Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Familien Brattbakk

Julia Kahrs Gyldendal 2022

 

 

 

 

Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Hvordan barn bare kan forsvinne, kan eller vil ikke de voksne forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer, og er Sam og brødrene hennes trygge?

 

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Tips til å skrive anmeldelse

2 651 anmeldelser av “Familien Brattbakk

 1. Jeg syns boka var spennende, fordi hun som leste hadde en mystisk og spennende stemme når hun leste og det liker jeg godt. Jeg elsker krim og spenning fordi jeg liker at det skjer ting som er merkelige og interessante. Jeg syns denne boka burde bli en superfinalist. Jeg troer barn fra 9-13 år vil like boka godt. Jeg gir boka terning kast 6 💖

 2. Denne boka var helt super! Den var kjempespennende og noe som kunne skjedd på ekte. Jeg har veldig lyst til å lese resten av boka. Jeg håper denne blir superfinalist. Den passer nok for 7 til 12-åringer.

 3. Den var veldig spennene med ale detaljene og det var lest veldig bra.😊 Jeg synes den var spennene også fordi det var mystisk det med forsvinnende barn og stormer som reiv ned hus og sånt veldig bra utdrag.

 4. jeg likte veldig godt spenningen i boka, og hun Sandra hadde det slaget kommene, til henne. 5/5 for alder: 8-14 ༼ つ ◕_◕ ༽つ

 5. Jeg synes de var spennende og mystisk jeg fikk lyst til og lese den ferdig.Den var litt rar

 6. Boken handler om Sam og familien som flytter til Gørja som er et litt annerledes sted,
  Hver gang det kommer Vinterstorm blir barn borte og de voksne vet hvorfor eller vet ikke.
  Sam hadde merket noe rart på himmelen på skolen når det var lunsj,hun tror at det kan komme flere stormer.
  Boken var bra fordi det var litt interessant og spennende eg hadde Rating 6 av 10,Eg anbefaler den til folk som liker Mysterier.

 7. Boken handler om familien Brattbakk som flytter til et sted som heter Gørja der det skjer mystiske ting med barna når det er uvær.

  Jeg vil anbefale boka fordi den er spennende, inntre sang og du får lyst til å lese videre på boka.
  Boka er spennende fordi det skjer mystiske ting med barna i byen, den var inntre sang fordi den var spennende og du har lyst til å lese videre fordi boka er skrevet på en veldig bra måte.

  Jeg gir boka terningkast 4/6 og vi anbefale boka for de som liker spennende bøker.

 8. Tittel: familien brattbakk.
  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: mysterie
  Sammendrag: Familien brattbakk har flytet til et sted som heter Gørja som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang en storm kommer så blir noen barn borte ingen av de boksene vet eller vil si noe om det. Første dag på den nye skolen å det gitt ikke bra fordi jeg ble led av de andre. Så kom Karla hun er for sen ingen. Hun går opp til plassen hennes en, rotete desk bakerst. Når det er mat så har Karla med seg brød og brunost. Sandra mobbet henne for det so hun slo henne i nesa den brak.

  Jeg anbefaler denne boka for 5 til 8 klasse.
  Jeg gir denne boken en 5 av 6 fordi den var spennene å fikk meg til å ville lese mere.

 9. Familien Brattbakk

  Skrevet av Julia Kahrs og det er sjangeren mysterier.
  Den handler om Sam og familien som nettop har flyttet til Gørja. På vei til skolen ser de minnesteiner med barn sine navn på. En ble bare ti år, det er trist tenker de. Når de kommer på skolen blir Sam introdusert for klassen, men klassen virker ikke så snill. De ler av buksene hennes og sånt. I lunsjen sitter Sam mellom Karla og Sandra og Karla har med brødskiver med brunost som er skikkelig klissete. Sandra mobber Karla for det, men Sandra blir veldig sur og går opp til Sandra og slår henne hardt. Rett i nesa og Sandra begynte å skrike. Karla bare løp ut av klasserommet og satt seg på en benk ute i skolegården. Sam kom opp til henne og de snakket litt, men så kom rektor gående og Karla ble utvist resten av dagen.
  Jeg anbefaler boka for 11-13 åringer.
  Jeg vil gi boka terningkast 3/4, fordi jeg synes ikke den var så gøy og fikk ikke lyst til å lese mer.

 10. Tittel: Familien Brattbakk.
  Forfatter:Julia Kahrs.
  Sjanger:Mysterier.

  Familien Brattbakk flytter til et nytt sted med navnet Gørja. Det er 3 mennesker som har blitt savnet og ingen vet hvordan de tror det er fra alle stormene som har vært. Det er en jente som heter Klara som blir mobbet av de kule jentene i klassen. Læreren liker heller ikke Klara så veldig godt. Klara forteller noe litt rart om himmelen.

 11. Det var en spennende bok. Men virket litt fæl med døde barn og stormer som får barn til å forsvinne. Jeg synes den kunne fått 5/6

 12. Jeg synes det var en spennende bok, jeg fikk lyst til å lese mer når den sluttet så brodt.
  Jeg vil gi boken en 9/10.

 13. Min bokanmeldelse: boken var veldig bra har veldig lyst til å lese den, den var spennende og skummel å masse mer, men jeg gir den terningkast 4.

 14. Jeg syntes boken var spennende, på grunn av at de fant sånne greier i bakken der det sto om folk som hadde dødd, og de barna som var borte.

 15. Tittel:Familien Brattbakk
  Forfatter:Hanne Larsen
  Sjanger:Mysterier

  Sam og familien hennes har flytta til Gørja. Brødrene tin Sam og Sam tok følge til skolen første dagen. Når Sam kom til skolen så sa læreren at hun skulle vente ved kateteret.
  Plutselig kom det noen inn, det var klare Qvist. Hun bare Braga inn og rev den alt som å på pultene hun gikk fobi. Det var alltid noe rart med himmelen i Gørja.

 16. Familien brattbakk
  Av Julia Kahrs
  Drama spenning
  Sam og familien flytter til Gørja der hvor det har vært en storm som har drept fire barn.
  Når sam kommer inn i klasse romme og sier navne hennes så sier noen gutter hæ fordi sam er et guttenavn. Etter det kommer en jente som heter Karla forsent. Litt etter det så knekker hun nesen til en som heter Sandra og blir utvist resten av dagen. Sam lurer på hva som har skjedd med barna som har dødd. Jeg anbefaler boka for 5-7 klassinger. Jeg gir terningkast 6 fordi den ikke var så spennende. Men det er min mening.

 17. Tittel: Familien Brattbakk. Forfatter: Julia Kahrs. Sjanger: mysterier.

  Sam og brødrene hennes har flyttet til Gørja. De legger merke til at det har vært en del stormer der og at noen har dødd der. De synes det er mistenkelig. Når Sam kommer inn i klasserommet er det mange som kommenterer henne, Sam liker det ikke men prøver og ikke bry seg. Det kommer en annen jente inn. Som tydeligvis heter Karla Qvist. Ved maten sa en jente i klassen som het Sandra at Karla var tjukk, og da ble Karla sint og brakk nesa hennes.

  I friminuttet satt Karla på en stein og spiste maten sin. Sam kom bort og spurte hva hun gjorde. Karla sa at det var noe rart med himmelen. Men da kom rektor Karlsen og læreren. Og de var sinte.

  Jeg anbefaler denne boka for barn fra 10 til 12 år. Jeg gir boka terningkast 3 ,fordi det tok litt lang tid før det skjedde noe.

 18. Familien Brattbakk

  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: Mysterier

  Utdraget handler om en jente som heter Sam. Hun og familien har akkurat flyttet til et sted som heter Gørja. På vei til skolen ser hun og brødrene hennes mange statuer av barn som har dødd av stormer. På skolen presenterte læreren til Sam henne. Folk begynte og le fordi Sam egentlig er et guttenavn. Så var det en jente som heter Karla Quist som kom for sent. Sam skulle sitte ved siden av Karla og Sandra. Sandra var veldig slem mot Karla og da de skulle spise sa Sandra at Karla var feit og da slo Karla Sandra i ansiktet. Så gikk Karla ut og fortsatte og spise maten hennes. I friminuttet gikk Sam til Karla og hun fortalte at det var noe rart med himmelen. Rektoren kom og sa til Karla at hun var utvist resten av dagen siden Sandra hadde mest sannsynlig brukket nesen.

  Jeg anbefaler boken til både gutter og jenter mellom 8 og 12. Jeg gir boken et terningkast 2 fordi det er ikke den sjanger jeg liker og lese.

 19. Boken handler om en jente og hennes to brødre. De har akuratt flyttet lit Gørja. De tenker at det ikke er et bra sted for dem på grunn av det er 4 barn som har blitt tat av en snø storm der. Jenta begynner på en ny skole og det er ikke den beste skolen og begynne på. Det er mobbing og krangling hele tiden. Jeg syntes boken var bra den får terning kast 4/6 og jeg anbefaler den for folk fra 5 til 7 klasse. Sjangeren er spenning og drama.

 20. Familien brattbakk
  Julia kahrs
  Mysterie.
  Sam og familien har flytta til gørja som ikke er et helt vanlig sted.hvær gang stormer kommer blir barn borte.hvordan barn forsvinner vet Ingen.det vil komme flere stormer er sam og brødrene hans trygge? Jeg anbefaler boken til de som går i 5- 8 klasse.
  Terningkast gir jeg 4 av 6.

 21. Tittel: Familien Brattbakk
  Forfatter: Julia Kahrs
  Boka handler om Sam. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja. Når Sam kommer til skolen kommer en jente brått inn. Hun heter Karla Qvist. Hun pleier og komme for sent til skolen. Ute i friminuttet sitter hun og ser på himmelen. Sam spør hva hun ser på. Hun sier at det er noe rart med himmelen. Så ser Sam det og. Jeg anbefaler boka fra 10 til 12 år. Terning kast 4 av 6.

 22. Navn på bok: Familien brattbakk
  Forfatter: Julia Khars
  Denne boka handler om en ny jente som heter Sam som har flyttet til en merkelig by som heter Gørja, i denne byen har mange folk død eller blitt borte. Sam startet i en ny skole og det var en jente som het Sandra og hun var frekk, også redet en annen jente som heter Karla som er kjent for og være litt rar i boka. Karla og Sandra driver og krangler også får Karla brekket nesa til Sandra. Denne boka er veldig interessant og lese, jeg anbefaler boka til folk som liker drama og spenning, også til folk som er 10-12 år. Terning kast: 4.5/6

 23. Tittel: Familien Brattbakk
  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: Mysterier
  Sammendraget handler om En familie som flytter til en liten by som heter Gørja. Den er ganske mystisk. De ser gravsteiner og plakater der det står om stormer og forsvunnede barn. Hun kommer seg til skolen og læreren representerer henne som Sam, mange syntes det er rart siden Sam er jo et gutte savn. Noen jenter på bakerste rad begynner og erte henne for klærne hennes. Det kommer er jente stormene inn, hun heter Karla og blir mobba av noen jenter. Hun fikk nok og slo henne rett i fjeset, hun går ut av klasserommet og ser forundret på himmelen hav er det hun ser på
  Jeg anbefaler den for 5-7 klasse
  Jeg gir den terningkast 8

 24. Familien Brattbakk.
  Forfatteren er Julia Kahrs.
  Sjangeren er mysterier.

  Boken handler om en familie som har flyttet til Gørja. I Gørja er det mange stormer. Noen tror at stormene er så store at alle barna som har blir borte, har blitt tatt av stormen. Sam starter i ny klasse. Læreren presenterer henne og en som heter Karla kommer inn. Hun var skitten og virket ikke ut som at klassen likte henne. Sandra og Karla begynner og krangle. Karla blir utvist av rektoren.

  Jeg anbefaler boken for 8- 12 år. Jeg gir terningkast 3.

 25. Navn på bok: Familien brattbakk
  Forfatter: Julia Khars
  Denne boka handler om en ny jente som heter Sam som har flyttet til en merkelig by som heter Gørja, i denne byen har mange folk død eller blitt borte. Sam startet i en ny skole og det var en jente som het Sandra og hun var frekk, også redet en annen jente som heter Karla som er kjent for og være litt rar i boka. Karla og Sandra driver og krangler også får Karla brekket nesa til Sandra. Denne boka er veldig interessant og lese, jeg anbefaler boka til folk som liker drama og som er 10-12 år. Terning kast: 4.5/6

 26. Sam er ei heilt vanleg jente frå den lille byen Gørja. Sam og brødrene hennar skulle til skulen. Mens dei var på veg til skulen såg dei nokre gravstøtter med noko rart som stod på. Det var folk som døydde under ein storm. Etterpå kom dei til skulen. Der kom det ei jente som heitte Karla. Så sa Sandra at Karla var feit. Då slo Karla Sandra i fjeset. Karla blei tatt ut i skulegarden og ho blei sittande der og stira i himmelen. Det var noko rart der.

  Eg synest det var dumt då Hanna, læraren, hytta me knyttneven. Det var gøy då dei vart sittanes i klasserommet og sjå på nokon slåss. Starten av utdraget var gøy fordi det var ein god beskriving av plassen Gørja. Det var rart fordi Karla hadde kvister og sånt i håret sitt. Eg likte ikkje så godt utdraget fordi eg liker bøker som handla om anna enn dette. Boka var heilt grei, men eg hadde ein forventing til at det sko vær litt meir spenning. Det var litt kult fordi det var ei slags floke i himmelen som Karla såg på. Det var litt dumt fordi Karla blei utvist resten av dagen.

  Eg anbefaler denne boka for 3-7 klassinger fordi det er ei bok med litt skummel bakgrunn. Eg gir denne boka ein 1/10.

 27. Sam og familien hans flytta til Gørja. Brødrene hans og han slo følge til skolen på veg bort så de minnesteiner av noen som hadde dødd. I timen så kom Karla Qvist forseinka for 5. gang denne måneden. Sandra pleier og vere frekk med Karla så denne gangen slengte hun èin kommentar så blei Karla litt sur og slo Sandra. Etter det så gikk Karla og spiste maten sin ute og såg litt rart opp i lufta da kommer Sam og spør hva er det du ser på også ser Sam opp og det er akkurat som èin bit av lufta som har blitt kutta ut.

  Denne boka var ganske gøy, spennende og ei bok eg vil like veldig mye. Med en gang eg blei ferdig med samandraget så ville eg lese resten av boka. Eg likte spesielt godt når de såg minnesteinen siden eg lærer veldig om hva som skjedde med barna. Eg likte og godt når det var èin kutta ut bit av lufta. Eg syntes at mysterier og sånt er veldig gøy.

  Anbefales til gutter og jenter fra 11 til 13 år.

 28. Boka handler om Sam og familien hennes har akkurat flyttet til eit nytt sted. Sam og brødrene slo følge første skole dag. På vei til skulen så fant dei ut at dette ikkje er eit normalt sted. For det var nemleg barn som hadde forsvunnet fordi det hadde vore noen fryktelige stormer. Det blei ein litt merkelig dag på skolen fordi noen skadet seg, men så fant Sam og ein annen jente ut at det var noko gale med himmelen.

  Eg blei nysgjerrig når eg leste utdraget fordi det var mange barn som forsvant av stormer så eg fikk lyst til å lese mer av den. Eg synes at i slosskampen så var det veldig lite som skjedde fordi læreren reagerte ikkje noko meir en at hun tok eleven som blei skada ut av klasse rommet. Eg synes at læreren burde gripe in å sei at dette her er ikkje greit det er ikkje sånn ein klasse skal oppføre seg. Eg gjer boka terningkast 4 fordi stormen var så mye den hadde gjort som at barn forsvant og at heile bygda var redd for den. Det som gjor at eg tok mindre var fordi ingen stoppet slosskampen.

  Eg anbefaler boka for 5-8 trinn fordi denne boka handler om noko spennande men ikkje for kjedelig som vil gjer at folk på dei trinna vil lese den.

 29. Sam og brødrene tar følge til skolen, men dei såg eit skilt der det sto om stormane i 1954 og 2003. Dei gjekk vidare og kom til ei gravstøtte der det sto “kvil i fred Inger Fuglemyr død 1954” og gjekk vidare til ei til gravstøtte der det sto “kvil i Fred Hans Bruvik, Nils Bruvik, Eva Bruvik død 2003”. Når dei kom til skulen blei Sam tatt inn i eit klasserom og sett på ein pult i midten av Sandra og Karla. Når det var friminutt spurte Sam kva Karla såg på og ho sa at på himmelen var det som om nokon hadde limt noko på den.

  Det var gøy då Karla slo Sandra i fjeset, fordi det var spenning. Det var ekstra spennande då dei såg noko himmel som var limt på, fordi du har ingen tanke om kva det kan ver. Starten av utdraget var kjedelig, fordi ingenting skjedde bare eit skilt der det sto om stormar. Slutten av utdraget var spennande, fordi det var veldig mye som skjedde. Den var son passe når dei såg noko som dei trudde bare var limt på himmelen, fordi det kan ver at det bare er sola som treffer på ein annen plass. Det var veldig dårlig når dei meinte at ungane ikkje kunne forsvinne av stormen, fordi ein storm kunne enten dratt de vekk eller drepet dei.

  Eg anbefaler boka til folk som liker mysterier og litt mykje tekst. Eg vil anbefale boka til 4 – 7.trinn

 30. Familien brakkbakk

  Familien brakkbakk har flyta til gørja. Når sam og brødrane gjekk på vegen til skulen var det noen minnesteinar om fire barn har forsvunne frå gørja. På skulen når de skulle spise blei det en slåss kamp hun eine har brekt nasen. Når Karla for å spise for seg selv går ut stirer hun på himmelen det er noe rart.

  Sam og familien hans har flyttet til en plass der rare stormar og ungar har forsvunne. Sam og brødrane tar fylle fyrste skole dag de merker at det er minnesteinar sam prøver å tenke at hvordan de har død. De har funne klasserommet sine og sam skal si litt om ham selv men sam liker ikkje å si ting om han selv. Han skal sitte med klara og Sandra men klara var sein. Hun får litt trøbbel så skal de spise ein tid alt skal vera rolig men det blir en slåstkamp med Karla og sandra Karla slår til og brekker nasen til Sandra. Karla går ut og spisar for seg selv sam leger merke til at Klara ser på himmelen lit rart.

  Eg liker denne boka den er bra og er spennande fordi eg vil finne ut kvifor klara vil forsvinne eg gir denne boka en 5 denne boka kan tilhøra 3-10 fordi det er kanskje litt kjedelig til 2 og 1 fordi det kanskje litt vanskelig å lesa denne boka.

 31. Sam og brødrene hennes har nettopp flytta til Gørja. Sam og brødrene hennes tar fylle till skolen på vegen ser dei mange grav støtter. Når Sam endeleg er på skolen går ho inn i klasserommet, etter maten så var det friminutt og Sam går til Karla og ser noko rart på himmelen. Det er som ein bite med stoff som noen har limt på himmelen, fargen passer ikkje heilt. Kva var det på himmel kunne det hat noko med grav støttene å gjøre?

  Eg synest det var spanande når Sam og Karla såg den flekken på himmelen, fordi det er veldig rart. Eg synest det var gøy og spanande når dei snakka om dei barna som forsvann, fordi ingen har sett dei etter dei forsvann. Eg synest det var dumt når Karla ble utvist fordi ho og Sam fant ut nye ting saman. Eg synest starten på utdraget var litt kjedelig fordi ingenting skjedde. Eg synest slutten av utdraget var veldig spanande fordi ingen veit kva den blå flekken på himmelen betydde.

  Eg vil anbefale denne boka til 11 til 15 åringar fordi den har ikkje bilder, eg trur at teksten vil vere vanskeleg å forstå for mindre barn. Noen av orda kan vere vanskelig å forstå derfor synest eg at boka er for barn til 11 til 15 år.

 32. Boken familie Brattbakk handler om en jente som heter Sam som har begynt på en ny skole, og ser på noen minnesmerker mens hun går til skolen, av at noen har død på samme dag som det har blitt storm. og hun synes det er litt rart,
  hun møter og en i klassen hun har begynt i. og hun har sagt at det ble forsvunnet noen barn fra skolen som ikke ble funnet. hun sa at politiet sa at det kanskje ble tatt av stormen men det er det ingen som vet.
  Jeg likte boken fordi at det var mye spenning og det er sånn type øker jeg liker, jeg anbefaler den til andre.
  jeg gir den 5/6.

 33. Tittel: Familien Brattbakk.
  Forfatter: Julia Kahrs.

  Utdraget handler om Sam sin familien som flytter til Gørja. Sam og broren hennes skal begynne på skolen. Når hun er på skolen kommer en jente (Karla) for sent. Karla tar all oppmerksomheten fordi barna mente at hun var litt annerledes. Når Karla kommer blir hun mobbet av en jente som heter Sandra. Karla slår tilbake og ender opp med utvisning. Sam snakker med Karla og finner ut at det er en storm som gjør at barn forsvinner.

  Jeg likte boken fordi det hadde spenning og man ville bare fortsatte å lese.
  Terningkast 5/6

 34. Familien Brattbakk handler om en familie som flytter til en ny by. Og i den byen er det barn som har forsvunnet i stormene de har i byen.
  Jeg synes boken var gøy og jeg har lyst til og lese hele. Jeg anbefaler boken til de som liker litt spenning og mysterier.
  Jeg synes boken kan være til 4-7 klasse fordi 1-2-3 klasse kan synes den er litt vanskelig og lese for den har så mye tekst. Men jeg gir den terning kast 6.

 35. Boken handler om en jente som het Sam som flyttet til en bygd med en ganske skummel historie. Det ha vært flere stormer der. Hver gang det kommer en storm blir noen barn borte. Sam blir veldig nysgjerrig, men skjønner ikke helt hva som kan ha skjedd. Boken handler også om vennskap og hvordan det er å komme i en ny klasse.

  Forfatteren:Julia Kahrs
  Forlag: Gyldendal
  Sjanger: Mysterie

  Jeg syntes boken var spennende og man fikk lyst til og lese mer.
  Forfatteren var veldig flink til å beskrive og jeg lurer på hvorfor Carla har mose i håret

  Jeg er helt overbevist om at denne boken fortjener en superfinalist plass.
  Jeg rangerer boken 7/10

 36. Forfatter: Julia Kahrs
  Navn på bok: Familien Brattbakk

  Boken handler om en familie som flytter til et nytt sted der mange unger har forsvunnet.
  Sam begynner på en ny skole også sitter hun ved siden av to jenter så blir hun ene jenten mobbet av den andre jenten. Hun sier hvis du spiser brunost blir du feit.
  Så ble den andre jenten sur og slo hun som mobbet midt i nesen.
  jeg likte ikke boken veldig godt men jeg gir boken 5 ut av 10

 37. Familien Brattbakk handler om en familie som flytter til en annen by. I den byen er det ofte stormer. I stormene forsvinner det ofte barn. Lurer på hvor barna blir av: Jeg opplever teksten spennende og jeg har lyst og lese mer, Jeg er en person som liker spenning og drama spesielt jentedrama. Så denne boken passer godt for meg, jeg anbefaler boken. terningkast 6 av 6

 38. Det var en veldig kjekk bok. Den handlet om en familie som hadde nettopp flyttet til et nytt sted hvor folk sier at det kommer en storm som tar med seg barn. Boken er i sjangeren drama. Hovedpersonene er Sam, Karla og Sandra.

  Jeg gir denne boken terningkast 6 fordi boken var veldig spennende gøy å lese. Fikk lyst til å lese hele boken. Du kommer raskt inn i boken og den er veldig lett å lese. Slutten av avsnittet er veldig plutselig så man vil helst lese resten av boken.

  Vil gjerne anbefale til barn 8-14.
  Den beste delen av boken var når Sandra fikk et slag i nesen.
  Jeg synes at denne boken er en verdig superfinalist

 39. Boka handlar om ein gut som heiter Sam. Det var ein dag i klasserommet da ei som heitte Sandra erta ei som heitte Karla. Da blei Karla sur og tok knyttneven sin rett i Sandra sin nase. Karla gjekk ut og åt resten av matpakken sin ute. Karla såg ein del av himmelen som såg ut som den var klippet ut frå noe anna, og limt inn. Ho forklarte om stormen som hadde vore og tok barna med seg.

  Det eg likte med boka var at det var spennande, fordi det var ein storm som hadde vore der og barna forsvann på mystisk vis. Eg likte ikkje korleis læraren ikkje stoppa dei før noe gjekk galt, fordi eg føler han ikkje bryr seg. Det var gøy da ho såg noe på himmelen, fordi da fekk eg lyst til å lese meir. Det var gøy å lese når de krangla, fordi da fekk eg på ein måte oppleve det. Eg syns det var rart at akkurat eit postkontor blei borte, fordi eit postkontor er ikkje den viktigaste bygningen.

  Eg anbefaler denne sterkt til de som er 9-14 fordi den kan vere litt mye og lese for de som er under 9 år.

 40. Familien Brattbakk er en bok som handler om en familie som har flyttet til en ny by. Hovedpersonen er Sam. I denne byen er det fire barn som har forsvunnet av noen stormer, sier politiet, men de ble faktisk aldri funnet igjen.

  Jeg syntes detter var er gøy og spenennde bok med masse uforklarlige ting.
  Ternigskast 5/6.
  Jeg mener denne boken fortjenner en plass i superfinalistfinale fordi det var en bra bok.

 41. Forfatter: Julia Kahrs
  Forlag: Gyldendal
  Dette utdraget handler om Sam som flytter til et annet sted med familien sin. På dette stedet herjer det av og til stormer, og hver gang det er en storm forsvinner det stadig barn. Det er også mye drama på skolen. Sjangeren er mysterier.

  Jeg synes denne boken var veldig bra. Det skjer ikke så veldig mye i utdraget, men det har mye potensiale. Det har blitt bygget opp mye spenning allerede. Boken er lett å leve seg inn i. Den starter ganske sakte og oppbyggende og det blir mer og mer spenning etterhvert. Jeg likte boken fordi det var mye detaljer og lett og følge med på innholdet.

  Jeg synes denne boken bør være superfinalist og jeg har lyst til å lese resten av boken. Jeg gir den 7/10.

 42. Sam og brødrene hennar har flyttet til ein plass som het Gørja. Dei skal på skolen for første gang når dei går langs vegen ser dei ei grav støtte Inger Fuglemyr fødd 27.01.1944 og døyde 1954. Og dei såg og ei grav støtte til det sto Hans Bruvik, Nils Bruvik og Eva Bruvik 07. 12. 2003. Vil i fred. Nor Sam er på skolen og det er mat friminutt og ser Karla ser opp i himmelen og Sam spør kva er det du ser på? Eg sett på en rar mørke blå prikk på himmelen.

  Eg syntes den var bra og eg likte den fordi den var eigenleg ganske spennande.
  Eg synte det var rart at bare ungane forsvann fordi dei vaksne ville ikkje svar på hvorfor barna forsvann. Det var rart at alle i klassen var så like eg likte det fordi det var ein kul ide og at det kan vere ein mote me føler oss utanfor. Og eg likte at det var nokon andre som ikkje var så like. Det var kanskje litt dumt å utvise Karla for dagen og eg likte bare boka. Boka var veldig mystisk. Den var bra fordi den var spennandes den var mystisk den var kul. Det var ei ganske rar bok eigentleg.

  Eg syntes boka eigentleg passer til alle trinn, men kan kanskje vere litt vanskeleg for 1, 2 og 3 trinn fordi det er ganske mye tekst og ingen bildar, men kan kanskje gå eg gjer den ein 8/10.

 43. Familien Brattbakk

  Sam og brødrane hennar har flytta til Gørja, der dei må begynne i ein heilt ny klasse. På veg til skulen ser dei nokre minnestøtter til minne om barn som har forsvunne etter stormen. I den nye klassa er nesten alle like, bortsett frå ei som heter karla. Sandra kommenterer på alt Karla gjer.

  Det var veldig gøy når Sam kom inn i klasserommet, men eg syntes det var dumt då dei gjekk til skulen, fordi eg syntes det var litt kjedelig. Starten av utdraget var litt kjedelig sidan dei beskreiv bare koss det såg ut mens dei gjekk til skulen. Slutten av utdraget var bra fordi dei såg den flekken på himmelen.

  Eg anbefaler denne boka for barn ifrå 10-13 år fordi det verka kanskje som ei bok som er meint for den aldersgruppa. Passar til gutar og jenter.

 44. Familien Brattbakk

  Boka handlar om sam og familien hennes som flytter til gørja. På veg til skolen samen med brødrane Gabriel og Fleming ser dei fire minnestøtte. Dei stopper opp og snakker litt om kva de trur har skjedd. Etter ein liten stund går dei vidare til skolen uten og vite at det kommer til og kje noko dramatisk. I maten er det nokon som begynner og slåst hun som starta alt heiter Sanra fordi hun kallet Karla FEIT! Karla slår Sandra rett i nesa og så går hun ut og spiser lunsjen sin. Hun sit på ein stein og ser rart opp mot himmelen når det er friminutt går eg å spør henne om kva hun ser på. Hun seier at det ser ut som det er nokon som har klippet ut ein bite av himmelen og limt på ein ny bit som ikkje passet inn.

  Det var ekstra spennande då dei såg minnestøttene om dei forsvunne ungane. Slutten av utdraget var veldig spennande eg tipper det er mange som vil vite kva som kjer vidare. Starten av utdraget var litt sånn merkelig og skummel med minnestøtter som låg litt rundt om kring. Eg syntest det var litt dumt då Sandra kallet Karla feit men det er jo også ein bra ting i boka for da er det liksom noko som skjer heile tida. Det var veldig gøy og morosamt når rektoren kom og bare klødde og klødde på det utslettet fordi når eg lesar sånne bøker uten bilete lager eg bilete inni hovudet sjølv, og av og til er dei morosame og av og til seriøse.

  Eg anbefaler denne boka til dei som er mellom 7år og vaksen fordi det kan vere litt skummelt med barn som forsvinne og slåst kamper i klasse rommet.

 45. Det handler om Familien Brattbakk som flytter Til Gørja. Sam og gabriel skal på skolen og går. På veien ser de Gravstener, De leser på dem og det er barn som har dødd i en storm. De kommer til den nye skolen så går Sam inn i klasserommet. Hanne (Læreren) introduserer Sam. Hun setter seg ned og ser en jente, Jenta har slitte klær og ser sliten ut.Hun heter Karla. En jente ved siden av med lipgloss og rosa genser. Hun heter Sandra. De skal spise og Karla på siden av har en matpakke med brunost og sandra har Salat. Sandra sier At Karla er feit og karla slår til sandra.

  Veldig bra og har en bra mening.

  Eg gir utdraget terningkast 5/6

  Det handler om Familien Brattbakk som flytter Til Gørja. Sam og gabriel skal på skolen og går. På veien ser de Gravstener, De leser på dem og det er barn som har dødd i en storm. De kommer til den nye skolen så går Sam inn i klasserommet. Hanne (Læreren) introduserer Sam. Hun setter seg ned og ser en jente, Jenta har slitte klær og ser sliten ut.Hun heter Karla. En jente ved siden av med lipgloss og rosa genser. Hun heter Sandra. De skal spise og Karla på siden av har en matpakke med brunost og sandra har Salat. Sandra sier At Karla er feit og karla slår til sandra.

  Veldig bra og har en bra mening.

  Eg gir utdraget terningkast 5/6

 46. Familien brattbakk
  Det handler om at sam og brødrene Gabriel og Fleming har flytta te Gørja og dei går te skulen ein dag og der ser dei Gravstøtter på vei te skulen sam og brødrene lurte på kva som hadde skjedd med dei.Eg synest utdraget var litt bra ikkje den beste eg har lest.Eg gir boka 3/6 passer for 1-5 trinn

 47. Det handler om ein jente som heitar Sam ho hadde nettop flytta og skulle begynne å skulen når hun og brødrene hennes gikk såg de ein skilt der det sto “Postkontoret oppfårt av byggmester Ditmar berger 1805. Stormen i 1954 ødla tak og nordvegg. Bygningen ble restaurert med ekstra forsterkning og fikk bare mindre skader i 2003.” Og når de gikk videre og når de kom til skolen så gikk hun bort til plassen sin også begynte Sandra og mobbe Karla så Karla slo Sandra rett i nesen.
  Eg syntest det var spennande med de gravstein tingene.
  Eg gir det 5/6

 48. Tittel: Familien Brattbakk.
  Forfatter: Julia Kahrs.
  Utdraget handler om Sam og familien hennes som har flyttet til Gørja.
  De går sammen til den nye skolen men på veien så finner de 4 minnesteiner.
  Sam føler ikke at han passer in, men det er en annen jente som tar all oppmerksomheten fordi all syntes at hun er rar og at hun ikke passer in i det hele tatt.
  Jeg synes at den var grei, fordi det var en oppbygning mot slutten, som endet med en dramatisk vri. Jeg likte også at det var en viss «creepy» start med alle minnesteinene. Jeg synes at boken får en 5/10 og jeg anbefaler den til de som liker mysterier med litt grøss.

 49. Tittel: Familien Brattbakk😈
  Forfatter: Julia Kahrs👩
  Sjanger: Mysterier🤔

  Sam og familien henne flytter fra hennes tidligere hjem til en liten bygd Gørja🫢. Der finner Sam, Flemming og Gabriel at det har vært store stormer i bygda før😨. Flere har dødd samme år som stormene😰. Hvordan døde? Lurte de på…😱 Så begynner Sam på skolen og en jente som heter Karla peker ut noe rart på himmelen, noe stemmer ikke…🙀

  Jeg syntes ikke utdraget var veldig bra, men det var litt spennendes så jeg gir det terningkast 🎲 3.

  Jeg anbefaler denne boken til 10-12 år.

  Hadet😌.

 50. Forfatter
  Boka er bra sjanger Mysterier.
  Terningkast 6/6
  Boka anbefales for 8-12 år
  Boka handler om Sam som nettopp har flytta dit.
  Og en jente i klassen hennes blir mobba.
  Denne boka passer for de som liker spenning og slåssing.

 51. sam og familien har flytta til brattbakk og når dei går til skulen så ser ein gravstein og dei blir litt redd. Eg synes at de var ein mystisk bok og den var spennende. terningkast 4-6🚭🚭🤠🤡

 52. Bok: Familien Bratbakk
  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: Mysterier

  Om boka: Sam og familien hennes har flyttet til Gørja. Mange har dødd og blitt borte på Gørja💀Når Sam kom inn i klasse rommet og læreren hennes introduserte henne så var mange forskrekka😱 For hvilke jente kunne hete Sam? Noen i klassen var slemme mot henne, de sa «se på de boksene»👖 Karla en jente i klassen til Sam brakk/skada nesa til Sandra, som også går i klassen hennes👃Det Sam ikke vet er at mange barn har forsvunnet fra Gørja🫣

  Anbefaler: 11-14 år
  Terningkast: 4/6🎲

 53. Tittel: Familien Brattbakk
  Forfatter: Julia Kahrs.
  Familien Brattbakk er en mysteriebok.

  Det handler om at Sam og familien flytter til Gørja. Mange barn har forsvunnet. Foreldrene til barna vil ikke foklare barna hva som har skjedd med dem. Når Sam møter klassen sin er det 2 jenter som heter Karla og Sandra som er ikke så gode venner. Så byggner de å krangle.

  Jeg anbefaler boken for 9-13 år.
  Boka var litt spennende.

 54. Sam og brødrene går til skolen og ser gravstøtter og fortsatte og gå Sam kom til skolen,når Klara kom så ble ho mobba og ho endte opp med å slå Sandra rett i tryne.

  Eg syns det var ok.

  Eg gir terningkast 4/6.

 55. Det er ein jente som heter Karla som blir mobbet også slår Kala til Sandra. Det var ikke den beste. Eg gjer terningkast 3.

 56. Familien brattbakk
  Julia kahrs
  Sam skulle bytte skolen siden de hadde flytta. Henne ble mobba med en gang av Sandra. Så kom kartla quist for sent og henne ble mer mobba. Sam ville ikke spise maten sin siden det var stekte snegler. Kartla quist hadde svett brunost. Sam ble mobba for buksene sine.
  Jeg vil anbefale denne boka for alle og jeg gir den 5/10

 57. Tittel: Familien Brattbakk
  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: mysterier

  Sam og familien hans har flyttet til et lite sted som heter Gørja. På vei til skolen finner de mange minneplasser til barn som har forsvunnet. Gørja er også en mystisk by, barna som forsvinner blir borte når stormen kommer. Himmelen over Gørja er også litt mystisk. Guttene mener at byen ikke er trygg og at de aldri burde ha flyttet dit.

  Jeg syntes boka var passe spennende, fordi jeg vil vite hva som skjedde med barna og stormen. Boka gir jeg terningkast 4.

  Jeg tror boka passer for de som er rundt 8-12 år.

 58. Tittel: Familien Brattbakk.
  Sjanger: Spenning.
  Forfatter: Julia Kahrs.

  Boka handler om Sam og familien som har flyttet til Gørja.
  Hver gang det er storm blir barn borte.
  Og de voksne vil ikke si hvorfor.
  Første skoledag for Sam blir litt rar.
  To jenter begynner å krangle og hun ene boksen hun andre i nesa.

  Jeg likte boka fordi den var spennende.
  Anbefaler denne til 5-7 klassinger.
  Jeg gir boka terningkast 5.

 59. Familien Brattbakk
  Julia Kahrs
  Det handler om Sam og familien som har flyttet til Gørja. Det er mange stormer der og for hver storm blir barn borte. Sam blir ledd av av klassen. Kartla blir mobbet av Karla og da brekker hun nesa til Sandra. Karla finner en flakk på himmelen, men før de finner ut hva det er må hun til rektor. Sam ble ledd av, fordi de syntes hun hadde stygge bukser. Sam ville ikke spise maten sin, fordi det snegler.
  Jeg anbefaler denne boken til 3 klassinger. 1 av 6.

 60. Familien Brattbakk
  Forfatteren heter Julia Kahrs og sjangeren er mysteriet.

  Utdraget handler om at Sam og søsknene hennes har flyttet til Gjøra. De skal starte på ny skole. I klassen til Sam er det noen jenter som heter Karla og Sandra. De er ikke så gode venner og begynte å krangle. Da knuste Karla nesen til Sandra og det syntes jeg var gøy.

  Jeg anbefaler boken for 10-13 år.
  Den var passe bra, fordi den var ikke så spennende.

 61. Jeg likte boken fordi den var spennende og at det var gøy at de var Karla ble mobbet av Sandra.Når Karla knuste nesen til Sandra var det også gøy.jeg vil anbefale den for alle personer. 7/10🤨

 62. Jeg er veldig fornøyd med denne boka siden det er litt spennende med alle barna som forsvinner hver gang det er storm. Det var litt scary at Karla har lyst til og bli tatt av stormen. Jeg gir denne boken terningkast 6/6 🙂

 63. Den var litt bra, men den hadde litt lite spenning i utdraget.
  Jeg likte boken litt fordi den hadde mysterier og spenning.

 64. Jeg likte boken veldig godt den hadde mye og bra spenning . den var litt skummel med de store stormene jeg vil gi den en 8/10

 65. eg synes dene boka var dårlig fordi den ikkje var gøy eg anbefalar ikkje dene boka til andre eg gjir dene boka 0 av 10

 66. Boken jeg har lest var en bok ved navnet Familien Brattbakk.
  Jeg synes at den var ganske bra, fordi det var en oppbygning mot slutten, som endet med en dramatisk vri. Jeg likte også at det var en viss «creepy» start med alle minnesteinene. Jeg synes at boken får en 5/10 og jeg anbefaler den til de som liker mysterier med litt grøss.

 67. Jeg har lest et utdrag fra familien brattbakk .
  Jeg synes boken var ganske kjedelig fordi det skjedde ikke så mye og jeg liker mer andre sjangere.
  Men det var også litt spennende at noen barn hadde forsvunnet i stormer

  Boken er litt annerledes enn bøker jeg har lest før siden jeg er mer vant med andre sjangere som for eksempel humor

  Jeg ville anbefalt den til folk som liker litt spennende bøker men jeg likte den ikke selv.

  Terningkast 3

 68. Jeg syntes den var litt kjedelig men jeg syntes det var fint at det var mysterier,
  jeg anbefaler den til 8-11 år, jeg gir den 6 av 10.

 69. Bra og spennende bok. Litt morsom pga hendelsene i boka mellom jentene.

 70. Familien Brattbakk Sam og familien hennes har flyttet til gørja som ikke er et helt vanlig sted hver gang herjes av vinterstormer blir barn borte . Hvordan barn bare kan forsvinne kan eller vil ikke de voksne forklare. Og det er også noe uformell krangling og merkelig på himmelen over gørja. Brødrene hennes og hun slo følge først skoledag de smale gatene. Og de små bygningene var slitte og skjeve,flere av dem var vernet og hadde blå skilt. Og alle voksne og barn hater hun og hun ble mobba av klara.

 71. Jeg syntes boka ikke var så veldig bra siden jeg liker ikke så god sånne bøker med lite skrift og så mye bilder. Og tegneserier er ikke jeg så glad i så jeg syntes ikke den var så bra og jeg likte ikke selve boka heller så jeg gir den 3/10.

 72. Boka heter ragnarok. Det er Odin Helgheim som er forfatteren.

  Ubbe er en viking gutt. Da den farlige fenrisulven angrep landsbyen de bodde i mistet han moren sin. Noen år senere dukker guden loke opp i ravneskikkelse han overtaler ubbe og stavmesteren thyra til og bli med på en langreise. Mot en god belønning skal de to vennene fange udyret.
  Jeg syntes boka ser litt spennende og litt mystisk.
  Jeg syntes den var bra jeg gir den 8\10
  Jeg syntes den er passe fra 10-14

 73. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vintersommer, blir barn borte. Hvordan barn bare kan forsvinne? Kan eller vil ikke de voksne forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer? Og er Sam og brødrene hennes trygge? Jeg gir terning kast 5 fordi jeg synes det er veldig mye trykk i boken.

 74. Sam og familien hennes har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Hvordan barn bare kan forsvinne, kan eller vil ikke de voksene forklare. Og det er også noe uforklarlig og merkelig på himmelen over Gørja. Vil det komme flere stormer, og er Sam og brødrene hennes trygge? Jeg synes teksten ikke hadde noen styrke. Jeg synes boken bør ikke få bli superfinalist i bokslukerprisen.

 75. ANMELDELSE

  INLEDNING
  JULIA KARS FAMILIEN BRATTBAKK
  SJANGEREN TIL DENNE BOKE ER MYSTERYER
  DET HANDLER OM EN BRA BOK SOM HETER FAMILIEN BRATTBAKK SAM OG FAMILIEN HENNES HAR FLYTTET IN TIL GØRYA SOM IKKE ER ET HELT VANLIG STED SÅ DET BLIR IKKE SÅ GØY Å VÆRE DER
  DIN OPPLEVELSE OG VURDERINGEN
  DET ER EN OK BOK JEG VILLE KUNNE LEST DENNE HJEMME HVIS JEG VILLE MEN DET ER IKKE VERDENS BESTE BOK DET ER EN OK BOK FOR MEG
  AT DET VAR NOEN BARN SOM FORSVANT UT AV DET BLÅ JEG SYNTES DET VAR VELDIG KULT OG DET ER DENS STYRKE
  RESTEN VAR BARE NOE OK FOR MEG HVILLE KANSKJE LEST DETTE I FRITIDEN
  DET ER EN OK BOK SOM JEG ANBEFALER ANDRE SMÅ UNGER TIL Å LESE DET ER MIN ANBEFALING
  JEG GIR DENNE BOKA TERNINGKAST 4

 76. Familien Brattbakk
  Skrevet av Julia Kahrs.
  Familien Brattbakk er en mysteriebok.
  Den handler om en Jente som flytter til ett veldig mystisk sted. Der er det noen ganger storm å da pleier barn å forsvinne.

  Jeg synes den var veldig spennende fordi det handlet om mystiske ting.
  Det beste med boka var at det er ganske morsomme hovedroller og personer.
  Bokas svakhet er at man ikke får høre så mye om hovedpersonen den hopper liksom rett inn i historien.

  Jeg anbefaler alle å lese den den var veldig spennende.
  Jeg gir Familien Brattbakk en 5.

 77. Familien Brattbakk av Julia Kahrs
  Det er en bok som handler om noen jenter som ser noe rart i himmelen å at noen barn blir borte i en storm og noen krangler og sånt.
  denne boka er en mysteriebok, men det var ikke så spenene som jeg trodde at denne boka var veldig bra men det var den ikke det, den er helt OK DA MEN TERNIGKAST

 78. FAMILIEN BRATTBAKK
  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjangeren er MYSTERIE
  Historien handler om at Sam begynner på en ny skole og hun måtte sitte imellom Karla og Sandra. De skulle spise jeg hadde snegler i matpakka og lukka den fort. Så hadde Karla brødskive med brunost Sandra syntes det var ekkelt………
  Jeg syntes den var bra fordi det var spennende når de barna ble borte i den stormen. Det beste med teksten er i klasserommet og stormen. Svakheten er kanskje at det skjer ikke så mye dramatisk, skummelt i starten.
  Jeg anbefaler andre å lese denne boken fordi at den er morsom når de er litt jålete. Og den er litt spennende også.
  Jeg gir boken ternings kast 4

 79. Familien Brattbakk
  Forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: mysterier
  Boka handler om familien til Sam (familien Brattbakk) som flytter til et nytt sted. Så finner Sam ut at det har skjedd mystiske ting på Gørja.

  Jeg syns utdraget var veldig bra! Det var spennende og enkelt. Jeg syns den var bra fordi jeg fikk lyst til å lese mer! Den virket som noe jeg kunne lest.
  Jeg liker teksten veldig godt. Den er enkel, fin og spennende. Den forklarer følelsene, takene og handlingen til hovedpersonen.
  Jeg likte teksten veldig godt. Jeg syns selv at det ikke var noe dårlig ved den. Den forklarer bra!

  Jeg anbefaler folk å lese denne boka! Den er spennende, enkel og gøy. Jeg har veldig lyst til å lese mer av den. Du får liksom lyst til å lese mer av den etter dette utdraget tenker jeg.
  Jeg gir boka terningkast: 5

 80. Familien Brattbakk Lagd av Julia Karsen
  Dette er mysterier.
  Det er en som flytter til et sted også begynner han på skolen der og der er de veldig slemme, Og det er noen barn som har storsinnet.
  Jeg synes denne boka var helt passe fordi den ikke krise, men den kom ikke noe
  Spenning.
  Denne boka sin styrke er den morsomme jålete jenta.
  Det kjedelige med boka var at den ikke kom til noe spennene.
  Jeg vil anbefale denne boka til di som liker spenning.
  Jeg gir denne boka en: 4

 81. FAMILIEN BRATTBAKK
  AV JULIA KAHRS

  Familien Brattbakk er en mysteriebok. Den handler om en som heter Sam, hun har flyttet til en ny plass og var ny i klassen og passet ikke inn. En annen i klassen som het Karla var heller ikke helt som de andre, og hun forteller Sam at det var storm der for noen år siden, og noen forsvant samtidig. Men politiet hadde ingen tegn til at det var på grunn av stormen.

  Etter min mening var utdraget bra, faktisk veldig, en fin start og spennende innhold. Jeg vil gjerne lese resten.
  Det beste ved den var at karakterene var morsomme.
  Tekstens svake side var det startet litt brått kanskje. Man burde bli litt bedre kjent med karakterene først.
  Jeg anbefaler alle barn å lese denne boka. Den er spennende og lett å forstå.
  Jeg gir den terningkast: 5 😊

 82. Anmeldelse: Familien Brattbakk
  Julia Kahrs
  Denne boken handler om en Jente som heter Sam og familien hennes, men i dette utdraget handler det ikke så mye om resten av familien. De har nettopp flyttet til Gørja, men der skjer det rare ting og fire barn forsvinner.
  Jeg synes denne boka er den beste av utdragene jeg har lest så langt, og jeg har lyst til å lese resten. Jeg synes at forfatteren har skrevet bra og sånn at man har lyst til å lese mer.
  Jeg synes alle som har lyst til å lese en bok som handler om mysterier, spenning og om å ikke passe inn burde lese denne.
  Jeg gir derfor denne boken terningkast: 5

 83. Mange syntes boka om familien Brattbakk var super eller veldig bra. Dette er den boka elevene har likt best så langt. «folk kan lære av denne boka og den er veldig spennende. Den er kjempekul»

 84. Boka «Familien Brattbakk» synes jeg var en super bok. Jeg synes at den var så godt skrevet med skildringene og med at det ble så spennende. Den handlet jo om Sam og at familien hadde flyttet til Gørja. Men Gørja var ikke en helt vanlig sted, det var ett sted der hvor barn forsvant i stormer. Jeg synes det var veldig spennene da Sam, og de to brødrene fant skilt der hvor det stod alle barna som hadde forsvunnet når det var storm. Jeg ble også litt irritert noen steder. Fordi Sandra sier veldig mye stygt til Karla, og da blir jeg noen ganger litt irritert. Men det var kanskje litt i overkant da Karla brakk nesa til Sandra da. Jeg håper at jeg kan lese resten av boka en annen dag.😇🦋

 85. FAMILIEN BRATTBAKK

  Jeg synes boken var bra, fordi den er spennende. Jeg fikk veldig lyst til og lese hele boken. Jeg ble overrasket over at barn bare forsvant i stormer. Stemmen som leste boken fikk oss liksom med i historien som om vi var der selv. Det virket urettferdig at Karla ble mobbet av Sandra bare fordi hun var annerledes. Jeg vil anbefale boken til de som liker spennende bøker/de som liker og lese mystiske bøker. Boken var veldig kul🌌

 86. Familien Brattbakk

  Det var mye miljø skildring og for meg er ikke miljø skildring noe viktig og selvom det er et spende tema så blir boka litt kjedelig fordi jeg ikke er så glad i å lese miljøskildringer.

 87. Familien Brattbakk

  Syntes det var en kjempekjedelig bok, ting skjedde, men jeg fant ikke interesse i det hele tatt.
  Det var en bok som var godt skrevet, men alt for mye miljøskildringer og det gjorde at jeg kjeda meg.
  Jeg tenke at mange vil like denne boka, men ikke jeg.

 88. FAMILIEN BRATTBAKK

  Jeg synes boken var bra, fordi den er spennende. Jeg fikk veldig lyst til og lese hele boken. Jeg ble overrasket over at barn bare forsvant i stormer. Stemmen som leste boken fikk oss liksom med i historien som om vi var der selv. Det virket urettferdig at Karla ble mobbet av Sandra bare fordi hun var annerledes. Jeg vil anbefale boken til de som liker spennende bøker/de som liker og lese mystiske bøker. Boken var veldig kul🌌

 89. Den var helt super for jeg er veldig glad i manga. Og denne teksten ligner på manga så jeg elsker denne teksten.
  10/10

 90. Jeg syntes boka var kul og spennende. Veldig fint skrevet og bra lest. Det var kult at det var en «jentete jente som var fin og blond» som tror ho er bedre en andre. Veldig spennende bok! Fikk lyst til og lese resten!

 91. Jeg synes at den var kjedelig for den ikke var spennende. Jeg anbefaler den til folk som ikke liker spennende bøker. Jeg likte ikke boken for at den handlet om en skole og for den var dårlig.

 92. Jeg likte familien Brattbakken fordi den hadde mye spenninger og drama. de som liker spenninger burde lese denne jeg anbefaler den til de som liker spenninger og drama.
  Jeg likete boka litt så jeg gir den 6 terningkast

 93. Bok-Familien BrattBakk.

  Boken er ganske spennende fordi det er liksom på en måte skummelt.
  Det er spennende å finne ut hvordan barn forsvinner.
  Stormen ødelagte et postkontor i boka det er ganske spennende.
  Boken kunne ha vært litt bedre fordi det var ikke så gøy å lese.
  0/10

 94. Boken handler om en jente og hennes to brødre, som akkurat har flyttet til et nytt sted. Det er ikke et helt vanlig sted. Hver gang en storm kommer så forsvinner barn. De voksene kan eller vil ikke fortelle hvordan barna har forsvunnet. Jeg anbefaler boken til de som liker spenning og drama bøker. Gir terningkast 4/6

 95. Jeg syntes boka var passe
  Jeg skjønte ikke så mye
  Det ville ha vært bedre vis det var litt Action.
  Jeg vill anbefalt denne boka til de som like mystiske bøker.
  Jeg gir den 3,5 stjerner.

 96. Jeg synes det var en gøy bok om at det var barn som forsvant hver gang det var en snøstorm. Jeg tror Sam synes det var skummelt å begynne på en ny skole der det forsvant barn. Jeg synes det var dumt at de var så slemme mot Klara. Jag tror det var skummelt at Klara ville bli den neste. Jeg ville ikke bodd der. Egentlig tror jeg Klara var veldig snill. Lurer på hva som skjer videre.

  Jeg synes den var bra.

 97. Det var en spennende bok.

  Jeg synes at det var spennende da de fortalte om stormene. Jeg likte godt da Sandra kom inn i klasserommet fordi det var mye drama å jeg liker drama.

  Jeg anbefaler boken til noen som liker drama og noen som liker spennende bøker.

  Jeg gir boken terningkast 5 fordi det skjedde litt mindre en hva jeg trudde.

 98. Jeg likte boken jeg liker veldig mysterier ja men jeg syns at hun Sandra fortjente å få nesa si brukket

 99. jeg likte godt da barna ble borte i vinterstormen og ja det var vældi gøy det ble mer og mer spennende jeg anbefaler denne boka til de som liker familie bøker og ja den var veldig arti

 100. Da jeg leste, la jeg merke til at Sandra har samme navn som meg og når hun mistet papiret mistet jeg også papiret Sandra hvar en drit unge

 101. jeg likte boken fordi Sandra som var irriterende brakk nesen og at hun ble redd jeg gitr det terning kast 4/10

 102. Jeg synes at den var kjedelig for den ikke var spennende. Jeg anbefaler den til folk som ikke liker spennende bøker. Jeg likte ikke boken for at den handlet om en skole og for den var dårlig.

 103. Jeg syntes den sånn passe bra fordi jeg liker mer spenning og krim.
  Jeg anbefaler den til barn fra7 og oppover .

 104. Jeg likte godt når Sandra knakk nesa og når de hørte det store knase i nesa. Det var veldig mye mer spennende når de gikk til skola og når de så prikken i himmelen. Jeg har litt lyst til å lese mer av denne boka en annen gang. Jeg anbefaler denne boken til folk som liker mysterier. Jeg gir denne boka terning kast 5/6

 105. Jeg elsker drama og jeg likte at Karla slo Sandra i nesa det fortjente hun. Hun var jo velig frekk. Boka var veldig spennende. Og det var litt mistenkelig at barna ble borte. Jeg ønsker at fortellingen fortsetter så kan jeg kose meg med masse spenning og action. Jeg anbefaler boken til 4 klasse eller 3 fordi jeg synes de bøkene passer til dem.

 106. Jeg likte godt da Karla slo Sandra i nesen for det fortjente Sandra. Jeg likte ikke at Sandra mobbet Karla. Da jeg leste la jeg merke til at nesten alt i boken var litt merkelig. Og jeg elsket at det var så mye drama, jeg anbefaler boken til de som liker drama og mysterier alder 8-11.

 107. Vår gjeng liker sjangeren mysterier og spenning. Klassens sammenlagte mening havnet likevel på bra. Det var også en del elever som syntes den var passe bra eller rett og slett dårlig.
  De likte ikke oppbyggingen fordi det var for lite spenning og det ble for mange rare spørsmål ifølge de selv. Terningkast 3.

 108. Jeg syntes at denne boken var ikke helt for meg.Fordi jeg liker best å lese bøker som er litt mer virkelig .Men jeg ville ha anbefalt den for andre.Jeg vil gi denne boken fra en til ti 6/10.

 109. Jeg syntes det var veldig spennende fordi det var barn som forsvunnet så jeg anbefaler boken til folk som liker spennende bøker. Til folk fra 5. til 8. klasse.

 110. Familien brattbakk
  Forfatter julia kahrs
  Det er en familie som flytter til et sted så er det barne som flytter in første dag på skolen.

  Jeg syntes fortellingen var veldig spennene og at det var litt skumelt når det sto folkene så hadde blitt drept.
  Det beste ved teksten var at når de skulle spise matpakke. Styrken var drama.
  Ingenting var kjedelig.
  Jeg anbefaler boken til barn fra 8-13 år
  Terningkast 5,

 111. Familien Brattbakk
  Sanger: mysterier
  Boken handler om at familien til Sam flyter til en an by som heter Gørja å byen er ikke vanlig by det er fordi det er farlig storm
  Jeg synse boken er lit kjedelig fordi boken har ikke bilder.
  At det byen er farlig.
  Det jeg hatet var at den ha de ikke bilder.
  Jeg anbefaler at andre burde ikke lese den fordi den ha de ikke bilder.
  Terningkast: 1

 112. Sam og familien har flyttet til Gørja, som ikke er et helt vanelig sted. Vær gang stedet herjes med vinterstormer, blir barn borte. Hvordan kan barn bare forsvinne , kan heler vi voksene kan forklare. Og det er også noe rart på himmelen i Gørja. Vil det komme flere stormer og er Sam og brødrene hennes trygge?.

  Denne boka passer for folk som liker Mysterier.
  Terning kast 5.

 113. 1. Boka om familien Brattbakk handler om Sam og familien hennes flytta til Gørja. Gørja er ikke et helt vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstormer, blir barn borte. Barn kan ikke bare for svinne. Voksne kan eller vil ikke forklare. Brødrene og Sam tok følge til første skoledag. Gørja er et gammelt sted. I timen sa læreren at Sam skulle sette seg på den ledige pulten mellom Karla og Sandra. Sam halter.
  2. jeg syntes boken var veldig kjedelig for det var ikke så mye spenning jeg håpet på.
  3. Boken passer for barn mellom 8-11år
  4. Jeg gir boken terningkast 1.

 114. Familien Brattbakk handler om en jente som heter Sam som begynner i en ny klasse et helt nytt sted. Når det kommer vinterstormer forsvinner barn. På vei til skolen så så de at det var minnesmerker som tilhørte barn. Når hun kom til skolen så møtte hun læreren sin og to jenter som het Karla og Sandra. Sam halter. Karla ble sint på Karla å slo henne på nesen sånn at hun kanskje hadde brukket nesen. Lærerne likte i Karla. Jeg syns boken var litt mystisk og sånn passe spennende. Jeg syns at det kunne ha vært litt mere spenning. Derfor gir jeg den terningkast 4.

 115. Anmeldelse sommer med Jo
  Sommer med Jo Kristine rui slettebakken
  Sjangeren er drama
  Historien handler om Frida og jo som er på ferie med gegen og tom også møter Frida og Jo Lars.
  Jeg syns boka er rar og spennene
  Styrken til teksten er at den starten bra og får meg til og vil lese boken videre
  Det burde skje litt mere
  jeg anbefaler boken til de som liker spenning og at boken er rar
  Terningkast 4 og 1/2

 116. Sam og familien hennes flyttet til Gørja. Og det er noe uforklarlig på himmelen over Gørja. Sam møter en jente som heter Klara. Noen ganger skjer det rare ting når det er snøstormer der. Jeg likte boken ganske godt. Flemming minner meg om den døde onkelen min Henning. Boken passer fra 10 til 14 år jeg gir den terningkast 5/6😁.

 117. Sam har flytta til en ny plass og på vegen til skolen så ser hun 4 barn som døde i akkurat de årene da det var storm hun halter på skolen og møter en jente som hetter Karla hun blir mobbet på skolen og ute så ser de noe rart på himmelen og de tror at det kan vere tegn på en den spre stormen.terning kast 5/6
  Jeg likte boka av spenningen og likte det som skjedde

 118. Familien Brattbakk – Julia Kahrs – Mysterie

  Boken handler om Sam og familien som flyttet til Gørja, det er kjent for å ikke være et normalt sted. Det kommer masse vinterstormer, barn blir borte, de bare forsvinner! Og det er noe med himmelen …?

  Jeg synes boken er veldig grei og fin, den har bra historie og fine detaljer. Boken er veldig interessant, den får deg til å lure på hva som skjer veldig.

  Teksten sin sterkhet må være at den følger en spesifikk linje, den har en historie som.. folk forsvinner fra Gørja. Dem greide å legge det til teksten nydelig! Alt gir en god mening.

  Teksten sin svakhet må være at den er vanskelig å følge med i teksten, det kan henne at jeg var veldig sliten, men jeg synes det var vanskelig å følge med. Den hadde også veldig mye detaljer, men det hadde litt for mye, ganske avansert. Som f.eks. «Det var ikke spesielt varmt, selv om det bare var tidlig høst, men Karla hadde polstring nok, eller vilje, i alle fall, til å bli sittende der på steinen og stirre og spise.»

  Teksten kunne vært bedre hvis den ekskluderte veldig detaljert ord om en ting. Fordi, hvem liker dette her: «Når jeg skulle spise en bit av brødskiven min så jeg at 332 grader Nord var den litt molden. Er det kanskje på grunn av brødet mitt er ut av dato, hm …»
  Jeg anbefaler denne boken til de som liker å lese i et rolig tempo og elsker ekstrem detaljer.

  Terningkast: 4

 119. Familien Brattbakk har flyttet til en dårlig plass og bo. Jeg synes at denne boka var veldig bra men den var ikke helt favoritten min. den v spennene

 120. Familien Brattbakk
  Julia Kahrs
  Mysterie
  Historien handler om noen som starter på skolen å Karla ble mobba sandra var mobberen på veg til skolen ser de masse gravplasser som har samme dato som da det var en stor storm.
  Jeg syntes fortellingen var ganske kjedelig men litt spennende innimellom. Grunnen til at jeg syntes at den var kjedelig var fordi det kjede så mye på en gang jeg klarte liksom ikke å følle med. Jeg klarte ikke å følle med når de prate om så mange på en gang da ble det litt mye navn og ting.
  Det beste med teksten er at den er litt spennende.
  Svakheten til teksten er at den er kjedelig og strevsom den tar mye konsentrasjon.
  Jeg anbefaler den for de som liker litt spennende bøker men jeg likte den ikke i det hele tatt!
  2/6

 121. Denne boken handler om Sam og brødrene hennes som flytter til Gørja.
  I byen så de steiner der det sto <>
  Det var bare barn som sto på steinene.

  Når Sam kom på skolen merket alle at hun haltet.

  Litt senere ble hun kjent med en jente som heter Klara.
  Ingen likte Klara, Sam ble forvirrer når Klara sa at hun kunne ønske at hun ble tatt av stormen.

  Det jeg likte om boka var at den var så mystisk.

  Jeg tror at denne boka kunne passet for 10-11 år. Fordi det var litt skummel men, veldig spennende.

  Jeg gir denne boken en 7/10

 122. Anmeldelse av Familien Brattbak
  Forfatter: Julia Khars
  Sjanger: Drama
  Boken handler om at det er noen personer som mobber en jente som heter Karla og hun blir så sint at hun løper ut av skolen og spiser matpakken sin ute og blir utvist.
  Jeg liker ikke boken siden jeg liker ikke drama historier og bøker.
  Det eneste som er gøy med denne boken er at Karla blir utvist det er det som er spendene
  Jeg likte ikke denne boken siden det er ikke noe action og spenning
  Jeg anbefaler denne boken til de som liker drama.
  Jeg anbefaler denne boken til jenter.
  TERNINGKAST: 2

 123. Sam og familien flyttet til gørja som er ikke en vanlig sted. Hver gang stedet herjes av vinterstorm blir barna borte, hun halta til skolen og mange folk på skolen lå merke på det.
  Jeg synes at ternekastn er 4/6 det er spennende og det passer for 9+

 124. Familien Brattbakk forfatter: Julia Kahrs
  Sjanger: mysterier
  Teksten handller om at det er en ny person som heter sam og de andre i klassen er slemme mot hun. Og at i det område har flere barn blitt forsvunnet av en storm

  Jeg syntes at den var grei jeg føler bare ikke for den ikke far for meg jeg syntes deg var kjedelig fordi jeg liker spenning jeg synes at det ikke var så mye spenning.
  Det beste med teksten er at barn blir blåst vekk av en storm.
  Tekstens svakhet er at den kunne godt ha hatt litt mer spenning i seg.
  Hvis du liker mysterier og for som prøver og lete etter ting/barn bør du kanskje lese den.
  Terning kast 2.

 125. Anmeldelse: Familien Brattbakk
  Sjanger: mysterie
  Sam og Gabriel startet på en ny skole på Gørja men på veien ser de masse garv plasser med samme dato som da barna døde som når det kom en storm …
  Jeg syntes at den ikke var så bra fordi det var så mye som skjedde og det var vanskelig og følge med på hva som skjedde, men det var litt spende
  Det beste ved teksten var når Sam fant ut at barna hadde forsvunnet akkurat de dagene det var storm.
  Det kjedelige var når de hadde spising.
  Jeg anbefaler ikke å lese denne boken hvis du liker spenning syntes jeg eller hvis du er mindre en 9 år
  Terningkast:
  3/6

 126. Anmeldelse: Familien Brattbakk
  Julie Kahrs
  Det er mysteriet.
  Det handler om en familie som akkurat flytta til Gørja. Og de skal starte på en ny skole det var Sam og hennes brødre. Sam ble mobba.
  Jeg syntes den var helt grei den var spenndene men ikke så spennedene, det var ikke akkurat min smak.
  Den er mystisk og rar, dens styrke er at den er spennedene.
  At man ikke skjønner alt, men kanskje noen andre gjorde det.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker mysteriebøker og litt vanskelig bøker.
  Jeg gir den terning kast 3 og ½.

 127. ANNDMELDELSE TIL FAMILIEN BRATTBAKK
  Forfatter: JULIA KAHRS
  Sjanger: MYSTERIE
  Boken handler om at Sam skal starte på en ny skole og det hadde skjedd noen som Sam ikke viste om med det var tydeligvis at fire barn døde i en stor storm…
  Jeg synes at boken var helt grei litt vanskelige ord i teksten og klarte liksom ikke helt og konsentrere meg hele tiden men den var helt grei det var spenning i den det liker jeg jeg får lyst til og lese boken ferdig!!
  Det beste med teksten er vel at de går så mye i detalier det er gøy!
  Det var litt kjedelig på starten men så begynte det og bli gøy!
  Jeg anbefaler teksten til de personene som liker spenning. Og jeg anbefaler teksten til alle egentlig!
  TERNINGKAST 4

 128. Sam og familien hennes har flyttet til gørja som ikke er et helt vanlig sted sam går gjennom byen der hun ser noen gravsteiner med barn på. Jeg gir boken 1/6 fordi den var kjedelig

 129. Denne boka handler om en familie som flytter til en ny by. Mange barn hadde død. Mammaen sa det var en tryggere las å være enn den andre byen de flyttet fra. Forfatteren er Julia Kahrs. Jeg likte den delen der Karla slo Sandra sånn at det knakk. Jeg likte ikke starten for den var kjedelig. Boken passer for 5-7 åringer. Fordi at 5-7 åringer liker disse bøker. Jeg gir den terningskastene 4/6♥️

 130. Familien Brattbakk av Julia Kahrs
  Sjanger: mysterier og spenning
  Det handler om en familie som flytter til et gammelt sted og de finner ut at barn ble borte av en storm og hun møter Karla som blir mobbet veldig mye.
  Jeg likte den siden den var veldig spennende og veldig mange mysterier
  Det beste er sikkert mysterien i historien
  Hva som er kjedelig Hvar at de snakket om stormen og etter det så viste de det ikke
  Jeg anbefaler den til alle og de som liker mysterier
  Terning kast 5😊

 131. Jeg synes boken var ganske bra. Det var spennende når det var barn som bare forsvant når det var storm. Jeg ville ha gitt den en 7/10.

 132. Denne boka handler om en familie som flytter til en ny by. Mange barn hadde død. Mammaen sa det var en tryggere las å være enn den andre byen de flyttet fra. Forfatteren er Julia Kahrs. Jeg likte den delen der Karla slo Sandra sånn at det knakk. Jeg likte ikke starten for den var kjedelig. Boken passer for 5-7 åringer. Fordi at 5-7 åringer liker disse bøker. Jeg gir den terningskastene 4/6

 133. Jeg likte boken men det var ikke akkurat den best boken og sam flytta fra huset sitt til et nytt og begynte på en ny skole og hun haltet og en som het Klara og mange likte ikke henne hun brakk noen sin nese og er slem og det var en rar flekk i skyene kanskje det skulle bli stårm? Jeg synes at boken passer til 7-11 og jeg gir den et ternings kast 4/5🫠 O_O

 134. Denne boken var gøy og litt rar det som var gøy, var at Sam fik seg en venn. Og det som var rar var at Sandra sa til Klara at hun var litt tjukk. Sandra er litt SLEM

 135. Denne boken var veldig interessant, tenker jeg kunne lest denne boken. Det er jo mye å legge merke til, som f.eks at Sam halter, har snegler i matpakken osv, men ikke bare Sam er litt spesiell.

 136. Denne boken vil jeg gi 8/10 fordi den var veldig merkelig og spennende. Moren til Sam puttet snegler i matpakken hennes. Og Sam haltet det var mekelig. Det var noe som ikke stemte i denne boken.

 137. Jeg synes boken var veldig bra fordi, den var spenende og jeg fikk lyst til og lese mer.
  Den var 8,5/10.

 138. Jeg likte den ikke ganske dårlig synes jeg den va drit😒 men er det ailien dær😵‍💫 jeg rater den 2/6🥺😩😩😩😎😎😎

 139. Ok og trenger litt mer forklaring men var også morsom fordi den ene persjonen knak nesen til den ene persjonen

 140. Jeg syntes boka var veldig bra og veldig spenendene fordi jeg syntes at det var mystisk når de fire brna hadde forsvunnet. Jeg gir terningkast 7/10.🤓

 141. ❤️❤️❤️☠️😂🫰🫰🫶🥹🫣🤫🤔😮🙄🫥🫡🤐😵‍💫👍👍 jeg elsker boka den var spennene og så morsom

 142. Hei jeg kunne ha lest denne boken men ikke en favorittbok. Jeg anbefaler de som er interessert i å lese litt lignende Jørn Lier Horst bøker. Var en ganske bra bok fordi den var spennende samtidig som den er noen ting som kan forbedres. Forfatter er Julia Kahrs. Jeg tror handlingene skjer om vinteren eller sommeren. De er på skolen. Veldig bra bok terningkast 4 eller 5. jeg syntes boken passer for barn fordi den er spennende men ikke sann som voksen krim bøker. Det som skjer er at barn er vekke i stormen

 143. Jeg synes den var bra men den var litt kjedelig på starten men ble mer og mer spennende på slutten.

 144. Boken handlet om at Sam og hennes familie flyttet til byen Gørja. og i byen Gørja så hadde det skjedd veldig mye rart. Det var fire barn som hadde forsvunnet og det er noe veldig rart på himmelen. På skolen så var det også en litt annerledes jente som het Karla Og en annen jente som var i den klassen het Sandra. Sandra hun kalte Karla sukk og da bla Karla veldig sur så hun stelte seg opp og slo knutt neven sin rett in i Sandra sin nese sånn at den knaka. Jeg synes at denne boka var veldig bra og spennende og Jeg kan gjerne lese denne.

 145. Boken handlet om Sam og familien som hadde flyttet til Gørja. Når Sam gikk in i klasserommet så de andre i klassen rart på hun, Når hun ble presentert kom Karla inn i klasserommet. Når de skulle spise ble Karla kaldt mange stykke ting som feiting. Da ble Karla veldig sur så hun gikk bort til Sandra og slo henne så hardt hun kunne rett i nesen sån at det knaste. Karla gikk ut av klasserommet og ut i skolegården. Sam gikk bort til Karla og spurte hva er det du ser på. Karla svarte at hun så en flekk i himmelen Sam ser de og. Litt etterpå sa Karla at hun skulle ønske at hun også kunne forsvinn som de andre barnene. Så forklarte Karla litt om barnene dom forsvant. Da kom rektoren til Karla og sa at hun var utvist.

  Jeg syntes at boken var mellom dårlig og passe bra. boken var litt spennende.

 146. Jeg synes den var passe bra fordi jeg synes den hadde litt spenning. Jeg likte side 50 mest!
  <3

 147. Den handler at Sam og familien hennes flytta til Gørja, som ikke er helt vanlig sted.
  Jeg syntes den ikke var helt bra fordi den var litt kjedelig.

 148. Review om Familien Brattbakk
  terningkast 3/6
  skjedde ikke mye i delen jeg leste men var ikke dårlig.

 149. Dette utdraget handlar om at ei som heiter Sam har flytta.
  Ho og brødrene sine ser nokre minnestøtter på vei bort til skolen.
  Ei som heiter Karla blir kalt tjukk av ei som heiter Sandra, så derfor blir det èin liten slåsskamp mellom dei to. Karla blir forvist resten av dagen. Ho ser noko merkeleg på himmelen, som om nokon har revet vekk ein bete og limt på ein ny som ikkje passer heilt.

  Eg synst det var veldig mystisk når dei gjekk forbi minnestøttene, fordi alle hadde døydd same år som stormen. Måten dei hadde beskrevet himmelen fekk meg til å sjå han føre meg.
  Eg synst det blei litt voldsomt at Sandra mest sannsynleg brukke nasen, ho burde heller bare ha blødd naseblod. Eg skjønte ikkje heilt korfor Sandra sa dundre til Karla, men det kan vere at dei seier korfor i boka. Det var litt rart at Sam halta, fordi det sto ingenting om det før ho kom til skulen. Eg synst at det var merkeleg at nokon heitte Fleming, fordi det er eit namn eg aldri har høyrt om. Eg fekk lyst til å vite meir om det med barna som forsvann, men eg har ikkje så lyst til å lesa heile boka. Eg likte at det var ein slags pangstart, fordi det er det eg skriv sjølv og er mest vant til. Eg lurer på om den mannen som var i starten kan ha noko med forsvinningane å gjer, fordi det stod at han skjulte eit skeivt smil. Eg likte ikkje så godt det med haltinga og buksene, fordi det hadde eg ikkje fått vita noko om så eg forstod det ikkje.

  Eg anbefaler dette utdraget for folk som liker spenning, fordi det var veldig spanande når dei snakket om himmelen.
  Det var kanskje ikkje heilt perfekt bok for meg, men eg likte ho litt.
  Eg gjer dette utdraget terningkast 4🎲.

 150. Jeg likte denne boken fordi den er på en måte ekte liv 😀 Den er også veldig bra og jeg vet ikke hvorfor 🙂 DEN ER BARE VELDIG BRA

 151. familien brakkbar var en bok om en jente som het sam som hadde flytta til denne byen som het gørja, på vei til skolen fant hun ut at fire stykker hadde dødd det og det var på helt samme år som to stormer når hun kom til skolen følte hun seg veldig utenfor og det var mange som snakket stykt om hun. jeg synes familien brakkbar var en helt grei og kan anbefales for noen men det var ikke helt min smak på en måte? det var veldig uhyggelig at sandra og de i klassen dems drev og så masse sånne stygge ord til karla så jeg skjønner at hun blir sint og slår Sandra, det var jo et ganske spennende mysterie så jeg lurer litt på hvorfor barna ble borte.

 152. Teksten handler om Sam og familien som flytter til et sted som heter Gørja. I utdraget fikk vi møte Sam, Karla, klassen, rektoren, læreren , Sandra og Søsknene til Sam. Det er noe som ikke stemmer i Gørja som det er en ting på himmelen og barna forsvinner i stormer. Denne boken er i Sjangeren som mysterie bok. Når jeg leste denne boka minnet den meg om ingenting jeg har lest før. Jeg syne den var Dårlig fordi det skjer alt for lite. Det beste med boka er at Karla slo Sandra. Det som irritere meg mest med boka er Sandra. Jeg synes denne boka ikke vinner den er veldig dårlig. jeg anbefaler ikke denne boken til andre😒

 153. Utdraget handlet om Sam og familien som flyttet til et sted som het Gørja. Så kommer Sam fram til skolen. da ser hun at læreren sier til en annen elev at hun har kommet for sent igjen. Vi treffer da en jente som heter Karla. hun blir ikke godt behandlet. så slår hun en jente og løper ut i skolegården tough life. så følger Sam etter henne så sa Karla at hun bare vil forsvinne som de andre så sa Sam hæ? har du ikke hørt om barna som forsvinner?.
  sjangeren til denne boken er mysterier.

 154. Super bra, Jeg elsker mystiske ting, jeg syntes det var spennende fordi barna forsvant samme dag som stormen. Jeg syntes det var slemt at Karla ble mobbet. Jeg gir boka 9,5/10

 155. Boken handlet om at det var en familie som flyttet til en merkelig by, og de startet på en skole som er veldig rar. Vi har ikke fått hørt så mye om moren enda men så langt høres hun veldig merkelig ut. Jeg syntes boken var passe bra, fordi forfatteren var veldig god til og forklare ting og hva som skjedde. Og det var også litt spennende med den stormen og barna som ble borte. Jeg rater den 2/6.

 156. Jeg gir den 4/5 stjerner den var bra bok men ikke min favoritt . Jeg trur det kommer til å komme en storm. de dør, nei de lever. jeg liker at Karla skal forsvinner .

 157. jeg syntes at boken var passe bra jeg syntes det bare var spenndene på side 46 for da skjedde det noe.

 158. Familien Brattbakk

  Det er ein liten familie som har flyttet. Der de flyttet er ein plass som heiter Gørja. Hovudpersonen heiter Sam. Ho har flyttet hit med mora og brødrene sine. Ho og brødrene er på veg til skolen. På vegen finn dei minnestatuar. Det har vore mange stormar, og i kvar storm forsvinn ein unge. Karla går ut i skogen og seier eg vil bli tatt av ein storm som alle andre ungar har. Sam er øveraska og seier kva for nokon ungar? Karla er øveraska og spør om Sam ikkje veit. Ungane dei forsvann i stormane som har våre her det er derfor det er så mange minnesteinar.

  Denne boka syns eg var veldig spennande, fordi det var mye kjekt og rart som boka handla om. Eg likte best når Sandra og Karla hadde krig og Karla kanskje brakk nasen til Sandra. Eg liker Karla for hun er sterk tøff og snill men og farlig. Læraren var ikkje glad med det Karla gjorde, fordi hun var veldig sur på Karla. Eg forstår kvifor læraren er sur. Eg og hadde våre sur, men Karla forsvarte bare seg sjølv.

  Denne boka passer for mellomtrinnet og eldre. Den har mykje tekst så femtetrinn kan lesa mindre så må nokon lese for dei.

 159. Boka handlar om Sam og familien hennes som har flytta til Gørja. På veg til skolen tok sam følge med brødrane sine. Dei såg ein minnestøtte der det hadde død ein 10 år gammal jente. Då Sam og brødrane kom til skulen fant dei deira klasserom. Sam sin lærar heita Hanne. Det var ein jente som kalde Klara for tjukk og da ble Klara veldig sint. Karla slo til med knyttneven rett i Sandras nase. Etterpå møtte Sam Klara og Klara sa at hun såg noko merkeleg på himmelen. Sam såg også noko rart på himmelen. Kva var det dei såg på himmelen?

  Eg syns boka var veldig spanande fordi eg syns det var mystisk at dei såg noko rart på himmelen. Eg ville bare vita kva dei såg. Eg syns det var gøy og spanande når Karla og Sandra kom i ein liten slåsskamp. Eg likte at Karla sa at hun såg noko rart på himmelen fordi viss ikkje hadde vi ikkje fått vete om det rare på himmelen. Eg syns det var mystisk at Sam og brødrane fant minnestøtte om personar som hadde døydd i årstala da stormane var. Eg syns det var lett og leva seg inn i historia. Når Karla og Sam snakka om det rare dei såg på himmelen såg eg og på himmelen. Og då syns eg at eg og såg noko rart på himmelen fordi eg levde meg så inn i utdraget.

  Eg syns boka passar best til 10-13 åringar fordi for dei mindre ville det kanskje blitt litt kjedeleg eg trur dei ville hatt lettare bøkar. Eg syns dei over 13 ville ha syns det hadde vert litt kjedeleg og lett. Eg trur at dei ville hatt meir tekst og meir spenning.

 160. Denne boken er veldig mystisk og jeg synes at den er på en måte ekte liv så jeg liker dette fordi det her skjer i ekte liv du vet det ikke sant 😊👌

 161. Hei! Denne boken var ganske bra, hvis jeg ikke hadde vist hva jeg skulle lest, kunne nok dette vært et forslag jeg hadde valgt, den er jo ganske bra egentlig, men det er ikke så mye som skjer, men egentlig vil jeg gi den en 4/6, den er helt grei, etter mine formeninger, det er noe som er bra med den, men ikke noe veldig spesielt, finnes mye bedre bøker. Tusen takk. – Even

 162. Familien brattbak handler om sam og familien har flyttet til gørja, som ikke er et helt vanlig sted.
  Hver gang stedet herjes av vinterstormer blir barn borte.
  Hvordan kan barn forsvinne, kan barn bli borte, kan eller vil ikke de voksne forklare.

  Sam begynner i en ny klasse. Og det en person i klassen som heter Karla Qvist.

  Jeg likte boka godt terning kast 10/10 ඞ

 163. Super bra, Jeg anbefaler de som er sju år og store, Jeg liker buker som er lit mistenkelig , Jeg kunne ha lest boka flere ganger, jeg elsker denne boka.

 164. Familien Brattbakk handler om at Sam går til skolen så finner hun to minnesteiner.
  På skolen så slår Karla Sandra i nesen så hun kanskje har brukket nesen.
  Når Karla sitter ute ser Karla noe rart på himmelen.
  Jeg synes boka var kjedelig fordi den var for mystisk.
  Jeg gir den terningkast 1/6

 165. Familien brattbakk handler om en jente som heter Sam. Hun har flyttet til Gørja hvor flere barn har forsvunnet i stormene som har vert i byen. Når hun skulle begynne på skolen og lærern presenterte henne begynte elevene å fnise.på veien bort til plassen hennes håpet hun på at ingen så at hun haltet men hun hørte at noen kommenterte det. Hun måtte sette seg mellom den populære jenta i klassen og den minst populære jenta i klassen.
  Når det var mat hadde den populære jenta Sandra med seg salat og grønnsaker men kartla den minst populære jenta i klassen hadde med seg brødskive med brunost Sandra sa at det var usunt med brunost og at man ble tjukk av å spise brunost. Da ble kartla så sint at hun slo Sandra midt i ansiktet og løp ut av klasse rommet.når det var friminutt sat kartla alene på en stein og stirret opp på himmelen. Sam spurte hva det var hun så på og kartla sa hun så en flekk på himmelen og trodde det kom til å bli en storm snart.

  Jeg gir familien brattbakk 8/10 og jeg tror denne boken passer for folk fra 8-12 år.

 166. Den handler om noen som flytter og begynner på ny skole og det er en i klassen som mister ting og lager støy selv om hun ikke snakker så mye og det var barn som bare forsvant i stormen 😨

 167. Familien Brattbakk handler om Sam som har startet på en ny skole. Hun er redd for mennesker. Det er mange barn i fortellingen. Det er dårlig vær. Stormen tar barn med seg, de finner dem ikke igjen. De har flyttet til et sted få bor. Jeg gir den 6/10.

 168. Familien Brattbak handler om sam som har begynt i en ny klasse. Sam halter og for en venn som heter karla og hun er veldig tøff. Det er en storm som har tatt flere barn, jeg gir den en 5/6

 169. Lit dårlig slås kamp Mange mord og en tornado som ikke eksisterer Verdens dårligste bok 1/6=

 170. Familien BrattBak handler om Sam som har flyttet og hun begynte i en ny klasse.
  Sam halter. På skolen ser hun noen Karla, Karla er stor og feit på grunn av hun spiser brun ost karla slår en person.

  Jeg syntes boka er veldig bra, Jeg gir den 5/6

 171. Det er flere som har dødd fra stormen.ho hva ny på skolen hun halter og hun heter sam.det er boka rart med himmelen.jeg synest at den var bra fordi det var spennende med stormen. Terningkast 5.

 172. Familien brattbakk handler om.Sam og familien har flyttet til gørra.
  Når det kommer snøstormer blir barn borte.
  Sam og brødrene tok føle sammen og så en et skilt sto det i mine om en jente som ble 10 år når hun døde. Det var samme år som snøstormer.
  Og flere døde samme år når det snøstorm.
  Sam hadde kommet til en ny skole og alle kommenterte dårlig til henne.
  Jeg likte det fordi det var spenning og litt krim.
  Jeg tror femte klassingene passer til denne boken. Fordi det er litt krim.
  jeg likte boken verdig godt 5/6

 173. Boken er en veldig mystisk bok. Den passer for deg som liker mysterier og spenning. Boken handler om familien Brattbakk som har flyttet til Gørja, men det er noe mystisk, fire barn har forsvunnet i en storm. Sam har kommet til en ny klasse, hun føler seg litt utenfor som Karla. Karla viser henne at det er noe mystisk med himmelen, som om noen har klippet ut av den gamle himmelen og byttet ut med en ny flekk som ikke passer helt inn. Karla har slått Sandra i nesen og de tror den er brukket, derfor blir Karla utvist for resten av dagen. Boken får en 5/6 av meg fordi boken var veldig mystisk og bra.

 174. Familien brattbakk handler om: det er en storm som kommer og tar barn som gjør at barna forsvinner. en ny jente skal begynne i klassen hun heter Sam. Litt etterpå blir hun mobbet av en jente som heter Carla. På slutten ser Carla noe rart på himmelen, dette er en flekk på himmelen. Jeg likte den ikke sånn kjempebra men likte den litt jeg ville gitt den 3/6 terningkast

 175. Jeg synes familien brattbakk er en middels bra bok.
  Den handler om en familie som flytter gørja der er det noen barn som har forsvunnet i en storm de er ikke funnet igjen. Og Sam begynner på en ny skole. Der er det litt styr fordi det er en jente som heter Karla. Karla slår Sandra sånn at hun mest sannsynlig har brukket nesen. Sam halter å håper at ingen ser det. Sam er vant til å ikke ha noen venner og hun blir mobbet men på denne skolen blir hun mobbet men det blir Karla og. Jeg gir boken terningkast 4

 176. I familien Brattbakk var det fire barn som hadde forsvunnet og mange trodde de ble tatt av stormen. De begynte på en ny skole og der var det to personer som het Karla og Sandra og de var uvenner. Hovedpersonen Sam haltet og håpet at ingen såg det men de gjorde de. Jeg synes denne boken var veldig spennende fordi de finner ut at det var en storm og mange ble tatt av stormen. På slutten av boken såg Karla noe rart på himmelen. Jeg gir denne boken terningkast 6/6😜☺️

 177. Familien brattbakk er ikke så gøy for det var slåsing men den var litt bra det var mange som døde for en snø storm. Det var en ny på skolen hun halvfet hun heter sam. Vidre så ble en stor jente mobbet av en annen jente hun sa at brunost er usunnt. Hun som ble mobbet het cala. Cala ser noe rart på himmelen den er den farlige stormen hvis du blir av den så forsvinner du. Den for en 6er

 178. Sam og familien hans har flytet til Gørja han begynte på en ny skole. Jeg synes at boka var sparenes. Jeg anbefaler boka til folk som liker triste bøker. Jeg likte ikke handlingen i boka.
  Terningkast 5

 179. Jeg syns den er er bra terningkast 4/6
  Den er veldig spennende
  Jeg har veldig lyst og lese hele boka
  Og jeg har faktisk Bratbak i navne mitt

 180. Jeg synes at boken hørtes bra ut fordi det var spening og et musterium. Men det var ikke helt min stil. Det er en bok jeg kan lese frivili men det blir ikke favoriten. 👍

 181. Jeg synes den var dårlig for de det skjedde ikke så mye og ikke så spennene den var drit og hva så om noen barn forsvinner det går så bra en eller 4 så jeg gir den en 0/6

 182. Jeg syns at denne boka er veldig bra, den hadde spenning og drama, det var en veldig bra bok ternings kast: 4

 183. Boken heter Familien Brattbakk og ble gitt ut i 2022.
  Forfatteren heter Julia Kahrs.
  Gyldendal er forlaget.
  Hovedpersonen heter Sam og hun har nettopp flytter til Gørja.
  Sam har to brødre.
  Handlingen foregår i en bygd som heter Gørja og det er Mandag.
  Det er første skoledag, Sam møter ei jente som heter Karla å hun sier at hun ser noe veldig mystisk på himmelen.
  Det er en konflikt mellom Karla og Sandra hvor Karla slår Sandra i fjeset og blir utvist for en dag.
  Jeg anbefaler boken får barn 9 til 13 år.
  Jeg synes boken var veldig bra.🫶🏼🐅🐹🐶

 184. Jeg likte den fordi at det var noe som kjede nesten hele tiden, og det var litt kjedelig helt på starten. Men ellers bra. Jeg gir den 3,5 av 6

 185. Boka var veldgi lærerik sida vi får høyre om dei forskjellige gudane,Eg likte at det var bilde i boka og ikkje bere tekst og bilda var veldig brae og fotelte mykje

 186. Jeg synds den var bra frodi det var spenning og mystisk så det er veldig bra så jeg gir den 5/6

 187. 4/10 veldig skjedelig men OK 👍👍👍👍👍 ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ ඞ

 188. Boka viker spennende og jeg fikk lyst til å lese mer og jeg gir utdraget 7/10. jeg anbefaler denne boka for 4-7. klasse

 189. Eg synste boka var spennande og litt gøy men det var ikkje alt i boka som var like spennande og den var lærerik fordi at vi får vite om dei forskjellige gudane.

 190. Jeg syntes den va litt dårlig jeg gir den 2/6
  Fordi den var kjedelig og jeg vil ikke lese den videre

 191. Den er ikke den beste men bitte litt bra. Jeg tror dektetyver vil like denne boka. At 4 barn forsvinner av en storm samme årstall det er litt mystisk. Jeg synes at alle som liker mysteryer. Den handler om barn og storm(hvorfor?). Det skjer på skolen. Den var litt brutal. Anbefaler for folk som liker mysteriom og å lese. Hovedpersonen er little kids. Det skjer på fredag

 192. Spennene.
  Jeg likte boken 6/10 kanskje
  Jeg vil lese mer
  Utgivelse år 2022
  Hovedpersonen jeg Sam
  Syn at da det spenene skjede var utdraget ferdig 😔
  👍

 193. Jeg synes denne boken høres veldig spennende ut, fordi det må være noe rart med den lille bygda. Jeg vil veldig gjerne lese den boken videre. Jeg anbefaler denne boken til barn fra 8-13 år.

 194. Jeg likte boken ganske godt, så jeg kunne godt leste den videre. Jeg anbefaler boka for barn mellom 9-13 år.

 195. Boka var spennende og jeg har ikke sett noe lignende før men forsiden var litt kjedelig

 196. Dette utdraget var jo helt grei. Men jeg må jo innrømme at det var ganske spennene, og at jeg kanskje kunne tenkt meg å lese den en gang i fremtiden. Jeg ville anbefalt denne til barn mellom 8-14 år egentlig. 👁🫦👁

 197. Hei jeg kunne ha lest denne boken men ikke en favorittbok. Jeg anbefaler de som er interessert i å lese litt lignende Jørn Lier Horst bøker. Var en ganske bra bok fordi den var spennende samtidig som den er noen ting som kan forbedres. Forfatter er Julia Kahrs. Jeg tror handlingene skjer om vinteren eller sommeren. De er på skolen. Veldig bra bok terningkast 4 eller 5. jeg syntes boken passer for barn fordi den er spennende men ikke sann som voksen krim bøker. Det som skjer er at barn er vekke i stormen

 198. Familien brattbakk kom ut i 2022.
  Julia kahrs er forfatteren.
  Gyldendal er forlaget til denne boken.
  Jeg husker ikke helt men jeg tror hun het Sam, Sandra og Hanna.
  Den foregår på den nye skolen til Sam.
  Jeg vet ikke helt når den foregår men jeg tror det er på høsten på en mandag.
  Jeg forsto ikke helt hva som skjedde i boka men jaja.
  Det er noen konflikter men husker ikke alt.
  Jeg vil anbefale boka til noen som bare liker bøker med tekst uten bilde.
  Den passer for folk over 69 år gamle folk. Så det er 58 år til jeg kan lese bok.
  Jeg gir den terningkast 1/6

 199. Den var gøy og lese og det var spendene. Jeg anbefaler den til folk som viker spendene boker. Jeg kunne godt lest vidre.

 200. Jeg syntes utdraget var bra, kunne godt tenkt meg å lese videre. Anbefaler boken til 10-13 åringer. 😊👍

 201. Jeg synes denne boken er sværrrttttt spennede, fordi barn dør. Jeg liker å høre om barn som dør.

 202. Eg syns familien Brattbakk skal få super for utdraget var veldig spennende.
  Eg har lånt boka eg den er mye kjekkere ein utdraget. Så viss du syns at utdraget var bra så les boka. Det handler om ein familie som har vært i ei bilulykke. Fleming broren hennes mistet armen og faren døde. Sam brakk beinet fire ganger. Så hun halter litt. De flyttet til Gørja fordi Sam ble kastet
  ut i elven. Det viser seg at det har herjet to stormer og at barn har forsvunnet.
  Og det ser ut til at det er ein ny storm på vei. Vil Sam og brødrene hennes forsvinne?

 203. Navn på boka:familien bratbakk.
  Utgivelsesår:2022.
  Forfatter:Julia kahrs.
  Forlag:Gyldendal.
  Hovedperson: sam er redd for at en snøstorm skal komme å ta flere barn.
  Hvor foregår handlingen:på skolen.
  Når foregår det:2022-høsten-første skoledag.
  Hva skjer i boka:Karla slo Sandra i nesa hun ble utvist i en dag, det var en rar ting i himmelen.
  Er det konflikter: det er konflikter mellom Karla og Sandra.

 204. Boka heter familien brattbakk. skrevet av julia kahrs. Hoved personen heter sam. De har flyttet til Gørja. Handlingen forer går i midten av september. Det er fire barn som har forsvunnet. Jeg synes boka er veldig bra.

 205. Jeg likte den jeg ville ha lest helle boka om jeg hadde den. Jeg likte at det hadde spenning. Men når ho ene slo ho andre så viste jeg ikke hvem som slo ho så den er litt forvirrende for noen. 8 av 10 stjerner. Jeg syntes boken passer fra 8-13 år. Jeg elsker bøker som handler om mysterier for da kan jeg prøve og finne ut kva det er som har skjedd før hovedpersonen finner det ut. Jeg anbefaler boka fordi den var spennene. Det er masse spenning i boka som er fint hvis man liker bøker med spenning. Ho møter på et problem mobbere. Den er i en by kalt Gørja.

 206. Familien Brattbakk

  Eg sier passe bra men den var litt kjedelig. Viss eg måtte lese den så kunne eg det, men det var ikkje den boka eg ville valt først.
  Det var mystisk med dei forsvunnet ungene og stormene.Og det var noko mobbing i boka og. Personene var normale og dei var ikkje så spesielle. Den var lett å lese.
  Eg seier det er ein terningkast 3,0009/6. 🎲. .

 207. Jeg synes boken var ganske bra egentlig. Den var litt trist fordi Karla i boken ble kalt for stygge ting. Jeg likte hvordan Karla slo Sandra😂 jeg er litt ond HAHA..

 208. Familien brattbakk 👩🏽
  Jeg gir boka 2 av 10.
  Forfatter: Julia Kahrs.
  Jeg likte ikke boka så mye fordi det var ikke noe spenning.
  Jeg synstest de burde ta med i vertfal litt av den spennene delen.
  Det er en ukedag.
  Jeg vet ikke hvem jeg vil anbefale boken til eller om jeg i heltestatus skal anbefale den fordi jeg forsto helt handling. Men vist selveste utforskingen hadde begynt hadde jeg nok forståt mere.

 209. Jeg synes boka var bra, men synes den kunne hatt litt mer spenning. Og litt rart at de flyttet til et sted der spesielt barn blir tatt av snøstormer, men uansett vil jeg gi denne boka en 6/10. MVH Ella<3

 210. Boka var bra men ville ikke lest resten den er heller ikke helt den bok typen jeg liker. 6 av 10🤷‍♀️

 211. Boken var 5/10 synes jeg.
  Jeg tror jeg skal kan lese den.
  Jeg tror at alle kan lese den.
  Men ikke skal gjøre det dem Gore.

 212. Familien Brattbattt

  Historia handler om ein mystisk vinterstorm kvar gang stormen kommer forsvinner barn

  Eg synes boka er veldig bra
  Eg synes boka er veldig bra fordi eg liker spenning, Eg liker mysterier også.

  Boka passar for kanskje barn over 7år og opåver til 12år

  Eg synes Boka passar for barn over 7år og opåver til 12år fordi boka handler om litt folk som dør og det er ikkje for barn under 7år.

 213. Familien Brattbakk 
  Boka handlar om ei jente som heiter Sam. Ho flytta til ein by med familien der. Kvar gong det var storm der så forsvann det eit barn. I boka møter Sam ei jente som heiter Sandra og ei jente som heiter Karla.
  Eg synest boka var bra fordi den var veldig spennande og hadde mykje interessante detaljer og adjektiver i boka. Du får veldig lyst og lese heile boka for å finne ut kva som skjedde etter Karla blei utvist for ein dag og etter dei såg den biten i himmelen som ikkje passa heilt inn.
  Eg synast boka passer for folk som er 10-13 år gammal. Det er fordi dei som er mindre kan synast den er litt for skummelt. Men dei som er eldre kan synast den er litt kjedelig. Boka passar for både gutar og jenter. Eg gir boka 8.5/10 for alle detaljer den hadde med.

 214. Eg likte ikkje boka fordi eg ikkje klarte og leve meg inn i boka. Eg ville anbefalt boka for 9 til 11 åringa. Boka handlar om sam og familien henna flyttet til gørja det er ikkje eit heilt vanlig sted. kvar gang det kommer vinterstormar blir barn borte. Vil det komme fleire stormer. Eg gir boka terningkast 1

 215. boken var bara men den var ikke min type jeg hadet ikke hat den som en bok det er fordi jeg synes at de kunne laget boken mer krim

 216. Jeg vet ikke vis jeg liker boka
  Sam og familien hennes flytta
  Som er ikke en vanlig sted
  Men de var litt spennene å høre på
  Terning cast: 2av5

 217. Familien brattbakk.
  Forfatter Julia kahrs.
  Forlag Gyldendal.
  Utgivelse år 2022.
  Det var en ok bok og jeg syntes det var litt synd at mysteriene startet da utdraget var ferdig.
  Den skolen dagen er akkurat som vår klasse drama hele tiden.
  Hoved personen i boka er heter sam.
  jeg syntes boken passer for barn fra 8-13 år.
  Jeg gir boken et terningkast 2.
  God morgen👍

 218. Jeg syntes at den var bra fordi det var spennende og litt krim akting men vis det hadde vært litt mer krim så hadde jeg likt den veldig godt. Jeg mener ikke at boka er dårlig men bra. Kanskje skal jeg lese hele boka men det skal jeg vurdere på.

 219. Boka handlar om nokon som heiter Sam som hadde flytta til ei bygd som heiter Gørja, Gørja var ingen normal bygd, kvar gong det kom ein storm forsvann barn, ein etter ein. Ingen visste kor dei blei av. I boka finner vi blant anna også ei jente som heiter Karla, ho blir mobba. Eg synast boka var bra, den var spennande men det kunne ha vert litt meir action. Eg synast boka passar for barn over 7år fordi at det kan vere kjedelig for mindre. Eg gir den terningkast 4/6.

 220. Familien Brattbakk

  Det er ein jente som heter Sam og har nettopp flytta til eit sted som heter Gørja der skjer det mistenkelige ting.

  Det er ein ganske så spennande bok litt mysterie. Har ein storm i seg, ein gong på nokon år så kom stormen tilbake. Eg tenker eg kan gi den ein 5 av 6. Anbefaling dei som liker mystiske ting.

 221. Boka familien Brattbakk er kjekk fordi den blir man ganske nysgjerrig av. I starten flyttar dei til ein ny plass som heiter Gørja.
  Det er ein litt spesiell plass fordi kvar gong det kjem ein storm forsvinner eit barn! Ingen veit kvifor det skjer.
  Sam gjekk til skolen med brødrene sin då dei gjekk så såg dei ei minnestøtte på minnestøtta sto det Til minne om Inger fuglemyr 27.01.1944 21.12.1954! Kva skjedde med henne? Då dei kom til skolen var det mange folk som syntes hun var rar. Då det ringte inn gjekk dei til klasserommet Sam blei plassert på bakerste rad ved sida henne så satt ei som heitta Karla og ei som heitte Sandra. Då det var mat så hadde Karla brunost på skiven og Sandra begynte og mobbe Karla for at hun hadde brunost på skiva.Karla blei sint og slo Sandra nesen Sandra brakk nesen og måtte ut av klassen. Kva skjer vidare
  Ein del av teksten eg likte ganske godt var denne. Karla blei sint og slo Sandra i nesen Sandra brakk nesen og måtte ut av klassen.

  Eg vil anbefale denne boka for dei som likar spenning og fantasi.
  Du kommer raskt inn i handlingen
  Den er lett og lese.
  Eg fekk veldig lyst til og lese heile boka.
  Eg vil gi den terningkast 4 av 6

 222. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg har gjerne lyst til å lese hele boka hvis jeg finner den. Den var veldig mystisk og kul, det hadde hvert så gøy å finne ut hva som skjer videre. Jeg gir boka terning kast 5/6👍

 223. Boka handlar om ein familie som nettopp har flytta. Men da dei skulle til skolen såg dei ein stein som var til minne om nokon barn Som forsvann i ein storm. Eg syntest at boka var veldig bra fordi at det var nok spenning i boka. Eg gir boka ein 7 av 10 og eg anbefaler boka til 9 til 11 åringar. Fordi at dei som er yngre enn det kan bli redd vist dei leser boka.

 224. Det var en spennende bok og det var en bra bok jeg fikk lyst til faktisk lese litt mer terning kast 5 av 10

 225. Boka handlar om barn som dreiv å forsvan i store stormar. Det hadde vore to store stormar. Men dei voksne ville ikkje si det til barna.

  Eg likte boka fordi eg liker bøker som har litt spenning i seg. Eg gir den terningkast 3 fordi den er bra.

  Eg ambefaler dene boka til folk som liker litt spenning [6-12 år] fordi den er kjedelig for folk som er eldre og dei som er mindre forstår ikkje kva det er boka handler om.

 226. Boka handlar om nokre barn som forsvann i ein storm.
  Eg synst at boka var heilt ok fordi den var spennande og det var mykje adjektiv.
  Eg vil gi boka terningkast 3. Eg anbefaler boka for barn mellom 6-12 år fordi
  den kan vere skummel for mindre og kjedelig for eldre.

 227. Jeg gir den terningkast. 3 av 6 fordi den var litt kjedelig.Jeg forsto ikke helt hvem som var Hvem.Boken vill jeg anbefale til folk fra 8-11.Det jeg likte best var at Karla bokset Sandra i nesen.

 228. Jeg synes boka var helt grei jeg kunne ha lest den men det er ikke sånn at jeg må lese hele. Det er flere bøker som har på en måte den samme handlingen. Jeg gir boka terningkast 3/6.

 229. Jeg synes denne boken var den beste hit til, jeg fikk lyst til og lese hele boka og den var veldig spennende og bra.

 230. Jeg synes boka var veldig bra fordi det var veldig spennende å høre om stormer som har tatt barn, jeg har egentlig litt lyst til å lese hele boka og det er ganske sjeldent jeg sier😂😂😂😂😂 Men jeg anbefaler boka for de som liker spennende bøker👍👍👍👍👍

 231. Den var spennedene, selv liker jeg krim og det var virkelig en 5 stjerne. det var et kult utdrag og det var en bok jeg vil lese selv.

 232. Bokanmeldelse

  Jeg synes boka var spennende og morsom. Det jeg likte mest var at barn forsvant når det var snøstormer. Jeg gir boka terningkast 4️⃣ av 6️⃣.

 233. Jeg syntes den var litt gøy. Å det var litt gøy en starta i klassen og hun Karla som slo Sandra i fjeset. Den var ikke så gøy og lese så jeg gir den terningskast 2

 234. Familien Brattbakk

  Jeg syntes at boka høres veldig bra, spennende, og morsom ut, og jeg får lyst til å lese den. Jeg tror at denne boka ville passet til mange. Jeg gir boka terningkast 5/6.

 235. Den var helt grei. Den er bare ikke så spennende og den er som veldig mange andre bøker og filmer. Som for eksempel en av hovedpersonene er en som blir mobbet. Den som er mobbet ser noe ikke mange andre ser.

  Terningkast: 2

 236. Familien Brattbakk

  Jeg syns denne boka høres veldig bra ut. Den er spennende og mystisk. Jeg tror denne boka er bra for de som liker spenning. Jeg for veldig lyst til å lese den.

  Jeg gir boka terning kast 5/6

 237. Jeg syntes boken var bra og spennende, men det er bare ikke akkurat sånn type bok jeg vil lese jeg vil at den skal være spennende, men jeg vil ha om noe som gjør at jeg syntes boken er morsom og sånn.

 238. Jeg synes boka var super bra men jeg ble ekstremt irritert på Hanne som lot Sandra holde på på den måten.

 239. Jeg opplevde teksten spennende og litt skummel siden 4 barn hadde forsvunnet.
  Jeg synes den er bra siden den var spennende og mystisk.
  De bør lese den siden den er spennende og mystisk.
  Terningkast 4

 240. Hvordan opplevde du teksten?Jeg opplevde teksten litt kjedelig.Det kjedde noe litt spennende,men jeg skjønte ikke helt.

  Hva gjør den god eller dårlig?Den har drama som gjør den litt spennende,men jeg skjønte liksom ikke helt.Dette er bare et utdrag så kanskje og lese hele boka hadde vært bedre.

  Hvorfor bør andre lese boka?Jeg tror ikke jeg ville lest hele etter og ha lest utdrage.Hvis du liker mysterium kanskje du liker den.

  Terningkast 1-6:Ikke helt min stil litt kjedelig så en 3.

 241. Dette er en historie om en familie som flytter til et nytt sted hvor det skjer rare ting. Hovedpersonen er en jente som er litt annerledes. Jeg synes det var en rar historie, men også litt spennende med stormene og barna som forsvant. Men det var litt for mye beskrivelse som ikke har noe med historien og gjøre.

 242. Jeg synes at den var litt rar og spennende og noen ganger bitte litt kjedelig.
  Den var litt kjedelig noen ganger fordi det skjedde ikke så mye og den var litt spennende på slutten fordi det med stormen og de barna som blir borte.
  Jeg tenker at hvis du liker spenning burde du lese denne boka.
  3/6.

 243. Jeg syns den var spennende, å jeg lurer på hva som skjer videre i boka. Jeg syns den var bra. Jeg ville lest hele boka.

 244. Jeg har nettop lest en bok som heter Ragnarok 2.Boken handler om en viking gutt som heter Ubbe og en stavmester som heter Tharyaog en ravn. Ravnen kan bytte mellom dyr vis han dar av smyke han.
  Ragnarok
  Det var veldig gøy å oppleve boken Ragnarok 2 boken er som en manga det er en anime bok. Jeg liker tegneserier og manga fordi jeg sydes bildene er veldig finne og det er sånn jeg forstår mest.
  Jeg anbefaler boken til 3 trinn til 5 trinn fordi boken er spennende og det er ikke så mye tekst.
  Mark🍆😍

 245. Jeg opplevde teksten bra jeg synes den var bra skrevet. Jeg synes den var bra fordi det skjedde mye og jeg liker bøker hvor ting skjer. Jeg synes andre bør lese boka hvis de liker spenningsbøker. Fordi den var spennende. Terningkast 4

 246. Jeg opplevde teksten som litt spennende, men også litt forvirrende. Den er bra fordi det er bok med litt spennende ting man bare har lyst å høre mer av. Man bør lese boka fordi kanskje du finner deg en ny bok du liker. Jeg syns at boken er en 4 av 6.

 247. Jeg synes boken var bra den var spenende og mystisk det jeg synes var bra med boken var at man måtte lese videre for og få svar på det man ville vite

  Jeg ambefaler boken fra 9-15

 248. Jeg synes boken ikke var noe for meg
  Jeg liker mer fotball-bøker
  Men jeg anbefaler den til andre
  Terningkast 1

 249. Jeg synes den ikke var så bra fordi det manglet litt spenning. Jeg vill kanskje høre en annen bok. Jeg gir den terningkast 1.

 250. Jeg syntes den er veldig bra fordi den var spennene og god. Det var gøy for hun slo men det er ikke lov å slå men heller ikke mobbe. Derfor gir jeg den terningkast……………6 . Jeg vil gjerne høre mer.🙈🙉✌🏻

 251. Jeg synes at boken var bra fordi den var veldig spennende. Jeg ville gjerne ha hørt mer fordi den var sååå spennende
  Terningkast: 6 🧁🪸🦀

 252. Jeg synes boken var spennene fordi det var noen år noen barn gikk bort.
  Jeg vil høre mer fordi det var sykt spennene. Terningkast : 2

 253. Jeg synes boken var spenene.fordi den hadde mye spenning. jeg vil høre mer fordi han hadde spenning og var kul. 6

 254. Jeg syntes boken var super fordi den var spennende og det skjedde mye gøy.
  Jeg vil gjerne høre mere om boken fordi den siden det så mye spennene, gøy og kul.
  Terning kast 6.

 255. Jeg synes boken var spenene.fordi den hadde mye spenning jeg vil høre mer fordi han hadde spenning og kul

 256. Jeg syntes den var bra og jeg likte at det var ikke sånn ikke super horror ,jeg liker mere mysterier. Så denne boken var helt perfekt! Terningkast 5 (tok vekk en fordi at jeg skjønte ikke så mye)

 257. Jeg likte boken for de det var spennende og høre om historien om fire barn som ble kanskje tatt av stormen jeg gir terning kast 7/10

 258. Denne boken var helt passe 6/10 den var litt kjedelig men den handlet om mobbing det var en jente som skulle komme til en ny skole også ble hun mobbet og sånn forretter boka.

 259. Jeg syntes den var veldig bra men jeg ville ha mer spennende ellers var den terningkast 4/6 anbefalt Suuuu

 260. Veldig bra, fordi den var spennende, mystisk og morsom. Jeg anbefaler den til folk som liker å være inne i boken på måte, å også for folk som nettop har begynt å lese.

  Jeg gir den terningkast 5.

 261. Den var veldig bar. Fordi den var spennene. Og den handlet om barn som forsvant å at det var en flekk . Jeg gjir terning kast 6.

 262. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var veldig spennende og jeg vil bare lese mer. Jeg anbefaler denne boken til de som er 10-13 år.

 263. Jeg synes at den var spenene og gøy og lese 7/ 10 jeg synes at barn som er 7 år og eldre can lese denne boka 😁

 264. Jeg synes den var veldig bra fordi den var spennendene og lese om og oppslukende og lese og jeg har lyst til og lese resten hav boka.
  Jeg gir den terning kast 6

 265. Jeg syntes boken var veldig spennende og vil lese mer, boken handler om at det er en ny som starter i klassen jeg anbefaler denne boken til 10-13 år og vis de liker å lese.

 266. Jeg syntes boka var veldig bra fordi den var spennende.
  Jeg gir boka terningkast 5 av 6.
  Jeg anbefaler boka til barn mellom 8-13

 267. Jeg synes at boka var bra, fordi det var masse spenning i den på slutten, og så likte
  jeg at det var ganske mystisk over at det var barn som forsvant. Jeg anbefaler denne boka til barn som liker mysterier og er fra 7-13 år gammel.

 268. Bra fordi den var ganske spennende på slutten. Jeg vil anbefale å lese denne boken vis du liker mysterier eller spenning. Jeg gir denne boken 7/10.

 269. passe Bra fordi jeg syndes den er litt kjedelig. Jeg gir terning kast 3/6, og syntes dette er en bok fra aldersgruppe 7-10

 270. Jeg Synnes denne var VELDIG BRA fordi den var kjempe spennende jeg har lyst til og lese hele boka. Jeg gir denne boka 9/10.

 271. Jeg syntes boka er veldig bra pga den er spennene og man blir rivet in i boka jeg anbefaler denne boka for barn imellom 7-11 år jeg gir den terning kast 4 og en halv av 6

 272. Jeg syntes Boken var kjedelig og at den gir ikke mening. Jeg tror folka i historien er bare gærne og forstår ingenting, de stirrer bare opp i himmelen og kjeder 24/7 . Det har vært den mest dårligste boken jeg noen gang har lest. Jeg gir den terningkast ødelagt terning.

 273. Jeg synes boken var ganske kjedelig, fordi jeg liker ikke sånne type bøker. Jeg synes boken passer for de som er 6-9 klasse, jeg gir boken en 0/10

 274. Jeg syntes boka var kul og spennende.
  Det jeg likte med boka var at forfatteren skrev ned så mange gode detaljer.
  Det jeg ikke likte var den mystiske stemningen med Geggen.😑
  Jeg anbefaler boken til barn fra 12+ fordi det kanskje kan være litt skummelt med mobbing og at barn dør.
  Jeg gir boken 5 stjerner fordi den var veldig bra men den gir meg ikke en så sterk motivasjon til og lese boka.

 275. Jeg elsker bøkker med krim og spenning og jeg fikk super lyst til og lese hele boka 😀

 276. Familien Brattbakk

  Familien Brattbakk har flyttet til Gørja også skal Sam på skulen så seier Sandra til Karla at Karla er feit så Karla blir lei seg og slår Sandra også blir Karla utvist resten av dagen fordi rektor seier det. Det er nokon ungar som har forsvunne i ein storm også ser Karla noko rart på himmelen

  Eg likte dette utdraget fordi eg liker spenning og fordi eg liker krim. Dette var gøy då Sam skulle på skulen fordi dei fant nokon graver. Det var spannande når stormen blei med i handlinga og det var spanande når himmelen var så rar. Starten av utdraget var gøy. Slutten var også gøy. Eg synest det var dumt då noko ungar hadde forsvunne i stormen.

  Eg anbefaler denne til 4 til 10 klasse fordi denne er ganske mykje tekst.

 277. jeg synes boka var veldig spennende ganske morsom også jeg likte den veldig mye. men de pratet veldig mye om skolen og ikke så mye om mysteriet 😀

 278. Boken handlet om en gutt, jente og en ravn. De er på en reise eller noe. De snakker veldig mye om guder.
  Jeg mente at boken ikke var så spennende. Den var ganske bra da. Den var veldig morsom fordi ravnen ble til en stygg elg. Jeg likte boken fordi de er rare i boken. Den var ikke spennende fordi de gjorde ikke så mye i boka. Jeg synes boken var ganske bra.
  Jeg mente at boken var ganske bra. Så jeg gir denne boken en 5/6.

 279. Jeg synes boken var veldig bra, å jeg sku håpe det var litt mer mysterie og litt mindre skole. Jeg sku ønske jeg kunne lese hele boken. Likte dialekten også.

 280. jeg syntes boken var veldig bra. jeg vil veldig gjerne lese den. jeg trur at sandra blir snill og karla blir borte, og jeg håper sam løser mysteriet. Jeg håper at dem skriver mer om hjemmet demmes

 281. Jeg synes den var veldig bra jeg elsker krim og mysteriere jeg synes det var på starten litt mye skole drama men er veldig bra,

 282. Eg syntes boken var ganske bra. Den var ganske spennene og eg fikk lyst til å finne ut hva som skjedde videre. Utdraget tok litt tid å lese fordi de beskrev tingene som skjedde veldig nøye. Utenom det var den ganske bra. 5 av 6

 283. Denne boken var ok.👍 Det var ikke helt min type bok men den var helt grei. Jeg likte litt av innholdet i boken men det var ikke akkurat favoritten min. Det som var litt spennende var at en ny person begynte i klassen :)🙂

 284. Ok bok.Den var litt mystisk,men ikke veldig.Jeg syntes den var kjedelig fordi det skjedde ikke noe,bare barn som går på skole.

  Jeg gir den 3/6

 285. Jeg synes boken var ganske kjedelig, den var ikke noe mystisk eller spennende så gir den en 3/6

 286. Boken handlet om en jente som har flyttet og startet på en ny skole. Hun har flyttet til et lite sted der hun får høre at fire barn plutselig har forsvunnet med en storm for noen år siden. Hun starter i klasse med en veldig unik jente, hun er mye mer annerledes de andre i den nye klassen hennes. Hun slår ned en jente i klassen og oppdager unike ting.

  Jeg synes boken var spennene fordi det skjedde mye i boken, den var ikke sånn kjedelig og treig. Jeg synes også den var morsom. Og jeg likte hun unike jenta Karla, hun var litt spennene, og litt kul og ikke sånn som alle andre. Boken for en 9 av 10 fra meg, og jeg anbefaler den for barn fra 9 til 11 år, kanskje 12.

 287. Jeg synes boken var gøy og spennende fordi det var gøy og følge med på mysteriet og dramaet i boken. Har veldig lyst til å lese hele boken. Gir den en solid 6/6.

 288. Jeg synes boken var gøy og spennende fordi det var gøy og følge med på mysteriet og dramaet i boken. Har veldig lyst til å lese hele boken. Gir den en solid 6/6<3

 289. Jeg syntes boken var kjedelig siden jeg er ikke så glad i sånne type bøker. Jeg liker best og lese krim. Vet ikke helt hva terning kast jeg gir den men tror jeg gir den 2/100

 290. Jeg synes boken var litt bra og litt spennende. Den var litt spennende fordi det forsvant barn hver gang det var storm.🫢
  Slutten var litt bra, men det var dumt at Karla ble utvist når det var Sandra som startet alt.
  Jeg skulle ønske det var mer bilder i boken.
  Den var bra men jeg hadde ikke kjøpt boka.
  Jeg synes den passer til 6 – 10 år. Jeg gir den terningskast 3,5.🎲😊

 291. Jeg syntes boka var helt OK.
  Da jeg leste la jeg merke til at læreren var ganske sur og at det var en trist by.
  Jeg syntes boka kunne hatt litt mere action.
  Boka for terningkast 4/10
  Jeg syntes boka passer for barn mellom 9-13 år

 292. Jeg synes boken var helt ok med jeg syntes det var litt rart det med himmelen at det var noe rart men jeg gir boken 3/6

 293. Jeg syntes at boken/utdraget var bra spenende og jeg vil veldig jerne at boken skal komme på biblioteket. Jeg likte godt da Sam og brødrene gikk til skolen og så de skiltene og at Karla fortalte om de 4 forsvunnede barn og flekken på himmelen til Sam. (Spørsmål hvorfor var det bar barn som forsvant og ikke voksene?)

 294. jeg skjønte ikke helt moralen i denne historien den der tingen på himmelen eksisterer ikke… hva er meningen????? anbefalig 7 år jeg gir den en 4 av 100

 295. Jeg synes den var kjedelig! Den er ikke for meg det skjedde ingenting de spiste mat, de så på himmelen, de spiste brunost, en brak nesa til en annen, og de satt i klasserommet.😩🥱🙄😪😴👋 Aldersgrense 16+ 3/10

 296. Den var ganske OK spennende. Det var litt interessant å høre om men samtidig føltes det veldig strekket ut. Jeg syntes det var litt kjedelig en god del av tiden også men jeg fikk litt lyst til å lese hele boken. Jeg gir den terningkast 3/6

 297. Jeg syntes at boken var helt ok.
  Den var ikke var spennende eller mystisk, jeg har lest mange bøker om at barn forsvinner på skolen og denne ligner veldig på de andre.
  Den hadde vært bedre hvis de hadde tatt med litt bilder.
  Jeg pleier heller ikke å lese sånne type bøker til vanlig fordi jeg synes det er ganske kjedelig.
  Jeg gir boken terningkast 2/6.
  Jeg ville anbefalt boken ti 7-11 åringer.

 298. Jeg synes den var skjedelig fordi ingenting skjedde. Jeg likte bare delen med brunosten, fordi brunost er bra og brunost er 10/10 Aldersgrensen er cirka 18+ fordi den er litt skummel. Jeg liker brunosten da. Men liker ikke svettete brunost så mye da. Jeg gir den en 5.5/10 😀😀🥩😇😊☺️

 299. Jeg synes at boken var spennende, at de fire barna ikke ble funnet, det er litt rart men som jeg sa boken var bra jg gir den en 4 av 6

 300. Jeg syntes boken var litt bra fordi de snakket om litt forskjellige ting.
  Jeg syntes boka var ganske kjedelig fordi det ikke var så mye som kjede.
  Jeg gir boka 2/10.
  Boka passer for for de som er 3år til de som er 8år.

 301. Jeg likere godt da vi begynte å lese.😇 det ble mer å mer spennende, fordi det ble mer action.
  Men det kunne ha vært mer skummel!
  Jeg likte også når de fortalte om de som forsvant!
  Jeg anbefaler denne boka for 8 år og oppover
  Jeg gir denne boka 7/10😇🤗

 302. Det var en fin bok den hadde vært bedre vis vi fikk lest hele. Jeg likte at de ikke avslørte hva som kom til og skje jeg gir denne boken en 6/10 jeg anbefaler den for barn over 6 år.
  Alt i alt var det en bra bok

 303. Jeg Synnes ikke boka var så bra for det var ikke noe action i boken jeg Synnes en ting var gøy med den at foreldrene minne heter Sandra og Flemming. Så jeg gir den terning kast 2/6

 304. Jeg likte teksten fordi slutten er veldig spennene og den er forklart veldig nøye og bra men på noen steder er det forklart for mye sånn at den begynner å bli litt kjedelig, så jeg gir terning kast 4 anbefaler for 9-12åringer

 305. Jeg synes ikke boken var så spennene. Det kunne ha vært litt mer sånn action. Kanskje at det skjedde noe spennene på starten. At f.eks. Det kom en storm på starten. Da kanskje man hadde tenkt at det hadde vært litt mer spennene. Jeg anbefaler boken for 8 eller 7 åringer fordi den kan ha noen vanskelige ord. Men ikke så skummel… jeg gir boken 4/10🎲

 306. Den var bra og spennene men også litt dårlig fordi den var litt kjedelig og den hadde ikke action jeg Synnes aldersgrensen burde være 9 eller 8 pluss og jeg gir den terning kast 4 eller 3

 307. Jeg syntes boka var bra, litt spennende men bare ikke helt min type bok!👍🏻 Men jeg likte godt da de fortalte om de forsvunnede barna! Slutten var spennende fordi det var akkurat da de fortalte om barna, så jeg vil gjerne vite mer om hva som skjer videre om stormen og barna!🤔🌈⭐️ Det jeg liker ved boka: •Spennende • Barna • Stormene• Hva jeg ikke liker ved boka: • Litt kjedelig • Ikke helt min type bok • Kanskje litt for mindre barn•
  Men boka var bra! Jeg gir boka🥁🥁🥁🥁 ⭐️6/10💙

 308. Jeg syntes at boken var veldig bra fordi den handlet om barn som ble borte og mysterier. Jeg har veldig lyst til å lese/høre på hele boken. Utdraget var ikke så morsomt men jeg forsto ganske mye om hva som kommer til å skje. Det eneste jeg ikke liker er at det er stereo typer med.

  Men utdraget var ganske bra så alt i alt så gir jeg den et ternings kast 5/6 og jeg anbefaler den for jenter og gutter 7-15 år.

 309. Den var kjedelig fordi den hadde for mye snakk og for lite handling
  Jeg anbefaler den fra 3-7 år
  3/10

 310. Hei! Jeg syntes denne boka var veldig bra fordi den hadde så mye spennende handlinger. Jeg liker krim så for meg var dette en veldig bra bok.☺️❤️

  Jeg vil anbefale denne boka for barn mellom 8- 12 år.
  Jeg gir denne boka 10/10.

 311. Det handler om at sam flutter til gørja. litt senere så fant hun ut at nokon barn hadde forsvunet. Og alle hadde forsvunet i ein storm. 1. Inger Fuglemyr 27.01.1944 dø 21.12.1954 2. Hans Linls Eva Bruvik 07.13.2003. Litt senere så ble Karla mobbet av Sandra og litt senere ble Sandra banket av Karla. Eg syntes det var veldig gøy. Denne historien passer for 11 – 13 år
  Eg gir dette utdrager 4/6.

 312. Det handlar om ein familie som har flyttet til en annen by og begynner i ein ny klasseEg syntes det var litt spennende men det kunne vært meir spennende så men det var ikkje min stil Eg gjer 3/6

 313. Det handler om at det er en ny person som heter Sam og hun har to brødre som heter Gabriel og Fleming og når hun begynner i klassen så er det en som mobber en jente som heter Karla og mobberen heter Sandra.

 314. det hadler om ei jente som blir mobba av at hun har brunost på skjeva hun blir mobba av sandra og til slutt så slår karla Sandra rett i nesa. eg synes det var bra spennende men eg hadde ikke orka og lest hele boka. eg gir terning kast 3.

 315. Familien Brattbakk

  Skrevet av Julia Kahrs

  Boka heter Familien Brattbakk.

  Boka handler om at familien Brattbakk flytter til et gammelt sted, som det bruker å være mye storm. Å vær storm forsvinner det barn, men ingen vet hvor de blir av.

  Hovedpersonene er Sam og Gabriel og Fleming og Karla og Sandra og Hanne. Tema er mysterier, det handler om at det er ofte stormer og barn forsvinner.

  Det jeg likte med boka var at den var spennende.

  Det jeg ikke likte med boka var at den var litt spesiell.

  Min opplevelse var at boka var spennende og at det var mye som skjedde.

  Jeg vil anbefale boka til andre siden den var spennende, den var lett å lese og jeg vil anbefale boka til 10/14 år.

 316. Det handlar om sam flyttet til gjøra med familien sin og at sam såg at charla blir mobba av ei jenta som heter sandra hun er ein av dei mest populære folkene på skulen charla blei så lei at hun slo sandra i neso og den knakk. Og dei ser at det kommer en storm.

  Eg syns den var ok fordi den var ikke så spennende fordi den var litt treig og det skjer på samme plass.

  Eg gir denne boka ein 4/6

 317. Utdraget heiter familien brattbakk.

  Forfattaren av boka heter Julia Kahrs.
  Sjangere er mysterie og fortelling.
  Karla, Sandra og Sam er hovudpersonene.
  Bipersonene er Hanna, Gabriel og Fleming.
  Utdraget handler om at det er ein ny person som starter i klassen. Den nye personen heter Sam.

  Utdraget handler om at Karla blir mobbet av Sandra og at Sandra kaller kaller Karla stygge ting.

  Utdraget handler om at etter Sandra mobbet Karla så slå Karla til nesa til Sandra som gjør at nesen til Sandra blei broken.
  Eg synest utdraget var litt bra men dette er ikke min stil men eg kunne ha lest boka men det er bare ikke min stil
  Eg gir terningkast 4/6

 318. Familien Brattbakk

  Forfatter Julia Kahrs

  Boka heter Familien Brattbakk og forfatter er Julia Kahrs.

  Hovedperson er Sam og familien

  Boka handler om Sam og familien flyttet til Gørja.

  Og det er mange vinter stormer. Folk blir borte, og tak blir ødelagt

  Jeg liker at det er en lett bok å lese.

  Det jeg ikke liker at det er ingen bilder i boka. og jeg ville se Hanne ble slått i nesa.

  Min opplevelse av boka er veldig bra fordi at det var lett å lese. Du får vite mye om Gørja

  Jeg vil anbefale boka til andre å lese.

  Boka er ganske lett å lese.

  Aldergruppa jeg anbefaler boka til 9 – 13.

 319. Historien handler om at sam starter i ny klasse og at ho ser at nokon blit mobba og at dei som blir mobba slår til nasen til mobbaren og at det er noe galt med himmelen. Eg synes utdraget er heilt ok men litt kjedelig og litt rart. Dei forteller og veldig lite av kvar sak i utdraget men den var ok. Terningkast 3 av 6.

 320. Boken heter Familien Brattbakk

  Forfatteren heter Julie Hahrs.

  Boken handler om at Sam og familien har flyttet til Gørja som ikke er en vanlig plass, men hver gang det blir storm så forsvinner barn.

  Sam og brødrene skulle til første skole dag veiene var sprukket og det lå løse biter av asfalten og Det står om barn som har forsvunnet i stormene på steiner rundt omkring, men når de kommer på skolen og etter en stund så merker de noe rart på himmelen noe er rart med skyene.

  Jeg anbefaler den fra 6-9 år og den var spennende så gir den 9/10

 321. Bokslukerprisen uke 39

  Boka heter familien Brattbakk

  Forfatter Julia Hahrs

  Boka handler om at det begynner en ny jente i klassen. Hun har flyttet hit til Gørja og der skjer det mystiske ting. Hun og brødrene går til skolen og møter på statuer der det sår minner fra døde folk.

  På skolen møter hun ei som heter Karla og hun forteller litt hva som har skjedd her i byen.

  Hovedpersonene er Sam, Sandra og Karla.

  Det foregår på Gørja.

  Temaet er mysterier.

  Det jeg liker med boka er at det er spennende og mystisk.

  Min opplevelse er at den er spennende og bra fordi det skjedde veldig mye og det liker jeg.

  Ja, jeg vil anbefale dere å lese denne boken den var ganske bra.

  Fordi det var mye spenning og ting som skjedde.

  For meg er den lett og lese men jeg vet ikke hva du synes.

  Aldelersgruppe tenker jeg 10/13

  Fra Lucy🤩

 322. Utdraget er hentet fra boka Familien Brattbakk, forfatteren som har skrevet boka heter Julia Kahrs.

  Boka handler om to søsken som nylig har flyttet til en ny plass. De har flyttet til en plass som heter Gørja, og der mener mammaen deres mener de skal få det bedre der enn der de har bodd før. Hovedpersonen i boka heter Sam, Klara og Sandra. Det er Sam som er ny og Klara og Sandra får allerede på skolen der hun begynner. Temaet for boka er mysterier. Dit de har flyttet er det mange barn som har forsvunnet, men de voksne vil ikke si hvorfor de er forsvunnet. Når Sam og Flemming er på vei til skolen, er det mange gamle bygninger med navn på de som har dødd.

  Jeg synes boka var spennende, og jeg likte boka. Jeg er glad i bøker som er spennende og man må løse mysterier.

  Jeg tenker boka passer for aldersgruppen 8- 12 år siden, den var helt grei å lese. Og hvis du er glad i å lese bøker med spenning og mysterier er denne boka mest sannsynlig for deg.

 323. jeg synes at boka var bra og spenene. jeg likte boka fordi de var en rar og mystisk men jeg gir den en 3 av 6

 324. boken var egentlig bra men jeg følte at det ikke var mystisk på starten som sjangeren sier følte at det var mer drama en mystisk. Uansett så lignet den veldig på en lydbok som klassen min hørte på den handlet om barn som forsvant å ingen ville snakke om det. Akkurat det som skjer i boken familie bratbakk. jeg ville gitt boken terningkast 3 av 6.

 325. Bokslukerprisen

  Navn: familien Brattbakk

  Hovedpersonen heter Sam. Og forfatteren heter Julia Kahrs

  Gidder ikke skrive mer

 326. jeg synes boka var kjedelig fordi den passer ikke for meg. Den passer for noen som går i 5 -7 klasse. Terningkast 2

 327. Jeg likte ikke boka, men jeg tror den passer til 2-3 klasse.
  Det er ikke den sjangeren jeg liker så godt.
  Jeg gir den terningkast 2/10.

 328. Familien Brattbakk

  Av Julia Kahrs

  Boka handler om noen som flytter til en plass med mye storm

  Hver gang det er storm forsvinner barn på mystisk vis.

  Jeg liker ikke boka siden utdraget har ikke noe action eller noe!

  Jeg liker ikke at de sier at det er action og storm og sånt og så kjer ikke noe i utdraget!

  Det eneste som vi får vite er at hun er på en rar plass og at hun går på skole.

  Jeg anbefaler ikke andre å lese boka.

  Jeg tenker at det passer til barn i alder 9-11 år.

  o(≧口≦)o

 329. Familien Brattbakk
  denne boken ga ikke så mye mening, kansje det var bare et dårig utdrag eller noe men jeg likte den ikke. «hoved karakter flytter til en by der barna forsvinner» Wowwwwww jeg har totalt ikke hørt det 1000 ganger😑😑😑, og den var ikke engang bra skrevet svak 2\10

 330. Boka heter familien Brattbakk

  Forfatter: Julia Hahrs

  Hovedperson: vet ikke

  Temaet: barn som forsvinner

  Hvor: Gørja

  Jeg gir den en 5/10

  Jeg anbefaler unger 5 til 12år

 331. Jeg syntes boka var ganske bra men det var litt forvirrende. det var ganske spennene på slutten og jeg hadde lyst til å vite hva som skjedde etter. jeg hadde gitt boka 4.5/6.

 332. jeg likte litt boken, men ikke mye det var ikke detaljert eller mystisk. Min favoritt delen var når Karla slo Sandra. Jeg gir boka terningkast 4,5🍍💦💦💦💦💦💦💦💥💥💥💥💥💥💢💢💢💢💢💢

 333. Jeg syntes boka var ganske bra men det var litt forvirrende. det var ganske spennene på slutten og jeg hadde lyst til å vite hva som skjedde etter. jeg hadde gitt boka 4.5/6!

 334. Hvis den skulle være skummel, så kunne de hatt mer spenning på starten. Det er ikke akkurat min type bok men jeg syns den var godt skrevet.

  Jeg gir den terningkast 3

 335. Min mening om boken var at den var ok. Utdraget var ikke mystisk, det var er drama enn mystiske greier. Jeg har lest veldig mange andre bøker om barn som forsvinner og denne boken høres ut som en av de. Boka manglet spenning og mysterier. Jeg syntes at hvis utdraget hadde mer mystiske ting enn drama så hadde den hver litt bedre. Boka hadde detaljer og det var bra.
  Jeg gir boka terningkast 3.

 336. jeg likte litt boken men ikke mye det var ikke detaljert eller mystisk. Min favoritt delen var når Karla slo Sandra. Jeg gir boka terningkast 4,5🍍💦💦💦💦💦💦💦💥💥💥💥💥💥💢💢💢💢💢💢

 337. Boka var urealistisk kjedelig det var mer drama en mysterie jeg gir den terning kast Uno not dos Uno

 338. Jeg synes at boken var ok, men den gidde ikke så mye mening. Jeg liker bøker med litt mer fantasi. Jeg likte at det var så mye detaljer i boken. Boken var ok. den får et terning kast 3/6.

 339. Denne boken var veldig spesiell, fordi den hadde så mange mystiske beskrivelser.
  Den var ganske bra, den var litt sånn 50 50.

 340. «Familien Brattbakk » virket som en veldig god bok. Det var både spenning og mysterier. Det er en bok jeg får lyst til og lese med en gang. Denne boken var litt som «Ingenlund» eller «Harry Potter «på den måten at man ikke får vite alt med en gang og litt magi med forsvinning av barn. Hvis du har lest «Harry Potter» eller «ingenlund», anbefaler jeg «Familien Brattbakk» på det sterkeste. Det eneste dumme var at det kan være vanskelig å lese med liten skrift og lange setninger, men heldig vis kan man få hørt den på lydbok på NLB.
  HVIS DU VIL VITE HVA SOM SkjER MED STORMEN OG DE FORSVUNNE BARNA, LES «FAMILIEN BRATTBAKK»! Jeg gir boken karakteren SUPER! 6 av 6!

 341. Den her boken var ganske bra bok. Jeg føler at mange ikke likte den fordi den var litt kjedelig bok, men jeg føler det bare går litt sakte i begynnelsen. Jeg syntes boken var bra fordi det er nesten alltid noe som skjer. 75/100

 342. boken er helt grei. syntes boken er ganske detaltjert og det er ofte gøy når de er det, men dette ble litt for mye, syntes boken mister spenningen pga det er for detaljert, synes ting gå litt for fort altsa det med at hun blir mobba også slår hun bare hun sånn randomly hun andre,

  gir den 3/1000

 343. Denne boken var veldig spennende, men det er ikke helt min bok type. Jeg liker mer krim. Dette var mer en spennings full bok. Jeg syntes at boken er veldig passende for de som liker bøker som er spennende men ikke helt krim. Jeg har ikke lest hele boken så det er vanskelig og kunne si helt hva jeg syntes om boken men fra det jeg har lest så er denne boken helt grei. Ternigkast 4/6. Min menig|

 344. Jeg syntes denne boken var bra. Men jeg syntes det ikke var en bok jeg hadde lest. Jeg liker andre typer bøker. For eksempel komiske bøker og skrekk bøker. Jeg syntes det var litt for mye drama og mye som skjedde. så jeg velger 3,5/6 i terningkast.

 345. OK denne boken… den dere tingen på himmelen var litt rar. Jeg synte at hvis boken skal gi mening så kan ikke den tingen på himmelen eksistere. Jeg synte at boken var ok pga den tingen på himmelen gir jeg den en svak 3/100

 346. Boken var spennende og jeg kunne lest resten av boken men jeg tror ikke at denne type sanger er helt min type bok. Terningkast 4/6

 347. Boken var litt kjedelig i starten, veldig detaljert. Det kunne ha vert litt mer action og ikke bare om livet ti hovedkarakteren og de andre på skolen hans. 4/6

 348. Jeg er litt usikker på hva jeg synes om denne boken. Noe jeg likte var at de brukte mange adjektiv for å beskrive ting. Mitt første inntrykk var at boken var litt kjedelig. Jeg skjønte ikke helt hva boken gikk ut på så jeg gir denne boken 4 av 6.

 349. Jeg synes boken var spennende og jeg likte at de brukte mange adjektiv for å få fortellingen til å bli mer detaljert. Mysterier er ikke en av mine favorittsjangere, men jeg gir denne boken terningkast 3

 350. OK denne boken… den dere tinen på himmelen var litt rar. Jeg synte at hvis boken skal gi menning så kan ikke den tingen på himmelen eksistere. Jeg synte at boken var ok pga den tingen på himmelen gir jeg den en svak 3/100

 351. boken var spennings byggene og handler også om hvor uretferdig skolen er (seriøst) et solid 6

 352. Den var veldig gøy og spennende med en gang vi så den på skolen ville jeg lese den. Da kom jeg på at mamma kjøpte den til meg dagen før, å da jeg kom hjem løp jeg på kontoret og begynte å lese den. Nå har jeg ikke tid til å skrive mer for jeg MÅÅÅÅ fortsette å lese den. Terningkast 6.

 353. Den boka handlet ikke så masse om verdensrommet som jeg trodde. Men ellers så var det en spennende bok. Jeg gir den terningkast 4.

 354. denne boka er bra. det er ikke den beste . lit spennende fordi det er masse mysterie i den boka. ville ikke ha lest den igjen fordi det er for masse tekst i den for meg . terning kast 4/6.

 355. Boka var kul og jeg likte at det var litt spende med de barna og son. Boka var ikke helt min stil men litt min stil skjønner du. Så jeg ville ha gjet den ternings kast. Det jeg likte best var da det mystiske. Det jeg ikke likte med den det va at det ikke var non bilder i og det gjør boka litt kjedelig. Villa anbefalt den får folk som lik og lese og folk som syles det er greit at det ikke er bildet. Ternings kast 5\6

 356. Jeg syntes at forfatteren har klart og bygge opp spenningen, og jeg får lyst til å lese resten av boka. Det som var litt dumt var at det var litt lite beskrivelser av personene, man klarer ikke helt og se for seg hvordan de ser ut.

 357. Jeg likte boken veldig godt den var spennende og jeg har veldig lyst til å lese den
  terningkast: 6

 358. jeg likte ikke denne boken for de jeg liker mange andre bøker som er mye bedre en denne boka terningkast 2 av 6

 359. Utdraget var bra, men jeg kommer ikke til og lese boken, utdraget var for kort og fortalte for lite. Jeg liker mysterier og drama, men denne gangen holdt det ikke…

 360. Jeg likte boka for det var mysterie men det var drama og det likte ikke jeg for jeg hater drama men jeg likte den for det var mye mysterie og masse stormer så jeg gir den en 4/10

 361. Ikke så veldig bra bok litt for mye tekts burde ha hatt mere bilder men litt morsom at the er mysterius men kansje 4/10 ikke så bra

 362. Jeg syns at boken høres bra ut. Jeg kunne gått tenke meg å ha ett litt større utdrag og kanskje lest boka også. Jeg likte at de la til detaljer og at det er realitet blandet med fantasi. Jeg syns også at navnene var unormale og derfor veldig gøy. Jeg syns kanskje de kunne tatt vekk den delen på slutten hvor rektor kom inn i bildet. Boka er en blanding av spenning or kjedelig.

 363. Jeg likte boka fordi jeg synes det var veldig spennende. Jeg anbefaler boka 100% til mange barn fordi denne boka var veldig kul og spennende. Jeg gir terningkast 6 ut fra utdraget.

 364. Skrevet av: Linnea(10 år)
  Hva heter boka: familien brattbakk.
  Hva hetter forfatteren: Julia Kahrs.
  Hvilken sjanger er boka: Mysterium.
  Hva handler boka om:
  Sam og familien hennes har flyttet til Gørji.
  Sam starter på en ny skole, Karla er en i klassen til sam. ho forteller Sam noe om 3 barn. Karla er ofte sendt i klassen, hun er dobbel så stor som Sam. I klassen er det en jålebukk hun hetter Sandra. Sandra mobber karla og karla gjør noe lit farlig tilbake.
  Hvordan likte du boka: Den var spennende men synes den burde vært noen hakk høyere i spenning.
  Hvem passer boka for:
  Sikkert 7-13, synes ikke folk under 7 bør lese denne boka. De bør ikke gjøre det samme som de i fortellingen. Og barn under 7 tror jeg hermer etter denne oppførelsen.
  Terningkast: Så jeg gir denne boka terningkast 3+.

 365. Jeg syns boken var passe bra.
  Jeg syns noen ganger at de ikke forklarer bra nok i teksten.
  Men det var bra at de har litt ekstra ord sånn at det føles ekte ut.
  Terningkast 3.

 366. jeg syntes det var en fin bok til noen som liker spenning men ikke liker så mye av det. det jeg likte mest er når sandra blir slått i nesen. Jeg hadde git den en terningskast 3

 367. Det handler om en gutt som hetter Sam.Han og familien har flyttet til en ny by som hetter Gørja som er ikke en normal sted,hver gang stedet herjes med vinterstormer,blir barna borte. Jeg synes boken er gøy og morsom.

 368. Sam og familien har flyttet til Gjøra, da må jo Sam begynne på ny skole. På vei til skolen med brødrene ser de en tavle som var skrudd fast på en stein, på tavla sto det: Til minne om Inger Fuglemyr 27.01.1949 – 01.12.1954, et annet sted sto det: Hans Bruvik, Nils Bruvik og Eva Bruvik 07.12.2003. Hvil i fred. Hvordan døde alle fire og hvordan er himmelen så mistenksom og rar.

 369. Hvordan opplevde du teksten? Jeg opplevde teksten som at det var mye som skjedde, men det var ikke så gøy det som skjedde i følge meg.

  Hva gjør den god eller dårlig?
  Det som gjør den dårlig er at det er ikke veldig spennende og de burde ha litt mer om de som døde.

  Hvorfor bør andre lese boka (eller la være?)
  Hvis jeg kunne bestemme hadde jeg sagt og la være fordi det var kjedelig og rett og slett ikke min bok smak.

  Terningkast 1-6
  Jeg gir terningkast 2/6.

 370. Hvordan opplevde du teksten? Jeg opplevde teksten ganske gøy men skjønte liksom ikke helt slutten.

  Hva gjør den god eller dårlig? God: Den var ganske spennende og det skjedde mye. Dårlig: Jeg skjønte liksom ikke alt.

  Hvorfor bør andre lese boka (eller la være?) Jeg syntes at folk som liker liksom at det er mye som foregår burde du lese boken men jeg syntes at det ble liksom litt mye.

  Terningkast 1-6
  3/6

 371. Hvordan opplevde du teksten? Ganske bra

  Hva gjør den god eller dårlig? Jeg synes at den er god fordi dem er bra skrevet og mye spenning. Men kunne forklart litt mer om hvorfor og hvordan ting skjedde.

  Hvorfor bør andre lese boka (eller la være?) Andre bør lese boka fordi den er ganske spenndene.

  Terningkast 5-6

 372. Jeg syntes boka egentlig var helt grei. Den var litt kjedelig og litt spennende. Jeg gir den terningskast 3

 373. Jeg syntes at boka kunne hvert mere spennende ettersom det var sangeren mysterier. Utdraget gjorde ikke sånn at jeg ville fortsette å lese videre i boka. Og vist dette var det mest spennende i boka syntes jeg ikke at boka virker særlig spennende.

 374. Jeg syntes at utdraget var ganske kjedelig. Den blir sikkert mer spennene lenger inn i boka men jeg syntes ikke at den var sp bra

 375. Jeg synes boken var bra fordi den hadde bra spenning og mysterie så jeg fikk lyst til å les litt mere, får å finne ut hva som kjer. Jeg likte engentilg alt sammen. Jeg gir trening kast 5

 376. Jeg synes boka var veldig bra! Den var spennende og man får lyst til lese mer og mer. Boka får 8/10 fra meg

 377. jeg syns den var en god bok fordi den var morsom og spennende. Det var spennende at barna ble borte og døde. for du viste ikke va som skjedde.

  Terningkast: 4;)

 378. Vi synes utdraget fra boka var supert, og har lyst til å lese boka. Etter høstferien har vi planer om å ha boka som høytlesningsbok i klassen! 10/10

 379. Forfatter: Julia Kahrs

  Boka handler om at Sam og familien har flyttet til Gørja, som er et mystisk sted, hver storm forsvinner barn. Skolen Sam har begynt på er det en som heter Karla som mange i klassen synes er litt rar.

  Hovedpersonen er Sam Brattbakk.

  Handlingen foregår i Gørja.

  Temaet er mysterier.

  Det jeg liker med boka er at den er ganske mystisk og du vet ikke hva som kommer til å skje. men den var litt kjedelig da.

  Det jeg ikke liker med boka er at den går litt tregt og kan være litt kjedelig.

  Jeg vil anbefale boka hvis du liker mystiske bøker.

  Den er ganske lett å lese, men den er kanskje midt imellom.

  Jeg anbefaler boka for aldersgruppen 10-13 år.

  jeg gir den terningskast 3 for jeg synes ikke denne var for meg

 380. Utdraget er hentet fra Familien Brattbakk

  Forfatter: Julia Kahrs

  Boka handler om at Sam og familien har flyttet til Gørja, som er et mystisk sted, hver storm forsvinner barn. Skolen Sam har begynt på er det en som heter Karla som mange i klassen synes er litt rar.

  Hovedpersonen er Sam Brattbakk.

  Handlingen foregår i Gørja.

  Temaet er mysterier.

  10/10

 381. familien brattbakk laget av julia kahrs den er spendene og mystisk jeg tenker boka er bra
  boka passer får 9 til uendelig år
  terning kast: 6

 382. Forfatter:Julia Kahrs
  Boka handler om at Sam og familien har flyttet til Gørja, som er et mystisk sted, hver storm forsvinner barn. Skolen Sam har begynt på er det en som heter Karla som mange i klassen synes er litt rar.

  Hovedpersonen er Sam Brattbakk.
  Handlingen foregår i Gørja.
  Temaet er mysterier.
  Det jeg liker med boka er at den er ganske mystisk og du vet ikke hva som kommer til å skje.
  Det jeg ikke liker med boka er at den går litt tregt og kan være litt kjedelig.
  Jeg vil anbefale boka hvis du liker mystiske bøker.
  Jeg synes at boka er lett å lese.
  anbefaler for barn fra 9-13 år

 383. Boken handler om en jente som hetter Sam. Hun har flyttet til en plas som heter Gørja. Nor hun går til skolen ser hun navn som står på en plas og der sto det om personer som hadde død. Og det står om stormer som er samme år som da personene døde.
  Terningkast-2
  Passer for 9-13
  Jeg likte den ikke

 384. jeg har lest bedre bøker men den var spenene pga de er barn forsvinner. Sam og brødrene lurer på om de kommer til og verre trygge. de har jo flytter til en ny plass som heter Gørja. de syns at himmelen er litt rar over Gørja . jeg syns selv at den ikke var så bra men de er min mening terning kast 2

 385. forfatter:: Julia Kahrs
  type bok: mysterie

  det er ikke min type bok men jeg dyntes faktisk den var litt gøy og jeg tror den hadde passet til 10 til 13 og den får terningkast 6 og jeg syntes det var en gøy historie med litt drama.
  ingrid elise korgen sentral skole men det var en bra bok

 386. Det handler om en jente som heter Sam. Hun har flyttet til et nytt nabolag og begynner på en ny skole. Hun finner ut at mange barn har gått bort her og hun møter en jente som heter Karla Qvist, hun blir mobbet av Sandra for alt mulig også blir hun så sint at hun slår Sandra midt i nesen og brakk nesen hennes, og hun ble utvist resten av skoledagen. Sam møter Karla ute og hun ser noe uvanlig på himmelen. Jeg gir den terningkast 2.

 387. forfatter:: Julia Kahrs
  type bok: mysterie

  det er ikke min type bok men jeg dyntes faktisk den var litt gøy og jeg tror den hadde passet til 10 til 13 og den får terningkast 6 og jeg syntes det var en gøy historie med litt drama.
  ingrid elise korgen sentral skole

 388. jonny 17 år forfatter( julia Khars)
  Denne boken var veldig gøy denne boken anbefaler jeg for 8 til 12 år.
  boken er bra for alle som liker mysterier denne boken 5 av 6

 389. Bok: Familien brattbakk
  Type bok: Mysterie
  Forfatter: Julia Kahrs
  Boken handler om en familie som flytter til et mystisk sted og hver gang det er storm forsvinner barn å de vet ikke hvorfor.
  Jeg synes den var kjedelig i starten men var helt grei i slutten men det var litt domt at den sluttet akkuratt i det spennende
  Jeg synes boken passet til 1-4 klasse.
  Jeg gir terning kast 4

 390. Jeg
  anbefaler å lese denne boka fordi det var mye rart i den. Fordi jenta slår den andre jenta i nesa. Jeg syest denne boka er middelslett å lese. jeg vill si at denne boka er ment for 9-15 år Albært 10 år.

 391. Jeg syntes den var litt bra, men også litt kjedelig. Den blir sikkert mer spennende lenger inn i boka, men akkurat denne delen var ikke så bra. Jeg hadde nok kommet til og lese den. Jeg syntes denne boka er for 5-7 klassinger, terning kast 3/6.

 392. Den var veldig bra den var spenend men jeg synes den var litt sjedelig men ok
  og den handeler om en storm med barn i 9/10

 393. denne boka handler om Sam som er ny på Gørja hun finner ut at det er barn som har blit borte under to stormer når hun skal gå til skolen. Når hun kommer til skolen blir hun mobba, men det er ikke bare hun som blir mobba, Karla i et annet klassen blir og mobba. Karlaf og Sam blir kjent og merker at det er noe feil ved himmelen Jeg synes denne boka er grei fordi den har mange kule mysteriet og spennende innhold. Jeg anbefaler denne boken til noen som er i 5 klasse og som liker spenning og mysterier. Jeg gir den Terningkast 4-6

 394. Så boken Familien Brattbakk av Julia Kahrs er en passe bok som er bra for de som liker mysterie med litt drama.

  Så det den handler om er en jente med familien flytter til en liten plass som heter Gørja der det kjer mystiske ting. Hver gang det er storm, forsvinner unger. Når jenta (som heter Klara) kom til sin nye klasserom, synes hun det var en rar følelse som stormet gjennom rommet.

  Jeg opplever at den er enkel å lese… litt for enkel. Det var og litt vanskelig å forstå hvem som er hvem i boka. Den er bra, bare ikke i min kategori.

  Boken passer for 6-10.kl for meg.
  Terningkast: 4

 395. Jeg syntes den var litt bra, men også litt kjedelig. Den blir sikkert mer spennende lenger inn i boka, men akkurat denne delen var ikke så bra. Jeg hadde kanskje lest den. Jeg syntes denne boka er for 10-14 åringer, ternings kast 3/6.

 396. den var veldig kjedelig, sovnet nesten mens leren tvingte meg til og lese, den var ikke så spennende og det var et litt dårling konsept rundt at en storm komm og tokk masse barn. xD terningkast 2 av 6

 397. den var kjedelig, sovnet nesten mens jeg ble tvingt til og lese, litt mystisk men ikke noe serlig bra (terningkast 2 av 6

 398. Jeg likte boken fordi den var litt nifs fordi barn hadde blitt tatt av stormen.Jeg følte at det var litt sånn som påskekrim så jeg gir den 7/10.

 399. Jeg synes denne boken var passe bra og ganske spennende.
  Jeg anbefaler den for folk som liker krim.
  Jeg gir den en 7 av 1o

 400. jeg opplevde at boken ikke var så bra fordi den handlet ikke om noe gøy
  dere burde ikke lese den boken fordi den var ikke så bra.
  jeg anbefaler ikke denne boken den var ikke så gøy.

 401. Jeg synes den var ganske bra og spennende.
  Jeg anbefaler den for folk som liker krim.
  Jeg gir den en 6 av 20

 402. Denne boken var veldig gøy denne boken anbefaler jeg for 8 til 12 år.
  Jeg gir denne boken 8 av 10.

 403. Jeg synes den var ganske bra og spennende.
  Jeg anbefaler den for folk som liker litt krim.
  Jeg gir den en 6 av 10

 404. Jeg syntes at boken var spennende, og det var lett å forstå teksten.

 405. Jeg syntes den var litt bra, men også litt kjedelig. Den blir sikkert mer spennende lenger inn i boka, men akkurat denne delen var ikke så bra. Jeg hadde kanskje lest den. Jeg syntes denne boka er for 10-14 åringer, ternings kast 3 1/2.

 406. Jeg synes denne boken var litt spennende. Jeg synes det også er gøy å lese bøker der det er forfatteren som later som om den er hovedpersonen i teksten, sånn at vi får mere informasjon om hvordan hovedpersonen har det og opplever det som skjer. Så alt i alt synes jeg at boken var veldig bra. Og jeg gir den terningkast 5.👍

 407. Mange i klassa likte boka godt. De syntes den var spennende og ønsker å lese videre.

 408. Jeg likte boken. Men noen ting jeg ikke likte. Som det var ingen bilder.
  Og den var litt skummel når de barna ble tatt. Jeg gir terning kast
  4/6

 409. Anmeldelse av utdraget fra: familien Brattbakk.

  Boka heter Familien Brattbakk og forfatteren heter Julia Kahrs.

  Hovedpersonen er Sam, handlingen foregår i Gørja, Sam har flyttet til et nytt sted hvor barn blir borte vær gang det er storm, temaet i avsnittet er at noe er galt med himmelen og at Sam akkurat ankom den nye klassen sin.

  T: Det jeg liker med boka er at det er mange mysterier i fortellingen og det jeg ikke liker med boka er at det var så lite tekst på en side.

  EM: Det jeg liker med boka er det at mysteriene var skumle, men ikke så skumle at du ikke får sove om natta. Det var å veldig godt beskrevet så det føltes som om jeg satt inne i klasserommet.

  T: Jeg ville ikke anbefalt andre å lese boka fordi den var litt kjedelig og den virker lett å lese, men den aldersgruppa jeg ville anbefalt boka til er 1 til 4 klasse.

  EM: Jeg vil også anbefale andre og lese boka fordi den var enkel og lese og den var spennende. Jeg vil anbefale 6-14 åringer å lese boka.

  Hilsen Telma og Else Margrete💚💚

 410. Boka heter Familien Brattbakk, forfatteren er Julia Kahrs.

  Boka handler om noen som blir mobbet, og noen som hadde blitt tatt av en storm.

  Hovedpersonen Heter Sam. Handlingen foregår på skolen.

  Temaet er mysterier. Det jeg liker med boka er ingenting. Det jeg ikke liker med boka er at den er kjedelig. Det var litt for lite action. Jeg vil anbefale boka til de som elsker å lese. Jeg anbefaler boka til de som er 7-10 år.
  Terningkast: 1/6

 411. Eg har lese ei bok som heiter familien Brattbakk

  Familien Brattbakk har flytta til Gørja. Men det er noko rart med Gørja! Det har vore stormar, og kvar gang det kjem ein storm var det nokon som forsvann. Det er noko rart med himmelen der også, men dei har dei ingen aning om kva det kan vere. Dei veit ikkje kvifor ungane hadde forsvunne, men det er ikkje så viktig for dei. Dei er litt redde, men det går fint. Dei begynner på skulen i kvart sitt klasse rom og Sam hamnar med ei jente som heiter Karla, og nokon andre jenter. Alle jentene var nesten helt like, utanom Karla.

  Eg synest denne teksten var spanande fordi det var mystiske ting som skjedde. Eg opplevde boka
  som at den var ein fantasy og mysterie blanding av ei bok. Den kunne vore litt meir spanande viss dei hadde litt meir om det som var oppe på himmelen. Eg meiner at teksten overalt var ganske god men, eg har bare lest utdraget så eg veit ikkje om det var min favoritt eller om den burde komme på 1, 2, 3 osv.

  Eg meiner at denne boka var bra men, sikkert ikkje min favoritt. Det irriterte meg litt at dei mobba Karla men, det er ei bok. Det beste med teksten var det med stormane og alt det mystiske. Eg synest at mange burde lesa han. Han passar for dei som er mellom 8-12 år og den er mest passande for dei som liker fantasy og mysterium.

  Min rating: 8,5/10

 412. Sam og familien hennes har flytta til Gørja, men der er ikkje ein heilt vanleg stad fordi kvar gong det er snøstorm forsvinner det barn.
  Ingen veit korleis barna bare kan forsvinne på den måten, men viss nokon veit kvifor så vil dei ikkje sei det. Dei siste snøstormane var i 1954 og 2003, men dei kan sjå noko rart på himmelen. Spørsmålet er vil det komma ein ny snøstorm? Og vil Sam og brødrane sine også forsvinne hvis det skjer?

  Eg syns boka var gøy og eg vill gjerne lesa vidare i boka. Det var spennande å lesa mysteriet om barn som forsvinner. Og sjølv syns eg det er gøy med mysterier i bøker. I boka lesar du også korleis det går med Sam på sin første skuledag. Der er det ei jente som heiter Karla og ei annen jente som heiter Sandra. Man kan sei at Sandra pirkar i Karla og kommenterer heile henne. Det verste var når det var mat, då åt Karla brunost og Sandra kommenterer at man blir tykk av det, og seier at Karla allereie var tykk . Då fekk Karla nok og slo Sandra i fjeset og brakk nesa til Sandra. Den delen av boka syns eg var kul fordi Sandra fekk eigentleg kva ho fortente.

  Boka passer nok for barn 10 og oppover, fordi boka har mykje tekst i seg. Og viss du liker mysteriebøker så liker du nok denne.
  Utdraget får terningkast 5.

 413. Denne boka er skriven av Julia Kahrs. Sjangeren er mysterie. Sam er ei jente som nettopp har flytta til Gørja. På skulen er det ei i klassen som heiter Karla. Dei andre syns ho er litt rar. Ho får vite av Karla at det ofte er stormar her, og for kvar storm forsvinn barn.

  Eg syns det var spennande då Karla sa at det har forsvunne barn i stormane fordi eg liker når det skjer spennande ting og når eg las dette fekk eg veldig lyst til å lese boka. Eg lurer på om det kommer til å komme ein til storm fordi i utdraget sa Karla til Sam at hu såg ei kule midt på himmelen og at ho trudde at det kommer til å skje noko. Eg syns Karla var ganske mystisk fordi ho sa ikkje så mye og var litt i skuggen. Dette utdraget var lett å leve seg inn i fordi det var gode detaljar og forklaringer.

  Eg likte veldig godt dette utdraget fordi det var veldig spannande. Eg vil gi denne boka terningkast 5 fordi det handla om de sjangeren eg liker og var veldig gøy å lese. Eg syntes denne boka passar for barn frå 10-12 år fordi den har litt mykje tekst.

 414. Familien Brattbakk handlar om ei jente som heit sam. Dei hadde flytta til ein plass som heit Gørja men det var ikkje kva plass som helst, det var nemleg slik at kvar gong det var ein storm forsvann det eit barn. Når Sam skulle på skule sit ho ved sida av ei jente som heiter Sandra og ei jente som heiter Karla. Ein gong Sam og Karla såg på himmelen var det som om det mangla ein flekk. Den var ein litt anna blåfarge en resten av himmelen. Kva kan det vere?

  Eg likte boka fordi den var mystisk og det var mye spenning. Eg likte spesielt Karla fordi ho skilte seg ut og nølte ikkje å sei i frå hvis noko var urettferdig. Eg likte og at Karla gjorde ting utan å heilt tenke over det. Det var veldig morosamt da Karla knakk nasen på Sandra fordi det var skriven på ein litt morosam måte. da det var sk Eg vil lese boka fordi eg vil finne ut kor barna er og kva som har skjedd med dei og om dei fortsatt lever. Eg likte og at Karla gjore ting uten og heilt tenke over det fordi då skjedde det mye meir.

  Denne boka passer til 9-13 år fordi det var litt mykje tekst, men ikkje for mykje. Ho var kjekk men ikkje heilt min sjanger så den får terningkast 4.

 415. Familien brattbakk har flytta til gørja der har barn blitt tatt i enn storm for nokon år siden.
  «Dette er sam brattbakk» sa læreren sam? Sa ein gutt «er ikke det eit guttenamn» sam ignorerte det. Hun gikk til plassen sin og satt seg ned «hun der lukter svette» sa Karla det var spisefri hun opna nista si det var potetmos snegler og annet eg lukka den fort sånn at ingen så den. Sandra der imot hadde salat med paprika og selleri den var sikkert full av vitaminer og mineraler sånn som mamma sier eg burde ha. Karla hadde brøskive med brunost ifølge moren til Sandra gjer brunost deg tjukk «men det er jo du allerede» sa Sandra karla slo Sandra så det knaste og hu brakk nasen.

  Eg rater den 0 av 1QP L bok trashh👎👎🤮🤮🤮😡😡😡👎👎👎

 416. Familien Brattbakk

  Sam har flytta til ein ny by, Gørje. Ein heilt normal by, eller er den normal? Ho tar følge med brødrene sine til skulen. Dei ser mange minnestøtter. Er det nokon som har døydd? På den eine er det tre personar og alle døydde det året stormen kom. Det var ein til som døydde men det var når den første stormen kom. Er dette ein samanheng at alle døydde når stormen kom?

  Eg likte når dei var i klasserommet, når Sandra og Karla dreiv å krangla. Det var litt morosamt når dei dreiv å krangla. Eg likte og når Karla fortalde om barna og stormen, fordi det var litt mystisk og spanande. Eg syntest det var litt kjedeleg når dei var på vei til skulen, sidan det skjedde nesten ingenting dei bare sa att dei såg ein restaurant og nokon minnestøtte. Det er ein som heiter Karla Quist og eg syntest hun er litt mystisk sidan ho hadde skitne kler og masse kvister i håret. Kanskje budde ho i skogen?

  Eg anbefaler boka til 6-7 fordi den har mykje tekst og ikkje bilde.
  Eg gir boka terning kast 5 sidan den var bra men eg føler at alle bøker er slik at folk flyttar til ein ny plass og så kommer eit mysterie.

 417. Sam og familien har nettopp flytta til Gørja, det er første skuledag for Sam og brødrane. På vegen bort til skulen lekser dei på mange skilt som står på husa, på det eine står det at det var store stormar i 1954 og i 2003. På nokre anna skilt sto det om fire barn som hadde døyd i desse to årstala, Gørja er nemleg kjent for dei store stormane sine, og folka som forsvinn i dei. Når Sam kjem til skulen merker ho fort kven som er kule og ikkje. I friminuttet snakkar ho med ei som verka litt som eit mobbe offer i klassen, ho sa at det var noko som ikkje var heilt riktig med himmelen…

  Eg syntest denne boka først verka litt kjedeleg, men når dei begynte å lese på dei skilta som sto på husa begynte det å bli ganske spennande! Eg har lyst til å lese meir av denne boka, men det blir nok ikkje ein vinnar for meg. Den er spennande og har eit viktig tema, når det gjeld Karla som blir mobba. Slutten av utdraget, når Karla går sin veg, plager meg veldig! Det er fordi eg lurer sånn på kva som skjedde med barne og kvifor det måtte sutte der!

  Eg vil anbefale denne boka for 9 år og oppover! Den kan nok være bra for mange aldere, sidan vennskap og og mobbing kan være gøy for mindre barn, samtidig kan mysteriet om stormen være gøy for eldre også!

  Eg gir boka trening kast 4.

 418. Boken handler om et rart sted og Sam og familien flyttet dit og de vet ikke om det er trygg eller om det kommer nye stormer når de bor der og de blir utrygge og de voksne ville ikke forklare eller si hvorfor barnene forsvant og hvordan de kom i stormen. Gørja er ikke et helt trygt sted. De så en gammel mann som så i bakken så smilte han til de når de var på vei til skolen. Jeg synes den var passe bra fordi jeg synes den var litt kjedelig. Jeg er ikke så glad i mysterie bøker. Den er bra for de som liker mysteriebøker. Boken var lett å lese og lett å forstå den og følge med. Boken passer ikke så bra for de som liker at det ikke er mye tekst. Det er mye tekst og ikke så mye bilder. Det er litt lite spennende i begynnelsen av boken. Boken handler litt om folk i klassen og at en jente blir mobbet. Boken handler litt om drama i klassen. Den er litt kjedelig på begynnelsen men den blir mer spennende. terningkast 3 av 6

 419. «Familien Brattbakk» utdraget var veldig bra. Det jeg synes var veldig slemt av en gutt i den nye klassen å bare «Sam?», fordi det er jo et vanlig navn. Jeg synes den er litt trist fordi Sandra mobber Karla. Det var bra at Sandra ble puncha rett i trynet av Karla! Ikke misforstå meg, men jeg synet Sandra fortjente det. Hun bodyshamet jo Karla. Læreren og rektoren ga all skyllen til Karla som om Sandra ikke gjorde noe. Det var veldig dårlig gjort av de. Jeg synes det var spennene det med de barna som forsvant i vinterstormen.
  Jeg gir utdraget 8/10!!<33333

 420. Utdraget er hentet fra Familien Brattbakk

  Forfatter: Julia Kahrs

  Boka handler om at Sam og familien har flyttet til Gørja, som er et mystisk sted, hver storm forsvinner barn. Skolen Sam har begynt på er det en som heter Karla som mange i klassen synes er litt rar.

  Hovedpersonen er Sam Brattbakk.

  Handlingen foregår i Gørja.

  Temaet er mysterier.

  Det jeg liker med boka er at den er ganske mystisk og du vet ikke hva som kommer til å skje.

  Det jeg ikke liker med boka er at den går litt tregt og kan være litt kjedelig.

  Jeg vil anbefale boka hvis du liker mystiske bøker.

  Den er ganske lett å lese, men den er kanskje midt imellom.

  Jeg anbefaler boka for aldersgruppen 10-13 år.

 421. Boka var ikke så bra fordi jeg liker mest tegneserier, men jeg bruker også å lese bøker med mye tekst men denne boka likte jeg ikke så veldig godt.
  Det som var trist var at Karla fikk skylda når det var Sandra som mobbet.
  Denne boka var lit bra så jeg trur jeg gir den 3/10.

 422. jeg syns boka var dårlig for det ikke er spenning eller action. jeg liker bøker med spenning men dere kan syns deres meining om boka. jeg har my mening du har de mening.

 423. Jeg likte ikke boken den var ikke spennenes og ikke så gøy å lese. Jeg gir boken terning kast 2/6. :/

 424. Jeg syntes boken var veldig bra fordi den var skrevet på en måte som var lett og forstå, den var også spennende fordi det var mye action å sånt. Jeg likte at boken viste at når man blir sur så er det ofte en grunn til det å det er ofte ikke den som blir sur sin feil at hun/han blir sur. Det er det jeg likte med boken og jeg gleder meg til jeg kan lese boken.

 425. Denne boka var ikke min type så jeg gir den terningkast 5/10 og for det var en litt rar bok som jeg ikke liker det er ikke min type.

 426. Utdraget ble hentet fra Familien Brattbakk, forfatteren heter Julia Kahrs.

  Boka handler om en ny jente som skal inn på klasserommet, hoved personen i dette utdraget heter Sam Brattbakk, handlingen foregår på skolen i klasserommet, temaet er at denne nye jenta blir mobbet. Jeg liker med denne boka at det foregår noe, det jeg ikke liker med denne boka er at de mobber henne, min opplevelse med denne boka er at den er bok som ikke er for småe barn.

  Jeg anbefaler å lese denne boka fordi den har spening i den. Fordi jenta slår den andre jenta i nesa. Jeg syest denne boka er middelslett å lese. jeg vill si at denne boka er ment for 10-19

 427. BOKEN VAR SUPER BRA! den boken kunne jeg lest hele dagen lang, jeg elsker den boka! den var så spennende og det var så masse drama og Action og masse!! viss jeg skulle rate den hadde den vært 10 av 10! jeg anbefaler denne boken til de som liker spenning, jeg elsker også bilde på boken! jeg liker de bøkkerne som er spennende har drama og Action i seg! men det var litt trist at de mobbet karla, men man kan få store konsekvenser av og mobbe sånn som Sandra fikk,

 428. 𝗙𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝗻-𝗕𝗿𝗮𝘁𝘁𝗯𝗮𝗸𝗸. 𝗗𝗲𝗻 𝗲𝗿 𝘀å 𝗸𝗷𝗲𝗱𝗲𝗹𝗶𝗴. 𝗝𝗲𝗴 𝘃𝗲𝘁 𝗶𝗸𝗸𝗲 𝗵𝘃𝗼𝗿𝗳𝗼𝗿 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗯𝗼𝗸𝘀𝗹𝘂𝗸𝗲𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲𝗻 𝗯ø𝗸𝗲𝗿 𝗲𝗿 𝘀å 𝗸𝗷𝗲𝗱𝗲𝗹𝗶𝗴. 𝟬/𝟭𝟬. 𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗹𝗱𝗲𝗿. 𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴. 𝗱𝗲𝗻𝗻𝗲 𝗯𝗼𝗸𝗮 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗹𝗲𝗿 𝗼𝗺 𝗺𝗼𝗯𝗯𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗴 𝗺𝗼𝗯𝗯𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗻𝗴. 𝗧𝗲𝗿𝗻𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗮𝘀𝘁 𝟬/𝟲

 429. Jeg likte ikke boka så mye fordi det var altfor lite spenning og ikke så bra med grøsser og spenning å grøsser er det BESTE jeg vet med bøker! :DDDD. Så derfor liker jeg den ikke:(((.
  Jeg anbefaler den ikke. Jeg gir boka 2\6.

 430. Navn: familien Brattbakk.

  Forfatter: Julia Kahrs.

  Boka handler om en plass som heter Gørja og når det blir storm der forsvinner det barn der.

  Hovedpersonen er Sam.

  Jeg liker at boka er spennende og lett å lese.

  Temaet er mysterier.

  Jeg liker ikke at de mobber folk fordi de ikke ser ut som de andre.

  Jeg vil anbefale andre å lese boka fordi den er veldig bra, lett å lese og spennende.

  Jeg anbefaler den for 9 til 14 år.

 431. Familien Brattbark er litt spennende. Det var gøy men den var jo voldelig med at Klara slo Sandra. Den var litt dårlig fordi den var ganske urealistisk. Hvem får liksom lov til og lage et gjerde rundt seg av bøker og slikt. Jeg ville ikke lest denne boken med den var ganske bra. Jeg gir den terningkast 3