Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Revolvergutten

Arne Svingen Gyldendal 2014

Robin har en pappa som ikke er helt som andre pappaer. Og en kveld Robin er alene hjemme, får han et uventet besøk.

 

3 Schwung

Jeg sitter i stua og ser bort på pappa. Han har et arr på det ene kinnet som ligner en tsunamibølge. Nesa hans er det skjeve tårnet i Pisa. Han har rammet inn munnen med en liten bart og et kort skjegg som spraker i grått og brunt. Skjorta sitter stramt over de nypumpa musklene.

Når pappa er bortreist, leser han mange bøker og løfter tunge ting. Det er ikke så mye annet å gjøre når man sitter på ni kvadratmeter uten mulighet til å gå på bar. Innimellom pløyer han en bok hjemme også. Sånn som i kveld. Han har lesebriller på nesa og kikker ned i en diger biografi om en russisk diktator med bart. Jeg har også bladd opp i en bok med mange bokstaver, men jeg leser ingen av dem, jeg ser bare på pappa over bokkanten. Et sted bak i hodet mitt ligger det et lager med hundre spørsmål. De fleste av dem er sånne som ingen kan svare på. Men det finnes også noen som bare pappa vet svaret på. En dag pappa ikke leser så konsentrert, skal jeg kanskje stille noen av dem.

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

3 anmeldelser av “Revolvergutten

 1. Boka handler om:
  Faren til Robin er kriminell og har mange hemmeligheter. En dag da 12 år gamle Robin er hjemme alene mens faren er ute får han et uventet besøk.
  Min mening:
  Jeg synes boka var mer spennende enn drama. Det var bra at forfatteren brukte andre land, som russere isteden for bare norske. Anbefaler denne boka.
  Terningkast:4

 2. Boka var bra. Men det var litt skummelt da han skumle mannen med stort hode kom, stemmen hans var det som skremte meg. det var litt dårlig at de ikke skrev noe etter det siste faren sa. Man burde ha sakt mer om hva mannen egentlig vil ha, fordi jeg kjønte bare at faren til Robbin skulle gi han penger, men hvorfor skulle han gi han penger?

  Hala-6A-Lusetjern skole

 3. Jeg synes:
  Det var veldig gøy å lese boka det var morsomt. Det var litt drama.

  Det handler om:
  Det handler om en gutt heter Robin og han er 12år. Og pappan heter Leonard maltsjik.

  Det var spenende da:
  Det var spendene da en man kom inn i huset. Det var spendene da Robil tissa på seg .

  Om dem:
  Mamman til Robin var dø. Robin var 12år gammel. Faren til Robin hadde et stort arr på det enne kinnet. Pappan til Robin var ikke helt som andre pappaer. Og en kveld Robin er alene hjemme, for han et uvenntete besøk.

BONUSSPOR:

– Les mer om forfatter Arne Svingen her

– Forfatteren har skrevet mange bøker, deriblant mange spenningserier. Kan du finne ut hvilke serier?

– Lurer du på om du vil like boka? Her kan du se en liten video som en annen leser har laget om boka

 

– Hva vil det si å være kriminell? Hva er den kriminelle lavalder? Kan du som går i 6. klasse bli satt i fengsel? Les mer om kriminalitet og lover og regler her

– Lurer du på hvordan den russiske mafiaen er, og hvordan den oppstod? Her kan du høre en dokumentar om den russiske mafiaen

– Hovedpersonen i «Revolvergutten» kommer ikke i fengsel. Men hva skjer med unge lovbrytere hvis politiet pågriper de? Her kan du lese om en alternativ straff for unge lovbrytere

– Synes du utdraget var spennende? Likte du hele boka? Her er flere lesetips til lignende bøker som du kanskje vi like:

Arne Svingen: Sangen om en brukket nese

Robert Muchamore: Rekrutten

Tim Bowler: Blade

Til toppen