Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blå flaggermus

Harald Nortun Samlaget 2019

 

 

KAPITTEL 1

 

Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt.

Eg og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å sjekke kor store ungane var blitt. Dei flaug allereie, dei gaula og skreik. Foreldra stupte trugande ned mot oss, og ein av dei bomba meg med drit midt i planeten. Vi sprang tilbake til syklane, og Tomas tørka håret mitt med ein mosedott. Eg tok på meg hjelmen i tilfelle måsen kom på nytt bombetokt.

«Har du pengane?» spurde Tomas. «Pedersen tek garantert berre cash.»

Eg stakk handa i lomma, kjente på myntane. Måsen dreit i nyklipt hår, eg kom rett frå frisøren, heime hadde eg bløffa om at klippen var gått opp i pris, så no var dei siste kronene på plass.

Vi sette oss på syklane og rista og skrangla nedover den smale, humpete grusvegen.

Huset til Pedersen var langt og kvitt og gammalt. Eitt av vindauga var spikra igjen med finerplater. Gjennom det høge graset gjekk ein sti til døra. Ut kom ein mann i blå kjeledress med glidelåsen open til magen.

«Goddagen», sa Pedersen, «kva er dei karane ute etter?»

«Høner», sa Tomas.

Pedersen stabba krumrygga ned til hønehuset og vi etter.

Åtte små høner sprang rundt i eit eige bur. Tomas peika på ei høne med flekker av brunt og svart og grått og sa han ville ha den.

«Vil du ha ei spraglete, du òg?» spurde Pedersen.

Eg visste ikkje kva spraglete var, så eg bad om den brune.

Pedersen gjekk inn i buret og fanga begge hønene, putta dei i ei pappkasse med bananar på, la på lokket og teipa med sølvgrå gaffa.

«Og ungdommen betaler vel alltid med mobilen?» spurde Pedersen. «Eller bruker de kort enno?»

Han drog ein iPhone opp av lomma på kjeledressen.

«Nja», mumla Tomas. «Tek du cash?»

Vi betalte og knytte hønekassa bakpå sykkelen til Tomas.

Pedersen gav oss gode råd om mat og stell. Høner må ha sand å bade i, og dei må ha kalk for å lage hardt eggeskal. Det var mykje fin skjelsand i Nordvika, tipsa Pedersen. Nordvika var rett i nærleiken, så eg og Tomas sykla dit. Like nedanfor vegen var sanden nesten kvit, full av små skjelbitar. Vi skufla kvit skjelsand i to plastposar som Pedersen hadde gitt oss.

I graset over stranda låg søppel frå ein grillfest. Papptallerkenar, halvetne pølsebrød, ketsjup og ein mørkeraud grillsaus. Tomas spruta ketsjup og saus på berget og rørte med ein pinne. Det såg ut som tjukt blod.

Eg smurde litt av blodsausen på armen min. Tomas knipsa med mobilen, på bildet såg det ut som eit ekte sår.

«Firar på skadometeret», sa eg.

«Tre», meinte Tomas, «det såret ser ikkje særleg djupt ut.»

Vi laga ein dam av ketsjup og saus på vegen. Eg smurde litt av den raude guffa i ansiktet og på hendene. Så la eg meg på vegen med open munn og stirande auge. Tomas knipsa, og på bilda såg det ut som bloddammen kom frå meg.

«Seksar på skadometeret», sa Tomas. «Gjer deg klar for å filme!»

Eg sprøyta ketsjup inn i munnen og la meg på vegen. Tomas filma med mobilen, og eg gulpa ketsjupen ut med eit spyaktig buæ! På filmen såg det ut som ekte blod rann ut av munnen min.

«Sju på skadometeret», sa Tomas.

«Åtte», meinte eg, «for blod frå munnen kan vere indre blødingar langt nede i magen.»

Langt borte i enden av vegen såg vi to prikkar. Nokon stod i vegkanten heilt nede ved hestegjerdet. Tomas meinte det var Erik og Ivan, det var bestefaren til Erik som eigde hestane. Tomas var sikker på at Erik og Ivan hadde tenkt seg hit til stranda. Og no skulle dei på film. Utan at dei ante det.

Vi laga meir jukseblod, og eg la meg midt på vegen med sykkelen velta. Tomas gøymde seg i buskene med mobilen klar.

«Eg kjem fram når dei ringer etter hjelp», kviskreropte Tomas.

Eg viste tommelen opp, snakke kunne eg ikkje, for munnen var full av ketsjupblod.

 

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2019/2020. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 5-15.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive melding

2 545 anmeldelser av “Blå flaggermus

 1. Dette var egentlig et ganske kjedelig sammendrag. Nesten ingenting hang på grep. Men noen ting var morsomme da. Men jeg hater og lese.

 2. Veldig bra bok. Enkel og lese og nettsiden var helt topp. Jeg liker at man kan høre boken som lyd bok <3 : )

 3. Denne boken er veldig morsom og veldig spennende og samtidig masse drama i boken og det er bra for sånt bok. Denne boken handler om en gutt som heter Sander. Sommerferien starta og i første dag var det kjedelig men så kjedde det en ulykke med læreren til Malin også kjedde det masse dårlig med Sander i sommer ferien for eksempel moren til Sander fikk en kjæreste som er broren til Malin og han heter Håkon, Håkon oppførte seg mot Sander ikkke så bra Sander hatet Håkon og Sander hadde mange ting og gjøre med vennen hans Thomas men han reiser bort

 4. det er ingenting som kjede og den handla ikke om blå flaggermus.
  dette var et merkelig sammendrag.

 5. 😃😃😃😃😊😃😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😎😎😎😊😊😎😎😎😎😎😎😎😎

 6. den var spennende og litt morsom den handlet om to gutter som hadde sommerfeie også skuller de lage en spøk men det gikk litt dårlig

 7. jeg syntes denne boka var helt grei. den passet ikke så bra til det jeg liker og lese, men jeg kunnet ha lest resten av boken. jeg gir den en 4 i terningkast.😃
  jeg anbefaler denne boka for 4-7 trinn.

 8. Boka var veldig morsom og bra.
  Jeg liker den veldig godt fordi den var uskyldig og morsom

 9. Teksten handlet om to rampe gutter som tok en spøk litt for langt. Læreren dems, Malin kom kjørende mot dem livredd. Prøvde å redde en av guttene, men selv måtte bli reddet.
  Jeg likte utdraget sånn passe! Tror jeg gir den terningkast 3/6

 10. Boka var helt grei, men skjønte ikke hvorfor det var en blå flaggermus jeg mener hvorfor ikke lilla, rosa, rød, hvit eller gul og flaggermus er jo egentlig svarte så hvorfor ikke svart.
  Er usikker på om skolen har den boka, men skal ikke lese den uansett det er en fin bok og lese for de som liker fargen blå og har flaggermus som favorittdyr. Jeg gir den terningkast2/6💜🔥😈🦋🫐⭐️🤍💍🍬🧋⭐️🦄

 11. Spennende og morsom bok. Litt ekkelt med ketchup i munnen som han spytta ut på læreren. Fikk lyst til å lese resten av boka.

 12. Jeg skjønte ikke utdraget helt, fordi den ga ikke så mye mening. Den var litt barnslig fordi de skulle tulle dø og filme det, khetcupen var fra en gammel BBQ/grill party og det er litt ekkelt. Jeg syntes at man ikke burde lese boken fordi den gir ikke så mye mening, og bokens tittel er jo blå flaggermus, og det er ingen ting i boka som handler om flaggermus.

 13. Jeg syns blå flaggermus har en spesiell type humor som jeg syns er ganske morsom, og jeg syns boka er litt spesiell fordi det er ikke ofte sånne type bøker i verden. Jeg opplevde teksten veldig morsom fordi de lurte Malin til å tro at hun er gravid også det bindet hun tørket ketsjup blodet av på var jo rød og da sa han mannen som skulle redde henne at hun ikke var gravid men så drev hun og sa at hun hadde møtt Gud og Engler og Jesus som egentlig bare var løgn og jeg syns selv at spøken gitt litt over streken fordi de lurte til og med de som jobbet å redde folk og de kom til og med og reddet dem med Helikopter jeg lurer på hva Malin kommer til å si når hun finner ut at det hele var bare en spøk og den var litt mørk og litt upassende bok men hva er en humorbok uten noe upassende ord???

  Jeg gir den en ternigskast 6 fordi den er humor og ganske morsom.

 14. Jeg opplevde teksten morsom fordi at det var mye humor som jeg synes er bra fordi jeg liker humor. Den boka her hadde mye mer humor enn det jeg trodde og jeg liker at med teksten fordi at den var morsom og kul og en heftig bok. Jeg kunne lest denne boka 1500 ganger fordi den var morsom. Jeg ville gitt den ett terningskast 6 fordi at det var humor .

 15. Jeg likte ikke boka det var ekelt og ikke morsom.
  jeg synes at boka var dårlig men det var bra men ikke den ketchupblood jeg Gir den terningkast 3

 16. Jeg synes den var veldig bra siden den var spenndene fordi det sjedde mye rart. så derfor gir jeg den tegning kast 5 av 6.

 17. Jeg synes boka var passe bra fordi, Denn var litt morsom og spennende . men dette var ikke en bok som passet meg. så jeg vil gi boka terning kast 3.

 18. jeg synes denne boken var dårlig fordi det var bare teit med tullingen og vi fikk ikke vite hvor Thomas ble av terningskast 2

 19. jeg syntes at boken var kjedelig. jeg er usikker på hvorfor men det var ikke noe som jeg interesser meg selv i. 1 terning kast 🙂

 20. Jeg synes denne var ok. Den var kjedelig, men den var litt morsom. Jeg skjønte ikke helt hvorfor den het Blå flaggermus. Jeg gir den terningkast 1

 21. Jeg synes denne boka var dårlig jeg synes det var en av de verste jeg har hørt. jeg anbefaler den ikke, jeg gir den terning kast 1.

 22. denne boka var passe bra fordi de som føler seg kvalm av å høre ting kan skje i denne bok a men ellers er det er en bra bok 🙂

 23. jeg likte ike dette utdraget på grunn av at det var veldig forvirende og jeg forsto ikke så mye. jeg syntes bare at det hoppet veldig mye. jeg vill ikke fortsette og lese boka. terningkast. 2

 24. Blå flaggermus.
  Forfatter:Harald Nortun
  Sjanger:identitet
  Antall sider:136
  Utgivelsesår:2019

  Jeg skjønte ingenting av boken.Og hvis du har lyst og høre noe fra utdraget her er det.
  -Høner,sa Tomas.
  -Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt.
  -Det knasa i grusen.
  -Sikkelig flaks.
  -Eg trefte Jesus.

  Så denne boken handler om En gutt som forteller om livet sitt.Nå har starta sommaferien og vennene hans skal finne på noe gøy.

  Dette er min mening om boka.!
  Jeg likte ikke denne boka,halvparten av boka skjønte jeg ingenting.Kunne blitt oversett til norsk fordi det er ikke alle som skjønner ny norsk.Burde kanskje ha med litt bilder i,kunne blitt også mer spennende,ikke helt min type bok,jeg liker bøker med bilder med da kan kanskje skjønner man mere hva boka handler om.Så denne boka gir jeg 3/10.Ville helst ikke les denne boka den er DÅRLIG.Denne boka passer til deg som kan nynorsk og når personer i boka forteller om livet sitt.Denne passer til deg hvis du er 11 år.Du likte mening om boka så.GÅ OG LES DEN!!!

 25. Blå flaggermus

  Jeg syntes blå flagger mus er en merkelig bok og veldig spennende og rar, de var ganske rart med grillsaus og ketchup. 🤢

  Kort oppsumering

  De gikk og fikk seg 2 kyllinger hos pedersen han ga dem tips og hvordan man skulle stelle dem og gi dem mat også måtte de ha myk og fin sjellsand som de kunne bade i, så de gikk ned på stranda for og finne sjellsand. De fant litt og la det i en plastpose. Det lå litt rester av et party, det var noen halvspiste pølsebrød og litt ketchup og noe grillsaus på bakken
  Jeg blandet det litt og det så ut som tjukt blod og jeg tok litt på armen og fjeset 4 på skadometeret nei 3 sier Thomas det ser ikke serlig dypt ut. Ned på veien så laget jeg en dam og legger meg ned og har det i munnen så det ligner på at har slått meg veldig…

 26. Teksten handler om to gutter som skal late som at de har skadet seg skikkelig. Den ene gutten legger seg i vei kanten og tar ketsjup i munnen for at det skal se ut som blod. Men akkurat da kom læreren han kjørerende og ser han. Hun for panikk å løper bort til han . Men så sier hun noe rart , hun sier « Stakkars nevøen min jeg skal be for deg». Så ringer hun ambulansen . Men når hun legger på besvimer hun. Han tenker « Hva mener hun ned nevø og når ble hun kristen?». Så kommer ambulansen og han tenker at han ikke kan late som om han er skadet og sier at det var han som ringte og at de måtte ta med seg hun som hadde besvimt.

  Denne boken er skrevet av Harald Nortun og er av sjangeren i dentitet. Jeg synes denne boken var ganske rart oppbygd som foreksempel når de kjøper en høne i starten og så helt plutselig skal de late som om han er skadet. Jeg synes også at personene var veldig rare fordi de drev å lata som om de hadde skadet seg skikkelig.

  Jeg synes at denne boken ikke fortjener å vinne bokslukerprisen. Den passer for barn mellom 7-11 år. Jeg gir den 1/6

 27. Blå flaggermus

  Utdrag fra teksten:
  Boka handler om en gutt med navnet Sander og vennen hans Thomas, som skulle til en gård å kjøpe to høner hver, etterpå dro de på stranden der det hadde vært grillfest og de hadde ikke ryddet opp etter seg. Thomas og Sander så en ketchup flaske som stut som blod.
  Egen mening:
  Jeg likte ikke boken fordi den var på nynorsk og veldig mye tekst for min del. Jeg liker heller ikke sjangeren Identitet fordi jeg mer drama, humor og tegneserie.
  Og navnet blå flaggermus passer heller ikke til teksten.
  Jeg hater og lese så mye tekst til og være på nynorsk, fordi jeg liker ikke nynorske bøker med så mye tekst.
  Anbefaling:
  Jeg vil nok anbefale boka for 12-14 år siden det var for mye tekst på nynorsk for min del.
  Terningskast:
  Jeg gir den terningskast 1/6 fordi den faller ikke i min smak i det hele tatt.
  Det er ikke en bok jeg kunne lest srry men boka var veldig dårlig

 28. Blå Flaggermus bokanmeldelse

  Blå Flaggermus handler om en gutt (man får ikke vite navne hans så jeg kommer til å kalle han for han) og vennen Thomas som vil prøve å lage så mange bilder som er høyt på skadometere (skadometere er en målestokk for hvor ille en skade ser ut) gjennom hele sommerferien. Når de skal lage et av bildene dems blir alt galt. Når de lagde bildet så brukte de barbeque saus og ketchup til å lage blod så det smørte det i fjese til han sånn at det så ut som han hostet blod. Men litt senere kom en lærer fra skolen som trodde at han faktisk hadde skadet seg å da ble alt være.

  Jeg synes at boken var sånn passe bra. Jeg synes at det var litt rart at boken var skrevet på nynorsk. Jeg synes at denne boken var ikke noe spesielt spennede men den var litt morsom mot slutten av boken. Jeg synes at var litt morsomt at en måke bæsjet i hår hans. Jeg synes at boken burde ha flere illustrasjoner å at dad de illustrasjonene ikke skulle vært for realuistiske men heller ikke for urealistiske. Jeg ville nok ikke lest denne boken selv men jeg ville nok anbefalt denne boken til de som liker litt fiasko humor. Jeg gir denne boken terningkast 3,5 av 6.

 29. Blå flaggermus bokandmeldelse
  Boka handler om to gutter som skal late som at Sander (hovedpersonen) har skadet seg skikkelig. Sander spruter litt ketsjup i munnen. Så ringer Thomas (vennen til Sander) til de to kompisene og sier at Sander har skadet hardt og at hun, Malin må komme. I forsøk på redde Sander besvimer Malin og Sander blir helten.

  Min mening
  Jeg synes denne boka er veldig bra. En ting som ikke er så bra er at boka ikke er på bokmål, den er på nynorsk. Jeg forstår det aller meste som blir sagt, men noen ting blir litt vanskelig å forstå. Dette er kansje det ensete som ikke er så bra med den. En ting som er veldig bra er at språket er litt frigjort og litt mere sånn som jeg snakker. Boka er litt kaotisk og morsom, noen ville kanskje sagt at det skjer litt mye på engang, men liker jeg.

  Min anbefaling
  Jeg anbefaler denne boka til 10-13 åringer, spesielt til de som skriver og snakker nynorsk.
  Terninskast:5

 30. Boka handler om to venner som er veldig rare. Jeg likte ikke boka cuz this some real shit man den er kinesisk eller noe sånt, men jeg kunne kanskje likt den hvis den hadde hvært norsk(bokmål)
  Men jeg kunne faktisk anbefalt den til folk som er rae å liker rare ting

 31. Boken handlet om to guter som får ideen å late som at de hadde blitt kjørt på. Men sa kommer det en bil å den krasjer. De ringer til legen med en gang, å legen sier de var dagens helter. Jeg synes boken var ganske rar og dårlig.
  •Det var rart at boken startet med at han ble bomba av måker.
  •Og dårlig fordi det var kike en mening med teksten.
  •Men lit morsom da han ba til gud.
  Jeg synes den var let å leve seg in i. Men lit vanskelig samtidig.
  Jeg anbefaler boken for barn mellom 6 og 9 år gamle. Å synes ikke den burde bli superfinalist.
  Jeg gir terningkast 2 av 6.

 32. Jeg synes denne boka var Veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig dårlig fordi det fkings kinesiske språket skjønte jeg ikke å jeg tror det var mange andre som ikke kan kinesisk(eller japansk). Denne boka var også dårlig fordi ingen døde å død er det beste som finnes(nesten i guess). 👇
  Fordi denne boka har faen ikke noe å gjøre med navnet på boka 👉🦇👈😋(good food)
  🖕
  (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง 🦇

  Fordi flagger mus er veldig godt for magen(det sa Anders Breivik til meg)
  Hva er greia med folk som liker disse bøkene, disse er jo de verste bøkene av alle som finnes (overrated)

 33. Blå flaggermus
  Sander og vennen Thomas skulle skjekke hvor store måkeungene hadde blitt når en måke bæjsa i det nyklipte håret til Sander, de tok syklene sine og syklet til en mann som het Pedersen og de kjøpte en høne vær Pedersen sa at de måtte gå på stranda og hente litt sand til hønene når de hadde kommet til stranda fant de en ketshup flaske som, Sander tok ketshup over hele seg og la seg midt på veien mens Thomas gjorde seg klar til og filme. Plutselig kom en bil som kræsjet inn i en stolpe og det kom en dame ut hun var læreren til Thomas og hun het Malin hun kom nærmere og så Sander ligge på bakken med masse blod så besvimte hun.

  Boken et skrevet av Harald Nortun og har sjangeren identitet. Jeg synes at boken var helt passe fordi den var på nynorsk og da skjønte jeg ikke alt men jeg likte at den var litt spennende og at utdraget ga veldig mening fordi det er ikke alle som gjør det.

  Jeg tror at denne passer til 8+ fordi det kan være litt vanskjelig og forstå alt for mindre og den kan være litt ekkel/skummel for mindre. Jeg gir dette utraget en 2/6 fordi jeg likte ikke at den var på nynorsk.

 34. Boken handler om to gutter som lager videoer om at de skal jeg tror pranke noen om at de tar blod i munnen for og late som om de har indre blødninger, de kjøpte også noen kyllinger levende jegv skjønte ikke helt hvorfor de gjorde det, men det gjorde de.

  Min mening: Jeg mener at denne boken appsålutt ikke passet til overskriften den var på nynorsk super vannsklig og lese og jeg skjønte ikke plotte først syklet de kjøpte en kylling så dro de på en strandog så no søppel og ketchup og rød saus og mixet det så det så ut som blod jeg skjønte ikke så mye kanskje vis jeg hadde lært nynorsk og hvordan man leser det, men det har jeg altså ikke.

  Dette er en bok for folk som kan nynorsk og for alder 11-14.
  Terningskast: 2/6
  Ville jeg lest den. Nei

 35. Sander og kompisen Tomas har første dag i sommer ferien. Og Sander er nyklippa han har sakt hjemme at klippen hadde bilt dyrere for å kjøpe to høner. Nede ved stranda hadde noen hat grillfest og ikke rydda opp. De blander en grillsaus og en ketsjup som ligger igjen og så putter Sander lit av det i munnen og lit på armen for at det skal se ut som han har falt av sykkelen. Og nå kommer det noen og de tror det er Erik og Ivan så Tomas gjemmer seg bak busken for å filme det. Det viser seg til å ikke være dem men Malin læreren til Tomas og han får vite noe han ikke visste fra før.​

  Jeg kan anbefale den for de som liker lit spenning, men jeg skjønner ikke at sjangeren er identitet, jeg hadde trodd det var humor som er sjangeren. Jeg gir den terningkast 3 av 6.

 36. Sander og Thomas skal kjøpe høner hos Pedersen, etter det drar de for å finne skjelsand i Nordvika. Der finner de ketsjup og mørkerød grillsaus, de blander sausen og ketsjupen sånn at det ser ut som blod. Sander smører seg inn med blandingen og legger seg på en vei. De to kameratene liker å fake skader og blod, og dette gjør de nå også, men det viser seg å bli en liten krise-situasjon. Sjangeren er IDENTITET​

  Ut ifra det man får med seg i utdraget virker Blåflaggermus som en gøyal humorbok uten pauser. Jeg likte spesielt godt da Sander sprutet ketsjupen i ansiktet til Malin, selv om jeg synes det var ganske ekkelt, synes jeg det var morsomt også. Hovedpersonen Sander virker og er en tøff, modig, oppfinnsom, kreativ og morsom fyr. ​

  Jeg anbefaler boken for de som liker ordentlige humorbøker, og spenningsbøker. Boken er på nynorsk, så den kan være litt vanskelig å forstå, men ikke altfor vanskelig. Tilpasset alder vil jeg anbefale den for 10+. Jeg gir boken terningkast 4/6​

 37. Denne boken handler om en gutt med en venn som lager en video hvor de later som at han ene er død. Så kommer en kristen lærer og ber for at han skal våkne, til slutt ender det med at han nesten blir kvalt av ketchup så han reiser seg da besvimer hun. Han prøver å vekke henne så klarer han det og sier at hun skal få barn.

  Jeg synes boka var bitte litt morsom i starten men fortsatt dårlig. Jeg liker møten han forklarer til sykepleierene at hun ringte de mens hun kjørte bil uten grunn sånn at hun kræsja i et tre. Det var heller ikke realistisk fordi ingen barn er så dumme. Den passet heller ikke så veldig bra til sjangeren identidet i følge fra hva utdraget viser, heller dårlig humor. Jeg gir boka terningkast 2/6.

  Jeg anbefaler denne boka til barn som er under 12 og hvis du liker bøker uten spenning og action med en gutt som driver med idioti.

 38. Jeg synes at boka var dårlig

  Det ga ikke mening fordi ketsjup lukter driiit masse og hun dumme ass tanta eller hva nå enn man skal kalle henne burde jo lukte det. Det ga enda mindre mening at ikke ambulansen luktet det

  Jeg skjønner at hun dumme ass jenta ikke ville ødelegge filmen men JESUS CHRIST hun må skjønne når hun har gått over streken. Altså hun dama trodde jo jenta var død.

  Og hvorfor i helsike er hønene oppi en god damn papp boks men bananer på BANANER. Like what the hell.

  Jeg likte ikke denne boka og det vil nok ikke du heller terning kast 0 av 6

 39. Jeg synes denne boka var spennende og anbefaler at man skal lese hele boka.

 40. For å være helt ærlig synes jeg denne boken var ganske bra! kommer nok til å lese den når den kommer hit på biblioteket. gir denne boka en 5/6

 41. Kjedelig, ikke veldig bra• anbefales ikke. Boken er sikkert bra, men ikke utdraget. Han som leste den opp levde seg ikke mye inn i teksten. Ternikast 4

 42. den var litt morsom men ikke helt for meg fordi jeg liker drama. jeg en gir den terningskast 4/6.

 43. Vi hadde litt dårlig tid til anmeldelse pga BlimE dansen, men dette er boka hvor flest har stemt super.
  Den var morsom, god humor.
  Glemte hønene – overlede de?

 44. Boka handler om en gutt starta sommerferien med en måse bæsje på håret hans og han og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å skjekke hvor stor ungene har blitt. Boka er nynorsk og det er bra bok, jeg likte starten og mere steder på boka.

  Jeg synes boka var bra fordi jeg bare likte noen steder på boka og masse tekst.

  Det beste ved teksten er at den har mye bra tekst.

  Det svakeste ved teksten var kanskje noen ord på nynorsk men jeg visste i værtfall at det var masse ord jeg visste.

  Andre bør kanskje lese det men dem kan gjøre det de vil.

  Boken fortjener kanskje ikke å være på superfinalist men den er uansett bra.

  Terning kasten min er 3.

 45. Svar her: Blå flaggermus handler om to gutter Thomas og Sander som skulle pranke noen men den gikk alt for langt. De skulle pranke Malin med at Sander kom i koma mens Thomas filmet. Boken ble laget av Harald Nortum og har sjanger identitet.

  Jeg syntes egentlig at teksten var helt okey. Fordi den snakket hele tiden om det samme. De forklarte mye om ketsjup smaken i munnen.

  Jeg syntes det beste med teksten er at de forklarte veldig bra om hva som skjedde og at de hadde mange ajektiv. Det svakeste må være at de forklarte det samme om og om igjen, det var nesten som at de hadde glemt hva de hadde skrevet. Jeg ville anbefalt den hvis du liker bøker som handler om pranks eller bøker med veldig mye ajektiv.

 46. Blå flaggermus er skrevet av Harald Nortun. Teksten handler om noen gutter som pranker en som heter Malin som kom på veien. Sjangeren er identitet.

  Teksten var OK men det var vanskelig å forstå. Det var vanskelig å forstå fordi det var på nynorsk. (Ikke alle kan forstå)

  Det beste med boka var at de pranket me ketsjup å ikke fake blod. Det svakeste med teksten var at den var på nynorsk. Jeg syns ikke boka burde få finalist. Jeg anbefaler boka til alle som kan nynorsk. Jeg syns boka for 2/6.
  Abiramy Kokilan

 47. Boka heter blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Blå flagggermus handler om to gutter Tomas og Harald som tenker og lage en liten spøk som går forferdelig galt. De skulle pranke Malin med at Sander kom i koma mens Tomas filmet.
  Dette er den identitet bok.
  Jeg syns boken var helt ok men det var mange ord jeg ikke skjønte.
  Det jeg syns var det beste med teksten var at de brukte mange adjektiv og beskrev tegnene bra.
  Det som var det svakeste med teksten var at de brukte mange av de sammen ordene mange ganger.
  De som liker bøker som er om identitet og bøker som har mange adjektiv burde lese den.
  Jeg syns ikke helt at boken burde være superfialist.
  Jeg gir den terning kast 2

 48. Blå flage mus

  Blå flage mus

  Forfatter en som har skrevt boka blå flage mus er Harald Nortun
  Blå flage mus handler om to gutter.
  Det viktigste er å få med hva de guttene gjør.
  Blå flaggermus er en humor og identitet.

  Jeg synes at teksten trenger bilder for man ikke kan se hva som skjer.
  Jeg synes teksten er litt dårlig.
  Men den trenger mer adjektiv.

  Det beste er at det er humor.
  Det svakeste er at den ikke har bilder.
  Jeg sier at folk skal lese boka.
  Jeg synes ikke at den skal være med. I superfinalistene for det blir litt dårlig å lese boka nor den ikke har bilder.
  Jeg gir ternings kast 4.

 49. Blå flaggermus er skrevet av Harald Nortun.Boka handler om at Sandler og Thomas skal dra en spøk som går for langt.Sjangeren til Blå Flaggermus er Identitet.Når jeg leste det følte det litt ‘overalt’.Det ga meg en rar lett følelse.Delen med IPhonene var gøy å lese.De tok med nok adjektiv og jeg kunne se fortellingen i min fantasi veldig klart.Teksten kan bli lest flytende og lett, ting er beskrevet ganske bra.Jeg synes at den trenger litt mere beskrivelsene for selv Sandler og Thomas men det var alt.Jeg synes at hvis man vil ha en lett lest fortelling er det bare å gå i biblioteket.Jeg synes at det fortjener superfinalist.Jeg gir terningkast 3.

 50. Boka heter blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Blå flagggermus handler om to gutter Tomas og Harald som tenker og lage en liten spøk son går forferdelig galt. De skulle pranke Malin med at Sander kom i koma mens Tomas filmet.
  Detter er den identitet bok.
  Jeg syns boken var helt ok men det var mange ord jeg ikke skjønte.
  Det jeg syns var det beste med teksten var at de brukte mange adjektiv og beskrev tegnene bra.
  Det som var det svakeste med teksten var at de brukte mange av de sammen ordene mange ganger.
  De som liker bøker som er om identitet og bøker som har mange adjektiv burde lese den.
  Jeg syns ikke helt at boken burde være superfialist.
  Jeg gir den terning kast 2

 51. Jeg synes boken var ok for den var litt morsom men samtidig ikke min type bok så jeg gir den terningkast 3/6

 52. Det er to barn som spøker om at den ene er dø.
  Boka heter blå flaggermus. Forfatteren heter Harald Nortun.
  Teksten handler om en spøk. Sjangeren er humor.
  Den er morsom fordi de tror at han er død.
  Det er best når han later som om han er dø.
  Det dårligste er at det ikke er så spennende.
  Andre bør lese den.
  Boken fortjener en superfinalist.
  Terningkast 3

 53. blå flaggermus.
  Forfatteren heter:Harald Nortun.
  Boka handler om en jente og en gutt som skal gjøre en spøk på noen, men spøken går for langt.
  Bokas sjanger er identitet.
  Jeg synes teksten var dårlig og rar jeg skjønte ikke hva som skjedde.
  Det beste var at det var litt morsomt.
  Det dårligste ved teksten er at det var vanskelig å skjønne hva som skjedde.
  Jeg synes ikke andre burde lese den.
  Den fortjener ikke å være en superfinalist.
  Terningkast 2.

 54. Boken heter blå flaggermus.

  Forfatter: Harald Nortun.

  Boken handler om en som heter Tomas.

  Boken er en identitets bok.

  Jeg synes boken har en rar handling fordi jeg ikke forstår mye av boka.

  Det beste med boka var at jeg forsto litt av boka.

  Det svakeste ved teksten var at jeg ikke forsto mye og at det ikke er bilder i den.

  Jeg synes at barn fra 4-8 år bør lese den.

  Jeg synes boka ikke fortjener å bli superfinalist.

  Jeg gir den terning kast: 3 av 6.

 55. Eg synes at Malin var litt tullete, dramatisk, og veldig kristen. Tom,kompisen, gjorde ikkje som han skulle, og virka litt dum.

 56. Denne boken er for folk som har «morsom» humor men anbefales absolutt for alle lurer på hva som skjer videre kanskje jeg burde lese denne bok men uansett er denne boka en 5/6 for meg og en fantastisk bok av Harald Nortun.

 57. Jeg anbefaler denne boken til alle som er glad i litt «rar» humor!
  Selv var det ikke helt min stil, men jeg likte hvordan historien var skrevet, så jeg tipper at mange vil komme til å like denne boken😁

 58. Tekstutdraget handler om to Sander, Tomas og Malin, Sander og Tomas finner på noe dumt og filmer det, Malin, som er læreren til Tomas, er veldig kristen og kommer til det stedet der de to finner på noe dumt, det dumme er – dem tok ketchup og marinade saus og dem hadde en «skadoemter» og dem ville gjøre at skaden som sander har opp til 10(det høyeste tror jeg) Og dem får 10 av 10.​

  Ut ifra det man får lest i utdraget virker boka veldig som humor også, jeg likte veldig godt at den var på nynorsk, fordi det er lenge siden jeg har lest/hørt noe sånt. Boken var veldig bra fordi var morsomme sitater, setninger som «Sommerferien starta med at en måse dreit i håret mitt» og «Jeg treste jesus. Sa Malin, – Du trefte et tre. Sa mannen.» Og «Flapp Flapp Flapp» Og da jeg leste alt dette la jeg merke til at Ketchup og marinade er veldig bra fake blod, Jeg kunne ønske å lese mer av denne boken og håper da jeg skal se etter en bok på biblioteket så finner jeg den og skal lese den, Dette er en bok som gjorde alle sammen le, Denne boken er 6/6 terningkast og HAR SÅ LYST TIL Å LESE MER.​

  Jeg anbefaler denne boka for de som liker humor og identitet. Denne boken er veldig bra, den er det. Jeg synes 10 or og mer passer bra, og voksne også. Jeg vil at denne boken skal vinne, jeg stemmer på den, og sier igjen, 6/6.

 59. Tekstutdraget handler om en gutt som heter Sander med vennen hans Tomas. De skal gjøre en spøk på noen som tilfeldigvis er Malin læreren til Tomas. Tilslutt blir det til a Malin som drar til sykehuset og ikke Sander. Denne boken tilhører sjangeren identitet.​

  Jeg likte boken fordi den er morsom og rar, men synes det var litt slemt at de pranka Malin med en sånn prank som også endte med at Hun måtte på sykehus. Jeg likte starten fordi det var morsom at de skulle kjøpe en Høne liksom ut av alle dyr, en Høne. Det beste med teksten er at Malin sier at hun skal ha et barn og så sier sykehusmannen « Er du heilt sikker på at du skal ha barn?´´ Fordi han så bindet som lå på bakken med ketsjupblod på🤣. Mitt favoritt del av teksten er når malin sier «Kjære, snille, gode nevøen min!´´ og så tenker sander « Nevø? Ho var ikkje tanta mi!´´😂.​

  Jeg anbefaler boken til folk som liker morsome bøker, jeg synes barn fra 11 og oppover passer denne boken her. Jeg hadde definetivt stemt på denne til og vinne bokslukkerprisen. Jeg gir den 6/6 terningkast.

 60. Jeg syntes den var veldig kjedelig. De skrev på en ganske kjedelig måte og et uinteressant tema jeg å vennen min syntes det samme.

 61. Jeg likte ikke boka fordi at den ikke var så spennende. Jeg skjønte ikke så mye pga; dialekten.
  🎲 2/10 🎲

 62. Boka var bra og kul, men også litt ekkel. Skjønte ikke helt siden den var på Nynorsk, og den var ikke helt min stil🥴🤪

 63. Sjanger :identitet
  Forfatter: Harald Nortun
  Forlag: samlaget

  Jeg likte best den delen her:
  Då vakna ho.

  «Eg trefte Jesus», sa Malin.

  «Du trefte eit tre», sa mannen.

  «Det kom ein engel», sa Malin.

  «Har du slått hovudet?» spurde mannen.

  «Eg skal ha barn», sa Malin.

  Mannen såg noko på bakken. Bindet som Malin hadde tørka ansiktet mitt med. Midt på bindet var det ein diger flekk ketsjupblod.

  «Er du heilt sikker på at du skal ha barn?» spurde mannen.

  «Ja», kviskra Malin, «for engelen sa det.»

  «Ok», sa mannen, «om engelen insisterer, kan vi ta ein graviditetstest når vi kjem til sjukehuset.»

  Men det Var litt vanskelig å forstå jeg forsto første side men ikke så mye etter det også synes jeg ikke boka var noe spennende

  Terningkast
  3️⃣

  Passer for barn fra 11 til 12

 64. «Blå flaggermus» er en helt sprø historie om hvordan en uskyldig «prank» bare spinner videre og guttene mister helt kontrollen på hvordan dette tas videre. At læreren er religiøst forvirra og tas med til sjekk fikk frem latteren. Det er også gjenkjennelig å skulle tøyse litt, og så er det noen som synes at det er dumt å ikke få vite hvordan det går med de to hønene som det var så om å gjøre å få kjøpt i starten av utdraget.

 65. Jeg likte ikke utdraget fra blå flaggermus men jeg synes selve boka er ok ikke super men ok.
  Jeg har jo læst bedre ny norske bøker som for eksempel vaffel hjerte, den boka er super!

  Jeg tror blå flaggermus er en bok som kan underholde mange barn og har potensial, men at utdraget som vanlig ikke for med nok info om boka og hva den handler om
  Jeg synes boka var en 3/6

 66. Forfatter Hanrald Nortun.
  handlet om to gutter som heter sander og Tomas.
  Det var første dagen av sommerferien.
  Sander hadde vært hos frisøren og klippet seg.
  Sander hadde lyvet til foreldrene om at frisøren kostet mer slik at han har råd til å kjøpe høner hos Pedersen.
  Tomas kjøpte en med flekker av brunt og svart og grått og Sander kjøpte en Brun høne.
  Etter det syklet de til Norvika og der fant de masse rester fra en grillfest som ketsjup og mørkerød grillsaus de blandet sausen sammen til jukseblod.
  De skulle lurre folk Tomas skulle filme og Sander lå i veien med sykelen velta og jukseblod i munnen.
  Da kom læren til Tomas og hun heter Malin.
  Hun ringte til ambulansen og hun tok munn til munn metoden.
  Og hun fikk jukseblod i ansiktet og hun ble i sjokk tilstand og besvimte.
  Helikopteret og ambulanse personalet tok med Malin I en båre fordi hun var i sjokk og hadde på seg krage.
  Og ambulanse personalet trodde Sander var helten selvom det var han som lurte Malin.
  Jeg synths denne foretellingen var morsom, men guttene var rampete.

 67. Skole: Manglerud

  Bok: Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Sjanger: Drama

  Boken handler om to gutter som prøver og lage noe gøy på film.
  De tar ketsjup på hele seg for at det skal se ut som at det er sår og skader etter en ulykke.
  En av lærerne på skolen bråstopper foran ulykkesstedet for å hjelpe til. Etter mye drama ender det med at det er læreren som havner på sykehuset.

  Jeg synes boka var litt kjedelig, litt morsom og rar på slutten fordi det var mye drama i historien og mange rare ting som skjedde. Jeg synes også at det var litt vanskelig å forstå fordi teksten var på nynorsk.
  Jeg anbefaler boken til de som liker drama og dumme rampestreker.

  Boken passer for barn som går på mellomtrinnet.

  Terningkast: 3

 68. Den var bra. Og morsom og litt for mye tekst, men fine bokstaver.😁😒 Men litt kjedelig😩✌️og litt drama og mye humor🙈 Den var veldig bra. Den var litt rar fordi den var på nynorsk.

  forfatter: Harald Nortun
  anbefaler Å lese👌🏻
  aldersgrense:8

 69. Jeg syntes blå flagermus var ganske morsom men ikke så spennende. jeg har lyst til å
  lese mer fordi jeg liker morsomme bøker.den var også lit rar men jeg gir terningskast 10/10

 70. Jeg syntes blå flagermus var ganske morsom men ikke så spennene men jeg har lyst til og
  lese mer den var også lit rar men jeg gir terningskast 10/10

 71. Blå flaggermus
  Av Harald Nortun
  Sjanger: Identitet

  Boken starter med at Sander får en bombe med drit i planeten.
  Vi sprang tilbake til syklane, og Tomas tørka håret mitt med ein mosedott. Eg tok på meg hjelmen i tilfelle måsen kom på nytt bombetokt.

  Jeg synes utdraget var veldig kjedelig. Jeg klarte ikke leve meg inn i boka. Det var som at ingen ting skulle skje, det var ikke noe action.
  Det var litt vanskelig å lese nynorsk, men det gikk som regel greit.
  Jeg syntes at den burde vært et annet utdrag. Noen i Klassen har lest boka, de mener også det er et dårlig utdrag.
  Men de mener at boka blir bedre etter hvert. Altså at den egentlig er den ganske bra.

  Boken er egentlig bra, bare husk at det er nynorsk og ikke bokmål,
  For det kan være litt vanskelig å lese på nynorsk.
  Men hvis du liker sjangeren er, eller kan, dette være en bok for deg.
  «Anbefalt hvis du kan lese nynorsk»
  Så jeg vil ikke dømme den etter utdraget, i alle fall ikke etter det de andre har sagt.

  Terningkast: 4

 72. Denne boka syntes klassen var vanskelig, og det å lese på nynorsk gjorde den enda vanskeligere å forstå. De lurer også på hvorfor den har fått tittelen «blå flaggermus».

 73. Navn: Blå flaggermus
  Sjanger: identitet

  Hva jeg syntes om boken:
  Jeg syntes boken egentlig var litt kjedelig og ikke så veldig spennende og fikk ikke meg helt til å ville lese så mye mer.
  Jeg anbefaler denne vis du liker på en måte liker spenning og drama jeg syntes det var mer drama en identitet

  Terningkast: 3
  Alder: 8-10

 74. overskrift :Blå flaggermus.
  forfater :Harald Nortun.
  sjanger :identitet.

  Boka var veldig bra og morsom. Jeg synes at man skal være forsiktig med pranker.
  Jeg syns at kapittel 2 var bedre en kapittel 1.
  Det var morsomt når hun kalte han for nevø.
  Jeg synes man burde hatt litt mer informasjon om han vi leste om, men ellers var den bra. Men jeg sKjønner hvis noen ikke liker den, fordi det er litt vanskelig å lese nynorsk.

  Terning kast: 5
  Anbefalt: hvis man greier og lese nynorsk.

 75. Blå flaggermus
  av Harald Nortum

  Boken startet med at Sander fikk fuglebærsj på hode å ha klipt seg, men det er ikke alt.

  Jeg syntes at det var rart at boka het blå flaggermus, men jeg tror boka kommer etterhvert med å handle om det.

  De første kapittelende handler om en som heter Sander. Boken handler om Sander som later som han er død med å ta ketchup i ansiktet. Boken hvar rar siden man gjør jo ikke sånt i virkelig heten.

  Jeg tror boken kommer til å late som om man er noe annet. Det er det jeg tror siden boka handler om at han blir noe helt anne for eksempel død… Jeg synes at boken passer til de som liker å lese bøker som er rare som den boka, men ikke dårlig. Jeg synes det er litt rart at de gjør sånne ting som det.

  Jeg håper dere liker boken. «I hope you enjoy».

  Terningkast: 4
  Nynorsk så passer ikke så bra for de som snakker bokmål som meg, men jeg forstår.
  Boken var morsom.
  Hvorfor tuller de med det? Hallo. Jeg tror det er på grunn av at det er en bok.
  Anbefalt alder: Mellomtrinnet så 10-12 år.

 76. Blå flaggermus
  Harald Nortun

  Denne boken var egentlig ganske bra kjønte hva den handlet om og sånt. Men samtidig var den litt sånn rar. Jeg likte boken fordi hvis den hadde vært på bokmål tror ikke jeg den hadde vært så spennene ja den var egentlig ikke så dårlig.

 77. Tittel:Blå flaggermus

  Harald Nortun

  Sjanger:Identitet

  Min mening :Den var passe bra pga jeg hadde egentlig git den dårlig men pga de spennende øyeblikkene så gidde jeg den passe bra.Hadde ikke lest hele boka .Klarte ikke å komme in i boka helt og dem var jo nynorsk så det gjorde den litt vanskelig å forstå .

  Litt fra boka:

  Eg løfta forsiktig på hovudet og så èin liten mintgrøn bil.

  Det var Malin læraren til Thomas

  Malin storma ut og ropte Sander Sander kan du Høyre meg .

  Avslutning : Gir den 1 av 6 .
  Hadde ikke lest hele boka.

 78. Tittel: Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Sjanger: Identitet

  Utdraget handler om en person og vi blir liksom med på en reise i livet til han/hun.

  Jeg synes boken var veldig kjedelig. Jeg klarte ikke leve meg inn i boka. Det var faktisk noen steder det var spennende, men det det ble kjedelig ganske fort.
  Det var litt vanskelig å lese nynorsk, men det gikk som regel greit.
  Jeg synes utdraget burde være bedre. Mange i klassen min har lest boka og en av dem sier at det var et veldig dårlig utdrag fordi det meste andre av boka var bra.

  Jeg vil ikke dømme etter utdraget så etter det jeg har hørt så vi jeg gi:

  Aldersgrense: 8+

  Terningkast:4

 79. Jeg synes dette utdraget var litt gøy, men ganske kjedelig, og jeg liker ikke å lese om akkurat sånne ting. Det handlet om en gutt som het Sander, og en venn, Tomas, som først kjøpte seg to høner, så syklet de en vei, og fant rester etter en grillfest. De bestemte seg for å se om noen var der, sånn at du kunne tulle med at Sander hadde skadet seg. Da kom Malin, en ifra skolen. Hun kjørte en mintblå bil, og når hun så Sander ligge der, i veien, med ketsjupblod, som hun trodde var ekte, krasjet hun bilen sin inni en trestamme, løp ut og ropte: Sander! Sander! Hører du meg?.
  Jeg synes det var litt gøy at hun trodde på det, men samtidig ikke, for det sluttet med at ambulansehelikopteret kom, og tok med Malin, som var helt forvirra når hun skulle ta munn-til-munn metoden på Sander, og han ‘Våknet’ akkurat idet hun skulle blåse.
  Det var litt vanskelig å lese, fordi jeg er ikke så vant med nynorsk.

  Sjanger: Identitet
  Forfatter: Harald Nortun
  Tittel: Blå flaggermus
  Terningkast: 3 av 6

 80. Tittel: Blå flaggermus
  Sjanger: Identitet

  Jeg sytnes den var spennende, På slutten fikk jeg lyst til å lese mer. Jeg har ikke så mye å si om denne boka, men den var spennende!

  Terningkast: 5,6

 81. Tittel:blå flaggermus
  Forfatter:Harald Nortun
  Sjanger: identitet

  Jeg synes at utdraget var veldig kjedelig .👎🏻
  Jeg kjente ikke så mye fordi jeg tror det 🤔
  Var på Nynorsk. ikke noe gøy i det hele tatt.

  Alder:(7-10)
  Terningkast:2🎲

 82. Tittel: Blå flaggermus
  Sjanger: Identitet

  Jeg likte boka, men det som var dumt er at boka er nynorsk som jeg ikke skjønner noe av. Det som er litt rart med boka er at det handlet først om en ting og så en annen ting. Og de tokk ikke med det beste av boka.
  Jeg skjønte ikke helt hva boka handlet om på grunn av den som leste, det er det som er det dummeste.
  Denne boka anbefaler jeg til alle som er 7-9+
  boka for terningkast 3
  🎲🎗

 83. Blå flaggermus

  Jeg syntes at fortellingen var litt rar på grunn av at jeg syntes ikke utdraget handlet om noe blå flaggermus. Også skjønte jeg ikke hvorfor han gutten spilte død og puttet masse ketsjup i munnen.

  Sjanger: IDENTITET
  Terningkast 3
  Alder 10-12

 84. Dette er ein sikker sikker vinner!! Eg berre elskar denne boka det er så mykje humor i den denne boka er berre best. 10000 av 10
  LOL mensen

 85. Klassens dom; bra, spennende, morsom, god humor, artig, spesiell, beste av alle bøkene.
  Terningkast 6.

 86. Jeg synes blåflaggermus boka var morsom, intresantg, kul, merkelig og sprsiell
  Den var andrledes og ikke som alle andre bøker jeg har lest!

 87. Guttene synes utdraget var inspirerende. Utdraget var morsomt fordi de to guttene fant på dumme ting. De fleste ville lese hele boken.

 88. Vi synes at denne boka var veldig bra! Vi vil høre mer, synes den er morsom og veldig spennende. Boka passer både for jenter og gutter, og forfatteren skriver på en levende måte som gir oss bilder i hodet.

 89. Dette utdraget var heilt supert! Dette var noko elevane likte veldig godt – mykje latter i klasserommet av dei ulike hendingane og personane. Forfatteren brukar eit godt språk for å formidle det som blir sagt. Den beste boka av alle saman!!! Denne skal vi lese!

 90. Det er morsomt at en måse bæsjer på hoden hans. Eirik og Ivan hadde ertet Sander og at den rike personen var lei seg over det, og han ikke stoppa mobberne.
  Boka heter Blå flaggermus forfatteren heter Harald Nortuh. Boka handler Om at det er en gutt som har blitt mobbet og at en måse hadde bæsjet i hodet til han akkurat når han kom ut av frisøren. Boka er Identitet. Jeg syns at teksten er morsom fordi han sier at måsen bæsjer på han når han hadde nyklipt hår. En person hadde krasjet og en man hadde sett det, det er bra at han så det.
  Det som ikke er bra er at Sander blei mobba av Eirik og Ivan. Og at en måse bæsja på hoden hans. Ja andre bør lese den. Og jeg syns den er bra men ikke nok for og få superfinalist men den er bra. Terning kast 3

 91. Boka heter «blå flaggermus».
  Han som skrev boka heter Harald Nortun.
  Boka handler om to gutter som skal lage en film de bruker ketsjup som blod det skal være en spøk men så ringer noen sykebilen og det som skulle være en spøk ble til noe alvorlig.
  Bokas sjanger er identitet.

  Jeg syntes teksten kunne blir litt lettere å forstå. Og Kansje det kunne vært litt bilder.

  Det beste ved teksten var at han ikke hadde skadet seg men så kom sykebilen.
  Jeg syntes der var dumt at den var skrevet på nynorsk fordi da forstår jeg ingenting. Og jeg skjønner ikke hvorfor boka heter blå flaggermus fordi den har ikke noe med teksten å gjøre.
  Jeg syntes ikke alle bør lese den men Kansje de som kan nynorsk.
  Den bør ikke være superfinalist.
  1/6

 92. Blå flaggermus.
  Harald nortun lagte boka forfat Boken heter blå flagggermus.
  ter.
  Teksten handler om den spesielle flaggermusen.
  Litt fantasy syns jeg og litt sjanger.
  Jeg syns teksten var bra fordi det var sånn passe tekst.
  Det beste med teksten var at det var sånn passe tekst.
  Det svakeste med teksten syns jeg var at den begynte og bli litt kjedelig ettervert.
  Ja andre burde lese den i sånn 9-12 alderen syns jeg.
  Nei jeg syns boken ikke fortjener og være superfinalist.
  Jeg gir terningkast 4 av 6 🙂

 93. Boka heter blå flaggermus og er skrevet av Harald Nortun. Teksten handler om to gutter som ville tulle litt med læreren og som ble til en ulovlig hendelse. Sjangeren er identitet.

  Jeg syntes at denne boka var ganske dårlig fordi de gjorde noe veldig galt og fordi historien var kjedelig. Men jeg likte at den var på nynorsk.

  Det beste ved teksten var at den var på nynorsk.
  Det dårligste med teksten var at det var en dårlig historie.
  Jeg syntes at denne passer for folk som liker at ting blir litt styrete.
  Nei jeg syntes ikke at boka fortjener å være superfinnalist.
  Terningkast 2

 94. Bokanmeldelse av blå flaggermus:

  Boka er skrevet av Harald Nortun.

  Boka handler om er at to gutter som hadde dratt en spøk som gikk for langt.
  Sjangeren er identitet.

  Når du leser overskriften høres den rar ut.
  To gutter drar en spøk for langt.

  Det beste ved teksten: det var at boka var litt andelenes og rar.

  Det svakeste ved teksten: det er at boka var litt kjedelig.

  Vet ikke om boka fortjener å være superfinalist.

  Terningkast 3/6

 95. Boka heter blå flaggermus.
  Forfatteren heter Harald Nortun.
  Boka handler litt om følelser og vonde ting.
  Sjangeret er indetitet.

  Jeg syntes boka var litt trist siden det var mye mobbing og noen måtte på sykehuset.

  Det beste ved teksten var at de til slutt stoppa og mobbe.
  Det svakeste ved teksten var at en person ble mobba.
  Ja andre bør lese den.
  Jeg vet ikke om boken fortjener en superfinalist
  Jeg gir ternekast 2- av 6.

 96. Olivia er en jente og foreldrene er skilt det er veldig nærme skolen der hvor moren bor
  Men det er langt unna der hvor faren bor. Det er en jente som heter Susanne hun gråter nesten hele tiden.
  Boka heter annenhver uke olivias liv og forfatteren heter Heidi Linde.
  Det viktigste med teksten er det handler om Olivia foreldrene er skilt og at hun synes at det er dårlig at henne må gå til skolen når hun er hos faren fordi det er veldig lang vei, de skal velge Lucia. Og det er drama bok. Jeg synes det er bra fordi jeg liker drama eks da Susanne gråter jeg liker at det er trist og eks at Olivias foreldre er skilt.
  Det beste ved teksten er at moren til Olivia er nærme skolen sånn at henne skal gå veldig nærme. Det svakeste med teksten er at foreldrene til Olivia er skilt og at henne må gå langt når hun er hos faren fordi faren bor langt unna.
  Boken fortjener ikke super finalist.
  Terning kast 4.

 97. Boka heter: Blå Flaggermus
  Forfatteren er: Harald Nortun
  Teksten handler om: To venner som skal tulle litt med ketsjup, men de gikk litt for langt med spøken.
  Sjanglet til boka er: Identitet

  Jeg synes boka var: Gøy og morsom. Det som var gøy var temaet. Det morsomme var spøken i fortellingen.

  Det beste ved teksten var vell det at: jeg faktisk skjønte det jeg leste.
  Det svakeste ved teksten var at: Det ikke var noen bilder.
  Jeg synes: Andre burde lese denne boka. Kanskje de som er i 11-12 alderen.
  Jeg synes: Boka fortjener og være i superfinalist.

  TERNINGKAST 6/6

 98. Boka heter blå flaggermus. Forfatteren er Harald Nortun. Jeg forsto ikke teksten helt. Teksten var vanskelig og hva det handler om jeg forsto ikke boka den var vanskelig å forstå. Sjangeren er identitet. Jeg synes at teksten er kjedelig og alt for mye tekst.
  Likte ikke tema jeg forstod ikke noe av teksten. Jeg likte ikke noe med teksten. Det dårligste med teksten er det er kjedelig alt for masse tekst forsto ikke noe. Jeg synes at igjen burde lese boka. Jeg føler det burde ikke være superfinalist.
  1/6 ternekast

 99. Blå flaggermus er en bok som handler om identitet.
  Jeg synes at boka var bra at folk burde likte boka fordi den veldig morsomt,og spennende, jeg likte boka fordi det var veldig morsom.sander og tomas hadde stoppa ved måse kolonien for å sjekke kor store ungane var blit

  Det var en gang i sommerferien da en måke dreit i håret mit.
  sander og tomas hadde stoppa ved måse kolonien for å sjekke kor store ungane var blit. Åtte små høner sprang rundt i eit eige bur. Tomas peika på ei høne med flekker av brunt og svart og grått og så ville sander ha den.

 100. Det var litt en kjedelig bok men det går greit til og lese boka. Jeg anbefaler den til andre en ja uhh. Terningkast 3/6

 101. Tittel: Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Sjanger: Identitet

  Boken handler om en gutt som starter sommerferien litt dårlig, fordi han får en måkebæsj i hodet etter å ha klipt seg, men det er ikke det eneste som skjer.

  Jeg syns denne boken var veldig kjedelig. For det første så var den på nynorsk og da er det litt vanskelig å henge med. For det andre så var det så mange navn og jeg syns ikke forfatteren klarte å få frem hvem som er hvem. For det tredje så skjønte jeg ikke hva som skjedde i boken, jeg syns ikke forfatteren fikk frem hva som skjedde. Jeg hadde garantert ikke lest denne boken, for kjedelig for meg. Den falt ikke i smak hos meg. Jeg syns ikke utdraget var så bra i alle fall.
  Alder: 8-10+ kanskje, er ikke helt sikker
  Terningkast: 1.

 102. Etter at alle stemmene er talt er dette boka som bør vinne Bokslukerprisen 2020!!

 103. forfatter:Harald Nortun

  Jeg syntes den ikke var så bra. Den hadde ikke så mye spenning. Og jeg syntes den bare bytta tema noen ganger. Jeg kjønner heller ikke vorfår den heter blå flaggermus.Og jeg syntes den ikke hadde mye drama i den. Jeg syntes ikke den var min type bok.Det var ikke så spennende syntes jeg.Jeg syntes starten av boka ikke stemte med slutten. Den var også litt uforklarende.

  Aldersgrense:8
  terningskast:2 av 6

 104. Jeg synes denne boka var passe bra, men at den liksom ikke passet helt for meg. Jeg vet ikke helt hvorfor men jeg like den bare ikke, kanskje det av dialekta kanskje ikke, jeg vet ikke.​

  Jeg gir boka 3/6.

 105. Tittel:Blåflaggermus
  Forfatter:Harald Nortun
  Sjanger:identitet

  Jeg syntes det var et spennende utdrag. Men det var ikke så smart å late som at maner syk. Jeg liker spennende bøker og denne var spennende. Skjønte ikke helt hvorfor den het blåflaggermus. De burde kanskje si at det var en spøk men det gjorde det mer spennende fordi de ikke sa det. Kanskje den er litt vanskelig for mindre som ikke forstår nynorsk

  Terningskast 4/6
  6 år (får de som forstår nynorsk

 106. Blå flaggermus
  skrevet av: Harald Nortun
  Sjanger: indentitet

  Hei!
  Mine tanker: Jeg syntes utdraget var helt ok blod er ikke helt min greie, men den var spennene uansett jeg kommer nok til å enten lese eller høre resten av boka.

  Hvis du har lest utraget så kan du stoppe å lese her eller hvis du vil følge.
  Utdraget handlet om to gutter som skulle lage en døds-sene men heller lager et drama med læreren innblandet, hun er veldig kristen det hele ender med at læreren blir kjørt til sykehuset.

  Terningkast: 3
  Aldersgrense:7

 107. Jeg sytes boken var litt morsom men kjedelig på samme tid. Jeg syntes det var morsomt da læreren trodde at han var gud.

 108. U need some more garlic ya know some spice spice things up a bit put some garlic and union in that ketchup dont be shy put some more

 109. Boka hendler om en gutt som heter Sander. Han har sommer-ferie. i sommerferien er han med vennen hans, Tomas. De har noe som heter skadometer. 🙊
  Sjanger: IDENTITET 🙈

  Jeg synes boka var morsom og litt kjedelig. Den var morsom fordi de lurte Malin med at de hadde skada seg og kjedelig fordi helikopteret kom og han sa ikke sannheten til Malin.

  Det beste med boka var at Tomas ikke kom fram fra buskene han gjemte seg i og så kom rednings helikopteret.
  det verste med boka var at den var på nynorsk og Malin skulle til å gjøre munn-til-munn metoden og så spruta Sander ketchup på Malin, det var litt ekkelt.🤮

  Jeg anbefaler boka til folk som liker å lese om tullete ting og folk som skader seg.🙂
  🎲Terningkast 3/6🎲

 110. Innledning.
  Boka handler om en som het Tomas og en som het Pedersen. Pedersen sa til Tomas at han skal legge seg på bakken også later han som at Tomas har skadet seg. Og det gjorde Tomas Pedersen tok ketchup over han når han var på bakken også kom det en dame også ringte pedersen en lege.
  Sjanger boka er en (identitet) bok.

  Min opplevelse av boka
  Jeg syntes at boka ikke var så bra fordi boka er ikke helt min type så jeg likte ikke den så godt.

  Avsluttning
  Det beste med boka var at andre kommer kanskje til og like boka det ser i hvertfall ut som at klassen min likte boka.
  Jeg anbefaller boka til de som liker identitet bøker
  Jeg gir boka terningkast 3

 111. Blå flaggermus.
  Tomas og Sander har sommer ferie, de prøver å lage sår av forskjellige ting. De finner ketsjup og grillsaus, dette blir et bra sår tenker de. De fyller munnen til Sander med ketcjup og grillsaus, for å skremme noen i klassen. Plutselig hører de det rasle i grusen, men dette er rarskere en noen som går, det er en bil! Det er Malin, læreren til Tomas. Hun kommer løpende ut av bilen, bilen kjører videre og kræsjer i et tre. Malin velsigner Sander, men Tomas kommer ikke med kameraet, Sander later som han er en engel, nå er Malin helt forvirra å besvimer, ambulansen er her, å nei Malin ringte når hun så Sander.

  Sjangeren er Identitet. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er sjangeren identitet, kanskje det heller burde vært krim.😊

  Jeg likte denn boka veldig godt! Jeg suntes den var spennende og litt morsom!

  Jeg likte hvordan det sluttet, at man får skikkelig lyst til å lese mer, Det jeg ikke likte var at det ikke hadde noe med en Blå flaggermus å gjøre.

  Jeg vet ikke helt om jeg anbefaler boka, for den varlitt ekkel men samtidig spennende.

  Terningkast. 4 (fire)

 112. 1.
  boka handler om en gutt som later som at han har falt og slott seg og ligger i en dam av ketchup .
  sjanger : identitet

  2.
  jeg syns at boka var dårlig fordi det var ikke min type bok og det var ikke noe spennende.

  3.
  det verste med boken var at han lå i en dam av ketchup
  jeg anbefaler boken til de som liker denne type bok
  terningkast : 🎲1

 113. Anmeldelsen handler om en gutt som skal lure noen folk med at han tok ketsjup i munnen og så filmer en venn han så kommer det en lærer og kræsjer i ett tre i en grønn bil den læreren var kristen og het Mallin. Så ringer mallin ambulansen så kommer de i ett helikopter.men så besvimer mallin så tror legene at de skal ta mallin så de tar mallin. sjangeren er identitet.

  Jeg anmeldelsen var passe bra fordi det var morsom fordi mallin besvimte.

  Det beste med anmeldelsen er at ambulansen kom det verste med anmeldelsen er at de snaker nynorsk. Anbefaler ikke boken. Terning kast 3 alders gruppe 7

 114. 1.innledning
  Boken handlet om at noen tok Ketchup og som late som at det var blod. også ringte damen legen. sjanger identitet.

  2. Min opplevelse av boken

  Jeg sines at teksten er dårlig fordi den ikke passer helt meg.

  3. Avslutning

  boka er ikke best fordi den ikke er helt min greie.
  Det verste med boken er at det handler om blå flagger mus fordi den ikke er helt meg.
  jeg anbeflher at andre barn bør lese den Aldensgrense a. ternins kast 2

 115. Boken handler om en gutt som heter Sander.
  Han skremmer folk med og late som at han dør.
  Han tar ketchup i ansiktet sitt og i munn.
  Vennen hans Tomas filmer at Sander skremmer de andre menneskene.
  Men da Sander prøvde og skremme en lærer som heter Malin gikk det ikke så bra.
  Malin ringte en ambulanse.😦
  Bokas sjanger er:Identitet.👍
  Jeg syntes det var veldig rart at boken heter blå flaggermus fordi det handlet ikke noe om en blå flaggermus bare en gutt som latet som at han døde.
  Men det kunne jo handlet om en blå flaggermus i resten av boken for det jeg leste var bare ett utdrag.🙂
  Jeg syntes også det var litt rart at Sander skulle skremme andre mennesker med at han døde.😳
  Jeg anbefaler denne til barn 7-11 år.
  Terningkast 4

 116. 🥛༼ Den handlet om en gutt som heter Sander han kjøpte ketsjup for å late som han hadde skadet seg. sjanger ingriditet. kjedelig bok fordi ga ikker mening. anbefaler den ikke til andret terning kast 1.

 117. jeg syntes at boken var passe dårlig fordi den ikke var særlig spennende .Det handlet om en gutt som lurte andre folk med ketchup første feriedag .hvis jeg hadde sett boken på biblioteket ville jeg ikke lånt den. jeg anbefaler boken til de som liker lureri bøker.10 til 11 år. jeg gir terningkast 3 .

  sjanger.identitet.

 118. boken handler om en gutt som har en venn, de drar på stranden og finner masse ting som foreksempel ketchup så tok han masse ketchup i fjeset så kommer en av lærerne hans og ser det så ringer hun ambulanse også dunker hun hodet i en stein også kommer anbulanse helikopteret og tar henne istedet.
  sjanger: Identitet
  jeg syns boka var sånn passe bra fordi jrg syns den var litt kjedelig fordi det ikke skjedde noen ting:
  beste med boka at den var litt morsom.
  det verste med boka var at det var ganske kjedelig.
  anbefaler boken hvis du liker sånne typer bøker.
  terningkast: 3-6

 119. blæ blæ’æ blæ lala 👌👌👌👌👌👍👍👍👍👍😎😎😎😎😎😎😁😁😁😁😁😁😁😁😁👌👌👌👌👌

 120. det handlet om to gutter første sommer feriedag de fant en ketchupflaske og grillsaus som de blander sammen og lurer folk med at de er døde.
  sjanger: identitet

  Jeg synes boken var veldig morsom og kul fordi læreren dems besvimte og sa at hun så en engel og så skal hun ha barn😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  det var veldig morsomt

  det var ingenting jeg ikke likte med boken.
  aldersgruppe 7+
  terningkast 6

 121. Boken heter blå flaggermus👌
  Utdraget handler om en gutt nei to gutter som er på en strand og de finner ketsjup/sennep på en grill plass.🌭🍔De går på en vei og Sander fyller munnen med en blaning avketsjupp og sennep sån att det ser ut som han har indre blødninger for å få tall på skadoeter.Så kommer Malin den kristene læreren hans.Sjanger identitet.Jeg synes boka var litt ekkel og mosom.Det beste var at den var morsom og det verste var at utdraget var litt rart🤨 Jeg anbefaler boka not,ikke til andre.Terningkast 4/6.Alder 6-10.⛔

 122. Isabella Lozada Sørby (Skole: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@) sier:

  BLÅ FLAGGERMUS HANDLER OM EN GUTT SOM SPRUTER KETSJIUP INNI MUNNEN OG KATER SOM OM HAN ER SKAdet. så kommER ET HELIkoptrer fra sukrhuset og g utter lulver jeg synes boka var bra og morson terningkaST 5 JEG ANNBEFALER DEN

 123. Jeg syns at utdraget blå flaggermus var litt ekkelt og litt kjedelig . De sa jo ikke flaggermus en eneste gang. Det var ekkelt ved den delen hvor de blandet grillsaus. Dette er ikke mitt favoritt utdrag av alle. Jeg annbefaler ikke boka. Terning kast to

 124. blå flaggermus handler om to gutter som heter Tomas og Sander de kom på en strand
  og fant ketsjup fra en grillfest🌭🍔 .de tok flaska med ketsjup og lagde en video av at sander lå på en vei med masse ketsjup i munnen som blod Tomas satt i buskene og filmet deretter kom malin (en person som de kjenner) dan dan daaaaaaa!!
  sjanger: identitet
  alder: 8-12 år jeg likte ikke boka så godt fordi det var fordi det var sykt mye drama selv om jeg liker drama
  terningskast: 2 jeg ambefaler boken til de som liker dama

 125. Denne boka handlet om folk som skulle tulle med at en blir skada men det gikk litt for langt. Sjangeren er :identitet. Jeg synes at de brukte opp for mye ketsjup og saus.😤🤬
  Den ketsjupen har sikker gått ut på dato!!!!!!!!!!!!!!!!
  jeg synes at 20-20 åringer skal lese denne boken. Terninkast 4😎😎😎😎😎😎

 126. sjangeren på denne boken er identitet. blå flaggermus handler om en gutt som skal tulle med en person med at han blir skadet men så blir det veldig alvorlig. jeg likte ikke denne boken så godt siden dem bruker opp gode toppings de kunne brukt det på taco😡😡. Den ketjupen hadde vært skikkelig god!!!! jeg gir denne boken terningkast 1. jeg synes denne boken passer til 45-60 år.

 127. det var veldig morsomt.Det handla om en person som. Lata som han var syk og lagde ketsjup blod.Da kom læreren dems malin som var kristen. hun ringte 113. og svingte ut og sjekka han men det var jo bare en lek. Så malin hadde tenkt til og blåse luft i han. Men da ville ketsjupen komme in i kroppen. så da spruta han ut ketsjupen. Da så han 113 komme så lata han som han var jesus eller gud. På grunn av malin var kristen da sa han noe tull av de ti bud og hun besvimte.Da kom 113 de tok malin med og hun våkna og sa hun så jesus 113 sa at han var dagens helt.

  ternings kast: 6

  sjanger: drama

  det beste med boka var starten dan han sa at en måke bæsja i håret hans

  det dårlige med boken var ingenting

 128. Denne boka var ekkel. Dialekta var rar og vanskelig. Boka anbefales ikke. Gir karakter 1\10

 129. Vi lurer veldig på tittelen på boka, og er nysgjerrige på hvorfor den heter akkurat blå flaggermus? Det var ganske vågalt av guttene å la det gå så langt, det fikk veldig store konsekvenser, og hvor ble det av Tomas?

 130. Tittel Blå flaggermus
  Lagd av Harald Nortun
  Tema:ldenitet
  Kapittel1
  Sommerferien starta med at ein måse dreit i håret mitt. Eg og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å sjekke kor store ungane var blitt. Dei flaug allereie, Dei gaula og skreik. Foreldre spurte trugande ned mot oss, og ein av dei bomba meg med drit midt i plantene. Vi sprang til bake til syklane, og Tomas tørka håret mitt med ein mosedott. Eg tok på meg hjelmen i tilfelle måsen kom på nytt bombetokt. Har du pengane? spurte Tomas Pedersen tek garantert berre cash. Eg stakk handa i lomma, kjente på myntane. Måsen dreit i nyklipt hår, Eg kom rett fra frisøren, heime hadde eg bløffa om at klippen var gått rett opp i pris, så No var dei siste kronene på plass. Vi sette oss på syklane og rista og skrangla nedover den smale humpete grusveien

  Jeg syntes boka var helt grei den var bare ikke like morsom og spennene jeg forventet. Men den er vel ikke så dorlig heler. Jeg ville sakt at den var kanskje fire av seks. Jeg tror aldersgrensa er fem seks.

 131. Boken handler om at Tomas lurte læreren med å legge seg ned på en grusvei, og smurte ketchup på seg selv, for å late som om at han hadde falt og slått seg.

  Jeg synes at boken var vanskelig å lese, på grunn av dialekten.

  Jeg kan ikke anbefale denne boken.

 132. Jeg synes boka blå flagermus var rar skjønte ikke hvorfor den heter blå flagermus.

  Boka handlet om at det er to gutter som skal tulle med en jente som er krisen. De finer en en flaske med kejup. Den ene gutten ter på kejup på seg og later som om det er blod. Så besvimte jenta og så kom ambulansen og trode at det var hun som hadde skadet seg.

  Jeg synes boka var for lang og sjedelig. boka Kan passe til en 6 klassing.

  Jeg gir terning kast 5.

 133. Jeg synes boka blå flagermus var rar skjønte ikke hvorfor den heter blå flagermus.

  Boka handlet om at det er to gutter som skal tulle med en jente som er krisen. De finer en en flaske med kejup. Den ene gutten ter på kejup på seg og later som om det er blod. Så besvimte jenta og så kom ambulansen og trode at det var hun som hadde skadet seg.

  Jeg synes boka var for lang og sjedelig. boka Kan passe til en 6 klassing.

  Jeg gir terning kast 5.

 134. Vi elsker denne boka! Alle hadde stemt «Super» eller «Veldig bra». Vi liker måten den er skrevet på og hvordan man ser historien.

 135. En som heter Tomas og Sander som kjøper noen høner hos Pedersen. Og de gikk til stranden for å finne sand til hønene.Og der finner de masse plast fra en grillfest og der finner de ketsjup og grillsaus,som de bruker til å fake en ulykke. Men så kom læreren til Sander som heter Malin og hun ringte ambulansen.

 136. Jeg synes boka er passe bra siden den ikke var så spennedene men jeg vil lese resten og den passer får alle

 137. Boka blå flaggermus synes jeg var bra.Jeg syntes den var morsom,men skjønte ikke hvorfor boka het det.Det handler om 2 gutter som var med på en spøk,og som endte med noe alvorlig.Forfatteren heter Harald nortun.Jeg tror denne boka passer for litt mindre barn.Hvis jeg skulle gitt et terningkast ville det blitt en firer.

 138. Jeg synes boken var ganske kjedelig og litt morsom. Jeg synes jeg bør gi boken en terning kast 2. )=

 139. Når eg les fikk eg følelsen av og se ein film, den hadde gode skildringer og og eg skjønte alt. Boken var morsom og spennende og eg vil anbefale og lese denne boken.

 140. I denne boka møter me Sander og Tomas.
  Dei skulle henta høner hos ein som heiter Pedersen. Då dei henta skjelsand på stranda, kom dei på at dei ville laga film.
  Sjangeren er identitet.

  Begynnelsen på utdraget var bra. Dette var starten på boka også. Eg syntes det var spennande og morsomt og lesa om. Det var humor i utdraget som gav leselyst.

  Teksten hadde ikkje nokon bilde, det likte eg ikkje så godt. Det er morsommare og kjekkare å lesa tekstar med bilde. Då får du vita korleis det ser ut der handlinga skjer, og korleis personane ser ut.

  Framsida gav ikkje leselyst, den var litt kjedeleg. Tittelen på boka passa ikkje til utdraget. Det handla ikkje om ein flaggermus i det hele tatt. Men det kjem sikkert til å handla om ei blå flaggermus seinare i boka.

  Det var lett å leva seg inn i utdraget, og det var kjekt å høyra på lydfila.
  Slutten på utdraget var bra. Eg vart nysgjerrig og fekk lyst å lesa meir. Eg likte godt dette utdraget og syntes at det var eit bra val av tekst. Det einaste var at det ikkje handla om ei blå flaggermus.

  Eg likte utdraget godt. Både sjangeren og humoren. Boka passer for 5. – 7. klasse.
  Eg vil lesa heile boka og gir terningkast 4, og ønsker den lykke til.

 141. Utdraget handlar om to gutar som skal laga ein film der Sander let som han ligg dø. Det var eigentlig meint på tull for nokon i klassen, men så var det Malin, læraren deira, som kom kjørande forbi og stansa. Det gjekk skikkelig gale. Sjangeren er identitet.

  Eg likte godt då Malin begynte å snakka om Gud og englar fordi det gjorde at boka fekk litt humor. Eg kjende att uttrykka ho kom med frå Bibelen.
  Tittelen på boka hadde ikkje så mykje med utdraget å gjera. Det dukka ikkje opp nokon flaggermus i utdraget så eg har ikkje klart å sjå nokon samanheng.
  Framsida på boka gav meg heller ikkje lyst til å lesa boka. Eg trur boka ville blitt bedre om det var bilde i teksten. Eg tenkjer også at dette utdraget viser at du ikkje skal kødda med blod og død.

  Eg synest det blei skikkelig spennande då legehelikopteret kom, og Sander måtte lyga om kva som hadde skjedd. Eg likte også då Malin sa at ho var gravid til sjukepleiaren.
  Forfattaren har vore kreativ med boka. Eg levde meg godt inn i utdraget, og synst det var kjekt å høyra. Denne boka har litt mykje tekst men går greit å lesa.

  Denne boka passar for 5. – 8. klasse.
  Eg synst denne boka fortener å gå vidare til superfinalen.
  Eg gir terningkast 5

 142. Denne boka handler om to gutar, Sander og Thomas. Dei var ute for å kjøpa høner hos Pedersen. Dei sykla ned til Nord-Vika, og der fann dei på noko som gjorde at livet blei farleg.
  Sjangeren er identitet.

  Personane i denne boka var kjedelege i starten fordi dei gjorde ting som er heilt vanlege. På slutten av utdraget endra dette seg. Sander lot som han låg i koma, noko han aldri burde gjort. Han burde aldri gjort det fordi det er ekstremt farleg, og han kjem til å bli avslørt og få ei stor straff.
  Eg likte denne boka sånn passe. Det skjedde mykje då leiken plutseleg vart endra frå leik til noko kjempealvorleg. Det eg opplevde som var alvorleg var at det gjekk ut over læreren Malin som var heilt uskyldig og berre skulle hjelpa Sander som låg der på bakken og gjorde sånn at Malin fekk sjokk.
  Teksten kan vera lett å leva seg inn. Det var ingenting som var vanskeleg å forstå.
  Eg likte ekstra godt då Håvard kom på besøk til Sander og mora. Lurer på om dei blir saman eller om Sander får viljen sin? Sander ønskjer å bli kvitt Håvard sånn at Håvard ikkje blir saman med mora til Sander.
  Den delen der Malin fekk sjokk og ba til gud og sa rare ord, likte eg ekstra godt, fordi det var morosamt og spesielt at ho skulle seia sånne ting rett ut. Dette er eg ikkje van med.
  Heilt til slutt tenkjer eg at Sander blir avslørt for når Malin blir heilt frisk vil ho seia sannheten.

  Denne boka passar for 6., 7. og 8. klassingar. Eg anbefaler ikkje denne boka til yngre barn for det kan vera ord og uttrykk dei ikkje forstår.
  Eg gjer denne boka terningkast 3.

 143. Også her var det litt delte meninger om utdraget, men de fleste likte dette dårlig. Forskjellige begrunnelser som at det var på nynorsk, tuller med alvorlige ting, ekkelt, liker ikke slike typer bøker og at det var kjedelig. En elev syntes det var morsomt.

 144. Blå flaggermus

  Boken heter: Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Sjangeren er: identitet
  Utgitt av: Samlaget

  Teksten handler om to gutter som heter Sander og Tomas. De lager en film og later som om de er døde og legger seg på en bilvei. En bil skall kjører forbi og en lærer sitter ved styret. Når hun ser Sander som ligger på bilveien og har masse ketchum på seg som ser ut som om det er blod. Da kjører hun ned i grøfta, for å ikke treffe Sander som ligger og later som om han er dø. Hun ringer ambulansen. Da er det ikke morsomt lenger bare alvor. Malin altså læreren ber til gud for at Sander skal våkne, etter at hun har bedt vil hun ta munn til munn. Da reiser Sander seg opp og spytter all ketchupen i ansikte til læreren, da besvimer Malin. Ambulansen kommer i et helikopter. De spør Sander hva som har skjedd. Sander lyver han forteller at Malin så på telefonen når hun kjørte. Ambulansen tar Malin med helikopteret til sykehuset.

  Handlingen i boken er ikke så lett å leve seg inn i, fordi forfatteren ikke har beskrevet personene godt nok. Det er også noen steder der man bytter temaet helt noen av de stedene er: De besøker reirene til måkene de kjøper høner de skal lage en film å late som om de er døde.

  Jeg likte innledningen i boken fordi den var spennende og morsom.
  Jeg likte veldig å lese denne boken fordi den hadde mye drama inni seg og jeg elsker drama bøker. Den lille innledningen i boken gjorde sånn at jeg fikk lyst til å lese resten av boken.

  Jeg synes Sander var en god venn og var snill men han gjorde også mange dumme ting for eksempel han lurte foreldrene sin at frisøren hadde tatt opp prisene får å klippe seg og derfor fikk han penger til overs og kunne kjøpe høner med vennen sin Tomas.

  Jeg likte godt da Sander latet som om han var død, fordi det var morsomt og interesserende. Det var også en av de øyeblikkene jeg syntes det var spennende.
  Fordi det var veldig mye action i det momentet og det syntes jeg var fint.

  Det gjorde inntrykk på meg at Tomas forlot Sander akkurat da han trengte han mest.
  Fordi i det øyeblikket da læreren ville ta munn til munn. Da trengte Sander Tomas mest men han forlot han bare og det betyr at han ikke er en god venn. Sånne venner liker ingen å ha fordi de vil bare vil ha det beste med seg selv og ikke vil at andre skal ha det bra.

  Hvis jeg var Sander ville jeg aldri ha blitt med på den ideen om å lage en film der man skremmer andre. Hvis han hadde sagt at jeg var pysse ville jeg ha sagt at han kan gjøre det selv. Fordi det er helt dumt og lage en skrekkfilm der det er om liv og død.

  Slutten i boken er litt skummel, fordi da kommer ambulansen og da må Sander lyve om hva som har skjedd. Jeg skulle ønske vi fikk vite mer om denne boken fordi den var veldig spennende. Jeg har lyst til å låne denne boken på biblioteket.

  Denne boken passer best for 9+

  Jeg gir denne boken terningkast 6

 145. Mange av elevene syntes boka var morsom. Flere syntes det var morsomt at den handlet om litt sånn tull som ungdommer gjør. Og at de brukte ketsjup som blod. Det var morsomt at det var en overraskende slutt.

 146. Boka handlar om Sander og venen Thomas. I starten på boka går Sander og Thomas på butikken for å kjøpa høner. Hønene treng skjelsand så Thomas og Sander går ned på stranda for å finna. Når dei kjem ned på stranda ser dei ei ketshupflaske. Thomas og Sander vil ha det litt løye så Sander legg seg på vegen med ketshup i fjeset og speler død.
  Sjangeren er identitet.

  Då eg såg framsida, fekk eg ikkje så veldig lyst til å lesa boka. Framsida gav ikkje leselyst fordi det var så lite som skjedde på ho. Det var berre eit bilete av ein arm. Framsida passa heller ikkje til utdraget.

  Tittelen passa ikkje til utdraget fordi dei nevnte ikkje noko om ei blå flaggermus i det. Eg skulle ønskje eg hadde fått greie på kvifor boka heitte blå flaggermus.

  Utdraget gjorde ikkje at eg fekk lyst til å lesa heile boka fordi eg følte eg hadde fått med meg alt då utdraget var ferdig. Utdraget slutta ikkje på ein veldig spanande måte. Viss utdraget hadde gjort det, hadde eg hatt meir lyst til å lesa resten av boka.

  Eg likte godt då Sander spelte død. Dette gjorde eg fordi eg lurte på korleis den som gjekk forbi skulle reagera. Malin reagerte på ein veldig rar måte. Heilt utan vidare begynte ho å snakka om Gud og Jesus. Dette synest eg var rart.

  Eg likte godt at me fekk veta så mykje på så kort tid, men me fekk kanskje veta litt for mykje fordi det var litt vanskeleg å få med seg alt.

  Boka passar for barn mellom 9 og 13 år. Det beste med boka var humoren, eg gjev boka terningkast 3. Eg ønskjer ikkje denne boka vidare til superfinalen.

 147. Klassen var ganske uenige om denne boka. Noen likte den godt, men mange syns den var litt surrete og at det var vanskelig å henge med.

 148. Teksten handler om to ungdommer som heter sander og tomas.
  DE skal kjøpe to kyllinger å dra til stranden.
  Når de kommer til stranden ser de at noen glemte og rydde etter dem.
  Når de går bort dit ser de ketsjup å girl dressing.
  De blandet det sammen og tok det på hånden.
  Etter hvert lå han henne på baken mens han andre filmet.

  sjangeren er identitet.

  jeg likte spesielt godt da malin læreren til tomas sa jeg skal få barn.
  Det var overraskende at ambulansen kom.

  Jeg likte utdraget men jeg likte ikke at det er skrevet på nynorsk
  jeg vil gi denne boken terningkast 5.

 149. Jeg synes blå flaggermus var gøy fordi Malin skulle ta munn til munn med Sander og akkurat før sprutet Sander masse ketsjup i Malin også kom Sykebilen og syke helikopteret. Også sa de at hun hadde krasja i et tre.

 150. Det var ikke spennende eller morsom. Det startet litt kjedelig, men bygde seg opp. Det var rar og usannsynlig – ting som skjer i boken virker ikke til å kunne skje på ekte.

  Nynorsk, kan være vanskelig. Kan bli rart, litt vanskelig å lese som kan påvirke hvordan man leser innholdet i boken. Noen synes det er greit å lese på nynorsk. Man lærer mer språk når man leser på nynorsk.

  Boken var bra, fordi den hadde elementer hvor det var morsomt. Det skjedde litt for mye, som gjorde det vanskelig å leve seg inn. Det var morsom, med engelen.

 151. Jeg likte blå flaggermus.
  Det var gøy og spennende. Jeg likte starten til slutten.
  Terning kast 6/6❤️❤️❤️❤️❤️😂😂😂👌👌👌👌👌👌😁😁😁😁😁😁👍👍👍👍👍👍😍😍😍

 152. Den var gøy pesto ikke så mye av sammenhenningen men var sånn grei

 153. Jeg likte blå flaggermus.
  Den var veldig gøy, spennende. Jeg likte starten, når han ble bæsja på av en måke.
  Jeg liker når det er mye tull i boken . Den var perfekt.
  Terningkast:7, ååååååååååååååååååååååååååååååå🙀🙀🙀🙀✌️✌️✌️🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀åååååååååååååååååååååååååååååå.

 154. Boken var veldig morsom å lese. Jeg likte boken veldig godt. Jeg kunne tenke meg å lest boka.

  Terningkast 5.

 155. Jeg likte boken kjempegodt. Jeg lo masse og jeg koste meg med å lese. Litt dumt at den var på nynorsk men sånn er det.

  Jeg gir boken terningkast 5.

 156. Bokanmeldelse til blå flaggermus
  av Harald Nortun.

  Sjangeren er identitet.

  Boken handler om to gutter som skal tulle med en av vennene sine men det kommer en annen person så han blir veldig stressa også bare drar vennen fra han.

  En ting jeg likte med boken var at når han lå der så sa de liksom alt som skjedde rundt han og beskrev det for eksempel da han sa”Flapp flapp flapp, sa hjertet. Malin pusta,brystet gikk opp og ned.
  Flapp flapp flapp, sa hjertet enda høyere.”Jeg synes vi fikk høre ganske mye om det som skjedde da.

  Hvis jeg hadde vært han som lå på veien hadde jeg bare sagt at jeg skulle tulle med noen andre ikke deg da hadde de sikkert ikke kommet inn i den situasjonen i det hele tatt.

  En svakhet med teksten var at den var veldig rotete for eksempel da den gikk fra å kjøpe høner fra å late som man er i koma det var det jeg synes var dumt med teksten.

  Jeg anbefaler boken får 9 og oppover.

  Jeg gir den et terningkast fem og en halv ikke seks fordi den var litt rotete.

 157. Bokanmeldelse til blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Sjangeren er identitet
  Laget: 2019

  Utdraget handler om to gutter. Han ene som er mest med i utdraget heter Sander og han andre heter Tomas. De er to bøllete gutter som finner på masse rart og ulovlig. Det som også skjer er at hele utdraget starta med at han ene gutten (Sander) fikk fugle bærsj i håret. Så den starta med en morsom fortelling.
  Hele utdraget handler egentlig om at de guttene ville finne på noe kødd som de kunne filme. Og det ble til noe ALVORLIGGGG!!

  Det jeg likte med teksten var at de forklarte bra, det var bra fordi
  da kan jeg leve meg mere inn i teksten når de forklarer, f.eks hvis de hadde sagt dette: “Han hadde en blå genser som lukter som svette som har kommet fra en svett hockeyspiller og en bukse som er som lukten av svette gym klær”.

  Utdraget engasjerte meg veldig fordi jeg elskeeeeeer drama. Denne er på en måte krim fordi det er jo mye dramatisk som skjer, f.eks at det var jo ketsjup som skulle forestille og det var jo dramatisk fordi hun dama (Malin) trodde det var veldig alvorlig. Så bra jobba Harald Nortun!!

  Utdraget er på nynorsk.
  Det gjør at det er litt vanskeligere å forstå hva de sier, men vi har en så fantastisk lærer. Så når vi var ferdig gikk hun igjennom de fleste vanskelige ordene og sa hva de betydde. Så det var bra.

  Utdraget passer best for 8+
  Jeg likte dette utdraget veldig godt.
  Denne forfatteren har gjort en bra jobb og vært konsentrert!
  Terningkast 6/6!!!

 158. BOKANMELDELSE TIL BLÅ FLAGGERMUS.
  Forfatter Harald Nortun.
  Utgitt av Samlaget.
  Sjangeren er Identitet.

  Teksten handler to gutter som heter Sander og Tomas.De har en lek om og se mest mulig skada ut.
  De prøver også og pranke noen i klassen. Men de finner ut at det ikke er dem de skulle pranke som kom mot dem.Men de gjør forsatt pranken men de går galt.Tomas dro fra situasjonen uten grunn. Hvorfor dro han?hmmmmm🤔

  Utdraget engasjerte meg til og lese mer fordi jeg vil vite hvorfor og hvor tomas dro.Jeg synes utdraget var bra fordi man lurer på ting. Men jeg skulle ønske at man fikk et hint om hvor og hvorfor Tomas dro.

  Jeg synes Tomas virker som en feiging fordi han bare stakk fra situasjonen når folk fra sykehuset kom.
  Jeg synes Sander virker som en kul og litt dum person fordi han tar ketsjup blandet med grillsaus fra bakken etter en grillfest i munnen.

  Det beste med teksten er at man sitter igjen med en følelse av at man må lese mer for og finne ut hva som skjer.
  En svakhet i boken er at den slutter litt brått.

  Denne setningen likte jeg best”Jeg møtte Jesus sa malin. Nei du måtte et tre sa sykehus mannen.Den likte jeg fordi jeg synes den var morsom fordi hun trodde hun hadde møtt Jesus men hadde egentlig møt et tre.

  Språket i boka er lett og lese fordi det ikke er for mange vanskelige ord.

  Jeg anbefaler denne boken fra 7 og oppover.

  Terningkast

 159. BOKANMELDELSE TIL Blå flaggermus

  Teksten handler om to gutter som gjør så ikke smarte
  gutteting som er at en av dem filmer mens den andre later som han er alvorlig skadet….

  Det jeg likte best med teksten var at hun
  stappa en bind inn i fjese til gutten.

  Dette kan bli bedre med teksten de kan si mer
  om hønene og hva de skulle med dem.

  En svakhet med teksten er at den heter
  blå flaggermus når den ikke har noe med flaggermus og gjøre.

  Forfatteren er Harald Nortun.
  Produsert av Samlaget
  Sjangeren er identitet.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det er morsomt og lese om en gutt som blir stappet en bind i fjeset.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten
  fordi jeg ikke kan å lese Nynorsk.

  Teksten var ikke lett å lese fordi den var på Nynorsk.

 160. Bokanmeldelsen til blå flaggermus
  Blå flaggermus
  HARALD NORTUN
  Sjanger er identitet

  Teksten handler om to gutter som heter Sander og Thomas. De gjør mye rart som og kjøper høner uten at noen har sagt at de skulle og så pranke vennene sine men så var det ikke de som kom, det kom noen andre.

  Boka var ganske morsom fordi Malin (lærernen til Thomas) sa mye rare ting som “JEG SKAL FØDE” det var litt morsomt fordi hun sier det plutselig, og det syntes jeg var morsom.Jeg engasjerte meg veldig fordi den var så morsomt og rar sånn at hele verden kan høre at jeg ler.

  Jeg liker teksten fordi den var faktisk litt spennende når han skulle pranke noen og så var det ikke de de hadde tenkt skulle være.Jeg likte godt da han sa “ ferien starter at det er en måke som dreit i håret mitt” Jeg likte det fordi hele boka starter med det så det gjør det morsomt.

  Jeg likte at han løy til til politiet:
  “Jeg bare skulle sykle rundt og jeg så en bil der som hadde krasjet i treet. Jeg tok henne ut av bilen og hun sa mye rare ting”

  “Tusen takk for at du ringte oss”

  “ bare hyggelig”

  Faktisk så synes jeg ikke at det var noe dårlig i boka men kanskje litt bedre beskrivelser men ellers så er boka topp.

  Jeg anbefaler og lese denne boka fordi den er morsom og rar.

  Alder 7-14.

  Terningkast 5 og en halv.

 161. Blå flaggermus
  __________________________
  Forfatter: Harald Nortun
  Forlag: Samlaget
  Laget: 2019

  Sjanger: Identitet.

  Teksten handler om To gutter som heter Thomas og Sander.
  Sander er han som det handler mest av (fordi han er hovedpersonen)
  De prøver å late som Sander er død å prøve å lure folk.

  Starten var litt morsom å brå, Sander fikk seg en fuglebæsj mitt på planeten.
  I teksten var setningen sånn her, -Foreldra stupte trugande ned mot oss, og ein av dei BOMBA meg med dritt midt i planeten.
  Det med foreldrene var at de foreldrene var måker.
  De hadde stoppa ved måkekolonien for å sjekke hvor store ungene hadde blitt.
  Altså måkeungene.

  Sander og Thomas er litt gangstere, synes jeg da, de prøver å lure folk som skal tro at Sander har falt av sykkelen å skada seg.
  “Blodet skal liksom være ketchup”.
  De tror de kommer til å overleve, det er jo bare såvidt at de overlever fordi en rar kristen lærer kjører bilen og klarer såvidt å styre unna, men hun kræsja i et tre, men det gikk bra.
  Guttene var heldig at hun var Kristen og rar fordi hvis hun ikke hadde vært Kristen og rar så hadde de vært i stor trøbbel.
  Det som også var lucky var at de fant en ketchupflaske på en strand like ved.
  Så de var altså the lucky guys akkurat den dagen.
  Ambulansen måtte komme fordi læreren så jo guttene når hun var i bilen så hun ringte ambulansen mens hun kjørte.
  Så ble hun så rar også skulle hun ta munn-mot munn metoden, Sander klarte ikke puste så han spyttet ut ketchupen rett i fjeset til læreren, så falt hun eller noe sånt å bare lå på bakken.
  Så kom ambulansen med helikopter fordi de hadde akkurat vært på trening med helikopteret.
  Så våknet hun og sa, -Eg trefte Jesus.
  Så sa mannen fra Ambulanse teamet, -Du trefte eit tre.
  Så bærte de læreren i helikopteret.

  Den var veldig morsom😂🤣.
  Jeg gir boken Terningkast 6.
  Jeg vil anbefale den for folk som er 7+.

 162. Blå flaggermus
  Boken er laget av Harald Nortun.
  Utgitt av Samlaget.
  Laget i 2019.
  Sjangeren er IDENTITET og SPENNING.

  Teksten handler om en som heter Thomas og en som heter Sander. De prøver å leke litt, men leken ender ikke bra. De leker at de er veldig skadet og sånt, og det kommer et syke helikopter.
  Jeg likte ikke boken så godt fordi jeg synes starten var litt brå den startet liksom med at «Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt». De kunne hatt litt finere språkbruk kanskje, fordi det at en måke dreit i håret mitt er ikke så fint, de kunne bare sagt at en måke bæsja i håret mitt liksom.

  Det jeg likte med boken er at den er litt morsom. Fordi de sier at en måke bomba meg det er faktisk litt morsomt. Jeg likte boken fordi den er ganske spennende også. Det kom et syke helikopter og det ble ganske spennende siden de tulla jo egentlig bare.

  Boken var passe bra.
  Jeg anbefaler boken for de som liker identitet og spenning.
  Boken passer for 10-11år.(⊙﹏⊙)
  Terningkast 4 av 6(⊙o⊙)

 163. Boka var veldig komisk, god humor og bra. Det var kult at den var på nynorsk. Det gjorde at replikkene ble mer komisk og artig. Det var morsomme karakterer, med artig personlighet.
  Det er sånn humor som vi skjønner og som passer oss. Litt annerledes.
  Vi kunne tenkt oss noen bilder for å se hvordan de ser ut.

 164. Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi det ikke var helt min type bok. Jeg skjønte ikke hvorfor den het blå flaggermus.

 165. Jeg syntes det samme skjedde hele tiden, man kom aldri til poenget til hvorfor boka i det hele tatt het blå flaggermus, det var litt kjedelig siden det meste handlet om ketschup. takk for meg.

 166. jeg syntes at boka er ganske bra, jeg likte det at det var fult av humor. jeg syntes alle over 10+ burde lesse denne boka

 167. Jeg syntes boka var sånn passe. I starten var den litt gøy men etterhvert ble den litt kjedelig og veldig mye snakk om leger og sånt. Boka passer for gutter og jenter 11-13 år.

 168. 5. – 7. klasse:
  Det var et spennende utdrag, mye artig som skjedde. Noen liker nynorsk fordi det er likt det vi snakker, så det var bra. Noen liker bedre å lese bokmål.
  Handlingen var godt forklart, men noen syns det skjedde litt for mye på en gang. Kanskje kunne spenningen vært dratt litt meir ut i tid. Noen likte det veldig godt og syns det var morsomt. Det var artig når Malin sa: Jeg skal ha barn! Framsida var fin! Morsomt utdrag, men for oss som har lest hele boka tar det litt lang tid før vi får forklaring på tittelen.

 169. Den var kul af
  Jeg skulle, gi den 👍, men jeg syntes det gikk lit fort så den får en bra

 170. Blå flaggermus: Jeg syns denne var kjempe morsom. Når læreren leste denne for klassen ledde alle. Alle stemte super🦋💕.

 171. Blå flaggermus
  Laget av Harald Nortun

  Teksten handler om to gutter som heter Sander og Tomas. Sander og Tomas skulle leke en lek som skulle være morsom. Sander la seg nemlig seg ned på bakken og tok masse ketchup som liksom skulle være blod. Tomas skulle gjemme seg å filme Sander. Etterhvert kom læreren Malin som egentlig ikke var planlagt, fordi Tomas og Sander skulle egentlig pranke to andre gutter borti gata som de trodde de kjente.
  De to guttene hadde faktisk veldig flaks fordi Malin var kristen. Hun ba til gud fordi hun trodde faktisk Sander var i koma, derfor sa hun at hun ringte sykebilen høyt og da begynte Sander å stresse. Han spratt opp og sa at han var ok, men Malin ble helt forskrekket så hun oppførte seg som om hun var i himmelen. Sander ville komme seg unna så han ropte høyt på Tomas, men det kom ikke noe svar. Hvor var Tomas…?

  Sjangeren er identitet.

  Hva jeg synes om utdraget
  Jeg synes det var veldig morsomt at Malin faktisk ba til gud fordi jeg ville ha gjort helt motsatt og da er det veldig rart, men morsomt å høre det. Det guttene gjorde synes jeg var veldig dumt og slemt gjort, men det var jo en del av å gjøre boka morsom. Jeg synes det var veldig rart at Tomas plutselig forsvant.
  Jeg vil si at det skjedde noe hele tiden og at det ikke bare stoppet opp med spenningen.

  Jeg synes forfatteren har fått meg inn i historien. For eksempel da Malin kom, så følte jeg at jeg ble litt stressa og fikk en tanke sånn som dette: “Hva skal han gjøre nå? Hvordan kommer han seg vekk? Hvordan stopper han dette?”
  Det gjør at forfatteren har lykkes og da vil jeg lese mer fordi det er gøy å leve seg inn i det.

  Jeg synes det var veldig morsomt at han tok med hvordan sommerferien starta fordi det høres gøy ut allerede når man hører denne setningen: “Sommerferien startet med at en måke dreit i håret mitt” Det synes jeg gir litt morsom stemning på starten av utdraget.

  Hvem jeg vil anbefale boken til og hvor mye jeg vil gi den
  Jeg vil anbefale boken til folk som liker sjangeren identitet, morsomme og rare ting.
  Jeg vil gi denne boken 9/10. Boka passer sånn cirka til 10-18 år.

 172. I utdraget møter vi Tomas, Sander og Malin. Tomas og Sander hadde akkurat kjøpt seg høner. De skulle ned på stranda og hente sand. Så, så de kompisene sine. Da fikk de en grusom ide. De henta ketsjup og saus. De lagde en blanding som så ut som blod. Så la Sander seg i vegen og tok masse fake blod på seg. Han velta sykkelen. Så kom ikke guttene! De sykla feil vei. Men så kom læreren Malin og så Sander! Hun ringte med en gang til sykehuset.

  Boka er skrevet av Harald Nortun. Den skrev han på nynorsk. Den hadde mye fine ord og en fin måte å forklare det so skjer.

  Jeg likte at den var spennende og rar, men morsom på samme måte. Jeg kunne tenkt meg å lese boka. Jeg kunne også tenkt meg at den kunne vært litt morsommere men det går bra.

  Jeg anbefaler boka for litt eldre på grunn av blodet. Det er kanskje litt mye. Ternings kast 4.

 173. I dette utdraget møter vi to gutter kaldt Tomas og Sander. De hadde akkurat kjøpt noen høner ,og var akkurat på vei ned til stranda for og hente sand. Da finner de på noe lurt ,eller var det så lurt. De spruter ketsjup og grillsaus på veien og lager en diger dam. De spruter ketsjup og grillsaus på Sander så det ser ut som blod. De skulle lure to venner. Men det var ikke vennene som kom.

  Boka er skrevet på nynorsk som jeg ikke er så glad i, men i dette utdraget var det ikke så mange nynorsk ord. Det likte jeg. Forfatteren brukte liksom helt perfekt antal nynorsk ord.

  Jeg likte at de prøvde og tulle med ketsjup og grillsaus, men at det ikke var vennene som kom det var noen andre. Jeg kunne tenkt meg at jeg kommer til og lese denne en anen gang.

  Jeg anbefaler denne boka til folk som liker humor og spenning. Jeg anbefaler også denne boka til de som er litt crazy. Gir denne et 🎲 5.

 174. Jeg syns utdraget var bra
  Det var morsomt at læreren til Tomas kom og at Sander lurte henne. Det var litt rart når de sa skadometeret og jeg forstod ikke helt hvorfor det var med og hvorfor de sa det. Jeg lurer på hva som skjedde på sykehuset og om de på sykehuset fant ut at det bare var tull.

  Jeg gir utdraget terningkast 4.

 175. BLÅ FLAGGERMUS
  Harald Nortun
  Boka handler om to som heter Sindre og Tomas (sindre er hovedpersonen). De skulle ha det gøy men måke bæsjen kom i forkjøpet. De gjør masse rare ting. Det starter med at han skulle klippe håret og han sa at å klippe seg hadde blitt dyrere. Men han løy sånn at han fikk kjøpe en høne med pengene til overs. De lager et skadometer og lager sår med ketchup men, så går det litt for langt. Til slutt ligger han midt på veien å gulper opp blod og læreren kommer. Hun ringer til ambulansen. HVEM VET HVA SOM SKJER NÅ DAM DAM DAAAA…

  Sjangeren er identitet.

  Jeg likte godt at det var en veldig morsom bok. Den var morsom fordi læreren reagerte så rart og at de gjorde så mye rare ting. Som å kjøpe høner og lage sår av ketchup.
  Det jeg ikke likte så godt var at det var INGEN beskrivelser. Absolutt ingen! Det gjorde at man ikke visste hvordan noen eller noe så ut. Den ble ikke så gripende.
  Jeg likte ikke så godt at det var på nynorsk fordi det er litt vanskeligere å forstå men, det er nok bare fordi jeg er fra østlandet.

  Boka passer for barn fra 9-14 år hvis du liker humor.
  Til slutt sier jeg at jeg likte boka veldig godt. Jeg gir den terningkast 5 fordi den er så morsom. Det kunne vært 6 med noen beskrivelser og språklige bilder.

 176. Blå flaggermus

  Boken handler om to gutter den ene het Thomas og sander.
  Det begynte med at den var sommerferie
  og at Thomas og sander lekte.
  De gikk på stranda og så rester av en grillfest.
  De fant en full ketsjupflaske og helte alt sammen i sanden.
  Sader kliner det på å seg og later som det er et sår.

  sjanger er identitet.
  Den var bra og morsom fordi sander later som han er død!!!!!!!!!!!!!
  Jeg ble overrasket over at Thomas forsvant når Malin kom og sa
  at sander var nevøen hennes. Det beste med utdraget var at Malin ble kjørt til
  sykehuset. Språket i teksten var lett å leve seg inn i fordi det var godt beskrevet.
  Jeg har lyst til å lese resten av utdraget fordi det var spennende og morsomt.
  Det beste av snittet i utdraget var Kjære jesus sa malin kjære vennen min
  . Kjære gud. la din kraft komme til oss nå. Jeg angrer på at jeg ikke har gjort
  mer får sander på skolen. Jeg skulle stoppe Erik og Ivan når de erta. Jeg
  lover at vi som er rike, skal hjelpe de som er fattige som bor i slummen.
  Jeg lover bare du lar Sander våkne og komme frisk tilbake til livet.

  Jeg vil anbefale utdraget for aldersgruppen 10-7

  Slutt

 177. Jeg syntes boka hørtes veldig kjederlig den skulle har litt mere bilder. Men jeg kunne ha lest boka men den var ikke så spennende.

 178. Bla flaggermus synes jeg var veldig dårlig, den var ikke så spennene og ikke min type bok, jeg gir den terningkast 2/6

 179. Dette er ein av dei beste bøkene eg har lest!!!
  Eg fekk veldig lyst til å lese heile boka.
  Anbefaler virkelig!

 180. Jeg likte ikke boka i det hele tatt🤨 den var kjedelig😕 så ikke morsom
  Jeg anbefaler denne boka for de som liker rarhet

 181. Boka Handlar om at Sander og Tomas kjøpe høne, det er sommerferie, og deg skal hente sand på en strand. Da ser deg at noken har hatt grillfest der. Deg leika med ketsjup og grillsaus, men plutselig skjer det noke gale.

  Eg synes boka var morsom fordi det var veldig dramatisk og det var morsomt at læreren besvimte.
  “Du skal bli med barn”, sa eg. Eg synes det er morsomt fordi at ho trur at ho skal få et barn.

  Starten var litt kjedelig fordi dei berre kjøpte noken høne. Men slutten var morsom fordi det skjedde masse dramatisk.

  Eg vil lese videre fordi den var godt skrevet og dramatisk.

  Det beste med teksten var når helikopteret kom og Malin sa ho skulle ha barn, og mannen såg på binde ho hadde tørka Sander med, og sa: “ Er du sikker?”. Det var ingenting som irriterte meg, og eg synes ikke noke var gale med boka.

  Eg synes barn fra 10 og opp burde lese den.

  Eg synes den burde være superfinalist!! Definitivt!

 182. Jeg synest boken var veldig bra, fordi den var interessant og lese og en del dramatisk. Den var interessant fordi den fiske meg ha lyst til å lese mer og mer og mer og mer.

 183. Boken var passe bra. Teksten var litt kjedelig. Skjønte ikke helt boken. Boken var rar og synes ikke at boken var morsom.

  Men det jeg lurer på er hva har boken med blå flaggermus med?

  Jeg gir terningskast 2. Ville ikke lest boken.

 184. Jeg klarer ikke og bestemme meg hvordan jeg syntes den var 😂 Men den var bra og litt dårlig. Jeg syntes den også var litt morsom. Når de lagte late blod.

 185. Heia, denne boken syns jeg hadde vært bedre uten ny norsk. Flere ganger når jeg leste, skjønte jeg ikke helt hva de mente. Dette var ikke helt min type sjanger / bok men jeg tror andre ville like den. Jeg syns det ble litt for mye informasjon å ta med seg videre. Jeg gir terningkast 2/6

 186. Bokmelding- blå flaggermus

  Boka handlar om to venner Sander og Tomas. Dei syklar rundt om kring å dei kjøper høner. Dei kjem til en strand der det har vært ungdommer og har hatt fest. Der er det ketsjup som ligner på blod. Resten får dokke vite vis du lese boka…

  Eg synst den var lett og leve seg inn i fordi den var godt skrevet og god skildring på handlingane. Eg har lyst å lese videre på boka fordi slutter var så brå og den var spennande. Det beste var når Læreren til Tomas sa “Eg trefte Jesus”, “Det kom ein engel”, og “Eg skal ha barn”. Det var ingenting gale med teksten men det som irriterer meg er at den slutta så brått, fordi ej vil lese resten!!

  Eg anbefaler å lese den. Eg anbefaler at barn på 11-18 bør lese det for det kan være skummelt for enkelte.

  Eg synst den bør være superfinalist.

 187. Jeg syntes at denne boken var litt kjedelig og litt rar pgr den var nynorsk men den var litt bra også. 😉

 188. Denne er bra men også litt kjedelig.
  Terningkast 3/6
  Den er kjedelig fordi den hadde ikke så spennende tema

 189. Eg likte ganske godt dinna boka, den var ganske morosam og komisk og eg likte ganske godt når Malin skulle be for han og at ho blei heilt koko og rar hahah, eg synest at dinna boka var skreve ganske bra og den var ganske spennande når han Sander skulle skremme folk med og han skremte nesten livet av Malin og når ho trudde ho skulle få barn hahh.

 190. Denne boken var kjedelig fordi den var på nynorsk og fordi ikke alle setningene ikke guide mening

 191. Boken var OK men jeg likte ikke at den var på nynorsk
  Og at de tullet med latte blod

 192. Eg synest boka var bra og god humor i seg. Eg likte godt da dei lurte Malin🤣🤣🤣🤣
  Eg likte også korleis lydboka vart lest opp.

 193. Bra bok. Morosam og den var ei av dei beste bøkene. 🙂 Bra detaljer. Eg likte særleg godt når han tulla med ho kristne læraren.

 194. Eg synest dinna boka var veldig god eg vil veldig gjerne lese meir av dinna boka og en var veldig morsom. Eg lurer veldig på ka dei skulle med høna og nor han pedersen sa dere ongdommer betaler vel med vipps og tok opp ein iphone litt rart da ho dama besvimte da hahaha!!!!!!!

 195. I utdraget møtte vi Tomas, Sander og Malin.
  Tomas og Sander finner en ketsjupflaske på veien. Sander leker at han har falt av sykkelen og bruker ketsjupen som blod. Tomas så at Eirik og Ivan så på. Han trenkte de ville komme se hva som skjedde, så Tomas gjemte seg. Men lite visste de at læreren Malin skulle akkurat den vegen.

  Jeg syntes det var kult at forfatteren greide og få en nynorsk tekst til å bli bra og lese for folk som vanligvis leser bokmål. Jeg likte også at den hadde noen morsomme replikker der man ikke skulle tro det hadde passet.

  Jeg likte boken fordi den var morsom på en måte, men samtidig seriøs og realistisk på en annen måte. Den hadde også mye urealistiske ting innblandet så alt i alt likte jeg den.

  Jeg ville anbefalt denne boken for de som liker realistiske bøker, men samtidig veldig morsomme replikker. Jeg vil gi den terningkast 5. Alders klasse mellom 9 til 14 år.

 196. Den handler om to guttar som pranka en kristen lærar, men så blir det alvorlig.
  De lagde falskt blod, men så blir det alvorlig. Læraren krasja når ho så Sander på bakken med falskt blod i munnen og sykkelen ved siden av. Så ringte ho til sjukehuset. Eg synest boka var morosam og spennende og eg fekk lyst til å lese meir. 😋

 197. Denne boka er morsom og har en bra start. Den er morsom fordi den er morsom. Den ketsjup-episoden-med-altfor-kristen-lærer. Aaaaaaah. Ja den var bra.

 198. jeg likte ikke boka, fordi jeg syntes at som ein bro burde vinne fordi den er bedre en brunost

 199. Der handler om to guttar som pranka ein kristen lærar, di lagde kalskt blod, men så blir det alvorlig. Læraren kræsja når ho såg ein sander på bakken med falsk blod i munnen og sykkelen ved siden av, så ringte ho til sjukehuset. Eg synest boka var spennendes og eg fekk lyst til å lese meir.

 200. I utdraget møter vi Sander, Tomas og Malin. Tomas og Sander har akkurat kjøpt høner fra Pedersen. Pedersen sa at høner trenger sand til å bade i, derfor var de på vei til stranden, for der var det mye sand. Oppe på berget var det rester av en grillfest. Det lå blant annet litt ketsjup og grillmarinade. Tomas tok marinaden og ketsjupen og spruta litt på berget, når han rørte i det med en pinne så det ut som lateblod, men da fikk guttene en ide. De spruta lateblod på veien, og Sander la seg ved siden av blodet. De trodde at 2 andre venner kom, men det var ikke de, det var læreren.

  Jeg likte ikke så godt at teksten var på nynorsk, fordi jeg ikke er vant til å skrive/lese nynorsk. Forfatteren skrev også mange replikker, det syntes jeg var bra fordi jeg liker å lage stemmer. Jeg likte hvordan forfatteren skrev historien.

  Jeg likte utdraget fordi det var mye humor og mye spenning. Jeg kunne kanskje tenkt meg å lese denne boka, fordi jeg liker humor.
  Denne boka anbefaler jeg til 7-12 år. Jeg gir denne boka terningkast 4/6.

 201. Eg likte boka fordi den var morosam og kul. Det var morosamt når dei lurte Malin. Eg skjønte ikkje kvifor den heitte blå flaggermus men man må sikkert lese vidare for å finne det ut. Eg fekk lyst å lese vidare

 202. Utdraget handler om Tomas og Sander som skal gjøre en prank på Erik og Ivan. Så kommer istedenfor Malin, læreren til Tomas. Etter det går det ganske dårlig. Hun har allerede ringt 113.

  Teksten er skrevet på nynorsk. Teksten var lang, men ikke for lang sånn at du blir sliten. Enkel og grei å lese, men hadde noen litt rare ord. Forfatteren har brukt mange replikker i boken.

  Jeg synes at boken var litt morsomt, men noen ganger litt mer prøver og være morsomt, men så er det egentlig ikke det. Det var noen ting jeg ikke skjønte, som hvorfor de skulle kjøpe en høne. Jeg tror kanskje boken hadde vert litt bedre med mindre replikker. Jeg vet ikke om jeg hadde lest denne boken hvis jeg kunne.

  Jeg anbefaler denne boken til 4-5 trinn. Jeg gir dette utdraget 4/6.

 203. Jeg syns boka ikke var den beste boka.
  Jeg har lest hele boka og den var ikke spennende i det heletatt.
  Jeg synes den burde vært litt mer spennende.
  Det som jeg synes var kult var at den var på nynorsk.
  Det var morsomt at han ble tegnet på.
  Alderbefaling synes jeg 10 -14 år.
  Terningkast 4-5.

 204. Utdraget var veldig kjedelig. Jeg syntes ikke boka burde vinne. Jeg vil heller ikke lest hele boka men jeg kunne jo prøve men da hadde jeg sikkert blitt tvunget til det. Jeg anbefaler boka men også ikke. Vis jeg skulle ha gitt den et ternings-kast hadde det blitt 2.

 205. I utdraget møter vi Sander, Tomas, og Malin. Sander og Tomas finner på mye sprell, men en av rampestrekene går veldig galt. Malin tror hun kommer til å bli gravid etter at hun ble slått i svime. Ambulansehelikopteret kommer, og tar Malin med til sykehuset.
  Jeg liker hvordan forfatteren klarer å blande inn humor inn i noe veldig seriøst. Jeg er glad i nynorsk, men jeg føler at denne boken ikke passet til å være nynorsk.
  Denne boken er ikke helt for meg fordi, det var ikke helt min bok. Jeg syntes ikke det var så mye spenning. Jeg anbefaler denne boken til folk som liker å bli med på reiser i et helt normalt liv. Dette utdraget får terninkast 3 fra meg.

 206. Jeg likte ikke boka. Jeg syntes boka ar litt kjedelig. Jeg syntes at boka var ikke skrevet bra. Det var på Ny Norsk så jeg klare ikke å lese boka så bra. Jeg anbefaler den til 9+.
  Jeg gir den terning kast 2.

 207. I utdraget møter vi Sander, Malin og Tomas.
  Sander og Tomas hadde kjøpt høner så de skulle ut for å hente sand. Sander smurte seg inn med ketchup å la seg ned på veien mens Tomas filmet. Når Malin så det, krasjet hun rett inn i ett tre. Til slutt ble det til at hun måtte ble hentet av et helikopter fordi hun dunket hodet rett i bakken.

  Teksten var på nynorsk, ikke helt det jeg er vant til, men det var ikke vanskelig å skjønne hva det stod. Det var ganske mye replikker, og det er ikke jeg så glad i. Jeg likte at det var mye tekst.

  Jeg likte denne boken passe bra, fordi det er ikke helt min type bok og, jeg likte heller ikke at det var på nynorsk, og at det var så mye replikker, men det var et ganske morsomt utdrag. Jeg tror ikke at jeg skal lese hele denne boken for jeg har ikke så lyst til å lese en hel bok på nynorsk.

  Jeg anbefaler denne boken til de som liker drama og de som går i 4-7. Jeg gir utdraget terningkast 3.

 208. I utdraget møter vi Malin, Sander og Tomas. Sander og Tomas er venner, og veldig glad i fake skader. En dag hadde de kjøpt en høne som de trengte sand til, så de dro til stranda. På stranda fant de masse ketsjup og grillsaus. Den ketsjupen og grillsausen liknet veldig på blod. Så de ville pranke noen. De trodde de skulle pranke noen venner av dem, men i stedet kom læreren til Tomas (Malin) først, og denne gangen, gikk de litt vel langt.

  Teksten var på nynorsk, noe som gjorde teksten litt uvant. Men det går bra, fordi jeg og klassen min har allerede lest en nynorsk fortelling.

  Jeg likte ikke boka så mye, fordi det var litt creepy og lese, men når jeg leste den flere ganger, ble den bedre. Jeg kunne tenke meg og lese boka fordi den var jo litt bra.

  Jeg anbefaler denne boka til de som liker pranks og fake skader mot tilfeldige folk. Terningkast:4.

 209. Blå flaggermus

  Jeg likte ikke boka.
  Jeg syns ikke sånne bøker er så spennende.
  Jeg liker best Donald.
  Jeg liker dagbøker best.
  Terningkast 4
  Jeg anbefaler den ikke til sånne som liker like type bøker som meg.
  Jeg håper ikke at den vinner.
  Jeg tenker at noen i klassen kanskje liker den.
  Jeg vil ikke lese hele.
  Jeg tror Nanna eller Johanna liker den.

 210. 6A syntes boka var kjempemorsom. Høye terningkast, og mange som har lyst til å lese mere av den. Mye latter når den ble lest høyt i klassen.

 211. Jeg tenker at guttene blir tatt for det de gjorde. Men jeg syntes planken var god. Jeg gir den terningkast 5

 212. Jeg synes denne boka var ikke så bra den var ganske morsom. Grunnen jeg synes denne boka var morsom er fordi det var en del i boka da det var to gutter som pranka en lærer.

 213. Jeg synes det var mange morsomme avsnitt og jeg synes den var morsom fordi det var gøy når læreren stoppet bilen og var livredd når de tullet.
  Jeg kommer definitivt til å låne boken og forsett og lage flere sånne bøker både på nynorsk og bokmål.
  JEG ELSKER BØKENE, terningkast 🎲6/6

 214. Vi synes utdraget passer fra 9 og oppover til 15 år. Tematisk blanding av drama og komedie. Det er mye bra humor og beskrivelser. Nynorsk var det en grei tekst, og lydbok var grei.

 215. Jeg synes den var kjempe spennende. Jeg ville ha lest videre. Jeg ville ha gitt den terningkast 5. Den var og i starten ganske morsom

 216. Jeg synes den var kjempe spennende. Jeg ville ha lest videre. Jeg ville ha gitt den terningkast 5

 217. Jeg valgte boken Blå flaggermus av Harald Nortun.
  Fordi den er spennende og morsom.
  Hoved personene likte å lage skrekkfilmer.
  Da de lagde en med masse ketsjup gikk det galt for den som skulle hjelpe.
  Jeg gir den en 5 er fordi det er bra tenkt på en bok.

 218. Jeg synes den var kjempe spennende. Jeg ville ha lest videre. Jeg ville ha gitt den 5/6.

 219. Det var en bra, jeg hadde lest den videre. Det skjedde ganske mye galt, men uansett bra bok

 220. Høres ut som at den var veldig morsom, og jeg har lyst å lese mer av boka denne boka er kjekt og lese og veldig morsom

 221. Fordi den er spennende og morsom.
  Hoved personene likte å lage skrekkfilmer.
  Da de lagde en med masse ketsjup gikk det galt for den som skulle hjelpe.
  Jeg gir den en 5 er fordi det er bra tenkt på en bok.

 222. Blå flaggermus
  Harald nortun

  Boka handler om 2 gutter som heter Erik og Tomas.
  De er glad i å finne på masse gøy!

  To gutter kjøper en høne.
  Gutta skal lage en prank å filme det.
  De heller ketsjupen i munnen til han ene og plutselig kommer Malin.
  Malin er læreren til den andre gutta.
  Hun ringer 113 men Tomas kommer ikke å sier at det er en prank?

  Jeg syntes boka var veldig bra og spennende fordi det skjedde mye og det var spennende og se hva Malin gjorde. Men starten syntes jeg var litt kjedelig fordi det ga ikke så mye mening.

  Jeg anbefaler denne fra 5kl til 7kl.

 223. Blå flaggermus av Harald Nortun.
  Boken handler om jeg personen (Altså han som forteller) og vennen hans Tomas.
  De skal lage en film.
  I den trenger de høner.
  De drar ned til en de kjenner som de kjøper hønene av.
  Når de er ferdige der drar de til et sted hvor de har satt BBQ saus og ketsjup.
  De blander det sammen og jeg personen smører det på kroppen.
  Når de er ferdige ser de noen i horisonten.
  Tomas sier at det er Erik og Ivan.
  Etter en stund tror jeg og Tomas at Erik og Ivan må ha syklet virkelig fort når de så meg.
  Så hører de lyden av bildekk og en motor.
  Det er Malin, læreren til Tomas som kommer.

  Jeg likte boken fordi den var spennende og fordi vi ikke får vite hva som skjer videre.
  Jeg synes det ikke var noe dårlig med boken.
  Jeg synes folk bør lese boken fordi den er spennende.

 224. Blå flaggermus
  Harald nortun

  Boka handler om 2 gutter som heter Sander og Tomas.
  De er glad i å finne på masse gøy!

  To gutter kjøper en høne.
  Gutta skal lage en prank å filme det.
  De heller ketsjupen i munnen til han ene og plutselig kommer Malin.
  Malin er læreren til den andre gutta.
  Hun ringer 113 men Tomas kommer ikke å sier at det er en prank?

  Jeg syntes boka var veldig bra og spennende fordi det skjedde mye og det var spennende og se hva Malin gjorde. Men starten syntes jeg var litt kjedelig fordi det ga ikke så mye mening.

  Jeg anbefaler denne fra 5kl til 7kl.

 225. Blå flaggermus
  Jeg synes boka var bra.
  Jeg likte at det var veldig spennende og det var veldig mange ting som skjedde på en gang.
  Jeg likte ikke at den var på nynorsk (jeg er veldig dårlig til å lese nynorsk).
  Jeg synes andre bør lese denne boken fordi da får man øvelse i å lese nynorsk, og man får lese en spennende bok. Jeg anbefaler boka for de som er fra 9-12.
  Terning kast 5.

 226. Jeg har lest utdraget “Blå Flaggermus” av Harald Nortun. Boka sin sjanger er identitet, men i tillegg er den er ganske humoristisk. Utdraget handler om 2 gutter, Sander og Tomas som kjøpte 2 høner, de tar med hønene og sykler på stranda for å finne skjellsand til hønene deres. De finner barbecue saus og ketchup, og blander dem. Det ser ut som blod så Sander tar det i munnen hans og legger seg ned så det ser ut som han har skada seg. Senere kommer læreren til Tomas, Malin. Hun krasjer bilen sin i et tre og løper til han mens Tomas sitter i buskene. Men Sander vil ikke avsløre pranken og ligger bare der. Malin holder på å ta munn-til-munn metoden, og holder nesa til Sander og han tenker “Hun kommer til å drepe meg med å blåse alt ketchupen i lungene mine” så i stedet blåser han all ketchupen han har i munnen rett i fjeset til Malin. Så kommer ambulansen…

  Jeg synes at dette utdraget var kjempegøy å lese fordi det var morsomt, spennende og det var veldig mye uventet som skjedde. Jeg vil gjerne lese resten av boka. Men jeg skjønner ikke hvorfor boka heter “Blå Flaggermus”, fordi utdraget hadde ikke noe å gjøre med en blå flaggermus. Selv om det var litt forvirrende med tittelen, var utdraget veldig bra og morsom. Og jeg ville helst anbefale denne boka til barn fra 10-14 år som er interessert i humor og identitet.

 227. Jeg har lest utdraget fra «Blå flaggermus». Den var humoristisk og tilhørte sjangeren “identitet” . Hovedkarakterene er Tomas og Sander, i tillegg til Malin som er veldig kristen og Sanders lærer.
  Guttene har første dag med sommerferie, og lager en film til skadometeret, Malin kommer kjørende og ringer ambulansen med en gang. Hun sier at Sander er nevøen hans! Sander skjønner ingenting. Han ligger fortsatt stille på bakken mens Malin ber. Sander våkner opp og prøver og si religiøse ting, og nå tror Malin at hun skal ha barn! Sykehushelikopteret kommer, og de tror Malin er syk i hodet. Nå tar de henne til sykehuset og Sander vet ikke hva han skal gjøre nå. Alt galt skjedde på så kort tid!
  Det beste med teksten var nok når Malin trodde hun skulle få barn, fordi det var et veldig komisk og morsomt øyeblikk. Andre bør definitivt lese utdraget/boken. 10-15 år bør lese boken.
  Jeg syntes boken skal være superfinalist i år og vinne bokslukeprisen.

 228. Denne boka var fantastisk morsom😂

  Elsket hendelsen med helikopteret og ketchupen. Bra bok. Anbefales.

 229. Blå flaggermus

  Bra: jeg synes boka var veldig bra fordi det er masse detaljer. Jeg synes der var morsomt at læreren til Sander trodde han var skadet, men han hadde egentlig bare masse ketsjup i munnen. Jeg synes også at det var morsomt at ambulansen hentet læreren fordi hun hadde krasjet i et tre men egentlig hadde læreren ringt ambulanse etter Sander. terning kast 4/6

 230. Hei denne boken er veldig kul og løyen og den fortjener og vinnerbokslukeprisen håper at denne boken vinner.

 231. bra: jeg syntes den var veldig morsom og det var ganske heftig når læreren (Marlin) bare lå på båren å sa (Jeg skal få barn!) da fikk jeg så latterkrampe at jeg var nær å falle av stolen!

  dårlig: egentlig er det ikke så mye jeg syntes er dårlig bare al det var litt gross med bindet og den delen……..og so passer ikke forsiden med det utdraget handler om…men det er ikke noe mer en det egentlig!

 232. Blå Flaggermus:
  En bokanmeldelse av Torgrim E. Eide

  Blå flaggermus er ei superartig bok som jeg kan anbefale på mitt sterkeste. Den inneholder litt drama, og litt spenning. Den er veldig godt skrevet, og jeg følte at jeg ble revet med.

  Boka handler om to gutter, som har sin første dag av sommerferien. De prøver å fake en alvorlig skade, og den kristne samfunnsfaglæreren Malin, går rett på.

  Passer for alle barn i alle aldre

  NB: Det blir mye ketshupsmakende gørr!😜

 233. Det jeg leste var om en gutt som het Sander som hadde en venn som het Tomas. De skulle late som at han sander var skadet å filme det, men så kom en lærer og hun var veldig kristen og hun trodde at Sander var en Engel. Hun sa også at Sander var nevøen hennes

 234. Jeg syntes at denne boka var litt rar, jeg hadde ikke forventa at det ble så mye drama bare i utdraget. Det var veldig gøy da han trodde han skulle dø fordi Læreren skulle ta munn til munn metoden….hahahahah

  4/6 terningkast

 235. Denne boken handlet om 2 gutter. De lurte en som heter Malin.De lagde jukseblod og lagde bilder og video av det. Malin hadde skadet seg.

 236. Den var litt bra…. og den handlet om at en gutt var i koma og at på starten av boken så fikk han måke bæsj i håret hans

 237. Forfatter: Harald Nortun
  Tittel på boka:blå flagger mus.
  Boka handla om at sommer ferien starta dårlig og at de to guttene skulle kjøpe høner , etter de hadde kjøpt hønene dro de til en strand for og samle sand til hønene men på stranda fant de søppel fra en gammel grill fest.
  Denne boka var morsom,spennene og kjedelig jeg vil Anbefale til 7/8 år og oppover

 238. Jeg likte at den var morsom
  Jeg likte ikke navnet på boka det handlet ikke om noe blå flaggermus.
  Det handlet om sindre og agnes.

 239. Veldig morsomt med ketsjup handling. Og med Malin trodde at det var ekte blod det var Morsomt så jeg gir 4/5 for det hadet blir 5/5 siden den var på dialekt

 240. Likte ikke boka så mye var ikke så spennende jeg liker horror skumle bøker gir den terning kast 4

 241. Jeg likte den, men bare att den var litt ekkel fordi ketsjup og alt det spøket. Terning kast: 5/10🍯
  Men det var bra på noen måter men ikke ketsjupen og spøket. Men Historien var bra på begynnelsen.

 242. Utdraget hadde dialekt, så jeg skjønte ikke alt. Men jeg fikk skjønne de fleste. Utdraget var litt dårlig for meg, altså den passer meg ikke. Det morsomme delen var jo at Malin skulle ta munn-til-munn metoden mens hovedpersonen hadde ketsjup i munnen. Litt ekkelt var det jo også 🤪😁

 243. Dette er en av de morsomste bøkene jeg har lest hittil. Men jeg skulle ønske at den ikke var på nynorsk. Terningkast 5👍🏻😊

 244. Det var litt gøy å lese det men det er ikke helt min type bok jeg kunne ha lest.😊

 245. Boken var litt morsom men også ganske kjedelig.
  Jeg gir den terning kast 2/6🎲

 246. Jeg synes den ikke var så bra så jeg gir den terningkast 3/6

 247. Den var dårlig på starten. Men etter det, var den bedre. Jeg gir den 3/10

 248. Boka var på nynorsk og jeg forsto ikke hele boken. Hvis den var på bokmål hadde jeg forstått boken bedre.

 249. Jeg syntes boka var ikke interresant i det hele tatt, språket var ikke så vanskelig å forstå jeg forsto det meste. Jeg gir terningkast 1.

 250. Jeg synes boken var kjedelig. Den kunne vært mere spennende og det var litt vanskelig og lese denne boken.

 251. Jeg synes den var veldig kjedelig og at jeg ikke kunne lest denne boken. Så jeg gir den terningkast 1/6. og den kunne hatt mere humor

 252. Leah, Mathilde, Sandra helene, Gjertrud, Thea, Ole, Christian, Fredrik, Eirik og Oliver (Skole: Hålandsdalen Montessoriskule) sier:

  Boka er morosam og tragisk fordi du får sjå kva du absolutt ikkje må gjer når det gjeld sånne ting. Du ser situsjonen du kanskje har blitt fortalt av nokon som sei at sånt må du ikkje gjer. Du ser godt kvifor du ikkje skal tulla med sånt.

  terningkast 3/6

 253. Boka var OK jeg likte den ikke så bra jeg ville ikke anbefale denne boka til noen andre jeg har alltid lyst til å lese ferdig boka

 254. Jeg synes denne boken var kjedelig. Den passet ikke meg og hang ikke sammen.
  Jeg gir denne boken terningkast 1/6

 255. Jeg likte at en liten ting kunne få så masse ting til og skje.
  Jeg likte også litt at det kom helikopter bare for det lille.
  Jeg likte ikke det at det var litt sånn kjedelig start,

 256. den var velig gøy jeg synes dette er den beste boka fordi den var veldig morsom. det var morsomt når malin sa jeg skal føde gu sente en engel og sa det

 257. Likte ikke at det var nynorsk men boka var sånn okay men det var gøy at det skjedde så mye morsomt på en gang haha.

 258. Jeg synes boka var veldig komisk fordi det var morsomt at spøken om den skaden gikk så utrolig feil😂 Jeg synes at den var spennende fordi det kom sykebiler sånn ting.
  Jeg likte ikke utseende på teksten, jeg synes det kunne være noen bilder får eksempel så jeg synes at utseende er kjedelig, men det var lett å lese. Jeg synes sjangeren burde være humor og ikke identitet.

 259. Jeg synes den var morsom siden hun dama sa jeg traff gud og jeg skal ha barn😂

 260. Denne boka var SUPER😜😜 jeg syntes det var gøy når De bare skulle lage en video men så besvimte læreren🤣 😅 jeg anbefaler denne for 10-14😋
  Terningkast:6\6😀😃😃😀😀😀😁😁😁🤑😎💯🐕🍟🎮🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲

 261. Den var veldig bra den var spennende og morsom. Det var gøy da de skulle lage en video også besvimte læreren. terningkast 6/6😃😃😁😁😁😁

 262. Jeg synes boken var bra. 😜
  Den handlet om at de skulle smøre seg inn i ketchup og filme det.
  Jeg anbefaler denne boken får de som liker humor.
  Terningkast:🎲5

 263. jeg synes den er litt kjedelig men jeg synes også at den er morsom ternningkast 3

 264. Boka Blå flaggermus handler om en gutt og vennen hans Tomas. Det er sommerferie og Han og Tomas bestemmer seg for og kødde litt, så gutten og Tomas sykler til en vei og Gutten legger seg ned på veien med masse ketchup overalt som det se rut som at han har blitt påkjørt. Så finner læreren hans ligge der og tror det er ekte. Og hun besvimer og må på sykehuset.
  Boka var bra skrivet og en var veldig inntresang.
  Men jeg er imot og kødde/tulle med så alvorlige ting.
  Jeg anbefaler boka spesielt i alderen.. 8 og oppover? Det kan være litt vanskelig og forstå.
  Terningkast: 4.

 265. Boka handlet om noen gutter som ville liksom tulle med folk. Så de fant litt ketchup og de gikk på gata og skulle lure folk til å tro at den ene gutten hadde død, så kom det en bil og hun som kjører er læreren til gutten og hun ringte 113. Og da prøvde hun og gjøre munn til munn. Og da sprutet det blod også besvimte hun også kom ambulansen og sa at han var en helt og reddet henne. Jeg syntes at boka var litt dårlig og ikke så artig bare litt. Jeg syntes at boka var helt ok. Jeg anbefaler boka til 12 til 14 år gammel jeg vil gi denne boken 2/6 terningkast.

 266. Avsnittet til boka «Blå flaggermus» handler om 2 gutter som finner en slags ketchup på en strand, og de later som det er blod, og så kommer en av lærerne deres, og tror det er ekte blod. Jeg likte ikke boka fordi jeg synes det er ekkelt, og så er det ikke helt min type. Jeg vil anbefale boka til 8-12 åringer. Terningkast 2 fra meg.

 267. Den handlet om at det var ferie og Tomas og Sander Fant ketchup og grillsaus så latet de som om de hadde skadet seg med og ta det på seg så går det ille. Jeg elsket boka men jeg synes at det var litt skummelt når læreren kom å så Sander. Jeg vil anbefale boka til de som er 10 – 12 år. Jeg elsket boka så jeg gir den terningkast 6.

 268. Blå flaggermus. Boka handler om at det var to gutter som lagde en prank om at han ene liksom hadde skadet seg og så var det en jente som trodde på det og så ble det masse styr bare fordi det var en prank. Jeg synes denne boka var veldig bra fordi man skal ikke tulle med sånt. terning kast 5. Jeg liker denne boka fordi det var humor.

 269. jeg syns boka er litt morsomt på starten,men stedlire etter vert men for det leste jeg en bok så det kan jo vere bare at jeg hva litt lei av å lese.men blå flager mus hvile jeg gid den terningkast 3/6 ikke helt min type bok. men hvile ha anbefalt den til mora mi for hun elsker å lese

 270. Jeg synes boka er bra.Jeg likte delen da han spilte død det var morsomt.
  jeg ambefaler 8-13 år. terningkast 5

 271. Jeg synes boka var morsom og klein. Jeg synes det var litt rart at hun sa nivø til han. Spøken var morsom. Terning kast 4

 272. Denne boka var veldig bra. Den var spennene, morsom men også litt klein. Men jeg synes at de ikke fikk helt frem hva forfatteren mente, og at det gikk litt fort frem. Jeg gir boka terningskast 4/6

 273. Boka var ok, fordi den var litt rotete men det var litt morsomt med at de pranka læreren og fikk hun sendt på sykehus! Ellers var boka ok!

 274. Den hvar dolig wallah skal ikke lyve……..🦠😱😱 Men den hvar litt litt litt bra🤨👵🏻

 275. Jeg synes boka var litt dårlig fordi den var på nynorsk og det var ikke så mye spenning. Men bare fordi de gjorde pranks så gir jeg den 3/6

 276. Jeg syntes utdraget var bra, litt dramatisk av lærenen på måten hun gjorde til på som jeg forsto.
  Jeg for sto ikke tittel navnet med «blå flaggermus»👍

 277. Jeg syntes den var dårlig fordi den var på ny norsk og jeg kunne ikke forstå ett ord av hva de sa. 3/10 🚫🥜november

 278. Boka var helt grei. Men jeg hadde ikke lest resten av boka, fordi jeg personlig synes ikke at utdraget var så bra.

 279. Jeg synes utdraget var bra fordi jeg synes den var bra skrevet, og jeg synes det var spennende og lese boken. Jeg lurer veldig på hva som skjer videre med Sander og Tomas. Jeg synes personlig at boken var bra, og jeg har lyst til å lese resten av boken. Jeg gir boken terningkast 4, fordi jeg synes den var spennende og morsom.

 280. Jeg syntes at boka var passe bra fordi jeg syntes hovedkarakterene var kjedelige, og jeg syntes det var ekkelt at de puttet ketsjup og grillsaus i munnen. Jeg lurer på hva som skjedde med hønene. De ble sikkert glemt på stranda omringet av ketsjup, grillsaus og sand. Og jeg syntes at hun dama som sa han var nevøen hennes kom litt brått på, og spoilet halve plottet kjempetidlig. Så jeg anbefaler den ikke til andre og jeg kommer ikke til å lese den nå eller senere.

 281. Boka var egentlig helt OK. Fordi den var ikke så kjedelig men den var litt bra. 😏👍. Fordi den hadde mange bare beskrivelser i seg😏.

 282. Unnskyld jeg vil ikke være frekk men boka er ikke så bra fordi det er nynorsk og jeg snakker bokmål 🤪 så boka får 2/6 boka var veldig lang og det var ork og lese den 😣
  « 😒😏😒😏😒»

 283. Den var bra fordi boka var noe for meg.
  🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀😡🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀😀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🛡🍀

 284. Boka var ok, fordi jeg synes den var litt rotete men den var litt morsom også med at de fikk læreren på sykehus og pranka henne! Men eller var boka ok!

 285. Jeg likte den ikke den var kjedelig og dårlig, fordi den ikke hadde spenning🤢🤮👎

 286. Jeg personlig syntes ikke denne boka var noe bra. Jeg syntes boka var kjedelig. Det er ikke akkurat den sjangeren jeg pleier og lese. Og jeg er ikke så fan av bøker som er på nynorsk. Jeg gir boka terningkast 3/6

 287. Jeg syntes boka var veldig morsom fordi han som var «bevistløs» begynte og si ord fra bibelen fordi hun læreren var veldig kristen. Det var også morsomt at læreren trodde at hun var gravid. Denne forfatteren har skrevet boka veldig bra fordi jeg kunne lage egene bilder i hode. Jeg syntes denne boka bør være superfinalist på bokslukerprisen.no fordi den var veldig morsomt og bra skrevet. Jeg gir terningkast 5/6. jeg har veldig lyst til og lese hela boka.

 288. Jeg synes denne boken var 5/6 den var gøy og morsom.
  Jeg vil kanskje få denne boken å lese den!

 289. Jeg likte boka fordi den var veldig morsom og spennende! Jeg anbefaler definetivt å kjøpe boka👍 Men yngre barn vil ikke forstå humoren helt •-•terningkast 5

 290. Jeg synes det var en bra bok, den var veldig morsom, spesielt når Malin sa: eg trefte Jesus. Alle de andre hendelsene etter det var også VELDIG morsome. Dette var en av de beste utdragene jeg har lest. har veldig lyst til å lese hele boka. Anbefaler å lese den :3

 291. Jeg synes denne boka var den beste boka. Den er veldig morsom og jeg har super lyst til å lese den.😀😃😄😁😆😅😂🤣

 292. gggggggøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

 293. Jeg synes denne boken var veldig veldig veldig lang men det går bra. Men anyways Terning kast 4\6 den var sånn passe bra. Så ja vet ikke helt om jeg ville ha lest mere av den men den var litt gøy:)

 294. Boka handler om samder som prøver å finne identiteten sin
  Boka hvar morsom og spennende som da han lurte læreren med falsk kethupp blo

 295. Jeg syns denne boka denne boka var veldig morsom. Fordi den har humor og veldig rare men morsome ting. Denne boka anbefaler jeg vis du er en som er ute etter noe morsomt. Denne boka får en veldig bra fra meg😊 Denne boka hendler om sander som later som at han er i koma. Etter det kommer det en bil hun som er i bilen ringer 113. Fordi hun tror at sander er i koma og prøver munn til munn metoden. Men da går sander opp. Pg dame blir helt i sokk. Denne boka børr andre lese fordi den er veldig morsom og rar. Hade❤️❣️🇳🇴

 296. Bokanmeldelse «Blå flaggermus»

  Boka handler om Sander og vennen som heter Tomas, de skulle bare tulle med at Sander var i koma med ketsjup blod og sånn, men etterhvert gikk det skikkelig galt. Sjangeren til boka kalles identitet.

  Jeg syns boka var ganske bra fordi den var spennende og veldig gøy og lese, men jeg syns det var litt dumt at det ikke var en ingress i utraget. Når jeg leste boka var det veldig enkelt og lage sine egnen bilder i hodet og jeg så for meg hvordan det var når han latet som han var i koma og hadde masse ketjup blod i munnene og sånn. Jeg fikk lyst til og lese resten. Jeg likte også veldig godt at den var på NyNorsk.

  Jeg skjønte ikke helt hvorfor boka het blå flaggermus, men det kan henne at man skjønner det når man leser videre i boka. Jeg synes boka kanskje fortjener boksluker prisen fordi den var veldig veldig bra og jeg likte den veldig godt.

 297. Jeg synes boka var kjempe bra og morsom! Den var veldig bra og ambefales deffinitivt!👍🏻

 298. Jeg syntes blå flaggermus var veldig morsom,spennende og hadde god humor! anbefaler definetivt å kjøpe den!👍 men yngre barn tror jeg ikke vil forstå humoren så bra👦🏼
  1000000000/10

 299. Jeg syntes den var veldig bra fordi den var morsom og han kom i trøbbel og det skjedde mye flaue ting.

 300. Boken var bra og jeg kunne gått lest den. Den var gøy at det var en prenken og at hun kresa det var lit morsomt . Det var lit rart at hun kalte han nivø. Terning kast 3.

 301. Jeg likte ikke boken så så godt. På ut klipe skjønte jeg ikke så godt hvorfor den het
  blå flaggermusermer. den hva lit morsom. Terning kast to.

 302. Den var bra fordi det var en morsom spøk. Og så syns jeg Malin var morsom.
  Jeg fikk litt lyst til å lese den. Terning kast 4

 303. Den boken var ikke min type. Jeg syns det ikke den var bra når han avslørte at det var en prank . Men pranken var morsom og da helikopteret kom. Min terning kast er 3.

 304. Jeg likte da de tulla med lærer.
  Jeg likte ikke boka fordi jeg syns boka ikke ga så mye mening.
  Jeg likte da læreren kjørte inn i et tre.

 305. Sånn passe bra bok. Jeg trodde det var en veldig kjedelig bok men den var bra. Det var en son bok som egentlig ikke er helt min type men bra. Det er en kul og lit kjedelig bok.👍

 306. Boka var morsom og spennende. Det var litt rart at hun sa at han var nevøen. Jeg har lyst til å lese boka. Terningkast 5.

 307. Den er dårlig den er ikke bra.Fordi den ikke er Spenene.Og jeg skjønner ikke hvorfor den heter blå flager mus.

 308. Jeg likte litt den på grunn av den hadde litt humor,
  men jeg synes den var ikke så bra på grunn av det skjedde så mye på en gang.
  Jeg synes den var passe bra, men jeg kan lese den.

 309. Jeg synes den var sånn passe bra. Det jeg synes var fint med den var at man kunne lage sine egne bilder. Det jeg ikke synes var bra med den var at det ikke var nok spenning i.Det er ikke helt sånne bøker jeg liker.

 310. Jeg likte ikke Blå flaggermus jeg trodde at den skulle være annerledes.
  Men den passer for folk som vil ha veldig mye ulike ting på en gang synes jeg.
  Jeg skjønte ikke hvorfor han skulle ta ketchup på seg og at hun kom og at han sa «Hun krasja inni et tre»
  Men det jeg likte var at han spyttet ketchup i fjeset til hun.
  Den var spinnvill hvis det er det det heter.
  Min terningkast er 2 men alle voksne likte den.

 311. Dette var ikke min favorittbok.
  Jeg tror ikke de som går i 1 klasse foreksempel kan høre eller lese boka.
  Jeg liker ikke sånne bøker med masse blod.
  Jeg kjønnte ikke hvorfor den het blå flaggermus

 312. Jeg likte ikke denne boken jeg vet ikke hvorfor.Terning kast 2.Det var liksom kule ting i den men jeg likte den bare ikke.Det var ikke min type bok.

 313. Jeg synes at denne er passe bra.
  Jeg likte at den var ganske morsom.
  Jeg likte ikke at den skulle ha så mye blod\ketsupp
  Den var ganske\veldig skjedelig.

 314. Jeg likte den sånn passe. Men det er ikke akkurat min type bok. Jeg syntes den var lettlest og det likte jeg. Men jeg likte at det var så spennende på slutten av utdrage. Jeg kunne hele boka hvis det var litt mer på slutten av utdrage, fordi jeg hater når slutter når det er spennende ting som skjer.

 315. Jeg likte ikke boken så godt.Jeg synes den var litt kjedelig det var ikke min type.Terning kast 2.Det var liksom litt kule ting i den men den var ikke så gøy for meg. Jeg bare likte den bare ikke.

 316. boka var litt rotete å skjønne i starten.
  Det var litt dumt det guttene gjorde, fordi det kunne være noen andre som hadde trengt den legehjelpa til noe alvorlig.
  Noen syntes at det var litt dumt at gutten ble kalt en helt siden det var han som var skyld i hele hendelsen.
  Terningkast, noe uenighet, men i snitt en 4er.

 317. Jeg syntes denne boken var veldig morsom men den ga null mening jeg skjønte ingen ting men den var veldig morsom da.

 318. Jeg syntes boken var artig jeg elsket den den var syyykt kul og han duden var litt digg han er kul funny rar og morsomt liker han godt. kunne tenkt meg å bli sammen med han i boken 👍😈🦠😘🥰😍😆😂😂😂

 319. denne boken handler om at det er to venner som skulle pranke noen på internnettet men så gikk det litt feil… Jeg liker denne boken veldig godt fordi at den har bra humor, om du liker humor anbefaler jeg denne boken.

 320. Jeg likte den, fordi den var spennende og interessant og morsom. Den handlet om en gutt som snakker litt om sommeren sin i starten.De går til en grill plass der er det litt ketchup. De bruker ketchupen til og lage fake blod. De tar noen bilder,også drar ene gutten bakk en busk for og filme. Læreren kjærer inn i et tre for og se om det går bra med han. Læreren sier at hun har ringt til sykehuset da blir han litt red. Men så prøver læreren og ta munn til munn metoden. Da spruter han ut ketchupen rett i ansiktet på læreren. Læreren detter bakover og så kommer det et sykehus hellekopter. De spør hva som skjedde. Da sier han at hun krasja. ☺☺☺

 321. Denne boka handlet om at det var en gutt som tok ketsjup i munnen så la han seg på bakken. Da så læreren det. Da hun skulle sjekke om det gikk bra krasjet hun i et tre.
  Læreren ringte sykehuset fordi hun trodde han hadde død. Læreren heter Malin. Da reiste gutten seg opp for å vise at han ikke hadde død. Da legene kom sa Malin at hun skulle føde så da dro de til sykehuset.

  Jeg synes denne boka var ganske bra. Jeg kunne godt ha lest hele boka.
  Jeg likte den fordi de fikk med spenning i boka. Jeg fikk lyst til å lese mer.

  Jeg anbefaler boka for de som liker litt spenning. Jeg gir den terningkast 4,5.

 322. Boka/ utdaraget handler om en guttt som forteller litt om sommeren og han og en kokmpis filmer at de dør på liksom med ketsjup blod.

  – Jeg syns at det var litt sånn at det ble ett tema også ett annet og jeg syns det var sånn midels bra forklart.
  Det var morsom når den kristne læreren kom og trodde at at var død, da kom det litt humor og det likte jeg:)

  Jeg har ikke lest bøker med sjanger identitet så jeg vet ikke om det var en bra bok til sjangeren. Det var et soenning punkt når Malin (læreren) kansje kom til og drepe gutten med og blåse ketsjup i lungene hans.

  Jeg vil annbefale boka til barn fra 9-12 og til de som liker litt spenning og litt humor.
  terning kast 3;)

 323. Boka handler om to gutter som skal kjøpe seg høner.
  På vei hjem ser de søppel fra en grill fest der er det rød grill saus.
  De tar sausen å heller den på veien.
  De putter litt saus i munnen til han ene han legger seg på veien.
  Da kommer en dame kjørende å ser han ligge.
  Hun ringer ambulansen.
  Hun prøver å hjelpe han når hun skal til å ta munn til munn metoden spruter han ut sausen han har i munnen.
  Da kommer ambulansen.
  De tror hun hadde kjørt inne i et tre.
  De tar henne med til sykehuset.

  Jeg synes boka var bra fordi den var veldig spennende og du ble veldig revet med.
  Terning kast 5.
  Jeg anbefaler boka til de som liker spenning.

 324. Jeg synes boka var helt ok, den var ganske morsom på grunn av at de hadde litt morsomme ord i boka som for eksempel, en måse dreit i håret mitt. Den handlet litt om at man ikke på en måte kan tulle med hva som helst, fordi da blir det ganske mye styr, Jeg gir boka terningkast 3 og anbefaler den til de som er ca 10, 11

 325. Boken blå flaggermus handler om at gutten Sander later som om han detter av sykkelen og blør hjel. Det eneste morsomme i boken her var at en måke dreit i håret hans. Jeg syntes at boka var ok. Jeg likte ikke boken fordi den ikke var spennende og at den ikke noe action i seg. Jeg anbefaler boken til dem liker morsomme og litt rare bøker. Jeg gir den terningkast 3.

 326. Denne boka handler om to gutter.
  De drev og tuller med og legger seg ned på bak og late som de er skadet.
  Også fikk de læreren til og havne på sykehus.

  Jeg ble ikke så veldig begeistra for denne boka å jeg fikk egentlig ikke lyst til og lese videre fordi den var litt kjedelig og skummel på samme tid.

  Jeg vet ikke hvem jeg vil anbefale boka til.

 327. Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig ikke spennende ikke morsom. Blå flaggermus hvorfor heter den det? rart navn på boka og den er kjedelig. terning kast 2👎

 328. Boken blå flaggermus handler om at gutten Sander later som om han detter av sykkelen og blør hjel. Jeg syntes at boka var ok. Jeg likte ikke boken fordi den ikke var spennende og at den ikke noe action i seg. Jeg anbefaler boken til dem liker morsomme og litt rare bøker. Jeg gir den terningkast 3.

 329. jeg synes utdraget var litt for tunglest, jeg synes også at guttene tok pranken litt langt siden det ble skader på bilen og at ambulansen kom. jeg gir den 2/5

 330. Jeg synes at boka var veldig bra fordi den var veldig gøy når hun kjørte og plutselig krasja.
  Og når hun sa at han var nevøen hans og bede til han. Og det var veldig gøy når hun plutselig falt om og han prøvde og bed til hun. Det var veldig gøy når hun sa at hun var gravid og at hun møtte gud og en engel som sa at hun var gravid.

 331. Jeg likte utdrage blå flagermus fordi det var veldig rart og spendene på samme tid. Jeg kunne virkelig leve meg inn i historien.

 332. Jeg synes denne boka var VELDIG morsom. Med at hun læren trode at hun så en engel og skulle ha barn. Alt ble bare dumt. Men gir den en 5 av 6

 333. Blå flaggermus

  Jeg syntes at teksten var litt ekkel å lese fordi den var på nynorsk men den var veldig spennende og morsom.
  Jeg syntes det som gjorde teksten bra var at det var litt spenning og humor i den.
  Jeg synes at andre burde lese denne boka fordi den har en bra historie og humor.
  Jeg slet litt med å forstå teksten siden den var på nynorsk men ellers var den bra.

  Terningkast 4

 334. Jeg likte teksten fordi det var mye humor i den, og det var ganske gode forklaringer. Ting skjedde fort i teksten, men samtidig forsto man hva som skjedde.

  Det som gjør teksten god er at det er mange forklaringer, mye god humor (synes jeg), ting skjedde fort men man forsto, og boken er veldig bra skrevet, med mange forskjellige ord i bruk.

  Jeg tror boken passer for de fleste barn, kanskje i 10-13 alderen. Men boken passer nok for de fleste barn.

  Jeg gir utdraget 9/10

 335. Boken var hysterisk, alle i klassen bynte å le midt i timen.
  Jeg synes boken var super og veldig morsom.
  Ingenting med boken var dårlig så jeg har veldig lyst til å kjøpe boken og tror jeg skal det også.
  Jeg synes boken også var veldig god fordi den ikke hadde bilder sån at man kunne fårestille seg det selv, det var også passe med tekst så jeg gir boken en solid 6er i terningkast.

 336. Jeg syntes dette utdraget var veldig morsomt og bra!
  Det som gjør teksten bra er at det er morsomt og bra skrevet og det kan plutselig bare skje noe uforventet.
  Jeg anbefaler denne teksten til alle fra 8-12.

 337. Utdraget var hysterisk morsomt, hele klassen fikk latterkrampe mitt i norsktimen. Utdraget sluttet på et tidspunkt der hvor mye var uoppklart, så man for lyst til å lese boka.
  Terningkast 5+

 338. Jeg syntes denne boka var en morsom og spennende bok. Det var et morsomt utdrag og hadde god humor. Jeg syntes syntes dette var den morsomste av alle i bokslukerprisen 2020. Jeg tror mange ville likt boka.

 339. Denne boka var noe for seg selv. Noe var gøy, mens resten var ikke så gøy.
  Jeg likte: Den var litt morsom på noen ting.
  Jeg likte ikke: Det var alvorlig tulling.

 340. Jeg synes boken var gøy, morsom, klein og spennende.💙
  jeg synes at forsiden ikke passer til teksten.🙈
  4/6🙂

 341. Utdraget var hysterisk morsomt, hele klassen fikk latterkrampe midt i norsktimen. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boka, det er så mye jeg lurer på om fortsettelsen.

 342. jeg synes den var spennende og jeg lurer på hva som skjer videre.
  Terningkast: 5

 343. Jeg synes den var veldig rar, litt morsom og jeg synes han som har skrevet boken ikke har tenkt på hvordan kristne folk som leser denne boken kan føle seg. Jeg er ikke kristen, men det betyr ikke at andre ikke er det. Jeg gir den terningkast 1,5 av 6

 344. Denne boka er litt gøy og morsom men litt kjedelig å.
  Fordi boka henter blå flaggermus og ingen flaggermus er med i boka.
  Det var litt gøy da damma bedde til gud.
  👁️👄👁️☆

 345. Den var drit gøy og litt ekkel. De guttene er helt gale og alle kommer til å få vite det. Men jeg forstår hvorfor den heter blå flaggermus.??😂😄😝

 346. Jeg syntes boka var veldig bra fordi det var morsomt når dama ble henta av hykehus-helikopteret fordi det var egentlig ingen som skulle bli hentet av helikopteret.

 347. den var gøy ✨🎀 og morsom. den var god humor! 🧷🎀✨

 348. Jeg synes at boka var ok men det var litt morsomt når læreren besvimte og trodde at hun skulle ha en baby og at hun møtte jesus😂😂😆

 349. Blå flaggermus

  Jeg syns at den ikke var så værst, den var litt morsom også.
  Den handlet om to gutter som skulle ta bilder av at de latet som at de var alvorlig skadet så kom læreren til den gutten som latet som han var skadet og hun ble stresset og hun ringte ambulansen og rett før de kom så sto han gutten bare opp og læreren skvatt så mye at hun besvimte og når ambulansen kom så tok de med hun istedenfor han gutten (som latet som han var skadet).
  Jeg vil anbefale den fordi den var morsom og litt teit.

  Terningkast 3/5

 350. blå flagermu handeler om to guter
  I udraget vi leste lerte vi om to guter som filmet en film
  en av dem tok ketsjup og lag seg ned ved siden av veien så kom lereren til agnes (en av gutene ) i en bil så han ved vein panikde kresjet og kom til agnes ringte politiet så besvimte hun eter han lurte hene med å late som at han var gud.
  De sa at hun skule få barn og mase anet .
  den var dårlig fordi måten den var skreve på syntes jeg var dårlig men den hadde også bra deler
  ganske dårlig bok om du spør meg terning kast 3

 351. jeg synes at den er lit kjedelig og litt spennende og morsom.
  7 8 år passer den for.terning kast 3.

 352. Boken handler om to gutter som skal lure læreren sinn. De skal filme at han er dø og at læreren kommer, men hun tar det på alvår. jeg synes at denne boken var morsom fordi læreren tok alt på alvår.
  Jeg ambefaler den til de som liker humor.

 353. Jeg elsker den fordi den er så spennende ut og har litt banning.
  Den er veldig bra og har mer tekst.
  Den passer veldig bra.
  Litt om teksten: Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt.
  Eg og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å sjekke kor store ungane var blitt.

 354. Denne boka handler om 2 gutter. De skulle filme en film der det skulle se ut som den ene gutten dør, fordi han stapper masse ketchup i munnen. Læreren til gutten kjører forbi når de filmer og tror at gutten er død. Hun prøver munn mot munn metode og når gutten reiste seg opp for å vise at han lever , ble læreren satt i sjokk og sykehuset kom å hentet hun inn med helikopter.

  Jeg synes boka var dårlig. Det var nesten ingenting jeg fikk med meg. Den ga ikke noe mening. Jeg synes ikke det passet med identitet som sjanger. Jeg synes ikke den skulle vært på bergensk heller, fordi det var noen ord som var veldig forståelig. Jeg kommer ikke til å lese den. Det var egentlig ingenting jeg likte med boken. Jeg vil anbefale den for de som kanskje er fra Bergen. Jeg gir den terningkast 2.

 355. synes utraget var morsomt likte vordan utrage hadde et bra system og var lett og skjønne

 356. Jeg syntes boken var litt kjedelig. Den var litt rar også, jeg gir den terningkast 2/6

 357. Jeg synes boka var litt bra. Men tror ikke denne boka er for små barn. Jeg gir deb et terningkast 4/6. |_Ø_|

 358. jeg syntes boken var bra, men den var kjedelig noen ganger. det der er min type bok. men jeg skjønner ikke helt hva en blå flager mus har med boken å gjøre, kan hende det er videre i boken. utdraget var morsomt, så jeg gir den 8/10.

 359. Det var en kul bok den var morsom. Det var to gutter som skulle lure noen andre gutter så en av guttene sprutet seg inn med tomatsaus. Så la han seg der med tomat i ansiktet han hørte to sykler det var guttene de skulle lure vent det er ikke en sykel det er en bil det var bilen til læreren. Læereren fikk helt panikk så kom det hun skulle prøve munn mot munn metoden så sprutet han tomaten i ansiktet til dama.

  Terningkast: 4

 360. Den var grei. Jeg kunne gjerne ga lest hele boka men ikke frivillig. jeg gir den 4/6

 361. jeg synes den var morsom, og det var bra at det var mange detaljer. Men i blant kunne den bli rotete, som på starten var den veldig rotete. Men som sakt var den morsom, og jeg likte at de brukte resten av frisør pengene på høner. Og det var veldig morsomt at de latet som om de hadde blitt skadet. Jeg vil gi boka en 4 og bra-veldig bra.

 362. Syntes ikke boken var noe for meg, den kunne inneholdt litt er spenning. De kunne ha valgt et annet utdraget, fordi navnet på boken passer ikke utdraget. Jeg ville ikke ha kjøpt eller lest hele boken. fordi av utdraget jeg har lest, forsetter boken sikkert at henne er på sykehuset. 2/6

 363. Boka var grei det skjedde ting og den var litt spennende. Noen ganger var den morsom, men også litt rar. Utdraget var bra, men er usikker om jeg ville ha lest hele boka. Terningkast 4.

 364. Jeg synes boken virket morsom, men det skjedde veldig lite på starten.
  Boken virket som om den var helt grei, men det var litt vanskelig å lese den på nynorsk.
  Jeg ville gitt boken terningkast 3/6.

 365. Jeg syntes dette utdraget var litt kjedelig. Jeg likte veldig godt at de ikke var noen bilder for da kan du se alt for deg. Det var litt vanskelig å henge med i det som skjedde i boka. Jeg anbefaler denne boka til barn mellom 6-9. Jeg gir trening kast 3.

 366. jeg syntes boken var son passe bra fordi det ikke kjede så mye som jeg syntes var spenenes eller morsom. jeg skjønte heller ikke hvorfor boken heter blå flaggermus jeg gir terningkast 3/6.

 367. Jeg synes utdraget var morsomt og var ganske bra. Jeg likte at det var mye detaljer, sånn at man kunne se i hodet hva som skjedde der. Det er ikke helt min type bok, men hadde lest boka. gir terning kast 3/6

 368. Jeg syntes at «Blå flaggermus» var ganske moro å lese selv om starten var litt rar og kjedelig, men ble det ble gøy etter hvert. Jeg vil lese mer av boken så jeg gir terningkast 6/6.

 369. jeg likte boken, den var morsom og bra. forstod ikke hva de gjorde på begynnelsen men skjønte hva de skulle etter hvert.
  litt rart at den heter blå flaggermus da for den har ikke noe med det å gjøre.
  jeg ville lest hele boken og gir den terningkast 4/5

 370. Jeg syntes boka var litt rar, jeg syntes det fordi boka ikke var spennende. Jeg skjønte nesten ingenting om meningen av boka. Det var morsomt å lese på nynorsk, jeg gir boka terningkast 3/6.

 371. Denne boka syntes jeg var veldig morsom. Det var mye tull og den var veldig rar.
  Syntes veldig synd Malin. Boka var litt min type. Jeg gir boka terningskast 5 av 6.
  om den hadde vært bokmål hadde den vært bedre syntes jeg.

 372. boken var veldig rar historien var nesten bare tomat saus og jeg skjønnte ikke hva som skjedde med malin gir den 3 ut av 6

 373. den var ganske morsom. det skjedde litt fort så det var litt vanskelig å forstå hvor vi var.
  hvis jeg skulle gitt den et ternings kast ville jeg gitt den 5/6.

 374. Jeg syntes boka var spennende og litt rar. Jeg syntes det var litt morsomt at den var på nynorsk. Jeg ville gjerne lest hele boka. Jeg gir terningkast 4/6.

 375. boken var ok, men ikke bra jeg kjedet meg litt når jeg leste den, så det er ikke min sjanger (terning kast 2)

 376. Egentlig ikke så bra bok. Den har ikke så mye spenning i seg. Det gjør boken ganske dårlig og i tillegg er ikke boken skrevet godt nok så jeg får ikke forestilt meg boken.
  Terningkast 2/6

 377. Hvorfor heter den BLÅ FLAGGERMUS når det ikke handler om en flaggermus?
  men jeg gir 3/6 :/

 378. Denne bokanmeldelsen handler om en bok som heter blå flaggermus. Det er to gutter som skulle tulle med to gutter som erter en som heter Sander. Men så kommer det en lærer som tror at alt er helt ekte. Hun tror at han har falt og besvimt. Så hun gjør alt man skal gjøre munn til munn. Og lunge greia.

 379. Den var gøy, men det var vanskelig å forstå fordi de snakket nynorsk og ikke bokmål som jeg er vant til. Men boken var morsom og gøy!

 380. Jeg syns boka var gøy og morsom. Den startet og sluttet veldig morsomt. Den gikk aldri tom for gøye nye ting. Jeg synes ikke at tittelen passet så veldig bra fordi det handler ikke om blå flaggermus men jeg har bare lest utdrag. blå flaggermus hørtes også ikke veldig gøy ut og bilde på forsiden var litt kjedelig. Jeg likte boken fordi den ikke minnet meg om de andre bøkene Jeg har lest den hadde liksom noe helt nytt og spennende. Jeg håper den finnes på lydbok. Den var veldig morsomme lese veldig gøy å lese. Vi i klassen lo høyt mange ganger av denne boka.🤪😂🤭✊👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 381. Eg synest de boka var litt ekkel, men eg vil lese resten av utraget.
  Eg gir boka terningkast 7 :):P

 382. Boka var lit morsom og rar siden. Hun Malin sier til han guten ååå min lille nevø, Og så mente hun at hun skule få barn å det var bare sykt mye på en gang. Men man måtte le ofte.

 383. Jeg har lest et utdrag av boken Blå Flaggermus. Den handler om to venner som nettopp har begynt med sommerferien. De bruker mesteparten av tiden på å gjøre pranks. Jeg synes boken er spennende skrevet fordi de lager en prank som går veldig galt. Det er litt uvant at boken er skrevet på nynorsk, men jeg venner meg nok til det. Denne boken vill jeg gjerne lese. Terningkast 6.

 384. blå flaggermus

  3 ting jeg likte:
  Jeg likte at den handler om at den handler om høner og ketsjup blod Og at de fine kjell var interessant 🙂
  Likte måten at de sier “Skade Meter” og “cash”
  veldig bra Book 🙂
  Skulle ønske at vi fikk hele boken på skolen hvilke likt å høre hva de andre syntes 🙂

  2 ting den trenger:
  Syntest den trenger mer roller for de det var bare 6 folk som ble sagt noe om i hele boken skulle ønske at det hadde vært mer roller
  det var litt mye drama men eller var den bra 🙂

  hva jeg gir boken :
  Gir den 9/10! veldig bra bok anbefales! 🙂

 385. Boka handler om to gutter som skal tulle med noen. Jeg synes boka var ok. Den hadde spenningsoppbygging, men jeg kan ikke si at jeg elsket boka. Jeg fir boka en 3/6.

 386. Jeg synes boka var litt ekkel fordi de snakket om bind og å få barn, og ketjup og sånt men ketjup greia var mest rart, men jeg synes boka var også litt morsom da han la seg oppå muren og skulle skremme noen så kom en lærer. så jeg har litt blanda følelser.

 387. Jeg synes boka var spennende. Jeg synes boka var bra fordi den ikke var alt for lett å lese og heler ikke for vanskelig å lese. Jeg synes boka var litt morsom. Jeg synes det var litt domtt at de to gutene bare tulla mens faktisk læreren ble skad.

 388. Hei.

  Jeg syntes boka var morsom men det var litt vanskelig å lese på nynorsk siden jeg er vant med bokmål.
  Det man lærte var at man ikke skal tulle med at man dør for andre kan skade seg som vi leste i boka.
  Boka handlet om to gutter som fant tomat saus og han ene la seg i vei kanten og latet som han var død og han brukte tomat saus til blod, mens han andre filmet det så hvis du vil lese resten kan du sikkert kjøpe den i en butikk.
  Jeg gir boka terningkast 4 fordi den var spennende men den var på nynorsk.

 389. Boka var morsom, men det var litt vanskelige ord siden det var på en annen dialekt!😆
  Jeg likte boka veldig godt fordi den var morsom og ganske gøy når hun læreren var forvirra.

  Jeg synes det eneste dårlige var at jeg ikke skjønte hvorfor de skulle ha høner.😒

  Terningkast: 5

 390. Boken var helt passe, jeg husker ikke så masse fordi det er nesten en hel uke siden vi leste den men jeg tror jeg ikke sikte den så veldig godt men at det var gøy når han la seg ned på bakken og tok ketsjup på seg og latet som om at det var blod. Så jeg gir boken terningkast 3.

 391. Jeg likte ikke utdraget, fordi det var ikke spennende. Jeg syns også at det var ekkelt at de puttet ketchup oppi munnen hans. Jeg syns de gjorde noe veldig barnslig. Derfor gir jeg den terningkast : 2

 392. jeg likte boka men det var litt forvirende når de hadde sån skadometer og greier men det var spennende så jeg gir den 4\6 ellers var den bra og likte boka

 393. Jeg synes boka var helt grei, fordi den var på nynorsk og det er på en måte ikke noe for meg, jeg synes på en måte at det bar var veldig forvirrende når han hadde tatt ketsjup i munnen henne kresjet ringte noen så sa henne at henne hadde sett engler og hadde blitt gravid. Jeg ga denne en toer.

 394. Jeg synes boka var morsom fordi han la seg oppå muren og lata som han var dø for å tulle litt med to gutter men isteden for at de to guttene kom kom det en lærer jeg synes det er også var litt dumt fordi hun besvimte. Men jeg gir boka terningkast 4.

 395. Blå Flaggermus
  Jeg synes ikke teksten var bra i det hele tatt.
  Det var litt voksen ord i slutten og på nesten slutten, så det var ikke gøy å lese den.
  Skjønte ikke helt hvorfor de sprutet ketsjup i munnen, og plutselig var læreren der helt ut av det blå.
  Det var mye kaos synes jeg, liker ikke bøker med masse surr.
  De kunne skrivd det litt mere for barn.
  Terningkast 2

 396. Det er en vanelig sommerferie men det starter med at jeg blir dretet i håre av en måke rett etter jeg hadde klippet meg. Jeg har tenkt å bruke sommerferien med vennene mine Thomas og Pedersen vi vil bare ha en gøy sommerferie.

  Jeg har ikke så mye og si om dette utdraget men jeg har litt.

  For det første er den litt vanskelig og forstå fordi den er på ny-norsk.

  For det andre er den ganske morsom.

  For det tredje kjønner jeg ikke hvorfor den heter blå flaggermus.

  Og til slutt er den ganske spennene.

  Anbefaler boken til folk som liker og lese fordi de liker og lese.

  Jeg gir boken terning kast 4.

 397. Jeg har lest et utrag fra blå flaggermus og har et par ting jeg vil si. Tittelen er i min mening ikke så bra. Det er fordi utraget har ingenting med flaggemus å gjøre.
  Utraget handler om 2 to gutter som later som at de dør og så ser noen det og ringer 113
  Boka var gøy i starten og da tenkte jeg at det var en humor bok men ble skuffet over at det ikke ble noe mer morsomt i boka. Jeg vil anbefale alle som er desperate etter en drama bok
  Jeg gir denne boka 3/6 stjerner
  (Jeg vet jeg har skrivet minst tre anmeldelser på samme bok men jeg bare oppdaterer den og dette er siste gangen)

 398. dette er min mening: den var morsom og lett å forstå, men jeg skjønner ikke hvorfor den heter blå flaggermus, likte den uansett, selv om den var litt rar.3\6 ✪ ω ✪

 399. Boken heter:Blå flaggermus.
  forfatteren heter Harald Nortun.

  Teksten handler om to gutter som pranker med at han enne later som om han ligger i koma og har indre blødninger. Han andre filmer men så kommer Malin hun sier kjære nevø,
  Men han tenkte jeg er ikke hennes nevø han lo inni seg.

  Jeg liker denne boken jeg ble så inspirert at jeg skal låne boken.

  Jeg gir terningkast 6 jeg elsket den bra jobba Harald Nortun.

 400. bra litt morsom og korseling bok.jeg likte dete, «Skikkeleg flaks», sa mannen til meg, «vi kjem frå kriseøving med helikopteret, vi var berre nokre få minutt unna då vi fekk melding om ulykka. Du er dagens helt!»

  Mannen klappa meg på skuldra. Dei bar Malin inn i helikopteret, stengde døra og vinka til meg. Motoren brølte, rotoren laga sandstorm på den tørre grusvegen, helikopteret letta og forsvann mot byen og sjukehuset. terningkast 4

 401. Jeg likte utdraget fordi det var godt skrevet. Og jeg liker også at det Inneholder sjakk og en morder som dreper folk.

  Terning kast (5)

 402. Utdraget var litt kjedelig syns jeg fordi det ikke var min type sjanger og det skjedde ikke så mye interessant følte jeg. Men jeg lurer fortsatt på hva som skjer videre. Jeg lurer på om jeg skal låne denne boken eller ikke. Det var litt vanskelig å lese fordi det var på nynorsk men det gjorde ingenting. Passe bra, terningkast 4.🙂😊

 403. Jeg synes boken var bra, fordi den forklarte det godt og den var morsom. Den var også spennende foreksempel da Thomas og hovedpersonen så noen som het Erik og Ivan.
  Jeg lærte også noen nye ord.

  Terning kast 5 av 10

 404. Jeg likte utdraget for det var skrevet godt. Og det var artig men samtidig spennende. Veldig bra. Terningkast 5.

 405. Jeg synes boka var bra fordi jeg fikk mange bilder av boka i hodet mitt og det var gøy med ketchup blod spøken.

  Jeg gir en terningskast av 4.

 406. Jeg synstest at boka var ganske kjedelig i starten men litt på slutten fikk det meg til å lee. Jeg syntes at boka var ganske morsom. Terningkast 3

 407. Jeg syntes den var bra fordi de var god å beskrive hva de gjorde og hvordan de så ut, og jeg likte litt at det var på nynorsk.

 408. Jeg synes utrangert var morsom fordi det egentlig bare skulle være en gøyal spøk mot to klassekamerater eller venner men så kom læreren til Tomas. Jeg fikk også lyst å lese resten av boken fordi jeg er nysgjerrig på hvorfor Tomas ikke kom fram når læreren var der. Jeg tror Tomas ikke kom fram fordi han ikke ville ha kjeft av læreren. Jeg lurer også på hvorfor Malin læreren kalte han nevø. 5/6

 409. Jeg syntes utdraget var bra, jeg syntes at utdraget er godt skrevet og er enkel å lese. Men litt kjedelig og forvirrende. Jeg skjønte ikke helt tittelen på utdraget/boken, men kanskje det har noe med det som skjer videre. Høres ut som en helt ok bok, men tror ikke jeg kommer til å lese hele boken senere. Terningkast 4.

 410. Jeg likte ikke utdraget så mye fordi det var litt vanskelig med nynorsk jeg forsto ikke så mye av boken fordi det skjedde så mye og det med at læreren kalte han nevøen sin men han var ikke det, det var heller ikke min type bok, den var kjedelig fordi den ikke hadde så mye spenning men den hadde litt humor. Jeg lurer på hva som skjedde men ville ikke ha lest hele boken. Jeg likte også litt at det startet med kapittel 1 og ikke med innledningen. Passe bra. terningkast 2

 411. Jeg likte utdraget fordi jeg kan kjenne meg i at en spøk kan bli til konflikt eller trøbbel. Jeg synest utdraget var veldig bra. Jeg synest det var gøy da Marie sa at hun var gravid også så han mannen fra helikopteret bindet med blod. Det var bra at handlingen skjedde fort. Terningkast 4🎲

 412. Anmeldelse av utdraget blå flaggermus:

  utdraget var morsomt og spennende. Fordi du viste ikke va som kom til å skje alt bare kom plutselig. Det kom en brå vending i utdraget. Den var også veldig morsomt med masse ketchup og at Malin skulle ta munn til munn og at hun sa masse ting fra Bibelen. Jeg kunne lest denne boken videre selvom den var på nynorsk. Den får terningkast 5 av meg😊

 413. jeg synes denne boka er spennene og gøy å lese, men jeg synes også at det var noen ting som var ganske ekkelt.

 414. Jeg likte boka fordi den var morsom. Den var morsom fordi når hun dame snakket om Jesus osv. Men det jeg ikke likte var det var noen få ord jeg ikke skjønte. Men det var litt vanskelig med nynorsk og jeg synes at det burde være humor isteden for indentitet men Kansje det blir mere av det senere i boken. Jeg vil gi denne boken 4/6

 415. Den var ikke helt min type tror jeg… jeg synes det var litt mye drama. 😀

 416. Eg syntes denne boka ikkje var så bra. For nokon var den sikkert morosam men eg gir den ein 1. Boka var ikkje noko for meg.

 417. dene boka var veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeldig bra

 418. Den var helt ok ikke noe for meg foretrekker heller KODEORD OVERLORD mye bedre bør låne/kjøpe (hele boken)

 419. Boka handla om Sander og vennen hans Tomas. Dei kjøper seg høner, og sykler til stranda etterpå for å finna sjelsand til egga. Der har det vore grillfest, og det ligg mykje mat igjen, blant anna ketsjup. Dei bestemte seg for å laga ein film der dei skal skremme to frå klassen, Emil og Ivan. Kva skjer vidare?

  Sjangeren er identitet.

  Eg blei overraska då eg las utdraget for det var mykje kjekkare enn eg trudde. Der var mykje humor i teksten. Eg hadde sansen for ideen med film, og at den kristne læraren brukte bønn og bibelvers då ho skulle trøysta og hjelpa Sander. Det var morosamt at ho trudde ho var blitt bønnhøyrt.

  Eg likte at det ikkje var bilete i boka for då kunne eg laga mine eigne bilete i hovudet. Det blei også lettare å laga bileta i hovudet fordi forfattaren var god å beskriva korleis det såg ut der dei var, og korleis personane var.

  Eit avsnitt i boka eg likte særleg godt var etter at Malin (læraren) trudde Sander hadde døydd. “Bønna mi blei høyrd”, kvekka Malin med trynet fullt av ketsjupfrekner. “Vik frå meg!” ropte eg. “Har eg synda?” spurte ho. Eg synest det var morosamt at forfatteren tok med ein superkristen lærar.

  Då eg såg framsida på boka, fekk eg ikkje så høge forventningar fordi eg synest framsida var veldig kjedeleg. Tittelen “Blå flaggermus” synest eg ikkje passar sidan eg ikkje kunne høyra noko om det i utdraget. Nokon i klassen som har lese boka, sa at me forstod alt med framsida og tittelen viss me las heile boka.

  I byrjinga var utdraget litt vanskeleg å leva seg inn i, men det blei mykje kjekkare utover. Det blei også lettare å leva seg inn i boka når dei starta filminga.

  Eg gjev boka/utdraget terningkast 4+. Eg likte at det var såpass mykje humor, samstundes som det også var alvorleg. Spøken blei dregen altfor langt. Eg håpar boka kjem vidare til superfinalen.

 420. Her var klassen litt delt i hva de syntes om boka. Noen syntes den var litt ekkel, men mange likte boka. De syntes den var kul, morsom og annerledes. Det var flere som kunne tenke seg å lese denne boken.

 421. Denne boka handlar om to guttter som er veldig ko-ko i hode. Den ene guten heiter Sander og den ander heiter Tomas.

  Boka var sånn heilt passe fordi eg er ikkje særlig glad i masse tekst og ingen Bilder, så derfor er boka sånn passe.

  Det som eg likte best med teksten var når han fikk ein bjæs i hode. Det er ikkje gøy med mye tekst, det var alt for mye tekst! Denne boka er for folk som liker og lese

  Terningkast 3

 422. Eg likte ikkje boka fordi den var ikkje heilt min still og nei det var ikkje for meg

 423. Jeg synes denne boken var god og boken hadde god humor ! jeg likte denne boken !

 424. Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om dette utdraget. Jeg tror nok dette ikke er min type bok. Jeg syns den var litt kjedelig for min smak. Jeg gir den terningkast 3. Jeg anbefaler den for 4. Klasse til 7. Klasse. Jeg ville ikke lest denne. Bare ikke min stil.

 425. Jeg syntes boka var ganske rar men litt spennende. Boka var ganske rart fordi det var veldig mange rare ord og litt spennende. Jeg likte ikke denne boken så bra, men andre kan like boka. Boka passer for 5-7 trinn. Jeg gir boka terningkast 4 av 6.

 426. Jeg syntes boka var ganske rar. Boka var ganske rart fordi det var veldig mange rare ord og litt spennende. Jeg likte ikke denne boken så bra, men andre kan like boka. Boka passer for 5-7 trinn. Jeg gir boka terningkast 4 av 6.

 427. Vel Veldig gøy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 428. jeg likte ikke den. den var kjedelig men det er en bok som en fyr som liker bøker som dette.

 429. Dette er en super bok den er spennende, morsom og dramatisk. Jeg anbefaler denne boken ja på nesten det høyeste. Jeg gir boka en 6 er. Ja men det var alt jeg ville si

 430. JEG LIKER DEN
  DET VAR LIT GØY NÅR DE ÅRNET JOKSE BLOD
  FOR Å SKREME NOEN🤣
  NAM 🍣🍣🍣

 431. For:
  Utdraget var morsomt.
  Det sto på nynorsk som du kan lære av.
  Var mer en humor bok for de som liker å lese humoristiske bøker.
  Den var spennende.
  Utdraget handlet om en film de skulle filme, men det gikk galt som var ganske morsomt.
  Grei tekst.
  Fantastisk utdrag/bok.

  Mot:
  Noen folk forstår ikke nynorsk.
  Vanskelige ord.
  Noen ble sikkert redde eller kvalme pga ketsjup greiene.
  Noen likte ikke sjangeren.
  Kanskje dette ikke var noen elevers type bøker.
  Handlet ikke så mye om en flaggermus.
  Kanskje noen ikke likte utdraget.

 432. Dette utdraget var veldig morosamt fordi det var ganske rart at Tomas og Sander lata som om at Sander var død og Malin trudde ho hadde sett ein engel!!! Eg trur det ikkje fantest nokon engler i denne boka.

  Kva skal dei egentlig med hønene? Det er eit av dei største spørsmålene i denne teksten og det var det einaste spørsmålet som blei stilt i klassen, eit anna spørsmål som eg tenkte på var kvifor dei egentlig lata som om at Sander var død?

  Eg vile anbefala denne boka for 3-7 klasse.

 433. Jeg synes denne boken var mer morsom enn identitet fordi det var mye humor i den. Jeg kunne ha tenkt meg å lese hele boken fordi den var veldig god. Den får en Super av meg! 🙂

 434. Artig da han får n 💩i hod 🤣😂🤣 Nynorsk r jo litt vanskelig, d r jo bare bra med læring.😀😀

 435. Det utdraget var veldig morsomt fordi dei var ganske rart at Tomas og Sander lata at Sander var død og sa at Malin trude ho hadde set ein engel!!! Eg tror det ikkje fantest noen engler i dene boka.

  Kva skal dei egentlig med hønene? Det er eit av største spørsmålene i dene teksten og det var det einaste spørsmålene som blei stilt i klassen, eit annet spørsmål som eg tengte på var kvifor dei egentlig lata at Sander var død?

  Eg vill anbefala dene boka for 3-7 klasse.

 436. Jeg synes boka var veldig skjedeveggen fordi jeg forsto ikke noe hva de mente men, jeg synes forfatteren var flink på å skrive nynorsk. Jeg gir denne boka i terningkast 4/6 denne boka passer ikke for de som er i 1 klasse til 4.

 437. Jeg likte ikke boken for dig den er på et annet dialekt jeg liker best bokmål!!

  Ternigs kast 0000000,1/ 9000000000000000000000000000000

 438. ganske artig, men liker ikke og lese på dialekt. dialekt er noe hestemøkk.

 439. Jeg likte dette utdraget sånn passe. Den var ikke så interessant og spennende. Litt kjedelig. Jeg liker ikke å lese tekster ned nynorsk som dialekt. Helst bokmål!
  Derfor gir jeg denne terningkast 2-3. Den passer for barn fra 9-11 år.

 440. Bok: Blå flaggermus
  Forfatter:Harald Nortun

  Boken handlet om to gutter som først kjøpte to høner og så syklet de ned til stranden der det hadde vært en grillfest. De blandet sammen en grillsaus og ketsjup det så ut som blod de tullet med det og så på en app hvor ekte såret så ut. De skulle tulle og lurte en lærerinne til og tro at han ene gutten var hardt skadet og de lurte henne til og tro hun skulle få barn

  Det negative med denne boken er at de tuller med relgionen kristendome noe som trekker ned på hva noen synes om boken. Jeg ville lagt denne i sjangeren Humor for det var mye tull i den.

  Jeg vil gi den terningkast 4

 441. UTDRAGET TIL BOKA BLÅ FLAGGERMUS VAR:
  Merkelig
  Rar
  Morsom
  Spennende
  Jeg synes at guttene var dumme. Utdraget er skrevet på en veldig bra måte. Det er mye innlevelse, ting blir godt forklart. Jeg fikk litt lyst til å lese hele boka, men ikke kjempe mye. Grunnen til at jeg vil lese hele boka er: jeg lurer litt på hva som skjer videre med dama, guttene og de andre personene. Jeg gir boka terningkast 3. Anbefales for 11-12 år.

 442. Jeg synes at dette var en veldig fint utdrag. Det var et veldig morsomt og jeg fikk lyst til å lese hele boka.

  9/10 🙂

 443. Jeg synes boken var dårlig jeg likte ikke boken fordi den hadde ett kjedelig tema terningkast:2