Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Svikta

Bente Bratlund Mangschou 2017

Iris er så skuffa over pappa. Han lova at han skulle komme for å sjå ho danse og syngje på framsyninga, men no har han svikta ho. Iris synest han er tjukk i hovudet. Ho bestemmer seg for å ta igjen.

3

Etter matpausen skal vi øva til framsyninga. Det er ikkje så mange dagane igjen no, og vi må øva kvar dag.

Vi går over til gymsalen. Grethe hysjar på oss gjennom gangen, men vi er så oppspilte og ivrige.  Det er umogeleg å vera stille.

Inne i gymsalen spring alle rundt og ropar.

– Hallo!

Grethe ropar høgt, men stemma hennar blir borte i all støyen.

– Hallo, brølar ho.

No når lyden gjennom, og vi blir stille.

– Viss vi skal bli ferdige til fredag, så må vi skjerpa oss, seier ho høgt.

Ho peikar mot scenen.

– Vi startar med songnummera.

Vi som er med i koret, stiller opp. Det blir litt knubbing før vi finn plassane. Nora knubbar litt ekstra i meg. Eg veddar på at det er med vilje. Eg skal stå heilt fremst, og det vil ho også, men det er vi solistane som skal stå der.

Eg skal syngja solo på to av songane.

Musikklæraren er komen inn. Det er ho som har laga songane, for ho både diktar og lagar musikk. Gymlæraren har sett saman dansenummera. Musikklæraren og gymlæraren er kjærastar og har laga stykket saman. Dei laga eit i fjor også, men då var ikkje eg her, og det var heller ikkje min klasse som hadde framsyninga. Det er alltid 6.-klassen. Så i år er det oss.

Eg har aldri før møtt damer som er kjærastar, men musikklæraren og gymlæraren er kjempegreie.

– Hallo, konsentrasjon!

Musikklæraren slår an ein tone.

Eg er ikkje nervøs fordi om eg skal syngja aleine. Eg er aldri særleg nervøs når eg står på ein scene, men det kitlar alltid litt i magen. Eg likar å stå på scenen. Det skjer noko rart i meg når eg skal opptre, anten eg skal syngja eller dansa. Det er på same måten som når eg skal fortelja ei historie, eg blir så varm og sterk inni meg. Det er nesten magisk.

Kanskje eg skulle bli dansar eller songar i staden for forfattar?

Men nei, det er diktar eg vil vera.

– Iris!

Musikken er stogga, og Grethe peikar på meg. Skitt, eg har gløymt å følgja med. Eg skulle ha kome inn med solosongen no.

– Søv du, sukkar Grethe.

Vi må starta på nytt, og no er eg med. Eg fell inn der eg skal, og syng utan å koma ut av det ein einaste gong.

Puh, eg må verkeleg skjerpa meg så eg følgjer med heretter!

Songen går bra no. Alle syng slik dei skal.

Vi går gjennom neste song eg skal syngja solo på, også. Så øver vi på dei andre songane og på dansen som skal vera til.

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2017/2018. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 404 anmeldelser av “Svikta

 1. Eg likte boka, og tykte den er litt spennannde. Var spent på korleis den slutta. Kan anbefale den til dei som liker litt uenighet og løgn.

 2. Jeg likte den IKKE!
  Den var boring ass!
  Hello liksom😒
  Den får terningkast 0,00000001🤢

 3. Jeg syntes den var spennende og fikk lyst til å lese mer, men jeg skjønte den ikke helt og jeg syntes det var dumt at hun løy så mye om faren.
  Jeg gir boka terningkast 🎲2️⃣

 4. Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg liker at hun lyver om faren sin, jeg likte at det var innlevels i boka, jeg gir den e;5😝😝😝

 5. Sykt dårlig de hermer bare etter Superbitchene
  terningskast: 0000000000000

 6. Trinnets snitt: Passe bra! Elevene gir uttrykk for at nynorsk blir kjedelig å høre på fordi det er vanskelig å henge med på hva som blir sagt.

 7. Klassen mener følgende: Pappaen til Iris kom ikke på en konsert selv om han lovte det. Den hadde mye drama i seg, og for noen av guttene ble det litt for mye.

 8. Vi likte boka godt. Det var morsomt å lese, og vi fikk lyst til å lese mer. I noen partier var boka litt kjedelig. Det var fint at det handlet om voksne og barn.

 9. Boka var bra fordi den var spennende, litt morsom og hadde bra tekst. Den var også litt trist.
  Terningkast: 5

 10. Det var litt stygt gjort av iris at hun løy til faren sin at han veide nesten 200 kilo

 11. boka var spennende, men skjønte ikke helt hva hu mener. boka var på nynorsk og det var egentlig litt kjipt. men anbefaler boka videre.

 12. boka var OK.den var litt spendende og litt skjedelig.jeg har ikke mye og si fordi at jeg tok sprøyte i dag men. jeg ble tvingt til dette.

 13. Jeg synes boka var passe får de at man kan se hvordan de er at man blir svikta.
  Boka var skjedelig Forde iris var slem mot faren så hun kunne bare si til faren hvorfor kom du ikke.

 14. Denne boka synest eg ikkje var så bra. Det er fordi det er ei jente bok og fordi det er ikkje min stil. Terningkast 2.

 15. Denne boka synest eg ikkje var så bra. Det er fordi det er ei jente bok og fordi det er ikkje min stil. Terningkast 1,5

 16. Jeg syntes at Svikta var en super duper bok. Jeg syntes også at det var en trist bok fordi faren valgte henne bort fra henne, og når Iris sa til alle de andre at faren var tjukk trodde jeg faktisk på det. jeg syntes boka også var trist fordi denne setningen : Jeg løy faren min er ikke tjukk jeg løy han har valgt meg bort. og jeg syntes også at det var litt gøy at de skrev utdraget på nynorsk. Jeg greide og leve meg inn i boka. jeg får lyst til og lese mer. Jeg vill også anbefale boka videre.

 17. Jeg synes at boka var ganske spennende men jeg synes det var dårlig gjort av Iris og lyve om faren sin. Hun kunne bare sagt at han ikke kunne komme. Men jeg synes boka var godt skrevet og handlet om et viktig tema nemlig det å snakke sant og ikke lyve. Jeg gir boka terningkast 5

 18. Denne boken var fin litt dummt at hun løy for alle og at faren hadde svikta henne, men det er vel det som gjør boka så mye drama. Også litt dummt at den er på nynorsk. Det er vanskelig og lese men jeg hørte den på lydbok og det var bra for meg, for jeg er ikke god på nynorsk

  Jeg syns denne fortjenner en god 5

 19. Denne boka syntes jeg var fin. Den kan vise hvordan en helt vanlig jente med helt unike tanker kan ha det. Den kan også forklare andre jenter at ikke alt alltid er helt perfekt. Selv om du er flink til å synge og danse og kanskje er veldig populær, så kan til være vanskelig hjemme og på skolen. Jeg tror ikke jeg bare snakker for meg når jeg sier dette heller, Jeg tror også at mange barn føler at ikke foreldrene alltid er der og støtter dem. Det er ofte foreldre som jobber mye, drikker mye, slår barna sine eller aldri er hjemme. Denne boka kan være en påminnelse til foreldre om å være mer til stedet og være der for barna sine, selv om man går i 6. klasse. Boka var veldig fin og jeg håper andre også ser det. Jeg gir boka terningkast 6 :-)))

 20. jeg synes det var ganske vanskelig og lese fordi det var på ny norsk. og jeg er vant til bokmål så jeg skjønte ikke så mye av det. jeg synes det var dumt at han ikke kom for og støtte dattera sin. jeg gir boka terningkast 1

 21. Helt ærlig synes jeg denne boka eller ut drage er litt trist. Hvem ville vel snakke om pappaen sin på den måten, tenk så dårlig gjort. Det ville ikke jeg gjort. Jeg ville vært solt av pappaen min som jeg er. Men dette er jo en bok om drama. Så det er jo drama i denne. Men når jeg fikk vite at det ikke var sant ble jeg enda mer sjokkert! Jeg likte boka sånn passe og jeg gir den terning kast 4.

 22. det var end veldig bra bok og det var veldig gøy å lese den på nynorsk og den handler om en jente som lyver om faren sin fordi han ikke ville/kunne komme på fremvisning for hun sier at an er så sjokk

 23. Utdraget er skrevet på nynorsk og handler om en jente som heter Iris. Iris gleder seg til danse og synge oppvisninga si. Spesielt til at faren skal se på, men så blir Iris svikta.

  Dette er en dramabok.

  Jeg synes at boka var spennende og morsom som for eksempel da gymlæreren roper av full hals at alle må være stille.

  Jeg synes at boka passer til barn i 9-12 alderen for det er kanskje litt mye på en gang.

  Jeg synes at boka Svikta fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen.

  Jeg gir terningkast 6!

 24. Denne boken handler om Iris som er skuffet over faren fordi han ikke kommer på forestillingen hennes.
  Denne boken er i sjangeren drama, og jeg likte denne boken veldig godt fordi den ikke handlet om romantikk og kjærlighet sånn som mange dramabøker gjør, fordi jeg blir litt lei av det av og til. Denne boken er både morsom, trist og spennende.
  Jeg likte denne boken fra start til slutt, men jeg likte spesielt nesten helt på slutten når alle finner ut at hun har løyet om at faren er den tjukkeste mannen i byen. Men alt går helt fint til slutt og nesten ingen er sure på henne og alle synes hun er en veldig god dikter.
  Jeg synes litt synd på Iris fordi hun ble veldig lei seg og skuffa når hun trodde at faren ikke kunne komme. Jeg ble veldig overraska når faren faktisk kunne komme til slutt.
  Denne boken er veldig godt skrevet, og i denne boken er det ganske enkelt og skjønne hva Iris mener og føler. Det er en bok som er lett å leve seg inn i.

 25. Dere burde ha skrevet den på bokmål. Jeg sjønte egenklig ikke helt hva den hanlet om. Dere burde skrive en lit bedre verdjon av teksten.(PÅ BOKMÅL!!!!!!!)

 26. Svikta
  Denne boka handler om en jente som heter Iris. Iris er sint fordi faren ikke kom til forestillingen. Hun vill ta igjen så sier hun til de andre på 6.trinn at faren et tjukk. Men hun får dårlig samvittighet.
  De viktigste personene er Iris og faren til Iris. Det skjer på skolen. jeg mener Iris er veldig slem men hun har en grunn til å være sint.
  Dette er en dramabok. Det minner meg om en pingles dagbok. Forfatteren er Bente Bratlund.
  Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig og ikke mye humor. Jeg likte boka fordi det var litt drama. Jeg gir den terning kast 2 fordi jeg synes den er kjedelig.
  Jeg synes den er skrevet bra men de kunne kanskje skrevet den litt bedre. Den startet litt brått på og det var litt irriterende.

  Jeg mener at boka var veldig kjedelig men litt kul fordi ikke noe morsomt skjedde. Det beste med teksten var at den hadde litt drama.
  Den irriterende delen var at alle synes at når Iris snakket om faren synes alle det var morsomt og spennendene.
  Andre burde ikke lese den hvis de er eldre en 10år fordi den var barnslig. Jeg synes ikke den burde være finalist på bokslukerprisen

 27. Svikta

  Svikta handler om en jente på alder 10 til 11 år. Iris går i 6 klasse og skal framføre en sang sammen med klassen. Iris er sur og sint på faren sin for at han lovte å komme å se hun danse og synge. Iris vil ta hevn.

  Jeg synes det er hjemme hos Iris og på skolen det er mest spennende. Det er mest sannsynlig fordi sjangeren til denne boken er drama. Den minner meg om LARS ER LOL fordi det også er en dramabok som har med vennskap å gjøre.

  Denne teksten kjenner jeg meg igjen i. Den tar opp et tema som er viktig for oss nå. Den er bra for oss i 6 klasse fordi vi trenger støtte fra familie, venner eller en god lærer. For da er du midt i en periode da du kanskje blir mobba eller ikke trives og da vil du helst ikke bli svikta det er nok det siste du trenger. Så her ble Iris svikta og hvem vet hva hun har vært gjennom så hvis du tenker det på den måten vil du like boka veldig bra.

  Teksten griper seg i meg med en gang. Jeg følte at den boka var veldig bra. Og at den er noe for meg. og vil gjerne lese mer.

  Det jeg likte og ikke likte er at Iris er smart men litt slem mot faren sin. Og at hvis de andre i klassen hadde vært bedre venner ville hun kanskje ikke gjort det for venner er

  veldig viktig å ha og kan hjelpe deg gjennom vanskelige tider.

  Og det jeg ikke liker er faren til Iris som bryter løfter i vertfall ikke for Iris. Og de andre i klassen kunne vært bedre venner.

  Det jeg mislikte var at Iris ikke burde fortelle dårlige og falske historier for du kan bli fersket og da misliker alle deg og tror du er en løyner.

  Teksten synes jeg slutter uventet og de fikk meg til å lese den om igjen og igjen. Jeg synes teksten var bra og derfor var det vanskelig å legge fra seg. Den er kanskje litt vanskelig å lese synes den er på nynorsk. Men jeg klarer ikke å legge den fra meg. For jeg trodde jeg ville bare ha det gøy med teknologi men da jeg leste Svikta tenkte jeg ikke på noe annet en kun boka.

  Det beste ved teksten er at den har mye drama sånn at da vet hva slags sjanger det er hvis det ikke står der.

  Det beste og det dårlige er at teksten hadde humor i tillegg og ikke bare drama for da kan det bli veldig dramatisk bok. Den kunne vært bedre om den var på norsk og ikke bare på nynorsk. Jeg mener at bokas styrke er selveste der noen blir SVIKTA. Jeg antar den heter boka heter Svikta for det er dens styrke.

  Bokens svakhet er at den er på nynorsk og da kan det være vanskelig å forstå alt.

  Jeg mener boka er bra og at alle burde lese den men jeg anbefaler den til 10 til 11 år gamle.

  Vis boka skulle blitt kåret som et av de beste drama bøkene ville jeg sagt helt klart. Å vunnet bokslukeprisen. Og etter min mening for boka terning kast 6. og ikke glem å stemme og gå inn på boklukeprisen.no.

 28. SVIKTA!

  Svikta handler om en jente som heter Iris. Iris ble skuffa på pappaen sin. Han lovte at han skulle komme å se hun synge på forestillingen. Nå har han svikta henne. Iris synes han er tjukk i hue. Iris forteller alle i klassen at faren hennes er så tjukk at han ikke kunne komme på forestillingen. Iris hadde noe morsomt å fortelle til klassen hvert eneste friminutt.

  FORFATTER: Bente bratlund har skrevet boka Svikta og flere bøker for barn og ungdom.

  Denne boka passer best til barn fra 10-14 år.

  Jeg mener at Iris ikke burde ha løyet om at faren huns er så tjukk at han ikke passer in i te- banen engang det er jo veldig slemt sakt.

  Fordi han er jo faren huns hun burde ha sagt sannheten.

  Jeg likte ikke boka så mye, jeg gir den en terningkast 4

  Grunnen jeg ga boken terningkast 4 er fordi den er ikke akkurat for meg for jeg liker ikke folk som lyver.

  Jeg likte å lese boka selv om jeg ikke likte den så mye

  Fordi den var litt spennende å lese.

  Jeg synes Svikta var litt overraskende bok og denne boka var en Drama bok. Fordi i boka var det veldig mye drama.

 29. Bokslukerprisen-Svikta

  Svikta handler om en jente som blir svikta av faren sin. Fordi faren hadde lovet at han skulle komme å se hun danse og synge på forestillingen. Men så svikta han henne å kom ikke på forestillingen. Så da tar hun hevn tilbake på han.

  Boka er en dramabok skrevet av Bente Bratlund. Fordi det skjer masse forskjellig. Den minner bare om andre drama bøker jeg har lest eller sett. Den minner litt om LARS ER LOL. fordi det er også en dramabok.

  Jeg synes teksten var veldig bra. Fordi det kan hende andre folk opplever det samme som Iris. Og da anbefaler jeg at de som har det sånn som Iris at de bør lese denne boka.

  Jeg anbefaler spesielt andre 6.klassinger å lese denne boka. Fordi Iris går i 6. klasse hun også. Anbefaler også barn mellom 10-12 års alderen lese denne boka. Fordi i denne boka blir Iris svikta. Så når du leser denne boka bør du ikke gjøre det samme som hun. Siden hun driver og sier masse slemme ting om faren sin. Så ikke herm etter henne hvis du har det samme problemet.

  Det starter ganske rett inn i handlingen. Fordi vi får vite med en gang når de skal øve og sånn. Jeg griper ganske fort inn i teksten fordi den sterter veldig bra og spennende. Jeg synes at boka var morsom og spennende hele tiden.

  Jeg synes Iris ikke er så veldig snill mot faren sin, fordi hun drev og sa at han var tjukk. Og faren er heller ikke så snill mot Iris siden han lovte jo at han skulle komme å se på henne

  men så kom han ikke og da ble Iris veldig sur, det var derfor hun så stygge ting om han til de andre i klassen.

  Denne boka tar opp et viktig tema fordi da kan andre barn se hvordan hun har det i livet sitt. Og hvis du opplever det samme kan du se hvordan hun har det, men da må du ikke herme etter hun å si slemme ting om faren din også.

  Jeg synes teksten slutter ganske bra. Og jeg fikk veldig lyst til å lese mye mer av boka fordi den var så bra og spennende. Så det var ganske vanskelig å legge fra seg boka, selv om den er litt vanskelig å lese noen ganger.

  Jeg synes veldig at boka fortjener å være superfinalist på bokslukerprisen. Jeg gir den terningkast 6.

 30. BOKANMELDELSE
  SVIKTA
  Svikta handler om en jente som heter Iris, hun blir skuffa over faren sin som har lovet å komme og se henne danse og synge på forestillingen til klassen. Han sier til henne at han ikke kan komme på forestillingen. Da bestemmer hun seg for å ta igjen. Hun sier til vennene sine: Pappa kan ikke komme fordi han er så tjukk at han ikke klarer å komme seg ut døra.
  Denne boken er en dramabok. Jeg husker ikke om jeg har lest en liknende bok, men det jeg helt sikkert husker er at jeg ikke har sett en film som likner på boka.
  Forfatteren heter Bente Bratlund, jeg har ikke hørt om hun, men jeg tror hun er en kjent forfatter.
  Jeg synes den var spennende og morsom. Jeg likte den veldig godt siden jeg liker drama og spennings bøker. Den var morsom siden hun kalte faren sin skikkelig tjukk og da begynte jeg å le inni meg.
  Denne boka passer veldig godt til barn mellom 9 og 14 år. Jeg gir den terningkast 5 fordi jeg likte den så godt. Den passer også for deg som liker spenning og jentedrama.
  Det jeg ikke likte med boka var at hun løy om faren sin, men etter vært så skjønte jeg at det var bra for boka for å få den spennende.
  De personene jeg likte i boken var Iris og faren hennes. Jeg synes Iris var en veldig morsom, fantasifull og litt slem person siden hun kalte faren sin tjukk. Jeg synes Iris burde ta litt hensyn til faren siden det kan jo hende at han har en veldig god grunn. Hvis Iris hadde hatt bedre venner hadde hun kanskje kommet seg gjennom det på en bedre måte. Jeg fikk ikke bli så kjent med faren til Iris, men det jeg synes om han er at han er litt frekk siden han sa at han ikke kunne komme på forestillingen.

 31. Jeg synes at Svikta er en bok med god historie og den har blitt veldig godt skrevet

 32. Jeg syns det var en annerledes men bra historie. Jeg liker hvordan tittelen betyr så mye.

 33. Jeg likte dette utdraget fordi handlingen var unik fra vanlige jente-drama bøker. Jeg syntes det var morsomt hvordan Iris diktet opp ting som bare det. Det var realistisk fordi det er sikkert mange som har løyet og angret etterpå. Jeg har veldig lyst til og lese boka og finne ut hva som skjer med den falske «Historien» til Iris.

 34. Boken handler om Iris som skal ha fremvisning på skolen men så svikter faren hennes henne og han kommer ikke for å se på klassens fremvisning. Iris skal være solist. Hun forteller til de andre i klassen at han ikke kan komme, fordi han er så tjukk og at han spiser masse flesk hver dag. Hun sier at han ikke klarer å knyte skoene sine fordi han er så tjukk. De andre i klassen vil høre på hva hun sier så hun fortsetter å fortelle. Hun sier at faren veier 200 kg og at han ikke gjør annet enn å sitte og spise. Men det er ingen som vet at dette kanskje bare er en kjempestor løgn?
  Jeg synes boken var spennende og morsom, og jeg gir boken terningkast 6. Det er fordi jeg føler boken fenger meg og at jeg har lyst til å lese videre. Det morsomste var da hun sa at faren veide 200 kg men faren er egentlig høy og slank.

 35. Jeg synes denne boken var morsom og spennende fordi hevnen til hun jenten i svikt sa til alle at hennes far var den tjukkeste i byen noe han ikke var, han var en mann som trente på helsestudio. Jeg synes denne bokken fortjener terningkast: 6.
  Jeg gir terningkast 6 fordi denne boken var noe jeg ville fortsette å lese og den var morsom og spennedene.

 36. Jeg synes utdraget Svikta var bra fordi den var morsom og spennende.
  Det var kult at boken var på nynorsk og da lærte jeg en nytt skriftspråk
  Det jeg likte best med utraget var da hun fortalte at pappaen hennes var kjukk, når det egentlig ikke var sant.
  Jeg gir boken tallet 6.
  Anbefaler til de som er fra 9-12 år

 37. Klassen ble enig om at boka var bra. Noen ønsket å lese hele boka og noen følte at dette ikke var boka for dem. Veldig blandet tilbakemeldinger på både morsom, kjedelig og spennende. Altså en bok som fikk frem mange ulike meninger.

 38. Jeg likte denne boken. Jeg syns det var dumt av faren og ikke komme. Det var dumt at den var på nynorsk. Jeg gir den terningkast 6.Jeg anbefaler boken til barn mellom 10 og 15 år.

 39. Det er en bok full av drama og faren har svikta dattera. hun hevner seg på faren sin fordi han kommer ikke på forestillingen. Måten hun gjør det på er å fortelle alle om at faren sin er tjukk og elsker mat. Hun dikter en fortelling om dette.

 40. det var veldig morsom at hun later som at faren sin er en tjukkas.denne boken er super men synd at den er på nynorsk

 41. Hei, I klassen har vi lest hele boken Bokslukerprisen 2016/2017 og en av min favoritt boker var ikke Svikta, jeg tenket de var veldig morsomt men de var alt jeg likte fra denne bok. Jeg trodde denne boken var forferdelig fordi den var så barnslig og ikke hadde en historielinje og hadde tilfeldige ting skrevet i en bok

 42. det var dårlig at hun sa til alle at faren hennes var veldig tjukkas men jeg likte fortellingen

 43. Svikta er en bok der Iris som er hoved personen lyver om faren fordi hun føler seg svikta.
  Jeg synes det er litt jente drama på en måte i utgaven av boken men det viser jo egentlig bare at alle løgner kommer tilbake på deg. Veldig godt poeng da!

 44. Jeg syns det var en bra og lott rar book. Jeg kan forestille meg denne historien veldig godt i hodet mitt. Jeg hadde anbefalt denne boken.

 45. Jeg synes denne boken var veldig intresant kansje………..???!1 en av mine favoritter ?
  det er en menings full historie og jeg vil gjerne lyst til og lese videre. Jeg har virkelig ikke noe negativt jeg kan tenke på.

 46. Nokre elevar synast den var litt ekkel. Vi forsto at det var ei drama-bok, men kunne allikevel tenkt oss meir humor inn i teksten. Utdraget var keisamt og ikkje så interessant.

 47. Navn: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Sjanger: Drama

  Boka handler om ei jente som heiter Iris. Ho blir sur på far hennes og begynner å fortelje løgner om han. Ho var sur på han fordi han ikkje kunne komme til fremvisninga ho skulle synge solo på. Eg synest boka er grei, men ho kunne liksom virke litt sur og lei seg isteden for å vere barnslig og bare kalle far hennar tjukk.

  Terningkast: 3

 48. Navn på boka: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund

  Det handler om ei jente som heiter Iris.
  Ho skal ha danse og synge nummer på framsyninga.
  Men pappaen hennes kan ikkje komme og sjå på.
  Han har svikta ho.
  Så begynner ho og seie ting om han på skolen som ikkje er sant.

  Eg syntes teksten var dårleg fordi ho skulle ikkje sagt det der om pappaen hennes.
  Men eg forstår at hun ble lei seg.
  Eg fekk lyst til og lese boka fordi den hørtes bra ut.

  Eg gir den terningkast nr5

 49. Dårlig for gutter 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
  Sikkert bra for jenter🤠🤠🤠🤠🤤🤤🤤😁😁😎😎😎🤥🤥😪😠😐😐🤔😮😨😨😡😡😠😡😰😰😰😑😐😐😩😫😏😜😜😋😋😍😇😅😅😇😗😗😝😞😤🤓😩😐😧😱🤤🤔🤔🤥🤥😓😓😰😑😣😞🤓😜🙂😂😂🤣☺️😑

 50. titel svikta forfatter
  Bente Bratlun.
  terningskast: 5

  Boka handler om at pappa sviktet Iris.
  Da blir ho lei seg. Han kommer ikkje på framføring.
  Ho bestemmer seg for å ta hevn. Ho sier at pappa er tjukk at han ikkje klarer å ha på seg sko. Men det er jo ikkje sant for, han er kjempe tyn.
  eg synest at boka var bra, fordi det var mykje løgn.

 51. Boka handla om ei jente som heite Iris og er 11 år som skulle ha eit skuespel på skulen. Men faren hennes kunne ikkje komme. Iris hadde 2 soloer. Ho synes at faren var tjukk i hovudet som ikkje kom ho følte seg svikta. Ho begynte og lyge om faren sin, ho sa at han var tjukk, han veide nesten 200 kg sa ho men det va ikkje sant. Eg likte boka eg gjir ho terningkast 5 fordi eg vil vite mer om følelsene hennes ellers så var det en bra bok eg fikk lyst til å lese mere.

 52. Tittel Svikta
  Forfatte Bente Bratlund
  Den handler om ei jente som skal ha skodespel men faren vil ikkje kome og ho fortel mange historier som er løgn.
  Eg vil lese boka fordi eg vil vite om ho fortel flere historier som ikkje er sanne og kva som skjer videre.
  Aldersgruppe 9-12

 53. Det er slemt å seie at han er tjukk ho kunne ha sakt at han er litt dumme som lover å komme men ikkje gjør det men eg likte denne boka eg gir den terning kast 🎲6

 54. Forfatter: Bente Bratlund.
  Skjanger: Drama
  Terningkast: 5/6

  Boka var bra men den handlet om det man ikkje ska gjere lyge.
  Men boka handlet om Iris som føler at ho har blit svikta av faren hennar.
  Så ho laug om at faren var tjuk. Og nesten vag 200 kg. Man faren var tåp trent.
  Og det var det boka handlet om.

 55. Boka heiter: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund

  Jeg likte ikke boka fordi den var på nynorsk og jeg skjønte nesten ingenting og jeg er ikke god på nynorsk. Men det er lit trist at faren hennes kunne ikkje komme på framsyninga. Men hun kunne jo ikkje trengt og gjøre slik og lyge om faren sin men eg kunne enklig ikkje forstå om denna boka så mykje.

  Artig bok
  Terninkast🎲3

 56. Svikta:
  Bente Bratlund
  Terningkast:5

  Boka handlar om ei jente som heiter Iris,ho er 11 år. Dei skal ha ei framvisning, og Iris skal synge solo. Faren kan ikkje komme å derfor vil Iris ta hevn, ho lyg om at faren er tjukk, og klarer derfor ikkje komme…….
  Eg likte boka, for den virka spennende, og eg liker drama. Eg har lyst til å lese viare i boka.

 57. Boken Svikta av Bente Bratlund var sånn passe fordi at den var ikkje noe spessielt som skjedde. Det einaste som var litt spenande var alt det ho sa om faren sinn som ikkje var sant. Men den var grei og enkel og lese. Så eg gir den ein 4 fordi at den var litt spenande da hun laug om faren sin.

 58. Eg syntes boka var dårlig eg syntes D var dumt at faren ikkje kunne komme.
  Eg syntes boken var kjedelig,dårlig og jentete.
  Eg anbefaler å ikkje lese denne boka vist du er gutt for den er kjedelig men jenter bare les den den er sikkert bra for dere.

  Sjanger= kjedelig
  Terningkast=2️⃣
  For alder mellom 8-10

 59. Boken Iris som gleder seg til ei framvisnig på skolen.
  Men pappaen vil ikkje komme.
  Ho syngjer sole på 2 sanger.
  Denna boka passer for 9-10 år

  Sjanger: Drama
  Terningkast: 3

 60. Svikta
  Boken handler om Iris som ikkje har eit så godt forhold men pappaen sin, han lofte at han skulle komme på skule avslutning, men så kom han ikkje. Som hevn så forteller hun løgner om faren sin.

  Eg syntest at boka var grei, den hadde ikkje eit så interresant tema, men eg kunne godt ha lese den.
  I gjer denna boka eit terningkast 3.

 61. Denne boken var fin. Jeg synes faren er slem…
  Men stakkars man, han får et dårlig rykte. Jeg vet at enten Nora eller Isa gjør noe…

 62. Jeg synes jenta burde sagt sannheten istedenfor en stor løgn, det er jo ikke akkurat sånn at du kan få en ny far om du har lyst på det. Pluss at når hun forteller så mange løgner og de til slutt finner ut av at faren ikke veier 200 kg!

 63. Elevene synes at boka var litt kjedelig. Det var litt slemt gjort å dikte opp at faren var tjukk. Klumpen i magen handler om at hun hadde dårlig samvittighet for å ha løyet. Terningkast 2.

 64. Klassen likte boka veldig godt. Vi likte måten boka ble skrevet på, med mange beskrivelser og detaljer. Tittelen var passende, og historiene Iris fortalte om faren var morsomme, men samtidig litt tankevekkende.

 65. Jeg synes boka var passe bra. Jeg synes at boka var litt dårlig siden boka var nynorsk. Terningkast: 2\6

 66. Jeg syntes boka ikke var så bra. Jeg likte ikke at den var på nynorsk og det skjedde ikke noe spennende, så jeg gir den terningkast 2

 67. jeg synes boka var morsom, men jeg tror ikke dette er en bok jeg vil lese mer. Noen synes sikkert at den er litt lik virkeligheten. Og henne er litt slem mot faren sin. Jeg gir den terningkast 4 🙂

 68. Jeg synes denne boken var passe bra. Jeg hadde likt boka bedre hvis den var i bokmål. Jeg synes den ble litt kjedelig når boka var nynorsk. Jeg skjønte ikke alle ordene. Jeg synes boka var veldig bra på slutten, men på starten var den kjedelig. Terningkast: 2\6

 69. «Boka har gode beskrivelser og gode skildringer. Det er litt morsomt at den er på nynorsk.
  Det at hun lyver om faren er litt dumt av henne. Det kan slå tilbake på henne siden. Litt spennende om hvordan det går.
  Boka har mange replikker, men det er ikke vanskelig å vite hvem som sier hva.»

 70. jeg syntes at boken var litt irriterende fordi hun løy så mye, men ellers var den ok.
  terningkast 3

  • Boka var ikke så bra og jeg har ikke så mye og si om den, jeg har lest dobbel så bedre bøker før. Tesrningkast 2🎲🎲

 71. Helt grei, kunne blit bedre 😏😉☺️😊🤣🤣😄😁😌😌😉😉😉😉😉😉😉😏😁😉😉☠️☠️☠️☠️☠️☠️🐌🙈🦍

 72. Den var bra men litt dumt at det var på nynorsk og det er jo ikke snilt og baksnakke faren! Jeg gir den terningkast 4🎲🎲🎲🎲

 73. Jeg synes boka var bra, men også litt trist. Boka er en fin bok for mange som kjønner at dette bare er en bok, ikke noe i virkligheten. Men de som ikke kjønner det tror kansje at dette er helt greit å gjøre i virkligheten. Terningkast: 4

 74. Det er jo litt dumt å ljuge om faren sin men det var en bra bok da! Så gir den terningkast 4🎲🎲🎲🎲

 75. Likte ikke boka pga det ikke bokmål så jeg forstår ikke noe, men jeg forstår litt og det likte jeg ikke

 76. Jeg synes denne boken var morsom og rar på samme tid det er ganske morsomt med dialekten

 77. denne boka var veldig gøy og eg vil gjerne lese heile boka eg gir denne boka terningkast kast 6:-)

 78. Vi syntes at denne boken var bra! Vi likte denne boken fordi den hadde humor og følelser. Denne boken passer både for gutter og jenter. Noen syntes at denne boken hadde litt mye drama. Noen syntes det var morsomt når hun løy og noen syntes det var frekt. Vi gir denne boken terningkast 4. Kanskje denne boken passer for barn fra 8 og oppover.

 79. Svikta anmeldelse
  boken heter svikta og er skrevet av Bente Bratlund. Den handler om en jente som heter Iris som skal gjennomføre et skuespill med klassen, en dag sier faren til Iris at han ikke kommer på skuespillet. sjangeren på boken er drama. Jeg synes at teksten var super fordi den har både spenning og drama og det er de beste sjangerne mine. det jeg synes var det beste med boken er dramaet. det som var det dårlige med teksten var at Iris kalte sin egen far for tjukk når han egentlig er sprek. jeg vill anbefale boken fra alderen 9-12 år. boken er super.

 80. Denne boken kunne jeg ikke tenkt meg å lese.
  Denne type drama er ikke min stil.
  Terning kast 3

 81. Svikta anmeldelse
  boken heter svikta og er skrevet av Bente Bratlund. Den handler om en jente som heter Iris som skal gjennomføre et skuespill med klassen, en dag sier faren til Iris at han ikke kommer på skuespillet. sjangeren på boken er drama. Jeg synes at teksten var super fordi den har både spenning og drama og det er de beste sjangerne mine. det jeg synes var det beste med boken er dramaet. det som var det dårlige med teksten var at Iris kalte sin egen far for tjukk når han egentlig er sprek. jeg vill anbefale boken fra alderen 9-12 år. boken er super.

 82. Jeg syntes boka var morsom og veldig gøy, det er ikke rart det var drama😂 Jeg vil lese denne hvis jeg ser den på biblioteket. Jeg gir denne boka terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲

 83. Jeg synes boka er ganske bra jeg likte den veldig godt. Jeg liket alt med dette utdraget. Jeg tenker at boka passer til 10-13 år. Jeg anbefaler boka og jeg vil lese mer. Jeg gir den terningkast 5. Det er litt kjedelig på starten på utdraget men etter vært ble den bra.

 84. Jeg syntes denne boka var veldig bra og har lyst til å lese denne boka selv. Jeg anbefaler den. Jeg tror boka passer fra folk som er 9 år til folk som er 11 eller 12. Jeg syntes den var spennende og lurer på hva som skjer videre.

 85. jeg synes boken var kjedelig og gir den terning kast 2 hun løy og det ble lit kjedelig

 86. boka var ganske morsom men den var ganske vaskelig å lese noen av ordene fordi det var på nynorsk. jeg gir den terningkast 5

 87. Jeg syntes boka var kjedelig fordi det var nynorsk og det var en dårlig bok.
  Terningkast 2

 88. Jeg synes boka var passe bra og veldig rar fordi hun løy om faren sin og kalte ham feit fordi han ikke kunne komme på noe. Terningkast 2

 89. Jeg synes at boka var rar og kjedelig. Det var ingen ting spenning eller drama.
  Den får en 3.

 90. Jeg synes at svikta boka var passe bra. Men jeg likte den ikke så godt fordi at jeg liker spenningsbøker ikke drama bøker, jeg gir den en 3-er.

 91. Den var Dårlig og HVEM lyver om at faren er Tjukk! DET GIR IKKE MENING.- jeg gir denne boka terningkast 2. Ville du ha løget om at faren din eller moren din var tjukk når de helt sikkert var SYLTYNNE!!

 92. Jeg syntes at boka var bra men det kunne skjedd litt mer og når hun løy om faren skulle hun blitt avslørt og at det ble litt mer drama jeg gir den terningkast 3.

 93. Jeg synes boka var bra og at den var litt spessiel den var ikke så spennende men hadde litt humor i så jeg gir den terningskast 1.

 94. Jeg​ ​synes​ ​at​ ​boken​ ​var​ ​veldig​ ​bra​ ​siden​ ​jeg​ ​synes​ ​at​ ​den​ ​var
  morsom​ ​helt​ ​fra​ ​starten.​ ​Jeg​ ​synes​ ​at​ ​det​ ​var​ ​morsomt​ ​at​ ​de
  prøvde​ ​å​ ​slå​ ​rekorden​ ​i​ ​å​ ​spise​ ​brunsnegler​ ​fordi​ ​jeg​ ​tror​ ​det​ ​ikke
  finnes​ ​en​ ​rekord​ ​i​ ​å​ ​spise​ ​brunsnegler.​ ​Men​ ​jeg​ ​synes​ ​at​ ​det​ ​var
  en​ ​litt​ ​merkelig​ ​bok​ ​så​ ​jeg​ ​gir​ ​den​ ​terningkast​ ​5.

  • Det jeg synes om boka Svikta er at den var sånn passe bra fordi den var kjekk men den var ikke noe særlig for meg fordi jeg blant annet ikke liker så godt å lese nynorsk. Men jeg synes at det var en litt kjekk bok så jeg gir den terningkast 2

 95. Jeg elsker spennende bøker. Svikta! er ikke spennende i det hele tatt. Den er veldig kjedelig. Det skjer ingenting morsomt eller spennende. Jeg gir den terningkast 2.

 96. Jeg synes boka var dårlig. Jeg likte ikke boka, men det var litt kjekt når Iris sa at faren var tjukk. Jeg gir boka terning kast 2.

 97. Den var kjekk. Det var noen ord jeg ikke forstod, men den var spennende. Jeg synes Iris sin ide om å lyve at pappa er tjukk ikke er en god ide.

 98. jeg likte boka godt😍😝!Den var ikke så dramatisk men den blir det sikkert etter vært!😉 Jeg tenker at det kommer til å gå veldig dårlig med henne når pappaen finner ut hva hun har spredd rykter om!😱

 99. Marte :Utdraget var veldig bra. Lurer på korleis det går når ho faktisk har løge om faren sin. Ho gjorde det sikkert fordi ho var skuffa over han……

 100. Jeg synes denne boka er spennende. Jeg liker spesielt at hun lyver om at faren er tykk, jeg vi også finne ut hvorfor faren ikke vil komme. Jeg ville ha lest denne boka.
  Terningkast 4

 101. Vi synes denne boka er ganske bra og får lyst til å lese hele boka. Det er litt dårlig gjort at hun juger om faren sin , men samtidig så er det jo også en god grunn til at hun gjør det.

 102. Vanskelig å lese for den var på nynorsk. Ikke greit å mobbe sin egen far. 🙁

 103. Vi syns utdraget var litt vanskelig å forstå, fordi det var skrevet på nynorsk. Litt mer humoristisk tekst enn drama.

 104. Det var dårlig gjort å kalle pappa for «tjukk». Det er dumt å si stygge ting om faren sin for å ta hevn. Det gjorde at boka ikke ble så bra. Iris var barnslig.
  Noen syntes at boka var bra.

 105. Den var bra! Jeg synes litt synd på henne fordi hun må dikte opp ting for å bli hørt. Jeg gir den terningkast 3! spesielt siden jeg synes den ikke var bra på nynorsk.

 106. Jeg likte egentlig ikke denne boken så godt. Den var kjedelig, men kanskje andre liker den

 107. Jeg likte egentlig ikke denne boken så godt. Den var virkelig ikke helt min type, men andre liker den sikkert bedre

 108. jeg syntes den var litt dårlig for jeg liker ikke så mye drama men den hadde vært bra for de som liker drama og litt trist terningkast:2 🎲

 109. Jeg synes denne boken ikke var så super bra fordi drama sjangeren er ikke helt min type pluss at jeg likte ikke denne boka den svikta meg den får 🎲 2

 110. Svikta

  Svikta er en bok som handler om en jente, jenta skal opptre på skoles-stykket og faren hennes skal ikke komme å se på. Hun syntes derfor at faren er tykk i hodet. Derfor vil hun ta hevn, hun tar derfor å sier til hele klassen at faren er veldig tykk og ikke får på sko og sokker. Alle i klassen tror henne og hun må fortelle mer i neste friminutt.

  Hele klasse 6 på Spydeberg skole er enige om at boken var bra, de flesten i klassen syntes det var irriterende med en nynorsk tekst. Boken var en drama bok og jeg merket at den var det. Det var litt morsomt det hun diktet faren sin til så det ble litt humor i i det også, det er viktig for oss.

  Hilsen 6.klasse på Spydeberg skole.

 111. Jeg likte ikke denne boken. Jeg vil ikke lese videre. Jeg skjønte ikke helt hva de sa siden de snaka nynorsk. Drama er ikke helt min type sjanger. dette er bok som jeg anbefaler til jenter mellom 9-12 år. Drama passer veldig bra til denne boken. Det er litt overdrevet å si at faren til Iris ikke kan ta tog, fly eller buss. terning kast : 3.

 112. Det handler om at Iris og klassen skal ha forestilling med og synge og danse. Faren til Iris vil ikke komme så Iris sier til Nora, Isa og Erle at faren hennes ikke kan komme fordi han er så tjukk. Alle hører det så Iris forteller masse tjukke løgner om faren frks at han ikke kan ta fly buss eller tog. At han alltid er sulten og spiser vanvittig mye egg og bacon.

  Boka var litt bra fordi jeg vil lese videre om hva som skjer fordi det høres kult ut med svikta det høres ut som en bra bok

  Terningskast 4

 113. Dette var en litt skjedelig bok.
  Den var ikke så spennende.
  Men den var bra skrevet.
  Dette er ikke det beste utdrage jeg har lest.

 114. Jeg syntes boken var morsom og spennende.
  Det var litt dumt at den var skrevet på nynorsk.
  Jeg likte boken så jeg gir den terningkast 5.
  Jeg har lyst til og lese hele boken.

 115. Denne boka handler om en jente som skulle opptre på skolen og faren lovte og komme men det gjorde han ikke og den jenta skulle synge solo, to sanger. Etterpå spurte Andreas hun om hvorfor faren ikke kom hun sa at han var veldig tjukk å veide 200kg.
  Hun sa at han lagte en hel stekeplate full ev egg og mye bacon, å at han spiste nesten uten å tygge, men hun jugde fordi han var tynn og sprek. Jeg likte denne boka fordi den var spennende, morsom og kul. Jeg gir denne boka terningskast

 116. Denne boka handler om en jente som skulle opptre på skolen og faren lovte og komme men det gjorde han ikke og den jenta skulle synge solo, to sanger. Etterpå spurte Andreas hun om hvorfor faren ikke kom hun sa at han var veldig tjukk å veide 200kg.
  Hun sa at han lagte en hel stekeplate full ev egg og mye bacon, å at han spiste nesten uten å tygge, men hun jugde fordi han var tynn og sprek. Jeg likte denne boka fordi den var spennende, morsom og kul. Jeg gir denne boka terningskast4🎲😜😎

 117. Teksten handler om en jente som heter Iris. Hun snakker dritt og juger om faren hennes fordi han kommer ikke på et show. Det er en drama bok.

  Handlingen er lett å leve seg inn i. Tekste starter ganske bra og spennende. Det overrasker meg at hun snakker så mye dritt. Boken har ikke et viktig problem. Jeg liker ikke Iris fordi hun er sikker slem. Boken slutter litt kjedelig. Jeg har ikke lyst å lese mer fordi jeg liker ikke drama boker. Den er litt vanskelig å lese fordi den er på ny norsk.

  Det værste med teksten er at hun over driver sykt mye.
  Du bør lese den hvis du liker drama. Jeg synes ikke at den fortjener å være en finalist.

 118. jeg syns at denne boken var veldig dårlig fordi den ikke gidde mening jeg skjønte ikke helt. først ringte det inn så snakket de og så ringte det inn igjen.

 119. denne boken syntes jeg var passe bra siden det var noen av det jeg ikke skjønte noe av og det var noe jeg skjønte og syntes var litt gøy og lese

 120. 1. hvorfor heter boken svikta ta vet jo jeg at den boken handler om en sviktet jente
  2. boken var kjedeli

 121. Den var ikke så bra for de at den ga ingen mening, hun skulle ta hevn på faren fordi han ikke så på syngingen hennes og hun kalte han tjukk i hovudet.

 122. Boken var litt artig når hun løy om faren. men det var litt dumt at den var på nynorsk.

 123. Jeg synes at denne boken var litt artig for fleipen til iris, og jeg synes at pappaen skulle ha kommet. Jeg gir den terningkast3

 124. Jeg synes at boken var ikke så veldig bra, Men jeg syntes det var litt artig når hun begynte å fortelle hvor feit faren til hun var, Men den var litt for dramatisk for meg så jeg gir et terningkast på 1.

 125. Jeg likte denne boken godt fordi det var morsomt og spennende jeg har lys til å lese hele boken, jeg likte spesielt godt da iris løy om faren og angret etterpå. men det er dumt at jeg ikke fik vite resten. jeg anbefaler denne for de som liker morsomme bøker 11-13 år. jeg gir terningkast 6

 126. Vi synes Svikta var en bra bok, fordi det var morsomt når Iris dikta masse rare og morsomme ting om faren sin.

 127. Jeg syns boken svikta var helt ok, Den handlet om at Iris har en pappa som aldri kommer på konsertene hennes, Iris blir så lei at hun begynner og lyve om at pappaen er tjukk og klassen tror på henne. Etter at hun løy så mye fikk hun en klump i magen og alt ble bare verre. jeg likte litt at den var nynorsk, men jeg ville ikke valgt den boken frivillig. fordi svikta er ikke helt min smak. Det negative var at Iris løy så mye og på grunn av det var det ikke så mye positivt. Terningkast 2

 128. Boken handlet om Iris som ble sviktet av faren, derfor bestemte hun seg å ta hevn og lyve om at faren var tjukk. Jeg synes den var spennende, og jeg synes det er bra å ta opp temaet om å lyve. Det var litt dårlig at den var på nynorsk, men jeg forsto det meste av det.
  Jeg gir den terningkast 5.

 129. Boka svikta handler om Iris som er sint på faren sin på grunn av at han ikke kom å så på når hun hadde solo sang på skolen. Hun dikter opp at faren er tjukk og ikke klarer å ta på sokker eller knytte sko. Jeg synes boka høres kjedelig ut å at hendelsene tar lang tid boka er skrevet av Bente Bratlund å jeg synes boka er kul fordi den er på nynorsk.
  Jeg synes:

  Boka passer for 9-13 års gruppen

  Å jeg gir boka 3 av 6 i ternings kast.

 130. Jeg likte all dramaet det var spenne å lese og leve meg inn I boken jeg likte at forfatteren var detaljert med hva som sjedde å ikke bare så så kom læreren inn vi begynte å synge OSV. jeg gir terning kast 5🎲

 131. Jeg likte all dramaet det var spenne å lese og helende meg inn I boken jeg gir terning kast 5🎲

 132. Jeg synes boken var ganske kjedelig og lit bra den var spennende.
  Jeg gir den terningkast 3

 133. Boka handler om at Iris og 6 klasse har et skuespill. Vennen spurte om at faren hennes skulle komme å se på. Idris sa at pappa faren henner var atfor tjukk å ikke kunne komme for det,men egentlig så var faren hennes tynn og høy og sprek.Jeg likte boka fordi den var spennende og litt morsom, det var litt gøy og lese fordi man føler at man er inni en dagbok, og at man blir revet med i boka/ historien.Den var også litt kjedelig hverfall utdraget,liksom den selve handlingen var kjedelig å gadd ikke så veldig mening egentlig.Boka passer best for jenter sinnes jeg.

 134. Boka handler om Iris som skal ha forestilling og faren hennes har ikke tenkt til å komme. Iris er sint på faren. Så hun forteller mange i friminuttet en falsk historie om faren at han er for tjukk til å komme og at han ikke har plass i bilen. Jeg synes boka var bra men jeg synes det er domt av Iris å si sånt om faren sin. Vis jeg kunne valgt ville jeg gitt 🎲4

 135. Jeg syntes boka var morsom og litt kjedelig men også litt spennende.Jeg gir boka terningkast 4 fordi den er litt kjedelig. Jeg anbefaler boka til barn over 6 år fordig de vet at det ikke er fint at de sier stygge ting til foreldrene sine.

 136. Jeg synes boka var litt morsom og jeg ble overasket over at hun sa til klassen sin at pappaen var en tjukkas.
  Jeg likte boka fordi den var litt spennende det som var spennende var at hun løy og at klassen hennes trodde på henne.
  Jeg synes faren burde komme når Iris skulle danse og synge fordi han lovte jo.
  Men boka var nynorsk det burde vært bokmål siden jeg forsto nesten ingenting.
  Jeg gir terning kast 5

 137. det handler om en jente kalt iris.
  hun er litt svikta av pappaen hennes fordi at han aldri kommer til konsertene hennes.
  derfor så kom Nora og spurte «skal faren din komme på forestillingen ?
  nei sier iris hun sa han kommer aldri fordi han er så sjukk akkurat så ringe det ut hun begynner om og snakke om faren sin.om at han spiser og sunger og begynner og spise igjen. til slutt så fant hun ut at hun hadde løyet. jeg syntes det
  jeg syntes at det var morsomt og litt trist .-.

 138. jeg synes at boka var rar jeg likte den egenlig ikke den gir ikke noe mening hun lyver at faren hennes er tjukk. også hvor på nynorsk forto nesten ingenting den var kul på starten.
  jeg gir terning kast 3 🙂

 139. Jeg syntes boka var morsom og spennede.
  En ting som gir boka litt (minus) er at forsiden på boka ikke gir noe mening med boka.
  forsiden ser ut som at hun blir svikta eller mobba av venninene sine.
  Jeg syntes boka var spennede fordi hun sa til klassen at faren veier 200 kilo.
  Boka passer for barn fra 6-12 år jeg kunne virkelig kunne lest mere.
  Jeg gir terning kast 4.

 140. Iris er en jente som ble svikte av faren hennes.
  hun tar igjen på faren hennes fordi hun ble svikta.
  så begyner hun og ta igjen å si at faren hennes er sjuk.
  Hun sier styge ting om faren sin.
  faren hennes vet ingen ting om det.

  min mening
  da jeg fant ut at boka var på dansk syntes jeg at det var dorlire.
  jeg syntes at den var dorlig fordig den var på dansk.
  jeg likte ikke at hun baksnaka faren sin.
  jeg likte ikke at folk hørte på det hun sa.

 141. Jeg syntes at den boka er grei Det er en fin bok det var ikke akkurat min still så derfor gir jeg den terningkast🎲🎲🎲

 142. Svikta
  jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig jeg ble overrasket fordi hun løy om faren si
  boka passer for alle jeg gir den terningkast 3

 143. jeg synes boka var bra fordi det var om en jente som ville synge. Da jeg leste boka la jeg merke til at han baksnakka faren sin og hvordan kan man si sånt tiltil venner om faren sin og hvordan det er ikke sant.jeg likte godt da hun fortelte histoier og alle likte det. Det jeg ikke likte med boka var at jeg skjønte ikke noe av det det sto. Men boka handler om en far som svikta dateren sinda blir hun sur og bak snakker han. ternig kast 4

 144. jeg synes boka var bra fordi det var om en jente som ville synge. Da jeg leste boka la jeg merke til at han baksnakka faren sin og hvordan kan man si sånt tiltil venner om faren sin og hvordan det er ikke sant.jeg likte godt da hun fortelte histoier og alle likte det. Det jeg ikke likte med boka var at jeg skjønte ikke noe av det det sto. Men boka handler om en far som svikta dateren sinda blir hun sur og bak snakker han. ternig kast 6

 145. jeg sines boka ikke var så spenende.
  fordi det ikke var drama i teksten.
  det paser får 1 klasse oppåver.
  jeglikte da hun kalte faren sin får feit og dårlig sanger. Jeg ble overasket fordi det var sjedelig ivertføl sluten. det var den verste sluten jeg har hørt

 146. Jeg synes at boka var litt kjedelig, fordi den var ikke spennende. Den var litt bra da, men avsluttningen var kjedelig og ikke spennende. Den var litt morsomt, men den var på nynorsk. jeg anbefaler denne boka 6-8 aldersgrense. Så jeg gir terning kast 1

 147. Jeg synes boka var spenende. Jeg likte godt at det var bra forklart og hvordan hun fikk den klompen i magen nor hun var nervøs. Jeg ble overasket over at hun fant på at faren var feit og veide 200 kilo men egentlig var han høy, tynn og sprek.
  Jeg gir boka terninkast 3.

 148. Boka var ikke morsom eller spennende og det er derfor den var kjedelig.
  Slutten var ikke så bra fordi den hadde ikke en spennende slutt.
  Jeg gir boka terning kast 1av 6 .
  Så kjedelig var boka!!!!!!!!

 149. jeg la merke til da jeg leste at Iris ble svikta av faren sin og kunne ikke komme på forestillingen.
  Jeg likte også historien Iris dikta opp opp om at faren var tjukk.
  jeg ble overrasket da faren til Iris egentlig ikke er tjukk.
  jeg synes også at det hadde vert kult vis faren var tjukk.
  Jeg likte ikke slutten fordi faren ikke kom på forestillingen og fordi han ikke var tjukk.

  anbefales: 10 til 12 år
  terningkast: 5

 150. Svikta handler om en jente som heter Iris hun har en dolig far.
  En dag skal Iris på skuspil men pappaen var ikke der.
  Iris ble så sint at hun lagde en løyn om at han var tjukk og det synes hun at han fortjente.
  Egentli var han en tyn og sprek han dro på treningsenter ver dag.
  Alle ville høre mer og mer om dette så alle var med Iris.

  Da jeg leste var det vanskelig å forstå språke det var Ny-Norsk .
  Jeg synes at SVIKTA var en trist bok.
  Jeg syns at den var lit treg og skjedelig.
  Slutten var dålig og ga meg ikke lyst til å lese mer:(
  terning kast 3-4 fordi den var treg og dålig den var lit intresang men ikke fin
  anbefales 5-13.

 151. Boka handlet om en datter som ble svikta av faren. Da ville hun ta igjen. Så hun sa at faren var en tjukkas, spiste mye og var tjukk i hue.De skule ha forestilling på skolen.Hun fortalte til mange folkk.

  Jeg syns den var trist fordi det var en jente som ble svikta av selveste faren sin.
  Jeg syns den var litt morsom fordi hun måte komme på tjukk .
  Den var litt spennene fordi det skule være forestiling.
  Jeg ble overasket av at iris sa noe snilt til slutt.
  Det var litt humor i historien.

  Jeg la merke til at det var på nynorsk det ar dumt Fordi jeg skjønte nesten ingen ting.
  Jeg syns det var slemt av iris sa noe så stykt
  Jeg likte ikke at iris sa at han var tjukk.
  Jeg ble overasket av at iris sa det.
  Slutten var litt rar fordi hun sa plutselig noe snilt om faren. trenig kast 4

 152. Denne boka handler om en jente som heter Iris, hun elsker å dikte, danse og synge. Snart skal det være framvisning på skolen og hun vet at pappaen ikke vil komme, fordi han er tjukk i hue. Henne må dikte opp en historie om pappen sin sånn at hun har en unnskyldning for at han ikke kan komme. Hun sier at han er den tjukkeste personen i byen og at han ikke kan ha på seg sokker eller sko.

  Da jeg leste la jeg merke til at Nora ikke likte henne så godt og at hun elsket og dikte historier. Jeg la også merke til at hun var lei seg og litt skuffa over faren sin.

  Jeg syntes at hun ikke skulle ha diktet opp så mye frekt om faren sin, tenk om han kommer på skolen en gang da. Jeg syntes også det var litt vanskelig å få med seg alt fordi det gikk litt fort og at det var på Nynorsk.

  Det jeg likte var at hun dikta så mye, men hun trengte ikke å dikte så stygt om faren sin. Det jeg ikke likte var at hun snakket stygt om faren sin og løy.

  Jeg ble ganske overrasket over at hun var så flink til å dikte og at hun sa så mye om faren sin.

  Slutten var litt vanskelig og skjønne og den var kjedelig og rar.

  Så denne får terningkast………………………………3:|

 153. Boka handlet om en datter som ble svikta av faren. Da ville hun ta igjen. Så hun sa at faren var en tjukkas, spiste mye og var tjukk i hue.De skule ha forestilling på skolen.Hun fortalte til mange folkk.

  Jeg syns den var trist fordi det var en jente som ble svikta av selveste faren sin.
  Jeg syns den var litt morsom fordi hun måte komme på tjukk .
  Den var litt spennene fordi det skule være forestiling.
  Jeg ble overasket av at iris sa noe snilt til slutt.
  Det var litt humor i historien.

  Jeg la merke til at det var på nynorsk det ar dumt Fordi jeg skjønte nesten ingen ting.
  Jeg syns det var slemt av iris sa noe så stykt
  Jeg likte ikke at iris sa at han var tjukk.
  Jeg ble overasket av at iris sa det.
  Slutten var litt rar fordi hun sa plutselig noe snilt om faren.

 154. Boka handlet om en jente som het Iris. Hun skulle opptre med klassen. De skulle danse og synge. Men faren til Iris kunne ikke komme, så Iris ville ta igjen. Hun sa at faren hennes var den tjukkeste i byen og at han tjukk i hue, når han egentlig var tynn og høy.

  Da jeg leste la jeg merke til at det var Nynorsk og det var litt vanskelig å forstå. Jeg syntes at Iris var litt slem å diktet opp alt det om faren hennes. Jeg likte ikke at faren ikke kunne komme å se på forestillingen. Jeg ble overasket over at Iris sa noe snilt om pappaen
  helt plutselig.
  Slutten var trist fordi faren hadde valgt bort Iris. Terning kast 4.

 155. jeg likte ikke boka for de at hun løy å sa at faren er den tjukkeste manen i verden. å for de vi før ikke vite for får faren ikke kunde komme. jeg fik ikke lyst til å lese boka. jeg gir boka terning kast 3.

 156. Svikta handler om en jente som skal ha oppvisning. Gymlæreren og musikklæreren har laget et stykke. Iris skal synge solo på to sanger og hun gleder seg, men pappaen hennes kommer ikke. Hun blir sint og lei seg. Snart begynner hun å dikte opp ting om faren. Som for eksempel at han er tjukk eller at han spiser ti store egg til frokost.

  MIN MENING:
  Jeg syntes boka var bra, men jeg syntes den var litt kjedelig også fordi det var ikke noen høydepunkter eller utropstegn når hun fortalte. jeg syntes den var litt ekkel også når hun fortalte at han spiste ti egg til frokost og at han fikk eggebiter i det store skjegget hans. det jeg likte var at hun fortalte detaljert og enkelt. det eneste kompliserte her var at det var på nynorsk så jeg måtte konsentrere meg litt mer.jeg vil gi den terningkast 4.

 157. Tittel: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund

  Boka handler om en jente som heter Iris.
  På skolen skal de ha en forestilling, hvor Iris skal synge solo. Pappaen hennes velger å velge henne bort og ikke komme på forestillingen hennes. Så hun lyver om pappaen hennes og sier at han er skikkelig tjukk, og at han ikke får på seg skoene. Alle sammen måper, og blir helt stumme som spørsmålstegn.

  Meninger:
  Det jeg likte med boka var at den var på nynorsk. Jeg ville gjerne ha hørt mer om boka.
  Jeg likte at den beskrev de som var med i boka med navn. Jeg ble egentlig litt overasket over at Iris faktisk løy om pappaen sin.
  Terningkast: 5

 158. Tittel:svikta
  forfatter : Bente Bratlund

  Vi øver vær dag på et skuespill men faren til Iris kommer ikke så han får hevn i friminuttet.
  alle elevene står samlet i ett sted og prater om skuespillet. Faren min kommer ikke sier Iris hvorfor sier alle de andre jentene fordi han er for tjukk. friminuttet ringer inn og Iris har sakt alt for mye om at faren hans er tjukk for han er egentlig tynn så Iris for en dårlig følelse.

  da jeg leste la jeg merke til at det var ny norsk så det var litt vanskelig.

  jeg likte at Iris tok hevn for da ble det mye drama og det er en drama bok så det likte jeg.

  jeg likte ikke at hun skulle kalle faren sin tjukk for det var litt feil.

  jeg gir terning kast 3 for det var ikke helt min bok smak og jeg liker ikke så veldig bra drama.

  Boka syntes jeg passer til barn mellom 10 til 13 år.

 159. Det handler om at faren hennes låvte at han skulle komme til oppvisningen til Iris der hun skulle danse og synge, men så svikta han henne. De måtte øve vær dag fordi det snart var oppvisning. etter mat pausen gikk de til gymsalen for å øve.

  Min Mening:

  1. jeg syntes det var litt vanskelig å forstå siden jeg ikke er nynorsk
  2. jeg syntes det var bra

  jeg gir den en terningkast 2-3 fordi den var ikke bra, men den var bra vis du skjønner.

 160. Da jeg leste la jeg merke til at hun løy fordi i innledningen sa hun at faren hennes ikke kom på fram visningen hennes og da sa hun at hun synes pappa er tjukk får å være frekk.
  Jeg likte godt da alle så på henne fordi hun klarte å bare le inni seg og ikke høyt.
  Jeg likte ikke da vennene lagde et rykte om faren til Iris fordi det er frekt å lage et dårlig rykte om andre.
  Jeg gir boke terning kast 2 fordi den var ikke så spennende og kul.

 161. «Svikta» handler om en jente som heter Iris og er sur på pappa.
  Pappa lovet at han skulle komme på framvisningen, men han kunne ikke.
  Iris har lyst til å ta igjen.
  Hun lyver til de andre i klassen.
  Hun sier at pappa er kjempe tjukk, men det er ikke sant.

  Da jeg leste, så jeg at boka er på nynorsk.
  Det likte jeg ikke.
  Jeg synes boka var bra skrevet.
  Hvis jeg skulle skrevet boka, så hadde jeg skrevet den på bokmål.
  Men på lærerplanen står det at elvene skal lese nynorsk, så det er bare bra at det er på nynorsk. =)

  Ternigkast: 5 – pga nynorsk skrift
  NB! Jeg tror det står på lærerplanen.

 162. Svikta
  av: Bente Bratlund

  Svikta handler om en jente som heter Iris som lyver om faren sin fordi han droppet oppvisningen hennes. Hun får mye oppmerksomhet for å si at faren hennes er så tjukk at han går barbeint hele tiden fordi han ikke får på seg sokkene. Iris sier feks. at faren elsker mat og går ut på trappa og synger uansett vær. Hun finner mye som ikke er sant for egentlig er faren hennes tynn, høy og går på treningssenter.
  Iris fikk en klomp i magen for det hun hadde gjort men faren fortjente det.

  Meninger:
  -Jeg likte ikke så veldig gått at den var på nynorsk, hadde vært bedre hvis den var på bokmål.
  -Jeg syntes at det ikke er en bra løsning å lyve om faren sin bare fordi han ikke kom på en oppvisning.
  -jeg likte godt at hun faktisk fikk en klomp i magen for det beviser at hun angret litt på hva hun hadde gjort.
  -jeg syntes vi hørte litt for mye av tankene hennes.
  -+ det var litt mye beskrivelser syntes jeg.
  terning kast 3:)

 163. Jeg ble overasket over at Iris løy om faren.

  Jeg syntes boka var god, men forfatteren kunne skrevet og beskrevet mere i noen sammenhenger. Boka var godt skrevet og den var spennene.

  Jeg ambefaler boka for barn som er 8-14 år. Jeg gir boka 4-.

 164. HANDLING: Boka handler om en jente som skal ha en oppvisning på skolen. Men faren vil ikke komme, det syntes hun er teit. Hun begynner å lyve om at faren er tjukk, og de tror på det.

  MIN MENING: Jeg syntes boka var kjedelig og det var litt vannskligere og lese den fordi boka er på nynorsk. Grunnen til at jeg syntes boka er kjedelig er fordi det skjedde ingen spenning. Da jeg leste la jeg merke til at Iris som er hovedpersonen og morfaren liker å dikte. Slutten av utdraget var litt mer spennende fordi da tror jeg vi får vite hvorfor faren ikke kom. jeg gir boka terningkast…………………..1.

 165. jeg likte ikke da Iris løy om faren sin. Jeg synes forfatteren var flink til å forklare boka fordi jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg ble overasket over at hun fant opp en sån historie om faren hennes. Jeg gir denne boka terningkast 4. Slutten var spendene og jeg fikk lyst til å lese mer av boka. Jeg likte at det var spennding i boka. Forfatteren har god fantasi og han var kreativ. 🙂

 166. Den handlet om en jente som hadde en far som ikke kommer på forestillingen hennes.
  Hun vil ta hevn og sier til klassekameratene at faren er tjukk i hue.
  Folk begynder å tro på det selv om pappaen til Iris er tynn og høy og liker å trene.
  Iris er en av de som synger soloen på forestillingen.

  Jeg syns boken var spennende fordi jeg lurer på om hvordan det går for Iris.
  Jeg syns boken burde være bokmål også. det var overraskende at Iris kunne slenge så mye dritt om faren sin selv om det var løy. Jeg syns den passer for barn fra 11-13 år.

  Jeg gir den ternings kast 3.

 167. da jeg leste la jeg merke til at det var på nynorsk. jeg synes den var litt utafor det jeg liker. jeg likte godt at det var litt lyving. jeg ble overasket over at alle gikk på løynen. slutten var ikke bra fordi jeg hadde ikke lyst til og lese videre. den handla om en jente som syntes faren er tjukk i hodet fordi han ikke kommer og ser på forestillinga. jenta het iris. så iris dikta opp at faren var tjukk og dum. jeg gir den terningkast 2.

 168. Teksten handler om at pappaen til Iris lovet at han skulle komme for å se henne danse og synge på framsyninga. Men han kom ikke og Iris vil ta igjen på han. Iris juger om faren sin til vennene sine. Jeg syntes at boka var litt dårlig fordi jeg syntes at det var litt dårlig at Iris drev å jugde og jeg syntes boka egentlig bare var merkelig.

 169. Boka var litt rar.Jeg likte den ikke så mye. Grunnen til det er at forfatteren burde skrivet bedre. Jeg mener forklare bedre ett sted. Og forsiden på boka ga iikke mening. Det burde vært faren ikke andre jenter. Jeg gir den 2 stjerner.

 170. Jeg syntes den var litt kjedelig fordi den hadde ikke spenning ikke drama ikke noe….Denne boka anbefaler jeg ikke fordi den var kjedelig.det sto at det skulle være drama men det var ikke det. Forfatteren kunne ha gått litt mer inn i teksten. jeg gir den terning kast 2 fordi den var kjedelig og ikke spennende.

 171. Jeg syntes boka var bra og jeg synes at forfateren var flink til og forklare det Iris fortalte om faren. Jeg synes boka passer for 9-13 åringer og gir boka terningkast 4.

 172. Jeg likte boka den var morsom på starten men etterhvert ble den kjedelig og uinterresant. Jeg ble overrasket da hun løy om faren sin. favorittscenen min var da hun løy Jeg gir boka terningkast 2 fordi den var kjedelig.

 173. Jeg syntes boka var litt rar, men bra samtidig. Jeg gir boka terningkast 4 fordi boka passer ikke helt til meg.

 174. Jeg skjønte ikke helt, faren din kan ikke komme på en forestilling så lager du et rykte om at han er tjukk?

 175. Det var morsomt at Iris forteller historier om faren sin. Jeg syntes forfatteren skriver bra og jeg har lyst å lese videre.

 176. Det var litt mye drama. Jeg forsto ikke så mye av den. Boka var sånn passe bra, skjønte ikke helt med den feite pappaen, men jeg viste at hun bare dikta det da. Og den var ikke på bokmål.

 177. boken handlet om Iris, som skal opptre og synge solo, men pappaen ville ikke komme. Iris løy om faren sin til de andre i klassen. I timen gleder hun seg til frimenutt så hun kan lyve mer om faren sin. Iris mener at faren fortjener det og at faren er tykk i hode. Faren til Iris er sprek og stolt over magen sin.
  Jeg levde meg veldig inn i boken og fikk vont i magen og dårlig samvittighet om det Iris sa. Jeg syntes det var en spennende og trist. jeg ble overasket over at hun fortsatte etter timen. hvis jeg var Iris ville jeg ikke lyvet og sagt det sanne. jeg vill lese denne boken og høre hva som skjer. terningkast 5.

 178. Boka handler om en jente som er 11 år og vill bli forfatter. Hun skall synge med klassen og opptre, men faren kommer ikke. Faren lovet at han skulle komme, men kan ikke like vell. Hun tokk igjen med å lyve og si at han var tjukk. Hun fikk de andre til å tro henne og fortsatte historien om at han var tjukk så han fikk igjen.
  Jeg syntes boka var litt morsom. Jeg liker godt at hun dikter opp får å ta igjen. Hvis jeg var henne ville jeg gjort det samme. Jeg liker drama så jeg liker boka. jeg gir den terningkast 5

 179. Foratter: Bente Bratlund
  Boka handler om en jente som heter Iris, hun skulle ha en forestiling hvor hun skulle synge og danse, men pappaen hennes han kom ikke fordi han valgte hun bort.
  Og det hun gjore som var veldig dumt var at hun valgte og lyve for vennene sine fordi at de ikke skulle vite at han ikke kom. Hun sa at han var tykk. Men pappaen hennes var egentlig veldig tynn og trente på treningssenteret. Men etter at hun har løyet om pappa så får hun en klump i halsen.
  Jeg synes at boka var spennende og litt morsom.
  Jeg likte at hun fikk en klump i halsen etter at hun hadde løyet om pappa.
  Jeg likte ikke at hun løy om at pappa var tykk.
  Jeg ble overasket over at hun ville fortsette og lyve om pappa fordi han ikke kom på forestillingen hennes.
  Hvis jeg var Iris ville jeg ikke løyet om pappa jeg ville bare sagt det som det var.
  Terningkast: 6

 180. Denne boka handler om en jente som heter Iris. En dag så skulle hun ha framføring på skolen , men Faren hennes kunne ikke komme. Det syntes Iris var slemt. da skulle pappa få hevn, så hun dikta opp faren hennes kjukk . Å hun dikta opp faren hennes foran alle i klassen hennes, men han er tyn og sprek. jeg anbefaler denne boka til de som liker drama. jeg syntes det var slemt av Iris og lyve om faren sinn. jeg syntes også at det var slemt av faren hennes og velge noe annet en forestillingen. jeg gir den terning kast 6

 181. Boka handlet om en jente som løy masse om faren sin.
  Hun sa at han var tjukk å veide ca 200kg, men egentlig er han tynn og sprek.
  Hun hatet at faren hennes aldri kom på fremvisningene hennes.
  Hennes klasse skulle synge mange sanger, hun hadde solo på to av de sangene.
  Det var alltid 6 klasse som framførte sanger.

  Jeg synes det var dårlig gjort av jenta å lyve så mye om faren.
  Men faren burde jo komme på hennes framvisninger.
  Jeg synes boka var dårlig fordi hun løy så mye om faren sin.
  Jeg gir den terningkast tre.
  Og ambefaler den til folk som liker drama og folk over 8 år.

 182. den handla om noen rare ting synes jeg såm at han veide 200kg
  jeg synes den var spennendene og så morsom at jeg vile lese mer. det var lit dumt at iris måte lyve om han. anbefaler boka til folk såm liker drama. 🙂

 183. jeg syntes at boka var morsom og spennende. jeg likte godt at faren ikke kom fordi det gjorde boka litt mer spennende. Også likte jeg egentlig ikke det fordi det ikke er så fint og ikke komme på et type teater. Jeg ble overasket at hun løy om at han veide 200 kilo. Hvis jeg var hun jenta hadde jeg ikke lyvet om faren min, jeg hadde snakket med læreren eller moren min. Slutten var bra, men kunne være bedre. terning kast 4,5.

 184. Hun lyvde til ale vennene om at faren henest hvar den feiteste i byen. det hvar forde faren henes svikta hene. faren komm ikke på fårestilingen klasen hade laget. Hun ble populær av alle tingene hun hade lyvet om. Hun elsket frimenute forde der kune hun lyve mer.
  Jeg anbefaler boka til folk som liker drama.
  terning kast 3 det hvar lit morsomt å.

 185. Hun snakka bare om at faren var feit. Hun sa at faren bare spiste og spiste hele tiden. Faren kom ikke på forestillinga. Hun ble populær av en løgn. Hun gledet seg til friminuttene får og lyve mer.
  Jeg syntes boka ikke var morsom. Jeg likte ingen ting av boka. Den var gørr kjedelig. Jeg ble overasket over at hun løy så mye. Vis jeg var hun hadde jeg ikke løyvet om faren min. Jeg anbefaler boka for de som liker DRAMA.
  terningkast: 1

 186. Hun snakka bare om at faren var feit. Hun sa at faren spiste masse mat. faren kom ikke på forestillingen. hun ble populær av en løgn. hun likte friminutene fordig hun skule lyve mer.
  Jeg synes boka var sikelig dårlig. det handla bare om 1 ting. jeg ble overasket over at hun løy så mye. jeg ble svikta av boka. hvis jeg var hun jenta ville jeg ikke lyvet så mye.

  Jeg ambefaler boka for de som liker sjedelige bøker
  terning kast 1

 187. Eg rettar meg opp. Pappa er tjukk, han er tjukk i hovudet som ikkje kjem. Det er sant sier eg. Det er farleg å vera så tjukk, seier Nora. Pøh, pappa er frisk som en fisk.
  Jeg likte boka veldig godt, men den var litt vanskelig. Jeg er glad i drama bøker, men vis jeg kunne velge hadde jeg ikke lest videre i boka. Jeg syntes at boka var bra og litt som en jente`s liv. Jeg ble overaska over at den begynte så inn i boka. Slutten var litt brå, men vis jeg skulle gi terningkast jeg vil gi den en 3.

 188. svikta
  Iris er sur over at pappaen ikke kommer på forestilingen hennes. Da begyner hun og dikte opp en unskyldning for hvorfor han ikke kommer. Hun forteller at pappa er for kjukk hun sier at han ikke for plass , Men så begynner hun å tenke . Pappa er jo ikke kjukk. Han er lang og tyn.
  jeg sytes at boka var bra. det var mye forklaringer og man forklarer hvordan Iris har det. jeg syntes at det var dumt at hun diktet opp ting om pappaen sin.
  terninkast 4
  jeg ambefaller boka til folk som liker litt drama.

 189. Det var veldig gøy og lese boka den hadde lang teks. Liv likte boka veldig godt. Jeg likte den delen best båt hun løy til Andreas om att pappan til hun jenta var tjukk. Men egentlig så var pappan hennes veldig tynn og veldig sprek. Hun fikk en førelse i magen flere ganger. Boken passer for de som går i 5. Klasse. Forfatter: Bente Bratlund boka har 109 sider. 🎲5❤️😍👌👍✌🏻

 190. jeg syntes utdraget var litt dumt men veldig bra det so var dumt var at iris løy og at faren ikke kom men alikevel likte jeg utrdaget og det var bra at det var utfordrene og lese jeg gir boka en soleklar 5er av 6 det var litt morsomt da det sto at iris hadde et stort smil folk må lese boka jeg har iallefall kjempe lyst

 191. jeg syntes utdraget var litt dumt men veldig bra det so var dumt var at iris løy og at faren ikke kom men alikevel likte jeg utrdaget og det var bra at det var utfordrene og lese jeg gir boka en soleklar 5er av 6

 192. Jeg syntes boka var grei. Det var veldig mye drama i boka men ikke en bok for meg. Jeg gir boka terningkast 4

 193. Boka var bra men det var dumt att den var på nynorsk. Den var veldig bra faktisk. Jeg vill lese den fordig jeg tror den er min stil så derfor gir jeg den terningkast 5/6🎲🎲🎲🎲🎲

 194. Den handla om iris som ville at pappaen hennes skulle komme til en framvisning.
  Men han kunne ikke komme. Da ble iris sur. Hun sa til alle i gymsalen at han vêr skikkelig
  sjukk selom han var tyn og sprek. Da ble alle forbauset. Og iris måtte finne på flere løgner
  for at folk skulle tro på det. Jeg synes boka var skedelig fordi det var ikke noe action.
  Det var ikke spenning. Den var dårlig. Jeg gir den -10/10.

 195. Det handlet om at en jente var flau av faren sin. De skulle ha forestilling men da fikk ikke pappaen lov til og komme fordi han var for tjukk. Jeg syntes det er trist, alle burde få komme, selv om man er tynn eller tjukk. Men det var en artig bok, så jeg gir den 6-10. Jeg anbefaler boken til de som liker litt realistiske altså litt vanlig bøker.

 196. Denne boka ble litt for mye mas med en dialekten denne boka var ikke så bra….

 197. Jeg syntes den ikke var så spennende men den var litt bra.
  Den hadde hvert bedre på bokmål syntes jeg.
  Jeggir denne boka terningskast 🎲🎲🎲🎲4

 198. I andre bøker er hovedpersonen en helt som reder alle, eller iallfall noen, spesielt seg selv. I denne boken er det hovedpersonen som skaper problemene, og om de blir løst får man ikke vite før man har lest hele boken. Den kan være litt kjedelig, problemene som blir skapt er ganske små, de kunne vært større. Men det veier litt oppt den er godt beskrevet. Boken handler om Iris, som skal synge solo, men faren kan ikke komme. Hun blir sur, og forteller stygge ting om faren sin til vennene sine, som ikke er sant. Boken er skrevet av Bente Bratlund, og er på nynorsk. Jeg ville gitt den terningkast 3, men synes likevel den er verdt å lese for de som liker å lese drama-bøker.

 199. Dei aller fleste av oss likte ikkje denne boka noko særleg.
  Det var berre 2 av oss 11 som lika ho.

 200. Jeg synes boka var litt bra, siden Iris kalte pappaen tjukk, men det var også litt slemt.
  Det var ganske spennende og lese denne boka. Jeg gir den 6-10.

 201. Jeg syntes boka «svikta» ikke var så bra og mye av den grunnen er fordi det står på nynorsk. Jeg gir denne boka på en skala fra1-10, 4-10 poeng😊

 202. Jeg syntes denne boka var veldig bra og jeg syntes den var spennende men noen ganger var det litt vanskelig og forstå fordi det ikke står på bokmål. Jeg syntes boka var spennende og bra fordi det er litt drama i boka og jeg får lyst til å lese mer.
  Denne boka passer for de som er 8-15 år syntes jeg.
  Jeg gir terning kast fem🎲 Fordi jeg syntes den var veldig bra skrevet ,at det er en veldig bra bok og at man får lyst til og lese mer og jeg liker veldig godt sånne bøker med drama men den manglet det lille ekstra.

 203. Det handler om at det er en jente som lyger at pappaen hennes er sjukk.
  Men egentlig er han tynn, høy og sprek.
  Den var morsom.
  Terning kast 6🎲

 204. det var en morsom bok. men den var litt vanskelig og kjønne hvem folkene egentlig var.jeg vil gi boka terning kast 5.

 205. Iris er så skuffa over pappa.
  Han lova at han skulle komme for å sjå ho danse ogsyngje på framsyninga men no har han svikta ho.iris synest han er tjukk i hovudet. Ho bestemmer seg for å ta igjen.
  Jeg synes denne boka var litt trist fordi faren ikke kunne komme.
  Den var ganske spennende.
  For denne boka gir jeg terningskast 4.

 206. Den handlet om Iris og klassen som skal synge noen sanger og danse foran venner,familie og slektninger.Den eneste som ikke kommer er pappaen til Iris.
  Hun ble veldig sint, så hun dikter opp en historie foran alle i klassen om at han er så tjukk at han ikke har plass til og sitte på fly, buss, bil eller tog.
  At han er den tjukkeste i byen og gleder seg til hvert eneste måltid.
  og etter måltidet er han så glad at han går ut på verandaen og synger sanger, og alle naboene åpner vinduene vær eneste gang han gjør det.
  Og alle tror på det.
  Boken er skrevet av Bente Bratlund.
  Jeg syntes denne boken passer for 8-12 år.
  Jeg gir denne boken 8-10 stjerner.

 207. Den handlet om Iris og klassen som skal synge noen sanger og danse foran venner,familie og slektninger.Den eneste som ikke kommer er pappaen til Iris.
  Hun ble veldig sint, så hun dikter opp en historie foran alle i klassen om at han er så tjukk at han ikke har plass til og sitte på fly, buss, bil eller tog.
  At han er den tjukkeste i byen og gleder seg til hvert eneste måltid.
  og etter måltidet er han så glad at han går ut på verandaen og synger sanger, og alle naboene åpner vinduene vær eneste gang han synger.
  Og alle tror på det.
  Boken er skrevet av Bente Bratlund.
  Jeg syntes denne boken passer for 8-12 år.
  Jeg gir denne boken 8-10 stjerner.

 208. Tittel: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Sjanger: Drama

  Sitat: Etter matpausen skal vi øva til framsyninga. Det er ikkje så mange dager igjen no, og vi må øva kvar dag.

  Handling: Det er en jente som går i sjette klasse og føler seg svikta av pappaen sin, fordi han ikke ville komme på framføringa til hennes. Hun begynner og lyve om faren sin. hun sier at han er den feiteste i byen, lat og at han ikke greier og ta på seg sokker fordi han er feit.

  Min Mening: Jeg synes utdraget var veldig bra, fordi hun beskrev følelsene sine godt. Og jeg synes at det var bra at hun løy i boka/utdraget og angret litt etterpå, fordi da kan andre barn føle med og tenke at hvis man lyver så blir man lei seg. Det var kanskje litt dumt at hun løy om faren sin, men det var forsatt veldig bra! Jeg anbefaler boka for de som er i alderen 6-13 år jeg!

  TERNINGKAST:
  Jeg gir terning kast ( trommevirvel )
  …………………
  ……..
  ….
  ..
  .
  6/6

 209. Mange i klassen synes Ikke boka var så bra fordi hun lyver så mye. Forfatteren dikter og litt for mye

  Utdraget var litt kjedelig fordi det handlet ikke så mye. Litt uoversiktlig

  Lese hele boka: 14 av 39

 210. Jeg synes boka var veldig bra, jeg synes det var morsomt at det var med lit nynorsk. Jeg synes den får terning kast 5. Den kunne har vaert lit bredere men den var bra. 😄😄😄vis du vil vite va som kjer så må du lese den 📕📕📕

 211. Jeg syntes det var gøy med nynorsk men det gjorde testen litt vanskelig men ellers helt grei😀😀😀

 212. Jeg synes at boka var spennende men jeg syntes også at de andre barna begynte og le av faren.Men ellers så var boka helt OK egentlig men den anbefales til barn fra 8 til 11.

 213. Jeg syntes boka var kjempe bra. Jeg er enig med Iris. Faren fortjente en løgn. Boka var skrevet bra. Handlingen var tydelig og jeg ble trekt inn i boka. Jeg kunne tenkt meg å lese hele. Boka var alt i alt veldig bra. Den får terningkast 5 av meg.

 214. Boka handler om at Iris forteller at faren hennes er sukk men han er egentlig tynn.
  Boka var lit spennende fordi det var,gøy å lese men den var også litt skjedelig.
  Jeg vil gji boka 3-4

 215. jeg syntes boken var helt grei fordi den var egentlig litt kjedelig. Men den var litt bra da hun begynte og fortelle om at pappa var tjukk og når hun fortalte på slutten at pappa ikke var tjukk, jeg syntes boken var litt bra fordi man begynner og tenke på at man ikke skal lyve og sånne ting. Hvis jeg skulle gi denne boken terningkast ville jeg gitt en 4 fordi den var litt kjedelig og litt bra!🦐

 216. Bok: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Boka handler om en jente som heter Iris hun er veldig skuffa over faren sin som ikke ville komme hun følte seg valgt bort i gym salen følgte ikke Iris med fordi hun trengte på faren sin som ikke gadd å komme. I friminuttet sa iris at faren var feit og likte å spise og synge aller best. Hun kalte han feit og tjukk og likte å se på tv. Hun sa også at han ikke klarte å knyte skoene sine og han klarer ikke å ta på seg sokker.

  Jeg syntes utdraget var helt passe fordi det er ikke hyggelig å kalle pappaen sin feit og tjukk.
  Jeg ville gitt boka 4,5/10 fordi det er ikke den beste boka jeg har lest.

 217. Terningkast 🎲🎲🎲🎲
  Jeg syntes boka var OK.
  Boka handler om iris som er svikta.
  Så hun skal ta igjen.

 218. Jeg syntes at boka var bra bare at den var på nynorsk det var derfor den var litt dårlig men elers var den bra den handlet om at iris sin pappa skulle komme og se på iris danse og synge men han dukker ikke opp eller hva er det som skjer les boka og Finn det ut.👍👍

 219. Jeg synes boken var bra, men syn at pappaen ikke kunne komme. Men det var en jente bok.
  4terning skast

 220. Jeg synes boken var bra, det var syn at ikke pappaen kunne komme det er lit jente bok synes jeg. Det var kult og lese nynorsk. Terningskast 3😐😐😐

 221. Denne boken likte jeg. Det Var kult og lese på nynorsk. Jeg syntes det var dumt at Iris begynte og lyve av ham. Og at faren ikke kunne komme. Terningkast 4

 222. Jeg likte utsnittet godt, det var spennende og jeg følte at jeg var med i fortellingen helt fra starten av. Terningkast: 5

 223. Jeg liker ikke denne boka fordi, den hadde dårlig drama og den var ikke så morsom
  og fordi jeg likter mer humor og skrek bøker mer en drama.

 224. Boka Svikta handler om en jente som heter Iris.
  Hun skal danse og synge på en forestilling men pappan vill ikke komme. Hun føler seg svikta.
  Hun dikter opp en historie om pappan sin at han er sjukk og blir aldri met og steiker et helt bret med egg og bacon og så går han utt og synger av full hals for han er så glad og gleder seg til neste måltid. De andre i klassen syns han er ekkel. Jeg syns denne boka var veldig spennende og morsom. Det er veldig bra at man får fram følelsene til hoved personen jeg gir denne boka terningkast 4.

 225. Jeg synes boka var bra for det var mye drama .
  Jeg gir denne boka en 4/6.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker drama .
  Jeg synes at det var lit vanskelig for det var på nynorsk.
  jeg anbefaler denne boka til de som er 9-13

 226. Jeg likte boka veldig godt. Har veldig lyst og lese resten. Jeg synes at drama passer til teksten og det er derfor jeg liker den fordi jeg liker veldig godt å lese drama. Jeg syntes det var slemt av faren og ikke komme, vis mamma eller pappa ikke hadde kommet for og se på meg, så hadde jeg blitt sykt sint og lei meg, men mamma og pappa pleier alltid og dukke opp, så jeg er ikke redd for det. Jeg tror ikke jeg hadde begynt og baksnakke dem uansett. Jeg anbefaler boka for de som er 9-12 og de som liker drama. Jeg gir terning kast 5.

 227. Jeg likte boka veldig godt fordi jeg liker drama og jeg vil anbefale den til 3,4,5,6 og 7 trinn. terningkast 4,5

 228. Boka var passe bra, det er ikke det beste jeg har lest men den var ok. Jeg likte ikke at Iris dikta opp så mye frekt om faren sin og at hun løy til alle i klassen. Jeg gir den terning-kast 3.

 229. Jeg syns boka var veldig bra, jeg sier liksom ikke det fordi Iris var veldig slem med faren sin og sa at hva er veldig feit, liksom det var ikke snilt men det var jo det som gjorde det vi leste morsomt. Jeg skjønner at Iris blir Sint, irritert og Lei seg selvfølgelig men akkurat det med og si at faren sin er feit er også litt spesielt, liksom hadde man sagt det på andre skoler kunne man ha blitt mobba, men det er jo en bok ikke sant, så det kan skje hva som helst der, det er akkurat det som var så bra med boka den levde seg veldig inn. også er det med at jeg skjønner at Iris begynner og lyve for og få oppmerksomhet. Det som kunne ha skjedd som hadde fått boka til og bli mer spennende er at faren plutselig hadde kommet til skolen.

  Syns boka var Ganske bra. Boka var Spennende, Morsom og litt tris

  Passer for Barn far 10-12 år. Gir boken terningkast 5.

 230. Jeg syntes Svikta var dårlig.Det er slemt å snakke sånn om faren sin selv om han ikke kommer når du skal synge. Derfor gir jeg boka terningkast 2.

 231. Jeg synes boka var spennende og dramatisk og jeg greide og leve meg orgentlig inn i den da jeg leste hjemme.

 232. Det skjedde veldig lite og var ikke spennende, men gøy at Iris diktet opp faren sin. Kunne kanskje beskrive ting litt bedre!! Om jeg skulle gitt terningkast ville det blitt terningkast 2…..

 233. Jeg likete boka godt. Det var morsomt det Iris løyv om, men ikke serlig snilt. Har lyst å lese mer. (:

 234. jeg synes boka var kjempe gøy og spennende, fordi jeg synes det var gøy når hun sa løgner om pappaen sin. Så jeg kunne tenkt meg og lest hele:) 🙂

 235. Jeg synes det var en bra bok. Synes at det var dumt at faren ikke kunne kommme men enda dummere var det at Iris begynte og lyve om ham. Jeg gir boka en 6 + og har lyst til og lese mer.

 236. jeg synes boka var spennende men jeg synes også at boka brude komme ut som bokmål:-)

 237. Jeg likte boka passe bra! Fordi jeg syntes den var litt morsom i blant, men syntes også den var litt trist på slutten. På starten føltes det ut som at Iris var veldig tøff som klarer å synge solo foran mange folk. Men etter hvert merket jeg at hun ikke var så tøff, hun begynte å lyve om faren sin, det var da det ble morsomt, Men det var litt trist på slutten når hun sa sannheten til klassen og sa at faren hadde valgt bort henne.

  Jeg gir den terningkast: 4!

 238. Jeg syntes boka var litt passe dårlig fordi det var dumt av Iris og si at faren er den tjukkeste mannen i byen og det var litt dumt at faren ikke kom vis han kom så skulle ikke Iris sagt sånt om han. Jeg gir boka terningkast: 4.

 239. Jeg synes ikke det var så veldig mye «svikt» det burde vert mere drama og svikting. Jeg synes det var en utfordring å lese på nynorsk, men det var litt gøy også. Jeg synes hun overdrev litt for mye med faren, men det var litt morsomt og. Det var kult at vi fikk en bok som var på nynorsk. Jeg håper vi kan lære litt nynorsk på skolen. Fordi da kan har jeg litt lyst til å lese den igjen bare på litt bedre nynorsk. Jeg synes danne boka fortjener en terningkast 5🎲🎲🎲🎲🎲

 240. Jeg synes boka Svikta ikke var så bra
  Fordi jeg ikke skjønte så mye av boka.
  Det er mange fremmed ord og er på nynorsk.
  Hovedpersonen heter Iris og hun går i 6 klasse.
  Hun føler seg svikta av faren sin, vi leser mye om følelsene hennes.
  Anbefaler boka om du liker drama, litt humor og forstår nynorsk.
  Alder 12-14
  Men vis du liker bøker med drama og litt spenning så annbefaler jeg denne boka.
  Jeg gir boka terninkast 4

 241. Svikta handler om en jente som heter Iris.
  Hun skal ha en framvisning med resten av klassen hvor hun skal synge solo sang og danse.
  Iris vil at faren skal komme og det sa han at han skulle men så vil han ikke komme lenger.
  Iris blir sint og sier til alle i klassen at at han er kjempe tjukk så han kunne ikke komme.
  Hun synes han er tjukk i hodet.
  Egentlig er hun på innsiden veldig trist fordi han ikke ville komme.

  Utdraget er veldig spennende og lett å leve seg inn i.
  Jeg får veldig lyst til å lese mer og det skal jeg.
  Boka passer for barn mellom 8 til 14.
  Jeg gir den terningkast 6.

 242. Jeg syntes det var litt slemt at ikke faren til Iris ikke kom på forestillingen. Det var også slemt at Iris sa at faren var feit og at veide 200 kg og kunne ikke komme på buss tog eller fly men han var tynn og gikk til treningsenter. Jeg fikk ikke lyst til å lese mer. Jeg syntes utdraget var var dårlig og gir utdraget terningkast 2.

 243. Jeg synes var spennende . Jeg synes det var dumt at pappaen ikke kom. Hvis det var meg tror jeg at jeg hadde blitt irritert og lei meg . Det var dumt at hun lyver om pappaen . Jeg trodde boka var litt annerledes da jeg så på forsiden. Jeg synes boka var bra. Terningkast :4

 244. Boka handler om en jente som heter Iris. Hun skal skulle synge solo. Pappaen svikter henne og han kommer ikke på forestillingen. Da ble hun lei seg. Jeg synes boka var bra, fordi at hun turde å prate stykt om pappaen sin med vennene hennes. Jeg synes boka var morsom og bra. Jeg gir boka et terningskast 4.

 245. Jeg synes det var litt spennende og lese boken på nynorsk. Jeg syns at Iris ikke burde lyve om faren sin. Hvis jeg var Iris hadde jeg ikke lyvd om faren min. Jeg ble overrasket over at boken var på nynorsk. Jeg gir terningkast 4-5.

 246. Jeg synes svikta var bra fordi den var spennende og det var mye drama i den.
  Og jeg liker drama og spennings bøker.
  Det jeg likte best ved boka var da hun satt og planlagde hva hun skulle si i timen og da hun sa de slemme tingene om pappaen sin, det jeg kanskje ikke likte så godt var da ho var og øvde til forestillinga ho skulle være med på.
  boka heter SVIKTA og er skrevet av LARS JOACHIM GRIMSTAD.

 247. Boken var fin men også kjedelig.
  Jeg syntes det ble for mye beskrivning.
  Iris er litt rar, Tror ikke hin og Nora kommer overens. Nora er litt slem mot Iris.
  Terningkast 2.

 248. Jeg likte boka . Den var litt kjedelig fordi de snakket bare om det samme om og om igjen. Men det var litt slemt å lyve om faren sin bare på grunn av att han ikke kommer . Men man blir jo lei seg . Jeg gir boka terningkast 3 av 6.

 249. Svikta.
  Utdraget handlet om en jente som heter iris. Boka er på nynorsk å er lett å leve seg inn i. Iris skal ha en framvisning . Pappan kommer ikke så hun blir sur . Hun hevner seg ved å si at pappan veier nesten 200kg. Sannheten er at pappan er sprek og tynn.

  Jeg syntes a boka var bra å lett å leve seg inn i . Så jeg gir terningkast 5 .

 250. Jeg syntes boka var dårlig fordi den handlet om at en jente syntes at faren var tjukk i hode. Jeg likte ikke at boka var nynorsk. Men det var litt morsomt at jeg ikke skjønte noen ting. Jeg gir boka terningkast 2🎲

 251. Jeg syntes det er dumt at faren ikke kunne komme. Jeg syntes utdraget var spennende. Jeg syntes det var dumt at hun kalte faren sin tjukk. Jeg syntes det ikke skjede så mye i utdraget. Jeg syntes det var dumt at den var på ny norsk siden det var noe jeg ikke skjønte. Jeg gjør terningkast 3.

 252. Boka handler om en jente som heter Iris. Klassen hennes skal ha framvisning og Iris har solo på to av sangene, men pappaen til Iris kommer ikke. Derfor lyver Iris om at han veier nesten 200kg og elsker å spise og synge. Jeg synes Iris går for langt. Faren er ikke tjukk, han er høy og tynn. Han går heller ikke ut på verandaen og synger. Jeg tror egentlig ikke han er så flink til å synge som Iris påstår.
  Terningkast 5

 253. Jeg syntes det var dumt at ikke faren kunne komme. Jeg syntes utdraget var spennene. Det var dumt at hun kallte foren sjukk. Jeg syntes det ikke sjedde så mye i boka. Jeg syntes det var dumt at boken var på nynorsk men det var litt morsommt. Jeg gir terning kast 3

 254. Jeg synes det er dumt at faren svikter henne. Men jeg synes henne er veldig tøff på scenen. Det er dumt at hun skal ta i gjenn på faren sin og si at han er tykk. Jeg gir terningkast 5, fordi jeg synes den er bra og har lyst til å lese hele.

 255. Jeg synes ikke boka var noe bra. Fordi det var litt uvant å lese nynorsk. Og den var litt rar. terning kast 3.

 256. Jeg synes at det var morsomt når hun ikke ferdi fulgte med. Jeg ble irritert over at boka var på nynorsk. Jeg ble overasket over at Ida løy om at faren hennes var stor. Sjangeren er drama, jeg gir den terninkast 5

 257. Jeg syntes boka hørtes litt trist ut. Jeg syntes at Iris var ganske slem og frekk mot faren sin fordi henne sa at han var kjempe tjukk og at han veide nesten 200kg og at han ikke fikk plass på tog eller buss eller fly. Ingen ting av det Iris sa var sant. Egentlig så var Pappaen til Iris kjempe tynn og gikk på treningsenter og er kjempe sprek. Grunnen til at Iris var så frekk mot Faren sin var fordi han ikke kunne komme på en konsert Iris skulle ha og fordi han skryter av at han er så sprek. Det var litt vanskelig å lese på nynorsk. Jeg gir boka terningkast 3. :):):):)

 258. Jeg synes boka var bitte bitte litt morsom fordi Iris løy om at faren hennes var tjukk. Det som ikke var så veldig bra var at hun sa mye som ikke var sant om faren sin.

 259. Boka handler om en jente som heter Iris og hun skulle synge og danse framvise da..
  Men pappaen henne kunne ikke komme så hun ble sint så hun fant bare på rykter om farn sin ved og si at han er veldig tjukk, at han ikke passer inn i en buss og et fly å at han ikke klarer og knyte skoene sine fordi han er får feit. Hun sa det til alle i klassen men egt var pappaen hennes tynn og sprek og han trente hele tiden.
  hvorfor løy hun egt?

  Jeg synes boka var dårlig fordi den var på nynorsk, jeg forsto ingenting…
  det er ikke derfor da det er også at hun drev og løy sånt om farn sin og hvis det er noen barn som leser denne boka og tenker: Oj det høres gøy ut og fantasere og man kan jo Sike noen grovt! og da kan jo barn gå rundt og fortelle ting som egentlig ikke er sant.
  Jeg synes boka passer for de over 10 og oppover..
  Jeg gir den terningkast 2 fordi den var litt kjedelig da…

 260. Denne boka handler om en jente som heter Iris og hun skal synge og danse på sangsamlingen. Faren lovte å komme men han kunne ikke likevel. Da vil Iris ta igjen, hun sier til alle i klassen at faren er kjempe feit og lyver. Tilslutt har hun fortalt løgn på løgn og det blir vanskelig i komme ut av det.

  Det var dumt at faren til Iris ikke kunne komme. Men å lyve så mye er ikke lurt. Hvis de i klassen finner ut at faren ikke tykk, kommer det til å bli mye drama. Det er nok poenget i denne boka siden det er en drama bok. Jeg fikk lyst til å lese mer og finne ut om hvor lenge hun klarer å holde på løgnen. Jeg tror at Iris fortsetter å lyve fordi hun vil ha oppmerksomhet fra de andre i klassen siden hun egentlig ikke pleier å få det.
  De i klassen fortsetter i høre fordi de er overraska over at det kommer fra Iris.

  Jeg gir denne boka terningkast 4,5

 261. Denne boken handler om Iris som ikke er så ( populær) klassen til Iris skal ha framføring Iris skal synge solo og de skal danse pappaen til Iris kan ikke komme så. Iris tok hevn hun diktet sin egen far ( hvem hadde gjort det ) og sa at han var verdens tjukkeste mann og alle kom og hun fikk mye oppmerksomhet.I timen ble hun glad og smilte for seg selv men hun Løy mor HELE klassen . Fordi faren hennes var tynn og sprek og gikk på trening det var dumt. Jeg synes denne boken var dramatisk fordi det er dumt og lyve tilslutt vil ingen tro på deg denne boken anbefaler jeg for 9-11 år jeg gir den terningkast 6 SUPER 🙂

 262. SVIKTA
  SVIKTA handler om en jente som babler om at faren hennes er tykk

  Jeg synes boka var dårlig fordi det ikke var noe spenning og at den var på nynorsk

  Sjangeren er … og jeg anbefaler ikke boka

  terninkast: 0

 263. ANMELDELSE

  Tittel: Svikta
  forfatter: Bente Bratlund
  sjanger: Drama
  kast 5

  Svikta er en dramatisk bok,jeg kjente meg igjen i begynelsen av utdraget.

  men jeg lyver ikke om at pappaen min er feit.

  terning kast 5

 264. Denne boka handler om en jente som heter Iris. Iris skal ha en forestilling, men blir svikta av pappaen fordi han ikke kommer. Da dikter hun opp noe om at faren er tjukk og alt mulig, men faren er ikke tjukk i det hele tatt.
  Boka er på nynorsk. Den er veldig spennende, og sjangeren er drama.
  Jeg gir boka terningkast 5.:)

 265. Jeg synes den var litt dårlig fordi den var ny Norsk så det var vanskelig å leve seg inn i boken. Men ellers var den bra. Terning kast 4.

 266. sjanger:Drama
  «svikta»boka handler om en jente som går i 6. klassen skal ha en forestilling for familien, men pappaen hennes kan ikke komme, da begynner hun å dikte om han. denne boka likte jeg fordi den var på ny norsk og den var spennende. jeg gir denne boka terning kast på 5!!! 🙂

 267. Den er bra den har mye løgner den har mye drama den er morsom sjanger drama terningkast 4

 268. boken handler om en jente som er med på en forestilling, men pappaen kommer ikke. så hun dikter opp at faren er så tjukk at han ikke han komme.
  dette er en drama bok.
  jeg gir denne boka terningkast:2 fordi jeg synes denne var kjempe kjedelig.

 269. jeg likte ikke boka fordi den var på nynorsk og litt vanskelig å leve seg inn i boka. Den var litt vanskelig å forstå. jeg synes den var kjedelig fordi det var for lite spenning. jeg gir den terningkast 2.

 270. Jeg synes det var litt for lite drama i den.
  Det artige va da Iris fortalte fake om faren sin hele tiden på skolen.
  Skulle ha litt mer drame i seg.
  Terningkast 3

 271. boken er dårlig fordi man vil vite hva hun finner på om faren. Det er slemt av hun og si det hun sier om faren som f.eks. at han er kjempe tjukk og alt sånne slemme ting som ikke er sant. boken handler om en jente som skal ha forestilling med klassen/skolen. Pappaen kan ikke komme og hun blir lei seg samtidig som hun blir sint. jeg gir boken terningkast 2.

 272. Teksten handler om en jente som skulle synge og danse på en avslutning, men så kom ikke pappen som han hadde lovet. Jeg synes teksten var bra, jeg gir den terningkast 4.

 273. Teksten handlet om en jente som skulle synge på en avslutning, men så kom ikke pappaen og hørte på da ble hun svikta. Teksten var bra, men litt dumt at den var på nynorsk. Jeg gir den terning kast 4.

 274. Jeg synes boken var litt kjedelig men jeg har veldig lyst å vite hva som skjer videre. Det jeg ikke likte med boken var at hun løy til vennene hennes, overdrev veldig (siden 200kg er veldig mye) også likte jeg ikke at den var på nynorsk. Men jeg likte at hun var så flink til å dikte, selvom det hun diktet ikke var så fint gjort mot faren da, og så kan det hende at han har en spesiell grunn til å ikke komme på forestillingen som feks jobb og kanskje han er syk. Jeg synes også at vennene hennes er veldig påtrengende. Jeg gir boken terningkast 6.

 275. jeg likte ikke boka så bra fordi den ble litt for kjedelig og jeg likte ikke når hun løy om noe så alvorlig som at faren nesten veier 200 kilo, det er ikke greit! men ellers var boken passe bra. den var på nynorsk å jeg liker ikke bøker så veldig godt på nynorsk.
  mén jeg ville gjerne ha lest hele boken bare for å se hvorfor ikke pappaen kom og hva som gjorde at hun ikke hadde godt på den skolen så lenge. Én positiv ting om boka var at den ble ganske spennende, som sagt kunne gjerne lest hele boka. men hvis noen kunne ha oversatt den til bokmål ville jeg veldig gjerne ha lest hele boken. men det at hun lyver er ikke bra!! og det faktum at hun gledet seg til neste friminutt for å lyve mere er ikke bra.!!! hun kunne ha løvet litt , men det hun sa om pappaen synes jeg ble litt for overdrevet! nei dette var ikke boken for meg. jeg gir denne boken terning kast: 3 :)<3;)

 276. Jeg syns boka var litt bra, men jeg syns ikke det var bra at hun løy om faren sin om at han var tjukk. Jeg syns hun overdreiv litt vel mye om faren, men hun var jo veldig flink til å fortelle. Vennene var også for påtrengende, men Nora hadde et veldig kult navn da;) Det var også veldig teit at hun gledet seg til å fortelle mere løgner om faren:( Tenk om han fant ut hva hun hadde sagt. Jeg likte boka litt men samtidig likte jeg den ikke, jeg har faktisk lyst å lese den så jeg får vite mere. Jeg vet at faren ikke ville komme men kanskje han kommer allikevel? <–Det er en ting jeg vil vite. Og vist han kommer hva vil de andre vennene hennes si når de ser han? Litt flaks at vi har boka på biblioteket her på skolen, får da kan jeg jo lese den å finne det ut. Terningkast 4:)

 277. Jeg synes boka var passe bra fordi jeg likte ikke at hun løy om at faren henne var så tykk og at han veide 200 kilo. Jeg likte ihvertfall ikke at hun gledet seg til å fortelle mer om faren. Men jeg likte at hun fortalte med innlevelse for jeg levde meg inn i boka. Jeg kunne godt tenkt å lese hele boka for å vite hva som skjer videre. Jeg gir terningkast 3 fordi jeg likte ikke det med at hun løy

 278. jeg synes boken var passe bra fordi jeg likte ikke at hun løyg om noe så stort og at hun overdreiv veldig med hvor feit han var. jeg likte ikke at hun gledet seg til å fortelle mer om løynen. venene var veldig påtrengende for å høre mer om løynen. hun sa dårlig om faren bare fordi han ikke kom, hun kunne ha had framvisning for han bare i stuen. hun kunne stoppet med å bare si noe dårlig om han og å ikke overdrive om at han spister en hel pakke egg og at han veide over 200 kg. hun var veldig slem mot faren og jeg tror at senere i boken hun kommer til å bli tatt med å lyge. jeg tror at hun må tenke seg om når hun lyger så mye. hun fortalte helt motsat om faren. terningkast 2

 279. Jeg likte boka fordi:
  jenta var flink til å fortelle og jeg ble trukket inn i boka.
  Synes det var gøy/bra at det var nynorsk.

  Jeg likte ikke boka fordi:
  jeg likte ikke at hun løy om en så stor ting, som at faren veide 200 kg og kunne ikke reise.
  Og jeg likte ikke at hun gledet seg til å lyve i friminuttet, og jeg likte ikke at vennene var for påtrengende.

  men samtidig synes jeg det var bra at boka var dårlig 🙂

  Terningkast: 5 🙂

 280. jeg likte ikke boka så godt fordi hun sa stygge ting om faren og at Hun overdreiv
  og at hun gledet seg til å lyve mer jeg gir terningkast 3

 281. Svikta
  Boka var dårlig og jeg likte ikke den. Det var ingenting som var bra med boken.
  Det var dårlig at hun løy om faren sin. Det var dårlig at hun sa dårlige ting om faren sin.
  Men andre folk kan like boka, men jeg likte ikke den. Jeg anbefaler den til folk som liker drama bøker. Fra meg får boka Terningkast 1

 282. Boka handler om Iris som skal ha framvisning på skolen, men faren vil ikke komme og se henne danse. Derfor vil hun ta igjen.
  Etter at klassen har øvd til framvisningen begynner hun å lyve om at faren hennes er den tjukkeste mannen i byen.
  Hun angrer litt, men synes han fortjener det.
  Sjangeren er drama.
  Jeg er enig med at det var dumt av faren til Iris å ikke komme på framvisningen, men det var også dumt av Iris å lyve om han.
  Jeg likte ikke boka spesielt godt, og jeg har ikke så lyst til å lese hele boka.
  Jeg gir den terningkast 4.

 283. Jeg synes denne var en drama full bok og litt teit fordi
  er det ingen som har møtt faren hennes og dette vil bli vil bli veldig teit hvis han kommer en anen samling/fremvisning jeg hvil ambefale denne boken for 9-11 år
  og jeg gir den terning kast 3

  takk til forfatter Bente Bratlund

 284. jeg syntes boken var litt dårlig fordi den var på nynorsk og jeg skjønte ikke helt hvorfor hun kaller faren sin for feit. jeg skjønte heller ikke hvorfor hun likte at folk syntes hun var rar. jeg likte ikke boken og gir den terningkast 2.

 285. Svikta
  Jeg synes boka var sånn passe bra. Jeg synes det var bare noen ord som var litt vanskelig, fordi det var på nynorsk, men jeg lærte noen nye ord på nynorsk.
  Elsket alt drama men, kunne være litt romanse synes jeg da.
  Terningkast 5:)<3

 286. Iris er ei jente som ble svikta av faren sin. Hun svikta fordi hun skulle synge foran skolen, alle glor på og alle snakker om det. Jeg anbefaler boken er for 10-18 åringer. Jeg gir den terning kast 3 fordi den var litt bra.

 287. Ganske bra men det var litt dumt at hun løy om faren sin da. Boka var grei. Jeg gir den ternuingkast 4/5. 🙂

 288. Forfatter : Bente Bradlund
  Boken: Svikta

  svikta er en bok som ikke er for meg fordi man burde ikke lyve uansett de ikke kom eller foreldre dine. Jeg liker ikke at de har det sånn eller hun gjør det for å ha hevn.

  Terningkast 3 og det passer for 8-12 åringer.

 289. Forfatter: Bente Bratlund
  Forlag:Mangschou
  Jeg har lest boken Svikta. Den er bra, men jeg forsto ikke så godt fotdi den var på nynorsk. Men jeg syntes også at Iris gjorde noe galt. Jeg gir den terningast 4.

 290. Jeg syns boken var ikke så bra fordi det var for mye ord som jeg ikke forsto.
  jeg likte ikke den fordi den var SKRT. Ferdig da.

 291. Jeg likte boka fordi jeg liker å lese Nynorsk.
  Det var dumt at faren ikke kom, og at Iris begynte å lyge.
  Boka var full av morsomhet og var underholdende det
  skjedde noe ofte og det var gøy.
  Denne boka passer godt for de mellom 9-14 år.
  Jeg vil gjerne lese mer av boken.
  Den får terningkast 6.

 292. Forfatter skriver veldig bra.
  Jeg synes at boka er spennende og lese.
  Denne boka passer bra for unger som kan lese.

 293. Svikta

  Forfatter: Bente Bratlund.

  I denne boken handler det om en skole som skal optre en synge og danse forestilling, men pappaen til Iris kommer ikek for å se på.
  Iris føler at han har svikta ho, Når de andre elevene spør Iris om foreldrene kommer sier Iris at pappaen hennes er så tjukk! Men er det sant…?

  Jeg likte boken pga: Boka passet for meg og jeg synes boka har morsomt inhold. Forfatteren er en veldig flink skriver. Jeg lo veldig mye da Iris snakket om at faren hennes ikke fikk plass og komme in døra for han var så tjukk, det synnes jeg å var veldig spennende.

  Det var en kort liten tekst, men det som var så domt var at boka var på nynorsk. Men det var ikke så mye tekst så det gikk fint og lese den alikevel.

  Jeg synes boka inholder et bra lite kapittel. Det får meg til å ville lese hele boka. Jeg vil anbefale denne boken til de fra 10-13 år. Alt jeg vil si er at denne boken inholdte mye latter og den får terningskast 5,7.

 294. Jeg synes den er kul og jeg vil lese mer, men jeg synes den er litt dom også fordi Iris lyver om faren.

 295. Jeg syns boka var bra men hun dikta at pappaen var tjukk og han ville ikke komme
  Jeg gir den terningkast 5 fordi det var drama og humor

 296. Boka svikta handler om at Iris og klassen hennes skal ha en forestilling for skolen. Iris er ganske irritert for at faren ikke kommer, så iris dikter opp en historie til jentene i klassen om at faren ikke kan komme fordi han er så tjukk. Så sier hun at han ikke får plass i bilen eller på bussen, og alt det hun sier er for å ta hevn på at han ikke kommer.

  Jeg syntes at boka var litt kjedelig og litt trist fordi faren til Iris ikke vil komme på forestillingen. Fordi det skjedde liksom ingenting, og man kan ikke gå rund å si at faren sin er for tjukk til å komme og at han ikke får plass i bilen eller på en offentlig transport. Man kan jo gå… jeg gir denne boka terningkast 4 fordi den ikke var noe jeg vil lese på grunn av at jeg ikke skjønte så mye på grunn av at det startet mitt inni boka.

 297. Jeg synes at boka var sånn passe bra.
  Jeg synes at det var litt slemt av Iris å lyve om faren sin sånn.
  Jeg synes at man ikke burde kalle faren sin tjukk.
  Jeg synes at Iris overdriva litt når du hun skulle lyve om faren.
  Jeg synes også at det var dumt at faren ikke kom på forestillingen.

 298. Klassen synes som helhet at utdraget var litt kjedelig til å begynne med, det var lite som skjedde. De synes at det var trist at faren valgte bort Iris, og at han ikke kom på fremvisningen. Likevel synes de hun var slem mot faren sin, siden hun snakket stygt om han og begynte å lyve. De ble veldig overrasket over at ho løy slik at det høres sant ut, og at resten av klassen ikke forstod at det bare var tull. Det var veldig uvant å lese på nynorsk, men de forstod innholdet greit likevel. De ble glade og synes det var fint da hun innrømmet for seg selv at hun hadde løyet på slutten av utdraget. De var spente på hva som skjedde videre,

 299. Jeg likte boken veldig godt.
  boken var veldig gøy. den passer for 5-7.
  den var let å forstå.
  jeg likte navn på boken. det var morsomt når Iris sa at pappen hennes er tjukk.

 300. Jeg likte boken veldig mye.
  Jeg fikk masse bilder og det var lett å få bilder i hode.
  Den var lett å forstå.
  Det var litt vanskelig å lese boken fordi det var på nynorsk men etterhvert som jeg leste flere ganger så forsto jeg. Jeg gir terninkast 5!

 301. Jeg likte boken veldig godt. Den er skrevet veldig bra og jeg forstår hva som er skrevet. Jeg likte den fordi at boken handlet på en måte om livet, og hva som skjer. Jeg synes Iris ikke burde ha funnet på så mye tull om pappan sin men hvis ikke hun hadde gjort hadde ikke boken hvert gøy å lese.

  Boken passer for alle fra 10år!

 302. Det var dårlig gjort av faren, men det var dårligere gjort av Iris. Jeg likte at det var så mye drama, men jeg savnet litt humor. Men ellers var det en veldig bra bok, som jeg fikk lyst å lese mer av.😊

 303. Boka var passe bra…….. det er ikke bra å lyve!!!! Men det er greit med en liten hvit løgn!
  Ternikast; 2……..

 304. Jeg synses boka var bra. Jeg synes den var litt spennene. Men jeg synes det var dumt at Iris begynner å lyve om faren sin, det er bedre å la det være hvis det er en person har gjort noe dumt, en å gjøre noe slemt tilbake. Boka får en 4-er fra meg 🙂

 305. Svikta lekse uke 41
  Svikta jeg Sunes disse to kapitlene var både morsomt om det henne sa om faren sin men jeg Sunes det var også ganske dumt av henne hva kommer fare hennes til og si og tenk om han faktisk kommer på showet da har henne ivartfall gjort en kjempestor tabbe tenk på all den kjeften henne kommer til og få det hadde! Jeg tror det hadde vert spennende og høre litt videre fra boka tenk hva kommer til og skje med henne tenk vis faren får vite det før henne får sagt det var tull!! Hva kommer til og skje videre og kommer faren til og komme på showet????
  Jeg vil gi disse to kapittelet fra boken svikta 9/10 side det var veldig spennende og morsomt.

  Fra Jacob 6kl Kleverud skole

 306. Bokanmeldelse 10.10.17
  Det handler om Iris som er skuffa og blir sint på faren sin, og finner på noe om han. Denne boken er drama bok. Synes boken var helt Ok fordi det er helt min sjanger dette her. Jeg synes den starter rett inn i teksten. Man kan se hvordan det går når man skal bare kom med en liten løgn og hvor masse greier det kan bli av det. Teksten slutter lit uventet synes jeg. Jeg synes det er ikke så vanskelig å legge fra seg bok, jeg synes den ikke var så spennene. Jeg vil gi terningkast 3.

 307. BOKANDMELDELSE 10.10.17
  Det jeg har lest handler om en jente som skal ha framvisning. Pappaen hennes vill ikke komme. Hun begynner å dikte opp at han tjukk.
  Temaet er drama. Det vet jeg fordi det er litt trist.
  Boka er ganske lett å leve seg inn i. Det jeg gjorde for å leve meg inn i denne boka var og ikke se meg så mye om.
  Teksten starta på ikke rett inn i handlingen den starta med en liten beskrivelse og så bygget spenningen seg opp.
  Jeg ble veldig overaska over at hun plutselig begynte lyve.
  Jeg misliker Iris veldig. Fordi hun lyver så mye.
  Boka forteller at man ikke skal lyve for å få oppmerksomhet.
  Teksten sluttet veldig overraskende.
  Den var lett å lese fordi den var overaskende og morsom.
  JEG SYNTES AT DENNE BOKA FORTJENER OG VÆRE SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERFNALIST I BOKSLUKER PRISEN JEG GIR DEN TERNINGS KATS 6.🎲🎲🎲🎲🎲🎲🌈👍😎

 308. Synes den ikke var så bra men og iris var mer frekk en pappaen men skjønte ikke helt den boka ! Terningkast 2 👎

 309. Bokanmeldelse svikta:
  Jeg syntes boken var bra men at de kunne ha lagt mere arbeid inn i å fortelle om hvem iris er som en person. Jeg syntes også de kunne ha fortalt mere om hva iris drev med og hvem hun likte å leke med. Jeg likte historien og ville lest videre men jeg syntes de kunne hatt mere illustrasjoner. Jeg synes også de kunne gått mere inn i hvem bipersonene er som mennesker. Jeg syntes også de kunne ha hatt med mere av forestillingen. Hvis jeg hadde skrevet denne historien ville jeg hatt med mer av forestillingen. Jeg likte heller ikke det at handlingen bare var i friminuttene. Ellers synte jeg utdraget var bra.

 310. Jeg likte ikke boken så godt fordi hun løy om faren sin, det er litt slemt å si at faren sin er tjukk når han har six-pack og trener hele tiden. Jeg skjønte ikke helt meningen med boka heller fordi det var litt mye beskriving. jeg gir boka 🎲1

 311. Jeg synes at boka startet litt kjedelig, fordi sånne bøker er ikke så veldig spennende for meg, fordi jeg liker mest krimbøker og sånt.
  Jeg synes den var helt ok, men jeg ville ikke lest resten, fordi den var vanskelig å leve seg inn i, fordi sånne bøker er det vanskelig for meg å leve meg inn i, fordi hvis jeg liker en bok klarer jeg å leve meg inn i den, men denne var ganske kjedelig.
  Jeg anbefaler denne boka, til de som liker dramabøker, på grunn av at dette var litt drama med lyvingen, og alt sånn.

 312. Jeg synes boken var litt ekkel siden det handlet om at hun jenta snakket om at faren var skikkelig sjuk og at det rant fett og sikkel ut av munnen hans når han spiste. Jeg synes den var ekkel og dårlig så jeg gir den terningkast 🎲1.

 313. SVIKTA

  Hei
  jeg gir boken 🎲🎲🎲🎲🎲 fordi den var litt opp og litt ned, og det var veldig mange spenning stopper å det får meg til å gi den terningkast 6 men jeg gir den 5 istedenfor.
  Jeg skulle ønske det var litt mer drama siden det står at dert var drama.

 314. jeg synes denne det var dumt av Iris og si at faren hennes var tjukk fordi tenk at noen finner det ut det hadde vært dumt og hun hadde ikke noen venner Iris ville få mer oppmerksomhet. Hun ble glad hun følte seg en av de andre . denne boken var dramatisk og trist. boken var PASSE BRA jeg gir den terning kast 5 : )

 315. de røper for mye.
  den er også litt kjedelig og de snakker stygkt.
  og veldig urealistisk for man kaller ikke faren sin feit.
  jeg anmelder denne til en som liker og snakke stygkt.
  jeg likte ikke denne.

 316. Jeg synes at det er bra at boka er på ikke er på bokmål.Jeg gir boka 4,8🎲🎲🎲🎲

 317. Denne boken var litt rar men forsatt morsom. Faren er tynn men blir beskrevet sjokk.
  det som er litt dumt er at vi ikke får vite hvorfor faren ikke kan kommer men det gjør at man vil lese mer av boken, derfor gir jeg boken en 4.

 318. Svikta. jeg likte boka på grunn av at den var spennende og den var god og lese og lett og lese. det gikk ikke an og slutte og høre på den jeg kunne godt kjøpt den og lest den selv. men det er ett veldig hardt tema og skrive om at faren er tykk og kjukk også igjen så vi fikk veldig lite informasjon om hoved personene men ellers er den kjempe bra. jeg gir den terningkast 5. Endre H. H 11 år

 319. jeg synes denne boken var veldig bra. Jeg synes den var spennende, morsom.
  jeg gir den terningkast 4

 320. jeg synes denne boken var veldig bra. Jeg synes den var spennende, morsom.
  jeg gir den terningkast 5

 321. Jeg syntes boken var litt kjedelig for jeg liker ikke så godt drama men boka ble gøy nor hun løy om faren men. Litt kjedelig i alt men terning kast🎲3.

 322. Jeg synes boka var veldig trist fordi faren hennes kunne ikke komme til framsyningen. Når jeg leste boka ville jeg lese mer og mer av boka men jeg synes det var litt tomt av Iris å fortelle en løgn til alle på skolen at faren hennes er tjukke. Jeg har lyst til å lese mer av boka. Jeg likte boka så jeg gir den terning kast 5🎲

 323. Jeg synes at hun er litt slem mot faren ford at han ikke kommer men boke var morsom

 324. Jeg likte utdraget veldig godt og har lyst å lese resten av boken! Jeg liker sånne typer bøker👍🏻🙈😊

 325. Boka passer godt for elever som liker refleksjon og «lange» tanker.
  Vi brukte noen av momentene på tilsendte ark og disse skapte en del diskusjon.
  Ikke alle elevene forstod budskapet i boka,vi brukte en del tid på det.

 326. Det var kjempemorsomt at hun kalte faren tjukk når han var det stikk motsatte. Boka var veldig bra, men er den på bokmål også?

 327. jeg syns boka var sånn passe siden hun sa at pappan hennes er tjukk når han er tynn ,høy og sprek. Jeg synes at det ikke var så rart at hun blir sur på han, men hun kunne sagt det på en annen måte. Jeg gir den terningkast 4.

 328. jeg syntes boken var super fordi jeg elsker drama og jeg syntes at den var spennene og jeg gir boka en 6+ og jeg har lyst til å lese hele boka

 329. Kjempefin bok. Iris er et førsteklasses pokerface. Denne boka er bra men det er veldig mye overreagering. Denne forfatteren greier noe som de andre ikke gjør- og pakke inn setningene. Det jeg mener er at hun har laget overraskelser i setningene. Eksempel at gym læreren og musikk læreren er kjærester og at begge er jenter. Iris er sur på faren. Det gjør at hun bygger seg inn i en lygefelle. Hun er sint på faren, sier han er kjukk. En bra bok litt overreagering derfor terningkast 4.

 330. jeg likte ikke boken fordi det var vanskelig å leve seg inn i det. Og jeg syntes at jeg ikke fik hvite så mye om hvor de er og hva som skjedde rundt.

 331. Denne boken var kjempe dårlig fordi den var uinteressant og kjedelig. Jeg skjønte ikke hva som skulle være bra med boken g få leseren til å henge med og like boken. Istedet fikk boken meg til å kjede meg når jeg leste den. Dårlig bok men jeg syntes det var bra at Bente Bratlund tok med at de tok gymlærerne var lesbiske. Men jeg likte heller ikke at boken var på nynorsk. Dårlig bok. Jeg gir den terningkast 2/6.

 332. Denne boka minte meg om mitt eget liv. Jeg følte nesten at jeg var inne i boka og hørte alt Iris sa. Jeg har også sagt stygge ting og pappa når jeg er sur på han. Og det kan være for at han ikke får helikopter hjem igjen. Jeg har ikke sett på pappa tre måneder.

 333. Klassen i helhet synes boka var bra/passe bra. Noen synes det var litt utfordrende med nynorsk, andre synes handlingen var litt vanskelig å forstå. Mange likte å høre om løgnen, og fant det underholdende. Mange synes faren fortjente denne løgnen da han tydeligvis svikter hovedpersonen ved å ikke stille opp.

 334. Noen syntes det var fint å lese nynorsk. Vi var spente på hva som skjedde da faren fant ut hva hun hadde sagt til de andre. Historien var litt kjedelig noen ganger, og den var en typisk jentebok. Noen av oss syntes den var dårlig og at nynorsk var strevsomt å lese. Historien hadde ikke nok spenning og drama.

 335. To stjerner:
  Vi likte at boka var på nynorsk fordi her på skolen leser vi vanligvis bokmål- forandring fryder!
  Vi likte at det alltid var noe som skjedde, for eksempel da Iris lyger om faren og alle i klassen vil høre på!
  Et ønske: Vi skulle ønske det var mer spenning også for gutter, dette var en «typisk jentebok»

 336. Det var en OK bok syntes jeg. Det handla nesten bare om at hun løy om at faren var tjukk men fortsatt bra bok. Men det handler sikkert ikke om det hele boka. Jeg syntes det var veldig dumt å baksnakke faren hennes selv om han ikke kom. Det var kjempe drøyt å si at faren var tjukk og masse sånt. Men ho har jo gledet seg til at foreldrene skal komme å høre henne synge solo og så kommer de ikke!!!!!! Hvis jeg
  hadde vært Iris hadde jeg blitt kjempe lei meg!! Jeg ville gitt terningkast 4 på boka!!;)))

 337. Lina (Stathelle Barneskole): Hele klassen hadde blandende meninger, noen synes den var bra, noen synes den var dårlig. Vi synes det er dårlig gjort av Iris og dikte opp at faren er tykk, når han ikke er det er det, og det er dårlig gjort av faren og ikke komme på konsert. Det er ikke bra og lyve i en bok for da kan barn lære seg å lyve. Vi gir den terningkast 4.

 338. Jeg syntes historien om svikta var litt trist og spennende. boka var spennende på åssen hun beskrev faren historien var trist fordi hun bare hadde funnet på alt fordi hun var lei seg for at pappaen ikke kunne komme på sang forestillingen…….
  terningkast 6/10 🙂

 339. jeg syntes at historien var trist og spennende .historien var spennende på hvordan hun beskrev faren. historien var trist fordi hun hadde bare funnet opp alt siden hun var lei seg at pappaen ikke kunne komme på sangforestilingen …………..
  terningkast 6/10 ………………………….

 340. Jeg synes faren burde kommet til avslutninga. Men hun burde ikke si de tingene om faren. Jeg gir den 4 av 10.

 341. Jeg synes boka var lit rar.
  Fordi det handla om en jente, som løy om at faren var tjukk.
  Men det er nok ikke det hele boka handler om.
  den var OK. Men det er ikke min type bok. At den var på nynorsk gikk bra men noen ord var litt annerledes.
  Terninkast4/10

 342. jeg var ikke så glad i boka men jeg syntes den var litt rar også var det en ganske frekk bok jeg likte ikke da ho jenta mobba faren sin bare fordi han ikke kom på forestillingen hadde jeg gitt terningkast er 5 av 10

 343. Boka var ikke så bra. Ikke min type bok. Det var dårlig gjort av Iris om å juge om at faren var feit. Hvil gi den 3/10.

  Aleksander 6B

 344. jeg liker ikke boka fordi den er kjedelig fordi det handler om en jente som kaller faren sin for feit bare fordi han kom ikke når hun skulle synge å dett er ingen drama i boka jeg forstår at iris er trist men det var dårlig va hu jorde jeg gir terning kast 2 av seks det er ikke noe bok for meg jeg liker ikke sone bøker den suger

 345. jeg syntes ikke boka var noe dramatisk i det hele tatt den var bare frekk slem rar ikke min type bok ho sa at faren spiser egg og bacon hver dag og han blir så glad at han danser:)

 346. Jeg syntes at boka var rar og morsom fordi Iris jugde at faren var tjukk men faren er ikke tjukk han er bare tynn og høy. Jeg syntes at det også handla om moren hennes det var litt dumt at den var nynorsk terningkast 2/10 Jeg anbefaler boka for 9-11

 347. denne boka var fantastik jeg som gutt gjir boka 10/10 så kult ligsom dette var bra det må vi vel si. jeg tror det er ikke så mye mer og si om boka.

 348. Jeg ble irritert over at hun lyver, men jeg ble også skuffet over at faren ikke ville komme for å se på. Da jeg leste la jeg merke til at Iris liker å stå på en scene hun liker også å dikte historier. Jeg tror at Nora er veldig misunnelig på Iris som får lov til å stå først på scenen. Jeg ble overrasket over at hun var så god til å dikte. Jeg tror at løgnene høres veldig ekte ut. Hvis jeg var faren ville jeg ha droppet alt jeg skulle gjøre og kommet på forestillingen siden det kan være at det bare skjer en gang i livet. Jeg synes at boka var bra. Terningkast 3.

  Av Malene, 6A

 349. det var morsomt og litt trist og omogeleg å lesa. Fordi det sto på nynorsk. Hilsen Noah HØ på Storhamar.

 350. Dette er mine meninger om boka svikta : Jeg synes boka var litt spennende og annerledes. Det var ett rart men , også ett kult tema . Kunne gjerne lest hele boka.

 351. boka var morsom og bra.
  jeg syndes det var gøy at Iris diktet opp at faren hennes var feit og veide 200 kilo når hun syndes han bare var tjukk i hodet og skrøt av vaskebrettmagen sin
  terningkast ………5/6 🙂

 352. Denne boken var bra men også litt dårlig. Den var litt dårlig fordi den hadde en annen dialekt. Men jeg syntes den var bra.

 353. jeg syntes at boka var litt kjedelig fordi den ikke hadde så mye spenning og humor.
  jeg skjønte ikke så mye av hva som skjedde fordi forfatteren hadde skrevet på dialekt.

 354. jeg liker boka ,jeg har lest boka før og syntes den er bra. Det eneste er at den kanskje kunne vært bokmål så kanskje den ville blitt lest mer…?

 355. Boken var bra fordi den kan lære barn nynorsk. Men da er den vanskelig og forstå da taper den lesere . Alt i alt var hele boka dårlig.

 356. Boka var litt bra men syntes den kunne trengt norsk bokmål, men det er greit med dialekt fordi da kan man tale det på en annet måte:-)

 357. Jeg syntes boka var spennende og hadde litt humor i slutten.
  Boka var litt kjedelig i starten men resten hadde humor
  Den var litt rar i starten

 358. boka var litt bra og litt dårlig det dårlige var at det var et annet språk. Det bra var at
  den hadde drama det er en sjanger som jeg liker.

 359. Flertallet i klassen syntes boka var kjedelig. Det var for lite spenning i teksten, og de syntes ikke om hun som sa en masse løgner om faren sin selvom hun var lei seg for at han ikke stilla opp for henne. Bare noen få stykker som kunne tenke seg å lese hele boken.

 360. Jeg likte boken litt fordi den er nynorsk og jeg forsto ikke så mye jeg gir terningkast 3

 361. Den var litt spennende, men det var ikke så bra at hun løy om faren sin. Jeg gir boka terning kast 5, fordi jeg likte spenningen.

 362. Boka var spennende fordi at jenta løy til faren sin om at han var tjukk, men egentlig så var han jo ikke det.

 363. Litt dumt at det var på nynorsk
  Det var spennende
  Et hverdagsdrama
  Iris er oppmerksomhetssjuk, hun tør mye, er modig, for å få oppmerksomhet. Hun var frekk og selvopptatt.
  Et godt utdrag fra boka
  En fin spenningskurve i boka

 364. Vi syns utdraget var litt vanskelig å lese fordi det var noen ord vi ikke skjønte som f.eks: byrjar og skuttar,. Og det var litt kjedelig fordi det ikke skjedde noe spennende i utdraget. Vi tror at utdraget i bokslukerboka ikke fikk med det spennende i boken. Vi gir derfor dette utdraget terningkast 2.

 365. Vi synes det var litt vanskelig å lese nynorsk og vi synes at handlingen var springende. Noen synes også at det var for mye «jentedrama».

 366. Vi synes utdraget var passe bra, fordi det var ikke så mye som skjedde. Utdraget vist veldig godt hvordan det er å være svikta. Det var litt vanskelig å lese fordi vi er ikke vant til å lese nynorsk. En av de vanskelige ordene var stogga. Vi ble litt deprimerte da vi leste utdraget fordi faren svikta Iris. Det var også veldig mye snakking og ikke handling. Vi gir utdraget terningkast 3 fordi den var litt spennende men passet ikke helt oss.

 367. Vi synes boka var bra, men det vi synes var at det var litt slemt men det var jo på en måte å ta igjen . Vi synes det var litt spennende at hun løy og vi vil gjerne lese hvordan det går!!! Vi gir boka terningkast en stor 5. Og anbefaler boka for barn fra 8-13(vi mener etter avsnittet)

 368. Vi synes utdraget var passe bra, fordi det var ikke så mye som skjedde. Utdraget vist veldig godt hvordan det er å være svikta. Det var litt vanskelig å lese fordi vi er ikke vant til å lese nynorsk. En av de vanskelige ordene var stogga. Vi ble litt deprimerte da vi leste utdraget fordi faren svikta Iris. Det var også veldig mye snakking og ikke handling. Vi gir utdraget terningkast 3 fordi den var litt spennende men passet ikke helt oss.
  Takk for oss!

 369. jeg syntes boka var veldig bra, men jeg tror hun får litt problemer med det hun fortalte til de i klassen. men det jeg likte med boka var at den var litt spennende og morsom, og jeg har lyst til å lese denne boka selv om den er nynorsk å jeg gir denne boka terning kast 6

 370. Utdraget var passe bra, fordi den var på ny norsk og det er ikke akkurat språket vårt. Vi synes at utdraget burde forklart litt bedre om hovedpersonen/hovedpersoner, fordi vi skjønte ikke helt hvem hovedpersonen var. Utdraget var kult fordi de forklarte bra om handlingen. Det kunne vært bedre om de hadde skrevet mer om hovdpersonen. Vi gir den terningskast 3

 371. En far som svikter er ikke bra, men å skape løgner om faren sin er heler ikke bra. Hun hadde gledet seg til å synge foran faren sin, men når han ikke dukker opp, føler hun noe rart inni seg og blir lei seg. Boka var bra , men var ikke særlig gøy og lese om fordi når vi leste den tenkte vi på noe trist som hadde skjedd oss. Den var spennende og den får oss til å tenke på at vi skal møte opp på avtalte steder når vi blir eldre og får barn. Vi gir boka terningkast 4 og boka passer 9-20 og kanskje mer.

 372. Jeg likte ikke boka fordi den er på nynorsk og jeg kan ikke et ord nynorsk så jeg kunne ikke forstå et ord av boka.

 373. Vi synes utdraget var dårlig fordi vi kjedet oss hele veien. Det var kjedelig fordi sjangeren ikke var noe for oss. Vi liker spenning og krim bøker best. Terningkast 1

 374. Vi synes boka var bra, men ikke kjempe bra. Det er ikke helt sånne bøker vi liker å lese. Det var gøy da Iris dikta opp faren, men det var litt synd på faren også. Forfatteren burde beskrive hovedpersonene bedre, derfor var det litt vanskelig å skjønne hvem som var hvem. Men det var bra handling.

  Vi gir terningkast 4.

 375. Jeg likte boka men den var på nynorsk JEG LIKTE BOKEN LIKEVEL!!
  elsket boka jeg den får en SUPER!
  den passer alle barn og ungdom voksene
  men jeg synes at det er dumt og bak snakke pappaen
  og dumt at pappaen ikke kom til forestillingen
  JEG GIR DEN EN SUPER!

 376. Denne boka var helt grei. Vi syntes det var teit at den sto på nynorsk fordi det er vannskelig å lese. Vi syntes at dere kunne brukt et utdrag som passet til tittelen. Vi vil ikke lese boka fordi vi ble ikke innteressert i boka. Vi gir den terningkast 2 fordi den var kjedelig og det skjedde ikke noe spennende.

 377. Jeg likte ikke boka fordi jeg skjønte ikke et ord nynorsk. Derfor blir det ikke så veldig lett for meg å si noe om boka. Jeg gir terningkast en.

 378. Vi synes boka var en bra og spennende bok. Men på grunn av nynorsk tekst, var det litt vanskelig å forstå ord. Som solistane, undrast, fleskeside og klogger.

  Ellers var det en bra og spennende bok. Vi ville lese litt mer av boka for å se faren kom eller ikke. Det var skikkelig gøy hvordan alle trodde Iris snakket sant om den tjukke faren hun hadde som hun diktet opp.

  Terningkast: 4
  Anbefalt aldersgrense: 8-13 år, med mindre du kan nynorsk.

 379. jeg synes boka var passe bra fordi henne snakka om det tjukke hode hans hele tiden så den sugde men jeg skal være litt snill og gi den terning kast 1 ikke en bok for meg

 380. jeg syntes denne boka var litt kjedelig fordi som jeg sier til nesten alle bøker er: det er ikke min type bok . Men den var også litt spennene da alle tittet på Iris fordi hun sa faren hennes ikke kom fordi han var for tjukk… Så jeg tror jeg gir terningkast 3…<3

 381. jeg likte ikke boka fordi det var litt for uvirkelig og litt for barnslig. jeg syntes at faren hennes var veldig slem. terning kast 1.

 382. Jeg syntes boka var passe bra fordi den var Nynorsk jeg forstod ikke en dritt så ikke bok for meg men skal være litt snill og gi den terning kast 2.

 383. hei, jeg syntes boka var fin++ trist!! Det er lizm Pappaen til Iriser for tykk for å komme seg ut av huse, det er ganske trist!!! så vis jeg skal gi terning 4…

 384. Jeg likte ikke da faren ikke kom på forestillingen.
  Jeg syntes boka var trist og spennende.
  Men jag syntes slutten var fin fordi at hun fortalte sandheten om faren sin at han ikke var tykk men var tynn.
  jeg gir den terningkast 4

 385. jeg synes boka var passe bra fordi den sugde men jeg skal vøre litt snill og gi den terning kast 1 ikke en bok for meg

 386. Eg syntes det var ei bra bok. Litt dumt at Iris løy men liker sånne drama sjangere😊
  gir ein svak 5

 387. Å bli svikta

  Anmelder: Dinore
  Bokfakta: tittel: svikta!
  Forfattar: Brente Bratlund
  Forlag: mangschou
  Sidetal: 9

  Referat: mine ord om boka er at Iris skall dansa og syngja i framsyninga men far hennar sviktar ho, så ho seier at faren er tjukk og tung. Nora seier at det er farleg og verda så tjukk, men Iris seier det er farleg og leva får alle døyr ein gong.
  Refleksjon: eg synes boka inneholdt masse drama og svikting.
  Vurdering: eg synes boka var veldig god så eg seier terningkast 6.

 388. Jeg synes boken var bra. Fordi den var spennende og jeg lurer på om Iris forsetter og lyge om faren sin.

 389. Jeg syndes boken var trist og spennende.
  Boken var ikkre for meg så syndes den var også litt kjedelig.

  terning kast 3

 390. Overskrift : svikta!
  Anmelder : Even
  Bokfakta : svikta, Bente Bratlund,9 sider.

  Eg likte ikkje boka for ho løye så mye.

 391. Jeg synes at boken var bra. Jeg synes at faren hørtes ikke så kjekk ut, jeg tror faren egentlig ville komme og se på. Jeg synes at boken var kjekk jeg håper at Iris ble oppdaget. Det gjore ingen ting at den var på nynorsk.Jeg gir terningkast 5

 392. Passe kjekk bok om drama

  Jens

  Svikta
  Bente Berglund
  Mangscåou
  9 sider

  Iris var sur på faren, ho syns han var kjukk i hode. I frimenute fortalte ho ein dikta historie om faren.

  Språket i boka var lett og fårstå. Inhalde var og greit, men det kunde væra litt mer bilder i boka.

  Drama. Boka var ikkje så spanande, men det skjedde mykje.

 393. jeg likte boken, fordi den var spennende. Det var slemt og si at faren var tykk. jeg tor hun blir oppdaget ,jeg fikk lyst til og lese boken videre fordi jeg lurer på hva som skjer og om faren kommer og om hun lyver mer.

 394. jeg kjønner at hun begynte å lyge om faren, men det er ikke så veldig greit å lyge om andre når de ikke vet noe. men faren kunne jo ha sakt i fra om hvorfor han ikke kunne komme, pg hun kunne bare sagt sannheten og ikke få den tanken om å lyge om faren, for hvis hun er glad i han så burde hun ikke lyge om han. ja boken var på ny norsk, jeg kjønte nesten altt som sto i bokandmeldelsen. jeg gir boken en 5 fordi den var spennende og ganske morsom iris burde få en fin framsynding selv om hun ikke har faren sin der. PS: faren kommer til å finne ut av det hvis hun ikke sier sannheten. jeg får lyst til å lese den

 395. Overskrift: Boka var bra siden den var spennande.
  Anmelder: Aud Emilie.
  Bokfakta: Tittel : svikta
  Forfatter: Bente Bratlund.
  Forlag: Forlaget er Mangschou.
  Sidetal: 9 sider.

  Referat: det er ei jente som heter iris og ho har framsyning på skolen og faren lova og kome men han gjorde det ikkje. Og iris har tenkt å ta igjen.

  Refleksjon: det var bra språk og bra innhald.

  Vurdering: min meining om boka er den var bra.

 396. jeg synes boken var kjedelig fordi hun snakket hele tiden om at faren sin og det tjukke hodet hans! Det gjentar seg samme hele tide!!!
  den var ekkel fordi hun sa at det renner fra munnvikene og at han synger og spiser nesten hele dagen! I tillegg sa hun at magen skvulper over bordet og at han ikke rekker å ta tallerkenen!!

  men jeg har faktisk troa på denne boken og at den kommer til og bli gøyere underveis:)

 397. Bra bok om drama.
  Anmelder- Ane
  Tittel: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Forlag: Mangschou
  Sidetal: 9
  Referat:
  Boka handler om Iris som som skal ha framsyning med klassen, og ho skal syngja solo. Så begynner vennene hennes og spør om faren hennes kommer på framsyninga og så lyger ho og seier at han er altfor tjukk og resten må du lese sjølv.

  Refleksjon:
  Boka er passa til 8-12 år for det var ikkje sa stygt språk men Iris sa mange stygge ting om faren som ikkje var sant, innhaldet var sånn passe bra.

  Mi meining:
  Mi meining om boka var at den var bra, fordi eg liker drama men den var og litt kjedelig fordi det skjedde ikkje sånn kjempe mye annet enn at hun løyg om faren sin.

 398. Bra bok om å bli svikta

  Anmeldt av Edle

  Bokfakta Tittel: Svikta!
  Forfattar: Bente Bratlund
  Forlag: mangschou
  Sidetal: 9

  Pappa lova iris at han skulle koma på framsyninga hennar. Men han svikta henne. Ho lyg til dei andre i klassen om at han er for tjukk for å komme, for ho synst han fortjener det. Men ho får ein stor klump i magen. Pappa har valgt ho bort.

  Teksten var bra skrevet med passe størrelse på tekst. Og var ikkje for kompliserte ord, så det var morosamt å lese boka.

  Eg likte boka fordi det handler om Iris som blir svikta. Samtidig var boka litt morosam når ho laug om far sin.

 399. God bok om å bli svikta

  Navn: Magdalena Nasuta

  Bokfakta:

  Antall sider: 8
  Antall bilder: 1
  Tittel: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Forlaget: mangschou
  Bok type: Drama

  Handling

  Boka handler om ei jenta som blir sviktet av en person som er veldig viktig får henne. Hun bestemmer seg får å ta igjen. Og hun begynner og spre rykte og fortelle ikkje ekte historier om denne personen.

  Refleksjon

  Språket var veldig lett å lese unntatt at boken var nynorsk da. Det var i det meste ingen vanskelige ord eller setninger.

  Vurdering

  Jeg synset at boken var veldig bra fordi det handlet om noe som skjer veldig ofte rundt i verden. Og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg synest også at det var en bra bok om å bli svikta og at den var lett forklart.

 400. Passe bra bok om å bli svikta.

  Tittel: svikta
  Forfattar: Bente Bratlund
  Forlag: mangschou
  Sidetal: 9

  Det handler om ei jente som blir svikta av sin far som ikkje kommer på framsyninga.

  Språket er norsk.

  Eg synest boka var passe bra.

 401. Boka var bra

  Anmelder: Jon

  Tittel: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Forlag: Mangschou
  Sidetal: 9

  Iris blei svikta av far sin og ho blunder å fortelle slemme ting om han klassen blir nyserige og vil vite meir iris lyver men klasse kameratane eller venindenne vil høre meir.

  Boka var lettlest men nokre vanskelige ord. Det var ingen bilder og boka hadde trengt nokre.

  Boka var bra men det er lit kjønns disktinimnering for boka var lit slem med menn eller faren

 402. Ei god bok om løgn

  Anmeldt av Karina
  Bokfakta: Tittel: Svikta
  Forfattar: Bente Bratlund
  Forlag: Mangschou

  Boka handler om ei jente som heiter Iris. Klassen hennar held på å øve til ei framsyning. Iris har veldig lyst til at faren skal komme å sjå ho danse og synge, men faren seier at han ikkje kan. Og når nokon frå klassen spør om faren hennar kommer må ho lyge om faren.

  Skriftstørrelsen er passe stor. Kapitla er litt lange. Boka passer best for jenter.

  Eg synest boka var bra. Veldig god handling og veldig spennande. Terningkast 5

 403. Passe kjekk bok om drama

  Jens

  Svikta
  Bente Berglund
  Mangscåou
  9 sider

  Iris var sur på faren, ho syns han var kjukk i hode. I frimenute fortalte ho ein dikta historie om faren.

  Språket i boka var lett og fårstå. Inhalde var og greit, men det kunde væra litt mer bilder i boka.

  Drama. Boka var ikkje så spanande, men det skjedde mykje.

 404. Jeg synes boka var veldig godt. Jeg likte at Iris løy om faren og kalte ham tjukk, men jeg syntes hun overdrev litt er sikker på at hun blir avslørt, jeg lurer på hvorfor faren ikke kan komme. jeg gir boken 4

 405. Jeg Synes Boka Var Litt Rar Siden Faren Vare EgentLig Ikke Sjukk Men Han Var Egt Tynn Og Sprek… Boka Får 1 4 Av Meg 🙂

 406. Dramatisk bok om svikt

  Anmelder: Marthe
  Tittel: Svikta
  Forfattar: Bente Bratlund
  Forlag: mangschou
  Sidetal: 9

  Kort om forteljinga

  Denne boka handla om Iris som skulle ha ei framsyning som pappaen hadde lova at han skulle kome på, men han lyg å iris bestemmer seg for å ta igjen. Den måte ho tar det på er at ho forteljer masse løgn om pappa.

  Språk å innhald

  Språket var lett og forstå, og innhaldet var ganske bra i denne boka.

  Mi meining
  Mi meining om denne boka er at den var veldig bra, fordi eg likar veldig godt drama og spenning.

  Terning kast 6

 407. jeg likte boka fordi det var lit spenene når iris løy om pappaen om at hen var sjokk,
  og jeg er ganske sikker på at hun blir oppdaget til slut.
  Men det er sikkert en grunn til at faren ikke kommer på framvisingen men jeg tror at faren for dårlig samvittighet for at han ikke kommer så han kommer.

 408. Ei bok om ei jente som blir svikta
  Anmelder: Marcus

  Bokfakta: forfatter: Bente Brautlund
  Tittel: Svikta
  Forlag: mangschou
  Sidetal:10

  Referat: denne boka handler om ei jente som heiter Iris og hun er så skuffa fordi hun skal synge solo og pappa lovte å komme. Iris er så sint hun føler seg svikta og vil ta igjen. Hva gjør hun? Vis du vil vite det må du lese boka

  Refleksjon: språket var OK dei snakka veldig forståeleg det var til å forstå

  Vurdering: den var bra den kunne vert bedere men den var bra

 409. Jeg syntes denne boka var spennende når Iris løy om faren. Men det var også litt frekt at hun løy om faren, tenk om faren kom på framsyningen og alle fikk se at faren ikke var sjokk men tynn og fikk på seg sokker og sko. da tror jeg ikke Iris hadde blitt så populær.

 410. jeg synes det var utrolig morsomt da Iris fortalte om livet som tjukk, og jeg likte også at det var på nynorsk. men de oppførte seg over hodet ikke som sjetteklassinger. terningkast 5

 411. Jeg synes boka var trist, og jeg synes litt synd på Iris. Men jeg synes vertfall faren kunne forklare seg. Fordi det kan jo være en god forklaring, på at han ikke kom på framsyninga.
  Jeg likte boka godt men det er ikke så lurt å lyve hele tiden, og jeg er ganske sikker på at Iris blir oppdaget til slutt. jeg merket så vidt at boka var på nynorsk . jeg vil gi boka terningkast 5

 412. Iris og klassen skal ha forestilling om ikke så lenge, men faren hennes skal ikke komme. Iris synes han er en skikkelig idiot, og slenger dritt om han på skolen. boken virket ikke så spennende og interessant, jeg gir den terningkast 3.

 413. Jeg likte fortellingen, Men det var noen ord som var veldige vanskelige og forstå, Men jeg lærte mye og det er en bra ting!!! Og jeg likte veldig godt når Iris fortalte at pappaen var tykk og at han sang av full hals på terrassen det synes jeg var veldig morsomt!!! Jeg anbefaler boken til barn som er 10-13 år gamle fordi boken var litt vanskelig og lese, Og fordi Iris er på min alder. Jeg fikk lyst til og lese resten av boken!! Jeg tror at Iris blir avslørt! pga løgnen hun fortalte om.

 414. Jeg synes denne boka hørtes spennende ut fordi det var masse som skjedde. Jeg synes det var dumt at faren ikke kom, men det var enda dummere av iris å si at faren var kjempe tykk når han ikke var det. Jeg synes det ikke gjorde noe selv om boka var på nynorsk. Har veldig lyst til lese videre i denne boken. Jeg gir den terningkast 5 🙂

 415. Jeg synes denne boken var veldig bra, men hun løy veldig mye om faren sin
  og sa at faren var tykk nor han var tynn og var sprek

  • Jeg synes at boken var bra, men hun løy veldig mye når hun sa at faren var tykk men han var tynn og sprek

 416. Heilt OK bok om å bli svikta
  Navn:Tim Horpestad

  Tittel: svikta
  Bok fakta: Bente Bratlund er utdanna lærar, men har sidan 1992 vore forfattar på heiltid. Ho har skrive fleire bøker, både for barn, ungdom og vaksne. Mangschou er forlag. 9 sider.

  Referat:
  Ei jente som blir svikta av faren sin og så tar hun hevn.

  Refleksjon:
  Fint språk passer litt mer til jenter syns eg da og passer til 10 år og opp i gjennom.

  Vurdering: eg likte den ikkje så gått men den var grei nåk og boka var litt morsom terning kast 4🎲

 417. Jeg synes at boka var morsom.For når iris løy om at faren var tykk var det litt morsomt.Jeg synes det var litt gøy å lese nynorsk også.Jeg vil anbefalt boka til de som liker drama.

 418. Jeg syntes boka var bra fordi det var spennende når hun begynte å lyve om pappaen sin. jeg er sikker på at hun blir oppdaget. Jeg får lyst til å lese resten fordi jeg lurer på hva som skjer når hun blir oppdaget og hva som skjer skjer videre og om hun kanskje lyver enda mer. Jeg syntes ikke det gjorde noe at boka var på nynorsk, fordi det er handlingen som teller. Jeg gir boka en 5 fordi jeg likte boka og får lyst til å lese videre.

 419. Jeg synes at denne boken har en del drama i seg og det var jeg fikk lyst til og lese mer. Det var dumt at Iris løy om pappaen sin han høres ut som en grei fyr. Men jeg synes det var morsomt når Iris overdrev om pappaen hennes som synger. Jeg gir den en terningkast 5 fem.

 420. Boken er bra, men litt synd at faren til Iris ikke kom. så lyver Iris om faren med at han er sjukk i hovudet. så hun velger å ta igjen. vanskelig med nynorsk men det var litt morsomt :3 Terningkast: 4

 421. Boken er bra, men litt trist at faren til Iris ikke kom. så lyver Iris om faren med at han er sjukk i hovudet. så hun velger å ta igjen. vanskelig med nynorsk men det var litt morsomt :3 Terningkast: 4

 422. Jeg syntes boka var dårlig egentlig! Den var liksom bare kjedelig! Ihvertfall var utdraget ganske kjedelig i denne boka! Jeg tror den hele tiden er sånn kjedelig fra start til slutt! For eksempel når hun sier at faren er kjempetykk! Da var det som om jeg kunne se for meg hvordan han så ut! Men så tenker hun at faren egentlig er tynn! Da blir jeg forvirret! Da blir jeg så forvirret at boka blir kjedelig!

 423. Jeg synes boken var grei men å lyge så felt om faren din synes jeg var lit drøyt. Jeg gir boken en femer hilsen Thomas

 424. jeg synes at boken var litt rar siden hun løy for faren bare for han ikke kunne komme på forestillingen menn jeg skjønner at hun løy siden faren ikke kunne komme,menn det var dumt av klasse kameratene ikke støttet henne og bare stilte spørsmål om faren for han var tjukk. Menn det kunne jo vært at han skulle på et viktig møte eller noe?menn ellers var boken veldig spennende.

 425. Jeg synes at utdraget var veldig bra. Jeg synes at det var bra skrevet. Jeg synes også at det var litt slemt av Iris og kalle faren tjukk. Jeg synes at det var litt unødvendig. (sry)

 426. den er litt fantasyfull og fult av løgner det er spennende det er morsomt at hun lyger så mye om faren sin det er så rart. litt dumt at faren ikke kunne komme til fremvisninga men det betyr ikke at hun må ta igjen så mye og det er dumt og lyge eg gir den 6+ eg hvil lese mer

 427. Boka svikta meg

  Andmellar: Thomas Owen

  Bok fakta : tittel svikta
  Forfattar Bente Bartlund
  Forlag mangschou
  Sidetall 9

  Boka handler om ei jente som skal ha framsyning og pappaen lova å komma men han kom aldri så ho bestemte seg for å ta igjen

  Det er ingen banning i boka og det er passe skrift men kanskje ikkje for 1-2 klasse for dei blir det litt lite

  Mi meining om boka er den er bra den er god og det er bra med tekst for 3-6 klasse

 428. Pappa kjem ikkje

  Anmeldt av: Bjørn Thomas

  Bokfakta: Tittel: svikta
  Forfatter: Bente Bratlund.
  Forlag: mangschou.
  Sidetal: 9

  Referat: iris skal ha forsamling men pappa vil ikkje koma vennene til iris spør kvifor nå må iris finne på ein løgn.

  Refleksjon: innhaldet var bra litt overdrevet med iris sin pappa, men ellers var det ei bra bok.

  Vurdering: eg meiner at det var ei bra bok ikkje masse som var urealistisk iris sin pappa var litt for overdrevet, men denne boka kunne passa for 8-11 år.

 429. Eg likte egt ikkje boka så godt fordi det er mer sånn bok som jenter liker

  Anmeldt: Eirik S.Omland

  Bokfakta Tittel: svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Forlag: mangschou
  Sidetal: 9

  Referat: boka handler om at ei jente skal ha ein framvisning og faren hennar hadde lova og komme men kommer ikkje.

  Refleksjon: det var ikkje så stykt språk. Språketpasset for 7+

  Vurdering: eg likte ikkje boka så eg gjer den ein terningkast:

 430. En ganske bra bok om ei jente som har blitt svikta.
  Anmeldt av: Julie 6 trinn.

  Bokfakta: Tittel: Svikta!
  Forfatter: Bente Bratlund
  Forlag: mangschou
  Sidetal: 9.

  Referat: boka handler om ei jente som har blitt svikta av nokon. Og jenta bestemmer seg for å ta igjen.

  Refleksjon: språket på boka var ganske bra. Passe stor tekst og lange nok kapittel.

  Vurdering: eg synes boka var ganske bra. Eg liker ganske godt drama boka.

 431. Bra bok om å bli svikta

  Anmelder : Andreas

  Tittel : Svikta
  Forfatter : Bente Bratlund
  Forlag : mangschou
  Sidetal : 9

  Referat : boka handler om Iris som skulle ha forestilling og pappa lovte at han skulle komme, men han hadde valgt ho bort. No har Iris bestemt seg for å ta igjen.

  Refleksjon : språket var greit og innhaldet var spanande

  Vurdering : eg syntes at boka var bra eg ville gitt terningkast 4

 432. Dårlig bok om løyn

  Av Tord.

  Tittel: Svikta
  Forfattar: Bente Bratlund
  Forlag: Mangschou
  Sidetal: 9

  Referat: Boka handler om ei jente i eit kor som finner på ein historie med ekstra løyn.

  Refleksjon: Det var ikkje noko banning så språket var bra, men det var ikkje bilder.

  Vurdering: Eg syns boka var dårlig fordi det var ikkje mykje spenning og humor. Eg liker bedre spenningsbøker og humorbøker.

 433. Denne boka var dårlig fordi den var på nynorsk og det skjedde ingenting. Dumt at pappaen ikke kunne komme, og dumt at hun snakker slik om faren sin. Det var veldig mye drama og det gjør det kjedelig.

 434. Jentete bok om løgn

  Anmeldt av Abbas Ali

  Bokfakta: Tittel: Svikta
  Forfatter: Bente Bratlund
  Sider: 9
  Forlag: Mangschou
  Utgitt: 2017

  Kort referat: Iris har blitt svikta og skal ta igjen med å lyge.

  Refleksjon: Forfatteren brukte jenter som målgruppe for boka.

  Vurdering: Forfatter må mer spenning I boka.

 435. Kort om tema og egen mening
  Navn Thore

  Bokfakta: Bente Brautlund det er 11 sider i den

  Kort referat: hun blir svikta

  Refleksjon språket hadde ikke banning i seg det er bra men det var ikke noe spennene

  Vurdering: likte den dårlig ikke noe Drama og var ikke spennene.

  Terning kast en.

 436. Triste bok om svikta.
  Laget av Madelen. Tu skule 6 klasse
  Forfatter: Bente Bratlund
  Bokfakta: tittel Svikta
  Sider: 9
  Grunnlaget: Mangschou.
  Kortfortalt: boka handle om det er en jente som heter Iris. Hu skal ha en fremvisning der skal hu danse og synge. Men faren kunne ikke komme så nå har han svikta hu. Så Iris hat tenkt å ta igjen.

  Jeg synes boka var spennende.

 437. denne boken handler om en jente som sal ha oppvisning men faren kan ikke komme så hun velger å ta igjen.

  -jeg ble sint da hun fortalte om faren som tykk.
  -jeg syntes det var morsomt da alle faktisk trodde på det.

  det var en dramatisk bok, og hun sliter da alle finner ut at hun lyver. jeg vil gi den en 3er fordi det er ikke akkurat min smak,jeg ambefaler denne boka til alder 7 til 13.

 438. Løgnen
  Navn: Lotte
  Bok-fakta: forfatter er Bente Bratlund. den har 9 sider.
  Kort referat: iris har blitt svikta nå, nå skal han få hevn.
  Refleksjon: for de som er bokmål kan det være litt vanskelig å lese på nynorsk, derfor syntes jeg den kunne vært på bokmål og. Jeg prøvde å lese på dialekt men jeg kjente at det var egentlig ganske vanskelig.
  Vurdering: jeg likte boken veldig godt fordi, jeg fikk lyst å lese videre i boka. Jeg gir den terningkast 5.

 439. Litt kjedelig bok om drama

  Anmelder: Aron

  Bokfakta: forfatter Bente Bratlund
  Hva boka heter Svikta
  9 sider.

  Kort referat: At faren svikter Iris og hun tar en stygg hevn.
  Refleksjon: Språket er Nynorsk og det var halvveis og lese.
  Vurdering: Boka var morsom men litt kjedelig terningkast 3.

 440. Dramabok om å bli svikta
  Anmeldt av Jonas

  Bokfakta:forfatter er Bente Bratlund
  Kategori:drama
  Forlag:mangshou

  Refleksjon
  Jeg synes den ikke var så morsom for og si at noen er feit er ikke en type humor som jeg ler av jeg synes det ble litt for teit liksom boka var lettlest synes jeg jeg klarte lett og lese den men skulle ønske den hadde mer ungdommelig språk

  Vurdering jeg synes den ikke var bra humoren likte jeg ikke skulle gjerne at ungdommelig språk var ikke spennende den var heller ikke drama i
  Terningkast:2

 441. Bra bok om å bli svikta.
  NAVN Alexander.
  Boka varg gøy når hun snakket rart om faren.

  Kort referat: faren kunne ikke komme på forestillinga og det hadde han lovet og da ville hun ta igjen.
  Refleksjon: jeg likte ikke at en var på nynorsk på grunn av at det er vanskelig å lese nynorsk.
  Vurdering: boka var god men den kunne vart på bokmål får det er enklere å lese.
  Terningkast: 3

 442. En dramabok med handlinger som du kan kjenne deg igjen i.

  Bokfakta: Forlaget til boka er mangschou. Forfatteren av boka er Bente Bratlund. Utdraget er på 9 sider total. Boka er en dramabok.

  Boken handler om Iris, som føler seg så skuffet fordi faren hennes ikke kommer når hun skal opptre.
  Derfor begynner hun å spre rykter om han. Hun har rett og slett blitt svikta.

  Jeg syntes at språkbruket i boka var passelig. Men jeg likte ikke at de brukte ordet tjukk, for tenk om det er noen lesere som vet om noen som er litt større og kraftige, som de kanskje er glad i.
  Men resten var helt fint. Likte handlingen og hvordan du kunne kjenne deg igjen i boka.

  Min vurdering; .
  Jeg likte boka ganske godt men jeg har lest bedre. Jeg likte boka fordi du kunne kjenne deg igjen på oppførselen, spesielt hos jentene!

 443. Spennene bok om å bli svikta

  Anmeldt av: June
  Tittel: Svikta
  Forlag: Mangschou
  Forfatter: Bente Bratlund
  Antal sider i utdraget: 9

  Iris er blitt skuffa. Faren hennes kommer ikke på fremvisninga og hun bestemmer seg for å ta igjen.

  Språket var litt vanskelig å skjønne fordi det var ny norsk. Ingen vanskelige ord når jeg forstod hva det var på bokmål.

  Jeg likte boka veldig godt og er fornøyd. Jeg likte veldig godt å høre hva Iris fortalte om faren sinn og fik lyst til å høre hva hun finner på videre.

  Terningkast: 5

 444. En veldig bra bok om å bli svikta

  Navn:Nora

  Tittel:svikta
  Forfatter:Bente Bratlund
  Kategori:drama

  Boken handler og en jente som har blitt svikta av faren sin og vill ta hevn hun forteller alle at faren hennes er kjempe tjukk mens han egentlig bare er tjukk i hode mener hun.
  Boken var enkel og lese men litt vanskelig siden det ar nynorsk for jeg er bokmål men ellers var den kjempe kjekk og lett og lese.
  Jeg synes boken var veldig kjekk og jeg har lyst og lese hele boken jeg vill gi denne boken terning kast 6❤️👌😁

 445. utdraget var ikke så spennende.boken passer for 10 år og oppover.jeg likte ikke at hun løy om faren sin.hva om faren faktisk kommer og de ser at han er super tynn.jeg gir boken terninkast 3

 446. Spennende bok om å bli svikta
  Navn: Johanne
  Bokfakta: Tittel: Svikta
  Forlag: mangschou
  Sider: 9
  Kort referat: Faren til Iris har lovt å komme på skuespillet, men nå kommer han ikke! Iris kjenner at det koker over og nå er det tid for hevn!

  Refleksjon: Den var lett å lese, Det var ikke bilder men det gikk helt greit.

  Vurdering: jeg synes boken var spennende og morsom. Jeg synes og det var overraskende hvordan Iris valgte og ta hevn. Jeg gir boken terningskast 5

 447. jeg likte denne for det var gøy når hun løyg til di andre klasse kameratene.
  jeg likte ikke når pappaen hennes ikke kom på framsyninga .
  det var gøy når alle trodde på løynen hennes

 448. Jeg synes boken var bra men også litt trist. Jeg synes den var trist fordi faren ikke kom. Da begynner jeg og tenke hvor heldig jeg er når noen ser på meg. Av meg får denne boken terningkast 4

 449. Jeg syntes boken var litt spennende fordi Iris sa ting om faren som ikke var sant. Men jeg ble også irretert over Iris fordi det aldrid lønner seg å ta igjen. Jeg syntes det avr morsomt når Iris sa at faren elsket å synge og å spise 🙂 😉 MEN HVORFOR STO BOKEN PÅ NYNORSK?!?!
  Det var mange vanskelige ord fordi alt sto på nynorsk.
  jeg vill gi boken terningkast 3 fordi boken var litt spennende men samtidig som den var irreterende og kjedelig.
  LITT OM BOKEN:
  Boken handler om en jente som heter Iris, Iris lyver om at faren er super feit.
  Alle i klassen smaler seg i en ring rundt Iris å hører på at hun lyver om faren, men alle tror på det hun sier.
  «Pappa vill ikke komme på fremvisningen. han har valgt meg bort»
  PS: Boken står på Nynorsk.
  Til de som skriver/leser nynorsk passer boken for 8-13 åringer.
  Til de som skriver/leser bokmål passer boken for 10-15 åringer.

 450. Å ta igjen

  Bokfakta: tittel: svikta
  Antall side: 9
  Kategori:drama
  Forfatter: Bente Bratlund
  Forlaget: Gyldendal

  Boken handler om at faren til iris skulle komme på en forestilling for å se hun danse og synge men han sviktet henne. Så hun bestemmer seg for å ta igjen.

  Det var litt vanskelig å lese den på nynorsk men ellers lett.

  Jeg likte denne boken kjempegodt og det var sånn at jeg vil lese hele.

 451. Jeg likte at boka var på nynorsk. Det gjorde den mer spennende. Jeg vil låne boken på bibloteket!

 452. jeg synes boken var bra, men jeg synes det var litt dumt at ikke faren til Iris skulle komme men hun trenger ikke å lyve fordeom. tenk om faren kommer også har Iris løyet om han, da kommer nok ingen i klassen til å bli glad og heller ikke faren.
  håper boken enner bra 🙂

 453. Hei, jeg syntes boken var litt kjedelig men også litt artig fordi det handlet om at hun løy om faren sin og sa at han var veldig tjukk men så var den heller ikke fult så artig så jeg gir den passe bra!

 454. jeg synes svikta var en bra bok fordi den viser fram følelser og ansikts uttrykk. Jeg synes denne boken passer for 6 klassen fordi den var morsom spennende.

 455. Eg syns boka var bra, men kunne fått ein bedre slutt og det var domt at ho jenta sa at pappaen hennas er sjukk

 456. Denne boken heter svikta. forfatteren heter Bente Bratlund.Boken handler om en jente som heter Iris og skal ha fremføring, faren lovte å komme og se på men faren kommer ikke. Iris synes faren hennes er kjukk i hodet, Iris lyver om at faren er kjukk for hun vill ikke si at faren bytter henne ut for noe aent og svikter henne. Boken er av sjangeren drama.boken er spenene, kul og litt trist fordi hun må lyve om faren hennes. det beste med boken er at de andre tror på henne, fordi det beviser at de tror de kan stole på henne. det som iriterer meg er at farn velger noe eant fremfor datteren sin.jeg vil anbefale denne boken for alle barn fra 7 år og oppover, fordidenne boken var veldig veldig bra.denne boken var veldig bra.

 457. jeg synes boka var morsom og spennende. Lurer på hvordan faren hadde reagert til det hun sa. Jeg gir boka terningkast 5/6

 458. jeg synes boka var grei men, de hadde ikke noe fantasi og morsomhet men boka passer får de som er 8-11 år jeg gjir boka 3 av 6

 459. Amelies av svikta boka hetter svikta og er skrevet av Beate Bratlund. boka handler om
  en jente som hetter iris og skal ha skuespilla og pappa sa at han skule komme men han
  kommer ikke så hun ble sur så hun sa mase løgner om faren. boka handler om Drama.
  jeg liker boka for det morsomt jeg likte ikke nor de var i gymmen nor de snaka. jeg
  anbefaler boka for 10-11 boka var Bra.

 460. Denne boka var bra, men det ble litt for mye lyging synes jeg.
  Den var bra så får terningkast 4,9 av meg

 461. Jeg gir boka bra fordi den er lit morsom men jeg likte ikke at den ikke var på bokmål for da ble det lit vanskelig å lese. jeg kan helt sikkert lese hele boka en gang.

 462. Jeg syns ikke Iris burde løyet om at faren var tjukk. men jeg likte boka litt fordi Iris overdrev når hun snakket om faren. Jeg syns faren burde kommet på forestillingen fordi hun skulle synge solo og danse. jeg liker ikke så godt drama, så jeg syns det ble lit kjedelig i samtalene. så jeg ville ikke lest hele boka. jeg gir boka terning kast 4

 463. Boka heter svikta og er skrevet av Bente Bratlund.

  Teksten handler om en jente som heter Iris.Hun har en far som lovte å komme å se ho synge å danse på framsyninga men han svikta ho.Da ville Iris ta igjen.I friminuttet spør Nora om faren til Iris kommer men da sier Iris at han ikke kan komme fordi han er for tjukk.

  svikta er en dramabok.

  Jeg syns teksten var spennende,dramatisk og litt trist fordi Iris ertet faren sin og sa at han var tjukk når han egentlig ikke var det men jeg likte den også fordi den var spennende.

  Det som var best med teksten var at den var dramatisk.

  Det jeg ikke likte med teksten var at den var på nynorsk.

  Jeg ville anbefalt denne for barn fra 8-12 år og andre bør lese den.

  Jeg syns boka var bra.

 464. jeg syntes at den er bra, trist og veldig morsom, bra fordi den var spennende, trist fordi pappaen ikke kom på framføringa til datteren og morsom fordi hun kalte pappaen tjukk i hue.

 465. Jeg synes at det er dårlig å lyve til andre.Jeg synes at boka var bittelitt morsomt fordi at hun lyvde at han var sjuk 😂 Jeg gir passe bra, fordi at jeg liker ikke bøker som handler om jenter, men jeg liker Mathilda som er en Bik a Roal Dahl.

 466. Boka var veldig bra.
  Eg liker slike bøker.
  Eg likte spesiet godt når forfatteren har forklart korleis det er og vere svikta.
  spesielt bra at den var på nynorsk.
  Eg gjev terningkast 5-6.

 467. Denne boka synes eg er bra og eg likte da iris dikta pappaen sin tjukk.

 468. boka er fin men… ikke lyg til vennene dine eg gir boka terning kast 4,3
  ps ikke si at faren din er feit.

 469. Jeg syntes boka var ok, og den var litt morsom
  Boka handler om Iris som skal ha avslutning men faren kommer ikke. Iris vil ta hevn.
  Boka passer for 7-11 åringer.
  Jeg gir den terningkast 3 av 6

 470. Boka heter ‘Svikta’ og er skrevet av Bente Bratlund. Teksten handler om en jente som skulle ha forestilling for foreldre. Når henne blir spurt om faren hennes kommer begynner hun å dikte opp at faren var så tjukk at han ikke kunne komme. Hovedpersonen er Iris. Boka er en drama bok. Teksten var morsom fordi hun dikta opp alt om faren sin. Det beste med teksten var alt hun sa om faren sin. Det jeg ikke likte var at teksten ikke var skrevet på bokmål. Jeg vil anbefale boka for barn som er 8+. Boka var bra.

 471. Jeg gir boka passe bra fordi jeg er ikke sånn superfan av sånne bøker…. Men det var litt «morsomt» at den var på nynorsk! Jeg fikk litt lyst til å lese mer for å finne ut om hva som skjer med hun Iris og faren:)

 472. Boka heter Svikta og er skrivet av Bente Bratlund. Teksten handler om en jente som heter Iris som er sur på faren sin. Så syntes Iris at faren burde få straff. Da sa Iris til alle at faren var tjukk. Boka er drama. Jeg syns boka var morsom og kul men jeg synes det var litt dumt fordi Iris sa at faren var tjukk mens han egentlig var sprek og tynn men det var bare spennende hvor langt hun tok lyngen. Jeg syns teksten var morsom og da ble den vanskelig og legge fra seg. Teksten startet brått i boka. Det som var best med boka var at den var veldig morsom og spennende. Det som var dårligst med boka var at den slutta veldig brått. Jeg syns boka passer for +7år. Jeg syns teksten er Bra. terning kast 5.

 473. Jeg syntes at boka var spennende.Det var litt irriterende at vi ikke fikk lese slutten av boka.Jeg vill lese mere av boka.Utifra det jeg har lest vil jeg anbefale den.

 474. Jeg synes denne boka var sånn passe. Men jeg forsto ikke så mye fordi den var på nyNorsk. Jeg gir denne boka dårlig.

 475. Jeg syntes boka var bra! Jeg skulle ønske den var litt mer spennende. Det var dårlig at den ikke var på bokmål siden da var det noe jeg ikke skjønte.:-)

 476. Denne boka var passe bra fordi det er litt for jentete for meg. Men jeg likte at hun Iris sa at faren hennes var den tykkeste i byen. Utdraget var bra! Jeg skulle ønske at forfatteren skrev på bokmål. Terningkast 4. Et «svikta» smil fra Thomas Olai!

 477. Denne boken var ikke særlig bra fordi bare for at faren ikke kunne komme begynner Iris å lyve om han å det er ikke særlig snilt så da gir jeg den: passe bra……😑😐😶😑

 478. jeg likte utdraget fordi Iris overdrev om at faren sin var så tjukk. Jeg syns at det var litt trist at faren ikke kom. Jeg fikk følelsen av at jeg var ekstra helig fordi jeg har en mamma og en pappa som kan gå på F.eks skolekonserter og kan lage matpakken min. jeg syns at boka var litt trist, men den var også litt litt morsom.. den var litt morsom fordi hun kalte faren sin for verdens tjukkeste mann og etterhvert skjønte hun at hun hadde løyet om han. jeg gir utdraget terningskast 4 fordi det var drama i utraget. og jeg selv liker ikke så veldig godt drama.

 479. da var morsomt at ho læyg om faren. eg ville at me kunne få vite litt meir om faren. Boka var spenande eg gir ho 5+

 480. Det handler om Iris som lyver om faren sin. Hun skal synge og danse og faren vil ikke komme.

  Jeg syntes teksten er bra og spennende fordi jeg lurer på hva som skjer videre, dessuten tar den opp et viktig tema. mange har foreldre som ikke kommer og ser på.

  Teksten styrke er at den tar opp et viktige temaer. som for eksempel intriger på skolen.

  det som irriterer meg er at den står på nynorsk så den er vanskeligere og lese.

  jeg vil anbefale den for 4-7. trinn.

  jeg syntes boka er veldig bra.

 481. Denne boka var litt rar men veldig kjekk.
  Det eg likte med boka var at faren egentlig ikkje var tjukk.

 482. Eg syntes boka var kjempebra. Eg syntes det var litt stygt at ho laug om faren sin. Den var spennande, og eg vil gjerne lese heile boka.
  🎲=6

 483. SVIKTA
  Boka handler om en jente som heter Iris som akkurat har begynt i 6 klasse. Hun skulle ha en framføring der hun skulle synge solo 2 ganger og danse, men faren kunne ikke komme så derfor begynner Iris og lyve om han. Hun sier at han er så tykk at han ikke kan komme. Hun får veldig mye oppmerksomhet når hun forteller om faren sin og alle flokker seg rundt henne og vil høre mer. Boka var litt kjedelig inni mellom men jeg har lyst til å lese boka. Boka passer til barn mellom 8-13 år synes jeg. Jeg gir boka terning kast 4.

 484. SVIKTA
  Svikta handler om en jente som er sint på faren sin fordi han ikke kom på en framsyning, og Iris har bestemt seg for å ta hevn. Iris er ny i klassen og på skolen. Det ringer ut og de står i en stor ring. Iris ser om alle ser på og det gjør de. «Nå, vil dere høre en historie om faren min? Han er tjukk og feit og veier tohundre kilo». Hun får all oppmerksomheten av alle i klassen. Hun forteller at faren spiser masse mat. (Løgnhistorie). Jeg synes at det var overdrevent at hun sa alt det om faren sin. Men hun ville ha oppmerksomhet.
  Jeg gir boken terningkast 3. Jeg vil ha anbefalt den for 5-6 klasse

  FORTSETTELSE FØLGER HVIS DU LESER BOKA!!

 485. jeg synes boka var så kjedelig at jeg holte på å sovne. jeg synes ikke det er noe å lage drama av at noen ikke kommer på forestillingen din. Derfor synes jeg boka burde hete Drama Queen på høyeste nivå. BOKA ER DÅRLIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =(

 486. Dette er et bra utdrag ,men jeg er ikke så stor fan av nynorsk jeg har ikke noe i mot folk som snakker nynorsk jeg liker bare ikke å lese nynorsk .Hvis boka var bokmål hadde jeg lest hele .Jeg gir den 9/10 .jeg synes at det var dumt at hun startet å lyve om faren sin. Jeg synes at Iris burde stoppe å lyve å fortelle sannheten til alle. : )

 487. Denne boka falt ikke i smak for meg eller klassen.
  Jeg likte ikke denne boka fordi den er kjedelig og dårlig.
  Terningkast 2.

 488. Me lika boka fordi det var spanande då ho fortalte om faren. Boka lærte oss at livet er farleg. Me lærte og at det kan vere farleg å spise for mykje. Den var litt kjedeleg fordi ikkje alle likar «sånn jentedrama». Mange av gutane i klassen vurderte denne som ei utprega jentebok. Samla urdering i klassen er: to super, tre veldig bra, fem bra, ein passe bra, to dårleg

 489. Boka jeg leste heter svikta, Jeg synes ikke denne boka var så bra fordi de bare baksnakket faren, og det skjedde ingenting og det var ikke så morsom. Den er kanskje bra for de som hater faren og de som liker og lyge mot andre. +

 490. Denne boka falt ikke i smak hos elevene. De syns det var uvant å lese nynorsk, og syns det var altfor lite drama. Mange elever syns at det ikke var noe spennende i det hele tatt. Noen få elever i klassen uttrykte litt begeistring over at hun løy om pappaen.

 491. Svikta!
  Jeg ble skuffet over Iris når hun fortalte om at faren hans var tjukk. Men jeg skjønner at hun er skuffet, men hun tr