anbefaler boken er for 0-9999Eår fordi den var god. Så…. jeg gir den terningkast 10+ Hilsen William Le så jeg håper at jeg vinner bokslukprisen!!!

 44. Forfatter:Aleksander Kirkwood Brown

  Jeg likte da Emilie hadde om den drømmen.Når dama hvisker til Emilia så ble jeg enda mer spent.Når hun så jenta oppe på taket som hadde blinende øyne og hår.Da hun våknet opp og skulle se på mobilen så hun merket på hånda si. Så tenkte hun at det er jo fra drømmen så ble hun litt redd. Jeg synes den var bra jeg gir den terningkast 6

 45. Jeg syntes at denne boka hadde noe noen av de andre bøken jeg har lest til nå ikke har hatt og det er grøsser ordentelig grøsser. For å være ærlig ble jeg litt redd. Når denne replikken kom så fikk jeg litt frysninger: Rett bak meg står det en jente. Hun er litt høyere enn meg ,kledd i en lang, hvit drakt. En bandasje knytt stramt over øynene hennes ,og den er dekket av blod! jeg annbefaler denne boka for10-11 år. jeg gir den terningkast 6. Hjertelig takk til forfatteren Aleksander Kirkewood Brown.

 46. jeg likte svart senker natten seg fordi det var grøss og spennende.Jeg ville ikke at den skulle stoppe når det ble så spennende.Boken handlet om en jente som het Emilie som har flyttet fra huset og alle venene sine, Hun har en merkelig drøm som ofte går igjen.
  Når hun sov hørte hun en stemme som visket Emilie ,Emilie det var en dame stemme hun så ut av vinduet hun så noe lysende øyne og langt,blafrende hår .Emilie blunker hun er borte!!!!! Den dama prøvde å ta hun i armene hun våknet opp hadde merker i hendene,røde merker. Da Emilie våkner neste morgen hadde hun fortsatt røde merker .Moren til Emilie sier god morgen søsteren til Emilie som heter Jenny hun er alltid på mobilen som vanlig .Når nyhetene kommer i radioen om en forsvunne gutt sier Jenny ÆSJ nyheter å slukker radioen . det jeg likte mest var når Emilie gikk på do og så var det en dame med bandasje og blod å så sluttet den jeg ville ikke at den skulle slutte.

  sjanger: grøss
  forfatter: Aleksander Kirkwood brown
  terning kast:6
  anbefaler for 10-13år
  kårer til super finalist

 47. Tittel: svart senker natten seg
  forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  sjanger: GØSSER

  Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen. Jeg likte boken fordi forfatteren beskrev så bra, serlig på slutten da den jenta dukket opp. Jeg vil gjerne lese hele boken. Jeg syntes det er en bokslukefinalist. jeg anbefaler den til 9 -12 år gamle fordi den er veldig spennende og litt skummel på slutten;).Jeg gir den terningkast 6.

 48. Svart senker natten seg var veldig spennende bok. DET føltes ut som at jeg var der noen ganger ble jeg helt borte. Jeg kunne lese hele boken.Det som var mest skummet var at at det var en jente som hadde hvit kjole og en stram bånd rundt øynene og masse blod på seg det var en skummel bok og jeg anbefaler det for barn fra 10-13 jeg gir den terning kast 6 DEN ER BEST

 49. jeg likte boka veldig godt den var bra skrevet og en bra handling.
  det var bra når drømmene ble virkelige og hvordan boka ble mer og mer skummel.
  jeg syntes den var den beste av alle bøkene gir den terningkast 6 og er en superfinalist

 50. Svart senker natten seg.
  av Aleksander Kirkwood Brown

  Denne boken var veldig spennende og skjønner at det er en grøsser. Det var mange spennende ting som skjedde, helt på slutten var det mest spennende. Jeg hadde nok også følt meg litt utenfor vis jeg måtte ha flyttet vekk. Det var rart at Emilie drømte så rare drømmer. Emilie fikk også merker på armene etter hun hadde blitt holdt i armen, når hun drømte. Det var veldig skummelt på slutten, og jeg vill gjerne lese resten av boka. Den var lett å lese. Jeg anbefaler den til andre mellom 9-12 år. Denne boken bør bli i vertfall en super finalist. Den får terning kast 6.

 51. Boka handler om Emilie, som har flyttet til barndomshjemmet til moren hennes. I det siste har barn på skolen hennes forsvunnet, og hun har begynt å få rare drømmer.
  På begynnelsen av utdraget drømmer hun en drøm hun har hatt i flere netter. Men nå er drømmen litt anderledes. En skygge hvisker til henne og griper tak i henne. Når hun våkner sitter det en jente ved vinduet.
  Dagen etter skal hun på skolen. Hun har ingen venner enda, men lillesøsteren hennes har allerede fått flere, og er blitt valgt til å være Lucia i Santa Lucia- toget på skolen.
  Emilie går ned på do, men når hun ser seg i speilet står det en jente med bandasje over øye som er dekket av blod.
  Boka er en grøsser.
  Jeg likte boka fordi den var spennende og ganske godt forklart. Noen ting i boken minner meg litt om en historie jeg skrev en gang.
  Jeg skjønner godt følelsene til Emilie, og jeg synes litt synd på henne.
  Jeg liker egentlig ikke grøssere så godt, men denne historien likte jeg godt.
  Jeg er litt usikker på om jeg vil lese hele boka.
  Jeg gir den terningkast 5.

 52. Navn : Svart senker natten seg
  forfatter : Aleksander Kirkwood Brown

  Boken er bra mellom de siste bøkene er den bra.
  denne boken er bra og den har vært inni hodet mitt i det siste for å lese den.
  Jeg liker hvordan den starter og hvordan den sluttet i utdraget og det er gøy og lese skumle bøker.
  mine favoritt filmer som er skumle er litt for stor for meg, men det er veldig bra for å være en bok som er skummel for barn, men jeg liker og se eller lese skumle historier.
  og når jeg fikk lese boken var jeg glad for å lese den.
  Boken handler om Emilie som fikk en rar drøm som er kanskje ekte.
  Hun ser skygger og synes at det var ett mareritt eller var det ett mareritt, noen hvisket : Emilie… Emilie.
  Hun snur seg og ser en skygge, skyggen går sakte mott henne og holder armen rett over albuen. Emilie vil løpet men kan ikke skyggen holder henne i armen får hardt.
  Hun våkner og ser vindu er åpent og det blåser. Emilie liker og lufte litt, hun lukker vinduet sitt og ser på armen sin og ser to rødt merker på armen hennes og det var der skyggen holdet henne. Og ser ut av vinduet og ser en person oppå takket med rare øyner.
  og det er det jeg liker med boken det er en av mine favoritt deler i boken. jeg gir den terningkast 6 og den er super bra. 10\10

 53. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  VELDIG BRA BOK
  Emilie våkner med røde merker på armene, Dunk Dunk Dunk hører hun fra vinduet idet hun går får å lukke vinduet ser hun det, det sitter noe på taket, ved inngangspartiet med lysende øyne. Sjangeren er grøsser. boka er spennende og littebitte grann skummel. Jeg liker når Emilie beskriver søsteren sin og seg selv. Jeg liker også at det er en nedtelling til Lussi Langnatt. Altså det er lett å leve seg inn i historien fordi den er beskrevet godt. det jeg tror vil skje er at hun vil prøve å overleve fra det som jakter på hun. Jeg anbefaler boken veldig godt, jeg synes det er den beste av alle sammen med Maretorn. Jeg gir den terningkast 6.

 54. svart senker natten seg:jeg syntes at boka var skummel på slutten med blodet på speilet,men den var også morsom med veninnen hennes Jenny. Den ble enda mer skumlere. Jeg fikk lyst til å låne boka. Jeg gir boka terningkast 6.
  Grøssere:
  Aleksander kirkwood brown:

 55. Jeg syntes denne boka var super fantastisk. Jeg syns den var spennende når Emilie fikk se det spøkelse eller hva nå det enn var som hadde den bandasjen rundt øynene som var dekket av blod!!!!!!!! jeg kommer til å låne denne boka jeg gir den terningkast 6666666.

 56. Navn: Svart senker natten seg.
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown.
  Sjanger: Grøsser.
  Jeg likte boken fordi den var veldig spennende jeg likte best
  når hun sov også kom det en jente som ropte Emilie også går hun til vinduet og der ser hun den jenta. Jeg syns at alle barn over 11 år bør lese den fordi den kan være litt
  skummel for de som er mindre.

 57. dette var en veldig kul bok.
  jeg likte beskrivelsene og personene som var med.

  jeg anbefaler denne boken til alder 9-11år
  jeg gir boken terning kast 6

  takk til forfatteren Aleksander Kirkwood

 58. Jeg har lest boken «Svart senker natten seg». Den handler om Emilie. Det er en uke til Lussi langnatt og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Jeg likte boken fordi sjangeren er Grøssser.

 59. Svart senker natten seg

  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser

  Utdrag av boka:
  Jeg har en merkelig drøm som ofte går igjen. I drømmen svever jeg opp og ut av meg selv. Jeg kan se ned på kroppen min, der jeg ligger i sengen og sover. Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd. Så glir jeg ut gjennom veggen. Til et annet sted.

  Min mening:
  Jeg liker boka veldig mye fordi jeg liker grøsser. Jeg syntes boka passer for 9-13åringer fordi den hadde vært litt skummel for barn under 8-9år. Den passer kanskje mest til jenter fordi det er mest jenter i boka. Forsiden passer til innholdet i boka fordi det er en litt skummel bok og det er forsiden å. Jeg ville ha lest hele boka fordi jeg likte det utdraget av boka vi leste nå.

  Terningkast:

  Fordi jeg liker grøsser og jeg syntes den er bra

  Laget av: Hannah Hagen Gulbrandsen

 60. OMG! Denne har jeg kjempe, kjempe, kjempe lyst til å lese boken😄 Den var super bra fordig at jeg vart redd, jeg er veldig misstenksom og forsig den var kjempe kjempe sbennende!!😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄 6🎲

 61. jeg likte boken på grunn av at det var skummelt og det liker jeg å lese og jeg likte at det skulle skje mere spennende men det jeg ikke likte var at det stoppa på slutten fordig de skulle ha vist mer for da hadde det blit veldig spennende.Terningkast 6.

 62. Boken var fantastisk jeg ELSKER grøssere. Jeg tror jenta i speilet er Santa Lucia.
  Det Jeg ikke liker er at den ikke var skummel.
  Ellers så ELSKET jeg den
  Terningkast 6!!!

 63. Den var veldig bra. Når det bare var en drøm også sjedde det samme i livet hennes.
  Ambefaler denne boken terningkast 5

 64. Dette er en bra bok, fordi grøssere får meg til å få mareritt. (Noen ganger) Jeg synes det er litt skummelt noen ganger. Jeg ser det nesten for meg. Jeg gir boka (Fra Bokslukerboka) terningskast 5-6

 65. Alt var spennende. Beste boka av alle de vi har hatt. Slutten var veldig spennende. Jeg vil lese hele boka. Terningkast 6

 66. Dette er en kjempespennende bok:)
  Den handler om det litt overnaturlige og fenget alle helt fra begynnelsen. Dette er en bok vi MÅ lese.

 67. Jeg synes boka var super. Den var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boken. Jeg likte boka veldig godt. Jeg liker at bøker er spennende.
  Terningkast: 6 av 6

 68. Boken var helt super, jeg elsket spenningen i boken. Jeg har kjempe lyst til å lese denne boken! Terningkast: 6 🙂

 69. Jeg syntes boken var veldiiiig bra! Det var litt skummelt å det er sånn jeg liker det. Jeg gir den 🎲 6. Denne boken er min type den er skummel samtidig som den ikke skremmer meg. Jeg er ganske paranoid så det er fint å ha en skummel bok som ikke skremmer meg. Jeg syntes at Aleksander Kirkwood Brown gjorde en god jobb. Jeg håper at han fortsetter med å lage så kjekke bøker denne er fin å lese for barn i en alder av 11-14 år.

 70. Svart senker natten seg
  Vi synes at boken hadde masse spenning .
  Det var veldig bra bok og begge to vil lese fortsettelsen av boka.
  Boken svart senker natten seg var veldig skummel.

 71. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser
  Denne boken handlet om en jente som heter Emilie hun byner å få rare drømmer sjelen hennes riverseg løs fra kroppen hennes og hun s ever ut veggen og til et sted med bare jord grunn og skygger som sier navnet hennes men en gang tar en av skyggene tak i armen hennes og hun våkner og slår på lyset også er det et rødt merke der skyggen hadde tat henne. Samtidig er det barn som forsvinner på skolen hennes. Hver dag hun er på skolen sitter hun inne på do for å ikke se ensom ut midt i skolegården. En dag trekker hun ned på don og går å vasker hender og så ser hun i speilet un stivner det stå er jente i hvit kjole med bind for øyne og de er dekket av blod.

 72. Boka var litt kort men var også bra. Boka var også litt spennende. Selv om den var Grøsser bok synes jeg den ikke var skummel. Jeg gir denne boka terningkast 5,9!

 73. Emilie var en helt normal jente, det eneste som var var at hun drømte rare drømmer. En natt begynte drømmene hennes å forandre seg. Det var bare en uke til lucia dagen. Lucia årets farligste natt. Vi liker denne boken fordi den var spennende og litt skummel. Vi vil høre eller lese fortsettelsen.
  Terningkast: 6
  Vi syntes denne boken passer for 8-13.

 74. Boken er veldig bra ,skummel og litt trist. Det er trist fordi hun har ingen venner på skolen. Det var veldig skummel når hun var på jente doen også hørte hun at noen sa at : hun kommer. Jeg likte boken veldig godt.

 75. Jeg syntes forfatteren har vert flink til og beskrive personen og til og bygge opp spenningen. Jeg fikk lyst til og lese boka

 76. En veldig bra slutt. Forfatteren forklarte veldig godt. Får lyst til å lese mer av boka. Den var spennende. Skulle ønske vi fikk høre mer av den slik vi at vi fikk høre slutten. Terningkast 6

 77. Hei! Vi i 6. klasse på Spydeberg skole har lest: Svart senker natten seg

  Dette er en grøsser. Denne boka handler om en jente som heter Emilie som har mareritt om at hun svever ut av kroppen og opplever ting. Når hun våkner har hun merker som hun fikk i drømmen noe som er skummelt og rart!

  Vi syns boka var veldig spennende og skummel og gir terningkast 6. Super bra!

 78. Utrolig spennende bok. Får gåsehud bare jeg tenker på den. En skikkelig grøsser. Terningkast: 5,5

 79. Klassen mener følgende: Vi synes den var super fordi det var en grøsserbok, og den handlet om dagen før Luciadagen. Flere og flere barn ble borte. Den var veldig ekkel fordi det virket reelt. Det var ekstra skummelt på slutten av bokutdraget. Det burde bli laget en film av boken.

 80. Dette må være en bestselger! Boka var skummel, super, morsom, kul og spennende. Denne boka vil vi lese!

 81. Vi syntes boka var veldig spennende og så det veldig for oss. Vi syntes boka var super, og vi ønsker å lese den i klassen. Språket var lett å forstå, og vi likte at den var skummel.

 82. Jeg må anbefale denne boken. Den var spennene og kan kalle seg en grøsser. Terningkast
  6. Veldig bra bok.

 83. Jeg synes boka var super bra fordi den veldig spennende. Jeg likte godt da Emilie drømte at hun ble tatt ut av kroppen sin, fordi jeg fikk en ekkel følelse av at hun ikke bare drømte det, men det skjedde i virkeligheten. Boka var også morsom, som at Emilie var den eneste i familien som ikke var A-menneske. Det skumleste var da Emilie fikk merker av hender på armene, og når det var en jente i speilet. Boka er morsom når den ikke er veldig skummel. Terningkast:6, jeg håper denne boka vinner.

 84. Boka var spennende og skummel. Vi synes boka var bra når den var grøsser, og det skumleste var når jenta sto bak Emilie ved doen, når hun hadde stram bandasje rundt øynene og var dekket av blod. Det var veldig skummelt etter at henne hadde merker av en hånd etter drømmen. Det var morsomt at alle i familien bortsett fra Emilie var A-menneske. Vi gir ternings kast 6. Håper denne vinner!

 85. Jeg gir denne boka terning kast 6. Den er ganske skummel, i hvert fall på slutten da jenta sto bak henne. Denne boka her fikk meg til å lese mer. Anbefaler at andre leser denne boka.

 86. Jeg syns boka var ganske morsom og den var også kul. Den var litt skummel også. Jeg gir boka en femmer. Jeg likte at Emilie forklarte hvordan hun ser ut på en morsom måte, og det er en av de grunnene for at jeg syns boka var morsom. Slutten var bra og jeg fikk lyst til å lese mer. jeg anbefaler boka for alle!! 🙂

 87. Jeg synes teksten var helt grei. Jeg kan godt lese den, men jeg trenger ikke.
  Den var litt spennende. Jeg gir boka terningkast:4.

 88. Jeg synes den er bra. Jeg likte denne boka, fordi den er så spennende. Det var i hvert fall mest skummelt på slutten. Den fikk meg til å få vite hva som skjer i resten av boka. Jeg anbefaler boka Svart senker natten seg. Jeg gir terningkast 6. 🙂

 89. Jeg likte boka fordi den var så bra. Den var litt spennende og veldig skummel. Jeg likte veldig godt slutten og starten. Jeg syntes også at det var litt rart det på starten . Jeg syntes slutten var så bra jeg fikk lyst til å lese resten med en gang. Terningkast 6 anbefaler for grøss.

 90. Jeg syntes boka var KJEMPE bra. Jeg gir den en 6 er. Jeg anbefaler boka til de som liker grøsser, som meg. Lest hele boka. Den var skummel!

 91. Boka var veldig morsom og spennende.
  Siden jeg liker skumle bøker og slutten var veldig skummel og spennende. : ) : )

 92. Jeg syns boka var ganske spennende. Den var litt skummel på slutten men ikke så mye. Jeg hadde lånt den og anbefaler den hvis du liker spennende og litt skumle bøker. 😀
  Jeg gir den terningkast 6.

 93. Jeg gir boka en 6 er. Jeg likte boka veldig godt. Jeg liker grøss, så det er gøy for dem som liker grøsser. Leste boka, var skummel. Anbefaler boka.

 94. Jeg liker boka fordi den er spennende og fordi jeg liker grøsser. Jeg vil anbefale boka til alle som liker grøsser:-). Jeg gir den terningkast 6

 95. Stathelle Barneskolt (Tea Louise) Vi syntes boka var kjempe bra. Den var veldig spennende, kul og skummel. Nesten alle syntes boka var den beste på bokslukerprisen. Den hadde veldig bra innhold og vi levde oss veldig inni den. Vi fikk lyst til å lese videre i boka.

 96. ææææææ! denne boka var kjempe spennende! jeg likte hvordan personen var og at alt ga så mye mening! denne boka vil jeg lese, hele boka!

 97. den er lit skumel i starten men lit trist på sluten men det er jo bare en bok så det går bra men hvis det er ekte er det onkelig trist

 98. Denne boken var så spennende at jeg bare må lese resten. Den var syyykt bra og spenningsfull, og jeg elsker slutten med den jenta som har bandasje foran øynene som er dekket av blod, jeg bare MMMMMÅÅÅÅÅÅÅ lese hele boken. Jeg gir den en STOR terningkast 6!!!!!!!

 99. jeg syntes ikke denne boka var så gøy fordi jeg nesten ikke fikk med meg noe.

 100. dette er min favoritt- bok av de i bokslukeren. den er sååå spennende. og skummel, at jenta er snill, men har litt dårlig humor er bra det. jeg likte at den var skummel.
  terningkast;;; 6

 101. SVART SENKER NATTEN SEG

  Svart senker natten seg er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og har 106 sider og veier 198 gram og forlaget er Omipax. Aleksander er født i 1984 og er halt norsk og halt Scottish. Han er mest kjent for å skrive bøker.

  LITT OM HANDLINGEN

  Det handler om Emile som har flyttet til en ny plass og begynt på en ny skole og sliter med å få venner. Hun drømmer alltid den samme drømmen i drømmen svever hun rundt. Men en natt var det annerledes en skikkelse tar takk i hun hun prøver og komme seg vekk men det går ikke. Så våkner hun, bare et mareritt bare et mareritt sier hun til seg selv. Hun sjekker mobilen klokken var 00:04. så ser hun at hun har røde merker på hendene, der skikkelsen tok tak i henne i drømmen. Dagen etter på på skolen så går hun på do, men når hun skal vaske hendene. Hører hun en stemme som sier hun kommer, hun ser i speile, rett bak henne står en jente. Kledd i hvit drakt. En bandasje dekker øyene og den er dekket av blod!

  ANBEFALING/VUDERING

  Jeg Synnes boka var bra men på noen plasser litt skummel så du burde være 9 eller oppover. Og jeg gir denne terningkast 6

 102. Svart senker natten seg

  Forfatter: Aleksander Kirk Wood Brown
  Originalens tittel: avart senker natten seg
  Utgitt år: 2016 i den tiene monden
  Født: 1984
  Yrke: norsk forfatter
  Hvem handler det om: en jente som heter Emilie
  Hvordan er hovedpersonen: hun beskriver seg som en gutt og
  er litt en som for ho har nettopp flytta

  Handling: at hun gikk inn på jente doen og ho skylte ned og ho ikke var på do og vasket fingrene og ho ikke har vert på do og så sto en jente bak ho som hadde bandasje rundt øynene og sto
  Boka var spennende, spesielt når ho sto bak Emilie

  Personene: Emilie blei ikke nok beskrevet og mora var ikke beskrevet nok heller jeg vill anbefale boka til de som er over 9 til 12 boka var veldig bra jeg gir den terningkasts 6

 103. Svart senker natten seg
  Lit om forfatteren.
  Navnet til forfatteren er aleksander KirkwooD brown.
  NASJONALITET: HALT NORSK OG HALT SKOTISK.
  HAN ER KJENT FOR OG LAGGET MANUSE PÅ FILMEN ASKELADDEN OG DOVREGUBBENSHAL.
  Han har også skrevet Donald duck og co, å nytt på nytt.
  Han er født 1984.

  Fakta om boka.
  Sjanger: grøsser.
  Boken har 106 sider og veier 198, gram.
  Utgitt år: 2016-10 (bokmål)

  Sammendrag av handlingen.
  Det skjer spenning og grøsser.
  Hovedpersonen er Emilie.
  Emilie er en person som har et lit mørkt hjerte.
  Og hun har ingen venner fordi hun har nylig flyttet.

  Positivt ved boka.
  Det var gode beskrivelser, og forfatteren har klart å lage en bok som er grøsser.
  Jeg likte at det var grøsser/spenning i boken.
  Dette er den beste boken jeg har lest.

  Anbefaling/vurdering.
  Jeg anbefaler denne boken for folk som liker grøsser og spenning.
  Boken passer for barn fra 9-15.
  Jeg gir denne boken terning kast 6.

 104. Mørkets utvalgte
  Svart senker natten seg
  Boken er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown. Boken er skrevet på norsk og ble utgitt 2016-10. Boken har 106 sider i hele boken. Aleksander Kirkwood Brown er født i 1984.
  Boken handler om Emilie som har begynt å få merkelige drømmer samtidig som barna på skolen har begynt å forsvinne. Det var dumt utdraget ikke var litt lengere, jeg fikk ganske lyst til å leser mere av boken. Jeg klarte ikke helt å forestille meg hvordan de så ut, de kunne vært litt mere beskrevet enn det de var.
  Jeg liker grøssere derfor likte jeg ekstra godt da jenta sto bak hun på doet, Boken var bra men den scenen var favoritten min. Jeg vil anbefale boken for de som liker grøssere helst ikke for de under 6-20 år. Jeg synes boken fortjener terningkast 6 fordi Det var en av de beste jeg har lest.

 105. Svart senker natten seg
  Svart senker natten seg er en bok av Aleksander Kirk Wood Brown, boka ble utgitt 2016 og har 106 sider, den veier 198 gram. Den er Ment for barn 9-12 år. Aleksander ble født i 1984, han har verdt med og skrive andre bøker og filmer som Donald Duck, papeskehode, nytt på nytt, Askeladden, evig midnatt på musett, gutten som slapp unna med tyveri, elgen Geir, og et par til……denne boken handler om Emilie som er født med en tordensky over hodet. Det handler også om en veldig skummel jente med bandasje rundt hodde. Bandasjen har blo på seg. Søsteren til Emilie hetter Jenny, hun er født med gul i hjerte. Moren til Emilie har også gull i hjerte. Så Emilie tror det er en stor tabbe at hun havnet i denne familien. Den skummle jenta kommer nesten vær natt til Emilie. Emilie er veldig red for henne. Jeg gir denne jeg gir denne boka terning kast 6.

 106. Svart senker natten seg
  Aleksander Kirkwood Brown er (født i 1984) han er en norsk forfatter. Han har skrevet flere barnebøker, i deriblant grøsser og serien Mørkets utvalgte. Han har også skrevet tegneseriebladet Donald Duck & Co. Og vært manusforfatter for NRKs humorprogram Nytt og Nytt og underholdningsavdelingen. Aleksander Kirkwood Brown er også halvt norsk og halvt skotsk. Og sideantall er 106 sider, den kom ut i 2016-10. Det handler om Emilie som har rare drømmer og ser ting, Emilie bor med mor og søstre hennes dem får bare se faren sin en gang i åre.

  Jeg liker boka fordi det er spennene og veldig skummel. Jeg anbefaler boka får de som liker grøsser, og alder grensa må være 9/10 år.

 107. Svart Senker Natten Seg
  Boken handler om en jente som heter Emilie å hun har nettopp flyttet til en ny by. Hun har en søster som heter Jenny å hun er 4 år yngre enn Emilie. Jenny får fortere venner enn Emilie, Emilie går vær eneste morgen på skoletoalettet. Mange barn begynner å forsvinne å det skjer merkelige ting
  Forfatteren heter Alexander kirkwood brown.
  Han har skrevet Donald duck og Co.
  Jeg syntes slutten var veldig bra å skummel.
  Jeg anbefaler boken for 11-14 år.

 108. -Forfatteren heter Aleksander Kirkwood Brown han er født i 1984 og har skrevet syv bøker og er 33 år, og boka veier 298 gram og er uttgidd i 2016, jeg syntes at boka var den beste av alle i bokslukerboka og vil at denne boka skal vinne bokslukerprisen og gir den terning kast.  Den var veldig godt beskrevet og litt skummel.

 109. Svart senker natten seg
  Boken svart senker natten seg er skrevet av, Aleksander Rolf Kirkwood Brown. Den handler om, at natten før luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt, og nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å forandre seg. Samtidig har barna på skolen begynt å forsvinne.

  Aleksander er født i 1984 og er 33 år. Svart senker natten seg kommet ut i 2016 i oktober og er grøsser. Denne boken var bra beskrivelse, lett og leve seg inni, boken har 106 sider og veier 198 gram, forlaget er omnipax.

  Jeg syntes han kunne beskrevet hovedpersonene litt bedre, men ellers var den bra. Denne boken passer for 10-13 år og jeg ga den terningkast 6.

 110. SVART SENKER NATTEN SEG

  Bokanmeldelse:

  Boka handler om Emilie som bor sammen med mora og søstra, Jenny. Faren bor i Australia, og de ser ham bare en gang i året. Han er som en fremmed for Emilie. Emilie sine drømmer har begynt å bli anderledes enn de brukte å være. Drømmene til Emilie har blitt til mareritt, og i natt i drømmen blir hun klort på handa og når hun våkner er det røde merker akkurat der hun har blitt klora.

  Emilie har ingen venner og når hun kommer på skolen så går hun raskt inn til jentedoen. Emilie går hver dag til jentedoen fordi hun liker ikke at hun ser alene ut siden hun ikke har venner. En dag skjer det noe uvanlig når hun er på jentedoen, noe skummelt jeg ikke ville opplevd.

  Fakta om boka:

  Forfattern av boka «Svart senker natten seg» heter Aleksander Kirwood Brown. «Svart senker natten seg» er tittelen på boka og er med i en serie som heter mørkets utvalgte. Boka har 106 sider og er utgitt i 2016 altså i fjor. Forlaget heter Omnipax.

  Litt om forfatteren:

  Aleksander Kirwood Brown ble født i 1984 og han er 33 år gammel. Han er halvt norsk og halvt skotsk og bor i Oslo. Han er mest kjent for å skrive barnebøker. Han har også skrevet i tengneseriebladet Donald Duck & Co. Han er også manusforfatter for humorprogramene Nytt på nytt og Underholdningavdelingen. Han har skrevet manuset til spillefilmen Askeladden i Dovregubbens hall sammen med Espen Enger.

  Positivt ved boka:

  Jeg personlig syns det var en bra bok fordi han som lagde boka beskrev mye om mora, Jenny og Emilie og hvordan livet deres var. Jeg synes også boka var litt spennende og bitte litt skummel.

  Negativt ved boka:

  Jeg synes ikke boka var dårlig. Jeg synes kanskje at Emilie skulle ha noen venner fordi boka kanskje hadde blitt litt bedre. Og jeg synes kanskje faren skulle bodd hjemme fordi boka hadde blitt litt mer spennende.

  Anbefaling og vurdering:

  Boka ville kanskje passe for 8-14 år. Boka var bare bitte litt skummel så aldergrensa kunne gå litt ned. Jeg tenker at boka skal 4½ stjerne.

  Laget av August Vangberg Nergaard.

 111. jeg likte boka for den var spennende mystisk. Og boka slutta sånn at jeg fikk lyst til å lese den. Og jeg leser nesten bare skrek, grøsser, mystiske og bøker med gåter. Så den boka er perfekt til meg.

 112. Jeg likte boka veldig godt fordi jeg liker bøker med litt mysterier og skumle ting. Den jenta med bandasje rundt øynene og alle barna som forsvant en etter en gjorde sånn at jeg fikk lyst til og lese hele boka. Den var litt skummel og ganske mystisk fordi barn plutselig bare forsvant.

 113. jeg likte denne boken fordi den var spennene, grøssene og gøy og lett og lese. det som gjorde at jeg likte den var moten forfatteren skrev den. Denne forfatteren hadde gjort son at boka ble spennene. Og hun ble inspiserer av Santa lusia . Og det gjorde boka skikkelig stendene og skummel. Og jeg har lyst til og lese hele

 114. jeg likte boka fordi jeg syntes den var spennene. og jeg likte at den ikke forklarte alt hva som skjedde og det for oss til å tenke selv hva som skjer.

 115. veldig bra bok den som skrev den burde være stolt den var skummel og morsom anbefaler for 8 år og oppover og terningkast 5.

 116. Jeg syntes » Svart senker natten seg » var best fordi den var spennene.
  Jeg syntes den var spennene fordi når hun våknet opp fra drømmen så hadde hun merker på armen. Jeg gir den terningkast 5

 117. Den var skikkelig Bra! Det er en av de beste bøkene jeg har lest! Det var skikkelig spennende når hun så den jenta i speilet og når hun våkna og hadde røde merker på armene. Terningkast: 6

 118. Jeg likte boka pga (; på grunn av 😉 den var spennene, og litt typisk skrekk film, at man ser en jente i speilet, det er jo klassisk.
  Hilsen Leo Rimås Nilsen

 119. den var bra jeg følte at jeg ble trekt inn i boka, jeg fikk lyst til og lese helle med en gang jeg hadde lest utraget

 120. Jeg synes det var kult når de flytta til bestefar. De flytta fordi de så noe skummelt. Det var lydene som var skumle. Jeg synes det var skummelt fordi det var hviske lyder i huset. Det var tåkete. Emilie hørte noen hvisket henne i øret. Emilie så blod og en jente som het Jenny. Emilie gjemte seg på do for ikke å bli lagt merke til. Hun savnet huset, vennene og det gamle livet hennes. Jeg likte boka, men jeg likte ikke at de flyttet. Jeg gir terningkast 5.

 121. Veldig mange har lyst til å lese hele boka – den var veldig spennende! Noen synes at grøssere helst bør leses på dagtid.

  Veldig bra fordi grøssere er en favoritt sjanger.

 122. Vi synes dette utdraget var det beste utdraget i bokslukerboka. Vi likte best slutten av utdraget fordi det endte dramatisk. Da Emilie så jenta bak henne i speilet, fikk vi lyst til å lese resten av boken. Starten var litt rar, men resten av utdraget var veldig spennende.
  Vi gir utdraget terningkast 6.

 123. Utdraget var bra, men den var ikke så skummel. Utdraget var bra skrevet og det føltes som om jeg var i den. Jeg likte veldig godt slutten av utdraget. Det fikk meg til å lese mer. Boka passer fra 9 til 11 år. Jeg gir den terningkast 4, fordi den var spennende, men ikke så skummel.

 124. Jeg syns den var super siden jeg liker veldig godt skumle bøker. Og jeg fikk lyst til og lese den videre. Jeg gir terningkast 6🎲❤️

 125. Den var bra. Den var spennende og samtidig litt rar. Jeg likte at hun fortalte hvordan huset så ut. Den var super. Terningkast 6

 126. Den er pase bra ikke den beste mens nesten. Den var ikke så bra siden . Ikke så skummel 👎

 127. Svart senker Natter seg
  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og skummelt . Det jeg ikke skjønner er hvorfor jenta på coveret til boken er der, det er jo ikke st. Lucia det handler om. Jeg trodde og håpet når jeg så bildet at det var st.lucia som gikk rundt og myrdet folk. det er jo Jenny som for rollen som st.lucia, men er det ikke Emilie og skyggene det handler om. Jeg ble overasket når nyhetene kom på og snakket om gutten som forsvant på sitt eget rom om natten. Det var sikkert det damen ville med Emilie, med tanken på at hun fikk røde merker av damen som tok henne i første drømmen. Dette var ganske ekkelt og er kanskje et frampek på noe enda mer skummelt som skal skje.
  Jeg syntes det er for typisk med jenter med langt svart hår, lang hvit kjole og bandasje. Det er liksom der alle ekle og skummle jenter ser ut i filmer nå. Her burde forfatteren være mer kreativ Jeg gir 🎲 5

 128. Jeg likte utdraget fordi at den var litt skummel men samtidig spennende.
  Det var spennende da en skygge kom i rommet og tok på jenta, også ble hun rød på armen.
  Men det var ikke så snilt å si at hun ikke likte drømmehuset til moren sin.
  Jeg gir terningkast 3.
  Anbefalt aldersgrense: 9-13

 129. Jeg synes den var god og dårlig for den er god for den var skummel og den var god til og beskrive men det dårlige er at den heter snata lusia men men den handler ikke om den i det hele tatt den handler om en jente som blir forfulgt av et spøkelse eller noe så jeg gjir den terningkast 4

 130. Jeg synes dette utdraget var skummelt og spennende på samme tid.
  Skummelt var det når Emilie hørte noen hviske navnet hennes om natta da hun var i senga, og da radiomannen forklarte at en 10 år gammel gutt hadde blitt savnet.
  Men ingenting var like skummelt som slutten da Emilie så en jente med en hvit drakt og som hadde knyttet en bandasje rundt øyene, som er dekket av blod.

  Anbefalt aldersgrense: 9+
  Terningkast: 6

 131. Denne boka var spennende. Jeg likte slutten best fordi den var litt skummel, men det var litt dumt at det slutta så brått. Terningkast 5.

 132. Jeg synes at udraget var spennende. Jeg kunne tenke meg å lese hele boka. Jeg synes at forfattern var god til å beskrive personene og stedene.
  Jeg anbefaler til de som liker skumle bøker og er 8-9 år.

 133. Denne boka var en god skrevet bok som jeg tror alle som liker skrekk historier burde lese.jeg likte boka fordi den var veldig spendenes og det er bare sonne type bøker som jeg liker. Men denne boka kan være skummel for de som er ungre så jeg ville hatt ventet til jeg var i 3 eller 4 klasse til å lese den. Jeg gir den terningkast 🎲 4

 134. Dette utdraget var kjempe bra fordi det var spennende og skrevet på en måte som man kom inn i boka på. Jeg likte spesielt slutten for den var mest spennende, men det var litt teit at den slutta så brått. Jeg likte at den var litt skummel. Jeg syntes dette var en av de beste utdragene i boka. Utdraget får terningkast 6 fordi det var spennende og bra på samme tid. 🙂 🙂

 135. Jeg synes den var skummel og spennede. Men jeg er ikke ne så stor fan av grøssere. Jeg liker bedre de med vennskap og humor. Jeg syntes at de veldig bra beskrivelsen var utrulig. Det var nesten som om jeg var der og kunne se alt som skjedde. Jeg gir terningkast 🎲5

 136. Jeg synes boka var passe bra, fordi den var litt ekkel, men slutten var bra, fordi beskrivelsen var utrolig. Boka var litt skummel og spennende på slutten, men inni mellom var den litt kjdelig. Jeg synes at utdraget burde forklart litt mer om hovedpersonen. Boka var spennende fordi det var et fint bilde på forsiden som gjorde at jeg ville lese boka med en gang. Boka var litt skummel da de forklarte at før i tiden, natten før luciadagen var det kjent som årets mørkeste og farligste natt. Jeg gir den terningkast 3.

 137. Jeg syntes boka var veldig spennende, jeg fikk liksom med meg alt som skjedde. Men jeg syntes forfatteren burde beskrive bedre hvordan Emilie så ut. Unntatt det syntes jeg at den var kjempe spennende

  Jeg gir boka terningkast 6! 🙂

 138. Jeg synes det som var kult var at det var en jente som var dekket av blod jeg synes boken var bra så jeg gir deg terningkast 🎲5

 139. Jeg likte utdraget fordi det var spennende og skummelt . Det jeg ikke skjønner er hvorfor jenta på coveret til boken er der, det er jo ikke Lucia det handler om. Jeg trodde og håpet når jeg så bildet at det var Lucia som gikk rundt og myrdet folk. det er jo Jenny som for rollen som Lucia, men er det ikke Emilie og skyggene det handler om. Jeg ble overasket når nyhetene kom på og snakket om gutten som forsvant på sitt eget rom om natten. Det var sikkert det damen ville med Emilie, med tanken på at hun fikk røde merker av damen som tok henne i første drømmen. Dette var ganske ekkelt og er kanskje et frampek på noe enda mer skummelt som skal skje.
  Jeg syntes det er for typisk med jenter med langt svart hår, lang hvit kjole og bandasje. Det er liksom der alle ekle og skumle jenter ser ut i filmer nå. Her burde forfatteren være mer kreativ

  Jeg gir 🎲 6

 140. Jeg syntes utdraget var veldig skummel og spennende. Det var veldig spennende på slutten av boka, og hvordan dere forklarte utsene til alle sammen gjorde sånn at jeg fikk veldig gode bilder i hode om hvordan de så ut. Man kjønte med en gang etter at hun hadde voknet etter drømmen at det var noe som skulle komme til og skje om santa lucia eller et eller annet monster, og når jeg hører hvordan lillesøstra oppfører seg som en ungdom for jeg så mange bilder i hode. Jeg syntes utdraget var veldig bra så jeg gir terningkast 5.

 141. Den var veldig spennende så jeg har lyst til å lese mer av den. Den lignet litt på en av svarte Mathilde bøkene fordi en forfatter kom på skolen og fortalte litt om svarte Mathilde boka bare denne var litt mindre skummel. Det er bra, for jeg er ikke så stor fan av for skumle bøker så denne var akkurat på grensa før den blir for skummel. Terningkast 🎲5

 142. Dette er en bra bok jeg liker godt grøsse bøker jeg likte drømmene hennes de var så spennendes at hun flydde og liksom etter på når hun har vært på bade så skal hun ta vatten på fjeset og så kommer det en jente bak henne litt høyere og har en bandasje på øynene med blod på så jeg gir den en 🎲6

 143. 🎲5 Jeg syntes den var spenndene fordi det var en jente som sto bak henne.
  Det beste ved teksten var at den var spenndene og litt skummel.
  Jeg syntes boka bør anbefales for barn som liker spenndene og grøss bøker og teksten var bra.Jeg gir den

 144. Den var veldig bla og spennene. likte at det var litt skummelt, og at man kunne leve seg inn i historien. Jeg ble veldig iritert når den slutta siden den var så spennene. Jeg gir den ternekast 6

 145. Jeg likte boka veldig bra, fordi den var spennende og skummel, og det var spennende og lese den. Men eg forstå ikke hva de mente med «Lusi Langnatt». Så eg synst det burdet og forklare mer om hva det var, fordi jeg forstå ikke hvorfor den 12 desember var så farlig.
  🎲5

 146. Jeg syntes boken var litt creepy fordi på slutten var det en jente med hvit drakt og svart hår og bandasje rundt øye og er dekket av blod. Jeg syntes boka var spennende og grøsser. 🎲6

 147. Jeg synes boka var bra, og at den var skummel på slutten, og at når jeg leste slutten hadde jeg lyst til å lese resten av boka. Jeg liker egentlig ikke å lese grøsse bøker men dette utdraget var helt spennende og fantastisk. Jeg gir terning kast 6, fordi den var så spennende.

 148. Jeg syntes boka var OK. Jeg liker egentlig ikke grøssere og sånt ,men den her var den beste grøsseren jeg har lest! Jeg gir terningkast 5 fordi den var god, men at den var en grøsser. jeg anbefaler den får 8-13år.

 149. Jeg syntes fortellingen var spendene. Den var litt skummel. Og det var litt rart når hunnplutselig hadde merker på armen. Fortellinge var veldig bra. Jeg gir den 🎲6

 150. Jeg syntes den var skummel og spennende når hun fortalte at i drømmen var det noen som holdt henne også når hun våknet hadde hun merker i armen fortsatt og det var skummelt når hun fortalte at det var en jente i hvit drakt med bandasje stramt rundt hodet sitt med blod på som stod bak henne(🎲5).

 151. Jeg synes boka var spennene og litt skummel. Jeg likte veldig godt når de forklarte det nøye at jeg skjønte hva som skjedde. Jeg har veldig lyst til å lese mer av boka. Håper at Emilie får seg nye venner og at hun ikke drømmer noe skummelt. Jeg gir den treningkast 5

 152. Jeg synes den var skikkelig spennende og litt skummel men ikke så, jeg har definitivt lyst og lese den elsker grøsser. Jeg likte det fra drømmen ble til virkelig. Jeg vil lese hele etter den jente med blod på seg. Anbefaler definitivt og lese den! 🎲6

 153. Jeg likte denne boken kjempegodt fordi den var så spennende!
  Jeg levde meg inn i den med engang.
  Den var lett og forstå.
  Den var lett og lese
  Jeg gir 🎲6

 154. Jeg syntes boka var knal bar jeg elsker litt skumle historier og dene var knal bra og jeg skal låne boka jeg gir den terningkast 🎲6.

 155. Jeg likte den jeg synes det var gøy at HiN fikk markene og at det ikke var et mareritt
  Jeg gir den terningskast 6

 156. Jeg synes at boken var utrolig bra! Det er fordi det er mange adjektiv i teksten, som gjør det lettere å forestille seg det som står i boka. Jeg er 11 år og synes at boken var helt perfekt for min aldersgruppe. Jeg syne at boka er så bra at jeg vil lese hele. Er veldig glad i krim og spenndings bøker.

 157. Jeg elsket denne boka! Det var en skummel grøsser, med følelser. Man levde seg liksom inn i boken og selv fikk jeg gåsehud av frykt og spenning. Jeg vil gi den en stor 6.

 158. jeg synes boka var super bra.
  men jeg synes at det var litt rart det som kjede i den ene drømmen at hu ble klemt eller noe sånt å så når hu våkna så var det røde merker der. Forfatteren var flink til å forklar åssen personene så ut. Super.

 159. Jeg syntes boka var bra, morsom, spennende på grunn av handlingen og jeg har veldig lyst til å lese boka. Drømmen var ganske rar men den jenta på slutten var litt skummel og ekkel. Terningkast 5 av 6.

 160. Denne boken var super bra for jeg liker når det er skummelt og når det er spennende.
  Terningkast 6

 161. Denne boken var super bra for jeg liker når det er skummelt og når det er spenende.
  Terningkast 6 garantert

 162. Jeg synes bok var bra. Fordi den var spennende, med drømmen og det var merke når hun var våken. Og jeg synes det var spennende med den dama som sto bak henne på doen med bandasje rundt øynene med blod på det syntes jeg var litt spennende det var så mye vi hørte. Jeg gir terningkast 5

 163. Boka var veldig bra, trist og spennende sammtidig god blanding og bra utdrag👍

 164. Tittel svart senker natten seg. Forfatter Aleksander kirkwood brown.
  Boka handler om at på skolen forsvins det bare en. Da hører ho en stemme så sier Emilie.
  Ho hører en stemme igjen Emilie og igjen Emilie.
  Eg likte boka for di det var spenning og artig terning kast6

 165. Ei kjempespennande bok. Vi vart fanga frå første stund. Vi grøssar litt når vi les., men greier nesten ikkje å slutte å lese. Vi er spente på om vi får ei forklaring på kva som eigentleg skjer. Er det berre ein draum?

 166. Denne var kjempegøy masse spenning og litt krim så det var veldig gøy. Kunne lest hele boka. terningkast 6

 167. spoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

 168. Svart senker natten seg handler om at ei jente som heter Emilie hører skygger som sier navnet hennes og holder henne og skal føre henne et sted i drømmene hennes. Og når hun var på skoledoen og vasket hendene sine ser hun ei jente i speilet som har bandasje over øyene som er dekket med blod. denne boken er en grøsserbok og passer før 11-13 år. Jeg synes at boken var passe bra, Jeg liker ikke så særlig masse grøsser men denne boken er ok, jeg gir et terningkast på 3.

 169. Svart senker natten seg:
  Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøss
  Boka handler om ein familie som har flytta til bestefaren sitt huss. Det er gammelt og slite. På radioen snakker dei om fleire barn som har forsvunne.
  Ei natt vakner Emilie, ho trur at ho har sett ei dame som kviskrar Emilie.
  Eg synest boka virka spennende, g eg har lyst til å lese viare.
  Terningskast:5
  Anbefalt:9 -13 år

 170. Jeg synes boka var ganske bra og ganske spennende noen steder i boka. Men det er ikke akkurat min type sjangere så av meg så får den 5/6

 171. Jeg synes Boka var spennende og morsom å lese men det var ganske interessant. jeg likte den godt terning kast 5

 172. Emilie hørte noen hviske i øret hennes hun kommer, hun snur seg å ser en jente i vit kjole å bandasje rundt øynene sine og den var dekket av blod… Jeg likte denne boken godt fordi den var spennende. Jeg anbefaler denne boken for de som liker krim og er 12-14 år. Jeg gir den terningkast 6

 173. Boka heiter:svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser

  Den handler om ei jente som heter Jenny og hun drømmer om skygger. Men det er ein skygge som nærmer seg nært ho og tar henden hennes og klipper dem. Da hun våkner opp var det bare eit mareritt.

  Den er artig og spennende
  Terninkast:4

 174. Jeg synes boken var super bra å den beste boken jeg har vært borti. Den liksom fanga meg helt den var en blanding av morsom og spennende men fremdeles veldig bra. Denne boken likte jeg. Denne boken får terningkast 6 og mer vis det gikk an.

 175. jeg syntes den var dit gøy. den var spenene og utrolig gøy. jeg bare elsket den.

 176. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Navn: svart senker natten seg
  Sjanger: grøsser

  Den handlet om ein jente som heter Emilie somm har flytet og skal på skulen. Jenny har allerede fått seg venner og har blitt valgt som santa lucia til lucia tog. Emile hadde ein rar drømm om at det var ein dame som ropte Emilie. Og hun tok tak i henne og det gjorde låkt så hun våknet. Og da merket hun at ho hadde røde merker på begge armene hennes.

  Eg syns at den var litt bra men ikkje særlig spennenes men eg kunne ha lest fortsettelsen. Eg gir den terningkast 4 🎲🎲

 177. Jeg synser boka var spennende å litt små skummel. Jeg fikk veldig lyst til å låne boka når jeg hørte utraget 😀 😛

 178. Svart senker natten seg handler om en jente som heter Emilie drømmer om skikkelser og en natt når hun lukker igjen vinduet så ser hun ei jente med lysende øyne og langt hår i tillegg legger hun merke til at hun har fått merker på armene sine, uten at hun vet hvorfor. Neste dag på skolen ser hun jenta igjen i speilet men denne gangen har hun en bandasje foran øynene som er dekket av blod.

  Boken er en grøsser og er skrevet av: Aleksander Kirkwood Brown. Jeg syntes denne boken er den beste boken vi har lest i bokslukerprisen. Jeg tror jeg kommer vil å lese resten av boken hvis jeg får tak i den.
  Terningkast: 6

 179. Jeg syntes det var en bra bok og den var veldig spennene. Den handler om en jente som heter Emilie. Hun har samme mareritt veldig ofte. Men det viser seg at det ikke er et mareritt. Sjangeren er grøsser. Jeg gir terningkast 5.

 180. Sjangeren er grøsser og den handlet om Emilie som hørte noen hviske navnet hennes og hun trodde det bare var et mareritt så, så hun noen ute som plutselig forsvant. Neste morgen på radioen hørte de om en gutt som forsvant fra soverommet sitt. En dag på skolen så hun en jente i speilet med en lang hvit drakt og blodig bandasje over øynene. Jeg tror det var Lucia som var jenta og jeg gleder meg til å finne ut hva som skjer videre. Denne boken var veldig spennende og jeg ville gitt den terningkast 5.

 181. Boken handler om: En jente som har en et mareritt og neste dag skulle ho på skolen og ho dro ned på do og skulle vaske hendene og ho så en jente i speilet med bandasje rundt øyene. Det jeg likte det var at ho så en jente i speilet.
  Sjangeren er grøsser, Jeg liker grøsserbøker, så den likte jeg.
  Terningkast 5.

 182. Det handler om at det er en jente som skal legge seg, å etter at hun har sovnet drømmer om at hun er et annet sted, et sted hun pleier å drømme ofte om, men denne gangen er det noe annerledes. Hun kan fly, hun syntes det er kult at hun kan fly, men alt er mørkt, og hun ser svarte skikkelser. En av skikkelsene roper navnet hennes og kommer mot henne. Ingen av skikkelsene har kommet så nær henne før, skikkelsen griper tak i henne, det gjør vondt. Hun våkner opp av marerittet å ser noe skikkelig skummelt, hun har mørkerøde merker på huden! Akkurat der skikkelsen grep henne, hvordan kan dette ha skjedd!?

  Min mening: Den er veldig spennende, på grunn av måten den er er skrevet på. Den får deg til å ville å lese mer, fordi det ender med et mysterium, og det elsker de fleste, det syntes i hvertfall eg. Eg vil gi denne boka et terningskast 5.

 183. Den er ganske bra så jeg har litt lyst til å lese hele boka. Jeg tar terning kast 6

 184. Den heter Svart senker natten seg
  Forfattar=Aleksander Kirkwood Brown

  Eg syntes boken var litt spennende eg likte egentlig ikkje boka det er ikkje boka sin skyld det er at boka passer ikkje for meg for den var kjedelig men litt kjedelig men den var litt spennende også da. Eg anbefaler boka for folk som liker skumle bøker men eg liker ikkje skumle bøker for dei er kjedelig. (BTW) I er ikkje redd asso.

  Sjanger=grøsser
  Terningkast-4
  For alder 11—13

 185. «Svart senker natten seg» handler om Emilie som har rare mareritt samtidig som at barn på skolen begynner å forsvinne.
  Jeg synes boken var spennende. Før likte jeg ikke grøsserbøker, men etter jeg leste dette utdraget har jeg begynt å like det. Jeg likte også at den var skrevet av noen som ikke var helt norsk.
  Jeg gir den terningkast 5.

 186. SVART SENKER NATTEN SEG
  grøsser
  vi liker grøsser på grunn av at de er spennende og skummel.
  Og vi liker spesielt denne boka den var godt beskrevet så vi gir terningkast 6. 😉
  Av Gabrielle og Ronja.

 187. jeg likte boka det var litt skummelt da hun trodde hun drømte. Jeg hadde blitt livredd det var også skummelt i slutte da det var en jente i hvite klær bak hun med en bandasje med blod over øye til jenta jeg ville lest videre og jeg gir den terningkast 5.

 188. boken var litt skummel men ikke så skummel at jeg ble redd jeg liker ikke så mange krim bøker egentlig

 189. Jeg synes at boka var bra. Jeg liker skumle filmer og bøker så denne boka kan passe til meg. Så jeg ville kanskje lest denne boka om jeg fikk muligheten til det. Men heller så ville jeg valgt en som er litt mer skummel. Så derfor får dette utdraget terningskast: 5
  Hilsen Katie

 190. Jeg synes denne boka var litt bra, men den var ikke veldig bra. Den var litt skummel, men ikke sp skummel at jeg ble redd. Jeg liker bare litt skumle bøker som ikke er fårr skummel. Denne boka kunne vært bedre, men også dårligere. Jeg gir denne boka 4/6

 191. Først og fremst må jeg bare si at denne boken er sykt spennende og jeg fikk veldig lyst til å lese fortsettelsen. Dette er en grøsser som passer fint for barn fra alderen 8-14 år. I utraget forteller de om en jente som heter Emilie som pleier å ha noen merkelige drømmer. De er alltid like, men en gang er den annerledes. En skikkelse griper tak i Emilie. Når hun våkner fra drømmen har hun merker fra hendende som grep tak i hun. Emilie går for å lukke vinduet. Da får hun øye på en skikkelse med lysene øyne og langt blafrende hår. Emilie blunker, og når hun åpner øye igjen har skikkelsen forsvunnet. Emilie våkner og går å tar seg litt frokost. Siden familien til Emilie har flyttet har hun ikke fått seg noen nye venner enda. Hun går inn på do og skyller seg litt i ansiktet da hun hører en stemme hviske henne inn i øret. Hun kommer! Da Emilie reiser seg opp ser hun en jente. Litt høyere en henne med en hvit lang drakt. Men det skumleste av alt var den stramme bandasjen rundt øynene hennes som var dekket av blod!
  Jeg synes boken var skikkelig spennende og gir den terningkast 6! Dette var helt klart den beste boken i bokslukerprisen.

 192. Denne boka var spennende selv om jeg ikke leser grøssere.
  Jeg hadde nok lest videre, men jeg hadde ikke lest den hvis jeg så den på et bibliotek.
  Jeg liker ikke helt forsidebildet så derfor hadde jeg ikke lest den.
  Tittelen var heller ikke min smak.
  Men det var en spennende bok og jeg ville gledelig lest videre.
  Denne boka passer for barn mellom 10 og 13.
  Jeg gir Svart senker natten seg ternigkast 3,5 av 6

 193. Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Boka handler om Emilie som har nettopp flyttet. Det nærmer seg Lussilang natt og alt begynner å bli rart for mange barn forsvinne. Hun får rare drømmer (mareritt). I en drøm grep en jente henne i armene og da hun våknet hadde hun røde merker over albuen. Når hun så ut an vinduet, så hun en jente på taket. Neste dag på doen på skolen var det en som hvisket til henne: «hun kommer» bak henne står det en jente med blodig bandasje over øyene.
  Jeg liker ikke sjangeren grøss. Men det var en bra bok med mange gode beskrivelser. Jeg gir utdraget en femmer.

 194. Det handler om ei jente som nettopp har flyttet og ikke har fått seg noen venner på den nye skolen. Hun drømmer rare drømmer om natten, men er det bare drømmer?

  Jeg synes denne boken virker veldig spennende og også litt skummel.
  Dette virker, ut ifra utdraget, som min type bok og jeg skal absolutt lese hele boken senere!
  Den virker kanskje litt skummel og jeg vill derfor ikke anbefale den for de aller minste.

  (Terningkast 5)

 195. Denne boken var veldig skummel. Men den var bra. Skumle bøker er ikke helt min stil, men var så bra at jeg likte den. Jeg tror denne boken er litt skummel så jeg vil anbefale denne boken for de mellom 10 og 14 år. Terningkast: 4.

 196. Jeg ble overrasket over at boka ikke ble godt mottatt. Jeg synes boka hadde spenningen, beskrivelser og overraskelser og trodde derfor at klassen ville like boka bedre enn det de gjorde. De gav sprikende svar fra dårlig , passe bra og noen hadde veldig bra. Etter avstemming ble det passe bra.

 197. Jeg likte boka fordi den var spennende og jeg vil lese hele boka vis jeg orket

 198. Jeg synes at boken er veldig spennende.Forfatteren var veldig god til å beskrive når Emilie drømte eller sov. Jeg synes at tilslutt var det veldig skummelt når ei jente sto bak Emilie med helt hvit kjole.

 199. Eg synstest boka var super. Dette er den beste boka til no, fordi spenninga steig jo lengre inn i teksten eg kom. Eg likte ekstra godt slutten då det var ein skada jente/dame bak han som sa -Hun kommer-. Dette er den beste boka til nå. 🎲6

 200. Jeg syntes dette utdraget var litt kjedelig man det var også litt skummelt. Jeg synes det kunne ha begynt litt sterkere. Utdraget handler om en jente som heter Emilie og hun pleier å ha litt rare drømmer. Jeg gir utdraget terningkast 3.

 201. Svart senker natten seg
  Boka handler om en jente som heter Emilie og hun pleier og ha en drøm som går i igjen og en natt går den i igjen, men denne gangen kommer en skikkelse nærmere og nærmere og griper Emilie.
  Jeg synes at boken var veldig spennende og VELDIG skummel, men det er bare bra. Denne boka var lett å leve seg inn i, men det er bra for det er ikke så lett for alle og leve seg inn i bøker. Jeg tror det er en sammenheng med at han gutten plutselig blir borte fordi barn på skolen til Emilie har begynt å forsvinne og nå har en gutt på 10 år plutselig blitt borte. Det som er så bra med boken er måten som forfatteren har skrevet på fordi for meg er det bare spenningstopper i utdraget så man vil bare lese mer og mer. Det er mange ubesvarte spørsmål som man bare vil finne ut av? På toppen av forsiden står det mørkets utvalgte og jeg tror at Emilie er mørkets utvalgte. Jeg anbefaler boka for barn fra 10 og oppover jeg gir boka terningkast

 202. SVART SENKER NATTEN SEG
  FORFATTER: ALEKSANDER KIRKWOOD BROWN
  Utdraget handler om Emilie, som har skumle mareritt om nettene før lussi langnatt. Samtidig har barna på skolen begynt å forsvinne. Og enda skumlere blir det en dag før skolestart……

  Jeg synes utdraget hadde gode beskrivelser og var en god grøsser. Jeg er ikke så glad i grøssere fordi jeg synes de er litt for skumle, men jeg synes denne boken var god. Boken hadde flere spenningstopper og opprettholder spenningen gjennom hele utdraget.
  Jeg synes boken passer for 10+. Både for gutter og jenter som liker grøssere. Jeg gir boken terningkast 4.

 203. Svart senker natten seg
  Svart senker natten seg er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.
  Utdraget handler om Emilie og den sprudleglade morgenfuglen av en søster, nemlig Jenny. Selvfølgelig har de en mamma og pappa, men pappaen bor i Australia og de ser ham bare noen få ganger i året. De har flyttet til bestefaren sitt gamle hus som har flyttet til et pleiehjem, og derfor tok de over huset. Etter de har flyttet har Emilie fått ekle og skumle drømmer som går igjen: Hun flyr ut av kroppen sin og drar til et tåkete og grått landskap med skygger og omriss som svever rundt henne. En natt får hun denne drømmen igjen, men denne gangen er den litt annerledes. Som vanlig flyr hun til dette stedet, hun har aldri kommet nær på disse omrissene, hun hører sin egen stemme og plutselig er det omrisset som flyr mot henne, griper henne og prøver å dra henne med seg. Hun våkner og skrur på leselyset, plutselig ser hun at hun har røde merker etter omrisset som grep henne i drømmen. Hun går for å lukke vinduet og ute i den svarte natta ser hun en tynn skikkelse med lysende øyne og langt blafrende hår sitte på taket over inngangspartiet. Den er blir borte på bare sekunder.
  Om morgenen er Jenny selvfølgelig superglad og sitter og taster på mobilen sin som en maskin. Plutselig går strømmen, de får den på igjen og på radioen hører man om at en gutt har forsvunnet fra rommet sitt i løpet av natta.
  Emilie har selvfølgelig ikke fått noen venner på den nye skolen enda, så hun sniker seg ned på do. Der nede skjer det noe som hun aldri kommer til å glemme..
  Jeg gir denne terningkast 5, og jeg har veldig lyst til å lese den fordi det var veldig spennende på slutten. Jeg syntes det var ekstra spennende da Emilie våknet om natta og hadde røde merker på armene etter noe som hadde skjedd i drømmen.

 204. Svart senker natten seg
  Svart senker natten seg er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.
  Utdraget handler om Emilie og den sprudleglade morgenfuglen av en søster, nemlig Jenny. Selvfølgelig har de en mamma og pappa, men pappaen bor i Australia og de ser ham bare noen få ganger i året. De har flyttet til bestefaren sitt gamle hus som har flyttet til et pleiehjem, og derfor tok de over huset. Etter de har flyttet har Emilie fått ekle og skumle drømmer som går igjen: Hun flyr ut av kroppen sin og drar til et tåkete og grått landskap med skygger og omriss som svever rundt henne. En natt får hun denne drømmen igjen, men denne gangen er den litt annerledes. Som vanlig flyr hun til dette stedet, hun har aldri kommet nær på disse omrissene, hun hører sin egen stemme og plutselig er det omrisset som flyr mot henne, griper henne og prøver å dra henne med seg. Hun våkner og skrur på leselyset, plutselig ser hun at hun har røde merker etter omrisset som grep henne i drømmen. Hun går for å lukke vinduet og ute i den svarte natta ser hun en tynn skikkelse med lysende øyne og langt blafrende hår sitte på taket over inngangspartiet. Den er blir borte på bare sekunder.
  Om morgenen er Jenny selvfølgelig superglad og sitter og taster på mobilen sin som en maskin. Plutselig går strømmen, de får den på igjen og på radioen hører man om at en gutt har forsvunnet fra rommet sitt i løpet av natta.
  Emilie har selvfølgelig ikke fått noen venner på den nye skolen enda, så hun sniker seg ned på do. Der nede skjer det noe som hun aldri kommer til å glemme..
  Jeg gir denne terningkast 5, og jeg har veldig lyst til å lese den fordi det var veldig spennende på slutten. Jeg syntes det var ekstra spennende da Emilie våknet om natta og hadde røde merker på armene etter noe som hadde skjedd i drømmen.

 205. Svart senker natten seg
  Boken handler om Emilie, lillesøsteren, moren og spøkelsene. En dag har Emilie en merkelig drøm noe annet enn det vanlige. At hun svever ut av kroppen og kan se ne på henne selv sove i senga si, så forsvinner hun ut i tåka.
  Så kommer det en skygge mot henne og sier Emilie, Emilie og GRIPER fast i armene hennes. Så våkner henne med røde merker der skyggen tok tak i henne. Emilie tenker hvordan hun fikk de røde merkene når hun hadde en drøm og lå i sengen.
  Så merker hun at vinduet sto åpen.
  Og går bort til vinduet og ser en dame som står ved inngangspartiet.
  Jeg syntes at boken hadde gode beskrivelser og gode adjektiv er brukt. Jeg syntes også at sjangeren passer til boken. Og de personene hun har brukt passer til grøsser bøker syntes jeg. Jeg likte at det var mye spenning i boken, når hun fikk røde merker på hendene, da gutten forsvant fra sengen og da spøkelse sto bak Emilie da hun så på hun selv i speile. Jeg syntes boken var veldig bra og gir den terning kast 6.

 206. Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Boka handler om Emilie som har nettopp flyttet. Det nærmer seg Lussilang natt og alt begynner å bli rart for mange barn forsvinne. Hun får rare drømmer (mareritt). I en drøm grep en jente henne i armene og da hun våknet hadde hun røde merker over albuen. Når hun så ut an vinduet, så hun en jente på taket. Neste dag på doen på skolen var det en som hvisket til henne: «hun kommer» bak henne står det en jente med blodig bandasje over øyene.
  Jeg liker ikke sjangeren grøss. Men det var en bra bok med mange gode beskrivelser. Jeg gir utdraget en femmer.

 207. Jeg opplevde teksten som spennende.Teksten er god da du må tenke fortsettelsen selv.
  Du bør lese boka for den er inter sang

 208. Svart senker natten seg
  AV: ALEXANDER KIRKWOOD BROWN
  Boka handler om en jente som begynner å få rare drømmer om at barn forsvinner fra skolen hennes. Plutselig hører hun et skrik fra en skikkelse «Emilie» sier den. Skikkelsen kommer nærmere Emilie og hun kjenner den våte hånden til skikkelsen komme inntil hennes hånd. Hun kjenner at skikkelsen holder henne litt oppe på skulderen. Hun setter seg opp og skikkelsen går bort på et blunk. Emilie våkner opp og ser at hun har RØDE MERKER på skulderen der hvor skikkelsen holdt ham.
  Hun våkner opp neste morgen, og går ned til frokostbordet, der satt (lillesøster) Jenny med telefonen ved bordet. Hun setter seg ved bordet og tar en brødskive i risteren, men like etter går strømmen av og brødskiven spretter ut igjen. Emilie, Jenny og moren har akkurat flyttet inn i nytt hus, så Emilie har ingen venner på den nye skolen, men Jenny derimot har mange venner. Emilie og Jenny dro til skolen sammen når de kom frem løp Jenny til sine nye venner og la igjen en liten klem. Hun går ned mot jentedoen og føler at alle ser på henne og ler. Hun går ned og hører en kjent stemme som sier «Emilie». Emilie åpner døra og ser en høy jente med en frakk og en bandasje og den var dekket av blod.
  Min mening: Jeg synes boka er litt spennende, men ikke så veldig skummel, det var litt variert handling og jeg gir boka 5..

 209. Svart senker naten seg
  Boka handler om Emilie som har en merkelig drøm hele tiden. Men denne gangen har hun en annen drøm. Drømmen er om at det er en skikkelse som kommer mot henne. Hun hører en stemme som sier <>. Når hun våkner fra marerittet, ser hun merker på armene sine. Om morgenen er merkene der fremdeles. Jenny lillesøsteren til Emilie er den som skal være Lucia på luciadagen. Når Emilie er på skolen er hun nede på do. Når det ringer inn så blir hun på do. Når hun er ferdig, går hun og vasker seg på hånda. Hun hører den samme stemmen i igjen <>. En jente med hvit dress og hun har en bandasje over øyne og har blod.

  Jeg synes at boka passer til 5-7 trinn. Det var veldig mye spenning og det var forståelig. Jeg gir terningkast 6

 210. Svart senker natten seg
  Jeg likte boken veldig godt fordi den var spennende og litt skummel. Boken handler om Emilie som pleier å drømme noe rart om skygger som går rundt på et øde sted. Men en dag er noe i drømmen forandret. En av skyggene kommer nærmere Emilie og sier navnet hennes. Skyggen GRIPER tak i armene hennes. Hun bråvåkner!!!!! «Bare en drøm, bare en drøm» sier hun til seg selv. Vinduet står åpent. Hun går bort til vinduet. Med ett ser hun en dame som står over
  inngangspartiet. Hun har blafrende hår og lysende øyne.
  Jeg likte slutten fordi jeg ville vite mer. Terningkast
  6

 211. Svart senker natten seg
  Boka handler om en jente som heter Emilie og hun pleier og ha en drøm som går i igjen og en natt går den i igjen, men denne gangen kommer en skikkelse nærmere og nærmere og griper Emilie.
  Jeg synes at boken var veldig spennende og VELDIG skummel, men det er bare bra. Denne boka var lett å leve seg inn i, men det er bra for det er ikke så lett for alle og leve seg inn i bøker. Jeg tror det er en sammenheng med at han gutten plutselig blir borte fordi barn på skolen til Emilie har begynt å forsvinne og nå har en gutt på 10 år plutselig blitt borte. Det som er så bra med boken er måten som forfatteren har skrevet på fordi for meg er det bare spenningstopper i utdraget så man vil bare lese mer og mer. Det er mange ubesvarte spørsmål som man bare vil finne ut av? På toppen av forsiden står det mørkets utvalgte og jeg tror at Emilie er mørkets utvalgte. Jeg anbefaler boka for barn fra 10 og oppover jeg gir boka terningkast

 212. Svart senker natten seg
  Boken handler om Emilie som har en merkelig drøm hvor hun svever opp av seg selv og ser på kroppen sin. Etter det flyr hun igjennom veggen til et ukjent sted hvor det er en del omriss den ene griper henne i armene. Når hun våkner har hun røde merker på armene. Dagen etter ser hun en skikkelse med hvit drakt og et bånd fult av blod foran øynene.
  Jeg syns boka var midt på treet. Jeg syns ikke dette var min form for bok. Det var godt beskrevet med mye spenning og alt sånn, men den tok ikke tak i meg.
  Jeg gir boken terningkast 3

 213. Svart senker natten seg
  Boken handler om Emilie som har en merkelig drøm hvor hun svever opp av seg selv og ser på kroppen sin. Etter det flyr hun igjennom veggen til et ukjent sted hvor det er en del omriss den ene griper henne i armene. Når hun våkner har hun røde merker på armene. Dagen etter ser hun en skikkelse med hvit drakt og et bånd fult av blod foran øynene.
  Jeg syns boka var midt på treet. Jeg syns ikke dette var min form for bok. Det var godt beskrevet med mye spenning og alt sånn, men den tok ikke tak i meg.
  Jeg gir boken terningkast 3

 214. Svart senker naten seg
  Utdraget handler om en jente som heter Emilie og familien hennes.
  De hadde nettopp flyttet til moren sitt gamle barndomshjem fordi pappan til Emilies mamma begynte å falle hele tiden. Så nå lever han på et behandlings sykehjem. I den første drømmen til Emilie så var det masse skygger som hvisket noe, men det var en skygge som sa noe hun sa: «Emilie» og grep henne. Da hun våknet opp, var det merker på armene hennes akkurat der skyggen grep henne! Neste dagen var det noen på nyhetene som mumlet om at det er et barn som forsvant i soverommet sitt. Da hun var på skolen var hun på doen som vanlig fordi hun orket ikke og bare stå ute og se ensom ut da det ringte inn gikk hun ut av toalettet og hev lit vann i ansiktet sitt og så opp i speilet og der så hun en jente som hadde en vit kåpe og et bånd knyter rundt hode og øynene hennes og det var blod på det!!!
  Jeg likte boken fordi det hele tiden var spenning og det en skrekk/spennings bok.
  Jeg syntes at boken egner seg mest for barn som er 8-12 år.
  Terningkast 6/6

 215. Svart senker natten seg

  Svart senker natten seg er en veldig spennende og bra grøsser bok. Det handler om Emilie som har og farligste nettene på året. Hun får et mareritt som ofte går igjen, hun er i en mørk verden der hun bare ser skygger og skikkelser. Men denne drømmen er merkeligere, hun flyr og ser kroppen hennes sove i senga under dyna, hun blir tatt av en skikkelse og får røde merker på armene, hun våkner opp og hun ser at hun fortsatt har røde merker på armene. På morgenen våkner hun alltid sent fordi hun er et B-menneske, Plutselig går strømmen når Emilie skal sette brød i brødristeren, alt slukkes. Når strømmen går på igjen hører hun på radioen at en gutt på skolen hennes forsvant under natta. Ting blir bare merkeligere og merkeligere. Når hun kommer på skolen gjemmer hun seg på badet og later som om hun er på do, hun går ut toalettdøra for å vaske seg i ansiktet. Hun plasker vann i fjeset hennes, og idet hun lukker øynene for å gni vann ut av dem hører hun en stemme som sier: «hun kommer» Emilie åpner øynene og snur seg. Hun ser en jente med lang hvit kjole og bandasje over øynene som er dekket med blod.
  Jeg syntes boka var kjempebra og spennende. Jeg elsker sånne typer bøker og jeg ble veldig dratt med i utdraget. Jeg har veldig lyst til å lese boka selv.
  Jeg gir terningkast 6!

 216. Svart senker natten seg

  Jeg syns at boka var bra med en del grøss og mange andre kule ting. Jeg likte delen hvor det var en skikkelse som sto på taket av døra. Det var lett å bli revet med og jeg tror at mange på trinnet ville lese resten av boka. Jeg likte ikke delen på morgenen fordi det var så kjedelig å lese det, men det går ikke an å bare ha spenning hele tiden.jeg syns boken passer for de fra 9-11år. Jeg likte boken fordi den klarte å ha grøss jeg gir denne boken terningkast 5.

 217. BOKANDMELDELSE OM SVART SENKER NATTEN SEG
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Utdraget handler om Emilie som begynner og få rare drømmer om at hun flyr over sengen sin og kan se kroppen hennes ligge og sove. I drømmen kommer hun til et sted med mange rare skikkelser som sier navnet hennes og plutselig så griper en av skikkelsene henne i armen, men da våkner hun og får et sjokk. Hun har røde merker på armene der skikkelsen holdt henne.
  Når hun våkner neste morgen, går hun inn til moren og søsteren sin som spiser frokost og på radioen er det en gutt fra skolen som har forsvunnet. Når Emilie og søsteren Jenny skal på skolen, går de sammen, men siden de nettopp flyttet inn i et nytt hus, har ikke Emilie noen venner. Istedenfor og stå ute alene går hun inn på do og later som om hun er på do, men når hun ser opp av speilet ser hun en jente som går i en hvit kjole med en bandasje rundt øynene dekket av blod!
  Jeg synes denne boka var veldig bra og spennende fordi jeg liker grøssebøker. Boka er en sånn bok som man lever seg inn i. Jeg gir denne boka terningkast 6.

 218. Svart senker natten seg
  Forfatter: Alexander Kirkwood Brown

  Emilie har rare drømmer, men denne er litt andelenes. Hun flyr opp og ser ned på kroppen som ligger og sover. Det er mange rare skikkelser i drømmen. Den ene hvisket Emilie. Der er det igjen Emilie. En skikkelse griper henne i armen.

  Etter dette er det mange spenningstopper: jenta i speilet, presjonen i vinduet «og sist men ikke minst at strømmen går av». Det er mange uforklarte ting og det er en av grunnene til at jeg likte boken. En annen er ingressen. Jeg bare elsket ingressen. Den hadde mye spenning i seg(ingressen) og jeg kunne lese den om og om igjen. håper Emilie får seg noen venner og at faren kommer tilbake fra Australia. Dette var en grøssebok. den har også MYE fantasi i seg ,men ikke vanlig fantasi den fantasien inni ditt eget hode. Man må tenke veldig mye mens du leser boken og det ELSKER jeg.

  Jeg gir den terningkast 6.

 219. svart senker natten seg
  Aleksander Kirkwood Brown

  Boka handler om Emilie som nettopp har flytta. Om natta drømmer hun samme drøm, men en dag blir drømmen endret. Hun kan fly og hun kan se skikkelser og omrisser rundt seg. En av dem sier «Emilie» og tar tak i henne hardt. Emilie prøver og komme seg løs, men klarer det ikke. Plutselig våkner hun i senga si og hun skrur på lyset. Hun har røde merker på armene der skikkelsen har holdt henne fast.
  Jeg likte boka fordi det var gode personbeskrivelser og menneskene var veldig forskjellige. Utdraget var spennende og det var en åpen slutt så mye kan skje.
  Jeg gir boka terningkast 6!

 220. SVART SENKER NATTEN SEG
  Utdraget handler om Emilie som er mørkets utvalgte. Hun drømmer ofte om at hun svever ut av seg selv og kan se ned på seg i mens hun sover. Og så glir hun igjennom veggen til ett mørkt tåke fult sted. Der kan hun se noen skygger som sier masse ting hun ikke forstår, men denne gangen var det noe annerledes. Det var en skygge som kom nærmere henne og sa «EMILIE». Plutselig grep skyggen tak i henne. Hun våknet opp og skrudde på lyset. Hun hadde røde merker oppover henda. Akkurat der skyggen hadde grepet.

  Jeg syntes at utdraget var lett å leve seg inn i. Jeg likte at det var med litt grøss igjennom hele utdraget. Jeg syntes boka passer for barn mellom 8-13år. Jeg likte dette utdraget veldig godt og anbefaler å lese boka om du liker spenning og grøss. Jeg gir utdraget terning kast 6.

 221. Svart Senker Natten Seg
  Forfatter. Alexander K. Brown

  Boka var spennende og jeg ble ¨redd¨. Boka handler om Emilie som nettopp har flyttet hun har en for munter søster og en morgenfugl mamma.

  I den siste uka har det skjedd rare ting liksom folk forsvinner, rare damer kommer gjennom vinduet ditt og prøver å kidnappe deg og sist og mest skummelt er de rare drømmene.

  Jeg tror kanskje at Emilie er ikke ny men ganske ny i klassen det er derfor hun gjemmer seg på do før det ringer inn.
  Men det er litt rart liksom en jente med svart hår bind foran øynene og hvit kjole steller seg ved Emilie det er rart det er jo ikke The Ring eller noe sånt.

  Jeg syntes at forfatteren er ganske kreativ, men den damen var veldig ukreativt.

  Jeg gir denne boka terning kast 5

 222. Svart Senker Natten Seg
  Aleksander Kirkwood Brown
  Svart senker natten seg handler om Emilie som har en rar, gjentagende drøm, men denne gangen er den litt annerledes. Etter drømmen har hun mørkerøde merker på armen der hun ble tatt på av en dame i drømmen. Hun våkner neste dag og drar på skolen. Hun har byttet skole og er en ensom og sjenert jente. Hun gjemmer seg på en do som hun pleier å gjøre fordi hun orker ikke bare å stå der og se ensom ut. Når det ringer inn, later hun som at hun trekker ned. Utenfor står det en jente med hvit kjole og en bandasje rundt øynene dekket med blod!
  Jeg likte boken fordi den var veldig spennende og spenningen holdt seg hele veien. Jeg likte Emilie fordi hun var litt mystisk.
  Jeg gir terningkast 5

 223. Svart senker natten seg
  Boka handler om Emilie. Hun er et typisk B-menneske som er født inn i en familie full av A-mennesker. Hun har nettopp flyttet inn i morens barndomshjem, og hun hater det. Det er typisk, for Jenny søsteren hennes elsker det. Hun elsker alt. Jenny er født med en solstråle i hjertet, som bestefaren sier. Det hjelper ikke stort når drømmene til Emilie endrer seg, og hun oppdager merkeligere og merkeligere ting for hver dag som går.

  Tittel: Svart senker natten seg

  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown

  Helt ærlig så elsker jeg utdraget. Jeg elsker grøssere, og forfatteren har vært veldig flink til å beskrive. Jeg liker hvordan Emilie skiller seg sånn ut fra resten av familien, og hadde Emilie hatt mange venner, hadde ikke boka vært noe. Så selv om det er trist at hun låser seg selv inn på doen, må det liksom skje for at boka blir noe.

  Jeg gir boka terningkast 6

 224. Svart senker natten seg.                   Forfatter: Aleksander Kirk Wood Brown.
  Originalens tittel: svart senker natten seg.
  Forlag, utgitt år: onnipax 2016    
  Forfatteren er født 1984. Han er norsk/skotsk
  Blant annet har han skrevet donald duck. Mest kjent for å skrive grøssere
  Det handler om en jente som heter Emilie. Hovedpersonen har skummle drømmer. Handlingen et i en hus som familien har flyttet inn. Problemet er at hun har skummle drømmer.
  Jeg liker utraget fordi at den er spennende. Handlingene er bra. Personen har mye drømmer.

  Jeg liker ikke utdraget fordi den sluttet så brått.
  Jeg vil anbefale alle boka. Fordi jeg syntes at utdraget var super bra. Boka passer for barn over 8 år. Terningkast 6

 225. Tittel: svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander kirkwood Brown
  Født: 1984
  Side antall: 106
  terningkast: 6
  🙂
  Det handler om en jente som heter Emilie. Hun har flyttet og har begynt og få merkelige drømmer, de har begynt og endre seg. Hun bor i et hus som hun ikke trives i og der bor hun med moren sin og søstera Jenny. En dag på skolen går hun og skyller ansiktet på doet, når hun holder på så hører hun en jente som visker i øret hennes: Hun kommer, når hun ser i speilet så står det en jente der med en hvit lang kjole og svart langt hår, når Emilie ser på øynene der er det knyttet fast en bandasje og dekket av blod!!!!!

  Positivt ved boka:
  # Jeg likte boken veldig godt for den var skikkelig spennende.

  #Jeg synes det var en overraskelse når den jenta kom i speilet.

 226. Navn: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser

  Boka handler om ei jente som heiter Emilie. Ho har eit mareritt eit natt sommer som dei andre, men noko anna enn vanleg skjer den natten. Nokon griper tak i ho og når ho vakner så har ho merke på armen etter personen som tok tak i ho. Den er veldig spennende og bra. Eg synest egentlig boka er ganske bra og eg klarer ikkje å sjå noko dårleg med den. Veldig bra bok og slutten var bra.

  Terningkast: 6
  Anbefalt for alder: 11+

 227. Fakta om boka: Den ble lagd i 1 i 10 2016 Bok navn MØRKRTS UTVALGTE SVART SENKER NATTEN SEG
  Side tall S.106 Forlag: Omnipat

  Litt om forfatteren: Han heter Aleksander kitkwood brown
  Født 1984.

  Sammendrag av handlingen: En jente som begynner på en ny skole, fikk nye venner men kjente dem ikke så bra. Og begynte å få rarere Drømmer en normalt. Og dro til en doen og plutselig så var noe bak seg i speilet. Med blod på seg og vit kjole og svart hår…….

  POSETIVT MED BOKE: ALT!!!! Jeg synes at det lille jeg fikk lese var SUPER BRA!!!!!

  Negativt med boka: ??????????

  AMBEFALING: 8 TIL 11 ÅR TERNING KAST 6.

 228. Tittel: svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander kirkwood Brown
  Født: 1984
  Side antall: 106
  Det handler om en jente som heter Emilie. Hun har flyttet og har begynt og få merkelige drømmer, de har begynt og endre seg. Hun bor i et hus som hun ikke trives i og der bor hun med moren sin og søstera Jenny. En dag på skolen går hun og skyller ansiktet på doet, når hun holder på så hører hun en jente som visker i øret hennes: Hun kommer, når hun ser i speilet så står det en jente der med en hvit lang kjole og svart langt hår, når Emilie ser på øynene der er det knyttet fast en bandasje og dekket av blod!!!!!

  Positivt ved boka:
  # Jeg likte boken veldig godt for den var skikkelig spennende.

  #Jeg synes det var en overraskelse når den jenta kom i speilet.

 229. -tittel: svart senker natten seg
  Forfatter Alexander kirkwood brown
  Sideantall 106 sider

  Han er norsk/skotsk
  Han er mest skjent for askeladden i Dovre hall
  Denne boka handler om en jente som heter Emilie hun har ingen venner på skolen men lille søstera har det
  Det er et gjenferd som er i drømmen, på takket og i speilet på skolen. Gjenferdet hadde på seg en lang hvit kjole og en bandasje som hadde blod på seg.
  Positivt ved boka
  Jeg likte boka fordi den var spennende. Det er en grøsser bok og det er skumle ting som skjer i boka
  Negativt ved boka
  Denne boka passer ikke for barn under 8 år og de som ikke liker å lese grøssere.
  Vurdering
  Jeg vil anbefale boka til de over 8år. Jeg elsker starten på denne boken. Terningkast 6.

 230. Jeg synes at utdraget var veldig bra og jeg fikk veldig lyst til og lese boka. Jeg gir terningkast 6.

 231. Eg syntest boka var veldig kjekk og spennanes. og eg
  har veldig lyst å lese heile boka. og eg gir terningkast 6.

 232. Boka er kjekk for lengre ut i boka begynner det å bli litt skummelt.
  men det går bra til slutt får da dør Lussi

 233. Knall bra bok, noko av den beste boka eg har lest. Veldig spennande . Eg likte spesielt når ho vaknar og har marker på over armen sin.

 234. Svart senker natten seg  
   
  Tittel: Svart senker natten seg 
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown  
  Forlag: Omnipax  
  Utgitt: 2016 
  Sideantall: 106 
  Forfatteren er født: 1984 
  Nasjonalitet: Norsk halvt skotsk 
  Mest kjent for: Forfatter  
   
  Jeg syns at denne delen av boka er ganske spennende. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor det er bilde av Santa Lucia når det ikke handler om det. Det er jo bare søstera som får Santa Lucia rollen. Delen av boka er ganske lik som alle andre skrekk bøker, så jeg syns at forfatteren må ha mer fantasi. Denne delen av boka er litt kjedelig men samtidig spennende jeg gir boka terningkast 5. 

 235. Jeg synes at utdraget var veldig bra, fordi drømmene til Emilie er ganske spennende. Og at det var veldig spennende når hun hadde merker på armene etter at den skikkelsen hadde holdt henne i armene. Jeg synes også at det var spennende når den jenta med hvit kjole og bandasje rundt øynene, med blod, bare kom inn på badet. Men jeg skjønte ikke meningen med tittelen på boken, og at det var litt kjedelig når det ikke var noen drømmer eller noe skummelt kom. Ellers syntes jeg boken var veldig bra. Jeg fikk veldig lyst til å lese videre. Jeg lurer på om hvordan det vil gå med jenta i speilet, om hun vil drepe Emilie eller noe sånt. Jeg lurer på hva som skjer videre i boka. kunne ønske at jeg hadde hatt boka hjemme:)
  terningkast: 6

 236. «Svart senker natten seg»

  Boka er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown, han er norsk-skotsk og født i 1984. Han har skrevet flere bøker og manus.
  Det er en grøsser.
  Jeg synes boken var bra, fordi det var mye spenning i boken. Jeg kunne tenkt meg og lese boken selv.
  Jeg gir boken terning kast seks

 237. Svart senker natten seg.

  Fakta om boka.
  gitt ut 2011. Side tal 106.
  Litt om forfatteren .
  Han er mest kjent for bøker.

  Sammendrag avhandlingen.
  Hoved rollen er Emilie. Hun er en Jente som har bra fantasi. jeg synes at det var veldig spenene når Jenta i speilet duket opp på skolen.

  Positivt ved boka.
  Boka var veldig spennende. Jeg synes ikke at noe var morsomt i boken. Men det gjør ingenting.
  Negativt om boka.
  Litt kjedelig fordi den ikke hadde humor.

  Anbefaling\vurdering.
  Jeg synes at det passer for barn på 8-13.

 238. SVART SENKER NATTEN SEG
  Original tittel: Svart senker natte seg
  Forfatter: Alexander Kirkwood Brown

  Sammendrag om handlingen
  Det handler om en jente som heter Emilie.
  Hovedperson har skumle drømmer.
  Handlingen er i et hus som familien har flyttet inn.
  Hun har skumle drømmer.

  Positivt om boka
  Jeg liker boka fordi den er spennende.
  Handlingen er bra.
  Person har mye drømmer.

  NEGATIVT OM BOKA
  Jeg liker ikke boka fordi den slutta for fort.
  Språket er bra fordi den er ikke på nynorsk.
  Passer for barn over 8 år.

  AMBEFALING
  Jeg vil anbefale boka for alle.
  Fordi jeg synes boka er bra.
  Boka passer for barn over 8 år.
  Fordi det er en grøsser bok.

 239. Jeg elsket den. Den var bra, spennende og skummel. Jeg likte godt da jenta i speilet kom. Innledningen var veldig bra. TERNINGKAST: 6

 240. Tittel: svart senker natten seg 
  Forfatter: Alexander kirkwood brown 
  Han er norsk/skotsk født i 1981 og har mange andre kjente verker. 
  Boken handler om en jente som heter Emilie, drømmene hennes forandres nor det nærmer seg Lucia dagen. En natt sover hun og hun har en av disse merkelige drømmene i drømmen så svever hun ut av seg selv og ut av vinduet til et merkelig tåkete sted, her hører hun en dame stemme som hvisker: Emilie Emilie Emilie snur seg og ser en skygge komme nærmere og nærmere og hjertet hennes dunker fortere og fortere så tar skyggen hun i armen og holder hardt fast Emilie når Emilie våkner har hun røde merker på armene der hun ble holdt og så hører hun dunking fra vinduet det står åpent hun går til vinduet…………. 
  Jeg likte den delen av boken jeg har lest og jeg gir den ternings kast 5,5 
  Bra bok men den kunne vert litt mer egen for den har litt sånt som egentli er i nesten alle skrekk bøker men den er samtidig egen for i de fleste skrekk bøker så skjer ikke ting på doen på skolen så det var en liten tvist. Dette var en veldig bra bok med mange gode beskrivelser!!! 
   

 241. Drit bra bok dette er den boka som er delt plass med maretorn. Denne boka var fin å lese og ho var veldig spennande. Det som var sppennande var at eg levde meg inn i boka og eg følte at eg var i ein rolle. Denne boka gir eg terning kast 6,66!!

 242. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Forlaget, Utgitt år: Omnipax 2016
  Sideantall: 106
  Om forfatteren:
  Han er født i 1984 og er halvt norsk og halvt skotsk.
  Han har skrevet flere barnebøker, deriblant grøssere i serien Mørkets utvalgte. Han har også skrevet manuset til filmen Askeladden i dovregubbens hall.
  Sammendrag av boka:
  Boka handler om en jente som heter Emilie. Emilie bor sammen med mamma og lillesøsteren sin Jenny. Emilie har ikke fått noen venner siden hun flyttet til barndomshjemmet til moren hennes men det har Jenny. Snart er det Lussi langnatt, den natten telles som den mørkeste natt i året. Emilie har hatt den samme drømmen di siste nettene. Samtidig forsvinner det barn på skolen til Emilie. Blir natten like skummel som ryktene sier, og hva skjer når natten kommer?
  Positivt ved boka:
  Jeg syntes at alt i boka var positivt/bra. Og jeg syntes at den var bra fordi jeg liker veldig grøsser bøker.
  Negativt ved boka:
  At boka ikke hadde bilder.
  Anbefaling/vurdering:
  Jeg anbefaler boka til de som er mellom 9 og 13. Jeg syntes boka var super. Terning kast 6.

 243. Jeg synes at boken var veldig bra og spennende, jeg likte veldig godt slutten med jenta i speilet. Jeg likte boka fordi den var skummel og en grøsser. TERNINGKAST: 6

 244. Flertallet syntes boka var spennende, skummel og faktisk av og til litt morsom. Noen likte at boka var detaljert og hadde mange uttrykk. De fikk lyst til å lese resten av boka.
  Klassen ønsker å anbefale boka og gir terningkast 5.

 245. Denne boken var veldig bra. Starten av boken var innholdsrikt og spennende. Jeg likte boken fordi de gjor det sånn at vi kunne forestille at vi var der selv. Jeg håper flere leser denne boka 🙂 – jente 11 år

 246. Bokanmeldelse for boka: Svart senker natten seg

  Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Forlag: omnipax
  Utgivelsesår: 2017
  Jeg synes boks passer best for: barn i alder: 11-14

  Hva handler boka om:
  Den handler om Emilie som har flyttet og ikke har noen venner. Emilie hører at det ringer inn til timen, men hun går å låser seg inn på do i stedet. Etter at hun har vært der ei lita stund trekker hun ned og drar for å vaske hendene. Mens hun vasker hendene hører hun at noen hvisker «hun kommer.» Emilie ser i speilet ser hun noe helt uventet.
  Hva syns jeg om boka:
  Boka var veldig bra. Jeg håper på å få lese hele boka en gang. Jeg vil vite hva jenta ville og hvordan Emilie sitt liv vil bli etter dette. Og hva om de to mistenkelige jentene er den samme personen og hva var det jenta på taket ville.
  Anmeldt av: June

 247. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown

  Denne boka handler om ei jente som heter Emilie. Emilie har en drøm som ofte går igjen. Og i denne drømmen svever hun til et sted som er mørkt og tåkete. Hun kan se noen skygger eller omris i tåken og plutselig forsvinner de. Men i denne drømmen er det noe rart, noen hvisker navnet hennes og kommer mot henne. Noen tar tak i armene hennes så hardt at det gjør vondt og personen vil ikke slippe henne. Emilie bråvåkner å blir forskrekket da hun ser at hun har merker på hendene akkurat som i drømmen. Det er iskaldt i rommet for hun har glemt å lukke vinduet. Emilie ser på klokka. Den er 00:04. Emilie går opp av sengen for å lukke vinduet. Da hører hun plutselig stemmen igjen ”Emilie”. Det sitter noen med lysende øyne og langt blaffrende hår på taket ovenfor inngangspartiet. Men plutselig forsvinner hun. Emilie begynner å lure på om hun har sett syner.
  Neste morgen har hun fortsatt merkene på armene. Hun tenkte at de bare kumme ha kommet fra gymmen. Emilie står opp, hun er ingen morgenperson. Emilie kan se søsteren Jenny taste ting på mobilen. Jenny har et søtt ansikt og blondt hår. Emilie tror hun kommer til å bli jaget av guttene og ikke hun selv. De eneste som bor i dette huset er meg, mamma og Jenny. Pappa bor i Australia. Plutselig hører jeg på radioen at en 10 år gammel gutt er blidt savnet. Han forsvant ut av soverommet sitt.
  Emilie går gjennom skolegården og ned til jentedoen. Hun låser seg inn på en av doene. RRR! Det ringer inn. Emilie skyller ned og vasker hendene for å late som at hun har hvert på do. Hun vasker seg i feset og plutselig hører hun en stemme i øre ”Hun kommer”. Da hun gnir vannet ut av øynene og hever hodet ser hun ei jente kledd i en hvit drakt. Hun har og en bandasje dekket av blod rundt øynene.

  Sjangeren er: grøsser
  Jeg syner boka var veldig spennende og litt skummel. Jeg likte forsiden veldig godt for den så veldig spennende og bra ut ut. Boken er skrevet på en måte som gjør den skummel. Jeg anbefaler denne boka for 9 til 15 år.

 248. Når jeg ser på omslaget forventer jeg en spennende, skummel og god tekst. Jeg syntes boka var spennende og skummel fordi den inneholdt masse skumle og ekle detaljer, å daet er en ting jeg liker veldig godt. Når hun våkner opp å har merke på armene etter det som skjedde i drømmen vet jeg at dette er en god grøsser. Jeg syntes ikke den passer for de aller minste, men kanskje litt mer mot ungdomsgruppa. For når hun ser seg i speilet så står det noen bak henne med en bandarse dekket av blod rundt øynene. Jeg er 11år og den passet veldig godt for meg!

  Jeg personlig syntes ikke boka manglet noe spesielt og den trekker fram masse nifse detaljer og har det meste som trengs for en god tekst. Dette er absolutt min favoritt sjanger og jeg vil gjerne lese denne boka! Jeg anbefaler den for 11-14åringer å spesielt de som liker sjangeren grøsser!

 249. Svart senker natten seg.
  Skrevet av: Aleksander Kirkwood Brown.
  Forlag: Omnipax.
  Sjanger: Grøsser.

  Boka handler om Emilie som drømmer om noen skyggeaktige mennesker, men vet ikke hva de vil. Men i en drøm griper en av skyggene henne i drømmen. Og da hun våkner har hun røde merker der hun ble grepet. Samme kveld ser hun en skikkelse på taket,
  og i tillegg begynner barn å forsvinne!

  Jeg synes boka passer bra inn i sjangeren grøsser. For deg til å ville lese mer samtidig som du grøsser over det du leser. Jeg synes boka også viser at du må være glad i de vennene du har, for du leser om en jente som ikke har noen venner selv.

  Jeg vil anbefale denne boka til 9-13 år. Den får terning kast 5.

 250. Dette var en knallbra bok fordi den var lett å kjenne seg igjen i og den var både morsom og spennende. Jeg gir den terningkast seks.

 251. Jeg synes boka var super, i tillegg greide jeg å leve meg inn i den. I tillegg passa [grøsser] veldig bra til sjangeren den er gitt. ps: rekker ikke å skrive ferdig hele anmeldelsen.

 252. jeg syntes boka var så spennende og fikk nesten ikke sove i går natt. når jeg leste denne setningen fikk jeg frysninger [ samtidig begynner barna på skolen å forsvinne]. det ble litt mer spennende når jeg fikk vite at hun nettopp hadde flyttet og startet på en ny skole.
  jeg anbefaler denne får folk som liker grøss og spenning.

 253. Boka var bra, på grunn av at sjangeren passet til grøss.

 254. Jeg likte boka den var veldig spennenede, og den var ikke for skummel. Jeg likte når den ene skikkelsen kom mot henne og sa » Emilie,» og når henne våknet og så at henne hadde røde merker på armene.Det var også spennenede når en jente med bandasje rundt munnen med blod på sa » Hun kommer.» Jeg anbefaler boka for alle som liker bøker som er skumle og spennende, men ikke alt for skumle. Jeg vil gjerne lese hele boka.

 255. Vi syntes dette var en fantastisk bok og en fantastisk grøsser. VI har super duper lyst og lese videre og se hva som skjer med Emilie når hun jenten i hvit og med blodige bandasje står bak Emilie. VI skal kanskje spørre bibliotek sjefen på skolen om hun kan bestille helle boken!!!!!. Vi gir terning kast 999999999999999999999999999999999999999999999

 256. denne boka var så spennende og så bra at jeg får lyst til å lese mer. det var spennende at hun så en dø jente i speilet og at hun sa at «hun kommer». jeg får lyst til å lese mer. nå som jeg har lest litt vil jeg anbefale boka for de som liker spenning og grøss. det må jeg bare si altså den var ssssssssssssssyyyyyyyyyyyyyykkkkkkkkkkkkkttttttttttttttttt bbbrrrraaa. altså det her er så bra at denne boka finnes så jeg må si til forfatteren BRA JOBBA. jeg gir boka terningkast 100, hvis det finnes? men for å være personlig dette var supert. den var også spennende fordi hun svevde over bakken. dette minner meg litt om en video på snapchat. takk for at dere så anmldelsen! PS: har ikke tilgang til emojier på PC. 😀

 257. Boka handler om Emilie som flytter inn i barndomshjemmet til moren sammen med mammaen og søsteren Jenny som ser positivt på alt. Emilie sine drømmer begynner og forandre seg til mareritt og det er det samme hver gang. at hun svever over sin egen kropp og inn i noe som ligner på en helt annen verden. det nærmer seg Lussi Langnatt og lillesøsteren Jenny skal selvfølgelig være Lucia. Men jo nærmere Lussi Langnatt sniker seg frem, jo flere barn forsvinner.

  Jeg synes boken var spennende og skummel. Forfatteren skrev teksten veldig bra og fikk frem det skumle på en ( Skremmende ) god måte. Denne boken synes jeg hadde veldig mange skumle scener og det likte jeg. Jeg levde meg veldig godt inn i boken. jeg synes det var bra den ikke hadde bilder fordi jeg greide og lage mange bilder oppi hodet. Hele boken var veldig spennende men jeg likte veldig godt denne biten: «Da jeg hevet hodet over speilet, hikstet jeg etter luft for ikke og skrike.» Det var like før jeg måtte hikste etter luft for ikke og skrike!

 258. Jeg likte den så godt! At utdraget stoppet ved «En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!» Det var så spenndene at jeg skal kjøpe boka inn på kindelen min! Jeg gir terningkast 6. Anbefaler for barn mellom 7-13\12 år.

 259. Boka handler om Emilie som flytter inn i barndomshjemmet til moren sammen med mammaen og søsteren Jenny som ser positivt på alt. Emilie sine drømmer begynner og forandre seg til mareritt og det er det samme hver gang. at hun svever over sin egen kropp og inn i noe som ligner på en helt annen verden. det nærmer seg Lussi Langnatt og lillesøsteren Jenny skal selvfølgelig være Lucia. Men jo nærmere Lussi Langnatt sniker seg frem, jo flere barn forsvinner.

  Jeg synes boken var spennende og skummel. Forfatteren skrev teksten veldig bra og fikk frem det skumle på en ( Skremmende ) god måte. Denne boken synes jeg hadde veldig mange skumle scener og det likte jeg. Jeg levde meg veldig godt inn i boken. jeg synes det var bra den ikke hadde bilder fordi jeg greide og lage mange bilder oppi hodet.Hele boken var veldig spennende men jeg likte veldig godt denne biten <> Det var like før jeg måtte hikste etter luft for ikke og skrike!

 260. jeg synes boka var kjederlig fordi jeg liker ikke akkurat grøsse bøker.
  og fordi jeg synes det var litt kjederlig at hun låste seg inne på do og at det slutta der.

 261. denna bokan passar ikkje te meg, eg likar å spisa is i safaen men det går ikkje når eg lesar detta avsnittet isen bare faller ned på boken, den ødelagger isen minj >:(

 262. jeg synes at denne boken er suuupppeeerrr brraaaa fordi den er grøsser og at den blir nesten alldri kjedelig, den ble bare mer og mer spennende. det var nesten ingenting kjedelig med denne boka. Når jeg leste første paragrafet så ble litt redd, men ikke så mye da. Tenk om dette hadde kjedd på ekte. barna forsvinner fra skolen. jeg synes denne boka var så bra så jeg mener at denne boka skal vinne. håper denne boka blir super finalisten.

 263. Denne boka var spennende. Den handler om ei jente som heter Emilie. Hun har hat en drøm om en dame som sier navnet sitt. Når hun våkner så ser hun at hun har røde merker på skuldrene. Hun har en lillesøster som heter Jenny. Alle er A mennesker i familien hennes. terningkast 6

 264. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown

  Teksten handler om en jente som heter Emilie som hat et mareritt som går om og om igjen.
  En morgen våknet hun med røde merker rundt armene. Og på den nye skolen skjer det mange merkelige ting blant annet barn som forsvinner! Hva tror du skjer videre?

  Hva jeg synes om teksten:
  Når jeg ser forsiden tenker jeg at teksten er skummel eller skremmende og at det er i desember siden det er en luce jente der. Det som er med på å gjøre denne teksten skummel er det i slutten med speilet, marerittene, når hun synes hun ser noen på taket og når hun hører stemmer som sier <>. Jeg har lest 3 Marg&Bein bøker, men ingen av dem er like bra som denne!
  Jeg synes teksten var både spennende og skummel. Jeg likte veldig godt slutten av utdraget da hun står inne på jente toalettet og ser en jente i speilet. Jeg synes denne boka passer best for de fra 10 år og oppover terningkast 6. Jeg anbefaler denne boken for andre

 265. jeg gråter, kommer aldri til å feire Lucia lenger, åååhhh nå er jeg sykt sint!!!!!!!!!!!Nå tilbake til følelser, jeg føler at denne boken ikke passer til meg når jeg spiser is på sofaen, det gjør meg trist 🙁

 266. Denne baoka eer tussen ganker betre en enn sykt bra baok. Jeg gor I syuvene åg sunes dene baoka var drutbra.

 267. Jeg syntes ikke at den var så skummel som jeg trodde, men den var ganske spennende. Den var veldig interessant spesielt med starten av et kapittel. Jeg gir den terningkast 6.

 268. Jeg synes at dette utdraget var veldig bra og spennende, ikke så skummelt.
  jeg likte at det var noen litt overnaturlige ting.
  det jeg ikke likte var at jeg ikke skjønte når det var på skolen, fordi at de sa ingenting om at de var på veg til skolen og sånt, så det syntes jeg var litt rart.
  jeg gir dette utdraget terningkast 5-6

 269. Boka handler om at det snart er natten før Luciadagen som er kjent som den mørkeste og farligste natten i året! Emilie begynner og få skumle mareritt og det forsvinner stadig vekk elever fra skolen. Hun opplever også ting hjemme og på jente-doen på skolen.

  Jeg syntes boka var spennende med marerittene hennes og og jenta med den lange hvite kjolen og den blodige bandarsen. Forsida er jo så svart og og grå med lilla skrift, så bare av og se på forsida kan du forstå at den er skummel. Boka var helt super for de som liker skumle bøker og grøssere! Jeg gir terningkast 5 og jeg anbefaler boka for andre! passer best for barn mellom 9 og 14 år.

 270. jeg gråter kommer aldri til å feire Lucia lenger åååhhh nå er jeg sykt sint!!!!!!!!!!!

 271. Svart Senker Natten Seg

  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Utgivelsesår: 2016

  Boka Handler om en jente som heter Emilie. Hun har begynt å drømme andre drømmer.
  Hun våkner. Jeg ser ned på kroppen sin. Denne drømmen har hun hatt lenge nå. Hun flyr ut. Det er mange skikkelser ute. Plutselig hører jeg en stemme. «Emilie» sier stemmen. Det kommer en skikkelse mot meg. Den griper tak i meg. Det gjør vondt. Jeg våkner i senga. Jeg har røde merker på hendene der jeg ble tatt. Det er røde hånd merker. Vinduet er åpent. Jeg sparker dyna av meg. Nå hører jeg stemmen igjen. «Emilie». Hun ser noen sitte på taket. Jeg blunker. Og på det mikrosekundet jeg ikke ser er hun borte.
  Sjangeren er GRØSSER
  Her er et sitat som viser at den er spennende og skummel: «Da jeg hever hodet og ser i speilet, hikster jeg etter luft og må ta meg hardt sammen for ikke å skrike. Rett bak meg står det en jente. Hun er litt høyere enn meg, kledd i en lang, hvit drakt. En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!»
  Jeg synes boka var bra, spennende og skummel. Jeg liker sånne her bøker. Den er spennende fordi vi ikke får vite hvem skikkelsen er. Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste. Terningkast: 4,5

 272. Svart Senker Natten Seg

  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Utgivelsesår: 2016

  Boka Handler om en jente som heter Emilie. Hun har begynt å drømme andre drømmer.
  Hun våkner. Jeg ser ned på kroppen sin. Denne drømmen har hun hatt lenge nå. Hun flyr ut. Det er mange skikkelser ute. Plutselig hører jeg en stemme. «Emilie» sier stemmen. Det kommer en skikkelse mot meg. Den griper tak i meg. Det gjør vondt. Jeg våkner i senga. Jeg har røde merker på hendene der jeg ble tatt. Det er røde hånd merker. Vinduet er åpent. Jeg sparker dyna av meg. Nå hører jeg stemmen igjen. «Emilie». Hun ser noen sitte på taket. Jeg blunker. Og på det mikrosekundet jeg ikke ser er hun borte.
  Sjangeren er GRØSSER
  Her er et sitat som viser at den er spennende og skummel: «Da jeg hever hodet og ser i speilet, hikster jeg etter luft og må ta meg hardt sammen for ikke å skrike. Rett bak meg står det en jente. Hun er litt høyere enn meg, kledd i en lang, hvit drakt. En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!»
  Jeg synes boka var bra, spennende og skummel. Jeg liker sånne her bøker. Den er spennende fordi vi ikke får vite hvem skikkelsen er. Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste. Terningkast: 4,5

 273. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Utgivelsesår: 2016

  Boka handler om en jente som heter Emilie. Drømmene hennes begynte å endre seg. Det var bare 6 dager til lussi langnatt, kunne drømmene ha noe med dette å gjøre? Er drømmene i live? Hun drømmer om noen som holder armen hennes hardt og ikke ville slippe, og når hun våkner har hun røde og vonde merker på armen…

  Jeg elsket denne boka den er perfekt for alle som liker grøssere og spennings bøker! Den er skummel og her kan du lese den skumleste setningen fra dette utdraget: Rett bak meg står det en jente. Hun er litt høyere enn meg, kledd i en lang hvit drakt. En bandasje knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!
  Jeg anbefaler virkelig denne boka! Terningkast: 6

 274. Vi gir denne boka karakteren «Super»! Den var veldig spennende, det skjer mye og det var lett å leve seg inn i historien. Det var skummelt at Emilie ble rød på armen og at barn forsvant. Boka er lett å lese og mange får lyst å lese videre. Vi skulle ønske at boka var illustrert.

 275. Mine forventninger til teksten er vell skummelt og spennende. Og det var det! Det som er mest skummelt er tingene som skjer lengre inni teksten. Jeg elsker denne sjangeren selv og anbefaler alle denne boken. Anbefaler den for 9-15 år. Terningkast 6!

 276. Denne boka handler om en jente som heter Emilie. Hun har noen skumle drømmer om noen luciaskygger. De driver med og sier navnet hennes og tar henne. Men det viser seg at de er ekte. En dag hører de på radioen at et barn som har forsvunnet hjemmefra. Og på skolen er det en jente bak Emilie med skumle klær.

  Hva jeg synes om boka:

  Jeg synes boka var veldig spennende når drømmene til Emilie er ekte og når hun er på skolen og det er en jente bak henne.
  Jeg pleier ikke å lese sånne bøker, men denne gjør sånn at jeg har lyst til å lese videre.
  Jeg synes boka passer best for 11-14 åringer. Jeg anbefaler boka.

 277. Den var veldig bra. Den handla om Emilie som drøymer rare draumar og plutselig ser ho ei jente som liknar litt på santa Lucia. Når eg leste dette for første gong så fikk eg veldig lyst og lese den,TIPS: Les boka plz den er super

 278. Eg synest boka var super.Den fikk 17 super det var bra fordi vi er bare 28 i klassa. Den var ikkje so skummel og eg vil lese boka Terning kast 6.

 279. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Forlag: omnipax
  Utgivelsesår: 2016
  Boka passer best for: Barn 9-14 år

  Den handler om:
  En jente som heter Emilie. Hun får en drøm som kommer igjen og igjen. Men en dag er den annerledes. Det er en skygge som kommer mot henne og hvisker: Emilie! Den griper henne hardt i armen. Hun våkner. På skolen vasker hun seg i ansiktet på do, og når hun ser opp er det en jente i speilet! Med lang, hvit drakt og en blodig bandasje knyttet stramt rundt øynene!

  Jeg synes at:
  Den var kjempebra og skummel! Jeg kommer til å få mareritt på Lucia Langnatt! Jeg gir den terningkast 6. Jeg anbefaler denne boka.

 280. jeg synes boka var kjempe skummel jeg fikk kjempe lyst til og lese den. men ikke på senga om natta jeg gir den her boka terning kast 4 . for jeg synes den var veldig bra

 281. Jeg synes denne boka var kjempebra! Den var spennende og det gir meg lyst til å lese mere av den. Jeg liker veldig godt skumle bøker, så denne boka passer bra for meg. jeg synes boka passer best for 10-14 år.

 282. Denne boken er veldig spennende. Forfatteren har knyttet sammen drøm og virkelighet noe som blir veldig spennende . Og gammel overtro er knyttet inn noe som jeg synes
  er veldig bra . Forfatteren for veldig godt til og beskrive alle detaljene . At kapptitlene er en nedtelling til «dommedag» . selv om denne boka ikke akkurat var en grøsser er den veldig spennende den passer bedre til spenning .Jeg må lese resten av boka .
  Terningkast 6

 283. Boken var veldig bra og spennende og de var flinke til å beskrive hvordan ting så ut og hvordan ting var. Den var litt skummel på slutten og selvfølgelig veldig spennende! jeg fikk lyst til å lese mer! Terningkast:6

 284. Utdraget var veldig spennande, utdraget var godt skriven og slutten var var kul når dei hadde med blo. Den Hadde me mykje detaljer og var kult med blod på kjolen og røde merker.

 285. Vi syntes ikkje boka var bra. Boka var ikkje så morosam og det blei kjedelig å høyre på.
  Terningskastene: 1 🎲 Boka var skummel 😈👻💀🎃 og litt pyton.

 286. Utraget var veldig spanande og litt kjedelig og so var det litt morsom og 👍🏾

 287. Utdraget var veldig spennande, utdraget var godt skriven og slutten var var kul når dei hadde med blo. Den Hadde me mykje detaljer og var kult med blod på kjolen og røde merker. Den var veldig skummel.

 288. Dette Utraget var dritt bra. Spanande, creepy og skummel på ein god måte ikkje sånn eg blei redd men passe skummelt. Terning kast 6

 289. Den var veldig gøy og kul. Den var veldig spennande på slutten. Den var også super syntes me. Den var veldig godt skiven og veldig mye detaljer. Men det var ikkje så veldig kjekt når ho snakka stykt om seg selv.

 290. Utdraget var veldig spanande. Eg likte veldig godt i byrjinga når ho hadde eit «mareritt», det var skummelt. Den slutta spanande når det kom ei jente med blodig bandasje rundt augene. Det var veldig god skriven.

 291. Utdraget var veldig spenanade, skummel og godt skriven. Og Utdraget fanga oppmerksomheita mi veldig godt. Eg likte veldig godt slutten, men framsida passer ikkje heilt til utdraget

 292. Håvard og Magnus frå bore skule meiner: Boka var heilt super. Veldig creepy😱 bra at det var blod og dei merkene på hendene. Gjer terningkast 🎲 6
  👍🏽😍👍🏽💕👊🏼

 293. Dette utdraget var bra skreven og veldig bra. I slutten var den litt skummel og det var veldig kult.Den fortjener terningkast 🎲6.

 294. Utdraget var bra. Det var domt at utdraget slutta så brått. Bra skriven. Utdraget var spanande når hun jenta komm på doen.

 295. Dette Utraget var dritt bra. Spanande, creepy og skummel på ein god måte ikkje sånn eg blei redd men passe skummelt. Terning kast 🎲🎲🎲🎲🎲🎲

 296. Eg likte utdraget fordi: det var spanande og godt skriven. Utdraget hadde mykje detaljer som det bare gjore betre og betre. Eg likte at utdraget hadde mykje kule og skumle scener. Utdraget hadde ein veldig spanande slutt.

 297. Denne boken har jeg lest 2 ganger før, jeg ELSKER den. Den er helt fantastisk god. det er min favoritt bok. terningkast: 1000000 av 10. jeg stemmer super på denne boken.

 298. Jeg synes boken var passe bra fordi den ikke var skummel nok og at utdraget ville bli bedre hvis de hadde det skummlere. Emilie sin lillesøster var litt for perfekt. Emilie hadde det ikke så bra på skolen og at hun kunne prøvet å være litt mer sosial. Terningkast 2

 299. jeg syntes boka var bra jeg levde meg nesten litt inn i fortellingen. Jeg synes det kunne være et annet klipp fra boka som var litt skumlere ellers så var fortellingen bra og jeg kunne godt lese hele boka. Jeg gir terningkast 6 B-)

 300. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og så elsker jeg skumle bøker. Akkurat nå så driver jeg å leser en annen bok fra serien, den heter: kistefjes.
  Jeg vil lese resten av boka, og jeg gir den terningkast 5:)

 301. Jeg synes boka var super fordi jeg elsker grøssere og skumle historier.
  Jeg likte når hun hadde den «drømmen» om natten 🙂
  Men jeg synes de burde ha den skumle delen av boka i stedet for begynnelsen…
  Men jeg likte også slutten så jeg gir den terningkast 6 🙂 🙂

 302. Svart senker natten seg
  Svart senker natten seg høres ut som en spennende bok.
  Den er spennende, bra, og litt skummel boka var bra siden den var så detaljert det gjorde den spennende og mange av detaljene var litt skumle men boka var fantastisk
  Terningkast 6. Forfatteren gjorde en fantastisk jobb!

 303. Jeg synes boka var bra. Det var ikke såå skummelt akkurat på det kapitelet, men det blir tydeligvis skumlere etter hvert. Jeg har lyst til å lese videre, den er sikkert bra. men på det kapitelet var det litt kjedelig. Jeg gir terningkast 4.

 304. jeg syntes boka var superduper bra jeg har lest den alerede men den er fortsatt like bra
  terningkast 6

 305. jeg synes boken var morsom og litt skummel.
  jeg har lyst til å lese hele boken:-)

  jeg gir den terning kast 6.

 306. Boka var bra fordi den var skummel og kul.
  Jeg vil gjerne lese resten av boka.
  Terningkast 6.
  Boka var bra fordi den var spenende.

 307. Veldig bra krim man koser seg veldig med den. Denne boken passer litt for de som liker skumle bøker og sånt. Den er ikke så vanskelig å lese. Jeg gir denne boken 4/6

 308. Jeg synes boken var bra. Jeg liker av og til at bøker er litt spennende og skummle.

  Ville vurdert å lese denne.

  Gir denne boken en terningkast 4.

 309. Jeg synes boka var ganske bra. Selv om jeg ikke ble ordentlig redd synes jeg den var litt skummelaktig. Slutten gjorde at jeg hadde lyst til å lese mer.

 310. Jeg synths at denne boken var skummel, fordi Emilie hadde skumle mareritt. Jeg anbefaler denne boken til barn som liker skumle og spennende fortellinger. Jeg anbefaler denne boken til barn mellom 8-14. Jeg gir denne boken 4+.

 311. Denne boken handler om Emilie som har rare mareritt om natten. Hun har en lillesøster som er tre år yngre enn henne selv og hun heter Jenny. På skolen setter hun seg innpå en av doene, men når hun kommer ut ser hun at hun ser blek og trøtt ut og enda mer enn vanlig. Så hun tar litt vann i ansiktet og når hun er ferdig å tørke seg i øynene står det en jente bak henne, hun er litt høyere enn Emilie, hun har på en lang hvit drakt , hun har en bandasje og bandasjen har masse blod på seg!!! jeg likte denne boken veldig godt fordi den var litt skummel og jeg ELSKER skumle bøker. Synes også denne boka får fram mye detaljer. Jeg vil gi denne boka en 6/6 <3 <3 <3 🙂 🙂 🙂

 312. Jeg likte denne boken veldig godt. Den var veldig spennendes og gidder meg litt gåsehud den er veldig skummel egentlig men super spennende og jeg vil gjerne tenke meg å lese hele boken jeg synes det var litt skummelt når det sto en jente bak henne i speilet med bandasje med blod på grøss det var veldig ekkelt. Jeg gir denne boken terningkast fem .

 313. Dette utdraget synes jeg er veldig bra fordi det er skummelt og spennende. Jeg har lyst til å lese denne boken fordi det skjer noe hele tiden. Denne boken anbefaler jeg for barn mellom 10 og 13 år. Jeg har veldig lyst til å lese denne boken, og den er veldig bra. Så jeg gir den et terningkast 6.

 314. Dette var en en spennende bok. Denne boken er spennende fordi at innholdet og at teksten var lett å forstå. Jeg anbefaler denne boken til de som liker sepennende bøker. Jeg gir denne boken 4/5

 315. jeg syntes at boka var gøy fordi det var min sjanger og det ble veldig spennende på slutten når den jenta sto i speilet.

 316. Jeg syntes utdraget var spennende og skummel på slutten. Jeg fikk lyst til å lese hele boken. Jeg gir terningkast 5.

 317. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og skummel og det er det en ordentlig grøsser skal være.

 318. eg likte utdraget litt fordi det var spennende og kult. eg gir boka ternings kast 3 og 1halv.

 319. jeg syntes boka var spennende og kjekk å lese, og jeg fikk lyst til å lese boka.

 320. Det var ei bra bok, men den blei for lite skummel.
  Ellers var ho bra. Terningkast 3 av 5

 321. jeg synes denne boka var spennende fordi det fikk ubehagelig stemme bra inlevelse. jeg vil anbefale boka til 10-13 år selv gir jeg denne boka 4

 322. Jeg synes den var veldig spennende.
  Det var veldig spennende når hun
  så en person med hvit bandasje
  med blo på i speilet.
  Jeg gir denne boken terningkast 4.

 323. En bok som er virkelig skummel flere og flere barn forsvinner noen dager før Santa Lucia. Det stater med at Emelie drømer at en sjygge kommer og tar på arma hennes så når hun våkner så er hun rød på arma. Og neste dag låser hun seg inpå jennte doen og når hun kommer ut vasker hun hendene og ser seg i speilet, så står det en jente bak henne med bånd foran øynene og på bånde er det blod. Kan disse hendelsene ha noe med det som har kjedd. Terningkast 6 🙃.

 324. Eg hadde ikkje likt det marerittet som Emilie hadde. Eg hadde git denne boka terning kast 5 og alder til 10 år.

 325. Super skummelt utdrag!!!
  Fantastisk bok for dem som liker å lese grøssere!!

 326. Svart senker natten seg handlet om at Emilie har begynt å få rare drømmer med skygger, og det er bare 6 dager til Luciadagen å det var regna som årets skumleste natt. I tillegg begynner barna på skolen hennes og forsvinne. Jeg synes at boken var veldig spennende, men også litt skummel. Det var litt ekkelt når det plutselig sto en jente i speile med blodigbandasje runt hode hennes. Jeg synes at boken passet for barn mellom 7-9 , og får terningkast 4. Skummel og spennende bok.

 327. jeg synes boka var veldig bra jeg synes nemlig bøker med litt skumle historier er veldig bra. Jeg likte særlig den helt siste delen av boka der hvor den skumle jenta kommer. jeg liker egentelig sjangeren fantasy best, men dette var en veldig bra grøsser så jeg gir boka terngingkast 6 av 6!!!!

 328. Skummel, men ikke sånn at jeg ble red. Historien var bra så jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg er så spent på hva som skjer videre.
  Jeg gir denne boka terning kast 4 av 6

 329. Jeg synes denne boekn var super spennende. Jeg elsker krimbøker å denne boken kjente jeg var noe for meg. Jeg fikk lyst til å lese hele boken. Jeg skjønner godt at denne boken er skrevet som en grøsser bok for det passet den til. Jeg vil kanskje anbefale denne boken for alle som elsker krim bøker å tåler å lese om blod. Jeg gir denne boken terningkast 6.

 330. Jeg synes denne boekn var super spennende. Jeg elsker krimbøker å denne boken kjente jeg var noe for meg. Jeg fikk lyst til å lese hele boken. Jeg synes det var veldig spennende med hun jenta som alltid visket henne i øret. Jeg skjønner godt at denne boken er skrevetg som en grøsser bok for det passet den til. Jeg vil kanskje anbefale denne boken for alle som elsker krim bøker å tåler å lese om blod. Jeg gir denne boken terningkast 6.

 331. Boken var bra men, ikke helt bra heller der ikke en bok som jeg liker. Men jeg syns ikke det var en grøsser jeg syns det var spennende. Hun heter Emilie det er 7 dager til Santa luzia og hun drømmer fælt.

 332. Denne boken er var veldig spennene og en skummel bok. Men tror jeg ikke passer for en under 8 kanskje, men oppover så passer den sikkert for alle helt til de er 18.

  Hva handlet boken om:
  Boka handlet om Emilie som fikk mareritt. I drømmen hennes var det mørkt og tåkete og hun hørte stemmer. Stemmen sa Emilie og hun ble redd. Hun kjente at hun ble holdt og var redd. Hun våknet opp og skjønte bare at det var et mareritt. Men hun hadde merker på armen. Hun skjønte ikke hva som hadde skjedd. Emilie gikk til vinduet og lukket den, fordi hun følte seg at det var kaldt der inne og glemte at hun lukket vinduet før hun la seg. Men oppe ved taket så hun en skikkelse og i neste øyeblikk så var skikkelsen borte. Neste dag gikk hun på kjøkkene og satte en brødskive i toastmaskinen. Men like før hun startet den gikk strømmen. Emilie orket ikke å vente på sin trege mor som skulle fikse strømmen, så hun tok frokostblanding i steden. Hun dro til skolen og sa ha det til søsteren sin, Jenny. Når hun hadde gjort det gikk hun forbi alle sammen og mot jentedoen. Hun låste dodøra og satte seg på lokket. Hun måtte slutte med å gjemme seg i doen hver eneste dag. Da det ringte inn gikk hun ut av doen og vasket hendene sine. Hun hadde forsatt det bleke ansiktet og var skikkelig trøtt. Men plutselig hørte hun en stemme bak seg når hun skulle til å vaske ansiktet. Hun var høyere en Emilie og hadde kledd seg i en hvit, lang drakt. Og hun hadde en bandasje som var rett over øynene hennes dekket av blod.

  Denne boken gir jeg 5.

 333. Jeg fikk ikke veldig lyst til og lese denne boken. Jeg tror ikke denne boken er noe for meg. Fordi jeg ikke skjønte handlingen helt. Bodde de et annet før eller noe og hvem er hvem terningskast 3

 334. Denne boken var sååååå spennende at jeg har bare lyst til å lese ferdig hele boken nå. Den var litt skummel, men veldig bra. Jeg syntes synd på Emilie siden hun ikke hadde fått seg noen venner på den nye skolen, me kanskje det gårbra til slutt? Kjempebra bok terningkast 5

 335. SVART SENKER NATTEN SEG
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser

  Boka handler om en jente som heter Emilie. Seks dager før lucia langnatt ser hun en skygge som sitter på taket med ingangspartiet. Denne skygen er fra en drøm hun har hat veldig lenge. I drømmen svever hun ut av sin egen kropp og flyr ut til masse skyger de hvisker et ell anna men hun hører det ikke. En av dem kommer henn til henne og tar henne hardt i armen. Skygen hvisker Emilie, Emilie, Emilie.

  Jeg likte boka fordi den var skumel men var ikke så skumel som jeg trodde. Jeg anbefaler boka for barn som ikke er lettskremte. Boka passer godt for barn fra 9-13 år.
  Jeg gir boka terningkast 5.

 336. jeg håper at denne eller Maretron viner.Fordi jeg syntes at de var så spenene.Jeg syntes at det var mest spenene når hun våknet med et rykk og så markene på armene også når hun så opp fra vasken og så en jente med stramt bind for øynene som var dekket av blod.

 337. dette er virkelig en grøsser jeg har veldig lyst til og lese hele boken bra slutt også jeg gir denne boken 5/6

 338. Denne boka syntes vi var ganske bra ,fordi den var ganske spenende ,men litt skjederlig inimellom men ganske spennende også ganske grøssende .dey var ikke den beste boka vi hadde lest vi gir denne terninkast 4.

 339. Jeg syns at boka var bra jeg kunne ha tenkt meg og lese hele boka. Jeg synes at det var spennende på slutten. Jeg synes synd på Emilie pga det marerittet.

 340. Den var sykt spennende og skummel. Jeg vil garantert lese denne boken. jeg gir denne boken terningkast 6

 341. Jenten i denne boka heter Emilie.
  Det er snart santa lusia og Emilie begynner å drømme skumle drømmer.
  Jeg synes boken ikke er noe for meg så jeg gir terningskast 4

 342. Boken er litt skummel og veldig bra. Denne boken fikk meg til og lese mye mer spennende bøker. Denne boken er sykt sykt spennende.

 343. Det er er en helt passe bok .
  Det er en kjedelig handling.
  Det er lit spennende.
  Denne boken passer bra for de som likker krim og spennende bøker.
  Denne passere dra for 9-13 år.
  Jeg har ikke lyst til å lese denne boken.

 344. Vi synes boken var veldig spennende og skummel på slutten. Det var synd den sluttet der.Det var lett å følge med i handlingen.

 345. Svart senker natten seg er om en jente som har mareritt uken før Luciadagen. Det handler også om at barn fra skolen forseter å forsvinne. Boka er en type grøsser som starter ikke så skummelt men blir skummelt veldig kjapt.

  Jeg synes at boka er som en skrekkspill som heter Mario the music box.

  Det passer for de som er 9 og videre.

  Jeg gir terningkast 6.

 346. Svart senker naten seg. grøsser!!!
  Boka handler om en jente som heter Emilie. Emilie har hat en drøm som blir endret samtidig som det er igjen 1 uke til det er en av de mørkeste og farligste natten.

  Jeg synes boken er spennene mest fordi boka er skremmende og at Emilie ser skikkelser og når Emilie var på do og så en jente i vite klær og bind for øynene og det rand blod.

  Terning kast 6

  Boka anbefales av de som liker grøsser og ikke de under 7 år.

  Skrevet av Ole Nataniel.

 347. Jeg synest at boka var bra fordi den vatr litt skummel og spennende. Jeg vil lese hele boka. (Terningkast 5) Jeg synest det var spennende når hun drømte om at en skikkelse tok henne hardt på armen og når hun våknet neste morgen hadde hun merke etter hennene på armen. Boka passer for jenter og gutter 9-14 år.

 348. Eg likte veldig godt denne boka siden Spenninga begynte med ein gang og eg forsto veldig masse av boka å den var super bra.

 349. Jeg syntes denne boka var litt skummel, men også veldig spennende. Jeg syntes det var litt skummelt når skyggen sa «Emilie» og kom bort og griper tak i henne og ikke ville slippe, og det var ekstra skummelt og spennene når hun hadde røde merker på armene når hun hadde våknet. Og det var også skummelt med hun jenta i speilet. Jeg har veldig lyst og lese hele boka. Jeg gir terning kast 6 🙂

 350. Denne bogen var veldig spennende og jeg anbefaler denne boken til barn fra 11-13 år.
  terningkast 6.

 351. coveret så litt skummelt ut, men det skumleste var slutten. jeg pleier ikke å lese skumle bøker men det er litt gøy å kjenne adrenalin i kroppen.
  11-15 år
  terningkast 4,5

 352. Svart senker natten seg

  Eg likte boka svart senker natten seg fordi den var veldig spennande og skummel. Eg likte godt når ho høyrde navnet sitt Emilie. Eg syntes det var litt skummelt når det plutseleg dukkte opp ei jente på do med bandasje ront auga og blødde, eg sikker på at det var lucia fordi ho gjekk med kvit lang skjole. Eg gjer terningskast 6👍🏻.

 353. Eg synest denne boken var super, siden den var spennende og lit skummel. Det øyeblikket i boken eg likte best var då den skikkelsen var på taket, og når den skikkelsen stod bak henne i slutten. Det einaste eg blei lit irritert over var slutten siden den sluttet akkurat i det spennende øyeblikket. Eg ville bare lese mer og mer. Eg anbefaler denne boken for dei som liker spenning , eg anbefaler denne boken for egentlig alle😉 eg gjer terningkast: 6

 354. Svart senker natten seg: eg likte boka for den var spennande og skummel, det var litt skummelt når du høyrde den låge stemmen Emilie, og når ho sto i speilet. Når ho hadde klore marker på armen, det var litt rart for det var jo ein drømm. Og eg vil lese mer. Eg gjer terningkast 🎲 6.

 355. Svart senker natten seg

  Eg likte boka fordi den var spennande og skummelt. Eg blei overraska når strømmen gjek. Eg likte god når Emilie høyrde navnet sit I drømmen. Men eg synst ikkje at coveret passa til boka siden utdraget handla ikkje så mykje santa lucia, det var litt dumt synst eg. Eg vill andbefale denne boka. Eg synst boka passer 7 -13. Terning kast 5.

 356. boka var dårlig. ternigkast 0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 357. Boka var litt creepy bok. Den var også litt spennende. Den er enkel å leve seg inn i, men ikke en bok jeg ville lest. Forfatteren var flink til å forklare ting i boka. Terningkast 3.

 358. Det var en spennende bok. det var litt grøss og det var bra.
  Det var spennende at det var en stemme som visket Emilie.
  Det var spennende at det satt en jente på taket.
  Det var litt dumt at vi ikke så hvordan jenta så ut.
  Det var veldig spennende at det sto en jente men hvit bond rundt hode og de var spennende at jenta var dekket av blod.
  Terningkast 6

 359. Jeg synes at boka var gøy og skummel og lese. Den var lett og bli ganske skremt av.
  Jeg synes at drømmen til Emilie var litt skummel. Jeg fikk ganske lyst til og lese hele boka
  Jeg gir boka terningkast 5

 360. jeg synes at boka var litt skummel og rar.
  Det var litt synd at boka var den siste i serien.
  Hvis jeg skulle ha gitt terning kast gir jeg den en sterk 6.

 361. Jeg synes boken var bra fordi på slutten og at det er lussi natt synes jeg var kult.
  Jeg ble skremt litt men resten var ikke så skummelt.
  Jeg vil lese mer av denne boken.

 362. Denne boken er bra men lit sedelig for det var mange detaljer jeg likte begynnelsen og slutten

 363. Bokslukerprisen 2017. Svart senker natten seg. Mørkets utvalgte

  Svart senker natten seg handler om jenta Emilie som får de samme marerittene hver eneste natt!
  Emilie drømmer om at hun er på et mørkt tåkete og dystert sted der hun hører noen hviske navnet hennes med en døende stemme. Emilie er misunnelig på lillesøsteren Jenny som for venner på et blunk og hun er til og med valgt ut til Lussi dette året!

  Dette er en grøsser bok som jeg anbefaler deg å lese . Fordi boka er veldig spennende for eksempel når de døende stemmene snakker til henne og hun ser en ynkelig skikkelse som hun knapt rekker og se før den forsvinner igjen. Jeg vil gi boka terningkast seks og jeg håper boka blir superfinalist i bokslukerprisen 2017!

 364. Jeg syntes at boka var bra og litt sånn grøss.:))
  Jeg vil nok si at boka var ikke så skummel.
  Men jeg fikk lyst til å lese den:):):)
  Jeg vil anbefale boka til andre som vil lese litt grøss. Og den var ikke skummel.
  Jeg gir terningkast 5:):)

 365. Denne boken er den beste boken jeg har aldri lest jeg vil lese helle boken og den var så spennende på slutten da jenten sto i toalettet og en litt større jente kom og skulle gjøre noe… Veldig spennende bok jeg elsker denne boken og denne boken skal i alle fall gå til finalen, jeg elsker skumle bøker og denne er den beste skumle boken i helle verden syns jeg, Boken er best ingen protest…!!!

 366. jeg syns boken var bra fordi den var spenning i den. Det jeg syns var speningen var om den jenten som sto bakk jenten. Jeg vil lese boken videre.

 367. jeg synes boka var kjedelig fordi : den jenta som hadde så mye blod var så rar. og det marerittet var kjedelig.

 368. Boka handler om at Emilie har flyttet fordi bestefaren var syk. Emilie drømmer om skader som hun får i virkeligheten.

  Jeg skjønte at de prøvde å gjøre det skummel,men desverre ble ikke jeg «redd».
  Den eneste gangen det var skummelt for meg var da de så den skikkelsen fra drømmen satt på taket.
  Har lest en annen bok hvor skader fra drømmen blir virkelig , så konseptet med de skadene ble gamle.
  Gir boka terningkast 4 for spenning.

 369. Svart senker natten seg
  INNLEDNING
  Boka handler om Emilie som bor sammen med mamma og Jenny(som er 4 år yngre enn Emilie). Pappa bor i Australia. Emilie begynner og se skikkelser noen netter før Lussi langnatt. Ser hun spøkelser i speilet?
  Detter er en grøsser bok, jeg har lest noen andre bøker i denne serien og de er KJEMPEBRA.

  DIN OPPLEVELSE OG VURDERING
  Jeg synes at denne boken er veldig bra fordi, jeg liker veldig godt og lese krim/grøssere bøker. Jeg vil lese denne boken fordi hvem vil ikke lese en bok om en jente som kanskje ser spøkelser i speilet! Når hun våkner om natten og har røde merker på kroppen etter noe som skjedde i en drøm.

  AVSLUTTNING MED OPPSUMERING
  Jeg vil veldig gjerne anbefale denne boken, den er veldig bra.
  Denne boken bør vinne bokslukerprisen fordi det er en ordentlig grøsser!
  TERNINGKAST: 6

 370. den var skummel fikk meg virkelig til å føle gåsehuden jeg vil gjerne lese videre
  fordi jeg lurer så mye på hva de spøkelsene vil med den jenta eller gutta jeg glømte om det var en gutt eller jente jeg gir den ternekast 4 av 6

 371. 1.Svart senker natten seg handler om ei jente som heter Emilie som har flyttet til et nytt sted, sammen med søsteren og moren faren hennes bor i Australia. Men Emilie har noen rare drømmer, Hva skjer?

  2.Svart senker natten seg er en grøsser den var veldig spennende. Denne setningen var sepneste: Rett bak meg står en jente, Hun er litt høyere enn meg. Kledd i en lang hvit drakt, en bandasje er knyttet stramt over øyene hennes… og den er dekket med BLOD!!

  3.Jeg synes at andre bør lese den.
  Alder grensa jeg gir den det må nok være 7år.
  Jeg synes at den må bare vinne den var bare så spennende.
  Jeg gir den terning kast 6.

 372. Svart senker natten seg…
  Natten før luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt.
  Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt og endre seg.
  Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne .Hva er det som skjer?

  SJANGER:GRØSSER
  FORFATTER: Aleksander Kirkwood Brown
  Jeg anbefaler denne boka for barn som er 7 år eller eldre.

 373. Svart senker natten seg

  Emilie har det samme marerittet om og om igjen.
  Dette er en grøsserbok om Emilie og barna som bare forsvinner.

  Jeg synes denne boka er spennende fordi Emilie ser skygger fra marerittet og hun ser de rødemerkene mon tro hvor de kommer fra?!

  Det er skummelt fordi Emilie plutselig ser skyggene.
  Det var spennende fordi plutselig gikk strømmen og jeg trodde skyggene skulle komme.
  Jeg anbefaler boka for 6-14
  Jeg synes boka burde være superfinalist og vinne bokslukkerprisen.

 374. Jeg synets boken var skummel, det var litt skummelt da en skyggene kom til Emilie.
  Det var skummelt da en av skyggene tok på henne og hun fikk røde merker på ekte.
  men det er litt morsomt at hun lillesøsteren er sånn mobil person.
  Det er synd i bestefaren som er dårlig.

 375. jeg føler at det var jeg som er jenten Emilie. jeg elsker når skyggene kommer. jeg tror at den damen er en dame som er en hun skjenner. Oj jeg elsker når hun finner ut at armene er rød. jeg er heller ikke en morgen jente. pappaen bor i Australia. det kan henne at den gutten ble tatt av den samen personen som tok Emilie i skyggene.

 376. jeg synset boken ikke var så bra fordi den ikke var så spennende og ikke så skummel terning kast 3

 377. Jeg synes boken var super det var litt lite spenning men bra.
  Jeg synes det var extra spennende når hun sier hun kommer.
  Jeg gir terning kast 6

 378. jeg syntes at boken var super og den var spennende.
  den skulle hatt mer spennende men det var gøyt.
  jeg synes det var spennende når hun hvisker hun kommer.

 379. jeg syne boken var spennene og skummel
  men den kunne hat litt meg grøss enn bar på slutten
  jeg gir den terning kast 5
  men unntatt det er det en fin bok på utsiden og innside

 380. boken hadde mye drama mer enn skrekk. den var litt skummel på begynnelsen og på slutten. jeg likte tittelen og forsiden. det var gøy når Emilia sov og drømte om ånder , når vinden kom til vinduen var skremmende. men om morgen var skjedelig og når hun var på skolen.men når hun var på toalette var det dritt skummel.

  jeg gir boken ternigkast 4 for det var mye drama og lite grøsser.

 381. Svart Senker natten seg, Boken var veldig spennende og litt grøsser ;D. Jeg liker ikke helt grøsser men denne boken var veldig gøy. Det var sikkert rart for Emilie å høre slike stemmer hvis det var meg ville jeg hatt frika ut :00. Jeg synes at denne boken var bra men ikke nok grøsser, men veldig mye spenning. Hvis jeg leser boken kommer jeg antagelig hvis til å si: ÅÅÅÅ sååå mye grøsser!!!!. Men forsiden var ikke sååå bra for meg, forfatteren burde ha lagt mer arbeid i det (bare et forslag assa ). Men siden kapittel 1 ble lagt inn først som første side så må forfatteren kanskje beskrive eller si personligheten til Emilie i innlegget. Overskriften på kapittel 2 passet virkelig til Kapittelet med den jenten i speilet og en død jente gir veldig mye grøsser i boka!!! :D.
  Alle i klassen likte slutten på boka og stemmen. For meg er denne boken en av de beste på bokslukerprisen. :))

 382. jeg synes boken er bra for hun drømte og hørte noen sa noe og tok tak i hun. Hun prøvde og komme seg løs og det greide hun og våknet og hadde et rødt merke på hånen der skikkelse holdt hun. Jeg ble ikke skremt eler red men jeg gir terning kast 4

 383. Jeg likte boken fordi jeg synes boken hadde spenning, jeg synes det var spennedene når hun sa : En av skyggene kommer mot meg! jeg vil lese boken videre.

 384. veldig bra klassen min likte den godt.
  vi har stemt den til en av de tre beste bøkene.
  håper den kommer videre

  terning kast 6 😉 😉

 385. Eg syntest att boka var kjempe spennende. Det er faktisk ein av bøkene jeg har lyst til å lese mer.

 386. veldig bra klassen min likte den godt.
  vi har stemt den til en av de tre beste bøkene.
  håper den kommer videre

  terning kast 6 😉

 387. jeg syntes det ikke var noe om lucia, MEN det var veldig kult at vi kunne lese en skummel bok denne gangen fordi jeg er skikkelig hekta på skrekk. Jeg syntes ikke det var skummelt fordi bøker er uansett ikke skumle, men det kunne ha blitt lagd en film om dette selvom det hadde ligna’ på grudge og ring, men ble litt gira fordi det var skrekk. I KLASSEROMMET, men er ikke det beste jeg hart opplevd av skrekk. Terningkast 3-4???

 388. Boka svart senker natten seg synes jeg var en kjempebra bok som inneholdt gode beskrivelser.

  Boka handlet om Emilie som fikk mareritt. I drømmen hennes var det mørkt og tåkete og hun hørte stemmer. Stemmen sa Emilie og hun ble redd. Hun kjente at hun ble holdt og var redd. Hun våknet opp og skjønte bare at det var et mareritt. Men hun hadde merker på armen. Hun skjønte ikke hva som hadde skjedd. Emilie gikk til vinduet og lukket den, fordi hun følte seg at det var kaldt der inne og glemte at hun lukket vinduet før hun la seg. Men oppe ved taket så hun en skikkelse og i neste øyeblikk så var skikkelsen borte. Neste dag gikk hun på kjøkkene og satte en brødskive i toastmaskinen. Men like før hun startet den gikk strømmen. Emilie orket ikke å vente på sin trege mor som skulle fikse strømmen, så hun tok frokostblanding i steden. Hun dro til skolen og sa ha det til søsteren sin, Jenny. Når hun hadde gjort det gikk hun forbi alle sammen og mot jentedoen. Hun låste dodøra og satte seg på lokket. Hun måtte slutte med å gjemme seg i doen hver eneste dag. Da det ringte inn gikk hun ut av doen og vasket hendene sine. Hun hadde forsatt det bleke ansiktet og var skikkelig trøtt. Men plutselig hørte hun en stemme bak seg når hun skulle til å vaske ansiktet. Hun var høyere en Emilie og hadde kledd seg i en hvit, lang drakt. Og hun hadde en bandasje som var rett over øynene hennes dekket av blod.

  Jeg synes dette var en bra bok som passet til sjangeren grøsser. Den hadde en bra handlig der forfatteren brukte de riktige ordene til å gjøre boka så spennende som den er.

  Dette var en bra bok og var så godt beskrevet og en så god handling at jeg gir terningkast 6.

 389. Boka svart senker natten seg synes jeg var kjempebra bok som hadde gode beskrivelser.

  Boka handlet om Emilie som fikk mareritt. I drømmen hennes var det mørkt og tåkete og hun hørte stemmer. Stemmen sa Emilie og hun ble redd. Hun kjente at hun ble holdt og var redd. Hun våknet opp og skjønte bare at det var et mareritt. Men hun hadde merker på armen. Hun skjønte ikke hva som hadde skjedd. Emilie gikk til vinduet og lukket den, fordi hun følte seg at det var kaldt der inne og glemte at hun lukket vinduet før hun la seg. Men oppe ved taket så hun en skikkelse og i neste øyeblikk så var skikkelsen borte. Neste dag gikk hun på kjøkkene og satte en brødskive i toastmaskinen. Men like før hun startet den gikk strømmen. Emilie orket ikke å vente på sin trege mor som skulle fikse strømmen, så hun tok frokostblanding i steden. Hun dro til skolen og sa ha det til søsteren sin, Jenny. Når hun hadde gjort det gikk hun forbi alle sammen og mot jentedoen. Hun låste dodøra og satte seg på lokket. Hun måtte slutte med å gjemme seg i doen hver eneste dag. Da det ringte inn gikk hun ut av doen og vasket hendene sine. Hun hadde forsatt det bleke ansiktet og var skikkelig trøtt. Men plutselig hørte hun en stemme bak seg når hun skulle til å vaske ansiktet. Hun var høyere en Emilie og hadde kledd seg i en hvit, lang drakt. Og hun hadde en bandasje som var rett over øynene hennes dekket av blod.

  Jeg synes dette var en bra bok som passet til sjangeren grøsser. Den hadde en bra handlig der forfatteren brukte de riktige ordene til å gjøre boka så spennende som den er.

  Dette var en bra bok og var så godt beskrevet og en så god handling at jeg gir terningkast 6.

 390. Denne boken var sykt spennende! Jeg vil lese hele boken, garantert! Den beste til nå i Bokslukerprisen! Veldig spennende på slutten, med jenta med den blodige bandasjen. Jeg må få vite hvordan dette går! Jeg gir denne boken terningkast 6!!

 391. Det var en skikkelig spennene og skummel bok😯🎃🧟‍♀️🧛‍♂️
  Jeg gir den terning kast.6.

 392. Jeg synes boken var super fordi den var spennene OG VELDIG GØY SÅ JEG SYNES DEN VAR SUPER…………

 393. Eg likte boka , fordi at den var spennande og at eg liker grøsser bøker , eg vil lese heile boka , fordi at eg vil vite kva som skjer videre . Eg vil anbefale denne boka til dei som liker grøsser og spennings bøker
  ANBEFALER FOR DEI SOM LIKER GRØSSER OG SPENNINGS BØKER❤️❤️❤️❤️

 394. Jeg liker boka godt hvordan den griper fatt I deg og dreger deg med seg In I boka. Jeg liker alle detaljene og hvordan de er sakt og plaserte.Men det var litt kjedelig noen ganger derfor gir jeg den en 4.

 395. jeg syntes den var super fordi jeg ville vite hva som skjer med Emilie og det som var på speilet og jeg tror det var Lucia fordi det er hun som har langt hår og bandasje på hodet med blod og plus den var ikke noe skummelt så jeg gir den terning kast 5

 396. jeg synes boka er veldig bra den er interessant å lese! jeg liker veldig godt hvordan man nesten får gåsehud når man leser den. jeg synes det var veldig spennende i slutten der når vi fikk høre at en jente sto bak der og hadde en bandasje dekket av blod på øynene og at jeg skjønner liksom hva de mener i boka liksom hvis du er ny på en annen skole jeg synes boka har godt innhold som vekker leserne når man leser jeg gir denne boka en super velfortjent terningkast:
  5

 397. Eg likte boka veldig godt og eg vil anbefale den 👍🏻👌🏻😄. Eg vil kanskje sette ein aldersgrense fra 5️⃣ og ⬆️ over. ellers kjempe bra bok. veldig lyst å lesse heile boka.🇳🇴🏳️‍🌈🚩

 398. boken var skikkelig kul, det var en slik bok som jeg ofte/alltid leser, jeg er veldig glad i grøssere og fantasy bøker. Og dette er en grøsser.
  Terningkast 6

 399. SUPER!! likte pga det var en grøsser.
  likte ikke pga var lite og lese

  vil lese resten,super, skummel,lol

  gir den 9 av IO
  passer ikke for de minste kansje lit skummel for de

  passer for 9-11

 400. Jeg likte boka veldig godt og har lyst til å lese hele. Jeg gir boka terning kast 6. Boka hadde en virkning, en fin virkning som jeg liker.

 401. Jeg likte boka veldig godt og har lyst til å lese hele. Jeg gir boka terning kast 6

 402. jeg synes at boken var spennende . Jeg liket boken kjempe godt .Jeg har aldri lest en så spennende avslutning før. Jeg ville lese mer . Det var litt skummelt at jenta var der i speilet
  terningkast 6

 403. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sanger: Grøsser
  Svart senker natten seg handler om en jente som heter Emilie for rare drømmer og barn på skolen hennes forsvinner og Emilie er alene på skolen og har ikke fått noen venner ennå så hver dag før det ringer inn sitter hun på do fordi hun ikke greier å stå å se ensom ut midt i skolegården. Denne boka var kul og spennende samtidig fordi man satt og viste at det kom til å skje noe veldig snart. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten fordi det aller mest spennende skjedde på slutten av utdraget. Jeg anbefaler denne boken til både gutter og jenter på 8-12 fordi den var ganske skummel men hvis man er eldre så blir det nok bare kjedelig. Jeg gir denne boken terningkast 5

 404. Jeg synes det var spennende og jeg vil lese mer av bok.
  Hvorfor har ingen sakt noe før?

 405. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sanger: Grøsser
  Svart senker natten seg handler om en jente som heter Emilie for rare drømmer og barn på skolen hennes forsvinner og Emilie er alene på skolen og har ikke fått noen venner ennå så hver dag før det ringer inn sitter hun på do fordi hun ikke greier å stå å se ensom ut midt i skolegården. Denne boka var kul og spennende samtidig fordi man satt og viste at det kom til å skje noe veldig snart. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten fordi det aller mest spennende skjedde. Jeg anbefaler denne boken til både gutter og jenter Jeg anbefaler den også til de på 8-12 fordi den var ganske skummel men hvis man er eldre så blir det nok bare kjedelig. Jeg gir denne boken terningkast 5

 406. Jeg elsket de første to kapitlene!!! Boka var veldig kul og jeg vill gjerne lese hele boka.😃

 407. vi likte denne boken fordi den var spennende å vi liker spennende bøker. vi synes at det kunne vert en litt bedre slutt på utdraget. det var litt teit at vi ikke viste hvem personen var. så vi gir svart senker natten seg terningkast 5 fordi vi liker spennende bøker å det var noen ting som kunne vert bøker.

 408. Hei jeg likte boka veldig mye og jeg mener det jeg elsker Grøsser og det er så klart blod skriking og sånt og jeg skal begynne å lese det fordi jeg vil vite mer om den jenta fordi hud hadde bandasje foran øye og det var blod så det hadde vart spennende og jeg liker å bli skremt det er sånn jeg er . Mvh Mahdere

 409. terningkast o eller 1 da:( jeg likte den ikke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:( 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

 410. Vi synes at boka var bra siden den var spennende. Og vi synes boka fortjener terning kast 6.

 411. super
  jeg synes boka var veldig bra
  jeg synes boka var en skrekk historie på slutten

 412. Denne boken handler rom en jente som heter Emilie. En natt begynner drømmene hennes å forandre seg. Når hun våknet hadde hun merker etter en hånd, akkurat som i drømmen hennes. Det er bare en uke til Luciadagen. Hun begynner på en måte å se skygger.
  Vi likte boken, den var veldig spennende og skummel.
  Det er en spenningsbok, vi syntes boken passer til 8-13 år.
  Vi gir tenningkast : 6

 413. den boka var bra fordi den var skummel. jeg liker skumle bøker. boka handlet om en jente som flyter skole hun opplever skumle ting.

 414. vi syntes boka var veldig spennende å litt skummel. Det handler om en jente som ikke har venner på skolen. Hun opplever skumle ting både på dagen og natten.vi vil gi boka terningkast 5.

 415. jeg synnes utdrage var sykt spennende og ikke så veldig skummel da men jeg gir utdrade
  en sterk 5 i terningkast.
  Jeg fikk lyst til og lese videre og utdraget var supert. dete var en mening fra meg 😉

 416. Boka handlar om ei jente som heiter Emilie. Emilie har hatt same draum i fleire dagar.
  Den draum handlar om at Emilie sin sjel flyr opp i himmelen og da kan henne se ned på kroppen hennes som ligg og sover. Ein natt midt i draum så høyrde Emilie navnet sitt. også kom det noen i draumen, det var ein dame. Den dama tok tak i handa til Emilie og ho ville ikkje slippe. Når Emilie vakna var klokka 00:04. Henne hadde gløymd å lokke vindue på romme hennes og kvistene banka mot vindue. Henne lokker vindue men da…. stemmen fra draumen kjem frå taket. Emilie har merker på handa der dama i draumen tok henne. Så kanskje det skjedde i virkelegheiten og i draumen? Emilie skal på skola og henne går fort inn i skulebygget og inn på jentedoen og låser seg inne der og venter med og gå ut derifra til det ringer inn.
  Boka er ein grøsser.
  Eg likar boka fordi den er spennande og man får lyst til og høyre meir.
  Boka er spennende fordi dei forklarer korleis Emilie føler seg i draumen og på skula.
  Boka forklarar at nokon ikkje er like trygge på seg sjølv som andre er som i denne samanhengen er Jenny lillesøstera til Emilie veldig trygg på seg sjølv, men Emilie er ikkje det.
  Det eg ikkje liker med boka er at den ikkje var så skummel som eg trudde, men den er jo for yngre barn også så den kan jo ikkje vere for skummel.
  Boka er ein fin barnebok fordi den er ikkje for skummel og man forstår inlegget.
  Kjempe bra bok og eg kjem til og lese denne boka på skulen.

 417. Eg syntest det var litt skummelt men samtidig spenenende fordi det ikkje vokste gres, trer og blomster.
  Det var også skummelt att nokon sa Emili Emili.

  Det handlar om ei jente såm heiter Emili ho bor i eit hus som beste faren bodde i, dei måtte bo der fordi bestefaren datt heiletida å trenkte hjelp.
  Ho lå i senga å ho drømte at det kom ein skygge å den sa Emili Emili.
  Emili ble skremt å våkna. Ho skulle årne seg mat ho tok brø i brøristaren å så gik strømen ho gik ut på tarasen å så så ho ein skygge på taket hun snude seg ein gang så var skyggen borte så gik ho inn å da var sikringen på i gjen å da var det nyheitar og dei sa att ein gut hadde såvi så ble han borte plutselig: Ho var på skulen å gik ned på doen så sa ei stemme ho kommar ho kommar og bak ho sto ei jente i kvit drakt med blo på.

 418. jeg liker boka fordi den blei meir spennande på slutten. Fordi det sto ei jente bak ho som hadde på seg ein kvit drakt. Som var dekt av blod, men den var litt kjedelig i starten. Ellers en ganske bra bok.

 419. «Svart senker natten seg» er ein spennande grøsser, der ei jente ved navn Emilie opplever skumle ting nokre dagar før Lucia-dagen. Eit utdrag frå boka: » En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!». Eg likte veldig godt da det forsvant barn og da det plutseleg kom ei jente i spegelen bak Emilie. Eg skal låne ho på biblioteket ein dag og lese heile boka. Anbefalar ho for dei som likar grøssere, og dei som ikkje så lett får mareritt:):):)

 420. Eg synes boka var spennande fordi Emilie drøymte at nokon ropte på ho og at ho blei tatt i draumen og når ho våkna hadde ho merker på armene og ho så nokon ute på taket. Eg synes boka var spennande fordi dei høyrte på radioen at det hadde forsvunne ein gut og når Emilie var på skula var det nokon bak ho.

 421. Boka var ein grøssar stod det på framsida. Det stemmer ikkje, synast eg. Eg synast boka var ganske kjedeleg fordi eg ikkje skjønte boka. Den gav ikkje meining for meg. Det var berre tull. Sånne fantasi bøker liker ikkje eg. Boka handlar om ei jente som flytta til ein ny plass. Det er snart lusia. Ho «går på do» før skola starter. Ho synast det er bedre å «gå på do» enn å sjå einsom ut. Jenny er lillesøstra ho er ikkje sjenert i det heile tatt. Ho blei Lusia, i klassen sin. Eg får ikkje lyst til å lese meir. Fordi eg ikkje likte boka.

 422. Svart senker natten seg er en «Grøsser» som handler om Emilie som har en rar drøm som gjentar seg. Boken foregår hjemme hos Emilie og på skolen.
  Jeg synes boka en dårlig stereotypisk skrekkhistorie som kopier av skrekkfilmer. Boka var veldig kjedelig og jeg vil heller bruke sandpapir på do istedenfor dopapir enn å lese mer av denne boka.
  Alle kunne ha komme opp med dette. Til og med mine døde fugler Jojo den første og andre kunne ha lagd noe mye bedre enn dette. Barn i Afrika kunne ha spist alle utprintene av denne boka. Terningkast 1

 423. Jeg syntes at svart senker natten seg var super bra fordi jeg klarte å leve meg inn og jeg elsker sånne skumle ting fordi det alltid så spennende og min Favoritt del var da hun drømte de skumle marerittene. Og hunn så mange rare ting fx: en jente på taket som forsvant veldig fort 😀 😉 :O

 424. Boka handler om Emilie som drømmer om rare og skumle ting.

  Emilie har nettopp flyttet til en ny skole hun får mange venninner.

  Når det er 6 dager til luciadagen begynner skolebarn forsvinne og ingen vet hvorfor.

  Jeg synes at boka er veldig spennende og synes at du burde lese denne boka hvis du liker spennende bøker.

  Jeg gir boka terning kast 5.

 425. Boka begynner med at Emilie får mareritt, det samme marerittet hun har fått mange ganger på rad, men at hun følte det var andreledes denne gangen.
  Jeg likte boka veldig godt, fordi den var spennende og skummel på samme tid.
  Min favoritt del er når Emilie skulle vaske ansiktet å så hun en jente med lang hvit kjole og dekket av blod som hvisket i øret hennes: Hun kommer.
  Jeg er veldig glad i skumle bøker. Jeg syntes det er et veldig bra utdrag, og den får meg lyst til å lese hele boka. Boka får meg til å leve meg inn i det som skjer.

  Jeg gir boka terningkast 6!

 426. jeg vet at det er en grøsser fordi: det var noe som tok på henne i drømmen å hun kjente det. Jeg vet i hvertfall at det er en grøsser når det står en jente med blod på frakken som visker til henne.

 427. Den var litt skummel fordi draummen blei ekte på en måte. Og henne hadde nettopp flytta. Eg synes den var ganske bra. Fordi det var litt skummelt. ……

 428. den handlar om ei jente som sov, også våkna ho fordi vinduet var oppe. Når ho gjekk bort til vinduet såg ho ein skapning også hadde ho fått utslett på den eine armen.
  Eg syntes den var veldig bra fordi den handla om ei jente som hadde flytta til eit nytt sted, og når ho hadde sovet hadde ho fått utslett og sett ein skapning.

 429. Den handlar om Santa Lusia.
  Anbefalar og lese den.
  Den var bra fordi jeg liker skumle bøker, og den var veldig spennende når ho jenta viska henne i øre osv.

 430. Jeg synes boka var veldig spennende men kunne vært for litt eldre

  Jeg gir terningkast 2

 431. BOKANMELDELSE

  SVART SENKER NATTEN SEG

  Svart senker natten seg handler om en jente som heter Emilie. Hun har en vond drøm som går igjen og igjen. Den handler om at Emilie svever opp og ut av seg selv.

  Hun vet ikke hvor hun er men hun vet en ting og det er at det er mørkt, veldig mørkt og tåkete. Det fines ingen ting der ikke noe gress og ikke noe trær- ingenting. Men det er noe -noen skygger eller omriss. De hvisker i øret hennes: Emilie.

  Denne boken er en grøsser bok. Det passer den godt til. Den minner meg om andre grøsser bøker sånn som Marg og Bein.

  Forfatteren heter: Aleksander Kirkwood Brown.

  Hovedpersonen er Emilie hun er en jente med masse tanker og fantasi og går ofte inn i sin egen verden full av smerte.

  Denne boken er lettlest fordi man skjønner hva teksten handler om.

  Fortellingen starter brått og etterhvert så bygger den seg opp og blir mer skummel. Jeg synes boken er bra fordi jeg er en person som liker spenning og grøsser

  bøker. Derfor anbefaler jeg den til de fra 10-16 sånn ca. Jeg gir terningkast 6+.

 432. Svart senker natten seg

  Denne boka handler om en jente som heter Emilie. Det nærmer seg Santa Lucia og Emile har mange dårlige drømmer, en av drømmene var at noen lagde stygge merker på armen hennes og den drømmen sa hadde Emilie også. Emilie får gåsehud på armene. Hun blir redd og neste dag hadde noen lagd stygge merker på begge armene hennes. Hun tenkte hvem kan det ha vært?

  Men Emilie tenker, kanskje det var søsteren min men, det kan det jo ikke ha vært tenker Emilie.

  Dette er en grøsse bok og er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.

  Dette minner meg om noen bøker og filmer jeg har hørt og lest, mange av dem er skikkelig grøssebøker. Emilie har en lillesøster, en mamma og en pappa men de ser han nesten aldri fordi han bor i Australia og de møter han bare 1 gang i året. de tenker at han er en fremmed for dem.

  Emile har det ikke bra på skolen i friminuttene så er hun inne fordi hun ikke vil bli mobba. men Emilie tørr ikke å si det til en av voksene fordi hun er redd for at det skal bli verre. noen ganger spør hun læreren om å gå på do men hun må ikke det fordi de andre i klassen hennes sender stygge beskjeder til henne og en dag i et av friminuttene når hun var inne dro hun på do og skulle vaske fjeset så når hun skulle ta bort vannet fra øynene så hørte henne en som visket henne i øret og sa

  hun kommer! Så hever Emilie hodet og ser en jente som er kledd i en hvit kjole og en bandasje knyttet til øynene til jenta og det er dekket av blod og Emilie tørr ikke å skrike!

  Fortellingen blir mer spennende og spennende og det blir bare bedre og bedre Så slutter teksten veldig brått.

  jeg ble litt sint fordi i den beste delen slutter teksten det er veldig leit at teksten slutter så brått.

  dette er den beste boka jeg har lest jeg vil høre mer av denne fortellingen er ikke ferdig det er en del 2 av boka jeg har kjempe lyst til å lese mer av denne boka.

  jeg anbefaler denne boka til de som er mellom 10-13

  Jeg gir denne boka terning kast 6 fordi dette er den beste boka jeg noen, gang har lest jeg anbefaler egentlig alle som har tid til å lese den alle barn burde lese denne boka fordi den er bare helt konge.

 433. Svart senker natten seg

  Denne boken handler om en jente som heter Emilie. Det nærmer seg Lucia-dagen og Emilie starter å få forferdelige mareritt. En natt drømmer Emilie at hun ligger i sengen sin, også plutselig kommer det noen og lager stygge merker på armene hennes. Hun våknet å så at hun hadde merker på armene. Hvem kunne det vært? En dag når hun er på skolen, inne på do, skjer det noe ganske mystisk. Hun står ved vasken, tar vann i ansiktet og hører noen viske i øret hennes «Hun kommer». Hun ser seg i speilet og ser en jente med bandasje rundt øynene med masse blod på kroppen.
  Denne boka er en grøsser og er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown. Den minner meg om bøkene Kristina Ohlsson skriver fordi begge er spennende og skumle på samme tid.
  Teksten starter ganske bra, som forventet. Boka bygde seg lengre og lengre opp, og det likte jeg veldig godt. Den greip taket i meg helt fra start til slutt. Spenningen utvikler seg ganske fort, og det ble bare mer og mer spennende.
  Jeg synes personene er ganske rare/mystiske fordi det skjer så mye rart med dem nesten hele tiden. Jeg synes Emilie er ganske snill, morsom og kul. Emilie var på min alder, og jeg liker godt å lese om folk på min alder. Jeg tror Jenny er søt, teit og snill fordi hun oppførte seg ganske snilt, men jeg tror hun er litt teit fordi alle søsken er det!
  Det beste ved teksten var avslutningen når Emilie så jenta i speilet. En svakhet i teksten er at av og til var teksten litt kjedelig. Noe som irriterer meg er at teksten sluttet når det var kjempespennende.
  Boka var veldig bra fordi den var så spennende. Jeg synes barn fra 10-13 burde lese denne boka fordi de som er mindre skjønner den ikke, og de som er eldre kan synes den er kjedelig.
  Jeg synes denne boka burde være superfinalist på bokslukerprisen fordi den er skummel, spennende og gir meg gåsehud og fordi man kommer så langt inn i den.

 434. Bokanmeldelse av

  Svart senker natten seg

  Boka handler om en jente som heter Emilie. Hun drømmer den samme drømmen hver natt. Hun har flyttet til mammas barndomshjem. Og bor der med moren sin og søsteren sin, Jenny. Jenny og Emilie har begynt på en ny skole.
   Jeg likte utdraget fra svart senker natten seg, fordi det er en Grøssebok. Og fordi jeg føler at jeg lever meg inn i teksten. Jeg likte spesielt Emilie fordi hun var veldig modig. Måten hun oppførte seg på når hun så en skikkelse i drømmen og på jentedoen på skolen var veldig overraskende.
  Jeg ville ha skreket helt til jeg ble andpusten dersom jeg hadde opplevd det samme. Boka holder hver leser i spenning og det er flere steder jeg kjenner at magen kryper sammen fordi det er så spennende.
  Det er mange uventede situasjoner og mye tid med spenning i denne boka. Jeg likte spesielt godt beskrivelsene som en «en døende pust», eller «Hjertet mitt dunker fortere og fortere idet skikkelsen kommer nærmere» og videre «Da jeg hever hodet og ser i speilet… Slike skildringer gjør at jeg må ta meg hardt sammen for å ikke skrike.
  Andre skildringer jeg likte var: Rett bak meg står det en jente… kledd i en lang, hvit drakt. En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!» Er ikke det spennende? Man har lyst å lese mer og mer. Boka tar deg med på en lang reise.
  Jeg syns boka er kul og Grøssete!!!!! Teksten i boken er enkel å lese. Det er mye tekst med overraskelser og noen ganger må du legge boka fra deg for å ikke skrike.
  Jeg syns at boken fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.


  Charlotte Johansen

 435. Svart senker natten seg – bokandmeldelse
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Teksten handler om en jente som heter Emilie. Hun sliter litt med og få venner på den nye skolen. Det er bare en uke igjen til Lucia langnatt som er kjent som årets farligste natt. Og drømmene til Emilie har begynt og endre seg. Samtidig har barna på skolen begynt å forsvinne. Hva er det som egentlig skjer?
  Jeg har lagt merke til at boken er ganske skummel ut i fra det jeg har lest. Men jeg har lest en skumlere bok. Men det er ikke så rart at den var ganske ekkel fordi det er en grøsser bok. Den minner meg egentlig ganske mye om Marg og bein bøkene. De er også grøsser bøker og også ganske skumle.
  Det jeg føler gjorde boken skummel var at den handlet om unormale ting. For eksempel om at barna på skolen begynte å forsvinne, ekle skygger, gjenferd. Hun drømte at hun ble holdt av et gjenferd, da hun våknet dagen etter hadde hun røde merker der hun hadde blitt holdt.
  Jeg forventet egentlig at bokutraget skulle være litt skumlere, jeg trudde også at boken skulle handle litt mer om St. Lucia fordi det var bilde av henne på forsiden av boken. Men det kan jo hende at den handler mer om Lucia siden jeg har jo bare lest et lite utdrag.
  Boken er ganske lett å leve seg inn fordi man kan kjenne seg litt igjen i noen av tingene som skjer. Boken grep ikke tak i meg med en gang. Den bygget seg gradvis opp. Fordi i starten var den ikke særlig spennende men etter vært ble den mer og mer spennende og det likte jeg.
  På slutten da hun reiste seg opp etter å ha drukket av vasken og så en jente i hvit drakt bak seg ble jeg veldig overrasket. Fordi jeg trudde ikke den skulle slutte sånn. Jeg tror at de slutter på den måten fordi da vil folk lese videre.
  Det beste med denne teksten var at den var en grøsser bok og at det gjorde at jeg fikk lyst til å leie den. Men det som irriterte meg litt var at den sluttet ganske brått, fordi jeg ville vite hva som skjedde videre.
  Jeg synes at boken passer for barn mellom 10-13. Men jeg vil virkelig anbefale og lese utdraget. Jeg gir boken terningkast 4. Boken burde kanskje være super-finalist i bokslukerprisen siden at jeg tror mange andre 6 klassinger også likte boken ganske godt.

 436. Jeg synes at boken var veldig spennende. Men det var jo en grøsser så den var også veldig skummel, men jeg elsker skummle ting. Jeg likte boken så godt at jeg ikke bare ville låne den, jeg måtte finne ut hva som skjedde. Så jeg har lånt boken på biblioteket. Og utdraget vi leste var de to første kappitlene og nå har jeg kommet til kappitel 4. Jeg leste den på morgenen så har ikke kommet så veldig langt. Jeg vil lese denne boken så ofte jeg kan, men ikke før jeg skal legge meg for da får jeg nok mareritt. Kanskje jeg får et mareritt som handler om at noen hvisker navne mitt og at jeg blir dratt inn i et mørkt sted……. Jeg gir boken terningkast 6 fordi jeg hatt lyst til å låne noen av de andre bøkene men denne var så gøy at jeg faktisk lånte den .

 437. Jeg likte boka fordi den var veldig spennende og litt skummel. Jeg ble litt irritert over at jeg ikke fikk vite hva som skjedde etter at Emilie så jenta i speilet. Boka hørte klart til grøss kategorien. Boka var veldig mystisk fordi det var mye i boka som ikke kunne ha skjedd på ekte. Jeg likte også boka fordi den ikke bare var skummel men også forteller hvordan livet til Emilie er. TERNINGKAST 4!

 438. Jeg synes boka var veldig veldig bra. Jeg gir terningkast 6. Det var masse spenning og den var litt skummel. Jeg likte når Emilie var på doen og når noen sto bak henne. Jeg synes det var skummelt når Emilie drømte. Boka så ikke så skummel ut på forsiden som den var på innsiden. Jeg elsker bøker med spenning og litt skumle bøker. Dette er den beste boka av alle i bokslukerprisen. Jeg elsker boka. Som jeg sa, jeg gir terningkast 6.

 439. Jeg likte boka fordi den var veldig spennende og litt skummel. Jeg ble litt irritert over at jeg ikke fikk vite hva som skjedde etter at Emilie så jenta i speilet. Boka hørte klart til grøss kategorien. Boka var veldig mystisk fordi det var mye i boka som ikke kunne ha skjedd på ekte. Jeg likte også boka fordi den ikke bare var skummel men også forteller hvordan livet til Emilie er. TERNING KAST 4!

 440. Denne boka fenget oss. Vi ble kastet inni spenningen med en gang og denne boka skal vi lese i sin helhet.

 441. Den hadde masse spenning og beskrivelse. Beskrivelsen ubeskrivelig bra. Den hadde passelig mye med stedene. Det var ikke for mye av det samme og ikke for lite. Vil lese denne boka videre. Passelig skummel for de unge, så de ikke får mareritt.

  TERNINGSKAST: 6

 442. Jeg likte ikke utdraget fordi jeg er ikke glad i skumle bøker. Det er sikkert en bra bok for dem som liker denne sjangere. Men jeg syntes den var litt skummel. Det var noen deler som jeg likte. Forfatteren er veldig god til å beskrive dem. Og jeg greide å se det for meg og det gjorde boka til en enda bedre skrekk bok . Men jeg likte utdraget og jeg fikk lyst til å lese den og jeg liker ikke skumle bøker.Det er en god skrekkbok så jeg gir den terninkast… obs jeg må finne en terning. Der lå den, under «Svart senker natten seg». Det blir en firer!

 443. Dette er den beste boken i hele bokslukerprisen!!! Jeg elsker denne sjangeren. Den boken synes jeg var kombinert av sjangerene skummel og trist. Forfatteren var flink til å utrykke følelsene til Emilie. Han var også god til å beskrive hvordan de forskjellige personene så ut. Det var lett å få bildene inn i hodet. Av denne boken lærte jeg også mange nye ord jeg ikke kunne fra før. Jeg synes denne boken var i kategorien grøsser. Det var en bra avslutning på utdraget. Det gjorde at mange i klassen fikk lyst til å lese den. Vi måtte til og med trekke lodd om hvem som skulle få låne den først. Aleksander du er verdens beste forfatter, veldig bra utdrag. Jeg skal definitivt lese denne boka. Terningkast: 6

 444. Den hadde masse spenning og beskrivelse. Beskrivelsen ubeskrivelig bra. Den hadde passelig mye med stedene. Det var ikke for mye av det samme og ikke for lite. Vil lese denne boka videre. Passelig skummel for de unge, så de ikke får mareritt.

  TERNINGSKAST: 6

 445. Jeg syntes at boka var veldig gøy å lese men detaljene for ‘ skyggen’ ødela litt for boka. Jeg likte at dere tok med virkelige land i boken.
  jeg gir 5 terningkast fordi jeg syntes den var spennende. 🙂

 446. Jeg synes boka var bra, fordi jeg liker skrekk bøker. jeg likte godt da hun drømte. Jeg likte også da hun våknet og var rød på armen. Jeg likte også da hun så ut vinduet og så en jente. Det var litt trist at hun måtte gjemme seg på do så ikke de andre skulle tro at hun var alene. Men ellers en bra bok. Terningskast: 6

 447. Jeg synes boken var super og jeg lånte den etter vi hadde lest den. Jeg liker den sjangeren og jeg synes boken var litt skummel, men jeg liker den veldig godt og jeg likte når hun jenten var i speilet og drømmene hennes. Jeg gir terningkast 6. Og jeg liker skumle bøker og jeg synes denne boken var den beste boken i bokslukerprisen.

 448. Jeg syntes boken var spennende, skummel, fantastisk, super, konge og best. Dette er den beste boken i bokslukeren. Det var bra beskrivelser i boken og på slutten av uttdraget får du lyst å lese resten av boken. Jeg gir boken terningkast: 6. Det er fordi jeg liker sjangeren grøsser. Jeg hører at Aleksander Kirkwood Brown har brukt lang tid på boken.

 449. Jeg likte boka fordi den hadde spenning og jeg hadde lyst å lese videre i boka!
  Jeg fikk vite at Emilie,lillesøsteren og moren hadde flytta og Emilie skulle begynne på en ny skole. Jeg ble overrasket da noen sto rett bak Emilie når hun vasket hendene sine i vasken fordi det kan være litt skummelt at noen står bak deg og vil skremme deg!
  Den jenta som sto bak Emilie synes jeg så litt skummel ut fordi den personen var dekket av blod og hadde bandasje rundt øynene!

  Terningkast 6

 450. Jeg synes boka var bra fordi det skjedde mye spennende og skummelt. Jeg likte at forfatteren hadde brukt mye fantasi når han skrev. Jeg synes slutten på utdraget var veldig skummelt med jenta med bandasje rundt hode. Det var morsomt med at Emilie var B menneske, mens Jenny og moren var A mennesker. Utdraget får terningkast 5.

 451. Jeg synes svart senker natten seg var den beste boken i bokslukerprisen. Den var skummel, kjempebra og var kjekk og lese. Jeg synes denne boken hadde mange gode beskrivelser. Jeg liker veldig godt denne kategorien. Jeg har veldig lyst og lese hele boken. Jeg gir denne boken terningskast : 6

 452. Jeg synes boken var spennende. Den var sån passe skummel synes jeg. Jeg liker ikke sjangeren grøsser men denne boken likte jeg. Jeg ville gitt boken «Veldig bra». Men jeg synes personene burde være bedre beskrevet. Stedene de var på burde også være bedre beskrevet. Jeg synes også det skjer for mye på engang så det er litt vanskelig og vite hva som skjer.Terning kast 4,5. 😀

 453. Jeg syntes at boka var litt skummel og litt spennende. Jeg syntes at boka var spennende når hun drømte og når hun var på doen. Jeg syntes når hun var på do da var det litt skummelt. Jeg syntes at hoved personene kunne vært litt mer med i utdraget. Jeg vil lese den boka fordi det var en spennende og skummel bok. Jeg vil gi terning kast 4,5.

 454. OMG! Verdens beste bok, kaller jeg denne! Den var superspennende og skummel. Sånne bøker er perfekte for meg. Nå har jeg lånt boka, og den blir bare bedre og bedre. Alexander Krikwood Brown, du er en utrolig forfatter! Veldig genialt å bruke søte, lille Lusiadagen, til å bli til mørke og skumle Lussi Langnatt. I love this book!
  Terningkast: 6

 455. Jeg synes det ble veldig spennende jeg fikk veldig lyst å lese boken. Jeg synes det var litt skummelt fordi det som skjedde i drømmen hennes var ekte. Jeg lurer på hva som skjer med Emilie på badet. Jeg lurer på om Emilie blir kidnappet av hun som hadde hvit kjole og bandasje rund hodet med blod på. Jeg synes litt synd på Emilie for at hun ikke har noen venner ennå og at faren hennes er i Australia. Terningkast: 6

 456. Jeg synes boka var super den hadde med masse detaljer og var litt skummel på slutten og Emilie hadde masse å fortelle i boka. Det var masse innlevelse i boka.
  Terningkast: 6

 457. Jeg synes utdraget var skikkelig spennende iallefal i slutten da jenta i speilet dukket opp. Bra utdrag jeg gir terningkast 6.

 458. Jeg syntes boka var bra og skummel men det handler ikke om st.lucia :/ og jeg gir den 🎲🎲🎲🎲🎲🎲fordi dette var dem beste boka i bokslukerprisen og håper at dem vinner.

 459. Jeg synes boka var spennende og skummel😱😖 Jeg gir den terningkast 6!!

 460. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var skummel og spennende. Jeg liker bøker med fantasi, action og grøss, så denne boka var noe for meg. Jeg gir boka terningkast 5 og anbefaler boka for barn mellom 9 og 14 år.

 461. jeg likte ikke utdrage fordi den var en grøsser og jeg synes ikke den var skummel. jeg gir den 2

 462. Eg syntes boka var kjempe bra fordi den var spennande. Eg syntes ikkje den var så rotete heller.
  🎲= 5 eller 6

 463. Utdrage var spennende og litt skummelt. Men jeg liker mer humor bøker så jeg tror ikke jeg kommer til og lese den boka. Jeg gir utdrage terningkast 4,5

 464. Veldig gøy og spennende. Terningkast seks🤩 Litt skummel også. Jeg har VELDIG lyst og lese boka

 465. Helt ok. Det var ikke skummelt, og minnet meg alt for mye om The Nightmare Before Christmas (fordi det på en måte er halloween blandet med jul) terningkast 4

 466. Hei!jeg likte boka veldig godt,veldig bra skrevet,følte jeg var med i boka,elsket beskrivelsen,den var litt skummer,terning kast 6 vis det er det høyeste vis det er høyere så tar jeg det høyeste 😇

 467. eg likte boka fordi boka er veldig bra og det var bra forklart. men det handla ikkje noe mye om st. lucia.

 468. Jeg syntes at boken var veldig gøy, fordi den var spennende. Så jeg gir den teningskast 5, Jeg har veldig lyst til og kjøpe boken.

 469. boka var litt skummel og veldig bra,
  grøsser sikert om jeg leser resten av boka

  SUPER

 470. Jeg synes det var en bra bok, men litt kjedelig. Grunnen til det er at jeg synes den var litt kjedelig er at jeg hadde ganske store forventninger om at den skulle være skummel.
  Grunnen til at jeg likte den er at det var en åpen slutt som gjør at jeg får lyst til å lese videre, den andre grunnen til at jeg likte boka godt var at den hadde brae beskrivelser, den tredje grunnen til at jeg likte boka godt er at vi fikk vite mye om drømmen til Emilie.
  JEG GIR DENNE BOKA TERNING KSAT 4 :-)!!

 471. Jeg syns at boka var kjempe kjekk

  Jeg ambefaler den for 4-7 klassinger

  Jeg gir den Suuuuuupppppppppeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Hvorfor…Fordi:Den er kjempe spenende og jeg får lyst til og lese mer av den

  Jeg kommer til og låne den på Haugesund folkebibeliotek

 472. Jeg synes boka var veldig bra og dt var en bok for meg fordig det var spennenende og lit skumel så det likte jeg.
  Jeg tar terning kast 6.

 473. Jeg synds denne boken var bra. Den handlet om Emilie er ensom og gjemmer seg på do vêr eneste dag før skolen når det ringer inn trekker Emilie ned selv om hun ikke har vært på do hun vasker hendene for sikkerhetskyld . Hun gnir vann i fjeset for og se litt mer våken ut sø visket noen til Emilie , hun kommer. Det var en jente i lang vit drakt og en bandasje over øynene hennes dekket av blod. Jeg anbefaler denne boken . 10-17 år. Bilde på framsiden er av Lusia , da forventer jeg og lese om snta Lusia , men det er jo sangeren grøss så det skjer jo sikkert noe med santa Lusia .

 474. Skummel og bra, ble helt revet med. Likte hvordan de beskrev folk. Skal lese den nå!!!

 475. Boka var super eg likte veldi ore katt🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾
  Eg har veldi lyst å lese boka 🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈🐾🐈.

 476. Eg likte den veldig mykje. Eg har dritlyst til å låne den på biblioteket.
  LOVE IT❤️💕💕❤️

 477. Jeg synes boka var veldig barna fordi den var spennende og skummel. Jeg liker veldig godt grøsserbøker og bøker med action og fantasi, så denne boka var noe for meg. Jeg gir boka terningkast 5, og anbefaler boka for barn mellom 9 og 14 år.

 478. Jeg synes boka var veldig bra, fordi den var spennende og skummel. Jeg liker veldig godt grøsserbøker og bøker der det er fantasi og action, så dette var en bok for meg. Jeg gir boka terningkast 5, og anbefaler boka for barn mellom 9 og 14 år.

 479. Jeg synes denne boken var veldig gøy og spennende fordi det var skrekk og spennende. Og alle de stemmene hun hørte og den personen som satt på taket og at hun drømte de samme drømmene hele tiden.

  Jeg gir denne boken terningkast 4 siden den var sånn passe bra.

 480. Tittel: Svart senker natten seg

  jeg syntes boka var ok, kanskje ikke helt min type bok men den var spennende, skummel & veldig bra.
  Jeg anbefaler denne. Boka kunne jeg godt lest selv.
  Terning kast 5/6

 481. Jeg synes Svart senker natten var ganske bra.

  Jeg likte den fordi den var ganske spennende og skummel det er ikke helt min type bok.
  Derfor vil jeg gi svart senker natten seg tenningkast 4/6.

 482. Eg synes at tekstutdraget var ganske bra og litt spennende. Eg har ganske lyst til å lese boka selv. Den var bra fordi den var spennende og slutten var sånn at du nesten bare må lese videre. Utdraget var bra forklart. Du bør lese den fordi den var ganske bra og viss du liker sånne type bøker så trur eg du liker den. Eg gir den terningkast 5.

 483. boken er en sykt bar bok med både krim detaljer og litt komik. Da boken plutselig stoppet så ville jeg bare lese videre jeg gir den en 5 av 6

 484. eg opplevde at teksten var veldig bra og den var spennene. det som gjorde den bra var at den var som gøy-skummel så på en måte blir man litt red men det er bare gøy. eg syntes andre burde lese den fordi den har en god beskriving og den forklarer kordan det er og være utand for.

 485. eg syntes utdraget var litt spenene men litt kjedelikt.
  tekstutdraget er dra fordi det slutta spenende.
  andre burde lese den fordi den var spenende.

 486. jeg opplever teksten som om det er en film for jeg klarer og se bildene i hode mitt. jeg synest teksten var bra for alt var så bra forklart.jeg synest andre burde lese boka fordi den var spennende