Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ukjent fare

Jan Tore Noreng Gyldendal 2017


Nesten alle de ansatte i Sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Men hvem er det egentlig som står bak? Og kan det ha forbindelse med de mørke varebilene som har begynt å dukke opp i Sopphaugen? Rikard og Karen er på sporet av en forklaring da faren til Rikard en dag kommer tidlig hjem.

Akkurat da kom pappa kjørende inn på gårdsplassen. Han parkerte den lille, røde bilen, og åpnet døra.

– Neimen, klipper du gresset, sa han overrasket.

– Det er den nye sommerjobben, svarte Rikard. – Mammas idé.

– God dag, sa Karen. – Takk for sist.

– Hei, hei!

– Er ikke du veldig tidlig hjemme? spurte Rikard.

– Det er lunsjpausen min, sa pappa. – Hun der dama fra Nytt & Notiser skulle komme hit og intervjue meg.

– Angela Falck? spurte Karen.

– Ja, det var det hun het!

En putrelyd kom nærmere. Karen reiste seg opp og så etter lyden.

– Der kommer hun, sa hun. – På scooteren sin.

– Tøft, sa pappa. – Scooter, altså. Jeg hadde en sånn da jeg var yngre.

Han gikk mot veien og vinket. Rikard så henne også nå. Hun hilste med den ene hånden mens hun bremset ned, og svingte inn på gårdsplassen.

– Jeg må få meg scooter når jeg blir gammel nok, mumlet Karen. Hun så veldig imponert ut.

Angela Falck steg av scooteren og tok av seg hjelmen. Pappa kom mot henne med hånden utstrakt.

– Det er jeg som er Leif, sa han. – Vi snakket på telefonen …

Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

– Hva i … utbrøt han forskrekket.

Mer fikk han ikke sagt. De tre mennene grep ham i armer og bein, og dro ham med seg inn i bilen. Rikard ble stående som frosset fast.

– Slipp ham! ropte Angela Falck og løp mot bilen.

Hun grep tak i døra før den ble lukket, men ei hånd kom ut og dyttet henne bakover. Journalisten skrek ut og falt på rumpa. Så smalt døra igjen.

– De kidnapper faren din! ropte Karen idet hun løp forbi Rikard mot bilen.

Den var allerede i ferd med å gasse på. Først da begynte Rikard å reagere.

De slipper unna, tenkte han. Jeg må stoppe dem!

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2017/2018. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 480 anmeldelser av “Ukjent fare

 1. den er klisje og litt rar. det starter på et dårlig sted, og boken er urealistisk skrevet. terningkast 3.

 2. Dette er det beste utdraget som jeg har lest. OMG, dette kaller jeg kvalitet. Hvordan Jan Tore Noreng har klart å skrive denne boka skjønner jeg ikke. Veldig spennende bok.

 3. Jeg syns boka var fin 🙂 Gøy lzm 🙂 Har lest hele boka. Den r litt kjedelig men morsom og spennende også 🙂 Terningkast : 4 💞 <3 🎲

 4. Jeg syns boka var spennende, men det var ikke den beste jeg har lest. Boka var ikke den typen av bøker jeg liker?
  3️⃣

 5. Det var en kjempe bra og spennende bok og jeg fikk veldig lyst til å lese den ferdig✅🍩

 6. jeg likte utdraget det var action og spenning som får meg til og ha lyst til og lese HELLE BOKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. ukjent fare er en bok som handler om en helt vanlig gutt. i starten så skulle pappaen bli intervjuet av nyhetene men rett før de filmer han kommer en svart varebil som tar pappaen. da drar intervju dama og gutten etter varebilen med en moped. jeg synes det var en spennende bok så jeg gir den terningkast 5.

 8. Hele 6.trinn har enstemmig gitt terningkast 5 til dette utdraget. Elevene syntes boka virket spennende og de ønsket å lese hele boken.

 9. Klassen mener følgende: Boka var spennende siden den handlet om kidnapping, men vi synes det ble forvirrende når så mange ulike karakterer dukket underveis i bokutdraget.

 10. Jeg syns at boka var spende og jeg litt morsom men boka var super bra og gir boka nr 5 og jeg anbefaler for 10 – 13 åringer.

 11. Jeg synes at boka er veldig fin og spennende. Jeg likte spesielt når Karen hoppet opp på den sorte varebilen. Jeg liker at forfatteren skriver sånn at man tenker at men er der selv. Når jeg så på forsiden av denne boken tenkte jeg bare: herregud denne boken kommer jeg ikke til å like! Men der tenkte jeg vis feil.

 12. Jeg syns boka var ganske spennende og morsom noen steder. Jeg likte boka veldig mye og anbefaler den. 🙂
  Jeg gir boka terningkast: 6! 😀

 13. Jeg synes boka var bra fordi den hadde masse innhold og den var veldig spennende. Jeg anbefaler boka til alle som liker spenning. Terningkast 6

 14. jeg symtes at dene boken fortener 6++++++++++++++++++++++++ og tusen plus til dene boken har jeg kjøpt selv. denne boken er så spenene når karen hopper på bilen asa jeg satte meg opp og sa til mamma mamma nå går vi på butikkrn.

 15. Jeg syntes at denne boka var like bra som verdens verste bursdag. Denne boka hadde en ny tanke på vær side. Den var veldig spenene, interessant og uforetsigbar. Jeg fikk ekstremt lyst til å lese den. 🎲5

 16. Jeg liker denne boken veldig godt fordi den er veldig veldig veldig spendene og bra det skjer mye men det er bare gøy jeg har lånt boken på bibloteket men jeg har ikke kommet så veldig langt men den er uanset veldig bra

 17. Kjempebra bok!!! Dette var veldig spennende og skummelt bok. Jeg likte den fordi det skjedde noe hele tiden og det var aldri kjedelig å lese den. Jeg tror faktisk at jeg må lese boken, så bra var den! Man kan virkelig føle allle følsene rollene i boken føler. Glad, trist og redd.

 18. Jeg syntes at denne boka var like bra som verdens verste bursdag. Denne boka hadde en ny tanke på vær side. Den var veldig spenene og interessant. Jeg fikk ekstremt lyst til å lese den. 🎲5

 19. Jeg syntes boka var bra.Fordi det var spennende,kidnapping og sånt.Jeg liker kidnapping i bøker.

 20. Denne boka var veldig spennende,mystisk og jeg likte den veldig mye. Etter at jeg leste boka, ville jeg lese mer av den.

 21. boken var spenende, morsom og veldig unik jeg fikk lyst til og lese hele boken fordi det er så mye fantasi, jeg gir den terningkast 6

 22. Den var dritt bra så jeg anbefalerden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Boken var spennende og morsom.
  Jeg ambefaler boken til de aller fleste.
  Jeg synes boken var spennende siden f.eks da Rikard hovedpersonen var på en skuter også hoppet rett fram på en bakke som nesten rett ned.

 24. spennende men ikke helt min stil.
  liker: den er spennende og morsåm.
  liker ikke: alt skjer så plutserlig.
  han såm har skrevet boken må ha en bra inleverlse.
  gir denne boken tærningkast 3.

 25. Boka var spennede men litt kjedelig. Det var som var spennende var at rikard ble tatt av noen også at Angela og sønnnen til Rikard at de tok feil varebil så boka ble ikke så spennende men det anbefales !!

 26. den er veldig bra, anbefales jeg har lyst til å lese den selv. den er veldig spennende terningkast: 5

 27. Boken virker velgig spennende og morsom.
  Jeg synes boker passer til de fleste barn.
  Jeg synes den var morom siden Rikard hovedpersonen er modig osv.
  F.eks da han satt på en skuter også hoppet de en bakke som var nesten rett ned.

 28. jeg syntes boka var morsom, den var unik og jeg fikk lyst til og lese hele boka, jeg gir den terningkast 6

 29. Den var bra fordi den var spennede, og fordi vi kunne se for oss hendelsene. Forfatteren har brukt mange adjektiver slik at den var lett å lese.

 30. Jeg syntes at den var bra fordi, den var spennende. Det var spennende at faren til Rikard ble tatt og at Rikard følgte etter. Det var bra at Angla Flack hadde en skooter som Rikard og Angla kunne redde faren. Jeg gir den terning kast 5. 🙂 🙂

 31. Jeg syntes boka var veldig bra jeg lønte boka på biblioteket og leste den jeg leste den får broren min og han elsket boka den får terning kast 6 fordi den er dritt bra.

 32. Jeg syntes den var ganske kjedelig for det var ikke min type bok.
  Dere velger selv om dere vil lese den men jeg anbefaler den ikke.
  Elise

 33. jeg synes boka var bra men var litt sånn i overkant til bra. så jeg valgte veldig bra fordi den var morsom og spennende. jeg gir boka terningkast 6.

 34. utdraget var kjempe spennende. det fanget interessen min skikkelig. jeg var bare nødt til og lese. og boka er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. jeg ville ikke stoppe og lese den. og når jeg var ferdig med det leste jeg den andre boka og den var super den å. så jeg gir dette utdraget terningkast 6

 35. Den var en veldig spennende fordi det skjedde noe hele tiden .Men du for ikke vite så veldig mye om personene . Jeg vil veldig vite mer om hva som er skjedd . Sannheten er veldig åpenlyst . Jeg gir denne boka terningkast 3.

 36. Bokslukerprisen

  Ukjentfare om at pappaen til Rikard ble kidnappet av noen folk og så løp Karen etter varebilen og hoppet på stigen på varebilen. Da tok Angela Falk mopeden sin og kjørte etter varebilen med Rikard på mopeden.

  Sjangeren er spenning.

  Jeg synes boka er spennende fordi det var litt drama i boka. Det var også litt morsomt da Angela Falk og Rikard kjørte ned sykkelstien som det var mye steiner i. Da Angela Falk og Rikard trodde de hadde funnet riktig varebilen man så var det en annen varebil.

  Jeg synes boka passer for 7-12 år.

  Terningkast 6

  Jeg synes boka fortjener å være superfinalist til bokslukerprisen.

 37. Ukjent fare handler om at faren til Rikard kom hjem fra jobben en liten tur i lunsj pausen. Det var en som het Angela Falck som skulle intervjue han. Da Angela Falck hadde kommet og var klar for intervjuet dukket det opp en svart varebil foran innkjørselen. Ut av varebilen hoppet to mørkkledde menn og grep faren og tok han med seg.

  Sjangeren er spenning.

  Jeg synes den er spennende fordi det var litt mystisk. For eksempel da to menn i mørke klær hoppet ut av bilen og kidnappet han, vet vi jo ikke hvem de mennene er. Jeg synes også den er spennende fordi det skjer noe hele tiden.

  Jeg synes boka passer til 8-12.
  Jeg gir boka terningkast 6.
  Jeg synes boka fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 38. Ukjent fare

  Den boka handla om at faren blir kidnappa og da føler Karen etter den bilen faren ble kidnappa av.

  Den var morsom ferdig det var spennende.

  terningkast
  Bilderesultat for terningkast 6

  Den anbefaler jeg for de som er 10 år.

 39. Ukjent fare

  Innledning

  En dag kommer pappa hjem han har lunsj pause. Plutselig kommer noen svarte men i en svart varebil.
  Dem tar pappa og drar han in i bilen. Angelika og Rikard bynær og jage dem i den svarte bilen.

  Hoveddelen

  Jeg synes Ukjent fare var spennende fordi det var biljakt og morsom når dem tok feil jag ville ikke slute lese.

  Den boka passer til 8 – 12

  Terningkast Jeg gir boka 6

  Jeg synes boka skal være superfinalist
  JA

 40. Ukjent fare handler om at faren til Rikard kom hjem fra jobben en liten tur i lunsj pausen. Det var en som het Angela Falck som skulle intervjue han. Da Angela Falck hadde kommet og var klar for intervjuet dukket det opp en svart varebil foran innkjørselen. Ut av varebilen hoppet to mørkkledde menn og grep faren og tok han med seg.

  Sjangeren er spenning.

  Jeg synes den er spennende fordi det var litt mystisk. For eksempel da to menn i mørke klær hoppet ut av bilen og kidnappet han, vet vi jo ikke hvem de mennene er. Jeg synes også den er spennende fordi det skjer noe hele tiden.

  Jeg synes boka passer til 8-12.
  Jeg gir boka terningkast 6.
  Jeg synes boka fortjener å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 41. Ukjent fare
  Ukjent fare handler om en gutt som har en pappa som blir kidnappa. Så følger dem etter. Også ser det dem ikke mer så ser dem de på en parkeringsplass.

  Sjanger er spennende
  Jeg synes boka er spennende fordi Pappaen ble kidnappa og den var gøy

  Jeg synes boka er for 7 – 13 år

  Terningkasts 6

  Jeg synes ukjent fare fortjener å være finalist i bokslukerprisen .

 42. Det handler om at en gutt og gutten sin pappa blir kidnappa av noen folk. Og Angela Falk kjørte etter men så kjører hun etter feil lastebil og mister lastebilen.

  Sanger spennende
  Jeg synes at dette utdraget var best fordi at faren ble kidnappet og det ble biljakt.

  Jeg synes at boka passer for alle under 16 år.

  Terningkast

  Jeg synes at Ukjent Fare burde være superfinalist på Bokslukeren.

 43. Eg syntes ikkje denne boken var så bra fordi det skjedde for brått på og det var for mykje spenning i starten. Spenningen burde ha startet seinere ikkje med ein gong. Eg gir terningkast 🎲1

 44. Ukjent fare

  Ukjent fare handler om en gutt som heter Rikart og en jente som heter karen. Nesten alle ansatte har fått sparken i sopphaug kommune og er erstattet av teknologi.

  Sjangeren heter spenning

  Boka er spennene fordi faren til Rikart skulle bli interjuet av Nytt og Notiser. Faren ble tatt av tre menn.

  Jeg anbefaler at alle barn burdet lese den, men kanskje mest for dem som går på skolen fordi den er ikke så skummel og den er veldig morsom.

  Jeg gir terning kart 6

  Jeg synes boka fortjener super finalist på bokslukerprisen.

 45. 1Ukjent fare handler om nesten alle de ansatte i sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstattet med teknologi

  2 dette er en spenning bok

  3 jeg synes at boka var spennene fordi pappaen ble kidnappet spesielt var biljakten spennende.

  Ukjent fare passer for di som er 11 eller over. Jeg gir boka terningkast 6

 46. I boka er det en gutt med navn Rikard og en dame med navn Karen. De forfølger en varebil med tre men i som kidnappet faren til Rikard. I boka gjør de stønt, kjører over fartsgrensa. Boka er veldig morsom og spennende. Du kan finne ut mer på bokslukerprisen .no. Denne boken er anbefalt av Odin. Boken er spennende fordi den har drama, spenning og en god del andre ting.

 47. Ukjent Fare

  Denne boka handler om Rikard, Angela og faren til Rikard.
  En gang da faren til Rikard kom hjem i lunsjpausen sin skulle det komme en dame fra Nytt & Notiser som heter Angela Falck. Endelig kom hun. Akkurat da hun kom så de en svart bil som stoppet ved huset til Rikard. Da hoppet det ut tre menn i svarte klær og grep faren til Rikard i armer og bein, og dro han med seg inni bilen. Rikard og Angela satt på scooteren til Angela, og prøvde å finne faren til Rikard. De så at bilen stoppet ved Elektro Service. Klarer Rikard å redde faren sin?
  Dette er en spenningsbok. Jan Tore Noreng har skrevet denne boka. Denne boka minner meg ikke noen bøker eller filmer jeg har sett eller lest. Det er lett å leve seg inn i den fordi den er spennene og realistisk.
  Jeg synes ikke at teksten startet bra fordi de burde vise hvordan hovedpersonene er, lever hva de driver med osv. Det som gjorde at jeg levde meg inn i boka var når Rikard og Angela prøvde å finne faren til Rikard fordi det var masse spenning og action.
  Jeg likte boka fordi den var spennende og litt morsom. Den er bra skrevet fordi det er ikke så mange vanskelig ord og jeg tror at alle hadde klart å lese den. Det var ikke så mange ting som overrasket meg, men noen ganger var det rart å lese den.
  Jeg tror at Rikard er litt rar men også kul. Angela er en type som er opptatt av jobben sin.
  Jeg anbefaler andre å lese denne boka. Det beste med boka var at den var på norsk, at den var spennene og at det var lett å forstå teksten. Barn fra 9-13 kan lese den. Denne boken burde være superfinalist i bokslukerprisen. Jeg gir den terningkast 5.

 48. Bokanmeldelse-Ukjent fare

  Boken handler om at pappaen til karen og Ricard, Leif blir kidnappet av tre skikkelser i svarte dresser. Angela Falck er en journalist som kom på besøk. Og nå må Ricard og Angela redde Leif. De tre mennene hadde en mørk og svart varebil med pappaen i lasterommet og Karen hang bak på bilen. Når de er i p-huset får de øye på bilen. Det var samme bil som elektro servise bruker. Og mange har mistet jobben og blitt erstattet med teknologi.

  Jeg fikk veldig lyst til å lese mer.

  Jeg synes Ukjent fare er en spennings bok. Jan Tore Noreng er forfatteren. Og lest av Charlotte Grynt.

  Jeg synses at boka høres spennende ut fordi det var ganske mye action og litt morsomt for det var en liten misforståelse.

  Jeg likte boka fordi den beskrev hva som skjedde ganske nøyaktig og jeg kunne leve meg skikkelig inn i boka.

  jeg kunne se for meg hva som skjedde Derfor syns jeg at boka var bra.

  Handlingen starter med en beskrivelse og så den grep tak i meg med en gang og da visste jeg hva som skjedde.

  men jeg hadde lyst til å lese mer men ble ikke så overasket for jeg visste hva som skjede.

  Jeg syns personene er modige. Jeg liker Angela. Hun var modig og hun var nesten ikke noe redd. Og Karen var også modig fordi hun hang bak en bil i fart.

  Boken tar opp et viktig emne når Angela er i p-huset å skal til politistasjonen. For det er viktig at man sier fra til politiet Hvis det er noe galt.

  Teksten sluttet på et sted jeg forventet. Men jeg tror jeg vet hva som skjer for det er ganske sannsynlig.

  Selv om jeg fikk lyst til å lese mer så var det lett å legge fra seg boken fordi det var en veldig typisk spenningsbok.

  Jeg syns skriften er bra. Jeg skjønte godt hva som sto.

  Det beste med teksten er at det var mye spenning og action. Og jeg likte den veldig godt. Men jeg syns kidnappingen var litt kjedelig for det var en typisk kidnapping.

  Det var overaskende at pappaen ble kidnappet. Den så jeg ikke komme.

  Jeg anbefaler de som liker action å lese den. Jeg mener at den fortjener plassen sin i superfinalen fordi den var litt morsom og spennende.

 49. Jeg synes denne boken var spennende. Boken hadde mase action i seg. Jeg har lyst å lese resten av boken. De kunne beskrive litt mer hvor de var å sanne ting i begynelsen. Men totalt sett var det en bra bok. 🙂

 50. Denne boken er er veldig spennedne og det gøyeste er når pappa blir kidnappet men forfatteren kunne beskrivet mer når jeg leser utraget får jeg lyst å lese mer. terning kast 5

 51. boken er bra jeg anbefaler boken gir den terning kast 5
  jeg liker Rikard den jeg bra og god
  den boken er god den må Mangen lese

 52. Denne boken er er veldig spennedne og det gøyeste er når pappa blir kidnappet men forfatteren kunne beskrivet mer når jeg leser utraget får jeg lyst å lese mer. terning kast 5

 53. jeg likte denne boken veldig godt fordi det var spenning utover hele boken.
  jeg liker at forfatteren har puttet passe med beskrivelser sånn at det ikke blir så kjedelig.
  Jeg liker historien og har lyst til å lese mer når jeg er ferdig å lese.

 54. Rikard og vennene hans har fått seg sommerjobb å klippe gress. Faren kommer hjem sånn at han kan ha matpausen for han skal bli intervjua av lokal avisa. Men når han kommer hjem blir han kidnappet av en svart varebil.

  Det er gøy å lese ukjent fare for den er spennene. Jeg er uforberedt på det som skjer. Den får meg til å bli interessert og nysgjerrig. Jeg ble hekta på den boka og jeg gleder meg til å lese hele boka. Og jeg gleder meg til en ny bok kommer. Jeg synes boka var spennende fordi den begynner midt i den spennende delen. Og jeg leser boka nå fordi jeg likte den.

  Jeg liker Rikard for han er modig. Nesten alle i sopphaugen kommune har fått sparken. Jeg synes det er spennende at den overrasker meg hele tiden. Det er ingen ting som jeg synes er dårlig. Jeg syns at andre skal lese den. Denne er super.

 55. Jeg syntes hele boken var spennende i sammenheng. Og jeg elsker spennende bøker.
  Jeg gir terningkast 6

 56. Jeg synes boka var veldig bra.
  Den var veldig spennende.
  Jeg kunne godt lest resten av boka.
  Jeg gir den terningkast 5. 😉

 57. Jeg synes det var spennende fordi faren var kidnappet. Jeg synes det var spennende når de folgte bilen. Jeg anbefaler boken for 5.-7. trinn som liker action.

 58. Boka var veldig bra ! Og spennende😳😀❤️Jeg gir terning kast 5😜

 59. Jeg synes boka var spennende. Jeg synes boka passer for 11-12 år. Jeg fikk litt lyst til å lese resten av boka. Jeg gir den terningskast 3.💎

 60. Denne boken var veldig spennende og bra. Når jeg leste denne boken hadde jeg lyst til og lese hele med en gang. Jeg gir denne boken en terningkast 6️⃣🎲

 61. Boka er veldig spennende, jeg har lyst å lese videre. 🎲 5👍🏽👍🏽👍🏽

 62. Den var bra spennene les den den var braaaaaaaaaaaaaaa.
  🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🎃🎃🎃🎃😎😎😎
  Karnsje Kjedelig for jenter kommer an på om dem ikke liker spenndene bøker da.
  🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤥🤥🤥🤥🎃🎃🎃😈😈🤠🤠🤡🤡🤣🤣🤣😂😂😁😁🤤🤤🤤🤤

 63. Jeg synes ukjent fare boka var litt bra fordi at det var spenning i boka og jeg likte den godt fra starten også synes jeg den ble litt kjedelig ettervert i boka men jeg synes den var bra og likte den litt så
  Terningkast🎲 4

 64. Jeg synes boka var veldig spennende og gøy å lese fordi den er morsom og spennende . Når jeg leste boken ville jeg lese hele med en gang.jeg gir den terning kast 5

 65. Jeg tenker det må være trist for Rikard at faren hans ble kidnappet og at vennen hans er borte, men jeg er veldig spent på hva som skjer videre i boka. Jeg vil anbefale den på mitt sterkeste!!!

 66. veldig bra. Boka var drit bra og spennende håper det kommer flere bøker av de. den får SUPER av meg.
  – spennende
  – artig
  -humor
  FRA MEG

 67. Tittel: Ukjent fare
  Forfatter: jan tore Noreng
  Sjanger: spenning

  Boka ukjent fare handler om at det er kommet noen sverte varebiler til sopphaug og alle ansatte i sopphaug kommune har får sparken og blitt erstattet av teknologi og faren til Rikard blir kidnappet av menene i en sort varebil.

  Jeg likte boka fordi den handlet om spenning og jeg likte godt da de følte eter varebilen men begynnelsen var litt kjedelig men ellers var den veldig gøy jeg likte ikke da den var ferdig fordi den var veldig gøy det var ingenting jeg ikke likte uten tatt den første siden. Jeg gir terning kast 6

 68. jeg syntes at utdraget var veldig bra, men skjønte ikke helt fordi det starta nesten helt først med en HENDELSE

 69. Boken heter Ukjent Fare og er skrevet av Jan Tore Noreng. Bokan handler om Richard og pappaen. Pappaen til Richard blir kiddnappet og venninne til Richard Karen hoppe på bilen. En dame som skulle intervjue faren til Richard ba Richard og hoppe på skuteren og så kjørte de etter bilen. Denne boken er spenning. Jeg synes boken er bra fordi jeg liker spennende bøker og jeg vil lese resten. Det beste ved teksten er spenningen. Det er ikke noe svakt ved teksten synes jeg. Jeg vil anbefale denne boken for 6 år og oppover. Jeg synes teksten var veldig bra!👍

 70. Det var vanskelig å leve seg inn i historien.
  Det manglet litt spenning. Handlingen var litt vanskelig å forstå.
  Noen elever syntes at biljakten var kul/spennende, mens andre syntes den var lite interessant. Til tross for at flertallet la seg på karakteren dårlig må det likevel sies at noen mente den var veldig bra. Snitt når 1/4 av elevene har avgitt stemme: Dårlig

 71. Jeg synes boken hørtes spennende ut, og jeg fikk lyst til å lese resten. Terningkast 5.

 72. Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning

  Hovedpersonene i boka er Rikard og Karen. Handlingen skjer i Sopphaugen kommune. Der har alle de som jobber fått sparken og blitt erstattet med teknologi. Også noe som er litt spesielt, er at det har blitt observert noen svarte varebiler som kjører rundt i Sopphaugen kommune. En dag blir faren til Rikard kidnappet av en svart varebil. Rikard og Karen følger etter å prøver å redde faren til Rikard.

  Jeg synes denne boka var kjempebra og spennende. Når du leser boka lever du deg skikkelig inn i boka, og da blir det ekstra spennende! Boka hadde gode beskrivelser. Den var også litt morsom. Boka passer veldig fint med sjangeren sin. Jeg synes boka var så bra at jeg skal kjøpe den så jeg får lest hele boka. Jeg tror at hvis du leser denne boka så kommer du til å synes at den er så spennende at du ikke klarer å legge fra deg boka. Jeg anbefaler denne boka for de som er 8-12 år, men bare les boka hvis du synes den hører bra ut uansett alder! Jeg liker altså «Ukjent fare» fordi den har gode beskrivelser som fører til at boka blir spennende og morsom å lese. Jeg gir denne boka en sterk 5, og jeg ville nominert denne boka til superfinalen!

 73. Jeg sytes boka er spennende fordi de har med mye detaljer og beskrev personene veldig bra

 74. Det var spennende da de begynte å jage bilen. Jeg likte ikke da faren ble kidnappet og at Karen hang på bilen mens de kjørte. Jeg følte litt spenning da de mennene dukket opp, men det var gøy å lese. Terningkast 4

 75. Boka var spennende og jeg synes den var veldig bra.
  Jeg kunne lest denne videre.

  Terningkast 5️⃣

 76. Jeg syntes at boka var veldig spennende og boka fenger, jeg sier at boka er super. Kjempe bra bok terning kast 6. Jeg syntes at boka var lett å komme inni å forstå boka.

 77. Boka var veldig bra. Jeg synes at boka var spennende. Slutten var kjempe bra.
  Denne boka er på topp 3 lista min.

 78. den var spennende dramatisk kan ikke beskrive hvor bra den var…
  TERNING KAST 5

 79. Jeg synes det var veldig spennende at de følte etter feil bil men veldig skuffende også. Det jeg synes var svakeste ved teksten var at Karen hoppa på bilen. Jeg gir teksten terningkast (5)

 80. Boka Ukjent fare av Jan Tore Noreng er veldig bra fordi at den handler om at noen har blitt kidnappet og at noen kjører etter den og at dei kjører fort . Eg likte ikkje boka så mye fordi at den var ikkje i min type men den var bra og lese . Så eg gir den terningkast 3 annbefaler fra 9-11 år

 81. Boka Ukjent fare av Jan Tore Noreng er veldig bra fordi at den handler om at noen har blitt kidnappet og at noen kjører etter den og at dei kjører fort . Eg likte ikkje boka så mye fordi at den var ikkje i min type men den var bra og lese . Så eg gir den terningkast 3

 82. Eg vill fortsette på den den er spenede og gøy.
  Papa blir kidnapa og eg håper han blir reda.
  Den er bra fordi den har en historie.
  Terning kast 6.

 83. Boka ukjent fare er veldig spennene. Faren blir kidnapet og guten står foran bilen. Han blir nesten kjørt på og journalisten og guten til faren jager den svarte bilen og dei ser ein bygning som har dei samme bilen parkert der det er så spennene 😆😆👏👏 terning kast 6🎲

 84. Tittel ukjent fare forfatter Jan Tore noreng.
  En dag kom pappa heim fra jobben.han sa at han får Besøk.Det var Karen.Da kom Karen
  Da kom det en varebil og tok faren til Rikard.Karen og Rikar for etter dem.
  Dei for på veg da kom det eit trafikk lys.det ble rød lys. dei såg ikkje vare bilen lenger.Dei tok en snar veg.

  Eg synes om boka den var spennande fordi det var kidnaping og begynte bra.likte boka veldig godt .for lyst til å lese heile boka.terning kast 5️⃣😀

 85. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning

  Boka ukjent fare handler om at det er kommet noen svarte varebiler til sopphaug og alle ansatte i sopphaug kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Faren til Rickard er blitt kidnappet av mennene i en sort varebil.

  Angela Falck og Rickard kjørte i full fart og prøvde og ta mange snarveier for å ta igjen den sorte vare bilen. Jeg synes ukjent fare er en bra bok for de som liker spenning. Jeg likte ikke da faren til Rickard ble kidnappet, det var spennende.

  Jeg anbefaler boka for barn mellom 8-13 år.

 86. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning

  Ukjent fare handler om at nesten alle i Sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Og at Rikard sin pappa blir kidnappet av en svart varebil.
  Jeg syntes boka var spennene når pappaen til Rikard ble kidnappet.
  Jeg syntes det var dumt at boken sluttet, men boken var litt kjedelig i begynnelsen.
  Boken passer for de som liker spenning.
  Jeg gir den terningkast 5.

 87. Ukjent fare er en av de beste bøkene jeg har lest fordi den er så spennende. Den handler om en gutt som heter Rikard. En dag skal faren bli intervjuet av en journalist som heter Angela Falck. Når hun kom, kom det også en varebil med sotete vinduer og en stige på taket. Ut av varebilen kom det noen å kastet faren inn i varebilen og kjørte men Karen prøvde å stoppe den men, klarte det ikke. Rikard hadde ikke reagert før nå. Da satte bil jakten igang

 88. Ukjent fare er en av de beste bøkene jeg har lest fordi den er så spennende. Den handler om en gutt som heter Rikard. En dag skal faren bli intervjuet av en journalist som heter Angela Falck. Når hun kom, kom det også en varebil med sotete vinduer og en stige på taket. Ut av varebilen kom det noen å kastet faren inn i varebilen og kjørte men Karen prøvde å stoppe den men, klarte det ikke. Rikard hadde ikke reagert før nå. Da satt bil jakten igang

 89. Ukjent Fare er boken for deg som elsker spenning. Den forteller om faren til en som heter Rikard som blir kidnappet av en Spiongruppe kaldt SPAr. Han blir en spion og skal putte et virus i datanettverket til kommunehuset der han jobber. Men ordføreren oppdager at noe ikke er som normal. Terning kast 5.

 90. Nesten alle har mistet jobben og har blitt erstatta av teknologi,men kven har gjort det og kvifor? Er det store spørsmålet. Ein dag er Karen med Rikard heim.Faren til Rikard kommer tidleg heim, han skal bli intervjuet av ei dame. I det han går for å helse på dama som står i oppkjørselen. Då kjem det ein svart varebil opp oppkjørselen.

  Terningskast:5
  Eg likte boka for den var spennende og eg har lyst til å lese vdere i boka.

 91. Boka heiter: Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng

  Den handlet om Leif faren til Rikard som blir kidnappa.
  Angela Falck og Rikard prøver og kjøre etter dem med Angela sin scooter.
  De tror at bilen kjørte til parkerings plassen i sentrume men det var ein mørke blå bil som var der men de leita etter ein svart bil.

  Eg likte boka den var spennende og artig fordi Leif blei kidnappa og at de kjørte scooter.
  Eg vil lese boka videre.
  Terningkast:5👍🏽

 92. Navn på boka: ukjent fare
  Forfatter:Jan Tore Noreng

  Det handler om ein gutt som heiter Rikard.
  Pappaen til Rikard (Leif ) kommer tidlig heim fra jobb,det var lunsjpause.
  Det skulle komme ei dame fra nytt&notiser og intervjue han, hun heter Angela Falck.
  Så kom Angela på ein lyseblå scooter.
  Men akkurat da hun stopper på gårdsplassen kommer det noen menn i mørke klede i ein mørk bil og tar tak i armene til Leif og tar han inn i bilen og kjører av gårde.

  Eg likte boka fordi eg liker spennende bøker.

 93. Tittel: Ukjent Fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Eg likte boka fordi den var spennende. Eg liker so godt boka at eg har lyst til å lese heile boka. Eg synst boka passer til alderskrupe 10-12 år.

 94. Eg synst den er spennene men eg synst den startet veldig fort og den vart ikkje sån at det tar 5 sider før aktion skjer men den er spennene og eg vil lese mer😂😂👏👏
  Terning kast 5

 95. Profesjonell bokanmeldelse

  Boka var ganske spennende og slutten av utdraget fikk meg til å ville lese meir.
  Den handler om ein gut som heiter Rikard og faren hans som blir kidnappet av menn som plutselig kommer i ein svart varebil. Ein dame som heitte Angela Falck hjalp Rikard med å prøve å redde Leif (Faren hans).

  Det beste var starten og slutten fordi på starten blei det plutselig spennende da varebilen kom og tok Leif. Slutten synest eg også var bra fordi når dei nesten gav opp såg Rikard ein kjent bygning med ein svart varebil bak.
  Biljakten synest eg var litt dratt ut, men det var heilt greit.

  Anbefalt for 9+ år
  Sjanger: Drama, Krim
  5 av 6 i terningkast ;)))))))

 96. Jeg synest boken var bra. Fordi det var mye action i boka. Faren kom hjem og var stålt av at han skule bli intervjua. Men så ble han kidnapa. Boka handler om Angela, Rikard, Karen og faren til Rikard. Til slut kjører dei scooteren til politistasjonen. Jeg anbefaler boka stært. Eg gir boka 6/6 terningkast. Dere burde lese den. Det burde vært lit mer informasjon.✌🏻👍🏻😎😂👊🏻 Anbefaler boka for 9-13 år.

 97. Eg mener at utdraget var litt spennende, og det mest spennende var når pappa ble kidnappet. Eg tror at kidnapperne blir funnet og arrestert. Snitt på terningkast på 4.Jeg synes det var vanskelig å forstå va som skjede i begynnelsen og jeg synes at det mangler å høre om Rikard sine følelse når pappen ble fanget.

 98. Dette er en bokanmeldese om ukjent fare.

  Eg syntes at boka har en veldig bra speningstop.
  Eg får lyst til å lese meir.
  Boka var spennde.
  Den er litt drama.
  Hovedpersonene er Leif(pappa)Richard(unge)Karen(unge)
  Eg ville anbefalt dene boken for 10-12 år.
  Eg gir den ternigkast 5✌👍

 99. Boken var spennende. Det beste var når han kjørte moped på den sykkel vegen.
  D dårlige var at d forklarte ikkje kordan tyvene såg ut eller sjona listen eller Rikard og dæ sa ikkje kor mange tjuva som va i bilen.
  Eg hadde lyst og lese meir for å finnne ut ka som kjer.😀👍

  Terningkast=4🎲
  Passer for alder 9-11.

 100. Vi synes boka var litt spennende, men den kunne godt vært enda skumlere. For eksempel kunne kidnapperne ha tatt med seg pappa til et mørkt, øde sted i stedet for til byen. Vi gir boka en sjanse, det kan jo bli mer spennede etter hvert….
  De fleste syntes at boka var bra.

 101. UKJENT FARE
  Elevene i 6. klasse på spydeberg skole syns dette var en veldig bra bok. Den handla om en som het Rickard som ble kiddnappet av noen i en sort varebil, Angela(skjefen til Rickard) følger etter og prøver å ta dem igjen og hvis du leser boka ser du om de klarer å ta dem igjen. Hilsen elevene i 6. klasse på Spydeberg skole.

 102. Ukjent fare er laga av forfattaren Jan Tore Noreng og er i Sjangeren Spenning
  Handling
  Det handlar om to venne som heiter Rikard og Karn som prøvar og løyse eit mysterium, om nokon folk som var maskert og hadde svarte varebilar. Ein dag blir faren kidnappa dei leitar og leitar men finne han ikkje. Kva kjem til og skje. Eg anbefalar denne boka for alle.
  Mi meinnig
  Eg gjer boka terningkast seks fordi den er spennande og lett å forstå.

 103. Jeg synes den var veldig bra, fordi den var spennende og hadde veldig mye fart. Jeg hadde hatt lyst til å lese boka. Jeg gir den terningkast 5.

 104. Ukjent Fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning

  Denne boken handler om faren til Rikard som kommer hjem fra jobb og blir kidnappet av noen menn. Rikard, karen og Angela Falck prøvde å følge den svarte varebilen men bilen stopper ikke med det første.

  Jeg synes boka var bra fordi jeg likte spenningen og hvordan teksten er forklart eksempel da mannen ble kidnappet. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi det er gode beskrivelser og teksten er godt forklart. Teksten starter bra fordi det er da den begynner å bygger seg opp med spenning og det skjer en merkelig hendelse.
  Det hendte uvanlige og overraskede ting som eksempel da mannen ble kidnappet.
  Jeg liker altså «Ukjent Fare» fordi den er fylt med masse spenning og uvanlige, merkelige ting.

  Det beste med teksten er da mannen ble kidnappet fordi jeg kjente det i magen at det var spennende. Andre som liker spenning og uvanlige ting som skjer bør lese denne boken.

  Boka fortjener å bli superfinalist synes jeg.

 105. Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: Spenning

  Hovedpersonene i boka er Rikard og Karen. Handlingen skjer i Sopphaugen kommune. Der har alle de som jobber fått sparken og blitt erstattet med teknologi. Også noe som er litt spesielt, er at det har blitt observert noen svarte varebiler som kjører rundt i Sopphaugen kommune. En dag blir faren til Rikard kidnappet av en svart varebil. Rikard og Karen følger etter å prøver å redde faren til Rikard.

  Jeg synes denne boka var kjempebra og spennende. Når du leser boka lever du deg skikkelig inn i boka, og da blir det ekstra spennende! Boka hadde gode beskrivelser. Den var også litt morsom. Boka passer veldig fint med sjangeren sin. Jeg synes boka var så bra at jeg skal kjøpe den så jeg får lest hele boka. Jeg tror at hvis du leser denne boka så kommer du til å synes at den er så spennende at du ikke klarer å legge fra deg boka. Jeg anbefaler denne boka for de som er 8-12 år, men bare les boka hvis du synes den hører bra ut uansett alder! Jeg liker altså «Ukjent fare» fordi den har gode beskrivelser som fører til at boka blir spennende og morsom å lese. Jeg gir denne boka en sterk 5, og jeg ville nominert denne boka til superfinalen!

 106. I Sopphaugen har det kom mange mørke varebiler og nesten alle ansatte i Sopphaugen kommune er erstattet av teknologi.

  Boka er veldig enkel og leve seg inn i.
  Teksten starter med at faren kommer tidlig hjem for han blir intervjua av Angela Falck
  når hun kommer er hun på en scooter.

  Jeg liker «Ukjent fare» fordi den er veldig spennene og morsom og jeg gir den terningkast 5.

 107. Klassen meiner boka var spanande og at det var gode beskrivingar. Stort ynskje om å lesa heile boka 🙂

 108. Vi synes utdraget hoppet mye fram og tilbake. Mye informasjon samtidig, som gjorde den uoversiktlig. Det ble for vanskelig å få en sammenheng ut av det vi hadde lest.

 109. Jeg gir boka en 4️⃣ fordi jeg synes den var spennende men jeg synes at jeg ikke klarte helt å leve meg inn i boka noe jeg savnet😿 PS: Fotball er best!!

 110. Jeg gir boka en 4,5 fordi den er veldig spennende, og jeg likte at faren ble kiddnappet👍
  Men jeg føler at jeg fikk litt lite informasjon om hvor gammel gutten er og hvordan han føler seg etter faren blir kiddnappet savner det😔PS: Hest er best👍💚🐴

 111. Jeg likte denne boken veldig godt, fordi den fikk meg bare til å lese mer og mer. Nå har jeg gjerne lyst til å låne boken på biblioteket.
  Denne boken håper jeg vinner bokslukerprisen!

 112. Jan Tore Noreng, UKJENT FARE.

  Boka handler om faren til Rikard blir kidnappet, en jente som skulle intervjue faren til rikard. De setter seg på scooteren og følger etter de men så mister de synet av den svarte bilen, men rikard har en mistanke.

  Jeg synes boka er passe bra fordi jeg føler at det er noe som mangler.
  boka passer for 7-12.

 113. Fleirtalet av oss meinte at denne boka var veldig bra.
  Samla sett ga vi denne boka terningkast 4 eller 5.

 114. Boka var SUPER fordi den var spennande og fordi faren blei kidnappa! :-))))))))))))))))))))))

 115. den var passe bra, eg er ikke so interessert i sånne bøker, men eg anbefaler den for dei andre som les sånne bøker.

 116. Den hadde litt action i starten men så ble den kjedelig så jeg gir den terningkast 2️⃣

 117. Denne boka er spennende, men ikke en bok for meg, terning kast 3.
  Anbefaler denne boka til de som liker å lese spennende bøker.

 118. Jeg likte boken veldig godt den var spennde. Jeg gir den terningkast 5 🤗😱😝

 119. Boka er veldig spendende, men var ikke en bok for meg. Jeg vil gjerne ambefale denne boka til alle som liker å lese. Jeg gjir terning kast 4

 120. Jeg syns boka hadde alt for mye action og alt skjedde på en gang.😕 Jeg fikk ikke vite mye om personene og hvem de var😕. Boka passer fra 8 til 12 ar 🎲 3

 121. spennende!!!.
  anbefaler sterk å låne boken som jeg skal låne selv!!!.

 122. Boka var spennende fordi det var en biljakt og vi får lyst til å lese videre på boka.
  Men denne sjangeren var ikke interessant for noen også. Det var også ingen tegninger i utdraget.
  Vi får ikke vite hvor gammel Rikard er og blir litt forvirret på grunn av det. Men alt i alt veldig bra og spennende bok.

 123. UKJENT FARE
  skrevet av Dang-Thy
  Teksten handler om en gutt som heter Rikard og om en jente som heter Karen. Nesten alle i Sopphaugen kommune har fått sparken og har blitt erstattet av teknologi. Men hvem er det egentlig som står bak dette å kan det ha forbindelse med de mørke varebilene. Jeg synes at boken var spennende fordi at det er mange i Sopphaugen som fikk sparken og ble erstattet av teknologi. Jeg synes også boken var lett og lese med passe linje bokstaver jeg gir boken terningkast seks.

 124. Ukjent fare.

  Jeg synes den er gøy fordi noen blir bortført av noen fremmede. Den handler for det meste om at de er på veien.
  Den er spennende fordi det er noen som kidnapper faren til Rikard, så jakter de på dem og det er en jente som løper og hun henger fast på bilen til kidnapperne.
  Jeg synes den er gøy, spennende og humoristisk når de skal ned en bakke som er lang.
  Det er lett å leve seg inn i teksten når de jakter på kidnapperne. Liker boka fordi de skal på biljakt.
  Jeg likte ikke da Rikard falt i grøfta.
  Den er lett å lese fordi den begynner rolig, så begynner spenningen litt og litt.
  Det er ikke så lett å forstå hvem som er hvem, fordi de ikke beskriver hvem de er i starten.
  Jeg anbefaler boka til de som elsker spenning og biljakt.
  Moralen er at du skal aldri gi opp uansett hva som skulle hende med deg.
  Jeg gir terningkast 6

 125. Jeg synes den var super bra og spennende. For at det
  et skjede så mye . jeg har lyst til å lese resten.

 126. Om utdraget fra Ukjent Fare Vol. ll
  Anmeldt av Nimrod fra Slettheia Skole.

  Teksten handler om en mann som heter Leif. Leif bor med sønnen sin Rikard og en de kjenner som heter Karen. De bor i et boligfelt i Sopphaugen kommune. Rikard har fått en ny sommerjobb. Det var mammaen sin ide. Pappaen til Rikard fikk et intervju av Angela Falck. Men Leif ble kidnappet av noen i en svart varebil. Angela Falck ropte “slipp han fri” og tok tak i varebilen, men ble dyttet ut. Karen løp alt hun kunne og tok tak i stigen på den svarte varebilen. Rikard løp og stoppet foran bilen. Bilen stanset og Rikard sa “slipp han fri”. Men bilen suste forbi. Angela Falck tok scooteren sin og sa til Rikard kommer du, Rikard hoppet på og scooteren var allerede i full gass. Dette var en biljakt tenkte Rikard. Rikard fikk øye på den svarte varebilen. Der!! pekte Rikard. Angela Falck kjørte alt hun hadde mot den svarte varebilen. Men så kom det en buss foran de og de mista synet av den svarte varebilen. De måtte vente veldig lenge, etterpå bevegde trafikken på seg. De mista synet av den svarte bilen. De kunne se den svarte bilen parkere i et parkeringshus, de gikk opp og stanset. Angela Falck tok tak i mannen å sa hvor er Leif! Men Rikard så på varebilen og det var ikke den varebilen de gikk etter. Så Angela Falck gikk bort og sa unnskyld. De måtte dra å fylle på tanken, i mens de fylte på tanken så de et firma. Rikard sa at de bare har svarte varebiler.

  Jeg syntes boka var spennende og litt trist fordi Leif blir kidnappet. Det trist fordi Rikard må gjør alt for å finne ham. Det var veldig modig av Rikard og Angela Falck gjorde alt for å finne Leif. Hvis jeg hadde vært med i boka hadde jeg gjort helt de samme. Anbefalt for 5-7 klasse.
  Terningkast 6

 127. Teksten handler om en gutt som heter Rikard.
  I Sopphaugen har det begynt å komme noen svarte varebiler, faren har blitt sparket ut av jobben og blitt erstattet av noen roboter.
  Faren blir kidnappet av to menn, Rikard prøver å følge etter de siden de tok faren til Rikard. Så stoppet plutselig den svarte varebilen i en mørk garasje. Han åpnet døren og Rikard løp mot han. Mannen tok hendene i været og Rikard sa la faren min gå løs så sa mannen “for noe tull, hvilken mann?” og Rikard åpnet bagasjen så fant han bare verktøy. Så så han på fargen på bilen og den var ikke svart den var mørkeblå så ble han skuffet over seg selv fordi han fulgte etter feil mann hele tiden, så lot Rikard mannen gå fri.
  Det jeg likte med boken var biljakten.
  Terningkast 6.
  Jeg anbefaler den for folk mellom 10-11.

 128. Teksten handler om en gutt som heter Rikard og en jente som heter Karen. De bor sammen på en gård og faren til Rikard. Den dagen ble faren kidnappet av folk som har svarte klær på seg. Da prøvde karen og Rikard og kjøre etter dem med skuteren etter hvert så ser de en lik bil i en parkeringshus men så kjørte de opp men det var ikke de. Da gikk de ut så ser de den samme bilen med svarte vinduer . Jeg liker boka siden den er spennende og gøy. Den er lett å lese så 4-7 trinn passer boka til. Jeg gir den terningkast 4.

 129. Ukjent fare
  Det handler om at faren til Karen blir kidnappet av et lastebil. Angela som skulle intervjue faren, men han blir kidnappet. Handlingen foregår mest med huset.
  Jeg synes at det er fint skrevet, tydeligere bokstaver.
  Her er litt sitat som beskriver om spenningen “Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp,og tre menn i mørke klær hoppe ut” jeg likte akkurat den setningen fordi det skaper spenning i meg. Sjanger er spenning. Jeg liker boka fordi boka passer for meg liksom. Boka er lett og vanskelig synes jeg, hvis du skjønner meg. Jeg anbefaler til 9 og oppover.

 130. Om utdraget fra ukjent fare.
  Anmeldt fra Erion Rabushaj fra slettheia skole.

  Teksten handler om en gutt som heter Rikard og en jente som heter Karen. Rikard og Karen er venner og handlingen i begynnelsen av boken er hjemme hos Rikard og de bor i i et sted som heter Sopphøyen kommune. Faren til Rikard heter Leif. Han kom tidligere fra jobb for han skal bli intervjua av reporteren Angela Fealc. Men faren blir tatt av en svart varebil noen minutter etter Angela Fealc har kommet. Kan det være noe med at mange i byen har blitt erstattet med teknologi. Handlingen fortsetter i en biljakt helt til de mister de av syne.

  Jeg synes boka er spennende for de forsvinner bare og jeg synes det er spennende at det fortsetter i en biljakt og hvorfor akkurat at leif ble kidnappet. Men det jeg ikke liker er at boka begynner midt i en handling jeg ville heller fortalt litt mer så kunne faren komme.
  Og jeg vil at de forteller litt mer detaljer for eks: Rikard har brunt kort hår og er 15 år.
  Men det jeg liker med boka er at når han blir kidnappet så får du bare lyst å lese boka. Men jeg har noen få ting jeg ville ha gjort hvis jeg hadde laget boka. For eks hva jobber faren med og åssen vet kidnapperne hvor han bor kanskje det er noen han kjenner. Det er litt vanskelig å lese boka for den er litt stor og har ikke mange bilder. Men det jeg liker med at de ikke er så mange bilder er at man får brukt fantasien.

  Terningkast: 6

 131. Ukjent fare den var ganske bra og morsom, det var kult når faren til Rickard ble kidnappet jeg likte den.

 132. Jeg synes den var drit bra. Den var kjempe spennende og hitt til får Ukjent fare min stemme. Jeg vil lese resten av boken.

 133. UKJENT FARE
  Anmeldt av lorik fra slettheia skole

  Teksten handler om en gutt som heter Rikard og en jente som heter Karen. De bor i en gård sammen med faren og moren sin. De har boligfelt i nærheten av sopphaugen. Nesten alle de ansatte i sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Men hvem er det egentlig som står bak? Akkurat da kom pappa kjørende inn på gårdsplassen.Og så rikard klippe gresset, og sa neimen, klipper du gresset, sa han overrasket.Det er den nye sommerjobben, svarte Rikard. Mammas ide.
  Så kom en dame som het Angela Falck, hun skulle intervjue leif pga scooter skills. Jeg anbefaler boka siden den er spennende og morsom.
  Jeg gir terningkast 4 siden det ikke var så spennende i begynnelsen.

 134. Jeg syntes den var veldig spennende. Jeg ville anbefalt denne boka. jeg har veldig lyst til å lese hele boka.
  Hannah 11 år

 135. Det var en spennende og det var veldig mystisk at noen kidnappet han kanskje han visste noe han ikke burde vist eller at de ville at intervjuet skule bli avlyst . jeg ønsker å lese videre i denne boken jeg anbefale denne boken for barn mellom 9-12 år.
  terningkast 5

 136. Denne boken er fantastisk.
  Jeg vil gjerne lese hele boken.
  jeg ble overasket at pappaen ble kidnappet og at Karen hang på bilen.
  Jeg likte hele boken!
  Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste.
  Slutten var spennende.
  Terningkast 6.

 137. Jeg likte denne boken veldig godt. Jeg har veldig lyst til lese denne boken videre. Den var veldig spennene. Teksten var veldig detaljert og jeg skjønte virkelig hva som skjedde. jeg anbefaler den for barn mellom 9-12 år. Terning kast 6!!!!

 138. Denne boka handler om en gutt som heter Rikard. En dag kommer faren til Rikard hjem tidlig, fordi han skulle bli intervjuet av Angela Falk. Rett etter Angela har kommet kjører en stor svart varebil opp innkjørselen. En mann kommer ut av varebilen og tar tak i Leif
  ( faren til Rikard) og putter ham inn i varebilen. Angela prøver å stoppe han men blir dytta bort. Da hopper Karen opp på stigen som er bak på varebilen. Så begynner bilen å kjøre. Angela og Rikard følger etter dem på scooteren til Angela. Richard er veldig bekymret over faren og Karen. Angela og Rikard kjører en lang vei med hindringer men tilslutt finner de varebilen. Angela prøver å få ord ut av mannen som kommer ut av varebilen. Men Rikard legger merke til at det ikke det ikke er den samme varebilen. Denne her var mørkeblå men den faren var kidnappet i var svart.

  Dette er en spenningsbok.
  Jeg syntes boka var spennende og fikk lyst til å lese mer. Det er i hvert fall spennende når de tar feil varebil. Etter at jeg leste utdraget og så på forsida av boka, får det alt til å virke mer mystisk det likte jeg. Det jeg også likte var at faren ble kidnappet i starten av boka sånn med en gang for da var det enklere å leve seg inn i boka. Og det var flott.
  Jeg synes alle mellom 8-12 år burde i det miste gi den en sjanse.
  Jeg gir terningkast: 5

 139. Jeg synes boka var bra fordi alt skjedde rett etter hverandre og forfatteren har ikke beskrevet de forskjellige personene for mye, men kunne gjerne beskrevet de litt mer. Jeg liker måten kidnapperne tok faren inn i bilen og at det kom veldig plutselig på. Jeg synes det er fint at forfatteren bruker ord jeg bruker mye til vanlig.
  Terningkast 5

 140. Boka heter Ukjent fare og erskrevet av Jan Tore Noreng. Det er en spennings bok.

  Boka handler om at nesten alle de ansatte i Sopphaugen kommune har fått sparken og blir erstatta av teknologi. Faren til Rikard blir tatt av noen menn fra en svart varebil. Rikard, Karen og Angela Falck prøver å finne faren til Rikard.

  Jeg likte når de prøvde å finne faren til Rikard. Jeg likte ikke starten så godt men boka var veldig bra.

  Jeg anbefaler deg å lese boka Ukjent Fare. Jeg gir boka terningkast 6.

 141. Ukjent fare av Jan Tore Noreng.
  Ukjent fare handler om en gutt som heter Rikard som bor på sopphaugen også på mystisk vis får alle ansatte sparken og blir erstattet av maskiner. Jeg og de fleste i klassen min syns at da faren til Rikard blir kidnappet av noen mystiske menn var veldig spennende. Men når Rikard og Angela tar feil bil syns vi det var ganske artig. Og sjangeren syns jeg var helt perfekt den var spennende.
  Handlingene er lett og leve seg inn i fordi den var så spennende at jeg ikke greide og slute å lese den.
  Handlingen begynner rett på. Jeg syns at Rikard var ganske modig som fulgte etter de mystiske mennene det hadde jeg ikke turt eller kanskje hvis de hadde kidnappet faren min så hadde jeg fulgt etter bilen. Slutten var artig og spennende så jeg har veldig lyst til å lese boken. Men når jeg hadde begynt å lese utdraget var det vanskelig og legge boken fra meg. Og jeg anbefaler andre og lese den og jeg syns den burde være superfinalist Jeg gir den terningkast fem.

 142. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Det hele starter med at Pappa kommer hjem så ser han at Rikard står å klipper gresset.
  Pappa spør -Neimen står du å klipper gresset?
  Ja det er den nye sommerjobben min.svarer Rikard.
  Så kommer det en dame kom heter Karen. Rikard spør er ikke du litt tilig hjemme. Det er lunsj pausen min, svarte pappa. Dama fra Nytt og Notiser skulle komme hit for å intevjue meg. Angela Falck? En putrende lyd kommer nermere og nermere. Der kommer hun på scooteren sin. Han gikk mot veien og vinket. Hun vinket med den ene hånden og svinte inn på gårdsplassen med den andre. Plutselig kom det en svart vare bil inn i innkjørselen og tok pappa inn i bilen å kjørte avgårde. Så tok Angela scooteren sin ogspå hoppet Rikard på å de følgte etter bilen tilslutt så gikk bilen ut av synet. De må kjøre snarveien for å nå de igjen. Når de har kommet ut av snarveien så tror de at de ser bilen igjen så du gaasser på for å rekke bilen igjen, når de endelig når bilen igjen så finner de ut at det er feil bil. Så da må de lete videre ettter bilen

  Boka er spennende fordi det skjer så mye dramatisk. Jeg opplever handlingen som en veldig spennende handling.
  Denne boka passer bra for de som liker spenning i bøker.
  Jeg gir den terningkast 6

 143. jeg synes boka var veldig spennende fordi da pappaen ble kidnappet ble det veldig kult.
  Det jeg synes var dumt med boka er fordi den kunne ha beskrevet det litt bedre.
  jeg anbefaler boka til de som likker spenning og for de som er 8-12 år.
  jeg skal kjøpe boka da den kommer i butikken .
  Jeg gir den terningkast 5.

 144. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng.
  I boken møter vi Rikard , Karen, Angela Falck og pappa Leif. Handlingen foregår i Sopphaugen kommune og andre steder i byen. Det begynner med en vanlig dag der Rikard og Karen er hjemme alene og pappa Leif kommer veldig tidlig hjem da skjønner Rikard og Karen at det er noe rart som foregår. Så kommer Angela Falck på mopeden sin for å ha et møte med Leif.
  Jeg synes boken var spennende fordi forfatteren skriver veldig bra og han er flink til å lage boken spennende og underholdende.
  Særlig spennende synes jeg det var da Angela og Rikard kjørte etter kidnapperne.
  Denne boken passer godt til de som liker spenning og jeg vil absolutt anbefale denne boken.Alt i alt synes jeg denne boken var kjempe bra og veldig underholdende.
  Terningkast:6!!!!!

 145. I denne boken møter vi Rikard, Karen, Angela Falck og pappa Leif. Handlingen foregår i Sopphaugen kommune.
  Det hele starter en fin sommerdag der Rikard og Karen er alene hjemme mens pappa er på jobb. Pappa Leif kommer tidlig hjem fordi han skal ha et møte med Angela Falck.
  Jeg synes at boken er veldig spennende og aksjon fylt, fordi forfatteren klarer og gjøre boken spennende og underholdende.
  Særlig spennende var det når Angela og Rikard kjørte moped etter kidnapperne.
  Denne boken passer bra for de som liker aksjon og spenning. Jeg vil absolutt anbefale denne boken til noen som trenger underholdning.
  Alt i alt synes jeg at denne boken var kjempe bra og spennende.
  Terning kast 6!

 146. Ukjent fare

  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Utgitt: 2017

  I boka møter vi Rikard, Angela og faren til Rikard. Det hele startet med at faren til Rikard blir kidnappet av noen i en svart varebil. Det fører til at Rikard og Angela kjører etter varebilen. Rikard vil finne igjen faren sin, men det er ikke så lett.

  Boka er spennende fordi den er underholdene og det skjer noe nesten hele tiden.
  Det blir bare mer og mer spennende når faren til Rikard blir kidnappet og Rikard prøver å finne varebilen som har tatt han. Forfatteren skriver veldig bra og det er gøy å lese.

  Boka passer for de mellom 9-12 år. Jeg vil anbefale denne boka fordi den er veldig spennende. Jeg gir boka terningkast 5.

 147. Jeg likte boka veldig godt fordi den var spennende og dro meg liksom med i fortellingen. Jeg fikk veldig lyst til å lese boka fordi at utdraget slutter så spennende.
  Jeg synes boka passer for barn fra 8-12 år.
  Jeg gir boka en god sekser.

 148. Det var spennende at pappaen ble kidnappet.
  Det var fint at den svarte bilen ikke ble funnet.
  Den kunne vært litt mer spennende. flere beskrivelser
  Det var mye kjøring.
  Fin beskrivelse av Karen og hvordan hun hang fast i bilen.

 149. BOKANDMELDELSE
  Ukjent fare av Jan Tore Noreng.

  Det handler om at en mann blir kidnappet av tre menn med sort jakke. De har en sort varebil. Rikard har besøk av Karen da dette skjer. Angela skal stille spørsmål til pappaen til Rikard. Rikard og Angela skjørte på skuteren etter Pappaen til Rikard. De skjørte etter feil bil. Så kom de til politi stasjonen der så de den. Sorte varebilen. Så stoppet boken?
  Jeg syntes den er bra fordi jeg er glad i spenning. Og vi har hatt besøk av forfatteren Jan Tore Noreng, han er veldig morsom.
  Boka var overaskende, morsom og spennende. Jeg likte ikke slutten fordi vi ikke får vite hva som skjer På politi stasjonen. Jeg kan anbefale boka for de som liker spenning. JEG SYNTES BOKA ER SUPERBRA!
  Sjanger: spenning
  Terningkast: 6

 150. Den var morsom og spennende 😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

 151. jeg syntes boka var litt spennende men litt kjedelig av og til. !!!!!
  jeg gir boka en 4………

 152. klasse 6A seier at dette var ei spanande bok. Fekk lyst til å lesa heile boka.
  Det var litt irriterande at kapittelet slutta på det mest spanande. Klassen vurderer boka som svært bra

 153. Jeg synes Ukjent fare var litt spennende fordi faren ble kidnappet og de kjørte bort. Det var kjekt å lese om biljakten. Jeg gir Ukjent fare terningkast: 4

 154. Jeg synes boka var bra. Jeg liker når det er litt spenning i bøkene. Jeg synes det var kjekt når det byttet hva det handlet om veldig fort. Jeg gir den terningkast 4.

 155. Jeg synes at boka var veldig kjekk. Den var kjekk fordi det var spenning helt fra starten. Den var spennende og kjekk. Jeg synes det var morsomt når Angela fant feil bil. Og jeg gir den terningkast 6.

 156. Jeg likte utdraget om Ukjent Fare fordi at utdraget var veldig spennende. Det var spennende fordi at det spennende begynte så tidlig så du ble liksom tatt av boka med en gang og da var det spennende hele tiden. Jeg vil gi utdraget en 5-er.

 157. Jeg synes at boka var veldig kjekk. Den var kjekk fordi det var spenning helt fra starten. Den var spennende og kjekk. Det var morsomt når Angela fant feil bil. Og jeg gir den terningkast 6.

 158. Ukjent fare er en spennende og kul bok om Rikard som(Med en kvinnelig journalist) må finne faren sin som er blitt kidnappet av noen menn i en svart varebil. Vennen hans, Karen, henger bakpå den mørke varebilen mens den kjører avsted med faren.

  Jeg gir boken terningkast 5,9

 159. Jeg​ ​synes​ ​at​ ​Ukjent​ ​fare​ ​var​ ​en​ ​ganske​ ​bra​ ​bok.​ ​Det​ ​var​ ​mye
  spenning​ ​og​ ​action.​ ​Synes​ ​den​ ​skulle​ ​inneholdt​ ​humor​ ​og​ ​men​ ​det
  var​ ​en​ ​bra​ ​bok.​ Alt gikk litt får fort men jeg​ ​liker​ ​spenningsbøker​ ​best​ ​så​ ​derfor​ ​gir​ ​jeg​ ​boka
  terningkast​ ​4.

 160. Jeg likte veldig godt spenningen i denne boka! Jeg er veldig glad i spennende bøker. Jeg synes denne boka var veldig bra skrevet, teksten gjorde at jeg bare ville lese mer og mer. Jeg likte veldig godt spenningen når faren ble kidnappet. Jeg har veldig lyst til å lese hele denne boka.
  TERNIGKAST 6

 161. Den var litt skjedelig. spesielt det med kidnappingen. Jeg følte ikke det skjedde noe. Men det som faktisk var litt kult var det med motorsykkel scenen. Jeg syntes Angela var SÅ TØFF! Hun bare Skjørte! Jeg synes også det var litt morsomt når han trodde Angela skrek. men så fant han ut at det bare var ham. ellers var alt gørr =|

 162. Jeg synes boka var bra, men det er litt kjedelig oppleg.
  Det som er bra er at det gå fantasi og god spennig.
  Jeg gir den terning kast 4

 163. jeg synes den ikke var ikke den var så bra den hade ikke mye acsjon jeg gir den ternigkast 3 den er liot for lite å vite om boken på de få sidene vi fikk vite og det kan bli lit kjedeli vi fikk ikke vite noe om hoved personene
  jeg vil at den kan hjelpe meg med lekser midag tørke støv våpen lager ha en inebygd pengemaskin

 164. Jeg synes at boka var bra.
  Boka mangler mer spenning og humor.
  Men den var bra.

  Jeg gir boka terningkast 5

 165. Den var spennende og det var mye som skjedde. Det var litt for mye som skjedde på en gang. Og det var ikke så lett og følge med på alt. Terningkast: 4
  (Mosterøy Skole)

 166. Jeg syntes Ukjent fare var ikke kjempebra men bra det var spenning i den og action. Viss jeg hadde vært forfatteren hadde jeg hatt med humor og litt mer spenning. Jeg gir den terningkast 3.

 167. jeg synes boka var ganske bra på grunn av at jeg liker spenning veldig godt, likte veldig godt kidnappe delen håper boka kommer på skolen å da hadde jeg lest hele boka

 168. jeg likte boken fordi den var morsom spennende og jeg likte at den handler om en fremtid full av teknologi.

 169. Denne boka syntes jeg ikke var helt meg. Jeg har ikke lest alle bøkene, men hvis jeg skulle velge fra 1-10. Ville jeg valgt tre. Jeg gått inn på aktiviteter, der vi skulle skrive neste kapittel eller resten av boka. Jeg synes min egen tekst jeg skriver spennende og bra. Det var tre i klassen som synes denne boken er dårlig. resten synes den var god, og vi er 45 i klassen

 170. Ukjent fare
  Jan Tore Noreng.
  Boken er spenning
  Boken er lett å leve seg inn i, fordi teksten var spennende og morsom.
  Jeg har lyst å lese resten fordi den var spennende og morsom.
  Jeg synes at teksten passer for alle over 8år.
  Slutten var morsom fordi Rikard la merke til at de fulgte etter feil bil.
  Terningkast 4.

 171. Jeg likte boken supert fordi den hadde spenning humor og da ble jeg dratt in i boka.
  Det er den beste boka jeg har lest hittil i år. jeg anbefaler og lese boka ettersom jeg har lest det suverene utraget.

 172. Ukjent fare var en veldig spennende bok fordi det var mye action hele veien. Spennende nå barn må være detektiver å løse mysterium med en forsvinning. Vi anbefaler boka for alle de som liker spenning og at det skjer mye. Den passer veldig bra for både gutter og jenter 5. – 7. trinn

 173. Jeg synes boka var sykt spennende da de kidnappet faren til Rikard. det var det sykeste av alt. da det ble mest spenne var da de fant ut at det var en blå varebil mens de lette etter en svart varebil det var så spennende. det som er bra med boka er at den var full av drama og spenning. jeg anbefaler den for fedre under 40 år. TERNINGKAST 5

 174. Bokanmeldelse til Ukjent fare:
  Boka heter Ukjent fare og forfatter’n heter Jan Tore Noreng.

  Teksten handler om: Det er en gutt som heter Rikard. Han har en venn som heter Karen. En dag kommer faren til Rikard hjem tidlig hjem fra jobb. Faren til Rikard venter besøk av en dame som heter Angela. Angela skal intervjue faren til Rikard. Det kommer en svart varebil. Det kom 3 menn og tok Leif faren til Rikard. Karen slenger seg over varebilen og henger seg løst på en stige. Angela har en motorsykkel. Og ber Rikard om å hoppe på de kjører etter Leif og Karen.

  det er en spenningsbok.

  jeg synes teksten var bra fordi: den var veldig spennende. Og derfor vil jeg lese hele boka!

  Det jeg synes var best med teksten var: jeg syne det var best før det slutta.

  Det jeg synes var svakest med teksten var: Jeg ble irritert av at jeg ikke fikk vite osen det går går på slutten.

  Jeg vil anbefale den for 6-og oppover og de som liker spennings bøker.

  jeg synes teksten var Bra

 175. Bokanmeldelse til Ukjent fare:

  Boka heter Ukjent fare og forfatter’n heter Jan Tore Noreng.

  Teksten handler om: En gutt som heter Rikard. Han har en venn som heter Karen.
  En dag kommer faren til Rikard kom hjem fra jobb tidlig. Snart kommer en dame som skal intervjue meg sier faren til Rikard. Damen som skal intervjue faren til Rikard heter Angela. så kommer det en svart varebil som kidnapper faren til Rikard. Og Angela, Rikard, Karen blir overasket. Karen slenger seg på varebilen og henger på lenge. Angela kjører motorsykkel og ber Rikard og sette seg på. De kjører etter varebilen.

 176. jan tore noreng ukjentfare angara karne rikard og faren den boka er en spenning bok den teksten var veldig bra fordi den er veldig spene og jeg liker spenne bøker at den svarte bilen bare duka opp plutselig jeg synsedet var ikke noe svakt med tekstenden den var bare spenne jeg anbefaler for7år + jeg synse den var super

 177. tet beste Hvar bil jakten
  det Hvar ikke noen forklaring på iterye
  med det hvar veldigbra

 178. Vi likte boka fordi den var spennende. Den var spennende fordi vi ble dratt inn i handlingen raskt og det skjer noe hele tiden. Den passer for barn som liker spenning. Vi gir terningkast 5.

 179. Jeg elsker spenningsbøker og fikk lyst til å låne boka. Jeg gleder meg til å få vite hva som skjer i den bygningen over veien. Jeg gir dette utdraget terningkast 6! 😁 📓📗

 180. jeg liker spenning og humor så denne boka gir jeg 10\10. jeg kunne ha lest denne boka 10000 ganger til. jeg anbefaler denne boka på det sterkeste for de som liker spenning og humor. jeg syntes det var litt morsomt og spennende når pappaen blir kidnappet.

 181. jeg syntes boka var veldig spennende, jeg liker spenning og humor så denne boka gir jeg 10\10. jeg kunne ha lest denne boka 10000 ganger til. jeg anbefaler denne boka på det sterkeste for de som liker spenning og humor. jeg syntes det var litt morsomt og spennende når pappaen blir kidnappet.

 182. Klassen mener boka er spennende og ønsket å lese mer med en gang. Vi synes boka passer for barn i alderen 9-12 år. Klassen gir terningkast 5️⃣

 183. Jeg syntes denne boken var bra og spennende men det var litt vanskelig å f5ølge med. Jeg har ganske lyst til å lese den.

  • Boka heter ,,ukjent fare“og er skrevet av Jan Tore Noreng
   Teksten handler om en journalist som skal interjue faren til Rikard. Da blir faren til Rikard kidnappet.Karen henger seg fast på lastebilen. Journalisten Angela og Rikard kjører scooter etter dem.
   Boka har sjangeren spenning.
   Jeg synes teksten var spennende. Derfor fikk jeg lyst til å lese den ferdig. Fordi jeg synes at den var godt forklart slik at jeg så det for meg det som skjedde.
   Det beste med teksten var at den var godt forklart
   Jeg synes det dårligste ved teksten var at det var litt lang biljakt
   Det er en spennende bok så for de som liker spenning kanskje for 10-åringene
   Jeg synes bok er bra

 184. Jeg likte dette utdraget, fordi den hadde spenning. Jeg likte den så godt at jeg skal kaskje lese den selv hjemme. Terning kast 5

 185. Jeg likte dette utdraget, fordi jeg likte at den hadde spenning. Jeg likte den så godt at jeg kunne kanskje lese den selv hjemme.

 186. wow ! jeg liker boka for den er faktisk spennede. jeg syntes det ble veldig morsomt når faren sier «nei,klipper du bgresset du a» og så svarte Rickard «nye sommerjobben, mamma’s ide». og jeg likte at det bled til en biljakt for da ble det ekstra spennende.
  veldig bra bok!!!!!!

 187. Alle i Sopphaugen Kommune har fått sparken og blitt erstatta av teknologi. Karen og Rikkard er på sporet. En dag kommer faren til RIkkart tidlig hjem. Faren til Rikkard skulle bli interjuet av Angela Falck. Da faren til Rikkart sa: Hei det er jeg som er Leif, Da kommer det tre men ut av en sort sotette vare bil og kidnapper Leif.

  Jeg synest at boken var veldig spennede for de alt skjedde så fort, og det var spenning helle tiden. Når noe spennende skjedde, så kom det noe annet med en gang som var enda mer spennede, og jeg likte den veldig godt. Jeg fikk lyst til å lese boken!

  Jeg gir en sterk terning karst 6 fordi jeg liker spenning veldig mye 🙂

 188. Jeg syns boka er spennende og morsom. Jeg syntes boka var spennende når faren ble kidnappa og når de fulgte etter den svarte varebilen for å redde faren til Rikard med scooteren. Jeg synes det var bra at de ikke fant faren til Rikard med engang for da hadde boka blitt kjedelig. Jeg syns boka var Bra. Jeg gir boka terning kast 5.

 189. boken handler om Rikard og faren hans som blit kidnappet. Rikard og en dame som skulle interjuve faren følger etter de som kiddnappet og karen som er en dame som hjelper Rikard og fare heenger bakpå bilen til kiddnapperene. Denne boken virket kjempe spennene og jeg andbefaler den virkelig for de mellom 9 til10 år.

 190. Denne boken var spennene. Den dro meg inn i opplevelsen. Med en gang viste jeg at denne boken var noe for meg fordi jeg liker spenning. Jeg gir boken terning kast 6 så denne boken vil jeg gjerne ambefale. Denne boken far gøy.

 191. Jeg synes ikke denne boken var særlig bra. Det var veldig forvirrende å lese den, samtidig som det ikke var så veldig bra action. Jeg ville garantert ikke lest noe videre av denne boken. Terningkast 1, dårlig.

 192. denne boken er dårlig jeg synes det er lite miljøbeskrivelser og mening. terningkast 4

 193. Jeg tror boka var bare så fantastisk. Jeg liker måten at forfatteren gjorde det så hvert ord er et nytt slag som ditt hjerte løper raskere til. Kidnapping greia var det mest spennende og et kjempe flink innledning! Tegning Kast: 5🎲

 194. Klassen som helhet sier at boka er spennende og litt morsom. De likte boka fordi det var mye kjøring med scooteren, og de følte at de ble dratt med på denne jakten da Angela & Richard fulgte etter varebilen. De ble overrasket over at de tok feil mann. Det var spennende da faren ble kidnappet. De håpet at de ville gjøre alt for å redde ham. Slutten var spennende, men det var irriterende at det sluttet så brått. Elevene ble nysgjerrig på resten av boka. De ville gjerne lese mer. De var enige om at boka var super!

 195. Jeg syns den var gøy fordi faren ble kidnappet og jeg syntes synd på jenta fordi ho ble også kidnappet, det var også kult at di skjørte på en scooter. Jeg gir terningkast 4

 196. jeg synes at boken var super fordi det var mye spenning og veldig godt beskrevet og det var veldig lett og skjønne hva som hadde skjedd og hvem som hadde gjort det og fikk veldig lyst til lese mer 🙂 terning kast 6.

 197. Den var gøy og spennende. Når faren ble kidnappet var det spennende. Når jenta hang på bilen trodde jeg hun sulle falle av. Den stoppa så spennende når de trodde bilen var bak det lille huset. Den er så gøy at jeg kan lese hele boka:) terningkast:6 selvfølgelig:)

 198. Jeg synes denne boka var helt super fordi den var veldig spennende og det var mye action. Jeg gir den en terningkast 6.

 199. Jeg syns utdraget var super fordi den var spennende, skummel og gøy. Jeg syns det var spennende når faren ble kidnappet. Hadde jeg vært faren hadde jeg vært livredd. Jeg håper faren kommer seg fri og at kidnapperne blir tatt. Jeg syns boka er for både gutter og jenter. Jeg syns den er for 10+. Jeg gir terningkast 6. Anbefaler å lese den.

 200. Jeg syns den boka var veldig bra fordi den er spennende da faren ble kidnappet og godt beskrevet. Jeg syns det var morsomt da de trodde de fant den svarte bilen, men det gjord de ikke. Jeg fikk lyst til å lese den boka, men forsiden passer ikke til boka. Terningkast 5, passer får begge kjønn og passer fra 10-13 år.

 201. Jeg likte boka fordi den var både gøy og spennende, spesielt når faren til Richard ble kidnappet. Jeg synes boka passer for både gutter og jenter fra 10+. Jeg anbefaler alle å lese boka fordi den var helt super gøy. Terningkast 6

 202. jeg synes boka var super bra fordi det var veldig crazy fordi faren ble kidnappet.
  Og at det var bra forklart de skumle ting.
  Jeg gir terningkast 5.

 203. Den var gøy og spennende fordi når faren ble kidnappet var det spennende og når jenta hang på bilen trodde jeg hun skulle falle av. Den stoppa så spennende når de trodde at bilen var bak det lille huset. Jeg har så lyst til å lese hele boka:) terningkast:6 selvfølgelig:)

 204. Jeg synes boken var veldig spennende. Spesielt da faren ble kidnappet og ble ført bort. Hadde jeg vært faren hadde jeg vært veldig redd. Og det var veldig spennende da jeg trodde at de fant den svarte traileren og det ikke var den rette. Denne boken synes jeg er får både jenter og gutter. Boken er får 10 og oppover. Terningkast 6

 205. Jeg syntes at boka var super fordi det var spennende når faren ble kidnappet og det var lett å få bilde i hodet på forklaringen. Den var veldig lettlest og jeg fikk lyst til å lese hele boka. Jeg syntes den er for begge kjønn og alder 9-12 år. Jeg gir den terningskast 6.

 206. jeg synes boken var veldig spennende. Spesielt da faren ble kidnappet og ble ført bort. Hadde jeg vært faren hadde jeg vært veldig redd. Og det var veldig spennende da jeg trodde at de fant den svarte traileren og, det ikke var den rette. Denne boken synes jeg er får både jenter og gutter. Boken er får 10 og oppover. Terningkast 6

 207. Jeg syns at denne boka er en av de gøyeste bøkene jeg har hørt og lest. jeg har veldig lust til å lese hele boka, men jeg må vente litt siden den er i kø i hele klasserommet. jeg gir den terning kast.6 fordi den var SUPER GØY!!!! jeg skal anbefale denne til alle jeg kjenner.

 208. Jeg syntes boka var veldig spennende fordi jeg viste ikke hva som kom til skje. pga. i boka sto det liksom at de ikke kom til og finne varebilen, men så plutselig fant de den. Jeg syntes boka var morsom fordi de gjorde ting som fikk meg til å tenke: Hva skjeer nå? Slutten var veldig spennende fordi Rikard sa jo at han hadde sett den varebilen før. Jeg ble overrasket over at de slemme kom og tok faren fordi han hadde jo ikke gjort noe mot dem. De kom jo bare uten videre. Jeg har tenkt til og prøve og finne den på biblioteket:)

 209. Hei jeg likte boken fordi det var veldig spennende,
  så jeg vil stemme på denne boken

 210. jeg syntes at den var spennende for når Leif skulle bli intervjuet så kommer det noen menn som tar Leif inn i varebilen. jeg likte den fordi den var spennende og bra 🙂

 211. Jeg elsket den fordi den var litt skummel og veldig spennende på en gang
  og den var nesten som i virkeligheten

 212. Denne boka var bra! Hele klassen likte denne boken, de syntes den var spennende!:)
  kjente meg litt igjen i historien.

 213. Boken var skikkelig spennende og Rikard er litt av en gutt. Karen var veldig tøff som hang seg etter bilen. Boken passer for 10 til 12 åringer.

 214. Den var super bra,fordi den var veldig spennene når jeg leste den og jeg hadde bare lese denne boken hele.

 215. Jeg synes bokken var VELDIG bra. den var morsom og spennende. Jeg likte boken veldig, å jeg har lyst til å lese hele boken.

 216. Det var en veldig spennende bok det var litt trist når pappen ble kidnappet å det var kanskje skummelt for karen som holdet seg fast i en stige bak på en svar varebil med sotete vinduer men det var synd at boken var slutt for jeg ville lese mer.

  terning kast 1-10:8

 217. Det var en veldig gøy og spennende bok!!
  Jeg likte at pappaen ble kidnappet 🙂
  Jeg syntes det var dumt at det gøye begynte når den sluttet 🙁
  Skal låne den på biblioteket neste gang jeg er der!

  Jeg vil gi den terningkast 5 😉

 218. Jeg synes boka var veldig gøy og spennende 😉
  Det var dumt at det det spennende begynte akkurat når det sluttet 🙁
  Jeg vil låne den på biblioteket når vi er der neste gang 🙂

  Jeg vil gi den terningkast: 5 😉

 219. Det var en veldig gøy og spennende bok!!
  Jeg likte at pappaen ble kidnappet 🙂
  Jeg syntes det var dumt at det gøye begynte når den sluttet 🙁
  Skal låne den på biblioteket neste gang jeg er der!

  Jeg vil gi den terningkast 5 😉

 220. Denne boken likte jeg, fordi det skjedde ting, men samtidig var den litt kjedelig, det hvar kult når de skulle jakte etter faren som ble kidnappet, men det kjedelige var, når jeg ville lese mer sluttet boken ;D

 221. hei, jeg heter lina gram og går på Ormestad skole 6 trinn. Jeg synes at denne boka var bra. jeg likte boka fordi det var spennende, man ble jo bare dratt mer og mer inn i boka!!! hvis jeg hadde resten av boka ville jeg slukt den opp! denne boka gir jeg terningskast 4.

 222. Vi synes at boken var gøy og spennende fordi det var gøy at det var kidnapping med i boka 😎😆

 223. Bokanmeldelse
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Sjanger: spenning
  Boka Ukjent fare handler om at det er kommet noen svarte varebiler til Sopphaug og alle ansatte i Sopphaug kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Rickard og bestevennen Karen leter etter faren til Rickard, som ble kidnappet av de folkene i de svarte varebilene.
  Jeg synes ukjent fare var en super bok for de som liker spenning og liker og leve seg inn i bøker. Boka er lett og leve seg inn i fordi det er så masse spenning og boka var skikkelig levende litt fantasi innimellom. Spenningen begynte fort det ble bare mere og mere spennende, jeg ble overasket over at de kanskje fant de svarte varebilene. Teksten sluttet litt uventet jeg trodde den kom til å slutte inne i parkeringshuset. Jeg fikk ikke lyst til å legge fra meg boken, nå vil jeg lese resten av boken fordi den var skikkelig spennende og morsom og det er de bøkene jeg liker å lese. Det beste ved teksten var da de kjørte etter de svarte varebilene, det svakeste ved teksten var i begynnelsen det var litt kjedelig,
  Boken passer for de som liker spenning og morsomme bøker, jeg anbefaler deg å lese den, jeg gir den terningkast 6, og jeg synes den fortjener å være superfinalist.

 224. Anbefales på det det sterkeste!
  Dette virker som en veldig bra bok, og jeg har meget lyst til å lese hele boka. Jeg får også lyst til å lese den første boka i serien, Dødens Skole. Jeg liker boka fordi den er spennende, slik at du får lyst til å lese hele boka med en gang. Den er også mystisk, og ligner litt på sjangeren fantasy, som jeg liker veldig godt og leser mye av. Dette er en bok jeg utifra hva jeg har lest nå vil anbefale til dem som liker fantasy og spenning, og til de som er litt yngre enn meg, og til de som er eldre enn meg. Amund, 11 år

 225. Kajsa skriver:
  Jeg opplevde teksten som en spennende tekst, jeg syntes teksten passet til forsiden og tittelen. Jeg anbefaler denne boken til de som liker spenning. Terningkast: 4

 226. Nora skriver:
  Jeg synes boka var veldig spennende fordi det skjedde så mye som var litt farlig og det gjør boka spennende. Jeg synes at boka var bra fordi de beskrev personene som var med bra og de beskrev det som skjedde ganske godt. Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning. Terningkast 5.

 227. Eg syntes denne boka var spennande fordi eg likar spennings-bøker. Eg likte den og fordi det skjedde so mykje på ein gang.
  🎲Kast 1-6= 5

 228. Eg synst boka var spennende siden han ble kidnappa. Eg synst det var gøy at ho hang bak på bilen på ein stige.
  Eg gir 🎲=6

 229. Jeg likte ikke boken fordi den hadde en forside som ikke passet til teksten og jeg syntes det var for mye detaljering.

 230. Det mest spennende var når det kom en svart vare bil med 3 svartkledde menn . Og når de kom ut varebilen og tok armene og beina til faren og tok ham in i varebilen dro med ham. og sønnen Rikard og Angela Falck. ville hjelpe ham.

 231. Jeg likte boka fordi den var veldig spennende. Det beste med fortellingen var at faren til Rikard

 232. Boken var super Tøff for de at Ricard og Angela er tøffe og modige som klarte og redde faren til Ricard. Ricard er den modigste av dem alle og jeg gir denne boken terningkast 6.

 233. Aurora: Dette var en morsom bok.
  Martin: Jeg synes at den ikke var så spennende.
  Herman: Det er veldig kult å lese, å jeg vil lese mer.
  Ariel: Jeg likte boka fordi det var så mye fart og spenning.
  Jasmine: Jeg synes at det var litt rart at de byttet ut menneskene og tok roboter istedenfor.
  Even: Jeg gir boka terningkast 5. Jeg synes den var spennende, og jeg anbefaler for barn i alderen 8-11 år.
  Patrick: Jeg synes den var ganske spennende. Jeg gir den terningkast 5.
  Alma: jeg synes boka var spennende, og jeg får lyst til å lese videre. Forfatteren skriver på en veldig bra måte, så jeg gir den terningkast 5 .
  Elvira, Jeg synes boka var bra og spennende, og jeg har lyst til å lese hele boka. jeg gir den terningkast 5.
  Maria : Jeg synes den var bra, og har lyst til å lese den flere ganger. Jeg gir den terningkast 5.
  Vibeke: bra bok 😀
  Emil: boka var bra.
  Alva: Den kunne vært litt mer innholdsrik
  Ane: Boka var bra.

 234. eg likte boka fordi den var spenende, og eg likte veldigt godt at den handla om ein biljakt og det var det eg syntes det var det som gjorde den spannende.

 235. Boken var veldig gøy og spennende! Eg likte den veldig godt, det var veldig spennende når faren blei kidnappet! Eg vil gi denne terningkast 5.

 236. Jeg synes at utdraget var spennende fordi det inneholder sånn action greier som kidnapping. Jeg likte dette utdraget spesielt fordi det handler om spenning. Jeg synes at utdraget var så spennende at jeg vil lese mer av boken.

  Terning kast 7/10

 237. Eg likte utdraget fordi det var spennande og ganske nytt for meg å lese. Eg har aldri lest noko liknande. 🎲6

 238. Jeg likte boken fordi den var spennende og gøy. Jeg likte veldig godt hvordan den var skrevet og at handlingen ble skrevet tydelig. Jeg synes den var spennende fordi faren ble kidnappet og ble overført vekk. Hadde jeg vært Rikard så hadde jeg blitt kjempe redd.

 239. Eg synstest boka var OK. Den var veldig spennande og veldig lett og forstå, men eg synstest den ikkje var så bra, fordi den var litt kjedelig etter kvert som man leste og det var litt for lett og forstå slik at den vart kjedeleg. Når eg seier litt lett og forstå meiner eg at den forklarte meir enn eg trente. Denne boka passer best for folk som er 9-10 år.
  🎲 kast 3

 240. morsom bok
  jeg synes det er rart at alle de som jobber mister jobbene sine å blir erstattet av maskiner og jeg ble overasket over at karen hoppet på stigen på bilen.

 241. Jeg syntes boka var helt super og har veldig lyst til og lese den👌👏👍😃 jeg ville ha gitt boka terningkast 6

 242. forfatter: Jan Tore Noreng

  Ukjent fare er en bra bok men det er ikke min type spennende vil jeg si det haddde ikke den følelsen om spenning jeg trenger boken hadde fått mange personer for å like emn ikke nok så jeg hadde sagt terningkast 3

 243. Boken var veldig spennende og jeg likte best når de fant en svart bil som de trodde at leif og kjersti var inni den.

 244. Rommet fryser momentant. Ingen lager en lyd. Anna og Christina slutter å le, og Stein Vidar stanser opp midt i rommet. Sari og Adam står som forstenet borte ved ribbeveggen. Lars rives ut av transen og blir stående og stirre på meg, hånden fortsatt hevet i høy guard. Han rynker brynene litt, før han forskrekket sier:

  «Virker ikke!»

  Jeg blir stående og stirre tilbake på han.

 245. Jeg syntes at boka var ganske spennende at jeg nesten fikk lyst til å låne boka. Spesielt når alle i sopphaugen fikk sparken og når faren til Rikard fikk sparken. Jeg gir den terningkast 4.

 246. Jeg syntes boka var litt rar mest fordi je ikke skjønte så mye av den.Boken var kul og det var spennende når alle annsatte i spphaugen fikk sparken og ble erstattet av teknologi. Navnet sopphaugen var litt uvanlig fordi jeg har aldri hørt det før. Jeg ville anbefalt denne boka for barn fra 9-11 år.jeg vil gi denne terningkast 3.

 247. jeg synnes detter var en veldig spennende bok har litt humor i seg. der hvor de kjører etter bilen men så er det feil bil og Angela spør hvem jobber du for??? jeg jobber på Narvesen. og at pappaen blir kidnappet av noen mystiske menn!!! jeg vil anbefale denne kule og spennende boka for alle aldre jeg gir den ternings kast 6
  og vil veldig gjerne med glede lese resten av boka

  takk til forfatteren Jan Tore Noreng

 248. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John. S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

  Ukjent fare handler om en gutt som heter Rikard, han bor i Sopphaugen kommune. Pappaen hans skal bli intervjuet av Angela Falck. Karen (bestevenninnen) til Rikard, er med han hjem. Plutselig dukket det opp en svart varebil, og to menn i mørke kler hoppet ut. De kidnapper pappaen til Rikard, og Angela Falk, Karen og Rikard følger etter.

  Jeg liker at den svarte varebilen dukker opp, fordi da oppstår det ett problem. Visst ikke så blir det jo ikke noe spenning. Når bilen kjører av gåre med pappaen blir jeg litt dratt inn i boka. Jeg synes også den er troverdig.

  Men jeg kunne ønske at det ikke handlet så mye om at de kjørte å prøvde å stoppe kidnapperne. For det blir litt vanskelig å henge med da. Men det kan være fordi jeg ikke har lest hele boka

  Jeg kan anbefale denne boka. Min vurdering er:

  Ane Forbord 11 år

 249. Ukjent fare
  Forfatter: jan tore Noreng.
  Illustratør: John. s. jamtli.
  Forlag: Gyldendal.

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

  Denne boken handler om to personer som heter karen og Rikard. De bor på et sted som heter Sopphaugen. Det var en rolig ettermiddag Hjemme hos Rikard Da plutselig faren blir kidnappet av tre folk som kjører en svart varebil. Rikard og karen må følle etter varebilen på en scooter.

  Jeg synes at boka var spennende fordi faren ble kidnappet av noen som de ikke viste hvem var.

  At vi ikke får så mye om personene.

  Jeg liker boken godt og jeg anbefaler alle å lese den.
  Terningkast: 6 av 6

  Fillip A .10 år

 250. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John. S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  . Så løp han ut foran bilen og stilte seg med armene ut til sidene, som om han ville sperre veien. Karen kom løpende bak. Alt gikk så fort! Det var umulig å se sjåføren i varebilen på grunn av de sotete vinduene. Akkurat som bilen til Elektro Service og Pressebyrået Samme takgrind. Samme sotete vinduer.

  Hovedpersonene er Rikard, Karen, Leif og Angelina Falk
  De bor i Sopphaugen kommune. Det var en helt vanlig dag
  i Sopphaugen kommune, men plutselig så kommer en svart varebil
  og tre men i svarte klær og kidnappet Leif. Da starter en biljakt for og
  redde Leif.

  Ukjent fare er spanende, morsom, god driv.

  Jeg likte alte så det er egentlig ingen tin jeg ikke likte.

  Ternings kast/ 6/6
  m ats lender

 251. Jeg anbefaler boken, jeg gir terningkast 6, fordi det handlet om maskiner som gjorde at mennesker mistet jobbene sine. Jeg likte også at det handlet om fremtiden.

 252. Ukjent fare

  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John. S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

  Utdraget handler om noen som bor i sopphaugen. Faren til Rickard kommer hjem og så blir han kidnappet. Men Angela Falck og Rickard kjører etter i den lyse blå skuteren til Angela Falck …

  Jeg likte boka litt, for det var mye action. Også var det veldig spennende og det var mye og tenke på. Det var god driv, alt hengte sammen. Jeg likte det veldig godt på grunn av at plutselig så var de på motorveien og plutselig så stod de fast i en trafikkork. Det var ganske bra.

  Jeg likte ikke boka for vi fikk egentlig ikke så mye info om personene f.eks. alder, skole, jobb. Jeg selv liker ikke så mye action, jeg liker best villmark og den slags.

  Jeg kan anbefale denne boken, hvis du liker spenning og action. Jeg gir den terningkast 4.

  Endre H.H. 11 år

 253. Det var en sjekk bok fordi faren til Rikard sin far ble kidnappet.Jeg har lest over halvparten av boken.

 254. Denne boka var helt supert fordi den var så spennende og kjekk å lese. Har ikke lest hele boka men har veldig lyst!
  Terningkast 6!

 255. Jeg synes boken var veldig bra fordi den var spennende og det var gøy at handlingen var i fremtiden. Det jeg synes var ekstra bra er at boken er spenning fordi jeg liker spenningsbøker. Det var kult at det var to som måtte på oppdrag for å redde faren fra noen mystiske personer.:):) Jeg gir den terningkast seks.

 256. Det var en kjekk bok fordi faren til Rikard ble kidnappet. Jeg leser den nå. Jeg har kommet over halvparten.

 257. Ukjent fare

  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John. S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal
  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.
  Det handler om en kidnapping, et intervju og en biljakt. Personene i bokas navn er Leif, Rikard, Karen og Angela. Leif er pappaen til Rikard og Karen er vennen til Rikard. Angela skulle på et intervju med Leif.

  Jeg synes at denne boka er bra fordi den er spennende. Spenningen er kidnappingen og biljakten.

  Jeg liker ikke når kidnapperne nesten kjører på Rikard fordi at han bare vil fri faren.

  Jeg vil anbefale å lese boka. Min vurdering er:
  5 av 10

  Marie Dyb. B. 11år

 258. Dette var en kjempe spennende historie om Rikard, Karen, pappa og Angela. Hvorfor skulle pappa intervjues og hvorfor ble han kidnappe? Action i hele utdraget.
  En artig liten scooter i topphastighet 🙂 fenget aldersgruppen stort.
  Flere elever ville lese denne boka. Terningkast 5.

 259. jeg syntes den hadde mye spenning og var grei og lese.
  men det var dårlig at det sluttet så brått

 260. Utdraget var veldig spennende fordi noen ble kidnappet. Jeg synes dette var spesielt og morsomt å lese fordi forfatteren er onkelen til en i klassen min.

 261. Eg likte boka , fordi at eg liker bøker som er spenning og eg syens også den var litt forvirrende , men eg forstod boka . Eg vil anbefale ho til dei som liker spennande bøker , men eg vil ikkje anbefale ho til dei som ikkje liker spennande bøker . Eg blei veldig overraska når han Leif blei kindnappa og eg synes det var bra dei kanskje har funnet ut hvor den sorte bilen blei av.
  ANBEFALER DENNE BOKA👌🦄🦄🦄👌🦄🦄🦄👌🦄🦄🦄👌🦄🦄🦄👌🦄🦄🦄👌

 262. Bokanmeldelse
  Ukjent fare av Jan Tore Noreng.
  Det handler om at en mann blir kidnappet av noen menn i en sort varebil. Sønnen Rikard følger etter med Angela sin skuter, Angela er selvfølgelig med da….. De mistet synet på varebilen. Rikard hadde glemt telefonen hjemme og Angela var fri for strøm da de skulle ringe politiet, så da kjørte de til politistasjonen. Da så de den sorte varebilen.
  Det var veldig overraskende utsnitt, men vet liksom ikke hva som skjer før man har lest det.
  Sjanger: SPENNING!!!
  Jeg likte boka fordi det var spennende da de kidnappet faren til Rikard. Og da de fant den sorte varebilen ved politistasjonen.
  Jeg likte ikke slutten fordi den sluttet så brått. Den skulle ha sluttet litt mer ekte. Den sluttet på en måte man ikke forstår. Og man fikk ikke vite om det var den bilen kidnapperne kjørte i. Det frister å lese boken nå.
  Men bortsett fra det kan jeg anbefale den. Det lille utsnittet var veldig spennende som sjangeren sier.
  Terningkast 6

 263. UKJENT FARE

  FORFATTER: JAN TORE NORENG
  ILLUSTRATØR: JONN S. JAMTLI
  FORLAG: GYLDENDAL

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

  I denne boken møter vi hovedpersonene som er Leif, Karen, Rikard og Angela Falck.
  Det skjer i boken at faren til Rikard som er Leif ble kidnappet og blir kastet inn i en stor svart varebil med en stige bakpå varebilen karen hopper og henger seg på stigen mens Rikard og Angela kjører etter dem på skuteren til Angela.

  Jeg likte boken veldig godt fordi jeg synes den var veldig spennende og litt morsom. Jeg likte veldig godt da de tok feil varebil og begynte og beskylde den mannen som eide varebilen.
  Men jeg kunne ønske at det var noen bilder i boken, fordi jeg synes at bilder forteller veldig mye.
  Jeg vil virkelig anbefale denne boken, fordi jeg tror at både jenter og gutter kommer til å elske den som det jeg gjorde. Så jeg gir terningkast 5.

  Emma Sugustad, 11 ÅR

 264. Ukjent fare

  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Omslagsillustratør: John S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  «Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut»

  Hovedpersonene Rikard og Karen bor i Sopphaugen kommune.
  Nesten alle de ansatte har fått sparken og er erstattet med teknologi.
  Plutselig en dag blir faren til Rikard kidnappet …

  Jeg liker at det er spenning. Teksten er lett å lese og det er gode beskrivelser. Jeg likte at boka handler om ting for jenter og gutter og at den handler om det.
  Hovedpersonene er annerledes og jeg likte hovedpersonene godt.
  Teksten var vanskelig å legge fra seg.
  Jeg fikk lyst til å lese videre på boka.
  Boka var troverdig.

  Jeg synes jeg fikk vite lite om hva personene tenker og føler.

  Jeg kan anbefale denne boka for de som liker å lese spennende bøker, og litt krim.
  Jeg likte utdraget veldig godt.
  Jeg gir utdraget terningkast fem.

 265. Den var helt super bok. Fra 1-10% velger jeg 10. Helt fantastisk bok. Anbefaler og lese denne.

 266. Den var helt super bok. Fra 1-10% velger jeg 10. Helt fantastisk bok. Anbefaler og lese denne. Jeg gir den nomer 1🥇 og en sjokolade 🍫😹😹😹😹👋🏻👋🏻👋🏻

 267. boken var veldig spennende jeg fikk et bra inntrykk av hva som ville skje videre. starten var kanskje litt brå men jeg likte alt annet
  jeg gir den terningkast 4

 268. Ukjent fare var en veldig spennende bok. Boka var spennende fordi jeg likte starten som fikk meg til og ville lese hele boken. Og det at faren blir kidnappet av men i svarte drakter, var skikkelig spennende. Alt i alt et veldig spennende utdrag. Boken anbefaler jeg sterkt

 269. det var en bra og brå start ting skjedde veldig fort men det var spennende og jeg gir den terningkast 5

 270. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng.
  Illustratør: John S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal.

  Så løp han ut foran bilen og stilte seg med armene ut til sidene, som om han ville sperre veien. Karen kom løpende bak. Alt gikk så fort! Det var umulig å se sjåføren i varebilen på grunn av de sotete vinduene. Akkurat som bilen til Elektro Service og Pressebyrået Agenda. Samme takgrind. Samme sotete vinduer.

  Hovedpersonene er Rikard, Angela, Karen og Leif.
  De bor i Sopphagen kommune.
  Faren til Rikard ble kidnappet. De for på jakt etter kidnapperne
  med Angela Falck sin scooter …

  Jeg likte dette utdraget det var spennende skrevet. Det var spennende da faren ble kidnappet.

  Jeg vil anbefale andre å lese denne boka. Den var veldig spennende og dramatisk.

  Terningkast 5

  Elias Kedir

 271. Da nesten alle ansatte i sopphaugen ble erstattet av teknologi var det litt rart. Da faren kom tidligere hjem så kom journalisten. Det var rart da en svart bil sto utenfor og dro Leif inn i bilen. denne boken var litt rar. Derfor gir jeg den terningkast 3. Den er jeg ikke sikker på om jeg vill lese resten.

 272. Jeg likte da alle ansatte i Sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Jeg likte den litt fordi den var spennene jeg anbefaler barn fra 8-12 år gir den terningkast 4

 273. Jeg opplevde at teksten var litt rar men jeg syns den var morsom da faren ble kidnappet faren:) men det var som om jeg var der, den var lett å leve seg inn i. jeg gir den terningkast 4.

 274. Jeg likte boken fordi sjangere er spenning og det liker jeg. Jeg fikk veldig lyst til å lese den.Men jeg skjønte ikke starten og man kunne ikke høre om Rikard sine føleser. jeg syntes også at det var veldig gøy at faren til Rikard ble kidnappet. Det hadde blitt veldig kjedelig hvis de hadde funnet faren til Rikard med en gang. jeg gir den teringkast:4,5

 275. Jeg syntes den var spennende, og den fikk meg nesten inn i boken som at jeg nesten kunne se bildet i hodet. Jeg likte scenen da faren ble kidnappet.
  jeg gir terningkast 5/6

 276. Jeg likte da de ansatte i Sopphaugen kommune hadde fått sparken og blitt erstattet av teknologi.Jeg likte den fordi den var spennene og jeg anbefaler barn fra 8-12 år og lese den.Jeg gir den terningkast 4

 277. Jeg synes boka var bra det var mye spenning og jeg likte når faren ble kidnappet men jeg synes det var rart at alle ansatte i sopphaugen ble sparket. Det føltes ut som dama fra intervjuet hadde noe med kidnappingen å gjøre men boken synes jeg er for barn fra 9 til 11.Den er spennende.

 278. 5. og 6. kl ved Dalsbygda skole er litt delt i hvordan elevene likte utdraget. Noen synes den var spennende og andre syntes den var litt kjedelig. Den var litt lite fengende. Spennende fordi faren ble kidnappet og at de tok feil person. Det var også spennende at de hoppa på skuter. Gjennomsnitt terningkast ble 4.

 279. Den boken var den beste boken som var i Bokslukeprinsen for meg. Jeg likte den fordi den var spennende, morsom og lit rart.Fordi faren ble kidnappa. Rikard og Angela Falcken prøvde å hjelpe han. Før jeg Leste boken visste jeg at den skulle bli den beste boken i Bokslukeprisen i år. Jeg håper ukjent fare kommer til å vinne.

 280. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John S. Jamtlig
  Forlag: Gyldendal

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.

  Dette er et utdrag fra ukjent fare.
  I denne boka møter vi Rikard, Karen, pappa/Leif, Angela og tre svartkledde menn.
  Denne boka handler om Rikard og venninnen Karen. De er ute i hagen og Rikard klipper plenen. Plutselig kommer pappa hjem. Han blir overasket over at Rikard klipper plenen. –Klipper du plenen Rikard? Sier pappa –Ja, nye sommer jobben, mammas ide’. Angela Falck skal intervjue Leif. Hun kommer på den lyse blå scooteren sin. De rekker knapt å hilse før det kommer en varebil og stopper utenfor gårdsplassen. Det hopper tre svartkledde menn ut av bilen og kidnapper Leif. Bak på bilen er det en stige Karen hopper på stigen, Angela og Rikard hopper på scooteren og starter en biljakt.

  Jeg syntes at boka var morsom når Rikard hylte og når Angela skjeftet på feil mann og bil. Det var spennende at Karen hang bak på bilen. Det var spennende at hun ikke datt av.
  Når Angela og Rikard kjørte scooter hadde hund bare en hjelm og den tok hun selv. Forfatteren burde skrive litt mer va de følte, tenkte og va de hadde på seg.
  Boka var veldig spennende jeg anbefaler den. Jeg gir terning kast 5
  Ingrid 11 år

 281. UKJENT FARE
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John S. Jamnlig
  Forlag: Gyldendal
  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.
  – Hva i … utbrøt han forskrekket.
  Mer fikk han ikke sagt. De tre mennene grep ham i armer og bein, og dro ham med seg inn i bilen. Rikard ble stående som frosset fast.

  Dette er et utdrag fra boka ukjent fare.
  I denne boka møter vi Rikard, Karen, pappa/Leif, Angela og tre svarte menn.
  Denne boka handler om at faren til Rikard ble kidnappa av tre svarte menn.

  Jeg tar terningkast: 6

  Thea – Isabell 11 år.

 282. Ukjent fare
  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Omslagsillustratør: John S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut og grep Pappa i armer og bein.

  Denne boka handler om Rikard og vennen Karen. Det var en rolig ettermiddag i gata til Rikard. Karen hadde blitt med Rikard hjem imens han klipte plenen. Plutselig blir alt snudd på hodet. Faren ble dratt inn i en svart varebil av tre menn.

  Jeg syns boka var super men, det kunne vært litt flere bilder så vi kunne se hvordan det var.

  Jeg vill anbefaler denne bok for gutter og jenter. Den har mye spenning og litt humor.

  Jeg vil gi terningkast

  Navn: Håkon
  Alder: 11

 283. Boka var spennende😱og når du først er begynt å lese boka klarer du ikke stoppe. Men det var ikke helt boka jeg syntes var SÅ bra.😶😶😶🥈

 284. Denne boka er veldig gøy nesten like gøy som den siste lærling. håper å lese hele boka snart.😎😎😎😎😎😎😝😛😛😜😀😀😀😀😁😁

 285. Ukjent fare
  Forfatter; Jan tore Noreng.
  Omslagsillustrør: John s. Jamtli.
  Forlag: Gyldendal.

  «Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut»

  Denne boka handler Rikard og vennen Karen. Alt skjedde i sopphagen. Faren ble kidnappet.
  Den var spennende fik lys til å lese mer.
  Kun vert mere bilder.
  Jeg gir terning kast 4

 286. Jeg likte boken fordi den var spennende. Det var morsomt når de tok feil bil.
  😜😜😜😜

 287. Jeg syns boken var helt grei men ikke helt den typen bok jeg liker men den var litt spennende(:

 288. jeg likte boka fordi den var spennende og morsom etter jeg hadde lest litt av boken fikk jeg lyst til og lese mer.

 289. jeg og klassen min leser denne boka den var spennende jeg har lyst å lese hele boka.

  jeg gir terningkast 6

 290. Jeg syntes denne boken var kjempe spennende, fordi jeg ble dratt inn inni det som kjede.
  Jeg ville lest denne boken!
  Terningkast 6

 291. Jeg synes utdraget var spennende og litt morsomt. Det ga meg lyst til å lese boka!

 292. Jeg syntes boka var veldig bra fordi, jeg liker spenning og den har mange beskrivelser. Men den er samtidig litt morsom, så denne boken er å anbefale.
  Terningkast 5.

 293. Jeg Synnes at boka var spennende
  Men jeg synnes at det burde være
  Flere detaljer av hovedpersonen.
  Jeg gir terningkast 4

 294. Jeg syns boka var veldig spennende og jeg vil lese litt til.
  Men ikke hele boka, for det er litt slitsomt å lese bøker som er veldig spennende.

 295. Jeg syns ar boka var sånn passe fordi jeg hater tyver, motorsykkel og biler.
  Men den var sånn spennende, så jeg vil lese litt til, men ikke hele boka!

 296. Jeg synes utdraget er spennene fordi det er bra beskrivelser sånn at du kan forestille deg hva som skjer i hodet dit, og at slutten på utdraget er så spennende at man må lese boken😊📗

 297. jeg synes boka var super bra og spennene fordi det begynte veldig kjedelig på starten men når mennene kom så begynte det og bli spennende og da de fant stedet der de tok med faren

 298. Jeg likte denne boken veldig godt, fordi den hadde spenning i seg.
  jeg ville gitt den en 3 fordi det skjedde så mye samtidig, når pappen ble tatt.
  Ellers var denne boka topp!

 299. Klassen hadde litt delte meninger om boka, men de fleste syntes den var spennende. Det mest spennende var at pappaen ble kidnappet. Vi vil anbefale boka for barn mellom 8 og 12 år. Terningkast 5.

 300. Veldig bra bok!
  Syntes det var mye spenning og action!
  Jeg vil gjerne lese mer av denne boken!
  Jeg gir den terningkast 5️⃣

 301. Vi syns utdraget var spennende. Litt dumt at vi ikke får vite mer om faren, hvem han var og hvorfor han var kjent (siden han skulle intervjues).

 302. jeg synes at boka var passe bra. Eller dårlig fordi man vet liksom hvordan den ender. Og forsiden passet ikke til boka. terning kast 3

 303. Jeg synes boka var utrolig spennende , og det skjedde mye på en gang. Hvis jeg skulle si noe negativt skulle det vært å beskrive hovedpersonene litt nøyere. Men , ellers var det en veldig bra bok med gode beskrivelser.

 304. Jeg synes tekst var spennende. MEN plutselig synes jeg at den var forvirrende. Jeg trodde først at Rikard var 12-13 år, men plutselig var han 18-19 år gammel. Jeg synes at utdraget begynte på et dårlig sted. Jeg gir terningkast 3/4.

 305. Den var skikkelig spennene! Jeg synes den var ganske lett og forstå hva de mente i boka. Jeg synes at det ble terning kast 5.

 306. Verdens verste bursdag
  Mens jeg leste, la jeg merke til at: det kapittelet bare handlet om brunsnegler.

  Jeg ble irritert over: at forfatteren faktisk skrev et banneord i boka. Og at å spise brunsnegler var det første de tenkte på av så mange andre ting de kunne spist.

  Det er ikke lett å leve seg inn i boka, ifølge meg, fordi jeg bare tenkte på å spise brunsnegler.

  Det står at den boka er inndelt i sjangeren Humor, men den er ikke morsom:(
  Jeg anbefaler ikke å lese den

  Jeg likte den ikke, fordi: det var ekkelt at han
  faktisk spiste brunsnegler.
  Terningkast 2

 307. Denne boken var gøy og det var veldig mase spenning.
  Eg likte denne veldig godt.
  Eg har veldig lyst til og låne boken på bibloteket

 308. Boka var kjedelig fordi den ikke var spennende. Boka passer til 7-10. Terningkast:1 det begynte for detaljert.

 309. Jeg likte boka fordi Leif ble kidnappet og den var spennende. Boken passer for 9-12. Det var litt mye detaljer men jeg fikk lyst til å lese videre. terningkast: 5.

 310. Jeg synes ikke boka var gøy. Den var ikke så spennende, og for detaljert. De forklarte ting altfor nøye sånn at boka kjedelig. Forfatteren fikk meg ikke til å få lyst til å lese videre. Passer for 8-10 åringer. Terningkast 1

 311. boka er sjedelig jeg liker ikke spendene bøker jeg liker mere humor eller skumle bøker men den var ikke alt for sjedelig jeg likte ikke delen med at ting plutselig skjer jeg liker svar men grunnen at jeg ikke likte den mest er at en truck er mye treigere en 1 moped eller motsat så Trucken eller Mopeden ville vært fremst! det er dårlig logic i denne boka så ja det var alt jeg gir Ternigns kast [(2)]

 312. Jeg synes den var litt kjedelig, men det er noe med mening. Jeg synes den gikk for fort frem. Terningkast 3

 313. Jeg synes at den var bra og den var spennende når faren ble kidnappet. Men jeg synes at det var for lite beskrivelse av følelse til Richard. Jeg gir en 3`er.

 314. Jeg syns boken var veldig spenne. Kanskje litt rar når pappa til Rikard ble tat av tre mann.

 315. Klassen meinte det var eit spanande utdrag med spanande avslutning som gjorde at fleire hadde lyst til å lese heile boka.
  Det var artig å lese om når han blei fanga. Biljakta var veldig bra.
  Terningkast 5.

 316. Den var bra og veldig å spennende foreksempel det var ganske spennende når de hadde den biljakten.
  Jeg vil at en venn skal få lese den sån at hun eller han også får ha den spenningen.

 317. Jeg synes den er bra fordi den var lit spennene og lit kul og litskumel. 👍
  Jeg anbefaler boken fordi den er veldig spendene. 👍

 318. Den er bra. Den er jo veldig spennende, men det var litt lite språk, liksom.Forfatteren bør vurdere dette I sine andre bøker, hvis han skal skrive mer.

 319. jeg syns ukjente fare var sånn passe bra den var litt kjedelig men den var lit spenene den var lit bra på begynnelsen men så begynte jeg å falle lit bakk den var ikke så spenene

 320. jeg synes at Ukjent Fare var veldig spennende og bra. Jeg er en person som er veldig glad i spennings bøker så Ukjent fare passer fint til meg. Jeg synes det var mest spennende når faren til Rikard ble kidnappet og Angela og Rikard jaktet på den sorte varebilen. Jeg synes også det var morsomt når Angela tokk feil mann og feil bil. :))

 321. det er en fin bok. den kunne har vert bedre viss hele boka var der så man ikke sitter med veldig mange spørsmål etter man har lest. men likevel veldig fin bok : )

 322. Jeg synes at boka var spennende. Jeg ville vite mer om boka for jeg likte den. Jeg likte at faren ble tatt, men jeg ønsket at jeg fikk vite om han overlevde. Jeg likte også gutten. Han var kul. Terningkast 6.

 323. Jeg synes at Ukjent fare var superbra, fordi det var mye spenning i det og at det var litt trist men det ordna seg til slutt. Men det kunne vært litt mer krim, så jeg gir Ukjent fare terningkast 5. Ellers var boken bra og jeg har litt lyst å låne selv fordi den var super spennende men også litt skummel og trist. Men det beste med utdraget var kidnappingen.

 324. Jeg syntes at Ukjent fare var super, fordi den var veldig spennende og har litt krim. Det beste med utdraget var at det var kidnapping og at de må lete etter faren.
  Jeg har veldig lyst til å låne boken fordi den var så spennende og jeg må lese mer.
  Så jeg gir den terning kast 6.

 325. jeg synes boken var spennende fordi boka fikk meg til og leve meg in i en spennende verden. Men jeg likte ikke at vi ikke fikk lese hele historien.

 326. den var veldig bra. den var bra skrevet og den var veldig spennende s jeg kommer mest sannsynlig til å lese hele boka. jeg tenker den passer fra 9-15 åringer

 327. Jeg syntes boka ukjent fare var sånn passe bra, men jeg syntes ikke den var så spennende! De har forklart alt veldig nøye og da syntes jeg det ble litt kjedelig. Men ellers likte jeg boka 🙂

 328. Jeg syntes den var veldig spennende men jeg skulle ønske den var lenger sånn at jeg får vite hva som skjer. Ellers er den helt topp.

 329. jeg synes boka var døds spennende. jeg skal i hvert fall låne denne på biblioteket. (:
  jeg anbefaler denne på høyeste nivå!

 330. Den var litt morsom og spennende. Men det var litt vanskelig og vite hva navnene på personene var det bare begynte med en gang, en annen ting er hvorfor kommer ikke politiet etter siden de kjørte så fort de kjørte til og med på gangfeltet! Det hadde gjort det mer spennende også!

 331. vi syntes at boken var spennende og gøy. vi lo godt da de tok feil bil . særlig var det gøy da faren ble kidnappet. kanskje kunne teksten vært lengre. vi syntes heller ikke starten var så gøy. vi burde få vite svaret. denne boken passer bra for barn fra 9 til 14 år.vi vil absolutt anbefale denne for deg .alt i alt vil jeg gi denne boken terningkast 5

 332. Jeg synes at boken var spennende og gøy når faren ble kidnappet. Men det tok litt tid før det begynte og bli spennende fordi det ble spennende litt på slutten av det lille vi fikk lese. Jeg synes at denne boken passer for barn 8-10 år. Når jeg leste boken fikk jeg lyst til og lese resten av boken. Jeg ville av gitt denne terningkast 5/6.

 333. Mange likte spenningen og fikk lyst til å lese hele boka. Noen syntes den var helt grei, men fikk ikke helt tak i hvem personene var. 11 syntes boka var passe bra, 6 bra, 2 veldig bra og 1 dårlig.

 334. Vi synest at: Det tok lang tid får de kom til det gøye.
  Vi ble irritert over at de mistet bilen.
  Vi ble overrasket over at Karen hoppet på bilen/ stigen å klarte å holde seg på!
  Vi ble sinte for de at faren ble kidnappet.
  Boken var litt kjedelig!!

  Alder: 3-6

 335. Johannes (Sandstrand skole) sier: Boka var super. Jeg likte den fordi den var veldig spennende og jeg vil vite mer om hva som skjer.

 336. Me var veldig ueinige i klassa om me skulle stemme veldig bra eller super. Me synes utdraget var veldig spanande. Nokre synes at det vart for spanande og for mykje som skjedde.

 337. Jeg synes utdraget var litt spennende men veldig klisje. Dette er en annen bok med et annet navn. Hvis du ikke har lest en bok med en biljakt i før da er denne kanskje for deg. Terningkast 3

 338. Boka var passe bra. Fordi de bare dro til politiet etter alt det de gjorde før. Det gir ingen mening men det mest spennende øyeblikket, var da Rikard trodde han skulle dø og så stoppa bilen, og Karen hoppa på så jeg gir boka terningkast 2.

 339. Jeg syns boka var super bra fordi den fikk fram alt jeg ville vite. Jeg ville ikke slutte og lese. terning kast 6.

  • Jeg syns boka var super bra fordi den fik fram alt jeg ville vite. Jeg ville ikke slutte og lese. terning kast 6.

 340. Jeg likte boka fordi den var spennende. Jeg likte hvordan boka var skrevet og at handlingen var skrevet tydelig og hadde bra detaljer. Jeg syntes det var spennende da faren ble kidnappet og at Angela og Rikard prøvde å lete etter kidnapperne.

 341. Kaja og Emilie ( Kaland skole ) Dato: 15.09.17
  Vi synes at dette snittet var gøy og spenene fordi det begynte på en spenene måte.
  Men det burde være lit mer informasjon i begynnelsen.
  Vi ble overasket når faren til Rikard ble kidnappet.
  Vi gir dette avsnitte ternings kast 4

 342. Vi fikk lyst til å kjøpe boken fordi det var mye spenning i boken.
  Vi likte godt da Karen var bakpå bilen når den kjørte.
  Angela må være veldig tøff som tørr å følger etter på scoteren.
  Denne boken passer for alderen 9-13 år fordi det var litt skummelt og ingen bilder men den var fortsatt veldig spennende.
  Det som var dumt var at vi ikke fikk fram følenesene til Rickard når faren ble kidnapet.
  Vi gir denne boken terningkast 4

 343. Vi syntes at boken var forvirrende fordi alt skjedde så fort. Og det var litt forvirrende fordi vi viste ikke hvor gammel Rikard var. Vi trodde først at han var 10-12 år og så trodde vi han var 14-15 år. Vi håpet på at det skulle være bilder i boken med det var det ikke. Denne boken passer bra for 8-11, så vi gir denne boken terningkast 4.

 344. Hedda og Celina(skole: Kaland skole.) 15-9-2017.
  Vi synes det var litt spennende når faren ble kidnappet fordi det kom så plutselig.
  Og jeg lo da de tok feil bil.
  Den kunne vært litt mer spennende inni boken.
  Jeg syntes heller ikke at kidnappingen burde skjedd så fort.
  Denne boken passer bra for 7-9.
  Vi gir terningkast 3.

 345. vi mener at de kom aldri til poenget i boken, De kjørte scooter hele tiden.
  Det var ting vi også likte for eksempel når pappaen ble kidnappet.
  vi mener at boken er for 10-12 år. det er også en spennende bok.
  vi gir den terningkast 2.

 346. Dominic og Sigurds vi synes boken var spennende fordi faren til Rikard ble kidnappet. Denne boken passer til 7-13 år. Det burde være litt mer forklaring om personene. kanskje det kunne være litt mer drama. Denne boken kan vi sluke på 55 min. vi gir denne boken terning kas 4

 347. jeg likte godt boka fordi den har masse spenning inni. Den meste spennendevar at når faren ble intervjuet så ble han kidnappet av noen menn. Det var rart at en mann sto med ryggen til og låste førerdøra si. 🙂

 348. Boken er morsom og spennende.
  Anbefales for barn mellom 9-12
  Jeg gir den terningkast 5

 349. Jeg likte at Karen hoppet på en bil. Hun var veldig tøff. Boka var spennende fordi noen ble kidnappet, og kul fordi karen hoppet på en bil. Vi synes boka var gøy fordi Karen var modig.Vi skulle ønske at scooteren gikk fortere sånn at den kunne tatt igjen bilen.

 350. Denne boka handler om en gutt som heter Rikard å faren hans kom hjem i lunsj pausen på jobben. En dame skulle intervjue han. Når dama kom på skuteren inn på gårdsplassen kom kjørte det en svart varebil med sotete ruter inn på gårdsplassen å tok faren. Så kom det en venn av Rikard som het Karen hoppet på bilen å de kjørte av gårde. Så kjørte Rikard og dama som het Angela på skutern etter dem. Så då de at de kjørte inn på et parkeringshus dem kjørte eter å når sjåføren kom ut gikk Angela å spurte om hvor han jobbet han sa Narvesen. Da fant de ut at de hadde tatt feil bil.😱😨

 351. Det var morsomt da Karen hang på bilen og at Angela kjørte så fort på mopeden. Vi likte at faren ble kidnappet. Det var mye spenning og gøy. Vi vil lese hele boka. Det var spennende da de truet mannen de trodde var kidnapperen.

 352. Vi likte når spenningen begynte med at faren ble kidnappet. Vi likte at det var så mye spenning i boka. Vi vil lese hele boka.

 353. Serien som handler om at faren til Rickard blir kidnappet, Og at dem skal fange og finne ut hvem det var som gjorde det. Jeg syntes at serien var lit kjedelig og at den egentlig ikke ble noe bedre jeg synes også at serien mangler lit følelser og mer informasjon på starten, Jeg gir boken
  2 terningkast.

 354. jeg syntes boka var ganske bra. den høres spenene. det er nok en bok jeg ville lest. jeg likte da de tok den snarveien.

 355. Jeg likte den. Jeg syntes den var spennene.
  Jeg syntes det var spennene når faren bare plutselig ble tatt!
  Og jeg likte at den sorte bilen hadde sorte vinduer son at man ikke kunne se inn i bilen.
  Jeg gir den terningkast 5.

 356. Boka var passe bra. Det var spennende og gøy. Jeg likte når faren ble kidnappa. Og boka passer for 9-13 år

 357. Klassen i helhet mener at boka er veldig bra. Det gøyeste var da faren ble kidnappet fordi det var uventet og spennende. Ukjent fare passer for barn på mellomtrinnet ca. 9-13 år. Vi gir utdraget terningkast 5. Klassen trekker litt ned for noen unødvendige hendelser i teksten fordi det blir litt forstyrrende for hovedhandlingen.

 358. Jeg syntes at boken var bra og spennende. Det var veldig gøy å lese denne boken.
  Det var gøy når Angela og Rikard lette etter faren.
  Jeg syntes at forsiden var veldig kul.

 359. jeg synes ukjent fare er terningskast 6
  jeggikk til bibloteke og lånte den med en gan jeg kunne ikke legge den fra meg så spennende var den og når jeg kom til kapittlet kassen leste sammen så bare et jess endelig får jeg vite hva som skjer jeg andbefaler den for de som er fra 10 -14 år 🙂 🙂 🙂

 360. Boken var veldig spennede og jeg anbefaler boka og hvis du ser den på bibbloteket. Les den plis

 361. Boka var passe bra. Den var ganske spennende, men litt urealistisk og rar. Det var litt vanskelig og vite hvem som var hvem fordi man fikk liksom ikke noe introduksjon. Men jeg gir den terningkast 4.

 362. Vi syntes boka var spennende og en morsom 🙂 Ganske mange i Sopphaugen kommune hadde fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Og det har kommet mørke varebiler i Sopphaugen. Og det ble mer spenene når faren til Rikard ble kidnappa.
  Vi anbefaler å lese boka:)
  Sonja og Karen Otelie

 363. Denne teksten kunne vert fylt inn bedre. Jeg hadde lite forståelse for hva som skjedde underveis, det kunne også hatt bedre innledning. Jeg kunne hatt en lenger innledning og bedre forklaringer om personene. jeg gir terningkast: 1

 364. Boka var veldig spennende og mye action. Men den var veldig brå når faren ble kidnappet. Men jeg liket den veldig godt ellers. Jeg likte veldig godt den delen der de kjørte den snarveien når de fløy i den lange bakken. Hvis jeg skulle gitt den terningkast ville jeg gitt den 4 :).

 365. Jeg syntes boka var veldig bra. Boka var veldig spennende. Jeg likte også bildet av forsiden på boka var veldig kult. Jeg fikk mer lyst til å lese boka når jeg så på forsiden. Jeg tror boka passer for barn mellom 9-12 år.
  Terningkast: 5 av 6

 366. Jeg likte boka veldig bra. den var kjempe bra. Jeg likte da varebilen kom og kidnappa faren. Den kunne ha vært litt flere som leita etter varebilen. Den kunne hatt litt mere drama og kunne vært litt mer spennende når faren ble kidnappet.
  Jeg gir terningkast 5 🙂

 367. jeg synes at boka var veldig spennende og det var gøy og lese om:) slutten var nesten litt irriterende siden det var feil bil. men det gjør det bare mer spennende da:)

  terningkast: 5

 368. Jeg synes at boken var veldig spennende.
  Jeg likte boken fordi det var spennende hele tiden.
  Men den hadde litt rar start.
  Men jeg likte boken, kan lese hele. 🙂

 369. Jeg var ikke stor fan av bøker, men når jeg leste UKJENT FARE så forsto jeg at bøker er gøy! Jeg tror jeg har lest feil type bok helle tiden , for når jeg leste UKJENT FARE skjønte jeg at jeg liker spennings- bøker. Jeg synes det var veldig bra bok! Jeg likte at det var masse spenning, og når faren ble kidnappet så ble jeg litt redd men det var spenning! Boka ga meg masse lyst til å lese resten og mange sånne bøker. Det startet veldig moro og kult, men så roet spenningen seg ned litt så på slutten kom et lass med spenning. Hadde jeg fått denne boka til bursdag eller jul eller bare fått den, hadde jeg blitt superglad. Vi har denne boka på biblioteket vårt sa læreren min til meg. Jeg gleder meg til å lese den! Denne boka er faktisk litt drama føler jeg! Jeg kunne skrevet en hel TV serie om denne boka, den var så fantastisk! Jeg har ingenting som er dumt å si om denne boka! Jeg anbefaler denne boka til alle fra 8-12 år. Jeg vil også gi denne boka et ternings kast 🙂 det blir 6! Håper dere vil lese den boka til dere som leser dette. <3

 370. bra bok men jeg syntes at det gikk så fort. plutselig er pappaen kidnappet. terningkast TO

 371. Jeg syntes boka kom for fort inn i handlingen, og burde hatt en lengre innledning. Men det var spennende. Jeg gleder meg til å lese hele boka.

 372. jeg synes at det var en spennene bok fordi faren ble kidnappet av noen folk som puttet han inn i en varebil. Det som gjør teksten god er at Angela og Rikard følger etter varebilen. Dere bør lese boka fordi den er spennene og mye action

 373. jeg synes boka var rå, artig og spennende fordi de kidnappet faren til Rikard 🙂 jeg sier terningkast 5 anbefaler for10-12

 374. jeg syntes boken var spennende. jeg savnet følelser da faren ble kidnappet. Det var en veldig brå slutt. Men den var bra. Anbefaler boka. Terningkast5

 375. Denne boken var kjempe spennende og kjekk og lese.
  Først så begynte boken veldig rolig og fin men så kom den eg brå sving….

 376. jeg synes denne boka var bra, men det var litt kjedelig når det bare handlet om kidnappingen. men boka var veldig spennende og jeg får lyst til og lese hele boka!

 377. Jeg synes boka var litt spennende. Det var mye kul action når det var biljakt. Jeg kunne tenkt meg å lese mer.
  Jeg gir terningkast 4

 378. jeg elsket denne boka den var så bra jeg skulle ønske jeg hadde den det var så spennende det skjedde alltid noe og det var så kult håper jeg noen gang får lest den det hadde vært så gøy jeg ville ha hidd den SUPER

 379. Jeg synes den var bra. Jeg kunne liksom lest hele boka! Det som var spennende var at faren ble kidnappa. Det som var kjipt var at han ble kidnappa når han skulle bli intervjua!
  Det var bra.

  Terningkast 6

 380. boka var spennendes fordi me likte biljakten derfor var boka (utdraget) super. me gir terning kast 5.

 381. Den var super fordi det var spenning og vi fekk vite detaljer av kva som skjedde. Vi gir terningkast 6 fordi når dei var på jakt itte lastebilen så når di fant ut kor den va så blei det spenning

 382. Me synst at boka va spennande og kjekk. Me fekk lyst til å vite kva som skjedde med faren som ble kidnappa. me synst boka passer for 9-12 år fordi det var masse spenning i boka. Me vil derfor gi terning kast 4.

 383. Me likte boka fordi den var kjekk og den var spennande og det var kult at dei kanskje skulle lage roboter. Det var spennande når dei kjørte etter lastebilen. Me fekk lyst til og lese meir. Me vil gi boka treningkast 5.

 384. Jeg synes boka var spennende fordi pappaen til Rikard ble kidnappet. det var modi gjort at Karen hang seg på bilen. det var bra nat den var spennende. Handlingen var litt forvirrende fordi alt skjedde så fort. Jeg gir terningkast 4.

 385. (Ukjentfare)
  Jeg synes teksten kunne vart bra.
  men Jeg synes det var spennende veldig lenge.
  Den var kul fordi alt skjedde så fort.
  Det gjør at jeg vil lese videre.
  Jeg likte veldig godt spenningen når faren ble kidnappet.

 386. Me likte boka fordi ho var spenane.Det var spennande fordi faren blei kindnappa og Karen hang på bilen og dei trudde at blien stod bak ein bygning. Me gir boka terninkast 4

 387. Jeg syntes at boka var litt spennende men ikke så veldig fordi det var kidnapping og sånn. Det ble spennende da det var biljakt og dem følte etter feil bil.

 388. Ukjentfare
  Jeg synes teksten var bra.
  Men den var ganske spennende.
  Den var kult for alle far galle.
  Den var omse morsom for dem tok feil
  Jeg kune ha les dene boken flere gager

 389. Jeg syns boka er spennene. fordi den har mye biljakt og mye kidnapping. og jeg synes barn må være 9-16 år gamle. Den var veldig overasket vor bra boka er.

 390. Anmeldelse til bokslukerprisen.no
  Jeg syns boken var sånn passe spennende fordi det skjedde bare noe på starten også ble det bare biljakt å det er kjedelig. Også sluttet det bare så vi fikk ikke vite hva som skjedde☹
  Jeg synes dere burde lese den.

 391. Jeg synes boka var kjempe bra! Den gjorde så jeg ville lese hele boka med en gang! Men ville vært bra med litt bilder, men den var veldig spennende uansett. <3

 392. Anmeldelse om bokslukerprisen.no
  Jeg synes den ikke var noe bra, fordi, det var kjedelig og det var ikke spennende som det sto at den skulle være, så det blir et stort minus. Det skjedde bare kjedelige ting, sånn som at det liksom bare var en kidnapping også var det slutt. Så det var sykt kjedelig.
  Advarsel: jeg syntes at dere må holde der langt unna denne boka!

 393. Mine tanker om Ukjent Fare
  🌹 Jeg syntes det var veldig spennende! Men det var kanskje litt dumt for Rikard at faren ble borte fordi Rikard kanskje ikke klarer å ta vare på seg selv. Men det var veldig hyggelig at Angela ville hjelpe og kjørte etter skurkene. Det var kanskje litt ekkelt for han i den mørke blå bilen at de bare kommer og truer han for noe han ikke har gjort. Jeg gir boka 5 stjerner. Det var en ganske bra bok! 🌹

 394. Min mening om Ukjent Fare
  Jeg syntes boka var veldig spennende for det startet nesten rett på. Faren til Rikard blir tatt av en svart bil med sotete ruter. Karen hoppet bak på bilen og hang der imens de kjørte avgårde. Rikard og Angela kjørte etter den sorte bilen med mopeden til Angela. Det var nok ekkelt for Rikard at faren hans ble kidnappet rett foran øynene hans. Dette er en spenning bok som jeg anbefaler andre sjetteklassinger og lese. Jeg syntes det var lett å leve seg inn i den fordi det virket så ekte også var det veldig spennende. Jeg syntes personen i teksten var veldig snille som prøvde å stoppe skurkene for å redde faren.

 395. Jeg likte boken ganske godt på grunn av at den var spennende. Jeg gir en firer.

 396. jeg synes at den var bra jeg syns det var spennende nor faren vart kidnappet den var lit spennende det var morsomt nor di kjørte på stien å nor de flukte eter feil varebil jeg gir terningkast 4

 397. jeg synes at den var bra og jeg synes at det var spennende når faren ble kidnappet men jeg synes at det var litt for lite beskrivelse om følelsene til Rikard og jeg gir terningkast på 3

 398. jeg synes at den var bra og jeg synes at det var spennende når faren ble kidnappet men jeg synes at det var litt for lite beskrivelse om følelsene til Rikard og jeg gir terningkast på 3

 399. jeg syntes boken var bra og spennende. det som var veldig spennende var at bilen var helt svart og at man ikke kunne se noe gjennom vinduene. det var også spennende at faren ble kidnappet.

  Terningkast: 4

 400. Jeg synes boka var passe bra. Det var ikke akkurat min type bok, men den var helt ok. Forfatteren forklarte ikke karakterene så godt, så det var litt forvirrende.
  Jeg gir den terningkast 3.

 401. Vi var veldig delt i meiningane våre, og hadde like mange røyster på passe bra som på super.

  – Vanskeleg å forstå
  – Vanskeleg å følgje med, eg skjønte ikkje så mykje
  – Vi skulle hatt litt meir informasjon på førehand, det var vanskeleg å førestille seg det som skjedde
  – Det skulle vore litt meir action
  – Det var litt keisamt i byrjinga, men det var betre på slutten
  – Det skjedde for lite. Handlinga var berre «vi følgjer etter den bilen». Eg er heller ikkje så glad i spenningsbøker, men eg las berre vidare. Eg skjønte kva som kom til å skje. Dei snakka veldig lite med kvarandre, men stod meir i boka kva som skjedde. Til slutt visste eg ikkje kva dei forskjellige personane heitte, for dei hadde snakka så lite – så eg måtte bla tilbake for å sjekke kva dei heitte.
  – Det stod ingenting om kvifor det som skjedde skjedde, det skjedde berre ut av ingenting.
  – Alt skjedde alt for fort.
  – Eg syns det var litt teit at faren kom heim, også tok dei den med ein gong.
  – Eg skjønte ikkje kven ho andre som blei kidnappa var. Det var veldig forvirrande.
  – Kven kallar ein kommune for Sopphaugen?
  – Den hunden på framsida fekk vi ikkje høyre noko om!
  – Vi skulle heller ha fått noko frå einaren.
  – Det står at sjangeren er spenning, men den var ikkje så spanande.
  – Eg syns at den var gøy, det var ein del action.
  – Det var gøy at det handla om mennesker, at det var mennesker som blei kidnappa og at det ikkje var, til dømes, at mobilen blei stolen.
  – Eg syns den var bra i byrjinga, men no når eg tenkjer over det, så var det ei veldig typisk bok – det er sikkert tusen andre bøker der det er det same som skjer, berre at det er skriven på ein annan måte. Den var ikkje så original.
  – Den var bra, men ikkje av dei beste bøkene.
  – Ville sagt at den passa for 9-11 år, eller frå 8-10 år. Det er veldig fint med slike bøker når ein ikkje har lese så mange som er like.

 402. Jeg synes boka var passe bra fordi jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, det var litt forvirrende når de tok faren til Rikard MEN resten av boka skjønte jeg.
  Terningkast 4

 403. Jeg synes boken var passe bra. Det var bra at det skjedde noe helt i begynnelsen men jeg synes ikke at den var så spennende. Jeg gir den terningkast 3.

 404. Denne boka var ikke så bra fordi de var ikke så bra handling. Ikke anbefalt. Jeg har lest boka. Bortkastet tid.

 405. Jeg syntes boka ukjent fare var bra fordi at den var spenene og morsom.
  Jeg likte den også fordi at det var drama i den.😀🤗

 406. Jeg syntes boka ukjent fare var bra fordi at den var spenene og morsom.
  Jeg likte den også fordi at det var drama i den.

 407. Jeg syntes boken var passe bra fordig det var ikke min type bok men den var litt bra fordi den var spennende.

 408. Jeg syntes denne boken var veldig bra. Fikk veldig lyst til og lese fortsetelsen. Den var passe spenende 🕵🏽‍♀️😜❤️

 409. Jeg likte boken fordi den var spennende.
  Jeg fikk lyst til og lese mer.
  Jeg gir boken 🎲 5.

 410. Jeg syntes denne boken var veldig spennende😊Jeg hadde likt hvis det var litt mer beskrivelse om hvordan ting så ut og om personene😊Jeg likte at det var spenning😱Og jeg syntes det var aller mest spennene da faren til Rikart ble kidnappet jeg fikk veldig lyst til og lese boka når jeg leste dette utraget📖Men jeg syntes det hadde vert enda bedre hvis det var lit mer om hva Rikart følte👍🏼👍🏼
  Men dette utraget er veldig bra👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

 411. syntes utdraget var vending spennende 😊👍🏼
  Jeg hadde like hvis diet var lit mer informasjon om Rikart😊
  Og litt mer beskrivelser om hvordan personene så ut og hva de følte🙃
  Jeg likte aller best da faren til Rikart ble kiddnappet👍🏼
  Jeg fikk veldig lyst til og lese resten av boken👍🏼👍🏼👏🏻👏🏻👏🏻👸🏾
  Utdraget var kjempe spennende😱😱

 412. Jeg synte boka var bra fordi det var akkurat på tuppen at det ble en krim bok så derfor likte jeg boka.
  Og det at pappaen til Rikard ble kidnappe og at karen hoppet på bilen han ble ført til og at Angela Falk og Rikard drog ut for å redde pappaen og karen var både spennende og litt skummelt.

  Jeg gir boka terningkast: 5

 413. Jeg syntes boka var litt spennende men litt kjedelige fordi man skjønte hva som skulle skje nesten hele tiden og det var dumt at faren ble kidnappet helt i starte jeg gir boka terning kast 3🎲🎲🎲

 414. Jeg synes utdraget til boken «Robofobia- ukjent fare» av Jan Tore Noreng var spennende fordi faren til Rikard blir kidnappet, og Rikard sammen med vennene sine prøver å stoppe de ukjente kidnapperne. Boken er lett å lese, og beskrivelsen av handlingen gjør at vi føler at vi er med på jakten på den mørke bilen.

 415. Boka var spennende. men ikke helt min type. men de som liker en fantasi fylt eventyr og spennende bok kommer nok til og elske denne boken( ͡° ͜ʖ ͡° ). men jeg tror jeg ville gitt denne boken en sjanse og lest gjennom den en gang.
  også synes jeg det var mest spennig da pappa ble kidnapet og jeg tror de blir funnet og arrestert. jeg gir boka terningkast 4

 416. Ukjent fare

  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustrasjon: John S. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  Plutselig hvinte det i bremser, og en svart varebil dukket opp foran innkjørselen. Alt skjedde veldig fort. Pappa fikk akkurat tid til å snu seg da sidedøra ble skjøvet opp, og tre menn i mørke klær hoppet ut.
  – Hva i … utbrøt han forskrekket.
  Mer fikk han ikke sagt. De tre mennene grep ham i armer og bein, og dro ham
  med seg inn i bilen. Rikard ble stående som frosset fast.

  I boken Ukjent fare møter vi Rikard, Karen, Angelika Falck og Leif.
  Det skjer i boken at faren til Rikard Leif blir kidnappet i en sort varebil. På varebilen er det en stige bak. Karen hopper på stigen mens Rikard og Angelika kjører etter. Det blir en biljakt…

  Jeg synes boka er utrolig spennende med god driv på en måte litt skummel samtidig litt kul. Når jeg leste ville jeg bare høre mer og mer.

  Jeg fant ingen ting jeg ikke likte siden vi bare leste ett utdrag.

  Utrolig god bok for den som liker å lese!!! Den er til å anbefale denne boka!!
  Jeg gir terning kast: 5
  Hedda E. 11år

 417. Ukjent fare

  Forfatter: Jan Tore Noreng
  Illustratør: John s. Jamtli
  Forlag: Gyldendal

  Mer fikk han ikke sagt. De tre mennene grep ham i armer og bein, og dro ham med seg inn i bilen. Rikard ble stående som frosset fast.

  Den handler om to barn som skall redde pappaen til Rikard sammen med Karen som er bestevennen til ham. Til slutt blir det biljakt.

  Kjedelig men litt spennende. Ikke den beste. Men den er litt bra men ikke den beste. Jeg kunne gått ha lest En pingles dagbok isteden. Men denne kommer ikke til Og vinne.

  Den er ikke så bra. Ikke den beste boka Jeg vil ikke se denne boka. Denne boka er til å si LOL av. Terningkast 2

  Emil F. 11 år

 418. Fleire i klassa meinte det var artig da dei køyrde ned bakken på scooteren. Då bilen kom, forsto vi at det hadde med teknologitjuvane. Boka var bra, fordi spenninga kom brått på og det vart dramatisk. Fleire vil lesa heile boka. Terningkast 4

 419. Jeg syns den var spenene, og gøy og lese. Jeg likte veldig got at faren ble kidnappet det startet liksom allt. Jeg jir boka ternikast 4 fordi jeg likte denveldig got. Jeg likte at det altig skjede noe.

 420. Klasse 6b syntes boka var spennende og underholdende. Det var veldig nervepirrende under kidnappingen, og biljakten. Veldig mange fikk lyst til å lese hele boka.

 421. Eg likte boka fordi den var spennande og spenninga starta når pappen og vennen til karen blei kidnappa.Eg anbefaler denne boken for dei som liker spenning.

 422. Veldig spennende bok, som jeg klarte å få meg meg innholde i uten å kjede meg. Jeg likte godt at vi ble med i den spennende jakten. Håper jeg får lese slutten av denne boka.

 423. Jeg likere boka di fordi den var kul nor di kjørte etter di som kidnapet faren til Rickard
  Og det var lit morsomt nor di fant feil bil det hvar til morsomt jeg gir boka di 4 terning🎲🎲🎲🎲

 424. Jeg forsto ikke situasjonen helt i begynnelsen, men forsto det bedre når jeg kom litt mer ut i teksten. Jeg syntes boken var spennende fordi : den ga meg en følelse av grøss og spenning. Men det kunne vært litt mer informasjon om Rikard og Karen og de andre.
  Det var også litt forvirende fordi det skjedde så mye på en gang. Jeg får lyst til å lese boka. Fra meg får dere terningkast 4.

 425. Jeg likte boken veldig godt fordi: jeg liker veldig godt sånne bøker og at det var veldig spennende at faren til Rikard ble kidnappet. Men den var veldig forvirrende fordi jeg fordi jeg fikk ikke vite så mye om Rikard. For eksmpel hvor gammel han er. Også fikk jeg ikke vite hvorfor faren til Rikard skulle bli intervjuet. Jeg fikk lyst og lese boka videre.

 426. Jeg synes boken var veldig vanskelig og forstå. Det skjedde ganske mye på en gang, så jeg gir boken terningkast [0]

 427. Den var bra men lit skedelig det beste var bil jakten og at faren ble kidnapet
  Det var spendene jeg vil gi den 3 i terning kast

 428. Det handler om at en pappa blir kidnappa og at noen leter etter han.
  Denne boken var ikke helt meg.
  Jeg liker bedre morsomme bøker.
  Denne var litt skummel.
  Men det var greit å lese den.
  Terning kast 3🎲

 429. Jeg synes boken var spennende, kul og lit kjedelig. Det handler om at faren til Rikard ble kidnappet. Det forfulgte bilen lenge. Så ser de en bil kjører inn i et parkeringshus men det var feil bil. Jeg synes denne boken passer til de som er 9-12. Jeg vil gi denne boken terningkast4.😐😐😐

 430. Terningskast 3
  Jeg syntes boka ikke var bra fordi alt skjedde så fort.
  Det var ikke noen forklaring på hvordan de så ut eller noe sånt.
  Alt bare skjedde helt uten grund.
  Ikke noe ga mening.
  Uansett dette er det handler om:
  Boka handler og at alle i sopphaugen kommune blir sparka.
  Karen og Rikard er på sporet da faren kommer hjem tidlig.
  Han skal bli intervjuet.
  Så parkerer det en svart varebil utenfor huset og kidnapper faren.

 431. Jeg syntes boka var litt skummel og den var en veldig spennene😱😱
  Det var veldig skummelt når mennene kom å tok faren til Rikard
  Det var skummelt når Rikard ble tatt .

  Det burde vært litt mer utfyldene med hva pappaen jobbet som hvor de bodde og OSV..
  Jeg syntes at de som liker skrekk og grøss bøker det er ikke helt meg jeg liker ikke så godt å bli skremt

  Terning kast 2/3

 432. Det var tre personer i mørke klær som kiddnappet faren til rickard og rickard bled sikkelig lei seg og dro for og finne faren sin
  Jeg syntes den var spennende i starten men dårligere og dårligere
  Det ble litt spennene når de satt seg på skuteren
  Terningkast 3👟😤😕

 433. Jeg likte ikke denne boken så godt. Alt skjedde så for jeg ble litt forvirra. Og jeg skjønte ikke karakterene helt foreksempel: hvem er Rikard? Er det broren? Jeg ville ikke anbefalt denne boken til andre☹️

 434. Man fikk ikke så mye informasjon om de forskjellige karakterene. Men jeg likte boka veldig godt fordi den var veldig spennende og jeg følte jeg liksom ble med inn i boka.
  Jeg syntes handlingen var veldig bra. Og hvis jeg var Rikard hadde jeg blitt veldig sint og redd. Jeg syntes denne boka passer for barn fra 9-13 år. Derfor gir jeg terningkast 5.🎲

 435. Jeg syntes boka var veldig spennende . Denne boka var kul fordi at det var kult med kidnapping og den scooteren. Denne boka får terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲 eller 5.

  Det hadde hvert kjempekult hvis dem hadde lagd film om det.

 436. Jeg syntes boka var bra fordi den var skrevet med mange detaljer og handlingen var tydelig. Den var også veldig spennende. En negativ ting var at personene ikke var så godt beskrivd.

  Boka passer for barn mellom 9 og 14 år
  Jeg syntes boka kunne vert bedre så jeg vil gi den terning kast 4.

 437. Jeg syntes boka «ukjent fare»ikke var den beste jeg har lest men ikke den verste heller. Denne boka er en litt annerledes bok enn det jeg pleier og lese. Man fikk ikke så mye informasjon om de forskjellige karakterene. Og man kom litt brått på. Men hvis jeg skulle gitt denne boka en skala fra 1-10 hadde jeg valgt 7/10. Jeg anbefaler denne boka til de som er 9-12 år og til de som liker spenning.

 438. Jeg syntes starten var veldig bra og det ble skrevet tydelig den hadde en bra handling🌊🌴👍 terningkast 20

 439. Ukjent fare.
  Laget av Jan Tore Noreng.
  Dette er en veldig spennende bok.
  Det handler om en familie der faren blir kidnappet.
  Så vil alle andre i familien hjelpe.
  En liten gutt går ut i veien foran bilen hvis dere vil vite hva som skjedde med han les boka
  Jeg syntes det var en spennende og anbefaler den til de som liker mysterier.
  Terning kast 5.

 440. litt rar og skummel eller nei bare rar. det skjedde veldig mye på kort tid. men jeg har forsatt lyst til å lese mer;)

 441. Jeg syntes dette var en god bok og spennende bok den forklarte ikke så mye av du ukjente personene, den er litt krim aktig som jeg liker. Jeg vil Ikke slutte å lese denne boka, veldig bra bok jeg gir denne boken en 8-10. Litt minus på grunn av ikke forklaring på kidnapperne. Jeg anbefaler denne for folk som liker spenning!✌️

 442. Jeg syntes det var veldig spennende. Forsiden var veldig kult. Innledning var veldig spennende. Utdraget var veldig kult den og. Har veldig lyst til å lese mer av dette😀

 443. jeg synes boka er spennene, og jeg kunne tenke meg å lese hele boka.
  Jeg gir boka terning kast 6.

 444. Jeg syntes boka var spennende og litt krim på en måte.Jeg ville liksom ikke slutte og lese den boka den var så kul jeg har veldig lyst til og låne den selv.jeg syntes det var spennende fordi faren ble kidnappet og ført vekk.og så gikk det litt fort i svingene og faren ble tatt veldig fort.🎲4

 445. Jeg synes boka var veldig kul og spennende, og derfor gir jeg den terning kast 5.
  Det jeg synes var bra med boka var at spenningen bygger seg opp etter hver setning så da er det vaneskelig å legge den fra seg når man først har begynt.

 446. jeg syntes boka var veldig bra
  jeg kunne gjerne tenkt meg og lese den
  jeg gir den en terningkast6

 447. Jeg syntes boken hadde en fin begynnelse og den var bra skrevet det var en historie jeg ikke kunne legge fra meg før jeg var ferdig det var gøy nor han ble kiddnappet🌴🌊👍
  Den får terningkast 10

 448. Jeg synest at ukjent fare er veldig spennende, inntresang og morsom. Jeg kunne godt tenke meg og lese den i framtiden. jeg gir den terning kast 6

 449. jeg synes ukjent fare var et spennende utdrag.
  Jeg fikk veldig lyst til og lese resten av boken.

  Jeg gir den terningkast 6

 450. Jeg synes ukjent fare er super bra faren til Rikard ble kidnappa det er så spennedene
  jeg gir boken 6/6 terning kast.

 451. Ukjent fare er en bra bok. Jeg vill få helle bok får og se hva som skjer videre fordi jeg elsker og se å krim og lese det. ukjent fare er morsom. terning kast nummber 5

 452. Jeg syns Boka Var passe bra Fordi jeg er Litt glad med humor en Spenning . Men ikke Meg Men fordi Jeg liker Masse humor og Drama 😉 jeg syns boka var passe kan passe til noen andre men ikke meg. :/ :/ :/ Mere Humor i boka hadde jeg likt den bedre.

 453. Boka handlet om en gutt som heter Rikard og en jente som heter karen. En tidlig morgen kom faren hjem han heter Leif. Rikard spørte er ikke du litt tidlig hjemme da sa faren jeg har lørns peuse jeg skal få besøk av en dame som heter Angela Falk sa Karen ja sa Leif.
  Karen hørte en bromme lyd de var Angela det kom også en annen bil. De kidnappet Leif og putta han inn i bilen. Angela sa slipp han så kjørte di vekk.Jeg Jeg syntes at boka var spennende😲 fordi det kjedde så mye rart. Det var også litt drama😱fordi når Rikard og Angela kjørte motor sykkelen kjørte de så fort. Jeg gir boka terning kast 6. 😎

 454. Teksten handler om at innbyggerne i Sopphaugen mister jobbene fordi teknologien tar jobbene. En dag da Rikard en av hovedpersonene var hjemme kommer pappaen til Rikard hjem tidlig for å møte en journalist for et intervju da en svart varebil dukker opp i innkjørselen noen svartkledde menn hopper ut å tar pappaen til Rikard inn i bilen.
  Jeg synes boka var veldig spennene når pappaen ble kidnappet og den var litt forvirrende fordi jeg skjønte ikke hvem karen var i starten. Jeg vil gi den 🎲 5-6

 455. Boka handler om at nesten alle ansatte Sopphaugen kommune har fått sparken og blitt erstatta av teknologi. De lurer på hvem som står bak dette.
  Jeg synes at boken var spennende når Angela og Rikard ikke fant den svarte bilen.
  Jeg synes boke var bra og gøy å lese fordi den var spennende.
  Jeg synes at boka passer for 9-11år gammle barn.
  Jeg gir terning kast 5 fordi jeg synes at det var spennende.

 456. Den boka er så spennene og jeg har tenkt og låne den og skrive en andmeldse den så veldig skummel ut på forsiden men den er jo bare sååååå kul og lese
  Dere burde låne den😎😜
  Terning kast =💯 vis det går Ann 😋

 457. Denne boka handler om en gutt og en jente som het Rikard og Karen. De var ute og lekte så kom en svart varebil og kidnappa faren til Rikard. Så gikk Rikard, Karen og Angela på et eventyr. Jeg syntes denne boka hørtes kjempekul ut. Denne boka var kul, fordi det var mye spenning, litt skummelt når faren ble kidnappa. Jeg liker best grøssbøker, men denne boka var også kjempekul. Jeg gir denne boka terningskast 5😀😉😁😎😜🎲🎲

 458. Pappa, Rikard, Karen og Angela Falck er hovedpersonene. Det skjer på bilveien. Det er en spennings bok.

  Den starter kjedelig synes jeg. Den er ikke så spennende fordi de kjører nesten hele tiden. De er litt teite, domme fordi de er litt godtroende. Den sluttet litt forventet jeg har ikke lyst å lese mer. Teksten er lett å legge fra seg og jeg hadde lyst til det. Teksten er ganske lett å lese.

  Det værste med teksten er at karakterene er litt for kjedelige. Du burde lese den hvis du liker sånne tekster. Jeg synes ikke at den burde være en finalist til bokslukerprisen

 459. Jeg likte boka for den handlet om kidnaping det ble spenenes.
  Og jeg liker spenenes bøker og det ble en slaks bil jakt.
  Og detb var litt morsomt da hun sjørte i melom bena.
  den var bra for den hade mye spening.’
  du burde låne den vist du liker spening og biljakter💖😎🤣👌👍😂👏

 460. Bokslukeren
  Denne boken synes jeg var ganske bra det var mange forskjellige små og korte tekster som var
  Morsomme,spennende ,drama,fantasi,vennskap og grøsser.
  Jeg synes ukjent fare historien var spesielt bra det var en tekst av spennng og kidnapping.
  Jeg gir boka 8 av 10 siden det kunne vert litt mere vol og spenning og grøss I historieneUkjentfare,grøsser og fantacy.

 461. Ukjent fare
  Den handler om 4 personer.
  Leif kommer in på gårdsplassen for å spise lunsj. de 3 ander lurte på hvorfor an kom hjem så tidlig. Han svarte at han skulle bare spisse lunsj. Men så kom det en svart vare bil i på gårdsplassen demmes. Plutselig kom det 4 men ut vare bilen.
  Dem kjørte etter bilen med en scooter og men dem klarte ikke å toppe bilen. Men bilen ble plutselig borte. Dem fant bilen igjen i et parkerings hus men da mannen kom ut av bilen var det feil bil dem hadde fulgt etter feil bil. Dem prøvde å fine bilen igjen men dem klarte det ikke, dem kjørte bort til en bensin stasjon.

 462. Boken begynte med spenning.Da pappaen ble kidnappet å sønnen hans og en annen dame fulgte etter kidnappere med en scooter.Når jeg leste boken følte jeg at jeg var liksom i boka ,å så alt som skjedde der,fordi at alt var beskrivet veldig tydelig det likte jeg veldig godt,jeg likte handlingen også.Det var også veldig lett å skjønne hva den handler om fordi at alt var beskrivet på en lett måte.Det mest spennene var når de tok snarveien for å komme seg nærmere kidnapere.Når de kjørte ned den store nedoverbakken ble jeg liksom veldig red. Boken var virkelig bra fordi at handlingen var bra og beskrivelsen.

 463. boka var spennende fordi jeg likte att faren ble kidnappa sonn att jeg ville lese mer deg fikk meg til og ha list til og lese mer hoper det kommer en til av den boken og håper att den også skal være like spennende terningkast 6❤️😍👌👍

 464. Teksten handler om at det har vært flere svarte varebiler i Sopphaugen. Og flere folk mister jobben. En dag kommer pappaen til Ricard hjem tidelig. Og Ricard spør pappaen sin hvorfor er du hjemme så tidelig ? Og pappaen til Ricard sier at han har lunsj pause og han har et viktig møte med Angela Falck. Angela Falck kommer på en scooter og så sier pappaen hei Angela jeg er Leif som du prata med på telefonen. Så plutselig kommer det en svart varebil inn på gårdsplassen og opnar døra tar tak i Leif og drar han inn i varebilen. Angela Falck prøver sitt beste og drar opp døren ide hun drar opp døra kommer det to menn ut å dytter henne hun faller. De prøver alt de har for å finne pappaen. Jeg syntes dette var en litt forvirrende bok fordi det var så mye som skjedde på en gang med den var også veldig spennende fordi når pappaen ble kiddnappa så prøvde de å finne han og jeg vil gi denne boka en 4/6 👍

 465. Boken var veldig bra, og hvis jeg var Rikard hadde jeg blitt veldig redd når pappa ble kidnappet. Kidnapperene var veldig kule. Og Angela var drit kul på mopeden hennes.

 466. Jeg opplevde at jeg var en del av boken og at jeg ikke ville stoppe å lese.
  Når jeg leste følte jeg at jeg så det som en film, jeg forestillte meg at bilder og egne stemmer til hver enkelt person og hvordan de så ut. Jeg syntes teksten var bra fordi jeg ville bare lese mer og mer.
  Jeg syntes teksten var spennende fordi ting skjedde så fort.