Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Julekuppet

2023 17 anmeldelser

Av Arne Lindmo

 

Fire fattige gatebarn har bestemt seg for at i år skal de feire tidenes beste jul, først må de bare utføre tidenes største julekupp!

Last ned undervisningsopplegg

Linni pinni skinni

Linni pinni skinni

Skrevet 29. april 2024 av Linni pinni skinni

jeg rayter denne boka 10/10 anbefales å lese


Lotte

Lotte

Skrevet 11. april 2024 av Lotte

Denne boka handler om to barn, Emma og Lukas, som er svert fattige og foreldreløse. De har nettopp rømt fra et barnehjem. De fikk høre om en man som kjøpte mange gaver og brente dem på julaften så de ville stoppe han. Denne boka har noen bilder. Den er nesten den samme boka som Trollheim. Denne boken kan være fin for de som liker spenning.

Jeg likte boka veldig godt. Jeg syns at det er veldig fint når de som er slemme i boka Innser at det er ikke fint og være slem. Teksten syns jeg er helt passe store bokstaver. Det er også ganske passe mye tekst. Boken er spennende og fin. Den fikk meg til og forsvinne inn i boken. Jeg kan godt ha den med i finalen i boksluke prisen.

Det beste med teksten er at du ikke kan legge den fra deg vis du leser i den. Men svak heten er nok at spenningen kom lit etter vert det var liksom lit kjedelig. I starten men når du kom in i boken da var den veldig fin syns jeg vis du kommer til der de begynner med Oppdraget.
Den er veldig Julete så den er fin og lese i Jula. Boken burde være med videre. Denne boken passer for barn mellom 10-11 år.

Terningkast 5
Lotte Gade


Maria

Maria

Skrevet 11. april 2024 av Maria

Julekuppet

Boka handler om to barn som heter Emma og Lucas. Emma er lillesøsteren til Lucas som alltid passer på Emma. Foreldrene døde i en bilulykke, så de bor på gata. Det er snart jul og det bor en slem mann som heter Gregor på en øy som brenner julegaver og julemat hver jul. Emma og Lucas har en plan om å stjele det før han brenner det. Boken er en spenningsroman, og den har noen illustrasjoner.

Jeg synes denne boka er veldig fin! Den har masse følelser og mann klarer ikke sette fra seg boka. Den hadde litt fantasi i seg som jeg ikke likte så godt, for jeg føler den hadde vært bedre uten fantasi. Men ellers var den veldig fin. Jeg synes det var veldig spennende når de skulle legge planen over å stjele julegavene til Gregor. Når jeg leste boka ignorerte jeg alt som var rundt meg og bare fokuserte på boka.
Jeg ble også ganske overrasket over hvor bra boka var. Den var veldig fin å lese.

Det beste med denne boka er at den var så spennende. Jeg likte også veldig godt at den handlet om jul. Den var også litt trist men på en fin måte. Det dårligste med boka var at det tok litt tid før det spennende faktisk begynte, og det var litt kjedelig i starten. Men når det begynte å være spennende var det veldig gøy å lese den. Jeg anbefaler andre å lese boka, spesielt til andre 10. åringer eller 11. åringer. Men andre voksene kan sikkert også like den. Jeg synes at Julekuppet fortjener å vinne Bokslukerprisen!

Terningkast 5. skrevet av Maria.


Joanna

Joanna

Skrevet 11. april 2024 av Joanna

Denne boka handler om fire gatebarn som har bestemt seg for å få verdens beste jul, men først må de utføre et oppdrag. To barn som heter Lukas og Emma er svært fattige å bor på gata. De har rømt fra noen fosterforeldre som slo dem. Nå har de lyst på en fantastisk jul å må få med flere. Det er en spenningsbok med noen illustrasjoner.

Boka er actionfylt med noen veldig fine illustrasjon. Den er ikke så veldig vanskelig å lese fordi det ikke er så liten skrift. Det er heller ikke noe avanserte ord. Jeg likte Julekuppet fordi det var mye spenning, men også fordi jeg fikk juleglede fra alle illustrasjonene. «Han prøvde å løfte hele kroppen opp mot greina for å komme seg oppå. Den var stor nok, men var han sterk nok?»Når jeg leste ble jeg bare slukt av spenningen å vil bare lese mer. Teksten er liksom litt mystisk.

Liker du Trollheimbøkene så er denne boka for deg. Jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg. Jeg skulle ønske det var en oppfølger. Jeg gir derfor denne boka terningkast 6 å håper at den blir superfinalist i bokslukerprisen.


Maria

Maria

Skrevet 5. april 2024 av Maria

Dette var en veldig fin bok! Jeg synes den var kjempe spennende og litt trist.
Man klarer ikke å legge den fra seg før man har lest den ferdig. Det eneste jeg ikke likte så godt med denne boka er at den var litt trist.
Jeg anbefaler den til andre 5 klassinger!
Jeg gir denne boka terning kast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Linni pinni skinni

Linni pinni skinni

Skrevet 29. april 2024 av Linni pinni skinni

jeg rayter denne boka 10/10 anbefales å lese

Til toppen