Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Skallen

Harald Nortun Samlaget 2022


 

 

Erik og Ben er på fisketur på fjellet og har heile Reinsvatnet for seg sjølv.

Eller er dei eigentleg aleine der oppe?

 

 

 

 

 

 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Tips til å skrive anmeldelse

3 891 anmeldelser av “Skallen

 1. Skallen

  Jeg gir boka 7/10 fordi den var ganske spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Boka handlet om to venner som var på fisketur med telt, men en dag når de var ferdig og fiske og det er kveld lukter Erik lukten av bål. De går å sjekker og de finner en knokkel. Når det er natt så voner Erik av en melding av en hodeskalle.

 2. Jeg synes den var spennende og bra men den hadde vært bedre vist det ikke hadde vært Nynorsk og alt for lite grøss den er en 8/10😁

 3. Jeg synes den var bra fordi den var veldig spennenende men jeg hadde likt den bedre vist den hadde vært litt mer skummel osv, men jeg likte ikke at den var på nynorsk. 4/6 🙂

 4. Jeg syntes den var litt gøy, men jeg forsto nesten ingen ting, fordi den var på nynorsk.
  Hvis den hadde vært på bokmål hadde jeg sikkert likt den. 4/10

 5. Jeg synes den var bra fordi den var veldig spennenende men jeg hadde likt den bedre vist den hadde vært litt mer skumlere osv, men jeg likte ikke at den var på nynorsk. 4/10 🙂

 6. Jeg syns den var passe bra. Jeg vil lese litt mer av boka. Den er bra, morsom og grei. Jeg anbefaler ande å lese den for de som liker grøss bøker.

 7. jeg opplevde teksten litt skuffende etter hva sjangeren egentlig var.
  jeg hadde forventet mer grøss og spenning.
  jeg føler folk ikke trenger å lese denne her. Me mindre du liker bittelitt grøss.

 8. boka var ikke så bra syntes jeg fordi det var ikke så spennende, men det kunne ha vært mer skumlere for de som liker spennende og skumle bøker.
  den var passe fordi det ikke var så spennende og jeg trodde det kommer til å være skumlere eller noe.

 9. Vis du som lagde denne boke ser denne meldingen du har myyyyyye job og gjøre for en bra fortelling

 10. Denne boken handler om to gutter som heter Erik og Ben. De fisker da de lukter noe rart. De slutter å fiske for å gå hjem da de lukter det rare igjen. De går til lukten og ser knokler og en hule som en røver har gjemt seg i. Den er forlatt men de stikker hjem uansett. De skal legge seg da plutselig får han en melding der det bare står 💀. Han tror at vennen sin sendte det men han sier at det er et ukjent nummer. så får vennen en melding også. Jeg likte at denne boken bygde opp veldig mye spenning men det endte litt på en cliffhanger. Jeg gir denne boken terningkast 4.

 11. Denne boken handler om to gutter som fisker da de lukter noe rart. De slutter å fiske for å gå hjem da de lukter det ekle igjen. De går til lukten og ser knokler og en hule som en røver har gjemt seg i. Den er forlatt men de stikker hjem uansett. De skal legge seg da plutselig får han en melding der det bare står 💀. Han tror at vennen sin sendte det men han sier at det er et ukjent nummer. så får vennen en melding også. Jeg likte at denne boken bygde opp veldig mye spenning men det endte litt på en cliffhanger. Jeg gir denne boken terningkast 4.

 12. Skallen

  Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben, som har dratt på fisketur i fjellet. Der kjenner de en lukt av røyk og går bort til det. Der ser de et utbrent bål og et gnag bein på størrelse med et menneskebein. Da de skal legge seg får han en melding av en skalle Erik tror det bare er kompisen som tulla med han. Ben overbeviste at det ikke var han som hadde sendt de bildene.

  Jeg synes boken var gøy fordi det var mye spenning og det var en grøsser som jeg liker veldig godt.

  Det jeg ikke likte med boken var at det var på nynorsk og at utdraget stoppet inne i spenningen.

  Jeg anbefaler boken 8 år og oppover

  Terningkast 4/6

 13. Telturen

  Skallen skrevet av Harald Nortun

  Denne teksten handler om to gutter som er på fisketur i fjellet. når de fisker lukter de røyk
  og senere finner de bålrester og bein rester. Når de har sovnet får begge en melding eller sms på mobilen, uten at de har dekning.

  Jeg syns at teksten var bra fordi den var spennende og litt skummel.

  Jeg syns at teksten passer til de som er 8år og oppover.

 14. Kjempe spennende anbefaler virkelig denne for dere som liker grøss-bøker terningkast 6/6 fra meg

 15. Den syns jeg var helt grei og for meg syns
  Jeg at skrek bøker er bra bøker den boka er ikke 4-7 år gammel gutter synes jeg.
  Jeg syns den var spennende morsom den var skummel jeg syns forsiden var bra skrevet bra tegnet. det var menge ord somme var spennende og overrasket .
  Jeg gir boka 5/6🙂

 16. Jeg liker boka siden den skummel og overraskende.
  Jeg kjenner meg litt igjen fra boka.
  Jeg misliker den lit siden er nynorsk.

 17. likte ikke at den var på nynorsk. er ikke sånn veldig stor fan av grøssere heller. passe bra.

 18. Har begynt å like grøsser bøker pga. denne boka. Har lånt flere bøker av denne serien på biblioteket men har ikke lest denne boka enda for jeg har ikke funnet den. Gir den terning kast 6/6.🎲

 19. Jeg synes at skallen var veldig spennene . Det er en bra bok og jeg ønsker og lese hele . Anbefales . Terningkast 4/6

 20. Jeg syns boka var bra men jeg skjønte ikke helt hva dem sa. Jeg gir boka passe bra. og terningkast 3

 21. Jeg syntes at boken var veldig god fordig jeg liker “skummle” historier og ting likt dette og denne boken var god å bygge opp spendiga, og jeg likte at de ikke bare gikk inni hula mens det var så mørkt ute og hadde faktisk skulle vente til det var dag igjen før de sjekket skjelletet. Jeg tror jeg skal gi den terningkast 4/5 av 6.

 22. Grøss og Gru

  Boken Grøss og Gru handler om Erik og Ben som er på fisketur på fjellet, plutselig får Erik melding med en hodeskalle. Erik tror det er ben som sender meldinger til han, for og skremme han. Men det var ikke Ben fordi senere får han en melding selv av en hodeskalle.

  Sjangeren til denne boken er grøss.

  Denne boken var litt vanskelig å forstå, fordi det var litt vanskelig å henge med i teksten.

  Det er ikke så mye og si om boken, fordi det ikke er så mye informasjon å få synes jeg. Men den var litt tung og lese fordi det var nynorsk som jeg ikke er vandt til å lese.

  Det jeg likte med boken er at den har mye spenning og du kan leve deg inn i boken, og den sluttet på et spennende tidspunkt.

  Denne boken anbefaler jeg til de som er glad i grøss, og de som liker og leve seg inn i dem, men den er på nynorsk som kanskje er litt vanskelig å lese for mange. Så jeg anbefaler denne boken til 10-12 år.

 23. boka var ganske så spennende, men selve plottet var litt forventet. ellers så var det en bra bok 🙂

 24. bra bok. veldig spennende, anbefaler absolutt. leste hele boken i fjor og var umulig og putte den ned, den er spennende hele veien gjennom og slutter på en Cliff hanger som var litt irriterende men ellers en veldig bra bok

 25. Dene boken er passe bra. Den er spennende tingen i boka er at en ukjent person som sendte en hode skallet.

 26. Jeg syntes boka var spennende fordi den var litt skummel. Så den var veldig bra, jeg sier at dere bør lese denne boka.

 27. Jeg likte at boka var Nynorsk men den var litt vanskelig og lese men det var noen ord jeg forstår.

 28. Jeg syntes boka var okay, men jeg forsto ikke så masse siden det var nynorsk den var litt spennnende og kult, men ikke min type bok.

 29. Eg synest at boka var god fordi den var spennande.
  Eg likte godt då dei vart redde.
  Dei er typisk redde.
  Eg vart overraska då dei folka kom.
  Eg vil andbefale denne boka får dei som likar bøke som er spennande og kanskje lit skumle.
  Boka passar før meg og kanskje andre.
  Terninkast: 4

 30. Boka var grei fordi eg likar skumle eg likte got då di fortalte at di va på fisketur di var veldi rede eg va normal då eg las utdrage eg vil anbefale boka passar for folk som likar skumle ting
  Terning kast 5

 31. den var bra til 10-14 år jeg anbefaler at dere leser boka. men det kan være at noen ikke liker den men for meg er det bra

 32. Jeg synes personlig ikke at den var så bra. Jeg vet ikke hva det var, men jeg ble ikke ordentlig dratt inn i boka. 3/10

 33. Eg synest teksten var spennande fordi den var bra. Eg likte godt då det var skummelt. Dei var modige. Eg vart glad då det var skummelt fordi eg elskar skummle ting. Eg vil anbefale denne boka fordi den er bra. Boka passar for allsong likar skummle ting. Terning kast 4.

 34. Eg synst teksten var lit bra fordig den var skummel.Eg likte godt då dei blei redde.Eg likte ikkje då dei snakka om mobilen.Typisk trekk ved hovudpersonane er at dei blir fort redde.Eg vart glad når eg fant ut at den var skummel.Eg vil ambefale boka fordig den var skummel.Boka passer for 8-12 åringer.Terning kast 4.

 35. Skallen

  Eg synest at skallen var kjekk den hadde masse spenning og krim.
  Eg hadde lyst å lese boka etter.
  Det handla om Erik og Ben som skulle ut på fisketur og når dei fiska så kjente dei ein svidd lukt og så gjekk dei til lukta og fant knokler.
  Handlinga var lett og leva seg inn i.
  Eg synest at den var god å lese.
  Personene var normale.
  Terningkast 5,0009/6

 36. Eg synest skallen var veldig kjekk. Eg har lest heile boka nå og synest den var veldig kjekk. Boka handlar om at 2 gutter skal på telttur ved Reinsvatnet. Dei får rare meldinger på natta. Ingen tekst bare eit ikon. Ein skalle. Meldingene er frå skallen!
  Eg synest skallen skal få terningkast 6/6.
  Boka går liksom rett inn i handlingen og det er noko som skjer heile tida.
  Veldig bra bok for deg som liker grøss og gru.

 37. Eg synest at teksten var kjedelig men eg likte godt då det var mørkt ute. Hovudpersonane var mørkeredde. Boka passer for 7-10 år. Terningkast 2.

 38. Skallen er grøss og eg liker grøss.
  Det var ei veldig kjekk bok.
  Dei var på fisketur med Reinsvatnet og det skjedde skumle og spennande ting teksten.

 39. Eg skrive om skallen si eg liker skumle bøker og det var lett og forstå kva dei sa. Og det var ikkje kjedelig start så eg blei ikkje leie og eg leste faktisk heile boka det handla om Ben og Erik som var på tur til reinsvatnet og dei fekk rare meldingar. Og det motiverte meg til og lese han, og noen gonger fekk eg gåsehud.Det var ganske lett og lese og passelig stor bok.Det beste var på slutten når Erik fikk ein melding av Ben der det sto Hjelp!.
  Eg skrive om skallen si eg liker skumle bøker og det var lett og forstå kva dei sa. Og det var ikkje kjedelig start så eg blei ikkje leie og eg leste faktisk heile boka det handla om Ben og Erik som var på tur til reinsvatnet og dei fekk rare meldingar. Og det motiverte meg til og lese han, og noen gonger fekk eg gåsehud.Det var ganske lett og lese og passelig stor bok.Det beste var på slutten når Erik fikk ein melding av Ben der det sto Hjelp!.

 40. Skallen:

  Boka handler om 2 guter som heiter Ben og Erik som skal på fisketur.
  Ben og Erik har tenkt å gå opp til reinsvatnet men mange seier at det er ein ( spøkelse ) som bur ved vatnet, så derfor tørr ingen å gå opp til det vatnet.
  Ben trur på spøkelse men ikkje Erik han trur på at det går ras der.
  Når dei sover i teltet vakner Erik av ein lyd det var telefonen hans det var ukjent nummer.
  I meldingen var det ein skalle.
  Ben fekk den samme meldingen.
  Eg likte best den delen når skallen sendte tullemeldinger

  Eg syntes skallen var ei veldig kjekk og spennande bok.
  Det er ei grøss og gru bok.
  Handlinga er veldig lett å leve seg inn i, eg følte eg nesten var inni boka.
  Eg synast at dei hadde valgt nokon gode navn og personligheter til Erik og Ben
  Det var ganske spendende når skallen sende meldinger til dei.
  Teksten var ganske lett å lese.
  Eg har veldig lyst å lese heile boka sidan utdraget synast eg var veldig bra.
  Eg gir utdraget terningkast 6

 41. Boken handler om to gutter/ Erik og Ben Guttene er på telttur på et fjell og fisker. De lukter røyk, hører mange lyder og fikk rare meldinger. Så finner de et bål og masse bein beinet hadde merker som viste at den eller de hadde gnaget tennene sine på beinet.
  Teksten sluttet veldig spenningsfull. Jeg synes denne boken ikke var egentlig for meg, fordi jeg kunne ikke akkurat leve meg inn i boken og jeg forsto ikke alt fordi den var på Nynorsk.

  Jeg synes boken var krim i boken og boken var veldig gøy og spennende å lese. Jeg likte at det var hint at noen levde der. Den tingen jeg likte mest med boken var sikkert spenningen. Jeg hadde gitt boken 7,5/10 fordi boken var på nynorsk så jeg forsto veldig litte av boken. (;

 42. Grøss og Gru

  Jeg gir terningkast 7.5/10 fordi det var veldig veldig spennende bok og skremmende. Jeg likte at boka hadde masse små avsnitt, da ble det gøyere og lettere og lese, stedet for lange sider med bare tekst.

  Kanskje det ikke var sånn bok jeg pleier og lese, men den var overraskende bra. Jeg likte og at den sluttet uten en avslutning for det gir ekstra mye spenning.

  Jeg hadde ønsket litt bilder innimellom, ikke mye men litt. I spenningsbøker er det bra med litt bilder fordi da kan du dikte opp selv i hodet ditt og det er ekstra gøy. (syns jeg)

 43. Teksten handler om Erik og Ben som er på fisketur ved Reinsvatnet. De finner en ring av steiner. Det ligger oske og brent ved inne i ringen. De lurer også på om noen er der og spionerer på dem. De viktigste personene i teksten er Ben og Erik. Sjangeren til boka er grøss. Den minner meg om en film jeg har sett.

  Jeg synes at det var ikke så lett å leve seg inn i handlingen. Teksten starter med beskrivelse. Teksten var ikke så vanskelig å legge fra seg. Den var ikke så lett å lese fordi det var noen ord som jeg ikke skjønte. Hovedpersonene er Erik og Ben. Jeg synes at teksten var spennende fordi det skjer noe nytt nesten hele tiden.

  Det var ikke noe som overrasket meg. Jeg får lyst å lese mer. Jeg synes at personene er kule. Jeg synes at teksten var bra fordi den hadde mye spenning i. Jeg synes at teksten var god fordi spenningen stoppet ikke, men fortsatte.

  Jeg synes at andre burde lese den. Jeg synes at denne boken burde være en superfinalist.

 44. Kjedelig grøss

  Boka handler om 2 gutter som er på fisketur. De legger merke til en rar lukt av bål. De bestemmer seg for og gå bort til bålet der er det et hull, men ingen tør å gå inn i hullet så de bestemmer seg for å vente til det er lyst ute. Om natta legger de merke til at noen tar grep i dem. De går ut av teltet og lyser. Ingen er der så ser de at de har fått en tom melding av ukjent nummer.

  Denne boka la jeg merke til ikke er noe for meg. Jeg er ikke særlig interessert i innholdet og det var litt vanskelig å henge med i boka fordi den var på nynorsk og hadde mye tekst på hver side.Teksten var som sagt ikke noe for meg fordi jeg ikke er særlig interessert i temaet og har aldri vært særlig interessert i skumle bøker.

  Det er ikke noe som overrasket meg spesielt. Jeg får ikke særlig lyst å lese mer. Jeg anbefaler ikke denne boka til andre barn fordi jeg syns rett og slett boka var ganske dårlig og ikke spennende. Boka er heller ikke så lett å lese, det er en ganske lang og tung tekst og den er på nynorsk.

  Det beste med teksten er at den er litt sånn man får litt lyst og henge med videre fordi avslutningen er så brå. Det som irriterer meg er at boka er ganske treig og jeg blir ikke så oppmuntret til å lese boka.

  Jeg syns ikke andre burde lese denne boka med mindre du liker sånn her type bøker, men hvis du er sånn som meg så bør man ikke lese boka. Jeg syns ikke boka fortjener og være superfinalist og vinne bokslukerprisen.

 45. Jeg likte denne boken fordi den var spennende og jeg liker spenningsbøker. Jeg vil gi denne boken terningkast 4 fordi Jeg likte denne boken, men jeg likte ikke at den var på nynorsk og den ikke var så skummel som jeg trodde. Jeg anbefaler denne boken til alle de som liker spenningsbøker.

 46. Indledning
  Erik og Ben er på fisketur i et fjell, de får ikke noe napp, så de går til teltet. På vei til teltet ser de et stort bål hvor det er masse bein og knokler i, og en av de hadde et bitemerke på. Guttene tror at de er alene men de føler at de ikke er alene. Bokens sjanger er spenning. Denne boken minner meg om den første Grøss og Gru som var i fjor i bokslukerprisen Den het Eg har venta på deg.

  Min opplevelse og vurdering.
  Jeg synes boken er helt ok, Det som var bra er at det er mye spenning og det er lett å lese Det jeg synes ikke var så bra var at det var ikke så lett til å leve seg inn i og at det var rart at den var skrevet på nynorsk. Derfor likte jeg ikke denne boken så mye. Denne boken ville jeg anbefalt til 3-5 trinn. Barn som liker lette bøker og spenning, anbefaler jeg denne boken til dem. Teksten starter med at guttene er på fisketur og at de ikke får noe napp så, da drar guttene til teltet. Det jeg tror er at de som har valgt denne boken har hoppa rett inn i hoveddelen. Teksten bygger seg opp til et høydepunkt synes jeg. Jeg tenker at personene i boken var helt ok fordi det var ikke noe spesielt med Erik og Ben. Jeg tror ikke at boken tar et viktig emne. Jeg lurte på mens jeg leste at hvordan så de beinene og knoklene bare når de gikk fra fiskeplassen og ikke når de gikk til fiskeplassen. Teksten slutet åpent så det er let til å ha lyst til å lese mer.

  Avslutning
  Det jeg likte ved teksten er at den er spennende og let til å lese Det jeg ikke likte så godt med teksten er at den var ikke så lett til å leve seg inn i og den var på nynorsk. Jeg ville ha anbefalt denne boken til de som liker lette og spennende bøker Svakheten med teksten er at det er urealistisk at guttene så ikke beinene og knoklene på vei til fiskeplassen bare fra fiskeplassen. Jeg synes at boken bør ikke vinne bokslukerprisen fordi den var for enkel og fortellingen var svært urealistisk.

 47. Teksten handler om Erik og Ben som er på fisketur ved Reinsvatnet.
  Hovedpersonene er Erik og Ben. Handlingen foregår ved Reinsvatnet.
  Sjangeren er krim.

  Jeg liker Ben fordi han har så gode vitser. Handlingen er lett og leve seg inn i fordi den bygger seg gradvis opp. Det overrasker meg at de finner et bein. Teksten sluttet veldig brått. Boken var vanskelig å legge fra seg fordi det var veldig spennende. Boken var litt vanskelig å lese siden den var på nynorsk.

  Det beste ved teksten er på slutten når de får en melding fra skjult nummer. Det som irriterte meg var at boken var på nynorsk. De som liker spennende bøker burde lese denne boka. Jeg gir boka terningkast 4.
  Jeg synes ikke denne boka burde vinne bokslukerprisen.

 48. Grøss og gru
  Teksten handler om Erik og Ben som er på telttur og fisker men de fikk aldri napp de lukter en rar lukt av røyk og bål.
  De gikk tilbake til teltet men på veien så de bålet de hadde luktet, de så en ring av steiner og brent ved.
  De fant en kvist og pirket litt i bålrestene, noe hekter seg fast i kvisten, det er en brent fiskekrok, de gravde mer og fant en firkant av metall også fant han et beltespenne.
  Ben tok opp noe fra lyngen de så at det var en knokkel.
  Noen har vært her tenkte de, de så en hule men de hadde ikke lys de tenkte og vente til det ble lyst.
  De gikk tilbake til teltet
  De puset tenner og la seg.
  Erik våkner av en lyd, han ser at det var en melding noen det sto ukjent nummer personen hadde sendt bilde av en hodeskalle.
  Ben fikk den samme meldingen av en hodeskalle av ukjent nummer

  Jeg likte boka siden det var mye spenning og krim men jeg skulle ønske at de ikke skrev boka på nynorsk siden noen ord var litt vanskelig og forstå.
  Boka har mange detaljer som gjør at det blir lettere og leve seg inn i boka.

  Jeg gir terningkast 5-6 siden det var mye spenning og krim som gjør at jeg vil lese resten av boka, men jeg skulle ønske de fortalte mer om barndommen og om seg selv.

 49. Boken er kjedelig, jeg mener hvem lager sånne bøker som ser ut at de er skumle, men egentlig så er de ikke.

 50. Skallen Anmedelse

  Jeg blir aldri redd, men for ett sekund så trodde jeg at lillesøstra mi skulle drepe meg. (Ikke for å være slem.) Jeg overlevde, det var ikke klovnemusikk bare lekene hennes.

  Jeg likte den fordi den ga meg følelsen av at noen var bak meg. Heldigvis var det bare læreren, uansett terningskast 7.7645 😬 / 10

 51. Den var spennende og kul. Jeg syns det var spennende da de fant hodeskallen . Jeg anbefaler denne boken til 7-12. Jeg likte den.

 52. Avstemminga var slik;
  Dårlig 3 stemmer
  Passe bra 7 stemmer
  bra 4 stemmer
  Veldig bra 6 stemmer

 53. Da jeg leste syntes jeg det var rart at ingen døde.
  Det var spennende da det var noen bak døm.
  Jeg hadde gitt denne boka et tæring kast 5 fordi den var spennende.

 54. Da jeg leste syntes jeg det var rart at ingen døde.
  Det var spennende da det var noen bak døm.
  Det var kult at ingen døde.
  Jeg ble overrasket at ingen døde.
  Jeg hadde gitt denne boka et tæring kast 5 fordi den var spennende.

 55. den var ok likte den ikke så bra det var liksom dårlig det hadde vert bedre hvis vi fikk vite hvem som sendte den ☠ på meldinger jeg gir terningkast 2

 56. Jeg syntes at den var bra fordi den var litt spennende, jeg syntes det var spennende da de fikk melding av ukjent nummer. Da Erik trodde han satt fast ble jeg litt overrasket. Denne boka her passer for de som liker skummelhet.

 57. jeg synes at boka var veldig kull🦈den kunne vert skumlere og lengre☠ også var den
  veldig bra🕸☠ og den innsperrete meg veldig mye🕸👁☠☠💀👻

 58. 1. Jeg anbefaler å ikke les den vis du ikke liker skrek historier.😊
  2. Jeg skjønte ingenting men til slutt skjønte jeg at det var ny Norsk.
  3. Jeg anbefaler å lese den før du skal sove 😴 for best reaksjon.
  4. Jeg synes det var skummelt da de fikk melingen.🙂
  Jeg gir trene kast 5 ut av 6

 59. I boka møter vi Erik og Ben de finner en knokkel og en hule.
  Jeg synnes at den var veldig spennene og den passer for 9 til 11 år.

 60. Skallen virker veldig spennende, den handler om to gutter som er på fiske tur i skogen når de plutselig får en meldigen fra et uskjent person. Å foresten de har ikke dekning, Navnene på guttene er Eirik å Ben. Jeg har litt list til å lese boken, mendet høres litt ut som en steriotipikal bok for grøs å gru. Jeg er veldig i skrek å sånt, så du bør prøve å lese den.<3

 61. Erik og Ben går i en camping tur men noen rare ting skjer.
  Jeg synes ikke det var skummelt i det hele tatt og det var ganske kjedelig. Jeg liker skummel bøker og film men dette var ikke skummelt jeg har sett filmer soner det samme som boken, jeg gir en terning kast 2.

 62. Dette er det beste utdraget fra en bok jeg noensinne har lest! Jeg synes at den var veldig spennende og ikke alt for skummelt. Jeg gir denne en 9/10! Denne kommer jeg ALDRI til å glemme.🤩

 63. Jeg likte ikke boken så mye den var ikke så veldig skummel for å være en grøsser hodeskalle delen var litt spennende men jeg gir den terning kast 2

 64. jeg ble sikkerlig overrasket av at det var en sikkerlig grøsser. Da jeg leste syntes jeg det var en veldig fin inlevelse på førsten. Det var veldig kult at det er nynorsk. Det var veldig gøy når det ble skummelt!! For alder 10-12 år☠💀👻🙈

 65. Jeg skjønte ikke helt hvorfor noen sendte den skallen.
  Da jeg leste syns jeg det var rart at han lukta røyk.
  Det var spennene da dem fant ut at det ikke var ben som senet hodet skallen.
  Det var kult at det var en morder som de snakka om.
  Vis jeg skal gi den en terning kast fra 1-6 so gir jeg 4.

 66. I bok så møtte vi Ben og Erik, det var på Fisketur. De fant noen knokkel.
  Syns den var bra men den var litt kjedelig for jeg liker ikke sånne grøss bøker.
  Men kanskje for dere som liker sånne skumle bøker.
  Den var ikke så skummel. Gir den 3 av 6

 67. I boka møter vi Erik og ben de finner en knokkel og en hule.
  Jeg synes at den var veldig spennene jeg syns den var litt dårlig hvorfor brant han boksene sine.den passer for barn 9 til 12. Jeg gir den terning kast 4

 68. Jeg skjønte ikke helt hvorfor noen sendte den skallen.
  Da jeg leste syns jeg det var rart at han lukta røyk.
  Det var spennene da dem fant ut at det ikke var ben som senet hodet skallen ☠.
  Det var kult at det var en morder som de snakka om.
  Vis jeg skal gi den en terning kast fra 1-6 so gir jeg 4.

 69. I boka møter vi Ben og Erik.De finner en knokkel og et hule.Jeg syntes at den var veldig spendende.Jeg syntes at den dårlig fordi at hvorfor ville noen brent buksene sine.Den passer for barn fra 9 til12.Jeg gir den terning kast 3.

 70. Det var spennende da de fikk en melding. Jeg skjønte ikke helt fordi det ikke var på bokmål. Det var kult at meldingen var en skalle. Jeg ble overrasket over at meldingen var en skalle. Boka passer for begge kjønn.

 71. Boka var litt bra jeg gir deg 6.5 ut av 10. Jeg synes at den var litt skummelt.De burde lage mer tekst fordi på slutt så bare fikk de en hoddeskalle emoji de går på telt tur den var spennende

 72. Den var ganske spennende og jeg drømte meg litt bort i den. Jeg forestilte meg hvordan det var der. historien var sånn passe bra

 73. Jeg hatet boken den var den dårligste boken jeg har noen gang lest fordi den var ikke en tegne serie og jeg hater alt som ikke er tegne serier og jeg elsker alle tegne serier

  Og navnet skallen er teit💀☄️

 74. Jeg syns ikke boka var så spennende fordi Erik og Ben ikke gikk inn i hulen.
  Jeg syns det var rart at de fant et skjelett som var like stort som låret til Ben.
  Jeg gir boka terningkast 2.

 75. Jeg synes den var bra, men det var litt vanskelig å lese fordi boken var på nynorsk. Jeg syntes det var spennende at de fant et dyrebein som var stort. Jeg syntes også det var rart at de fikk bare mygg på kroken, men hvordan kan mygg leve under vann? Jeg anbefaler boken for 10 -12 år.

 76. Denne boken er kjeeeeeeeeeeeempe spennende! Dette er en sånn bok jeg ville lånt. Denne boken hadde jeg gitt 9/10. Det eneste som manglet var at jeg skulle ønske at de fortalte hva som sto i meldingen, men ellers bare bra🤩

 77. Jeg synes det var spennende men ikke så veldig spennende men det var litt rart at de fant et brent belte fordi jeg har aldri hørt om noen som bener belter å jeg ble litt overaska når Erik fant en knokel som var like som var like stort som låret til en av guttene men det som var morsomt var når Erik trodde at ham var bunnet fast men faktisk så var ham bare i soveposen hans å mens de fiska så følte de at det var noen bak dem å det var litt morsomt å det var litt rart at de fikk en melding når det ikke var dekning der å de fikk akuratt den samme meldingen nesten rett etter hvarndre så jeg gir denne boka 7,5/10 fordi den var morsosom og spennene.💀☠

 78. jeg synes at boka var spennende og skummel jeg gir terningkast 6🎲
  Jeg anbefaler boka fra 9-12 år🎈

 79. Jeg opplevde teksten som en god tekst forfatteren fikk til og lage spenning men ikke for skumel det var løye når han enne sa det ville aldri lars monsen glemt.

  TEksten var godt fordi det var spenning og han fikk frem poenget i teksten om at det var en som fulget med på dem.

  Andre børde lese boka fordi den var bra det var en fin grøsser.

 80. Jeg synes boka var veldig spennende. Jeg synes det var rart at melingen gutten fikk kom fram uten dekning. Jeg gir terningkast 5🎲, jeg anbefaler boka fra 9-12 år💀☠

 81. SKALLEN

  Jeg opplevde teksten som en god tekst forfatteren fikk til og lage spenning men ikke for skumel det var løye når han enne sa det ville aldri lars monsen glemt.

  TEksten var godt fordi det var spenning og han fikk frem poenget i teksten om at det var en som fulget med på dem.

  Andre børde lese boka fordi den var bra det var en fin grøsser.

 82. Hei, jeg syntes at boken var ikke så kjekke fordi det er ikke akkurat min type. Men den er passe bra. Det jeg likte var at den er grøss, men det jeg ikke likte at det var en kjedlig grøss. Dere bør lese boken hvis dere liker grøss.

 83. Jeg syntes boka var spennende og bra, jeg liker spennende bøker veldig godt. Jeg syntes 8-12 åringer burde lese denne boka. Så jeg gir den terningkast 9 av 10.

 84. Jeg hatet denne boka fordi den var på nynorsk. Folk bør ikke lese denne fordi ingen verdens ting om boka gidde mening. Og bilde på fremsiden var litt rart.🙂 Hvorfor kommenterer jeg for fort?!!!!!!!!!!!!

 85. Boka var litt bra fordi den hadde litt spenning men jeg ville ikke ha anbefalt den til noen fordi den var kjedelig og ga ikke så mye mening. Jeg likte heller ikke at den var på nynorsk.

 86. Jeg opplevde utdraget fra boka “Skallen” som et dilettantisk og uproffesjonell bok med passe dårlig skriving at den manglet en skikkelig kaptiverende innledning som en grøsser av passe tittel. Den var dårlig og komponert.

 87. Det jeg likte om boken var at det var så mye spenning! Jeg har ikke lest det fulle utdraget, men det utdraget jeg leste var minst spennende, men jeg tror selve boken har god potensiale. Gleder meg til å lese boken! Grunnen til at folk bør lese boken er at den har mye mer potensiale enn utdraget og boken vet jeg kommer til å være fantastisk!

 88. Jeg synes den var helt greit men litt lite spenning jeg synes at det burde være mer spenning.
  Jeg synes at folk bør lese den fordi den var litt gøy.

 89. Boka var litt bra fordi den hadde litt spenning med jeg ville ikke anbefalt noen å lese den fordi den er kjedelig. Og jeg likte ikke at den var på nynorsk.

 90. Jeg syntes boka var veldig gøy å lese fordi jeg liker grøssere og det er veldig spennende.
  Jeg likte veldig godt og lese denne boka og den er min favoritt av alle de 5 bøkene vi har lest utdraget til, jeg anbefaler boka til folk som liker spennende bøker og bøker som har litt skummel handling. Boka passer til folk som er 9 og eldre og hadde gitt boka terning kast 6.

 91. Jeg synes boka var litt kjedelig siden den ikke hadde så mye spenning og det var ikke akkurat min type bok.

  Hvis du liker bøker med litt spenning er dette en bok for deg. Og du må like å lese og klare og leve deg in i boka så blir den mer spennende.

 92. Jeg synes boka var helt ok. Det var litt gøy lese fordi det var spennende. Jeg anbefaler boka hvis du liker å lese.

 93. Det jeg ikke likte om teksten er et det er en grøss men er ikke skumlet.
  Hvis du liker skumle bøker burde du ikke lese boken.

 94. den var grei men jeg hadde likt den bedre om den var på bokmål for hvem bryr seg om nynorsk.

 95. Jeg syntes boka «skallen» er et fint alternativ for barn som liker spennende og skumle bøker. Jeg har lest mange grøssere og den er en av mine favoritter. Det eneste jeg ikke var så fornøyd med var at den bare er på nynorsk. Jeg syntes de bør ha den samme boken på bokmål

 96. Jeg synes den er ok. Boka tror jeg passer best til de som liker grøsser. Jeg gir den en 5/10

 97. Jeg synes skallen er god fordi jeg liker spennende bøker.

  Men jeg synes den kunne vært litt skumlere.
  Jeg gjir den terningkast 4/6

 98. Da jeg leste synes jeg at det var rart ar de ikke fikk napp!
  Det var spennende da de fant knokler og metal ting.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor de ikke husker mobil eller lommelykt
  Det var kult at de fant en hule.

  terningkast 5

  Jeg ble overasket over ar de fikk samme meling
  Det virka urettferdig at han ene fikk skylden over melingen

 99. Jeg syns boka var spennende fordi det skjedde så mye, foreksempel når de fant en knokkel i lyngen, og når de fikk melding uten dekning. Men jeg likte ikke at den slutta så brått på. Jeg anbefaler boka til 8 til 12 åringer jeg syns boka var bra så jeg jeg gir terning kast 5

 100. Da jeg leste synes jeg at det var rart ar de ikke fikk napp!
  Det var spennende da de fant knokler og metal ting.
  Jeg skjønte ikke helt hvorfor de ikke husker mobil eller lommelykt
  Det var kult at de fant en hule.
  Jeg ble overasket over ar de fikk samme meling
  Det virka urettferdig at han ene fikk skylden over melingen

 101. Da jeg leste synes jeg det var rart at de fikk en melding an en hodeskalle.
  jeg synes det var spennene da de fikk samme melding . jeg synes det var spennene de fant et bein i lyngen

 102. Jeg synes boka var veldig spennende, og jeg liker spenning veldig mye. Jeg elsker boka/utdraget skikkelig, så jeg gir terningkast 6, jeg anbefaler boka fra 9-12 år.☠

 103. Jeg synes det var spennende men ikke så veldig spennende men det var litt rart at de fant et brent belte fordi jeg har aldri hørt om noen som bener belter å jeg ble litt overaska når Erik fant en knokel som var like som var like stort som låret til en av guttene men det som var morsomt var når Erik trodde at ham var bunnet fast men faktisk så var ham bare i soveposen hans å mens de fiska så følte de at det var noen bak dem å det var litt morsomt å det var litt rart at de fikk en melding når det ikke var dekning der å de fikk akuratt den samme meldingen nesten rett etter hvarndre så jeg gir denne boka 7,5/10 fordi den var morsosom og spennene.💀☠

 104. jeg synes boka var spennende fordi di fant et bein som var like stort som deres, og at de fikk meldinger da det ikke var dekning. jeg skjønte ikke helt hvorfor boka slutta når den var spennende. Terningkast: 6

 105. 1.Hvordan blir dem sendt melding til da det er ingen dekning der?!

  2.Jeg synes at det er rart at de ikke kjørte hjem da dem så beinet!?

  3. Jeg lurer på hvem i det huleste tar og brenner buksa si?!

  4.Jeg ble litt redd da han ene følte at han ble dratt men det var egentlig soveposen.

 106. Skallen
  Da jeg leste boka
  syntes jeg at det var spennendene
  fordi. di fant et belte i et bål.
  jeg syntes det var litt rart
  at di fikk en melding
  av ukjent nommer
  fordi. di fikk et hode skalle
  av ukjent nommer.

 107. Det var spennende da boka var ferdig fordi da fikk begge to samme melding det var ukjent melding.
  Det var litt rart at de fant et bein i lyngen.
  Og det var et belte i bålet.
  Jeg liker ikke så veldig godt grøss fordi jeg blir fort redd.
  Og jeg forstår ikke nynorsk.
  Jeg gir boka terning kast 2🎲

 108. Det var kult at noen ville drepe dem, fordi det det er lit skremmende at noen vil drepe noen andre. Jeg ble overasket over at noen hadde brent et belte, fordi ingen brenner belter. Det var mystisk at de fik melding når de ikke hadde dekning, fordi ingen av dem kunne sende melding fordi en må ha dekning for å sende melding.
  så jeg kan anbefale for 9-12 det var også litt skummel så terningkast5

 109. Jeg likte boka. Det var mest moro da han trodde at han var bundet fast, men oppdaget at han lå i soveposen. Det var skummelt da de fant et bein og dag de fikk melding, selv om de ikke hadde dekning.

 110. Boka handlet om Erik og Ben som var på telttur. Der fant de et bål som de hadde luktet tidligere. Ved siden av bålet var det en knokkel den var like lang som låret til Ben. Etter det gikk de inn i teltet da fikk begge to en melding på meldingen var det en hodeskalle.

  Jeg syns boka var bra og gir den terningkast 6.

 111. jeg syntes det var spennende da begge fikk samme melding
  jeg synes det var rart når de fant et bein
  jeg skjønte ikke helt hvorfor de ikke fikk noe fisk
  jeg syntes det var rart når det var et bål der også var det ingen der

 112. Helt grei. Den var spennendene, men ikke så spennendene. Meldingen ben fikk mitt på natta var veldig rar. Boka slutta veldig dårlig.
  Terning kast 2🎲🎲

 113. Det var spennende når de fikk Meling av en ukjent person.
  Jeg ble overrasket 🤯 at de fant et bein i lyngen .
  Jeg synes det var kult at de fikk meling uten dekning

 114. Jeg synes boka var spenndene da dem fikk melding av et uskjent nummber når de ikke hadde dekning. det var kult fordi de fant et bein like stor som Erik og Ben sitt, terningkast 8🎲🎲

 115. Jeg synes at det var morsomt da Erik trodde at han var fanget, fordi at han egentlig var i soveposen. Jeg gir boka 6/6 fordi boka var morsom og kul.

 116. Jeg synes boka var bra, men synes at det var dårlig gjort at den slutta akkurat da boka ble spennende. når de fant de beinet i lyngen ble jeg ikke overasket, fordi det er jo en «skummel» bok, men den var lit spennende da. jeg den terning kast 6.

 117. Jeg synes at boka var gøy fordi det var krim. Men det var litt dumt at det ikke var jenter med. Jeg synes at det skal både være jenter og gutter med i boka.
  Det som lager spenning i boka er at de drar på en hemmelig telttur til Reinsvatnet, som folk sier er et sted med gjenferd,men er de alene?
  Jeg anbefaler boka.

 118. Skallen er en bok som du bare har lyst til å lese mer av. Boka handler om Ben og Erik som er på fisketur oppe i fjellet. De skulle på do og da kjente de en bållukt, men de var helt alene på Reinsvatnet. Trodde de ihvertfall. Erik våkner med et rykk og ser at han har fått en melding. Han åpner meldingen og ser et hodeskalle ikon. Han tenker at det er Ben som har spøket med han og sendt den meldingen, Erik vekker Ben for å si «dårlig spøk». Men da ser de at Ben har fått den samme meldingen som Erik hadde fått. Det er ingen dekning der oppe så hvordan kan de ha fått den meldingen? Jeg likte denne boka veldig, den var spennende og boka er litt skummel. Sånne type bøker liker jeg. Det eneste dårlige med boka er at den er på nynorsk. Det finnes mange bøker i serien grøss og gru. Jeg anbefaler denne boka til folk som liker litt skumle grøssebøker. Jeg gir denne boka en 9 av 10.

 119. Jeg synes boka var veldig bra på grunn av at den var veldig spennende og litt skumlet💀
  Jeg synes andre bør lese boken hvis de liker skumle og spennende:)

 120. Jeg synes at boka var gøy fordi det var krim. Men det var litt dumt at det ikke var jenter med. Jeg synes at det skal både være jenter og gutter med i boka.
  Det som lager spenning i boka er at de drar på en hemmelig telttur til Reinsvatnet, som folk sier er et sted med gjenferd,men er de alene?

 121. Boken Skallen var en kjekt og spennene bok du får lyst til å lese mer.Jeg gir en terning kast 5.

 122. Boka var ikke bra , den var lite spennende for meg. Det kan vær annerledes for andre.
  Jeg vil ikke tipse andre å lese den boka

 123. Jeg synes boka ikke var så god siden den var ikke så skummel.

  Jeg andbefaler boka ti 5 til 9 åringer siden den er ikke så skummel.

 124. Det som var bra med boka var at den var spennende og underholdende.
  Jeg synes at andre som ikke liker krim ikke bør lese den, men de som liker krim kan lese den.

 125. Jeg syntes at denne boken er veldig bra,det er fordi jeg liker spenning.

  (kan jeg få premie?)

 126. Boka var ikke bra, den var lite spennende for meg. Det kan være annerledes for andre.
  Andre kan lese den, men jeg ville ikke vært den som sa de skulle lese den.

 127. Jeg syntes boka var spennende/Bra og lese fordi den var veldig bra skrevet og jeg tror de fleste ville forstått den.
  Jeg syntes at denne boke passer for alle, og anbefaler andre og lese boka.

 128. Jeg synes at boka var bra fordi den var veldig spendenes.
  Jeg synes folk som liker spenning bør lese denne boken.

 129. Jeg syns boka var ikke bra.
  Adnre bør ikke lese denne boka hvis de lete etter en skummel bok fordi boka var ikke så særlig skummelt

 130. Skallen.
  Skallen er en bok som er spennende og du får lyst til å lese mer.
  Den handler om at Eirik og Ben er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvatnet for seg selv tror de men de kjenner en bållukte helletide.
  De skal på do og så kjenner Ben lukten av brent veldig godt og ser et bål, Ben roper på Eirik at han skal komme når Erik kom gikk de ned sammen.
  Når de kom ned var det masse bein og det ene beinet var like stort som et lår.
  Det var et belte i bålet som de syntes var veldig rart.
  De fant en hule men den var for liten til at et menneske kunne være inni det så de gikk tilbake til teltet og på natten fikk Eirik melding men det sto ukjent nummer og det var en emoji av en hodeskalle.
  Sjangeren på boka er Grøss siden det er spenning og det er en person i skogen som kanskje føler med på han.
  Boken heter skallen og forfatteren heter Harald Nortun.

  Jeg synes at boken er spennende og bra siden at de hele tiden fant nye spor men ikke fant ut hvem andre som var i skogen og at det hele tiden var noe som skjedde Boken var lett å leve seg inn i siden det hele tiden skjer noe og det var detaljert sånn at jeg kan se for seg hvordan det ser ut.
  Jeg synes at handlingen bygger seg opp gradvis.
  Jeg synes at at handlingen begynner når de finner bein og finner bålet.
  Jeg synes at teksten slutter litt brått og jeg trodde ikke det skulle skje.
  Jeg får lyst til å lese mer å finne ut hvem den personen som sender deg meldinger er.
  Jeg synes at boken var vanskelig å legge fra seg siden jeg har lyst til å finne ut hvem det er som sender dem meldinger hele tiden.
  Jeg synes den er litt vanskelig å lese siden den står på nynorsk.

 131. Skallen er en bok som er spennende og du får lyst til å lese mer.
  Den handler om at Eirik og Ben er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvatnet for seg selv tror de men de kjenner en bål lukt.
  De skal på do og så kjenner Ben lukten av brent veldig godt og ser et bål, Ben roper på Eirik at han skal komme når Erik kom gikk de ned sammen.
  Når de kom ned var det masse bein og det ene beinet var like stort som et lår.
  Det var et belte i bålet som de syntes var veldig rart.
  De fant en hule men den var for liten til at et menneske kunne være inni det så de gikk tilbake til teltet og på natten fikk Eirik melding men det sto ukjent nummer og det var en emoji av en hodeskalle.
  Sjangeren på boka er Grøss siden det er spenning og det er en person i skogen som kanskje føler med på han.
  Boken heter skallen og forfatteren heter Harald Nortun.

 132. I boka «Grøss og gru – Skallen» får du høre om Erik og Ben som er på hemmelig telttur til Reinsvatnet, og får hele stedet for seg selv! Eller gjør de?
  Denne boka likte jeg veldig godt og hvis du også er like glad i spenning og krim som meg, bør du lese denne boka. Terningkast 6 av 6.

 133. Det er to personer, Ben og Jeg. De er på fisketur. De tror de er helt alene, men er de egentlig det. De luktet bål lukt. De fant to ting på bålet… en beltespenne og knokler. eg får en melding. Er det bare Ben som tuller. Det er ikke morsomt. Det er en hodeskalle emoji.

  Jeg synes boka er bra på grunn av den er spennende. Terningkast 5.

 134. Grøss og gru, Skallen :
  Av: Harald Nortun

  I denne boka møter vi to personer som heter Erik og Ben.
  De er på telt tur i skogen i en lang og mørk dal. Det er ingen dekning. Erik og ben lukter en lukt av ny brent bål. Der finner de mange mystiske ting som skremmer dem. Om natta så hører Erik plutselig en lyd, hva var det. Har det skjedd noe? Det er mørt, han blir veldig redd, men så kommer han på hvor han er. Han oppdager at han har fått en skremmende tekstmelding, på telefonen. Han vekker Ben og tror han er synderen, men det er jo ikke dekning der…..

  Sjangeren på boka er grøss. Dette er en bok for de som liker skumle og spennende bøker.
  Jeg anbefaler denne boka for barn 9-14 år. Siden boka er på nynorsk er den litt tyngre å lese enn om den hadde vært på bokmål, syntes jeg. Det var allikevel så spennende, og jeg blir skikkelig revet med av innholdet. Jeg gir denne boka terningkast 5! Anbefales!

 135. Det er en litt dårlig bok synes jeg. For jeg synes at det kunne ha vært mer glede i det. Jeg liker ikke egentlig grøssere så det er ikke så bra fra meg dessverre.

 136. Det handler om Erik og Ben som har hele Reinsvatnet for seg sjølve på tur. dei fiskte og hadde det gøy til de kjente røyk lukt.Når de vakner fikk de et ikon på telefonen selv om det ikke er dekning der.Jeg likte boka fordi det var masse grøss

 137. Jeg syntes boka var veldig spennende og at den passer best for de som er 10-13år gamle.

 138. Skallen.
  Skallen er en bok som er spennende og du får lyst til å lese mer.
  Den handler om at Eirik og Ben er på fisketur på fjellet og har hele Reinsvatnet for seg selv tror de men de kjenner en bållukte helletide.
  De skal på do og så kjenner Ben lukten av brent veldig godt og ser et bål, Ben roper på Eirik at han skal komme når Erik kom gikk de ned sammen.
  Når de kom ned var det masse bein og det ene beinet var like stort som et lår.
  Det var et belte i bålet som de syntes var veldig rart.
  De fant en hule men den var for liten til at et menneske kunne være inni det så de gikk tilbake til teltet og på natten fikk Eirik melding men det sto ukjent nummer og det var en emoji av en hodeskalle.
  Sjangeren på boka er Grøss siden det er spenning og det er en person i skogen som kanskje føler med på han.
  Boken heter skallen og forfatteren heter Harald Nortun.

  Jeg synes at boken er spennende og bra siden at de hele tiden fant nye spor men ikke fant ut hvem andre som var i skogen og at det hele tiden var noe som skjedde Boken var lett å leve seg inn i siden det hele tiden skjer noe og det var detaljert sånn at jeg kan se for seg hvordan det ser ut.
  Jeg synes at handlingen bygger seg opp gradvis.
  Jeg synes at at handlingen begynner når de finner bein og finner bålet.
  Jeg synes at teksten slutter litt brått og jeg trodde ikke det skulle skje.
  Jeg får lyst til å lese mer å finne ut hvem den personen som sender deg meldinger er.
  Jeg synes at boken var vanskelig å legge fra seg siden jeg har lyst til å finne ut hvem det er som sender dem meldinger hele tiden.
  Jeg synes den er litt vanskelig å lese siden den står på nynorsk.

  Det jeg synes er det beste med teksten er at det er mye spenning.
  Jeg synes at andre burde lese den og jeg gir terningkast 5 av 6
  Jeg syntes at denne boken burde vinne bokslukerprisen.

 139. Grøss og gru

  Jeg gir denne boken en terningkast 3/6
  Boka handler om 2 gutter som heter Erik og Ben og de har dratt på fisketur til fjellet og har heile reinsvatnet for seg sjølv.
  De merker et lukt av røyk.
  Sommeren er snart slutt der på fjellet, Bjørkebladene begynner å bli gule.
  Nettene blir mørkere, kvelden kjem tidleg.
  Fisken bit ofte bra i skumringa.
  Jeg likte ikke denne boken så masse fordi det var ikke så masse som skjedde

 140. jeg syns boka virket ganske spennende. jeg syns at boka passer til de som er 10-13
  jeg gir terningkast 3

 141. g synes at grøss og gru er en bra serie og denne boken var veldig bra! så jeg vil lese den terningkast 5!

 142. Jeg synes boken var veldig bra fordi den var spennende, men jeg synes den ikke var så veldig skummel enda men det kan jo hende den blir skumlere senere i boken?
  jeg har veldig lyst til å lese den!

 143. g synes at grøss og gru er en bra serie og denne boken var veldig bra! så jeg vil lese den terningkast 5

 144. bra fordi den var ikke spennende nok som jeg trudde at det skulle være men vis det var spennende bok skulle jeg like det.

 145. den var bra for di den var spenendeden og var ganske grøsete og den paser til di som liker grøs

 146. jeg synes den er veldig bra fordi jeg er veldig glad i grøss 🙂 den er nok morsom for 7-10 år det ensete som var litt domt at den var på nynorsk

 147. Jeg synes at boken er veldig bra! Jeg selv er en grøsser-fan og elske utdraget her! Bare at jeg synes at det er litt urealistisk.. Men men, du burde for all del lese den:D

 148. jeg synes denne boka var veldig bra for det var veldig spenene og høres veldig bra ut så jeg vil lese den! jeg har lest noen grøss og gru bøker og de er veldig bra minus at de er på nynorsk men de er bra!

 149. Jeg syns den var veldig spennende fordi, et var veldig spennende på starten med det bålet
  og det med hodeskallen

 150. jeg synes boken var bra fordi jeg liker grøss og den var spennende og jeg syntes at boken er passer får de som liker grøss.

 151. Boka handler om to gutter som er på fjelltur de lukter en røyklukt. Jeg synes at boka er kjedelig fordi den er på nynorsk, og derfor skjønte jeg ikke helt alle ordene. Jeg liker ikke denne type grøss. Jeg anbefaler denne boka til de som liker denne type grøss.

 152. Boken handler om Ben og Erik. De er på fjellet å fisker i et vann. De hører mange rare lyder. Jeg likte ikke boken fordi jeg liker ikke nynorsk, og nynorsk er litt vanskelig å skjønne alle ordene. Jeg anbefaler boken til folk som liker grøss.

 153. Boka handler om Erik og Ben som er på fjellet. Jeg synes boka er bra fordi jeg liker spenning. Jeg synes det var gøy fordi det var noen som spionerte på dem. Det var litt vanskelig fordi den var på nynorsk
  Jeg anbefaler boka til de som liker spenning.

 154. Boken handler om to venner (Erik og Ben) som drar på campingtur i skogen. Der skjer der noe »skummelt»…

  Jeg synes boken var litt kjedelig fordi handlingen ikke var skummel, og karakterene var uinteressante. Jeg anbefaler den til litt yngre lesere som liker bøker som er litt skummel…

 155. Denne boken er super
  Denne boken handler om Ben og Erik som er på telttur, og finner et bål med knokler. Jeg synes boken var veldig bra for det skjedde alltid noe spennende. Jeg kommer i hvert fall til å kjøpe denne boken. Den var lett å lese, for det den har markerte avsnitt. Jeg ville anbefalt denne boken for alle.

 156. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var så spennende og detaljert.

  Jeg synes boka passer for barn mellom 10 og 13 år
  terningkast 6
  Terningkast: 5

 157. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var så spennende og detaljert.

  Jeg synes boka passer for barn mellom 10 og 13 år
  t
  Terningkast: 5

 158. Grøss og gru
  Denne boken handler om Erik og Ben på telt tur på fjellet og der skjer det grøss og gru.

  Jeg synes denne boken er kul og spennende med grøss og gru.

  Jeg anbefaler denne boken til noen som liker grøss og gru.

 159. jeg syns boka var veldig bra. fordi jeg liker at den er så detaljert Jeg syns den passer til barn fra 10 til 15. generelt en veldig bra bok terningkast 6

 160. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var så spennende og detaljert.
  I boka møter vi Erik og Ben de er på telttur på fjellet, men de er ikke alene!

 161. Bokanmeldelse av:
  Grøss og Gru: Skallen
  Denne boken handler om at Erik og Ben er alene med Reinsvanet å fisker, men er de egentlig alene?
  Jeg syns denne boken er spennende og litt skummel fordi jeg liker grøss.
  Det er skummel stemning i luften, og det er spennende når de finner bålet.
  Jeg anbefaler denne boken for dem som liker det som gir deg hjertebank og for dem som liker skumle bøker.
  Jeg elsker denne serien.
  Jeg syns denne boken burde vinne Bokslukerprisen.

 162. Boka handlet om Erik og Ben som er på campingtur så skjedde noe skummelt. Jeg synes at den var bra fordi den er skummel. Jeg syns at de som liker grøss skal lese den.

 163. Jeg syns denne boka var spennene og litt skummel. Denne boka er veldig bar for de som liker litt skummle og spennene bøker. Jeg likete denne boka veldig godt.📖😊

 164. Jeg synses denne boken var bra, fordi det var en grøss og gru bok, og jeg liker bøker som handler om det. Jeg vil gi denne boken en 8 av 10.

 165. Jeg synes at boka er bra fordi den handler om skrekk og jeg liker skrekk 😃. Jeg synes og at boka var bra fordi det skjer så mange skumle ting.😁 ( Terningkast 6 )🥇

 166. Jeg synes boken var bra fordi den hadde veldig mange adjektiv som gjør at boken blir veldig spennende. Forfatteren forklarte hvor de var og hva som skjedde veldig bra som at det føles som leserne er med i historien. Terningkast 6. Boken passer til 9 til 14.

 167. Jeg likte boka fordi den var veldig spennene og mystisk. Men det dårlige var ta noen barn syntes kanskje at den er for skummel men jeg er ikke sikker. Jeg syntes den var litt skummel men også kul. Jeg lurer virkelig hva som skjer med Erik og Ben. Den andre dumme tingen er at viss de blir drept kan det være skummelt for noen. Men det er jo hint om at de blir spist og det kan være både skummel og spennene. Overalt likte jeg veldig boka og det er begrunn av at det er veldig spennene og krimaktig. Jeg syntes at denne boka er for 10 til 14.
  5½ av 6

 168. Utdraget var veldig bra det var skummelt så jeg likte det det var gøy og spendende og lese. Terning kast 6. håper dere viner prisen

 169. jeg syns det var en grei bok den var ikke så bra for meg men det var fordi at jeg ikke forsto va den handlet om.

 170. Denne boken var veldig spennende, den var så spennende at jeg ville bare lese mer.
  Boka passer for 10 til 12 år.
  Terningkast: 5

 171. Jeg syntes det var gøy og lese skallen det var skummelt men gøy og lese.Jeg syntes det var en god bok men jeg syntes de børde si hva som skjer videre,Hva som skjer med Ben og de andre. Jeg anbefaler å lese den , veldig spennende.

 172. utdraget var veldig bra jeg likte det veldig jeg skulle ønske det var lengere det var gøy og lese. Terningkast 6

  • utdraget var veldig bra det var skummelt så jeg likte den veldig den var spendende og gøy og lese terningkast 6.håper dere viner prisen

 173. Jeg synes utdraget var gøy og spennende. Jeg synes og at det burde være litt lengre. Jeg synes at boken burde fått terningkast 5.

 174. Grøss og gru
  Erik og Ben er ute og fisker men får ikke napp.
  Ben! roper Erik. Vet du hvorfor fisken ikke biter? For det eneste som biter er myggen.
  Jeg syntes boken var bra fordi jeg liker skrekk, og jeg synes det var spennenes at den er lett å lese fordi den var på nynorsk. Jeg anbefaler denne boka fordi den var bra for jeg fikk hjerte bank.

 175. Grøss og gru.
  Denne boka handler om Erik og Ben som skal på telttur på fjellet så skjer det grøss og mord. Jeg synes at boka var bra med mye spenning og grøss .
  Jeg anbefaler denne boka til alle det var min mening.

 176. Jeg synes boka er bra og fin fordi det handler om skrekk og det ser ting som er spennende.
  Boka passer til 10 til 12
  Terningkast: 4

 177. Jeg syntes boka var grei for jeg liker ikke skumle bøker så godt fordi da tenker jeg bare hele tiden at det kan skje på ordentlig ,men den var ganske bra. Jeg synes den passer for de som er 9-12
  Terningkast:4

 178. jeg syntes boka var bra. fordi det handler om grøs. i boka møter vi Ben og Erik de er på telt tur på fjellet de fisker og så blir det mørkt.

  boka passer for 10 til 14 år. terningkast:5

 179. Jeg synes boka var veldig bra! Den var spennende, interessant og jeg ble ganske hekta og hadde veldig lyst til og lese mer. Jeg elsker krim bøker og bøker som denne, så denne passet meg veldig bra! Jeg vil si denne boka passer for de som er 8-13 år gamle, men hvis du er lett skremt burde du ikke lese denne. Terningkast: 5.

 180. Denne boka er veldig bra fordi den er veldig interessant.
  Denne boka passer for alle.

  Terningkast:6

 181. Jeg syne boka var veldig bra fordi den var veldig spennende.
  Jeg synes boka passer for de som er ni til tolv år.
  Terningkast: 5

 182. Jeg likte boka fordi en av karakterene er Ben, fordi jeg spilte et spill med før hele tiden.||
  Boka passer for de som liker Ben.

  Terningkast: 5.

 183. I boka møter vi Erik og Ben.
  Handlingen foregår i at Erik og Ben var på fisketur, plutselig fikk de en rar følelse..
  Det føles som om noen er bak dem.
  De lukter en rar lukt. Lukten lukter som røyk, av et bål, av brent ved.
  Midt på natten fikk Ben en melding, det sto (ukjent nummer).
  Det var ikke noen tekst i meldingen men det var bare et ikon.
  Det er også en hodeskalle som lyset mot dem.

  Jeg synes at det var ganske spennende men ikke så særlig spennende.
  Det jeg ikke likte med denne boken/serien var at den var på Ny Norsk det høres ganske rart ut siden jeg ikke er vant til det.

  Jeg anbefaler for barn fra 8-12 år.
  Jeg gir terningkast 3 det var ikke den absolutt beste boken/serien.

 184. I boka møter vi Erik og Ben.

  Erik og Ben er på fisketur på Reinsvannet, de skal sove i telt der.

  Når de skal legge seg så må Erik på do så han går bak en busk og da ser han en fiskekrok og et beltespenne på et bål, han roper på Ben, Ben kommer raskt, oi sa han hvorfor ligger det en fiskekrok og et beltespenne på bålet. Ben ser noe i busken, han tar det fram og ser at det er en knokkel, men et veldig stort knokkel, han legger det inntil låret hans, det er like stort.

 185. Den var ok fordi jeg liker skumle ting. jeg håper Det blir voldlig og blod i boka. det passer kanskje til 10-13år.

  Jeg gir den ett terningkast 5.

 186. I boka møtet vi Ben og Eirik , handlingen foregår i skogen og di er i telttur og det hele starter med at de fiska men ikke fikk napp og følga til at et ukjent nummer sendte en melding Ben og Eirik begge fikk meldingen. Det hvor ekstra dramatisk når de fikk meldingen fra et ukjent nummer . Jeg opplevde teksten skumle og morsom , det som gjorde teksten bra hvor at den var spennende og det som var dårlig var at de stakka en annen dialekten som jeg ikke forsto . Andre som liker skumle bøker burde lese den men de sone ikke liker sånne bøker ikke lån den . 8 av 10

 187. Jeg syntes at boken var veldig spennene og ga meg iniresse for og lese hele boken. Den var spennene når de fikk meldinger av en person.

 188. I boka møter vi Erik og Ben på telt tur på fjellet og fisker, de ser solen går ned det blir mørkt de går til teltet og Erik og Ben meldinger fra ukjent nummer ingen tekst og en ikon, jeg opplevde testen som spennene, jeg syntes boken ble bra på grund av det var spenning og grøss, jeg elsker grøss og spenning så jeg anbefaler den til de som liker grøss og spenning

 189. Boken handler om Erik og vennen Ben som er på telttur. De lukter en rar lukt som minner om bål. Så finner de et bål litt lenger borte. Der finner de oppi bålet en fiskekrok og en beltespenne. Og ved siden av finner de en knokkel. Etterpå får begge en melding med en hodeskalle på.

  Jeg synes utdraget var spennende og hadde likt å lese mer, men man fikk jo ikke vite så mye om boka med bare det korte utdraget.

  Boka passer for barn fra 8 til12 år. Terningskast 4,5/5

 190. Skallen
  Boka handler om Erik og Ben, som er på telttur. De tror de har hele Reinsvatnet for seg selv. Eller har de det???

  Jeg likte utdraget, men den var ikke veldig skummel. Det var litt rart å lese på nynorsk siden jeg ikke er vant til det, men det var en bra bok. Jeg gir den 7 av 10. Anbefaler til folk som liker litt skumle bøker.

 191. Skallen er veldig bra bok. Den handler om ben og Eirik som gikk till tenttur.og. Og så fikk de en melding fra et ukjent nummmer også so de et lysene hodeskalle .jeg synes handlingen er veldig skummel og den er veldig bra. Denne boka passer de som er mellom 8 till 12. det jeg ikke liker med boka er for kort.

 192. Jeg synes boka var passe. I boka møter vi Erik og Ben. De var på telt tur og de fikk melding og det var ikke dekning der. Denne boka passer til 4,5,6, Klasse.Jeg anbefaler de som kan lese.

 193. Det handler om det er to gutter som gikk på telt tur og en skummel man.
  Jeg synes at boka er ok den er litt skummel. Jeg synes at bok er ok fordi at den er skummel og spenene man litt lite bilder jeg anbefaler bok vis du liker og lese mye

 194. I boken måter vi ben og Erik de er på telttur og mister dekning de blir redde 🧢Litt skummel🧢 og veldig kul den er en av de beste akkurat nå likte det godt jeg gir den 8.7/10😗 finner ikke noe negative bare positivt

 195. Boka handler handler om Erik og Ben som drar til Reinsvatnet og føler at noen spionerer på dem og det skjer noe skummelt. Jeg synes ikke at boka var spennende på grunn av det skjedde ikke noe særlig. Jeg anbefaler den til noen som liker litt grøss

 196. Denne boken handler om Erik og Ben. De skulle på fjellet og overnatte. Når det ble kveld så fikk de en ukjent melding som sendte et hodeskalle emoji. Denne boken var litt spennedene, men den passer for noen som liker grøss og gru. Håper noen liker denne boken jeg gir terning kast 8.

 197. Grøss og gru Skallen
  Boka handler om at Erik og Ben er oppe ved fjellet og der skjer det både skumle og mystiske ting. De har hele Reinsvatnet for seg selv. De fisker lenge uten napp, til slutt sier Ben: «vet du hvorfor ingen fisker i Reinsvatnet? Det eneste som biter er myggen».
  Det skjer mye med knokler og hodeskaller så jeg håper du ikke er skvetten.
  Jeg syns boken er bra, for jeg liker grøss.
  Jeg vil anbefale denne boken for de som liker grøss.

 198. Det var en veldig bra bok, men jeg synes at utdraget burde vært litt lenger. Også var det veldig spennende da de fant et bein i lyngen som var like langt som et menneskelår. Terningkast 6

 199. Skallen

  Skallen er en grøsser som handler om Ben og Eirik som sover I et telt oppe på fjellet. Ben og Eirik får en melding hver med en hodeskalle.

  Jeg syntes boken var ganske bra fordi jeg liker sånne type bøker men jeg likte ikke den dialekten fordi jeg ikke er vant til den dialekten.

 200. Jeg synes boka ikke er så bra fordi de bare er der og får en melding og finer et bein så jeg synes den er dårlig

 201. Skallen

  Det er ikkje berre fordi kvelden er kjølig. Eg synest eg høyrer lydar rundt oss, listande steg og kviskrande stemmer.

  Denne boken heter skallen sjangere er grøss. Denne boken handler om to gutter som skulle på fisketur på fjellet. De skulle sove i telt oppe på fjellet, da det blei mørkt så ble det skumlere også glemte de lommelykt, så de måtte bruke lyset fra mobilen, da Erik fikk en melding av et hodeskalle.

  Jeg syntes at boka var bra det som var litt skummelt var der de sa at kviskrande stemmer det kan være skummelt for noen men det var det ikke det for meg det var interresant men det var også litt kjedelige. terning kast: 5.4

 202. Skallen

  Boka er en grøsser som handler om Erik og Ben som er på fisketur på fjellet. De overnatter på fjellet i telt og det skjer mye skummelt mens de er der. Når de fisket så kjente de en rar lukt. Det lukta brent ved og bål. Erik gikk bak en stor stein og da kjente han den samme lukta igjen bare sterkere. Han ser seg rundt og da ser han et bål. Erik roper på Ben og Ben brøyter seg imellom buskene og kommer. Erik begynner å dra litt rundt i bålet med en pinne. Han finner en fiske krok, en beltespenne og en knokkel som er gnagd på.

  Når jeg leste utdraget så fikk jeg lyst til å lese mer fordi det skjedde mange rare ting så jeg ville finne ut hvem som gjorde det. Han som skrev boka forklarte ting veldig bra. Den kunne vært mer skummel.

  Jeg anbefaler boka. Folk som liker litt skumle ting burde lese denne boka.

 203. Skallen

  Anbefaler ikke fordi det er ny norsk og da er det vanskelig å høre på boka og den er ikke skumel det er for småe barn.
  også synes jeg at det er dårlig bok fordi det er ingen bilder og det har mye å si For en bok synes jeg. fordi jeg liker å se hva som skjer og da klarer jeg å føle med i boken lettere.

 204. Det var spennende da de fikk melding av et ukjent nr. Det var spennende når hodeskallen kom.

 205. Boka handler om to gutter som heter Erik og Ben og de skal på fisketur på Reinsvatne helt alene og uten dekning. Erik og Ben hadde hørt en historie om en røver som gjorde drap. Første natt, da de skulle legge seg, våkna Erik av en melding uten tekst, men en hodeskalle.

  Jeg likte boka litt, fordi jeg syntes at boka var litt spennende og bra skrevet. Han var veldig flink til å forklare hva som skjedde og hadde veldig bra innlevelse. Jeg syntes det var spennende det med den historien om draps mannen og at Erik våkna opp midt på natta av en melding. Innledningen var veldig spennende og fikk meg til å ha lyst til å lese boka da han forklarer at de var helt alene oppe på fjellet.

 206. Skallen

  Erik og ben er på fisketur på fjellet og har heile reinsvatnet for seg sjølv. Eller er dei eigenklig aleine der oppe?

  Boka handler om to gutter som er på fisketur sammen, og det lukter veldig bål. Litt senere ser de bålet, og går bort til det. Når de kommer til bålet ser de et bein som var gnagd på. De tenkte det var for stort til og være en sau, så de tenkte det var en elg. De målte beinet med låret dems, og det var like langt. Senere på kvelden får de begge en melding hver med en hodeskalle. De har ikke dekning..

  Overraskende liker jeg faktisk denne boka. Det frister og lese videre på boka. Den ga meg litt gåsehud og klump i magen. Hvis utdraget er som resten av boka, vil jeg gjerne lese mere.
  Denne boka var litt skummel pga de brukte ord som gir skummel steming, for eksempel Sola forsvinn bak grå skyer, nettende blir mørkare, kvelden kjem tidleg, ei kjenelse av at nokon ser oss, det knek i kvister bak meg, ein hodeskalle lyser mot oss.
  Det som gjølr den skummel er at jeg forestiller at det skjer med meg, og jeg er mørkeredd.

 207. det var spennende da de fikk melding av et ukjent nr. Det var skummelt når dem så den gul skallen.

 208. Skallen:
  Boken handler om Erik og Ben på fisketur, og så skjer det noen rare ting.

  Jeg syntes boka var helt elendig ,fordi den ikke var noe spennende . Men jeg syntes de kunne hatt bilder i boka. Jeg syntes også den ikke var så skummel, jeg kunne ikke ha lest den.

  Jeg gir den 0/6 fordi den var ikke helt for meg. Den var ikke lit spennende.

 209. Skallen er en grøsser bok som handler om to gutter som het Erik og Ben og de var på fisketur. Plutselig får de en melding og på den melding er det en hodeskalle. Føre dette fant de en knokkel som var spist på.

  Jeg syntes at boka var sånn passe bra. Den var litt spennende og det var bra at de hadde noen detaljer med.

 210. Jeg sytes boka var litt spennende fordi det føltes ekte.
  Jeg syntes den var bitte litt skummel når de fant en knokkel med bitemerker og når de ble sent en hodeskalle emoji fra et ukjent nummer når de ikke hadde dekning.
  Jeg syntes den var både lit lett og lese og litt vanskelig og lese fordi den var på nynorsk.

  Jeg syntes den er passe bra 2/10.

 211. Jeg syntes jeg hører lyder rundt oss, listene steg og hviskende stemmer. Tror du det er noen her?

  I boken «skallen» er to kamerater på fiske tur oppe på fjellet, Erik og Ben. Alt er helt fint, men så begynner de å høre lyder og Erik for plutselig en melding på mobilen. Det er en hode skalle, men det er jo ikke dekking.

  Jeg syntes at boka er spennende fordi det ofte skjer noe, som er helt merkelig og litt grøssende. Jeg syntes det er interessant å se hva guttene gjør når noe skummelt skjer, men jeg tror boka kan være vanskelig å lese for noen fordi den er på nynorsk, noe som irriterte meg litt. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese videre fordi jeg selv ikke syntes den var så skummel og jeg er ikke en fan av grøss.
  Alt i alt gir jeg den terningkast 4.

 212. Jeg syntes boka var ganske dårlig siden den var på nynorsk, men den var spennende.
  Den kunne ha vært bedre, men jeg syntes den var ganske bra fordi jeg liker sånne bøker
  Men det kunne ha vært bedre fordi den var ikke helt som jeg liker.
  😀 🙂

 213. Boken handler om at det de fisker så begynner, det å bli mørkt ettervern så kjenner de en lukt som at andre har vært der føre de. Det lukter røyk av bål. De føler at noen ser på de
  Ben går på do bak noen tette busker. Og han andre går bak en stor stein. Da kjenner han lukten igjen, det er tydelig at det lukter bål. Han kikker rundt seg så ser han en brent fiske krok og så fant de en belte spenne. Så fant de en knokkel. De fant en hule men det var mørkt ute så de kunne ikke se inn. Og de turte ikke å gå in n de hadde ikke lommelykt. De lo mobilen i teltet, men det var ikke dekning. Når de lo seg i teltet så. Sa han til ben ikke send meg meldinger. Han. Våkna opp med en melding men ingen tekst men en hode skalle emoji. Han trudde det vaser ben men ben sa at det ikke var han. Og det var også skult nummer etter vert så fikk ben den samme meldingen.

  Jeg syntes boka var bra men jeg vet ikke hvem han andre pensjonen er uten at ben jeg skulle også ønske at det var bilder i boka det var også bra beskrivelse av alt annnet

 214. Skallen

  Jeg syntes jeg hører lyder rundt oss, listene steg og hviskende stemmer. Tror du det er noen her?

  I boken «skallen» er to kamerater på fiske tur oppe på fjellet, Erik og Ben. Alt er helt fint, men så begynner de å høre lyder og Erik for plutselig en melding på mobilen. Det er en hode skalle, men det er jo ikke dekking.

  Jeg syntes at boka er spennende fordi det ofte skjer noe, som er helt merkelig og litt grøssende. Jeg syntes det er interessant å se hva guttene gjør når noe skummelt skjer, men jeg tror boka kan være vanskelig å lese for noen fordi den er på nynorsk, noe som irriterte meg litt. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese videre fordi jeg selv ikke syntes den var så skummel og jeg er ikke en fan av grøss.
  Alt i alt gir jeg den terningkast 4.

 215. Boka handler om ben og jeg-personen som er på telttur og det starter med at de fisker. Så finner de noe rare greier ved et bål og når de skal legge sei så får begge to en melding med hodeskalle.

  Selve utdraget var greit og jeg fikk lyst til å lese mer men, delen der de fisket var veldig uklart fordi måten de forklarte hvor de var veldig uklart. Vis jeg skulle valgt å endre boka hadde jeg skrivet mer på hvor de var og hvordan stemmningen var.

  Jeg gir boka 2/6🎲

 216. Boka var kjedelig og ikke noe spennene. Den går mest ut på en skummel lukt, et hul, og to personer som får en melding om et bilde av en hodeskalle. Men den skal få en 2/10 på grunn av Lars monsen.

 217. Jeg synes boka var dårlig så jeg gir den 3/10, men de nevnte Lars Monsen så jeg gir den 5/10. Men jeg synes den ikke var så skummel å de snakka nynorsk så skjente ikke helt va de mente, men jeg kjente det meste.

 218. Jeg synes denne boken var kjedelig, ikke noe jeg ville like, men hvis noen liker kjedelige bøker kjør på. det var så ille og kjedelig i begynnelsen at jeg glemte hva de sa -1/10

 219. Boka handlet om to gutter som gikk på camping.Å får ikke fisk de drar tilbake til teltet da de får meldinger fra utkujent nummer da de merker at de ikke er alene i skogen.

  Jeg synes ikke boka var så spennenede jeg synes den var litt kjedelig.
  Jeg synes også at de burde ha vært bilder den var bare litet spenneendepå sluttexterna,
  Boka var ikke for meg jeg gir den stjerne kast 2/6

 220. Skallen:
  Boken handler om Erik og Ben på fisketur, og så skjer det noen rare ting.

  Jeg syntes boka var helt ok, fordi den var spennende på slutten. Men jeg syntes de kunne hatt bilder i boka. Jeg syntes også den ikke var så skummel, men jeg kunne hat lest den.

  Jeg gir den 2/6 fordi den var ikke helt for meg, men den var spennende.

 221. Jeg syntes boka var dårlig, den var veldig kjedelig spesielt på starten. Den var litt spennende på slutten. 2/6 etter min smak.

 222. Det er en bok om en HELT normal tur du vet litt tull med en hodeskalle og å bli paranoid så jeg vil si 3 ut av 5

 223. Boka er veldig spennende men den manglet litt sånn morder aktig at noen ser på deg, men ellers er boka veldig spennende jeg sier 7 av 10

 224. Jeg synes starten var kjedelig ,men den ble veldig spennende på slutten. Jeg fikk lyst til og lese videre på denne boka anbefale denne.

 225. Jeg syns boken var ganske kjedelig. Jeg personen burde hat ett navn og bilder, boka er ikke så skummel og heller ikke spennene, og veldig vanskelig å forestille seg boka da.

 226. Jag synes boken var passe bra fordi jeg skjønte ikke så mye av den og den var litt kjedelig.

 227. Jeg synes boken ikke var helt for meg fordi jeg liker mere morsomme bøker. Jeg synes også at boken burde hvert oversette til norsk bokmål.

 228. Jeg synes at boken ikke var så bra, vet ikke hvorfor ikke er bare kjedelig jeg har ikke tenkt og ikke lese boken.

 229. Den var sånn, passe men jeg likte den ikke men jeg kan selvfølgelig se at den er en fin bok jeg likte den ikke helt Fordi den var litt merkelig å vanskelig å forstå.

 230. Jeg synes boka var helt OK, fordi den var passe spennende, men personlig liker jeg ikke grøss så mye. Jeg gir boka terningkast 3,5 og vil anbefale den til dem som liker grøss.

 231. Jeg syntes boka var passe bra fordi det var litt vanskelig og lese fordi den var på ny norsk og fordi den var LITT spenennde🥰

 232. Jeg synes ikke den var så bra siden jeg ikke er så gla i skrekk bøker.
  Men jeg liker den litt siden den var spennene.

 233. Bokutdraget var veldig spennende og interessant. I tillegg synes vi at den var litt morsom, men vi savnet noen bilder. Vi fikk lyst til å lese hele boken.

 234. Jeg likte boka fordi at det var Nynorsk. Jeg likte også at det var veldig mange detaljert og at det føltes som om jeg var i boka.
  Boka handler om to gutter som er på tur i fjellet og prøver å fiske, de får ikke napp da. Det begynte å bli ganske mørkt. Og guttene kjenner lukta fra et bål, kanskje det bare var de som innbiller seg det. Og etter en stund finner de bålet som lagde den røykende lukten. Ved bålet så fant de en knokkel og andre gjenstander. Like ved så finner de et hull de tenker at kanskje personen var inni der, men de må dra til teltet igjen får å sove, de kan kjekke hullet i morgen.
  Det var ganske creepy på slutten, det at det var en ukjent person som sendte en hodeskalle emoji til både Eirik og Ben midt på natten.
  Jeg likte at det var et bråstopp på slutten. Setningen “ Ein hovudskalle lyser mot oss” får meg til å ville lese enda mer av boka, for hvem var hodeskallen? Ingen vet…. eller de som har lest hele boka, de vet det da.
  Jeg syns boka var spennende fordi det var en ukjent person som var der og at det var natt så Eirik og Ben kunne ikke se så godt. Det var og gøy med de ekstra detaljene som for eks.
  “ – Skal berre på do! Ben går bak nokre tette busker, og eg går bak ein diger stein.”.
  Da jeg leste denne boka fikk jeg massevis sommerfugler i magen.
  Jeg synes denne bokas sjangre er krim, grøss, spenning og action.
  Boka passer for 5 klasse og oppover siden boka blir kanskje litt skummel for de yngre.
  Jeg gir denne boka terningkast 4 av 6!

 235. Erik og Ben er på fisketur.
  De finner et bål, en knokkel og en hule.
  Erik føler at de ikke er alene.
  Erik våkner av en melding fra ukjent nummer: En hodeskalle
  Ben får den samme meldingen.

 236. Jeg synes at boken var litt skummel da de fant ut at det var andre der, og at de hadde funnet en knokkel der som var like lang som låret til Ben. Jeg synes det var ganske spennende bok, men den var heller ikke så spennende at jeg vil forsette å lese den.

  Jeg gir boken 8/10.

 237. Ben og jeg-personen er på fisketur og fisker, men får ikke fisk.
  Jeg-personen finner et bål og viser det til Ben.
  Ved bålet finner de en knokkel og en hule.
  Jeg-personen våkner av en melding-lyd og ser at han har fått en hodeskallemelding av et ukjent nummer.
  På slutten får Ben den samme meldingen.
  Jeg synes ikke boken var så skummel, og passet ikke helt for meg, så derfor gir jeg boken 2/6.

 238. den var spennende tekst. det var en spenningstopp og de hadde spending hele tiden det likte jeg og det er mange ting som er bra med teksten for eksempel, at den begynner sakte og sluter på topp.

 239. Jeg elsker boka den er så spennene og lese. Jeg fikk ikke lest hele boka men jeg ønsket vi hadde den på biblioteket. Du burde lese den her den er super

 240. Den er bra litt skummel men den hadde humor og syntes den er kull og rar vi letter etter flere bein bent neck.
  Jeg gir denne en soleklar 1/10

 241. Jeg syndes boka var spennende fordi de fant masse knokler. Og den var litt skummel men det går helt fint, jeg liker litt sånn skumle bøker. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka. Jeg syntes denne boka burde få en plass i finalen. Hvis jeg skulle gitt den noe poeng så hadde det blitt 8/10! Jeg vil virkelig anbefalt denne boken.

 242. Jeg likte boken veldig godt.Boken var spennende og jeg ville lese mer.boken handlet om at de skal på fisketur men de får ikke fisk. De luktet røyk og gikk bort til der de trodde det var fra. Der fant de store bein og et hull. De begynte og snakke om en morder. Når de gikk til teltet fikk de en melding der det var en hodeskalle.

  Jeg synes boken var litt lite skumen men det er ingen problem.Jeg er glad i skumle bøker så dette er noe for meg.
  for og summere hva jeg synes er at boken er veldig gøy med den kunne vært skumlere og litt mer bilder.
  Jeg gir terningkast 4.
  veldig god bok.

 243. Jeg syntes det var en bra bok på grunn av jeg skjønte alt de sa og snakket om i boka og at det var spennende.

 244. Denne boka var spennende og skummel. Jeg likte boka fordi: den innholdet så mye ting. Og det var så kult hvordan de hadde fått det til og bli en skummel stemning. Det var mange overraskende ting som skjedde for eks melingene av en hode skalle.

 245. Denne boka var spennende og skummel. Jeg likte boka fordi: den innholdet så mye spennende ting. Og det var så kult hvordan de hadde fått det til og bli en skummel stemning. Det var mange overraskende ting som skjedde for eks melingene av en hode skalle.

 246. Boken handler om to gutter som er på telttur når de merker noe mystisk. Jeg syntes at boken var veldig bra. Den var veldig spennende og jeg tror at den passer godt for folk som liker spenning og skrekk.Jeg tror at boken passer bra for barn som er 11-14 år gamle. Alt i alt vil jeg i boken terningskast 6 fordi at boken passet veldig bra til den bok stilen jeg liker, og jeg fikk lyst til å lese mere fra den boken.

 247. Jeg likte veldig godt boka fordi den var skummel og spennende. Jeg likte også hvordan forfatteren lagde en så skummel og spennende stemning. Jeg likte ikke så godt at den var på nynorsk, men jeg likte veldig godt boka fordi jeg liker krim.

 248. Jeg likte utdraget fordi det er spennende. Man får vite hvordan naturen er rundt de og hvordan de ser ut, at de finner litt merkelige ting som det beinet for eksempel. Jeg synes og at utdraget kunne vært litt lengre.

 249. Skallen

  Av Harald Nortun

  Teksten handler om to gutter som heter Eirik og Ben. De er på fisketur på fjellet og tror de har hele Reinsvaten for seg seg selv. Men de er ikke helt sikre. De lukter lukten av røyk. Det var et bål. Det var et hull men de turte ikke å utforske hullet uten lys. Midt på natten får Eirik en melding fra et ukjent nummer med et ikon av en hodeskalle. Først trodde Eirik det var Ben men det var ikke det. Ben fikk også meldingen. Hvem kunne det ha vært?

  Sjangeren til denne boka er grøss og spenning fordi det var mye skummelt som skjer og mye spenning i den. En spennende handling som skjer er når Eirik finner ut at de ikke var Ben som sendte meldingen til han. Utdraget hadde en veldig god handling. Det er enkelt å forstå handlingen.

  Jeg likte utdraget fordi den kom raskt i gang med spenningen og grøssen. Det var enkelt å forestille seg hvordan det så ut som. Jeg fikk bilder i tankene mine. Det likte jeg veldig godt. Min favoritt person i denne boka er Ben. Han er noen som vet når han skal spøke og tulle eller når han skal være seriøs. Eirik virket mer redd og bekymret for nesten alt. Det er to ganske forskjellige personer!

  Jeg synes denne boken fortjener en plass i finalen. Kvaliteten på grøssen og spenningen var høy. Men det er bare en ting som jeg synes kunne ha vært bedre, å beskrive hvordan ting så ut som. Som for eksempel hvordan så teltet ut som? Hva hadde de i den? Det er den beste boken jeg har lest i bokslukerprisen. Utdraget hadde en fantastisk cliffhanger på slutten.

  Terningkast 5

 250. Den virket veldig spennende og jeg kan kjenne meg igjen i noe. Denne boka lagde en litt skummel stemning når jeg leste den. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka

 251. Jeg synes den var bra og spennende fordi den var bra skrevet og den hadde veldig spennende slutt og jeg får lyst til å lese mer.

 252. Jeg synest det var spenndene på slutten pga begge fikk hodeskaller, men det var litt rart at det var så lite hull ingen voksen kunne være der tror jeg, men boken var uansett bra pga det var speninng, grøss og fisker med så jeg gir denne boken 10/9,5

 253. Eg synes boken var spenndene selv om jeg ikke er spesielt glad i grøss og skumle bøker
  jeg tror den passer for 10-12 år jeg gir den terningskast 4 personer som denne boken passer for er folk som liker spennings bøker

 254. Jeg synes at boken var veldig bra den fikk meg til og få frysninger. Det kunne ha vært litt mer beskrivelig synes jeg.

 255. Denne boka er veldig bra den er skummel og grøssende du kan også kjenne deg igjen i boka. Boka er veldig bra og den kan virkelig anbefales.

 256. Jeg synes teksten var veldig spennene. veldig spennene når Ben og Eirik får melding som er et ikon av en hodeskalle

 257. Ben og jeg-personen fisker uten lykke og bestemmer seg for å komme tilbake neste dag.
  Jeg personen ser et bål og sier og viser det til Ben og de begynner å lure på om det er noen der.
  Når de skal legge seg i teltet blir jeg-personen kald i armene og huden begynner å nappe fordi det er kaldt og han føler at noen andre enn han og Ben er der.
  Jeg-personen for melding med et hodeskalle fra et ukjent nummer fra en anonym person og så i slutten for Ben en melding.
  Jeg syns ikke den var så skummel eller gøy fordi det er ikke helt min stil. Terningkast 2 av 6.

 258. Boken var veldig bra syns jeg og spenndene men jeg hadde likke lånt den helt siden den var på måte gøy og kjedelig men jeg hadde gid bra som stemmen min.

 259. Jeg synstest det var veldig spennende og skummel stemning og jeg likte det.
  Jeg har veldig lyst til og lese boken, den høres gøy og spennende ut

 260. Den passer for folk som liker mysterier og skumle ting.
  Boka handler om to som er på fiske tur å så plutselig lukter de bål.
  Jeg gir boka en 3/6

 261. Boka var passe men, Boka var kjedelig for meg, fordi jeg liker skumle bøker. jeg liker ikke denne boka, så terningkast blir 1/10.

 262. Boka handler om to venner som overnatter i skogen, de heter Erik og Ben. De var i skogen og fant et bål med et brent belte og en knokkel i, og litt etter fant de en hule men skulle utforske den neste dag fordi det var mørkt og skummelt.

  Mitt på natta i teltet våknet Erik og så på telefonen og fant ut at noen hadde sent han en melding. Erik trodde det var ben men det var et ukjent nummer, og meldingen var et hodeskalle.

  Bokas var spennende, litt skummel og veldig mystisk i starten. Når boka er spennende og mystisk vil man lese den helt til man får svaret på det som var mystisk i boka. Boka var bra men det var ikke sånn at jeg ville lese hele og klarte ikke å legge den fra meg. Jeg har ikke lest så mange skumle bøker så jeg likte den ikke så gått.

  Jeg gir terningkast 3 eller 4 / 6. noe jeg ikke likte med den var at den var nynorsk.

 263. Boka heter skallen og er lagd av Harald nortun. Den handler om at noen som heter Erik og ben fisker og blir plaget etter en røyk lukt, men bryr seg ikke noe over det. Og etter vært så må de på do så finner de en hule.
  Jeg syntes boka var spennende, men ble litt kjedelig etter vært.

  Jeg gir den ternings kast 4/6

 264. Denne boka vil jeg si at passer for folk som liker litt mystiske bøker. Og handlere om to stykker som er på fisketur men så lukter de noe som ett bål etter det så finner de det bålet og oppi der er det… etter det så får de en melding begge to og der står det…
  Men jeg personlig syntes denne boka var veldig skummel men jeg kan noen ganger være litt skvetten så det kan være derfor. Men den var VELDIG spennene og jeg har veldig lyst til å høre resten av boka.

 265. Boka handler om Erik og Ben. De er ute på telttur sammen langt ute i skogen og hadde tenkt til å fiske. De fikk dessverre ingen fisk. Erik og Ben er plaget av en eller annen røyk/bållukt, som de ikke finner ut hvor kommer fra. Det begynner å bli mørkt, så de skal gå på do før de legger seg. Da finner Erik en hule og et nytent bål. De går tilbake til teltet og legger seg til å sove, neste morgen får Erik en uventa melding.

  Jeg likte boka sånn passe fordi jeg syns det er spennende med skumle bøker, men for meg så ble det litt for lite spenning. Jeg syns det var litt for lite som skjedde og litt for lite som skjedde.

  Jeg gir den terningkast 2 eller 3 av 6, men for de som liker bøker med spenning i og ikke alt for mye spenning, så er denne boka perfekt.

 266. Skallen handler om to venner som er på telttur i fjellene. De fiker men har ikke fått noe napp. De begynner å bli utålmodig å bestemmer seg får å gå inn i telte. Så sier den ene at den må på do og da går også den andre på do. Etter en stund finner den andre ett bål, beltespenne og en knokkel. Så kjenner de på følelsen at de er nok ikke alene her.

  Jeg likte boken fordi det var veldig spennende og litt skummelt som tidig. Å at de fant mye forskjellig i bålet for eksempel. Jeg anbefaler alle som liker grøss og spenning å lese denne boken. Men ikke de aller minste kanskje 9–16 år gammel. Jeg gir denne boken en 5 ut av 6.

 267. Jeg syntes boka var helt ok, den var ikke så skummel syntes jeg og det var ikke helt min type bok. Jeg er glad i grøss og gru sjangere der en foreksempel forsvinner og man må følge etter blod, men det er min mening. Boka passer godt for folk som liker litt grøss men ikke alt for mye grøss syntes jeg. Jeg vil gi boka en 2/6

 268. Det var en veldig engasjerende og spennende bok som man lett setter seg inn i og som man har lyst til å fortsette på. Boken handlet altså om at det var to venner på fisketur, så finner de et bål med knokler på og de skjønner at de ikke er alene. Hvis man dømmer fra forsiden og utdraget ser det ut som at det var en skikkelig skummel grøsser. Stemningen i boka var på starten mystisk og etter hvert skummel. Hvis man liker grøssere burde man lese boka.

 269. Boken var ganske spennende , men jeg syntes ikke den var veldig skummel. Men den var også litt mystisk. Jeg likte at det var enkelt med karakterer og det er lett å skjønne hva som skjer.
  Jeg er en person som elsker skumle historier så denne likte jeg. Jeg liker mere ekte skumle historier altså sånne som faktisk har skjedd.
  Jeg gir boken en terning kast 5.

 270. Jeg syntes denne boka ikke var så skummel mer liksom rar og urealistisk. Man kan jo ikke få meldinger vis man ikke har dekning! Og temaet var heller ikke så skummelt, det burde kanskje ha vært litt mer direkte skumle ting for eksempel at han ene ble borte og han måtte følge etter blod spor. Men det er min mening☺️denne boka passer kanskje ikke for meg ,men det betyr ikke at den ikke passer for deg. Jeg gir den terning kast 1 av 6✌️

 271. Boka var på nynorsk så noen ord var vanskelig å forstå.Jeg synes den var ikke så skummelt men boka fortalte bra om ting som skjer og små detaljer man ikke tenker på når man leser en grøss.Boka har to hovedpersoner Erik og Ben som er på fisketur på fjellet Reinsvanet men de er ikke alene.Boka anbefaler for de som er over 9 eller 8 til 13 og gir den en terningkast 4.

 272. Boka handler om to venner som er på tur høyt oppe på fjellet, og de tror de er alene, men seinere finner de ut at de ikke er alene.

  Jeg likte boka og syntes den var spennende. Boka var lett og lese, det var bare litt dumt at boka var på nynorsk, siden dialekten min er bokmål. Men utenom det synes jeg den var veldig bar og gir den terningkast 5/6

 273. Jeg syntes at boken var passe jeg syntes ikke at den var skummel, men passe det vare lett og lese boken om skallen. Jeg gir den en terning kast 3. den er en bra bok, men det er sikkert andre som liker denne boken og liker grøs og gru.

 274. Jeg likte ikke boken veldig godt fordi jeg syntes ikke den egentlig var noe skummel og er ikke veldig glad i måten innholdet var skrivet på. Det er sikkert andre som liker den godt men for meg så blir terningkastet 2/6.

 275. Jeg synesdet er vakkert skrevet. Jeg forstår bare ikke hvorfor det er plass mellom noen setninger.

 276. Skallen
  Boken handler om 2 venner som er ute på tur høyt oppi fjellene, en av vennene fisker han har ikke fått napp 1 gang. Det begynner å bli mørkt før 1 av vennene begynner og lukte røyk eller noe som blir brent.

  De får ingen fisk å blir utålmodige, så de bestemmer seg for og gå inn i teltet å lege seg. Men først må begge på do de stikker inn bak noen busker der den ene vennen lukter røyk igjen.

  De finner et bål bak busken det er masse rart i bålet f.eks en brent fiskekrok, et belte og en knokkel. De er nok ikke alene her.

  Jeg likte boken fordi den hadde spenning og var veldig gøy og lese fordi den hadde passe tekst og ingen bilder. Sjanger er grøss. jeg anbefaler folk fra alderen 8-17 og lese boken. Hvis du liker grøss og spenning bør du lese boka.
  Men jeg synes ikke boka fortjener å vinne bokslukerprisen eller noe sånt.

 277. Jeg synes den var bra.
  Spenningen ble godt utlevert og mysterie var bra skrevet.
  Kanskje litt mer detaljer hadde vært fint. For eksempel: Gutta kunne klagd mer på myggen (liten detalj, men det gir en ekstra fin touch). Litt mer detalj om Sølve stedet.
  Jeg ville lese mer, men har ikke tenkt å kjøpe boka eller hente den på biblioteket (jeg leser en annen serie).
  7/10 likte den godt, men noen små ting som kunne vært bedre.

 278. Jeg syntes at boka var helt grei. Jeg syntes at det skulle ha vært litt mere spenning i starten av boka, men jeg likte godt at måten forfatteren valgte å gjøre det på var å sende en melding istedet for at morderen kom rett opp til dem. 8/10

 279. Jeg syntes boken var helt grei, jeg vill vite hva som skjer. De som ikke liker alt for skummel bøker men litt burde lese den.

 280. Jeg likte boken ganske bra. Det var spennene helt fra start til slutt, boken fikk meg til og få en spendenne følelse. Jeg har lyst til og lese resten.

 281. Dårlig fordi alle grøss bøker handler om det samme og jeg liker bare ikke grøss jeg liker mere tegneserier

 282. Boken var ok. Jeg hadde ønsket det fantes denne boken i bokmål, men Den var også bra i nynorsk. Boken var spennendene og kul. Boken var spennendene når de fikk meldinger fra en ukjent fyr. De som bør lese denne boken er folk som liker spenning og litt skummle bøker. Andre som holder på å lære nynorsk på skolen er burde lese i denne boken i 15 min før skolen synes jeg. Jeg vil gi denne boken 7/10.

 283. Den var bra men skulle ønske den varte lenger. Den var spennende. Jeg lurer på hvem som skrev meldingen. Jeg anbefaler å lese den for de som liker grøsser bøker.

 284. Jeg syns boken var spennende og morsom fordi den var lett og forstå og det skjedde noe med en gang.

 285. Jeg synes boken var veldig bra. Den ble bare mer og mer spennende og jeg har lyst til å lese boken ferdig. Boken var veldig bra fordi handlingen var på et veldig kult sted, og forfatteren skrev på en bra måte. Terningskast 5.

 286. Hælt ærlig synes jeg denne boken var bra👍🏼👍🏼. Den har en fantastisk cliff-hanger på slutten og jeg vill gjerne høre mer om Ben og Erik. Jeg ble nesten trist når jeg ikke kunne lese mer.😭😭😭

 287. Jeg synes det var ganske bra utdrag. Det var spennende å lese. Jeg lurer veldig på hvem som sendte de hodeskalle.

 288. Den var bra kul historie rart med den hode skallen.

  Jeg ville anbefalt denne boka den er spennene og kul.

 289. Jeg synes den var bra. Jeg vil anbefale den hvis du liker litt penning og krim. Den var bra fordi den hadde spenning i seg, jeg synes den burde være på bokmål også.

 290. Ok, jeg Synnes den var veldig bra bok. Den var fine melommrom å flink til å holde den spennende. Den den var også litt kjedelig men jeg synnes det er kjedelig å lese uansett, men anbefales hvis du liker å lese spennene bøker. 7-8/10!

 291. Jeg syntes denne boken var bra. Den var veldig spennene og jeg har lyst til å vite hva som skjer videre. Jeg syns grøss og gru bøker er veldig spennene og jeg anbefaler denne boken for folk som liker spennende og skumle bøker. 7/10

 292. Jeg synes boken var god spennende. Boken er god fordi den fordi den var spennene og jeg vil lese mer av boken så man burde lese den

 293. Det var et spennende utdrag men jeg personlig er ikke så glad i grøsser bøker, men denne virket enkelig ganske spennende jeg vet ikke om jeg vil lese den eller ikke, men jeg tror alle som liker grøssere bør lese denne. Den virker veldig spennende. Terningkast 4

 294. Jeg synes boka var veldig bra den var spennende og litt spesiel også. Den var bitte litt vanskelig og forstå fordi den var på nynorsk og jeg er østlandsk. Men det er fortsatt en 9,8/10 🙂

 295. Grøss og Gru
  skallen

  Boka handler om to gutter som skal overnatte i skogen. De kjenner en lukt av røyk og bestemmer seg for å utforske plassen den kom fra. De fant ikke noe annet en et bål, en liten hule og en knokkel av et dyr. Da de hadde lagt seg våknet en av guttene ved navnet Erik av at han får en melding på mobilen med bilde av en hodeskalle midt på natten. Han vekker ben som er den andre gutten og sier det ikke er greit at han sender meldinger til ham på natten. Ben påstår at han ikke har sendt en melding og de går inn på telefonen for å finne ut av at det var et ukjent nummer. Da Ben fant fram mobilen for å bevise at det ikke var ham så får han også samme melding av et ukjent nummer.

  Jeg likte fortellingen fordi den var ganske spennende og jeg fikk veldig lyst til å lese mer ettersom det etterhvert ble mer og mer spennende. Det var kult at det var to barn som var på telttur alene. Jeg syntes boka var lett å leve seg inn i og å lese. Teksten sluttet ganske brått og det gjorde sånn at jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg likte at begge hovedpersonene var ganske lystne etter å få vite mer om bålet og at de ville utforske mer på dagen.

  Boka er skrevet av Harald Nortun og sjangeren er grøss.

  Det beste ved teksten var at det ble mer og mer spennende etterhvert som du leste mer. Jeg syner andre bør lese den fordi det er en veldig spennende og litt skummel bok. Jeg synes boken burde ha en sjanse til å vinne bokslukerprisen.

 296. Jeg likte den fordi den var spennende. Og jeg anbefaler for den som liker krim og spenning kan lese den.

 297. Jeg synes denne var litt kjedelig på starten men blir spennende jo mer du kommer inn i det, Den handler om 2 gutter som begynner å lukte røyk og høre rare lyder, midt på natta får de en melding… 4/6

 298. Jeg syntes den var veldig spennende og det var en sånn bok jeg ikke klarer og legge fra meg det var 6 av ti i følge meg det som gjør den god er at den bygger opp spenningen mer og mer.

 299. Jeg syntes den var spennende og bra. Men jeg ble veldig nysgjerrig på slutten hvem som sendte de skallene.

 300. Den var spennende. Jeg syntes det var en bra bok men jeg er ikke så glad i grøsser så det var ikke helt for meg.

 301. Jeg synes at boken ikke helt var for meg fordi jeg levde meg ikke helt inn i den. Den handler om at det 2 eller 3 gutter jeg fikk ikke helt med meg hvor mange det var. De var på fisketur og hørte mye lyder. Hovedpersonen gikk til en stein og da fant de et bål. De fant masse rart rundt bålet. Jeg gir boken 2/6 fordi den ikke var så spennende og jeg synes ikke at den gidde så mye mening.

 302. Boka handler om 2 gutter som har dratt på fisketur og merker en lukt av røyk de ser et bål og de går bort ingen er der bare et hull men de tør ikke å gå inn i hullet, de bestemmer deg til å gå inn i hulen når det er lyst ute. Midt på natten kjenner de noen som tar tak i dem men når han åpner glidelåsen og skrur på mobilen kjenner han ikke at noen tar på ham men da sjekker han mobilen og ser at han har fått en melding som er blank.

  Sjangeren er Grøss.
  Boka minner meg om boka mannen som forsvant.

 303. Grøss og Gru
  Skallen

  Utdraget fra denne boka handler om at to gutter skal sove i telt ved Reinsvatnet. Guttene finner et bål, de pirker litt i bålet med en pinne. Da finner de mange ting, en av tingene er en knokkel med bitemerker i. Den ene gutten måler knokkelen med sitt eget lår for å sjekke hvilket dyr knokkelen kan være fra. De oppdager at knokkelen er like stor som låret hans! De går og legger seg, plutselig får begge guttene en melding fra et ukjent nummer. Noen har sendt guttene en hodeskalle!

  Jeg synes dette utdraget var utrolig spennende, fordi allerede i begynnelsen av utdraget visste en av guttene at det var noen andre som var der. Det var nesten frustrerende og ikke få vite hvem det var som spionerte på guttene. Jeg levde meg inn i historien og kjente at jeg nesten ble litt redd selv. Denne boka er perfekt for de som liker en skikkelig nifs historie. Jeg fikk veldig lyst til å lese resten av boken, fordi jeg vil vite hvem det er som spionerer og sender hodeskaller til de to guttene. Noe jeg synes kunne vært bedre ved boka, var at hendelsene kunne komme mer overraskende på leseren. I dette utdraget var det nesten som om jeg satt og ventet på at de forskjellige tingene skulle skje.
  Ellers synes jeg dette utdraget var bra.
  Jeg synes boka fortjener å være superfinalist.

 304. Grøss og Gru

  Jeg synes at boken var litt skummel fordi Gru og hans bestevennen Grøss er alene i fjellet og så ser Gru og Grøss at det er noen andre i fjellet. Jeg likte boken fordi den var litt skummelt. Jeg synes det var litt spennende fordi Gru og Grøss prøver og vet kem det var. Jeg synes det var enkelt og lese fordi de brukte enkle ord Fordi de ordene som de brukte var enkelt og forsto.Jeg synes det var nesten ingen ting jeg ikke likte i boken. Jeg synes at du burde prøve å lese boken.

 305. Bokslukerprisen

  Grøss og Gru “skallen”
  Sjanger: Skummel

  Boken handlet om 2 gutter (Erik og ben) som er ute på telt tur og fiske før de går tilbake til teltet for og legge seg. På vei tilbake finne de lukten av et bål og en knokkel fra et dyr, Når de har gått litt mer finner de en liten hule. De planlegger å gå tilbake igjen i morgen og legger seg for å sove i teltet. Etter en del tid får Erik en melding av en hodeskalle, så får ben det samme. Hva skjer nå?

  Min mening

  Jeg mener at boken er bra og skummel, Boken passer bra for meg fordi jeg liker skumle grøsser. Boken er på nynorsk men kan fortsatt være enkel og forstå. Boken passer for barn som tåler litt skrekk (8 års alderen). Jeg selv klarte å leve meg selv inn i en historie og lagde et bilde i hodet mitt, jeg skal vurdere å låne den på biblioteket. Høydepunktet i boken hittil er når begge får en ukjent melding av en hodeskalle. Det jeg tror kommer til å skje videre er at Erik og ben går tilbake til der de fant knokkelen og finner flere knokler og kanskje e går inn i hulen og finner ut om hun faktisk var så liten likevel. Det var et fantastisk utdrag fra boken og håper jeg får lest mer. Terningkast 🎲5/6

 306. Boka heter skallen.
  Forfatter: Harald nortun
  Denne boka handler om 2 gutter som er på fisketur og plutselig merker en lukt av røyk. De gikk mot røyken og så såg de et bål med steinar rundt. De fant også et hull som var mørkt. De skulle bruke mobilene til og lyse men de hadde ikke dekning.
  De gikk til og sove sånn at de kunne sjekke det om morningen når det er lyst ute.
  Den ene gutten våkner på natten av en melding fra ukjent nummer , meldingen var bare en hodeskalle. Han trudde det var den andre gutten men så plutselig fikk han og den meldingen.

  Sjangeren til boken er grøsser synes jeg. Denne boka minner meg ikke om noen filmer eller bøker.
  Jeg synes den var bra. Den var bra fordi jeg klarte og leve meg inn i historien og spenningen.
  Jeg synes boken var kjempe spennende at jeg fikk lyst til og lese mer.
  Det som overrasket meg var at de fikk en melding mens de sov , fordi ingen vet hvem den meldingen var fra?
  Hadde anbefalt denne boken for de som liker grøsser og spenning.
  Jeg gir boka terningskast 4/6

 307. Jeg likte boka til Harald Nortun fordi den hadde mye spenning og krim og handlet om Erik og Ben som er på telttur.
  Jeg greide og leve meg inn i teksten og forstå hva boka handlet om.
  For min del trengte jeg ingen bilder fordi teksten var så godt skrevet sånn at du hadde lyst til å lese den.
  Teksten starter med beskrivelser og hvor de er hva de gjorde som er bra fordi da forstår du mer og det gjør sånn at du egentlig ikke trenger bilder.
  Teksten slutter med at de fikk en melding av et ukjent nummer og det er bildet av en hodeskalle.
  Teksten bygger seg opp på slutten sånn at du ikke bare leser den første siden og forstår handlingen fordi du må lese hele teksten for å forstå hva den handler om og det synes jeg er bra.

  Boka er lett å lese fordi den er godt forklart. Jeg synes boka passer for de som liker krim og fantasi.
  Jeg ville lest ferdig boka fordi den var kjempegøy og kjempespennende.
  Jeg vil gi boka terningkast 5 fordi den var veldig spennende og bygde seg opp.
  Det jeg ikke likte så veldig godt med boka var at den var på nynorsk men ellers var det kjempebra.

 308. Skallen
  Jeg synes at boken ikke helt var for meg fordi jeg levde meg ikke helt inn i den. Den handler om at det 2 eller 3 gutter jeg fikk ikke helt med meg hvor mange det var. De var på fisketur og hørte mye lyder. Hovedpersonen gikk til en stein og da fant de et bål. De fant masse rart rundt bålet. Jeg gir boken 2/6 fordi den ikke var så spennende og jeg synes ikke at den gidde så mye mening.

 309. Boka Skallen handler om to gutter som heter Ben og Erik som drar på fisketur og sover i telt på en strand helt alene. De ser at noen har vært der før de, og Ben tror det kanskje kan være en morder. De får begge en hodeskalle melding dagen etter fra ukjent nummer. Så er de egentlig ikke alene? Sjangeren på boken er grøss.

  Jeg likte denne boken veldig godt fordi det var spennende i hele boken og mange detaljer. Det var enkelt å leve seg inn i boka på grunn av detaljene og vanskelig å slutte å lese. Jeg likte at de begge fikk en hodeskalle melding dagen etter de hadde snakket om en morder. Jeg synes at teksten starter litt rett på, men det var egentlig bra synes jeg. Teksten sluttet litt brått, men jeg fikk veldig lyst til å lese videre og se hvordan det går.

  Jeg gir boken Skallen terningkast 6 fordi den var så spennende og gøy. Det beste med teksten var at det var mange detaljer og masse spenning. Jeg synes det var dumt at utdraget sluttet så brått fordi jeg hadde lyst til å lese videre. Jeg synes andre burde lese denne boken. Denne boken fortjener og bli superfinalist.

 310. Grøss og gru av Harald nortun

  Boken handler om to gutter som er oppe på fjellet og fisker, men de får ingen napp.

  Til slutt går de og legger seg men da før den ene gutten en rar melding det er bilde av en hodeskalle han tror at det er en melding fra den andre gutten men det er fra skjult nummer.

  sjangere til denne boken er grøss, forfatteren heter Harald nortun og forlaget er samlaget.

  Jeg synes at denne boken er veldig kul, men det var litt synd at vi ikke fikk vite hva som skjedde etterpå.

  En annen ting som var litt dårlig var at vi ikke fikk vite hva navnet til hovedkarakteren er.

  Jeg liker både bøker og filmer som er grøss og denne boken her var veldig bra fordi det var mye innleving og beskrivelse i det.

  Jeg får veldig lyst til å lese mer jeg vil gjerne at de skal komme ut en bok nummer 2.

  Jeg synnes ut av alle bøkene jeg har lest så lang i bokslukerprisen så burde denne her vinne i år.

  Overalt så gir jeg denne boken en ⅚ fordi det var bra innleving og beskrivelse og fordi jeg liker grøss så jeg synes at folk burde lese denne boken her.

 311. Boken var veldig ok vet ikke kossen jeg skal forklare det men det var ikke så mye som skjedde i boken så terningkast 3/6.🥱🫢🤔

 312. Skallen
  Boken handler om to gutter som heter Erik og Ben, som er på fjelltur. Guttene lukter røyk og bål og går for å utforske. De finner en hodeskalle. De går og legger seg i teltet, men Erik våkner av et pling. Han ser på telefonen sin og ser en hodeskalle. Han vekker Ben og sier: det er ikke morsomt, men Ben vet ikke hva Erik snakker om. Så får Ben selv en melding, som er en hodeskalle.
  Terningkast: 5/6
  Jeg liker at det er spennende. Forfatteren beskriver ting veldig godt. Jeg liker grøsser bøker, og liker at det ikke er så mange karakterer. Jeg liker egentlig ikke å lese ny norsk på grunn av at det er vanskelig å forstå, men dette utdraget var enkelt å forstå.
  Jeg liker ikke så godt at det fortelles med jeg person. Jeg syns det er lettere å lese når fortellingen skrives i tredjeperson.

  anbefaling for folk som liker en god grøsser

 313. Grøss og Gru

  Boka handler om 2 gutter som har dratt på fisketur og merker en lukt av røyk de ser et bål og de går bort ingen er der bare et hull men de tør ikke å gå inn i hullet, de bestemmer deg til å gå inn i hulen når det er lyst ute. Midt på natten kjenner de noen som tar tak i dem men når han åpner glidelåsen og skrur på mobilen kjenner han ikke at noen tar på ham men da sjekker han mobilen og ser at han har fått en melding som er blank.

  Sjangeren er Grøss.
  Boka minner meg om boka mannen som forsvant.

  Jeg synes at teksten var bra men kunne ha blitt skrevet i bokmål for det var litt vanskelig å forstå alt. boken var spennende fordi det var et mysterium i boka og jeg har veldig lyst til å lese resten av boka. Boka var veldig lett å leve seg inn i første setning tok tak i meg og jeg synes at boka bør vinne bokslukerprisen. jeg anbefaler veldig mye til barn å lese denne boka, jeg skal gå å prøve å finne boken og lese den.

 314. Skallen

  Boken handler om Erik og Ben som er på fisketur på fjellet. De tror de er helt alene, men de vet det ikke helt sikkert. Det lukter røyk ute. Det var et bål. Det var et hull i bakken også, men de turte ikke å se hva som var der inne uten lys. Midt på natten får Erik en melding fra et skjult nummer med et ikon av en hodeskalle, og han trodde det var det var Ben som ville tulle med han. Men Ben fikk også denne meldingen.

  Sjangeren til denne boka var grøss siden den var så skummel. Jeg gir denne boken en 5 siden den var så spennende, og du lurte alltid på hva som skjedde videre. Boken begynte veldig rett på med hva som skjedde og spenningen. Jeg har ikke lest en bok som har så bra innhold. Du forstår veldig lett hva boken handler om.

  Jeg likte utdraget av boken fordi du levde deg fort inn i hva som skjedde. Boken får deg også til og tro hva skjer videre. Her er et eksempel “(en hodeskalle lyser mot oss)”. Boken er veldig gripende fordi den er lett og lese. Boken griper tak i meg med en gang jeg begynte og lese. Jeg likte Ben mest i dette utdraget fordi han hørtes ut som en gutt som spøker med andre og er litt kul. Jeg likte ikke Erik siden han var redd hele tiden og hørtes ut som en jente.

  Jeg tror denne boken fortjener en plass i finalen. Boken hadde alltid noe som skjedde som fikk deg til å ville lese mer. Jeg ville gjerne lest hele denne boken. Denne boken hadde skikkelig bra spenning og grøss. Jeg syns denne boken hadde bra spenning fordi det var alltid noe som skjedde og du lurte nesten alltid etter hver side hva skjer nå? Jeg syns at boken hadde grøss som et tema siden den er litt skumlere enn vanlige bøker. Men det er en ting som kunne vært litt bedre, detaljer sånn for eksempel hvordan så den svarte hulen ut hva hadde de inne i teltet. Men denne boken er den beste boken jeg har lest til nå av bokslukerprisen. Jeg anbefaler denne boken til de som ikke blir redd så fort (som meg).

 315. Skallen
  Teksten handler om to gutter som er på telttur som hører mystiske lyder og får ekle meldinger. Sjangeren er grøss. Forfatteren heter Harald Nortun. Forlaget til boken heter samlaget

  Jeg synes teksten er ganske bra fordi jeg får et godt inntrykk av historien helt fra start, derfor synes jeg det er enklere å forstå teksten. Teksten er spennende, og jeg har lyst, å lese. Jeg liker at det er mange adjektiv som beskriver både handlingen følelser og personer. Derfor er handlingen enkel å leve seg inn i. Jeg liker at det alltid er noe mystisk som hviler over fortellingen. Da vil jeg lese mer og vet at det plutselig kan skje noe mystisk eller spennende. Jeg liker at personene i teksten er enkle å kjenne seg igjen i, jeg liker også den lille sansen for humor som hovedpersonene har. Jeg liker at boken er på nynorsk og føler at det er rett og passer til historien. Jeg anbefaler alle som liker grøss å lese boken.

 316. Skallen

  Boken handler om to gutter som heter Erik og Ben. De er på en telttur og fisker. Erik syns at han kjenne en rar bål lukt men fortsette å fiske. Det begynner å bli mørkt og de bestemmer seg for å bare ta ett kast til. Når de har trukket opp så bestemmer sier ben at han må på do. Erik bestemmer seg for å se seg rundt og der finner han en knokkel. Sjangere er grøss. Jeg synes denne boken var egentlig ganske dårlig og jeg likte den ikke på grunn av den er ikke min dype lesestil. Jeg synes at det ikke var lett å leve seg inn i boken fordi jeg ikke forstod hva som skjedde i boken. Den starter rett inn i handlingen som var litt rart synes jeg. Det som overrasker meg er hvor dårlig teksten er, ikke for å være slem men jeg likte den ikke.
  Jeg synes at folk bør lese den fordi man trenger ikke og ikke like teksten bare fordi andre gjør det.

 317. Grøss og Gru

  Jeg liker denne boka for den er lett å leve seg inn i. Boka er spennende og veldig veldig detaljert som gjør at man vil lese mer hele tiden. Boka har en litt skummel handling som gjør at boken blir mystisk og nesten som et mysteriet. Boka har også en litt skummel fremside som gjør at man tenker også i starten at den er spennende som gjør selve boken også litt mer spennende.

  Det som kunne vært forandret er at det kunne vert litt mer beskrivelse om hvordan personene og tingene så ut og hva de hadde som svakheter og som styrker så koken får en 5 av 6 så terningkast 5.

  Denne boka var en bok jeg kunne ha lest for den er detaljert og den er lett og leve seg inn i.
  Det som også er bra med denne boka er at det ikke er bilder og denne boka er så detaljert at man nesten forestiller seg den røyklukten de skrev i boka for eksempel og at man ser for seg de meldingene han fikk og hvordan de så ut. Boka sitt utdrag hadde vært vanskelig å vite hvordan sluttet om man kun leste den første og andre delen.

  Boka sin handling var om 2 gutter som var på telttur og skulle prøve og fiske i et vann inge har fått fisk i noen gang nesten men de var bestemt at de skulle få fisk men det fikk de ikke.
  De fant også et bål med masse mystiske ting i som for eksempel et belte.
  Hver natt når de skulle sove hørte de rare og mystiske lyder de ble faktisk redde denne gang og så hørte de lyder av noen som hvisket og de ble livredde. Den siste natta gikk de for å se på en hule som han ene trodde det var noen i men de konkluderte med at den var for liten til at noen kunne være der og de ventet til neste dag. Når de skulle sove fikk begge to meldinger at ukjent anrop de ble sendt et tegn og en hodeskalle begge ble redde og mistenkelige.

  Sjangeren i denne boka er spenning og krim mener jeg for man føler det for seg og boka sin handling er litt skummel men samtidig veldig spennende og man vil lese mer og se hva det var som lagde de mystiske lydene og de skumle meldingene de fikk.

 318. Teksten handler om noen som heter Erik og Ben som er på telttur men noe skummelt skjer. Sjangeren er grøss. Jeg synes denne boka var bra fordi på slutten av sammendraget fikk Erik en melding av ei skalle selv om han ikke har dekning, og da kan han ikke sende eller motta meldinger, og så fikk Ben det samme. Handlingen er ikke vanskelig men heller ikke lett og leve seg inn i.
  Teksten bygger seg gradvis opp i spenning, den begynner seg ikke rett inn i det skumle. Det som overrasket meg er at han fikk en melding når han ikke hadde dekning. Jeg fikk lyst til å lese mer for å se om de finner ut hvem som sendte meldingen. Det som irriterte meg var at de glemte lommelykt. Andre bør lese denne for den er veldig spennende.

 319. Skallen

  Boken handler om Eirik og Ben som skal på fisketur oppi fjellet. Eirik merket at det var noe det luktet brent og hørte kvister som brakk. Ben trodde det var ikke noe, men så ser de en knokkel som har bitemerker på med der det var brente kvister det var der lukten kom fra. De ville se fordi de lå i en hule, men det var kveld og mørkt.

  Begge to gikk å pusset tenner og gikk på do ute, men da hørte Eirik noe. Noen kvister som brakk og at noen gikk han sa det til Ben han trodde det bare var noen de hadde møtte før turen som skulle komme å si hei, men det kom ingen. Etterpå gikk de inn i soveposen og prøvde å ikke tenke på alt han har snakket om han tenkte mest på en som heter røveren han var en morder.

  Når begge sovnet våknet Eirik, han våknet av en melding lyd fra hans mobil det sto ingenting, men det var en ikon av en skalle han trodde det var Ben han tuller alltid med det. Det var det ikke ben sov, men Eirik våknet han, Ben fikk den samme meldingen og det var ukjent nummer.

  Hovedpersonene er Eirik og Ben. Jeg tror sjangeren er grøss og spenning fordi det var veldig spennendes og litt skummelt.
  Jeg likte veldig godt boken så ville gitt den en 5 eller 4 fordi den var min type bok, men det var noe jeg likte ikke med boken og det var at boken var med jeg-person. Jeg tror at folk som liker spenning og grøss de liker sikkert denne boka.

 320. Bokanmeldelse.

  Teksten handler om Erik og Ben som sover i et telt på fjellet og har hele ‘’Reinsvatnet’’ for seg selv. Sjangeret til denne boken er klart grøsser.

  Jeg elsket dette utdraget siden jeg elsker grøss.

  Et punkt som jeg likte i denne teksten var da de plukket opp en knokkel, det var spennendes.

  Handlingen er lett og leve seg inn i, fordi de beskriver teksten som noe som faktisk kunne hendt. Teksten startet rett inn. Teksten bygger seg gradvis opp (Den blir skumlere og skumlere)

  Noe som overrasket meg var at det ikke var Ben som skrev hodeskalle for og tøyse med Erik. Teksten sluttet uventet, så jeg fikk lyst til og lese mer. Teksten var kanskje litt vanskelig og lese siden den var skrevet på Nynorsk.

  Noe som irriterte meg var at de ikke gikk inn i hulen.

  Vet ikke om denne burde vinne bokslukerprisen siden jeg ikke har lest alle anmeldelsene, men det er min favoritt til nå =)

 321. Skallen:

  Denne boka handler om to gutter som heter Erik og Ben.
  De er på fisketur på fjellet og har heile Reinsvatnet for seg selv og sover i telt, men er de egentlig alene?
  Sjangeren til boka er grøss og litt spenning.

  Jeg synes boka var kanskje litt vanskelig å lese siden det sto på Nynorsk, men jeg kunne forstå litt og da var det ganske spennendes.
  Jeg hadde kanskje lest videre hvis det sto på Bokmål fordi da hadde det vært enklere å forstå, men utenom det så hadde det vært en grei bok å lese.
  Jeg har også lyst til å vite hvem som står bak meldingene av et ikon av en skalle til Ben og Erik og jeg likte også at det var detaljert i boka.
  Jeg gir boka terningkast 4/6.

 322. Skallen.

  Teksten handler om at det er en Gutt som heter Erik og en annen Gutt som heter Ben.
  De er på telttur og at det er en mystisk nummeret person eller en ting som har skrevet en hodet skalle.

  Navnet eller telefon nummeret er Anonymt.

  En hodet skalle mener RIP og det mener døden. De blir litt reddet siden de tror at de ikke er alene. Nå er de litt terrified over hva som kan være der eller bo der.

  Jeg gir boka en 5. Det er også en ganske bra utdrag i fra boka siden jeg tror at det kommer til å bli en ganske bra bok og dere må lese boka for å finne ut om de overlever eller dør.

 323. Det var vanskelig å forstå hvis du ikke forstår nynorsk eller leser nynorsk, men jeg
  Forsto at det handler om Eirik og ben som var på fisketur i fjellet sammen da Eirik begynte å lukte røyk, de finner ett bål med en beltespenne og en knokkel som de trodde kom fra et dyr, de blir litt redde og drar tilbake til telte, neste morgen får Erik en melding på mobilen sin, en hodeskalle, det var fra en ukjent nummer. Denne boken var litt skummel og veldig vanskelig for meg å forstå. Terningkastet er 2 fordi den er litt skummel og jeg liker ikke skummel bøker og fordi den var nynorsk. Jeg hadde anbefalt denne boken til de som liker skummel bøker og de som leser nynorsk eller har lyst å lese nynorsk.
  Hadde sagt at aldergrensen er 10+. Den var fortsatt en god bok fordi det hadde vært kjedelig med samme sjanger på alle bøkene.

 324. Teksten handler om Erik og Ben som er på fisketur på fjellet. Vannet de fisker på heter Reinsvatnet de har hele vannet for seg selv. Men er de egentlig de eneste som er der. De finner litt brent ved, en brent fiskekrok og en brent beltespenne. Erik våkner med et rykk, hva var det som vekket han var det en lyd. Han før en melding på mobilen en hodeskalle. boka ligner på de bøkene Camilla og Viveca Sten har skrevet

  Det er ikke så lett for meg til å leve meg inn i det siden jeg pleier pleier ikke sove ute i telt. Teksten har veldig mye beskrivelse som kan gjøre at folk syns at det er enklere at folk kan leve seg inn i det. Hoved personene blir jo ganske redde siden de får en bilde av en hodeskalle. Teksten slutter jo brått og litt uforventet siden den slutta rett trer de fikk meldingen. Jeg syns at teksten var litt kjedelig. Det jeg likte var at det var veldig mye beskrivelse og hvordan de følte. Det jeg ikke likte er at teksten var jo litt kjedelig og at teksten sluttet rett etter de fikk meldingen.

  Jeg gir denne boka en 1/6.

 325. Eg synes boka var passe bra fordi eg skjønte ikkje så mye av den boka så eg gir den terningkast 3 eg anbefaler 8 til 12.

 326. Jeg syntes denne boka var bra, fordi det var spende at begge fikk samme melding av en hode skalle. Jeg anbefaler boka til 9-12 år. jeg gir terningkast 5

 327. Jeg synes boka Hvar bra fordi, boka Hvar spennende.
  Jeg anbefaler boka for 10 til 12 åringer.
  Jeg gir terningkast 7

 328. Boka handler om to gutter som heter Erik og ben som er på fisketur på fjelle som har heile reinsvatnet for seg sjølv.
  Jeg synes boka var som passe den var ikke spennende for meg så kan det henne at den er spennende for andre. Det jeg likte med boken var bilde og skrifte på forsiden . Så jeg anbefaler boka til 5 klasse og som liker skrekk film . Jeg gir den tæring kast 4.

 329. Jeg syntes boka var passe bra, fordi den var litt spennende.Jeg anbefaler denne boka for 9-12 år.Terning kast 3

 330. Boka handler om at de finner bein som er spist av og de prøver og finne ut litt mer om det, og at de lukter et bål også prøver de og finne det også skjer det litt rare ting der.

  Jeg syntes boka høres spennende ut fordi jeg liker litt grøss og sånt. Så jeg tror det er en fin bok. Det jeg liker om boka er at det er skrekk og at boka er spennende. Denne boka er en sånn bok at det blir mer og mer spennende.det er egentlig ikke noe jeg ikke liker så langt jeg har lest så jeg har ingenting å si om det.

  Jeg synes boka passer for alle slags skjønn, og jeg syntes den passer fra 7 og oppover. Jeg syntes at den passer får folk som liker skrekk. Hovedpersonen har litt mørkt hår???? Og jeg tror at kanskje hovedpersonen liker spennende ting.

  Jeg gir denne boka 8,2 av 10

 331. Jeg synes at denne her boka er rå!!! Fordi at jeg liker litte granne grøss. Jeg anbefaler boka til 10 til 13 år fordi den er so langt. jeg gir denne boken en 4.

 332. Dette utdraget var veldig spennende. Boken var bygd opp slik at den startet med et smell. Med en gang ble vi kastet inn i fortellingen på et sted hvor det var midt i en spennende handling. Forfatteren har skrevet på en måte som gjør at vi kan se for oss hvordan det ser ut og hva de føler. Mange skumle ord. Vi likte dette utdraget og den var med på å få oss til å ønske å lese hele boka for å vite hva som skjer videre.

 333. Sjangeren er skummel og jeg syns at femte klassinger burde lese den. Boken handler om to gutter i skogen og skal være der i natt i en telt. Merke greier skjer mens de er der. De finner en knokkel, men de vet ikke hvilket skapning det er fra. De tror det er en røver. De tror han drepte folk. De er i skogen og har ingen dekning. En av dem får meldinger men fra hvem? Jeg gir den 4.5/6 den var bra men litt kjedelig.

 334. Jeg syns at boka var bra ,fordi jeg liker skumle ting. denne boka er anbefalt 8 til 13. 6 av 10 stærner.

 335. Det handler om at Erik og ben sover ute i telt på fjellet, de føler ag noen ser dem.
  Jeg likte at denne boka har mange detaljer og at det starter å bli spennende ganske fort.
  Jeg likte ikke at boka ikke var på bokmål fordi det var litt vanskelig å lese hva som stod der.
  Jeg syntes denne boka kan passe for hvem som helst i barneskolen, men kanskje alder 8-12, fordi den var ikke så skummel men språket var litt vanskelig. Hovedpersonen virka litt usikker på hva som skjedde og han virka nysgjerrig, terningkast 3.

 336. jeg synes den var passe bra, fordi jeg synes den var ganske spenndene å gøy jeg ambefaler den til 10-14. Jeg gir terningkast 4-6

 337. Jeg syns at boka var bra ,fordi jeg liker skumle ting. denne boka er anbefalt 8 til 13. 6 av 10 stjærner.

 338. På starten startet boken litt kjedelig. Boken handla om 2 gutter som var på fjellet. Etterhvert så ble den enda mer spennende. Jeg syntes denne boka burde få terningkast 4/6, den slutta ganske irriterende fordi jeg ville vite hva som skjedde tilslutt men det ble ikke noe av. En ting jeg likte med boka var måte han trodde Ben sendte meldingen når det ikke var dekning der. En ting jeg ikke likte var at Erik vekka Ben. Hvis du liker spennende og litt skumle bøker så burde man lese denne boka.

 339. Boken er litt vanskelig å lese fordi dialekten er litt vanskelig å forstå
  Også hadde den ingen bilder ellers så hadde den vært mye bedre så jeg gir terning kast 3

 340. Jeg synes at den var bra fordi den var spenene så jeg gir terning kast 6 av 6. Jeg anbefaler folk som er 9 til 13.

 341. Grøss og Gru (skallen)

  Denne boken handler om to gutter/menn som fisker i et vann som heter reinsvatnet og camper. De lukter noe brent og kommer til et bål. Bålet er brent og de finner skjellet av et dyr og de prøver å finne hodeskalle av dyret for å vite hva det er. De har på en følelse at noen ser dem fordi det er høye steiner der så det er lett å spionere. De finner en hule…. Det skjer masse andre spennende ting.

  Det skjer masse spennende og grøsse ting i denne boken. Den er spennende fordi det skjer alltid noe rart og skummelt i boken. Jeg anbefaler denne boken til folk som liker bøker som er spennende og skummel. Det var lett å forstå handlingen i boken. Jeg levde meg i historien fordi det var en veldig spennende tekst og jeg måtte bare lese videre for å vite hva som skjer.

  Terningkast 6!!! «Skjer alltid noe spennende i hver setning!»

 342. Grøss og gru skallen

  Boka handler om to gutter som gikk på en telttur ved et vann. En dag fisker de og skjenner lukten av et bål. De finner også knokler. Jeg synes at boka var ganske bra fordi den er spennende. Jeg opplevde ikke boken som så skummel og det synes jeg er greit. Jeg får litt lyst til å lese boka mer fordi at slutten var spennende. Terningkast 4.

 343. Denne boken var spenende nesten litt skummel, jeg liker at det er litt spending tror kanskje jeg kommer til og låne den gir boka 8/10

 344. Boka var litt spennende, men mest kjedelig fordi jeg ikke forstod så godt nynorsk.
  La være å lese den hvis du ikke kan nynorsk, men hvis du kan nynorsk så er boka fin.
  Jeg opplevde boka som en grei tekst.
  Terningkast 2

 345. Jeg synes boka var passe bra ,fordi den ikke var så spennende. Jeg anbefaler denne boka for 10 åringer.

 346. Skallen

  Jeg synes at den boka var passe fordi den var litt kjedelig på starten men ble skummelere etter vært. Jeg tror resten av boka er ganske bra. Jeg likte at de starta med ar det var rolig også ble det skummelt. Jeg synes folk som liker spennende tekster kan lese denne.

  Terningskast 5

 347. Den var ganske gøy å spenndene jeg anbefaler den for 10-14 siden den kan være litt skummel.
  terningkast 4-6

 348. Denne boka handler om en jente og en gutt som skal telte i skogen. De hører rare lyder på natta og på morgningen. På morgningen oppdager de at begge har fått en tekstmelding med en hodeskalle på. Jeg syntes boka var litt spennende men ikke veldig skummel. Den fikle meg til å ville lese videre om hvem som spente de tekstmeldingen og sånt. Denver spennende og morsom av det jeg leste. Jeg likte at de forklarte litt hvordan hun følte seg. Jeg likte også at den fikk meg til å ville lese videre, det er sånne bøker jeg får lyst til å lese. Jeg vil si at boksa passer til 4 til 5 klassinger som liker grøss og litt skumle bøker. Hovedpersjonen altså ben var nysgjerrig lett skremt og litt overtroisk. Hun virket kul. Jeg vil si at denne boka er en 4. men får andre som liker skumle bøller litt mer kan den være bra. Så jeg gir boka et terningkast 4.

 349. At de kan kale det en grøsser er helt synsykt det eneste skumle var dialekta.
  Boka var helt elendig terning kast -9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999/10

 350. Boka handler om to gutter som er på telt tur på et fjell. De tror de er helt alene, men en av dem føler de ikke er. Når de er ferdig med og fiske finner de et bål der det er en knokkel. Da de står opp så får begge en melding med 💀. Jeg syntes boka var litt kjedelig. Jeg syntes grøss er kjedelig og lese, fordi det alltid er dårlig lagd. 2 ting jeg liker med boka var at… ingen ting. 2 ting jeg ikke likte med boka var at det var kjedelig og ikke skummelt. Anbefaler boka for 9 åringer som liker krim:) hovedpersonen var redd og usikker. Terningkast 1 1/2.

 351. Boka handler om to gutter som er oppe på et fjell på telttur alene. Plutselig lukter han ene en sterk bållukt, og senere lukter han andre den også. Når begge lukter den andre gangen, lukter det også grillet kjøtt. Når de legger seg, våkner de midt på natten av at han ene har fått en melding, men han tror det er kompisen som har sendt. Plutselig får han andre den også, og da skjønner de at det er en helt random person som bruker skjult nummer. Personlig syns jeg boken var kjedelig, og lever ikke helt opp til det som skal være en «grøsser». Jeg liker at det har potensialet til å bli en grøsser, og at de er litt strandet oppå fjellet med en «random»person de ikke vet hvem er. Jeg liker ikke at den er ganske kjedelig, og at det tar tid før det skjer noe gøy. Derfor var den kjedelig og ikke passet for meg. Boka passer for folk som blir veldig fort skremte og yngre barn som liker «spenning». Hovedpersonene er ganske redde og er gutter. Boken passet ikke for meg personlig så jeg gir terningkast 2/5.

 352. Dette er en ekstremt spennende bok som handler om to som er på tur på fjellet, jeg skal lese denne boken selv, terningkast 5

 353. Jeg synes at teksten var spennene fordi det var mange detaljer som jorde boken mer skummel og fikk meg ti og ha lyst til og lese den.

 354. Jeg syns innlegget fra boken var bra, jeg syns den var ganske spennene på starten. Jeg vil gi den terning kast 4/6

 355. Det er fint at den er på et anen dialekt. Jeg er ikke så glad i grøss bøker men den får en 4/6. den passer nok for 9-14 år, den har passe med tekst og enkelt å forstå hva som skjer.

 356. Den var spennende på slutten. Den var litt vanskelig og lese siden den var på nynorsk men det var en spennende fortelling 8/10.

 357. Skallen
  Den var bra, veldig tydelig hva som skjer.
  Fin tekst, ikke den letteste teksten.
  Var spennende, litt skremmende ellers helt greit.
  Kunne passet for 9-13 synes jeg.
  Likte begynnelsen.
  Kunne hatt mer adverb og adjektiv.
  Den startet rolig, men økte spenningen fort.

 358. Jeg syntes den ikke var spennende eller gøy. Jeg likte den ikke så godt.

  Jeg syntes den varte lenge.

  Jeg syntes den var litt kjedelig fordi det skjedde egentlig ingenting.

  Teksten passer for de som liker skrekk og grøss.

 359. Skallen.

  Jeg syntes at boken var bra terningkast: 5

  Den var bra fordi den ga spenning og gjorde sånn at man kan tenke seg til hva som kjer.

  Kan kanskje at jeg skal kjøpe boka.

  Stikkord:

  Spennende, artig, noice, bra.

  Passer for 8-16 år.

  Skolen burde kjøpe denne boken.

 360. Skallen-Harald Nortun

  Jeg synes at utdraget var kort, og det skjedde nesten ingenting. Det var litt kjedelig å vente så lenge på noe som ikke skjedde.
  Jeg syns den var kjedelig, men det er bare min mening.

  Jeg ville likt den litt bedre hvis den var på bokmål, fordi jeg forstår sånn seriøst ikke nynorsk.

  Dette utdraget var ikke skummelt, og jeg liker når ting er EKSTRA x100000 skummelt. Så hvis det var mer skummelt, hadde det vært bedre.

  Denne boken egner seg for 0 år og oppover.

 361. Jeg synes teksten var veldig skummel jeg fikk gåsehud, og den var litt artig. Jeg kjente meg veldig godt igjen. Jeg tror teksten er passende for alle som kan lese, som ikke blir like redd som meg. Forfatteren har skrevet veldig korte setninger, det var bra fordi det var lett å lese. Teksten er skrevet på nynorsk og det er kjempebra, for det hadde vært teit på bokmål.

 362. Jeg trodde boken skulle bli kjedelig. Men når jeg bare startet så skjønte jeg at det var noe for meg! Jeg skal kjøpe boken hvis jeg finner den. jeg synets den høres veldig spenene fordi jeg liker litt sånn mysterier og jeg håper at hele boken er like spennene

 363. Boken handler om to gutter, Ben og Erik som var på fisketur i fjellet. Erik synes det lukter brent, de fant en bålplass med en knokkel. Knokkelen var like lang som en legg. Guttene tenkte at hvis dem fant skallen kunne de finne ut hvilket dyr det er. De fant et hull i bakken men de gikk ikke inni d fordi det var mørkt. de la seg for å sove. De voknet opp til å ha fått bilde av hodeskalle selv om de ikke hadde dekning.

  spennende bok. Den var ikke så skummel og man fikk heller ikke se resten av boken som gjorde at man ikke vet fortsettelsen. det var en bra bok. 6/10

 364. ikke anbefalt ikke spennende og sakte relly boring.no god ikke skume nok. gjore inntryk på att folk er under dreven. opssumering

 365. Jeg likte boken, men det var ingen favoritt fordi jeg liker ikke grøssere så veldig godt. Boken var spennende og litt skummel, men ingen av bøkene jeg har lest har jeg blitt redd av. Jeg syns at det var rart at de begge fikk melding av et ukjent nummer og at det var en hodeskalle, hadde likt å vite hva som hadde skjedd hvis de gikk ned i hulen.

 366. jeg likte dene boken spesielt fordi. historien for son som jeg har forståt er de gode venner og har et spesielt vennskap og den er skrekelig god

 367. Jeg syntes boken var passe bra. Jeg likte godt da de fikk en melding av et ukjent nummer. Jeg ble litt skuffet over at det ikke var så spennende på starten, Men jeg likte at det ble mer og mer spennende. Altså terning kast 2/6

 368. Boken handler om Ben og Erik som drar på fisketur. Det er mørkt, og de finner et hull de skal sjekke ut neste dag. Neste dag, når de våkner, får de en melding fra et ukjent nummer. Et hodeskalle.

  Boken er veldig spennende og man får en følelse at man er der, fordi forfatteren forklarer godt.
  Jeg likte det lille utdraget veldig godt, fordi jeg liker spenning og det skjer noe hele tiden.
  Så jeg gir den en 9/10.

 369. Boka var ikke den beste boka jeg har lest, men jeg liker grøssere, men der er bare det at jeg liker når folk dør i bøker, så der er et tips til deg forfatterdude!!
  I DIN NESTE GRØSSER MÅÅÅÅÅ NOEN DØ FOR AT JEG SKAL GIDDE Å LESE DEN!!!!!
  Men den var veldig bra da. Du må også lage en bok som handler om en jente som er blitt gal, og vil drepe seg selv, men så kommer noen å hjelper henne, så blir livet hennes bra igjen! hahaahhahahhahahaaha! Det er historien min. loool! hadet!

 370. jeg synes boken var helt ok for det skjedde lite men det jeg syntes var litt spennende det var da han fikk en melding av en dødnings hode, men jeg er litt nysgjerrig på hele boka da. jeg har lyst til og lese hele boken for det ble litt og litt mer spennende. jeg gir boka en 5/10

 371. Boka var ikke den beste boka jeg har lest, men jeg liker grøssere, men der er bare det at jeg liker når folk dør i bøker, så der er et tips til deg forfatterdude!!
  I DIN NESTE GRØSSER MÅÅÅÅÅ NOEN DØ FOR AT JEG SKAL GIDDE Å LESE DEN!!!!!

 372. Da jeg leste, la jeg merke til at jeg ville lese hele boken. Denne boken var både spennende og litt skummel. Jeg kan ikke så mye nynorsk, men det er fint å øve. Jeg liker bøker med mye tekst fordi jeg ELSKER å lese. Det som er bra med boken er at det ikke er bilder. Da kan man lage egne bilder i hodet. Jeg trodde jeg kun kom til å lese Erin Hunter bøker, men denne boken var nesten like bra! den fortjener 9/10.

 373. jeg likte denne boken spesielt fordi den var skummel men anneledes. fordi den var om vennskap og den var morsom

 374. den va sånn passe bra. likte å lese den. kan tenke meg å lese boka. men en tekstmelding e ikkje så skummelt syns æ 😀

 375. Veldig bra bok! trist at det sluttet akkurat på spendingen, var trist at boken var nynorsk. elsker grøssere og sånt, anbefaler at dere leser denne boken! lurer virkelig på hva som skjer. jeg likte når han fikk meldingen. ønsker at alle leste hele utdraget(fordi det var veldig bra). jeg ble overasket når de fant beinet.

 376. Den var bra, men det var ikke den beste boken, den var spennende og litt skummel.
  Vis jeg kunne si hvor bra fra 1-10 hadde jeg sikkert sagt 6/10

 377. Jeg leste boka for litt siden og jeg synes den var helt ok. men ikke mye skjedde så jeg sier at den var bra.

 378. Jeg syntes boka var spennende men ikke så bra fordi jeg syntes at det skjedde litt lite handlinger i boka. Syntes også at boka var litt vanskelig å lese siden jeg snakker bokmål og boka er på nynorsk. Ble litt nysgjerrig når de fikk en hodeskalle på melding fra skjult nummer. Men unntatt at det var litt lite handlinger var det en bra grøsser. Anbefaler boka til folk som liker grøssere og folk som forstår nynorsk.

 379. Jeg her aldri hatt noe interesse i skrekk bøker men denne bokens utdrag er ikke så verst. Den har god beskrivelse og har en spennende historie. Men jeg liker ikke å lese nynorsk så godt for det kan være noen ord som man ikke forstår, men utifra likte jeg utdraget veldig godt! Terning kast 3

 380. Denne boka var veldig spennende og det var en veldig bra bok
  Denne boka handlet om to gutter som heter Eirik og Ben som er på telt/fisketur uten noe dekning.
  Plutselig mitt på natta så for Erik en meling som er sent fra ukjent nummer, i den melingen er det en emoji av en hodeskalle.

 381. Jeg likte denne boken men den er nynorsk og det ødela den men jeg liker grøsser bøker så jeg likte boka veldig godt jeg gir den terning kast 💀💀💀💀/💀💀💀💀💀

 382. Jeg syns boka var spennende og skummel fordi han som leste lydboka var veldig flink til å lese den på en skummel og spennende måte og det likte jeg veldig godt. Det var ekkelt at de fant knokler og andre tin som ikke hørte helt hjemme der de lå. Jeg har lyst til å låne resten av boka senere. Jeg håper denne boka blir en superfinalist. Jeg tror barn fra 11-14 år vil like boka godt fordi det er krim og spenning og litt skummelt. Jeg gir boka terning kast 5.

 383. Det var en litt skummel bok, men sykt bra! Dette var veldig realistisk, det kunne jo hendt i virkeligheten. Hvis man liker skumle og spennende bøker så er dette boka. Denne fortjener å være superfinalist. Den er litt skummel, så den passer nok bra til 9-13 åringer.

 384. Vi likte forsiden veldig godt og fikk lyst til å lese boken bare av å se forsiden. Fargene, lyset, den redde, bakbundne personer og det skumle treet med kniven som kanskje ikke er et tre! Utdraget gjorde oss nysgjerrige på historie. Stemningen ble bygget opp og man ble nesten paranoid selv av å lese.

 385. Jeg synest denne boka var ganske spende å morsom. jeg er ikke så glad i skumle historier men denne var ganske bra.

 386. Jeg syntest boka er bra og spenende. jeg er ikke så glad i å lese skumle historier men denne var ganseke bra.

 387. Jeg syntes boken var veldig bra for å være nynorsk og jeg har ikke det som hoved mål engang. Det er en kjempe god bok for folk som liker grøsser og jeg like ganske godt grøsser og bøker som er litt son overaskene, alt kan liksom skje. At du bare må lese videre og jeg har veldig lyst til å lese hele den var så spennene og jeg vil gi den 9/10.

 388. 1. Den var veldig bra.
  2. Super! Jeg fikk gåsehud. Dumt vi ikke fikk høre hele.
  3. Super, fordi den var skummel og kul.

 389. Jeg syns den var veldig kul og dem som lagde den var veldig flinke å finne på skumle grøss og gru bøker. den kunne holde litt på spenningen, og jeg liker når det slutter med en skalle.

 390. Jeg likte boka fordi den var spennende Fordi det handla om en som var på telt tur og telt turen ble til en skrekk fortelling.😄

 391. Boka var bra og spennende og lese. Jeg syns dem burde hatt med litt mer fra boka.
  Jeg vil hjerne lest hele boka. Men det var en bra. Bok så vis noen ikke ha lest den så ville jeg anbefalt og lese den.

 392. Jeg likte at det var spennende at dem var på telttur det likte jeg at dem var alene på fjellet og mystisk nummer med melding med en mystisk skalle.

 393. Jeg likte den fordi det var en som spiste andre og at dem ble redd å at ham trodde at han ble holdt

 394. Det var gøyt og spennende da han fant en knokkel jeg håper det var en menneske knokkel og det ble spennende da han fikk en knokkel melding fra et ukjent nummer hvis det er en fortsettelse i den virkelige boken sp har jeg lyst til å lese den du er veldig flink.
  Og veldig spennende bok.
  Jeg elsker grøss bøker og veldig spennende jeg like en del dreping bøker for å være helt ærlig.
  Du er god.

 395. Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig og ikke hadde ikke så mye aksjon og den var ikke skummel.

 396. Jeg likte den forde at den ble mye mye spennende og den var ikke så morsom
  Men den var en fin og gøy historiel👏🫦.

 397. Jeg likte den fordi den var spennende og det var gøy at de fikk en ukjent melding.Den Vear også gøy fordi de fant et skjelet.

 398. den var bra., men ganske skummel, fordi men ikke fikk vite hvordan den endte. Men ellers var den bra.
  Terningkast: 4

 399. Jeg synes den var spennende men ikke så mye mangler litt spenning.
  Jeg likte at de fant et bein og de fikk en rar melding av en hodeskalle.💀

 400. jeg syntes at den var ganske kjedelig for det var en bok som skulle væree skarek men ble ikke skrekk

 401. Jeg likte de fordi at den var kul og spennende og det var spennende med de kule lydene.

 402. Den var morsom eller skummel.
  Og jeg kunne kjene meg igjen.
  og dem fikk en merkelig melding.
  👏

 403. jeg syntes at dette utdraget var ganske kjedelig og ikke så intresang men vis det hadde vært mer skrekk hadde jeg digget den min ikke hel min type med bøker som skal være skrekk men blir ikke skrekk

 404. jeg synes den var spennene fordi han var i skogen og så fikk han et ukjent nummer på telephonen sin det var ikke Erik som hadde gjort det så hvem kunne det være da.

 405. Jeg likte den fordi at jeg kunne kjenne meg igjen, og være på telttur og plutselig våkne opp av lyder. Forfatteren gjorde historien spennende med mye beskrivelser.

 406. jeg synes at dette utraget var bra og jeg liker grøs og gru. det eneste var at den var på nynorsk.

 407. De fleste i klassen syns boken virker veldig spennende, og hvordan spenningen bygges opp. Forsiden gjør at en får en ubehagelig følelse som f.eks. treet som kanskje ikke er et tre allikevel. Slike ting gjør at vi har lyst til å lese hele boken. Bildet er skummelt og man oppdager f.eks. kniven.

 408. For meg var denne teksten veldig spennende og jeg vil anbefale denne boka til folk som liker spenning. Hvis jeg hadde måtte velge mellom 1-10 hadde jeg sakt 7,5. det beste for meg med teksten var da de fant knokkelen det var da spenningen begynte.

 409. Jeg synes boka var helt grei men det var litt vanskelig å forstå fordi den var å nynorsk.

 410. Dette var ikke min type men jeg forsto at den var skummel det var litt ord jeg ikke forsto det var litt av grunnen.

 411. Oi… Den var litt scary. Det var noen ord i boka som jeg ikke skjønte hva betydde. Jeg vil si den var veldig bra! =) Jeg er litt usikker på den, den er jo ikke favoritten min heller da! Men det går bra.

 412. Boken var egentlig ganske kjedelig den manglet spenning og noe innhold den var ok men jeg kommer ikke til og lese boken

 413. jeg synes den var bra, det er gøy med krim bøker synes jeg.

  uansett her er oppskrift på å lage vaffler

  Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.
  Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 1/2 time. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk.
  Stek vaflene og server dem gjerne varme.
  Serveres med syltetøy, rømme, sukker, smør og/eller brunost.

 414. Jeg forventet denne boka å være mer skummel. Det var egentlig ingenting her som faktisk var mystisk eller skremmende. Jeg ble ganske skuffet. Innteresang var den heller ikke. Jeg gir den terningkast 1.

 415. Grøss og Gru skrevet av : Harald Nortun.
  Grøss og Gru handler om to gutter som heter Erik og Ben de skal på fisketur i fjellet men plutselig begynner Erik og lukte røyk. De tror de ikke er alene. Også da skal de til telte. Så hopper de inn i soveposen. Så begynner de og prøve og sove. Men så våkner Erik av en lyd. Hva kan det være? Så sjekker Erik telefonen hans. Han har fått en melding fra skjult nummer. Det skjulte nummeret sendte bilde av en hodeskalle.
  Boka passer til de som liker krim.

 416. Jeg synes at dette utdraget var kult fordi jeg liker spenning og grøsse bøker. Det jeg likte var at det var kult og det var swag. Det jeg ikke likte var at det var på nynorsk. jeg anbefaler denne for folk fra 10-16. terningskast 5👌👌😍😍🙌🙌💀💀⚰️⚰️

 417. jeg likte utraget veldig godt det var veldig spendene og det er veldig gøy med grøsser.

  jeg likte ikke at utraget var på nynorsk fordi da er det litt vanskelig å forstå nynorsk ellers var boken veldig bra.

  jeg syntes boken passer til barn fra ti til fjorten år.

  å derfor gir jeg terningkast fem fordi jeg likte boken veldig godt.

 418. Jeg syntes at utraget virket helt greit, Det handlet om Erik og Ben som er på fisketur i fjellet sammen da Erik beggyner å lukte røyk, de finner ett bål med en beltespenne og en knokkel som de trodde kom fra et dyr, de blir litt redde og drar tilbake til telte, neste morgen får Erik en melding på mobilen sin, en hodeskalle, men hvordan fikk han den det er jo ikke dekning der oppe, Ben våkner og før den samme meldingen på sin mobil, det er fra et uksent nummer.

  Jeg syntes denne boken virket spennende.
  Jeg er ikke så innmarig glad i grøssere så jeg vil gi denne boka et terningskast 3, fordi den var ikke helt etter min smak.
  jeg tror denne boka passer til barn mellom 10-13, og fplk som liker grøssere. 🙂

 419. Erik og Ben er på fisketur. Da kjenner Erik en brent lukt av røyk av bål av brent ved er det bare lukta som har vært her hele tiden for jeg har en liten følese at noen ser på nå.

  boka var bra ,men jeg likte den ikke så gått den var sånn passe jeg liker ikke grøsser.
  terningskast 2

 420. Denne boka handler om to gutter som er på fisketur. og så finner de noen rare ting i et bål.
  Jeg syntes denne boka var ganske spennende og jeg får lyst til og lese mer og finne ut
  av hva som skjer i resten av boka.
  Sjanger: grøsser
  Boka var litt skummel så den passer ikke for de minste alderne, men kanskje for de som liker grøss og ikke er under 9 år.

  Terningskast 4
  Laget av Mikkel

 421. Jeg syntes boka var sånn passe skummel. Veldig kjedelig. Syntes det var dritt at bok var på nynorsk.

 422. Ja eg har hørt om forfattaren før. Ja eg veit noka om boka. Den lignar på ein film som handler om grøss. Tanken min blir at den handler om grøss og gru. Ja den gjør litt om personen og litt om teksten. Omslaget den visser at ein gutt løper vekk. Min tanke blir at den blir gøy og spennende og at di er ute i skogen. Di personane som er med er Ben og Erik. Den spennende og litt skummel. Nei eg får ikke hint om kva som skjer. Minner om eit spill. Den handler om to gutter som er og fiske og skal sove i same telt. Og så kjenner de ein bål lukt. Ja en var veldig gøy. Terning kast 5

 423. Denne boken var spennende. jeg liker skumle historier og bøker og denne traff blink. Den var helt passe skummel.
  jeg gir den terningkast 4

 424. Jeg syntes denne boken var spenene fordi jeg liker grøssere og forfatteren var flink til å byge opp spenningen.
  Jeg gir den terningkast 3/6.

 425. Jeg likte denne boka fordi jeg liker grøss veldig godt. Forsiden på boka var skummel noe som fikk meg til å få lyst til å lese den. Jeg likte boka fordi den var spennende og den ga meg frysninger og gåsehud. Noe jeg likte veldig godt.

  Jeg anbefaler denne boken til folk som liker å bli litt skremt og liker grøssere.
  Jeg gir boken terningkast 5 fordi den var spennende, skummel og den ga meg frysninger.

 426. Jeg synes at denne boken var spennende, men jeg grøsset ikke.
  Det jeg synes er spennende med dette utdraget er når de for melding av noen de ikke vet hvem er. Det bygget virkelig opp spenningen.
  Jeg gir dette utdraget terningkast 4/6

 427. Skallen i Grøss og Gru serien.
  Forfatter: Harald Nortun
  Det handler om to gutter som liker og fiske.
  Den er veldig godt skreve av forfatteren som eg har hørt om før for første gong med forfatterne som har skreve i boksluker prisen 2022 og i tillegg til at han fikk deg til og føle deg skikkelig med i historien.
  Den var ganske så skummelt og spennende
  Det var skummel røyklukt og greie som fikk deg til og lesa meir
  jeg vill anbefale den til folk over 10 år
  Terningkast 4

 428. Skallen
  Erik og Ben er hovudpersonane i denne boka. Erik og Ben skulle på fisketur men så lukter de røyk og følte nokken følgte etter de. Forfattaren er Harald Nortun. Boke virka ganske spennande ifølge da eg har lest. Eg syns ikkje boka skal vinne boksluker prisen. Men anbefaler å lese den. Eg gjer denne boke terningkast 4.

 429. Andmeldelse Skallen

  Forfatter: Harald Nortun
  Antall sider: Utdrage er 14-23
  Utgitt i år: 2021
  Forlag: Samlaget

  Erik og Ben er på fisketur. Da kjenner erik en brent lukt av røyk av bål av brent ved er det bare lukta som har vært her helle tiden for jeg har en liten følelse at noen ser oss.

  Jeg syns utdrage er veldig morsom spenendet. Det som gjør den morsom var at den liksom prøvde og få det til å virke “så skummelt” men jeg synes at det bare er gøy for jeg liker det. Og det som gjør det spennende er liksom (Meldinga har ingen tekst berre eit ikon Ein hovudskalle)

  Jeg anbefaller den skikkelig

  Skrevet av Nura

 430. Skallen
  Denne boken handler om to venner som drar på telttur. De er helt alene de finner en forlatt bålplass, hvor bålet nettopp hadde blitt slukket. De finner noen knokler, men ingen skalle. Senere om natten får begge guttene hver sin melding selv om det ikke er noen dekning der. Fra ukjent sender. Ingen tekst. Bare en hodeskalle…

  Jeg synest denne boken virker veldig skummel.
  Det gikk kaldt nedover ryggen på meg da de begge to fikk en melding med en hodeskalle.
  Jeg liker ikke skumle ting, men hvis det er noen folk som gjør det, anbefaler jeg det for dem.

  Terningkast 0/6

 431. Skallen
  Denne boken handlar om to venner som drar på telttur og fisker og så finn dei knoklar. Eg synest denne boken ikkje var særleg skummel. Den hadde en dårleg slutt som før meg til a villa lesa meir om denne boken. Den var spennande og gøy å lese.

 432. Skallen
  Eg likte boka den var litt skummel men den var heit grei men eg trur eg gjer den ein 7 av 10 for den var spennene og litt skummel.
  Eg trur dei lagde ein veldig bra bok og brukte tiden godt det var fin at dei fortalte om omgivelsane og dei fekk ut ein god personlighet i guttena det viser kor god dei var når dei skreiv denne boka.
  Den er betre en dei andre skrekk bøkena som eg har lest den fekk meg til og bli veldig engasjert og den komer eg sikkert til og lesa igjen.
  Og eg trur at du bør lesa den og eg vil si at den er ein skikkeleg bok.
  Eller den delen eg leste syntes eg var veldig og kanskje eg skal gje den ei 8 av 10 i stedet.
  Det var min bok anmeldelse.
  Hade bra.
  God bok i det heile .

 433. Jeg liker grøss bøker men denne var litt ikke grøss hvis du skjønner hva jeg mener, same same, jeg liket den godt og den var fantastisk. Men det jeg ikke likte var at det var litt vanskelig å forstå alle ordene, fordi det var på en annen dialekt, men jeg klarte å lese den da. Men jeg leste bare utdraget så jeg vet ikke hvordan det endte. JEG ANBEFALER DEN selv om jeg ikke har lest hele. EN PERFEKT BOK FOR FOLK SOM LIKER LITT GRØSS 🙂 jeg gir den en 3/6