Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Klara

2023 21 anmeldelser

Av Mina Lystad   Sofie er med faren sin på jobb da hun finner en gammel dagbok gjemt i et skap. Nabojenta Miriam er sanndrømt og har flyttet fra den andre siden av landet for å bli kvitt drømmene sine. Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Toni Blumenberg

Toni Blumenberg

Skrevet 11. april 2024 av Toni Blumenberg

KLARA (HUN VENTER PÅ DEG…..)
I denne boken får du møte to jenter, den ene heter Miriam og den andre heter Sofie. Miriam flytter til et annet sted, vekk fra sin beste venn Noah, fordi hun er sanndrømt og vil bli kvitt det. Hun flytter til samme blokk som Sofie og starter i samme klasse, men de er ikke så gode venner på starten. Marerittene til Miriam kommer hele tiden tilbake, og blir aldri borte uansett hvor mye hun prøver. På samme tid som Miriam flytter inn i blokka, finner Sofie en gammel dagbok i den nye leiligheten til faren sin, men hva skjer da? Klara-boka er en fantasibok, men er også litt realistisk.
Jeg synes at boka var helt fantastisk! Jeg skjønte at Klara var spennende bare av å se på forsiden, både på grunn av hånda som stikker ut fra en bok, og det de skrev på vaskeseddelen bak på boken. Da jeg begynte å lese den, forsto jeg ikke så mye siden alt bare startet så brått på. Men etter ett kapittel kom jeg litt mer inn i det, og da jeg var i midten av boken greide jeg ikke å legge den fra meg. Jeg synes at boken var veldig bra og spennende for meg som leser. Jeg likte også hvordan Sofie ble venn med Miriam.

Jeg synes at boken har en passe mengde tekst, og det som skjer er godt forklart. Det irriterte meg bare at det ble en veldig åpen slutt, men det tok ikke et terningkast vekk. Jeg synes at folk som er mellom 9 til 15 år burde lese den, og de som liker spennende bøker. Den burde vinne Bokslukerprisen!

Jeg gir den terningkast 6


Mathilda

Mathilda

Skrevet 11. april 2024 av Mathilda

KLARA (HUN
VENTER PÅ DEG…)

Boken handler om Miriam og Sofie. De er naboer men ikke særlig gode venner. Det foregår omtrent i sommeren 2022. Grensen mellom døde og levende forsvinner sakte men sikkert, Miriam har måtte flytte halve landet, fordi hun har blitt hjemsøkt av drømmer om døde mennesker. Boken fører leseren gjennom en reise som handler om sorg, og skrekk. Da Sofie finner en gammel dagbok forandrer det livet hennes.

Jeg ble avhengig av boken, den er ikke akkurat en grøsser, men den er spennende, men den kan være forvirrende for yngre publikum. Klara er en historie om det uforståelige og uforklarlige. Det beste (etter min mening) er at den minner ikke om noen annen bok, den er virkelig annerledes. Jeg ble helt overrasket over hvor bra boken er.

Jeg klarte ikke å legge boken fra meg, det var alltid noe nytt og spennende. Anbefales på det sterkeste. Den passer for 5. klasse og oppover etter min mening. Jeg synes absolutt at den fortjener å bli en superfinalist.

Terningkast 6 av 6


Synne

Synne

Skrevet 11. april 2024 av Synne

KLARA (HUN VENTER PÅ DEG……..)

Klara handler om to jenter som heter Sofie og Miriam. De går i samme klasse, men de er ikke spesielt gode venner. Sofie finner en gammel dagbok i en gammel leilighet, hun vet ikke om hun skal lese den eller ikke. Miriam er ny i klassen, og har ingen venner. Hun flyttet til andre siden av landet for å bli kvitt drømmene sine. Miriam er nemlig sanndrømt. Klara er en fantasibok om ting som er vanskelig å skjønne.

Jeg synes at Klara var en super bok! Den var vanskelig skjønne på starten, fordi man hoppet rett inn i en fortelling, men man kom ganske fort inn i den. Det jeg likte med Klara var at man måtte jobbe inne i hodet sitt for å forstå fortellingen. Det jeg synes var morsomt var at det var en alvorlig historie, samtidig som det skjer vanlige ting f.eks. Sofie og noen i klassen hennes skulle melde seg på mgp jr, og Sofie ikke kunne dansen. Klara anbefales for de som liker å sitte med en bok i noen uker, og de som liker bøker med mye tekst.

Jeg klarte ikke å legge fra meg boka. Det unike med Klara er at det er en annerledes historie. Jeg har aldri lest en liknende bok før. Klara anbefales på det sterkeste. Jeg har ikke noe negativt og si om denne boken så jeg vil derfor gi Klara terningkast 6. Jeg synes Klara bør vinne Bokslukerprisen, eller i alle fall bli superfinalist. Klara passer for 5. klasse og oppover.

Terningkast 6
Skrevet av Synne Kampen skole


Tonono

Tonono

Skrevet 4. april 2024 av Tonono

Jeg ELSKER Klara boka!!!!!! Den er veldig spennende og jeg forsto ALT!
Jeg synes at den er den beste boka jeg har lest,
men det er noen steder i boka der hvor det er litt vanskelig å forstå hva som skjedde, men jeg kom inn i det litt etter vert. Jeg gir den terningkast 6


Tonono

Tonono

Skrevet 4. april 2024 av Tonono

Jeg syns at klara boka fortjener en KLAR terning kast 6!!!!!!

Vis flere anmeldelser

Til toppen