Tveita skole, Oslo

Hei alle sammen.

Vi er 6a på Tveita skole i Oslo. Tveita skole er en ganske liten skole til å ligge i Oslo, på hele skolen går det ca. 240 elever. I klassen vår er vi 29 elever, 23 av oss er jenter og 6 av oss er gutter. Vi er den eneste sjetteklassen på skolen, men vi var to klasser til og med fjerdeklasse. Vi ble en stor klasse i fjor, og det trives vi godt med.

6a på Tveita skole er en klasse med veldig mange forskjellige personligheter, men vi har prøvd å finne noen ord som kan fortelle om hvordan vi er som klasse:

Vi er veldig snille og omsorgsfulle, og vi er flinke til å ta vare på de yngre elevene på skolen.
Vi er litt rare og veldig morsomme, og kan finne på de merkeligste ting.
Vi er inkluderende, og vi passer på hverandre.
Vi er kjempeflinke til å samarbeide, og bruker hverandre for å lære mest mulig.
Vi bryr oss om hverandre og er gode klassekamerater.
Vi er pratsomme og nysgjerrige, og liker godt å diskutere.
Vi er ivrige etter å lære, og liker når vi får til noe vi har øvd på.
Vi tenker mye og er kreative, og har mange gode ideer.
Vi er en skikkelig kul gjeng som har det veldig fint sammen.

I høst har vi lest oss igjennom alle utdragene i Bokslukerprisen, og det likte vi veldig godt. Vi har tatt for oss en bok i uka, og har diskutert forsiden, innholdet i utdraget og hva vi tenker kan skje videre. Vi har øvd oss på å forklare hvorfor vi mener noe, og vi syntes det var veldig spennende å få stemme. Når vi leser bøker liker vi å lese selv, men vi liker ekstra godt å bli lest for, og derfor har vi gjort begge deler da vi har lest utdragene. Etter at vi har lest, har vi snakket om bøkene, og det har vært fint å både få si hva vi mener selv og få høre hva andre mente om utdragene. Vi var ikke alltid enige, men det gjorde at samtalene våre ble enda mer spennende. Vi har tatt oppgaven seriøst, og ble veldig engasjerte i prosjektet.

Nå som vi har blitt juryklasse, har vi begynt å lese bøkene fra perm til perm. Mange av de utdragene vi likte best ble stemt frem, mens noen av utdragene var ikke våre favoritter. Nå er vi spente på om de bøkene kan overraske oss positivt når vi får lest mer av dem. Vi syntes det var veldig gøy å få lov til å stemme på utdragene, så at vi får være med å bestemme hvem som vinner er vi veldig glade for. Vi mener at vi er en god juryklasse fordi vi klarer å si det vi mener, vi er flinke til å tenke over hvorfor vi mener det, og vi kan lytte til andres meninger. Det er veldig bra at vi får lese alt i bøkene nå, for vi er veldig nysgjerrige på hva som skjer etter utdragene vi har lest. Å ha blitt valgt ut som juryklasse er veldig gøy og kult, og vi er veldig stolte over å ha fått denne oppgaven.

Vi har allerede startet lesingen, og vi gleder oss til å fortelle hvilken bok vi likte best. Så frem til vi skal bestemme oss for det i april, har vi en stor jobb å gjøre!

Hilsen oss i 6a på Tveita skole.