Tilbakemeldinger fra juryklassene på Bokslukerprisen 2014/2015

juryelevene-NETT

Her er hva de fem lærerne sa om å være jury i Bokslukerprisen 2014/2015:

«Felles leseopplevelser har gitt en mulighet for bevisstgjøring og refleksjon som det ellers kan være vanskelig å få til. Elevene har fulgt opplegget med stor iver og jublet hver gang vi skulle bruke tid på å lese og ha klassesamtaler. De har hatt stor utvikling både i lese- og skriveferdigheter.» (Linn Marie Blikstad, Bøler skole i Oslo)

«Det har vært utrolig spennende å se hvordan den enkelte elev og klassen som helhet har vokst med juryoppdraget. Vi har sett at elevene våre har hatt det gøy og utfordrende på en og samme tid i leseprosessen, og felles leseopplevelser har vært med på å skape en følelse av tilhørighet og fellesskap og en kulturell identitet i elevgruppen.» (Robert Mjelde Flatås, Haus skule på Osterøy)

«Bokslukerprisen har åpnet for nye og fantastiske leseopplevelser. Bøkene vi har lest har engasjert oss, underholdt oss og ikke minst gledet oss. Gjennom Bokslukerprisen har vi blitt kjent med forfattere og bøker som vi kanskje ikke hadde oppdaget uten deltakelse.» (Line H. Hjellup, Spangereid skole i Lindesnes)

«Bokslukerprisen har vært en fin anledning til å få lest nyere, norsk litteratur for barn i alderen 10-12 år. Alle elevene har lest bøkene samtidig, både hjemme og på skolen, og mestringsfølelsen av å ha lest fem bøker på fire måneder har vært stor for mange av elevene. Jeg er sikker på at dette har bidratt til at terskelen for videre lesing av bøker blir lavere.» (Wenche Sveum, Nordli skole på Østre Toten)

«Det har vært en utrolig spennende reise å være med og lese og vurdere disse bøkene. Vi har lært mye og jeg har sett ei stor faglig utvikling hos elevene disse månedene. Artig når en elev kommer og sier at de snakker til og med om bøkene på tur hjem fra skolen.» (Lisbet Bredahl, Kila skole i Harstad)