Træleborg skole, Tønsberg

Hei!

Vi er 5F på Træleborg skole. Vi er 23 elever i klassen, 14 gutter og 9 jenter. Skolen vår har ca. 250 elever, og ligger i Tønsberg sentrum.

For oss er det helt perfekt å gå på skole i byen, da har vi kort vei til mange morsomme steder å besøke, som skateparken, svømmehallen, Slottsfjellet og biblioteket. Heldigvis har vi ganske kort vei til skogen også, for vi er ganske glade i å være på tur også. Både på vinteren, når vi kan tenne bål, og på sommeren, når vi kan dra på sykkelturer og bade.

Vi er skikkelig glade i å lese i klassen vår. Hver dag starter vi med lesekvart, det synes vi er en fin start på dagen. Innimellom er det til og med noen som sniker seg til å lese en side eller to, selv om vi egentlig skal jobbe med noe annet. Noen av oss synes egentlig det hadde vært helt topp om vi hadde kunnet lese hele dagen. Men vi gjør andre ting også altså!

I friminuttene er vi skikkelig glade i å spille fotball og stikkball, og vi liker veldig godt å spille spill, leke og tegne. Noen synes gym er helt topp, mens andre i klassen synes kunst og håndverk er det beste. Noen liker norsk, og noen liker matte best. Selv om vi er forskjellige, og ikke alltid er enige med hverandre, prøver vi hver dag å jobbe sammen, slik at alle får en fin dag.

I hele høst har vi kost oss med å lese utdragene fra antologien, og vi har lest, diskutert og skrevet anmeldelser til utdragene. Våre favorittbøker er spennings-, krim- og humorbøker. Vi var veldig spente på å få vite hvilke bøker som gikk videre til superfinalen, og ble skikkelig glade for at flere av våre favoritter ble superfinalister. Nå gleder vi oss til å lese bøkene fra perm til perm, og se om vi har de samme favorittene når vi har lest hele boka.

Nå gleder vi oss til å ta fatt på juryoppdraget, og krysser fingrene for at det blir mulighet for å reise på tur til Oslo i april. I mellomtiden skal vi kose oss med masse lesing!

Stor hilsen fra alle oss i 5F.