Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Trollheim: Hevneren fra Helheim

2022 7 anmeldelser

Av Arne Lindmo. Illustrert av Ida Skjelbakken   Adam, Tara og Tobias har bestemt seg for å beskytte Trollheim mot ondskapen som lurer under overflata. De blir snart satt på en prøve som ikke bare vil teste deres mot og Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Wolf

Wolf

Skrevet 16. oktober 2023 av Wolf

Trollheim er den beste boka eg noen gang har lest den er så spennende og nor dem fer nid i helhem er det beste eg jir terning kasts 9,5 ut av 10😁😁😁


Darios Michael Furmouly

Darios Michael Furmouly

Skrevet 30. mars 2023 av Darios Michael Furmouly

Bra, jeg likte at de vant. Jeg likte ikke hvordan Helene var. Jeg likte ikke hvordan de oppførte seg. Jeg likte ikke hvordan helen så ut. Jeg likte ikke klærne. Og jeg likte ikke at de ikke skrev noe ordentlig om politiet 1/6.


Astrid H.K.

Astrid H.K.

Skrevet 28. mars 2023 av Astrid H.K.

Trollheim 1 og 2

Tittel: Trollheim 1: Kråkeslottets hemmeligheter og Trollheim 2: Hevnen fra helheim
Forfatter: Arne Lindmo og Ida Skjelbakken
Utgivelse: 2022 (begge)
Forlag: (Begge) Figenschou

Det jeg synes om bøkene er så bra! De er favorittene mine. Det er mye action og fantasy. Jeg kunne ikke legge fra meg bøkene før klokka 01:00! Jeg vil virkelig anbefale dem, men de er kanskje ikke passende for alle. Noen forstår kanskje ikke så mye av kunnskapen til bøkene. Jeg elsker for eksempel ting om troll og vikingtiden. Alt om det er så spennene. Man får en sånn rar føles av å høre historiene og det folk trodde på den tiden. Tema i bøkene er fantasi.

Den første boka handler om en person som heter Adam. Han flytter fra Oslo til Trollheim. Der har moren funnet en nabo som skal ta følge med Adam til skolen, han heter Tobias. På vei til skolen ble Tobias skremt av en som heter Tara. Tobias skvetter, men ikke Adam. Tobias sier at de bare skal glemme Tara og fortsette å gå. Det gjorde de, men Tara fulgte hakk i hel. Etter det skjer det veldig mye! Den andre boka handler om at Adam, Tobias og Tara er i skogen og trener med noe de har fått i første bok. Jeg kan ikke avsløre det de får. De blir angripet av troll og andre skapninger som har blitt sendt fra Helheim. De blir veldig skada og Tara mister den ene musefletten sin.

Det skjedde mye med meg etter jeg leste bøkene. De var helt utrolig bra. Det som skjedde med meg var at jeg ble veldig lei meg når jeg hadde lest ferdig det jeg trodde var hele serien, men det har kommet en bok nr. 3 allerede. Det kommer også snart en nr. 4! Da ble jeg kjempeglad, jeg ble faktisk den første på skolen som fikk lese «Trollheim 3: Et underjordisk oppdrag»! Den har jeg ikke kommet så langt på, men jeg liker det jeg har lest. Jeg tror nesten alle som har lest bok 1 og bok 2 liker de veldig godt. Altså, det står jo ikke «årets beste barnebok!» for ingen grunn.

Jeg synes at boka skal få være med i Bokslukerprisen. 100% begge bøkene! De er mine favoritter! Så ja, jeg håper at de blir en del av barnas beste bøker! Passer for 10-14 år.

Terningkast: 6


Matias

Matias

Skrevet 13. mars 2023 av Matias

Boka handler om Adam, Tara og Tobias som har fått den store oppgaven om å vokte porten. En dag da de er ute i skogen og går en tur finner de noen rare spor. Helt plutselig dukker det opp tre troll og en ulv som angriper dem. Adam, Tara og Tobias vinner til slutt, men det var en tøff kamp. Etter slåsskampen bestemte de seg for at de måtte begynne å trene. Jeg likte den boka fordi den har veldig god tegninger og den er spennende , den også har god karakterene.
Jeg gir boka en terning kast 5


Leha

Leha

Skrevet 13. mars 2023 av Leha

jeg synes den er bra og er terningkast 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Andreas

Andreas

Skrevet 19. februar 2023 av Andreas

Boka handler om Adam, Tara og Tobias som har fått den store oppgaven om å vokte porten. En dag da de er ute i skogen og går en tur finner de noen rare spor. Helt plutselig dukker det opp tre troll og en ulv som angriper dem. Adam, Tara og Tobias vinner til slutt, men det var en tøff kamp. Etter slåsskampen bestemte de seg for at de måtte begynne å trene.
Jeg likte boka fordi den var alltid spennende og når det først var bilder så passa de. Jeg likte også at det var gode skildringer og jeg likte karakterene. I tillegg likte jeg var hvordan forfatteren skrev og at det gikk bra til slutt.
Jeg gir boka terningkast 6.
Jeg anbefaler boka til bokslukerprisen.

Til toppen