Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ukjent fare

Jan Tore Noreng Gyldendal 2017

 

Nesten alle de ansatte i Sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Men hvem er det egentlig som står bak? Og kan det ha forbindelse med de mørke varebilene som har begynt å dukke opp i Sopphaugen? Rikard og Karen er på sporet av en forklaring da faren til Rikard en dag kommer tidlig hjem.

Akkurat da kom pappa kjørende inn på gårdsplassen. Han parkerte den lille, røde bilen, og åpnet døra.

– Neimen, klipper du gresset, sa han overrasket.

– Det er den nye sommerjobben, svarte Rikard. – Mammas idé.

– God dag, sa Karen. – Takk for sist.

– Hei, hei!

– Er ikke du veldig tidlig hjemme? spurte Rikard.

– Det er lunsjpausen min, sa pappa. – Hun der dama fra Nytt & Notiser skulle komme hit og intervjue meg.

– Angela Falck? spurte Karen.

– Ja, det var det hun het!

En putrelyd kom nærmere. Karen reiste seg opp og så etter lyden.

– Der kommer hun, sa hun. – På scooteren sin.

– Tøft, sa pappa. – Scooter, altså. Jeg hadde en sånn da jeg var yngre.

Han gikk mot veien og vinket. Rikard så henne også nå. Hun hilste med den ene hånden mens hun bremset ned, og svingte inn på gårdsplassen.

– Jeg må få meg scooter når jeg blir gammel nok, mumlet Karen. Hun så veldig imponert ut.

Angela Falck steg av scooteren og tok av seg hjelmen. Pappa kom mot henne med hånden utstrakt.

– Det er jeg som er Leif, sa han. – Vi snakket på telefonen …

Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

– Hva i … utbrøt han forskrekket.

Mer fikk han ikke sagt. De tre mennene grep ham i armer og bein, og dro ham med seg inn i bilen. Rikard ble stående som frosset fast.

– Slipp ham! ropte Angela Falck og løp mot bilen.

Hun grep tak i døra før den ble lukket, men ei hånd kom ut og dyttet henne bakover. Journalisten skrek ut og falt på rumpa. Så smalt døra igjen.

– De kidnapper faren din! ropte Karen idet hun løp forbi Rikard mot bilen.

Den var allerede i ferd med å gasse på. Først da begynte Rikard å reagere.

De slipper unna, tenkte han. Jeg må stoppe dem!

Han løp mellom trærne i hagen og bykset over gjerdet. På den måten kunne han klare å komme ut på gata. Motoren ruste idet sjåføren giret.

Så løp han ut foran bilen og stilte seg med armene ut til sidene, som om han ville sperre veien. Karen kom løpende bak. Alt gikk så fort! Det var umulig å se sjåføren i varebilen på grunn av de sotete vinduene. Akkurat som bilen til Elektro Service og Pressebyrået Agenda. Samme takgrind. Samme sotete vinduer.

Men nådeløse kidnappere ville vel aldri stoppe for et barn? tenkte Rikard plutselig. Dette kunne være det siste han så!

Dekkene hvinte mot asfalten da bremsene kom på. Bilen kom sidelengs mot ham, og Rikard lukket øynene.

Så åpnet han dem igjen og stirret rett inn i sitt eget speilbilde i det mørke vinduet på passasjersiden. Det luktet svidd gummi, men bilen hadde stanset.

– Å, herregud, ropte Angela Falck et stykke unna. – Gikk det bra?

Rikard dæljet hånden mot vinduet.

– Slipp pappa fri! hylte han.

Så med ett begynte hjulene å spinne, og med et byks satte den mørke varebilen fart igjen. Den skjøt forbi Rikard, og han måtte hoppe til side for ikke å havne under bakhjulene. Han ramlet i grøfta og snudde seg for å se etter bilen.

På stigen som var festet til bakdøra, hang det en liten skikkelse. Det var Karen. Hun måtte ha nådd igjen bilen da den stoppet, og så hadde hun like godt hoppet på. Nå så det ut som om hun strevde med å holde seg fast mens kjøretøyet raste rundt en sving. Så ble den borte. Motorlyden ble svakere.

– Pappa! ropte Rikard med gråtkvalt stemme. – Karen!

 

9. Biljakt

 

Sett deg bakpå, ropte Angela Falck og rakte ham hånden.

Hun hadde startet opp den lyseblå scooteren sin og kommet opp ved siden av Rikard, som fremdeles lå i grøfta. Han grep hånden hennes, reiste seg, og klatret opp på setet.

– Hold deg fast i meg! ropte hun over putringen fra scooteren. – Jeg har dessverre bare én hjelm.

Rikard la armene rundt henne, og scooteren hvinte idet den økte farten.

– De kjører altfor fort, ropte Rikard. – Vi kommer aldri til å ta dem igjen!

– Vi må prøve! svarte Angela. – Vi kan ikke la dem slippe unna.

Selv om Rikard var fullt klar over at en scooter vanligvis ikke er i stand til å kjøre like fort som en bil, syntes han det gikk ganske raskt. Den eneste grunnen til at han ikke var redd da de la seg på skrå i svingen i halsbrekkende fart, var tanken på at både Karen og pappa ble ført av gårde av ukjente kidnappere. Hva var de ute etter, egentlig? Løsepenger? Pappa var jo ikke søkkrik, akkurat!

– Der er de! ropte Angela. Hun kikket mot høyre, og Rikard gjorde det samme.

Ute på hovedveien så han den svarte varebilen. Den kjørte mot Sopphaugen sentrum. Karen hang fremdeles med, presset inn mot stigen.

Hvis de skulle ut av boligfeltet, måtte de først stå og vente i krysset som førte dem ut på hovedveien. Gatelysene skiftet akkurat fra grønt til gult. Straks ville det bli rødt. Fem-seks biler hadde allerede stoppet foran dem. Det ville ta for lang tid, og de ville miste varebilen av syne!

Men det var en annen løsning.

– Ta stien! ropte han inn mot hjelmen til Angela og pekte.

Rett foran dem var det en snarvei som gående og syklister pleide å ta. Det var ikke annet enn et tråkk som førte ned en bakke, og deretter opp igjen på gang- og sykkelstien langs hovedveien. Det var noen store steiner og røtter langs stien, men de ville spare tid siden de slapp å vente på grønt lys.

Angela oppfattet heldigvis hva han mente. Hun sakket ikke på farten i det hele tatt, la bare scooteren over og svingte ut av veien.

Han burde kanskje ha advart henne om at det var brattere enn det så ut, og at bare de tøffeste pleide å slippe sykkelen ned der uten å bremse. Selv hadde han aldri vært så modig. Men det var ingen tid å miste. Rikard la seg tett inntil Angelas rygg. Han torde ikke se.

Og så fløy de.

Rumpa til Rikard lettet fra setet et lite øyeblikk, men så dunket de i bakken igjen. Det gikk i en rasende fart, og Rikard mente han hørte Angela hyle, men så innså han plutselig at det var han selv som gjorde det. Det humpet, ristet og skramlet noe voldsomt, men før de visste ordet av det var de på vei oppover igjen, og farten ble lavere.

Straks de var oppe på gang- og sykkelstien, gasset Angela på. Hun tutet, og en mann med hund spratt forskrekket til side. Det var et rekkverk som hindret dem i å komme inn på hovedveien, så de var nødt til å svinge i sikksakk forbi et par syklister og ei gammel dame med en bærepose. Så kom endelig en utkjøring hvor det var mulig å komme seg inn på hovedveien.

– Jeg ser dem! ropte Angela idet hun la seg rett bak en buss.

Hun kjørte helt ut på siden av den, og Rikard så det, han også. Varebilen kjørte i normal fart, fem-seks billengder foran dem. De så ikke ut til å ha det mer travelt enn noen av de andre bilistene på veien. De hadde sikkert ikke fått med seg at de ble forfulgt. Eller at det hang ei jente bakpå!

Rikard forsøkte å vinke så Karen skulle se dem. Han ville ikke at hun skulle tro at hun var helt alene. Men hun holdt ansiktet tett inntil bilen. Det mørke håret hennes flagret. Bare hun ikke datt av!

Etter noen minutter nærmet de seg en rundkjøring, og den svarte varebilen la seg helt ut i venstre kjørefelt. Det samme gjorde bussen foran Rikard og Angela.

– De skal til sentrum! ropte Angela.

Idet scooteren kjørte inn i rundkjøringen, forsvant varebilen ut av den. Akkurat da kikket Karen rundt seg et øyeblikk, og Rikard fanget blikket hennes. Øynene hennes var nesten helt sammenknepet, og hun vinket ikke. Hun var nok opptatt med å holde seg fast. Men han trodde hun så at de var rett bak. Det var bra.

Plutselig bremset Angela. Bussen foran dem hadde stoppet midt i rundkjøringen, og nå tutet den. En rød sportsbil hadde forsøkt å presse seg inn i rundkjøringen foran bussen, og så hadde sjåføren ombestemt seg og stoppet opp. Nå sto den halvveis ut i veien, og all trafikken sto bom stille.

– De slipper unna! ropte Rikard.

Angela vred styret rundt, satte fart, og kjørte mellom bussen og en bil. Hun fant rom på baksiden av sportsbilen, og så svingte hun til høyre, ut av rundkjøringen.

– Ser du dem? ropte hun.

Rikard stakk fram hodet og forsøkte å finne bilen. Hadde de mistet den?

– Er det ikke den? ropte Angela og pekte.

En stor, mørk bil forsvant akkurat inn i parkeringshuset ved kjøpesenteret.

– Jeg tror det! ropte Rikard.

De gasset på og fulgte etter.

Begge speidet i alle retninger da de kom inn i parkeringshuset. Angela tok en runde, men bilen var ingen steder.

– Det er ingen ledige plasser her, sa hun. – De har sikkert kjørt opp.

Motorduren ga gjenlyd i betongveggene da de raste opp i neste etasje. Der så de bilen med en gang. En mann sto med ryggen til og låste førerdøra.

Angela nølte ikke. Hun satte farten opp og bremset ikke før hun var rett foran mannen. Han snudde seg og skvatt.

– Du skal ingen steder før du har sluppet fri Leif! ropte Angela og rettet en dirrende finger mot mannen.

Han så sjokkert ut. Holdt bare opp hendene som om han ble ranet. Angela kjørte forhjulet inn mellom beina på mannen, og han rygget bakover mot bilen og traff den med et dunk. Der satt han fast mens Angela ruste motoren og stirret på ham med et farlig blikk.

– Karen! ropte Rikard og hoppet av scooteren.

Han løp langs bilen og sjekket baksiden. Ingen Karen. Det var ingen stige der heller. Og ingen takgrind. Rikard tok noen skritt tilbake og kikket på bilen en gang til. Denne var mørk blå, men i det svake lyset inne i parkeringshuset, og på avstand, hadde den sett helt svart ut.

– Hvem jobber du for? ropte Angela.

– Jeg jobber på – på Narvesen, stammet mannen. – Hvem er dere?

– Det er ikke denne bilen, sa Rikard skuffet.

– Er det ikke? utbrøt Angela.

Hun studerte bilen i noen sekunder, og så sank hun liksom sammen på scooteren. Hun rygget og slapp mannen fri.

– Sorry, mumlet hun. – Feil bil.

Det var som om Rikard plutselig ikke fikk puste. Hvordan skulle de nå finne kidnapperne?

Han satte seg bakpå scooteren igjen, og Angela kjørte ut av parkeringshuset.

De kjørte omkring en stund for å se om de kunne finne bilen. Sjekket sidegater og parkeringsplasser, men uten resultat. Rett utenfor sentrum satte Angela kursen mot en bensinstasjon. Hun stoppet og gikk av. Tok av seg hjelmen. Rikard klatret også av.

– Ser ut som om vi har mistet dem, sa hun lavt.

Rikard nikket. Han var både sint og redd. Sint fordi noen hadde tvunget pappa inn i en bil, og han var redd for at noe skulle hende både ham og Karen. Hvor var de nå? Hva var det kidnapperne ville?

– Det logiske er vel å ringe politiet, sa Angela og lette rundt i lommene sine.

Hun dro fram en mobil, men fikk et rart uttrykk i ansiktet straks hun så skjermen. Den var knust, noe som sikkert hadde skjedd da hun falt fordi kidnapperne dyttet henne unna. Hun forsøkte å trykke på skjermen, men ingenting skjedde.

– Har du en telefon? spurte hun. – Denne er kaputt.

Det hadde ikke Rikard. Den lå hjemme.

– Politistasjonen er ikke langt unna, sa Angela. Hun tok på seg hjelmen igjen. – Vi får dra dit og melde fra om kidnappingen.

Hun skrevde over setet og startet opp scooteren. Kikket på Rikard over skulderen.

– Kommer du?

Rikard sto og stirret på en bygning rett over veien.

– Vent litt, sa han fraværende.

– Hva er det? spurte Angela, og snudde seg for å se hva det var Rikard hadde oppdaget.

Det var et toetasjes kontorbygg med en liten forretning i første etasje. Det var skiltet i vinduet Rikard hadde lagt merke til.

Elektro Service, leste Angela. – Hva er det med dem?

– Det er et firma jeg har sett mye til i det siste, sa Rikard. – De har en svart varebil med sotete ruter. Takgrind, og stige bakpå. Skulle ikke forundre meg om den står parkert på baksiden.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 477 anmeldelser av “Ukjent fare

 1. Klassen som helhet mener at utdraget var litt spennende, og det gøyeste var når pappa ble kidnappet. passer for 10-12 år. De de tror at kidnapperne blir funnet og arrestert. Snitt på terningkast på 4.

 2. Jeg likte boken fordi den var spennende og gøy. Jeg likte veldig godt hvordan den var skrevet og at handlingen ble skrevet tydelig. Jeg syntes den var spennende fordi faren ble kidnappet og ble ført vekk. Hadde jeg vært Rikard så hadde jeg blitt kjempe redd. 🎲 6

 3. 4 🎲
  Jeg likte boken fordi den var spennende, den dro meg liksom inn. Jeg får lyst til å lese mer. MEN den var så forvirrende! Jeg forsto liksom ikke hele greia helt. Først så trodde jeg at Rikard var 13-14 år men så plutselig 18-19. Jeg synes egentlig at utdraget begynte på et veldig dårlig sted. Jeg ville heller hatt mer informasjon først.

 4. Jeg gir 🎲🎲🎲🎲 i terningkast fordi jeg likte denne boka. Det var spennene. Det som var spennende var at pappen ble kidnappet.
  Jeg synes det var vanskelig å forstå va som skjede i begynnelsen og jeg synes at det mangler å høre om Rikard sine følelse når pappen ble fanget.

 5. Jeg gir terning kast 😐😐😐😐 fire, fordi det begynte med action med en gang. Men alikevel var ikke boken særlig spennende. Jeg synes det var ikke beskrivende følelser.

 6. BOKSLUKERPRISEN.
  🎲4
  Jeg likte den passe fordi
  Når Leif ble tatt, sa ikke Rikard hva han følte og da klarte jeg ikke og føle meg inn i boken. Det savnet jeg.👻😉😎😳

 7. Jeg syns at boka er passe bra. Utdragen av boka var litt spennende. Mest spennende moment var da faren til Rikard og Karen var kidnappet.

 8. Jeg likte veldig godt spenningen når faren ble kidnappet. Det var bra at faren ikke ble funnet med en gang(: hvis de hadde det ikke vært like spennende.

 9. Jeg syntes boken var spennende. Men man ble litt forvirret liksom. Man forsto liksom ikke helt handlinga i boka, men bortsett fra det var den veldig bra👍
  Jeg gnir terningkast 3️⃣

 10. Jeg synes boken var veldig spennende og gøy. Jeg likte godt når de lette etter faren,fordi de fant ikke faren med en gang,og det tok heller ikke for lang tid. Man følte liksom at man kom inn i den verden,jeg har veldig lyst til å lese denne boken,og jeg anbefaler de som liker spenning i en bok til å lese den!😆📖👌🏻

 11. Jeg liker veldig godt spenningen i denne boken! Jeg er veldig glad i spennende bøker. Jeg syntes denne boken var veldig bra skrevet, teksten gjorde at jeg bare ville lese mer og mer! 🤓Jeg likte spenningen hår faren ble kidnappet. Jeg har veldig lyst til å lese hele denne boka!😊

 12. Jeg syntes det var en veldig spendende bok😊 Jeg likte godt da faren ble kidnappet, jeg følte virkelig spendingen og følte at jeg ble dratt med inn i boken, men det var mye action i starten og lite på slutten👌 Men jeg syntes boken var bra.👍😋

 13. Tidemann(sørli skole) starten begynte bra ettervet ble den egentlig dårlig og forvirrende😡😡😡

  Terningkast🎲2😟😟

 14. Bra bok, skjønte ikke helt hva som skjedde i starten men så ble det ganske spennende.👌 🎲4

 15. Jeg syntes boken var spennende. Men man ble litt forvirret liksom. Man forsto liksom ikke helt handlinga i boka, men bortsett fra det var den veldig bra👍
  Jeg gir terningkast 3️⃣

 16. Jeg synses boke var spenne, men jeg husker ikke så mye nå så jeg kan ikke skrive hva som var bra! PS: Luna er fin

 17. Jeg syns at den var spenende og det hvar kult at faren ble kidnappa😂😊😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😂😂😂

 18. Jeg syns boken var spennende og jeg fikk lyst til og lese mer. Jeg vil gi den terningkast 4 fordi jeg skjønte ikke hva som skjedde når pappaen hans ble kidnappet. Alt skjedde så fort. Forfatteren burde utrykke fler følelser.

 19. Jeg likte spenningen når faren ble kidnappet. Det var bra at de ikke fant faren med en gang, fordi da hadde boken vert kjedelig.
  Jeg syns boken var bra og jeg fikk lyst til å lese mer.

 20. Boka var ganske bra den luktet ganske vondt men den var ganske spennende det var ganske trist og svart hvit når faren ble kidnappet🎲3👏👏👏 veldig spennende

 21. Det som sto av boka var bra og spennende😶 Jeg fikk lyst til og lese resten😮🙄🙃🎲4

 22. Boken var bra, Men den ble litt merkelig fordi, når pappaen ble tatt fikk vi ikke vite hvordan Rikard følte seg, og da ble det litt rart, men jeg likte boken fordi det var spennende og den var veldig morsom. Så jeg gir terning kast 🎲4☺️

 23. Jonas (Skole: Sørli skole 😂😒😂😩😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎) sier:

  Jeg syntes den var rar jeg fikk ikke lyst til og lese resten😷 🎲🖥📲💻📷📲

 24. Jeg synes at boka var spennende forde at på bynnelsen så ble faren kiddnapa men det var litt kjedelig etterpå men jeg skjønte ikke at plutselig så sa Angela vi må fange de jeb gir terningkast 😀😀😀

 25. Jeg syns at boken var veldig spennende,jeg likte godt da pappaen ble kiddnappa.
  Jeg likte også at det var mye spenning ,og jeg levde meg in i boka.
  Jeg likte ikke at jeg ikke skjønte så mye.
  Amberfaler boka!! 📖📖📖📖📖📖😆😆👍👍👍👍👍👍

 26. Jeg syntes utraget var veldig spennende og morsomt. Fordi faren ble kidnappet.👍✌️👏 Men det jeg ikke likte var at det var veldig forrvirende. Jeg hang ikke med. Jeg skulle gjerne hatt litt mer informasjon på starten.👌😑🙃🙄😜 Den ble bare mer og mer spennende og jeg vil garantert lese boken!👍👌✌️

 27. Jeg syntes at boken var spennende ,men jeg savnet at de ikke ga så mye følelser så det var vanskelig å skjønne hvordan de følte seg😳🤔
  Men det som var kult var da faren ble fanget det var liksom da spenningen begynte så jeg gir den en 4️⃣
  Boken er helt grei😁✌🏻💕

 28. Boken var bra, men den var litt rar, fordi det er ikke så veldig enkelt å henge bak en bil mens den kjører fort på mottorveien. Rikard må ha blitt veldig redd!☺️ Det som kunne blitt bedre var kanskje at Rikard uttrykket følsene sine litt bedre. Boken var fin og ful av spenning og det likte jeg veldig godt😉 Jeg gjir boke terningkast 🎲4🎉🎉

 29. Boka var litt kjedelig og litt bra men mest kjedelig og jeg gir den terningkast🎲2

 30. Jeg synes boken var spennene men også lit bare lit😉Skjedelig. Men jeg fikk lyst til og lese mer fordi den var spennene👏 Terning kast 3🎲

  Ola

 31. Jeg gir terningkast fire. Jeg syns det var spennende når pappaen ble kidnappet. Men jeg syns de kunne ha beskrivd litt bedre. Jeg fikk lyst til å lese resten,tipp opp tommel opp👍🏻

 32. Jeg syntes boken ikke var så bra. i starten kjønte jeg ikke boka men etter vert ble den litt bedere.
  Det var ganske spenndenne når pappaen ble kidnappet .Men jeg likte ikke når Rikard ikke viste så mye følelse. Boken var litt forvirrende 💩🎲jeg gir terning kast 2👹

 33. Boken var spennende, men de kunne ha litt mer beskrivelse på lastebilen, gata og persjonene. Kidnappingen var spennende og slutten var brå, så jeg fikk lyst til å lese selve boka. 🎲4

 34. Jeg synes at boken var spennene. Jeg på en måte levde meg in i boka, og det gjorde at alt ble mer virkelig😍. Jeg likte godt da de fløy på scooteren! Jeg ønsker jeg kunne lese ferdig boken. Jeg likte alt, men de burde ringe ha ringt politet først, men eller så hadde det ikke blitt en så bra fortelling!😋😆😊

 35. Veldig god «bok». Jeg ble skikkelig gira på slutten, og kunne ønske det ikke hadde sluttet der 🙂 Den var utrolig spennende hele tida. Denne boka MÅ jeg lese!!! Terningkast: 6

 36. Vi synes boka var spanande. Vi levde oss litt inn i den, og kjende på skrekken. Nokre av elevane synes den nesten var litt uforutsigbar. Vi har lyst å låne denne på biblioteket, for å få vite kva som skjer. Vi gjer boka terningkast 6. Vi anbefaler boka frå 9-15 år.

 37. Jeg syntes boka var spennende fordi pappaen blir kidnappet og kjørt vekk. jeg ble litt irritert over at de i den svarte varebilen slapp unna. Jeg ble overasket over at pappaen ble kidnappet, fordi sånt skjer veldig sjeldent. Boka passer for 10-13 år. Terning kast 4.

 38. jeg likte godt at de fulgte etter feil bil.
  jeg ble overrasket over at de kidnappet pappaen.
  jeg synes det sluttet når det begynte å bli veldig spennende.
  jeg har lyst til og lese mer. Jeg vil gi en femmer.

 39. Jeg likte godt at de fant ut hvilket firma som eide bilen som kidnappet pappaen, fordi da hadde jeg lyst til og lese videre. Jeg likte ikke da de tok feil bil på grunn av jeg hadde lyst at de skulle finne den riktige bilen. Jeg ble overrasket over at Pappaen ble kidnappet. Jeg ble irritert over at boken stoppet når det ble spennende.

 40. Jeg likte godt at det var mye spenning som når faren ble kidnappet.
  Jeg likte ikke at boken var forvirrende i starten :(. Det var også litt rart det med at Karen hang på bilen.
  Jeg synes at boken var ok og passet barn fra alderen 9 til 12-13

  Terning kast 3

 41. Jeg likte godt at det var en bra innledning og at det begynte med spenning. Jeg likte ikke så godt at det ble ikke fortalt noe informasjon om personene som var med i boken. Jeg syntes boken passer til 10 til 12 år. Jeg gir boka terning kast 3

 42. Jeg likte godt at faren ble kidnappet når en skulle intervjuet han. Jeg likte ikke at de fant feil bil for de hadde lett etter bilen. Jeg ble overrasket over at det var feil bil. Jeg ble irritert over at de stoppet midt i når de var spennende. Jeg synes at boka var veldig spennende fordi faren ble kidnappet. Slutten var veldig spennende og jeg vil lese mer.

 43. jeg likte godt da han stoppet foran bilen fordi det skapte mye spenning.
  Jeg likte ikke da de tok feil bil fordi det var litt pinlig da hun begynte å stille spørsmål.
  Jeg ble overasket over at de stoppet når han stod foran bilen fordi de slemme pleier ikke det.
  Jeg ble irritert over at mobilen var knust fordi det var da de trengte det som mest.
  Jeg synes boken var bra fordi den var spennende.
  Slutten var bra fordi de tror de finner de som kidnappa.

  jeg gir den terning kast 3 fordi den var passe bra.

 44. jeg syntes boken var spennende men litt uforståelig, altså jeg syntes at de burde tatt et annet avsnitt og starte på, men ellers så var den fantastisk bra. Jeg gir den terning kast 5!

 45. Jeg likte godt da Rikard og Angela jaget bilen
  Jeg likte ikke at faren ble kidnappa
  Jeg ble overrasket over at akkurat faren til Rikard ble kidnappa
  Jeg ble irritert over at boka sluttet når det ble spennende
  Jeg syns at boka var spennende.
  jeg vil lese mer

 46. Jeg liker godt da dem trodde at de så bilen men det var noen andre i stedet. Jeg likte ikke da pappaen ble tatt. Jeg ble overasket over at det var feil bil. Jeg ble irritert over at de kidnappet pappaen. Jeg håper at de finner pappaen til slutt. Slutten var spennene å vil lese mer.

 47. Jeg likte godt da Leif skulle bli intervjuet av Angela Falck. Jeg likte ikke da Leif ble kidnappet. Jeg ble overasket over at kidnapperne klarte å ta Leif så fort. Jeg ble irritert over at telefonen til Angela Falck hadde knust når hun virkelig trengte den. jeg synes boka var veldig spennende fordi faren ble kidnappet og Karen hoppet opp på bilen. Slutten var bra fordi jeg ville lese mer.

 48. Jeg likte godt at da de slag seg på scooteren, det var spennende.
  Jeg likte ikke da faren ble kidnappet.
  Jeg ble overasket over at de kidnappet faren.
  Jeg ble irritert over at mobilen til Angela ble ødelagt.
  Jeg synes at boka var bra fordi den var så spennende.
  Jeg synes slutten var bra fordi det var da det var mest spennende.

 49. Jeg likte godt at Angela Falck gasset på med skuteren hennes i snarveien. Fordi jeg liker fart og spenning. Jeg likte ikke at Angela hadde knust telefon når hun trengte den veldig mye. Jeg ble overrasket da faren ble kidnappet fordi det var overaskende. Jeg ble irritert over at Angela ble dyttet fordi mann dytter aldri en dame /jente. Jeg syns at boken var litt spennene fordi den var litt spennene. slutten var irriterende fordi man ikke fikk vite slutten. jeg gir boka terning kast 2

 50. Jeg likte godt da Rikard trodde at Angela skrek men det var han selv som skrek fordi det var morsomt. Jeg likte ikke da Karen sa til faren til Rikard takk for sist fordi jeg synes det var rart. Jeg ble overasket over at Angela Falck het Falck til etternavn fordi det det er et litt uvanlig etternavn. Jeg ble irritert over at Angela kun hadde 1 hjelm fordi det er farlig og ikke bruke hjelm på skuter. Jeg synes boka var spennende fordi det skjedde veldig mye. slutten var gøy fordi det var spennende. Jeg gir boka terningkast 3 fordi jeg synes den var helt ok.

 51. Jeg synes boken var spennende og jeg likte den fordi det var på en måte et mysterium, og jeg eeelsker mysterium!❤️ Og den var litt morsom fordi de tok feil bil og det var litt morsomt😂💜 Jeg gir terning kast 5🎲🎲🎲🎲🎲

 52. Jeg likte godt at den var så spennende fordi pappaen ble kidnappet. Jeg likte ikke da de mista bilen fordi jeg syntes at det var så irriterende . Jeg ble overasket over at hun knuste mobilen når hun trengte den mest. Jeg gir boka terningkast 4 . Den passer til de mellom 7-10 år .

 53. Jeg likte boken fordi den var veldig spennende.

  Jeg ble irritert over at telefonen til hun var knust da hun trengte den så fælt!

  Jeg likte ikke at faren til Rikard ble kidnappet.

  Jeg likte da de prøvde og stoppe varebilen fordi de lagde teksten så spennende.

  Jeg ble overrasket over at faren til Rikard ble kidnappet.

  Jeg lurer på hva slags sportsbil det var.

  Jeg håper at Rikard og de finner faren til Rikard fordi jeg syntes veldig synd på Rikard og Faren til Rikard!!!

  Jeg gir boken 3.

 54. Jeg likte godt da Rikard fikk hjelp av Angela .Fordi Angela var veldig snill og spurte Rikard om han ville sitte på .Jeg likte ikke godt at pappaen til Rikard ble kidnappet, fordi man blir lei seg når noen kidnapper faren min . Jeg ble irritert over at mobilen knuste, fordi at man må ringe etter hjelp eller noe sånt . Jeg syntes at boken var veldig interessant fordi det var litt av vert i boka . Slutten var akkurat da det ble action i boka da blir det mer interessant .Fordi da vil flere folk vite slutten.

  jeg gir den 5 i terningkast.

 55. Jeg likte godt da de kjørte etter kidnapperne fordi det var spennende. Jeg likte ikke at telefonen knuste. Jeg ble overrasket over at Pappaen ble kidnappet. Jeg ble irritert over at de fulgte etter feil bil. Terningkast 3.

 56. Klassens tilbakemelding var at dette var et spennende utdrag, de ville høre mer og de hadde mange spørsmål og tanker om hva som kunne skje videre i teksten.

 57. Jeg er en person som liker større bøker, krigsbøker og romaner. Så denne var ikke helt meg. Jeg ble litt forvirret fordi alt skjedde så fort så det var litt vanskelig å følge med. Og den ble kjedeligere og kjedeligere for mere og mere jeg leste. Fordi den handlet om det samme hele tiden, det ble liksom ikke noe spenning. Det var bare: vi kjørte etter lastebilen vi så den kjørte rundt hjørnet, vi stoppet. Det var liksom ikke noe forandring. Så hvis jeg skulle ha gitt denne boka terningkast ville det blitt terningkast:2-3🎲🎲🎲

  • Jeg synes at boken var kjempekul og spennende fordi faren til Rikard ble kidnappet og fordi alt gikk så fort. jeg ville ha gitt den terningkast 5 fordi forfatteren kunne prøve å beskrive personene litt mer.

 58. Det var ett bra utdrag av boken, det var spennende og kult men jeg ville kanskje ha litt mere informasjon i begynnelsen, Terning kast 5

 59. Vi synes at boka var bra, fordi den var spennende, overraskende og litt morsom. De fleste av oss fikk lyst til å lese hele boken. Den passer for alderen 8 – 10år. Den var lettlest. Terningkast 4.

 60. Flertallet synes at boka er bra. Mange likte boka, og skulle gjerne visst hvordan det går.

 61. Vi syntes boka var super fordi den hørtes veldig spennende ut. Vi har lyst til å høre slutten. Kidnapperne minner meg om Krang.

 62. Jeg synes at boka var kjempekul og spennende fordi faren til Rikard ble kidnappet og fordi alt gikk så fort og a den var intressang.

 63. Boka verkar spennande, handlinga vart litt langdryg, det skjedde litt det same opp igjen, men heilt klart ei bok mange ynskjer å lesa vidare.

 64. Jeg tror denne boken er bra. Også det er interessant.
  så jeg liker denne boken.

 65. Boken var et bra forsøk på en god bok men var ikke helt på plass, boken skulle være spennende men i stedet ble den kjedelig, jeg hvet ikke om det er sånn hele boken er men jeg leter etter høydepunkte som aldri kommer

 66. jeg likte boken veldig mye og den var kul og spennende den var så god og derfor like jeg den sååå mye men jeg likte den delen hvor angela og rikkard prøve og redde karen og rikkard sin far !!!

 67. Boka var veldig bra.Jeg kune ikkje stope til å lese.Koffor jeg sa at boka var bra fordi boka hadde veldi spenende setninger

 68. Jeg synes at den boka er Ok .Den var spenndene, men jeg syntes at cover til den kappitel er ikke så bra.

 69. I am gonna you ok de var god det e bare om noen kommer og kidnapper hva er det dere kan lage ukjent fare 2

 70. Jeg synes boka var veldig spennende fordi den hadde action og spenning jeg synes den burde ha litt mer spennende og så hadde boka vert 101% perfekt☺

 71. Denne booka var ok ok de burde lage en ny version av det for og lage det enda bedre så den kan være ok bye

 72. Jeg synest at boken var helt strålende bra og veldi masse spending i boka. Når du skrev De har en svart varebil med sotete ruter. Når du skriver noe sånt kan det være hvilken som helst varebil. Vist jeg skulle kåre de to første kapittelene fra en skala fra 1 – 10 hadde jeg gitt den en 9.

 73. jeg synas boka var spennende fordi denne hadde mya action men vis den hadde mer spennende da likte boka mer ☺

 74. 👍Det var spenndende og intresant hvordan forfateren gjør os lese dene boken Sånn Ser, det var gøy. beste parten var når faren ble kidnappet: dem måte prøve å finne han når han var i varebille kidnappet.😉😎😳

 75. Jeg likte denne boka og jeg har veldig lyst å lese den.

  Jeg gir denne boka en 6er

 76. denne boka var ikke helt for meg, jeg følte at jeg kjedet meg imens jeg leste den. Men jeg er sikker på at drn kan passe for noen andre!
  TERNINGKAST: 3/4

 77. Denne boken synes jeg ikke passet til meg, den var litt for kort og veldig kjedelig. Terningkast 4

 78. Vi (klassen) syntes boka var spennende og de fleste syntes den var svært bra. Handlingen startet litt fort, men vi følte at vi kom fort inn i handlingen. Litt urealistisk med hun som hang bakpå bilen, men litt gøy også. Lurer på hva som skjer videre.

 79. Den hvar lit spenndene men jeg var ikke helt med inn I boka.
  Forfatter: Jan Tore Nordeng
  Tittel : ukjent fare
  Sjanger : spennding
  Terningkast : 3

 80. Jeg var ikke helt med I boka.
  Den var spenndene.
  Den jore meg innspirert .
  Tittel :ukjent fare.
  Fårfater :Jan Tore Noreng.
  Sjanger : spenning. Terningkast : 4

 81.  Jeg anbefaler annbefaler denne boka til barn i min alder. 
  Jeg gir den terning kast fire på grunn av at forfatteren 
  Burde forklart Rikard og Karen litt mer å jeg syntes den  
   Var spennende/skummelt, men jeg lurer på, hvorfor 
  Hoppet Karen inn i bilen å hvorfor ble Pappa kidnappet?

  • jeg synes at boka var spennende og hadde masse bra innhold. jeg fikk lyst til å lese denne boka

 82. Tittel:Ukjent fare.

  Jeg gå den terningkast 4, fordi jeg likte den veldig gått, men den kunne hat mer følelser når pappaen ble kidnappet, og den kunne ha mer informasjon om for eksempel hvor gamle dem er. Terning kast 4. 🙂

  Jeg synes den var spennende fordi det var på en måte litt krim.
  Jeg skjønte hva den handla om.
  Forsiden ga lite mening.
  Den passer for 10-13 år.
  Forfatteren er Jan Tore Noreng.

 83. Tittel: Ukjent fare
  Forfatter Jan tore noreng
  sjanger: spenning

  Jeg synes boka var litt spennende fordi faren ble kidnappet. Og at de følgte etter bilen med en motor sykel. Men det kunne vært mer forklaring. Terningkast 3

 84. Tittel: Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning

  Det var spennende når faren ble kidnappet og de fulgte etter bilen.
  Og det var morsomt at karen hang bak på bilen.
  Det som var litt dumt at de ikke beskrev Rikard.
  Jeg gir den terningkast 5,fordi den var spennende og morsom. Forfatteren burde ha skrevet følelsene til Rikard når faren ble kidnappet.

 85. Tittel: Ukjent fare.
  Forfatter: Jan Tore Noreng.
  Sjanger: Spenning.

  Jeg gir boka terningkast 4.

  Boka var litt spennende og var litt kjedelig.
  Boka passer til personer mellom 10-12 år.
  Jeg synes at det var morsomt når Leif ble tatt av de mennene som hadde på seg svarte klær.
  Jeg synes det var kjedelig når Angela Falck og Rikard kjørte på scooteren etter den svarte bilen.

 86. Tittel: Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger:Spenning

  Boka var spennende, men ga litt lite mening.
  Det som var spennende var pappaen ble kidnappet, og det som ga lite mening var starten. Jeg syntes boka passer for 10–13 År. Terningkast 5

 87. ukjent fare
  Terning kast 4
  Passer for 10 -12år
  forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: spenning

  En spennende og morsom bok som
  Jeg fikk lyst til å lese videre.
  For de det skjedde mye og det var
  detaljert og godt forklart.
  Jeg syntes det var litt rart og bygene mitt i boka.
  Det var utro verdig at Karen hang bakk på bilen
  mens den kjørte fort.
  Jeg syntes det burde vært mer forklart
  Hva Rikard følte når pappaen ble kidnappet.
  Ellers en bra bok.

 88. Tittel: Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: spenning

  Det er en spennende bok, men den har lite følelser.
  Den passer for barn mellom 10-13 år.
  Jeg fikk litt sommerfugler i magen når de kjørte ned snarveien.
  Derfor gir jeg den terningkast 4.

 89. (Eline)

  Tittel: Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger:Spenning

  Boka var spennende,
  Men ga litt lite me3ning.
  Det som var spennende var pappaen ble kidnappet, og det som ga lite mening var starten. Jeg syntes boka passer for 10–13 År. Terningkast 5

 90. Tittel:Ukjent fare

  Jeg synes boka var spennende, men ga lite mening.
  Boka var spendene når pappa ble kidnappet,men starten ga lite mening. Den burde hat mer følelser og mer informasjon:/
  Jeg gir terningkast:4

  Boka passer for 10-13 år.
  Forfatter:Jan Tore Noreng.

 91. Jeg syntes at boka (Ukjent fare) var spennende fordi pappaen til Rikard ble kidnappet. Men hvis min pappa hadde blitt kidnappet så hadde jeg reagert ordentlig, ringt politiet å løpt etter. Det føltes ikke helt ekte at han bare stod der å at Karen bare løp å hoppet på bilen, å i tilegg hang på uten å glippe eller bli oppdaget. Jeg er glad i spenningsbøker men denne var ikke å føltes ikke helt ekte for meg. Jan Tore Noreng har skrevet bra, men jeg er ikke helt sikker på om det er bra nok. Jeg gir den terningkart fire, de kan ha noe med hva de som jobber med Bokslukerprisen har valgt ut av boka, men allikevel terningkast fire fordi den var jo spennende, men kanskje ikke så spennende at den kan kalles en spenningsbok, jeg ville sagt krim.

 92. Vi synes boka var super! Den var spennende og det var kult at de brukte en jente som helt. Vi anbefaler boka til alle!

 93. Klassen syntes den var bra og spennene. Det var ett VELDIG bra utdrag syntes jeg, og jeg får lyst til å lese mer. Det var alt i alt veldig bra og jeg syntes det var spennende når pappaen ble kidnappet. Terningkast 4 (-;

 94. klassen synes boka var morsom og spennende. Jeg fikk lyst til å lese hele boka. Terningkast 4 (-;

 95. klassen syntes boka var spennende og bra. og vi syntes det var spennende når faren ble kidnappet. jeg får lyst til og lese boka. derfor gir jeg den terningkast 4

 96. Jeg likte boken fordi boken var veldig spennende Likte best når faren ble kidnappet jeg gir boken terning kast 5👌😊😁😎😶🍕🍔🍟

 97. Jeg synes boka var spennende og den var bra 🙂 lol lol lol lol lol lol lol lo lol

  LOL .no

 98. Boka er litt skummelt når far ble kipnappet men æ tror det kommer til å går bra.
  Æ synes boka er ok.👍😜😁😊👌😎

 99. den bok var artig og hyggelig æ gerlinde likte den bok her
  det var en bra bok hilsen gerlinde ❤💖😍😜

 100. boka var ganske bra. Det er dumt at den slutter på så veldig spennende moment. terning kast 4.

 101. Boka handler om en gutt som heter Rikard. Han har en far som skal bli interjuvet av en dame som heter Angela falk. De bor i en by som heter Sopphaugen.
  Da Angela Falck kom dundrene på motorsykkel og stoppet opp, begynte hun å prate med faren til Rikard. Like etterpå så dukket det opp en svart varebil. Mennene i varebilen tokk tak i beina og armene til pappaen til Rikard, og puttet han inn i bilen. Mennene lukket døren og kjørete avgårdet. Angela Falck og Rikard dundret av gårdet på motorsykkel. De tokk snarveier etter den svarte varebilen. De kom frem til ett parkeringshus, og de begynte kjøre rundt i hele parkeringshuset etter bilen, men det viste seg at de fulgte etter feil bil. Bilen de så etter var svart, men de endte opp med en mørk blå bil. Rikard antokk at den svarte varebilen de var på utkikk etter sto bak huset til elektro service…..

  Jeg synes boka var bra fordi at den var veldig spennende og morsom. Jeg ble helt oppslukt av utdrag. Boka forklarte beskrivelser godt.
  Alder 9+
  Sjangeren er blanding av drama og krim.

 102. Jeg synes boka var spennende og den var bra 🙂

  jeg gir den terning kast 5:) 🙂

 103. Jeg syntes den var veldig bra. men det som var så dumt var jeg rett og slett ELSKET den.
  det er den nest beste boken jeg noen sine har lest. jeg elsker den. elsker den. jeg kunne fortsatte i flere timer. 🙂
  jeg skulle ønske at den som skrev den boken burde vinne.
  Å jeg klarer ikke å stoppe å skrive. jeg bare elsker den. Jeg har lest mange bøker i mitt lille bitte lille liv men aldri lest noe så bra. eller jeg har jo det men den er den nest beste boka.jeg anmelder denne boken den er så bra.

 104. I utdraget jeg leste, leste jeg om en gutt som het Rikard. En dag kom pappaen hjem i lunsjpausen sin fordi en tv-stjerne skulle intervjue han. Så kom hun kjørende på scooteren sin. Hun svingte inn på gårdsplassen å stoppet. Rett etter de hadde hilst kom en svart varebil og dro pappaen inn i bilen, Rikard løp så fort han kunne over gjerder og busker, han hoppet ut på veien å rakte ut armene. Så stoppet bilen. Uten at noen merket det hoppet karen bestevennen  på bak siden å holdt seg fast så hardt hun kunne, den svarte varebilen kjørte forbi i full fart. Det var da biljakten startet.                                                                                                                                                                              Jeg syntes dette utdraget hørtes bra ut på grunn av at det var mye spenning og man ble litt små redd. Jeg likte det så bra at jeg nesten fikk lyst til å lese videre og skaffe meg boka.Jeg vil si at denne boka passer for 3. til 6.klassinger.                                                                                                                                    
  !!!! JEG GIR DENNE ET TERNINGKAST 6!!!!

 105. Jeg syns boka var lit dårlig, fordi det skjedde liksom ingen ting.
  jeg gir boka terningkast 2.

 106. Jeg syntes denne boken var spennende og litt mystisk.
  jeg gir denne boken terningkast 😜🤔😋😎🤣😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😶😶😶🙄🙄🙄🙄🙄😒😋😋😇🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 107. Jeg syntes boka var bra fordi den var spennende, interresant, kul og mystisk.

  Den handler om at pappaen til Rikard blir kidnappet av tre svartkledde menn, så Rikard og journalisten som skulle intervjue pappaen til Rikard, dro rundt i byen for å prøve å finne og redde han.

  De tror de finner bilen, men det er feil, de holder på å gi opp, men plutselig ser Rikard den svarte varebilen utenfor et bygg han har sett mye til i det siste.

  Nesten alle folka i byen hadde hadde blitt sparket og erstattet av teknologi. De bestemmer seg for å finne ut mer om denne saken og hvem som står bak.

  Jeg føler meg veldig spent, nysgjerrig og litt som en detektiv når jeg leser dette. Man blir også litt små redd, men det er bare morsomt når man finner ut at alt går bra. Boka ser ganske guttete ut, men jeg som jente syntes den passer for både gutter å jenter. Boka passer for barn over 8. Jeg vil gi denne boka terningkast 5!!!

 108. Jeg synes boka var spennende.
  Terning kast 5 ▄︻̷̿┻̿═━一 ʕ•ᴥ•ʔ

 109. den bok var bra og artig jeg likte den bok hilsen gerlinde det var morsomt jeg gir den boka kast 5 💕💖😍😜😘

 110. Jeg gir terningkast 5. jeg syns det var spennende. Det var liksom lang forfølelse også gjorde de en stor feil men så finner Rikard et bygg han har sett mye til i det siste. Jeg tror det er noe mystisk med det bygge. Men det var for lite følelser. Hovedpersonene var Rikard og Angela Karen og Leif. Rikard var en litt sjenert gutt men tøff tror jeg. Karen var en Jente som var veldig tøff og ledertypeaktig. Leif var også sjenert og ikke så tøff. Angela var tøff og kul.

 111. Den hva veldig bra men æ skjønte de ikke helt. Terning kast 5 ( ikke 6 fordi æ skjønte det ikke helt ʕ•ᴥ•ʔ

 112. Det handler om et mysteriet om kidnapping og jakting. Faren til Rikard blir tatt av en mystisk bil, Rikard og Angela falck prøver og redde faren ut av lastebilen. Rikard og angela falck følte etter feil bil og kom lenger og lengere bak den riktige lastebilen. Etter de hadde funnet feil lastebil kjørte de rundt hele parkeringshuset får å prøve finne riktig lastebil. Rikard og Angela så rundt overalt etter den riktige lastebilen. Rikard og Angela begynte å gi seg og bestemte seg snart heller får å ringe politiet.

  Får barn til 9 til 12′

  Jeg terningkast 4

  Jeg synes det var spennende fordi faren ble kidnappa og de måtte prøve å redde faren med en scooter.

 113. Jeg syntes den boka var god fordi det var spennende og det var også drama, men jeg syntes det var litt mye drama altså fordi sjangeren er spennende, men det var uansett bra :).

  Handlingen var at faren til Rikard og Karen kom hjem tidlig fra jobben fordi han hadde lunch pause.også kom Angela Falck en som skulle intervjuet faren, men da ble han kidnappa av 3 men i svarte klær med en svart varebil. Da ble Rikard helt frossen. Angela ble sint også løp Rikard og Karen etter mens Angela var på scooteren sin. Karen løp med Rikard. Det var umulig å se sjåføren på grunn av de sotete vinduer. Da bremset varebilen, Ricard måtte hoppe vekk mens Karen hoppet opp på varebilen. Også svingte varebilen, da sa Angela at rikard kunne komme på, så strakk hun armen ut og hjalp han opp. Også tok de en bratt snarveig til varebilen. Da ropte Angela at hun ser dem, da så rikard den også. De var 4 bile lengder bak dem da kjørte Angela fortere og traff bilen med en dunk da stoppet den. Det kom en man ut og Angela kjørte mot han og hodte på og treffe han. Mannen sto ved veggen til bilen. Da sier Angela hvem jobber du for. Da sier mannen jeg jobber for narvesen, da tar Rikard noen skritt tilbake og ser på bilen, så sier han det er ikke den. Hvordan skulle de finne han nå da…

  Jeg syntes den var bra og gir den en terning kast 4 🙂

 114. Det starter med at faren kommer tidlig hjem fordi han skal på et intervju med en dame som har en kul scooter i vertfal synes faren, Rikard og karen det.
  Ettervert i intervjue så kom det en mørk vare bil og tok faren og da starter bil jakten.
  Rikard løp foran bilen og bilen bråståppa forand han men så starta den igjen men Karen sto på stigen på den mørke vare bilen i mens den kjørte da håppa Rikard på scooteren til kjonalisten som het Angela Falck og de kjørte etter den mørke vare bilen.

  Det er vanskelig og finne ut hvor bra den er men jeg gir den terning kast 4.
  Jeg sier det negative først det er att det tok så lang tid med at noe stort skulle skje, men egentlig så var det ikke så ille.
  Det posetive er att den holdte spenings rytmen til og gå fordig på bil jakten så ga de liksom aldri opp så man måtte bare lese mer og mer.
  Denne boka er bra for barn i melom 9 til 12 år.
  Boka gå bra roller til hoved pasjonen som, Rikard som var redd får att noe skulle skje med fare sin og kjonalisten som måtte ta bilen der hvor faren var.
  Jeg synes at det ga egentlig ikke så veldig mye menig da faren ble kinappet men det skapte lyst til og lese mer for og finne ut hvorfor de tok akkurat faren til Rikard.

 115. ukjent fare

  Boka handler om en gutt og en jente som heter Rikard og karen. Faren til Rikard som heter Leif ble kidnappet av tre men i en mørk varebil.
  Ukjent Fare syntes jeg var bra så langt, jeg har jo ikke lest boka men utdraget var bra syntes jeg.
  Den høres spennene ut men ikke helt de bøkene jeg liker å lese akuratt.

  Ternings kast 1-6
  Jeg gir den ternings kast 4+

 116.  det handler at faren til rikard blir tat og at karen også. Angela og Rikard skal redde faren til rikard og stoppe tyvene. Rikard kjører etter den bilen med en Angelas scooter. 
   Til slutt  mistet de them…jeg gir den terning 
   kast… 5 fordi jeg har ikke lest alt men den var gøy å at jeg gleder meg til og lese mer 😀  
   

 117. Det handlet om en gutt som het Rikard. Det startet med at faren til Rikard kom tidlig hjem fra jobb for å ta seg lunsjpausen sin. Det var en fra Nytt og notiser som skulle komme hjem til Rikard for intervjue faren hans. Etter hvert kom hun på en scooter sin. Når Angela Falch som var damen som skulle intervjue faren til Rikard parkerte på gårdsplassen. Dukket det opp en svart varebil, tre menn kom ut og tok faren til Rikard.
  Rikard satte seg på scooteren til Angela og de kjørte etter den.Karen (en jente som er bestevennen til Rikard) hang seg fast i den svarte vare bilen. De kjørte gjennom en sti som folk og syklister pleide og kjøre. De kom seg ut på hovedveien og klarte og stoppe varebilen. Angela truet sjåføreren imens gikk Rikard rundt varebile for og sjekke om Karen hang på stigen . Men det var ingen stige der, de hadde tatt feil bil. De kjørte til en bensinstasjon. Angela sa at de skulle kjøre til en politistasjon og melde fra om kidnappingen. Da så Rikard noe, han så en plakat av en jobb som hadde samme varebil.
  Da sa han, skulle ikke forundre meg om den lå på baksiden av bygget.

  Min mening
  Jeg syns den passet for barn som liker spenning. Jeg likte at den hadde mye overraskende ting. Men den startet litt brått og ga ikke alltid så mye mening. Jeg syns den passer for barn på alder 11 år. Jeg likte at de beskrev og det var ikke vanskelig for meg å få frem et bilde hvordan det var for Rikard.
  Jeg gir den ternings kast 5.

 118. Teksten handler om en gutt og en jente som heter Rikard og karen. Faren til Rikard som heter Leif ble kidnappet av tre menn i mørke klær i en mørk varebil, bilen har sotete viduer og en stige bak på bilen. Samme dag som Leif ble kidnappet skulle han bli interjuet av en dame ved navn Angela Falck. Hun rekker akuratt å komme med scooteren sin da Leif blir kidnappet. Varebilen kjører ut og Rikard tar en snarvei og løper ut i veien. Han steller seg med armene ut og bilen bråbremser. Rikard slår hånden sin mot vinduet og roper » SLIPP PAPPA FRI!!» da bilen hadde stoppet hoppet Karen på stigen bak på bilen. Angela og Rikard følger etter varebilen på scooteren. De mister bilen ut av syne men så tror de at de har funnet den men det var feil bil!..

  Ukjent Fare syntes jeg var bra så langt, jeg har jo ikke lest boka men utdraget var bra syntes jeg. utdraget var spennene og hadde med litt action.
  Den høres spennene ut og jeg får litt lyst til å lese den selv.

  Ternings kast 1-6
  Jeg gir den ternings kast 4

 119. HANDLING:
  Boka handler om en gutt og en jente som heter Karen og Rikard. Faren til Rikard som heter Leif kom hjem tidligere enn han pleier fordi han skulle bli intervjua av en som heter Angela Falck. Scootern til Angela kjørte inn på gårdsplassen og Leif skulle til å hilse men så dukket det opp en svart varebil bak han og det spretter ut tre menn som var kledd i svarte klær og tok Leif. Angela, og Rickard kjørte etter varebilen mens Karen hang bakpå varebilen.
  Rikard og Angela mista varebilen av syne og kjører etter feil varebil.

  MIN MENING:
  Jeg syntes boka var spennene og hadde en bra innledning. Det var veldig enkelt og forstå hva boka handlet om fordi de var flinke til å forklare hva som skjedde. Jeg syntes boka passer for barn på 10-11 år. Jeg fikk lyst til å lese mer av boka etter jeg hadde lest utdraget. Jeg gir det terning kast 5.

  SITAT: Akkurat da kikket Karen rundt seg et øyeblikk, og Rikard fanget blikket hennes. Øynene hennes var nesten helt sammenknepet, og hun vinket ikke. Hun var nok opptatt med å holde seg fatst.

 120. Utdraget handlet om en gutt som heter Rikard. Han hadde en venn som heter Karen. En dag kom faren tidlig hjem for å bli intervjuet av en som heter Angela Falck. Plutselig kom det en svart varebil å parkerte utenfor huset og tok med seg faren til Rikard. Rikard ble redd å viste ikke hva han skulle gjøre. Karen løp mot bilen å greide å hoppe på den. Angela Falck tok med Rikard på scooteren sin. De kjøret en snarvei ned en bratt bakke for å komme fortere frem. De følgte etter bilen til parkerings plassen. De hoppet av bilen og Angela spurte mannen hvem de jobbet for, men så oppdaget Rikard at bilen var mørke blå ikke svart. Det var feil bil. Men nå husket Rikard at han har sett den svarte vare bilen mye ved Electro Service. «Den er antagelig der» sa Rikard. 
   
  Jeg syntes det var et spennende utdrag, fordi det var mye action hele tiden, men jeg skulle ønske de beskrivde flere føleleser og personer. Jeg syntes den passer får barn mellom 9 og 12. 
    
  Jeg gir den terningkast 4. 

 121. Terning kast 5 av 6.
  Det var en biljakt som skede da en sornalist inter jua lejf.
  Jeg synes boka paser for 4-6 klasse.
  Navna på hovetpersonene Rikard lejf angela karen.

  Min mening
  Jeg synes teksten sar passe spenene men jeg syns det kune vert litt mer spening.

 122. Boken stater med at pappaen til Rikard kommer skjørtene hjem han kommer ut og ser at Rikard kliper gres imens Karen ser på Rikart klipe gresset karen er venen til Rikard. Pappaen til Rikart skule bli intervjue av Angela Flank så kom Angela flank skjøtene på skuteren sin så kom det en svart varebil så kom noen menn ut av varebilen og kidnappet pappaen til Rikart…….
  Jeg syns at ukjent fare får terning kast 4 men jeg har ikke lest alt enå så jeg er ikke helt siker =\

 123. Klassen synes utdraget var passe bra. De mente beskrivelsene kunne vært mer detaljert, for å gjøre boka mer spennende. De mente også at utdraget ikke passet til forsiden på boka. Snitt på terningkast: 3

 124. jeg syntes boken var spennende, men utdrag var veldig originalt. Beskrivelsene kunne vært bedre og den ga lite mening i blant, men ellers var den spennende og jeg gir den terningkast 2

 125. Vi syntes utdraget ikke ga mening, fordi vi ikke fikk så mange person og miljøskildringer som vi ønsket. Vi syntes det kunne vært et mer spennende utdrag så vi ville ønsket å lese boka. Terningkast: 3

 126. Emma (Rossabø skole) Jeg synes kanskje det burde stått hvem den og den va fordi det grublet jeg litt på men ellers var den spennende og kjekk og kul…….
  Jeg gir boken terningkast 4.

 127. Jeg synes at boken var spennende, men jeg ble veldig forvirret i starten. Jeg skjønte ikke hvem Karen var. Jeg gir boken terningkast 4.

 128. Jeg synes boka var spennende fordi jeg følte at jeg kom inn i boken, men jeg synes det måte ha litt mer fakta om personene. Så jeg gir tening kast 5

 129. Jeg syns den var spendene. Men det begynte midt i boka. Så jeg ble litt forvirrende.
  🎲4

 130. Jeg synes boka var spennende, men det kunne vert mer fakta om personene og de kunne utrykket mer følelser, men jeg kunne godt lest boka. Terningkast

 131. Jeg syntes boken var spennende. Men det var litt forvirrende. Hvem er Karen? Er hun en venn, søster eller klase-kamerat
  Hvem er de som kidnapper faren til Rikard.
  Jeg gir boken terningkast fire. 🎲4😎

 132. Jeg synes boken var veldig gøy. Men det var litt det samme som andre bøker. Å jeg fikk ikke helt forklaring på hvem karen var.

 133. Jeg synes boken var spennende. Men jeg ble litt forvirret.Men jeg synes den var helt grei.Jeg lurer veldig på hvem som kidnappet faren.jeg gir boken terningkast 🎲4

 134. Jeg synes boka var spennende, men det kunne vert mer fakta om personene og de kunne utrykket mer følelser, men jeg kunne godt lest boka. Terningkast 4

 135. Lina (Skole: Stathelle barneskole) Den er veldig spennende, men også morsom. Den passer til barn som liker krim og spenning. Klassen vår likte den veldig godt fordi den har mye handling. Først trodde vi den handlet om robåter og at den var veldig kjedelig, men vi lærte at man kan ikke dømme en bok etter bokomslaget, for den var jo morsom. Det som er så bra er at når man først begynner å lese klarer man nesten ikke å stoppe.

 136. Det var spennende og gøy når pappaen ble tatt.
  sopphaugen kommune er et rart navn til en kommune

 137. Jeg likte boken fordi den var spennende og gøy å lese.

 138. Hei jeg er Amalie. Jeg liker skrekk bøker og spenning så denne passet meg perfekt. Jeg leste denne boka med klassen. Jeg synes denne boka var spennende og super, den var liksom alt. Det jeg synes var best med boka var spenningen. Jeg synes dette er en bok som dere burde lage flere av. Jeg har ikke lest hele, men får lyst til og lese mer, jeg vil gi denne boka terning kast 5 eller 6.

 139. Denne boka passet ikke meg helt. Jeg liker bøker om dyr. Jeg synes den var passe bra. Terningkast 3-4.

 140. Jeg syntes denne boka var spennende. Jeg kunne tenkt meg å få lese hele boka.
  denne boka var også gange morsom.

 141. jeg syntes boka var veldig bra. boka var kul og spennende. jeg kunne tenke meg og låne og lese boka.

 142. Jeg kunne veldig gjerne lest denne boka fordi denne var spennende
  denne var bra jeg likte da de kidnappet faren til rikard

 143. Boka var veldig spennende fordi det var en biljakt i den. Den var også ganske morsom, spesielt da jenta stod bak på bilen. Terningkast 5!

 144. Eg synest boka var veldig spennande.
  Eg likte godt da faren blei kidnappet.
  Når eg kom inn i boken ville eg bare lese mer og mer.
  Eg likte ikkje at dei fant feil bil.👍🏿👌🏿

 145. Eg syns at boka var veldig spennande og det stoppa i eit veldig spennande moment.Eg håper og få lese den snart.Når eg begynte å lese då ville eg bare lese mer og mer.Eg gir denne boka 6.👍🏼👌🏼

 146. Denne boken er veldig spennende, etter at jeg hadde leste ferdig fikk jeg lyst til å lese hele boka. Jeg liker bøker med spenning, så denne her var på topp 🙂 Terningkast : 6

 147. Jeg likte den veldig godt. Jeg likte spesielt da faren ble kidnappet og de måtte kjøre etter den svarte bilen. Jeg må lese denne boken den var såå bra. Terningkast 5

 148. Utdraget var KJEMPEspennende fordi faren ble kidnappet. Og jeg fikk lyst til å lese hele boka fordi jeg lurer på hvordan det går, og hva kidnapperene skal med faren til Rikard og om Karen blir oppdaget. Slutten var irriterende spennende og jeg bare må lese hele boka! Terningkast 6 fra meg. (:

 149. Jeg elsket den fordi den var spennende at de plutselig kom det 3 menn som kidnappet faren til Rikard og jeg lurer på hva skjer nå? Jeg vil høre mer av den. terningkast 6

 150. Boka var kjempe bra og bra innhold. Boka passer for 9-12 år. Eg gir boka terningkast 5.
  Du blir ledig god kjent med personane.
  Eg likte veldig god da de kjørte etter den svarte varebilen med scooteren.
  Å da dei bista den svarte varebilen av syne.

 151. Dette utdraget syntes jeg var spennende. Jeg fikk lyst til å lese boka etter jeg hadde lest det. Jeg lurer på om de greier å redde faren og hvorfor de egentlig vil med faren. Det var spennende fordi faren bare ble kidnappet og det var en slutt som fikk meg til å lure på hva som vil skjer.

 152. Jeg syntes at boken er veldig spennende. Det var nesten som jeg var der selv. Jeg har lyst å lese resten. Den får terningkast 5

 153. jeg liker denne boka fordi den er spennende. jeg lurer på hva som sker videre. (:

 154. Jeg likte godt da de fant varebilen igjen. Jeg likte ikke da de mistet varebilen. Jeg ble overrasket over at Karen greide å holde seg fast så lenge. Jeg syntes den var ganske spennende. Lurer på om de finne pappaen til Rikard igjen.

 155. dette var kjempespennende!! Jeg MÅ låne den på biblioteket!! Jeg lurer på om det var Angela falck som fikk de sorte mennene til å hente pappaen til Rikard. Og kankje pappaen var den som skulle lage robotene! Jeg håper denne boken blir kjempespennende når jeg skal lese den. Jeg gir utdraget terningkast 6⃣! Jeg gleder meg til å lese!📖📖📖📖📖📖

 156. Jeg syns det hva spennende fordi at jeg like veldig godt spennings bøker å jeg vil gjerne høre resten.
  Og hva skjer med Karen og faren til Rikard?!
  terningkast 5.

 157. Det er en veldig spennende bok og dramatisk bok og det får deg til å ha lyst å lese mer. Jeg likte personaliteten til Rikard og Angela. Jeg synes at boka burde ha litt mindre action i starten.

 158. jeg syntes at det var spenende fordi den sorte bilen forsvant. Det var overaskende at de kiddnapperne bare tok Leif og bare kjørte avgårde. kanskje det var Leif som lagde robbotene. Hvorfor reagerte ikke rikard med en gang, når Leif (pappa) blir kidnappet??
  terningkast 6!!!

 159. Det var spennende fordi at faren ble kidnappa og de måtte ta igjen Kidnapperne til å få Faren til Rikard igjen. Jeg tror ikke at jeg kommer til å lese boken c: Terningkast 3.

 160. Jeg synest at utdraget var spennende fordi de tok med leif inn i bile og forsvant av gårde.
  Det var overaskende at Laif bare vart dratt inn i bilen og at kaya klatra opp på taket av vare bilen. Kanskje er det Laif som lager roboter.
  terningkast 6

 161. Jeg likte ikke da den sluttet da det ble så spennende. Hva skjer med Karen og pappaen til Rickard? Jeg tror di tokk faren for å lage den robåten. Kommer Rickard og Angela til og finne Karen og pappaen til Rickard?? Jeg likte den delen da di fant karen og pappaen til Rickard. Jeg vil høre mer om denne boka. Jeg gir terningkast 5.

 162. Jeg synes utdraget var spennende fordi faren ble kidnappet og at de mistet varebilen og så fant de den. Jeg lurer på hva som skjer videre. terningkast 4

 163. jeg synest at boka er bra og spenene fordi de tok faren ble tat av tre svarte men. karen og angela falck tokk skuteren og jaget dem. de fant en bil som ligner på de andre bilen.
  ternig kast 6

 164. dette utdraget var kult fordi jeg liker spennende bøker og det var spennende fordi faren til Rikard ble tatt av folk😎😎😎

 165. Jeg likte boken pga den var spennende,
  jeg ble overasket når de tre mennene hoppet ut av bilen og tok med seg pappaen,
  slutten var veldig morsom når de trodde at en annen bil var den bilen de lette etter men også så de at det ikke, også var det litt trist siden pappaen bare ble borte men jeg tror kanskje at pappaen var den som lagde robotene så tok de han fordi de ville ha flere roboter

 166. Likte godt den delen Karen hoppet på varebilen og prøvde å holde seg fast. Boka var spennende fordi faren til Rikard ble kidnappet. Vil høre mer om boka!(-: Terning-kast 4.

 167. den var bra og spennende jeg likte boka veldig godt fordi det var spennende og jeg lurte hele tiden på hva som kjede videre jeg har tenkt til å låne boka på biblioteket og lese hele boka jeg lurer på hva som skjer videre i boka jeg gir boka 🎲 6

 168. Veldig bra utdrag. Fikk veldig lyst å lese boka, var bra fordi den fikk meg nysgjerrig.
  Hva skjer videre, Hvorfor er det akkurat pappaen til Rikard som blir tatt? hvem er det som står bak kidnappingen. Hvorfor blir folk byttet med roboter? terningkast 5.

 169. Klassen synes utdraget var bra. Det var flere gode spenningsskildringer som gjorde at de fikk lyst til å fortsette og lese. De savnet mer beskrivelser av personer og miljø. Språket i boka er greit å lese for barn i alder 10-12 år. Tittelen på boka synes de passet til innholdet. Klassen synes bokomslaget ikke passer helt til innholdet. De får ikke høre noe om «monsteret» på forsiden. Terningkast 4.

 170. Klassen som helhet synes at boken var passe bra, fordi hendelsene var dårlig forklart. Faren skulle gjort mer motstand. Det skjedde mye på kort tid, veldig mange personer involvert. Lite adjektiv ble brukt.

 171. Jeg likte godt at boka var spennende. Jeg likte da de kjørte i sykkelstien, og da Karen hang fast i bilen.
  Jeg ble overrasket da de tok feil bil, og da de hoppet ned trappa på sykkelstien. Det var overraskende at de holt ut så lenge i jakten på kidnapperne.
  Angelika var kul, hun var rask til å hoppe på scooteren og til å reagere. Hun har rask bevegelse.
  Jeg ble litt irritert over at utdraget sluttet så plutselig.
  Jeg likte ikke da kidnapperne kom.
  Boka har en kul framside. Boka var spennende, fordi det kom kidnappere, det var action, den sluttet spennende, høyt tempo i fortellingen og vi fikk stoppe opp for å høre tankene deres.
  Slutten var bra , fordi de fant nesten kidnapperne. Vi skulle gjerne ha hørt hva som skjedde på politistasjonen.

 172. Passe bra.
  Vi likte at boka var spennende, det var spesielt spennende med biljakten der Karen hang bakpå og noen nesten ble påkjørt. Boka var dramatisk, og vi likte at pappaen ble kidnappet. Det var overraskende at de fulgte etter feil bil. Det var litt gøy at det bare var en Narvesen-mann de hadde fulgt etter. Noen synes det var litt for lite humor. Det var gode beskrivelser, og lett å se for seg bildene inni hodet sitt. Mange i klassen kunne tenke seg å låne boka på biblioteket.

 173. Boka var veldig spennende og bra. Den var spennende fordi at det var en biljakt. Jeg hadde ikke forventet at det skulle handle om kidnapping.

 174. Deler av historien fremstår som nesten litt for enkel. Hvor vanskelig bør det være å kidnappe noen? Utdraget stoppet brått, og det var svært spennende. Dette ga mange lyst til å lese resten av boka!
  Vi gir boka karakteren «Bra».

 175. kapittelet var veldig spennende og gøy, og eg elsket at det var mykje action. eg bare ELSKET boka (kapittelet)!!!!!!!! så hviss det var terningkast ville eg ha tatt terningkast 6!
  eg ville ha anbefalt boka (kapittelet) uansett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 176. Veldig bra bok! Den var spennende! Det var gøy da Angela fulgte etter feil bil og kjeftet på feil mann.Vi har lyst til å lese hele boka. Noen hadde ønsket seg bilder.

 177. Helt ærlig så synes jeg ikke boka var noe spesielt bra. Til at dette var en spenningsbok synes jeg at forfatteren røpet alle disse små ledetrådene som skal få leseren til å tenke som en detektiv, nysgjerrigper, spion, osv. Jeg synes at alt skjedde på en gang.

  • Boka var ganske spennende. Jeg synes det var ganske gøy på slutten når de fant ut at det var ferdig boka feil bli de hadde kjørt etter. Fikk veldig lyst til å lese ferdig boka fordi jeg synes slutten var spennende og skulle gjerne visst hvordan det gikk videre i fortellingen. Selv om den var spennende var den ganske morsom.

  • Boka var spennende og morsom men samtidig var det litt iriterende når de slapp unna jeg gir ternig kast 5

  • boka var spenene men samtidig var den lit iriterende når bilen slap unna ternigskast 7

 178. Boka var spennende. Jeg og alle andre i klassen levde oss litt inn i boka. Men de skulle ha beskrivd kidnappere litt bedre. Men ellers var boka bra. Jeg synes denne boken fortjener en sterk femmer.

 179. Jeg synes boka var spennende. Jeg ble overrasket over at faren ble kidnappet. Slutten var veldig bra og spennende.

 180. jeg synes boka var spenende men burde forklart mer om personene. men ledetråden var spendene

 181. Jeg synes den var spenendeog bra, men det var lit dårlig forklart hven som hvar hvem. Den var bra fordi de fant et firma i siste liten. jeg gir den terningkast:5

 182. Boken er spennende og morsom. De skulle beskrivet skurken. Men ellers var boka ganske fin.Jeg vil gi boka en sterk femmer.

 183. Jeg synes boka var spennede da pappaen ble kiddnappet og kjørt bort.
  Boka var morsom siden det var masse spenning.
  Det var morsomt da ungene dro med scooter etter bilen så var det plutselig feil bil!
  Jeg gir terning kast 5.

 184. Boka var spennende. det var artig når de tok feil bil. jeg har veldig lyst til lese hele boka, fordi den sluttet en plass hvor de kunne finne faren. den var en blanding av morsomheter og spenning! jeg gjir den terningkast 6

 185. Jeg likte godt at det var så mye spenning som når pappaen ble kidnappet. Jeg likte boken fordi den var spennende og gøy. Jeg likte veldig godt hvordan den var skrevet. Hadde jeg vært Rikard så hadde jeg blitt kjemperedd.

 186. Jeg synes boka var spennende fordi faren ble kidnappet og kjørt bort. egentli var den spennende hele tia .og den var morsom fordi at de måtte kjøre etter bila også forsvant den.

 187. Jeg synes boken bra og spennende.Og jeg har lyst til å lese hele boken fordi det var arti at Angela og Rikard tokk feil bil

 188. Den var spennende og morsom . Det var morsomt når de kjørte på fortauet og ned den bratte bakken, men jeg ble veldig overasket over at faren ble kiddnappet.
  Jeg ble litt iritert over at de ikke ringte politiet med en gang.
  Jeg gir den ternig kasts 5

 189. Klassen vurderte boken som passe bra. Det var en bok som var helt ok å lese, men det var ikke en bok de nødvendigvis kom til å låne hvis de kunne velge fritt. De mente at utdraget fortsatt hadde mye «potensiale», og at mye kunne blitt gjort for å gjøre boka bedre. De hadde en felles mening om at ting gikk litt for fort og at de godt kunne ønsket seg mer detaljerte person- og miljøskildringer. De mente også at kidnapping var litt uoriginalt, og at de godt kunne ønsket seg et litt annet «scenario».

 190. Det var et spenene ut drag. Eg likte best når faren blei kidnappa, det gjorde utdraget ekstra spandane. Eg fekk lyst til og lese resten av boka.

 191. Heg syntes boken var veldig bra og at forfatteren beskrev på en fin måte, men slt skjedde så fort så jeg fikk ikke helt med meg alt som skjedde. Så hvis jeg skulle gitt denne boken ett terningkast ville det hvært 3-4

 192. Jeg synes boken virker gøy og spennende,(jeg har bare lest omslaget men det var spennende) det er fordi vi ikke vet hvem som har kidnappet Leif (faren til Rikard) og at Karen hang på bilen. Jeg likte måten det ble skrevet på. Den fikk meg til å føle meg med i boken.
  Nå skal jeg ikke røpe så mye for dere som ikke har lest den men jeg kan absolutt anbefale den hvis du liker spenning. 🙂 Jeg tror den passer for barn fra 10 til 14 år
  terningkast: 6

 193. Det var veldig spennende når faren ble kidnappet og Karen holdte seg fast i stigen. Men starten var litt brått på. Terningkast på 3.

 194. Jeg syntes boka var trist fordi faren til Rikard blir kidnappet av tre men.
  Det var morsomt at de nevnte Narvesen

 195. Jeg synes det var trist fordi faren til Rikard ble kidnappet og han begynte å gråte. Men det var morsomt at de nevnte Narvesen for det er sjeldent at Narvesen er med i bøker.

 196. Jeg syntes boken var spennende når pappaen til Rikard blir kidnappet men det er samtidig trist

 197. Jeg synes boka var veldig fin fordi den var veldig spennende, og jeg elsket slutten fordi den var så kul at jeg vil lese hele boken:)

 198. Jeg syntes Boka var bra Fordi d var spennende Når Leif Ble kidnappet. og på slutten var spennende at d var biljakt;)

 199. «Ukjent fare» var spennende og den hadde gode beskrivelser så det var lett å se alt for seg. Slutten var spennende så jeg ville lese mere.

 200. Vi synes boka var passe bra. Var spennende i starten, men manglet noe for å få oss skikkelig interessert.

 201. jeg syntes den var bra fordi det var spenning jeg ble nysgjerrig at jeg ville finne ut hvordan det gikk videre

 202. jeg syntes at boken var super fordi det var gode beskrivelser og at de fant den feile bilen

 203. jeg synes at utdraget var dårlig! grunn 1:jeg bruker ikke å lese denne sjangere.
  jeg synes den var kjedelig.

 204. Boken var spennende fordi det var et mysterie om at Karen og Pappa ble kidnappet av ukjente folk og jeg ble overasket over at Angela og Rikard tok feil bil.

 205. jeg anbefaler boken til barn mellom 10-12 år den var spennende og jeg fikk lyst til og lese hele boka

 206. vi syntes boka var spennende og morsom og kul og vi likte spesielt da de kjørte etter den sorte bilen hvor faren var fanget og Kari hang på baksiden men det var morsomst da de kjørte etter feil bil og holdt på å drepe feil person og når Rikard trodde Angela skrek men det var egentlig han. vi liker boka godt 🙂

 207. Jeg synes boka var spennende og fikk meg til å ville lese mer av boka.
  Jeg synes boka hadde bra innhold men boka kunne hatt litt mer info om personene i boka . Vi vil gi terningkast 4

 208. Henrik: Jeg syns boken var veldig bra fordi den hadde spenning og mysterier, det syns jeg er kult. Jeg likte når de hoppet på scooteren og kjørte etter tyvene. Jeg vil lese denne boka.
  Terningkast: 6

 209. Vi likte veldig godt boka fordi den var spennende, morsom og kul! Vi likte da Rikard trodde Angela skrek, men det var egentlig han selv! Men vi syntes også at når de tok feil svart bil og de holdt på å drepe kjøreren. Ha ha :p <3

 210. Jeg synes det var en bra bok med mye spenning. Men det gikk veldig fort. Men når faren ble kidnappet måtte jeg bare finne ut mere.

 211. Jeg synes den var super duper super duper super duper super duper super duper super kul. Men det jeg ikke likte var at de ikke forklarte hvem Karin var. Men ellers var boka den beste i verden. Hilsen tusen bjørneklemmer fra Paulius Pavolas

  Terningkast: 10000000000000000000

 212. veldig kul men burde sakt litt mer om personene
  burde fortalte mer om den sorte bilen

 213. jeg synes at fortellingen var bra. Men jeg synes å at fortellingen var komplisert. Den var komplisert fordi den slutta og begynte så brått.

 214. jeg syntes boken var passe bra fordi det var ikke så mye spenning i den så det var ikke så veldig morsomt men jeg håper den neste blir bra =)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)
  =(=(=(=( xD =/ @@@@@@@@@@@@@@@@@

 215. Mange av elevene i klassen synes utdraget var spennende, særlig når pappaen ble kidnappet og sønnen sperret veien. Det var også spennende når scooteren tok en snarvei gjennom skogen. Det var morsomt når de gikk løs på feil sjåfør inni parkeringshuset. Noen mente at det var vanskelig å få tak på personene og handlingen. Klassen stemte alt fra passe bra til super, men de fleste synes utdraget var bra eller veldig bra.

 216. dette utdraget var dårlig fordi alt skjedde litt fort ( liksom ingen kommer plutselig og kidnapper deg i en svart varebil) . Håper at det blir mer spenning utover i boka for akkurat dette utdraget var litt dårlig. Vi ga denne boka/utdraget terningkast 2 av 6:(

 217. Vi synes boka var spennende til å begynne med. Men etter at Leif var kidnappa skjedde det ikke så mye. Den var også litt alvorlig, for Rikard var veldig bekymret for pappan sin, så den var litt alvorlig også. Vi synes ikke boka passa til omslaget sitt.
  Man fikk lyst til å lese mer, det var bra.

 218. Vi synes boka var grei. Vi likte den delen da pappaen ble kidnappet og Karen hang seg bakpå bilen. Handlinga gikk litt fort da pappaen ble kidnappet. Vi syns at denne boka passer for 8 til 10 år. Vi gir boka terningkast fire, fordi boka var spennende, men ikke kjempebra. Vi vil ikke lese boka fordi vi syns de røpte for mye av handlinga i utdraget.

 219. boka var bra fordi den var spennende og godt innhold. Vi anbefaler andre å lese denne boka. Vi synes det ble litt for lite informasjon om personene, men når vi fikk lest litt mer ble vi mer kjent med personene og det var en fin bok.

 220. vi syntes denne boken var passe bra. de forklarte bra og detaljert men vi syntes godt den kunne vært mer spennene og at det skjedde litt mer.

  det var en ting vi ikke likte at boken sluttet på det mest spennende 🙁 men vi fikk lyst til å lese resten av boken så det var bra;)

  vi vil gi denne boken en 4/6! vi vil anbefale denne boken til barn som liker spennende bøker. vi er glad for at bokslukeprisen tok med dette sitatet, dette var en fin start på boken.

 221. Dette utdraget var kjempe bra, <> Vi syntes også at den sluttet dumt, og etter vi hadde lest dette utdraget har vi lyst til å lese mer.

 222. Hei jeg heter Linea og er 11 år gammel. Denne boken handlet om pappaen som ble kidnappet av tre svarte folk, så hoppa Rikard på skutern til Angela så mista de følge, men så stoppa de et sted og sa vi ser bak der og der var de med pappaen. Jeg syntes denne boka passer for folk fra 8-10 år. Jeg gir denne boka terningkast 4. Jeg hadde ikke noe spesielt interesse for denne boka.

 223. Jeg syntes det var ganske spennende og kul bok i vertfall da faren ble kidnappet og Karen hang seg bakpå varebilen. Det var også ganske kult da de kjørte moped etter varebilen. Det morsomste var nok at Richard skrek og han trodde det var Angela eller så var det at de trodde at de fant varebilen men egentlig var det en grønn varebil. 🙂

 224. Jeg likte dette utdraget av boken ganske bra, fordi det var mye som skjedde, det var spennende og det var morsomt å lese. Men når Leif ble tatt sa ikke Rikard hva han syntes eller følte og da ble det vanskelig å føle seg inn i boken for meg. Det savnet jeg.

 225. Dette var en spenings bok med mase aciton vis du likker mye mystisk og spenig. Det jeg ikke likkte med boka var atdet sede mye på en gang. Jeg synes det trengte litt mer humor og lit mer forklaring om va som ser.Jeg fikk litt lyst til og vite va som kjede med faren men dette var ikke helt min type bok.jeg ambefaler boka for 8-9år. eg ir boka en 4.

 226. UKJENT FARE ANMELDELSE

  Jeg synes at boka var spennende. Det var bra at spenningen starta i begynnelsen så det ikke ble så kjedelig. Jeg liker også at det ble en biljakt i stedet for at de bare ringte politiet. Men den hadde vært bedre hvis man hadde forstått mer i starten.

  Jeg gir denne boka 4 av 6 fordi jeg har lest bedre bøker og man blir lei av den veldig fort.

 227. Dette utdraget handler om to venner som blir utsatt for ukjent fare. Det er fire karakterer i dette utdraget. Jeg likte veldig godt hvordan den var skrevet og at handlingen ble skrevet tydelig. Jeg syntes den var spennende fordi faren ble kidnappet og ble ført vekk. Når Leif ble tatt, sa ikke Rikard hva han følte og da klarte jeg ikke og føle meg inn i boken. Boka var bra og spennende😶 Jeg fikk lyst til å lese resten av boka. Denne boka var veldig kul og morsom.
  Jeg gir denne boka Terningkast 🎲6

 228. jeg syntes at boken var bra fordi den var spennende og actionfylt. jeg kunne godt ha lest hele boken selv.

 229. Jeg likte boka fordi den var spennende. Den var spennende fordi faren til Rikard ble kidnappet. Den var også morsom da de tok feil bil

 230. Boka var litt spennende. Det var kult at teknologien tok over jobbene fordi det er noe som kan skje på ekte. Det var også gøy at det ble en biljakt istedet for at Angela bare ringte poletiet. Selv har jeg lest bedre bøker. Jeg anbefaler boka til gutter og jenter fra 9-11 år. Jeg gir denne boka en 4 ,fordi den var spennende men etter hvert mister man interessen og karakterene er litt kjedelige.

 231. jeg synes boka var ganske spennende man får lyst til å fortsette å lese boka for å finne ut hvor Rikards far er. Men fortellingen gikk litt for fort og slutten og starten var litt brå.

 232. Jeg synes dette var en spennende bok. Den personen jeg likte best var Angela Falk jeg synes henne var ganske kul.Den senen jeg likte best var da de prøvde å følge etter den svarte bilen.Boken var kul og spennende jeg likte den godt fordi det var spennende og nervepirrende. Jeg anbefaler denne boken til de på 10-12/13 år.hvis du liker action burde du lese denne boken, men hvis du ikke liker action tror jeg ikke denne boken er noe for deg. Den er kanskje kulest for gutter men jeg sier ikke at ikke jenter kan lese den.

  Jeg synes det var litt trist og skummelt at faren til Rikard ble kiddnappa.Jeg synes det hørtes ut som en bok hvor forfatteren har drømt seg inn i boka og synes det hørtes veldig bra ut inne i hodet sitt men egentlig var det sånn at jeg mista litt interessen etter hvert i boka. Jeg syntes også at Angela Falk hørtes mer gal ut en hun var tøff og modig. Jeg synes det var ganske dramatisk måte å skrive på og kanskje litt for dramatisk.

  Jeg synes det var litt forvirrende i starten frodig det var så mange folk å huske på og hva de gjorde. Jeg synes det var en skikkelig kliffhanger på slutten da de skulle gå bak huset å se om det sto en svart bil der

  Jeg gir denne boka terningkast 3

 233. Denne boken handlet om noen svarte varebiler i Sopphaugen og alle jobbene blir tatt over av teknologi.. Jeg synes boken var helt grei. jeg følte ingen spesiell følelse for denne boken. Det mest interessante var at pappaen ble kidnappet. Jeg synes at Rikard og Angela er noen kjedelige karakterer. Jeg vet jo ikke hvordan faren og karen var fordi de ble borte fra boken ganske fort. Denne boka passer for gutter og jenter mellom 8-10 år. Jeg gir boken en 3 .Spennende, men mistet fort interessen for boken.

 234. Vi syntes at boka var bra. Den var spennende og det skjedde mye veldig fort. Og alt begynte så brått. Det var kult at de dro på biljakt men etter en liten stund forfulgte de feil bil. Men på starten skjønte vi ikke hvem som var hvem.

 235. Boka var spennende og jeg anbefaler den til dere. Det var mystisk når de kidnappa Leif, og hvorfor? Var det noe de trengte av han?

  Jeg liker spennende, mystiske og morsomme bøker, og denne boka hadde alt.
  De beskrev boka så godt at jeg kunne forstå hvor de var og hvordan de så ut.
  Hvorfor kjørte Rikard og Angela etter varebilen? og hvorfor tror Rikard at varebilen kan være ved «elektro service»?

  Jeg anbefaler boka til jenter og gutter ved 9-15 år.
  Jeg gir denne boka 6 terningskast!!!!

 236. Boka handler om Rikard, Karen, Angela falck og pappa. Pappaen til Rikard kommer tidlig hjem, men han blir kidnappa. Rikard og Angela falck følger etter, men klarer de og finne pappaen til Rikard
  Jeg synes boka var bra, men jeg har lest bedre. Jeg gir Boka terningkast 4 fordi isteden for og ringe politiet når pappaen til Rikard blir kidnappa så følger hun etter.

 237. Boka var spennende og jeg anbefaler den til dere. Boka ga mye mening og jeg likte å lese boka. Jeg liker sånne bøker som er spennende, mystiske og morsomme,Og denne boka hadde det .Jeg syns at det var ekstra spennende når Rikard hoppa oppå skuteren til Angela og kjørte etter varebilen.

  Jeg anbefaler denne boka til gutter og jenter ved 8-15 år.
  jeg gir denne boka terningskast 5

 238. Boka handler om Rikard og Angela falk. Faren til Rikard blir kidnappet av 3 mennesker med sorte klær. De 3 menneskene kjørte i en varebil .Angela og Rikard kjører etter varebilen men de mister den. de tror de ser den men det er feil varebil. det er bare en man som jobber på Narvesen. kan de finne faren til Rikard. jeg tror boken er spennende for guter og jenter mellom 9 og 14 . jeg gir denne boka terning kast 4

 239. Denne boka ga meg mange bilder i hodet som morsom, spennende og mystisk.
  Hoved rollen i denne boka var Rikard. Rikard er en åpen gutt og høres veldig tøff ut da han hoppa på scooteren til Angela Falck uten å nøle. Deretter kommer Angela Falck. Angela Falck er en tøff kvinne som kjørte etter den svarte vare bilen med en fremmed bakpå setet hennes. Han vill bare redde faren sin og Angela skulle bare intervjue leif. Hmmmm leif stakkar han er bare en uskyldig mann som var tidelig hjemme

  jeg gir denne boka terningkast 5

 240. Denne boka ga meg mange bilder i hodet som morsom, spennende og mystisk.
  Hoved rollen i denne boka var Rikard. Rikard er en åpen gutt og høres veldig tøff ut da han hoppa på scooteren til Angela Falck uten å nøle. Deretter kommer Angela Falck. Angela Falck er en tøff kvinne som kjørte etter den svarte vare bilen med en fremmed bakpå setet hennes. Han vill bare redde faren sin og Angela skulle bare intervjue leif. Hmmmm leif stakkar han er bare en uskyldig mann som var tidelig hjemme

  jeg gir denne boka terningkast 5

 241. Klassen synes at boka var veldig bra og spennende. De likte at faren ble kidnappet og at det var biljakt med scooter.

 242. Boka var kjekk og spennande. Det var mest spennande når faren og Karen blei kidnappa. Det var kult når dei tok scooter og kjørte etter dei. Det var synd at dei mista dei. Boka vil passe godt for elevar i 4.-8. Klasse.
  Klassen gjer boka eit snitt på terningkast 5.

 243. Vi er 14 elever i klassen. Noen elever likte ikke boka fordi de syns det var litt lite action og litt lite spennende. Andre elever likte boka veldig godt. De syns det var dramatisk at faren ble borte, og syns det var kult at forfatteren hadde skrevet om samme logoen på bilen og firmaet. Totalt sett syns klassen at boka var passe bra.

 244. Jeg likte boken😋 Den er bra for den er spennende, men det skulle vært mer humor. Eg gir den terningkast 5.

 245. Forestill deg at dette er ekte – da ville eg synes dette var spennande, men tanken på at dette er ikkje ekte gjer meg litt i dårlig humør. 🎲4️⃣! Kiddnaping🤣

 246. Eg har lese boka, men han var ikkje så gøy. Men han er litt spennande, men for dei som liker litt spennande bøker, er han anbefalt👍🏻👌🏻📓det var spennende fordi pappaen blei kidnappa.

 247. spennende. jeg likte ikke starten fordi det var ikke forklart hvordan de så ut. j Jeg ble overasket fordi det var kidnapping i den. ok bok men kunne hvert mye bedre

 248. Utdraget var spennande. Jakta på kidnapparane var kjekt å lese. Vi fekk lyst å lese boka vidare for vi blei så nysgjerrige på kva som kom til å hende vidare. Terningkast 5 🙂

 249. jeg synes at boka var veldig spennende, men det var litt dumt at de bare hoppet rett inn i fortellingen og at de stoppet så brått men ellers så var boka bra. Jeg likte godt da Karen hoppet opp på stigen til varebilen fordi det var veldig uventende.

 250. Jeg synes den den var spennende fordi det var et bil ran med i kapitele.
  Det var lit vanskelig og for stå hvem alle var, men den var et bra kapittel og jeg fikk lyst og lesse mer.

 251. Jeg likte da faren ble kidnappet for da ble det ganske spennende men det ble extra spennende da bilen bare forsvant i løse lufta. Og det er en kul forside. Teksten jeg leste fikk meg til og ville lese videre.

 252. Jeg syntes det var litt dumt at vi ikke fikk vite hvem karakterene egentlig er, for eksempel Karen, jeg vet ikke hvem hun er. Ellers syntes jeg boka var ganske spennende å kunne ha likt å lese hele boka.

 253. jeg syntes boken var spennende fordi vi ikke vet hvem de 3 mennene som tokk faren til Rikard er og hvorfor de tokk akkurat han. Men det var litt dumt at vi ikke fikk vite hvordan Karen, Rikard, Angela og faren til lars så ut og hvor gamle de var.

 254. Jeg likte godt da Rikard ble kjørt av ei intervju dame. Jeg likte ikke da Rikard klippet gresset. Jeg ble overrasket da faren ble kidnappet. Jeg ble irritert over ingenting. Jeg synes at det var en spennende historie. Slutten var overraskende.

 255. jeg synes det var mystisk fordi dem ikke fant bilen
  jeg synes det var artig at dem tok feil bil

 256. jeg synes det var ganske spennende. det var helt uventet at de skulle da feil bil, synes jeg. det var morsomt når fyren sa at han bare jobber på narvesen:)

 257. Jeg syntes kapitlet va ganske dårlig siden jeg ikke liker bøker, pluss jeg ikke liker og lese.

 258. Boken virket spennene og jeg fik lyst til å lese boken videre, men jeg syntes at det var litt lite informasjon om vem folk var og da ble det litt vanskelig og skjønne helt hva som skjedde.

 259. Klasse 6a var usikker på om de synes boka var super eller veldig bra. Vi likte boka veldig godt. Den var spennende. Det var spenning fra første stund. Det var mye detaljer som gjorde det levende og lett å lese. Det var gøy da de tok feil mann. Vi har lyst til å lese resten av boka.

 260. Mange av elevene i klassen synes forfatteren ikke klarer å gjøre boka spennende nok.
  De mener spenningsskildringene burde ha vært mer detaljerte for at «spenningsdrivet» skulle blitt større. Noen synes også det var for lite variasjon i spenningskurven til at de blir «hekta».
  Vi savnet også beskrivelse av personene i dette tekstutdraget.(Ingen av elevene hadde lest bøker fra Robofobia-serien før.) De synes også at det kunne vært flere skildring av miljøet. De fant bare den «store svarte varebilen med sotete vinduer,takgrind og stige på bakdøra».
  Elevene var delte i om boka ble mer spennende/ bedre da de fikk høre den som lydbok.

  Ut fra språk og tekstmengde så synes de boka passer best for aldersgruppen 9-12 år.
  Klassen som helhet gir boka terningkast 3-4.

 261. Klassen min synes boka var passe bra, noen likte den bedre enn andre. Det som trekte ned var at ting virket litt overdrevet. Terningkast 4

 262. De fleste i klassen syntes boken hadde en spennende vri, men det ble noe for mye som skjedde i utdraget. Flere av elevene har lyst å vite hva som skjer videre og den første har allerede lånt boken på skolebiblioteket.
  Elevene hadde også problemer med å se sammenhengen mellom omslaget og selve handling fra utdraget (men de forstod godt hvem de tre personene som er øverst representerer).

  Utdraget ender med terningkast 2-3 fra oss.

 263. Teksten handler om en pappa som blir kidnappet. Rikard og Angela følger etter kidnapperne på scooter. Karen henger etter kidnapperenes bil. Jeg likte teksten fordi den var spennende. Det var gode beskrivelser. Jeg ble ikke så godt kjent med personene. Teksten var lett å lese. Terningkast 5 fordi den var spennende.

 264. Teksten handler om at pappaen blir kidnappet, så følger noen etter kidnapperne til sopp-haugen. Kunne kanskje ha hvert litt mer spenning. Passer til 10-12 åringer, terningkast 4

 265. Den var dårlig. Urealistisk. Kjedelig. Jeg leste bare første og andre side. Ikke noe bilder. Beklager hvis personen som skrev denne boken leser dette men jeg likte den ikke beklager.

 266. Boka var spennende og bra fordi det var mye action i boka.
  Terning kast 3

 267. Anmeldelse

  Tittel: Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning
  terningkast: 5

  Ukjent fare er en spenningsbok. Jeg syntes at det var spennende da Leif ble kidnappet. Da Karen hang bak på kidnappernes bil. Forfatteren hadde ikke beskrevet følelsene til Rikard da faren ble kidnappet. Jeg ble ikke så kjent så veldig med personene i utdraget.
  utdraget kunne vært bedre vis forfatteren hadde gjort meg bedre kjent med personene.

 268. Den handlet om pappen til Rikard ble bortført og at de prøver å få han tilbake på scooter til Angela Falk .terningkast 4

 269. Jeg synes det var let og leve seg in i historien. Jeg synes det var spenene da pappaen ble kidnappet. Jeg gir den terning kast 6

 270. Jeg likte teksten fordi den var spennende, jeg fikk lyst til å lese videre på boka, jeg synets det ar lett og leve seg inn i teksten fordi det kjede mange ting samtidig, noen ganger så kjede det ingen ting og det var kjedelig men ellers så var den bra. Jeg gir denne teksten terningkast 6.

 271. det var kjempe kult da de kjørte scooter terningkast 3 jeg skjønte ikke så mye. Men den var dårlig

 272. Teksten handler om noen som blir kidnappet. Rikard og Angela følger etter kidnapperne på scooter. Karen henger bak på kidnappernes bil. Dette er en spenningsbok.
  Jeg likte boka fordi den var spennende og litt skummel.
  Teksten var lett å lese og det var enkelt å leve seg inn i boka.
  Jeg gir denne boka terningkast 4.

 273. Jeg synes boka var spennene og morsom, teksten handler om at en pappa blir kidnappet, Rikard og Angela følger etter kidnapperne på scooter. Karen henger bak på kidnappernes bil. Jeg likte teksten fordi jeg synes den var spennende, morsom og mye action, det var gode beskrivelser. Jeg likte ikke boka fordi jeg ble ikke så godt kjent med personene, men teksten var lett å lese fordi det var korte setninger. Jeg gir den terningkast 5.

 274. Teksten handler om pappaen til Rikard som blir kidnappet. Angela ,Rikard og Karen springer etter bilen Leif(pappaen til Rikard) sitter i. karen henger etter bilen til kidnapperne.
  Dette er en spennings bok.
  jeg skulle ønske utdraget begynte en annen plass i boka der vi blir litt bedre kjent med karakterene. jeg hadde likt boka bedre om jeg forstått hvem folkene var.
  terningkast:4.

 275. Jeg synes boken var spennende . Fordi det skjedde ting som var ganske spennende som jeg ble nysgjerrig på . Jeg vil gjerne lese resten av denne boken .

 276. Jeg synes denne boken var dårlig fordi den var ikke morsom og ikke spennende den handlet litt for mye om skuteren til henne jenta.

 277. Jeg synes boka var ganske spendene på starten men ble mindre morsom på slutten.

 278. Jeg synes utdraget var dårlig fordi alt skjedde på samme sted og at nesten ingen snakket

 279. Jeg synes den var bra de første siden og ble dårligere siden det var bare biljakt

 280. Det var veldig spennende når faren ble kidnappet. Og det var bra at faren ikke ble funnet med en gang ellers hadde det ikke hvert spennende. Og det var kult at de tok feil bil(Funny) . Det var dumt med sportsbilen☠️💀😀😄🤢🤥😞🤥☹️😬😞🙄🤓😨

 281. Dete er en bok som handler om at faren til Rikard blir kidnapa i en svartbil. Han blir ført av gåre og Angela og Rikard tar opp jakten. Di mister bilen og må prøve og finne di til bakke til bilen

 282. Jeg synes den var kul og den dro meg liksom in i boka og den fikk meg til å le🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤓🤓🤓🤓🤓potet

 283. Jeg likte ikke boka så veldig mye siden den nesten bare handlet om biler og sånne ting. Jeg synes at boka burde få en 3🎲

 284. Jeg synes boka var spennende og morsom fordi faren til Rickard ble kidnappet, og det var morsom da de tok feil bil.

 285. Jeg synes utdraget fra ukjent fare var spennende, spesielt når faren ble kidnappet. Jeg synes at denne boken passer for de som er 9-13 år😀 Gir ukjent fare terningkast 5🎲

  • Hei Emil, din anmeldelse var super duper bra. Du har lagd den beste i hele verden. Håper du vinner, hilsen perArne

 286. Wow! Denne boken var superspennende denne må alle i verden lese. Jeg likte best at den røde sports bilen stoppet all trafikken og at de tok feil varebil og at faren ble kiddnappet, 🤤

  Hilsen Herman 6c. zReqe

 287. Denne boka var spennene men jeg syntes at man kunne beskrive tingene mer.
  Jeg gir den en 🎲🎲🎲🎲(4)

 288. Jeg likte denne boken ganske men noen ord var litt vanskelig men bortsett fra det var den veldig bra. Jeg tenker at når faren blir kidnappe kan det være 8-10 år er lurt at leser det. Jeg syntes ikke denne boken er den beste jeg har lest men den var helt grei. Noen av stedene skjedde det litt for mye på en gang så jeg ble litt forvirra finner de faren eller ikke

 289. Jeg syntes boka var kjempe spennende,👍 det var spesielt gøy når faren ble kidnappet. 😮 Det var dramatisk at de ikke fulgte riktig bil. Jeg lurer på hvorfor de kidnappet faren.
  🎲5.

 290. Jeg syntes boka var litt bra siden. Jeg likte starten da faren ble kidnappet. Men likte ikke slutten siden da så de bilen så måtte de slutta.

 291. Me synast boka var god. Stemmene i klassen ligg mellom passe bra og super, så me havna på BRA. Det som var spennande var biljakta.

 292. Eg syns boka svar spennande.Eg likte godt da dei tok feil bil.Eg likte og da dei tok faren.
  Eg vil låne hele boka.

 293. Den var spennende fordig det er noe som skjer nesten hele tiden 👍 Jeg likte også at de tok feil bil. Hva slaks bil var det som nesten parkerte i runsjøringen. (Jeg er bil interessert) 😀😀😀🇳🇴🇳🇴 Jeg gir den bra

 294. Jeg synes teksten var spennende fordi de brukte kreative ord til å forklare akkurat hva som skjedde. Jeg anbefaler alle til å lese denne. Etter jeg leste dette utraget fikk jeg lyst til å lese boken. Jeg likte best når de tok feil bil,
  Hanna 6c

 295. Jeg syntes den ikke var så spennende fordi jeg følte at det ikke ble mer og mer spenningen og forrfatern beskriver ikke så mye. Jeg likte at pappaen til Rikard ble kidnappa for da tenkte man bare at: oi hva skal jeg gjøre?!

 296. Eg synst at boka var veldig spennande. Eg likte godt då Rikard og Angela var på biljakt. Eg blei litt skuffa over at det var feil bil. Eg blei overraska over at den sorte bilen bare kom og tok faren til Rikard. Eg gir utdraget terningkast 5.

 297. Bokmelding

  Ukjent fare

  Boka handler om faren til rickard som blir kidnappa av tre svarte menn som kjører ei svart vare bil.

  Eglikte boka fordi den var spennende og kjekk.

 298. Klassen sin meninger:
  + Mye spenning i boka, og gode beskrivelser.
  – Usannsynlig at pappen blir bortført, og at noen kan henge på en bil så lenge. At en scooter kan holde følge med en bil. For mye kjøring.

 299. Utdraget var spennende, det skjedde mye på kort tid, masse dramatikk. Starten var litt kjedelig, fordi biljakten tok så lang tid. Tok lang tid før det ble spennende.
  Mange har lyst til å lese hele boka.
  Hilsen 6A ved Grue Barne- og Ungdomsskole

 300. jeg syntes at boka var bra.Den burde hatt litt mere info først, da hadde jeg klart og leve meg inn i boka bedre. det morsomste og spennende øyeblikket var når Leif ble kidnappet. terningkast 4 fra meg 😉

 301. Utdraget var spennende.fordi faren ble kidnappet.
  Jeg syntes utdraget var åpent fordi det slutta så fort..
  Jeg syntes boka var bra.

 302. Boken var dårlig fordi alt skjedde så fort! Den var også dårlig fordi forsiden ikke var like kul som boka! Terningkast 1.

 303. Jeg syntes boka var spennende fordi faren ble kidnappa, men jeg syntes den burde være mer morsom fordi det ble litt kjedelig. Jeg gir den terningkast 4.

 304. Jeg synes den var spennende når faren ble kidnappa. Jeg synes at spenningen kom fram da Karen hoppa på bak siden av bilen. Jeg synes også at boka ikke var såå morsom. Så jeg gir boka terning kast 4. Elers så var den veldig bra.

 305. Klassen syntes boka var bra. Litt uenighet om den var veldig spennende. De fleste syntes spenningen l i at pappaen ble kidnappet. Mange reagerte på at de ikke ringte politiet, men var enig i at spenningen kunne ha blitt borte dersom det ble en rask løsning. Mange vil lese hele boka.

 306. Jeg syntes den begynte dramatisk.
  Og sluttet på en måte som gjorde at jeg ville lese den!
  Jeg syntes den var spennende,
  Og jeg gir den terningkast 🎲4

 307. Den var spennende og jeg vil lese resten av boka. Jeg synes det var veldig spennende når faren til Rikard ble tatt. jeg gir boka terningkast 6.😍

 308. Jeg syns boka var bra og spennende.
  Jeg synes det var spennende når pappaen til Rikard ble kidnappet.

  Terning kast 4

 309. Kjedelig syntes bok syntes jeg det var får mye som skjedde på en gang. Det at de kjørte etter pappaen varte litt lenge det var ikke så spennende for meg det skulle vart kortere og det at de begynte så fort å ta faren det var ikke spennende. Jeg gir 🎲🎲

 310. Jeg likte boken VELDIG godt! Det kan selvfølgelig være noe med at jeg ELSKER spenning!!! Vel uansett, jeg likte væremåten til Angela Falck veldig godt men jeg er en Harry Potter og Percy Jackson fan, så jeg må beklagelig vis si at jeg har lest noe så bittebittebittelitt bedre enn dette her. Sorry! Jeg gir boken terningkast 5! Hade.

 311. Jeg likte ikke boka så veldig. Det var gøyest da Leif ble kidnappet.(-:
  Resten var ikke noe gøy. Terningkast 1

 312. Jeg synes boken ikke var så spennende som jeg trodde så jeg gir den terning kast (3). men jeg synes også at det var litt overaskende da faren ble kidnappet #cool

 313. jeg likte ikke boka så særlig, det som var spennende var når Leif ble kidnappet men det som var kjedelig var når Rikard kipa plen. jeg ir terning kast 2

 314. Jeg kaster terning kast 3. Jeg syns at det burde vere mye mer føleser og litt mer spenning
  ellers var det ok.

  🙂 ; -)

 315. Jeg syntes det var spennende når pappa ble kidnappet og bortført.
  Jeg likte at handlingen var tydelig og at du blir liksom dratt inn i boka.
  Jeg tror at kidnapperne blir arrestert og fengslet.
  Syntes at man skulle fått litt mer informasjon om personene.
  Gir den terningkast 3

 316. Den var bra. Og jeg gir den terning kast 6. For den er spennene når det kommer til da faren ble kidnappa. Men jeg syntes det kunne handle litt mer om Rikard en faren å Angela.

 317. Jeg syntes boka var bra og spennende.
  Jeg synes det var mest spennende da pappaen til Rikard ble kidnappet

  Terning kast 4

 318. Jeg synes boka var lit spennende når faren til Rikard ble kidnappa og når Karen hang på bilen:). terningkast 4.😎

 319. Jeg syntes at boka var litt spennende når faren til Rikard ble kidnappet og når Karen hang seg på bilen. Jeg likte ikke så godt at det var action med en gang i boka, men den får deg nok til å lese mer :), terningskast 4.

 320. jeg syntes at den var helt super.Jeg har ikke lest hele så jeg vet jo ikke om jeg syntes hele var bra! Jeg har lyst til å lese hele. den virker veldig bra. Jeg likte den delen som de tok feil fyr. 🎲 6.

 321. Jeg likte denne boka fordi den var spennende, men jeg syns at i sånne utdrag burde slutten være med. Jeg savnet alderen av personene, jeg likte at Rikard hadde en jente som venn. Jeg fikk bare lyst til å lese hele boka. Jeg ble litt skuffet av at Rikard holt følelsene sine inne når Leif ble tatt, hvis jeg var han hadde jeg løpt mot de som kidnappet Leif og jeg hadde prøvd å få han løs.🎲Terningkast:4

 322. Jeg syntes at denne boka var helt greit. passer til 9-12 år. Jeg forsto ikke helt med dem Som var med i boka, plutselig så ble han kidnappa og så fulgte dem etter han, så jeg Syntes alt begynte så fort. Så jeg vil gi 4.

 323. Jeg synes boka var spennende, når faren ble kidnapppet😈. Men det kunne være litt mer forklart på starten av😉. Så jeg gir den terningkast 4 av 6✅.

 324. Jeg syntes at denne boka var veldig vanskelig og skjønne
  så denne boka gir jeg
  terning kast 1👴

 325. jeg syns denne boka var en super bok. jeg elsker og lese krimbøker og denne boka vil jeg gi en 👍…👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍eller kanskje lit
  mer en 1…men uten om det er denne boka veldig bra.. så ja🍭🍭🍩🍩🍬🍬😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😍😚

 326. Jeg synes boka fortjener 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg synes boka hørtes veldig spennende ut.
  Jeg ble dratt rett inn i denne boka med en gang det var veldig spennende.
  Boka var veldig spennende fordi faren til Rikard ble kidnappet. Det var veldig uventet at Leif ble kidnappet jeg ble veldig spent på hva som skjede etter på.
  ELSKET DETTE UTRAGET

 327. jeg syntes denne boka var passe bra fordi. Den ga ikke mye info i starten og jeg ble ikke levd inn i det. Og da har mann ikke så mye oversikt.Jeg gir boken terningkast 4

 328. Den var veldig bra fordi at karen var så tøff og holte seg på stigen hele tiden og Angela og Rikard kule og dro den skumle bakken 5

 329. Jeg gir denne boka 🎲6 👍 fordi jeg likte handlingen. Og det var spenene. Jeg likte at de kidnappa faren til gutten. Jeg syns boka var super.

 330. jeg likte denne boka fordi den var spenene og morsom. Jeg likte veldig gått den delen der karen hang på den svarte bilen.Jeg likte også den delen da faren til Rikart ble kidnappet .
  jeg gir terning kast 🎲6

 331. jeg synes boka var super fordi den var spenene. Det er den beste boka jeg har lest. Jeg syntes den var spenene fordi Leif ble kidnappet også var det gøy å høre om. håper jeg kan finne boka så jeg kan lese den ferdig den var så spenene!!!!!!

 332. jeg synes boka var veldig bra.
  Det var mye spenning og det liker jeg.
  Det var også mye dramma og roping så jeg gir terninkast 6

 333. Boken så ganske kjedelig ut på forsiden men den var ganske bra og spennende fordi det skjede så masse.Vi ble overasket over at boka var så bra.Vi synes boka kunne ha vært bedre beskrevet. Terningkast 5-6.

 334. Utdraget var supert fordi det var spennende og råkult! Det var sykt spennende fordi jeg ble dratt inn i handlingen. Det var spennende med biljakt. Det var litt kjedelig helt i starten. Nesten alle sammen har lyst til å lese ferdig boka.
  Hilsen 6B ved Grue barne- og ungdomsskole.

 335. eg synest at boken var spenndene, at det var noe alvorlig som skjedde som gjorde at eg fikk lyst til og lese videre.. at det var noe som sjedde med personer og ikkje at det var ein ting som vart stjålet eller noe. eg synest det var bra at den ikkje var så treig og at det skjedde noe hele tiden. men den var litt vanskelig og fårestille seg, og at vi kunne fått litt informasjon om personer, steder osv..og at vi ikkje begynnte akkuratt nor faren ble kidnappa. eg synest den passer fra 8-12år til folk som liker spenning.

 336. jeg synes at boken var veldig bra fordi, den var så spennende fordi faren ble kidnappa også blir det liksom full jakt etter faren og karen som hoppet bak på bilen og nesten faller av!! 🎲 8/10

 337. Denne boka syntes jeg var så bra!!! Jeg ønsket at den ikke hadde sluttet fordi det var så spennene med Richard og Leif og alle de der!! Jeg må lese litt for å komme meg inn i fortellingen men denne boka var så bra at jeg forsto det innholdet med en gang!!! Denne boka gir jeg en sole klar 6!!!

 338. Boken var spennende, man ble forvirra men den var spennende.
  Denne boka har jeg lyst til å lese videre på.
  Boka var mer spennende enn det jeg hadde trodd,
  Jeg håper at den var like spennende som den startet.
  Kunne være litt mer fakta om disse personene i starten.
  Terning kast 5.

 339. Jeg gir boka terningkast 4 fordi den var lett å forstå og den var spennende på slutten men den ble litt kjedelig på sutten.

 340. Jeg syntes boka var bra, jeg ble veldig gira når pappaen ble kidnappet. Jeg liker vanlig vis ikke sånne type bøker veldig mye men denne syntes faktisk ut som den var bra. Ble litt forvirra da alt gikk litt fort men bra bok. Jeg gir terningkast 4.😃😁😝 yeya

 341. Jeg synes boka var litt vanskelig og forstå men ellers var den ganske bra med kidnappingen skulle ønske at det varte litt lenger jeg gir terningkast 5

 342. jeg syns at boka er spenene fordi at pappaen blir kidnappet av en svart bil og jeg vil gjerne lese denne boka mer og jeg liker sånne bøker som har spenning i seg og jeg gir terningkast 6

 343. Jeg gir boka terningkast 4 fordi den var lett å forstå og den var spennende på starten men den ble litt kjedelig på sutten.

 344. Jeg synes den var spennende og den virker gøy. Men jeg synes det var
  litt lite informasjon og jeg synes den var så gøy at jeg ble litt skuffa
  når det var så lite tekst. Jeg gir den terning kast 5 😀

 345. Jeg synes boka var veldig spenene, det var spenene når bilen kom og tok Lars. Det var morsomt når de tok feil bil og skremte vete av mannen. Denne boka har mange shangere synes jeg jeg har veldig lyst til å lese denne boka. Den er både spenene og morsom synes jeg ut i fra dene lille delen her. Jeg likte virkelig at denne boka var bra. Dette er en bok jeg vil lese veldig mye. Jeg gir den 6. Hadde dette vært en lekse og jeg var en lærer ville jeg gitt den 6+.

 346. Jeg syntes boka var bra fordi, den var spennene og jeg liker spennene ting. Det var litt forvirende at det ikke sto hvor mange år de var. Det var bra at Rikard hadde jente venn og ikke bare gutter. Men jeg fikk lyst til å lese ferdig denne boka. 🎲 = 4

 347. Jeg synes boka var spennene og kul. Men den var litt forvirrende, fordi jeg viste ikke hva slags alder de var i (Altså Karen og Rikard) men ellers så var den bra. Jeg ble oppslukt av boka veldig fort og jeg fikk lyst til å lese boka. Jeg gir terningkast 5

 348. Jeg syntes at boka var spennende og bra MEN litt forvirrende … Jeg skjønte ikke helt hvor gamle de var ( Rikard og Karen) og at man begynte å lese på kapitel 8. var ikke de andre kapitelene under 8 spennende nok liksom? jeg syntes at det var snilt av Angela Falck at hun hjalp et barn hun ikke kjente men… Hvor på scooteren satt Rikard????????????????? jeg er ikke ekspert på scootere men satt liksom Rikard på hjulet ??? Terningkast:4

 349. jeg likte boken fordi jeg synes den var spenndene , men jeg synes det var dumt at jeg ikke fikk vite hvem som er med i historien. De burde vise mer følelser. Jeg gir boken terningkast 4.

 350. Den var spendene jeg trode det skulle skje noe men det høre ikke det. Jeg likte ikke boken no særlig.😉

 351. Jeg synes boken var spennende og litt skummel. Det at faren ble kidnappet er veldig skummelt for Rikard. Hade jeg vært veldig red. Jeg gir terning kast 6

 352. Dette er en veldig bra bok, MEN jeg synes at utdraget gjør sånn at mange kan synes at dette ikke er en veldig bra bok. Om de ikke har lest hele starten med mer informasjon, så vil noen tro at dette er en litt dårlig bok fordi man ikke får vite så mye om personene. Det er en veldig fin, actionfylt og spennende bok. Jeg får lyst til å lese mer. Jeg synes den er fin fordi den er veldig spenningsfull. Og jeg liker spenningsfulle bøker. Så jeg vil anbefale denne boka for de som er i mellom 9-13 år, og liker spenning og action. Og kanskje yngre vis man er flink til å følge med og ikke blir redd. Jeg gir BOKA terningkast: 5. Men UTDRAGET terningkast: 3. 🙂

 353. boken var bra fordi man lever seg in i boka. men boka var ikke super bra fordi det ikke er nesten noen adjektiv. terningkast 5

 354. Boken var bra men jeg viste aldri hvor mange år Rikard hva. men jeg likte at det aldri var kjedelig så jeg fulgte med i teksten hele tiden. den var morsom for når Rikard og Angela skjørte ned den bratte bakke også trodde Rikard at Angela skrek men det var han som skrek

 355. Den var bra men likte ikke at utdraget begynte så brått jeg har veldig lyst og lese mer det var en bra bok vil anbefale den til andre.

  Terning kast 4 🎲

 356. Den var litt kjedelig men var spennende og. Det kunne starta på en bedre tidspunkt.Det var bra at de ikke fant faren da hadde boken vert kjedelig. De kunne startet med å fortelle seg selv. Ellers er boken bra.

 357. Jeg synes at denne boka var spennende og gøy fordi det var mye som skjedde. Men jeg forstår ikke helt alt de prøvde og vise med denne boka. Det var liksom mye forvirring men likevel vil jeg lese denne boka ferdig.

 358. Jeg syns boken var bra fordi den var gøy men forvirrende.Jeg gir den terningkast. 🎲 4 😎😳

 359. jeg likte boka fordi den var ganske spennende og jeg likte da faren ble kidnappet.
  jeg synes det var ganske morsom da de skulle følge etter bilen men de tok feil bil.
  jeg gir den terningkast 4 🙂

 360. Jeg syntes at boken var bra. Men den var litt forvirrende i starten det var masse jeg ikke forsto som da faren skulle bli intervjuet og den svarte bilen kom og kidnappet faren til Richard. Jeg syntes at boken var ganske så spennende du får lyst til å lese mer av den.Jeg gir den terningkast 🎲 🎲.

 361. Jeg syntes den var ganske bra og veldig gøy men litt dårlig når man ikke fikk vite hvor gammel Rickard var. Og det var ganske forvirrende du skjønte ganske lite men den var gøy jeg gir den terning kast 🎲4

 362. Jeg synes boka var veldig bra og spennende:) Jeg vil lese mer av boka, Terningkast 4:)

 363. Jeg syns boken var bra fordi den var gøy men forvirrende.Jeg gir den terningkast. 🎲 4 😎😳
  Den var spenene men det var vanskelig og vite hvem som er hvem.

 364. Jeg synes at det var litt rart at vi ikke får vite noe i forkant av kidnappingen av Richard.
  Jeg synes at det var litt rart og litt dumt at de snakket så mye om at de satt fast i trafikken.
  Men jeg tar hensyn til de som liker boka 🙂 Jeg vil gi boka terningkast 2🎲 🙁

 365. Den var litt kjedelig fordi den forklarte ikke hva som kjedde i boka så bra, og i tilleg så var det at faren ble kidnappet i nesten starten av boka, som er like rart som om det starter med at noen slår hverandre, de forklarte ikke hvem de var å sånn. Og etter det så gikk de på en scooter, da kjørte de bare. Det kjedde litt lite. Jeg gir den 🎲 2

 366. jeg likte boken fordi den var spennende og veldig gøy. den dro meg inn i boken så jeg har lyst til å resten av boken. terningkast 5

 367. jeg synes det var en bra bok som var lit spenene men det var lit forvirrende. Jeg skjønte ikke navnene helt men det ble bedre etter hvert 🎲 3.

 368. jeg syntes boken var bra, men den var litt rar fordi journalisten blandet seg litt fort inn

 369. Jeg syns at det var spennenes for det skjedde med en gang og slutten var ganske spennenes og det gjør at jeg vil lese hele boka. Jeg gir terningkast 3.

 370. jeg synes boken hadde litt får mye ting som skjedde og de kunne had litt mere tid til å prate
  jeg synes boken var veldig bra

 371. Jeg likte boka fordi: den kom rett inn i spenningen med en gang…XD

  Jeg likte ikke boka fordi: jeg vill at den skal være lengere…

 372. Jeg likte ikke så godt boka fordi alt skjedde så fort at jeg forsto ikke helt hva som skjedde.
  jeg gir boka terning kast 2

 373. Jeg syntes boka var veldig bra og kul, den var spenende jeg syntes det var en god fortsetelse av robotlererene. Den anbefaler jeg og lese. Terningkast 6.

 374. Jeg syntes boken var sendende og kul jeg fikk lyst til og lese resten. Men jeg ble litt irritert av at de skrev så mye om trafikken og de skrev ikke så mye om følelsene til Rikard.:( Boka var litt kjedelig, de har slurvet litt med boka. Den bør ha mer spenning, de skrev at Rikard sin far ble bare plutselig bortført!!! De skrev ikke så mye om hvordan Rikard følte seg…. Så den ble litt sånn rar eller mer som en kjedelig vanlig fortelling, de bør vise mer følelser terning kast 3 🙂

 375. Jeg synes at i starten skjedde alt litt for fort.Jeg fikk ikke med meg alt som skjedde. Jeg likte ikke boka fordi jeg synes de burde fortelt litt mer og jeg synes at de burde fortelt oss litt mer om hvem Rikkard var.

 376. Jeg synes boka var veldig spennende og overasket fordi når faren kom hjem så ble han plutselig kidnappet. Men alt skjedde liksom litt for fort og jeg fikk ikke alt med meg på en måte. Men jeg ville likt og lest ferdig boken .
  Jeg gir terningkast 4.

 377. Jeg syntes att boka var spennende spesielt da når Leif ble kidnappet men alt kjede så fort så jeg fikk ikke med meg alt men det var en gøyal bok og lese i jeg gir den terning kast 6!!!!!

 378. jeg syntes det var litt spennende når faren til Rikart ble kidnapet og når Karen hang bakk på bilen. Jeg gir terning kast 4 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 379. Jeg syntes boka var super bra, jeg har lyst til og lese hele boka på skolen. Jeg gir den terning kast 6, fordi alt var så spennende og kult, men jeg syntes ikke det var så mye forklaring om det at faren til Rickard ble kidnappet. Det var jo liksom bare «faren ble kidnappet av kidnappere» 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :O <3 BRA BOK !!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂

 380. Jeg syntes at boka var spennende fordi Leif ble kidnappet.
  Det kunne vært med om de fant bilen eller ikke.
  Jeg gir terningkast: 5.

 381. Jeg syntes teksten var spennende fordi Leif ble kidnappet og når Karen hang på bilen.
  Jeg syntes også at det var litt kjedelig fordi det var litt lite tekst.
  Jeg gir terningkast 4.

 382. Jeg syns den var skjdelig ! Det var lit spennende når Leif ble kidnappet av kidnappnapet, men det var morsomt når Angela var på baksiden av varebilen det var lit morsomt. jeg gir en terningkast 2 #cool;-)

 383. Hei. Jeg syns boka var kjempe fin og kul. Men starten var kjempe kjedelig.
  Når pappaen foreksempel klippet gresset, eller når han kommer med scooteren og prøver å være kul. Men ellers var det bra i alle fall slutten når de fant igjen den svarte varebilen. Jeg gir den boka. 🎲 5. ▄︻̷̿┻̿═━一
  #it’s Sniper

 384. Jeg likte boka fordi den var spennende og kul, men jeg likte ikke når starten kom så brått på, jeg ville heller fått mer info først. Det kunne vært mer tekst så jeg gir den terningkast 5.;) 😉

 385. Jeg synes boken var spennende fordi det var kult når Karen hoppet bakpå bilen som Leif ble kidnappet i. Terningkast 6.

 386. Jeg synes boka var spennende. Jeg likte den delen da faren til rikard ble, kidnappet.Men da de mistet bil ble jeg sur og tengte at faren kom til å dø!!!!!!!!!!!.Jeg gir terning kast 5.

 387. Veldig spennende og bra bok. Bra beskrivelser av ting så du blir liksom bare kastet inn i boka! Fikk veldig lyst til å lese resten! Terningkast: en sterk 5’er

 388. Jeg syntes boka var super spennende, det som var spennende var at faren ble kidnappet

  Terningkast 5 😊😊😊😊😊😆😆😃😃😎😎😝😜😜😜😛😛😛😋😋😄😅😅😁😁😂😂

 389. Dette utdraget er litt kjedelig fordi vi hører nesten bare om hvordan trafikken er og veldig lite følelser så jeg gir den terningkast 2

 390. Jeg syntes det var en spennende bok. Det var mest spennende da faren til Rikard ble kidnappet. Jeg tror at han ble tatt til slave. 😎😎😎😉😀😔🙁😅😀😭😭😭😐😋😋😐

 391. jeg syntes den var bra og spennende, det som var det beste det var da leif og karen ble kidnappet. jeg gir terning kast 5.

 392. Jeg synes boka er spennende fordi det er med kidnapping,ukjente farer og andre spenende ting. Jeg får lyst til å lese boka fordi den høres bra ut så jeg gir boka terningkast 4.

 393. Jeg syntes boka var veldig spennende og kul.
  Men jeg syntes litt synd på Angela og Rikard når de hadde funnet feil bil…
  Håper de finner Karen og pappaen like hele.

 394. Jeg syntes at den var litt kjedelig fordi den var ikke så spennende som jeg trodde.
  Den burde ha mer følelser. Jeg gir den terningkast 2.

 395. Jeg synes den var passe bra. Det var morsomt at de tok feil bil og at pappaen til Rikard ble bortført. Men litt vanskelige ord. Denne passer til de fra 10-12 år synes jeg.

 396. Jeg syns den var spenende når dem kidnappa pappaen og den var ikke helt super duper ,så jeg gir den terningkast 5.

 397. Jeg syntes boka var veldig bra! Bra spenning og veldig kul bok. Jeg gir terningkast 5 Gleder meg ti lå lese hele boka. Jeg liker roboter så jeg tror det blir en perfekt bok for meg ;- )

 398. Jeg sytes den var spennende fordi faren ble kidnappa og at Karen hang fast bak bilen jeg sytes også at det ble spennende når de mistet bilen. Så jeg gir terning kast 6.

 399. Det var en veldig spennende bok fordi faren ikke ble funnet med en gang. Jeg synes boka var bra så jeg ville lese mer.

 400. Den var veldig veldig spennende og jeg ville så sykt lese mer om hvordan de skulle få tilbake faren og hvorfor ville de bare komme og ta en tilfeldig person? Kjempespennende! Terningkast 6

 401. jeg syntes boken var veldig bra og spennende.
  jeg syntes det var veldig spennende/skumelt da faren ble kidnappet😱😕😏
  så jeg gir boken terningkast 5🎲 🎲

 402. Boka var helt ok men de burde uttrykket mer følelser om hvordan de føler seg når de ble kidnappet og sånn, og det handlet nesten bare om når de kjørte etter bilen så jeg synes det var litt kjedelig. Jeg trodde egentlig det skulle være mer spennende.

 403. Denne boka var ok å lese. Men jeg syntes at forfatteren burde ha gjort slik at kidnapping senen ble mer dramatisk og spennende. Det irriterte meg at nesten hele utdraget handlet om at de kjørte på moped. Pluss at nesten ingenting spennende skjedde. Det burde ha vært mer følelser så hadde boka blitt mye bedre.

 404. Jeg syntes boken passet veldig bra til boksjangeren spenning.
  Jeg syntes det var spennende at faren ble kidnappet og så syntes jeg det var kult at det var Karen som hadde vært så tøff å kommet seg på bilen for å redde faren til Rikard.
  Jeg syntes også det var morsomt da Rikard mente at han hørte Angela Falck skrike men at det egentlig var han. 🙂
  Når vi leste den høyt i klassen ble det musestille og jeg vil vel si at det er et godt tegn.
  Håper vi får inn boken på bibliotket.
  Jeg gir den terningskast 6. 😉

 405. Hei,
  Jeg likte boken Ukjent Fare!
  jeg synes boken var veldig spennende siden den begynte med en vanlig dag også begynte alt det gøye å skje. Jeg likte godt da de fant feil bil fordi det var ennå kjekkere å lese. Men det som jeg ble irritert over var at de viste ikke fram følelsene sine og at de brukte altfor langt tid til å skrive om alt det som skjedde med trafikken.

  Jeg gir denne boken terne kast: 4 : :
  BRA!!!

 406. Jeg synes at boken var litt spennende men det var ganske mange deler der det ikke var spenning, og det sto bare mest om når de kjørte på scooteren for å følge etter varebilen, nesten halve boken handlet om det når de kjørte, men den var litt spennende og dette er bare et lite utdrag av boken så kan være at det blir spennende etterpå i boken. Jeg gir den terningkast: 3

 407. Jeg syns denne boken var ganske spennende og kjekk, men det var mange deler jeg syns burde hatt mer spenning. Jeg syns og at den delen med den der kjøringen burde det ha vert mindre av. Liksom halve boken var om at de kjørte rundt og lettet etter faren og Karen. Men jeg syns boken var spennende etter alt, og jeg vet at dette bare var et lite utdrag av hele boken. Og jeg ville ikke hat noe imot å lese denne boken.
  Jeg gir den en terning kast: 3

 408. Jeg syns denne boken var litt kjedelig i starten men etter vært begynte den å bli litt spennende etter vært. Så jeg har litt lyst å lese hva som skjer videre. Terning kast 3

 409. Hei,
  Jeg likte godt da faren til Rikard ble kastet inn i bilen, fordi det er da spenningen begynner.
  men etterpå begynner det å bli litt forvirrende, Og de brukte litt for lang tid i trafikken.
  Hvis jeg hadde vært forfatteren hadde jeg skrevet litt mer om hva de føler, lukter eller ser, Så derfor gir jeg terningkast 2!

 410. Jeg likte ikke Boken så gott.Jeg likte bedre da faren ble kidnappet men jeg er mer en harry potter fan. Men jeg har noen ting som kunne jort boken bedre. Det er at ikke bare faren blir kidnappet men at Rikard ogsså blir kidnappet men i en anen Bil. dem kunne vist litt mer følerser . Det kunne vert mer aksjon. Jeg synes att den kunne være mere menesker. Så jeg jir terning kast 1. ANDMELDELSE slutt mvh:Marit

 411. jeg synes boken var veldig gøy. at det startet rett i det. det fikk meg til å synes at det var veldig spennende. jeg har lyst til å lese resten av boka, og finne ut hva som skjer med faren og hvem som kidnappa ham. terningkast 5 🙂

 412. Jeg syntes ikke boka var så særlig spennende. Den hadde ikke så bra tekst og hadde ingen spenning så jeg gir den terningkast 2. 🙁 Passer for barn 6-8 år.

 413. Boken var okey men ikke så kul som jeg håpet at den var, jeg liker ikke action bøker. Jeg liker for eksempel Donald Duck og rolige bøker. Jeg hater action. Jeg gir boka en svak 2 er.

 414. På begynnelsen var det kjedelig . Når det var kidnapping var det litt gøy.
  Hvis jeg var Karen skulle jeg løpe inn i huse og ringe til politiet.
  Jeg vil lese denne boka

  terning kast=6

 415. Jeg synes boka var bra, jeg fikk lyst til å lese mer fordi det ble spennende når Leif ble kidnappet. Men jeg synes vi burde få vite litt mer om Rikard og Karen. Jeg synes at jakten varte litt lenge når de bare kjørte rundt uten å finne ut av noe. Jeg gir den terningkast 4.

 416. Jeg synes den var litt spennende men den startet liksom midt i så jeg forstod liksom ikke helt hvor gamle de var og hva faren jobbet med og sånn så jeg hadde likt litt mer informasjon. Jeg synes at det var litt egoistisk av Angela å ikke gi hjelmen til Rikkard fordi ut i fra det jeg hørte/leste så tror jeg vertfall at han var 10-12 år.
  Terningkast: 2

 417. Jeg syns bokå var kjekk å lese, men jeg synes at vi kunne fått litt mer informasjon om ting som foreksempel: hva jobber faren med, hvor gamle er de og litt sånn. Og det er ofte ting du kanskje får informasjon om i begynnnelsen av boka så hvis vi hadde fått litt iinformasjon først hadde det vært enklere å forstå.
  Jeg synes det ble litt spennende når faren ble kidnappet.

 418. Hei. jeg syntes boken var veldig spennende og litt kjedelig siden vi ikke fikk vite mer på starten. men det var faktisk veldig kul siden den handlet om kidnapping. super bok.
  terningkast 5:-)

 419. Jeg synes boken var spennende og godt fortalt det var lett å lese men litt vanskelig å forstå, jeg ble litt forvirret av at de ikke sa alder på noen, men den var ganske bra. Det var et kreativt tema på historien og jeg anbefaler ande og lese den. Jeg hadde veldig lyst til og lese videre. 🎲5

 420. Jeg liker denne boken fordi jeg syntes den var veldig spennende, men jeg skulle ønske utraget begynte litt tidligere så vi kunne vite hva faren jorde før han ble kidnappet så vi kunne få en ide om hvorfor han ble kidnappet. Jeg gir den terningkast 4

 421. Eg synes boka var gøy fordi at faren blei kidnappa. Boka var veldig interessant. Eg vil lesa heile boka for å sjekka om heile boka er like gøy.
  Eg gjev ho terningkast 6.

 422. Jeg syntes det var en veldig spennene bok å jeg får lyst til og lese hele boken jeg syntes det var en dramatisk start å jeg likte at det var dramatisk. Og at det var lit morsomt innimellom . Så jeg gir terningkast 5.

 423. Jeg syntes boka var kjempe bra,
  jeg ble dratt rett inn i boka,
  det var så spennende,
  jeg ville ikke at den skulle slutte,
  men jeg syntes de kunne fortalt litt mer enn det samme hele tiden.
  Så jeg gir den en 5

 424. Jeg syns boka var spennende, og eeeeeeeeeeeeeehh spennende. men det var litt rart med hun Karen, dere bør beskrive henne mer. Og elektro servise? jeg likte starten men etterpå var den litt mer dårlig. Den bør ha mer detaljer og adjektiv.

  terningkast: 4 🎲

 425. Jeg likte boka veldig fordi den var spennende. Jeg syntes det var litt kult at faren og Karen ble kidnappet. Men det var litt dumt at den sluttet så brått. jeg har veldig lyst til å lese den boken. jeg gir den terningkast 5😁😁😁😝😝😝😝😜😜😜😜😜😏😏😏😏😏

 426. Jeg fikk lyst til å lese boka veldig fort, den virket veldig spennende, fordi faren ble kidnappet. Det var spennende at Karen klarte å hoppe på bilen. Det var dumt at utdraget sluttet så brått.🎲5

 427. Jeg syns boka var bra. Det var litt vanskelig å forstå hvor gammel Rikard og Karen var. jeg likte historien av at den begynte bra men så ble den lit dårligere å dårligere. jeg syntes det var litt dårlig at den sluttet så brått.
  Terning-kast 5😈

 428. Jeg syns denne boken bare ble mer og mer spennende, og jeg følte meg skikkelig dratt inn i teksten. Når jeg kom litt mitt inni fortellingen, fikk jeg VELDIG lyst på boka! Men det jeg ikke likte var det at fortelleren på lydboken snakket litt for fort, så jeg klarte ikke å følge med helt. Og jeg syns den burde hatt en litt bedre innledning på begynnelsen for eksempel skrevet hvor gammel Rikard og Karen var, og de burde sagt litt mer om hvordan de så ut. Derfor gir jeg denne boka terningkast 5.

 429. Ok dette var greit men kunne blitt bedre. Du kunne fjernet «to minutter etter»
  og ta litt mer variasjon både av ord og tema. Jeg vet at «to minutter senere» er en enkel utvei men ikke den beste. Du kunne finnet noe innhold der men da ville det kanskje ikke gått inn i boka.

  Derfor gir jeg denne boka terningkast 3

 430. Jeg syntes boka var bra fordi det var spenning og drama. Det negative var at jeg fikk ikke noe informasjon om presjonene. Og hvem var Karen, Rikard og Leif. Forfatteren burde hatt mer informasjon. Men ellers er boka bra. Likte at Leif ble kidnappa. Terningkast: 5

 431. Jeg likte boka fordi den var veldig spennende, men jeg syntes at det var en veldig brå slutt.Også ville jeg hvite hvorfor han ble kidnappet, og hvor gamle de er!også hadde jeg likt den litt bedre viss den hadde starta litt før.Men veldig spennende så jeg gir den terningkast 5.

 432. Anmeldelse fra klasse 6D:
  Jeg synes at den var bra fordi forfatteren beskrev godt hva som skjedde.
  Kunne stått mer om følelsene til Rikard.
  Kunne fortalt mer om Rikard i starten på boken. Fortalt hvor gammel han er og hvilken klasse han går i.
  Begynnelsen (kidnappingen) var gøy, men så ble boken kjedeligere etter hvert.
  Jeg synes den var spennende, men skjønte ikke helt hvem Karen var i fortellingen. Det synes jeg at forfatteren skulle forklart bedre.
  Starten kunne vært beskrevet bedre. Spenningen kunne vart lengre.
  Terningkast 3.

 433. Malena Cupcake seier:
  Eg syntes boka var spennande, det var mest spennande då dei såg at merket som var på varebilen og hang på bygningen vedsiden av. Det var og spennande då jenta hoppa på varebilen. Eg vil lese heile boka. Eg gjev ho 6 stjerner.

 434. Eg synes boka var spennande då faren blei kidnappa og då Karen hengte seg på bilen .Men boka var og morsom særleg då dei kjefta på ein mann med ein svart varebil. Han var jo ikkje var kidnapperen. Eg gjev boka terningkast 5.

 435. Eg likte boka for den var spennande og morsom. Det var ekstra morsomt då Karen hoppa på stegen på bilen. Eg likte spenninga då faren blei kidnappa .Eg gjev terningkast 5.

 436. Kassen syntes det var spennende lesing, og flertallet(18 av 23) ville gjerne høre/ lese resten av boken. Veldig spennende med hun som hang på bilen til kidnapperne. Og ikke minst han som satt bakpå mopeden. Vi stemte for Veldig bra bok.

 437. Attendemeldingane sprikar litt i gruppa. Elevane tykkjer den er både spanande og kjedeleg. Alvin meinte den mangla action i ein kjellar. Jentene likte utdraget betre enn gutane.

 438. Jeg likte boken. skulle ønske at de viste mer følelser,
  men jeg likte boken. Boken var spennende. TERNINGKAST 5!

 439. Det var spennende bok
  på slutten var det litt morsomt
  men det er en grei bok å lese i en dårlig dag.

 440. Jeg synes den var helt grei det var mye spenning men det var noe jeg ikke likte.
  Jeg vil gi den terning kast 3.

 441. Boka var ganske kjedelig jeg savnet at de ikke beskrevet følelsene personene hadde. Og det handlet spesielt om en ting terningkast 2.

 442. Jeg syns det bok er ikke så fint. Men det er fortsatt fin bok og jeg liker at det er spennende.

 443. jeg likte ikke boken fordi starten ga ingen sammen heng. Men slutten var spenene, men
  jeg skulle ønsket at de viste litt mer følelser. Jeg gir terningkast 3!

 444. Jeg syns det bok er ikke så fint. Men det er fortsatt fin bok og jeg liker at det er spennende. Dem kunne skrevet noe mer enn biljakt.

 445. Jeg synes at boken var ikke så bra fordi det begynte handlingen med en gang. Jeg gir den terningkast 2 fordi det var litt spennende i starten

 446. Jeg syns boka er spennende men det kunne vært noe annet enn biljakt. Men bokea var bra og jeg håper han finner pappaen sin.

 447. Boken var bra men kunne vert litt mer slåssing. De burde sagt hvorfor de ville kidnappe faren. Men det var bra de ikke fant faren med en gang da hadde alle hatet boken!!!!! Men jeg hoppe at med får lese mer. Neste bok håper jeg at hele familien blir kidnappe bortsett fra 1 da blir den boken veldig bra men den delen eg leste gir eg terningkast 4 så takk får din bestevenn Mustafa den beste over og ut.

 448. 1.Det ble spennende veldig fort, det gjorde at man ville høre videre.
  2.Alt passet overens med vær andre i oppbyggningen av boken.

 449. Jeg syns at denne boken var litt kjedelig fordi det ble litt forvirrende og når jeg leste starten var det liksom ikke noe i setningene som fikk meg til å lese mer av boken jeg gir den en 3 , men den var litt gøy også når pappaen ble kidnappet av de skumle mennene.

 450. Jeg likte boken men ikke så godt fordi det handlet veldig mye om når faren ble kidnappet, jeg syntes at forfatteren burde skrive litt mindre om når faren ble kidnappet. Men det gøye var at de tok en feil bil.
  Vist vi hadde terning kast ville jeg har gitt terning kast 4.

 451. Jeg syntes at det var spennende og jeg kunne godt lese denne boka. Jeg ble overrasket da de fulgte etter feil bil. Det var litt vanskelige ord i boka men jeg likte den veldig godt.
  Jeg syntes at den passer får 10-12 år. Først så trodde jeg at Rikard var 13-14år men så plutselig 18-19år. Det startet dårlig så jeg ville hatt mer informasjon først. Det var vanskelig å forstå hva som skjedde i begynnelsen.

 452. Jeg syntes at det var spennende og jeg kunne godt lese denne boka.
  Jeg ble overasket da de følgte etter feil bil. Det var litt vanskelig ord i boka men jeg likte den veldig godt. Først så trodde jeg at Rikard var 13-14 år men så plutselig 18-19 år. Det startet dårlig men jeg ville hatt mer informasjon først. Det var vanskelig å forstå hva som skjedde i begynnelsen.

 453. Passe bra bok. Boka hadde en del spenning, men ikke min type bok. Boka hadde banning i seg som jeg ikke liker. Terningkast 3

 454. Boken var veldig sprnnene når jeg begynnte og lest følte jeg at jeg er inni boken jeg leste veldig mye og veldig gøyt og lese det den som har skrevet denne boken kan kanskje vinne hele bok slurk brisen denne boken begynnte litt kjedelig så ble den bedre og bedre for vær gang du leser denne boken lykke til dere er flinke alle dere 10 forfattere når dere taper ikke gi opp dere er bra forfattere lykke til denne boken anbefaler jeg den den er veldig gøy og spennene det blir aldri gjedlig

 455. Trinnet som helhet syntes utdraget var spennende og ville gjerne lese videre. Spenningen startet når pappa ble kidnappet og bygde seg opp derfra. Noen syntes det var innholdsrikt og detaljert, mens andre kunne tenkt seg bedre personskildringer. De kunne tekt seg å lese fra begynnelsen for å få en bedre oversikt.
  Terningkast 4.

 456. eg syntes teksten var spennene og eg fikk lyst til og lese resten.
  teksten var bra fordi den var spennene.
  andre burde lese den for den var bra

 457. Jeg synest denne boka var sånn passe. Jeg har ikke lest boka før og dette tekstutdraget gjorde sånn at jeg fikk lyst til å lese hele boka. Jeg synest denne boka hadde akkurat passe spenning, men jeg kjedet meg litt når jeg leste dette.

 458. jeg syntest at boken var veldig bra fordi jeg liker spenning og jeg kunne godt tenket meg og lese den.

 459. Jeg synes boka var bra for det var mye spenning, jeg levde meg inni boka. Boka var kjempe bra, men det som var litt dumt var at den var ikke så lang. Det handlet om kidnapping, kjøring av scooter og bil.

 460. Jeg synest boka var spenende og kul jeg synes det hvar kult da Leif ble kidnapet. Det var en kul bok å jeg har gjerne lese hele boka . og et tal fra en til ti 10 jeg synes boka var veldi bra

 461. Jeg synest boka var spenende og kul jeg synes det hvar kult da Leif ble kidnapet. Det var en kul bok å jeg har gjerne lyst til å lese hele boka . Og jeg gir et terning kast 10 0000

 462. Boken er helt grei, men jeg henger ikke alltid helt med, for i det ene øyeblikket skal Leif bli intervjuet, og i det andre blir han kidnappet, men alt i alt en spennende bok. Terningkast 4.

 463. Den synsykt spennende og gøy, ønsket at den sluttet lengre. Passer for de som er 9-12 år. Terningkast 6

 464. Jeg syntes den var veldig spennende å det var veldig dumt at den stoppet der men det var også ment for at folk vil kjøpe boka å det er en veldig bra bok så jeg anbealener den til alle

 465. Jeg syntes boken var sånn helt OK, siden dere tokk den til «Spennene» men syntes den ikke var så spennene. Jeg likte boken mye drama og litt spennende, Denne boken passer for 9-12 års aldersklasse. Gir terning kast 6 🙂

 466. Den var bra og spennende og kul og den er lettlest og bra fordi at den er kul fordi at det er kidnapping i bilde og at det sjer så brått passer. For 9-13år tæring kast 6

 467. Jeg liker tanken av hvordan denne boken ble skrevet.
  Det jeg ikke liker er at bilene måtte ha en helt spesiell farge. F.eks Hvorfor ikke en helt vanlig bil.
  Men jeg anbefaler boken.

 468. Jeg syntes at boka var spennende og gøy, Det som var morsomt at den scooteren er lyse blå og at de greide og falla utafor veien. Jeg syntes at det var spennende fordi at det var krim i boka og det liker jeg og kidnapping. Jeg tror at kidnapperne blir arrestert av politiet og blir i fengsel i 10 år. Boka passer for 11-14 år. Terningkast 5

 469. Jeg synes boka var bra. Jeg synes at den morsomste delen var når de skremte den mannen som var uskyldig. Denne boka passer til 9-12 åringer. Jeg gir denne boka tærne kast 4.

 470. Jeg synes at boka virker spennende og jeg hadde gjerne lest den ferdig. Den var litt kjedelig i starten men den ble bare bedre og bedre. Hvis jeg hadde sett boken i butikken hadde jeg kanskje kjøpt den. Det var ikke favoritt boken min, men den var bra.
  Jeg synes at boken passer for 9-11 år.

 471. Jeg liker boka det var spennende da pappen ble kidnappet. Jeg tror at han blir fri

  Terningkast 5
  Den passer for 9-14

 472. Jeg synes den var morsom, Passer for hvem som helst, terningkast 4.Kunne Fått litt mer informasjon i starten.

 473. Boka er spendene forde faren til gutten ble kidnapa av en svart lastebil og det beste var når gutten kom i lufta med en dame som prøvde å gjelpe guttens far. Terning kast 6.

 474. Jeg synes boka var spennende da de tok faren. Men da Angela sa hopp opp i skuteren var det litt gøy å lese det. Da jeg så den var den litt kjedelig men så angra jeg på hva sa og synes den var spennende.

 475. Jeg synes den var bra fordi det skjedde masse ting. Den var litt spennende. Den passer får 10 til 12. Jeg vil ta terning kast 3.

 476. Jeg synes boka var bra jeg likte den delen da de tok faren. Den var morsom når de trodde de fant dem. Den baser for 6-14

 477. Jeg syntes ikke det var den beste boka jeg har lest, men den var litt kul når faren ble kidnappet

 478. Jeg synes boka var bra. Jeg likte boka fordi jeg liker bøker med kidnapping. Boka hadde mye spenning. Og jeg liker bøker som handler om krim kidnapping. Jeg synes denne boka passer for barn 9-11

 479. Boka var veldig bra, men litt forvirrande då pappaen vart kidnappa. Litt vanskeleg med kven som var kven av personane, og kven som sa kva.
  Elles var den veldig spennande. Terningkast 4,5

 480. 6. trinn på Ormestad skole mener utdraget av boken » Ukjent fare» var passe bra. Utdraget var spennende, men også litt kjedelig. Vi likte historien om kidnappingen, men vi syntes det ble litt for mye om kidnappingen. Vi ønsket å vite mer om de ulike personene. Vi gir boken terningkast 3-4;)

 481. Dette var kjempespennende! De fleste som kjenner meg vet at jeg hater å lese bøker, men denne er fantastisk! Jeg har selvsagt lest bedre bøker, og denne har for lite humor, så jeg gir denne terningkast 5

 482. Eg synes boka var litt spennende men ikke helt min stil kunne godt trengt meg at utdraget ikke begynte mitt i handlinga.Vil ikke lese boka.
  terning kast 3

 483. Super bok! 🙂
  Spennende
  Likte att det var mye som skjedde! 🙂
  Jeg fikk lyst til å lese den

 484. Klassen som helhet sytes utdraget av boka var spennende. Det skapte nysgjerrighet på fortsettelsen. Mange har alt satt seg på venteliste på biblioteket. De likte at det var biljakt, kidnapping og helter og at det var spenning fra første stund. De likte at forfatteren bruker beskrivelser på en god måte. Det får frem følelser hos hovedkarakteren og beskriver hendelsene på en spennende og dramatisk måte.

 485. Jeg synes den var veldig spennende men litt forvirrende. Den var forvirrende for de plutselig var de på veien så jeg skjønte ikke helt.
  Terning kast 5.

 486. Det var litt spennende fordi faren ble kidnappa.Men det som manglet var at Rikart sine følelser ble ikke beskrevet så jeg gir terningkast fire.

 487. Jeg synes boka var litt spennende, men jeg synes det var mest spennende når faren ble kidnappet. Og når de tok feil av bilen. Men jeg fikk liksom ikke følelsen i det.

 488. Jeg likte boka fordi den var spennende, men jeg ble forvirret når det ikke sto åssen han følte det når faren ble kidnappet. Det handlet nesten bare å kjøre scooter etter en svart varebil.
  Snitt på terningkast på 4

 489. Jeg syntes den var litt spennende når faren ble kidnappet. Innledningen til fortellingen var bra.

 490. Jeg syntes boka var spennende da faren ble kidnappet. Å det ble ekstra spennende når dem tok feil varebil. Lurer på hvem det var som kidnappet faren og hvorfor. Dette var en bra og spennende bok gleder meg til og lese mer terningkast 5.

 491. Jeg syntes at boken var litt kjedelig fordi det skjedde ikke så veldig mye annet en biljakten. Og jeg ville ikke ha lest den.

 492. Jeg synes ikke boka var veldig spennende siden det skjedde nesten ingen ting,
  Det skjedde ikke så mye mer enn biljakten.Jeg ville ikke ha lest hele boka.

 493. Den manglet mye følelser og de kjørte jo bare hele tiden.Og det er ikke vanlig og bare bli dratt inn i en svart varebil av noen svarte menn.Jeg gir terningkast 3 fordi bare tenk.Det tar nok mange år å skrive og tenke og lage en bok.Alle sammen lagde finne anmeldelsr synes jeg.Takk for meg.

 494. Jeg synes boka var spennende men noe steder synes jeg det gikk litt tregt fordi det gikk liksom aldri framover. Derfor gir jeg den Terningkast 3.

 495. Det var veldig spennende når pappaen ble kidnappa og når de kjørte ned den bratte bakken.
  Det var også spennende når de tok feil bil og når de kjørte i rundkjøringen. Jeg gir den terningkast fem. Jeg savnet å høre åssen Rikard følte seg når pappaen ble kidnappa.

 496. Elevene var enige at utdraget var veldig spennende og de ville gjerne ha lest mer av boka. De savnet å høre hvordan Rikard følte det når faren ble kidnappet. Det var ingenting som fortalte noe om dette. Terningkast: 4

 497. Jeg synes boka var dårlig fordi det er en bok og jeg hater bøker jeg gir denne boka terning kast 1

 498. boka er spennene fordi faren ble kidnappa av en svart lastebil men jeg er spent på hva som skjer videre i historien6

 499. jeg syns den hva spenene fordi den hadde det jeg likte å lese om den hadde spenning, og den hva mystisk og så spenene. den får terning kast 5

 500. Trinnet synes dette var et spennende utdrag. De aller fleste skulle gjerne hørt enda mer! De tror boka vil passe for barn fra 9-12år og anbefaler den på det sterkeste fordi den var spennende. Terningkast 5.

 501. Jeg syntes det var spennende og lese, jeg fikk veldig lyst til og lese resten👍🏼👍🏼👍🏼👅💋👩🏼

  • Jeg syntes at boken var spennende. Jeg ble overrasket da faren ble kidnappet. Det var lit gøy når de tok feil bil. Slutten var så spennende at jeg fikk lyst til og lese boken.

 502. Jeg syntes boka hørtes veldig spennende ut. og da jeg leste det som sto i teksten tenkte jeg bare at det hørtes ut som en veldig kul bok. og je fikk veldig lyst til å lese boken. 🙂

 503. denne boken var veldig spennende. det var veldig morsomt og få vite at karen hang bakpå bilen. jeg lurer på hva som skjer etterpå. jeg fikk veldig lyst til og lese boka
  terningkast:6

 504. Jeg syntes den var spennende noen steder men andre steder gikk det så sakte. Jeg gir den derfor terningkast 4.

 505. Den var spennande fordi pappen vart kidnappa. Me fekk lyst til å lesa resten av boka.

 506. Jeg synes boka var litt typisk, jeg tipper at alle som leste boka skjønte at det var feil bil de fulgte etter… terningkast: 2,5

 507. Jeg syntes boka var veldig spennende og gøy å lese
  denne boka er ikke i nær heten av å være dårlig
  jeg syntes det var kult at faren ble kidnappet.
  Hvis jeg var Rikard hadde jeg blitt sykt redd…

 508. Jeg syntes boka var spennende fordi faren ble kidnappet og at de prøvde og følge etter bilen.

 509. jeg liker når faren blir kidnappet. den var veldig spennende og gøy og lese.
  men jeg likte den ikke veldig den var super bra fordi den delen der de leter etter Faren til Rikard 5

 510. denne boka var passe spennende det var kules da pappen. jeg hadde blitt livredd om pappaen min hadde blitt kid nappet. Den var dritt dårlig og den var ikke morsom

 511. jeg synsboken var kull og morsom men det Hvar ikke så spennende når faren ble tatt
  Men ellers så var boken spesiell for meg, og gøyal, vis jeg var faren ville jeg kommet meg vekk med en gang, når han ble tatt
  hurra for …ukjent fare!!!!!!

 512. Jeg synes boka var kul og spennende. Den var bra. Jeg likte delen der de lette etter faren til Rikard. Jeg synes det var mest spennende når de begynte letingen. Boka passer for alderen 10-12 år og for folk som liker spenning. 5.

 513. det var en super bok KAPPA fordi pappa ble så fint eldernappa KAPPA jeg tror at det er den beste boka ever KAPPA eg håpar du vet ka KAPPA betyr hviss ikke synt for deg ;(((((
  namen tyl bake til boka jeg gir den tarne kast 69 ok lit kjeks son at den er ikke sulten KAPPA ALLE SON LESER DEN BOKA BURDE VARE STOLTE AV SEG SELV

 514. Jeg synes den er best Jeg elsker spenningen av da de prøvde å løse mysteriet jeg takler ikke spenningen😂 han som er ansvarlig for det som skjedde har en bra gjeng på vei lurer på hva som skjer neste uansett jeg Elsker boka det var alt tror jeg🤓

 515. jeg synes den var passe bra, fordi faren til Rikard blir kidnappet og han og en som heter Angela prøver å finne dem. Karen hopper på bilen og blir med. Jeg er spent på hva som kjer videre.

 516. Boken var ok ikke noe jeg ville lest egentlig men den var jo lit bra da den handlet om at pappaen til en gutt ble kidnappet og en journalist hjalp gutten og finne pappaen.
  Det beste med boken var da de kom ut av det blå og kidnappet faren. Terningkast 5

 517. Jeg synes at boka var super bra fordi når faren ble kidnappet av en svart bil var kjempe morsom. 6

 518. Jeg synes boka hadde veldig fine beskrivelser. Den var morsom og spennende på samme tid. Eksempel på morsom og spennende setning: Rumpa til Rikard lettet fra setet et lite øyeblikk, men så dunket de i bakken igjen. Det gikk i en rasende fart, og Rikard mente han hørte Angela hyle, men så innså han plutselig at det var han selv som gjorde det.
  Det var en veldig spennende slutt og jeg har veldig lyst til å kjøpe boka og lese videre. Jeg beundrer Rikard fordi han var så modig og faktisk løp foran kidnapper bilen mens den var i stor fart – bare for å redde faren sin. Jeg beundrer også Karen som faktisk ville prøve å redde faren til Rikard, ved å sette seg bakpå bilen og prøve å holde seg fast. Jeg lurer veldig på hva som skjer videre, om de finner faren til Rikard eller ikke og hva som kommer til å skje med kidnapperne. Men jeg tror at det vil bli en fin slutt på boka.
  Av: Dårlig – Passe – Bra – Super bra – Knall bra, så velger jeg Super bra fordi jeg er veldig glad i spennende bøker akkurat som denne boka. 🎲Terningkast: 5🎲

 519. Jeg synes boka er ganske bra forde det var litt lite spenning jeg ønsker mer
  Beskrivelse ellers var boka bra spesielt biljakten var veldig kul fordi
  Biljakten veldig spennende terningkast 4

 520. Jeg syntes at boken var bra og spennene og forsiden er kul men det burde være mer spenning på bil jakten men på forsiden ser det ut som at det er litt roboter og jeg syntes det burde være det og jeg vil veldig lese den jeg gir terning kast 4

 521. Klassen som helhet synes at boka var spennende. Det at det er noen ukjente som kidnapper faren var spennende for mange og fikk dem til å lure på hva som skjer videre. Mange mente at utdraget var litt forutsigbart i hendelsesforløpet, de ønsket seg mer dramatiske beskrivelser og enda mer spenning. Andre ville gjerne lese hele boka og følte at de ble dratt inn i handlingen. De ville finne ut hva som skjer videre og om Rikard og Angela finner ut hvem kidnapperne er. Klassen tror de to finner en løsning på gåten. Selvom de savnet litt mer detaljerte beskrivelser av karakterene og en litt mer dramatisk kidnapping, syntes de boka var bra og passet inn i kategorien «spenning». De gir utdraget terningkast: Bra

 522. Jeg synets det var spennende at faren ble kidnappet og at de måtte finne han.
  Jeg hadde aldri hørt om boken, men en var veldig spennende likevel. Aller mest likte jeg all spenningen på slutten av utdraget der det var en spennende del også slutter utdraget. Da fikk jeg lyst til å lese mer! Jeg gor den terningkast 5. Jeg syntes det var litt kjedelig når nesten halve utdraget kjørte de bil rundt.

 523. Jeg synes boken var ganske kjedelig. Den hadde liksom ikke min type spenning. Jeg skjønte ikke hvorfor faren ble kidnappet. For meg ga det ikke noe mening. Jeg er ikke så interessert i sånne slags bøker, det er ikke meg.
  terningkast 2

 524. Jeg synes at boka så spennende ut, men det lille sammendraget var sånn passe.
  Jeg ble lit irritert over at Rikard bare sto der når faren ble kidnappet.
  Jeg ble også overrasket over at faren til Rikard ble kidnappet.
  Slutten var veldig spennende. Når jeg leste slutten av sammendraget ville jeg lese mer.
  Men det bure ha vært mere spenning og bilder. Jeg synes den var litt kjedelig fordi han forklarte litt forrmye av det de gjorde. Så jeg gir terning kast 3.

 525. Ukent fare er ikke min type sjanger.
  Pluss at jeg synes det var for lite spenning i boka.
  Jeg synes at boka skulle hatt mere spenning

 526. Ukjent fare

  Jeg synes at den var spennende fordi faren til Rikard blir kidnappet. Da jeg leste la jeg merke til at teksten var lett fordi det var nesten ingen vanskelige ord der. Jeg ble overrasket over at karen ikke var bak bilen fordi de tok feil bil. Slutten var litt rar fordi alt skjedde så fort. Burde ikke det ha blitt en lenger biljakt?😕 Men det var fortsatt spennende da😄

 527. Da jeg leste la jeg merke til at faren ble kidnapped med en gang. Jeg ville at alle skule bli kidnapped og jeg likte ikke boka så veldig godt. Hadde jeg vert forfatteren ville jeg skrevet at alle tre ble kidnapped. Terningkast 3

 528. Da jeg leste la jeg merke til at det var spennende fra starten av. jeg synes det burde vært litt mer følelser og mer handling i starten. det gjorde inntrykk på meg at pappaen ble kidnappet. hvis jeg hadde vært Rickard hadde jeg vært kjempe redd.
  Slutten kom for fort jeg vil lese mer. Ternigkast 5

 529. Hei! Jeg synes boka var spennende på biljakten .Men det som var litt forvirende var at boka gikk rett til poenget og da skjønte jeg ikke hvordan han ble kidnappet. Eller så var den bra med den da karen hoppa i stigen i bilen det var spennende. Jeg gir terning kast 3

 530. det var litt kjedelig fordi det er mange bøker og det gikk litt fort fram. med en gang noen sa noe kom en annen. det gikk veldig fort fram. som om forfatteren ikke gadd å forklare og skrive. jeg gir den terningkast 1. det handlet ikke så mye om roboter og jobb som det sto i innledningen.

 531. Jeg synes at fortellingen var litt kjedelig fordi det var ikke nok spenning. Jeg trodde det skulle være litt slåsskamp når pappaen ble kidnappet. Slutten fikk meg til å få litt lyst til å lese mere.

 532. Jeg har lyst til å lese mer på grunn av at forfatteren gir leseren et par viktige spørsmål som du virkelig trenger svar på. Det gjør leseren både nysgjerrig og spent på hva som skjer videre og det synes jeg veldig godt utført! Men virker ikke som noe jeg hadde lest.
  men det er et par ting jeg ikke liker og det er at konseptet er veldig veldig uorginalt og det har ganske kjedelig action!

  poengsum 2 passe bra

 533. Da jeg leste la jeg merke til at Rikard ikke ble så forskreket da faren hans ble kidnapet.
  Jeg syntes boka var bra fordi den var spenennde.
  Jeg likte godt da de fant den lastebilen fordi det var da den slutta og det var da det var spennende.Jeg ble iritert over at de kidnapet faren fordi hvorfor kidnapet de faren å ikke
  noen andre.Det gjorde inntryk på meg at faren ble kidnapet fordi det var trist for Rikard.
  Hvis jeg var forfater ville jeg skrevet at faren ikke skulle bli kidnapet fordi stakar Rikard han hade heler ikke en mor.Jeg ble overrasket over at de fant laste bilen fordi de hade mistet laste bilen ut av synet.Slutten sluttet dårlig fordi det var da spenningen sluttet fordi det var så spenennde.

 534. Jeg syns boka var spennende men VELDIG forvirrende og det ødela litt av boka
  Det var mange vannsklie ord å som notiser det er ikke den beste boka i verden men ikke den verste terningkast3 spenningen var høy men den var alt for forvirrende.

 535. Jeg synes at starten var litt dårlig fordi faren ble kidnappet med en gang, jeg skjønte ikke helt hvorfor. Jeg likte godt da Rikard og Angela kjørte på stien. Hvis jeg var Angela Falck ville jeg ikke vært så streng mot mannen og sett litt mer nøye på bilen. Slutten var helt ok. Jeg gir den terningkast 4.

 536. jeg syntes at boka var spennende fordi det var en biljakt og faren til Rikard ble fanga . Den hadde ikke så mye spenning men jeg kom meg inn i teksten. hvis jeg var Angela Falck hadde jeg ikke vært så streng og jeg hadde sett nøye på bilen hvis jeg var hun. jeg ønsker at det kunne ha vært mer bilder så jeg gir den terning kast 4.

 537. Jeg synes boka var spennende. Høres ut som den er ganske bra når det fortsetter, fordi det blir spennende om de finner faren eller ikke. Jeg synes det var mest spennende på slutten, fordi da finner de kanskje faren. Jeg gir terningkast 4, fordi den var kul og spennende fordi Karen hoppa på bilen og at faren ble kidnappa. Jeg fikk lyst til å lese boka.

 538. Jeg synes at forsiden på boka så spennende ut, men det lille sammendraget var sånn passe.
  Jeg synes at starten var litt forvirrende.
  Jeg ble litt irritert når Rikard bare sto og så på at faren ble kidnappet.
  Jeg synes at de var litt rart at faren ble kidnappet nesten med en gang.
  Jeg skjønte ikke hvorfor faren ble kidnappet.
  Det var litt kjedelig når Rikard fortalte om alt som skjedde under biljakten.
  Jeg synes at slutten var veldig spennende.

 539. Jeg syntes boka var grei og det jeg mener er terning kast 4 fordi det kunne vært mer spenning. Det var litt for lite spenning overalt. Hvis jeg var Karen hadde jeg vært veldig redd. Hvis jeg hadde vært Leif hadde jeg sparker de kidnapperne i magen eller enda verre. Slutten var veldig bra.

 540. Jeg synes ikke boka var så bra, på grunn av at den ikke var så spennende eller morsom.

 541. Jeg syntes at boka var bra. Jeg syntes det var spennene nor pappaen ble kidnappa.
  Hvis jeg var gutten ville jeg ringt politiet. Jeg ble overasket over at de ikke klarte å fange dem. Slutten var andledes enn andre bøker

 542. 1. Da jeg leste la jeg merke til at boka handlet om kid napping.
  2. Jeg synes at boka var spennende.
  3. Jeg likte godt da de kjørte av veien med scooteren.
  4. Jeg ble irritert over at faren ble kid nappet.
  5. Det gjorde inntrykk på meg at det var så lett og kid nappe noen.
  6. Hvis jeg var forfatteren så ville jeg skrevet hvor høy bygningen var.
  7. Jeg ble overasket over at de greide og ta feil bil.
  8. Slutten var veldig spennende.

 543. Jeg syntes at boken var spennende fordi faren ble kidnappet.
  Jeg ble irritert over at man ikke fikk vite hele boka.
  Hvis jeg var faren som ble kidnappet hadde jeg blitt veldig redd.
  Jeg ble overrasket over at barnet ikke ble mer redd.
  Slutten var irriterende fordi man ikke fikk vite hva som skjedde til slutt.

 544. Jeg synes at det manglet litt på starten. Jeg fikk ikke med meg helt hva som skjedde. Kunne ha flere detaljer i kidnappingen. Jeg likte godt da de angrep feil bil. Jeg syntes slutten var spennende.

 545. Jeg syntes boka var veldig bra fordi det var spennende og jeg syntes det var mest spennende når faren ble tatt av den sorte varebilen.Men det var også litt rart fordi alt kom så brått på han var bare helt plutselig kidnappet.Jeg syntes det var kult når de hoppet med scooteren.Jeg syntes det var morsomt når de fant feil bil og person.Når de så varebilen i et annet bygg så fikk jeg virkelig lyst til å lese hele så jeg gir denne boken terning kast 5😜😜😜🤓.

 546. Jeg synes ikke boka passet helt til meg. Jeg vil ha litt mer spenning og slåsskamp. Jeg synes det var spennende da pappaen ble kidnappet. Rikard burde vise litt mer følelser. Ønsket litt mer informasjon på starten av historien. Jeg gir terningkast tre

 547. boken høres kjempespennende,litt skummel, kul og jeg lurer på om Kari er like tøff hele veien og klarer å henge på stigen helt til varebilen stopper. klarer Rikard og fru Falk og finne bilen og redde faren til Rikard.
  suuuuuuuuuuuuuuuuuper sppppppennnende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 548. Boka va veldig spennende i starten og jeg ville lese helle boka.
  Men jeg gir terning kast 4

 549. Jeg synes denne boka var grei. Fordi jeg synes den handlet litt mye om motor og biler.
  Jeg vil lese hele boka, skal dra å låne snart. Jeg gir terning kast : 4

 550. Jeg synes boka var litt bra.😊
  Fordi jeg synes det var spennene når de hadde fulgt etter feil bil!😋
  Og det var egentlig det jeg synes var gøy!💛
  Jeg hadde mest lyst til og lese litt mer.😂
  Jeg gir terningkast 🎲🎲🎲🎲

 551. -Slutten var veldig spennende.
  -Hvis jeg var pappaen hadde jeg blitt veldig redd.
  -Jeg ble overasket når kodnapperene kom.
  Jeg ble irretert over at Angela og Rikard så feil bil.
  Terningkast 3

 552. Jeg synes at boka var bra og at den var litt spennende.😊Jeg fikk sjok da faren ble kidnapet for det skjer ikke så mye i bøker.😋Jeg skjønte først ingenting men etter vert så skjønte jeg det mer og mer.🤔Det var også spennende da de skjørte etter feil bil.😮Men det var det som jeg syntes var gøyest av alt sammen!😍Jeg gir terning kast🎲🎲🎲🎲

 553. Boka er spennende! Den er passe å lese for alderen min, som er 11 år. Den har gode beskrivelser og naturlige dialoger. Det var masse action, og det liker jeg! Jeg synes boka passer best for gutter som liker skumle ting, som kidnappere.

 554. Den var super dårlig!!!! Fordi den var super kjedelig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 555. Kunne Rikard vist litt mere følelse? 🐙 Veldig brå stopp. Men, jeg vil lese resten! 🐵
  Jeg gir 🎲kast 🥉

 556. Ukjent fare

  Jeg synes boka var veldig gøy og spennende.

  Jeg likte de små detaljene som gjorde alt bedre.

  Den gøyeste delen var når faren ble kidnappet.

  Historien var veldig vengene, og spennende.

  Det var bra nok detaljer at mens jeg leste forestilte jeg meg alt i hodet.

  Jeg synes det var bra setninger og bra tema og fortelling.

  Boka var veldig god og ville elsket og lese resten.

  Terningkast 🎲5/6

 557. Ukjent fare

  Boken starter midt i handlingen med at faren Leif kommer hjem til sønnen Rikard og venninnen hans Karen.
  Denne dagen skal det komme en dame kalt Angela Falck og intervjue faren til Rikard,
  men når Angela ankommer hjemmet til Rikard og familien hans skjer det noe forferdelig.
  En svart varebil kommer kjørende inn på plassen, og tre menn i svarte klær kommer ut av bilen, og griper tak i Leif.
  Angela prøver og stoppe dem, men de kommer seg unna i siste sekund.
  Etter en stund legger de merke til en skikkelse, det er Karen, som henger på en stige bakpå bilen.

  Denne spenningsfylte boken er kjekk fra første til siste side, og det er lett å la seg rive med!
  Dette var også en fantasifull bok, på grunn av biljakten, kidnappingen osv. Dette er en god bok for de aller største til de litt mindre.
  Fortellingen holder seg spennende hele veien, uten noen kjedelige pauser.
  I klassen vår hadde alle lyst til og lese ferdig denne spenningsboken.
  Det kommer nok til å bli lange køer på skolebiblioteket.
  Jeg synes denne fortellingen fortjener en plass i superfinalen i Oslo.
  Og jeg gir den boken et enkelt men også fortjent terningkast 6.

 558. Ukjent fare

  Teksten handler om en gutt som heter Rikard.
  Rikard har en Far som heter Leif. Leif ble kidnappet av en svart varebil.
  Det viktigste er når pappen blir kidnappet og de har kanskje funnet bilen.
  Leif, Rikard, Angela, og Karen. Pappa er den personen som blir kidnappet av den svarte varebilen. Rikard er sønnen til Pappa, Rikard leter etter Pappen, Rikard er hovedpersonen.
  Angela Falck hun er personen som er på scooteren som ville intervjue Leif.
  Karen er venninnen til Rikard og den som hoppet på varebilen for hun ville hjelpe.
  Det er på Sopphaugen. Det var en dag da Rikard skulle klippe plenen så kom Leif hjem så sa han overrasket klipper plenen så bra. Så sa Leif Jeg skal få et intervjue Av en dame. Så sa Karen er det Angela Falck. Ja sa Leif, da kom hun på scooteren sin da sier Leif det er kult det hadde jeg før. Så sa Karen jeg har lyst på en scooter. Akkurat da kom et svart varebil så kom det tre men med svarte klær ut og tok Leif i vare bilen Angela prøvde og stoppe bilen men de tytet henne vekk og karen hoppet på varebilen. Da går Angela og Rikard på scooteren og føller etter de. Hold deg fast sier Angela. Ja sier Rikard. Ser du de sier Rikard. Ja de er foran en bus. Plutselig stopper trafikken. Jeg vet en snarevei sier Rikard. Sving til siden ned bakke. Angela gjør det han sier. Da ser vi en Vare bil. Jeg sjekker om Karen er her sier Rikard. Ok, det er ingen her. Hvor er de sier Angela til mannen ved bilen. Hvem sier mannen, du vet. Da sier Rikard det er feil bil.ok sier Angela. Unskyld sier hun til mannen. Da ser de i en bil Elektro service leste Angela. hva er det med dem. Det firmae har jeg sitt masse av sier Rikard. Det var en svart varebil med sotete vinduer. Skulle ikke forundre meg om den står parkert på baksiden.
  Bøken heter Ukjent Fare.
  Sjangeren er Spenning.
  Nei den minner ikke om noen filmer eller bøker.

  Jeg synes bøken var kjekk jeg vil anbefale den til andre når den kommer på biblioteket ska jeg låne den og se resten av boken.