Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blå flaggermus

Harald Nortun Samlaget 2019

 

 

KAPITTEL 1

 

Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt.

Eg og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å sjekke kor store ungane var blitt. Dei flaug allereie, dei gaula og skreik. Foreldra stupte trugande ned mot oss, og ein av dei bomba meg med drit midt i planeten. Vi sprang tilbake til syklane, og Tomas tørka håret mitt med ein mosedott. Eg tok på meg hjelmen i tilfelle måsen kom på nytt bombetokt.

«Har du pengane?» spurde Tomas. «Pedersen tek garantert berre cash.»

Eg stakk handa i lomma, kjente på myntane. Måsen dreit i nyklipt hår, eg kom rett frå frisøren, heime hadde eg bløffa om at klippen var gått opp i pris, så no var dei siste kronene på plass.

Vi sette oss på syklane og rista og skrangla nedover den smale, humpete grusvegen.

Huset til Pedersen var langt og kvitt og gammalt. Eitt av vindauga var spikra igjen med finerplater. Gjennom det høge graset gjekk ein sti til døra. Ut kom ein mann i blå kjeledress med glidelåsen open til magen.

«Goddagen», sa Pedersen, «kva er dei karane ute etter?»

«Høner», sa Tomas.

Pedersen stabba krumrygga ned til hønehuset og vi etter.

Åtte små høner sprang rundt i eit eige bur. Tomas peika på ei høne med flekker av brunt og svart og grått og sa han ville ha den.

«Vil du ha ei spraglete, du òg?» spurde Pedersen.

Eg visste ikkje kva spraglete var, så eg bad om den brune.

Pedersen gjekk inn i buret og fanga begge hønene, putta dei i ei pappkasse med bananar på, la på lokket og teipa med sølvgrå gaffa.

«Og ungdommen betaler vel alltid med mobilen?» spurde Pedersen. «Eller bruker de kort enno?»

Han drog ein iPhone opp av lomma på kjeledressen.

«Nja», mumla Tomas. «Tek du cash?»

Vi betalte og knytte hønekassa bakpå sykkelen til Tomas.

Pedersen gav oss gode råd om mat og stell. Høner må ha sand å bade i, og dei må ha kalk for å lage hardt eggeskal. Det var mykje fin skjelsand i Nordvika, tipsa Pedersen. Nordvika var rett i nærleiken, så eg og Tomas sykla dit. Like nedanfor vegen var sanden nesten kvit, full av små skjelbitar. Vi skufla kvit skjelsand i to plastposar som Pedersen hadde gitt oss.

I graset over stranda låg søppel frå ein grillfest. Papptallerkenar, halvetne pølsebrød, ketsjup og ein mørkeraud grillsaus. Tomas spruta ketsjup og saus på berget og rørte med ein pinne. Det såg ut som tjukt blod.

Eg smurde litt av blodsausen på armen min. Tomas knipsa med mobilen, på bildet såg det ut som eit ekte sår.

«Firar på skadometeret», sa eg.

«Tre», meinte Tomas, «det såret ser ikkje særleg djupt ut.»

Vi laga ein dam av ketsjup og saus på vegen. Eg smurde litt av den raude guffa i ansiktet og på hendene. Så la eg meg på vegen med open munn og stirande auge. Tomas knipsa, og på bilda såg det ut som bloddammen kom frå meg.

«Seksar på skadometeret», sa Tomas. «Gjer deg klar for å filme!»

Eg sprøyta ketsjup inn i munnen og la meg på vegen. Tomas filma med mobilen, og eg gulpa ketsjupen ut med eit spyaktig buæ! På filmen såg det ut som ekte blod rann ut av munnen min.

«Sju på skadometeret», sa Tomas.

«Åtte», meinte eg, «for blod frå munnen kan vere indre blødingar langt nede i magen.»

Langt borte i enden av vegen såg vi to prikkar. Nokon stod i vegkanten heilt nede ved hestegjerdet. Tomas meinte det var Erik og Ivan, det var bestefaren til Erik som eigde hestane. Tomas var sikker på at Erik og Ivan hadde tenkt seg hit til stranda. Og no skulle dei på film. Utan at dei ante det.

Vi laga meir jukseblod, og eg la meg midt på vegen med sykkelen velta. Tomas gøymde seg i buskene med mobilen klar.

«Eg kjem fram når dei ringer etter hjelp», kviskreropte Tomas.

Eg viste tommelen opp, snakke kunne eg ikkje, for munnen var full av ketsjupblod.

 

KAPITTEL 2

 

Det knasa i grusen. Erik og Ivan må ha sykla vanvitig fort. Men lyden kom ikkje frå sykkeldekk. Det var bildekk og motordur. Eg løfta forsiktig på hovudet og såg ein liten mintgrøn bil. Den kjente eg igjen frå parkeringsplassen på skolen. Det var Malin, læraren til Tomas.

Malin bremsa ned og svinga ut på vegkanten. Framhjulet sklei ut i grøfta og fronten dunka inn i ein trestamme. Malin storma ut og ropte:

«Sander! Sander, kan du høyre meg?»

Eg svarte ikkje, for eg var i koma, minst åtte på skadometeret. Eg strevde med å ligge stille og halde latteren inni meg. Litt ketsjupblod pipla ut av munnen og rann nedover kinnet.

Eg opna det eine auget på gløtt eit sekund. Lenge nok til å sjå at Malin stakk handa i veska og drog fram eit bind. Ho pakka ut bindet og tørka meg rundt munnen og i ansiktet. Bindet var mjukt og tørt og saug til seg ketsjupblod. Det kilte sinnssjukt.

«Kjære Sander», sa Malin. «Kjære, snille, gode nevøen min!»

Nevø? Eg kjempa hardt for å halde meg i koma. Eg var ikkje nevøen til Malin. Ho var ikkje tanta mi. Kva var det ho tenkte?

«No skal eg be for deg!» sa Malin.

Ho kan knapt seie eit ord utan at alle får vite at ho og heile slekta er veldig kristne.

Berre Tomas i buskene fekk med lyden, så kunne filmen bli skikkeleg bra.

«Kjære Jesus», sa Malin, «kjære vennen min. Kjære Gud. La di kraft komme til oss no. Eg angrar på at eg ikkje har gjort meir for Sander på skolen. Eg skulle stoppa Erik og Ivan når dei erta. Eg lover at vi som er rike, skal hjelpe dei fattige som bur i Slummen. Eg lover, berre du lèt Sander vakne og komme frisk tilbake til livet!»

Orda Malin sa, laga floke i tankane mine. Først var eg liksom nevø og ho var tante. No snakka ho om erting, om å hjelpe dei fattige i Slummen. Og tilbake til livet. Trudde ho eg var stein daud, ein tiar på skadometeret? «

Ambulansen kjem snart», sa Malin, «eg ringde 113 straks eg såg deg. Eg sa det var ei ulykke i Nordvika, nokon ligg livlaus midt på vegen. Dei lovde å sende hjelp så fort dei kunne. Åh, kjære, snille, gode nevøen min!»

No måtte Tomas komme, for Malin hadde allereie ringt, no måtte Tomas springe fram og be Malin smile til fotografen. Kom igjen, ropte eg i tankane, kom igjen, Tomas!

Malin byrja å fingre med munnen min. Prøvde å opne den. Eg heldt igjen. Munnen var jo full av ketsjup, eg skulle ikkje spy den ut før Tomas kom og filma.

Plutseleg klemte Malin naseborene mine saman slik at eg ikkje fekk puste. Eg skjønte kva som kom.

Munn-til-munn-metoden.

Malin kom til å blåse all ketsjupen i munnen min ned i lungene. Malin kom til å drepe meg. Snart kom det ei mordsak i nyheitene: Kristen lærar drukna uskuldig elev i dødeleg ketsjupkyss på første feriedag.

Om Tomas kom fram og filma no, kunne han sikre seg nokre fryktelege nærbilde av vondskapen som tok livet mitt.

Malin trekte pusten djupt.

Ho bøygde seg over meg.

Då blåste eg ut som ein kval.

Ketsjupspruten gjekk rett i ansiktet på henne.

Eg reiste meg fort. Så fekk ho sjå at det ikkje feilte meg nokon ting.

Malin sat på rumpa på grusvegen. Ho såg ut som ho hadde møtt eit gjenferd. Og det var nettopp eit gjenferd ho hadde møtt. For eg hadde stått opp frå dei daude. På eitt sekund gjekk eg frå ti til null på skadometeret.

«Bøna mi blei høyrd», kvekka Malin med trynet fullt av ketsjupfrekner.

«Vik frå meg!» ropte eg.

«Har eg synda?» spurde ho.

Malin såg livredd ut. Eg måtte roe henne ned, eg måtte seie noko bra, helst noko frå Bibelen, det var jo sånt ho likte.

«Frykt ikkje», sa eg.

Malin berre stirte. Munnen var open, men det kom ikkje ein lyd.

«Du skal bli med barn», sa eg.

Auga til Malin gjekk i kryss. Ho fall bakover. Hovudet landa midt oppi ketsjupdammen.

Hjartet mitt banka som eit helikopter. Flapp flapp flapp. Kva har vi gjort, vi må stikke, kor blir det av Tomas med mobilen?

«Tomas!» ropte eg.

Han svarte ikkje.

Flapp flapp flapp, sa hjartet.

Malin pusta, brystet gjekk opp og ned.

Flapp flapp flapp, sa hjartet endå høgare.

Men det var ikkje hjartet mitt som banka.

Det var eit verkeleg helikopter. Eit gult legehelikopter.

Helikopteret flaug inn frå sjøen og kom rett mot meg. Helikopteret laga storm i graset og buskene, gjekk ned og landa på vegen. Ein mann og ei dame hoppa ut. Dei hadde raude og gule klede med refleksstriper på. Dei sprang fram med ei båre, sette båra ved sida av Malin og bøygde seg over henne.

«Pust og puls er ok», sa dama.

Mannen såg på bilen som hadde stoppa mot trestammen. Bildøra stod open.

«Såg du kva som skjedde?» spurde mannen.

«Ho krasja», sa eg.

Mannen venta på meir. Eg og Tomas skulle jo berre ha det litt artig. Det var ein spøk. Eg ante ikkje korleis eg skulle forklare at så mykje kunne gå så gale på så kort tid.

«Ok», sa mannen. «Ho krasja bilen i eit tre. Du kom forbi på sykkel og varsla. Var det sånn?»

«Ho ringde mens ho køyrde», sa eg.

Meir rakk eg ikkje seie før mannen avbraut meg:

«Folk lærer visst aldri at telefon og bil ikkje passar saman.»

Dei la ein slags krage rundt halsen til Malin, slik at hovudet låg støtt. Så løfta dei henne forsiktig opp på båra og festa henne med stropper.

Då vakna ho.

«Eg trefte Jesus», sa Malin.

«Du trefte eit tre», sa mannen.

«Det kom ein engel», sa Malin.

«Har du slått hovudet?» spurde mannen.

«Eg skal ha barn», sa Malin.

Mannen såg noko på bakken. Bindet som Malin hadde tørka ansiktet mitt med. Midt på bindet var det ein diger flekk ketsjupblod.

«Er du heilt sikker på at du skal ha barn?» spurde mannen.

«Ja», kviskra Malin, «for engelen sa det.»

«Ok», sa mannen, «om engelen insisterer, kan vi ta ein graviditetstest når vi kjem til sjukehuset.»

Det spraka i ein sambandsradio som dama hadde på uniforma. Ei stemme spurde om status ved ulykkesstaden.

Dama løfta radioen og svarte: «Ein bil har krasja i eit tre. Pasienten er ei kvinne, ho kan ikkje gjere greie for seg, er truleg i sjokk, ho verkar ganske forvirra. Pasienten har ingen synlege ytre skadar, men håret og ansiktet er tilgrisa av tomatsaus.»

«Tomatsaus?» gjentok stemma i radioen.

«Ja, eller grillmarinade, det ligg ei tom flaske i vegkanten.»

«Skikkeleg flaks», sa mannen til meg, «vi kjem frå kriseøving med helikopteret, vi var berre nokre få minutt unna då vi fekk melding om ulykka. Du er dagens helt!»

Mannen klappa meg på skuldra. Dei bar Malin inn i helikopteret, stengde døra og vinka til meg. Motoren brølte, rotoren laga sandstorm på den tørre grusvegen, helikopteret letta og forsvann mot byen og sjukehuset.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive melding

219 anmeldelser av “Blå flaggermus

 1. Jeg synes den var gøy. Den var veldig spennende og lett og lese jeg anbefaler og lese blå flaggermus takk for meg. 🙂 🙂 🙂

 2. Jeg synes boken var veldig morsom,men den passer ikke for de aller minste

 3. Jeg syntes det var veldig morsomt, men skjønte ikke hvorfor den het blå flaggermus.

 4. Teksten var artig og spennende. Jeg synes den var morsom og veldig bra.
  Jeg synes at andre burde lese den fordi den var morsom.👍

 5. Jeg syntes den var morsom og litt kjedelig. Morsom fordi de lurte Malin, men litt kjedelig fordi de ikke avslørte at det var en spøk.
  Den var god fordi Sander klarte å vri det til sin fordel å ble dagens helt.
  Man burde lese boken man kan lære mye av den, det er ikke alltid får vridd det til sin fordel å da kan du få mye kjeft.

 6. Jeg synes teksten var kjedelig.
  Det var lite drama i boka.
  Jeg synes de som vil les boka må gjør det og se va de synes om boka, men jeg likte den totalt ikke.

 7. Boka var litt artig.

  Jeg likte ikke dialekten boka ble skrevet.

  Andre burde lese boken for den var litt morsom.

 8. Teksten var artig og spennende. Jeg synes den var morsom og veldig bra.
  Jeg synes at andre burde lese den fordi den var gøyal.👍

 9. Jeg syntes at den var bra.
  Den var spennende.
  Anbefaler boken fordi den var bra og spennende.

 10. Jeg synes den var passe bra.
  Den er litt dårlig fordi jeg ikke skjønner hvorfor den heter blå flaggermus.
  Du burde lese den fordi den var morsom.

 11. Hva har denne boken med en blå flaggermus å gjøre?

  Jeg synes teksten var bra fordi den er lett og lese.
  Men den var litt kjedelig noen ganger.

  Alle bør lese denne boka.
  Terningkast 5 av 6

 12. Dette var ein bra bok men eg kjønte den ikke heilt men den var heilt ok så eg synstest at denne boken var 3 av 6

 13. Jeg likte utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den startes morsom men sluttet ikke like bra.
  Fordi jeg liker og lese bøker der folk ødelegger for seg selv eller kødder det til.
  Fordi den var på en måte litt spennene og lese og jeg vil vite mer.
  Derfor likte jeg utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 4

 14. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus
  Fordi det er ikke min type bok.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus
  Jeg gir terningkast 1

 15. Det var kjedelig
  Det var ikke så interessant tema
  Innholdet i starten av boka stemte ikkje med resten av boka

 16. Boken var heilt grei men dei to ungdommene strekte tråden litt for langt.
  Boken er lit rar at dei begynner og skrive om ein ting og så skriv dei noko anna og sånn fortsetter det men var ok.

 17. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus
  Fordi det var på nynorsk
  Fordi jeg synes det var kjedelig
  Fordi den var rar ga ikke så mye mening.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra blå flaggermus
  Jeg gir terningkast 2

 18. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den var på nynorsk.
  Fordi det ikke var så mye spenning.
  Fordi de snakka litt for mye om ketsjup.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 1/6
  Heipådg

 19. Jeg likte ikke utdraget fra blå flagger mus.
  Fordi det var veldig kjedelig og lese.
  Fordi jeg Skjønte ikke helt hva det var om, selv om jeg har lest den 10 ganger.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3/6

 20. Jeg likte utdraget fra blå flaggermus

  Fordi den var spennende og kul,
  Fordi jeg synes at den passet for mange
  Fordi den var bra!

  Jeg gir terningkast 4!

 21. Jeg likte ikke utdraget til blå flaggermuz

  Fordi den va på nynorsk

  Fordi den var ikke morsom

  Fordi den var kjedelig

  Derfor likte jeg ikke blå flaggermuz

  Terning kast 3

 22. Jeg liker ikke blå flaggermus fordi jeg syns at den er kjedelig

  Fordi jeg husket ikke hva den handlet om

  Jeg gir terningkast 1

 23. Jeg likte ikke utdraget fra blå flaggermuser fordi den var på nynorsk oi derfor forstår jeg ikke så mye. Jeg likte den ikke fordi den var kjedelig jeg gir den terningkast 3.1 bayy

 24. Blå flaggermuz.

  Jeg likte ikke blå flaggermuz fordi den var på nynorsk.
  Jeg likte ikke blå flaggermuz fordi den var kjedelig.
  Jeg likte ikke blå flaggermuz fordi en fugl dreit i håret til mannen.
  Jeg gir blå flagger mus terningkast 3.
  Tuddeluu

 25. Jeg likte utdrage fra blå flaggermus
  Fordi likte starten hvor de sa sommerferien starta med at en måke dreit i håret mitt.
  Fordi liker type bøker med spenning.

  Jeg gir den terningkast 4

 26. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi det er ikke så spennende.
  Fordi det ikke er min type bok.
  Fordi jeg syntes den var litt kjedelig helt da ambulansen kom.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2.

 27. Jeg likte ikke utdraget fra Blåflaggermus
  Fordi den var ikke så spennende.
  Fordi jeg ikke forsto så mye.
  Fordi den ikke er min type bok.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blåflaggermus
  Jeg gir terningkast 2

 28. Jeg likte ikke utdraget fra blå flaggermus
  Fordi det var kjedelig.
  Fordi det ikke helt var min stil.
  Fordi det var veldig mye late blod.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3

 29. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi, jeg syns ikke at det var så spennende.
  Fordi, jeg syns ikke at det ikke var så mye som skjedde.
  Fordi, det er ikke sånne type bøker jeg liker.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2/6

 30. Jeg likte utdraget fra blå flaggermus
  Fordi den var spennende
  Fordi de to guttene latet som om den ene hadde falt av sykkelen å blødde skikelig.
  Fordi tanta kalte den ene gutten nevø.
  Fordi de fant tomatsaus på stranda.
  Derfor likte jeg utdraget fra blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast….3

 31. Jeg syntes at boken viser at man ikke skal tulle med alvorlige ting.
  Jeg syntes at boken var kul og spennende.
  Selv om det var på nynorsk så syntes jeg at den var bra!
  Det var et fin utdrag og jeg skulle ønske jeg kunne lest litt mer.

  Jeg gir terningkast: 3,5

 32. Jeg likte utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den var morsom
  Fordi jeg likte at den var litt spennende men også morsom
  Fordi den var lett å lese
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 33. Jeg likte utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den var morsom
  Fordi det handlet om ketsjup🙈
  Fordi den var lett å lese
  Derfor likte jeg utdraget fra Blå flagger
  Jeg gir terningkast 3🎲

 34. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi handlingen var bare litt spennende.
  Fordi den er kjedelig.
  Fordi den var rar.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2

 35. Jeg likte ikke utdraget fordi den var på nynorsk og det var irriterende å lese og masse annet jeg ikke likte:)
  Terning kast 1/6😙🥶💋 ⛓
  Sc: bnarsta
  ❤️💛💚

 36. Fordi Jeg likte ikke utdrage fra blå flaggermus
  Fordi den var lit rar.
  Fordi det var lit får mye som skjedde på en gang, så det var vanskelig og føle med.
  den var litt kjedelig og jeg vill ikke lese den igjen.
  Gir den terningskast 2

 37. Blå Flaggermus av Harald nortun
  Eg trur den handler om ein flaggermus som blir ein blå flaggermus

  Bilde passa ikke til teksten.Eg tenker at det handler om ein blå flaggermus
  Eg syntes den var kjedelig for eg skjøna ikke så mye.Den passa ikke til sjangeren.Den passa til målgruppa.Jeg likte ingenting.Eg likar ikke at den var vanskeleg.Terning kast 1.

 38. Blå Flaggermus av Harald Nortun eg trur boka handler om ein ting han er veldig glad i.

  Eg synes boka var spennende og kul eg kunne lest fler av desse bøkene og sjangeren passa til boka.Eg syns målgruppa kunne vert i fra 7-13 år,boka passar til dei som likar spenning.Det eg ikke likar var at den var veldig lang den kunne vert litt kortere.Eg gir terningkast 5.

 39. Eg syntes ikkje at boka var så spandane siden det var snakk om at ei måse dreit i håret hans. Eg gir han terningkast 2. Eg syntes den ikkje passa til målgruppa 9-12 år, eg syntes heller den passar til 6-8 åringar, siden den var litt barnsleg.

 40. Terningkast 2.Bilde passer ikke til teksten syns eg. Eg tenker at den handler om ein blå flaggermus.
  Eg syns den var kjedelig for eg skjønner ikke så mye.
  Nei den passa ikke til sjangeren.
  Den passa til målgruppa.
  Jeg likte at det var litt morsomt.Eg likar ikke at den var så vanskelig.

 41. Framsida passa ikkje til det eg leste, blå flaggermus? Han berre spelte at han var daud foran den kristne læraren sin.
  Boka passa bra til sjangeren.
  Boka passar for målgruppa 9-12 år, fordi det er litt engelsk, og dei under 9 skjønner kanskje ikkje det.
  Eg likte det at læraren besvimte av at han sa dei kristne tingene, kjempemorsomt!🤣
  Eg likte ikkje at eg starta midt inne i boka.

 42. Eg gir terningkast 4. Overskriften passer ikkje til teksten. Boka var litt gøy og. Sjangeren passer heller ikkje til teksten. Denne boka passer til folk som liker og få deg til å tenke litt. Målgruppe passer til 11-12 år. Jeg likte at det skjedde mye ting. Jeg likte ikke at jeg ikke skjønte hva som var meininga med teksten, selom jeg har lest han to ganger og sett gjennom han ein gong til.👍

 43. Blå flaggermus
  Eg synes ikkje framsida passa til teksten
  fordi det handla ikkje om ein flaggermus.
  Eg synes boka var litt spennande og litt kjedeleg.
  Eg synes den passa til sjangeren fordi dei fortalte at dama var kristen.
  Eg synes boka passer for 8 år og oppover.
  Eg likte at det var litt spennande.
  Eg likte ikkje at me ikkje fekk vite korleis det gjekk med Malin.
  Terningkast 4.

 44. Eg syns Bilde passa ikke til teksten.
  Eg tenker att det handler om ein blå flaggermus.
  Eg syntes den var kjedelig for eg kjønte ikke så mye.
  Den passa ikke til sjangeren.
  Den passa til målgruppa.
  Jeg likte ingen ting.
  Jeg likte ikke att den var så vanskeleg

 45. Eg synest framsida ikkje passa til boka. Eg likte boka fordi den var spanande, morosam og fikk meg til å tenke. Eg tror alle hadde likt denne boka så den passa til målgruppa. Terningkast 5/6.🤪

 46. Det passa ikkje bra til framsida men eg likte den kjempe godt det passa ikkje til sangren men den var spenanest Den passa til aldersgruppa eg gir terningskast 6/6⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 47. Eg synes denne boka var litt rar og ekkelt siden
  de snakket om blod og spiste masse ketsjup.
  Den passa ikke så godt til sjangeren.
  Eg gjer terningkast 1👍

 48. Blå flaggermus eg syntest framsia av boka ikkje passar til teksten.
  Eg syntest ikkje sjangeren identitet passer til boka.
  Eg syntest boka passer til dei som er litt eldre sidan det var ganske mye skrift.
  Eg syntest boka var ganske gøy, men det eg ikkje likte med boka var at det var ganske mye skrift.
  Eg gir boka 3 av 6🦋🤍

 49. eg synest ikkje boka passa så veldig bra til illustrasjonen .Og boka passte veldig bra til sjangeren.Eg synest boka passa for målgruppa.Eg likte boka fordi den var veldig spennende.Eg likte ikkje så godt at boka het blå flagger mus .Eg gir boka terning kast 4/6.🌸🦋

 50. Eg syntes at framsida passa ikkje til denne boka eller tittelen syntes eg. Eg syntes heller ikkje at illustrasjonen passar heler. Denne boka kunne eg ha lest ferdig fordi den var veldig morosam.
  Eg syntes at Identitet passar til denne boka men eg syntes at det var morosam også. Eg syntes at denne boka passar til 9 til 12 åringar.
  Eg likte at det var så masse skrift og eg såg ikkje eit einaste bilde. Eg likar dei bøkene her.
  Det eg ikkje likte var at boka slutta. EG VIL LESE MER!!!!!
  Eg gir terningkast 5.

 51. Den blå flaggermusa
  Eg synnes den ikkje passer til illustrasjonen,
  Eg synnes den passer til sjangeren fordi den gir mykje identitet,
  Eg synnes den passer til målgruppa,
  Eg likte at det var spennande og veldig gøy,
  Eg likte ikkje at den var litt kjedeleg og useriøs,
  Eg gir terningkast ein god 5🎲,
  Eg trudde at den skulle handle om ein blå flaggermus så det overasket meg veldig.

 52. Veke 37 `••`
  Identitet
  Eg trur det er at det handler om deg

  Eg trur den handler om den gutten på fram sida eg trur gutten liker eit ban som heiter blå flaggermus

  Eg føler bilete på framsida passar ikke til teksten eg føler den ikke høyrer til .
  Eg føler identitet passar for det handler om gutten .
  Eg føler den passar lit til sajangeren .
  Eg føler boka passar for mindre folk på alder av 7 år .
  Eg likte at dei laga blod og ja resten var kjedelig .

  Eg likte ikke boka fordi den vart ikke morsom og den var kjedelig .

  Eg gjir terningskast 2 .

  Nei den gjør ikke det .

  •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️

 53. .

  Eg trur boka blå flaggermus handle om ein flaggermus.
  Eg synes ikke at frammside på boka passa til boka fordi det var ikke det det handla om.
  Eg vet ikke heilt om det passa til sjangeren men eg syntes boka passer 9 til 12 år. Det eg likte med boka var at når dei skulle tulle med at han hadde skada seg det eg ikke likte var at den læraren var litt rar som ikke merka det var ketsjup. Eg gir boka terningkast 4, litt morosam.

 54. Eg syns framsida passa til teksten .Eg syns den passa for mål gruppa.
  Eg syns det passa til sjangeren.
  Eg likte at han bløffa for meir penger.
  Eg likte ikke at han lagde falsk blod med ketchup og saus.
  Eg gir han terning kast 2.
  Det overraska meg ikkje.

 55. Eg syntes ikke den passa te ilustrasjonen👎

  Eg syntes boka passa te sjangeren👍

  Eg syns han passar for alle untat dei som ikke likar blod💉

  Eg lika alt med boka💗

  Terningkast: 5🎲

 56. Eg syntes ikkje illustrasjonen passa til teksten fordi, det handlet ikkje om noko blå flaggermus. Den passa til sjangeren, den passer til 8-11 åringer syntes eg. Eg lika at det gjekk litt gale til slutt, og att thomas ikkje kom fram. Eg gir terningkast 4 av 6💎🦇🐔

 57. WoW eg har ikkje ord det var ein bok det, det er sant eg har ikkje ord men den var kul.
  Terningkast 6 av 6🎲

 58. Denne boka var bra fordi en liten prank førte til veldig my bråk av ambulanse helikopteret.

  Terningkast 6 av 6

 59. Den er så bra at jeg skulle ønsket at den var på norsk isteden for at den var på nord norsk.

 60. Blå flaggermus
  Eg synes ikkje framsida passa til teksten
  fordi det handla ikkje om ein flaggermus.
  Eg synes boka var litt spennande og litt kjedeleg.
  Eg synes den passa til sjangeren fordi dei fortalte at dama var kristen.
  Eg synes boka passer for 8 år og oppover.
  Eg likte at det var litt spennande.
  Eg likte ikkje at me ikkje fekk vite korleis det gjekk med Malin.
  Terningkast 4.

 61. Eg synest framsida ikkje passa til boka. Eg likte boka fordi den var spanande, morosam og fikk meg til å tenke. Eg tror alle hadde likt denne boka så den passa til målgruppa. Terningkast 5/6.

 62. Eg synest at illustrasjonen passa til teksten eg leste.Når eg ser framsida på boka så tenkjer eg på ein blå flaggermus. Eg synest den passa til sjangeren. også synest eg at bokå passa for folk over 5 år.Eg likte boka godt og det var kjekt å lese boka. Eg gjer boka terningskast 6 siden den var veldig kjekk og lese.

 63. Når eg ser framsida av boka, eg tenkjer at boka handler om eit blå flaggermus. Men framsida tenker eg, passer ikkje til teksten.
  Det passer litt til sjangeren, fordi Malin kalte gutten nevø, og trodde han var gud.
  Boka passa til målgruppa, barn og oppover 8 år, fordi det blir litt grusom å leke blod når du er ung.
  Eg lika når boka har noe kristen ting. Eg lika ikkje når vennene spøker med ketsjup.
  Teksten har ikkje mykje å fortelje om, det gir meg ikkje inntrykk.
  Eg gje terningkast 5.

 64. Eg gir terningkast 4. Overskriften passer ikkje til teksten. Boka var litt gøy og. Sjangeren passer heller ikkje til teksten. Denne boka passer til folk som liker Og få deg til å tenke litt. Målgruppe passer til 11-12 år. jeg likte at det skjedde mye ting. Jeg likte ikke at jeg ikke skjønte hva som var meininga med teksten, selom jeg har lest han to ganger og sett gjennom han ein gong til.

 65. Eg syntes boka er ganske morosam og litt sånn galen fordi dei gjør ganske dumme ting, som og er ganske morosamt og lese om. Boka passa ikkje til sjangeren og heller ikkje til framsida.
  Eg gjer terningkast 5.

 66. Eg syntes ikkje framsiden passa fordi det handlet ikkje om flaggermuser eller tattoveringer.

  Den passar for barn mellom 4 år til 13 år kanskje.

  Eg syntes sjangeren passa bra.

  Eg likte den fordi den var spennande og litt morsom.

  Eg likte den ikkje fordi den passet ikke til tittelen så eg trudde den handlet om noko annet men, eller så var den bra.

  Terningkast 5 av 6

 67. Eg gir den terning kast 4 fordi den var litt skummel og eg liker skumle ting
  Eg syns den passa sjangeren
  Eg syns den passa for målgruppa
  Eg likte det når han ikke viste kas dør nøkkelen kunne åpne
  Eg likte ikke når han spratt høyt opp i lufta og landa støtt som ein madras foran grillen
  In medias res betyr at fortellingen starter midt i ein handling
  Eg likte at det var ein jeg forteling fordi du blei bedre kjent med personen
  Eg syns

 68. Eg syns denne boka var kjekk.
  Den passa til sjangeren fordi du fikk vite litt av identiteten til
  noen.
  Den passa til målgruppa lett og lese og veldig morsom.
  Det var og spennande terningkast 6.

 69. Blå flaggermus. boka var veldig spennende Det var med mye late blod å det liker jeg så kom læreren til Tomas å han fant ut at hun var tanta jeg gir boken terningkast 4,5.

 70. Den var syk gøy siden al ga så mye mening. Det med det nynorske språke løfta på en måte boka.

 71. Jeg syntes den var bra! Den var veldig morsom. Det skjedde så mye galt. Jeg vil lese videre!!

 72. Jeg likte boka fordi det var morsomt når de snakka og når det gikk så mye galt!
  Hilsen Julian.

 73. boka var døts bra den var så morsom grunngav alt gikk bra jeg gir boka 10/10

 74. Jeg likte boken fordi det skjedde veldig mye galt. Den er veldig morsom. Jeg gir den terningkast 4.

 75. Det var en morsom bok og vill hundre prosent lese den den var helt super grunnen var all den humoren han hadde tatt inn jeg gir den terning kast seks

 76. Jeg gir terning kast 6😃
  Den var skikkelig bra.
  Og det var veldig gøy at den dama ble het gal når de bare prøvde og tulle og at ambulansen kom 😂🤣
  Og at alt ga så mye mening.
  Og at den dama var kristen

 77. Jeg elsket denne boken! Jeg gir den terningkast 6/6! Den var sykt morsom! Malin var skikkelig morsom når hun sa «Eg så engelen» Og «Eg skal få barn» ! Fakta : Man kan ikke ha mensen når man er gravid.

 78. Jeg gir denne boken (bra) siden var gøy og sånn men jeg likte ikke så at den var på nynorsk det var vanskelig å forstå på nynorsk men denne boken er sikkert veldig gøy får andre. Gir denne terningkast 3

 79. Boka var veldig morsom fordi. Malin sa veldig mange rare ord og når måkene dreit på det nyklipte håret. Men det var litt rart at vennen til Thomas hadde ketchup over alt å det kom på Malin også. Så ja!!!!!! en veldig bra bok

 80. jeg anbefaler denne bok har veldig mye humor dette var sykt gøy og hele klassen ler også meg hhahahahahahahahaha jeg skal en gang. Om jeg ikke gjør det om en uke eller to en gang ja

 81. Jeg synes boken var supermorsom. Den var så morsom at klassen holdt på å le seg ihjel fordi hovedpersonen og Thomas bare skulle ha det litt gøy men så gikk det veldig galt. Jeg gir den terningkast 6 av 6.

 82. Denne boken var veldig bra. Jeg vil anbefale denne boken. Den var spennene og gøy fordi den hadde mye bra humor. Jeg gir denne boken terningkast 6 fordi den var veldig gøy. Jeg vil at denne boken skal være med i bokslukeprisen!.

 83. 🎲2 bra bok lit morsom og jeg skal bruke mase plas heioofei😀🙃😏😒🤬😟😒😃

 84. Jeg synes at boken var spennende fordi det var en lærer som ble helt klin kokos og måtte bli hentet av ambulanse helikopter.

 85. Det var artig fordig han lurte dama til at han var skadet og så lurte han sykepleierne til at hun var skadet men så var det ingen..

 86. Den gutt ble drette på av en høne de kjøper 2 høner de har i phoner de får tips om hønene

  Aldersgrense 5
  Terningkast. 2

 87. Jeg synes at utdraget av boken var ganske bra. Og jeg synes at det var morsomt det hun sa når hun var litt vekke.

 88. Morsom (likte handlingen)👍👍👍
  Boken var god og god humor👍👍
  Terningkast 5/6😁😁
  Likte ikke at hun tørket ketsjup/blodet med bin.😅😅😅

 89. Syntes denne boken var litt rar og at handlingen ikke ga så mye mening for min del.
  Ville ikke lest resten av denne boka senere. Vil gi den terningkast 3/6. Anbefaler den for folk som liker litt dårlig humor i bøker..😂

 90. Jeg synes at denne boken var gøy fordi at den hadde litt humor i seg, den var også litt spennende fordi det var liksom noen som hadde skada seg.
  Jeg vil gjerne lese hele.
  Terningkast 5.

 91. Jeg syntes at boka var spennende og litt gøy. jeg likte den og kunne godt lest hele boka vis den ikke hadde vært på nynorsk. Terningkast 4

 92. Eg synnest boka var kjekk og løyen.
  Men skjønner ikkje koffer boka heiter blå flaggermus??
  Det var gode skildringer.

 93. Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun.
  Tittel: Blå flaggermus.

  Jeg har lest blå flaggermus det er en sånn passe bok. Den er litt morsom.

  Den handler om en blå flaggermus. Det er litt kjærlighet og morsomhet. Det er ikke den beste boka men den går fin jeg kunna ha lest den flere ganger.

  Jeg anbefaler den men jeg gir den en 4er fordi den er ikke den beste boka.

 94. Forfatter: Harald Nortun.
  Tittel: blå flaggermus.

  Teksten handler om en gutt med navn Sander og vennen hans Tomas som skulle til en går og kjøpe to høner hver. Etterpå dro de til stranda der det så ut som det hadde vært en grillfest.

  Jeg tror at sjangeren på denne boka er humor men den minner meg dessverre ikke om noen andre bøker eller filmer jeg har sett eller lest før.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi mann kan se for seg to gutter som sykler ned til en går og kjøper to høner og så til stranden der det har vært en grill fest og så begynner de og tulle med ketsjup også later som om de er skadet.

  Teksten starter med en beskrivelse og den bygger seg ikke så veldig gradevis opp fordi jeg synes at den var spennende helt fra begynnelsen.

  Jeg synes at handlingen og spenningen utviklere seg til et høydepunkt når læreren kjører forbi og ser at han Sander liksom er skadet.

  Jeg synes at teksten slutter veldig uventet og jeg får veldig veldig lyst til å lese mer.

  Jeg anbefaler denne boka siden den er morsom og spennende.
  Terningkast 5 av 6.

 95. 18/09/2020 blå flaggemus

  Jeg likte ikke teksten fordi jeg syns at den var lit vanskelig å forstå jeg anbefaler deg får å lese vis du kan nynorsk. Jeg forstå litt, men ikke alt.

 96. Da jeg så framsida av boka fikk jeg ikke så høye forventninger, men jeg ble positivt overraska da jeg begynte å lese.

  Det er første dagen i sommerferien. Sander og kompisen Thomas lager ketsjup-blod og lurer den superkristne læreren Malin med at Sander er død. Læreren ringer ambulansen, men når den kommer er det ikke Sander som blir med til sykehuset.

  Jeg synes at utdraget ikke fikk frem hva som egentlig er handlinga i boka, og det var litt forvirrende.
  Jeg likte galgenhumoren i boka, og har lyst til å lese hele boka fordi det virka som en litt annerledes bok.

 97. Jeg synes det var litt vansklig og følge med i starten litt på grunn av dialekten så da var den litt kjedelig men etter vert når jeg kjønte litt mer ble den morsom og jeg likte den godt👍❤️

 98. Den var morsom fordi han fikk drit i hodet
  Den var morsom fordi hun trodde hun snakket med jesusbarnet
  Og fordi hun mente at hun plutselig ville ha barn og kømm

 99. Blåflagemus
  Jeg syntes at denne boken var litt dårlig fordi jeg liker ikke sone bøker der alt går galt det handlet om en gut som skule gjøre en spøk til noe som ble mye mer en en spøk. Jeg gir boka her terningkast 2. Aldersgrense 6+

 100. Boka var litt morsom. Men de guttene må ha vært tjukk i hue. 5/10 (ikke på skadometeret men på rating)

 101. Eg synest denna boka var egentlig litt kjedeleg, men begynte og bli meir spennande etter kvart. Eg har litt lyst og fått hørt kva som skjedde vidare. Eg vil anbefale denna boka til folk som lika spenning

 102. boken var morsom hadde mye humor med skjøner ikke hvorfor den står får «identitet» bra bok 6/6

 103. Klassens kommentarer:
  +
  Det er lett å leve seg inn i handlingen, fordi dette kan skje i virkeligheten også.
  Gode beskrivelser.
  Humor, men har også litt alvor over seg.
  Handlingen blir bedre og bedre. Hva skjer videre med Malin, Sander og de andre?

  Dette utdraget og tittelen stemte ikke med forsiden.
  Rare overganger fra måkebæsj, hårklipp, høner til ulykke.

  + Flere av elevene ønsker å lese denne boka senere.

 104. Eg likte ikkje boka så masse ikkje heilt min smak. Litt kjedeleg det er ikkje akkurat kva eg hadde lest.

 105. Eg har lest denne boka før, og vil anbefale den. Den er veldig gøy, sjølv om den ser litt kjedelig ut på framsida. Det er ei litt annleis bok.

  Det med at dei lurte Malin og at det var ho som blei med til sjukehuset, og ikkje Sander var kanskje det beste i heile boka.

  Eg skjønar ikkje heilt kvifor denne er i kategorien «identitet». Eg synest den skulle vert i «humor». Tittelen på boka passa ikkje heilt til innhaldet, så eg skjønar ikkje heilt kvifor den heiter «blå flaggermus». Terningkast 5/6

 106. Det var eit morosamt utdrag. Eg likte humoren og eg kunne godt lest dinna boka. Eg synest du fekk vite godt kva som hendte i boka. Det var spennande.

 107. Blå flaggermus
  Forfatter Harald Nortun
  Litt om boka: Sander og Tomas prøvde å få mest mulig score på skadometeret, men det gikk ikke helt som planlagt.
  Andmeldelse: Jeg likte boka, men synes ikke den var så spennende.
  Anbefaler boka videre.
  Terningkast 4

 108. Teksten handler om en gutt med navn Sander og vennen hans Tomas som skulle til en går og kjøpe to høner hver. Etterpå dro de til stranda der det så ut som det hadde vært en grillfest.

  Jeg tror at sjangeren på denne boka er humor men den minner meg dessverre ikke om noen andre bøker eller filmer jeg har sett eller lest før.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi mann kan se for seg to gutter som sykler ned til en går og kjøper to høner og så til stranden der det har vært en grill fest og så begynner de og tulle med ketsjup også later som om de er skadet.

  Teksten starter med en beskrivelse og den bygger seg ikke så veldig gradevis opp fordi jeg synes at den var spennende helt fra begynnelsen.

  Jeg synes at handlingen og spenningen utviklere seg til et høydepunkt når læreren kjører forbi og ser at han Sander liksom er skadet.

  Jeg synes at teksten slutter veldig uventet og jeg får veldig veldig lyst til å lese mer.

  Jeg anbefaler denne boka siden den er morsom og spennende.
  Terningkast 5 av 6.

 109. Eg likte veldig godt boka og likte veldig godt når læreren besvimte.
  Eg vil gi den terningkast 4/6
  Synest det var ein bra prank

 110. Jeg likte ikke at den var på nynorsk.
  Den var morsom i kapittel 2 den var ganske kjedelig i kapittel 1

 111. eg kunne tenkt meg og lest mer av den boken fordi den var veldig spennende og det var litt løye når ein måke dreit i håret hans fordi det var liksom første dagen av sommerferien. eg gir terningkast 4 til den boken.

 112. Det jeg likte var at Boka var morsom.
  Det jeg ikke likte var at historien var litt urealistisk

 113. Eg syns det var ekkelt når dei bare fant ketsjup og grillsaus og tok det i munnen og sånt.
  Men ellers var boka egentlig helt Ok.

 114. Jeg likte boka fordi den var morsom fordi det var morsomt når læreren var på båra og snakket om jesus.
  Men det jeg ikke likte var det var noen få ord jeg ikke skjønte.

 115. Jeg synes at den var super fordi det var veldig spennande og veldig morsomt men kappitel 1 var veldig kjedelig👈👌

 116. Det var en humor bok. Veldig spesiell på grunn av den miner meg ikke om noen andre bøker. Til sammen var det en bra bok

 117. Boken var veldig morsom. Sjanger kunne vært Humor ikke identitet. Men boken var veldig bra. Nynorsk er også litt rart men alle må lære det. 5/6. Pranken på læreren var morsom.

 118. Jeg likte ikke boka den var kjedelig, litt morsom men og ekkel Jeg gir den terning kast 2. Jeg synes det var et litt dårlig start i boka. Den som skrev den bør jobbe med å gjør den mer spennende. Å man dikk vite kanskje lite om boka i bokslukerprisen det var og dårlig. Jeg forstår heller ikke hvorfor den heter blå flaggermus.

 119. Det var ein bra bok den var litt annerledes en andre bøker.
  Den var ganske morosam.

  Det eg ikkje likte så godt med denne boka var at eg ikkje fikk høre om reaksjonen til kamera mennene.

 120. Denne boka var annleis en dei andre, det var litt forvirrende men morsom. Det eg likte Den for at eg kunne forestilt meg at dette var ekte. For det var sånn mange hadde reagert vis det var på ekte Vis dei var dama.😂 passer for barn fra 10+++. gjer den 10/10 den beste/morsomste til nå.💗 Ein ting eg lurer på om læreren egentlig tanta men det er hemmelig eller om det bare var noko ho sa.❤️

 121. Den er super morsom. Jeg ler hver gang jeg leser det. Det var kjekt at det var på nynorsk og hvordan de begynte med hele galskapen. Men det var noe jeg ikke forsto var med hønene. Jeg likte ikke det med at et helikopter kom, siden det er veldig mye penger med det. Men det var fortsatt morsomt.

 122. Boken var sykt morsom men den var på nynorsk. Men i slutten klarte jeg ikke å stoppe å le. Terningkast 5.

 123. Boka var egentlig ikke noe som jeg ville ha lånt for å lese, det var bare ikke helt den type boka jeg liker. Noe jeg syntes var litt spennende var at Malin kræsja i et tre. Noe jeg ikke likte så godt var at boka var på nynorsk men det betyr bare at jeg må bli litt bedre til å lese nynorsk.

 124. Jeg synes det var vanskelig å lese på nynorsk, men jeg syntes det var kult å lese om guttene som kjøpte høner fordi det har jeg og faren min nemlig gjort på akkurat samme måte. En annen ting som var morsomt var at faren min gjorde akkurat det samme med å sprute ketsjup inn i munnen og latet som det var en ulykke på veien. Og det var kult og spennende fordi det skjedde noe hele tiden.

 125. Boka var ålreit, jeg var ikke så fan av at den er på nynorsk. Forsto ikke helt hva den handlet om og det var bare forvirrende. Forsto ikke helt hva det hadde med identitet å gjøre. Det eneste jeg likte med boka var vell bare humoren. Jeg gir den 3/10.

 126. Eg synes det var kvalmt når dei bare putta ketchup og BBQ saus som dei bare fant på bakken🥫Men det var litt løye at hun trudde hun så ein engel og at hun var «gravid»

  Terningkast 7/10

 127. Jeg synes den var ikke helt min stil. Den var litt bra og morsom. Det som var morsomt var at Malin sa de kristne setningene. Men jeg likte ikke så godt når han hadde ketsjup i munnen. Det var litt ekkelt. Den her boka passer litt for de som liker komedie og identitet. Anbefales for 9 år og oppover. Men boka var grei og har litt lyst til og lese den.

 128. Jeg likte boken. Den var morsom og spennende men det var vanskelig å føle med på navnene på starten.

 129. Jeg likte boken den var speedene og den var løyen.
  Det jeg ikke likte med boken var at den var på nynorsk.

  Ig:Laurynas_juska08

 130. Det var ei litt spesielt bok📚Det var litt løye i begynnelsen når ei måke dreit i håret hans🕊Men vennen hans gikk litt for langt, med å bare gå! Men det var løye når læraren trodde hun skulle ha barn😂 Eg fikk lyst til å lese resten, for eg har lyst til og vite kva som skjer i resten av boka📚terning kast 5/6🎲

 131. Jeg synes denne boka var bra fordi det var morsomt og lese den og gøy og lese den og jeg likte hva de gjor, og den var litt spennene og lese. Litt rar bok synes jeg men jeg ville ha lest litt lenger enn bare 2 kapittel. Og den er litt lest og det var litt rare ord i den boken. Og alle bør lese denne boka for den var bra.

 132. Jeg likte boken kjempe godt og vil lese mer av den.
  Det jeg ikke likte med boken var at det var på nynorsk.
  5/6

 133. Det eg leste var kjempe gøy, morsom og spennende! Eg har litt lyst til og lese videre på boken. eg gir terningkast 7/10

 134. Jeg synes boka var super det er den beste boka jeg har lest til nå av alle andre.super kjekk bok og har kjempe lyst til å låne boka på biblioteket.

 135. Jeg likte likte boka godt, det har faktisk vært den kjekkeste boka i bokslukerprisen! Boka var så morsomt at vi måtte le flere ganger. Jeg fikk lyst til å lese hele boka.

 136. Denne var morsom fordi han latet som han hadde skadet seg skikkelig og så ble det masse drama

 137. Jeg synes boka hadde vært litt bra vis den ikke hadde vært på nynorsk.
  Jeg likte den ikke siden den var kjedelig.
  Jeg gir denne terningkast 1 av 6

 138. Det var en gøy bok jeg likte boka fordi den var gøy og sa mange løye ting
  Da jeg så bildet forventet jeg at den skulle være gøy
  Jeg syns boken paste til sjangeren
  Terningkast 6

 139. Blå flagger mus
  Jeg forventet at det skulle være humor når jeg så bildet den var skikkelig spennende og gøy den var en av de beste bøkene jeg leste i bokslukerprisen det var helt fantastisk så jeg gir jeg terningkast 6.

 140. Jeg syns boken var gøy. Jeg likte boka fordi det sto mange morsomme ord. boka paste til sjangeren da jeg så bildet forventet jeg at den skulle vær gøy.
  Terningkast 6

 141. Blå flaggermus
  Når jeg så bildet forventet jeg at boken skulle handle om flaggermus.
  Jeg likte boken fordi den hadde morsomme ord.
  Jeg synes boken paste til sjangeren.
  Terning kast 5.

 142. Veldig morsom og spennende. Anbefaler denne boka for ALLE! Terningkast 6.😘😉

 143. Denne boka va løyen,kjekke,spennande. Ville hatt lest heile boka siden den va kjempe kjekke, terningkast 5/6.

 144. Eg synest at denne boka var kjempe løyen og eg vil lese meir. Og den var spennendes og eg lurer på kva som kommer til å skje med Malin videre. Terningkast 6/6.

 145. Yeet yeet yeeet yeeeeeeeeeet yeeeeeeeeeeeeeeet bababoui yeeet kjekke bok yeet
  Anbefaler denne yeeet ternikast 6 av 6 elsker denne boka yeet

 146. Dette var den boka som flest eleva synes var kjekk, morsom, mange språkbilete, spennande. Me har lyst til å høyre/lese fortsettelsen.

 147. Eg synstest denne boka var knall morsom, eg vil lese heile boka uten tvil. Denne boka får 6/6 sjå meg!!

 148. Dette utdraget er det beste utdraget eg har lest eg har så lyst å lese denne boka. Eg gir boka 6/6 🤫

 149. Den var ganske morsom og rar, men jeg likte den. Anbefales fra 10 år og oppover. 👀

 150. Jeg gir denne boken terningkast 3
  Boka var ikke helt min stil.
  Litt kjedelig.
  Jeg vil ikke at den skal vinne.

 151. Denne boka var veldig bra! Jeg synes at den var spennande og kul. Boka handler om to gutter som prøver å lage en skummel film, så lager de ‘’ blod ‘’ i veien så ligger en av de å later som de er død i veien. Så kommer en lærer på veien å ser han, hun svinger In i kanten av veien. Så sier hun masse Kristine ord og så ‘’ kommer han fra de døde’’ hun blir så forvirra at hun faller å lander i ‘’ blodet ‘’ men læreren har jo ringt luft ambulansen så når de kommer så tror de at det er en bilulykke så roper ham på vennen sin Tomas, men han svarer ikke…

  Denne boka var morsom, spennende, kul, litt rar og forvirrende. Jeg vil anbefale denne boka, for tenårings jenter å gutter ved 10-13. Terning kast 5 🤗

 152. Utdraget var bra siden jeg likte det. Jeg syns den er spennende. Det som jeg syns beskriver boken best er vennskap. Den var spennende og veldig morsom. Jeg vil anbefale boka til de som kan mye nynorsk siden boka er på nynorsk. Jeg gir den 4/5 siden jeg ikke kan så mye nynorsk.

Sander og Thomas dreg spøken langt – for langt.
Har du sjølv gjort det nokon gong? Fortel til ein i klassa.
Vi håper òg at du vil delta i konkurransen og lage ei ny framside til boka og få sjansen til å vinne fine bokpremiar.
Du finn meir om konkurransen her

Viss du likte boka, anbefaler vi deg òg å sjekke ut desse bøkene:

– Snillionen av Arnfinn Kolerud, Cappelen Damm
– Bestem deg, Tony T, bestem deg! av Erna Osland, Samlaget
– Smadra av Brynjulf Jung Tjønn, Flamme forlag
– Svikta av Bente Bratlund, Mangschou

Til toppen