Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Udyr

Ingvild Bjerkeland Cappelen Damm 2023

 

 

I en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet, flykter Abdi og Alva fra udyr som har revet dem vekk fram familien og hjembyen sin. Flukten går gjennom skogen, og de har lite å spise. De er redde, men modige. De vil i sikkerhet hos pappa. Vil de klare det?  

 

 

Utdrag og lydfil er nå slettet på grunn av rettigheter.

 

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

3 514 anmeldelser av “Udyr

 1. Dette synes vi er en spennende bok og vi blir nysgjerrige på hva som skjer videre. Den er veldig skummel, trist og veldig spennende. Jeg skapte bilder av historien inni hodet mitt. Det er spennende å lese grøss!

 2. denne boken var veldig morsom jeg likte den veldig godt fordi den var veldig morsom og den var også morsom og også veldig morsom

 3. Mennesker blir snart utslettet. Abdi og Alva flykter fra byen og går i skogen. Plutselig hører de kvister som knakk. De løp men noen hadde satt opp en elektrisk gjerde rundt jorden for å holde sauene på plass. Alva gikk over gjerdet. Hun fikk strøm i seg. Alva fryser og kaster opp. jeg gir den 4/6 fordi den var ikke skummel.

 4. Det var en gang en jente som het alva hun var med storebroren sin abdi i en ltten skog.Det er et udyr som lever der abdi lyver til alvi at det er bare en rev men hun sier at en rev kan ikke drepe så mange personer.Når de går litt mer blir alvi sulten de har nesten ikke spist på flere dager abdi gir hun litt vann som smaker mose,de går litt mer så hører de noe i buskene de løper så fort de kan gjenom myrer og vann og gress etter det roer de seg ned.Så kommer de til et sted med ingen trær eller stegner,de skule møte faren for og spise,men plutselig hørte abdi noe.Jeg gir boken 4 av 6 den var veldig gøy men jeg liker helst KATTE KRIGERENE.

 5. Jeg synes det var veldig spennende, men jeg ville gjerne vite mer om hva som hadde skjedd fra før. Jeg synes litt synd på Alva og Abdi. Jeg har veldig lyst til å lese boken, og jeg tror dette er en av de beste i år. Jeg vil anbefale denne får de som liker når det er spennende og skummelt. Jeg gir boken 7/10 fordi den var spennende, men jeg skulle ønske jeg viste litt mer om hva som hadde skjedd.

 6. jeg likte ikke boken veldig mye jeg trodde boken skulle være skummel men egentlig synes denne boken er bare random. jeg rater den 5,3/10

 7. jeg syntes boken var spendene fordi den startet mitt i boken men jeg skjønte ikke så mye og boken var ikke helt min type men tror den handlet om noen som var i en skog og det var et udyr som drepte moren

 8. Først kommer det en prolog sånn at vi vet hva som har skjedd. Det er bra, fordi jeg har ikke lest resten av boken. Starten på boken er bra, fordi den er skummel for små barn. Jeg tror ikke de er så heldige at de har så skyfri himmel og så sterk måne at de kan se så mye, samtidig som at de bare kan se et lite område rundt seg. Hvis dette er i Norge tror jeg at det ER bjørn og ulv der, men rev er det nok også. Men jeg liker fortsatt ikke denne typen bok, og denne var ikke noe annerledes. Jeg likte bedre boken om Haaland. Terningkast 2.

 9. Udyr er en grøsser som handler om en
  gutt som hetter Abdi som må pass på
  lillesøsteren sin, Alva som er omtrent 4.5 men eg synes ikke den var så skummel derfor liker ikke jeg boken så godt eg kunne lest den på nytt men den var ikke helt min type

 10. Handling:
  I en veden hvor mennesker er i ferd med å bli utryddet, flykter Abdi og Alva fra udyr som har ødelagt hjembyen dies . Jeg syntes det var en ok bok så jeg gir den terning kast 2

 11. Udyr.
  Teksten handler om 2 søsken, Abdi og Alva som er i skogen om natta. Dei er slitne, redde og svoltne og er på flukt frå udyr. Det er grøsser.

  Teksten er bra fordi det er mye vold og eit råttydyr som hadde blitt drept

 12. Udyr
  Denne boka handler om en bror og en søster som rømmer fra udyrene, som har kommet til ut av ingenting. Ingen vet hvor udyrene kom fra, eller hvorfor de gjør hva de gjør, men de vet at de må rømme. Bror og søster, Alva og Abdi rømmer fra hjemme etter ett udyr drepte moren deres. De blir kjapt sultene, og de må alltid være på vakt.
  Jeg synes denne boken var super spennende, og måten forfatteren skrev boka på gjorde den enda mer spennende. En del jeg likte i starten som gjør skumlere er «Rever lager ikke dype, spikertynne tannmerker i doble rekker. Ikke såne som de jeg så på rådyrets mage. De jeg skjulte med hånda mi så ikke Alva skulle se dem. Slike merker laget bare udyrene vi flyktet fra.», altså, er ikke det litt creepy eller? Litt senere i boka finner de ett hus, men de som bodde der hadde flyktet vekk. Abdi fant noen kart i kjelleren hvor den som hadde bod der før hadde tegnet røde linjer som viste hvor udyrene hadde gått. Mens Abdi var i kjelleren og så på kartene, var stakkars Alva oppe i en seng og var syk.
  Så for å oppsumere elsker jeg denne boken, og anbefaler den. 10/10, 5/5, alt, det er bare perfekt. Jeg liker spesielt slutten på boka, den er veldig åpen, men også kan man vite akkuratt hva som skjer etterpå, men jeg skal ikke avsløre den får noen. Veldig gøy, anbefalt, fullt terningkast(6/6).

 13. Udyr virker som et spennende utdrag for lesere som meg. Utdraget var godt beskrevet og det ga en opplevelse av spenning. Denne boken tenker jeg passer for barn mellom 9 og 12 år, men det er en bok med mye tekst. Uavhengig av tekst ville jeg anbefalt boken til alle som liker spenning. Jeg gir utdraget terningkast 6/6.

 14. Udyr: jeg syntes denne boken var spennende fordi den startet midt i handlingen i motsetning til krypto der de startet helt rolig. Denne var den beste boken i bokslukerprisen!!! 🔛🔝 😮 >;D

 15. den var bra fordi den var spennende og den er bra fordi det er folk som må flykte og sulter og er lei seg for at mammaen og pappaen er borte.

 16. Denne boken synes jeg er en veldig god bok fordi den er bra skrevet. Starten på boken var veldig god og spennende. en veldig bra skrevet bok også, den har rett og slett fortjent prisen. Jeg gir denne en 4 av 6. Veldig god bok, håper den kan vinne.

 17. Udyret, forfatter Ingvild Bjerkeland.
  Jeg likte Udyret svert godt fordi min favoritt sjanger er GRØSS.
  Udyret handler om at Abdi og Alva flykter fra et forferdelig Udyr. Moren ble tatt av Udyret og de vil derfor søke sikkerhet hos sin pappa, klarer de det?
  Jeg anbefaler denne boken for store og små (ikke kjempe små kanskje)
  Dette utdraget var så spennende at boken vil jeg gjerne lese. Derfor vil jeg gi dette utdraget 7,5/10😊👍😎🐸

 18. jeg annbefaler denne boken veldig høyt den var veldig spennende og litt skummel meg jeg elsker skummel vis du blir redd lett så kanskje ikke denne boken er får deg terning kast 5.8 av 6 jeg mener at boken burde vinne bok sluker prisen 😼😽😾🙀😹😸😺🐱🐈🐈‍⬛🎆🎇🧨🧨🧨🧨🧨🧨🧨🧨🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃

 19. denne boken synes jeg er en veldig god bok fordi den har en mørk vibe til den. starten på boken var veldig god og spennende. en veldig bra skrevet bok også, den har rett og slett fortjent prisen. jeg gir denne en 4 av 6. veldig god bok, håper den kan vinne.

 20. Jeg synes denne boken var veldig gøy! Den var spennende og gøy å lese.
  Denne boken kunne jeg godt ha kjøpt og lest hele! Jeg gir denne boken 5/6

 21. Udyr

  Boka udyr er skrevet av Ingvild Bjerkeland det er en grøsser

  Boka handler om Abdi og Alva. De må flykte fra sitt eget hjem fordi det er et fælt udyr som jakter på mennesker. Alva og Abdi er helt alene! Udyret tok moren. Nå må Abdi og Alva dra til Djupvik for å ta en båt til faren deres.

  Jeg likte boka fordi den var spennende og jeg kunne ikke legge boka fra meg når jeg først hadde startet å lese.

  Boken udyr passer for gutter og jenter mellom 9-12 år. Den passer for de som liker spenning og grøss.

  Udyr får terningskast 5.

 22. Udyr
  Tittel: udyr.
  Sjanger: grøsser.
  Forfatter Ingvild Bjerke land.

  Hva boken handler om: så boken handler om en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet. Så Abdi og Alva flykter fra hjemmet sitt.
  Det er forferdelige udyr i den verdenen. Flukten går gjennom en mørk skog med mange udyr på veien. Og de har Lite mat å drikke. Vil de klare seg?.

  Min mening om boka: Jeg liker boken fordi det en spennende å litt skummel bok. Og jeg liker skummel bøker.

  Hvem passer boken for: boken passer for dem som liker grøsser og dem som liker å lese så klart!

  Jeg gir boken udyr terningkast 5.

 23. Udyr
  Skrevet av Ingvild Bjerkeland.

  Udyr er en grøsser som handler om en
  gutt som heter Abdi som må pass på
  lillesøsteren sin, Alva som er omtrent 4.5
  år gammel. Det høres kanskje lett ut men,
  ikke egentlig, du skjønner, det fins ville udyr som er farligere enn du tror, de har lange sverd-lignende klør, stor hårete kropp, de er kjempesmarte og de løper kjemperaskt. Et udyr drepte moren til Abdi og Alva, faren dens er ornitolog og har tatt båt fra Djupevik til Faire Isle, Abdi og Alva må komme seg dit for å ikke bli drept av udyret kan de klare det? Les mer
  selv for å finne ut.

  Jeg ville sagt at boken var veldig bra og passer for barn over 9 og ungdommer, kanskje noen vokse og.

 24. Udyr
  Denne boka ble skrevet av Ingvild Bjerkland.
  Udyr er en mystisk, skummel og spennende.

  [Alva og Abdi løper vekk fra huset,
  De må komme seg vekk det ikke trygt der lenger!
  De løper gjennom kratt, busker, snubler over steiner men de må fortsette.
  Etter de har løpt i evigheter stopper de opp, Abdi sier at de må hjemme seg og det gjør de. Det hører tunge skritt og det rasler i gresset. «Ikke rør deg» Hvisker Abdi.]

  Jeg gir denne boken terningkast 5 fordi det er litt kjedelig at den ikke har bilder men bortsett fra det så var det en fin bok!

 25. Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Boka udyr handler om to barn som heter Abdi og Alva. 13 år gamle Abdi og 5 år gamle Alva er på flukt fra udyret som drepte moren deres. Udyret dreper folk og dyr. Udyret er pelskledd og går på to bein. Alva og Abdi er på flukt til faren sin som er i Djupevik.

  Jeg syntes boka udyr er spennende og grøssende. Jeg gir boka udyr terningkast 5

  Jeg anbefaler boka udyr for de s

 26. Eg meiner at udyr bør få årets boksluker prisen for den er spenande og den er artig og lese.
  boka har rett og slett fortjent det

 27. Eg meiner at Udyr burde vinne bokslukerprisen i år.
  Eg syns boka er veldig bra fordi det er bra historie og den var veldig spennande.

 28. Eg meinar at Udyr bør få årets Bokslukerprisen.
  Fordi den er mest spennande og klassa mi har lest heile boka og den var veldig spennande.

 29. Eg meiner at udyr bør få årets bokslukerpris.🥇
  Udyr er ei spennande og skummel bok som eg syns var veldig bra

 30. Eg meinar at Udyr burde få årets bokslukerpris.
  Udyr fortjenar denne prisen fordi den er spennende, samtidig så skjer det noko heile tida, så man blir aldri lei av å lese.

 31. Eg meiner at Udyr bør få årets bokslukerpris.
  Udyr er ein bra grøsser som er veldig spennande og gøy å lese. Den kan vere skummelt på enkelte sider, og den er veldig bra. Det blei ikkje kjedelig å lese den, det var alltid noko spennande i den.

 32. Eg meiner at Udyr bør få årets bokslukerpris.
  Udyr er kjempespennende og det er vanskelig å slutte å lese på boka når man først har begynt, man blir hekta av å lese.

 33. Hva ville du gjort om hele verden var i ferd med og bli utslettet?
  Boka heter Udyr og ble gitt ut på Cappelen Damm i 2023.
  Forfatteren heter: Ingvild Bjerkeland

  Jeg anbefaler denne boka for 5-12 år gamle barn.

  Litt fra boka:
  I en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet, flykter Abdi og Alva fra udyr som har revet dem vekk fram familien og hjembyen sin. Flukten går gjennom skogen, og de har lite og spise. De er redde, men modige. De vil i sikkerhet hos pappa. Vil de klare det?

  Udyr er en ganske skummel og spennende bok.

  Jeg gir terningkast 6/6🎲 fordi den er veldig spennende og detaljert.
  Skrevet av Leonard Eljezi 5B Brynseng Skole.

 34. Jeg synes at Udyr var litt skummel, men samtidig veldig spennende. Jeg kjøpte boka litt etter vi hadde lest utdraget og det var den boka jeg syntes var mest som forsiden. Den var veldig bra og jeg tror at det hjelper at de brukte utrykk og forklarte det meste de jorde godt. Jeg følte nesten litt av handlingen og jeg likte boka veldig godt!

 35. Jeg syntes denne boka var bra fordi den var veldig spennende. Den hadde litt fantasi og det er gøy. Den var spennende fordi selve handlingen var bra. Jeg gir terningkast fem av seks. Forsiden gjorde son at jeg fikk lyst til å lese den, jeg syntes andre burde lese den.

 36. Forfatteren heter Ingvild bjerkeland

  Denne boken handler om en gutt (Abdi) og lillesøsteren hans (Alva). Abdi og Alva prøver å komme seg til faren deres, som bor på andre siden av en stor skog. Men inne i denne skogen finnes det udyr. Kommer de seg ut i live?

  Jeg synes denne boken var veldig spennende. Og jeg fikk lyst til å lese resten.

  Denne boken passer for barn fra 11 år og oppover.

  Terningkast 5

 37. jeg syns at denne boken var veldig bra skrevet og veldig spenene og jeg har lest hele. jeg anbefaler den virkelig. og bra start.

 38. Jeg likte boken godt, fordi den var spennende og skummel. Jeg ble overrasket over hvor stort monstre var. Det gjorde inntrykk på meg at de ikke hadde mat og drikke. Jeg gir terningkast 4, fordi den var spennende.

 39. Jeg synes at boken var skummel og litte intresan.
  Hvis jeg var Abdi og Alva hadde jeg sikkert blitt redd å kjemperedd og lei meg fordi moren til di hadde blitt død.
  Da jeg leste teksten la jeg merke til at Abdi og Alva var i sorg PGA moren til di hadde blitt død og de viste ikke hvor de skulle gå eller være om natten eller dagen.

 40. Jeg synes at boken var spennende og litt skummel. Jeg liker boken fordi jeg liker spenning og mysterier. Jeg fikk lyst og lese videre og jeg ville vite hvordan det ente.

 41. Denne boken gir meg en sånn skrekk-vibe, og jeg elsker skrekkbøker.
  Denne var helt utrolig spennende jeg gir den en 6.

 42. Anmeldelse
  Navn på bok: Udyr
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland

  Handling
  Utdraget handler om Abdi og Alva som er i en verden der mennesker holder på å bli utryddet. Abdi og alva sin mor ble drept av et udyr, nå prøver de å flykte til faren sin.

  Min mening
  Jeg synes utdraget var spennende og litt skummelt, derfor likte jeg boken.

  Boken passer for 3. klasse og oppover.

  Terningkast 5

 43. Navn på bok:UDYR
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland

  Handling
  Den handler om to jenter som flykter fra udyret som drepte moren.

  Min mening
  jeg syntes den var gøy fordi den hadde spenning.

  Boken passer for
  5-7

  Terningkast
  6

  Navn på bok:UDYR
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland

  Handling
  Den handler om to jenter som flykter fra udyret som drepte moren.

  Min mening
  jeg syntes den var gøy fordi den hadde spenning.

  Boken passer for
  5-7

  Terningkast
  6

 44. jeg syntes boka er veldig bra siden jeg elsker skrek og jeg er veldig glad i spending derfor syntes jeg den er super:)

 45. Vi syns at boka var veldig bra 👍. Vi fikk lyst til å fortsette å lese boka. Alt i alt var boka terningkast 6😘

 46. Vi synes at boka var bra fordi vi liker spenning og mysterier.
  Vi fikk lyst til å lese videre og vi ville vite hvordan det endte.

 47. Emma:

  Greier dei å unnsleppe udyret?

  Tittel: Udyr.
  Forfattar: Ingvild Bjerkeland.
  Forlag: Cappelen damm.

  Det handler om Adbi og Alva som prøver og flykte fra udyr. Som har drept moren demers. Dei løper i skogen og prøver og ikkje si noko. Dei begge er veldig slitne og svoltne. Men dei prøver flykte til faren demers.

  Eg synes boka er en grøsser og veldig spennende.
  Det eg synes var spennende var at vi visste ikkje kor udyret var.

 48. Malin:

  Ei bok som gjer at nakkhåra dine reiser seg!

  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Boka er ein roman.
  Forlag: Cappelen Damm
  Boka er ikkje en del av ein serie.

  Boka handler om Abdi på tretten og lillesøstra Alva. Udyret har drept mora deres, og no flyktar dei gjennom skogen. Dei ska rømme til faren sin, før Udyret drep dei.

  Eg opplevde boka som ei spennings bok og ein grøssar.
  Boka er bra fordi den handler om udyr og spenning.
  Eg synest dem som liker spenning burde lese den fordi det var ganske masse skummelt i Udyr og en veldig bra bok. Det er spenning fra første side.

 49. Bjørn:

  Tittel: Udyr
  Forfattar:Ingvild Bjerkeland
  Forlag: Cappelen Dam

  Det handler om ein gutt som heter Abdi og lillesøstera hans som er på flukt vekk fra udyra. Mora hadde blitt drept av eit udyr.

  Det er ein grøsser.

  Utdraget om boka startar veldig kjappt.

  Eg synes utdraget var veldig spennande. Og eg anbefaler boka til andre.

 50. Udyr

  Ingvild Bjerkeland har skrevet boka Udyr. Boken ble gitt ut i 2023.
  Teksten handler om hovedpersonen Abdi og lillesøsteren hans Alva som må flykte fra hjemme sitt pågrunnav det er noen udyr som utsletter mennesker.

  Handlingen foregår i 2023, mesteparten av handlingene skjer i skogen eller nærme skogen. Jeg selv ble veldig glad i hoved personene og håpet at de klarte utfordringene de kom borti. Boka startet midt i handlingen og etter vert fikk vi vite hva som kjedde før de flyktet hvordan og hvorfor. Det var veldig lett og leve seg inn i handlingen og føle at du er inni boka. Moren dems døde brutalt for og gi Alva og Abdi tid til og flykte. Alva og Abdi prøver og komme til en båt som kan ta med dem til faren dems som fortsatt lever han er på en av de eneste øyene som udyrene ikke er på.

  Jeg synes dette er en veldig bra bok som er skummel men samtidig spennende. Det jeg synes er veldig spennende er og se hvor slemme eller snille folk kan være når alle holder på og dø. En av favoritt setninge i boka er når den blir sint retter klørne seg ut til lange skarpe sverd, jeg hadde sett det da de drepte mamma. Jeg anbefaler helt denne boka. Jeg synes denne boka passer til 7 til 15 år.

 51. Da jeg leste la jeg merke til at Alva ikke følte seg bra i det hele tatt.

  Jeg syntes at det var dumt de ikke hadde noe mat å spise.

  Jeg likte godt da de gjømte seg for udyret.

  Jeg ble irritert over at ingen kunne hjelpe dem.

  Det gjorde inntrykk på meg at det ikke bare var moren deres som hadde blitt drept.

  Hvis jeg var en av dem hadde jeg vært veldig veldig redd.

  Jeg ble skuffet over at udyret ikke hadde blitt drept.

  Jeg ble overrasket over at de ikke ble drept eller funnet av udyret.

  Slutten var veldig spennende.

 52. Udyret bok anmeldelse

  -Da jeg leste den la jeg merke til at den handler mye om søskenkjærlighet.

  -Jeg synes at det var en mystisk bok og at jeg har veldig lyst å lese den hele boken.

  -Jeg likte godt da Alva snakket om mat og hun var så bestemt på at hun ikke skulle spise sushi.

  -Jeg ble irritert over at broren hold over såret til rådyret sånn Alva ikke skulle se det.

  -Det gjorde inntrykk på meg at Alva traff strøm gjerdet og at hun var syk.

  -Hvist jeg var broren ville jeg prøvd å finne mat eller ta med mat når han dro med Alva.

  -Jeg ble skuffet over at Alva spydde.

  -Jeg ble overrasket over at udyret ikke så dem.

  Slutten var spennende jeg har lyst å lese videre!

  Jeg gir den terningkast 5/6!

 53. Udyret

  Da jeg leste la jeg merke til at alva og abdi gjømte seg bakk en buske fra monstere

  Jeg synst at det var spennende da monstere går for by dem

  Jeg likte godt da alva tok på rådyre som hadde død av udyret.

  Jeg ble irritert over at faren ikke kom og hjalp.

  Det gjorde inntrykk på meg at det løp fra et monster

  Hvis jeg var der hadet jeg ringt til hjelp

  Jeg ble skuffa over at moren døde

  Jeg ble overraska over at de ikke døde

  Slutten var veldig bra

 54. Da jeg leste la jeg merke til at Alva ikke følte seg bra i det hele tatt.

  Jeg syntes at det var dumt de ikke hadde noe mat å spise.

  Jeg likte godt da de gjømte seg for udyret.

  Jeg ble irritert over at ingen kunne hjelpe dem.

  Det gjorde inntrykk på meg at det ikke bare var moren deres som hadde blitt drept.

  Hvis jeg var en av dem hadde jeg vært veldig veldig redd.

  Jeg ble skuffet over at udyret ikke hadde blitt drept.

  Jeg ble overrasket over at de ikke ble drept eller funnet av udyret.

  Slutten var veldig spennende.

 55. Jeg syns den ikke var så bra men jeg syns det er bra at de har en fiende de løper fra, fordi ingen skikkelig bok uten en skikkelig fiende.

 56. .da jeg leste la jeg merke til at boken var spenende
  .jeg synes at boken er gøy og spenende
  .jeg likte godt da udyret sto rett foran de
  .jeg ble irritert over at den er litt urealistisk
  .det gjorde intrykk over at adbi kjeftet på alva
  .hvis jeg var adbi så hville jeg ikke kjeftet så mye på alva
  .jeg ble skuffet over at de ikke tok båten
  .slutten var dårlig
  .fordi den var ikke så bra på slutten

 57. navnet på boken: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Boka handler om Abdi og lillesøsteren Alva som er på flukt.
  Moren deres ble drept av udyret og de må rømme.
  De skal til faren i Djupevik over havet med båt, men de må gå langt, og de er ikke trygge.
  De er rett og slett på flukt fra udyrene.
  De har heller ikke mat, men de kommer innom noen hus etter hvert og finner mat.
  Utraget/boka er spennende og trist, man blir lett revet med.
  Ette at jeg leste utraget måtte jeg bare leste boka, så gjør det nå.
  Abdi er 13 år og må ta vare på lillesøsteren Alva.
  Jeg syns boka er kjempebra og skummel/spennende.
  Men ikke for de som er redd for at alt skal skje i virkeligheten.
  Alt virker så ekte på en måte, jeg har selv en lillesøster og en lillebror og jeg er veldig glad i dem og vil ikke at de skal dø. Så det er en fortelling om søskenkjærlighet, folk på flukt og døde personer.
  Sorg og kjærlighet i samme fortelling.
  Kjempebra. Terningkast 6/6.

 58. Eg syntest at denne boka var bra fordi den hadde ein historie som var enkel og god å forstå eg syntest at denne boka burde bli en av fem.-

 59. boka var veldig bra og den var spooky scary skeletons moren til hovudpersonane blei drept og faren dro vekk før udyret kom faren dro som min far udyret likte eg boka var kjempe bra for di den var so bra

 60. Navn på bok: Udyr
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland

  Handling
  Det er to barn som flykter fordi det er et udyr som
  har revet dem vekk fra familie og hjembyen sin.
  De må gå Igjennom skogen og har lite å spise.
  De er redde, men og modige. De må komme seg I sikkerhet
  til pappaen dies på den andre siden av skogen.

  Min mening
  Jeg synes den er bra og har mye spenning og mystisk og mange ting som skjer
  det er mange detaljer og kunne ha gjerne lest boken.

  Boken passer for
  Det passer for folk som liker grosser og
  jeg hadde tatt aldersgrensen fra 8 og oppover.

  Terningkast
  6/6

 61. Abdi og Alva flytter fra udyrene de vil trygt frem til pappa, men nå var de tørste og sultne. Noen dager før hadde mamma og noen voksne hatt møte de måtte handle inn medisiner og mat. Kvelden etter ble mamma hentet og skulle ut til byen for å handle mat. Moren måtte gå hjem de andre kjørte fra henne. Hun fikk ingen mat og når hun kom hjem hadde abdi sovnet. Noen dager senere hørte abdi «ta med Alva og kom dere i sikkerhet» han tok alva og noen få ting og løp til naboene naboen sa stikk etter han hadde drept udyrene, men det var for sent mamma var borte.

  Abdi og Alva løper vekk fra huset etter en stund hører de en lyd. Det er udyret de løper alt de kan og gjemmer seg. Udyret løper sin vei og de begynner å gå igjen. Etter vært begynner Alva å spy hun spyr noen ganger til. Så spør Abdi «er du kald» og kjenner på pannen hun er varm. «Vi trenger å finne et sted vi kan slappe av» sier Abdi. «Ja et gult hus» sier alva. Abdi ser seg rundt et gult hus.

  Jeg synes den var spennende og jeg ville lese hele boken. Nå har jeg gjort det og den er helt fantastisk. Jeg synes den passer for 8 år og oppover. Jeg gir terningkast en soleklar 6

  Udyr
  Ingvild Bjerkeland

  Abdi og Alva flytter fra udyrene de vil trygt frem til pappa, men nå var de tørste og sultne. Noen dager før hadde mamma og noen voksne hatt møte de måtte handle inn medisiner og mat. Kvelden etter ble mamma hentet og skulle ut til byen for å handle mat. Moren måtte gå hjem de andre kjørte fra henne. Hun fikk ingen mat og når hun kom hjem hadde abdi sovnet. Noen dager senere hørte abdi «ta med Alva og kom dere i sikkerhet» han tok alva og noen få ting og løp til naboene naboen sa stikk etter han hadde drept udyrene, men det var for sent mamma var borte.

  Abdi og Alva løper vekk fra huset etter en stund hører de en lyd. Det er udyret de løper alt de kan og gjemmer seg. Udyret løper sin vei og de begynner å gå igjen. Etter vært begynner Alva å spy hun spyr noen ganger til. Så spør Abdi «er du kald» og kjenner på pannen hun er varm. «Vi trenger å finne et sted vi kan slappe av» sier Abdi. «Ja et gult hus» sier alva. Abdi ser seg rundt et gult hus.

  Jeg synes den var spennende og jeg ville lese hele boken. Nå har jeg gjort det og den er helt fantastisk. Jeg synes den passer for 8 år og oppover. Jeg gir terningkast en soleklar 6

 62. Anmeldelse
  Navn på bok: Udyr
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland

  Handling To søsken blir jaget av noe mystisk i skogen.

  Min mening Veldig bra

  Boken passer for barn mellom 7-13 år.

  Terningkast 5

 63. Jeg synes boken var litt skummel fordi det var et monstaær som jaget dem men den var også morsom terning kast 10 av 10

 64. ANMELDELSE
  Navn på bok: Udyr
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland.
  HANDLING:
  Den handler om en gutt og en jente som heter Abdi og Alva, de er søsken. De lever i en verden hvor mennesker er i ferd til å bli utslettet. De rømmer fra udyrene og hjembyen deres. De skal hjem til pappaen, men for å komme seg dit må de gjennom skogen og i skogen er det mange udyr som venter på dem.
  MIN MENING:
  Jeg likte veldig godt denne boken fordi den var veldig spennende og mystisk, den hadde også ikke for mye tekst og det synes jeg er bra.
  BOKEN PASSER FOR:
  De som liker å lese skumle bøker og de som liker å lese mye tekst. Passer ikke for folk som blir redde av sånne her bøker.
  TERNINGKAST:
  6\6

 65. Anmeldelse
  Navn på bok: Udyr
  Navn på forfatter/illustratør: Ingvild Bjerkeland
  Handling
  Det handler om at udyr som kommer og dreper moren, det er en jente som heter Alva og en storebror som heter Abdi og de er i en skog uten mat og drikke.
  Min mening:
  Boken var spennende og litt mye å lese, men ok.
  Boken passer for
  Jeg tror boken passer for de som går i 6 til 13 klase.
  Terningkast:
  Jeg tar terningkast 5.

 66. Bokomtale

  Tittel: Udyr

  Forfatter: Ingvild Bjørkeland

  Handlingsreferat: I en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet, flykter Abdi og Ava fra udyr som har revet dem vekk fra familien og hjembyen sin. Flukten går gjennom skogen, og de har lite å spise. De er redde, men modige. De vil i sikkerhet hos pappa. Vil de klare det?

  Hovedpersoner: Abdi og Ava

  Det jeg likte og ikke likte: Jeg likte boken fordi det var så si spenning hele veien. Det var egentlig ingenting jeg ikke likte, sa jeg er veldig fornøyd! Det jeg syntes varmest spennende var da de måtte gjemme seg for et mystisk udyr.

  Anbefaling: Jeg vil anbefale denne boken for 9-13 år.

 67. 1.Vi synes boka virket spennene fordi det var mye som skjedde!
  2.Det var folk som ble drept og jaget!
  3. Det var folk som stjelte for å overleve!
  4.De hadde et eget skjulested.
  5.Abdi og lillesøsteren Alva er på flukt.
  6. De er villige til å gjøre alt for å overleve.

 68. hvorfor jeg likte Udyr best:
  Jeg likte Udyr fordi den var spennende. Ikke for mye tekts fordi den var gøy.
  Likte også godt boken fordi det var noe å se fram til. Og jeg likte handlingen av boka. Og udyret
  i Udyr boka var spennende

 69. Jeg likte udyr best på grunn av den var veldig spennende og gøy. Den var spennende fordi udyrene jakte etter de og de hadde ingen å være med enn de selv.

 70. Jeg likte Udyr boka best fordi den var veldig spennende.
  Den var veldig bra og mystisk.
  Boka var også dramatisk som gjorde den gøyere å lese.

 71. Jeg syns at den er spennende og gøy og lese. Den er grøss og jeg elsker grøsse bøker. Du fikk vite mye om boken.

 72. navnet på boken: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Boka handler om Abdi og lillesøsteren Alva som er på flukt.
  Moren deres ble drept av udyret og de må rømme.
  De skal til faren i Djupevik over havet med båt, men de må gå langt, og de er ikke trygge.
  De er rett og slett på flukt fra udyrene.
  De har heller ikke mat, men de kommer innom noen hus etter hvert og finner mat.
  Utraget/boka er spennende og trist, man blir lett revet med.
  Ette at jeg leste utraget måtte jeg bare leste boka, så gjør det nå.
  Abdi er 13 år og må ta vare på lillesøsteren Alva.
  Jeg syns boka er kjempebra og skummel/spennende.
  Men ikke for de som er redd for at alt skal skje i virkeligheten.
  Alt virker så ekte på en måte, jeg har selv en lillesøster og en lillebror og jeg er veldig glad i dem og vil ikke at de skal dø. Så det er en fortelling om søskenkjærlighet, folk på flukt og døde personer.
  Sorg og kjærlighet i samme fortelling.
  Kjempebra. Terningkast 6/6.

 73. Dette er min favoritt bok av alle bokene som er med i bokslukerprisen u år! Den er såå spennene og veldig intressant! Fantasien føles så ekte og de har fått med de minste detalier! Håper denne boken vinner! Jeg gir 6 av 6!

 74. Boka handler om Alva og storebroren hans som flykter. De flykter Fordi det er noen skumle monstere som er der de bor og de skumle monstrene har spist mammaen.

  Jeg syntes boka var sånn passe. Jeg liker bedre bøker med litt Større tekst og kanskje Litt bilder. Men jeg liker litt skumle bøker så derfor var den sånn passe. 5/10 fra meg, men passer for den som liker og lese bøker med litt mindre tekst, og til de som liker og lese skumle bøker.🫶🏻😉🌸

  Forfatter: Ingvil Bjerkeland
  Titel: Udyr

 75. Jeg elsket denne boka. Den var spennende og en grøsser. Jeg synes alle som liker skumle og spennende bøker burde lese denne boken! Det er en søster og en bror som prøver å gå till pappa før et udyr prøver å drepe de, slik som udyret drepte mama. Jeg elsket det spesielt da fordi det er så gøy og jeg kan tenke hvordan bildene ser ut som istedenfor å bare lese det. Hovedpersonen er broren da. Kan de gå till papa før udyret dreper de? Har de nok mat?

 76. Jeg elsker denne boka fordi den er kjempeskummel mystisk og spennende. Jeg liker når boken bare stopper når den er mest spennende. Jeg skal låne boken på blibloteket.

 77. Jeg mener at Udyr burde vinne Bokslukerprisen 2023/24 fordi den er en grøsser/spenning bok og jeg liker grøsser bøker.

 78. Jeg syntes Udyr var kjempegøy! Det var en god bok, og hadde gode handlinger. Jeg ambefaler den virkelig! Udyr passer godt for de som liker spenning og grøssere.

 79. Eg syntes det var spenande og morsomt. Det var ein spenande og mysterisk bok.Eg likte språket og temaet .Dei er veldig modig. Eg vil lese meir!

 80. Dette er en veldig bra bok. Jeg ville gjerne ha lest hele boka. Den var veldig spennende og veldig dramatisk 🙂 Jeg liker veldig godt den type drama (: Jeg gir denne boka terningkast 5,9/6 Det betyr at jeg likte den veldig godt. Godt jobba Ingvild Bjerkeland:)

 81. jeg synes den var kjempe bra fordi det skjedde alltid ting og og en bra bakrunn historie.
  og samtidig litt skummel og mye spenning. den passer til barn ca 10-14 år både gutter og jenter jeg gir den terning kast 5 eller 6

 82. Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Et lite handlingsreferat: I en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet, flykter Abdi og Alva fra udyr som har revet dem vekk fra familien og hjembyen sin. Flukten går gjennom skogen og de har lite mat. De er redde, men modige. De vil i sikkerhet hos pappa. Vil de klare det?
  Sjanger: Grøss
  Min mening: Andreas: Jeg mener at den var helt middels bra og middels dårlig fordi den var ikke så spennende som jeg trodde.
  Maxi: Jeg syns den var veldig bra fordi den viste sjangeren sin i utdraget og var veldig spennende å lese.

  Andre burde prøve å lese boka fordi den er spennende og fordi den tar opp mye med det å ta vare på familien sin.
  Denne boka fortjener garantert en plass som superfinalist.

 83. Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Et lite handlingsreferat: I en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet, flykter Abdi og Alva fra udyr som har revet dem vekk fra familien og hjembyen sin. Flukten går gjennom skogen og de har lite mat. De er redde, men modige. De vil i sikkerhet hos pappa. Vil de klare det?
  Sjanger: Grøss
  Min mening: Andreas: Jeg mener at den var helt middels bra og middels dårlig fordi den var ikke så spennende som jeg trodde.
  Maxi: Jeg syns den var veldig bra fordi den viste sjangeren sin i utdraget og var veldig spennende å lese.

  Andre burde prøve å lese boka fordi den er spennende og fordi den tar opp mye med det å ta vare på familien sin.
  Denne boka fortjener garantert en plass som superfinalist.

 84. Bokanmeldelse – Udyr
  Tittelen på denne boka er Udyr. Forfatteren er Ingvild Bjerkeland. Sjangeren er grøss.

  Dette utdraget handler om en verden der hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet. Søsknene Abdi og Alva skal flukte fra et udyr. De har mistet moren sin siden udyret drepte moren. De må flykte fra hjembyen sin og til Djupevik der hvor pappaen bor. Det blir en lang reise gjennom skog og mark, og de har lite å spise. De er redde, men også veldig modige.

  Vi opplevde dette utdraget som annerledes enn de andre siden denne var skummel og trist. Vi syntes det var et veldig bra utdrag og det var veldig spennende og annerledes å lese. Dette utdraget var skummelt siden det var et udyr i. Det som gjør denne teksten spennende og bra, er at den gir folk lyst til å lese den når det er noe skummelt som skjer i teksten.

  Vi mener at dette utdraget burde bli en superfinalist fordi, det var veldig skummelt og spennende. Det var også veldig trist at de hadde mistet moren, men de visste at de måtte komme seg videre, ellers kommer de også til å bli drept. Vi syns at dere burde lese boka siden den er veldig interessant, og det blir gøy å se hva som skjer videre.

  Vi gir dette utdraget terningkast 6, siden det var så bra. Vi fikk veldig lyst til å lese boka og vi gleder oss til å lese den.

 85. Torjus, Hans og Rodi
  Bokslukerprisen: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Sjanger: grøss

  Boka handler om søsknene Abdi og Alva som er på flykt fra noe farlig. Det farlige referer til udyr som ødelegger samfunnet og reper alt på sin vei. Abdi er storebroren og Alva er lillesøsteren. Boken gir et bilde av en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utryddet. Moren ble drept av udyret. Søsknene håper å finne faren sin på en øy der han har jobbet på Faire Isle. Abdi og Alva prøver å komme seg til Djupevik, men på veien møter de farer og Abdi får ansvaret for en syk Alva.

  Vår mening:
  Vi synes boken var veldig bra og spennende. Selv om det ikke var bilder kunne man forestille seg hvordan handlingen foregikk og hva søsknene gikk igjennom. Forfatteren skriver på en måte som skaper store følelser og engasjement for leseren.
  Vi levde oss godt inn i boka og synes den var en «pageturner».
  Vi gir boka 10 av 10 og mener det virkelig fortjener å bli superfinalist.

 86. Tittel: Udyr

  Sjanger: Grøss

  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Boka handler om at Menneskene holder på å dø ut. Det handler om at Abdi og Alva som flykter fra udyret etter at moren har blitt drept av udyret. De prøver og dra til Djupvik fordi der er faren deres og der er dem i trygghet.

  Vår mening om boka er at den er veldig spennende og at den har god flyt gjennom hele utdraget. Når du leser denne boka så kommer du inn i den og du greier å forestille deg alt som skjer i boka.

  Vi opplevde teksten veldig spennende og hadde gitt den terningkast 6 fordi vi synes grøss og spenning er gøy, vi synes den passer ganske bra for 9 og oppover kan være litt skummel for yngre, men anbefaler den virkelig. Vi synes at boka fortjener å bli superfinalist, fordi det er en generelt bra bok vi har ikke lest hele boka, men når du leser utdraget så for du lyst til og lese resten og lurer på hvordan det går med dem.

 87. Bokanmeldelse – Udyr
  Tittelen på denne boka er Udyr. Forfatteren er Ingvild Bjerkeland. Sjangeren er grøss.

  Dette utdraget handler om en verden der hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet. Søsknene Abdi og Alva skal flukte fra et udyr. De har mistet moren sin siden udyret drepte moren. De må flykte fra hjembyen sin og til Djupevik der hvor pappaen bor. Det blir en lang reise gjennom skog og mark, og de har lite å spise. De er redde, men også veldig modige.

  Vi opplevde dette utdraget som annerledes enn de andre siden denne var skummel og trist. Vi syntes det var et veldig bra utdrag og det var veldig spennende og annerledes å lese. Dette utdraget var skummelt siden det var et udyr i. Det som gjør denne teksten spennende og bra, er at den gir folk lyst til å lese den når det er noe skummelt som skjer i teksten.

  Vi mener at dette utdraget burde bli en superfinalist fordi, det var veldig skummelt og spennende. Det var også veldig trist at de hadde mistet moren, men de visste at de måtte komme seg videre, ellers kommer de også til å bli drept. Vi syns at dere burde lese boka siden den er veldig interessant, og det blir gøy å se hva som skjer videre.

  Vi gir dette utdraget terningkast 6, siden det var så bra. Vi fikk veldig lyst til å lese boka og vi gleder oss til å lese den.

 88. Bokanmeldelse – Udyr
  Tittelen på denne boka er Udyr. Forfatteren er Ingvild Bjerkeland. Sjangeren er grøss.

  Dette utdraget handler om en verden der hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet. Søsknene Abdi og Alva skal flukte fra et udyr. De har mistet moren sin siden udyret drepte moren. De må flykte fra hjembyen sin og til Djupevik der hvor pappaen bor. Det blir en lang reise gjennom skog og mark, og de har lite å spise. De er redde, men også veldig modige.

  Vi opplevde dette utdraget som annerledes enn de andre siden denne var skummel og trist. Vi syntes det var et veldig bra utdrag og det var veldig spennende og annerledes å lese. Dette utdraget var skummelt siden det var et udyr i. Det som gjør denne teksten spennende og bra, er at den gir folk lyst til å lese den når det er noe skummelt som skjer i teksten.

  Vi mener at dette utdraget burde bli en superfinalist fordi, det var veldig skummelt og spennende. Det var også veldig trist at de hadde mistet moren, men de visste at de måtte komme seg videre, ellers kommer de også til å bli drept. Vi syns at dere burde lese boka siden den er veldig interessant, og det blir gøy å se hva som skjer videre.

  Vi gir dette utdraget terningkast 6, siden det var så bra. Vi fikk veldig lyst til å lese boka og vi gleder oss til å lese den.

 89. Bokanmeldelse- Udyr
  Tittelen på denne boka er Udyr. Forfatteren er Ingvild Bjerkeland. Sjangeren er grøss.

  Dette utdraget handler om en verden der hvor mennesker er i ferd med å bli utslettet. Søsknene Abdi og Alva skal flukte fra et udyr. De har mistet moren sin siden udyret drepte moren. De må flykte fra hjembyen sin og til Djupevik der hvor pappaen bor. Det blir en lang reise gjennom skog og mark, og de har lite å spise. De er redde, men også veldig modige.

  Vi opplevde dette utdraget som annerledes enn de andre siden denne var skummel og trist. Vi syntes det var et veldig bra utdrag og det var veldig spennende og annerledes å lese. Dette utdraget var skummelt siden det var et udyr i. Det som gjør denne teksten spennende og bra, er at den gir folk lyst til å lese den når det er noe skummelt som skjer i teksten.

  Vi mener at dette utdraget burde bli en superfinalist fordi, det var veldig skummelt og spennende. Det var også veldig trist at de hadde mistet moren, men de visste at de måtte komme seg videre, ellers kommer de også til å bli drept. Vi syns at dere burde lese boka siden den er veldig interessant, og det blir gøy å se hva som skjer videre.

  Vi gir dette utdraget terningkast 6, siden det var så bra. Vi fikk veldig lyst til å lese boka og vi gleder oss til å lese den.

 90. Elisa, Lade skole.

  Handling
  Boken «Udyr» handler om 13 år gamle Abdi og den 5 år gamle lillesøsteren Alva. Det dukker opp mystiske udyr på to ben som dreper og splitter familier. De invaderer bygda der Abdi og Alva bor og dreper moren deres. Naboen deres skyter og dreper udyret, men redder ikke Abdi og Alva så de må flykte ut i skogen bak huset deres og kjempe for harde livet for å komme til Djupevik så de kan ta en båt til faren deres som er på jobbreise. Klarer de å komme til Djupevik og ta båt til Faire Isle? Eller blir de drept av udyrene?

  Min mening
  Etter jeg hadde lest utdraget så følte jeg at jeg bare måtte lese hele boken. Det var så
  spennende, og jeg måtte finne ut om de kom til å overleve eller ikke. Jeg syntes det var
  veldig mange gode personbeskrivelser. Jeg syntes også boken var litt trist fordi mammaen døde, men alle skjønnlitterære bøker trenger mange forskjellige scener for å være en bra bok. Som for eksempel da Alva ble syk, da de holdt på å drukne i elven, da de spiste mat hos Lucia, da moren døde og da de flyktet gjennom skogen.

  Terningkast
  Jeg vil gi boken terningkast 6 fordi det var en veldig spennende og bra bok. Dette var en bok
  som man føler at man må lese den ferdig når man først har startet.

 91. Boken handler om en gutt som heter Abdi og lille søsterens hans Alva som må flykte fra udyrene som drepte moren og de prøver og romme til faren. Jeg syntes boken var litt trist og skummel siden moren død og det måte romme. Jeg gir boken terning kast 8/10

 92. Teksten handler om en jente som heter Hilda hun bor i en helt vanlig blokk. Det er sommerferie og Hilda gleder seg til den årlige mamma og hilda turen. Men når mamma forteller at de skal flytte til mystiske Søderdal sammen med henne nye kjæreste, Timian, får hunn er dårlig følelse. I utdraget møter vi Hilda og mamma dagen før «ferien» begynner for alvor. Detter utdraget fra boken og boka er en mysteriebok.Jeg synes boka var grei, men jeg synes ikke at den levde opp til sjangeren sin fordi det ikke var noe mysterier i boka selv om den er en mysteriebok.
  Men boka hadde en bra historie selv om den ikke hadde noen mysterier i seg så tror jeg det sikkert hadde kommet hvis vi hadde fått lest hele boka.
  Handlingen er lett og forstå og de var gode i å forklare det som skjedde i boka.
  Det beste med teksten var at den forklarte godt hva som skjedde.
  Det som var dårlig med teksten var at den ikke hadde noen mysterier i seg selv om sjangeren var mysterie.
  Men jeg synes ikke at den burde vinne fordi det har vært bedre bøker.

 93. Grunnen til at jeg likte denne boka var fordi den var spennende.
  Grunnen til at den var spennende var fordi jeg lurte på om de ville komme seg unna udyret.

 94. Det er en bra og spennende bok for de som liker grøssere, jeg likte boka veldig godt og fikk lyst til og lese den hjemme. terningkast 5/6 eller 9 av 10.

 95. Den virker veldig gøy kunne hvert litt mindre an bare løping men den var veldig bra, jeg er veldig glad i grøss og sånn så den er bra for meg. Terningkast 5/6

 96. Jeg likte ikke utdraget om udyr, jeg elsket det! i utdraget sto det at det var en grøsser og det står jeg for! Jeg likte utdraget så gått at rett etter skolen dro jeg til biblioteket og lånte boka! Jeg har aldri lest et så bra utdrag!
  boka handler om Abdi(13) og lillesøstera Alva. jeg syns setningen
  «Jeg satte meg ned på kne ved sine rådyret og la hånende mot den døde kroppen. Handa ble full av blod » var skummel .
  Jeg tror Abdi tok handa på rådyret så Alva ikke skulle se at det var nydelig drept fordi videre i teksten står det att blodet var varmt så udyret var nerme. og denne setningen her var også skummel>>
  «Ned langs siden hang det to lange armer med smale hender og tykke klør som krøllet seg inn i en spiral. Når den blir sint retter klørnene seg til lange skarpe sverd. Jeg hadde sett det da den drepte mamma. » og den siste siden i sammendraget »
  Hun holt seg runt magen mens hun gikk, og små, klare perler av svette skinte på pannen hennes. Hun klaget ikke mere, bare snakket om mat, mat hun likte og ikke likte, og hva hun savnet mest og hva hun skulle spise hos pappa. stå stille litt sa jeg.
  kommer udyret? Spurte hun med tynn,
  redd stemme.
  Nei sa jeg jeg vil bare->>
  jeg lå handa mi på panna hennes. Den var varm og klam.
  fryser du? Spurte jeg.
  hele tiden sa Alva og kastet opp.»
  jeg ambefaler denne boka! PS boka er skummel.
  anbefalt av : Kajsa(10)

 97. Bokanmeldelse av boka udyr

  Tittelen er Udyr og forfatteren er Ingvild Bjerkeland hun er også illustratør.

  Denne boka handler om Abdi og Alva som flykter. De skal komme seg til Djupvik fordi der jobber faren. Men det blir ikke så lett fordi udyret jakter etter dem. Udyrene drepte mammaen og mange andre familier.

  En setning i boka er «vi hørte pusten, hvesende og tung gjennom en halvåpen kjeft full av lange spisse tenner.» Jeg valgte denne setningen fordi det er en veldig spennende setning.

  boka var vanskelig å legge fra seg. Fordi det var alltid noe spennende som skjedde.

  Jeg anbefaler boka fra folk som er 7 og oppover og begge kjønn.

  Om du er 7 og nedover burde du kanskje ikke lese boka.

  Jeg gir udyr terningkast 6.

 98. Boka heiter Udyr. Det er ein veldig kul og skummel bok som handler om Abdi og Alva.
  I boka så blir de jagt av eit udyret gjennom ein skog og krat og hytter og alt mulig heilt til dei kommer fram til båten ved vannet.
  Forfatteren er Ingvild Bjerkeland.
  Eg gjer boka ternigskast 5/6 fordi eg syns det var litt rar slutt men elles var det ein veldig bra bok.

 99. Udyr

  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Sjanger: Grøss

  Utraget handler om en bror og en søster som er alene. Det er noen udyr som har tatt over byen. De skal prøve å finne faren sin. og er på vei til Djupvik. Fra Djupvik går det en båt til et annet land. Udyret har drept moren deres. Klarer dem det?

  Jeg synes at teksten var veldig bra. De har valgt ut riktig del av boken og teksten var spennende. og Jeg fikk lyst til å lese videre. Jeg synes at andre bør lese boka fordi den var spennende og oppslukende.

  Jeg gir teksten terningkast 5.

  Jeg synes at boken fortjener å være en superfinalist.

 100. UDYR BOKANMELLESE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Forfatter: Ingvil Bjerkeland
  Sjanger: Dystopi

  Denne boka handler om Abdi og Alva som må rømme gjennom en skog til faren deres etter at moren dør, i skogen løper de gjennom en forlatt bondegård mens de løper fra udyret.

  Jeg synes denne boka var helt ok, ikke veldig bra, men ikke dårlig heller den var litt spennende, men ikke så veldig `I natt er vi usynlige` var mer spennende enn denne så terningkast: 4

  Jeg synes denne burde være en superfinalist, men ikke vinne alt.

 101. UDYR BOKANMELLESE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Forfatter: Ingvil Bjerkeland
  Sjanger: Dystopi

  Denne boka handler om Abdi og Alva som må rømme gjennom en skog til faren deres etter at moren dør, i skogen løper de gjennom en forlatt bondegård mens de løper fra udyret.

  Jeg synes denne boka var helt ok, ikke veldig bra, men ikke dårlig heller den var litt spennende, men ikke så veldig `I natt er vi usynlige` var mer spennende enn denne så terningkast: 4

  Jeg synes denne burde være en superfinalist, men ikke vinne alt.

 102. jeg synes boken er super en av de beste, jeg har lust å lese videre.
  boken er også spenene.
  Jeg tar terning kast 6!!!!!!!!!!!!!

 103. jeg likte boka fordi jeg synes den var veldig spennende og synes grøssbøker er veldig gøy å lese og jeg synes det var veldig spennende med alle de farlige dyrene som var der.

 104. Jeg syns den boka var veldig bra fordi jeg liker grøss. Og syns jeg at den var den mest spennene boken og det va mye detaljer. Jeg syns at det var veldig trist at mamma til barna dødd og de må prøve å overleve uten mat eller noen annet. Men jeg håper at Abdi og Alva kommer seg trykt til faren sin i Djupevik. 5/6

 105. Teksten Udyr handler om søsknene Alva og Abdi som rømmer fra et svart hårete beist som leter etter dem. De skal prøve og komme seg til Djupvik der faren deres venter på dem. Men det er et stort problem Alva er syk, og de vet ikke hvor udyret er, hva kommer til å skje?
  Jeg synes den var Fantastisk. Ingvild Bjerkeland er veldig God til å forklare og man for et godt bilde inni hodet sitt om hva som skjer. Det er en grøsser og et veldig spennende utdrag. Jeg ble veldig overrasket over hvor god den var. Jeg synes det var god blanding ved andre person og tredje person i teksten. å en god Del replikker. Jeg anbefaler den til 9-14 år siden den kan vekke interessen av mange aldere, jeg bare synes de alderen ville like den best. Jeg gir den terningkast 5/6 eller 8 av 10. Veldig godt utdrag. Teksten udyr handler om søsknene Alva og Abdi som rømer fra et svart hårete beist som leter etter dem. De skal prøve og komme seg to Djupvik der faren dems venter på dem. Men det er et stort problem Alva er syk, og de vet ikke hvor udyder er hva kommer til å skje?
  Jeg synes den var Fantastisk. Ingvild Bjerkeland er veldig Good to å forklare og man for et godt bilde inni hodet sitt om hva som skjer. Det er en grøsser og et veldig spende utdrag. Jeg ble veldig overrasket over at hvor godt den var. Jeg synes det var godt blanding ved 2 person og 3 person i teksten. å en godt Dell replikker. Jeg anbefaler den til 9 til 14 år siden den kan vekke interessen av mange aldere, jeg bare synes de alderen vill liket den best. Jeg gir den 5/6 eller 8 av 10. Veldig godt utdrag.

 106. Bokanmeldelse av boka Udyr

  Boken Udyr handler om Abdi og lillesøsteren Alva. Et mørkhåret udyr på to bein har tatt over hjembyen der Abdi og Alva bor, de må flykte for å komme seg til pappa i Djupvik. Udyret har revet familier fra hverandre til og med familien til Abdi og Alva. Moren deres har blitt drept av udyret. Når de har gått i flere dager finner Abdi ut at Alva har blitt syk og trenger medisin. Kommer Abdi og Alva seg bort fra Djupvik og komme til pappa i Fair Isle? Eller blir de tatt av Udyret?
  Boka har mye detaljer som kan gjør at man kan se for seg bildene lett i hodet. Den er skikkelig spennende fordi når jeg stoppa og lest da var jeg litt irritert for den var veldig spennende. Slutten av utraget om at Alva ble syk var super bra. Udyr har alt en bok trenger for at den skal bli god spenning gjennom hele boken og gode detaljer. Boken kan treffe noen fordi mammaen har dødd, men jeg synes det er bra at boken kan påvirke folk på forskjellige måter. Så nå håper jeg de kommer seg til Fair Isle.

  Jeg synes at denne boken passer for voksene og barn, men mest barn i 8-13 års alderen fordi de liker mere grøss tror jeg. Jeg anbefaler denne boken til andre folk som liker grøss, selv om du ikke liker grøss, du kommer mest sannsynlig vis til å like denne boken. Terningkast 6.

 107. Udyr
  Av Ingvild Bjerkeland.
  Forlag: Cappelen Damm.

  «I en verden hvor mennesker er i ferd med å bli utryddet, flykter Abdi og Alva fra udyr som har revet dem vekk fra familien og hjemmet sitt.» Jeg valgte denne setningen fordi den er en god beskrivelse av boka.
  Abdi og Alva løper fra udyr, de skal til Djupevik, fra der skal de ta båt til pappaen sin, det skjer mye underveis. Etter hvert dør veldig mange, og da kommer det flere udyr. De må dra hjemmefra til en øy som heter «Fair Isle». Dit er det trygt, det er ingen udyr der. Underveis finner de ett gult hus som har mye mat. kommer de seg til Fair Isle eller ikke?

  Jeg syntes det var en veldig bra bok. Den er veldig spennenes. Det er det som gjør den bra.
  Jeg likte boka fordi at jeg liker godt fantasi og sånt. Jeg vil anbefale denne boka til barn over 9 år. For folk yngre kan den være litt skummel. Så derfor syntes jeg det var en passende alder.

  Denne boka gjorde meg ofte spent, det var mange ganger der jeg ikke kunne vente til å se hva skulle skje. det var veldig spennende.
  Terningkast 6/6.

 108. Bokanmeldelse av boka udyr

  Denne bokanmeldelsen skal ta for seg boka Udyr som er skrevet av Ingvild Bjerkeland, og ble utgitt av Cappelen Damm 2023.10.16

  ««Fryser du?» spurte jeg. «Hele tiden.» sa Alva og kastet opp på nytt.» Jeg syntes det var litt komisk i alt det spennende som skjer.

  I denne boka møter du Alva og Abdi som må flykte fordi det kommer et udyr som vil ta de.
  De løper til et hus der de finner mat og et sted å sove. I huset finner de også kart som viser veien til Djupevik. De er på flukt til Djupevik for å ta båt til faren slik at de kan unnslippe udyret. Kommer de seg trygt til faren?

  Jeg syntes denne boka er bra fordi jeg liker spenning når jeg leser. Forfatteren har vært veldig flink å skape spenning. Jeg fikk frysninger når jeg satte meg ned med boka. Dette er en bok det er lett å leve seg inn i.

  Jeg vill anbefale denne boka for barn mellom 10 og 15år. Den passer for folk som liker spenning. Den kan være lit skummel og det er mye tekst. Jeg gir denne boka terningkast 6.

 109. Bokanmeldelse av Udyr
  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Denne boka handler om Alva og Abdi som prøver å komme til Djupvik, for å komme seg til faren. De måtte flykte fra hjemmet sitt fordi det kom udyr. På veien falt de i en elv og holdt på å drukne. De ble reddet av en dame som het Lucia, de dro hjem til henne og fikk mat, drikke og varme tørre klær.

  «Kråkene lettet i flokk og skrek hest idet de forsvant over skogen.» Slik begynner boka Udyret. Denne setninga er en god beskrivelse, som gjør at vi kan se det for oss inni hodet vårt.
  Jeg synes boken var spennende nesten hele tiden, det skjedde noe hele tiden. Den hadde også litt uventet slutt.

  Boka passer til alderen 10-15 år
  Jeg vil gi denne boka terningkast 6.

 110. Bokanmeldelse av udyr

  Tittel: UDYR

  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Abdi og Alva flykter fra udyret som tok mammaen deres. De vill komme seg til Djupevik for å finne pappaen sin. Abdi og Alva flykter gjennom skogen plutselig hører de noe bak seg.

  «Kråkene lettet i flokk og skrek hest idet de forsvant over skogen.» Forfatteren har med denne setningen klart å beskrive godt å lage skummel stemning.

  Det var lite dødtid så det var spennende nesten hele tiden.

  Anbefaler boka til de som liker spenning, passer best til de mellom 9-15.

  Terningkast 6/6

 111. Bokanmeldelse av boka udyr

  Denne bokanmeldelsen skal ta for seg boka Udyr som er skrevet av Ingvild Bjerkeland, og ble utgitt av Cappelen Damm 2023.10.16

  ««Fryser du?» spurte jeg. «Hele tiden.» sa Alva og kastet opp på nytt.» Jeg syntes det var litt komisk i alt det spennende som skjer.

  I denne boka møter du Alva og Abdi som må flykte fordi det kommer et udyr som vil ta de.
  De løper til et hus der de finner mat og et sted å sove. I huset finner de også kart som viser veien til Djupevik. De er på flukt til Djupevik for å ta båt til faren slik at de kan unnslippe udyret. Kommer de seg trygt til faren?

  Jeg syntes denne boka er bra fordi jeg liker spenning når jeg leser. Forfatteren har vært veldig flink å skape spenning. Jeg fikk frysninger når jeg satte meg ned med boka. Dette er en bok det er lett å leve seg inn i.

  Jeg vill anbefale denne boka for barn mellom 10 og 15år. Den passer for folk som liker spenning. Den kan være lit skummel og det er mye tekst. Jeg gir denne boka terningkast 6.

 112. Bokanmeldelse av Udyr

  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Ta Alva og løp» sa hun, mens blodet bredte seg ut som et teppe under kroppen hennes, dette er et sitat fra boka, jeg liker denne setningen fordi jeg fikk innblikk i teksten.

  Denne boka handler om en jente som heter Alva og en gutt som heter Abdi. De måte flykte fra hjemmet sitt, fordi det hadde kommet noe som folk kalte udyr. Moren til Alva og Abdi hadde blitt drept av et udyr. De måtte komme seg til faren som jobbet i Nordsjøen, sa de måtte ta en båt som dro fra Djupvik. Men det er langt til Djupvik og udyrene jaktet på dem.

  Jeg synes det var spennende bok som var vanskelig å legge fra seg. Det var vanskelig å legge fra seg, fordi boka var bra skrevet og gode handlinger. Jeg tror at denne boka er perfekt til barn/ungdom 10-15 år, den er for alle kjønn. Men man bør kanskje like litt spenning. Jeg gir den terningkast 5.

 113. Bokanmeldelse av Udyr
  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Denne boka handler om Alva og Abdi som prøver å komme til Djupvik, for å komme seg til faren. De måtte flykte fra hjemmet sitt fordi det kom udyr. På veien falt de i en elv og holdt på å drukne. De ble reddet av en dame som het Lucia, de dro hjem til henne og fikk mat, drikke og varme tørre klær.

  «Kråkene lettet i flokk og skrek hest idet de forsvant over skogen.» Slik begynner boka Udyret. Denne setninga er en god beskrivelse, som gjør at vi kan se det for oss inni hodet vårt.

  Jeg synes boken var spennende nesten hele tiden, det skjedde noe hele tiden. Den hadde også litt uventet slutt.

  Boka passer til alderen 10-15 år
  Jeg vil gi denne boka terningkast 6.

 114. Bokanmeldelse av Udyr

  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  «Kråkene hadde samlet seg på kroppen som en svart dyne.» Slik begynner den spennende grøsserboka, som handler om flukten fra udyret. Hovedpersonene er Abdi og Alva som prøver å komme til faren.
  Jeg syns den er bra for det er en spenning og grøsser bok. Det er mye action i boka. Den slutter på det mest spennende.
  Jeg tror den passer bra til folk som liker grøss og spenning. 7-12år passer, fordi den er kanskje skummel. Jeg gir terningkast 5/4 for jeg liker ikke at den slutter på det mest spennende og det plager meg.

 115. Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  «Noen kom! Raske skritt gjennom skogen på vei mot oss.» Jeg syns dette var ei spennende setning fordi jeg fikk lyst til å lese mere av boka når jeg leste denne setninga.
  Denne boka handler om udyr som dreper mennesker og bryter familier fra hverandre. Abdi (storebror 13 år) og Alva (lillesøster 5 år) er to søsken som er på vei til Djupevik der hvor pappa er. Mammaen til Abdi og Alva ble drept av udyrene så nå er de på vei til pappa, men veien blir lang, tung og slitsom. Hele verden er forandret og alt handler om å flykte og komme seg vekk. Hvordan tror du at det kommer til å gå med Abdi og Alva?
  Min mening er at denne boka er en skikkelig bra grøsserbok som er veldig spennende og bra. Dette var ei bra bok fordi jeg synes dette var brae detaljer så jeg kunne se for meg bilder inne i hodet mitt og jeg synes det var gøy å lese den.
  Denne boka mener jeg at er bra fordi det var ei spennende og bra bok med bra tekst og detaljer. Denne boka anbefaler jeg til barn og voksne, men mest barn i 9-13 års alderen som liker litt grøsser bøker og spennende bøker. Anbefales virkelig å lese denne boka.
  Jeg gir denne boka terningkast 6 fordi jeg syns den var skikkelig bra og spennende.

 116. Bokanmeldelse av boka Udyr

  Denne bokanmeldelsen handler om boka Udyr, skrevet av Ingvild Bjerkeland. Boka Udyr ble gitt ut i 2023 av Cappelen Damm, og er en grøsser.
  «Bare et rådyr,» svarte jeg. «Det er ikke farlig.», er en setning jeg har valgt ut fra boka, fordi den er litt mystisk og det kan bety hva som helst. Er det egentlig et rådyr gutten snakker om?

  Abdi og lillesøsteren Alva har nettopp mistet moren sin, og flykter fra udyrene. Faren deres er på Fair Isle gjennom jobben. Derfor må Abdi og Alva reise til Djupevik og videre derifra til Fair Isle med båt. På veien må de klare seg helt selv, og de møter mange hindringer. De vet ikke hvem eller hva de kan stole på. Og vil de komme frem i tide?

  Jeg synes boka var veldig bra, men og skummel. Så hvis du ikke er veldig glad i grøssere, så vil jeg ikke anbefale deg å lese den om kvelden. Boka kan passe for både jenter og gutter, og hvis du er fra 10-13 år. Jeg gir boka karakter 5+.

 117. Udyr

  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Forlag: Cappelen Damm

  Slik begynner denne spenningsboka:
  «Kråkene hadde samlet seg på kroppen som en svart dyne.» Det er den første setningen i denne superspennende grøsserboken der vi møter hovedpersonene Abdi og Alva. Abdi er 13 og Alva er 5 år.
  Abdi og Alva er nødt til å rømme, fordi et svarthåret pelsdyr har invadert hjembyen deres. Det er mange som har dødd inkludert mammaen til Abdi og Alva.
  Flukten går gjennom skogen og de har lite mat og drikke. Etter noen dager finner Abdi ut at Alva er syk. De prøver å komme seg til Faire isle, fordi der er pappa. Klarer de å komme seg til pappa eller klarer udyret og stoppe de?

  Jeg syns boka var superspennende! Den har masse action og boka var vanskelig og legge fra seg. Jeg likte at boka hadde mye beskrivelser, fordi det gjorde det lett å se for seg bilder i hodet. Her har Ingvild Bjerkeland gjort en fantastisk jobb med boka!

  Boka er perfekt for meg og midt i blinken for alle mellom 8 og 14 år som liker grøsser, spenning og action. Boka kan være litt skummel for de som er under 8 år, derfor anbefaler jeg boka for de som er over 8 år. Jeg gir boka terningkast 6!

  Jonathan, 7.klasse TBU

 118. Spennede, overnaturlig, minner om en skrekkfilm, spennende med flukten, spennende at de rømte fra udyret, skjer mye, fikk lyst til å lese hele boka.

  • Udyr
   Forfatter: Ingvild Bjerkeland
   «Noen kom! Raske skritt gjennom skogen på vei mot oss.» Jeg syns dette var ei spennende setning fordi jeg fikk lyst til å lese mere av boka når jeg leste denne setninga.
   Denne boka handler om udyr som dreper mennesker og bryter familier fra hverandre. Abdi (storebror 13 år) og Alva (lillesøster 5 år) er to søsken som er på vei til Djupevik der hvor pappa er. Mammaen til Abdi og Alva ble drept av udyrene så nå er de på vei til pappa, men veien blir lang, tung og slitsom. Hele verden er forandret og alt handler om å flykte og komme seg vekk. Hvordan tror du at det kommer til å gå med Abdi og Alva?
   Min mening er at denne boka er en skikkelig bra grøsserbok som er veldig spennende og bra. Dette var ei bra bok fordi jeg synes dette var brae detaljer så jeg kunne se for meg bilder inne i hodet mitt og jeg synes det var gøy å lese den.
   Denne boka mener jeg at er bra fordi det var ei spennende og bra bok med bra tekst og detaljer. Denne boka anbefaler jeg til barn og voksne, men mest barn i 9-13 års alderen som liker litt grøsser bøker og spennende bøker. Anbefales virkelig å lese denne boka.
   Jeg gir denne boka terningkast 6 fordi jeg syns den var skikkelig bra og spennende.

 119. Hele klassen satt rolig å fulgte med på lydboken. Flere ønsket umiddelbart å finne boken på biblioteket. Denne vil vi lese mer av

 120. Det var en veldig spenndene historie. Og jeg likte den ganske godt . Men jeg er ikke så veldig glad i skrek historier. Så terning kast 4

 121. Jeg syntes at Udyr var den mest spennende boken. Og håper at Abdi og Alva kommer seg trykt til faren sin i Djupevik. Det var ganske trist når moren døde, men det var bra at hun fikk beskyttet barna sine. Jeg ble litt overasket da Abdi la hånden sin på rådyret, men det var også litt gøy. Jeg gir boken treningkast 6/6🎲🎐🎆🎇✨🎆🎇✨

 122. jeg syntes den var litt gøy fordi det var et monster som de løp fra og en av dem ble syk. men jeg syntes at det var lit lite som skjedde, men det var lit gøy å høre på hva som skjedde i landsbyen. det er ikke yndlings type bøkene mine men det var ikke så dårlig. Jeg gir den et terningkast 3.

 123. UDYR
  Jeg synes utdraget om udyret var så spennende! Jeg liker vanligvis ikke grøss eller skumle bøker. De gir meg frysninger helt ned til tærne. Men dette utdraget var bare helt fantastisk!

  Jeg elsket måten Ingvild Bjerkeland skrev på. Alle detaljene, måten hun gjorde boken så levende på. Det føltes som om jeg ble trukket inn i boken og med i fortellingen. Jeg vil så gjerne lese resten. Jeg gir den terningkast 6/6.

 124. Anmeldelse «Udyr».
  Jeg syntes at boka var super! Den var spennende, men kanskje ikke helt skrekkverdig da. Det går greit, for jeg er ikke glad i for skumle bøker. Den handlet om søsken, en storebror og en lillesøster. De var på flukt fordi monstre hadde kommet dit de bodde. De ville komme seg til faren sin, der han bodde var det trygt.

  Jeg har allerede lest hele boka, og det var så dumt at vi ikke fikk vite om de greide det!! Men den er fortsatt så bra! Den var veldig spennende, og den delen med Lucia var veldig trist. Jeg syntes at Kai eller hva han nå enn het var helt idiot. Moren til Alva og Abdi var død og han hjalp dem ikke, de fikk null mat av han! Det var trist at moren døde da. Jeg håper at Udyr vinner bokslukerprisen!! Terningkast 6!

 125. Udyr er min skumleste boken som jeg har lest så langt. Jeg synes den var spennende og kul. Jeg gir boka terningkast 6.

 126. Boken handler om at Abdi og Alva er på flukt, at de må rømme fra huset og de må reise til farens hus og at menneskene holder på å bli utryddet av noen udyr som har drept moren. Sjangeren er skrekk. Jeg fikk lyst til å lese mer siden da vi sluttet å lese var det veldig spennende. Dette er noen eksempler på at det er spennende:
  Kråkene hadde samlet seg på rådyr kroppen som en svart dyne, skrek hest, døde kroppen, ble rød av blod, hadde vondt i magen av sult, jeg kunne ikke si at rådyr kroppen fortsatt var varm. Jeg syns ikke at det var så vanskelig å lese siden jeg er ganske god til å lese. Jeg klarte å se handlingene for meg fordi vi begynte rett inn i boken, og da klarer jeg å forstå mer. Jeg vet ikke helt hva jeg syns at var mest spennende, jeg syns at hele utdraget var spennende. Jeg likte best med boken at det var litt skrekk og spenning. Jeg vet ikke helt hva som kunne vært bedre, jeg syns at det var bra nok som det er. Jeg ville anbefalt boka til 10 til 13 fordi den ikke er den enkleste boka, men den er ikke vanskelig. Jeg vil gi boka terningkast 4 fordi det ikke er den beste boka.

 127. I teksten møter vi de to søsknene Alva og Abdi, de to skal sammen rømme fra udyr som ødelegger verden og dreper folk, nå må de rømme til faren sin i Djupevik, vil de klare det? Vil de redde seg?
  Boken handlet om to barn. En rundt 5 år og en kanskje 13? Moren deres var drept og nå rømmer de vekk fra uhyggen som drepte henne. Jeg synes selv at det var en veldig fin bok, Sjangeren grøss og det passer definitivt til boka!

  Jeg synes at boken var veldig bra. Dessverre har jeg lest den før, så jeg vet hva som skjer, men ellers så ville jeg lest den ferdig. Boken var skummel og var ganske spennende, så jeg vil si at jeg simpelthen elsker den!
  Språket var ikke for vanskelig og IKKE noen stygge ord! Den var lett å lese, men litt mange vanskelige ord og noen skumle, men fortsatt en av de beste bøkene jeg noensinne har lest! Lett å leve seg inn i, men det skulle vært litt mer om udyrenes utseende og ansiktet & sånn, men ellers helt SUPER!!!:)

  Jeg så for meg alt de gjorde, Jeg begynte nesten og gråte når det sto om rådyret:( Det mest spennende var nok når det sto om at de klatret mellom noen steiner og det med den svarte “redselsfuglen inni Abdi”. “Frykten var som en stor svart fugl inni meg, den slo panisk med vingene men lagde ingen lyd, jeg frosset. samme gjorde alva” Det var absolutt det mest spennende. Men de to siste setningene i utdraget stikker seg nok også litt ut på den gode siden! Eller, kanskje ikke for alva.

  Det jeg likte best ved boken var når Alva var glad og snakket om hva hun likte å spise, det var som prikken over i’en. Men hun var irriterende, der burde du øvd deg litt Ingvild. Men jeg liker fortsatt ikke Alva hele tiden, hun er så typisk søsken.
  Jeg vil anbefale boken til folk i 10 til 13 alderen om du er redd, men 8 til 13 om du liker grøss. Jeg gir boken terningkast 6 av 6! ( Helt fantastisk!) j Hei, jeg elsker kake.

 128. Teksten handlet om to barn, en av dem heter Abdi, den andre heter Alva, men deres mor døde av et udyr. Barna prøver å flykte til faren, men de trenger penger for å kjøre båten. Men udyret jager dem, så det er vanskelig for dem.

  Sjangeren til denne boken er grøss.

  Jeg synes at innledningen til denne boken er veldig bra. Jeg liker boken, men jeg liker ikke veldig godt at søsteren er så sutrete, men hun er ung.

  Forfatteren var god til å bruke ordene, hun valgte bra ord som passer til teksten.

  Boken passer veldig godt for deg hvis du er 10 eller eldere det passer bra for 9 men best for 10 eller 11.

  Hvis du er glad i grøss å sånt så er det lett å leve seg inn i boken, men hvis du ikke er så går det fortsatt an fordi de fleste sier jo at boken er spennende likevel at ikke alle liker grøss.

  Det som er mest spennende for meg er om Abdi og Alva klarer å komme til faren, jeg synes også at det var spennende når de prøvde å gjemme seg.

  Jeg likte best da de ble jaget av udyret, det var spennende å lese om det fordi at udyret er mye kjappere enn barna, men de må gjemme seg for å leve.

  Jeg synes at søsteren kunne være litt mindre sutrete, men unge barn pleier å sutre mye, så det er sikkert meningen.

  Jeg vil anbefale denne boken til familie og venner fra 10 og oppover fordi boken er så spennende.

  Jeg gir boken terningkast 5.

 129. Boken handler om en bror og lillesøster som flykter gjennom skogen fra et udyr for å komme seg til sikkerhet hos faren sin. Udyret har drept moren deres tidligere. De var veldig sultne og slitne.

  Sjangere er GRØSS.😨

  Innledningen er passe kort, og gir en god forklaring på boken.

  Språket er passe vanskelig, og passer til sjangeren..

  Boken er lett å lese, for setningene var ikke for lange eller for korte, men noen steder var det litt korte setninger.

  Det var lett å se for meg handlingen, for det var godt forklart.

  Det mest spennende var at moren døde på gresset utenfor huset med en kjøkkenkniv for å forsvare dem.

  Jeg likte at sjangeren til boken var grøss fordi grøss er spennende

  Jeg ville ha anbefalt boken til noen som liker spennende bøker.🧐

  Jeg gir boken terningkast 5/6 fordi den var ikke så skummel som jeg hadde forventet.🎲

 130. I teksten møter vi de to søsknene Alva og Abdi, de to skal sammen rømme fra udyr som ødelegger verden og dreper folk, nå må de rømme til faren sin i Djupevik, vil de klare det? Vil de redde seg?
  Boken handlet om to barn. En rundt 5 år og en kanskje 13? Moren deres var drept og nå rømmer de vekk fra uhyggen som drepte henne. Jeg synes selv at det var en veldig fin bok, Sjangeren grøss og det passer definitivt til boka!

  Jeg synes at boken var veldig bra. Dessverre har jeg lest den før, så jeg vet hva som skjer, men ellers så ville jeg lest den ferdig. Boken var skummel og var ganske spennende, så jeg vil si at jeg simpelthen elsker den!
  Språket var ikke for vanskelig og IKKE noen stygge ord! Den var lett å lese, men litt mange vanskelige ord og noen skumle, men fortsatt en av de beste bøkene jeg noensinne har lest! Lett å leve seg inn i, men det skulle vært litt mer om udyrenes utseende og ansiktet & sånn, men ellers helt SUPER!!!:)

  Jeg så for meg alt de gjorde, Jeg begynte nesten og gråte når det sto om rådyret:( Det mest spennende var nok når det sto om at de klatret mellom noen steiner og det med den svarte “redselsfuglen inni Abdi”. “Frykten var som en stor svart fugl inni meg, den slo panisk med vingene men lagde ingen lyd, jeg frosset. samme gjorde alva” Det var absolutt det mest spennende. Men de to siste setningene i utdraget sti
  I teksten møter vi de to søsknene Alva og Abdi, de to skal sammen rømme fra udyr som ødelegger verden og dreper folk, nå må de rømme til faren sin i Djupevik, vil de klare det? Vil de redde seg?
  Boken handlet om to barn. En rundt 5 år og en kanskje 13? Moren deres var drept og nå rømmer de vekk fra uhyggen som drepte henne. Jeg synes selv at det var en veldig fin bok, Sjangeren grøss og det passer definitivt til boka!

  Jeg synes at boken var veldig bra. Dessverre har jeg lest den før, så jeg vet hva som skjer, men ellers så ville jeg lest den ferdig. Boken var skummel og var ganske spennende, så jeg vil si at jeg simpelthen elsker den!
  Språket var ikke for vanskelig og IKKE noen stygge ord! Den var lett å lese, men litt mange vanskelige ord og noen skumle, men fortsatt en av de beste bøkene jeg noensinne har lest! Lett å leve seg inn i, men det skulle vært litt mer om udyrenes utseende og ansiktet & sånn, men ellers helt SUPER!!!:)

  Jeg så for meg alt de gjorde, Jeg begynte nesten og gråte når det sto om rådyret:( Det mest spennende var nok når det sto om at de klatret mellom noen steiner og det med den svarte “redselsfuglen inni Abdi”. “Frykten var som en stor svart fugl inni meg, den slo panisk med vingene men lagde ingen lyd, jeg frosset. samme gjorde alva” Det var absolutt det mest spennende. Men de to siste setningene i utdraget stikker seg nok også litt ut på den gode siden! Eller, kanskje ikke for alva.

  Det jeg likte best ved boken var når Alva var glad og snakket om hva hun likte å spise, det var som prikken over i’en. Men hun var irriterende, der burde du øvd deg litt Ingvild. Men jeg liker fortsatt ikke Alva hele tiden, hun er så typisk søsken.
  Jeg vil anbefale boken til folk i 10 til 13 alderen om du er redd, men 8 til 13 om du liker grøss. Jeg gir boken terningkast 6 av 6! ( Helt fantastisk!) j

 131. Teksten handlet om Alva og Abdi som må flykte fordi udyrene tar over verden
  De prøver å rømme og finne en måte å komme til faren sin på.
  Men møter på en hindring som er at Alva blir syk og kaster opp.

  Sjangeren er grøss.

  Jeg synes innledningen er bra. Fordi man startet rett i teksten og fikk vite mer etterhvert.

  Jeg ville lest hele boken.Fordi den var spennende og man ikke fikk vite alt med en gang sånn at man fikk lyst til og vite mer.

  Jeg synes språket i teksten var bra. Fordi forfatteren plasserte ord på riktig sted sånn at det blir mer spennende.
  Jeg synes forfatteren har bra språk til sangeren.

  Jeg synes boken er lett å lese. Fordi når jeg synes boken er spennende synes jeg det blir enklere å lese.

  Det synes jeg er lett og se for meg handlingen. Fordi forfatteren forklarer både følelser.

  Jeg synes det mest spennende tidspunktet var da udyret jaget dem.

  Jeg synes boka var veldig bra, men det var litt irriterende at man fikk vite mer etter hvert som ikke var i utdraget.

  Denne boken anbefaler jeg til de som er ti og eldre. Jeg gir boken 5/6

 132. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Teksten handler om to søsken som har mistet moren sin fordi et udyr drepte henne. Søsknene skal prøve og komme seg til faren sin som er i et annet land uten å bli tatt av udyret.

  sjangere er grøss.

  Jeg synes det var bra at forfatteren hadde begynt midt i fortellingen da de to søsknene var i skogen. jeg likte at forfatteren hadde mange adjektiv som fikk boken til å bli skummel. Jeg likte ikke så godt at det ikke var noen tegninger, fordi tegninger kan hjelpe deg med å komme deg inn i boken.

  Jeg fikk lyst og lese resten av boken fordi den var spennende og skummel.

  Jeg synes språket i boken var bra fordi den hadde mange adjektiv og forfatteren greide og beskrive hvordan de to søsknene hadde det. Jeg synes forfatteren hadde mange bra adjektiv som fikk boken til og bli skummel. Dette er eksempler på ord som gjør boken spennende: Udyret hadde spisse klør og tenner. De to søsknene er alene i skogen og må greie seg på litt kjeks og blåbær. Målet til de to søsknene er å komme seg til faren deres som er i et annet land og venter på dem.

  Jeg synes det er lett å lese denne boken fordi setningene er korte i hvert fall når det er spennende.

  Jeg klarte og se handlingen for meg fordi forfatteren hadde skrevet bra setninger, men noen få ord kan være vanskelige.

  Jeg synes det var mest spennende med boken var når de to søsknene måtte rømme fra udyret, og når de skulle gjemme seg inni den bjørnehulen.

  Jeg likte egentlig best når de rømte fra udyret fordi da var det så spennende, det føltes ut som om du ble sugd inn i boken.

  Jeg kunne litt ønske at forfatteren kunne beskrevet udyret litt bedre.

  Jeg vil anbefale denne boken til de som liker grøss.

  Jeg gir terningkast 5-6.

 133. Boken handler om en bror og lillesøster som flykter gjennom skogen fra et udyr for å komme seg til sikkerhet hos faren sin. Udyret har drept moren deres tidligere. De var veldig sultne og slitne.

  Sjangere er GRØSS.😨

  Innledningen er passe kort, og gir en god forklaring på boken.

  Språket er passe vanskelig, og passer til sjangeren.

  Boken er lett å lese, for setningene var ikke for lange eller for korte, men noen steder var det litt korte setninger.

  Det var lett å se for meg handlingen, for det var godt forklart.

  Det mest spennende var at moren døde på gresset utenfor huset med en kjøkkenkniv for å forsvare dem.

  Jeg likte at sjangeren til boken var grøss fordi grøss er spennende

  Jeg ville ha anbefalt boken til noen som liker spennende bøker.🧐

  Jeg gir boken terningkast 5/6 fordi den var ikke så skummel som jeg hadde forventet.🎲

 134. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Svar på spørsmålene. Du må svare med hele setninger og lage dem til en hel tekst. Det blir en bokanmeldelse. Husk å slette spørsmålene når du har svart på dem.

  Teksten handlet Abdi og Alva, som er på flukt fra udyrene som forsøker å over verden. Udyrene har drept moren til deres. De er på vei til en som tar dem til pappan deres, vil de komme fram????

  Sjangeren er grøs.

  Hva synes du om innledningen? Jeg synes at innledningen var bra beskrevet. Ordene passer til grøss.
  Jeg likte at boken hadde bra med gode adjektiv og beskrivelser. Fikk du lyst til å lese videre eller ikke? ja jeg hadde til og lese boken ferdig fordi jeg lurer på hvordan slutten blir.

  Hvorfor?Jeg synes det var helt ok og lese, men jeg skjønte ikke alle ordene.

  Jeg klarte og se for meg at de var på flukt og kunne bli drept.

  Hva likte du best ved boken? Hvorfor?at det var så lett og leve seg inn i boken

  Jeg vil anbefale den til de som er 9/10 år og oppover.

  jeg vil gi den en 6 av 6

 135. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Teksten handlet om at Alma og broren hennes, Abdi, er på flukt.De må gjemme seg for Udyret. Moren deres er drept av udyret.
  Vi kommer til å kjenne på både skrekk og at det er veldig spennende.

  Sjangeren i boken er grøsser.

  Jeg synes innledningen var spennende og interessant.Jeg personlig synes at det kom litt uventet og brått på, men det var veldig spennende.

  Jeg likte godt at det var grøss. Jeg likte også at det var på bokmål.

  Jeg fikk veldig lyst til å lese denne boken, fordi det var mye spenning og det var gøy å endelig finne en bok som er noe for meg.

  Jeg synes ordene forfatteren har brukt passer godt til sjangeren, fordi det er ord som beskriver og forklarer mer og det blir lettere å se for seg. Eksempler på ord som forfatteren har brukt er: Det kjenner ut som at jeg har en svart fugl inni meg, kjennes ut som en dyne fylt med svarte kråker.

  Jeg synes den var lett å lese fordi den hadde mange ord som hjelper teksten til å bli bedre. Den var også litt vanskelig å lese, men jeg synes den var mest lett.

  Jeg klarte å se for meg hva som skjedde, fordi det var mange begrunnelser og selve boken var egentlig spennende, så du fikk lyst til å lese den. Noen ganger var det vanskeligere.

  Det var mest spennende når Alma og Abdi måtte gjemme seg for Udyret. De gjemte seg under en stor steinrøys fordi Udyret var rett bak dem.

  Det jeg likte best med boken var at det var så mye spenning. Forfatteren har virkelig gjort en bra jobb!

  Jeg synes boken var bra og kommer ikke på noe som var dårlig. Den var rett og slett bra.

  Jeg vil anbefale boken til 8 år og oppover. Den kan være litt skummel for noen, men den er jo spennende. Jeg vil gi boken terningkast 5.

 136. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Teksten handlet om Alva og broren som flyktet. De flykter fra et udyr som allerede har drept mamma. Udyret prøver å drepe dem, så de flykter fordi mennesker holder på å bli utrydda.

  Boken handler om et udyr som har drept mamma og nå må broren passe på lillesøsteren Alva. I butikkene er det tomt for mat, det er bare gelatinplater, nylonstrømper og strykespray igjen.

  Innledningen var sånn passe fordi jeg synes de kunne ha tatt med litt mer å hvordan udyret så ut, men ellers synes jeg det var veldig bra fordi historien er spennende.
  Jeg vil veldig gjerne lese den ekte boka og ikke bare utdraget.

  Jeg synes språket er bra fordi de prater ikke stygt eller slemt om hverandre. Alva og broren er veldig snille med hverandre.

  Teksten blir spennende fordi det er mye skrekk og grøss så jeg anbefaler dette til de som er tøffe. Det er enkelt å lese teksten fordi det ikke er så lange setninger.

  Det mest spennende i teksten er når de møter udyret synes jeg.
  Jeg synes de kunne ha beskrevet litt bedre hvordan udyret ser ut.

  Jeg ville anbefalt denne til 8 til 16 år
  Jeg gir terningkast 4👍

 137. Teksten handlet om et Udyr som skulle ta over verdenen og ville utrydde alle mennesker. Vi møter to søsken som rømmer fra nettopp det Udyret etter at det hadde drept moren deres. De er på en flukt i skogen og har verken mat eller drikke.

  Sjangeren er grøss, og følelsen får man også.
  Jeg synes at sjangeren passer til boken fordi det er mye grøss og du kjenner på følelsen når du leser boken.

  Jeg synes at innlendingen var ganske bra, fordi det var lett å skjønne hva som foregikk og hva slags situasjon de var i.

  Språket i teksten var bra og jeg synes at noen setninger kunne være passe lange, men at det var litt variert. Forfatteren har tatt ord som passer til sjangeren synes jeg, og det er mye grøss, så for meg så synes jeg at forfatteren har gjort en god jobb.

  Denne setningen her f.eks: “ Kråkene hadde samlet seg på kroppen som en svart dyne “ er spennende.

  Det var mye som gjorde det spennende, men akkurat de ordene som var litt “overdrevet” var det som ga deg litt mer spenning og følelser i kroppen.

  Det var egentlig veldig lett å lese denne, fordi det var passe setninger, godt skrevet, og du får ganske mye informasjon som gjorde det lettere å forstå.

  Jeg klarte å se for meg handlingen og det gjør det mye morsommere, men jeg kunne ønske at forfatteren hadde beskrevet Udyret for det var litt vanskelig å se for seg den.

  Jeg synes det var skikkelig modig og bra gjort av broren av å høre hvor flink han var med Alva da hun var redd, og de ikke hadde noe valg. Han var veldig omsorgsfull ovenfor Alva synes jeg.
  Det hørtes veldig skummelt ut da broren så at moren hadde masse blod som et teppe under kroppen. Det høres ikke særlig gøy ut. Jeg synes veldig synd på broren Abdi som så moren sin rett før hun døde.

  Jeg ville faktisk ha lest denne boken, fordi det var så spennende og man ble bare dratt inn i en situasjon.
  Jeg vil anbefale denne boken til en som er 8 og oppover.

  Jeg synes også Alva var litt tøff som bare plutselig ble med ut på rømmen sammen med broren sin. Det høres veldig skummelt ut.

  Jeg gir boken terningkast 5/6 🙂

 138. Teksten handler om en som heter Abdi og en som heter Alva og at menneskene er i ferd med å bli utslettet.

  I teksten møter du Alva Abdi og et udyr som vil drepe menneskene på jorden.

  Boken handler om et monster, en familie og at Abdi og Alva flykter fra monstre som vil drepe mennesker og har allerede drept moren så barna må greie seg selv.

  Sjangeren er Grøss.

  Innledningen i boken er ganske bra fordi du bare starter å lese så skjønner du ganske kjapt hva som skjer, men man kunne hørt litt mer fra boken om hva som skjedde med moren. Jeg ville lest mer av boken fordi på slutten hørtes det veldig spennende ut fordi da kom faren inn i boken.

  Språket i teksten passer veldig bra til boken og jeg synes forfatteren har noen kule ord i teksten som for eksempel at boka heter udyr.

  Jeg synes det er enkelt å lese boken fordi det er ikke så vanskelig.

  Jeg klarte å se handlingen for meg fordi alt var veldig bra skrevet, unntatt udyret syntes jeg kunne være litt bedre forklart.

  Det mest spennende i teksten er når de ble jagd av udyret i skogen.

  Det jeg likte best ved boken var når udyret kom og jagde dem.

  Jeg synes at udyre kunne vært bedre forklart/skrevet.

  Jeg ville anbefalt 10 åringer og over.

  Jeg vil gi boka 4/6

 139. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Svar på spørsmålene. Du må svare med hele setninger og lage dem til en hel tekst. Det blir en bokanmeldelse. Husk å slette spørsmålene når du har svart på dem.

  Teksten handlet om to barn som har mistet moren sin. Udyr har tatt over verden. De vil utslette menneskene. Barna er på flykt å udyre er etter dem vil de komme frem til faren i tide? Jeg likte ikke at de slutter boka i det spennende å at de startet boka i det spennende. Jeg synes at det er lett å lese teksten fordi jeg forsto teksten. Ja jeg klarer å se handlingen i teksten fordi han har beskrevet teksten veldig bra. Jeg synes at det var litt spennende da de holdt på å bli tatt. Jeg likte at han beskrev boka så godt fordi da blir det enklere å forstå teksten.

 140. Boken handler om en jente som heter Nora og bor i byen med lillebroren hennes og moren. Men Nora gleder seg ikke til sommerferien fordi hun må være med bestemoren, bestemoren pleier ikke å snakke med Nora fordi hver gang mormor er hos dem krangler moren og mormoren.

  Denne sjangeren er venskap

  Temaet i teksten er at moren har masse jobb og må sende Nora og lillebroren til bestemor som bor utenfor byen.

  Forholdet mellom Nora og moren er bra, men det kan bli litt krangling hvis det er noe som de ikke er enige i.

  Moren er en dame som prøver å gjøre det beste for Nora, men kan bli litt sint i tider.

  Jeg tror forholdet mellom Nora og more vikses etter hvert men det kan ta litt tid.

  Hvis jeg var Nora ville jeg gjort det samme men jeg ville tillit mormor

  Jeg synes språket er passe, men jeg synes det kunne vært litt mer action og spenning.

  Jeg likte ikke boken så kot så jeg synes det er litt vanskelig å se det for meg.

  Jeg ville anbefale boken til folk som leter etter noe rolig og lese.

  jeg gir den terningkast 3\6

 141. I teksten møter vi to søsken som heter Alva og Abdi. Alva og Abdi må leve på egen hånd fordi moren deres ble drept av et mystisk dyr. Nå prøver de å komme seg til England fordi faren deres venter på dem.

  Boken hadde sjanger grøss

  Jeg fikk lyst til å lese boken fordi den var så spennende så det var vanskelig å slutte og lese.Jeg likte ikke at vi fikk høre så mye om moren og faren.

  Jeg synes forfatteren gjorde en bra jobb med språket fordi ordene passet til situasjonen. Et eksempel på en spennende setning, det var så trangt mellom steinene at jeg nesten ikke fikk puste.

  Jeg synes det var litt vanskelig å lese fordi det var noen ord som var nye for meg, men det var ikke så vanskelig.

  Jeg klarte å se handlingen for meg fordi beskrivelsene var så gode at jeg kunne se det for meg.

  Jeg synes det spennende i teksten var når dyrene jagde dem fordi det var godt innledning av når udyret kom.

  Jeg likte best med boken var at det alltid var spenning og grøss, det sluttet ikke.

  Jeg vil anbefale boken for 10-12

  Jeg vil gi boken 8/10

 142. Bokanmeldelse til “Udyr”

  I teksten møter vi Alma og Abdi som ble angrepet av udyr i hjemmet, moren blir drept like før hun dør, sier hun ta med deg Alma og løp.

  Abdi og Alva kom seg trygt inn i skogen, de hadde ikke mye mat så magen rumlet dagen lang og vannet smakte mose.

  Abdi og Alva måtte komme seg til faren sin, men det var langt unna, de blir jagd av udyret og må gjemme seg.

  Sjangeren er Grøss.

  Innledningen var bra, og mange gode adjektiv. Jeg likte best den delen hvor Abdi og Alva må løpe for å gjemme seg fra Udyret. Det var edenkelig ikke noe jeg ikke likte med teksten jeg likte alt. Jeg kunne tenkt meg og lese denne boken.

  Jeg synes språket var fint og passet kjempe bra til teksten og det kunne gjerne vært flere adjektiv, for eksempel Reven luktet rart eller udyret var stor som en lastebil.

  For meg var det lett å lese fordi jeg har øvd og øvelse gjør mester.

  Når vi først begynte og lese utdraget så hadde jeg ikke trodd at boka skulle bli så spennende fordi plutselig hørte de noen knekke grener og så løp de og falt og måtte gjemme seg for et udyr.

  Det mest spennende i boka var når Abdi og Alva måtte rømme og gjemme seg fra udyret fordi da var det spenning og masse bra adjektiv.

  Jeg likte at det var masse gode adjektiv og masse spenning fordi da er det
  ikke bare sånn at det udyret var stort og skummelt, det var liksom mer.

  Jeg syntes det kunne vært flere adjektiv fordi da hadde det vært enda mer spennende.

  Jeg anbefaler denne boken til 10 og eldre.

  Jeg gir boken en sterk 6/6.

 143. Teksten handler om en jente som heter Nora hun har ikke så mange venner.Det er sommer ferie å plutselig så sier mamma at hun skal til mormor.Mammaen til Nora er ikke så god venn med mormor,Nora liker heller ikke henne så godt.Siden mormor reiser så mye kjenner hun nesten ikke henne,Vil dette gå bra?

  Denne sjangeren er venskap

  Tema i teksten er vennskap og familie.Jeg synes det er fint og ha litt vennskap i bøker siden da er det 2 som går gjennom det samme og det blir mer spennende.

  Beskriv forholdet mellom Nora og mammaen.Siden mamman sendte Nora til mormor ble hun irritert og sint.Mamman hennes ble lei seg men hun visste det ikke Nora er for sint til å forstå hvorfor.Mamma prøver å si at det er det beste for deg men Nora hører ikke.

  Mamman til Nora er snill, hun prøver å gjøre det beste for Nora.Hun krangler med mormor så mye at de drar før de ser.Men hun ble lei seg når hun så Nora og hun sa at hun ikke ville.

  Hvordan tror du forholdet mellom Nora og mormoren utvikler seg gjennom sommeren?Sider det er bare litt av boken, men jeg tror at Nora Thiljir moren.Men det kan også hende at hun er fortsatt sint, hvem vet?

  Hvis jeg var Nora hadde jeg tilgitt mormor og kanskje ikke mamma.

  Jeg synes språket var enkelt å forstå.Og alle kunne ha lest den.Språket var enkelt å lese.Beskrivelsene var bra og enkle.Jeg synes det er enkelt å se for seg bildene i hodet og bra handling.

  Jeg synes det beste med teksten var beskrivelsene.Siden det var enkelt å se for seg i hode

  Jeg likte ikke så godt så starten siden den var litt kjedelig og ikke så mye spenning.

  Jeg likte ikke denne boken så veldig siden jeg er mest skrek.Men anbefaler for de som liker venskap og sånn.

  Hvis jeg måtte gi denne boka terningkast ville jeg gitt den en 3\5

 144. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Sjangeren er grøss.

  Boken handler om to søsken som går i en skummel skog fordi et udyr tok over landet deres. Boken er skummel fordi den har mange skumle ord i seg. De to søsknene måtte gå alene i skogen fordi moren var drept, så derfor dro de inn i skogen for å komme til faren sin.

  Jeg syns det var dumt at de startet rett på fordi da fikk vi ikke vite alt som hadde skjedd, men jeg vil gjerne gå på biblioteket for å låne boken.

  Det var ikke så lett å lese boken fordi den hadde mange vanskelige ord.

  Jeg klarte å se handlingen fordi forfatteren hadde skrevet veldig bra grøss.

  Det mest spennende i teksten var da de hadde gjemt seg for dyr for at det ikke skulle finne dem.

  Jeg likte best ved boken at den var grøss.

  Jeg synes boken kunne vært bedre hvis de hadde fortalt starten.

  Jeg vil anbefale boken for 7+

  Jeg vil gi terningkast 6 av 6.

 145. Teksten handlet om abdi og alva som måtte løpe fra et udyr
  alene uten mamman eller pappan mamman hadde nettopp død
  av et udyr og måtte løpe til pappan som bodde langt unna.

  Denne boken er en skummel bok som har mye grøss i seg.

  Jeg synes att innledningen var bra men att det kunne hatt litt mer om
  før moren døde.Jeg fikk lyst og lese videre i boken.

  Jeg synes att forfatteren hadde brukt fine ord men noen kunne være vanskelige og få sta for eksempel att men fikk en fugl i magen og den begynte og flaske i magen det var litt vanskelig og forstå

  Jeg synes det var ganske lett å lese boken fordi det ikke var så mye tekst på hver side.
  jeg klarte og se boken som en historie inni meg fordi det var spennende og litt skummelt.

  Det jeg synes var mest spennende og bestp med boken var da Abdi og Alva gjemte seg
  bak steinrøysa.

  Jeg synes jeg synes kunne vært bedre er innledningen da moren døde man fikk ikke vite så mye om det
  Jeg vil anbefale boken til de som er mellom 10 og 12.

  jeg vil gi boken terningkast 6/6

  En veldig bra bok synes jeg bra skrevet.

 146. Tittel: Udyr
  Forfatter: Ingvild Bjerkland
  I teksten møter vi Abdi og lillesøsteren Alva.

  Boken er en grøsser og handler om Abdi og lillesøsteren Alva som flytter hjemmefra fordi udyr har kommet seg inn i hjemmet dems og drept moren dems. Derfor må de flykte gjennom skogen til Djupevik og ta båten til Shetlandsøyene og så komme seg til Fair Isle for å møte faren sin igjen.

  Jeg synes at innledningen er fin og gir mye informasjon om boken, men med lite tekst og det synes jeg er bra. Når jeg leser innledningen får jeg lyst til å lese boken og blir nysgjerrig.

  Jeg synes språket i teksten er et godt valg og forfatteren gjør det mer spennende med de ordene hun har valgt og jeg synes det er lett å lese denne boken fordi det ikke er så mange ord som ikke blir brukt ofte i dag.

  Jeg synes det er lett å se for meg det som skjer i boken på grunn av bruk av mange adjektiver.

  Det jeg syntes var mest spennende med boken var når de ble jaget av udyret og så måtte gjemme seg.

  Det jeg likte best med boken var at det var en spennende bok med gode beskrivelser.

  Noe jeg synes kunne vært bedre med boken var at forfatteren kunne forklart litt bedre hvorfor de var på flukt på vei til faren og ikke var på flukt med faren.

  Jeg vil anbefale denne boken til de som liker litt spennende og litt skumle bøker.

  Jeg vil i boken terningkast 5/6

 147. Teksten handlet om at to søsken hadde mistet moren sin.
  De måtte flykte fra hjemmet sitt og dra til faren sin.
  De hadde det vanskelig og hadde ikke mat ikke drikke heller.

  Den handla om blod.
  Den handler om skumle udyr.
  Den handlet om folk som blir drept.

  Jeg likte innledningen og at de starta rett på men det ville fortsatt ha vert litt bra hvis de forklarte hva som skjedde før moren døde.Det er nok med i boka men jeg synes de bør også ha det med i utdraget.

  Jeg synes forfatteren brukte bra ord og jeg likte at setningene var korte.Jeg synes boka er for en ni åring og høyere.

  Jeg syntes det var ganske lett og lese det var bare noen ord som var litt vanskelig,men eller syntes jeg det gikk greit.

  Jeg greide og se for meg handlingen veldig bra men jeg likte ikke helt når man kommer til den delen hvor det var ganske mye blod.

  Jeg synes det mest spennende i teksten var da de måtte gjemme seg får udyret.Da fikk jeg veldig gåse hud.

  Jeg likte best at boken jorde sånn at jeg ikke kunne stoppe og lese den.
  Jeg syntes det kunne ha vert bedre vist de brukte enklere ord.

  Jeg anbefaler denne boken til de som liker skumle ting.

  Jeg gir boken 5/10

 148. Teksten handlet om at det er udyr som utrydder mennesker. Det er to søsken som flykter alene, Abdi og Alva. De har lite å spise og drikke. Men det er noen som følger etter dem. Plutselig føler Alva seg ikke så bra, hva kommer til å skje nå?

  Sjangere er grøss.

  Jeg likte at innledningen ikke begynte når de spiste frokost eller noe sånt. De gikk liksom rett på når de måtte flykte, og hva som skjedde. Jeg likte at de samarbeidet, og at de hjalp hverandre. Spesielt at de var så glade i hverandre. Dette fikk meg til å lese videre.

  Jeg synes språket i teksten var fantastisk. Forfatteren hadde valgt kjempebra ord til grøsset. For eksempel når de sa det føltes ut som det var en svart fugl inni meg som slår med vingene sine. Eller jeg måtte dekke de spikertynne tannmerkene.

  Denne teksten var ganske lett å lese. Fordi den hadde ikke så mange vanskelige ord i seg.

  Jeg klarte å se handlingen for meg. Fordi det var spennende og interessant, så ville bare hjernen min se det for seg. Som om jeg var på kino.

  Det mest spennende i teksten tror jeg var da Alva ikke følte seg så bra. Fordi man ikke kan dra til andre land når man er syk. Det blir liksom altfor tungt, og vanskelig.

  Det jeg likte best med boken var at Alva og Abdi holdt sammen, og at Alva ikke klager så mye. Hun er liksom veldig tøft, også kommer Abdi. Han er veldig rolig i en sånn situasjon, og passer på lillesøsteren sin veldig godt.

  Jeg ville ha anbefalt denne boken til folk som liker grøss, og 10 år eller oppover.

  Jeg vil gi denne boken terning 6.

 149. Bokanmeldelse til “Udyr”

  Svar på spørsmålene. Du må svare med hele setninger og lage dem til en hel tekst. Det blir en bokanmeldelse. Husk å slette spørsmålene når du har svart på dem.

  Boken handler om Abdi og Alva som rømmer fra et udyr som har drept moren deres.
  De prøver å flykte til faren deres som bor i et annet land.
  De møter på mange farer og Alva er liten og redd, hvordan vil de klare seg ute i
  skogen helt alene?!

  Sjangeren er grøss.

  Jeg synes at innledningen var veldig bra og forfatteren har vært veldig flink til å
  skrive sånn at man kan se det for seg det man leser. Hun har også brukt mange gode ord som passer til teksten, og da ble innledningen veldig bra.

  Jeg likte veldig godt at det var mye spenning i historien og at det var ganske bra skrevet.

  Jeg likte ikke så godt at det ikke var så mye historie bak det som skjedde med moren til Alva og Abdi.

  Jeg fikk lyst til å se hva som skjer videre i boken og om de klarer å flykte fra udyret og komme seg til faren.

  Jeg synes det var veldig bra språk i teksten, men det var noen litt vanskelige ord som er litt vanskeligere å forstå.

  Jeg synes at forfatteren har valgt gode beskrivelser som passer til sjangeren, som for eksempel “Hånda mi er rød av blod», eller «kråkene la seg som en svart dyne på den døde kroppen”

  Jeg synes det er en ganske lett bok å lese, men den har noen litt rare uttrykk,
  så jeg anbefaler boken for 10 år og oppover.

  Handlingen er veldig lett å se for seg, fordi forfatteren har vært veldig god til å beskrive hva som skjer.

  Det beste med boken er når Abdi og Alva gjemmer seg i hula og udyret står rett utenfor der Abdi og Alva sitter. Det er også det mest spennende med boka.

 150. Teksten handler om udyrene som skal ta over verden og 2 barn som har mistet mamman sin.De prøver og flykte til pappan sin.De må ta en lang reise,vil de klare det?

  Sjangeren er grøss

  Jeg synes innledningen er ganske bra.Jeg likte boka, men noen steder i boka var det litt kjedelig, men jeg fikk lyst til å lese boka.

  Jeg synes språket er enkelt å forstå, men det var litt vanskelig når det kom noen gamle ord jeg ikke har hørt før, så jeg føler at aldersgrensen på å lese boka er 10+ siden den kan være litt for skummelt og vanskelig å forstå.

  Jeg synes det er passe for meg siden jeg liker bedre tegneserier, men jeg liker denne også, jeg sier at denne er lett å lese.

  Jeg klarte å se for meg handlingen så den var veldig spennende og enkel å se handlingen.

  Jeg likte veldig godt da de gjemte seg under steinene og så udyre sitt bein,hvem visste hva som skulle skje?

  Jeg likte best da de udyre kom ut av buskene og de begynte å løpe for livet!

  Jeg ønsket at det var mer bakhistorie om mamman dems.

  Jeg anbefaler denne boken for alle som liker litt skumle ting.

  Jeg gir terningkast 5\6

 151. Hm denne boken var vanskelig og skjønne men etter jeg hadde lest den to ganger så så var den ganske mid, men hva blir ratingen? (episk spenning) 8/10 faktisk helt grei men det er noen (down sides) Men det må du lese.

 152. Jeg synes denne boka var veldig gøy. Fordi det var spenning hele tida boka var også skummel og gøy.😛😁🍳

 153. Udyr

  I denne boken er det Abdi og Alva som løper rundt i en verden der mennesker er nesten utryddet. Flukten går gjennom skogen, og de prøver å komme seg til faren sin i Djupevik. De er sultne og redde og aner ikke hva som kan skade dem. Dette er en bok som gir deg så bra detaljer at du kan bli skremt, (Hvis du lever deg godt inn i bøker da). Denne boken er i sjangeren grøss.

  Jeg lever meg inn i boken på grunn av at detaljene var så bra og det var lett å forstå hva som skjedde. Historien starter rett inn i handlingen med at Abdi følte at han skalv og holdt Alva i hånda. En stund senere ser de et rådyr som lå dødt på bakken og de mistenker at udyret har drept det. Jeg synes det er søtt at Alva prøver å hjelpe Abdi med det hun kan for å overleve. Hvis jeg ser litt dypere på historien så tror jeg den prøver å si

  “Ikke gi opp.”

  Jeg har gjerne lyst til å lese mer og få vite om de kommer seg til Djupevik og finner faren sin uten å bli tatt av udyret. Denne boken anbefaler jeg til skrekk og action elskere, kanskje litt fantasi også. Det med at de var kjempesultne og tørste synes jeg er veldig trist.

  Jeg gir denne boken et terningkast 6.

 154. Jeg syntes den var gøy og spennende jeg gir den en terningkast 4/6
  Fordi den var ikke helt som jeg hadde forventet jeg ville gitt den en 5/6 hvis den hadde vært litt mer spennende.

 155. Jeg syntes denne er 10 av10 fordi den var skummel og veldig spennende.det handlet om at de måtte løpe vekk fra et udyr eller flere som drepte moren. Så de måtte dra til faren og alva kastet opp.denne fortjener 10 av 10

 156. Jeg synes boka var spennende og bra og det det var litt som om den var grøss og spennende på samme tid men det er fordi når det er spennende så må det nesten være litt grøss for at det skal være spennende for meg da terningkast 6 av 6

 157. Jeg syntes at den var bra men jeg glømte det litt medn jeg husker at det handlet om et udyr som ville drepe de så jeg gir den terningkast 3,5/6

 158. Jeg gir boka terning kast 6 for jeg synes den var veldig spennende og mystisk.Og jeg synes det var lit skummelt når de måtte gjømme seg mellom de stenene, For at udyret var så nær.men boka kunne jeg garantert lånt denne boka på bobiloteket, men jeg må lese ferdig boke jeg holder på med hjemme da, men jeg skal låne den.

 159. Den var ganske spennende jeg synes det var litt trist når mora døde men veldig spennende da de måtte klare seg på egenhand håper det går bra med de og håper de kommer seg på båten og møter pappaen sin. Terningkastet 6/6 🎲

 160. Jeg synes den var veldig bra! Jeg likte at får første gang har jeg hatt navnet mitt i en bok og jeg likte nesten hele boka så jeg gir den terningskast 5/6🎲

 161. boka udyr fra ingvild bjerkeland er en spennende grøss bok. jeg likte at du hørte masse om adbi og alva, den var og skumel men jeg vilte ha bilde av udyret. den er ikke lurt å lese den når det e kveld.

 162. Den var spennene og litt skummel og dramatisk. boka var ikke min type bok menTERNING KAST 4 anbefalt til lesere som liker drama og grøs .

 163. Denne boken handler om to barn med navn Abdi og Alva som rømmer fra et udyr som har drept moren og nå må Abdi og Alva komme seg til faren men klarer de det når Alva er blitt syk? Jeg syntes denne boken var kjempe kul og spennende, men jeg syntes den kunne hvert bedre hvis den hadde vert en tegne serie derfor gir jeg den terningkast 5

 164. abdi og alva løp i skogen de løp fra et fryktinngytende udyr som tok live av moren deres
  boken udyr er skummel og full av grøss jeg gir den terningkast 7 av 10

 165. Jeg syens boken var veldig gøy og spennende jeg likte hele poenge med udyr og mye greier med boken jeg anbefale dene boken til 6 til 13. den hanlet om noen som løp vekk fra en type udyr som ville ja du vet drepe de hahahahaha jeg tøyser men jeg synes dene boken fortjener en 8\10

 166. Halla!
  uhmm………….. vi vet ikke hva vi skal skrive😊
  *3 timer senere* Boken var bra!
  vi er laget klokkene går og vi rater den 6/10 hadet bra

 167. Hei, jeg synes boken var ganske bra.😉 Jeg fikk også veldig lyst til å lese hele boken fordi den var ganske spennende😍.

 168. UDYR….
  Gitt ut av Cappelen Damm.
  Jeg anbefaler denne boken for typer som liker grøss og spending. Jeg elsker skumle bøker med grøss og spenning! I denne boken blir hovedpersonene jaga og finner ut at noen er etter dem! Abdi og alva rømmer fra byen og noe jager dem!
  Jeg anbefaler denne boken til 10 til 12 år!
  Les videre så får du vite hva som skjer….
  Jeg gir denne boken 10/10!

  Forfatter:Ingvild Bjerkeland.

 169. Udyr.

  Udyr er en spennende book fordi forfatteren beskriver udyret og det høres litt ekkelt ut men kult og spennende samtidig. Boken høres også spennende siden på slutten av de siste sidene var de i en hule så vi vet ikke hva som kommer til å skje. Synes denne boken er for folk 10 år eller eldre. Boken er 10/10 Synes jeg.

 170. Udyr

  Forfatter til Udyr er Ingvild Bjerkeland det er ingen illustratør forlaget er Cappelen Damm.

  Sjangeren på den bok er Grøss boka er på bokmål.

  Det handler om ein gutt og ei jente som prøver å kome seg til faren sin.

  Det er lett å leve seg for det er spennende.

  Det var lett Handlinga, personane, emnet, måten han er skriven på. Udyre beskrivelsen til udyre.

  Det starter med at dei prøver å komme seg til faren sin.

  Eg trur personane i boka er kult eg veit ikkje kvifor.

  det var ikkje so lett å legge få seg boka men litt.

  Det er lett å lese fordi det er det.

  Eg får litt lyst til å lese mer.

  Eg veit ikkje hva som er best med boka.

  Ingenting irriterte meg med denne boka.

  Boka passe for alle over 7.
  Eg synest denne boka fortener superfinalist i bokaslukerprisen. Ja fordi den er spenende.

 171. Boka heiter Udyr.Den er skrevet Ingvild Bjerkeland og forlaget er Cappelen Damn. Boka sin sjanger er grøss, og boka er på bokmål. Boka handlar om Alva og Abdi som rømmer inn i skogen fra udyr.

  Handlinga er lett å leve seg inn i. Eg levde meg inn i boka fordi den er spennande.Og fordi den har gode beskrivelser.
  Teksta startar rett in i handling,men i boka bruker det å komma opp hint om kva skjedde i handlinga.
  Personane eg likar i boka er Abdi og Alva.Fordi dei må overleve udyr.Og at dei er veldig modige.Personen eg ikkje likar er udyret, Fordi de er den dårlige i handlinga.

  Det beste ved teksta er at,Den er gir deg spenning og litt redsel.Og den har mange gode beskrivelser, Som gjer at du lever meir in i teksta.

  Eg vill anbefale den til andre, Den passar til folk som liker grøss og spenning.
  Vanskeleg å seie.Men eg trur den fortjener å være superfinalist.

 172. Udyr

  Forfattaren heiter Ingvild Bjerkeland forlag: Cappelen Damm.
  Bokens sjanger er grøss og er i bokmål.
  Boka handler om: Abdi og Alva, dei flykter fra udyret som har utslettet mest parten av mennesker i verden. Dei vil i sikkerhet hos pappa, men for å kunne gjer det må dei flykte gjennom skogen med lite å spise.
  Det er lett å leve seg inn i handlinga fordi det er ganske bra beskrevet og veldig spennende.
  Slutten av utdraget gjorde at eg fikk lyst til å lese boka.
  Eg er nysgjerrig på om dei får treffe faren sin.
  Eg anbefaler boka til dei som liker spenning og grøss. Eg forventer at Udyr kommer til superfinalist.

 173. Udyr

  Forfattaren heiter Ingvild Bjerkeland forlag: Cappelen Damm.
  Bokens sjanger er grøss og er i bokmål.
  Boka handler om: Abdi og Alva, dei flykter fra udyret som har utslettet mest parten av mennesker i verden. Dei vil i sikkerhet hos pappa, men for å kunne gjer det må dei flykte gjennom skogen med lite å spise.
  Det er lett å leve seg inn i handlinga fordi det er ganske bra beskrevet og veldig spennende.
  Slutten av utdraget gjorde at eg fikk lyst til å lese boka.
  Eg er nysgjerrig på om dei får treffe faren sin.
  Eg anbefaler boka til dei som liker spenning og grøss. Eg forventer at Udyr kommer til superfinalist.

 174. Boka heiter Girlskate: betongparken, forfattaren på boka er Eldrid Johansen og Steffen R.M Sørum og illustratøren er Ingrid dos Santos. Sjangere på boka er drama, og boka er skrevet på bokmål. Boka handla om skating og det er på ein skatepark/betongpark som molly elsker og Molly lærer seg nye triks og skatehallen er i fare for og bli lagt ned og det vil ikkje Molly at skal skje.

  hanlinga er lett og leve seg inni fordi de bere er lett.
  Eg levde meg inni historia fordi den var gøy og ja.
  ja det synst eg fordi den var gøy, sjarmerande og kul.

 175. Boken handler om at mennesker ble utryddet og et monster som gikk rund å drepte folk og dyr.To barn rømmer bort for å overleve. Den var bra og spennende, den passer best for folk i alderen 9-12 .Jeg gir den terningkast 5/6 fordi den hadde vert bedre hvis det var en tegneserie fordi da kunne man ha sett monsteret og barna

 176. Terningkast: 5! jeg elsket denne boka, men jeg skulle ønsket den kunne vært en tegneserie. MEN denne boka var en god start for bokslukerprisen.no 2023! To barn flykter fra et udyr som har drevet dem vekk fra familien sin. Denne boka var så spennende at jeg faktisk vil ha denne boka 😀 Jeg syntes denne boken burde være i de fem superfinalistene

 177. Den var skummel, jeg likte at den var litt skummel og spennende og at det var et udyr der det gjorde teksten veldig spennende. Anbefales til folk som liker drama og grøss.

 178. Spennende og nervepirrende. Skikkelig fint skrevet bok. Det føltes nesten ut som jeg var i boka. Terningkast 5

 179. Udyr.

  Udyr var veldig god book fordi den var kul og spennende den var det siden forfatteren beskriver hvordan udyret ser ut og at forfatteren også sier hva som skjedde før de måtte løpe vekk fra hjemmet sitt. Den delen når de måtte gjeme seg i en hule var veldig spennende siden vi ikke viste hva sånn kommer til å skje når de går ut av hulen. Jeg synes at denne boken er for barn 10 år eller eldre. Denne boken var 10/10.

 180. Boka heiter Udyr og forfatter heiter Ingvild Bjerkland. Forlaget heiter Cappelen Damm. Sjangeret på denne boka er grøss men eg synest ikkje at den var så veldig skummel.

  Teksta er på bokmål og fortelinga var lett og leve seg inni fordi historia om udyret var godt beskrevet. Dei hoppa rett inni handingla som egentlig ikkje var ikke så skemande som forventa. Men, den var lett og lese, sidan der ikke var så mykje vansklige ord eller setninger. og det var ikke så brått på slutten men eg hadde ikkje lest den på nytt.

  Det beste ved teksten er når de finner ett dødt rådyr.

  Eg ville ha anbefalt denne teksten for ein venn som likar mykje spenning.

  Denne teksta fortener ikkje å vere superfinalist på Bokslukerprisen. eg synast det vart for mykje som skjedde og den vart derfor litt travel.

 181. udyr
  grøss sangar
  de er i en verden der mennesker holer på å bli utrydda
  da mange dødelige Udyr boka miner meg om ein film som heiter Udyr
  handlinga er enkel og leve seg inn i eg likar de eg handla meg inni boka så enkelt
  sida de er spenning og action og alt og teksten var veldig vanskelig og legge frå seg
  sida de var så spennande og alt. eg anbefaler den boka for noken som lika grøss
  og action…

 182. Tittelen er Udyr og forfattaren er Ingvild Bjerkeland. Illustratør ingen. Og ingen har gjitt ut boka som forslag. Boka er på bokmål. Sjangeren er grøss. Og den minner meg om en episode av Kalde Gys. Teksta handlar om at det er et udyr som er skummel, som går ei lita tur. Abdi og Alva leitar etter faren sin.

  For dei som likar å lese, då er det sikkert lett for dei å lese seg inni boka. Men dei som ikkje likar so godt å lese, trur eg ikkje vil leve seg inni boka. Eg likar ikkje å lese derfor brukar eg ikkje å leve meg inn i ein bok. Den startar litt inn i boka, eg forsto ikkje so masse i starten. Det var ikkje so spennande. Eg likar ikkje so godt å lese, so då er det lett for meg å leggje frå meg boka. Ja det er jo ikkje so mange vanskelige ord, i den boka. Den er lett og lese det er sanne lette ord men det kan hende der kanskje er nokon vanskelege ord, eg syntast det er lett og lese men det kan vere noke vanskelegge ord for andre, folk er forskjellige. Eg har eigentleg gløymt slutten, den var eigentleg ikkje so skummelt det var ikkje so brått, eg har IKKJE lyst til å lese meir.

  Eg likte egentlig ikkje boka den var kjedelig. Eg veit ikkje kva som er svakheiter, for eg likte ikkje boka. Det var ikkje noko som irriterte meg. Eg vil anbefale boka til nerda og folk som likar å lese, og folk som ikkje har noko liv. Eg syntes at boka ikkje skal vere superfinalist på bokslukerprisen.

 183. Jeg elsker sånne type bøker, anbefaler denne boken til mennesker som liker spenning og kule og skumle bøker. Jeg likte denne boken fordi det var et udyr som jaget de og at de hadde et oppdrag med og måtte komme seg til sitt gamle hjem. 10 av 10.

 184. Jeg synes denne boken var dårlig. Hvis jeg måte lest denne boken så hadde jeg ikke lest denne boken. Den var ikke spennende, terningkast 2/6.

 185. Bokanmeldelse av Udyr

  Boka heiter Udyr og forfattaren er Ingvild Bjerkeland. Forlaget som har gitt ut boka er Cappelen Damm. Sjangeren til boka er grøss og boka er skriven på bokmål. I boka flyktar Abdi og Alva frå udyr som held på å ta over heimbyen. Dei flyktar til skogen med mål om å kome tilbake til faren og familia.

  Handlinga er ganske lett å leve seg inn i fordi du kjem rett inn i den skumle situasjonen som Abdi og Alva kjem inn i. Eg levde meg inn i historia på grunn av at handlinga er veldig spennande. Handlinga er spennande fordi det kan vere udyr som vil drepe dei. Teksten startar eigentleg rett på handlinga. Det grip taket i meg ganske fort, men det byggjer seg litt opp fordi det blir berre meir og meir spennande. Teksten var vanskeleg og leggje i frå seg fordi det er veldig masse spenning og skumle ting som skjer i situasjonen. Teksten er lett å lese fordi du kan fort bli veldig oppslukt av boka så du vil berre lese meir og meir av det som skjer.

  Det beste ved teksten er at det er så mykje spenning som skjer heile tida.
  Eg vil veldig gjerne anbefale utdraget til andre. Eg tenker teksten kanskje passar for barn og unge frå 10 til 14 år. No har ikkje eg lest alle utdraga, men eg synest at denne boka passar å vere ein av superfinalistane i Bokslukerprisen 2023.

 186. Bokmelding om Udyr

  Tittelen på boka er Udyr, forfatteren heiter Ingvild Bjerkeland, Forlaget som har gitt ut boka heiter Cappelen Damm. Sjangeren til boka Udyr er grøss, boka er skrevet på bokmål. Boka handler om to sysken som heiter Abdi og Alva dei har flykta frå udyr som drepte mora deira, dei prøver og komme seg til faren sin men må vere veldig forsiktige for det er udyr over alt.

  Handlinga er veldig lett og leve seg inn i fordi boka er veldig spennende, eg ser lett for meg kva som skjer og korleis plassen og udyra og alt ser ut. Eg levde meg inn i historia fordi den var berre så spennende og det skjedde noko heile tida, boka var bra skrevet og det var veldig gøy og høyre på. Teksta starter litt brått men det synst eg er bra får då fekk eg meir lyst og lese den spesielt når den blir meir spennende etter kvart. Eg liker at Abdi passer på lisje systra si og gjer alt han kan får at ho ikkje skal bli redd og passe på ho, personane virker veldig tøffe som tør å gjer ting. Teksta var så spennande at eg fekk lyst og lese meir etter eg har lest utdraget og eg likte og lese utdraget.

  Det beste ved teksten er kanskje at det er gode beskrivelser og det blir spennende eg blir ikkje lei av og lese den og synst ikkje at det blir kjedelig det er ei veldig bra bok ut i fra det lisje eg har lest til no. Det eg synst er litt irriterende er at boka ikkje har eit einaste bilde, då hadde den blit enda betre. Eg vil anbefale boka til andre men frå fjerde klasse og oppover. Eg synst at boka kan vere ein av superfinalistene fordi det er ei spennende bok og den virker veldig bra og lese og eg synst udyr er ei bok som kunne vert ein superfinalist.

  Bokmelding laget av Hedda

 187. Udyr skrevet av Ingvild Bjerkeland, og forlaget er Cappelen Damm. Sjangeren til boka er grøss. Og er skrevet på bokmål. Abdi og Alva må flykte fra skumle og farlige udyr, og må flykte til pappa.

  personene er helt ok.

  teksten er ganske lett å lese.

  teksten er Ganske bra.,

  eg anbefaler boken til dei som likar grøss.

  Litt ja fordi den er helt ok for meg.

 188. Bokrapport om Udyr

  Boka heiter Udyr, og forfattaren heiter Ingvild Bjerkeland, og forlaget er Cappelen Damm. Sjangeret til boka er spenning, grøss, og action. Boka er skrevet på bokmål. Boka handler om Abdi, og Alva som rømmer gjennom skogen fra et udyr.

  Teksten startar spennande, men på ein eller annan måte blir den meir spennande lenger inn i teksta fordi i starten er ikkje udyret so masse med menst mot slutten er det meir med. Eg synest teksten var vanseleg, og legge frå seg fordi den var så spennande. Teksten kan være vanskeleg, og lese fordi det er berre tekst, og ikkje bilder. Teksten ender ganske brått, og eg vil lese meir.

  Eg synest det beste med teksta var at det alltid var masse spenning.
  Svakheita i teksta synest eg var at det begynte så brått på, og så fortalte dei ikkje so mykje om kva som hadde skjedd. Eg vil sterkt anbefale dette utdraget for alder 10-13.Boka udyr burde være ein superfinalist, ingen kan seie imot.

 189. Udyr

  Tittelen på boka er Udyr, forfatteren heiter Ingvild Bjerkeland, Forlaget som har gitt ut boka heiter Cappelen Damm. Sjangeren til boka Udyr er grøss, boka er skrevet på bokmål. Boka handler om to sysken som heiter Abdi og Alva dei har flykta frå udyr som drepte mora deira, dei prøver og komme seg til faren sin men må vere veldig forsiktige for det er udyr over alt.

  Handlinga er veldig lett og leve seg inn i fordi boka er veldig spennende, eg ser lett for meg kva som skjer og korleis plassen og udyra og alt ser ut. Eg levde meg inn i historia fordi den var berre så spennende og det skjedde noko heile tida, boka var bra skrevet og det var veldig gøy og høyre på. Teksta starter litt brått men det synst eg er bra får då fekk eg meir lyst og lese den spesielt når den blir meir spennende etter kvart. Eg liker at Abdi passer på lisje systra si og gjer alt han kan får at ho ikkje skal bli redd og passe på ho, personane virker veldig tøffe som tør å gjer ting. Teksta var så spennande at eg fekk lyst og lese meir etter eg har lest utdraget og eg likte og lese utdraget.

  Det beste ved teksten er kanskje at det er gode beskrivelser og det blir spennende eg blir ikkje lei av og lese den og synst ikkje at det blir kjedelig det er ei veldig bra bok ut i fra det lisje eg har lest til no. Det eg synst er litt irriterende er at boka ikkje har eit einaste bilde, då hadde den blit enda betre. Eg vil anbefale boka til andre men frå fjerde klasse og oppover. Eg synst at boka kan vere ein av superfinalistene fordi det er ei spennende bok og den virker veldig bra og lese og eg synst udyr er ei bok som kunne vert ein superfinalist.

  Bokmelding laget av Hedda

 190. Boka heiter udyr Ingvild Bjerkeland Cappelen Damm er forlaget boka blei gitt ut i 2023
  Sjangere på boka er grøssar, og er skrive på bokmål.
  Teksta i boka handler om 2 barn som heiter Abdi og Alva, som springer i skogen fra eit udyr

  Eg synest handlinga er veldig enkel til å leve seg inn i.
  Eg synest at boka er godt skreven handlinga og personane var spennande.
  Starter rett i handlinga og tek tak i deg med ein gong.
  Eg likte ikkje hovudpersonane fordi eg synast dei var kjedelige men samtidig var dei kule, fordi dei turde å vere inn i den skumle skogen.
  Teksten var ikkje vanskeleg å legge fra seg.
  Teksten var lett å lese, enkelt språk.
  Litt uventa slutt vil eg sei å eg vil vite om det går fint med Alva

  Når udyret sto utanfor hulen dei gøymte seg i.
  For meg var der engelig ingenting dårleg med teksta.
  Ja eg vil anbefale boka til andre som likar litt skumle bøker.
  Nei eg synast ikkje denne boka fortjener å vere superfinalist i Bokslukerprisen.

 191. Bokmelding Av Udyr

  Udyr heiter boka, og forfattaren er Ingvild Bjerkeland. Det er ingen som er illustratør for det er ingen bilder. Cappelen Damm er forlaget. Sjanger er Grøss, Boka er skrivet på bokmål. Boka handlar om Abdi og Alva, som springer vekk fra eit udyr. Og udyret skal ta dei. Eg veit ikkje kvifor men eg lurer på da.

  Boka starter rett inn i historia, den vert kjedelig det er ikkje ein bra bok den bor ikkje vere her ein gang. Eg liker ikkje personane eg blir ikkje glad i ein av personane fordi dei er domme fordi dei går inn i skogen. Eg likte ikkje nokon. Den slutta brot eg vil ikkje lese mer lika vel ka.

  De beste med teksta er udyret. Eg likte ikkje teksta fordi eg synes at teksta var kjedelig. Eg vil ikkje anbefaler ikkje det til nokon. Den bok børde ikkje vere på bokslukerprisen.

 192. Bokmelding om Udyr

  Boken heiter Udyr skrevet av Ingvild Bjerkeland, gitt ut av Cappelen Damm. Boken sin sjanger er grøss, boken er skrevet på bokmål. Teksten handler om at menneskeheten er i fred med å bli utsletta, flykter to barn kalt Abdi og Alva frå noen Udyr.

  Teksten starter på en liten bang start, eg synest teksten griper deg litt. Eg synest teksten var veldig bra og den vart litt vanskeleg å leggje frå seg.
  Utdraget sluttet litt brått sånn at eg fekk lyst til å lese heile boken. Eg synest teksten var lett å lese, men kanskje litt vanskeleg for dei mindre.

  Det beste eller det eg synest var det kuleste var når Abdi sier korleis udyrene angriper, det var det beste spør du meg.

 193. Bokmelding Udyr

  Udyr er skrevet av Ingvild Bjerkeland og forlaget er Cappelen Damm 2023,eg misliker litt at illustratøren ikke står i boken så det gjør at boken ser dårligere ut. Boken Udyr har sjangeren Grøss og eg er heilt ærlig glad i grøss og skrekk,boken minner meg om en film eg nettopp så, men når eg lærer nynorsk er ikke det veldig bra at den er skrevet på bokmål. Teksten handler om Udyr som dreper mennesker og Abdi og Alva er på vei til og finne faren.Når vi bare har lest utdraget er det vanskelig og vite hva som skjer og det får oss til og lure på om dei klarer det eller dør så det er veldig bra.

  Udyr er en veldig lett bok og leve seg inni så eg synes det er bra og om du klarer og se for deg ka som skjer videre er det veldig spennende og du lurer bare mer og mer på hva som skjer. Eg levde meg inn fordi den er spennande med monstrene og det Udyret er veldig bra beskrevet så man ser for seg liksom kordan det er og ser ut.
  I utdraget er det midt inni boken som er veldig bra så alt inni midten bygger seg oppover og oppover men når du ikke vet starten så er det litt vanskelig og si.
  Eg liker at personane er både ein jente og ein gutt i stedet får to jenter eller to gutter så det er litt mer likestilling så det er eg veldig fornøyd med. Teksten er lett og lese men eg leser ofte men den er lett og spennande så du får litt lyst til og lese den ferdig.

  Det beste med teksten er egentlig kva som skjer videre. Svakheten i teksten er nesten at illustratøren ikke står der og at du ikke får vite mer av boken i utdraget.Teksten passer for folk i alderen 8-10 for det er da sanne bøker er gøye for 11 og oppover er det gøy med krim.Eg synes at boken burde være med på og være super finalist men eg synes det egentlig det om alle bøker.

 194. Hallo! vi har lest boka og vi synes den var veldig bra😉 Men det kunne være mer spenning i den! men vi har fortsatt lyst til og ha den i klasserommet vårt sånn at vi kan lese den🤗
  da sier vi takk for oss! ha det

 195. Hallo! vi har lest boka og vi synes den var veldig bra😉 Men det kunne være mer spenning i den! men vi har fortsatt lyst til og ha den i klasserommet vårt sånn at vi kan lese den🤗
  da sier vi takk for oss! ha det.

 196. Hei jeg synes boken bare var sykt bra.✌ Den hadde mye spenning og det liker jeg. Jeg ønsker at jeg kan lese hele boka ha det😉

 197. Dette var en spennende bok ut ifra hva jeg har hørt av den. Jeg synes det var en bra bok fordi to små barn måtte rømme fra udyr, å overleve på engen hånd uten noen penger og uten foreldre. Det som satte prikken over i en å gjorde den mye mer spennende var at moren deres hadde blitt drept av udyrene. jeg vil gi den ternings kast 5.

 198. Denne boken er veldig bra. Grunnen til at jeg sier dette er først og fremst fordi den er skummel, og jeg liker skumle bøker. Den andre grunnen er at hovedpersonene Abdi og Alva hadde navn som ikke er brukt i så mange norske bøker.

 199. Jeg synes det var en ganske spennende og gøy bok. Jeg vil gjerne lese hele boken fordi jeg syntes den var veldig spennende. Jeg gir den 9/10😀

 200. jeg syntes boka var for skummel for barn og jeg er ikke glad i skumle bøker men jeg likte at den var spennende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  5/10

 201. Boka handler om Abdi og Alva den var ganske spennende men den var litt rar. Den kunne vært litt mer spennende men ellers var den bra. Den var ikke så gøy å vi hadde ikke anbefalt den. Vi gir den en 3\10

 202. Jeg synes denne boken var spennende, ikke helt meg men jeg vil anbefale denne boken til de som liker grøss. jeg gir terningkast 3/6.

 203. Udyr av Ingvild Bjerkeland

  Utdraget handler om to barn en gutt og ei jente gutten heter Abdi og jenta Alva.
  Abdi og Alva rømmer fra et udyr i skogen. Udyret har drept moren til Abdi og Alva så nå prøver de å komme seg til faren i Djupevik. Udyret har lange klør som går i en spiral når den blir sint så blir de til spise sverd.

  Jeg synes at utdraget er veldig spenene og litt skummelt. Fordi de blir jeget av et udyr. Jeg synes at utdraget er veldig bra og jeg vil lese hele boka jeg gir den en terningkast seks.

 204. Udyr
  Ingvild Bjerkeland
  Cappelen Damm 2023

  Utdraget handlet om Abdi og Alva som mistet moren sin fordi hun ble drept av et udyr så nå er de på flukt for å komme seg til Djupevik for å rekke en ferje/båt til Shetlandsøyene.

  Jeg likte boka fordi den var spennende og litt skummel jeg vil anbefale denne boka for de som liker litt grøsser bøker og litt spenning i bøkene.
  Derfor gir jeg denne boka terningkast 6

 205. Jeg synes denne boka var veldig bra, jeg kunne ha lest hele boka. Dette er en bok for meg, den var spennende. Terningkast kanskje 6/6 eller 5,5/6

 206. Den var sykt bra jeg gir den en sekser fordi det er den beste boka ever. Går denne på film fordi jeg har veldig lyst til og se den? Spennende!!!

 207. hei. Jeg syns at dette var en spennende tekst. Jeg likte veldig godt at det var action og fantasi med. Man fikk ikke svar på alt, som gjorde at man undret seg litt. Det jeg syns kunne vært bedre er å forklare karakterene litt bedre.

 208. jeg synes at boka va spennende og hadde en kreativ historie men jeg likte ikke Alva, hun var plagsom jeg ønsket at hun ropte høyt nok sånn at hun døde. Neida men hun var plagsom fordi hun var typisk. Men jeg synes den var veldig bra

 209. jeg synes at boka va spennende og hadde en kreativ historie men jeg likte ikke Alva, hun var plagsom jeg ønsket at hun ropte høyt nok sånn at hun døde. Neida men hun var plagsom fordi hun var typisk. Men jeg synes den var veldig bra

 210. Forfatteren er Ingvil Bjerkeland. Sjangeren er grøss. Boken er grei ikke så gøy men jeg likte hvordan Abdi dro Alva og Abdi sa at hun var tung i stegene. Abdi måtte dra Alva fordi hun hadde vont i magen og gadd ikke å gå opp i trappene. Denne boken her passer til folk som er 7-12 år gammel. Jeg gir den terningkast 3/6.

 211. Jeg synes boken var bra de var ganske sultene og Mamman deres døde
  ,men faren var i live. Jeg likte at Abdi og Alva passet på hverandre Og jeg likte at det var skummel og bra bok. sjangeren er grøss. jeg gir denne terningkast 6/10 denne boken passer for 10 åringer og oppover. Boken er skrevet av Ingvild Bjerkeland.

 212. Jeg syntes at boken er spennende å litt skummel å jeg blir litt urolig pga jeg vil høre mer av den. Hvis jeg skal gi den et terning kast så er det 9-10 🙂

 213. den er veldig mye action så det likte jeg. jeg liker at det er krim fordi at det er veldig gøy.
  veldig bra bok så jeg stemte super

 214. den var kjempe bra bok. den var spennende, gøy, og skummel.
  jeg likte at den var veldig spennene, den er en av de beste bøkene der.
  veldig bra bok.

 215. Jeg syntes boka var litt kjedelig, men spennende på samme tid. Karakterene var ikke så bra, men jeg syntes vi burde se mer av det der monsteret.

 216. Utdraget udyr handler om Adbi og Alva som skal flykte fra det store udyret som hadde drept mora. Dei må flykte vekk ifra det store monsteret og dei skal prøve og komme til faren som er på Nordsjøen. Dinna boka passer fra alderen 10-14 år. Eg vil gi den terningkast 6. Eg syntest boka skal vinne bokslukerprisen og bli superfinalist!

 217. Boka handlar om Abdi og Alva som er på flykt fra udyr. Mamman har blitt drept og pappan er på jobb. Dei vil gå inn til naboen Kai men han let dei ikke inn fordi han er redd for at udyret luktar dei . Abdi og Alva flyktar og leitar etter eit trygt sted. Og korleis skal dei finne pappa?
  Boka er i sjanger grøss og eg synst den er spennande.
  Eg gir den 8.9\10 fordi eg synst det er litt forvirrande med at dei gå bakover i tid.

 218. Utdraget fra boka «Udyr» er sjangeren grøss og handler om Abdi og Alva som må flykte fra udyr, som har revet dem vekk fra familien og heimbyen sin.
  Eg syns den var veldig bra, fordi den var spennande, og utdraget fikk meg til å ha lyst å lese boka. Teksten var bra skreven og boka burde vere superfinalist.
  Boka passar for folk som liker grøss og spenningsbøker, kanskje i alderen 9-13 Terningkast 5/6.

 219. Eg synes at Udyr var veldig bra. Eg trur at folk som er glad i skumle bøker kan like denne boka. Teksten handler jo om Abdi og Alva som må rømme fra udyr og som prøver å overleve. Eg vil gi den terningkast 5/6, og synes denne boka fortjerner litt å vinne bokslukerprisen.

 220. Udyr handler om Abdi og Alva som må rømme ifra udyrene, udyrene som hadde drept mora deira, dei måtte komme seg i sikkerhet til pappa.
  Sjangeren på denne boka er grøss.
  Eg syntes boken er litt skummel, men veldig spennende.
  Eg vil gi boka terningkast 9/10, og eg syntes den fortjener og være superfinalist!

 221. Udyr er en bok som handler om to søsken som må flykte frå et udyr og mora har blitt drept av udyret. Sjanger grøss. Eg syns det er en spennande bok og vil lese ferdig heile boka.Folk frå 9-14 år passer den bra for.Eg gir boka 9/10 og meiner den burde bli superfinalist.

 222. Teksten handlar om at en gutt og en lillesøster skal ikkje bli tat av eit monster som ingen vet kva det er mange teorier rundt dette monsteret men ingen vet ka.
  DEt er ei grøsse bok.
  Spennande og gøy bok eg synest at den er bra fordi at den er spennande.
  Eg har ikkje lest boka ferdig men den er bra til no eg gjir den 5.5 i terning kast.

 223. Jeg likte denne boken fordi den var så spennende men når jeg lest den ferdig så var det litt kjedelig fordi at vi fikk ikke vite hva slags udyr det var men jeg likte det

 224. Jeg synes boken var spendene og lit skummel.Men jeg synes dette trenger bok nommer 2. Det var så spendene at den kan ikke slutte med:
  «fryser du?»sier jeg
  «hele tiden»sa Alva og kaset op på nytt.
  Min terning kast:10\10

 225. UDYR
  Udyr var en kjempe spennende bok, men en ting når man hoppet inn mitt i boken så var det litt vanskelig å henge med, iværtfall for meg. Den hadde mye god tekst. Jeg gjir den terningkast 5 fordi jeg syntes den var bra men det var ikke helt på topp.

 226. Jeg likte ikke boken så godt fordi den handler mest om spenning og jeg er ikke så glad i spenning og grøssere så jeg gir boken terningkast2

 227. Jeg syns boken var grei. Jeg intreserer meg ikke mye for skrekk. Det var litt vanskelig og komme inn i historien. Boken handler om at et udyr hadde skilt familien, moren var død, og faren var vekke. Terning kast 3

 228. Jeg synes at boken var spenne men jeg føler at det ørde være til mer skummel.
  Min terning kast er 10\10

 229. Boken udyr er ikke så lett å forstå for hvordan kom de seg til øya egentlig men jeg gir den en 3/6

 230. Boka handler om Abdi og Alva et søskenpar i en verden der menneske arten er i ferd til og bli utryddet der de flykter fra et udyr i skogen. De er sultende og prøver og finne vei til mor og far i Djupevik (Vestlandet). Sjangeren er Grøss. Boka er super. Elsker hvordan boka ender med en liten cliffihanger. Jeg fikk lyst til og lese mer. Jeg liker også at det er et udyr isteden for ett menneske fordi i mange grøssere er det jo personer som er «den slemme». Anbefaler boka skikkelig. 9/10.

 231. Udyr
  Hva boka handler om: to søsken Abdi og Alva som måtte flykte fra et udyr som drepte moren demmes. Lille søstera Alva er redd og store broren Abdi prøver og og få han og Alva til Djupevik til faren. Alva hadde blitt veldig sulten så Abdi ga henne vann som de hadde fult på vannflaska i en bekk får. Etter vert så bytte Alva og kaste opp.

  Sjanger: grøsser

  Boka handler om Abdi og Alva som er søsken, udyr, mammaen og pappaen.

  Hvor dette skjer i en skog i Vestlandet.

  Jeg synes at denne boka var veldig bra. Den var også veldig spennende. jeg får lys til og lese mer.

 232. Boken var en grøsser og skummel, den handlet om en gutt som heter Abdi og lillesøsteren Alva som var på flukt fra et grusomt udyr som hadde drept moren og jaget søskenparet. De bor på ett lite sted som heter Djupevik som ligger på vestlandet ikke så langt unna Bergen.

  Det jeg likte med boken var at det skjedde mye og når det ikke skjedde så mye så kunne vi lese hva Abdi eller Alva tenker. Den virket ekte selv om udyret ikke er ekte i virkeligheten.

  Jeg anbefaler denne boken veldig strekt. Den er nok ikke særlig for de minste, men for deg som liker skumle, og spennende bøker så anbefaler jeg den!

  Jeg gir den terning kast 5/6

 233. Bokanmeldelse

  Boken er en grøsser.

  Boken handler om de to hovedkarakterene Abdi og Alva som flykter fra et udyr som hadde drept familien dens.

  De bor i Djupevik som ligger på Vestlandet ikke så lang unna Bergen.

  Jeg likte denne boken skikkelig godt fordi den var veldig spennende og litt skummel, jeg liker boker som er skumle men denne boken er en av de beste bokene jeg noen gang har lest. Jeg likte alt sammen som var i denne boken, jeg håper jeg en dag kan få denne boken og lese hele tingen. Jeg har ikke fått lest hele som du vet men jeg likte alt som jeg fikk lese.

  Jeg anbefaler denne boken til de som liker spennende og skumle bøker.

  Jeg gir denne boken en terning kast 6 fordi den er veldig morsom og spennende⭐️👍

 234. Boka «Udyr» er en grøsser

  Boken handler om Abdi og Alva på flukt fra det store udyret som truer landsbyen og moren deres. De unge søsknene løper konstant rundt i Djupevik for å rekke båten de skal på for og søke ly hos faren deres i Faire Isle.

  Jeg likte boken fordi den startet så spennende som fikk meg til å ville lese mer av den.
  Boken anbefaler jeg for alle unge og voksne som liker grøssser og mye spenning.
  Terningskast: 5

 235. 5./6.klasse på Matre skule seier:
  Utdraget var så spennande at vi måtte lese heile boka. Vi elska boka. Den beste boka. Vi vil ha ein oppfølgar. 10/10 🙂

 236. SJANGER: GRØSS

  HVEM: BOKA HANDLER OM TO BARN SOM HETER ABDI OG ALVA DE ER SØSKEN.ABDI ER ELDST OG ER «JEG PERSONEN» I BOKA DE RØMMER SAMMEN FRA ET UDYR SOM HAR DREPT MAMMAEN DERES.

  HVOR:ABDI OG ALVA BOR I DJUPVIKA. HANDLINGEN I UTRAGET FOREGÅR I SKOGEN.PLANEN DERES ER OG KOMME SEG TIL FAIR ISLE HVOR DEM SKAL TIL PAPPAEN

  JEG LIKTE AT DET VAR MYE SPENNING OG GRØSS FORDI JEG SYNES DET VAR MYE SPENNING OG DET ER KULT

  JEG ANBEFALLER DEN FOR NOEN SOM VIL LESE PÅ TUR JEG VIL ANBEFALE BOKA FOR NOEN MELLOM 10-19 ÅR

 237. Abdi og Alva flykter fra hjembyen sin fordi ett udyr har ødelagt byen og hjemmet deres.

  De er i Djupevik og prøver og komme seg til pappaen sin for å overleve.

  Jeg likte denne boka fordi: denne boka var veldig bra og spennende. Jeg kunne ønske å lese hele boka en gang! Super spennene bok, dette er min favoritt fra nå av. Jeg tror ikke noen andre bokslukebøker slår denne boken . For meg gir jeg denne boken en 9/10.

  Det jeg ikke likte med boken: det jeg ikke likte så mye med denne boken var at vi ikke fikk vite hva som skjedde med moren demmes.

  Denne boken Anbefales for de som liker spenning og Grøss.
  Abdi og Alva flykter fra hjembyen sin fordi ett udyr har ødelagt byen og hjemmet deres.

  De er i Djupevik og prøver og komme seg til pappaen sin for å overleve.

  Jeg likte denne boka fordi: denne boka var veldig bra og spennende. Jeg kunne ønske å lese hele boka en gang! Super spennene bok, dette er min favoritt fra nå av. Jeg tror ikke noen andre bokslukebøker slår denne boken . For meg gir jeg denne boken en 9/10.

  Det jeg ikke likte med boken: det jeg ikke likte så mye med denne boken var at vi ikke fikk vite hva som skjedde med moren demmes.

  Denne boken Anbefales for de som liker spenning og Grøss.

 238. Abdi og Alva flykter fra hjembyen sin fordi ett udyr har ødelagt byen og hjemmet deres.

  De er i Djupevik og prøver og komme seg til pappaen sin for å overleve.

  Jeg likte denne boka fordi: denne boka var veldig bra og spennende. Jeg kunne ønske å lese hele boka en gang! Super spennene bok, dette er min favoritt fra nå av. Jeg tror ikke noen andre bokslukebøker slår denne boken . For meg gir jeg denne boken en 9/10.

  Det jeg ikke likte med boken: det jeg ikke likte så mye med denne boken var at vi ikke fikk vite hva som skjedde med moren demmes.

  Denne boken Anbefales for de som liker spenning og Grøss.

 239. Boka handler om at det er to barn som flykter fra et udyr.
  Det er en liten jente som heter Alva og en storebror som heter Abdi.
  De prøver og finne en vei til Djupevik uten å bli tatt av udyret.
  Boka er veldig spennende og det er litt action i den.
  Jeg vil gi den en 5 siden det er en av de beste bøkene jeg har lest.
  Det er en bok man kan leve seg inn i. Det er gøy og lese den og lett og følge med.
  Anbefales for dem med som vil lese en spennende bok!

 240. Anmeldelse
  Udyr
  Denne boken er en grøsser. I boken handler det om Abdi og Alva,lillesøsteren hans.
  Boken handler om at menneskeligheten begynte å bli borte å de visste ikke hvem de kunne stole på. Abdi og Alva må flykte hjemme fra til Djupevik for å ta båten ut til Shetlandsøyene å videre til Faire Isle. Abdi og Alva får det ikke enkelt på veien for det er et udyr ute også de må passe på for å ikke bli tatt. Å Alva blir syk så Abdi for det vanskelig å få henne med seg videre. Han blir redd for å ikke få med seg lillesøster.

  Jeg likte denne boken fordi jeg liker spenning og grøss. Boken var skummel, men samtidig lærerik fordi at menneskeligheten kan begynne å gå under en dag. Å åssen man må komme seg utav det hvis det skjer. Jeg vil anbefale denne boken for folk som liker spenning å grøss.

 241. UDYR
  Jeg likte at den var skummel og grøss. Det skjedde alltid noe og det er bra. Det er gode beskrivelser. Jeg ville kanskje ikke kjøpt boka, men jeg vil gi den 6/10 poeng. Jeg har bare lest utdraget. Den var liksom ikke min type bok. Jeg liker grøssere. Den var dramatisk og det var bare bra.

 242. Anmeldelse
  Udyr
  Denne boken er en grøsser. I boken handler det om Abdi og Alva,lillesøsteren hans.
  Boken handler om at menneskeligheten begynte å bli borte å de visste ikke hvem de kunne stole på. Abdi og Alva må flykte hjemme fra til Djupevik for å ta båten ut til Shetlandsøyene å videre til Faire Isle. Abdi og Alva får det ikke enkelt på veien for det er et udyr ute også de må passe på for å ikke bli tatt. Å Alva blir syk så Abdi for det vanskelig å få henne med seg videre. Han blir redd for å ikke få med seg lillesøster.

  Jeg likte denne boken fordi jeg liker spenning og grøss. Boken var skummel, men samtidig lærerik fordi at menneskeligheten kan begynne å gå under en dag. Å åssen man må komme seg utav det hvis det skjer. Jeg vil anbefale denne boken for folk som liker spenning å grøss.

 243. Denne boka er en grøsser, altså en skummel bok som prøver og skremme deg. Det handler om at kanskje fremtiden og om at vi kanskje tilbringer tiden for og flykte fra udyr.

  Boka handler om Alva og Abdi som flykter fra de grusomste udyr i verden, moren deres døde av et udyr og storebror Abdi må passe på lillesøster Alva og flykte til pappa i Faire Isle. Skal de greie det?

  Jeg selv elsket boka, den var grusom og rørende og hadde masse detaljer, en helt klar 6.

  Ja, denne boka anbefales sterkt!!!

 244. Boka handler om Abdi og Alva, som flykter fra et udyr i skogen. De blir veldig slitne og redde, men de kan ikke stoppe før de kommer til pappa som bor i Djupevik.

  Jeg klarer også ikke å skjønne hvordan boka kan være skummel, og samtidig trist.

  Jeg syntes virkelig ikke boka var dårlig, og jeg tror at Alva kaster opp på grunn av vannet som smakte mose.

  Jeg vil gi denne boka 10/10 og anbefales høyt av enhver som liker grøssere og spenning.

  Denne boka fortjenes definitivt å komme i superfinalen!

 245. Jeg synes at utdyr boka hvar super fordi den hvar spennende og veldig gøy og jeg likte at dem hvar i skogen jeg elsker historie som handler om skog og noe scary 🤩

 246. Udyr

  Jeg syns denne boka var veldig bra. Det var mye spenning å den var veldig spennende. Jeg har ikke lest alle bøkene enda men hittil så er denne min favoritt.

  Boka handler om Alva og Abdi som er ute i skogen, de flykter fra udyret. Det udyret drepte mammaen deres.

  Det jeg likte med boka, er att det er min type bok siden jeg liker spenning i bøker.

  Jeg her veldig lyst til å lese helt boka en gang. Terning kast: 5/6.

 247. Udyr

  Jeg syns denne boka var veldig bra. Det var mye spenning å den var veldig spennende. Jeg har ikke lest alle bøkene enda men hittil så er denne min favoritt.

  Boka handler om Alva og Abdi som er ute i skogen, de flykter fra udyret. Det udyret drepte mammaen deres.

  Det jeg likte med boka, er att det er min type bok siden jeg liker spenning i bøker.

  Jeg her veldig lyst til å lese helt boka en gang. Terning kast: 5/6.

 248. Sjangeren på boka er grøsser og hoved personene er Alva og Abdi og jeg syntes boka er bra på grunn av at det er den beste boka jeg har ville lest i helle mitt liv og denne er veldig spennende når dem gjemmer seg inni krattet når det Udyret var rett utenfor krattet og jeg likte da dem skulle prøve og flykte til Shetlandsøyene og jeg gjør denne bok terningkast 6 av 6.

 249. Sjangeren på boka er grøsser og hoved personene er Alva og Abdi og jeg syntes boka er bra på grunn av at det er den beste boka jeg har ville lest i helle mitt liv og denne er veldig spennende når dem gjemmer seg inni krattet når det Udyret var rett utenfor krattet og jeg likte da dem skulle prøve og flykte til Shetlandsøyene og jeg gjør denne bok terningkast 6 av 6.

 250. Jeg synes utdraget var litt spennende, det var spennende da de var i skogen på flukt fra Udyret og måtte passe på for ikke å bli oppdaget. Jeg synes kanskje utdraget kunne vært mer spennende hvis de hadde blitt angrepet/jaget av udyret. Jeg likte at det handlet om monstre. Alt i alt synes jeg at utdraget var helt okay, fordi det kunne vært litt mer action. Jeg gir utraget fire av seks poeng.

 251. Jeg synes utdraget var gøy og veldig spennende.
  Det var spennende da de ble jaktet av udyret i skogen.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor de klarte å løpe vekk fra udyret da moren døde.
  Jeg syns at noen ganger så kastet Alva opp litt for mange ganger.
  Jeg likte at de hadde gode detaljer.
  Alt i alt synes jeg det var et ganske bra og spennende utdrag.

 252. Udyr. Skrevet av Ingvild Bjerkeland. Jeg syntes at boken var bra får det begynner noe spennene med en gang når de skriver at de er i en verden hvor mennesker er i ferd med og bli ut slettet. Jeg syntes boken passer folk fra 9/11 år. Jeg gir boken terning kast 5/6.

 253. Jeg synes utdraget var veldig spennende og gøy.
  Det var spennende da de ble jaktet på av det udyret.
  Jeg skjønte ikke helt hvordan de klarte å løpe fra udyret da moren ble drept, men de klarte akkurat å unnslippe i skogen.
  Jeg likte at det var så spennende, og underholdende.
  Alt i alt synes jeg utdraget var kjempegøy og spennende å lese, og jeg fikk lyst til å låne/kjøpe boken:).
  Jeg gir den terningkast 5\6

 254. Boka handler om to barn som måtte flykte til et annet sted, og litt etterpå så de et udyr. De var redde fordi moren deres var blitt drept av et udyr. De ville finne faren sin.
  Jeg synes boka fordi jeg elsker skumle historier og denne historien var skumel fordi det den var om to barn og et udyr og blod

 255. Boken handler om 2 unger med navn Alva og Abdi. De har flyktet fra hjemlandet sitt for et udyr har vært i byen deres og drept moren og andre folk. Nå er de på vei til faren deres og udyret er på jakt etter dem et sted. dette er en grøsser. Og jeg likte boken og har gjerne lyst til å vite mer fordi det er en grøsser og jeg liker veldig godt. denne boken var spennende og jeg gir den 5\10.

 256. Boken handler om Alva og Abdi som må rømme fra et udyr etter at udyret drepte mammaen deres. Å nå så leter dem etter pappaen sin.

  Boken er en grøsser bok.

  Jeg synes den var bra fordi det var en skummel, fin, og gøy.
  Terning kast 6/6.

 257. Boken handler om Alva og Abdi som må rømme fra et udyr etter at udyret drepte mammaen deres. Å nå så leter dem etter pappaen sin.

  Boken er en grøsser bok.

  Jeg synes den var bra fordi det var en skummel, fin, og gøy.
  Terning kast 6/6.

 258. Boken handler om Abdi og Alva. De er drevet bort fra familien . Handlingen fore går i skogen .Boken er grøss. jeg har ikke lest noen lignende bok. Jeg synes boken var veldig bra, fordi jeg liker bøker som er lit skumle og spenene.

 259. Boka handlet om Alva og broren Abdi. De flyktet fra huset deres fordi et udyr hadde kommet til byen deres og drept moren deres. Det ødela huset deres. Nå er udyret på vei mot dem.
  Jeg likte boka veldig godt fordi den var veldig spennende. Jeg skulle ønske at teksten var lengere. Hvis jeg skulle gi terningkast ville det ha blitt 10\10.

 260. Boken handler om Alva og Abdi som flykter fra et udyr. Teksten var litt skummel udyret var skumlest. det var spenenes jeg gir teksten 9/10

 261. boken handler Abdi og Alva som flykter fra Djupevik til shetlands øyene for og finne pappaen sin.mammaen er død og det er udyr i skogen.
  den var bra men jeg ville likt og lese hele boken.
  denne boken er en grøsser og jeg anbefaler den til 10 år og opp
  jeg syntes slutten var for åpen terning kast 5 av 6.

 262. Den handler om Alva og Abdi som flykter fra et udyr. Flukten går igjennom skogen. Og boken er en grøsser. Jeg synes boken ikke var så bra fordi begynnelsen var rar.

 263. -jeg synes boka var spenndene og skummel. Jeg likte fortellingen
  om Alva. Den var veldig spenndene. Jeg likte boka veldig. Terning kast 5/6

 264. Jeg likte denne boka fordi det er min type og jeg elsker skummelt og det var ingenting jeg ikke likte. Det var spennende og jeg syntes at boka passer for gutter og jenter. Jeg syntes at folk under 7 år er for små til å lese den men for de som er større enn det, kan lese den. Jeg gir boka terningkast 6/6.

 265. Denne boka er sikkerlig spennene og nifs. Jeg liker god hvordan det ikke skjer får mye på en gang og hvordan den forklarer alt som skjer. Jeg gir denne boken terningkast 5/6.

 266. Jeg synes utdraget var gøy og spennende
  Det var spennende da udyret kom til dem og de måtte gjemme seg
  Jeg skjønte ikke helt hvor dette udyret kom fra egentlig
  Jeg likte at det var mye som skjedde, jeg synes kanskje de burde forklart litt mer og gi flere detaljer.
  Terning kast 5.
  Alt i alt synes jeg sammendrag var veldig gøy.

 267. Jeg synes utdraget var gøy og spennende
  Det var spennende da udyret kom til dem og de måtte gjemme seg
  Jeg skjønte ikke helt hvor dette udyret kom fra egentlig
  Jeg likte at det var mye som skjedde, jeg synes kanskje de burde forklart litt mer og gi flere detaljer.
  Terning kast 5.
  Alt i alt synes jeg sammendrag var veldig gøy.

 268. Jeg likte dette utdraget veldig godt selv om jeg synes at det var litt uorginalt, fordi jeg føler at mange bøker/tv serier som har et eller annet som jakter på dem og der menneskeheten er på kanten til å bli utryddet er helt like. Dette betyr ikke at det ikke var spennende, men bare litt uorginalt.

  Jeg likte måten teksten blir skrevet på, fordi man skaper seg et godt bilde av hva den handler om. Teksten er også spennende, man er alltid like spent på hva som skal skje videre, dette gjør jo også boken bedre, men for meg blir det et lite minus på grunn av at den er litt uoriginal. Jeg gir den kanskje 3-4 i terningkast.

 269. Boka var veldig spennende og litt skummel.Det var rart at moren og faren ikke var i samme land. De burde ha bilder sånn at vi kan se udyre. Jeg vil anbefale boka for de som liker skumle bøker.

 270. Den er spennende fordi det er mye som sjer. Den er også litt skummel fordi det handler om udyr. Jeg vil anbefale den boken til andre.

 271. Jeg synes utdraget var veldig spennende og hadde veldig mye action i seg.Det var veldig spennende fordi at Abdi og Alva måtte flykte fra hjemmet sitt og prøve å overleve med nesten ingen mat og ingen som kunne hjelpe dem. Og det var veldig enkelt å leve seg inn i utdraget fordi det var skrevet på en enkel måte som alle kan forstå. Jeg likte også at utdraget begynte rett inn i handlingen og sluttet når det begynte å bli ekstra interessant som gjorde meg interessert å lese videre. Det var også veldig spennende da de måtte løpe vekk fra udyret å gjemme seg, og jeg synes at det var spennende når søsteren begynte å kaste opp å bli syk. Jeg likte også hvordan barna var på egen hånd og måtte finne ut av situasjonen selv.

  Jeg personlig liker bøker med veldig mye spenning og action i seg, så dette utdraget likte jeg veldig godt.Og er en av mine favoritter så langt. Men denne boken kan være litt skummelt for noen, så jeg synes at denne boken passer for alle som er 10 år eller eldre og som liker spennende og litt skumle bøker. Men alt i alt så synes jeg denne boken er kjempebra og veldig spennende og andre burde lese den. Jeg gir den et terningkast 6.

 272. Den er spennende fordi de må flykte gjennom en skog med et ny drept rådyr som er drept av et dyr. Og at det er kråker der. Det er litt creepy at de er tatt vekk fra familien sin og må dra til pappaen sin med nesten ikke noe mat.

 273. Jeg synes de 3 kapitlene de var så bra. Jeg fikk lyst til og lese hele boken.
  De var spenningsrike. Den hadde alt en god grøsser burde ha. Jeg elsker spennende og litt skumle bøker. Det jeg synes var dumt det var at de ikke tenkte på andre enn sine egne. De renvasket butikken så det ikke ble nok igjen til de andre[Abdi og Alva].

 274. Jeg synes boken var bra fordi jeg liker morsomme bøker
  Boken var morsom fordi de så noe …….. men de sa det var en rev
  Og boken var spennende fordi de ble revet fra familie, venner og hjemmebyen sin

 275. «Udyr
  Av Ingvild bjerkeland

  Boken var veldig bra og spennende å tenke på å være Alva i denne situasjonen. Det var trist at mora ble drept. Tenk hvis du var i denne situasjonen. Det rart at klørne kan bøye seg og det gjør meg ukomfortabel. Det er rart Alva tullet med hun fikk strøm i kroppen.

 276. handler om en gutt og en jente som ble jaget av noen udyr og moren ble drept de prøver og komme vek og dra til pappan . Jeg vil anbefale denne boka. Den er spennende og en litt skummel. Hvis du elsker spennende ting burde du lese denne boka. Denne var spennende gøy og veldig gøy å lese . Det var ikke bilder, men du kunne se for deg bildene . 👍

 277. Boken handler om en gutt og en jente som ble jaget av noen udyr og moren ble drept de prøver og komme vek og dra til pappan . Jeg vil anbefale denne boka. Den er spennende og en litt skummel. Hvis du elsker spennende ting burde du lese denne boka. Denne var spennende gøy og veldig gøy å lese . Det var ikke bilder, men du kunne se for deg bildene . 👍

 278. Jeg likte hvordan forfatteren skrev på, hun brukte sånne ord som gjør det spennende og skummelt. Hun var god til å forklare hvordan ting ser ut og det er enklere å leve seg inn i boka. Siden det ikke var bilder blir det enklere bruke fantasien kjøl å det liker jeg. Hun skriver sånn at det blir drama og det liker jeg siden da blir det gøyere å lese.Det var også bra at hun begynte med det spennende med en gang.

 279. Boken var veldig spennende fordi det var masse spennende og de var så gode til å beskrive hvordan ting så ut så da klarte jeg å lage bilder i hodet mitt. Det var spennende da de måtte gjemme seg når udyret kom. Jeg ble veldig hekta av boken når jeg forsto hva som skjedde. Jeg syntes det var litt rart da Alva plutselig kastet opp da hun fikk strøm i seg. Det virket fint at Abdi tok så godt vare på lillesøsteren sin, og tenkte mer på henne enn han selv. Jeg vil anbefale denne boken for de som liker spenning, mord og liker å lese.

 280. Jeg synes boka var spennende, skummel og bra. Jeg synes det var bra når hun forklarte hvordan det så ut. Jeg la merke til at moren deres var død. Da måtte de gå en farlig og skummel reise til faren deres. Jeg ble litt skuffa når Abdi hørte på Alva når hun sa at hun hadde vondt i magen. Det var spennende da udyret
  kom mot dem. Det var rart at Alva bare plutselig fikk vondt i magen. Jeg kan anbefaler denne boken til dem som liker spenning og grøss.

 281. Udyret
  Ingvild Bjerkeland

  Boka var såååå gøy!!! Du bør så lese den. Den er veldig spennende og det er jaffal ikke noe skummelt i boka😏. Moren til to søstre ble DREPT😂. Jeg liker at en av søstrene sine hender var røde av BLOD😂. Det er mye BLOD og DØ prat. Det er en skrekkbok. Søstrene blir jaget av et monster.

 282. Boken var veldig spennende, siden det var mørkt.
  Det var vanskelig å slutte å lese boken, siden det skjedde så mye. Jeg håper at alle som leser bøker synes at den var gøy.

 283. Jeg anbefaler boken for de som liker skumle ting. Jeg synes hun beskrev boken kjempegodt, men jeg synes det skulle være mye mer bilder. Jeg tror de dør.

  Jeg likte ikke så godt boken fordi det var ikke bilder:(

 284. Udyr
  Ingvild bjerkeland

  Jeg synes boka var spennende, skummel og bra. Jeg synes det var bra når hun forklarte hvordan det så ut. Jeg la merke til at moren deres var død. Da måtte de gå en farlig og skummel reise til faren deres. Jeg ble litt skuffa når Abdi hørte på Alva når hun sa at hun hadde vondt i magen. Det var spennende da udyret
  kom mot dem. Det var rart at Alva bare plutselig fikk vondt i magen. Jeg kan anbefaler denne boken til dem som liker spenning og grøss.

 285. Jeg synes at det var spennende fordi det startet med at de var i skogen, så det skjedde noe med en gang. Når vi leste denne boken ville jeg lese resten av den. Jeg syntes det var bra forklart hva de gjorde og hadde på seg fordi da kunne jeg lage bilder selv i hodet når det var ingen bilder. Det var spennende da det udyre kom. Alva var veldig modig fordi moren hennes hadde dødd, men hun gikk fortsatt for å komme seg til pappaen sin. Det var skummelt da moren hadde dødd og det var blod som var over alt og at de var der da det skjedde.

 286. Jeg likte boka, jeg anbefaler den siden den var spennende og skummel. Det var skummelt når trær begynte å brekke. Jeg anbefaler den også siden den startet så spennende. Du burde lese den hvis du liker skumle ting. Det var gøy, de startet med en død allerede. Jeg anbefaler denne boka til DEG?

 287. Denne boken var veldig spennende fordi det var masse spennende og de var så gode til å beskrive hvordan ting så ut så da klarte jeg å lage bilder i hodet mitt. Det var spennende da de måtte gjemme seg når udyret kom. Jeg ble veldig hekta av boken når jeg forsto hva som skjedde. Jeg syntes det var litt rart da Alva plutselig kastet opp da hun fikk strøm i seg. Det virket fint at Abdi tok så godt vare på lillesøsteren sin, og tenkte mer på henne enn han selv. Jeg vil anbefale denne boken for de som liker spenning, mord og liker å lese.

 288. Denne boken var veldig interessant og spennende fordi det er som du kan tenke det på hodet ditt. Jeg synes at det var vanskelig å stoppe og lese fordi jeg ble veldig hekta. Tingen så gjorde det spennende for meg er når de sprunget får livet sitt.
  Det er en type bok som starter kjedelig, men så blir det gøy når du leser den mer. Jeg ble irritert når Alva spydde, også ble Abdi sint. Jeg ble overrasket da moren døde. Slutten var litt rart fordi Alva spydde igjen. Hvis jeg var Abdi og Alva så skulle jeg ha fulgt etter Udyret.

 289. Udyr

  Forfatter: Ingvild Bjerkeland.

  Jeg likte hvordan denne boka klarer å skremme deg på en spesiell måte.

  Det jeg ikke liker er at det er mer om familien enn udyret. Som er et veldig normalt
  når man skriver/lager skrekkspill/bøker.

  Jeg synes denne boka passer for begge kjønn over 10 år.

  Jeg synes at språket er ok men kunne ha vært bedre.

  Boka handler om at det er et udyr som gjør menneske utrydningstruet og det har angrepet Norge.

 290. Udyr

  Forfatter:Ingvild Bjerkeland

  Boka handler om Abdi og lillesøsteren Alva som flykter fra et udyr som drepte moren deres. De flykter gjennom skogen. Plutselig hører de en lyd og de gjemmer seg. Til slutt forsvinner dyret den veien de skal, så de må finne en annen vei, men så blir Alva syk.

  Jeg syntes boka var veldig gøy, fordi jeg likte at det var mye spenning i boka. Jeg elsker grøssere.

  Det jeg ikke likte så godt med boka var at den ikke hadde noen bilder, fordi bilder hjelper deg med å forstå mer av teksten.

  Jeg synes boka passer for begge kjønn, 9-13 år.

  Terningkast:5

 291. La skogen leve

  Jeg valgte denne boka fordi den var veldig spennende.
  Jeg synes at det er så gøy å lese og, på en måte, bli kjent med situasjonen.

  Hovedpersonen heter Bao. Hun har noen venner som hun leker i en skog nesten hver dag. Problemet er at etter sommerferien begynner de på ungdomsskolen og kommunen mener at de vil lage flere parkeringsplasser og fjerne flere deler av skogen. Så Bao og vennene hennes vil demonstrere at den store delen av skogen ikke skal hugges ned.

  Når jeg leste «La skogen leve» så ville jeg bare ha mer, man blir rett og slett avhengig.

  Jeg anbefaler denne boka for 8-år og oppover, terningkast 4,5 hvis det går an å si.

  Denne boka kan på en måte være en inspirasjon for at folk kan kjempe for rettighetene sine.

 292. Udyr

  Forfatter: Ingvild bjerkeland

  Boka handler om en gutt som heter Abdi og søsteren hans som heter Alva og er bare fire år gammel, de må flykte for å komme seg vekk fra et udyr som har drept moren deres, de må må komme seg til faren som bor langt unna, men plutselig begynner Alva å bli dårlig.

  Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg likte at den var en
  grøsser. Jeg liker grøssere fordi det skjer mye spenning i
  de, og denne boka var veldig spennende. Jeg har lyst til å lese hele boken en gang.
  Jeg tror boken kan passe for begge kjønn fordi både gutter og jenter kan like spenning og grøssere.
  I forhold til alder kan den passe for 10-14 åringer, mener jeg.

  Språket synes jeg var bra, men jeg synes den kunne hatt litt bilder fordi kanskje noen synes den er lettere å forstå den hvis den hadde bilder, men ellers er den veldig bra.

  Terningkast: 5

 293. Udyr

  Forfatter: Ingvild Bjerkeland
  Boka handler om to søsken som flykter fra noe eller noen. Vil du vite mer må du lese boka!!
  Jeg syntes boka var ganske bra, fordi jeg liker grøssere. Jeg tror boka passer for folk som liker grøss, i aldersgruppa 10 til 15 år. Språket var bra! Det var lett å lese og forfatteren klarte å bygge opp spenning! Det var noen litt vanskelige ord, men jeg skjønte for det meste hva de sa.

  7\10

 294. Drit bra best, den var spennende fordi de to hovedkarakterenemåtte forlate moren dems de gikk i skogen og de møtte monsteret de greide å komme unna, endelig kom de frem men det var ingen der.
  jeg anbefaler boken til alle.

 295. Drit bra best, den var spennende fordi de to hovedkarakterenemåtte forlate moren dems de gikk i skogen og de møtte monsteret de greide å komme unna, endelig kom de frem men det var ingen der.
  jeg anbefaler boken til alle.

 296. Den handler om mange skummle monstre som skal drepe alle skapningene i hele hver verden og utslette mennsesker. Mammaen døde og broren og en jente løp vekk og gjemte seg ute i den mørke og skummle skogen. De var kjempe sultene etter å ha verdt i skogen noen dager og de skal prøve å komme seg til pappaen og jenta fikk feber å kastet opp. Jeg anbefaler boken for både jenter og gutter jeg gir den en 5.

 297. det handler om mange skummle monstere som skal drepe alle mensker. mamman døde og boren og jenta løp vekk og gjemte seg ute i den mørke skummle skogen .de var sjempe sultene å hvert i skogen den var morsom og en 5

 298. Udyr var veldig spennede. Denne boka handler om et udyr som har drept mammaen til to unger, å nå er de på vei til pappa og prøver å rømme fra udyret. Det sim er litt dumt er at mammaen døde. boka er veldig lang men det var veldig mye som kjedde. Men mammaen døde av det udyret.

  Jeg anbefaller denne boka, den passer for både gutter og jenter, så jeg gir den en 4/6.

 299. Jeg syntes boken var veldig bra fordi, den var spennende og den var en grøsser. Jeg likte da de gjemte seg for den tingen/monstre og når de var på flukt fordi moren demms ble drept. Jeg syntes boken var lett og lese fordi, det var passe med tekst og teksten var bra. Forfatteren hadde gjort en bra jobb og det samme med personene det var bra, forfatteren hadde tengt på mye som ikke alle gjør. Ja handelingene er lette å leve seg inn i fordi det skjer mye på en gang å når man først har begynt å lese så vil man ikke stoppe å lese, man lever seg skikelig inn i boken. Jeg syntes folk burde lese den fordi, den er bra, skummel og en grøsser, jeg gir boka 5.

 300. Jeg anbefaler boken fordi den var spennende.
  Den handler om at de kom løper bort fra moren fordi moren blir drept og nå leter de etter faren de er kjempe langt vekke fra faren. Boken er veldig gøy og spennende og litt skummel. Dere burde lese den forde den er spennende, den er spennende fordi det handler om at verden holder på og bli tatt overt av Udyr. Det er en veldig god bok. Jeg håper at du vil lese den.

 301. Jeg anbefaler denne boken for de som liker spenning. Det er litt mye dreping i boken og noen som blir syke, men det er ikke så mye. Hvis jeg var så sulten at jeg ikke kunne spise noe mer enn blåbær og en halv brødskive så hadde jeg ikke klart meg der. Da jeg leste, synes jeg det var overraskende at mammaen ble drept. Jeg ble overrasket over at Alva begynte å spy av å klatre over et gjerdet.

 302. Jeg synes at denne boka er veldig spennende fordi det var et udyr som fulgte etter dem og de måtte gjemme seg og derfor var det spennende og skummelt.
  Denne boken passer til noen som liker mye skrift og liker å lese bøker som er skumle.

  Litt om boka

  Det handler om en lillesøster som heter Alva og en storebror som heter Abdi, de måtte rømme en dag og.
  Moren ble død den dagen de måtte rømme og faren bor i et annet land og de prøver å flykte til der som pappaen bor sånn at de har det trygt. I det landet de bodde i var det krig, derfor prøver de å rømme til faren sin at de er trygge og da kan de leve et helt normalt liv uten krig i landet. Og nå som de rømmer så hører noen eller noe som fyller etter de og derfor gjemte de seg mellom noen steiner og der satt de og ventet de så ,så de et udyr som hadde lange bein , og hårete bein lange bein . Så gikk det der de skulle, så Abdi sa til Alva at de måtte ta en snarvei .

 303. Du bør lese den fordi den er bra og fordi det skjer mye spennende, men det er litt skummelt. Boken passer til de som liker mye tekst. Jeg anbefaler og lage en film om boken

 304. Du bør lese den fordi den er bra og fordi det skjer mye spennende, men det er litt skummelt. Boken passer til de som liker mye tekst. Jeg anbefaler og lage en film om boken

 305. Boken handlet om en storebror og lillesøsteren hans, de måtte rømme fra familien deres på grunn av monstre. Moren dere døde var de monstrene som hadde kommet til landsbyen.Hun sa da til sønnen hennes, Ta med Alva og spring. Da gjorde han det hun sa. Og etter hvert blir lillesøsteren syk. Og de må flykte gjennom skogen. Jeg vil anbefale denne boken fordi den er veldig spennende og er veldig gøy, den har ingen bilder, men er sykt gøy og anbefaler den på de høyeste.

 306. Udyret
  Forfatter: Ingvild Bjerkeland.

  Jeg synes at boken var veldig spennende og gøy å lese. Det var spennende da Alva og Abdi måtte gjemme seg fra udyret. Jeg ble skuffet over at mammaen til Alva og Abdi ble drept. Jeg skjønte ikke hvorfor Abdi løy til sin egen lillesøster. Jeg anbefaler boken til de som liker skrekk og spenning. Jeg gir terningkast 10.

 307. Det virket fint at de hadde hverandre og at de ikke dro alene, jeg hadde aldri klart å dratt alene.
  Jeg syntes at forfatteren brukte mange gode ord sånn at det var enkelt å leve seg inn i fortellingen.
  Denne boken anbefaler jeg til folk som liker skumle historier med mye tekst.
  Det jeg likte med denne boken var at det var mye spenning og at forfatteren brukte skumle ord som
  Den livløse kroppen var enda varm, vi er i fare.
  Slutten var veldig trist siden de visste ikke om de kom til å overleve.

 308. Udyr

  Forfatteren er Ingvild Bjerkeland.
  Ingen illustratør.’

  Jeg likte at det var spenning i boka. Det var litt skummelt når udyre fulgte etter dem, men det gikk etter hvert mot nord, og det er akkurat der Alva og Abdi skal gå.
  Da jeg hørte at Alva ble syk, trodde jeg hun skulle dø fordi hun spydde, men det var ingen bilder av det.
  Når moren ble drept fikk jeg en kald følelse nedover ryggen så jeg anbefaler
  og lese denne boken hvis du liker krim.

 309. Det var spennende da Alva og storebroren sprang og gjemte seg.
  Slutten var litt ekkel fordi Alva spydde.n gg

 310. Jeg liker denne boka fordi den var veldig spennende og skummel og når jeg leste denne boken fikk jeg lyst til å fortsette å lese den.Denne boka var en grøsser for den som liker grøssere, jeg anbefaler denne for deg. Det var spennende da udyret kom og det er lett å leve seg inn i boka og det er vanskelig å legge den fra seg. Jeg likte deg de forklarte hvordan udyret så ut for man kunne liksom se det for seg hvordan udyret så ut. Jeg synes denne boka var super og jeg elsket den.

 311. UDYR

  forfatter Ingvild Bjerkeland.

  Jeg synes at boka var spennende .
  Og boka var kul og gøy med litt krin .

  Og det er kult med mange nifse ting.

 312. Det var spennende da Alva og storebroren sprang og gjemte seg.
  Slutten var litt ekkel fordi Alva spydde.

 313. Udyr

  Forfatter:Ingvild bjerkeland

  Jeg likte boka, den begynte liksom med og være spennende med en gang. Det ble ganske spennende da Alva og Abdi løpte bort fra dyret. Og det var ganske ekkelt da Alva spydde 2 GANGER!!! Det hørtes også ganske skummelt da dyret viste føttene og de skarpe lange neglene. Jeg kan anbefale denne boka til folk som liker skrekk og spenning:)

 314. eg synes at boka var gøy og spennende.
  Det var litt trist at mora til Alva og storebroren ble drept av udyret.
  Jeg ble overrasket over at Alva og storebroren klarte seg alene uten mora deres, men det var kult at de klarte det.
  Jeg håper de kommer seg til Djupevik og tar båten til utlandet.

 315. Jeg synes at det var en spennende og trist bok. Jeg kunne godt tenkt meg å lese den selv.
  Jeg tenkte først at det ikke var en bok for meg, men når vi hadde lest boken så syntes jeg den var veldig gøy.

 316. .UDYR .
  Forfatteren er Ingvild Bjerkeland

  Gruppa synes at boken var spennende og gøy.

  Jeg synes at den var bra og litt skummel.

  Jeg ville kanskje ha lest den frivillig.

  Forsiden på boken er litt skummel fordi det er to
  øyner der og en sko.😱👀

  Ingvild Bjerkeland var veldig flink å få
  med detaljer og sånne ting.

  Jeg gir den et terningkast av 4.

 317. Jeg synes at boka var gøy og jeg ville ha lest den frivillig.
  Det var veldig gøy med sånn spenning fordi jeg liker spenning i bøker, men ikke i filmer.
  👽🐲
  Det var også veldig gøy om hvordan forfatteren har forklart det.
  7,5/10

 318. Jeg synes boken var veldig bra fordi teksten forklarte veldig godt det som skjedde.
  Jeg likte at temaet var grøss siden jeg elsker skumle ting.
  Jeg synes det var bra fordi den var spennendes.

 319. Jeg synes at boka var litt skummelt, jeg lurer på hvilket dyr det var.Boka forteller at udyre hadde lange bein og svart pels, hånda var i en rar form å når han eller hun angriper så er hånda bein. Abdi og Alva måtte flykte fra udyret og moren deres ble drept av dyret. Jeg synes synd på Abdi og Alva.

 320. Jeg synes at boken var veldig gøy og litt skummelt.
  Det var skummelt på en gøy måte.
  Jeg likte boken fordi det var litt spennende og skummelt.

 321. UDYR

  forfatter Ingvild Bjerkeland.

  Jeg synes at boka var spennende .
  Og boka var kul og gøy med litt krin .

  Og det er kult med mange nifse ting.

 322. Jeg syntes boka var gøy fordi den var kul og gøy.
  Det var spennende å høre om død og drap, får det liker jeg å gjøre selv.
  Det var også gøy å høre om monstre som dreper folk og tar over verden

 323. Forfatter: Ingvild Bjerkeland

  Jeg synes at boken var spennende.
  Det er fordi jeg liker godt skrekk.
  Det jeg likte med boken var at de
  var gode til å forklare hva det var
  som skjedde og at det spennende
  og skummelt. Det var masse ord
  som ikke er så skumle egentlig,
  men det ble skummelt etter sånn
  de skrev. Sånn som kniv, myr,
  havet og masse annet.

 324. Jeg syntes boka var gøy fordi den var kul og gøy.
  Det var spennende å høre om død og drap, får det liker jeg å gjøre selv I spill.
  Det var også gøy å høre om monstre som dreper folk og tar over verden.
  Og bare babyer syns det er skummelt.

 325. Forfatter: INGVILD BJERKELAND

  Jeg synes boken var spennende.
  Fordi det var god spenning og skumle ord.
  Jeg likte at de forklarte bra og de skriver som at
  det er lett å forstå. Boken passer bra til ungdommer
  som liker spenning.

 326. Jeg syntes boka var gøy siden jeg liker skumle ting.
  Og jeg liker når det er grøss.
  Jeg likte ikke så godt når det ikke var bilder.

 327. Jeg syntes det var gøy fordi jeg liker skumle ting.
  Men jeg ville ønske at det var noen bilder i den som var skumle.
  Og jeg likte det når det var skumle ord.

 328. Forfatter: INGVILD BJERKELAND

  Jeg synes boken var spennende.
  Fordi det var god spenning og skumle ord.
  Jeg likte at de forklarte bra og de skriver som at
  det er lett å forstå. Boken passer bra til ungdommer
  som liker spenning.

 329. Jeg synes boka var ganske god og litt skummelt og spennende det var
  synd at de ungene mistet moren sin og så hun lide.
  Nesten alle i min gruppe likte boka, unntatt en hun synes den var helt
  grei. Jeg ville ha lest hele boka. Jeg gir terningkast 5.

 330. Jeg synes at boken var veldig gøy og lese og spennende og litt skummel de på gruppa synes den var gøy,spennende og litt skummel.Jeg likte at sjangeren var grøss.Hvis du liker skumle og spennende bøker så er denne boken for deg.Jeg vil lese den boken nå etter jeg har lest utdraget.Terningkast 5.

 331. Boken var litt bra, men den kunne vært mye mer skummel. Litt kjedelig. Det som interesserte meg var at det er grøss. Terningkast 2/6.

 332. Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi jeg forsto ikke helt og jeg er ikke så glad i grøssere, så den var liksom ikke så spennende. Men jeg likte at det var mange beskrivelser og at det var lett å se for seg det som skjedde. jeg vil gi boka 4/10.

 333. Jeg synes den var ganske bra,
  men jeg liker ikke da det er så mye tekst og det var lett og lese den.
  Boka var spennende og litt interessant, jeg synes den er bra for folk som liker og lese mye.
  jeg gir den terning kast 3/6

 334. Jeg likte ikke denne boka, boka var kjempekjedelig, men det er sikkert fordi det er ikke min type bok. Jeg syns den var kjedelig og ikke skummelt 1/10.

 335. Jeg likte ikke boka i det hele tatt, den var kjempe kjedelig å ikke noe spennende. Grunnen til at jeg ikke likte den er fordi jeg liker ikke sånne type bøker, fordi jeg liker ikke sånne «skumle» bøker. Jeg gir boka en 1/6.

 336. Eg synest utdraget av boka var spennande fordi det handler om eit udyr som hadde drept mora til Alva og Abdi. Og fordi dei måtte flykte til Faren som var i utlandet. Eg ville likt utdraget bedre vis det hadde vert meir ein ett udyr. Eg gir terningkast 3.

 337. jeg liker denne boka for det er mye som skjer her med de må løpe fra udyr for det er masse som er falig for them og at them må forlate mamman sin jeg gjir denne boka 4/6
  bye bye

 338. Jeg synes denne boken var spennende og ganske kul. Den passer bra for folk som liker skumle bøker. Jeg gir den 6\10

 339. boka er ikke bra fordi den er ikke min type. jeg ville ikke ha lest den i fritiden. men den var lit spenende. jeg gir den en 4/6.

 340. Det var en god beskrivelse og jeg er veldig glad i spennings bøker. Jeg er så spent på om denne boka vinner, jeg elsker den. Jeg har samme navn som jenta i historen, så det er et pluss for meg. 8/10<3

 341. Denne boken vår veldig spennende og litt grøss. Det var ikke skummelt ,men det vår litt vanskelig å forstå hva som skjedde fordi det var kanskje litt for mye ting samtidig så det kunne har vært litt mer fra hverandre. Beskrivelse er ganske bra, Jeg kunne har godt lest den ferdig, men jeg skulle ha gitt den terning kast 4,5 eller 5.

 342. Jeg synes boka var ganske bra, fordi den handler om skrekk og jeg er ganske glad i skrekk. Jeg gir boka terningskast 5/6.

 343. Jeg likte boken den var ikke super men den var bra og den var heler ikke skjempe spennende men den var spennene nok til og gidde og lese den og de var ganske moddige og tøfe og den var lit trist men ikke så trist.

 344. Jeg likte ikke boken så godt for det er ikke min type bok for jeg liker ikke grøsser men om du liker det så er dette en bok for deg

 345. Jeg synes utdraget var gøy,interessant og litt spennende. Jeg liker sånne type bøker. Jeg kunne godt likt å lese denne selve boken.
  Jeg synes også utdraget var bra. Hvis jeg skulle gitt denne boken et terningkast hadde jeg gitt den en 4,5 eller 5.

 346. Jeg synes boken var gøy og veldig spennende, anbefaler den til de som liker grøss og spenning.Jeg gir den terningkast 4,5 kanskje.

 347. Jeg synes at utdraget var gøy å spennende fordi de snakket om et udyr og at de er på flukt til faren sin fra byen sin, de var veldig spennende og jeg ELSKER sånne bøker fordi det er gøy å få spennende. Det var ingenting jeg ikke likte med boken

 348. Min menig om utdraget:
  Jeg synes at utdraget var litt rart fordi at moren lå død i hagen og at mennesker ble utryddet.
  Jeg skjønte ikke hvorfor de skulle flykte alene.
  Jeg ville ikke ha lest denne boken, men jeg synes ikke det er den verste boken.

 349. Jeg synes boka var skikkelig bra.😍
  Den hadde bra innhold og var spennene.
  Terningkast 5 eller 6.

 350. Jeg synes utdraget var veldig spennende.
  Det var spennende da udyret kom bak dem, og de måtte gjemme seg.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor den sluttet så dårlig.

  Jeg likte da de gjemte seg for udyret, det var min favoritt del av utdraget. Jeg synes kanskje vi burde få vite litt mer om boken, alsa slutter den på en annen måte.
  Alt i alt synes jeg den var kjempebra og har lyst til å lese den.

 351. Min mening om utdraget er at jeg synes det var spennende og gøy. Så jeg får litt lyst til å lese hele boken. Jeg liker litt sånn spennende/Skumle bøker. Men noen ganger kan jeg synes at sånne bøker er litt rare. Så jeg får lyst til å finne ut hva som skjer på slutten og videre i boken.

 352. Min mening om utdraget er at jeg synes det var spennende og gøy. Så jeg får litt lyst til å lese hele boken. Jeg liker litt sånn spennende/Skumle bøker. Men noen ganger kan jeg synes at sånne bøker er litt rare. Så jeg får lyst til å finne ut hva som skjer på slutten og videre i boken!

 353. Jeg synes utdraget var spennende, men de skulle ha sagt hva storebroren het.
  Det var spennende fordi det var monstre og at moren hjalp dem.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor faren dies var på en øy helt alene.
  Noen ganger var teksten kjedelig fordi den var lang og dårlig.
  Jeg likte ingenting fordi det var en kjedelig bok folk trodde at den var skummel, men det er ikke det, det er bare skrift.
  Jeg synes kanskje de kunne laget en bedre tekst og gjorde det bedre.
  Alt i alt synes jeg det er en bok for femåringer og kjedelig.

 354. Jeg synes det virker som en veldig spennende bok, som jeg får lyst til å lese og er veldig nysgjerrig på hvordan det kommer til å gå med Abdi og Alva i løpet av flukten jeg er veldig sikker på at det kommer til å gå bra fordi det er som oftest at det ender godt fra bøker til filmer.

 355. Jeg synes at denne boka høres veldig spennende ut fordi det er to barn som løper fra et ukjent dyr som liksom skal komme seg et sted. Denne boka får udyret til å virke helt forferdelig, udyret har store klør som sverd som har drept moren deres. Verden er på en måte korrupt og alle tenker bare på seg selv og hamstrer mat. Dette gjør at Abdi og Alva er veldig sultne og syke

 356. Jeg syntes denne boka var veldig bra. Dette syntes jeg siden jeg likte at de alltid var nære på å bli tatt og kan ikke snakke. De er sultne de er i en mørk og tett skog. Moren dems ble drept av et udyr, de vet aldri hva som lurker rundt i skogen. De må komme seg til Djupevik vis ikke er det ikke noe håp. Alva er syk og kaster opp, gildet lokke udyr? Ingen vet…

 357. Spennende detaljer og det skjer mye! Det er veldig tydelig at boka er en grøsser. Spenningsnivået holder seg oppe i hele utdraget. Det skulle vært litt mere oppmerksomhet på udyret. Terningkast 5

 358. Jeg liker boken men jeg skjønte den ikke helt som hva var det de løpte fra og hvorfor Alva kasta opp hele tiden. Og noen ganger er den litt kjedelig men andre ganger den spennende Jeg gir terng kast 3/6.

 359. Jeg synes at utdraget var veldig spennende så da er sikkert også boka det og jeg har veldig lyst til å få vite mer så derfor gir jeg boka 6/6😁😊<3

 360. Jeg synes boken var spennende, men det var noen avsnitt som var litt kjedelige, men boken var bra skrevet.
  Jeg vil anbefale boken til folk som er 12-14 år og gir boken terningkast 5.

 361. Med engang jeg lest boken elsket jeg boken, jeg syntes boken var veldig spenende en av de best bøkene jeg har lest i mitt liv, jeg liker apokalypse og zombier der det er verdens undergang, denne boken minner meg om et spill som jeg spiller det heter project zomboid, jeg gir denne boken terning kast 6/6

 362. Jeg synes boka hørtes ganske spennene ut fordi jeg liker bøker som er spennende så jeg gir denne boka terningkast 5

 363. Boka var helt passe siden jeg liker action men det var litt for mye på en gang syntes jeg og det kunne vært en mere rolig slutt.

 364. Den var spennende, fordi det var en bra historie. Jeg liker sånne type bøker og har lyst til å lese resten, terningkast 5\6

 365. Jeg syntes det er en super bok fordi den har mye spenning og blod. Jeg syntes at historien til boka var ganske interessant og jeg fikk veldig lyst til å lese videre, men finner ikke boka på biblioteket. hvis du liker grøss er dette boken for deg. jeg gir denne boka en 10/10.

 366. Udyr er en bok om to søsken som heter Abdi og Alva. De flykter fra et udyr som har revet dem vekk fra familien og hjembyen sin. De vil i sikkerhet hos faren, men udyret er fortsatt etter dem.
  Jeg synes det var et spennende utdrag og jeg liker grøss og spennings bøker. Jeg gir den gir den terningkast 5.

 367. Boken handler om to barn som flykter fra et udyr. De er veldig redde og løper gjennom en skog som er skummel. De kommer til en vei som de følger lenge helt til en av de spyr. Da stopper de opp og venter til de foler seg bedre.

  Jeg syntes at boken var veldig bra. jeg gir den terning kast 6/10

 368. Jeg syns at boka var spennende. Jeg anbefaler boken til de som liker spennende og skumle bøker. Jeg mener at boken passer for alle aldere, derfor gir jeg boken terningkast 5/6.

 369. Jeg synes denne boken var veldig spennende, men jeg synes også at den var litt kjedelig.
  Det var på en måte bare en ting som varte VELDIG lenge. Men jeg liker krim ganske godt, så jeg anbefaler denne bøken til de som liker krim. Jeg gir den en 6/10.

 370. Jeg syntes at boka var veldig spennende og mystisk men jeg er ikke så glad i krim men jeg anbefaler den for de som liker lit spenning og krim

 371. Jeg syntes den var spennende men ikke så spennene for meg men jeg vill anbefale den for folk som liker litt grøss terningkast 4/6

 372. Vi likte boken godt. Gjennomsnittet ble terningkast 4. Flere synes den var så bra og spennende at deres rating ble uendelig høy.

 373. Jeg syntes boka var veldig spennende og gøy så dette er nok en bok for meg. Jeg syntes det var bra beskrivelser så jeg gir boka 9/10

 374. Jeg syntes denne boka var spennende fordi det var en gutt og lillesøstera hans dro inn i skogen og mammaen ble skadet. og etter vært ble lillesøstera syk. jeg er veldig glad i bøker med krim og spenning. så jeg syntes denne boka kan være veldig spennende for andre barn eller ungdommer

 375. Jeg synnes denne boka var barnselig. Det burde vært mer dreping i den så jeg gir denne boka en passe bra kanskje det blir mer dreping i den når den kommer ut men det er ikke sånn bok jeg kan kose meg med å lese😁😊🤷‍♂️

 376. jeg ga boka en passe bra for jeg syntes at det var litt kjedelig for de stoppa når det begynte å bli spennende:[

 377. jeg likte udyr veldig mye og jeg vil lese den så mye men uten billder og jeg kan ike fine den i bibiloteke hilsen Alexandra♊

 378. jeg likte udyr veldig mye og jeg vil lese den så mye men uten billder og jeg kan ike fine den i bibiloteke

 379. Denne boka var veldig bra. Spesielt for dem som liker skrek som jeg. Jeg gir boka terningkast 5, fordi boka var veldig spennende spesielt da uhyret kom. Men det kunne vært flere bilder.

 380. Jeg syns denne boka var ganske bra fordi den det var en veldig god historie.
  Jeg syns og den var kjekk fordi at denne boka var litt skummel men den var kjekk.

 381. Jeg syntes den er kjedelig fordi jeg er ikke så glad i skummle bøker de er for kjedelig å lese de det blir litt for mye spenning. Boken er spennende men det er ikke så spennende på slutten.

 382. Det er ein bok med mye spenning. boken handler om Abdi og Alva. Dei bor i ein verden er menneskeheten er i ferd med å bli utrydda.

 383. Jeg likte ikke boken fordi det er ikke min type bokstil, fordi det er uten bilder og jeg likte ikke boken. Jeg tipser den ikke for folk som har samme bokstil som meg

 384. Eg syns den var veldig bra eg er veldig glad i litt skumle action ting så det ble veldig spennende med en spennende start så denne vil eg lese
  9/10 eller 5/6 i terningskast.

 385. Udyr
  Jeg syntes boken var kjekk
  jeg likta godt hva boken handlet om
  jeg ble irritert av alva
  hvis jeg hvar alva hadde jeg kastet opp
  Jeg ble overasket at alva ikke er dø

  i en verden hvor menesker er i fer med og bli utslettetflykter abdi og alva fra udyr som har revet dem vekk fra familien og hjembyen sinn.Flukten går gjennom skogen og de har lite og spise.de er redde men modige.de vil i sikkerhet hos pappa vil de klare det?

  jeg valgte dette avsnittet fordi det minnet meg om starwars

 386. Moren til Alva og abdi har blitt drept av udyret. Nå er de på flukt og har rømt. De går har gått lenge. Alva har blitt veldig sulten og sliten. Men de har ikke noe mat. Udyret hadde en glatt, svart pels. Alva får vann og er ikke så sulten lenger. plutselig hører du noe. De løper alt de kan. De løper over myrer og over steinrøyser. De gjemmer seg og udyret løper forbi. De kommer til et strøm som Abdi sier ikke har strøm. Men alva kaster opp flere ganger.

 387. Jeg likte at vi hoppet inn i historien fordi det jorde den spennene. Jeg synes den ikke var for skummel men ikke kjedelig heller hvis du liker skummel fantasy bok er den for deg men jeg kommer ikke til og lese den fordi den er ikke helt for meg jeg liker mer Manga som (bleach, juitsu kaisen og demon slayer er mer min stil) så jeg gir den terningkast 6 av 10

 388. Jeg synes at denne boka er veldig bra. Fordi den var veldig spennende🥶og jeg levde meg veldig in i historien, jeg ville gjerne lese mer av boka. Hilsen elev: nordre ål 6a👍

 389. DENNE BOKA VAR VELDIG BRA ,den var VELDIG spennende😉😌 fordi den hadde mye action❤️‍🔥🏴‍☠️, MIN FAVORITT BOK AV BOKSLUKKERPRISEN SÅ LANGT🩷🖤🩵 terningkast 6/6🧡💛

 390. Jeg synes den var veldig kul og du får lyst til å lese videre i boka.😎 Den var spennende fordi de må flykte på egen hånd.👦👧 Det er litt kult at de må flykte så langt og at det er monstre som jakter på de.😈👹 Jeg synes boka var veldig bra.👍 Jeg gir den 5/6 🎲
  Hilsen Sverre 6A. På den beste skolen.🏫

 391. Jeg synes den var SUPER fordi jeg liker grøsser bøker å det var spennene å jeg levde meg SKIKKELIG inn i det. De handlet om at snart skulle alle mennesker bli utsletta å det var SÅ SPENNENDE!!! Jeg har veldig lyst til å lese hele boka men utdraget var veldig spennende så gir terningkast 5!!! Hilsen Emma 6A Nordre Ål!!!😄😄

 392. Jeg syntes boka Barbra og lett å leve seg inn i, jeg likte boka fordi at den var lett.
  Boka handler om tomsøsken som frukter fra et udyr, mammaen er død pappaen lever.

 393. Det var en veldig bra bok jeg synes det var et bra utslag av boka jeg kunne ha hørt mere og jeg liker veldig god grøsse sjangeren jeg gir den terning kast 5 fordi det er ikke min favoritt utslag av alle bøker. 👍🏿👍🏿👍🏿

 394. Jeg likte at vi hoppet inn i historien fordi det jorde det spennene jeg synes det var ikke for skummel men ikke kjedelig heller hvis du liker skummel fantasy bok er den for deg men jeg kommer ikke til og lese den siden den er ikke halt for meg jeg liker mer Manga som (bleach, juitsu kaisen og demon slayer er mer min stil) så jeg gir den terningkast 6 av 10

 395. Udyr er veldig spennende hvis du liker grøsser fortellinger. Jeg ble fanget av boka.
  Terningkast: 6/6🎲

 396. Jeg synes boke udyr ikke var så bra fordi den er ikke den type boka jeg liker. Jeg liker mer, morsomme bøker. Jeg gir den terningkast 2️⃣ ut av 6️⃣

 397. Boka var veldig bra den hadde mening til overskriften. Det var veldig spenning og jeg fikk lyst ti og lese end mere så ble nesten litt trist når den var slutt. Det er veldig få bøker som jeg liker, men denne tror jeg jeg fint kunne ha lest. Det var veldig mye tekst så hadde vært veldig fint med noen bilder i den også, men det går helt fint. De hadde tatt ut noen bra sider som jeg tror kan inspirere folk til og ville kjøpe boka å lese den. Jeg gir boka en 4/6 fordi det var veldig mye test og ingen bilder.🩷🩷

 398. Dette er en bok med mye spenning, kan være litt ekkel for noen av de som leser den. Boken handler om at de løper fra et udyr som har tatt moren og de er på vei mot faren sin. Det er en lillesøster og en storebror som løper vekk fra monsteret. Dette er en bok som jeg anbefaler til deg som liker spenning og klarer seg med litt ekle ting i en bok. Ikke en av mine favoritter, mye spenning som fikk meg på terning kast 3/6.

 399. Jeg synes boka var dårlig på grunn av den var ikke så spennene eller så skumle som jeg trudde, jeg vil heller lese en tegneserie eller en mer spennene og skumlere bok , jeg gir den en 4/10

 400. Jeg elsker boka! Det er akkurat sånne bøker jeg liker. Jeg ville gitt den terningkast 5, Men det er bare fordi jeg ikke fikk vite resten. Den var veldig bra. Jeg kommer til å leie den så fort jeg finner den. Jeg håper at noen andre også er interessert i denne, for denne var veldig bra. Jeg har lest bedre bøker, men denne er nesten an av dem. Føler den trenger litt mer frykt å spenning, men ellers ganske bra.

 401. Boka er bra,hvis du liker sci/fi og akopolypse bøker så anbefaler jeg denne boka.Den har mye spenning og action.Den er også litt mørk og trist hvis du følger nøye med i boka.
  jeg syntes synd på Alma da hun spydde og var lei seg.

  Bra bok. Hadde lest den på fritiden.

  Terningskast 8/10

 402. Jeg synes boken Udyr var ganske kjedelig den ga ikke så mye mening og jeg skjønte ikke hvorfor de var inni en skog og hvis de var inni huset sitt ble de jaget av udyret fra innsiden av huset dems? Jeg likte ikke boken den får en 1/10

 403. Jeg synes boka var spennende, hoveddelen mest fordi det kom en skygge de ikke kunne se og dør begynte det og bli spennende. Jeg synes boka er veldig fin og lese på og jeg gir boka 5 som terningskast

 404. Som en stor fan av grøss er denne boka superspennende. Man levde seg fort inn i boka og jeg likte hvordan der også hadde litt humor i seg.

 405. Den var bra eller det var mye aksjon. Jeg liker mye spenning , krim og skummel bøker.
  Det var mye tekst og lite bilder jeg klarte ikke å lage mine egne bilder i hodet på måte men det var veldig spennende men ekkelt når Alva spydde. Jeg gir den 5/10

 406. Terning kast: 5
  Jeg likte at de overlevde i en skog helt alene, akkurat som et spill men i virkeligheten, jeg syns at det burde være mer bilder som viser hva som skjer og litt mer tekst for at det skal være mer spennende, men den er ganske bra. Jeg synes litt synd på hvordan de har det, lillesøsteren er syk og storebroren kan ikke hjelpe henne så godt, og de er helt alene.

 407. Den var bra eller det var mye aksjon. Jeg liker mye spenning , krim og skummel bøker.
  Det var mye tekst og lite bilder jeg klarte ikke å lage mine egne bilder i hodet på måte men det var veldig spennende men ekkelt når Alva spydde.

 408. Jeg syntes boka var bra, men litt for skummel liksom. Den er veldig spennende. Jeg gir denne boka et terningkast 4 av 6, fordi den er spennende men bra. Jeg likte at boka var litt intens.

 409. Udyr

  Boka handler om Abdi og Alva som flykter fra et udyr. De løper gjennom skogen uten at de har spist noe på lenge. De løper forbi et dødt dyr som nettopp hadde blitt drept. De løper og løper og hører udyret. Til slutt må de gjemme seg. Så ser de udyrets bein under busken de gjemmer seg bak. De må rømme en annen vei og nedover brygga.

  Den var bra men jeg er egentlig ikke så glad i grøssere. Den blir sikkert mer spennende da, og udyret hørtes ut som et ulvelignende dyr.
  Terningkast 4/6

 410. Det er en veldig bra bok som handler om et udyr, hvis du liker skumle/fantasy bøker denne er for deg men jeg liker bedre andre bøker så jeg ville tatt en annen bok.
  Men jeg må vente på at jeg får lov å publisere og det er veldig

 411. Jeg synes den var bra men litt skummelt fordi det var litt mye beskrivelse. Og at Alva var modig. Men jeg synes sunn på Alva og Abdi fordi de ble dratt vekk fra familien sin og hjembyen sin. Og jeg synes det er bra at de prøvde å gå til sikkerhet hos faren.

 412. den var veldig bra. det var mye aksjon. som jeg liker. men forsatt mye tekst og lite bilder.
  det var lit ekkelt når Elva kastet opp. så den 6/10

 413. Den var helt okei, siden den hadde litt spenning men det var ikke så kjekk bok den var fotsatt litt kjedelig og det begynte litt rart me at det startet me en gang
  4/10

 414. Udyr er en kjekk og litt skummel bok fordi Abdi og Alva vet ikke hva som kommer til å skje. De finner et dødt dyr så blir begge redde.

 415. Jeg syntes at boka var litt skummel fordi det var litt for mye beskrivelse for hvordan monstrene så ut og på når moren ble drept. Jeg liker heller ikke skrek bøker så det kan være det også. Terningkast 1\10

 416. Den var spennende, men ikke helt min type spenning. Til å være en grøsser er den ikke skummel i det hele tatt. Terningkast: 3/6

 417. Jeg syntes udyr var bra fordi det var grøss og gru og fordi de måtte gjemme seg. Jeg ville lese den fordi det var spennende.

 418. Jeg likte boka for den var litt skummel. Og jeg syntes litt synn på Alva. Men jeg er en person som liker krim og spenning 😂

 419. Den var spennende fordi det var så bra og skummle beskrivelser. Det var skummelt fordi det var et udyr som drepte moren. Denne boka passer de som liker grøss og spenning. Vi anbefaler denne boka for 4-6 klassinger.❤️Denne boka bør alle som liker og lese lese. DENNE MÅ VINNE!🤩🤩

 420. Jeg syntes boka var spennende og at det var en modig gutt som var storebror og passet på lillesøsteren sin og at udyre hørtes skummel ut

 421. Jeg synes boka var veldig spennende og litt skummel.Boka var veldig bra og det kan være at jeg leser hele boka. Terningkast 5

 422. Jeg synes den var bra spennende men ikke akkurat min type bok men vis du liker litt skrek og spenning så hadde jeg anbefalt den til deg. Terningskast 3 av 6