Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Familien Brattbakk

Julia Kahrs Gyldendal 2022

 

 

 

 

Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Hvordan barn bare kan forsvinne, kan eller vil ikke de voksne forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer, og er Sam og brødrene hennes trygge?

 

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

3 683 anmeldelser av “Familien Brattbakk

 1. Familien Brattbakk

  Forfatter: Julia Kahrs.
  Illustratør: Eivind Platou.
  Originalens tittel: Familien Brattbakk.
  Utgitt: 2022.

  «I Gjøra kommer det mystiske vinter stormer hver gang det er storm forsvinner barn.»

  Julia Kahrs ble født 17 januar 1985. Hun er Norsk og ble inspirert av Roald Dahl. Og er mest kjent for å være en barnebokforfatter. Hun debuterte med eventyrromanen Sølvrevene i 2009.

  Sammendrag: Sam og familien hennes har flyttet til Gjøra, i Gjøra forsvinner barn når det er vinter stormer men det vet Sam og familien hennes. Sam og brødrene hennes skal til skolen, på veien ser hun en grav stein på den sto : til minne om Inger fuglemyr 27.01.1944. Ī 21.12.1954. «Hun døde samme år som stormen.» «hun ble bare 10 år» de gikk videre og så en annen grav stein det sto: Hans Bruvik, Nils Bruvik og Eva Bruvik. Ī. 07.12. 2003.hvil i fred. «de døde samme år som den andre stormen.» på skolen møter hun Klara som blir mobbet av Sandra, hun blir veldig sur og slår Sandra i nesa og springer ut. Gjennom vinduet ser Sam Klara sitte på en stein, i friminuttet går Sam til Klara. De snakker om himmelen fordi begge ser noe rart der.

  Min mening: jeg synes handlingen var spennende og mystisk fordi på veien til skolen så ser de en grav stein det synes jeg var mystisk og spennende. Jeg lo litt da Klara slo Sandra i nesa fordi jeg synes hun fortjente det. Særlig spennende synes jeg det var da Klara så en på en måte portal på himmelen fordi det var litt mystisk hvorfor var det liksom på en måte portal på himmelen. Kanskje kunne det har vært litt mer spenning på en måte at det begynner å blåse og riste fordi da kunne det har vert mer spenning. Jeg er ikke helt fornøyd med at de mobbet klare fordi det var ikke så hyggelig.

  Denne boka passer bra til barn fra 8-13 år
  Jeg vil absolutt anbefale denne boka til barn som liker spenning og mystiske ting.
  Alt i alt, vil jeg si at boka her får en fire av seks

 2. Boka handler om Sam, en jente som har flyttet med familien til Gørja. Det skjer mye rart i Gørja. Sam begynner på skolen, men hun føler ikke at hun passer inn. Hun blir likevel kjent med en jente i klassen som heter Karla. Karla forteller om merkelige ting i som har skjedd i Gørja. Hun sier at fire barn har forsvunnet. Hva kan ha skjedd?

  Jeg likte utdraget veldig godt og gir det terningkast 5.
  Dette mener jeg fordi det var et veldig spennende utdrag og jeg får lyst til å leste hele boka. Den er veldig bra skrevet og mysterie er en av de sjangrene jeg liker best.

  Jeg syns boka passer best for både gutter og jenter i alderen fra 10 til 13 år.

  Det var et veldig spennende utdrag og det får meg til å ville leste hele boka. Den er veldig bra skrevet og mysteriesjangeren er en av de jeg liker best.

 3. Familien Brattbakk.

  Boka heter Familien Brattbakk, og forfatteren er Julia Kahrs. Sjangeren er spenning. Boka handler om Sam, en jente som har flyttet til et sted som heter Gørja. Det skjer mye rart i Gørja. Sam begynner på skolen i Gørja, men hun føler ikke at hun passer inn. Hun blir likevel kjent med en jente i klassen som heter Karla. Karla forteller Sam om merkelige ting i som har skjedd i Gørja. Hun sier at fire barn har forsvunnet. Hva kan ha skjedd? Sam tror at barna ble tatt av stormen.

  Jeg synes at boka var litt mystisk fordi den handler om barn som forsvinner.

  Jeg gir terningkast 6.

 4. Forfatter: Julia Kahrs.
  Boka »Brattbakk» handler om en jente som heter sam som har flyttet til Gørja. stadig vekk kommer det en snøstorm og hver gang en kommer så forsvinner en eller flere barn og blir sporløst forsvunnet, hvorfor og hvordan skjer dette..?

  Jeg vil gi boka terningkast 5 fordi den var spennende og den var skrevet veldig bra… Jeg tror nokk att jeg vil lese hele boka:|Jeg anbefaler den til barn fra 8-12 år 🙂

 5. Boka heter Familien Brattbakk og skrevet av forfatteren Julia Kahrs.

  Sjangeren er spenning og mysterier.

  Boka handler om en jente som heter Sam. Sam og familien har flyttet til Gørja. Gørja er ikke et helt vanlig sted. Det er også noe uforklarlig og merkelige på himmelen over Gørja.

  I utdraget får vi høre at Sam begynner på skolen i Gørja. Hun føler seg ikke velkommen i klassen, men blir kjent med en jente som heter Karla. Karla forteller Sam om noen merkelige ting som har skjedd i Gørja. Flere barn har forsvunnet fra bygda. Sam tror at barna ble tatt av stormen.

  Jeg synes at boken var mystisk fordi den handler om forsvunne barn.

  Terningkast 5

 6. Det var veldig spennende tekst. Hun satte oss inn i en stemning med bruk av språkbildene. Det var spennende i starten, men det ble kjedelig etter hvert.

 7. Boken Familien Brattbakk handler om en jente som heter Sam, hun og familien hennes har nettopp flyttet til Gørja. I Gørja er det mange vinterstormer og hver gang det er en vinterstorm blir en eller flere barn borte uten grunn og politiet mener at barna bli tatt av stormen men, ingen har funnet kroppene til de forsvunnede barna. Når Sam og brødene hennes går til den nye skolen ser de ingen andre barn der unnta en mann. Når Sam kommer inn i sitt nye klasserom så sier læreren hva Sam heter og alt det der, men før hun er ferdig så kommer en jente som heter Karla Qvist. Hun er dobbel så stor som Sam. Klara har plass bakerst i klasserommet hun velter ned masse ting på veien. Når de skal spise så mobber Sandra Karla (Sandra er den slem i klassen). Til slutt så brekker Karla og slår Sandra i nesa og så blir alt til et kaos. Karla stormer ut og etter at alle de andre har spist så går de ut når Sam kommer ut så ser en Karla og hun går bort til henne.Karla sier at hun vil bli tatt av stormen og at det ser ut som en nye kommer fordi det er en rar ting i himmelen.

  Boken Familien Brattbakk er en mysterie bok og forfatterne er Julia Kahrs. Boken har ingen illustratør.

  Jeg synes at boken er kjempe bra fordi barn blir borte uten en forklaring, politet sier at de døde av stormen, men barn tror de lyver, du må tenke mye på hva som har skjedd med barna som kanskje døde eller om at de kanskje lever og fordi du bør ikke kalle andra barn for slemme ting som dundre.

  Det jeg likte beste med teksten var når Karla slo Sandra i nese, alt ble til et kaos og Karla stormet ut av klasserommet.

  Andre barn bør lese hele boken Familien Brattbakk hvis de liker sånne boker fordi man må tenke mye på hva som kommer til å skje videre og hva som skjedde med barna for du får vite det.

  Boken bør vinne bokslukerprisen fordi den er en kjempe bra bok.

  Og jeg gir den 5/6. Boken er for 8 til 14 åringer synes jeg.

 8. Familien Brattbakk

  Familien Brattbakk er en mysteriebok som er skrevet av Julia Kahrs. Boken handler om en jente som heter Sam, hun og familien hennes har nettopp flyttet til et sted som heter Gørja. På Gørja er det vinterstormer som herjer rundt om kring, men hver gang det er en storm så blir barn borte på uforklarlig vis. Politet mener at barna ble tatt av stormen, men de fant aldri barna. Er egentlig Sam og brødrene hennes trygge? Når hun går inn på den nye skolen er det mange som kommenterer navnet og stilen hennes og hun legger merke til at alle går i ett, sekkene, skoene alt, men det er en som skiller seg ut det er en som heter Karla Qvist. Karla havner ofte i trøbbel, men det ser ikke ut som at hun bryr seg. En dag ser Karla og Sam noe rart på himmelen tenk om det kommer en ny storm.

  Jeg liker boken fordi jeg er veldig glad i mysterier, uforklarlige ting, liker bøker uten illustrasjoner og jeg syntes det er bra at Sam stikker seg litt ut fra de andre og er annerledes.

  Det beste med boken er at man ikke får vite hva som skjer etter at Sam og Karla så noe rart på himmelen. Jeg anbefaler boken til barn fra 10 til 15 år og jeg håper at familien Brattbakk vinner bokslukerprisen.

 9. «Kjempekult med blanding av skrekk og mysterier»
  «Spennende slutt, får lyst til å lese mer»
  «Gode beskrivelser gjør den spennende og morsom»

 10. Forfatter : Julia Kahrs.
  Kom ut i : 2022.
  Boka handler om: Sam, Sandra og Karla.
  Forlag: Gyldendal.
  Anta sider: 254.

  Jeg synes at boka var veldig spennende fordi det skjedde så mye rare ting.

  Boka handla om en jente som heter Sam. Hun har akkurat flyttet og begynt på en ny skole. Her blir hun kjent med Karla som var annerledes enn de andre, og Sandra som ikke var så snill mot Karla. Da Sam og Karla satt og snakka, så de opp på himmelen og de syntes at det var noe rart med den. Karla fortalte at det hadde vært tornadoer der før som hadde ødelagt mye og at noen barn hadde blitt tatt av stormen. Det gjorde inntrykk på meg at Karla sa at hun ville bli tatt av stormen. Jeg likte godt at Karla og Sam ble venner. Det jeg ikke likte var at slutten var så åpen, men det fordi at det bare var et utdrag.

  Jeg ville lest denne boken, og ville anbefalt denne boken til barn som er 6 år og oppover.

  Jente 5 trinn😁🐱

 11. Boka handler om at en familie flytter til gørja, men det er noe rart med byen.
  Jeg synes boka ikke var bra. Det er ingen action og handler bare om mobbing og ting som er triste.
  Jeg gir boka terning kast 2.
  Boka er skrevet av Julia Khars.

 12. Boka var spennende samtidig som den var litt kjedelig fordi den handlet ikke så mye om det jeg liker derfor gir jeg den ternings kast 3/6 den var bare ikke noe for meg.

 13. Jeg syntes at denne boka var spennene men også rar på en bra ting. Jeg synes at denne boka var får meg så ternings kast 5/6

 14. Jeg syntes denne boken var helt grei. Den handlet om at sam og familien SIM flyttet til gørja,som ikke var et helt vanlig sted. Jeg gir boka en 3/6.ambefales til de fra 7-12 år

 15. familien flytter til gørja det er ikke en vanlig stedt å bo i fordi vær gang en snøstorm kommer da blir en barn tatt bort fra stormen det er alltid noe rart med skyen.jeg velger teærning kast 8.5. Jeg anbefaler dette boken alder fra 4 år til 50. Jeg syns teksten er så spennende fordi jeg vill vite hva som skjer når barna blir tatt fra snøstormen og hvist alle barna fortsatt overlever det. Bokens tittel er familien brattbak. For fatteren er Julia kahrs forlagene er Gyldendal. De slemme folk fra boken irriterer meg. Bokens handling tekst styrke er når de familie flytter til en farlig stedt uten å bli redd. Jeg syns alle skal lese familen brattbakk book det er bare så spennende. De viktigeste personene fe teksten er Karla og den nye jenta fordi de kan kansje hjelpe de andre barna .hvorfor jeg gjorde ikke tærning kast 10 for teksten er for jeg liker ikke boka så mye fordi det er litt skjedling men de andre part av teksten er spenende. Den beste ved teksten er at karla går ut og spørre nye jenta ser du noe rart med skyen?. At det er skjer ikke noe bra slutt. Jeg syns at familien brattbakk fortjener å være superfinalist og at den fortjener å vinne bookslukensprisen.

 16. Forfatter:Julia Khars

  Boken handler om sam som flyttet med familien hennes til gørja, men det var noe rart med gørja.
  Jeg synes boka ikke boken var noe spennende fordi den handlet om skole ting og ikke noe action.
  Boka anbefales fra 7-10 år
  Terningskast 2

 17. Denne boken handler om en person som heter Sam og brødrene sine. De bor i en gammel og slitt by som har noe rart ved seg, noen snøstormer som får barn til å forsvinne.
  Jeg anbefaler denne boken for alle fra 11 til 15
  Terningkast 5

 18. Denne boka handlet om at Sam og familien hennes flyttettil Gørja som er ikke en vanlig sted jeg synnes at boka var veldig bra og jeg synnnes at boka er for 7 til 13 år og terning kast 5 av 6 bra bok

 19. boken handlet om sam og brødrene hennes som flyttet til et sted kaldt Gørja hvor 4 barn har forsvunnet uten noe tegn. Jeg synes boken var ganske spennende men at det var litt vanskelig å forstå alt men de beskrev det rundt seg og hva de følte veldig bra men likevel. Jeg likte den ganske godt så jeg gir den terningkast 5/6 og anbefaler den til de som er 7 til 13 år. Boken er skrevet av Julia Khars.

 20. Boken handlet om en familie som flyttet til Gørja. Det bruker å være ganske mye dårlig vær og hver gang det kommer en vinterstorm blir barn borte og ingen vet hvor de er. Broren og Sam går sammen til skolen og på skolen var det en som var ikke var noe grei med Sam. Jeg synes dette utdraget er bra og det er skrevet på en fin måtte. Jeg forstod hva som skjedde, men dette var kanskje ikke det jeg bruker å lese. Jeg ambefaler det til barn fra 8-13 år gamle. Jeg gir boken terningkast 3-4 av 6.

 21. Jeg likte boken litt. Den var ganskespenende og litt mystisk. Jeg synes den er pasende for barn 8-12 og jeg gir den terningkast 4.

 22. Jeg synes utdraget er veldig bra. Jeg fikk veldig lyst til å lese boken når jeg hørte utdraget.

  Jeg gir boken terningkast 5
  og 7+

 23. boka var bra og spennede. det handler om sam som flytter. jeg gir den terningkast 3.
  og anbefler den for 9-12 år

 24. Tittelen er «Familien Brattbakk» og er skrevet av Julia Kahrs. Sjangeren er mysterier.
  Jeg synes boka var veldig spennende. Jeg har lyst til å låne eller kjøpe boka og lese den. Den handler om Sam og brødrene som flytter til et sted hvor 4 barn har forsvunnet i en storm. Karla, en jente i klassen blir mobbet, og har lyst til å forsvinne. Sandra (mobberen) brakk nesa da Karla slo henne siden Sandra kalte henne tjukk. I friminuttet legger Sam og Karla merke til at det er noe rart med himmelen. Jeg syntes den passer til 10 år og oppover. Terningkast 5.

 25. Jeg syns boka er spennende og mystisk, når jeg leser boka lurer jeg på hva som skjer med stormen. Først når sam og familien flyttet til Gørja, som ikke var et helt vanlig sted så viste jeg at noe skummelt skule skje. jeg likte best var når på når Sam husket de mine steinene, det var høyde punktet i boka. Jeg anbefaler boka for de fra 9 år-13 år. Jeg gir boka 7/10.

 26. eg likte ikkje denne boka siden det var nesten ingen spenningstopper det var nesten den dårligste boka eg noensinne har lest. Eg blei veldig skuffa og det var liksom veldig kjedelig innhald.

 27. Jeg synes boka var okay, men den er ikke akkurat min type bok. Boka var spennende.💕👀🛍

 28. Boka har en del spenning og action. Vi lurer veldig på hva som skjedde med barna som forsvant. Det hadde vært fint med bilder i teksten. Dette er en fortelling som får oss til å tenke. Vi fikk lyst til å lese videre og se hva som skjer.

 29. BokA NaVn: familien Brattbakk
  ANNMELDESE SKREVET av Selma 💅🏻
  Forfatter av boka: Julia Kahrs.
  Boka handler om en plass som heter Gørja og når det blir storm der forsvinner det barn der. Det har forsvunnet 4 barn .
  Da Sam og brødrene går til skolen ser de mystiske steiner med tallet d og f.
  Hovedpersonen er Sam.
  Jeg liker at boka er spennende og lett å lese.
  Temaet er mysterier og spennng.
  Jeg liker ikke at de mobber folk fordi de ikke ser ut som de andre.
  Jeg vil anbefale andre å lese boka fordi den er veldig bra, den er ikke så lett å lese for de som ikke er så flinke så Jeg anbefaler den for 9 til 12 år.
  Terningkast 5
  ANNMELDELSE SKREVET av Selma😃. ZzZzZzZ

 30. Sam flytta ti et sted og barn blir borte av storm og henne tok følge med brødrene sine og på veiene var det bakene ødelagt.Barn blir borte fra gørja politiet så at barna har blit tat fra stormen. Familien brattbakk jeg gir boka 6 av 10.

 31. Det her er en ganske bra bok.
  Den er mystisk på en bra måte.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker mysterie.
  Mysteriet er en storm som poofer folk vekk.
  Du burde lese denne boka hvis du liker mysterie
  boka er full av fantasi.
  Jeg gir boka en 5\6.
  jeg ville ha gitt boka til noen som er 5 år eller eldre.

 32. Jeg syns det var litt kjedelig for det skjedde ingen ting, og jeg liker ikke at de sier at man blir tjukk av brunost.
  Terningkast 4/6.

 33. Den var bra, spennende og det var veldig skrevet kreativt. Jeg likte at den var kreativt skrevet og at den var litt annerledes. Jeg gir den 7 av 10. Jeg anbefaler den til 6 år og oppover og de som liker mysterier og spenning.

 34. Jeg liker den og den er spennende, men den er litt tunglest og det tar lang tid å lese den. Den har mye bra og jeg tror jeg hadde lest den. Den handler om Sam og brødrene som flytter til et sted hvor 4 barn har forsvunnet sporløst. Jeg syntes den passer til 9-13. Terningkast 5.

 35. Jeg likte at denne boken har et litt stort mysterie jeg liker at det er noen. Som er litt annerledes og at alt er nytt for Sam og familien. Jeg syntes boken er for 8 og oppover. Hvis jeg hadde hatt denne boken så hadde jeg lest den ferdig tror jeg. Jeg gir den 8/10.

 36. Boka familien Brattbakk handler om en familie som flytter, fordi det ene barnet blir mobbet. De flytter til Gørja når de kommer dit forteller noen at flere barn har blitt borte etter høststormer og at det har skjedd mange mystiske ting der. Når de gikk til skolen så de mange gravsteiner av døde barn. På skolen da Karla kom inn i klasserommet for å spise mat åpnet hun matpakken sin og ble mobbet av andre som sa hun var tykk. På slutten av skoledagen slo Karla en medelev i nesa fordi hun var slem med henne. Når de kom hjem fra skolen sto det en politimann der. Det hadde forsvunnet en gutt. Det er ei god bok som jeg anbefaler. Skrekkhistorien er sykt spennende, men fortjener ikke mer enn terningkast 3. Jeg anbefaler boka for de som er veldig glad i mysterier terningkast 5.5/6 anbefaler til folk som liker mysterier og spenning

 37. boka var bra jeg likte ikke at Sandra mobber jeg likte at karla slo Sandra i fjeset boka handler om sam og familiene som flytta til et plass som heter gørja. Jeg gir terning kast 4/6

 38. Jeg syns boka var veldig spennende. Når man hørte på den så fikk man kule bilder i hodet. De var veldig flinke til å beskrive hva som skjedde og hva de så. Og at de forklarte hva som stod på ting. Det var litt skummelt og spennende når de sa at det var en jente som bare ble ti år. De begynte å lure på hva som kunne ha skjedd med hun. De så tre små fugler i marmor. På messingskiltet stod det «hvil i fred». I klasserommet så de en dame og de lurte på om de hadde sett henne før.
  Faren hennes sa at man måtte heve hode hvis noen ble mobbet, men det var lett for han og si siden han var så høy. Sandra sa i klasserommet det er noen som luktet svette her. I et klasserom er det veldig lett og bli lagt merke til noe som kala ble hele tiden.
  I spisingen så skulle Hanne lese om heksene. Hanne klagde på maten til kala og sa at hun ikke fatter at hun ville spise det. Sandra spiste salat. Sandra sa at man blir tykk av og spise brunost men det er jo du allikavel da. Jeg syns denne boken passer for barn fra 8 til 13 år. Terningkast 5 av 6.

 39. Bra bok veldig spesial på egen måte liker den den handler også om foreksempel at noen ble mobbet og andre ble sinte og ditt og datt

 40. Den var veldig fin, den handler om Sam og familien flyttet til et sted som heter gøria, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Hvordan barna forsvinner vet ingen.. og det er noe merkelig med himmelen over gøria. Nå lurer de på om det kommer flere stormer, og om flere barn blir tatt??? Jeg gir den 3/6, jeg anbefaler den for folk over 6 år.

 41. Boken var helt grei. Den handlet om Sam og familien som flyttet til et nytt sted som het Gørja, vær gang det det er vinter kommer det rare vinterstormer, inni vinterstormene forsvinner det alltid barn. Boken er ikke helt min stil så jeg gjir den 4/10. Jeg anbefaler boken for 5+.

 42. Den handler om ei jente som flytter til en ny plass og som går til skolen med søsknene. De går forbi en gravplass hvor de ser at tre personer er gravlagt inntil hverandre. De var ikke gammel når de forsvant og døde. Sam og brødrene synes det var merkelig, men de gikk videre for å rekke skolen. Da de kom til skolen så ønsket læreren og elevene henne velkommen. Hun ble sittende mellom to andre jenter og når de skal spise, så kommenterer hun som sitter ved siden av henne, at Karla som sitter på andre siden av Sam har ekkel mat. Hun kommenterer også masse slemme ting om henne og hun blir så sur at hun slår til den andre som begynner å gråte. Hun springer ut og spiser for seg selv og Sam går ut til henne. Læreren kommer og utviser henne for resten av dagen. Læreren ble sur fordi hun slo. Da sa Karla at hun ønsket hun var en av dem som forsvant.. Sam spør da om hvordan de forsvant og Karla sier at hun vet ingenting. Jeg synte ikke boka burde vinne, men den var spennende. Terningkast:4

 43. Det handler om en familie som har flytta til gørra Bern blir borte om vinteren fordi det kommer en storm .. byen gørra er en gammel by . Stormen i 1994 ødelag hus og,. Mange hadde lagt blomster ved et bilde av en jente hun døde i 1994. Det var også en annen storm i 2004 og vi sinda hvar det et bilde av en gutt som døde i 2004. De kan ha død av stormen men de visste ikke de. De ny (altså de barn i familien ) kom til klassen der møtte de en som hett Karla. De andre sa at hun lokket svette .jeg gir terning kast 4. den passer for barn mellom 11 – 13 år

 44. Boka var grei, jeg likte ikke at det ikke var noen bilder. Jeg likte at det var litt spenning. Jeg anbefaler boka for folk som liker å lese masse uten bilder og litt spenning og barn fra 5-10 år. Jeg gir den terningkast 3.

 45. Boka var spennende og gøy, det jeg ikke likte med boka var at den hadde mye tekst og lite bilder. Jeg gir boka terning kast 4. og anbefaler boka for 8-11 åringer fordi det var litt mye tekst.

 46. denne boken var lit forvirende fordi først så handlet det om at de går til skolen å plutselig så handler det om en eler anen storm å så handler det om en fet jente som heter klara å så er det noen helt andre så jeg likte ikke dette utdraget. men hva kan vel jeg si jeg har bare lest noen få sider men en klasse kamerat av meg har kjøpt boken å sier at den er veldig spennende. men det er hennes mening min mening er at den ikke er så bra så jeg vil gi den 2\6 den var ikke så bra. jeg håper dere likte min mening.

 47. Jeg likte teksten fordi det var kjempe spennende, kul og
  Det var spennende å vite at det er barn som kan forsvinne
  Av en storm som er sterk men veldig god bok men kunne være
  mer fordi jeg vil vite mye mer av det som skjer.

 48. Jeg valgte : Familien Brattbakk

  Forfatter:.Julia Kahrs.
  Forlag: Gyldendal.
  Utgitt: 2022
  Antal sider:256

  Jeg har lest familien Brattbakk og jeg synes den er kul.
  Jeg synes at boka ble spennende da det sto Barna som forsvant.
  Boka handler om barn som ble borte i en storm og politiet kunne ikke finne dem.
  Karla, Bustete hår, som har brunost på brødskiva hennes og er en helt vanelig jente. Hun er kul fordi hun er veldig tøff og modi. Det er Sam som ser det som skjer og tenker. Jeg misliker Sandra. Sam forteller også historien.
  Jeg synes at Sandra er veldi slem.
  Slutten var veldi interessant og utdrage fikk meg til å ville lese hele boken.
  Jeg ble overrasket da Karla bokset Sandra på nesa.
  Da jeg leste, la jeg merke til at det var mainntrykknge barn som hadde død/forsvunnet av stormen.

  Jeg ELSKER utdraget pga:
  A. Jeg synes at denne boka er veldi spennendes og når læreren sa at vi skulle lage et utdrag fra bokslukerprisen viste jeg at jeg skulle ta dette utdraget.
  B. Jeg synes Sam og Karla er veldi kule men de andre i klassen var ikke snille.
  Jeg synes boka er veldi fin og jeg ble både glad og sint når jeg leste og jeg ELSKER sånne her bøker.

  P.S Jeg ambefaler boka til barn fra 8 til 13. Jeg gir denne boka 10/10.

 49. Dette utdraget var passende. Det som var bra med utdraget var at det var litt spennende fordi at det var litt krim i den. Jeg er glad i krim.

 50. Jeg syns denne boken var spennende, fordi det var barn som hadde forsvunnet. Godt skrevet. Jeg fikk lyst til å høre mer.

 51. Familien brattbakk
  Jeg synes den var kjedelig for jeg synes det var for mye tekst. Når jeg leser er det viktig at det er bilder og ikke så mye tekst.

 52. Ikke helt min type bok. Det var litt spennende i starten, men etter hvert ble det kjedelig fordi de snakket mye om de samme tingene.

 53. Familien Brattbak

  Jeg synes familien Brattbakk er en spennende bok, men den kan bli litt for skummel for barn under 10-12. Den er morsom og kul, men er litt dramatisk.

  TERNINGKAST 6-6

 54. Jeg syns boka var bra og veldig spennende f.eks så syns jeg det var litt skummelt med at de barna var forsvunnet. Jeg gir boka terningkast 4/6

 55. Boka var litt forvirrende og litt kjedelig i starten, det var som bølger. Litt spennende, 0g litt ikke spennende.

 56. Sam og familien flytter til Gørja.Hver gang det er en snøstorm der forsvinner det barn.
  Ingen kan forklare hvor de er.’
  Jeg likte ikke bokaTerningkast 1

 57. Familien Brattbakk handler om en jente som har flyttet til en ny plass. Plassen er gammel, og ganske mystisk. Etter hvert finner hun ut at det har vært diverse stormer der, og stormene har tatt med seg 4 barn. Ingen vet hvor de er, eller om de lever. Jeg synes denne boken var veldig godt skrevet, og på en måte sånn at det er lett å leve seg inn i historien og tenke som hovedpersonen. Jeg anbefale denne boken for barn mellom 10 – 15. Terningkast: 5/6.

 58. jeg gir terningkast 5 for boken er veldig spennende men jeg liker ikke så godt krim. boken handler om sam og familien hans flytter til gjørja. hver gang vinteren kommer så kommer barna borte for det er veldig mye storm der. men foreldrene vill ikke forklare hvorfor😊

 59. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer blir barn borte.

 60. Sam og familien har flyttet til Gjøran som ikke er et helt vanlig sted. vær gang stedet hjertes av vinterstorm blir barn borte. jeg likte boka veldig veldig veldig mye. den er spennende og gøy. boka får terningkast 6

 61. jeg likte at de fant minne steiner. jeg likte denne boken veldig godt. jeg likte at Hanne slo Sara. jeg gir denne boken en 6. for det var lit dramma.

 62. Denne var super
  Andre bør lese den hvis de liker litt spenning
  Jeg anbefaler den for ni år og oppover
  Terning kast ti av ti

 63. FAMLILIEN BRATTBAKK

  Framsiden på denne boka er spennende fordi det er helt svart bakgrunn med bare en planet og stjerner i bakgrunnen, men det ser ut som et stjerneskudd eller noe som skyter gjennom siden. Dette synes jeg er spennende og kult. Inni stjerneskuddet står det Familien Brattbakk med STORE bokstaver. Denne forsiden tiltrekker oppmerksomhet og spenning. Jeg får mer lyst til å lese boka pga forsiden. Det er derfor forsider er viktig!

  Dette utdraget handler om Sam og familien hennes, som har flyttet til Gørja. Men, Gørja er ikke et helt vanlig sted, siden hver gang det er en storm, blir barn sporløst forsvunnet. Det er ingen forklaring på hvorfor eller hvordan de forsvinner. Når Sam og brødrene hennes skal på skolen ser de mange minnestøtter av barn som har dødd. På skolen møter Sam en jente som heter Karla, og hun er litt annerledes en de andre barna i klassen hennes. På slutten av boka sier Karla at politiet påstår at de forsvunnede barna ble tatt av stormen, men det er ingen som noen gang hadde funnet dem..

  Det er Julia Kahrs har laget denne gripende boka. Hun er en veldig flink forfatter og hun lager fine bøker. Julia Lossius Kahrs er en norsk forfatter fra Son. Hun har studert psykologi og nordisk og gått skrivekunstlinjen ved Nansenskolen. Kahrs er en av våre mest originale barnebokforfattere. Julia har skrevet flere romaner for mellomtrinnet, der hun ikke er redd for å gå inn i det absurde og groteske. Bøkene hennes blir ofte beskrevet som uforutsigbare, magisk-realistiske og litt ville.

  Dette er en bok med sjanger, mysterier. Teksten er spennende fra start til slutt. Jeg fikk lyst til å lese hele boka, fordi det stopper på noe som får meg til å ha lyst til å lese mer. Jeg elsker krim og mysterier med spenning. Det er lett å leve seg inn fordi handlingen er alltid spennende og beskrivelsene er topp. Så derfor er det vanskelig å legge fra seg boka. Dette utdraget er lett å lese fordi det er ikke så mye tekst. Jeg liker at personene i dette utdraget er så annerledes fra hverandre. Noen er pyntete og jålete, mens andre er stikk motsatt og går rett og slett med rufsete og slitte klær.

  Jeg synes denne boka er veldig bra for flere grunner. Derfor vil jeg anbefale den! Jeg anbefaler for barn fra 8 – 12 som synes krim eller mysterier er spennende. Jeg synes denne boka er verdig for å vinne bokslukerprisen.

 64. Denne teksten handler om Sam og familien hans, men du vil også møte litt andre personer. En av de andre personene du møter er den nye bestevennen til Sam, Karla. Sam og familien har nettopp flytta og på den nye skolen får hun en ny venn. Det er Karla. Hun forteller Sam at det har vært noen stormer i Gørja og vær gang det har vært en storm har det forsvunnet barn. Denne boken inneholder veldig mange mysterier. Hva er det som skylder alle de merkelige tingene som skjer i Gørja?

  Jeg liker denne boken veldig godt, og en av grunnene til det er det at det er veldig lett å leve seg inn i historien. Beskrivelsene i denne boken er veldig gode, og det er en av grunnene til at jeg klarer å se for meg handlingene så godt. Teksten starter med at Sam og familien har flytta til Gørja. Når Sam går med brødrene sine, Gabriel og Fleming finner de mange minnestøtter. Når de ser nærmere på de ser de at minnestøttene tilhører små barn. Teksten slutter med at Karla går etter at hun nettopp har fortalt Sam om at det er barn som forsvinner når det er store stormer.

  Jeg synes at mammaen til Sam virker litt skummel, fordi jeg får et lite inntrykk av at hun ikke er fra Jorden, og at hun har noe med forsvinningene til barna. Jeg tenker også at Sara som går i klassen til Sam er veldig slem, hun mobber andre og hun er stor i kjeften.

  Jeg mener det beste med teksten er at det er så mange mysterier som tvinger deg til at du må lese videre. Du blir nesten litt sur hvis det viser seg at du ikke får lese videre. Jeg mener ikke at teksten har noen svakheter, og jeg anbefaler alle å lese denne boken. Jeg mener selv at denne boken fortjener å vinne Bokslukerprisen. 10/10!

 65. Boka handler om at Sam og brødrene nettopp hadde flyttet til Gørja. De finner fort ut at det er noe rart med en storm og noen barn som forsvinner.
  Når de drar på skolen kommer det en jente inn i timen. Læreren ser hun har skitne klær og håret er fullt av kvister og mose. Når det er spisetider kommer en frekk jente, som heter Sandra, og kommenterer på maten til Carla. Det er først når Sandra sier at Carla er tjukk, at hun blir sint. Carla slår hardt på nesen til Sandra før hun går ut.

  I friminuttet sitter Carla helt alene og spiser resten av matpakka si og stirrer på himmelen. Sam går bort til henne og spør hva hun ser på. Carla viser henne en flekk på himmelen som er i en annen blåfarge enn resten.

  Jeg synes boken var veldig bra og spennende, og anbefaler den for barn fra 10 år og oppover. Jeg gir boken terningskastene 3.

 66. Jeg likte ikke boka så godt men denn handler om Sam og familien hennes som flyttet til Gørja.Der blir barn bordte i stormer.Sam åg brødrene gikk til skolen og på veg til skolen ser de grav steiner der stårde års tall F og D de fleste er ikke mer en 10 år.
  Jeg likkte ikke boka så godt menn jeg gir denn en 1.

 67. Denne boken er den beste av alle. ANBEFALES HUNDRE PROSENT!!!! Jeg leste dette utdraget og jeg bestemte meg for å låne den på biblioteket. Jeg leste hele boken og det var så bra. Boka handler om Sam, Flemming og Gabriel. De har nettopp flyttet til Gørja.
  De oppdager hvem moren egentlig er og hvem de er selv. Terningkast 6. LES DEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 68. Boken heter Familien Brattbakk og er skrevet av Julia Kahrs. Boka handler om Sam. Hun har nylig flyttet til Gørja. Men det er noe som ikke stemmer der.

  Jeg likte boken ganske godt. Det var ganske spennende og du fikk lyst til å vite mer. Jeg gir boken terningkast 4.

 69. Den boka jeg syntes var best er Familien Brattbakk.
  Familien Brattbakk handler om en jente som heter Sam, hun og familien hennes flyttet nettopp til et nytt sted. Der er det mange mysterier med barn som har blir borte hver gang det er vinterstormer. Det er også noe rart på himmelen over Gørja.
  Familien Brattbakk er min favoritt fordi jeg syns det er veldig spennende når folk blir savnet og det er et mysterium.

 70. Familien Bratbakk har flyttet, men det er noe rart med stedet. Hver gang det kommer vinterstormer blir barn borte. Sam prøver å finne ut hva som skjer, men ingen voksene har noen forklaring på hvorfor barn blir borte.

  Familien Bratbakk er favoritten min fordi den hørtes veldig spennende og interresant ut. Jeg likte at det er ett mysterie og at man ikke forstår med en gang hva som skjer.

 71. Utdraget handler om Sam og familien hennes som har flyttet til et nytt sted som heter Gørja. Når det er vinterstormer pleier barn og bli borte i Gørja og ingen voksne vil ikke eller kan ikke forklare. Da de er på skolen ser de en uforklarlig og merkelig ting på himmelen over Gørja.
  Synes utdraget virker ganske spennende og jeg blir nysgjerrig på hva som skjer videre…
  Terningkast 4/5.

 72. boken handler om en jente som heter Sam og hun har flyttet inn til et nyt hus.Jeg likte boken lit men den er ikke den beste boken jeg har lest, men den var spennende😄.

 73. Boken handlet om Sam og familien henes som har flyttet til en plass som heter Gørja og der er det noe merkelig fordi hver gang det blir snøstorm forsvinner barn.
  Jeg syntest ikke boken var så gøy fordi det var trist og ikke så spennende så den får ternigkast

 74. Jeg likte denne boken ikke så veldig godt. Jeg syntes at det var spennende at barn forsvinner, og at den ene manen smilte før han gikk inn i et hjørne., Jeg gir denne boken terning kast 4\6😸😸.

 75. Den handler om en jente som heter Sam og hun og familien har flyttet til et nytt sted som het Gørja. Det var ikke et helt normalt sted, barn hadde blitt borte og hver gang vinterstormen kom forsvant det et barn.

  Jeg syntes boken var spennende men det var noen ord jeg ikke helt forstod så jeg anbefaler denne boken 8/11 jeg gir den terningkast 4.

 76. Den handlet om en jente med navn sam, Hadde flyttet til en ny by der har det vært kjempe svære stormer også begynner på en ny skole der mener hun at hun ikke passer inn men jeg sytes den var ok jeg ville gitt et terning kast 4 av 6.

 77. Boken handlet om en jente som heter Sam . Sam hadde nettopp flyttet til Gørja. Jeg synes boken var spenene i starten men når hun var inni klasserommet skjønte jeg ikke hvem som snakket til hverandre.Jeg synes at noen sider var kjedelig og noen gøy.
  Jeg gir terningkast 🎲 5 av 6.😃

 78. Den handler om en jente som heter Sam og hun og familien har flyttet til et nytt sted som het Gørja. Det var ikke et helt normalt sted, barn hadde blitt borte og hver gang vinterstormen kom forsvant det et barn.

  Jeg syntes boken var spennende men det var noen ord jeg ikke helt forstod.

 79. Sam og familien hennes har flytta til Gørja, det var ikke så trygt der fordi det var masse stormer og barn forsvant bare når de kom stormer. Jeg likte boka fordi det er spennende å lese på, og den vil være gøy for andre folk eller barn.

 80. Sam og familien flyttet til Gørja som ikke er et vanlig sted. Barn blir blir borte i vinterstorm.
  Neste gang vil Sam beskytte brødrene sine.

 81. Det handler om en familie som heter familien Brattbakk. Hovedpersonen er Sam.
  Jeg likte den. Jeg kunne lest den igjen.Det var spennende når de snakket om en person som var død jeg husker ikke hva personen het.
  Terning kast 4/6.

 82. Boken handler om en jente som heter Sam. Hun har flyttet inn i et nytt hus.
  Jeg syntes boken var spennende når de snakket om hun som døde når hun var 10 år.
  Jeg likte boken veldig godt og jeg syntes den var veldig spennende og jeg kunne lest den igjen, jeg gir den terningkast 4.😊

 83. Den er spennene fordi det er barn som har forsvunnet på skolen og det er på en måte litt krim så derfor gir jeg den terningkast 4/6

 84. Jeg synes at boka var spennende fordi den var morsom og man skjønnerhva som skjedde i boka så jeg gir terning kast 4 av 5

 85. Jeg syntes boken var spennende fordi jeg lurte på hvorfor barn ble borte og om sam og brødrene ble borte men det skjedde ikke då jeg gir denne boken terning kast 4 fordi jeg likte denne boken og krim.

 86. Jeg syntes boken var spennende fordi jeg lurte på hvorfor barn ble borte og om sam og brødrene ble borte men det skjedde ikke då jeg gir denne boken terning kast 4

 87. Tittelen på boka er Familien Brattbakk: Og er skrevet av Julia Kahrs. Utgivelsesår:2022. Det er en spennende bok med mysterier. Den var fin og litt spennende men i de bøkene jeg har lest så har jeg sett bedre (●’◡’●). Jeg synes at boka var lett å leve seg inn i fordi det var veldig spennende og jeg liker spennende bøker. Jeg synes forfatteren skrev boka på en spennende måte.
  Utdraget starter med en beskrivelse.
  Jeg synes beskrivelsen var skrevet på en mystisk måte som fikk meg lyst til å lese videre.
  terningkast : 4/6:)

 88. Tittelen på boka er Familien Brattbakk: Og er skrevet av Julia Kahrs. Utgivelsesår:2022. Det er en spennende bok med mysterier.

  Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vintersommer, blir barn borte. Hvordan barn bare kan forsvinne, kan eller vil ikke de voksne forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer, og er Sam og brødrene trygge?

  Det jeg likte: Jeg likte at det alltid skjedde noe, og jeg likte også at det var gode og onde folk.

  Det jeg ikke likte: Jeg likte ikke at det ikke var bilder.

  Jeg anbefaler boken til 8-12 åringer som liker spenning og mysterier. Jeg gir den terning kast 5/6.

 89. Boka er skrevet av Julia Khars og illustrert av Hans Jørgen Sandnes.

  Den handler om en familie på fire barn og en mamma som flytter til Gørja der forsvinner det barn i merkelige høststormer.

  Jeg likte boka godt fordi den var lett og henge med. Det jeg ikke likte med var at det var veldig mange navn.

  Jeg syntes boka passer for både gutter og jenter i alderen av 10-14 år, og for lesere som liker spenning Jeg gir 6\10

 90. Jeg syntes at det var gøy og spennende. Siden det var barn som ble vekke i en storm det var det som gjorde at det ble spennende.Det var dumt at alle var slem med jenten. Det ble mer og mer spennende. Jeg hadde ikke kjøpt den men jeg vil lånt den på biblioteket. 😁

 91. Jeg likte boken fordi den var spennende fordi det var mange barn som hadde forsvunne av stormene.

  Terningkast 5.

 92. Jeg synes den var spennende fordi stormen i 1954 ødela takk og hus og barn var forsvunnet.
  Jeg gir boken 5/6

 93. Jeg synes at boken var litt trist når Sandra kansje brak nesen sin og at Klara ble utvist fra skolen resten av dagen.

  Terningkast 5.

 94. Jeg likte boken fordi den var fin.
  Og fordi hun jenten fikk noen venner til slutt.
  Jeg likte også boken fordi den hadde masse spenning.
  Jeg gir tergningskast 4

 95. Jeg likte boken fordi familien Brattbakk flyttet i et farlig sted. Jeg likte boken fordi skolen hadde en slem rektor og en jente som bråkte.

 96. Jeg likte boka fordi den var morsom og spennende. Den er spennende og rart å høre om at barn kan forsvinne i en storm.

  Terningkast 5

 97. Jeg synts at boken var spenndene fordi det hadde skjedd masse rart på Gjøra, mange barn forsvunnet, asfalt var rivd opp i små biter og der var et rart hull som ikke passet på himmelen.

  terningkast 6

 98. Jeg likte boka fordi det var litt spennedene. Det var spenndende å vite om hva som hadde skjedd med barna.
  Det er en veldig bra bok masse detaljer som trenger og være med i bøker, det er viktig.
  Jeg liker når folk skriver lange fortellinger.
  Derfor gjir jeg denne boka terningkast 6.

 99. 1.Jeg likte boken/utdraget av Familien Brattbakk fordi den var spennende, morsom, og det var litt fantasi i som jeg elsker.
  2. Jeg likte boken/utdraget av Familien Brattbakk fordi slutten var åpen og fordi jeg liker å fantasere slutten.
  Den passer best for barn.
  Jeg gir terningkastet: 6/6.

 100. Jeg likte boken fordi den var spennende. Fordi jeg viste ikke hva som kom til å skje, da den nye stormen skulle komme.
  Jeg lurer på hva som skjedde videre med barna.

  Terninkast 5Jeg likte boken fordi den var spennende. Fordi jeg viste ikke hva som kom til å skje, da den nye stormen skulle komme.
  Jeg lurer på hva som skjedde videre med barna.

  Terninkast 5

 101. Det var ingen komedie i den, så den var veldig dårlig og kjedelig. 💀
  Gir den 0/10🍔
  Den passer for bjarnehagen.

 102. Hei, jeg likte denne boken, jeg har lyst til og låne den, jeg syntes den var spennende, det var gøy og vite hva de hadde i matpakka og få vite litt om hvordan de er som personer,jeg anbefaler boka for folk som liker spenning. Jeg gir boka terningkast 6/6.

 103. Denne boka var veldig mystisk med en spennende bak historie.
  Jeg synes boken var bra og gir den terning kast 4/6

 104. Denne boken var passe MEN det eneste som var gøy var når noen brakk nesen. Den jenten som brakk nesen til den andre jenten er veldig flink i jobben sin. det som jeg likte var at barn ble bortført av stormen.

 105. Jeg syns den var litt spenene.
  Hekt grei terningkast 3/6.
  …………………………………………………………………………………………………-_-

 106. Jeg synes at familien bratbakk er en ekstremt bra bok, eller i all fall så var utdraget det.

  Jeg ble overasket over hvor godt boken var skrevet, masse små detaljer som bare putter de siste brikkene i puslespillet.

  Det som er litt dumt, er at det var noen ord jeg ikke skjønte, som fikk meg til å tro at jeg ikke kunne lese hele boka, så jeg lånte den ikke.

  terningkast 4\6

 107. En familie flytter til et nytt sted. Det handler om Sam som begynner i en ny klasse. en i klassen blir mobbet. handlingen foregår på en skole.

  Jeg synes handlingen var spennende og mystisk. Teksten begynner ganske brått og slutter ganske brått. Jeg får lyst til å lese mer for det er ganske spennende. Det jeg synes var mest spennende var at det var barn som hadde forsvunnet. Det beste med teksten var at det var ganske korte setninger. Det som irriterte meg var at det var noen som var slemme. Jeg anbefaler alle å lese den. Jeg synes den burde vinne.

 108. Bokmelding familien brattbakk.

  Sam og familien hennar har flytta til gørja, som ikkje er eit heilt uvanleg sted. hver gang stede herjes av vinterstormer, blir barn borte.
  hvordan barn bare kan forsvinne sånn, kan eller vil ikkje di voksne forklare. og det er også noe uforklarlig og merkeleg på himmelen over gørja. vil det komme flere stormer, og er sam og brødrene hennes trygge? det handlar om at unger forsvinner og at det er farleg der.
  Boka er i sjanger med mysterier.
  Forfatter Julia Kahrs

  Eg liker teksten for den var min type bok, eg liker mysterier og det er bra for meg og lese min type bok.
  Eg synest mysterier er morsomt og lese om og derfor liker eg boka og eg misliker den ikkje.

  Det beste med teksten var då vi fekk vite allt saman.
  Eg suntes teksten kuna ha hatt litt meir futt,
  men eg vil anbefale han uansett.
  Det var ei go bok med gode meiningar.
  Boka burde vere ein super finalist synest eg.
  Eg vil gi boka ein 8/10.
  Boka passar for 8År og oppover.

 109. Den var fin og litt spennende men i de bøkene jeg har lest så har jeg sett bedre (●’◡’●)
  Den kunne vært en fin bok å lese da men for meg liker jeg tegne serier best💕😁✌️

 110. Den var ganske bra og spennende, det var derfor jeg tok veldig bra😊jeg vil gjerne anbefale den boken til andre👍

 111. jeg syntes at boka var veldig bra fordi den litt trist litt morsom og veldig spennende jeg syntes at denne boken passer for 5. trinn og oppover

 112. Jeg synes at boken var spennende. Jeg liker mysterie bøker. De er spennende og fantastiske! Den var så spennende at jeg vill lese hele boken!
  Den var helt fantastisk! Jeg tror flere vill lese boken men kanskje ikke alle . Jeg gir den 9\10

 113. Jeg synes boken var veldig bra fordi den var spennende og morsom, jeg har veldig lyst til å låne hele boka!

 114. Jeg syns den var veldig bra og spennende. Den handler om en familie som har flyttet til et sted som er litt rart og mistenkelig.

 115. Familien brattbakk. Mysterier terningkast 3

  Teksten handler om sam som begynner på en ny skole i en by som heter gørja hvor personer bare forsvinner.

  Jeg synes den var bra Fordi den var spennende.

  Jeg anbefaler den til 12-18 år

 116. Jeg syntes den var grei fordi den handla om barn som hadde forsvunnet.
  Jeg anbefaler denne bok for folk som liker mysterier. 3\6.

 117. Den var lit kjedelig men gøy jeg har lest den før så den var ikke så spenene men kan hun som leser lydboken lese fortere hun leser den på 15 min og jeg leser den på 8 min bare et forslag 👌 ikke for og krenke altså jeg rater den 5/10

 118. Jeg fikk ikke med meg alt fordi det var veldig mye detaljer og masse ting som skjedde. Men liksom vist denne boken hadde vært en film hadde den sikkert hvert bedre. Og jeg synes at det kunne vært flere bilder. Jeg gir boken 4\10

 119. Den var ikke dårlig men det var ALTFOR mye detaljer så det var litt dårlig men ellers var det en sånn ok bok hadde sikkert ikke lest hele. 4/10

 120. Jeg synes boken var helt ok. Jeg synes ikke den var veldig spennende. Det var ikke sånn at eg fikk lyst til å lese mer. Det kunne vært mer spenning.

 121. Boka var veldig gøy og spennende. Jeg likte hvordan hvordan utdraget var. Boka var litt annerledes, enn andre bøker.

  Boka handlet om Sam. Hun flyttet til et nytt sted., Gørja. Hun var ut med brødrene sine. Når hun var ut, det var ingen barn ute. Når hun var ut så hun på tavlen «Til minne om Inger Fuglemyr 27.01.1944 – 21.12.1954. Flemming, broen til Sam spurte hvis noen døde. Når hun gikk til skolen, fant hun riktig klasserommet sitt. Hanna Larsen, var læreren. Bakerste rad var det ei jente. «Se på boksene hennes» sa Sandra, høyt. Læreren sa at Sam måtte sitte mellom Karla og Sandra. Sandra og Karla kranglet. Karla ble utvist fra skolen den dagen. Når hun gikk ut sa Karla «Jeg vil forsvinne som de andre barn». Sam spurte hva hun snakket om.

  Jeg anbefaler denne boka. De som liker mysterie bøker, da er dette bok bra for deg.

 122. Jeg synes boken var bra fordi barn forsvinner, det er spennende. Jeg likte boken fordi de flyttet og de hadde en helt ny start. Sam er hovedpersonen. Sam kalte noen tjukk og hun andre so på skyene.

 123. Boken heter Familien Brattbrakk. Sjangeren til boken var en mysteri bok.
  Forfatteren heter Julia Khars.
  Boken handlet om Sam og familien hennes.
  Julia Khars er en forfatter, hun har laget mange andre forskjellige bøker som dere må lese.
  Boken var grei, men slutten var veldig spennende fordi jenta la merke til en sky som var litt rar.
  Jenta som la merke til skyen ville dø, men Sam visste hva hun mente så hun spurte. Hun svarte «vet du ikke hva som skjedde». Sam var litt forvirra og svarte «nei», jenta forklarte alt sammen om de fire barna som døde av stormen. Jeg anbefaler denne boken til folk som liker spennende bøker og som liker mysteri bøker i tillegg.
  Men moren mente at kirkegården var et trygt sted, men det var det ikke fordi Sam og brødrene hennes vant en dame som døde samme dag som stormen.
  Min terningkast til denne boken må være en 5.5 fordi den var spennende og litt skummel, men den var ikke så skummel som jeg trodde den skulle være.
  Med engang jeg leste ingressen måtte jeg lese den fordi den var litt skummel.
  Brødrene forsvant også fra stormen. Men den dagen jenta og Sam la merke til skyen da, tror jeg stormen kommer tilbake.
  Les bøkene til Julia Khars. Alle bøkene hennes er spennende og bra.

 124. Denne boka er om en familie som hat lytet til en nyt sted. Og de finer ut at barn plutselig blir borte. Jeg syntes den var spennene og høre på og det var ikke en dårlig bok. Hvis du liker mysterier så synte jeg at du burde lese den.

 125. Jeg syns boken var bra fordi den hadde masse spennende ting inn seg.
  Boken var bedre en jeg forventa. Jeg likte godt når det skjedde mange ting i klasserommet.
  Jeg gir boka 5/6.

 126. Jeg syns boka var veldig bra. Den var spennende fordi det var mysterium. Det var kult at barna ble borte. Jeg gir terningkast 5/6. Jeg liker denne boka og kommer til å lese mysteriums bøker videre.

 127. Jeg syns boka var veldig bra. Den var spennende fordi det var et mysterium. Det var kult at barna ble borte. Jeg gir terningkast 5/6. Jeg liker denne boka og kommer til å lese mysteriums bøker videre.

 128. Boken var dårlig jeg var ikke interessert i hva det handlet om. Jeg liker ikke mysterie bøker.
  Boken var 1/6 for meg.

 129. Jeg synes boka var dårlig på grunn av at det handlet mye om bare hun i klasserommet jeg trodde det skulle være et mysterie

 130. Mysteriet av Familien Brattbakk

  Boka Familien Brattbakk handler om at det er en familie som flyttet til et sted som het Gørja. Gørja er ikke et helt vanlig sted fordi hver gang det blir vinterstorm så blir barn borte. Sam vil finne ut hvorfor barn blir borte. Sjangeren er mysterier.

  Utdraget av «Familien Brattbakk» starta i side 43 så jeg ble kastet rett inn i handlingen. Jeg ble interessert i boka fordi jeg ville vite hvordan og hvorfor barna ble borte. Jeg tror grunnen til at barn blir borte er fordi at vinterstormene gjør som at barna bare flyr vekk fordi vinterstormen trekker barna. Jeg ser meg selv litt i Karla fordi Karla blir veldig sint når folk kaller henne tjukk og grunnen til at henne blir helt rasende av det er fordi at henne er så lei av at folk kaller henne tjukk, og det skjønner jeg. Jeg er ikke så glad i henne Sandra fordi henne var så frekk mot Karla og kalte henne tjukk. Sandra er veldig frekk og jeg skulle bare ønske at henne ikke var med i boka. Å leve i boka Familien Brattbakk er sikkert veldig skummelt å leve i fordi man vet aldri at man er en av de barn som blir tatt bort fra stormen. Jeg hadde ikke likt å bo i Familien Brattbakk fordi jeg vil ikke bli tatt bort fra stormen. Hvis jeg kunne levd inni boka, så ville jeg også ha prøvd å finne ut hvorfor barn blir borte. Lese nivået er lett fordi det er en bok for barn. Teksten avslutta med at Karla fortalte Sam at ingen vet om hvorfor det er barn som blir borte etter hver vinterstorm. Jeg har lyst til å fortsette med boka til å finne ut hva som skjedde med barna som ble borte.

  Jeg syntes at teksten Familien Brattbakk var veldig spennende og gøy å lese fordi, hva skjer med barna? Kommer barna tilbake? Ingen vet. Det som jeg ikke likte mest av boka er at Sandra var veldig frekk mot Karla og kalte henne tjukk. Men alt unntatt det, så var det veldig spennende. Jeg anbefaler boka Familien Brattbakk til folk som liker mysterier og spenning.

 131. Familien Brattbakk
  Forfatter: Jula Kahrs
  Terningkast:
  Sam og familien hennes flytter til Gjøra. Gjøra er ikke et helt vanlig sted. Sam og brødrene hennes merker at det er flere statuer/graver i gatene og at det ikke er gravene til gamle folk, men til barn. Snart finner de ut at barna ikke har død, men forsvunnet i de grusomme stormene. De voksene vil ikke fortelle hva som skjer. Tror du det er trygt på Gjøra?

 132. FAMILIEN BRATTBAKK
  Forfatter: Julia Kahrs
  Terningkast: 6

  INNLEDNING:
  Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som er ikke er et helt vanlig sted. Hver gang det kommer snøstormer blir barn borte. De voksene vil ikke forklare hvor eller hvordan det skjer. Og det er også noe merkelig på himmelen over Gørja, vil det kanskje komme flere stormer, er de trygge?

  MIN OPPLEVELSE OG VURDERING:
  Jeg syns utraget var spennende, fordi de sa at barn forsvant stadig vekk når snøstormene var der, og at de så en mystisk mann som jeg tror har noe med at barn forsvinner. Det gjorde det spennende for meg.
  Jeg anbefaler boka fordi den var spennende og mystisk.
  Jeg lover deg at du kommer til å lese hele boka!

  AVSLUTNING:
  Avslutningen handler om at Sandra (en jålete jente i klassen) erter Karla (en jente i klassen som blir ertet) så Karla blir sint på Sandra og bokser henne i nesen. Så stormer Karla ut av klasserommet.

 133. jeg syns denne boka helt okay. jeg syns den var litt kjederlig men den var helt grei. Anbefaler denne boken til de som liker litt spennende bøker. 3/6

 134. Jeg synes at dette er et veldig godt eksempel på hvordan det kan være for noen i klasserommet. Det er også ganske spennene og godt forklart hva som skjer. 10/10!

 135. Familien Brattbakk
  Forfatter: Jula Kahrs
  Terningkast:
  Sam og familien hennes flytter til Gjøra. Gjøra er ikke et helt vanlig sted. Sam og brødrene hennes merker at det er flere statuer/graver i gatene og at det ikke er gravene til gamle folk, men til barn. Snart finner de ut at barna ikke har død, men forsvunnet i de grusomme stormene. De voksene vil ikke fortelle hva som skjer. Tror du det er trygt på Gjøra?

 136. Familien Brattbakk
  Mysteriet om det rare på himmelen

  Familien Brattbakk er en bok i sjangeren ~mysterier~, som er skrevet av Julia Kahrs.

  Sam og familien hennes har flyttet til Gørja som ikke er et helt vanlig sted, hver gang det kommer en stor vinterstorm blir noen barn borte. Sam og brødrene hennes var på vei til skolen og på veien så de mange minnestøtter som det sto navn og hvor mange år de ble før de døde, alle var barn.
  I klassen til Sam var alle jentene like, de gikk med lik sekk, like sko, klærne var like, frisyren osv. Karla var den eneste som skilte seg litt ut, men hun hadde ikke noen venner og alle mobbet henne. Sandra hadde sagt til Karla at man blir tjukk av å spise brunost, da ble Karla kjempesint, hun løfta høyrehånda og slo Sandra hardt i nesen så det sa knas, så løp Karla ut av klasserommet. Sam kom ut etter en liten stund og lurte på om det gikk bra, men Karla bare stirret opp på himmelen. Sam spurte hvorfor hun stirret på himmelen, Karla sa at det var noe merkelig på en sky, det var en rar lysende prikk. Så kom læreren deres Hanne løpende og kjefta veldig på Karla, hun sa at Sandra har mest sannsynlig brukket nesen og at Karla måtte rett til rektor. Kom det til å komme flere stormer?

  Jeg syntes teksten var veldig bra fordi den var spennende og mystisk.
  Jeg opplevde det veldig mystisk og spennende da Karla og Sam så det rare på himmelen.
  Litt spennende og dumt at det ble drama mellom Karla og Sandra.

  Sam og familien hennes har flytta til Gørja som er et litt uvanlig sted, hver gang det kommer en stor vinterstorm blir noen barn borte. Familien Brattbakk er er en bok i sjangeren mysterier og er skrevet av Julia Kahrs. Jeg syntes utdraget var veldig bra fordi det var mye spennende mysterier noe jeg liker. Dette er en bok jeg har veldig lyst til å lese.

 137. Familien Brattbakk

  Familien Brattbakk er en barnebok.
  Boken er om en familie som heter Brattbakk.
  De flyttet til Gørja.
  I Gørja er det ofte vinterstormer.
  Hver gang det kommer en storm forsvinner noen barn.
  Hovedpersonen i boken heter Sam.
  Hun er litt annerledes fra de andre.
  Hun møter en jente som heter Karla som også er litt unormal.
  På skolen kom hun i klasse med Karla og en jente som heter Sandra, hun er ikke den snilleste på skolen for å si det sånn.
  Av: Julia Kahrs

 138. Familien Brattbakk
  Mysteriet på himmelen

  Familien Brattbakk er en bok som er mystisk, boken er skrevet av en norsk forfatter som heter Julia Kahrs.

  Sam og familien har flytta til Gørja. Gørja er et mystisk sted, hver gang det er storm forsvinner det barn. Ingen vet hvor det blir av dem. Sam går til skolen med broren sin, og på veien ser de en minnestøtte der det står at det har vært storm og det var barn som hadde forsvunnet. Når de har gått litt så ser de en mystisk mann på gaten. Etter det handler det egentlig bare om det som skjer på skolen. Karla ble mobba på skolen av Sandra på grunn av maten hennes og størrelsen på kroppen hennes. Karla får lyst til å bare bli tatt av stormen å komme seg vekk.

  Jeg synes boken er passe bra fordi den er mystisk.
  Jeg skjønte ikke helt slutten av utdraget fordi det var litt mye snakking synes jeg.
  Jeg skjønte heller ikke helt hvem som var hvem av alle karakterene. Jeg har lyst til å vite mer om mannen på gata.

  Jeg har ikke lyst til å lese boken, men den er sikkert bra. Jeg har ikke lyst til å lese boken fordi jeg ble ikke helt fenget av utdraget. Denne boken er sikkert fin å lese for folk som liker mysterier.

 139. Familien Brattbakk
  Mysteriet på himmelen

  Familien Brattbakk er en bok som er mystisk, boken er skrevet av en norsk forfatter som heter Julia Kahrs.

  Sam og familien har flytta til Gørja. Gørja er et mystisk sted, hver gang det er storm forsvinner det barn. Ingen vet hvor det blir av dem. Sam går til skolen med broren sin, og på veien ser de en minnestøtte der det står at det har vært storm og det var barn som hadde forsvunnet. Når de har gått litt så ser de en mystisk mann på gaten. Etter det handler det egentlig bare om det som skjer på skolen. Karla ble mobba på skolen av Sandra på grunn av maten hennes og størrelsen på kroppen hennes. Karla får lyst til å bare bli tatt av stormen å komme seg vekk.

  Jeg synes boken er passe bra fordi den er mystisk.
  Jeg skjønte ikke helt slutten av utdraget fordi det var litt mye snakking synes jeg.
  Jeg skjønte heller ikke helt hvem som var hvem av alle karakterene. Jeg har lyst til å vite mer om mannen på gata.

  Jeg har ikke lyst til å lese boken, men den er sikkert bra. Jeg har ikke lyst til å lese boken fordi jeg ble ikke helt fenget av utdraget. Denne boken er sikkert fin å lese for folk som liker mysterier.

 140. Boken handler om en familie som flyttet på fjellet på en plass som heter gørja og det er ikke et helt vanlig sted. ungene ville ikke flytte men en dag flyttet de til gørja. Huset var mindre en det gamle huset. det er veldig rotete i huset så de måtte rydde å vaske. guttene fikk velge rom selv. guttene spiste snegler minst tre ganger i uken men det likte de ikke så godt mammaen dere elsket det. Boken var veldig morsom og spennende jeg likte den godt. Terningkast 5.

 141. Dette utdraget var veldig gøy å lese. Jeg liker at utdraget er kreativt og fantasifullt. Dette er en bok som man kan lese når man kjeder seg. Boka handler om noen som flytter til Gørja, og alle barna i Gørja plutselig forsvinner. Familien Brattbakk er et veldig interessant utdrag. Jeg gir den en 5/6.

 142. Sam flytter til en ny by og starter på ny skole. Så får han høre at barn har forsvunnet i vinterstormen, hva kan det bety.Jeg syntes boken var bra for den hadde en god beskrivelse om hvordan ting og folk så ut og den hadde spennende hendelser og ett kreativt tema. Det er bra at det skjer så mye sånn at det ikke blir så kjedelig.

 143. Boken handler om Sam og familien hennes. De har flyttet til Gørja. Det er noe rart som foregår, Det er fire unger som har forsvunnet. Noen tror at det var stormen som tok dem, men de ble aldri funnet…

  Jeg anbefaler denne til dem som liker mysterier.

  Jeg gir boken terningskast 4/6.

 144. Familien Brattbakk
  handler om en jente som het Sam og familien hennes.
  Familien Brattbakk flytettet til et sted som heter Gørja. I Gørja kom det en høst storm å den høst stormen tok barn til et random sted. jeg likte boka fordi den var spennende.
  Terningkast:6😊😊

 145. I utdraget møter vi Sam og familien hennes som har flyttet til Gørja, hvor det av og til skjer noen merkelige ting. Når Gørja blir herjet av vinterstormer så blir barn borte.
  Jeg vil si at sjangeren er mysterie.

  Jeg synes at boka var lett å leve seg inn i fordi det var veldig spennende og jeg liker spennende bøker. Jeg synes forfatteren skrev boka på en spennende måte.
  Utdraget starter med en beskrivelse.
  Jeg synes beskrivelsen var skrevet på en mystisk måte som fikk meg lyst til å lese videre.
  Jeg synes Sandra sin oppførsel er helt uakseptabelt, hun snakker bare dritt! Boka slutter med at
  Karla forteller om hva som skjedde med barna. Avslutningen fikk meg ennå mer lyst til å lese hele boka. Jeg vil si at boka ikke er lett å lese men det var noen vanskelige ord.

  Jeg synes det beste ved teksten var når Karla slo Sandra i nesen. Svakheten til teksten var at noen ganger skrev de veldig avansert. Jeg synes alle som liker mysterie-bøker bør lese den. Jeg håper denne boka vinner.
  Terningkast 5/6

 146. Familien Brattbakk handlet om en storm. Det handlet om en jente som heter Sam. Den var artig og lese den for terningkast 5 😀

 147. Det handler om at familien til Sam flyttet inn i et nytt nabolag.
  Også merker de at det er ikke normalt der.

  Denne boken tilhører sjangeren fantasi og mysterier.

  Jeg syntes at boken var bra men det var litt for mye detaljer så vis du ikke liker detaljer så er ikke denne boken for deg,
  det var lett å følge med i teksten fordi det var bra skrevet

  Men det var noen vanskelige ord som jeg ikke skjønte helt f.eks. Ditmar, strekninger, restaurert og noen andre ord
  men jeg syntes det var irriterende når de ikke forklarte de vanskelige ordene.

  Det begynner med en beskrivelse og tema er at det er masse rare ting som skjer i nabolaget det som skjer er at barn forsvinner…

  Jeg syntes at 3-6 trinn burde lese denne boken.
  Jeg syntes at den burde komme i finalen.

  Terning kast 5/6

 148. utdraget møter vi Sam og familien. De har flyttet til nytt sted som hetter Gørja
  Mange mystiske ting har hent her.
  Jeg mener denne boka tilhører sjangeren spenning.

  Utdraget var litt vanskelig å leve seg inn i fordi det er masse detaljer.
  Jeg levde meg inn i boka fordi jeg elsker spenning.
  Personene er veldig godt forklart så når jeg leser boken ser jeg for meg personene i boka f.eks
  Karla. Karla blir jo mobbet av Sandra. Sandra er en selvopptatt jente som skal ha alt perfekt så hun er ikke så snill så jeg synes hun er så slem.

  Utdraget starter med en beskrivelse den er litt kjedelig jeg får ikke så lyst å lese den, men når du har lest deg lenger inn i utdraget blir det mer spennende synes jeg. Det er jo ikke alle som liker det samme.

  Utdraget slutter med at Karla slår til Sandra mitt i nesen og springer ut i skolegården.
  Det synes jeg var dumt gjort, men jeg mener at hun fortjente det.
  Det beste med teksten er at det er mye spenning.
  Jeg anbefaler den til jenter og gutter som liker spenning.Alders gruppen er fra 8 til 13.
  Tekstens svakhet er det er så mye detaljer. Det beste med teksten er at det er spenning.

  Jeg synes at boka bør være super finalist fordi det er en bra tekst håper at den vinner.

 149. Familien Brattbakk: Boka handlar om ei jente som heiter Sam. Dei har nettopp flytta til Gørja der er det av og til vinterstormar og kvar gang forsvinn det nokon barn. Eigentleg så likte eg ikkje boka så godt fordi det kunne vert bildar i og den var ikkje så spennande og Donald er betre.

 150. Anmeldelse til Familien Brattbakk.
  Boka handler om ei jente som heter Sam. Hun og familien har flyttet til et sted som heter Gørja. Mammaen hennes spiser snegler minst 2 ganger i uken, siden hun så på tv at de var næringsrik og sunne. Familien er veldig rik. Da Sam var liten var familien i en bilulykke. Etter det forsvant pappaen. I utdraget får vi ikke vite hva som har skjedd med pappaen. I Gørja er det kraftige stormer som tar barn. Og Sam er redd for at mammaen hennes har noe med de borte barnene å gjøre.
  Jeg synes boken er skikkelig spennende og holder på å lese boken.
  Boken fortjener en plass i finalen, terningkast 5.

 151. Boka handler om Sam og hennes familie. De flytter til et sted som heter Gørja. Der har det vært en høststorm og det var mange barn som ble borte. Det var ingen som viste hvorfor men de bare antok at det var av stormen. Selv om de ikke hadde funnet lik etter barna. En dag da Sam og brødrene hennes skulle gå på skolen, var det helt tomt….Ute i gata var det helt stille. Plutselig stoppet de fordi de så to graver, det var barn som lå oppi kista. det var også noe merkelig med himmelen. Det så nesten ut som om noen hadde klipt ut en del av den.

  Jeg synes denne boka var veldig spennende. Når man har lest ferdig denne får man bare lyst og lese ferdig. jeg gir den terningkast 4.

 152. Boken handler om en jente som heter Sam og familien hennes har flyttet til en plass som heter Gørja. Men Gørja er ikke et helt vanlig sted, de sier at hver gang det blir vinter stormer blir barn borte. Det er også noe rart med himmelen over Gørja. Boken handler også om Karla som er en av dem i den nye klassen til Sam. Karla er litt annenlendes en de andre og det blir hun mobbet av. Den som mobber mest er Sandra, hun er den jenta med lipgloss og rosa genser. En dag hadde Karla med seg brunost på brødskiven og da sa Sandra at man blir kjukk av og spise brunost. Da sa Sandra men du er allerede kjukk og da blir Karla så sint at hun slår Sandra midt i fjesen så det knaker i nesen. Da løp Karla ut og satt seg på en stein ute i skolegården og spiste. Kalra utvist i for en dag. Jeg ville nok ikke lest boken ferdig men den var spennede. Men jeg fikk ganske lyst til og vite det som skjedde med barna. Jeg anbefaler denne til de som liker mysterier. Jeg gir boken terning kast 3/6.

 153. Den var mystisk når noen barn hadde forsvunnet i stormen og jeg syns at klassen til sam var veldig slemme mot verandre så jeg gir terningkast 5

 154. Bomma var ok fordi den var litt lang men det var noen kule og spennende ting så jeg gir den terningkast 4 av 6.

 155. Jeg syntes anmeldelsen var veldig bra jeg fikk veldig lyst til og lese boken den handlet om Sam og familien som flyttet til en by som heter Gørja på vei til skolen ser de forskjellige dødsanongser boka var veldig bra terningskast 5

 156. Jeg syntes boka var kjempespennende, men det var veldig mange detaljer så jeg anbefaler den til folk som liker FOR MANGE DETALJER. Det handlet om en familie som flyttet til en landsby. der barn forsvant hver eneste gang det var en høststorm. Det var veldig mange barnegraver. Disse barna hadde blitt borte under høststormene. Jeg likte at den var mystisk og gir den terningkast 5.

 157. Det handler om en jente som heter Sam.
  Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer ,blir barn borte. Hvordan barn bare forsvinne, kan eller vil ikke de voksene forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Jeg liker boka fordi jeg vil vite hva som gjorde at barna forsvant. Terning kast 10/10

 158. den var spenene. det beste i boka var at stormen tokk barna. jeg synes alle i hele verden burde lese den. terningkast: 6.

 159. den var spenene. det beste i boka var at stormen tok bana. jeg synes alle i hele verden b
  burde lese den. terningkast: 6.

 160. Jeg likte familien Brattbakk veldig godt, den var veldig spennende og man fikk lyst til å lese hele boken. Det var litt ekkelt med noen barn som var forsvunnet, politiet sa at barna var tatt av stormen. Men boken var ikke for skummelt, selv om forsvinningene aldri ble oppklart. Jeg syntes det var synd i Sam Brattbakk som ble plaget av Sandra, hun var veldig slem og hadde rosa genser og himlet med øynene. Sandra var også slem mot Klara Qvist og den dagen da de spiste lunsj sa hun: Jeg fatter ikke at du klarer å spise det der, sa hun mens hun tok ett salatblad ut av matboksen sin og smattet det inn i munnen, man blir tykk av og spise brunost sa hun med skarp stemme, men nå er jo allerede tykk. Slutt, Da røyste Klara seg sånn at stolen veltet ned på gulvet. Sandra gikk et stort steg fram og sto ansikt med ansikt mot klara, TYKK hun la hode på skakke og hvisket: Dundre. Da gikk klaras hånd rett i nesen til Sandra, den knaste. Jeg likte denne scenen veldig godt for at Klara gjorde hevn og man kan kjenne seg igjen. Man får liksom lyst til å slå den personen som er slem mot deg, det var derfor jeg likte Familien Brattbakk veldig godt. Terningkast 6/6

  Hilsen Olive.

 161. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av høststormer, blir barn borte. Sam og de andre barna får ikke vite med de voksne hvordan barna forsvant. Og det er også noe rart og spesielt på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer, og er Sam og brødrene hennes trygge?

  jeg synes boka ikke burde vinne. Jeg gir den terningkast 4

 162. Jeg synes denne boken var veldig spennende og ganske rar. Det var mange detaljer, men det var en ganske gøy bok. Jeg hadde ikke lest denne selv, men jeg kan godt lytte til den. Det var litt for mange detaljer til at jeg vil lese den. Jeg anbefaler denne boken til folk som elsker faktisk (ELSKER) KJEMPE MANGE detaljer. Boka handler om at det var en familie som hadde flyttet siden jenta ikke hadde det bra på skolen (jeg tror det var sånn) Det var en rar vei til skolen og på vei til skolen (eller på skolen) fant de ut at det var mange stormer her og at barn forsvant i stormene. Jeg gir denne boken ternings kast 4 og det hadde vært mer om det ikke var så mange detaljer. Men det er gøy å lytte til selv med så mange detaljer.

 163. Familien Brattbakk handler om en familie som flytter fordi det ene barnet blir mobbet. De flytter til Gørja når de kommer dit forteller noen at flere barn har blitt borte etter høststormer og at det har skjedd mange mystiske ting der. Da de gikk til skolen så de mange gravsteiner til barn som har dødd. Når de kom til skolen og skulle spise så hadde Karla brunost i matpakken og da sa noen i klassen at hun var tykk, så da slo Karla henne over nesen og da knakk den. Da de kom hjem sto det en politimann der, fordi et barn til hadde forsvunnet. Jeg synes at den var veldig spennende og jeg synes den burde vinne! Jeg gir den terningkast 6.

 164. Boka handler om Sam og familien hans skal flytte til en plass som hetter Gørja, Sam har to søsken som heter Gabriel og Fleming. Jeg likte boka bitte lite grann. Den var mystisk. Den hadde ikke noe hovedtema. Det nærmeste man kom var at de skulle flytte, fordi Sam ble mobba. Terningkast 3. Den var ikke så fole bra.

 165. Jeg synes boka er veldig detaljert og er veldig mystisk. Den er veldig spennende og litt artig. Den handler om at Sam og familien hennes flytter til Gørja, et sted som er mystisk og rart. Boka har en hovedkarakter det er Sam og det gjør den spennende og de små detaljene gjør den artig. Jeg lurer på hva som skjer!
  Jeg gir den terningkast 4

 166. Anmeldelse – Familien Brattbakk.

  Boka handler om ei jente som heter Sam. Hun og familien hennes har flyttet til en plass som heter Gørja. Gørja er ikke et helt vanlig sted. Hver gang det er storm der, forsvinner barn……

  Jeg synes boka høres veldig spennende ut. Den hadde en bra fortelling og bra innhold.
  Jeg kunne godt ha lest boka. Jeg synes boka burde komme til finalen.
  Jeg gir den terningkast 4 eller 5.

 167. Forfatter-Julia Kahrs
  Forlag-Mysterier
  boka handlet om sam og familien hans som flytter til en plass som heter Gørja som ikke er et helt vanlig sted. Det er nemelig stormer der av og til som tar med barn og 4 har dødd. Jeg syntes boken var litt kjedelig fordi vi ikke fikk høre mer om selve familien men jeg synest boken var helt ok. terning kast 3,5

 168. Anmeldelse fra:
  Familien Brattbakk
  Denne boken handler om at Sam og familien flytter til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted.
  Hver gang stedet herjes av vinter stormer blir barn borte.
  Hvordan barn bare kan forsvinne, kan eller vil ikke de voksene forklare.
  Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja.
  Vil det komme flere stormer. Og er Sam og brødrene hennes trygge?
  Jeg syns denne boken er spennende fordi:
  Barn bare forsvinner.
  terning kast 9/10

 169. Denne historien handler om at familien Bratbak har flyttet til Gjøra. Sam begynner å bli red for at brødrene hennes ikke er trygge. Jeg synes boken var skikkelig bra skrevet og var full av spenning, for det er veldig spenene med de barna som forsvant i snøstormene. Jeg anbefaler denne boken for alle som liker spennings bøker.

 170. Denne boken handler om familien Brattbakk. Sam og familien flytter til Gørja som ikke er et helt vanlig sted. Sam har hørt at barn har forsvunnet. Jeg synes denne boken var passe bra håper folk leser denne boken jeg gir terningkast 9

 171. Boka familien Brattbakk handler om en familie som flytter, fordi det ene barnet blir mobbet. De flytter til Gørja når de kommer dit forteller noen at flere barn har blitt borte etter høststormer og at det har skjedd mange mystiske ting der. Når de gikk til skolen så de mange gravsteiner av døde barn. På skolen da Karla kom inn i klasserommet for å spise mat åpnet hun matpakken sin og ble mobbet av andre som sa hun var tykk. På slutten av skoledagen slo Karla en medelev i nesa fordi hun var slem med henne. Når de kom hjem fra skolen sto det en politimann der. Det hadde forsvunnet en gutt. Det er ei god bok som jeg anbefaler. Skrekkhistorien er sykt spennende, men fortjener ikke mer enn terningkast 3. Jeg anbefaler boka for de som er veldig glad i mysterier.

 172. Denne boken er nesten den kjedeligste boken jeg noen gang har lest. Jeg vil ha mer
  spenning, bak historie, farger og eventyr. Så vær så snill vær litt mer kreative.
  Bøker skal jo ikke være ekte. Det er eventyr. Unnskyld at jeg er så hard, men jeg hadde likt hvis jeg fikk en sånn melding. Da kunne jeg forbede boken. Ha en fin dag videre.

 173. Familien Brattbakk

  Familien Brattbakk handler om en litt uvanlig og rik familie som består av Sam som er hovedpersonen, hennes to brødre og den litt uvanlige moren som elsker snegler både i hagen og på brødskiva. De flytter til et veldig uvanlig sted som heter Gørja, der er det kraftige høststormer hvor barn forsvinner, og de legger merke til at det er noe rart med himmelen. Er Sam og brødrene hennes trygge der de bor? Kommer det flere vinterstormer? Jeg anbefaler virkelig folk å lese denne boka, den blir bare mer og mer spennende. Så jeg gir denne boka 4 av 6 .

 174. Den handler om ei jente som flytter til en ny plass og som går til skolen med søsknene. De går forbi en gravplass hvor de ser at tre personer er gravlagt inntil hverandre. De var ikke gammel når de forsvant og døde. Sam og brødrene synes det var merkelig, men de gikk videre for å rekke skolen. Da de kom til skolen så ønsket læreren og elevene henne velkommen. Hun ble sittende mellom to andre jenter og når de skal spise, så kommenterer hun som sitter ved siden av henne, at Karla som sitter på andre siden av Sam har ekkel mat. Hun kommenterer også masse slemme ting om henne og hun blir så sur at hun slår til den andre som begynner å gråte. Hun springer ut og spiser for seg selv og Sam går ut til henne. Læreren kommer og utviser henne for resten av dagen. Læreren ble sur fordi hun slo. Da sa Karla at hun ønsket hun var en av dem som forsvant.. Sam spør da om hvordan de forsvant og Karla sier at hun vet ingenting. Jeg synte ikke boka burde vinne, men den var spennende. Terningkast 3.

 175. Bra bok fordi den er spennende.
  God fordi det er mye tekst og bilder fordi det er en tegneserie.

 176. Vet du hva det er den beste boken jeg har lest.
  Jeg like egentlig ikke og lese men denne boken slo meg virkelig.
  Alt med den var så bra .
  Julia Kahrs fortjener en stor premie

 177. Det var en skikkelig kjedelig bok men jeg måtte lese den selv om jeg ikke likte den som at jeg kunne gi den en andmeldese./:

 178. den var bra men det var litt rat at det blir borte vær gang det kommer snø storm detter bort alltid barn

 179. Dette utdrage handler om at sam og familien hennes flyter til et sted som hetter gørya
  de får hvite at når det kommer snøstormer er det barn som bare forsvinner på vei til skolen så de ingen barn eller voksene på veien men med en gang de kom til skolen var helle skolegården full av barn de syntes det var rart at de ikke så noen på vei til skolen det var flere og flere barn som forsvant fordi det kom flere snøstormer.

  jeg syntes det var veldig spenene så jeg gir boken terningkast 6

 180. Skjempe gøy det er den beste boka eg har hørt🤩🫶🏻 Wow ✌🏻👍😻 så good bok klarer ikkje å slutte å lese. Og hva skjer videre😡 plis si det 🥺 hadde 😁

 181. Sam og familien hennes flytta til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer, er Sam og brødrene hennes trygge?

  Jeg synes boka var spennende og veldig gøy og lese.boken var gøy og lese fordi den var enkel og leve seg inn i.Den var spennende fordi det skjer mye.
  Så altså det var en god bok.
  men jeg hadde likt hvis det var mer bilder
  Jeg gir terningkast 5/6

 182. det var litt kjedelig i starten men så ble det bedre. jeg LIKTE boken super mye.
  Terningkast:6

 183. Familien Brattbakk

  Forfatter: Julia Kahrs

  Tema: Mysterie

  Hovedpersoner: Sam, Gabriel, Hanne Larsen, Sandra, Karla, Rektor Karlsen

  Litt om boken:

  Denne boken handler om Sam og familien hennes som flytter til en plass som heter Gørja. Hver gange det kommer en vinterstorm så blir barn bort. Sam hadde begynt i en ny klasse og dør var det en jente som het Karla Qvist, og hun var veldig ekkel av seg. Hun hadde skittene klær og de klærne var det masse hull i og hun luktet skikkelig ekkelt. Hun kom alltid sent til timene og var ganske frekk. Sam hadde en lærer som het Hanne Larsen, hun var veldig snill. Sam sin først skoledag var ganske interessant. Da han hadde kommet inn kom Klara sent og Hanna sa at det var den femte gangen denne måneden Klara hadde kommet sent. Da Klara hadde satt seg ned ved plassen sin gikk hun forbi Sandra. Sandra tror at hun er den peneste på hele skolen. Da Sandra sa noe til Klara ble Klara sur og gjorde noe mot Sandra sånn at Sandra brakk nesen. Klara gikk ut i skolegården, Sam fulgte etter. Klara satt på en stein og så opp på himmelen og så kom Sam og da sa Klara at det var noe rart med en sky, men Sam svart ikke. Klara gikk hjem og det gjorde Sam også.

  Min mening:
  Denne boken var veldig spennende og jeg likte den. Jeg likte at det var litt spenning, krim og litt drama det er sånner bøker jeg liker og lese. Dette baren bra bok.

 184. Jeg synes at den var veldig gøy men jeg likte ikke så mye den delen da moren viste at hun var en ALIEN men jeg synes det var gøy når en av de tenkte at moren var en canibal og at vinkel var et monster men det var vinkel som var canibal og moren en ALIEN
  terningkast 6/6.

  Den var litt kjedelig i starten men etter vært ble den veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig gøy.

 185. Jeg synes den var veldig gøy. fordi vi har lest hele boken. i starten synes jeg den var litt kjedelig men så ble den super super gøy. Jeg gir den en 8/10. Bra bok.

 186. Jeg syntes at denne boken var kjempe gøy! Blant annet fordi at den handlet om hvordan mange har det hjemme og også litt mer urealistisk, og jeg likte blandingen av de to. Boken var noe for seg selv (på en god måte) og var veldig gøy å lese. Det eneste som jeg syntes var dumt var at noen ganger falt jeg litt ut når jeg leste den, og på slutten av boken gikk det litt fort. Så jeg gir den 8/10.

 187. BOKEN VAR HELT SINSYK GØY MEG OG EN VENN BARE SÅ PÅ HVERANDRE OG BARE WHAT!!!!!! DEN VAR SJUKT GØY og spennende bare liksom tenk hun er en kannibal men nei hun er ikke det men hun er ET ROMVESEN jeg gir boken en vent for jeg en trommmevirvel *tromevirvel* 1002034058/1002034058……… FORSETT OG SKRIV SÅNNE BØKER!!!! wow den var gøy.

 188. Denne er favoritten min så langt! Den var litt treig på starten men etter hvert så ble den kjempe spennende (jeg har hørt hele boken). Derfor gir jeg terningkast 6!

 189. likte den lit men FIFA er mye bedre. Familien brattbakk 6/10. FIFA 100000000000000000000000/10.

 190. Jeg syntes boken var passe bra fordi jeg syntes ikke at boken var så spennene. Jeg gir boken terning kast 3 av 6.

 191. Jeg syntes denne boken var helt ok. jeg likte den ikke fordi den ikke var så spennende. Den var ikke den beste jeg har lest, men likevel jeg gir den terningkast 3

 192. Jeg syntes boka var spenndene ikke helt i min smak men folk som liker spenning da er det en bra bok.

 193. Jeg synes at boken var litt kjedelig i starten, men den blir veldig spennende lengre ut i boken. Derfor gir jeg den 10/10

 194. Jeg synes at boken var litt kjedelig i starten, men den blir veldig spennende lengre ut i boken. Jeg gir den 10/10

 195. Jeg synes den var kjedelig i starten. I midten av boken ble den veldig spennende
  derfor gir jeg den 10/10

 196. Jeg synes den var litt kjedelig i starten men så bli den veldig spennende!
  Jeg ambefaler boken til alle! Den var super gøy! <3 Jeg gir boken 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000/10

 197. Jeg synes at boken var litt kjedelig i starten, men vi leste boken på skolen og boken ble veldig spennende på slutten og jeg anbefaler den. Jeg gir den 8.5/10

 198. Jeg synes boken var veldig bra!
  Jeg liker når det er litt spenning i boken og det var veldig mye spenning i boken.
  Den var veldig bra!!!
  jeg gir terningkast 8/10.

 199. jeg likte boken den var litt kjedelig på starten men så ble den gøyere fordi vil leste den på skolen jeg gir den 10 av 10

 200. Den var veldig bra og spennende, jeg syntes at det var mye spenningog når hele klassen leste den greide vi ikke stoppe og det var en veldig god historie. Jeg gir den en 8.5/10

 201. grei bok men det jeg synes var dumt var at de ikke spilte fifa.
  Min beste spiller på fifa er baby icon barnes.
  han har 5 stats over 80.
  Han kan være vv, sm og som.

 202. jeg syntes boken var veldig gøy, den var veldig spendene og jeg likte at folk forsvant, vi leste hele boken i klasserommet og jeg ambefaler folk og lese den jeg gir den 9,5/10

 203. Boken var veldig gøy å lese den og veldig spennende. handler om en familie som flyter til gørya der barn forsvinner når det er uvær, og de tror at mammaen dies er canibal og spiser alle barna som forsvinner.

 204. Jeg syntes boken var veldig spennende å lese.
  Hele boken var kjempegøy å lese.
  Jeg syntes boken hadde veldig mye bra fantasi.
  Jeg gir boken 10/10

 205. Jeg syntes boken var litt kjedelig i starten. Men vi har lest hele boken på og den var vedlig bra etter hvert. Veldig spennende og morsom anbefales og lese en god bok for barn i mellom 6 og oppover. 9/10

 206. Jeg syntes boken var litt kjedelig i starten. Men vi har lest hele boken på skolen og den var vedlig bra etter hvert. Veldig spennende og morsom anbefales og lese en god bok for barn i mellom 6 og oppover. 9/10

 207. Jeg synes boken var kjedelig i starten men veldig spennende etter hvert. Vi leste hele boken på skolen og det var mye bedre. Terningkast 5.

 208. Jeg syntes den var gøy å fordi det er et mysterie i det og jeg liker å lese mysterier møker.

 209. Jeg likte den ikke så mye. Jeg synes den var kjedelig, Jeg gir den terningkast 2-3/6

 210. Jeg kommer mest sannsynlig tilmå aldri lese denne boken. Har ikke lest hele, men fra utdraget kunne jeg allerede se at den gir ingen mening. Vet ikke om det er sant, men jeg har hørt at de ikke finner ut “hovedmysteriet”!

  Noen kommer sikkert til å like denne boken, men jeg synes den var litt merkelig. Som for eksempel; et hull i himmelen? Og ingen bryr seg egentlig om barna som forsvinner? Det gir bare ingen mening og jeg tror hodet mitt er tomt for hjerneceller.
  Anbefaler den ikke, men hvis noen liker litg “spennende” bøker som er meningen skal børe skumle og gir absolutt ingen mening kan du lese den. 

 211. Familien brattbak var kjempe spennede!! Jeg elsket den!!! jeg gir ternings kast 10/10!!!
  Jeg elsker boken så sykt mye den var kjempe bra!!!!

 212. Jeg syntes boken var veldig bra, vi har lest den på skolen og den var veldig spennende! 9/10.

 213. Jeg kommer mest sannsynlig tilmå aldri lese denne boken. Har ikke lest hele, men fra utdraget kunne jeg allerede se at den gir ingen mening. Vet ikke om det er sant, men jeg har hørt at de ikke finner ut “hovedmysteriet”!

  Noen kommer sikkert til å like denne boken, men jeg synes den var litt merkelig. Som for eksempel; et hull i himmelen? Og ingen bryr seg egentlig om barna som forsvinner? Det gir bare ingen mening og jeg tror hodet mitt er tomt for hjerneceller.
  Anbefaler den ikke, men hvis noen liker litg “spennende” bøker som er meningen skal børe skumle og gir absolutt ingen mening kan du lese den. 
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VIKTIG!!!!!!!!!!!!!!!
  FORSETT Å LES!

  NEVER GONNA GIVE YOU UP
  NEVER GONNA LET YOU DOWN
  NEVER GONNA RUN AROUND AND DESERT YOU
  NEVER GONNA SAY GOODBYE
  NEVER GONNA TELL A LIE
  AND HURT YOU

 214. jeg synes boken var bra, begynnelsen var litt kjedelig men den ble mer og mer spennende jeg gir den 8/10

 215. Familien Bratberg
  Denne boken handler om Sam og familien. De har nydelig flyttet til Gørja. Det er ikke et helt vanlig sted for hver vinter kommer det en storm hver storm forsvinner barn

 216. Jeg synes at boken var spennende, men det var litt kjedelig på slutten, og det jeg trodde skulle bli gøy var litt kjedeligere enn jeg trodde, men jeg gir den 8/10

 217. Jeg har lest hele boken. Jeg synes at den var veldig bra.
  Jeg synes at den var bra fordi den var spennende og litt skummel.
  Jeg vil gi den 9/10.

 218. Jeg leste ikke utdraget men boken på skolen men,Jeg synes den var veldig bra. Den var ikke veldig skummel men litt, Jeg likte boken veldig godt. Jeg gir denne boken 9/10, fordi jeg liker litt skumle bøker og spennende.

 219. Leste ikke utdraget i boken, men leste hele boken å skolen.
  Jeg syntes den var veldig kjedelig i starten, men den ble mer og mer spennende.
  Jeg syntes den var veldig bra egt.
  Rater den 7/10 <3

 220. Boken var dårlig, terningskast 2/6🎲🎲, Boken var kjedelig om Sam og Brødrene hennes at jeg aldri leser denne boka igjen.

 221. Jeg synes at Familien Brattbakk er en dårlig bok fordi først: Den har mer om de forsvinnende barna enn selve Familien Brattbakk. De finner ikke ut noe om de forsvinnende barna som er veldig kjedelig. Karla må roe seg ned med støyet, hun er veldig forskjellig og da mener jeg veldig. 2/10 Spennende med de forsvinnende ungene og alt det men de finner jo ikke ut noe og det er bare kjedelig🤮

 222. Har du lyst å bli en forvirret psykopat eller grinchen eller noe sånt så kan du lese denne boken og si ha det til gode dager. Jeg hadde helst sett på Kids bop i revers en å lese denne driten. Jeg hadde heller vært i en rom med en edderkopp og det sier noe fordi jeg er livredd for edderkopper. Livet er meningsløst etter denne boka. Jeg hadde telt hvor mange osteskiver i en ferdig kuttet ostepakke enn denne boka
  Denne boka var helt innmari trash. Jeg mistet de få hjernecellene jeg hadde igjen etter «skallen». Er det den første boka som ble skrevet av en murvegg? Forlaget som sa ja til denne boka kommer til å gå konkurs fortere enn forfatteren slutter karrieren sinn.
  Dette er en fornærmelse til søppel.
  (Dette er en ærlig annmeldelse, ikke saksøk meg.)

 223. Hvem har lyst å lese denne boka. Hva er feil med bokslukerprisen? Å jeg er ikke ferdig enna, bokslukerprisen er helt drit. sånn. ferdig.

 224. ikke bra, brunost er best, venta på isbjørnen som har mega omega super mega omega kolimparsoklitor vinger aldri kom, ikke bra jeg kunne skrevet noe bedre i 4 klasse på forlag og skjønte ingenting.

 225. Teksten handler om en jente som heter sam som har flyttet til en plass som heter Gørja. Det kommer ofte vinterstormer som herjer og barn forsvinner, det er også noe på himmelen som er rart og ikke kan forklares.
  Sjangeren er mysterie. Jeg synes teksten var bra fordi den hadde spenningen jeg likte som når Karla så at himmelen ikke så normal ut. Jeg synes det var lett å forstå hvordan ting så ut og hvordan hovedpersonen følte.
  Det som overrasket meg var når Karla slo en som het Sandra og brakk nesen hennes.
  Teksten sluttet som jeg forventet.
  Det er mye spenning i boka men også vanlige ting de gjør.
  Jeg synes andre bør lese den fordi den var lett å lese og den hadde spenningen som jeg tror andre ville ha likt.

 226. Jeg synes denne boka var veldig kjedelig. Det som skjedde i boka hadde ingen sammenheng med tittelen. Anbefaler ingen å lese denne. Får du denne i julegave så bør du kaste den.

 227. Har du lyst å bli en forvirret psykopat eller grinchen eller noe sånt så kan du lese denne boken og si ha det til gode dager. Jeg hadde helst sett på Kids bop i revers en å lese denne driten. Jeg hadde heller vært i en rom med en edderkopp og det sier noe fordi jeg er livredd for edderkopper. Livet er meningsløst etter denne boka. Jeg hadde telt hvor mange osteskiver i en ferdig kuttet ostepakke enn denne boka
  Denne boka var helt innmari trash. Jeg mistet de få hjernecellene jeg hadde igjen etter «skallen». Er det den første boka som ble skrevet av en murvegg? Forlaget som sa ja til denne boka kommer til å gå konkurs fortere enn forfatteren slutter karrieren sinn.
  Dette er en fornærmelse til søppel.
  (Dette er en ærlig annmeldelse, ikke saksøk meg.)

  Svar

 228. Kjedelig og rar fordi først var de i en snø storm så plutselig var de i en kantine liksom WHAAAAAAT. jeg skjønner ikke helt boka den gir ikke mening så den SUGER den er TRASH så ikke les den!

 229. Denne boken var kjedelig. Den gidde ikke noe mening siden jeg forsto ikke sammenhengen i boken. Den var veldig veldig veldig kjedelig. Anbefaler ingen til å lese denne boken. Den bør slettes.

 230. Denne Boka var inkompetant hunde vatten, forfatteren burde gå på kurs i antatika å lære alt om isbjørnene sån at hun vet at is børnere har super omega megastore super vinger og fly runt å spise halle lille peterene også spise mellom, store, xl, xxl og xxxl peterene og bli peter kongen.

 231. det var en drit bok med en drit forfater og var tortur å lese den håper du hopper ned en bru uten van lider og dør siden den boka var så dårlig å lese. plus brunost er best.

 232. Denne boka var det beste boka jeg har lest den er imponere skrevet og burde komme i et museum

 233. Ville heller sett maling tørke eller sett gress gro enn å lese denne boka. Hvem vil lese om Klara kvist som spiser våt brunost. Nesten dårligere enn sommer med jo🤯. Og det skal mye til. Men alt i alt en forferdelig bok.

 234. boka var kjedelig og rar jeg syntes det hadde vært bedre om det var et sammenheng i boka. For en gang var de der og etter var de der og plutselig kom det noen som aldri ble nevnt i boka og det ga jo lite mening uanset så jeg vil nok gi boka 1/10 helt forferdelig og

  nei niki nei nei niki niki nei nei nei niki nei nei niki niki nei

  takk for mæg

  hater boka me mit hele liv 😡

 235. Den boka var dritkjedlig, hvorfor skal tittelen være en bratte bakke også ga den ingen mening.

 236. Jeg synes boka var syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyykt kjedelig og forferdelig siden vi ikke fikk vite om de forsvant eller noe om stormen🤢!!!!!!!!!!!!!!!!🤮!!!!!!!!!!!🤐!!!!!!!!!!!!!🤯!!!!!!!!!!!!🤬!!!!!!!😡

 237. I klassen vår liker vi godt spenning og mysterier og denne boka passet rett inn. Vi er veldig spente på hva som har skjedd med barna som forsvant og hvorfor de flyttet Gørja. Vi savnet litt om årstall og omgivelsene rundt, så vi gleder oss til å lese boka slik at vi får vite med om omgivelsene

 238. Familien Brattbakk
  Familien Brattbakk handler om Sam og familien som har flyttet til et nytt sted og oppdager at i hver storm så forsvinner det barn.
  Sjangeren er spenning. Den flinke forfatteren er Julia Kahrs. Forlaget til boken er gylendal.
  Jeg ville gitt denne boka terningkast 4 fordi jeg likte at historien hang sammen og at de for eksempel først fan gravsteiner for barn akkurat da det var storm og etterpå ble fortalt at barn forsvann hver gang det var storm. Jeg likte også at det hele tiden ruger noe mystisk og skremmende over hele historien slik at du får lyst til å lese mer. Det jeg kankje skulle skulle ønske var annerledes var at det kunne vært mer personbeskrivelser, og at vi kunne fått vite litt mer om Sam. Jeg synes boka passer for barn som er 7 år og oppover. Jeg tenker også at hvis de er yngre en 9 år er det kanskje litt mye tekst men at foreldre kanskje kan lese den for dem.

 239. Denne boka handler om Sam og familien hennes som har flyttet til Gørja. Da Sam og brødrene hennes gikk til skolen så passerte de postkontoret og inni postkontoret så hang det et blått skilt med inngangsdøren der det sto: “Postkontoret. Oppført av byggmester Ditmar Berger 1805. Stormen 1954 ødela tak og nordvegg. Bygningen ble restaurert med ekstra forsterkninger og fikk bare mindre skader under stormen 2003.”
  De ruslet videre forbi en fiskebutikk og en kafe. Foran kafeen lå de merke til en slags minnestøtte, det sto: Til minne om Inger Fuglemyr 27.01.1944 – 21.12.1954.
  De ruslet videre gjennom høstløvet og lurte på hva dette barnet hadde dødd av.
  Etter en stund så pekte en av brødrene til Sam mot bakken med fingeren. Ved siden av et gateskilt, nede i grøften, satt tre små fugler i marmor. Det sto: Hans Bruvik, Nils Bruvik og Eva Bruvik døde 07.12.2003. Hvil i fred. “Tre stykker, de må ha vært i slekt siden de har samme etternavn”
  Jeg synes dette utdraget er ganske spennende fordi at Sam er ny i klassen og hun finner minnesteiner etter personer som sikkert har blitt drept av stormen. Det var litt drama i denne boka, når Karla bokset Sandra i nesen og Sandra sin nese ble brukket.
  Jeg har lyst til å lese mer av denne boka fordi jeg vil vite hva som skjedde med de personene som er på minnesteinene.
  Jeg synes denne boka passer for 9 til 13 år fordi det er kanskje ikke den mest hyggeligste boka i verden og den er spennende nok til de som er 13 år.
  Jeg gir denne boka terningkast 4 av 6!

 240. Familien Brattbakk
  Forfatter: Julia Kahrs.

  Boken handler om at Sam og familien flytter til et sted som heter gørja, der hadde 4 barn forsvunnet. Politiet tror at barnene har forsvunnet i en snøstorm. Hode mitt begynte å tenke på slutten når Karla sa: Jeg vil forsvinne som de andre barnene. Jeg synes boken var spennende sjangeren er spenning.

  Jeg synes at boken var veldig spennende fordi jeg ikke visste hva som skulle skje etter det jeg fikk lest av boken. Jeg gir terning kast 3/6 fordi den var ganskje spennende, gøy og hadde veldig mye innhold.

 241. Jeg synes denne boken var sykt spennende og veldig gøy for denne boken er også en spending bok.

  Og det de sier i starten med at der de har flyttet er ikke en normal bygd for barn forsvinner i stormer gjør at man får en litt sånn rar følelse når man leser og at man blir litt redd og vil finne ut om Sandra og Karla forsvinner i en av stormene.

  Handlingen er at det er en familie som flytter til et annet sted som heter Gørja og der er det ofte stormer og i vær stor er de barn som forsvinner.

  Hovedpersonene i boka er Sam, Sandra og Karla.

  Jeg syntes boka hadde en god del med beskrivelse ord og selv om det ikke var så sykt mye beskrivelser var det veldig gode beskrivelser som beskrev veldig mye av teksten og det gjorde at det var mye lettere og lese boken synes jeg.

  Boken sin slutt var veldig vanskelig å vite for det var så mye ting som skjedde og som kunne skje så man viste ikke i det hele tatt hva man kunne lese på de neste sidene og det synes jeg er gøy og bra at forfatteren klarte og fikk til å gjøre.

  Jeg har veldig lyst å lese hele boken og ikke bare utdraget i boken og selve outraged var veldig bra og boken hørtes ut som en veldig veldig spennende ut og det er som at man føler man må vite hvorfor folk forsvinner og at man bare må vite mer om boken som jeg syntes er veldig bra med boken.

  Jeg vil anbefale denne boken utifra det jeg har lest for dette er en av de beste bøkene jeg har lest.

  Jeg gir denne boka en 6 er faktisk for boka var spennende for alle detaljene gjordet det som en historie som kunne skje i virkeligheten. Jeg syntes boka var veldig lett og leve seg inn i og det var ikke veldig strevende og vite hva boken handlet om, det var nesten som at jeg visste hva boken skulle handle om av å kun lese de 6 første setningene. Jeg synes også at boken hadde veldig passende tekst per side og det var masse punktum som gjør at det er mye lettere å lese og forstå boken. Jeg synes også at det passet at boken ikke hadde bilder for denne boken hadde jeg ikke likt med bilder for det er så mye detaljer som gjør at man lager egne bilder i hode og hvis det hadde vært bilder hadde det nok ikke vært det samme som du tenkte og det kunne ødelagt boken sin handling da tror jeg. Boken hadde også det at noe av handlingen til og med kunne vært litt realistisk men boken er ikke realistisk etg i det hele tatt men det er så mye detaljer som gjør at men føler at man hører det når de går oppå løv fra trærne og hvordan hjertet deres tanker når de ser han ekle og skumle mannen. Men en liten detalj som de kunne hatt forandret er at fremsiden synes jeg for jeg syntes det var litt temaet verdensrommet en sånne bakgrunner de kunne hatt som passer litt bedre som for eksempel han skumle mannen de så eller de skumle stormene som barna forsvinner i. Men jeg vet jo ikke om stormene kan føre opp til verdensrommet uten at jeg vet det men de beskriver mer stormen som tornadoer og sånn om at det er høst og vinter.

  Jeg ville hatt anbefalt boken for 7 år og oppover for handlingen kan være litt vanskelig og rar og litt uforståelig for de som er under syv. Men og lese boken selv burde man kanskje være runde 8 eller 9 år. Hvis denne boken er i en serie vil jeg lese den andre boken for denne boken synes jeg var veldig gøy utifra det jeg leste fra utdraget. Jeg vil anbefale denne boken for nesten alle aldere.

 242. Familien Brattbakk

  Sam og familien har flyttet til en by som heter Gørja, Sam og familien opplever noe rart. Fordi det ikke er et normalt sted og hver gang det er storm forsvinner barn, de merker at asfalten er sprukket opp. Det jeg likte med boken var at det var spennende og lese om familien brattbakk, det jeg ikke likte var at den ikke hadde bilder. Jeg liker bedre og lese bøker med bilder for da forstår jeg litt mer.

  Sjangeren er mysterier og spenning.

  Jeg gir terningkast 3/6 fordi denne boka var ikke helt for meg. Teksten var passe stor og det gjør det lettere og lese. Jeg synes boken skulle hatt bilder, for da hadde det vært mye gøyere. Forfatteren er Julia Kahrs.

 243. Mystisk forsvinningshistorie

  Teksten handler om en familie som flytter til et nytt sted. Sam og brødrene begynner i ny klasse. Sam kommer i klasse med mange forskjellige type folk. Etter hvert viser det seg at flere barn har forsvunnet på mystisk vis. Boka er altså blanding av drama og krim.

  Jeg syns teksten var både spennende og interessant. Det var spennende å lese om forsvinningssakene. Jeg fikk lyst til å vite hva som hadde skjedd med barna. Spenningen bygger seg gradvis opp. Boken tar også opp et viktig tema som da er mobbing. Selv om mobbing ikke er hovedtemaet i denne boka tar de det fortsatt opp.

  Jeg får lyst til og lese mer. Syns også boka slutter litt brått. Den har litt mye tekst, så jeg syns ikke den var spesielt lett å lese, men likevel spennende og jeg får lyst og lese mer.

  Jeg syns definitivt teksten var bra. Den fortjener å bli superfinalist. Jeg gir boka terningkast 4/6 fordi den var veldig bra, men som sagt litt for mye tekst for min smak.

 244. Familien Brattbakk

  Sam og familien hennes har flyttet til et sted som heter Gørja. På vei til skolen ser Sam og brødrene hennes to graver. På gravene står det fødsels og dødsdato til noen barn. Alle barna døde under noen voldsomme stormer.
  Når Sam kommer på skolen virker det som om klassen synes hun er rar, men det kommer en annen jente inn i klassen. Alle ler og mobber denne jenta, hun heter Karla Qvist. En av jentene i klassen, Sandra, kommenterer maten til Karla, men hun bryr seg ikke. Plutselig sier Sandra at Karla er tjukk. Dette går veldig inn på henne, hun blir veldig sint. Hun bokser Sandra i nesen.
  Karla for utvisning resten av dagen. Elevene får lov til å ta en pause. Sam går bort til Karla. Hun ser veldig mye opp på himmelen. Hun forklarer Sam at himmelen ser rar ut og at hun skulle ønske at hun var et av de barna som forsvant under noen kraftige stormer.

  Jeg synes dette utdraget fra boka “Familien Brattbakk” var veldig spennende og mystisk. Jeg synes at utdraget fra boka bygget opp et mysterie helt fra starten av. Det synes jeg var veldig bra, fordi jeg elsker mysterier og spenning.
  Jeg likte at Karla ikke brydde seg så mye om hva de andre sa om henne.
  Noe jeg synes kunne vært bedre med utdraget fra boken, er at vi kunne ha fått vite litt mer om Sam. Ellers synes jeg denne boka virket veldig spennende. Jeg fikk lyst til å lese hele boken.
  Jeg synes denne boken fortjener å være superfinalist.

 245. Familien brattbakk

  Sam og familien hans hadde flyttet til et ‘’litt’’ farlig sted som heter Gørja og da han går til skolen ser han 10 minne steiner. De begynner å tenke hvorfor det er så mange i mens de går til skolen. Sam merker at himmelen er litt rar og det kan være fare for storm.

  De viktigste personene er Sam, Gabriel og Fleming. (Og kanskje Klara)
  Sjangere er Mysterier
  Teksten starter rett inn i handlingen.

  Teksten var veldig vanskelig å legge fra seg fordi Jeg synes den var veldig spennende og gøy.
  Jeg synes andre skal lese den fordi jeg synes den var veldig gøy og spennende.

 246. jeg syntes boka var sånn passe bra fordi jeg liker skumle bøker, jeg synes den passer bra for de som er 10 til 14 år

 247. Ragnarok

  Boka handler om Ubbe og Thyra og en fugl er på tur de forteller om alle gudene,
  han ene kan mye om gudene, men fuglen bra retter opp alt den ene gutten sier, de
  har nettopp fått angrep på byen deres og Ubbe har mistet moren sin,
  så ser de en bjørn og Ubbe sier jeg kan ta den bjørnen med en pil
  fuglen sier for en dom viking de for tatt bjørnen så kommer det et reinsdyr
  som mister gevir, en gud sender Thyra og ubbe med på og ta et uhyre.
  Ubbe var sikker på at dem klarer å ta uhyre fordi han traff bjørnen med en gang

  Hovedpersonene er Ubbe og Thyra
  jeg gir terningkast 4/6 fordi den var morsom da fuglen rettet opp alt de sa hele tiden. Den var spennende og interessant og veldig morsom, det var lett og lese boka men det var litt mange bilder, og litt lite tekst. Jeg anbefaler boka til 8-11 fordi det ikke er så mye tekst.

 248. Familien brattbakk

  Boken handler om Sam og familien hennes som har flytta til gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Vær gang det er storm forsvinner barn, og ingen vet hvorfor. På vei til skolen slo Sam følge med brødrene. De smale gatene er helt mandag stille, gaten de gikk i heter fuglegata. Da de gikk forbi postkontoret så de at det stod: Postkontoret.

  Oppført av byggmester Ditmar berger 1805. Stormen i 1954 ødela tak nordvegg. Bygningen ble restaurert med ekstra forsterkninger og fikk bare mindre skader under stormen i 2003” Etter de leste det så de opp i himmelen å så Moen dunlette skyer danset vestover.

  Da de kom til skolen lo eleven av henne. Da hun satte seg sa Sandra masse slemme ting til Karla, Da hun hadde fått nok av mobbingen slo karla Sandra mitt i nesen. Og fikk utvisning av rektoren i en dag.

  Sjanger er: Krim og spenning

  Jeg gir boka 2/6 fordi: Jeg likte ikke boka så godt fordi Det hadde lite spenning selv om det var sjangeren. Jeg synes boka stoppa for tidlig. Sam og Karla er hovedpersonene i teksten.

 249. for å være brutalt ærlig synes jeg at den vår dårlig, veldig dårlig (sammenligna med bøker som jeg har lest) Den var helt rar og er ikke det så orginalt at i det stedet er det »barn som forsvinner» så jeg gir den 3-10

 250. FAMILIEN BRATTBAKK

  Teksten handler om en jente som er kalt sam som har nettop begynt på en ny skole og hun tar følge med brødrene sine til skolen. Og en jente som heter Karla Quist som kom for sent til skolen. Og det er en jente som heter Sandra som ikke er så snill mot Karla.

  Jeg synes denne boken er helt ok den er ikke min favoritt men den er heller ikke den verste. Jeg likte teksten ikke så godt fordi det var veldig masse som skjedde på en gang og det var ikke så veldig lett å leve seg inn i boken. Og boken starter ikke rett på spenningen. Boken jobbet seg opp til spenningen.

  Det beste med denne boken er sikkert spenningen. Det som irriterte meg er at jeg ikke fikk vite hva som skjedde med de 4 barna. Jeg synes at andre burde lese boken fordi den var egentlig ikke så dårlig. Jeg hadde gitt boken terningkast 3/6 fordi boken var helt ok.

 251. Familien Bratbakk

  Boka handler om en familie som flytter til gjøra men med huse ser de at det
  er noen gravsteiner det står at noen barn har blitt tatt av en storm som var for litt siden, hver storm forsvinner det barn, Sam skal gå på skolen men en som hetter,
  Klara hun er veldig frekk mot Sam og klassen.

  Sam føler at de ikke er trygge i huset siden stormen kan komme
  og hun de voksne sier ingenting om at barn forsvinner hver gang det er storm
  og de håper at stormen ikke kommer tilbake.

  Jeg synes boka var passe jeg gir terningkast 4/6
  fordi den var spennende, interessant, men jeg
  skulle ønske at de fortalte mer om stormen.

 252. Utdraget handler om en jente som heter Sam og familien hennes som har flyttet til Gørja, som er ikke et vanlig sted. Hun og brødrene slo følge til den nye skolen de skal begynne på. Gørja var et unormalt og gammelt sted å bo. Det var mange små bygninger. På vei til skolen møtte de ingen barn, men bare en høy, eldre mann som var kledd i godt brukt dress, med en gul lue og grått hår. De passerte postkontoret og kastet blikke opp på skiltet som hang ved siden av inngangsdøren. Hvor det sto noe om stormer. De gikk videre, men Da hun var framme fant hun riktig klasserom, ba læreren hennes, om å bli stående bak kateteret. Læreren introduserte henne. Hvis du vil finne ut hva som skjer videre må du lese boka eller utdraget.

  Hovedpersonene er Sam, familien hennes og Klara. Handlingen foregår på vei til skolen og på skolen. Sjangeren er mysterier. Denne boken minner meg om en film jeg har sett. Jeg synes at teksten var bra fordi det var masse som skjedde. Den var også god fordi det var mange mysterier jeg lurte på derfor likte jeg dette utdraget. Teksten starter rett inn i handlingen synes jeg. Den var vanskelig og legge fra seg fordi jeg lurer på hva som skjer videre. Teksten var lett å lese synes jeg. Jeg synes at andre burde lese den. Jeg synes at denne boken burde være en superfinalist.

 253. Familien Brattbakk

  Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke rt et vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Hvordan barn bare kan forsvinne , kan eller vil ikke voksne forklare. Og der er også noe uforklarlig merkelig på himmelen over Gørja.

  Jeg synes at boka var veldig bra den var spennende og jeg likte den veldig godt. I denne boka møter vi Sam, brødrene hennes, Karla og Sandra. Denne boka minner meg om en som var på bokslukerprisen 2021 som heter hva har skjedd med deg. Jeg har lest den boka den er bra. Det er fordi det handler om en som er annerledes. Du burde lese boka hvis du liker mye spenning og liker bøker med mye tekst. Jeg synes at boka burde bli superfinalist men det er en annen bok jeg vil skal vinne.

 254. Sam og familien har flyttet til Gørja som ikke er et helt vanlig sted.
  De viktigste personene er Sam og brødrene hennes. Sjangeren i teksten er krim, spenning, drama. Jeg mener teksten er bra fordi det er en rød tråd gjennom teksten. Det er en drama bok fordi de sladrer mye og sier masse stygge kommentarer til hverandre som gjør at de blir sinte på hverandre.Det er et mysterium fordi det skjer mange rare ting som at barn forsvinner i stormer. det som gjør at jeg lever meg inn i historien er måten boka er skrevet på. Boka starter både rett i handling og med beskrivelse. Det som overrasker meg er at de sier så mye stygt til Sam.
  Jeg synes Sandra bare bryr seg om seg selv. Jeg synes Karla gjør det rette når Sandra kaller henne tykk. Jeg får lyst til å lese mer fordi jeg vil finne ut var det var på himmelen. Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi det var så bra skrevet. Det som irriterte meg var at klassen ikke tok Sam godt imot. Andre bør lese denne boka fordi den er kjempe spennende. Jeg synes denne boka burde vinne bokslukerprisen.

 255. Familien Brattbakk er en bok om mobbing og et mysterie. I denne boka er det en klasse som mobber en spesiell person. Hovedpersonen i denne boka er Sam, men andre personer som nevnes mye i boka er Klara, Hanne og Sandra. Det jeg mislikte med denne boka var at for eksempel så hadde jeg aldri vist at boka skulle handle om mobbing og mysterier ved å se på overskriften. Det jeg også mislikte var at det skjedde ganske mye av det samme i boka. Jeg likte at det var god beskrivelse av personene og at det var ganske spennende i starten. Jeg syntes det var litt dumt at de Andre i klassen ikke snakket så mye i boka fordi jeg hadde lyst til å høre litt flere meninger. Jeg syntes slutten var litt for åpen altså at det skjedde litt lite i slutten. Jeg vet ikke om dette er en av de første bøkene jeg vil anbefale men hvis du liker bøker med litt drama og mysterier kan dette være en bok for deg.

 256. Boka handler om en ny gutt som heter sam brattbakk som har begynt i klassen og en jente som heter Karla Quist som kom for sent til skolen.
  Da er det en jente som heter Sandra som ikke er så særlig snill mot Karla.
  Sjangeren til boka er mysterier.
  Familien Brattbakk er skrevet av Julia Kahrs.
  Jeg synes boka var helt ok fordi det var spenning og handlet om hvordan du skulle behandle andre og at det er bedre og holde de stygge tingene inni seg istedenfor og si det høyt.
  Det som kunne vært annerledes var hvis de hadde med bilder sånn at du forstår mer av innholdet og kanskje litt mer om hvem han nye gutten var istedenfor at vi fokuserte mer på Karla.
  Jeg synes ikke boka var så veldig lett å leve seg inn i men jeg forsto mer og mer når jeg leste mer men jeg synes det burde vært bilder sånn at du forstår mer av innholdet og er lett og leve seg inn i.
  Teksten slutter uventet fordi jeg visste ikke at det som skjedde på slutten skulle skje.
  Jeg vil gi denne boka terningkast 3 fordi den hadde spenning og bygde seg opp til å forstå mer av innholdet.
  Jeg likte at det handlet om at du bør holde ting som egentlig ikke er lurt å si inni seg.
  Det som kunne vært litt bedre var hvis det var bilder sånn at du forstår mer av innholdet.
  Det som også kunne vært annerledes var hvis de hadde litt mer om Sam Brattbakk som teksten egentlig skulle handle om.
  Jeg synes også at de kunne beskrive litt mer hvem sin vinkel dette var i om det var Karla som snakket eller om det var læreren.
  Denne boka passer for folk som liker musteriebøker.
  Denne boka passer for de som er 10 år og oppover.

 257. Sommer med Jo

  Frida har sommerferie og har blitt med bestevennen Jo og familien hans på hyttetur. Faren til Jo kaller seg for Geggen. Han har sittet i fengsel og Frida lurer veldig på hvorfor. Samtidig tør hun ikke å spørre Jo. Han kan bli lei seg, og hun har lyst til å lage den beste ferien for Jo!

  Jeg syntes at boka ikke var så veldig bra men den var helt ok. Det synes jeg fordi at jeg liker veldig godt tegneserier og her var det bare tekst. Men
  Boka handler om Frida og Jo. det er ikke noen spenningstopper i utdraget synes jeg. I dette utdraget møter vi Frida, Jo Geggen, kameraten hans og Lars fra nabohytta. Jeg tror at jeg ikke likte boka på grunn av at jeg ikke skjønte den så veldig godt. Så jeg synes at det var vanskelig å leve seg inn i boka. Boka passer til 11 og oppover til kanskje 14 år.

 258. Jeg synes boken var ikke det beste og ikke det verste.
  Denne boken handler om sam og familien som har flytte til Gørja som ikke er et helt vanlig sted.Hvordan barn bare kan forsvinne, de voksene kan eller vil ikke forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Sjangeren er mysterium. Denne boken passer 8-12 år.
  Fordi små barn kan tro på denne og bli redde. Han flytter til en by der hver gang det er en storm,forsvinner barn bare plutselig.
  Jeg blir også kjent med andre hovedpersoner, for eksempel Karla og Sandra.
  Jeg gir boken terningkast 2 fordi det er ikke noe nytt som skjer,
  og det er ikke min type bok. Jeg synes denne boken er den værste til nå
  Jeg anberfaler denne boken til de som liker å lese i rolig tempo

 259. Fortsettelse til familien brattbakk

  <> ,sier Sam med den brune håret fly av vinden <>, Klara sier ingenting med sin rosa genser og bare går vekk, Men karla og Sandra merket hva det har gjort og begge prøver å bli venner og til slutt klarte de det, men viste familien til Sam om stormene eller er de i trøbbel tenker Sam. Så hun løper hjem rett etter skolen for se om de er i fare, eller de viste om stormene som kan slutte livende deres.

  Sam kommer hjem for å se de er trygge og spør om de har hørt om stormene, familien sier<>. sier Sam <>, familien velger å flytte men Sam har bare vært på skolen en dag. Det ville blitt rart for å være på skolen i en dag og bare flytte igjen under en dag, men de har ikke valg. Sam går til skolen for å si at de flytter igjen og heldigvis så var lærene fortsatt ved skolen så hun går å sier at de skal flytte.

  Sam kommer hjem for middag og spiser, så går hun til sengs, hun kan ikke stoppe å tenke på at de flytter og det Karla sa. De våkner og begynner å pakke sammen og drar, men de glemte nesten hva stormene har gjort og en storm kommer mot dem. De tror at stormen er i byen nå og gjorde det riktige, men de viste ikke at stormen er rett bak dem og bilen begynner og bevege også krasjer de, men alle overlever og prøver å hente hjelp og heldigvis klarte tingene på bilen å ikke bli ødelagt. En bil stopper ved sidna dem og sier <>, familien sier <>, de sier nei, fordi det ikke er plass.

  Alle sammen i Gørja er trygge fordi stormen gikk rundt Gørja, men de i bilen kom aldri tilbake fordi de ville blitt forsent til flyplassen så de sa <>. familien velger å gå og finne en hotell og de finner en hotell og forteller alt som har skjedd og de som er ved inngangen føler synd på dem og lar dem komme in gratis. De ser på nyhetene og hørte dette,<>. 5 timer senere og det kom mye regn og vind men velger å se på nyhetene igjen og hører at alle sammen i Gørja forsvant sporløst. Hele familien og hele hotelle sier <>. Sier sam,

 260. Det er en god bok for barn og unge, og det viser hvordan noen barn kan ha det. Og selvom Sam har det litt vondt av og til så klarer hun og gjøre det til noe godt.

 261. Familien Brattbakk

  Denne boka var veldig bra
  Vi levde oss inn i boka, og det var veldig spennende, spesielt når vi hørte om de barna som ble borte😱
  Sandra kunne kanskje vært litt mindre selvopptatt, men det er jo ofte noen jåler i klassen da😂 Vi får håpe Sam får det litt bedre i klassen etterhvert, når de blir litt bedre kjent😊Og at ingen flere barn blir tatt av stormen!
  Denne boken får 7 av 10 stjerner, Fortjener virkelig å være med i Bokslukerprisen!😁

 262. Jeg synes det var spennende gøy og kul bok og jeg håper dere lager flere sånne her spennende bøker igjen

 263. Familien brattbakk

  5/10 Ikke bra bok make null sense wha som gjedde alle folkene i boka her er ikke veldig bra mest av folka var darlig

 264. Den var spennende at det var barn som hadde forsvunnet via en storm. Boka var mystisk og morsom. Det var mystisk fordi de hadde skrevet navnene på steiner

 265. Den var veldig spennende. Den var mystisk og litt morsom. Det var mystisk da noen barn hadde forsvunnet. Jeg håper det kommer en fortsettelse til boken.

 266. Jeg synes denne boka var veldig spennende, og favoritten siden min i boka var når Klara slo Sandra det var kjempe spennende

 267. Familien bratberg.
  Denne boken handler om sam og familien som har flytte til Gørja som ikke er et helt vanlig sted fordi hver gang det kommer en vinterstorm forsvinner noen barn De voksne kan eller vil ikke si hvordan det skjer men på Sam sin første dag på den nye skolen blir hun kjent med en jente som heter Karla som legger merke til noe på den ene skyen den har en prikk som ikke passer inn i skyene.Karla og sam er ganske like og Karla sier til Sam at hun skulle ønske at hun også forsvant.
  sjangeren er Mysterium.

  Jeg synes at handlingen starter ikke så brått men er gradvis framover.
  Jeg Synes at boken ikke er så lett å leve seg inn i siden jeg syntes at det skjedde litt lite
  Jeg synes at teksten sluttet litt brått men ikke uventet.
  Jeg synes at boken ikke var så vanskelig å legge fra seg.
  Jeg syntes boken sin styrke er at den er spennende.
  Jeg synes at teksten sin svakhet var at den ikke hadde så mye humor og det ikke var så mye som skjedde,
  Jeg synes de som er mellom 8 og 11 burde lese denne.
  Jeg synntes at denne boken ikke fortjener å vinne bokslukerprisen.
  Jeg gir boken terningkast 2/6

 268. Sam og familien hennes flyttet til byen Gørja. Gørja er ikke et vanlig sted.
  Hver gang det blir en vinterstorm forsvinner barn.
  Når Sam og brødrene hennes går til skolen ser de skilt der det står til minne for den og den personen.Mange folk tror at barna ble tatt av stormen.
  Hovedpersonen heter Sam og sjangeren er mysterie.
  Forfatteren til boken er Julia Kahrs og forlaget er Gyldendal.
  Sam og brødrene hennes tokk følge til første skoledag.
  Gørja var et gammelt sted. De små bygningene var slitte og skjeve,Flere av dem var vernet og hadde blå skilt med årstall og historiske faktaer spikret på veggen.
  jeg synes boken var ikke så gøy å lese den hadde spenningen men det er bare at jeg likte ikke boken så godt

 269. Familien brattbakk

  Boken handlet om at familien brattbakk flyttet til Gørja der flere stormer har skjedd og folk har også dødd. Er brødrene og Sam trygge. På vei til skolen ser de flere skilt og skrifter der det står Til minne om en person og dato. Sam blir litt skeptisk men kommer seg til skolen. Når hun kommer til klasse rommet kommer det plutselig en jente som heter karla som har kommet for sent en del ganger. Sam måtte sitte ved siden av karla og sandra den populære jenta. Noe skjer og sandra havner uten for hun kikker på noe, Sam lurer på hva hun kikker på oppe i treet. Hm hva er det? les boka for å finne ut resten.

  Hva jeg syns om boka.

  Jeg syns boken er grei og kanskje litt skummel kommer ann på hvem som leser. Det er ikke en bok jeg hadde valgt hvis jeg skulle finne en bok men det kan godt være at jeg vil låne den når jeg er litt eldre hvem vet. Jeg tror sjangeren til boka er litt skummel og interessant. Jeg vet ikke hvor mange sider det er i boka men den er lett å lese og man kan godt leve seg inn i handlingen, Jeg tror ikke det er en serie. Jeg gir boka 3/6 pga helt grei bok men hadde ikke lånt den nå, Ikke ett tema jeg interesserer meg i, Jeg liker bedre serier, Jeg likte boken pga hadde jeg lest den hadde jeg kanskje likt den bedre, Det er litt mystisk og det er litt spennende og Den har også mange sider så den tar litt lang tid å lese.

  Takk for meg ha en fin dag

 270. Familien Brattbakk

  Boken handler om en gutt som heter Sam. Han flytter til en by der hver gang det er en storm, forsvinner barn bare plutselig. Jeg blir også kjent med andre hovedpersoner, for eksempel Karla og Sandra. De er to jenter som er penslige og er ganske stygge mot andre. Sjangeren er krim og spenning. jeg likte spenningen for eksempel da første dagen til Sam på ny skole så hun og brødrene at det var minneplasser for barn som hadde dødd i stormene. Jeg levde meg inn i boken og det likte jeg. Jeg gir terningkast 4/6 fordi den var spennende, godt skreve, bra skriftstørrelse og bra detaljer. Jeg ønsker at utdraget var lengre fordi jeg fikk ikke med meg nok for å ha en mening om boken.Det kunne vert litt mer om hovedpersonene også.Jeg vil gjerne lese boken likevel. Jeg tror at denne boken kan vinne bokslukerprisen. Jeg anbefaler denne boken til jenter og gutter alder 8+.

 271. Jeg synes boka var bra fordi den var bra
  Jeg synes boka passer for:7 åringer
  Terningkast:4

 272. Jeg synes boka var bra fordi den var veldig spennende og fin. Jeg likte at den var litt uhyggelig og handlet om mysterier. Jeg synes boka passer best for 8-13. Jeg gir den terningkast:6

 273. Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg elsker bøker som er litt mystiske, skumle og som handler om mysterier. Jeg fikk veldig lyst til og lese mer av den! Jeg synes boka passer for de som er 8-13 år gamle. Terningkast: 6

 274. Jeg likte boka fordi jeg liker knekking av neser og kusina mi hetter Sandra, hun knekker ikke neser…
  Tror jeg.
  Boka passer for barn som er fra 8-11 år gamle
  Terningkast: 6

 275. Jeg synes boka var spenen fordi barna ble borte
  Boka passer for 9 til 14 år
  Terningkast:5

 276. jeg synes boka var Synes det var lit skummel og veldig morsom, fordi at når karla brekker Sandra sin nese er morsom men lit skummel fordi at barn blir drept
  Jeg synes det er (9-15år)
  terningkast :5-6

 277. Jeg synes boka var bra fordi den handler om storm og forsvinnende barn og det synes jeg er spennende og lese om.

  Jeg synes boka passer for barn mellom 10 og 11 år som liker og lese om mysterier

  Terningkast: 5

 278. Jeg synes boka var spennende fordi det skjedde mystiske greier.
  Boka passer får 9 til 12 år
  Terningkast: 5

 279. jeg synes boka var Synes det var lit skummel og veldig morsom, fordi at når karla brekker Sandra sin nese er morsom men lit skummel fordi at barn blir drept
  Jeg synes det er (9-15år)
  terningkast :5-6

 280. Jeg syns boka var ganske bra fordi jeg liker skumle bøker. Boka passer for barn fra 11 til 16 år. Terningkast 5.

 281. jeg synes at boka var veldig bra fordi den handlet om mobbing og mysterier.
  Jeg synes boka passer best for 9-13 år.
  Terningkast: 5.

 282. Jeg synes boka var bra, fordi den var spennende og det var mye som skjedde.
  Jeg syne boka passer best for de som er ni til tolv år.
  Terningkast: 4

 283. Synes det var lit skummel og veldig morsom, jeg elsker karla
  Jeg synes det er (9-15år)
  terningkast :5-6

 284. jeg syntes boken var bra., men jeg likte den ikke helt. jeg fikk ikke inspiriason til og lese mere. Jeg syntes boken passer brafor 10-15 år. terningkast: 3/6

 285. Familien brattbakk

  Boka handler om sam og familien hennes som nettopp har flyttet til Gørja.
  Når sam og brødrene hennes går til skolen ser de forskjellige skilt der det står forskjellige navn som har død.
  På skolen så sier Læreren Hanne at Sam kan sitte mellom Sandra og karla, Sam blir mobbet av sandra, Sandra kaller Sam tjukk.
  Slutt sa Karla og holdt hendene over ørene.
  Hun reiste seg brått, stolen deiset i gulvet bak henne.
  Sandra reiste seg også og rykket forskrekket nærmere veggen.
  Men så gled en mørk skygge over ansikte hennes, karla slo Sandra i nesen.
  Karla var utvist 1 skoledag.
  Men så fikk karla vite om de barna som forsvant helt plutselig.

  Sjangeren til denne boka er Mysterie.
  Jeg likte boka siden det var Mysterier.
  Jeg synes boka slutet litt open og det får meg til og ville lese hele boka

 286. Denne boken handler om Sam og familien hennes som har flyttet til gørja. I gørja er det ofte stormer. Sam og gabriel ser en mann med gul lue. de snur seg og det gjør han og.
  De går til en merkelig kafé der de finner mange graver. Litt senere så går hun til skolen. hun blir introdusert til klassen men, da kommer Karla Qvist inn for seint. Hun setter seg mellom Karla og Sandra. Sandra mobber Karla. Karla sitter ute og spiser og sier at det er en rar flekk i himmelen. Jeg hatet denne boken. Handlingen var dårlig og temaet var enda verre. Jeg måtte lese denne boken flere ganger for å skjønne det. Jeg hadde gitt terningkast 0/6. Denne boken fortjener ikke å vinne bokslukerprisen.

 287. Familien Brattbakk
  Denne boken handler om en familie som flytter til et sted som heter Gørja. Den eldste søsteren i familien, Sam, føler seg annerledes på skolen og blir mobbet. En annen i klassen som også blir mobba heter Karla. Hun blir sint fordi hun blir mobbet, og slår mobberen rett i trynet. Hun løper ut i skolegården. Når Sam kommer ut for å trøste henne, forteller Karla at mangen barn har forsvunnet de siste årene, i snøstormer.
  Jeg synest at denne boken virker veldig spennende.
  Jeg fikk på en måte veldig lyst til å lese videre når Sam fant ut at hver gang det var storm, forsvant det barn sporløst. Dette er en bok som med god grunn ble valgt ut til bokslukerprisen.
  Jeg gir den 4/6

 288. Familien Brattbakk

  Forfatter:Julia Kahrs
  Sjanger:Mysterier
  Dette utdraget handler om ben og brødrene sine de skal på skolen i en by som heter gørja. Det har vært tornado der og barn har forsvunnet. Ben sitter bak i klassen med to jenter. En av jentene slår den andre jenten og hun får kjeft. Og på slutten sier jenten at hun vil forsvinne med de andre barna som har gjort det.
  Jeg gir denne boken terningkast 2.
  Jeg synes den er kjedelig siden det var mye tekst.
  Jeg ville ikke lese videre denne boken siden den litt rar og jeg forstår ikke helt hva som de sier noen ganger.

  Denne boken var dårlig synes jeg.

 289. jeg syntes at boken bør gå videre fordi jeg syntes det var spennende og jeg vil vite hva som skjer med barna og hvorfor de forsvinner.

 290. Familien Bratbakk

  Boken handler om Sam og familien hennes som har flytta til Gørja, som ikke er et normalt sted. Når Sam og brødrene hennes går til skolen ser de skilt der det står til minne for den og den personen. Mange tror at disse personene hadde blitt tatt av stormen. Når de er framme på skolen finner Sam klasserommet sitt og ser en litt rar person i klasserommet som tiltrekker litt ekstra oppmerksomhet. Hen jenten het Karla. Karla virket litt gal.Når det var mat satt hun ute og spiste og stirret på himmelen. Sam spurte henne hva hun så på og hun sa at det var noe feil med himmelen. Etter litt kom en lærer og snakket om karla-situasjonen. Karla ble tatt med og sa at hun vil bare forsvinne som de andre barna.

  Boken hadde masse sjangere men jeg syns det er Mysterie og Drama. Jeg gir denne boken en treer fordi den var litt kjedelig. Boken var kjedelig fordi det var lite som skjedde de bare snakket og snakket og snakket. De ble ikke veldig overrasket når det sto at noen hadde dødd på de skiltene det var liksom helt greit for de. Boken gikk ikke veldig rett på som jeg liker at den gjør. Boken startet med litt fakta som hva hadde skjedd hvor var de osv. Teksten var ikke vanskelig og forstå men litt kjedelig og høre på.

  Boken hadde lite spenningstopper. Det eneste jeg likte med denne boken var at på slutten så skjedde det noe som fikk meg til og ville fortsette og lese. Jeg vet ikke om det er meningen at bøker med mysterie sjanger har litt mindre spenning. Jeg syns dessverre at denne boken ikke fortjener en finaleplass fordi den hadde lite som skjedde og var ikke veldig gøy og lese. Jeg anbefaler denne boken til de som liker lite spenning og mysterier.

 291. Familien brattbakk

  Denne boken handler om en familie som flytter til gørja, Men neste morgen er det skole og De tre barna Fleming, Gabriel og Sam tar følge til skolen der de må gå forbi en kafe og på kafeen så ser de en mann med gul lue han snur seg å ser på de, men de bare går videre.

  Plutselig går de forbi en gravstein der finner at mange unge barn har dødd på samme år som det var snøstorm i gørja når de kommer på skolen skjer det veldig mye drama.

  Forfatteren til boken er Julia Kahrs og forlaget er Gyldendal.

  Sjangere til boken er mysterier og Hovedkarakteren er Sam.

  Jeg synes denne boken er veldig bra men jeg forventet litt mer overraskende avsluttning på boken.

  Det var veldig lett å leve seg inn i teksten og teksten bygger seg gradvis oppover.

  Jeg synes det beste ved teksten er at det er så lett å leve seg inn i det.

  Det som irritert meg mest var at jeg ikke likte avsluttningen på boken fordi den var ikke så veldig overraskende eller spennende.

  Jeg synes andre bør lese denne boken fordi den er spennende og lett og leve seg inn i.

  Jeg gir denne boken terningkast 4/6 fordi den er kul og spennende og har mysterier men slutten var ikke så veldig bra.

 292. Familien Brattbakk

  Denne boka handler om Sam og familien som flyter til Gørja og Sam skal gå på skolen der. På skolen møter Sam en som heter Karla som blir mobbet av en som heter Sandra. Sandra kalte Karla “Tjukk” , så karla drylte hånda til nasen te Sandra.
  Karla ble Utvist resten av dagen.
  Men så fikk Sam få vite om de barna som forsvant ut av det blå.

  De karakterene du får høre om er Sandra, Sam, Karla , lærer Hanne og Rektor Karlsen.

  Synnes sjangere til denne boka er mest Drama men kanskjer litt spenning også.

  Jeg synes ikke at denne boka var for meg fordi eg forsto ikke så mye av ka som skjedde på starten, også klarte jeg ikke helt og se for meg ka som skjedde egentlig.
  Men denne boka tar opp et viktig tema, så derfor gir eg denne boka 3/6.

 293. Utdrag fra Familien BrattBakk

  Teksten handler om en jente som skal starte på en ny skole. De viktigste personene i denne teksten er Sam, Sandra og Karla. Meste av handlingen foregår på skolen.

  Jeg synes sjangeret til denne boken er Mysterie og Drama.
  Den minner meg litt om boken ‘’Ankh Livsfarlig vinter’’

  Jeg likte da Karla drylte (Sandra Den slemme i fortellingen)
  Teksten starter rett inn i handling, og det liker jeg. Teksten griper tak i meg når de kommer til minnestøttene.
  Teksten er lett og leve seg inn i hvis det har skjedd med deg før, eller hvis du har lest en annen bok som ligner.

 294. Familien brattbakk

  Jeg synes at Familien brattbakk var et ganske bra utdrag som ble tatt i fra boken Familien brattbakk.
  Jeg hadde gidd utdraget en 5 av 6 siden jeg bare
  føltes som å bare gi det til utdraget i fra boken.

  1: Jeg synes at det var ok skriftstørrelsen fra utdraget er bra.

  2: Jeg likte handlingen siden det inneholder masse spenning og littegranne krim.

  3: Det var et bra utdrag siden det var litt vanskelig å ta vekk teksten.

  4: Det var litt spennende når Sam gikk til karla ute i skolegården og når karla så en sky som så littegranne rart ut og når hun sa noe om en flekk.

  5: De var også litt spennende og litt krim når hun sa at det var noen barn som har forsvunnet.

  6: Det jeg ikke likte med utdraget var at det var ingen bilder i utdraget.

 295. Familien
  Brattbakk

  Familien Brattbakk vil jeg gi terningkast 3/6, fordi den er gøy og spennende men ikke min type bok å lese. Jeg likte med boken at det va avsnitt da ble det lettere og på en måte gøyere og lese den.
  Noen få plasser var det annen tekst størrelse og det kunne vært gøy for meg og ha mer av.
  Jeg kunne og ønske bilder, fordi det blir litt kjedelig og lese uten bilder.(syns jeg)
  Skrift størrelsen var helt OK. Handlingen var gøy og spennende for meg. Også var det gøy og lese om mobbing.

 296. Familien Brattbakk:

  Denne boka handler om ei jente som heter Sam, hun og familien hennes har flyttet til Gørja som ikke er et vanlig sted, fordi hver gang stedet herjes av vinterstormer blir barn borte.
  Hvordan kan barn bare forsvinne, kan eller vil ikke de voksne forklare.
  Det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja.
  Vil det komme flere stormer? Og vil Sam og brødrene hennes være trygge ?

  Sjangeren til denne boka er mysterie og kanskje litt spenning.

  Hovedpersonen i boka er Sam.

  Jeg synes boka var et ganske spennendes utdrag siden jeg lurer på om mannen har noe med stormen å gjøre kanskje?
  Ellers var boka ganske bra og bra detaljert.
  Teksten var bra skrevet og jeg likte at Sam var litt nysgjerrig sånn man kanskje fikk vite litt mer om stormen som gjorde at barna forsvant.
  Jeg synes boka hadde passet til 9 åringer og oppover.

  Jeg hadde lest boka for jeg har faktisk lyst til å få vite mer om mysteriet.

 297. Jeg syntes den var spennende men jeg tror ikke jeg hadde hatt lyst til å lese denne.
  Bra

 298. Den var spennene og jeg tror jeg kommer til og lese den en gang.
  Jeg tror jeg gir den en 7 av 10.

 299. Familien Brattbakk
  Denne boken handler om Sam og familien sin som skal flytte til Gørja, det hun ikke viste var hva som hadde skjedd der. Sam gikk med brødrene sine til skolen, mens de gikk til skolen så de navn som var skrevet opp, det var barn som hadde forsvunnet men de bare passerte videre. Første dag med skole var det en Jente som var kom seint hun het “Karla Qvist”. Karla satte seg med Sam og Sandra på bakerste rad. Karla var tjukk og dobbelt så høy som Sam. Sjangeren er mysterier. Karla hadde med seg brunost og en skive i matpakken og Sandra mobbet Karla ved at hun spiste brunost og at det gir henne fett og sa “ Du trenger ikke det du, du er allerede tjukk”. Deretter ble det en krangel og Karla sto opp og slo til Sandra. Karla gikk ut og sa til Sam når det var friminutt at hun så noe uvanlig i himmelen
  Vil du vite mer om hva som skjer med Karla og Sam må du lese boken den passer fra 9 år og opp.
  Denne boken passer for folk som liker spenning og mysterier.
  Jeg hadde lyst til å lese videre.
  God bok
  -Skrift
  -Spenning-top
  -Enkelt å leve seg inn

 300. Boka var ikke helt for meg. Jeg syns boka var bra, men ikke noe jeg ville lest. Bra. 5/10

 301. :

  teksten handler om en jente som har starta på en ny skole. Hun heter Sam. Hun flytta til et veldig rart områdde som hadde mye med fugler og gjør og barn bare plusselgi forsvant da stormene kom.

  . Denne boka var en av de beste bøkene jeg har lest i hele mitt liv. Dan har spenning og masse andre ting

  Jeg synes dene boka er super bra du burde lese den jeg gir den terning kast 6

  Hvis du bruker ord som bra, dårlig, kjedelig eller spennende, er det ekstra viktig at du forklarer hva du mener. Prøv å forklare hva det er ved teksten som gjør den kjedelig eller spennende.

 302. FAMILIEN BRATTBAKK

  Familien Brattbakk handler om en familie som flytter til Gørja. De har hørt om at hver vinter så forsviner flere og flere barn. Jeg liker Familien Brattbakk fordi det var et av utdragene med mest spending. Når jeg leste utdraget av Familien Brattbakk ville jeg at det bare skulde fortsette.

  flere og flere barn Derfor gir jeg det terning kast 6.

 303. Familien Brattbakk

  Det handle om familien brattbakk som har kommet til en ny by. Hver gang det kom storm i byen ble noen barn borte. Sam og brødrene hennes gikk bort til skolen sammen. De gikk forbi noen plasser og der står det barn sine navn og at de hadde blitt forsvunnet. Når de hadde kommet til skolen fant sam og brødrene klasserommet deres. Sam måtte sitte med en som het Sandra og Klara. Klara var dobbelt så stor som Sam og hadde tjukt blondt hår i en floke flette. Sandra var helt annerledes hun hadde rosa genser og lipgloss.

  Når det var spising så Sam at Sandra mobbet Klara med det hun spiste. Etter Hanne hadde lest litt heksene så Sam det var noe rart med himmelen.
  Jeg synes det var en bra tekst så jeg kunne lest denne boka.
  De som liker litt spenning hadde likt denne boka tror jeg. Aldersgrensa kunne vært 9 og oppover.

 304. Boken handler om at Sam og familien hadde nettopp flyttet til Gørja der han møter en jente som vil bare forsvinne fordi hun blir mobbet veldig mye. Jeg rater boken 3/10.

 305. Jeg er ikke så veldig glad i sånne bøker, så jeg likte ikke denne så godt heller. Men jeg skjønner at andre kan like denne boka.

  Passe bra.

 306. den var son passe bra likte den ikke helt fordi jeg ikke liker sånne bøker, men den var fortsat ikke så dårlig.

  passe Bra

 307. Historien handler om en jente som heter Sam. Sam har to brødre (tror jeg) og hun og familien hennes har akkurat flyttet til Gørja. Gørja er et merkelig sted. På vei til skolen slår Sam følge med brødrene sine. på vei til skolen ser de et bygg som har blitt revet ned i storm og som har blitt bygget opp igjen og har blitt forsterka siden stormen i 1954. Senere ser de to minnesteiner til minne om fire forskellige barn. Ett av barna hadde en minnesten for seg selv, mens de tre andre som var i familie med hverandre hadde en minnesten til felles. Dette var merkelig, fordi alle barna hadde gått bort samme dato som stormene hadde vært der.

  Jeg likte boka ganske godt. Jeg syntes den var lett å leve seg inn i og den var skrevet sånn at jeg fikk lyst til å lese mer og mer. Jeg syntes ganske synd på hun Karla fordi det virket som at hun hadde det veldig vondt og hun ble jo mobba (Karla er en i den nye klassen til Sam.) Jeg syntes at det var litt dumt at Sam ikke sto opp for Karla men bare satt og hørte på.

 308. jeg synes den var passe bra. den var ikke det beste jeg har hørt men den var jo ikke dårlig.

 309. Massevis av detaljer, godt skrevet. Fordi ikke alt blir fortalt, du vet ikke mye og du blir nysgjerrig. God avslutning.

 310. Familien Brattbakk
  Skrevet av Julie Kahrs

  Sam og familien hennes har flyttet til Gørja. Hver gang Gørja herjes av en vinterstorm, blir barn borte. Er Sam og brødrene hennes trygge? Sam begynner på en ny skole. Elever i klassen sender stygge blikk til Sam. Sam følte på en fæl følelse som hun ikke passet inn.
  Etter hvert går oppmerksomheten bort fra Sam. Alle stirrer nå på Sandra som har nettopp blitt slått av Klara. Klara går ut av klasserommet og inne i skolegården. Klara og Sam kikker på himmelen på og merker noe rart. Himmelen passer ikke helt. Det som noen har klippet ut en bit og limt en annen på igjen. Etter en stund kom rektor og sa til Klara at hun var utvist for dagen. Klara går med å nevne barna som har blitt borte etter vinterstormen og ønsker stormen tar hun og.

  Jeg synes de fem første setningene var gode. Det fortalte om Sam og om Gørja. Boken var ikke som jeg trodde det skulle være når jeg leste de fem første setningene. Boken var en type drama bok og en mysterie bok synes jeg. Et eksempel på drama er når Klara slo Sandra. Et annet eksempel er når Sandra og gjengen hennes hvisket om Sam. Det jeg synes var bra med boken er at det er et mysterium om vinterstormen med barna. Hvis det var vinterstormen som tok barna hvor er de? Kan det være noen som bruker vinterstormen som en distraksjon for å kidnappe barna?

  Jeg gir denne boka terningkast 4

 311. Boka Familien Brattbakk høres ut som en spennende bok. Det handler om en familie som nettopp har flyttet til Gørja. Mammaen sier at hun vil at de skal ha det mer trygt og velger derfor å flytte til Gørja, men det hun ikke vet er at når det er storm på Gørja så forsvinner barn. Når Sam og brødrene går til skolen ser de gravplasser av unger som har dødd under stormen, men hvorfor? Sjangeren på boken er Mysterier.

  Jeg synes at det var et spennende utdrag av boka Familien Brattbakk, fordi det var mysterier i boka og jeg elsker bøker med mysterier. Jeg synes den også var gøy, fordi det høres ekte ut og det var enkelt å leve seg inn i boka. Hovedpersonene i boka er: Sam, som er den nye jenta i klassen. Sandra som er det slemme jenta i klassen og brødrene til Sam.

  Jeg synes teksten var ganske bra, men det kunne vært litt mer detaljer. Jeg gir boka terningkast 5.

 312. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, men hver gang Gørja herjes av vinterstormer.
  Forsvinner nemmelig et barn hver eneste gang. Sjanger er Mysterier. Jeg synes teksten var litt vanskelig og forstå jeg gir den terningkast 2 fordi jeg forsto ikke helt handlingen i boken. Det er ikke helt min type bok. Jeg synes folk fra 7-15 år burde lese boken. Jeg synes ikke boken fortjener å være superfinalist, eller vinne bokslukkeprisen.

 313. Jeg leste boka Familien Brattbakk, forfatteren heter Julia Kahrs Den handlet om mysterier fordi Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Barn forsvinner og blir borte helt ut av det blå.

 314. jeg syntes ikke denne boken var spesielt spennende siden det ikke var noe action og jeg liker action

 315. Dette var ikke helt en bok for meg. Den var litt spennende på slutten men den var liksom ikke sånn OMG!

 316. Boka virket spennende og bra, jeg fikk lyst til og lese videre for og vite hvordan det gikk med Sam. 7/10

 317. jeg syns at boka virket bra og spennende. jeg elsker mysterier så jeg fikk lyst til å lese hele boka. jeg gir boka terningkast 5/6

 318. Elevene syntes den var litt rar. Flere nevner at de syntes den var litt kjedelig fordi det skjedde lite i utdraget. Noen nevner det ikke var deres type bok. Det er mye mulig den bare ikke falt helt i smak. Likevel får den passe bra, så noe fenget nok elevene også.

 319. Familien brattbakk anmeldelse
  Familien Brattbakk er en interessant bok. Det er spennende og mye drama.
  Boka handler om en familie som flytter til et slitt og rufsete sted. Sam er hoved personen som begynner på en ny skole, men det går ikke som forventet. Det blir en krangel mellom en mobber og et mobbeoffer. Sam blir bedre kjent med Karla som er hun som blir mobbet. Stedet Sam og familien flytter har det vært stormer. Flere barn har forsvunnet. jeg anbefaler boka til barn som liker action, spenning og litt utenomjordisk værforhold.

  Jeg mener boka er et terningkast 3. Den er ok, men ikke helt min type. Jeg tror dette er en bok som de fleste barn liker. Boken er aldri kjedelig å lese. Denne boken tror jeg passer best til barn mellom 11-13 år. Tema til boken er mysterier, mobbing og spenning. Et eksempel på noe som skjer i boka er at en jente som heter sandra kaller Karla tjukk, deretter slår Karla sandra i nesen og går forsiktig ut av klasserommet. Sandra brakk nesen og var veldig sint på Karla.

 320. Like mange elever stemte bra og super.
  Bra: 1 Litt kjedelig og ikke så morsom.
  Super: 1. Spennende historie.

 321. Kjedelig, forvirrende og vanskelig å forstå (rotete).
  Mangler detaljer, kunne skjedd mer i boka og en skuffende og dårlig avslutning.
  Boka var til tider spennende, men generelt kjedelig.

 322. Jeg synes boken er veldig bra fordi den er veldig spennene og jeg håper dere lager mere spennende bøker hilse Lare☺️

 323. Jeg synes det var ganske bra. Det kunne vært litt lenger og litt spenning så jeg gir ternings kast 8,5/10

 324. Denne bok hva er veldig bra. Jeg elsker boka jeg gir den terningkast seks🎲. Hei jeg fikk veldig lyst til å lese videre.😍😍👍😀👌

 325. Jeg likte boken veldig god!😁 Så jeg vil at dere skal lage flere av disse bøkene pils!😀❤️ Jeg elsker sånne bøker☺️Hilsen Nora 5C Høvik skole😁😀☺️❤️😇

 326. Denne boka er bra det er gøy men jeg har lyst til å høre mer hva som kjer, jeg låner den på biblioteket.😅🖤😂

 327. Jeg synes boka var bra. Jeg likte boka fordi den viser hvordan det er å være annerledes. Boka er veldig spennende. Terningkast 5

 328. Denne boken handlet om en jente som flyttet til Gørja. Så fikk hun vite at fire barn hadde forsvunnet derfra. Jeg synes at boka var ganske spennende, jeg kunne ønske at jeg fikk vite hva som skjedde videre i boken. Det en bok jeg ville lånt selv på biblioteket. Denne boken er for folk som liker bøker som er spennende og litt nervepinnende. Jeg gir denne boken terningskast 5.

 329. Boka handler om familien Brattbakk.
  Jeg likte boka fordi den var litttttt spenende.
  jeg likte den den var litt kjedelig da.
  denne boka passer for den som liker sånne bøker

 330. familien brattbakk
  Jeg likte boka fordi den var veldig spennende og veldig gøy og lese. Jeg synes boka var veldig bra. jeg gir terningkast fem🎲

 331. familien brattbakk
  Jeg likte boka fordi den var veldig spennende å lese og veldig gøy og lese. Jeg synes boka var veldig bra. jeg gir terningkast fem🎲

 332. jeg skjønte ikke helt hvorfor de kun sa tre barn er borte av snøstormer hvorfor hadde liksom ikke 60 barn forsvunnet lol. jeg ble overasket over at boka ikke ga mening. jeg likte ikke boka fordi den var irriterende på alle mulige måter. de var spennende da noen spiste salat.

 333. familien Brattbakk.
  jeg syntes boka var veldig spennene og super bra. jeg syntes den passer til 9-12 år😀

 334. jeg skjønte ikke helt hvorfor de kun sa tre barn er borte av snøstormer hvorfor hadde de liksom ikke 60 barn forsvunnet lol. jeg ble overasket over at boka ikke ga mening. jeg likte ikke boka fordi den var irriterende på alle mulige måter. de var spennende da noen spiste salat.

 335. jeg synes det er rart at mennesker forsvant.
  det var kult at mennesker forsvant.
  jeg skjønte ikke helt hvorfor mennesker forsvant.
  det var spennende da de så på grava og at det er menneskene som forsvant.

 336. Familien Brattbakk
  Jeg synes boka var passe bra fordi den var litt bra og spennende samtidig også litt kjedelig. Jeg synes denne boka passer til folk som liker spennende ting.

 337. Jeg syntes at boken var skikkelig spennende og likte at det ikke gikk så veldig tregt heller.

  Man får skikkelig lyst til å høre mer!💗

 338. Familien Brattbakk flyttet til et sted som het Gørja. Der skjer det noe mystisk. Flere barn har død når det har vært storm. På skolen så er det ikke helt bra og det ender med at en slår den andre i nesa. De hører et knas og den personen skriker. Da løper den som knyttet neven ut. Der ser de noe rart på himmelen.

  Jeg synes boken var litt vanskelig å forstå. Jeg gir den 3/10.

 339. Jeg syns det er den kjempe bra bok den er spennene og lit skummel den gjør sånn at jeg har lyst til å lese helle boka

 340. Her er sjangeren helt klart mysterier.
  boka handler om Sam, som begynner på en ny skole, men så er det noe litt merkelig med byen. For den ble rammet av stormer før i tiden.
  Boka var bra, for jeg liker mysterier.
  Terningkast 4.

 341. Det ga ikke helt menig fordi hvordan kan barn kun forsvinne når det er vinterstormer og ikke når det er vanlige dager. Terningkast 3

 342. familie brattbakk handler om at Sam flytter til Gørja
  det skjer rare ting der hver gang en vinter storm kommer så
  blir banr borte

 343. Sjangeren på boka er bra!
  Jeg likte temaet og jeg vet også ærlig hvordan det er når noen slenger dritt sånn i bakrunner og slikt. Så DETTE SYNES JEG ER ET VIKTIG TEMA, fordi jeg tror at det er mange som føler på dette, også i gaming. Og at man ikke skal føle seg utestengt når man har startet på en ny skole, jeg har altid gått på Arnestad og har aldri byttet skole.

  Jeg ble også ganske nygsgjerrig på hvordan denne boka kommer til å slutt med de fire barna som døde samme år som det kraftige stormen.

 344. Jeg synes teksten var veldig spennende fordi det var ganske lett å leve seg inn.
  Jeg er veldig gald i bøker som har med mysterier og gjøre. Jeg synes det er bra at de viser mobbing fordi da ser man hvordan man har det når sånt skjer. Jeg har veldig lyst til å lese mer om denne boken fordi jeg vil vite hva som skjedde med barna, og at jeg vil vite hva som skjer videre. det er et ganske spennende tema.

  Jeg vil vite hvorfor de stormene kommer å tar barn.
  Mysteriet sjangeren er veldig spennende.

  Jeg følger at det er en ganske bra bok selv om jeg ikke har lest hele.
  Derfor vil jeg vite mer.

 345. Jeg synes at boken var spennende og gjorde så jeg fikk lyst til og vite mer og lese videre. Boken er også ganske realistisk og noe man kanskje kan kjenne seg litt igjen i. Derfor kan det være enklere og leve seg inn i boken. Boken handler om familien brattbakk som nettopp flyttet. Når Sam og brødrene sine går til skolen ser de at det er noen som har død, men de går videre. Når Sam kommer til skolen og blir introdusert for de andre så blir hun litt ertet. Så blir hun satt ved siden av en som heter Klara og Sandra. Når det er lunsj har Sam fått snegler i matpakken og Klara fikk en brødskive med brunost. Så sier Sandra at klara var tjukk da slo Klara Sandra og blir utvist. Denne boken passer for personer som liker og lese mysterium og som liker og prøve og finne ut av ting.

 346. Boken Familien Brattbakk, er en bra skrevet bok i sjangeren «mysterier». Den handler om Sam og familien hennes, Sam og brødrene hennes går til skolen, på veien gjennom småbyen Gørja ser de mange hus. Husene er skjeve, slitte og har masse kjedelig fakta spikret fast på veggene, de er vernet fordi de er så gamle. De ser også en slags minnestøtte. Det er en skulptur formet som et tre til minne for et barn, hun ble bare 10 år gammel. Videre langs veien ser de tre små marmorfugler som står på en messing plate i grøften. Denne gangen var det tre navn som sto. På skolen ler folk av Sam og at hun halter rundt i klasserommet. Hun blir plassert mellom Karla og Sandra. Den populære jenta på en ene siden, og mobbeofferet på den andre. Karla har med brunost i matpakken. Sandra sier at det ikke er bra for deg, at det gir deg hull i tenna og at hun blir tjukk av det. Karla slår til Sandra i nesa. Senere på dagen blir Karla utvist. Hun sier en siste ting til Sam før hun går ut av skolegården. «Noen ganger skulle jeg ønske at jeg bare kunne forsvinne i en av de stormene, sånn som de andre barna. De bare forsvant.»

 347. Ting om boken:
  Denne boken er en mystisk bok og jeg kjente at når jeg leste den så begynte jeg og lure hva som skjer med stormen

  Hva boken handler om:
  Boken handler om familien Brattberg som drar til Gørja der det har vært store stormer. Når stormene er der så forsvinner barn. Så skjer det også litt drama på skolen 🙂

  Hva jeg synes om boken:
  Jeg greide ikke helt å leve meg inn i boken på det lille utdraget som vi har lest her men det kan kanskje være pga jeg er dårlig på å leve meg inn i bøker. Men jeg gir denne boken en 5/10 på å leve seg inn i det

  Jeg synes ikke karakterene var noe særlige spesielle untatt den ene karakteren som heter Karla Qvist. Men jeg har lyst å vite litt mer om hva som skjedde om den personen som ble slått i nesen av Karla

  Jeg føler ikke at jeg har lyst å lese noe mer av denne boken pga at jeg synes at det finnes mange bedre bøker f.eks manga

  Den beste delen av Utdraget synes jeg var der Karla ble utvist for en dag
  Den værste delen synes jeg var før de kom til skolen

  Denne boken passer for folk fra 10-15 år gamle folk Jeg gir denne boken en 5/10

 348. Boken ga først ikke så mye mening, men man kommer inn i boken etterhvert, det er en sånn bok man lever seg inn i veldig fort. Jeg selv, glemte at jeg satt i klasserommet og det tror jeg andre i klassen min også gjorde, når jeg så meg rundt så det ut som at alle »levde seg inn i boken» det er vanskelig å forklare, men det man kunne på en måte se det. Det er jo bra at forfatteren liksom blandet inn litt mobbing, og det med å ikke føle at man passer inn i boken. LItt fordi det er »viktige temaer» og at det gjør utdraget litt mer realistisk. Det er en sånn bok man får lyst til å lese mer av og som er veldig enkel å leve seg inn i. Passer vel bra for 10 år og oppover vil jeg si.

 349. Spennende bok 👍, Interessant 👍, Boken er lett og lese, Den passer for barn 10 og over. Jeg har litt lyst til å lese videre selv om jeg hadde valgt Engelske bøker over Norske bøker. Dør barna eller tror foreldrene at de er døde også lager de en grav for dem uten og vite om de er i livet eller dø? 🎲🎲🎲🎲

 350. Boka sin sjanger er mysterier.
  Jeg syntes boka var veldig bra skrevet men den var ikke helt for meg.
  Jeg syntes det var lett og leve seg inn i det men ikke helt.
  Teksten tar opp et veldig viktig tema! ikke mobb.
  Jeg rakk ikke mer.

 351. Boken handler om at Sam og familien hennes flytter til Gørja. På vei til skolen ser de to steder for det er skrevet navn og datoer. Datoene er årene hvor det kommer en storm. På skolen kommer Karla inn for sent. Karla er stor. Sandra bruker Lippgloss. Karla slår Sandra. Karla går ut og setter seg på en stein. Det er en rar flekk på himmelen. Så kommer rektor Karlsen han er knoklete. Boken var bra og spennende.

 352. Hvis jeg skulle rate denne så gir jeg den sånn 5/10 den er helt mid.

 353. Jeg syntes at dette er en bra bok og jeg liker ofte mysterie bøker. Det er ganske morsomt med sånne bøker. Den er en bra bok hovedsakelig, men jeg kunne aldri lest det her normalt uten skolen. Jeg leste den ikke bra en gang fordi jeg var så fokusert på oppgaven jeg gikk i forveien og leste så raskt at jeg fikk med meg ganske lite. Tyder på en ganske ikke så veldig bra bok. Jeg synes det var kult at Karla eller hva no en hun heter brakk nesen til Sandra. Sorry til alle som heter Sandra out there. Jeg liker ikke mobbing har aldri blitt mobba men fortsatt. Eh jeg tror ikke jeg kommer til å lese videre noen sinne på denne boken men det er en bra bok. Det beste med teksten vil jeg si er der hun brekker nesen til Sandra og det verste er sikkert starten fordi ingenting skjedde. Denne teksten passer sikkert for de som elsker mysterier.

 354. sjangere er mysterier og handlet om noen bar som skulle finne noe ut
  Teksten var litt forvirrende
  Denne boken er ganske bra.

 355. Boka handler om mysterier.
  Jeg syntes boka var veldig fint skrevet men den var ikke helt for meg.

 356. Dette er en historie om Sam som møtte mobbeoffer karla qvist
  Jeg synes at boken var kjedelig,men litt mystisk

 357. Jeg synes denne boken er spennende og veldig fin og mystisk. Den handler om en jente som heter sam og flyttet til et sted som het gørja og der skjær det noe spennende noen få ganger. Det er stormer som tar barn og så forsvinner de. Denne boken er veldig fin og jeg anbefaler den. Den er litt skummel men tror den passer fint. hvis du ikke liker sånne bøker da folk blir forsvinnet og noen prøve å fine hva som skjedde. Så er denne boken ikke så passene eller så anbelfaler jeg den og sier at 10 til eldere kan lese denne boken.

 358. boken hoppet lit fram og tilbake som fikk den til og bli dålig. 1 ut av 10, men den siste siden var bra.

 359. Jeg synes den var passe ikke så bra at folk mobber. Henne jenta som mobbet er en jåledame. Den himmelen var litt rar tror jeg. Det beste med teksten var at henne slo henna jåledama i ansiktet og brakk nesa hennes.

 360. Denne startet med at familien bratbakk, har flyttet til Gørja. Som er litt av et mystisk sted, som flere barn har blitt borte av sterke stormer.

  Jeg synes boken er helt ok, og jeg vil gi den en 4/10.

 361. Jeg synes utdraget er veldig spennende og jeg vil garantert lese hele boka. Historien er veldig mystisk og man får lyst til å finne ut to ting, nummer en er hvordan det gikk med Sam på skolen og nummer to er om det virkelig bare er dårlig vær eller om det er noe mer, selv om det er ganske klart at det er noe mere enn dårlig vær.

 362. Jeg synes boken var bra, det var bare at det skjedde mange forskjellige ting om gangen som gjorde det litt rart, resten var spennende og bra.

 363. Jeg likte denne boken, fordi jeg syntes den var spennende og det var en bok jeg fikk lyst til å lese mer av.

 364. Jeg likte ikke boken, fordi jeg forsto ingenting som skjer i boka. Den ene delen så står det om himmelen også neste delen så står det at noen brakk nesen.

 365. Jeg syntes boken var litt kjedelig fordi, de snakket bare om klassen hans. Men det var litt bra på slutten da ble det mere spennende, når karla slo ho ene jenta.

 366. Jeg syntes boken var litt kjedelig fordi, de snakket bare om klassen hans. Men det var litt bra på slutten da ble det mere spennende.

 367. Jeg synes at boken er en veldig bra skrevet bok. En mystisk bok som kan få deg til og kanskje til å bli litt mer nysgjerrig på boka enn det du egentlig var før du starta å lese den. For eksempel at de forteller om mere realistiske ting som, forsvinninger av andre personer ,som kan få deg til å bli litt mere realistisk.Denne boka kan få deg til å innleve deg sammen med de andre karakterene,på grunn av måten den er skrevet på kan gi deg en følelse av at det er ekte. Det er en veldig bra passende bok for deg som liker mysterier og uløste saker. Boka kan gi deg masse nye tanker som kan til og med hjelpe deg å like boka. Boken er egentlig ikke så veldig skummel for meg etter det jeg leste fra den, men for noen kan det også gi en liten grøsser hvis du tenker på det fra en annen side. For min del så synes jeg boka passer best fra 11 til kanskje litt eldre.Jeg anbefaler å prøve den ut.

 368. Familien Brattbakk er ei bra bok fordi den er spennende og inneholder ei krimgåte. Teksten formidler på en god måte, slik at det er lett å danne seg bilder i hodet av det som skjer. Boka får likevel ikke full pott fordi den beskriver folk som ler av andre som har det vondt.

 369. det var en ganske bra bok den handlet om om noen som var ny på en skole og så skjedde det noe mer.

 370. Jeg syns boken er ok, det var litt spennende, men så vidt. Boka handler om noen som var ny på en skole og så skjedde det noe mer.

 371. Da jeg leste syns jeg det var rart at mannen som Sam gikk forbi gliste ondt! Veldig SPENENDE BOK!!! Terning kast 6 😀

 372. Boka var spennende
  den handlet om Sam og brødrene hennes tok følge til skolen det var noen skilt, det som sto på et skilt var at det var en jente som døde samme år som stormen kom hun ble bare 10 år, da hun kom til skolen så var Sandra slem mot henne, Karla så noe rart på himmelen. Det var en bra bok terningkast 5.

 373. Denne boka var helt syk kjedelig!! Jeg foresto ikke noe. Jeg gir boka terning kast 2🎲. Men hav er meningen med boka. Liksom en aen planet. Hvor er dette. Men litt gøy med at hun fikk snegler i matpakka

 374. Jeg synes boka var spennende men det tok lit langt tid og komme til poenget.
  Jeg gjr boka terningkast 3 🎲🎲

 375. Da jeg leste boka
  Syntes jeg at det var litt rart
  fordi barn forsvant i stormen
  Jeg syntes at det var litt spennende
  Fordi Venninna mi heter SANDRA!!!!!!!!!!!

 376. Boka handlet om Sam Brattbakk og familien hennes som hadde flyttet til et sted som het Gørja. Der hadde det vært to stormer som hadde gjort at fire barn hadde forsvunnet.
  Jeg syns boka var bra fordi det var et mysterier og litt drama. Jeg gir den terningkast 5.

 377. Jeg syns det var mystisk barn ble tatt av stormer. fordi det er ingen andre steder barn tatt stormer. Jeg skjønte ikke hvorfor de mobba klara. fordi det er ikke rart stikke seg litt ut Det var rart at moren mente det var tryggere å bo på Gørja. Fordi det er jo ikke så trygt at barn blir tatt av stormer. så terningkast 4

 378. jeg syns det var mystisk at barn forsvant av stormen fordi det er ingen ander steder barn forsvinne .
  Da jeg leste syns jeg det var rart at hun hadde steke snegler i matpakka .
  så terningkast 2 fordi jeg ikke likte boka

 379. Jeg synes booka var litt morsom fordi jeg likte at det var nor\e rart med himmelen så jeg gir den terningkast 3 av 6

 380. 1. jeg syntes at det var rart at dem flytta ikke med en gang da de så gravene.

  2. jeg skjønte ikke helt at alle hadde på samme klær.

  3. hvorfor levde folk der.

  4.det virket merkelig at det vvar en blå prikk på himmelen.
  (AMERIKANSK SVAR PÅ SPØRSMÅL 4 UFO)

 381. Jeg synes boka var interessant fordi de barna var borte og ingen viste hvor de var og det er veldig forutsigbart og ulogisk og det er et nytt tilfelle av «barnebøker» jeg gir den terningkast 5. pluss at utraget var veldig kort fortalt og det stoppa da det ble «spennende»

 382. Jeg syntes booka var ganske bra.
  Alle må kjøpe den.
  Tror ikke kala var så sjuk.

 383. Jeg synes at boka hadde et viktig tema, men det er ikke helt min bok smak. Det tok lang tid å komme til poenget. 2/6

 384. den var litt spennende og det være var veldig skummelt jeg ville aldri dra dit noen ganger! men den var litt gøy

 385. veldig spennene bok! Jeg skulle ønske jeg fikk lest den ferdig, for å se om de ble tatt av den stormen!😀

 386. Jeg synes at den var spennende men det var litt trist det som skjedde med de barna men jeg tror ikke brunost gjør oss tjukk.

 387. Jeg synes boken var veldig spennende og veldig kul, men den burde kanskje handle litt mere om en familie siden boka heter familien brattbakk. Men jeg har ikke lest hele boka så kanskje det skjer noe mere spennende.☺️

 388. Den var litt kjedekig fordi det var ingen bilder jeg gir den en 2 av 10
  Hadde det vert flere bilder hadde jeg gjitt den en 6 av 10

 389. 1.jeg synes det som var i himmelen var rart.
  2.det var skummelt da hun fikk vite at det var barn som forsvant i stormen.
  3. en ting til jeg tror ikke at brunost gjør deg tjukk.
  4.den var veldig spende.

 390. jeg synes boka var ganske bra men vi burde få vite mer om barna som forsvant i stormen
  så jeg gir boka en terningkast 5 av 6

 391. Boka var veldig bra jeg synes at den kunne være litt lenger men ellers så var den veldig bra. Jeg gir den an terning kast fem av seks siden den kunne vare litt lenger og ha litt mer historie men alt annet var veldig bra men jeg syns at det kunne vart litt lenger

 392. den var ikke så bra fordi vi fikk ikke hvite hva som skjedde med barna som forsvant inn i stormen og døde terning kast 2

 393. Den var veldig mystisk jeg drømte meg litt bort.
  Det var litt dumt at den slutta midt inni for jeg ville vite hva som skjedde ettervært

 394. Boka var veldig bra jeg synes at den kunne være litt lenger men ellers så var den veldig bra. Jeg gir den an terning kast fem av seks siden den kunne vare litt lenger og ha litt mer historie.*

 395. Boka var veldig bra jeg synes at den kunne være litt lenger men ellers så var den veldig bra. Jeg gir den an terning kast fem av seks siden den kunne vare litt lenger og ha litt mer historie.

 396. Boka var veldig bra jeg synes at den kunne være litt lenger men ellers så var den veldig bra. Jeg gir den an terning kast 5 av 6siden den kunne vare litt lenger og ha litt mer historie.

 397. Boka var veldig bra jeg synes at den kunne være litt lenger men ellers så var den veldig bra. Jeg gir den an terning kast 5-6 siden den kunne vare litt lenger og ha litt mer historie.

 398. Boka var veldig bra jeg synes at den kunne være litt lenger men ellers så var den veldig bra. Jeg gir den an terning kast 5-6 siden den kunne vare litt lenger og ha litt mer historie.😁😁😁☺☺

 399. jeg likte ikke boka siden den var litt kjedelig og hadde ikke mange bilder. hvis det hadde vært litt mindre tekst og litt flere bilder hadde jeg likt den. jeg kjønte ikke så mye av teksten jeg vil gi boka 3 av 10 siden den var sånn grei. hvis jeg hadde kjønt den hadde jeg gitt den en 7 av 10 .

 400. jeg likte ikke boka siden den var litt kjedelig og hadde ikke mange bilder. hvis det hadde vært litt mindre tekst og litt flere bilder hadde jeg likt den. jeg kjønte ikke så mye av teksten jeg vil gi boka 3 av 10 siden den var sånn grei.

 401. jeg likte ikke boken så godt fordi det var så mye tekst og lite bilder og jeg syntes boken var kjedelig

 402. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barna borte. Jeg syntes at boka var spennende, kul og morsom. ønske jeg kunne ha lest hele boken. Jeg gir den et ternings kast 5.

 403. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stede herjes av vinterstormer blir barn borte. Hvordan barn forsviner, kan eller vil ikke voksene forklare. Og det er også noen utfor-klaringer og merklieg på himlen over Gørja. vil det komme flere stormer, og er Sam og brødrene hennes tryge.