Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Victoria Vargmo og jerntrollet

Alexander Løken Cappelen Damm 2019

FREMMEDFOLK

Østerdalen, 16. september 1939.

Victoria tok fart og sprang over den veltede eika. Hun var i luften, nesten over, da hun kjente hvordan den ene støvelspissen hektet seg fast i en kvist.

«Hjelp!» rakk hun å pipe, før hun stupte med ansiktet først ned i lyngen.

Hun landet hardt, boken i jakkelommen slo luften ut av henne.

«Gikk det bra?» kom det fra mor, lenger framme på stien.

Victoria løftet hodet. Spyttet ut lyng som smakte beskt mot tunga.

«Jeg tror det.» Hun følte seg mest skamfull. Et par barnåler hadde spiddet haken hennes og minnet om lange, grønne skjeggstubber. Hun nappet dem ut med en grimase.

Mor la armene i kors og sukket oppgitt. Men hun klarte ikke helt å skjule at hun smilte. Et forsiktig, men varmt smil. Kinnene hennes så også varme ut, av farten de hadde holdt gjennom skogen. Selv om hun aldri virket særlig sliten eller andpusten – i motsetning til Victoria.

«Det var bokens skyld,» sa Victoria. Hun karet seg opp og børstet skog av knestrømpene. «Jeg ville ha klart det hvis den ikke hadde vært så tung.»

«Da skjønner jeg ikke hvorfor du drasser den med deg overalt.» Mor slo ut med hendene. «Man trenger ikke bøker her ute i skogen.»

«Men jeg liker å lese,» protesterte Victoria og angret på at hun hadde skyldt på boken og ikke ullskjørtet, som alltid var i veien. Man visste aldri når man fikk sjansen til å lese litt.

«Victoria,» fortsatte mor og prøvde å virke streng. Hun var nesten førti år gammel, men det ungdommelige ansiktet gjorde at hun liknet mer på en storesøster enn en mor. «Du er ikke skapt for å sitte med nesa i en bok. Du hører hjemme her ute, blant trærne, med
himmelen som tak og lyngen som pute. Du er en av oss, enten du vil det eller ikke.»

Det var en velkjent tale som aldri hadde klart å overbevise Victoria. Hvorfor i huleste skulle det være fristende med en pute av lyng, når man for lengst hadde oppfunnet senger, lakener og dundyner? Var de dyr, kanskje? Men denne gangen orket hun ikke å diskutere
med mor. Isteden sukket hun og satte seg ned på en tue. Fukt fra mosen trakk seg gjennom baken på skjørtet og fikk henne til å mislike skogen enda mer.

«Jeg er ikke som deg eller bestemor Alma.» Victoria gløttet opp, nesten trist. «Jeg er et menneske, mor. Og det er alt jeg er.»

«Det er ikke sant,» sa mor og snudde seg vekk. Selv bakfra kunne Victoria se skuffelsen hennes. På måten mor la armene rundt seg da hun fortsatte: «Det er vetteblod i årene dine.»

Victoria ville helst ikke starte en krangel, men nå bølget et uventet sinne opp i henne. Hun sprang på beina.

«Faren min er et helt vanlig menneske!» ropte hun. «Faren din var også det. Og faren til bestemor Alma. Det er ikke mange dråpene vetteblod igjen i oss. I hvert fall ikke i meg!»

Mor bråsnudde, kinnene hennes ulmet enda varmere enn før.

«Men det er sterkere,» snerret hun nesten. «Mye sterkere enn menneskeblod. Du må bare kjenne etter av og til!»

Victoria skvatt til, merket hvordan stridslysten forlot henne.

«Kanskje,» mumlet hun. «Men jeg føler meg uansett ikke hjemme her ute i skogen.» Hun nølte litt før hun fortsatte, for hun visste godt hvordan mor ville reagere. «Jeg vil reise ut i verden sånn som bestefar Edvard gjorde.»

Det brant i blikket til mor nå, en slags villskap som sikkert stammet fra vettedelen i henne.

«Ikke snakk til meg om ham!» smalt hun til. «Bestefaren din forlot mor og meg da jeg bare var en jentunge!»

«Kanskje han ikke følte seg hjemme her, han heller,» sa Victoria, så lavt at hun håpet at mor ikke ville høre det. «Jotneseter er det kjedeligste stedet på jorden. Bestefar har reist rundt i hele verden, til Asia og Afrika. Tenk så fantastisk!»

«Han forlot familien sin,» hvisket mor og vendte seg bort fra Victoria igjen. «Du har ikke lyst til å bli som ham.»

«Jeg har ikke lyst til å bli som deg heller,» ville Victoria si. «Plukke blåbær og gjete sauer, kanskje gifte meg så jeg
kan få barn som også kan lære å plukke blåbær og gjete sauer.»

Det var ikke noe liv. I alle fall ikke et sånt liv hun ønsket seg.

Bestefar Edvard hadde skjønt det. Det var gått tjuefem år siden han forlot bygda deres, Jotneseter, forlot Østerdalen, forlot Norge, og ingen hadde sett ham siden. Kanskje han var død nå, men han hadde helt sikkert levd et spennende liv. Et meningsfylt liv.

Victoria sparket i lyngen, med et lite håp om å drepe en barkbille eller et annet kryp. I et øyeblikk hatet hun skogen, med sine trøtte, mosedekte trær. Surklende myrer, sauebæsj og kvae som klistret fingrene sammen. Hun hatet til og med utsikten fra fjelltoppene,
stjernehimmelen på sensommerkveldene og den lune tryggheten fra et knitrende bål. Alle de tingene som mor og hele slekten hennes levde for.

Victoria oppdaget kvisten som hadde spent bein på henne. Den stakk opp av trestammen som en ertende pekefinger. Hun grep den og knakk den tvers av. Det gjorde godt, og hun smilte olmt, før hun skottet bort på mor. Mor kom sikkert til å be henne være mer varsom med skogen.

«Trærne er våre venner,» ville hun si.

Og Victoria ville svare: «Den eika er dau, og den bryr seg ikke døyten om deg eller meg.»

Men mor sa ingenting. Hun så ikke engang i Victorias retning. Isteden hadde hun lent hodet litt bakover og litt på skakke. Som om hun lyttet. Været i luften.

«Det kommer noen,» sa hun lavt, fremdeles uten å vende seg mot Victoria.

«Hva så?» Victoria tok seg til å pirke i en maurtue. «Det er sikkert bare noen fra Jotneseter som er ute på jakt.» De dumme maurene klatret opp på pinnen, i et stakkarslig forsøk på å forsvare hjemmet sitt.

Mor ristet på hodet.

«Da bråker de i så fall unødvendig mye,» sa hun. «Og jeg hører en som pruster som en rømt gris.»

Victoria avbrøt maurplagingen og rettet seg opp. Også hun hadde bedre hørsel enn de fleste, og skarpere luktesans, noe hun nødig innrømmet overfor mor.

Hun lyttet. Det knaket i døde greiner på skogbunnen ikke langt unna. Var det bare én mann? Hun hørte pusten hans nå, rask og hvesende. Han var tydeligvis ikke skogsvant. Det hendte man møtte turister her ute, men sjeldent så langt fra Jotneseter. Hun og mor hadde gått hjemmefra i grålysningen, og nå sto solen høyt på himmelen. Nesten ubevisst tok hun noen skritt nærmere mor. De kunne skimte bevegelse mellom furuene nå, i den retningen de selv hadde kommet fra.

Til hennes overraskelse var det to menn, ikke én, som kom gående gjennom skogen. De to stoppet et øyeblikk da de fikk øye på mor og Victoria, før de fortsatte. Det ville ha vært den enkleste sak i verden å gjemme seg for dem. Selv Victoria kunne gå i ett med naturen om hun ønsket, og mor var nærmest som en skogånd her ute – usynlig selv fra et par meters hold.

Men av en eller annen grunn ble de bare stående og vente på de to mennene. Den forreste av dem rundet trestammen som Victoria hadde prøvd å hoppe over. Han smilte bredt og løftet hånden til en hilsen. Det var tydeligvis han som pustet så tungt, og det forundret ikke Victoria, for han var temmelig liten og stutt, med romslig mage. Men han var ung, med et fuglerede av lyse krøller over et rødblussende ansikt. Han var kledd i mørkeblå jakke og nikkers, rutete strømper og beksømstøvler. Sikkert en bygutt
– en student, kanskje?

«God dag,» utbrøt han, fremdeles smilende. Han måtte lene seg mot trestammen for å få igjen pusten. «Og for en fin dag for en skogstur. Selv om jeg må innrømme at kondisjonen min kunne vært bedre.» Latteren hans gikk over i en slags tørrhoste.

Den andre mannen var hans rake motsetning. Han var sikkert dobbelt så gammel, høy og slank, med brunt hår, kortbarbert langs tinningene. Uten et ord ga han Victoria og mor et kort nikk. Han ble stående halvveis skjult bak den veltede stammen, som om han gjemte seg litt. Men Victoria så allikevel arrene som strakte seg oppover halsen og kinnet hans. Over det ene øyet hadde han en brun skinnlapp – akkurat som sjørøveren i en av favorittbøkene hennes.

«God dag,» sa mor og smilte høflig, men litt nølende. «Hva bringer dere hit, såpass langt fra de kjente turstiene?»

Den unge, småtjukke mannen tørket pannen med et lommetørkle.

«Å, vi er ikke turister,» svarte han vennlig, og lo litt. «La meg få presentere oss: Mitt navn er Anton Brunvang, og dette er min kompanjong herr Stumm.» Han lente seg framover og tok mor og Victoria i hånden etter tur.

«Stum?» bemerket Victoria da hun trykket den klamme håndflaten hans. Huden hennes var grov i forhold. «Er det derfor han ikke sier så mye?»

Brunvang lo igjen, en slags irriterende sauebreking.

«Navnet er en tilfeldighet,» svarte han. «Herr Stumm er tysk, og han ble skadet i en eksplosjon for mange år siden. Han kan ikke lenger snakke, er jeg redd.»

Mor la armene i kors.

«De ser ikke ut til å ha det samme problemet, herr Brunvang?» sa hun. «Og hvis dere ikke er turister, hva gjør dere da her i Østerdalen? Er dere på jakt?»

Brunvang kremtet.

«På en måte. Vi kom faktisk for å treffe Dem, fru Vargmo,» sa han. «For De er Astrid Vargmo, ikke sant? Og du, unge dame, er Victoria?»

Han visste hva de het. Igjen var det som om luften ble slått ut av Victoria, men denne gangen skyldtes det ikke noen bok. Den andre mannen, herr Stumm, tok noen skritt nærmere. Han fiklet med noe i lommen på den grågrønne jakken.

«Jeg forstår ikke …» Stemmen til mor skalv litt, selv om hun prøvde å skjule det. «Hva vil dere med
oss?»

Herr Stumm trakk hånden opp av lommen igjen. Nå holdt han noe. Noe som fikk Victoria til å svette. En pistol.

«Vel, vi bryr oss egentlig ikke om dere,» svarte Brunvang følelsesløst. «Bare vetteblodet som renner i årene deres.»

 

 

ET SPYD I SKOGEN

 

«Løp!» skrek mor, og før hun rakk å tenke seg om, hadde Victoria lagt på sprang. Ikke vekk fra de to mennene, men mellom dem. Hun tok sats, hoppet, og denne gangen fløy hun over trestammen med god klaring. Straks føttene hennes traff bakken på den andre siden, var de igjen i bevegelse. Skogen var hennes venn nå. Hver stein og tue hjalp henne videre, der hun sparket fra mot dem og bykset som en gaupe gjennom lyngen.

Men så lød det et skarpt smell, og rett etter runget stemmen til Brunvang: «Victoria! Stopp!»

Hun bremset litt, selv om hun visste at hun ikke burde, og kastet et blikk over skulderen. Herr Stumm sto med pistolen i været. Det røyk fra løpet da han senket den – og rettet den mot mor. Selv herfra sved lukten av krutt i neseborene.

«Det neste skuddet går ikke opp i luften!» ropte Brunvang. «Kom tilbake hit, hvis du vil at moren din skal leve.»

Victoria hadde stoppet helt opp nå, som om beina ikke lenger lystret. Sakte snudde hun seg. Hun kunne ikke forlate mor.

«Ikke hør på ham!» skrek mor. «Løp til Jotneseter. Hent hjelp!»

Herr Stumm langet ut med pistolen og traff mor rett over hårfestet. Med et stønn falt hun på knærne i lyngen. En stripe blod rant nedover pannen hennes.

«Nei! Slutt!» ropte Victoria. «Ikke slå henne!» Det virket. Hun klarte å fange oppmerksomheten hans. For nå flyttet herr Stumm pistolen mot Victoria.

«Vær så snill,» hvisket mor. «Victoria er alt jeg har. Ta meg isteden.»

Brunvang klukket litt, en hånlig latter. «Jeg skulle gjerne tatt med begge to, fru Vargmo,» sa han. «Men jeg var nede på legekontoret i Alvdal i går kveld. Fikk sniktittet litt på journalen din. Der sto det at du ikke lenger kan få barn, at du er ufruktbar. At det var et lykketreff at du i det hele tatt fikk lille Victoria for fjorten år siden. Så vi har egentlig ikke bruk for deg.»

Han vendte oppmerksomheten mot Victoria.

«Du, derimot, er ung og frisk. Blond og blåøyd. Et perfekt eksemplar av den ariske rasen.»

Victoria forsto ikke.

Arisk? Hva betydde det? Og hvordan visste de at hun og mor stammet fra vettene? Vettene var et folkeslag som en gang hadde vandret i disse skogene, men som nå nesten var utdødd. I århundrer hadde de vært en godt bevart hemmelighet, ikke mer enn folketro, en myte hvisket om rundt leirbålet.

«Gjør hva du vil med meg,» sa Victoria lavt og gikk forsiktig nærmere. «Bare ikke slå henne mer.»

«Fornuftig jente.» Brunvang gned håndbaken under den svette dobbelthaken sin. «Du vil trives godt i
Berlin.»

«Berlin?» Victoria presset ordet ut mellom tørre lepper. Å reise hadde alltid vært hennes største drøm, men nå fylte tanken henne med frykt.

«Det er noen menn der som er svært interessert i å ta en nærmere titt på deg,» fortsatte Brunvang. «Du vil bli en sensasjon i forskningsmiljøet! Men først må vi få deg til Oslo.»

Victoria holdt pusten, hadde mest lyst til å lukke øynene, stenge alt sammen ute.

«Vær så snill, ikke ta henne.» Mor kikket opp på de to mennene. Blodet fra pannen hadde nådd leppene hennes og dryppet mot skogbunnen når hun snakket. «Jeg kan ikke leve uten henne …»

«Det skal du få slippe, fru Vargmo.» Brunvang nikket mot herr Stumm og fortsatte følelsesløst: «Skyt henne.»

Uten en mine rettet den arrete tyskeren pistolen mot mor igjen, men mor stirret bare trassig tilbake mot det svarte løpet.

Victoria skrek og presset igjen øynene. Skuddet smalt. Det gjallet smertefullt i ørene, før det like raskt ble bråstille i skogen. Den eneste lyden var hennes egen pust, hennes egne hjerteslag, vinden i trekronene. Men så hørte hun noe annet. Lav gråt.

«Mor!»

Victoria sperret opp øynene igjen og skvatt til av synet som møtte henne. Mor satt på bakken, hun blødde fremdeles fra hodet, men virket ellers uskadd. Skuddet hadde bommet! Herr Stumm, derimot, sto og vaklet. Han så forvirret på Victoria, og deretter ned på det som spiddet magen hans. Et trespyd.

Spydet hadde stoppet i en tue foran ham og holdt ham oppe som et grotesk fugleskremsel. Han gapte lydløst, som om han prøvde å si noe, før han deiset sidelengs ned i lyngen. Der ble han liggende urørlig.

Anton Brunvang brøt stillheten med et høyt hvin. Den runde kroppen hans spant rundt, overraskende fort, før han la på sprang. Victoria kjente raseriet presse seg opp, hun ville løpe etter ham, avslutte det hele. Hun bøyde seg ned mot pistolen som fremdeles
var låst i grepet til herr Stumm, prøvde å vri den ut av fingrene hans, men en stemme stoppet henne.

«Ikke gjør det. La ham løpe.»

Victoria reiste seg igjen, og i samme øyeblikk kom en kvinne gående ut av skogholtet. Kvinnen var kledd i en grå ullkappe, med en hette som dekket håret. Victoria visste at det var like lyst som hennes, under all skitten.

«Bestemor?»

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 604 anmeldelser av “Victoria Vargmo og jerntrollet

 1. jeg synes boka var fengslende og detaljert men det tok en litt for brå twist men ellers var den interessant

 2. Jeg synes boka var spennende, men dessverre ikke noe for meg. Hvis jeg hadde vert noen år yngre hadde jeg nokk elsket å lese den. Det var en fin bok, jeg kan anbefale den for de fleste aldre. Boka er spennende og morsom og litt dramatisk, det er brukt mye fantasi og det er mystiske folk med.

 3. Personlig så like jeg ikke denne boken så mye. Fantasy sjangeren har jeg aldri vært noe ordentlig stor på. Men jeg ser hvordan spenningen kan fenge veldig mange andre som liker fantasy sjangeren.

 4. Jeg synes boka var superbra det var så mye spening.det skjedde så mye heletiden.

 5. Jeg synes boken er bra fordi jeg synes det var litt gøy da Victoria fallt og fikk lyng på tunga. Det var også spennende da de skulle skyte moren til Victoria. Jeg synes boken også var bra, fordi jeg syntes at det var litt rart,at Victoria hadde vetteblod. Jeg synes boken, anbefales for 10 År og oppover.

 6. Jeg synes at boken var veldig bra.Det er veldig gøy å få høre om et nytt folkeslag.Boken har veldig mange spennende vendinger, som gjør boken uforutsigbar.Skulle ønske vi fikk mer informasjon om Viktoria enn det vi fikk, men ellers var boken suveren. – Leah 11 år

 7. Vi syntes at utdraget fra boken var veldig spennende. Det var gode beskrivelser som gjorde at man ble sugd inn i handlingen. Utdraget sluttet veldig spennende, noe som gjorde at flere i klassen fikk lyst til å låne boken.

  Klassen mener at utdraget fra boken var; Veldig bra!

 8. Me syns den var passe bra fordi den var spennande, det skjedde spennande ting som skyting og spyd i magen. Den starter midt i historien,- ein spennande start.

 9. Boka var veldig spennende, den var ikkje beste boka ej he lest, men den var grei

 10. Eg synest boka var bra, men eg synest det kunne vert meir om bakrunnen til familien, siden da hadde vi forstått litt meir men ellers bra.

 11. Eg fekk ikkje hørt heile boka (siden klassa min hørte den på lydbok) men slutten var ufattelig spennende. Eg gleder meg masse til å lese heile boka sjølv

 12. 21.8.19

  Bokanmeldelse av 6a

  Victoria og jerntrollet av Alexander Løken

  Noen av oss mener at historien ble for langtekkelig før det skjedde noe i teksten. Litt for mye av handlingen i skogen var litt kjedelig å høre på. For mye beskrivelse.

  Det ble mer action senere i fortellingen da de to mennene kom for å ta Victoria grunnet hennes vetteblod og den ariske rasen.

  Et spenningsmoment var da Herr Stumm bommet med skudd på moren og ble kvestet av en grein selv og da vi hørte bestemorens stemme.

  Vanskelig å skjønne poenget før vi hadde fellessamtale om innholdet. Krever litt historisk forkunnskap for å forstå.

  Likte boka sånn passe

  Passer fra 10 år-

 13. jeg synes at boka var bra men at jeg synes det burde vare mer skildringer jeg ambefaler boka

 14. Jeg synes boka var veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese hele boka. Jeg fikk gode bilder i hodet fordi forfatteren beskriver godt! (Live) Jeg synes det er spennende at handlingen er lagt til 2.verdenskrig, fordi jeg synes det er et spennende og interessant tema (Robin).

 15. Jeg synes boka var veldig spennende fordi det var mye spenning i utdraget som når man trodde at moren kom til å dø fordi her Stum skulle skyte henne, men så kom bestemor Alma og reddet henne ved og skyte en pil i han.

 16. jeg likte denne boken, det var spennende og god laget historie. håper det kommer mer av
  disse bøkene

 17. Det jeg syns var mest spennende i boka var da han mannen kom og skulle slå eller no! Jeg har kanskje ikke så veldig lyst til å lese mer men jeg kan lese den men syns ikke den var sykt bra!

 18. Boka ar gøy og spennende. Det var vanskelig å vite hva som skulle skje.
  De var super, og vi fikk lyst til å lese videre.

 19. Utdraget var veldig spennende og vi fikk veldig lyst til å høre resten av boka. Det var litt overraskende at det kom noen som ville skyte Victoria og mammaen hennes. Bra de ikke klarte det.
  6C Preståsen skole

  • Klassen var ikke helt enig med deg. Nesten halvparten syntes boka var passe bra, men nesten halvparten stemte: Veldig bra 🙂

 20. jeg syntes den var bra for den var spenene. den var gøy og fin har lyst å lese hele boken

 21. Jeg syntes denne boken var spennende og rar.
  Fordi de hviste at de hadde svetteblod og det var rart at moren ikke døde når hun ble skutt

 22. Jeg syntes boka høres veldig spennende ut, og jeg har veldig lyst til å lese hele boken nå. Da Anton Brunvang tok opp pistolen måtte jeg bare lese ferdig med en gang! (:

 23. Denne boken høres helt fantastisk ut! Den virker veldig spennende og kul! Det ble ekstra spennende når de to fremmede kom, og Anton Brunvang tok opp pistolen! (:

 24. Det var en veldig bra bok syntes jeg. Jeg synes det er bra at noe motiverer meg til og lese mer.

 25. Bokanmeldelse 2
  Starten av boka var litt langtekkelig, men etter hvert ble den veldig spennende og interessant. Greit å forstå innholdet og ønsker å lese hele boken ferdig.
  Det er spennende når fantasi og virkelighet blandes sammen.
  Likte boka veldig godt!
  Passer for barn fra 10 år –

 26. Boka handler om Victoria. Hun og moren er på tur i skogen, når det kommer to men som virker hyggelige men egentlig er ute etter vette-blodet deres.

  Jeg synes boka var spennenes, men også litt kjedelig. Handlingen var spennenes Jeg synes det var spennende når de hørte at noen kom. Men jeg synes det var litt dumt at jerntrollet ikke var med når det sto i tittelen.

  Denne boka passer for folk fra 9 til 11 år. Jeg vil anbefale den. Alt i alt synes jeg den var bra.

 27. I boka møter vi: Victoria Vagmo.
  Handlingen foregår i 1939.
  Jeg ble irritert over at de ikke møtte jerntrollet fordi det var på forsiden av utdraget!
  Jeg ble overrasket over at bestemoren kommer inn helt uten videre fordi det var litt rart!

 28. jeg synes boken ikke var så spennende men jeg likte når damen ble skutt i hodet og da mannen ble spiddet av spydet

 29. Boken var velidig spennende og gøy. Det var veldig skummelt når de skulle skyte moren til Victoria. Litt vanskelig å forstå i begynnelsen , men forsto ettervært.
  Anbefales for 4. klassinger.

 30. Det var mye spenning i boka. Det var litt vel voldelig. Men ellers var den bra. Jeg og min venninne Solveig syntest den var super duper.

 31. I denne boken møter vi Victoria og moren. De blir oppsøkt av to menn som vil ha vetteblodet deres.

  Jeg syns at boken var bra fordi den var spenndene. Særlig spenndene synes jeg det var at de to mennene kom. Jeg er ikke helt fornøyd med at moren sa til Viktoria at hun ikke skulle lese, fordi det er lurt å lese bøker.

  Denne boken passer bra for 8 – 12 år.

 32. I denne boken møter vi Victoria som har vette blod og det er 2 hit men som prøvde å stjele dette vette blodet men de klarte ikke det det ente med at bestemoren til Victoria satt et spyd i brystet til en av de 2 hit men.

  Hvorfor jeg syns boken vår dårlig:
  1. Nesten alt i denne boken er veldig usannsynlig f.eks at bestemoren til Victoria finner et spyd i Skogen.
  2. Victoria leste ikke ferdig boken hennes i dette utdraget
  3. Jeg var forvirret når de forklarte den delen hvor moren ble skutt/slått med en pistol veldig dårlig.
  Ting som er bra om denne boken:
  1. Det er ganske mye action i denne boken som jeg tror ganske mange barn ville likt.
  2. De er veldig god til å forklare spesielle scener (MEST AV TIDEN)

  Jeg ville anbefalt denne boken til barn fra 8 – 14 litt høyt fordi det er pistoler i denne boken og litt vold.

 33. Jeg likte godt da Victoria snublet i en grein når hun prøvde og hoppe over den, og hun skyldte på boken sin fordi det var morsomt.

  Jeg ble irritert over at Victoria ikke skjøt den ene tyskeren fordi de var ikke greie.

  Det gjorte inntrykk må meg at tyskerne ville ha vette blod fordi jeg ble skremt

  Hvis jeg var Victoria ville jeg prøvd og løpe litt og og fått med moren

  Jeg ble skuffet over at jerntrollet ikke dukket opp fordi det sto i titelen på boken at han skule være med

  Jeg syntes denne boken passer for:
  Jenter og gutter
  8 til 13 år

 34. I boka møter vi: Victoria Vagmo.
  Handlingen foregår i 1939.
  Jeg ble irritert over at de ikke møtte jerntrollet fordi det var på forsiden av utdraget!
  Jeg ble overrasket over at bestemoren kommer inn helt uten videre fordi det var litt rart!
  Jeg anbefaler denne boken til vennene mine, som ikke har lest denne boken!

 35. Eg likte boken sånn passe fordi det var litt av det samme i boken. Det var mye gjentagelse syns jeg.

 36. Andmeldelse av Victoria Vargmo og jerntrollet
  Forfatter: Alexander Løken
  Utgitt: 2019

  Utdraget handlet om Victoria og moren. Handlingen foregår i skogen. Victoria og moren har vetteblod i blodet, som gjør at de er litt sterkere.

  Fantasy er ikke akkurat favoritt sjangeret mitt, men jeg likte hvordan det bare ble mer spennende. Jeg likte også historien til bestefaren. Jeg likte også at det ble en blanding mellom fantasy og virkeligheten

  Denne boken passer gutter og jenter 9 år og oppover.
  Jeg gir denne terningskast 3.

 37. Boken var passe fordi jeg liker ikke så godt fantasy bøker. Den var jo også litt bra fordi jeg syntes den var spennende.

 38. Victoria Vargmo og jerntrollet: I boka møter vi Victoria Vargmo og moren hennes. Ettervert kommer det to menn som begynner å skyte. Etter en stund kommer bestemoren og kaster et spyd i brystet på herr Stum.

  Jeg syntes at boken var litt spennende på slutten fordi det ble litt action.
  Jeg ble litt overrasket over at de skjøt fordi det er en barnebok.
  Jeg ble litt irritert over at Victoria ikke løp for å hente hjelp fordi de hadde våpen.
  Jeg syntes det var litt kjedelig på starten fordi de bare gikk i skogen å snakket.
  Og jeg skjønte ikke så mye av boka fordi den var vanskelig å forstå.

  Denne boken passer for jenter og gutter 11-13.
  Jeg anbefaler denne boken til de som liker skyting og spenning. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 39. Skikkelig spennende bok! jeg må bare lese den!! jeg liker litt action! fikk meg til og bite negler når han dere slemme dro opp pistolen. og minner meg litt om gangster bestemor…lurer på hvorfor…. XD

 40. Victoria Vargmo og jerntrollet handler om en jente som heter Victoria hun og hele familien hennes har vette blod. Hun og moren hennes begynner og krangle og de møter på to men og kommer i trøbbel.

  Jeg likte god da bestemor reddet moren til Victoria fordi hvis ikke hadde moren død. Jeg ble irritert over at Victoria ikke løp fordi da kunne hun reddet moren hennes så kunne hun være helten. Det gjorde inntrykk på meg at herr stum prøvde å skyte henne fordi det er sjeldent at det er noen som prøver å skyte noen i barnebøker.

  Boka passer for jenter 10-13

 41. Jeg synes boken var bra fordi det var mye spenning og action og fantasi. Fordi det var en familie som hadde noe spesielt i blodet og de må komme seg unna folk som vil ta de. Jeg har ganske lyst å lese videre.

 42. Jeg likte ikke boken fordi den ikke hadde bilder så det var vanskelig å følge med.
  Den ble litt gøyere da det kom action.

 43. Jeg synes at denne boken var veldig spennende gøy å lese så langt. Jeg liker hvordan tingene som skjer blir beskrivet på en bra måte og at det ikke er for vanskelig å lese. Jeg tror at jeg kommer til å ha lyst til å lese denne boken, kanskje..

 44. Boken var veldig spennende!
  Den gjør at du får frysninger i kroppen.
  Den er fin hvis noen leser høyt for deg for da blir det mer spennende.
  Det jeg liker med den er at den begynner ganske spennnende!

 45. I boken møter vi Victoria og mammaen hennes fru Vargmo. Det hele startet med at Victoria og fru Vargmo løp i skogen, og møter to menn. Ekstra dramatisk er det når den ene tar opp pistolen og skyter fru Vargmo.

  Jeg likte godt da bestemoren kom og kastet spyd på den ene mannen.
  Særlig spennende syns jeg det var at mennene latet som om de var snille.
  Handlingen er spennende, men jeg synes de burde skrive litt tydligere setninger.

  Denne boken passer bra for 12-åringer.
  Jeg anbefaler denne boken.
  Alt i alt, vil jeg si at boken var bra.

 46. Denne boken var spennende og denne boken var veldig bra 😀 Denne passet for 9 år og oppover C:

 47. Boka er i sjangeren fantasy. Utsnittet vi leste handlet om en jente som har vetteblod i kroppen. De går på tur i skogen og så kommer det noen jegere som er på jakt etter dem.
  Jeg likte boka veldig godt fordi det var mye spenning. Jeg likte at det var så mye som ble beskrevet. Jeg mener boka passer for de fleste aldere mellom 9 og 13.

 48. Boka handler om en jente som heter Victoria som liker å lese.I boka blir de angrepet av to menn som prøver å drepe moren til Victoria og å kidnappe Victoria.Jeg synes att boka var super fordi jeg fikk mange spennende bilder i hodet.

 49. Jeg synes det er en fin bok for de som er 8 år og oppover mener jeg. Boken var spennende og litt morsom i innimellom. Den var også litt skummel. Det var litt morsomt at handlingen foregikk i skogen. Men jeg synes denne boken var en av de beste jeg har lest;)

 50. Jeg syntes boka var veldig spennende, fordi den handlet om at to menn kom og ville ta Victoria med til Brasil. Grunnen til at de kom var fordi hun var av den ariske rasen og hadde jetteblod. Mennene prøvde å drepe moren til Victoria. Boka var mye bedre og mer spennende enn jeg hadde trodd. Jeg leser gjerne hele boka. Jeg anbefaler denne boka for alderen 10 år og oppover.

 51. Jeg syntes at boka var bra fordi det var mye fantasi og veldig spennende. Jeg syntes det var spennende når hun så bestemoren sin, og når han bommet. En fin bok som passer til 11-12 åringer.

 52. Jeg synes den var veldig bra og jeg fikk ikke høre alt så jeg må se den igjen. Jeg likte at det ikke var bare litt spenning, men det begynte å bli utrolig mye spenning etter hvert. Håper jeg kan låne boken en gang fordi det var så gøy å høre på den. 🙂 🙂

 53. Denne boka handler om en jente som heter Victoria, og hun har vetteblod. Jeg mener at boken er kjempebra og spennende! Jeg anbefaler denne boken garantert! Jeg syntes at det er morsomt og lese/høre på skumle ting. Jeg liker at bestemoren redder moren og Victoria. Jeg anbefaler denne boken til de som liker fantasy og sånt. Denne boken burde være 10+

 54. Boka var spennende fordi den var veldig detaljert, så det føltes ut som om jeg var der. Men jeg føler at alt skjedde litt brått. Først var alle snille, men så helt plutselig tok de fram en pistol.

 55. Boken var spennende. Det var spennende da moren til Victoria ble skutt i hodet. Det ble litt brått når de tok fram en pistol når de var så snille. Jeg ville anbefalt denne boken for 10 og oppover.

 56. Boken var ganske detaljert og spennende fordi det skjedde mye, men alt skjedde litt brått. Først var alle kjempe snille og pratet og plutselig tok de fram en pistol og truet dem. Jeg anbefaler denne boken for 10 og oppover 🙂

 57. Teksten handler om Victoria og moren. Det foregår i Østerdalen, 16. september 1939.
  Det er noen menn som prøver å få i tak i vetteblodet til Victoria og moren.
  Jeg syntes det var en veldig bra tekst, og jeg liker veldig at det er en litt gammel historie, rett før andre verdenskrig. Jeg lever meg inn i teksten, og det fenger veldig.
  Det jeg syntes var det beste var at det var en bra twist på slutten.

 58. Dette utdraget handlet om Victoria, som er en jente fra en slekt med vetteblod. Hun ville dra til andre land og utforske, men fikk ikke lov av moren. Så plutselig kom det noen to menn. De virket hyggelige, men så ville de ha med Victoria til Berlin og ville skyte moren. Og akkurat da de skulle skyte henne kom bestemoren å kastet et spyd på han som skulle skyte.

  Jeg synes det var en spennende tekst , det var ekstra spennende da de skulle skyte mora og da bestemoren kom å hjalp dem. Jeg anbefaler boka for barn fra 9 til 14 år.
  Jeg vil gjerne lese hele boken.😄😊

 59. Jeg synes boken var veldig bra fordi det skjedde noe hele tiden. Og det var mange forskjellige folk med. Det var også veldig mye fantasi. Jeg synes den passer mest for jenter fordi det er med vetteblod. (:

 60. Jeg synes at boken er veldig bra, fordi når de skulle skyte moren, da traff de et lite hårstrå av håret og da rant det blod. Jeg synes at den kan være bra for barn fra 8 år og oppover. Sjangeren var fantasy. Den er veldig bra synes jeg. Jeg kunne ha lest hele boken. 🙂

 61. Denne boken er veldig spennende, jeg håper jeg kan finne den i biblioteket eller i en butikk. Jeg synes den er spennende for at jeg liker troll og skog og spenning. Jeg håper jeg kan lese resten av boken. : )

 62. Jeg syntes den var veldig bra.
  Jeg har alltid likt fantasy det kan skje hva som helst. Fantasy og scl-fy er alltid så spenene.
  jeg syntes det var spenene når mannen plutselig tok en pistol ut av lommen og skjøt mot
  moren.
  jeg anbefaler den for folk over 10 år.

 63. Jeg synes boken var spennende fordi jeg likte når det kom noen forbi og prøvde å drepe moren men det ente med at han som skjøt moren døde fordi bestemoren kastet et spyd på han. Jeg anbefaler denne boken for den som liker fantasi, og for den som er over ti år.

 64. Jeg synes boka var litt bra fordi den hørtes litt spennende ut, men også fordi den hadde mye action i seg.

 65. Boken handler om en jente som er med moren ut i skogen. De møter på to mystiske menn. En er tysk å han andre er nordmann. De ville ta jenta og drepe mora
  Jeg syntes at boken var bra og spennende. Jeg er ikke så ivrig etter fantasy bøker, men denne var veldig bra. Anbefaler for barn mellom 9-11 år.

 66. Boka var super. Jeg hadde ikke ventet noe av det som skjedde. Jeg synes at det vart en vri da de plutselig vart siktet på med pistol. Og jeg synes at Victoria var modig. Hun kunne løpt, men hun valgte å bli. Jeg vil gjerne lese hele boka. Det var så spennende og jeg lurer på hva det var med vetteblodet. Jeg anbefaler at hvis man liker spenning og fantasi kan den boka passe.

 67. boka handler om Victoria og mora som var i skogen. Der møter de på to mystiske menn som ville ta Victoria, fordi hun hadde vetteblod i årene.
  Den var spennende men boka kunne være mer spennende men det blir en super fra meg forfatteren gjord en bra jobb:-) 🙂

 68. Dette utdraget handlet om jenta Victoria Vargmo og moren Astrid Vargmo som begge har vetteblod i årene.
  Året er 1939 rett før andre verdenskrig. Victoria og moren går tur i skogen, da de begynner å krangle. De møter 2 mystiske menn som vil ha tak i victoria og ta henne med til Berlin. Jeg opplevde teksten som spennende og kanskje at for noen kunne det være litt voldelig og skummelt.
  Personlig likte jeg ikke boka så godt. Egentlig veldig glad i fantasy sjangeren men, denne boka falt ikke helt i smak for meg. Jeg hadde ikke hatt noe imot hvis jeg måtte lese den, men ville nok ikke gjort det frivillig. Anbefaler på det sterkeste at alle prøver å lese den for de fleste vil nok synes at den er veldig bra.
  Aldersgruppen jeg anbefaler er 9 til 13 år P.g.a at leseren skal skjønne innholdet, og at små barn kan finne det litt småskummelt. Det er også med dreping og skyting i boka. Ternigskast 4😊

 69. Boken handler om ei jente som heter Victoria Vargmo. Hun er sammen med moren ut i skogen. Der møter de en nordmann og en tysker. De ville ta jenta og drepe mora.
  Jeg syntes det var litt gøy at hun hadde med seg en bok overalt. Men det var litt vanskelig og forstå hva de forskjellige blod typene var men jeg skjønte det etter hvert. Jeg likte denne boken veldig god. Anbefaler den for alle de som er 10 år og oppover. <3

 70. Dette utdraget handlet om Victoria, som er en jente fra en slekt med vetteblod. Hun ville dra til andre land og utforske, men fikk ikke lov av moren. Så plutselig kom det noen to menn. De virket hyggelige, men så ville de ha med Victoria til Berlin og ville skyte moren. Og akkurat da de skulle skyte henne kom bestemoren å kastet et spyd på han som skulle skyte.

  Jeg synes det var en spennende tekst , det var ekstra spennende da de skulle skyte mora og da bestemoren kom å hjalp dem. Jeg anbefaler boka for barn fra 9 til 14 år.
  Jeg vil gjerne lese hele boken.

 71. starten var litt kjedelig og når dem to folkene da ble det spennede og artig og når han hadde pistolen da tenkte jeg at han skulle skyte lufta men han tok jo pistolen mot fjeset
  svar:bra
  Anbefaler 5a til 7a

 72. Dette utdraget handlet om jenta Victoria Vargmo og moren Astrid Vargmo som begge har vetteblod i årene.
  Året er 1939 rett før andre verdenskrig. Victoria og moren går tur i skogen, da de begynner å krangle. De møter 2 mystiske menn som vil ha tak i victoria og ta henne med til Berlin. Jeg opplevde teksten som spennende og kanskje at for noen kunne det være litt voldelig og skummelt.
  Personlig likte jeg ikke boka så godt. Egentlig veldig glad i fantasy sjangeren men, denne boka falt ikke helt i smak for meg. Jeg hadde ikke hatt noe imot hvis jeg måtte lese den, men ville nok ikke gjort det frivillig. Anbefaler på det sterkeste at alle prøver å lese den for de fleste vil nok synes at den er veldig bra.
  Aldersgruppen jeg anbefaler er 9 til 13 år P.g.a at leseren skal skjønne innholdet, og at små barn kan finne det litt småskummelt. Det er også med dreping og skyting i boka. Ternigskast 4

 73. Fantasy Denne boka handler om ei jente som heter Victoria og moren hennes. De møter noen rare menn som prøver å skyte moren til Victoria. Det jeg liker med boka er at forfatteren har klart å beskrive hvordan personene ser ut uten bilder, det som var litt dumt var at vi ikke fikk hvite hvem Jerntrollet er, men ellers synes jeg at boka er super bra. Jeg anbefaler denne boka for ni år og oppover. Jeg mener at denne boka bør vinne.

 74. det eneste jeg egentlig ikke liker med boken er at den starter mitt i historien ellers liker jeg den jeg hadde lest den om jeg hadde den jeg anbefaler alle som er fra 9 til 14

 75. Dette utdraget handlet om Victoria og mammaen Astrid Vargmo med vetteblod som gikk tur i skogen. plutselig stoppen moren helt opp hun så at hun kunne høre noe. Så kom to menn fram en som var ung, liten og rund den andre var gammel tynn og tysk. Ført virket de veldig hyggelig men så begynte de og true med at de skulle ta Victoria og drepe moren Astrid. Rett før de skulle til og syte mor kom bestemoren og reddet dem. Jeg syntes at folk skal lese boken fordi den veldig bra. Jeg tenker også at barn fra 9-14 burde lese boken. Jeg vil gi boken 9 av 10 stjerner.

 76. Jeg synes boken var bra fordi jeg likte historien veldig godt. Jeg vil anbefale boken fra 8 til 14.

 77. Boka handler om en jente som heter Victoria Vargmo som har vetteblod i årene. Så kom det noen menn som var ute etter og ta henne med til Berlin å ville skyte moren med plutselig kaster bestemoren til Victoria et spyd og treffer mannen som skulle skyte.
  Jeg likte veldig godt boka den var forklart på en bra måtte og den var spennende med pistolen og spydet, trist fordi mammaen nesten døde. Denne boka var anbefaler for de som liker fantasy spenning og litt triste historier. Håper jeg og alle leser denne boka.

 78. Boka handlet om mor og Victoria og to menn. Den ene var tysker og den andre var nordmann. boka handlet om mor holdet på og dø og hun begynte og blø i panna. Victoria ble redd og skulle egentlig hente hjelp. på slutten kom bestemora med en tre-pil.
  Jeg likte boka Fordi den var spennende.

 79. Denne boka handler om Victoria og mora som var på tur i skogen . To mystiske menn dukket opp. De ville ta Victoria fordi hun vare fin og fordi hun hadde vettblod i årene. Jeg likte beste når bestemora kom og redda livet til Victoria sin mamma.
  Jeg synes at boka var spennende fordi Jeg liker når jeg ikke for vite slutte. Jeg anbefale fra 10 år og nedover.

 80. Jeg syns den var bra fordi det er mye spenning i den og litt action.
  Jeg anbefaler denne boka(^_^).

 81. Veldig bra men kunne vert lit mer spennende ellers var den bra.
  Anbefaler 7+
  likte den delen med når bestemora kom å redet dem!!! 🙂 (-:

 82. Boka handler om ei jente som heter Victoria og mora.Det var to menn som overrasket dem.De to mystiske mennene ville ikke ha mora.Men dem vil ha Victoria,fordi hun har vetteblod.
  Boka var veldig spennende,da de tok frem pistolen og skulle skyte moren.Heldigvis kom bestemor og reddet dem,med spyd.
  Denne boka vil jeg gjerne anbefale at 10 år også videre

 83. Denne boka handler om Victoria og mora som var på tur i skogen . To mystiske menn dukket opp. De ville ta Victoria fordi hun vare fin og fordi hun hadde vettblod i årene. Jeg likte beste når bestemora kom og redda livet til Victoria sin mamma.
  Jeg synes at boka var spennende fordi Jeg liker når jeg ikke for vite slutte. Jeg anbefale fra 10 år og nedover.

 84. Jeg syntes at boka var veldig spennende og litt skummel. i starten virket den litt kjedelig men så ble den mer spennende etter hvert så jeg fikk veldig lyst til og lese mer. Jeg gir den terningkast 6.
  Jeg anbefaler den til barn rundt 10 år

 85. Victoria og jerntrollet handler om en mamma og en datter som er på løpe tur og så møter de på noen menn. De later som de er snille men de er egentlig slemme og så prøver de og drepe dem. Men det ender med at de blir drept selv

  Jeg syntes at Victoria vargmo og jerntrollet var litt kjedelig fordi det ikke handler om et jerntroll i innledningen.
  Jeg likte godt da bestemora spiddet mr.stumm i ryggen.
  Jeg syntes det var litt rart at mammaen til victoria ikke var glad i at hun leste bøker.

  Denne boka passer til:
  7-12 åringer syntes jeg
  Og jeg vil i spesielt anbefale og lese utdraget.

 86. synes denne boken var spennende men veldig trist:( men jeg fikk lyst til og lese den mer:)

 87. Victoria Vargmo og jerntrollet

  I boka møter vi Victoria og moren hennes. Handlingen foregår i skogen. Det hele starter med at Victoria og moren går til skogen. De hører en mann som bråker veldig mye når han går. Det blir veldig spennende når Victoria og moren ser at det er to menn som kom for å møte dem.

  Jeg synes boka er veldig spennende. Handlingen er veldig fin og ikke for brå. Særlig spennende synes jeg da en av mennene slo moren med pistolen. Kanskje kunne det vært med et jerntroll siden det var i boktittelen og det var på forsiden av boka.

  Denne boka passer bra for barn fra 8 år og oppover. Jeg vil absolutt anbefale denne boka. Alt i alt, vil jeg si at dette var en bra bok.

 88. VICTORIA VARGMO OG JERN TROLLET

  I boka møter vi Victora, moren, Herr Stumm og Brunvand. handlingen foregår i østerdalen i 1939 under andre verdenskrig. victoria og moren har vetteblod som herr stumm og brunvand prøver å stjele fra dem. herr stumm og brunvand kommer ut av skogen og stiller seg foran dem, og tar opp en pistol fra lomen. så prøver herr stumm og syte moren til victoria men bommer.

  Jeg likte godt da herr stumm døde fordi han fortjente det.
  Hvis jeg var moren til victoria ville jeg ha begynt å løpe får og ikke bli skutt
  Jeg ble skuffet over at de ikke måte jern trolle for de titelen på boke er victoria vargmo og jerntrollet.
  Jeg ble overrasket over at Herr Stumm tok opp en pistol fra lumen sin. Slutten var spennende fordi jeg trodde skudd skulle syte moren til victoria.

  Denne boka passer bra for 9 og eldre. jeg vil absolutt anbefale boka.
  alt i alt vil jeg si at boka er spennende bra og interessant

 89. I boka møter vi Victoria og moren hennes og to menn.
  Victoria og moren var på tur i skogen så kom det to menn de hadde lyst på blodet deres. Det var fordi de hadde vetteblod.

  Jeg synes boken var litt kjedelig fordi det skjedde ikke så mye.
  Kanskje det kunne skjedd litt mere.
  Jeg synes det ble litt mer spennende når herr stumm begynte å skyte.
  Jeg ble overrasket over at bestemoren kom fordi det er rart at hun bare dukker opp.

  Denne boka passer for folk som liker samtaler.
  Alt i alt så vil jeg si at boken ikke er så veldig bra.

 90. JERNTROLLET
  _________________________________
  Av Alexander Løken
  Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig.
  Boka var kjedelig fordi det skjedde ingenting gøy. Hadde sikkert likt den hvis jeg var 8, haha. Den handlet om at en jente og moren hennes gikk i skogen og så kom det noen menn og ville forske på jenten fordi hun var en vette. Men så kom bestemoren og reddet dagen.

 91. Forfatter: Alexander Løken

  Østerdalen, 16. september 1939
  Det hele startet med at Victoria og moren gikk i skogen. De har vetteblod. Så møtte de to tyske menn i skogen som ville forske på vetteblodet. Det førte til at de begynte å skyte. Han traff ikke.

  Jeg likte godt da boken startet fordi Viktoria og moren fortalt om seg selv men jeg ble irritert over at det var en robot på forsiden og ikke i boken. Det gjorde inntrykk på meg at her stum tok frem pistolen og skulle skyte Viktoria og moren fordi jeg syntes de fortjente å leve. Selv Om de to mennene ville forske på vetteblode trengte han ikke å drepe dem. Jeg ble overrasket over at de ikke døde.

  Denne boken passer bra for folk som liker vold og for folk som er 10-12 år.
  Alt i alt syntes jeg den var passe bra.

 92. Forfatter Alexander Løken.
  Boken Victoria Vargmo og Jertrollet.
  Jeg syntes boken kjedelig fordi den var ikke så spennende som jeg hadde forventet.
  Den handlet om at Victoria og moren hadde vette blod i seg.
  Det var veldig sjeldent på den tiden og at det var noen tyskere.
  som ville drepe de eller de ville ha blodet deres.
  Og så heiv bestemoren spydet i gjennom mannen så løp han andre.

 93. Victoria Vargmo og jerntrollet

  Forfatter: Alexander løken

  Utdraget var veldig spennende og gøy fordi noen ville drepe moren og ta med seg Victoria for å forske på henne.

  Boken handler om en som heter Victoria og moren hennes. De skal ut på tur i skogen og så hører de noen lyder, det er to menn som kommer fra Tyskland de sier at de bare er på tur men de vil forske på de fordi at de har vette blod herr Stumm prøver å skyte på mammaen til Victoria men så kaster bestemoren til Victoria og kaster et spyd rett gjennom herr Stumm så han dør. Victoria vil skyte på Anton Brunvang som stikker av men bestemoren hennes sier at hun ikke skal gjøre det.

  Terningkast 4

 94. Denne boken handler om en jente som heter Victoria.
  Hun er en veldig spesiell jente som har vetteblod.
  Hun vil ikke ha det hun vil være en vanlig jente.
  Etter moren hadde kommet skjedde det noe som hun ikke likte, to jegere kom.
  De ville ha vett blodet, men de fikk det ikke, fordi bestemoren kom og tok et spyd gjennom magen deres.

 95. Victoria Vargmo og jerntrollet
  Forfatteren heter Alexander Løken.
  Jeg likte den, men den var litt skummel.
  Fordi den var gøy og spennende.
  Jeg anbefaler boken til de fra 8 til 13 år.
  Den handlet om en person som heter Victoria.
  Hun og moren var i skogen og så kom det to menn som var slem.
  Den ene tok Victoria og moren opp i hånden sin og den andre fant frem en pistol.
  Da begynte hun og moren å løpe.
  Men moren ble skutt i hodet og begynte å blø.
  Så skulle de skyte Victoria, men de gjorde det ikke.
  De prøvde å skyte moren en gang til, men de bommet.
  Jeg vil gi den terningkast 5.

 96. Boken handler om en jente som har vetteblod og er ganske spesiell, men hun ville bare være en vanlig jente.
  Moren kom, men ikke alene. Det kom to jegere.
  De ville ha vettebloded.
  Men de fikk det ikke til fordi bestemoren kom og tok en spyd gjennom magen til de.

  Forfatter: Alexander Løken

  Jeg synes den var litt trist, men også veldig spennende

 97. Victoria Vargmo og jerntrollet
  Jeg likte den fordi den var
  spennende og trist og den
  hadde masse
  fantasi og jeg har lyst til og
  lese hele boken.
  Forfatteren heter Alexander 🌰.
  Jeg anbefaler denne boken til folk fra 7-13 år.
  Den handlet om Victoria og moren som hadde
  vetteblod i seg. Så kom det to menn som
  ville ha blodet til Victoria. Og det var en mann
  fra Tyskland som ikke kunne snakke og han
  skjøt moren til Victoria men hun døde ikke.
  Og så skulle han skyte en gang til men han bommet.
  Terning kast 5 av 6

 98. Victoria Vargmo og Jerntrollet

  Det var en jente som het Victoria, hun ELSKER å lese. Men hun vil ikke leve i skogen med de andre. Hun vil utforske verden sånn som bestefaren, han har vært i mange land. Men når moren til Victoria var liten… forsvant han, han kom aldri tilbake. Victoria og moren sto og kranglet litt om at hun burde bli med dem i skogen. så kom det to menn som ville ha vetteblod men de ville bare ha Victoria… Så kom bestemor Alma (biperson)…

  Jeg likte boken veldig godt fordi den var spennende og litt skummelt. 🙂

 99. Victoria Vagmo og Jerntrolle
  Av: Alexander Løken

  Det var to personer Victoria og mamma’n, men det sto ikke hva hun het.
  De gikk i skogen. Plutselig hørte de noen som fulgte etter de det var to gutter. Som prøvde å fange de men, det viste seg at de prøvde bare å fange Victoria.

  Jeg likte boken for den var spennende, morsom og litt skummel.✌✌

 100. Victoria Vargmo og Jerntrollet

  Forfatter: Alexander Løken
  Jeg likte den fordi den var spennende men samtidig litt trist.

  Den handler om en jente som heter Victoria og moren Astrid Vargmo.
  De hadde vette blod og de bodde i skogen. Skogen var deres venn men Victoria ville ikke bo i skogen hun ville reise som bestefaren Edvar.
  Men hun fikk ikke lov. Så hørte de noen. De kunne lett gjemme seg men de sto der og ventet til de kom. Da de kom var det to menn en ung mann og en litt eldre mann. Av en eller annen grunn kunne de navnene deres og de hadde aldri møttes før. Den unge mannen het Anton Brunvang og den andre het her stumm. Så dro Anton fram en pistol og prøvde å skyte så løp Victoria. Men de tok moren til Victoria så sa han at hun skulle stoppe ellers skjøt de moren. Så stoppet hun og de skjøt moren i pannen. De ville ta Victoria til Berlin å forske på hun. Så var det et trespyd i foten til her stumm så han falt i bakken og Anton løp. Victoria ville skyte hun men moren sa nei. Så kom det noen ut fra bak en tre. Det var bestemor

 101. Alexander Løken
  Jerntrollet

  Boken handler om at victoria og moren er i skogen
  og de støtter på to folk på jakt.
  De møter på mormor
  Jeg likte den IKKE!!!
  INGEN JERNTROLL
  Jeg gir den terningkast 3

 102. Jern trollet forfatter Alexander Løken

  Titel

  Det handler om en jente som het Victoria. Jenten bodde i skogen med moren sin. Victoria ville ikke bo i skogen, hun ville ut og se verden. Men moren sa nei, Victoria ble veldig sint på henne når mor sa nei. En dag kom det to menn, mor var litt redd for de var vetter. Og det var folk interessert av. Den ene mannen presenterte seg etter at mor hilste på dem. Han sa jeg heter Anton brunvang, han hadde en kompanjong som het herr Stum han var litt skummel mente mor. Plutselig tok herr stum hånden ned i lommen sin og leitet etter noe. Stum tok hånden sin opp igjen med en PISTOL. Anton sa: Vi vet at dere er vetter, så tok Stum og gjorde seg klar til og skyte på mor. ikke skyt mor sa Victoria, BoOm sa det. Da silblødde det fra moren til Victoria. Så sa de at de skulle skyte Victoria og. Hun løp så fort hun kunne, Raskere enn noe annet. sa stoppet hun. så gikk mennene. Hun gikk tilbake til mor og så på henne. Etter hvert kom en dame med ullklær så sa Victoria Bestemor?

  Hva jeg synes om boken.

  Jeg mener at boken var gøy og ganske grei.
  Det var en god fortelling fordi det var gøyt når
  det kom noen tyskere og spenning med pistoler
  og alt gøy.

  Jeg gir en terning kast av 4/6

 103. jeg likte boka veldig godt og jeg fikk lyst til å lese hele boka, den var spennende og morsom.

 104. min mening er at den er ganske bra og jeg vil lese mer av den. jeg mener også at andre bør lese denne boka. den er veldig morsom og spennende. derfor bør du lese denne boka.

 105. jeg like boken fordi den var spennende og morsom.
  den var veldig spennende på slutten.
  jeg fikk lyst å lese mer

 106. Den var veldig spennende fordi det var masse drama. Jeg synes slutten på lyd boken var veldig spennende så jeg har veldig lyst til og låne boken senere. Men starten var litt forvirrende fordi det startet så brått, men boken var veldig bra

 107. Når jeg hørte navnet på boken hørtes det spennende. Når jeg leste ferdig den delen av boken fikk jeg lyst til å lese videre. Du blir dratt inni boken. Veldig bra skrevet tekst. Anbefaler alle og lese videre denne boken for dem som liker spenning.

 108. Skikkelig spennende!
  Denne boka fikk eg lyst til å lese meir av

 109. Kjempe spennende!
  Eg fekk veldi lyst til og lese ut heile boka😊

 110. Boken var spenende og fantasi full men var ikke helt min stil men jeg hadde anbefalt til noen andre.

 111. Veldig bra… Liker å lese. Spesielt fantasy. Lyst til å lese resten.

 112. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm… Litt usikker på hva forfatteren vil få fram med denne historien. Kunne vært bedre, men en bra historie er det!

 113. Det var en veldig bra bok. Forfatteren skriver en spennende bok. den passer for alle.

 114. Det var litt delte meiningar om boka i klassen vår. For nokon fenga ikkje sjangeren, mens andre synest det var spennande, og synest den spennande slutten freista til vidare lesing.

 115. Jeg synes den var bra og litt dårlig. Men det som virkelig overrasket meg var det at ikke moren ble skutt. Uansett synes jeg det var en bra bok.

 116. veldig spennende!
  Jeg liker fantasy sjangeren veldig godt.
  Den kan anbefales fra 9 og oppover.

 117. Vi leste ut i fra den lille boksen vi fik-. Men jeg syntes jeg ble plassert på en stor chlifanger så jeg gjik og hentet boken.🙂

 118. Dette var ikke min type bok for jeg er ingen fantasy fan men det kan godt henne andre liker den 4/10.

 119. Jeg synes at den boken var veldig spennende fordi, det var noen situasjoner som f.eks at den ene mannen tok ut en pistol og skjøt opp i været. Og at de ville drepe moren og ta Victoria til Berlin for å forske på henne nærmere.

 120. Jeg syns det var spennende og litt skummelt. Jeg syns det var litt skummelt fordi når moren skulle bli skytt ble jeg litt skremt.
  Jeg syns boka passer for 11 og oppover.
  Men jeg vil gjerne låne boka å lese den.

 121. Jeg syns at boken litt spennende, men det gikk så brått plutselig tok de pistolen det gikk så fort på en måte. De kunne fortalt litt mer om Victoria.

 122. Jeg synes boken var spennende og gøy. Jeg synes også det var rart at de hadde vetteblod.

 123. Super bok. Jeg likte den og vil lese hele. Anbefales veldig. Den er spennende, uforutsigbar og litt skummel.

 124. Jeg synes den var spennende og bitte litt skummelt. Men den var bra og den passer fra 10 år og oppover, synes jeg. Jeg gir terningkast 6 av 10.

 125. Jeg syne boka var litt kjedelig fordi jeg liker ikke fantasy skjangeren jeg synes boka passer til bar som er 10 år. Hvis jeg skulle gi terning kast hadde jeg gitt 3.

 126. Boka var veldig spennende og uforutsigbar.
  Det tok litt tid før jeg kom inn i boka.
  Jeg klarte ikke legge fra meg boka.
  Anbefaler for 9 år og oppover.

 127. Jeg synes boka var litt spennende fordi det var drama.
  Den var detaljert og uforutsigbar. Ikke akkurat helt min type men ellers var den bra.
  Anbefales for 10 og oppover

 128. Jeg syns boka var bra, men ikke helt min sjanger. Jeg kan virkelig anbefale den til de som liker fantasy bøker. Selv om den boka ikke var helt meg var den spennende, syns kanskje det skjedde litt mye på en gang men ellers veldig bra. Den var veldig detaljert å enkelt å se for seg bilder i hode. Jeg gir denne boka terningkast 4. Hilsen Selma

 129. I boka møter vi Victoria og moren. De er vetter og har et spesielt blod som mange er ute etter. En dag kommer to menn og vil ha med seg Victoria. Det ender med at bestemoren hennes kommer ut av skogen og kaster et spyd i magen på han ene mannen.👍

  Jeg synes boka hadde litt lite handling, men den fikk mer action på slutten. Handlingen var ganske bra og det var spennende når de mennene kom, men jeg er ikke helt sikker på om jeg ville lest resten av denne boka. Slutten var litt bra, for man hadde ikke forventet at bestemoren skulle komme frem. Det skuffet meg litt at utdraget ikke hadde med jern trollet, som det står i tittelen.

  Jeg synes denne boka passer for barn fra 7-9 år ca. Boka får terningkast 2 av meg, fordi den ikke var så spennende. Jeg synes også den passer for litt lavere aldersgrupper enn meg.

  • Jeg likte at det var så mye spenning .
   Jeg hadde ønsket at man kunne høre litt mer.
   Jeg synes det var modig at Victoria sto opp mot mammaen sin.

  • Boka var helt grei med var litt for lite bilda kanskje .også likte jeg slutten på disse bøker

  • Den var OK men jeg tror ikke den er noe får meg Men det er veldig få bøker jeg liker. Jeg prøver ikke å være slem men den var lit kjedelig.

  • Jeg syntes den var veldig spennende og veldig kreativt skreve at forfatteren gjir den en terning kast 5

  • Jeg synes boken høres veldig bra ut, fordi den var spennende.
   Jeg synes at det mest spennende i utdraget var da moren til Viktoria holdt på å dø,
   og jeg fikk veldig lyst til å selv.

 130. Victoria varmog og Jerntrollet

  I boka møter vi Victoria og moren som går i skogen og møter på noen menn som vil ha Victoria. Handlingen er i en skog. Mennene vil bare ha Victoria og mamma til Victoria har dem ikke bruk for.

  Jeg syns boka var bra, men jeg ble litt skuffet over at jern trollet ikke kom i utdraget. Det gjorde inntrykk på meg at mannen slo mammaen fordi jeg trodde han skjøt. Jeg ble glad når mormoren til Victoria kom og kastet et trespyd på Herr Stumm.

  Jeg syns denne boka passer for både jenter og gutter.
  Jeg vil kanskje lese resten av boken.
  Jeg anbefales for de som liker fantasy og spenning.

 131. I boka møter vi Victoria Vargmo og moren som har vetteblod som liker skogen. Så kommer det to folk som har lyst til å ta Victoria, de truer med skyte moren. Så kommer bestemoren og spyder den han ene.

  Jeg likte godt da det ble litt action fordi mr.stumm skulle skyte moren men bestemoren spidet mr.stumm. Jeg ble litt irritert over at vi ikke fikk vite noe om jerntrollet fordi det står på forsiden av boken. Jeg synes boken var bra fordi det var litt humor og litt action.

  Jeg anbefaler den til for barn som er, rundt 7-9 år fordi den har litt humor og det er spenning i boken. Jeg tror barn på den alderen kommer til å like denne boken. Jeg gir denne boken terningkast 5 fordi det var spenning og vi fikk ikke vite noe om jerntrollet.

 132. Bokanmeldelse victoria vargmo og jern trollet

  I denne boka møter vi victoria og moren og to menn som prøver å drepe moren, fordi de har vette i blodet.

  Jeg likte godt da da de hørte at noen kom fordi det ble spennende.
  Jeg ble litt irritert over at jern trollet ikke var i utdraget fordi det var i tittelen.
  Det gjorde inntrykk på meg at han slo moren fordi jeg trodde de var snille.

  Jeg vil gi terningkast 5. Og jeg har lyst til og lese videre i boken. jeg vil anbefale denne boken for 4-7 klasse.

 133. Victoria og moren er i skogen da to fremmede menn kommer og skader moren, de vil ta victoria til berlin fordi hun har vetteblod

  Jeg ble irritert over at vi ikke fikk møte jerntrollet fordi det er i tittelen
  Jeg likte godt da bestemor kom fordi hun var helten
  Det gjorde inntrykk på meg at herr stum hadde pistol og øyelapp fordi det virket usannsynlig. Noe jeg mislikte var da victoria skyldte på boka si da hun falt fordi det var hennes feil

  Jeg anbefaler den for 9-12 år, fordi den passer meg, jeg er 11 år
  Blir denne boka superfinalist?
  terningkast 5 🔆

 134. I boka møter vi en mor og dattera hennes som heter Victoria. Begge to har vettblod. Det hele starter med at når det kommer to menner som hvil få vettblodet deres. Det fører til at den ene mannen tok ut en pistol.
  Extra dramatisk er det når trollet skytet moren.

  Jeg syntes boka var veldig spennende. Særlig spennende syntes jeg var når mennene kom. Jeg er ikke så fornøyd med det at de ikke skrev om de mennene var jerntrollet eller ikke.

  Denne boka passer bra for 6 år fordi det kan være alt for skummelt med pistol for de mindre barna.
  Jeg gir boka terningkast 4

 135. I boka møter vi victoria vargmo og moren hennes de har begge vetteblod, de gikk rundt i skogen og møtte to tyskere som het herr stumm og Anton bruunvang.
  Tyskerne ville drepe moren fordi de ikke trengte hun og de ville ta med Victora, de ville ta over alle vettene.
  Til slutt skulle de skyte moren men det greide de ikke fordi bestemoren kom og redda dem, hun kasta et spyd inn i herr stumm.
  Til slutt løp bruunvang vekk, Victoria ville skyte han, men moren sa hun ikke skulle gjøre det.
  Jeg synes den var litt dårlig.

 136. Boka handlet om en jente som hadde et veldig spesielt blod og det hadde mammaen og bestemoren også. Jeg opplevde boka som en veldig spennende og kul bok. Forfatteren var veldig god til og beskrive og utvide øyeblikk og jeg anbefaler andre å lese den 10/10

 137. gir boka møter vi Victoria og moren som er på tur og møter to menn som heter Anton Brunvang og herr Stumm. Som prøvde å drepe moren og ta mer Victoria til Berlin, men bestemoren stakk et spyd gjennom magen til herr Stumm og lot herr Brunvang løpe.

  Jeg likte godt da hr. Stumm døde fordi han ikke var noe snill.
  Jeg ble irritert over at vi ikke fikk høre om jerntrollet fordi jeg hadde gledet meg til det.
  Det gjorde inntrykk på meg at bestemoren lot herr Brunvang gå fordi han var veldig farlig.
  Jeg ble skuffet over at utdraget var så kort fordi jeg syntes det var spenndene.
  Jeg ble overrasket over at bestemoren var så sprek fordi hun var flink i spydkast.
  Slutten var veldig spennende fordi den var veldig brå.

  Jeg syntes denne boka passer for 7+ fordi man forstår teksten litt bedre når man er eldre.
  Jeg gir denne boken terningkast 3. ♡

 138. Boken handlet om viktoria, og hvordan hun var i skogen med moren sin og møtte på to fyrer som ville ha viktoria. Jeg opplevde at teksten kunne bli litt kjedelig noen ganger med for lite spenning. Den kunne godt hatt litt mer spenning. Den var litt dårlig fordi den ble litt kjedelig, for meg asså. Mange kan kansje synes at denne boka er bra, men ikke jeg. hvis du liker noe so er tennårings ting med lite spenning så burde du lese denne boka. Men denne hadde litt for lite spenning for meg. Det eneste som var spennende for meg var når bestemora kom.

 139. Den handlet om Viktoria som ville være et normalt barn men hun var en vette. Også komme det noen menn som ville ha takk i dem og ville ha vette blod. Jeg syntes at den boka var bra. God fantasi håper andre vil lese denne boka. Anbefaler den. 😎📕📃

 140. Den handlet om en jente som ikke liker skogen og jenta heter Victoria. Jeg opplevde teksten helt grei. Teksten er helt grei fordi den hadde blod i seg. Det burde vert et spill om den. Andre bør lese den fordi den var spenene.

 141. Boka er fin og den er veldig spennende jeg lurer på hva som skjer nå. Det var skummelt når de skøyt moren til Victoria. Jeg anbefaler denne boka. Teksten var fin men den kunne vert litt mer spending syns jeg 9/10

 142. Denne boka handler om en jente som heter Victoria som har et spesielt blod akkurat som
  ‘mammaen og beste moren hennes. Det handler også om at det er to menn som vil ha blodet deres for å forske på det.
  Jeg opplevde denne teksten veldig spennene.
  Teksten er god fordi den er spennene og man får lyst til å lese mer og mer.
  Jeg syntes andre burde lese teksten fordi jeg tror at mange kommer til å syntes den er spennene og jeg tror de andre barna her kommer til og elske teksten like mye som meg!

 143. Boka forklarer mye om menneskene i boka og va som skjer så man vet va som skjer. Boka er spennende for boka stopper nor det er spennende. Og da vil man høre resten av boka.

  Boka handler om en jente som hadde spesielt blod og det var noen som ville forske på hun.

 144. Det handler om en jente som heter Viktoria .Hun har ett spesielt blod, som noen menn ville ha tak i.De ville ha med jenta til Berlin, så de skjøt moren, jeg tror ikke moren ble dø.
  Jeg opplevde boka som spennende og kul. Jeg synes teksten er bra for jeg levde meg inn i boka. jeg andbefaler denne boken fordi den er spennende og kul. 😊📕📘

 145. Jeg bil bare lese mer og mer av boka fordi den var spennende, kul og gøy å lese.!
  denne boka handlet om Victoria. Henne og moren er ute i skogen. De møter noen som de tror er hyggelige, men er slemme og vil ha vette-blodet til de. jeg ambefaler denne boka for 10 til 13 år.

 146. Boka handlet om at Victoria mistet mammaen sin og hun ble forfulgt av noen menn og hun hadde et spesielt blod. Jeg syns denne boka var litt spenene og rar å lese om. Jeg anbefaler å lese denne boka

 147. Jeg synes at boken er bra, fordi det skjedde litt mye på en gang.
  Denne boken er spennende og anbefales for 9 og oppover.

 148. Den handlet om en jente som ikke liker skogen. Å hun ble forfulgt. Boka er spenene og lit voldelig. Den er veldig bra jeg kommer vil lese mer av den.

 149. det er om en blond å blå øyed jente som ville reise til byen men moren vil ikke
  men så komer to men som sa noe om vetteblod.

 150. Denne boka er veldig spennende og jeg håper at det er mange som liker den fordi forfatter har gjort en god jobb med boka. Og jeg håper at det er mange som leser den. Og den er veldig godt beskrevet.

 151. Boka handler om en en jente, som heter Victoria. Hun moren og bestemoren har et spesielt blod. Victoria og moren er ute i skogen da de hører at det kommer noen, det er to menn. De vil ha med seg Victoria til Berlin. Jeg opplevde boka som en veldig spenene bok og forfatteren var flink til å beskrive øyeblikende. Boka virket veldig bra for jeg liker spenene bøker.Jeg gir denne boka 9 av 10.

 152. Jeg syntes at boka var veldig kjedelig og litt rar. i starten virket den litt kjedelig men så ble den mer spennende og da ble den urealistisk. Jeg gir den terningkast 2.5.
  Jeg anbefaler den til barn rundt 7 – 11 åringer

 153. Denne boka handlet om Victoria, hun er langt ut i slekt med vettene og har derfor vetteblod i årene sine. Dette betyr at hun har bedre luktesans, hørsel og kan løpe ganske så fort. Victoria går på tur i skogen med sin mor, men så kommer en ganske ung man og en ikke så ung mann, de vill ha vette blodet som Victoria og moren hennes har i seg og prøver å skyte Victorias mor.

  Jeg vil anbefaler denne boken til alle som liker fantasi og natur.

  Denne boka får et terning kast 6 av meg, jeg liker fantasi og denne boka var veldig bra jeg klarte nesten ikke, slutte å lese, men det måtte jeg. Jeg ville ha kjøpt denne boka hvis jeg kunne.

 154. Vi følte på mange forskjellige følelser mens vi leste. Samtlige syntes utdraget var spennende og vi har lyst til å lese mer. Veldig bra.

 155. Jerntrollet

  Boken handler om en som heter Victoria og moren hennes.
  De har noe som heter vetteblod i blode, og det er det to menn som jakter på. Mennene heter herrr shtum og Anton brunvang. I boken så er Victoria og moren på tur i skogen og så dukker det opp to menn. Mennene har en plan om å drepe moren og vitoria for å få vetteblode dems. Men lykkes ikke, på slutten kommer bestemoren og kaster spyd på den ene mannenn.

  MINE MENINGER OM BOKEN:

  Jeg synes boken var en bra bok fordi det var litt skumlere enn andre barne bøker jeg har lest. Jeg likte spessielt når bestemoren kom å kastet spyd på den ene mannen fordi jeg syns han fortjente det. I det utraget jeg leste så handlet det ikke noe om et gjærntroll og tittelen på boka er jo gjærntrollet så jeg kjønner ikke hvorfor den heter gjærntrollet?

  Denne boken passer for barn mellom 8 – 11 syns jeg.
  Grunnen til at jeg ambefaler denne boken til barn mellom 8 – 11 er på grunn av at jeg tror boken kan bli litt skummel får barn under 8 år og litt for barnslig får barn over 11 år.
  Alt i alt så synes jeg dette var en bra bok. Jeg vil Absulutt lese denne boken.

 156. Victoria Vargmo og jerntrollet

  I boken møter vi Victoria, Vargmo, Herr Stom, Brunvang og bestemoren.
  Handlingen foregår oppe på et fjell.
  Det hele startet med at Victoria og Vargmo gikk opp på et fjell. Victoria skulle hoppe over en grein, men så falt hun, hun slo luften ut av seg fordi hun bærte på en bok.
  Vargmo så irritert ut fordi var så klumsete og ramlet.
  Etter en stund kom det to menn som ropte på Victoria og Vargmo. Mennene presenterer seg som Herr Stom og Brunvang.
  Mennene var ute etter vetter blodet til Victoria og Vargmo, men da de ikke ville gi dem det. Herr Stom tok frem en pistol snittet hårfestet til Vargmo. Victoria forsøkte å rømme, og Herr Stom skøyt et skudd i luften og så sa Brunvang at neste skudd ikke går i lufta.
  Da kom Victoria tilbake, og Brunvang ble fornøyd med at han skulle ta med seg Victoria til Berlin så forskerne kunne forske på vetter blodet hennes.
  Da ble Victoria redd og ville ikke være med og var på vei for å rømme igjen, men da tok Herr Stum frem en pistol og siktet på Vargmo. Plutselig kom det et spyd i brystet på Herr Stom og Herr Brunvang løp og da kom bestemoren frem.

  Jeg syns boken var sånn passe bra, fordi det var passer nok bedre for mindre barn. Handlingen var litt kjedelig og ga lite mening.
  Jeg vil ikke anbefale bok for barn på min alder, men heller for mindre barn.

 157. VICTORIA VARGMO OG JERNTROLLET

  I boka møter vi Victoria vargmo, moren hennes, en tysker som heter Anton brunvang, en til tysker som heter herr stumm og bestemoren til Victoria. Victoria hater skogen men det gjør ikke moren, hun elsker den og de har vetteblod. To tyskere kommer og de vil ha vetteblodet dems, så de prøver og drepe moren til Victoria med en pistol og så bommer herr stumm og så ser Victoria at herr stumm har et stort spisst tre spyd igjennom magen. Og så dør han.

  Jeg syntes at boka var rar men også litt morsom

  Jeg vi anbefale boken til 8-10 år
  Terningkast 3

 158. Victoria Vargmo og jerntrollet
  I boka møter vi Victoria, moren og to menn. Handlingen foregår i skogen.
  Det hele startet med at Victoria falt og moren kom. Det fører til at de begynner å krangle om bøker. Ekstra er at det kommer to menn med våpen.

  Jeg synes boka ikke var så spennende fordi det ikke skjedde så mye.
  Handlingen er ikke så morsom fordi den var veldig treg.
  Særlig spennende synes jeg det var når de to mennene kom.
  Jeg er heller ikke så fornøyd med at moren ikke lot Victoria lese fordi det er lurt og viktig og lese.

  Denne boken passer for 9 til 12 år.
  Jeg vil gi denne terningkast 2.
  Alt i Alt, syns jeg ikke utdraget var bra.

 159. I boka møter vi Victoria Vargmo og moren. Handlingen finner sted i 1939. Senere i fortellingen møter vi to menn, herr Stumm og Brunvand.

  Jeg synes boka var spennende fordi det var rare navn. Jeg likte også at bestemor kom og hjalp moren og victoria.
  Jeg var misfornøyd med at vi ikke møtte jerntrollet, fordi det var bildet av den på forsiden.

  Jeg anbefaler for de som er 10 år og oppover fordi.den er skummel og med pistol

 160. Victoria vargmo og jerntrollet

  I boka møter vi Victoria og moren hennes. Denne handlingen foregår i en skog i Østerdalen.
  Det hele startet med at Victoria og mamman hennes er i skogen og deretter kommer det 2 menn. Det fører til at disse to mennene har pistol og er interessert i vetteblodet til Victoria og moren hennes.Ekstra dramatisk er det når Hr stum får en pil gjennom brystet.

  Jeg synes denne boka er bra og den kommer med overraskende trekk mitt i boken.
  Særlig spennende synes jeg det var da bestemoren kom da Victoria og mamman var i fare.
  Handlingen er veldig spennende og bra synes jeg.Jeg er heller ikke helt fornøyd med at det er bruk av pistol og at det kan gjøre barn redde for å gå i skogen så derfor ville jeg ikke hatt med pistol.

  Denne boka passer bra for barn over 10 år som også ikke er redd pistol.
  Jeg vil absolutt anbefale denne boken.
  Alt i alt, vil jeg si at at denne boken er BRA.

 161. Viktoria Vargmo og jerntrollet

  I boka møter vi Viktoria og moren de har noe som heter vetteblod. Og det er to menn som vil ha blod deres. Mennene heter Hr Stumm og Anton Brunvand. Og de skal drepe Victoria og moren. Og bestemoren og kastet et spyd på Hr Stumm!!!!!!

  Jeg synes at boken var passe bra.Jeg la godt merke til at Hr Stumm klarte å bomme med pistol skuddet, som snitter hodet til moren. Som var spennende. Kanskje kunne boken vært inne i et laboratorium.Jeg er er heller ikke helt fornøyd med at man ikke kunne få vite mer om bestemoren.

  Denne boken passer bra for 8-13
  Jeg vil anbefale boken. Alt i alt vil jeg si at boken er terningkast 2

 162. VICTORIA VARGMO OG JERNTROLLET

  I boka møter vi Victoria vargmo og moren, Det hele befinner seg i skogen i 1939, det starter med at de går tur i skogen det kommer to menn ( Stumm og Brunvand ) som er ute etter vette blodet dems. Det hele ender med at en av mennene blir kastet en pil på seg. Det fører til at Victoria og moren overlever, og bestemoren dukker opp.

  Jeg synes at boken er spennende og jeg fikk lyst til og lese mer av den, men det var dumt at vi ikke fikk møte Jerntrollet siden trollet var på forsiden av utdraget. Særlig spennende synes jeg det var når moren ble slått i pannen og mennene holdt på og ta livet av både moren og Victoria.

  Denne boken passer bra for de fra 9 til 12 fordi det blir litt for voldelig for de som er under 9 og blir kjedelig for de som er over 12. Jeg vil absolutt anbefale boken for de som liker spenning og skumle scener med pistoler og piler. Alt i alt synes jeg boken var bra.

 163. Vicktoria Vargmo og Jerntrollet

  Handlingen foregår i Østerdalen i 1939. I boken møter vi Victoria og moren som er på tur i skogen. Victoria og moren har vetteblod i seg. Når de er i skogen kommer det to menn, Herr Stumm og Herr Brunvang. De truer med pistol fordi de vil ha vetteblodet til Victoria og moren. Herr stumm prøver å skyte med pistol mot moren, han treffer moren over hårfeste og hun begynner å blø, det ender med at Herr Stumm får et spyd rett i magen og dør. Herr Brunvang løper avgårde.

  Jeg likte godt at Herr Stumm døde, fordi han hadde skutt moren over hårfeste og fordi han ikke var noe grei. Jeg ble irritert over at Herr Brunvang fikk løpe avgårde fordi han var med på å skyte moren han også. Det gjorde inntrykk på meg at moren ble truffet over hårfeste fordi hun ikke fortjente det. Hvis jeg var moren ville jeg ha prøvd å løpe avgårde med en gang fordi jeg ikke ville ha blitt skutt. Jeg ble skuffet over at jeg ikke møtte jerntrollet fordi tittelen var Victoria Vargmo og jerntrollet.

  Denne boka passer bra for 9 – 12 åringer, fordi det er voldelige scener som kanskje kan bli litt grove hvis du er under 9 år.

 164. Jeg likte ikke boken så godt siden alt skjedde så fort og det var ingen beskrivelser. I tillegg ble jeg veldig forvirret over mye men spesielt over om moren døde, om noen andre døde og hvem som løp og mye annet. Jeg tror ikke denne boken kommer til å få en god avstemning av meg. Jeg syntes dette var en litt dårlig start på bokslukerprisen men gleder meg til flere bøker og håper de får bedre inntrykk på meg. I fjor fikk jeg mange nye favoritter, håper jeg får en i år og. Men jeg likte spenningen i boken og vil selv gi denne bokken en 3/6.
  Mvh Mina

 165. I boka møter vi Victoria og moren hennes.
  Handlingen foregår i skogen.
  Det hele startet med at victoria var på telttur med moren hennes.
  Det fører til at to menn med pistol dukker opp i skogen og prøver og drepe Victoria og moren hennes.

  Jeg synes det var litt rart at bestemoren til victoria kom og kastet et spyd gjennom en av mennene.
  handlingen er litt dramatisk og spennende.
  Kanskje kunne bestemoren kastet et spyd til på han andre mannen også.
  jeg er heller ikke fornøyd med at ikke jerntrollet var med.

  Denne boka passer til barn fra 9 til 13 år.
  jeg vil anbefalt og lese boka.
  Jeg gir den terningkast 4/6

 166. Jeg synes utsnittet av boken var ganske bra ! Jeg har fått litt lyst til å lese hele boken ☺️. Det var litt dumt at jern trollet ikke ble fortalt om i utsnittet for det hørtes litt gøy ut. Ellers var den veldig bra 🙂

 167. Jeg synes denne boka var kjempe bra, og jeg skjønte med en gang at dette er en bok jeg skal spørre etter på biblioteket å få lest.
  Jeg er en som elsker og lese fantasi og spenning så denne boka er virkelig noe for meg😍

 168. Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka.
  Den var skikkelig spennende, terningkast 6
  Anbefaler denne boka til alle men mest til 10-12 åringer😍

 169. Jeg ble sugd inn i boken og den var kjempe spennende. Jeg vil lese og høre hele boken. Jeg synets boken var interessant og anbefaler den til alle som liker fantasy. 🙂

 170. Denne boka var veldig spennende jeg får veldig lyst til å lese videre🤩

 171. Jeg syntes boken var veldig spennende og skummel. Jeg vil lese hele boken senere!

 172. Denne boken var spendenes og det var skjekt og høre på boken slutten fikk meg til og lesse mere av boken

 173. jeg syns den var spennende men jeg forstår ikke hvorfor den heter jerntrollet.Det kommer sikkert seinere i boken da kanskje.

 174. Jeg synes boka var spennende og gøy. Kunne vært litt mer tekst men ellers så var det bra!

 175. Det var en spennende bok. Boken var også litt dramatisk. Og jeg har veldig lyst til å få vite resten.

 176. Jeg synes boken var spenende. Jeg hadde synes den var bedre om det var litt mer humor i den

 177. Kjempe spennende! Denne boken var veldig detaljert men fikk lyst til å lese mer!

 178. Jeg følte at jeg falt inn i historien. Jeg vil gjerne lese mer av boken, og jeg likte det cliffhangeren veldig godt. Følte at jeg fikk fantasere en del på hvordan karakterene så ut. Veldig spennende.

 179. Namn på boka:Victoria Vargmo og Jerntrollet
  Forfattar:Alexander løken
  Presentasjon av boka.
  Kva handlar boka om? (Kven er med, kva skjer og kvar er handlinga.)
  Boka handler om ei jente som heter victoria hun har noko spesielt,hun har vette blod.Nokon vil skyte dem for nokon har så lyst på vette blod for det var nokon i italia som hadde så lyst på vette blod.

  Kva type bok er det?
  Det er ei fantasy bok.

  Min oppleving og vurdering
  Kva er høgdepunkten i boka?
  Når bestemora kommer og dei prøver og skyte mora.

  Kva overraskar deg i boka?
  At hun ikkje døde.

  Kva synes du om personane?
  Kledelige

  Tar boka opp eit viktig emne?
  Ikkje skyt dyr

  Er boka lett å lesa? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Nei det var ganske mykje tekst.

  Avslutning
  Kva er det beste med boka?
  når han tar opp pistolen

  Kva er det verste med boka?
  At hun ikkje døde.

  Bør andre lesa boka? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Nei eller vis du liker den type bok

  Kven passar boka for? Kven kjem til å lika eller ikkje lika boka?
  Dei som liker fantasy.

  Kva syns du om omslaget på boka? Korleis passar omslaget til handlinga?
  Det veit eg ikkje for eg har ikkje lest boka enda.

 180. Namn på boka:Victoria Vargmo og Jerntrollet
  Forfattar:Alexander løken
  Presentasjon av boka.
  Kva handlar boka om? (Kven er med, kva skjer og kvar er handlinga.)
  Boka handler om ei jente som heter victoria hun har noko spesielt,hun har vette blod.Nokon vil skyte dem for nokon har så lyst på vette blod for det var nokon i italia som hadde så lyst på vette blod.

  Kva type bok er det?
  Det er ei fantasy bok.

  Min oppleving og vurdering
  Kva er høgdepunkten i boka?
  Når bestemora kommer og dei prøver og skyte mora.

  Kva overraskar deg i boka?
  At hun ikkje døde.

  Kva synes du om personane?
  Kledelige

  Tar boka opp eit viktig emne?
  Ikkje skyt dyr

  Er boka lett å lesa? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Nei det var ganske mykje tekst.

  Avslutning
  Kva er det beste med boka?
  når han tar opp pistolen

  Kva er det verste med boka?
  At hun ikkje døde.

  Bør andre lesa boka? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Nei eller vis du liker den type bok

  Kven passar boka for? Kven kjem til å lika eller ikkje lika boka?
  Dei som liker fantasy.

  Kva syns du om omslaget på boka? Korleis passar omslaget til handlinga?
  Det veit eg ikkje for eg har ikkje lest boka enda.

 181. Namn på boka:Viktoria Vargmo og jerntrollet.
  Forfattar:Alexander Løken
  Presentasjon av boka.
  Kva handlar boka om?
  Det skjer i Østerdalen i 1939, Viktoria, mora, bestemora og to menn er med.

  Kva type bok er det?
  Det er i fantasy bok.

  Min oppleving og vurdering
  Kva er høgdepunkten i boka?
  Når mennene plutseleg dukker opp.

  Kva overraskar deg i boka?
  Når bestemora plutseleg kommer ut av skogen.

  Kva synes du om personane?
  Eg syntest at personene var gode.

  Tar boka opp eit viktig emne?
  Eit familiemedlem som reiste bort.

  Er boka lett å lesa? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Boka eer passe å lese fordi teksten er passe stor.

  Avslutning
  Kva er det beste med boka?
  Det beste med boka er spenningen.

  Kva er det verste med boka?
  Det verste med boka er at dei bruker pistol.

  Bør andre lesa boka? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Andre bør lese boka fordi den er spennende.

  Kven passar boka for? Kven kjem til å lika eller ikkje lika boka?
  Boka passer for dei som er 10 år og eldre, folk som liker

  Kva syns du om omslaget på boka? Korleis passar omslaget til handlinga?
  Eg synest at omslaget passer så håper eg at jerntrollet blir ed lenger fram i boka.

 182. Da jeg leste la jeg merke til at jeg hadde blitt helt hektet på boka, jeg ville bare fortsette med å lese og ikke stoppe! Jeg syns at boka var veldig spennende fordi det var så mye action som skjedde. Jeg likte den godt da de to mennene kom og jeg ante ikke hva som kom til å skje. Jeg ble irritert over at Anton Brunvang tok ut en pistol og ville drepe moren og ta med seg Victoria. Det gjorde inntrykk på meg at bestemoren bare kom ut av ingenting og så reddet dagen. Hvis jeg var Victoria ville jeg bare løpt for livet og brukt evnene mine til å klatre opp i det største treet i skogen. Jeg ble skuffet over at den sluttet så fort. Jeg ble overasket over at Anton Brunvang viste navnene til dem, og at slutten var så brå. slutten var bra fordi bestemoren kom og reddet Victoria men jeg aner ikke hva som skjedde med moren. Jeg likte godt da boken bare ble mer og mer spennende, fordi da så jeg for meg alt som skjedde og tenkte ikke på noe annet som skjedde i teksten. jeg likte boka best fordi den var spennende, bra skrevet, og veldig fin og hadde heldigvis en bra slutt på det andre kapittelet.

 183. Jeg likte teksten veldig godt. Den var spennende, jeg klarte nesten ikke vente på å lese resten av utdraget.

 184. denne boken er noe for meg, den er spennende og bra. jeg vil mer en gjerne låne denne boken.

 185. Namn på boka:
  Forfattar:
  Presentasjon av boka.
  Kva handlar boka om? (Kven er med, kva skjer og kvar er handlinga.)
  boka handlar om ei jente som het victoria og ei mor,plutseleg kom to menn som ville skyte mora.Men da han skulle skyte kom eit spyt gjennom han og ut av skogen kom bestemor.

  Kva type bok er det?Boka er fantasy

  Min oppleving og vurdering
  Kva er høgdepunkten i boka?høgdepunkten i boka var når besrefaren reiste ifra familien

  Kva overraskar deg i boka? De som overraska meg var når han ble truffen av spydet

  Kva synes du om personane?Personane var skumle,kule og spennende

  Tar boka opp eit viktig emne?frareising

  Er boka lett å lesa? Kvifor eller kvifor ikkje? ja,boka var lett å lese fordi det vat ikkje så masse som kjedde på en gang

  Avslutning
  Kva er det beste med boka?det beste med boka var når bestemora kom til slutt

  Kva er det verste med boka?det verste med boka varat de haldt på og skyte mora

  Bør andre lesa boka? Kvifor eller kvifor ikkje?de som liker spenning bør lese denne boka fordi den er spennende og litt skummel.

  Kven passar boka for? Kven kjem til å lika eller ikkje lika boka?de som likar litt spenning,fantasy og grøss.De som synes at spenning og grøss ikkje passer for dem er kan det være det ikkje er den beste boka for dem.

  Kva syns du om omslaget på boka? Korleis passar omslaget til handlinga? Omslaget kan passe etter kvert når jerntrollet kommer.

 186. Boken er super bra og veldig spennenede det var mye drama og jeg liker fantasi

 187. Spennende bok:) selv om fantasy ikke er min favorittsjanger.. Lurer på hva som skjer videre-

 188. Jeg synes den var bra siden den hadde en pangstart og en bra opplevelse ‘

 189. Det er en ganske kul bok men det må verre noen få bilder men elers er det den riktige boka for meg. det er magiske vesener ,slemminger og mye spenene. Jeg vil jerne lese resten av boka

 190. Jeg syns den var spennende og artig det va en pang start så jeg likte den,
  Men hvor er jerntrollet lurer jeg på. Når den mannen kom og tok opp pistolen ville jeg lese hele boken.

 191. jeg synes boka er veldig bra og liker den veldig godt definitift noe jeg vill lese

 192. jeg synes boka var veldig spennende fordi jeg er glad i action. Du bør lese den fordi den er veldig spennende

 193. Bra👍Jeg har lyst til å lese hele boken,anbefales til 10 år oh oppover.(jeg synes utdrage var veldig spennene og har lyst til å låne boka) [mange fra klasses synes den var super og veldig bra]

 194. Det er en ganske spennende bok, Jeg anbefaler å lese boken😁Det er masse fantasy i boken😝Med en gang vi begynte å lese boken i klasse fikk jeg lyst å lese hele boken😊Så les den. Noen syntes den var gøy noen syntes den var kjedelig.

 195. Jeg synes at boka er spennende og det er mye som skjer på samme tid. Jeg kunne ha lest hele boka hvis jeg kunne! Jeg likte boka VELDIG GODT! 🙂

 196. Jeg synes den var bra, fordi det var veldig detaljert.men det ble ikke sakt noe om Jerntrollet. Men boka er noe jeg helt sikkert kommer til å lese mer om.💛

 197. Det var veldig mye spenning men egentlig tror jeg ikke jeg hadde lest denne boken. Jeg liker ikke når det skjer litt for mye og jeg tror det gjorde det i boken. Jeg gir terningkast 3. Jeg anbefaler boken til de som liker spenning og at det skjer mye. 🙂

 198. Jeg synes boken var spennende.Jeg føler at jeg vil lese mere.Jeg er litt overasket at det ikke var noe om jerntrollet.q

 199. Den var OK men jeg tror
  Ikke den er noe for meg. Men det er velidig få bøker jeg liker. Jeg prøver ikke å være slem men den bar lit kjedelig

 200. Jeg syns boka var veldig bra fordi jeg liker sånne bøker og filmer,så jeg likte.Jeg synes også boka var bra fordi når Victoria sin mamma nesten ble drept🤗🤪😂👌🏼

 201. Boka var veldig bra, jeg likte boka siden den var spennende.
  Jeg vil lese hele boka.

 202. Spennende bok det hva mest spennende da mora nesten ble skutt men ble redda i siste liten jeg lurer på hvem som kastet spydde rett i magen på herr stumm

 203. Den var spennene men ikke noe særlig for meg jeg liker ikke så godt fantasy men det kan være andre som liker det.

 204. Veldig spennende, men ikke noe for meg. Hadde jeg vært mer glad i denne sjangeren vill jeg kanskje lest hele boka.

 205. Spennende bok det hva mest spennende da mora nesten ble skutt men ble redda i siste liten jeg lurer på hvem som kastet spyde rett i magen på her stum

 206. Jeg synes boka er interessant og spennende. Og mye fantasi som jeg liker, å er en bra bok til mang aldere.

 207. Boka er sykt bra og Spennene
  Jeg har sååååååååååå lyst til å lese den.❤️👍😊

 208. Jeg er ikke så glad i fantasi bøker men den boka var overraskende bra, den var veldig spennende og sjokkerende.
  Jeg fikk lyst til å lese mer!

 209. Boka var skikelig bra og spennende. Det var en fin bok med mye eventyr oppi. Jeg fikk lyst til og lese boka

 210. Jeg likte boka fordi sen var spennende og jeg liker spenning.
  Og jeg syns den var gøy.

 211. jeg synes dette utdrage var veldig intresangt fordi de hadde overnatulige vesner og med i boka. jeg synes at det var veldig interesangt at det var med vetter og jotner, og jeg synes det var litt ekstra spennende når boka var lakt til 1939 tallet.
  jeg synes dette utdrage var veldi bra og jeg gleder meg til å lese boka👌

 212. Jeg likte boka fordi jeg liker sånne bøker og filmer og jeg synes nor mammaen nesten døde,jeg skriver på nytt fordi jeg skreiv feil i den andre jeg laga😂😂🤪

 213. Dette utdraget fra boken er et spennende utdrag ,jeg likte det veldig godt. Jeg ville definitivt lest videre

 214. Jeg synes boka var bra og spennende men at det ikke var med at trollet var der var veldig dårlig verdens verste bok

 215. Utdraget var veldig spennende, jeg likte godt den siste delen. Jeg fikk veldig lyst til å lese neste🙂

 216. boka var så bra at jeg kunne kjøpt boka. boka var dramatisk. Det var gøy at Victoria og familien var spesielle.

 217. Jeg likte ikke boka så godt fordi den var ikke så spennende og fordi det følte som om du kom ret inni historien

 218. Utdraget var veldig spennende, jeg likte godt den siste delen. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boka🙂

 219. Jeg liker denne boken veldig god den var skummel og spennende. Boken jorde at jeg følte at jeg var dør sel.😊

 220. Denne boka var ikke helt min type men jeg anbefaler denne boka til dem som liker spenning og lit triste bøker

 221. Dette var en veldig bra bok, jeg vil gjerne lese mer av boken
  Jeg anbefaler boken til alle❤️❤️❤️❤️❤️

 222. Jeg synes den var litt bra fordi den var spennende. Jeg likte at de skrev som vi kjente litt lettere hva som skjedde.

 223. Denne boken er egentlig ikke helt til det jeg liker men den er veldig kreativ og detaljert og fantasi denne boken handler om den Ȧ̜r͉̒̚i͛s͕͏͍ke rasen 1 år før WW2 (andre verdens krig). V̶͓̼ͤ̇í͡s̏̾͗ ̷̵̔j̮̻͍̓e̷̳g̞̈͘ v̸̫͐ą͔̺͌͑r̫ͥͣ̂ ̈́y̠̆ͨ̈ng̛̝̑́̀r̾e̷ͭͯ ͐v͉̠͛il̴l̥et̼͒ͬ̚ j̨͙̼̣ĕ̺̼͝g̻͝ ̶͖͍͗̎l̦̜͆e̷̓͑̔̽s҉́̂t̬̅̑ d̡̻̹̖ͣeͤn̩̩͜ ̛g҉̤̗ͬ̎a͚̫ͩͫr̅͛r̟͖̖̤̍a̙n̴̲̳͚ter̓t̠̜̒͠:͎̍̈́ ͔̳̣̯̀)͉͎ͤ̑͌. ( ͡° ͜ʖ ͡°). ( ͡° ͜ʖ ͡°). ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 224. Boken var veldig bra og spennende. Bra fortalt. Jeg er selv ikke så glad i overnaturlige ting , men så lenge det ikke blir for mye av det. Terningkast 4

 225. Jeg likte boken veldig gått for den var spennene og morsom. Som terningkast ville jeg gitt denne en sekser. Jeg ville anbefalt boka til alle som liker fantasi og spenning. Jeg synes det er morsomt med at den ene mannen heter herr stum.

 226. Veldig godt skrevet, jeg ble revet med. Men jeg lurer veldig på hvem jerntrollet er. Jeg skal prøve å få tak i boken for å se hva som skjer videre.

 227. Jeg synes boka var spennende og kjekke jeg liker egentlig ikje bøker men denne var bra terning kast 5.

 228. Den var spennene for di de var nesten med krigen og de var nazist med og di hadde pistol! eg amper faller den boka

 229. Den er litt dramatisk, litt skummel. Men aller mest spennende. Man kommer liksom inn i bøkenes verden, vekker apetitten på å lese. Denne boka er kjempebra. Anbefaler den for barn i 7-11 årsalderen. 😉😉😉

 230. Boken er passe god men jeg vil anbefale denne for sone som er lit mindre en meg og vi fikk ikke hørt heler om jerntrollet i det hele tatt men dan var passe men og lit kjedelige Og litt kjekke og kjedelig

 231. Jeg synes den spendene. Når de hørte lyder og de så to menn komme. Men jeg hadde ønsket at vi kunne hørt lit mer av historien.

 232. Den var spennende jeg fikk lyst til og lese videre av den. Jeg liker godt spenning og fantasy.

 233. Jeg synes ikke den var så spennende. Jeg klarte ikke å sette meg in i det, men jeg tror de som liker fantasy vil like denne.

 234. Bra bok, er ikke sikker på at alle forstår *den ariske rasen*. Har definitivt lyst til å lese mer.

 235. Den var bra og veldig spennende, det som gjorde den spennende var da mammaen hørte noen som kom i skogen, pistolen og spyde som bestemoren hev, Kan anbefales.

 236. Nesten heile klassen synest boka er veldig spennande og har lyst å lese vidare. Siste delen av utdraget var svært bra og skummelt.

 237. Namn på boka: Victoria Vargmo og jern trollet
  Forfattar: Alexander Øæken
  Presentasjon av boka.
  Kva handlar boka om? (Kven er med, kva skjer og kvar er handlinga.)

  Kva type bok er det?
  Fantasy

  Min oppleving og vurdering
  Kva er høgdepunkten i boka?
  To personar prøver å ta vetteblodet til victoria og mora hennes.
  Kva overraskar deg i boka?
  mor til Victora døde ikkje
  Kva synes du om personane?
  Eg syns om personane er greit men ikkje den tyske og han andre dei bryr seg ikkje om andre og er domme.
  Tar boka opp eit viktig emne?
  Bøka tar opp folk som skytar deg er slemme.
  Er boka lett å lesa? Kvifor eller kvifor ikkje?
  Bøka er
  Avslutning
  Kva er det beste med boka?
  Dei har vetteblod
  Kva er det verste med boka?
  mor blør men dør ikkje
  Bør andre lesa boka? Kvifor eller kvifor ikkje?
  andre bør lese boka vis dei vil.
  Kven passar boka for? Kven kjem til å lika eller ikkje lika boka? boke passer for 4.- 6. trinn

  Kva syns du om omslaget på boka? Korleis passar omslaget til handlinga?
  Omslaget passer godt.

 238. Bokanmeldelse Victoria Vargmo og Jerntrollet.
  Det var en gang Victoria og moren gikk en tur i skogen, og det likte ikke Victoria (hun hatet skogen). Victoria hadde alltid med seg en bok og det hatet mora hennes fordi mora ville at hun skulle være i skogen å blukke bær og sove på bark.

  De møte to mennesker som ville ha blodet til Victoria og moren. Han ene manne var tysk og kunne ikke snakke fordi han har vært i en eksplosjon. Han enne mannen som kunne ikke snakke het Herr Stumm og han andre het Anton Brrunvang.

  Denne boka er en fantasi fortelling. Jeg ambefaler deg til å lese Victoria Vargmo og Jerntrollet fordi den er veldig spenedene.

 239. Victoria vargmo og jerntrollet
  Teksten handler om Victoria, som har vetteblod i seg, er på tur i skogen med moren(som også er vette) når de møter to tyskere som viser seg og være forskere som skal forske på Victoria, og Moren… Jeg spoiler ikke mer, men hvis du synes dette hørtes spennende ut, så kan du kjøpe boka eller låne den på biblioteket. Boka sin sjanger er fantasy. Boka er lett å leve seg inn i fordi den er godt skrevet, og har bra start. Boka er ikke så realistisk, så den er ikke så skummel.
  Boka kommer rett inn i handlingen, og det er allikevel litt beskrivelse først. Jeg synes at personene var rare og morsomme. Jeg har ikke lest noen av de andre bokslukerbøkene, men jeg tror kanskje den kan bli en superfinalist.

 240. Namn på boka: Victoria Vargmo og jerntrollet.
  Forfattar: Alexander Løken
  Presentasjon av boka.
  Kva handlar boka om? (Kven er med, kva skjer og kvar er handlinga.) Boka handlar om ei jente som heter Victoria Vargmo som går i skogen me mora, da de hører ein lyd, det kommer to menn og prøver og skyte dei.

  Kva type bok er det? Det er ei fantasy bok.

  Min oppleving og vurdering
  Kva er høgdepunkten i boka? De to mennene prøvde å skyte Victoria og mora, dei traff mora ein gang i pannen men bomma på det neste…

  Kva overraskar deg i boka? At bestemora kommer og hiver eit spyd på mannen.

  Kva synes du om personane? Eg likte Victoria, mora og bestemora men ikkje dei to mennene.

  Tar boka opp eit viktig emne? Ja og nei, når bestemora kom å redda dei, men ikkje så når bestefaren hadde reist fra dem.

  Er boka lett å lesa? Kvifor eller kvifor ikkje? Ho var litt lett, men på ein måte ikkje. Det var litt mye tekst men det gikk fint, og det var noen vanskelige ord.

  Avslutning
  Kva er det beste med boka? At den var spennende og gjillt å lese.

  Kva er det verste med boka? At den slutta når det var ganske spennende.

  Bør andre lesa boka? Kvifor eller kvifor ikkje? Ja. Fordi den er ganske spennende og kul.

  Kven passar boka for? Kven kjem til å lika eller ikkje lika boka? Boka passer for 5.-7. klasse. Dei som liker spenning og skyting kommer nok til å like boka.

  Kva syns du om omslaget på boka? Korleis passar omslaget til handlinga? Omslaget passer dårlig til utdraget.

 241. ctoria vargmo og jerntrollet.

  Teksten handler om Victoria vargmo sommer en vette,og moren er halvt vette og victoria og moren krangler fordi victoria ikke vil være en vette.

  En dag drar Victoria og moren på skogstur. så kommer det to menn.moren sier « hei hva gjør dere turister
  Her i skogen?» mannen svarer vi er ikke turister. Vi leter etter dere Victoria vargmo og moren.»
  Victori tenkte de vet hva vi heter.moren til victoria sier løp victoria løp victoria hadde allerede løpt moren løper etter.

  Jeg syntes denne boken var spennene, når jeg leste boken ble jeg ofte overrasket.
  Jeg anbefaller denne boken.

 242. Den baken er dempe god og fantastisk .
  Det er so intresankt at det stater i en krangel og at den første setning er : Østerdalen 16.september 1939 . Men dømt at utdraget skuter på den mest spenene delen.
  Og det er spennene at moren blir sikte på av de to mennene og det er som jeg er der og horer og ser alt samen og Viktoria er en hal hal hal vete og jeg skal fine den boka på biblioteket og den er helt perfekt og lese for meg som har dysleksi.

 243. Jeg syns at boken er bra på grunt av at den lignet på trollskallen

  Boken handlet om victoria som var litt vette. Hun og moren ble jaget av noen menn som
  Ville ha vette blodet dems men I siste sekund kom Bestemoren Til Victoria og reddet dagen

  Jeg syns at Boken er Super for den er så godt beskrivd
  Og man lever seg Fort inn I Boken.
  Jeg syns at det er bra at de tok samme eternavn som I trollskallen.
  Og jeg syns at den er veldig bra Skrevet.

  • Det er en bok. Laget av Aleksander løken🤮!!?
   Teksten handler om: en jente og en mamma og en bestemor og 2 menn.
   Å skogen å masse rart= Trash

 244. Viktoria Vermo og Jerntrollet
  Teksten handler om Viktoria Vargmo og moren som går en tur i skogen, og plutselig dukker det opp to menn som hvil ha blodet dems. Handlingen foregår i en skogssti. Jeg ble veldig glad i Viktoria.

  Jeg mener at dette var et godt valg til hvor handlingen skulle foregå, fordi ingen kan se hva som skjer og det gjør det spennene. Jeg synes sjangeren er spenning og fantasy fordi jeg følte spenningen siden første side.

  Boken minner meg ikke om noe annet jeg har sett eller lest.

  Min mening om boken er at den var helt spesiell og forfatteren har truffet en blink. Jeg synes det fordi boken startet rett på og jeg likte det i dette tilfellet.

  Handlingen er kjempelett å leve seg inn i fordi det var helt fantastisk å lese om Viktoria og moren som blir «angrepet» av to menn som hvil ha vetteblodet deres.

  Teksten starter rett inn i handlingen det var ingen stor beskrivelse av Viktoria eller moren heller

  Jeg synes at Viktoria virker som ei snill jente som liker å lese og har lyst til å reise rundt i verden. Emnet var at Viktoria og moren gikk en tur i skogen og så kom de to mennene som ville ha vetteblodet dems.

  Boken var kjempevanskelig å legge fra seg, jeg ville lese mer og har kjempelyst til å lese resten av boka! Den er lett å lese og alle burde lese den!

  Det at de mennene som virket så snille, men ville egentlig ha blodet dems overrasket meg veldig!

  Jeg synes teksten ganske brått for min del.

  Teksten var skrevet kjempebra og jeg elsket den! Jeg hvil lese mer.

  Alle burde lese denne boka fordi den var helt sykt bra! Denne boken fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen!

 245. Teksten handler om en jente som heter Viktoria. Hun har en mor som er ca 40 år. De har noe som heter vetteblod i kroppen, men Viktoria vil ikke være vette hun vil være et normalt norskt menneske. Mer kan jeg ikke si, men vis du er interessert i det burde du lese boka.

  Jeg gir boka terningkast 4 fordi jeg skulle ønske at det var pittelit mer skrekk i boka.

  Boka starter med pangstart altså det starter mitt i.

  Jeg syntes forfatteren var veldig flink med navnet til hovedpersonen fordi hun heter Viktoria Vargmo og Viktoria betyr serier og Vargmo er varg som betyr ulv.

  Jeg vil gjerne lese mer å vite mer om teksten.

  Den er littegranne vanskelig å lese for små barn men den var også forståelsesfull.

  Jeg syntes den fortjener å være en superfinnalist.

  Boken ble skrevet av Aleksander Løken.

  Bokanmelelse skriver Oda Valø

 246. Viktoria Vagermo og Jerntrollet!

  Det er en bok som handler om en jente som har Ariksblod og det er et sterkere bold en vandelig menskeblod. Det er en mamma, bestemoren og en jente som har det blodet. Noen prøver og ta de og moren blir skutt.

  Denne teksten er ganske lett og leve seg fordi, den er litt kjedelig på starten, men når du leser videre vil du bare lese mer siden det er veldig spennene.
  Teksten starter med beskrivelser og rolig. Jeg syntes personene var godt beskrivet. Jeg ville gjerne lese mer av boken. Hvis du syntes det er vannskelig og lese kan du få hjelp siden det er mye tekst.

  Det jeg syntes var best ved teksten var da det kom noen og tok de, styrken dens er at det er spennene og lese teksten. Det jeg syntes var svakheten er at den burde beskrive personene litt bedere. Jeg syntes at andre burde lese den helt klart.

  Teksten er skrevet av Aleksander Løken.
  Anmeldelsen er skrevet av Jessie Ege Avdal

 247. Boken handler om en jente som heter Victoria og moren hennes. De er på tur i skogen, de har noen evner som ingen andre har, for eksempel god hørsel. Så hører de noen andre som kommer det var to menn som ville ha Victoria med seg. Jeg liker utdraget fordi det er fantasi i den og den er spennende. Jeg likte slutten fordi den var uventet og det fikk meg til å ville lese hele boken. Jeg likte boken å vil at den skal gå videre.

 248. Denne boka handler om noen som er vetter og noen vil ha blodet dems men så kommer bestemoren dems som har vært borte å redder dem.

  Dette utdraget handler om Victoria vargmo og moren hennes som er vetter. De er i skogen og går tur så tryner Viktoria på en tre som var liggende så skylder hun på boka som hun liker å lese i. Plutselig ser de noe i skogen som beveger seg og det er to menn når mennene kommer bort til Viktoria og moren så hilser han pent og introduserer seg men så sier han -jeg vil ha blodet. Så slår en av de moren til Viktoria med en pistol. Sier de at de skal ta med Viktoria til Berlin. Han ene retter pistolen mot morra til Viktoria Viktoria løper fordi moren sier det. Hun har løpt så langt at hun ikke kan se de lenger så hører hun et skudd. Hun begynner å gå tilbake så ser hun moren uskadd unntatt fra salget fra i stad. Han hadde bommet. Men mannen med pistolen var på et spyd som satt fast i no han bare hang der. Så ser Viktoria bestemoren sin som har vert borte.

  Jeg liker at det er spennende og at det er gripende fordi jeg ble dratt inn i boka.

  Jeg anbefaler teksten til andre og at det er fortjent at den er en av finalistene

  Det beste er at det er en brå start.
  Det dumme er at det bare var et utdrag

 249. Den handler om ei jente og mora jenta het Victoria de gikk en tur i skogen plutselig hørte de skritt og noen som gikk litt lenger fram de kom mot Victoria og mora de stoppet det var to men han ene holdt på med noe i lommen Victoria så at det var en pistol hun sprang de to mennene ville ta Victoria for hun hadde vette-blod det er at hun kan bli til et saks troll de to mennene ville forske på Victoria. jeg likte boka for den var spennende og jeg liker når det skjer ting og jeg vil lese mer av boka.

 250. Denne boka handler om en jente som heter Victoria og mora hennes. Det kommer to menn som vil ha Victoria.Og handlingen foregår i skogen. Jeg synes boka er veldig spennende fordi det skjer mye uventet. For eksempel at mammaen ikke kunne få flere unger. Og jeg synes at boka burde gå videre.

 251. Jeg hatter denne boka forde den er ikke morsom, alle som vil dø av kjedsomhet les denne boka. jeg syns at denne boka burde ikke være med bokslukerprisen

  Dette er jerntrollet handler om Viktoria som har vetteblod i kroppen hennes. Viktoria og moren gikk en tur i skogen så møtte de to menn som prøvde de å drepe de.

 252. Det handler om en Jente og Mor med vetteblod som går en tur i skogen. Så kommer to menn med brune klær, som spør om de er Victoria og fru vargmo. Boka var veldig spennende og de som er interesserte i fantasy-bøker burde lese denne boken jeg anbefaler den på det sterkeste jeg synes boken passer fra alderen 7-13

 253. Dette var en spenningsfull bok som jeg har lyst til å lese. Det gikk inn på meg hvor ekte det virket. Jeg er glad for at moren ikke døde, da hadde det ikke vært like bra. Den var bra detaljert og jeg kom fort inn i historien. Terningkast 6!

 254. Jeg syntes at utdraget var spenene. Jeg vil gjerne vite hva som skjer eter at bestemora til victoria kommer. De to menene var ute eter victoria og moren hennes på grunn av at de hadde vette blod.Jeg vil gjerne lest hele boka.👍

 255. Dette var en spenningsfull bok som jeg har lyst til å lese. Det gikk inn på meg hvor ekte det virket. Jeg er glad for at moren ikke døde, da hadde det ikke vært like bra. Den var bra detaljert og jeg kom fort inn i historien. Terningkast 6

 256. Det handler om en jente som heter Victoria og mora hennes,som er ute og går i skogen.
  Det kommer to menn som vil fange dem fordi de har vetteblod i årene som de ville forske på.
  Jeg synes at utdraget var spennende og jeg fikk lyst å lese hele boken.
  Jeg likte boka og vil anbefale den til de som like Fantasy-Bøker

 257. Boka handler om en jente som har vette-blod inni seg og hun heter Victoria.
  Victoria liker å lese og reise ut i verden men mora likte ikke det. Mora har også krefter som Victoria de kan bli usynlige mellom trærne og de kan springe,høre,hoppe veldig langt. To tyske soldater kom ville ta Victoria og tok more til fange som Victoria ikke kunne løp fra dem. jeg liker at boka er spenene og det er fantasy og jeg håper den kommer videre.

 258. i denne boken hørte jeg og en som het Victoria og mammaen . Hun var i skogen og gikk seg en tur i lamme mammaen sin.Etter en liten stund kom det 2 menn i skogen og ville til Victoria til fange.
  Jeg syntes boka ikke var så bra fordi det var lite krim i og at det var rart at de 2 guttene ikke tok Victoria like vell og at de skjøt mammaen til Victoria fordi hun hadde masse vette blod.
  Boken passer for de som er 8-10 år gammel og jeg likte den ikke så bra men jeg synes den burde få en sjanse i finalen.

 259. denne boken handler kort om to vetter og to tyske soldater de vil ha den ene vetten og skal drepe den andre litt dramatisk egentlig . Ok så jeg liker egentlig ikke denne boken fordi den er litt dramatisk og ikke så livlig og artig.Dette er en god bok men ikke noe for meg men kanskje du burde bare lese boken selv så finner du ut selv om du liker den denne boken fortjener å gå videre

 260. Når jeg hørte boken så var starten litt kjedelig. Men når jeg kom meg inn i boken så traff det meg. Jeg ville bare være Victoria. Hun var så modig at jeg ble nesten sjalu. Jeg elsket den, for det var en historie som bare ikke var vanlig historie men en bok med kunnskap. Det var ingenting som jeg ikke likte. Jeg vill høre hele boken. For den som har skrevet denne boka er flink ikke bare flink men utrolig GOD til og skrive bøker. Og jeg har ikke hørt hele boka en gang.

 261. Boka var super spennende! Jeg har lyst til å lese hele boken så klart, som mange andre også har sakt var det en veldig brå twist, det synes jeg også, men boken var uansett kjempe bra! Hilsen Dina fra Fauske

 262. Jeg syntes at boka var veldig bra og spennene. Jeg ville gjerne at utdraget kunne vært litt lenger

 263. Jeg syntes boka var veldig spennende og litt trist fordi noen var ute etter dem. Jeg har veldig lyst til og lese boka selv.

 264. Jeg synes boken var sånn passe bra, den kan anbefales for de som er eventyrlysten👍men eventyr er ikke helt min greie🙊😾

 265. Jeg syntes boka var spennene og høre på. Fordi det var mye ting som skjedde i historien.

 266. Jeg mener at boka var bra/spennende og man kunne spørre mange spørsmål om boka.

 267. Boka var veldig bra og jeg vil gjerne kjøpe eller låne den på bibliotek.
  Boka var kjempe bra og jeg elsket den, jeg er så glad for at dere valgte å ta den med:)

 268. Jeg synes at boken var spennende og gøy! Jeg vil vite hva som skjer på slutten.👍

 269. Jeg synes at boka var spennende, fordi jeg liker litt krim. Og mange overraskelser. For det andre likte også og høre på hva boka handlet om. Og gleder meg til og lese hele boka.

 270. Jeg synes boka var veldig spennende og litt trist fordi de to mennene holt på å drepe moren. Jeg har veldig lyst til å lese boka selv.

 271. Jeg synes at boken var gøy og spennende Jeg vil vite hva som skjer på slutten.👍

 272. Jeg syntes at boka var spennende og trist fordi moren holdt på å dø. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka selv.

 273. jeg synes at boka var ok fordi den var kjedelig på førsten og så ble den spennende på slutten.

 274. Elsket den! så bra bok. den var så spennende. Nå må jeg jo bare lese hele boka. Virkelig spenndene bok.

 275. Jeg har aldri egentlig likt fantasy særlig mye… så dette var ikke akkurat boken for meg, men det var en spennende bok som man får lytst til og lese mere av.

 276. jeg synes boka var spennende når Victoria og moren hørte noen komme mot dem og
  når en pistol kom opp. jeg ble litt skuffet når moren ikke døde fordi da kunne Victoria ha dratt alene og kanskje da hadde hun møtt trollet.

 277. jeg synes at boka var helt topp og veldig spennene. Jeg synes den var litt merkelig men ellers helt super.

 278. boken var veldig spennenes og jeg følte en kald følelse når de kommer i situasjonen da de truer moren og datteren, veldig spennenes når bestemoren plutselig kommer inn i historien. boken hadde mye fantasi og veldig bra med alle detaljene. fikk veldig lyst til å lese boken.

 279. Så kul bok! Jeg vil veldig gjerne lese hele boken. Jeg synes det var helt fantastisk og av 50 stjerner gir jeg 49 stjerner fordi jeg synes den var full av overraskelser.
  Så kult at de har vetteblod i årene. Og jeg forventet ikke at bestemoren reddet dem fra å bli drept. Jeg forventet heller ikke at de to mennene var slemme!!!!!!! Men boka var veldig bra.

 280. Jeg syntes at boka var spennene når de to mennene kom. Det jeg syntes var at boka var veldig bra fordi man neste aldri viste hva som skulle skje og boka var full av overraskelser. Det jeg syntes var dumt var at de ikke forklarte hva vetter var. Boka var en annen fantasi på boka. Jeg gir boka 9 av 10 stjerner.

 281. jeg synes boken var interessant og fantasien var bra .Boken var bra for de den hadde en anen fantasi og jeg tenker på hva jeg hadde jord hvis jeg var Viktoria. Boken var spennende for de blod interesserer er andre for de da betyr at boken er spenene og den var lit trist. jeg gir terning kast 5.

 282. Jeg synes at boka var veldig bra de hadde med vettblod som jeg synes var veldig spennene, den fikk meg til og ville lese resten av boka. Forsiden så veldig spenne ut.

 283. Denne boken er 0% super duper og 100% dårlig fjårlig. Denne boken får karakter F -. Hvis jeg kunne forandre 2 ting i boken hadde det hvert å gi den bilder og mer humor-ord. Jeg håper jeg aldri ser den boken igjen. TIPS… Les verdens verste fotballag.

 284. Den var bra,men det var bare et utdrag av boka. Det var bare 6-18 sider.
  Bra skrevet.

 285. Jeg synes at det var en bra detaljert bok som var spennende og likte fortellelse.

  4 av 5

 286. jeg synes boka var bra. Jeg synes boka var bra fordi det var mye spenning i det som skjedde. Grunnen til at boken var spennende fordi det som skjedde ting som virket lignende
  som i virkeligheten. Jeg ble liksom dratt inn i boken. Jeg fikk lyst til å lese hele boken. Jeg synes at boken var spennende så så jeg gir boken en 5 er

 287. jeg likte jerntrollet fordi det var spennende og litt krim. det jeg likte best var slutten når bestemoren kom og mye detaljer.

 288. Jeg synes boka var veldig spennende med mange overraskelser! I noen episoder var den litt voldsom, men god fantasi. Skulle ønske jeg fikk vite litt mer om jerntrollet. Og ble litt skuffet over at bestemoren kom så sent. Men noe jeg helt klart vil lese.

 289. Boka va veldig spanande den hadde masse spenning og det virka nesten ekte. Ville gjerne lese meir. Det føltest nesten ut som om eg var hovudpersonen.

  • Jeg synes boka var veldig spennende fordi det kom to menn også plutselig dro han ene tyskeren opp en pistol og ville drepe moren og ta med seg Victoria til Berlin for å forske litt mer på henne, men det jeg synes var litt dumt det var at boka het Jerntrollet og Victoria, men i det utdraget sto det ingenting om Jerntrollet.

  • Jeg synes boka var veldig bra!!
   Den var ekstremt spennende!
   Jeg liker sånne her type bøker så denne var noe for meg:)
   Jeg kommer nok til å lese hele boka!
   Jeg skjønte hva Victoria og de andre personene mente:)

  • Boka var spennene og veldig gøy. Jeg ville anbefalt og lese denne boken for alle over ti, men jeg vill gjerne lese mer av denne boken!!!! Den er lett og komme seg inn

  • Jeg hatter denne boka forde den er ikke morsom, alle som vil dø av kjedsomhet les denne boka. jeg syns at denne boka burde ikke være med bokslukerprisen

   Dette er jerntrollet handler om Viktoria som har vetteblod i kroppen hennes. Viktoria og moren gikk en tur i skogen så møtte de to menn som prøvde de å drepe de.

  • Jeg syntes boka fortjener en 5er pga starten var litt kjedelig men når de to mennene kom ble det mer spenning. Og var pistolen funnet opp i 1939?… jeg ble overrasket over at de skrev at når hun falt i lyngen og fikk barnåler i haken så stod det som en skjegg stubb
   ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av 6

 290. Den var super bra fordi den var spennende, og det skjedde ting hele tiden. Anbefales til dem fra 8+.

 291. jeg likte denne boka den var veldig spennende:)
  og jeg liker den fordi du kommer liksom inni den

 292. Hei! Klassa vår synest at utdraget var spennande å lese. Dei fleste kunne tenkje seg å lese heile boka. Vi forventer at det blir meir action utover i boka, og er spente på kva «jerntrollet» eigentleg er for noko. 6. klasse Valldal Skule

 293. Vi hadde ulike meninger. De fleste havnet på bra og veldig bra. Boka var spennende, men vi savnet å vite mer om «jerntrollet».

 294. Høgdepungtet i boka er når mennene skal skyte mora

  Eg vart overraska over at dei var halvt vetter.

  Personane var modige

  Boka var litt lett og lese fordi ho var så spennande at du vart dratt inn i ho.

  Det beste med boka var at det var litt om “gamledager”

  Det verste med boka var at mora vart skada.

  Andre bør lese boka fordi den var spennandande.

  Boka passer for 5-8 klasse

  Omslaget passer ikkje til utdraget fordi Jerntrollet har ikkje kome inn i handlinga ennå.
  Men den passer sikkert til heile boka.

 295. Eg syntes boka var bra, spennande og skummelt. Eg gjer boka terningkast 5.
  Og eg har veldig lyst å lese meir!

 296. Det var spennende og mystisk. Men framsida passet ikke til utdraget. Eg klarte ikke lege det vekk. Eg vil anbefale og lese boka.

 297. Min bokanmeldelse om Victoria vargmo og jern trollet jeg syntes den var super terningkast 6 boken var spennende og actionfyllt elsker den anbefaler den sterkt

 298. Min bokanmeldelse om Victoria vargmo og jern trollet jeg syntes den var super terningkast 6 boken var spennende og actionfyllt elsker den anbefaler den sterkt

 299. Jeg syntes boka var veldig spennende og detaljert men den hadde en litt brå start men jeg kunne gjerne lest enda mer, jeg vil gi boka terning kast 5.

 300. victoria vargmo og jern trollet

  Denne boken likte jeg ikke får den hadde en veldig brå start boken startet når victoria var i lufta det likte jeg ikke vi fikke ikke bli kjent med victoria og hvor de var denne boken passer ikke for meg jeg gir terningkast 1/6 .

 301. anmeldelser av Victoria Vargmo og jern trollet

  jeg likte ikke boka den var ikke noe for meg.

 302. Jeg likte boken veldig godt men når den begynte visste jeg ikke hva som hadde skjedd.
  Men boken var veldig spennende det hørte nesten ut som om det var ekte.
  Jeg lurte hele tiden hva som kommer til å skje.
  Jeg gir den terningkast 4 siden jeg likte ikke hvordan den begynte.
  Men buken var gøy og spennende.

 303. jeg synes boka var veldig spennende og mystisk skulle gjerne
  lest mer av denne boken jeg likte den veldig godt fordi den var ikke så veldig kjedelig akkurat det var som om alt bare sånn bang bang bang så skjedde det og så skjedde det. jeg likte ikke at viktoria ikke likte og være i naturen. jeg gir den en terning kast 5.

 304. Victoria Vargmo og Jerntrollet
  Veldig dårlig bok, akuratt som ALLE de andre boksluker-bøkene.
  Alt var alt for brått. Og jeg likte ikke handlingen, og det var for mye vold samtidig. [Hva likte du?] Ingenting. [Hva likte du ikke?] Alt.
  Jeg kunne ikke tenke meg å lese videre boken, fordi…. bare les begynnelsen!
  Terning kast 1 1/2

 305. Viktoria vargmo og jerntrollet
  Den var spennende, Men ikke min stil.
  Jeg likte at det var gamle dager og ikke i nåtiden.
  Det var en bok som man har lyst til og lese videre.
  Jeg gir boken terningkast 4.

 306. Mari og Linnea (Skule: Vikane skule)

  Victoria Vargmo og Jerntrollet
  Utdraget handlar om ei jente som heiter Victoria Vargmo, som ikkje er særleg glad i skogen. Så ho vil heller reise rundt i verda som bestefar. Men mor vil ikkje at ho skal dra.

  Victoria har vetteblod, som har gått i generasjon. Det kjem to veldig rare menn i skogen, når dei er der. Den eine mannen kom fram med ein pistol i handa. Dei vil ta med victoria til berlin. Han prøver å skyte mora men han bommer.

  Pistolen datt ned på bakken og victoria tok den og sikta mot mennene. Så høyrte victoria ein stemme og ho snudde seg, Bestemor?

  Vi synest utdraget var så open på slutten, den var san passe bra. Vi ville ha lest resten av sjølvaste boka, men utdraget var ikkje så veldig bra.

 307. Vi synes den var veldig spennende, men vi ville ikke anbefalt den til noen under sju år, fordi det var en del vold. De fleste i klassen krysset av på super. Ellers bare bra 🙂

 308. Eskil (skole: Vikane) Den handler om Victoria og mora med vetteblod. Så er det nokon som vil ha Victoria og truer mora med ein pistol.

  Den starta rolig med at Victoria hopper over eit velta tre og detter så føler ho seg skamfull. Så skylder ho på boka i lomma. Så begynner mora og kjefte til ho og seier at ho ikkje skal ha med seg bøker over alt. Men Victoria protesterer, for ho er så glad i å lese. Så seier Victoria at ho vil heim og spring ho inn i skogen.
  Då kjem det to menn, han spør om det er Victoria Vargmo han snakker med. Ho sa ja. Så tok den andre (døve) mannen oppe ein pistol. Victoria springer så skyter mannen. Men han skyter opp i lufta. Så seier han at ho må komme ellers så skyter dei mora. Dei skyter på mora. Så kjem Victoria.

  Men mora er i live men ho blør frå panna. Dei spør om ho vil vere med til Berlin, så dei kan ta nokon prøver av vetteblodet. Så kjem det eit spyd ut av skogen og treffer rett ved siden av mannen. Det var bestemora.

  Eg har lyst og lese resten av boka. Sterkt anbafalt! Veldig bra på bokslukeren.

 309. Den var Passe Bra, fordig jeg kunne ikke førståte boken så mye

 310. Eg likte boka veldig godt og Alexander Løken er ein god forfatter og er veldig god til å beskrive ting.
  Den var ganske spennande og eg får lyst til å lese heile boka.

 311. Jeg synte boken var litt dårlig fordi det ikke var så morsom og spennende men boken var
  også bra fordi den var jo spennede og jeg fikk lyst til og lese den mer.

 312. Vi synes boken var kjedelig å kunne vært litt skumlere og det var en brå vri på slutten, men historien var ok å kunne vært spennende ellers var boken ok. terningkast: 2

 313. Jeg likte ikke denne boken, fordi den var veldig forvirrende, jeg skjønte veldig lite, den var litt spennede, jeg synes ikke det er noe for meg.

 314. Jeg synes boka var litt bra fordi at den hadde spenning og historie. Jeg likte mest den delen da moren ble skutt ,dramatisk sett. Jeg anbefaler di som liker fantasi bøker best å lese denne boken.

 315. Østerdalen 16. september 1939

  Boka handlar om ei jente som heiter Victoria Vargmo.

  Victoria har noko i blodet som kallast vetteblod. Vetteblod har dei hatt i mangen generasjonar. Vetteblodet gir dei bedre hørsel. Ein dag var Mor og Victoria ute i skogen.

  Så kom det to menn, etter ein stund tok den eine mannen ein pistol.

  Eg synest boka var kjempe spennande. Alexander Løken er ein flink forfatter. Eg fekk lyst til å lese mykje meir av boka. Boka var veldig bra.

 316. Den var Passe Bra, fordig jeg kunne ikke førståte boken så mye og det var vaskelig å lese den var ikke så spennende

 317. Den var veldig spenende på første side var det ikke så spennende men midt på boken og slutten det var spenende og det var litt trist og fordi han som prøvde og drepe moren døde.

 318. Ikke helt min bok vist du skjønner hva jeg mener
  Litt mer for 7-9 årsalderen men bra bok men ikke til mæ👌

 319. Jeg syntes at den var litt spennende men det er ikke en bok for meg. Fordi jeg syntes at det skjedde ikke så mye men jeg håpet at det var en bok for men. Jeg liker litt mere mysterium bøker.

 320. Jeg syns boka var kjedelig da jeg har både sett og lest an god del fantasy og denne ble for «barnslig». Er sikkert en god bok om man er 7-9 år eller veldig glad i denne sjangeren. Den ble barnslig for meg for at Victoria ble skrevet på en måte som gjorde at jeg syns den ble barnslig.

 321. fantasifull men passe bra og jeg synes boka var kjempe dårlig å sånn så jeg skal ikke lese den. igjen det er trist

 322. Det startet i Østerdalen 1939. Det såg ut som ei kjempe spennande bok, så eg gledet meg veldig til å lese den.

  Dei var i ein skog og etter alle dei åra som Victoria hadde budd der ville ho ut og reise. Men problemet var at mora ikkje ville det og grunnen var fordi faren hennar forlot ho då ho var ung for å reise sjølv, og det ville Victoria og. Først lurte eg på kva vetteblod var men etter kvart skjønte eg kva det var. Alexander Løken beskrivde historia så bra at det kjentes ut som om eg var der sjølv. Då dei to mennene kom trudde eg først at det var bare nokon vanlege folk, men når ein av dei tok opp ein pistol begynnte det å bli litt rart. Det blei veldig emosjonelt då mora begynte å blø. Men det finaste med den delen var at mora ville ofre seg for Victoria. Eg har veldig lyst til å lese boka vidare og eg anbefalar boka til folk som er 9+

 323. jeg synes den var dårlig å jeg skal aldri lese den igjen det er trist ha ha

 324. Jeg synes boken var dårilg fordi den ikke forklarte mye og den var ikke spennendes.

 325. Denne boken var veldig spennende på grunn av at de var vettefolk, men den var dessverre ikke noe for meg, på grunn av at de to mennene skjøt moren

 326. Jeg syntes at boka var kjedelig fordi det var ikke noe bra i den syntes jeg

 327. At den var bra
  At den var spenene
  Den var super
  Jeg synes den var bra spennende super
  Den passer til andre
  For at den var en fin tekst
  Fordi jeg Kunne hadde lest hele boka vis jeg fikk lov
  Jeg likte disse bøkene for at di er spenene og bra og super

 328. Vi synes boken var litt kjedelig og kunne vært litt mer skumlere og spennende. Siden det bare var i skogen var det kjedelig. Terningkast: 1

 329. denne boka er en klassiker av Alexander løken. det var morsomt det med mannen som sa: vi trenger blodet ditt, men vi trodde den skulle være litt skumlere og mer spennende.

 330. Dårlig bok med bare snakking. Ikke noe morsomt bare da bestemora kom. Litt spennende på slutten men ikke noe vi ville lest igjen noensinne : Terningkast 1

 331. Jeg synes boka var ganske gøy fordi det skjedde mye. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi boka så skumlere ut enn den var. terningkast 4. 🙂

 332. Jeg synes boken var dårlig. kunne anbefalt den for de som var litt mer inne på fantasy den var bra men ikke helt for meg. den var litt urealistisk.

 333. Det er en fin bok, jeg har lett for å leve meg inn I den. Den er en spennende slukebok og jeg liker den godt. Jeg vil anbefale den til barn som liked å lese fantasy. Med vennlig hilsen Emmi

 334. Jeg likte boka fordi den var spennende og jeg vil veldig gjerne lese mer👍

 335. Jeg synes at boken var bra men av det lille jeg fikk lese synes jeg det var litt kjedelig fordi at boken heter jo Jerntrollet og så fikk man ikke høre noe om det men på grunn av det har så har jeg veldig lyst og lese boken.

 336. Jeg syns at den ikke er noe for min smak. Den er litt barnslig på grunn av at den er skrevet på er rar måte,men det er nok mange som liker denne. Og hadde du spurt meg hadde jeg sagt at jeg ikke hadde kjøpt boka.

 337. jeg likte ikke boka fordi den var uinteressant for meg, men ville anbefalt boka for de som liker fantasi bøker.

 338. Jerntrollet er en spennende bok.
  Den handler om en familie som er vetter og noen mennesker som vil ha tak i blodet deres. Jeg har veldig lyst til og lese videre i boken. Boken anbefales.

 339. Jeg tror at det er en bra bok men utdraget starter rett på dramaet og er ikke noe spesielt, kunne ha vert litt mere forklaring om hva en vett er.

 340. Jeg synes at den var spennende bok. Etter jeg hadde lest ferdig boka fikk jeg bare til å lese mer av bokslukerprisen! Gleder meg til å lese mer av bokslukerprisen

 341. jeg synes boka var veldig bra den var spennende og jeg fikk lyst og lese mer av den.

 342. bok er bra er veldig spennende jeg ønsker å lese boken.
  den er bra og lit rar men den er dritt bra og den er litt!!!!!!!!!!!!!
  (: /: \: (-:

 343. jeg elsket den! Den var skikkelig spennende. Det var son att jeg nesten kunne se for meg skogen. Jeg fik bare lyst å lese mer og mer! Jeg levde meg skikkelig inn i boken.

 344. Den var veldig spennene og når jeg hadde hørt hele utdrage ville jeg høre mer, det var som om jeg var inni boken👍 Jeg så for meg alt som skjedde.

 345. bok er bra er veldig spennende jeg ønsker å lese boken.
  den er bra og lit rar men den er dritt bra og den er litt!!!!!!!!!!!!!
  (: /: \: (-:

 346. bok er bra er veldig spennende jeg ønsker å lese boken.
  den er bra og lit rar men den er dritt bra og den er litt!!!!!!!!!!!!!
  (: /: \: (-:

 347. dette er en veldig detaljert bok med mye spenning og har en god mengde med drama og det stoppet på perfekt timing som at folk vil lese mer. det var som om jeg kunne se for meg skogen. det var som en drøm. :anbefales for de fleste som er glad i spenning.

 348. bok er bra er veldig spennende jeg ønsker å lese boken.
  den er bra og lit rar men den er dritt bra og den er litt!!!!!!!!!!!!!
  (: /: \: (-:

 349. bok er bra er veldig spennende jeg ønsker å lese boken.
  den er bra og lit rar men den er dritt bra og den er litt!!!!!!!!!!!!!
  (: /: \: (-:

 350. bok er bra er veldig spennende jeg ønsker å lese boken.
  den er bra og lit rar men den er dritt bra og den er litt!!!!!!!!!!!!!
  (: /: \: (-:

 351. Helt grei, men ikke favorittboka. Ble veldig sur på Herr Stumm og Anton Brunvang

 352. «Den var ikkje heilt vår greie. Den for litt barnslig for oss.» (gruppe 1)
  «Boka var passe bra, men vi sku gjerne fått lest meir!» (gruppe 2)
  «Den var ok :)» (gruppe 3)
  «Vi var litt uenige på vår gruppe. Nokre likte den, andre gjorde ikkje det»(gruppe 4)

 353. Eg synest det var kjedelig på starten fordi ho sprang så masse. Men når ho møtte tyskaren og Anton blei det spennande. Eg gir boka ein 5 av 10. Boka hadde vore betre viss du hadde komme til poenge med ein gong.

 354. Den var spennande utdrag fordi at de var masse spenning i utdraget og de skjedde mykje spenande i utdraget. Det var eit supert utdrag, og no får eg lyst til og lese heile boka til Alexander Løken og mange andre av bøkene hans

 355. Eg synst at boka var litt kjedeleg i starten fordi det var bare mykje snakking og eg forstod ikkje heilt kva som skjedde. Boka var ganske spennande resten av boka. Eg likte ikkje delen når ein av mennene holdt ein pistol. Den mest spennande delen var då Dina dama kom på slutten.

 356. Eg syns at utdraget frå boka var veldig bra fordi den var spennande og at det med Victoria ho var ikkje eit skog menneske. Men på slutten då ho skulle springe for livet blei ho venn med skogen. Og eg likte da bestemora kom kom inni skogen.

 357. Eg syns det var eit spennande utdrag fordi det var drammatikk og skyting, det syns eg var bra.Eg likte og godt at det var masse fantasi i boka og det var ein bra kombinasjon. Og i krangelen så fikk vi vite masse om familien deira.

 358. Bra bok men starten var dessverre ikkje noko for meg. men slutten derimot var veldig spennande. Dinna fikk eg lyst til og lese vidare i!!!

 359. Eg synst utdraget fra boka var veldig gøy fordi det var ute i Skogen alt skjedde. Det var veldig spennande at mennene var ute etter vetteblodet til Victoria og Astrid (mora).
  Eg fekk lyst til å lese heile boka fordi det var veldig spennande på slutten då Victoria sa:Bestemor?

 360. Den var veldig spennande og tittelen var veldig bra til boka.📚
  Den har eit gått poeng, det er alt formange som har det ubehagelig og som ser at folk ikkje har det bra eller at man ser viss nokon blir skada!!!

 361. Dårlig bok. Eg syns tema i utdraget fordi eg blei skuffa fordi det ikkje var noko jerntroll eller jernmonster.

 362. Den er veldig spennande og gøy.den er veldi gøy lese fordi det er veldig spennande og interessant.

 363. Eg syns utdraget frå boka var bra fordi det var spenning når dei skaut med pistol. Den var morsomt, gøy og spennande.

 364. Eg synst at den var passe bra. Den var litt kjedelig i begynnelsen men den blei gøyare. Eg likte teksten fordi at den var spennande. Den blei bedre og bedre. Eg likte slutten fordi at Victoria klarte seg. Den kunne ha vert litt bedre. Alexander Løken er veldig flink og skrive.

 365. Utdrage var super litt kjedelig i starten men etter vert blir mer og mer spennande 👍

 366. Eg synst at boka var kjedeleg i starten fordi det skjede ingenting i starten. Det var gøy på slutten fordi det skjede masse på slutten.

 367. Eg føler at det begynte ganske mitt i. Det begynte i skogen, så det var spennande med en gang. Det var spesielt at Victoria likte og lese sida det er ei bok. Den var ganske spennande og eg trur eg vil låne den på biblioteket.Eg blei sur då boka slutta då det blei mest spennande. Eg skjønte ikkje alt men den var veldig gøy. Det var mest spennande når han eine mannen tok opp en pistol. Hade.

 368. Eg syns boka var kjekk og spennande fordi den var kjedelig på starten og så begynte bare spenninga med ein gang. Eg syntes at den var kjekk fordi det føltes ut som at eg var en del av alt i slutten, har lyst til og lese heile og håper dei har den på biblioteket mitt. Håper og at det fleire sånne bøker her i verden.

 369. Eg synes boka var veldig bra. Eg følte meg ut som hovudpersonen. Men boka var ikkje for meg men eg synest boka passer for barn 6-10. Boka for ein sterk 5 av 10. Forset den gode jobben Alexander Løken.

 370. Eg syns at boka var bra fordi det var i ein skog og at det kom to menn. Og det var spennande fordi dei skulle skyte mora til Victoria og at han gamle mannen fekk eit
  Spyd i magen.

 371. eg syns at utdraget frå boka va spenannde i midten. fordi han mannen kom opp med pistolen og liksom trua dei. var litt skummel for ein barne bok det må eg bare sei men spenannde for litt dei eldre. men denne boka synest eg var super håper du som skreiv denne boka er med neste år og skriver nokon sant igjen.

 372. Det var morsomt da folka kom fordi action kom til. Men det var kjedelig i bynelsen fordi det bare var løping. Eg syns boka ikkje passa til meg. Men eg vill gje boka 5/10.

 373. Eg synst at den var litt kjedeleg i starten men det blei bedre etter kvart. Eg likte og godt at hovudpersonen var ei jente. Kunne ønske at heile historia var der. Men den beste delen var slutten.Eg lurer på kva som skjer vidare.Eg vil lese resten av boka.Eg lurer på kven «Jerntrollet» er og korleis det ser ut.Eg kunne ønske at det var litt meir bilete i historia. Eg vil gi terningkast 5/6. Eg håper det er nok.

 374. Eg syntes at utdraget var spennande og kjekk fordi i starten var drar det kjedelig og så plutselig blei det spennande. Eg syntes at den var kjekk fordi det føltes ut som at eg var en del av alt. Eg vill lese vedvare allerede i dag håper den finst på biblioteket mitt

 375. Jeg syntes at denne boken er veldig bra fordi, den har action og er veldig spennende👍😁😃

 376. Det var litt spennende, men jeg syns den var litt dårlig fordi at det var ikke noe om jerntrollet. Jeg syns også det kunne vært litt mindre i skogen uten at det skjedde noe spesielt. Det beste var at den er litt overtroisk. Jeg anbefaler boka fordi den er litt spennende.

 377. Boken var bra den var morsom og spennene og rar 🙃men det var litt domt at vi ikke leste om jerntrollet. Jeg ble litt overrasket over at skudde ikke traff.
  Jeg vil anbefale boka fordi den var spennene.

 378. Jeg syntes at boka var passe bra fordi det var veldig spennende på slutten Når de to mennene ville drepe moren til Victoria men det var kjedelig i starten fordi da skjedde det ikke noe spesielt.

 379. Denne boken er såå bra, jeg kunne lest den om og om igjen❤🔥 den ble litt mer spenndende på slutten men den passer får 6. Og 7. Klasse fordiden har litt mye om dreping og pistol og spyd, men ellers var den veldig bra😊😊❤🔥

 380. Jeg synes den var lit kjedelig på starten men på slutten ble den lit mer spenene

 381. Jeg syns den var litt rotete,fordi de forklarte litt dårlig hva som skjedde til enhver tid. Men den var litt spennende,men det skjedde noe jeg syns var spennende ca en gang i det lille utdraget. Takk for meg!

 382. Jeg syns den var litt kjedelig fordi det tok for lang tid før det kome action men den ble bedre etter vært ble den bedre👍🏻👌🏻

 383. Litt kjedelig i starten, men så kom det action. Da blei det spennende. Når bestemor kom da blei det spennende. Middels bra👍

 384. Boken var bra fordi det ikke er det man venter skal skje. Men man skjønte ikke så mye første gang jeg leste den, men andre gang ble det lettere.

 385. Jeg synes det var kjempe spennende og litt trist fordi moren til Viktoria ble jo skutt og det var så spennende og litt trist. Hade❤️❤️

 386. Den var så kjedelig det var ingen forklaring Om hva sjedde. Og den var forvirende for meg at pluselig så ble det mennesker osv.

 387. Bra bok men ikke den beste Fantasy Bok jeg har lest.En av grunnene for at jeg ikke likte den så mye er at den handlet mye om 2. Verdenskrig og Hitler og ting som det, og jeg liker ikke at mye av fantasy bøker handler om historiske fakta. En annen grunn er at jeg ikke følte at det ble mer og mer spennende, så fra 1 til 10 gir jeg boka en sterk 6.

 388. Jeg likte utdrage fordig det var spennene å kult. Jeg kunne lest den flere ganger.

 389. Hei, jeg synes boken var veldig bra! Jeg likte måten forfatteren beskrev hva som skjedde. Det tok tid før jeg forstod sammenhengen og at dette foregikk under krigen. Jeg har veldig lyst til å få tak i denne boken, jeg personlig liker veldig godt å høre historier fra kriger og andre fæle ting. Jeg synes alle burde lese denne boken for å forstå hvor grusom krigen var. I denne boken grøsser man litt selv bare når noen får ett spyd i seg! Krig er mye verre

 390. Denne boken vil jeg anbefalle til aldersgruppen 9-12. Denne boken ble bare mere og mere spendene etterhvert man begynte og forstå hva som egentlig skjedde. Jeg likte at det var litt sammenheng med 2 verdenskrig og at den inneholte litt merkelige partier. Denne boken gir jeg tommel opp. m.v.h Marthe.O.Walente❤️

 391. Jeg syntes at boka var passe bra. Denne boka passer ikke helt meg. Jeg liker mer eventyr morsomme bøker og spennende. Jeg skjønte ikke helt meningen av denne boka de forklarte ikke så mye om hva som kjedede og hva de ville forklare om boka. Men hvis jeg skulle ta terning kast 1-6 så hadde jeg tatt 4.😊

 392. Boka var veldig veldig bra,den var spennene og mye action i boka og det blir ekstra gøy.Jeg får veldig lyst til å lese boka om og om igjen🤗Boken passer mest for 6,7 og kansje for 8 klasse.Hpper jeg får lest hele boka en eller annen gang😊😊

 393. Den var passe bra fordi den hoppa fram og tilbake og skjønte den ikke helt til læreren min forklarte den .Den er ikke lagd for meg for det er ikke sånne bøker jeg pleier og lese men jeg er glad for og kunne sett hva den handlet om.

 394. Jeg syntes boken var litt fovirene og det syntes jeg siden at det var veldig hylter til bulter og sånt. Og jeg syntes att det var en ganske oversaskenes bok siden foreksepel at jeg trodde aldri at de mennene skulle komme og det likte jeg siden at jeg liker bøker som er overaskene!boken i seg sjøl var ganske bra men den er ikke den beste jeg har lest!og en siste ting er bare at den er lite forklart og det syntes jeg de burde gjøre noe me!hade

 395. jeg synes den var spennede fordi jeg fikk lyst til og lese mer.og og jeg følte at jeg var en del av boken

 396. Jeg likte ikke boka så godt, Jeg liker ikke den sjangeren. Man bør lese den men det er litt vanskelig og skjønne. Kanskje jeg hadde likt den bedre hvis jeg hadde lest hele boka.

 397. Denne teksten er så spennende at vi vil lese hele boka. Vi vil finne svar på hva de skal bruke vetteblodet til, og om det har sammenheng med jerntrollet. Hvem er bestemor, og hvorfor er det viktig med dato og årstall i utdraget?

 398. Jeg likte boken den var både spennende og fantasi full.
  Forfatteren er flink til og rive med seg leserene inn i historien.
  Jeg kan anbefale boken for 9-12 år.

 399. Victoria Vargmo og jerntrollet
  Boken var spennende, men vanskelig å forstå.
  Boken er spennende fordi at Moren hennes holder på og dø. Jeg synes innledningen var vanskelig å forstå, den ga ingen mening synes jeg.

 400. Teksten var spennende, og vi fikk lyst til å lese videre for å se hva som skjer med Victoria og familien. Vi skal låne boken på biblioteket!

 401. Helt grei bok. Fin begynnelse på en bok. Handler om to personer som brukte pistoler. Slutten av kapittelet var litt forvirrende og rart, likte det ikke helt. Noen syntes at den var lite spennende. Den er ikke så barnevennlig og det er mye voldelig som skjer. Alle mennesker liker å lese og man kan lære mye av denne boken mener noen.

 402. Det er en bra bok men kunne ønske at det var mer action. Men likte boka😀 likte slutten da bestemoren kom😀

 403. Den var spennende og Sikkert veldig fin, men jeg er ikke helt sikker på om jeg gidder å lese hele boka. Den er sikker super for folk som liker sånt, da.

 404. Jeg synes denne boken høres sykt spennende ut!
  Jeg fikk veldig lyst til til å lese hele boken!
  Grunnen til at jeg likte denne boken er fordi jeg, på en måte skjønner jeg hva Victoria mener. Og jeg får en type film oppi hodet mens jeg leser. Og da forstår jeg mye mer. Anbefales!

 405. Den var veldig spennende og fin, men jeg tror ikke jeg gidder å lese hele boka.
  Den er sikkert super for andre som liker sånt og den sjangeren.

 406. Utdraget ble godt mottatt. Mange av elevene ville gå på biblioteket for å låne den. Fint at den også har et historisk perspektiv, for da fikk vi også snakket i klassen om 2. verdenskrig og hva det gjorde med folk.

 407. Utdraget handlar om ei jente som heiter Victoria Vargmo, som ikkje er særleg glad i skogen. Så ho vil heller reise rundt i verda som bestefar. Men mor vil ikkje at ho skal dra.

  Victoria har vetteblod, som har gått i generasjon. Det kjem to veldig rare menn i skogen, når dei er der. Den eine mannen kom fram med ein pistol i handa. Dei vil ta med victoria til berlin. Han prøver å skyte mora men han bommer.

  Pistolen datt ned på bakken og victoria tok den og sikta mot mennene. Så høyrte victoria ein stemme ho snudde seg, Bestemor?

  Vi synest utdraget var så open på slutten, den var san passe bra. Vi ville ha lest resten av sjølvaste boka, men utdraget var ikkje så veldig bra.

 408. Victoria Vargmo og jerntrollet
  Den handler om Victoria og mora med vetteblod. Så er det nokon som vil ha Victoria og skaut nesten mora.
  Den starta med Victoria løper og detter når ho prøver og hoppe over eit velta tre. Også kjem mora flau men Victoria skylder på boka. Men då begynner mora og kjefte. Victoria vil heim og spring inni skogen. Då kjem to menn, han spør om det er Victoria Victoria sier ja så tar den andre mannen ein pistol og prøver og skyte Victoria men han klarer det ikkje men dei skyter på mora og nå blør ho ifra panna så prøver dei og ta Victoria får blodet men eit spyd kom og dei høyrte ein stemme.

  Eg likte boka litt fordi det vart litt fort spennande og det liker eg ikkje. Men boka var ok fordi personane var kule og spesielt var det veldig vanskelig og slutte og lese fordi det slutta med action.
  Eg synest teksten var ok. Ok eg synest at mange andre bør lese den. Det som irriterer meg er at det vart så fort action. Men eg trur eg ville ikkje latt boka vere superfinalist.

 409. Eg likte boka veldig godt og Alexander Løken er ein god forfatter og er veldig god til å beskrive ting.
  Den var ganske spennande og eg får lyst til å lese heile boka.

 410. Den handler om Victoria og mora med vetteblod. Så er det nokon som vil ha Victoria og truer mora med ein pistol.

  Den starta rolig med at Victoria hopper over eit velta tre og detter så føler ho seg skamfull. Så skylder ho på boka i lomma. Så begynner mora og kjefte til ho og seier at ho ikkje skal ha med seg bøker over alt. Men Victoria protesterer, for ho er så glad i å lese. Så seier Victoria at ho vil heim og spring ho inn i skogen.
  Då kjem det to menn, han spør om det er Victoria Vargmo han snakker med. Ho sa ja. Så tok den andre (døve) mannen oppe ein pistol. Victoria springer så skyter mannen. Men han skyter opp i lufta. Så seier han at ho må komme ellers så skyter dei mora. Dei skyter på mora. Så kjem Victoria.

  Men mora er i live men ho blør frå panna. Dei spør om ho vil vere med til Berlin, så dei kan ta nokon prøver av vetteblodet. Så kjem det eit spyd ut av skogen og treffer rett ved siden av mannen. Det var bestemora.

  Det var skuffande at vi ikkje fekk vite kva Jerntrollet var.
  Eg har lyst og lese resten av boka. Sterkt anbafalt! Veldig bra på bokslukeren.

 411. Det startet i Østerdalen 1939. Det såg ut som ei kjempe spennande bok, så eg gledet meg veldig til å lese den.

  Dei var i ein skog og etter alle dei åra som Victoria hadde budd der ville ho ut og reise. Men problemet var at mora ikkje ville det og grunnen var fordi faren hennar forlot ho då ho var ung for å reise sjølv, og det ville Victoria og. Først lurte eg på kva vetteblod var men etter kvart skjønte eg kva det var. Alexander Løken beskrivde historia så bra at det kjentes ut som om eg var der sjølv. Då dei to mennene kom trudde eg først at det var bare nokon vanlege folk, men når ein av dei tok opp ein pistol begynnte det å bli litt rart. Det blei veldig emosjonelt då mora begynte å blø. Men det finaste med den delen var at mora ville ofre seg for Victoria. Eg har veldig lyst til å lese boka vidare og eg anbefalar boka til folk som er 9+

 412. Eg synest boka var kjempe spennande. Alexander Løken er ein flink forfatter. Eg fekk lyst til å lese mykje meir av boka. Boka var veldig bra. Men eg ville vite litt meir på slutten men ellers var den kjempe bra. Men eg fekk ikkje vite kva eller kven jerntrollet var eller er så litt skuffa over det. Terningkast 5. Passer til alle som likert fantasi bøker.

 413. Den var veldig bra! Boka var spennande. Vi sakna eit ekte jerntroll. Det var mange i klassen som ville lese boka sjølv. Det var passeleg mengde tekst av utdraget. Vi er veldig fornøyd!

 414. Forfattar Alexander Løken
  Teksten handlar om at ei jente som heiter Victoria og mora til Victoria går i skogen og dei kranglar. Plutseleg kjem to menn som skyt mot mora til Victoria.
  Hovedpersonen i forteljinga er Victoria.
  Forteljinga begynn med at det er bra forklart kor dei er og at dei er i ein skog i Østerdalen.
  Forteljinga er fantasibok og mystisk den er ikkje romantisk eller ein glad forteljing.
  Eg ville helst ha lest meir av boka fordi den var veldig spennande og den var veldig open på slutten.
  Eg synest det var litt lenge at Victoria og mora berre var i skogen og snakka ilag.

 415. Vi synes at boken var spennende, men skulle ønske at jerntrollet var med i utdraget.

 416. Hei jeg vet jeg allerede har anmeldt men jeg likte boka veldig godt å synes den var spennende men dessverre var ikke flertallet i klassen enig sp vi endte dessverre opp på passe bra😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

 417. Teksten var jeg usikker på men når jeg skjønte hva teksten handlet. Jeg måtte lese videre teksten. Å da begynte jeg like teksten til slutt. På slutten når jeg så ordet bestemor? Da må jeg lese videre.

 418. Jeg syntes den var kjedelig fordi det er ikke min bok smak, og jeg syntes den var ekkel på grunn av de mennene

 419. Boken er veldig fengene og dramatisk, du kan lett bli dratt inn i boka’ s verden.
  Jeg anbefaler denne boken til 7-12 år.

 420. Jeg opplevde teksten som jeg satt aleine i en evighet.
  Jeg liker ikke fantasy, men jeg hadde anbefalt til de som liker fantasy.

 421. jeg opplevde teksten litt
  spennende . jeg synes den er litt kjedelig .jeg synes ikke at det skjedde så mye som skjedde. folk bør ikke lese boken jeg synes at det ikke skjedde så mye.

 422. jeg anbefaler denne boka fordi den er spennende og som at jeg har drukket en leg-vil-lese-denne-boka-nå, drikk.

 423. Jeg opplevde boka som en veldig bra og spennende bok for 10-12 åringer. Det som gjorde boka til en god bok, var at det var en pistol (litt drap) og det synes jeg er kjempespennende. Alle 10-12 åringer bør lese boka fordi: Den er perfekt hvis du leter etter en spennende bok og en bok som varer lenge.

 424. Jeg ble overrasket over at de naziene tok ut en gun. Jeg likte ikke teksten så godt, fordi nesten alt vi leste var bare om en sur amøbe. Folk kan sikkert like boken, men jeg anbefaler den ikke.

 425. Jeg syns den var bra fordi den var kul og en god bok. Jeg likte at det var våpen og blod i boken.og en og bare en veldig god bok

 426. Jeg opplevde boken som at jeg spillte Fortnite (bra).Det som gjør teksten bra er at det med våpen og blod fordi det gjør teksten spennende og de blir jaget.jeg anbefaler boken fordi det er fantasi bok og spennende.

 427. Denne boken er veldig spennende og jeg synes den er veldig bra. Jeg anbefaler denne boken til andre. 🙂

 428. Jeg synes at boka var kjedelig på starten, men så ble den mer og mer spennende og da fikk jeg mer og mer lyst til å lese mer

 429. Jeg syntes boka var spennende og fikk lyst til å lese hele boka.
  Den far fengslende og det gikk ikke og legge den fra seg 🙂

 430. Denne boka skjønte jeg ikke noe av, så jeg sier at den var passe bra uansett. Det er på grunn av jerntroll.

 431. Jeg opplevde denne teksten som ganske spennende og jeg levde meg inn i denne boken❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Jeg synes folk burde lese denne boken fordi den er ganske lettlest og morsom å lese.❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 432. jeg syntes boka var spennende jeg ville gitt den 4 stjerner veldig bra bok synes jeg jeg kunne se for meg alt var veldig bra detaljer jeg synes detaljene og sprengningen gjorde teksten god.

 433. jeg synes at boka var spennende😎 og at jeg følte at jeg var i boka og opplevde hva som skjedde. jeg liker sånne bøker som jeg ikke greier å la være å lese boka jeg har tenkt å lese boken etter at jeg er ferdig med boka min. Jeg synes at boka er bra for meg kanskje er bra deg.😊 terningkast 6

 434. jeg synes den er bra og spennende, men det hadde ikke vært noe jeg kunne hat lest.🙂
  Boken handler om en jente som drar til skogen med moren sin også var det to menn som angrep dem. 🤠Jeg synes at teksten var bra og at den forklarte veldig mye.😁Andre burde lese den vis dere liker spenning og fantasi. 🦄 Jeg vil gi den terningkast 4

 435. jeg sinnes den var veldig bra .
  jeg sinnes den var litt skummelt og det likte de .
  jjeg sinnes at andre pør lesse den terningst 10,

 436. Jeg synes ikke den var så bra fordi den passet ikke helt meg og den var ikke helt min stil. Men det kan jo hende den er bra for andre. Å den kan jo hende den er bra siden det bare et bidrag. terningkast 3

 437. Jeg synes boka var veldig bra 😎. Jeg liker at det ikke er så mye action i starten og så blir det skikkelig spennende. Jeg vil gi denne boken terningkast 5😀.

 438. Jeg syntes at boken var passe bra fordi det var veldig kjedelig i starten. så kom det skyting og da ble det action.

 439. Jeg synes boken var bra. Den var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg synes det var litt skuffende at det ikke sto noe om jerntrollet når det er det boken heter. Men en veldig bra bok.

 440. Jeg syntes det tok litt for lang tid før det ble spennende. Ellers syntes jeg boken var veldig kjekk når det kom litt spenning inn, hadde lyst til å lese mer av boken.

 441. Jeg syntes den var bra for jeg liker skumle bøker.men det var dumt at de ikke viste det jerntrollet som det egentlig skulle handle om. jeg likte den terningkast fra 1 til 6 så er det 4.

 442. Boka var veldig spennende, men jeg ble litt skuffet over at ikke jerntrollet var med.
  Jeg ble litt lei når utdraget var ferdig for jeg kunne gjerne ha lest hele boka.
  Alt i alt kjempe bra bok.

 443. Jeg syntes boken var litt kjedelig fordi det var liksom bare på en plass.
  Teksten er litt dårlig fordi jeg ikke liker Fantasy sjangeren så gått.

  Jeg liker best krim og god spenning.

 444. Jeg syntes boken var ganske bra men skulle ønske jerntrollet var med siden tittelen var Victoria Vargmo og jerntrollet. Denne boken passer for de som er 9-12 år
  Terningkast: 4

 445. Jeg likte veldig godt boken fordi den var spennende. Jeg levde meg inn i historien og jeg hadde hatt lyst til og høre hva som skjedde videre.

 446. Jeg opplevde denne teksten som spennende.
  Merkelige og sjeldne raser av mennesker med vetteblod i seg, gjør boken spennende og bra for meg. Jeg likte da den mannen skøyt mot moren og bommet med skuddet.
  Andre bør lese denne boken hvis de vil lese noe med mystisk spenning, og sjeldne raser.

 447. Jeg syntes boka var veldig bra fordi de forklarte alt så nøyaktig og masse detalier.😁
  Men boka tok bare en alt for brå tvist. I det ene øyeblikket hadde de en hyggelig samtale og i det andre, var det plutselig jakt på Victoria. Så klart den var jo spennene men de kunne tatt det litt rolig og ikke liksom bare rett på alt spenningen. Jeg syntes boka passer fra alderen 9 til 12 år. Terning kast 3 og en halv

 448. Teksten var ganske spennende!
  Teksten var god fordi den er spennende og litt små skummel.
  Man får litt lyst til å vite hva som skjer videre.
  Jeg synes at folk fra mellom trinnet kan lese den hvis de vil, men den er kanskje litt skummel for noen på småtrinnet.

  Jeg gir boken terningkast FIRE.

 449. jeg synes boka var litt spennende og litt dramatisk. Men jeg syntes at den var kjedelig på begynnelsen og at det var veldig mye som kjede på slutten, sånn at det var vanskelig å følge med på hva som skjede. Så hvis det hadde gått lit saktere på slutten hadde det vært enklere å følge med. Terning kast 4.

 450. Den var litt kjedelig i begynnelsen så når pistolen kom var det spennende. Jeg likete ikke teksten får jeg liker komedier bedre og jeg liker ikke å lese. Jeg synes alle over åtte vis de vil kan de lese boken

 451. Jeg syntes boka var veldig bra fordi de forklarte alt så nøyaktig og masse detalier.😁
  Men boka tok bare en alt for brå tvist. I det ene øyeblikket hadde de en hyggelig samtale og i det andre, var det plutselig jakt på Victoria. Så klart den var jo spennene men de kunne tatt det litt rolig og ikke liksom bare rett på alt spenningen. Jeg syntes boka passer fra alderen 9 til 12 år. Terning kast 3 og en halv

 452. Jeg syns at boka var lit bra og lit ikke bra. jeg likte den for at den var spennende når de fortalte om vette bolet og når bestemoren kom. Jeg likte den ikke for for at det var voldelig og at overskriften var jerntrollet men, det var ikke noe jerntroll.

 453. Jeg synes at den var veldig bra jeg ville anbefalt den til 9 til 13 år. det var spennende da de to mennene kom .
  Dette er min mening .
  : -)

 454. Dette utdraget handlet om Victoria som var fra den ariske rasen. En dag moren og Victoria var på tur i skogen kom noen menn som virket hyggelige men som egentlig var slemme, de viste om vetteblodet til Victoria og moren. Jeg likte dette utdraget veldig godt👌😊

 455. Jeg synes boka var spennende og bra, men alt skjedde så fort. Når det handler om jerntrollet, så var det ikke noe om der jerntrollet.

 456. Jeg likte boken siden det var spennende, brutalt og fantasi, men det jeg ikke likte var at tittelen var jerntrollet og det viste det ikke i fortellingen, men jeg kan godt anbefale boken pluss at jeg gir boken terningkast 5.

 457. jeg synes den var skummel. jeg syns at den var gøy og det var spennende at det var folk som skulle ta de.

 458. jeg synes boka var spenene men stoppet veldig brot, var mest spenene når de to menene kom, fikk veldig lust til å lese hele boka.

 459. Jeg synes boka er spennende bok med mye action og til og med en famille krangel midt i det hele, vi får se hvordan de kommer til og respektere hverandre til slutt.

  Det er masse beskrivelser og store overraskelser som vener alt
  Jeg må si at jeg ikke hadde trodd at boken var så gøy.
  Den er veldig mystisk og jeg tror alle ville like den og er sikker på at du blir overrasket

  Sennende bok, gode beskrivelser mystisk og noen skurker.

 460. Jeg likte boka fordi den var spennene. starten var veldig uforutsigbare som igjen gjorde den ennå spennende, men jeg lurer på hvorfor den heter jerntrolle når det ikke var noe om et jerntroll.

 461. Jeg syntes boken var kjedelig for det kom to folk
  og skjøt med pistolen.Boken var lite spennende.

 462. boka var OK. den var litt spennende men også litt mye fantasy. den passer for 9-10 år så for folk som ikke liker fantasy så anbefaler jeg ikke. Ellers så var det en ganske åpen slutt.

 463. Jeg ble nysgjerrig da jeg hørte utdraget. Jeg ble litt irritert med at det sluttet med «bestemor?». Jeg hadde lyst til å høre om jerntrollet. Og hva har vetteblod med jerntroll å gjøre? Men det var en fin begynnelse. Det var spennende. Den var iallefall Super! 🙂

 464. det er en god bok i min mening og jeg anbefaler virkelig å lese boken men den kan sikkert skremme noen barn hvis de ikke liker eller er redde for vold

 465. Det er en kjempe spenene bok å anbefaler å lese boken den er veldig spenene å morsom.
  Jeg liker den godt.

 466. jeg likte dette utdraget ekstremt. Det var gøy og det var så spennende. De to fyrene var litt skummel men det gikk jo bra:) Jeg syns alle burde lese dette utdraget, jeg har lyst til å lese boken. det var veldig gøy og skummelt å lese.