Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Familien Gnork

Thoralf Fagertun Samlaget Illustratør: Line Halsnes 2022

 

Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gut i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva for folk er eigentleg Kompis og resten av familien Gnork? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og Kompis, og Preben klysar seg.

 

 

Utdrag og lydfil er nå slettet på grunn av rettigheter.

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

1 175 anmeldelser av “Familien Gnork

 1. jeg synes boken var bra fordig jeg ville lese mere av den men jeg synes at det er dårlig at den slutter akuratt når det er spennende

 2. jeg syns den var bra jeg. det var arti at det handler om fotball. den var litt spennende og jeg har lyst til og lese hele boken

 3. jeg synes den var helt grei, det var ikke så mye som skjedde, men det var gøy at de brukte mange morsomme ord. Gir den en 3/6

 4. jeg synes den var helt grei, det var ikke så mye som skjedde, men det var gøy at de brukte mange morsomme ord. Gir den en 3/6

 5. Jeg syntes at boka var passe bra. Jeg syntes at den var lit kjedelig, men det kan hende at det skjer noe mer spenene videre i boka. Jeg vil gi boka et terningkast 3

 6. Veldig morsom bok fordi han gutten som hadde en slange i sekken sa moren hans var kannibal, å han sa det på en måtte som om det ikke var et problem.

 7. jeg synes boken var bra men jeg skulle ønske at jeg fikk høre litt mer og derfor synes jeg den var litt kjederlig, men samt veldig bra

 8. Jeg likte boken helt greit dette er ikke helt min smak i bok, men artig at det er litt ungdoms bok

 9. Jeg synes at boka var helt ok fordi det var ikke helt min smak men jeg synes at de brukte mange morsomme or så jeg gir boka en 5av10.

 10. Jeg synes den var veldig bra, og jeg ville lest den. Jeg synes den var bra fordi den handlet om fotball, og jeg lurer på hvem som vant kampen.

 11. Jeg synes at boka ikke var så veldig bra fordi det var ikke så spennende. Jeg synes det var kjedelig fordi det skjedde egentlig ikke noe spesielt i boken eller noe spennende. Jeg synes ikke at fotballbøker/handler om fotball er noe gøy. Hvis boka var på biblioteket så hadde jeg nok ikke lest den. Jeg gir boka 4/10.

 12. Morsom i starten men, den ble litt kjederlig fordi det var litt «ikke spennende» men, hvis jeg skulle gi den en terningkast hadde jeg gitt den 2/6.

 13. Jeg likte boka fordi den var morsom og virket spennende. Jeg fikk lyst til og lese hele boka jeg gir den en 8/10

 14. Jeg likte boka fordi den var morsom og virket spennende. Jeg fikk lyst til og lese hele boka jeg gir den en 8/10

 15. Jeg syns boka var bra fordi den hadde veldig mye bra humor og at den hanlet om fotball jeg har gjerne lyst til å lese den.

 16. jeg synes den var veldig bra fordi den forklarte veldig bra og den var skrevet veldig bra.Jeg fikk veldig lyst til og lese den😊.

 17. Boka var dårlig og litt kjedelig om at den skulle ha fotball i seg, hvis den ikke hadde hatt noe om fotball ville den vært bedre 2/10

 18. Denne boken var passe spennende. Men jeg liker ikke så veldig godt når boken er på nynorsk. Fordi det synes jeg at blir bitte litt vanskelig å lese.
  Jeg gir boken terningkast 3/6

 19. Familien Gnork!
  Boka handler om Kompis, som kom frå ein uvanleg familie.
  Sjanger: Humor.
  Me syntest at boka var bra, fordi den var morosam og spennande. Boka var spennande, fordi mora var kannibal og at Kompis hadde ein slange i sekken. Den var morosam, fordi Preben hadde fått seg nye fotballsko.
  Boka minner oss om Gutta i det enorme trehuset med 39 etasjar.
  Me syntest at teksten var bra, fordi me fekk eit godt inntrykk av boka! Og me har lyst til og lese heile boka.
  Men me ville hatt eit større utdrag av boka sånn at me fekk veta litt meir av kva som kommer til å skje. Me klarte å leva oss inn i boka, fordi det var gøye personar i teksten og spennande med fotballkamp. Den vart skreve ganske bra og.
  Skreve av to.

 20. Eg synes den var passe bra fordi den handlet om fotball.
  Den handlet om Tom, Kompis, Mia og Preben.
  Det som var mest morsomt er når Kompis mamma er kanibal.

 21. Denne boken var bra og eg kunne tenkt og lese hele.
  Føles ut som om det blir litt drama jo lengre vi leser.
  Eg var aldri særlig glad i fotball bøker men denne var bra.
  Ut av 10, gir eg boken en 8.3, bra og kunne tenkt og lese hele.

 22. Eg likte ikkje boka så veldig godt fordi eg likar ikkje når det er nokon som ikkje kan spele
  ein fotballkamp fordi dei er skadet. Innhaldet i boka var ikkje så veldig fengande for meg. Eg gjer boka 4/10.

 23. Jeg syntes boken var litt dårlig for jeg skulle forvente mer av utdraget.
  terning kast 3/6. Men jeg likte at de var litt morsome. Var veldig lang 10.00.
  Jeg syntes den tilhører barn fra 6-8år. Den var litt spendene. Den var litt uforventet med den første setningen:En av vennene til Tom var halvdød i sykehuset. Men den var ikke så ille så håper andre folk liker den.

 24. Eg syntes boken var litt gøy. Eg syntes at vi kunne få hørt litt mer om Kompis. Den var gøy fordi eg likte at situasjonen som Tom var i er spennende, men sikkert litt kjipt for han.

 25. Eg liker ikke denne boken. Den var veldig kjedeleg, og det er en dårleg shanger.

  Vil ikke anbefale 1/10

 26. Den var interessant og ikkje så ille faktisk.
  Den var ok eg likker den sånn passe.
  Får 7/10 av meg får at den varte litt lenger en den andre boka vi leste.
  Og får at den var bra nok til at eg ga den det.

 27. Boken handler om ein person som sin bestevennen var på sykehuset og så kom det ein ny rar person i klassen som har med seg ein krokodille på skolen.
  Det skal vere ein viktig fotballkamp som de må vinne.
  Eg syns at boken kan bli fin og morsom, men for at eg skal lese boken så må historien bli mer spennende og ha litt bedre historie.
  Sjangeren er humor men i utdraget fant eg ikkje noko morsomt.

 28. jeg synest boken var spenande men jeg skulle ønske det va ein luket slut.
  Den var spenende med at dei skule sille kamp motkvarandre.
  Den kune vert lit meir eksjen i den.
  Og jeg anbefaler den for nokon som er fotball fen.

 29. Eg syntes boken var bra den hadde noen bilder og bra lese tekst men eg syntes ikkje den var så dårleg for meg så fortjente den ein 6/10. «Den handlet om to gutter som spiller fotball og skal spille mot eit lag som har veldig rike barn på guttene sitt lag er det bare vannlege folk. Når det barre er ein uke igjen blir ein av guttane på laget syk og håper på å bli frisk før kampen.»

 30. Martin er beste vennen til martin som pleir og spille fotball. men martin er syk og ligger på syke huset. di spiller mot eit anna lag og på det laget er et ein iriterende gutt som heiter Preben og alltid skryter om dei dyre tingene han har fått av faren. Eg syns boken var gøy. lesaren var veldig flik og lese med forsjelige stemmar til forsjelige personer. eg syns den fortjener ein 7/10

 31. Utdraget handler om en gutt som heter Tom og en som heter Martin og Gnork. Tom pleide å spille fotball med Martin, men en dag ringte pappaen til Martin og sa at han var alvorlig syk. Tom pleier å bli ertet av en som heter Preben. Det er to fotballag på skolen til Tom de rike og de normale. Gnork sin familie er litt annerledes, de har en krokodille i kjelleren, moren er kannibal og Kompis Gnork har en giftig slange i sekken. Hvordan skal fotballkampen gå?

  Det jeg likte best med utdraget er all humoren. Forfatteren og illustratøren overdriver med både tegning og teksten i boka. Et eksempel kan være når Tom spør Kompis Gnork om slangen er giftig, så får han som svar at dersom den biter deg, vil du få en smertefull død i løpet av 5 min.

  Jeg likte veldig godt sangeren fordi den handler om humor. Preben høres rar ut, men samtidig morsom. En av de morsomste delene av boken må være når Kompis Gnork lager sirkler over sekken og så plutselig stuper hånda ned og henter pennalet. Jeg liker også slutten når Preben prøver å flørte med Mia og Mia viser fingeren.

  Jeg likte også at det var en liten konflikt over de rike og normale. Det var liksom sånn at man skjønte at de ikke var klare og at du burde ta Tom sin side.

  Jeg ville anbefalt boken for de som liker humor og fotball selv om man ikke liker fotball eller humor kommer denne boken til og få deg til å le.
  Jeg gir den terningkast
  6/6

 32. Jeg syntes boken var bra, men den var litt forvirrende og det var for mye som skjedde på en gang, men den var også litt morsom og rar. Først så trodde jeg at det var kompis Gnork som også var Preben men det var det jo ikke. Jeg personlig syntes den kunne ha vært bedre hvis den var på bokmål.

 33. jeg syntes den var bra det var masse som skjedde men jeg likte ikke helt at den var på nynorsk. jeg likte også at det handlet om fotball

 34. Familien Gnork
  Jeg vil vite meter om Preben i familien gnork fordi han var en rar karakter. Jeg vil og lese mer om Kompis gnork fordi han har en kul slange med på skolen.

 35. Jeg syntes at boken var dårlig fordi den ikke var gøy. Det skjedde ikke så mye det var en veldig kjedelig bok de kunne lagd litt mer engasjamang.

 36. Den her boka var jo helt beist 🤓 men rar på noen måter 🤮 men den var litt cringe når Mia kid kom og bare hei send meg et innlegg 💀 blud tought he was theking MARTINS THE KING

 37. Jeg likte utdraget, fordi jeg synest den var morsom å den var rar og spennene og jeg likte at det handla om fotball.
  Jeg gir terningkast 5.
  Jeg synest den passer til folk som er 6-13 år.
  Hovedkarakterene heter Martin, Tom, Kompis og Peder
  Det handler om en som heter Martin å hanligger halv død på sykhuset. Han har fått en sykdom. Tom er bestevennen til Martin, men på skolen så er ikke Martin på plassen sin, men så kommer det en ny gutt som heter Kompis Gnork. Han har med et mystisk dyr i sekken sin. Martine gikk på fotball, men nå gjør han det ikke fordi han er syk, han var den beste på fotball laget sit. Men de skal snart spille fotball kamp mot et lag, og på det laget så er det en som heter Peder, han er super god i fotball og han har akkurat får nye fotball sko fra USA.

 38. Jeg syntes boken var litt dårlig for jeg skulle forvente mer av utdraget.
  terning kast 3/6. Men jeg likte at de var litt morsome. Var veldig lang 10.00.
  Jeg syntes den tilhører barn fra 6-8år. Den var litt spendene. Den var litt uforventet med den første setningen:En av vennene til Tom var halvdød i sykehuset. Men den var ikke så ille så håper andre folk liker den.

 39. Boka var helt ok men hadde vært bedere bokmål.
  Terningkast 3.
  Boka handlet om fotball.
  Hovedkarakterer er Kompis Gnork, Tom og Martin.

 40. Jeg likte utdraget fordi det var spennende. Jeg likte at det ikke var så mange karakterer fordi vis det hadde vært flere karakterer hadde det vært mye mer tekst. I utdraget finner hovedkarakterene Martin ,Tom ,Preben,Gnork. Boka var bra fordi det var ikke så mye tekst og det var store bokstaver i utdraget. Utdraget handlet om en ny gutt som begynner i klassen som heter Gnork. Jeg gjir boka terningkast 4/6.

 41. Jeg likte boka. Den var ok. Det er et litt morsom utdraget. Den har litt spenning.
  Jeg likte ikke boka fordi den var litt mer for folk som var mindre en meg.
  Jeg syntes boka kan passe til barn over 9 år gamle og under 15 år gamle.
  Hovedkarakter heter Tom og Kompis Gnork.
  Den handlet om en gutt som satt bakerst i klasserommet med sin beste venn, men bestevenen ble alvorlig syk. En dag kom det en ny gutt til klasen og satti hans stol, moren han var en kannibal.

 42. Jeg syntes at det var en spennende bok. Men, det var litt vanskelig og skjønne hva som skjedde fordi alt var på Nynorsk.
  Jeg gir terningkast tre. Jeg syns at boka passer for alder 8-14 år.
  Hovedkarakter. Martin, Tom, Preben, Mia og kompis Gnork
  Utdrage handler om en gutt som er kompis Gnork som skal starte på ny skole
  Gnork setter seg ned vedsiden av Tom. Tom sin bestevenn er Martin som er i sykehuset. Tom og Martin spiller fotball. Men, nå kan de ikke spille fotball sammen fordi Martin er syk.

 43. boka handler om preben klyse og syke martin beste vennen til tom å mia som alle elsker fotball jeg likte boka sånn passe

 44. Jeg syns boken var passe bra. Jeg syns den var litt kul men jeg vil vite mer om Martin. Men jeg syns det var litt dårlig siden den var på nynorsk som var litt dårlig hadet vært bedre på bokmål med det er som boken er. Boken passer til barn fra 6-13. utdraget handlet om en gutt som hadet en ven som det Martin og han var alvorlig skadet og de skule spille en kamp mot noen som er veldig rike og Martin var best. Hovedkarakter=Martin,Tom,Preben og Gnork. Jeg gir terningkast 3 av 6.

 45. Tripaloski Tripa Tripa Loski Tripaloski Tripa loski Tripaloski Tripa Tripa loski Nata dazvoki Nata Dazvoki TRIPALOSKI sier:

  Jeg likte ikke boka fordi det er ikke så mye som jeg liker
  denne boka passer for 7 til 11
  terning kast 1/6

 46. Jeg likte utdraget fordi den var morsom og ganske rar på en morsom måte den er veldig bra. Kompis Gnork var morsom og kul. Jeg likte ikke helt at den var på nynorsk. Men jeg skjønner også hvorfor den var på nynorsk sånn at flere folk som ikke skjønner bokmål også skal kunne lese den. «Mamma er kannibal» er min favoritt ting som noen i utdraget har sakt

  Jeg tror den passer mere til folk som er mellom 8-12.

  Den handlet om at det kom en ny person til skolen som het kompis og som måtte på plassen til Martin som var syk.

  Terning kast 5/6 fordi Jeg er skjønner ikke så veldig mye nynorsk

 47. ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ sier:

  Boka handler om at det kommer en ny gutt som har en slange i sekken og vennen til en var på sykehuset. Jeg likte ikke boka, fordi den var ikke så morsom som jeg trodde, den var også litt kjedelig. Jeg likte heller ikke at den ikke var på bokmål. Den passer for 8-12 år.

 48. jeg likte den ikke så godt fordi på framsiden så den veldig kul og spennende og morsom ut men når jeg leste den var den ikke så morsom og spennende som jeg hadde trodd og jeg likte den ikke jeg gir den terningskats 2/10

 49. Boka handler om en gutt som har en venn som er på sykehus. Også starter det en ny gutt. Jeg synes boka er dårlig fordi jeg synes ikke det var humor. ternings kast 0. Boka passer for de som er kjedelige.

 50. Jeg synes boken var sånn passe, trodde den skulle være litt mer spennende. Den passer til 7-12 år kanskje..
  2/6

 51. Jeg syntes den var sånn passe bra fordi den var litt spennende. Den passer får 2-10 trinn. Den handler om Tom som har en venn som har blitt sendt på sykehuset så kanskje blir han ikke ferdig til kampen

 52. Boka handle om en fyr som har bestevennen som på sykehus og får en ny og rar venn. Jeg likte ikke boka så godt fordi den var kjedelig og jeg trodde den var morsommere og tittelen på boka passet ikke til boka. Jeg anbefaler boka for kjedelig folk. 1/10

 53. Jeg likte boka den var spennende og morsom. Terning kast 4. Den passer for barn fra 8-12. hoved karakterene er Tom, Kompis og faren til kompis.
  Utdraget handler om en gutt som heter Kompis som begynte på en ny skole og har med en slange i sekken. Tom sin bestevenn er på sykehuset og han var den beste på fotball laget. Og nå ble Tom og Kompis gode venner.

 54. Familien Gnork. Jeg synes ikke at denne var så godt jeg tenker at denne kanskje passer til 8-11, jeg ville ikke ha lest sone bøker til vanlig jeg gir den terning kast 2\6.

 55. Sondray 😁 👴 boley knoley foley goley moley holey koley poley voley toley doley åoley qoley woley eoley roley joley toley loley xoley coley zoley noley soley holey æoley øoley poley sier:

  Boka handler om en som heter kompis som starter på skolen. jeg syntes den var sånn passe bra fordi den er litt kjedelig men også litt gøy. den passer for de som liker litt drama jeg gir den en sterk treer.

 56. familien gnork jeg syns den er dårlig fordi den er ikke tegneserie og den er ikke spennene
  og den er å sakte jeg gir terning kast 1 av 10 den passer for 6til8

 57. Boka handler om en gutt som elsker fotball og bestevennen hans er veldig syk og er på sykhuset.
  Jeg likte ikke boka så godt fordi den var veldig kjedelig.
  boka passer for 8-10 åringer

 58. Hovedpersonene er Tom og Kompis.
  Boka handler om en gutt som heter Tom som har en venn som ligger på sykehuset. Tom vil at han skal bli frisk tidsnok til kampen mot Preben og de andre klysene. Men så starter det en ny gutt i klassen. Kompis Gnork. I utdraget møter vi Tom, Kompis, og Preben.

  Jeg likte boka, siden den er morsom og kreativ. Jeg likte den delen der Kompis sa «Mamma er kannibal» som om det er helt normalt.

  Jeg gir den terningkast 4, siden boka var morsom, men jeg skulle ønske at den ikke var på nynorsk.

  Boka kan kanskje passe til litt yngre barn, som liker bøker med humor.

 59. Jeg syntes at boken var veldig bra. Jeg likte boka på grunn av at jeg syntes at den var spennene . Den passer for folk fra 7 til 15 år. Jeg gir utdraget terningkast 5/6. det handlet om en rar unge som har en krokodille i kjelleren jeg husker ikke så mye det var en uke siden jeg leste det. Hovedkarakteren var Martin som er vennen til Tom også er det Kompis Gnork også Preben og klysene.

 60. Jeg likte det sånn passe. Det var morsom, men ønske det ikke var på nynorsk. Jeg gir terningkast 4. Det passer til alderen 7-8 år. Det var gøy at Kompis var litt annerledes. Det handlet om at Martin ( vennen til Tom) var syk og kunne ikke spille fotball og det begynte en ny gutt i klassen. Og de trengte Martin for å vinne fotballkampen.

 61. Utdraget var greit fordi det var barnehumor og ikke voksenhumor. Jeg ville ha likt og få hvite litt mer om hovedkarakterene.
  Jeg likte når kompis sa «mamma er kannibal» og når Mia viste fingeren til Preben.
  Hovedkarakterene var Preben, Kompis og Tom.
  Utdraget handlet om at Kompis begynte på skolen til Tom. Tom skulle ha en fotball kamp mot Preben og laget hans og håpet Kompis likte fotball. Kompis og Tom blir venner men Preben driver og plager Tom om sine nye sko og dronen hans.
  Jeg mener boka passer for barn fra 7 år og eldre.
  Terningkast: 3

 62. Jeg likte ikke dette utdraget så veldig godt fordi boka heter familien Gnork og det handlet ikke så veldig mye om selve familien Gnork. Den handlet nesten bare om Tom og Martin. Hovedkarakterene er Tom og Kompis Gnork. Utdraget var om Tom som spiller fotball og at han har en venn som heter Martin som har vært på sykehuset veldig lenge. På skolen møter Tom en gutt som heter Kompis Gnork og finner ut at han har en slange i sekken. Vi finner ut at Tom spiller fotball og at Martin var den beste i hele byen på deres alder. Men siden Martin er syk må Tom og laget spille uten Martin mot det laget som bare er for rike barn. Jeg gir dette utdraget en terningkast 3.

 63. Den var ok ……. UwU😩😩🤘🏻🤘🏻💫💫🧸🧸🥺🥺🫶🏻🫶🏻🔥🔥💗🤍💕💘💓💞💞🧸💞😩

 64. Jeg syns den virker spennende og morsom fordi Kompis er litt utradisjonell – med slangen.
  Og morsom med karakteren Preben som riking. Boka virker også fin, med at bestekompisen er alvorlig syk. Blir spennende å se hvordan det går med ham.

 65. Teksten handler om en gutt som heter Tom. Han hadde en venn som het Martin, men han ble syk en dag. Han var veldig god på fotball, de spilte mot rike folk som også var gode på fotball. Men etter Martin ble syk så ble de mye verre fordi Martin var best på fotball, bedre enn de rike. Den rike gutten het Preben, han hadde musefletter og hadde fått lov til å kjøpe sko med pigger.

  Sjangeren til boken er humor. Jeg liker humor fordi det er morsomt og at det er urealistisk akkurat som fantasi.

  Jeg klarer ikke å leve meg inn i boken fordi det er alt for urealistisk. Så det er alt for morsomt å klare seg å leve meg inn i teksten

  Jeg synes at boken er veldig bra og morsom fordi at boken har god handling og er veldig humoristisk

  Jeg likte best da en gutt som het Kompis kom. Han er rar, men den beste delen var da han sa “Mamma er kannibal” det var morsomt fordi han sa det som at det var normalt å en mor som er kannibal. Han sa også at han hadde en krokodille i kjelleren hans. Da Kompis viste hva han hadde i sekken hans var også morsom fordi det var en slange og etter det så han “Slangen kan drepe deg på 5 minutter, jeg ville ikke at han skulle være alene”. Kompis sin familie heter Gnork.

  Men det som er dårlig med utdraget er at det er så kort jeg vil at det skal være lengre fordi det er en veldig bra bok som jeg anbefaler at du leser.

  Vi skal kanskje få alle bøkene fra bokslukerprisen fordi de fleste bøkene er veldig bra.

  Jeg anbefaler boken til alle som liker humor/fantasi eller fotballfans og til vennene mine

  Jeg gir boken terningkast 5/6 fordi at boken hadde bra tegninger å at den hadde gode ord som forfatteren velger. Boken er på nynorsk som gjør det litt verre for meg.

 66. Testen handlet om Tom og en ny gutt i klassen som heter Kompis. Kompis skal sitte ved siden av Tom, bestevennen til Tom som nå lå ligger halv dø på sykehuset, pleide å sitte der før derfor skal Kompis sitte ved siden av Tom i klasserommet, og det viser seg at Kompis har en slange i sekken. Det handler også om en fotballkamp som Tom skal spille mot, de klysete rikingene. Preben er hovedklysa, og han erter Tom mye. Heldigvis har Tom en god venn som heter Mia

  Teksten handler mest om Tom og litt Martin vi får også vite mye om kompis,det er også en som heter Mia som liker Martin og Martin liker henne. i løp av teksten skal de spille en kamp mot rikingene og den beste på det laget er Preben som erter Tom hele tiden,Martin er den beste fotballspilleren i hele byen. Men vil Tom greie og vinne over rikingene uten Martin?

  Sjangeren er humor.

  Jeg likte best at utdraget er skrevet på en humoristisk måte. Jeg liker humor i teksten fordi det gjør det mer gøy å lese historien. For eksempel når Tom holder på å få dronen i hodet, også kom Preben bort og var frekk mot Tom. Han kaller Mia for snuppa, og så viser Mia fingeren til Preben.

  Jeg likte best kompis fordi han var veldig annerledes. han hadde blant annet en slange i sekken, en krokodille i kjelleren og en kannibalsk mamma!

  Jeg vil anbefale boken for de som er 8 år og eldre fordi det kan være litt voldelig i boken så tror den er best for de som er 8 og oppover.

  Jeg vil gi utdraget 9-10 fordi det er veldig bra skrevet og veldig bra humor, så jeg syns denne boken bør komme til superfinalen, men ikke vinne.

 67. Det handler om en gutt som heter Tom. Bestevennen hans, Martin, er på sykehuset og Tom er lei seg fordi han har ikke så mange venner. En dag begynte en ny gutt i klassen som het Kompis. Kompis var litt rar fordi han har en krokkodile i kjelleren og en slange i sekken.
  Tom elsker fotball nesten alt som Tom og Martin gjorde var å spille fotball. Trinne til Tom er delt, alle de som er rike er på en side alle de som er normale var på den andre siden.

  Sjangeren er humor Jeg liker humor fordi det er morsomt og alt som er umulig i virkeligheten blir virkelig i boka.
  Jeg opplevde teksten morsomt og lett å lese, og jeg får lyst til å kjøpe boka som at jeg kan lese den hjemme.

  Jeg føler at de tingene som gjør teksten god er alle adjektivene og, alle beskrivelsene.

  Jeg syner utdrage var bra det var lit morsomt han sa den delen med mammma er kannibal,alle i klassen bynte å le.Det var litt trist at BFF`en hans er på sykehuse.Det var spennene siden vis han sier at mamma er kannibal hva er pappan da?Jeg gleder meg til når alle bøkene fra Boksluker prisen kommer til skolen min.Jeg følte at jeg levde meg inni teksten når jeg hørte ordene.

  Man fikk vite mye og du bør lese den. Jeg likte den og det vil du og.

  Jeg gleder meg til når vi skal få alle bøkene på skolen vår.
  Jeg anbefaler denne bøka til alle de som liker humor.

  Jeg gir denne boka terningkast 5/6 fordi jeg liker humor og denne var morsom og handlingen var bra og Thoralf Fagertun har gjort en bra jobb.

 68. Teksten handler om en gutt som heter Tom. Vennen til Tom heter Martin, han har blitt alvorlig syk og er på sykehuset. Tom har sittet alene veldig lenge, men nå starter det en ny gutt i klassen som heter Kompis Gnork. Kompis Gnork er litt spesiell fordi han har en slange i sekken, moren hans er kannibal og han har en krokodille i kjelleren. Klassen til Tom er litt spesiell fordi halve klassen hans er veldig rik og den andre halvdelen er vanlig, de rikke er veldig slemme mot Tom. Preben er kaptein på det rike laget og liker og flekse utstyret til Tom. Men Tom har en utfordring fordi det rikke laget skal spille mot det vanlige laget, men Martin ligger fortsatt på sykehuset så han kan ikke spille kampen. Martin er den beste på laget. Hvordan skal dette gå?

  Sangeren er humor. Jeg liker humor fordi forfatteren pleier å overdrive med morsomme ord, for eksempel Gronk har en slange i sekken, han har en krokodille i kjelleren og moren hans er en kannibal. Når personene er i en komisk situasjon, for eksempel når Preben prøvde og flørte med Mia, så viste hun fingern.

  Jeg likte utdraget fordi språket var veldig bra, for eksempel i stedet for og noe er galt sier forfatter noe er ruskende galt. Forfatteren hadde vært veldig bra med beskrivelser fordi forfatteren bruker ord som gjør boken morsommere å lese. Jeg likte at teksten hadde både tekst og bilder fordi da kan jeg se hvordan karakteren ser ut som gjør at det blir bedre og morsommere å lese for meg.

  Jeg likte karakterene fordi karakterene viser litt av humoren, for eksempel Preben når han hadde fått nye sko, så de var veldig rare og morsomme. Gnork og familien hans var veldig spesiell og rar, jeg synes det meste rart er morsomt.

  Jeg likte innledningen fordi vi fikk høre det som skjedde på starten at bestevennen til Tom hadde blitt alvorlig syk. En ting som jeg ikke forventet var at når teksten startet, så fikk vi høre at moren til Gnork er kannibal.

  Jeg anbefaler boken til 10-13 fordi utdraget er skrevet på nynorsk, men jeg synes det ikke er så vanskelig å lese.

  Jeg gir boken 10/10

 69. Bokanmeldelse

  utdraget handler om Tom og Martin de er bestevenner.En dag blir Martin halvdød på grunn av sykdom greie rett før kampen mellom de rike og ikke rike, men er det håp kan de vinne fotballkampen? Det er en ny gutt som kommer i klassen, kanskje han kan bli i ikke rike laget?Men blir Martin frisk i tide?

  Sjangeren er humor.Humoristisk sett så er det gøy fordi det er så overdrevet, det er det som gjør det gøy veldig gøy, for eksempel “Mia viser fingeren” og håper en krokodille spiser deg i stedet for Mia banner og håper du blir s.

  Karakterene og hendelsene er veldig bra, forklart er beskrivelsen veldig humoristisk og de er fylt med humor, for eksempel preben han er veldig rik og flekser enormt om det til alle sammen som selv om de vet det.

  språket er veldig bra forklart og beskrevet og detaljene er bra forklart fordi det er ord som ikke alle bruker for eksempel «spionsakte bøyer jeg meg frem og skikker i sekken hans” i stedet for sakte bøyer jeg meg frem og skikker i sekken hans,det er bare kjedelig.

  Min yndlings hendelse er når gnork sier at mamma er kannibal med stolthet, som om det er helt normalt når det er stikk motsatt av den normale virtuelle verdenen.

  Boken fortjener å bli superfinalen fordi den er gøy, kul, spennende og forfatteren gjorde en kjempejobb med denne boken.Jeg gir terningkast 9/10 til boken.

 70. Teksten handler om Tom og Martin som har vært bestevenner helt siden barnehagen. Nå har Martin plutselig blitt alvorlig syk. Tom savner Martin veldig, spesielt på fotballbanen, men en dag begynner det en ny gutt på skolen som skal vise seg og være veldig spesiell. Han heter Kompis Gnork. Håper bare han liker fotball, tenker Tom. Det er snart en viktig fotballkamp der laget til Tom skal møte de rike guttene på skolen. Preben er kaptein på det rike laget han liker å vise fram alt det dyre utstyret, blant annet noen helt nye fotballsko fra England og en veldig dyr drone som skal filme ham når han spiller fotball. Hvordan kan den viktige kampen gå mellom de vanlige og de rike barna.

  Sjangeren er humor, og det liker jeg veldig godt fordi da blir det nesten alltid overdriving på bilder og i teksten. Noen eksempler på morsomme setninger kan være for eksempel når Kompis Gnork forteller om at han har en mamma som er kannibal og at han har en slange i sekken og en krokodille i kjelleren.

  Språket er bra fordi det er passe lange setninger. Det er også litt vanskelig fordi det er på nynorsk, men jeg forstod mesteparten. Det er noen vanskelige ord som for eksempel bekymringslaust og kvesande.

  Det jeg likte best med utdraget er all humoren. Forfatteren og illustratøren overdriver både med tekst og teining og teksten i boka. Et eksempel kan være når Tom spør Kompis Gnork om slangen er giftig, så får han som svar at dersom den biter deg vil du få en smertefull død innen 5 min.

  Det som ikke er så bra med teksten er at den er på nynorsk fordi det er litt vanskelig å forstå noen av ordene.

  Jeg synes boka passer til 7-10 års alderen fordi det er noen vanskelige ord.

  Jeg gir terningkast 5/6

 71. Bokanmeldelse – Familien Gnork

  I teksten møter vi Tom. Bestevennen til Tom, Martin ligger halvdød på sykehuset og Tom må sitte lenge uten læringspartner. En dag kommer det en ny gutt i klassen, Kompis. Det viser seg at han er langt fra vanlig. Hvorfor er det en krokodille i kjelleren hans? Klarer de å slå Preben og de rike i fotball uten Martin som er på sykehuset?

  Utdraget var veldig bra og noe av det beste er at de klarer å holde på humoren hele tiden. Et eksempel er da Kompis introduserer seg selv til klassen og sier med stolthet rett ut MAMMA ER KANNIBAL, som det hadde vært det mest normale i hele verden.

  Det som er litt dårlig er at teksten er skrevet på nynorsk. Hadde det vært bokmål ville det ha blitt litt enklere å lese. Jeg har litt erfaring med å lese nynorsk etter å ha lest hele “Historien om Erling Braut Haaland” som er skrevet på nynorsk.

  Jeg liker sjangeren humor fordi det er morsomt og overdrevet, og det blir en smak av fantasi og humor på en gang. Det er noen veldig humoristiske scener som
  “håper en krokodille spiser deg” og “Mia viser fingeren”.

  Karakterene og hendelsene er veldig enkle å forstå, for det er veldig viktig å skjønne hva som foregår, hvis ikke får du ikke den humoristiske gleden alle forfattere leter etter.

  Teksten er godt skrevet. Jeg har litt erfaring med å lese bøker på nynorsk. Det er noen ganske lange og korte setninger med litt vanskelige ord, men bra nok til å forstå.

  Jeg anbefaler å lese denne boken i alderen 8-11 år. Det er enkelt å skjønne humoren i teksten så man må ikke være så gammel for å forstå.

  boken har en del tegninger også. En ting som gjør meg glad er at de klarer og ha så mye humor i tegningene også

  Jeg vil gi boken en sterk 9/10 bra innsats av forfatteren.

 72. Boka handler om Tom. Bestevennen hans Martin ligger halvdød på sykehuset. Det er snart fotballkamp og de må spille mot det andre laget.
  En dag kommer det en ny gutt i klassen som heter Kompis. Tom er trist, han savner Martin han savner å leke,spille fotball og henge med han. Det er jo snart fotballkamp! Hva skjer videre?

  Sjangeren er humor. Jeg synes humor er veldig gøy fordi da overdriver man og da blir alt mye kulere som for eksempel forsiden av boka. Den var veldig overdrevet og fin.

  Jeg synes boka var gøy og lese fordi den er humoristisk. Jeg likte veldig godt karakterene som for eksempel moren. Hun er en kannibal! Kompis er også veldig morsom. han har en slange med seg til skolen, hvem gjør det liksom!

  Forfatteren brukte gode setninger som var lett og forstå. Setningene var ganske lange, men akkurat i denne boka funka det ganske bra så det gikk helt greit og lese.

  Boka var veldig godt beskrevet. Forfatteren gjorde en veldig god jobb. Som for eksempel da han skrev: jeg stikker hånda ned i sekken og fisker opp pennalet.

  Jeg anbefaler boka til de som er 7 og oppover, fordi de som er 6 er kanskje ikke så gode på å lese og det er litt skummelt med en kannibal mamma. Men ellers synes jeg utdraget var gøy og bra skrevet.
  Jeg gir boka 7/10

 73. Boken handler om Tom og Martin. Martin har blitt
  alvorlig syk og må være på sykehuset lenge.
  Tom og Martin sitt lag skulle spille fotball kamp
  mot det rike laget i byen. Byen hadde to lag, det ene var de rike barna og det andre var de som ikke var like rike. Men Tom var redd for at de skulle tape siden Martin ikke er med. Laget til Tom og Martin har tapt nesten alle kampene i sesongen
  men nå ville han vinne.

  Sjangeren er humor. Jeg liker humor ganske godt fordi da blir det nesten alltid gøy og lese selv om jeg ikke liker så godt og lese liker jeg ganske godt denne boken. Noen morsomme eksempler kan være f.eks når Grong kom inn i klasserommet og så moren min er kannibal.

  Setningene var bra fordi det var ikke så lange setninger og ikke
  så mange vanskelige ord. Og bra skrevet, det er noen ord som er litt vanskelig når når det var skrevet på nynorsk et vanskelig ord kan være f.eks bekymringslaust og kvesande.

  Det jeg likte best med utdraget er all humor. Forfatteren og
  illustratøren overdriver både med teksten og tegningene
  og teksten i boka. Et eksempel kan være når Tom spør
  kompisen Gnork om slangen er giftig,så far han svar at dersom han biter deg vil du føle en smertefull død innen 5 min.

  Det som ikke er så bra med boken er att den er på nynorsk fordi det var litt vanskelig for meg.

  Boken passer til 8 til 10 års alderen fordi den kan være litt vanskelig for mindre.

 74. So amazing😊😻💀☠️👽👾🤡💩👻👿🤢🤮👹👺😈🫡🫢🤭🫣🤔🤗😓😥😰😨😱😶‍🌫️🥶🥵🌟

 75. Agnes byttet med»»»» elisabeth(lærer) hun gjør en ganske bra jobb men jeg syntes jeg kunne gjort det bedre…

 76. Hvor er resten🤌🏼🤌🏼🤌🏼🤌🏼🤌🏼🤌🏼🇲🇽🌮🇲🇽🇲🇽🇲🇽🌮🌮. Why, tell me

 77. Eg syntest boka var ganske god og at den var spennande fordi dei trenger han på sykehuset for å vinne kampen, men eg vil høre meir av den nye guten.

 78. Teksten handler om Tom som får en ny gutt i klassen sin som heter Kompis som er veldig spesiell. Kompisen har en slange i sekken, en krokodille i kjelleren og moren er kannibal. Martin, beste vennen til Tom er veldig syk og ligger på sykehus. De var sammen nesten hele tiden, det de gjorde mest var å spille fotball. Det var et annet lag med de rikeste i hele byen som leide proffe trenere.
  Snart skal de spille mot det rike laget, alt Tom vil er å vinne over dem.

  Det jeg likte best ved utdraget var at sjangeren var humor fordi jeg er superglad i humor. Jeg synes at dette er et av de beste og morsomste bøkene jeg har lest, for eksempel når en kompis sier at moren er kannibal.

  Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boken fordi den er veldig morsom og det er veldig morsomt å lese morsomme bøker.

  Det som kunne vært litt bedre er at det kanskje kunne vært litt bedre
  er at det kanskje kunne vært litt farger på de få tegningene.

  Beskrivelsene i teksten var veldig bra fordi forfatteren har veldig bra detaljer.
  Setningene var passe lange og lette å forstå synes jeg jeg skjønte alt.
  Bra jobbet Thoralf Fagertun.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi det var super bra beskrivelser.

  Jeg vil anbefale denne boken til de som er veldig glad i moro.

  Jeg gir denne teksten terningkast 6.

 79. Teksten handler om

  Teksten handler om Tom. Martin, bestevennen hans ligger på sykehuset og har ligget der lenge. I klassen til Tom har det startet en ny gutt. Han heter kompis Gnork. Kompis kommer fra en litt uvanlig familie. De har en krokodille i kjelleren og Kompis har en slange i sekken. Tom skal spille fotballkamp mot de rike klysene. Vinner de? Eller blir det tap?

  Sjangeren er humor

  Jeg synes humor er en veldig fin sjanger fordi man pleier å overdrive veldig mye. Dette synes jeg var bra humor, den hadde både overdrivelse, morsomme ord og komiske situasjoner som “Jeg håper du blir spist av en krokodille” og “Mia viser fingeren”.

  Karakterene var humoristiske og litt annerledes fordi forfatteren beskrev karakterene på en morsom måte. Det gjorde sånn at boka var gøy og lese.

  Jeg synes

  Jeg synes språket var veldig bra og forfatteren var god til å beskrive. Her er noen eksempler fra teksten “Det er to stirrende øyne, med smale, ovale pupiller» og “En rød, kløyvd tunge går ut og inn under de små neseborene». Karakterene var veldig godt beskrevet og jeg klarte å se dem for meg. Setningene var passe lange og alle setninger ga mening.

  Det jeg likte best med utdraget var alle beskrivelsene. Det gjorde sånn at man følte at man var der og man klarte å se for seg personene og landskapet rundt.

  Jeg synes forfatteren kunne sagt litt mer om Martin, F.eks beskrevet han eller tegnet han.

  Jeg synes det var uventet at det var han nye gutten i klassen som liksom skulle være den humoristiske personen, Tom var ikke like morsom og humoristisk som Kompis.

  Jeg kunne tenke meg å lese resten av boken fordi jeg vil vite om Martin blir frisk og om de vinner fotballkampen mot de rike klysene.

  Jeg vil anbefale boken til folk som liker humor eller 6+

  ⭐Jeg gir boken terningkast 5/6⭐

 80. Teksten handler om ……..
  En gutt som heter Tom som har en bestevenn og det er Martin som
  er på sykehuset som er halv dø.
  Derfor er han veldig lei seg. Plutselig
  kom en ny gutt i klassen. Han heter kompis Gnork.
  Han var litt annerledes enn de fleste guttene
  i verden. Hans mor var kannibal
  og familien var litt merkelig. Han hadde en
  døds giftig slange i sekken.Og hadde en krokodille i kjelleren.
  Tom skal spille fotballkamp mot de rike klysene.
  Vinner de eller blir de tap?

  Sjanger: humor
  Jeg synes humor er en veldig fin sjanger fordi man pleier å
  overdrive mye. Og dette synes jeg var humor, denne hadde både
  overdrivelser og morsomme ord for eksempel : Mia viser fingeren
  og Jeg setter kurs mot den verste plassen i verden.

  Personene var humoristiske og litt annerledes fordi forfatteren
  er veldig god til å beskrive og sette gode ord på ting. Personene var
  litt forskjellig, noen var mer normale enn andre. Jeg likte
  når han beskrev Preben fordi forfatteren lagde morsomme beskrivelser og da var det gøy å lese. Preben var en av de rike klysene.

  Jeg synes …..

  Jeg synes språket var veldig bra og forfatteren var god
  til å beskrive.Her er noen eksempler :Det er to stirrende øyner, med smale ovale pupiller og en rød kløyvd tunge går ut og inn under to
  små nesebor.Karakterene var veldig bra beskrevet og jeg klarte
  å se dem for meg. Setningene var passe lange og ga mening.
  Jeg synes forfatteren kunne skrevet mer om Martin for eksempel:
  tegnet han eller beskrevet han.
  Jeg synes det var uventet at den nye gutten i klassen som skulle
  være den humoristiske personen, Tom var ikke like morsom og humoristisk.
  Jeg kunne tenkt meg og lese resten av boken fordi
  jeg vil vite hva som skjer om Martin blir frisk og om de vinner fotballkampen mot de rike klysene.

  Jeg ville anbefalt denne boken til folk som liker humor eller 6+

  Jeg gir boken 5/6 🩷

 81. Bokanmeldelse

  Utdraget handler om Tom. Tom sin bestevenn heter Martin og begge to elsker fotball. Martin er det største fotballtalentet i byen. Men Martin blir syk og må på sykehuset.
  Det er to fotballag, et med de rikeste og mest klysete i byen og et vanlig fotballag, der Tom spiller.
  En som heter kompis Gnork begynner i klassen til Tom, Kompis har en slange i sekken sin, en krokodille i kjelleren, og en mor som er kannibal.
  Sjangeren er humor og det har forfatteren virkelig greid å skrive om.Alle karakterene hadde sin helt egen personlighet og det gjorde boken veldig gøy og morsom
  Jeg likte veldig boken og derfor ble jeg veldig nysgjerrig på hvordan boken sluttet . Jeg likte ikke at boken ikke hadde noen farger, det ble liksom litt tomt.
  Det eneste Tom er redd for er at Kompis ikke liker fotball.
  Det jeg likte mest med boken var når Preben gikk bort til Tom
  og Mia, og så viste Mia fingeren til Preben, Det var veldig morsomt fordi det kom så uventet og brått på.
  Jeg anbefaler boken til 7-11 år fordi den er lett å lese, men det er noen ord som jeg tror at de yngre kommer til og lure på.
  Jeg gir boken en solid 5/6 fordi den er bra og morsom, men noen ting kunne ha vært bedre.😎

 82. Teksten handler om at Martin, bestevennen til Tom, ligger halvdød på sykehuset. Tom savner ham og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og de andre rikingene. En dag begynner det en ny gutt i klassen, kompis Gnork. Kompis har et dyr i sekken.Hva for folk er egentlig kompis og resten av familien Gnork ? Og Hva gjør egentlig krokodille i kjelleren deres ?l utdraget møttes Tom og kompis og Preben Rikingene.

  Det jeg likte med teksten var at forfatteren har beskrevet det bra
  sånn at man kan forestille seg det.Denne boka er veldig bra fordi
  at de starta rett inn i det morsomme da han sa-Mamma er kannibal,
  da kan det hende at noen får litt latter inni seg.Det var veldig bra beskrevet
  og forklart for eksempel museflettene til preben danser lystig med han
  da han springer.Jeg klarte å forestille meg at jeg var der.Forfatteren har
  gjort en jobb jeg klarte å bli trukket til av teksten.

  Anbefaler Jeg anbefaler boka fordi den morsom og litt trist da
  Martin, bestevennen til Tom, ligger halvdød på sykehuset.
  Det synes jeg er litt trist.
  Jeg gir boka terningkast 6 og at den bør være med superfinalist.

 83. Bokanmeldelse

  Teksten handler om Tom og bestevennen hans Martin. Martin er syk, og Tom savner han veldig. Tom håper Martin blir frisk til den viktigste fotballkampen mot Preben, og de andre klysene. En dag begynner det en ny gutt i klassen, Kompis Gnork. Kompis har en slange i sekken. Hva slags folk er egentlig Kompis og resten av familien Gnork? Og hva gjør en stor krokodille i kjelleren deres?

  Sjangeren er humor. Jeg er ganske glad i humor, så jeg likte dette utdraget. Det er fordi humor er en sjanger der man overdriver veldig. Det er morsomme ord og mange komiske situasjoner.

  Karakterene i teksten er ganske hysteriske. De bruker setninger som for eksempel, mamma er kannibal og Mia viser han fingeren.

  Teksten er veldig god fordi forfatteren klarer å få folk til å le. Han bruker fine ord, forfatteren overdriver veldig, for eksempel på Preben. Preben er jo en liten fjott som jeg syns. Og han snakker som om han har alt og at han er den kuleste. Et eksempel på noe han sier er, Pappa kjøpte skoene til meg i USA. Så fikk han navnet mitt sydd inn med gulltråd.

  Jeg synes det var litt uvant å lese på nynorsk. Men det gikk fint. Det var kanskje noen ord som var litt rare for eksempel, kviskrar og sjamporeklamevennene. Men ellers likte jeg utdraget.

  Jeg synes man klarer å leve seg inn i teksten, fordi det var så mange gode beskrivelser, mange adjektiver og originale ord. Man forstår språket. Og da klarer man å se det for seg.

  Teksten starter veldig fint. Og jeg synes den bygger seg gradvis opp.

  Jeg liker språket veldig godt. Språket passer til den aldersgruppen boken er satt til. Setningene er passe lange og det gir en fin flyt til utdraget.

  Teksten slutter bra. Det er ingen cliffhanger på slutten. Men jeg har veldig lyst til å lese hele boka.

  Så hvis du liker humor, vennskap og samarbeid. Kan denne boken passe for deg!
  Veldig bra bok!

  Jeg vil gi boken terningkast 5/6🤡

 84. Bokanmeldelse

  Teksten handlet om en gutt som het Tom. Han hadde en venn som het Martin som ble syk og måtte på sykehuset. En dag begynte det en ny gutt i klassen som het Kompis som er veldig spesiell, han har en slange i sekken, en krokodille i kjelleren og moren er kannibal. Tom liker å spille fotball, men laget med de rike barna pleier å vinne hele tiden siden Martin ble syk. Alt Tom vil er å vinne over det rike laget.
  Sjangeren var humor og det er en av favorittene mine fordi det er veldig morsomt å lese og det pleier å være morsomme bilder og det er veldig gøy.
  Det jeg likte best ved utdraget var at det var bilder og humor.
  Jeg synes det er bedre med bilder,og at det er gøyere å lese med bilder og at det er veldig morsomt med humor i teksten.
  Eksempler: Når Kompis sa mamma er kannibal og når Mia viste fingeren til Preben. Det var også veldig morsomme bilder i teksten.
  Jeg fikk veldig lyst til å lese boka fordi den virker veldig morsom. Jeg elsker humorbøker, det er kanskje favoritt sjangeren min på bøker.Det som kunne vært litt bedre med teksten var hvis det hadde vært farger på bildene fordi det hadde gjort det litt gøyere med farger. Men det var fortsatt veldig en veldig bra bok.
  Det beste med teksten var at det var veldig mye morsomt som skjedde i teksten og det er veldig bra fordi det skjer noe hele tiden så det er alltid noe gøy som skjer.
  Beskrivelsene i teksten var veldig bra fordi det var bra beskrevet og morsomt.
  Det var også lett å leve seg inn i teksten fordi det var veldig bra beskrivelser.
  Setningene var passe lange og lette å forstå. Jeg skjønte nesten alt.
  Dette var kanskje en av de beste bøkene jeg har lest.
  Jeg anbefaler boken til alle fordi den er veldig morsom og det er lett å forstå meningen som gjør boken veldig bra.

  Jeg gir boken terningkast 6/6 fordi den var veldig morsom og veldig gøy.

 85. Bokanmeldelse

  Utdraget handlet om Tom som savner bestevennen sin Martin som ligger på sykehus. Martin var jo en så god venn og en så god fotballspiller, for Martin og Tom pleide å spille mye fotball sammen. I utdraget får vi vite mer om en ny elev i klassen nemlig Kompis Gnork. Tom og Kompis blir gode venner. Tom blir litt nysgjerrig på hva Kompis Gnork driver med, han tar med en slange på skolen for han har en krokodille i kjelleren og en mor som er kannibal. Tom vet ikke om Kompis liker å spille fotball. Tom på fotballaget skal spille kamp mot de rike klysene. Alt han vil er å vinne.

  Sjangeren er humor. Jeg er glad i humorbøker fordi de får meg alltid til å le og det gjør at jeg liker å lese. Kompis Gnork driver med, han tar med en slange på skolen for han har en krokodille i kjelleren og en mor som er kannibal.

  Karakterene hadde hver sin personlighet som gjorde utdraget mer spennende fordi når alle karakterene har sin egen oppførsel gjør det boka gøy.
  Jeg likte best at det var mye morsomt i utdraget som feks: at Mia viste bannefingeren til Preben fordi jeg synes at det kom litt uventet.
  Det jeg ikke likte så godt at boken var at det ikke var farger i bildene fordi farger hadde gitt mer liv i boka. Jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan boka endte. Jeg anbefaler boken til 7-11 år fordi den er lett å lese, men det er noen ord som jeg tror at de yngre kommer til å lure på.

  Jeg gir boken en solid 5/6 fordi den er bra og morsom, men det er ikke den beste boken jeg har lest.

 86. Det handler om Tom som har en Bestevenn som heter Martin som er lagt inn på sykehus, det handler om et fotballag som skal spille kamp mot et lag som er mye bedre enn de,

  En rik familie som har et barn som heter Preben og Preben har fått seg nye fotballsko, det handler om en jente som er forelska i den ene fotballspilleren
  og det handler om et barn som hadde
  en slange med i sekken på skolen.

  Jeg ville ha anbefalt denne boka til de som er over 9 år.Jeg synes at forfatteren hadde beskrevet boka veldig godt fordi han hadde skrevet det han så for seg. Jeg ville ha lest videre i boka fordi jeg synes at sjangeren var veldig bra synes jeg.

  Jeg vil gi denne boka terningkast 5 av 6

 87. FAMILIEN GNORK

  Teksten handler om Tom. Han har en bestevenn som heter Martin og ligger halvdød på sykehuset. Det begynner en ny gutt i klassen som heter Kompis Gnork. Og Kompis har en slange i sekken, krokodille i kjelleren og en mor som er en kannibal.
  Tom og Martin pleide å spille fotball før Martin ble syk. Tom savner Martin.
  Preben, er en snobbete, rik gutt som går i klassen. Han har fått et par dyre nye sko fra USA som ikke kommer til Norge før om et halvt år. Tom liker ikke Preben. Nå skal de ha fotballkamp og det er veldig viktig for Tom at de slår laget til Preben. Hvordan skal det gå uten Martin?
  Sjangeren er humor. Jeg likte at teksten var humor. Fordi jeg likte personene de var veldig overdrevet. Det er ikke normalt å ha en giftig slange i sekken eller en krokodille i kjelleren eller en kannibal som mor.
  og at den ikke bare handlet om fotball, den handlet om at Martin hadde blitt syk, men ikke litt syk, men skikkelig syk faktisk ligger han halvdød på sykehuset.
  Det er litt spesielt at kompis har en krokodille i kjelleren?
  Det er litt spesielt at Kompis hadde en slange som var giftig i sekken.
  Jeg syntes at Preben er en bortsemt drit. Jeg likte at Preben skulle tøffe
  seg bare fordi han har fått et par nye og dyre fotballsko. Jeg synes at det var en bok fordi jeg liker humor, det er morsomt å lese.
  Jeg likte Kompis som karakter i boka. fordi det er ganske uvanlig å ha en slange i sekken eller en krokodille i kjellere.
  Jeg ville gitt terningkast 5/6 fordi det var en bra bok og jeg liker sjangeren.
  Jeg synes at utdraget var bra, det var en ting jeg ikke likte det var det var at boka var på nordnorsk ellers synes jeg at utdraget var bra.
  Jeg håper at Martin blir frisk til kampen . Jeg håper at de vinner

 88. Teksten handler om en gutt som heter Tom. Tom har en venn som heter Martin. Martin og Tom liker fotball og de spiller på samme lag. Neste uke skal de spille fotballkamp, men Martin har blitt alvorlig syk. Martin og Tom pleide å sitte ved siden hverandre, men når Martin har vært syk så har Tom sittet i det siste alene. En dag kom det en ny gutt som heter Kompis. Når Tom så Kompis så var det at Kompis spurte Tom om å holde en hemmelighet. Tom så inn i sekken til Kompis og han så noe der inne. Det Tom så var en meter lang slange. Med røde og gule striper i sikksakk bort over hele kroppen. Han ser bare helt ufattelig stilig ut. Han heter Hoggtass. Kompis ville ikke la han bli igjen hjemme den første dagen.

  Sjangeren er en humorbok. Jeg synes at det er gøy med humorbøker fordi de er morsomme å lese.

  Temaet til boken er at Tom og de andre på laget skal spille fotballkamp mot Preben.

  Jeg synes at handlingen i teksten var veldig bra beskrevet.

  Det som overrasket meg var at de hadde et lag som bare var rike familier.

  Jeg synes at språket i teksten var veldig bra, fordi det er mange bra beskrivelser. For eksempel, brått er jeg ikke i tvil om hva jeg ser. En meter lang slange ligger i bunnen av sekken, han har røde og gule striper som går i sikksakk bort over hele kroppen. Han ser bare helt ufattelig stilig ut. Eller et annet eksempel, museflettene til Preben danser lystig mens han løper.

  Det jeg likte best var at det handlet om fotball siden jeg synes at det er også gøy.

  Jeg synes at boka ikke burde forandre seg fordi, jeg synes at boka er bra sånn som den er.

  Jeg vil anbefale denne boka til de som er 9 til 14 eller hvis du liker humor som en sjanger.

  Jeg vil gi denne boka terningkast 4 til 5.

 89. Familien Gnork ble skrevet av Toralf Fagertun og illustert av Line Halsnes.

  Boken handler om Tom, Kompis Gnork og klysa Preben.

  Tom savner bestevennen sin som ligger på sykehuset, men en dag så kommer det en ny gutt i klassen å han er litt spesiell og rar. Han har en slange i sekken som heter Hoggtass. Tom tror at han og Kompis kan bli venner.

  Jeg likte boken veldig mye fordi den var en litt morsom og rar. Jeg liker komedier mye.

  Jeg kunne ha tenkt meg til å lese boken.

  terning kast 6/6

 90. Tittel Familien Gnork
  Forfatter Thoralf Fagertun
  Martin kompisen til Tom ligger halvdau på sykehuset.
  Tom savner han og vil at han skal rekke kampen mot Preben.
  En dag kommer det en ny gutt i klassen han heter Kompis Gnork.
  Han har nok en kortslunting i hjernen fordi han tok med seg en slange på skolen som heter Hoggtass. Tom håper bare at han liker fotball.
  Jeg synes boken var helt ok men skulle ønske at det var litt mer om Kompis i utdraget men trossalt en god bok. terning kast 4.

 91. Jeg likte boken veldig godt fordi han hadde en slange i sekken.boken handler om en gutt som har en venn men han blir veldig syk.det kommer en ny gutt i klassen (kompis gnork) som sitter ved han.gutten vil vise han noe det er en slange.og jeg liker komedier og humor. jeg vil lese mer. 10/10

 92. boken heter familien gnork. en gan i boken var det som at Martin hvart syk og måte på sykehuset å måte være der lengre ven en hanes heter kompis og har en slange som heter hogorm jeg likte boken jeg gjir den 6\6 den var bra

 93. Boka heter familien Gnork .Boka handler om en gutt som heter tom. Han liker og spille fotball. Han for en venn som heter Preben.Man Martin er bestevennen hanes. Jeg synes boka var kjedelig. Det var ikke så mye som kjede .Jeg likte ikke bildene fordi de hadde ikke farge. Terningkast 2\6

 94. Den var ganske bra og den handlar om e gut som hadde en venn som blei alvorlig sjuk og som måtte på sjukehus veldig lenge. den var litt spenande.

 95. jeg syntes boken er morsom, men jeg skjønte det ikke så men den er veldig morsom jeg gir den terningkast 4/6.

 96. passe bra bok jeg likte ikke humoren og den var på nynorsk den var VELDIG RAR og at DET VAR EN SLANGE I SEKEN HAS VAR VELDING RART.

 97. jeg syntes at boka var passe bra fordi den var litt vanskelig å forstå men den hadde humor også den var greit jeg gir den terningkast 4

 98. Jeg synes boka var bra, men at forsiden ikke pae gang det blir laget en bokslukerprisenbok, kanskje dere kan prøve og få forsiden til og passe litt bedre til utdraget og tittelen på boka. Jeg vil gi den 6/10 sier:

  Jeg synes boka var bra, men at forsiden ikke passet så bra til utdraget vi fikk lese. Det var heller ikke så mye humor i utdraget vi fikk lese. Neste gang det blir laget en bokslukerprisenbok, kanskje dere kan prøve og få forsiden til og passe litt bedre til utdraget og tittelen på boka. Jeg vil gi den 6/10

 99. Jeg synes denne boka var ganske kjedelig
  Det var ikke så mye som skjedde
  Det handlet litt for mye om fotball
  Det var dårlige bilder (jeg liker ikke bilder i det hele tatt)
  Det var bare en dårlig bok.
  Jeg gir den terningkast 1, fordi det går ikke an å gi 0

 100. Jeg syntes boka var veldig rar, helt grei. gir terning kast 3/6, den var kul, VELDIG RAR og morsom, hater ny norsk.

 101. den var passe bra det er ikke noe jeg komer til å lese jeg synes det var passe med tekst jeg gir den terning kast 4

 102. Den var bra, likte ikke nynorsksen, den var ikke så morsom, likte slangen, men jeg liker ikke fotball så litt kjedelig for meg

 103. Den var ikke bra fordi forsiden ikke handlet om utdraget. Jeg trodde den skulle handle om stein alderen. Men det handlet bare om fotball. Og den ble markert som humor hvorfor var den ikke markert som fotball da?

 104. jeg likte at det var fotball skjønte ikke så mye den var veldig kort
  jeg synes utdraget var bra men veldig kort jeg gir boka terningkast 4

 105. Jeg synes boka var bra, men at forsiden ikke passet så bra til utdraget vi fikk lese. Det var heller ikke så mye humor i utdraget vi fikk lese. Neste gang det blir laget en bokslukerprisenbok, kanskje dere kan prøve og få forsiden til og passe litt bedre til utdraget og tittelen på boka. Jeg vil gi den 6/10

 106. Jeg synes ikke at forsiden hang sammen med teksten, Men selve boka kan være spennende å lese men ikke noe for meg.

 107. Jeg synes ikke at forsiden hang sammen med teksten, Men selve boka kan være spennende å lese men ikke noe for meg.

 108. Jeg synes at denne boken var dårlig fordi det ble kjedelig og jeg likte ikke boken den var dårlig skrevet og jeg synes at det var rart at de startet en krig når samfunnet var allerede dårlig gir denne boken 1/6 veldig dårlig anbefaler ikke denne boken til noen

 109. Jeg skjønte ikke så mye fordi den var på nynorsk det gjør at jeg syntes at boken var dårligere, men den var ikke så spennende heller da.

 110. jeg likte boka litt siden den var ganske morsom. men jeg skjønte ikke alt siden det var på dialekt og ikke bokmål men jeg gir den 6/10

 111. jeg syns selve boken var kjedelig, men når han sa at moren hans var en kannibal fikk jeg helt latterkrampe. Jeg skjønte ikke så mye fordi det var en annen dialekt så mitt terningkast er 2

 112. jeg var ikke så fan av boken, jeg skjønte ikke så mye av den siden den var på dialekt og ikke bokmål. jeg gir terning kast 1av 6

 113. Navn på bok: Familien gnork
  Navn på forfatter/illustratør: Thoralf fagertun

  Handling: Denne boka handler om en gutt som heter Tom. Tom har en bestevenn som heter Martin, men en dag ringer faren til Martin, Martin er alvorlig syk, han ligger på sykehuset og han må være på sykehuset veldig lenge. Helt siden Martin kom på sykehuset så har stolen ved siden av han i klasserommet stått tom, og fotballaget har manglet sin beste spiller og kaptein.
  Så kommer det en ny gutt i klassen, han heter kompis Gnork. Tom så en slange i Kompis sin sekk, da viste han at han fant sin beste venn. Sammen skal de kjempe mot klysa Preben.

  Min mening
  Boken var bedre enn middels, med mye action. Men jeg har lest mye bedre bøker.

  Boken passer for 9 år og oppover, fordi det kan være en litt barnslig bok, men den er fortsatt gøy.

  Terningkast. Jeg gir boken terningkast 4.

 114. Jeg gir den terningkast 1,10000000000000000000000000000000000000000 på grunn av den var på et annet språk den skulle vært norsk

 115. Da jeg leste la jeg merke til moren hans var kanibal.
  Jeg likte ikke boken så godt fordi den er på nynorsk.
  Jeg synes at boken var litte rar.

 116. Det gjorde inntrykk på meg at moren var kanibal.
  Jeg likte ikke at boka var på nynorsk.
  Jeg synes at boken var litt kjedelig.

 117. Familien Gnork
  Boken handler om en gutt som heter Tom som har en bestevenn som heter Martin.
  Sjangeren til boken er humor.
  Jeg likte boken siden den var ganske morsom.
  Jeg synes boken passer til de som liker fotball og sjangeren humor.
  Jeg synes at boken kan passe til alle aldre, men passer best for de som er mellom 8-13 .
  Jeg gir boken en terningkast 5/6

 118. Jeg synes boken var veldig kjedelig for det var liksom ikke noe for meg
  Jeg liker at det er litt kjærlig het for det gjør det litt artigere å lese
  Det gjorde inntrykk på meg at Preben er selvopptatt.
  Slutten var grei for at det var kjærlighet i luften.

 119. Eg synest boka » Familien Gnork» var heilt ok fordi eg ikkje synest den var så spennande og ikkje heilt min type bok. Den var litt spennande fordi eg synest at det var litt spennande at vennen til Tom var på sykehus.

 120. Den var ganske bra og den handlar om e gut som hadde en venn som blei alvorlig sjuk og som måtte på sjukehus veldig lenge. den var litt spenande.

 121. Boka begynner med at ein ny gut begynner i klassa og seier at mora hans er kannibal. Læraren seier at han skal sette seg ved siden av Tom, og etterpå spør han om han kan seie Tom ein hemmelighet. Han opnar opp sekken og, Tom ser at det er ein meter lang slange på bunnen. Tom trur han han funnet ein ny kompis, og han håper at han liker fotball. Etterpå skal Tom og laget sitt spele mot dei rike folka sine barn, men den beste spelaren deiras er borte.
  Boka var grei
  Terningskast 4

 122. Boken var dårlig. Alt for mye fotball. Karakterene ser rare ut. Piggene på fotballskoene er for store. Det eneste bra med boka er at mammaen til Kompis er kannibal. Hvis du er ny anbefaler jeg ikke boka. Ikke les hvis du ikke må.

 123. Vi syntes boka var gøy å lese. Det var litt gøy at Kompis har med en slange i sekken. Tom virket som en fin fyr. Preben er en spesiell type. Lurer på hvordan det går med guttene og kampen. Skulle fått litt mer om familien til Kompis. Forsiden på boka gjorde at vi hadde forventet å få vite litt mer om dyrene. Ble litt mye fotball. skal lese boka.

 124. Familien gnork
  Boka hånler om Martin som er på sykehus, venen has tom og Preben
  Hovedpersonen er tom som snakker Preben som skryter om skoene hans
  Boka var morsom
  Terningkast 6

 125. Familien gnork
  Boka hånler om Martin som er på sykehus, venen has tom og Preben
  Hovedpersonen er tom som snakker Preben som skryter om skoene hans
  Boka var morsom
  Terningkast 6

 126. Boken heter familien gnork er illustrert av Line Halsnes Samlaget 2022.
  Boken handler om Martin bestevennen til Tom ligg halvdaud på sykehuset. Tom savner han og ønsker at han blir frisk til den viktige fotballkampen mot Preben og gjengen. En dag begynner det en ny gutt i klassen kompis gnork kompis har et dyr i sekken for folk er egentlig kompis og resten av familien Gnork. I denne boka er det snakk om humor. Denne boka minner meg på filmen “Bridesmaids”. Denne boka minner meg også på boken Elin Ørjasæter. Det er lett å leve seg inn i boka Familien Gnork fordi det er engasjerende og karakterene er så levende. Jeg likte at boka starter med Mamma er kannibal. Jeg likte at boken starter med noe som ikke engang gir mening. Jeg syns Kompis Gnork er morsom. Jeg synes Tom er litt engasjerende og morsom. Ja, den tar familie, vennskap og eventyr. Et set kursen mot den værste plassen i værda i ny norsk. Jeg likte at det er på ny norsk for da lærer du ny norsk på en måte som korleist som betyr hvordan det kommer på en setning og da kjønnet du at det er hvordan. Teksten er litt enkelt å lese hvis du klarer nynorsk eller litt for det er ikke så vanskelig ord inni der. Boken er morsom. Det beste med boka er slutt teksten. Andre burde lese den hvis de liker morsomme film fordi boken er morsom. Jeg syns boken burde være en Superfinalist fordi den er en bra bok og jeg tror noen andre hadde likte denne boka for kanskje noen andre synes at sen er morsom.
  Takk for meg 👏🏻👏🏻👏🏻

 127. Familien gnork

  Jeg skal skrive om dette boka

  Dette er illustratør og forfatter og utgivelsesår forlag.

  Hovedpersonen er Thoralf fagertun
  Handlingen er sommer 2022
  Det som skjer er at de finner slanger og son.
  Det var spennende.
  Ja de møter på problemer.
  Det var bra bare veldig recomennded.
  De kunne har skrivet mer.
  Det var bra kult og jeg har opplevd son der kamper.

  Kjønte ikke så mye kunne har forklart noen ord.

 128. Den var litt kjedelig siden jeg ikke liker fotball så godt men den er sikkert gøy for di som liker fotball men min rating 6/10

 129. Eg tipper det er ein av de beste bøkene eg har lest og eg er ikkje en sann parsjon som liker og lese men det lisje eg hørte fikk meg til å lese meir, men eg har ikkje boka so eg kan ikkje lese meir. Eg syntes at Familien Gnork burde bli nominert asom ein av de 5 heldige vinnerane fordi den er morsom spenande kul og den passar får alle aldere men spesielt får folk mellom 10-23 år og for folk som liker og lese litt. Familien Gnork får ein sterk 10/10 av meg 😀

 130. Eg likte denne boka veldig godt, eg synes at den passa til barn 10-13 år. Eg synes at familien gnork bør vinne, fordi eg synes at den var underholdende og spennende. Familien gnork var den beste boka synes eg.

 131. Jeg synes at denne boken var ganske bra fordi den var morsom, og veldig spennende. Jeg synes at Preben var en liten bortskjemt unge og burde ikke tro at han er noe fordi han er bare en liten «fjott».

 132. Denne boka var egt ikke for meg , men den er sikkert god for andre . Den er lsm bra skrevet , men ikke min sjanger . Det var litt kult med den dere slangen eller ja . Preben var egt morsom . «Nye sko» og «Ny drone» Det var sikkert d beste med boka. Ikke for meg , men morsom . Hadde sikkert anbefalt den for folk som liker sånn type sjanger . ( altså humor . )

 133. Jeg synes denne boken var helt ok ikke den beste burde ha mer humor og ja jeg vil gi denne boken terningkast 4/6

 134. Jeg syns at boken var kjedelig
  Jeg likte godt da boken sluttet
  Jeg ble irritert da boken startet
  Hvis jeg var gutten hadde jeg trent på fotball
  Jeg ble overrasket over at han hadde en slange i sekken
  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gut i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva for folk er eigentleg Kompis og resten av familien Gnork? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og Kompis, og Preben klysar seg.

  Jeg valgte dette avsnittet fordi det var opningen

 135. Bokens navn: Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun

  Utgitt av: Samlaget

  Sjanger: Humor

  Handling:

  Det handler om Martin, bestevenn til Tom ligger på sykehuset.

  Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen Preben og de andre klysene. En dag begynner det en ny gutt i klassen, Kompis Gnork. Kompis har et dyr i sekken.

  Min meining:

  Boken var ikke så spenene som jeg trodde. Den var ikke så interessant fordi den var kjedelig. Det var ikke en sjanger for meg. Det står at den skulle være morsom, men den var ikke morsom for meg.

  Terning kast:

  Jeg anbefaler boken til 7år 8år 9år

  Boken var ikke så bra.

  Jeg gir den ternings kast 2.

 136. Bokens navn: Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun

  Utgitt av: Samlaget

  Sjanger: Humor

  Handling:

  Det handler om Martin, bestevenn til Tom ligger på sykehuset.

  Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen Preben og de andre klysene. En dag begynner det en ny gutt i klassen, Kompis Gnork. Kompis har et dyr i sekken.

  Min meining:

  Boken var ikke så spenene som jeg trodde. Den var ikke så interessant fordi den var kjedelig. Det var ikke en sjanger for meg. Det står at den skulle være morsom, men den var ikke morsom for meg.

  Terning kast:

  Jeg anbefaler boken til 7år 8år 9år

  Boken var ikke så bra.

  Jeg gir den ternings kast 2.

 137. FAMILIEN GNORK

  Boken familien Gnork handler om Tom, og bestevennen sin er på sykehus. Martin er nesten halv dau og klarte ikke å spille mer enn 5 minutter når han spilte ute på banen. Nå sitter Tom med en ledig stol i klasserommet, men det varte ikke lenge for nå har de fått en ny gutt i klassen som heter Kompis og er helt gal. Han har en lang slange i sekken med helt gule øyne. Tom synes at Kompis var litt kul og tenkte at Kompis kanskje kunne bli den nye bestevennen til Tom nå som Martin var på sykehus. Han måtte bare like fotball! Martin var den beste på fotballaget de sitt og nå hadde Tom blitt kaptein og skal de møte Preben laget hans. De har ikke sjans mot det laget. Alle der har rike foredlere og får hva de vil og alt de beste utstyrene. De har til og med leid inn profesjonelle til å trene de. Og nå er Tom lei av å tape mot de snørrungene så nå skal han gruse de, men han vet bare ikke hvordan. Sjangeren er humor og vennskap.

  Jeg vet ikke helt hva jeg synes om boka. Det er litt vanskelig å si fordi jeg er ikke så glad i nynorsk og det ødelegger litt fordi det blir vanskelig å lese og litt rare ord. Jeg tok å kryssa den på bra. Jeg har kryssa bra på nesten alle bøkene på disse bokslukerbøkene, men det er liksom ikke så mange som har vært en bok som er min type bok.

  Jeg vil anbefale denne boka til de som er glad i fotball og vennskap. Eller hvis du er 8-12 år. Ternings kast 3 av 6.

 138. Jeg synes boksa var helt grei fordi den var ikke så gøy jeg gir boka terningkast 5 av 10. Og jeg synes at boka passer for barn fra alder 6 til 10.

 139. Jeg synes denne boken var veldig bra fordi det er ganske detaljert. Jeg synes det skjedde litt for mye, men det er en fin bok. Boken handler om Tom som er bestevenn med en som ligger på et sykehus. Forfatteren har forklart ting slik det kunne vært i virkeligheten. Boken passer til 8 – 12 år.

 140. Jeg synes boken var helt grei, litt kjedelig men gøy siden den handlet om vennskap og fotball. Den passer for 7-11 år. Terningkast 2.

 141. boka hannla om ein gutt på sykehuse og kan spele den verdens viktigaste fotballkamp .
  eg likte boka for eg liker fotball
  terning kast 5

 142. Boka handler om Tom som savner vennen sin Martin som er sjuk. Dei har ein viktige fotball kamp og Tom håper at Martin kan komme. Eg likte ikkje boka den var ikkje så bra og ja kjedlig. Terning kast 3👎👎

 143. Boka handlar om ein gut som heiter Tom. Tom sin bestevenn heiter Martin.Tom og Martin elsker og spela fotball i lag. Men så begynte Martin og føla seg slapp og ein dag blei martin veldig veldig skjuk så han måtte vera på sjukehuset lenge så etter då har plassen ved siden av Tom vert tom. Det einaste Tom vil er at Martin skal bli frisk til den viktigaste fotball kampen i deirans liv mot Preben og dei rikingane. Ein dag kommer det ein ny gut i klassen og han har ein stor slange i sekken Tom trur kanskje at han har fått ein ny venn. eg likte boka litt men det sjedde nesten ingenting i utdraget. Eg gir boka terningkast 3.

 144. Boka handler om ein gut som heiter Tom. Tom sin bestevenn er sjuk. Det begynner ein ny gut i klassen til Tom. Den nye guten heiter Kompis. Kompis er kjempe god i fotball. Kompis lager ein eleksir som gjer Martin frisk.
  Eg likte boka litt den var litt kjedeleg.
  Terningkast 3.
  Utraget var veldig dårleg det skjedde ingenting:(

 145. Eg likte boka godt fordi eg har lest denne boka.
  Boka handler om Tom.
  Eg likteboka fordi den er spenande og at det er lit mykje tekst.
  Terning kast 5.

 146. Jeg syns den var gøy! Men litt vanskelig å lese den på nynorsk. Den var morsom, og det var enkelt å følge med. Jeg gir boken en 7/10. Passer for barn 6-11.

 147. jeg synes ikke boka var så bra men den var sånn passe jeg anbefaler boken litt. Passer til 7 år og oppover.

 148. Jeg synes at boka var ikke så gøy å lese for min del. Den hadde ikke så mye å lese og fortelle. Jeg hadde ikke lest hele boka etter jeg hadde hørt utdraget. Jeg tror vis jeg hadde lest hele boka hadde jeg likt det litt bedre. Terning kast 3

 149. Jeg syntes den var litt mer trist enn morsom. Den handlet ikke så mye om »familien gnork». Utdraget var ikke det beste, men det var helt okay. Så jeg gir denne boka passe bra. Den var ganske rask å lese, og hadde mye adjektiv. Men jeg hadde veldig lave forventninger fra starten.

 150. jeg vikte veldig god denne boka og jeg elsker at den har mye humor og lit drama jeg skal nok kjøpe denne boka for meg sjøl tarningskast 5/6

 151. Jeg synes at utdraget var veldig morsom fordi det var mange adjektiv å den var morsom. Det var litt trist at Martin lå på sjukehuset.
  Jeg gir utdraget var supert.

 152. jeg vikte veldig god denne boka og jeg elsker at den har mye humor og lit drama jeg skal nok kjøpe denne boka for meg sjøl hi

 153. jeg vikte veldig god denne boka og jeg elsker at den har mye humor og lit drama jeg skal nok kjøpe denne boka for meg sjøl

 154. Jeg synes boka var passe bra synes det var kjedelig at den var på nynorsk så ikke min type.
  Gir boka treningkast 2/6 .

 155. Boka var ikke min smak og jeg synes ikke den var noe humoristisk, selv om den er på nynorsk, passer den sikkert for folk som liker fotball. Jeg syns den passer for 6-10 år og gir den terningkast 1/6 eller 2/10.

 156. Bokanmeldelse av: Stella Helen Løberg

  Bokens navn: Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun

  Utgitt av: Samlaget 2022

  Handling

  Denne boken handler om Martin som er bestevennen til tom og ligger på sykehuset. På skolen satt Tom og Martin ilag men nå hadde plassen at med tom vært tom lenge, og en dag kom det en ny gutt til klassen, han het Kompis. Kompis og Tom ble venner ettervært men Kompis hadde et dyr med seg på skolen, og han sa til tom at han ikke ville la dyret være alene hjemme første dagen i nytt hus

  Min mening

  Denne boken likte jeg, men jeg likte ikke at den var på nynorsk. Og siden den er på nynorsk så kommer jeg dessverre ikke til å lese denne, siden det er mange ord som er vanskelige og sånne ting. Men jeg syntes den var spennende fordi, når vi fikk vite at Markus var på sykehus så begynte jeg å håpe at vi snart fikk vite hvorfor han var på sykehuset. Personbeskrivelsene i denne boken var ikke så verst men kunne vært bedre, men bra at vi fikk vite hvem de var.

  terningkast

  Jeg vil anbefale denne boken til alderen 9/13, jeg kunne ha anbefalt den til minrde men hvis du skriver eller leser bokmål så er det litt vanskelig. terninkast 3. og boken var bra men det var litt dumt at den var på nynorsk.

 157. Bokanmeldelse av: Stella Helen Løberg

  Bokens navn: Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun

  Utgitt av: Samlaget 2022

  Handling

  Denne boken handler om Martin som er bestevennen til tom og ligger på sykehuset. På skolen satt Tom og Martin ilag men nå hadde plassen at med tom vært tom lenge, og en dag kom det en ny gutt til klassen, han het Kompis. Kompis og Tom ble venner ettervært men Kompis hadde et dyr med seg på skolen, og han sa til tom at han ikke ville la dyret være alene hjemme første dagen i nytt hus

  Din mening

  Denne boken likte jeg, men jeg likte ikke at den var på nynorsk. Og siden den er på nynorsk så kommer jeg dessverre ikke til å lese denne, siden det er mange ord som er vanskelige og sånne ting. Men jeg syntes den var spennende fordi, når vi fikk vite at Markus var på sykehus så begynte jeg å håpe at vi snart fikk vite hvorfor han var på sykehuset. Personbeskrivelsene i denne boken var ikke så verst men kunne vært bedre, men bra at vi fikk vite hvem de var.

  terningkast

  Jeg vil anbefale denne boken til alderen 9/13, jeg kunne ha anbefalt den til minrde men hvis du skriver eller leser bokmål så er det litt vanskelig. terninkast 3. og boken var bra men det var litt dumt at den var på nynorsk.

 158. Bokens navn: familien gnork
  Forfatter: Thoralf fargetun
  Sjanger:2022

  Handling det hanler om en gut som heter tom som har en beste venn som er helveis dø på sykehuset
  Hvem handler det om? familien Gnork
  Hvordan er hovedpersonen? rar syn jeg
  Hvor foregår handlingen? Hvilken tidsperiode? det sier den ikke det sier dem ikke
  Hvilke problemer oppstår? beste vennen liger på sykehuset
  Konflikter? det er en konflikt mellom pregen og tom
  spenning? jeg syn at det ikke er noe spenene
  Action? det er lit action for det han ler om fotball
  min mening
  jeg liker dessverre ikke familien Gnork for det bare fenger meg ikke
  personbeskrivelse Tom liker fotball og vil hjerne ha en bestevenn som liker fotball
  passer for 7 åringer
  jeg syn boka kan få en 3 for jeg liker ikke denne bok så mye

 159. Bokens navn: familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Utgitt av: samlaget
  Sjanser: humor
  Handling:
  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gutt i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira?
  Min mening:
  Jeg likte ikke denne boken så mye var litt lite spenning og den gikk meg ikke på nervene for men sorry men terning kast: 2/6

 160. Forfatter: Thoralf Fagertun
  Forlag: Samlaget 2022
  Sjanger: Humor
  Jeg synes at det er helt ok jeg er ikke fan av boken. Jeg gir den 3\6 terningkast🎲

 161. Forfatter: Thoralf Fagertun
  Forlag: Samlaget 2022
  Sjanger: Humor
  Jeg synes at det er helt ok jeg er ikke fan av boken. Jeg gir den 3\6 terningkast🎲

 162. Utdraget fra familien gnork handler om en ny gutt som som har flyttet og har en slange med på skolen. Det som skjer er at en gutt som heter Martin blir veldig syk og må dra til sykehuset og blir der lenge. Og så blir vennen til martin lei seg. Og da skal fotballaget deres ha en kamp og de vet ikke om Martin blir frisk i tiden. Og det er liksom den viktigst kampen ever.
  Det var en litt kjedelig bok, men hadde gidd terningkast 3/6 Hadde anbefalt til folk som er nynorsk. Boka er på nynorsk.

 163. Anmeldelse av: Dina Elise Lyngmo
  Bokens navn: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Illustrert av: Line halnes
  det handle rom at en gutt begynner på en ny skole. Og forresten så er mammaen hans en kannibal. Gutten han sitter atmed liker fotball
  Hvis jeg må gi dette utdraget terningkast å jeg gi det terningkast 4 🎲🎲🎲🎲
  Jeg syns den var spennende.
  Hilsen Dina

 164. Anmeldelse av: Dina Elise Lyngmo
  Bokens navn: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Illustrert av: Line halnes
  det handle rom at en gutt begynner på en ny skole. Og forresten så er mammaen hans en kannibal. Gutten han sitter atmed liker fotball
  Hvis jeg må gi dette utdraget terningkast å jeg gi det terningkast 4 🎲🎲🎲🎲
  Jeg syns den var spennende.
  Hilsen Princess Lyngmo

 165. Anmeldelse av: Dina Elise Lyngmo
  Bokens navn: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Illustrert av: Line halnes
  det handle rom at en gutt begynner på en ny skole. Og forresten så er mammaen hans en kannibal. Gutten han sitter atmed liker fotball
  Hvis jeg må gi dette utdraget terningkast å jeg gi det terningkast 4 🎲🎲🎲🎲
  Jeg syns den var spennende.
  Hilsen Princess Lyngmo

 166. jeg syns det hvar veldig dårlig fordi det er ny norsk og det hvar skjedelig jeg syns det er ikke bra men noen kan like det men ikke jeg jeg gir terning kast 3 den er ikke min bok type

 167. Boka heter Familie Gnork. Sjangeren til boka er humor.

  På grunn av boka er på nynorsk så forsto jeg ikke helt historien,jeg tror at boka handler om en gutt som heter Tom,og han har en bestevenn som heter Martin og martin ble plutselig alvorlig syk også starta en ny gutt i klassen som heter Kompis men så kjente ikke jeg historien videre.

  Jeg synes at historien er bra men jeg liker ikke bildene så godt også er det nynorsk,og jeg forstår egentlig ikke nynorsk,Så jeg liker ikke boka så godt.

  Boka passer 8-12år helst de som forstår nynorsk og jeg gir boka terning kast 2\6.

 168. Familien Gnork
  Skrevet av: Thoralf Fagertun
  Boken handler om Tom som har en bestevenn som heter Martin.
  En dag fikk Tom en telefon fra pappaen til Martin som sier at Martin
  har blitt syk. De skal spille en viktig fotballkamp mot Preben og rikingene.

  Jeg synes at boken var ganske bra, men det handlet jo ikke om
  familien Gnork akkurat der. Men det kommer sikkert etter vært
  i boken. Jeg synes den var morsom og jeg har lyst til og lese mer.
  Jeg liker fotball og sport, så jeg likte den, men jeg tror kanskje
  mange tror at den. bare er for folk som liker fotball men det er
  det IKKE. På slutten var det morsomt at Preben irriterte Tom med
  at han snakket i øret hanes og at han hadde musefletter.
  Det var et morsomt bilde på slutten da han flexsa muskler.

  Jeg synes boken passer til folk i alle aldre. Jeg gir den terningkast 5.

  skrevet av: Anna, 6.trinn

 169. Illustrert av Line Halsnes.
  Samlget 2023.
  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gutt i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og kompis, og Preben klysar seg.
  Jeg gir det terning kast 3.
  For den var litt morsom men ikke helt min bok typpe.

 170. Jeg synes at boka var bra.Men man fikk ikke hørt så mye om den familien Gnork i dette utdraget.Man fikk høre om mye annet da.Det handler om en ny gutt som begynner i klassen til Tom.Han er litte grande rar synes Tom.Bestevennen til Tom,Martin.Han er veldig syk og ligger på sykehus.Tom er litt stressa fordi de snart skal spille kamp mot Preben og gutta.Han håper at Kompis gnork(han nye i klassa) er god i fotball.Denne boka har sjangeren humor.Jeg synes boka var bra men hørte ikke så mye om Gnorkfamilien.Jeg tror boka passer til alderen 8-12 år.Jeg gir boka 6\10.Men bra bok.

 171. Jeg synes at den boka familien Gnork var ikke så bra fordi at den var på nynorsk så det var litt vanskelig å skjønne hva som de sa, det er ikke sånne bøker jeg liker og lese, Men jeg gir boka terningkast 2/10

 172. Illustrert av Line Halsnes.
  Samlagt 2022.
  Sjanger Humor.

  Martin,bestevennen til Tom ligg dårlig på sykehuset.
  Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til fotballkampen mor Preben og de andre klysene.
  En dag begynner det en ny gutt i klassen,Kompis Gnork.
  Kompis har et dyr i sekken,hvilket dyr er det tru.
  Preben er forelsket i Mia med det er ikke Mia.
  Preben elsker å skryte av dyre ting han får av faren sin.
  Det liker ikke Tom.

  Jeg synes boken var passe bra men ikke helt min smak.
  Den passer fra 6-10år.
  Jeg vil gi denne terningskast 3 av 10.

 173. Jeg synes at boka var bra.Men man fikk ikke hørt så mye om den familien Gnork i dette utdraget.Man fikk høre om mye annet da.Det handler om en ny gutt som begynner i klassen til Tom.Han er litte grande rar synes Tom.Bestevennen til Tom,Martin.Han er veldig syk og ligger på sykehus.Tom er litt stressa fordi de snart skal spille kamp mot Preben og gutta.Han håper at Kompis gnork(han nye i klassa) er god i fotball.Denne boka har sjangeren humor.Jeg synes boka var bra men hørte ikke så mye om Gnorkfamilien.Jeg tror boka passer til alderen 8-12 år.Jeg gir boka 6\10.

 174. Jeg likte ikke boka så godt, og det var litt vanskelig og forstå noen ord på nynorsk. Men jeg vil gi boka terningkast 2\10 siden boka var ikke var noe for meg.

 175. Sjanger:Humor Martin bestevennen til ligger halvdaud på sykehuset. Tom savner han, og vil at han skal bli frisk til den viktigste fotballkampen mot Preben og de andre. En dag får de en ny gutt i klassen, kompis Gnork. Kompisen har et dyr i sekken. Hva for folk egentlig kompis resten av familien Gnork? Og hva er den digeret krokodillen i kjelleren dems? I utdraget møtes Tom og Kompis og Preben. Hovedpersonene i denne fortellingen er Gnork, Tom og Preben. Jeg anbefaler denne fra de som er 7-12 år. De som liker fotball. Jeg gir den terningskast 4.

 176. jeg synes den var sånn passe bra fordi jeg syntes at dem ikke kom frem med poenget og at det ikke handlet noe nesten om familien gnork og at det heller kom frem om bare Preben og han andre som snakka i teksten men ellers så var den bra fordi det var litt morsomt at Preben kom og irriterte hele tiden

 177. Jeg syns boka var ikke dårlig men ikke bra heller. Jeg liker humor veldig godt men er ikke fotball interesert. Også er det det der med nynorsk som jeg ikke forstår så mye. Terningkast 3. Kunne vært bedre hvis det var en versjon på bokmål.

 178. Det var en litt kjedelig bok: Jeg likte at det var med fotball i denne boken.
  Jeg synes den var kjedelig fordi det var ikke så mye jeg likte i den boken men fotball likte jeg. Boken passer for 6-9 år.
  Terningkast 3

 179. Jeg synes boken var passe bra. Jeg er ikke så glad i sånne bøker. jeg synes boken var for mye rart med, siden det var noe om dyr og fotball og venner og noen som var syk. Jeg gir den terningkast 3.

 180. Jeg synes boka var lit gøy fordi det var fotball i den. Jeg synes boka passer for de so liker humor. Jeg gir den terningkast 6/10.

 181. sjanger:humor
  Den handler om fotball.
  hovedperson: tom
  jeg syntes den var kjedelig
  jeg gir den terningkast 3

 182. Beste vennen til tom er på sykehus og det er en ny elev som er lit gal fordi han har med en slange på skolen.Det som var dårlig med boka er et vi ikke fik vit så mye om Martin. Boka er trist, morsom og seriøs.Jeg gir den terning kast 5/10

 183. jeg synes boka var litt artig men den var ikke så god at jeg ville anbefalt den men terningskast3 og jeg hater ny norske bøker

 184. jeg synes boka var litt artig men den var ikke så god at jeg ville anbefalt den men terningskast3

 185. jeg synes denne boka var helt ok for det var på nynorsk og æ hate nynorsk men gir denne boka ternings kast 3 hadde blidd høyer vis det hadde vært på bokmål

 186. Familien gnork.
  Boken handler om Tom.
  Det begynner en ny gutt i klassen.
  Han heter kompis,kompis gnork.
  Tom har også en bestevenn som heter Martin.
  Martin er veldig syk og ligger på sykehus.
  Tom og Martin spiller ofte fotball, men nå er det bare Tom.
  Det er også en person som heter Preben og han er en dust.
  Han er rik og spiller for det rike laget.
  Det rike laget vinner alltid mot dem, men nå har det andre laget øvd og alt de drømmer om er å vinne.
  Og det eneste Tom ønsker seg er at Martin skal bli frisk.
  Sjangeren er Humor

  Jeg synes at spenningen kom gradvis, men det var spennende når de var på fotballbanene.
  Boken var veldig lett å leve seg inn i fordi det var en lest tekst og bilder.
  jeg syntes ikke at boken sluttet så overraskende.
  Jeg syntes teksten var lett å forstå siden den hadde enkle ord og bilder jevnlig i teksten.
  Teksten var lett å forstå fordi det er flyt i teksten i stedet for at du leser ord for ord.
  Det er og passe tekst innhold.

  Det positive i boken er innholdet og humoren
  Jeg synes aldersgruppen fra 8 til 13 burde lese denne boken.
  Jeg gir terningkast 6.
  Jeg syntes at denne boken burde bli superfinalist.😍

 187. Denne boken handler om fotball og en mobber som er slem og bortkjemt. Det er en bok som handler om en gutt som har sin ene venn i sykehuset. Jeg gir den 7/10

 188. Jeg syns at boken er kul og bra. Det er morsomt at kompis bare sa til hele klassen at moren var en kanibal, men samtidig ikke barnevennlig. Jeg syns at preben er rar og at an er bortsjemt. Tom er en fin venn og god i fotball. Jeg syns at boken passer til barn fra 11/13. Jeg gir boken terningkast 6/6!

 189. Boka handler om en gutt som heter Kompis. Han er en ny gutt i klassen. Kompis sitter med Tom. Tom liker fotball og pleide å spille det med bestevennen sin, men han ble veldig syk og er på sykehus.

  Jeg gir boka ternings kast 2/6 fordi den var på nynorsk og var ikke min smak.

 190. Forfatter: Thoralf Fagertun.

  Boken handler om to gutter som var bestevenner men plutselig ble en av de dødssyk rett før deres viktige fotballkamp mot de rike barna.
  Plutselig kommer det en ny gutt i klassen som påstår at moren hans er en kannibal, Kannibal betyr en morder som spiser menneskene som den har drept.

 191. Jeg synes boken var bra men ikke så bra men vi er gode skrivere alle sammen men ikke jeg men jeg gir boka 3/6

 192. Jeg synes denne boken var ikke super bra, jeg liker egentlig ikke sånne bøker men den er bitte litt bedre en de andre bøkene.

  Terningkast: 2/6

 193. den var veldig forvirrende men den var ok! Jeg vil ikke si at den er god eller dårlig den er liksom begge deler! Nynorske bøker er bare ikke mitt språk men den var ikke alt for dårlig! Veldig interessant og er veldig anbefalt for barn eller voksne som er glad i nynorsk! 4 av 6😄

 194. jeg syntes boka var ok men det var noen dårlige ting og gode ting, jeg har aldri lest denne boka før, så terningskast blir 3/6

 195. Utdraget av familien gnork var helt ok. Er ikke så glad i nynorsk, men det var okei. Jeg velger å gi boken 4\10. Jeg liker mer seriøse bøker, hade.

 196. Familien gnork er en kjempe morsom bok. Den handler om en gutt som blir litt ertet av en rik, god i fotball gutt. Selvom denne teksten var på nynorsk vil jeg forsatt anbefale denne boken. Skikkelig morsom bok! terningkast 5/6

 197. Jeg likte boka fordi det var god fortelling og alt hang sammen. Det var litt vanskelig å lese på nynorsk men en veldig bra bok. Det jeg likte mest var at det handlet litt om fotball. Jeg ville anbefalt boka til folk som liker humor. Jeg gir boken terningkast 5.

 198. Boken handler om en gutt som heter Tom som har en bestevenn som heter Martin.
  Sjangeren til boken er humor.
  Jeg likte boken siden den var ganske morsom.
  Jeg synes boken passer til de som liker fotball og sjangeren humor.
  Jeg synes at boken kan passe til alle aldre, men passer best for de som er mellom 9-13 .
  Jeg gir boken en terningkast 4 av 6

 199. boka handler om en gutt som heter Tom. Tom har en venn som heter Martin, men en dag ringte faren til Martin han sa « hei, Tom Martin er alvorlig syk, han ligger på sykehuset og han må være på sykehuset veldig lenge.» Tom skal spille en fotballkamp mot Preben og laget hans. Preben er en rik DRITTUNGE. Martin er den beste spilleren på laget, men nå kan han ikke spille fordi han er syk. Tom gruer seg til kampen. Tom har sittet alene på klasserommet helt siden Martin dro på sykehuset. Men en dag begynner det en ny gutt i klassen som heter Kompis Gnork. Jeg gir boka terningkast 1/6. Jeg rekker ikke å skrive mer fordi timen er ferdig.

 200. jeg synes boken var drit fordi den var skjedelig. den handlet om en som heter tom som har en beste venn som heter Martin og begge går på fotball. ettter vert begynte Martin å oppføre seg rar til slutt fan de ut at han hadde en alvolig sykdom da måtte han ligge på sykehuset og er i koma. da begynte en ny elev i klassen som heter Kompis Gnorgk han var veldig andeledes. han satte seg atme tom og sa hei til han. plutselig så Tom at sekken til den nye gutten bevegde seg. så spurte Kompis om han kunne hålde på en hemmelighet. da sa tom ja,så viste Kompis at han hadde en slange i sekken som var så kul.

 201. Jeg synes boka var kjedelig, jeg liker ikke humor bøker. Og det var på ny norsk så det var litt vanskelig og forstå. boka var ikke så bra synes jeg unger 8-10 blir sikker å like det. boka var ok. 3/10

 202. Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gut i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva for folk er eigentleg Kompis og resten av familien Gnork? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og Kompis, og Preben klysar seg.

  boken fenget meg ikke så mye, likte ikke boka så godt, anbefaler boka til de som liker følgene:»kaptein supertruse»og gutta i trehuset. jeg gir terningkast 2/6

 203. kjedelig bok sorry ):
  grunn no.1 det er nynorsk.
  grunn no.2 det er nesten ingen bilder.
  btw subscribe to my youtube channel
  the name is the_hypnodancer (:

 204. jeg synes boken var ganske kjedelig fordi det skjedde ikke så mye og den var ikke så spennende. og den boken passet ikke helt til meg. jeg gir boken 2\6.

 205. Jeg synes at denne boka var den verste boka jeg har lest for den var nynorsk og veldig kjedelig! Det kjede ingenting ternigkast 0. 0 av 10.

 206. Tittel: Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun

  Sider i boka: det er 183 sider i boka

  Forlag: Samlaget 2022

  Handlingsreferat: Denne boka handler om en gutt som heter Tom. Tom har en venn som heter Martin, men en dag ringte faren til Martin han sa « hei, Tom Martin er alrvolig syk, han ligger på sykehuset og han må være på sykehuset veldig lenge.» og siden Martin var på sykehuset så var stolen ved siden av han i klasserommet stått tomt. Helt siden Martin har vært på sykehuset.også kommer den en ny gutt i klassen jeg strak ut hånda også sa « jeg heter tom hva heter du???» han sa « hei jeg heter kompis Gnork. Tom så en slange i kompisens sekk da viste han at han fant sin beste venn.

  Sjanger: sjangeren er humor.

  Passer boka for: jeg Synnes boka passer for noen som kjansje noen som liker fotball og dyr.

  Min mening: min menig er at den var morsom; fordi jenta og Preben var morsom.

  Terningkast: Jeg gir den et terningkast 4/6

 207. FAMILIEN GNORK

  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Boka har 183 sider
  Forlag: Samlaget

  Boka handler om en gutt som heter Tom som har en bestevenn som heter Martin. En dag så ringte faren til Martin Tom og sa at Martin har blitt alvorlig syk og måtte være på sykehuset ganske lenge. Og Tom gruer seg til kampen mot Preben og gjengen. Martin er den beste spilleren på fotballaget. Og Tom er redd for at Martin ikke blir frisk til kampen sånn at de taper. Preben er fienden til Tom og Martin, og en dag hadde han fått nye fotballsko. Preben er en slem liten bortskjemt drittunge som er rik. Som er irriterendes. Tom har sittet alene i klasserommet helt siden at Martin dro på sjukehuset. Menn en dag så kommer det en ny gutt i klassen og da skal han sitte seg ved siden av Tom. Preben prøvde å flørte litt med en jente som heter Mia. Og da viste hun styvggefingetren til henne.

  Sjangeren til familien Gnork er humor og det synes jeg var passet til boka fordi den var morsom.

  Jeg synes boka passer for de som liker humor og liker fotball. Og de som liker å lese.

  Jeg synes boka var bra fordi den var morsom fordi de Jenta viste styggefingeren til gutten. Og jeg synes at fortelleren var god til å skrive.

  Jeg synes boka var bra derfor gir jeg boka terningkast 3/6.

 208. Tittel:familien Gnork.

  Forfatter:Thoralf Fagerutun.

  Hvor mange sider: det er 183

  Handlingsreferat: det handler om noen som hetter kompis Gnork, Tom og Martin, Tom og Martin er bestevenner og kompis er Tom sin nye venn og Martin er på sykehuset så han kan kanskje ikke komme på kampen men Tom håper at Martin kommer og kan spillet så de kanskje vinner mot klysa Preben Tom skulle på sykehuset får og møtte Martin siden han er halv død og Mia viste fingeren til Preben men kommer Martin på kampen eller ikke?

  Sanger: humor er passer bra siden det er humor i testen.

  Min mening: jeg synes boka er bra fordi boka har mye humor.

  Hvem passer boka for: boka passer for de som liker humor og ny norsk tekst.

  Terning kast:3/6.

 209. Tittel: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Illustrert av: Line Halsnes
  Forlag: samlaget 2022
  Sidetall: 183

  Boken handler om en gutt som heter tom, tom har en bestevenn som heter Martin. Tom å Martin har vært bestevenner siden barnehagen. Når de begynte på skolen så begynte de også på fotball sammen. Etter vert ble Martin mere sliten etter kampene å kunne bare spille 5 minutter av gangen. Martin var også den beste spilleren på laget. Martin ble etter vært alvorlig syk så han måtte på sykehus. Så nå måtte tom sitte alene i klasserommet. Helt til de fikk en ny elev i klassen

  En dag kom det en ny elev i klassen. Den nye eleven heter kompis Gnork. Kompis Gnork han ble den nye vennen til tom, å Gnork hadde en slange som er en meter lang i sekken sin. Gnork sa at vis den slangen biter så kommer du til å dø en lang men trist død 5 minutter etter.

  Når tom skulle på fotball trening så så tom Preben. Tom prøvde forsiktig å snike seg til den andre siden av banen, men Preben så han. Preben kom joggene mot tom å viste han de nye skoene hans. Preben spiller på et lag med mange rikinger. Viktigste kampen fordi, laget til tom skal spille mot rikingene. Hvordan kommer denne kampen til å bli

  Sjangeren til boken er humor. Jeg elsker humor men i denne boken. Var det ikke mye humor.

  Jeg synes boken var bra. Men den var ganske. Trist siden Martin var halvdød. Jeg synes at overskriften ikke passet så bra siden den heter familien Gnork, å den handlet ikke så mye om kompis Gnork.

  Jeg synes boken passer for alle i alle aldere.

  Jeg gir boken terningkast 3/6.

 210. Jeg syns den boka var ok.
  Den ble lest veldi bra.
  Jeg like fotball så jeg er litt
  interresert i denne boka.
  8\10

 211. det var spennende når han hadde slange i sekken.
  Den var gøy på slutten.
  den var kreativ og lese i den.

 212. den var veldig spenende og veldig bra jeg gir den 10\10 lit dumt at den var på nynorsk men veldig bra bok

 213. Den var ganske god jeg bare syntes det var litt dum at den ikke handlet så mye om Kompis siden boken heter familien Gnork. Vi får heller ikke høre noe om kampen så det syntes jeg er litt kjipt. Den får 7/10 poeng.

 214. Jeg synes den var lit gøy. den gutten som hadde slange i sekken synes jeg var den beste. også den var lit kjedelig men også lit gøy å lese.

 215. Jeg likte boken godt, fordi den var morsom og artig. Jeg likte at mammaen var Kannibal. Jeg syns Kompis var veldig artig og skummel, fordi han hadde med seg en slange på skolen. Preben han er ikke særlig snill, fordi han skryt med at han er en rik gutt. Det var litt vanskelig å lese fordi den var i Nynorsk. Jeg gir boken terningkast 5, fordi den var morsom.

 216. Tittel: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Illustrert av: Line Halsnes
  Forlag: samlaget 2022
  Sidetall: 183

  Boken handler om en gutt som heter tom, tom har en bestevenn som heter Martin. Tom å Martin har vært bestevenner siden barnehagen. Når de begynte på skolen så begynte de også på fotball sammen. Etter vert ble Martin mere sliten etter kampene å kunne bare spille 5 minutter av gangen. Martin var også den beste spilleren på laget. Martin ble etter vært alvorlig syk så han måtte på sykehus. Så nå måtte tom sitte alene i klasserommet. Helt til de fikk en ny elev i klassen

  En dag kom det en ny elev i klassen. Den nye eleven heter kompis Gnork. Kompis Gnork han ble den nye vennen til tom, å Gnork hadde en slange som er en meter lang i sekken sin. Gnork sa at vis den slangen biter så kommer du til å dø en lang men trist død 5 minutter etter.

  Når tom skulle på fotball trening så så tom Preben. Tom prøvde forsiktig å snike seg til den andre siden av banen, men Preben så han. Preben kom joggene mot tom å viste han de nye skoene hans. Preben spiller på et lag med mange rikinger. Viktigste kampen fordi, laget til tom skal spille mot rikingene. Hvordan kommer denne kampen til å bli

  Sjangeren til boken er humor. Jeg elsker humor men i denne boken. Var det ikke mye humor.

  Jeg synes boken var bra. Men den var ganske. Trist siden Martin var halvdød. Jeg synes at overskriften ikke passet så bra siden den heter familien Gnork, å den handlet ikke så mye om kompis Gnork.

  Jeg synes boken passer for alle i alle aldere.

  Jeg gir boken terningkast 3/6.

 217. Familien gnork
  Forfatter:Thoralf fagertun
  Illustrert av:line halsens
  Sider:183

  Det var en gutt som heter tom og. Hadde en venn som heter Martin. Dem har vært venner siden de var 5 år. Men da ble Martin sendt på sykehuset. Fordi han er veldig syk.
  Men så kommer det en ny gutt i klassen som heter gnork. Tom er vennen til Martin. Men så kom det en gutt som heter Preben. Han likte ikke tom, martin og gnork. Preben er veldig rik han har masse penger og foreldrene spolia han. Tom og ,Martin elska fotball. Det gjorde gnork og Preben også. Og guttene likte ikke Preben han tok og babla om sitt rike liv men så nå sier tom at han skal til hans værste mareritt og det er på sykehuset. Og Preben var en slem ond drittunge og irriterende.

  Sjangeren er humor jeg synes at humor ikke passer for boka Fordi. Det er ikke så mye humor i boken jeg synes at den ikke handler om humor.

  Min menig er at boka er bra men den mangler litt spenning jeg liker spenning isteden for skjedelig så jeg synes at boka er litt skjedelig fordi. Den ikke er spenning.

  Jeg synes boka passer for 7/100 fordi det handler om noe på starten som ikke små barn bør vite derfor bør ikke dem lese det derfor har jeg tatt 7 års aldengrense.

  Trening kaste mitt er 2/6 fordi den er bra men skjedelig det er jo ikke noe spenning i boken og det var ikke engan morsom humor.

 218. Tittel:familien Gnork.

  Forfatter:Thoralf Fagerutun.

  Hvor mange sider: det er 183

  Handlingsreferat: det handler om noen som hetter kompis Gnork, Tom og Martin, Tom og Martin er bestevenner og kompis er Tom sin nye venn og Martin er på sykehuset så han kan kanskje ikke komme på kampen men Tom håper at Martin kommer og kan spillet så de kanskje vinner mot klysa Preben Tom skulle på sykehuset får og møtte Martin siden han er halv død og Mia viste fingeren til Preben men kommer Martin på kampen eller ikke?

  Sanger: humor er passer bra siden det er humor i testen.

  Min mening: jeg synes boka er bra fordi boka har mye humor.

  Hvem passer boka for: boka passer for de som liker humor og ny norsk tekst.

  Terning kast:3/6.

 219. Tittel: familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun

  Illustrasjon: Line Halsnes

  Forlag: samlaget 2022

  Det er 183 sider i boka

  Sjanger: sjangeren er humor. Jeg syntes sjangeren passer fordi det er litt humor i boka.

  Martin, bestevennen til tom ligger på halvdød på sykehuset. Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og de andre klysene. En dag begynner det en ny gutt i klassen, kompis Snork. Han heter egentlig Preben. Preben har et dyr i sekken. Hva for folker egentlig Preben og resten av familien? Og hva gjør en krokodille i kjelleren til familien snork? I utdraget møter vi tom og kompis og Preben klysa seg. Preben er en bortskjemt drittunge.

  Boka passer for bar over 8 år fordi det blir nevnt kannibal i dette utdraget.

  Min mening
  Jeg syns boka var passe bra fordi boka hadde litt humor og humor er litt min greie.

  Terningkast
  Jeg vill gi denne boka terningkast 3 av 6

 220. Familien gnork.
  Forfatter Thoralf Fagerthun
  Det er 183 sider.

  Boken handler om humor å fotball. Å at Martin ble dårlig å syk å måtte på sykehuset. Men Preben fant en ny kompis.

  Preben trente dag etter dag. Alene, han hadde en rik familie å hadde veldige sjeldene fotballsko. Etter vært så trente Preben til å spille kamp mot Martin sitt lag. Ihvertfall så viste ihvertfall. Mia fingeren til Preben.

  Sjangeren er humor er en bok type jeg elsker å lese.

  Jeg synes boken var kjempe bra fordi. Det var bra fordi det det var fotball å humor jeg synes det var så morsomt fordi det traff meg bare etter en linje det var så bra bok at den der tok meg. Det eneste jeg ikke likte så godt var at boken var ny norsk hadde den vært bokmål så hadde den er kommet på 1, plass.

  Det er faktisk bare 3 bøker som jeg synes burde komme i superfinalen å det er haaland boken å krypto å familien gnork.

  Den bare slo hjernen min. Fordi dette var noe jeg kunne lese lengre å jeg har bestemt at den som vinner superfinalen den boka skal jeg kjøpe. Den var bra fordi det handlet om fotball det var bra av fotball men jeg synes at det ble litt kjedelig på midten av boka.

  Boken passer for de som liker humor å fotball å kan lese. De to tingene jeg bare elsker det var så bra humor men det må være en aldersgrense.

  Aldersgrensa burde være 9+ fordi det er noen stygge ord å ting under 9 år ikke skal lære seg om å ikke vite hva betyr.

  Terningkast 6 av 6 det bare slo meg I hode det var bare for perfekt for meg at jeg måtte gi en 6 av 6.

  Jeg synes det var en vellykket å bra bok å en god bok å en morsom bok å lese. Det var gøy fotball bok selv med humor. Det handlet mest om fotball.

 221. Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertunn
  Illustrert av: Line Halsnes
  Sjanger: Humor

  Boken handler om Tom, tom har en bestevenn som heter Martin som er i Sykehuset.
  Tom og Martin er bestevenner helt siden barnehagen når de var 5 år gammel.
  Martin var god på fotball før.
  Martin hadde ikke kom tilbake med det fryste.
  Men en dag i klassen til tom, begynt det en ny gutt i klassen.
  Han heter: Kompis Gnork og kompis har et dyr i sekken.
  Men da sa læreren ta fram skrivebok
  Da sa kompis: <> Da nikket tom. Se her sier Kompis.
  Og da viset at det var en slange i sekken med store øyner.
  Og hva skjedde etterpå??

  Jeg syns boken var Bra!
  Jeg gir den terningkast 5/6

 222. Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Sidetall: 183

  Denne boken handler om en kar som heter Tom som har en bestevenn som heter Martin. De liker og spille fotball og de gjør veldig mye annet sammen også. Men Martin begynte og bli sliten når han spilte fotball kamper og han begynte og tape kappløp som han har vunnet før. En dag ringte faren til Martin tom og sa at Martin er syk og er på sykehuset.

  Tom ble lei seg og de skulle snart spille en viktig kamp mot noen rikinger som alltid vant over dem. Martin var den beste i fotball i hele byen de trengte han i kampen mot Preben som er med på rikinglaget. En dag begynte det en ny elev i klassen tom satt alene nå siden Martin var på sykehuset. Men nå fikk han en ny sittekamerat. Den nye i klassen het Kompis Gnork. Kompis Gnork ville vise Tom noe i sekken hans det var en en meter lang slange, Kompis sa at han ikk ville la den være alene hjemme første dagen.

  Sjangeren er humor jeg liker vanligvis humor men det var egentlig ikke så mye humor her.

  Jeg syntes boken var bra og litt kjedelig fordi den ga ikke så mye mening og den var ikke så morsom. Men det var litt spennende når det gjaldt den fotballkampen. Jeg lurer på om de vant eller ikke.

  Boka passer for folk som liker fotball og kanskje det er mere humor videre i boken. Da burde folk som liker humor lese den.

  Jeg gir boken terningkast 2-6

 223. Familien gnork.

  Tittel: familien gnork.
  Forfatter: Thorolf Fagerthun.
  Hvor mange sider: 183 sider i boka.

  Handlingsreferat.

  Så først så starter det med at mammaen er en kannibal. Og etter det så starter det på skolen etter noen dager kommer det en ny elev. Og etter noen dager så skjønte de at Martin var i sykehuset og de hadde en kamp om to dager som var bare ikke så bra fordi Martin var den beste på laget og de trengte han fordi, de skulle spille kamp mott det beste laget og da viste de at de trengte han på laget men han var i sykehuset så det var ikke bra for laget. Men etter de to dagene har godt så skal de kampen mott det beste laget. Men heldig viss så har de den andre beste spilleren.

  Men etter vert så starter kampen og de har også den tredje beste spilleren men det hjelper fortsatt ikke fordi at de er ikke heller så så gode. Så det hadde blitt litt skummelt men også så hadde de en ny kaptein i laget og han var ikke så god i og være kaptein. Så det var litt skummelt og også så var han en av de verste men så kommer det en person. Det var gnork og han var den beste på hele skolen.

  Så da ble hele laget glad for at han kom så da han gnork kom da ble hele det andre laget redde fordi de viste at gnork var flink og veldig god i fotball.men det hadde vert litt bedere med Martin på laget men det var ingenting vi kunne gjøre en og ta i det hardeste i kampen og kanskje vi vinner mot dem.

  Sjangeren er humor jeg synes humoren passer ikke fordi det er bare ikke så bra jeg synes viss det var spenning hadde det kanskje vert bedere.

  Min mening er at boka er dårlig fordi jeg synes at den gir meg ingen glede og lese den.

  Jeg synes boka passer for de som er 9 til 13 år fordi den har banneord i teksten.

  Terning kast 1/6

 224. Tittel: Familien gnork
  Skrevet av: Thoralf Fagertun
  Antall sider inni boken: 183 sider
  Illustrert av: Line Halsnes
  Forlag: samlaget 2022

  Martin, bestevennen til tom er på sykehuset halvt død. Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok, til den store fotballkampen mot Preben, og de andre klysane. En dag begynner det en ny gutt i klassen, kompis Gnork.
  Mamma er kannibal. Den nye gutten ser bekymret rundt i klasserommet, du er en spøkefugl, kompis, sier læreren. Sitt ned ved siden av Tom.

  Sjangeren er humor, det synes jeg er riktig. Det er en morsom del, fordi det er en slange i sekken, også da han tar fram pennalet sitt.
  Jeg synes boken er bra, morsom og litt sånn trist fordi Martin er i sykehuset. Boken passer for folk som ser på fotball å er unge. Terning kast 2/6

 225. Vi syns det var veldig bra at boka var på nynorsk. Den var litt morsom. Vi gjev den terningkast 4/6. Vi kunne tenkt oss å lese den i klassa.
  5.klasse

 226. Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun
  kort om boka: Boka er en humor bok. Boka handler om tre venner som heter Tom og Kompis og Martin. Men Tom blir ertet av preben fordi preben tror at han er bedre en alle. Jeg synes det er passe bra.

 227. Beste vennen til tom er på sykehus og det er en ny elev som er lit gal fordi han har med en slange på skolen.Det som var dårlig med boka er et vi ikke fik vit så mye om Martin. Jeg spiller fotball selv og jeg ville vært lei meg vis beste vennen min var på sykehus.Boka er trist, morsom og seriøs.Jeg gir den terning kast 4/5.

 228. Familien gnork

  Fotfatter: Toralf fagertun

  Sjanger: Humor

  Jeg syntes boka var vanskelig å lese fordi boka var på nynorsk.
  Boka var litt trist fordi Martin var på sukehuset

 229. Jeg synes at boka er litt vanskelig å les fordi den er på nynorsk. Boka handler om noen gutter som venter på en fotballkamp.

 230. Jeg syntes denne boka jeg har lest nå var veldig bra jeg anbefaler den fra 8 til 12 år til å lese denne boka jeg gir den terningkast 5 av 6 veldig kull.

 231. Jeg synes at boka er litt bra, men det kunne vært bedre vis den dialekten var ikke i boka. Fordi det er noen ord som er vanskelig å forstå pga dialekten.

 232. boka handler om en gutt han har en venn som heter Martin og har blitt alvorlig syk han er på sykehuset. imens han er på sykehuset kommer en ny gutt i klassen han heter kompis Tom synes kompis er lit sprø og han har med en slange på skolen.

  jeg synes boken var litt dårlig fordi det er vanskelig å lese bokmål. jeg gir boken terning kast 2/6

 233. Denne boka handler om en gutt som heter Tom, Tom sin venn er på sykehuset han heter Martin. Martin er alvorlig syk han er til og med halv død. Tom har veldig lyst til at Martin skal bli frisk til kampen mot Snobbelaget. Det var en gutt som hete Preben og han er veldig arrogant. Hver gang Preben får nye klær,leker og fotball utstyr så viser han ofte til Tom og mobber han.

  Sjanger:Humor
  Forfatter:Thoralf Fagertun
  Illustrert av:Line Halsnes

  Jeg synes at boken er ganske bra og morsom. Det jeg synes var morsomt er når Kompis viser Tom en slange som han har i sekken. Det jeg likte mest var Kompis han var veldig morsom.

  Jeg anbefaler denne boken for de som liker spennende og for de som liker fotball.
  Jeg gir boken 7/10.

 234. Jeg syntes denne boka jeg har lest nå var veldig bra jeg anbefaler den fra 8 til 12 år til å lese denne boka jeg gir den terningkast 5 av 6.

 235. Familien Gnork
  Sjanger: humor
  Forfatter: Toralf Fagertun
  Tom og Martin har vært venner siden de var fem, begge elsker å spille fotball og spiller ofte sammen, men så begynner Martin og bli mer sliten og spiller bare i 5 minutter. En dag så ringer faren til Martin og sier at Martin er på sykehuset dødssyk. Lenge har stolen til Martin vært tom, men så sier læreren at en ny gutt skal komme og at han skal sitte ved siden av Tom. Den nye gutten heter Kompis, han starter med og si at moren er kannibal, læreren syntes det var morsomt og sa at han kunne sette seg ved Tom på Martin sin plass. De tok opp pennalet og Tom ser at det er to gule prikker i sekken til Kompis og finner ut at det er en slange.
  Min mening: Jeg syntes boken var bra.
  Burde den være superfinalist?: Nei.
  Terningkast: 4/6

 236. Familien Gnork
  En dag begynner det en ny gutt i klassen han hater Kompis. Og hoved personen i boka heter Tom Kompis blir bet om å sette seg ved siden av Tom den stolen ved siden av han har vært tom lenge siden bestevennen Martin er lagt inn på sykehuset han er halv død.
  De blir bet om å ta penalene sine til å skrive så sier Kompis til Tom kan du holde på en hemelighet sier Kompis ja sier Tom, og Kompis viser han sekken sin der ligger det en slange. Det er å enn gutt som Tom sitt fottball lag pleier å spile mot han gutten heter Preben han er veldig skrytepave og rik. De skal snart spille kamp mot de og Tom har troa på at de kan vinne eller hadde det han trodde de kunne vinne før Martin ble syk han er jo den beste på laget.

  Skjangeren på boka er humor
  Forfatteren er Toralf Fagertun
  Boka var litt vanskelig å lese fordi den var på nynorsk.
  Jeg likte boka fordi den var morsom jeg gir boka 4/6

 237. Denne boka handler om en gutt som heter Tom, Tom sin venn er på sykehuset han heter Martin. Martin er alvorlig syk han er til og med halv død. Tom har veldig lyst til at Martin skal bli frisk til kampen mot Snobbelaget. Det var en gutt som hete Preben og han er veldig arrogant. Hver gang Preben får nye klær,leker og fotball utstyr så viser han ofte til Tom og mobber han.

  Sjanger:Humor
  Forfatter:Thoralf Fagertun
  Illustrert av:Line Halsnes

  Jeg synes at boken er ganske bra og morsom. Det jeg synes var morsomt er når Kompis viser Tom en slange som han har i sekken. Det jeg likte mest var Kompis han var veldig morsom.

  Jeg anbefaler denne boken for de som liker spennende og for de som liker fotball.
  Jeg gir boken 7/10.

 238. Jeg syntes det var den morsomste boka jeg har lest å anbefaler de fra 8 til 12 år å lese den å jeg gir den terningkast 5 av 6.

 239. Familien Gnork

  boka handler om en gutt som heter Tom og bestevennen til Tom heter Martin
  Martin har blitt alvorlig syk.
  Tom er lei sei men så begynner det en ny gutt som heter kompis

  jeg syntes boka var passe bra fordi det er bare ikke min sjanger.
  men den for terning kast 3/6

 240. Denne boka handler om en gutt som heter Tom, Tom sin venn er på sykehuset han heter Martin. Martin er alvorlig syk han er til og med halv død. Tom har veldig lyst til at Martin skal bli frisk til kampen mot Snobbelaget. Det var en gutt som hete Preben og han er veldig arrogant. Hver gang Preben får nye klær,leker og fotball utstyr så viser han ofte til Tom og mobber han.

  Sjanger:Humor
  Forfatter:Thoralf Fagertun
  Illustrert av:Line Halsnes

  Jeg synes at boken er ganske bra og morsom. Det jeg synes var morsomt er når Kompis viser Tom en slange som han har i sekken. Det jeg likte mest var Kompis han var veldig morsom.

  Jeg anbefaler denne boken for de som liker spennende og for de som liker fotball.
  Jeg gir boken 7/10.

 241. Boken handler om Tom og Martin. De elsker å spille fotball men Martin er i sykehuset så Tom har ikke noen å spille fotball med. Så starter det en ny gutt klassen som heter Kompis, han setter seg i plassen til Martin. Kompis viser Tom noe som han har i sekken sin,Tom blir sjokkert han ser en slange. Det er også en gutt i klasen som heter Preben han er frekk og rik Preben er frekk mot Tom.

  Jeg synes de skrev mye om hvordan preben var men ikke så mye av Kompis og Tom.
  Jeg likte boka siden den litt om fotball.
  Jeg gir boka en terningkast 5/6

 242. jeg synes at boka er passe bra for dem som liker fotball boka er en humor bok men jeg synes ikke den var særlig morsom fordi at den var lit kjedelig.

 243. Dette utdraget handler om en gutt som heter Tom.
  Tom er veldig glad i fotball. Han spiller fotball med vennen sin Martin men Martin er alvorlig syk. Det kom også en ny gutt i klassen som heter Kompis, Kompis visste en hemmelighet til Tom hemmeligheten var at Kompis hadde en slange i sekken. jeg likte ikke boken fordi den handla mye om fotball og jeg er ikke intresert i fotball. Terningskast:3/6

 244. Tittelen på boka er Familien Gnork.
  Thorvald Fagertun har skrevet boka.
  Det handler om to venner som elsker og spille fotball mer en noe annent i verden, og en gang så begynte den ene av vennene som heter Martin og tape løpsdueller som han en gang vant.En dag ringte faren til han andre av vennene og sa at Martin lå halvdau på sykehuset.En dag kom det en ny elev til klassen som het Kompis Gnork, og sa at moren var kannibal.Han satte seg ved siden av en av vennene som ikke er Martin, og han nye hadde tydeligvis en slange i sekken. Senere den dagen skulle en av vennene på fotballtrening, og om en uke skal han spille den viktigste kampen mot rikingene i byen.
  Jeg synes det er bra at de har prøvd og bruke fantasien.
  For det første var noe dialekt i boka, for det andre at de ikke trenger og gå over streken med fantasien.
  Aldersgruppa på boka passer til og være 8 -10. Jeg gir den terning kast 2 fordi de prøver og være morsomme, men de klarer det ikke etter min smak. Jeg syntes ikke det burde være superfinalist. den var ikke så kul.

 245. Boken handler om Tom som elsker fotball, venninna hanes er alvorlig syk. En ny gutt som hetter Kompis starter klassen hanes, han sitter ved siden av Tom, Kompis er en rar gut. Tom og Kompis holder en hjemlighet.
  De har et kamp mot Preben. Preben er et veldig stor fjott.

  Jeg synes at boken var morsom men jeg skjønte ingenting fordi det var på ny norsk. Men boka var bra 5/6

 246. Forfatteren fra boka Familien Gnork er Thoralf Fagertun.
  Illustrasjonen fra boka er Line Halsnes.
  Boka skal handle om humor og er lagget i 2022.
  Noe om boka : Hovedpersonen Tom har en venn som heter Martin, Martin og Tom har vært venner siden dem var fem år. De gjør mange ting sammen, men mest av alt spiller de fotball. Og de er nesten alltid sammen, men en dag skjedde det noe.

  Fortellingen er mange ganger morsom når det skjer noe, som først sier noen at : Moren min er en kannibal. Og der er humoret i fortellingen.

  Jeg synnes det er bra at Tom har en venn som heter Mia, fordi Martin ble så anderledes at Tom ikke har noen å være med lenger, men når Mia er der er det bedre enn å være alene.

  Jeg synnes at de kunne hat fortalt mer, fordi det gikk alt litt for fort.

 247. Denne boken handler om en gutt som heter Tom.
  Tom elsker å spille fotball. Han liker å spille fotball med martin. Han er i sykehuset. så han kunne ikke spille, men han er den beste speleren i byen
  Det var også en ny gutt i klassen : Kompis. Han var lit rart. Også er det Preben hun har veldig rike foreldre
  sammen må de spille en kamp mot en av den beste fotballklubben i byen.
  de er rik. og har gode fotballtrenerar. Tom ville gjerne vinne mot fotballklubben.
  Det er irriterende at boken er skrevet i nynorsk men det var ganske mye humor jeg gir boken en sju av ti

 248. jeg synes den var litt dårlig siden den var på nynorsk å den var ikke humor. den var litt rart siden jeg skjønner ikke så mye nynorsk. å den var skjedelig siden den handla om fotball. litt kjedelig humor jeg synes at fotballen var det beste. at det skulle handle om mer spenndene ting. det var skjedelig siden det er forkot utdrag

 249. Boka kunne ha vært bedre vis den var bokmål.
  Martin bestevennen til tom ligger halvdød i sjukehuset.
  Tom får en ny kompis.
  Den var bra fordi den hadde humor og den var morsom.
  jeg likte ikke at den var nynorsk.

 250. Jeg synes at den ikke var HELT morsomt, bare litt. En ting som var stressende med boka var at den var på nynorsk, men jeg klarte å forstå de fleste ordene uansett. Bra og gøy bok B tier.

 251. Familien Gnork er en humor bok, men jeg syntes ikke det var så mye humor og jeg hadde ikke lyst til å lese mer. Jeg skulle ønske det var litt mer humor som det står det skal være i boken. Det handlet ikke så mye om familien Gnork. Jeg tror de kunne tatt ut et annet utdrag. Men det var bra skrivet som jeg liker. Bildene kunne vært bedre de fortalte veldig lite og meste parten av bildene var bare av en av karakterene. Jeg gir den en 2/5.

 252. Jeg liker boka litt fordi den start med en normal skole dag med nytt barn også blir det til en fotball trening og kamp. det er egentlig normalt humor jeg syns det er bra med fotball
  fordi jeg liker en pingles dagbok, men de har ikke noe fotball med, men den har fotball inni og den er som en pingles dag bok jeg hadde endra den til bokmål og snakket mer byttet den til en fotballbok.

 253. Jeg likte inneholde fordi det var morsomt, og det handlet om fotball.
  Jeg likte humoren godt men det var ikke veldig mye humor der. det kunne være mer av det så man ler mer.
  Jeg syntes det var bra fordi det var bilder og det var morsomt.
  så i klasse rommet gidde jeg 3/5 jeg ville ha den på bokmål ikke nynorsk.
  jeg kunne ønske det var mere bilder og mindere tekst fordi bilder gjør litt av teksten.

 254. Hei, jeg syns boken kunne fortalt litt mer om hvordan Martin ble syk. Jeg tenker boken passer ganeske fint får barn 10-12 år men det kunne vært litt mer bilder og mer action. Den var litt kjedelig og det hadde vært kult om slangen beit noen men jeg syntes at den ikke passer så bra får meg men ellers er den ganske grei litt mye tekst bare, jeg kunne ha lest boken men det ville blitt litt kjedelig siden det er litt mye tekst og litt lite bilder men det er fint at det skjer litt spennende ting innimellom. Denne boken passer veldig fint får 10 åringer.

 255. Martin har en bestevenn som er veldig syk.
  Martin vil at han skal bli frisk før fotball kampen.
  Det hadde vært bedre vis det hadde vært bokmål.
  Det var morsomme bilder.
  Bra humor.

 256. Boka var dårlig det var på nynorsk. Jeg ville hatt den på bokmål vis jeg skulle lest den. Det var ikke så bra humor. Den var ikke noe spennende lit rar. Var gøy med lit fotball. Det var lit mye tekst skulle vært mer bilder. Jeg gir terningkast 2 av 5

 257. boken handler om en gut som heter tom han elsker fotball. så en dag kommer det en ny elev i klassen han hetter kompis han spør om tom kan hole en hjemlighet og tom sier at han kan det og så finner kompis sekken sin og oppi der liger en.

  det er en humor bok.

  at det var en humor bok.

  at den var på nynorsk og ikke på bokmål.

 258. Det var en ok bok, hadde en god balanse mellom tekst og bilder, vet ikke om det er en bok jeg ville lånet ut, men kanskje noen andre syntes den er mer morsom og spennende, men det lignet nokk en humor bok. Hvis den bare hadde bare tekst eller mest bare bilder ville det ikke være så bra av en bok, ville kanskje forbedret litt på teksten og litt på bildene

 259. Tittel: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Boken var helt ok, jeg syntes ikke at det passet å skrive at innholdet var «humor» Jeg syntes at de hadde tatt ut et bra utdrag fra boken.
  Den handlet litt om en gutt i et klasserom også ble «Martin» som satt ved siden av han syk. Det kom en ny gutt i klassen det viser seg at han har en skapning i sekken.
  Jeg ville ikke ha endret noe med boka, men det er ikke noe jeg ville ha lånt fordi jeg er ikke opptatt av dette type innhold/tema.
  Jeg gir boken 3/5.

 260. Jeg syntes boka var litt kjedelig og det var litt vannsklig å lese pga den var på nynorsk og ikke på bokmål. men jeg likte at det var humor fordi det er det jeg liker å lese. Jeg likte også at den handla litt om fotball og sport.
  terningkast: 3

 261. jeg syntes denne boka var morsom siden jeg elsker fotball og den handlet litt om fotball
  jeg gir denne boka en 3 av 5 siden jeg har lest bedre bøker men denne var morsom denne og men det er noen andre som er bedre men denne var morsom denne og.

 262. Dette utdraget handler om en gutt som heter Tom. Tom er veldig glad i fotball og han har spilt mye fotball med vennen sin Martin. Martin er  alvorlig syk, men før han ble syk var han veldig god i fotball. Etter Martin ble borte kom det en ny gutt i klassa til Tom som heter kompis. Kompis viste en hemmelighet til Tom og hemligheten var at kompis hadde en slange i sekken.

 263. Boken var helt grei jeg gadd ikke å lese hele boka fordi det tok så lang tid å lese på nynorsk den ene fyren var litt rar🤨

 264. Familien Gnork

  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Kort om boka: Vennen til Tom ligger på sykehus og det er en viktig fotballkamp mot snobbelaget snart. Tom håper at vennen hans Martin skal bli frisk før det. En dag starter det en ny gutt i klassen han heter Kompis. Læreren sier at han skal fortelle noe om seg selv og han sier «Moren min er en kannibal» Du er morsom sier læreren og ber han om å gå å sette seg ved siden av Tom. Læreren starter timen og ber dem og ta opp pennalet Tom tar det opp, men Kompis bruker lang tid. Så med en brå bevegelse tar han det opp. Kan du holde en hemmelighet sier Kompis. Tom ser inn i sekken der ser han en slange med gule store øyne. Etter skolen drar Tom på fotballbanen Og håper Preben ikke ser han, men han er ikke heldig
  Sjanger: Boken er sjangere humor.
  Opplevelsen min: jeg likte ikke boken så godt. Det er nok mest fordi at jeg ikke er interessert i fotball.
  Hva jeg mener gjør teksten bra/dårlig: Boken var ikke så bra fordi den bare er spennende for de som liker fotball.
  Min menig om du burde lese boka: Vis du liker fotball burde du lese den, men vis du ikke liker fotball anbefaler jeg den ikke.
  Min mening: Jeg mener at den ikke burde være superfinalist.
  Terningkast: 2

 265. Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Illustrert av: Line Halsnes
  Det er en gutt som heter tom og har en bestevenn som heter Martin og de begge elsker fotball, men, en dag merker Tom at Martin blir sliten veldig fort og ikke orker å spille like mye og lenge som de har pleid å spille. En dag sir pappaen til Martin at han har blitt alvorlig syk og da vet ikke Tom hva de skal gjøre fordi det er en veldig viktig kamp som de snart skal spille mot de rike og kule. Den vil han veldig gjerne vinne. En dag begynner det en ny gutt i klassen og Tom håper at han elsker fotball like mye som han og kanskje at han kan bli med og spille på laget til Martin blir frisk.
  Sjanger: Dette er en humor bok
  Jeg forventet at boken var dårligere enn de den var. Det er jo ikke en bok som jeg tror at jeg hadde elsket, men den var jo helt grei. Det er ikke min type bok helt, men bedre enn hva jeg trodde.
  Det som jeg synes, gjør teksten bedre er at den er at de sier litt morsom ting eller at boken var humoristisk.
  Jeg synes at du burde lese boken hvis du liker humor bøker og litt spennende bøker.
  Jeg synes at ikke at den boken skal være en av superfinalistene.

 266. Familien Gnork
  forfatter: Thoralf Fagertun
  Kort forklaring: Hovedpersonen er en gutt som hetter Tom som har en bestevenn som heter Martin, Martin er i sykehuset fordi han er veldig syk. Tom trenger at Martin blir bedre fordi han er den beste fotball spilleren som de har og han er Toms bestevenn. Martin var kapteinen på laget, men etter at ha har blir syk ble Tom kapteinen av laget. Tom og laget skal spille fotballkamp mot de rike folkene og har er usikker på om de skal vinne fordi Martin ikke er der. Etter Martin gikk til sykehuset så har setet hans på skolen vært åpen veldig lenge, men så kommer det en ny person i klassen og han hetter Kompis, Kompis siter vedsiden av Tom og de blir venner velig kjapt. 😃😃
  Handlingen skjer ved Sykehuset, Skolen og fotballbanen. ⚽⚽
  Sjanger: Sjangeren på boka er humor og de lyver ikke når de sier at det er humor fordi den er veldig morsom får min del. 😂😂
  Jeg mener at teksten er god fordi den er bra skrevd og bra forklart.
  Hvis du har lyst på en bok som er bra (får min del) så bør du lese denne boka.
  Jeg syntes denne boka er en 4/5 fordi den er bra forklart med karakterene og hvordan de snakker. 😎😎

 267. Tittel: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Jeg likte boka fordi det handler om sport og fotball også det handler om Tom, Kompis og Preben. Preben var den som fleksa med alle tingene sine, men når de skulle spile mot laget til Preben så var ikke Martin der fordi han var syk og han var kaptein på laget. Så måtte de laget Tom som den nye kapteinen på laget fordi Martin kunne ikke være på kampen.

 268. Familien Gnork er en humor bok og forfatteren av boka er Thoralf Fagertun.

  utdrag: Tom har en venn som hetter Martin og han er syk, og de har en viktig fotballkamp mot Preben og de rike barna. Men det kommer en ny gutt på skolen som hetter Kompis og han er helt sprø. Han tok med seg en slange som het Hoggtass inn på skolen. Så tenker Tom at han kunne fått seg en ny bestevenn hvis han er god i fotball. Tom går å spiler fotball etter skolen alene siden Martin er syk men, så kommer Mia og sier at Tom skal legge inn i 16 meteren så tar hun hodde in i mål. Men så kommer Preben med de glitrende fotball skoene som faren kjøpte i USA. Han går men så kommer han tilbake, men da hører en sånn Buzz lyd så ser han på høyre siden hans. Der er det en ny drone som Faren til Preben kjøpte så går han. Mia spør om han skal på syke huset han svare ja hun. Så sa hun hils da.

 269. FAMILIEN GNORK
  FORFATTER: Thoralf Fagertun.
  Denne boka handler om en gutt som heter Tom som har en bestevenn som heter Tom. Tom ble alvorlig syk og ikke kunne spille fotball med Tom. Da begynte det en ny gutt i klassen som heter kompis. Tom har veldig lyst og bli venn med kompis og håper at han liker fotball.

  Tom blir også litt små mobba av en som heter Preben og Preben er kjemperik og har en egen fotball lag for de rike. De rike skal spille en fotballkamp mot de ikke rike og Tom tror at de har kjangs denne gangen vis Martin blir frisk i tide.

  Denne boka er en Humor bok som er veldig gøy å lese.
  Det som gjør denne boka bra er at den er morsom og at den har veldig mye bra beskrivelser. Denne boka blir også bra fordi den handler om fotball og jeg liker fotball.
  Denne boka var egentlig ikke noe dårlig, men den kunne hatt litte granne mer action i den og hver på bokmål.

  Jeg anbefaler denne boka for de som liker å lese gøye bøker og de som kanskje vil øve litt på nynorsk.
  Jeg mener at denne boka fortjener superfinalist!

 270. Tittel: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Jeg likte boka fordi det handler om sport og fotball også det handler om Tom, Kompis og Preben. Preben var den som fleksa med alle tingene sine, men når de skulle spile mot laget til Preben så var ikke Martin der fordi han var syk og han var kaptein på laget. Så måtte de laget Tom som den nye kapteinen på laget fordi Martin kunne ikke være på kampen.

 271. Boka heter Familien Gnork, forfatteren heter Thoralf og illustratøren heter Line Halsnes.

  Boka handler om Tom, Preben, Kompis og litt om Martin. -Martin er bestevennen til Tom, men han er på sykehus fordi han er alvorlig syk. -Preben er en bortskjemt liten kid som tror han er bedre enn alle andre og han spiller fotball. -Kompis er ny i klassen og familien hans er veldig spesiell. -Tom er bare en vanlig gutt som vil ha tilbake bestevennen hans. Han spiller også fotball.

  Sjangeren er Humor.

  Jeg gir denne boka terningkast 2/6 fordi jeg syntes ikke den var dårlig, men jeg hadde ikke lest ferdig boka. Den var egentlig bare litt kjedelig. Jeg syntes den passer mer for 8 åringer. Jeg anbefaler ikke å lese boka fordi den er kjedelig og dårlig. Boka fortjener IKKE superfinalist.

 272. Familien Gnork
  Boken heter: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Kort handlingsreferat: Det er tre gutter som heter Tom, kompis, Preden. Preden er veldig bortskjemt fordi han flekser med de nye dyre tingene sine. Tom og preden er god i fotball med preden er bedre og preden bli sur fordi tom be den nye kapteinen på laget.

  Hvordan DU opplevde teksten: Teksten kunne ha litt mer spenning det var liksom ikke så spennene. Jeg ikte den ikke så veldigbra den var litt kjedelig, og den var også ikke bra fordi selv om det var humor i teksten så var det ikke så morsomt.
  Hva du mener gjør teksten god eller dårlig: Teksten var dårlig fordi det sto humor på teksten og det var ikke så morsomt, den var litt kledelig.
  Hvorfor andre bør lese boka (eller la være) Jeg syntes ikke den var så bra, men for andre som liker å lese om humor og liker å lese litt sånn sprø ting med jeg liker egt ikke sånne ting.
  Fortjener boka å være en superfinalist: Jeg syns ikke den med for andre

 273. Familien Gnork

  Jeg syntes teksten var morsom, men kunne vært bedre.
  Teksten handler om en gutt som heter Tom som har en bestevenn på sykehuset som heter Martin og de elsker å l fotball. Men det er en ting Tom og Martin hater og det er Preben; en sossejuvèl som skal ha alt av det dyreste og headet fineste av det fineste og elsker å flekse pengene sine. Forelderen til de rikeste har startet et fotballag med den beste treneren og det beste utstyret og bare det rikeste for å gå der. Men det er et annet fotballag i byen med de vanlige og de fattige. De har hvert år fotballkamp mot Preben og dem, men de taper alltid, men i år skal de ikke tape, de skal vinne. De hadde lit trua, men deres beste spiller ble syk Martin så nå tror Tom at de blir rundspilt. Men det kom en ny gutt i klasen og Kompis heter han, og moren hans er kannibal og har en krokodille i kjelleren og han har med seg en giftig slange i sekken. Jeg gir boka terning kast 5.

 274. FAMILIEN GNORK
  FORFATTER: Thoralf Fagertun.
  Denne boka handler om en gutt som heter Tom som har en bestevenn som heter Tom. Tom ble alvorlig syk og ikke kunne spille fotball med Tom. Da begynte det en ny gutt i klassen som heter kompis. Tom har veldig lyst og bli venn med kompis og håper at han liker fotball.

  Tom blir også litt små mobba av en som heter Preben og Preben er kjemperik og har en egen fotball lag for de rike. De rike skal spille en fotballkamp mot de ikke rike og Tom tror at de har kjangs denne gangen vis Martin blir frisk i tide.

  Denne boka er en Humor bok som er veldig gøy å lese.
  Det som gjør denne boka bra er at den er morsom og at den har veldig mye bra beskrivelser. Denne boka blir også bra fordi den handler om fotball og jeg liker fotball.
  Denne boka var egentlig ikke noe dårlig, men den kunne hatt litte granne mer action i den og hver på bokmål.

  Jeg anbefaler denne boka for de som liker å lese gøye bøker og de som kanskje vil øve litt på nynorsk.
  Jeg mener at denne boka fortjener superfinalist!

 275. Anmeldelse til Familien Gnork.
  Forfatteren til Familien Gnork er Thoralf Fagertun og illustrert av Line Halsnes.
  Det handler om en gutt som heter Tom. Tom er en gutt som elsker å spille fotball med bestevennen sin Martin, Men en dag ble Martin veldig syk og måtte bli på sykehuset.
  Kompis er en ny gutt som har starta i klassen til Tom. Kopis har et kjæledyr med seg på skolen og ingen vet det utenom Tom. Maria er en jente som er god på fotball og liker Martin. Preben er en gutt som er veldig god i fotball og plager tom. Preben er veldig rik og selvopptatt.
  Sjangeren til boka er Humor.
  Jeg mener at teksten er veldig fin å lese og litt morsom.
  Jeg hadde anbefalt boka til folk som liker humor, fotball og lese om kaneballer.

 276. Familien Gnork
  Denne boka var grei, ikke den beste boka, men jeg hadde lånt helle boka vis jeg hadde hat kjangsen. Det handla veldig mye om fotball og jeg er ikke den største fotball fanen. Men det var ganske mye humor. Det var gøy at det var så mange forskjellige folk med forskjellige personligheter. Den er også nynorsk og jeg snaker ikke i den dialekten, så mi personlig mening om boka 4,5 av 10. Og de var egentlig ikke så mye som kjedet.

 277. Anmeldelse om familien Gnork

  Forfatteren til familien Gnork: Thoralf Fagertun
  illustratør : Line Halsnes
  Det handler om en gutt som heter Tom, Han elsker å spille fotball med bestevennen sin som heter Martin, men Martin er syk og ligger på sykehuset. Det kommer en ny gutt i klassen som heter Kompis og Tom syntes at Kompis er rar. Kompis har med seg en slange på skolen som heter Hoggtass. Det er gutt som Tom ikke liker som heter Preben. Preben kommer fra en rik familien, som viser fram allepengene han har.

 278. Anmeldelse til familien Gnork
  Tittel: familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Kort handlingsreferat: du møter Preben som er en klyse, Martin som ligger på sykehus, Tom som er vennen til Martin og kaptein på fotball laget og Kompis som er ganske kul
  Sjanger: skjønnlitterær

  Det som gjør boka dårlig, er at det er får lite utdrag og ikke så veldig morsom. Det som gjør boka bra, er at kompis er kul.

  Jeg syns at folk bør lese denne boka vis de liker skjønnlitterær, men vis de ikke liker skjønnlitterære bøker bør dere la være og lese den

  Jeg syns at denne boka bør være super finalist fordi den er Top 5.

  terning kast 4/6

 279. Familien Gnork er en humorbok skrevet av Thoralf Fagertun. For de som ikke har noe imot å lese Nynorsk så er det en fin bok. Boka har litt om fotball, men også om noen uvanlige ting, som at en ny gutt i klassen med navn Kompis sier at moren hans er kannibal og han viser til den som sitter vedsiden av han at han har en slange. I boka er det også en selvopptatt, skrytete gutt med navn Preben som Tom ikke liker så godt. Tom er også en av de større rollene i boka. Han skal spille fotballkamp snart. Bestevennen hans Martin er den beste på laget, men er alvorlig syk og kan ikke spille. Videre i boka får vi vite om Martin kan spille eller ikke.

  Tittel: Familien Gnork
  Forfatter: Thoralf Fagertun
  Sjanger: Humor
  Terningkast: 4🎲

 280. Familien Gnork
  Skrevet av Thorhalf Fagertun
  Ilustrert av Line Halsnes
  Boken handler om Tom som har en skikkelig viktig fotballkamp mot Preben og de rike. Samtidig ligger stortalent og bestevenn Martin på sykehuset. Tom får også en ny i klassen som det viser seg har noe spesielt i sekken.
  Denne boken er en humor bok
  Jeg opplevede teksten interessant og morsom
  Boken var god fordi det var mye som skjedde på en gang og at den hadde mye humor uten at det ble kjedelig
  Andre bør lese boken fordi da lærer de nynorsk og den er spenende
  Boken hadde vært en superfinalist for meg hvis ikke det hadde vært mange andre gode bøker som Historien om Erleng Braut Håland.

 281. Denne boka var ikkje så fengane, fordi den handlet om litt fotball, venner , flytting og så videre. Men eg gir den en 3

 282. Jeg synes familien Gnork boken var litt kjedelig fordi det var så lite som ga mening, men gøy at fotball er med.

 283. 1. Familien Gnork er tittelen.
  2. Den som har skrevet boka er Thoralf Fagertun.
  3. Boka handler om at en ny gutt som har startet på skolen og en gutt i boken ligger veldig syk på sykehuset
  4. Det som er bra med boka er at det er litt spennende.
  5. Det som kunne vært bra med boka er hvis det ikke hadde vært nynorsk.
  6. Det som kunne vært bedre med boka er at det kunne vært flere bilder.
  7. Denne boka kan alle voksene og barn lese eller høre.
  8. Jeg gir denne boka en 2 som terning kast.
  Denne boka burde kanskje ikke være superfinalist

 284. Tittelen på boka er Familien Gnork.
  Thorvald Fagertun har skrevet boka.
  Det handler om to venner som elsker og spille fotball mer en noe annent i verden, og en gang så begynte den ene av vennene som heter Martin og tape løpsdueller som han en gang vant.En dag ringte faren til han andre av vennene og sa at Martin lå halvdau på sykehuset.En dag kom det en ny elev til klassen som het Kompis Gnork, og sa at moren var kannibal.Han satte seg ved siden av en av vennene som ikke er Martin, og han nye hadde tydeligvis en slange i sekken. Senere den dagen skulle en av vennene på fotballtrening, og om en uke skal han spille den viktigste kampen mot rikingene i byen.
  Jeg synes det er bra at de har prøvd og bruke fantasien.
  For det første var noe dialekt i boka, for det andre at de ikke trenger og gå over streken med fantasien.
  Aldersgruppa på boka passer til og være 8 -10. Jeg gir den terning kast 2 fordi de prøver og være morsomme, men de klarer det ikke etter min smak. Jeg syntes ikke det burde være superfinalist.

 285. 1. Familien Gnork er tittelen.
  2. Den som har skrevet boka er Thoralf Fagertun.
  3. Boka handler om at en ny gutt som har startet på skolen og en gutt i boken ligger veldig syk på sykehuset
  4. Det som er bra med boka er at det er litt spennende.
  5. Det som kunne vært bra med boka er hvis det ikke hadde vært nynorsk.
  6. Det som kunne vært bedre med boka er at det kunne vært flere bilder.
  7. Denne boka kan alle voksene og barn lese eller høre.
  8. Jeg gir denne boka en 2 som terning kast.
  9. Denne boka burde kanskje ikke være superfinalist

 286. Tittelen på boka er familien Gnork.
  Den som har skrevet boka er Thoralf Fagertun.
  Boka handler om to veldig gode venner og nå ligger han ene
  veldig syk på sykehuset, og det er noen mobbere
  som er rike, bortskjemte, jålete og dumme.
  Det som er bra med boka er at de har god fantasi.
  Det som kunne vært bedre med boka er at
  det ikke gir mening at MOREN til Kompis er kannibal,
  Kompis har en SLANGE i sekken og halvdød er et sterkt ord.
  Jeg vet ikke aldersgruppen fordi det er litt stygge ord
  men bortsett fra det så hadde det kanskje vært 5 år,
  så jeg har ikke peiling. Jeg gir boka terningkast 1,8-6.
  Jeg syntes ikke at boka burde være superfinalist.

 287. Tittelen på boka er Familien Gnork.
  Thoralf Fagertun har skrevet boka.
  Boka handler om to bestevenner som liker og spille fotball, en av dem blir syk og må gå til sykehuset. Etter det så kommer det en ny gutt i klassen han skulle si noe om seg selv og sa: moren min er kannibal. Han hadde også med en slange. De skulle ha kamp med de rikeste mot de normale. Jeg vet ikke hva som er bra med boka. Det kunne vært bedre med at det ikke handlet om fotball. Aldersgrupppa passer til og være 7 til 11. Jeg gir den terning kast 2 fordi det var litt dårlig humor. Boka burde ikke være superfinalist.

 288. Familien Gnork er tittelen til boka.
  Person som har skrevet boka er Thoralf Fagertun.
  Martin sin bestevenn Tom er på sykehuset men Martin hoper at hand blir frisk fordi de skal ha en fotball kamp mot en veldig god og rik person som heter Preben, det kommer en ny guttt i klassen dems og han heter Kompis Gnork.
  Det som er bra med boka er at det er litt morsomt.
  Det som kunne ha vært bedre er at det ikke måtte vært så masse om fotball.
  Aldersgruppa burde være 4+
  Jeg gir boka 2/6 terningkast.
  Nei, boka bur ikke være på superfinalist

 289. Tittelen på boka er familien gnork. Han som har skrevet boka er Thoralf Fagertun. Boka handler om
  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gut i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva for folk er eigentleg Kompis og resten av familien? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og Kompis, og Preben klysar seg. Det som er bra med boka er at den har litt sån trending ting så det er bra fordi jeg liker trendinge greier. Hvis den ikke hadde vært on fotball fordi jeg hater fotball sp den var litt kjedelig. Denne boka passer til aldersgruppa: alle+. Jeg gir boka terning kast 2 den var likt kjedelig fordi den handlet litt on fotball. Denne boka burde ikke være superfinnalist fordi den var ikke så veldig bra

 290. Tittelen på boka er familien Gnork.
  Forfatteren til denne boka er Thorolf Fagertun.
  Boka handler om en gutt som er bestevennen til Tom han ligger halvdaud på sykehuset, Tom vil at Martin skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben.
  Det som er bra med boka er at humoren din går litt oppover å du blir litt glad.
  Det som kunne vært bedre med boka er at det kunne vært litt mer action og spenning.
  Aldersgruppa til denne boka er 4 til 10 år.
  Jeg gir terning kast 2 fordi det var nesten ikke noe action eller spenning.
  Jeg synnes boka ikke burde være superfinalist.

 291. Tittelen på boka er familien gnork. Han som har skrevet boka er Thoralf Fagertun. Boka handler om
  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gut i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva for folk er eigentleg Kompis og resten av familien? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og Kompis, og Preben klysar seg. Det som er bra med boka er at den har litt sån trending ting så det er bra fordi jeg liker trendinge greier. Hvis den ikke hadde vært on fotball fordi jeg hater fotball sp den var litt kjedelig. Denne boka passer til aldersgruppa: alle+. Jeg gir boka terning kast 1 den var likt kjedelig fordi den handlet litt on fotball. Denne boka burde ikke være superfinnalist fordi den var ikke så veldig bra….. 🐚🌷

 292. boken heter FAMILIEN GNORK.
  Thoralf Fagertun har skrevet boka.
  Boka handler om Tom.
  Bestevennen hans Martin er på syke huset å er syk
  Tom og Martin er gode venner de spiller fotball.
  Preben er han som er rik og flekser.
  En dag begynner det en ny gutt i klassen han heter kompis Gnork.
  Det som er bra med boka er at den handler om fotball.
  Det som er dårlig med boka er at den er på nynorsk og den er trist og jeg liker ikke triste bøker.
  Jeg syns aldersgruppa til boka burde være 7-12, den er litt barnslig.
  Jeg gir boka 2 i terningkast.
  Jeg syns boka ikke burde være i supefinalen.

 293. Tittelen på boka er familien gnork. Han som har skrevet boka er Thoralf Fagertun. Boka handler om
  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdaud på sjukehuset. Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og dei andre klysane. Ein dag begynner det ein ny gut i klassen, Kompis Gnork. Kompis har eit dyr i sekken. Kva for folk er eigentleg Kompis og resten av familien? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira? I utdreget møtast Tom og Kompis, og Preben klysar seg. Det som er bra med boka er at den har litt sån trending ting så det er bra fordi jeg liker trendinge greier. Hvis den ikke hadde vært on fotball fordi jeg hater fotball sp den var litt kjedelig. Denne boka passer til aldersgruppa: alle+. Jeg gir boka terning kast 1 den var likt kjedelig fordi den handlet litt on fotball. Denne boka burde ikke være superfinnalist fordi den var ikke så veldig bra….. 🐚🌷

 294. Tittelen på boka er Familien GNORK.
  Den som skrev boka heter Thoralf Fagertun.
  Det handler om noen kompiser Martin og Tom og kompis GNORK.
  Det som er bra med boka er at de er gode kompiser.
  Det som kunne vert bedere med boka er at Martin blir frisk.
  Jeg syns at boka passer til 8 og oppover.
  Jeg gir boka terningkast 2.
  Boka burde ikke vært superfinalist fordi det ikke var mye action.

 295. familien gnork av Thoralf Fagertun, boka handler om to gutter Martin og bestevennen hans Tom, de likte å spille fotball, men så ble Tom alvorlig syk, han ble innlagt på sykehuset. Etter det kom det en ny gutt i klassen: kompis gnork, han og Martin ble gode venner. Det jeg syns var bra med boka er at den er spennende og samt morsom. Det jeg synes kunne vært bedre er hvis den var litt morsommere siden sjangeren på boka er humor😂 jeg syns boka passer til aldersgruppen 8-11 år. Jeg gir boka terningskast 2/6🎲 jeg syns ikke boka burde være

 296. Boken heter familien Gnork og skrevet av Thorolf Fagertun.
  Den handler om en ny gutt i klassen han har et dyr i sekken gutten heter Kompis Gnork.
  Familien til Kompis Gnork har en krokodille i kjelleren.
  Moren til Kompis Gnork Er en kannibal.
  Kompis blir settet ved siden av en gutt som heter Tom.
  Kompis spør Tom om han kan holde på en hemmelighet Tom sier ja hemmeligheten var at kompis hadde 12 m lang slange i bunnen av sekken.
  Jeg syntes at det var bra med boka at det var mye adjektiv og mye spenning.
  Jeg syntes det kunne vært bedre med boka at de kunne fortalt mer om familien til kompis.
  Jeg synes denne boka passer til barn fra tre til 12 år.
  Jeg gir denne boka terningkast to og synes ikke denne boka burde være superfinalist.

 297. boka heter familien gnork
  Forfatteren heter Thorolf fagertun
  Boka handler om en gutt og en En rar familie
  Jeg liker at At dem har med farlige dyr.
  Jeg hvile hat At det var med enda mere action
  Jeg syns alderen burde hvere 7-9
  Jeg gjir Terningkast fire
  Jeg syns boka ikke burde hvere superfinalist

 298. Familien Gnork.
  Det er Thoralf Fagertun som har skrevet boka.
  Boka handler om en gutt som skulle spille fotball kamp men den beste spilleren kom ikke.
  Jeg synes boka var morsom.
  At vennen kunne komme på kampen.
  Jeg synes boka passer til 5-12år.
  Jeg gir boka terningkast 4/6.
  Jeg synes ikke boka skal være superfinalist.

 299. Boka heter familien gnork.
  Boka var skrevet av Thoralf Fagertun.
  Boka handler om en gutt og bestevennen som var god på fotball men bestevennen var alvorlig syk, og nor fotball trening kommer og en på andre lage er god på lage å han erter gutten på andre lage og han flexser fotball skoa hans som faren hans kjøpte i USA.
  Boka er bra fordi boken var morsom.
  Boka kunne bli litt bedre med å ha litt mer spennene.
  Aldersgruppa passer best til 7-14 år.
  Terningkast jeg gir er 4 ut av 6.
  Jeg synes boka kan kanskje være superfinalist.

 300. Familien Gnork av Toralf Fagertun.
  De spiller fotball, men den beste spilleren er ikke der.
  Det er tegneserie.
  Det må være lettere bilder å se på .
  6-9.
  3/6.
  Boka burde ikke være superfinalist.

 301. Jeg synes denne boken ikke var bra fordi den var på nynorsk og akkurat kannibaler har ikke jeg lyst til å lese om. -100000000000/10. DENNE BOKEN FÅR IKKE BLI SUPERFINALIST!!!!!!! DEN ER DÅRLIG!!!!!!!

 302. tittel på boka: Familien gnork. Forfatter: Toralf fagertun.
  Boka handler om en gutt som heter Tom men bestevennen hans ble syk å ligger på sykehuset. Så kommer det en ny gutt å setter seg på den plassen bestevennen satt før. Jeg syntes at den er litt morsom fordi at jeg likte at det var en slange langt nede i sekken til den nye gutten. Jeg syntes boka var bra men at den burdet ha litt fler farger. Jeg syntes boka er for 5år og oppover. Jeg gir terningkast 5/6 og syntes den burdet være superfinalist. Lykke til boka var ganstke morsom jeg vil gjerne lese resten. Men jeg skjønte ikke hvorfor det startet med: mamma er en kannibal.

 303. Familien gnork av Toralf Fagertun.
  Boka handler om to gutter som skule spille kamp mot noen bøler så ble han ene alvorlig syk å så kom det en anen gutt.boka er kjedelig fordi det er lite spenning.den passer for 6-10.
  Terningkast 2/6

 304. Familien Gnork av Thoralf Fagertun.
  Den handler om Tom og Martin som ligger på sykehuset, men så kommer en ny gutt til klassen som heter Kompis Gnork som får plass sina Tom, men så spør Kompis om Tom kan holde på en hemmelighet så merker tom at Kompis har en SLANGE i sekken!!!
  Det som er bra med boka er at den er morsom og handler om en litt annerledes gutt.
  Det som kunne vært bedre med boka er utdraget kunne vært litt lenger fordi jeg skjønte ikke helt hva som skjedde.
  Jeg synes boka passer til alle med litt humor.
  Jeg gir boka terningkast 4,5 av 6.
  Jeg synes boka burde være superfinalist.

 305. jeg likte ikke denne boken fordi den var på nynorsk å ikke bokmål. Jeg gi den 2/5. Jeg anbefaler denne historien til folk som liker nynorsk

 306. Denne boka handler om tom en unge som har en bestevenn som er i sykehuset, den beste vennen heter Martin. Han er kapteinen av fotball teamet deres. Etter Martin ble syk så ble tom Kaptein til han blir frisk igjen! ⚽🦶

  Denne boka var artig, rar ,Og litt Kjedelig men den hadde lite humor i min menig. Men hvis du liker humor bøker sa burde du prøve å lese den! Sjanger: Humor. Skrevet i Nynorsk🐳☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

 307. Familien gnork handler om en gutt som heter Tom og som har en venn som heter Martin og han er i sykehuset og er syk, Tom går på en skole og der er det en gutt som heter Preben og han er veldig selvopptatt og utrivelig, Tom får en ny pult venn som heter Kompis og han var veldig rar. Boken er skrevet av Thoralf Fagertun og dette er en humor bok men jeg tenker at den var skrevet på en morsom måte men ikke så morsomme handlinger. Jeg anbefaler boken for barn som liker nynorsk. Terningkast 3/6

 308. boka var bra, denne Preben fyren var morsom. Jeg liker ikke fotball men denne var spennene. Du burde lese denne vis du liker fotball.
  terning kast 4/6

 309. Denne boka handler om en gutt som heter Tom som liker fotball og beste vennen hans heter Martin, men han ligger alvorlig syk på sykehuset, Tom er lei seg. Det kommer en ny gutt i klassen som heter Kompis Tom syntes han var sprø. Denne boka er på nynorsk Jeg syntes den var helt ok 4\6

 310. Jeg synes boka var veldig bra. fordi den var morsom og den var bra jeg kunne godt tengt meg og lese den boka, men den er jo på nynorsk og det går bra, men jeg tror jeg ikke skal lese den boka du kan lese den boka om du vill. Den var og morsom på måtene de snakket på!

 311. Jeg synes at Boka var dårlig

  Denne boka handler om en gutt som heter tom å elsker å spille fotball å kompisen heter Martin. Det kom en ny gutt i klassen som heter kompis tom syntes han er sprø.
  Tom er kjempelei seg sa Martin ligger på sykehuset

  Terningkast 2/6

 312. Jeg likte boka fordi den hadde humor og var spennende. Anbefaler boka for dem som liker spenning og humor. Terningkast 5/6. setter pris på at mora er kannibal. Men j#vlig bra

 313. jeg likte boka jeg synes boka var bra,
  jeg likte den for det var fotball i den og litt idrett og sånn.

  terning kast 4 av 6

 314. jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og det var mye fotball og morsom.
  Jeg anbefaler boka for folk som liker humor og fotball. Terningast 5/6 Men j#vlig bra.

 315. Jeg synes boka var veldig bra.
  Jeg likte boka fordi den handlet om fotball.
  Andre burde lese den hvis dere liker fotball.
  TERNINGKAST 5/6

 316. Jeg likte boken fordi de hadde gøy stemme og de spilte fotball.
  DE SOM LIKER FOTBALL OG GØYE ØYEBLIKK LES DEN

 317. jeg synes at boken var morsom men jeg liker ikke fotball men det var en bra bok jeg gir den terning kast 5/6

 318. jeg synes denne boka var dårlig
  grunnen til dette er fordi at jeg ikke forstår boka
  jeg gir boka tenigkast 1 av 6

 319. jeg synes denne boka var dårlig fordig boka var om fotball og jeg liker ikke fotball.
  jeg gir boka terningkast 1/6

 320. jeg sunnes den var passe bra,
  fordi den var lit son kjedelig og ikke så mye spenning.
  dere burde lese denne boka vis dere liker barn som er rike og lit slem.
  jeg gir denne boka stjernekast 2/6

 321. jeg synes at boken var morsom men jeg liker ikke fotball men det var en bra bok jeg gir den terning kast 5/10

 322. Jeg synes boken var bra fordi den var morsom, i alle fall han der Preben på stemmen hans og generelt hvordan han var. Jeg likte den men den var på nynorsk, men jeg har ikke noe imot det i det hele tatt faktisk. Så jeg synes den var morsom.

 323. Jeg synes boka var veldig bra.
  Jeg synes den var veldig bra fordi boka var morsom og en innholdsrik tekst.
  Jeg tror boka blir moromere og bedre utover i boka.
  Jeg vill anbefale denne boka til 4 til 13 åringer. Terningkast 5/6

 324. jeg likte ikke boka fordi det var litt vanskelig å kjønne hva dem sa og kjønte heller ikke helt meningen til boka så ja. terningkast: 2/6

 325. Jeg synes denne boka var dålig for di den var dålig og
  grunnen til dette er for di den var dålig
  jeg gir boka ternikast 1

 326. den var bra fordi den var morsom spennende.
  andre burde lese den fordi den er spennende og morsom.
  terning kast 6/10

 327. Den var sykt kjedelig. Det handlet om fotball og de som ikke likte fotball. Og jeg anbefaler den ikke som finalist så men jeg liker ikke fotball. De som liker fotball jeg tror de likte den. Så jeg synes den var 0\10

 328. Boken heter Familien Gnork. Den er skrivet av Thoralf Fagertun og illustrert av Line Halsnes. Boken ble laget i 2022 å det er en humor bok. Det handlet om en gutt som heter Tom som elsker å spille fotball. Han liker og spille fotball med kompisen sin som heter Martin. Martin ligger på sykehuset der halvdød. Tom er kjempe lei seg fordi bestekompisen er på sykehuset. Det kommer en ny gutt i klassen som heter Kompis, Tom syntes hal er gal. Kompis sitter ved siden av Tom. Kompis viste Tom at han hadde en slange i sekken sin. Det syntes han er helt sykt rart. Peter går på fotball og har veldig rike foreldre. I dag viste Peter de nye skoene han hadde fått. Peter har fått de fra USA og det tar et halvt år og få de. Tom er litt sjalu at han har så rike foreldre.

  Dette utdraget var veldig gøy og litt trist. Boken er på nynorsk, men jeg har bokmål så jeg synes denne boken hadde vert litt bedre hvis den hadde vert på bokmål. Jeg gir denne boken terning kast tre fordi jeg likte ikke så godt nynorsken. Og jeg synes denne boken ikke burde vinne.

 329. Bokslukerprisen (familien Gnork)

  Denne boka handler om en gutt som heter tom som elsker fotball og kompisen sin som heter Martin, men han ligger alvorlig syk på sykehuset. Tom er kjempelei seg sia Martin ligger på sykehuset, det kommer en ny gutt i klassa som heter kompis tom syntes han er sprø. Denne boka er på nynorsk. Jeg syntes den var helt ok 4\6

 330. Familien Gnork

  Boka handler om Martin som ligger halvdau på sykehuset og Tom savner han og han vil at han skal komme tilbake tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben og de andre. En dag kommer det en ny gutt i klassen som heter kompis Gnork. Han har et dyr i sekken og det lurer de andre i klassen på hvorfor og hva slags folk familien egentlig er.

  Jeg syntes boka var helt ok, men ikke helt min type bok. Det var litt vanskelig å få med seg hva man leste, men fikk med meg det meste.

  Boka går i sjangeren humor.

  Denne boka passer for de mellom 9-13 år.

  Jeg gir boka terningkast 3 av 6.

 331. Bokslukerprisen (Familien Gnork)

  Boken om “Familien Gnork” handler om to gutter som heter Martin og Tom. Disse to kompisene er veldig fotball interesserte, og har vært det siden de gikk i barnehagen. Men Martin blir plutselig bare dårligere og dårligere, og klarte ikke å spille mer enn 5 minutter av gangen. Nå ligger han halvdød på sykehuset. De skal jo snart spille kamp, og Tom håper Martin blir frisk innen den tid.

  Etter hvert får de en ny gutt i klassen. Kompis Gnork het han. Han virker sprø syntes Tom. Og verst av alt, så har han en slange i sekken!

  Boken er av sjangeren humor, og jeg syntes den var sånn passe gøy. Jeg skjønte ikke helt alt som sto, og den var kanskje litt komplisert og ikke helt min type bok. Men jeg anbefaler den for fotball interesserte mellom 8-13 år. Kanskje spesielt gutter. Det var også mange morsomme tegninger i den.

  Jeg synes det er fint at den sto på nynorsk, fordi der er jo ganske mange i Norge som prater det, så det er jo bra at noen bøker også har nynorsk i seg. Jeg personlig syntes nok den var litt vanskelig å lese siden jeg snakker bokmål.

  Jeg gir den terningkast 3/6.

 332. Familien Gnork

  Det handler om to gutter som er veldig glad i fotball.

  Sanger er humor.

  Jeg syntes bok passe bra fordi at jeg er ikke fotball fan.

  Nei fordi at Martin har en venn som liger på sykehuset.

  Jeg syntes at teksten startet rett på.

  Er den lett å lese ja fordi at det er lette setninger

 333. passe bra
  Den hadde vert bedre visst det hadde vert litt mer om familien Gnork
  Den var litt kjedelig
  den så gøy ut på fram siden men den var ikke så gøy inni

 334. Boka heter familie gnork

  Jeg synest at boka var heilt base

  Boka handler om en gutt som møteen gutt

  Som hadde en slange oppi seken

  Jeg jir boka terninkast 5/6

 335. Familien Gnork

  Denne teksten handler om en gutt som heter Martin, han ligger halvdød på sykehuset, han er alvorlig syk. Bestevennen Tom håper han kan bli frisk igjen for å vinne mot fotballkampen mot rikingene. Preben var på riking fotballaget, og han skrøt så av de nye fotballskoene hans som kom fra USA og ikke kom til Norge før om et halvt år. Tom satt alene på pulten, han pleide å sitte ved siden av Martin, men han var syk så da kom kompis og satte seg ved siden av han. Kompis hadde en hoggorm i sekken som kompis kalte for Hoggtass.

  Sjangeren i boka er humor. Jeg synes det var litt rart at sjangeren var humor når Martin lå halvdød på sykehuset.

  Jeg synes boka var litt kjedelig fordi den ikke var så lett å leve seg inn i. Jeg gir den terningkast 4/6. Den passer for barn fra 9-12 år.

  Jeg synes ikke denne boka fortjener å være superfinalist, å vinne bokslukerprisen.

 336. Boken familien gnork er en humor bok som handler om en gutt som er veldig glad i fotball, men de tapte nesten alle kampene mot de lage som det kun kan være rike folk på. Og en dag kom det en ny gutt på skolen som var litt annerledes. Denne boken er ikke helt for meg terning kast 3/6.

 337. Familien Gnork

  Boka handler om en gutt som spiller fotball og vennen hans er på sykehuset. Så han måtte være kaptein. Sjangeren til boken er humor. Jeg syntes at boken var kjedelig fordi de satsa på humor og ikke fikk det til. Den var lett å lese fordi det var mye mellomrom mellom teksten. det beste er at de tar fram at jenter kan også spille fotball. Jeg gir den 3 i terningkast.

 338. Familien Gnork

  Denne boken er sjanger humor.

  Forfatter er Thoralf Fagertun, og illustratør er Line Halsnes.

  Boken handler om en gutt som heter Tom, bestevennen hans heter Martin og ligger halvdød på sykehuset. De har snart en viktig fotballkamp, så Tom håper at Martin kommer ut av sykehuset før det.

  Jeg syntes ikke teksten var så gøy egentlig, fordi det sto at det var sjanger humor, men det handlet jo egentlig mest om fotball. I tillegg så skjønte jeg ikke helt starten av boken fordi det sto bare helt random “Mamma er kannibal” også var det på nynorsk så det tok litt lenger å lese fordi det tok en stund og skjønne hva ordene betyr.

  Jeg syntes ikke denne boken fortjener å være superfinalist.

  Jeg gir boken terningkast 3/6

 339. Teksten handler om en gutt som skal spille en fotball kamp mot de rike, og hans sitt lag er de som ikke er rike. Og etter kampen komme dama som han har vært forelska i lenge.

  Boken er en humor bok.

  Jeg synest at boken ikke var så bra, fordi det sto at det var en humor bok, men den var ikke morsom for meg.

  Handlinga er lett å leve seg inn i for de som liker en humor bok.

  Boken er lett å lese, fordi det er ikke så mange ord, og det er ikke noe vanskelig ord i boken.

  Det beste er på slutten, fordi han møter den jenta han har vært forelska i lenge også blir de sammen.

  Jeg synest at boken burde ikke være med i superfinalisten.

  Jeg gir boken en 2/6.

 340. Jeg syntes ikke boken var så veldig gøy fordi det er ingen ting som intriserer meg mindre en sånne bøker. Fordi jeg liker mer kjærlighets bøker og roman bøker fordi forexempel sånne bøker er veldig barnslige den handler liksom om noen krokodiller som spiser middag. Men jeg tror den kanskje hadde passet fra 4-8 år kanskje. Og jeg gir den terning kast 1/6.

 341. Det var trist at vennen hans havnet til sykehuset de var jo gode venner siden de var 5 år. de likte å spille fotball, men en av de orket ikke å løpe i 5min og orket ikke å leke ute eter fotball trening. Terning kast 4/6

 342. FAMILIEN GNORK

  Familien Gnork er en humor bok og handler om en gutt som heter Tom. Han har en bestevenn som heter Martin, de skal snart spille en viktig fotballkamp mot de rike i byen, men de har en uvenn som heter Preben. Han er en skikkelig dritunge, men så begynner det en ny person i klassen, Han heter Kompis Gnork.

  Jeg likte ikke boka fordi dialekten er rar, skulle ønske det var på bokmål, jeg likte heller ikke hva det var boka handlet om, jeg hadde kanskje likt boka mer vis det ikke handla om å vinne en viktig fotball kamp mot de rike i byen.

  Den passer for 7 åringer og oppover, det passer også for de som er glade i fotball kamper og sånn slakks drama.

 343. Familien gnork

  Denne boken handler om en gutt som Tom. Tom har en bestekompis som heter Martin, Martin har havnet på sykehuset og er alvorlig syk. En dag da Tom var på skolen kom det inn en gutt som skulle begynne i klassen til Tom. Den nye gutten het Kompis, han satte seg ned ved siden av Tom. Kompis viste han en slange som han hadde i sekken. Tom blir helt sjokkert.
  Senere er Tom nede på fotballbanen, Tom møter på Preben som skryter som en galning av de nye fotballskoene han som faren har kjøpt til han fra USA. Han har også fått en drone som tydeligvis er steindyr.

  Jeg synes ikke dette utdraget var så bra, fordi det var på nynorsk og da var det noen ord og setninger som var litt rare og vanskelig å forstå.
  Jeg gir derfor dette utdraget terningkast 2.

  Jeg synes denne boka kanskje passer for folk som snakker nynorsk til vanlig og til de som er 10-13 år.

 344. Jeg synes at boka var litt bra fordi den er om fotball og jeg likte karakterene og Martin. Jeg synes det ikke var noe særlig spenning som kanskje er en minus som jeg ville ha og den er ikke samme dialekt som jeg som gjør det enda vanskelige og forta boka, men den har et emne som jeg likte det er at hvis du ikke har dyre ting gjeler det ikke. Jeg synes at boka var litt kull og jeg likte at boka hadde mye tekst og ikke slutta ved en gang som er veldig fint vis du skriver anmeldelse. Jeg synes at boka var bra men litte spenning og en aen delikt så jeg gir den 3 / 6

 345. Familien Gnork liker jeg ikke, noe av grunnen kan være fordi den er nynorsk, men jeg synes den var kjedelig og rar ikke helt for meg. jeg gir boka 2/10. Jeg anbefaler boka til barn mellom 8-11

 346. Jeg syntes det var en litt kjedelig bok mest fordi jeg ikke liker fotball og fordi jeg ikke syns den var noe gøy, men det er nok mange andre som liker den så 2/6 😒

 347. Familien Gnork

  Forfatteren av boka heter Thoralf Fagertun og illustratøren heter Line Halsnes. Forlaget heter Samlaget. Den kom ut i 2022. Sjangeren er humor.

  Magnus ligger halvdød på sykehuset. Tom er bestevennen til Magnus. De har vært venner siden barnehagen. Tom savner ham. Tom håper at Magnus skal bli frisk til en viktig fotballkamp mot Preben og de. En dag begynner det en ny gutt i klassen. Han nye gutten heter Kompis. Kompis sitter ved siden av Tom. Kompis spør Tom om han kan holde på en hemmelighet. Kompis viser frem noe i sekken. Det var en gul slange.

  Jeg gir boka terningkast 3. Det var litt vanskelig å lese siden det var på nynorsk. Det var sånn passe mye tekst. Jeg likte ikke at det handlet om gutter. Det var en bra bok hvis jeg ser bort fra at det var på nynorsk. Det var morsomt at Kompis hadde en slange i sekken. Jeg likte ikke så godt at Magnus var halvdød på sykehuset.

  Jeg anbefaler denne boka til barn mellom 8 og 12 år. Den passer også for barn som liker morsomme bøker. Jeg kunne gjerne lest hele boka.

 348. Familien Gnork

  forfatter:Thoralf Fagertun.
  Illustrert av Line Halsnes
  dette utdraget kom ut i 2022

  Martin, bestevenen til Tom liger halvdød på sjukehuset.
  Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til
  den viktige fotballkampen mot preben og de andre klysane. en dag begynner en ny gutt i klassen,
  kompis Gnork. kompis har et dyr i sekken. kva for folk er egentlig kompis og resten av familien Gnork? Og kva gjør ein gedigen krokodille i kjelleren deres?
  I utdraget møtes Tom og kompis, og preben klysar seg.

  jeg gir dette utdraget et terningkast 3

  jeg likte ikke at det lå en halv død person på sykehuset.

  og likte ikke at det var så mye skrift i utdraget.

  jeg likte og ikke at det var på nynorsk

  jeg likte at det var en gedigen krokodille nede i kjelleren til kompis

  jeg likte og at det var masse spenning i boken.

 349. Familien Gnork
  skrevet av Thoralf Fagertun.

  Det jeg tror utdraget handler om er en som het Tom og han hadde en bestevenn som het Martin. Så ble Martin veldig syk, så han måtte til sykehuset. Men så starta det en ny i klassen som het kompis, han var litt rar. Tom elsker å spille fotball. Men det var en som het Preben som var slem så de kalte han drittsekken Preben.

  Det jeg ikke likte med utdraget var at det var på nynorsk, så jeg forsto ikke så mye. Jeg måtte lese boken to ganger, men jeg forsto ikke så mye. Det kan være at utdraget er bra, men for meg var ikke dette et bra utdrag. jeg anbefaler boken til de som er nynorske og liker fotball og er sånn 10-12 år.

 350. Den var passe bra den var ikke får meg. Dei kunne snakke meir om familien ikke bare om Martin. Den var passe bra

 351. Jeg synes boka var grei, jeg likte ikke at boka var på nynorsk. Jeg synes boka passer til
  10-12 åringer. Terningkast 3/6.

 352. Jeg synes boka var passe👍 Det var egentlig ikke så mye som skjedde😒 Det var liksom litt kjedelig🥱
  🎲2/6🎲

 353. Jeg syntes boka var litt god fordi jeg likte humoren i boka.
  gir den en 4/6.
  Anbefales til de som klarer og lese.

 354. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi jeg er ikke så interessert i fotball. Boka handlet om Tom som har en bestevenn som heter Martin, men Martin har blitt alvorlig syk.
  🎲/3

 355. Jeg likte ikke boka så godt fordi jeg ble veldig forvirra og liker ikke at det er på nynorsk, det er bedre med bokmål.
  Jeg anbefaler boka fra 15-17 år.
  Jeg gir terningkast 1.

 356. Jeg syntes at boka var passe bra fordi at den ikke var så bra, men jeg syntes ikke det var en dårlig bok. Jeg syntes boka passer til 8 år og oppover. Terningkast 2/6.

 357. 1.Teksten var godt forklart
  2. Dem ville ikke tape på kampen
  3. Teksten var på nynorsk
  4. Terningkast 4\6

 358. Jeg synes boken var helt grei eg synes at det var trist å høre om Mathias, den var fortsatt spennende og veldig morsom eg gir denne boka Terningkast 3-4

 359. Jeg likte boken sånn passe fordi det var ikke helt min bok. Den mye humor jeg syntes at den var litt rar. Jeg gir den 6 av 10 poeng.

 360. Boka handler om en som het Tom. En dag så byner det en ny gutt i klassen som heter Kompis. Kompis setter deg ved siden av top de ble skolepatner sammen Kompis har en makisk sekk. Det Kompis tenker på kommer ut av sekken. Bestevennen til tom ligger halvdø på sykkehuset. Tom savner han og vil at han skal bli frisk tidsnok til den viktige fotballkampen mot Preben

 361. Boken handler om Tom som skal spille fotballkamp mot rike Preben og de andre klysene. Toms bestevenn Martin er den beste på fotballaget, men nå er han blitt alvorlig syk. I klassen til Tom begynner det en ny gutt som heter Kompis Gnork. Han har med seg en giftig slange på skolen. Jeg synes ikke denne boken var så spennende fordi temaet ikke interesserte meg. Jeg anbefaler denne boken for de som liker fotball og humor. Den passer til barn fra 9-12 år. Jeg gir denne boken terningkast 3.

 362. Familien Gnork

  forfatter:Thoralf Fagertun.
  Illustrert av Line Halsnes
  dette utdraget kom ut i 2022

  Martin, bestevenen til Tom ligg halvdød på sjukehuset.
  Tom saknar han og vil at han skal bli frisk tidsnok til
  den viktige fotballkampen mot preben og dei andre klysane. ein dag begynner ein ny gut i klassen,
  kompis Gnork. kompis har eit dyr i sekken. kva for folk er eigentleg kompis og resten av familien Gnork? Og kva gjer ein gedigen krokodille i kjelleren deira?
  I utdreget møtas Tom og kompis, og preben klysar seg.

  jeg gir dette utdraget et terningkast 4

  jeg likte ikke at det låg en halv død person på sykehuset.

  og jeg likte ikke at det var så mye skrift i utdraget.

  jeg likte at det var en gedigen krokodille nede i kjelleren til kompis

 363. Denne boken handler om Tom og Martin som liker veldig godt fotball. En dag blir Martin plutselig syk og må inn på sykehuset. Så en dag kommer det en mystisk person som heter Kompis, Kopis får pulten ved siden av Tom. Så viser Kompis at han har en slange i skolesekken. Jeg gir denne boken terningkast 3/6 fordi den virker ganske morsom. Denne boken passer for folk som liker fotball.

 364. Jeg syns at dene boken var litt vanskelig og lese den fordi den var på nynorsk men den handlet om vennskap og fotball så jeg likte den mer i sluten men i starten skjønte jeg ikke noe men jeg gir den en 4/6 om det hadde vert mer fotball hadde det ver 6/6.

 365. Jeg synes denne boken var veldig bra den var veldig morsom og den handlet om fotball det synes jeg var veldig bra. Jeg tror at denne sjangeren er humor fordi den hadde rett og slett bare masse humor i seg. Det jeg likte aller best med boken var at den hadde mange gøye ord som for eksempel fjott og padde det var veldig morsomt. Så denne boken var terningkast 5 av 6. Anbefaler mange andre barn og lese denne boken.

 366. Familien Gnork
  Forfatteren er Thoralf Fagertun og illustrert av Line Halsnes. Boken ble utgitt i 2022.

  Denne boken handler om Tom og hans bestevenn Martin, som ligger halvdød på sykehuset. Fotballaget til Martin og Tom skal spille mot fotballaget til Preben. Martin er den beste spilleren på fotballaget, så derfor passer det veldig dårlig at han ligger halvdød på sykehuset.

  En dag begynner en ny gutt i klassen, han heter Kompis. Det første han sier er at moren er kannibal. Han setter seg ved siden av Tom, og viser at han har en slange i skolesekken.

  Jeg gir denne boken terningkast 3 av 5 siden den var kul, morsom og det var kult at kompis hadde en slange i sekken. Det som var dårlig med boken var at den var på nynorsk, den hadde masse skrift og den var litt vanskelig å forstå.

 367. Denne boka var litt morsom men jeg gir boka 5/5 fordi det er en veldig bra bok fordi den har med spion saker.

 368. Jeg syns denne boken var veldig morsom og håper at de vinner kampen mot de rike. Jeg synes synd på han som ligger på sykehus. Jeg gir terning kast 3/6

 369. Jeg synes denne boken var veldig morsom og litt trist fordi han ene var på sykehus.
  Jeg gir denne boken 5/6.

 370. Boken handler om Tom og Martin, to gutter som elsker å spille fotball. Martin, en rik bølle, er sikker å at han kommer til å slå de i fotballkamp. Jeg synes denne boken var ganske morsom og synes at det er kult at den er skrevet på nynorsk. Samtidig synes jeg det er litt irriterende fordi jeg selv snakker bokmål. Terningkast 3/6. Jegtror at den kan gøy å lese også for folk som snakker bokmål, men den var ikke helt min smak.

 371. Jeg syntes at boken var gøy, morsom, rar og spennende. Jeg vil vite hva som kommer til å skje videre med Martin og fotballkampen. Boken er skrevet på en morsom måte. Tegningene var morsomme, gøye og rare. Jeg elsket boken og jeg skal se om jeg finner den på biblioteket sånn at jeg kan lese hele boken.

 372. Boken handlet om fotball som er noe jeg liker godt. Den var ikke like godt skrevet som de andre bøkene. Hovedpersonene het Martin, Preben og Tom, disse skal spille en veldig viktig kamp mot hverandre, Martin, Tom og Mia skal spille mot Preben og de andre rike ungene. Men det er noe dumt Martin, den beste spilleren til tom sitt lag er skadet, som om det ikke var nok har han fått en ny gutt i klassen som virker splitter pine gal og har en slange i sekken. Jeg gir den en 3,9 rating ut av seks

 373. Den var ikke så spennende. den passer sikkert til gutter som liker fotball. Og den hanler nesten bare om gutter terningkast 2 av 10.
  😒😒

 374. Familien Gnork

  Forfatteren som har skrevet denne boken heter Thoralf Fagertun,
  og illustratøren heter Line Halsnes.
  Boken er gitt ut av Samlaget i 2022.

  Denne boken handler om en gutt som Tom. Tom har en en bestekompis som heter Martin, Martin har havnet på sykehuset og er alvorlig syk. En dag da Tom var på skolen kom det inn en gutt som skulle begynne i klassen til Tom. Den nye gutten het Kompis, han satte seg ned ved siden av Tom. Kompis viste han en slange som han hadde i sekken. Tom blir helt sjokkert.
  Senere er Tom nede på fotballbanen, Tom møter på Preben som som skryter som en galning av de nye fotballskoene han som faren har kjøpt til han fra USA. Han har også fått en drone som tydeligvis er steindyr.

  Jeg synes ikke dette utdraget var så bra, fordi det var på nynorsk og da var det noen ord og setninger som var litt rare og vanskelig å forstå.
  Jeg gir derfor dette utdraget terningkast 2.

  Jeg synes denne boka kanskje passer for folk som snakker nynorsk til vanlig og til de som er 10-13 år.

 375. Familien gnork

  Denne boka ble lagt av Thoralf Fagertun i 2022 den handler om en person som heter Tom han er bestevenn med Martin men han er på sykehuset så kommer det en ny gutt på skolen så han må sitte med så ser han en slange inni sekken han så spiller de en fotball kamp også er det gutt som heter Preben som bare flexer.

  Jeg gir denne en 2/6, jeg likte ikke at det var nynorsk, men det var bra at det var mange bilder og at det var litt morsomt. Men det var litt dumt at det var ingen farge i bildene og det var ingen spenning humøret mitt var ganske nøytralt når jeg leste den. og at det var ingen tøffe folk liksom gangsters og sånne

 376. Familien Gnork
  Forfatteren heter Thoralf Fagertun.
  Illustratøren heter Line Halsnes.
  Boken ble gitt ut i av Samlaget i 2022.

  Boken handler om to gutter som heter Martin og Tom som skal spille en viktig fotballkamp. Men Martin ble veldig syk. Så begynte det en ny i klassen. Han hadde med en slange i sekken sin.

  Jeg synes boken var litt gøy, men jeg ville kanskje lest den videre. Denne boken passer til 9-12.

  Jeg gir boken terningkast 3.

  Jeg likte ikke at boken var nynorsk.
  Boken handlet ikke så mye om familien Gnork.
  Boken var litt kjedelig.
  Jeg likte at det var litt spenning.
  Jeg likte at det var rare og kule tegninger.
  Den var litt lett å lese.