Zombier, kattunger, mumier og orkanengler

Det er noen av ingrediensene når Bokslukerprisen blir et tilbud til både 5. og 6. trinn til høsten.

Potensielt vil 80 000 elever motta en antologi med utdrag fra ti norske bøker for aldersgruppen 10-12 år utgitt høsten 2017 og våren 2018. Elevene skal lese utdragene og stemme frem de fem beste som utgjør Bokslukerprisens superfinalister. Nå er de ti titlene klare.

Sammen med administrasjonen i Foreningen !les, har 24 ressursklasser i hele Norge vært sentrale i utvelgelsen. Og de har hatt en vanskelig jobb.

– Det kom ut mange gode bøker for denne aldersgruppen det siste året, og det har blitt en god og variert antologi, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

– Vi gleder oss til å sende den til skoler som melder seg på, og høre hva elever på 5. og 6. trinn i hele Norge synes om tekstene, fortsetter han.

Bokslukerprisen 2018/19:

Mumiene våkner. Ankh av Monika Steinholm og Tonje Clausen (ill.), Pitch 2018

Riddere, hekser og prikkedøden. Kokotopia av Simon Stranger og Helena Lindholm (ill.), Fontini 2018

Apetryne av Atle Hansen, Samlaget 2017

Zombieutbruddet. Byrået for ikke-hendelser, av Robert Næss, Juritzen 2017

Tårer forandrer ingenting av Espen Dekko, Gyldendal 2018

Rottefangeren fra Sorø. Estragons historier av Gaute Heivoll og John Kenn Mortensen (ill.), Vigmostad og Bjørke 2018

Keeperen og havet av Maria Parr, Samlaget 2017

Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting, Aschehoug 2017

Bobla av Siri Pettersen, Gyldendal 2017

Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve, Cappelen Damm 2017

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 5. og 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette fokus på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år. Les mer på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. Foreningen !les jobber for å fremme lesing I alle samfunnslag og er blant Norges fremste formidlere av litteratur til barn, ungdom og voksne. Foreningen !les står bak prosjekter som bl.a. tXt-aksjonen, Ungdommens kritikerpris, Uprisen, Bokslukerprisen og Tid for ti. Foreningen !les mottok i 2017 bokbransjens hederspris, Gullegget, og ble for tredje gang nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Les mer på www.foreningenles.no