Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Skallen

Harald Nortun Samlaget 2022


 

 

Erik og Ben er på fisketur på fjellet og har heile Reinsvatnet for seg sjølv.

Eller er dei eigentleg aleine der oppe?

 

 

 

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

4 509 anmeldelser av “Skallen

 1. Likte boka veldig godt og den er veldig interessant. Den handler om to gutter som fisker i reinsvatnet, men det ble mørkt så de drar tilbake til teltene. På vei fant de noen knokler. De prøver å finne villet dyr det er fra. Senere når de er tilbake i teltene leger de seg til å sove. Den Erik ble vekket av en melding. Det var ikke noe bilde eller tekst, men en emoji, et hodeskalle. Erik vekket ben for si at det ikke er morsomt. Da ven voktet var han sjokkert fordi det ikke var han, men så fikk han også en melding.

 2. Jeg synes at boken var veldig spennende og litt skummel. Den handler om at to gutter er og fisker. og finner noen knokler og prøver og finne ut hvilket dyr det kommer fra. Jeg synes den passer til folk mellom 8 og 13.

 3. Jeg syntes at slutten var skummel hvordan det plutselig er i en hule og ingen dekning
  Plutselig får ben en melding hodeskalle emoji vis jeg var ben hadde jeg gjømt meg med en
  Gang.

 4. Bokanmeldelse grøss og gru skallen

  Forfatter: Harald Nortun.

  Illustratør: John Jamtli og Torill Stranger.

  Originalens tittel: Skallen.

  Utgitt: 2018.

  «eg blir kald på armane, huda nuppar seg.
  Det er ikkje berre fordi kvelden er kjølig.
  Eg synest eg høyrer lydar rundt oss,
  Listande steg og kviskrande stemmer»

  Harald Nortun er (født 24. november 1972)
  Er en norsk universitetsrektor og ungdomsbokforfatter,bosatt i Trondheim.

  Sammendrag

  : Ben og Erik er på fisketur på fjellet. Det lukter brent når Ben og Erik fisker.De finner tilslutt et bål. I bålet er det ikke bare kvister. Det ligger og en knokkel oppi bålet.Også ble de ringt av et nummer.De viste ikke hvilket nummer. Ben og Erik prøvde og høre om de hørte en stemme.

  Jeg likte med boka at den var spennende. Jeg likte denne boken fordi den har krim i seg og jeg anbefaler denne boken til de som liker krim bøker.
  Jeg likte og at den var litt til mine forventninger,
  fordi den var spennende men ikke så skummel. Likevel kunne det vert med litt bilder, for da hadde det blitt mere spennende og man klarer og leve seg inn i det.

  Denne boka passer til de som liker krim eller spennende bøker. Jeg vil absolutt anbefale denne boken til 8,9,10 og 11 åringer. Men absolutt til voksne også, det går rett og slett an for alle som liker krim, spennende bøker og litt grøss😉

 5. Holder på spenningen, og boken er skrevet på en barnevennlig måte. Du har en historie som varer lenge også fører den til en annen historie. Vi mener at det ikke er viktig å ha med informasjon om det som skjedde på forrige telttur.

 6. No har vi lest alle bøkene og eg synst at dette er det beste utdraget😸😺
  Eg liker ingen andre utdrag💩👍🏼👍🤘🏻👦🏻👦🏻👦🏻👦🏼👦🏼👦🏼

 7. No har vi lest alle bøkene og eg synst at dette er det beste utdraget😸😺
  Eg liker ingen andre utdrag💩👍🏼👍🤘🏻👦🏻👦🏻👦🏻👦🏼👦🏼👦🏼

 8. Jeg syntes denne boken var veldig bra. Vi hadde en oppgave om og skrive en fortsettelse og jeg tror den hadde blitt enda bedre med hele boken. Jeg ble frista til og lese boken og jeg tror flere som leser den blir. Jeg syntes det var bra at den var på nynorsk så får vi litt variasjon på språket. Jeg vil anbefale denne boken for barn fra 10 til 14 år

 9. Jeg syntes boka er veldig bra fordi den ga meg en spenning følelse når jeg lese den. Denne anbefaler jeg fra barn 7+ fordi det kan hende at barn under 7 ikke forstår nynorsk. Jeg gir denne terningkast 5/6.

 10. Jeg synes boka var spendene fordi det vat et bål som hadde blitt brent, tidigere i uka var det blitt brent et belte og en fiske krok, siden de hadde luktet brent tiligere på dagen.
  Det jeg ikke likte med boka var at den var på ny norsk .
  Jeg vil anbefale den for 10-15 år. Jeg gir den et terning kast 4.

 11. Jeg likte boka fordi den var spndene,morsom,mystisk osv. Jeg vil lese hele boka🫶🏻Jeg har så sjukt mye at boka kommer på bokhandler og bibliotek🤩 Jeg elsket boka det var min favoritt ❤️‍🔥🦊 Jeg håper skalen vinner bokslukerprisen.

 12. Jeg synes boka📖var spennene💯🩸og fin😊👍og lese.
  Jeg synes boka er 9️⃣ av 🔟
  Jeg synes det var kult😎at den var på nynorsk🌬
  Jeg anbefaler boka📖til 5️⃣klasse og oppover.

 13. Jeg likte boka fordi jeg liker skumle ting, og jeg vil ikke røpe noe til de som ikke har lest den, jeg synes det var spennene nor de fikk melding med det hodeskalle i midten av natten.

 14. Den her boka heter skallen.
  Jeg syns den var spennende fordi det var i mørka.
  Jeg syns boka var morsom da han gikk på do.
  Jeg syns boka var skummel da dem fikk melding.
  Jeg likte boka fordi den var på nynorsk.
  Jeg gir terning kast 5/6
  🫣💀👻☠️👍
  Anbefaler 10-14

 15. Jeg likte at han ene skulle på do fordi jeg trudde at han skulle bli tatt.
  Og at forsiden var ganske kul/spennende.Det som også var spennende var på slutten når de fikk melding av et ukjent nummer.

  Det som jeg ikke likte var at boka var på ny norsk og jeg kan ikke ny norsk.
  Og at den var veldig spennende på slutten og at jeg ikke fikk se resten.
  Jeg gir den en 8/10 og anbefaler den fra 8 til 14 år gamme ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 16. Jeg likte at han ene skulle på do fordi jeg trudde at han skulle bli tatt.
  Og at forsiden var ganske kul/spennende.Det som også var spennende var på slutten når de fikk melding av et ukjent nummer.

  Det som jeg ikke likte var at boka var på ny norsk og jeg kan ikke ny norsk.
  Og at den var veldig spennende på slutten og at jeg ikke fikk se resten.
  Jeg gir den en 8/10 og anbefaler den fra 8 til 14 år gammel(╹◡╹)( ͡° ͜ʖ ͡°)

 17. Jeg likte denne boken fordi jeg sytes den var spennene men den var ikke helt får meg men den var bra. Men jeg syntes den ganske bra jeg pleier ikke like de bøkene som er grøss men denne var ganske kul. Trenings kast 6/6

 18. Jeg syntes denne boka var den beste fordi jeg er veldig glad i spenning. Det var spennende at han ene trodde at det var noen som holdt han fast, men så var det litt dumt at det bare var soveposen. Jeg gir den terningkast 5/6 fordi den var så spennende og ganske morsom.😃 Det som jeg syntes var dumt var at den var på nynorsk, men jeg fikk veldig lyst til og finne boka og lese resten.☺️ Jeg syntes også at det var litt spennende at det var et ukjent nummer som drev og sendte dem hodeskalle melding og at den ene gutten trodde at det var vennen hans som sendte dem også ble de litt sure på hverandre.😁

 19. Jeg vill gi boken terningkast 6/6, fordi boken er spennene og har humor i seg plus at boken er krim og spenning som jeg liker. JEG ELSKER DENNE BOKEN! Jeg håper denne boken vinner.
  Jeg synes boken er ment for barn mellom 9-14 år.
  Og jeg synes dette opplegget er fint fordi da kan barn lese mere.😇😉

 20. Den her boka heter skallen.
  Jeg syns den var spennende fordi det var i mørka.
  Jeg syns boka var morsom da han gikk på do.
  Jeg syns boka var skummel da dem fikk melding.
  Jeg likte boka fordi den var på nynorsk.
  Jeg gir terning kast 5/6
  🫣💀👻☠️👍

 21. Jeg likte boken veldig godt fordi den var spennende og skummel. Jeg liker veldig godt å lese bøker som er skumle Og spennende derfor passet denne boken veldig godt for meg. Jeg gir den terning kast 6/6 fordi jeg liker bøker som er merket med grøss og gru.

 22. Jeg liker boka fordi den var spennende og fordi jeg liker grøss og gru.Jeg liker ikke at boka var på ny norsk.Jeg har lyst til å lese hele boka.Jeg anbefaler boka for folk 9-13 år.Jeg gir boka en terningskast 5️⃣ av 6️⃣.

 23. Jeg likte denne boken fordi jeg sytes den var spennene men den var ikke helt får meg men den var bra. Men jeg syntes den ganske bra jeg pleier ikke like de bøkene som er grøss men denne var ganske kul.

 24. Jeg elsker boka.den var 100 av 10.jeg likte boka fordi det var grøs.jeg vil lese hele boka 💯
  Anbefaler boka for mange.drit bra bok.

 25. Jeg synes grøss og gru boka var veldig bra fordi det skjedde my spennende. Det var veldig gøy og lese boka fordi det kunne gi deg ekte følelser. Boka kan gjøre deg redd og det synes jeg er bra fordi jeg liker skumle bøker og jeg håper at det finnes denne boka på biblioteket i Spydeberg.

 26. Jeg likte boka fordi jeg liker grøss og gru og jeg likte når han mannen begynte å skrive hodet skaller, det jeg ikke likte så godt at den var på ny norsk

 27. Jeg synes boka er veldig bra fordi den er skummel
  jeg skjønte hva boka handlet om
  og det var kult at den var på nynorsk jeg gir den terning kast 5️⃣-6️⃣ 💀👻 jeg anbefaler boken fra 9 til 12 år

 28. Jeg synes den er en veldig fin bok siden den er spenene og den kan passe til mange siden den ikke er en alt for skummel bok og det er amelensen min.

 29. Jeg ELSKET boka,den var super spennene.🎉😃Jeg er helt sikker på at jeg skal kjøpe den med en gang jeg ser den i en bokhandel🎉Min favoritt bok.Jeg gir terningkast 10 AV 10⚡️

 30. Jeg elsker bøker og derfor liker jeg denne boken og ikke bare det, boken har en kul forside og jeg elsker krim og spennings bøker.
  Elsker bokslukeprisen opplegget.

 31. Dette var virkelig ei spennende bok som fenget veldig. Det var en spennende historie der det skjedde mange skumle eller mystiske ting. Er det noen som holder øye med dem? Hvorfor ligger det en fiskekrok og ei beltespenne i bålet? Knokkelen, er den fra et menneske? Hvem sender meldingen med en hodeskalle? Hva er det med den hula?
  Boka er bra skrevet, med korte setninger og mange spennende ord.
  Da lydfila var ferdig, ble vi veldig skuffa. Vi ville så gjerne høre mer.

 32. Skallen er en veldig bra bok. Den er veldig spennende. Den var veldig spennende pga det var veldig drama i den. Han er på et fjelltelt tur sammen med kompisen hans. Og når de våknet så fikk de en melding begge to og det var jo ikke dekning der så det var rart og det som sto på melinga var en hodeskalle. Denne boken burde dokker lese for den var kjempe bra. Den passer til 10-14år. Jeg synes den var 6/6.

 33. Eg likte boka fordi at eg likar grøs og gru det ver spenandes når dei fikk ein hovudskalle ☠️ på melding begge to det var ikkje internet heller eg gjir boka 9/10,helsing fra nathalie.

 34. Den er morsom og kul vis noen liker grøssere anbefaler jeg denne til de.
  Jeg likte boka fordi det var et skjelett og et bein som ble brent opp jeg likte alt med boka terning kast 8/10

 35. Det jeg likte med boka var at den var ganske morsom når han ene skulle på do. Det jeg ikke likte så godt var at på nynorsk fordi jeg ikke liker nynorsk. Jeg vil anbefale denne boka for aldersgruppen 10-14 år som liker nynorsk.
  Terningkast 5

 36. Jeg likte boka. Jeg synes at boka er spennende fordi det var et skjelett og et b[l som nesten nettopp hadde brent opp. Det jeg likte ikke at boka var nynorsk.
  Jeg gir boka terningkast 5️⃣ av 6️⃣😃

 37. Jeg syntes boka var bra. Jeg likte at den var spennende og at de guttene var på tur alene.
  Jeg gir boka terningskast 5/6 fordi den var spennende og jeg anbefaler den for barn og ungdom som er 9-15 år. VELDIG BRA BOK!

 38. Jeg likte at boken var spennende.
  jeg likte ikke at boken var på nynorsk
  Jeg anbefaler alle nynorske folk der ute denne boken
  terning kast. 4/6

 39. Erik og Ben er på fisketur på fjellet og har heile Reinsvatnet for seg sjøl. Eller er de egentlig alene der oppe?

 40. jeg gir boken terningkast 3, for jeg liker ikke sånn her bøker. skallen er en bra bok men jeg er ikke så glad i krim. det som skjer i boken er at erik og ben er på fisketur på fjelet. de har hele reinsvatnet for sei selv, eller er di egentlig det da?

 41. Jeg syns den var super fordi jeg liker grøssere og bøker som dette jeg fikk veldig lyst til og lese videre på boka etter vi hadde lest bokutdraget til boken jeg men jeg syns den kunne ha blit litt bedre hvis den hadde vært bokmål. jeg anbefaler denne boken for barn fra 7 og oppover.

 42. Jeg opplevde teksten som veldig bra, utrolig spennende og skummel selvfølgelig. Jeg syntes andre burde lese boka fordi den var skummel og spennende. Jeg anbefaler boken til 8-15 år. Utdraget handler om to gutter på fisketur også skjer det mye skumle og spennende ting. Terningkast 5/6

 43. Jeg oppleve teksten spennende. Jeg synes teksten er bra fordi den er bra skrevet. Andre burde lese bøkene fordi det er spennende. Jeg anbefaler boken til venner. Utdraget handler om Erik og Ben som er på fiske tur også så skjer det mye spennende . Terningkast : 5.

 44. Boken var godt skrevet. Hvis du liker spenning passer boken for deg. Boken var den beste i bokslukerprisen i år, men var ikke så bra terningkast 4/6🤠
  👽god jul👽

 45. Jeg syntes. Den var mye mer spendene en de andre bøkene. Andre burde lese boka hvis de liker grøssssssssssere. Jeg anbefaler boka til 5_7 klassinger. To gutter som er på fiske tur og det skjer noe skummelt😬 ternings kast 5-6

 46. Jeg synes den var skummel men spennende .
  Andre bør lese den fordi den er ganske spennende .
  Jeg anbefaler den til jenter og gutter 10-15 år .
  Det handler om to gutter på fjellet .

 47. Jeg synes dette er en bra bok fordi den har spenning i seg. Jeg synes andre burde lese boka fordi den er spennende. Jeg anbefaler denne boka fra 8-13 år.

 48. Navnet på denne boka er skallen

  Den handler om to gutter som er på fjellet «alene»
  De tullet ofte med hverandre, som å sende meldinger og sånt
  En natt får en av guttene en melding med et hodeskalle, den andre gutten trodde han tullet men det var ikke han denne gangen
  De fant knokler i et bål
  De begynner å bli usikre
  Hva kjer videre?

  Jeg anbefaler denne til 8-12 år

 49. Henriette. Jeg synes det var en spennene tekst. Jeg synes det var et spenene utdrag og anbefaler det til flere. Jeg synes andre burde lese boken fordi det er en spennene bok. Jeg anbefaler denne boken til kanskje 9-13 år. Jeg synes denne passer for både gutter og jenter. Utdraget handler om to gutter som er i skogen ved en innsjø for å fiske. De finner en hodeskalle og så finner de ut at det er til et menneske. De har hørt at det er en morder i området men det er vell bare en myte? De får noen skumle meldinger.

 50. boken er artig. den hanler om en gut som er på kemping med familien og nåt di våknrt så har di fåt en hodeskale meling.boken får en 3,den er ikke så spenende

 51. Dette er en spennende bok. alle karakterene var på campingtur.og der fant de et skjelet.
  jeg gir denne boken 5/6 den var spenende og jeg mener det.

 52. jeg syntes at boka var bra men ikke min type . denne boka for terningkast 4. dette var en grøsser bok. den var litt spenende. jeg likte den litt.

 53. Dette er en spennende bok. Karakterene var på campingtur , og der fant de et skjelett. De får også en spennende melding på telefonen. Denne boka får terningkast 5

 54. jeg liker spenning jeg elsker når noen ringer telefonen når noe er skummelt. min favoritt bok nesten terninkast 6.

 55. Skallen
  Denne boken heter skallen og handler om to gutter som er på fjellet de hadde hele stedet for sei selv helt til kvelden de syntes det begynte å bli mye skumlere der og de trodde de hørte lyder. Og litt senere på kvelden skulle de årene seg før de skulle legge seg å da hørte begge en lyd igjen og han ene går å kjekker hva det var og så finner han en leir og noen som har spist et elge ben og begge blir redde.

  Det jeg syntes var skummelt eller en uhygge var: eller er dei eigentleg aleine der oppe?, Noko held meg fast! De setningene skapte litt uhygge, men det var ikke sånn at jeg måtte gjemme meg bak en pute det, var mer som at jeg skjønte at det var noe litt skummelt som kom til å skje. Jeg syntes ikke boka var verdens beste bok så jeg gir den terningkast 2,5.

 56. Eg likte denne boka fordi den var litt skummel og eg liker skummle bøker og derfor rater eg den 10\10

 57. Skallen
  Skallen er min favoritt fordi den er litt nifs og spennende. Selvom man liksom noen ganger gruer seg til å lese neste side, vinner alltid fristelsen man får av boka. Jeg har veldig lyst til å lese boka, og har kjempelyst til å finne ut hva som kommer til å skje med de to guttene ute på tur. Håper på å få lese den i nærmeste fremtid.

 58. Jeg syntes boken var spendende og teksten var god fordi den bygde opp spendingen veldig bra og slutten fikk meg veldig interessert til å lese den. Du bår lese boka om du liker grøss og gru sjangeren.

 59. jeg opplevde teksten spennende og bra. det var ikke noe avslørende i utdraget.
  denne teksten var bra siden jeg har opplevd noe lignende selv og jeg er også gla i å gå tur å fiske. denne boka er for folk som liker tur og spenning

 60. Jeg synes denne boken var veldig bra, fordi den bygget opp spenning og det var litt humor og. Jeg fikk også litt lyst til å lese boka. jeg vil gi denne boka terningkast 5, og anbefale den for 5. 6. og 7. klasse for de som liker litt spenning.

 61. jeg sytes den var skummel, det var om noen som var ute i skogen og tente bål så begynte det og luke bein. og var det skjelet i bål panna og det var skummel. 5/6

 62. Den var passe bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men boka var skummel syns jeg. Den handler om tenåringer som dro på camping. Jeg gir den terning kast 2/6.

 63. Skallen
  Harald Nortun, Samlaget, 2022

  Dette er ei bok i grøsser sjangeren.
  Denne teksten handlar om Erik og Ben. Dei var på fjellet ved Reinsvatnet.

  Eg synest at denne var ein veldig spennande bok fordi, det er skrive på ein måte sånn at det følast at eg er inn i boka. Den starta med ein fisketur som endra seg til noko mykje meir spennande. På slutten av denne teksten fekk dei ein hovudskalle på melding. Då blei det mykje meir spennande og eg fekk lyst til å lese meir.

  Teksten var spennande.
  Eg fann ingen kjedelege delar i teksten.
  Eg synst at andre burde lese den og boka fortjener å vere superfinalist.
  Håpar att denne boka vinn bokslukerprisen.

 64. Hei ,jeg synses boka var spennende den var litt skummel men det er bare bra .jeg synes boka burde hat bilder og vis den hadde vært på bokmål hadde den vært bedre jeg anbefaler boka fra 7år får den er litt skummel men spennende jeg gir terningkast 7.

 65. Den var passe bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel syns jeg. Den handler om tenåringer som dro på camping. Jeg gir den terning kast 2/6.

 66. Den var bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel. Den handler om tenåringer som dro på camping. Jeg gir den terning kast 2/6.

 67. Den var bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel. Den handler om tenåringer som dro på camping. Jeg gir den terning kast 3/6.

 68. Den var bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel. Den handler om tenåringer som dro på camping. Jeg gir den terning kast 3/6.

 69. Bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel. Den handler om tenåringer som dro på camping. gir den terning kast 3/6.

 70. Bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel. Den handler om tenåringer som dro på camping. jeg gir den terning kast 3/6.

 71. Bokanmeldelse til boksluker

  Hei, jeg går i 7. klasse på Knarrlagsund oppvekstsenter.

  I dette utdraget er Erik jeg-person og har en venn som heter Ben.
  De er i skogen på telttur og Erik fisker, men får ikke noe fisk. Han lukter røyk og går etter lukten sammen med Ben, da finner de et bål med en del av et belte og et bein. Da finner de også en liten hule. De går tilbake og pusser tenna og legger seg. Men Erik blir vekket av en melding på telefonen sin fordi han fikk en melding. Meldingen var en dødningskalle. Han blir litt redd, men tror at det var Ben som tulla, derfor vekker han Ben. Ben sier at det ikke var han. Men de har ikke dekning, så hvordan fikk de meldingen?

  Jeg synes utdraget er bra fordi utdraget har passe mye skrift som gjør den enkel å lese. Den har ikke noen bilder, som ikke er så bra, men den er enkel å se for seg. Den er også bra fordi den var spennende og skummel som fikk meg til å ha lyst og lese boken. Dette er en grøsser og er faktisk skummel.

  Derfor ville jeg ha gitt denne teksten ternings kast 5/6. jeg synes den passer best for 10 til 12 år.

 72. Bra men jeg liker ikke sånn type bok, den var spennende og sånt men den var skummel. Boka handler om tenåringer som dro på camping. jeg gir den terning kast 3/6.

 73. Boken var forferdelig. Lite skjedde og ungene hadde ikke noe instinkter som sa at de skulle dra hjem. De fikk meldinger uten dekning som er alt for urealistisk og jeg liker mer action. Jeg gir boken 1/10. Jeg tror det hadde blitt bere med litt fin justering.

 74. Jeg liker ikke boken fordi de som skrev den prøvde liksom og få boken lit og bli skummel men det funket ikke så bra så boken var nesten ikke skummel i det hele tatt det synes jeg da andre kan mene noe annet
  3/10

 75. Jeg syns den var ok. Det var egentlig bare noen får ganger jeg forsto hva de snakka om fordi leseren snakket litt uklart og kjedelig. Det skulle liksom være skummelt men jeg tror ikke det var det en eneste bit. Terningkast 2/6. 🙂😛

 76. Jeg Synes boken var kjedelig. Den ga lite mening og handlet bare om noen hodeskaller. Den skulle liksom være skummel.jeg likte ikke boka. Den var dårlig. Jeg gir den 0 av 100.

 77. Jeg Synes boken var kjedelig. Den ga lite mening og handlet bare om noen hodeskaller. Den skulle liksom være skummel.jeg likte ikke boka. Den var dårlig. Jeg gir den 0 av 100.

 78. Jeg likte ikke boken for de forklarte hver minste ting de gjorde, så da var det ikke spennende. Der hadde vært mer spennende hvis det hadde vært mer som skjedde.Det var litt vanskelig å forstå for det var en rar dialekt. Denne boken er ikke for meg, gir der terningkast 1.

 79. Jeg likte den ikke fordi jeg skjønte ikke så mye nynorsk, det var ikke så spennende for meg men det kan være spennende for de som liker skumle ish historier den var ikke så skummel egt, men jeg likte det ikke så godt som jeg sa så jeg gir den 1/10. Men husk alle har forskjellige meninger så kanskje du liker den.

 80. Jeg syntes den var kjedelig fordi de kunne beskrive mer. Alt det spenne skjedde på slutten. De brukte så lang tid på å snakke. Den handler om to gutter på fisketur også finner de skjellet og sånt. Også får de en melding. På meldingen er det det en skjellet emoji tror jeg.

 81. Den var helt grei, jeg syns den var litt spennende fordi de fikk mld av ukjente nummer osv. jeg gir den terningkast 2 av 6

 82. Jeg synes boka var passe bra fordi jeg synes det ble litt spennende når de var på telt tur også var de alene der. Og når de lukta den røyken.

 83. Jeg syntes at boka var bra Fordi den hadde krim og spenning som gjør den veldig bra.
  Boka handler om Erik og Ben som er på en tur og er alene.
  Boka får 8 av 10

 84. Jeg synes boka er en skikkelig grøsser fordi de drar på tur uten voksen og så skjer det noe galt veldig typisk
  Jeg gir terningkast 5/5

 85. Jeg synes denne boka er veldig bra fordi Erik og ben er på fisketur, men er de egentlig alene da? Det har vert en jente der det er fotspor, og små ringer. Etter to år finner de jenta ser ut som at hun ikke kan svømme..

  Jeg gir terningkast 5 veldig bra!,

 86. Jeg syntes ikke boken (skallen) var så veldig skummel, men den var veldig spennende. Jeg gir den terning kast 5.

 87. Jeg liker boken fordi den handler om murdere og at folk ikke skjønner noe på starten og man må lese hele veien får og finne ut hva som skjer også likte jeg boken på grunn av at den var spennende og veldig gøy og lese.

 88. Jeg synes den var bra fordi jeg liker grøssere og at det kjer ting som egentlig ikke er helt normalt. Terning kast 3

 89. Jeg syntes at den var bra men det kunne ha været litt mer detaljer, og den var kankje litt skummel men jeg gir den terningskast 4 av 10.

 90. Boka jeg anmelder hetter «Skallen». Forfatter er Harald Nortun. Det er ikke en serie. Bokas type er spenning.

  Det handler om to gutter som skal på telttur og fiske. Men er dem egentlig alene?
  Det jeg likte var at dem kanskje ikke var alene. Det som var dårlig var at det ikke var bilder. Det jeg likte var at dem kanskje ikke var alene. Det som var dårlig var at det ikke var bilder.

 91. Boka jeg skriver om heter Skallen. Boka er skrivet av Harald Nortun og er en grøsser. Den er ikke del av en serie. Boka er på nynorsk

  Jeg likte boka mye. Den er veldig spennende. Også er den litt skummel

  Det er ikke noe dårlig med boka

  Jeg anbefaler boka for guter og jenter i alderen 8-10.

  Når vi var ferdige med utdraget, ville jeg lese mer.

  Hvis du er 8-11 og liker spenning, da er dette boka for deg

 92. i boka møter vi Erik og Ben som er alene i skogen. men de tror de ikke er alene så når de skulle på do så fant de en hode skalle og rett etterpå så fikk de en melding av en hodeskalle.
  jeg skjønte ikke så mye av boka så gir den terningkast 2 av 6

 93. Jeg kan ikke huske mye av boka siden det var en stund siden vi leste den, men jeg syntes den var spennende og syntes det var fint det ikke var mange bilder sånn at jeg kunne lage egne bilder i hodet. I boka er to gutter på camping tur på en plass uten dekning, men så får de en mystisk melding. Jeg synes boken var spennende og at den var en av de beste bøkene fra bokslukerprisen. Jeg gir boken terningkast 5/6 siden den var passe spennende. Jeg vil anbefale denne boken for noen som liker bøker som er litt spennende
  Jeg må skrive litt mer i denne bokanmeldelsen fordi jeg må bli bedre en vennen min, han slettet alt han skrev med et uhell så jeg har et lite forsprang. Jeg tror jeg leste at man kunne få premie, så kan jeg få premie;) Vi må snart gå ut i friminutt så tror jeg allerede har vunnet, men boken var veldig gøy og spennende.

 94. boka er skrevet og tegna av Harald Nortum. Boka handler om to venner som er på campingtur. Så begynner de og lukte bål. Og når de skulle på do fant de knokler i bålet og de får en melding av en hode skalle. Jeg opplevde utraget som spendene. Det som gjør utdraget god er at det er spendene. En ting jeg elsket med boka er at de vet ikke hvem hodeskallen er og det er spendene. Det ver jo spendene når de fikk en melding av hodeskallen. de vet jo ikke hvem det er. jeg gir boka 6/6. den ver super bra.

 95. Forfatteren er Harald Nortun.
  Det jeg ikke liker med boka er at den er ikke så skummel.
  Det jeg liker med boka er at den var spennende.
  Terningkast 9/10

 96. Boken er veldig gøy, men ikke skummel nok. Forfatteren heter Harald Nortun.
  Jeg skulle ønske vi kunne høre mer av boken. Terning kast 9/10

 97. Jeg synes boken var bra og likte at den hadde knokler og at det var mørkt for det gir spenning. Den handler om to gutter som er på fisketur, så kjenner de at det lukter bål. Senere når de skal legge seg finner de et bål med knokler på og midt på natta våkner de og har fått en mystisk melding av en hodeskalle. Jeg anbefaler boka for folk som liker spenning og barn fra 7-14 år. Jeg gir den terningkast 5.

 98. Skallen
  Forfatter og illustratør: Harald Nortug.

  To gutter er på camping og fisker de lukter røyken fra et bål. De utforsker og finner et bål med en knokkel veisiden av. Om natta får de to guttene en melding av en hodeskalle begge fra en ukjent person.
  Jeg synes at det var en spennende fortelling.

 99. Boken handlet om at to gutter går og fisker og tar natta på et fjell. De tror de er alene, men er de egentlig det. Boken er skrevet av Harald Nortun. Det er en grøsser og jeg gir den terningskast 5. fra alder 7 og oppover.

 100. Anmeldelsen min av skallen: Den kan være mer spennene og den kan ha bilder som man kan skje på hva som skjer men ikke som en tengserie for det kan heller bare ta svarte bilder man det er bra bok.

 101. Litt kjedelig, ikke så mye spenning men helt ok. Det var ikke så mye som skjedde. Terningkast 3 😉 Boken handler om to venner som drar på fisketur og tror de er alene men er de……

 102. Skallen er skrevet av Harald Nortun. I utdraget møter vi Erick og Ben, de tror de er alene , men er de det..? De drar på fiske tur. Når de fisker stilner vinden og når de legger seg i telte og sovner begynner og skje rare og skumle ting som når Erik vånket av en lyd, han oppdaget at han hadde fått en melding fra en ukjent person, men han hadde ikke dekning. Det synes jeg var kult fordi jeg liker grøss og gru bøker. Og jeg gir terning kast 3 fordi det var sånn passe bra.

 103. Jeg synes boka var veldig spennende og nesten litt skummel.

  Boka er skrevet av en mann som heter Harald Nortun.

  Jeg synes boka var spennende fordi når de sitter og fisker synes Erik at noen ser på dem, men han ser ingen. Og når de skal gå og legge seg finner Erik et bål. Det forklarer bållukta. I bålet så ligger det en fiskekrok, en beltespenne og en knokkel. De ser også en hule men de har ikke lommelykt eller telefon på seg. Så de blir enige om å vente til i morgen når sola er der.

  Det jeg synes var litt skummelt var at midt på natta våkner Erik av meldingsbladet på telefonen sin. Han tror først det er Ben som har tulla med han, men Ben sier at det går jo ikke an og sende meldinger her eller motta. Når han ser nærmere ser han at det er en hodeskalle og den er sendt fra et ukjent nummer.

  Jeg synes det kunne vært noen få bilder. Det gjør liksom at man får bedre oversikt.

  Jeg synes boka passer for barn mellom 8-13 år. Jeg gir boka terningkast

 104. Denne boka er temmelig kjedelig og er ikke verdt å lese den har ingen klar trussel eller frykt ved seg den har bare en rar form for terror bygging som ikke leder opp til noe. Denne så kallte «grøseren» er ikke verdt å lese

 105. Denne boken var ikke noe skummel og boken var kjedelig. Boken har jeg anbefaler denne får småbarn som blir fort redde fordi boken er ikke skummel. Det er ikke skummel fordi det er overdrivende med skummle ting som ikke er skummelt. Det ville vært nok med knoklene på bålet.

 106. Boka er spennende! Den handler om to gutter som heter Ben og Erik.
  De er på telttur ved et vann. Når de fisker kjenner de plutselig lukten av bål og de lurer på om det bare er innbilning. Men når de går tilbake til teltet og skal på do lukter de det igjen.

  Det jeg ikke likte med boka er at den er på nynorsk og at det ikke var bilder.
  Jeg anbefaler boka for 6-8 åringer. Jeg gir boka terningkast 3.

 107. Jeg syntes den var veldig spennende, kult at de var på fjellet, veldig kult når de fikk et uskjent nummer.

 108. Jeg syntes det var en skummel bok men Eirik var litt redd for at det var noen der hele tiden. Men jeg gir boken 8/10

 109. Jeg syntes det var en skummel bok men Eirik var litt redd for at det var noen der hele tiden. Men jeg gir boken 8/10 jeg

 110. Boka er gøy og spennende det jeg ikke liker er at boka er at den er på nynorsk.Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben de er på fisketur på fjellet. Jeg anbefaler boka for 7-10 åringer. Jeg gir boka terning kast 4.

 111. Jeg synes boka høres veldig spennende ut og jeg likte at det var skjellet og mørkt fordi det gir spenning. Den handler om at to venner er på fisketur og kjenner at det lukter bål, når de skal legge seg finner de et bål med knokler på. Midt på natta våkner de og får en mystisk melding av en hodeskalle. Jeg anbefaler boka for de som liker spenning og til barn fra 7-14. Jeg gir den terningkast 5

 112. Skallen

  Skrevet og tegnet av Harald Nortum.
  Utgitt av Samlaget. Denne boken er skrevet på nynorsk.
  Jeg tror at denne boken har 200 sider.
  Harald Nortum er kjent for serien Grøss og gru.
  Handlingen er at det er to venner som er på en campingtur. Så begynner en av de å kjenne lukten av bål. Når de skal på do på kvelden så finner en av de knokler i bålet de kjente lukta fra. Og så får de en mystisk melding av en hodeskalle.
  Jeg liker at det skjer så mye og at det er så mye spenning. Jeg får lyst til å fortsette å lese den siden det er så mye spenning. Det kunne gjerne vært bedre illustrasjoner.

  Den passer for barn fra 5 år
  Jeg gir den terning kast 5

 113. Jeg syntes boka var veldig spennende og morsom og den var skrevet veldig bra jeg anbefaler boka for de som er 8år og eldre jeg gir den en 6/10.

 114. Hola
  Jeg syntes denne boka var veldig spennende og morsom.
  Jeg likte ikke at den var på nynorsk
  Så rating 4/10

 115. Boken sin tittel er: «Skallen» den er skrevet

  av Haral Nortun.

  Samlaget er forlaget og utgivelses år

  er 2021. Sjangeren er grøss.

  Det handler om at noen skal på tur i fjellet,men det er noe som gjør

  at de ikke får fisk. De går tilbake til teltet,men så finner

  de et gammelt bål. Der finner de mye rart, som for eksempel:

  en beltespenne og et bein. Så la de seg til å sove, men så får en av

  dem en mystisk melding.

  Det jeg likte godt med boken er at den var veldig spennende .

  Det jeg ikke likte så godt er at den er på

  nynorsk.

  Jeg synes at boka passer for gutter og jenter på

  alderen 8-12 år. Den passer nok for lesere som liker spenning. Den får

  terningkast 5/6 av meg.

  Utdrag fra boka:

  Ben held knokkelen inntil låret sitt for liksom måle lengda.

  Knokkelen er like lang som låret hans.

  -Er knokkelen frå ein elg?undrar eg.

 116. Tittel: Skallen
  ugitt: 2021
  Antall sider: 79
  Forfatter: Harald Nortun

  Teksten handler om to gutter, Erik og Ben.

  De fisker på fjellet i Reinsvatn.

  De er helt alene, eller er de det?

  De står lenge uten å få napp, sola stor høyt på himmelen og det begynner og bli sent, myggen surrer rundt dem og leter etter et sted der de kan stikke dem.
  etter vert går de til bake
  På vei til, bake til telte går de forbi en mystisk bål plass med rester av nylig brente ved kubber

  Det er ikke noen dekning der og, de skal sove der i natte .

  når de ikke får fisk, går de til, bake til telte for å legge seg.
  mitt på natta plinger mobilen til ben, han får en melding men hvordan er det mulig når det ikke er dekning.
  Terning kast: 5❤💖

 117. Jeg syntes teksten ikke var noe skummel jeg syntes den var litt kjedelig fordi jeg ikke liker når de prøver at det er skummelt men, det er det ikke. Jeg gir tering kast 2 jeg ambefaler alderstgrensa på denne teskten 6

 118. Veldig kul bok, jeg synes det er et litt for lite utdrag. Det er også fint at den er på nynorsk, det er bra med variert.

 119. Skallen er skrevet og tegnet av Harald Nortun.
  Orginaltitelen er Skallen
  Utgitt av Samlaget i 2022.
  Jeg vil gjette at den har rundt 105 sider
  Harald nortun er kjent for serien grøss og gru.
  Det handler om to venner som går på en camping tur.
  Så finner de knokler og får en mystisk melding av en hodeskalle
  Denne boken er nynorsk
  Jeg elsker hvor mye spenning det er i boka.
  Jeg hadde likt den enda mer hvis den var på norsk ikke nynorsk.

  Den passer for barn rund 9-12 år.
  Jeg likte boken veldig godt.
  Jeg gir den terningkast 5

 120. Denne boken er skrevet av Harald Nortun, jeg syntes denne boka var veldig bra! den ble utgitt i 2021.79 sider. det handler om to gutter som er ute på telt tur da de hører noen rare lyder, de går og sjekker hva det er da de finner en hule met et bål utenfor, når de ser nøye på bålet ser de at det er fult av knokler på bålet. et av beinene var like langt som lår beinet, de trodde det var noen som hadde grillet et dyr og dratt…..og mer kan jeg ikke si. men jeg gir boka terning kast 6!drit bra. jeg har veldig lyst til og lese den! jeg vill ambefale den for 9-13 åringer. for de som liker spenning.

 121. Denne boken er skrevet av Harald Nortun, jeg syntes denne boka var veldig bra! den ble utgitt i 2021.79 sider. det handler om to gutter som er ute på telt tur da de hører noen rare lyder, de går og sjekker hva det er da de finner en hule met et bål utenfor, når de ser nøye på bålet ser de at det er fult av knokler på bålet. et av beinene var like langt som lår beinet, de trodde det var noen som hadde grillet et dyr og dratt…..og mer kan jeg ikke si. men jeg gir boka terning kast 6!drit bra. jeg har veldig lyst til og lese den! jeg vill ambefale den for 9-13 åringer. for de som liker spenning.

 122. Den var ok og intersant men ikke så spenndene.Høyde punkte var ikke så intresant og den burde hatt en intresant slutt.

 123. Skallen.
  Jeg likte denne boken veldig godt fordi:
  1. Denne boken var veldig spennende.
  2. Det er sånne her bøker jeg liker.
  3. Den var godt skrevet.
  4. Jeg liker at den er på Nynorsk.
  Jeg anbefaler denne boken for de som liker spenning.
  7år og oppover.

 124. Jeg syntes alt var bra, untatt 1 ting. Man har mobilnett og de er så bra at de kan brukes over alt nesten, så det var ikke realistisk.

 125. Utdraget fra boken er helt ok egentlig. Det er ikke den verste boken jeg har lest men heller ikke den beste.
  Det jeg liker med boken er at den har mye grøss, jeg gir en terning kast 3

 126. Erik og Ben er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvatnet for seg selv.
  De får en tullemelding fra en ukjent.
  Så hører de stemmer.

  Boka var litt skummel men likevel ganske bra.
  Boka var ganske spennende.
  Jeg gir den terningkast 3.

 127. den boken er egentlig helt ok. det jeg liker best er alt det grøsset jeg får gåsehud når jeg leser. jeg gir den en terning kast 3

 128. Boken var sykt spennende, og ganske skummel. Forfatteren synes jeg at gjorde en veldig bra jod på å skrive boka, fordi jeg ble veldig innlevet i historien.

 129. Jeg elsker denne boka den var spennene og skummel. Jeg syntes den var så bra at jeg leste hele boka etterpå.💀

 130. Det er en bra bok og vis du liker spenning bør du lese denne boken. Jeg liker settingen «Ein hovud skalle.»
  Jeg gir den terning kast 5

 131. Teksten handler om at to gutter er på fisketur, også føler de at noen ser på dem. Bokas sjanger er grøss.

  Jeg synes utdraget er veldig bra, fordi den den er veldig spennende. Det utdraget for meg lyst til å lese hele boka. Jeg synes utdraget er spennene fordi den byggere seg grade vis opp. å at utdraget forklarer at det føles ut som noen ser på dem også får de dem skumle meldingene da blir det ekstra spennene.

 132. Teksten handler om

  Grøss og gru handler om at Ben og Erik dra på telt. Der skjer det rare ting som ikke var meningen! De for en rar melding av et ukjent nummer. Der for de melding av en hode skalle. Erik tror at det er Ben som tuller men det er det ikke.

  Jeg synes den er veldig bra fordi det er mye det detaljer om lukter og hva som er rundt de.Også er det mye mer spenning en de andre bokene synses jeg fordi det er et mysterie som man for lyst til å lese mer.

 133. •Bokslukerprisen•
  Grøss og gru (skallen)

  Grøss og gru er en grøsser bok, den handler om at det er 2 gutter som er på et fjell alene, eller er de enkelig alene? Erik sa til Ben, ikke send noen tulle meldinger, plutselig fikk Erik en melding, på den meldingen var det en ikon, en skalle!

  Jeg syns boka var super, litt fordi jeg forstår nynorsk. Jeg syns boka var super fordi jeg liker krim og spenning og jeg syns det var litt begge deler! Jeg leste hele boka og syns det brå stoppa litt spennende, men jeg stemmer super!

 134. I utdraget møter vi Ben og Erik, de er på fiske tur ved ett øde fjell vann. Det var fint og være litt alene, men er de alene?
  Boka tilører sjangeren grøss.
  Jeg har lest flere bøker i denne»Grøss og gru» serien før.
  Jeg klarte og leve meg inn i denne boka, fordi det var spenneoppbygging.

  Utraget var lett å leve inn i fordi jeg også hadde kjent på den følelsen vis det hadde skjedd med meg. Slutten fikk meg til ville lese hele boka.
  Utraget starter med bekrivelse men også In Medias Res. Jeg synes den blandingen funker godt med å dra meg inn i boka. Den bygger spenningen opp. Utraget slutter med at ben får ett ikon, en hodeskalle. Noen ord var litt vanskeligere enn andre f.eks. «hovudskalle».

  Jeg synes boka passer folk som liker grøss og spenning. Jeg synes boka bør komme til finalen så langt. Jeg gir boka terning kast 5/6.

 135. I utdraget møter vi Erik og Ben.
  Eller er det bare de?. De er på fiske tur med telt og alt de trenger, og så fant de et bål, og oppi der ligger det noe. Også får de en melding men de har ikke dekning…skumle ting hender ute på tur.
  Jeg vil si at denne boken sin sjangeren grøss.

  Jeg levde meg inn i boka fordi jeg liker spenning og grøss. Og boken var lett å lese fordi de brukte enkle ord og han forklarte bra hvor de er og hva de gjør og hva som skjer. Utdraget starter både med en god beskrivelse og direkte inn i handlingen, jeg ville lese videre fordi de bygger opp spenningen og de forklarte bra hva de så og hva det lukta.

  Mens jeg leser kjenner jeg at jeg er glad for at jeg ikke er en av de guttene nå. Jeg føler ikke at de tar opp et viktig emne men det er en veldig bra bok. Den siste setninger er ein «hovudskalle» lyser mot oss».
  Jeg vil lese videre fordi jeg lurer sånt på hva som skal skje videre, kommer det noen eller av det bare et dyr og hva det noen som tulla med de med meldingen? Jeg vil veldig mye vite mer men kanskje de kunne forklare litt mer om guttene i starten. Et litt vanskelig ord er kanskje «hovudskallen» fordi jeg skjønte ikke helt hva det betydde.

  Men jeg vil anbefaler denne boken til de som går i 4 til 7 trin og de som liker spenning og grøss. Jeg synes at den bør komme i finalen. Men kanskje ikke vinne

  Jeg vil gi terningkast 5/6.

 136. I utdraget møter vi Ben og Erik, de er på fiske tur ved ett øde fjell vann. Det var fint og være litt alene, men er de alene?
  Boka tilører sjangeren grøss.
  Jeg har lest flere bøker i denne»Grøss og gru» serien før.
  Jeg klarte og leve meg inn i denne boka, fordi det var spenneoppbygging.

  Utraget var lett å leve inn i fordi jeg også hadde kjent på den følelsen vis det hadde skjedd med meg. Slutten fikk meg til ville lese hele boka.
  Utraget starter med bekrivelse men også In Medias Res. Jeg synes den blandingen funker godt med å dra meg inn i boka. Den bygger spenningen opp. Utraget slutter med at ben får ett ikon, en hodeskalle. Noen ord var litt vanskeligere enn andre f.eks. «hovudskalle».

  Jeg synes boka passer folk som liker grøss og spenning. Jeg synes boka bør komme til finalen så langt. Jeg gir boka terning kast 5/6.

 137. Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben som er på camping på fjellet.

  Jeg synes boka er bra fordi det er lett å leve seg inn i teksten. Teksten starter brått, det gjør det spennende. Jeg synes at det er ganske overraskende at han får hodeskallemeldingen.

  Jeg synes det beste med teksten er at den er skummel. Svakheten er at den er på nynorsk og det synes jeg er vanskelig å lese. men jeg synes alle burde lese den. Jeg synes den burde vinne.

 138. Det handler om to gutter som heter Erik og Ben som skal på fisketur og camping på fjellet og de er helt alene….

  Denne boka minner meg om skumle bøker.
  Jeg liker boka fordi den er skummel. Jeg blir veldig fort dratt inn i boka. Boka begynner med beskrivelse, men slutter brått noe som gjør det spennende. Det var overraskende for meg da han fikk hodeskallemeldinga.

  Det beste ved teksten var at den var skummel. Det var ingenting som jeg ikke likte, dere burde lese den. Boka burde virkelig vinne.

 139. Jeg synes egentlig at den ikke var så skummel.
  Den var ikke den beste boka jeg har lest men den var passe bra.

 140. Den var ok. Jeg synes egentlig at den ikke var så skummel.
  Den var ikke den beste boka jeg har lest men den var passe bra.
  5/10

 141. Jeg synes boka var veldig bra fordi, den var bra, spennende og litt passe skummel. Jeg liker bøker som ikke er alt for skummel men litt sånn passe! Terning kast 5.

 142. Jeg synes skallen\grøss og gru var spennende. Jeg vet ikke om jeg vill lese hele boken men den var spennenede. Jeg gir den 8\10

 143. Jeg synes at boka var veldig bra.
  Den var spennende og skummel grunnen får at den ikke fikk super er fordi at den var på ny norsk.

 144. Jeg synes den var veldig bra,, for den var spenende og veldig bra funnet på.😛Jeg vil låne boka så jeg ir den terningkast 5🎲.

 145. Utdraget fra skallen laget av Harald Nortun

  Teksten sitt tema er grøss.
  Boken starter med en blanding av in medias res og beskrivelse, teksten har en brå slutt.
  I fortellingen møter vi Erik og Ben som er oppe med Reinsvatnet på fisketur og er helt alene der oppe, eller er de egentlig det?

  Teksten var litt vanskelig å leve seg inn i fordi den på var på nynorsk.
  Det var vanskelig å legge fra seg teksten fordi den var veldig gripende.
  Et eksempel fra teksten «Da ser eg ei ny melding, det må være meldingslyden som vekte meg» et annet eksempel fra teksten «Det er jo ikkje dekning her, sier Ben»
  Teksten var litt vanskelig å lese fordi den var på nynorsk.

  En av svakhetene til teksten er at den har ingen personbeskrivelser.
  Det som irriterte meg var at det var ingen karakterer du kunne bli kjent med.

  Det beste med teksten var at den var ikke så treg å lese.
  En av styrkene var at den hadde god oppbygning av spenning.

  Jeg syntes at andre bør lese den.
  Boken var god men jeg syntes den ikke fortjener å være superfinalist.

  Jeg anbefaler denne boka for folk som liker å lese nynorske bøker.
  Terningkast 4

 146. jeg synes den var son passe bra men jeg tror de gutten var lit redde.
  jeg synes boka er 2 av 6.
  å den boka passer fra 3 til 6 klasse.
  den var son passe bra fordi jeg ikke er så gla i krim.
  å den var passe bra for den var på nynosk.

 147. jeg syns det var litt dårlig fordi jeg liker skumle bøker men jeg like den ikke så godt men litt bra. men det var skjelett der og de sa at det var en morder på frifot. Så de er ikke alene her.💀

 148. den var spenene og jeg håper at jeg får hørt hva som skjer videre
  slutten gjør sånn at jeg vil lese mer den boka var spennende

 149. Denne boka er veldig spennende fordi den det var litt krim og de fikk en melding med en skalle☠💀 de fant et bål jeg anbefaler denne boka og jeg vil gjerne høre mer.

 150. Skallen var en bra bok. Men den kunne vært litt mer spennende. Det var bra handling og gode karakterer. Den burde ha litt flere bilder. Den får terningkast 6,8/10

 151. Den var ikke så bra og spenning kurven var ganske lav,men forsete å lage sånne.
  terningkast: 4,5-6

 152. Den var bra fordi den var bra og spennende og kul. Jeg synes at den er bra fordi jeg liker skumle ting. Andre bør lese den hvis de liker skumle ting eller spennende ting.

 153. Jeg synes at boken var bra fordi jeg liker grøss og gru bøker.
  Jeg synes det var en bra bok siden jeg liker spenning.
  Terningkast 5.

 154. den var ikke så veldig bra, synes jeg.
  spenning kurven var ganske lav og konseptet var litt dårlig.
  Jeg liker grøss men bare hvis det er faktisk skummelt.
  3,7/10
  anbefaller for 8-10 år

 155. Boka var veldig bra og spennende. Boka kunne ha vært litt mer morsom, men ellers var den bra.

 156. Erik og Ben er på fisketur på fjellet for å fiske i Reinsvatn. De fikk ikke fisk og på vei tilbake til teltet går de forbi en bålplass og i bålet ligger det mystiske benrester. De legger seg for å sove og i løpet av natten skjer det mystiske ting.

  Jeg synes at den er bra fordi jeg liker skumle ting så den er bra.

  Andre bør lese den hvis de liker skumle ting eller spennende ting.

  Jeg synes at den er bra, men tror ikke at den kommer til og vinne bokslukerprisen.

  Hilsen Uday

 157. Skallen
  Forfatter: Harald Nortun
  Teksten handler om to gutter som heter Erik og Ben. De drar på en telttur helt alene. Eller er de det? Når det begynner å bli mørkt forteller han ene om en morder som han hørte om.
  Jeg syntes at teksten er veldig bra fordi det er spenning og grøss. For eksempel når begge fikk en melding med bare en hodeskalle selv om de ikke engang har dekning. Eller når de hørte noen utenfor teltet.
  Jeg mener den er veldig bra og fortjener en plass til superfinalist. Kanskje også vinne bokslukerprisen. Det beste ved teksten var at den var spennende og jeg hadde bare så lyst til å lese videre. Jeg syntes at denne boken passer for 8-14 år. Jeg syntes man burde lese den. Jeg gir den terningkast 6.
  Jakob 11 år

 158. Skallen
  Forfatter: Harald Nortun
  Teksten handler om to gutter som heter Erik og Ben. De drar på en telttur helt alene. Eller er de det? Når det begynner å bli mørkt forteller han ene om en morder som han hørte om.
  Jeg syntes at teksten er veldig bra fordi det er spenning og grøss. For eksempel når begge fikk en melding med bare en hodeskalle selv om de ikke engang har dekning. Eller når de hørte noen utenfor teltet.
  Jeg mener den er veldig bra og fortjener en plass til superfinalist. Kanskje også vinne bokslukerprisen. Det beste ved teksten var at den var spennende og jeg hadde bare så lyst til å lese videre. Jeg syntes at denne boken passer for 8-14 år. Jeg syntes man burde lese den. Jeg gir den terningkast 6.
  Jakob 11 år

 159. Skallen
  Forfatter: Harald Nortun
  Teksten handler om to gutter som heter Erik og Ben. De drar på en telttur helt alene. Eller er de det? Når det begynner å bli mørkt forteller han ene om en morder som han hørte om.
  Jeg syntes at teksten er veldig bra fordi det er spenning og grøss. For eksempel når begge fikk en melding med bare en hodeskalle selv om de ikke engang har dekning. Eller når de hørte noen utenfor teltet.
  Jeg mener den er veldig bra og fortjener en plass til superfinalist. Kanskje også vinne bokslukerprisen. Det beste ved teksten var at den var spennende og jeg hadde bare så lyst til å lese videre. Jeg syntes at denne boken passer for 8-14 år. Jeg syntes man burde lese den. Jeg gir den terningkast 6.
  Jakob 11 år

 160. Harald Nortun
  Skallen
  Det var to gutter som het Ben og Erik som var ute på tur, og skulle overnatte ute. De hører en mann som går ute. De finner et leirbål som noen har laget. Ben finner en knokkel ved leirbålet og plutselig finner de en morder.
  Jeg synes den var ganske bra fordi den var kul, spennende og fordi morderen gjemte seg uten at dem visste det.
  Jeg synes at flere skal lese den boka fordi den er skummel. Jeg synes at den skal bli superfinalist fordi man blir så hekta i den så man vil lese hele boka.
  Jeg gir terningkast 6
  MVH Christian

 161. Jeg elsket boken eller jeg likte den deg var veldig skummel og passer veldig til Halloween og kommer til å kjøpe den👻👍

 162. Jeg synes boka var bra og veldig spennende.det grøsser i kroppen når jeg leser den.
  Det var veldig spennende da de fikk melding på telefonen av en hodeskalle.

 163. Jeg synes at boka var veldig spennende og det grøsser i kroppen når man leser. Det var en veldig bra skrekk-historie!

 164. Hei,denne boken var ikke det beste for meg da, jeg liker ikke meste av grøss bøker, det tok litt lang tid til å komme til slutten. Det var ikke så mange adjektiver heller. Jeg hadde gitt dette en 4 ut av 10

 165. jeg elsker denne boka så sjukt mye, det er skummel, spennende, og jeg syntes den var så bra at jeg lånte selve boka fordi jeg hadde kjempe lyst til å lese hele.

 166. Denne boken var skummel og kjedelig
  Vi står lenge og fiskar utan napp ,
  og sola forsvinner bak grå skyer.
  vinden stilnar. terningkast 1/6
  myggen summar
  og stikk overalt
  der han finn hud.
  Har lukta vore her heila tida
  eller er det innbilldnin
  ei uro veks fram i meg.
  ei kjelsle av at nokon ser på osser aldri sier jeg. vi fær tilbake.

 167. Jeg likte den ikke fordi den var nynorsk og jeg forsor ikke det.
  det handlet om: to gutter som heter Erik og Ben de er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvatnet for seg sjøl. Eller er de engentli alene der oppe? terningkast.

 168. Utdraget fra skallen laget av Harald Nortun

  Teksten sitt tema er grøss.
  Boken starter med en blanding av in medias res og beskrivelse, teksten har en brå slutt.
  I fortellingen møter vi Erik og Ben som er oppe med Reinsvatnet på fisketur og er helt alene der oppe, eller er de egentlig det?

  Teksten var litt vanskelig å leve seg inn i fordi den på var på nynorsk.
  Det var vanskelig å legge fra seg teksten fordi den var veldig gripende.
  Et eksempel fra teksten «Da ser eg ei ny melding, det må være meldingslyden som vekte meg» et annet eksempel fra teksten «Det er jo ikkje dekning her, sier Ben»
  Teksten var litt vanskelig å lese fordi den var på nynorsk.

  En av svakhetene til teksten er at den har ingen personbeskrivelser.
  Det som irriterte meg var at det var ingen karakterer du kunne bli kjent med.

  Det beste med teksten var at den var ikke så treg å lese.
  En av styrkene var at den hadde god oppbygning av spenning.

  Jeg syntes at andre bør lese den.
  Boken var god men jeg syntes den ikke fortjener å være superfinalist.

  Jeg anbefaler denne boka for folk som liker å lese nynorske bøker.
  Terningkast 4

 169. Eg synest boken ikkje var så skummel.

  Den var ok men den kunne ha hatt meir spenning. Men eg synest det var gøy når di fant skjelet. Eg synest starten var litt rar. Og midten i boken var mest gøy.

 170. Jeg synes boken var veldig spennende, og jeg vil gjerne lese mer. Det handler om Erik og Ben som er på fisketur på fjellet. De kjenner en lukt av bål. Like etterpå finner de et nedbrent bål hvor det ligger et belte og et bein som er like stort som låret til Ben. Jeg likte at boken hadde en stigende spenningskurve og en åpen slutt. Denne boken passer for barn fra åtte år og oppover. Jeg gir den terningskast 5. Boka var veldig bra!

 171. Skallen.Av Harald Nortun.
  Jeg synes at boka var passe bra og jeg liker ikke grøssere så godt men denne var grei.
  Jeg synes boka var spennende å litt skumel.Den handler om to gutter som er på fisketur på fjellet.De kjenner bålukt og tenker.Når det går til bak til teltet.Lukter de det enda bedere noen har et bål.De finner det.Det er et utbrent bål og de gravser i asken plutselig finner de en knokkel.
  Jeg ambefaler denne boka får10 år og oppover.Jeg gir ternings ksat 4.

 172. Erik og Ben er på fiske tur på fjellet og har helle reinsvatnet for seg sjøl eller er de alene der oppe vi står lenge uten napp og sola forsvinn bak grå skyer. vinden stilnar. mygen summar og stikar overalt han fin hud. terning kast: 6

 173. Den var bra men hadde ikke lest hele. Den var litt dårlig. Derfor gir jeg den 3/6. kunne ha vært skumlere. Passer for sånn 9+

 174. jeg syntes denne boken var bra men ikke så mye aksjon som jeg håpet derfor vil jeg gi denne boken 4av6.
  jeg vil og anbefale denne boken for 4 til 7 klasse.

 175. Jeg synes denne boka var spennende og skummel . Jeg vil anbefalt denne boka til de som er 10 år til 13 år. Jeg vil gi den 3/6.

 176. Jeg synes den var dårlig fordi det er ikke noe for meg men jeg synes den passer for 10 til 12, men bare ikke noe for meg. Jeg gir 1\6.

 177. Jeg like den ikke fordi jeg synes den går sykt sakte mange ganger terningkast 1\5
  men den passer for folk som går i 3 klasse til 7 klasse.

 178. Jeg synes boken var ok. Er nysgjerrig på hva som skjer videre. Kommer kanskje til å lese en eller annen gang. Gir den 5/6 er bra men ikke helt min type bok.

 179. Boken var spennende, men hvorfor måtte de kutte av når det begynte å bli spennende? Gøy bok kommer sikkert til å lese den

  7.5/10

 180. Boken var helt ok.Det var ikke like spennende som jeg trodde det skulle være.Tror denne passer best for de er 9-10 åringer

 181. Eh, den var ok. Men ingeting spesielt. Det var noen bra hint her å der til ting men nesten INGENTING SKJER. Ok, dette er historien, to gutter fisker og skumle ting skjer. Det er alt. Den var ikke akkurat så skummel heller. Men veldig få bøker klarer å faktisk skremme meg så det er ikke så overraskende. Det er fint med så masse detaljer siden det passer veldig bra med grøss. Men egentlig kjedet jeg meg litt. Det var ingeting jeg hatet, og ingenting jeg elsket. 4/10

 182. Jeg synes at boken var spennende! Jeg liker hvordan de har vært og fisket også skal han på do, og etter det så finner de masse bein. Hvordan får de meldinger uten dekning?
  Jeg likte boken og ville anbefalt den for 9-11 åringer. Jeg gir den en 5 av 10

 183. Jeg skjønner ikke hva som skjer i denne boken heller. Det er to gutter som telter eller noe og fisker, men ikke får noe fisk. De finner en hule med knokler eller noe som det og går vekk fra hulen og de får en melding fra noen. Ikke noe bakgrunnshistorie. Det begynner med en gang.

  2/6

 184. Ben og Erik er på fisketur saman. Dei finn eit bål der det berre er glør att. Dei vart redde fordi dei fant ei hule og ein stor knokkel. Kan det vere ein menneskeknokkel?
  Dei skulle gå inn i hula neste dag. Erik fekk ei melding med bilete av ei hodeskalle. Etterpå fekk Ben den same meldinga fra ukjent nummer.

  Teksten er ein grøssar. Teksten er litt kjedeleg, fordi det ikkje var så mykje som skjedde. Vi fekk ikkje vete så mykje, men fekk lyst til å vite meir. Vi sakna bilete, det var mykje tekst.

  Svakheita ved teksten er at den er tom og litt kjedeleg. Litt dumt at det er ein grøssar og at det er kjedeleg.

  Kven bør lese boka?
  Folk som likar grøssarar. Alder: Rundt ni år.

 185. denne boken var spennende likte at de ga oss et hint av hvem det kunne være.Det som var litt irriterende var at de ikke skjønte det selv 7/10vil lese mer

 186. Denne boken var helt ok. Det sto at det var grøss, men jeg syntes ikke den var så skummel. Forfatteren var flink å bygge spenningen opp, men jeg håpet som sagt på mer grøss. Anbefaler denne for folk mellom 8 og 10 år.
  Gir den terningkast 3

 187. Denne boken var helt ok. Jeg er ikke så glad i grøssere, og det var ikke så skummelt heller. Det jeg har lest av bokenvar ikke så skummelt som man skulle tro. Jeg fikk ikke så veldig lyst å lese videre på denne boken. Det var litt på grunn av at jeg ikke er så glad i grøssere generelt, men også fordi Det ikke skjedde så mye i det utdraget jeg leste. Men den var bra også, for de få tingene som skjedde var litt gøy, selv om jeg ikke er så veldig glad i grøssere. Jeg gir boken 4/10.

 188. jeg syntes dialekten til han som leste var irriterenes. jeg rater boken 5/10 😐
  boken var sikkert bra hvis man hadde hatt hele boken.😍
  I think the dialect of the person who read was annoying😡i rate the book 5/10

 189. Denne boken var helt ok. Det var ikke så mye grøss i denne boken som jeg håpet på. Jeg vet at dette bare var et utdrag, men den var ikke så gøy så jeg gir den 3/6

 190. Likte ikke boken så godt fordi det var på nynorsk.
  Det var ikke så mye som skjedde og det gjorde boken dårligere.
  Lurer litt på hvorfor han trodde det var noen som spionerte på dem.

 191. Likte ikke boken så godt fordi det var på nynorsk.
  Det var ikke så mye som skjedde og det gjorde boken dårligere.
  Lurer litt på hvorfor han trodde det var noen som spionerte på dem.

 192. Jeg syntes boken var helt ok. Det var masse detaljer som gjorde at det var enkelt og bygge opp stemning.
  Det var gøy med meldingene de fikk, men de burde tatt ett utdrag som hadde litt mer spenning.
  Det ble også litt kjedelig med han som leste fordi han leste så sakte, han hadde liksom ett langt mellomrom mellom hver setning.
  Boken var bra men jeg ville ikke lest den. Jeg gir den 3 av 6

 193. Boken var i starten KANSKJE en 6/10 men så skjedde det litt rare ting. For eksempel hvordan greide noen å sende melding uten nett til Erik og Ben og på en eller annen måte fikk han nummeret deres. De fikk meldingen uten nett når de sa at de trengte nett får å motta og sende. Jeg gir den den en 4/10. Kanskje…

 194. boken var grei det med bålet var litt mistenkelig, og jeg begynte og lure på hvem som skrev melingen 5/6 >:)

 195. Boken var ganske bra. Jeg likte veldig hvordan boken bygget opp spenning. Jeg liker bøker som handler om grøss. Det forstyrret meg litt at han som leste tok veldig lange tid og lese noen av ordene. Boken var bra jeg gir den en 4/6

 196. Jeg liker sånne skumle bøker og filmer men denne boken var ikke noe skummelt jeg ble ikke så overasket fordi dette er jo bøker barn skal kunne lese. Det var mange detaljer så det likte jeg. Om det hadde skjedd mer hadde boken vært mer interessant. Det var litt rart at det gikk fra fisking til noe skummelt så jeg gir denne boken terningkast 3/6.

 197. boken var grei, det med bålet var lit mistenkelig og jeg begynte og lure på hvem som sendte melingen jeg gir boken 5/6 >:)

 198. Ok bok litt kjedelig, denne boken kunne ha trengt noen bilder. En del detaljer. Jeg tror boken blir bedre når det blir litt mer action
  5/10 (En vanlig grøsser) -_-

 199. Boken bygget spenning utover utdraget, og jeg synes det hadde en god mengde spenning. Spenningen holdt seg bra og jeg kjedet ikke meg mens jeg leste den. Jeg er ikke en stor tilhenger av grøsser-bøker, og leser ikke de så mye, men denne boken tror jeg ville lest mer om, eller lest hele boken. I bokslukereprisen generelt er dette en av de bedre bøkene ifølge meg, og det hadde ikke vert negativt hadde den vunnet i 2022/2023. Det var spennene med meldingene og andre ting, men jeg synes det ikke var skummelt. Stemmen som leste boken var flink til å bygge opp spenning. Boken er passende for cirka 10 år til 13 år, men kunne passet til barn fra 9 år. Totalt sett var boken en av de bedre bøkene i 2022/2023 og jeg gir den en terningkast 5/6 eller 7/10. Anbefales!

 200. Jeg ble ganske overrasket men jeg klarte faktisk å leve meg inn i det, denne boken syntes at var en bra bok. Anbefales til folk til over 9 år. ( bildet til boken ser ut som en jente)

 201. Boken var ikke skumel ble veldig skuffet og at de fikk hodeskallar som melding ikke så skumelt så jeg gir den en solid 2 av 10

 202. Man kan bli lett utålmodig når det ikke kommer aksjon i boken. Men når det først gjør det så kommer det død-skalle opp på mobilen, alt for typisk. Føler liksom at det er besteforeldre som har skrivet boken når døds-skalle er teamet. Mener at den som har skrivet boken kan forholde seg til å lage fakta bøker.😉

 203. God mengde med spenning, det bygger spenning utover utdraget. Det var ingen deler der jeg kjedet meg så veldig så 7,5/10

 204. Jeg ble ganske overrasket men jeg klarte faktisk å leve meg inn i det, denne boken syntes at var en bra bok. Anbefales til folk til over 9 år. ( bildet til boken ser ut som en jente)

 205. Boka handler om to gutter, Erik og Ben, de er på fisketur med telt Ben begynner og lukte røyk fra et bål litt lenger unna. Erik og ben begynner og bli mistenkelig, de drar mot røyken for og se hva det er når de finner, noe veldig mistenksom.
  Jeg likte denne boken fordi den hadde en stigende spenningskurve gjennom hele utdraget og den hadde lukket slutt, boka er skrevet av Harald Nortum.
  Jeg gir boka en 7/10 og anbefaler boka til 10+

 206. Boken var litt bra men ikke helt noe for meg. Den var spennende men ikke noe jeg kunne lest. Anbefales for barn rundt 8-12 . Terning kast 3

 207. Boken var helt grei. Den handler om to gutter som opplever en litt skummel ting på fisketur. Boken anbefales for barn i alderen 9+ den var ikke super skummel, Men den var heller ikke kjedelig. Terningkast 2

 208. Jeg syntes boken var ganske bra. Sjangeren er grøss. Den var spennende . Den handler om to gutter som er på fisketur og får ikke napp. De finner er bål og der ligger det en beltespenne og en klokken som var like lang som låret til ben. De legger seg i helgen så våkner an ene og føler at noen holder han fast. Også hører de et pling og der er det en… jeg syntes boka ambefales fra 8 år og oppover. Jeg gir den en 4+/6.

 209. Boken var bra og ga meg en spesiell følelse, den handlet om to gutter som var ute i skogen og fant et slukket bål som tilbehørte en morder.

  Jeg syntes boken var terningskast 4 og annbefaler boken får folk som er 11-13 år

 210. Boken handler om Ben og Erik som er på telttur når de skal legge seg så kjenner de lukten av bål så går de rundt og prøver og se hvor den lukten kommer fra. Ved bållukten var det en knokkel og et belte.

  Terningkast: 4

  Anbefales får åtte år og oppover.

 211. Jeg synes boken er veldig bra. Jeg liker spennende og lit skumle historier. Spenningskurven begynnte først og stige når de fant et bål med belte og et bein som var like langt som låret til Ben. Jeg synes også at det var ganske bra at boken var skrevet på nyrnorsk. Jeg gir boken terningkast 5, og andbefaler utdraget til de som er 8+.

 212. Utdraget startet med to gutter som var på fisketur. Det begynte og bli litt sent og de fikk ikke napp på kroken uansett så de sa seg ferdig. De kjente at det luktet røyk og skjekket det ut de fant noen mystiske tinger…
  Jeg likte utdraget sån passe for det er ikke helt min type bok og den har open slutt som jeg ikke er så fan av, men den var bra skrevet og detaljert så det er jo bra:). Jeg gir boka terningkast 4.

 213. Jeg syns dene boken var Super fordi den var skrevet bra, den var mystisk og veldig bra. 6/6.

 214. jeg elsket ikke den så my fordi det var åpen slutt det var ikke ferdig man kan skrive mer jeg synnes pase bra jeg synnes for barn for 8 til 12 år pase det terning kast 3 av 6

 215. Tittel: Skallen
  Forfatter: Harald Nortun
  Sjanger: Grøss
  Serie: Grøss og gru
  Boka var spennende, og skummel. Det var en mystisk stemning over hele uttdraget, og mannen som leste inn, leste også på en mystisk måte. Terningkast 5. Det var åpen slutt, som jeg synes er spennende og gøy, for da kan jeg tenke ut hva som skjer videre. Anbefales for 7 år og oppover for de under kan synes det er litt skummelt.

 216. jeg elsket boken! Sjangern er grøss. Jeg synes at den ikke var spesielt skummel. Det var en lukket slutt. Jeg vil anbefaler den får 10-99 år. Jeg gir den terningkast 6! Helt super!

 217. Boka heter Grøss og Gru, og den er skrevet av forfatteren Harald Nortun.

  Sjangeren er grøsser.

  Boka handler om to gutter som heter Ben og Erik. De er på fisketur på fjellet, og skal overnatte i telt. Erik kjenner at det lukter røyk fra et bål. De føler at noen følger etter dem. Da Erik og Ben skal på do, oppdager de noe som ser ut som ei hule i fjellet. Erik har hørt at det er en røver som skjuler seg i hula. Etter de har lagt seg i teltet for Erik en melding fra en ukjent nummer. På melding er det bildet av en hodeskalle. Hvem er det som sendte meldingen?

  Jeg synes at boken var litt skummel. Grøss og gru er ikke mitt sjanger .

  Terningkast: 3

 218. Boka handler om at Erik og Ben er på fisketur i fjellet, Også luktet de røyk fra et bål. Jeg synes at boka var litt kjedelig og at det hadde ikke så mye spenning. Terning kast 3

 219. forfatter: Harald Notun
  Boken handler om to gutter, Erik og Ben, de er på fisketr med telt ved et vann. etter en stund bestemer de seg for å legge seg, når det skal på do i skogen finner de knokler med bitemerke i seg. når det er mitt på natta får de melding fra et uskjent nummer, men det skulle ikke være mulig siden det ikke er dekning der, meldingen er en dødningsskalle💀
  Jeg ville anbefalt denne boken til barn 8-11 fordi det er litt grøss men ikke så mye så de som er 10 kan synes det blir for lite, og de som er 7 kan synes det er for mye.
  Jeg gir den terningkast 2.

 220. jeg synes at det var en god bok fordi forfattern har gjort en god jobb for å få spenninngs kurven til og øke. Men den gikk også litt for sakte forover. jeg gir den terningkast 7/10

 221. Jeg synes boka var helt grei, den var spennende men jeg er ikke så glad i grøssere

  Jeg anbefaler boken for 9-12 åringer

  terningkast 3

 222. Denne boka handler om to gutter som heter Erik og Ben. De er på fisketur, men får ikke no napp. Plutselig finner de en knokkel og en del av et belte… Jeg personelig synnes denne boken var passe bra, jeg gitr den terning kast 3/6

 223. boka handler om to gutter som er på fisketur i skogen.
  Putselig seg de røyk fra et bål.

  Følg de videre

  Terningkast 4 fordi den var ok

 224. Utdraget handler om at Erik og Ben er på fisketur på fjellet. De sover i telt helt alene. Så får de begge melding fra et ukjent nummer med bilde av en hodeskalle…

  Jeg vet ikke helt om dette er min smak. Jeg liker at det er på Nynorsk, men jeg synes ikke det var så skummelt. Jeg fikk ikke noe intrykk av at det kom til å bli så mye blod. Jeg anbefaler denne for de som ikke liker så mye blod, og folk fra ni til ti år som liker at det er passe skummelt. Jeg gir terningkast 3

 225. Skallen handlet om to gutter som het Ben og Eirik. De var på telt tur og fisket da det plutselig begynte å lukte bål, de gikk for å se hva det var, å fant rare ting der. (veldig kort fortalt) Jeg synes boken var ganske bra men likevel ikke helt min smak. Jeg gir denne boken et terningkast 3,5/6 fordi jeg synes noen ganger at den var litt vanskelig å forstå og det der med at det ikke var helt min smak. Også anbefaler jeg boken for de som er 8 år og over. Det kommer litt ann på barnet (eller en voksen) men jeg tror den er rimelig for de som er 8 år.

 226. Grøss og Gru

  Boka heter Grøss og Gru og forfatteren er Harald Nortun. Sjangeren er grøss.

  Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben. De er ute og fisker i skogen. De skal overnatte i telt. I løpet av kvelden og natten skjer det mye rart. Gutta synes det er skummelt. De føler at noen spionerer på dem. Erik har hørt om en morder som bor i skogen. Det er en nifs natt.

  Jeg synes at boka var veldig bra fordi jeg liker Grøss.

  Jeg gir terningkast 6.

 227. Det var lett å leve seg inn i historien fordi det var skrevet ganske detaljert. Jeg anbefaler boka 7 år og oppover. Boka slutter ganske bra fordi det er en åpen slutt. Jeg gir den terningkast 4.

 228. Jeg likte egentlig denne boken ganske godt! Den er nokk en av mine favoritter hittil, men jeg synes historien sluttet litt for brått. Selv om det bare er et utdrag og at det er meningen at det skal være sånn syns jeg det var litt dumt. Historien handler om Ben og Eirik, tror jeg de het? De dro på telttur og fisket litt men så så de et bål og gikk bort til det men det var litt mystiske ting som skjedde der! Jeg gir boken terningkast 4/6. Jeg anbefaler boken for kanskje 11-13 men det varierer veldig på hva man synes er skummelt.

 229. Jeg synes boken var litt kjedelig og høytlseren leste for sakte. Boken var ikke helt min type bok som jeg kunne lest mer. Jeg anbefaler for dem som frostår litt nynorsk og like grøsser. Men ellers forstå jeg hva forfattern skrev. 4/10

 230. De fisker han føler at noen ser på han det er nesten mørkt begge to går på do de laga et bål. venen brente en belte de har vert i telt. Han tror at noen visker.
  De gikk til telte de kript seg i save posen han fikk melding av en hodeskalle han veke venen sin han så han høre det ikke han får en til Melding av en hodeskalle

 231. Jeg synes utdraget av «skallen» var veldig spennende.
  Det handlet om to gutter som het Erik og Ben som var på fisketur.
  Plutselig lukter de lukten av gammelt, slukket bål. De drar for og sjekke…

  Boka var veldig bra og jeg gir terningkast 4/6
  (Anbefales for barn fra 10-13

 232. Skallen er en grøsserbok som handle om Erik og Ben som er på fisketur, etterhvert oppdger de noe helt spesielt.
  Jeg synes dette utdraget var veldig spennende, og jeg gir den terningkst 5. Jeg vi også anbefale de for noen som liker spenning, og er mellom 11 og 13 år.

 233. Boken skallen var bra og anbefales til folk som liker mysterier og spenning. Jeg likte boken litt så jeg gir den en 5/10.

 234. Den handler om to venner som drar på fisketur i fjellet. De er der for en stund helt til de lukter et bål. De går for å sjekke hva det er og de finner et bål som er utslukket. De sjekker og finner et belte en fiskekrok og de tror a de er bare det men de finner en knokel. De tror at det er en dyreknokel men når de sjekker det vedsiden av låret er det like langt som hannes. Jeg likte boken litt så jeg gir den en 5/10.

 235. Denne grøsseren handler om 2 venner som er på fisketur på fjellet. De tror de er alene der oppe, men det er de ikke…
  Jeg synes denne boken høres skummel, og veldig mystisk ut. Måten spenningen sakte steg med småe hint eller nifse ting er en av de tingene som gjør denne boken bra. Jeg anbefaler denne boken for folk som elsker grøss, og som er rundt alderen 9 – 14. Terningkast 4/6.

 236. Jeg synes den var bra og spennende. Jeg likte at den sluttet ganske brått og den er skrevet på en bra måte. Jeg vil gi den et terningkast 3-4 av 6 jeg anbefale den til barn fra 10 og oppover

 237. Ganske bra historie, spenningskurven går sakte men sikkert oppover og den åpne slutten gjør det bare mer mystisk. Du lærer lite om de to hovedpersonene, Ben og Erik, og dette hjepler bare med å bygge på mystikken.

  Jeg vil nok gi den terningkast 7 av 10.

 238. den var bra men syns ikke den var super. Syns ikke den var så spenende. Men det var litt gøy nå han følt seg truet når han søv i teltet jeg gir den 4/10 anbefalt for 12 til 15

 239. Jeg likte boken fordi det var veldig spennende fordi forfatteren fikk fram veldig mye ting som gjorde selve boken spennende. Jeg synes det var spennende at det var et bein og at de var i skogen på natten og hørte lyder som gjorde boken skummel. Jeg gir den terning kast 4.

 240. Jeg likte boken den var veldig bra fordi jeg liker grøss. Jeg synes at denne boken var veldig bra lagd, også fordi det var med knokler. Det var spennende på slutten når de fikk en melding av en hodeskalle. Jeg har veldig lyst til og lese hele boken etter og har lest utdraget. Terning kast 5/6

 241. Skallen
  Det handler om Erik og Ben som var på fisketur. De var på fisketur på fjellet. Erik luktet røyk og brent bål og han følte at noen så på han. De fant et bål med en knokkel og en fiskekrok. Ved Siden av bålet var det en hule. Når de la seg i teltet var de redde. Utdraget slutter med at de fikk en melding av et ukjent nummer med bilde av en hodeskalle.

  Jeg synes utdraget var spennende og jeg har veldig lyst og lese videre. Jeg ville gi utdraget 15/10.

 242. Jeg synes denne boken var ganske bra siden den var spenede og hadde litt grøss
  som jeg liker så jeg gir denne en 7/10

 243. Den var ganske ok, jeg synes at grøss i det norske/nynorske språk er mindre skummelt
  Jeg anbefaler for 8+ og gir terningkast 4
  🙂

 244. Den var ganske ok, jeg synes at grøss i det norske/nynorske språk er mindre skummelt
  Jeg anbefaler for 8+ og gir terningkast 4

 245. Jeg synes utdraget var spennende og bra. Jeg gir boka terningkast 4 fordi jeg liker egentlig ikke grøss, men den var fortsatt litt spennende. Det som var spennende var at de fant en et bein og fikk meldinger med hodeskalleemoji. Boka handlet om at to kompiser skulle på teltur og fiske og så gikk den ene i skogen for å tisse, så så han røyk lenger inn i skogen. De gikk bort til røyken og der lå det bein og knokkler . De gikk tilbake til teltet og la seg. Midt på natta fikk han en melding og det var hodetskallen jeg fortalte dere om.

 246. Nå har vi akkurat lest et utdrag av en bok som heter Skallen. Det handler om to kompiser på en telttur og så finner de en knokkel ved et bål og da tror jeg nok at de ble litt redde .De hørte også kvister som knakk. Når det ble kveld, sa den ene gutten at han andre ikke skulle skremme ham eller gjøre noe som var skummelt. Men midt på natta plinget det i telefonen hans. Det var ukjent nummer…. Det skjulte nummeret sendte en emoji det var en skalle.. Han trodde det bare var vennen som hadde tullet med ham. Men når han snudde seg sov vennen så da vekket han vennen sin. Da sa han at det ikke var han. Da han selv fikk den samme meldingen, da ble de redde…!

  Jeg synes boka var veldig spennende, men siden jeg ikke liker grøssere så gir jeg den terningkast 3. Men selv om jeg ikke liker grøssere så synes jeg man på en måte man levde seg litt inn i det. For de som liker grøssere er boka perfekt.

 247. Boka handlet om to gutter som dro på telttur. De fant restene av et bål. I bålet var det beinrester. De fikk også en melding på telefonene sine. Jeg liker egentlig ikke å lese skumle bøker. Min mening er at boka var litt kjedelig. Jeg gir den terningkast 3/6 .

 248. Forfatter: Harald Nortun
  Forlag: Samlaget

  Boka handlet om to gutter som het Erik og Ben. De skulle campe og fiske ved en innsjø, men når de skulle legge seg så fant de en knokkel ved et bål. De gikk for og sove, men når Erik våknet så fikk han en melding og trodde det var Ben men det var et ukjent nummer og etter det så fikk Ben den samme meldingen. Synes boka var litt kjedelig.
  Gir den terning kast 2.

 249. Hei, jeg syntes denne boken var gøy og spennende. Det jeg likte veldig godt var når ben også fikk meldingen, men det tok litt lang tid til de kom til poenget. Ikke at jeg er en proff forfatter for jeg er bare et barn, men jeg er veldig glad i bøker og sånt og for meg så var denne boken veldig bra med plot twisten på slutten.

 250. boka er ikke skummel fordi jeg er mafia og boka handler litt om at det er to personer som er på tur og så for den ene en melding med et skalle han tror at den andre hadde tulla med han men det viser seg han ikke hadde det. personene er redde men jeg er ikke redd fordi jeg er mafia ferar terningkast 3 anbefales for de som liker spenning og liker å lese og liker krim bøker og grøss.

 251. Jeg syntes boka var ganske spennende, det var fordi det var at de personene var på telt tur alene om natten og de støttet på noen knokler å litt sånt skumle greier det innehold en spenningstopp i slutten av sammendraget da de fikk masse meldinger av hode skaller. Jeg syntes boka er en 8/10 jeg har lyst til å lese hele.

 252. «Skallen»
  Skallen handler om to gutter som er på skogstur og skal overnatte, den ene natten får han ene en mystisk melding med en skalle, han tror det er kompisen som sender så han vekker kompisen og det viser seg at det ikke er han og at de ikke har dekning.
  kompisen får samme melding og de vet ikke hvem avsenderen er…
  boken er på nynorsk så jeg anbefaler alle som kan nynorsk leser den, men min mening er at jeg ikke likte boka, jeg gir boka en 3/10 eller som terningkast 1.

 253. Anmeldelse av Skallen. Boka handler om to gutter, Ben og Erik, som er på telttur. Erik og Ben fisker, men får ikke fisk. Erik lukter noe. Det er lukten av røyk. Erik føler at noen ser dem eller er rundt dem før de legger seg går de på do. Da kjenner Erik det igjen, men enda sterkere. En lukt av bål og og brent ved. Erik roper på Ben. Da ser de et bål i en ring av steiner. De finner blant annet et beltespenne og en knokkel. Er det noen andre blant dem? Det ser ut som om noen har spist fra knokkelen. Ben holder knokkelen til låret sitt for å måle lengden. Knokkelen er like lang som låret hans. De lurer på om det er flere bein. Det er så mørkt og de greier ikke å se noe, så de drar tilbake til teltet. På natta får Erik en melding på telefonen. Det er ingen ord bare en emoji. En skalle. Jeg synes boken var veldig bra og synes den fortjener å komme til finalen! Terningkast 5.

 254. Det var en gøy for telling men dere kan gjøre bedre frampek, og 3/6 den var gøy men litt mere fantasi og ikke glem at det ikke er en real life bok, få med mere farger og det trenger ikke å være om mennesker, jeg likte at det var skummelt men…FANTASI!!!!!! Where are you????? Dere kan også ta med et magiskt dyr som foreksempel: I fra Coco filmen der går de inn i en verden fyllt av fantasi, tenk : gøy, magiskt, fantasi fylt og en verden som du kan lage.

 255. Skallen

  Tema: Grøss
  Illustratør: Samlaget
  Forfatter: Harald Nortun
  Litt om boken:

  Denne boken handler om to gutter som heter Eirik og Ben som er på fisketur på en plass som hetter Reinsvattet. En natt de fisker får de ikke noe napp. Når de står og fisker lukter de røykt lukt. Etter at de ikke gidder og stå og fiske mere går de og pusser tennene. Etter at de hadde pusset tennene gikk de på do, Ben går bakk noen busker og Eirik gikk bakk en stein. Da Eirik sto og gjorde det han måtte så han bålet der røykt lukten de hadde luktet kommet fra. Han ropte på Ben og sa at han måtte komme og se. Da han kom så tok han en kvist og gravde i bålet. Da han sto og gravde i bålet med en kvist så hekter noe seg fast i kvisten, det var en brent fiskekrok og en beltespenne. De fant noe mere i bålet som de trodde var en grein uten bark. Men det var en knokkel sier Ben. Ben ser på knokkelen og ser at det er masse bitemerker på den. De sier at dette må være en sulten fyr. De prøver og finne ut hvor den knokkelen kom fra. De tenker at den er for stor til og være en sau. Ben holdte knokkelen inntil låret sitt for og måle lengden. Han sier at knokkelen er like lang som låret hans. De ser nesten ingenting så de bestemmer seg for og heller se mere i morgen når er er lyst ute. Når de hadde gått i telte for og prøve og sove så får Eirik en melding på mobilen sin og de forstår ingen ting for det er ingen dekning der de er. I meldingen sto det ingen tekst bare et ikon. Plutselig lyser en hodeskalle mot de.

  Min mening:

  Jeg synes ikke begynnelsen på boken var så « skummel» men skulle gjerne likt kg leste ferdig hele boken.

 256. Skallen handler om to gutter som var på telttur i en skogen og sover i telt , når det blir mørkt får de en melding med en hodeskalle. Han som får meldingen tror det er vennen hans. De finner et bål med et bein og et beltespenne. De følte at noen tok han på skuldra. Det er en grøsserhistorie. Jeg synes boka er veldig spennende og den får terning kast 4

 257. Skallen handler om to gutter som drar på telttur i skogen, når det mørkner får de en melding med en skalle på han som får meldingen tror det er vennen hans,
  de finner et bål med et bein og et belte i. han følte det var noen bak seg som tok han på skuldra. Det er en grøsser historie. den er bra men den er ikke bra nok til å vinne men den var veldig spennende og får terningkast 3.

 258. bokanmeldelse: Skallen
  Tittel: Skallen
  Forfattere: Harald Nortun
  Sjanger: Grøss
  Hovedpersoner: Erik og Ben
  Boka/utdraget handlet om: At Erik og Ben var på fisketur men fikk ikke napp så tror dem atter noen ser på dem og føller med på dem men det er ingen biler der.
  Hva jeg syntes om boka: Jeg syntes at boka var spennende og jeg har lyst til og lese resten.

 259. bokanmeldelse skallen
  tittel: skallen
  forfatter: Harald Nortun
  sjanger: grøss og gru
  hovedperson(er): ben og erik
  hva handlet boka/utdraget om:
  Det handlet om at ben og Erik dro på fiske tur
  men de hører masse lyder og de lukter bål så er de egentlig alene?
  hva synes jeg om utdraget: jeg synes det var bra fordi det var spenende
  terning kast:6

 260. Det handlet om to gutter som heter Ben og Erik. De var på telttur og de fisket.
  Jeg syntes at boka var bra. Fordi jeg liker skumle bøker. Jeg var fornøyde med at
  det var ganske skummel og spennende og veldig bra. Jeg gir boka terningkast 5

 261. Skallen💀.

  Forfatter: Harald Nortun.
  Forlag: Samlaget.

  Boken er en krim bok. Boken minner meg om filmen Star Wars: The Last Jedi. Jeg synes teksten var lit vanskelig og lese fordi den var nynorsk. Erik og ben er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvannet for seg sølv. Eller har de egentlig alene der oppe? Jeg synes teksten ikke hadde noen styrke. Jeg synes boken bør ikke få bli superfinalist i bokslukerprisen. Jeg gir den terningkast 1/6 🎲

 262. Jeg ble veldig dratt inn i historien og jeg har lyst til å vite hva som skjer videre.

  Gir den 6\10 fordi at jeg liker egentlig ikke å lese grøssere og fordi at det føles ut som om at jeg kommer til å få mareritt hvis jeg leser den sent på kvelden.
  Anbefales hvis man liker grøssere.

 263. Utdraget handler om Erik og Ben som er på telttur ved Reinsvatnet. De står og fisker, og tror de er der helt for seg selv men plutselig kjenner de lukten av et bål. Senere går de litt lengre bort og ser et bål, da går de litt nærmere og ser at det ligger noen knokler der. Midt på natten våkner Eirik av at han har fått en melding. Han tror først at det bare var Ben som tullet, men det var ikke noe dekning og i tillegg var det også ukjent nummer…

  Jeg gir den terningkast 4 fordi den virket litt spennende men jeg liker ikke generelt grøssere.
  Anbefaler får de over 10 år.

 264. Anmeldelsen av skallen. Boka handler om to venner som heter Erik og Ben som telter i en dal ved Reinsvatnet. Rett før de skal legge seg finner de en knokkel ved et bål, og da Erik våknet fikk han en rar melding…
  boka er ganske bra for den er bra skrevet den er liksom lit skremende men jeg likte den ikke så mye.
  forde den er ikke så spenende syntes jeg så jeg gjir den terning kast 5/10

 265. Jeg synset denne boka hørte spenene ut og har lyst og lese den. den handler om at Erik og ben er på fisketur i fjellet og har hele Reinvannet for seg selv. men så hørte de noen lyder og fant et bål med en knokkel at med de begynte og tenke hva eler hvem har gjort dette de drar lit videre og finer en hulle men det er mitt på naten og de har ikke lomelys så de skall dra til bake i morgen de drar og leger seg men så våkner Erik av at han får en meling av et ukjent nummer og han trur det er ben og så ser hand at det er et bilde av en hode skalle og sier til ben dette er ikke artig og men ben sover så våkner ben og sier at han ikke har sendt melingen men Eirik trur ikke på han og så får Ben en meling et til bilde av hode skallen de blir red. jeg synset boka var bra og gir den et terning kast 4

 266. Jeg synes at denne boken var veldig bra og jeg rekkomenderer den til andre som liker grøss. for meg så er grøss veldig gøy og lese, denne boka var veldig spennende. jeg synes at denne boken er et terningkast 5 av 6 denne boken er veldig spennende anbefaler den til nesten alle.

 267. Skallen💀.
  Erik og ben er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvannet for seg sølv. Eller har de egentlig alene der oppe? Jeg synes teksten ikke hadde noen styrke. Jeg synes boken bør ikke få bli superfinalist i bokslukerprisen. Jeg gir den terningkast 1/6 🎲

 268. Boka handler om Ben og Erik som er på telttur ved Reinsvatnet. Når de står og fisker kjenner de en bål lukt. De finner senere et bål, noen knokler og en hule. De tørr ikke utforske mer og går og legger seg i teltet. Midt på natten våkner de av en melding, men det er ikke dekning der…

  Boken var helt ok, jeg er ikke så spesielt glad i å lese grøssere. Jeg gir boken terningkast 3. Anbefaler boken for de som er 10 år og oppover.

 269. Utdraget handlet om Eirik og Ben som er på fisketur på fjellet. De har hele Reinsvannet for seg selv. Tror de. Men plutselig lukter de bål, og hører kvister som knekker. Midt på natta får Eirik en melding av en hodeskalle. Han tror det er Ben som tuller, men rett etterpå får også Ben den samme meldingen, selv om de ikke har dekning.

  Jeg syns utdraget var helt ok. Det var litt spennende, men jeg tror det er spenning som er lagd for de som er litt yngre. Jeg gir terningkast 3

 270. Jeg synes boka var bra og at den høres spennende ut jeg anbefaler at de som liker grøss kan lese den om de vil. terningkast 5 eller 6

 271. Jeg syntes at boken var spennende fordi jeg synes det er gøy og lese grøssere. Boka handler og at det var en knokkel i bålet og de hørte lyder fra buskene og de så noe eller noen forsvant oppi en hule eller det hørtes sånn ut de gikk opp for å se men de så bare svart og de så noe som skremte dem så de sprang inn i telte Og han ene var veldig redd så han sa til han andre at han ikke skulle tulle med han før de lå for å sove. Midt på natten våknet Han av lys på telefonen og at et ukjent nummer hadde sendt en skalle han trodde det var broren som køddet med han han andre han var med er broren så han vekte han og sa at Han måtte slutte å kødde med han og så sa at det ikke var han de ble redde så lyste telefonen til broren opp og han fikk også en skallet av ukjent nummer de tenkte det var noen som hadde sendt feil så de la seg til å sove så følte lillebroren at noen var borte i han men det var bare soveposen.
  Jeg synes det var veldig spennende og vil høre mere men hvis du ikke liker skumle tinger anbefaler jeg den ikke
  Terningkast 4 eller 5

 272. Boka var bra, den hadde bra innhold og var spennende. Personlig elsker jeg grøsser bøker og likte denne veldig godt. Det som var litt dumt med boken var at den var nynorsk, jeg kunne gjerne lest hele boka men ikke når den er nynorsk. Jeg tenker at boka fortsatt var skrevet bra, men hadde vært mer forståelig om den var skrevet på bokmål. Jeg synes at boka var veldig spennende og det føltes ut som at jeg var der når jeg leste. Den var ikke veldig skummel, men det var fortsatt mye spenning, så jeg anbefaler boka til folk som liker bøker som ikke er spesielt skummelt, men som har mye spenning. Jeg fikk mye ideer i hodet mitt om hva slags «monster» det kunne vært som gjemte seg der. Jeg synes dessverre ikke at boka bør vinne, med tanke på at den var litt vanskelig å forstå når den var nynorsk. Det var fortsatt en bra bok.

  Jeg gir den terningkast 3/6
  Om den hadde vært bokmål hadde jeg gitt den 5/6 fordi den var bra skrevet og hadde spennende og bra innhold. 🙂

 273. Boka var bra, den hadde bra innhold og var spennende. Personlig elsker jeg grøsser bøker og likte denne veldig godt. Det som var litt dumt med boken var at den var nynorsk, jeg kunne gjerne lest hele boka men ikke når den er nynorsk. Jeg tenker at boka fortsatt var skrevet bra, men hadde vært mer forståelig om den var skrevet på bokmål. Jeg synes at boka var veldig spennende og det føltes ut som at jeg var der når jeg leste. Den var ikke veldig skummel, men det var fortsatt mye spenning, så jeg anbefaler boka til folk som liker bøker som ikke er spesielt skummelt, men som har mye spenning. Jeg fikk mye ideer i hodet mitt om hva slags «monster» det kunne vært som gjemte seg der. Jeg synes dessverre ikke at boka bør vinne, med tanke på at den var litt vanskelig å forstå når den var nynorsk. Det var fortsatt en bra bok.

  Jeg gir den terningkast 3/6
  Om den hadde vært bokmål hadde jeg gitt den 5/6 fordi den var bra skrevet og hadde spennende og bra innhold.

 274. utdraget handler om to gutter som var på telttur og fisket.
  og hørte lyder overalt og det luktet røyk de fant et bål som akkurat
  hadde blit sloka de fant knokler de trodde det var menneske knokler.
  de gikk tilbake til teltet og plutselig fikk jeg en meling det var bildet av en skalle
  de ble rede .jeg syntes boka var veldig bra, jeg elsker skumle bøker.
  Terningkast 6

 275. Anmeldelse av Skallen. Boka handler om to gutter, Ben og Erik, som er på telttur. Erik og Ben fisker, men får ikke bit. Erik lukter noe. lukten av røyk. Erik føler at noen ser dem, eller er rundt dem. før de legger seg går de på do. Da kjenner Erik det igjen, men enda sterkere. en lukt av bål og og brent ved. Erik roper på Ben. Da ser de et bål. I en ring av steiner. De finner blant annet et beltespenne og en knokkel. er det noen andre blant dem? Det ser ut som om noen har spist fra knokkelen. Ben holder knokkelen til låret sitt for å måle lengden. Knokkelen er like lang som låret hans. De lurer på om det er flere bein. Det er så mørkt og de greier ikke å se noe så de drar tilbake til teltet. på natten får Erik en melding på telefonen. Det er ingen ord bare en emoji. En skalle. Jeg synes boken var veldig bra og synes den fortjener å komme til finalen

 276. Boka handler om at Erik og Ben er på fisketur på fjellet og har heile Reinsvatnet for seg sjøl. De merker et bål som det var et bein i. Det trodde det var et dyrebein, men de så fort at det var et lårbein som tilhørte et menneske! den vart pitte litt skummel og litt artig, jeg liker måten de skriver boka den er skummel og veldig spennende på samme tid. terning kast 5,1

 277. Boka handler om at Erik og Ben er på fisketur på fjellet og har heile Reinsvatnet for seg sjøl. De merker et bål som det var et bein i. Det trodde det var et dyrebein, men de så fort at det var et lårbein som tilhørte et menneske! den vart pitte litt skummel og litt artig, jeg liker måten de skriver boka den er skummel og veldig spennende på samme tid. terning kast 5.

 278. boka handler om Erik og ben som skulle fiske på fjellet på en insjø da de røyk lukt.
  da merket de et bål men da se de fort at det var et lår bein som var fra et menneske, de følte at noen var etter dem. etter de fisket men ingen napp på fjellet, skulle de legge seg, da fikk de en melding som var en skalle… og så trodde de at en av dem køddet med dem når det ikke var en av dem, og så hørte de en kvist som knakk, da var nok den nærme. på bilde ser du at morderen holder noe skarpt med blod på… Jeg synes boka var bra og spennende fordi det var grøss. Det liker jeg! Terningkast 5.

 279. Boka handlet om at to gutter som heter Ben og Eric var og fisket på fjellet å de kjente en stank det luktet bål. De kom tilbake til teltet og de merket et bål inne i asken var det et bein som var like langt som låret til Ben det var da de Innså at de ikke var alene. De gikk får å sove men Ben våknet av et pling det var telefonen det var en skalle emoji Ben trodde at Eric tulla med han. Jeg synes boka var bra, fordi den var spennende. Terningkast 5 av 6. Jeg tror boka blir med i finalen.

 280. boka handler om Erik og ben som skulle fiske på fjellet på en insjø da de røyk lukt.
  da merket de et bål men da se de fort at det var et lår bein som var fra et menneske, de følte at noen var etter dem. etter de fisket men ingen napp på fjellet,skulle de legge seg, da fikk de en melding som var en skalle… og så trodde de at en av dem køddet med dem når det ikke var en av dem, og så hørte de en kvist som knakk, da var nok den nærme. på bilde ser du at morderen holder noe skarpt med blod på…

 281. Boka som heter Skallen er på nynorsk og handler om to gutter som heter Ben og Erik (jeg) Som er på telttur i skogen på en kald natt i oktober. Det er et tjern like ved siden av teltplassen deres. det handler om at de begge sakte men sikkert begynner å høre stemmer både på dagen, og på natten. Så de begynner å tvile på at de faktisk er alene i skogen, spesielt når de finner et bein og en knokkel i et slukket bål. Men det eneste jeg ikke skjønner med denne boka er hva forfatteren ville få frem med denne boka. Men jeg synnes fortsatt at denne boka er veldig spennende, og jeg er jo veldig glad i grøssere, så jeg anbefaler dere virkelig å lese denne boka. I terningkast vill jeg gi denne boka 4,5.

 282. boka handlet om at det var 2 gutter som heter ben og erik. som var i fjellet og de fiska de fisket lenge uten napp. senere så luktet de en røyk. de fulgte etter røyken. så var det et bål. det låg det et meneskebein og de blei lit redde så de gikk de. de slo opp telt. så går de i teltet etter en liten stund får ben et pling på telefonen. det var kjentnummer. så vekte ben opp erik.cdet var et bilde av en hodeskalle. han var redd viste ikke hva han skulle gjøre så han ringte han… men det var ikke dektning. så var det noen bak teltet som lagde rare lyder de hørte at han gikk rundt i busker. de blei livredde og da slutter det

 283. anmeldelse av SKALLEN
  Boken handlet om to venner som er ute på en telt-tur i skogen og fisker som får en meldig av et ukjent nummer.
  Den var kjempe spennende, fordi jeg liker veldig godt skrekk bøker.
  Hvis du liker skumle bøker så annbefaler jeg denne boken den var kjempe bra.
  Jeg syntes denne boken var litt skummel men veldig spennede.
  Jeg var fornøyd med denne boken!
  terning kast 5,5.

 284. Boka handlet om at det var 2 voksene som dro på fjellet og de fisket først når de fisket luktet de en røyk lukt. Og når de er ferdig og fiske så drar de til røyken og det var et bål og der lå det et menneskebein og de blir litt redd men de tenker ikke så mye over det så går de en plass og setter opp teltet og da legger de seg han ene våkner av at telefonen plinger og meldingen er en hodeskallen og han blir litt redd så han vekker opp han andre og sier at han har fått en melding der det står en hoddeskalle og han andre sier at det er jo ikke dekning der de er så noen må ha skrevet det på telefonen hans. Og etter det så prøver de og legge seg men så hører det at det er noen utenfor teltet og de blir livvredd og da slutter det.
  Jeg synes at boka kansje blir litt kjedelig fordi vi ikke for se hvem det er.
  Jeg var fornøyd med at den var litt spenning men ikke så mye men det er litt kult at det var et bein i bålet og da.
  Jeg gir terninkast 3 på boken

 285. den var bra boka var bra men jeg liker ikke sånn type bok jeg liker tegneserier så det at jeg liker den er lite sjanse men denne boka bestod.

 286. Skallen

  Boka handler om to venner som heter Erik og Ben som telter i en dal ved Reinsvatnet. Rett før de skal legge seg finner de en knokkel ved et bål, og da Erik våknet fikk han en rar melding…

  Jeg synes at boken er bra fordi den er veldig bra skrevet og det føles ut som om jeg bare kunne ha hoppet inn i historien være der da det skjedde. Den var veldig spennende fordi jeg liker litt skumle bøker. Jeg anbefaler den til de som liker milde grøssere.
  Neste gang jeg telter kommer jeg til å tenke på denne. Jeg har veldig lyst til og lese hele boka på grunn av dette utdraget fordi jeg må vite hva som skjer videre. Jeg synes det var spennende da han trodde at noen holdte han fast, men så var det bare soveposen fordi det var veldig godt beskrevet og det gjorde sånn at jeg trodde at det var noen som holdte han fast. Jeg liker veldig godt at forfatteren fikk til en cliffhanger.

  Det beste ved utdraget er at det er veldig spennende fordi det er noe som kunne ha skjedd og forfatteren skrev om det som om det skjedde med han samtidig som han skrev boka.
  Det verste ved utdraget er at den er nynorsk og for de som skriver og leser bokmål kan det være litt vanskelig og forstå. Jeg synes at de som liker milde grøssere burde lese boka. Jeg synes boka fortjener og være en superfinalist, men den fortjener ikke å vinne.

 287. Jeg synes boken var helt grei, fordi den var på nynorsk og jeg skjønte ikke helt hva som stod der. Men innholdet var liksom bra, det var spennende.
  Jeg gir boken 3\10

 288. synst ikke den var så bra fordi det var hardt å skjønne ka de sa på grunn av dialekten

 289. jeg synes boken var helt grei kunne vært mer spennende den var ikke skummel jeg gir boken 1/10.

 290. Jeg syntes boken var dårlig fordi den var på nynorsk og hadde ikke noe bra eller spennende innhold. Så jeg gir den terning kast 2/6

 291. Jeg syntes at boken var helt grei den kunne vært litt mer spennende, den var ikke så skummel.

 292. Eg synest boka var kjekk.
  Den var ikkje så skummel som eg trodde den skulle vere.
  Dei kunne hatt litt meir bein med bålet for då blei det kanskje litt meir skummelt.
  Eg synest at dei kunne hatt litt meir folk i teksten.
  Eg gir den 4/10.

 293. boka er ikke skummel pga jeg er giga chad.
  spennende bok men ikke skummel personene i boka er litt dum 10/1000

 294. Vi på Liknes skole synes denne boka var veldig bra. Den fenger mange av oss og vi liker mysterier. En av de negative tingene var at boka var skrevet på nynorsk, vi er ikke enda så vant til å lese det, så det ble noen ukjente ord. Ellers lurer vi veldig på hva som skjer fremover, og hvordan en melding kan tikke inn uten dekning. Vi har virkelig lyst til å lese videre slik at vi får svar på alt vi lurer på.

 295. Nynorsk får meg til å gi opp med å lese, Litt overrated bok,
  ikke skummel heller, finner den litt lame.
  hadde vært litt mer spennende på Bokmål
  Jeg leser massevis av creepy, skumle greier og død,
  og for å være ærlig dette er ikke nærme til hva jeg leser,
  skriver bare mine sterke ærlige mening skjønner ikke helt hvordan folk skjønner denne boka, prøver ikke å være frekk, bare VELDIG ærlig. gir den 4/10 ╰(‵□′)╯
  finner du den på et bibliotek finn en lighter så fort som mulig

 296. Jeg gir den en 1 av 100 fordi den hadde for mye unuvendi ord og det kunne vert tegninger😞👎🏼🧑🏼‍🦲

 297. Grøss og gru handler om to gutter som heter Erik og Ben. De er alene på fisketur. Det er ingen andre en de som fisker i Reinsvatnet, tror de…….. plutselig kjenner Ben lukten av røyk. Han har kjent den før idag, men synes fortsatt det er litt rart. En går litt inn i skogen for å tisse, og da ser han det. Det er et bål den rare lukten kommer fra. Han roper på Erik. Så finner de en knokkel og et slags belte. Knokkelen er cirka like lang som beinet til Erik. Om natta får Ben plutselig en melding. Det er bare et hodeskalleikon. Ben tror det er Erik som prøver å skremme han, så Ben vekker Erik. Men meldingen er fra et ukjent nummer. Det er ikke Erik. Så får Erik også en melding med et hodeskalleikon.

  Jeg syns boken er ganske bra, fordi den er så spennende og litt skummel. Jeg synes også at boken er veldig godt skrevet.
  Jeg gir boken 5/6.

 298. Boka var litt kjekk og den var bra og lese, vist du liker og lese så kan du låne eller kjøpe boka. Boka handlar om 2 guttar som heiter Erik og Ben, Erik og Ben er på fisketur på eit fjell, dei soger i telt der, når dei måtte på do så merka Erik noko det var eit bål der. Erik og Ben gjekk mot det og fant belte og ein krok i bålet, Ben fant noko som ligna på ei pinne, men det var ein knokkel. Erik er ein som synest at det kan bli irriterande når Ben alltid tuller. Ben er litt modig og han høyrest veldig snill ut. Eg likte boka veldig godt og eg vil lese heile. Me fekk ikkje vite så masse om gutane og det var litt dumt.

  Eg gir boka terningkast: 5/6🎲 den blei litt kjedelig

 299. Eg synest at boka var spennande og god.
  Men eg synest at det kunne bli meir skumlare.
  Eg synest at dei kunne forklare litt om kven dei personane var.

 300. Boka var spennande og kjekk. Eg trodde den skulle være skummel. Eg kunne kanskje lest denne boka. Det kunne vært meir bein og sånt på båle. Eg syntes det var litt merkelig at det bare var 2 personen i boka. Eg gir den 7/10

 301. Boka var litt kjekk å lese fordi det var skummelt, men eg synst at det blei litt kjedelig når eg skulle lese kapittel 2. Eg synst og at boka kunne hatt litt fleire skumle detaljer, men ellers var boka kjekk. Dei kunne og forklart litt meir om korleis Erik og Ben slik at me visst meir om dei. Boka burde og innhalde fleire skumle og spennande ting for å få folk til å like boka. Boka var kjekk, men blei litt kjedelig i kapittel 2. 3/6

 302. Eg likte veldig godt vitsen: Veit du kvifor ingen fiskar i Reinsvatnet?
  Det einaste som bit, er myggen HAHAHAHAHHAHA.

 303. Eg synest boka var grei og litt spennande .
  Eg synest Personen har skrevan slik att den ikkje er for skummel og ikkje for kjedelige.

 304. Den var kjempe kjekk og spennande og den kunne eg lest lenge den var kjempe spannandes og eg like fisking å. Eg leste utdraget og det føler som om noen har drept ett menneske og dei gutane er dei neste som skal bli drept. Det er noen som kommer etter gutane og dei kommer til og bli drept trur eg.

 305. Eg likte ikkje boka så godt fordi det ikkje var så spanande. Viss du hadde vore mindre så hadde du sikkert likt an. God bok, men ikkje mon type bok.

 306. Desværre var den litt dårlig og da gir jeg den 2 av 6 fordi den var ikke skummel👌🤨📸🌶

 307. Den var kjempe kjekk og spennande og den kunne eg lest lenge den var kjempe spannandes og eg like fisking å.

 308. Skallen

  Erik og Ben er på fisketur i fjellet men får ikke napp får de skal legge seg måtte de på do da fant Erik et bål med bein/skjelett i seg. Beinet er like stort som låret deres. De får begge to en melding midt på natta. De får den samme meldingen av en hodeskalle.
  Jeg syntes historien var bra men det var litt vanskelig å skjønne alt pga. dialekten det var skrevet på men den var bra.

  Det var lett å leve seg inn i historien pga. det var skrevet veldig detaljert. Jeg anbefaler boka 8 år og oppover. Boka slutter ganske bra siden, du får liksom ikke svar på noe som helst sånn egentlig. Spenningen bygger seg gradvis oppover og det liker jeg.

 309. Den var lit gøy fordi det var lit spenning i den jeg tror jeg gir den terningkast 4 av 6 🌷

 310. Jeg syns boka var bra fordi spenning og grøsserbok. Det handler om to gutter som heter Ben og Erik som er på tur til fjellet. Plutselig når Erik og Ben får Erik en melding av et ukjent nummer,meldingen er en emoji-skalle. Jeg gir terningkast 5 av 6 fordi det var spenning.

 311. Vi synes boken var sånn passe bra. Hadde vært bedre om den var på bokmål.

 312. Skallen Navn: Skye
  Bokas tittel: Tittelen er skallen. Bra navn.

  Bokas forfatter: Forfatteren er Harald Nortun. Det var veldig Godt skrevet!

  Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben som er på fisketur på fjellet. Sommeren var snart slutt. Nettene blir mørkere og bladene begynner og bli gule. Så kjenner de en lukt. Den samme lukta som de hadde lukta tidligere . Lukta av røyk. Av bål. Av brent bål. En kjennelse av at noen ser på dem. og at noen sto bak ryggen. Det er lett og gjemme seg Og spionere bak alle steinene og trærne. Det er nesten mørkt og på tide og legge seg. De går mot teltet. Skal bare på dom sier Ben. Ben går mot noen tette busker, da kjenner Ben det igjen, enda sterkere, en tydelig lukt av brent bål!

  Min mening om boka er at den var veldig bra. Det var mye spenning i boka og det likte jeg, det var skrekk og gru det var det beste. Og det ble mye mer skummelt med nynorsk! Men vis jeg skal pirke litt så kunne forfatteren sagt mere vi eller oss i istedenfor jeg. Bare på nynorsk selvfølgelig😊 Terningkast: sterk 5👌

  Skrevet av SKYE🎆🌸🎆 dato: Fredag 14. oktober🎀💗🌫 På Lilleaker skole

 313. Bokanmlelse

  Bokas titel:skalen☠️

  Bokas forfatter: Harald nortun

  Boka handler om:to gutter som var på fiske tur og så oppdaget.
  Et bål . Men med knokler oppi.
  Min mening: jeg syntes at boka var veldig spanende.
  En bra setning fra boka:det går ikke an og sende eller ta imot uten dekning så hvem sendte skalen.

  Av: 14 okt 2022

 314. ☠️BOKANMELDELSE☠️
  Bokas tittel:☠️Skallen☠️
  Bokas forfatter: Harald Nortun
  Boka handler om: Boka handler om to gutter som er på telt tur.
  Min mening: Min mening er at jeg synes den var litt skummel og at den var bra.
  En god setning fra boka: Noen sendte meg en hodeskalle på meldinger og jeg vet ikke hvem fordi jeg ikke ha dekning.
  Terningkast: Jeg gir den en 4 av 5.
  Den handler Erik og Ben som finner merkelige pinner og finner en hule.☠️

 315. BOKANDMELDELSE
  Skallen
  Skrevet av Harald Nortun

  Skallen handler om to gutter, Erik og Ben som er på telttur på fjellet ved Reinsvattenet. Det er ikke noe fisk der. Da hovedperson Erik kjenner lukten av bål blir han nervøs. Er det noen andre her?
  Erik finner er bål. De leter rundt i bålet og finner en beltespenne og en fiskekrok. Ben finner en knokkel blant bålrestene. Hva har skjedd her?

  Jeg synes boka er spennende , men jeg hadde klart og forstå mer, eller komme litt mer inn i boka hvis boka var på bokmål. Men noe av det som var på nynorsk gjorde boka mer spennene.
  Det var en bra bok, og jeg vil anbefale å lese utdraget. Jeg synes at forfatteren kunne prøve og forklare forskjellige ting fra stedet handlingen foregår, og ikke bare si at Erik er redd igjen og igjen.

  Den beste setningen må være:
  Ein hovoskalle lyser mot oss.

  Terningkast: 4 fordi den var litt rar.
  Dato: 14.10.22. Lilja

 316. ☠️Bokanmeldelse☠️
  💀Skallen💀
  Boken heter Skallen. Forfatteren heter Harald Nortun. Boka handler om Erik og Ben som er på fisketur sammen. De er helt alene. Men da de finner et bål med noe på og noen rare pinner i buskene ved siden av, blir de usikre på om de faktisk er alene.

  Min mening om boka: Jeg syntes boka var spennene og så skummel at det kriblet litt i magen, men ikke så skummel at jeg ble ordentlig redd. Den var spennende og spenningen bygger seg opp ganske fort. Den er veldig bra syntes jeg.

  En god setning fra boka er: Men det er inga grein. – Èin knokkel!
  Da syntes jeg spenningen startet ordentlig.

  Terning kast: 5 av 5

  Navn: Anna
  Dato: Fredag 14. oktober

 317. Skallen er bokens navn
  Forfatteren heter Harald Nortun
  Boka handler om to gutter som skal chille i en mørk skog men det er en killer i skogen 🙂 Meningen om boken er å bli skremt pga det er skummelt☺
  En god setning fra boken er *det ser ut som de også ikke fikk fisk☺
  Dato: 15 october 2022

 318. Bokanmeldelse
  SKALLEN

  Bokas tittel: Skallen

  Bokas forfatter: Harald Nordtun

  Boka handler om: At Erik og Ben er på fisketur og at sommeren er snart slutt oppe på fjellet. De fisker lenge uten napp og solen går sakte ned.

  De tar opp teltet og soveposene «Ikke vekk meg med teite meldinger i natt» sa Erik «lover» svarer Ben.
  Plutselig på natta hørte Erik en lyd fra mobilen som vekket han det var en tom melding………..

  Min mening om boka: Boka var spennende på slutten fordi det kom mer og mer spenning.

  Terningkast: Jeg gir terningkast 4.

  Dato: 14.oktober.

  Navn: Evy📧

 319. Skallen bok anmeldelse
  Forfatter: Harald Nortun.

  Tittel: skallen

  Boken handler om to gutter som er på en hytte og om nata ble de to guttene sent bilder av en skalle av et ukjent nummer.
  Jeg synes at boken er superbra fordi på grunn av at den er spennende.
  Jeg gir den terningkast 5

 320. Tittelen på boka er Skallen.
  Mitt navn er Alexander.
  Forfatteren av boka heter Harald Nortun.
  Boka handler om Erik og Ben som er på fisketur.
  Men da kommer de til et bål som har no mystiske bein.
  Og etter det når de sover så får de noen mystiske meldinger. Min mening om boka er at den er veldig spennende.
  Og den er lit skremmende .
  Men boka er på ny norsk men veldig kul
  Jeg likte den ganske mye
  terningkast 4 av 6

 321. Tittelen på boka er Skallen.
  Mitt navn er Alexander.
  Forfatteren av boka heter Harald Nortun.
  Boka handler om Erik og Ben som er på fisketur.
  Men da kommer de til et bål som har no mystiske bein.
  Og etter det når de sover så får de noen mystiske meldinger. Min mening om boka er at den er veldig spennende.
  Og den er lit skremmende .
  Men boka er på ny norsk men veldig kul.
  Jeg likte den ganske mye
  terningkast 4 av 6

 322. Skallen bok anmeneldse
  Forfatter:Harald Nortun
  Handler om Ben og Erik. De er to fiskere som dro til
  Reinsvannvatne. De fiska. Litt så de fikk ikke no napp
  da. Men de fikk en liten oversaskelse i skogen men.
  Uansett noen prøver og drepe dem.
  jeg syntes boken var bra og god. Og lese i men
  Det var også veldig spennende. Og morsom
  Så jeg vil gi den super/10/10.
  Da. De fikk en melding fra en ukjent person som
  skrev det syntes jeg var spennende. Og en god
  setning.
  Fredag 14 oktober.laget av Martin

  Terning kast 6/Max terning kast.

 323. Skallen
  Forfatten heter Harald nortun. Boken handler om
  Erik og Ben er på fisketur. Og de tror at er alene men er de det. De fisketur og får ikke noe napp han lukter en røyk.De får en melding med en hodeskalle.
  Jeg synes den var bra.
  Sjå ei beltespenne seier eg
  Terning kast 4 av 6
  14 okt. 2022
  Skrevet av Mats

 324. Bokanmlelse

  Bokas titel:skalen☠️

  Bokas forfatter: Harald nortun

  Boka handler om:to gutter som var på fiske tur og så oppdaget.
  Et bål . Men med knokler oppi.
  Min mening: jeg syntes at boka var veldig spanende.
  En bra setning fra boka:det går ikke an og sende eller ta imot uten dekning så hvem sendte skalen.

  Av: Alexander 14 okt 2022

 325. ☠️BOKANMELDELSE☠️
  Bokas tittel:☠️Skallen☠️
  Bokas forfatter: Harald Nortun
  Boka handler om: Boka handler om to gutter som er på telt tur.
  Min mening: Min mening er at jeg synes den var litt skummel og at den var bra.
  En god setning fra boka: Noen sendte meg en hodeskalle på meldinger og jeg vet ikke hvem fordi jeg ikke ha dekning.
  Terningkast: Jeg gir den en 4 av 5.
  Den handler Erik og Ben som finner merkelige pinner og finner en hule.☠️

  Av Nikolas 14 october 2022

 326. Skallen.

  Denne boken heter Skallen, forfatteren heter Harald Nortun.
  Boken handler om to gutter som er ved Reinsvatnet. og telter. Men de vet at de ikke er alene, de mener at noen stirrer på dem, de finner en beltespenne og og en fiskekrok. Til slutt finner det en knokkel.
  Jeg syntes at boka var veldig bra, den var veldig spennende, og at de fant en knokkel var også veldig spennende. Dette er en god setning fra boka: Nokon har vore her på fisketur og kasta èin krok og et belte på bålet. Men det var litt rolig i utdraget jeg syntes det burde vert litt mer spenning, men den var bra.
  Jeg gir denne boken terningkast 5. skrevet at Mathilde.

 327. Bokanmeldelse
  Skallen
  Boken heter Skallen. Forfatteren heter Harald Nortun. Boka handler om Erik og
  Ben som er på fisketur sammen. De er helt alene. Men da de finner et bål med
  noe på og noen rare pinner i buskene ved siden av, blir de usikre på om de
  faktisk er alene.
  Min mening om boka: Jeg syntes boka var spennene og så skummel at det
  kriblet litt i magen, men ikke så skummel at jeg ble ordentlig redd. Den var
  spennende og spenningen bygger seg opp ganske fort. Den er veldig bra syntes
  jeg.
  En god setning fra boka er: Men det er inga grein. – Èin knokkel!

 328. Bokanmeldelse
  Skallen
  Harald Nortun To gutter
  Den handler om 2 gutter som er på telttur. Etter å fisket finner de en knokkel i skogen. De finner en skalle fra en ukjent skapning. Så finner de en liten grotte i skogen. Når de har lagt seg i teltet sitt for begge en melding med et hodeskalle symbol. Jeg synes det var en spennende bok og at Harald Nortun har gjort en god jobb. Dato 14 oktober. Ole Jakob.

 329. Skallen navn Oliver
  Forfatteren heter Harald Nortun.
  Boka handler om to gutter som er på et fjell men er de egentlig alene. Og de fisker men de lukter en rar lukt og de finner et bål. inni bålet var det knokler.
  Min mening om boken.Jeg synes boken var ganske bra fordi det var ganske spennende. Og det var med knokler og sånt. Men det var litt dumt at det slutter når det er så spennende. Ein skalle ben verkar faktisk overraska. Jeg vil gi boka terning kast 5 fordi det er veldig spennende.
  14.10 2022

 330. Bokanmeldelse
  SKALLEN

  Bokas tittel: Skallen

  Bokas forfatter: Harald Nordtun

  Boka handler om: At Erik og Ben er på fisketur og at sommeren er snart slutt oppe på fjellet. De fisker lenge uten napp og solen går sakte ned.

  De tar opp teltet og soveposene «Ikke vekk meg med teite meldinger i natt» sa Erik «lover» svarer Ben.
  Plutselig på natta hørte Erik en lyd fra mobilen som vekket han det var en tom melding………..

  Min mening om boka: Boka var spennende på slutten fordi det kom mer og mer spenning.

  Terningkast: Jeg gir terningkast 4.

  Dato: 14.oktober. MIN BURSDAG💎🎁🛍🎉🎊🪅🎀❣️❣️❣️❣️

  Navn: Evy📧

 331. Skallen er bokens navn
  Forfatteren heter Harald Nortun
  Boka handler om to gutter som skal chille i en mørk skog men det er en killer i skogen 🙂 Meningen om boken er å bli skremt pga det er skummelt☺
  En god setning fra boken er *det ser ut som de også ikke fikk fisk☺
  Dato: 15 october 2022
  Terningkast 5 lol

 332. BOKANDMELDELSE
  Skallen
  Skrevet av Harald Nortun

  Skallen handler om to gutter, Erik og Ben som er på telttur på fjellet ved Reinsvattenet. Det er ikke noe fisk der. Da hovedperson Erik kjenner lukten av bål blir han nervøs. Er det noen andre her?
  Erik finner er bål. De leter rundt i bålet og finner en beltespenne og en fiskekrok. Ben finner en knokkel blant bålrestene. Hva har skjedd her?

  Jeg synes boka er spennende , men jeg hadde klart og forstå mer, eller komme litt mer inn i boka hvis boka var på bokmål. Men noe av det som var på nynorsk gjorde boka mer spennene.
  Det var en bra bok, og jeg vil anbefale å lese utdraget. Jeg synes at forfatteren kunne prøve og forklare forskjellige ting fra stedet handlingen foregår, og ikke bare si at Erik er redd igjen og igjen.

  Den beste setningen må være:
  Ein hovoskalle lyser mot oss.

  Terningkast: 4 fordi den var litt rar.
  Dato: 14.10.22. Lilja

 333. Bokanmeldelse

  Skallen
  Bokas forfatter: Harald Nortun
  Boka handler om: To venner so er på tur oppe på fjellet. Men de er ikke alene så de finner et bål med en fiskekrok, beltespenne og en knokkel. Om natta når de skal sove får de en melding fra et ukjent nummer.
  Det er en emoji av en hodeskalle.

  Min mening om boka: Jeg syntes den var bra fordi den hadde mye spenning. Den var også bra fordi jeg liker skrekkhistorier

  En god setning fra boka: En hovudskalle lyser mot oss.
  Terningkast 5/6
  14,10,2022

 334. SKALLEN
  Forfatteren heter Harald Nortun.

  Boka handler om to gutter som er på telttur og får meldinger av en hodeskalle og tror at de ikke er alene i skogen.

  Jeg syns at boken var bra fordi den hadde mye spenning.

  Den beste setningen i boka syns jeg var: Hvem er det som sender oss meldinger av en hodeskalle emoji?

  Jeg gir den terningkast 5.

  Dato 14.10 2022. Laget av Matheo.

 335. Tittel på bok Skallen Øyvind Forfatern er Harald Nortun
  Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben som skal på telt tur ute i skogen. Og finner en skalle og så får Erik en meling der det var en som sendte tre hode skaller. Og nå tror Erik at de skal dø.
  Jeg syntes at boka var bra den var veldig spennene Då kjenner eg lukta att.

 336. Tittelen på boka er Skallen.
  Forfatteren av boken er Harald Nortun.
  Boka handler om gutten Erik som er med en venn ut i skogen på telttur. De finner en hule de bestemmer seg for og gå inn i hulen.
  Jeg syntes boka var ok. Det var ikke
  helt min type bok så jeg gir boka terningkast 3

 337. Erik og Ben var ute og fisket.Plutselig lukter de røyk.Det var da de fant ut at de ikke var alene.Når de var på vei tilbake til leiren fant de noe som sjokkerte dem.Når det var natt hadde de sovnet men, våknet av en mystisk melding.Hvilken ukjent person har send meldingene?Og hvordan skulle de tilbringe natten der?Jeg synes boka var bra fordi det var mye spenning og mange ting som skjedde på en gang men, jeg synes at slutten kunne ha endt annerledes fordi vi fikk ikke vite hva som skjedde etterpå.Boka passer for 10år og oppover og jeg gir terningkast 4/6.

 338. Jeg syntes boken ikke er bra fordi. Forsiden er kjedelig, boken var ikke spennene, og at den ikke er noe bra den får en 2/100000
  AMBEFALES IKKE!!!
  Læreren sa jeg måtte skrive litt om den så HER KOMMER DEN. Ben og Erik var på FISKETUR og etter det SÅ DE et bål som VAR FYRT. Men jeg er så SUR PÅ BOKEN men det går bra. BAY BAY

 339. Boken handler om to gutter som er på fjellet for å fiske men, de får et ukjent melding når de ikke har dekning.Jeg synes at boken er greit fordi jeg får lyst til å vite hvem som sendte meldingen men, den var kjedelig samtidig fordi jeg er ikke så glad grøss.Jeg anbefaler boken til de som liker skrekk og grøss.Terning kast 3/10

 340. Boka heter «Skallen» og handler om Erik og Ben som er på telttur å fisker. De mener de er alene men når de går på do finner de et bål, knokkel og en hule. Når de har lagt seg for de en melding, av en hodeskalle.
  Hvem er det som sendte meldingen og hvem er det som også er der?

  Jeg synes boka var spennene men jeg skulle ønske den var på bokmål. Jeg lurer på hva som skjedde videre så jeg vill si den var bra. Jeg likte ikke helt hvordan den ble lest, men hadde jeg sett boka hadde jeg kanskje lånt den.

  Jeg mener at 5-7 klassinger kan lese den.😀

  Terningkast: 4/6🎲

 341. boka var spennende og litt skummel den handler om Erik og ben boka starter med at de er på fisketur og at Erik kjenner lukten av et bål og brent ved men han føler også at noen
  Ser på han. På kvelden får han en ukjent tekstmelding selv om det ikke er dekning.
  Denne boka passer for meg så jeg gir den 4 av 6.
  Jeg anbefaler denne boken for de som liker spenning og krim.

 342. Boken handler om to gutter i en skog. De fisker og er alene uten dekning. Plutselig lukter Erik (en av guttene) røyk fra et bål. De bestemmer seg for å dra tilbake til teltene men plutselig ser Eirik et bål. Eirik og Ben (den andre gutten) går til bålet for å utforske det. De finner bein og et beltespenne. De bestemmer seg for å dra tilbake. Begge ble litt skvetten etter det fordi de trodde at kanskje noen spionerte på dem. De la seg for å sove og prøvde å ikke tenke for mye på det. Plutselig våkner Erik av en melding. Det er en hodeskalle-emoji. Han tror at det bare er Ben som tuller men når han skjønner at det ikke var Ben og at Ben også fikk meldingen ble de veldig redde.

  Jeg synes at boken ble mer og mer spennende etter hvert. Det er fint for da vil man lese mer noe som er bra. Det var litt vanskelig og forstå hva som skjedde på starten. Personlig så synes jeg at boken var sånn passe. Det var bare ikke helt den type bok jeg liker.

  Boken passer for kanskje de som er litt eldre en 2. klasse men ikke mer enn 6. klasse/7. klasse. Jeg gir boken terningkast 🎲 3/6

 343. Denne boken handler om Erik og Ben. De er på telttur i skogen, de finner et nesten dødt bål, knokler og en hule hvor det har bodd en morder. Når de får en tekstmelding midt på natta, starter de å lure på om de virkelig bare er dem to i skogen.

  Denne boken er i sjangeren grøss og gru. Jeg pleier egentlig ikke å lese så mye bøker i den sjangeren, men den høres spennende ut. Jeg har allikavel ikke så lyst til å lese den.

  Denne boken passer for de som liker spenning i bøken og som er glad i noe litt mer skremmende. Boken er på nynorsk, men den finnes sikkert på bokmål også.
  Boken passer for barn fra 9-10 og opp til 13.

  Jeg gir boken terningkast 3 av 6 fordi den liksom ikke passer helt for meg.

 344. Boka handler noen gutter som er ute i skogen og fisker så lukter de noe rart. Så går de tilbake til telten så fant de noe. Jeg synes boka var O.K men ikke så spenende for meg fordi at det ikke var så mye som skjedde, jeg synes boka passer til noen som liker krim. Terning kast 3/6

 345. Boka handler om 2 gutter som gikk i en skog og fisket, han ene het Erik og andre heter Ben . Etter noen minutter lukter de en merkelig lukt, De bestemmer seg for å avslutte fiskingen, så måtte Ben på do. Etter Ben var ferdig fant de en bål og knokkel. De bestemmer seg til å dra tilbake til hytta, på vei tilbake finner de en hul. Da de kom fram legger de seg til å sove, midt på natta for de en melding og da våkner de og ser at det var fra et skjult nummer. Jeg skjønte ikke så mye men den var spennende, det var på nynorsk men den passer til noen som klarer å lese nynorsk. Jeg gir den 4/6🎲

 346. Jeg syns boka var litt spennene og rart
  Det jeg syner var spennene var når de fant knokkelen
  Det jeg synes var rart var er hat de snakka lit rart
  Boka handler om to gutter som er på fjellet og over natter i telt. De er på fiske tur men de får ikke fisk plutselig lukter de røyk fra et bål og der finner de en knokkel. Boka passer for 4 til 12 år terning kast 🎲 3av6.

 347. Boka handler om to gutter som overnattet i ett telt og midt på natta våkner en av guttene og får en melding av et ukjent nummer de får en melding hvor det bare er en emoji av en hodeskalle. Begge guttene blir redde og tror at det er noen der med dem. Jeg synes boka var kjedelig fordi det er en grøsser men den var ikke skummel i det hele tatt og i tillegg var den lettlest og det er derfor jeg gir boka terningkast 2/6. Jeg anbefaler denne boka for folk som er lettskremte og for folk som liker lettleste bøker. Jeg synes at barn mellom 9 og 11 år kan lese boka.

 348. Boka heter «Skallen» og handler om Erik og Ben som er på telttur å fisker. De mener de er alene men når de går på do finner de et bål, knokkel og en hule. Når de har lagt seg for de en melding, av en hodeskalle.
  Hvem er det som sendte meldingen og hvem er det som også er der?

  Jeg synes boka var spennene men jeg skulle ønske den var på bokmål. Jeg lurer på hva som skjedde videre så jeg vill si den var bra. Jeg likte ikke helt hvordan den ble lest, men hadde jeg sett boka hadde jeg kanskje lånt den.

  Jeg mener at 5-7 klassinger kan lese den.

  Terningkast: 4/6🎲

 349. Ben og Erik er på fisketur og har hele Reinsvannet for dem selv, helt til de lukter en rar lukt, det er en blanding av bål og brent ved. De bestemmer seg for å dra tilbake, men så må de på do. Det er da Erik ser der hvor den merkelige lukten kommer fra men det er også andre merkelige gjenstander der. Midt på natten våkner Erik av en rar melding. Er de egentlig alene? Hvem sende meldingen og hvem kan forklare bål lukten?

  Jeg synes boka var bra men jeg leser ikke grøssere så ofte, men den var spennene og får litt lyst til å lese videre.

  Jeg syns at boka passer til 5-7.trinn.

 350. Det som skjedde i boka er at Ben og Erik gikk på fisketur. De fant bål også fant de knokkel.
  Da gikk Ben på do. Plutselig ble de redd og våknet i natt og fikk en skummel tekstmelding.

  Jeg synes at boka var ok og litt kjedelig, den er ikke for meg. Det er litt vanskelig å forstå nynorsk og den som forteller boka går veldig sakte og den gjør meg å sove.
  De som liker å lære nynorsk så anbefaler jeg at de kan lese denne boka/ eller om de liker skumler bøker så kan de prøver å lese denne boka.
  Terningkast er 2 eller 3.

 351. Jeg syntes boken ikke er bra fordi. Forsiden er kjedelig, boken var ikke spennene, og at den ikke er noe bra den får en 2/100000
  AMBEFALES IKKE!!!
  Læreren sa jeg måtte skrive litt om den så HER KOMMER DEN. Ben og Erik var på FISKETUR og etter det SÅ DE et bål som VAR FYRT. Men jeg er så SUR PÅ BOKEN men det går bra. BAY BAY

 352. Skallen

  Boka handler om 2personer som vill fiske men så går en av de på do. Også skjer noe skummelt.

  Jeg likte ikke boka fordi den ikke var spennende og det skjedde ikke noe spesielt.

  Den boka passer for 1.klassinger.

  Terningkast: 1/10

 353. Boka handler om noe noen som fisker. De fisket også luktet de en rar lukt også å ble de redd. Jeg likte ikke boka fordi det var ikke noe skummelt. Terningkast 1/6. jeg synes boka for folk som liker å lese.

 354. jeg syntes at dette er en litt skummel bok og jeg syntes at 4 klasse og under ikke bør lese denne boka men jeg vil gi denne boka 5/10 og og jeg anbefaler ikke denne boka videre

 355. Jeg syntes det er en veldig bra og spennende jeg har veldig lyst til å lese boka fordi den er passe skummel. Men jeg liker ikke at den er nynorsk, fordi det er uvant.

 356. Jeg syntes skallen var veldig spennende fordi jeg liker spenning og grøss. For de som ikke liker spenning og grøss, er nok ikke boken den beste for dem.

 357. Elevene syntes det var litt mye tekst og snakk, men at den likevel var spennende. Enkelte var ikke like positiv, men flesteparten bedømte boken fra bra til super.

 358. Jeg likte boken og jeg likte ikke boken. Jeg likte boken fordi den var litt skummel, og jeg likte den ikke fordi den var på nynorsk.

 359. Jeg syns boka var bra, fordi de fisket. Slutten var spennende, den handlet om at han ene hadde våknet av meldingen som var litt ekkel. De skjønte det etterhvert. 4

 360. Denne sommeren med Jo er den beste boka jeg har lest til nå.Det er så spennende i denne boka fordi det er mysterier og tin skjer og det er en akkurat perfekt bok for meg denne boka ville jeg hatt hjemme sånn jeg kunne lest.Jeg gir denne boka en femmer det er ikke den aller beste boka jeg har lest men det er den beste boka jeg har lest på bokslukkerprisen.

 361. Jeg opplevde at teksten var spennende. Den var litt vanskelig siden den var på nynorsk. Det som gjorde teksten bra var at den handlet om grøss, men den var ikke så skummelt. Jeg anbefaler boka til de som liker litt skumle bøker.

 362. Vi synes bok var veldig bra fordi den klarer å kombinere det som er passe skummelt ved å holde spenningsnivået oppe gjennom hele utdraget. Vi ble veldig nysgjerrige på hvem Ben fikk meldingen fra ukjent nummer fra.

 363. Denne og sommer med jo er den beste boka jeg har lest til nå. Det er så spennende i denne boka fordi det er mysterier og ting skjer og det er en akkurat perfekt for meg denne boka ville jeg ha hatt hjemme sånn eg kunne lest. Jeg gir denne boka en femmer det er ikke den aller beste boka jeg har lest men det er den beste boka eg har lest på bokslukkerprisen:)

 364. Solvorn skule sin anmeldelse: Me tykte boka var spennande. Me fekk lyst til å lese heile boka. Me likar vanlegvis ikkje grøss, men denne boka kunne me ha lest. Boka hadde bra forklaring. Boka var også litt rar, og kunne ha blitt betre med fleire illustrasjonar.

 365. Eh…. jeg syntes den ikke var noe skummel i det helle tatt. den var forvirrende og jeg visste ikke hvor de var meste parten av tiden. Og at det ligger bein ute i natur var litt spennende men ellers ikke så spenende. 2.5/10. terning kast 1.5.

 366. kva fisk kunne dei ha fåt og ka type fiske stang brukte dei og koffor er dei på en plass med kanibaler.

 367. Jeg synes det er en dårlig bok. Eller egentlig ikke selve boka men handlingen. Den er for opplagt. Den er uoriginal. Men andre kan synes den er bra og jeg respekterer det. Men etter min mening er den uoriginal. De andre bøkene av denne forfatteren er så bra. Så jeg ble litt skuffet da jeg leste denne. Min mening.🙂

 368. Denne boken er så langt min BESTE bok fra bokslukerprisen den var kjempebra jeg gir den Terningkast 6 og 10/10

 369. jeg elsket dene boken men de var ikke så skummelt da og jeg likte at erik fikk panik for han trude at han var hold fast men han var bare in i sove posen. Terning kast 6/6 🎲

 370. Eg anebefaler denne boka til dei som er rundt 9 år, vist ikkje kan den bli litt skummel for dei mindre. Eg synest denne boka var gøy og eg levde meg inn i den så eg gir den 7/10

 371. Boka handler om 2 guter som sover i telt og finer eit bål og ein hule og finer eit knokel bein med bite merker.

  Eg syntes boka er spenende fordi det er skumelt. Eg anbelfaler den for fålk som liker skumle ting men aldersgrensen burde være 10+

 372. Boka handler om skumle ting. Det handler om camping. Eg synest boka er skumel fordi det er eit grine fjes der på framsida og eg synest boka er kjedelig fordi den er så laaaaaaang. E g ambefaler boka til 10-19 : )

 373. Boka handler om ein skalle og at dei blir veldig redde og at dei er på tur.
  Eg syns den var bra og skummel men litt rar og.
  Eg kan vere til alle men då ver litt mindre skummel.

 374. Denne boken var ganske bra og den anbefales for alle vis dere liker «skumle» bøker.
  Terningkast: 5-6

 375. Jeg synes at boka bare blir skumlere med tanken at de er alene på et fjell og fisker. Jeg synes boka var tøff og skummel, jeg gir den terningkast 4

 376. Det var en spennende bok, men vanskelig at den var på nynorsk.

 377. Jeg synes denne boken var kul fordi de hadde klart å laget boken spenningsfull og skummel. Boken handler om to gutter som er på telttur og fisker, og neste dag får de plutselig rare meldinger med skalle emojien. Jeg anbefaler denne boken til de som liker skrekk filmer og bøker, jeg tror den ikke passer så bra for deg hvis du er lett skremt.
  Rater denne boken 7/10 fordi jeg elsker spennende bøker :).

 378. jeg synes den ikke var bra fordi ikke helt min type greie og jeg liker mer som ikke er så mye spenning. fremsiden kunne vert litt mer mer fisketur da får du mer en overraskelse.
  jeg ville anbefalt denne boka til 10-14 år

  terningkast 3\6

 379. boka er veldig gøy 7\10 men det jeg liker ikke om denne boka at det er nynorsk det er bare mye vanskeligere å lese men hvis du greie veldig bra nynorsk da anbefaler jeg boka til deg

 380. Det er en spennende bok jeg ville lest den 8/10
  litt skummel men det er jo det som er gøy med boka;)

 381. Boka handler om to gutter som skulle på fisketur i fjellet men var de alene? Jeg synes at denne boka er ok men jeg likte den ikke så mye men det var på nynorsk så det var greit. Jeg synes at fremsiden er fin. Den får en stjernekast 2/10

 382. Det var spenning og det var skrek, men det var litt vanskelig å lese fordi det var nynorsk.
  Jeg synes det var litt dumt at fortellingen stoppet mitt i, men det var en god bok terningkast 7/10.

 383. den handler om to gutter somm er redde forde de får en ekel
  følelse av at det lukter røyk de går bort der røyken kommer fra og ser bare et hul
  De bestemmer seg til å gå inn i hulen når det er lyst ute. Midt på natten kjenner de noen som tar tak i dem men når han åpner glidelåsen. Da skrur på mobilen kjenner han ikke at noen tar på ham men da sjekker han mobilen. ‘

  jeg vil gi denne boken 8/10

 384. Den var veldig gøy og lese og hadde masse tekst men jeg liker ikke så godt Grøss og Gru bøker. 7/10

 385. Jeg syns boka er bra og spennende fordi de ikke vet hvem som sender tekstmeldning.
  .Jeg mener den hadde vert bedre vis den ikke var på nynorsk og ikke sier det samme hele tiden. Boka kunne hatt bilder. jeg anbefaler boka for folk fra 10-12 år og de som like spennende bøker. terningkast 7/10

 386. Den er veldig gøy og den er litt skummel ville anbefalt denne boka 7\10
  ville lest boken igjen.

 387. Den var litt kjedelig fordi de sa det samme igjen og igjen mange ganger.
  Jeg ville anbefalt denne til familien min og noen venner fordi noen i familien min er lettskremte. jeg gir den terning kast 2/6

 388. Jeg mener den boka er en veldig kul bok fordi den var veldig spennende. Med en gang jeg begynte å lese den ville jeg lese mer og mer helt til jeg var ferdig. Jeg elsker å lese skumle bøker som dette. Elsker boken og litteraturen men det manglet litt mer tekst. 5/6

 389. skallen den handler om at en som heter ben og Erik,
  er på telttur men så føler de at noen ser på dem, men så
  skulle de på do og da fant de et bål som hadde vært tent på
  og det låg knokler med båle de sier vi er ikke alene, så ser de
  en liten hylle og tenker at det har vært noen der, men det er helt mørkt.
  de går tilbake i teltet etter de har sovet litt får Erik en melding av et hodeskalle
  så tenker han at Ben bare tullet litt med han, men Erik vekker han.
  Erik sier at han tror det er Ben men så hører Erik og Ben en til melding
  men det er på Ben sin telefon som sier pling han har også fått en hodeskalle.

  jeg likte boken fordi den var spenndene.
  Men det burde vært bilder
  jeg gir boken terninkast 8/10

 390. Boken var veldig spennende mystisk.
  Den var ganske lett å lese men hadde ganske mye skrift og det tok en stund for å komme til det spennende.
  8/10

 391. denne boken synes jeg var spennende og litt gøy å lese, men det var litt for enkel tekst.

 392. jeg syntes boka var bra og det var veldig spennende men jeg tor ikke det er ekte jeg tror det kanskje kan være vinneren og jeg likte den veldig bra

 393. Jeg likte boken fordi det var en spennende bok og fordi når vi var ferdige med å
  lese ville vi ha mer. Jeg syns den var litt for enkel og at den kunne ha litt mer tekst i seg.

 394. Boka var litt bra for den var spennende men den var litt kort så eg gi terning kast 5/8.

 395. To gutter i en skog med en man som dreper dyr og er skummel…
  …ikke så bra eller
  den var ok det er bare ikke min sjanger

  Ikke den verste men ikke den beste
  Eg vil gi denne boken en 3,4/10

 396. den var gøy men det er ikkje helt min stil og figurene kunne bli mer beskrevet, totalt terningkast 2.5 av 6

 397. eg likte ikke denne boken. den var ikke gøy og hade ingen bilder. terning kast 3/10

 398. Jeg syntes boka var veldig bra og spennende. Jeg ville ambefalt denne boka til veldig mangen av vennenen mine og familien ( Ivertfall til de som ikke er lettskremt HAHA ) Jeg sier terninkast 5\6

 399. eg synest boka var spennendet men det som var domt var at det var inngen bilder
  men den var forsat gøy.

 400. boken var gøy og spendene eg ville ambefale med det som var domt var at det var ingen bilder men den var fortsat gøy

 401. Eg likte den forgrunn av dei var på fisketur og dei skreiv ikke bare sluk han skreiv spinner
  veldig bra

 402. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om boka. Den var litt spennende, men de sa ting om og om igjen. Det var veldig irriterende. Terningkast 3/6.

 403. jeg synes boka var dårlig fordi de repeterte ting igjen og igjen. og den var ikke skummel.

  1
  av 6

 404. Den var litt kjedelig i starten men når jeg leste mer av boken så ble den spennende.
  Alt i boken var bra.
  Jeg vil anbefale denne boken til noen som liker grøsser bøker.
  10/10

 405. Jeg syntes den var litt rotete jeg visste ikke hvem som gjorde hva og hvor de var meste parten av tiden. Men det var en litt spennende bok men skummel eh…………. Pluss visst en ukjent person hadde sendt en melding til meg med BARE en hodeskalle, så hadde jeg bare fjernet de fra mailen så det så fint heter. Terning kast 1/3.5 av 10.

 406. Jeg syntes at boken var bra, men jeg syntes at boken kunne ha hatt litt mere spenning.

 407. Jeg syntes at boken var bra, men jeg syntes at boken kunne ha hatt litt mere spenning, Fordi jeg liker at det er masse spenning.

 408. Jeg syntes den var veldig spennende fordi det var så åpenbare tegn på at noen er der med de, jeg har nesten lest ferdig boka og jeg liker grøss, så jeg syntes den var kjempe spennende:)

 409. Grøss og Gru
  av Harald Nortun

  Boka handler om 2 gutter. De har dratt på fisketur og merker en lukt av røyk. De ser et bål og de går bort ingen er der bare et hull men de tør ikke å gå inn i hullet. De bestemmer seg til å gå inn i hulen når det er lyst ute. Midt på natten kjenner de noen som tar tak i dem men når han åpner glidelåsen. Da skrur på mobilen kjenner han ikke at noen tar på ham men da sjekker han mobilen. Der ser at han har fått en melding som er blank.
  Sjangeren er Grøss og spennende.
  Jeg vurderer denne boken et 5/6 fordi denne boken er spennende, skremmende og har mye tekst. Jeg har tatt et poeng fordi den har ikke noen bilder.
  Jeg likte at det du lever i boken for eksempel når de sier ’’et pling i telefonen og det var blank ’’.

  Jeg synes at forfatteren kunne legge litt mer tekst . Jeg ville lese mer fordi den stopper i midten. Jeg synes at det var vanskelig stoppe seg. Jeg synes at det var vanskelig fordi boken var i ny norsk.
  Beste av teksten var i midten for det var når det spennende parten kom. Svakheten av boken var det var ingen bilder. Jeg synes at andre bør lese det. Jeg synes at den bør ikke vinne bokslukerprisen 2022/23 i år.

 410. Bokslukerprisen

  Grøss og Gru “skallen”
  Sjanger: Skummel

  Boken handlet om 2 gutter (Erik og ben) som er ute på telt tur og fiske før de går tilbake til teltet og legge seg. På vei tilbake finne de lukten av et bål og en knokkel fra et dyr, Når de har gått litt mer finner de en liten hule. De planlegger å gå tilbake igjen i morgen og legger seg for å sove i teltet. Etter en del tid får Erik en melding av en hodeskalle, så får ben det samme. Hva skjer nå?

  Min mening

  Jeg mener at boken er bra og skummel, Boken passer bra for meg fordi jeg liker skumle grøsser. Boken er på nynorsk men kan fortsatt være enkel og forstå. Boken passer for barn som tåler litt skrekk (8 års alderen). Jeg selv klarte å leve meg selv inn i en historie og lagde et bilde i hodet mitt, jeg skal vurdere å låne den på biblioteket. Høydepunktet i boken hittil er når begge får en ukjent melding av en hodeskalle. Det jeg tror kommer til å skje videre er at Erik og ben går tilbake til der de fant knokkelen og finner flere knokler og kanskje e går inn i hulen og finner ut om hun faktisk var så liten likevel. Det var et fantastisk utdrag fra boken og håper jeg får lest mer. Terningkast 🎲5/6

 411. Skallen

  Jeg har lest skallen den handler om at en som heter ben og Erik,
  er på telttur men så føler de at noen ser på dem, men så
  skulle de på do og da fant de et bål som hadde vært tent på
  og det låg knokler med båle de sier vi er ikke alene, så ser de
  en liten hylle og tenker at det har vært noen der, men det er helt mørkt.
  de går tilbake i teltet etter de har sovet litt får Erik en melding av et hodeskalle
  så tenker han at Ben bare tullet litt med han, men Erik vekker han.
  og sier jeg har fått en melding der det er bilde av en hodeskalle,
  Erik sier at han tror det er Ben men så hører Erik og Ben en til melding
  men det er på Ben sin telefon som sier pling han har også fått en hodeskalle.

  Jeg synes at boka var veldig spennende, jeg gir terningkast 5
  fordi jeg liker litt skumle ting.

 412. det var spennene og krim i bøkene. Det var litt skummelt. jeg gir boka 4/6

 413. jeg synes boka ser gøy ut jeg skal kanskje lese boka
  den var litt ekkel men ganske spennende.

 414. Bokanmeldelse
  Bokens tittel og forfatter
  1. INNLEDNING
  Skriv først en kort presentasjon av teksten:
  Erik og Ben skal på fisketur. Mens de prøver å få napp kjenner de lukten av røyk. De er alene eller er de det.

  – Boken er i sjangeren grøss. Jeg kommer ikke på noen bøker som jeg har lest som er lik som denne.

  2. DIN OPPLEVELSE OG VURDERING
  Teksten var litt spennende du får lyst til å lese mer. Den var bare pitte pitte litt skummel.

  – Det er et spennende kapittel av boken som jeg har lest. Det er litt forskjellig. I starten av kapitelet er det helt rolig og så skjer det noe litt spennende.
  – Teksten starter med at Ben og Erik er på fisketur. Og sitter og fisker lenge uten å få napp. Solen forsvinner bak de grå mørke skyene, det blir kveld.
  – Nei det er dessverre ingenting som overasker meg.
  – Personene får ikke en så veldig bra beskrivelse om hva de har på seg hvordan de ser ut ingen bilder. Så det synes jeg de kunne skrevet litt mer om.
  – Teksten slutter litt brått. Jeg får lyst til å lese mer fordi boken er spennende.
  – Ja teksten var litt vanskelig og legge fra seg.
  – Teksten er litt let og lese. (aldersgrense 5 år)

  3. AVSLUTNING– Det beste med teksten er at de hører noen lyder og kjenner lukten av bål røyk.
  – Jeg synes ikke teksten hadde noen svakheter. Det som irriterte meg, var at vi ikke fikk noen beskrivelser an personene.
  – Ja denne boken burde alle lese.

 415. Teksten starten med at de fiska, men de, fikk ikke napp og så de noen som grilla kjøtt.
  – Det var ingenting som overasket meg.
  – Teksten var helt greie.
  – Jeg syne at teksten ikke tar opp et viktig tema, nei.

  Teksten sluttet med t de hadde en mobil lå i telte de fikk ei meldig når mobilen lå i telte.
  Den sluttet bråt som jeg forventet av teksten. Som, jeg forventet.
  -Teksten sluttet som jeg forventet.

  – Er den lett å lese eller ikke – hvorfor eller hvorfor ikke? Det er lett å lese.

  Teksten var litt kjedelig og litt rar.

  Det var ingenting bra med teksen. Hva er dens styrke.
  Teksten sin svakhet er at mobilen liger i telte. Det, var Ingen ting

 416. Kjartan og Anne sparte til stjernekikkert. De hadde fra før spart 322 kroner. Så solgte de aviser for idrettslaget. For hver avis fikk de 5 kroner og de solgte 27 aviser til sammen. Hvor mye penger hadde de etter å ha solgt avisene?

 417. Jeg synes ikke det ga mening at de fikk melding når de ikke hadde dekning.
  Jeg synes den var dårlig fordi den var merkelig.
  Jeg synes det var dumt at det var på nynorsk.
  Det var enkelt å lage seg bilder i hodet.
  Jeg likte boka fordi den også handlet om fisking.
  Jeg liker grøss.
  Den var bra fordi de ikke hadde lys i hula.
  Jeg skjønte ikke helt hva det gikk ut på.

 418. jeg liker boken men ikke min favoritt sjanger. Fordi den er litt rar. grøss er litt rart

 419. Jeg digger boken. Grøss er min favoritt sjanger. Dess mere blod dess bedre har jeg alltid sagt. Har jeg sagt det en gang, så har jeg sagt det 100 ganger. Grøss er best!

 420. jeg elska denne boka/avsnittet det var parfect med spenning heile tida og litt skumle deler innimellom e likte delen med knoklene og hodeskallen, h
  jeg hadde git den en 6 ut av 6.

 421. jeg liker boken men det er ikke min favoritt sjanger men ganske bra,

  og spennende.

 422. Jeg likte boka veldig godt. jeg elsker grøss og gru så det passet veldig bra. jeg gleder meg veldig til å lese hele boken

 423. Boken handler om Ben og Erik. De skal på fisketur. Når de sover, får Erik en melding. På meldingen står det bare en hodeskalle. Erik er sikker på at det er Ben, men det er det ikke. Det er fra et skjult nummer!

  Boken sin sjanger er grøss og gru, sier seg selv egentlig. Det minner meg litt om detektivbyrå nr. 2, fordi det er krim, to barn som etterforsker og løser oppgaver.

  Jeg synes boken var spennende, fordi det er mordere, meldinger fra skjult nummer, knokler, hodeskaller, de er langt inni skogen og det er mørkt. Boken hadde en veldig brå slutt, så jeg har lyst å lese mer.

  Det er lett å leve seg inn i boka, fordi forfatteren kommer til problemet fort, sånn at leseren har lyst å fortsette med boka.

  Jeg levde meg inni boka, fordi det var spennende når Erik fikk melding av et ukjent nummer. Det er mordere, hodeskaller og knokler. Boken sluttet veldig brått som sagt, så derfor har jeg lyst å lese mer av boka. Jeg har også vært på telttur og vet at det kan være skummelt.

  Teksten starter med at Ben og Erik skal på fisketur.

  Det overasket meg at hodeskallen ble sent av et skjult nummer.

  Jeg synes at personene er ok, det er helt vanlige personer liksom.

  Boken tar opp at det er ikke lurt å dra på fisketur når det er mordere på frifot.

  Teksten slutter veldig brått og uventet, jeg får lyst til å lese mer,

  Teksten var vanskelig å legge fra seg, fordi teksten sluttet veldig brått.

  Den var litt vanskelig å lese, fordi det var på nynorsk.

  Det beste med teksten var at teksten sluttet veldig brått, for da får jeg lyst å lese mer.

  Tekstens styrke er vel kanskje det at det er spennende, fordi hodeskaller og mordere er en del av boka.

  Tekstens svakhet er at det er på nynorsk.

  Det irriterte meg at boka sluttet så brått på.

  Andre bør lese den, den er veldig spennende!

 424. jeg liker boka veldig gått fordi jeg liker krim og spenning. to guter skule på fisketur og nor det ble kveld så skulle de gå til telte men så får lukter Erik lukten av bål og nor det er kvel så får Erik en meling av en hodeskalle. jeg gir boka 5/6.

 425. jeg synes boka var bra på grunn av. Det skjedde mange gøye ting og Ben og Erik gikk på fisketur. Men den hadde vært bedre vis den var litt skumlere. Det var ikke gøy på grunn av den var nynorsk. Terning kast 4

 426. Skallen var veldig bra fordi den var spennende.
  jeg synes der var litt for skummel
  og det skedet noe hele tiden.
  jeg vil gi terning kast 4/6🎲

 427. Jeg likte boka fordi det skjedde ting hele tiden. Jeg likte også boka fordi den var veldig spennende. jeg syntes boka var litt rar på grunn av at boka het grøss og gru. når jeg leste boka føltes det som det var en grøsserfilm.

 428. Skallen
  Jeg syntes denne boka var spennende fordi den har mange ting da jeg ikke viste hva som skulle skje.
  Jeg likte da de to guttene fikk meldinger og ikke viste hva de skulle gjøre.
  Jeg syntes det var veldig spennende da Skallen kom inn i hula for og ta guttene.
  Ben og jeg er på fisketur men vi får ingen fisk. Plutselig kjenner jeg lukten av et bål.
  Jeg går litt så ser jeg et bål Jeg roper på Ben. Ben svarer hva er det, jeg har funnet et bål.

 429. Skallen:
  Denne boka handler om to guter som er på fisketur med telt guttene heiter Ben og Erik
  Dei får rare meldinger på mobilen av eit ukjentnummer men det er ingen nett der.
  Dei går utafor teltet og finer eit bål med eit knokkel og eit belte.
  Dei tror meldingene er eit virus også får dei ein melding til det står ikkje virus.

  Eg syns boka var veldig bra fordi det var veldig spenene om vemm det var som sente meldingene og va som skule skje. Eg gir boka ein terning kast 5.

 430. Jeg likte boka bra fordi det skjedde noe hele tiden.
  Den var også spennende når de gikk ned i hulen.
  Men det var ikke skummelt å lese den.
  Å den hadde veldig mye tekst i seg.

 431. Skallen. Jeg syntes boka var veldig bra fordi den hadde mye spenning, Og det skjedde noe helle tiden. Jeg gir boka terningkast 6. Boka passer for 10 åringer. Og jeg likte at boka var på nynorsk.

 432. Jeg syntes boka var ganske bra.
  Jeg skjønte ikke hvorfor de ikke brukte 4G/5G.
  På teltturen var det noen som spionerte på de.
  Jeg ville gitt boka 4 / 6

 433. Jeg syntes den var ganske bra fordi det var veldig spennende.
  Jeg fikk lyst til å lese mer og høre mer av boka og bra bok .
  Det var kul bok og jeg vil vite mer om skallen og hvem skallen er.
  Jeg håper at alle syntes det samme.
  Erik var tøff som prøvde og få ben tilbake.
  jeg gir boka 6/6 det er boka jeg liker.

 434. Den var ganske spennende og ganske skummel. Jeg ble nesten redd av boka, det er fordi jeg en gang så noe kjempeskummelt som jeg egentlig ikke skulle se så jeg blir fort redd av ting, derfor ble jeg nesten redd av boka. jeg likte ikke så godt at den var på nynorsk og ikke bokmål. Jeg gir den terningkast fem.

 435. Skallen
  Jeg syntes boka var bra jeg likte at de bare hadde mobilene som lys.
  og det var gøy at de fikk hemmelige meldinger fra Skallen
  med at det sto at det ikke var Virus og sånt.
  det var kult at de gikk dit for og fiske i hemmelighet og at de egentlig ikke fikk lov og at ingen utenom Skallen viste om det.
  boka var bra 4/6 anbefalt til 8 til 10 åringer.

 436. Jeg syntes den var kul å spennende. Jeg syntes det var smart tenkt å lage den boka. Den hadde fantasi syntes jeg. Men jeg syntes den hadde vært bedre med bokmål men den var på nynorsk. Jeg vil gi den terningkast 4.

 437. Jeg syntes skallen var en veldig spennende bok fordi det skjede noe hele tiden.
  Boka handler om 2 venner som er på fisketur men så finner de en skalle.
  Jeg syntes den var bra å hadde lest den igjen.
  Hoved personene er Ben og Jeg.
  det var litt skjedeligt i starten.
  Men den er bra så jeg gir den terning kast 4,5.

 438. Jeg syns boka var veldig spennende fordi det skjedde noe hele tiden. Det var krim i bøkene. Jeg likte at det var litt skummelt. Jeg syns boka passer til barn på 10/13 år.
  Jeg gir boka 6/6

 439. Mellomtrinnet: Den kunne gjerne vært mer skummel. Men den var spennende og gjorde oss nysgjerrige på hva som skjer videre.

 440. Skallen

  Jeg gir boka 7/10 fordi den var ganske spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Boka handlet om to venner som var på fisketur med telt, men en dag når de var ferdig og fiske og det er kveld lukter Erik lukten av bål. De går å sjekker og de finner en knokkel. Når det er natt så voner Erik av en melding av en hodeskalle.

 441. Jeg synes boken var bra.Jeg likte at de først hadde det rolig og var på fisketur og så ble det litt mer spennende.Jeg likte også at de følte at noen så på de og at de hadde med hodeskalle emojien. Alt i alt likte jeg boken og jeg synes den var spennende. Jeg vil anbefale denne boken hvis du liker spenning.

 442. Jeg gir skallen terningkast 4 av 6 fordi at den var spennene og det var krim i men det jeg ikke likte var at det tok litt lang tid for at det ble krim men det er nok bare jeg som er ikke så flik til å vente.

 443. Eg elsker skumle ting eg ser på streger tings og eg er 10år eg jir Grøss og gru 1000000/1000000eg elsker den 🤩 den er super 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩💀

 444. Eg elsker skumle ting det er bare så kult🤩.
  Eg liker en hodeskalle dette kaler eg en grøsar 999/999

 445. Eg syntest at den var veldig fin men også bite litt skummelt.
  Men den var mest gøy.
  So eg gir 6 av 6.
  Venelig hilsen sofie😊🙈👍👌💕

 446. Denne boka er så kul!!!!!!!!!!!!!!
  Eg synest at den er skummel og velding spennande og flere burde kjøpe denne boka
  Eg synest det er:10/10<33

 447. jeg likte denne boken fordi jeg liker spennende bøker og denne var spennende og så var den litt skummel og jeg liker skumle bøker og den hadde litt mystereier i den. Jeg anbefaler denne boken for de som liker mystereier og spenning
  jeg likte denne boken 8/10

 448. jeg syntes den var passe bra. men den var spennende.. liker ikke så gått å lese skrekk historier. 5/10

 449. Likte den sånn passe! Likte at den var spennende og litt skummel. Terning kast 3/6 🙂

 450. Jeg synes den var spennende og bra men den hadde vært bedre vist det ikke hadde vært Nynorsk og alt for lite grøss den er en 8/10😁

 451. Jeg synes den var bra fordi den var veldig spennenende men jeg hadde likt den bedre vist den hadde vært litt mer skummel osv, men jeg likte ikke at den var på nynorsk. 4/6 🙂

 452. Jeg syntes den var litt gøy, men jeg forsto nesten ingen ting, fordi den var på nynorsk.
  Hvis den hadde vært på bokmål hadde jeg sikkert likt den. 4/10

 453. Jeg synes skallen var en passe bra bok. Jeg liker ikke denne boken så mye fordi jeg synes ikke grøss er så spennende. Jeg gir den en 3/10

 454. Jeg synes den var bra fordi den var veldig spennenende men jeg hadde likt den bedre vist den hadde vært litt mer skumlere osv, men jeg likte ikke at den var på nynorsk. 4/10 🙂

 455. Jeg synes den var bra ikke helt min type men litt bra 🙂 Liker at den handlet om noe skummelt.

 456. Jeg syns den var passe bra. Jeg vil lese litt mer av boka. Den er bra, morsom og grei. Jeg anbefaler ande å lese den for de som liker grøss bøker.

 457. den var ikke veldig skummel og trenger litt mer grøss. gjorde meg litt skuffa fordi den trenger mer spenning. men vis du ikke liker mye grøss men ikke alt for lite anbefaler jeg denne boka.

 458. jeg opplevde teksten litt skuffende etter hva sjangeren egentlig var.
  jeg hadde forventet mer grøss og spenning.
  jeg føler folk ikke trenger å lese denne her. Me mindre du liker bittelitt grøss.

 459. Denne boken var KJEMPE gøy!
  Alle BØR lese denne boken.
  Den var veldig spennende!!!!!
  Du som skrev boken er veldig god😃😃😃
  Jeg elsker deg❤️❤️

 460. For meg så var den ikke så bra , den var litt kjedelig, og jeg ville ikke ha lest helle boka den var ikke skummel .

 461. boka var ikke så bra syntes jeg fordi det var ikke så spennende, men det kunne ha vært mer skumlere for de som liker spennende og skumle bøker.
  den var passe fordi det ikke var så spennende og jeg trodde det kommer til å være skumlere eller noe.

 462. Vis du som lagde denne boke ser denne meldingen du har myyyyyye job og gjøre for en bra fortelling

 463. jeg synes denne boken var spennende fordi jeg liker grøss og bøker som denne. den er veldig bra skrevet.

 464. Denne boken handler om to gutter som heter Erik og Ben. De fisker da de lukter noe rart. De slutter å fiske for å gå hjem da de lukter det rare igjen. De går til lukten og ser knokler og en hule som en røver har gjemt seg i. Den er forlatt men de stikker hjem uansett. De skal legge seg da plutselig får han en melding der det bare står 💀. Han tror at vennen sin sendte det men han sier at det er et ukjent nummer. så får vennen en melding også. Jeg likte at denne boken bygde opp veldig mye spenning men det endte litt på en cliffhanger. Jeg gir denne boken terningkast 4.

 465. Denne boken handler om to gutter som fisker da de lukter noe rart. De slutter å fiske for å gå hjem da de lukter det ekle igjen. De går til lukten og ser knokler og en hule som en røver har gjemt seg i. Den er forlatt men de stikker hjem uansett. De skal legge seg da plutselig får han en melding der det bare står 💀. Han tror at vennen sin sendte det men han sier at det er et ukjent nummer. så får vennen en melding også. Jeg likte at denne boken bygde opp veldig mye spenning men det endte litt på en cliffhanger. Jeg gir denne boken terningkast 4.

 466. Skallen

  Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben, som har dratt på fisketur i fjellet. Der kjenner de en lukt av røyk og går bort til det. Der ser de et utbrent bål og et gnag bein på størrelse med et menneskebein. Da de skal legge seg får han en melding av en skalle Erik tror det bare er kompisen som tulla med han. Ben overbeviste at det ikke var han som hadde sendt de bildene.

  Jeg synes boken var gøy fordi det var mye spenning og det var en grøsser som jeg liker veldig godt.

  Det jeg ikke likte med boken var at det var på nynorsk og at utdraget stoppet inne i spenningen.

  Jeg anbefaler boken 8 år og oppover

  Terningkast 4/6