Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blå flaggermus

Harald Nortun Samlaget 2019

 

 

KAPITTEL 1

 

Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt.

Eg og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å sjekke kor store ungane var blitt. Dei flaug allereie, dei gaula og skreik. Foreldra stupte trugande ned mot oss, og ein av dei bomba meg med drit midt i planeten. Vi sprang tilbake til syklane, og Tomas tørka håret mitt med ein mosedott. Eg tok på meg hjelmen i tilfelle måsen kom på nytt bombetokt.

«Har du pengane?» spurde Tomas. «Pedersen tek garantert berre cash.»

Eg stakk handa i lomma, kjente på myntane. Måsen dreit i nyklipt hår, eg kom rett frå frisøren, heime hadde eg bløffa om at klippen var gått opp i pris, så no var dei siste kronene på plass.

Vi sette oss på syklane og rista og skrangla nedover den smale, humpete grusvegen.

Huset til Pedersen var langt og kvitt og gammalt. Eitt av vindauga var spikra igjen med finerplater. Gjennom det høge graset gjekk ein sti til døra. Ut kom ein mann i blå kjeledress med glidelåsen open til magen.

«Goddagen», sa Pedersen, «kva er dei karane ute etter?»

«Høner», sa Tomas.

Pedersen stabba krumrygga ned til hønehuset og vi etter.

Åtte små høner sprang rundt i eit eige bur. Tomas peika på ei høne med flekker av brunt og svart og grått og sa han ville ha den.

«Vil du ha ei spraglete, du òg?» spurde Pedersen.

Eg visste ikkje kva spraglete var, så eg bad om den brune.

Pedersen gjekk inn i buret og fanga begge hønene, putta dei i ei pappkasse med bananar på, la på lokket og teipa med sølvgrå gaffa.

«Og ungdommen betaler vel alltid med mobilen?» spurde Pedersen. «Eller bruker de kort enno?»

Han drog ein iPhone opp av lomma på kjeledressen.

«Nja», mumla Tomas. «Tek du cash?»

Vi betalte og knytte hønekassa bakpå sykkelen til Tomas.

Pedersen gav oss gode råd om mat og stell. Høner må ha sand å bade i, og dei må ha kalk for å lage hardt eggeskal. Det var mykje fin skjelsand i Nordvika, tipsa Pedersen. Nordvika var rett i nærleiken, så eg og Tomas sykla dit. Like nedanfor vegen var sanden nesten kvit, full av små skjelbitar. Vi skufla kvit skjelsand i to plastposar som Pedersen hadde gitt oss.

I graset over stranda låg søppel frå ein grillfest. Papptallerkenar, halvetne pølsebrød, ketsjup og ein mørkeraud grillsaus. Tomas spruta ketsjup og saus på berget og rørte med ein pinne. Det såg ut som tjukt blod.

Eg smurde litt av blodsausen på armen min. Tomas knipsa med mobilen, på bildet såg det ut som eit ekte sår.

«Firar på skadometeret», sa eg.

«Tre», meinte Tomas, «det såret ser ikkje særleg djupt ut.»

Vi laga ein dam av ketsjup og saus på vegen. Eg smurde litt av den raude guffa i ansiktet og på hendene. Så la eg meg på vegen med open munn og stirande auge. Tomas knipsa, og på bilda såg det ut som bloddammen kom frå meg.

«Seksar på skadometeret», sa Tomas. «Gjer deg klar for å filme!»

Eg sprøyta ketsjup inn i munnen og la meg på vegen. Tomas filma med mobilen, og eg gulpa ketsjupen ut med eit spyaktig buæ! På filmen såg det ut som ekte blod rann ut av munnen min.

«Sju på skadometeret», sa Tomas.

«Åtte», meinte eg, «for blod frå munnen kan vere indre blødingar langt nede i magen.»

Langt borte i enden av vegen såg vi to prikkar. Nokon stod i vegkanten heilt nede ved hestegjerdet. Tomas meinte det var Erik og Ivan, det var bestefaren til Erik som eigde hestane. Tomas var sikker på at Erik og Ivan hadde tenkt seg hit til stranda. Og no skulle dei på film. Utan at dei ante det.

Vi laga meir jukseblod, og eg la meg midt på vegen med sykkelen velta. Tomas gøymde seg i buskene med mobilen klar.

«Eg kjem fram når dei ringer etter hjelp», kviskreropte Tomas.

Eg viste tommelen opp, snakke kunne eg ikkje, for munnen var full av ketsjupblod.

 

KAPITTEL 2

 

Det knasa i grusen. Erik og Ivan må ha sykla vanvitig fort. Men lyden kom ikkje frå sykkeldekk. Det var bildekk og motordur. Eg løfta forsiktig på hovudet og såg ein liten mintgrøn bil. Den kjente eg igjen frå parkeringsplassen på skolen. Det var Malin, læraren til Tomas.

Malin bremsa ned og svinga ut på vegkanten. Framhjulet sklei ut i grøfta og fronten dunka inn i ein trestamme. Malin storma ut og ropte:

«Sander! Sander, kan du høyre meg?»

Eg svarte ikkje, for eg var i koma, minst åtte på skadometeret. Eg strevde med å ligge stille og halde latteren inni meg. Litt ketsjupblod pipla ut av munnen og rann nedover kinnet.

Eg opna det eine auget på gløtt eit sekund. Lenge nok til å sjå at Malin stakk handa i veska og drog fram eit bind. Ho pakka ut bindet og tørka meg rundt munnen og i ansiktet. Bindet var mjukt og tørt og saug til seg ketsjupblod. Det kilte sinnssjukt.

«Kjære Sander», sa Malin. «Kjære, snille, gode nevøen min!»

Nevø? Eg kjempa hardt for å halde meg i koma. Eg var ikkje nevøen til Malin. Ho var ikkje tanta mi. Kva var det ho tenkte?

«No skal eg be for deg!» sa Malin.

Ho kan knapt seie eit ord utan at alle får vite at ho og heile slekta er veldig kristne.

Berre Tomas i buskene fekk med lyden, så kunne filmen bli skikkeleg bra.

«Kjære Jesus», sa Malin, «kjære vennen min. Kjære Gud. La di kraft komme til oss no. Eg angrar på at eg ikkje har gjort meir for Sander på skolen. Eg skulle stoppa Erik og Ivan når dei erta. Eg lover at vi som er rike, skal hjelpe dei fattige som bur i Slummen. Eg lover, berre du lèt Sander vakne og komme frisk tilbake til livet!»

Orda Malin sa, laga floke i tankane mine. Først var eg liksom nevø og ho var tante. No snakka ho om erting, om å hjelpe dei fattige i Slummen. Og tilbake til livet. Trudde ho eg var stein daud, ein tiar på skadometeret? «

Ambulansen kjem snart», sa Malin, «eg ringde 113 straks eg såg deg. Eg sa det var ei ulykke i Nordvika, nokon ligg livlaus midt på vegen. Dei lovde å sende hjelp så fort dei kunne. Åh, kjære, snille, gode nevøen min!»

No måtte Tomas komme, for Malin hadde allereie ringt, no måtte Tomas springe fram og be Malin smile til fotografen. Kom igjen, ropte eg i tankane, kom igjen, Tomas!

Malin byrja å fingre med munnen min. Prøvde å opne den. Eg heldt igjen. Munnen var jo full av ketsjup, eg skulle ikkje spy den ut før Tomas kom og filma.

Plutseleg klemte Malin naseborene mine saman slik at eg ikkje fekk puste. Eg skjønte kva som kom.

Munn-til-munn-metoden.

Malin kom til å blåse all ketsjupen i munnen min ned i lungene. Malin kom til å drepe meg. Snart kom det ei mordsak i nyheitene: Kristen lærar drukna uskuldig elev i dødeleg ketsjupkyss på første feriedag.

Om Tomas kom fram og filma no, kunne han sikre seg nokre fryktelege nærbilde av vondskapen som tok livet mitt.

Malin trekte pusten djupt.

Ho bøygde seg over meg.

Då blåste eg ut som ein kval.

Ketsjupspruten gjekk rett i ansiktet på henne.

Eg reiste meg fort. Så fekk ho sjå at det ikkje feilte meg nokon ting.

Malin sat på rumpa på grusvegen. Ho såg ut som ho hadde møtt eit gjenferd. Og det var nettopp eit gjenferd ho hadde møtt. For eg hadde stått opp frå dei daude. På eitt sekund gjekk eg frå ti til null på skadometeret.

«Bøna mi blei høyrd», kvekka Malin med trynet fullt av ketsjupfrekner.

«Vik frå meg!» ropte eg.

«Har eg synda?» spurde ho.

Malin såg livredd ut. Eg måtte roe henne ned, eg måtte seie noko bra, helst noko frå Bibelen, det var jo sånt ho likte.

«Frykt ikkje», sa eg.

Malin berre stirte. Munnen var open, men det kom ikkje ein lyd.

«Du skal bli med barn», sa eg.

Auga til Malin gjekk i kryss. Ho fall bakover. Hovudet landa midt oppi ketsjupdammen.

Hjartet mitt banka som eit helikopter. Flapp flapp flapp. Kva har vi gjort, vi må stikke, kor blir det av Tomas med mobilen?

«Tomas!» ropte eg.

Han svarte ikkje.

Flapp flapp flapp, sa hjartet.

Malin pusta, brystet gjekk opp og ned.

Flapp flapp flapp, sa hjartet endå høgare.

Men det var ikkje hjartet mitt som banka.

Det var eit verkeleg helikopter. Eit gult legehelikopter.

Helikopteret flaug inn frå sjøen og kom rett mot meg. Helikopteret laga storm i graset og buskene, gjekk ned og landa på vegen. Ein mann og ei dame hoppa ut. Dei hadde raude og gule klede med refleksstriper på. Dei sprang fram med ei båre, sette båra ved sida av Malin og bøygde seg over henne.

«Pust og puls er ok», sa dama.

Mannen såg på bilen som hadde stoppa mot trestammen. Bildøra stod open.

«Såg du kva som skjedde?» spurde mannen.

«Ho krasja», sa eg.

Mannen venta på meir. Eg og Tomas skulle jo berre ha det litt artig. Det var ein spøk. Eg ante ikkje korleis eg skulle forklare at så mykje kunne gå så gale på så kort tid.

«Ok», sa mannen. «Ho krasja bilen i eit tre. Du kom forbi på sykkel og varsla. Var det sånn?»

«Ho ringde mens ho køyrde», sa eg.

Meir rakk eg ikkje seie før mannen avbraut meg:

«Folk lærer visst aldri at telefon og bil ikkje passar saman.»

Dei la ein slags krage rundt halsen til Malin, slik at hovudet låg støtt. Så løfta dei henne forsiktig opp på båra og festa henne med stropper.

Då vakna ho.

«Eg trefte Jesus», sa Malin.

«Du trefte eit tre», sa mannen.

«Det kom ein engel», sa Malin.

«Har du slått hovudet?» spurde mannen.

«Eg skal ha barn», sa Malin.

Mannen såg noko på bakken. Bindet som Malin hadde tørka ansiktet mitt med. Midt på bindet var det ein diger flekk ketsjupblod.

«Er du heilt sikker på at du skal ha barn?» spurde mannen.

«Ja», kviskra Malin, «for engelen sa det.»

«Ok», sa mannen, «om engelen insisterer, kan vi ta ein graviditetstest når vi kjem til sjukehuset.»

Det spraka i ein sambandsradio som dama hadde på uniforma. Ei stemme spurde om status ved ulykkesstaden.

Dama løfta radioen og svarte: «Ein bil har krasja i eit tre. Pasienten er ei kvinne, ho kan ikkje gjere greie for seg, er truleg i sjokk, ho verkar ganske forvirra. Pasienten har ingen synlege ytre skadar, men håret og ansiktet er tilgrisa av tomatsaus.»

«Tomatsaus?» gjentok stemma i radioen.

«Ja, eller grillmarinade, det ligg ei tom flaske i vegkanten.»

«Skikkeleg flaks», sa mannen til meg, «vi kjem frå kriseøving med helikopteret, vi var berre nokre få minutt unna då vi fekk melding om ulykka. Du er dagens helt!»

Mannen klappa meg på skuldra. Dei bar Malin inn i helikopteret, stengde døra og vinka til meg. Motoren brølte, rotoren laga sandstorm på den tørre grusvegen, helikopteret letta og forsvann mot byen og sjukehuset.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive melding

2 543 anmeldelser av “Blå flaggermus

 1. Jeg synes den var gøy. Den var veldig spennende og lett og lese jeg anbefaler og lese blå flaggermus takk for meg. 🙂 🙂 🙂

 2. Jeg synes boken var veldig morsom,men den passer ikke for de aller minste

 3. Jeg syntes det var veldig morsomt, men skjønte ikke hvorfor den het blå flaggermus.

 4. Teksten var artig og spennende. Jeg synes den var morsom og veldig bra.
  Jeg synes at andre burde lese den fordi den var morsom.👍

 5. Jeg syntes den var morsom og litt kjedelig. Morsom fordi de lurte Malin, men litt kjedelig fordi de ikke avslørte at det var en spøk.
  Den var god fordi Sander klarte å vri det til sin fordel å ble dagens helt.
  Man burde lese boken man kan lære mye av den, det er ikke alltid får vridd det til sin fordel å da kan du få mye kjeft.

 6. Jeg synes teksten var kjedelig.
  Det var lite drama i boka.
  Jeg synes de som vil les boka må gjør det og se va de synes om boka, men jeg likte den totalt ikke.

 7. Boka var litt artig.

  Jeg likte ikke dialekten boka ble skrevet.

  Andre burde lese boken for den var litt morsom.

 8. Teksten var artig og spennende. Jeg synes den var morsom og veldig bra.
  Jeg synes at andre burde lese den fordi den var gøyal.👍

 9. Jeg syntes at den var bra.
  Den var spennende.
  Anbefaler boken fordi den var bra og spennende.

 10. Jeg synes den var passe bra.
  Den er litt dårlig fordi jeg ikke skjønner hvorfor den heter blå flaggermus.
  Du burde lese den fordi den var morsom.

 11. Hva har denne boken med en blå flaggermus å gjøre?

  Jeg synes teksten var bra fordi den er lett og lese.
  Men den var litt kjedelig noen ganger.

  Alle bør lese denne boka.
  Terningkast 5 av 6

 12. Dette var ein bra bok men eg kjønte den ikke heilt men den var heilt ok så eg synstest at denne boken var 3 av 6

 13. Jeg likte utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den startes morsom men sluttet ikke like bra.
  Fordi jeg liker og lese bøker der folk ødelegger for seg selv eller kødder det til.
  Fordi den var på en måte litt spennene og lese og jeg vil vite mer.
  Derfor likte jeg utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 4

 14. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus
  Fordi det er ikke min type bok.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus
  Jeg gir terningkast 1

 15. Det var kjedelig
  Det var ikke så interessant tema
  Innholdet i starten av boka stemte ikkje med resten av boka

 16. Boken var heilt grei men dei to ungdommene strekte tråden litt for langt.
  Boken er lit rar at dei begynner og skrive om ein ting og så skriv dei noko anna og sånn fortsetter det men var ok.

 17. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus
  Fordi det var på nynorsk
  Fordi jeg synes det var kjedelig
  Fordi den var rar ga ikke så mye mening.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra blå flaggermus
  Jeg gir terningkast 2

 18. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den var på nynorsk.
  Fordi det ikke var så mye spenning.
  Fordi de snakka litt for mye om ketsjup.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 1/6
  Heipådg

 19. Jeg likte ikke utdraget fra blå flagger mus.
  Fordi det var veldig kjedelig og lese.
  Fordi jeg Skjønte ikke helt hva det var om, selv om jeg har lest den 10 ganger.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3/6

 20. Jeg likte utdraget fra blå flaggermus

  Fordi den var spennende og kul,
  Fordi jeg synes at den passet for mange
  Fordi den var bra!

  Jeg gir terningkast 4!

 21. Jeg likte ikke utdraget til blå flaggermuz

  Fordi den va på nynorsk

  Fordi den var ikke morsom

  Fordi den var kjedelig

  Derfor likte jeg ikke blå flaggermuz

  Terning kast 3

 22. Jeg liker ikke blå flaggermus fordi jeg syns at den er kjedelig

  Fordi jeg husket ikke hva den handlet om

  Jeg gir terningkast 1

 23. Jeg likte ikke utdraget fra blå flaggermuser fordi den var på nynorsk oi derfor forstår jeg ikke så mye. Jeg likte den ikke fordi den var kjedelig jeg gir den terningkast 3.1 bayy

 24. Blå flaggermuz.

  Jeg likte ikke blå flaggermuz fordi den var på nynorsk.
  Jeg likte ikke blå flaggermuz fordi den var kjedelig.
  Jeg likte ikke blå flaggermuz fordi en fugl dreit i håret til mannen.
  Jeg gir blå flagger mus terningkast 3.
  Tuddeluu

 25. Jeg likte utdrage fra blå flaggermus
  Fordi likte starten hvor de sa sommerferien starta med at en måke dreit i håret mitt.
  Fordi liker type bøker med spenning.

  Jeg gir den terningkast 4

 26. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi det er ikke så spennende.
  Fordi det ikke er min type bok.
  Fordi jeg syntes den var litt kjedelig helt da ambulansen kom.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2.

 27. Jeg likte ikke utdraget fra Blåflaggermus
  Fordi den var ikke så spennende.
  Fordi jeg ikke forsto så mye.
  Fordi den ikke er min type bok.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blåflaggermus
  Jeg gir terningkast 2

 28. Jeg likte ikke utdraget fra blå flaggermus
  Fordi det var kjedelig.
  Fordi det ikke helt var min stil.
  Fordi det var veldig mye late blod.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3

 29. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi, jeg syns ikke at det var så spennende.
  Fordi, jeg syns ikke at det ikke var så mye som skjedde.
  Fordi, det er ikke sånne type bøker jeg liker.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2/6

 30. Jeg likte utdraget fra blå flaggermus
  Fordi den var spennende
  Fordi de to guttene latet som om den ene hadde falt av sykkelen å blødde skikelig.
  Fordi tanta kalte den ene gutten nevø.
  Fordi de fant tomatsaus på stranda.
  Derfor likte jeg utdraget fra blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast….3

 31. Jeg syntes at boken viser at man ikke skal tulle med alvorlige ting.
  Jeg syntes at boken var kul og spennende.
  Selv om det var på nynorsk så syntes jeg at den var bra!
  Det var et fin utdrag og jeg skulle ønske jeg kunne lest litt mer.

  Jeg gir terningkast: 3,5

 32. Jeg likte utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den var morsom
  Fordi jeg likte at den var litt spennende men også morsom
  Fordi den var lett å lese
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 33. Jeg likte utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi den var morsom
  Fordi det handlet om ketsjup🙈
  Fordi den var lett å lese
  Derfor likte jeg utdraget fra Blå flagger
  Jeg gir terningkast 3🎲

 34. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi handlingen var bare litt spennende.
  Fordi den er kjedelig.
  Fordi den var rar.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2

 35. Jeg likte ikke utdraget fordi den var på nynorsk og det var irriterende å lese og masse annet jeg ikke likte:)
  Terning kast 1/6😙🥶💋 ⛓
  Sc: bnarsta
  ❤️💛💚

 36. Fordi Jeg likte ikke utdrage fra blå flaggermus
  Fordi den var lit rar.
  Fordi det var lit får mye som skjedde på en gang, så det var vanskelig og føle med.
  den var litt kjedelig og jeg vill ikke lese den igjen.
  Gir den terningskast 2

 37. Blå Flaggermus av Harald nortun
  Eg trur den handler om ein flaggermus som blir ein blå flaggermus

  Bilde passa ikke til teksten.Eg tenker at det handler om ein blå flaggermus
  Eg syntes den var kjedelig for eg skjøna ikke så mye.Den passa ikke til sjangeren.Den passa til målgruppa.Jeg likte ingenting.Eg likar ikke at den var vanskeleg.Terning kast 1.

 38. Blå Flaggermus av Harald Nortun eg trur boka handler om ein ting han er veldig glad i.

  Eg synes boka var spennende og kul eg kunne lest fler av desse bøkene og sjangeren passa til boka.Eg syns målgruppa kunne vert i fra 7-13 år,boka passar til dei som likar spenning.Det eg ikke likar var at den var veldig lang den kunne vert litt kortere.Eg gir terningkast 5.

 39. Eg syntes ikkje at boka var så spandane siden det var snakk om at ei måse dreit i håret hans. Eg gir han terningkast 2. Eg syntes den ikkje passa til målgruppa 9-12 år, eg syntes heller den passar til 6-8 åringar, siden den var litt barnsleg.

 40. Terningkast 2.Bilde passer ikke til teksten syns eg. Eg tenker at den handler om ein blå flaggermus.
  Eg syns den var kjedelig for eg skjønner ikke så mye.
  Nei den passa ikke til sjangeren.
  Den passa til målgruppa.
  Jeg likte at det var litt morsomt.Eg likar ikke at den var så vanskelig.

 41. Framsida passa ikkje til det eg leste, blå flaggermus? Han berre spelte at han var daud foran den kristne læraren sin.
  Boka passa bra til sjangeren.
  Boka passar for målgruppa 9-12 år, fordi det er litt engelsk, og dei under 9 skjønner kanskje ikkje det.
  Eg likte det at læraren besvimte av at han sa dei kristne tingene, kjempemorsomt!🤣
  Eg likte ikkje at eg starta midt inne i boka.

 42. Eg gir terningkast 4. Overskriften passer ikkje til teksten. Boka var litt gøy og. Sjangeren passer heller ikkje til teksten. Denne boka passer til folk som liker og få deg til å tenke litt. Målgruppe passer til 11-12 år. Jeg likte at det skjedde mye ting. Jeg likte ikke at jeg ikke skjønte hva som var meininga med teksten, selom jeg har lest han to ganger og sett gjennom han ein gong til.👍

 43. Blå flaggermus
  Eg synes ikkje framsida passa til teksten
  fordi det handla ikkje om ein flaggermus.
  Eg synes boka var litt spennande og litt kjedeleg.
  Eg synes den passa til sjangeren fordi dei fortalte at dama var kristen.
  Eg synes boka passer for 8 år og oppover.
  Eg likte at det var litt spennande.
  Eg likte ikkje at me ikkje fekk vite korleis det gjekk med Malin.
  Terningkast 4.

 44. Eg syns Bilde passa ikke til teksten.
  Eg tenker att det handler om ein blå flaggermus.
  Eg syntes den var kjedelig for eg kjønte ikke så mye.
  Den passa ikke til sjangeren.
  Den passa til målgruppa.
  Jeg likte ingen ting.
  Jeg likte ikke att den var så vanskeleg

 45. Eg synest framsida ikkje passa til boka. Eg likte boka fordi den var spanande, morosam og fikk meg til å tenke. Eg tror alle hadde likt denne boka så den passa til målgruppa. Terningkast 5/6.🤪

 46. Det passa ikkje bra til framsida men eg likte den kjempe godt det passa ikkje til sangren men den var spenanest Den passa til aldersgruppa eg gir terningskast 6/6⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 47. Eg synes denne boka var litt rar og ekkelt siden
  de snakket om blod og spiste masse ketsjup.
  Den passa ikke så godt til sjangeren.
  Eg gjer terningkast 1👍

 48. Blå flaggermus eg syntest framsia av boka ikkje passar til teksten.
  Eg syntest ikkje sjangeren identitet passer til boka.
  Eg syntest boka passer til dei som er litt eldre sidan det var ganske mye skrift.
  Eg syntest boka var ganske gøy, men det eg ikkje likte med boka var at det var ganske mye skrift.
  Eg gir boka 3 av 6🦋🤍

 49. eg synest ikkje boka passa så veldig bra til illustrasjonen .Og boka passte veldig bra til sjangeren.Eg synest boka passa for målgruppa.Eg likte boka fordi den var veldig spennende.Eg likte ikkje så godt at boka het blå flagger mus .Eg gir boka terning kast 4/6.🌸🦋

 50. Eg syntes at framsida passa ikkje til denne boka eller tittelen syntes eg. Eg syntes heller ikkje at illustrasjonen passar heler. Denne boka kunne eg ha lest ferdig fordi den var veldig morosam.
  Eg syntes at Identitet passar til denne boka men eg syntes at det var morosam også. Eg syntes at denne boka passar til 9 til 12 åringar.
  Eg likte at det var så masse skrift og eg såg ikkje eit einaste bilde. Eg likar dei bøkene her.
  Det eg ikkje likte var at boka slutta. EG VIL LESE MER!!!!!
  Eg gir terningkast 5.

 51. Den blå flaggermusa
  Eg synnes den ikkje passer til illustrasjonen,
  Eg synnes den passer til sjangeren fordi den gir mykje identitet,
  Eg synnes den passer til målgruppa,
  Eg likte at det var spennande og veldig gøy,
  Eg likte ikkje at den var litt kjedeleg og useriøs,
  Eg gir terningkast ein god 5🎲,
  Eg trudde at den skulle handle om ein blå flaggermus så det overasket meg veldig.

 52. Veke 37 `••`
  Identitet
  Eg trur det er at det handler om deg

  Eg trur den handler om den gutten på fram sida eg trur gutten liker eit ban som heiter blå flaggermus

  Eg føler bilete på framsida passar ikke til teksten eg føler den ikke høyrer til .
  Eg føler identitet passar for det handler om gutten .
  Eg føler den passar lit til sajangeren .
  Eg føler boka passar for mindre folk på alder av 7 år .
  Eg likte at dei laga blod og ja resten var kjedelig .

  Eg likte ikke boka fordi den vart ikke morsom og den var kjedelig .

  Eg gjir terningskast 2 .

  Nei den gjør ikke det .

  •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️

 53. .

  Eg trur boka blå flaggermus handle om ein flaggermus.
  Eg synes ikke at frammside på boka passa til boka fordi det var ikke det det handla om.
  Eg vet ikke heilt om det passa til sjangeren men eg syntes boka passer 9 til 12 år. Det eg likte med boka var at når dei skulle tulle med at han hadde skada seg det eg ikke likte var at den læraren var litt rar som ikke merka det var ketsjup. Eg gir boka terningkast 4, litt morosam.

 54. Eg syns framsida passa til teksten .Eg syns den passa for mål gruppa.
  Eg syns det passa til sjangeren.
  Eg likte at han bløffa for meir penger.
  Eg likte ikke at han lagde falsk blod med ketchup og saus.
  Eg gir han terning kast 2.
  Det overraska meg ikkje.

 55. Eg syntes ikke den passa te ilustrasjonen👎

  Eg syntes boka passa te sjangeren👍

  Eg syns han passar for alle untat dei som ikke likar blod💉

  Eg lika alt med boka💗

  Terningkast: 5🎲

 56. Eg syntes ikkje illustrasjonen passa til teksten fordi, det handlet ikkje om noko blå flaggermus. Den passa til sjangeren, den passer til 8-11 åringer syntes eg. Eg lika at det gjekk litt gale til slutt, og att thomas ikkje kom fram. Eg gir terningkast 4 av 6💎🦇🐔

 57. WoW eg har ikkje ord det var ein bok det, det er sant eg har ikkje ord men den var kul.
  Terningkast 6 av 6🎲

 58. Denne boka var bra fordi en liten prank førte til veldig my bråk av ambulanse helikopteret.

  Terningkast 6 av 6

 59. Den er så bra at jeg skulle ønsket at den var på norsk isteden for at den var på nord norsk.

 60. Blå flaggermus
  Eg synes ikkje framsida passa til teksten
  fordi det handla ikkje om ein flaggermus.
  Eg synes boka var litt spennande og litt kjedeleg.
  Eg synes den passa til sjangeren fordi dei fortalte at dama var kristen.
  Eg synes boka passer for 8 år og oppover.
  Eg likte at det var litt spennande.
  Eg likte ikkje at me ikkje fekk vite korleis det gjekk med Malin.
  Terningkast 4.

 61. Eg synest framsida ikkje passa til boka. Eg likte boka fordi den var spanande, morosam og fikk meg til å tenke. Eg tror alle hadde likt denne boka så den passa til målgruppa. Terningkast 5/6.

 62. Eg synest at illustrasjonen passa til teksten eg leste.Når eg ser framsida på boka så tenkjer eg på ein blå flaggermus. Eg synest den passa til sjangeren. også synest eg at bokå passa for folk over 5 år.Eg likte boka godt og det var kjekt å lese boka. Eg gjer boka terningskast 6 siden den var veldig kjekk og lese.

 63. Når eg ser framsida av boka, eg tenkjer at boka handler om eit blå flaggermus. Men framsida tenker eg, passer ikkje til teksten.
  Det passer litt til sjangeren, fordi Malin kalte gutten nevø, og trodde han var gud.
  Boka passa til målgruppa, barn og oppover 8 år, fordi det blir litt grusom å leke blod når du er ung.
  Eg lika når boka har noe kristen ting. Eg lika ikkje når vennene spøker med ketsjup.
  Teksten har ikkje mykje å fortelje om, det gir meg ikkje inntrykk.
  Eg gje terningkast 5.

 64. Eg gir terningkast 4. Overskriften passer ikkje til teksten. Boka var litt gøy og. Sjangeren passer heller ikkje til teksten. Denne boka passer til folk som liker Og få deg til å tenke litt. Målgruppe passer til 11-12 år. jeg likte at det skjedde mye ting. Jeg likte ikke at jeg ikke skjønte hva som var meininga med teksten, selom jeg har lest han to ganger og sett gjennom han ein gong til.

 65. Eg syntes boka er ganske morosam og litt sånn galen fordi dei gjør ganske dumme ting, som og er ganske morosamt og lese om. Boka passa ikkje til sjangeren og heller ikkje til framsida.
  Eg gjer terningkast 5.

 66. Eg syntes ikkje framsiden passa fordi det handlet ikkje om flaggermuser eller tattoveringer.

  Den passar for barn mellom 4 år til 13 år kanskje.

  Eg syntes sjangeren passa bra.

  Eg likte den fordi den var spennande og litt morsom.

  Eg likte den ikkje fordi den passet ikke til tittelen så eg trudde den handlet om noko annet men, eller så var den bra.

  Terningkast 5 av 6

 67. Eg gir den terning kast 4 fordi den var litt skummel og eg liker skumle ting
  Eg syns den passa sjangeren
  Eg syns den passa for målgruppa
  Eg likte det når han ikke viste kas dør nøkkelen kunne åpne
  Eg likte ikke når han spratt høyt opp i lufta og landa støtt som ein madras foran grillen
  In medias res betyr at fortellingen starter midt i ein handling
  Eg likte at det var ein jeg forteling fordi du blei bedre kjent med personen
  Eg syns

 68. Eg syns denne boka var kjekk.
  Den passa til sjangeren fordi du fikk vite litt av identiteten til
  noen.
  Den passa til målgruppa lett og lese og veldig morsom.
  Det var og spennande terningkast 6.

 69. Blå flaggermus. boka var veldig spennende Det var med mye late blod å det liker jeg så kom læreren til Tomas å han fant ut at hun var tanta jeg gir boken terningkast 4,5.

 70. Den var syk gøy siden al ga så mye mening. Det med det nynorske språke løfta på en måte boka.

 71. Jeg syntes den var bra! Den var veldig morsom. Det skjedde så mye galt. Jeg vil lese videre!!

 72. Jeg likte boka fordi det var morsomt når de snakka og når det gikk så mye galt!
  Hilsen Julian.

 73. boka var døts bra den var så morsom grunngav alt gikk bra jeg gir boka 10/10

 74. Jeg likte boken fordi det skjedde veldig mye galt. Den er veldig morsom. Jeg gir den terningkast 4.

 75. Det var en morsom bok og vill hundre prosent lese den den var helt super grunnen var all den humoren han hadde tatt inn jeg gir den terning kast seks

 76. Jeg gir terning kast 6😃
  Den var skikkelig bra.
  Og det var veldig gøy at den dama ble het gal når de bare prøvde og tulle og at ambulansen kom 😂🤣
  Og at alt ga så mye mening.
  Og at den dama var kristen

 77. Jeg elsket denne boken! Jeg gir den terningkast 6/6! Den var sykt morsom! Malin var skikkelig morsom når hun sa «Eg så engelen» Og «Eg skal få barn» ! Fakta : Man kan ikke ha mensen når man er gravid.

 78. Jeg gir denne boken (bra) siden var gøy og sånn men jeg likte ikke så at den var på nynorsk det var vanskelig å forstå på nynorsk men denne boken er sikkert veldig gøy får andre. Gir denne terningkast 3

 79. Boka var veldig morsom fordi. Malin sa veldig mange rare ord og når måkene dreit på det nyklipte håret. Men det var litt rart at vennen til Thomas hadde ketchup over alt å det kom på Malin også. Så ja!!!!!! en veldig bra bok

 80. jeg anbefaler denne bok har veldig mye humor dette var sykt gøy og hele klassen ler også meg hhahahahahahahahaha jeg skal en gang. Om jeg ikke gjør det om en uke eller to en gang ja

 81. Jeg synes boken var supermorsom. Den var så morsom at klassen holdt på å le seg ihjel fordi hovedpersonen og Thomas bare skulle ha det litt gøy men så gikk det veldig galt. Jeg gir den terningkast 6 av 6.

 82. Denne boken var veldig bra. Jeg vil anbefale denne boken. Den var spennene og gøy fordi den hadde mye bra humor. Jeg gir denne boken terningkast 6 fordi den var veldig gøy. Jeg vil at denne boken skal være med i bokslukeprisen!.

 83. 🎲2 bra bok lit morsom og jeg skal bruke mase plas heioofei😀🙃😏😒🤬😟😒😃

 84. Jeg synes at boken var spennende fordi det var en lærer som ble helt klin kokos og måtte bli hentet av ambulanse helikopter.

 85. Det var artig fordig han lurte dama til at han var skadet og så lurte han sykepleierne til at hun var skadet men så var det ingen..

 86. Den gutt ble drette på av en høne de kjøper 2 høner de har i phoner de får tips om hønene

  Aldersgrense 5
  Terningkast. 2

 87. Jeg synes at utdraget av boken var ganske bra. Og jeg synes at det var morsomt det hun sa når hun var litt vekke.

 88. Morsom (likte handlingen)👍👍👍
  Boken var god og god humor👍👍
  Terningkast 5/6😁😁
  Likte ikke at hun tørket ketsjup/blodet med bin.😅😅😅

 89. Syntes denne boken var litt rar og at handlingen ikke ga så mye mening for min del.
  Ville ikke lest resten av denne boka senere. Vil gi den terningkast 3/6. Anbefaler den for folk som liker litt dårlig humor i bøker..😂

 90. Jeg synes at denne boken var gøy fordi at den hadde litt humor i seg, den var også litt spennende fordi det var liksom noen som hadde skada seg.
  Jeg vil gjerne lese hele.
  Terningkast 5.

 91. Jeg syntes at boka var spennende og litt gøy. jeg likte den og kunne godt lest hele boka vis den ikke hadde vært på nynorsk. Terningkast 4

 92. Eg synnest boka var kjekk og løyen.
  Men skjønner ikkje koffer boka heiter blå flaggermus??
  Det var gode skildringer.

 93. Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun.
  Tittel: Blå flaggermus.

  Jeg har lest blå flaggermus det er en sånn passe bok. Den er litt morsom.

  Den handler om en blå flaggermus. Det er litt kjærlighet og morsomhet. Det er ikke den beste boka men den går fin jeg kunna ha lest den flere ganger.

  Jeg anbefaler den men jeg gir den en 4er fordi den er ikke den beste boka.

 94. Forfatter: Harald Nortun.
  Tittel: blå flaggermus.

  Teksten handler om en gutt med navn Sander og vennen hans Tomas som skulle til en går og kjøpe to høner hver. Etterpå dro de til stranda der det så ut som det hadde vært en grillfest.

  Jeg tror at sjangeren på denne boka er humor men den minner meg dessverre ikke om noen andre bøker eller filmer jeg har sett eller lest før.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi mann kan se for seg to gutter som sykler ned til en går og kjøper to høner og så til stranden der det har vært en grill fest og så begynner de og tulle med ketsjup også later som om de er skadet.

  Teksten starter med en beskrivelse og den bygger seg ikke så veldig gradevis opp fordi jeg synes at den var spennende helt fra begynnelsen.

  Jeg synes at handlingen og spenningen utviklere seg til et høydepunkt når læreren kjører forbi og ser at han Sander liksom er skadet.

  Jeg synes at teksten slutter veldig uventet og jeg får veldig veldig lyst til å lese mer.

  Jeg anbefaler denne boka siden den er morsom og spennende.
  Terningkast 5 av 6.

 95. 18/09/2020 blå flaggemus

  Jeg likte ikke teksten fordi jeg syns at den var lit vanskelig å forstå jeg anbefaler deg får å lese vis du kan nynorsk. Jeg forstå litt, men ikke alt.

 96. Da jeg så framsida av boka fikk jeg ikke så høye forventninger, men jeg ble positivt overraska da jeg begynte å lese.

  Det er første dagen i sommerferien. Sander og kompisen Thomas lager ketsjup-blod og lurer den superkristne læreren Malin med at Sander er død. Læreren ringer ambulansen, men når den kommer er det ikke Sander som blir med til sykehuset.

  Jeg synes at utdraget ikke fikk frem hva som egentlig er handlinga i boka, og det var litt forvirrende.
  Jeg likte galgenhumoren i boka, og har lyst til å lese hele boka fordi det virka som en litt annerledes bok.

 97. Jeg synes det var litt vansklig og følge med i starten litt på grunn av dialekten så da var den litt kjedelig men etter vert når jeg kjønte litt mer ble den morsom og jeg likte den godt👍❤️

 98. Den var morsom fordi han fikk drit i hodet
  Den var morsom fordi hun trodde hun snakket med jesusbarnet
  Og fordi hun mente at hun plutselig ville ha barn og kømm

 99. Blåflagemus
  Jeg syntes at denne boken var litt dårlig fordi jeg liker ikke sone bøker der alt går galt det handlet om en gut som skule gjøre en spøk til noe som ble mye mer en en spøk. Jeg gir boka her terningkast 2. Aldersgrense 6+

 100. Boka var litt morsom. Men de guttene må ha vært tjukk i hue. 5/10 (ikke på skadometeret men på rating)

 101. Eg synest denna boka var egentlig litt kjedeleg, men begynte og bli meir spennande etter kvart. Eg har litt lyst og fått hørt kva som skjedde vidare. Eg vil anbefale denna boka til folk som lika spenning

 102. boken var morsom hadde mye humor med skjøner ikke hvorfor den står får «identitet» bra bok 6/6

 103. Klassens kommentarer:
  +
  Det er lett å leve seg inn i handlingen, fordi dette kan skje i virkeligheten også.
  Gode beskrivelser.
  Humor, men har også litt alvor over seg.
  Handlingen blir bedre og bedre. Hva skjer videre med Malin, Sander og de andre?

  Dette utdraget og tittelen stemte ikke med forsiden.
  Rare overganger fra måkebæsj, hårklipp, høner til ulykke.

  + Flere av elevene ønsker å lese denne boka senere.

 104. Eg likte ikkje boka så masse ikkje heilt min smak. Litt kjedeleg det er ikkje akkurat kva eg hadde lest.

 105. Eg har lest denne boka før, og vil anbefale den. Den er veldig gøy, sjølv om den ser litt kjedelig ut på framsida. Det er ei litt annleis bok.

  Det med at dei lurte Malin og at det var ho som blei med til sjukehuset, og ikkje Sander var kanskje det beste i heile boka.

  Eg skjønar ikkje heilt kvifor denne er i kategorien «identitet». Eg synest den skulle vert i «humor». Tittelen på boka passa ikkje heilt til innhaldet, så eg skjønar ikkje heilt kvifor den heiter «blå flaggermus». Terningkast 5/6

 106. Det var eit morosamt utdrag. Eg likte humoren og eg kunne godt lest dinna boka. Eg synest du fekk vite godt kva som hendte i boka. Det var spennande.

 107. Blå flaggermus
  Forfatter Harald Nortun
  Litt om boka: Sander og Tomas prøvde å få mest mulig score på skadometeret, men det gikk ikke helt som planlagt.
  Andmeldelse: Jeg likte boka, men synes ikke den var så spennende.
  Anbefaler boka videre.
  Terningkast 4

 108. Teksten handler om en gutt med navn Sander og vennen hans Tomas som skulle til en går og kjøpe to høner hver. Etterpå dro de til stranda der det så ut som det hadde vært en grillfest.

  Jeg tror at sjangeren på denne boka er humor men den minner meg dessverre ikke om noen andre bøker eller filmer jeg har sett eller lest før.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi mann kan se for seg to gutter som sykler ned til en går og kjøper to høner og så til stranden der det har vært en grill fest og så begynner de og tulle med ketsjup også later som om de er skadet.

  Teksten starter med en beskrivelse og den bygger seg ikke så veldig gradevis opp fordi jeg synes at den var spennende helt fra begynnelsen.

  Jeg synes at handlingen og spenningen utviklere seg til et høydepunkt når læreren kjører forbi og ser at han Sander liksom er skadet.

  Jeg synes at teksten slutter veldig uventet og jeg får veldig veldig lyst til å lese mer.

  Jeg anbefaler denne boka siden den er morsom og spennende.
  Terningkast 5 av 6.

 109. Eg likte veldig godt boka og likte veldig godt når læreren besvimte.
  Eg vil gi den terningkast 4/6
  Synest det var ein bra prank

 110. Jeg likte ikke at den var på nynorsk.
  Den var morsom i kapittel 2 den var ganske kjedelig i kapittel 1

 111. eg kunne tenkt meg og lest mer av den boken fordi den var veldig spennende og det var litt løye når ein måke dreit i håret hans fordi det var liksom første dagen av sommerferien. eg gir terningkast 4 til den boken.

 112. Det jeg likte var at Boka var morsom.
  Det jeg ikke likte var at historien var litt urealistisk

 113. Eg syns det var ekkelt når dei bare fant ketsjup og grillsaus og tok det i munnen og sånt.
  Men ellers var boka egentlig helt Ok.

 114. Jeg likte boka fordi den var morsom fordi det var morsomt når læreren var på båra og snakket om jesus.
  Men det jeg ikke likte var det var noen få ord jeg ikke skjønte.

 115. Jeg synes at den var super fordi det var veldig spennande og veldig morsomt men kappitel 1 var veldig kjedelig👈👌

 116. Det var en humor bok. Veldig spesiell på grunn av den miner meg ikke om noen andre bøker. Til sammen var det en bra bok

 117. Boken var veldig morsom. Sjanger kunne vært Humor ikke identitet. Men boken var veldig bra. Nynorsk er også litt rart men alle må lære det. 5/6. Pranken på læreren var morsom.

 118. Jeg likte ikke boka den var kjedelig, litt morsom men og ekkel Jeg gir den terning kast 2. Jeg synes det var et litt dårlig start i boka. Den som skrev den bør jobbe med å gjør den mer spennende. Å man dikk vite kanskje lite om boka i bokslukerprisen det var og dårlig. Jeg forstår heller ikke hvorfor den heter blå flaggermus.

 119. Det var ein bra bok den var litt annerledes en andre bøker.
  Den var ganske morosam.

  Det eg ikkje likte så godt med denne boka var at eg ikkje fikk høre om reaksjonen til kamera mennene.

 120. Denne boka var annleis en dei andre, det var litt forvirrende men morsom. Det eg likte Den for at eg kunne forestilt meg at dette var ekte. For det var sånn mange hadde reagert vis det var på ekte Vis dei var dama.😂 passer for barn fra 10+++. gjer den 10/10 den beste/morsomste til nå.💗 Ein ting eg lurer på om læreren egentlig tanta men det er hemmelig eller om det bare var noko ho sa.❤️

 121. Den er super morsom. Jeg ler hver gang jeg leser det. Det var kjekt at det var på nynorsk og hvordan de begynte med hele galskapen. Men det var noe jeg ikke forsto var med hønene. Jeg likte ikke det med at et helikopter kom, siden det er veldig mye penger med det. Men det var fortsatt morsomt.

 122. Boken var sykt morsom men den var på nynorsk. Men i slutten klarte jeg ikke å stoppe å le. Terningkast 5.

 123. Boka var egentlig ikke noe som jeg ville ha lånt for å lese, det var bare ikke helt den type boka jeg liker. Noe jeg syntes var litt spennende var at Malin kræsja i et tre. Noe jeg ikke likte så godt var at boka var på nynorsk men det betyr bare at jeg må bli litt bedre til å lese nynorsk.

 124. Jeg synes det var vanskelig å lese på nynorsk, men jeg syntes det var kult å lese om guttene som kjøpte høner fordi det har jeg og faren min nemlig gjort på akkurat samme måte. En annen ting som var morsomt var at faren min gjorde akkurat det samme med å sprute ketsjup inn i munnen og latet som det var en ulykke på veien. Og det var kult og spennende fordi det skjedde noe hele tiden.

 125. Boka var ålreit, jeg var ikke så fan av at den er på nynorsk. Forsto ikke helt hva den handlet om og det var bare forvirrende. Forsto ikke helt hva det hadde med identitet å gjøre. Det eneste jeg likte med boka var vell bare humoren. Jeg gir den 3/10.

 126. Eg synes det var kvalmt når dei bare putta ketchup og BBQ saus som dei bare fant på bakken🥫Men det var litt løye at hun trudde hun så ein engel og at hun var «gravid»

  Terningkast 7/10

 127. Jeg synes den var ikke helt min stil. Den var litt bra og morsom. Det som var morsomt var at Malin sa de kristne setningene. Men jeg likte ikke så godt når han hadde ketsjup i munnen. Det var litt ekkelt. Den her boka passer litt for de som liker komedie og identitet. Anbefales for 9 år og oppover. Men boka var grei og har litt lyst til og lese den.

 128. Jeg likte boken. Den var morsom og spennende men det var vanskelig å føle med på navnene på starten.

 129. Jeg likte boken den var speedene og den var løyen.
  Det jeg ikke likte med boken var at den var på nynorsk.

  Ig:Laurynas_juska08

 130. Det var ei litt spesielt bok📚Det var litt løye i begynnelsen når ei måke dreit i håret hans🕊Men vennen hans gikk litt for langt, med å bare gå! Men det var løye når læraren trodde hun skulle ha barn😂 Eg fikk lyst til å lese resten, for eg har lyst til og vite kva som skjer i resten av boka📚terning kast 5/6🎲

 131. Jeg synes denne boka var bra fordi det var morsomt og lese den og gøy og lese den og jeg likte hva de gjor, og den var litt spennene og lese. Litt rar bok synes jeg men jeg ville ha lest litt lenger enn bare 2 kapittel. Og den er litt lest og det var litt rare ord i den boken. Og alle bør lese denne boka for den var bra.

 132. Jeg likte boken kjempe godt og vil lese mer av den.
  Det jeg ikke likte med boken var at det var på nynorsk.
  5/6

 133. Det eg leste var kjempe gøy, morsom og spennende! Eg har litt lyst til og lese videre på boken. eg gir terningkast 7/10

 134. Jeg synes boka var super det er den beste boka jeg har lest til nå av alle andre.super kjekk bok og har kjempe lyst til å låne boka på biblioteket.

 135. Jeg likte likte boka godt, det har faktisk vært den kjekkeste boka i bokslukerprisen! Boka var så morsomt at vi måtte le flere ganger. Jeg fikk lyst til å lese hele boka.

 136. Denne var morsom fordi han latet som han hadde skadet seg skikkelig og så ble det masse drama

 137. Jeg synes boka hadde vært litt bra vis den ikke hadde vært på nynorsk.
  Jeg likte den ikke siden den var kjedelig.
  Jeg gir denne terningkast 1 av 6

 138. Det var en gøy bok jeg likte boka fordi den var gøy og sa mange løye ting
  Da jeg så bildet forventet jeg at den skulle være gøy
  Jeg syns boken paste til sjangeren
  Terningkast 6

 139. Blå flagger mus
  Jeg forventet at det skulle være humor når jeg så bildet den var skikkelig spennende og gøy den var en av de beste bøkene jeg leste i bokslukerprisen det var helt fantastisk så jeg gir jeg terningkast 6.

 140. Jeg syns boken var gøy. Jeg likte boka fordi det sto mange morsomme ord. boka paste til sjangeren da jeg så bildet forventet jeg at den skulle vær gøy.
  Terningkast 6

 141. Blå flaggermus
  Når jeg så bildet forventet jeg at boken skulle handle om flaggermus.
  Jeg likte boken fordi den hadde morsomme ord.
  Jeg synes boken paste til sjangeren.
  Terning kast 5.

 142. Veldig morsom og spennende. Anbefaler denne boka for ALLE! Terningkast 6.😘😉

 143. Denne boka va løyen,kjekke,spennande. Ville hatt lest heile boka siden den va kjempe kjekke, terningkast 5/6.

 144. Eg synest at denne boka var kjempe løyen og eg vil lese meir. Og den var spennendes og eg lurer på kva som kommer til å skje med Malin videre. Terningkast 6/6.

 145. Yeet yeet yeeet yeeeeeeeeeet yeeeeeeeeeeeeeeet bababoui yeeet kjekke bok yeet
  Anbefaler denne yeeet ternikast 6 av 6 elsker denne boka yeet

 146. Dette var den boka som flest eleva synes var kjekk, morsom, mange språkbilete, spennande. Me har lyst til å høyre/lese fortsettelsen.

 147. Eg synstest denne boka var knall morsom, eg vil lese heile boka uten tvil. Denne boka får 6/6 sjå meg!!

 148. Dette utdraget er det beste utdraget eg har lest eg har så lyst å lese denne boka. Eg gir boka 6/6 🤫

 149. Den var ganske morsom og rar, men jeg likte den. Anbefales fra 10 år og oppover. 👀

 150. Jeg gir denne boken terningkast 3
  Boka var ikke helt min stil.
  Litt kjedelig.
  Jeg vil ikke at den skal vinne.

 151. Denne boka var veldig bra! Jeg synes at den var spennande og kul. Boka handler om to gutter som prøver å lage en skummel film, så lager de ‘’ blod ‘’ i veien så ligger en av de å later som de er død i veien. Så kommer en lærer på veien å ser han, hun svinger In i kanten av veien. Så sier hun masse Kristine ord og så ‘’ kommer han fra de døde’’ hun blir så forvirra at hun faller å lander i ‘’ blodet ‘’ men læreren har jo ringt luft ambulansen så når de kommer så tror de at det er en bilulykke så roper ham på vennen sin Tomas, men han svarer ikke…

  Denne boka var morsom, spennende, kul, litt rar og forvirrende. Jeg vil anbefale denne boka, for tenårings jenter å gutter ved 10-13. Terning kast 5 🤗

 152. Utdraget var bra siden jeg likte det. Jeg syns den er spennende. Det som jeg syns beskriver boken best er vennskap. Den var spennende og veldig morsom. Jeg vil anbefale boka til de som kan mye nynorsk siden boka er på nynorsk. Jeg gir den 4/5 siden jeg ikke kan så mye nynorsk.

 153. Blå flagger mus

  Forfatter: harald nortun

  Denne boka var veldig bra! Jeg synes at den var spennande og kul. Boka handler om to gutter som prøver å lage en skummel film, så lager de ‘’ blod ‘’ i veien så ligger en av de å later som de er død i veien. Så kommer en lærer på veien å ser han, hun svinger In i kanten av veien. Så sier hun masse Kristine ord og så ‘’ kommer han fra de døde’’ hun blir så forvirra at hun faller å lander i ‘’ blodet ‘’ men læreren har jo ringt luft ambulansen så når de kommer så tror de at det er en bilulykke så roper ham på vennen sin Tomas, men han svarer ikke…
  Denne boka var morsom, spennende, kul, litt rar og forvirrende. Jeg vil anbefale denne boka, for tenårings jenter å gutter ved 10-13. Terning kast 5

 154. Tittel: Blå flaggermus
  Forfatter: Harald Nortun
  Boka handler om en gutt som kjeder seg, det begynner med at en måse dritter i håret hans i sommerferien, han leter etter flaggermus
  Senere i boka finner han en blå en.
  Boka har smak, det er en morsom bok synes jeg, det er en artig bok med artige ord og detaljer anbefales for folk som liker sånne bøker.
  Jeg gir terningkast: 4

 155. Buffy by er talentfull.

  Ingeborg avola

  Den er helt spennende, men ikke den type spennende som alle andre.
  Liksom det er ikke så mye i fantasi i den og det gjør den som den er
  Færre spennende men den er det fortsatt spennende og litt fantasi inni
  Veldig creative bok og terning kast
  Terning kast 4/6
  Og buffy er veldig morsom som gjør boken det.

 156. Den var litt vanskelig og fårstå i starten men etterhvert forsto jeg. Det var veldig morsomt da helikopteret kom og at det ble så mye styr. Jeg gir den et terningkast 5/6.

 157. Denne boka var litt rar. Jeg synes det var slemt av Sander å ikke si sannheten. Jeg lurer også på hvor det ble av Tomas. Ikke helt min sjanger. Jeg gir den 2/6

 158. Jeg ble litt sjokka da jeg leste utdraget fra boka, fordi alt skjedde så fort. Litt dumt at den er på nynorsk men ellers virker boka bra. Men er ikke min type bok, terningkast 3.

 159. Denne boken var veldig bra jeg elsket den så mye læreren skal kjøpe hele boken på butikken

  Anbefaler den til de som er over 10 år

  Jeg gir 4,5 stjerner

 160. 🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮💕🐮💕🐮💕🐂

 161. Jeg likte denne boka fordi den var veldig morsom. Men det med å helde masse ketsjup i munnen var veldig ekkelt.

 162. Jeg synes at boken var litt vanskelig å lese siden den var på nynorsk men ellers var den veldig morsom. 5\10👌

 163. kuul og masse spenning.
  lett lest og siden jeg har dysleksi syns jeg ofte at bøkene blir vanskelige lese. 😊

 164. Jeg likte ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Fordi det er ikke så spennende.
  Fordi det ikke er min type bok.
  Fordi jeg syntes den var litt kjedelig helt da ambulansen kom.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Blå flaggermus.
  Jeg gir terningkast 2.

 165. Eg syns den var veldig artig og det var gøyt kva som skjedde.
  Det var ikkje noko dårlig med boka så 10/10 fra meg!

 166. Eg likte den veldig godt og synst den var morosam spesielt da det var læreren som måtte bli med I helikopteret

 167. Eg syntest at boka var super fordi det var bra barne humor i den tilogmed Læraren ledde det vart kansje ho som ledde mest.

 168. Eg synest boka var veldig morsom men eg satt opp ned heile timen. Og eg har blitt bæsja på av ein måke før.

 169. Eg synest boka var veldig bra 9/10 fra meg. Men det skule vert litt banning i hahaha.
  Boka var også kul og spennande. Sunscreen eater

 170. Eg synstest at boka var veldig artig og kaotisk. den hadde så god humor at til og med læreren lo seg nesten ihjel. Eg vill gjerne lese heile boka, så eg gir den 8.5/ 10

 171. Det eg syntes var bra med boka var at det var bra humror i boka.
  Det eg syntes var mindre bra med boka var ingentig for nå.
  Eg meiner at boka er veldig bra.

 172. Jeg likte ikke denne boken
  jeg liker spenning bedre
  jeg skjønte ingenting av boken

 173. Dette utdraget ble det i snitt middels tilbakemelding på. Det var litt komisk med at det som startet som en spøk, utviklet seg til å bli en episode som gikk litt for langt. Flere ble nysgjerrige på å få høre videre hvordan det gikk med dem.

 174. Ganske middels bok. Jeg lo høyt noen ganger, men det var fordi det var så teit at det morsomt. Og dette er ikke min type bok, så jeg likte den ikke noe særlig.

 175. Denne boka var bra, men jeg var ikke såååå interessert men jeg kunne lest videre.

 176. Jeg syns boka var morsom men dramatisk fordi det med blod og hjerne skade var morsom men dramatisk terning kast 5/10.

 177. Jeg skjønte ikke hvorfor denne boka heter «Blå Flaggermus».
  Kjedet meg underveis, bortkastet tid synes jeg. Den startet passe, men så ble den bare rar egentlig.
  ——————————————————————————————————————

  – Anbefales ikke
  – Terningkast 1/6

 178. Jeg synes boken var litt rar å ikke akkurat helt min type.
  så jeg gir den terningkast 2/6

 179. Jeg syntes denne boken var artig men kunne ikke ha tenkt meg å lese den. Den hørtes litt kjedelig ut og jeg er usikker på hva annet som kan skje i boken som er spennende. Kunne ikke ha tenkt meg å lese denne boken igjen. 3/6

 180. Boken «Blå flaggermus» er kanskje spennende, jeg vet ikke helt siden jeg synes ikke at dette utdraget passet helt til tittelen og jeg synes at det var litt rart.

  Jeg tror ikke jeg har så lyst til å lese denne boken for flere grunner foreksempel den høres litt rar ut og for meg så gir den ikke mening, noen synes sikkert at denne er spennende og andre ikke jeg har ikke så lyst til å lese hele boken men det kan jo hende at serlve boken er mere spennende og at jeg liker den bedre.

  Jeg gir boken en 3/6.

 181. Jeg synes boken var veldig rar og morsom. Litt kjedelig også.
  Terningkast 3…..eller 4. Har litt lyst til å lese den.

 182. Jeg synes den var ganske morsom,jeg fikk ikke høre hele men det jeg har hørt var sykt morsomt

 183. Boken handler om to gutter som heter Sander og Tomas. Da de hadde kjøpt høner hos en gammel mann, skulle de hente sand i fjæra. Da så de ting som lå igjen etter en grillfest. En av de tingene var en ketsjupflaske. Den lagde de fake blod med og tullet med at de hadde skadet seg. Da de skulle pranke noen gutter med at Sander hadde krasjet med sykkel, kom læreren deres istedenfor. Hun ringte 113 og prøvde å gjøre munn-til-munn og masse annet. Det var veldig gøy. Jeg synes boken var morsom og litt kjedelig. Den var morsom fordi de klarte å lure Malin sånn at de ikke fikk kjeft, men ble dagens helter isteden:) Det var en litt vanskelig dialekt fordi det er vanskelig å forstå en del av ordene han sa. Boka passer for aldersgruppen 9-13 år. Jeg gir boken 5 av 10.

 184. Eg synest at den var bra, men det at det handla så mykje om ketsjup ødelag litt. Eg gjir 4/6. den kunne vert bedre vist den ikkje handla så mykje om ketsjup men alt utenom ketsjupen var den bra👍

 185. Boka var spennende fordi det var masse falsk blod og misforståelse og tull
  😺🤩🤩🤩🤩🤩
  Terning kast 5 av 6 😺😺😺🌠🤩🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴

 186. Eg synest at den var morosam fordi at gutane skulle tulle så blei det veldig alvorlig
  Terningkast 5

 187. 🍏🍎🍐🍊🍋🍌🍉🍇🍓🍈🍒🍑🥭🍍🥥🥝🍅🍆🥑🥦🥬🥒🌶🌽🥕🧄🧅🥔🍠

 188. Boken var litt kjedelig fordig at det var Nokon som latar som at den er død. Det var kanskje litt gøy også. Terning kast 2👍🏻👎🏻

 189. Boka var bra fordi det var mye morosam drama. Eg synst den også var litt dårleg fordi det overdrev litt formye. Terningkast 3 av 6

 190. Historien er morsom,underholdene og lett og lese!
  Kunne dagen gått noe verre? Fra måse bæsj i nyklippt hår til helikopter tur med jesus.

 191. denne boken var veldig spennende og litt morsom. jeg ville lese videre på boken. men jeg skjønte ikke helt hvorfor den het (BLÅ FLAGGERMUS) siden den handlet jo ikke om en blå flaggermus. men det er sikkert senere i boken. denne boken får terning kast: 4/6. jeg anbefaler boken😄😁

 192. Veldig bra og spennende bok jeg vil sååå gjerne lese mer av den så denne skal jeg virkelig få lånt. Veldig bra skrevet av Harald Nortun også.Denne boken må jeg si passer til 5-8 klasse så den var ikke for de aller minste.

 193. Denne teksten synes jeg er dårlig. Denne teksten er dårlig for det er bare ikke en bok for meg. Andre bør ikke lese den for den har bibelen i seg. Men det er bare min mening om boka.

 194. Den var litt kjedelig på starten men den ble bedre. Den ble bedre men fortsatt litt kjedelig.

 195. Jeg synes den boka var veldig spennende og passe bra. Den syntes jeg jeg ikke fikk så mye med meg men jeg fikk til å lese den. Synes boka var for alle.

 196. Jeg opplevde at teksten var bra. Teksten er god fordi den var på dialekt også at det virka veldig ekte.

 197. Jeg synes at det var en dårlig tekst fordi den var ekkel men den var også litt spennende.Hvis du ikke liker ekle ting så burde du ikke lese den.

 198. Jeg opplevde at dem ble ertet først. Jeg synes at det var litt ekkelt fordi Han Hadde ketsjup i munnen. Jeg anbefaler boka litt.

 199. Jeg synes boka var spennende. Jeg synes boka var bra . Jeg synes andre burde lese denne boka.

 200. Jeg opplevde teksten litt rar. Den er god fordi de lurte folk. Andre burde lese denne fordi det er spennende.

 201. Jeg synes boka er bra fordi jeg synes boka er spendene morsom realistisk jeg gleder meg til å lese boka og mer av forfatteren

 202. Jeg opplevde teksten Litt rart og morsomt.Det som gjorde boka morsomt var at den var alltid spenende og morsomt.Du burde lese boka.

 203. Jeg syntes boka var sånn passe spennende. Jeg syntes boka ikke var så veldig bra. Jeg hadde ikke lest boka.

 204. Jeg opplevde teksten spennenes. Teksten var bra for den ble mer og mer spennenes.
  Andre burde leser boka for den ble spennenes og den var kul. Boka var bra.

 205. Jeg syntes utdraget var passe bra.
  Utdraget var spennene og morsom, men det var litt dumt at det var på nynorsk.
  Jeg anbefaler denne boka til de som er litt interessert i nynorsk.
  Anbefales også til de som liker å lese noe med jokseblod.😂
  Utdraget får et 4/6 av meg.😊

 206. Terningkast 5 av 10 fra meg. Det var litt misforstående og kan bli vanskelig å lese/forstå.
  Passe bra.

 207. Jeg opplevde at teksten var spennende, blod aktig og litt rar…. Teksten blir bra fordi det var en sånn bok som ikke så mange har med, sånn som blod å sånn. Og det synes jeg er kult og spennende, men boka er ikke noe for de små. Jeg skjønner jo ikke hvorfor den heter (blå flaggermus) , men det kan hende at det kommer lenger uti boka. Anbefales!

 208. Den er OK fordi den var spennende, og morsom Denver veldig morsom for de
  Fordi den er bra derfor burde andre lese den👍👍👍👍👍👍

 209. Jeg synes utdraget var litt spennende.
  Det var litt morsomt med den læreren som trodde på Gud.
  Andre bør lese boka fordi man blir litt nysgjerrig når man leser utdraget.

 210. Jeg opplevde teksten bra. Det var en bra tekst, det som gjorde den bra var kanskje at det var spenning og liksom sånn hva skjer nå, kanskje ikke første klassinger burde lese den for mange lærer av andre som gjør noe dumt eller farlig.

 211. Jeg synes utdraget var morsomt fordi det var litt spennende. Det var fordi Sander tulla med Malin. Det var kjedelig siden Sander sa det var en spøk. Den var veldig bra. Terningkast 5. Denne boken anbefales fordi den var veldig morsomt og gøy.

 212. GO bok jeg liker ikke så veldig godt flaggermus men den får en solid 4er av meg:(

 213. Jeg syntes denne boken hadde mye humor i seg og at den var ganske morsom. Samtidig ble jeg litt forvirret i starten med at jeg ikke skjønte helt hva som egentlig skjedde. Jeg vil anbefale denne boken fordi den var bra og morsom. I terningkast vil jeg gi denne en 5 .
  Denne boken var veldig bra.

 214. Jeg syns Utdrage var morsom.fordi da Sander latet som om han var død. Og læreren trodde på det!
  Terningkast5 👌

 215. Jeg syntes utdraget var morsom når Sander egentlig bare skulle tulle men så ble det til at Malin dro til sykehuset.😅Jeg syntes den var bra derfor gir jeg den terningkast 5.😉Jeg anbefaler denne boka til de som vil ha en morsom og litt dramatisk bok😊🤪

 216. Det var en morsom bok fordi det var humor og jeg liker det .Det er en bok jeg vil låne nå. Utdraget var Litt kjedelig fordi det var ikke på bokmål og det var veldig mye som skjedde på en gang .👍 4/6 terningkast jeg anbefaler utdraget .😀🦋

 217. Det ble veldig morsomt etter at læreren hans besvimte og sa så mye rart.
  Jeg synes dette utdraget var veldig bra👍det meste var egentlig veldig gøy. Det eneste som jeg ikke likte var hvordan de beskrev den ketsjupen og hvordan skriftspråket var. Jeg synes dette utdraget var veldig bra, jeg vil lese hele boken.Jeg gir boka terningkast 4 eller 5.
  Denne boka anbefaler jeg deg som liker bøker der det skjer mye.

 218. Jeg syns utdraget var morsom, fordi da Sander latet som om han var død. Og læreren trodde på det!
  Terningkast5 👌 jeg anbefaler at folk skal lese boka.

 219. Jeg syns den var bra fordi den var morsom.
  Det var moro da Malin kjørte i et tre.
  Jeg syns det var tett skrift.
  Terningkast 3
  Jeg anbefaler å lese den.

 220. Jeg likte at utdraget var veldig morsom, fordi det var mye rart som skjedde, for eksempel da de lagde ketsjup til blod.
  Jeg likte ikke at det var tett skrift.
  Terningkast:4/6
  Jeg anbefaler boka fordi den var veldig spennende og morsom.

 221. Hei, Denne boka hørtes veldig spennende ut. Terningkast 5/10. Denne boken kunne jeg gjerne lest fordi det høres gøy og morsomt det var spesielt morsomt med Malin og ambulansen. Anbefaler boken til de som tør å lese om ketsjup-blod og sånt.

 222. Jeg synes det var litt kjedelig i starten, fordi
  da skjedde det ikke så mye.
  Og da begynte jeg nesten å kjede meg litt.
  Men da de lagde ketsjup-blod og skulle
  tulle med det, da begynte det å skje ting.Jeg synes det var
  spesielt gøy da Malin kom fordi hun sa så mye rart.
  Jeg anbefaler å lese denne boka,
  alt i alt synes jeg utdraget var morsomt.
  Terningkast 5.

 223. Det som var morsomt med dette utdraget er at de lurte Malin at han hadde
  dødd og at de brukte bare ketsjup ikke ekte blod.

  Det som var gøy var når ambulansen kom og de trodde at hun var død og da sa hun at hun hadde møtt Gud.

  Jeg synes at dette utdraget var veldig morsomt og at det ikke va kjedelig.

  Dette utdraget var veldig bra jeg gir det et terning kast 1-6 og det er 6.

 224. Dette utdraget var morsom, en grunn til at denne boka var gøy var fordi denne boka er fullt av humor. Jeg syntes ikke den var kjedelig i det hele tatt. Jeg anbefaler denne blå flaggermus. Terningkast 6 takk for meg😁

 225. Det som var morsomt var, da han spytta blod på Malin.
  Starten var ikke så morsom, for da skjedde det ikke så mye.Utdraget var ganske spennende når han skulle legge seg i veien for at han andre skulle filme at han spyttet ut blod.
  Jeg anbefaler å lese den, jeg gir terningkast 5/6 fordi den var spennende og morsom.

 226. Utdraget var bra fordi det var morsomt og spennende. Det som var morsomt var at de ringte sykehuset. Det var litt kjedelig at boka ikke var på bokmål. Jeg har lyst til å lese boka. Jeg anbefaler å lese boka etter å ha lest utdraget. Jeg gir den terningkast 4.

 227. Jeg synes det var ganske bra bok. Men hvorfor heter boka den blå flaggermus? Det begynte jeg å lure på.Boken var morsom og spennende. Jeg anbefaler denne boken 👍👍 Boken var morsom fordi det kom et helikopter og det var bare en spøk. Terningkast: 6

 228. Jeg syns dette utdraget er morsomt og spennende. Den er morsom fordi de sier mye gøy og gjør mye gøy, feks at Malin sa at hun traff Jesus og da sa ambulanse sjøfarende at hun traff et tre og at Thomas og Sander tok ketsjup i munnen på Sander. Utdraget er spennende fordi det skjer ganske mye. Det var bra at Sander ble dagens helt etter at det var han som gjorde sånn at Malin besvimte. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor boka heter Blå flaggermus. Jeg vil si terningkast 6 så boka anbefales.

 229. Jeg syntes utdrage var morsomt, fordi di latet som om di blødde. Læreren sa at hun skulle bli gravid, det var gøy fordi jeg liker morsomme ting.😁
  Det som var kjedelig var at di skulle dra å kjøpe høner, fordi når di skulle lage en film hadde di glemt hønene, og at tittelen ikke passet til utrage.
  Jeg synte di skulle skrevet denne boka på bokmål.
  Jeg anbefaler denne boka for di som liker litt morsomme bøker.👍
  Jeg gir den et terningkast 4 av 6. 🙂

 230. Dette er hva jeg synes om denne boka🙂
  Jeg synes den var spennende fordi det skjedde litt forskjellige intresange ting som skjedde i denne boka. Jeg gir den terningkast 4. Jeg synes den boka var helt ok.
  Jeg likte boka bra utdrag👍

 231. Jeg syntes denne utdraget er litt merkelig.
  Grunnen til det er fordi det var veldig mye rart som skjedde.
  Av meg for utdraget terningkast 4.
  Kan anbefales fordi utdraget var litt morsomt.

 232. Jeg synes utdraget var veldig morsomt, fordi den var litt rar og morsom på samme tid. Den var veldig morsom når læreren ble veldig rar og litt dum. Jeg synes det var litt tett skrift fordi jeg er ikke så glad i så mye tekst. Terningkast: 5/6. Denne boka anbefales veldig!

 233. Jeg synes utdraget er morsom fordi sykepleieren tok feil person.
  Det var gøy når han spydde ketsjup i ansiktet på læreren.
  Jeg synes det var litt tett skrift i utdraget. Terningkast 5/6, jeg anbefaler boka.

 234. Det som var morsomt med dette utdraget er at de lurte Malin at han hadde
  dødd og at de brukte bare ketsjup ikke ekte blod.

  Det som var gøy var når ambulansen kom og de trodde at hun var død og da sa hun at hun hadde møtt Gud.

  Dette utdraget var veldig bra jeg gir det et terning kast 1-6 og det er 6.

 235. Jeg synes dette utdraget var veldig bra.
  Den falske døden var morsom.
  Jeg anbefaler boka.
  9/10

 236. Jeg synes boka var veldig bra.
  Jeg synes utdraget var veldig morsomt i starten når læreren sa at hun skulle få barn og så en engel.
  Jeg synes boka var spennende, morsom og utdraget var veldig bra.
  Jeg anbefaler den til mange fordi den var morsom og spennende og lett og lese.
  Mitt terningkast er 6.

 237. Boka var litt spennende. Det som er litt dumt er at meste av utdraget var karakterene i boka på et sted. Det som var sjokkerende var slutten av utdraget, da en av karakterene ble dagens helt selv om spøker som den spøken de drev med ikke burde bli planlagt. Terningkast: selvfølgelig, 6. Denne boken er anbefalt.

 238. Dette er hva jeg synes om denne boka🙂
  Jeg synes den var spennende fordi det skjedde litt forskjellige ting i denne boka. Jeg gir den terningkast 4. Jeg synes den boka var helt ok.
  Jeg likte boka bra,utdrag👍

 239. Dette utdraget var ganske spennende, men jeg har lest hele boka. Og jeg syntes at den var litt kjedelig. Dette er jo noe som folk kan kjenne seg igjen i, men jeg liker litt mer spenning i bøker. Gir den terningkast 3/6!

 240. Dette er hva jeg synes om denne boka🙂
  Jeg synes den var spennende fordi det skjedde litt forskjellige ting i denne boka. Jeg gir den terningkast 4. Jeg synes den boka var helt ok.

 241. Jeg synes at det er en morsom bok med mye forskjellig i. Anbefales for 3-6 klasse. Terningkast 5.

 242. Det var ganske morsomt med pranken på læreren til Thomas! Terninkast 2.

 243. Den var helt grei. Det var ikke helt min type bok. Så jeg ville ikke ha godt for denne først. Men den var ikke helt forferdelig så denne boka får terningkast 4/6🎲

 244. Dette utdraget var helt greit. Jeg vet ikke helt om det er min type sjanger men den var gøy.
  Jeg anbefaler denne boka for 4 – 7 klasse.
  Terningkast 5/6

 245. Denne boken var veldig spennende og det var en del humor. Ønsker å lese mer. Jeg anbefaler blå flaggermus 😀

  Terningkast: 7/10

 246. Jeg synes det var morsomt når de pranken de gjorde på læreren
  terningkast 3/6

 247. Jeg syntes at den var ganske morsomt fordi sånn er det!😑 ja… OK…?

 248. Det jeg syntes var morsomt med utdraget var at hun Malin sa at hun så en engel også sa engelen at hun kommer til å få barn.Det som var gøy med utdraget var at han gutten som hadde kejupblod i munnen spruta den på henne også tulla han at hun krasjet i et tre med bil. Jeg anbefaler at alle som liker å lese leser denne boka.

 249. Isak: Den var litt kjedelig, men var litt gøy også og jeg skjønte veldig lite

 250. Linnea~Det var ei fin og bra bok men det var litt vanskelig og skjønne alt.

 251. Altså, jeg holdt på å dø etter første setning!😅Å det er jo ikke alle som er klar for å ha barn rnda!😅😝Denne boka var veldig spennende!Og jeg elsker bøker med nynorsk!😅 Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det men det er bare sånn😅😝

 252. Vi synes at utdraget er morsomt å lese. Noen synes at utdraget også er litt kjedelig. Litt tung å lese pga. nynorsk. Spenningen tar seg opp etter hvert i boka.

 253. Hei😋😋 Jeg syntes at boka Olivia`s Liv var veldig gøy fordi den var velding mye som skjedde hele tiden. Hade Heidi Linde😆🤩🤗

 254. Blå flaggermus

  Boken handler om to gutter som leker ved stranda og finer noen ketchup flasker så bestemmer de seg for å lure to venner som komer mot dem og han ene leger seg mit i veien og fyller munden med ketchup og han andre filmer men så komer det en bil mot han som ligger på veien og bilen brå stopper og den som kjører bilen er læreren hans og det er lit om boka

  Hvorfor liker jeg boken?

  Jeg liker boken fordi den er spennende og morsom og jeg tror ikke de guttene var noe særli smarte men ja det er det jeg synes om boken.

  Hilse Anisa 🦇

 255. Jeg synes teksten var bra fordi den er lett og lese.
  Men den var litt kjedelig. Basser for litt mindre barn.

 256. DEN JANDLET OM TO GUTTER SOM VILLE LAGE EN SENE TIL EN FILM SÅ FANT DE KETSHUP OG LATET SOM DET VAR. BLOD

  JEG SYNTES DEN BAR VELDIG KJEDELIG FOR DET VAR IKKE MIN STIL…
  TERNINGKAST:1

 257. Jeg synes ikke boka var så bra. Det eneste jeg likte var fugle delen. Boka var kjedelig kort og greit. Boka var ikke noe gøy for det var for mye blod og sånne ting. Jeg gir bok terning kast 2.

 258. Den boka er dårlig fordi den gjir ikke mening for at boka heter blå flagermus.

  Så jeg gjir den terningst 0🎲

 259. Forsto ikke helt hva boka handlet om fordi det var en annen dialekt. Men jeg forsto litt da. Jeg syntes det var litt morsomt med ketchup greia og den kristne dama. Men ellers var den litt kjedelig. Gir den 3/6 i terningkast.

 260. Den var dårlig fordi jeg skjønte ikke hanlingen så godt + BOKA HANDLER JO IKKE OM BLÅ FLAGGERMUS😢 JEG VIL LESE OM BLÅ FLAGGERMUS. Terningkast tre

 261. Jeg likte ikke boka blår flaggermus så mye fordi jeg følte ikke meg inn i boka og jeg skjønte ganske lite. 🌱✨

  Boka handlet om en gutt som heter Sander og vennen hans Thomas, de har en skademeter fra 1-10. 🌈🤍

  Boka var også litt kjedelig fordi det var ikke så mye spenning 🐚🎀

  Jeg gir den terningkast 1.🌟 💅🏻

 262. Boka handler om en gutt som heter Sander og kompisen hans som heter Thomas

  Thomas og Sander hadde nettopp starta sommerferien og skulle finne på noe.

  Thomas og Sander hadde kommet til en grillplass hvor det nettopp hadde vært grillfest.

  Thomas og Sander skulle filme en morsom video men så kom en kristen lærer.

  Jeg likte ikke boka fordi den var ikke intresang og jeg skjønte ikke noe av det som sto.
  Jeg ville ikke ha lest denne boka videre.

  💎🕯Jeg vil gi denne boka en 0/10🕯💎

  Mvh Mathea K.A

 263. Boka handler om Sander og Thomas.
  Første dag i sommerferien de skulle lage film.
  Med ketsjup i munn.
  Skulle vise hvordan mann er skada fra1-10.
  Så skjedde det noe.

  Jeg synes boka var helt OK på grunn av den var litt morsom.
  Terningkast 2/6

 264. Blå flaggermus💙🦇

  Jeg syntes denne boka var passe bra fordi jeg skjønte ikke så veldig mye av den, men det jeg skjønte var bra, og jeg skjønte ikke helt hvorfor den het blå flaggermus siden den handlet jo ikke om en blå flaggermus. Jeg gir terningkast:3🎲

 265. Jeg likte ikke boka. Den handlet litt om at han fikk kesupp i munnen og det var det jeg likte
  Terningkast 2/6😎😎

 266. Det handler om at Tomas og Sander skal lage en video av at Sander er skada. Så kommer en grønn mint bil. Det var læreren til Tomas. Hun så dem og kjørte ut av veien på et tre. Sander fortsatte å late som han var i koma og læreren ringte 113.

  Jeg syntes den var dårlig fordi det var litt vanskelig å forstå når det gikk fra fule bæsj i hodet til at dem kjøpte høner og så ketsjupp i mun..

  Jeg gjir terninkast 2/6

 267. Den var kjempe bra! Elsket boka 🥺💕🥺💕🥺💕🥺❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Må lese den!! Gir den 6av6

 268. Den handla om to gutter som nettop hadde fått sommerferie . De sykla til stranda , der så de noen som hadde hatt grillfest også fant de ketsjup så ville det tulle litt med å ta ketsjup på seg og late som om han ene gutten hadde skada seg så la han seg ut i veien og litt etter kom en av lærerene og når læreren så han greide han å kjøre ut i grøfta og krasjet i et tre . Får å finne ut resten må du lese boka blå flaggermus

  Den passer til 6-12 år

  Jeg gir den terningkast 3 og en halv

 269. den handlet om att to gutter tar en spøk som går alt forlankt.
  jeg syns den var morsom fordi malin komm og sa mye rare ting😂

 270. Jeg synes boka var litt kul, fordi det var så mye styr, og fordi den var morsom.
  Jeg vil lese hele boka, fordi den var kul og morsom så jeg gir boka terningkast 4😊👍🏽

 271. DEN VAR EKKEL FORDI DET VAR MED BIND SOM DET VAR KETCHUP I OG DERFOR VAR DEN EKKEL MED DEN VAR INNEMELOM MORSOM.

 272. Boka handlet om en to gutter, Guttene skulle tulle med læreren om at han ene gutten lata som at han var i koma og hadde masse ketsjup på seg

  Jeg synes den var morsom og spennene🥰🥰.

 273. Blå flaggermus to gutter drar en spøk for langt og en lærer kommer å svimer av etter en stund. Jeg synes boka var spenndene og morsom. Men den var litt rar

 274. Jeg synes boka var bra og morsom. Jeg synes boka var mest morsom ved ketsjup delen faktisk noen ganger føles det utsom jeg er en del av boka når jeg leser bøker dette er min anmeldelse.

  Jeg gir terning kast 5🥴🥳🤩

 275. Jeg fikk ikke så lyst å lese den forde jeg skjønner ikke hvordan det kan bli en bok ut av det.
  Jeg synes den hvar litt bra forde bare leseren fikk hvite hva som foregikk og det hvar litt skummelt.. det endte med at Sander hvar helten istede for Malin.
  Men testen hvar bra skrevet men jeg hvert ikke helt om det er det som skal til til å bli en bok.
  anbefaler boka for de som liker lettleste bøker og å sitte med hjerte i halsen, med skjylfølelse.
  Terningkast:2 av 6

 276. Jeg synes at det var morsom historie jeg likte den ikke den var lit rar historie . Lit kjedelig også jeg anbefaler den til alle barn.

 277. Jeg synes boka var helt greit fordi jeg likte å høre om personene i boka jeg gir den terningkast 3/6

 278. jeg syntes at boka var litt kjedelig fordi jeg er ikke så glad i sånne bøker men jeg tror at denne boka passer for 4 klassinger jeg gir terningkast 2

 279. Blå flaggermus er i sjangeren identitet. Vi synes boken hadde mye humor.
  Blå flaggermus handler om en gutt som heter Sander. Sander bor i slummen utenfor byen. De har kjøpt seg høner for og spare til en ny telefon. Vi syns boken er ganske fin fordi, de hadde brukt ekte navn og at det var passe mye tekst. Boken passer fint for alle! Du bør låne denne boken vist du liker humor. Boken er skrevet av: Harald Nortun.
  Håper mange liker boken!! Terningkast:5

 280. 1 Jeg syns det var ikke bra siden der var på nynorsk.

  2 Og jeg bare syns det var dumt og sedelig

 281. Jeg synes boka var bra. Men jeg skjønte ikke alt som sto i boka så det var også litt kjedelig.

 282. Hei dette er ikke den beste boka jeg har lest den er lit kjedelig den er ikke 10/10men helt i mellom men .lit morsom er den.🙈🙈🙈

 283. Jeg synes boka var bra. Men jeg skjønte ikke alt som sto i boka så jeg synes boka også var litt kjedelig.

 284. Jeg syns boka var dårlig.Det var litt vanskelig å lese siden den var på nynorsk.Jeg syns det kjedelig siden det var sånn at det handla om en ting også rett etter handla det om en annen ting.Terningkast 3

 285. Denne boka var litt vanskelig og lese siden den var på nynorsk. Den hadde noe morsomt og noe litt kjedelig. Det var morsomt da han fikk bæsj på håret men jeg glapp ut ofte. Litt vanskelig og lese og skjønte veldig lite av innholdet men terning kast 3,5

 286. Veldig vanskelig og kjønne når du ikke snakker Nyrnorsk men det går helt fint!✨💖💖💖💖💖

 287. Jeg synes den var litt kjedelig, jeg synes det var gøy når de lurte Malin og når han fikk bæsj i håret. Men fikk ikke så lyst til å lese den. Det skjedde ikke så mye på starten men jeg gir den 4/10

 288. Jeg syntes at boken var litt rar og litt morsom. Det var litt rart når han fikk måkebæsjen i hodet. Han brydde seg liksom ikke så veldig mye. Det var lurt å blande ketsjup med grillsaus.👍 Litt gøy at de lurte læreren👍🤓

 289. Jeg syntes at boken var veldig bra men litt vanskelig siden det er nynorsk🤗 boken er veldig bra å veldig gøy å lese🌻 det var litt ekkelt siden de sa «Sommarferien starta med at ein måse dreit i håret mitt.» men den var veldig kul🦋 jeg gir den terningkast 4/6🤧 jeg anbefaler og lese den✌️🥺 takk for meg🥰

 290. Veldig vanskelig når du ikke kan Nyrnorsk,men det går fint!✨ terningkast 4’5🐵🐵

 291. Hahahaha😂Det var en kjempebra bok!Nå har jeg så lyst til å lese mer med en gang🤩╰(*°▽°*)╯ Jeg gir den 8/10

 292. Jeg likte denne avsnittet. Og Jeg syntes avsnittet var lit vanskelig og lese mye tekst. Jeg likte det fordi jeg likte denne fordi jeg synes den var spenene og jeg liker og lese nynorsk.
  Jeg vil gi det terning kast510

 293. Denne boken var kjempe bra jeg elsker alt som handler om skading og ssånne ting Terningkast 5/6

 294. Den var morsom men noen ord var vanskelig å forså fordi det var nynorsk

 295. Boken var ikke bra fordi den var kjedelig. Den passer til personer 2-4 klasse. Terningkast 2/6

 296. Denne boken var dårlig, rar, ekkel og kjedelig. Jeg likte ikke denne boken. Stjerne kast 0 av 6.

 297. Den var ikke bra den var veldig dårlig og kjedelig,og kjeg kjønner ikke nynorsk
  Den passer til folk som liker nynorsk og litt futt.
  Var litt mye som skjedde om gangen

 298. Jeg syntes boka var syyyyyykt kjedelig holdet på og sovne ternings kast 00000
  Den passer til barnehage kids

 299. Jeg synes boka er helt ok.
  Boka er ikke helt min stil men jeg gir terningkast 3/6
  Men den var litt morsom.
  👎🏼

 300. Jeg synes boka var ok.
  Den var ganske morsom.
  Men ikke helt min stil.
  Jeg vil gi den en 6/10
  Jeg vil ambefale boka fra 8-12

 301. Jeg likte den fordi dem lata som at han var skadet. Så kom kommer ho på sykehuset.
  Anbefaler boka til folk som liker morsomme ting. Terninkast 5

 302. Jeg synes det var kjedelig at det ikke var spendene ketchup ble sakt for mye
  Og mæhmed pakka terning kastet 2/6

 303. Den var ikke bra, jeg liker ikke blod. Men noe var gøy. Terning kast 1👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

 304. boka er veldig kjedelig og dårlig
  jeg synes boka passer til 2-4 klasse
  terningkast 0 av 6

 305. Den boka var litt morsom fordi på slutten når læreren (Malin) har «truffet en engel» og «treffet Jesus». Men den kunne gi litt mere mening, fordi tittelen er blå flaggermus. Så er dem om kyllinger og så er det om ketsjupblod osv. Jeg vet ikke hvem jeg kan anbefale den til men terning kast 3 (@_@)

 306. Jeg synes denne boken var god og boken hadde god humor ! jeg likte denne boken !

  5 av 6

 307. Boka handler om to gutter som gjør pranks og har det gøy.
  Jeg likte veldig godt boka og ville gjerne lest den. 4/5
  #VeldigBraBok

 308. Boka handler om to gutter som gjør pranks og har det gøy.
  Jeg likte veldig godt boka og ville gjerne lest den. 4/5

 309. Jeg likte ikke utdraget fordi det var lite action i utdraget den var litt av alt.
  Den var litt spennende, kul og litt morsom.
  Gir dette utdraget 3,6

 310. Boken handler om to gutter som kjøper noen høner. Mannen som eier hønene sa at de burde ha skjellsand, så da gikk guttene en tur ned til stranden. På stranden var det en ketsjup flaske den bruker de som fake blod, å later som om de har skadet seg.
  Men så kommer læreren.
  Jeg synes at denne boken var gøy å rar. Jeg synes den var gøy fordi den var spennende.
  Men jeg forstår ikke hvorfor boka heter blå flaggermus. Jeg gir denne boken 4/10

 311. Blå flagger mus handler om to gutter som kjøper høner og så finner de en flaske ketchup og lager en prank. Så kommer læreren og ringer ambulansen. Men når de kommer riser gutten seg opp og sier at læreren har krasjet i ett tre.

  Boka var veldig bra og det var litt løye at læreren sa at hun skulle få barn fordi engelen sa.

 312. Jeg likte den ikke. Og hvorfor heter den blå flaggermus ? Det handlet jo ikke om en flaggermus som var blå. Terningkast 2

 313. Boken blå flager mus er en bok som handler om to guter som fikk en høne å prøvde å fine mat og stell til høna.Jeg likte boken.Den var gøy å lese.Hvis jeg skule gitt terning kast blir det en 4/6.

 314. Boken handler om to gutter som kjøpte noen høner og så gikk på stranda og fant med en ketsjup flaske og gjor tok det på seg sån at det såg ut som blod.Og det var en prank men så kom læreren at det var ekte og besvimte og så ringte guttene til syke huset.Ettre litt tid kommet det en helikopter ok tok læreren og de spørte hva som har kjede.Så guttene sa at hun krasjet i en tre og besvimte.

  Jeg synes boken var ikke bra fordi det var litt vanskelig å forstå og hvorfor hetter boken blå flager mus hvis det er ingen ting som er om en blå flager mus ellers er boken ok

 315. Boka handlet om at to gutter pranket læreren Malin med å late som om den ene gutten var død mens det andre filmet.Det endte med at Malin kom på sykehus.
  Jeg lurer på hvorfor boken heter Blå flaggermus.
  Jeg syntes boken var super og gir den terningkast 5.

 316. jeg liker ikke boken. Hvorfor spilte han skada, det vil bare skape panikk,det er domt og han kaster bort ketchup.

 317. (Blå flaggermus) Handlet om at noen skulle kjøpe høner også ble dette til en prank også ble det til helikopter kom også kom det en «engel» som så at Malin var gravid, les boken så forstår du litt mer.
  (anmelding) helt ok bok forsto ikke alt fordi det sto på nynorsk men den anbefales og lese.

 318. Boken blå flaggermus handler om at 2 gutter skal prøve seg på en prank og filme det men så ender det opp med at han ene lander på sykehuset. Jeg synes boken hva kjedelig fordi jeg liker ikke sånne type bøker men kan befale den til de som liker sånt. Jeg skjønner ikke hvorfor den heter Blå flaggermus fordi det passer ikke til utraget.

 319. Boken handlet om to gutter, som skulle kjøpe høner.
  Og så gikk guttene til en strand for og finne noe.
  Også fant de en eller annen ketsjup/saus, og tøpte den type sausen/ketsjupen i munnen og latet som om han var død.

  Boken var supppppppper! <3
  Jeg elseket når han pranket læreren
  Jeg gir den 10 av 10

 320. Vi synes boka var litt forvirrende i begynnelsen. Men etterhvert ble den ganske morsom.

 321. Jeg likte boka/utdraget! Den var veldig spennende og kul. Vi har boka på skolen, og den skal jeg låne! Det hadde jo vært sykt kult og få vite om Malin faktisk skal ha barn! Den eneste ulempen var at den var på nynorsk. Jeg har ingenting imot det i det hele tatt! Men men jeg kan jo lese nynorsk noen ganger også;) Terningkast:5!!!!

 322. jeg syns den var bra men det var litt dumt at det var på nynorsk da.
  jeg lurer på om filmen ble bra håper de lager en film til denne boken får det tror jeg hadde vært en morsom film. jeg syns hun det Malin var litt rar men kanskje hun har rett kanskje hun får barn men det var litt dumt at sander om Tomas ikke hoppa fram når hun ringte ambulansen men jeg gir denne boken 3-6:) (men jeg kommer ikke til å lese den får jeg liker ikke lange boker og jeg liker ikke boker som er nynorsk)

 323. Forfatteren er Haralds northun det er artig og spennende og den perfekte boka for barn under 11 år.
  boka er gitt ut i 2019

 324. forfatter Harald Nordtun. boka er gitt ut i 2019
  det handler om en gutt som skulle tulle, og fikk ambulansen til og komme. hehe skal ikke røpe alt. foreslått til 9 år og oppover

 325. forfatteren heter Harald Nortun. Boka er gitt ut i 2019. jeg syntes boka var morsom fordi den var komisk men likete ikke dialekten.
  passer best for barn

 326. Forfatteren er Harald Nortun. Laget i 2019.
  jeg synes at boka var morsom fordi dama sa mange rare og artige ting. Jeg likte ikke dialekten. Passer for barn.

 327. Forfatteren av blå flaggermus heter Harald Nortun
  Boka er gitt ut i 2019
  jeg synes at den var morsom fordi den var komisk
  men jeg likte ikke dialekten

  Denne boken passer for alle
  Men noen voksne liker den sikket ikke.

 328. forfatteren er Harald Nortun
  Boka er gitt ut i 2019
  jeg synes at boka er morsom fordi dama sa morsomme ting

 329. forfatter: Harald Nortun
  boka er gitt ut i 2019

  jeg syns boka er veldig morsom og veldig bra! jeg likte ikke dialekten men jeg elsket dramaet i boka men jeg kan ikke finne noen forbindelse mellom tittelen og boka

  passer bra for alle fra 8-13 År tipser boka veldig

  boka handler om to gutter som tuller med læreren sin og roter alt til!

 330. Blå flaggermus er en litt rar bok det føles ut som om du tar en bok ned fra en bokhylle leser litt setter den tilbake tar en ny bok leser litt og setter sammen historiene. Jeg likte ikke boka

 331. Jeg synes det var litt vanskelig og forstå fordi det var på nynorsk, ellers synes jeg at boka var topp. Jeg ville ha anbefalt den i lydbok og ligge i senga og høre på denne boka, fordi jeg synes at den var avslappende og lese. Sjangeren på denne ville jeg si at var litt rar men også veldig bra. Jeg gir den en terning kast 4,5👍

 332. Jeg elsker starten av utdraget «måsen dreit i håret mitt» men boka har ingen ting med blåe flaggermuser å gjøre de bare kjøper høner og henter sand men den var litt kul bare litt det er ikke noe kult som skjer fordi jeg liker spennende ting
  Jeg gir den terning kast 3 fordi det er ikke det værste jeg har lest det er blyanthjerte

 333. Jeg syns det var dumt at det var skrevet på nynorsk. Jeg syns den var litt kjedelig og ikke så spennende. Det er ikke akkurat en bok som jeg hadde lest på. Terningkast 2/6

 334. Den var bra for de som liker identitets bøker, men jeg er ikke så glad i det så jeg likte den ikke så godt. Jeg anbefaler den til folk mellom 8 og 10 år.

 335. Boken virket spenndene og morsom men dialekten skriveren brukte var ganske dyp men ellers var de en bra bok som var morsom men kan bli kjedelig noen ganger. Terningkast 3

 336. Jeg synes boka var spennene og litt rar men ikke son dårlig rar men bra rar, hovedpersonen var litt rar. Det som var bra var at alt som skjedde ga mening. Jeg ville andbefalt boka til 6 klassinger

 337. Boka handler om at Sander og Tomas skulle kjøpe høner og etter det gikk dei til stranda og fant ein flaske med ketsjup so dei ville spøka litt.

  Dei viktigste personane er Sander, Tomas og Malin.

  Sander og Tomas hadde funne ein ketsjup flaska på stranda so dei ville laga ein liten spøk og filma det. Sander tok ketsjup inni munnen og når Malin kom freaka ho ut og ringte ambulansen med ein gang når ho såg han og Sander prøvde so hard og ikkje le og når ho skulle gjere munn til munn tingen

  spytta han ut ketsjupen rett på fjeset hennas og ho datt i bakken so han fekk ho til å tru at han var ein engel og ho skulle få barn.

  Eg syns at teksten er morosam og gøy. Eg syns dette fordi at den var morosam og interesann. Utdraget har passe tekst.

  Det beste med denne teksten er når Malin ser Sander han spela død og ho freaker ut.

  Eg anbefaler denne teksten får dei som liker morosame bøker.

  Eg syns at boka fortener å være superfinalist fordi han var morosam men det er fleire bøker i bokslukerprisen som er bedre en denne boka her.

  Terningkast: 4/6

 338. Blå flaggermus

  Skriven av Harald Nortun.

  Hovudpersonane er Sander og Tommas.

  Blå flaggermus startar med at ein måse driter i håret til ein person.

  Og dei skal reise og kjøpe høner etter dei har kjøpt høner reiser dei ned på stranda for å finne sand til hønene. Då ser dei at det har vore grillfest på stranda og begyner å leike med å spele død med ketchup og ein person som heiter Malin kjem og begynner å be til gud.

  Eg meiner ikkje denne skal vera finalist i bokslukarprisen.

  Terningkast:4

 339. Boka handlar om ein gutt som heiter sander, og ein gut som heiter tomas. Dei skal lage ein film om at Sander blir skada, men da kjem malin og ho ringte 113 og da må dei forklare seg……

  Boka var veldig rar

  Eg gir den terningkast 3-4 av 6

  Og eg ambefalar boka til dei som har rar humor hehehehe

 340. Boka handlar om Tomas ,Malin og Sander. Sander og Tomas skulle sjå på måseungane.

  So bæsja ein måsen på Sander. So gjekk dei for og kjøpe høner. Mannen dei kjøpte hønene frå sa at dei burde finne sand med Nordvika. Dei reiste der og fant sand og ketsjup frå ein grillfest og gjorte ein spøk på Malin, læraren. Til slutt blei læraren henta av eit helikopter. Eg likte boka fordi den var gøy og lese og morsom.

 341. Denne teksten handlar om to gutar som heiter Sander og Tomas .Dei viktigaste personane er Sander og Tomas .Det som skjer er at Sander later som at han har skada seg med ketchupblod også kommer det ein bil som kræsjer og må på sjukehuset .Handlinga går føre seg i bilvegen .Eg syns at teksten var bra fordi den er litt spennande og den er morosam og lese .Utdraget er lettlest fordi det er så lett å leve seg inn i fordi det er så spennande når det bil kræsjet skjedde .Det eg likte best var når Sander liksom låg død .Eg anbefaler denne teksten 100% for andre .Eg syns denne boka skal være superfinalist eller vinne bokslukerprisen .

 342. Teksten handler om Sander, Tomas og Malin.
  Dei viktigaste personane er Sander,Thomas og Malin.
  Det som skjer er at dei går til ei strand og dei finner ein ketsjupflaske og gjer ein spøk men det går ikkje bra.
  Hanlinga går føre seg på ein bil veg.
  Eg synest at teksten er bra spennande og morsom fordi at dei spøka men det gjekk ikkje så bra.
  Eg synest ikkje boka tar opp eit viktigt emne.
  Eg synest at utdraget er litt lettlest.
  Det beste med denne teksten er at den var morsom.
  Eg synest at boka bør vinne bokslukerprisen eller bli superfinalist.
  Eg anbefaler boka for dei som liker humor og litt spennande bøker

  8\10

 343. Fofattar: Harald Nortun

  Bok: Blå flagermus

  Boka handler om Sander og Tomas som skulle spøke litt med andre fordi dei synst det var morosamt. Dei gikk på stranda, der det hadde våre fest og da såg dei ketsjup og dei skulle filme Sander som skulle ta den rare ketsjupen på seg og skulle ligge på vegen. Men da kom læreren til Tomas, Malin og svingte ned i vegen med den grøne bilen hennes. Når ho såg Sander ligge ned i bakken og ha fult av Ketsjup men ho trudde det var blod. Eg likte boken fordi den var ganske morosam i verfall da Malin skulle ta munn til munn på Sander men han hadde fult av ketsjup i munnen og da tenkte Sander at han skulle dø fordi ho kunne blåse inn all ketsjupen inn i lungene hans. Eg likte den parten ganske godt fordi den var ganske morosam.

  Teksten var ganske bra eg kunne sjå får meg alt sammen det var ganske gøy og lese det var også ikkje alt for mykje tekst men det var nok synst eg. Sjangeren var identitet eg har aldri høyrt om den eller ein gang der eg leste ein bok men eg gløymte sjangeren på den boka men eg trur det var sjangeren var identitet.

  Den boka var ganske morosam, eg vurdrer denne boka til dei som liker litt masse humor.

 344. Blå flaggermus handlar om Sander og vennen Tommas som skal kjøpe høner. Også må dei ha sand til hønene så dei drar til eit sted med masse sand. Dei sykler bort dit med hønene på bagasje brettet. Når dei kom fram såg dei at det hadde vert ein grillfest eller noko dagen før, dei såg ein ketsjupt flaske og bestemte seg for og tøyse litt med den. Sander tok masse ketsjup på seg og låg seg ned midt i vegen med sykkelen ved sida av Tommas gømer seg bak ein busk for og filme. Ikkje etter ei god stund kom det ein bil inni bilen sitter Malin læraren til Tommas. Malin stoppa med ein gong, ho såg Sander og kom ut for og hjelpe han, ho sa at han var nevøen hennas men det trudde ikkje Sander på, rett før ho skulle til og ta munn mot munn metoden spytta Sander ut alt ketsjupen han hadde i munnen utøver Malin. Rett etter det kom eit helikopter ikkje eit vanlig helikopter men eit sjukehus helikopter, dei trudde det var Malin som var skada så dei tok ho inn i helikopteret. Dei spurte Sander kva som hadde skjed Sander sa at ho hadde kresja i eit tre etter helikopteret hadde reist fann han ikkje Tommas han var berre heilt borte…

  Eg syns denne boka var veldi gøy og lese det var vanskeleg og legge frå seg utdraget. Eg syns også den var litt ekel også for eg liker ikkje så godt sånne bøker om skade og sånt da men dette er ei boke eg godt kunne lest. Han slutter litt brøtt og det er litt trist for eg vill virkelig lese meir! Det er ivertfall ikkje så rart at denne boka er med i boksluker prisen 2020.

  Denne fortener terningkast 5/6😁

 345. Blå flaggermus

  Viktigeste persjonanse er Tomas, Malin, Sander.

  Handlingen går føre seg i bilvegen.

  Eg synst begynelsen er litt morsom eg synst dette på grunnen av eg synst denne boka er veldig bra.

  Det som skjer er at først får han fuglebæsj på hovudet.

  Også høner , stranda, ketsjup.

  Også skkjdde den liksom ulykka med ketsjup.

  Også ringer Malin til sjuke helikopter.

  Terning kast fem av seks.

 346. Jeg synes den ikke var så bra. Det var ikke så spennende og veldig kjedelig. Tomatsaus. Bli helt for det?? Alt er bare rart. Terningkast 2

 347. Boka handler om Thomas og Sander som har vert og kjøpt høner hos en som heter Pedersen.
  Mannen forklarer hvordan de skal ta hånd om hønene, og at det er en sand i Nordvika som passer perfekt til og ha inne hos hønene. mens de er på stranda i Nordvika, finner de en hel ketsjupflaske og Sander bruker den til og se ut som om han er skadet.
  De finner ut at de skal lure læreren til Thomas, Malin med at Sander er skadet og at Thomas skal stå på avstand og filme. Men læreren har allerede ringt til syke-helikopteret og Thomas spretter ikke frem fra buskene for og stoppe henne………..

  Jeg synes at boka var ganske bra fordi historien var morsom og litt spennende.
  Det som ikke var så bra var at jeg ikke klarte helt og forstå sammenhengen imellom at de er og kjøper høner og at Sander ligger på bakken med fult av ketchup i munnen.

  Jeg vil anbefale boka for 9 – 13 åringer.
  Terningkast 3 av 6

 348. Jeg syns boka var bra den var litt rar men helt ok. Men det kan være andre som syns boka er bra. Den var litt vanskelig til å forstå men helt ok.

 349. Boka var helt okei!
  men den var litt kjedelig og jeg tror ikke jeg kommer til og lese hele!

 350. Jeg synes at boka var litt morsom fordi han gutten havna i en skikkelig knipe når han la seg på veien og spilte skadet. Så kom jo læreren i den mint-grønne bilen, og læreren ringte 113 og trodde det var nevøen som var død og da gikk det jo fra asken til ilden. For hun trodde at hun var gravid også kom jo luft ambulansen. Da gikk jo hele spøken i vasken.

  Jeg synes boka var veldig gøy fordi han hadde så mye uflaks og det er min humoristiske sans

 351. den var morsom og lett og leve seg inn i da han lekte dø fikk jeg later krampe terning kast 5+

 352. Boka handler om to gutter som har vert hos en som heter Pedersen og kjøpt høner. Pedersen sa at hønene trenger sand til og svømme i, og at det var masse bra sand på Nordvika. Når guttene var nede på stranda fant de en flaske med grillsaus. De lekte som at det var blod og la seg ned på veien. Men det viste seg at det gikk litt for langt.

  Jeg likte denne boka fordi det skjedde mange morsomme ting. Jeg synes utdraget var tatt ut på akkurat på rett sted i boka.

  jeg gir denne boka terningkast 4 av 6 og en BRA.

 353. syntes det var morsomt at fulgen dreit på han. har ikke så mye å si om den. det var bare at han dreit på han. det var det eneste som var bra.

 354. boka var bra fordi den handlet om blod og banning og den var morsom terningkast 6 og de oppfører seg som spioner

 355. Utdraget handler om en gutt som heter Sander og kompisen Thomas. De skulle kjøpe høner av en som het Pedersen. Etter de kjøpte hønene ga mannen tips og råd om hvordan de burde stelle hønene, og det viste seg at hønene måtte bade i sand. Derfor måtte de sykle til stranden for og plukke opp litt sand til hønene. Det hadde vært grillfest der, og derfor var det en forlatt ketchup flaske der. Sander og kompisen tulla litt med og late som det var blod, og la seg ut i veikanten for og tulle litt med neste bil så kjørte forbi.

  Boka var ok… litt morsom med læreren og det. Har ikke så sterk mening på denne boka, men jeg lurer litt på hvorfor den heter «Blå Flaggermus»

  3.5\6

 356. Jeg synes boken var kjedelig på begynnelsen si det var ikke så spennende, og da fikk jeg ikke så mye med meg men den ble bedre etter hvert.
  og etter vert så ble den litt morsom.
  Men jeg likte egentlig ikke boka så bra.

 357. Jeg synes boka er helt grei. Den er ikke den beste, men ikke den verste heller. Boka er litt pratsom og usannsynlig.
  Terningkast 4.

 358. Jeg syns at boka var kjedelig i begynnelsen, men etter hvert ble den helt ok. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese hele boka.

 359. dårlig book burde ikke vinne tærning kast 1/6 ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 360. Utdraget «Blå flaggermus» handler om to gutter som hadde kjøpt en høne og skulle til stranden for og finne sand som hønene kunne ligge/gå i. Da de kom til stranden fant de ketchup som hadde vært fra en gammel grillfest. De merket at hvis de tok det på huden, så det litt ut som et sår. Så de tenkte og lage en liten film der den ene gutten tok ketchup i munnen og litt i ansiktet. Han la seg midt på vegen og lata som at han var hardt skadet. Den andre gutten gjemte seg og skulle filme. Så kom en lærer kjørende i en mint-grønn bil. Hun svingte ut i grøften og kom løpende til han som latet som han var hardt skadet. Hun trodde det var nevøen hennes. Hun ba til gud for ham. Hun hadde ringt til sykehus og de skulle komme så fort de kunne. Gutten reiste seg opp til slutt da besvimte læreren. Syke-helikopteret kom og tok læreren med på sykehus.

  Jeg synes utdraget var gøy fordi den var spennende, og at guttene liksom skulle bare lure noen, og så kom ambulansen til slutt.
  Jeg synes boken var skrevet veldig bra fordi det var mange kule beskrivelser.
  Jeg gir den terningkast 4.

 361. Utdraget Blå flaggermus handlet om to kompiser som kjøpte en høner hos en som het Pedersen. De fikk tips om at hønen trenger sand å bade i og kalk for å legge harde skall. Pedersen sier at det er bra sand i Nordvika. Guttene drar deit og finner en grillsaus fra en gammel grillfest. Da bestemmer de seg for å lage en film der den ene gutten skader seg. Han legger seg på veien imens han andre tar en video. De har bestemt seg for å pranke den neste bilen som kjører forbi. Men det viser seg at pranken går litt for langt….

  Jeg synes boka var spennende og morsom fordi det skjedde mye gøy og hadde god humor.

  Jeg gir boka terningkast 4.

 362. Dette utdraget handler om to gutter som skal gjør en prank. Den ene gutten spruta ketsjup og en saus og rørte. Det så ut som ekte blod. Vi laget en dam av ketsjup og saus på vegen. Den andre gutten smurte den rød guffa i ansikte og på hendene. Så la han andre gutten på vegen med open munn og stirande øye. Så spruta han ketsjup inn i munnen. Den første gutten begynte å filme, og de andre gutten gulpa opp ketsjupen. Det så som ekte blod. Så kom det det en lærer som heter Malin langt nede i vegen. Den som filmet gikk og gjemte seg i busken. Og den som la på bakken skulle lata som eg var skada, akkurat da de skulle til å ringe 113 skulle han som filma komme fram fra busken.

  Jeg likte utdraget veldig god. Jeg synes den var morsom og spennende. Jeg vil gjerne lese hele boken, fordi jeg vil vite mer hva som skjer. Jeg gir utdraget 4\6.😎 Jeg skjønte ikke helt hvorfor den heter blå flaggermus.

 363. Det handler om to guttar som skulle lage ein film dei var på stranda. Dei hadde kjøpt tomatseus og katshup. Dei stappa det inni ein munn og lagg seg ned på bakken læraren såg det og ringte ambulanse. Eg synest boka var bra og gir den 9 av 10

 364. Teksten handlar om to gutar som heiter Sander og Tomas. Dei har sommarferie og leikar saman. No skulle dei til Pedersen å kjøpe høner. Det hadde vore grillfest og det var masse bos ovanfor stranda. Der fant dei ketsjup. Sander spruta ketsjup i fjeset sitt å la seg midt i vegen. Dei nokon komme trudde at Ivan og Erik kom, men det var ikkje dei. Det var Malin læraren deira, Malin.

  Eg synest teksten var spennande å lese fordi det skjedde mangen ting. For meg var utdraget lettlest.

  Det beste med denne teksten er at den er spennande og kjekk å lese. Eg anbefalar denne teksten for andre. Eg synest denne boka fortener å verte superfinalist.

  Terningkast 4/6🎲

 365. Boka handlar om to gutar som heiter Sander og Thomas. Dei hadde sommarferie. «Det første som skjedde var at ein måse dreit i håret mitt. Eg og Thomas hadde stoppa ved måsekolonien får å sjekke kor store ungane var blitt. Dei flaug allereie, dei gaula og skreik. Foreldra stupte trugande mot oss, og ein av dei bomba meg drit midt i planeten. Vi sprang tilbaken til syklane, og Thomas tørka håret mitt med ein mosedott. Eg tok på meg hjelmen i tillfelle måsen kom på nytt bombetokt.» Eg synest boka var bra, fordi eg synest den var morosam og litt rar.

  Terningkast: 4/6

 366. Teksten «Blå flaggerus» handlar om to gutar som heiter, Tomas og Sander. Dei har sommarferie og har lyst til å finne på noko gøy. Dei reiser til ein som heiter Pedersen. Der kjøper dei to høner. Pedersen gir dei eit tips om å bruke sanda på stranda. Når dei skjem til stranda finn dei fram to plastposar som dei fekk av Pedersen til å ta oppi sanda. Det er masse søppel på stranda dei finner noko grill saus. Det tar med seg grillsausen og sykkler videre. Da dei ser to kompisar finner dei på ein plan. Planen er at Sander skal ta grillsausen i fjeset og inni munen. Når kompisane kjem bort skal Tomas springe ut fra ei busk å filme det som skjer, men problemet er at det var ikkje kompisane som kom, men det var ein lærar.

  Det eg synest er bra med boka er at den er morsom og lettlest.
  Eg synest boka fortener å vere superfinalist.
  Eg gir boka terningkast:5/6

 367. Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

  Teksten handlar om to gutar som er ute og sykler, og så finner dei litt restar fra ein grillfest. Etter den grillfesten låg det igjen litt ketchup. Tomas, Sander, Erik, Ivan og Malin(Malin er læraren deiras) er dei me får høyre om i denne teksten.

  Litt av det som skjer er at Tomas og sander er ute å sykler på ein vanleg dag og så finner dei rester frå ein grillfest, frå grillfesten ligger det litt ketchup. Dei tar ketchupen og legger litt i munnen til Sander og legger litt ute i vegen, dei filmer det, men så pluttseleg kjem læraren deiras Malin. ( Dette skjer i Norvika).

  Eg synest at teksten var bra fordi at denne teksten var litt spennande og eg greidde liksom å lage meg eit bilde i hovudet over korleis det såg ut. Eg synest at boka tek opp eit viktig emne/tema, skader på bilveg. I denne teksten var det og enkelt og å leve seg inn å eg forstod teksten veldig godt.

  Det beste med denne teksten var at den var enkel å lage seg bilder inni hovudet.

  Eg anbefaler denne teksten vist du liker litt spenning og sjangeren identitet, Denne boka var bra, men eg synest ikkje at den burde vinne bokslukerprisen. Eg gir boka terningkast: 3/6.

 368. Sender og Tomas ville lage ei tulle film. Dei smøret med ketsjup. Læreren kom og ho trudde ate dei var skada. Ho ringte til sjuke huset. Det skjede i stranda.

  Eg tykte at boka var kjedelig. Eg frostår godt kva eg leser.

  Eg ambefaler ikkje dena boka.

  Eg trur at dena boka kommer ikkje å vinne.

 369. Teksten handler om at Malin og Thomas gjere forskellige ting.

  Dei viktigaste personane er Malin,Thomas,Pedersen,Ivan og Sander.

  Det som skjer er at Malin og Thomas har nettop kjøpt seg høner og Malin spruta ketsjup på seg for å FAKE ein skade men plutseleg kjem ambulansen og kva blir det neste er hemmelegt.

  Handlinga går før seg ute i gata og hos pedersen og i ein parkeringsplass.

  Eg synest tekseten er bra fordi du lever deg inn i det og det er ikkje så mange navn som må hukses og fordi at den er bra skreven ned.

  Denne boka tek opp mangen emner for eksempel: glad og avsky når ho fekk måkebesj i håret sitt som var ny kløpt.

  Uttraget er litt lettlest fordi det var masse tekst men det var godt skrevet ned så det gjekk fort å lese.

  Det beste med denne teksten er da når Malin tar ketsjup på seg å seier det er ein skade men egentlig berre er FAKE.

  Ja absolutt eg anbefaler denne tekseten fordi den kan alle lese og du lever deg godt inn i det.

  Nei eg synest denne ikkje burde vinne eller superfinalist men det er ein ganske bra bok.

  TERNINGKAST: 8\10.😊

 370. Den handler om to gutter som har fått høne kaser og dei og dei later so dei detter og spør seg inn med ketchup og læreren kjem og ringer til helikopter

  Og boka er spenandes dramatisk og dene boka er bra og lit dårlig.

  Den er lit god so eg gjer den ein 3-6

 371. Den handler om at Tomas og Sander som fann ketsjup og begynte å filme det. Dei viktigeste personene var Tomg lurte foas, Sander og Malin.

  Dei begynte å tulle med ketsjup olk.

  Det går føre seg ved pakeringsplassen.

  Eg syns den var bra, fordi den var litt spennende.

  Det er ikke greit og tulle med ketsjup.

  Den er lett å lese.

  At Malin blir litt koko.

  Eg vil anbefale boka for andre.

  Eg gir boka terningkast 5.

 372. Det handler om Peder som er med Tomas som har sommarferie.

  Dei stak og kjøpte 8 hånar ysteeden-Ford dei måte dei ta gått vare på.

  Dei laga jukseblod so laga ein seg ned med sykkel slikk at det sog ut som Sander hadde skada seg.

  Malin ville be for Sander fordi ho er so veldig kristen.

  Ho ba om at ho ikkje stoppa Erik og Ivan.

  Malin hadde ringt ambulansen og det var ikkje lenge til dei kom.

  Sander røyste seg opp og det sog ut som ho hadde møt et monster.

  Malin det bak og Sander vart red og ville reise Tobias var ikkje der men han sto der til helikopteret.

  No når ho vakna sa ho at ho hadde måt gud og ein engel som sa at ho skule ha barn.

  Teksten er bra det skjer masse og det liker eg.

  Utdraget er lit let men det er masse info.

  Det beste med den teksten er når ho Malin faktisk trudde han hadde skada seg.

  Deg anbefaler teksten for folk frå 9 til 14 år.

  Boka bør få vere superfinalist fordi det skjedde masse ting.

  Til forfattar: boka var bra og eg håper at du lager fleire sone bøke som den boka 

 373. Teksten handlar om to guter som heiter Sander og Tomas. Sander kjøpte ein brun høne som trengte sand, sanden fant dei i Nordvika. I Nordvika fant dei søppel frå ein grillfest, dei fant papptallerkenar, halvetne pølsebrød, ketchup og ein mørkeraud grillsaus. Dei brukte ketchupen til å sjå skada ut. Til slutt kom læraren til Tomas, Malin og trudde Sander var død, og ringde etter helikopter.

  Eg syns teksten var litt spennande, fordi Sander latte som om han var død.
  Sjangeren er identitet.

  Det beste med teksten er at Sander latte som om han var død.
  Eg anbefalar boka for dei som liker blod, og ketchup.
  5/10

 374. So eg har lest teksten og eg synat at teksten er faktisk gøy og lese den er morosam og litt kreativ og alvorlig.

  Men utan om da so likar eg teksten vedig masse.

  Og når eg leste da fant eg nokon personar eg synast er viktigast i boka, som Tomas, Malin og Sander.

  Tomas er vennen ti Sander og dei gjorde spøken med blod i lag.

  Malin er læraren til Tomas som kræsja i eit tre og bedde for Sander men, ogso des som måtte til sjukehuset i ein helikopter.

  Og til sist, Sander, Sander var den som låg på bakken og lata som at han vart alvorleg skadd av og dette av sykkelen. Han hadde ketsjup i munnen og lot som at det var blod. Det var nemleg han som spytta ketsjup i fjeset til Malin og gjorde son at hun fikk sjokk.

  So i teksten so er det sonn at Sander hadde nettop vert hos frisøren og har fått ein ny sveis. Etter nokon minutt so sykla Sander og Tomas til måsekonolien til og se kor store måke ungene har blitt….og poof der er sveisen full av fuglebæsj. Ein måke bæsja på han.

  So sykla dei til ein mat plas der det var veldig tjukk ketsjup. Og da lot dei som om han hadde dødd.

  Da kom Malin og bedde til gud.

  Sander «våkna» og Malin var i sjokk da kom ambulansen og tok Malin til sjukehuset.

  Akkurat i denne boka går handlinga føre seg i tre plassar.

  I måkekonolien, Hos Pedersen der dei kjøpte ein høne og att med huset til Pedersen var det rester av ein grill kveld og det er der alt dramaet starta.

  Når eg leser teksten da synest eg at den er morosam litt alvorleg g veldig lettlest.

  Kvifor den er lettlest morosam og gøy og lese er fordi den er spenandes og kreativ.

  Når eg leser boka so er det ingen viktig tema utan og blod tingen men utan om det er det ingenting.

  Eg liker den veldig masse ogo fordi den er lettlest.

  Eg har lest litt meir av teksten og eg har funnet nokon ting som er best om teksten

  Den er lettlest

  Den er lang

  Den er gøy.

  Eg anbefaler denne teksten til andre som liker litt drama og humor.

  Nå er det slutten og eg likte boka men eg synast ikkje at den burde vinne bokslukerprisen men uten om det er den ei god bok eg gir den terningkast 8/10

 375. Utdraget handler om to gutter som heter Sander og Tomas. Sander og Tomas kulle lage en prank og det gikk ganske galt. Malin fant dem og trodde at Sander var skadet. Så ringte hun sykehuset.Da ambulansen kom løy de om at Malin hadde krasjet i et tre og ringte mens hun kjørte. Og malin sa at hun skulle få barn og ingen trodde henne fordi, fordi da mennene spurte henne hvordan hun vet det svarte hun : for de englen sa det og jeg traff Jesus.

  Jeg likte utdraget fordi den var let å lese og morsom. Terningkast 5-6.

 376. Jeg synes det var gøy og lese .
  Og litt spennene.
  Jeg synes Malin oppførte seg ganske rart i slutten.
  Det var ganske rart å bruke tomatsaus.
  Og jeg synes det var litt overdrevende det de jorde.

  SPØSRMÅL; Hvor bled det av Tommas.

 377. Dette utdraget handlet om en lærer som ble skadet.
  Og måtte bli hentet i helikopter.
  Likte ikke utdraget fordi det var ikke mye action.
  Utdraget var litt av alt litt spennende litt morsom litt gøy og lese.
  Gir dette utdraget terningkast 3/10 fordi boken var kjedelig.

 378. Utdraget handler om at to gutter som har sommerferie.
  De har nettopp vert hos frisøren, når de er borte for å se på måkeungene driter en måke rett i det nyklippede håret til hovedpersonen vår.
  Senere i utdraget later han som om han er død, da kom læreren hans Malin.
  Når hun tror at han er død, ringte hun 113 og ba en bønn om at han skulle våkne.
  Det hele endte med at Malin kom på sykehus.
  Jeg syntes Utdraget var supert og jeg gir det terningkast 6.

 379. jeg syntes boka var xpendene side den mar morsom å kul jeg kunne lest denne boka

 380. jeg syntes boken var litt morsom men ikke så veldig, jeg syntes det ble lit rotete og ting skjedde litt kjapt. jeg kunne mest sannsynlig ikke lest boken ferdig. og boken er ikke helt min type bok.

 381. jeg likte boka ganske godt tema passe ikke helt men selve boka var bra. jeg kunne godt tenke meg å lese boka. Boka var litt morsom av og til.

 382. Jeg likte ikke boken så mye. Jeg forstod ikke så mye. Det var en annen dialekt enn det jeg snakker. Det var ikke alt som var kjedelig. Jeg likte noen ting i boken. For eksempel når de skulle filme en film. Jeg ble ikke så kjent med personene. Det syns jeg forfatteren skal ta med seg til neste bok.

 383. jeg syntes boken gikk litt sakte på starten så det ble litt kjedelig. men så ble den bedre jo lengre ut den gikk. så jeg syntes boken ble bedre etter hvert. jeg hadde lest den hvis moren min ga meg boken. men det burde hvert bedre bilde på coveret

 384. Jeg syntes boken var fra fordi dem skulle liksom gjøre en spøk som gikk alt for langt og så plutselig så besvimte den hjelpene læreren så da måtte dem ringe 113 og så fikk gutten veldig mye credit for og ringe 113 så det var gøy

 385. jeg syntes denne boken ikke var så bra fordi jeg liker krigsbøker ikke liksom kristen bøker
  jeg liker det mye mere og det kunne vært mye bedre vis ikke det hadde vert så mye kjæreste greier og det er eneste grunnen til at jeg ikke liker boken

 386. Denne boka var egentlig bare grei. Den var ganske morsom nå læreren vår leste den for oss men når jeg leste den selv var den ikke like morsom. Utenom at den var litt morsom likte jeg at de gjorde ting som jeg ikke har lest før.

 387. denne boken var grei, den var morsomme noen ganger. jeg er usikker på om jeg kunne lese den videre. jeg kunne lest den for og finne ut hvorfor tittelen er blå flaggermus. rangering: Bra.

 388. Jeg likte ikke så godt utdraget blå flaggermus . den var litt morsom men ikke helt min type bok. Jeg syntes boken var litt rotete så ville ikke lest boken ferdig.

 389. Jeg syntes boken var passe bra. Det var litt dumt at den sto på nynorsk.
  Den gikk litt sakte i starten av boken men ble litt bedre etter vært.

 390. Jeg syntes ikke boka var så imponerende, kjedelig tema, og likte bare ikke boka.
  Det burde vært mer forklaring, det gikk liksom litt sakte.

 391. Jeg syntes boken var passe bra. Den var ikke helt for meg. Men den var jo litt morsom og spennende. Jeg er ikke så god på nynorsk så jeg forsto ikke så mye, men det meste, det gjorde at jeg ikke likte boka så bra.

 392. Jeg syntes boka var passe bra. Den var ikke helt for meg og jeg ville ikke lest denne ferdig

 393. Jeg syntes boken var bra, får jeg syntes den var morsom, og jeg hadde ikke helt hørt det temaet før, med den var også lit rar og ting skjedde lit sakte.

 394. Bad Book 📔 Burn it ☄️☄️☄️💥💥💥🔥🔥🔥 and with Tornado 🌪🌪🌪

 395. Denne boka var den dårligste boka jeg har sett i mitt liv jeg ville aldri leset denne igjen

 396. jeg synes boken var passe fordi jeg vet ikke terning kast 4 FOLLOW MEG PÅ TIKTOK BRUKERNAVNE er memez_and_films

 397. Jeg synes boken var morsom.
  terningkast 4
  Jeg synes den burde være 9-15 år
  Den er litt spennende.
  Den burde være mer spennende.

 398. Harald Nortun

  Det handler om to gutter som heter Thomas og sander.

  De skal kjøpe høner, Sander har akkurat klypet håret. Han jugde om att og klypet håret koster dobbelt så mye for og få penger til høner.

  Boka er en fin bok for barn som liker spenning og fart.

  Jeg likte boka fordi det var morsomt at de lagde lateblod.

  Det som kunde vært bedre bed boka var at det spennende i boka ikke startet med en gang.

 399. Den hørtes veldig spennende ut, og den hørtes dramatisk ut, og det var humor i boka. Jeg ville gitt den en firer/4. Jeg tror den passer for veldig mange barn. DET VAR EN VELDIG BRA BOK. 😃

 400. Overskriften forteller oss ingenting. Hvor ble av hønnene??? Sander og Tomas var litt rare. Ikke les boka når du spiser. boken er skrevet ifra Harald Nortun som leser veldig treigt. det var ikke noe spenning det var litt kjedelig hvordan kan det bli først at de var ved kiosken å en flaggermus kom å s¨å til lateblod og ulykke.. Personene I boka var gærene fordi de sto I veien og tok lateblod. Leken dem lekte var farlig.

  Jeg tror dem ble avslørt intil videre.

  OG IKKE tull med lateblod og blod. Malin var litt rar.

  Jeg tror sander og tomas blir avslørt når de kjører helikopterer til sykehuset.

 401. Jeg synes at utdraget var spennende.
  Jeg likte at det var så dramatisk.
  Terningkast 5 fra meg.
  Det gikk liksom fra en narrespøk til at læreren ble hentet i helikopter.
  Jeg likte denne boka!

 402. Sander og Tomas måte ha penger til å kjøpe en ny høne. Dem fant en kertup og bbq saus flaske. Dem skulle lage falsk blod. Og lure læreren til Tomas. Sander legger seg ned på bakken med sykkelen over seg. Tomas heller litt falskt blod på Sander. De ser en bil I veien som de skal tulle med den.

 403. Jeg har nettopp lest blå flaggermus det var litt morsom. Det handlet om Malin, Thomas og Sander.

  Hovedpersonene hører veldig kule ut fordi jeg syntes at de personene som jeg hørte I teksten Thomas og Sander hører veldig kule ut.

  Handlingen fåregår på en gate.

  Problemene er at Malin ville ha barn og hun bedde til jesus og gud fordi gutta trodde henne var kristen.

  Det som jeg syntes var morsomt var det da de gutta hadde falsk blod (ketsjup) I munnen sin så kom Malin og kvelte Thomas så det spruta ketsjup på fjeset til Malin. Fordi det handlet mye om falsk blod og det er morsomt og gjøre sånne narrestrek på andre.

  Det jeg ikke likte så godt var at nesten hele historien handlet om falsk blod (ketsjup) Fordi hvis det er noen fortelliger som har bare om en ting I teksten nesten så blir jeg ganske lei av å lese mer så dat vil jeg ikke lese det mer.

  Det var litt vanskelig å høre etter fordi mannen var et annet språk nn det vi snakker så var litt vanskelig å høre og skjønne så mye.

  Man kan ikke legge fra seg boken fordi den var litt morsom og bra bok så jeg kunne tenkt meg å lese mer av den boka. Boka inneholder gode innhold, Drama, Action og morsom. Forfatteren skriver litt bra for det beste var at han tok gode lange pauser og snakka sakte I teksten men det som kunne blitt bedre var da han kunne snakke bedre fordi det var litt vanskelig å forstå hva han skriver og leser. Jeg vil lese mer fordi jeg vil finne ut hva mer som kommer til å skje I teksten. Jeg ble veldig innspirert av å lese denne boka for di den var morsom, drama og action.

  Jeg vil altså anbefale andre å lese denne boken fordi den var morsom, Action og drama. Boka kan anbefale til de som er glade I å tulle med andre med ketsjup og at de som liker å lese kan lese denne boken. Hvis du leser denne boken så kommer du til å bli innspirert av hva det som kommer til å skje. Jeg gir denne boken Blå flaggermus terninkast 5.

 404. Jeg har nettop lest om to folk som kjøpte høner uten grunn. De to folkene gjorde mange rampestreker noen farlige også. Boka jeg nettop leste vil jeg gjerne anbefale.

  Den var morsom fordi man ble nysjerri av de hønene. Den var morsom av handlingen og beskrivelsene var gode. Forfatteren er flink til å skrive. Personene er morsome. Jeg ble rar av å lese boken

  Den var litt ekkel på grunn av alt blodet. Munn mot munn metoden er litt rar .

 405. Gutter tuller med ketchup og Lata som det var blod.

  Og tok den en gammel dame som var lærer og med et helikopter.

  Thomas og Martin kjøpte Noen høner og Thomas vart plutselig borte med hønene.

  Thomas av?

  Hva menes når Thomas bare dro.

  Når Martin vart nesten drept

 406. Boka handla om to gutter som heter Sander og Thomas og de skal hendte to kyllinger så går de til stranda for og hente sand til kyllingene. Så ser de en ketchup flaske og en flaske med grillsaus så spruter de det på Sander så det ser ut som han blør så tar han ketchup I munen og legger seg på veien for og lure noen mens Thomas gjemmer seg I buskene for og filme. Etterpå kommer læreren til Thomas, Malin som kræsjer bilen I et tre og kommer løpende ut av bilen. Hun tar opp et bind og begynner å tørke blodet/ketchupen. Etter det så ber henne en lang bønn. Etter henne er ferdig med bønnen sier henne at hun har ringt ambulansen. Sander tror at Thomas snart skal komme å si at det var en spøk men han kommer ikke. Nå klemmer Malin igjen neseborene hans så han ikke kan puste fordi han har ketchup munnen. Malin skulle ta munn mot munn metoden. Så blåste Sander ut ketchupen så det kom i hele ansiktet til Malin så reiste han seg så hun så at ingenting var galt. Malin så ut som hun hadde sett et gjenferd. Bønnen min ble hørt ropte Malin. Da sa Sander: Frykt ikke du skal få barn så besvimte Malin. Så ble Sander redd og ropte på Thomas men ingen svarte. Så hørte han et helikopter så kom to personer ut mannen så på bilen han spurte Sander om han så hva som skjedde hun kræsjet sa han.

  Jeg synes boka var passe bra fordi spøken var veldig slem men det var morsomt.

 407. Jeg synes boka var bra men litt kjedelig. Jeg kunne lest den, jeg anbefaler den hvis du liker å lese om folk som tuller å det ender ikke som man hadde tenkt.😄👍 Jeg likte den. Jeg gir den en 6/10🤏

 408. Jeg har lest boka Blå flaggermus.

  Boka jeg nettop leste vil jeg jerne ambefale som en litt kjedelig bok.

  Jeg har lyt til å ambefale en bok som er litt mer spenning I.

  Boka handler om to gutter som heter Sander og Tomas.

  Hovedpersonene er hyggelige.

  Handlingen er på stranda og I et nabolag.

  Broblemet oppstår når Malin besvimer.

  Det er lite spenning I teksten

  Det er litt humor I teksten.

  Jeg likte at de lekte at han var skadet og at han ikke var skadet.

  Fordi det hadde vært farlig hvis det ikke var tull.

  Sander og Tomas leker at det har skjedd en ulykke.

  De er litt dumme som leker at det har skjedd en ulykke.

  Det var litt spenning og litt humor.

  De hadde ikke forventet an hun kræsjet I et tre.

 409. Det var mye vennskap og morsomheter I boka. Boka var bra og litt dårlig. Leken var ganske morsom å høre men den var og litt rar.

  For mye blod

  Lite spenning

  Oerskriften passer ikke til utdraget, men boka var bra utenom det.

  TERNINGKAST 3

  PS. IKKE les bok immens du eter det kommer til å smake ketsjup.

  Jeg Anbefaler 8-14 år

 410. Jeg syns denne boken var morsom, men den var rar også.Det var kanskje litt dårlig når de tøysa han fikk jo nesten munn til munn. Det var sikkert ikke så gøy å late som på slutten. Det var veldig rart at hun sa at hun skulle få barn, da ble det helt syn syk. Men det var veldig gøy å spennende samtidig.Men mest veldig rart.Jeg gir terning kast 5.

 411. Jeg har lest om to gutter som skulle hente to høner og at de skulle hente sand til hønene.

  Da så de ketskjup og grillsaus. De blandet de sausene og smørte det over seg.

  Den var morsom fordi guttene kødda med lateblod.

  Guttene var morsome fordi de fant på så mye rart.

  Det som kunne vært bedre er at du må ikke lese den i maten du mister matlysten, det var i tillegg lite spenning. Ulykken som skjedde kunne vært større!

  Jeg vil gi utdraget terningkast 4.

  Det er Harald Nortun som har skrevet boka blå flaggermus.

 412. Sander har hvert på frisøren.

  Han harsagt at frisør timene koster mere. Men det har det ikke de bruker pengene på høner. På veien hjem ser den forlatt grillfest og lurer læreren til Til Thomas.

  Boka var bra fordi den hadde gode beskrivelser.man kunne lett leve seg inn I boka den var litt morsom.

  Og at de brukte ketchup til blod det var ganske orginal.

  Boka hadde gode beskrivelser. Fordi man kunne veldig let osse personene var gode og man kunne godt se hvordan de levde 😊

  Boka var dårlig den hadde ikke noe spenning i seg og den skiftet tema mange ganger.

  Og jeg likte ikke handlingen og man mister mat lysten og man språket var dårlig og man hvet hva som kommer til å skje. 🙁

  Og dårlig smak .

  Boka anbefales ikke for de som liker fantasy

 413. De skulle kjøpe høner og så skulle de hente noe til hønene på stranda. Der hadde det vært grillfest så der lag det kjersjup så de lagde lateblod. Så kom læreren til thomas så de tok blod I munden så det så ut som det var ekte blod så kreset hun og så tørket hun det med et bind.

  Den var morsomt fordi de brukte lateblod.

  Det var gøy fordi det var mye morsome ting som kjede.

  Jeg likte boka fordi jeg liker sånne bøker.

  Fløvt fordi de brukte bind.

  Det var rart fordi Thomas plutselig ble borte.

  Det var ekkelt fordi jeg hater blod.

  Det var dumt det med sykehuset

 414. Boka er laget av Harald Norton.

  Jeg har lest at han tar late I munnen og legger seg I vegen.

  Boka handler om to gutter som gjør masse rart men morsomt.

  Jeg lurer på om hva de skal gjøre med hønene.

  Forfatteren har skrevet boka veldig bra og morsom.

  Personene i boka er litt morsomme.

 415. Det handler om en gutt som heter sander.

  Han var sammen med en av kompisene hans, de skulle gjøre en narrestrek.

  Den narrestreken gikk ikke så bra et endte opp med at det ble alvor.

  Jeg har lest bøker som er bedre enn denne. Jeg synes at det var litt lite spenning i boka, jeg skjønte heller ikke hva bok gikk ut på. Jeg lurer også på hva de skulle med hønene.

  Jeg syns at det var litt ekkelt da henne tørka han med bind i ansiktet når henne skulle tørke bort tomat sausen ( men voksene sier jo at det bare er vanlig). Og hva skjedde egentlig med Tomas/hvor ble det av han. jeg vil gi denne boka 8/10 poeng fordi:

  Det jeg ikke likte med boka

  Det var lite spenning.

  Jeg skjønte ikke hva boka gikk ut på.

  Jeg skjønte ikke hva de skulle med hønene

  Jeg syns det var litt kleint og litt ekkelt at henne ene dama der tok og tørka tomat sausen i ansiktet til sander med bind.

  Narrestreken de gjorde, jeg skjønte ikke hvorfor de skulle gjøre den narrestreken mest sannsynlig fordi de trodde det ville bli gøy, men hvorfor filmet Tomas egentlig?

  Jeg skjønte ikke utdraget i boka men jeg vil lese resten for da skjønner jeg kanskje hvorfor de gjorde det de gjorde.

  Grunner til at jeg liker den:

  Illustrasjon

  Måken gjorde fra seg

  Så jeg likte ikke denne boka så godt.

 416. Tomas og Sander skulle til hønene men fant ketchup. Det så ut som blod son at de filmet de hverandre.

  Så kom læreren til Tomas som trodde var ekte. Men det var en veldig dum lek. Hjertet banket fortere og fortere som ett Hellekopter. Malin falt bakover så kom en mann.

 417. Jeg syns at denne boka var veldig kul. Den hadde supre beskrivelser. Jeg anbefaler den virkelig! Jeg har selv veldig lyst til å lese den. Det var skikkelig bra humor! Bare skryt fra meg.

 418. Jeg synes boken virker spennende og jeg liker poenge med den jeg synes boken passer fra 9-12 år

 419. Jeg synes den var ganske spennene og morsom. Og jeg håper att jeg kan lese mer om den.

 420. Jeg likte denne boka fordi det skjedde veldig mye. Men jeg skjønner ikke hvorfor den heter Blå flaggermus.😁

 421. Jeg syntes det var morsomt. Fordi han skule ta en spøk men så kom læreren til sykehus.

 422. Den var lit rar.
  Jeg synes syn på hønene 3\6
  Den var rar når læreren sa jeg skal få barn.

 423. den var passe det var litt morsomt at hun sa aaah jeg skal få barn terninkast 4/6😙😚🙂

 424. Jeg synes boka var morsom, spennende men ikke helt for meg. Jeg synes det var litt vanskelig å forstå fordi det var på nynorsk. Jeg gir den en 5/10

 425. Jeg synes den var morsom fordi en fugl dreit i håret hans😘😚😋☺️🥰😛😛☺️🥰🥰🤪😍😜😋😘☺️😊😊😊😭😭😭😭Lol morsom bok 6\6😚😚😚😚😚😚😚🥰🥰🥰🥰🥰🤯🤯🤯🤯🤕🤕🤕🤕🥵🥵🥵🥵🥵💩💩💩💩💩💩🌚🌚🌚🌚🌚🌝🌝🌝🌝👹👹👹👹👺👺👺👺👺👺🤑🤑🤑🤑Passer for barn 10-12😭😊😊😊😊😊👺👺😍😍😍😍😍

 426. Jeg likte den ikke så godt fordi det ikke var så spennende og jeg liker når ting er mer spennende. Den passer for 4.-6. klasse.🙂🙃

 427. Jeg synes boka var ganske morsom, noen ganger litt vanskelig å forstå fordi den var på nynorsk. Den var også veldig spennende fordi det skjedde mye på kort tid, og det begynte jo med at de bare skulle tøyse litt. Jeg gir terningkast 4/6 🙂

 428. Jeg syns boken var gøy og morsom bra humor spennende og artig men jeg skjønner ikke helt hvorfor den heter blå flaggermus jeg likte humoren. De starta sommerferien med at han ble driti på og de skulle akkurat ha sommerferie og de skulle sjekke noen måke unger hvor store de hadde blitt.

 429. Jeg syns ikke boka var bra det er fordi jeg likte ikke helt tema men ellers var den som passe bra. Det var noe av humoren jeg kjønte men jeg gir boka terning kast 3.😏

 430. boken er gøy og litt rar. den er ikke for de minste. den handler om to gutter de er ganske rare. han ene gutten fikk måke dritt i håret. De heter Tomas og sander. de leker at de har skadet seg. de guttene er ikke smarte fordi det er ikke lurt å late som man har skadet seg og de får en dame til å ringe ambulansen og ambulansen kunne redda noen andre. det er derfor ikke små burde fordi de kan finne på og gjøre sånne ting og det er ikke smart.

 431. Boka heter blå flaggermus
  Jeg skjønte ikke så mye av boka i starten men den ble bedre etter at jeg hadde hørt litt. Det høres ut som en morsom bok. De later som om de er skadet, men noen tror det er ekte. Det blir ringt 113. Så kommer ambulansehelikopteret men de tar feil person. Det høres ut som en bok hvor det skjer mye. Jeg vil gi boka 4 stjerner. Jeg synes boka høres veldig morsom og spennende ut. Jeg har lyst til å lese den og jeg anbefaler den til alle som liker å lese.

 432. Den var litt rar fordi de bare tullet men litt kul fordi han Tomas forsvant og det var spenende.

 433. Jeg syntes at det var en morsom bok.
  Det var litt dumt at boka var på nynorsk.
  Jeg syntes at det var morsomt når hun begynte og snakke om Gud og Jesus.
  Boka passer for barn som går på skolen.

 434. jeg synes at denne boken er veldig morsom det er på en måte en humorbok det morsomste jeg synes var at at hun sa det startet med at en måse som dreit i håret mitt.
  men jeg skjønte ikke helt hvorfor de dreiv og holdte på med den ketsjupen i munnen, men det jeg syntes var litt rart var at han måtte hun måtte komme på sykehuset bare fordi de skulle laget en film. men det var skjedde veldig mange ting på en gang så det blei litt som rotete og lese, men det var enkle ord og enkle og forstå så jeg vil gi denne boken terningkast 5. bra bok:)

 435. Jeg syntes at denne boken var morsom, men den var rar samtidig. jeg likte ikke denne denne boken særlig godt. Den er også på nynorsk, Og jeg snakker ikke det språket. Det var litt vanskelig å skjønne, men jeg skjønte ganske mye. Den var ganske rar, men veldig morsom. Så jeg ville anbefalt denne boken for 7- 12 år man må jo skjønne teksten når man leser den ,så man burde være sju år for å lese den. Jeg vil gi den terningkast 4 av 6.
  Og den handler om to gutter som er Tomas og eg. Hvis jeg hadde skjønt litt mer av teksten hadde jeg lest den videre, men det vil jeg ikke for boka var ikke noe for meg.

 436. Jeg veldig morsom. fordi han latet som han var dø. lærern mote til sykehuset🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

 437. Jeg syns at spøken gikk altfor langt. Det var ikke en morsom spøk. Det de gjorde var ikke greit. De burde skjerpe seg veldig. De var veldig rampete. kunne de ikke gjøre noe annet.
  Jeg synes det var litt voldelig. Og hvorfor heter den blå flaggermus? Det er jo ingen blå flaggermuser med!

 438. Blå Flaggermus av Harald Nortun
  Denne boka handler om en jente som heter Malin.
  Det er en person som heter Tomas i denne historien.
  Malin Likte og prøve nye ting så hun prøvde masse rart.
  Sjanger: Identitet
  Jeg synes boka var spennende og kul jeg kunne lest flere av disse bøkene og sjangeren passa til boka.
  Jeg synes målgruppa kunne vert i fra 7-13 år, boka passer til dem som liker spenning. Det jeg ikke liker var at den var veldig lang den kunne vert litt kortere. Jeg gir terningkast 7 av 10.
  Jeg synes at denne boka hadde litt mye om blod ketsjup eller hva det var……
  Jeg synes denne boken var god og boken hadde god humor ! Jeg likte denne boken ! 🙂
  Jeg fikk ikke høre hele, men den var bra der jeg hørte.

 439. Sommerferien starta med at ein måse dreit i håret mitt. Eg og Tomas hadde stoppa ved måsekolonien for å sjekk kor store ungane var blitt. Dei flaug allerie, dei gaula og skreik. Foreldra stupte trugande ned mot oss, og ein av det bomba meg med drit midt i planeten. Vi sprang tilbake til syklene, og Tomas tørka håret mitt med ein mosedott. boka var morsomt og høret på likten den.

 440. Boken starter med at Pedersen og Thomas skulle kjøpe høner og at de måtte kjøpe sand som hønene kunne bade i. Så fant de festrester ketchup å sånn så tulla de med at det var blod å sånt. Jeg syntes denne boken var morsom fordi de tuller mye i boken. Jeg syntes denne boken viser at du ikke burde tulle med at du er død. Jeg syntes også denne boken var veldig morsom fordi det starta med at Pedersen blei driti på. Thomas filmer det meste som skjer. Jeg syntes denne boken tok opp et viktig emne fordi at du ikke burde tulle med at du er død. Jeg syntes denne boken burde vært litt lengre fordi den var så spennende at du ikke ville legge den fra deg. Jeg syntes denne boken burde vær vinner på bokslukerprisen.no

 441. Jeg syntes boka var spenene og morsom. Boka startet med at han har klipt seg og så blir han bæsjet, men så går alt feil vei. Det starter med att de later som de har skadet seg. Også kommer helikopter med sykebil.
  Boka er lett å lese. Jeg skjønner ikke hvorfor den heter .
  Det som gjorde boka spenene for meg var fordi det skjedde mye.
  Terningkast 6

 442. Jeg syntes det var en veldig morsom bok men jeg kunne ønske vi fikk vite om Tomas og Sander sitt liv før men jeg gir den tærne kast 5/6

 443. Det var en bra bok men litt skummel. Den var spennende og morsom jeg likte den men den er kanskje ikke for små barn å jeg tenker at barn fra 10 og oppover kan lese den blå flaggermus. Men hvorfor heter det den blå flaggermus det er ikke noe blå flaggermus med?? Jeg gir denne boka 4 terningkast.

 444. Denne boka var litt kjedelig i begynnelsen men det ble mer spenning etter vert. Malin var veldig morsom og veldig kristen. Jeg hadde gitt denne boka en super eller veldig bra.
  Ternings kast 5.

 445. Forfatteren av boka heter Harald Nortun.
  Barna i boka fant ketsjup å laget sår å det så ut som dem skulle lure noen med, og det klarte dem men så skjedde det noe…
  Resten får du lese selv.
  Jeg syntes boka var bra.

 446. Dette var en bra bok. Den var morsom og spennende. Litt vanskelig å skjønne hva de sier av og til, siden det er på dialekt. Uansett så er det en veldig morsom bok og jeg har lyst til å lese videre. Terning kast 5 🎲

 447. Denne boka var litt ekel men også interessant vis du ikke blir syk let av og høre sonne ting så er det en bok for deg

 448. Denne boken var veldig morsom og jeg likte at hun som skulle hjelpe ble hun som måtte hjelpes.

 449. Bestemorsa mi syntes at den var veldig bra fordig den var morsom og at det var en klasse bok.

 450. Jeg elsket boken. Den får helt klatret en super fra meg. Den var morsom og spennende. Jeg er ikke så veldig glad I dialekt bøker. Menn akkurat denne likte jeg. Den var spennendes men fremdeles morsom. Jeg synes det var kult hvordan det var i første – perspektiv.

  Jeg fikk veldig lyst til å høre på mer av lydboka og det høres ut som en veldig Spennende bok.

  Terningkast: 5

 451. Dette var en morsom bok. Jeg gir den 4 ternings kast.
  Jeg syntes den passer for folk på 7+
  Den var en litt får morsom bok

 452. Jeg syns at boka var veldig bra fordi den var morsom. Det var morsomt at de brukte ketchup som blod. Det var litt rart at ho brukte et bind. Jeg gir den terning kast 5.

 453. Jeg syns den var bra fordi det skjedde veldig mye spennene ting og morsomme jeg anbefaler denne boken 5 ut av 6

 454. Boken var ganske bra. Jeg synes den er veldig morsom, det også skjedde veldig mye og det var bra. Det var noen ganger så var den litt ekkel. Men den var ganske morsom. Men jeg skjønner ikke hvorfor den heter «Blå Flaggermus» Jeg gir boken 4/6, den var ganske bra men det er ikke fin favoritt.

 455. Jeg syntes denne boka var veldig morsom. Jeg syntes at denne er en bok for alle og jeg har lyst til å lese resten fordi den var morsom. Jeg vil anbefale denne for noen som liker morsomme bøker.

 456. Jeg synes at boka er veldig morsom. Og alle i klassen min + meg begynte å le non stop. Tæring kast 6

 457. Jeg syntes den var litt skummel, det var mye blod og sånt :c Jeg ville gitt den en 2/5.

 458. Jeg synts boka var sån passe bra.
  Boka handlet om noen som lagde falske ulykke og så ble det trøbbel.
  Vis du liker sånne bøker bør du lese boka. 🙂

 459. boka var lærerik. men jeg syntes den var veldig kjedelig

  terning Kast 3/6🎲💩👎

 460. Den var bra og litt rar. Det var litt masse ting som kjede i denne boka. Litt ekkel også det var med spy og noen som ble syke.

 461. denne boka var kjempe KUL!
  denne boken kommer jeg garantert til å lese igjen, Jeg liker IKKE å lese egentlig men denne boka var liksom BAM, å den var morsom og den var kul og den var litt rar på en bra måtte den hadde bare en bra ting i seg som jorde at den var morsom KOMMER GARANTERT TIL Å LESE DEN IGJEN.

 462. Det var en bra og spennende, men det var vanskelig å lese teksten. Jeg gir den 7 av 10 😃

 463. jeg synes boka er spennende, kul og morsom og det var veldig morsomt at noe så dumt skulle gjøre så mye skade men boka er veldig bra jeg hadde lest den igjen jeg gir den 6/10 fordi den er veldig morsom

 464. Veldig bra bok den hadde veldig mye morsomme ting i seg, jeg tror mange vil elske denne boken. Terning kast 5 for det handlet litt mye om skader og det likte jeg ikke helt men fortsatt en god bok.

 465. Blå flaggermus av Harald Nortun. Forlaget er Samlaget.
  Jeg synes boken var veldig morsom. Det må være den morsomste bokene jeg har lest på lenge. Jeg gir den terningkast 6. Gjenomsnittet i klassen ble 5,7. Den beste boken vi har hatt.

 466. Blå flaggermus av Harald Nortun. Forlaget er Samlaget.
  Jeg synes boken var veldig morsom. Det må være den morsomste bokene jeg har lest på lenge. Jeg gir den terningkast 6. Gjenomsnittet i klassen ble 5,7. Den beste boken vi har hatt. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 467. Jeg synes den var litt kjedelig, jeg synes det var gøy når de lurte Malin og når han fikk bæsj i håret. Men fikk ikke så lyst til å lese den. Det skjedde ikke så mye på starten men jeg gir den 7/10

 468. veldig morsom og artig bok morsomt at de kjøpte en høne eller gjorde de det?ikke vet jeg en jeg gir boken en siolid 5

 469. Jeg synes denne boken var god og hadde god humor. Den var spennende også terning kast 6 av 6.

 470. Den var bra men det skjedde litt mye på en gang jeg gir den terning kast 3/6

 471. Dette her var faktisk skikkelig vittig. Jeg syntes boken var spennende og du skjønte liksom aldri hva som kom til å skje.