Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sommeren alt skjedde

Iben Akerlie Aschehoug 2022

 

Nora bor i byen med mamma, lillebror og Truls. Denne sommeren må mamma jobbe, og Nora skal være hos mormor på landet i ukesvis. En mormor hun ikke kjenner. Alene. Hun kjeder seg, men så møter hun en ny venn, Abbas. Som har en historie helt ulik hennes egen. Mormors historie er også full av overraskelser. Dorrit i kafeen liker ikke Abbas. Nora forstår ikke hvorfor. I utdraget møter vi Nora i det ferien begynner. Det blir kanskje en spennende sommer allikevel? 

 

 

 

Utdrag og rettigheter er nå slettet på grunn av rettigheter.

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

2 751 anmeldelser av “Sommeren alt skjedde

 1. Jeg syns egentlig at boken var ganske god!!!!!!!!!!!!!!! Men jeg hadde likt boken på engelsk … uansett jeg likte boken fordi jeg liker spennende bøker, for og være ærlig så hvet jeg ikke hvorfor jeg likte boken. Jeg likte delen der hun kommer til mormoren, jeg tror at boken passer til 10 åringer. Rating: 9/10

 2. Den var litt spennende og vi lurer på hva som skjer videre. Den er både gøy og litt rar, vi tror det blir en bra sommer. Nora høres ut som en snill person.

 3. Sommeren alt skjedde

  Handling

  Boken sommeren alt skjedde handler om Nora, men det finnes flere mamma lillebror Thilo og Truls. Nora må være hos mormor hele sommeren. Det sier Nora er kjedelig. Moren må jobbe nesten vær dag i sommerferien og det må Truls også. Nora er støkk med lillebroren Thilo ut på landet, men egentlig ble det ganske bra. Da di kommer fram til mormor så sat nora igjen i bilen. Nora spiser lunsj med mormor og hun forandrer meningen og er glad resten av sommeren.

  Min mening

  Etter jeg har lest det utdraget måtte jeg lese den. Jeg likte godt at Nora fikk det fint med mormor.
  Slutten var veldig fin. Jeg ble overrasket av at mormoren bodde helt ut på lande i en skog. Jeg ble skuffet over at moren og Truls måtte jobbe nesten hele sommeren. Denne boken kan jeg anbefale for dem som liker å være med familien.

  Terningkast

  Om jeg skal gi terningkast til denne boken ville jeg gitt den terningkast 6/6 fordi boken er super, det er den beste av vennskaps bøker jeg har lest i hele mitt liv, jeg har lest og er godt skrevet. Jeg synnes denne boken passer for barn og voksene, for alle barn og alle voksene. Jeg anbefaler denne boken til andre som liker vennskap og en fin historie.

 4. Sommeren alt skjedde

  Handling

  Boken sommeren alt skjedde handler om en jente som heter Nora som må bo med mormoren sin
  nesten hele sommeren fordi moren hennes må jobbe. Mormoren hennes bor langt ut på landet.
  Hun har ikke lyst til å dra dit fordi hun ikke kjenner mormoren hennes og sier at hun kommer til å kjede seg men så hun møter en gutt som heter Abbas og det blir bare mer og mer spennende

  Min mening

  Da jeg leste syntes jeg det var veldig god innledning og ville lese mer med en gang, jeg har veldig lyst til å lese mer og låne boka.
  Jeg syntes aldersgrensen på denne boken burde være 7-11 år fordi
  Jeg likte godt at Nora fikk en ny venn det var bra dette var noe jeg likte
  Jeg ble ikke irritert over noe jeg likte den veldig godt.
  Hvis jeg var Nora ville jeg ikke drar til mormoren min heller det hadde vært litt kjedelig
  Jeg ble litt skuffet over at jeg ikke fik lese så mye av vær bok jeg ville ha lest mer
  Slutten var ganske bra men jeg ble litt overrasket over at hun skrev et brev til mammaen si
  Men navne hennes.

  Terningkast

  Jeg vi gi boke 5 av 6 fordi jeg har lest bedre bøker men den var den best fra
  Bokslukerprisen, jeg har virkelig lyst til å lese hele boken så derfor er var min
  Anmeldelse Sommer alt skjedde.

 5. Da jeg leste la jeg merke til at teksten handler om en familie, de het Nora, mamma, lillebror, Truls og mormor.
  Jeg ble irritert over at nora ble tvinget til å være til mormor når hun ville egentlig ikke det.
  Hvis jeg var Noras mormor ville jeg ha vært mere hos de og vært litte mere med de og kanskje spurte om di ville kommer på besøk en gang eller vært litte mere hyggeli.

 6. Da jeg leste la jeg merke til at Nora ikke ville til mormor. Jeg likte godt at mormor hadde et skilt der det står NORA, men jeg ble litt irritert over at bokstavene hengte skeivt. Jeg synes boka var ganske bra fordi det er spennende når Nora ikke kjenner mormoren sin.

 7. Jeg likte ikke boken, fordi jeg liker ikke den type bok. Jeg synes bestemor var veldig streng. Hvis jeg var Nora, ville jeg ikke ha dratt til bestemor, Jeg gir terningkast 3, fordi den er litt kjedelig.

 8. Jeg la merke til at nora ikke ville til mormoren.
  Jeg synes at det er kjedelig at hun må være til mormoren veldig lenge.
  Det gjorde inntrykk på meg at mormoren var snill men ikke brydde seg så mye om familien.
  Det gjorde inntrykk på meg at nora ikke ville til mormoren og at hun hatet mormoren.

 9. den boka likte jeg ikke fordi liksom jeg kjønte ikke poenga med det liksom for meg var det bare en jente som likte ikke mormoren hennes og var bare sur for ingen ting så sorry men det er ikke min stil.

 10. Sommeren alt skjedde☀️
  Innledning:

  Personen som skrev bok heter Iben Akerlie, boka ble gitt ut i 2022. De som ga ut boka heter Aschehoug.

  Hoveddel:

  Hovedpersonen heter Nora, handlingen foregår på en sommer. Boka handler om at Nora skal dra til mormoren hennes fordi foreldrene hennes skal jobbe i hele sommer, men Nora har ikke lyst til å dra til mormor. Nora kjenner ikke mormor så hun føler seg ikke så trygg. Mormoren hennes bor i en skog der mormor bor ligger det to hus ved huset hennes. Nora møter en ny venn Abas som bor nærme mormor.

  Avslutning:

  Jeg synes boka var ganske bra fordi det er spennende når Nora ikke kjenner mormoren sin. Jeg anbefaler boka for de som like vennskap, jeg synes boka passer for barn eller ungdom.

 11. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handler om Nora, moren og mormoren.
  Mormoren pleier nesten aldri å være i byen, så Nora er ikke så kjent med mormoren.
  Nora må være hos mormoren fordi moren må på jobb hele sommeren, hun har heller ikke venner så moren tror hun kommer til å kjede seg ihjel.
  Kommer Nora til å få noen venner?

  Sjanger: vennskap

  Temaet med teksten er litt vennskap inne i familien eller forhold i familien.

  Forholdet mellom mammaen og Nora er veldig dårlig i utdraget, fordi Nora er veldig sur på mammaen, men mammaen har ikke noe valg så hun bare sier at hun må.

  Mormoren er ganske ego fordi når hun kommer til byen så bare drar hun på et museum og hun glemmer bursdagsgave når de i familien har bursdag.
  Hvordan tror du forholdet mellom Nora og mormoren utvikler seg gjennom sommeren?
  Forholdet mellom Nora og mormoren kommer helt klart til og utvikle seg fordi at hvis de bare snakker sammen så tror jeg de kommer til og bli bedre kjent.

  Det jeg ville ha gjort hvis jeg var Nora var kanskje at jeg hadde vært litt hyggeligere med en mormor som jeg ikke kjenner.

  Språket var litt vanskelig og litt enkel fordi noen ord var vanskelig og noen var enkle.

  Det som var best med teksten var at den hadde bra beskrevet, for eksempel bestemoren var veldig bra beskrevet.

  Det jeg ikke likte med teksten var at teksten var litt roman som jeg ikke liker.

  Jeg vil anbefale teksten til de som ikke liker spenning.

  Jeg gir terningkast 4 fordi den var litt enkel og forstå, men litt vanskelig også.

 12. Denne boken er veldig trist og jeg liker ikke triste bøker men denne er helt noe annet! Den er spennendene og trist samtidig! Jeg gir denne en 4,9 av 6!

 13. Eg syntest denne boka var gaske kjekk og spennande.
  Eg anbefaler denne boka til dei som liker drama og spenning.

 14. SOMMEREN ALT SKJEDDE
  Boken handler om en jente som hadde en mor som måtte jobbe turnus hele ferien og måtte bo hos mormoren som hun egentlig ikke likte å være hos. Boken får terning kast 4

 15. Jeg syns den var ikke så gøy. Den handlet om en jente som ville bli hjemme, men så måtte hun til mormoren sin. Jeg gir den en 6/10

 16. Jeg synes denne boken var inspirerende.Og handler om vennskap.Og at du må prøve ut ting av og til selom de ikke vil.Jeg gir terningkast 4.

 17. Eg syntes utdraget var veldig bra. Men den kunne ha våre litt mer spennande. Veldig bra til Iben Akerlie. Eg gir den en 8/10. Den kunne ha trengt litt mer farge

 18. den var perfekt til meg.sida det er ei bok so passer til meg .den var veldig detaljert.det var lit lite spening i den tekst i boka. og lit lite tekst men resten er perfekt

 19. Eg sysnt boka var flott. Den var spennande. Eg sysnt den var boka var bra fordi den har spenning og handler om vennskap og den handler om noke som kan skje i framtida. Det å bli nødt til og tillbringe sommarferien med noken du ikkje kjenner så godt kan vere litt vanskelig. Eg føler kanskje dette ikkje er akkurat ei bok som dei vaksne ville ha lest. Eg sysnt denne boka passar til 7-12 år gammal. Det kjem jo an på kor masse du vill lese og kor stor fan du er av det boka handler om, men eg sysnt denne boka var ganske bra og eg vill anbefale denne boka til andre. Det einaste eg kanskje ville ha forandra på var kanskje at det var litt trist, eg sysnt det var litt trist at mammaen skulle forlate dottera men det kan jo ha noke med meg og gjere eg vill gi den ein 4/6.

 20. Eg syns at den ikkje var so spennanede for di eg likte ikkje at mora var slem som tvingte ongen sin til og fare til Bestemora

 21. jeg hoper å få lese denne boken for den er veldig spenennde ifølge meg jeg gir den en
  6/6

 22. Boken handler jo om vennskap, men jeg liker best fantasy bøker. Itilleg har jeg lest den før…MEEEEEN!!! Den er jo veeeeeldig god! (den vant jo bokslukerprisen…såååå…) den var god, men kunne vært bedre. Jeg gir den…1/10…neeeeeeeeiiiiiiiiidaaaaaa 8.5/10!!!!!

 23. Både kjedelig og ukjedelig. Det er kanskje fordi eg fikk ikke lese så masse av den, men ja ja eg gidder ikke å kjøpe den. Det handler om en kid som skal til bestemoren sin og hun hater det. Historien er bra fortalt men føles litt for rask ut og så er det bare boring generelt men truls høres ut som en kul fyr så 5/10

 24. Jeg syntes at Boka er fin fordi den handler om vennskap. Men man fikk vite litt lite om boka i utdraget og hva som skal skje videre. Men boka er fortsatt spennende. Jeg gir boka terning kast fem!!!

 25. Bokanmeldelse til Sommer alt skjedde

  Boken handler om en jente som heter Nora. Hun var venneløs hadde ingen venner. Hun bodde sammen med moren sin Anita som måtte jobbe hele sommer ferien.

  Og brødrene sine. den ene broren sin var bare 1 år. jeg synes boka var bra men, ikke kjempe bra. jeg gir terning kast 4.

 26. boken sommeren alt skjedde. var en veldig bra bok terning kast 5 av 6.ann

 27. Jeg synes ikke denne boken var ikke så spennene fordi at det er jo ikke sånn at man tvinger barnet sitt til og dra til bestemoren sin i flere uker. Altså 1 uke er greit men en hel ferie. Så jeg gir denne boken terningkast 2/6🎲

 28. Sommeren alt skjedde. Jeg liker boken Fordi den er om vennskap og den er litt trist og morsom. Jeg gir den Terning kast 5.💖

 29. Teksten handler om at Nora skal til mormoren sin som bor ute på landet, men hun har ikke lyst fordi hun ikke kjenner mormoren sin så godt. Men kanskje hun får et litt annet inntrykk av mormoren sin?
  Sjangeren er vennskap.
  Jeg synes at det er en bra bok fordi jeg synes den var morsom å lese.
  Forholdet mellom moren til Nora og Nora er litt bra og litt dårlig. Noen ganger krangler de, og andre ganger krangler de ikke.
  Jeg syns at mormoren til Nora er egoistisk fordi hun glemmer bursdager og julegaver og hun var veldig mye ute å reise.
  Jeg tror at forholdet mellom Nora og mormoren kommer til å bli bedre for hver dag som går.
  Jeg ville gitt mormoren en en sjanse og hvis hun ikke hadde brukt den sjansen til å gjøre det godt igjen kunne hun bare ha det så godt.
  Jeg synes at språket er lett å forstå.
  Jeg synes at beskrivelsene er bra.
  Jeg klarer å se for meg handlingene og følelsene til personene i teksten.
  Jeg engasjerte meg ganske bra syns jeg.
  Jeg vet ikke helt hva jeg synes at var det beste.Jeg synes at alt var bra.
  Jeg likte ikke at teksten var så kort, jeg hadde syntes det hadde vært bedre hvis det hadde vært lengre men ellers syns jeg alt var bra
  Jeg ville anbefalt denne til 8 til 13 fordi den ikke var vanskelig å lese og den er morsom. Jeg ville gitt boka terningkast 6 fordi boka var veldig bra. Jeg leste faktisk denne boka i sommerferien og likte den veldig godt.

 30. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handlet om Nora som er venneløs og moren som må jobbe hele sommerferien moren sender nora til bestemoren som glemmer bursdagsgaver og gir ikke julegaver, Og dra til mormor en hel sommer er noe Nora absolutt ikke vil.

  Sjangeren er vennskap.

  Forholdet mellom Nora og moren er ikke så bra, Moren til Nora vil jo nesten bare det beste for nora så får hun hadde moren ikke noe annet valg fordi moren måtte jobbe hele sommerferien så det beste var da at Nora måtte bo hos mormoren hele sommerferien og da de kom til mormoren kranglet de veldig mye så moren prøvde og være litt snill tilbake men nei det hjalp ikke.

  Mormoren er vel ikke en så god mormor, når hun glemmer bursdager og julegaver men når nora kommer ser det faktisk litt ut som hun hadde forandra seg.

  Jeg tror forholdet mellom mormoren og Nora blir veldig mye bedre for mormoren skjønner jo kanskje litt hva hun har gjort så hun prøver jo kanskje å få det litt bedre.

  Hvis jeg var Nora ville jeg prøvd og gjøre sånn at det ble litt bedre forhold mellom Nora og mormoren.

  Jeg synes språket passer bra for en som er 8 til 10 år for noen ganger følte jeg at noen setninger ble litt tunge å lese så det var kanskje det eneste jeg vil pirke på ellers så følte jeg at jeg fikk leve meg veldig godt inn i det å se for meg det som skjedde godt i hodet fordi det var brukt mange gode ord i teksten.

  Jeg vil si at jeg likte jo nesten alt veldig godt for gode beskrivelser og sånn.
  Jeg likte ikke så godt at noen ganger ble det litt tungt å lese, så det er vel det eneste.

  Jeg vil anbefale å lese denne boken for 8 til 10 åringer for hvis du ikke så god til å lese så kan nok teksten bli slitsom og vanskelig å lese.

  Jeg vil gi boken terningkast 5 for jeg likte den veldig godt og jeg fikk lyst til å lese mer men siden noe av det ble litt tungt å lese så gir jeg da 5.

 31. Teksten handler om Nora som skal besøke mormoren sin og være hos henne hele sommerferien, men Nora har ikke lyst til det fordi hun ikke kjenner mormoren sin.

  Sjangere er vennskap.

  Temaet er om Nora sine følelser.

  Nora var veldig skuffet over at mamma bestemte for at hun skulle tilbringe hele sommeren med mormor, Nora var sur og skuffet.

  Mormor reiser mye og hun er veldig opptatt med sine ting og bruker ikke tid med Nora. Hun bor på landet langt fra Nora inni en skog. Mormor prøver å bli venn med Nora og la Nora få litt tid til å komme seg gjennom det.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og mormor blir bra og mormor og Nora blir venner.

  Hvis jeg hadde vært Nora hadde jeg prøvd å gå å snakke med mormor og bli bedre kjent med henne og bli gode venner.

  Det beste med teksten var at det var mye drama mellom Nora og moren.

  Det jeg ikke likte så godt var at Nora kunne gå bort og sagt hei og snakke med mormoren.

  Jeg synes boken passer for barn mellom 8-12 år.

  Jeg håper jeg kan lese resten av boken, men så langt til nå gir jeg boken terningkast 4/6 .

  Teksten handler om Nora som skal besøke mormoren sin og være hos henne hele sommerferien, men Nora har ikke lyst til det fordi hun ikke kjenner mormoren sin.

  Sjangere er vennskap.

  Temaet er om Nora sine følelser.

  Nora var veldig skuffet over at mamma bestemte for at hun skulle tilbringe hele sommeren med mormor, Nora var sur og skuffet.

  Mormor reiser mye og hun er veldig opptatt med sine ting og bruker ikke tid med Nora. Hun bor på landet langt fra Nora inni en skog. Mormor prøver å bli venn med Nora og la Nora få litt tid til å komme seg gjennom det.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og mormor blir bra og mormor og Nora blir venner.

  Hvis jeg hadde vært Nora hadde jeg prøvd å gå å snakke med mormor og bli bedre kjent med henne og bli gode venner.

  Det beste med teksten var at det var mye drama mellom Nora og moren.

  Det jeg ikke likte så godt var at Nora kunne gå bort og sagt hei og snakke med mormoren.

  Jeg synes boken passer for barn mellom 8-12 år.

  Jeg håper jeg kan lese resten av boken, men så langt til nå gir jeg boken terningkast 4/6 .

 32. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handler om at mamman til Nora må jobbe hele sommeren.
  Derfor må Nora være hos mormor denne perioden.Nora vil ikke det, så hun prøver å overtale mamma, men hun klarer det ikke.Så hun må reise til en mormor hun ikke kjenner.

  Forholdet til Nora og mammaen er ikke så bra der å da, men ellers er den veldig fin.
  Fordi mammaen til Nora bruker å pakke dyna rundt bena, sjekke om matpakken er i sekken og om leksene er gjort.

  Mormoren og mammaen har ikke så bra forhold fordi de krangler så da drar de før de har spist dessert.
  Mormor ringer aldri, sender ikke julegaver, glemmer bursdager og masse annet.
  Jeg tror forholdet mellom Nora og mormor forandrer seg mellom sommeren fordi da blir de mer kjent.
  Hvis jeg var Nora ville jeg ha roet meg ned å tenkt at dette kommer til å gå fort og vi kommer kanskje til å ha det gøy.

  Språket er veldig bra fordi det er lett å leve seg inn i det og de har veldig brae begrunnelser.
  Det beste med teksten var da de kom til mormor fordi da klarte jeg å leve men inni det ekstra godt.
  Jeg likte alt med teksten, ingenting var dumt.

  Anbefaler denne boka til 7/16 år
  Jeg vil gi terningkast 4 👍

 33. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handler om Nora som skal til mormoren.
  Nora vil ikke til mormoren, men hun må og da blir hun lei seg.
  Når de kommer fram låser hun seg inne i bilen.

  Sjangeren er vennskap.

  Tema i teksten er vennskap og forhold i familien er bra til vanlig.

  Nora og morens forhold er bra til vanlig, men nå er det ikke så bra fordi moren tvinger Nora til å dra til mormoren.

  Mormoren er ikke så snill. Hun har ikke vært på besøk på ett år. Hun sender ikke gaver, eller ringer ikke.

  Jeg tror Nora og mormoren blir venner.

  Hvis jeg var Nora hadde jeg gjort det beste ut av det og vært normal, fordi sommeren hadde gått mye fortere.

  Språket var bra og det er lett å lese, fordi det ikke er så mye tekst og så lange setninger. Beskrivelsene er bra. Jeg klarer å se det for meg, Jeg fikk lyst til å lese hele boken for å se om de ble venner, mormoren og Nora.

  Det beste med teksten var egentlig alt fordi alt var like bra og spennende.

  Jeg likte ikke så godt at det sluta med det mest spennende.

  Jeg vil anbefale denne boken til 9 og eldre.

  Jeg vil gi denne boken terningkast 4 av 6

 34. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde” Sophia W. 10 år 5

  Sjangeren i denne boken var vennskap. Den handlet om en jente som het Nora, som bodde sammen med moren sin, Truls og lillebroren Thilo på 1 år. Det hadde blitt sommerferie, og på starten skjedde det hele. Moren til Nora var nødt til å jobbe hele sommeren, og det førte til at Nora måtte bli hos mormoren sin, men det som var, var at Nora ikke kjente mormoren sin. Hver gang de var på besøk der så begynte mormoren og moren til Nora krangle, og når de begynte å krangle, dro de bare. Nora hadde håpet på å finne en venn der, men Nora hadde ingen venner så hun lengtet veldig etter en venn. Hva skjer videre? Får Nora seg en venn, og blir Nora bedre kjent med mormoren sin?

  Jeg synes det med at sjangeren som da var vennskap, ikke var så mye om vennskap, det var mer om noe annet, som jeg ikke helt klarer å forklare. Det som var, var at det var ingen venner der som Nora lekte med eller flere, det var liksom bare om Nora og familien hennes. Men jeg skal ikke klage, jeg har ikke lest hele boken, bare et lite utdrag.

  Forholdet til Nora og moren hennes var ikke så bra, i hvert fall ikke der og da i boken. De var liksom ikke så veldig blide mot hverandre, men jeg vet ikke så mye om forholdet heller. Nora forklarte nemlig at hun følte at moren ikke var seg selv lenger, men jeg tror at det er fordi hun er litt skeptisk til å være hos mormoren sin.

  Mormoren til Nora, var vel ikke så grei akkurat? Det tenkte Nora ofte fordi hun ringte aldri på bursdager, sendte ikke julegaver og hadde ikke så godt forhold til datteren sin (altså moren til Nora) Men etterhvert i teksten så synes jeg at hun prøver hvertfall litt med å snakke med Nora, og det er bra.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og mormoren hennes kommer til å bli bedre etterhvert som hun får vært der en stund. Da har hun jo vært med mormor ganske lenge.

  Hvis jeg var Nora, antar jeg at jeg hadde gjort det samme, men jeg hadde nok kanskje også gitt mormoren hennes en sjanse, men jeg er litt usikker.

  Det jeg synes er bra med teksten, er at forfatteren beskriver tingene og personene ganske godt, som gjør at jeg (og kanskje andre også) synes det er lett å leve seg inn i det og klarer å se for seg hendelsene i boken.

  Det var mye som var bra i denne boken, men kanskje i utdraget som jeg leste, kunne de ha beskrevet Truls fordi jeg ikke fikk helt med meg hvem det var.

  Jeg vil anbefale denne boken fra 8-14 år, fordi jeg synes at setningene var passe lange, og med beskrivelsen har forfatteren gjort en god jobb, og det var lett å lese.

  Jeg gir boken terningkast 4 av 5! 👍

 35. Bokanmeldelse av Hennie 5c Bondi skole.

  Tittel: Sommeren alt skjedde.
  Forfatter: Iben Akerlie.

  Utdraget handler om Nora, Mamma, Truls og Thilo. Det er sommerferie og mamma må jobbe. Mamma sier det blir for kjedelig for Nora å være i byen hele sommeren. Nora må være med mormoren sin som hun ikke kjenner en gang! Nora kjenner på en følelse av at hun ikke vil være med. Hvordan vil dette gå? Kommer Nora til å bli der?

  Sjangeren for denne boken er vennskap. Noe som gjør at det er viktig å lese om. Vennskap er en fin sjanger til akkurat denne boken.

  Temaet i teksten er jo litt krangling. Mammaen er lege så det blir jo mye jobbing. Jeg tror Nora vil at hun skal jobbe litt mindre.

  Forholdet mellom Moren og Nora er jo litt vanskelig å beskrive. Moren har vært veldig snill før alt dette skjedde. Hun har tullet dyna rundt kroppen til Nora når hun skal sove. Men når det ble sommer ble alt annerledes. Plutselig måtte Nora dra til mormor.

  Mormoren har ikke akkurat vært så snill. Hun har vært på mange reiser. Hun har ikke ringt på bursdager, heller ikke gitt bursdagsgaver eller julegaver. Hun er nok sikkert litt lei seg og forstår hva hun har gjort galt. Kanskje hun har forandret seg?

  Jeg tror forholdet med mormoren og Nora utvikler seg gjennom sommeren. De drar kanskje på turer sammen, koser seg i sofaen, kanskje de til og med drar på stranda sammen.?.

  Hvis jeg hadde vært Nora, hadde jeg prøvd å gi mormoren en sjanse til å kanskje være litt snillere. Jeg kunne blitt ganske sur, men hadde fortsatt vært oppmuntret til å prøve.

  Jeg synes språket er lett å lese fordi forfatteren har brukt beskrivelser som hjelper teksten så det blir lettere å se for seg. Hvis hun hadde skrevet “Vi dro hjem” så skrev hun heller “Vi dro til og med hjem før desserten!” Jeg synes Iben Akerlie har gjort en god innsats med denne boken!.

  Jeg klarer absolutt å se for meg hva som foregikk. Det var rett og slett veldig gode beskrivelser.

  Et eksempel på en setning jeg likte var “Da hadde hun med seg en liten, steinhard kosesjiraff fra Zimbabwe». Den hadde godt med beskrivelser av hvordan den så ut. Det synes jeg var bra.

  Jeg synes det beste med teksten var da de kom til mormor. Det var liksom da det begynte med spenning.

  Jeg likte ikke når hun bare ventet og ventet på før hun gikk ned til lunsjen. Det var kjedelig fordi da skjedde det ingenting.

  Jeg vil anbefale boken til de som liker å lese om vennskap. Kanskje fra 7-12? Den var veldig bra, men den var ikke den beste. Derfor vil jeg gi boken et godt terningkast på bordet til 4.

  Takk for meg og jeg håper du setter pris på denne teksten.
  Godt jobbet Iben!:)

 36. Teksten handler om en jente som heter Nora og som ikke vil være hos mormoren sin i sommerferien. Moren til Nora skal jobbe hele sommeren og Nora får ikke være alene i byen.
  Hun har ikke noen venner. Hun kjenner mormoren veldig lite fordi mormoren ikke besøker dem så ofte.

  For at mormoren ikke har vært med å feire bursdagen hennes eller feire jul med dem. Temaet handler om at det ikke er så god vennskap i familien. Hun pleide å reise rundt i verden å får var hun journalist, men nå er hun pensjonist og hun har ikke vært så mye med barnebarna sine. Jeg tipper at Nora og mormoren blir venner. Jeg hadde vært snill mot mormoren min å hadde gitt henne en ny sjanse. Jeg synes at han har gjort det veldig bra. Jeg anbefaler denne boka til de som er over 9 år.

  Jeg vil gi denne boka terningkast 5 av 10.

 37. Teksten handler om en jente som heter Nora. Moren til Nora skal jobbe turnus hele sommerferien og da må hun være hos mormoren sin som hun ikke kjenner. Kommer det til å bli en bra sommer?

  Sjanger er vennskap.

  temaet til teksten er vennskap og familie fordi det handlet om at Nora skulle være hos mormoren sin. Jeg synes temaet var litt kjedelig fordi jeg liker bøker som har action i seg.

  Forholdet mellom Nora og moren er egentlig bra, men Nora føler at hun blir tvunget til å være hos mormoren sin, men egentlig gjør moren det beste for Nora.

  Rar, snill, gammel.

  Jeg tror forholdet mellom mormoren og Nora blir bedre og bedre i sommerferien.

  Hvis jeg var Nora ville jeg ha gitt mormoren en til sjanse.

  Jeg synes språket var bra fordi jeg synes forfatteren brukte riktige ord når noe skjedde. Jeg klarer å se for meg handlingen fordi jeg har følt på det samme som Nora.

  Jeg synes det beste med teksten er at den er ikke så vanskelig å lese fordi det er enkle ord og ikke så lange setninger.

  Jeg likte ikke teksten fordi jeg synes det var litt lenge før vi fikk vite hva som skjedde i teksten.

  Jeg vil anbefale teksten til 10-12 år.

 38. Teksten handler om Nora mormor mamma. Og at mamma skal på jobb i sommerferien, så Nora må være hos mormor som hun ikke kjenner. Nora har ingen venner så hun kan noen ganger være enslig.

  Sjangern er vennskap.

  Tema i teksten er at Nora skal til mormor som hun ikke kjenner og det vil ikke Nora.

  Nora og mammas forhold på starten høres egentlig ganske bra ut, men det blir det ikke etter at Nora får vite at hun skal til mormor. Som for eksempel at det blir dårlig stemning, Nora skriver slemme meldinger og moren blir trist. Men Nora er egentlig bare lei seg og sint.

  Det høres ikke ut som at mormoren bryr seg så mye om familien, men når de kommer dit tror jeg hun prøver så godt hun kan å være snill mot Nora og familien.

  Jeg tror at hvis Nora prøver å være hos mormor, tror jeg at forholdet til Nora og mormor blir ganske bra.

  Hvis jeg var Nora ville jeg prøvd så godt jeg kunne og bli kjent med mormor.

  Jeg synes språket i teksten er veldig bra, det er et par vanskelig ord som ikke alle skjønner som bitcoins og sånt. Jeg synes det er lett å lese og bra forklart. Jeg klarer også å se for meg handlingene og følelsene til personene.

  Jeg synes det beste med teksten er når de kommer til mormor fordi det er da handlingene starter.

  Jeg likte da mormor kom inn på rommet til Nora og sa alle de snille tingene som mormor hadde gjort.

  Jeg vil anbefale denne boken for de som er 8 år og over fordi det kan være et par vanskelige ord i teksten.

  Jeg vil gi boken terningkast 5/6.

 39. Tittel: Sommeren alt skjedde.
  Forfatter: Iben Akerlie.

  I boken kommer vi inn i en situasjon hvor Nora ikke har noe sted å være i sommerferien, moren og stefaren må jobbe og moren mener det blir for kjedelig å sitte hjemme hele sommerferien. Derfor bestemmer moren seg for at Nora skal bo hos mormor i sommerferien, men forholdet mellom moren og mormoren er kanskje litt uvanlig. De krangler når de møter hverandre og mormor glemmer bursdager og ringer aldri.
  Nora er ikke særlig gira på å være hos mormor hele sommerferien, hun mener det kommer til å være mye kjedeligere hos mormor enn hjemme. Blir Nora og mormor venner eller har moren og mormorens forhold utelagt alt?

  Temaet til boken er vennskap og familie, i starten kan det kanskje være litt forvirrende for Nora har jo ingen venner, men i sammendraget før teksten, avslører de at Nora for en venn som heter Abbas senere i teksten.

  Jeg vil tolke forholdet til Nora og moren, som at det er et godt forhold i starten, men når moren må få Nora til å gjøre noe hun ikke vil, begynner de å krangle.

  Mormoren til Nora er kanskje litt egoistisk i starten, men prøver å bli hyggeligere når Nora kommer på besøk.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og mormoren vil utvikle seg til at de blir godt kjent og kanskje det vil gjøre at moren og mormoren vil stoppe å krangle så mye.

  Hvis jeg hadde vært Nora ville jeg sikkert blitt sint, men kanskje ikke så sint og når mormoren prøvde å gjøre det godt igjen hadde jeg prøvd å være hyggelig mot henne.

  Språket i teksten er greit å lese, men det tar litt tid før du skjønner hva som skjer. Beskrivelsene er bra skrevet, men forfatteren kunne beskrevet litt bedre hvorfor moren og mormoren krangler.

  Det beste med teksten er at det handler om noe du kanskje kan kjenne deg litt igjen i, måten Nora reagerer på er kanskje litt sjokkerende, men kanskje du kunne gjort noe lignende selv?

  Noe jeg ikke liker så godt med teksten er at det er lite innhold, men i mye tekst altså tar det lang tid før det skjer noe nytt i boken.

  Jeg vil anbefale denne boken for de som kan sitte nesten en hel ferie og bare lese og lese hver dag.

  Jeg vil gi boken terningkast 4/6.

 40. Bokanmeldelse til “Udyr”

  I teksten møter vi Alma og Abdi som ble angrepet av udyr i hjemmet, moren blir drept like før hun dør, sier hun ta med deg Alma og løp.

  Abdi og Alva kom seg trygt inn i skogen, de hadde ikke mye mat så magen rumlet dagen lang og vannet smakte mose.

  Abdi og Alva måtte komme seg til faren sin, men det var langt unna, de blir jagd av udyret og må gjemme seg.

  Sjangeren er Grøss.

  Innledningen var bra, og mange gode adjektiv. Jeg likte best den delen hvor Abdi og Alva må løpe for å gjemme seg fra Udyret. Det var edenkelig ikke noe jeg ikke likte med teksten jeg likte alt. Jeg kunne tenkt meg og lese denne boken.

  Jeg synes språket var fint og passet kjempe bra til teksten og det kunne gjerne vært flere adjektiv, for eksempel Reven luktet rart eller udyret var stor som en lastebil.

  For meg var det lett å lese fordi jeg har øvd og øvelse gjør mester.

  Når vi først begynte og lese utdraget så hadde jeg ikke trodd at boka skulle bli så spennende fordi plutselig hørte de noen knekke grener og så løp de og falt og måtte gjemme seg for et udyr.

  Det mest spennende i boka var når Abdi og Alva måtte rømme og gjemme seg fra udyret fordi da var det spenning og masse bra adjektiv.

  Jeg likte at det var masse gode adjektiv og masse spenning fordi da er det
  ikke bare sånn at det udyret var stort og skummelt, det var liksom mer.

  Jeg syntes det kunne vært flere adjektiv fordi da hadde det vært enda mer spennende.

  Jeg anbefaler denne boken til 10 og eldre.

  Jeg gir boken en sterk 6/6.

 41. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handler om Nora som skal være hos mormoren sin som hun ikke kjenner. Nora har en lang krangel med moren sin i starten av boka der de krangler om at Nora ikke vil til mormor. Nora ender opp med å dra til mormor.

  Denne boka er en vennskapsbok som går dypt inn i hjertet til unge lesere.
  Nora har ingen venner, men når hun er hos mormor møter hun en gutt som hun blir venn med.

  Nora har jo et ganske bra forhold til moren sin, men i sommer føler Nora at hun har blitt helt annerledes. Hun vil sende Nora bort til mormoren som hun en gang ikke kjenner.

  Mormoren er en gammel journalist som reiste verden rundt når hun jobbet. Nå som hun har pensjonert seg reiser hun fortsatt verden rundt for å møte de hun kjenner fra den tiden hun jobbet.

  Jeg synes det er litt dumt at hun har fått det ryktet hun har fått for jeg synes at hun egentlig er veldig snill, men kanskje litt egoistisk.

  Forholdet mellom mormor og Nora kommer nok til å utvikle seg gjennom sommeren, Nora var litt streng i starten av boka, men jeg har troen på at de kommer til å bli venner igjen.

  Hadde jeg vært Nora så tror jeg at jeg hadde gjort mye av det samme, men kanskje ikke vært så streng mot mormor i starten.

  Språket er ganske enkelt å lese og det er lett å forstå teksten. Jeg synes de har beskrevet ting ganske bra og jeg klarer å se for meg handlingene og personene..

  Jeg synes det var bra at det handlet om en veldig realistisk fortelling som fungerte veldig bra.

  Jeg synes likevel at boken var litt kjedelig og at det skjedde lite. Sammenlignet med boka “Udyret” er det stor forskjell. I Udyret skjedde det noe hele tiden.

  Jeg anbefaler ikke å lese denne boka hvor mindre du liker kjedelige bøker.

  Jeg gir boken en 2/10

 42. Teksten handlet om sommeren da Nora skulle til mormoren sin.
  Moren skulle jobbe extra fordi det skjedde noe på jobb så da tenkte moren at Nora
  burde være hos mormor, men det har ikke Nora lyst til. Mormoren til Nora prøver å få Nora til å smile littebitt men Nora vil ikke.

  Sjangeren er vennskap.

  Temaet var om at Nora ikke hadde noen venner og kjedet seg hele tiden, men en dag møtte hun en person som kanskje kunne være vennen hennes. Jeg synes det høres litt rart ut.

  Forholdet til Nora og moren er kranglete.

  Mormoren kranglet mye med moren til Nora.

  Jeg gjetter at Nora går på tur med mormoren til en park og finner en hund som har løpt vekk fra eieren sin og de leker med hunden sammen sånn at de blir venner.

  Hvis jeg var nora ville jeg ha maset enda mer enn det hun gjorde og da hadde jeg gjettet på at alt hadde ordnet seg.

  språket er lett å lese på grunn av at det er veldig enkle ord.

  dette er en kjedelig historie fordi det skjer nesten ingen ting.

  Jeg vil anbefale boken til de som liker å høre på krangling eller noe.

  Jeg gir terningkast 2 av 6.

 43. Denne teksten handlet om en jente som heter Nora. Hun må dra til mormoren sin, istedenfor å være hjemme. Noe som hun ikke har lyst til. Hun må dra til mormoren hennes fordi mammaen hennes har så mye jobb, og hun har ikke lyst til at Nora skal kjede seg hele sommeren. Nora har ikke blitt så kjent med mormoren fordi hun og mammaen har kranglet så mye at hvis de først kommer til mormoren drar de før desserten. Men hvordan kommer det til å gå når Nora skal være der en hel sommer. Kommer Nora til og ha det noe bedre og gjøre der enn hjemme.

  Sjangere er vennskap.

  Temaet er vennskap og familie. Jeg synes at det er ok, fordi jeg liker best grøss, men hvis forfatteren lager en god bok så kan jeg nok lese den. Men når jeg leste dette ble jeg skikkelig inspirert, så nå leser jeg boken hjemme.

  Jeg vil si at forholdet mellom moren og Nora var ganske bra, men så måtte Nora til mormoren og da ble det mye verre. Fordi Nora er sur på moren hennes, men jeg tror moren føler litt at hun ikke har noe valg, fordi hun tror nok at Nora kommer til og få det bedre med mormoren.

  Mormoren var jo litt egoistisk fordi hun ikke sendte julegaver, kom til bursdager, og ikke var noe med barnebarna sine. Men jeg tror hun prøver å forandre seg. Fordi hun lagde dørskilt, og ordnet håndklær på badet.

  Jeg tror at forholdet til mormoren og Nora kommer til å bli mye bedre. Fordi som jeg har sagt, prøver mormoren og gjøre det godt igjen, men det har enda ikke Nora gjort. Men når de blir bedre kjent tror jeg de varmer litt opp for hverandre.

  Hvis jeg var Nora hadde jeg tilgitt mormoren, og kost meg med henne eller prøvd mitt beste til det. Men jeg hadde nok savnet Thilo, Truls, og mamma. Og jeg hadde nok vært litt sur på mamma.

  Jeg synes språket var ganske bra, fordi forfatteren hadde valgt noen veldig bra ord til å beskrive følelsene deres, og hun hadde ikke tatt noen for vanskelige ord heller som gjorde det lett å lese og forstå. Jeg fikk også til og se inn i handlingen. Beskrivelsene var bra fordi man klarte og forstå dem. Det klarte og engasjerte meg til og lese videre.

  Jeg synes det beste med teksten var nok da hun var hos mormoren og se hvordan hun oppførte seg der.

  Det jeg ikke likte så godt i teksten var at tekstene var noen ganger ikke så spennende som jeg håpet på.
  Jeg vil nok anbefale denne boken til folk som liker vennskap, jeg vil gi denne boken terningkast 4.

 44. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handler om en som heter Nora og skal være hos mormoren hennes elle sommerferien. Nora er ganske streng mot moren hennes som sier at hun må være hos mormor. mormoren til Nora har nesten ikke vært med familien til Nora fordig hun har vært mye på ferie på grunn av jobben hennes, men nå når hun har blitt parts list så reiser hu ikke like mye som før.

  Denne sjangeren er vennskap.

  Tema er om vennskap i familien til Nora.

  Forholdet mellom Nora og mamma er ganske bra i starten men utover i boken blir det dårligere og dårligere, også blir de veldig stygge mot hverandre.

  Mormoren til Nora har på seg en bred stråhatt som skjuler mesteparten av ansiktet, men under bremmen kan jeg skimte store firkantede briller.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og mormoren blir bedre etter sommeren. Når Nora kommer til mormoren sin så angrer mormoren litt på at hun nesten ikke har vært med familien til Nora, så hun prøver og gjøre det bedre igjen.

  Hvis jeg hadde vært Nora så hadde jeg ikke blitt like streng på mamman min og bestemoren min som Nora ble. Jeg hadde kanskje gitt mormoren en til sjanse fordi hun hadde blitt hyggeligere.

  språket var bra fordi det var mange adjektiv som gjorde boken gøy og lese. Jeg synes det var enkelt å forstå teksten fordi det ikke var noen vanskelige ord. Beskrivelsen er god og jeg synes Iben hadde gjort en god jobb. beskrev i hvert fall beste moren veldig godt. Jeg greide og se for meg handlingen og følelsene til personene fordi Iben hadde skrevet godt og brukt mange adjektiv. Jeg engasjerte meg i boken og ville gjerne lese mer av boken.
  Jeg likte setningen da Iben hadde beskrevet mormoren.

  Jeg synes jeg likte best da Nora kom til mormoren sin fordi da var jeg spent på hvordan bestemoren egentlig var og hvordan det kom til å gå.

  Jeg likte ikke så godt at det var lite action i boken.

  Jeg vil anbefale denne boken til de som kanskje ikke liker action, men det kan også kanskje være gøy for dem som kanskje er glad i action.

  Jeg vil gi denne boken terningkast 4/6.

 45. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”

  Teksten handler om Nora som skal til mormoren.
  Nora vil ikke til mormor, men må av mamma.
  Mamma og mormor er ikke helt fredelige mot hverandre, noe som gjør det komplisert for Nora.

  Sjangeren i boken er vennskap, men for meg er det mer drama enn vennskap.

  Temaet i boken er vennskap og familie, men jeg syntes det ble kjedelig fordi jeg foretrekker aksjon, det er gøyere.

  Forholdet mellom Nora og mammaen blir verre og verre fordi hun ikke vil være hos mormor.

  Mormoren skammer seg sikkert fordi hun aldri har vært til stede for Nora.

  Hvordan tror du forholdet mellom Nora og mormoren utvikler seg gjennom sommeren?

  Hvis jeg var nora hadde jeg gjort det samme egentlig.

  Hvordan er språket? Er det lett å lese og forstå? Hvordan er beskrivelsene? Klarer du å se for deg handlingen og følelsene til personene? Engasjerer du deg i hva som skjer videre?
  Skriv gjerne eksempler på setninger du likte.

  Jeg liker språket, det er luftig og enkel å lese.
  Beskrivelsene er nøye forklart, noe som gjør at du kan lese deg i drømmeland et eksempel er (og er lik meg): Til Anita jeg blir hos mormor sikkert lenge.
  Du kan sende passet mitt og andre viktige saker i posten.
  Ikke skriv melding tilbake.
  Ha det. Hilsen Nora.

  Det beste med teksten er den siste meldingen Nora gir til moren fordi jeg hadde gjort det også.

  Jeg liker ikke at sjangeren er vennskap fordi det blir en liten aksjon.

  Jeg vil anbefale å lese denne boken for 7/12.
  Jeg vil gi terningkast 7/10.

 46. Boken handler om Nora som skulle bo hos mormor. Nora kjenner ikke mormoren
  så godt fordi att når de er på besøk hos mormoren pleier mamma og mormor
  krangle mye så familien til Nora pleier og drar hjem før desserten! Da må det kanskje være en heftig krangel.

  Boken sjanger er vennskap.

  temaet i teksten er vennskap og familie.Jeg synes temaet var litt kjedelig fordi jeg liker ikke så godt sjanger i denne boken.

  Jeg tror at forholdet til nora og mamman var bra i starten men når nora fikk vite
  at hun skulle være hos mormoren ble hun veldig sur på moren så jeg vil si at forholdet ikke er så bra akkurat nå.

  Moren virker snill litt rar og at jobben gjør sånn at hun ikke kan være med
  Nora og er litt lei seg over det.

  Jeg tror att forholdet til moren og Nora kommer til å bli litt bedre, men ikke like bra som før.

  Hvis jeg var nora ville jeg ikke sendt meldingen men jeg ville vært sur fordi hvis man ikke
  kjenner så godt at mormoren ville ikke jeg vært hos henne.

  Språket var bra ikke så mange ord som man ikke forstår beskrivelsen er bra
  jeg klarer ikke og komme inn i handlingen det engasjerer men og lese videre
  fordi det var spennende.

  Det jeg synes var best med teksten var da Nora sendte meldingen
  til moren hennes det var spennende.

  Jeg vil anbefale boken til de som er 8 og opp til 13.

  Jeg vil gi boken terningkast 4/6.

 47. Teksten handler om en jente som heter Nora. Moren til Nora skal jobbe turnus hele sommerferien og da må hun være hos mormoren sin som hun ikke kjenner. Kommer det til å bli en bra sommer?

  Sjanger er vennskap.

  temaet til teksten er vennskap og familie fordi det handlet om at Nora skulle være hos mormoren sin. Jeg synes temaet var litt kjedelig fordi jeg liker bøker som har action i seg.

  Forholdet mellom Nora og moren er egentlig bra, men Nora føler at hun blir tvunget til å være hos mormoren sin, men egentlig gjør moren det beste for Nora.

  Rar, snill, gammel.

  Jeg tror forholdet mellom mormoren og Nora blir bedre og bedre i sommerferien.

  Hvis jeg var Nora ville jeg ha gitt mormoren en til sjanse.

  Jeg synes språket var bra fordi jeg synes forfatteren brukte riktige ord når noe skjedde. Jeg klarer å se for meg handlingen fordi jeg har følt på det samme som Nora.

  Jeg synes det beste med teksten er at den er ikke så vanskelig å lese fordi det er enkle ord og ikke så lange setninger.

  Jeg likte ikke teksten fordi jeg synes det var litt lenge før vi fikk vite hva som skjedde i teksten.

  Jeg vil anbefale teksten til 10-12 år.

  Jeg gir boken 4/10

 48. Bokanmeldelse til “Sommeren alt skjedde”.

  Teksten handler om Nora som skal være hos bestemor hele sommeren, Nora kjenner ikke bestemoren så godt på grunn av at moren til Nora og bestemoren pleier å krangle. Så derfor er de der ikke så ofte. Nora har ingen venner og moren og stefaren til Nora skal jobbe hele tiden, så derfor må hun være hos bestemoren.

  Sjangeren er vennskap men foreløpig har det ikke vært så mye av akkurat det, så vi får krysse fingrene for at Nora får venner.

  Forholdet mellom Nora og moren virker egentlig ikke så bra fordi moren sier at Nora må dra til bestemoren mens Nora nekter og helt på slutten skriver Nora at hun skal sende pass fordi jeg kommer til å bli her en god stund.

  Mormoren til Nora virker som om hun har vært litt egoistisk før fordi hun har ikke hatt lyst til å feire jul med dem hun har glemt når Nora har hatt bursdag , men nå vil hun gjøre det godt igjen så jeg synes Nora bør tilgi henne.

  Hvis jeg var Nora ville jeg helt sikkert blitt lei meg, men når vi hadde kommet fram hadde jeg prøvd å holde det inni meg sånn at ikke bestemor hadde blitt lei seg.

  Jeg synes språket er bra, det er passe lange setninger og alt er lett å forstå.Jeg synes det var lett å leve seg inn i boka på grunn av de forklarer hvor de er og hva som skjer.

  Det beste med teksten mener jeg alle beskrivelsen fordi de er gode til å fortelle
  hvordan bestemor ser ut og hvor hun bor , men også hvordan Nora/familien har det.

  Det jeg ikke likte med teksten er at de startet fra starten som jeg synes gjorde det ganske kjedelig og at det kunne vært litt mer spennende.
  Jeg vil anbefale boken til cirka 7-12 års alderen.

  Jeg gir terningkast 2/6.

 49. Sjanger er venskap

  Temaet i teksten er venns
  Teksten handler om en jente som heter Nora og hun skal bo hos bestemoren hele sommeren fordi moren Truls skal jobbe.

  kap og familie

  Det er ikke så bra forhold mellom moren og Nora.

  Mormoren er og den beste mormoren fordi hun glemmer alt i bursdager og vil ikke feire jul med familien, men prøver og bli bedre i teksten.

  Nora er litt ensom fordi hun ikke har noen venner ganske sint på moren og kjenner nesten ikke mormoren sin.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og moren kommer til å bli bedre utover teksten.

  Hvis jeg var Nora ville jeg ha tilgitt mormoren, men ikke moren.

  bolken er lett å lese men jeg syns det var vanskelig å komme inn i.

  Jeg vil anbefale boken for 6-13 år.

  Jeg vil gi boken terningkast, 2 av 6.

 50. Teksten handler om en som heter Nora.
  Nora bor med mammaen sin lillebror og Truls.
  Nora skal på sommerferie hos mormor, men gleder seg ikke så mye.

  Sjangeren var venner.

  Tema i teksten var at Nora ikke hadde noen venner og at hun ikke kjenner mormor så godt. Forde familiekrangel.

  Forholdet mellom moren og Nora synes jeg var veldig bra, men når Nora fikk vite at hun skulle til mormor og da moren hadde dratt synes jeg at det ikke var så bra lenger.

  Jeg synes moren var veldig snill men ble litt lei seg i slutten av bokanmeldelsen og tror litt at hun angrer fordi hun krangler med mormor hver gang de møtes.

  Hvordan tror du forholdet mellom Nora og mormoren utvikler seg gjennom sommeren?

  Hvis jeg var Nora ville jeg ikke blitt så sur og tillit mormor.Jeg hadde heller ikke sendt meldingen som Nora skrev på slutten av bokananmelensen.

  Jeg synes språket var veldig fint.
  Jeg synes det var lett å lese, fordi det var passe lange setninger og lette ord og forstå.

  Beskrivelsene synes jeg var veldig bra, for eksempel mormor hun har på seg en bred stråhatt som skjuler mesteparten av ansiktet,men under bremen kan jeg skimte store,firkantede briller.håret er langt og sølvgrått.det henger tykt nedover brystet og rekker henne midt på magen.

  jeg kan se for meg personens følelser og se for meg handlingen.Fordi forfatteren forklarer veldig godt.

  Jeg lurer på hva som skjer videre i boka. Fordi det var spennende.

  Jeg synes det beste med teksten er at forfatteren beskriver godt.

 51. Teksten handler om Nora, moren hennes og mormoren Nora må dra til hennes mormor sitt hus, men Nora vil ikke dra til mormoren fordi hun ikke kjenner henne så godt, moren og mormoren har kranglet så Nora kjenner ikke mormoren så godt.

  Sjangeren til denne boken er vennskap, men jeg er ikke så veldig glad i vennskapsbøker.

  Temaet til teksten er vennskap og familie jeg synes at det er en passe bok fordi jeg ikke er glad i denne sjangeren men den var bedre og mer spennende enn jeg trodde

  Nora og moren hennes var gode venner før men de har begynt å krangle med hverandre litt, så Nora føler seg at moren sendte henne dit bare fordi hun var sur.

  Mormoren til Nora vil sikkert si unnskyld til Nora fordi hun reiste uten henne og glemte bursdager å ikke feire jul med dem.

  Jeg tror at nora og mormoren blir bedre venner og at de begynner å like hverandre og at de kommer til å gjøre mye sammen

  Hvis jeg var nora ville jeg ha sagt unnskyld til moren, å prøve å bli gode venner med mormoren som at de blir alle gode venner med hverandre.

  Språket er fint, noen deler av utdraget var morsomt å lese, slutten av utdraget er mest morsomt, det er lett å lese boken for meg. Jeg synes at det er en bra bok for å være en sjanger jeg ikke er glad i. Beskrivelsene til boken er bra å lett å lese det er lett å forstå fordi av beskrivelsene forfatteren var god med å skrive det. Men jeg klarer ikke å se det for meg så lett men jeg kan føle hvordan de føler, jeg skal kanskje lese hele boken hvis jeg orker

  Det beste med teksten er forklaringene for og at det er lett å se hvem som snakker, det er fordi jeg synes at det er lett å forstå teksten.

  Jeg likte ikke teksten så godt fordi det tok tid før jeg forstår det boken handler om, jeg ville heller ha likt det hvis de startet å forklare litt, men det var fortsatt spennende for meg.

  Jeg vil anbefale boken til folk som liker vennskapssjangeren.

  Jeg gir boken terningkast 3/6

 52. Boken handler om en jente som heter Nora og bor i byen med lillebroren hennes og moren. Men Nora gleder seg ikke til sommerferien fordi hun må være med bestemoren, bestemoren pleier ikke å snakke med Nora fordi hver gang mormor er hos dem krangler moren og mormoren.

  Denne sjangeren er venskap

  Temaet i teksten er at moren har masse jobb og må sende Nora og lillebroren til bestemor som bor utenfor byen.

  Forholdet mellom Nora og moren er bra, men det kan bli litt krangling hvis det er noe som de ikke er enige i.

  Moren er en dame som prøver å gjøre det beste for Nora, men kan bli litt sint i tider.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og more vikses etter hvert men det kan ta litt tid.

  Hvis jeg var Nora ville jeg gjort det samme men jeg ville tillit mormor

  Jeg synes språket er passe, men jeg synes det kunne vært litt mer action og spenning.

  Jeg likte ikke boken så kot så jeg synes det er litt vanskelig å se det for meg.

  Jeg ville anbefale boken til folk som leter etter noe rolig og lese.

  jeg gir den terningkast 3\6

 53. Teksten handler om en jente som heter Nora hun har ikke så mange venner.Det er sommer ferie å plutselig så sier mamma at hun skal til mormor.Mammaen til Nora er ikke så god venn med mormor,Nora liker heller ikke henne så godt.Siden mormor reiser så mye kjenner hun nesten ikke henne,Vil dette gå bra?

  Denne sjangeren er venskap

  Tema i teksten er vennskap og familie.Jeg synes det er fint og ha litt vennskap i bøker siden da er det 2 som går gjennom det samme og det blir mer spennende.

  Beskriv forholdet mellom Nora og mammaen.Siden mamman sendte Nora til mormor ble hun irritert og sint.Mamman hennes ble lei seg men hun visste det ikke Nora er for sint til å forstå hvorfor.Mamma prøver å si at det er det beste for deg men Nora hører ikke.

  Mamman til Nora er snill, hun prøver å gjøre det beste for Nora.Hun krangler med mormor så mye at de drar før de ser.Men hun ble lei seg når hun så Nora og hun sa at hun ikke ville.

  Hvordan tror du forholdet mellom Nora og mormoren utvikler seg gjennom sommeren?Sider det er bare litt av boken, men jeg tror at Nora Thiljir moren.Men det kan også hende at hun er fortsatt sint, hvem vet?

  Hvis jeg var Nora hadde jeg tilgitt mormor og kanskje ikke mamma.

  Jeg synes språket var enkelt å forstå.Og alle kunne ha lest den.Språket var enkelt å lese.Beskrivelsene var bra og enkle.Jeg synes det er enkelt å se for seg bildene i hodet og bra handling.

  Jeg synes det beste med teksten var beskrivelsene.Siden det var enkelt å se for seg i hode

  Jeg likte ikke så godt så starten siden den var litt kjedelig og ikke så mye spenning.

  Jeg likte ikke denne boken så veldig siden jeg er mest skrek.Men anbefaler for de som liker venskap og sånn.

  Hvis jeg måtte gi denne boka terningkast ville jeg gitt den en 3\5

 54. Jeg likte godt sommeren alt skjedde fordi hun beskrifte veldig godt hvordan hun har det,hvem hovedpersonen er og den har en god moral.
  Jeg synes boka passer til de som liker bøker om vennskap,spenning og litt drama kanskje.

 55. jeg syns «sommeren alt skjedde» er en veldig koselig bok jeg lett kan slå meg ned å lese i.
  Boka er liksom så ekte og er derfor så lett å bli dratt inn i. Jeg kan ofte skjenne meg igjen i hovedpersonene.Jeg anbefaler boka for alle som vil ha noe lett å lese i sommerferien.

 56. sommeren alt skjedde fra iben akerlie. den handler om en mamma som tvingtde nora til og hva oss mormor helle sommeren. sommer ferien hvar spenende nor noe skjedde. jeg vilte vite mer om sommer ferien og om mormor. jeg vill gi boken en 3.7/6.

 57. den var veldig bra men hvis det var bilder kune boka vært bedre så terninkast 3 men jeg likte boka da 1_1

 58. boken handler om en jente som må til mormoren sin hele sommeren, men hun har ikke lyst å dra til mormoren sin fordi hun kjenner nesten ikke mormoren sin. jeg synes boken var spennende og kjedelig fordi hun nektet å dra dit,jeg gir den et terningkast 3/6

 59. Terningkast: 3! Jeg likte denne boka fordi den var bra på starten men så ble den kjedelig også ble den intresang! En jente må til mormora si fordi mora må jobbe helle sommeren! denne boka var god men ikke helt min type bok, men jeg tror andre folk vil like den!! 🙂

 60. Boken handler om en jente som heter Nora som må bo hos mormoren sin hele sommerferien. Hun vill virkelig ikke bli med, men det viser seg at det bare bli kjekkere enn hun trodde. Jeg vil anbefale denne boken til alderen 10-14. Jeg gir den en terningkast 4.5/6.

 61. Boka handler om Nora som skal på besøk til mormor på landet. Men Nora vil ikke til Mormor. Mange vil gjerne kjenne seg igjen i handlingene i boka. Jeg synes den var bra til nå.

 62. Noen syntes det skjedde litt lite, men andre tenkte det kunne bli en god bok å lese fordi det virker som det vil skje noe mer og spennende etter hvert. Noen googlet seg frem til at hun kommer til å få en venn.

 63. Sommeren alt skjedde

  Nora bor i byen med mamma,lillebror og Truls. Nora skal til mormor. Det vil ikke Nora. Nora skjenner nesten ikke mormor. Når de kom til mormor ville ikke Nora gå ut av bilen. Henne gikk ut av bilen når det ble for varmt. Henne var veldig lei seg at hun var hos mormor.

 64. Sammendrag

  Sommeren alt skjedde

  So det handlet litt om en jente som måtte være hos en mormor ho så vidt kjenner og ho var sur, ho heter Nora

 65. Det er sommerferie og Nora må dra til mormor men hun skjenner ikke mormor og vil ikke dra til mormor. Hun klager til mamma at hun vil ikke dra til mormor men hun må. Hun går i rommet sitt og sånt der og hun blir sint og sånne der ting.

 66. Sammendrag

  Sommeren alt skjedde

  So det handlet litt om en jente som måtte være hos en mormor ho så vidt kjenner og ho var sinna, ho heter Nora

 67. Det er sommerferie og Nora må dra til mormor men hun skjenner ikke mormor og vil ikke dra til mormor. Hun klager til mamma at hun vil ikke dra til mormor men hun må. Hun går i rommet sitt og sånt der og hun blir sint og sånne der tingeling.

 68. Klassen vår synes at utdraget i antologien «var kjedelig». De fikk ikke vite noe om noe av det spennende som mest sannsynlig skjer denne sommeren. Vi vet at for å komme inn i en bok, må man leser par tre kapitler og når vi da fikk innblikk i kun begynnelsen av boka, så ble det for trått for elevene.

 69. Dette handler om en hovedperson som heter Nora, Hun skal besøke mormoren hennes, hun liker ikke å besøke hun, hun skal besøke mormoren hennes hele sommer!
  Jeg syntes denne er veldig bra.
  Den er veldig spennende, og gøy!
  Denne boken hadde jeg anbefalt!
  Jeg syntes at alle burde låne an!
  Jeg følges litt synd på bestemoren, fordi Nora liker ikke å gå til hennes hus:(
  Dette utdraget fikk meg til å ville lese boken.
  Den var veldig bra, men jeg liker ikke så masse sommer, så jeg gir den 4/10

 70. Sommeren alt skjedde.

  boka heiter sommeren alt skjedde forfatter Iben Akerlie.

  Sjangeren er vennskap.
  boka er skreve på bokmål

  Nora bor i byen med mamma Truls og lillebror. Denne sommeren skal Nora til mormor en mormor hun ikke kjenner og som bor ut på landet.

  Det er ikkje so lett og leve sgj inn i bokutdraget fordi det ikkje skjer so mykje..
  Det startar med at ho ska til mormora si ut på landet.

  Det som irriterte meg var at vi ikke fikk vite noe om Abbas eller Dorrit
  Eg ville anbefalt den for de som ikke liker og lese om grøss og liker og lese om vennskap.
  Jeg synest ikke at boka burde bli superfinalist ..

 71. Sommeren alt skjedde.

  boka heiter sommeren alt skjedde forfatter Iben Akerlie.

  Sjangeren er vennskap.
  boka er skreve på bokmål

  Nora bor i byen med mamma Truls og lillebror. Denne sommeren skal Nora til mormor en mormor hun ikke kjenner og som bor ut på landet.

  Det er ikkje so lett og leve sgj inn i bokutdraget fordi det ikkje skjer so mykje..
  Det startar med at ho ska til mormora si ut på landet.

  Det som irriterte meg var at vi ikke fikk vite noe om Abbas eller Dorrit
  Eg ville anbefalt den for de som ikke liker og lese om grøss og liker og lese om vennskap.
  Jeg synest ikke at boka burde bli superfinalist

 72. Den er helt grei fordi jeg likte at det var spenning på slutten, jeg har lest hele boken og jeg gir den en 7/10.

 73. Jeg liker boka (sommeren alt skjedde) fordi den var spennendeog jeg vil veldig gjærne lese den selv så jeg gir boka terningkast 5/6.

 74. Jeg synes at boken var ganske bra, jeg likte for eksempel at hun ikke viste helt hvem mormoren var. Jeg tror at den er litt spennene hvis man leser hele boka. Jeg hadde håpet og få lese litt mer om hva som skjer videre fordi vi fikk bare lest om at hun drar.

 75. Jeg synes at boken var ganske bra, jeg likte for eksempel at hun ikke viste helt hvem mormoren var. Jeg tror at den er litt spennene hvis man leser hele boka. Jeg hadde håpet og få lese litt mer om hva som skjer videre fordi vi fikk bare lest om at hund drar.

 76. Boka heiter sommeren alt skjedde forfattaren e Iben Akerlie og forlaget e Aschehoug.

  Sjanger på boka er vennskap og det minner meg om et eller ana disney channel serie boka e i bokmål.

  Boka handlar om Nora som skal til mormor i sommarferie.

  Eg synst at handlinga er lett å leve seg inn i fordi det er ein veldig bra historie

  Eg synes at personane var helt ok.

  Teksten var ikkje så vanskeleg å leggje fra seg.

  Teksten er lett å lese fordi dei forklara teksten veldig bra.

  Tekste sluttar med Nora som skriver melding til mora eg har litt lyst å lese meir.

  Det veste med teksten var at det var enkelt å forstå.

  Eg vil anbefale boka til andre eg føle at teksten passa for dei som lika vennskapsbøker.

  Eg synest at boka fortener å vere superfinalist på Bokslukerprisen fordi fordi boka var veldig interessant.

 77. hei! vi synes boka var super duper😇 Den var spennende! vi likte hvordan den slutta med mye spenning!🤩 vi har dessverre ikke mer og si så da blir det ha det!😁

 78. boka var passe bra fordi jeg for ikke vite nok om hvordan det er i hvor karekterene er det meste jeg får vite er hvordan de reagerer til forskjellie ting jeg klarer ikke og leve meg i karekterene og det var ikke mye spening.

  2/6

 79. jegs synte boken var lit kjedelig
  fordi jeg liker ikke kjedelige bøker jeg klarer ikke å føle med når en bøker er kjedelig

 80. Boken handler om hovedpersonen som heter Nora og hun må bo hjemme hos mormoren sin som bor på landet der skal hun bo hele sommeren, fordi mammaen må jobbe, men Nora har ikke noe lyst for hun kjenner ikke mormoren hennes så godt og hun tror at det ikke er noe morsomt og gjøre der.💕Jeg fikk lyst til og lese hele boken.
  Jeg synes boken var ganske bra men den kunne ha trengt litt mer spenning. Jeg gir boken 7/10 👌😊😄.

 81. boka suger den virker ikke noe cool det var bare som en kjedelig og normal sommer og jeg fik ikke lyst til å lese boka hilsen lol

 82. Hei, vi syntes boka var gøy. Vi fikk veldig lyst til å lese den når den sluttet på den måten. Det var en gøy bok og vi hadde anmeldt den for folk som liker drama og vennskap. Vi elsker og lese begge to og vi har gjerne lyst til og lese den også.

 83. Jeg syntes det var et litt dårlig utdrag. Det var litt kjedelig. jeg skjønner at det kunne vært starten av boka men vis man skal velge ut en del av boka så kunne man valgt en litt mer spennende del.

 84. Jeg synes at utdraget er ok fordi jeg ble litt spent på hva som kommer til å skje og da fikk jeg lyst til å lese hele boka. Så jeg gir terninng-kast 5.

 85. Jeg syntes at den trenger litt mere spening og action.
  det er en kjedelig historie

  Det er dårlig. av emil 10 år

 86. Jeg synes at den trenger litt mere spenning og action, og synes at det er en litt kjedelig historie

  Det er dårlig.

 87. Sommeren alt skjedde

  Nora er hovedpersonen og hun må være oss sin mormor på landet hele sommeren, fordi hennes mor må jobbe, hun jobber på sykehus, men Nora har ikke lyst for hun kjenner ikke mormoren hennes så godt og hun tror ikke det er noe og gjøre der.

  Jeg synes denne boken kan være fin fordi mange kan kanskje skjende seg igjen i historien

  Jeg anbefaler boken for unger mellom 8 og 12 år sjanger venn terningkast 4

  Leelah 12år

 88. Jeg syntes denne boka var helt ok. Ikke det beste, men heller ikke det verste jeg har lest. Boka var ganske kjedelig og treig på starten, men det bygde seg opp. Det var ganske spennende og overaskende når Nora sendte meldingen på slutten, men det jeg også syns er litt teit at det ble spennende på slutten av utdraget av boka. Det sto også at sjangeren var vennskap, men det er ingen venner i utdraget av boka. Terning kast 2/6 Jeg syntes denne boka var helt ok. Ikke det beste, men heller ikke det verste jeg har lest, boka var ganske kjedelig og treig på starten, men det bygde seg opp. Det var ganske spennende og overaskende når Nora sendte meldingen på slutten, men det jeg også syns er litt teit at det ble spennende på slutten av utdraget av boka. Det sto også at sjangeren var vennskap, men det er ingen venner i utdraget av boka. Terning kast 2/6

 89. Det er en ganske bra bok, ikke helt for meg. Nora og moren hadde et litt spesielt forhold, føler ikke så mange har et sånt forhold når det er mor og datter. Jeg er ikke inn i sånne type bøker, men er en bra bok til de som liker sånne bøker.

 90. Jeg syntes boka var helt ok, den beskrev ting ganske godt, så jeg greide å forestille meg hvordan ting så ut. Men jeg liker ikke så godt sånne sjangere så jeg gir den terningkast 3/6.

 91. en jente ble sendt til mormoren sin det ville hun ikke siden hun skjente ikke mormoren sin og det var skjedelig og langt in i skogen at mormoren bodde i skogen trode jenta var en straf siden mormoren hadde gjort noe galt jenta bodde i byen og het nora mamman og nora fikk en krangel ved mat boret og nora ble på romet uannset vor mye mamman ropte . jeg synnes bokka var passe

 92. Dårlig bok synes jeg, men den hadde ganske mye ting med. Mamman var snill først, men så ble hun slemmere. Ganske spennende, men kjedelig og den passer for 6-10 år og jeg gir terning kast 0/10. sjanger er vennskap og forfatteren er Iben akerlie

 93. Sommeren alt skjedde

  Sjangeren er ungdomsroman.

  Nora bor i byen med mamma (Anita),lille bror (Thilo) og stefar (Truls) mens mormor bor på landet. Fortellingen starter i sommerferien da Nora får de «dårlige» nyhetene av mamma om at hun skal til mormor i ukesvis. Nora tolker det dårlig mens mamma syntes det er en god mulighet for at Nora kan skaffe venner. Nora vil ikke være hos mormor fordi hver gang hun drar dit ender det bare opp med at mamma og mormor krangler, også en annen grunn er at Mormor reiser hele tida fordi hun var journalist før, som hun fortsatt gjør. Hun har ikke lyst til og være der i det hele tatt det eneste hun vil er og være hjemme i byen, ikke ute på landet i ukesvis.

  Jeg likte boka fordi den hadde mye om familie og nora er sikkert rundt alderen min så det er liksom som om noen i klassen hadde fortalt det og det er noe som kunne skjedd i virkeligheten, men det ble også litt kjedelig fordi det handla mye om det samme i utdraget.

  Jeg anbefaler boka til de i aldersgruppa 9-13 år som liker bøker om vennskap,oppvekst og familie.

  Jeg gir boka terningkast 4/6.

 94. Sommeren alt skjedde

  Boka handler om Nora som er hoved personen hun bor i byen med Mamma «Anita», ste pappa «Truls», lillebroren «Thilo» og Mormor som bor på landet. Nora har akkurat fått høre at hun må tilbringe sommeren hos Mormor fordi at Mamma «Anita» og ste pappa «Truls» skal jobbe turnus hele sommeren. Nora er sur på Mamma og sier mye stygge ting om henne. Men det Nora ikke vet er at hun kommer til og få seg en ny venn som heter Abbas. Mormor jobber som Journalist, mormor reiser rundt fordi hun syntes Norge ikke var noe spennene

  Nora har gledet seg til sommerferien når hun fant ut av at hun skal tilbringe sommerferien hos mormor langt borte så ble ikke nora så glad. On tilbringer starten av sommerferien på rommet hos mormor. Mormor prøver og få kontakt med Nora men Nora vill ikke svare.

  Jeg likte denne bok kjempe godt fordi det er noe som kan skje i virkelig heten. Jeg anbefaler denne boka til de som er 10,11,12 og 13 år. Super bok terningkast 5,5/6.

 95. «Sommeren alt skjedde» er en ungdomsroman som handler om vennskap.

  I boka møter vi Mamma nora og mormor stefar Truls Thilo. Nora skal være hos mormor. Det vil hun ikke. Hun kjenner ikke mormor

  Nora bor i en by i Norge sammen med mamma,Truls og Thilo. Mormor bor langt ute på landet.

  Jeg likte at boka var spennende. Jeg likte godt at det gikk an å leve seg inn i boka og få noen bilder i hode.

  Jeg ville anbefalt boka til de som er 10 til 13 fordi det er liksom en ungdomms bok.

  Tennigkast. Jeg ville ha gitt den 5/6 fordi jeg synes den boka var gøy og lese jeg tror andre som liker spenning ville også likt denne boka.

 96. Sommeren alt skjedde

  Sjangeren av boka er ungdomsroman

  Boka handler om Nora, mamma, lillebror (Thilo), stepappa(Truls) de bor i byen mens mormor bor på landet. Og denne sommeren må Nora være hos mormora si som hun nesten ikke kjenner. Hun ser på det å være hos mormor er en straff. Grunnen til hvorfor Nora må være hos mormor er fordi mamma skal jobbe Turnus.

  Det jeg likte med boka er at jeg kan kjenne meg litt igjen i Nora. Jeg vil anbefale boka til barn som er 11 til 12 år fordi det er mange vanskelige ord som Turnus.

 97. Sommeren alt skjedde

  Sjanger:ungdomsroman
  Tema: oppvekst, vennskap

  Hva boken handler om: boken handler om at en jente som heter Nora bor sammen med sin mor Anita, stefaren Truls og lillebroren Thilo og mormor som bor utpå landet. Nora ligger i sengen, hun er trist fordi hun fikk en melding av moren hennes. Meldingen var at Anita(moren) måtte jobbe turnus og at hun skulle være hos mormoren hennes. Men problemet er at Nora så vidt skjenner mormoren hennes. Moren kommer inn og trøster henne. Etter hvert så kjører de til mormoren hennes. Når de er fremme går resten ut av bilen unntatt Nora. Nora titter ut av vinduet, de snakker om noe. Mormor ser seg rundt, mamma peker på bilen, Nora synker ned i bil setet. Mormor ser på Thilo og lager en grimase som var sikkert men for og være morsom, men thilo vrikket seg så mye at Truls måtte følge etter. Nora brenner opp i bilen og må gå ut. Nora går in og løper opp trappen der det står Nora med litt skeive bokstaver. Nora legger seg i sengen. Etter hvert kommer mormor inn og sier: «jeg ville bare si at jeg har lagt frem håndklær til deg inne på badet, og en kopp til tannbørsten din og at det er lunsj nå». Nora nikker svakt. Hun venter en stund før hun går ned. Det er nesten ikke noe mat igjen, det ligger en tallerken som er satt fram til henne, Truls holder praten i gang. Men det er ganske uinteressant.

  Hvor: jeg tror at Nora og de andre bor i Oslo, mormoren er jeg litt usikker på.

  Jeg likte boken for den var ganske spennende.

  Jeg anbefaler denne boken til de som er 10,11,12 år gammel
  Jeg gir denne boken et terningkast 4/6 den var litt pinlig av og til men ellers så var den bra.

 98. Sommeren alt skjedde

  Sjangeren er ungdomsroman.

  Nora bor i byen med mamma (Anita),lille bror (Thilo) og stefar (Truls) mens mormor bor på landet. Fortellingen starter i sommerferien da Nora får de «dårlige» nyhetene av mamma om at hun skal til mormor i ukesvis. Nora tolker det dårlig mens mamma syntes det er en god mulighet for at Nora kan skaffe venner. Nora vil ikke være hos mormor fordi hver gang hun drar dit ender det bare opp med at mamma og mormor krangler, også en annen grunn er at Mormor reiser hele tida fordi hun var journalist før, som hun fortsatt gjør. Hun har ikke lyst til og være der i det hele tatt det eneste hun vil er og være hjemme i byen, ikke ute på landet i ukesvis.

  Jeg likte boka fordi den hadde mye om familie og nora er sikkert rundt alderen min så det er liksom som om noen i klassen hadde fortalt det og det er noe som kunne skjedd i virkeligheten, men det ble også litt kjedelig fordi det handla mye om det samme i utdraget.

  Jeg anbefaler boka til de i aldersgruppa 9-13 år som liker bøker om vennskap,oppvekst og familie.

  Jeg gir boka terningkast 4/6.

 99. Sommeren alt skjedde

  Nora bor i byen med mamma,lillebror og stefar Truls. Denne sommeren må mamma jobbe, og Nora skal være hos mormor på landet i ukevis. En mormor hun ikke kjenner så vidt alene. Hun får en venn oss mormor. Han heter Abbas.

  Jeg likte boka fordi jeg kan kjenne meg igjen i Nora. Jeg trur hun er på alderen min og reagerer på samme måte som meg. Jeg har lyst til og lese mer om boka. Jeg anbefaler boka til barn. 10-12

 100. Sommeren alt skjedde

  Sjanger:ungdomsroman
  Tema: oppvekst, vennskap

  Hva boken handler om: boken handler om at en jente som heter Nora bor sammen med sin mor Anita, stefaren Truls og lillebroren Thilo og mormor som bor utpå landet. Nora ligger i sengen, hun er trist fordi hun fikk en melding av moren hennes. Meldingen var at Anita(moren) måtte jobbe turnus og at hun skulle være hos mormoren hennes. Men problemet er at Nora så vidt skjenner mormoren hennes. Moren kommer inn og trøster henne. Etter hvert så kjører de til mormoren hennes. Når de er fremme går resten ut av bilen unntatt Nora. Nora titter ut av vinduet, de snakker om noe. Mormor ser seg rundt, mamma peker på bilen, Nora synker ned i bil setet. Mormor ser på Thilo og lager en grimase som var sikkert men for og være morsom, men thilo vrikket seg så mye at Truls måtte følge etter. Nora brenner opp i bilen og må gå ut. Nora går in og løper opp trappen der det står Nora med litt skeive bokstaver. Nora legger seg i sengen. Etter hvert kommer mormor inn og sier: «jeg ville bare si at jeg har lagt frem håndklær til deg inne på badet, og en kopp til tannbørsten din og at det er lunsj nå». Nora nikker svakt. Hun venter en stund før hun går ned. Det er nesten ikke noe mat igjen, det ligger en tallerken som er satt fram til henne, Truls holder praten i gang. Men det er ganske uinteressant.

  Hvor: jeg tror at Nora og de andre bor i Oslo, mormoren er jeg litt usikker på.

  Jeg likte boken for den var ganske spennende.

  Jeg anbefaler denne boken til de som er 10,11,12 år gammel
  Jeg gir denne boken et terningkast 4/6 den var litt pinlig av og til men ellers så var den bra.

 101. Sommeren alt skjedde

  Sjanger:ungdomsroman
  Tema: oppvekst, vennskap

  Hva boken handler om: boken handler om at en jente som heter Nora bor sammen med sin mor Anita, stefaren Truls og lillebroren Thilo og mormor som bor utpå landet. Nora ligger i sengen, hun er trist fordi hun fikk en melding av moren hennes. Meldingen var at Anita(moren) måtte jobbe turnus og at hun skulle være hos mormoren hennes. Men problemet er at Nora så vidt skjenner mormoren hennes. Moren kommer inn og trøster henne. Etter hvert så kjører de til mormoren hennes. Når de er fremme går resten ut av bilen unntatt Nora. Nora titter ut av vinduet, de snakker om noe. Mormor ser seg rundt, mamma peker på bilen, Nora synker ned i bil setet. Mormor ser på Thilo og lager en grimase som var sikkert men for og være morsom, men thilo vrikket seg så mye at Truls måtte følge etter. Nora brenner opp i bilen og må gå ut. Nora går in og løper opp trappen der det står Nora med litt skeive bokstaver. Nora legger seg i sengen. Etter hvert kommer mormor inn og sier: «jeg ville bare si at jeg har lagt frem håndklær til deg inne på badet, og en kopp til tannbørsten din og at det er lunsj nå». Nora nikker svakt. Hun venter en stund før hun går ned. Det er nesten ikke noe mat igjen, det ligger en tallerken som er satt fram til henne, Truls holder praten i gang. Men det er ganske uinteressant.

  Hvor: jeg tror at Nora og de andre bor i Oslo, mormoren er jeg litt usikker på.

  Jeg likte boken for den var ganske spennende.

  Jeg anbefaler denne boken til de som er 10,11,12 år gammel
  Jeg gir denne boken et terningkast 4/6 den var litt pinlig av og til men ellers så var den bra.

 102. I utdraget blir vi kjent med «Nora» «Mamma: Anita» «Stefar: Truls» «Lillebror: Thilo» «Mormor» Nora må til mormor ute på landet og Nora vil ikke til mormor, hun kjenner nesten ikke mormor. Mamma må jobbe turnus på sykehuset og Nora vil være hjemme selv, men mamma sier at Nora må til mormor. Nora aner egentlig ikke hva som kommer til og skje når hun er hos mormor. Hun møter en gutt som blir Nora sin gode venn «Abbas» Abbas har en veldig spennende historie han forteller til Nora i boka. I kafeen jobber Dorit og Dorit liker ikke Abbas og Nora aner ikke hvorfor?

  Jeg ble inspirert av boka på bibloteket og ville lese den så jeg lånte den og etter og ha lest boka fant jeg den på lydbok også da var det bare og høre på den. Jeg koste meg i bilen på vei til Danmark og hørte på boka. Den var kjempebra. Jeg elsker sånne type bøker når det er spenning og romantikk og vennskap.❤️

  Jeg anbefaler denne boka til de som liker samme type bøker som meg. Den er passe lang og Er veldig bra.

  Terningkast: 6/6😍

 103. Sommeren alt skjedde

  Sjanger:ungdomsroman
  Tema: oppvekst, vennskap

  Hva boken handler om: boken handler om at en jente som heter Nora bor sammen med sin mor Anita, stefaren Truls og lillebroren Thilo og mormor som bor utpå landet. Nora ligger i sengen, hun er trist fordi hun fikk en melding av moren hennes. Meldingen var at Anita(moren) måtte jobbe turnus og at hun skulle være hos mormoren hennes. Men problemet er at Nora så vidt skjenner mormoren hennes. Moren kommer inn og trøster henne. Etter hvert så kjører de til mormoren hennes. Når de er fremme går resten ut av bilen unntatt Nora. Nora titter ut av vinduet, de snakker om noe. Mormor ser seg rundt, mamma peker på bilen, Nora synker ned i bil setet. Mormor ser på Thilo og lager en grimase som var sikkert men for og være morsom, men thilo vrikket seg så mye at Truls måtte følge etter. Nora brenner opp i bilen og må gå ut. Nora går in og løper opp trappen der det står Nora med litt skeive bokstaver. Nora legger seg i sengen. Etter hvert kommer mormor inn og sier: «jeg ville bare si at jeg har lagt frem håndklær til deg inne på badet, og en kopp til tannbørsten din og at det er lunsj nå». Nora nikker svakt. Hun venter en stund før hun går ned. Det er nesten ikke noe mat igjen, det ligger en tallerken som er satt fram til henne, Truls holder praten i gang. Men det er ganske uinteressant.

  Hvor: jeg tror at Nora og de andre bor i Oslo, mormoren er jeg litt usikker på.

  Jeg likte boken for den var ganske spennende.

  Jeg anbefaler denne boken til de som er 10,11,12 år gammel
  Jeg gir denne boken et terningkast 4/6 den var litt pinlig av og til men ellers så var den bra.

 104. Sommeren alt skjedde

  Sjangeren er en ungdomsroman.

  Boka handler om Nora som bor i byen med mamma «Anita» lillebror «Thilo» stefar «Truls» og mormor som bor på landet . Nora har gledet seg til sommerferien,men får en beskjed av mamma som hun ikke liker i det hele tatt. Nora skal være hos mormor i ukesvis fordi mamma skal jobbe turnus på sykehuset,men Nora kjenner jo nesten ikke mormor engang fordi mormor jobbet som journalist og reiste rundt hele tiden,men er hun pensjonist og nå skal Nora være der en hel sommer. Alene. Ut på landet langt vekk fra byen der Nora egentlig vil være.

  Jeg likte boka fordi jeg fikk mange bilder i hodet og det var en litt son dag bok og det hørtes ut som at Nora var på min alder som gjorde det litt spennene.
  Jeg syntes boka var kjempe bra og jeg anbefaler til de som liker vennskap.
  Jeg gir boka en 5/6. den er veldig bra.

 105. Sommeren alt skjedde
  Dette er en oppvekstroman om Nora som ikke vil være hos mormor, hun har nesten aldri sett mormor og mammaen har fått masse turnus, Truls må også jobbe mye og Thilo er bare et år så han blir hjemme. Mammaen vil også at Nora skal bli kjent med noen andre barn på alderen til Nora, så hun ser dette som en mulighet for at Nora blir kjent med både mormor og få seg venner.

  Nora bor i byen med stepappa Truls, mamma Anita og lillebror Thilo de møter også mormor på landet. Jeg tror Nora ikke vil være på landet fordi at hun ikke skjenner mormor, hun syntes det er rart at mamma som er så omsorgsfull og overbeskyttende skal la Nora være alene på landet med en hun knapt skjenner.

  Jeg likte boka ganske godt fordi at jeg tenker at Nora er nesten på min alder, og vi barn er ganske bortskjemt nå, at vi skal liksom være så strenge og slemme mot de som har oppdratt oss, det skal nesten være motsatt bare at voksene skal ikke være slemme da. Nora er rett og slett en liten voksen. Og så syntes jeg synd på mammaen fordi at Nora sier så stygge ting, men jeg elsket boka, og vil gjerne lese mer, jeg gir terningkast 5 og en halv av 6.

  Jeg anbefaler barn fra 10 / 11 / 12 burde lese den, fordi Nora ar nesten like gammel som det og det er noen store og rare ord som turnus og kryptokunst.

  Til den som skrev boka,
  Du burde skrive mange boker og du er kjempeflink og jeg likte karakterene.

 106. Sommeren alt skjedde

  Sjanger: Oppvekstroman

  Hvem: Boka handler om mormor, Nora, mor, Truls og Thilo

  Hvor: Nora bor i en by med mor og Thilo, en dag i sommerferien drar Nora og mor hos mormor.

  Jeg skulle ønsket at Thilo var med Nora hos mormor hele sommeren og jeg likte ikke at mor sa at der er kjedelig å være i byen😑

  Jeg likte at Truls var veldig inntrisert i blackcains og bitcoins.

  Målgruppe: alle kan lese den, den er for ALLLLLLLLLEEEEEEEEE.

  Anbefaling: At Thilo kunne vært med nora hos mormor hele sommer og at thilo og nora reiser med mormor hvis henne skal gjøre det,✍🏼🦅 Alle tenåringer burde lese den.

  Til forfatter:
  Du er flink til og skrive, Terningkast 5/6

 107. Boka handler om en som heter Nora som skal til mormoren sin hele sommerferien.
  Men hun vil ikke til mormor siden hun så knapt kjenner henne.
  Men hun får ikke lov til og være hjemme siden mamma har mye turnus og Truls.

  I boka får du bli kjent med Nora, Mamma, Truls og Thilo.
  Nora møter en som heter Abbas men Dorrit i kafeen liker ikke Abbas, Nora skjønner ikke helt hvorfor.

  Jeg syntes boka ikke var så spennende så gir den 4/10.
  Lite action og ting som skjer.
  Men dette er bare noen sider av boka så kanskje hele boken er bedre en utdraget?
  Anbefaler den til de som liker vennskaps bøker!

 108. Sommeren alt skjedde

  Sjangeren til denne boken er oppvekstroman.

  Denne boken handler en jente som heter Nora og bor i byen sammen med Mamma(Anita),stepappa(Truls)og lillebror(Thilo). Og at Nora har ikke lyst til å være hos Mormor hele sommeren. Fordi Nora syntes det er veldig kjedelig der en å være hjemme alene med Thilo i byen. Nora syntes det er veldig urettferdig at Thilo som er 1år gammelt skal være alene i byen Når mamma og pappa skal jobbe.

  Handlingen er i byen der Nora,mamma,stepappa og lillebror bor og på landet der Nora skal være hele sommeren hos mormor.

  Denne boken var veldig spennende og bra. Men den er ikke helt min type og var også litt kjedelig fordi vi ikke fikk høre om hvordan hun fikk møte Abbas men den var fortsatt bra.

  Jeg tror denne boken er til barn som er i mellom 7 til 14år.

  Jeg hvil anbefale denne boken til de som liker lit spennende og vennskaps bøker.

  Jeg gir denne boken terningkast 4/6
  var ikke min type.

 109. SOMMEREN ALT SKJEDDE

  Sjangeren i denne boken er (Oppvekstroman/Vennskap)

  Denne boken handlet om Nora som bor i byen sammen med mamma/Anita, Truls/stefar, lillebror/Tilo og mormor som bor på landet.
  Dette skjer ute på landet der mormor bor.

  Det jeg likte best med denne boka var at den virket spennende og jeg blir litt nysgjerrig på som skjer med Nora senere, får hun venner? Eller får hun ikke venner?

  Det jeg ikke likte med denne boken var at i utdraget virket det som at boken ikke handlet så mye om venskap, men det gjør det karnsje senere i boka.

  Sånn jeg ser denne boken så virker det som at de som er 10/11/12/13 år passer best til denne boken.
  Jeg anbefaler denne boken til de som er glad i og lese, Så jeg gir denne boken en 5/6.

 110. Boka var om vennskap, men sjangeren er ungdomsroman

  Det handler om en jente som måtte være hos mormora hennes helle sommeren fordi mammaen Anita og ste pappaen Truls måtte jobbe helle sommeren.

  Jeg syns at boka var bra skulle gjerne lest videre 4/6.boka anbefales

 111. Sommeren alt skjedde.

  Sjanger: ungdomstroman.

  Boka handler og nora og mormor og mammaen Anita og Truls stefaren og thilo, nora skal til mormor en hel sommer helt alene og nora har ikke lyst til og være hos mormor. (Mammaen Anita )skjønner ikke hvorfor Nora ikke vil være hos mormor, mormor har Nora nesten aldri møtt fordi hun reiser rundt i andre land, men hun er pensjonist nå men hun reiser fortsatt for og møte alle folka hun møtte da hun reiste. Dette skjer i byen og i skogen hos mormor.

  Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi det var ikke så mye spenning og det kunne ha vært litt mer drama i boka. Denne boka var ikke helt for meg , terningkast 4.

 112. Nora, som bor sammen med mamma Anita, stefar Truls og lillebror Thilo, må bli hos mormor hele sommerferien. En mormor hun ikke kjenner. Alene. Nora har aldri fått vite om mormor, fordi hun alltid reiser overalt rundt i verden. Og når de først kommer til mormor så begynner mamma og mormor å krangle så de ender opp med å dra.

  Sjanger: ungdomsroman. Boka er om Nora, og handler om jeg-personen. Handlingen er satt i byen hvor Nora bor, men handlingen er også satt i midten av skogen hos mormor.

  Jeg likte ikke denne boka så mye fordi jeg syntes utdraget burde vart litt lenger, og så var utdraget litt kjedelig. Men jeg ville definitivt lest hele boka hvis jeg hadde sjansen.

  Jeg tror denne boka er mest ment for personer mellom 12 år og 25 år, fordi jeg syntes Nora oppførte seg litt som en ungdom i sånne TV-show.

  Jeg anbefaler denne boka til alle som liker klassen og sånne serier. Jeg tror jeg vil gi denne boka terningkast 5/10.

  Jeg er litt usikker, men jeg syntes det er slemt å si at den ikke fortjener en plass i superfinalen, så jeg syntes boka fortjener en plass i superfinalen.

 113. sommeren alt skjedde

  Sjanger : oppvekstroman.

  Boka handler om Nora som bor i byen men familien mamma Anita, pappaen ,Truls,Thilo og bestemor.

  Hvor : i byen og i skogen.

  Jeg likte boka men jeg syntes at boka burde være lenger boka var super bra.

  Mållgruppe Nora 12 .Anita 44. Truls 48. Thilo 1. beste mora 75.

  Anbefaling ja jeg anbefaler denne boka. Terningkast 5.

 114. «Sommeren alt skjedde» er en oppvekstroman.
  Boka handler om Nora,Tilo, mamma Anita, samboer Truls og mormor.
  Handlingen skjer på bygda.
  Det jeg liker minst med boka er at det ikke er noen bilder og at det er mye skrift men jeg gir den 6 av 10 Boka kan passe for folk som liker mye skrift og ikke liker bøker med bilder

 115. Sommeren alt skjedde
  Tittel: Oppvekstroman
  Boken handler om Nora, hovedkarakteren og (jeg stemmen), mormor som bor på landet, mamma Anita, Thilo lillebror og Truls ste pappaen til Nora.

  I boken er vi hjemme hos Nora i byen på starten, men drar i bil til mormor på landet langt unna byen.

  Jeg syntes boken var grei ikke helt min type bok, men bra. Jeg leser at (jeg stemmen) er veldig sur rundt hele tiden. Boken synes ikke jeg passer tittelen, men jeg har ikke lest hele boken, men det høres mer ut som en roman en en oppvekstroman.

  Denne boken passer til folk som liker litt sure, men rolige bøker. Folk rundt 10-14 år tror jeg vil like denne boken.

  Jeg gir denne boken terning kast 3.

 116. Boken handler om en jente som heter Nora. Som skal være hos mormoren hun ikke kjenner hele sommeren fordi moren skal jobbe. Moren ønsker at hun finner noen venner og det gjør hun en som heter Abbas. jeg gir boken en sterk 6\10 fordi det var mye text og lite bilder jeg liker bilder og moren var morsom.

 117. boka var god jeg gir terning kast 5. Boken handler om en jente som er hos mormoren sin men de kjenner ikke mormoren sin.
  ah

 118. Boken handler om en jente som heter Nora. Som skal være hos mormoren hun ikke kjenner hele sommeren fordi moren skal jobbe. Moren ønsker at hun finner noen venner og det gjør hun en som heter Abbas. jeg gir boken en sterk 6\10 fordi det var mye text og lite bilder jeg liker bilder.

 119. Boken handler om en jente som heter Nora. Som skal være hos mormoren hun ikke kjenner hele sommeren fordi moren skal jobbe. Moren ønsker at hun finner noen venner og det gjør hun en som heter Abbas. jeg gir boken 6\10 fordi det var mye text og lite bilder og litt spennende. det kunne verre flerre bilder jeg liker bilder.Boken handler om en jente som heter Nora. Som skal være hos mormoren hun ikke kjenner hele sommeren fordi moren skal jobbe. Moren ønsker at hun finner noen venner og det gjør hun en som heter Abbas. jeg gir boken 4\10 fordi det var mye text og lite bilder

 120. Jeg syntes det var litt for mye tekst og ingen bilder.
  Jeg ville gjerne vite litt mer om hva hun gjorde oss mormoren
  Men bortsett fra det det var boken gøy og spennende terningkast 6 av 10.

 121. Jeg synst den var passe fordi at det var litt spenende.
  Jeg lurer på hva som kommer til og skje resten sommeren
  til Nora og at det var litt kult at Mormoren til Nora reiste hele tiden.

  Jeg gir den 7 av 10

 122. Boken sommeren alt skjedde handler om en jente som heter Nora, Nora skal bo hos mormoren i et par uker.Nora kjenner egentlig ikke mormoren sin så godt og gruer seg til å bo der. Jeg likte boken men det er ikke helt min type så den er helt ok. Jeg gir boken 6/10

 123. Boken sommeren alt skjedde handler om en jente som heter Nora, hun bor i storbyen med familien hennes. I sommerferien må hun reise til mormoren hennes helt alene i ukesvis. Siden moren måtte jobbe hele ferien. Moren til Nora vil at Nora skal finne seg noen venner, siden Nora har ikke venner. Nora skaffet seg faktisk en venn han heter Abbas. jeg gir boken 6 av 10.

 124. Jeg likte boken, og har veldig lyst til å lese hele. Får meg var den spennende og gøy. Den hadde kanskje vært mer spennende viss Thilo var litt eldre, sånn at han måtte være med han og. Jeg gir boken 9/10.

 125. Boken handler om Nora som bor i storbyen og skal til mormoren sin som hun ikke skjenner så godt alene. Jeg likte ikke boken helt, jeg syntes at det kunne vært mer bilder så jeg gir den 4\10

 126. Boken handler om en jente som heter Nora. Som skal være hos mormoren hun ikke kjenner hele sommeren fordi moren skal jobbe. Moren ønsker at hun finner noen venner og det gjør hun en som heter Abbas. jeg gir boken 4\10 fordi det var mye text og lite bilder

 127. Boka handler om Nora, hun skal være med mormoren sin en hel sommer.
  Jeg synes ikke den var så verst. Jeg likte at mormoren brydde seg om Nora, hun laget
  dørskilt og hun fikk et eget bad. Jeg ble irritert over at Nora sendte den meldingen hun sendte . Mammaen hjalp med mye nesten alt, da måtte hun ha blitt fornøyd. Og mammaen måtte jo jobbe. Jeg gir terningkast 4/6.😐😐

 128. Boka var passe bra jeg gir den terning kast 5\6 jeg syntes mammaen var litt slem og at Nora måtte til en mormor hun ikke kjente en sommerferie.

 129. Jeg likte ikke boka fordi jeg ble irritert over at mammaen og mormora til nora kranglet og den var ikke så bra og jeg synes det var slemt av mammaen til nora å si at hun skal til en mormor hun ikke kjenner. Jeg gir terningkast 3/10.

 130. Jeg synes boka var lit kjedelig, jeg synes lit syn på Nora og jeg ble kjempe irritert over mamman til Nora men jeg kan ikke røpe for masse. Jeg gir terningkast 2/6😶😑😐😑😶😑😐🥱🤍

 131. Jeg likte boka son passe bra.
  Men vis jeg var nora hadde jeg blitt sur på mamma.😊
  ternings kast 2\6🙃

 132. Jeg synes at boken er bra og rar. Jeg synes den er rar fordi hun nesten aldri møter mormoren sin. Hvis jeg var Nora ville jeg ha kost meg der fordi det hadde blitt kjedelig hvis mamma og pappa skulle jobbe hele sommeren. Jeg gir den terningkast 6 av 6.

 133. Den var kjedelig, jeg er ikke så glad i kjærlighet bøker,men for andre folk så er det sikkert veldig romantisk å fint.

 134. Boka virket spennende. Lurer på hvordan hun treffer Abbas og hva skjer den sommeren.
  Har lyst til å lese resten.

 135. Gjennomsnittet klassen vår ga denne boken var terningkast 2. Boken var kjedelig fordi ikke så mye skjedde. Vi skjønte heller ikke hvorfor hun ikke likte mormoren sin.

 136. Synes boken var kjedelig, ikke spennende. Det kan hende at den blir mer spennende senere i boken. Bruker ikke å lese denne sjangeren. Kommer ikke til å lese mer av den. Anbefaler denne hvis du liker bøker der det ikke skjer så mye. Terningkast 1/6

 137. jeg synes det var for mye tekst og ingen bilder. jeg ville og se litt mer hva som skjedde hos hun mormor. Men boken er ikke for meg. Jeg gir den terning kast 1/6 🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯😱😱😱🤑🤑🤑😎😎😎😎

 138. jeg likte ikke boken så mye for de er litt rart og ikke kjenne sin egen mormor så det er terningkast 6/10

 139. Jeg likte ikke denne boka fordi boka var ikke spennende og jeg liker spennende bøker, Denna boka var kjedelig fordi ho Nora var sur på mammaen sin😱😈🤣🤣🤣🤣🤣🤣🥱🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓👆

 140. Jeg syntes boka var veldig kjedelig fordi jeg følte at det skjedde mye like ting å jeg liker heller ikke sånne bøker så godt den var også litt vanskelig og forstå. Men det var veldig mange gode beskrivelser og mye bra og bare ikke helt min type bok. jeg vil gi boken terning kast 3.

 141. Jeg synes ikke denne boka var bra i det hele tatt, fordi den ga ikke noe mening jeg skjønte den ikke fordi det er ikke sånne type bøker jeg liker. Jeg gir den en 0/10.

 142. Jeg har lest denne boken 2 ganger før, jeg syns ikke den er så bra, jeg syns den egentlig bare er trist og masse drama, veldig kjedelig, viss jeg skulle ha rated boka, hadde det vært 2/10, men jeg liker bilde på denne boka da.

 143. jeg kommer ikke til og lese vidre i denne boka det er ikke den beste men heller ikke den verste terning kast 2/6.

 144. Denne boka var ikke så særlig spennende, jeg trodde at mer ting skulle skje fordi boken så sommeren alt skjedde, men det skjedde ingenting spesielt i denne parten. Jeg blir ikke å lese denne ferdig, men det var litt godt beskrevet. Jeg gir terning kast 2/6

 145. Denne boka📖 er ikke for meg Jeg liker spennende😮 bøker som tegneserier eller noe annet men det var litt gøy at han Thilo👶 var der. Boka er bra for folk som har det som Nora. Terning kast 2/6🎲

 146. Sommeren alt skjedde var litt kjedelig, fordi der var bare det samme som skjedde i hele utdraget. Nora kjedet seg hos mormor, hun satt på rommet sitt og ville ikke ut og hun var litt sur. Denne boka passer ikke for meg. Men det var gode beskrivelser, og det er jo bra.

 147. Boken var ikke så spennende og heller ikke en bok for meg siden jeg liker mer morsomme bøker enn triste, men det hører fortsatt ut som en ganske bra bok men kommer sikkert ikke å lese den igjen. Terning kast 2/6

 148. denne boka er ikke bra fordi den er ikke spennende og ikke min type bok. jeg ville ikke ha lest den i fri tiden min terning kast 3/6

 149. Boken handler om Nora som ikke ville dra til mormoren sin. Da var hun sur på mammaen sin. Den var ikke noe gøy. Terningkast 1. for jeg liker ikke sånne type bøker de er bare kjedelig

 150. Jeg synes boka var fin og spennende og jeg vil vite hva som skjer videre.😀Men synes at de som skrev boka kunne fortelle lit mer om huse og bestemora.💜gir terning kast 5.💚

 151. jeg synes at den var kjedelig og at de overdriver litt fordi mammaen ville komme inn og nora svarte aldri liksom pluss jeg liker ikke vennskaps bøker🤔🤔🤔

 152. Nora 10 år. jeg synes boka var fin og spennende. og jeg lurer på om hun får en fin sommer eller ikke.😜 og va som skjer den sommeren.❤😍 Jeg vil gi boka terning kast 5👌😊

 153. kjedelig bok😠😠👎 men artig når mor vart sur😈😈😈😂😂😂😂🤣🤣😎😳👍👍😏🉐💮🤓🈚🈶 6/10

 154. den var veldig morsom men også veldig trist fordig mor ble veldig irritert på Nora fordig hun ikke snakket tilbake. men terningkast 5/6 😂🤣😊👍😁👍👍

 155. Jeg synes utdraget var kort, men jeg liker boken. Hver gang jeg ser omslaget på boken begynner jeg å tenke på sommer og vennskap, derfor gir jeg den en 6.9/10

 156. den var veldig morsom men også veldig trist fordig mor ble veldig irritert på Nora fordig hun ikke snakket tilbake. men terning kast 5/6

 157. Jeg synes at utdraget var bra, fikk vite litt om nesten alle karakterene litt kjedelig at slutten var åpen men ellers bra.

 158. Jeg synes utdraget var kort, men jeg liker boken. Hver gang jeg ser omslaget på boken begynner jeg å tenke på sommer og vennskap, derfor gir jeg den 5.5/10. 😊💭

 159. Sommeren der alt skjedde. Jeg syntes ikke den var så spennene. Men du beskrev hva som skjedde veldig bra. Du hadde innlevelse i historien. Men dette er ikke en bok for meg. Men fortsett å skriv bøker får du gjør det veldig bra.

 160. SOMMEREN DER ALT SKJEDDE
  Sommeren der alt skjedde var en fin bok den var spennende og den hadde bra med tekst og den var godt forinbredet. men den manglet litt å fortelle hva det gikk i. så derfor ir jeg den terningkast 5 den var ikke helt på topp men den var veldig veldig bra så den er en god bok og jeg anbefalaler at andre kan lese den,

 161. Nora bor i byen med moren. Jeg syns at den boken er god .Og jeg likte den ganske bra. Og jeg vil gi den terningkast 5

 162. jeg likte utdraget fordi det var litt morsomt.
  jeg likte ikke utdraget fordi det var kjedelig.
  jeg syns den passer for jenter og gutter.
  jeg syns den passer for alle
  jeg gir terning kast 2.

 163. Nora bor i byen med mammaen. Jeg likte denne boken veldig godt. Jeg vil gjerne anbefale den for jenter over 10 , og jeg gir den terningkast 5.💖😘

 164. Nora bor i byen med mammaen .Jeg likte denne boken veldig godt. Jeg vil gjerne anbefale den for jenter over 10 , og jeg gir den terning kast 5.💖😘

 165. Tittel: Sommeren alt skjedde
  Forfatter: Iben Akerlie
  Aschehoug 2022
  Sjanger: Vennskap
  Hovedperson: Nora
  Terningkast: 4/6

  Nora må til Bestemora heile sommaren, og det vil ho ikkje.
  men så møter ho Abbas og dei blir venner, og så skjer det noko.

 166. Jeg syntes denne boka var grei men hvis du leser denne boka dypt så blir det veldig interessant og litt trist, jeg la merke at Nora ble veldig sint på mammaen og mormoren, jeg anbefaler denne boka til de som liker drama. Terning kast 4.

 167. Denne boken er bra, den handler om at en jente ikke liker å være hos mormoren sin, hun ikke kjenner. Jeg gir denne terningkast 5/6, og jeg anbefaler den til de som liker bøker.

 168. Denne boka er en ganske kul bok så langt, jeg kunne ha hørt på mer hvis jeg kunne. Jeg anbefaler for 9-13 år. 8/10 stjerner.

 169. Jeg synte den var veldig bra og spennende. Jeg syntes det var bra sammenheng med teksten og jeg likte måten forfatteren hadde skrevet den. Jeg mener at denne boka er for 6 og pluss. Jeg gir denne boka terningkast 5 av 6.🎲

 170. Jeg syns boka var veldig bra og spennende. Jeg likte måten hun skrev på. Hun skrev på en måte som gjorde at jeg ikke ville slutte å lese boka. Hun brukte noen type ord som beskrev veldig bra hvordan hun følte seg eller hvordan det så ut der hvor hun var. Jeg gir boka terningkast 5. Jeg syns boka passer til barn fra 9-13 år.

 171. Jeg gir den terningkast 4. Jeg likte at det var mye tekst. Det burde ha vært litt bilder. Jeg anbefaler den for 6-8 år.

 172. Det jeg syns er bra med boken er at vi fikk vite hva hun tenkte og man kunne vite hva hun følte. Det jeg ikke likte med boka var at det virket ut som det tok så lang tid til de kom til forskjellige steder. Jeg tror andre bør lese boken på grunn av den er ganske spennene.
  Jeg gir den 4/6. Jeg syns boka er bra for folk mellom 10 å og 14

 173. Den var litt kjedelig. Men tror den hadde vært mer spennende om man fikk lest litt mer, eller kommet inn der det skjer litt. Hvis boka er sånn hele tiden gir jeg den 2/6. Skulle gjerne ha lest mer, utdraget var litt kjedelig.

 174. Den var passe bra. Det burde hvert mer lengre avsnitt fordi jeg fikk veldig lite informasjon om boka. Har ikke så mye mer å si enn den var passe, ville ikke lest den

 175. Jeg skjønner at det var starten av boka at det oftest er kjederlig. Så jeg synes at det var litt kjederlig, men jeg tror at vis jeg hadde lest mere så hadde den sikkert vært bedre.

 176. Jeg synes boka var bra fordi jeg likte at hun ikke likte det først men at det kanskje blir bedre siden det står sommeren alt skjedde på forsiden. Jeg likte det ikke fordi det skjedde ikke så mye spenning og det gikk litt tregt før det begynner og bli spennende. Hvis boka hadde vært på biblioteket så tror jeg at jeg hadde lånt den fordi jeg vil se hva som skjer videre.

 177. Jg synes denne boken var spennende. Da jeg leste la jeg merke til at Nora ble veldig sinte på mammaen eller mormoren hennes. Hvis jeg var Nora ville jeg tatt på overnattet hos mormoren hennes og vært med mammaen etterpå. Denne boken anbefaler jeg for dem som liker noen som blir sint på mammaen eller mormoren. Slutten var spennende, jeg ville vite hva som skulle skje, men det får jeg vite når jeg leser boken.

 178. Iben Akerlie

  Boka var kjedelig i starten, men etter hvert ble den kjempe gøy og spennende. Trist at Nora ikke kjente mormoren.
  Jeg lurer på hvor mange år mormoren er og hvorfor mormoren feirer jul og ringer ikke.

 179. Sommeren Alt Skjedde
  IBEN AKERLIE Har lager boka

  Jeg synes boka var gøy. Jeg synes det var rart at Nora måtte bo med mormoren som hun ikke kjenner. Men jeg vil veldig gjerne anbefale denne boka. Den er kjempe kjekk og lese, men det kan være uinteressant i starten, men etter hvert er det kjempespennende. 👏

 180. Jeg synes denne boka var litt kjedelig i starten, også ble det veldig spennende etter hvert, når Nora ble sint på moren så ble det spenende.
  Boken passer til de som liker mye tekst ca alder 10-14 år synes jeg. Boka handler om vennskap og prøve å få seg en venn.

 181. g synes boken var litt spennende, men ikke altfor spennende.
  Da jeg hørte at moren skulle jobbe i en sommerferie ble jeg sur.
  Det er Nora som ikke ville gå til tanten hennes fordi hun kjenner henne så vidt.
  Nora kunne ikke være alene hjemme så hun måtte være med tanta hennes.
  Moren til Nora er veldig sur, så Nora vil ikke snakke med moren hennes.

 182. forfatter:Iben Akerlie
  Jeg synes den var ikke så spennende i begynnelsen fordi det var ingen ting, drama eller action . Det var spennende etter været på de siste sidene. Jeg det var rart at Nora ikke ville være hos mormoren hennes. Det var fint at Truls gjør sånn at de hadde noe å snakke om når det var lunsj. Det var kult at Truls skulle jogge.

 183. Sommeren alt alt skjedde.
  Etter: Iben Akerlie.

  Denne boken var ikke for meg, for det var ikke action.Denne boken handler om at Nora har ikke lyst til og gå til Mormoren sin. hun sa til hvorfor må jeg til mormor, hun er jo aldri hjemme. Mormoren til Nora reiser til mange andre land så hun er aldri hjemme så da kan ikke hun verre med Nora. Nora kjenner ikke mormoren sin så godt.

 184. sommeren alt skjedde
  forfatter:Iben Akerlie
  Jeg synes den var ikke så spennende i begynnelsen fordi det var ingen ting, drama eller action . Det var spennende etter været på de siste sidene. Jeg det var rart at Nora ikke ville være hos mormoren hennes. Det var fint at Truls gjør sånn at de hadde noe å snakke om når det var lunsj. Det var kult at Truls skulle jogge.

 185. Jeg synes det var rart at moren til Nora tvingte Nora til å være hos mormoren en hel sommer. Det gjorde inntrykk på meg at Nora snakket så stygt til moren sin.
  Det var kjedelig når det tok så lang tid før det spennende begynte, jeg fikk liksom ikke helt motivasjonen til å lese boken.
  Jeg likte at boken var på bokmål siden da er den mye enklere å lese.
  Jeg anbefaler denne boken hvis du har tålmodighet og liker bøker med mye tekst.

 186. veldig bra, jeg synes ikke den var så spennende, men det er mange andre som elsket den. Det var rart at Nora ikke visste hvem mormoren hennes var. Det var overraskende at moren sendte henne til mormoren hennes som hun ikke kjente. Det var spennende da hun ble sur på moren. Jeg kan anbefale denne boken til dem som liker mye tekst. Men jeg likte ikke denne boken så bra. Denne kan passe bra til dem som er 11-12 år.

 187. Boken var veldig bra, jeg synes ikke den var så spennende, men det er mange andre som elsket den. Det var rart at Nora ikke visste hvem mormoren hennes var. Det var overraskende at moren sendte henne til mormoren hennes som hun ikke kjente. Det var spennende da hun ble sur på moren. Jeg kan anbefale denne boken til dem som liker mye tekst. Men jeg likte ikke denne boken så bra. Denne kan passe bra til dem som er 11-12 år.

 188. Det var litt rart at Nora måtte være hos en mormor hun ikke kjente. Jeg likte da Nora skrev sin siste melding til mammaen sin fordi det hun skrev kort forklart var at hun ville flytte hjemmefra. Jeg likte boka fordi den var spennende fordi Nora låste alle bildørene. Nora kjente ikke sin mormor fordi hver gang mammaen til Nora og Nora var hos mormoren til Nora kranglet mammaen til Nora og mormoren til Nora så de måtte dra før dessert. Jeg vil anbefale denne boka til de som liker spenning.

 189. Jeg synes at boken var kjedelig i starten men så ble det spennende, siden Nora og moren var uenige.Moren sa at hun måtte bo hos mormoren, siden moren ville det. Jeg kan anbefale den til som elsker spennende bøker.

 190. Sommeren alt skjedde
  Iben Akerlie
  Boka var ikke den beste boka, den var litt kjedelig. Jeg ble skuffet over at boka var så kjedelig. Hvorfor kunne ikke bare Nora ha en sommerjobb. Hvorfor bode Mormora i skogen endelig? Jeg vil ikke anbefale boka.

 191. Sommeren da alt skjedde
  fosfater.Iben Akerlie
  Jeg anbefaler boken fordi den begynner kjedelig også blir den etter kvart spennende.Det handler om en som heter Nora og hun blir sint på moren sin fordi hun måtte til mormoren sin og hun kjente hun ikke en gang fordi de besøkte hun kranglet dem. Den er veldig gøy. Dere burde lese den, den er super gøy.

 192. Jeg likte ikke denne boken så veldig fordi den var litt kjedelig i starten, og det var lite som skjedde. Jeg skjønte ikke helt hvorfor Nora måtte reise bort i sommerferien, og så skal Thilo som er 1 år være hjemme når foreldrene skal jobbe nesten hele tiden. Det var kult når Nora sendte melding til moren sin. Selv om jeg ikke likte boken, var forfatteren veldig god til å fortelle. Jeg vil anbefale denne boken for de som liker historien om vennskap.

 193. Jeg likte ikke denne boken så veldig fordi den var litt kjedelig i starten, og det var lite som skjedde. Jeg skjønte ikke helt hvorfor Nora måtte reise bort i sommerferien, og så skal Thilo som er 1 år være hjemme når foreldrene skal jobbe nesten hele tiden. Det var kult når Nora sendte melding til moren sin. Selv om jeg ikke likte boken, var forfatteren veldig god til å fortelle. Jeg vil anbefale denne boken for de som liker historien om vennskap.

 194. sommeren alt skjedde
  forfatter: Iben Akerlie.

  Jeg likte boka litt fordi Nora ble så sur sånn at hun ikke ville hjem. Men det var dumt boka slutta med det gøye. Boka var også litt kjedelig fordi det var ikke mye gøy. Boka var heller ikke min type. Men jeg skal sette et kryss på bra.

 195. 1.Det er en bok om vennskap.
  2. Hovedkarakteren heter Nora.
  3. Nora liker ikke mormoren sin.
  4. Hun har ikke lyst å være hos mormoren sin hele sommeren.
  5.Hun har ingen venner.

 196. Denne boka var ganske under holdenes og spennende, hvis jeg hadde sett denne boka i biblioteket hadde jeg lest den. Jeg likte denne boka veldig godt så jeg gir den en 7,5/10 (veldig bra)

 197. Jeg synes boken var bra og spennende, men jeg synes at det burde skje mer. Jeg vil uansett lese den for å se hva som skjer

 198. Den var bra men den var ikke helt min sjanger men kunne ha lest mer av den den er sikkert mer spennende lit inni boka men bra skrevet.

 199. Det var et helt greit utdrag av boka Sommeren Alt Skjedde.
  Jeg ble spent mot slutten av utdraget fordi jeg begynte virkelig å lure på hva som skjedde med Nora og bestemora videre.

 200. Jeg synes boka var helt okei fordi det kan være sånn med vanloige folk, men jeg klarte ikke helt å komme meg inn i boka. skulle ønske vi fikk sett mer av den da fordi da kan jeg komme meg litt mer inn i boka:)

 201. Jeg synes denne boken var sikkelig gøy å lese, den var sikkelig spenende og jeg har gjerne lyst og lese mere om hva som skjedde hos mormoren og Nora.

 202. Sommeren alt skjedde

  Forfatter: Iben Akerlie

  Denne boka var rar og ikke helt min smak. Det var ikke mye aksjon i boka og den var litt kjedelig.Jeg synes det var litt rart at Nora ikke likte og være med mormoren sin. Det var kult når Truls snakket om bitcoins og de andre tingene. Jeg vil anbefale boka til de som liker DRAMA.

 203. Sommeren alt skjedde

  Forfatter: Iben Akerlie

  Jeg synes denne boken var den beste av dem alle.
  Den var spennende og gøy å lese. Det var spennende da Nora måtte være hos mormor hun ikke kjenner en hel sommer fordi moren måtte jobbe. Jeg anbefaler den til de som liker sommer og til dem som liker vennskap. Jeg tror at Nora blir bestevenn med noen. Jeg tror at hun blir bedre kjent med mormor.

 204. Sommeren alt skjedde
  Forfatter: Iben Akerlie

  Jeg likte denne boka veldig godt fordi det var action.
  Dette er en god bok, men det tok litt tid før det gøye kom.
  Boken var veldig spennende og interessang.
  Det begynte og bli gøy når hun skrev den mellingen til mammaen sin om at hun kom til og bli der veldig lenge og at hun måtte sende de viktige tingene som pass og andre ting.

 205. Da jeg leste la jeg merke til at mormor til Nora og moren til Nora kranglet veldig masse hver gang de besøkte. Jeg likte godt at Nora ikke svarte moren sin hver gang hun sa navnet hennes. Jeg ble irritert over at Truls fikk nesten alt oppmerksomheten. Hvis jeg var Nora så skulle jeg hatt sprunge vekk. Slutten hadde veldig masse action, jeg likte det. Jeg anbefaler denne boken fordi den er en type action bok som folk liker og den er veldig gøy.

 206. Jeg likte ikke boka siden jeg synes at den ikke var spennende.Jeg liker bedre skumle bøker med spenning i. Jeg anbefaler boka til de som er veldig pysete. Jeg skjønner ikke hvorfor
  lillebroren til Nora ikke skulle bo hos mormoren deres.

 207. Jeg ble overrasket at hun ble så sint på mora si, men
  Hun hadde jo ikke lyst til å sove hos mormor, men nå har hun lyst til å være hos mormor lenge.
  Jeg synes at forfatteren var veldig god til og lese til oss.

  Jeg likte boka fordi vi ikke trengte å lese.
  Jeg liker boka fordi folk blir sinte.
  Jeg liker ikke boka fordi jeg ikke liker den typen bok.Jeg liker litt mer spenning og litt skrekk.

 208. Sommeren alt skjedde

  forfatter Iben akerlie

  Boka var helt ok. Og jeg synes at den var
  kjedelig og . ville ikke ha anbefalt.

 209. Jeg ble overrasket at hun ble så sint på mora si, men
  Hun hadde jo ikke lyst til å sove hos mormor, men nå har hun lyst til å være hos mormor lenge.
  Jeg synes at forfatteren var veldig god til og lese til oss.

  Jeg likte boka fordi vi ikke trengte å lese.
  Jeg liker boka fordi folk blir sinte.
  Jeg liker ikke boka fordi jeg ikke liker den typen bok.Jeg liker litt mer spenning og litt skrekk.

 210. Jeg ble overrasket at hun ble så sint på mora si, men
  Hun hadde jo ikke lyst til å sove hos mormor, men nå har hun lyst til å være hos mormor lenge.
  Jeg synes at forfatteren var veldig god til og lese til oss.

  Jeg likte boka fordi vi ikke trengte å lese.
  Jeg liker boka fordi folk blir sinte.
  Jeg liker ikke boka fordi jeg ikke liker den typen bok.Jeg liker litt mer spenning og litt skrekk.

 211. ☀SOMMEREN ALT SKJEDDE🌅
  Forfatter: Iben Akerlie

  Jeg synes boken ikke var så særlig gøy, men jeg er glad for at jeg kjenner min mormor. Jeg trenger ikke å reise så langt for å møte min mormor🧓.Min mormor bor rett over mitt hus.Jeg likte ikke boken så godt siden det var litt mye som skjedde på starten, men ikke i slutten.

 212. Jeg liker ikke at den var så rask å lese.
  Jeg liker ikke at boka starter med en gang.
  Jeg skulle ønske at det var mer spenning i starten

 213. 😎Sommeren alt skjedde🌞

  Forfatteren er Iben Akerlie.
  Gruppen min synes at det er en bra bok.
  Nora var litt frekk da men også så er hun sikkert veldig snill-
  Jeg synes boken er veldig bra og litt løye.
  Lydboken er lest av Iben Akerlie.
  “Går rett til hjertet på unge lesere” er noe Anne Cathrine
  har skrevet utenpå boka.
  Jeg ville sikkert ha lest den frivillig.
  Boken er veldig bra forklart, og er gøy å lese.
  Utsiden av boka er veldig fin og kul.

 214. Jeg synes boka var litt kjedelig. Fordi Nora var litt slem
  med familien sin og hun var litt dramatisk, men jeg likte
  at boka handler om sommer siden jeg liker sommeren.
  Halve gruppa mi likte boka, men halve gruppa likte ikke
  boka. Jeg ville ikke hele boka.

 215. Boka handler om en jente som heter Nora. Hun skal være hos mormoren sin hele sommerferien, men problemet er at hun såvidt kjenner mormoren sin.
  Det jeg ikke likte med boka var at det var lite bilder om mye tekst.
  Jeg tror boken passer til folk som er 8-12 år, jeg gir boka terningkast 3/6

 216. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi det var litt mye drama og Nora var litt slem med familien sin.De på gruppa synes den var helt ok.Men jeg likte at den handlet om sommer.Jeg ville ikke hat lest den etter og ha lest det utdraget.Terningkast 3

 217. Jeg synes at boken var gøy siden det var en bra tekst.
  Og så var det gøy siden historien hørtes ekte ut.
  Og jeg liker bøker som høres ekte ut.

 218. Jeg syntes boka var gøy siden den var spennende.
  Det som var spennende, jeg synes det var spennende når mormoren var litt frekk og at jeg tror hun skulte noe.
  Jeg synes ikke det var så gøy når det ikke var bilder i boka.
  Jeg likte boken siden den handlet om sommer og jeg liker sommer.

 219. Denne boken var ganske kjedelig jeg ville ikke lest denne boken den er ikke noe for meg . Ønsker at det var litt mer action🔫🔪 og mer spenning😱 jeg synes den er kjedelig pga det handler om en mor og datter som krangler det var ikke så mange handlinger. jeg anbefaler boken til 13-15 åringer. Jeg gir den terning kast: 1🎲

 220. Jeg synes at boka var gøy og jeg tror jeg ville ha lest den frivillig.
  Jeg synes at boka har veldig god forklaring.
  ¼ synes at boka var kjedelig ¼ synes at boka var helt grei og 2/4 synes at boka var gøy. 7/10

 221. Jeg syntes at boka er lett å forstå, og boka er interessant, fordi det er en situasjon alle kommer opp i at du ikke får lov til det og det. Og handlingene kommer raskt ved at historien begynner rett i situasjon mellom Nora og mor. jeg syntes ikke at boka gjør meg noe følelser. Og at slutten var også helt nesten logisk at hun måtte bare si ja Nora. Jeg syntes hvis jeg hadde gitt anmeldelsen en terningkast så hadde det vært 5/10.

 222. Forfatter: Iben Akerlie

  Jeg synes boken var bra.
  Jeg synes det fordi hun skulle sove hos mormoren hun ikke kjenner. Det hun ikke vet er at mormoren har mange overraskelser og hun får en venn som heter Abbas. Hun må være hos mormoren siden moren og Truls må jobbe nesten hele sommeren. Jeg likte at mormor var hemmelighetsfull.

 223. Jeg synes at boken var bra.
  Fordi jeg liker hemmelighetsfulle bøker.
  Jeg ble overrasket av at Nora ikke ville
  møte bestemoren sin. Hadde jeg vært
  henne ville jeg ihvertfall prøvd å bli
  kjent med henne. Bestemoren virket
  litt mystisk så jeg gleder meg til å vite
  om det er noe hun skjuler.

 224. Denne boka var veldig kjedelig.og var ikke spennende, fordi den hadde ikke bilder og det var lite handling. Jeg vil anbefale boken for de som er mellom 13-14 år. De som leser denne boken må like bøker som handler om familieutfordringer, vennskap og det å være snille med hverandre.

  Jeg gir terningkast 1, fordi boken ikke var noe for meg.

 225. Jeg synes at boken var gøy siden det var en bra tekst.

  Og så var det gøy siden historien hørtes ekte ut.

  Og jeg liker bøker som høres ekte ut.

 226. Jeg synes boken var litt bra og litt ikke bra siden den var litt kjedelig.
  Jeg synes at boken forklarte litt vanskelig.
  Jeg likte boken fordi den handlet om sommer. jeg rater boken 4/10

 227. Jeg synes at utdraget var litt spennende. Jeg tror jeg ville ha lest hele boken.
  Det var spennende når Nora og moren kranglet litt over om Nora skulle være hos mormoren sin eller ikke. Noen ganger var det gøy å lese hva som skjedde og noen ganger ikke. Det var litt kjedelig, men tror det blir bedre utover i boken. Jeg har lest andre bøker som er bedre da. Boken passer kanskje for folk mellom 9 og 13. Utdraget får terningkast 4.

 228. Jeg synes boken var litt bra og litt ikke bra siden den var litt kjedelig.
  Jeg synes at boken forklarte litt vanskelig.
  Jeg likte boken fordi den handlet om sommer. jeg rater boken 4/10.

 229. Hei hei, det var en bra book.Jeg likte at de ikke kjente mormora.Dette er en book som mange burde låne🥰🇧🇻🤩Iben Akerlie har lagd en veldig bra book.Jeg gir den 9/10. Vennlig hilsen Ruzi🥰

 230. jeg synes den var bra fordi den var spennende:) Jeg likte at Nora forklarte sine følelser av å være hos mormor.

 231. Jeg syntes den var dårlig fordi det var ingenting som skjedde å det var så vitt spening i den!!!!!!

 232. Jeg synes den var ganske dorlig fodrdi det var ingen ting sånn spennde sånn skjede. Men det er ikke vondt ment, og den var lit skjedelig og ikke helt min still så derfor vill jeg rate den: 0-10. Sorry……..

 233. Jeg syntes boken er kjedelig(Ikke vondt ment😊) Men ellers vil jeg gi boken (Trommevirvel🥁) 2/6. Jeg syntes bare ikke sjangeren og selve det boken handler om bare ikke passer meg^O^

 234. Denne boken var egentlig litt kjedelig. Jeg synes det skjedde litt lite og hun som leste boka leste med så lite innlevelse! Men jeg gir denne boken terningkast 3.

 235. Boka var veldig bra og spennende dette er en bok jeg ville ha lest. Jeg håper det kommer en sånn bra bok man kan låne. Veldig bra😁😄

 236. Denne boka er veldig bra men, Jeg har lest hele boka så jeg viste hva som skulle skje men, Jeg elsker boka fortsatt. 9-10 anbefalt for sommere!

 237. Jeg synes boka var bra og jeg likte at den ikke var så treg og den var spennende så jeg gir den en 7/10

 238. Jeg synes at boks var grei.
  Det burde være bilder i boka fordi da blir det litt mer spennende å lese.
  Jeg er mer fan av å lese tegneserier men boka var interessant.
  Jeg gir boka terningkast 3 av 6🎲

 239. Jeg synes utdraget var bra og ikke så spennende, men det betyr ikke at den er ikke bra, Jeg syns det var et bra utdrag og jeg ville likt og lese hele boken ferdig. Det var litt spennende da hun først kom hjem til mormor for hun ville egentlig ikke gå der, men hun måtte likevel.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor hun ikke egentlig ville være med mormor, hun kunne kanskje være litt kjent med hun ihvertfall

  Jeg likte denne utdraget fordi den handlet om litt om livet til Nora og om sommeren som er alltid gøy å lese om. Jeg anbefaler boken til alle barn som liker å lese om familier og andre slike ting.

  Terningkast: 4

 240. jeg syns utdraget var veldig bra men det var litt rart at hun ikke likte og være med mormoren hennes.
  Og boken passer for folk som liker bøker om vennskap og litt drama.
  Men det tok tid før det skjedde noe annet.
  Alt i alt gir jeg boken Terning kast 3.

 241. Jeg synes utdraget var bra og ikke så spennende, men det betyr ikke at den er ikke bra, Jeg syns det var et bra utdrag og jeg ville likt og lese hele boken ferdig. Det var litt spennende da hun først kom hjem til mormor for hun ville egentlig ikke gå der, men hun måtte likevel.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor hun ikke egentlig ville være med mormor, hun kunne kanskje være litt kjent med hun ihvertfall

  Jeg likte denne utdraget fordi den handlet om litt om livet til Nora og om sommeren som er alltid gøy å lese om. Jeg anbefaler boken til alle barn som liker å lese om familier og andre slike ting.

  Terningkast: 4

 242. Den her boken var ganske spennende og kul å høre på, og jeg likte hvordan hun bare ikke svarte når noen spurte henne om noe.

 243. Sommeren alt skjedde

  Forfatter: Iben Akerlie

  Jeg syns boka var helt super! Denne boken synes jeg har mye spenning i seg. Jeg likte hvordan forfatteren forteller. Boka handler om en jente som heter Nora som blir tvunget til å være hos bestemoren sin, enda hun ikke engang kjenner henne. I tillegg må hun være der HELE sommeren.
  Det jeg syns var spennende med boka var at Nora ble tvunget til å bli hos en bestemor hun engang ikke kjenner. Hvordan skal det gå??
  Jeg synes boka passer for både gutter og jenter. Kanskje boka passer for alderen 11-14 år.
  Språket i boka er helt vanlig, og lett å forstå.
  Jeg hadde ingen vanskeligheter med å lese denne boken.
  ANBEFALES!!!!!
  Terningkast 6

 244. Boken hvar litt kjedelig og spennende
  Den hvar kjedelig fordi det var alt for mange krangling og tullete snakk.
  At den var spennende hvar at hun kunne få en ny venn eller kunne hun bli venn med bestemoren? det vet ikke jeg men det kan du.

 245. Jeg synes boken var passe bra fordi jeg synes den var bra, men det er ikke helt min stil, Men hvis du liker bøker som handler om venner og har litt spenning så anbefaler jeg den.

 246. Dårlig

  Det er ikke min stil. Jeg liker ikke sånne typer bøker, og den var litt dårlig skrevet. Dette er bare min egen mening og jeg snakker sant om hva jeg mener akkurat nå. Jeg føler at den bare ikke kommer til å være kjekk selv om dette bare er et lite utdrag.

 247. Jeg synes utdraget var litt kjedelig på grunn av at det gikk liksom ganske dårlig for Nora hele tiden så det var liksom ikke så spenene. Men jeg tror kanskje at jeg kunne lest boken fordi det blir sikkert litt gøyere når man kommer lengre inn i boken.

 248. Jeg syns at boken var bra, fordi utdraget var spennende, og jeg har litt lyst til å vite hvordan det går. Det er ikke akkurat sånne bøker jeg pleier å lese, men jeg syns at utdraget var overraskende spennende, og jeg kunne godt lest boken.

 249. Jeg synes denne boken var passe bra fordi jeg ikke synes den var så bra og at jeg ikke liker så godt denne bok sjangeren. Mvh. Lars Theodor

 250. Jeg synes denne boken var passe bra fordi jeg ikke synes den var så bra og at jeg ikke liker så godt denne bok sjangeren. Mvh. Lars Theodor

 251. Denne boka var såå bra. Jeg har så lyst til å lese resten av den. Jeg likte kategorien, historien og mer. Jeg kan relatere en del til denne boka. overall 8\10

 252. Fin bok, men litt cliche. Jeg vil ha litt mer action og litt mere drama, men jeg har bare lest litt ikke hele boken er sikkert bra.

 253. Jeg synes utdraget fra boken er helt fint. I utdraget er det ikke så mye spennende som står men jeg tror boken kan være mer spennende etter hvert. Jeg vil gi boken en 6/10

 254. Boken var veldig kjedelig. Det var ingen vennskapp som det sto og veldig kjedelig. Den var dårlig og jeg vil ikke lese den. Jeg gir den en -1/10 No offense.

 255. Jeg gir boka 3/10 jeg likte ikke så mye denne boka fordi den handler egentlig bare om en jente som ikke liker og vær hos sin mormor men hu har lyst til og være hjemme men mammaen til jenta skal på jobb så hun må være hos mormoren sin og det er alt.

 256. den er helt ok,jeg merket at jeg falt lit ut av den når jeg leste. den hadde ikke altfor mye skrift,så den er let å lese

 257. Jeg synes denne boken var helt grei siden jeg liker bedre bøker som er spennende. Men jeg gir den en 3/6 fra det jeg har lest.

 258. Jeg synes at boken var passe bra, det er ikke min favoritt men det er heller ikke en dårlig bok. Jeg hadde gitt den en 4/10.

 259. Denne boka var ikke så bra fordi jeg likte ikke utdraget. Den kunne vært bedre hvis de tok et senere utdrag fra boken. 2\10

 260. Der var ganske kjedelig jeg er en person som liker spennende bøker så jeg gir den 3,5/10
  Terningkast 2/6😅

 261. Jeg syntes at boken var passe bra. Den handlet ikke om noe spess . Den handlet bare om en jente som ikke vil dra til bestemoren sin.

 262. Jeg synes utdraget var bra og ikke så spennende, men det betyr ikke at den er ikke bra, Jeg syns det var et bra utdrag og jeg ville likt og lese hele boken ferdig. Det var litt spennende da hun først kom hjem til mormor for hun ville egentlig ikke gå der, men hun måtte likevel.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor hun ikke egentlig ville være med mormor, hun kunne kanskje være litt kjent med hun ihvertfall

  Jeg likte denne utdraget fordi den handlet om litt om livet til Nora og om sommeren som er alltid gøy å lese om. Jeg anbefaler boken til alle barn som liker og lese om familier og andre slike ting.

 263. Jeg synes utdraget var spennende, gøy og linteressant. Jeg er ganske glad i spenning, så dette utdraget var gøy å lese. Jeg gir den en terning kast 3.5

 264. Jeg synes utdraget var spennende, gøy og litt interessant. Jeg er ganske glad i spenning, så dette utdraget var gøy å lese.

 265. Boka var bra jeg likte den men det er ikke sånne bøker jeg liker 7/10 fordi jeg ser hvordan den dette kan bli bra kan komme i super finalen

 266. Jeg synes utdraget var spennende, gøy og litt interessant. Jeg er ganske glad i spenning, så dette utdraget var gøy å lese. Hvis jeg skulle gitt utdraget et terningskast så ville jeg gitt en 4,5. Jeg kunne gått, lest boken siden jeg likte utdraget godt. Jeg synes kanskje ikke utdraget burde begynt med en pang start.

 267. Min mening om utdraget:
  Jeg synes at utdraget er litt rart fordi at hun hatet å være med Mormoren sin.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor moren hennes kranglet ofte med mormoren hennes. Jeg ville ikke ha lest boken men det er ikke den verste boken.

 268. Jeg synes at utdraget var litt spennende.
  Jeg tror jeg ville ha lest hele boken.
  Det var spennende når Nora og moren kranglet litt over om Nora skulle være hos mormoren sin eller ikke.
  Noen ganger var det gøy å lese hva som skjedde og noen ganger ikke.
  Det var litt kjedelig, men tror det blir bedre utover i boken.
  Jeg har lest andre bøker som er bedre da.
  Boken passer kanskje for folk mellom 9 og 13.
  Utdraget får terningkast 4.

 269. Min mening om utdraget er at det kanskje var litt kjedelig. Det tok veldig lang tid før noe annet skjedde, enn den tingen som allerede skjedde. Så det var ikke akkurat min type bok, men det kan være at den blir gøyere etterhvert.

 270. Den var bra en har hørt bedre men den var veldig bra✔✔✔✔✔✔✔✔👌😁😁😁👍👍👍👍😃😃🍕🍕🍕🎇🎇🎇🎆🎆🎆🎈🎈🎈🎁🛒🎨🖼😁😁😁😁😁😁😁😀😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😀

 271. Jeg syntes at boken var bra fordi at det var mange detaljer og den var litt spennende og den var litt kul og morsom og litt latterlig og det var litt mye ignorering og sinne og litt den kunne hvert mer morsom…..-plis velg meg hehe.

 272. Jeg synes den var 10% bra og 90% kjedelig, fordi at den ikke var så spenene og ikke ga mening i hodet mitt. Jeg liker ikke sånne typer bøker. Terning kast 1,5/6

 273. Jeg syntest at boka var kjedelig. Fordi at de snakket bære om hvor sur Nora var, og at ikke Nora ville vare med mormoren hennes, og at det ikke var noen fortsettelse, terningkast 2/10.

 274. Jeg synes boka var litt kjedelig, men jeg tror det hadde blitt mer spennenes mer inni boka. Det var kjedelig fordi at det er ikke så mye spenning synes jeg. Det hadde vært mye bedre med som spennings topp også nedover og nedover, men bra bok! Terningkast: 4/6

 275. Hva er dette.!……………………………. Veldig braaaaaa mye tekst og mye forskjellig som skjer og spendene anbefaler å kjøpe boken💖⚰⚰⚰

 276. Jeg syntes at boken var bra fordi at det var mange detaljer og den var litt spennende og den var litt kul og morsom og litt latterlig og det var litt mye ignorering og sinne og litt rar……..-plis velg meg hehe.

 277. Den var litt kjedelig, men jeg kom meg gjennom. det var ikke helt min greie, men det gikk bra, jeg likte slutten da.

 278. Sommeren alt skjedde er en super bok og jeg har veldig lyst til å lese mer av den. jeg har lest bedre bøker, men jeg har også lest verre. Denne boka får opp leselysten og den var ikke så tung å lese. «Sommeren alt skjedde» er en ganske spennende og litt urettferdig og ganske lettlest. Anbefales 7-14 år. 3,5 av 5

 279. Boken var ikke noe spennende eller gøy i det hele tatt, handlet jo bare om at hun ikke likte mormoren.
  Terningkast 0 av 10

 280. boka er litt kjedelig, men den er litt bra.🎶den er ikke noe for meg. jeg holdt ikke å sovna, men nesten…. IKKE FOR Å VÆRE SLEM MOT PERSJONEN SOM SKREV BOKEN!🎉7/10…

 281. Den var ikke så bra fordi jeg liker mer magi, men jeg vil gjerne vinne så jeg sier noe annet.
  teksten var bra jeg likte teksten, men det er mye krangling så jeg ville gi den en 4/10
  den er gøy kun med mysteriet.
  vennlig hilsen Marsmellow Mordal…

 282. Jeg synstest at den var sånn🎲 4/10 fordi jeg er litt med glad i spenning og tulling så jeg synset at den var kjedelig.

 283. Jeg synes utdraget var litt rar fordi hvem er det som ikke liker mormoren sin.
  Det var kjedelig fordi det er en type bok jeg ikke liker men andre gjør.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor mormoren bor i en skog.
  Noen ganger er boken rar fordi hun har en mobil så hun kan bare se på den.
  Jeg likte når Nora ble sint fordi hun måtte være hos mormoren.
  Alt i alt synes jeg denne boken er rar, og gjør at barn slutter å like mormoren sin.

 284. Jeg likte ikke denne boka fordi at jeg liker best spennende historier, og humor historier best. jeg anbefaler ikke denne boken.

 285. Jeg synes boka var ganske kjedelig i starten så ble den litt mer spennende etter hvert,jeg gir den terningkast 4/6,Fordi den var litt spennende men den hadde ikke så mange tegninger så jeg synes den var litt kjedelig.

 286. Jeg synes utdraget var litt kjedelig, men samtidig litt morsomt med bestemoren. Og at vær gang de kommer har det endt opp med at de har dratt fordi moren og mormoren har kranglet. Og jeg er veldig nysgjerrig på den omvendte historien til den nye vennen til Nora.

 287. Jeg syntes at denne boka var veldig spennende og veldig bra, den har mye bra handling å jeg er veldig glad i forfatteren. Handlingen som er mye krangling er jo meningen i boka jeg syntes at hovedkarakteren Nora var et bra utgangspunkt å det var bra hvordan den var skrevet.

  Jeg kommer definitivt til å lese danne boka jeg er veldig spent på hva som skjer med både mormoren, moren og henne. Jeg har lest mange sånne bøker å jeg liker de egentlig ikke men denne var veldig bra så jeg kommer definitivt til å lese den.

  Jeg syntes denne boka var bra så jeg gir denne boka en terningkast 5, å jeg vil anbefale denne boka til folk mellom 9-13 år.

 288. Jeg synes den var helt ok men den var litt kjedelig men det kan jo hende at den blir mer spennende lengre inn i boken. Terningkast 3/6

 289. Boka var litt kjedelig, fordi det handlet for mye om mormoren og om hvor sur Nora var. De kunne fortalt litt mere om søsknene og moren. Terningkast 3/6.

 290. Boken handlet om en jente som skulle være hos mormoren sin på landet en hel sommer. Hun kjente ikke mormoren sin, og hadde absolutt ikke lyst til å være der. Men hun ble tvunget av moren sin, moren håper hun kan møte noen å få litt nye venner.

  Jeg syntes boken var spennende og jeg likte måten forfatteren hadde skrevet den på, jeg liker sånne type bøker og kunne sikkert ha lest den. Den får 7,5/10 jeg anbefaler de for barn fra 9-14 år.

 291. Jeg syntes at utdraget ikke var sp spennende jeg liker bedre grøss og spenning i bøker som det ikke var her men den virket mer spennende på slutten av utdraget ,så jeg gir boka en 4/10

 292. Den var passe den er kanskje mer spennene men jeg tror det kommer senere i boka, men boka var ikke helt for meg den var litt kjedelig, men jeg tror mange kunne likt den, man den var bra skrevet. Men utdraget burde vært av en aeen del av boka. Den passer aldersgruppen 9-12 og jeg gir terningkast 3/6

 293. Boka vet ikke ille men den var ikke bra heller. I teksten så var det ikke noe spennende med så men fikk liksom ikke vite noen ting av hva som skjedde så den virka ikke noe spennende siden man fikk bare høre on at de dro til bestemoren og at hun gikk rett inn på rommet. Terningkast 2 av 6. Det kan hende av jeg hadde gikk den høyere terningkast hvis man kunne hørt mer av det som var spennende i boken. Jeg ikke så glad i sånn type bøker.

 294. Jeg syntes at denne boka var helt ok men ikke favoritten min. Jeg syntes at den kan bli litt kjedelig og at det tar litt lang tid før det kommer nye ting inn, de holder på med det samme ganske lenge. Men boka var bra, boka er jo basert på noe som kunne skjedd i virkeligheten at det ikke bare er fantasi. Jeg likte boka og kunne lånt/kjøpt den men det var ikke favoritt boka mi. Jeg skulle ønske at det kunne kommet litt nye ting fortere at det ikke tok så lang tid hvor de bare skrev om det samme. Det var bra at boka var basert på noe som kunne skjedd i virkeligheten og at den kan være fengene for noen. Boka var ikke helt min stil men kunne lest den frivillig. Anbefaler boka for 8-13 åringer og gir boka en 3/6!

 295. Den var ganske kjedelig får det var bare at hun skulle være hos mormoren hennes men det blir sikkert mer spennende når du leser hele. Men i denne lille korte fortellingen så ga det meg ikke lyst til og lese den. Terning kast 2

 296. Jeg syntes at denne boka var egentlig var ganske bra jeg er veldig glad i denne forfatteren jeg har lest mage av hennes bøker. Jeg syntes handlingen var morsom og at det føles som om det er basert på virkeligheten.

  Jeg kommer til å låne denne boka fordi jeg er spent på hva som skjer etterpå og dette er type kategorien i bøker jeg liker. Jeg trodde den skulle være dårlig men den var egentlig veldig bra. Jeg syntes denne boka var veldig kreativt lagd

  Jeg syntes denne boka var bra så jeg gir den en terningkast 5/6 anbefales for folk fra 8 -13 år.🍃

 297. Den var ikke så bra for meg men den høres spennene ut men ikke spennene i det hele tatt. Men masse annet skjer med engang så jeg fikk ikke alt med meg. Jeg liker mer skummel eller morsom så denne boka er ikke helt for meg. Jeg synes at den kunne forklaret litt mer. Den var kjempe kjedelig!

 298. Jeg synes den var litt kjedelig fordi det skjedde ikke så mye. Men kanskje den blir bedre etterhvert. Jeg synes den passer til 8-10 åringer og jeg gir den terningkast 3/6🎲

 299. Jeg syntes ikke boken vår så spennende, jeg kunne lest dem ferdig men det er ikke min type i bøker liksom.
  Jeg gir den terning kast🎲 7,5/10

 300. Denne boka var litt bra men jeg skulle ønske den varte litt lenger men ellers var den helt ok jeg gir denne boka en 4-6🎲

 301. Jeg synes den var helt ok men den var litt kjedelig men det kan jo hende at den blir mer spennende lengre inn i boken. Terningkast 3/6

 302. Jeg syntes den var litt kjedelig det skjedde liksom ingen ting det kunne gjerne vert litt mer spenning. Jeg gir boka 2/6

 303. ✨Sommeren alt skjedde✨

  Denne boka, var litt kjedelig. Jeg syntes at det ikke skjedde så mye, og jeg liker når det skjer lit mer action. Den passer sikkert for noen, er bare ikke for meg. Skulle ønske at de sa litt mer i utdraget, som når hun blir kjent med hun Abbas eller noe. Var jo ganske detaljert som var gøy men ellers var det ingenting annet.

  Denne boka anbefaler jeg til gutter og jenter 9-13 år. Jeg gir boka terningkast 🎲3/6🎲 veldig kjedelig og bare ikke for meg👍

 304. Jeg synes ikke boka var så bra. Liker heller å lese litt mer spennende bøker. Så den var litt kjedelig. Gir den terningskast 2/6 🎲

 305. Jeg syntes boken Sommeren alt skjedde virker spennende å lett og lese. starten av utdraget var litt kjedelig og irriterende og lese, jeg liker ikke sjangeren vennskap så godt fordi det er vanskelig og kjedelig å høre på og lese og kanksje vanskelig og skrive, pågrunn av det er ikke så mye å skrive om. jeg tror at boka blir mer spennende jo lenger man kommer inn i boka. jeg hadde blitt mer interessert i boka hvis utraget hadde vært mer spennende og hadde sagt mer om boka seg selv, men jeg likte konseptet og tror jeg kommer til å like boka hvis jeg leser den. jeg gir boka en 8\10 jeg anbefaler boka til aldersgruppen 8- 13

 306. Jeg syns boka var passe bra fordi det skjedde nesten ingenting men den var litt morsom jeg gir den 2/10 jeg anbefaler den for 0/5

 307. ⚡️Hei det var bra men jeg synes den var litt rar siden det er jo gøy og være hos bestemor Men jeg synes krypto var bedre da Takk for meg⚡️

 308. hei jeg heter Milla, jeg syntes boken Sommeren alt skjedde virker spennende å lett og lese. starten av utdraget var litt kjedelig og irriterende og lese, jeg liker ikke sjangeren vennskap så godt fordi det er vanskelig og kjedelig å høre på og lese og kanksje vanskelig og skrive, pågrunn av det er ikke så mye å skrive om. jeg tror at boka blir mer spennende jo lenger man kommer inn i boka. jeg hadde blitt mer interessert i boka hvis utraget hadde vært mer spennende og hadde sagt mer om boka seg selv, men jeg likte konseptet og tror jeg kommer til å like boka hvis jeg leser den. jeg gir boka en 6\10 jeg anbefaler boka til aldersgruppen 9-13

 309. Jeg syntes ikke boka var helt for meg! Det var litt lite info om karakterene. Det ville vært litt bedre med bilder. Jeg gir den en 7 av 10 fordi man ble nesten ikke kjent med karakterene.

 310. Jeg synes boken var veldig dårlig fordi den var veldig kjedelig og jeg skulle ønske det var en goblin med i boken terningkast 1

 311. Jeg syns det var litt kjedelig å lese utdraget fordi det ikke var en veldig fengende tekst. Måten boken var skrevet på var opp til forventningen. Det er ikke en bok jeg hadde valgt, men det er sikkert noen som liker det. De lange pausene i setningene gjorde det ikke mer spennende. Vi leste bare et utdrag så det kan være at boken blir bedre etterhvert. Jeg anbefaler den for 9 år og opp. Jeg gir boken en 3 fordi det var litt kjedelig. Det var opp til forventning.

 312. Jeg synes utdraget var litt kjedelig men virker som det blir mer spennende lenger inn i boken, jeg likte måten utdraget endte på for det ender med noe du får lyst å lese hva som skjedde.
  Jeg anbefaler boken for barn i alderen 10-13 år og gir den terningkast 4.

 313. Det var veldig spennende å lese utdraget, jeg følte meg veldig igjen i at Nora og moren krangla. Forfatteren var veldig detaljert i situasjonen så det fikk deg til å leve deg mer inn i boka å det gjør at boka blir bedre. Boka var veldig spennende fordi utdraget starta neste rett på, men jeg hadde ikke sett for meg at boka var så bra og spennende, av overskriften fikk man en liten følelse om at den var litt rolig men hun var veldig brutal så man kjente seg veldig igjen. Jeg syntes boka var litt trist fordi det virket veldig som om moren ble veldig lei seg fordi hun ikke kunne si at Nora kunne være hjemme i sommerferien så da fikk man en liten følelse av boka var litt trist. Jeg syntes Nora var litt for slem mot mormoren og mammaen selvom de bare prøvde sitt beste.
  Men alt i alt veldig bra, jeg gir boka terningkast 5 av 6.

 314. Utdraget synes jeg personlig var lett å lese fordi man så teksten godt og for meg var det en bra størrelse. Teksten svarte til forventningene mine ved at jeg trodde at hun ikke ville til mormoren hennes og det ble bekrefta i utdraget når jeg hørte og leste det. Jeg likte at
  utdraget bygget opp til noe spennende sånn at jeg og sikkert andre ville lese den. Og en del av utdraget som jeg synes var bra var det at hun skrev den meldingen der hun ville vise at hun var ordentlig sur på moren fordi jeg lurer på da om hvordan moren vil reagere av meldingen og om hun til slutt faktisk finner ut at hun synes det er koselig der. Men samtidig synes jeg det var dumt at de ikke nevnte Abbas fordi jeg var spent på å høre om han og hvordan hans og Noras vennskap kan utvikle seg sånn at Nora ikke vil reise hjem når hun til slutt må. Men et utdrag må jo bygge opp til noe spennende sånn at man vil lese selve boka. Jeg er også spent på hvordan Noras og mormorens forhold kan utvikle seg til et vennskap. Så min vurdering av boka er 4-veldig bra fordi jeg synes de bygget opp til noe spennende og utdraget klarte å få meg til å bli interessert i boka og ville lese den. Og som sagt så vil jeg gjerne høre hva som skjer videre med Nora og Abbas vennskap, og om Nora ender opp med å ville bli igjen.

 315. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg syntes at utdraget var enkelt å lese og at boken høres ganske bra ut så jeg får lyst til å lese den de kunne startet med at det er litt mer av hvorfor hun ikke kunne være hjemme og at de forklarte litt bedere. Jeg vil si at teksten svarte ganske bra på forventningene mine med det jeg syntes var litt rart er at i utdraget snakket de aldri om Abbas og dorit på kafen det som kanskje hadde gjort teksten litt bedere er at vis de hadde tatt med noe hun møter Abbas. Det jeg likte fra utdraget var nok at det er litt spenning og at man ikke får vite hva som skjer resten av sommeren og at boken heter sommeren alt skjedde er jo spennene fordi man skjønner ikke helt hva som kommer til å skje. Jeg syntes at boken høres spennende ut men jeg føler at de kunne snakket litt om Abbas i utdraget. Jeg vil gi denne boken en 3 fordi det er ikke den beste boken jeg har lest og det kunne vært litt mere som skjedde.

 316. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Utdraget var veldig lette lese og jeg visste hvor de var og hva som skjedde.
  Det var godt forklart og forfatteren ga nøye forklaringer.
  Jeg trodde det skulle være sol, blomster og at Nora hadde venner men, boka startet helt annerledes.
  Nora hadde ingen venner og ville ikke være hos bestemoren, hun trodde hun skulle kjede seg mye hos bestemoren og ikke få gjøre noe.
  Jeg likte at forfatteren begrunnet bra og at Nora ikke hadde venner men kanskje kunne få en.
  Jeg gir utdraget et terningkast 3/5 fordi det var ikke kjempe spennende men, jeg får lyst til å hvite hva Nora kommer til å gjøre hos bestemoren sin.

 317. Sommeren alt skjedde – av Iben Akerlie

  Jeg syntes det var ingen ord som var vanskelige, det gjorde det lett å lese utdraget. Teksten svarte til forventningene mine fordi på bokomslaget var det en typisk sommerdag, det gjorde at det var lett å skjønne litt når det skjedde og hvor det skjedde. Jeg forventet en litt vanlig bok som handlet om sommer, den gjorde det, men den handlet om mye mer. Det jeg likte med utdraget var at jeg kan kjenne meg igjen i mye av det som skjer i boken. Jeg likte at vi ikke fikk vite så mye om mormoren, og at vi ikke fikk vite noe om Abbas, det gjør at man får lyst til å lese boken. Jeg gir utdraget «Sommeren alt skjedde» terningkast 4 fordi jeg synes den var veldig bra.

 318. Å lese utdraget var ganske lett for det var ikke så mange vanskelige ord, men det var jo så klart NOEN vanskelige ord. Teksten svarte bra til forventningene jeg hadde før jeg begynte å lese. Det som gjorde utdraget spennende var den meldingen på slutten fordi det viste at hun var veldig sint. Det jeg likte fra ingressen var at hun fikk en ny venn som het Abbas, og skulle ønske vi kunne høre mer om det med Abbas. Jeg gir utdraget en vurdering fra 1-5, så jeg gir den en 3er, som er det samme som et «bra» utdrag.

 319. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Utraget hadde gode detaljer, og det blir ganske spennende hvordan Nora skal bo hos mormoren sin i hele sommerferien. Vis det blir kleine situasjoner, eller vis det går helt fint å bo med mormoren sin. Kanskje Nora møter Abbas nærme mormoren sin, også leker de med hverandre og blir mere kjent. Det var ganske spennende, men jeg gir utraget en 3/5.

 320. Jeg syntes det var lett fordi det var lett å lese. Jeg syntes det gikk etter forventningene fordi det skiltet var ikke så veldig fint. Jeg likte at det var lagt mer vekt på ordene og at meldingen på slutten viste hvor sint nora var på moren sin. Jeg gir boka terningkast 5 fordi jeg likte å lese boka.

 321. Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie
  Sommeren alt skjedde var en bra bok, men den var ikke så spennene så jeg fikk ikke så lyst til å lese den. Det var en bra, men basic bok, det var liksom ikke noe spennene eller annerledes med den. Sommeren alt skjedde var ganske likt som det jeg hadde trod at den skulle være. Jeg likte at mormoren var litt mystisk, men jeg synes at vi burde fått vite litt mer om mormoren. Jeg ville også vite litt om Abbas, men vi fikk ikke vite noe om Abbas så det synes jeg at burde vært med. Jeg gir utdraget 3 av 5 fordi den var bra, men den var ganske lik andre bøker og ikke så unik.

 322. Sommeren alt skjedde

  Jeg synes boken er bra, fordi den er enkel å lese og du føler liksom noen ganger hva Nora føler. For eksempel når hun ikke hadde lyst til å dra til mormoren sin kunne du ha følt den samme følelsen når du ikke vil dra et sted. Man kan også kjenne seg igjen når hun blir irritert av at de ikke lukker døren helt igjen fordi da kjent jeg også på at jeg ble irritert på mormoren.

  Når du ser forsiden tenkte jeg at dette er en bok for 5 åringer, men når jeg begynte å lese utdraget
  så syntes jeg at boka ble bare mer å mer spennende så til slutt hadde til og med jeg (12) år lyst til å lese den.

  Mormoren er litt mystisk fordi man kan høre at hun var journalist og reiste verden rundt og fortsatt gjør det. Jeg har bare så lyst til å høre mer om hva som skjedde og om den mystiske mormoren.
  Noe jeg ikke likte så godt med boka er at Nora er kanskje litt for vrang noen ganger.

  Jeg likte boka veldig godt så jeg gir den en terningkast 5

 323. Jeg synes utdraget av boken var lett å lese.

  Jeg synes det ikke var så spennende bok å lese.

  Teksten svarte veldig bra men det hadde vært litt kjekt å få vite mer om aba.

  Det jeg likte med boken var når Nora skulle bos hos mormoren sin hele sommeren da jeg hørte det lurte jeg på hva som ville skje videre.
  Det jeg ikke likte med boken var at den ikke hadde noe spennende i seg. Jeg vil gi boken terning kast 3 av 6 fordi jeg likte den ikke jeg ville ikke valgt den på biblioteket om jeg kunne.

 324. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben akerlie

  Det var lett å lese utdraget og jeg syntes ikke det var så mye vanskelige ord og den høres spennende ut og man får lyst til å lese mer.
  Teksten svarte veldig godt på forventningene mine
  Ut i fra hva de sa ta den handlet om i begynnelsen.
  Det jeg likte med utdraget var at når mammaen til Nora og Nora hadde på en måte en liten krangel så det ble litt mer spennende og dramatisk også hadde man ikke forventet at hun skulle skrive en slem melding til moren sin om at hun skulle flytte til mormoren sin fordi moren tydeligvis ikke ville ha henne hjem. Og det jeg ikke
  Likte så godt med boken var at gutten abbas ikke var helt med. Jeg gir boken terningskast 4.

 325. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie
  Jeg syns å lese Sommeren alt skjedde var lett å forstå. Fordi jeg syns at teksten svarte til forventningene mine til boken. For på første side merket man at hun ikke var så gira på å dra til mormor og når hun hadde kommet ville hun bare hjem igjen. Det jeg likte fra utdraget var at det var spennende når hun sendte den meldingen til moren sin og hvordan moren kommer til å reagere. Jeg gir boken en 4 fordi det kan være en bok jeg vil lese.

 326. Jeg syntes det var lett å lese utdraget. Teksten svarte ikke til forventningene mine fordi Abbas var ikke der. Jeg likte at ingen hørte på Truls fordi det var gøy fordi alle ignorerte han, jeg likte ikke tekstmeldingen til Nora fordi den var sårende mot moren. Jeg gir utdraget 3 fordi det var ingen slag der.

 327. Jeg synges utdraget var lett og lese det var ingen vanskelige ord. Jeg hadde forventet meg at hun ble sur på moren sin og det skjedde jo, men jeg tenkte ikke meg at hun ble så sur at hun ble igjen i bilen og låste seg inn på rommet. Jeg likte boken egentlig veldig godt fordi den hadde en sånn flyt at det var spennene . jeg lurte veldig på hva som skulle skje videre. Når man leste videre fenget boken meg litt på en måte. det var gøy å høre på og jeg laget bilder i hode sånn at det ble som å se på en film . Men jeg likte ikke at hun var litt sånn slem mot mormoren fordi hun prøvde bare sitt beste .Så jeg syntes hun var litt ego men det må jo til for at det skal bli en bra bok. jeg vill absolutt lese denne boken videre . Jeg liker veldig godt at hun leger noen ord i kursiv fordi da er det lettere å lage bilder i hodet. Jeg gir boken terningkast 5 anbefaler denne boken til alle aldere. Mange kan også kjenne seg igjen i det som skjer

 328. Boken var bra jeg likte at det var mange ord som beskriver teksten. Det var enklest og lese utdraget siden det var ikke så mange vanskelige ord. Dette handler om en jente som heter Nora hun skal bo hos mormoren sin i sommer men det vil hun ikke siden hun skjenner ikke henne så gått. Moren hennes må jobbe hele sommeren derfor må henne være der. På slutten blir hun sint på moren og sier at hun blir hos mormor. Denne boken for ett terningkast 4 siden det er ikke favoritt boken min men det er mange interessante ord i teksten. Nora har enn lillebror som er ett år. Det står at videre i boken møter Nora en person som heter Abber.

 329. Sommeren alt skjedde
  Av Iben Akerlie

  Jeg likte at utdraget var lett og ikke vanskelig å lese. Jeg hadde ikke så mange forventninger før vi leste, men det hadde vært gøy om vi fikk møte Abbas og Dorrit i kafeen som de snakket om i ingressen. Jeg synes det var spennende at teksten sluttet med meldingen fordi da fikk man lyst til å lese mer. Noen ganger i teksten skjønte jeg ikke om hun fortsatt var hjemme eller om hun hadde dratt til mormoren sin. Det virket som om mormoren ikke kjente Nora så godt og at Nora tror hun kommer til og kjede seg veldig hos mormoren sin. Jeg synes også at forfatteren var god på å skildre. Alt i alt var boken bra og hvis jeg skulle ha vurdert boken fra en til fem ville jeg gitt boken en 3er. Jeg anbefaler denne boken til folk på ca 7 til 16 år.

 330. Jeg syntes det var lett å lese utdraget. Teksten svarte ikke til forventningene mine fordi
  Abbas var ikke der. Jeg likte at ingen hørte på Truls fordi det var gøy fordi alle ignorerte han, jeg likte ikke tekstmeldingen til Nora fordi den var sårende mot moren. Jeg gir utdraget 3 fordi det var ingen slag der.

 331. Jeg syntes det var ganske kjedelig å lese utdraget. Utdraget var nok så lett å lese men det var ikke noe mye spenning i utdraget. Jeg hadde egentlig ingen forventning for boken før jeg begynte å lese. Utdraget var ikke så veldig dårlig det var bare ikke så veldig gøy å lese, boken hadde ikke fått meg til å lese mer av boken.

 332. Jeg synes utdraget var passe bra. Vi fikk ikke vite så mye av utdraget så jeg fikk ikke svaret på forventningene mine. Det var ganske random. Jeg gir den 2/5

 333. Jeg syntes at boken var helt passe. Boken var ganske kjedelig å lese , men jeg tror at den blir bedre. Boken var kjedelig å lese fordi Nora alltid var sur. Det var ganske lett å lese utdraget. Boken svarte dårlig på forventningene mine fordi jeg trodde det skulle være en god og morsom sommerbok, men det var bare kjedelig. Jeg likte ikke at Nora hele tiden var sur, fordi da var det ikke gøy å lese. Jeg gir den terningkast 2.

 334. Denne boken var passe bra ut fra utdraget. Vi fikk ikke så mye tekst i utdraget.
  Utdraget var enkelt å lese. Boken var sånn passe ut fra forventningene mine. Den hadde det jeg trodde i men ikke så veldig gøy å lese. Jeg likte ikke hvordan alt var likt i utdraget, det kunne vært mer variasjon. Jeg gir boken terningkast 2.

 335. Jeg synes boken var ganske enkel og lese fordi at det var ikke sånn kjempekjedelig, men det var ikke den beste boken jeg har lest før heller. Teksten svarte på forventningene mine da fordi at den var sånn som utdraget beskrev den, men man ikke komme til den spennende delen så derfor får man lyst til og lese videre. Det er nokk det som jeg likte med utdraget.

  Jeg gir utdraget en 3 fra 1-5.

 336. Boken var ganske kjedelig, men jeg tror den blir bedre jo lenger man kommer i boken. Nora var alltid sur og var veldig dårlig stemning fordi hun bare var sur. Jeg forventet at det skulle skje noe isteden for at hun bare var sur hele tiden. Jeg fikk inntrykk av at mormoren egentlig ikke var så ille. Det var litt kjedelig å lese når hun var sur. Jeg gir den en 1.

 337. 1. jeg syntes det var let og lese utdraget siden det var ikke så mange vanskelige ord.
  2. i boken gå de ikke nok info så det var ikke som forventningene minne.
  3. jeg syntes boken var ganske mid siden det var mye uforventet ting som skjedde.
  4. jeg syntes boken var passe bra, karakter: 2/5

 338. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Denne boken syns jeg var mer på den bra siden en den dårlige siden. Den var litt kjedelig innimellom, men som sagt var det jo bare et lite utdrag av den boken. Dette utdraget syns jeg var ganske interessant å lese, samtidig som det var bitte litt kjedelig. Det var også ganske forståelig tekst / det ga mening. Noen ord var bitte litt vanskelige å forstå, men sammen med teksten ga det mening ( jeg forsto ordet ). Før jeg begynte å lese utdraget hadde jeg jo selvfølgelig noen forventninger. Jeg hadde tenkt at den var «bra», men kanskje ikke super interessant / bra, og det var den. En annen forventning jeg hadde som også ble følgt var det at jeg trodde jeg ikke skulle syntes boken var helt fantastisk og kanskje litt kjedelig, og igjen så var den det. Som jeg har sagt syns jeg at denne boken var litt bedre enn ok. Noe som påvirket det var at det var skikkelig bra beskrivelser som fikk meg til å få flere type bilder i hodet mitt. Jeg gir utdraget terningskast 3,5 ut av 5.

 339. Jeg syntes at det var en interessant bok men jeg syntes at Nora overdrev litt og forventet for mye fra moren sin det var kanskje interresant men fortsatt syntes jeg at det var overdrevet med Nora sin oppførsel og at det var litt trist at hun ikke hadde noen venner men det alle som har lest på starten av boken var at hun kommer til å få en venn og det at vennen som Nora får har noen som ikke liker han/hun

  Jeg gir denne boken 3/5

 340. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie
  Utdraget var veldig lett å lese, det var spennende å lese utdraget og jeg vil lese mer. Teksten var ikke som jeg trodde, den fortalte ikke like mye som jeg hadde håpet på men var fortsatt ganske bra. Det jeg likte fra utdraget var at man på en måte fikk vite litt om forholdet mellom Nora, Moren og Mormoren. Det jeg ikke likte var at man ikke fikk vite så mye om Abbas. Jeg gir utdraget en 2 ut av 5.

 341. Jeg synes denne boken var bra fordi den var lett og lese og man forstår alt, den traff min forventninger fordi boken var skrevet litt som at alle kan legen den fordi den er lett og lese og jeg føler at boken er en god sommer bok og jeg likte spesielt når den gutten snakket om bit coin og ingen brydde seg fordi det var litt gøy men de andre slåss og Nora bare sitter stille og ikke sier noe og ikke følger med på noen. Denne boken/utdraget synes jeg var en 5fordi den er en god bok og lese i sommeren men det er litt tekst, Nora sin venn Abbas blir utestengt fra kaffe butikken som ikke er snilt.

 342. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg syntes det var gøy å lese utdraget og det var ganske lett.

  Jeg hadde egentlig forventa meg nesten hvordan teksten var fordi den forteller en del om hva som kommer til å skje i utdraget.

  Det jeg likte av utdraget var at man kan føle seg igjen i noe av det som skjer i teksten. Det jeg ikke likte var at det var litt klisje at hun ender opp i en sånn situasjon.

  Jeg gir utdraget en 3/5.

 343. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg synes det var lett å lese og forstå utdraget fordi det ikke var så mange vanskelige ord. Jeg synes boken var ganske lik som jeg trodde den skulle bli. Jeg syntes boken virket litt kjedelig fordi jeg liker bøker som er litt spennende. Jeg ble litt nysgjerrig på hvordan forholdet mellom mormoren og Nora ble etterhvert. Jeg gir utdraget 2 av 5 fordi jeg synes den virket litt kjedelig.

 344. Vurdering: Sommeren alt skjedde Iben Akerlie

  Jeg synes at det var ganske lett å lese boken og det ga egentlig ganske mye mening, det gjorde det enda lettere at det kunne skjedd i virkeligheten fordi at da kan man sette seg litt inn hva personen føler. Forventningene mine var ikke så høye fordi jeg er ikke så glad i sånne bøker som dette, men boken var helt ok, den var som forventningene mine etter jeg hadde lest ingressen. Jeg likte at jeg fikk vite mye av historien til Nora og at fikk vite forholdet hennes til Mormoren, og hvorfor hun var hos Mormoren sin, det jeg ikke likte var at jeg ikke fikk vite litt av hva som skjedde resten av sommeren. Jeg gir utdraget en 2,5 fordi at jeg synes utdraget er mellom bra og passe bra.

 345. Jeg syntes at utdraget var enkelt å lese, men hadde noen få ord som var litt vanskelige å forstå. Jeg likte at de fleste ordene som var vanskelige å forstå var ganske godt forklart. Jeg synes at boken kunne vært litt mer spennende på starten sånn at jeg fikk enda mer lyst til å lese resten av boken. Det var gode beskrivelser i boken og det var enkelt å tolke hva boken kom til å handle om før man begynte å lese den. Teksten var like bra som jeg forventet, men utdraget kunne sagt litt mer om hva boken handlet om fordi det skjedde ikke så mye i utdraget. Jeg likte at boken var skrevet sånn at man må tenke litt selv fordi da er det enda litt morsommere å lese boken. Jeg synes at overskriften til boken (Sommeren alt skjedde) er fengene og at jeg kunne lest resten av boken. Jeg gir boken 3 av 5 fordi jeg liker bøker med litt mer spenning, men jeg tror denne boken er ganske bra.

 346. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Utdraget fra Sommeren alt skjedde synes jeg var ganske bra. Jeg liker at bøker har litt mer spenning og dette hadde ikke så mye av det. Men jeg tror fortsatt det er en bok jeg ville lest. Jeg synes det var lett å lese og at det var mange bra beskrivelser, for eksempel hvordan hun beskrev mormoren med det lange og grå håret og beige klær. Det var også tydelig at Nora ikke i det hele tatt ville til mormoren sin og så på det som en straff. Jeg hadde håpet på litt mer av det som sto i ingressen hvor Nora blir kjent med Abbas og om historiene til Abbas og mormoren, men alt i alt var dette en bra bok. Jeg gir det en 4/5.

 347. Det var lett å høre læreren lese utdraget fordi det ikke var så mange vanskelige ord. Det va lett å følge med på historien. Jeg tenkte etter å ha lest ingressen at fortellingen skulle være spennende. Det å møte og få en ny venn høres spennende ut. Jeg likte den siste meldingen Nora sendte til moren sin, fordi det skaper spenning og man vil vite hva som skjer videre. Jeg gir utdraget 3/5.

 348. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg synes utdraget var lett å lese og det var lett å forstå, fordi teksten var tydelig og hadde begrunnende setninger. Jeg synes teksten var mer spennende og interessant enn det jeg trodde den var før jeg begynte å lese den, fordi ingressen var ikke så spennende, men det var utdraget. Det jeg likte fra utdraget var at det var litt spennende med at moren og Nora ikke hadde et så godt forhold, men det hadde ikke mormoren og moren heller. Nora og mormoren hadde heller ikke så godt forhold, men det jeg tror kommer til å skje er at de blir bedre venner etterhvert. Det jeg ikke likte så godt var at det skjedde ikke så mye i utdraget, bare det samme, fordi det som skjedde var bare at Nora ikke ville være hos mormoren. Jeg gir boken en 3er fordi den var bra, men ikke den beste boken jeg hadde lest, men jeg kunne lest den hvis jeg hadde den.

 349. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg syntes det var lett og lese utdraget fordi den holdt op til forventningene mine helt greit og var interesang selv bare ingressen syntes jeg var spennende og var bra beskrevet, men den kunne vært litt lenger fordi ingressen ga litt informasjon som ikke kom in i utdraget og den informasjonen mener jeg burde vært med, det var også litt lite utfyllende føler jeg. Boken var ganske spennende og alt var ganske bra fordi alt ga mening og alt passa til teksten, men det var litt ite dialog og jeg syntes det tok veldig lang tid for og komme til handlingen som engang ikke var i utdraget. 3/5

 350. Jeg synes utdraget var lett å lese, det var gode og mye beskrivelser av for eksempel av mormoren. Jeg hadde ikke så høye forventninger til utdraget før vi startet å lese så den var bedre enn jeg trodde. Jeg synes boken lignet på noe man kunne opplevd selv så det hørtes veldig ekte ut. Det var ikke helt min type bok, men jeg likte at utdraget var troverdig fordi jeg synes det ble mer spennende å lese den siden man kanskje har opplevd noe lignende før. Jeg synes det var ganske mye av det samme i starten av boken så jeg synes utdraget ble litt kjedelig. Jeg synes boken var helt grei å lese, men det var ikke helt min type bok så jeg gir utdraget terningkast 3.

 351. Jeg syntes teksten var enkel å lese og at jeg kunne forestille meg hvordan for eksempel huset og skogen og hvordan karakterene så ut. Ifra utdraget så var det ikke så mange av forventningene mine som skjedde og det var fordi det var bare starten av boken og jeg hadde forventninger for senere i boken med han Addir. Jeg likte at teksten var enkel og lese og at de beskrev alt veldig bra og at det var enkelt å forestille seg hvordan alt så ut. Jeg syntes det var spennende at det var en del drama også for eksempel dramaet imellom moren og mormoren til Nora og man fikk ikke vite hva som egentlig hadde skjedd i mellom de tidligere men at man får vite det kanskje senere i boken. Jeg vurderer boken 4 fordi den kunne vært enda mer spennende og jeg liker plot twister men den var veldig bra i følge meg.

 352. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg synes utdraget var lett å lese. Og utdraget var ikke like bra som forventningene mine fordi jeg tenkte at det skulle være litt mer spennende enn at en jente bare drar til mormoren sin og kjeder seg. Forventningene mine var ganske annerledes enn hva boka var om jeg tenkte at det skulle skje mer enn en biltur liksom. Jeg likte at de hadde med detaljene, i utdraget. Det jeg ikke likte i utdraget var at det ikke skjedde så mye det eneste som skjedde var at Nora var sur fordi hun måtte være hos mormoren sin i sommerferien i stedet for hjemme i byen. Også på dag 2 kjørte de til mormoren og hun var enda mer sur og sendte en melding til moren. Jeg gir utdraget terningskast 3/5

 353. Vurdering – Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Dette utdraget var supert å lese, alle ord var fullt forståelig for elever fra barneskolen, og det var veldig tydelig hva slags stemning det var på de forskjellige tidspunkt og steder i utdraget. Jeg må likevel innrømme at teksten ikke var helt lik forventningene mine, uten at det er en dårlig ting, men den lille informasjonen vi fikk øverst på første side satte ikke forventningene høyt nok. Jeg ble overrasket. Personligheten til Nora stemte ganske bra med måten jeg ville reagert på hvis jeg hadde så lite lyst til å gjøre noe og måten foreldrene mine reagerte på var å prøve å overbevise meg mer. Meldingen på slutten var også smart å ha med, for måten den er skrevet på understreker at Nora ikke har noe lyst til å ha noe med moren og ønsker å vise det. Jeg er imponert, og utdraget får rangering 4/5 av meg. Dette er en bok jeg definitivt kunne lest.

 354. Sommeren alt skjedde

  Jeg syns det var litt kjedelig å lese utdraget ,men utdraget var
  Lett å lese. Jeg trodde det skulle være litt mer fokus på Nora
  Og Abbas sitt vennskap og mindre på Nora sin familie.
  Jeg likte at mormoren til Nora var litt mystisk og man fikk ikke
  Vite så mye om henne og fikk lyst til å vite mer.

  Fra en til fem gir jeg den 3

 355. Utdraget var bra fordi det var mye som skjedde teksten var spennende jeg likte historien det var en ganske bra bok

  Terningkast 4
  🥹

 356. Jeg synes boken var lett å lese. Det var ikke vanskelige ord og lett å lese.
  Boken var som jeg forventa. Ikke så gøy men, litt spennene fordi hun bare ble kastet inn i det.
  Jeg likte at hun ikke fikk høre noe om å bo oss mormoren. Jeg likte ikke at det ikke var så mye som skjedde.
  Jeg gir utdraget 2 fordi det passet ikke meg.

 357. Teksten var ikke vanesklig fordi det var ikke mange vanskelige ord.
  Teksten virket kjedelig og det var den fordi det var ikke spennede .
  Jeg likte at utdraget var kort. Det jeg ikke likte var at den var kjedelig
  Ternings kast 3

 358. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

  Jeg likte utdraget fordi det var bra skrevet og det viste hvordan boken kom til å bli, men jeg syns det var kjedelig med de lange pausene mellom spenningen og håper og tror at boken kommer til å bli bedre etterhvert. Utdraget var ganske lett å lese med ikke altfor mange vanskelige ord, derfor anbefaler jeg den for 10 år og opp. Teksten var litt som jeg forventet, litt kjedelig med lange setninger, men jeg tror at jeg kommer til å like hvor handlingen fører seg gjennom sommeren alt skjedde. Utdraget var en bra start på boken fordi den fikk leseren til å ville lese resten av teksten. Jeg synes at det burde handlet litt mer om forholdet mellom moren og mormoren til Nora og mener at boken var passe bra.

 359. Jeg synes det var lett å lese utdraget fordi det hadde en god flyt. Måten boken svarte til forventningene mine i starten var nesten sånn jeg trodde men ikke helt at hun skulle dra til bestemoren sin men jeg tenkte at hun kanskje skulle treffe henne. Det jeg likte fra utdraget var at hun sendte en spennende melding på slutten så det sluttet spennende. Men det jeg ikke likte var at jeg ikke fikk så mye info om personen.

 360. 1. 1. Jeg syntes det var bra å lese utdraget fordi det var spennene og det fikk meg til å ville lese boken, jeg synes utdraget var lett å lese.
  2. 2. Teksten svarte til forventningene jeg hadde veldig likt som jeg trodde.
  3. 3. Jeg likte at det skjedde mye og at det var gøy å høre på, jeg skulle ønske at utdraget ga mer info.
  3/5

 361. 1. Jeg synes det var lett å lese utdraget fordi de brukte ikke så mange vanskelige ord.
  2. I utdraget ga de ikke så mye info om hva som skjer i boken så jeg fikk ikke svar på forventningene mine.
  3. Jeg synes boken var ganske mid.
  4. Jeg synes boken var passe bra

 362. Jeg syntes utdraget var helt okei å lese.
  Forventningene mine til boken gikk ikke i oppfinnelse, jeg syntes boken var veldig kjedelig.
  Det jeg ikke fra utdraget var at Nora var så deppa det var så kjedelig.
  Jeg syntes boken får en 2 er fordi det ikke var noe gøy.

 363. Vurderingen: sommeren alt skjedde!

  Jeg syntes det var gøy å lese utdraget den virket spennene, den var også veldig lett å lese med mange forståelige ord og setninger. Før jeg begynte å lese forventet jeg å høre mer om Abbas i utdraget og hvordan de blir venner og møtes. Jeg likte alle forklaringene for eksempel når de snakket om husene med ett stort rødt hus og mange blomster utenfor, noe jeg skulle ønske var med var litt mer om historien om bestemoren. Jeg gir boken 4 = veldig bra .

 364. Vurdering: Sommeren alt skjedde. Av Iben Akerlie

  Jeg syns at det var gøy å lese utdraget selvom jeg syns det var litt kjedelig noen ganger. Utdraget var ikke så vanskelig å lese siden det var ganske mange lette ord så det var greit. Før jeg begynte å lese den trodde jeg at jeg skulle få høre noe om Abbas men det fikk jeg ikke fordi man fikk bare høre om Nora, moren, faren og Tilo og mormoren så klart. Jeg likte at det var mye som skjedde og det var spennende å lese om Nora. Det jeg ikke likte var at jeg ville gjæren høre litt om Abbas for han hørte litt kul ut. Jeg syns utdraget var helt greit så jeg gir utdraget en vurdering 3 fordi det var helt greit.

 365. Vurdering: Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie
  Jeg syntes det var ganske lett å lese utdraget. Det var ikke så mange vanskelige ord. Jeg syntes det var spennende. Når det kommer til forventningene jeg hadde til boken overrasket der meg at Nora ble så irritert og sint fra starten av. Jeg likte boken fordi jeg syntes den var spennende og der blir gøy å høre videre. Jeg gir utdraget 4.

 366. 1. jeg syntes utdraget var kjedelig fordi den handlet bare om klaging og « jeg vil ikke jeg vil ikke».
  2. Teksten svarte dårlig til mine forventninger fordi jeg trodde den handlet om noe annet en klaging.
  3. Jeg likte ingenting fra utdraget fordi det var kjedelig fordi det var ikke noe spennende det var liksom som om jeg leste på en stein
  4. Jeg gir boken terningkast 1

 367. Jeg syns det var lett å lese utdraget fordi de hadde enkle ord. Jeg syntes teksten var bra jeg hadde egentlig ikke så mange forventninger, men jeg syntes den var bra. Jeg likte at de hadde om hvordan det ikke er like lett med familie og at det ikke er alltid man vil på besøk til noen. Jeg likte ikke at utdraget sluttet med en melding fordi det var så brå slutt.

 368. Vurdering: sommeren alt skjedde

  Jeg syns det var helt greit og lese utdraget. Utdraget var fra starten av boka, og sluttet før det ble interessant og spennende som jeg syns var litt dumt. Vi ble lest for, men det virket som at boka er skrevet ganske barnevennlig og den er lett å lese.
  Teksten holdt ikke opp til forventningene mine fordi innledningen forteller om mye mer om hva som skal skje enn hva som vi får vite i utdraget. Jeg likte at det var littegran humor i boka og at det var gode beskrivelser, men det var veldig saktegående og kjedelig.
  Jeg gir utdraget en 2-er: Passe bra.

 369. Den var dårlig fordi den hadde ikke så mye å si. Den er veldig kjedelig fordi jeg ikke var interessert i boka når jeg begynte og lese den så da ble den kjedelig.