Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ulv ulv

Elin Viktoria Unstad Vigmostad & Bjørke 2023


Varg går i åttende klasse, bor alene med pappaen sin og har ingen menneskevenner. Kjælerottene hans er de eneste som forstår ham. Livet er litt kjedelig, og ingenting skjer. Helt til alt skjer, etter at han oppdager at noen har flyttet inn i det gamle, falleferdige huset nederst i veien. Varg vil ha venner og skal tøffe seg med å terge den nye naboen. På grunn av sosiale medier blir han brått populær. Men vil det vare og er det verdt å sette seg selv i livsfare?

 

17

«Varg!» hørte jeg noen hoie da jeg kom til skolen på onsdag.

Det var Ali. Han sto i skolegården med hånda hevet til en high five. Jeg stormet bort og klasket til den. Traff ikke helt perfekt, men turte ikke å prøve på nytt.

«Blir du med i butikken i storefri?» spurte jeg.

«Har ikke med mat,» la jeg til. «Gadd ikke ta med de kjipe brødskivene.»

«Mulig, mulig,» svarte Ali. «Om det ikke høljer ned.»

Kristian dukket opp, og vi begynte å bevege oss mot inngangen. Jeg var i midten, med en av dem på hver side av meg, som om jeg var den kuleste. Vi gikk bort til Samara og Lea. De sto under taket, og de løp ikke sin vei da de så meg. De overså meg heller ikke. Jeg ble så glad at jeg kunne ha klatret opp på taket og jublet høyt.

«Videoene var kule,» sa Samara. «Har vist dem til et par folk, og de digger dem.»

«Hvordan turte du egentlig å ringe på det huset?» spurte Lea. «Du er bare så … så tøff!»

«Det var ikke farlig,» sa jeg og trakk på skuldrene.

«Han kan jo ikke gjøre meg noe. Ikke egentlig.» Jeg trakk på skuldrene på nytt, to ganger for å være sikker.

«Og der har du forskjellen på gutter og jenter,» sa Ali og dunket inn i meg med knyttneven.

«At dere er dumme, mener du?» spurte Samara.

«At vi er mer realistiske,» svarte Kristian.

«Yes!» sa Ali. «Ingen grunn til å gå rundt og være en pysete reddhare, er det?»

Samara himlet med øynene så overdrevent at det så vondt ut, før hun spurte meg: «Er det greit om jeg legger videoene ut på snapstoryen min?»

Jeg klarte først ikke å svare. Samara hadde nem- lig kjempemange følgere på snap. Nesten tusen. Det kunne være fantastisk for meg. Enda flere folk som ville vite hvem jeg var, og kanskje kom til å syntes jeg var kul.

Til slutt fikk jeg presset ut et enkelt ord: «Ja.»

Hun løftet opp mobilen med en gang, begynte å trykke kjapt og effektivt. Det ringte inn mens hun holdt på. Hele veien til klasserommet trykket hun. Like før vi gikk inn døra til klasserommet, slengte hun ut: «Tagger deg ikke. Bare så du vet det.»

Hun satte seg på plassen sin på første rad, og en haug jenter samlet seg rundt henne på et par sekunder. Jeg snublet bakover til pulten min. Krasjet bare i to folk på veien. Utrolig nok ble de ikke sure, kunne nesten virke som om de nikket til meg.

Resten av dagen ble også bra. Ingen orket å bli med til butikken i storefri. Selv om det ikke høljet ned. Men det gikk greit, for jeg var vant til å hoppe over måltider. Det var bra nok at de lot meg henge med dem. Jeg prøvde å oppføre meg riktig. Ikke være for voldsom. Ikke sprette opp og ned. Ikke si noe u-kult. Det virket som om jeg fikk det til, for det meste. Samara kjeftet bare på meg én gang. Det var da jeg tippet over en vannflaske like ved mobilen hennes. På vei ut av skolen etter siste time kom mange bort til meg og sa de hadde sett videoen. Noen gjorde tommel opp. Andre sa at de ikke hadde turt det samme selv. Jeg hadde aldri pratet med så mye folk på en dag. Det tok meg hundre år å forflytte seg ut av bygningen og til enden av skolegården.

Da jeg til slutt svingte til høyre og satte kursen hjem, gliste jeg så mye at det burde ha vært ulovlig.

18

Halvveis hjemover fikk jeg øye på jenta med knall- rød regnjakke.

«Hei, Rødhette,» sa jeg.

Hun rykket til, men hun så ikke opp. Svarte heller ikke.

«Når noen sier hei, er det høflig å si hei tilbake,» sa jeg høyt og følte meg kul.

Hun tittet bak seg på veien. Så løftet hun hånda, sakte, og trakk hetta av hodet, enda saktere. Håret hennes hadde samme lengde som mitt, ned til haka, og det var oransje, som gulrøtter. I ørene hadde hun de hvite airpodsene jeg så i går.

«Har ikke moren min sagt at jeg ikke skal snakke med fremmede?» sa hun.

Stemmen var fin, stille og jevn, som om hun hadde all tid i verden. Det var uvant, for jeg hadde alltid for lite av den.

«Moren din?» spurte jeg. «Fremmede?»

«Om jeg er Rødhette fra eventyret, får jeg vel ikke lov til å prate med fremmede?»

«Men du kjenner meg, og jeg er ikke farlig.»

«Navnet ditt er Varg. Det betyr ulv.»

«Men jeg er snill som et lam,» sa jeg og gliste.

Jeg trodde hun skulle begynne å le, men det kom ingen reaksjon. Ikke et rykk i en munnvik. Ikke et blaff i øynene. Det var rart. Jeg hadde da forventet noe.

«Er du?» sa hun og holdt blikket mitt så lenge at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre.

«Ja?»

Gliset mitt var blekere nå. Jeg prøvde å plastre det tilbake, men det fungerte dårlig. Hun var så anner- ledes enn de andre på skolen. Litt som om hun var et puslespill med en manglende bit. Og det ga meg innmari lyst til å finne den.

«Du går i åttende, ikke sant?» spurte jeg. «Hvilken klasse?»

«Hvorfor lurer du på det?»

«Bare fordi jeg gjør det. Og jeg vet at du ikke gikk på samme barneskole som meg, men du går i denne retningen, og da burde du egentlig ha gjort det. De fra den andre går mot …»

Hun avbrøt meg. «Jeg er ny.»

«Så hva heter du?»

«Aurora.»

En bil kom kjørende oppover. Hun kvapp til og hoppet inn bak ryggen på meg. Da bilen hadde kjørt forbi, snek hun seg ut igjen. Blikket hennes flakket nervøst rundt i hele området, nedover, oppover, til begge sider.

«Går det bra?» spurte jeg.

«Nei,» svarte hun før hun trykket på airpoden, trakk på seg hetta og gikk videre.

Jeg ble stående et øyeblikk, men så bykset jeg etter henne. Hver gang jeg kom opp på siden av henne, satte hun opp farten.

Den tiende gangen sukket hun før hun spurte:

«Hva er det?»

«Hører du på musikk?»

«Green Day.»

«Å,» sa jeg og stanset.

Hun snudde seg mot meg. «Hva mener du med Å?»

«Mamma digget det bandet.»

«Da er hun kul.»

«Hun er død.»

«Å,» sa hun.

«De spilte ‘Boulevard of Broken Dreams’ i begravelsen hennes.»

«Den sangen er nydelig.»

Jeg nikket. Angret på at jeg hadde sagt noe om det. Det gjorde folk stressa. Men Aurora hadde nevnt Green Day, og mamma elsket virkelig dem. Hun pleide å sette på en av CD-ene deres hver dag etter middag. På så full guffe at pappa holdt seg for ørene, og så bare lo hun og sendte ham et slengkyss. Vi gikk videre. Aurora prøvde ikke lenger å gå fra meg, men hun sa heller ikke noe. Jeg måtte komme på noe annet å si, gjerne noe kult.

«Følger du Samara på snap?» spurte jeg etter en stund.

«Nei.»

«Men du vet hvem hun er?»

«Ja, jeg har ikke falt av jordkloden.»

«Okei? Men da har du ikke sett videoene!»

Jeg fant fram mobilen min og gikk inn på storyen til Samara. På skjermen begynte ringestikke-videoen å spilles av. Den viste at jeg gikk opp trappa til det falleferdige huset og strakte ut armen for å trykke inn ringeklokka. Aurora slo mobilen ut av hånda mi.

Den traff asfalten og seilte bort i grøfta.

«Hva driver du med?» ropte jeg.

«Er du helt idiot?» ropte hun tilbake.

«Hæ?»

«Du tror vel at du er en stor tøffing?!»

«Ja, eller jeg er jo en ulv, de er vel tøffe,» sa jeg og prøvde å smile mens jeg plukket opp mobilen fra bakken. Den virket ikke mer ødelagt enn den var fra før.

«Du er ikke noen ulv!» sa hun før hun løftet ar- men og stakk pekefingeren i brystkassa mi. «Men det kan godt være at du er et lam. Et treigt og dumt lam som ikke lytter til advarsler.» Hun ristet på hodet og hveste de siste ordene: «Det som blir spist først.»

19

«Spist?» spurte jeg og så for meg et lam med stygge tyggemerker i den hvite pelsen. Blod over det hele. En stor flenge i magen. Avrevet hode.

Aurora snudde seg og nærmest fløy av gårde opp- over veien.

«SPIST?» ropte jeg etter henne. «Seriøst?!»

Hun stanset ikke. Svingte inn i en gate jeg ikke skulle inn i. Jeg kunne ha tatt henne igjen om jeg ville, tvunget henne til å forklare. Men jeg gadd ikke at hun skulle si mer sært. I stedet gikk jeg hjem til rottene.

«Hei, tasselasser,» sa jeg og begynte å fortelle om dagen min. «Alle liker meg! Det er så gøy.» Jeg løftet Mikke ut av buret. «Minus Aurora, forresten. Hun liker sikkert ikke rotter heller. Tenk det. Å ikke like de nusselige snutene deres.» Jeg løftet ham opp til ansiktet og stakk nesa inntil hans.

Plutselig hørte jeg noen rare lyder. Det var skrap- ing og gnikking og noen små dunk, og det kom utenfra. Jeg tok med meg Mikke bort til vinduet, men jeg så ikke noe annet enn det våte gresset og det krokete treet. Lydene ble høyere. Det virket som om de kom fra inngangspartiet. Dessverre var det ikke mulig å se dit fra denne vinkelen.

«Skal bare sjekke noe,» hvisket jeg til Mikke og la ham inn i buret. Så listet jeg meg ned trappa.

I gangen var skrapingen enda høyere. Var det noen rett utenfor døra? Det hørtes ut som skritt også. Jeg stanset. Visste ikke om jeg turte å gå nærmere. Kunne Bjørn ha kommet tilbake? Kanskje han ville hevne seg på den lille drittungen som hadde skrevet på garasjen hans og ringt på og stukket av som bonus?

Jeg snek meg bort til døra. La øret mot den for å høre bedre. Først la jeg ikke merke til noe annet enn min egen pust, men etter at jeg gjorde den så stille som mulig, hørte jeg pusting. Lyden var rask og anstrengt, som om personen på utsiden peste. Litt som et dyr. Et stort et. En bjørn.

Jeg svelget. Ble usikker på om jeg faktisk hadde låst døra eller ei. Så for meg at han stupte inn og la hendene rundt halsen på meg. Knekte den som på en kylling. Spiste meg som et lam. Jeg kunne ikke sjekke om det var låst uten å avsløre hvor jeg var. Hva skulle jeg gjøre? Ringe pappa? Da ville det bli enkelt å høre stemmen min. En dårlig idé.

Det smalt like ved øret mitt, så høyt og skjærende at jeg rykket til og falt bakover i gangen. Jeg landet på rumpa, skjøv meg videre vekk fra døra. Nå forsøkte jeg ikke lenger å være stille. Jeg måtte bare bort! Jeg spratt opp. Spurtet opp trappa. Snublet inn på rom- met mitt. Lente meg mot døra med hele vekta mi.

Ørene ringte. Pulsen løp. Jeg klarte ikke å puste. Lufta krøllet seg til, satte seg fast i halsen, ville ikke inn, ville ikke ut. Jeg gled ned på gulvet, grep rundt knærne mine og ble sittende sånn i en evighet.

Da jeg til slutt tittet opp, lå begge rottene i nærmeste køye og så på meg med de fine øynene sine. Jeg var sikker på at de var bekymret, så jeg stablet meg på beina, lusket bort til buret og lente panna mot gitteret.

«Det går bra,» løy jeg. «Skal sjekke at alt er i orden, jeg.»

Det var kanskje en dårlig plan, men jeg kunne ikke bare sitte her heller. Rommet føltes som et feng- sel, eller som et bur, et som var enda trangere enn rottene sitt.

Jeg gikk ned før jeg rakk å ombestemme meg. Like innenfor ytterdøra stanset jeg og lyttet. Regndråper på grus. Svak vind. Ingen tegn til noe menneske. Jeg smøg opp døra til en smal glipe. På avsatsen var det noen rare, røde flekker. Jeg satte meg på huk og stakk pekefingeren borti den nærmeste av dem. Det var flytende, nesten seigt.

Blod?! Var det blod? Jeg nappet til meg finger- en. Prøvde desperat å tørke det av på buksa. Fargen nektet å forsvinne, ble sittende som støpt, spesielt under neglen. Jeg ga opp, måtte uansett sjekke mer, ville vite hvor flekkene kom fra. Så jeg åpnet døra litt til. Skannet gårdsplassen, fra hagen til innkjørselen. Kunne ikke se noen bevegelser.

Jeg tok sjansen og gikk ut. Trappa var full av de røde flekkene, størst øverst, mindre nedover. De fortsatte på grusen også. Jeg fulgte etter dem, som om de var et viktig spor, men de ble stadig færre, og de forsvant helt ved garasjehjørnet.

Da jeg snudde meg for å gå tilbake, stanset hjertet mitt. Noe var feil. Veldig feil. Ytterdøra hadde glidd igjen bak meg. Vanligvis var det en standard dør, hvit og slett, uten noen merker eller andre kjennetegn. Men nå var den ikke lenger sånn. Ikke i det hele tatt. Det var skrevet noe på tvers av den. I store, stygge, blodrøde bokstaver.

DU SKAL DØ, sto det, og som utropstegn var det hugget inn en øks.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

144 anmeldelser av “Ulv ulv

  1. vist jeg hadde lest mer av boken så hadde den vært spennende men jeg liker ikke så mye tekst jeg liker litt mer pauser og litt mer bilder ellers var den bra jeg likte at det var blod😙😉

  2. Varg bor alene med pappaen sin han har ikke så mange venner men han har rotter som er di eneste som forstår han han har også en venn som heter Ali men folk vil ikke være venn med ham fordi navnet hans betyr ulv og han blir også mobbet 4 av 6 👌

  3. Lucas the pro💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩 sier:

    Jeg synes teksten var spennende og super. jeg hadde likt teksten mer hvis jeg kunne hvite
    Hva som skjer bak døren det var alt super spennende. Forfatteren brukt veldig mye gode ord. Historien var så bra at jeg kunne ikke stoppe og lese den.

  4. Varg bor alene med pappaen sin han har ikke så mange venner men han har rotter som er di eneste som forstår han han har også en venn som heter Ali men folk vil ikke være venn med ham fordi navnet hans betyr ulv og han blir også mobbet 4 av 6 👌

  5. Boken var spennende fordi det var om en gutt som ville være kul på nye skolen. Prøvde og få venner som var kul. Han fikk seg venner men vennen hans var ikke beste venninna som man kan ha. Jeg anbefale til og lese den fordi den var spennende

  6. Ulv Ulv handler om en gutt som heter Varg (ulv). Varg går i åttende klasse, bor alene med faren sin, og har ingen menneskevenner. Han har noen kjælerotter som han sier er de eneste som forstår han. Varg synes livet er litt kjedelig og ingenting skjer. Helt til alt skjer, etter at han oppdager at noen har flyttet inn i det falleferdige huset nede i veien. Varg vil ha venner og tøffer seg med å ringestikke på den nye naboen. Han filmet det i mens, og la det ut på internett. Varg ble plutselig kul og populær. Men er det verdt å sette seg selv i livsfare, og vil populærheten vare?

    Terningkast: 3. den var litt kjedelig, men action. Anbefales for folk som liker thriller.

  7. Jeg synes at boka var ganske spennende og morsom. Jeg synes kanskje at du kunne hat noen flere beskrivelser. Boka synes jeg skall få en plass i de top fem. Jeg anbefaler boka for folk som liker spenning og mysterie. Terningkast 5/6.

  8. Jeg synes at boka var bra, den var kjedelig på starten å den blitt mer spennende mot slutten.de var ikke de skummel med også de var litt skummel når de hørte pistol lyder og fant masse blod utenfor døren hans. Jeg anbefaler boken.

  9. Jeg synes at boken var bra spennende å lese fordi den hadde veldig mange beskrivelser og at historien var veldig spennende. Jeg ambefale boken til folk som like spennende bøker.

  10. Dette boken var veldig kjedelig den hadde ikke noe action og det var litt skummelt for meg 1/10 jeg tror hvis det hadde mer farger og tegne serie det kunne hvert bedre jeg vet ikke hva andre Synnes om den boken men ja dette er hva jeg Synnes .

  11. Boka var super spennende den hadde mange beskrivelser og hadde masse action det var nesten som jeg var i boken.
    Det var litt skummelt og det likte jeg godt boka er en av de beste jeg lest.
    Tjerning kastet mitt er 9.99999 ut av 10

  12. Jeg synes at boken er litt overdramatisk og jeg kjedet meg ofte imens jeg leste avsnittet. Boken passet ikke helt for meg fordi jeg ikke likte hvordan det vas spenning og hvordan biten av boken var. Jeg anbefaler den ikke til lesere som vil ha spenning uten at det blir overdramatisk

  13. Jeg syntes at boken var veldig bra, den var spennende og interessant og litt skummel. I starten var den litt kjedelig men så ble den veldig spennende. Det var gode beskrivelser som fikk meg til å ville lese hele boken. Jeg anbefaler boken fordi den er veldig spennende og skummel.

  14. Jeg synes ULV ULV boken ikke var for meg siden jeg liker ikke blood 🩸 og det var blood I boken. Den var også litt scary. Jeg synes det var mange beskrvelser da. Og mye spenning. Men jeg anbefaler den til folk som liker skrekk bøker.

  15. Den var veldig kult og thriller men jeg synes at det skal bli bedre til å ha mer thriller den er mid 5/10

  16. Jeg synes denne boken var heilt grei. Jeg synes at det var kjekt når Varg gikk fra å ikke være så kul til å være en helt for alle til og med for Samara. Jeg synes at det var litt kontroversielt at Varg gikk fra å være kul på skolen til å bli «mobbet» av Aurora. Jeg gir boken terningkast 3/6.

  17. Ulv Ulv

    Den var litt skummel men spennende men jeg hadde anbefalt denne boken da
    gir boken ternings kast 3.

  18. Jeg synes boken var spennende.Den handler om en gutt som tror han er tøff og ringer i dørklokka på et hus han møter en mystisk jente som heter aurora, og han finner blod på døra og det står du skal DØ.

  19. Gutten Varg har ingen venner, eller han har to rotter. En dag flytter det en ny gutt inn i det gamle og slitte huset nederst i gata. Varg vil være tøff og kul! han går bort til det slitte og gamle huset, han har med en spray boks som han sprayer på garasjen og dinger på døren og løper. Det Varg gjordet ble filmet. Det ble sent ut på insta. Varg blir populær og kul. Alle snakker om han på skolen, og to gutter Ali og Kristiand løper bort til han og begynner og snakke. når skoledagen er slutt møter Varg en jente som går i 8. klasse, hun heter Aurora. hun er veldig stille og hun blir redd når Varg viste den videoen når han dinger på døren og sprayer på garasjen. Varg går hjem. Han går inn til rottene sine. Plutselig hørte han skraping og dunking utenfor . terningkast 6

  20. Det var en veldig spennende og skummel bok. Det var veldig blodig også, men jeg skjønte ikke alt helt. Hvorfor noen skulle gjøre noe sånt mot Varg? Passer for barn mellom 11 og 15 år. Terningkast 5.

  21. Det handler om en gutt i 8.klasse som heter Varg han har ingen menneskevenner, før han tar ding dong stikk på et hus som ingen tørr å ta ding dong stikk på etter han gjor det ble han populær.
    Den er gøy og spennende, men når han går ut ser han blod på døra så går han ut så ble døren lukket og det står DU SKAL DØ.
    Terningkast 5/6

  22. Tittel: Ulv ulv
    Forfatter: Vigmostad & Bjørke
    Utgivelsesår: 2023

    Hva handler boka om?
    Boken handler om en person som heter Varg og han lagde en video eller noe sånt.

    Kort oppsummering av boka.
    Varg lager en video han blir populær etter det så skal noen drepe han.

    Fortell litt om hovedpersonene.
    Varg hadde ingen venner før, men nå er han populær.

    Hva likte du med boka?
    Jeg likte at han skulle dø.
    Hva likte du ikke?
    Noe.

    Jeg anbefaler den til barn 9-12.
    Terning kast 5 av 6.

  23. Den var bra spennende, gøy og dramatisk. Jeg likt resten av dagen blei bra.Litt om boka varg går i 8 trinn og bor med pappaen sin. Jeg gir terning kast 8

  24. Jeg syntes boka var gøy å veldig spennende,jeg likte at det var mye action å får lyst til å lese boka.Bok handler om en gutt som heter Varg som plutselig blir veldig populær av en vidio. Jeg vil gi boka en sterk 5 av 6

  25. Boka var bra. og jeg tror boka passer for alderen 10-12 år
    Og hvis du liker spenning og krim så er dette boka for deg.

  26. Det var en gutt som heter Varg og blei angrepet. Det er en krim bok så jeg anbefaler boken for noen som liker krim. ALDER: 10-13

  27. Ulv ulv laget av Elin Viktoria Unstad er en krim som handler om Varg.
    Min favoritt del er når det står på døra (DU SKAL DØ)
    Jeg gir den 5/6, boka passer best for de som er 10-14 år

  28. ULV ULV

    Varg ble populær, og han ringte på døren til en gammel mann. Han snakket med mange folk, og rottene hans. Han snakket også ei jente som het Aurora. Foran huset hans kunne Varg høre skumle lyder, og se døren som sa DU SKAL DØ!

    Jeg likte at boken var kjempe, spennende. Jeg syns også det var litt morsomt.

    Min favoritt øyeblikk var når Varg kom ut til hagen sin til å leite etter hvem lagde lyder foran huset sitt, og snudde seg rundt til å se DU SKAL DØ på doren.

    Jeg skulle ønske at vi kunne vet litt mer om Aurora, og hvor hun kom fra. Jeg skulle også ønske at vi kunne vite hvem som hadde skriva på døren hans.

    Ternings kast: 4/6

  29. Boken: Ulv Ulv laget av Elin Viktoria Unstad
    Jeg liker boken, jeg liker den fordi den er spennende og man vil lese mer av den. Den er en bra bok fordi det skjer så mye og den spennende. Jeg liker veldig godt slutten da Varg gikk ut og så blod på døren der det sto
    (DU SKAL DØ). Den bygger opp spenning som jeg liker veldig godt.
    Terning Kast: 5/6
    Jeg anbefaler den for andre men ikke 1-klassinger.

  30. Tittel: Ulv Ulv
    Forfatter: Elin Viktoria Unstad
    Hoved karakter: Varg
    Varg ble veldig populær etter han postet en video av å ringe på spring på et falle ferdig gammelt hus. Han ble veldig glad når han endelig kunne snakke med mange i klassen uten å bli ignorert. Varg har alltid hatt noen rotter som han har snakket med vær eneste dag. Når han skulle hjem fra skolen en dag så han en jente i en knall rød regn jakke. Varg hadde aldri sett. Varg var nyskjerrig og skulle finne ut hvem hun var. Jeg synest dette var en spennende bok som holdte spenningen gjennom hele boken. Dette var en spennende tekst og jeg synest den var god. Terning kast 4/6 Denne boken er for 4-7 klassinger.

  31. Tittel: Ulv Ulv
    Forfatter: Elin Viktoria Unstad
    Hoved karakter: Varg
    Varg ble veldig populær etter han postet en video av å ringe på spring på et falle ferdig gammelt hus. Han ble veldig glad når han endelig kunne snakke med mange i klassen uten å bli ignorert. Varg har alltid hatt noen rotter som han har snakket med vær eneste dag. Når han skulle hjem fra skolen en dag så han en jente i en knall rød regn jakke. Varg hadde aldri sett. Varg var nyskjerrig og skulle finne ut hvem hun var. Jeg synest dette var en spennende bok som holdte spenningen gjennom hele boken. Dette var en spennende tekst og jeg synest den var god. Terning kast 4/6

  32. Forfatter:Elin Viktoria Unstad
    Forlag:Vigmostad & Bjørke
    Utgivelsesår:2023
    Varg ble populær, og han ringte på døren til en gammel mann. Han snakket med mange folk, og rottene hans. Han snakket også ei jente som het Aurora. Foran huset hans kunne Varg høre skumle lyder, og se døren som sa DU SKAL DØ!

    Jeg likte at boken var kjempe, spennende. Jeg syns også det var litt morsomt.

    Min favoritt øyeblikk var når Varg kom ut til hagen sin til å leite etter hvem lagde lyder foran huset sitt, og snudde seg rundt til å se DU SKAL DØ på doren.

    Jeg skulle ønske at vi kunne vet litt mer om Aurora, og hvor hun kom fra.

    Jeg likte boken veldig godt så jeg gir den terningskast 5.

  33. Ulv Ulv

    Varg ble populær, og han ringte på døren til en gammel mann. Han snakket med mange folk, og rottene hans. Han snakket også ei jente som het Aurora. Foran huset hans kunne Varg høre skumle lyder, og se døren som sa DU SKAL DØ!

    Jeg likte at boken var kjempe, spennende. Jeg syns også det var litt morsomt.

    Min favoritt øyeblikk var når Varg kom ut til hagen sin til å leite etter hvem lagde lyder foran huset sitt, og snudde seg rundt til å se DU SKAL DØ på doren.

    Jeg skulle ønske at vi kunne vet litt mer om Aurora, og hvor hun kom fra. Jeg skulle også ønske at vi kunne vite hvem som hadde skriva på døren hans.

    Ternings kast: 4/6

  34. Boka var bra fordi den hva spennende, og spenningstoppen hvar nor det sto på døra at DU SKAL DØ.

  35. I boken møter vi en som heter varg, han har ringt på hos de nye skumle naboene sine i det gamle huset for å bli populær og kul. På veien hjem møtte han en jente som sa han kommet til å angre. Og det gjorde han. Han kom hjem til rottene hans som om det var en helt vanlig skole etter middag. Men så hører han skrapelyder på døren. Hva var det som hadde skjedd. Han må gjemme seg. Fort. Endelig stopper det. Når han ser forsiktig ut døra kan han ikke tro hva han ser.

    Denne boken passer bra for de som har les udyr.
    Boken virker kjempespennende og jeg vil gjerne lese hel boken.

    8.7/10👍

  36. Ulv ulv
    I boka møter vi Varg. Han går i åttende klasse og bor alene med faren. Han har ikke noen vennner, men plutselig går han til Samara og Lea. De pleier å flytte seg når Varg kommer mot dem, men der gjorde de ikke nå. Senere i boka får du møte Aurora som er ny i nabolaget og snapstorien til Samara spres fort.

    Jeg synes boka er veldig bra og spennende, men det kunne kanskje vært med litt fler personer i handlingen.

    Denne boka passer bra for barn mellom 10 og 13 år.

  37. Jeg syntes utdraget var bra men man fikk ikke vite så mye om boka men jeg tror boka er veldig bra. Jeg tror at denne boken passer for 4-7. klassinger. I boken møter man Varg og Aurora så skjer det masse skumle ting. Jeg vil gi utdraget en 8 av 10 og jeg har veldig lyst til å lese den.

  38. Det hele startet med at Varg dro på skolen

    Jeg synes boken var dårlig

    Jeg vil absolutt ikke anbefale denne boken for folk som ikke liker thriller bøker
    Alt i alt vil jeg si at boken var dårlig!!

  39. 8.5/10! «applaus» eg trur boka er sikkert kjempe bra!-«forvandlar til Mr.Beast, totally»-In this video-

  40. boken var spennande. Eg likte at rød hette var myskerisk. det var spennande når det var blod ned trappa og det var skreve du skal dø og utrops tegn med øks. Eg rater den 7/10

  41. Sjølve boka var veldig bra men det kunne ha vert bedtre om den hadde illustrasjon med.
    For meg var det litt vanskelig og forsto om personane og ka som skjedde men forsto mange ting. Den var spennande og litt skumel på enden det var go beskrivelse på personane og ting dei gjorde rater den 6/10

  42. Eg synest at denne boka var heilt super, fordi det var velidig masse skummelt spessielt når det stod DU SKAL DØ med bod og ei øks. Rødhette-personen var meldig mystisk.

    Den tingen som kunne vert anneledes var at han Varg ikkje aleine heime. Det vart litt masse med alt det blodet og øksa. Alt i alt var den veldig spennande. eg har lyst å lese resten

    Rater den 9.9/10

  43. Den var veldig bra
    men det kunne vere meir utdrag i boken
    og den er god men de kan vere bilde med teksten på siden
    eg gir den terning kast 4.

  44. kva eg likte: at han lagde video

    kva eg ikkje likte at det stod du skal dø det var ikkje litt skummelt og null spening var ikkje den beste boka ville ikkje ha lest boka kansje den boka likte minst kunne ha vert bedre

    3/10

  45. 3 Ting eg likte: Det var gøy å lytte til høgtlesing av boka, at det var rotter i boka, at det var om å passe in med dei andre og være kul.

    3 ting som kunne være forskjellig: At der var illustrasjonar, lenger utdrag, meir beskrivelsar om kordan ting såg ut. MVH-???

  46. Eg synest boka var skummel og litt spennande fordi spenningen bygde seg opp, eg ville ha tatt med mer bilde og litt meir spenning i boka.
    Eg likte boka fordi det var lette ord, mange forklaringar og masse tekst.
    Eg rater den 8/10.

  47. Boka var ganske kul men også rar, av ting som sjedd der borte men det er spenade og skumelt, eg liker det rate 8/10👍

  48. Boka var bra. Jeg synes den var grei. Litt rart at han får mange følgere bare på grunn av at han gjør skumle eller farlige ting det er ikke så veldig bra😐Men boka var bra da man ser litt hva man ikke skal gjøre. Og akkurat som i rødhette og ulven så lover hun til moren sin og ikke snakke til fremmede.🩵💦💙🪻🌊🫧💧🌍🌚🌧️🌒🌑🌓🌔🌕🌖🌗🌘🪐🐺
    🦊🦄🐴🐩🦮

  49. Den var dårlig fordi det var kjedelig.
    Jeg liker ikke denne boka fordi jeg liker bøker som har mennesker som er slemme og for karma.

  50. Jeg likte dette utdraget siden den var spennende og gøy. Jeg liker når det skjer ting, og i dette utdraget var det mange spenningstopper. Jeg vil finne ut hva som skjer videre!!
    Jeg gir dette utdraget 9,5/10.

  51. den var ok den var ikke wooooooow men den var ikke naaaaah men liker ikke bøker då så helst ikke hør på meg

  52. Jeg synes denne boka var kjempe spennende og veldig gøy å lese, jeg lurer veldig på hva som skjer jeg skal prøve å finne den på biblioteket. Jeg gir dette utdraget 9,5/10.

  53. ULV ULV
    Varg er kul siden han gjorde ring på og spring hos naboen sin så det er da ganske kult eller hva sammara posta det på snappen sin siden hun er ganske trendy varg er nå veldig kul og når han skal gå hjem så møtter jente som er litte granne rar varg prøver og snakke med henne men hun tokk og jabba masse så kom det en ting og smørte blood på døra hans ternig kaste 6

  54. ULV ULV
    Varg er kul siden han gjorde ring på og spring hos naboen sin så det er da ganske kult eller hva sammara posta det på snappen sin siden hun er ganske trendy varg er nå veldig kul og når han skal gå hjem så møtter jente som er litte granne rar varg prøver og snakke med henne men hun tokk og jabba masse så kom det en ting og smørte blood på døra hans ternig kaste 6

  55. Ulv ulv

    Boka handlet om Varg, han hadde ingen venner. Men en ring på og spring video, gjorde han populær, så han fikk venner. En dag hørte han noen skumle lyder utenfor huset sitt, noen hadde skrevet du skal dø, på døren hans.
    Jeg likte når Aurora møtte Varg, fordi de kranglet så mye. Jeg skulle ønske at det var en bedre start. Jeg gir boka terningkast 6

  56. Ulv Ulv Ulv Ulv Ulv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jeg likte når det sto du skall døøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøø fordi at det var kult.
    Favorittøyeblikket mitt var når det sto du skall døøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøø.
    Jeg skulle ønske at det var mer blod.
    Terningkast 6

  57. Ulv ulv
    Varg snakket med ulike folk.
    Jeg likte når han snakket med Aurora (Rødhette) fordi slev om det egentlig ikke skal være morsomt, så var det ganske morsomt når han plutselig ut av ingen ting bare sa “Hun er død.”
    Jeg skulle ønske at måten Varg hørte pusting utan for døren var ikke så forvirene. Jeg forstår at når man leser hele boken så vil man bli litt mer kjent med huset, men akkurat nå ble det ganske ……… Var romme hans oppe? Hvor va døra til rommet? Hvordan snublet han? Plus jeg forstår fortsatt ikke hvorfor boken heter Ulv Ulv.
    Men til sammen, terningkast 4

  58. Ulv ulv
    Varg ding dong dicha den nye naboen sin imens han filmet og sendte den på sosiale medier. Han ble populær på skolen. Så møtte han på vei gjem «rød hette» som egentlig het Aurora. Når han var hjemme skrifte noen med blod på døra hans DU SKAL DØ!

    Jeg likte at boka var en mix av thriller og morsom. PGA jeg liker thriller og morsom.

    Favoritt øyeblikket mitt var når Varg var på skolen og han var en kjendis.

    Jeg ville likt bedre viss han hadde hund fordi da ville sikkert hunden gått ut og jaget personen/dyre/vesenet.

    Terning kast: 6/6 (veldig spennende)

  59. Delte meninger om denne boka, noen synes den var passe bra og noen synes det var super! Vi likte den fordi den var veldig spennende og litt skummel. Noen synes utdraget var kjedelig, fordi det skjedde så lite.

  60. jeg synes boka var kjempe gøy fordi den var faktisk litt skummel (første skummel bok jeg har lest så langt) jeg rater den 9.5/10 anbefaler veldig

  61. Da jeg leste la jeg merke til at Varg egentlig ikke har ekte venner. De vil bare være med han fordi han liksom er kjent nå:C
    Jeg syntes at Varg burde få nye venner>:/
    Jeg likte godt når Aurora Slo telefonen ut av vargs hånd det var ganske morsomt!XD
    Jeg ble irritert når den sluttet!!! Jeg MÅ vite mer!!!!>:C
    Det gjorde inntrykk på meg tar det var blod på døra!1!11!
    Hvis jeg var Varg ville jeg fått meg ekte venner!X3
    Jeg ble skuffet over at det ikke var no’ død person på døra!>O:D
    Jeg likte boka veldig fordi den var skrekk!1!11!!>:3
    Jeg syntes at man burde lese den på natta! Blir MYE mer skummelt1!!
    Jeg syntes den er perfekt for alle på alderen 8 og opp!1! Så lenge du ikke er lettskremt:D
    Jeg kommer def til å låne denne!>X3

  62. Spennende, likte at det var en cliffhanger på slutten av teksten.
    Dør han? Jeg vil vite mer!!!!!!!
    Terning: 5

  63. Jeg likte at det var skrek glede bitelit sine og frykt.
    Jeg syntes at det var lit kult at den var fin og som en vanlig bok om en gut som ville verre kul og tøff til mer skrek og veldig spennene. jeg likte godt da han ble skremt og redd fordi da lærte han at man trenger ikke og være tøff og kul for og få venner. Sulten var veldig spennende jeg ville vite mer om den med engang.
    Jeg syntes Ingen ting trenger og bli endret fordi det er allerede spennene og fin og skummel.
    Den er nydelig så jeg gir den terning kast 6/6.

  64. Boken heter «ULV ULV», som er sjangeren spenning.

    Jeg blei skuffet når jeg fant ut at varg ikke hadde noen menneske venner. Da jeg leste, la jeg merke til at varg betyr ulv.

    Forfatteren av ulv ulv heter Elin Viktoria Unstad. Jeg syntes at boka var interessant.

    Hvis jeg var varg hadde jeg prøvd og fått menneskevenner. Jeg anbefaler denne boken til folk fra 8-13 fordi det var litt grøss men kunne vært kjedelig for de over 13.

  65. Ulv, ulv av Elin Viktoria, sjanger: skrekk.
    Jeg synes boken var veldig spennende fordi det var mange overraskelser.
    Jeg likte godt da gutten merket at det kom noe banking på utsiden.
    Hvis jeg var han gutten ville jeg ikke gått ut fordi det hadde vært dumt.
    Jeg ble irritert over at dette er en barnebok fordi dette burde være en bok for litt eldre barn.

    På grunn av det jeg har nevnt over, har jeg valgt å gi denne boka vurderingen super og anbefaler denne for barn over 10 år til å lese denne boka!

  66. Boken heter «ULV ULV», Som er sjangeren spenning.

    Når jeg leste, la merke til at navnet «Varg» betyr ulv.

    Jeg ble irritert over slutten fordi den sluttet så brått.

    Jeg syntes at boka var spennende.

    Slutten var veldig mystisk og spennende som jeg likte veldig godt.

    Forfatteren heter Elin Viktoria Unstad.

    Jeg anbefaler denne boken til noen som liker mysterium og spenning, og for alder 8-13 år. fordi hvis du er for ung å leser denne boken, kan du bli litt redd kanskje, og hvis du er for gammel så kan det kanskje være litt kjedelig for de som leste, men 8-13 kan være en passe alder for å lese «ULV ULV».

  67. Jeg synes at boken var bra ingen ting dårlig med den var litt rar at Varg døde av en bjørn.

  68. boken er veldig spenene og den kan påvirke andre folk til å ikke gjøre det hovedkarakteren gjør

  69. Denne boka var veldig urealistisk og kjedelig jeg synes den var som en dårlig kopi og jeg kommer ikke til å fortsette å lese den

  70. Jeg synes denne boka var skikkelig spennende. Slutten var best av alt. På starten var boka OK men slutten var skikkelig bra. Jeg skal kanskje låne boka på biblioteket eller skal jeg kjøpe. Jeg rater denne boka 7,8/10

  71. Jeg syntes boken var veldig spennede, det må være kult å få nesten et helt nytt liv. På slutten var det veldig spennende og jeg syntes alle over 9 burde lese denne boken. Jeg skal definetift låne hele boka!

  72. Jeg syntes denne boken var «pretty good», den er ikke helt bra, men den er «definitely» ikke dårlig, >:D

  73. Jeg syntes boken Ulv Ulv var helt Ok, den var forstående og lett å lese og skummelt hvis folk liker skumle bøker, den er et av favoritt bøkene mine i Bokslukerprisen til 2024-2025.
    Jeg mener at de som er over 8 kan lese den siden den handler jo om å prøve å bli populær så du gjør dumme ting. Også møter du noen som faktisk hadde fortalt deg at det er ikke tøft og det er dumt, jeg tror Varg kommer ikke til å dø siden han er hoved personen i boka. Men det som skjer i boka er veldig spennende, 4/6.

  74. veldig fint book den bruker dyr for å si dem sin personalitet og den rødhette biten er bare cooken sin special denne boken er spennende veldig fint 🙂

Til toppen