Nyhetsbrev september

Kjære alle som er med på Bokslukerprisen!

Takk til både dere og elevene deres for et stort engasjement og en god start på prisarbeidet!

Kommentarer og anmeldelser

I løpet av de første to ukene av prosjektet har det kommet inn ca. 4 500 kommentarer/anmeldelser av de nominerte tekstene. Tilbakemeldingene tyder på at utdragene har skapt engasjement, diskusjoner og lyst til å lese mer, og det er viktige mål for prosjektet.

Prosjektet legger opp til elevmedvirkning, demokrati og medborgerskap, og vi vil at terskelen skal være lav for at barna får ytre seg og øve seg på å uttrykke leseopplevelsene sine. Vi blir derfor glade for alle kommentarer og anmeldelser som blir lagt ut på bokslukerprisen.no.

Aktiviteter, konkurranser og forslag til undervisningsopplegg

Denne ukens utdrag er fra «Sommer med Jo» Dere finner utdraget digitalt HER. Lærerveiledningen til utdraget finner dere HER, og forslagene til aktiviteter vi har laget ligger HER. De tilbakemeldingene vi har fått så langt på oppleggene til «På Samme Lag» og «Skallen» har vært positive, så ikke nøl med å ta det i bruk!

Vil dere være juryklasse?

Dere kan nå søke om å bli en av 9 juryklasser som får mulighet til å møte forfattere og kåre vinneren av Bokslukerprisen i april 2023.
Vi ønsker oss en blandet jury med klasser fra både 5., 6. og 7. trinn og oppfordrer alle klasser i hele Norge til å søke.

Mer informasjon om juryoppdraget og tips til hva en søknad kan inneholde finner dere HER.

Jeg legger også ved et par eksempler på tilbakemeldinger fra tidligere juryklasser:

«Det har vært utrolig spennende å se hvordan den enkelte elev og klassen som helhet har vokst med juryoppdraget. Vi har sett at elevene våre har hatt det gøy og utfordrende på en og samme tid i leseprosessen, og felles leseopplevelser har vært med på å skape en følelse av tilhørighet og fellesskap og en kulturell identitet i elevgruppen.»

«Det har vært en utrolig spennende reise å være med og lese og vurdere disse bøkene. Vi har lært mye og jeg har sett ei stor faglig utvikling hos elevene disse månedene. Artig når en elev kommer og sier at de snakker til og med om bøkene på tur hjem fra skolen.»

Fristen for å søke om å bli juryklasse er 30.september

Bokslukerprisen i flere formater

Til hvert utdrag i årets Boksluker-antologi følger det med en lydfil, bortsett fra tegneserien. Lydfilene er produsert av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) og ligger fritt tilgjengelig for alle elever på bokslukerprisen.no. Ved å trykke på lenka under lydfilen kan dessuten elever som har rett til det, låne hele lydboka hos NLB.
Hele antologien kan også høres som lydbok og bestilles som punktskrift via NLB. Mer informasjon om dette finnes HER.

Mvh,

Christian

PS! Hvis dere ber om nytt passord via nettsidene og ikke mottar mail, minner vi om at slike mailer iblant havner i søppelfilteret