Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kodeord Overlord

Tor Arve Røssland Vigmostad & Bjørke 2019

 

 

 

Det er andre verdenskrig, og i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i militærleiren der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Nå er plutselig Henry mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene.

4. JUNI 1944

EFFINGHAM, ENGLAND
PÅ FLUKT

Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp. Skoene surkler for hvert steg på den gjørmete skogbunnen. Jeg stopper og lener meg inntil en ru og kraftig trestamme. Enorme greiner brer seg tett over meg, men regnet finner veien nedover nakken likevel. Hver eneste muskel står i spenn, hele kroppen dirrer. Jeg lukker øynene og prøver å roe ned pusten.

Hvis agentene fra sikkerhetstjenesten fanger meg nå, er det over. De kommer til å torturere meg til jeg tilstår, før de sleper meg til London og henger meg. De kommer til å fortelle hele verden hva jeg har gjort, og ingen kommer til å finne ut sannheten. Mamma kommer til å tro at jeg var tysk spion.

Men viktigst av alt: Jeg må finne sersjant Jimmy og advare ham!

Det piskende regnet avtar. Jeg kravler meg opp og legger på sprang igjen. Uniformen er som en våt sekk. Sykkelen aner jeg ikke hvor jeg kan finne; jeg slengte den fra meg et eller annet sted langs veien. Jeg sniker meg ut av skogen og springer så stille jeg kan gjennom de folketomme gatene i Effingham. Forbi den katolske kirken, rundt hjørnet ved puben. Ekkoet fra skoene mine spretter mellom våte brostein og murfasader. Folk kan høre meg. Kanskje kikker hele landsbyen på meg gjennom de mørke vinduene sine. Alle vet sikkert hva jeg har gjort!

Jeg sprinter over jordene i retning militærleiren i Norbury-skogen. I øst har solen så vidt begynt å lyse opp horisonten. Månen stikker frem mellom skyene, om noen dager er den helt full. Herr Henderson kan ikke fordra at vi løper over jordene hans, men det er den raskeste veien til leiren. Jeg nærmer meg porten og sakker farten. En endeløs konvoi av kjøretøy er på vei sørover langs den smale grusveien.

Er jeg for sent ute?

Jeg nærmer meg konvoien og skimter noen kjente fjes. En stridsvogn buldrer forbi meg, men det er ikke Jimmys. Jeg skynder meg videre langs veien og sjekker stridsvognene én etter én.

Der er han! Han sitter i kanontårnet og lener seg til maskingeværet.

– Jimmy! roper jeg.

Han smiler overrasket før han hopper ned og tar meg til side. – Hvor har du vært de siste dagene? spør han og tar hjelmen under armen. – Har ikke sett deg siden du og Elliot spionerte på oss. Jeg var redd vi ikke skulle få sagt farvel.

Jeg liker ikke at han bruker ordet «spionerte».

For det var akkurat det vi gjorde.

Jimmy blir alvorlig. – Nå skjer det, Henry, nå skal vi befri Europa!

Han løfter opp armen min. – Hvorfor har du hull i uniformen?

Jeg ser ned på flengen i tøyet, det må ha skjedd i skogen.

– Har dere havnet i slåsskamp med Effinghamguttene igjen?

Jeg rister på hodet. – Jeg har vært ute hele natten.

Jimmy ser spørrende på meg; jeg må fortelle hva som har skjedd.

– Det kan hende nazistene vet at dere kommer, sier jeg.

– Hva mener du?

– Jeg har fortalt kodeordene til en i landsbyen. Og nå har MI5 arrestert ham.

– MI5? gjentar Jimmy. – Sikkerhetstjenesten, mener du?

Han smiler ikke lenger, men ser nesten skremt ut.

Jeg nikker. – Jeg tror han kan være spion. Og at kodeordene har havnet hos tyskerne.

Jimmy svelger, finner frem en sigarett fra brystlommen. – Hele poenget er overraskelsesmomentet. Den allierte ledelsen ville aldri sendt oss av gårde dersom de fryktet at nazistene visste noe. Ville de vel?

Hvordan skal jeg vite det? Jimmy ser på meg med store øyne, som om han venter på svar. At jeg på en eller annen måte skal berolige ham. –

Hvem har du fortalt det til? spør Jimmy.

Jeg nøler, men strengt tatt fortjener vel Jimmy å få vite alt?

Han hoster og avbryter meg akkurat idet jeg skal røpe hvem jeg har gitt kodeordene til. Han drar hånden gjennom håret. – Det spiller ingen rolle hvem det er, spesielt ikke dersom sikkerhetstjenesten allerede har fakket ham. Men hvordan kunne du fortelle kodeordene til en sivilist? Vi har behandlet deg som en av oss, Henry! Er du klar over at jeg kan bli stilt for krigsrett og henrettet for dette?

Han har ennå ikke fått fyr på sigaretten, men prøver igjen.

– Nazistene er noen utspekulerte jævler. De kan få nesten hvem som helst til å spionere for seg.

Øynene hans fylles med tårer. Han går ut på jordet og krøker seg ned bak en diger trestamme mens stridsvognene og lastebilene fortsetter å rulle forbi på veien. Han har mistet hjelmen på bakken, og jeg plukker den opp. Jeg følger etter og setter meg på huk ved siden av ham. Jimmy gråter ukontrollert. Jeg hysjer på ham, men klarer ikke å trøste ham. Jeg har aldri sett Jimmy slik.

– Visste du at de har tvunget oss til å skrive testamente? hvisker han. – I tilfelle vi ikke overlever. Mange av disse guttene har ikke engang noe å testamentere bort.

Jeg vet ikke hva jeg skal svare, skjønner ikke hvordan en tøff sersjant kan bryte sammen på denne måten. Og det verste av alt er at dette er min feil.

– Jeg vil bare se sønnen min igjen, fortsetter han.

Et bilde av pappa dukker opp i hodet mitt. Jeg skulle ønske jeg kunne få se ham igjen, bare én eneste gang. Jeg kikker opp på den langsomme konvoien. Jimmys stridsvogn er ikke å se lenger. En lastebil med et stort rødt kors passerer, full av bandasjer og medisiner. Jeg ser for meg pappa og snur meg mot Jimmy.

– Du kommer til å se sønnen din igjen, sier jeg. – Men først må du kjempe, Jimmy!

Jeg føler meg sterk og griper hardt i hendene hans.

– Dette har du trent på. Dere kommer til å vinne. Hitler er ferdig!

Jimmy roer seg, selv om jeg bare gjentar ord og setninger jeg har hørt i leiren. Ting jeg har hørt Jimmy selv si til mannskapet sitt for å muntre dem opp. Han svelger og snur seg mot meg igjen.

– Faen ta deg, Henry, sier han og smiler gjennom tårene. Jeg smiler forsiktig, jeg også.

– Jeg har sikkert bare litt nerver før den store dagen, fortsetter han og tørker kinnene. – Det er helt normalt. Ikke noe å bekymre seg over.

Jeg burde aldri fortalt Jimmy at jeg har lekket kode ordene, det var en tabbe. Han trenger ikke bekymre seg for dette i tillegg. Jeg må gå høyere opp, finne en offiser jeg kan advare.

– Ja, sier jeg. – Det er sikkert bare jeg som overdriver. Jeg vet ikke engang om det var sikkerhetstjenesten jeg så. Kanskje de skulle samle inn penger til krigsofre?

Jimmy ler og reiser seg opp. Han vet at jeg bare prøver å trøste ham, og det virker. Det selvsikre og lure uttrykket jeg så den første dagen vi møttes, er tilbake nå. Jeg rekker ham hjelmen.

– Du har vært en veldig god venn disse ukene, Henry, sier han og tar på seg hjelmen igjen. – Det vi er i ferd med å gjøre nå, er for stort til å stoppes, uansett hvem du har røpet kodeordene til. Tusenvis av soldater sitter allerede klar til å gå i båtene i Portsmouth. Dette er den eneste sjansen vi har til å gi nazistene et skikkelig spark i ballene.

Han går mot konvoien, snur seg en siste gang og smiler. – Vi møtes igjen, Henry Smith!

Er dette siste gang jeg ser ham? Han kan bli drept så snart stridsvognen hans ruller i land i Frankrike.

Idet Jimmy forsvinner ut av syne, hører jeg tuting bak meg. En svart bil kommer kjørende midt blant de militære kjøretøyene. Sjåføren ligger på hornet, og bilen bråstopper rett foran meg. To menn kommer ut. Agenter i stram uniform, med pistoler i beltet. De skal ikke samle inn penger, det er helt sikkert. De ser meg med én gang, og peker.

Som en gal springer jeg over engene, mens agentene roper at jeg skal stoppe. Jeg klarer fint å løpe fra de fleste på skolen, men ikke fra Elliot. Etter nesten fire år i Effingham kjenner jeg skogene og markene godt, jeg forsvinner inn mellom trærne og ut av syne for agentene. Jeg sprinter mot den gamle jakthytten til herr Henderson, smeller opp døren og gjemmer meg. Jeg kikker ut gjennom det knuste vinduet, men ser ikke forfølgerne mine. Ingen bruker hytten lenger, jeg har kjøpt meg litt tid.

Jeg krøker meg sammen under vinduet. Jeg er fremdeles våt til skinnet. Blodsmaken forsvinner sakte. Pusten roer seg, men jeg begynner å skjelve. Jeg leter i lommene og finner en liten sjokoladebit jeg fikk av Jimmy for noen dager siden. Selv om den er våt, smaker den like godt. Jeg tar frem notatblokken min. Den er delvis ødelagt av regnet, men de fleste tegningene er fremdeles synlige. Jimmy, mannskapet hans og stridsvognen.

Også alle kodeordene står på blokken.

Ordene som kan ha ødelagt absolutt alt. Ordene som gjør at jeg kommer til å få skylden for at vi tapte krigen.

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

4 920 anmeldelser av “Kodeord Overlord

 1. Bra: Boka var spanande. Mange som synast at temat i boka er interessant.

  Mindre bra: det kunne vore nokre bilete i boka. At boka kunne ha vore i litt meir kronologisk rekkjefølgje.

 2. Elevene i 5.klasse likte denne boken veldig godt. Den var spennende, og de skulle helst ønske at de kunne lest enda mer av den med en eneste gang.

 3. Bra: Spennende, liker hovedpersonene og forfatteren skriver bra

  Mindre bra: beskrivelse av personene, banning og flere bilder

 4. Utdraget frå boka var spennande. Det var gode skildringer i det som blei fortalt slik at elevane fekk opp bilete av dramaet. Klassa kunne tenke seg fleire bilete i boka.
  Heile klassa ynskjer å lese denne boka ferdig.

 5. Det som var bra: Den var spennande! Boka var skildra godt, godt forklart. Spanande historie, med eit interessant tema.

  Det som var mindre bra: Litt vanskelig å hengje med i historia.

 6. Vi synes utdraget var spennende. Det var mange som likte boken veldig godt. Det var gode naturskildringer og personskildringer som gjorde at vi kunnes se for oss handlingen. Det var noen vanskelige ord i teksten som vi måtte prate litt om. Ord som vi ikke hadde forstått hvis vi leste boken alene. Det var bare 6 elever av 60 som ikke kunne tenke seg å lese boka. Forsiden er god.Den ble enda bedre da vi kikket ekstra godt på den. Da så vi flere ting vi ikke så til å begynne med.

 7. Mange likte omslaget, og de hentet ut bl.a. nøkkelordene «spenning, drama, skummelt, krim, action». 6 av 16 ville blitt interessert basert på omslaget. 8 av 16 likte utdraget, noen flere sa at de tror de hadde likt det bedre om de hadde lest mer av bakgrunnen, da det føltes krevende å danne seg et bilde av hva som egentlig skjedde.
  Spenningsmomentet og usikkerheten rundt hva som kom til å skje videre var en positiv faktor, det samme var gode beskrivelser av omgivelser og stemning rundt karakterene.
  Negativt: en håndfull elever anså banneordene i teksten som et negativt trekk ved en barne- og ungdomsbok. Litt mye som skjedde på én gang i teksten gjorde det krevende å følge med.

 8. Elevene ved Ven skole synes at fortellingen var veldig kul og spennende. Temaet i dette utdraget var veldig interessant, men elevene ønsker at det hadde vært flere bilder. Flere av elevene har lyst til å lese hele boka.

 9. Klassen syns boka var passe bra, nokre likte den veldig godt. Nokre elevar likte godt å lese om historie frå krigen.
  Dei få som ikkje likte boka likte ikkje tema.

 10. Markus: Jeg likte at det var spennene
  Yousuf: jeg likte at det var krig.
  Markus: Jeg likte ikke at det endte dårlig
  Yousuf: jeg synes at det skule vært litt mer tekst.

 11. Erik: Jeg likte at det var om andre verdenskrig og at den var spennende. Ingenting var dårlig!
  Oscar: Jeg likte at det handlet om andre verdenskrig fordi jeg er interessert i andre verdenskrig! Det som ikke var bra var at det ikke var bilder!

 12. Aydin. jeg likte at det var spenning.
  Adnan. jeg likte at det var med agenter.

 13. ingeborg: jeg syntes at noen av ordene var vanskelig å forstå, men handlingen var bra og realistisk.
  Sheema: jeg synes at boka var bra fordi den handlet om andre verdenskrig

 14. Fanny: jeg likte ikke at det var action med en gang. men det var veldig spenndene.
  Mawada: jeg likte boken og lit skummelt.

 15. Joshua: jeg likte at de var spioner.
  Joshua: jeg likte ikke at’ Henry sa koden til tyske spioner.
  Theo jeg likte at de ikke var tyskere.
  Theo jeg likte ikke a Henry sa koden tyske spioner.
  Moontasir Jeg likte at noen het Jimmy fordi jeg syns at navne Jimmy er morsomt.
  Moontasir jeg likte at Henry røpet kode ord

 16. Boka var spennende. Det var litt forvirrende med agentene. Det var gode beskrivelser. Den hadde noen vanskelige ord.

 17. Jeg syntes boka var meget bra det er akkurat min bok og det var mye detaljer.
  Jeg likte også at man ble kastet inn i en sitvarsjon veldig raskt.

 18. Jeg liker denne boken kjempegodt det er fordi jeg liker sånne krigshistorie men det betyr ikke at andre liker den jeg syns at denne hadde bra detaljer og lett å se for seg men jeg vil lese hele boken.

 19. Vi syns utdraget var bra fordi det var spennende og interessant. Vi ble veldig nysgjerrig på hva som skjer videre.

 20. Dette syntes 5B om boka
  Bra: den er spennende, og forteller om krigen på en barnevennlig måte.
  Mindre bra: det burde vært flere bilder og mindre banneord. Det er en del lange/vanskelige ord.

 21. Boka var spennende, og tror at den kan bli enda mer spennende hvis vi leser alt. Det hadde vært gøy om dette var en bokserie. Det var lett å skjønne hva som skjedde i boka.

 22. Spennende bok, litt morsom, gode detaljer, lett å lese. Flott omslag, det var kult.

  Noen syntes det var kjedelig.

 23. Alle elevene syntes utdraget var bra, veldig bra eller supert. Alle syntes at boka var spennende. Noen sa at den var litt trist. Noen sa at de likte bøker om 2. verdenskrig og ting som hadde skjedd på ordentlig. Flere sa at de likte boka fordi de likte sjangeren krigsdrama. Mange sa at de liker spennende bøker.

 24. Klassen synes det var vanskelig å forstå hvem som snakket og hva som egentlig skjedde.

 25. Jeg syntes den var helt grei.
  Og handler om henry som blir anmelt for og spionere.
  Den passer for de som er 10 og åpover og de som liker krigen

 26. Boka er super! Jeg har lest hele boka og jeg elsket den! Alt som blir skrevet i boka er så troverdig! Jeg kunne føle det gutten følte! Det var rett og slett veldig godt skrevet! Jeg fikk et godt syn på hvordan det så ut og hvordan det var. Jeg klarte å se for meg hvordan personene i boken så ut. Jeg fikk rett og slett bilde på hvordan krigens grusomheter var.
  Jeg anbefaler alle å lese denne boka! Spesielt de som synes andre-verdenskrig er et spennene tema. Det som er dumt med boka er at kapitlene kommer i en skjempe logisk rekkefølge! Derfor må man ha litt leseforståelse og følge litt med på dagene og datoene som står øverst! Jeg anbefaler at man er 10 år og eldre. Jeg satte ikke noen eldste alder på grunn av at vokse kan synes denne er like intresang som mange barn! Jeg synest man bør være over ti år på grunn av at det kan være et upassende språk i boka. Det er også noen av hedelsene som kan gi litt sterke innrykk i etterkant. Jeg vil gi boka terningkast 6!
  Så bra er den!

 27. Jeg liker dette utdraget veldig godt!Det er spennende og action fylt og det liker jeg!Dette utdraget er mest passende for barn fra 10-13 år.

 28. Den interesserer meg ikke noe særlig, men jeg er sikker på at det er mange andre som ville ha likt den.

  Boka passer for barn fra 10 år og oppover.

 29. Kodeord overlord er en veldig fin bok og passer for barn mellom 10 og 14. Den handler om 2. Verdenskrig og hvordan informasjon fort kan bli spredd. Jeg likte denne boken og kan gjerne lese resten, men det var litt surrete og vanskelig å få med seg informasjon.

 30. Boka passet ikke til meg , men det er nok av folk som liker denne typen bøker.

  Boka basser for barn som er 10år og oppover

 31. Den var bra og ganske spennende, men denne boken bør ikke leses for barn under 11. Denne boken passer bra for folk som liker dramma og er nysgjerrig på krig og har lyst til å lære om hva som skjedde under krigen. Jeg anbefaler denne boken for barn som er 11,12,13 og 14 år

 32. Jeg syntes at den var ok, men kunne startet på starten av boken. Og den var litt spennende

 33. jeg liker den fordi det er masse spennende greier i den boka/utdraget

  og det som forfatteren kunne ha droppa var banningen

 34. Boka er helt Ok bok. Det er litt lite som skjer i utdraget men jeg regner med at skjer mer etter vært. Boka handler om en gutt som flykter fra tyskerne. Jeg vil si at boka passer får folk fra 10-14 år

 35. Jeg synes den var litt kjedelig fordi det var ikke så mye som skjedde. Dette var bare et utdrag fra boka så det det kommer sikkert til å skje mer lenger ut i boka. Jeg synes Den passer for 10-13 åringer.

 36. Jeg syns utdraget er spennende fordi andre verdens krig er et veldig spennende tema, utdraget er også rørende.

 37. Jeg synes at boka var bra fordi det var krigsdrama og den handlet om noe som kunne skjedd i andre verdenskrig. Jeg synes boka passer til barn fra 10-13.

 38. Jeg syns boken var litt forvirrende fordi det føltes ut som jeg startet mitt i boken. Det kan hende at viss jeg hadde fot lese mer av boken enn det lille avsnittet. Så hadde jeg forstått mer.

 39. Elevene i 6c syntes at boken er veldig bra og at de ville lese mer av boken med en gang. Forfatteren skrev sånn at det ble veldig spennende. Noen av elevene syntes det var veldig interessant at det var om hendelser fra historien.

 40. den var spennende for det var med våpen og jeg liker våpen og tanks 🔪🪓🗡⚔️⚔️🗡🔪🪓🪓🔪🔪⚔️🗡🗡🔪🪓🪓

 41. den var spennende for det var me d våpen og tanks og verdens krig🔪🗡⚔️🪓🔪⚔️⚔️🛡⚔️🗡🔪🔪🪓🧨🧨🔮⚔️🔪🪓💣💣🧨🛡⚔️🔪🪓

 42. Synes boken er veldig fin, elsker at den hopper rett inn i handlingen.
  Jimmy rører meg veldig med sin sønn, som han håper å få se igjen!
  Det røffe språkbruket gir boken mere trykk og hele handlingen blir mere understreket!
  Fantastisk bok<3

 43. Denne boken var spennende og et tema som jeg er veldig glad i💋 Denne boken har jeg veldig lyst til å lese og anbefale! Terningkast 6💋💞😙

 44. Jeg ellllllsker disse typer bøker så den falt i smak for meg 12/10 😉

 45. Jeg synes at denne boka var litt spennende, men også litt voksent tema.
  På forsida av boka så det litt skremmende ut fordi i bakgrunnen av personene var det en brennende bro og, da jeg så forsida tenkte jeg at i denne boken ser de personene som er på forsida at det er en bro som står i fyr og flamme og at de må finne et kodeord for å få tak i brannslukkningsapparatet.

 46. Jeg synes utdraget var veldig bra fordi den har mange beskrivelser. I tillegg til det så røper den ikke hele boka sånn at man får lyst til å lese boka. Boka høres spennede ut, men det burde være mindre banning

 47. den var litt bra synes at boken skal være mer voldelig liker det sånt

 48. Jeg syntes denne boka var litt spesiell den var litt annerledes en de andre krigsdrama bøkene jeg har lest denne var litt mere spennende en de andre jeg har lest

 49. Jeg likte boka fordi den var spennene, og jeg ble litt overrasket over at de banet i teksten

 50. Denne boken var den mest spennende boka jeg noen sinne har lest. Kjempe fin bok og kose seg med. Denne boka var super! Jeg skal definitivt låne den på biblioteket. Jeg elsket den delen der han måtte løpe fra mennene i dress og gjemme seg I jakthytten til herr Henderson😊

 51. Liker den en super bok 9/10 du burde prøve den 🙂 .

 52. Bra: Slutten var spennene, og dette gjorde at jeg fikk litt lyst til å lese videre.
  Mindre bra: Jeg synes at teksten ble rotete, det var ikke nok personopplysninger til at man kan forstå teksten bedre og det var en tekst som var litt vanskelig å forstå.

 53. Jeg syntes at denne boken var veldig spennende.
  Jeg elsker krim bøker.
  Jeg vil anbefale denne boken, terningkast 6

 54. Den hva spennende, men det hadde blitt bedre om det hva noen bilder.😉 Men jeg anbefaler den til andre.👌😃

 55. Jeg likte utdraget jeg synes att det er ganske spennende og lese eller lytte ti, ting som foregår under krigen.

 56. Boka var bra, men den var lit rotete forklart og var lit vanskelig å skjønne Og det var noen Ord som var vanskelig å forstå.Det er fint at det handler om andre verdens krig og navnet på boka var bra.

 57. Den var veldig bra. Den var spennende, jeg anbefaler den til andre.
  Jeg har nå lyst til å lese hele boken 🙂

 58. Det var en veldig bra og spennende bok, og den hadde en veldig kul forside. Men den var litt vanskelig å forstå hvem som snakket.

 59. Den var spennende fordi den handlet om andre værdenskrig. Jeg fikk lyst til å lese hele boka.

 60. Det var lite skyting og eksplosjoner til å være en bok om 2. verdens krig 👎🤢

 61. Jeg syntes at boka var spennende, men jeg ble litt overrasket over at de brukte banneord til en barnefortelling. Jeg vil godt anbefale teksten til andre barn fordi boka var ganske bra og jeg ville gjerne ha lest resten av boken

 62. Jeg syntes den var bra og det var en god historie. Jeg likte historien fordi den handler om andre verdenskrig. Jeg ville lese hele boka fordi jeg vil vite hva som skjer videre. Den kan få terningkast 6.

 63. Det er får lite eksplosjoner til å være en krigsbok.😶(●’◡’●) Jeg anbefaler andre å leseboka

 64. Den var bra ,men ikke den beste boka jeg har lest.Anbefaler å lese den. Og det var får lite eksplosjoner til å være en krigsbok✔✔✔✔✔✔

 65. Boken er veldig bra og spennende, den var så spennende at jeg ble hekta, men det var noen stygge ord i den som gjør den litt mindre barnevennlig. Vis jeg finner denne boken i virkeligheten så kommer jeg nok til å lese den. Jeg skulle bare ønske at det var ungdommer i den istedenfor voksne. Applaus til forfatteren 👏👏

 66. Da jeg leste utdraget fra boka la jeg merke til at utdraget handlet om andre verdens krig. Jeg synes at boka var spendene fordi den handlet om andre verdens krig. Jeg likte ikke så gått slutten fordi den var så åpen. Jeg har lyst til å lese boka.

 67. Jeg syns boka er veldig bra! Jeg liker krigshistorier. Den var spennende, jeg vil lese hele boka! <3 :33

 68. Kodeord overlord

  Jeg likte ikke boka fordi det var ikke nok spenning. Historien var litt rotete så det ble litt vanskelig å få med seg innholdet, jeg savnet litt mere beskrivelser fordi uten beskrivelser greier jeg ikke å se for meg historien. Jeg personlig ville ikke ha fortsatt på boka fordi den fenget meg ikke

 69. jeg er veldig interessert i andre verdens krig så denne boka høres veldig spennende ut. Dette bidraget var veldig bra fordi den ikke røpet alt i boka!❤️

 70. Jeg likte boken fordi den var spennende og er bra skrivet. Boken var veldig kreativ og hørtes ekte den ut.

 71. Jeg synes boken var bra fordi, jeg synes det er et spennende tema og lese om.
  Det er noen stygge ord i teksten hvor de heller kunne ha sakt noe annnet. Så boken kunne ha blitt litt mere barnevennlig.
  Jeg synes det ble en litt rotete tekst og vanskelig og lese😊så jeg fikk ikke med meg alt.
  Jeg synes ikke denne boken passer for meg👍🏻
  ❤️terning kast 3

 72. Jeg er ikke veldig interessert i krig. Drama er ikke det jeg liker best og jeg vil ikke lese denne boken fordi den handler om krig og det er vanskelig og forstå hva den egentlig handler om.

 73. Jeg har lyst til å lese boka, fordi jeg elsker historien og det er veldig spennende. Historien er veldig interessant, om hitler og nazistene.

 74. Jeg anbefaler denne boka for den er morsom og spennde. Hvis du liker å lese om andre verdens krig kommer du til å like denne boka. Jeg kunne tenkt meg å lese boka.

 75. Jeg liker godt denne boken. Boken er spenende kul og krigersk, jeg vet ikke omm den er på biblioteket på ila skole trondheim, men jeg håper jeg kan lese den!

 76. Jeg synes at boken var vanskelig å forstå fordi i den ene delen løp han i skogen og i så var han et helt anet sted. Jeg ble irritert over hvordan de snakket når det er noe seriøst og jeg tror ikke at soldater snakker på den måten. Slutten var litt forvirrende fordi at noen agenter fant han også løp han.

 77. Dette er en spennende bok som er lett å leve seg inn i. Man får lyst til å lese videre. Liker sjangeren. Litt lange pauser i opplesningen (vi hørte på den innspilte versjonen).

 78. Eg synes det er spennende å lese om krig og det var litt morsomt når han sa banneord

 79. Jeg syntes det var en kjempe spenene bok. Jeg syntes den er spenene bok fordi jeg liker historier fra 2. Verdenskrig er spenene.

 80. Hei❤️ Jeg synes denne boka var HELT FANTASTISK og jeg ELSKET den. Jeg liker at den handler om krigen, fordi at det er veldig spennende! Og jeg interesserer meg for andre verdensktårig og jeg synes det er inntresangt vil lese resten❤️❤️❤️

 81. Jeg synes at denne boken er utrolig og jeg synes at sånn bøker om krig er sykt spennende og gøy og høre på

 82. Jeg syntes utdraget var bra, den er spennende. Jeg får lyst til å lese hele boka<3 Anbefaler og lese den;) <3

 83. når vi leste denne boken koste alle seg.eg synes det var morsomt når han sa faen ta deg . boken var spenene og koselig bra bok.

 84. Denne boka var bra! Fordi den var inntressang og spennende! Jeg liker når det er litt action!

 85. Jeg syntes boka var kjempe bra!
  Boka var veldig spennende å lese.
  Jeg vil lese hele boka!

 86. Dette var den mest oppslukende boka jeg har lest jeg elsker og lese om action, krig og drama den perfekte bok for meg har lyst til og lese hele nå😁 Denne forfatteren har absolutt gjort en god jobb👍😄 Takk for den fine opplevelsen🔱💮❤️

 87. jeg liker boken godt. den var spennende, men jeg hadde likt om det var noen få bilder i boken, men det var en veldig bra bok:)

 88. Kjempe bra bok glad i action, drama og krig😁
  Denne forfatteren er den beste🥳
  Den perfekte bok for meg. Tusen takk for den fine opplevelsen💮❤️🔱

 89. Jeg synes at denne boka var helt super, fordi den er veldig spennende og action fylt, og jeg tror jeg faktisk kommer til og lese den flere ganger, men noe som kunne vært mer super er hvis det hadde vært bilder så man liksom får bygd en »film» inn i hodet sitt så man skjønner bedre av hva som skjer osv….. men ellers var den super:)

 90. jeg liker boken den er spennende og kul men det er litt dumt at det ikke er noen bilder enda.

 91. den var veldig spennende og litt trist men det var litt dumt att den ikke kunne være lenger fordi den var så spennende jeg elsker boka og forfatteren men det kunne vert bilder i denne boken men ellers var boka bra LOVE IT!!!!!!!!!😍💖😘

 92. Denne boka var spennende. Virker veldig kul. Man blir nysgjerrig og lurer på hva som skjer videre med Jimmy og Henry. Hvorfor har han sagt kodeordet videre og til hvem? Det er et interessant tema og detaljerte beskrivelser.

 93. Det var spennene og jeg har veldig lyst til å låne boka så jeg kan lese hele det var helt supert å lese og jeg får mer lyst til å lese flere sånne bøker

 94. Jeg synes at dette utdraget var veldig spennende og at det var veldig mye drama, Jeg likte måten forfatteren fikk boken til å høres ut som en dagbok og at den viset at det var veldig slemt det de gjorde under andre verdenskrig når de tok barn og voksne fra familiene sine.

 95. Anmeldelse av Elias

  Anmeldelsen handlet om temaet 2 verdenskrig.
  2 verdenskrig er en krig som startet i 1939 av tyskerne. Det var en man som sto bak alt, og det var Adolf Hitler.
  Jeg likte boka fordi det var spennene å lese/høre på, det var også veldig morsomt å lese fordi jeg levde meg skikkelig inn i boka samtidig som det var gøy å lese, men jeg syntes at de skulle ha brukt et annet navn enn Jimmy fordi det høres ikke ut som et normalt navn i 1944.

 96. Boka handler om en gutt som heter Henry som levde i andre verdenskrig som sender og lager kodeord og vennen sin Jimmy og begge to er i London. Og temaet var krig.

  Jeg likte boka fordi den var spennende, den handler om noe som har skjedd ( som andre verdenskrig og Hitler ), og at vi fikk vite at Jimmy savner familien sin fordi det skjedde i andre verdenskrig at man savner familien sin fordi de måtte i leir eller krige, det ikke handlet om en vanlig person.

 97. Anmeldelse av Olivia

  Handlingen var om 2. Verdenskrig som startet i 1939. Og fordi det var krig i andre verdenskrig var tema også krig.

  Jeg synes utdraget var bra og spennende. Jeg synes det var bra og spennende fordi det handlet om 2. Verdenskrig. Jeg er en typisk person som elsker å lese om skummel og spennende ting som skjedde for lenge siden. 

 98. Historien handler om spioner og kode ting. Det handler også om krig. dt jg likte med boka var at den r litt morsom å gøy å lese. Den var veldig realistisk, fordi det har skjedd. det som var litt kjedelig var at det var ikke noen bilder, vis det var noen bilder kunne visse hvordan det ser ut osv.

 99. Anmeldelse av 🌺🍑🌻Vilma🌻🍑🌺

  Boken handler om 2 verdenskrig og krigsdrama. Den handler også om en gutt som heter Henry.

  Det jeg likte med boken var at det var spennende fordi jeg visste aldri hva som ville skje. Ville Henry bli tatt og ville Jimmy få igjen barna sine. Det var egentlig ingenting som ikke var positivt.

  Boken var: Spennende, kul, og kunne aldri legge bøken fra meg. Jeg kjente meg litt igjen med Henry. Fordi jeg er utrolig nysgjerrig. Og boken var veldig realistisk fordi 2 verdenskrig har skjedd. Og da skjønner jeg hvordan folk under krigen hadde det. Med f.eks hvordan foreldre ble tatt fra barna sine og at de måtte krige for landet sitt. De måtte risikere livet sitt å dø uten at de kanskje ville. Nei denne boken var lærerikt og bra. En 6 fra meg!🌼🌸🌺

 100. Boken var helt ok. Jeg levde meg ikke så inn i det så de ble litt kjedelig. Boken er ikke helt noe for meg. Jeg vet ikke om jeg hadde lånt den selv, men hvis jeg hadde fått boken tildelt i klasse rommet hadde jeg kunne hatt lest den. Boken får ternings kast 3 av 6.

 101. Anmeldelse av kodeord overlord

  Fortellingen handler om kodeord.
  Boken om 2 verdenskrig.
  Historien var i England.
  En av dem som bruker kodeord heter Henry.
  Jeg likte boka fordi den var spennende. Jeg synes boka var spennende fordi jeg ikke visste om de kommer til å bli tatt eller ikke. Det var ikke så mange personer så jeg ble ikke forvirret. Jeg synes det var litt dumt at de brukte noen banneord i historien.

 102. Kodeord overlord!

  1. Den handlet om 2 verdenskrig og litt banning.
  2. Den var spennene men det kunne vært litt mindre banning siden det er en barne bok\ «ungdoms bok». Den var spennene, skjedde litt mye på en gang, Hovedperson Henry.😂

 103. Anmeldelse

  Boka handler om 2. verdenskrig.
  Hovedpersonen heter Henry.

  Jeg likte boka fordi den er ganske bra, spennende og var veldig realistisk.

 104. Anmeldelse av kodeord overload
  Boken handler om andre verdenskrig. Fortellingen foregår i England. Hovedpersonen heter Henry. Jeg synes boken virker veldig spennende og det var lett å følge med, fordi det ikke var kompliserte ord. Jeg synes boken virker spennende fordi den handler om et spennende tema og jeg kunne se for meg handlingene i hodet.

 105. Boken handlet om en gutt som har røpet det hemmelige kodeordet til en spion som kan ha sakt det til tyskerne. Han ble jaget rundt i skogen av spioner med pistoler i beltet.

  Jeg syntes boka var spennende fordi det kom nye ting vær side og jeg greier ikke å stoppe å lese!

 106. Kodeord overlord.

  Temaet er krig og spenning.
  Det var en spennende bok.
  Det var bra at de hadde spenning.
  Det var kult at de skrev om krig og hadde med mange detaljer.

  Anmeldelse av: Henrik😝

 107. Mange synast at krigsthistorie er spennande, men fleire i klassa opplevde boka som lite fengende ut ifrå dette utdraget. Klassa skulle ønskt seg meir spenning.

 108. Kodeord overlord Anmeldelse av Maja Luczak

  Boka handlet mye om gamledager og krig.
  Boka handlet om hvordan London bridge ble brent opp.

  Boka var ganske bra fordi jeg lærte meg litt om verdenskrig i England og
  Hvordan det var i den tiden.
  Jeg likte boka også fordi jeg liker at det er ting som skjer nesten hele tiden å ikke at
  De tar pauser veldig ofte.
  Boka var veldig realistisk og jeg følte at det skjedde på ekte.
  Og hovedpersonen er smart å tenker over hva han gjør noen ganger.
  Men boka kunne hatt litt mer om London bridge.
  Litt mer om hvordan hovedpersonene er for eksempel: snill/slem hår klær

 109. KODEORD OVELORD

  Temaet til denne boka er krigsdrama.
  Handling om denne boken er at det er andre verdenskrig.
  Og at i England forbereder de allierte en offensiv mot de tyske nazistene.

  Jeg likte boka veldig godt fordi det var kjempespennende, men den hadde blir bedre hvis det var noen bilder.

 110. Denne boka likte jeg ikke så godt, og får ikke så lyst til å lese den senere. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva det er jeg ikke liker.

 111. Jeg synes den er veldig lærerik, fordi den handler om andre verdenskrig. Andre verdenskrig tar lang ting å forstå, selv for de aller beste. Derfor er det bra at det er laget en barnebok om den. Den var veldig spennende. Den var ikke den beste boken jeg har leste, men den er så spennende at det går bra. Du lever deg helt inn i den, selv om du ikke egentlig liker den så godt. Jeg tror ikke det er noe som ikke er bra. Jeg anbefaler deg å lese den.

 112. Jeg synes boka var spennende fordi at det handler om 2.verdenskrig. Og den burde ha noen bilder for at det skal bli mer morsomt. Den er ganske lærerik.

 113. Jeg synes boka var spennende fordi det handler om andre verdenskrig . Og jeg tror at boka også kan være lærerik og jeg vil lese hele boka.Jeg håper bibliotekaren kjøper boka til oss.

 114. Jeg synes den var skummel og artig. Jeg synes boken var megaartig og spennende fordi de jaktet på Henry.

 115. jeg synes at den var spennende for den handlet om krigen og litt skummel derfor jeg synes den er skummel er for at den handlet om død.

 116. Jeg synes boken var bra fordi den hadde mye drama og spenning i seg. Når
  du leser eller lytter på den, så får du lyst til og høre mer og mer. Jeg synes de kunne utgått banning, hadde blitt like bra uten.

 117. Det er spennende å høre innhold som er lagt til 2.verdenskrig. Det var lett å få «indre»bilder til historien.

 118. Kodeord Overlord

  Jeg synes teksten var helt grei. Den var litt vanskelig å komme inn i historien men det er det ofte i utdrag.
  Jeg hadde lest videre.
  Teksten var ganske spennende og var realistisk.
  Jeg ville ikke anbefalt den til de minste på grunn av at det var ikke så fint språk.

 119. Jeg synes teksten var helt grei.
  Det som gjør teksten bra er at den er spennende og det som gjør den dårlig er at det ikke er noen bilder i hele teksten.
  Man bør lese den hvis man liker ting om andre verdenskrig fordi det er veldig spennende, og man bør ikke lese boken fordi den er veldig lang med masse tekst og det er ingen bilder i hele boken.

 120. Jeg opplevde teksten interessant og gøy.

  Jeg synes at det var gøy med drama i teksten men jeg likte ikke at den sluttet med en san slutt.

  Jeg synes at var veldig bra og jeg vil garantert lese den.
  Jeg opplevde teksten interessant og gøy.

  Jeg synes at det var gøy med drama i teksten men jeg likte ikke at den sluttet med en san slutt.

  Jeg synes at var veldig bra og jeg vil garantert lese den.
  Jeg opplevde teksten interessant og gøy.

  Jeg synes at det var gøy med drama i teksten men jeg likte ikke at den sluttet med en san slutt.

  Jeg synes at var veldig bra og jeg vil garantert lese den.
  Jeg opplevde teksten interessant og gøy.

  Jeg synes at det var gøy med drama i teksten men jeg likte ikke at den sluttet med en san slutt.

  Jeg synes at var veldig bra og jeg vil garantert lese den.
  Jeg opplevde teksten interessant og gøy.

  Jeg synes at det var gøy med drama i teksten men jeg likte ikke at den sluttet med en san slutt.

  Jeg synes at var veldig bra og jeg vil garantert lese den.

 121. Dette er en veldig spennende bok, og jeg kan nesten ikke vente på å få lest resten. Du kan føle spenningen mens Henry løper fra sikkerhetstjenesten, og ser for meg hvordan han løper over engene med hjertet i halsen. Det virker som om boka på en god måte skildrer hvordan det var i England under krigen, samtidig som om det utspiller seg drama som gjør boka veldig spennende.

 122. Kodeord overlord handler om andre verdenskrig. Bok Sjangeren er krigsdrama. Hovedpersonen i boken er Henry. Henry og kameratene har vært i en militærleir der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Henry er mistenkt for spionasje.

  Jeg opplevde teksten som spennende. Den er spennende fordi det skjer ting som du kan klare å leve deg inn i. Den hadde et viktig tema og den var gøy å lese. Det var gode beskrivelser om hva som skjedde og hvordan hovedpersonen følte seg. Det er bra at det står i boken når ting skjer og hvor det skjer, da er det enklere å leve seg inn i teksten. Det kan være noen vanskelige ord som ikke alle forstår.

  At teksten er spennende og har gode beskrivelser gjør at den er gøy å lese og du har lyst å fortsette på boken. Boken kan være litt skummel for noen.

  Andre bør lese denne boken fordi det er et viktig tema og det er en spennende bok.

 123. jeg likte boken.Men det kun hver mer barne fortrolig i teksten.jeg gir den 8/10.
  Det er veldig gøy med at vi kan få ting gratis det ister jeg pris på.

 124. Jeg syntes den var en bra bok med masse spenning. Jeg skulle ønske det ikke ble brukt så mange store ord, men jeg likte hvordan man kunne få med verdenskrigen med i en bok for barn.

 125. Bra: Den var veldig spennene og når man så på forsiden så fikk man lyst til å lese den.
  Ikke bra: Den trenger noen bilder og litt mindre tekst.

 126. Jeg synes denne boken var spennende men, litt vanskelig og forstå i begynnelsen. Det var litt bra å få vite hvordan det var i 2.verdenskrig. Jeg gir terningkast 4.
  Kodeord overlord

 127. jeg synes boken var veldig bra og har lyst og lese den fordi den var veldig spennende og masse skjer

 128. Den var ganske bra litt historie med en blanding av spenning. jeg syntes at den var veldig bra.men ikke akkurat den beste boken jeg har lest men jeg anbefaler den fortsatt:)

 129. Jeg syntes det er en veldig spennende utdrag. Jeg syntes andre verdens krig er veldig interessant. Noe spesielt jeg likte med forfatteren er at han skrev detaljene veldig bra, for eksempel lungene svir og luften er skarp.

 130. jeg syntes den var litt skummel og veldig gøy og jeg syntes det var spennende og lese den.

 131. Jeg synes at det er spennende å lese og lære om 1. og 2. Verdens krig og denne boka kommer jeg nok til å lese. 🙂

 132. Jeg syns at boka var spennene ,men jeg likte ikke temaet. Jeg syns også at det var litt vanskelig å skjønne hvem som sa hva. Jeg likte ikke utdraget fordi jeg ikke syns det temaet var interessant.

 133. Utdraget er veldig spennende, fikk lyst til å lese ferdig boka

  Boken handler en gutt som heter Henry, Henry bor i England under andre verdenskrig. Henry jobbet mot nazistene under krigen. Henry røper et hemmelig kodeord til en i landsbyen han bor i, som de tror er spion for tyskerne

  Dette var bra med boka: Denne boka er bra fordi den har et ganske viktig tema, andre verdenskrig. Jeg tror mange barn er interesert i å lese om hvordan det var å leve under krigen, det syntes jeg.

  Dette var dumt: Jeg tror barn er glad i bøker med bilder, og det hadde ikke denne boken.

 134. Denne boka høres veldig spennende ut, det er en bok jeg lett hadde satt meg ned og lest i. Når jeg leste utdraget fikk jeg lyst til å lese boken. Jeg syntes også det er et spennende tema, andre verdenskrig.

  Boken handler om en gutt som heter Henry, som lever under andre verdenskrig. Han er så uheldig og røper noen kodeord til en i landsbyen, som de tror kan være spion for tyskerne. Viss han som fikk vite kodeordet er spion for tyskerne, blir det Henrys feil om de taper krigen.

 135. Den var ikke så bra fordi jeg skjønte liksom ikke hva som skjedde. Og det var ganske mange banneord. Jeg gir den terningkast 3.

 136. jeg likte dette utdraget fordi det minnet om hvordan det var i andre verdenskrig.selv om det var litt banning synes jeg det var helt topp.terning kast 6/6

 137. Jeg syntes utdraget av boken var spennene.
  Høres ut som boken er bra.

 138. Den var veldig fin. Det jeg likte best var at det var krig for det er ofte spennende. Det som også er spennende er å lære om krigen og om hvordan man måtte flykte og gjemme seg.

 139. det er en passende bok som passer for litt eldre barn som kanskje fra 10 år og oppover. fordi det var litt banning og dårlig språk. jeg synes den var morsom og ganske spennende.
  hvis jeg skal rate boka vil jeg gi terningkast 4,5. anbefaler den:)

 140. jeg synes det var en spennende bok som passer til litt eldre barn som f.eks 9-12 åringer, grunnen til at jeg synes den burde være for litt eldre barn er fordi de hadde litt stygt språk og jeg tror kanskje den kan være litt morsommere for litt eldre barn. jeg synes denne boka var en fin bok og jeg kan anbefale denne boka til en viss aldersgruppe. jeg gir denne boka terningkast 5,8:)

 141. Boka handler om andre verdens krig. Jeg synes boka var bra, men den passet ikke så bra til meg. Jeg anbefaler boka til de som liker krigs drama.

 142. Boka var bra passer for barn over 10 og oppover. Pga. banning og litt stygt språk. Jeg synes den var bra, men passer best for de som er interessert i krigs drama. Jeg gir boka 2,3 stjerner.

 143. Denne boken er skikkelig gøy fordi det er så enkelt å leve inn i boken, og dette er på grunn av alle detaljene. Den er også veldig bra fordi deler av boken er sann. Den høres også veldig spennende ut på grunn av at Henry blir jaget. Jeg vil lese mer!

 144. boken handler om noen kule spioner som hadde et opptrag det var en som ble drept
  det var også noen som var slemme folk dem het naziistene 👍jeg anbefaler den terning kast seks. jeg synes den var spennene og kul.

 145. Jeg likte utdraget av boka minner om andre verdens krig passer bra for eldre barn fordi det var litt banning. Ellers veldig bra bok terning kast4 av 6

 146. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤KODEORD OVERLORD¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Sjanger: Krigsdrama
  —————————————-
  Henry løper for livet sitt. Hvis han blir tatt kommer han til å bli torturert, og hengt. Men han må advare Jimmy. Han hadde sagt det hemmelige ord til fienden. Hva skal Henry gjøre?
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Kodeord Overlord er en spennende bok som følger Henry og vennene sine gjennom verdenskrigen. Boken starter spennende, og bygger seg opp kjapt. VI følger
  Henry, han er hovedkarakteren og spennende karakter. Boken følger også et spesielt emne, om krigen og hvordan den ble. Teksten slutter brått og uforventet, men boken var veldig vanskelig å legge fra seg, jeg har lyst til å vite om Henry blir tatt eller om Jimmy dør, det er mye det jeg vil vite.
  Men teksten er litt vanskelig å lese så jeg ville ha sagt fra 6.klasse og opp.
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Det som er sterkt med teksten er at den er hele tiden spenning hele tiden, du får ikke en pause. Jeg synes det ikke var noe dårlig. Jeg ville anbefalt den til alle fra 6. klasse og oppover.
  Og at den burde var mellom superfinalistene!
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 147. den var bra, jeg synes 2. verdenskrig er ganske spenende. jeg fikk bare lest starten, men det var nok skrift til at jeg gir den 4 stjerner.

 148. Teksten handler om en gutt som heter Henry.
  Henry har gjort en stor feil.
  Det er to personer som har navn det er Henry og Jimmy.

  boken sin sjanger er aksjon.

  Jeg liker denne boken på grunn av den er veldig annerledes.
  Det er bading og den skiller seg bare ut.

  Måten teksten er skrevet på gjør at jeg lever meg inn i teksten.

  Teksten starter veldig brått.

  Jeg vil ha mer av denne boken.

  Det beste med teksten er at den har aksjon.

  Det som irriterte meg er at Jimmy gråt.

  Jeg synes at andre burde lese boken.

  Jeg synes at den burde bli en boksluker superfinalist.

 149. Jeg syntes at kodeord overlord virket ganske kjedelig fordi jeg ikke er intresert i krig.
  jeg abefaler denne boken for de som liker vold men ikke for de som meg. Terningkast: 1
  Som dere ser er at ikke jeg liker den så veldig godt.

 150. Jeg synes kodeord overlord virket veldig kjedelig, fordi jeg ikke er interessert i krig. Jeg anbefaler denne for de som liker vold, men ikke for de som meg. Jeg gir terningkast 1. som dere skjønner, likte jeg ikke denne boka.

 151. Boka var veldig gøy og indresang. Jeg hadde lest den hundre prosent. Jeg likte at den handlet om krig.

 152. Den var bra og spennende. Noe av det var vanskelig å forstå. Man kan lære litt om krigen. jeg får litt lyst til og lese hele boka

 153. jeg synes denne boka var bra vil anbefale den. Fordi den var veldig bra hadde litt drama som er bra. Jeg synes i hvertfall den er bra for meg.

 154. Jeg har lest «Kodeord overlord»
  Boken handlet om en gutt som hadde røpet en hemmelig kode i andre verdenskrig og nå vil England tape krigen på grunn av han.
  Jeg likte boken fordi den var lærerik og utrolig spennende! Jeg fikk lyst til å gå til biblioteket for å låne boken fordi den ble beskrevet så godt å den var så fascinerende!
  Jeg ville anbefale boken tik folk som liker å lære nye ting og som liker Action veldig godt.

  Boken var utrolig spennende of veldig lærerik, den

 155. jeg gir denne boken terningkast 4 fordi den var spennende. Men derfor jeg tok terningkast 4 er fordi den tok liksom ikke fenget for meg og den var litt vanskelig å forstå men den var bra da!

 156. jeg gir denne boka terningkast 4/5, fordi den var spennende, men det var ikke den beste boken jeg har lest.

 157. Jeg likte boka fordi jeg liker bøker om andre verdenskrig og andre kriger. Jeg anbefaler den til de som liker krigsbøker og spennende bøker. Jeg gir den terningkast 6.

 158. ikke den beste boka jeg har lest men bra . Anbefaler å lese den til barn på alder 6 7 til 100 år. Og det var for lite eksplosjoner til å være en krigsbok.

 159. den var veldig bra jeg anbefaler og låne denne boken.
  den handler om 2 verdens krig om et kode ord.

 160. Jeg synes at den er kul fordi det handler om 2 verdenskrig. Henry har vert på militærskole Han har lært om koder. han må finne sersjant jimmy å advare han for noe.

 161. Denne boka var gøy. Og veldig interessant utdrag med mange gode skildringar.

  Det hadde vore gøy å lesa heile boka.

 162. Jeg likte den fordi den begynte spennende, og den fortsatte å være spennende.

 163. Jeg syntes det var en veldig bra bok fordi det forteller om hvordan det var under 2.verdenskrig, jeg synes det er bra at flere folk for høre hvor FORFERDELIG det var.Den var veldig spennende, jeg gir den terningkast 5.

 164. Veldig bra bok! litt skummer men veldig bra. Eg likte veldig godt detaljene i boka.

 165. Spennende utdrag fra boken Kodeord Overlord, denne fikk jeg lyst til å lese. Handlingen er lagt til England under andre verdenskrig. Historien starter actionfylt og rett på sak.
  Jeg vil si at boken passer best for 5 trinn og oppover. Terningskast 5 =)

 166. Det er en spennende bok som jeg vil anbefale til barn fra ti til hundre. Den handler om en som heter Henry han er spion under andre verdenskrig. Men det som går galt er at han sier kodeoret til noen andre.

 167. Jeg sinnes at boka var veldig veldig spennende og jeg har aldri lest noe lingende før.

 168. Jeg synes at boka var kjempe kult fordi at det var veldig mye type tema i dere boka, det var drama, humor og mye mer! Denne boka er kjempe bra, klassen min liker og lese det.

 169. Dene boken er bra fordi det er drama og skumel. Den handler om andreverdenskrig.håper at du kommer til å like boken.

 170. boka handler om en som heter Henry som lever i andre verdenskrig han er i militæret
  han har hørt hemmelige planer og kodeord å han blir mistenkt for spionasje

 171. jeg synes boka var bra og veldig spenene jeg klarte å leve meg inn i boka og det var fint synes jeg

 172. Spennende bok, gleder meg til og lese resten. Veldig mange detaljer i boka, og det er ganske bra.

 173. Jeg synes at boken «Kodeord Overlord» var sånn passe bra. Det er jo litt spennende å lese om ting som har hendt på ekte.

 174. Bra: Jeg syns den var lærerik og spennende. Mindre bra: Kunne trengt noen bilder. Jeg gir terningkast: 5 🎲

 175. Jeg syntes at boka var lærerik og spennende. Grunnen til at jeg syntes at dem var spennende er at den handler om krig og når noe handler om krig så kan det være spennende. Grunnen til at jeg syntes at boka var lærerik er fordi man kan lære av hvordan det var å være i militæret også kan man lære hvordan det var å leve i denne tiden. Boka er egentlig krigsdrama og det betyr at boka handler om både krig og spenning. Jeg anbefaler boka til 8 år og oppover.

 176. Handlet om andre verdens krig, hemmelig planer og hemmelige kodeord. Litt skummel egentlig men veldig spennende. Terningkast 6

 177. Jeg tipper at det er mange som har lyst til å fortsette å lese denne boka men den var ikke helt for meg. Jeg er mer glad i fantasi ikke så mye i virkeligheten fordi at når jeg leser vil jeg drømme meg selv bort og helst ikke drømme meg selv bort i krig. Og det er heller ikke så bra at den hadde banneord. Ellers så var det en helt grei bok/avsnitt.

 178. Det er en Hypotese på en måte er det min mening før jeg har lest.

  nr.1 utseende.

  Utseende er viktig synes jeg og det tror jeg veldig mange andre syntes også.
  Hvis jeg hadde sett denne boka i bokhylla så hadde jeg nok ikke valgt å lese den ved første øyekast.

  Fordi den rett og slett ikke ser ut som den liksom skal handle om,men med engang jeg begynner å lese ingressen så får jeg lysten til å lese den.Fordi den jeg er veldig interessert i andre verdenskrig.

  Nå har jeg lest boka:
  Det var helt magisk å lese.Jeg sytes det var en bok som virkelig ga mening og det føltes ut som jeg virkelig gikk inn i boka,boka på en måte bare slukte øynene mine helt.Jeg synes nok denne boka passer for 6 klasse og oppover på grunn av at det er litt komplisert og det kan være litt mye skrift for noen,men jeg syntes som sagt at boka bare slukte meg helt.Den ga så mye mening og jeg liker måten forfatteren forklarer hvordan det føles for personene som denne setningen “jeg har blodsmak i munnen,lungene svir.Luften er rå og skarp.WOW sier jeg bare denne boken har jeg garantert lyst til å lese helle.Og denne anmeldelsen kan du være sikker på at er å til å stole på fordi jeg er egentlig ikke glad i å lese

  skrevet av en 7 klassing som er ivrig etter å vinne

 179. Historien handler om Henry, en soldat i Effingham i andre verdenskrig. Han er redd for og bli tatt av sikkerhetstjenesten fordi han har sagt et kodeord til en spion. Sjangeren er drama.

  Jeg syntes at teksten er bra fordi jeg liker temaet andre verdenskrig. Det er action fra første setning og til slutten. Mens jeg leste lurte jeg på hvorfor Henry flyktet, hva som hadde skjedd.

  Jeg syntes det beste ved teksten var at den var spennende. Jeg glemte at jeg leste, den var lett og leve seg inn i. Jeg gir teksten terningkast 6 og anbefaler andre barn og lese teksten. Den fortjener og vinne syntes jeg.

 180. Denne boken gjøres veldig spennende og det er gode forklaringer som gjør at det føles helt ekte ut.

 181. Denne boka handler om 2 verdens krig å at hoved personen i boka heter Henry.
  Jeg syntes at den var bra og jeg anbefaler å lese boka.
  Og jeg syntes at det var litt rart at han spionerte. Og at det var sikkert var litt skummelt å spionere. Passer for de fra 5-7

 182. Dette var bra, den var spennende og interessant,
  Jeg likte historien og det som skjedde i den.
  Kunne vært litt mindre text da

 183. Kodeord Overlord av Tor Arve Røssland: Denne boka handler om Henry som har røpet en hemmelig kode. Dette kan fører til at han blir oppfattet som en spion for tyskerne. Hvilke muligheter har han? Han kan få skylden for at de taper krigen.
  Jeg syntes at dette var en bra bok. Hvorfor: fordi den handlet om noe veldig spesielt og fordi han hadde så sterke detaljer.

 184. Det er andre verdenskrig i England. Henry og Kameratene hans har vært i militært og der har de hørt om hemmelige planer og kodeord.Nå er plutselig Henry mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene.
  Terningkast: 5

 185. Drama er det jeg liker best og jeg vil lese denne boken fordi den handler om krig og det er lett og forstå hva den egentlig handler om.Den var veldig spennende!!.
  Jeg vil gjerne lese hele boka.

 186. Denne boken får en terningkast SEKS av meg!! Jeg syntes den høres veldig spennendes ut fordi jeg liker historier fra tider lenge før jeg bled født!<3 Anbefales for folk som er interessert i historier!! <3 <3 Men bilder i tillegg hadde vært spennende! 🙂

 187. Jeg synes den var bra fordi den var veldig spennende på grunn av historien om gutten, Henry, som var på rømmen under 2 verdenskrig.

 188. Jeg synes at boken ser bra ut.
  Den er bode spennende og holder spenning.
  Det vill vert veldig fint å lese boken.

 189. Fortellingen handler om en gutt som heter Henry. Henry har røpet kodeordet for invasjonen i Frankrike. Etterretningstjenesten er på jakt etter Henry fordi at de tror at Henry er en tysk spion. Jeg synes at den er bra og veldig spennende. Jeg håper at Henry klarte seg.

 190. Fortellingen handler om Henry som er på flukt fra etterretningstjenesten. De tror at han er en tysk spion.

  Fortellingen er spennende og litt skummel. Jeg liker ikke å høre om krig.

 191. Heile klassen likte utdraget og kunne tenke seg å lese heile boka.

 192. Spennende å vite hva som skjer videre. Kunne vært flere skildringer gjennom bilder. Spennende å lese om krigen i England.
  Veldig fengende og godt skrevet

 193. Spennende å vite hva som skjer videre. Kunne vært flere skildringer gjennom bilder. Spennende å lese om krigen i England.
  Veldig fengende og godt skrevet

 194. Vi synes boka var spennende fordi den hadde action, og vi har flere elever som liker historier om krigen.
  Noen elever savnet bilder i boka, mens andre ikke helt likte boka fordi det ikke var deres type bok.
  Halvparten av klassen har lyst til å lese hele boka.

 195. Spennende, forfatter bruke et røft språk, og det er kult. Kult at det handler om 2. Verdenskrig.

 196. Kodeord er en gøy bok men det er litt kjedeligfor meg fordi det mangler litt spenning

 197. Utdraget var veldig bra, fordi jeg liker krim og den var veldig spennende. Jeg fikk lyst til å lese hele boken. Jeg syntes boken var eventyrlystig og veldig bra. Jeg synes den var skummel. Jeg syntes det var litt vanskelig å forstå historien, siden jeg fikk lest starten. Jeg syntes den kunne vært mer skummel. Jeg gleder meg til å lese videre på historien. Jeg syntes det var en veldig bra bok.

 198. Teksten var litt dårlig fordi det var lite spenning boka ble lit kjedelig

 199. En hemmelig agent slipper ut med hemmelig informasjon til en fremmed når han rømmer fra nazistene; dette vil få store konsekvenser….

  Jeg syntes utdraget av boken var bra, men det var noen ganske vanskelige ord som hadde litt lite forklaringer..
  Terningkast: 5
  Passer for: 9-12 år

 200. det var en litt kjedelig bok men også litt spennende jeg anbefaler den til folk som vil vite mer om krigen og jeg gir den en terningkast 4

 201. dette var en veldig bra bok. forfatteren skriver veldig bra. denne boka skal jeg låne så fort jeg kan. det jeg likte med denne boka var at den var:
  spennende
  dramatisk
  hemmelighetsfulle
  og den hadde gode beskrivelser
  og jeg kunne se for meg hvordan de så ut og hvordan stede de var på så ut.
  og jeg syntes at dett var bra at det ikke var bilder i denne boka for da kan man lage sine egne bilder i hode av hva vi blir fortalt.
  skulle ønske at vi kunne lese mer av denne boka med en gang

 202. Jeg synes boka var veldig bra for den er spennende og man lærer mye om 2 verdenskrig.
  Jeg synes Tor Arve Røssland har vært veldig flink med boka, han har vært nøye og det er bra.

 203. kodeord OVERLORD ikke så bra.jeg anbefaler den for folk over 9 år og jeg gir den terningkast 2

 204. Jeg likte boka ganske bra det var en spennende bok med masse innhold som var bra.
  Jeg for et veldig bra førsteinntrykk av denne bok.
  Generelt en bra og spennende bok.

 205. boken handler om en krig. jeg anbefaller boken til de som er over 6 år.
  jeg synes boken er spendene fordi den har en god historie. og er skrevet på en lett lest måte. jeg synes denn kunne hatt bedere beskrivelse. og litt bedre forklaringer. da hadde det vært lettere og se for seg bildene. jeg gir en firer.

 206. Det var vanskelig å skjønne hva det handlet om, og det var mange ord vi ikke visste betydningen av.

 207. Jeg synes at den var litt spennende, men den er ikke i mine topp 5 bøker
  Positivt: Den er satt i andre verdenskrig, Den er litt spennende
  Negativt: Banning, jeg skjønte ikke alltid hva skjedde og når.

 208. kodeord overlord var spennende og kjedelig jeg anbefaler den for folk over 10 år. og får de som synes det er spennende og vite om krigen jeg gir den terningkast 2

 209. Da jeg leste la jeg merke til at teksten var veldig godt beskrevet.
  Teksten handlet om andre verdenskrig og det passer ganske bra for meg siden jeg liker å høre historier og fakta fra andre verdenskrig.
  Slutten var rolig og jeg liker rolige slutter.

 210. «Andmeldelse»
  Jeg synes boken var helt ok.Jeg synes de kunne vert litt lettere ord den var liksom lit vanskelig og forstå.men jeg synes 2 verdenskrig er gøy og lese så jeg gjir den terningkast 5

 211. Boken handler om 2. verdenskrig og utdraget var spennende å lese. Vi har lyst til å låne hele boken!

 212. Den var spennende fordi det var om militæret. Det var spennende å høre om agenten og det at han sa koden til de som ikke skulle vite det.

 213. teksten var litt dårlig fordi det var lite spenning boka ble litt kjedelig

 214. jeg synes boken var helt ok.Jeg synes det kunne vert litt enklere ord det var litt vanskelig å forstå.Men jeg liker veldig godt og lese om 2 verdenskrig så jeg gjir den terningkast 5

 215. veldig bra bok. gleder meg veldig til og lese hele boken. boken handler om andre verdens krig i 1944. om en person, som blir jaget av sikret tjenesten trur han. eller er det noen andre? syns bok er spenene og er bra beskrevet. hoper at der synes det samme.😃😃😁😁

 216. Denne boka er veldig spennende men det som kunne gjort den litt bedre er en eller to bilde,r men det jeg også liker er at man kan drømme seg inn og tenke på hvordan det er der. Det er spenndene å høre hvordan Henry spionerer og sånt. Det at han skal finne masse kodeord det er spenndene. Jeg liker boka veldig godt fordi den sier litt om andre verdenskrig og folka i andre verdenskrig spionerte også som når henry spionerer for tyskerene så sier han en hemlig het passer for (4-7) terning kast (6)

 217. Jeg syntes at boken Kodeord Overlord er ekstremt bra. Den har spennende hendelser og gode beskrivelser. Jeg liker veldig godt hvordan den er skrevet detaljert med beskrivelser om været, hvordan han føler seg osv. Mange i klassen min syntes det kunne vert noen bilder i utdraget, men jeg er uenig i det. Jeg syntes det er fint uten bilder i utdraget, da kan man utnytte de beskrivelsene man får og lage ett bildet i hodet . Utdraget er veldig fint skrivet. Etter jeg leste dette utdraget ville jeg lese hele boken med en gang!

 218. Jeg synes boka var veldig bra. Fordi den hørtes spennende ut og litt action i og jeg liker bøker med action i . Så jeg gir terningskastene 5 av 6

 219. Elevene i 6B synes at denne boken var veldig bra. Flere synes det var spennende, og ønsker å lese hele boken. Det var spennende at det var fra 2. verdenskrig.

 220. Den var bra og lære av, spennende og mystisk. Den kunne ha litt bilder for og forestille seg åssen det var på den tiden. Han forklarte også veldig bra detaljer.

 221. Den er spennendes, det er banning det liker jeg. Fordi det er som de ville ha sagt i virkeligheten. Jeg liker også 2. Verdenskrig det tror jeg mange også gjør😁😁👍👍

 222. Det høres ut som en spennende bok, jeg vil gjerne lese denne boka.
  Det hørtes ut som en spennende historie som jeg tror vil passe bra fra alder 12 og opp.
  Jeg synes det er fint med historie som en handling som kan ha skjedd. Gleder meg til og lese denne boka!

 223. Dette er den samlede tilbakemeldingen fra 5A: Det var en god bok fordi det var mye action i den. Det var en spennende bok med mye detaljer. Gode beskrivelser, for eksempel «blodsmak i munnen» og «rå luft». Vi likte forsiden. Noen synes det var unødvendig med banneord. Vi synes det er spennende å høre om krigen.

 224. Det var bra skrevet. Og det var spennene. Jeg kunne tenkt meg og lese resten.

 225. Jeg likte at det var spennene
  jeg likte at det var krig Jeg likte ikke at det endte dårlig
  jeg synes at det skule vært litt mer tekst. 🙂

 226. Veldig spennende, mystisk og man kan lære mye av det. Men jeg savna bilder. Terning kast 5 fra meg

 227. Det høres ut som en spennende bok som mange kan ha glede av.
  Jeg liker bøker med en handling som kan ha skjedd i virkeligheten.
  Denne boka tror jeg passer for folk over 12.
  Jeg har lyst til og lese boka og jeg gleder meg til og lese den!
  Positivt: spennende og enkelt og se bilder i hodet.
  Negativt: kan bli litt kjedelig innimellom.

 228. Vi likte godt at boka handlet om 2. verdenskrig, men skulle ønske at det skjedde litt mer spennende ting i utdraget. Vi syntes også at den som leste hadde litt monoton stemme, det høres ut som at han kjeder seg litt. Vi likte godt at det ble brukt en del beskrivelser og adjektiv i boka.

 229. «Kodeord Overlord». Dette utdraget handler om Henry Smith som er blant de allierte i 2 verdenskrig. Henry er redd han har røpet kodeordene til en av nazistene. Nå har han sikkerhets tjenesten i helene. Sjanger: krigsdrama. Jeg likte teksten fordi den var spennende. Denne boka anbefales!

 230. Bra: Engasjerende fortelling, interessant å få et innblikk i krige, spennende fortelling som gjør at mange vil lese hele boken.

  Mindre bra: kunne vært mer bilder, litt mye banning i enkelte avsnitt, litt lite beskrivelse av personene.

 231. Elevene i 5B synes det var litt mye banning i boka. Det var en kul historie. Den var kjekk å høre på. Spennende. Bra krigsdrama.

 232. Utdraget var veldig bra for at det var mye action i den og den hadde en bra historie. Det var bra at vi fikk vite mye om karakterene fra starten. Vi fikk vite mye om bokens innhold av utdraget vi leste. Vi fikk lyst til å lese hele boken.

 233. Denne boken heter kodelord overlord handler om Henry og jimmy Henry spionerte og leket kodeord til findene hanlingen er kriksdrama jeg har ikke lest en bok som dette jeg anbefaler andre til å lese dene boken terningkast 6 boken er laget av tor arve rossland.

 234. Boken handel om Henry og Jimmy i 2.verdenskrig han Henry hadde spionert. boken var passe bra terne kast 3 begruna jeg liker ikke kriger.

 235. Kodeord Overlord av Tor Arve røssland
  Denne boken handler om Henry og Jimmy . Henry har lekket kodeord til fienden. Handlingen foregår i England. Sangeren er krigsdrama denne boken er veldig bra fordi den stoppet da det var veldig spennende så jeg vil lese resten jeg vil gi den terningkast 6 jeg anbefaler andre og lese den

 236. Denne bok handler om Henry og Jimmy. Henry lekket kodeord til fienden boka er krigdrama boka. Foregår i england. Terning kast 6 pågrund av jeg liker skumle ting og de er spenene jeg ambefaler folk til og lese den.

 237. .Jeg syns at andre verdenskrig temaet er spennende.Jeg er sikker på at de bannet også i 1944.

 238. KODEORD OVERLORD.
  Jeg syntes boken var spenene og lit kjedelig men å bra. Det var 2.verdenskrig. Kjedelig i starten men så ble den bare bedre og bedre.

 239. Kodeord overlord. laget av: Tor arve røssland.
  hoved personer\Henry og Jimmy .
  hva skjer: Henry har lekker kodeore til fiendene.
  hvor det sjer: England

  denne boken er et kriks drama.

  det som er bra: Den var kul spennene og jeg synes den var så bra at jeg får lyst til og lese resten.

  det som ikke var bra var: det var ingen bilder og ingen andre ting som var dålige.

  det var det.

  terning kast 5.

 240. Eg er egentlig ikkje så interessert i bøker om krigen så eg syns var litt kjedelig. Men for noen er det selfølgelig spennende og gøy men det er ikkje helt min type bok.

 241. Var Ganske bra men litt stygt språk
  Men super bra bok, har lyst å lese den senere

 242. Likte veldig godt temaet og skrivemåten, gir den ein 8/10 kunne lest den men ikkje favoritten. Synest det var litt dårlig språk men den var bra.

 243. Eg er ikkje så glad i krigen og ting rundt der derfor synes den var kjedelig. Og det burde vore bilete og ikkje noe banneord. Men denne forfatteren bør skrive mer, så lenge dei ikkje skriver om krigen

 244. 2. Verdenskrig, er nytt for meg. Jeg synes det er et veldig spennende og interessant tema.
  Språkbruk er ikke alltid så fint, men jeg forstår hvorfor figurer snakker sånn.
  Jeg lurer på det som vil skje med gutten videre og får lyst til å lese hele boken.

 245. Boka heter: «Kodeord overlord».Teksten handler om at en gutt som heter Henry Som er med i 2.verdenskrig og han tror han har røpet et kodeord. De allierte skal angripe nazistene. Sjangeren er «kriksdrama» Jeg likte teksten fordi det er spennende å høre om krigen å høre om hvordan det var under krigen. Jeg anbefaler boka hvis du vil vite mere om krigen.

 246. Dette gjorde teksten god: Det var spennende handling med andre verdenskrig, nazister, krig osv. Det var gøy på lese en barnebok om dette temaet.

  Dette gjorde teksten dårlig: Den begynte brått på, litt forvirrende.

  Anbefaling: For de som liker temaet, så ville vi anbefalt boken. Da er den spennende.

 247. Denne boka var ikkje min favoritt. Eg kunne ha lese boka. Eg likte ikkje at dei banna. Kult at me får lære litt om krigen, mens det er gøy og lese. Spenninga gjer at eg vil lese resten av boka. Gjer terningkast 4/5

 248. Spennene bok.
  Kult med ein andreverdens krig bok

  Hei forfatter vis du leser denne anmeldelsen,
  plz lag fortsett med det du gjør, dette er bra saker.
  Nå har du fått meg til å ville lese denne boken

 249. Det var ikke den type boka eg ville lese, men den var okey. Eg vil på ein måte lese den ferdig for det var litt spenning. Eg likte ikke at dei banna, det var litt dårleg språk.
  Terning kast: 4-5

 250. Kodeord overlord handler om Heny Smith som er med i 2 verdenskrig. De allierte skal angripe nazistene. Henry tror han har røpet kodeordene. Sjanger: krigsdrama. Jeg synes boka var litt spennende, men de kunne ha beskrevet lit mer om hvordan det så ut. Jeg anbefaler boka.

 251. Dette er bare positivt!
  Forfatteren av denne boka fikk fram det og være i krig. Masse good stuff action og drama. Veldig bra start på boka. Og bra beskrivelse av plassene Henry var. Dette lille utdraget var ikkje bra men super bra. Når læreren leste Denne boka var fantasien min Oppe og går. Og banningen gjord boka realistisk.

  Eg håper denne boka blir vinneren av årets bokslukerpris.

 252. Positivt: Boka var veldig bra, den hadde en sjarm som ikkje så mange bøker har.
  Det var ein uvanlig sjanger som gjorde den ekstra spesiell.
  Forfatteren gjorde ein veldig bra jobb med å skrive denne boka, han fikk fram poenget og
  klarte å gjøre stemningen i boka mystisk.
  Eg fikk lyst til å lese resten av boka seinare.

  Mindre Positivt: Det var masse med boka som var bra, men eg likte ikkje at det var banning.

 253. Kodeord overlord handler om Heny Smith som er med i 2 verdenskrig. De allierte skal angripe nazistene. Henry tror han har røpet kodeordene. Sjanger: krigsdrama. Jeg synes boka var litt spennende, men de kunne ha beskrevet lit mer om hvordan det så ut. Jeg anbefaler boka

 254. Boken var veldig kul. Eg liker den veldig godt, men det var masse banning i den

 255. Boken «Kodeord overlord» handler om en gutt som heter Henry som er med i 2.verdenskrig. De allierte skal angripe nazistene. Henry tror han har røpet kodeordet til nazistene, og nå har han MI5 (sikkerhetstjenesten) i hælene.
  Sjanger: krigsdrama.
  Bra eller dårlig: Jeg synes denne boka var veldig spennende, og dette er den type ting jeg liker og lese. Jeg anbefaler alle som liker spennende bøker å lese den.

 256. «Kodeord Overlord«
  Sjangeren er krigsdrama. Boka handlet om 2 verdenskrig, og nazistene som skal prøve å ta over verden. Det som skjer i boka er at det er en som heter Henry, han har røpet noen koder.
  Jeg synes boken var litt kjedelig, fordi det er ikke min type tekst. Men jeg tror at andre som liker sånne boker blir å elske den.

 257. «Kodeord Overlord» Er en bok fra 2 verdenskrig. Henry var tatt for og ha sakt kodeordene til fiendene. Jeg syntes at denne boken var spennende. Jeg anbefaler boken. Jeg lærte noe nytt om 2 verdenskrig også! Jeg gir den en 5er.

 258. «Kodeord overlord» handler om Henry Smith som er med i 2.verdenskrig. De allierte skal angripe nazistene. Henry tror han har røpet kodeordene til en som er med i tyskerne.
  Den er bra fordi det er spennende og høre om 2.verdenskrig.
  Den anbefales fordi det var artig og lese om 2.verdenskrig.
  Sjanger: drama

 259. «Kodeord overlord» handler om Henry Smith som er med i 2.verdenskrig. De allierte skal angripe nazistene. Henry tror han har røpet kodeordene til en som er ….
  Sanger: krigs drama. Jeg synes teksten var lit bob bob fordi, denne type tekst er ikke helt min tekst. Jeg synes det var litt spennende å høre om 2.verdenskrig. Jeg lurer på hva som skjer videre med Henry. Jeg anbefaler å lese denne boka hvis du er interessert i krigen og drama.

 260. «Kodeord overlord» handler om Henry som er med i 2. verdenskrig. De allierte skal angripe nazistene. Henry tror han har røpet kodeordene til en spion for nazistene.
  Sjangeren er krigsdrama. Jeg synes at teksten var bra, fordi den er veldig spennende.
  Jeg anbefaler denne boken.

 261. Utdraget av «Kodeord Overlord» synes jeg var veldig spennende. Jeg synes krigsdrama-bøker er interessante. Denne teksten handler om at Henry har delt et kodeord med noen han trodde var på sitt «parti», men kanskje var de nazister. Jeg synes dette var spennende og Jeg vil lese boka. Jeg vil anbefale å lese denne.

 262. «Kodeord owerlord» er et krigsdrama. Deter andre verdenskrig og Henry tror at han har røpet overaskelssemomentet til tyskerne. Jeg synes det er en veldig bra bok, fordi et handler om krig og ting somm kanskje har skjedd. Jeg anbefaler denne boken.

 263. Kodeord overlord
  Boka handler om Henry Smith en ung mann i 2. verdenskrig. De allierte gjør seg klar til å angripe nazistene. Henry tror han røpet kodeordene til en spion som jobber for nazistene. Nå er sikkerhetstjenesten etter han.

  Sjanger: krigsdrama
  Boka var spennende. Jeg likte at man fikk vite litt mer om krigen.
  Det var litt vanskeligt å henge med i teksten noen ganger. Det var også litt lite bilder, men jeg anbefaler likevel boken.

 264. Den var veldig spennende og jeg må nesten låne den selv. Jeg klarer ikke vente med og høre resten:)

 265. Kodeord Overlord – klassen likte utdraget (de fleste), fordi den var spennende og fordi den handlet om krigen. Det var en del vanskelige ord i teksten. Noen elever savner bilder.
  Klassen vil anbefale andre å lese boka.

 266. Kodeord overlord.

  Jeg opplevde at teksten var veldig spennende og bra skrevet for jeg forsto alt som sto i den.

  Teksten var god for den var gøy å lese og forståelig og spennende.

  Jeg anbefaler boken for den var spennende og gøy og jeg vil bare lese hele boken.

 267. Kodeord overlord
  Den handlet om en mann som var med i andre verdenskrig. Den var spennende. Det hva litt vanskelig å henge men men det går bra. Jeg anbefaler denne boka.

 268. Jeg syntes boka var super spennende å super kul ønsker jeg kunne fått lese hele boka klassen min syntes den var super god og (

 269. Kodeord overlord.
  Jeg, egentlig syns at det var litt kjedelig. Jeg følte at når vi skulle lese den/ble lest til så begynte jeg plutselig og se meg rundt i klasserommet eller ute.
  Det som gjorde teksten dårlig var at det var så mye som ble skrevet på en gang at det var vanskelig å følge med i teksten. Det endte opp med at jeg måtte vente og lese det på nytt for å huske det eller tenke «hva var det egentlig som sto der?».
  Jeg likte jo at Røssland skrev en bok som handlet om 2 verdenskrig. Det er bare det at måten det ble skrevet på forvirret meg. Det er greit at den hadde banneord i seg, men det var ikke særlig spennende, for meg.

  Jeg har ikke noe imot om andre barn/folk liker det, men hvis noen er akkurat som meg, altså liker grøssere, tror jeg de hadde kjedet seg. Røssland, hvis du hadde tatt med deg litt grøss i det tror jeg flere folk hadde likt det bedre. Så jeg har ikke akkurat noen grunner til at folk/barn ikke skal lese det. Hvis man ønsker å prøve å lese den kan man godt prøve. Altså, ikke alle mennesker er like, så jeg tror det er noen som kanskje kommer til å synes det samme som meg.
  Kanskje neste gang du skal skrive en bok, gjør det ekstra spennende, ha litt grøss i det og skriv så mye på en gang, man kan bli forvirra.

 270. Super spennende bok anbefales super kul ønsker jeg kunne lest hele boka med en gang klassen min elsket den super gode forfattere <3

 271. Boken var bra, jeg er glad i historie bøker så denne boken er for meg.

  Det som ikke var bra var at det ikke var så mange bilder.

 272. Det handler om andre verdenskrig. De viktigste personene er Henry Smith og Jimmy. Handlingen skjedde på leiren.
  Boka heter kodeord overlord, sjanger: spenning. Forfatteren heter Tor Arve Røssland.

  Teksten var veldig bra siden den hadde, spenning, gjør at det er lett å få med seg ting og det er lett å se det for deg. Det var lett å leve seg inn i handlingen fordi det var lett å forstå. Den starter med andre verdenskrig.

  Det er ikke så mye som overrasker meg. Henry er litt på hvert lag og jimmy er ganske snill. Det er ikke noe jeg misliker i denne teksten. Emne: Holde på hemmeligheter.

  Jeg har sykt lyst til å lese mere. Ja den var veldig vanskelig å legge fra deg. Alle burde lese denne.

 273. likte alt med boka den var bra veldig mye action trenger ikke noen forandringer
  :).

 274. Boka var bra. Den fortalte bra om personene. Den var spennende. Jeg har lyst til å lese hele boka. Det var bra lest.

 275. Jeg synes den hadde mye action, men den var på en måte lit treg men den var grei jeg synes den kunne vert lit mer son skyte action.

 276. Bra: Spennende, action, fin, og et tema som jeg ikke har tenkt på :O
  Men temaet var forsatt kjempe interessant!

 277. KODEORD OVERLORD

  Boken handler om henry og kameratene hans. Henry mistenkt for spionasje. Nå må Henry finne Jimmy og andvare han. Henry har fortalt kodeordene til en i landsbyen. Og nå har MI5 arrestert han.

  Sjangeren til boka er spenning og forfatteren heter TOR ARVE RØSSLAND.

  Hvordan DU opplevde teksten
  Jeg opplevde denne boka som en veldig spennende bok. Boka får deg til å tenke over hva som skjer og det er ganske enkelt å forestille deg hva og hvor ting skjer.
  Det skjer ting veldig ofte så du må konsentrere deg når du leser boka.

  Hvorfor andre bør lese boka (eller la være)
  Det som gjør teksten bra er at det er spennende hele tiden. Det er nesten umulig å kjede seg når du leser boka.

  Hvorfor andre bør lese boka (eller la være)
  Andre folk bør lese denne boka fordi den er veldig spennende og de beskriver alt som skjer denne boka hadde fått en terningkast 6 av meg

 278. Klassen synes dette utdraget var bra. Flere liker å lese om 2.verdenskrig som tema. De syntes boka hadde gode beskrivelser og at den hørtes spennende ut. Da vi så på omslaget fikk vi noen kommentarer på at denne historien ikke kom til å ende godt. Likevel var det noen av elevene kunne tenke seg å låne boka senere.

 279. Jeg syntes boken var veldig bra, anbefaler den veldig. Klassen min elsket den. Jeg ville lese resten av boka med en gang. og ønsker at den hadde lit flere bilder, men var litt mye banning.

 280. Hei. jeg synes den var dritt bra jeg vil se mye mer håper det kommer flerre bøker. Helle klassen ville se med jeg ville ekstra. Bra lest bra innflytelse på lesingen jeg elsker den .Den var spennene morsom dritt bra .

 281. Jeg synes at boken var veldig spennende og bra. Men det burde vært flere bilder.
  Jeg ønsker at det var litt mer action.

 282. Det var veldig spennende bok,eg er veldig glad i i grøsse bøker annbefaler den veldig til den som liker spenning 10/10 veldig bra bok!!!

 283. Historien handler om 2 verdenskrig. Henry er redd fordi mammaen skal tro at han er en spion som spionerer på tyskere. Henry kan kodeord til tyskere. Henry sprunget å si til Jimmy.

 284. Eg har lyst til å lese hele boka på grunn av den var spennede. Og eg lurer på hva som kommer til å skje.Og me hadde ønsket at me kunne lese mer.

 285. En spennende bok fordi det var historie og krig. Hendelsen var bra, virkelighet. Litt dramatisk fordi han hadde militæret i hælene. Alle i klassen ønsker å lese hele boka. Lett språk og lett å sette seg inn i Henrys situasjon.

 286. Jeg liker dette udraget veldig godt. Fordi det var veldig spennende og actionfullt! Så jeg får veldig lyst til og lese denne boken.

 287. Denne boka er svært spennende og interresant, jeg likte den på grunn av handlingen i boka

 288. Boka handlet om 2 verdens krig.Den handlet også om en gutt som spionerte på tyskerne. Jeg synes boka var veldig spennende,den var spennende fordi det skjedde så mye ting. Boka var også VELDIG artig.

  Jeg liker veldig godt spion ting og bøker så jeg syntes det var veldig gøy. Boka var fin og lærerik,Jeg ville nok kjøpt den på biblioteket. Boka griper tak i meg med en gang jeg leser en side. Når jeg leste den første siden,viste jeg dette var rette bok får meg. 🙂

 289. Jeg og min venn synes at den var ganske bra, jeg syntes den var bedre enn det han synes.
  Jeg likte handlingen, karakterene og hvordan forfatteren skrev

 290. Jeg likte at boken handlet om 2. verdenskrig. Når jeg leste den så føltes det ut som om jeg var med. Jeg skjønte alt og kunne ha lest hele boken. Mange detaljer, lett og lese.

 291. Vi syntes boka var spennende og litt rar. Skulle ønske det var et lengre utdrag.

 292. Boken handler om en gutt som heter Henrik som har spionert på nazistene å nå er de ute etter han.

  Jeg syntes den er veldig spennende og jeg har lyst å lese boken.Boken føles annerledes å lese når den er ekte.

  Jeg syntes det beste med teksten er når Henrik løper gjennom skogen.

  Jeg syntes andre bør lese den.

  Jeg syntes den fortjener å være super finalist på Bokslukerprisen.

 293. Boken handlet om en gutt som spionerte på nasistene .
  En ekte krigs historie. Henrik sammearbeider med en nasist som heter Jimmy er sersant.

  Og teksten startet rett inn.
  Favorittdelen min er på slutten når han klatrer ut vinduet.

  andre bør lese den.
  jeg synes den er fortjener bedre en å være superfinalist fordi den er artig og spennende.

 294. Boken handlet om at Henrik spionerte på nazister.

  Jeg synes boken er bra fordi det skjedde så mange spennende ting. Boken var veldig spennende. Boken var veldig artig og lese synes jeg.

  Boken er krigsdrama.
  det minner ikke om en bok eller en film jeg har sett.

 295. Det en gutt som var 11 år som spionerte på tyskerne og 2 verdens.

  Hoved personen heter Jimmy.

  Henrik var den som spionerte på tyskerne.

  jeg likte den fordi da kan lære litt mer om 2 verden krig.

  den var spennende når han Henrik spionerte på tyskerne.

  jeg mener at du bør lese den fordi:den var spennende og lærerik.

 296. denne boken handler om 2 verdenskrig og en gutt som heter Henrik og er 11 år. Han spionere på militære og knuste vinduet til militære og hopet ut av vinduet, også fikk han militære eter seg. Henrik har en venn som heter Jimmy.

 297. Det handel om en gutt som spionerte på millitæret.

  Jeg synes den er spennende fordi det var masse mye forskjellig ting.
  Den var veldig morsom fordi han Henrik ble jaget av millitæret.

  Jeg synes den var veldig bra.

  Det beste med teksten var at Henrik spionerte

  Jeg synes denne boken skal være en av superfinalist på bokslukerprisen.

  Det er fordi den er veldig spennende og veldig morsom.

 298. Bra:
  Virket som en spennende historie.
  Boka kan kanskje også virke litt trist.
  Teamet krig er spennende, fordi vi har hørt bare litt om 2. verdenskrigen.
  Jeg likte boka fordi jeg er interessert i krig.
  Krigen er viktig og kunne noe om, fordi det virker spennende.
  Jeg håper vi får vite mer om bombing og våpenbruk.
  Håper Henry ikke har røpet hemmelighetene.
  VIktig at vi fikk oppklart vanskelige og nye ord før vi leste utdraget.

 299. Jeg synes boken var bra. Den var kjempe spennende. Den ble mer og mer spennende etter hver side jeg leste. Jeg vil garantert lese den igjen.

 300. Jeg syntes boken var veldig bra fordi jeg liker bøker som er litt spennende og har litt mysterier i seg. Jeg syntes også det var litt morsomt at det handla om gamledager rundt tidene hvor hitler hadde makten i Tyskland

 301. jeg synes boken var spennene , den var spennene fordi inholde var bra og boken gjorde son at jeg følte at det var ekte.

 302. Boken handler om andre verdenskrig, Henry har fortalt kodeordet videre til noen og, nå må jimmy og militæret være forsiktige, med tyskerne.

  Jeg synes utdraget var spennende og jeg fikk bare lyst til å lese mer.

  Boken passer for 12-14 år

 303. Boka var spennende. Virker som en veldig bra bok og jeg fikk veldig lyst til å lese den.

 304. Kodeord Overlord er skrevet av Tor Arve Røssland. Boka er i sjangeren krigsdrama. I Kodeord Overlord følger vi soldaten Henry Smith. Han har med et uhell lekket et kodeord til en Nazist og blir jaget av MI5 (sikkerhetstjenesten).

  Boken er spennende og litt skummel på sammen tid. Det er spennende fordi han blir jagd og må gjemme seg. Men det er litt skummelt siden han kanskje blir hengt.
  Jeg anbefaler boka til alle barn mellom 9-13 år.

 305. Jeg likte dette utdraget fordi det var spennende og det ga med en følelse av at jeg var i andre verdenskrig.

 306. Terningkast 4. Denne boka får meg til å ville lese vidre. Boka føles ikke helt ekte, men er bra skrevet.

 307. Boken Kodeord overlord av Tor Arve Røssland handler om soldaten Jimmy og Henry under 2.verdenskrig. Bokens sjanger mener vi er krigsdrama.
  Klassen her ved Strømmen skole synes denne boka er lett å leve seg inn i fodi boks beskriver hva de føler og hvordan det er rundt dem. vi får vondt av hovedpersonene som opplever det de gjør. Det blir forsterket når boken er skrevet i nåtid. Vi føler liksom vi er med i historie.
  Svakheten er at den kanskje er litt vell trist og litt mye drama…
  Vi synes boka fortjener å være superfinalist, fordi den virker superspennende.
  Hilsen 5.klasse ved Strømmen skole

 308. Boken var veldig bra,men kunne hatt med bilder i boken.
  Jeg liker veldig godt temaet i denne boken.
  Jeg gir den en solid sekser til denne boken.👍

 309. Jeg leste «Kodeord Overlord»
  Boken handlet om en gutt som het Henry. Henry hadde røpet en hemmelig militær kode som kan føre til at de taper krigen.
  Jeg syns boken var beskrevet veldig godt og den var utrolig spennende spesielt når Henry løp fra agentene, jeg kunne føle hvor redd han var.
  Jeg ville anbefale boken til folk som liker bøker med spenning og action!

 310. Teksten handler om andre verdenskrig. Vi befinner oss i England, og engelskmennene forbereder seg på å angripe Tyskland. Det kan være fint å få lese litt om andre verdenskrig, og hvordan det skjedde i Europa. Det ble spennende fortalt. Det får meg til å lure på hva som skjer videre med Henry som er en ung gutt og hovedperson. Han er nemlig på flukt fra militæret fordi: han fortalte noen kodeord som fienden ikke måtte få vite. Nå løper han alt han makter. Lesere kan bli spent på hvordan det går videre. En god bok klarer å få leserne til å stadig å ville vite mer og holde på spenningen. Samtidig er det fint å følge en ungdom og hvordan ungdommer deltok i krigen.

 311. Jeg synes at boka var spennende og lærerik. Boka passer til bart fra 5-7. Jeg likte at boka lærte oss om andre verdenskrig.

 312. Den var ganske gøy og lese! Den var veldig spennende og morsom. Fikk ganske lyst til å låne boka!

 313. Jeg synes det var for lite handling og detaljer i utdraget. Hadde vært fint om de hadde med hva som skjedde med gutten og agentene. Ellers synes jeg det var fint og legge vekt på ting om krigen siden det er noe historisk som alle burde kunnet mer om en at hovedpersonen var Hitler.

 314. Jeg likte dette veldig godt, den var spennende og jeg vil finne ut hva som skjer mer!!

 315. 7c var ivrige lyttere da jeg leste utdraget fra boka. De syntes den var spennende, men også litt skummelt med 2. verdenskrig som tema.

 316. Jeg synes det var en veldig spennende bok med mange detaljer, akkurat min type bok.

 317. Den virket veldig bra og jeg likte den veldig godt men den kunne hvert bedre. Det jeg likte var at den var veldig bra skrevet sånn at du på en måte levde på den tiden. Men historien gikk litt for sakte

 318. Denne boken var veldig spennende og gøy.
  Den handlet om andre verdenskrig.
  Jeg vil gjerne lese hele denne boken.
  Jeg vil også anbefale denne boken på mitt sterkeste.
  Hvis du liker spenning.

 319. Jeg synes at boka var spennende. Jeg likte at den handlet om andre verdenskrig. Slutten var spennende fordi Henry ble jaget igjen.

 320. Den var spennende og litt trist på grunn av krigen. Jeg liker mer Komediebøker

 321. Denne boka var fantastisk jeg har inmarri lyst til og lese hele boka om en gutt som jorde en stor tabbe som kan endre eller ta livet hans💀😎

 322. 10/10 super bok, jeg interesserer meg veldig i omerådet krig og krim. Perfekt bok

 323. Jeg gir denne terningkast 4 av 1-6. Jeg synes den var veldig spennene og jeg kunne gjerne lese flere bøker i serien hvis det fantes. Jeg anbefaler den.

 324. Jeg synes boka var bra og at den hadde masse detaljer. Jeg liker mystiske bøker så denne var perfekt. En veldig bra bok og lese<3

 325. Jeg syns boka var veldig spennende. Det var spioner som skulle ta Henry fordi han hadde hemmelig kode som spionene ville ha. og at det var krig.

 326. Jeg vet ikke noe om bok eller forfatter fra før.
  Jeg vet at sjangerene er grøss,spenning og litt krim.
  Jeg har ikke hørt/sett/lest noe lignende.
  Jeg tenker at denne boken handler om krig siden de brukte koder i krigen.
  Jeg tenker at denne boken handler om krig som skjer i London siden jeg ser London Bridge på fremsiden.
  Jeg tenker at dette er en spennende og litt skummel sjanger.
  Jeg tenker at denne boken handler om 2.Verdenskrig pga tittelen.
  Denne sjangeren er spenning,litt grøss og krim.
  Jeg synes det er god sammenheng fordi tittelen,teksten og framsiden har noe med 2.Verdenskrig og gjøre.
  Jeg får lyst til og lese boken fordi utdraget var spennende og litt skummelt,men jeg anbefaler 9+.
  Overraskende:De er noen jævla utspekulerte nazister.Faen ta deg Henry.
  Spennende:Jeg har blodsmak i munnen.
  Morsomme:Jeg kravler meg opp og løper igjen.
  Godt skrevet:Ekkoet fra skoene mine spretter mellom brostein og murfasader.
  En god beskrivelse av handlingen:Luften er rå og skarp.
  En god beskrivelse av personene: Uniform
  Overraskende:Jeg nøler men strengt tatt fortjener Jimmy og få vite alt.
  Hvorfor er det skrevet i nåtid?
  Jeg blir nysgjerrig med en gang jeg ser på forsiden.
  Henry er rask og ærlig.
  Jimmy virker litt ofte stresset og spørsmål full.
  Jeg synes Henry er tøff som er ærlig mot Jimmy.
  Jeg liker ikke at boken er i nåtid.
  Nazistene er mot England.
  Vi får bare lese/høre tankene til Henry.
  Jeg tror agentene er de som ser hva som skjer.
  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og litt overraskende.
  Da jeg leste la jeg merke til:God beskrivelse.
  Jeg synes at stedene og navnene er bra valg.
  Jeg likte godt da agentene kom for og stoppe Henry.
  Jeg ble irritert over at utdraget i nåtid.
  Det gjorde inntrykk på meg at utdraget var i nåtid.
  Hvis jeg var Henry ville jeg ikke delt kodeordene med noen fremmede.
  Jeg ble skuffet over banning.
  Jeg ble overrasket over hvem motstanderne var.
  Slutten var dårlig fordi han tenkte på at alt ville være hans skyld hvis de tapte.
  Jeg liker utdraget fordi:1•Det var gode beskrivelser.2•Ærlighet.•3Spenning,Krim,Grøss.

 327. Jeg synes teksten var ganske vanskelig å lese.
  Jeg synes ikke teksten var spennende nok, fordi jeg ikker er så veldig interessert i krigshistorier.

 328. jeg syns boka var spennende og fengende. Jeg likte måten boken var skrevet på. Teksten var bra noen vanskelige ord men ellers var bra og ikke alt for lang. jeg syns andre bør lese boka fordi den er spennende og jeg liker litt grøsser/spennende bøker.

 329. Denne boken var litt kjedelig fordi det var ikke så mye aksjon i boken å når man tenker på krig er det mye aksjon og blod

 330. Denne boka var veldig spennende og bra. Denne har eg lyst til å lese.

 331. Denne boka var veldig bra fordi eg er gla i og lese om krig eg synest andre burde lese denne boka. Eg gir denne boka ternings kast 6

 332. Det eg synstest om boka va at den såg spennande ut og kjekke å lesa.
  Ville hatt lest heilt boka.

 333. Det som var bra: Virket spennende. Gøy å lese historier som kunne vært virkelige.

  Dette kunne vært bedre: Handlingen kunne vært lettere å forstå. Ikke så mange banneord. Det burde vært anbefalt en aldersgrense.

 334. Eg syns denne boka var kjempebra. Eg får lyst til og lese heile boka. Boka var spennande og kjekk. Og teamaet var ganske innteressant.

 335. Veldig interresant og spennende bok. Eg elsker å lese om andre verdenskrig. Super bok!

 336. Boken var spennande. Det var veldig bra skrevet. Eg likte temaet men det kunne vert flere bilder.

 337. -Bra bok
  -Spennende
  Den boka er bra, og spennende, har lyst å lese heile boka. Eg gir ternikast 5/6.

 338. Jeg likte ikke boken pga: Den hoppet fram og tilbake hele tiden. Dert var banning. Og ikke for 5-6-7 klassinger. Terningkast 1/6.

 339. Eg synst denne boka var bra, eg har lyst til og lese videre på denne boka.

 340. Boka var spennende og interessant. Boken handler om noe som er ekte og derfor synes jeg den var bra. Skulle vært litt tekst om hvordan krigen gikk etter at nazistene kanskje viste om noen av kodeordene. Jeg vurderer den bra!

 341. Bra: mange synest at boka var veldig bra og vil lese mer.

  Dårleg: ingen i hele klassen synest at boka var dårleg. KNALLBRA👍🏻

 342. Jeg syntes boken ikke var så god fordi vi begynner midt i boka, da får ikke jeg med meg hva som har kjed i boka og jeg greide ikke folde følge med teksten, for plutselig kunne vi møte karakterer vi aldri hadde hørt om, så for meg ble det som om vi hoppet i teksten

 343. Jeg synes boka var passe bra, for jeg synes boka var spenndene og gøy.
  Mindre bra:Baning og flere bilder.

 344. Jeg syns boka var passe bra. Den hadde litt action. Jeg syns den kunne ha mer action.
  Boka var helt grei men ikke helt for meg.Men helt grei.

 345. Jeg synes boka hva passe spennende .
  Men det var litt vanskelig og skjønne alt.
  Jeg synes ikke boka var så gøy.

 346. Veldig bra bok, men tittelen fikk meg til å tro at boken skulle bli kjedelig.
  Ingressen fikk meg til å ville lese mer, så den redda jobben 🙂

 347. Eg syntes at boka var kjekk og spennende, eg har lyst til å lese heile boka men det var ikkje min type for å lese ei bok.

 348. Jeg synes at boken var spennende, forfatteren er kjempeflink til å skrive bøker som barn synes er spennende. Jeg får lyst til å lese flere bøker denne forfatteren har skrevet.

 349. Jeg syntes boka var ganske bra men kunne ha vært litt mere spenning men ganske bra bok.

 350. Jeg synes at boken hadde et ganske spennende tema, men det er litt forvirrende at teksten hopper litt.

 351. Boka var litt vanskelig å forstå med en gang men når du kommer litt lenger inn i boka så forstår du mer og mer også blir det mer spennende.
  jeg syntes at det ble mer spennende når det er basert på en sann historie for da blir det mer virkelig i tankene når jeg leser, syntes ikke det var så mye som var dårlig.
  jeg har bare lest utdraget av boken men jeg anbefaler den for jeg fikk veldig mye med ifra utdraget

 352. Jeg synes boka var spennende men samtidig litt kjedelig. Den er ikke veldig lettlest men ikke for vanskelig å lese heller.

 353. jeg likte boken veldig godt. Jeg fikk opp bilder i hode mitt av det som skjedde i boka. jeg syntes at flere bør lese boka.Men det jeg syntes var litt dumt var at jeg syntes gikk litt tregt. Jeg følte at jeg ikke fikk med meg alt som skjedde. Alt skjedde så fort. men ellers syntes jeg boka var veldig fin å lese.

 354. Den var spennende jeg likte den.
  Det jeg liker: Det var veldig organisert og bra likte den det er det tema jeg liker.

  Det jeg ikke liker: Var litt rart med oppdeling av kappitel og var veldig kort og fikk ikke vite hele historien

 355. Jeg synes at boka er veldig spennende og handler mye om krig. Denne boka var også litt morsom med noen ord. Og handler litt om detektiv. Håper det er mer bøker som dette.

 356. Jeg syntes boken er spennende og man får lese litt om hvor forferdelig andre verdenskrig var. Men boken ble litt rotete syntes jeg, med tanke på at det skjedde flere ting samtidig.
  Jeg vill gjerne lese boken ferdig. Fra det lille jeg har lest syntes jeg att det er litt stygt ord bruk. Hvis du er god til å følge med i bøker er denne boken bra for deg.

 357. Syntes boken var spennende jeg anbefaler denne boken hvis du liker 2. verdens krig.
  jeg kan forestille meg hvordan de og landsbyen ser ut. den kunne kanskje hatt et par bilder men boka er forsatt like spennende, de forteller også om hva de føler, det liker jeg og sikkert flere. Anbefaler boken.

 358. Utdraget var veldig spennende skrevet. Detaljene var veldig gode, man kan forestille hvordan alt så ut og hvordan det føltes, jeg blir så glad når jeg leser bøker som dette. Kunne gjerne lese mer av Kodeord Overlord.

 359. Kodeord Overlord handler om 2 værdens krig og en gutt på 11 år som prøver å finne faren sin.
  Jeg synes boka hører veldig bra ut vis jeg hadde gitt terninkast hadde det vært terninkast 6.

 360. Jeg synes at teksten var bra og veldig gøy å lese/høre.

  Teksten var god siden den var så realistisk og gøy.

  Andre bør lese boken siden den er spennende og de som liker WW2 er dette en bra bok for.

 361. Jeg synes boken var spennende og morsom.
  Det er 2. Verdens krig, det er en gutt, det er spioner, det er 2 agenter og mange nasister, det er masse drama og masse action. Og det er mange militær biler og Tanks.

 362. Boka var en av de beste bøkene verden. Det som er dont er at jeg ikke har mulighet til og lese resten.

 363. Bra: Spennende, på grunn av handlingen. Morsomt, at han hadde både kodeordene og tegninger i samme notatblokk. Kul fordi, får lyst til å lese boka.

  Mindre bra: handlingen, lei av tema.

 364. Spennende bok. Mye detaljer som gjør at man ser ting for seg og blir kjent med personene. Liker at boka er basert på faktiske hendelser.

 365. Vi synes utdraget var passe bra.
  Bra: Spennende handling som gjorde at flere ville lese resten av boka.
  Mindre bra:Litt forvirrende start på utdraget. Flere likte ikke sjangeren.

 366. det er en god bok den var også spennende.
  Jeg følte jeg var med i boka. Anbefales for de som liker krig. Kunne tenkt meg å lese hele boka.

 367. Utdraget fra boken ganske bra og når jeg leste ferdig utdraget ville jeg lese resten av boken. Det som er bra med utdraget er at den er spennende og at du klarer å forestille hvordan han har det, men det som ikke så bra er at de kunne valgt et utdrag med mer beskrivelse av karakterene, men ellers var det bra

 368. Jeg syntes at boken var spennende og det var litt drama.
  Handlingen av boken er militær og 2 verdenskrig, nazist, fare og gutt på 13 år.

 369. Jeg syntes at boken var spennende og det var litt drama.
  Handlingen av boken er militær og 2 verdenskrig, nazist, og gutt på 13 år.

 370. KODEORD OVERLORD

  HVORDAN OPPLEVDE DU TEKSTEN?
  Jeg opplevde teksten som litt skummel og spennende.

  HVA SOM GJØR TEKSTEN BRA ELLER DÅRLIG?
  Det som gjør teksten bra er at den er spennende å litt skummel.

  HVORFOR ANDRE BØR LESE BOKA (ELLER LA VÆRE)?
  Jeg synes andre bør lese boka siden den er litt skummel og spennende.

 371. Jeg syns boken var bra. Den handler om 2. Verdenskrig anbefales til de som liker og lese om 2. Verdenskrig.

 372. 1. Jeg opplevde teksten bra og det var gøy og høre på.
  2. Det som gjør teksten god er at det er spennende.
  3. Bare la være han som leste var god.

 373. Jeg syntes det hørtes spennende ut og forfatteren skrev bra. Den har bra detaljer og jeg kunne tenkt meg å lese mer av den.

 374. Bra med boken: Det var ganske spennende.
  Mindre bra: Det var egentlig ikke helt min stil, så jeg kunne ikke tenkt meg å lese den.

 375. Den begynte litt kjedeleg men blei betre.
  Kunne vore litt meir bilder.
  Terningkast 4.

 376. Jeg likte boken veldig godt, fordi jeg likte handlingen.
  Den var veldig spennenes.
  jeg kunne godt ha lest boken.

 377. BOKA HANDLAR OM KRIG.
  BOKA PASSAR FOR 90+
  JEG LIKER IKKJE BOKA FORDI JEG IKKJE LIKER BØKER
  EG MEINER BOKA ER DÅRLIG FORDI JEG SKJØNNER IKKJEHVA SOM ER MORSOMT BED BØKER

 378. Jeg syntes boken var bra og spennende. Jeg kunne lest den igjen. Jeg anbefaler den til alle som liker å lese bok.
  Jeg gir denne boken terningkast 4. 😉

 379. jeg syntes boken var bra og spennende og jeg kunne lånt den igjen og jeg gir den terning kast 4😊👌

 380. Den var veldig bra, ville veldig gjerne å ha lest mer. Anbefaler denne for andre:)

 381. Jeg synes at boka var litt spennende fordi den handlet om 2. verdenskrig.
  Og den var litt kjedelig fordi det er ikke akkurat det jeg liker.

 382. Jeg liker boken og har tenkt til og lese den videre når den kommer ut. Jeg vil gi den en 5/6.

 383. Lea (skiskua skole 6b )
  Denne boken ser spennene ut,men ikke helt min smak ,de er mange i min klasse som vil lese hele boken:)

 384. Den var veldig spennende, men syntes også at den var litt kjedelig. Terningkast 2/6.

 385. Jeg syntes boka var veldig gøy. Den var veldig spennendes og seriøs. Jeg anbefaler den men ikke for små barn.

 386. Kodeord Overlord
  Den var ikke barnevennlig.
  Den hadde alt for mye banning og stygge ord.
  Handlingen var kjedelig fordi det kunne vært mer spennende. Jeg vil ikke anbefale denne boken fordi den er ikke barnevennlig.

 387. Kodeord Overlord

  Jeg likte boken veldig godt. Jeg opplevde teksten som en veldig gjennomtenkt og skrevet. Det jeg likte med teksten var at den var den var veldig spennende de og godt forklart, sånn at jeg skjønner veldig godt hva boken er skrevet om. Jeg synes andre burde lese denne boken for den var veldig spennende og godt forklart.

 388. bra om boken: Eg liker godt at seinare hopper det litt med tid, eg synest det gjer det meir unikt og interresant. Eg synest karakterane og handlingane deira er realistiske. Eg synest og at det er bra at forfatteren ikkje var redd får å ha med banning det gjer heile tingen meir realistisk. dårlig om boken: hadde likt meir bilde.

 389. Boken var spennende og det føltes ut som at jeg var der når han snakket.
  jeg likte denne boken fordi den var mer realistisk.
  folk som er interessert i 2. verdenskrig burde lese denne boken.

 390. Denne boken hørtes vceldig spennende ut og jeg har veldig lyst til å lese resten jeg synes at alle burde lese denne jeg tror den passer for personer 9-15 år ja alt ialt jeg tror jeg stemmer super HÅPER DETTE BLIR ÅRETS BOK 😉

 391. Den var kjempe spennende og, gøy å lese. Har veldig lyst til å lese denne boka. Anbefaler den veldig til de som elsker spennende bøker. Gir den terning kast: 5/6

 392. Jeg syntes boken var super gøy!Jeg syntes også den var kjempespennende fordi den handler om krigen. Jeg gleder meg til og lese resten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😄😄😄😄😄😄😄😄🏆🏆🏆🏆🏆🏆

 393. Jeg synes at boka er veldig bra men den burde ha noen få bilder.

 394. Boka handlar om andre verdens krig. Boka passar for barn fra 10 år og over. Eg meinar at boka var dårlig for den var ikkje spennende nok for meg.

 395. Eg synest detta utdraget var spennande fordi eg lika å læra om krig. Denna boka handla jo om 2. verdenskrig, Henry og hompisen hadde vore i millitæret og var klare. Henry hadde fortalt kodeorda og dei hemmlige planane Henry og kompisen hdde fått vite.
  Det er masse i utddraget eg syntest var bra, men eg syntest at forfattaren har gjort sånn at det var massse som skjedde i teksten. Han la også til ord i teksten som gjorde at dert var enklare å sjå for seg utdraget.

 396. Jeg likte denne boken ganske godt fordi jeg interesserer meg om krigen
  den var bra og spennende,jeg kunne godt lest hele boka.

 397. Eg likte att det er litt sakprosa om hvordan en unge kunne hatt det under krigen.
  Eg synest det var spennande når Henry sa til Jimmy at han hadde sagt kodeorda til sikkerhetstjenesten. Teksten fekk meg til å forestille hvordan det var under krigen. Veldig bra bok! 🙂

 398. Boka var spennende og gøy. Den minte meg om en film jeg hadde sett før. Boka passa til meg og jeg fikk lyst til og lese hele bok. Jeg gir terningkast 5

 399. Jeg opplever spenning.

  Det som gjør teksten bra er at den var spennende og gøy, men det gjorde teksten dårlig var at den var kort!

  Andre bør lese boken fordi den var spennende men, jeg anbefaler ikke og lese den fordi den var så kort.

 400. Eg likte utdraget fordi at på slutten fant ikkje nazistane Henry, og at skildringane var veldig bra. Eg syntest at det var litt kult at det er basert på ein krig som har vert og ikkje er funne på.

 401. Utdraget av boka Kodeord Overlord var bra pga krig. Henry var modig når han sprang ute midt på natta fordi han kunne ha blitt skutt av tyskarane. Og eg syns det var litt morsomt når han åt ein blaut sjokoladebete.

 402. Det er en fin bok men det er ikke akkurat min stil. jeg likte den det er bra tekst og den er ganske skummel. denne boka beskriver boka kjempe godt. terningkast 4/6

 403. Eg synest utdraget var veldig bra å spennande, og litt skremmande med alt om krig å sånn. Men min meining er at eg synes at den var veldig spennande med andre verdenskrig , koding og spionarsje. Eg synest den okså var veldig spennande fordi eg elsker å lese om tida som var før eg vart til . så denne boka syntes eg var veldig bra å eg anbefaler denne boka til dei som ikkje har lest den . eg gleder meg til å lese resten.

 404. Eg likte teksten veldig godt. Det var eit veldig spennande krim utdrag. Eg likste tekstenfordi det hadde masse gode skildringar som gjorde at det vart enkelt og sjå før seg korleis det er der. Det var eit veldig spennande utdrag som gjer at eg for lyst til og lesa vidare.

 405. Jeg syntes denne boken var spennende. Jeg liker å høre og lese om andre verdenskrig så denne boken likte jeg veldig. Jeg har lyst til å lese resten av boken senere!!
  Jeg anbefaler denne boken for barn som liker andre verdenskrig!😊

 406. Veldig bra utdrag. Full av spenning. Eg likte spesielt starten fordi det får deg til å feste blikket på teksten. Når du startar å lese kan du ikkje stoppe. Eg likte også delen der nokre agentar kom rett til leieren.

 407. E synes at boka va veldig bra fordi at e lika ganske godt skumle bøker å denna høres veldig spennende ut.

 408. Jeg syntes denne boken var spennende. Jeg har lyst til å lese resten av boken senere. Jeg anbefaler denne boken for barn som liker andre verdenskrig.

 409. Boka handlar om:Krigen og agentar
  Boka passar for:9+
  Eg meine boka er:passe bra.Fordi de er ikkje er nokon bilde å då blir ho lit kjedeleg.Men ho er spenande,

 410. Den var veldig spennene fordi det var mye om krigen og kodeord og det var mye action😄😁😃😄😀😁😃😄😀😁

 411. Jeg syntes at kodeord overlord var spennende ,men den var litt kjedelig så jeg gir den terningkast 4

 412. denne boken hadde mange vanskelige ord og jeg klarte ikke helt og følge med og forsto ikke alltid hvem og hva som skjedde. men den var veldig spennende og forfatteren var veldig flink til og forklare hva «jeg» personen gjorde og følte. jeg gir denne boken en 6\10!

 413. Jeg synes boken er veldig spennende fordi det er veldig action og litt grøss.Jeg synes den er veldig gøy. ☺

 414. boka handla om krig
  boka passar for 9+
  eg meina at boka va pase dårlig for di at det var for lite drama

 415. Jeg likte den.

  På grunn av det hørte ut som at de skulle vere krig og det hadde vært kult. Og det høres ut som at der er gamle dager og det er kult siden i gamle dager er det mange helter. Spennende.

 416. Boka var spenande og skummel. Det var mange ting som skjedde. Beskrivalsane var bra så eg kunne forma eit bilde inne i hovudet. Framsida og ingressen fekk meg til og ha lyst til og lese boka. Det var gøy og lese litt om andre vedenskrig og lære litt meir om krigen.

 417. Jeg syntes denne boken var spennende. Jeg har lyst til å lese resten av boken senere. Jeg anbefaler denne boken for barn som liker andre verdenskrig. 4/6

 418. Jeg syntes boken var bra og spennende. Jeg kunne lest den igjen. Jeg anbefaler den til alle som liker å lese bok.
  Jeg gir denne boken terningkast 5. 😉

 419. Eg likte utdraget, fordi det var spennande å lesa om Henry klarte seg, det var gode skildringar, så eg fekk bilete i hovudet om kva som skjedde og det var veldig mange gode adjektiv.

 420. Kodeord – overlord
  Jeg syns at denne boken var litt spennende.

  Jeg opplevde at boken var ganske kjedelig.

  Det som gjør teksten kjedelig er at vi hører den på skolen men det som gjør teksten spennende er at det er spending i den.

  Hvis du liker krig så bør du lese denne hvis du ikke liker vold bør du ikke lese denne boken.

 421. Eg likte utraget fordi eg levde meg inn i teksten når eg leste. Men det eg ikkje likte var at slutten var litt for kort og eg ville vite kva som skjedde etterpå.

 422. Jeg opplevde at teksten var litt kjedelig men på samme tiden litt (bare litt) spennende.

  Jeg syntes den er god fordi den er litt lærerik.

  Jeg syntes andre bør lese boken fordi man kan lære en ting eller to men jeg ville ikke lest den selv.

 423. den var veldig bra og den handlet om andre verdenskrig. men den var litt heftig noen ganger.
  men jeg likte den, så jeg gir den en 8/10 🙂

 424. Eg likte utdrage frå boka veldig godt fordi de var god skildring av omstendighetane og korleis personane hadde det. Det var spennande fordi det handla om krigen som eg ikkje veit så masse om, eg lurer på kvifor han sa kodeorde til nokon og kvifor den personen blei arrestert av MI5. Det blei veldig spennande når den svarte bilen kom og agentene i stram uniform kom ut med pistol i belte. boka var veldig bra og eg vil gjerne vete meir.

 425. kodeor overlord av Tor Arve
  boka er veldig spenende å eg har veldig lyst å lese hele.
  Eg synest boka pasar får barn melom 9 og 15.
  Den er veldig bra eg levde meg lit inn i boka

 426. Jeg synes at boka er så god og spennende, det er to agenter som jeg liker. Jeg håper det er mange bøker som dette å lese.

 427. Boka handler om krigsdrama.
  Boka passar for 9-14
  Eg meiner at det er ei spennande bok men eg synest at det er for mykje snakk med kvarandre.
  Eg synest at den er ei passe bra.

 428. Jeg synes at utslaget fra boken var veldig bra. Jeg synes at det var veldig ekte og spennende.

  Det som gjør teksten bra er at det er realistisk og spennende og at det er krig.

  Jeg vil anbefale boken til folk som er interessert i krigshistorie og folk som liker
  spenning.

  Jeg synes at utslaget fra boken var veldig bra. Jeg synes at det var veldig ekte og spennende.

  Det som gjør teksten bra er at det er realistisk og spennende og at det er krig.

  Jeg vil anbefale boken til folk som er interessert i krigshistorie og folk som liker
  spenning.

  Jeg synes at utslaget fra boken var veldig bra. Jeg synes at det var veldig ekte og spennende.

  Det som gjør teksten bra er at det er realistisk og spennende og at det er krig.

  Jeg vil anbefale boken til folk som er interessert i krigshistorie og folk som liker
  spenning.

 429. Denne boken beskriver 2.verdenskrig fra Englands perspektiv veldig godt. Den er veldig spennende men også trist. Og fortjener terningkast 5/6.

 430. 1.Den gode opplevelsen var veldig dårlig boken var kjedelig og den hadde altfor mye banneord.

  2.Idk teksten var ok tror jeg men den var dårlig.

  3.Ja folk burde lest boken den er veldig dårlig barn under 12 år burde ikke lese den boken.

 431. Jeg syntes den virket gøy, men jeg skjønte ikke helt hva det handlet om siden jeg bare leste litt av boka, men det virka spennende men også ganske enkelt fordi det var om 2 verdenskrig, men det var bra beskrivelse da.

 432. Jeg forsto ikke situasjonen helt, men det var spennende å lese og det gjør at jeg vil lese videre. “Kodeord Overlord” er en litt rar boktittel da.
  Det er gode beskrivelser og det er interessant historie.
  Andre bør lese boken hvis de liker spenningsbøker, og hvis de vil lese om noe som har skjedd på ekte før, men fylt på med ting som har sannsynligvis ikke skjedd også.

 433. Utdraget var veldig spennande. Eg likte godt at det var mykje adjektiv i teksten. Eg fekk følelsen av å væra i teksten. Eg skulle ønska utdraget var lenger, fordi eg vil finna ut kva som skjer vidare med Henry. Utdraget var veldig bra og eg anbefaler alle som likar krigsbøker å lesa denna boka

 434. Denne boken beskriver krigen( 2 verdens krig) i England veldig bra, og kommer med viktige detaljer som er interessant. anbefaler boken veldig for de som er interessert i krigen. Jeg gir terningkast 6/6.

 435. Eg likte boka veldig godt fordi den var veldig spennande og litt skummel. Det skjedde veldig mykje heile tid og forfattaren beskreiv alt så godt at eg klarte å forestilla meg korleis det såg ut. Eg har veldig lyst til å lese heile boka fordi eg vil veta kva som skjedde vidare med Henry. Eg likar veldig godt krim bøker så detta var ei bok som eg kunne ha valgt ut sjølv.

 436. Eg likte utdraget veldig bra fordi det blei meir og meir spennande kvar gong, og det gjorde sånn at eg tenkte nesten ikkje på tektsten. det var også litt skremmande. Eg likte då Henry fann Jimmy. Eg likte godt skildringane som gjor sånn at eg forestilte meg at eg var der. Eg likte personane som var i utdraget. Eg lurte på kvifor Henry sa kodeordet, til ein i byen so kune hatt sagt det til tyskerane.

 437. Jeg synes dette utdraget fra boken var veldig spennende og ønsker å lese mer. Når man leser får man bare lyst til å lese mer. Jeg anbefaler denne boken ifra 9 år fordi den høres veldig spennende og gøy ut.:)

 438. boka handlar om kriging
  den passar for 7+
  eg meiner boka var passe fordi eg liker ikkje å lese om krig

 439. Veldig bra bok fin å lese spenende og kul 😁👍✔

 440. Jeg syntes den var veldig bra og og jeg likte den fordi den var veldig spennende terningkast: 8

 441. Boka handlar om krig.
  Den passar for 9 år og oppover.
  Og den var morsom å høre på fordi eg likar å høre om krig.

 442. jeg har tatten anmeldelse men ja. så den er bra den er spenende for jenter og gutter. for meg i 6 klasse terning kast. 9/10

 443. denne boken var veldig bra den var spennende og jeg liker den. Den får teringkast: 4/6

 444. Jeg elsker krig, og spion. Boka er spennende. Sier litt ban-ord.
  Men den er bra uansett!*
  Liker temaet 🙂

 445. Den var morsom, kul , spennende og interessant:-)

 446. Det var en bok som barn med stor interesse for åssen det er å leve i krig. Personlig så synes jeg at denne boken var veldig bra, men ikke helt min sjanger.

  Terningkast 4/6 😊

 447. Boka handla om krig i England
  Boka passar for 10-15
  Dårlig pga denn ikke var så skummel

 448. Jeg likte boka veldig godt. Jeg syntes den var spennende å fikk lyst til å lese mer. Det var noen vansklie ord, men ellers veldig bra.

 449. boka handlar om Henry og Jimmy som lever i andre verdenskrig. i England forbedrer de allierte en offensiv mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i militærleieren der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Og nå er plutselig Henry mistengt for spionasje. Boka passar for barn over 11år og over. Eg synast at boka er veldig bra fordi at den var veldig spennande og at forfattaren skreiv om karakteren som om at det var han sjølv.

 450. Boka handla om krig i England.
  Boka passar for 9-15.
  Boka er spenende,morosam og trist.
  Eg meinar at boka er passe bra fordi at mykje drama.

 451. Boken kodeord Overlord er skrevet av forfatteren Tor Arve Røssland. Jeg har bare lest et utdrag, og dette er det jeg mener: Jeg tror kanskje at sjangeren til boka er spenning og krigsdrama, fordi det skjer flere ting som man begynner å lure på og man er usikker på hva som kommer til å skje.
  Boka handler om hovedpersonen (Henry) som er 13 år. Han har sagt et kodeord til en hemmelig spion. Dette har da tydeligvis gjort folk sinte, så han må løpe og gjemme seg for å ikke bli drept. Plutselig har han blitt en fiende.
  Boken var interessant, men ikke akkurat en sånn type bok jeg ville lest. Jeg liker vel bedre Drama:) Anbefaler den til barn som er 11år eller eldre og liker spenning og krigsdrama.

 452. Kodeord Overlord
  Kodeord Overlord er et krigsdrama bok om en gutt kalt Henry og hvordan det går i 2. verdenskrig. Den er skrevet av Tor Arve Røssland.
  Boken handle om Henry som er en engelsk ungdom som hjelper til og prøver å stoppe nazistene. Henry for å vite ett hemmelig kodeord som han ikke skulle si il noen, men så fikk en tysk spion høre det og nå må Henry dra for å redde seg selv og de andre. Jeg syntes boken var en spennende bok med mange bra detaljer. Jeg likte den også fordi det var noe som kunne vært ekte og kunne skjedd.
  Det var mye interessant som skjedde i boka og jeg anbefaler den for deg. Anbefaler å være over 11-13.

 453. Kodeord Overlord
  Jeg tror at boken er et krigsdrama, fordi historien er i andre verdenskrig. Det er Tor Arve Røssland som har skrevet Kodeord Overlord. Boka handler om Henry og kameratene hans, de skal ut i krig mot de tyske nazistene. Henry og kameratene hans har vært i en militærleir ganske lenge, der de har hørt om hemmelige planer og kodeord. Så blir plutselig Henry mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene. Jeg syntes at boka er veldig spennende, fordi det det er basert på en ting som skjedde i andre verdenskrig. Men det ble litt mye informasjon på en gang så det ble litt vanskelig å få bilder i hodet. Jeg syntes at det manglet kvinnelige karakterer i boka. Jeg syntes det blir litt for mye informasjon på en gang så jeg gir den terningkast 4. Jeg ville anbefalt den hvis du er interessert i krigsdrama.

 454. E synes at boka va veldig bra fordi at e lika ganske godt skumle bøker å denna høres veldig spennende ut.

 455. jeg syntes denne boken var veldig bra og spennende og jeg gir denne boken terningkast 5/6 (:

 456. Boken var bra og e likte den. Den var bra for e lik skumle og spennende bøker e gir den 8/10.

 457. Boka var fortalt litt for dypt, det er litt for mange ord i hver setning, for eksempel en setning som dette: jeg følte meg som en blokk av is, det var så kalt at man kunne dødd her hvis du ikke hadde hatt utstyr som meg. og nå, samme setningen hvis den var i denne boka: jeg følte meg som is, det var som om jeg hadde frosset utenfor men bevegde meg innenfor. Jeg strekker intenst mens jeg prøver å få et lite glimt av varme. om noen hadde kommet hit uten sikkerhet hadde de nok stoppet brått av sjokk og sunket til bunnen der de hadde ligget i kulden bevistløs. Historien var heller ikke min ting, jeg vil heller lese science fiction eller manga. 2/10 anbefaler ikke til science fiction elskere men kanskje noen har lettere å like denne boka en meg, så du må definitivt prøve den så du kan ha din egen mening

 458. Kodeord Overlord

  Jeg tror at denne boken er et krigsdrama, fordi handlingen var i andre verdens krig.
  Det er Tor Arve Røssland har skrevet kodeord overlord.

  Jeg syntes boken var helt ok fordi det er ikke min type bok, men den er sikkert veldig bra for de som liker krig. Barn under 11 burde kanskje ikke lese den fordi da kan de bli redd for krig!

 459. Kodeord Overlord
  Sjanger: Krigsdrama fordi det står i boken.
  Forfatter: Tor Arve Røssland

  Boken handler om en engelsk soldat fra 2. verdenskrig, som hadde røpet et kodeord til en tysk spion.
  Jeg likte ikke boken fordi jeg syntes at den var litt kjedelig, men for folk som liker sånne bøker kan den være bra.
  For at den skulle ha vært litt bedre kunne den ha vært mere morsom.
  Hovedpersonen er en engelsk soldat fra 2. verdenskrig.
  Jeg ville ikke anbefalt den

 460. BOKANDMELDELSE

  Kodeord Overlord er en krigsdrama fordi det foregår under krigen. Den er skrevet av Tor Arve Røssland.
  Boka handler om en 13 år gammel gutt som heter Henry. Han er med i andre verdenskrig, i England, på en militærleir. Henry har fått høre et kodeord som han uten vilje sa til en i landsbyen, som han tror en spion fra nazistene har fått vite. Basert på det første kapitlet synes jeg ikke at boka var veldig bra. Personlig synes jeg at det er ganske urealistisk at en 13 år gammel gutt har fått vite kodeord som kan gjøre at hele England taper krigen mot nazistene. Nå har jeg har bare lest det første kapitlet, så det kan godt hende at det blir bedre senere i boka, men jeg ville ikke anbefalt boka til noen andre, med mindre de er veldig interessert i andre verdenskrig.

 461. Mange synes boka var spennende.
  Bra: Interessant tema. Spennende utdrag.
  Mindre bra: Ikke like spennende som vi trudde på forhånd.

 462. Kodeord Overlord

  Overlord er en dramabok om andre verdenskrig hvor man befinner seg i synet til eng ung gutt.
  Denne boken handler om tyskerne som prøver å okkupere England og hvor hovedpersonen kan ha laget litt trøbbel for de Britiske soldatene.

  Boken handler om en gutt som heter Henry som går gjennom hans handlinger i andre verdens krig. Denne boken er et vell skrevet stykke for de som er interessert i drama og krigsdrama. Personlig syns jeg at boken uoriginal og jeg er lei av å lese om gutter som går gjennom spenningshandlinger. For meg er jeg også mye mere interessert i faktabøker og biografier/selvbiografier. Hvis det skulle være en oppdiktet historie hadde den tatt mer tak i meg hvis det var en jente som hovedperson.

  Denne boken er et interessert tema fordi den er oppdiktet, men det er hendelser som godt kunne hendt i virkeligheten. Jeg ville si at den enkelt kan ta tak i lesere og spenningskurvene er på plass. Men fortsatt er den en bok som jeg har sett før. For meg er jeg ikke meget forbauset at det handler om en gutt, fordi det skal forestille andre verdenskrig hvor jenter ikke gikk i krigen av tåpelige grunner. Men siden historien allerede er oppdiktet hadde det ikke skadet og ha en jente som hovedperson.
  MVH, Sandra L.R 12 år

 463. Kodeord Overload

  Kodeord Overload er et krigsdrama som er skrevet av Tor Arve Røssland. Basert på det første kapitelet der man fikk vite litt om noen av karakterene i boka og ble kjent med handlingen syns jeg ikke at boka var det beste, men for noen litt yngre en meg tror jeg den kan være ganske så spennende.
  Boka handler om en 13 år gammel gutt som heter Henry som lever midt i andre verdenskrig. Han bor i England og militæret har planer om et hemmelig oppdrag, men Henry kom til skade for å høre hemmelige planer og kodeord og er nå mistenkt for å være en tysk spion. Det er vanskelig å finne ut hva som mangler ut av bare det første kapitelet, men den hadde kanskje hvert bedre med mer skildring og bedre karakter beskrivelser. Boken starter ganske brått, og man får vite litt om hvor forskjellig livet til en 13 år gammel gutt kan være fra barn i dag. Man fikk litt av følelsen av hvordan det var på den tiden og hvordan folk hadde det.
  For noen som er fasinert av temaet andre verdens krig er nok denne boken perfekt. Personlig er nok dette ikke en bok for meg, men det er definitivt en bra fortelling. Den passer fra 9 år og opp Jeg vil anbefale denne boken for noen som liker spenning og er glad i historie.

 464. Som en gutt som er glad i historier fra annen verdenskrig så var den her veldig god

 465. Anmeldelse Kodeord Overlord
  Kodeord Overlord er en spennende krigs drama bok. Jeg syntes det er en action bok fordi de er på vei til krig, og de blir jaget.
  Forfatteren er Tor Arve Røssland.

  Boka handler om en gutt kalt Henry og en annen person kalt Jimmy. De skal til krig, men Henry har røpet noe viktig. Henry er en gutt som skal til andre verdenskrig. Jeg vet ikke vet hvor gammel han er, men tipper han er rundt 16. Jeg syntes boka er kul, men det er ikke en bok jeg hadde valgt. Grunnen til det er at jeg er ikke så glad i krigsspenning og sånt. Men jeg tror at hvis du liker bøker med spenning og krig er dette kanskje boka for deg.

  Jeg anbefaler boka for de som er 10 eller eldre, fordi det kan være kanskje komplisert og forstå noen ting der. Dette kan være boka for deg hvis du liker spenning og er interessert i andre verdens krig og krigs action. 😀

 466. Jeg ville sagt at boken er et krigsdrama for det første fordi det er krig og får det andre så er det en del drama og spenning.

  Boken handler om en gutt som heter Henry og han er 13 år. Det er andre verdenskrig og han har fått vite om noen kodeord, men han klarte å si kodeordet til en i byen og nå er han i trøbbel og han må løpe og gjemme seg får å ikke bli drept.
  Alt fra det lille avsnittet jeg fikk lest viste at boken er spennende og jeg få virkelig lyst til å lese mer. Det eneste jeg skal være litt kritisk på er det at det begynte veldig rett på så jeg skjønte ikke så mye av det som skjedde i starten, så jeg var veldig forvirret. Jeg ville sagt at boken passer for folk som er interessert i krig og i spennende bøker. Jeg tror nok ikke at boken hadde passet får barn under 10 år fordi de hadde nok ikke skjønt så mye av det som skjer.

 467. Kodeord Overlord

  Kodeord Overlord er en spenningsfylt bok som handler om en 13-år gammel rekrutt som heter Henry som står i fare for å ha spolert en del av Operasjon Neptun. MI5 følger etter han og han må gjemme seg.

  Dette er en Krigsdrama, grunnet av at den er litt dramatisk til tider (pluss det lille faktumet at det står på samme første siden av utdraget). Jeg ville også satt den under spenning.

  Boka er i mine kampglade øyne et ganske perfekt verk av Tor Arve Røsland som viser hvordan det var med hele Overlord. Hvis du lakk så kunne du bli fengsla eller drept av MI5.

 468. Kodeord Overlord
  Kodeord Overlord er en bok skrevet av Tor Arve Røssland. Dette tror jeg er et krigsdrama type bok, fordi det er i andre verdenskrig og noen gjør noe feil.
  Boka handler om en gutt som heter Henry. Han var i militæret i England i 1944. Militæret hadde en plan for å drepe Hitler, men Henry hadde klart å fortelle planen til noen andre. Så nå vet Hitler planen deres. Jeg syntes at boka var bra og veldig spennene hvordan de skrev selve boka på. Masse små detaljer som da boka til Henry hadde fortsatt synlige tegninger, og da de ikke kunne se stridsvognen lenger, som gjorde den spennene, syntes jeg da.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker krig og drama. Den passer for 10 og over.

 469. Bokanmeldelse
  Kodeord Overlord

  Kodeord Overlord er en spennende krigsdrama bok av Tor Arve Røssland, som handler om Henry som er i militæret.
  Boken handler om andre verdenskrig og Henry og hans venn Jimmy, som skal ut i krigen. Henry valgte å si et hemmelig kodeord til en fremmed på torget, men finner raskt ut at det ikke var så lurt. Jeg syns boken er veldig spennende, fordi jeg elsker spenning og drama og jeg liker bøker som er litt basert på ekte hendelser. Jeg må innrømme at det er en ting jeg selv syns at mangler, og det at jeg skulle ønske det var en kvinnelig hovedrolle, som var veldig røff og selvsikker. Det var veldig mye som skjedde på en gang, med både informasjon og hendelser, men dette er noe jeg ikke syntes er så negativt.
  Jeg syns boken var veldig bra, og fikk mange spennende bilder i hodet. Så jeg anbefaler virkelig boken til noen som liker drama, spenning og action, eller er interessert i å vite hva som skjedde og vil lære mer om krigen. 😁

 470. Dei fleste elevane likte boka veldig godt. 13 av 14 elevar ville høyre heile boka. Det var kjekt å høyra meir om 2.verdenskrig. Boka var spanande og det var levande fortalt. Fin framside.

 471. Kode ord Overlord. Denne boken er action og drama sjanger. Mange av hovedpersonene har gått gjennom mye og det er mye drama når Jimmy finner ut at nazistene har den hemmelige koden.
  Det er mye spenning med krig og att Henry løper fra to Agenter med pistoler er veldig spennende og action fylt.
  Forfatter: Tor Arve Røssland
  (Om hovedpersonen) Henry er en gutt som har blitt mistenkt for spionasje og har kommet tilbake til militær basen får å fortelle at Nazistene har fått en kode som gjøre at henry og teamet hans Taper krigen de er i.
  Jeg vill anbefale boken fordi det er mye action og spenning.
  Btw: BRUH

 472. Kodeord Overlord
  Denne boken tror jeg skal være som en krigs dramatisk bok med action, og det tror jeg fordi det er i midten av andre verdenskrig.
  Boken heter «Kodeord Overlord» og er skrevet av Tor Arve Røssland.
  Boken handler om en gutt som heter Henry Smith og at han og vennene hans har overhørt om noen kodeord og hemmelige greier ved en militærleir, og nå har den ene vennen hans kanskje blitt tatt for spionasje. De er i Effingham i England, og jeg synes at man fikk kommet litt inn i boka og se hvordan det ser ut der og da. Jeg anbefaler denne boken til de som er mer nysgjerrige på hvordan det er med krig, men den passer kanskje ikke best for meg. Derfor tror jeg ikke jeg kommer til å lese mer, men anbefaler den for andre. Takk for meg.

 473. Jeg syntes boka var spennende. jeg liker at det er noe som skjer hele tiden. Det handler om at Henry har delt et kodeord til en i byen så prøver nazistene og fange han. Jeg syntes at boka kunne ha noen bilder. men ellers så var den bra. Jeg syntes 5 klassinger og oppover kan lese boka.

 474. Boka handler om Henry som har røpet et kodeord til en sivilist og nå er det et par agenter etter han.

  Jeg synes boka var spennende, jeg liker og at boka føles ekte ut.

  Boka kan ha bilder og kanskje litt mer informasjon om personene.

  Jeg tror at boka passer for 4. klasse og oppover men og for voksne. Jeg gir denne boka terningkast 5. Jeg synes denne boka bør være blant superfinalistene

 475. Kodeord Overlord
  Jeg tror sjangeren til boken er action eller krigsdrama. Grunnen til dette er fordi det er under andre verdenskrig og det er mye drama og action i boken. Navnet til boken er «Kodeord Overlord», som er skrevet av Tor Arve Røssland.
  Boken tar plass under andre verdenskrig. Henry Smith er navnet til hovedpersonen som er en gutt fra England. Henry er plutselig blitt mistenkt for spionasje på en militærleir. Sikkerhetstjenesten er nå ute etter han, men de tar ikke feil om spionasjen fordi Henry og noen kompiser har faktisk spionert. De fikk høre kodeord og hemmelige planer. Henry frykter at agentene fra sikkerhetstjenesten skal torturere han til han tilstår. Jeg synes boken virker veldig spennende og interessant. Forfatteren er veldig god til å skildre som gjør at jeg forstår hvordan Henry har det. Jeg anbefaler denne boken til de som er veldig interesserte i andre verdenskrig. Boken kan kanskje være litt skummel for barn under 8 år, men ellers virker den som en veldig bra bok.

 476. Denne boken handler om andre verdenskrig, og en soldat som heter Henry, han har sagt et hemmelig kodeord til fienden, og ha må fortelle det til sjefen Jimmy.
  Jeg syntes utdraget var bra og interessant og lese. Og den hørtes realistisk ut med banningen.
  Jeg syntes at andre bør lese utdraget fordi man lærer litt om andre verdenskrig, og den er basert på en ekte historie.

 477. Kodeord Overlord
  jeg heter Olga Turid (7b Oppsal skole)
  Jeg tror sjangeren er krigsdrama, fordi det handler om krig og er litt dramatisk.

  det handler om andre verdenskrig, og en fyr i militæret som heter Henry. han klarte å røpe kodeordet, og er på flukt fra sikkerhetstjenesten. jeg syns boka var ganske kjedelig, fordi jeg kan ikke lese. matmoren min har lest og skrevet for meg(takk matmor). personlig vil jeg ikke anbefale den til andre punktum

 478. Teksten handler om andre verdenskrig. Hovedpersonen heter Henry. Jeg syns utdraget er veldig bra og spennende. Jeg syns boka passer til 10 år pluss. Hvis jeg hadde hatt denne boka hadde jeg nok lest den. Jeg gir boka en 7/10

 479. den var spennende og lese. forfatteren har fått inn mange detaljer, men jag har lyst til og hvite litt mer om Henry. jeg liker at den hopper rett inn i handlingen. den er veldig spennende. de stygge ordene gjør så det føles mer virkelig. det er litt vanskelig og lese den, så den anbefales for 5 klasse og oppover. den anbefales på det sterkeste.<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

 480. Kodeord Overlord
  Jeg synes at sjangeren til Kodeord overlord er nok krigsdrama, spending og action.
  Kodeord overlord handler om Henry og en venn sniker seg på en militær base og hører om en hemmelig plan og et kodeord. Henry blir mistenkt for spionasje og er dermed jakt tatt etter sikkerhetstjenesten. Jeg syntes boka va kjempe spenende og bra
  Boka er veldig spennende og jeg skal så klart anbefaler den til alle som har et øye for krigsdrama og spenning.

 481. KODEORD OVERLORD
  Forfatter: Tor Arve Røssland

  Jeg syntes sjangeren er krigsdrama og spenning.

  Boka handler om at det er andre verdens krig og
  Henry og vennene hans har vært i militærleir der
  De har hørt om hemmelige planer og kodeord.
  Jeg syntes ikke boka er så bra fordi, det er ikke
  helt min type bok som jeg syntes er så spennende
  Det kan hende at det blir mer spennende etter vert.
  Og de burde forklart litt mere om hovedpersonen,
  men jeg leste ikke hele så de sier sikkert mer
  Etter hvert

  Jeg kan anbefale den til deg vis du liker andreverdenskrig.

 482. Kodeord overlord handler om krig, å stoppe krigen og kodeord.
  Jeg syntes denne boka var kjempe bra, å fikk bare mer lyst til å lese hele boka.
  det som gjordet teksten så bra var at: de skriver om noe som har skjedd før å jeg elsker å lære om krig å ting som skjedde før i tiden. Banning gjør det litt mer spennende for da høres det litt mer alvorlige ut. Jeg skulle ønske det var noen flere bilder, men ikke så mange. Jeg syntes alderen på denne boka bør være 10 år og oppover. Du lærer litt til når du leser denne boka.

 483. De fleste i klassen syntes boka var super.
  Vi likte at det var mye drama og spennende. Vi likte at det handlet om krig.

 484. Det handler om en gutt kalt Henry, i 2. verdens krig. Henry sier et hemmelig kodeord til en sivilist, noe som kan ødelegge hele planen.
  Jeg syntes at utdraget var spennende.
  Det som gjør teksten bra og at andre burde lese den er at den var spennende og du får vite hvordan det var å leve under 2.verdenskrig.
  Jeg syntes at den passer får alle over 10/11 år.
  Jeg syntes at den burde bli en av superfinalistene.

 485. Boka handler om en gutt som røpte kodeordet til fienden sin. Og den gutten heter Henry.

  Boka er veldig spennende. Jeg har kjempe lyst til å lese resten av boka.

  Boka er veldig bra. Og at boka er spennende.

  Jeg syntes de som går i 6.klasse og oppover kan lese boka.

  Jeg vil at den skal bli en av superfinalistene!

 486. Boka handlet om en operasjon under 2. verdenskrig. Henry har klart å røpe noen kodeord til en sivilist.
  Det var et kort men bra utdrag.
  Bra: Boka var basert på en sann historie
  Mindre bra: Veldig enkel og lite personbeskrivelser
  Jeg synes boka passer for barn 9-12 år. Men hvis du liker 2. verdenskrig og lette bøker, så passer den for deg også.
  Men alt i alt kan den nok bli en av superfinalistene.

 487. Jeg syntes boka er veldig fin og spennende. Jeg anbefaler flere folk til å lese denne boken, jeg ville lest videre. boken handler om krig, drama, action. Jeg anbefaler 12 åringer å lese denne boka.

 488. Jeg likte teksten, den var spennende! Teksten har litt banneord, men jeg syntes det bare gjorde teksten mer realistisk. Teksten handler om andre verdenskrig. Det foregår i Effingham, England den 4. juni 1944. Jeg føler at jeg ikke fikk vite så mye om personene i teksten. Anbefales for de som er 10-13 år, fordi det kan være litt vanskelige ord, som kan gjøre teksten litt vanskelig å lese. Jeg synes folk bør lese boka fordi du får vite litt om andre verdenskrig, og den er spennende.

 489. Kodeord overlord
  Jeg synes denne boka var spenene og interessant, dette er sånne bøker man kan lese når man kjeder seg og egentlig når man vil. Boka heter (Kodeord Overlord).Denne boka er en veldig spenene bok og passer bra hvis du liker action og spenning. Boka kan være litt skummel, men du lærer også litt om andre verdenskrig. Det spennene var at man vet ikke helt vet hva som kommer til å skje og det gjør at du bare må lese til slutten av boka. Jeg har bare lest utdraget, men jeg vil gjerne lese hele boka. Jeg synes at det kunne vert noen jenter i historien siden det er bare gutter nesten.
  Boka handler om en 13 år gammel gutt som heter Henry og som kommer fra England. Historien pågår under andre verdenskrig. Noen agenter leter etter Henry. De har en mistanke om at Henry og noen venner har spionert på en soldatleir og at Henry har funnet ut av noen hemming koder. Derfor er Henry redd for at hvis de finner han så kommer de til å torturere han helt til han tilstår. Henry er også redd for at etter at han har tilstått så kommer han til å bli hengt i London.
  Denne boka anbefaler jeg for folk over 8 år som liker action og spenning. Det kan være litt skummelt og hvis du vill lære om krigen og sånt så burde du lese hele boka. Jeg håper at etter at du har lest dette så får du lyst til å lese boka

 490. Dette er en bok om ett oppdrag som foregikk under krigen. Oppdraget hadde navn, kodeord overlord. Jeg likte dette utdraget veldig godt og jeg likte spesielt at vi begynte rett på sak. Det var ingen ting jeg ikke likte. Jeg fikk bare lyst til å lese mer om Billy og Jimmy.
  Jeg anbefaler denne boken til alle over ti år.

 491. Den var bra jeg likte at det handlet om andre verdenskrig.
  Jeg ville lest boka ferdig.
  Jeg gir den 6 av 6.

 492. Henry har sagt det hemmelige kodeordet til en i landsbyen, og nå blir han jaget igjennom skogen av bevæpnede menn. Hvis de finner han kan Henry bli drept.

  Ut i fra det man får lest i utdraget virker boka som en ordentlig spenningsbok uten pauser. Jeg likte veldig godt at det ikke ble lagt noe skjul på hvor grusomt det var under krigen, men den var også skrevet slik at det ikke blir for tungt for barn å lese det. Det var en del store ord, men boka var skrevet sånn at det var lettere å forstå betydningen av ordene. Den røffe språkbruken passer egentlig ganske godt inn i historien, fordi boka er om en vanskelig og dyster tidsperiode og det er ikke en bok som nødvendigvis skal gjøre deg glad.

  Det virket som en spennende og lærerik bok. Den får meg til å virkelig føle at dette har skjedd på ekte. Jeg ville definitivt lese hele boka! Jeg gir den terningkast 5 🙂

 493. Boka handler om hvordan en gutt opplevde det når det engelske forsvaret forsøkte å stoppe tyskerne under 2. verdenskrig.

  Jeg synes boka var veldig spennende. Noe som gjør boka bra, er at forfatteren er veldig flink på å forklare ting. Jeg synes at banning er greit å bruke i den sammenheng fordi det gir teksten litt mer trykk.

  Jeg synes boka passer for barn som er 11 og oppover.

  Jeg synes den burde bli en av superfinalistene!!🌼

 494. Bra: Klassen syntes at forsiden var fin og kul. Innledningen hadde noen gode beskrivelser.

  Mindre bra: Noen syntes boka var litt vanskelig å forstå i starten og det tok lang tid før man kom til spenninga. De opplevde at de hadde gått glipp av en del informasjon. Andre ønsket at boka hadde illustrasjoner. Temaet var for noen litt kjedelig og banninga var for barnslig.

 495. Bokutdraget handler om en gutt som heter Henry. Henry har vert i en militærleir under andre verdenskrig og hørt alle kodeordene. han har sagt kodeordene til en som de tror har sagt det til tyskerne

  Jeg synes bokutdraget var bra og spennende.
  Noen av handlingene gikk litt fort og hadde lit lite beskrivelse, men det var ikke for lite til at du ikke fikk med deg handlingen.
  Jeg tror boka passer for 5. klasse og opp

 496. Denne boken handler om 2.verdenskrig og en gutt som heter Henry. Boken er gøy og bra skrevet som gjør at man vil lese videre. Den er bra beskrevet som gjør at man kan klare å lage bilder i hodet. Den gjør at du får et lite innblikk i livet i England under 2. verdenskrig. Boken passer for alle over 10 år. Jeg syntes den burde bli en av superfinalistene.

 497. Eg synest boka var spennande. Men synes det var litt domt at det var banneor i boka. Den var bra. Eg ville lesa mær av boka.👍

 498. Boka var egentlig helt passe Jeg syntes boken var for 7. Klasse og oppover.

 499. Eg likte boka den var good men kanskje ikkje bannord😂😂😂

 500. Boka var super men det var noen banne ord som er ikkje så bra men det er kul bok når vi leste boka så fekk eg bilder i hode trur det er best hvis du leser denne boka vis du er 10-13 fordi det er stygge ord..

 501. Spennende. Viktig at barn lærer om dette temaet, altså krig og det å være på flukt.

 502. Eg likte boka først så boke kjedelig ut men når eg hadde lest var den spanande👍Boken var kul eg anbefaler att folk skal lese boka! Men det var noen bannord det likte eg ikkje.Men alt anet var gøy.når eg leste fekk eg bilder i hode😊Det var fint bilde.Eg leste litt før eg la meg til å sove.🌃boka var gøy.🥳

 503. Jeg syntes boken var veldig kul og spennende fordi den handler om krig og jeg liker spennende bøker.

 504. Boka var super, kul og spennande, men kanskje Ikkje banneordet.
  Ho handla mest om Jimmy.

 505. Det var en fin bok var veldig spennende og gøy likte den godt gir den terning kast 6

 506. Den var kjempe bra men jeg likte ikke at den ikke hadde noen bilder og mange vanneskelige ord

 507. Kodeord overlord var fett var masse kult har tenkt å låne!!! boken når jeg får sjansen

 508. bra bok, forklarte alt underveis mens jeg lese. Jeg tror flere barn får leselyst

 509. Boken er spennende og fylt med action om 2.verdenskrig. Spennende å høre hvordan det var i krigstiden.

  Det var litt lite bilder og en litt kjedelig start som var vanskelig å forstå. Det var også litt vanskelig å forstå hvem som var hvem. Noe var også litt dårlig forklart.

  Terningkast 5-

 510. Det jeg synes om boka. Jeg syntes den var veeeeeeeeldig spennende og kul. Fordi jeg liker krigsbøker od det boka handlet om synes jeg var spennende.

 511. Ganske spennende og kul bok. Hadde likt den bedre med bilder. Men veldig kult om 2. Verdenskrig. Den blir spennende fort.

 512. Jeg syns boka var bra men den var litt vanskelig og følge med på for den gjikk litt fram og tilbake.

 513. Jeg syntes denne boken var veldig spennende, selv om det bare var et kort utdrag. Jeg syntes boken var spennende fordi den handlet om andre verdenskrig og det var en viktig periode for Norge. Det var også en veldig spesiell tid.

 514. Jeg synes boka var veldig bra fordi den handler om noe veldig ekte og grusomt som skjedde. Boka var både spennende og kul, men den kunne forklart litt mere om karakterene i boka.

 515. Jeg syntes dette var en bra bok. Det er litt vanskelig å henge med. Boka er litt hoppete og vanskelige ord hvis man ikke kan så mye om krig. Som sagt fortsatt en bra bok.

 516. Jeg synes boka var bra men jeg synes ikke den var den beste boka jeg hadde lest.

 517. Jeg likte boka fordi den var spennende og var på en sand historie,det var
  Ingen ting jeg ikke likte med boka

 518. Jeg syntes boken var sånn passe bra. Den var spennende men ikke min type bok. Jeg gir den terningkast fire.

 519. Kodeord overlord
  Denne boka er en veldig bra bok, jeg elsker at det er litt krim i bilde og at det er fra 2 verdenskrig. Jeg har sikerlig lyst til å lese hele boke, den faller helt i smak for meg! Kan anbefale denne boken til folk som liker krim bøker.

 520. Jeg syntes boken var passe bra, tenker kanskje det kunne vært litt bedre f.eksempel bilder, men ellers så var det egentlig greit. Men, det kunne kanskje vært litt mindre banning 🙂

 521. Jeg syntes boken var passe bra, anbefaler for de som liker krim, grunnen til at jeg ikke likte denne boken supert er bare at jeg ikke er så glad i krim, så det er ingenting med boken. Men ellers så var det egentlig greit.

 522. Jeg synes boken virket interessant og spennende. Det er et tema som er veldig spennende å høre om. Jeg ville anbefalt denne til vennene mine😁

 523. Jeg synes boken var spennende fordi det var liksom ingenting som var kjedelig.
  Jeg gir den en terning kast 8 av 10.
  Jeg kunne ønske at det var bilder.
  Jeg anbefaler den boken fordi den er spennende og det er action for de som liker det😊

 524. Jeg synes den virket interessant og spennende😃 Jeg likte tema fordi det er spennende og lærerikt. Jeg ville anbefalt boken til mine venner😁

 525. Den var spennende, jeg fikk lyst å lese hele boken, men den kunne hatt med bilder og mer fåklaring på hva som skjer inni boka☺️Jeg syntes den var litt skummel, spennende og forteller litt om før i tiden☺️Jeg gir den 6/10

 526. Jeg likte boken veldig godt fordi den var spennende og hadde mye action. Jeg synes denne boken passer bra for 9-18 åringer.

  Favorittdelen min var når bilen kom og han ble jaktet på, fordi det var overraskende og spennende.

  Jeg kunne ønske at det var bilder og flere utfordringer i boken, ellers en veldig bra bok.
  Jeg gir den terningkast: 5

 527. Boka var bra. Det var spennende da bilen kom bak han og tuta på han. Vi likte at de kjempet mot nazistene. Noen likte den såpass godt at de vil lese mer.
  Noen av oss likte ikke boka fordi det passet ikke våre interesser. Vi likte ikke at det var banneord i boka. Det var flere vanskelige ord som gjorde at vi stoppa opp.

 528. Jeg synes den virket interessant og spennende😃 Jeg likte tema fordi det er spennende og lærerikt. Jeg ville anbefalt boken til mine venner😁

 529. Jeg syntes denne boken var litt opp og ned. Det kunne hvert bilder og litt mer spenning, jeg ville absolutt oppfordra vennene mine til og lese denne boka😊✌️🍦

 530. Jeg syntes boken var passe bra fordi den var spennende og hadde action. Jeg anbefaler boka for de som er 9-14 år.

  Favorittdelen min var når en bil kom og de begynte å jage han. Fordi det var overraskende.

  Jeg gir boka terningkast 4.

 531. Jeg likte denne boken fordi den var spennende.
  Jeg gir den 8 av 10.
  Jeg kunne ønske at det var bilder.
  Jeg anbefaler denne boken fordi son liker spennende og action bøker

 532. Dette utdraget handler om hvordan Henry opplever 2.verdenskrig. De viktigste personene fra dette utdraget er Henry (hovedpersonen) og Sersjant Jimmy. Sjangeren på denne boken er krigsdrama. Jeg liker veldig godt dette utdraget fordi det var veldig spennende, kult og ganske realistisk. Jeg liker slike bøker som dette fordi du bare drømmer deg inn i boken. Jeg anbefaler denne boken for 11-13 åringer. Fordi det er ikke sikkert at de som er yngre forstår handlingen helt. Jeg gir denne boken terningkast 5 av 6. fordi jeg syntes den var spennende og realistisk som jeg sa istad. Jeg mener denne boken fortjener en superfinalist plass, og kanskje også og vinne.

 533. Boken handler om krigen. Henry og Jimmy er noen viktige personer i utdraget. Krigsdrama er sjangeren. Jeg liker temaet og det er en spennende bok. Noen ganger kan det være litt vanskelig å forstå, og det hadde vært bedre med noen bilder. Jeg vil anbefale å kjøpe boka for de som er 10-13 år. Jeg gir boka terningkast 4.

 534. Det handler om at Henrik sier kodeordet til en nazist og da blir Jimmy litt redd for hvilken straff han får for det. Sjangeren er krigsdrama fordi det handler om livet til Henrik i 2. Verdenskrig. Jeg syns egentlig ikke at krigsdrama er så veldig bra, fordi jeg liker heller bøker som det er drap i og det er vel krim. Boken kan anbefales til folk som liker bøker med litt drama og litt krig. Jeg gir den terningkast 4, min mening er at den ikke skal få plassen i bokslukerprisen.

 535. Den handler om en gutt som heter Henry og den kalde krigen. sjanger er krigsdrama. Den var veldig spennende. Jeg ville lest den ferdig hvis jeg kunne valgt. Jeg ville anbefalt den til folk som liker litt sånn drama. Jeg ville gitt den terningkast fem. Jeg har ikke lest de andre bøkene ennå men synes boka fortjener vinner plassen

 536. Denne boken er et krigdrama. Jeg har aldri har lest denne typen bøker før, men den var likevel veldig bra fordi boka var både veldig fin og spennende. jeg synes starten av boka var spennende fordi du viste ikke hvordan dette skjedde du bare leser om en mann som løper. Denne boken er for de som liker drama så vis du liker det prøv denne boken. 5 ut av 6 terningkast

 537. Boken handler om Henry som har delt en kode til en nazist og er redd for å bli tatt og bli tatt og hengt. Han arbeider i en leir og er snart klar for å kjempe i en stor kamp. Sjangeren er krigsdrama. Jeg likte den fordi alt var veldig bra forklart og jeg skjønte veldig godt hvilke følelser han hadde. Jeg likte at forfatteren forklarte mange detaljer om følelsene. Boken var spennende og jeg har veldig lyst til å lese resten av boka. Boken er sånn at du ikke kan stoppe å lese. Jeg anbefaler boken for barn mellom 9 og 12 år. Boken får terningkast 5 av meg fordi alt var bra, men det er ikke akkurat den type sjangeren jeg er mest glad i, men denne er den beste boken jeg har lest i den sjangeren. Boken fortjener å komme til superfinalen.

 538. Boka handler om andre verdenskrig i England og om hvordan tyskerne herjet (fra det utdraget vi leste ). Henry og Jimmy er hovedpersonene, Sjanger: Spenning.
  Æ synes ar boka hva spennende og sånn passe realistisk, men æ vet ikke om æ ville ha lest ferdig boka. Anbefales : ja, Til hvem: ?? Terningkast : 6/10
  Den fortjener plassen sin i bokslukerprisne

 539. Det er andre verdenskrig. Henry er hovedpersonen. Krigen herjer i England. Noen kodeord er lekket ut, og alt er Henrys feil.
  Teksten i boka gjør det ganske enkelt å se for seg bildene. Teksten er skrevet passe bra og det er enkelt å henge med. Boka er sånn passe realistisk. Jeg ble litt forvirret av agentene.
  Jeg liker ikke denne boka, fordi at jeg ikke interesserer meg i andre verdenskrig.
  Jeg anbefaler den for folk som interesserer seg i andre verdenskrig. Den passer også for barn i 9-10 årsalderen.
  Jeg gir boka terningkast fire. Jeg synes egentlig ikke at boka fortjener en plass i bokslukeprisen.

 540. den var bra liker historier om krigen. litt kipt at den var britisk liker ikke det, og ikke noe bilder. men ellers så var den ganske bra. 🙂

 541. Boken handler om 2 verdenskrig, og om en gutt som heter Henry som røper noe til en tysk agent. Hovedpersonen er så klart Henry. Sjangeren er krigsdrama. Jeg synes boken er ok, ikke den beste fordi jeg liker mer fantasi og masse masse spenning! Jeg anbefaler den til folk som er interessert i krig og sånt. jeg gir den terningkast 3 ca.

 542. Klasse 5B på Heggedal skole synes utdraget var veldig bra. Det var spennende. Noen ord var litt vanskelige. Hadde vært gøy med bilder. 🙂