Nyhetsbrev for november

Spenning og humor i antologiperiodens innspurt.

 

Kjære alle som er med på Bokslukerprisen!

Takk til både dere og elevene deres for et stort engasjement og en god fortsettelse på prisarbeidet. Vi går inn i de siste to ukene av antologiperioden og det er på tide med en oppdatering fra oss!

 

Kommentarer og anmeldelser

Så langt i høst har det kommet inn i underkant av 20 000 anmeldelser på de ulike utdragene. Det viser et fantastisk engasjement rundt omkring i kongeriket. Det er vi selvsagt svært glade for, og vi vil ha enda flere! Oppfordre alle elevene til å legge igjen sine kommentarer og anmeldelser under alle utdragene på bokslukerprisen.no Engasjement, diskusjoner og lyst til å lese mer er viktige mål for prosjektet, og da er det svært viktig å la elevene få rom for å dele sine meninger om alle utdragene.

Stemmefrist

Fristen for å stemme på utdragene er fredag 17.november. Vi vil i dagene etter dette se hvilke fem bøker som utgjør superfinalistene. Dere avgir stemme på alle utdragene inne på «Klassens Side». Skroll litt ned og trykk på de oransje sirklene hvor det står «STEM PÅ BOKA».

(Det vil være mulig å legge inn anmeldelser også etter stemmefristen.)

Ukens utdrag 

Ukens utdrag er, alt ettersom hvor dere er i løypa, fra Familien Gnork av Thoralf Fagertun og Hilda Humlevik og folka som forsvant av Irmelin Persdatter Gustavsen. Husk å benytte dere av lærerveiledningene, aktivitetene og lydfilene på bokslukerprisen.no

Dikt – og skrivekonkurransen

Vi har fått inn hundrevis av supre bidrag til diktkonkurransen til Sommeren alt skjedde, og vi tar gjerne imot flere. Det samme gjelder skrivekonkurransen til Hilda Humlevik og folka som forsvant. Fristen for å sende inn er torsdag 30. november. Dere finner innsendingsskjema nederst på aktivitetssiden til de to utdragene, HER og HER. Vi gleder oss til å plukke ut de fire heldige (og flinke) vinnerne i desember!

Juryklassene

Vi har lest igjennom utrolig mange gode søknader om å bli juryklasse. Nå har vi tatt vår beslutning! Vi har valgt ut de ni klassene som fra november av skal ha dette ærefulle oppdraget med å kåre vinneren av Bokslukerprisen for 2023-2024. Vi vil annonsere, og presentere klassene på bokslukerprisen.no i november/desember, og alle jurylærene skal på seminar hos oss 23.november. Det blir stas!

Bokslukerprisen i flere formater

Vi får stadig en del spørsmål om lydbøker. Da gjentar jeg med glede at til hvert utdrag i årets Boksluker-antologi følger det med en lydfil.  Lydfilene er produsert av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) og ligger fritt tilgjengelig for alle elever på bokslukerprisen.no. Ved å trykke på lenka under lydfilen kan dessuten elever som har rett til det, låne hele lydboka hos NLB.
Hele antologien kan også høres som lydbok og bestilles som punktskrift via NLB. Mer informasjon om dette finnes HER.