Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Invasjonen – Ephyra 1

2023 7 anmeldelser

Av Rut Granli   Når mystiske, lysende skapninger begynner å innta skolen, skjer det endelig noe spennende i livet til Justyna. Hun har ønsket seg at det skal skje noe action, en katastrofe, hva som helst! Sammen med vennene må Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Murwet.7c, Aronsløkka skole

Murwet.7c, Aronsløkka skole

Skrevet 12. april 2024 av Murwet.7c, Aronsløkka skole

EPHYRA BOKANMELDELSE
Boken handler om en jente som heter Justyna hun har en bestevenn som heter
Arun, og de gjør nesten alt sammen i skolen , en dag i skolen ber læreren justyna om å
hente blyanter for klassen, men da justyna skulle hente blyanter for klassen så
ser hun noe lysende grønn stoff, hun så litt på den før hun gikk tilbakke, etter alt
det hun ser faller hun i bakken og slår hodet sitt ganske hardt etter hvert så
åpner hun øynene hennes hun merker at det er ganske vanskelig å se fremover,
hver gang hun blir bedt om å hente blyanter så merker hun de lysende grønne
tingene, hun prøver å finne ut hva slags skapninger de er hun har sett veldig
mangen i huset sitt som i loftet og doen hun har også drept ganske mangen av
dem da de får tak i DNA til Ephyraen dems så merket justyna at hun har samme
DNA som ephyraene.

Terning kast: 2

Jeg synes boken er litt kjedelig ikke en bok jeg liker, men kanskje noen andre vil like den jeg synes boken ble litt bedre på slutten fordi det ble litt spennende og jeg likte også navnet på boken.


kristian. 7a Aronsløkka skole.

kristian. 7a Aronsløkka skole.

Skrevet 22. mars 2024 av kristian. 7a Aronsløkka skole.

INNLEDNING
Ephyra invasjonen.
Denne boka handler om en jente som heter Justyna, Justyna sin bestevenn heter Arun og de er veldig mye sammen og gjør mye ting. En dag blir Justyna bedt om å gå å hente blyanter til klassen. Når hun finner blyantene ser hun et stort skarp farget lys som har en type pigger ytterst. Hun ser på den en stund før hun kommer tilbake i klasserommet. Der ser læreren og Arun at hun har blitt helt blek. Hun faller plutselig ned i gulvet og slår hodet sitt. Når hun åpner øyne sine igjen ser hun at det er veldig vanskelig å se framover. Hun fortsetter å se disse lysene og bestevennen hennes får en oppgave med en hun ikke liker. Han slutter å være ned henne fordi de kranglet og nå er Justyna lei seg.
Denne boken er en Drama/Fantasy bok. Minner litt om harry potter siden så mye rart skjer.

MIN OPPLEVELSE OG VURDERING
Jeg mener at denne boken ikke er så veldig bra. Den starter fort i en handling, men den er ikke så veldig morsom eller spennende. Det skjer mye av det samme flere ganger som gjør at det blir litt kjedelig å lese. Det er jo noe som er bra som det når hun blir tatt av ephyraene, men det blir gjentatt veldig mange ganger.
Handlingene er lette å leve seg inn i, men det er ikke så mye som jeg i hvert fall kan se hvordan skjer. Det er mye bra skrivd og det er lett å forstå hva det står siden de bruker lettere ord.
Teksten starter fort med en handling og man må ikke lese så mye før man finner ut av hva som kommer til å skje.
Personene er litt masete og det er mye klaging og mange blir sure, hovedpersonen er litt dramatisk og.
Boken tar ikke opp noe viktig emne med tanke på at det som står ikke er ekte og ikke kommer til å skje.
Det beste ved denne teksten er at den er lett å lese ingen ord eller punkter som ikke er forståelige.
Det som irriterte meg, var hvor mye de som er i boka klager og syter. Og det at det er mye som skjer flere ganger.
Jeg hadde ikke lest en sånn bok, men det kan være at andre har forskjellige interesser så hvid de kanskje liker sånne bøker så kan de lese denne.
Jeg gir denne boken et terningkasts 2/6 jeg mener at denne ikke burde være i bokslukerprisen.


Jenny 7C, Aronsløkka skole

Jenny 7C, Aronsløkka skole

Skrevet 18. mars 2024 av Jenny 7C, Aronsløkka skole

Bokanmeldelse: Ephyra
Boka handla om en jente som heter Justyna. Hun var veldig god venn med en som het Arun og de var nesten som søsken. Ephyraene er skapninger som er lysende og kan kontrollere de han/den er nærme. Justyna prøver og finne ut hva disse skapningene er. Hun går opp på loftet og ser mange av dem. Hun dreper en av dem inne på jente doen ved å stikke hånda hennes i i dem. De får tak i DNA til en av Ephyrane og det viser seg at Jystyna har samme DNA som dem.
Jeg synes boka var ganske kjedelig. Jeg levde meg ikke så veldig inn i boka og det var lett å legge den fra meg.
Jeg synes det var bra at de fikk noe spennende inn i boka ved at Jystyna hadde samme DNA som Ephyrane. Teksten starter med at Jysyna og Arun skal møtes ved skolen. Arun er litt for sen og Jystyna er ale på skolen litt. de pleier alltid og komme dit tidligere sånn at de får vert alene litt. Jystyna ser noe som lyser og går og sjekker hva det er. Lyset blir plutselig borte. Jeg synes det var en bra start siden da får vi vite litt om hva som skal skje. Jeg synes starten kunne vært litt mere spennende og kanskje litt mere action, men den var ikke kjedelig heller. Jeg tror ikke boken tar opp et viktig evne siden boken er fantasy og i fantasy er det ikke så mye som er sant. Teksten slutter ganske sånn jeg hadde trodd, men det var en bra slutt.
Teksten hadde ikke så veldig mange vanskelige ord, men teksten kunne bli kjedelig vis når man leste den lenge om gangen. Jeg synes boken hadde for lite spenning og alt skjedde sånn jeg trodde det skulle skje.
Det som var best med teksten er at den starta veldig fort i en handling og venta ikke så lenge med å starte med noe spennende.
Jeg synes ikke boka fortjener og være en del av bokslukerprisen
Jeg gir boka terningkast 2 av 6


Aylinnn

Aylinnn

Skrevet 14. mars 2024 av Aylinnn

boka er bra, litt kjedelig noen ganger.
3/6


Asli 7c Aronsløkka skole

Asli 7c Aronsløkka skole

Skrevet 11. mars 2024 av Asli 7c Aronsløkka skole

Bokslukerprisen

Ephyra invasjonen av Rut Granli

Boken handler mest om følelsene til en jente som heter Justyna og som samtidig er hovedrollen i boka, hun var veldig god venn med en gutt som het Arun fra kanskje helt siden de var små. De pleide alltid å besøke hverandre, og henge sammen i fritida, det var nesten som om de var søsken. Bokens hoveddel handler jo om ephyraene, de dukker opp stadig hvis foran Justyna ut av det blå. Som regel dukker de opp da Justyna enten er sur eller irritert. Hvis Justyna er sur på en person så blir ephyraene sure på henne, eller egentlig ikke akkurat sure, men de slår og pisker henne med de lange og tynne beina deres. En dag ble Justyna og Arun egentlig ikke uvenner, men på grunn av et prosjekt i naturfagstimen så måtte de bli delt inn i grupper. Arun ble på gruppe sammen med en jente som heter Lotte, Lotte er den rike, pene, bertete og den populære jenta som Justyna hater mest av alle i klassen. Siden Lotte og Arun ble venner, så ble Arun og Justyna mindre venner og egentlig litt uvenner og. De hengte ikke lenger sammen, i istedenfor så hengte Arun nesten bare med Lotte, ikke for en spesiell grunn, men kanskje han likte hun?
Dagene gikk mens ephyraene stadig dukket opp foran Justyna og gjorde henne enda mer irritert enn det hun var fra før av. Justyna har en bror som heter Jurek og han er en type hacker som hacker andre personer og andre for eksempel fabrikker og diverse. Så han begynte å søke og prøvde å finne ut av hva slags skapning den er, om den er farlig eller hvor den kom fra.

Siste skoledag da det var presentasjons time så gikk det veldig bra med Justyna sin, hun framførte godt og alle klappet. Etter skolen så ba Lotte alle om å dra på fest hjemme hos henne for å feire. Justyna gadd ikke å komme fordi hun ble alltid irritert da hun so Lotte sine stories som var om Arun eller da hun so dem sammen sjener elt. Men det var da Arun stoppet henne og sa «Kan du ikke være så snill å bli med, det kommer til å bli gøy». Justyna ble jo helt sjokkert hun ventet ikke på det, at Arun skulle gjøre noe sånt. Så dermed så ble de to godt som før venner igjen.
Da de var fremme hos huset til Lotte så ble Justyna litt usikker igjen, men hun gjorde det for Arun uansett. Hun ble godt tatt imot og hadde det gøy med dansing og musikk.
TIL SLUTT

Mens Justyna og vennene hennes hadde det gøy på party, så drev faktisk broren hennes Jurek med Ephyra greiene, og han fant faktisk noe, noe som var litt vanskelig å tro på. Nemlig at DNA til ephyraene hadde DNA til Justyna!

Bokens sjanger er Fantasy.
Jeg syntes at boka var ganske grei. Den var lett å leve seg inn i og det startet veldig brått på, med ephyraene syntes jeg. Noen ting jeg ikke likte så mye med boka var at handlingene gjentok seg veldig mye, altså ephyraene dukket for mye opp uten pause. Men det er kanskje det som er meningen med boka, men uansett. Noen ting jeg likte med boka var hvordan den var bygget opp, jeg syntes det var godt og tydelig forklart, man stopper ikke opp og tenker hva mente du her liksom, så det syntes jeg var bra. Personene og karakterene var dessuten veldig godt beskrevet, jeg kunne liksom se for meg dem i hodet. Karakterene var greie nok. Boken tar ikke tak i meg så mye på starten, men etter vært da ephyraene dukket opp så syntes jeg at boka bygget seg stadig hvis opp over. Det som overasket meg, var at jeg forventet ikke helt at DNA til en Ephyra hadde DNA til Justyna.
For meg så har ikke boken et viktig emne, altså det gir ikke oss et hint om å for eksempel gjøre det eller ta vare på det, kanskje kunne det vært noe ekstra. Teksten slutter også egentlig ganske brått, fordi det slutter med at når Justyna er på party så for hun vite at Ephyraene har DNA hennes.
På starten så var kanskje boken litt vanskelig å legge fra seg fordi ephyraen dukket opp for første gang, men da de dukket opp etter hvert, gang på gang så ble det litt slitsomt og kjedelig. Det var lett å lese og å forstå boken i tillegg.
Det beste med teksten var at det var bra skrevet og det var en fin beskrivelse på karakterene/ ephyraene. For meg var tekstens svakhet at den brukte for lang tid til å komme i gang ordentlig, altså at boken begynte å være god mot midten og til slutten. Så jeg tenker at boken kunne komme i gang med action litt tidligere.
Jeg syntes at boken fortjener å være en del av Bokslukerprisen hvis den tar med den delen der ephyraene dukker opp. For jeg mener at hvis starten blir tatt med så blir ikke det så bra siden det ikke skjer så mye på starten. Så hvis den blir med på Bokslukerprisen så burde de ta med midten av boka!
Jeg gir terningkast 4/6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen