Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kodeord Overlord

Tor Arve Røssland Vigmostad & Bjørke 2019

 

 

 

Det er andre verdenskrig, og i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i militærleiren der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Nå er plutselig Henry mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene.

4. JUNI 1944

EFFINGHAM, ENGLAND
PÅ FLUKT

Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp. Skoene surkler for hvert steg på den gjørmete skogbunnen. Jeg stopper og lener meg inntil en ru og kraftig trestamme. Enorme greiner brer seg tett over meg, men regnet finner veien nedover nakken likevel. Hver eneste muskel står i spenn, hele kroppen dirrer. Jeg lukker øynene og prøver å roe ned pusten.

Hvis agentene fra sikkerhetstjenesten fanger meg nå, er det over. De kommer til å torturere meg til jeg tilstår, før de sleper meg til London og henger meg. De kommer til å fortelle hele verden hva jeg har gjort, og ingen kommer til å finne ut sannheten. Mamma kommer til å tro at jeg var tysk spion.

Men viktigst av alt: Jeg må finne sersjant Jimmy og advare ham!

Det piskende regnet avtar. Jeg kravler meg opp og legger på sprang igjen. Uniformen er som en våt sekk. Sykkelen aner jeg ikke hvor jeg kan finne; jeg slengte den fra meg et eller annet sted langs veien. Jeg sniker meg ut av skogen og springer så stille jeg kan gjennom de folketomme gatene i Effingham. Forbi den katolske kirken, rundt hjørnet ved puben. Ekkoet fra skoene mine spretter mellom våte brostein og murfasader. Folk kan høre meg. Kanskje kikker hele landsbyen på meg gjennom de mørke vinduene sine. Alle vet sikkert hva jeg har gjort!

Jeg sprinter over jordene i retning militærleiren i Norbury-skogen. I øst har solen så vidt begynt å lyse opp horisonten. Månen stikker frem mellom skyene, om noen dager er den helt full. Herr Henderson kan ikke fordra at vi løper over jordene hans, men det er den raskeste veien til leiren. Jeg nærmer meg porten og sakker farten. En endeløs konvoi av kjøretøy er på vei sørover langs den smale grusveien.

Er jeg for sent ute?

Jeg nærmer meg konvoien og skimter noen kjente fjes. En stridsvogn buldrer forbi meg, men det er ikke Jimmys. Jeg skynder meg videre langs veien og sjekker stridsvognene én etter én.

Der er han! Han sitter i kanontårnet og lener seg til maskingeværet.

– Jimmy! roper jeg.

Han smiler overrasket før han hopper ned og tar meg til side. – Hvor har du vært de siste dagene? spør han og tar hjelmen under armen. – Har ikke sett deg siden du og Elliot spionerte på oss. Jeg var redd vi ikke skulle få sagt farvel.

Jeg liker ikke at han bruker ordet «spionerte».

For det var akkurat det vi gjorde.

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2020/2021. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.
Utdraget var hentet fra s. 9-16.

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

4 922 anmeldelser av “Kodeord Overlord

 1. Det har pleid å være ganske kjedelige bøker, men denne er som noen av de andre krigs og krim bøkene jeg har lest. godt forklart og veldig spennende.

 2. Boken handler om en gutt som de tror har spionert på England under 2 verdenskrig. Han er redd for og bli tatt av de Engelske soldatene selv om han er Engelsk soldat.
  Jeg syntes boka er spennende og interessant. Jeg liker krigsbøker så den får terning kast 6 av meg.

 3. jeg liker denne boka fordi den er spennene og handler om krig, jeg anbefaler denne boka til 8-13 år gammel, trodde den skulle være skummel, men det var den ikke. Jeg ble redd for krig etter jeg leste denne boka, men nå er jeg ikke redd lenger. jeg håper at dere fortsetter og lage sånne bøker fordi denne var spennene. Den er type morsom og rar på samme måte. Så jeg gir denne boka 9/10

 4. Boka var spennande og bra. Det var ein del banning i boka, det gjorde teksten litt meir morosam å lese. Det er litt delte meiningar i klassa om den skal vinne eller ei. Men vi likte den.

 5. Jeg liker boken fordi den er spennene og handler om andre verdens krig. Man burde lese boka fordi den er spennende og litt skummel. Forfatteren skriver med innlevelse og bra skrift størense.

  Den hadler om en gutt som bodde i London, så ble London bobet og faren hans døde. Så flyktet han til Efinghamog bodde hos rektoren på skolen hans. Så begynte han i ACF. Så sa han kodeordene til rektoren has som vi tror jobber for nazistene………………………………………..

 6. Jeg synes boken er veldig bra fordi den har mye spenning i seg, og jeg synes det er interessant å lese om krig. Jeg har nemlig lest hele boken og det er en av de beste bøkene jeg har lest til nå. Selve utdraget er kanskje litt kjedelig for boken handler om mye mer en det som står der. Jeg synes boken passer for barn fra 10 år å oppover fordi det er litt vansklige ord der og det er kanskje lettere å forstå. Jeg anbefaler å lese boken. Boken får 5/6.

 7. Jeg synes at utdarget var veldig bra, fordi at den var spennene, man ville vite hvordan det kommer til å gå, om det er sandt at de kommer til å tape krigen på grunn av Henry og hvem han har røpet kodeordene til. Jeg anbefaler boka veldig, jeg har lest den selv og den er kjempe bra. Du får lyst til å lese mere og mere av boka og viss du interesserer deg for historie eller synes at andre verdens krig er spennende er dette en perfekt bok for deg. Den er også lærerik, mange av kodeordene er de samme som ble brukt under krigen. Jeg synes at forfatteren har skrevet boka på en sand og spennende måte. Så med andre ord jeg anbefaler boka veldig.

 8. Jeg syntes boka var bra fordi:1.Personen som skrev boka, får med spenningen hele tiden selv om det kan være litt kjedelig. 2. Jeg liker å lære om krigen så denne boken er veldig spennende for meg. 3.Jeg syntes boken er veldig spennende så jeg vil bare lese mere og mere av boken, men jeg har enda ikke lest hele boken så jeg vet ikke helt hva som skjer men jeg tror den er bra. 4. Man vil jo vite hvem han røper kodeordet til og om han overlever til slutten.
  Så jeg anbefaler boka veldig om du liker andre verdenskrig og kode ord. Så med andre ord boka var veldig kul for deg som liker historie. Anbefales veldig.

 9. Jeg syntes at boka var veldig bra. Og jeg syntes at den var det beste utdraget av alle utdragene. Når jeg leste teksten så ble jeg veldig dratt in i historien, og man lærer av teksten som er veldig bra. Fordi dette har jo faktisk skjedd i England så det er en fin måte å lære selom man gjør noe gøy.noe jeg også syntes var bra var at det alltid skjedde noe sån at jeg ikke kjeder meg når jeg leser utdraget. Gutten heter Henry og han har greid å gi bort kodeordet til noen de tror er en spion og så kommer det en svart bil med to menn i bilen de går ut av bilen og begynner å gå nermere han. Henry begynner å løpe men de to menene driver å rope at han skal stoppe. Hvis du vil fine ut hva som skjer vidre så må du lese boken. Ps den er veldig bra.

 10. Elsker boka! Har lest hele også. Den er sykt bra og anbefales.
  Jeg gir den terningkast 6 🙂

 11. Den var en kul bok med mye spenning og en god historie, men den skulle ha hatt noen bilder, synes jeg

 12. Kodeord Overlord handler om en gutt som heter Henry i Effingham England 1944. Henry er blitt mistenkt for spionasje for tyskerene og at han har røpet kodeord. Henry blir jaget av MI4. Henry møter sjersanten Jimmy når han skal flykte. Jimmy skal til Normadie for å krige. Jimmy bryter sammen av følelser å var mere bløthjertet den enn Henry trodde. Henry gjør mange dumme feil synes jeg. Henry blir jaget å møter mange hindere.

  Jeg synes at boken var sånn passe bra. Når jeg leste utdraget ble jeg ofte irritert fordi han gjorde så mange dumme valg synes jeg. Jeg synes litt syn på ham at han blir jaget men om han har drivet med sionasje og røping av koderord så er jo det en krigsforbryttelse så jeg ser ingen grunn i at engelskmennen skal spare han. Jeg synes at det skulle vært mere illustrasjoner og at det ikke skulle vært for realistike men heller ikke for urealistiske illustrasjoner. Jeg gir denne boken terningkast 2,5 av 6.

 13. Jeg syntes at boka var bra fordi den var kreativ. Jeg likte også at boka var basert på en ekte historie og så var den veldig spennende. Etter at klassen leste det ene kapittelet så leste vi hele boka fordi vi likte den så godt. Men jeg likte ikke at de hele tide hoppet fram og tilbake i tid i resten av boka.

 14. 👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👌👌👌👌👌👌👌👌👍🏿👌👍🏿👌👍🏿👌👌👌👌👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👌👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿 (Skole: Wolds minne) sier:

  Jeg syntes den er bra det er smart att han sier sanheten til vennen sinn

 15. Boka var kjempe gøy og spennene,
  Det var gøy fordi det var mange koder å masse annet.

 16. Den var ikke så gøy jeg trodde det skulle være litt mer krig og drama men det jeg likte med boka det var Spitfire

 17. Handler om krigen og det er spennende.
  Kan de tape krigen?
  Lurer på om hovedpersonen dør.
  Vi vil lese mer av boka.

 18. «operasjon Overlord» gjorde at vi fikk lyst til å lese videre, lyst til å finne ut mer om krigen og faktisk også fikk noen lyst til å finne ut mer om kodeknekking. I starten var det vanskelig å sette seg inn i utdraget, men så ble det veldig spennende.

 19. Elevene syntes boka var vanskelig, med ett vanskelig språk og emne «krig» fenga dem ikke. Elevene savnet også litt action og spenning i handling.

 20. Boken Buffy by sin forfatter heter Ingeborg Arvela.
  Boken handler om en jente som prøver å finne ut en sport hun er god på.
  Boka er morsomt og rar, sjangeren er drama.
  De setningene de brukte i boka gjorde sånn at jeg trodde jeg var der i 17.mai og så rektoren falle.
  Den beste med boka er at det er morsomt når hun mister ballen fra henda sine.
  Det svakeste med boka er at den kunne vært litt lengre fordi kanskje når hun sto på ski hun skulle falle så jeg ville se hva som skjedde.
  Jeg anbefaler 3 4 og 5 skal lese den boka fordi jeg synes de kommer til å like det.
  Jeg synes ikke at boka fortjener superfinalist.

 21. Boken var spennende og morsom. Anbefaler boken for 10 år og oppover, for de som liker historier fra krigen og tåler bombing og beskrivelser av skadede personer.

 22. De fleste tilbakemeldingene fra barna var «spennende og mystisk» De syns boka var bra og vil anbefale den til andre fordi det er bra med spenning i utdraget.

 23. Enkelte syntes den var spennende. Noen syntes det var for lite bilder og vanskelig tekst. Det var ikke alle som likte at den handlet om 2. verdenskrig, men noen syntes den var spennende.

 24. Jeg syntes boken var rar fordi det skjedde ingenting.
  Jeg vil ikke anbefale denne videre.
  Terning kast 2.

 25. Klassen hadde alle stemt både super og veldig bra. Denne vil klassen at vi skla les høyt i matpausen.

 26. Kodeord overlord 🙂

  Boken handlet om andre verdenskrig.

  Vi syntes den var veldig bra fordi den var spennende og morsom fordi de som lagde den er veldig flink å skrive å fortelle så det ble veldig bra. Man fikk en følelse av at man var der.

 27. Bokanmeldelse av Kodeord Overlord

  Boken handler om en gutt som heter Henry.

  Det er andre verdenskrig, og i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene.

  Vi synes boken var bra fordi den handlet om andre verdenskrig. Den var spennende fordi han sa at han hadde blodsmak i munnen og at lungene svir. Vi gir terningkast 6.:)

 28. Bokanmeldelse av Kodeord Overlord

  Boken handler om en gutt som heter Henry.

  Det er andre verdenskrig, og i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene.

  Vi synes boken var bra fordi den handlet om andre verdenskrig. Den var spennende fordi han sa at han hadde blodsmak i munnen og at lungene svir. Vi gir terningkast 6.:)

 29. Teksten var lett og lese . Ingen ting er gale med den. Folk bør lese den fordi den er dritt bra.

 30. Han var veldig spennende. Gode skildringer. Deler av det var sant så gjør det spennende
  Skulle ønske at det var ein bokserie. Eg anbefaler denne boka for andre den var veldig dramatisk og spennende.

 31. Denne boka er veldig spennende og har veldig gode skildringer.
  Andre bør lese denne boka siden den er veldig spennende og det er gøy å få lese ting fra krigen.

 32. Eg opplevde at det skjedde mykje.
  Andre bør lese boka fordi den var bra litt skummel og veldig kjekk og lese.
  Eg synes det var ein bra spennigsbok, og det var litt kult at litt av det var sant.

 33. Eg opplevde at det skjedde mykje.
  Andre bør lese boka fordi den var bra spenndane og veldig kjekk og lese.
  Eg synes det var ein kul spennigsbok, og det var litt kult at litt av det var sant.

 34. Eg opplevde at det skjedde mykje.
  Teksten var bra fordi det var spenning i han.
  Andre bør lese boka fordi den var bra spenndane og veldig kjekk og lese.
  Eg synes det var ein kul spennigsbok, og det var litt kult at litt av det var sant.

 35. Teksten var lett og lese . Ingen ting er gale med den. Folk bør lese den fordi den er dritt bra.

 36. Eg synest teksten var god og spennende fordi den var lett og forstå😂👍Eg liker krigsdrama bøker!!!

 37. Eg opplevde teksten bra.
  Teksten fekk meg til å ha lyst til å lese meir.
  Andre bør lese denne fordi den er spennande,kul og du sjønner kva som sjer. Det var ein god opplevelse å lese denne boka.
  Dei som liker spennande bøker bør lese denne.
  Eg synest boka var litt unik.
  Boka var veldig bra.

 38. Tilbakemeldinger fra elevene:
  Masse spenning. Ønsker at det var flere bilder. Interessant at det handler om 2.verdenskrig. Savner litt smell. Savner action. Boka var bra, og jeg skulle gjerne ha ønsket at den ble filmatisert.

 39. Dette utdraget var bra og spennende, det handler om en gutt som heter Henry som levde i 2. verdenskrig. I utdraget og i boka får du vite litt hvordan det var å være barn i krigen. Dette utdraget var gøy og spennende. Terningkast 6👍👏

 40. den var ganske bra skulle ønske jeg kunne ha lest resten
  anbefales for 7 og over den handler om en kode og de måtte holde den hemmelig men så fant de ut av koden
  😱😱 4 av 6

 41. Denne er veldig bra den handler om Henry som er et barn i krigen.
  Anbefaler deg og lese den

 42. Hei! Denne boken syns jeg var kjempe spennende! Jeg likte den fordi den hadde et viktig tema om 2 verdenskrig. Jeg syns det var spennende og skulle gjerne lest hele boken ferdig. Jeg gir terningkast 5/6

 43. bra eg liker krigsfilmar og action veldig bra og viss dokke he viaplay so kan dokke søke på Rambo det er 5 filmar, film 4 kostar pengar å leie den kostar 39kr veldi bra.

  eller kan dokke se snikskytter på netflix handla om ein ekte sniper og er ein av verdens mest kjente snipera men det er bare ein serie serien er oppdikta trur eg men personen er ekte.
  og husk et potete. poteter jør deg smart Yes?

 44. Boka handler om at det er andre verdenskrig, og i England forbedrer de allierte en offensiv mot de tyske nazistene.
  Jeg syntes boka var veldig bra og jeg likte den fordi det skjedde mye i boka og var min type . Jeg anbefaler boka fra 6 til 7 klasse .Jeg likte også boka fordi det var spenene boka var også veldig kul

 45. Bra bok elsker spennende bøker boken har en så hod start jeg har lyst til å lese hele boken

 46. Det handla om at henry Avrslørte kode orde for og sprenge brua.
  Krigsdrama.
  Eg syns boka var bra for di det handla om krig.

 47. Jeg syntes at boka var super bra for jeg elsker 2.verdenskrig plis lag en om 1. verdenskrig

 48. Elevene falt for denne boken, og 15 av 25 ga den kommentaren «SUPER». Mange gikk på biblioteket og lånte den etterpå / satt seg i lånekø

 49. Den var spennene
  Jeg likte den fordi den handla om 2 verdenskrig
  Det var mange vanskelige ord som irriterte meg

 50. Jeg synes boka var spennende fordi jeg liker bøker med krig
  Jeg likte at Henry var modig
  Jeg likte ikke at det var masse vanskelige ord

 51. Kodeord Overlord

  Boka handler om : boka handler om en gutt som er i militæret å har klart å lekke ut noen topp hemmelige kodeord undrer andre verdenskrig, han prøver å finne noen og advare om at tyskerne kan hvite planen til England om å ta nazistene.

  Jeg liker at denne boka får barn til å forstå litt mere innfall om hvordan det var under 2 verdens krig for barn.

  Jeg ville anbefalt boka for folk som er interessert i andre verdenskrig.

 52. kodeord overlord som handler om en gutt eller mann husker ikke helt som var i krig. Hovedpersonen tror han har ødelagt planen til England fordi han hadde sagt noe til en innbygger i Tyskland. Hovedpersonen er en spion for England og han tror tyskerne har funnet ut at han spionerer. Hovedpersonen rømte fra tuskerne da han så en av vennene sine i en tanks som skulle angripe tyskerne.

 53. Hovedpersonen heter Henry og er mistenktfor spionasje
  Boken handler om en gutt som blir jaget av sikkerhetstjenesten.
  Det er fordi han er mistenkt for og spionere på militæret og røpe planene deres til Tyskland.
  Han fortalte det til en i landsbyen og han ble arrestert senere for og ha spionert for Tyskland. Boka passer for 10 år og oppover, terningskast 6.

 54. Jeg har lest utdraget av “Kodeord Overlord” som har sjangeren krigsdrama. Kodeord Overlord handler om en gutt som heter Henry som lever under 2 verdenskrig og som ved et uhell røpet noen kodeord til en sivil, som igjen viste seg å være en tysk spion.

  Jeg har blod smak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp. Skoene surkler for hvert steg på den gjørmete skogbunnen.

  Jeg likte denne boka spesielt godt fordi den handlet om krig. Den var veldig spennende, spesielt i starten.

  Det beste med utraget er da Henry måtte løpe fra agentene.

  Jeg irriterer meg over at slutten av utraget var litt kjedelig.

  Denne boka passer godt for barn som er 12 til 15

  Jeg vil gi denne boka terningkast 5/6 fordi det var litt kjedelig i slutten av utdraget.

  Og til sist men ikke minst jeg håper virkelig at denne boka vinner bokslukerprisen fordi denne boka er veldig bra.

 55. Kodeord Overlord av Tor Arve Røssland

  Dette har er et utdrag fra bokslukerprisen.no. Den handler om en gutt som lever under 2. Verdenskrig i Effingham, England, 1944. Hovedpersonen heter Henry og er en gutt på ca 17 år. I tillegg blir vi kjent med sersjanten Jimmy. Henry og kameratene hans spionerte på en militærleir som snakket om hemmelige planer og taktiker.

  Jeg synes utdraget var spennende fordi jeg liker og lese om 2. Verdenskrig. Jeg synes det begynte å bli spennende når de to agentene kom etter han og han måte løpe i skogen og på jordet for å komme til Jimmy. Jeg syntes utdraget var kult når det starter med action fra starten og at det får at leseren leve seg inn i boken og det er bra. Jeg synes den var lett å lese og den var bra skrevet og jeg levde meg inn i teksten og jeg vil veldig gjerne lese hele boken. Jeg håper at vi får høre litt mer om bombingen i London.

  Jeg synes at boken passer til dem som liker spennende bøker om 2. verdenskrig. jeg synes boken fortjener en plass i superfinalen.

 56. Utdraget handler om en gutt som heter Henry som er med i andre verdenskrig. Han er en spion og har en venn som er en sersjant som heter Jimmy. Henry har med et uhell røpet noen hemmelige kodeord. Henry er redd for å bli tatt som tysk spion av agenter.

  Jeg synes at denne boka er bra, spennende, fin og kul fordi jeg elsker disse type bøker. Jeg vil gjerne lese mere av denne boka. Jeg anbefaler denne boka for de som liker spenning og krigsbøker.

  Jeg vil gjerne at kodeord overlord viner boksluker prisen i år.

  Jeg gir denne boka terning kast 5/6.

 57. Jeg har lest et utdrag av “Kodeord Overlord” av Tor Arve Røssland. Dette utdraget er et krigsdrama. Utdraget handler om en gutt som heter Henry og en sersjant som heter Jimmy. Henry har med et uhell røpet noen hemmelige kodeord om et avgjørende slag til en mulig tysk spion, og vil advare sersjant Jimmy. Handlingen foregår i Effingham i England, 4 juni 1944.

  Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp. Skoene surkler for hvert steg på den gjørmete skogbunnen.

  Dette er de første setningene i utdraget. Jeg synes at dette er en veldig bra åpning av dette utdraget, fordi det fanger ens oppmerksomhet med en gang. Jeg synes også at forfatteren har valgt et veldig viktig tema innen andre verdenskrig, temaet om spionasje kombinert med operasjon Overlord også kjent som D-dagen. Dette er to veldig viktige temaer innenfor krigen. Jeg synes dette var et helt fantastisk utdrag. Jeg opplevde det som et veldig spennende utdrag, og likte det veldig godt.

  Alt i alt synes jeg dette var et veldig bra utdrag. Jeg vil anse dette som det beste utdraget i Bokslukerprisen. Denne boka gir jeg terningkast 5/6, og anbefaler den til alle i alderen 9-14 år. Helt til slutt vil jeg si at jeg synes denne boka fortjener å bli en av superfinalistene og kanskje vinne Bokslukerprisen.

 58. Jeg likte dette utdraget, men det jeg syntes var litt dumt var at man ikke fikk vite så mye om det som hadde skjedd. Den var spennende, men den var litt kjedelig for å si det rett ut. Jeg syntes ikke denne boka passa for meg, men kanskje for deg?

 59. Jeg synes den var gøy, fordi den handler om krigen.
  Likte ikke så godt at utdraget avslørte så mye.
  Men den var gøy og jeg ville lest den!

 60. Jeg synes den ikke var så gøy. Fordi det ikke det er min type bok. Jeg vil ambefale den til folk som liker og lese om krig

 61. Jeg synes at den var bra for det handler om det jeg liker å lære om. Men der ikke bare det
  Jeg har lest den før og den var veldig spennende og veldig bra så fra min mening så er det
  Terningskast 6

 62. Jeg syntes den virket kjedelig. Fordi jeg ikke liker sånn type bøker. Jeg vil anbefale den til de som liker krig og sånn ting.

 63. Jeg synes at kodeord overlord var bra fordi den er basert på en viktig, veldig interessant og lærerik historie. Det som skjer er at en sier kodeordene til en tilfeldig person i en landsby.
  Noe jeg synes var dra var at den ikke er for komplisert for yngre lesere.
  Noe som ikke var så bra var at den hadde under 300 sider.
  Bra skrevet og jeg synes at flere burde lese den.

 64. Jeg syntes dette utraget var bra fordi det var bra forklart.
  Jeg likte den ikke så godt fordi det var ikke min type bok.
  Jeg vil anbefale denne til noen som liker krig og krim.

 65. Jeg synes at den var bra for det handler om det jeg liker å lære om men der ikke bare det
  Jeg har lest den før og den var veldig spennende og veldig bra så fra min mening så er det
  Terningskast 6

 66. Jeg likte denne boken veldig godt. Det var veldig mye acion i utraget som får meg til og få lyst til og lese denne boken. Jeg synes du burde lesen den du å.

 67. Bokanmeldelse av kodeord overlord

  Kodeord overlord er en bok som er inspirert fra en ekte historie fra 2 verdenskrig. Sjangeren er krigsdrama, og boken har masse spenning i seg. Boken handler om en gutt som heter Henry og han spionerte og fikk da vite masse topp hemmelige koder. Derfor ble han jaget av 2 sikkerhetsvakter og da flyktet han til Jimmy en sersjant. Etter det kom sikkerhetsvaktene tilbake og Henry måtte flykte til en trehytte. Jeg anbefaler de som liker bøker om krig og bøker med masse spenning. #kodeordoverlorderbest.

  Terningkast 6

 68. Jeg synes teksten var både gøy og spennende, fordi jeg liker å lese om krigen. Handlingen var bra og gøy å lese og forfatteren var god til å beskrive og lage teksten spennende. Jeg synes andre burde lese boka fordi det er lærerikt og du kommer ganske godt inn i handling. Denne boka passer perfekt for de som liker spenning og krigsdrama. Men noen kan kanskje bli litt redde eller skremt av handlingen, så jeg anbefaler den år 10+

 69. Jeg synes utdraget virket spenenende, jeg fikk lyst til og lese boken.
  Det var mye spening og det liker jeg. JEg synes boken var veldug bra og anbefaler for de som liker spending.

 70. Bjørn Bjørnar Bjørnhild Ingebjørn Bjørnelise Bjørnstjerne Bjørnson Bjørnsen. (Skole: Ve skole ) sier:

  Jeg likte ikke utdraget så godt fordi:
  -Den Hadde ingen spenningstopp.
  -Ikke noe som skjedde egentlig.
  -Detaljert skrevet men ikke noe som virket kult eller bra.
  -Som en dårlig versjon av over grensen.
  Hvis jeg skulle skrevet en bokanmeldelse/oppsumering så kunne jeg bare skrevet «Jeg løp» og «jeg sa».
  Terningkast 2.

 71. Dette utdraget var VELDIG spennende, jeg likte måten de forklarte når han løp gjennom skogen. Jeg liker også når *jeg* personen forklarer hva som skjer. Jeg vil gi denne en 5 av 6.

 72. Jeg opplevde boken som gøy, spennende og kul. Jeg liker teksten fordi jeg liker Action, vold (hehe). Jeg vil anbefale boken for de som liker action, spenning og Mysterier.
  🙂 🙂

 73. Jeg likte boka litt siden den var spennende, men jeg syns det ikke er helt i min kategori.
  Jeg opplevde boka som spennende og interessant. Jeg syns andre burde lese denne siden den er spennende og interessant. Den passer får både for jenter og gutter som liker spenning.

 74. Den var dårlig jeg liker ikke bøker.
  Jeg likte den ikke fordi jeg hater bøker.
  jeg hater bøker generelt.

 75. Boken var spendende og gøy. Det ver litt rart innimellom så jeg gir den «Bra».
  Andre må se litt selv om de liker gamle krigs-historier, hvis man liker krigs-historier er dette en veldig bra bok.

 76. Jeg likte den litt men det var for mye ekkelt og for mye stygge ord derfor likte jeg den ikke.
  Jeg syntes det ikke var min stil men hvis noen andre liker krigs historier så burde de leste den. Den hadde mye spenning og den så veldig gøy ut men det er for mye stygge ord hadde det ikke vært så mye stygge ord hadde det vært bedre. Jeg gir den terningkast: 2

 77. Dette utdraget var veldig spennende, de forklarte følelser veldig bra og det likte jeg. Måten alt passa bra sammen likte jeg og at *jeg personen* fortelte.

 78. Denny boken var spennende, det var spennene at det kom krig og så skjedde det mye spennende😀 8/10

 79. Det jeg likte var at den var så spennende og det er gøy å høre om litt av andre verdens krig men i 2020 del.
  Det var ikke så mye det jeg ikke likte. 👍
  trenings kast 4/5🙂

 80. Elsker boka den der spennende. Får en sånn spennende følelse når jeg leser. Jeg likte alt det var ingen ting jeg ikke likte. Bra tema.

 81. Min anmeldelse er at boka var bra men jeg skulle ønske det kunne vært litt mere action.
  Det jeg likte med boken var at det var spennende og det var krig.

 82. Jeg syntes det er bra at det var krig det likte jeg, jeg likte og at sjangeren var krigsdrama.
  Derfor gir jeg den en 4er.

 83. Jeg liker boka fordi demning er veldig spennende og ikke kjedelig.
  Jeg liker at den er basert av andre verdenskrig fordi det er noe som jeg liker.
  Jeg kommer til å lese denne boka.

 84. Boken var morsom og kul.
  Den hadde bra innhold og var spennende.
  Det var litt mye som jeg ikke skjønte men det var greit fordi det er greit at man ikke forstår alt. Jeg likte boken veldig godt så jeg ga den en 4 av 5

 85. Handler om et kode ord som heter overlord: litt kjedelig litt gøy bra bok👍🏼

 86. Veldig spennende, jeg syns det var så spennende at jeg kjøpte boka:) bra bok anbefales å lese.

 87. Bokanmeldelse av «KODEORD OVERLORD»

  Boka handler om Henry. Henry er i militeret, han har fått vite noen hemlige kodeord, men så for noen sevile høre ordene. Handlingen foregår i England når det var andre verdenskrig. Sjangeren til kodeord overlord kalles krigsdrama

  Jeg synes boka er super spennende og skikkelig bra. Det er veldig bra at forfatteren har gått tilbake i tid til andre verdens krig. Det jeg synes var best med utdraget var da Jimmy beggynte og gråte fordi Henry fortalte det med at noen hadde fått vite om kodeordene.

  Jeg synes boka var skikkelig bra og spennende. Ambefaler den virkelig, i vært fall for barn som liker spenningsbøker. Det jeg syns var litt dumt med utdraget av boka var at det var noen få ord som var litt vanskelig å forstå, for eksempel Konvoi. Jeg synses den kanskje kunne fortjent boksluker prisen fordi den var veldig spennende.

 88. Denne boka var veldig veldig bra 🤩 fordi den er spenende og skumel og dette er ikke for preimen men jeg skriver denne anmeldelsen fordi denne boka var super bra jeg vil veldig ha denne boka jeg gir denne boka 6/6 🌠🌠🌠🌠🌠🌠

 89. Jeg synes at boken var helt SUPER!!! Den var veldig spennende og ganske dramatisk. Henry forteller en spion en viktig kode. Henry er en gutt som går på skole i England. Hvordan skal dette gå?

 90. Jeg synes at boken var helt SUPER!!! Den var veldig spennende og ganske dramatisk. Henry forteller en pion en viktig kode. Henry er en gutt som går på skole i England. Hvordan skal dette gå?

 91. “Kodeord Overlord”

  av Tor Arve Røssland Utgitt av Vigmostad og Bjørke forlag

  Jeg har lest utdraget om boka “Kodeord Overlord”. Det er et krigsdrama og er veldig spennende. Det handler om en gutt som heter Henry som har gjort en stor tabbe.

  Henry løper gjennom skogen. Han har sikkerhets tjenesten i hælene. Han har muligens sagt kodeordene til en Tysk spion. Kodeordene som kunne gjøre at de kunne vinne krigen.

  Han må finne sersjant Jimmy og advare han. Han løper mellom bygningene i Effingham, England. Der, inni kanonene på en stridsvogn sitter sersjant Jimmy. “Jimmy” roper Henry. “Hallo, Jimmy!”. “Hei Henry” sier Jimmy og hopper ut av kanonen på stridsvognen. Så forteller Henry alt til Jimmy.

  Det var ett veldig bra utdrag fordi, det var litt sant og handlet om en gutt som levde under krigen, og att det var så alvorlig at selv om du ikke engang var blitt voksen så kunne man bli henrettet for å fortelle kodeord (men de var veldig viktige). Det var også så detaljert att når jeg leste det var det som om jeg gikk rundt i Effingham og skogen selv. De brukte noen morsomme ord som “Dette er den eneste sjansen vi har til og gi nazistene ett skikkelig spark i ballene”. Jeg liker ikke egentlig sanne historier eller bøker, men dette utdraget var veldig bra.

  Dette er min favoritt av alle utdragene i Bokslukeprisen. Håper dette blir vinneren av hele Bokslukeprisen. Terning kast 6/6. Anbefalt for alder 9-15 og alle som liker litt spenning og om krigen.

 92. Kodeord Overlord – Av Tor Arve Røssland
  Jeg likte utdraget fordi den var spennende og bra. Den hadde gode beskrivelser og det var godt forklart. Boken handler om en gutt som går gjennom 2. verdenskrig. Utdraget startet rett i en hendelse, som gjorde det spennende. Spenningen utviklet seg mot et høydepunkt ved at Henry blir nesten «jaktet på». Det overrasker meg at Henry turte og fortelle Jimmy at han hadde fortalt en sivilist kodeordene. Jeg fikk mange bilder i hodet, og levde meg lett inn i de forskjellige scenene. Det var veldig gode beskrivelser, og det var korte, men lange hendelser. Det vil si scener som egentlig ikke varer så lenge, men detaljene gjorde de lengre.
  Det jeg synes var best med teksten, var spenningen. Jeg anbefaler boken til de som liker krig og drama. Jeg synes og denne boken fortjener og være superfinalist, og å vinne Bokslukerprisen. Jeg gir den terningkast 6/6.

 93. Jeg syns boken var veldig spennende fordi det er at en person som Henry (hovedpersonen) har fortalt et kodeord til blir tatt av sikkerhetspolitiet i england. Boken slutter med at Henry løper fra politiet.

  Boken var veldig realistisk og kunne skjedd i virkligheten. Handligen foregår under andre verdenskrig.

 94. Jeg synes andre verdenskrig er et spennende tema, og levde meg veldig inn i utdraget, og får lyst til å få vite hva som skjer på og hvor de skal? Jeg fikk veldig lyst til å lese boka!
  Terningkast 6

 95. Jeg syns boken var veldig spennende fordi det er at en person som Henry (hovedpersonen) har fortalt et kodeord til blir tatt av sikkerhetspolitiet i england. Boken slutter med at Henry løper fra politiet.

  Boken var veldig realistisk og kunne skjedd i andre verdenskrig. Handligen foregår under andre verdenskrig.

 96. Veldig bra! Jeg liker veldig godt krigsdrama, fordi det har skjedd før i tiden. Andre verdenskrig var veldig spennende med Hitler og hele pakka. Jeg føler at den er veldig bra skevet og mye drama hele tiden. Jeg opplevde den som en av mine top 10 bøker!

 97. Det handler om at Jimmy og Henry skjulte et kodeord.
  De kjempet for sin frihet og var i militære.
  Jeg syntes at den var spennende.det
  Det so gjør te at teksten var spennnede er at de skjult er kodeord.
  De andre burde lese den fordi den var spennende og den har fakta.

 98. Kodeord Overlord
  Boka her handler om Jimmi og Henry.
  Henry har røpt det hemmelige kode ordet.
  Han er på flykt.

  Denne boka her anbefales fordi boka er spennene og det som er mest spennene er at han røpt kode ordet og at han er på flykt.

  Jeg syns ikke folk burde la være og lese boka.

 99. Teksten handler om en gutt som lever i andre verdenskrig. han har spionert på det engelske militæret og de hadde en plan att de skulle overaske nazistene med ett angrep. men han gutten som heter Henry og han har jo spionert så han vet planen. så har han vært i en by og fortelett det til en i byen. så hadde noen arestert han Henry har sagt det til. så de kan vite planen og da må Henry kjappe seg til en i den leiren han har spionert på som heter Jimmy og han må si at han har sagt planen til en som bor i byen. og så blir Jimmy litt skuffet over Henry men så drar Jimmy og alle og skal prøve og gjøre det. min mening om denne boka er at den er spennende og den har masse action og det med andre verdnskrig jeg elsker ting om andre verdenskrig. jeg synes det var spennende det med da han sa at de fucker han som Henry sa planen til. jeg liker att den har masse spenning og den har masse drama og vi for høre mer om kriger. jeg anbefaler denne boka til alle ti av ti den er skikkelig bra. denne boka fortjener hundre prosent og bli superfinalist og
  den kommer til og vinne jeg elsker denne best av alle.

 100. Jeg synes kodeord overlord er en bra bok.
  Det som gjør teksten bra er at den er spennende.
  Men det som er dumt er at det ikke er noen bilder

  Det er en bra og spennende bok så det er jeg anbefaler og lese den fordi det er en bra bok og

 101. KODEORD OVERLORD

  Boka handler om at det er andre verdenskrig i England.
  Og en mann som heter Henry som er mistenkt for spionasje
  Og han er på flukt. Han har røpt det hemmelige kodeordet.

  Teksten er veldig spennende og du får lyst til og lese hele boken. Jeg anbefaler den til de som liker spenning og de som liker krig.Denne boken er veldig bra skrevet.det vart litt dårlig fordi det var ingen bilder.

 102. ~Kodeord Overlord~
  BOKSLUKERPRISEN

  Hei du der👋 Jeg skal snakke litt om boken Kodeord Overlord.
  Kodeord Overlord er et krigsdrama. Og selve boken handler om andre
  verdenskrig i 1944.

  Henry og Jimmy er på flukt, fordi Henry røpte det hemlige kodeordet til det andre militæret.

  Jeg synes at du som leser dette burde lese boken! Det er mye tekst men selve inneholdet er veldig spennende.

  Det er også mulig og høre Kodeord Overlord på opptak. Sånn at du slipper og lese selv. Men viss du vill lese selv skal jeg ikke stoppe deg i å gjøre det!

  TUSEN TAKK FOR AT DU TOK DEG TID TIL Å LESE DETTE!

 103. Teksten handler om en gutt som heter Henry han har hørt noen kodeord som vennen hans Jimmy som er soldat bruker til de andre soldatene og han har sagt de til en annen person som han tror er spion for tyskerne. Han har gjort til at Tyskland kanskje vinner krigen.
  Det som gjør teksten bra er at den er så spennende.
  Andre bør lese boka fordi den er spennende og jeg tror andre vil like den.

 104. KODEORD OVERLORD.

  Jeg synes at KODEORD OVERLORD var spennende.

  Det som gjør at KODEORD OVERLORD er bra er at man vet liksom ikke va som skjer.

  Alle andre bør lese KODEORD OVERLORD fordi den er SUPPER BRA OG SPENNENDE!

  TERNINGKAST 5-5.

 105. Den er spennende fordi at den liten gutten og den store lærer tror jeg.
  Jeg kan skrive noen tekst: Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp. Skoene surkler for hvert steg på den gjørmete skogbunnen. terning kast 6 plus hvorfor ikke like den

 106. Anmeldelse av Kodeord Overlord

  Teksten handler om Henry og vennene hans som har vært i en militær leir og har hørt hemmelige planer og kodeord.
  Henry må rømme han springer så han får blodsmak i munnen og lungene svir. Agentene fra sikerhetstjenesten er på jakt etter han og vis de får tak i han så er det over.
  Og Henry må finne Jimmy og advare han.
  Henry løper i folketomme gater i effingham.
  Henry har fortalt kodeordet som han ikke skulle si til en mann.
  Og M15 har tatt han.
  Nå begynner kampen mot nasistene.

  Jeg opplevde boken som spennende men også krigsdrama, denne boken er en kamp mot nasistene.
  Boka har også fakta i sen selv om den er spennende nasistene prøvde og angripe England.

  Denne boka er veldig bra fordi det er fakta og drama.

  Folk burde lese denne fordi man får lære mere om andre verdenskrig.

 107. «Kodeord Overlord» laget av Tor Arve Røssland. illustrert av Vigmostad Bjørke.

 108. Boka var veldig spennande. Liker veldig godt denne typen bøker. Anbefales på det sterkeste. Boka passer godt i sjangeren «Super».

 109. kjekk bok, den var spennande og interresant. Ville gjerne lest heile boken. Terningkast 5🎲

 110. Personleg synest eg at det var eit bra utdrag og eg vil gi boka terningkast 5 av 5. Eg synest at forfattaren har skrive boka på ein got måte, men det kunne vert eit par bilete i boka.

 111. Eg har ikkje lest boka, men på det som folk har sagt høres den bra ut.
  Eg syntes bildet til boka ser kul ut. Det ser interessangt ut.

 112. Eg syntes boka var ganske kjekk og spennande. Eg ville gjerne lest heile boka, terningkast 5🎲🎲

 113. Dette var en veldig bra bok. Boka var interessant, spennende, og det er veldig kult at det er basert på en ekte historie. Det kunne vert bilder med og så ville jeg gjerne høre en bedre beskrivelse av karakterene.

 114. Jeg synes at boka var veldig spennende. Jeg liker bøker om andre verdenskrig. Det burde komme en ny bok. Jeg likte hovedpersonen.

 115. Boka var spennende og kul. jeg likte den også fordi den handlet om andre verdenskrig og jeg vil være soldat og stå på grensa til Russland når jeg blir stor. jeg likte boka fordi den var spennende og handlet om andre verdenskrig.

 116. denne delen synes jeg er morsomst: Dette er den eneste sjansen til å gi nazistene et skikkelig spark i ballene.
  jeg synes denne boka er kjempe bra fordi jeg synes den var sykt morsom, spennende og jeg levde meg skikkelig inn i boka.

 117. det var bra og jeg gir den super. det jeg likte best var når han var i skogen og spurta.
  og når de skulle gå i krik. jeg Synnes at boka var bra siden at den har mye spenning i seg og fordi den har med krig.

 118. jeg synes boka var spennende fordi forsiden var spennende og fordi det handlet om verdenskrigen å jeg elsker å lese action bøker så denne boken greide jeg å leve meg skikkelig inn i den så jeg gir terningkast 5. Så synes jeg det var spennende når han hoppa fra et tak å landa på en trampoline.

 119. jeg liker boka fordi jeg elsker å få vite om krigen. jeg syns krigen er så spennene. jeg syns det var litt skummelt når en fyr sa, vi ses igjen henry. det er den kuleste boka jeg har lest

 120. Jeg likte spesielt godt denne boka fordi den handler om krig.
  Jeg synses hovedpersonene var ganske morsomme.
  Den passer til folk fra 11 år og oppover.

 121. de fleste syntes boken «kodeord overlord» var super og spennende, de fleste ønsket å lese hele boken.

 122. Jeg synes boken er veldig god,men det var ganske mye banning og det er ikke jeg så glad i.
  Boken ville jeg hatt på en terning kast av 4 eller 5.

 123. Jeg syntes denne boka var spennene fordi den handlet om krigen. Jeg likte den også fordi det handlet om spionering . Jeg sytes denne boka var super.

 124. jeg synes at boka var spennende og jeg vil lese boka videre for å finne ut hvordan krigen går. det var litt lite tekst, men det var bra skrevet.

 125. Jeg elsket boka, den var super bra jeg elsket at det var med krig. Jeg synes at boka passer til alle. Det var masse spenning i boka. Terning kast 6 👍

 126. boka er super og spennende. den var trist og synes det var bra action og likte boka veldig godt. terningkast seks jeg ønsker at boka blir med på finalen.

 127. Jeg syntes at boka var spennende. og jeg likte fordi hun er ekte historie. Jeg har lyst å lese den boka men nå har noen lånt den boka. Jeg synes at denne boken er utrolig og jeg synes at sånn bøker om krig er sykt spennende og gøy og høre på. Jeg kunne ønske den boka kunne vart film.

 128. Denne boken er veldig bra skrevet og den høres veldig bra ut (iallefall utdraget). Alt i alt ikke helt min stil, men den anbefales for folk som liker spennende bøker fra krigen. Terningkast 4!

 129. Jeg liker denne boka for det er min sjanger. Spennende bok som jeg anbefaler for dem som liker spennende bøker fra krigen. Terningkast 6.

 130. Jeg likte boka veldig godt.
  Elsker sjangeren!
  Jeg synes det er interessant med bøker om krig.
  Boken passer for dem som liker spenning.
  Terningkast 6 .

 131. Jeg likte boka.
  Elsker sjangeren!
  Jeg synes det er interessant med bøker om krig.
  Boken passer for dem som liker spenning.
  Terningkast 6

 132. Verdens beste bok, eg må få den boka no!!!!!!!!!!! Det var mykje spennende 10 av 10

 133. Jeg likte ikke boka fordi jeg skjønte ikke hva som skjedde, det skjedde så mye på en gang.

 134. Jeg likte ikke boka fordi at jeg skjønte ikke hva som skjedde, det skjedde så mye på en gang.

 135. Jeg synes at boken var super god fordi den var spennende og jeg har lyst til å lese mer av den. Jeg likte best at det var Krigfortellinger

 136. Jeg syns den var super god på grunn av det var krig og det var masse spenning.De beskrev veldig bra.

 137. Jeg likte denne siden de snakket om blod og den var skummel og det er bare gøy fordi den var ikke skummel for meg

 138. Jeg synes boka var dårlig fordi de var lite spenning.
  Jeg anbefaler ikke denne boken.

 139. den er spenene har bare lyst til og lese den om og om iglen😀✨🐱‍🚀✔💖(❁´◡`❁)©

 140. Verdens beste bok fordi jeg elske krigsbøker og filmer😍😍😍😍😍😍😍😍👌
  terningkast1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 141. Jeg synes dette var veldig spennende! Så jeg vil lese mer😊
  Jeg liker gammledager og å høre på historier om krigen.
  Så jeg håper vi kommer til og lese boka på skola🙃

 142. Jeg synes boka var spennende og litt skummelt men jeg likte den jeg gir den en sekser. Men det jeg synes var skummelt var at han ene kunne kanskje dø og han ene helt på og bli tatt.

 143. Kodeord Overlord bokanmeldelse

  Under andre verdenskrig bor Henry i England. Han har fått se på treningen til soldatene, og lære kodeord. Han forteller kodeordene til en venn, men så skjer det som ikke skal skje. De lekker ut. Alle vet om det. Er det hans skyld hvis de taper krigen?

  Dette er en krigsdramabok. Handlingen skjer jo under andre verdenskrig, som er en viktig detalj. Ut ifra utdraget minner det litt om kjente tv serier om krig som “Kongens Nei”. Samtidig er det ganske forskjellig.

  Jeg syns teksten er bra. Utdraget er spennende, og det gjør at jeg får lyst til å lese mer av boka. Boka handler om noe som er realistisk, og det gjør at det for meg er lettere å leve seg inn i det. Ikke alle syns det er like lett å leve seg inn i slike bøker, men det er min mening.

  Noen punkter til hvorfor jeg syns utdraget bra.

  Måten forfatteren tar med noen små detaljer slik at det er lettere å leve seg inn i det.

  Utdraget starter rett i en handling, og derfor får vi ikke vite så mye om hovedpersonen utenom i innledninga.

  Boken tar for seg et viktig emne som jeg tror mange syns er interessant, derfor tror jeg denne boka kan få mange lesere.

  Utdraget har en åpen slutt, derfor får jeg personlig får mer lyst til å lese mer.

  Jeg syns ikke at boka er noe spesielt vanskelig å lese, men jeg vet at det er andre som syns det.

  Jeg syns dette er det beste utdraget jeg har lest hittil. Boka kunne godt ha gitt litt mer informasjon om personene, men det er litt spennende det i seg selv. Jeg liker at den er skrevet slik at den er lett å leve seg inn i. Jeg anbefaler denne boka, selv om jeg bare har lest et lite utdrag. Det er en bok som jeg tror kan bli stor, fordi den har et viktig emne som kan treffe mange.

  Spør du meg kunne denne boka godt vært en superfinalist, om ikke vinneren av hele bokslukerprisen.

 144. Eg likte da dei rømte og prøvde å komme seg over til den andre siden.den var spennende og lærerik. Denne er min farvoritt.

 145. Eg synes denne boka var skikkelig gøy fordi det var veldig mykje spenning og det var lett og forstå boka.

 146. Klasse 7A på Slattum skole har stemt over alle bøkene. Vi endte opp med at denne boken vant – overlegent. Av alle stemmene fikk denne boken 14/20 stemmer. Dette tilsvarer 70 % av klassen.

  Dette var en bok fra krigen og hadde historie i tillegg til spenning.

 147. Kodeord Overlord er ei bok som handler om ein gut som heiter Henry. Hendinga skjer under andre verdskrigen i England.
  Henry heldt på å ødelegga krigen for dei engelske. Han røpte eit kodeord.
  Ein i det engelske forsvaret heiter Jimmy. Han sender meldingar til Henry som er hemmelege. På slutten av utdraget spring agentar etter Henry fordi at dei har funne ut kva Jimmy har gjort.
  Sjangeren er krigsdrama.

  Eg likte godt teksten fordi han forklarer mye av det som skjer. Det er andre verdskrigen som rasar. Gildt å lesa om ein gut i England som vert kamerat med ein soldat i militærleiren. Temaet er krigen og det likar eg å lesa om. Det er viktig at me hugsar på det som har skjedd i historien.
  Heile utdraget var spennande. Kjempeskummelt då agentane jakta på Henry. Me fekk ikkje vita om dei klarte å fanga han.
  Det skjer mykje på framsida til boka. Bombeflya er sikkert dei tyske flya som bomba London. Eg kjenner att Tower Bridge som står i full fyr. Avhøyret der dama står og lyser rett i ansiktet på Henry er nifst. Eg trur det er Henry, men veit ikkje det sikkert. Eg trur at det er han som spring på framsida.
  Eg fekk lyst å lesa heile boka, og ventar berre på at ei av dei skal bli ledig i klasserommet.

  Eg ønskjer at denne boka skal gå vidare til Superfinalen.

 148. Jeg synes at boken var veldig bra. Den var veldig spennende. jeg har lyst til å lese hele boken.

 149. Jeg syns boka var bra.
  Boka var spennende og interessant.
  Jeg vil gjerne lese denne boka igjen.
  Jeg likte hvordan forfatteren uttrykker seg og på måten
  teksten ble skrevet på. Jeg anbefaler og lese denne boka.

 150. Eg syntest boka var spennande. og eg likte den veldig godt. Eg vil gjerne lese meir om boka. Annbefales for folk som lika spenning og litt sa krig ting

 151. når eg såg namnet fekk eg lyst til og lese den ganske kul bok, likte at det handla om kriger g sånn.
  terningkkast 4

 152. Den var spennende fordi det var ting som har skjedd. Den var eit bra utdrag frå boka og teksten ga meining. Man kan lære av boka fordi det har skjedd.

 153. Den var syyykt spennende og veldig bra ! jeg gir den terningkast 5 og ikke 6 fordi det var litt banning i den.

 154. jeg synes boken var veldig spennende fordi den handlet om militæret.
  hovedpersonene var litt morsomme spesielt når de banna.
  jeg anbefaler den til folk over 11 år.
  terningkast: 6

 155. Kodeord overlord
  Tor Arve Røssland
  Kodeordoverlord er et er et krigsdrama
  Basert på det første kapitelet der man fikk vite litt om noen av karakterene i boka og ble kjent med handlingen.
  jeg liker boka den er veldi god.
  Jeg tror denne boka kan være ganske spennende for alle.
  🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

 156. Jeg likte boken fordi forfatteren skrev hva personen tenkte og følte.
  Det var en spennende bok og jeg ønsker og lese hele boken.
  Jeg liker veldig godt sjangeret. Terningkast 5

 157. jeg synes denne boka var gøy og litt spennende. jeg vil anbefale denne boka for 12-15.

 158. jeg synes denne boka var gøy og litt spennende. jeg vil anbefale denne boka for 12-15.

  den var ganske god.

 159. Mine tanker om boka er at boka var gøy og det var mye spennende som skjedde og det gjorde sånn at boka ble litt gøy, men i til egg så var den litt kjedelig. Den var innholdsrik også.
  Jeg vil anbefale 8 år og opp over.

 160. Jeg syntes att denne boken høres spennende ut og att denne boka kan bli gøy.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning.

 161. Jeg syntes at innledningen var interessant med blodsmak i munnen og at han gikk til Jimmy som var og gikk på veien. Og at de skulle i militæret og hadde en hemmelig kode. Jeg synes denne boken passer til de over 10.

 162. jeg synes denne boka var gøy og litt spennende. jeg vil anbefale denne boka for 12-15.

  den var ganske god.

 163. Jeg syntes att denne boken høres spennende ut og att denne boka kan bli gøy.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning.

 164. Jeg syntes at denne boken var spennende, jeg likte denne boka og den er veldig god.

  Jeg anbefaler denne boken for 10 år eller høyere.

 165. forfatter: Tor Arve Røssland (5 trinn Vesterskaun skole) 26.10 2020
  Jeg syntes at det er en bra bok fordi den er spennende og basert på en sann historie.
  Boka handler om en gutt i 2.verdenskrig som er blitt beskylt for å ha sagt et kode ord til en i bygda å tror at han i bygda har sagt det til nazistene å at nå vet nazistene kodeordet. Totalt: bra og spennende bok.

 166. jeg synes boka var bra spennende. og kul jeg klarte å leve meg inn i denne boka som jeg ikke klarer på mange bøker. vis jeg skulle ha gitt denne boka et ternings kast hadde jeg gitt ternings kast6.jeg likte denne boka fordi jeg er fan av andre og første verdens krigs drama bøker.

 167. jeg liker kodeord Overlord siden jeg elsker å få vite om krigen. Boka handler om en gutt som heter henry. Han er en spion for det engelske militære. Han er sendt til det tyske militære for å få informasjon. Jeg syns boka er spennene og jeg syns det er litt Action. jeg syns det var veldig creepy når noen sier vi møtes igjen, Henry smith!

 168. Jeg synes boka er spennende og jeg klarte og leve meg inn i 2 Verdenskrig.
  Den får meg til og skjønne hvordan det var i andre verdenskrig.
  utraget fra boka er så spennende og bra at jeg vil lese mer om det. Og så sto dette i teksten som jeg synes gir boka litt drama «Hvis agentene fra sikkerhetstjenesten fanger meg nå, er det over» Jeg gir boka terningkast 6

 169. Jeg synes at boka var bra og kul fordi det var kul og spennende forside. Men jeg synes også boka var spennende og litt skummel men jeg synes det er gøy å lese skumle bøker så denne boka klarte jeg å leve meg skikkelig inni boka så jeg gir tærne kast 6 fordi det handlet om verdenskrig.

 170. jeg synes boka var bra spennende. og kul denne boka klarte jeg å leve meg inn i som jeg ikke kan på mange bøker. vis jeg skulle gitt den et terning kast ville jeg ha gitt 6 super bok.

 171. Eg likte veldig godt boka fordi den handla om krigen og sånn. Eg fekk veldig lyst og lese boka for det virka så spennande når han måtte rømme igjen.

 172. Bokmelding

  Kodeord Overlord

  Tittelen på boka: Kodeord overlord

  Forfattar: Tor Arve Røssland

  Forlag: Vigmostad og Bjørke

  Utgjevingsår: 2019

  Sjanger: Krigsdrama

  Boka handlar om at Henry og kameratane hans har vert i militærleiren der dei har høyrt om hemmelege planar. No har Henry blitt mistenkt for å spionere for tyskarane, og må rømme. Har ikkje lest heile boka, så eg veit ikkje kordan den endar.

  Eg synest historia var bra fordi den var spennande og humoristisk. Det var også litt banning I den, men det er eigentleg berre artig.

  Eg synst boka passer for alle, fordi den er spennande og morosam.

 173. KODEORD OVERLORD

  Forfattar: Tor Arve Røssland

  Forlaget: Vigmostad bjørke

  Sjanger: krigsdrama

  Hovudperson: Henry

  Spennande krigsdrama, ein ekte actionhistorie.

  Den er spennande fordi det er mye action!

  Men det er litt pause av og til sånn at det ikkje blir drama hele tiden,

  Og det synest eg er bra for da får du en liten pustepause på ein måte.

  Kva boka handlar om:

  Det er andre verdskrig og I England forbereder allierte en offensiv

  mot dei tyske nazistane. Henry og kameratane han har vært I militærleiren

  Der de har høyrt om hemmelege planer og kodeord. Nå er plutseleg Henry mistenkt

  For spionasje og har sikkerhetstjeneste I helene.

  (skrivet av s.5)

  Oppsummering

  Kodeord over lord er en spennande bok som passer til

  jenter og gutar. det er også litt banning I teksten. Eg og dei fleste ungar

  liker at det er litt bannord i teksten for da er det litt meir ekte,

  For da snakkar vi det same språket på en måte!

  Eg synest boken passe til ungar og ungdommar over 9 år ca.

 174. Kodeord overlord

  Tor Arve Røssland

  Vigmostad-Bjørke

  2019

  Boka handlar om 2. verdenskrig dei er I england og hovedpersjonen er en som heter Henry men han blir mistenkt som en spion.

  Den var spennende og det var mye som skjede, likte det at det var mye om andre verdenskrig

  Du kom på en måtte ikkje heilt inn I historia med en gong men sånn er det egentlig me alle utdrag

  Synest den paser for dei litt støre på grunn av stygg språkbruk anbeffales for 5-10klasse, og den er anbefalt.

 175. KODEORD OVERLORD

  Forfattar: Tor Arve Røssland

  Forlaget: Vigmostad bjørke

  Sjanger: krigsdrama

  Hovudperson: Henry

  Spennande krigsdrama, ein ekte actionhistorie.

  Den er spennande fordi det er mye action!

  Men det er litt pause av og til sånn at det ikkje blir drama hele tiden,

  Og det synest eg er bra for da får du en liten pustepause på ein måte.

  Kva boka handlar om:

  Det er andre verdskrig og I England forbereder allierte en offensiv

  mot dei tyske nazistane. Henry og kameratane han har vært I militærleiren

  Der de har høyrt om hemmelege planer og kodeord. Nå er plutseleg Henry mistenkt

  For spionasje og har sikkerhetstjeneste I helene.

  (skrivet av s.5)

  Oppsummering

  Kodeord over lord er en spennande bok som passer til

  jenter og gutar. det er også litt banning I teksten. Eg og dei fleste ungar

  liker at det er litt bannord i teksten for da er det litt meir ekte,

  For da snakkar vi det same språket på en måte!

  Eg synest boken passe til ungar og ungdommar over 9 år ca.

 176. Bokanmeldelse: Kodeord Overlord
  Forfatter: Tor Arve Røssland
  Sjanger: Krigsdrama

  Boka handler om Henry som er på flukt og det er 2. krig.
  Jeg synes at boka var spennende og gøy.
  Jeg skulle ønske det var et lenger utdrag.
  Det var veldig spennende på slutten.
  Terningkast 5/6

 177. Kodeord Overlord er en spennings og krigsdrama- historie fra andre verdenskrig. Det handler om Henry, som har spionert i militærleiren og hørt hemmelige kodeord. Han fortalte kodeordene til en i landsbyen. Dessverre var denne personen en tysk spion!

  Vi synes at historien var litt lite fengende, fordi vi vet jo at nazistene ikke vant krigen, og da synes vi ikke at det blir så spennende. Det var litt vanskelig å leve seg inn i teksten, fordi vi ble bare kastet inn i historien. Det skjedde ikke så mye spennende i utdraget, men vi tror at det skjer mer i boka. Temaet var ganske interessant. Andre burde lese denne boka hvis de liker krigsdrama og spionasje. Vi synes at det burde vært bilder i boka, for å leve seg litt mer inn.
  Vi vil gi terningkast 3.

 178. Kodeord overlord
  Boken kodeord Overlord var ikke så bra som jeg hadde tenkt meg. Når jeg fikk vite at den handlet om 2 verdenskrig så ble jeg interessert siden jeg liker sånne bøker. Når jeg leste fant jeg den ikke så gøy og spennende som jeg trodd. Den var faktisk litt kjedelig. Det jeg synes var kjedelig var at hele boken handlet bare at Henry prøver å si til Jimmy at han ikke er en spion og å finne faren sin han var ikke i frontlinjene som andre 2 verdenskrig bøker. Det jeg synes at de kunne ha gjort bedre er at han er i frontlinjene og han blir tatt for spionasje.jeg anbefaler denne boken egentlig ikke til noen terningkast 1

 179. Kodeord overlord
  Kodeord overlord er en krigsdrama som er skrevet av Tor Arve Røssland. Boken er spenningsfull, og interessant. Handlingen skjer i England under 2. verdenskrig, og om Henry som har spionert på naziztene i den hemmelige militærleiren.
  Der han har hørt om hemmelige planer, og kodeord. Nå er Henry mistenkt for spionasje, og har sikkerhetstjenesten etter seg.
  Boken passer best for barn over 10 år. Og min mening er at den kunne ha litt bilder, men det er verdt, og lese den hvis du er glad i drama, og spenning.
  Jeg vil gi den terningkast fire og en halv.

 180. KODEORD OVERLORD

  HVA HANDLER DEN OM

  Teksten handler om 2.verdenskrig som begynte i 1. september 1939. Den som startet andre verdenskrig heter Adolf Hitler. Han er en mann som har drept mange spesielt jøder han har gasset mange jøder til døden.

  HVEM HAR SKREVET DEN

  Den som har skrevet denne boken heter Tor Arve Røssland. Og den som forteller han heter Henry.Han forteller hva som skjer.

  MIN MENING

  Jeg likte ikke denne boken. Først så trodde jeg det var gøy for jeg liker å høre om andre verdenskrig men etter jeg leste den litt så synes jeg den var kjedelig

  ANBEFALING

  Jeg vil helst ikke anbefale den for jeg syns den var veldig kjedelig jeg likte ikke den i det hele tatt.Dessverre å jeg gi terningkast 1

 181. Tore Arve Røssland.
  Krigsdrama.

  Det er en bok som handler om 2. verdenskrig og det er en gutt som heter Henry.
  Han var nettopp på en militærleir med vennene sine og har blitt mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene.

  “Jeg synes at boken er god og interessant. Jeg synes dette på grunn av det er action, folkene er interessante og når Henry sier på første setning “Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir”, da gjør det liksom at man har lyst å lese videre, og lyst og vite hva som skjer.

  Jeg gir denne boken terningkast 4 fordi den er bra og jeg likte at den hadde spenning i seg , men den passet ikke helt for meg.

  Jeg tror at dette passer til folk som liker action, og folk som er veldig nysgjerrig eller som
  liker krig.

 182. Den var veldig bra jeg liker bøker som handler om krig og slikt. Viss jeg skulle ta terning kast 1-6 så hadde jeg tatt 5

 183. kode overload

  Boka handlet om 2 verdens krig.Den handlet også om en gutt som spionerte på tyskerne. Jeg synes boka var veldig spennende,den var spennende fordi det skjedde så mye ting.
  Jeg liker veldig godt spion ting og bøker så jeg syntes det var veldig gøy. Boka var fin og lærerik. Boka griper tak i meg med en gang jeg leser en side.💗

  terningkast: 6

 184. Boka er ikkje så gøy, fordi det skjedde ikkje manga ting spennande, men slutten blei litt bedre. Det er også litt slem ord i teksten, og nokon ord eg kan ikkje forstå.
  Handlinga som eg ser namna på to gutter, men eg ante ikkje alderen deres.
  Det var overraskande når tekstet har slem ord.
  Eg lika slutten når Henry spring vekk, så eg kan kanskje se videre om dei to menn.
  Eg lika ikkje når historien skal handle om verdenskrig, fordi eg liker ikkje krig.
  Eg gje terningkast 3.

 185. Boka handlet om 2 verdens krig.Den handlet også om en gutt som spionerte på tyskerne. Jeg synes boka var veldig spennende,den var spennende fordi det skjedde så mye ting. Boka var også VELDIG artig.
  Jeg liker veldig godt spion ting og bøker så jeg syntes det var veldig gøy. Boka var fin og lærerik,Jeg ville nok kjøpt den på biblioteket. Boka var veldig Bra. derfor gir eg terningkast 6🥰🐝🌸

 186. Kode Overlord
  Torarve Røssland
  Tema: Krim

  Det eg leste om handlar om ein gut som avslører ein kode til nokon og dei blir arister.
  Han rømer og finer ein anna fur. Han snaker med han litt også drar han furen.
  Det kommer ein bil og stopper foran han. Ut av bilen kommer det folk med svarte draktar og pistol. Han springer for livet. Eg syntes at denne boka var veldig spennande. Eg kommer til og fine denne boka og lese den ferdig for den var veldig bra. Eg gir terningkast 6🎲

 187. Boka handler om krigen i 1944.
  Eg synnes denne boka ikkje var så gøy men den var litt spendene og eg vil ikkje anbefale den.
  E gir terningkast 1 fordi eg likte den ikkje🎲

 188. Kodeord Overlord
  Eg leste om som sa ein kode til nokon også var det ein som heiter Jimmy som måtte kjempe.Eg vil anbefale denne boka for 9-13 åringer.Eg gir terningskast 5/6.

 189. Boka handler om et kodeord
  Eg likte boka fordi dei brukte moderne ord og den er lett og lese. Eg anbefaler boka fordi boka den er lett og lese. Eg gir den terning kast 4

 190. Boka handler om at Henry og vennene var på militærleir og fekk vite eit kodeord.

  Eg anbefaler ikkje boka fordi det var masse stygge ord og den var ikkje serlig spennande.

  Terningkast 2 av 6!🎃

 191. kodeord overlord

  Boka handla om andreverdens krig og om ein gutt som sa kodeoret til noen. Eg ambefaler boka til noen som liker å høre litt om andre verdens krig, men eg syntes det ikke var så spenande og ikke noe som eg vil hørt på i gjen. Eg gir terning kast 3 av 6.

 192. Boka handler om ein Jonny og noen kompiser som er på militær leir og der får dei høyre om ein kode og det sa han til ein person. Når han kom te bake te leierne sa han te ein av dei dim var der og da blei han litt irritert og så kom det ein bil som køyrde nesten heilt bort og ut av bilen kom det to menn ut i ein stram uniform og så peikte di på Jonny.

  Eg anbefaler ikkje boka siden eg syntest den ikkje var så gøy, men eg anbefaler boka te dei såm liker bøker om militære.
  Eg gir ein svak svak 2🥱

 193. Kodeord overlord!

  Boka handler om at det er andre verdenskrig, og Henry og kameratene er på militærleir der for de Høyre om eit kodeord og planer.

  Eg syntes boka var litt kjedelig, fordi det skjedde ingenting spennande. Eg vil ikkje anbefale boka, fordi den hadde mange stygge ord i seg, og eg syntes ikke den var spesielt spanende.

  Eg gir den terningkast en svak 2.

 194. sammendrag: forfatter Tor arne Røsland.
  Boka handler om andre verdens krig og ein gutt
  som sier kode ord til ein sivilist.
  Gutten heter Henri og han har ein ven som heter Jimmy som skal i krig.
  året er 4 juni 1944.
  Eg likte boka siden det var mye drama og det var spennande.
  Men eg likte ikkje at boka var så kort.
  terning kast 4.

 195. Eg syntes boka var spennande, men eg vil ikkje anbefale den til dei som er under 10 år, fordi det var nokon banne ord der. 🤬
  Eg likte at det var mange detaljer med i teksten.👍
  Sjangeren passa perfekt til teksten, det var jo andre verdenskrig.
  Boka var veldig annerledes enn dei bøkene eg har lest før.

  Terningkast: 5 🎲🎲🎲🎲🎲

 196. Kodeord overlord

  Forfattar er Tor Arve Røssland.
  Boka handlar om andre verdenskrig der ein gutt seier kodeorda til Operasjon Overlord til ein sivilist.Operasjon Overlord handler om befrielsen av Europa fra nazistene. Gutten heiter Henry og han har ein venn som heite Jimmy som jobber i forsvaret og skal i krig 4. Juni 1944. Eg likte boka siden det var drama og mykje spenning. Eg gir terningkast 5. 😎

 197. Bokslukerprisen

  Kode overlord

  Boka hadler om andre verdenskrig,to personer,ein kode og stole på kvarandre.
  Boka var heilt grei fordi eg forstår jo at hemligheter skal du aldri røpe til noen men eg synes krig er litt vanskelig å forstå.Terningkast 4. 😉😉💞🌻

 198. Sammendrag
  Kodeord overlord var ein god bok, men eg synes det var litt stygge ord i den.
  Eg likte at det var spennande, men den var litt lang å lese.
  Det handla om at det var ein gutt også hadde han sagt noko kodeord til ein nazist og det handla om 2 verdenskrig.
  Eg vil anbefale denne boka til 10 år og oppover fordi det var ikkje så fine ord i den.
  Eg vil gi terningkast 4💜🤍💜

 199. Kode overlord.

  Eg vil anbefale denne boka.Eg likte at boka hadde litt spening.men eg lika at dei fortelle om krigen.
  Boka handla om andre verdenskrig og ein gutt som heiter Henry.
  Terningkast sterk 5 får minus siden eg forsto ikke heilt kem som sa ka!🤩

 200. Eg synes denne boka passer for noen som liker spenning og krim.
  Eg gjer denne boka terningkast 5.
  Eg synes målgruppa passa bra og denne boka passa for 8-10 år.

 201. Sammendrag
  Kodeord overlord var ein god bok, men eg synes det var litt stygge ord i den.
  Eg likte at det var spennande, men den var litt lang å lese.
  Det handla om at det var ein gutt også hadde han sagt noko kodeord til ein nazist og det handla om 2 verdenskrig.
  Eg vil anbefale denne boka til 10 år og oppover fordi det var ikkje så fine ord i den.
  Eg vil gi terningkast 4💜🤍

 202. Kode overlord av tore arve røssland.

  Det handla om att det er andre verdenskrig i England, Og att Jimmy hadde sakt MI5 koden til en i landsbyen og nå har MI5 arristert han. Eg ambefaler denne boka fra folk fra 11 til 14 år siden den kan ver litt skummel kanskje for 7 åringer for eksempel siden det handle om krig og sånn.

  6

 203. Det var andre verdenskrig og henry og kameratane hannes har vært i militærleiren der har dei hørt om hemmelige planer og kodeord.
  Eg syns boka var spennande men det blei litt surr med alle navna ,men ellers likte eg boka. Boka passa fra 10-14 siden det var litt banning. Eg gir den terningkast 5-6 siden den handla om krigen.

 204. Kode overlord
  Boka handler om at det er ein gutt som har avslørt noen koder til nazistene og nå løper i fra dem på vegen møter han vennen sin som han forteller at han har avslørt kodene . vennen blir lei seg og gutten må trøste med ein dårleg samvitigheit . Så kommer nazistene / agentene og gutten må løpe for livet og gjemmer seg in i ei hytte .
  Eg gjer terningskast 5/6 .

 205. Boka handla om ein gutt som var på rømmen fra soldatar fordi han var mistenkt som spion.
  Eg anbefalar boka fordi ho var spanande og og litt morosam.
  Eg syntes boka passar for barn 11-13 år på grunn av banning.
  Terningkast 4

 206. Eg gir terningkast 6/6. Denne boka handlet om krigsdrama og dei tyske nazistane.
  Eg kan anbefale denne boka til folk som liker og lese om krig og spenning. Ikkje sånne dyre elskere. Denne boka passer kanskje 12 åringer og oppøve siden det var bannord. Eg likte at det var spenning og litt nifst fordi det er egentlig sånne bøker eg liker og lese. Det eg ikkje likte heilt var at teksten ikkje gidde meining. Sjangeren passa og bilete. Egentlig ganske bra bok👍

 207. Hei, jeg synes at boken hver fantastisk god. Jeg elsket boken den er så fantastisk best jeg elsker gamle historier. Jeg synes den er nyttig for mye ting.

 208. Den var jo en veldig
  trist bok på samme tiden var den
  en av de beste bøker jeg har lest den var dårlig

 209. Den var jo trist på samme tiden super og
  Jeg tror den en
  av de beste bøker jeg har lest

 210. Eg synest boka var passe bra. Den var ikkje så spennande, ønskar ikkje å lese resten av boka. 🙁

 211. boka var passe bra, men den kunne blitt bedre. Eg skjønte ikkje oppsettet av kva den handla om. 2 av 10.

 212. Elevene synes boka var veldig bra. Historien var spennende og den hadde et fengende tema. Boka var skrevet på en interessant måte med mye action.
  Noen synes den var litt uoversiktlig.

 213. Dette utdraget handler om en Henry en ung mann i 2.verdenskrig. De allierte gjør seg klar til å angripe nazistene, men Henry tror at han har røpet kodeordene til en spion som jobber for nazistene. Jeg synes at dette utdraget var spennende men også litt forvirrende. Det var spennende fordi det var godt beskrevet. Den var forvirrende fordi det skjedde veldig mye på en gang. Fikk lyst til å lese mer. Så jeg gir denne en 6/10.

 214. Min mening om Kodeord Overlord

  :Hva som skjedde:
  2. Verdenskrig 4. Juni år 1944 i Effingham, England
  En gutt hadde noen agenter i hælene og måtte løpe inn i skogen. Han løp til en militærleir der en venn av ham skjente ham. Han mannen skulle i et hemmelig oppdrag om å drepe Hitler.
  Gutten hadde fortelt et hemmelig kodeord til noen og han ble drept på grunn av at han ikke sa kodeordet. Vennen hans blir sur siden han sa kodeordet siden nå var de/Hitler klar for angrepet. Litt etter kom agentene til militærleiren og gutten løp inn i skogen til en hytte.
  Jeg likte godt utdraget av boka og ville lest den 5/6

 215. Jeg likte utdraget (Kodeord Overlord)
  Det handlet om andre verdenskrig og en gutt som het Henry.
  Henry fortalte Kodeordene til Hitler og de.
  (anmeldelse)
  Utdraget var spennene og morsomt litt skummelt også.
  Jeg synes Jimmy var morsom anbefales og lese dette utdraget var favoritt utdraget av alle utdragene i boken.
  Jeg gir kodeord overlord 6/6!

 216. Boken handler om en gutt som heter Kristoffer og jobber i militære.En dag så gikk han ut i skogen.Så kom han til militærleiren og så kommet Jimmy som var lederen.

  Jeg synes utdraget var veldig gøy å lese.Utdraget var og veldig spennende. Jeg ville ha likt å lese hele boken.Jeg gir den en 10/10.

 217. Det utdraget som jeg har lest om var gøy. Utdraget handlet om at det var krig i 1994. Og om to gutter, og en som heter Henry blir mistenkt for spionasje….
  Boken var gøy og spennende fordi jeg liker når det skjer mye og litt spenning.
  Jeg har lyst til å lese resten av boken, og anbefaler denne boken til folk som liker når det er krigsdrama. Jeg tar 5/6 på utdraget jeg har lest. Jeg håper at resten av boken er like spennende.

 218. Jeg likte utdraget kodeord overlord fordi det handlet andre Verdenskrig og om en gutt som heter Henry.
  Han skulle advare vennen hans Jimmy.
  Henry fortalte noen kodeord Til en i landsbyen.
  Så sier vennen hans at han kan bli arrestert av MI5.
  Jeg likte dette utdraget fordi den handlet om krigsdrama.
  Utdraget var spennende, gøy, morsomt og litt skummelt.
  Jeg liker og lese krigsdrama så jeg gir dette utdraget 5,6.

 219. Boka handler om en gutt som heter Kristoffer. Pappaen til Kristoffer Martin Sundby døde da han var liten. En dag finner han en trio ving nøkkel i lommen på en av farens gamle jakker som bringer han ut for å finne sitt eget opphav.

  Jeg synes boka var bra. Det var mye spenning i boka som gjør det gøy å lese. Jeg liker at det skjer mye og at det ikke er så mye detaljer når jeg leser. Jeg vil anbefale boka til 7-12 år til de som liker å lese mystiske bøker uten så mye detaljer.

 220. Jeg elsket denne boken, hahah. Jeg synes den var veldig spennende fordi det var spenning i den. Jeg har veldig lyst til å høre hele lydboken💖😎😎

 221. Utdraget handler om en gutt som heter Henry og har sikkerhetstjenesten i tjenesten i hælene fordi de tror at Henry har røpet viktige kodeord til nazistene og må advare sersjant Jimmy. Vis han har røpet kodeordene vil hele overraskelsesmomentet gå i vasken….

  Den er veldig gøy og jeg gir den terningkast 6/6

 222. Jeg synes utdraget var spennende. Det var snilt at engelsk mennene reddet Frankrike fra tyskerne i andre verdens krig. Boken handler om andre verdenskrig hoved personen er Henry. Henry hadde sakt noen hemmelige kodeord til nazistene sån at de vet at dee kommer. Jeg synes det er gøy å lære om andre verdenskrig fordi det er spennende. Jeg har lyst til og lese hele boken. Andre verdens krig startet 1939 og sluttet 1945. Jeg gir boken 5-6.

 223. Dette Utdraget handler om andre verdenskrig i 1944. Hovedpersonene heter
  Henry og Jimmy. For meg så hørtes det ut som om Jimmy er en vakt av noe slag fra militæret og Henry er en fra militæret.

  Jeg likte ikke utdraget så godt på grunn av jeg fikke ikke så mye med meg fordi alt gikk så fort, Og jeg fikk ikke alltid med meg hvem som snakket.
  Jeg gir boka en terningkast 5\10

 224. Jeg likte boka veldig godt fordi jeg synes krigen er veldig interessant fordi Henry ble jaget av MI7 som er den britiske etterretningtjenesten som jaget Henry fordi de trodde at han hadde røpet kodeord til nazistene. Han hadde jo fått en venn som het Jimmy og var sersjant for de allierte styrkene i Effingham.

  Boka var veldig gøy og jeg anbefaler den. Terningkast 6/6

 225. Oda (Skole: Grannes Skole) på oktober 16, 2020 på 7:13 am sier:
  Det handler om andre verdens krig.
  Om to gutter, og en som heter Henry blir mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene………

  Jeg liker ikke så godt og lese om sånn type krig. Det var også kanskje litt mange ord jeg ikke forsto. Den var jo ikke alt for skummelt så den var jo litt gøy, det er bare noen av ordene jeg ikke forsto. Terning kast 3/6😊

 226. Det er andre verdenskrig, og i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i militærleiren der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Nå er plutselig Henry mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene.

  Jeg liker utdraget veldig godt fordi jeg synes det er spennende å høre om 2. verdenskrig.
  Det var en veldig kreativ bok. Jeg får lyst til å skrive en bok selv når jeg leser den.

  Terningkast:
  6, men, det var banning: 5

  Anbefalt aldersgrense:
  11+

 227. jeg likte boken pga den er veldig spennendes og jeg ambefaler denne boken for folk over 10 år eller 10

 228. Jeg synes at boken høres kjekt ut og spennende. Jeg skal kanskje lese denne boken.

 229. Jeg syns boken så veldig kjekk ut og jeg har veldig lyst til og lese mer av boken

 230. Denne boken er om andre værdenskrig. Jeg tror at denne boken passer både gutter og jenter og de som er intresert i krigen.

 231. jeg synes den var spenene og bra og gøy og den var morsom å se på jeg likte den veldedig bra so har jeg lært hvordan det hva i gammeldager.

 232. Det er andreverdenskrig
  Tyskerene har tatt over norge.

  det er en krim .
  den minner meg om flukten over grensen.
  jeg synes den var bra fordig jeg synes krig er spennende,
  terningskast 5.
  ja de andre burde lese den.
  ingenting gjore meg glad

 233. Innledning

  Kodeord Overlord er en kul tekst om andre verdenskrig. Hovedpersonen er en gutt ved navn Henry. Han og vennene hans har tjuv hørt på hemmelige kodeord og planer. Han er nå mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten etter ham. Nå er han i en skog og prøver og ikke bli tadd av sikkerhetstjenesten og løper og møter en venn på militærleiren og ser at han skal ut i krig.
  Dette er en bok om krigsdrama altså er det en bok om krig og drama.
  Den er unik for meg for jeg har aldri lest noe som det. Den er spennende den er kul og tøff. Som sagt aldri sett noe lignende.

  Hvorfor syns jeg dette er en kul bok
  Dette er en kul bok fordi jeg tror ikke det er så mange krigsdrama bøker de føles ganske sjeldne. Jeg føler den er unik fordi den er på en måte to sjangere krig og drama. Den har mye ting som er sant og ikke noe sånn tull og tøys jeg liker litt det jeg :3. Den bruker mange ord jeg aldri har hørt og et spørsmål er dette ekte bare at Henry ikke fantes? Denne er terningkast 10/10 sorry hvis jeg ikke er særlig flink og forklare

  Slutt
  Må da skrive litt til jeg gjør det jeg. Denne boken er full av spenning det gjør den bra. Spenningen med og få seg vekk fra sikkerhetstjenesten det har masse spenning. Den er litt lite humor ja det skal ikke være noe men litt trenger det så du ikke bare blir deprimert. Litt irriterende med så rare ord nesten ingen forstår men det er jo sikkert en voksenbok

  Takk for meg hilsen Are Elias :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3

 234. Jeg synes at utdraget var veldig kult og spennende. Temaet i dette utdraget er veldig interessant, noe som kunne bli bedre er noen flere bilder.

 235. Jeg synes at fortellingen var veldig kul og spennende. Temaet i dette utdraget er veldig interessant, noe som kunne bli bedre er noen flere bilder.

 236. Fantastisk! Gode beskrivelser om alt fra ting til personer. Jeg har så lyst til og lese hele! Selv et alvorlig tema kan bli til en fantastisk bok! Dette kan vise hvor alvorlig 2 verdenskrig var. Kan også vise hvor viktig det var og holde ting hemmelig! Som f. eks. Kodeord.

 237. Fantastisk! Gode beskrivelser om alt fra ting til personer. Jeg har så lyst til og lese hele! Selv et alvorlig tema kan bli til en fantastisk bok! Dette kan vise hvor alvorlig 2 verdenskrig var.

 238. Jeg syntes denne boka var bra, den var interessang og den var ikke vanskelig og lese heler ikke vanskelig den er perfekt for barn som liker og lese sånne boker, jeg anbefaler denne boken fordi som sakt den var lett men ikke vanskelig og lese og den var veldig bra synes jeg og veldig morsom, kul.

 239. Den var bra fordi den var spennende hvorfor fordi den var sånn at man skulle gjøre sånn oppg vis ikke så skulle den personen drepe en person

 240. I Disney really like IT, IT Wenatchee really my favorite story. I don’t like war stories/ history stories.

 241. Jeg syntes boken var litt br for den handlet om krig og sånt, og liker bøker som handler om krig og drap for de er ofte veldig brae, og derfor gir jeg den første boken en anmeldelse bra.

 242. Boka er veldig bra og veldig interesang. Jeg syns ting og folk blir forklart bra sånn at man kan skape seg bilder av hvordan det er. Boka er veldig spennende som gjør at jeg bare vil lese mer. Jeg syns boken noen ganger kan bli lit forutsigbart, men er noen ganger sånn med krim

 243. Jeg synes boka var spennende. Den hadde hvert kjekkere med litt bilder for da kunne du se det for deg. Jeg ville hatt lest videre i boka. Jeg gir den terningkast 5

 244. Boken var spennende men jeg hadde ikke lest den ferdig. Jeg likte ikke boken veldig godt.
  Jeg forsto ikke alt i boken. Boken er kanskje mer for folk som liker historie og krig.

 245. Jeg synes boka var spennende. Det hørtes ut som en spennende bok og jeg har lyst å lese hele boka.

 246. Jeg synes boken var bra men jeg er ikke så glad i sånne historier, men for noen som liker det tror jeg de synes den er bra

 247. Boken var litt interessant men var ikke noe jeg internerte meg for
  Men hørtes litt gøy ut men er mest for de som liker å høre om historie å er interessert i krig åjeg elsker Emilie hu var så kul i den militær trakten

 248. Den var veldig bra men jeg er egentlig ikke så glad i krig og sånn men for folk som liker det er det en veldig bra bok.

 249. Jeg synes at det var en bra bok og at den var spennende men jeg ønsker at det kunne vært mer om personene.

 250. Jeg synes boka var spennende. Gir den en 5/6. mange folk i klassen synes denne boka var spennende. Hilsen fra Haugesund.

 251. Det var en spennende og interessant bok. Jeg tror jeg har lyst til å lese hele boka siden jeg liker spennende bøker.

 252. Jeg Synnes boken var helt grei. Dette er ikke min type bok så jeg gir denne boken 4/6⭐️

 253. Dette var en ok bok, krig er egentlig ikke min type bok, men jeg hadde sikkert lest boka hvis jeg hadde sett den i biblioteket. Den hørtes ganske spennendes ut.

 254. Vet ikke helt. Boka var bra men foretrekker andre bøker. Men høres veldig spennende ut.

 255. FORTJENER IKKE Å VINNE! JEG LIKER IKKE SÅNNE BØKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 256. Bra: Eg liker boka fordi eg liker bøker med litt spenning.
  Mindre bra:Det kunne ha vert noen bilder og litt dårlig beskrivelse om hovedpersonane. Har lyst å lesa resten. Dei som liker bøker med spenning bør lesa denna boka!!!

 257. Den var kjempe bra. de gjorde det kjempe spennende hele tiden den hadde både punktum og komma ikke skrive feil og det var gøy att det var stressende og det bar litt kjedelig med att det var ikke hele boken med så det var litt kjedelig men de beskrev hva som kjede hele tiden og det med boka så han som skrev boka burde være stolt for boka var kjempe bra men bare av alle bøkene var kodeorovergang den beste av de alle så hoper jeg att meg og klassen min får nye bøker og jeg får lest hele boka

 258. Jeg syntes boken er veldig brad og morsom jeg håper flere vil lese boken og jeg gi boken en 10 av 10 poeng

 259. Den er bra fordi den er spennende og og jeg likte den veldig.
  Den passer for begge kjønn og aldersgrense(7-13 år).
  Jeg gir den terningkast 6.

 260. Kodeord overlord

  Laget av Tor Arve røsland

  Jeg liker denne boka siden den er spennende og morsom jeg likte spesielt da Henry blir jaktet på av M15 og da Henry ga jimmi kapsen denne boka passer får alle aldrer unntatt alle som er mindre en 10 siden banne ordene denne boka gjør jeg terningskast 6av 6

 261. Kodeord overlord av Tor Arve røssland
  Den handler om at en soldat som heter Henry som skal adver jimi soldat
  Jeg synes at boka er bra men liker ikke krig vis jeg vile ha tat terningkast ville det blitt en 4

 262. Kodeord overlord

  Tor Arve Røssland har skrevet boken

  Boken handler om hennry som fik kodeordene og rømmer fra spionene.

  Boken passer for de som liker spenning.

  Jeg likte boken fordi det hvar spennende.

 263. Laget av Tor Arve Røssland
  Boka hadler om en gutt som heter Henry han er i en krig og må overleve.

  Dette synes jeg om boka

  Jeg synes boka ikke var så bra fordi det for mye og få med seg.men den var litt spenndene så jeg gjir trenig kast 3.jeg gjir det så lavt fordi det var også mye banne ord i teksten.

 264. Kodeord Overlord er en spenning bok av Tor Arve Røøsland

  Kodeord Overlord handler om at det er krig og at mange kommer til å dø.

  Jeg synes at teksten er super fordi den er veldig spennene, men den kunne vært litt mer spennene i boka.

  Jeg gir boka terningkast 10

 265. Kodeord overlord

  Laget av Tor Arve Røsland og vigmostad og Bjørke

  Jeg elsker denne boka den er så spennende og den mangler ingenting den er så bra det eneste som klassen min ikke likte hvar banneordene.Jeg elsket da Henry løpte fra M15 og da Henry snakket med jimmi og at M15 lette etter ham.Denne boka passer får alle sammen og alle aldere.Denne boka er så bra jeg kommer til å lese resten av den jeg elsker at det er litt action i den så den ikke bare handler om. 2 verdenskrig.

 266. Boka er skrevet av Tor Arve Rossland.

  Boka handler om en gutt som heter Henry som er i krigen. Han har et hemmelig kodeord overlord som de de kriger mot ikke kan se. Jimmy prøver og hjelpe han. Vis det hemmelige kodeordet havner i gale hender så er det over og ut. Alle stoler på han, han må ikke miste den hemmelige koden hva er det som skjer.

  Boka passer for de mellom 8 og 13 år. Den er litt skummel, og handler om et mysterium.

  Min mening om boka kodeord overlord er litt skummel veldig spennende og terningskast 6. Jeg synes det fordi jeg liker mysterier bøker, skumle bøker og spennende bøker.

 267. Jeg synes boka var passe bra fordi den her ikke så mye humor, nyheter og spenning.
  Det er ikke den beste boken men passer lillebror.
  Men passe bra og passe dårlig.
  Jeg lærte lit om første og andre verdenskrig.😎😜
  Terninkast 4.

 268. KODEORD OVERLORD av Tor Arve Røssland
  Det er andre verdenskrig og Henry er mistenkt for og ha røpt kodeordene. Det er et problem fordi kodeørdende var hemmelig.
  Jeg syntes boka passer godt for 7-15 den er kanskje litt for skummel for andre.
  Jeg gir boka en 4 av 6.
  Man. 12. okt. 2020.

 269. Histotien handler om andre verdenskrig jeg synes at boken var veldig spenende. Teksten var veldig beskrivende og kul i begjynelsen. Boken var veldig bra fordi de bruker ekte fakta om andre verdenskrig. Jeg kan mye om andreverdenskrig. Tærninkast 9 ut av 10.

 270. Boka kodeord overlord var sikkelig spennende! Det handler om krig.Om at en soldat som heter Henry må kjappe seg og advare sersjant Jimmy. Jeg synes det var mest spennende med starten.forfatteren heter Tor Arve Røssland.Hvis jeg skulle gitt ett terningkast av denne boka ville det blitt en sekser!

 271. Bokanmeldelse kodeord overlord

  Boka handler om at det er en gutt som ikke har foreldre å at det er andre verdenskrig og han tror at han hjelper tyskerne men han finner ut at han han hjelper ikke er en tysker…

  Jeg har nettopp lest kodeord overlord.
  Jeg synes denne boka var bra og interessant.
  Nå for tiden leser jeg mye bjørn Sortland sine bøker som jeg synes er veldig spennende.
  Jeg ville anbefale denne boka til folk som liker action og spenning.
  Denne boka var lett og bra å lese.

  Jeg synes denne boka var veldig spennende og interissant, boka er annerledes enn det jeg bruker å lese men den var veldig bra. Den hadde mye action og den var underholdene.
  Jeg synes forfatteren skrev veldig bra og forklarte bra i teksten.
  Jeg har på en måte lært litt om andre verdens krig da jeg leste denne boka.
  Boka er full av spenning.

  Ja jeg kunne gjerne tenkt å lese mere av denne boka fordi boka var veldig bra.

 272. Bokanmeldelse kodeord overlord

  Jeg har nettopp lest kodeord overlord jeg synes denne boken var interessant og spennende jeg gir den super.

  Denne boka var lett og lese og spennende.

  Forfatteren skriver veldig fint så man forstår veldig mye av boka.

  Jeg vil anbefale denne boka

 273. Jeg synes at boka var litt kul og at hoved personen var kul👍Trening kast 5

 274. Boken var spennende fordi jeg er inntresert i andre verdenskrig og syntes at andre verdenskrig er spennende. Boken anbefales til aldersgruppe 12til 15. terningkast:4

 275. Jeg likete ikke bøka fordi jeg liker ikke bøker om krig. Den er litt skjeddelig. Jeg likte ikke den også fordi den er ikke interessant eller morsomt.

 276. Boka handler om at en cirka 20 år gammel gutt er i militæret under krigen har hørt en hemmelig krigsmelding han egentlig ikke burde hørt. Etter det blir han etterfulgt av sikkerhetstjenesten. Jeg synes boka var spennende fordi det er mye action. Jeg synes krigsaction er spennende. Boka passer for barn og ungdom i alderen 9 til 15.

 277. Den boka var veldig spennene. Det var veldig spennene fordi jeg normalt leser ikke sånn bøker. Det var også litt kjedelig fordi det var bare litt av historie så jeg forsto ikke helt hva som skjedde. Det var også litt moro til å lese. Det var bra til å vet at den gutt tenkte at han kan ikke skuffe moren hans. Jeg tror det kunne hatt vært mer lett til å lese. Jeg anbefale den bok til de som liker å lese om krig.

 278. Jeg anbefaler denne boka til aldersgruppe 12 til 15. Han heter Henry og er 20 år. Han er i milliteret og hører noe han ikke skal høre han sier det til noen. Sjefen for leiren finner ut at Henry har sagt det og blir sur. Jeg liker ikke bøker som dette men den kan være fin for folk som liker litt krigsbøker.

 279. Jeg likte boka fordi den var spennene og den var kul.
  Det jeg likte med boka var at han innrømte hva han hadde gjort og prøvde å orne opp i det, selv om han kunne få konsekvenser.
  Det jeg ikke likte med boka var at de skulle i krig.

 280. Boka heter kodeord overload. Det var en gutt som hørte noe han ikke skulle høre. Det var noe med krik. Han sa det til noen han skjente. Han var i fare og kunne dø. Så han må gjemme seg og han er redd. Og det litt skummelt syns han. Den var ikke så spennende og jeg liker ikke lese sånne bøker. Jeg anbefaler den for folk fra 10 – 14 for den hadde vold og noen morsomme replikker! Den er spennende morsom og kul.

 281. Boka handler om en gutt som jobber for å ta de tyske soldatene. Han har sakt kode ordene til en landsby boer som har blitt tatt av MI5. Det kan skade hele angrepet! Jeg synes at buken reform 10 – 14 år den er veldig spennende og morsom. Jeg likte best de fine beskrivelsene når han var på vei til leiren.

 282. Det er andre verdenskrig, og i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i militærleiren der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Nå er plutselig Henry mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten etter seg.

  Boken var spennende å jeg fikk lyst til å lese resten av boken så jeg syns boken var bra. Jeg ambefaler boken får 10 til 15 år.

 283. Sjangeren er krigsdrama, den starter litt brått i beskrivelse. Dette skjedde under krigen i England.
  Bra: det som var bra med teksten var at forfatteren som skrev hadde forklart så bra at man kunne komme opp med bilder i hode sitt selv uten at forfatteren hadde trengt å sette inn bilder i boka.
  Dumt: det skuffet meg litt at det var litt lite innlevelse i teksten. Det var litt dumt at teksten startet så brått med forklaringer og på slutten hadde han ikke forklart like bra, ellers kunne jeg lest hele boka selv. Jeg gir terningkast fire.

 284. Jeg likte boken veldig godt, men jeg syns det kanskje var litt dumt at slutten ikke hadde så mye beskrivelser som på starten av utdraget.
  Når jeg leste ingressen fikk jeg lyst og lese hele boka.
  Jeg syns det var gøy og lese boka, fordi det allerede var gøy på første avsnitt.
  Dens styrke var at man kunne forestille seg bildene uten at de trengte og være i boka.
  Forfatteren hadde vært veldig flink med og fortelle en god historie.
  Jeg syns det var fine forklaringer i teksten.
  Jeg kunne ha tenkt meg til og lese hele boken.
  Jeg likte at sjangeren var krigsdrama for jeg syns det er veldig spennende med fortellinger som har noe og gjøre med krigen.
  Jeg ville gitt boken terningkast 5, fordi jeg syns at boken var spesielt bra, fordi det var så mange forklaringer på alle sidene. Det syns jeg var bra.

 285. Jeg synes den var super fordi det har litt action istedenfor å få folk til å gå rundt og løpe hjelp.

 286. Kodeord overlord

  Jeg synes det er en bra bok jeg får lære om andre verdenskrig av å lese et spennende bok.vi har hatt besøk av forfatteren som skrev boka og jeg husker at han liker Liverpool det beste laget i verden.

 287. Jeg syns at utdraget var kjempespennende. Jeg har lyst til å lese hele boka når jeg får tak i den.

  Utdraget handler om Henry som har fått høre ulike planer og kodeord og er mistenkt for å ha spionert, som han også har gjort. Nå blir han jaktet på av sikkerhetstjenesten, og det er da utdraget starter. Henry må finne Jimmy og advare han om at han har sagt det til en i landsbyen som har blitt tatt av sikkerhetstjenesten. Henry tror de taper 2. verdenskrig på grunn av han.

  Jeg likte utdraget fordi man hoppet rett inn i fortellingen og det var skrevet veldig bra. Jeg har likt å høre om 2. verdenskrig siden jeg var liten. Selv om denne boka ikke er ekte, kunne den vært det.
  Jeg likte måten boka var skrevet på og at det var så mange detaljer uten at det ble noe kjedelig, så forfatteren har vært veldig flink her.
  Jeg anbefaler andre som liker krigsdrama å lese boka, for den virker kjempespennende.
  Jeg gir boka terningkast 6, og gleder meg veldig til å lese hele.

 288. Jeg er egentlig ikke glad i ting som har med krigen og gjøre, men dette utdraget var bedre en forventet. Jeg syntes det var spennene og jeg fikk faktisk lyst til og lese resten av boka. ☺️. Jeg syntes at den som har laget boka fortjener en pris fordi, man får folk som egentlig ikke liker krigen til og like den mye mer. 👌 Som for eksempel meg. 😍

  Syntes at Jimmy fortjener og få straff. Vil veldig gjerne finne ut av det så jeg kommer til og lese boka garantert😉✌️.

  Jeg gir boka 4 av 6. omg jeg blir så frista til og lese. 😍 Er faktisk veldig glad får at læreren vår har lånt boka akkurat nå. 😉😻

  Takk for meg;)

 289. Jeg likte utdraget av boken, jeg har veldig lyst til og lese mer av boken.
  Boken er skrevet veldig bra og det er det som gjør at den er veldig lett og bli hektet på den. Andre verdenskrig temaet passer bra inn sammen med spenningen og temaet. Terningkast 5

 290. Jeg synes boken var veldig fin, men ikke helt min type sjanger. Jeg liker mer skrekk osv.
  Men hvis jeg hadde likt mer av denne sjangeren ville jeg nokk ville lest denne boken. Eller hvis denne boken hadde mer spenning 😄 ville gi den terningkast 3, midt på treet 👍

 291. Den boka er ikke helt min type, men jeg syntes at den ble bra skrevet. Jeg liker mysterier da, men ikke fra andre verdenskriger. 🙂 terning kast 3-4 jeg vil gjerne få andre bøker fra denne forfatteren om mysterier, men ikke i det type.

 292. Den var veldig spennende og interessant, men den kunne hat litt mer spenning som jeg løp i en mørk natt nazistene var etter meg kommer jeg til og dø men det er bare det jeg syntes. Terning kast 5,9

 293. Den var veldig spennende og interessant, men den kunne hat lit mer spenning som jeg løp i en mørk natt nazistene var etter meg kommer jeg til og dø men det er bare det jeg syntes

 294. Jeg liker egentlig kriks sjangere men denne traff ikke helt meg jeg gir boken ternings kast 4 av 6

 295. Det handler om at en gutt gir en Kode om noe hemmelig og Han får store problemer og vennen hans ble redd og gråt

 296. Jeg synes den var veldig spennende men jeg skulle ønske at det ikke var triste ting i den fordi da triste ting skjer begynner jeg å gråte og spionering er frekt. Og jeg synes mere folk burde lese den

 297. Klassen er delt, men de fleste synes boka virker superbra fordi den er spennende, den er gøy, den er litt grov i språket, det er gøy å høre om krigen.

  Det som ikke er bra er at det er banning i boka, men samtidig er det ok.

 298. Vi synes boka var spennende fordi mange av oss liker å lese om krig. Dette er viktig å vite om. Boka var godt skrevet. Utdraget hadde også gode beskrivelser av miljø.
  Ikke alle i klassen likte banningen i boka. Vi synes vi fikk litt lite inntrykk av hovedpersonene. Mange syntes omslaget så kult ut og passet til boka. Flere vil lese boka.

 299. Anmeldese

  Kodeord: Overlord
  Skrevet av Tor Arve Røssland
  Forlag: Vigmostad Bjørke

  Boka handlet om en gutt som levde når nazistene angrep Europa. Han hadde fortalt noen kodeord til en sivilist, som han trodde var en spion. Det gjorde at oppdraget kanskje var avslørt for nazistene. Oppdraget var å angripe nazistene og befri Europa. I utdraget forteller Henry ( den gutten som det handler om ) hva som har skjedd til sersjant Jimmy. Da han fortalte det ble Jimmy redd, frustrert og sint. Jimmy visste at han kom til å bli stilt for riksrett, men Henry fikk roet han ned. Til slutt møtte han på noen agenter fra M15 som Henry løp fra mens de ropte stopp. Henry var raskere enn alle på skolen, borsett fra Elliot. Og han har bodd i Effingham i 4 år så han kunne skogen kjempe bra. Så da løp han i en gammel jakthytte og gjemte seg der. Han roet seg, men begynte å skjelve og så skjenket han lommene sine og fant notatboken sin. Den var våt og klissete, men tegningene var synlig fortsatt. Og der sto også kodeordene, kodeordene som kunne ha ødelagt alt og gjør at Henry for skylden for at de tapte krigen.

  Denne boka handler om krim, spenning og litt fakta. Denne boka minner meg ikke helt om noen filmer jeg har sett eller noen andre bøker jeg har lest.

  Min opplevelse med denne boka var at den var ganske gøy og kul. Og jeg likte den veldig godt. Så jeg har veldig lyst til å lese hele boka. Av det jeg leste så hørtes den veldig spennende ut. Og jeg liker å lære om krigen, og dette handlet om krigen så jeg likte den ganske mye. Så jeg gir boka en -4. ( som er ganske bra )

 300. Denne boken er veldig spenene den er lit rar jeg vil gi denne boken ¤¤¤¤ stjerner. denne boken har banneord så jeg anbefaler denne boken for 4 klassinger.

 301. Jeg syntes boken var spennende jeg tror at han hadde bod der mange år fordi han vet så mye om den skogen.

 302. jeg likte denne boken. Den var spennende og kul. Jeg likte den veldig godt fordi den handlet om andre verdenskrig. Det syns jeg er skikkelig spennende, men boken kunne vært bedre. 😕 Ternings kast 4/6😊😃😆👌👍

 303. mye banning det er ikke bra for barn så frekt Ass jeg liker den fordig det er voldsom å det er gøy .

 304. Jeg likte virkelig denne boka. Den var spennende fordi det var krig og det var morsomt at de bannet. Jeg vil lese resten av boka så den får en 9 av 10

 305. Jeg likte virkelig denne boka. Den var spennende fordi det var krig og det var morsomt at de bannet. Jeg vil lese resten av boka så den får en 9 av 10

 306. den var spenndene og kul men kunne vært bedre jeg gir den en 4 av10 det er ikke en bok jeg vile ha hørt på til vanelig.

 307. Jeg synes den var bra men det var noen rare ord men det går bra🤟🤟🤟🤟👌👌👌👌👍👍👍👍😃😃😃😃😏😏😏😏

 308. Jeg syntes boken var både spennende, interessant, fin og rørende. Spesielt siden den er basert på en sann historie. Men jeg synes det var litt surrete å få med seg informasjon.

 309. Bokanmeldelse av “Kodeord overlord”

  jeg har lest en bok som heter kodeord overlord.Det er en krigsdramabok for barn av Tor Arve Røssland. Det handler om andre verdenskrig i England og hovedpersonen heter Henry. Henry og kameratene hans er i en millitærleir.

  jeg likte ikke boken fordi jeg ikke liker krigsdrama.Det jeg likte med boken var at det handler om å overleve og redde hverandre.

 310. Kodeord Overlord: Jeg synes at boka er spennende og gøy å lese. Det var nervepirrende og gripende med tema om krigen og jeg kunne virkelig forestille meg hvordan det hadde vært å være der. Det jeg også likte ganske godt var at forfatteren forklarte veldig bra situasjonen. Jeg synes at det er veldig underholdene og interessant med drama. Det er ikke så mye jeg ikke likte, men det var litt vanskelig å skjønne hvem som var viktigst for historien. Forfatteren beskrev ikke personene så godt, men jeg skjønte mer på slutten. Jeg gir utdraget/boka terning kast fem av seks.

 311. Boken var bra og spennende, jeg er ikke så intresert i boka. Boka var litt guttete. Jeg vil gi bokenterningkast 2/6.📚🎲

 312. Jeg syntes at boka var bra og litt spennende men det er ikke en bok jeg egentlig hadde lest ferdig. Jeg gir boka terningkast 3,5.

 313. Jeg synes denne boken var spennende og litt trist. Jeg synes boken var litt uforstårlig men det er ikke så farlig.📚

 314. Vi i 7A syns at boka er bra. Det vi liker ved boka er at den er spennende, den tar for seg et tema som mange syns er interresant. Vi liker at den er basert på virkelige hendelser. Forsiden har gripende illustrasjoner og vi syns boka er godt skrevet.

  Vi likte ikke at utdraget går rett inn i en handling vi ikke helt forstår. Vi følte vi ikke forstod hva som skjedde. Det er mange i klassen som ikke liker å lese om krigen. Det er et ubehagelig eller kjedelig tema for mange.

 315. Boken var spennende og jeg har lyst til å fortsette å lese mere av den
  Terning kast 5😁

 316. Dålig! den var kjedelig og jeg kunne ikke gå på do fordi vi måtte lese denne 🙁 -0/10

 317. Jeg synes denne boken var passe bra. Det er fordi jeg synes den ikke var så spennende og den var litt forvirrende. Jeg likte den fordi den er om krigen og om hvordan det var da. Terningkast: 4

 318. Den var bra, men jeg tror ikke jeg ville kjøpt eller lånt den på biblioteket. Den var litt spennende men det ble litt kjedelig når det tok så lang tid å snakke med Jimmy. Det kan også være fordi man vet ikke helt hva som har skjedd.

 319. Den var bra og spennende og jeg vil lese hele boken nå. Den var litt trist, pappa likte ikken at de banna i teksten

 320. Jeg synes denne boken er ganske bra fordi det beskriver karakterene godt og har vanskelige ord jeg kan lære

 321. Bokomslaget var kult og spennende! Vi tenkte at boka kom til å være kjempebra pga dette, men noen av oss ble litt skuffa… Vi hadde håpet på noen flere bilder feks, og teksten inneholdt en del vanskelige ord/begreper som gjør at vi kanskje tenker den passer best til eldre trinn enn oss. Temaet med krig, spionasje og flukt var det beste ved utdraget.

 322. Den var super og veldig spennende. Jeg liker krigsdrama for det skjer noe hele tiden.

 323. Jeg synes boka var kjempe bra, jeg liker å lære mer om krigen så det var ekstra gøy å lese boka. Jeg skulle ønske jeg kunne lese hele boken men den er ikke på skolebiblioteket enda. Det eneste jeg syntes var dumt var at karakterene bare var gutter i utdraget. Jeg syntes at teksten ble bra fordi at jeg på en måte kjenner igjen boken i andre bøker jeg har lest. Jag gir den terningkast 6

 324. Jeg synes boken var veldig kul og har lyst til og lese hele boken. Jeg tenker og kjøpe den.
  Dette var en av favoritt bøkene mine blant bokslukeprisen.

 325. Jeg synes boka var veldig bra og likte den veldig godt. Jeg synes at det burde være litt mer action som foreksempel at Henry ble fanget av Nazistene og ble holdt til avhør. Jeg har ikke lest resten av boka men jeg tenker på å gjørde det. Det kunne kanskje vært litt bilder. Jeg gir boka 5/6 terningkast.

 326. Den hva spennende, men det hadde blitt bedre om det hva noen bilder.😉 Men jeg anbefaler den til andre.👌😃

 327. Jeg syntes den var bra fordi det var mye spenning og det handla om flere personer. Jeg syntes også at krig er ganske spennende. Jeg syntes det er veldig kult å lære om krigen og hva de brukte hva slags utstyr de brukte. jeg vil gjerne lese mer av boka. jeg syntes den var super bra jeg gir den terningkast 6/6. jeg anbefaler alle å lese.

 328. Jeg liker boken fordi den handler om militære.Boken har noen dårlige ord i seg men den er bra boken er spennende.Boken handler om andre verdenskrig.Jeg gir boken terningkast 6 fordi den er spennende og den handler om krig som interesserer meg.

 329. Jeg synes at boka var ikke så bra fordi den hadde for lite bilder.Men jeg likte den litt og fordi den snakka om andre verdens krig.

 330. jeg likte dette utdraget fordi jeg liker 2 verdenskrig og har veldig lyst til å lese bøker som har spenning og action. Hvis du liker spenning eller action er dette virkelig boka for deg.

 331. Jeg syntes denne boka var veldig spennende. Jeg syntes den var litt mye banneord i teksten men det var fin å lese. Det er bra fordi det er noe som kunne ha skjedd i 2. verdenskrig. Jeg syntes at folk fra 11-14 burde lese denne.

 332. Hei denne boka var bra. fordi den handla om andre verdenkrig. Og den var spennende og kul. Men den kunne ha noen flere bilder.

  terningkast blir 5. Og boka passer for barn på 9 til 12 år

 333. Jeg synes ikke boka var så bra. Jeg er ikke så glad i bøker med krig. Jeg gir boka 2 av 6. Den handler om andre verdenskrig. Jeg anbefaler boka for de som er 10-13 år.

 334. Jeg synes den var bra. Jeg likte at det var en historie som kunne ha hent i 2.verdenskrig. Forfatteren er flink til og skrive i detaljer. Det dumme er at når forfatteren skriver så mange detaljer kan det bli litt kjedelig og for langt.
  Jeg tror den passer for 10 år og oppover.

 335. Denne boken likte jeg ikke helt. Jeg syntes at det er gøy å høre om 2. verdenskrig, men denne boken var litt vanskelig å forstå og det var mange ord jeg ikke viste hva betydde. Derfor var den også litt kjedelig.

 336. Jeg synes at boka var veldig bra. Den handler om andre verdens krig. Jeg anbefaler for barn på alder 8 eller 9. Jeg gir den boka terning kast 5. ✨

 337. Jeg syntes at boka Kodeord Overlord var super fordi den er spennende, fordi jeg er interessert i ting om 1. og 2.verdenskrig og fordi den er litt morsom.

 338. Jeg synes dette er det beste utdraget fra dette årets Bokslukerprisen. Det er veldig detaljert og litt kunnskap om andre verdenskrig. Jeg synes forfatteren gjorde en god jobb i og ha med banneord siden det var nok en del banneord under krigen. All spenningen gjør det umulig og stoppe og lese.

 339. Den var veldig bra og jeg likte foredraget vis jeg begynner å lese klarer jeg ikke å slutte å lese☺️📚

 340. Det er en veldig spennende bok. Jeg likte boka siden det var noe spennende hele tiden.

 341. Hei!
  Jeg syntes at boka var spennende og gøy å lese. Vi får ikke direkte informasjon om hva som har skjedd før i boka, og det synes jeg er bra. Jeg liker også at fortellingen starter i «in medias res», altså a begynner midt i fortellingen. Det eneste som kunne ha vært bedre er at det ikke hadde vært bruk av banneord, siden hvem som helst har tilgang til boka.
  Takk for at du leste kommentaren min! (-:

 342. Bra:Den var veldig spennende. Jeg klarer ikke legge fra meg boka, den er så bra! Jeg liker at kapitlene ikke er i riktig rekkefølge i forhold tiden.
  Mindre bra:Det var ingen ting som var mindre bra.
  Terningkast:6
  En av de beste bøkene jeg har lest!

 343. Jeg synes ar boka var OK anbefales for de som liker 2. verdenskrig for terningskast 4

 344. Boka var spennende, fordi den handlet om 2. verdenskrig. Jeg synes utdraget er veldig bra, og har lyst å lese boka.

 345. God bok for de som liker å lese om 2 verdenskrig
  Jeg ville ha gidd den tærningskast 3 for meg var det en hel ok bok

 346. Jeg likte bokens utdrag fordi utdragen er dramatisk interessant spenene og handler om gamle dager i verdens krig 2.
  Da synes jeg at jeg bør lese boken.
  Jeg synes at utdragen tærning kast 5

 347. Bra: Boken var bra fordi det handlerom andre verdenskrig.
  Mindre bra: Forde det var banning.
  Jeg gir den terningkast 5.

 348. Jeg synes boka var bra, fordi jeg er interessert i andre verdenskrig. Favoritt sjanger min er krim, og denne er jo en krimbok. Jeg tror at de som liker krim og er interessert i andre verdenskrig vil like denne boken. Bra: Boken er spennende og interessant, og den for med seg hvordan andre verdenskrig var. Mindre bra: Har ikke noe negativt om denne
  boken. Terningkast: 4

 349. Bra: Jeg likte boken fordi den var spennende og hadde mye tekst.
  Mindre bra: Jeg synes det var mindre bra fordi det var mye banning
  Terningkast: Jeg gir boka terningkast 5.

 350. Bra: Jeg synes boken er fengene og jeg får lyst til å lese den. Tittelen er spennende og coveret er kult og mystisk. Hendelsene er spennende.
  Mindre bra: Det er noen banne-ord.
  Terningkast: 5

 351. Jeg liker boken fordi den var veldig spennene og mye banning så jeg begynnte å le sikkelig den er fegene og kul å veldig historie jeg fikk lyst å lese 50000 sider til av boken terne kast 6👌👍🤟

 352. Jeg syntes den
  Jeg syntes den var veldig bra jeg fikk veldig lyst til å lese mer
  Veldig gode sider 🍂

 353. Spennende som lydbok, ikke like artig å lese selv. Endel dialog var lettere å skjønne på lydboka, for da skiftet han stemme.

 354. Eg synes boka var bra og spennende, skildringen var helt ok. Eg kunne ønske forfatteren kunne forklart karakterene litt bedre. Banningen gjorde at eg kunne forstå følelsene til karakterene. Eg gjer terningkast 6/6.

 355. Eg og mange i klassen elsket boken og nesten alle i klassen har ein av den boken fordi spenningen, dramatiske og skildringene. Nesten alle i klassen satt heilt stille og leste læreren prøvde og få kontakt med oss men det var ingen som følte med alle leste godt. Eg vil gi boken 6 av 6. Elsker den.

 356. Jeg syntes denne boken var veldig bra, andre verdenskrigen var et spennende tema. Forfatteren var veldig god til å skildre følelser, plass og person. Det eneste jeg syntes var litt rart var måten det gikk så fort i fra Jimmy lå på gresset å var lei seg til han var helt fin å skulle dra. Boken kunne også ha hatt ihvertfall noen bilder, så den gjerne er litt lettere for folk å lese den, den var noen ganger litt forvirrende. Viss jeg hadde fått boken ville jeg ha lest den.

 357. Eg synest boka var veldig bra og spennende, boka var skildra godt. Historien var veldig spennende og eg likte at det var litt banning fordi du kunne virkelig føle smerten til karakterene og da føler du at du er inni boken og samtalene du føler at du er på plassen. Forfatteren forklarte alt veldig bra. Det er en av de beste norske bøkene eg noen gang har lest. Den er veldig enkel og lese. Eg kunne ønske at de forklarte litt mer hvordan karakterene så ut. Eg gjer denne terningkast 6/6.

 358. Eg likte den veldig godt. Eg ville sikkert gjitt et ternigkast 5. Den var god fordi det var masse spenning, og eg føler at det blir masse action.

 359. Denne boka hørtes så gøy ut at med en gang eg kom hjem spurte eg mamma om å kjøpe den. Eg har begynt å lese den og eg kan ikkje legge den vekk.
  Eg elsker krigsdrama så dette var boken for meg.
  Eg gleder meg til å få lese flere bøker fra denne forfatteren.

 360. Den var okå men, eg har sett ein lignade film så er ikkje så interessert men er spennende ellers.

 361. Eg synes den var bra fordi eg intresserer meg veldig for temaet. Og den var veldig spennende.

 362. Dette er ei veldig bra bok eg elsket den eg syntes andre verdenskrig er ganske spennende så det var veldig gøy boken var bra eg likte den

 363. Veldig spennende og gøy.
  jeg tror boken passer bra for ungdommer.
  jeg liker den.
  jeg har lyst til å lese mer.

 364. Denne boka var spennende. Den var full av action. Andre bør lese denne boka fordi den var spennende, og hvis du liker 2.verdenskrig så passer den godt.

 365. Denne boka var spennande fordi det er gøy å høre krigshistorier.Den var også gøy fordi det var mye action . Terningkastet gjekk lit ned når eg hørte at det var eit banneord der det er jo ein barnebok. Terningkast 5/6

 366. Boka var bra fordi det var krig og spenning.det var bra at det var ingen bilder fordi da kan man lage sine egne bilder i hodet eg vil gjerne kjøpe eller leie boka. Terning kast 6 av 6

 367. Eg synes boka var spennande fordi den handla om krigen, men det burde ikkje være banneord i den. Terningkast 5!!!!!!!!!! 😜😄

 368. Boka var kjempe bra fordi eg liker spenning og krig. eg vil gjerne kjøpe boka eller leie den sån at eg kan lese resten. eg synstest også at de var bra at det var ikke noe bilete fordi da kan man lage egne bilete i hodet. Eg synstest boka var helt utrolig som betyr at eg synast at alt var bra🤩🤩🤩🤩🤩 terning kast 6 av 6

 369. Jeg likte boken veldig masse!
  Masse drama jeg likte.
  Jeg anbefaler boken til 10-13 år.
  Det var litt gøy når Henry grinte. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg synes det var gøy, men de
  t var gøy.

 370. Eg liker denne boka veldig godt fordi eg liker å høre om krig .Det er også spennande.

 371. Denne boken handler om engelskmennene som kjemper mot nazistene i 2.verdenskrig. Det er en gutt som heter Henry og han sier noen kodeord til ein person i bygda og tror at de kommer til å tape krigen av dette.

  Jeg likte boken veldig godt fordi at jeg følte at jeg ble dragd inn i boken og den var spennende. Den var veldig bra skrevet også.

  Jeg anbefaler boken for folk som liker krigsdrama og spenning. Den var veldig bra skrevet og den var veldig spennende. Jeg holder på å lese boken nå og jeg liker den veldig godt så langt.

 372. Veldig mange syntes at boka var veldig bra og spennende, men vi hadde også noen som ikke likte sjangeren. Noen mente at det var interessant å høre hvordan det kunne være i en krigssituasjon. Dette er en bok som flere elever kommer til å låne.

 373. Kodeord overlord

  Kodeord overlord er en bok om andre verdens krig. Den handler om en gutt som kommer i skumle og seriøse problemer. Det er en spenningsbok med mye krigsdrama.

  Jeg syntes kodeord overlord er en spennende og nervepindene tekst. Jeg syntes det er gode beskrivelser i boka. Men utdraget var litt uforståelig fordi teksten ikke var i kronologisk rekkefølge, så det var vanskelig å følge med. Det var lett å leve seg inn i boka.

  Jeg anbefaler boka til barn på 10-12 år. Jeg gir boka et terningkast 5.

 374. KODEORD OVERLORD
  Boka handler om en gutt som må evakuere vekk fra byen fordi der har bor blir bombet av tyskerne. Han kommer til en leir og blir venn med en mann. Senere havner han i stort trøbbel.

  Jeg synes boka var spennende. Den var kul fordi den handler om andre verdenskrig. Jeg synes det er bra tekst.

  Men det litt dårlig med den også. Den burde vært i kronologisk rekkefølge. Det er veldig vanskelig å holde styr på boka. Når datoene hopper frem og tilbake. Det burde også vært noen bilder.

  Det var en bra bok. Jeg håper den kvalifiseres og kanskje vinner. Jeg anbefaler den til barn på 10-12 år. Terning kast 4.

 375. Boka var Super siden den handlet om 2.verdenskrig, og krig er spennende. Det som er spennende er hva som skjedde under krigen. Og det de i krigen tenkte og gjorde under sånne omstendigheter det var imponerende.

 376. Vi likte boka fordi den handlet om 2.verdenskrig. Det er fakta om hva som skjedde under krigen.

 377. Veldig bra bok med mye spenning.👍🏽👍🏽👍🏽
  Og veldig spennende tema.👍🏽👍🏽👍🏽

 378. Boka var spennende. Den var interessant fordi den handlet om krigen. Kjekt å høre om hvordan krigen utspilte seg. Kunne gjerne lest hele boken.

 379. Kodeord Overlord handler om krigen i andre verdens krigen. boka forgår i england.boka handler om henry

 380. veldig bra bok jeg elsker spenning å det er spennende å høre om ting som kunne ha skjedd i fortiden og andre verdenskrig å sånt .

 381. Det var spenene. Jeg synes at det er artig at det er en sann fortelling. Det sto krigsdrama
  det var det, og det morsomt. jeg fikk lyst til å lese mer med en gang.

 382. Jeg synes boka var spennende og bra. Den var bra fordi der var bra forklart. Jeg anbefaler denne boka for 4-7 trinn. Terningkast 5.

 383. Boka er spennende fordi hovedpersonen røper et kodeord.
  Boka passer for de som er 10, 11, 12, 13 og 14 år.

 384. Jeg syntes boka var bra men, litt vanskelig å få med seg innhold jeg synes den passer til ti og over.

 385. Kodeord overlord handler om 2.verdenskrig den passer bra til barn som liker lit spenning den kan verre lit skummel så barn under 9 år burde ikke lese den. Jeg synes den var ganske bra men forvirrende.

 386. Det handler om 2. verdenskrig og Henry ødlegger så at tyskerens vinner 😒. Jeg synes den var spennende og jeg kunne lest hele boken, anbefaler boken for 9-14😁

 387. Den har mase spenning. Den handler om andre verdens krig som jeg synes er interessant. Jeg kunne tenkt meg og lest hele boka. Anbefaler 10 og oppover .

 388. Kodeord overlord denne boken var bra mend at jeg synes at det var litt for mye🤬 banning og anbefaler ikke denne boken får de minste.☠️🌉🌉🌉🌉🌉🌉

 389. Kodeord overlord handler om 2.verdenskrig.
  En gutt som heter Hennry har røpet kodeordene til en sivilist (en som ikke jobber i militære)
  Boka var spennende, men det var litt vanskelige ord.
  Derfor tror jeg ikke den passer så bra til barn under 10 år.
  Boken passer ikke så bra for meg fordi jeg er ikke så glad i bøker som handler om krig.
  Men for deg som liker krig: LES DENNE!!!

 390. Jeg synes den var spennende fordi den hadde mye action , men litt vanskelig og få med seg info. Jeg synes den passer for barn over ti.

 391. Jeg synes at kodeord overlord var veldig bra og spennende, men det var litt vanskelig å få med seg hva som skjer. Og jeg synes kanskje ar den boka passer best for barn som er 10-13 år😁💛

 392. Kodeord overlord handler om krig. Jeg likte boka fordi den handler om drama. Og jeg liker drama veldig god.

 393. Den var spennende fordi det handlet om 2. verdenskrig og den passer meg, for jeg liker spennende bøker. Jeg syns den passer for barn over 9 år og oppover.

 394. Boken passer til barn mellom 10 til 14 jeg synes at boken var lærerik begrun av at the handler om 2 verdens krig

 395. Boken starter i Effingham, England 4.Juni 1944. Henry som er hoved karakter løper i skogen midt på natta og prøver å finne sersjant Jimmy. Når han finner Jimmy så må han si en ting. Han sier at han har med et uhell fått gitt kodeordene til tyskerene.
  Boken er spennende fordi den handler om et spennende tema. Det er krigsdrama som er sjangeren.

  Jeg syntes at boken er en bra bok fra Tor Arve Røssland. Det jeg ikke liker med utdraget er at den slutter alt for spennende men eller så liker jeg konseptet med boken. Handledningen er lett og leve seg inn i fordi måten boken er skrevet på er veldig bra. Personene høres spennende ut, så jeg hadde ikke sagt nei til og møte de Jeg syntes boken tar opp et viktig emne fordi det handler om en sann historie. Den er litt lett og lese men ikke veldig lett. Teksten slutter veldig spennende. Den slutter med at alt som har skjedd er feil og att det er et problem de må løse. Det beste ved teksten er at den er skrevet så godt at jeg kan føle at jeg er Henry. Det som er svakheten til denne teksten er at det er veldig mye forskjellig ting først fra snakking til noe heltannet på et blunk. Jeg syntes alle burde lese den.

  Jeg syntes at boken burde være superfinalist fordi den har mye mening med boken, den er på en måte en VR bok altså en bok du kan leve deg inn i så mye at du ser for deg at du er der handlingen skjer når du leser den.

  Jeg skal få tak i denne boken fordi jeg har lyst til å vise den til flere, blant annet familie, venner og kjente. Boken tror jeg at jeg kommer til å få nytte til og lese. Den høres veldig bra ut, men sikkert enda bedre og lese hele boken.

  Helt til slutt vil jeg si at Kodeord Overlord er en veldig bra bok, vertfall utfra det jeg har lest. Så vil jeg anbefale den til alle som liker krig, drama, spennende bøker, osv.

 396. Jeg synes boka var kjedelig. Det handlet ikke om noe jeg synes er spennende. Få bilder og mye tekst. Passer for barn over 7 år, men passer best for de som synes 2. verdenskrig er interessant.

 397. Fortsettelse på kodeord Overlord
  Kapitel 3.
  Mer rakk jeg ikke tenke før jeg hørte stemmer utenfor. Jeg tittet forsiktig opp og så at de kom mot hytta. Jeg spratt opp ,spikret igjen døra og satte et gammelt bordet foran vinduet. Så gjemte jeg meg innerst i hytta. Det lukter gammelt og ekkelt . Jeg er sikker på at man bare kan banke hardt i veggen så raser hele hytta sammen. Jeg la meg under en seng og prøvde å holde pusten så de ikke skulle høre meg. Så hørte jeg stemmer rett utenfor. Jeg var livredd, jeg hørte de pratet om kodeordene og mannen jeg hadde sagt det til. Nå er jeg ferdig de kommer til å ta meg. Det var like før jeg reiste meg får å gå ut av hytta. Jeg hadde ikke noe håp om noe lenger. Plutselig ble det stille, kanskje de har gått? Jeg lå er i mint en halv time etter stemme forsvant og prøvde å roe meg. Sjokolade smaken var for lengst borte og jeg var ordentlig sulten. Jeg reiste meg og gikk ut av hytta, jeg så meg rundt men heldigvis var det ingen der. Jeg så mot leieren å begynte å løpe jeg var så kald, sliten, våt og sulten at jeg nesten begynte å gråte. Jeg var framme ved leieren. Det var bare to tre andre der, resten satt klare overalt til i morgen. Jeg ble sittende å tenke. Tenk om jeg aldri fikk møet Jimmy igjen, tenk om tyskerne vet at vi kommer å sitter klare .Det var mye å tenke på men det er viktig å ikke tenke på for mye triste ting. Jeg tenkte på om jeg skulle si ifra til ledelsen men det er ikke vits. Jeg satte meg ned under et tre, og sovnet.

 398. Denne boken var kjempe bra! Den er spennende, kul og får opp pusten. Når jeg leste denne boken ble jeg skikkelig spent inni meg. På starten var den litt skummel, men det gjorde det bare mer spennende. Den er lett å se for seg i hode og er rett å slett drit bra! Elsker den:)

 399. Jeg synes boken er veldig bra, kunne ønske at boken varte mye lengere. jeg elsker boken.
  den er veldig kul og spennende.

 400. Denne boken var veldig kul, innholdsrik, spennende og lærerik jeg likte innholdet av boka og det er fint at man kan lære litt om hvordan det var i krigen gir terningkast 4.

 401. Denne boken var min favoritt. Jeg synes 2 verdenskrig er en interessant historie og denne boken er veldig bra forklart. Dette er en bok full av spenning og jeg har veldig lyst til å lese denne boka. Jeg gir denne boka en 6/6 terningkast.

 402. Jeg syntes den virker litt spennende, men jeg er ikke så interessert i krigshistorier og sånt.

 403. Kodeord Overlord – Anmeldelse
  Det handler om hvordan krigen var for ung gutten, Henry, som er vært i en militærleir og hørt kodeord og planer, nå er han mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene. I dette utdraget for vi høre om et møte mellom han og sersjant Jimmy.
  Boken er en krigsdrama og utdraget minner meg litt om filmen Flukten over grensen eller slikt.
  Jeg har kun lest et utdrag og er slukt av spenning. Man for virkelig et innblikk i krigen og hvordan den var for Henry. Jeg synes teksten er bra fordi den for eksempel har språk og utrykk som ungdommer flest bruker i dag. Som – Faen ta deg, Henry eller – Dette er den eneste sjansen vi har til å gi nazistene et skikkelig spark i ballene. Jeg liker også utrolig godt de lille detaljene i teksten. Som for eksempel jeg føler meg sterk og griper hardt i hendene hans eller han smiler gjennom tårene. Det er også spennende at vi befinner oss i England, London for det er et annet land og forskjellig en her. Teksten starter med en beskrivelse av hvor Henry befinner seg og hva han føler, som blodsmaken i munnen og at han er i skogen. Jeg føler at historien griper meg med engang fordi jeg elsker detaljert tekst og jeg er interessert i andreverdens krig og krigsdrama. Jeg begynner og like Jimmy, hvordan han viste seg tøff i starten men så viser at han bryr seg om sønnen og familien. Henry virker som en tullete men intelligent fyr. Det er en stresset stemning med mye adrenalin spesielt når agentene kommer i slutten, skikkelig spennende. Jeg synes sånne historier som dette er viktig at vi har så alle for vite om den forferdelig men lærerike, andreverdenskrig. Utdraget slutter absolutt spennende og jeg for enda mer lyst til å lese boka. Teksten var utrolig vanskelig og legge fra seg. Det er lett og lese hvert fall for meg, utrolig bra tekst. Det beste etter min mening i historien er karakterene, spenningen og mysteriene om kodeord. Noe som kunne vært bedre var og få vite litt mer om bakgrunn, personlighet og utsende utenom krigen ellers utrolig bra. Jeg synes absolutt de fleste burde lese denne boka. Nesten alle i klassen min synes boka var spennende og god, boka fortjener superfinalist om ikke å vinne

 404. Boka var spennende, forfatteren gjore ordengktlig arbeid med boka å jeg gleder meg til å lese hele boka.

 405. Noen av oss likte den, og vil lese boka. Andre synes boka var litt vanskelig og kjedelig.

 406. Boka var veldig bra,men den hadde et par banneord i seg. Jeg likte boka fordi den var spennende og med masse action i seg, jeg fik lyst til og lese mer og resten av boka. jeg anbefaler boka og gir den terningkast 5. jeg syntes boka er for barn fra 10 til 12.

 407. Eg gjer den ein 5 fordi den var veldig bra men dei sa ikkje så veldig mye om det som har sjedd før og om hoved personen men det som var bra var at den basert historie og at den var spenende

 408. Eg liker boken den virker veldig veldig spennendene men eg liker ikke dei stygge ordene da men eg gjer den terningkast …………………………………………………………..4 av 6

 409. Boken var bra, men det er ikke akkurat den mest barnevennlige boken, men det bryr jeg meg ikke om.

 410. Jeg likte boken fordi jeg liker krig. Den var kul og jeg fikk lyst til og lese resten av boken.👍

 411. Jeg syntes handlingen var veldig bra, men litt mye banneord. Når jeg leste utdraget ble det
  litt mye på en gang, men det var veldig gode detaljer. Tror ikke jeg ville ha lest hele boka.

 412. Jeg synes boken var veldig bra ferdig jeg liker å lese om krig jeg synes det var spennende,
  men jeg likte ikke at det var med banneord.

 413. Susanne 5A: Kodeord overlord høres ut som en Veldig veldig fin bok. Den handlet om 2. verdenskrig. Jeg synes at boken (kodeord overlord) er en veldig bra og litt lærerik bok.

 414. Veldig bra bok. Personlig så er jeg mer en humor person. Ok den her boka er et utrykk på spenning og krig. Jeg får lyst til å lese hele.

 415. Jeg likte ikke kodeord overlord så veldig bra siden jeg ikke liker krigsbøker så veldig godt.

 416. Truls Silsand barneskole 6a
  Denne boken er den beste boken jeg har lest på lenge.

 417. Jeg likte boken siden den var spennedene og det handler om krig jeg kunne forsette og lese boken

 418. Jeg likte det det var ikke noe du burde forandre 🙂 superbra historie av andre verdens-krig.

 419. Boka hørtes skikkelig spennende ut. Jeg syntes boka hadde en veldig bra vinkel av 2. værdenskrig. Utdraget fikk meg til å ville lese mer av boka! Jeg vil anbefale den for 4.-7. klasse eller enda eldre 🙂 Terningkast 6

 420. Hei, eg heiter Marion Pedersen og eg vil skrive en anmeldelse!..
  Eg synest det ikkje var så greit at det sto banneord i teksten (kodeord overlord).

 421. denne boken var veldig bra. jeg elsker sånne type bøker, den som skriver denne boken fortsett og skriv så bra som du har gjort. jeg elsker denne boken fordi det var mye spenning i den jeg har lånt boka får og lese resten. jeg synes det var en interessant bok. Bare første kapittel gjorde at jeg hvile høre resten. en veldig bra bok.

 422. denne boken var veldig bra. jeg elsker sånne type bøker, den som skriver denne boken fortsett og skriv så bra som du har gjort. jeg elsker denne boken fordi det var mye spenning i den jeg har lånt boka får og lese resten. jeg synes det var en interessant bok. Bare første kapittel gjorde at jeg hvile høre resten.

 423. denne boken var veldig bra. jeg elsker sånne type bøker, den som skriver denne boken fortsett og skriv så bra som du har gjort. jeg elsker denne boken fordi det var mye spenning i den jeg har lånt boka får og lese resten. jeg synes det var en interessant bok.

 424. Det som var bra: Eg syntes boka Kodeord Overlord er ei veldig spennande bok. Når eg var ferdig å lese så ville eg lese videre for å vite kva som skjedde.
  Mindre bra: Eg likte ikkje at det var banning i boka. Eg syntes at det ikkje burde vere så mykje banning i barnebøker.

 425. Jeg likte ikke boka helt fordi, den var ikke så spennende som jeg trodde den skulle bli siden den handler om andre verdenskrig. Den var ikke dårlig.

 426. Eg synest det er en av dei beste bøkene eg har lest nokon gong berre at The hunger games og Harry potter er bedre.

 427. Klassen likte boka godt. Det er spanade å lese om livet til Julius. Me anbefaler boka til alle som vil lesa noko spanade og morosamt og litt trist.

 428. Jeg synes boka var kjekk. Jeg elsker actionbøker. Jeg liker at de har med 2. verdenskrig. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka. Jeg synes til og med at den var spenende.

 429. Den virker kjempe spendende og jeg har veldig lyst til å lese mer og hadde jeg hatt denne boka tror jeg ikke jeg kunne lakt den fra meg. Den er spendende, litt små skummelt, den gjør at jeg har lyst til å lese mer og den er litt sånn som virkeligheten. Får alle kan føle at de har gjort noe veldig galt i blant og noen gjør det kanskje, Men jeg gir denne en 6 ut av 6. Jeg håpert at andre også liker den og at de har det like gøy som meg når dere leser den.

 430. jeg opplevde teksten litt spennende, jeg synes at det var litt gøy at det var fargerikt språk.😋 Jeg synest at forfatteren forklarer bra og beskriver perfekt. Men jeg synest den var litt kjedelig, så den var passe bra. Jeg tror flere vil like den så jeg anbefaler boken.

 431. Jeg synes denne boka hørtes veldig spennende ut og en kan jo lære litt om 2 verdenskrig når en leser denne boka.

 432. Jeg synes utdraget var spennende, men jeg synes det var litt for lite informasjon om hva som skjedde i boka til at jeg klarer og bestemme meg for og jeg vill lest hele boka eller ikke. Terningkast: 4

 433. Litt kjedelig fordi jeg er ikke så glad i 2. verdenskrig men en annen i klassen min som heter Mai er veldig glad i 2. verdenskrig så hun elsket den sikkert
  Men jeg gir den ternigskast: 3 (den var litt spennende selv om jeg ikke er så glad i 2.verdenskrig😏)

 434. Kodeord overlord
  Denne boken er ikke basert på en sann historie men hendelsen i denne boken er en ekte hendelse fra andre verdenskrig.
  Noe som skjer i denne boken er at en gutt som heter Henry tror han med et uhell har sagt noe til en spion hos tyskerne. Og nå ligger de et steg foran Norge i krigen.
  Jeg synes at denne boken passer for barn over ti år.
  Min favoritt person var Jimmy, fordi han klarer å være seriøs på oppdrag men han tenker mye på familie hele tiden egentlig. Jeg syntes boken var veldig spennende, fordi det er en hendelse fra andre verdenskrig og jeg syns norsk historie er veldig interessant.
  Denne boken heter Kodeord Overlord og er skrevet av Tor Arve Røssland. Sjangeren i denne boken er en blanding av spenning og drama.

 435. Jeg elsket denne det er en av favoritt bøker jeg har les hese boken og den ambefaler jeg og lese hele den er spennende. Jeg synes den er viktid at barnhar en morsom måte.

 436. Den er spennende og gøy og lese. Den var en veldig bra opplevelse for oss. Vi ble hel oppslukt av og lese denne boken og vi vil lese hele boken. Boken er fantastisk og en vaker opplevelse.

 437. Vi synes boka var spennende, Fordi den handlet om 2. Verdenskrig,
  Å vi fikk lyst til og lese mer!
  Vi gir den Terningkast 5.👍👍

 438. Jeg syntes denne boken virker spennende fordi at den hadde et spennende tema og den er godt skrevet. Det er ikke så mye spennende i selve utdraget men det er sykt spennende i resten av boka! Boka passer for deg som liker spenning og kan litt om 2. verdenskrig. Terningkast 5!!!!!:):):):):):):):):):):)

 439. Jeg sytes denne boken var gøy.
  Siden jeg er intressert i krigen.
  Jeg gir denne boken 6 av 10

 440. Vi synes den var gøy og spennende fordi den handler om 2. verdenskrig.
  Vi har veldig lyst til å lese mer av boka kodeord overlord.

 441. Bokanmeldelse til: Kodeord Overlord
  Forfatter: Tor Arve Røssland

  Boken handler om andre verdenskrig, vi befinner oss i england der de allierte forbereder seg til å invadere frankrike for og gi nazistene et spark i ballene, og en gutt ved navn Henry har hørt om noen hemmelige planer og kodeord i militærleiren. Nå har han røpet planene og kodeordene til en sivilist han tror kan være en tysk spion. Han må advare de andre.

  Jeg syntes boken var super bra! \ (^u^) / Handlingen var virkelig innledende og jeg liker virkelig sånne bøker.
  Jeg fikk lyst til og lese resten og ble rett og slett skuffet da utdraget var ferdig.
  Litt banning er lov, vi går tross alt i 6. klasse, så det blir litt banning uansett.
  Jeg vil legge denne teksten innen krigsdrama, du vet 2. verdenskrig og drama.

  Ting som kunne vært bedre: Teksten kunne vært mer sammenhengende, lettere sagt, det skiftet tema litt fort og BANG så var vi tilbake til det vi egentlig snakket om.
  Boken? Terningkast 5

 442. kodeord overlord

  dette utdraget var fantastisk og jeg elsker det!!
  uansett hvor jeg kjøper boken så vil jeg det! det er noe av det beste jeg har hørt!
  jeg håper at denne forfatteren lager en part 2 av boka! jeg følte jeg ble dratt inn i utdrag fra boken. det var absolutt en spennende krigsdrama Bok her er begynnelsen som gjorde at jeg ble dratt rett inn i det. Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp. Skoene surkler for hvert steg på den gjørmete skogbunnen. Jeg stopper og lener meg inntil en ru og kraftig trestamme. Enorme greiner brer seg tett over meg, men regnet finner veien nedover nakken likevel. Hver eneste muskel står i spenn, hele kroppen dirrer. Jeg lukker øynene og prøver å roe ned pusten.

  det at det er liksom andre verdenskrig gir en smak om hvordan det var i krigen.
  litt vanskelig og skjønne så mye av hva som skjer hele tiden så jeg gir den hvertfall ternigkast 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000/10 😁😁😎😝😜😆💋❤😽😾😸😄😛😉😊😌

 443. Bokanmeldelse til “Opphavet”
  Opphavet

  Teksten handler om en gutt som er ganske tøff. Han heter Kristoffer og han er 11 år.
  Sjangeren er thriller.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi de forklarer godt.
  Innledningen er lett og lese fordi skriften er tydelig.
  Jeg synes boken er bra fordi den er litt skummel og spennende.

  Det som gjør teksten spennende er at det er litt skummelt når han sier at faren ble borte for mange år siden og det er litt spennende å høre om.
  Forfatteren har brukt “jeg” når han skriver. Dette gjør at det er kulere å lese om den fordi han sier “jeg” mye og da tror jeg liksom det er gutten som har skrevet det.
  Hvis jeg var Kristoffer, ville jeg fortsette å løse mysterier og fortsette å være tøff.

  Det beste med teksten er at de forklarer godt og den er
  enkel å lese og litt skummel fordi de sa at faren var borte
  det var litt skummelt.

  Den er lett å lese fordi teksten er tydelig. Jeg fikk lyst til å lese resten av boken fordi den var spennende og jeg har lyst til å høre om hva som skjer på slutten.
  Boken passer best for barn som er 9 til 13.

 444. Vi synes at teksten var passe bra fordi, den handler om et spennende tema. Men det var dumt at det var stygge ord, og den var litt vanskelig å forstå. Det var også bra at man kunne tenke litt selv. Men det var litt vanskelig å henge med, fordi det skjedde så mye forskjellig på en gang. Det kunne vært litt bedre forklaring over hvem personene var (e.k.s alder, land og familie) og det startet liksom rett på historien. Uten om de stygge ordene var teksten bra fordi, det handlet om et viktig tema og vi ble litt sure og lei oss når vi hørte ordene – nazister og Hitler fordi de gjorde så mye dumt. Og det er bra at barn får vite om det som skjedde.

  Vi gir det terninnkast 4!

 445. Vi synes at det er for mange banneord fordi de var stygge. Vi synes at det er spennende fordi det handlet om andre verdenskrig. Vi synes at det var noen morsomme setninger fordi noen av banneordene ble brukt i setningene. Det var mye fakta som vi likte i teksten bla. at det var andre verdenskrig og at det var i Effingham. Vi synes at bildet på forsida også ga mye informasjon om den spennende teksten.

 446. Vi synes boken var super fordi den var spennende og du fikk følelsen av hvordan det var å være i andre verdenskrig. Vi likte innholdet i boken, og det var gøy å lese om det temaet. vi fikk lyst til å lese hele boken, og lurer på hva som skjer videre.

 447. halo den hvar sjempebrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  hahah:)

 448. BOKA VAR KJEMPE SPENENDE DET VAR ABSOLOUTT MIN FAVOURITT AV ALLE BOKSLUKERPRIS BØKENE.

  Introduksjonen starter slik: Det er andre verdenskrig og i England forbereder di allierte en offensiv mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i militærleiren Der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Nå er plutselig Henry mistenkt fo spionasje og har sikkerhetstjenesten i Hælene.

  Introduksjonen fikk meg til og ville lese helle utdraget og resten av boken den er kjempe god og jeg anbefaler at alle som liker 1 og 2 verdens krig. Jeg gir den terningkast seks.

 449. Den var som passe spennende. Jeg liker litt krigs bøker og krim.
  Jeg gir den terningskast 4.

 450. Jeg likte boks fordi det var ganske spennende og likte stemmen som leste.
  Jeg vil anbefale den for folk som liker litt spenning!

 451. Den er bra. Den er spennende og jeg har spurt etter den på biblioteket men er ikke noen igjen. Men det utdraget var super spennende. Denne boka gir jeg terningkast 6/6

 452. Boken handler om andre verdens krig og om en gutt som sa en kode til noen så. Har den personen fortalt det til noen andre så har de sakt det videre å nå vet tyskerne koden. Og den var ganske så spennende. Og jeg likte at den handlet om andre verdens krig. Håper at de to mennene ikke finner ham. Jeg gir den terning kast 4

 453. Utdraget fra Kodeord Overlord var veldig spennende og dramatisk. Temaet (andre verdenskrig) er veldig interessant. Jeg liker godt å lese om historie og hva som har skjedd tidligere i tiden. Jeg likte derfor denne boken veldig godt, selv om hendelsene ikke var ekte. Noen ganger gikk ting litt fort, så jeg fikk ikke alt med meg med en gang. Boken var veldig godt skrevet og det var mange gode beskrivelser. Jeg fikk klare bilder opp i hodet da jeg leste. Utdraget fra boken endte veldig brått, så jeg fikk lyst til å lese mer av den med en gang.

 454. Jeg synses det var litt mye detaljer i denne boka, og på en måte litt vanskelige ord, men ellers synes jeg boka var bra. Jeg anbefaler den til 9-13 år gamle barn.
  Jeg gir den 3 og en halv stjerner.
  ⭐️⭐️⭐️

 455. Denne boka var veldig bra og spennende. Det var lett å forestille seg personene. Det er litt banning men det passer bra. Passer for 10-14 år. Litt dumt man fikk ikke vite så mye om hovedpersonen.

 456. Jeg likte ikke dennne boka så veldig bra fordi det var litt mye detaljer og litt vanskelige ord (på en måte da), men ellers var boka ganske bra. Jeg anbefaler den til folk på 9-13 år.
  Jeg gir boka 3 og en halv stjerner!
  ⭐️⭐️⭐️

 457. kodeord overlord er ein bok som handlar om krig. man kan godt si st den handler om krigsdrama sjangeren. hovedpersonane er sersjant Jimmy, Henry og bestevenen hans. Dette foregår i Effingham i England. Det er ei bok basert på virkelegheiten.

  boka virker veldig spennande utan pausar, og bygger veldig raskt opp. Boken var lett å leve seg inn i fordi de brukte mange ord som beskrev de små tingene som ble gjort.
  Den bygger seg gradvis opp når jeg leser boken. Det er action i handlingen og det gjør at det er spennende å lese den.

  Eg synest det beste med teksten er at den har mykje spenning. eg synest og at boka for meg til og tenke på krig. Det beste ved teksten er slutten da Henry er i jægerhytten og finner frem en våt sjokoladebit mens han ser på den våre notatblokken som nesten er ødelagt.

  Jeg synes at andre bør lese den fordi den er gripende og troverdig.

 458. jeg synes den var bra fordi den var spennende men jeg liker best når det er bilder med dette ville jeg si.

 459. Klassen var litt delt om synet på boka. Over halve klassen syntes boka var veldig bra eller super. Resten skrev passe bra eller bra.

  Noen syntes det var litt dumt at det var banning i boka. Dessuten savnet noen at det kunne vært bilder. Ellers var boka spennende.

 460. Bokanmeldelse Kodeord Overlord
  Boktittel: Kodeord Overlord
  Forfatter: Tor Arve Røssland
  Forlag: Vigmostad Bjørke
  Sider: 294
  Språk: Norsk (bokmål)
  Utgivelsesår: 28. August – 2019
  Ord lest: 1 532

  Sammendrag: Jeg har lest et utdrag fra boka Kodeord Overlord. Kodeord Overlord er en bok om andre verdenskrig. Den handler om en gutt som heter Henry Smith. Han har vært i en militærleir, der han har hørt om hemmelige planer og kodeord… Han har røpet et kodeord til en sivil, og han tror det var en nazist og at sikkerhetstjenesten MI5 har tatt ham. Nå er MI5 ute etter Henry, og han er mistenkt for spionasje. Han må rømme i skogen hele natta for å ikke bli tatt.

  Tilbakemelding: Jeg synes dette var en veldig bra bok, og jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka. Jeg synes slike krigshistorier er veldig spennende, og derfor liker jeg dem. Jeg vil anbefale denne boka for alle som er interessert i krigsh