Nyhetsbrev Bokslukerprisen oktober

Kjære alle som er med på Bokslukerprisen! 

Takk til både dere og elevene deres for et stort engasjement og en god fortsettelse på prisarbeidet. 

 Kommentarer og anmeldelser 

I løpet av den siste måneden har det kommet inn 18 350 anmeldelser på de ulike utdragene. Det viser et helt enestående engasjement rundt i det ganske land. Det er vi selvsagt svært glade for. Med fare for å gjenta meg selv fra forrige måned så tyder tilbakemeldingene på at utdragene har skapt engasjement, diskusjoner og lyst til å lese mer, og det er viktige mål for prosjektet.  

Prosjektet legger opp til elevmedvirkning, demokrati og medborgerskap, og vi vil at terskelen skal være lav for at barna får ytre seg og øve seg på å uttrykke leseopplevelsene sine. Vi blir derfor glade for alle kommentarer og anmeldelser som blir lagt ut på bokslukerprisen.no. Dette kan ikke understrekes tykt nok.  

Som meldt på nettsiden kåret vi månedens anmelder for august og september på tampen av forrige uke. Felicia på Aronsløkka Skole og Anders på Bjølsen Skole stakk av med seieren. Vi gratulerer nok en gang! Les mer HER 

 Ukens utdrag  

I og med at omtrent halvparten av landet avviklet høstferie i uke 40 og den andre halvparten hadde fri i uke 41, ser vi at det jobbes med litt ulike utdrag denne uken. De fleste holder seg nå i midtseksjonen med «Vulkanen vaknar», «TIX – Den stygge andungen» og «Portalpilotene – Det første oppdraget». Husk å benytte dere av lærerveiledningene, aktivitetene og lydfilene på bokslukerprisen.no  

 Skrivekonkurransen 

Vi har fått inn hundrevis av supre bidrag i skrivekonkurransen til «Vulkanen vaknar». Fristen for å sende inn er 18.november, samme dag som fristen for å stemme på utdragene. Dette er fortsatt en måned til, så det er bare å fortsette å skrive og sende inn så lenge det går. Vi gleder oss til å plukke ut de fire heldige (og flinke) vinnerne!  

 Juryklassene 

Vi har lest igjennom utrolig mange gode søknader om å bli juryklasse. Nå har vi tatt vår beslutning! Vi har valgt ut de ni klassene som fra november av skal ha dette ærefulle oppdraget med å kåre vinneren av Bokslukerprisen for 2022-2023. Vi vil annonsere, og presentere klassene på bokslukerprisen.no i november.  

 Bokslukerprisen i flere formater 

Vi får stadig en del spørsmål om lydbøker. Da gjentar jeg med glede at til hvert utdrag i årets Boksluker-antologi følger det med en lydfil, bortsett fra tegneserien. Lydfilene er produsert av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) og ligger fritt tilgjengelig for alle elever på bokslukerprisen.no. Ved å trykke på lenka under lydfilen kan dessuten elever som har rett til det, låne hele lydboka hos NLB.
Hele antologien kan også høres som lydbok og bestilles som punktskrift via NLB. Mer informasjon om dette finnes HER.