Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Invasjonen – Ephyra 1

2023 7 anmeldelser

Av Rut Granli   Når mystiske, lysende skapninger begynner å innta skolen, skjer det endelig noe spennende i livet til Justyna. Hun har ønsket seg at det skal skje noe action, en katastrofe, hva som helst! Sammen med vennene må Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Helma 7C, Aronsløkka skole

Helma 7C, Aronsløkka skole

Skrevet 5. mars 2024 av Helma 7C, Aronsløkka skole

Justyna og bestevennen hennes Arun gjør alt sammen, men de har begge to forskjellige meninger om ting, og de er veldig forskjellige. Men hva skjer med vennskapet deres når Justyna møter på lysende skapninger rundt på skolen? De lysende skapningene lusker rundt. Justyna møter på de flere ganger. Skapningene dukker opp etter Arun har fått seg en ny venn. Det liker ikke Justyna. Når hun forteller Arun og broren hennes Jurek om skapningene så tror de hun har blitt gal. Justyna møter på det de finner ut av at er en Ephyra flere ganger. Justyna begynner og bli nysgjerrig på Ephyraen. Men et møte med en Ephyra er ikke som de andre. Inne på jentedoen på skolen tar Ephyraen kontroll over Justyna. Hun klarer ikke bevege seg. Hun klarer å drepe skapningen ved å stikke hånden sin gjennom den etter at hun har fått tilbake kontrollen. Til slutt ligger Ephyraen der, død på gulvet. Hun tar den med hjem til Jurek og han tar DNA prøver av ephyraen. Jurek, Justyna og Arun går opp på loftet på skolen, der de tror Ephyraene kommer fra. Når de kommer frem på loftet finner de flere Ephyraer, en hel haug. Helt til slutt får vi vite at Ephyraene sin DNA test viser at de har samme DNA som Justyna. Hva kan dette bety?

Ephyra invasjonen er en fantasy-bok, og den minner ikke om andre bøker eller filmer. Dette er ikke en bok jeg hadde lest til vanlig, derfor anbefaler jeg boken til de som liker å lese fantasy-bøker, eller som syntes at boken hørtes spennende ut. Ephyra invasjonen er en god fantasy bok, fordi den er skrevet slik at det går an å leve seg inn i boken og handlingene.
Boken tar plass på forskjellige steder, hjemme hos karakterene, og på skolen. Jeg syntes at det tok litt lang tid og komme inn i boken på starten, men at den var lett å lese. Boken var veldig enkel siden forfatteren forklarte godt, både om historien og personene. Boken var godt skrevet, fordi at det var mulig å leve seg inn i boken, og det var mulig å forstå alt som skjedde. Det var ingen vanskelige ord eller slang utrykk, heller ingen lange og tunge setninger.
Slutten av boken var litt forventet, siden det var flere hint til en slik endingen på boken. Slutten av boken var bygget opp av en Cliff-hanger og en god slutt, fordi hvorfor har Ephyraene og Justyna likt DNA? Da blir du nysgjerrig og vil lese mer. Det var også en god slutt med at Arun og Justyna ble venner igjen.
Teksten sin styrke var at den var godt skrevet, det gikk an å leve seg inn i handlingene, og å forstå alt som skjedde. Teksten sin svakhet var nok at det samme skjedde om og om igjen. Når du leste boken så var det litt som å lese det samme på nytt, siden Ephyraene sine møter med Justyna var skrevet så like.
Jeg syntes ikke at Ephyra Invasjonen fortjener å være en del av Bokslukerprisen.
Terningkast: 3/6.


jang fu

jang fu

Skrevet 19. desember 2023 av jang fu

Denne er fantastisk eg vil ha denne ❤

Til toppen