Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Noor og miniatyren

2023 11 anmeldelser

Av Julia Kahrs   En ganske alminnelig dag oppdager Noor noe helt ualminnelig i kjelleren. En miniversjon av seg selv! Hvorfor i alle dager har Noor fått en miniatyr? Men kanskje er det nettopp en miniatyr hun trenger? For i Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Livvi

Livvi

Skrevet 11. april 2024 av Livvi

Noor starter på en ny skole. Der har hun ingen venner. Fram til den dagen hun skal legge noe nede i kjelleren oppdager hun en skikkelse. Den viser seg og være miniatyren til Noor. Hun heter Oor. Så Plutselig skjer det noe rart. Et stort mysterium, elever øver fram til juleshowet, men rarere og rarere ting skjer. Det starter med trusler til kniver.

Jeg synes boka var litt spennende og fin. Grunnen til at jeg liker den er for at hun forteller mye detaljer om det som skjer og det er lett og tenke på historien i hodet. Som en film! Veldig fin bok Jeg syns det var spennende når Noor fant Oor i kjelleren. Det var også spennende når Marius/han som styrte juleshowet ble forgiftet. Når man leser denne bok i hvertfall synes jeg det er veldig spennende! Man kan synes boka er veldig spennende eller kjedelig.

Det som er bra med boka er at den er vanskelig og legge fra seg og er spennende. Det jeg ikke likte var at den stoppet litt brått og at det var litt mye kjedelig snakking og sånt. Jeg blir irritert for i boka står det masse ting som liksom plager meg for Noor kunne gjort ting på en litt annen måte, sånn som og klippe av flettene til en elev. Jeg anbefaler denne boka til folk som liker krimbøker og spennende bøker. Jeg synes ikke denne boka burde være med, den er bra, men jeg har lest mange bedre bøker i boksluker prisen!


Sofie

Sofie

Skrevet 11. april 2024 av Sofie

NOOR OG MINIATYREN

Denne boka handler om Noor og faren hennes. De har akkurat flytta og Noor skal starte på en ny skole men hun liker ikke og gå på skole.
Og hun går på ballet. Men en dag sendte faren til Noor henne ned i kjelleren men hun kom ikke tilbake på en hel dag.

Jeg synes den boka var passe gøy og litt spennende fordi det ble en åpent slutt. Jeg synes at starten var litt treg men da jeg kom til midten så ble det ganske spennende. sånn at jeg ikke hadde lyst og legge bort fra meg boka. Jeg liker mer sånne bøker som har bitte litt bilder i seg sånn at jeg vet hvordan det ser ut sånn ca.Det kunne hvert bedre med litt mer spending på boka fordi den var ikke så spennende for meg, men den var litt spennende midt i historien.

Det jeg likte med boka var at Faren til Noor fikk også en miniatyr fordi at da kom boka mer på gang.Det som irriterte meg var at jeg ikke viste hva som var fortsettelsen på slutten. Den passer mest til de som liker og lese på sånne bøker som har mye tekst og ingen bilder. Jeg håper at denne vinner bokslukeprisen men jeg tror ikke den er spennende nokk for og vinne.men jeg håper den vinner.

Terningkast 4/6
Skrevet av. Sofie


Selma

Selma

Skrevet 11. april 2024 av Selma

Hovedkarakteren er Noor, hun har ikke venner. Hun hater skolen, og blir mobbet av noen i klassen sin. En dag så dro hun til kjelleren. Der fant hun en miniatyr av seg selv. Boka handler om vennskapet mellom de to.

Det som var morsomt var at hun latet som om hun var død, får og slippe skolen. Jeg syntes den var spennende fordi det var noen som stjal skolepynten mobberne sa at det var Noor det er et mysterium… Med en gang jeg leste den syntes jeg den så trodde jeg den var kjedelig men så ble den morsom og spennende, og så var det at Noor alltid dro til Amanda for å slippe storefri.

Dette er en humor- og spenningsbok uten noen bilder.
Jeg likte boka, den er veldig morsom. Det som er dumt med boka er at det er ikke så mye som skjer. Men jeg synes at den burdet være i fordi denne boka er en av de beste bøkene jeg har bokslukerprisen
Denne boka passer for 3-6 trinn. Terningkast 5.


Bella🫠

Bella🫠

Skrevet 11. april 2024 av Bella🫠

FAKTA
Tittel: Noor og miniatyren.
Forfatter: Julia kahrs
Utgitt: Gyldendal 2023
Sideantall: 192
Nominert til Boklukerprisen 2024/2025

🔪NOOR OG MINIATYREN🔪
NOOR OG MINIATYREN

Noor er en jente som ikke liker å gå på skolen. Hun har ingen venner. Noor går på ballett. En dag går hun i kjelleren og finner en miniatyr av seg selv…

Jeg syntes den var kjedelig i starten og litt gøy på slutten.
Jeg mener at for min del så anbefales den for folk som liker å lese.
Jeg syntes det var litt morsomt pga det skjedde noe dramatisk i slutten og at Oor gikk inni søppelkassa til vaske mannen. Det var litt spennende i slutten fordi det kjede noe litt dramatisk. Derfor er denne boken passe gøy for min del.

Det jeg likte best var det med at faren fikk også en miniatyr. Det var kjedelig i starten men når det nærmet seg slutten så ble den litt gøy. Det som irriterte meg var ikke noe spesielt. Boken anbefales for folk som liker aksjon. Den passer for 8-9 åringer. Jeg syntes ikke at den burde være finalist i bokslukerprisen. Men det kan hende at du liker den da.

Terningkast 3/6
Skrevet av Isabella.


Eline 7C, Aronsløkka skole

Eline 7C, Aronsløkka skole

Skrevet 8. april 2024 av Eline 7C, Aronsløkka skole

Bokanmeldelse om Noor og miniatyren
Navn på boka: Noor og miniatyren
Forfatter: Julia Kahrs
Kort om boken
Dette er en Fantasy-bok og boken handler om Noor, hun er en ganske vanlig jente med svart hår og hater skolen, men hun får ikke til å følge med i timene fordi hun har masse stress og tanker i hodet sitt. Så derfor går hun til Amanda, hun er helsesykepleieren på skolen til Noor.
Amanda snakker med Noor nesten hver dag fordi Noor klarer ikke å komme seg gjennom en skole dag uten å besvime eller å dra til Amanda. Noor klarer virkelig ikke å konsentrere seg på skolen og en dag så møter Noor en mini versjon av seg selv, nemlig Oor og Oor er Noor sin Miniatyr.
Ingen andre kan se Oor utenom Noor, så Oor kan gjøre hva som helst uten at noen ser det, bare Noor. Oor ødelegger papphuset til en jente i klassen til Noor og Oor er jo usynlig for de andre så det så ut som om papphuset bare ble ødelagt ut av det blå og at ingen rørte det.
Snart er det juleavslutning og de som er med i showet skal synge «all i want for Christmas» foran alle foreldrene, Noor har ikke lyst til å være med i showet, men hun må.
Og på den første øvingen til juleavslutningen er julepynten borte og noen forgifter lederen for juleavslutningen, Marcus. Noor og Oor hører noen lyder, men de klarer ikke helt tyde hva det var de hørte, men de skjønte at det var noen som hadde stjålet julepynten og de skulle finne ut hvem det var.
Så Noor og Oor ble «partners in crime» og bestemte seg for å finne ut av mysteriet, og klarer til slutt og løse hele mysteriet og ender juleavslutningen med en spennende tale foran alle foreldrene og barna, om hvem det var som sto bak saken.
Min mening om boken
Jeg syntes at handlingen i boken var lett å leve seg inn i fordi det var bra setninger som man kunne forstå godt og en bra historie.
På starten av boken for man en introduksjon om hvem Noor er og hvordan hun er, starten på boken grep meg ikke inn med en gang, men det blir spennende etter hvert.
Jeg syntes at både Noor og Oor er smarte som får til å løse en sak helt alene uten noe hjelp fra voksne.
Jeg syntes at slutten på boka var brått og uventet, men boken slutter på en måte som gjorde at jeg ville lese mer. I tillegg til at boken slutter med at Noor finner en til sak hun og Oor skal finne ut av sammen.
Jeg syntes ikke at boken var vanskelig å legge fra meg, men den var veldig spennende så jeg ville lese mer.
Jeg syntes at boken var lett å lese fordi forfatteren har skrevet boken med enkle ord som gjør at yngre lesere kan lese boken.
Avslutning
Det beste med boken er nok at den var lett å lese og at den var veldig spennende og det var ingenting med teksten som irriterte meg. Jeg anbefaler denne boken for de som liker mysterier.
Jeg syntes at denne boken var veldig bra og bør bli med i bokslukerprisen. Den kan ha sjansen til å vinne hele bokslukerprisen.
Jeg gir den terningkast 4/6, fordi boken var veldig spennende, og veldig bra skrevet.

Vis flere anmeldelser

Til toppen