Nyhetsbrev Jul 2023

Dette omslaget er godt kjent for mange nå, rundt omkring i kongeriket Norge.

 

Til alle supre bokslukere, både små og store! 

Denne høsten har altså mer enn 120 000 mellomtrinnselever fra hele Norge lest og vurdert utdrag fra ti av de beste bøkene utgitt mellom februar 2022 og februar 2023. Det kom inn over 20 000 anmeldelser på nettsiden. Det er mange litterære meninger uttrykt, og mange ord forfattet. Klapp på skuldra til alle dere som har jobbet med dem, både elever, lærere og bibliotekarer. Neste høst håper vi på enda flere!

Fem av utdragene ble stemt fram, av dere, til superfinalen og kan vinne Bokslukerprisen 2024. Om du ikke har fått med deg hvilke det er kan du lese om det HER.

Akkurat nå sitter de ni juryklassene og leser bøkene i sin helhet, snakker om dem og vurderer dem. Av oss i Foreningen !les har de fått tilsendt bokpakker med alle titlene. Jurylærerne har også vært på seminar og jobbet med kriterier og vurderingsarbeid, med bidrag fra vårens vinner av Bokslukerprisen Julia Kahrs (les mer under), kritiker Guri Fjeldberg, leselærer på Kampen skole i Oslo Marit Winnæs-Huseby, samt Hans Ivar Stordal fra Strand forlag, som snakket om vurdering av tegneserier.

Én lærer skrev blant annet dette i sin tilbakemelding:

Det er så kjekt når du sit på seminar og verkeleg tenker «Eg må få med meg ALT, for dette kan eg overføre direkte til klasserommet.

Alle juryklassene presenteres HER!

Vi er fryktelig spente på å se hva juryen kommer fram til, og hvilken bok som vinner, 23.april 2024.

Parallelt med at juryklassene leser og vurderer, sitter det også 13 leseklasser rundt om i landet og leser nye bøker til vurdering for neste års antologi. De har fått tilsendt bokpakker av oss. Hvilke bøker det dreier seg om kan dere se på boktips-siden vår HER.

Det er fullt mulig for ALLE å lese disse bøkene og legge inn anmeldelser. Jo mer hjelp vi får fra dere, jo sikrere kan vi være på at vi plukker ut de beste bøkene for neste år.

Oppi alt dette har vi også kåret noen vinnere av skrivekonkurransen til «Hilda Humlevik og folka som forsvant», samt diktkonkurransen til «Sommeren alt skjedde». Blant godt over 1000 vakre skrivebidrag var det DISSE som stakk av med seier og bokpremier. Gratulerer!

I tillegg kom det inn utrolig mange flotte anmeldelser i november. Månedens anmelder kan du lese om HER. Gratulerer!

De lærerne som ikke har fylt inn OBLIGATIORISK TILBAKEMELDINGSSKJEMA FOR LÆRERE kan gjøre det ved første og beste anledning på lærerens side på www.bokslukerprisen.no Du må logge inn 😊

Etter nyttår kommer vi til å publisere en superkul og spennende lyttekonkurranse på nettsiden. Mer informasjon kommer i januar. Stay tuned!

Ellers så ønsker vi å rette søkelys mot Julia Kahrs sitt flotte åpningsinnlegg fra jurylærerseminaret. Hun kaller Bokslukerprisen en gavepakke til alle lærere. Les teksten i sin helhet HER.

Med dette så håper vi dere alle får en riktig god jul og et godt nytt år etter vel blåst innsats denne innholdsrike høsten.

Mvh,

Christian