Utdeling av Bokslukerprisen 2017

Årets fem juryklasser har nå lest og diskutert de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Torsdag 20. april klokken 1300 får vi vite hvilken bok de har likt best. Da deles prisen ut på Sentralen i Oslo.

Superfinalister: En av disse fem bøkene kommer til å vinne Bokslukerprisen. Hvilken får du vite torsdag 20. april klokken 1300.

 

Prisutdelingen vil foregå i Forstanderskapssalen. Etter utdelingen får elevene møte forfatterne til nærmere samtale.

Etter at 25 000 elever basert på tekstutdrag stemte frem de fem superfinalistene, har fem juryklasser lest, vurdert og stemt over bøkene. Nå har de kåret sin favoritt i Bokslukerprisen 2016/17.

– Vi opplever et stort engasjement fra elever, lærere og bibliotekarer i Bokslukerprisen. Det leses og jobbes aktivt med litteraturen, og elevene motiveres av å ha et forum der de kan gi ærlige tilbakemeldinger på bøkene som skrives for dem. Nå blir det spennende å se hvilken bok de mener er best, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

– Barna har vært veldig motiverte fra første stund og det har gjort det ekstra gøy for meg som lærer å jobbe med dette. Jeg opplever at både jeg og elevene mine har vært privilegerte som har fått muligheten til å fordype oss i lesing på denne måten, sier Silje Jacobsen, lærer fra juryklassen ved Høvik skole.

– Utdelingen strømmes og kan føles via denne lenken: https://www.youtube.com/watch?v=n6fcZ-rVOdk

De nominerte er:
Bobbie Peers: Luridiumstyven, Aschehoug
Robert Næss: Dobbeldaten, Juritzen
Bjørn Ingvaldsen: Far din, Gyldendal
Aleksander Kirkwood Brown: Evig midnatt på museet, Omnipax
Jørn Lier Horst: Ulvehundgåten, Kagge

Juryklassene er:
Finnsnes barneskole (Troms)
Bud barne- og ungdomsskule (Møre og Romsdal)
Varhaug skule (Rogaland)
Høvik skole (Akershus)
Ambjørnrød skole (Østfold)

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for 6. trinn som har til hensikt å fremme lesing og leselyst og sette fokus på den gode litteraturen som blir gitt ut for de 10-12-årige. Mer enn 25 000 sjetteklassinger har mottatt en antologi med utdrag fra ti gode norske bøker gitt ut det siste året. Les mer om prosjektet på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. Foreningen !les formidler litteratur til barn, ungdom og voksne. Les mer på www.foreningenles.no