Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Tarjei, 13 år

2023 2 anmeldelser

Av Anja Dahle Øverbye   Skilsmisse, pubertet og forelsking. Det viktigaste i livet for Tarjei er venner og gaming. Men kva skjer når mamma og pappa har bestemt seg for å skiljast? Mamma flyttar etter kvart inn til den nye Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Katia Aronsløkka 7C

Katia Aronsløkka 7C

Skrevet 20. februar 2024 av Katia Aronsløkka 7C

Bok Anmeldelse Tarjei 13 år

Denne boka handler om Tarjei som er 13 år og som har det litt vanskelig fordi foreldrene hans skilte seg og moren hans fikk ny kjæreste.
Han har en bestevenn som heter Sondre hun liker han, men tørr ikke og si det og Tarjei liker noen andre som heter Aisha.
Tarjei har et trehus han og Sondre pleier og gå til etter skolen for og for eksempel gjøre lekser eller snakke sammen.
Tarjei og Sondre inviterte noen få folk til og komme til tre huset fordi de ville vise dem en slags skummel ting de hadde lagd for og snakke med spøkelser, en av dem var Aisha.
Sondre vet at Tarjei liker Aisha og pleier og se at Tarjei og Aisha er veldig close og blir sjalu så hun var litt usikker da Tarjei inviterte hun.
Da folka kom viste Sondre og Tarjei den spøkelse greia og prøvde den, men Sondre ville ødelegge det Tarjei og Aisha hadde så på den spøkelse greia så er det bokstaver og den skal liksom stave svare til spørsmålet ditt, men man må ha fingeren sin på den som betyr at noen kan styre den uten å si det.
Sondre begynte å spørre hvem her er Tarjei forelska i og flere sånne spørsmål og styrte den greia til og stave Aisha. Tarjei ble kjempesur på Sondre, men hun brydde seg ikke.
Aisha ble sur på Tarjei og han visste ikke hva han skulle gjøre alle gikk hjem og han var lei seg i trehuset alene. Han hadde ikke snakka med Sondre på lenge.
Tarjei hadde gym med Aisha så han brukte sjansen til å forklare seg selv.
De ble venner igjen til slutt, men Sondre sa aldri unnskyld og jeg vet ikke helt, men tror ikke de ble venner igjen.

Denne boka var ganske dårlig forklart og skjønte ikke så mye fordi den var i nynorsk så den var ikke så lett å leve seg inn i.

Denne boka starta rett på men den var som jeg trodde det starta ikke brått liksom men litt mer bare rolig rett inn.

Det er ingen i boka jeg ser opp til eller er glad i på en måte fordi jeg kjenner meg ikke igjen på noen av dem.

Det jeg synes var kanskje et viktig tema i boka var da sondre begynte og dele alle hemmelighetene til Tarjei foran alle i trehuset da han prøvde og få hun til og slutte og da hun ikke gjorde det skada det ikke bare Tarjei, men også Aisha.

Teksten slutta ikke som jeg akkurat forventet fordi det slutta med at Aisha og Tarjei ble venner igjen, men vi så ikke Sondre igjen så hva skjer med hun egentlig? Og de andre folka som ledde med Sondre i trehuset sa aldri unnskyld så det var noen få ting jeg skulle ønske de tok med på slutten, men ellers så var det bra.
Terning kast: 3/6


berer

berer

Skrevet 12. januar 2024 av berer

Denne boken er litt trist men den var veldig bra. Hvis jeg hadde gitt denne boken et ternings kast hadde jeg gitt den 4/6. jeg vil ikke at denne boken skal være med i de 10 bøkene neste år.✌🤦‍♂️🐱‍👤😘💖💋😜💕😜😜💖😘😂😢😘💕💕💕💖💋😂🤦‍♀️🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀🎉👀🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀

Til toppen