Utdeling av Bokslukerprisen

Torsdag 20. april får vi vite hvilken av de fem superfinalistene som blir de unge leserne på mellomtrinnet sin favorittbok. Da deles Bokslukerprisen ut på Sentralen i Oslo.

Ni juryklasser fra ulike regioner har det siste halvåret lest, vurdert og diskutert de fem superfinalistene i Bokslukerprisen 2022/23. Nå skal det hele avgjøres. Torsdag 20. april klokken 12:30 er det utdeling på Sentralen i Øvre Slottsgate 3.

HELE ARRANGEMENTET MELLOM 10:30 OG 13:30 STRØMMES HER

Superfinalistene er:
TIX – Den stygge andungen av Andreas Haukeland & Olav Brekke Mathisen. Illustrert av Odin Helgheim. Gyldendal 2021
Ragnarok 2: Fimbulvinter av Odin Helgheim. Egmont 2021
Skallen av Harald Nortun. Samlaget 2021
Portalpilotene: Det første oppdraget av Stian Gulli. Illustrert av Sigbjørn Lilleeng. Aschehoug 2021
Familien Brattbakk av Julia Kahrs. Gyldendal 2022

Prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Christian Goveia Jacobsen, er spent på hvilken bok som går helt til topps.

– Det har vært et stort engasjement blant juryklassene. De unge leserne har virkelig tatt oppdraget med å lese og vurdere superfinalistene på alvor. Alle bøkene har blitt godt mottatt i de ulike juryklassene. Nå gleder vi oss til utdeling av Bokslukerprisen i Marmorsalen på Sentralen, sier han.

Juryklassene er:
6C ved Nordpolen Skole, Oslo
5.-6. trinn ved Austebygd skule og barnehage, Vestland
7. trinn ved Knarrlagsund Oppvekstsenter, Trøndelag
6. trinn ved Lavangen skole, Troms og Finnmark
6. trinn ved Halmstad skole, Viken
7. trinn ved Solbakken skole, Trøndelag
6. trinn ved Kjølberg skole, Viken
5A ved Stalsberg skole, Viken
6. trinn ved Klevstrand skole, Vestfold & Telemark

Kontakt:
Christian Goveia Jacobsen
Prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 913 71 393
Epost: christian@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på mellomtrinnet i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å løfte frem norsk litteratur som utgis for aldersgruppen 10-12 år. Det er elevene selv som avgjør hvilke bøker som går til superfinalen. Det er juryklassene som avgjør hvilken bok som vinner Bokslukerprisen.

Les mer om Bokslukerprisen her

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som sprer leselyst og skaper lesere blant barn og unge. Foreningen ble etablert i 1997 og har 39 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Nasjonalbiblioteket og Utdanningsdirektoratet. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 400 000 barn og unge, og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. Foreningen !les har tiltak i skolen og på andre arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, Lesekiosk og Bokstart. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2021 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for femte gang. I 2022 ble Uprisen – årets ungdomsbok nominert til ALMA 2023. Foreningen !les er tildelt LNU-prisen for 2021.

Les mer om Foreningen !les her