Vanvikan skole, Trøndelag

Her er vi – 6. klasse ved Vanvikan skole!
Vi går på en middels stor skole med 164 elever fra 1.–10. klasse. Vanvikan skole ligger på Fosenhalvøya i Indre Fosen kommune, rett over Trondheimsfjorden sett fra Trondheim. Klassen vår består av 11 jenter og 4 gutter, og vi er en veldig fin og glad gjeng.
Det har vært artig å lese alle 10 bokutdragene i leseantologien til Bokslukerprisen, og vi gleder oss til å lese de fem superfinalistene. Vi skal starte for alvor med det etter jul. Mange av oss har allerede lest flere av bøkene, og de er så gode og spennende.
Mellomtrinnet på skolen vår er med i Den naturlige skolesekken. Da lærer vi og opplever mye, og vi følger med på hva som skjer i naturen. I vår anla vi skolehage, og vi satte bl. a. potet og gulrot, som vi har spist av på skolekjøkkenet i hele høst. Dette skoleåret har vi i 6. klasse faget mat og helse, og for mange av oss er det blitt favorittfaget. Det beste vi har laget til nå er kjøttkaker i brun saus og pizzasnurrer.
Vi er også opptatt av at alle skal ha det trygt på skolen, og vi jobber mye med å lage en god og forutsigbar skolehverdag for alle, hvor barn og voksne ser hverandre og får gode relasjoner til hverandre.
Mange i klassen vår går på kulturskolen, så vi liker også å synge, danse, spille gitar – og opptre. Nå øver vi til juleforestilling. Og mange av oss er ivrige håndballspillere og fotballspillere og speidere – og gamere.

Nå gleder vi oss veldig til boklesing og være med på å bestemme den boka som blir neste års BOKSLUKER. Vi har et samarbeid med biblioteket i kommunen, så vi håper vi får nok bøker til det store leseprosjektet.
Vi skal lage plakater hvor vi skriver omtaler av bøkene, og vi skal lage utstilling på skolen så alle på skolen får se. I klasserommet vårt skal vi henge opp en tabell der vi fargelegger hver gang vi har lest ei bok og skrevet en bokomtale, og vi vil vise fram alle bokomtalene, slik at vi kan inspirere hverandre og motivere hverandre til å lese enda flere bøker.
Vi ser fram til onsdag 24. april 2019, når Bokslukerprisen deles ut.
Hilsen alle oss i 6. klasse på Vanvikan skole, både barn og voksne.

Grete Tungen
kontaktlærer